Ponedeljak, 29.12.2008.

00:17

Budžet usvojen u poslednji čas

Skupština Srbije usvojila je budžet za 2009. godinu. Prethodno, postignut je kompromis sa opozicionim strankama, koje su odustale od svojih amandmana.

Izvor: B92

Budžet usvojen u poslednji èas IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

milutin

pre 15 godina

Gledao sam večeras ovu klasičnu kriminalnu Farsu od skupštine Srbije.
Znate šta ljudi, da policija i tužilaštvo nije zavisno od političara i moćnika, večeras bi mirne duše moglo da se pohapsi bar 150 poslanika...
Iz aviona se vidi da je napravljen Dil, da ne kažem kupoprodajni ugovor, ja tebi ovo, ti meni ono i odoše svi lepi opozicioni amandmani u Mutnu Maricu.
Zašto nije moguće hapšenje poslanika u skupštini, iako je ko beli dan jasno da su se danas poslanici otvorili klasičnu Kvantašku pijacu u sred skupštine Srbije ...
Prosto rečeno, oni su sebe zakonodavno tako obezbedili, da im niko ništa ne može, sem ako sami ne izglasaju da se samo Pohapse.
Dakle, po zakonu o Imunitetu, oni ne mogu biti uhapšeni, makar večeras kolektivno odlučili da bace Atomsku bombu na terazijama.
Da bi bili pohapšeni, oni moraju da većinski izglasaju da može neko da ih hapsi...eto kako stoje stvari za srpskim Farsičnim zakonodavstvom i pravdom.
Naprosto nevinih u Srbiji nema, zato nije ni moguće išta promeniti na bolje i poštenije za duži vremenski period.

Pera iz solitera

pre 15 godina

Zar niste mogli da radikalima ranije izađete u susret, nego da nam ovako kidate nerve u 5 do dvanaest. Znači vraćate im tri mandata, mesta predsednika odbora i nema izbora u Zemunu. Ali bar imamo kakav takav budžet. Kao deca. Daj mi da ti dam.

Biljojed

pre 15 godina

A jel mi to možda sad treba zbog toga što su konačno rešiliu da rade da obožavamo poslanike i da im oprostimo sve pare kojih su nas koštali, sa sve jeftinim restoranom? Njihovom bezobrazluku stvarno nema kraja!

Strpljen-spashen

pre 15 godina

Prosle godine su u poslednji cas izbegnuti novi izbori jer se DSS izivljavao ucenama. Veceras je izglasan budzet jer su se izivljavali radikali mesozderi a i vegetarijanci. Pa dokle da kidamo zivce i bespotrebno trosimo energiju zbog politickog olosha koji na sve nacine pokushava da skrene paznju na sebe??? Srbijo, sta radjash.....

aleksandar ns

pre 15 godina

Maske su pale. Sad se vidi da je T.Nikolic bio u pravu, kad je rekao da ce radikali odustati od svojih amandmana jer su postigli dogovor sa vladajucom koalicijom. Sva ta radikalska opstrukcija skupstine nije nista drugo do nanosenje stete narodu Srbije, i to tako sto ako im je stvarno stalo da sruse vladu ne bi odustali od rasprave o amandmanima. Ovako su radikali opstrukcijom pokazali da su opozicija al narodu Srbije. Posle ovog i proslog glasanja u skupstini nece mi biti jasno kako neko moze da glasa za SRS

Neodlučan

pre 15 godina

Koliko još jutros g. Todorović je bio u svim medijima i tako reče: "Nismo mi podnosili amandmane da bi ih sad povlačili".Nisam bio u zemlji pet sati. Kad sam se vratio, sve je nekako ružičasto, čak je i g. Todorović zaboravio šta je obećao.
Nego, kažite vi radikali nama - šta ste dobili za ovaj preokret? Ali iskreno, ne onako kako umete najbolje.
Samo nemojte onu: "U interesu Srbije...", dajte bilo koji drugi razlog.

