Utorak, 25.11.2008.

12:58

Zahtevi za smenu Bojana Krišta

Neizvesno da li je direktor aerodroma Bojan Krišto podneo ostavku posle zahteva predsednika Srbije i opozicije zbog plate i bonusa koje je sebi dodelio.

Izvor: B92

Zahtevi za smenu Bojana Krišta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

Pokojni Toza

pre 15 godina

Da se ja pitam ja bih prvo otpustio poslanike. Sve bez izuzetka, one koji čitaju novine, pričaju gluposti umesto da rade, smeju se, čačkaju nos i troše pare ovog naroda....

Stanislav

pre 15 godina

Pa sta se sada svi cudimo. Zar G17% nije isao na izbore sa sloganom: "Akcija umesto price." A ova patuljasta stranka drzi rec. Ovaj "oslican menadzer" je najbolji primer za to.

Pera

pre 15 godina

Da rezimiramo:

Radikali:
U skupštini ne samo da ne rade ništa nego i sprečavaju druge da rade.
Rezultat: Skupština ne radi a za to radikali dobijaju 2000 evra plate od poreskih obveznika.

Krišto:
Dobija 3600 evra evra i koliko toliko radi.
Rezultat: Aerodrom radi 24 sata dnevno, a Krišto dobija platu od onih koji koriste aerodrom.

Zaključak donesite sami.

Krišto može biti da nije neka cvećka, ali oni koji ga napadaju su poslednji koji bi trebali da se bune.

Pored toga, niko se ne buni sto je pod sumnjivim okolnostima i bez tendera renoviran deo aerodroma. Tu je otislo preko milion evra razlike (to je bilo pre ovog Krišta)

evita

pre 15 godina

skoro je sve receno u komentarima,ali meni pada na pamet scena iz Bele Ladje kada Srecko Sojic koji je presao "celzijus", nudi svom batleru na potpis ugovor kojim batler postaje poslanik ali najveci deo svoje poslanicke plate mora da da Sojicu. A serija mi je delovala detinjasto i naivno.

Marko

pre 15 godina

Ovo je skretanje teme. Kao i kod slucaja Dzajic.... Mali lopovi se hvataju...A za to vreme. milijarde dolara nestaju na drugu stranu.

slobodan Jovanovic

pre 15 godina

Pridruzujem se komentarima da se ispitaju i ostali direktori, narocito ovaj sa zeleznice, Veljin Sarancic. ALO, on je hteo sebi platu od 640 000 !?

Goxybgd

pre 15 godina

Za ulazak u Eu nije problem ni Mladic ni Kosovo, problem je u tome sto Evropa nece da pregovara o ovome uopste. Gospodo resejne problema korupcije nije u tome sto cete zabraniti policiji da naplacuje prekrsaje na licu mesta vec sto cete ove i slicne ovima skinuti sa svih mogucih funkcija i oduzeti im pravo da ikad vise dodju na funkcije. Postavlja se pitanje ko to zapravo koci ulazak u Eu , kome to ne odgovara?

*bane*

pre 15 godina

* Nije mi jasno gde su ti radnici koji su uzeli lovu a On im je dao, jer su sigurno i Oni bili obavešteni da će dobiti velike pare zbog dobrog poslovanja!! Zašto ga niko ne brani ili bar vrati neko da vrati pare !? Nemam ništa protiv, da se može zaraditi legalno takav novac, ali NE u Javnom Preduzeću i to u ovakvoj situaciji i u ovakvoj Državi!!

Pohlepa caruje

pre 15 godina

SRAMOTA!!!
A aerodorom i nije jedino javno preduzeće. Ima još mnogo takvih preduzeća u kojima ljudi na poziciji dele tuđe novce sebi i svojim pomoćnicima i "pomoćnicama" za posebne zasluge. Pa nije ni čudo da rade sa gubicima (tako bar prikazuju nama, poreskim obveznicima).
Zar su oni sa posebnim potrebama da bi im trebali posebni bonusi?

Ilija

pre 15 godina

Da nema veze afera sa kompanijom Montenegro Airlines i ukidanjem privilegija toj kompaniji. Stanovista sam da svi ti "funkcioneri" imaju pljackaski poriv, ali da se afere obelodanjuju po necijoj potrebi.

sokiran

pre 15 godina

Bilo bi interesantno da neko proveri plate i ostalim "menandzerima" koje su postavile politicke partije, npr. Generalni Direktor Komercijalne Banke i sl...

Biljojed

pre 15 godina

"G17: Transprentnost, ali ne i hajka" - pa dragi nasi, da ima transparentnosti, hajka ne bi ni bila potrebna. A vasi vajni "trutnjaci" zasluzuju bas sve sto ih bude snaslo!

Slavko

pre 15 godina

Predsednice Tadicu, moj vam je predlog da Krista posaljete u Telekom, a Radujka iz Telekoma na aerodrom. Na ovaj nacin postizete sledece.
1.ispunicete obecanje o smeni direktora rasipnika, posto ni Radujko nije nista bolji
2.posto su obojica iz G17 na ovaj nacin necete uvrediti Dinkica, ostaju mu direktori
3.posto su obojica jako uspesni direktori, na ovaj nacin ni aerodrom ni Telekom nece ispastati, jer dobijaju vrhunske direktore, a ni mi gradjani necemo izgubiti vrhunske usluge od ovih firmi.

j o k e r

pre 15 godina

sve je jasno-ova nova kampanja me potseca na onog sto je muvao i drmao buducom univerzijadom, potpisao covek sam sa sobom (kao jedinim "odgovornim"!!?) ugovor koji ga pokriva sa 500.000 eu. - ako ga "slucajno"otpuste!?!?...i tu se pocelo na sve talambase i...evo nista, pojela maca, smenjen (zamenio ga jedan od vice premijera-djelic, koji je bio u celoj prici od samog pocetka - i nije reagovao!?..).da li ce tako i ovoga puta po ko zna koji put!? ua! dole! u zatvor! opljackao, ostetio!!!...pa posle nekog vremena, doticni opet GORE...!?...N E Z A M E N LJ I V I!?...