Lija

pre 15 godina

Nista strasno nemojte biti katastroficni.Navikli smo na stotine vanrednih situacija i stanja pa nas ni ovo nece upropastiti.Ovima iz skupstine nemojte davati toliku paznju stvarno je nisu zasluzili.Sto god im je javnost u radu veca sve mi se manje gledaju.Gde ih samo te stranke pronalaze i kako ih naprave takvima.Bojkot!

zlyu

pre 15 godina

Dokle cemo trpeti SRS i ove nove "naprednjake" zar nije bilo dosta 12 godina pod njihovom vlascu znamo svi kakvi su bili rezultati njihovog vladanja sad od skupstine prave cirkus.

Pametan

pre 15 godina

Predlazem Vladi da hitno predlozi zakon za smanjenje broja narodnih poslanika u Skupstini sa 250 na maksimum 120 cime bi se ustedela znatna sredstva, pocev od nepotrebnog bacanja para na plate tzv. poslanika ciji je jedini cilj licna zabava za govornicom, zatim smanjila bi se bacanja sredstava na bonuse, prevoze, placanja hotela, dnevnice... Mogla bi se koristiti u tom slucaju, i manja sala, pa bi se tu ustedelo i na sredstvima za grejanje i hladjenje, pa bi se mogao i duplo smanjiti broj kancelarija, i namestaja u njima. Ovim bi se ustedela velika kolicina para za zaposljavanje ljudi i ulaganje u proizvodnju. Dakle, smanjanje broja poslanika sa 250 na maksimum 120, sto je primereno velicine zimlje i situaciji u kojoj se Srbija nalazi.

raja babeja

pre 15 godina

Usvojiće ga ( mislim Budžet ) na kukovo leto. Sve dok u Poslovniku Skupštine RS ne bude definisano da su poslanici na stalnom radu u Skupštini dužni da poštuju odredbe Zakona o radu, imaćemo ovo što imamo do sada: CIRKUS!! Ali cirkus zbog koga se plače a ne smeje.

boki

pre 15 godina

kakav budzet! privremeno finansiranje, pa na izbore, pa opet 2010 isto i tako, dok se nepojavi neki novi ZORAN. a to je gotovo nemoguce e... pa da...samo da se dogovore ko ce da ugasi svetlo

IvanK

pre 15 godina

Ma nije pet do dvanaest. Pet do dvanaest je bilo pre mesec dana. Sad je prosao voz.

Ovo je ubedljivo najneodgovornija opozicija u istoriji covecanstva. Cisto zlo - da komsiji crkne krava. A sta ce narod, drzava?

Apsolutno mutno

pre 15 godina

"Pet do dvanaest za budžet"
Mnogo me više zanima šta će biti u dvanaest i pet. Manje je važno da li će biti ispoštovani rokovi od onoga šta će građanima budžet doneti.

Prevodilac

pre 15 godina

Prodavalo se, prodavala se Srbija. Gotovo cela je rasprodata (pardon privatizovana), a para ni budzeta nigde. U ovoj totalnoj ekonomskoj kolonizaciji (spoljnoj i vanjskoj), zive i lebde gradjani ni na nebu ni na zemlji. Nije li nam cela zemlja postala cardak, ni na nebu ni na zemlji? Dominacija lose politike i vodjenja se nastavlja, a elita nam ne obecava nista optimisticno za 2009, osim nekulturnih ispada, za uveseljavanje naroda. (Vidi jucerasnji "sudar" dve eminencije u skupstini). Komicno objasnjenje, koje dolazi od vrhuske, da je bolje da imamo usvojen budzet za 2009 nego da ga nemamo, je vrhunac ironije. Kao da mi mozemo nesto uciniti da bi on bio usvojen. I sta nam ostaje na kraju, da bismo rupe u budzetu zacepili? Izvoz ljudi! Oni ce neminovno odlaziti.

MrCo

pre 15 godina

Pa imate i sutra i prekosutra pa radite. Znam da je zakonski rok u pitanju, ali vi ste skupstina pa ga produzite. I lepo radite 24 sata dnevno. To je jos 62 sata do nove godine. A ako ne stignete radite i 1.1.2009 24 sata. Pa ovo je najvazniji zakon a vi idete da slavite novu godinu. Treba organizovati proteste pred skupsitnom i ne pustati poslanike da izadju iz zgrade dok se ne usvoji budzet. Ja ako ne zavrsim svoj posao na vreme radim danju i nocu dok nije gotovo, pa sto ne bi mogli i poslanici.