Lalomir

pre 15 godina

Predsednik drzave fata lopove!? Impozantno!
Uostalom kad direktor zeleznica Srbije nadundao 640.000 a radnici mu imaju 15.000 platu i firma debelo u podrumu sto ne bi direktor JAT-a imao... Jel da!?
Ima se moze se!

sasa jokic

pre 15 godina

Gledam danas skupstinu, i ne mogu da verujem kakvi nas hostapleri predstavljaju! Ceo dan raspravljaju o Bojanu Kristu zbog nekoliko hiljada Eura, a niko ni da spomene kradju nekoliko miliona Eura namenjenih Kosovu!!! Predsednice Tadicu, odmah ste "skocili" da trazite smenu Krista, a ni rec o ovim zlocincima koji su nam probijali mozak patriotizmom, dok su u isto vreme krali, i ostetili budzet Srbije za desetine miliona eura. Kostunici nesmes rec da kazes, sram Te bilio! Kristo je napravio najprofitabilniju firmu od Lutrije Srbije, danas isto dobro upravlja Aerodromom, i sta sad treba kaznjavati dobre menadzere?! A u desetine drugih javnih preduzeca minusi ko vrata zbog korupcije i ne znanja. Te ljude ne pominjete, smetaju vam dobri, KOMUNJARE! Pa kako ocekujete rezultate, kada terate direktore u socijalizam, u stilu svi smo isti, svima isto?! Kristo je dobio(a ne dodelio sebi, kako sarkasticno interpretiraju novine)bonus za uspesan rad, a toj istoj firmi je verovatno ustedeo stotine hiljada eura. Danas ga Velja lopov proziva u Skupstini, Taj Velja ciji su direktori opljackali Srbiju, i koji je licno potpisivao ugpovore ravne veleizdaji! Propadni Srbijo, zasluzila si!

pirke

pre 15 godina

sećam se Bojana Krišta još dok je bio upravnik Narodne lutrije... bogo moj, kakav je to menadžer bio. pisalo u novinama. a kako i ne bi kada se radi o monopolskom preduzeću. posle je avanzovao za direktora aerodroma. činilo se da njegovom uspehu nema kraja...

The Blue

pre 15 godina

Eh, koga god da uhvate sa prstima u pekmezu skoro uvek je postavljen iz G17.
Nema sta, oni imaju nesumnjivo najkvalitetniji kadar! ;)

Orwell

pre 15 godina

Ma kakav sposoban "manager"! Od lutrije bi i osnovac napravio profitabilnu firmu. U zatvor sa takvim "managerim-a". Kakvo vracanje para (mazanje ociju)?! Dok njih par stotina (hiljada?) ne popasu zatvor nema nista od ove zemlje!
P.S. Treba proveriti i u lutriji sta je radio, dok je "pravio najuspesniju firmu u zemlji". Sto neko rece, trebalo bi ga postaviti u neko posrnulo preduzece pa da se pokaze! Ha, kakav vic!

Obican gradnjanin

pre 15 godina

Preispitati Krista, naravno!
Ali ovo je deja vu, opet je "drs'te lopova", pa gde su razni Sarancici? Opet su najglasniji upravo bas vlasnici svih tih direktora. I opet je "vuk pojeo magarca"

Hmmm

pre 15 godina

Ma koja crna ostavka, pravac sud pa neka se pravda, ako se dokaze da je kriv odmah zatvor. Sve to zavrsiti u tri dana, tako reci ekspresno! Pa dokle vise dragi ljudi...

Geger

pre 15 godina

Naravno da nece da da ostavku nego hoce da ga otpuste. Pa mu onda sleduje po ugovoru, verovatno jedno 12 (njegovih) plata otpremnine...
Nego, izem ti drzavu gde lopove hvataju samo ako im kaze Predsednik. Ako je takva drzava, onda prvi treba da ode bas Predsednik.

Don Kihot

pre 15 godina

A Šarančić?
A Todorović (Min. za KiM), mak'o je taj mnoooogo više od 1.3 miliona din.) ?
A Velja Ilić?
A onaj za gas?
A onaj za puteve?
A kofer, a...
Dokle!?

Neutralni posmatrac

pre 15 godina

Beogradski aerodrom prilicno dobro izgleda, i cini mi se, dobro funkcionise. Pre par nedelja, nesto se spekulisalo da bi JP AB "Nikola Tesla" moglo da "privatizuje", odn. dokapitalizuje JAT Airways. Sada se o tome zacutalo, a smeta im direktor aerodroma zvog visoke plate! Narodna izreka veli: "da se vlasi ne dosete"! Izgleda da nije problem u jednom menadzeru i njegovoj halapljivosti u pogledu plate, imali su direktori tamo, na Surcinskoj pisti, i po milion dinara mesecno, i to ne tako davno. Izleda da su DS i ostali otkrili pokusaj ostvarivanja nekog veoma krupnog "dila", po ko zna koji put - u reziji G17+. Ako se nastavi slozno ovim putem, izgleda da ce uskoro biti objavljen i predlog da se zabrani rad ne SRS, vec G17+.

posejdon

pre 15 godina

Na zalost, svi direktori uglavnom to rade uz znanje, svojih partija.
On odredi sebi platu od naprimer 500.000 din, uzme za sebe 400.000 a onih preostalih 100.000 ode za stranku. Kako bi se inace finansirao rad stranaka. :)

Blansche

pre 15 godina

Zato me i ne cudi sto su aerodromske takse tako visoke.Kada je cena nafte vrtoglavo rasla Aerodrom Beograd je brze bolje povecao aerodromske takse a sada kada je cena nafte ispod 50dolara gospodin Kristo se nije setio da enrmno spusti aerodromske takse, Trebalo je napuniti kasu za izivljavanje po restoranima. Pitam se kakav je njegov doprinos u poslovanju Aerodroma beograd da bi on i njegovi saradnici imali toliki bonus.Sta li je radio tek dok je bio direktor Lutrije Srbije. A sto se tice zaposlenih na aerodromu ima ih previse.Ko god je ostao bez posla a imao vezu eto ga na aerodromu. Razna braca, sestre , ljubavnice blizi i dalji rodjaci sve se tamo naguralo.