Srdjan

pre 15 godina

Zeleo bih samo kratko da vladi Srbije prenesem jednu poruku:
"Ako smo pali, znaci da smo padu bili skloni"
Dakle, ne krivite druge za sopstvenu nesposobnost

Vojislav

pre 15 godina

Da su rad poslanika i njihova primanja uslovljeni rezultatima njihovog rada i da je u njihovoj svesti prisutno koliko građani Srbije plaćaju ovaj nerad i javašluk siguran sam da to ne bi bilo ovako.

Satir

pre 15 godina

Biće da se mnogo razmišljalo ko će koga u koji upravni odbor i koliko ....
Ne razumem po kom osnovu se traži od opozicije da odustane od rasprave..!? Verovatno ono, mi imamo većinu, a vi pričali ili ne, mi nismo svakako tu da slušamo!?
Većina medija štiti vladu, prikrivajući njihove greške, ali nezadovoljstvo u narodu je sve veće, a kulminiraće u januaru, kada se iskoriste minusi i krediti do kraja!
Neko bi već trebao reći "Koštunica je kriv za sve!".

Dule Momirov

pre 15 godina

Premijer očigledno nema autoritet da u Skupštini izdejstvuje da se budžet usvoji. Autoritet se (suviše) slio u jedan centar. A kako se ono zove takva vlast..? Autoritarna, beše li tako?

southlander

pre 15 godina

Za njih je vec ponoc odavno prosla,i nikoga briga nije,jer vlada ima pomocni plan: privremeno finansiranje drzave,to jest sebe samog.Politicka vrhuska se nada drugom delu Ruskog novca,koja ce im omoguciti opstanak na vlasti,bar jos pola godine.Prvi deo su potrosoli pre i posle izbora,dokazajuci gradjanima da mogu oni i bez Evrope.Parlament je samo grotesktna karikatura vladajuce koalicije i njihovih sefova,koji osecaju priblizavanje velike katastrofe,koja ce i njih progutati,zato se predaju svojim najnizim ljudskim porivima:bancenju.Narod koji je glasao za politicare manjeg i veceg zla,polako shvata da ih oba ima na grbaci,a da novi izbori nista nece promeniti,pa pocinje da razmilja o revoluciji.O smeni vladajuce klase,o cemu su ih decenijama poducavali Titovi komunisti,preci ovih danasnjih divljih kapitalista na vlasti.

Marokanac

pre 15 godina

Ma kakav budzet! Stizu praznici. Gospoda koja odlucuju o budzetu, pa njima netreba budzet ni u privatnom zivotu posto se mnogo ima. Uh al ce da se krka i loce!!

Srki

pre 15 godina

"u ponoć, kada se završava i redovno jesenje zasedanje Skupštine Srbije"
Budžet neće biti donet, jasno je. Krivci-svi!
Da li to znači da na RTS-u nećemo gledati ni Oberstdorf?!
Dosta Skupštine, ako za Boga znate!

Srki

pre 15 godina

"u ponoć, kada se završava i redovno jesenje zasedanje Skupštine Srbije"
Budžet neće biti donet, jasno je. Krivci-svi!
Da li to znači da na RTS-u nećemo gledati ni Oberstdorf?!
Dosta Skupštine, ako za Boga znate!

Apsolutno mutno

pre 15 godina

"Pet do dvanaest za budžet"
Mnogo me više zanima šta će biti u dvanaest i pet. Manje je važno da li će biti ispoštovani rokovi od onoga šta će građanima budžet doneti.

MrCo

pre 15 godina

Pa imate i sutra i prekosutra pa radite. Znam da je zakonski rok u pitanju, ali vi ste skupstina pa ga produzite. I lepo radite 24 sata dnevno. To je jos 62 sata do nove godine. A ako ne stignete radite i 1.1.2009 24 sata. Pa ovo je najvazniji zakon a vi idete da slavite novu godinu. Treba organizovati proteste pred skupsitnom i ne pustati poslanike da izadju iz zgrade dok se ne usvoji budzet. Ja ako ne zavrsim svoj posao na vreme radim danju i nocu dok nije gotovo, pa sto ne bi mogli i poslanici.