Rajko

pre 15 godina

Tako treba. Nikako se ne sme stati. Celo vazduhoplovstvo je trulo. Najgore je u Evropi a najbolji menadzeri???!! Kako je to moguce??

Jos je jadnije u Direktoratu i nesrecnom JAT-u a najgore u kontroli letenja.

Srdjan

pre 15 godina

Ljudi, skuplji je dan blokade parlamenta nego ti bonusi i plate. Bez obzira sto je to preduzece monopolista, niko pametan ne bi preuzeo odgovornost vodnjenja firme vredne 200 miliona evra za manju platu. Bolje da ljudi budu placeni nego da kradu.

anabela

pre 15 godina

Neverovatno je da direktor naseg aerodruma, dobija platu kao da radi u EU. Aerodrum je, po mom misljenju u dosta jadnom stanju,mali je i ruzan i kako je moguce da se novac trosi za visoke plate. Cesto putujem i videla sam mnogo aerodruma, volela bih da mogu da kazem nesto bolje za nas,ali naprosto je preskroman.

Konstantinos Veliki

pre 15 godina

Pa sto Tadic ima s tim?? Pa gdje je premijer da kaze nesto u vezi s ovim problemom? Ima li Srbija premijera u opce? Zar Tadic nema vaznije drzavnicke poslove??

kesa

pre 15 godina

Da B92 nije platu direktora izneo na videlo, on bi i dalje isplacivao bonuse sam sebi. A gospodin Tadic je tek sada saznao kolika je plata direktora aerodroma pa se silno se naljutio!? Znaci vratila se Slobina vremena - kad predsednik lupi sakom o sto - zemlja ima da se trese!
Sta je radio UBPOK do sad? Finansijska inspekcija? I plate u upravnim odborima bi ostale iste da nije svetske krize??? Podrzavam inicijativu, samo mi ovo deluje kao prikupljanje jeftinih poena zato sto su ovo samo pojedinacni slucajevi, a ne vidim da se sistematski radi na obracunu sa korupcijom...

superstar

pre 15 godina

Ma da, trazi se smena sada kad se menadzer vec obgatio pa je nekom gladnom poceo da bode oci. Sutra ce da ga smene, doci ce neki drugi koji ce da cuti tri meseca pa ce onda da izmisli svoj mehanizam za pljacku i tako u krug a DS i G17 ce da se gade i zgrazavaju nad ruskim modelom privatizacije (i da svakim danom gube sve vise moralno pravo da prozivaju SPS za kradju).

Pilot

pre 15 godina

Problem je što su javna preduzeća oaze za kadrove iz trenutno vladajućih stranaka.Ali je izgleda u ovom slučaju kap prelila čašu,jer je Krišto zaista preterao koliko je zagrabio.Iznos baš para oči.
Skupština bi trebala "popisati" sva javna preduzeća i doneti neki raspon plata i bonusa, koji ne bi smeo da se pređe. A ako je neko toliko sposoban,pa nek ide u privatni sektor gde može biti plaćen neograničeno.
Samo pitanje je gde je biti lakše vrhunski menadžer, u monopilističkom javnom preduzeću ili priatnom koje posluje pod surovim tržšnim uslovima.
I kako ga bre nije sramota, od ljudi koji tu rade po 30 godina na aerodromu, a on je stručnjak sa svojih 30 god.života, i ima obraza da ispalti sebi toliko.
Što bi rekao Velja Ilić: Ljudi,mnogo kradete, da kraduckate pa i da vas tolerišemo....

Mira

pre 15 godina

Čovek koji krade spreman je na sve. Kaže čovek vratiću pare, ali neću da dam ostavku. Pa, gospodine nije ti to tatina prćija, to je državno preduzeće, naše preduzeće. Skupština je tu da konstatuje kriminal, a policija da radi svoje, dokle će u zemlji Srbiji afere trajati 3 dana i nikom ništa. Uhvati se po neki sitni lopovčić a ostali krupni lopovi kupuju preduzeća, avione-kamione. Krišto ako si kriv u zatvor, a ne povrćaj para. To se isto odnosi i na korumpirane rukovodioce sa Kosova, ni manje ni više 10 miliona evra, a puna im usta Kosova i Kosovo je Srbija. Odgovara im Kosovo zbog korupcije, a ne zbog bednog i gladnog naroda. MUP treba da radi svoj posao. Pokažite narodu da ste spremni na to.Smene, zatvor, krivično gonjenje.

Darko Maksimović

pre 15 godina

Blokiranje, nego šta. Zbog ovakvih stvari i postoji opozicija. Da krenu proceduralnim putem, Krišto bi vratio otete pare i napustio funkciju nakon 12 godina suđenja, ako i tad, jer pripada vladajućoj koaliciji. Ne daj, opozicijo.

pera lozac

pre 15 godina

Covek se naso u poziciji da krade i on krade (u skladu sa zakonom), problem je sto je uhvacen u tome, a sad se svi cude i kao niko to nije znao.

Marina Tucakovic

pre 15 godina

Konacno se neko setio da Srbija ima i policiju pa cak i odelenje za privredni kriminal.Naravno to sa managerima bez dana iskustva je sramotno i nije ni cudo sto se tako ponasaju.Ako ne uzmu sad kad ce ponovo imati priliku.Ono sto je za njih realna sansa je za vecnu gradjana samo lep san.Kacelarije,skupi automobili,specijalni toaleti samo za njih,ili recimo da mu se zena dovozi do ulaza u avion.Bes neopevani i bezobrazluk nevidjeni.No ta ista policija treba da pocne konacno da radi svoj posao.Pocnite od njega.Pregledajte dokumentaciju i iz lutrije i iz savezne vlade i iz republicke vlade gde je savetovao Potprednika Labusa.Pogledajete sve ali se ne zaustavite na njemu.Nije on ni sam ni usamljen slucaj.Tih novokompanovih managera je puna Srbije posle 2000 godine. Nazalost. Jedni se tukli a drugi skidaju kajamak.Nazalost

Novosadjanin

pre 15 godina

A sta mi gradjani da blokiramo da poslanici vrate novac koji sebi isplacuju za konstantnu blokadu parlamenta?
Bojan & co. su imali odobrenje upravnog odbora za politiku plata i zarada - gde je odgovornost upravnog odbora? Napad na coveka, a sve radjeno po zakonu i sa ODOBRENOM politikom firme. Ja licno smatram da su takse u BG OGROMNE! Letos se secam da sam 100 eura placao taksu za carter let po karti - od cega je 80 ostajalo Beogradu. Svinjarija je bilo na sve strane, ali sam protiv linca coveka kome je upravni odbor dozvolio i odobrio program isplate zarada. Ako je neko kriv - kriv je upravni odbor. Zato i sluzi...

kartmen

pre 15 godina

A je l' ima tu nekog krivičnog dela? Mislim, ako nema, onda su ovi što blokiraju parlament jednako krivi kao i taj nesretni preplaćeni Krišto... Ionako sve stranke u Srbiji prave zakone uglavnom sa ciljem njihovim članovima omoguće da se "legalno" obogate.

Zoki

pre 15 godina

Nije samo Krišto nego u svim javnim preduzecima su izmislili tzv. MENADŽERSKE UGOVORE" sa enormnim platama menadžera a rezultati im ispod svakog kriterijuma. Na zalost resorna ministarstva su sve to odobrila, a za revanš putuju u inostranstvo na račun tih javnih preduzeća. Formula u javnim preduzećima je menadžerske plate za direktore i one oko njega, iznad evropskog nivoa, a rezultati da umres od smeha u poredjenju sa tom Evropom. Treba Vlada pod hitno da ukine te ugovore i da ih vrati na normalana plate koje zaslužuju jer svi su došli na ta mesta po partiskoj podobnosti, a ako im ne odgovara plata neka traže drugi posao, mnogo je sposobnih bez posla.Tako će Srbija da pridje Evropi i da krene napred.

Sasha

pre 15 godina

Ukoliko je gospodin Kristo toliko dobar menadzer treba ga smeniti sa mesta direktora JP Aerodrom Beograd i poslati da radi u recimo IMR u Rakovici i da mu plata zavisi od bonusa. kakva je to pljacka. Stalno podizu visinu aerodromskih taksi, a taj novac koriste za sta? Za svoje bezobrazne plate. A jos pricaju kako donose budzetu 20 miliona evra. Pa to bi znala da radi i moja baba na takav nacin jer je u pitanju klasican monopol. U cemu je razlika u odnosu na direktora zeleznice. potpuno podrzavam stav predsednika Tadica, ali uz jednu korekciju. Ne treba traziti ostavku, vec Vlada treba da ga smeni. Pa po cenu da nema Vlade, ali bi onda videli koliko bi glasova dobio G17 na sledecim izborima. A i da izadju iz Vlade tu je LDP

Mirko

pre 15 godina

Nije problem u smeni gospodina Bojana Krista.Problem je u necemu drugom.Ako je on radio nesto protiv zakona onda treba ne samo da vrati pare nego i da krivicno odgovara.A ako nije radio nista protiv zakona onda mu je to sistem dozvolio sto je mnogo gore od ovog prvog.Nece smena resiti nista jer ce na njegovo mesto doci neko drugi kome ce taj isti sistem to omoguciti i vrtimo se samo u krug.Sistem je truo i to je nas najveci problem.

Znatizeljna

pre 15 godina

Bilo bi veoma zanimljivo da saznamo odakle je doticni direktor dosensirao, kakve kvalifikacije (osim partijskih)ima, i kako i gde (osim u partiji) je stekao radno iskustvo za jedno tako odgovorno radno mesto.

goodman

pre 15 godina

Pa ovde zaista nesto smrdi. To mi dokazuje i Vladan Batic. Pa kako da nam krene dobro kad su nam individualni/partijski interesi iznad nacionalnih.

Realni

pre 15 godina

Blokada parlamenta zbog isplacenih bonusa u jednom javnom preduzecu? Ako je u pitanju kriminal - u Srbiji valjda postoje institucije nadlezne za to. Ako je u pitanju krsenje ugovora o rukovodjenju Aerodroma - osteceni valjda treba de se obrati sudu. Ako je u pitanju nezadovoljstvo nacinom rada - onda poslodavac raskida odnos na nacin propisan ugovorom i zakonom. Ako je u pitanju moral - onda se malo pogledajte u ogledalo prije nego sto pametujete drugima. Problem je u balkanskom nacinu shvatanja odnosa medju ljudima, improvizacijama, aljkavom pristupu i ismijavanju vaznosti pisanog ugovora.

Realni

pre 15 godina

Blokada parlamenta zbog isplacenih bonusa u jednom javnom preduzecu? Ako je u pitanju kriminal - u Srbiji valjda postoje institucije nadlezne za to. Ako je u pitanju krsenje ugovora o rukovodjenju Aerodroma - osteceni valjda treba de se obrati sudu. Ako je u pitanju nezadovoljstvo nacinom rada - onda poslodavac raskida odnos na nacin propisan ugovorom i zakonom. Ako je u pitanju moral - onda se malo pogledajte u ogledalo prije nego sto pametujete drugima. Problem je u balkanskom nacinu shvatanja odnosa medju ljudima, improvizacijama, aljkavom pristupu i ismijavanju vaznosti pisanog ugovora.

Sasha

pre 15 godina

Ukoliko je gospodin Kristo toliko dobar menadzer treba ga smeniti sa mesta direktora JP Aerodrom Beograd i poslati da radi u recimo IMR u Rakovici i da mu plata zavisi od bonusa. kakva je to pljacka. Stalno podizu visinu aerodromskih taksi, a taj novac koriste za sta? Za svoje bezobrazne plate. A jos pricaju kako donose budzetu 20 miliona evra. Pa to bi znala da radi i moja baba na takav nacin jer je u pitanju klasican monopol. U cemu je razlika u odnosu na direktora zeleznice. potpuno podrzavam stav predsednika Tadica, ali uz jednu korekciju. Ne treba traziti ostavku, vec Vlada treba da ga smeni. Pa po cenu da nema Vlade, ali bi onda videli koliko bi glasova dobio G17 na sledecim izborima. A i da izadju iz Vlade tu je LDP

Darko Maksimović

pre 15 godina

Blokiranje, nego šta. Zbog ovakvih stvari i postoji opozicija. Da krenu proceduralnim putem, Krišto bi vratio otete pare i napustio funkciju nakon 12 godina suđenja, ako i tad, jer pripada vladajućoj koaliciji. Ne daj, opozicijo.