Srdjan

pre 15 godina

Zeleo bih samo kratko da vladi Srbije prenesem jednu poruku:
"Ako smo pali, znaci da smo padu bili skloni"
Dakle, ne krivite druge za sopstvenu nesposobnost

southlander

pre 15 godina

Za njih je vec ponoc odavno prosla,i nikoga briga nije,jer vlada ima pomocni plan: privremeno finansiranje drzave,to jest sebe samog.Politicka vrhuska se nada drugom delu Ruskog novca,koja ce im omoguciti opstanak na vlasti,bar jos pola godine.Prvi deo su potrosoli pre i posle izbora,dokazajuci gradjanima da mogu oni i bez Evrope.Parlament je samo grotesktna karikatura vladajuce koalicije i njihovih sefova,koji osecaju priblizavanje velike katastrofe,koja ce i njih progutati,zato se predaju svojim najnizim ljudskim porivima:bancenju.Narod koji je glasao za politicare manjeg i veceg zla,polako shvata da ih oba ima na grbaci,a da novi izbori nista nece promeniti,pa pocinje da razmilja o revoluciji.O smeni vladajuce klase,o cemu su ih decenijama poducavali Titovi komunisti,preci ovih danasnjih divljih kapitalista na vlasti.

Dule Momirov

pre 15 godina

Premijer očigledno nema autoritet da u Skupštini izdejstvuje da se budžet usvoji. Autoritet se (suviše) slio u jedan centar. A kako se ono zove takva vlast..? Autoritarna, beše li tako?

Marokanac

pre 15 godina

Ma kakav budzet! Stizu praznici. Gospoda koja odlucuju o budzetu, pa njima netreba budzet ni u privatnom zivotu posto se mnogo ima. Uh al ce da se krka i loce!!

Pametan

pre 15 godina

Predlazem Vladi da hitno predlozi zakon za smanjenje broja narodnih poslanika u Skupstini sa 250 na maksimum 120 cime bi se ustedela znatna sredstva, pocev od nepotrebnog bacanja para na plate tzv. poslanika ciji je jedini cilj licna zabava za govornicom, zatim smanjila bi se bacanja sredstava na bonuse, prevoze, placanja hotela, dnevnice... Mogla bi se koristiti u tom slucaju, i manja sala, pa bi se tu ustedelo i na sredstvima za grejanje i hladjenje, pa bi se mogao i duplo smanjiti broj kancelarija, i namestaja u njima. Ovim bi se ustedela velika kolicina para za zaposljavanje ljudi i ulaganje u proizvodnju. Dakle, smanjanje broja poslanika sa 250 na maksimum 120, sto je primereno velicine zimlje i situaciji u kojoj se Srbija nalazi.

Satir

pre 15 godina

Biće da se mnogo razmišljalo ko će koga u koji upravni odbor i koliko ....
Ne razumem po kom osnovu se traži od opozicije da odustane od rasprave..!? Verovatno ono, mi imamo većinu, a vi pričali ili ne, mi nismo svakako tu da slušamo!?
Većina medija štiti vladu, prikrivajući njihove greške, ali nezadovoljstvo u narodu je sve veće, a kulminiraće u januaru, kada se iskoriste minusi i krediti do kraja!
Neko bi već trebao reći "Koštunica je kriv za sve!".

Vojislav

pre 15 godina

Da su rad poslanika i njihova primanja uslovljeni rezultatima njihovog rada i da je u njihovoj svesti prisutno koliko građani Srbije plaćaju ovaj nerad i javašluk siguran sam da to ne bi bilo ovako.

IvanK

pre 15 godina

Ma nije pet do dvanaest. Pet do dvanaest je bilo pre mesec dana. Sad je prosao voz.

Ovo je ubedljivo najneodgovornija opozicija u istoriji covecanstva. Cisto zlo - da komsiji crkne krava. A sta ce narod, drzava?