Mirko

pre 15 godina

Nije problem u smeni gospodina Bojana Krista.Problem je u necemu drugom.Ako je on radio nesto protiv zakona onda treba ne samo da vrati pare nego i da krivicno odgovara.A ako nije radio nista protiv zakona onda mu je to sistem dozvolio sto je mnogo gore od ovog prvog.Nece smena resiti nista jer ce na njegovo mesto doci neko drugi kome ce taj isti sistem to omoguciti i vrtimo se samo u krug.Sistem je truo i to je nas najveci problem.

pera lozac

pre 15 godina

Covek se naso u poziciji da krade i on krade (u skladu sa zakonom), problem je sto je uhvacen u tome, a sad se svi cude i kao niko to nije znao.

Zoki

pre 15 godina

Nije samo Krišto nego u svim javnim preduzecima su izmislili tzv. MENADŽERSKE UGOVORE" sa enormnim platama menadžera a rezultati im ispod svakog kriterijuma. Na zalost resorna ministarstva su sve to odobrila, a za revanš putuju u inostranstvo na račun tih javnih preduzeća. Formula u javnim preduzećima je menadžerske plate za direktore i one oko njega, iznad evropskog nivoa, a rezultati da umres od smeha u poredjenju sa tom Evropom. Treba Vlada pod hitno da ukine te ugovore i da ih vrati na normalana plate koje zaslužuju jer svi su došli na ta mesta po partiskoj podobnosti, a ako im ne odgovara plata neka traže drugi posao, mnogo je sposobnih bez posla.Tako će Srbija da pridje Evropi i da krene napred.

Don Kihot

pre 15 godina

A Šarančić?
A Todorović (Min. za KiM), mak'o je taj mnoooogo više od 1.3 miliona din.) ?
A Velja Ilić?
A onaj za gas?
A onaj za puteve?
A kofer, a...
Dokle!?

Marina Tucakovic

pre 15 godina

Konacno se neko setio da Srbija ima i policiju pa cak i odelenje za privredni kriminal.Naravno to sa managerima bez dana iskustva je sramotno i nije ni cudo sto se tako ponasaju.Ako ne uzmu sad kad ce ponovo imati priliku.Ono sto je za njih realna sansa je za vecnu gradjana samo lep san.Kacelarije,skupi automobili,specijalni toaleti samo za njih,ili recimo da mu se zena dovozi do ulaza u avion.Bes neopevani i bezobrazluk nevidjeni.No ta ista policija treba da pocne konacno da radi svoj posao.Pocnite od njega.Pregledajte dokumentaciju i iz lutrije i iz savezne vlade i iz republicke vlade gde je savetovao Potprednika Labusa.Pogledajete sve ali se ne zaustavite na njemu.Nije on ni sam ni usamljen slucaj.Tih novokompanovih managera je puna Srbije posle 2000 godine. Nazalost. Jedni se tukli a drugi skidaju kajamak.Nazalost

goodman

pre 15 godina

Pa ovde zaista nesto smrdi. To mi dokazuje i Vladan Batic. Pa kako da nam krene dobro kad su nam individualni/partijski interesi iznad nacionalnih.

Novosadjanin

pre 15 godina

A sta mi gradjani da blokiramo da poslanici vrate novac koji sebi isplacuju za konstantnu blokadu parlamenta?
Bojan & co. su imali odobrenje upravnog odbora za politiku plata i zarada - gde je odgovornost upravnog odbora? Napad na coveka, a sve radjeno po zakonu i sa ODOBRENOM politikom firme. Ja licno smatram da su takse u BG OGROMNE! Letos se secam da sam 100 eura placao taksu za carter let po karti - od cega je 80 ostajalo Beogradu. Svinjarija je bilo na sve strane, ali sam protiv linca coveka kome je upravni odbor dozvolio i odobrio program isplate zarada. Ako je neko kriv - kriv je upravni odbor. Zato i sluzi...

Znatizeljna

pre 15 godina

Bilo bi veoma zanimljivo da saznamo odakle je doticni direktor dosensirao, kakve kvalifikacije (osim partijskih)ima, i kako i gde (osim u partiji) je stekao radno iskustvo za jedno tako odgovorno radno mesto.

Mira

pre 15 godina

Čovek koji krade spreman je na sve. Kaže čovek vratiću pare, ali neću da dam ostavku. Pa, gospodine nije ti to tatina prćija, to je državno preduzeće, naše preduzeće. Skupština je tu da konstatuje kriminal, a policija da radi svoje, dokle će u zemlji Srbiji afere trajati 3 dana i nikom ništa. Uhvati se po neki sitni lopovčić a ostali krupni lopovi kupuju preduzeća, avione-kamione. Krišto ako si kriv u zatvor, a ne povrćaj para. To se isto odnosi i na korumpirane rukovodioce sa Kosova, ni manje ni više 10 miliona evra, a puna im usta Kosova i Kosovo je Srbija. Odgovara im Kosovo zbog korupcije, a ne zbog bednog i gladnog naroda. MUP treba da radi svoj posao. Pokažite narodu da ste spremni na to.Smene, zatvor, krivično gonjenje.

Slavko

pre 15 godina

Predsednice Tadicu, moj vam je predlog da Krista posaljete u Telekom, a Radujka iz Telekoma na aerodrom. Na ovaj nacin postizete sledece.
1.ispunicete obecanje o smeni direktora rasipnika, posto ni Radujko nije nista bolji
2.posto su obojica iz G17 na ovaj nacin necete uvrediti Dinkica, ostaju mu direktori
3.posto su obojica jako uspesni direktori, na ovaj nacin ni aerodrom ni Telekom nece ispastati, jer dobijaju vrhunske direktore, a ni mi gradjani necemo izgubiti vrhunske usluge od ovih firmi.

sasa jokic

pre 15 godina

Gledam danas skupstinu, i ne mogu da verujem kakvi nas hostapleri predstavljaju! Ceo dan raspravljaju o Bojanu Kristu zbog nekoliko hiljada Eura, a niko ni da spomene kradju nekoliko miliona Eura namenjenih Kosovu!!! Predsednice Tadicu, odmah ste "skocili" da trazite smenu Krista, a ni rec o ovim zlocincima koji su nam probijali mozak patriotizmom, dok su u isto vreme krali, i ostetili budzet Srbije za desetine miliona eura. Kostunici nesmes rec da kazes, sram Te bilio! Kristo je napravio najprofitabilniju firmu od Lutrije Srbije, danas isto dobro upravlja Aerodromom, i sta sad treba kaznjavati dobre menadzere?! A u desetine drugih javnih preduzeca minusi ko vrata zbog korupcije i ne znanja. Te ljude ne pominjete, smetaju vam dobri, KOMUNJARE! Pa kako ocekujete rezultate, kada terate direktore u socijalizam, u stilu svi smo isti, svima isto?! Kristo je dobio(a ne dodelio sebi, kako sarkasticno interpretiraju novine)bonus za uspesan rad, a toj istoj firmi je verovatno ustedeo stotine hiljada eura. Danas ga Velja lopov proziva u Skupstini, Taj Velja ciji su direktori opljackali Srbiju, i koji je licno potpisivao ugpovore ravne veleizdaji! Propadni Srbijo, zasluzila si!

The Blue

pre 15 godina

Eh, koga god da uhvate sa prstima u pekmezu skoro uvek je postavljen iz G17.
Nema sta, oni imaju nesumnjivo najkvalitetniji kadar! ;)

Biljojed

pre 15 godina

"G17: Transprentnost, ali ne i hajka" - pa dragi nasi, da ima transparentnosti, hajka ne bi ni bila potrebna. A vasi vajni "trutnjaci" zasluzuju bas sve sto ih bude snaslo!

anabela

pre 15 godina

Neverovatno je da direktor naseg aerodruma, dobija platu kao da radi u EU. Aerodrum je, po mom misljenju u dosta jadnom stanju,mali je i ruzan i kako je moguce da se novac trosi za visoke plate. Cesto putujem i videla sam mnogo aerodruma, volela bih da mogu da kazem nesto bolje za nas,ali naprosto je preskroman.

kesa

pre 15 godina

Da B92 nije platu direktora izneo na videlo, on bi i dalje isplacivao bonuse sam sebi. A gospodin Tadic je tek sada saznao kolika je plata direktora aerodroma pa se silno se naljutio!? Znaci vratila se Slobina vremena - kad predsednik lupi sakom o sto - zemlja ima da se trese!
Sta je radio UBPOK do sad? Finansijska inspekcija? I plate u upravnim odborima bi ostale iste da nije svetske krize??? Podrzavam inicijativu, samo mi ovo deluje kao prikupljanje jeftinih poena zato sto su ovo samo pojedinacni slucajevi, a ne vidim da se sistematski radi na obracunu sa korupcijom...

Pilot

pre 15 godina

Problem je što su javna preduzeća oaze za kadrove iz trenutno vladajućih stranaka.Ali je izgleda u ovom slučaju kap prelila čašu,jer je Krišto zaista preterao koliko je zagrabio.Iznos baš para oči.
Skupština bi trebala "popisati" sva javna preduzeća i doneti neki raspon plata i bonusa, koji ne bi smeo da se pređe. A ako je neko toliko sposoban,pa nek ide u privatni sektor gde može biti plaćen neograničeno.
Samo pitanje je gde je biti lakše vrhunski menadžer, u monopilističkom javnom preduzeću ili priatnom koje posluje pod surovim tržšnim uslovima.
I kako ga bre nije sramota, od ljudi koji tu rade po 30 godina na aerodromu, a on je stručnjak sa svojih 30 god.života, i ima obraza da ispalti sebi toliko.
Što bi rekao Velja Ilić: Ljudi,mnogo kradete, da kraduckate pa i da vas tolerišemo....

posejdon

pre 15 godina

Na zalost, svi direktori uglavnom to rade uz znanje, svojih partija.
On odredi sebi platu od naprimer 500.000 din, uzme za sebe 400.000 a onih preostalih 100.000 ode za stranku. Kako bi se inace finansirao rad stranaka. :)

kartmen

pre 15 godina

A je l' ima tu nekog krivičnog dela? Mislim, ako nema, onda su ovi što blokiraju parlament jednako krivi kao i taj nesretni preplaćeni Krišto... Ionako sve stranke u Srbiji prave zakone uglavnom sa ciljem njihovim članovima omoguće da se "legalno" obogate.

Lalomir

pre 15 godina

Predsednik drzave fata lopove!? Impozantno!
Uostalom kad direktor zeleznica Srbije nadundao 640.000 a radnici mu imaju 15.000 platu i firma debelo u podrumu sto ne bi direktor JAT-a imao... Jel da!?
Ima se moze se!

Blansche

pre 15 godina

Zato me i ne cudi sto su aerodromske takse tako visoke.Kada je cena nafte vrtoglavo rasla Aerodrom Beograd je brze bolje povecao aerodromske takse a sada kada je cena nafte ispod 50dolara gospodin Kristo se nije setio da enrmno spusti aerodromske takse, Trebalo je napuniti kasu za izivljavanje po restoranima. Pitam se kakav je njegov doprinos u poslovanju Aerodroma beograd da bi on i njegovi saradnici imali toliki bonus.Sta li je radio tek dok je bio direktor Lutrije Srbije. A sto se tice zaposlenih na aerodromu ima ih previse.Ko god je ostao bez posla a imao vezu eto ga na aerodromu. Razna braca, sestre , ljubavnice blizi i dalji rodjaci sve se tamo naguralo.

pirke

pre 15 godina

sećam se Bojana Krišta još dok je bio upravnik Narodne lutrije... bogo moj, kakav je to menadžer bio. pisalo u novinama. a kako i ne bi kada se radi o monopolskom preduzeću. posle je avanzovao za direktora aerodroma. činilo se da njegovom uspehu nema kraja...

superstar

pre 15 godina

Ma da, trazi se smena sada kad se menadzer vec obgatio pa je nekom gladnom poceo da bode oci. Sutra ce da ga smene, doci ce neki drugi koji ce da cuti tri meseca pa ce onda da izmisli svoj mehanizam za pljacku i tako u krug a DS i G17 ce da se gade i zgrazavaju nad ruskim modelom privatizacije (i da svakim danom gube sve vise moralno pravo da prozivaju SPS za kradju).