Prevodilac

pre 15 godina

Prodavalo se, prodavala se Srbija. Gotovo cela je rasprodata (pardon privatizovana), a para ni budzeta nigde. U ovoj totalnoj ekonomskoj kolonizaciji (spoljnoj i vanjskoj), zive i lebde gradjani ni na nebu ni na zemlji. Nije li nam cela zemlja postala cardak, ni na nebu ni na zemlji? Dominacija lose politike i vodjenja se nastavlja, a elita nam ne obecava nista optimisticno za 2009, osim nekulturnih ispada, za uveseljavanje naroda. (Vidi jucerasnji "sudar" dve eminencije u skupstini). Komicno objasnjenje, koje dolazi od vrhuske, da je bolje da imamo usvojen budzet za 2009 nego da ga nemamo, je vrhunac ironije. Kao da mi mozemo nesto uciniti da bi on bio usvojen. I sta nam ostaje na kraju, da bismo rupe u budzetu zacepili? Izvoz ljudi! Oni ce neminovno odlaziti.

boki

pre 15 godina

kakav budzet! privremeno finansiranje, pa na izbore, pa opet 2010 isto i tako, dok se nepojavi neki novi ZORAN. a to je gotovo nemoguce e... pa da...samo da se dogovore ko ce da ugasi svetlo

aleksandar ns

pre 15 godina

Maske su pale. Sad se vidi da je T.Nikolic bio u pravu, kad je rekao da ce radikali odustati od svojih amandmana jer su postigli dogovor sa vladajucom koalicijom. Sva ta radikalska opstrukcija skupstine nije nista drugo do nanosenje stete narodu Srbije, i to tako sto ako im je stvarno stalo da sruse vladu ne bi odustali od rasprave o amandmanima. Ovako su radikali opstrukcijom pokazali da su opozicija al narodu Srbije. Posle ovog i proslog glasanja u skupstini nece mi biti jasno kako neko moze da glasa za SRS

raja babeja

pre 15 godina

Usvojiće ga ( mislim Budžet ) na kukovo leto. Sve dok u Poslovniku Skupštine RS ne bude definisano da su poslanici na stalnom radu u Skupštini dužni da poštuju odredbe Zakona o radu, imaćemo ovo što imamo do sada: CIRKUS!! Ali cirkus zbog koga se plače a ne smeje.

Neodlučan

pre 15 godina

Koliko još jutros g. Todorović je bio u svim medijima i tako reče: "Nismo mi podnosili amandmane da bi ih sad povlačili".Nisam bio u zemlji pet sati. Kad sam se vratio, sve je nekako ružičasto, čak je i g. Todorović zaboravio šta je obećao.
Nego, kažite vi radikali nama - šta ste dobili za ovaj preokret? Ali iskreno, ne onako kako umete najbolje.
Samo nemojte onu: "U interesu Srbije...", dajte bilo koji drugi razlog.

zlyu

pre 15 godina

Dokle cemo trpeti SRS i ove nove "naprednjake" zar nije bilo dosta 12 godina pod njihovom vlascu znamo svi kakvi su bili rezultati njihovog vladanja sad od skupstine prave cirkus.

Lija

pre 15 godina

Nista strasno nemojte biti katastroficni.Navikli smo na stotine vanrednih situacija i stanja pa nas ni ovo nece upropastiti.Ovima iz skupstine nemojte davati toliku paznju stvarno je nisu zasluzili.Sto god im je javnost u radu veca sve mi se manje gledaju.Gde ih samo te stranke pronalaze i kako ih naprave takvima.Bojkot!

Pera iz solitera

pre 15 godina

Zar niste mogli da radikalima ranije izađete u susret, nego da nam ovako kidate nerve u 5 do dvanaest. Znači vraćate im tri mandata, mesta predsednika odbora i nema izbora u Zemunu. Ali bar imamo kakav takav budžet. Kao deca. Daj mi da ti dam.