Orwell

pre 15 godina

Ma kakav sposoban "manager"! Od lutrije bi i osnovac napravio profitabilnu firmu. U zatvor sa takvim "managerim-a". Kakvo vracanje para (mazanje ociju)?! Dok njih par stotina (hiljada?) ne popasu zatvor nema nista od ove zemlje!
P.S. Treba proveriti i u lutriji sta je radio, dok je "pravio najuspesniju firmu u zemlji". Sto neko rece, trebalo bi ga postaviti u neko posrnulo preduzece pa da se pokaze! Ha, kakav vic!

Srdjan

pre 15 godina

Ljudi, skuplji je dan blokade parlamenta nego ti bonusi i plate. Bez obzira sto je to preduzece monopolista, niko pametan ne bi preuzeo odgovornost vodnjenja firme vredne 200 miliona evra za manju platu. Bolje da ljudi budu placeni nego da kradu.

Konstantinos Veliki

pre 15 godina

Pa sto Tadic ima s tim?? Pa gdje je premijer da kaze nesto u vezi s ovim problemom? Ima li Srbija premijera u opce? Zar Tadic nema vaznije drzavnicke poslove??

Rajko

pre 15 godina

Tako treba. Nikako se ne sme stati. Celo vazduhoplovstvo je trulo. Najgore je u Evropi a najbolji menadzeri???!! Kako je to moguce??

Jos je jadnije u Direktoratu i nesrecnom JAT-u a najgore u kontroli letenja.

j o k e r

pre 15 godina

sve je jasno-ova nova kampanja me potseca na onog sto je muvao i drmao buducom univerzijadom, potpisao covek sam sa sobom (kao jedinim "odgovornim"!!?) ugovor koji ga pokriva sa 500.000 eu. - ako ga "slucajno"otpuste!?!?...i tu se pocelo na sve talambase i...evo nista, pojela maca, smenjen (zamenio ga jedan od vice premijera-djelic, koji je bio u celoj prici od samog pocetka - i nije reagovao!?..).da li ce tako i ovoga puta po ko zna koji put!? ua! dole! u zatvor! opljackao, ostetio!!!...pa posle nekog vremena, doticni opet GORE...!?...N E Z A M E N LJ I V I!?...

slobodan Jovanovic

pre 15 godina

Pridruzujem se komentarima da se ispitaju i ostali direktori, narocito ovaj sa zeleznice, Veljin Sarancic. ALO, on je hteo sebi platu od 640 000 !?

Geger

pre 15 godina

Naravno da nece da da ostavku nego hoce da ga otpuste. Pa mu onda sleduje po ugovoru, verovatno jedno 12 (njegovih) plata otpremnine...
Nego, izem ti drzavu gde lopove hvataju samo ako im kaze Predsednik. Ako je takva drzava, onda prvi treba da ode bas Predsednik.

Neutralni posmatrac

pre 15 godina

Beogradski aerodrom prilicno dobro izgleda, i cini mi se, dobro funkcionise. Pre par nedelja, nesto se spekulisalo da bi JP AB "Nikola Tesla" moglo da "privatizuje", odn. dokapitalizuje JAT Airways. Sada se o tome zacutalo, a smeta im direktor aerodroma zvog visoke plate! Narodna izreka veli: "da se vlasi ne dosete"! Izgleda da nije problem u jednom menadzeru i njegovoj halapljivosti u pogledu plate, imali su direktori tamo, na Surcinskoj pisti, i po milion dinara mesecno, i to ne tako davno. Izleda da su DS i ostali otkrili pokusaj ostvarivanja nekog veoma krupnog "dila", po ko zna koji put - u reziji G17+. Ako se nastavi slozno ovim putem, izgleda da ce uskoro biti objavljen i predlog da se zabrani rad ne SRS, vec G17+.

sokiran

pre 15 godina

Bilo bi interesantno da neko proveri plate i ostalim "menandzerima" koje su postavile politicke partije, npr. Generalni Direktor Komercijalne Banke i sl...

evita

pre 15 godina

skoro je sve receno u komentarima,ali meni pada na pamet scena iz Bele Ladje kada Srecko Sojic koji je presao "celzijus", nudi svom batleru na potpis ugovor kojim batler postaje poslanik ali najveci deo svoje poslanicke plate mora da da Sojicu. A serija mi je delovala detinjasto i naivno.

Ilija

pre 15 godina

Da nema veze afera sa kompanijom Montenegro Airlines i ukidanjem privilegija toj kompaniji. Stanovista sam da svi ti "funkcioneri" imaju pljackaski poriv, ali da se afere obelodanjuju po necijoj potrebi.

Pera

pre 15 godina

Da rezimiramo:

Radikali:
U skupštini ne samo da ne rade ništa nego i sprečavaju druge da rade.
Rezultat: Skupština ne radi a za to radikali dobijaju 2000 evra plate od poreskih obveznika.

Krišto:
Dobija 3600 evra evra i koliko toliko radi.
Rezultat: Aerodrom radi 24 sata dnevno, a Krišto dobija platu od onih koji koriste aerodrom.

Zaključak donesite sami.

Krišto može biti da nije neka cvećka, ali oni koji ga napadaju su poslednji koji bi trebali da se bune.

Pored toga, niko se ne buni sto je pod sumnjivim okolnostima i bez tendera renoviran deo aerodroma. Tu je otislo preko milion evra razlike (to je bilo pre ovog Krišta)

Hmmm

pre 15 godina

Ma koja crna ostavka, pravac sud pa neka se pravda, ako se dokaze da je kriv odmah zatvor. Sve to zavrsiti u tri dana, tako reci ekspresno! Pa dokle vise dragi ljudi...