milutin

pre 15 godina

Gledao sam večeras ovu klasičnu kriminalnu Farsu od skupštine Srbije.
Znate šta ljudi, da policija i tužilaštvo nije zavisno od političara i moćnika, večeras bi mirne duše moglo da se pohapsi bar 150 poslanika...
Iz aviona se vidi da je napravljen Dil, da ne kažem kupoprodajni ugovor, ja tebi ovo, ti meni ono i odoše svi lepi opozicioni amandmani u Mutnu Maricu.
Zašto nije moguće hapšenje poslanika u skupštini, iako je ko beli dan jasno da su se danas poslanici otvorili klasičnu Kvantašku pijacu u sred skupštine Srbije ...
Prosto rečeno, oni su sebe zakonodavno tako obezbedili, da im niko ništa ne može, sem ako sami ne izglasaju da se samo Pohapse.
Dakle, po zakonu o Imunitetu, oni ne mogu biti uhapšeni, makar večeras kolektivno odlučili da bace Atomsku bombu na terazijama.
Da bi bili pohapšeni, oni moraju da većinski izglasaju da može neko da ih hapsi...eto kako stoje stvari za srpskim Farsičnim zakonodavstvom i pravdom.
Naprosto nevinih u Srbiji nema, zato nije ni moguće išta promeniti na bolje i poštenije za duži vremenski period.

Biljojed

pre 15 godina

A jel mi to možda sad treba zbog toga što su konačno rešiliu da rade da obožavamo poslanike i da im oprostimo sve pare kojih su nas koštali, sa sve jeftinim restoranom? Njihovom bezobrazluku stvarno nema kraja!

Strpljen-spashen

pre 15 godina

Prosle godine su u poslednji cas izbegnuti novi izbori jer se DSS izivljavao ucenama. Veceras je izglasan budzet jer su se izivljavali radikali mesozderi a i vegetarijanci. Pa dokle da kidamo zivce i bespotrebno trosimo energiju zbog politickog olosha koji na sve nacine pokushava da skrene paznju na sebe??? Srbijo, sta radjash.....

IvanK

pre 15 godina

Ma nije pet do dvanaest. Pet do dvanaest je bilo pre mesec dana. Sad je prosao voz.

Ovo je ubedljivo najneodgovornija opozicija u istoriji covecanstva. Cisto zlo - da komsiji crkne krava. A sta ce narod, drzava?

zlyu

pre 15 godina

Dokle cemo trpeti SRS i ove nove "naprednjake" zar nije bilo dosta 12 godina pod njihovom vlascu znamo svi kakvi su bili rezultati njihovog vladanja sad od skupstine prave cirkus.

Srki

pre 15 godina

"u ponoć, kada se završava i redovno jesenje zasedanje Skupštine Srbije"
Budžet neće biti donet, jasno je. Krivci-svi!
Da li to znači da na RTS-u nećemo gledati ni Oberstdorf?!
Dosta Skupštine, ako za Boga znate!

Satir

pre 15 godina

Biće da se mnogo razmišljalo ko će koga u koji upravni odbor i koliko ....
Ne razumem po kom osnovu se traži od opozicije da odustane od rasprave..!? Verovatno ono, mi imamo većinu, a vi pričali ili ne, mi nismo svakako tu da slušamo!?
Većina medija štiti vladu, prikrivajući njihove greške, ali nezadovoljstvo u narodu je sve veće, a kulminiraće u januaru, kada se iskoriste minusi i krediti do kraja!
Neko bi već trebao reći "Koštunica je kriv za sve!".

Apsolutno mutno

pre 15 godina

"Pet do dvanaest za budžet"
Mnogo me više zanima šta će biti u dvanaest i pet. Manje je važno da li će biti ispoštovani rokovi od onoga šta će građanima budžet doneti.

Dule Momirov

pre 15 godina

Premijer očigledno nema autoritet da u Skupštini izdejstvuje da se budžet usvoji. Autoritet se (suviše) slio u jedan centar. A kako se ono zove takva vlast..? Autoritarna, beše li tako?

southlander

pre 15 godina

Za njih je vec ponoc odavno prosla,i nikoga briga nije,jer vlada ima pomocni plan: privremeno finansiranje drzave,to jest sebe samog.Politicka vrhuska se nada drugom delu Ruskog novca,koja ce im omoguciti opstanak na vlasti,bar jos pola godine.Prvi deo su potrosoli pre i posle izbora,dokazajuci gradjanima da mogu oni i bez Evrope.Parlament je samo grotesktna karikatura vladajuce koalicije i njihovih sefova,koji osecaju priblizavanje velike katastrofe,koja ce i njih progutati,zato se predaju svojim najnizim ljudskim porivima:bancenju.Narod koji je glasao za politicare manjeg i veceg zla,polako shvata da ih oba ima na grbaci,a da novi izbori nista nece promeniti,pa pocinje da razmilja o revoluciji.O smeni vladajuce klase,o cemu su ih decenijama poducavali Titovi komunisti,preci ovih danasnjih divljih kapitalista na vlasti.

Marokanac

pre 15 godina

Ma kakav budzet! Stizu praznici. Gospoda koja odlucuju o budzetu, pa njima netreba budzet ni u privatnom zivotu posto se mnogo ima. Uh al ce da se krka i loce!!

Vojislav

pre 15 godina

Da su rad poslanika i njihova primanja uslovljeni rezultatima njihovog rada i da je u njihovoj svesti prisutno koliko građani Srbije plaćaju ovaj nerad i javašluk siguran sam da to ne bi bilo ovako.

Srdjan

pre 15 godina

Zeleo bih samo kratko da vladi Srbije prenesem jednu poruku:
"Ako smo pali, znaci da smo padu bili skloni"
Dakle, ne krivite druge za sopstvenu nesposobnost

MrCo

pre 15 godina

Pa imate i sutra i prekosutra pa radite. Znam da je zakonski rok u pitanju, ali vi ste skupstina pa ga produzite. I lepo radite 24 sata dnevno. To je jos 62 sata do nove godine. A ako ne stignete radite i 1.1.2009 24 sata. Pa ovo je najvazniji zakon a vi idete da slavite novu godinu. Treba organizovati proteste pred skupsitnom i ne pustati poslanike da izadju iz zgrade dok se ne usvoji budzet. Ja ako ne zavrsim svoj posao na vreme radim danju i nocu dok nije gotovo, pa sto ne bi mogli i poslanici.

Prevodilac

pre 15 godina

Prodavalo se, prodavala se Srbija. Gotovo cela je rasprodata (pardon privatizovana), a para ni budzeta nigde. U ovoj totalnoj ekonomskoj kolonizaciji (spoljnoj i vanjskoj), zive i lebde gradjani ni na nebu ni na zemlji. Nije li nam cela zemlja postala cardak, ni na nebu ni na zemlji? Dominacija lose politike i vodjenja se nastavlja, a elita nam ne obecava nista optimisticno za 2009, osim nekulturnih ispada, za uveseljavanje naroda. (Vidi jucerasnji "sudar" dve eminencije u skupstini). Komicno objasnjenje, koje dolazi od vrhuske, da je bolje da imamo usvojen budzet za 2009 nego da ga nemamo, je vrhunac ironije. Kao da mi mozemo nesto uciniti da bi on bio usvojen. I sta nam ostaje na kraju, da bismo rupe u budzetu zacepili? Izvoz ljudi! Oni ce neminovno odlaziti.

Strpljen-spashen

pre 15 godina

Prosle godine su u poslednji cas izbegnuti novi izbori jer se DSS izivljavao ucenama. Veceras je izglasan budzet jer su se izivljavali radikali mesozderi a i vegetarijanci. Pa dokle da kidamo zivce i bespotrebno trosimo energiju zbog politickog olosha koji na sve nacine pokushava da skrene paznju na sebe??? Srbijo, sta radjash.....

boki

pre 15 godina

kakav budzet! privremeno finansiranje, pa na izbore, pa opet 2010 isto i tako, dok se nepojavi neki novi ZORAN. a to je gotovo nemoguce e... pa da...samo da se dogovore ko ce da ugasi svetlo

Pametan

pre 15 godina

Predlazem Vladi da hitno predlozi zakon za smanjenje broja narodnih poslanika u Skupstini sa 250 na maksimum 120 cime bi se ustedela znatna sredstva, pocev od nepotrebnog bacanja para na plate tzv. poslanika ciji je jedini cilj licna zabava za govornicom, zatim smanjila bi se bacanja sredstava na bonuse, prevoze, placanja hotela, dnevnice... Mogla bi se koristiti u tom slucaju, i manja sala, pa bi se tu ustedelo i na sredstvima za grejanje i hladjenje, pa bi se mogao i duplo smanjiti broj kancelarija, i namestaja u njima. Ovim bi se ustedela velika kolicina para za zaposljavanje ljudi i ulaganje u proizvodnju. Dakle, smanjanje broja poslanika sa 250 na maksimum 120, sto je primereno velicine zimlje i situaciji u kojoj se Srbija nalazi.

milutin

pre 15 godina

Gledao sam večeras ovu klasičnu kriminalnu Farsu od skupštine Srbije.
Znate šta ljudi, da policija i tužilaštvo nije zavisno od političara i moćnika, večeras bi mirne duše moglo da se pohapsi bar 150 poslanika...
Iz aviona se vidi da je napravljen Dil, da ne kažem kupoprodajni ugovor, ja tebi ovo, ti meni ono i odoše svi lepi opozicioni amandmani u Mutnu Maricu.
Zašto nije moguće hapšenje poslanika u skupštini, iako je ko beli dan jasno da su se danas poslanici otvorili klasičnu Kvantašku pijacu u sred skupštine Srbije ...
Prosto rečeno, oni su sebe zakonodavno tako obezbedili, da im niko ništa ne može, sem ako sami ne izglasaju da se samo Pohapse.
Dakle, po zakonu o Imunitetu, oni ne mogu biti uhapšeni, makar večeras kolektivno odlučili da bace Atomsku bombu na terazijama.
Da bi bili pohapšeni, oni moraju da većinski izglasaju da može neko da ih hapsi...eto kako stoje stvari za srpskim Farsičnim zakonodavstvom i pravdom.
Naprosto nevinih u Srbiji nema, zato nije ni moguće išta promeniti na bolje i poštenije za duži vremenski period.

raja babeja

pre 15 godina

Usvojiće ga ( mislim Budžet ) na kukovo leto. Sve dok u Poslovniku Skupštine RS ne bude definisano da su poslanici na stalnom radu u Skupštini dužni da poštuju odredbe Zakona o radu, imaćemo ovo što imamo do sada: CIRKUS!! Ali cirkus zbog koga se plače a ne smeje.

Lija

pre 15 godina

Nista strasno nemojte biti katastroficni.Navikli smo na stotine vanrednih situacija i stanja pa nas ni ovo nece upropastiti.Ovima iz skupstine nemojte davati toliku paznju stvarno je nisu zasluzili.Sto god im je javnost u radu veca sve mi se manje gledaju.Gde ih samo te stranke pronalaze i kako ih naprave takvima.Bojkot!

Neodlučan

pre 15 godina

Koliko još jutros g. Todorović je bio u svim medijima i tako reče: "Nismo mi podnosili amandmane da bi ih sad povlačili".Nisam bio u zemlji pet sati. Kad sam se vratio, sve je nekako ružičasto, čak je i g. Todorović zaboravio šta je obećao.
Nego, kažite vi radikali nama - šta ste dobili za ovaj preokret? Ali iskreno, ne onako kako umete najbolje.
Samo nemojte onu: "U interesu Srbije...", dajte bilo koji drugi razlog.

aleksandar ns

pre 15 godina

Maske su pale. Sad se vidi da je T.Nikolic bio u pravu, kad je rekao da ce radikali odustati od svojih amandmana jer su postigli dogovor sa vladajucom koalicijom. Sva ta radikalska opstrukcija skupstine nije nista drugo do nanosenje stete narodu Srbije, i to tako sto ako im je stvarno stalo da sruse vladu ne bi odustali od rasprave o amandmanima. Ovako su radikali opstrukcijom pokazali da su opozicija al narodu Srbije. Posle ovog i proslog glasanja u skupstini nece mi biti jasno kako neko moze da glasa za SRS

Pera iz solitera

pre 15 godina

Zar niste mogli da radikalima ranije izađete u susret, nego da nam ovako kidate nerve u 5 do dvanaest. Znači vraćate im tri mandata, mesta predsednika odbora i nema izbora u Zemunu. Ali bar imamo kakav takav budžet. Kao deca. Daj mi da ti dam.

Biljojed

pre 15 godina

A jel mi to možda sad treba zbog toga što su konačno rešiliu da rade da obožavamo poslanike i da im oprostimo sve pare kojih su nas koštali, sa sve jeftinim restoranom? Njihovom bezobrazluku stvarno nema kraja!