Stanislav

pre 15 godina

Pa sta se sada svi cudimo. Zar G17% nije isao na izbore sa sloganom: "Akcija umesto price." A ova patuljasta stranka drzi rec. Ovaj "oslican menadzer" je najbolji primer za to.

Obican gradnjanin

pre 15 godina

Preispitati Krista, naravno!
Ali ovo je deja vu, opet je "drs'te lopova", pa gde su razni Sarancici? Opet su najglasniji upravo bas vlasnici svih tih direktora. I opet je "vuk pojeo magarca"

*bane*

pre 15 godina

* Nije mi jasno gde su ti radnici koji su uzeli lovu a On im je dao, jer su sigurno i Oni bili obavešteni da će dobiti velike pare zbog dobrog poslovanja!! Zašto ga niko ne brani ili bar vrati neko da vrati pare !? Nemam ništa protiv, da se može zaraditi legalno takav novac, ali NE u Javnom Preduzeću i to u ovakvoj situaciji i u ovakvoj Državi!!

Goxybgd

pre 15 godina

Za ulazak u Eu nije problem ni Mladic ni Kosovo, problem je u tome sto Evropa nece da pregovara o ovome uopste. Gospodo resejne problema korupcije nije u tome sto cete zabraniti policiji da naplacuje prekrsaje na licu mesta vec sto cete ove i slicne ovima skinuti sa svih mogucih funkcija i oduzeti im pravo da ikad vise dodju na funkcije. Postavlja se pitanje ko to zapravo koci ulazak u Eu , kome to ne odgovara?

Pokojni Toza

pre 15 godina

Da se ja pitam ja bih prvo otpustio poslanike. Sve bez izuzetka, one koji čitaju novine, pričaju gluposti umesto da rade, smeju se, čačkaju nos i troše pare ovog naroda....

Marko

pre 15 godina

Ovo je skretanje teme. Kao i kod slucaja Dzajic.... Mali lopovi se hvataju...A za to vreme. milijarde dolara nestaju na drugu stranu.

Pohlepa caruje

pre 15 godina

SRAMOTA!!!
A aerodorom i nije jedino javno preduzeće. Ima još mnogo takvih preduzeća u kojima ljudi na poziciji dele tuđe novce sebi i svojim pomoćnicima i "pomoćnicama" za posebne zasluge. Pa nije ni čudo da rade sa gubicima (tako bar prikazuju nama, poreskim obveznicima).
Zar su oni sa posebnim potrebama da bi im trebali posebni bonusi?

Realni

pre 15 godina

Blokada parlamenta zbog isplacenih bonusa u jednom javnom preduzecu? Ako je u pitanju kriminal - u Srbiji valjda postoje institucije nadlezne za to. Ako je u pitanju krsenje ugovora o rukovodjenju Aerodroma - osteceni valjda treba de se obrati sudu. Ako je u pitanju nezadovoljstvo nacinom rada - onda poslodavac raskida odnos na nacin propisan ugovorom i zakonom. Ako je u pitanju moral - onda se malo pogledajte u ogledalo prije nego sto pametujete drugima. Problem je u balkanskom nacinu shvatanja odnosa medju ljudima, improvizacijama, aljkavom pristupu i ismijavanju vaznosti pisanog ugovora.

Srdjan

pre 15 godina

Ljudi, skuplji je dan blokade parlamenta nego ti bonusi i plate. Bez obzira sto je to preduzece monopolista, niko pametan ne bi preuzeo odgovornost vodnjenja firme vredne 200 miliona evra za manju platu. Bolje da ljudi budu placeni nego da kradu.

sasa jokic

pre 15 godina

Gledam danas skupstinu, i ne mogu da verujem kakvi nas hostapleri predstavljaju! Ceo dan raspravljaju o Bojanu Kristu zbog nekoliko hiljada Eura, a niko ni da spomene kradju nekoliko miliona Eura namenjenih Kosovu!!! Predsednice Tadicu, odmah ste "skocili" da trazite smenu Krista, a ni rec o ovim zlocincima koji su nam probijali mozak patriotizmom, dok su u isto vreme krali, i ostetili budzet Srbije za desetine miliona eura. Kostunici nesmes rec da kazes, sram Te bilio! Kristo je napravio najprofitabilniju firmu od Lutrije Srbije, danas isto dobro upravlja Aerodromom, i sta sad treba kaznjavati dobre menadzere?! A u desetine drugih javnih preduzeca minusi ko vrata zbog korupcije i ne znanja. Te ljude ne pominjete, smetaju vam dobri, KOMUNJARE! Pa kako ocekujete rezultate, kada terate direktore u socijalizam, u stilu svi smo isti, svima isto?! Kristo je dobio(a ne dodelio sebi, kako sarkasticno interpretiraju novine)bonus za uspesan rad, a toj istoj firmi je verovatno ustedeo stotine hiljada eura. Danas ga Velja lopov proziva u Skupstini, Taj Velja ciji su direktori opljackali Srbiju, i koji je licno potpisivao ugpovore ravne veleizdaji! Propadni Srbijo, zasluzila si!

Pera

pre 15 godina

Da rezimiramo:

Radikali:
U skupštini ne samo da ne rade ništa nego i sprečavaju druge da rade.
Rezultat: Skupština ne radi a za to radikali dobijaju 2000 evra plate od poreskih obveznika.

Krišto:
Dobija 3600 evra evra i koliko toliko radi.
Rezultat: Aerodrom radi 24 sata dnevno, a Krišto dobija platu od onih koji koriste aerodrom.

Zaključak donesite sami.

Krišto može biti da nije neka cvećka, ali oni koji ga napadaju su poslednji koji bi trebali da se bune.

Pored toga, niko se ne buni sto je pod sumnjivim okolnostima i bez tendera renoviran deo aerodroma. Tu je otislo preko milion evra razlike (to je bilo pre ovog Krišta)

Darko Maksimović

pre 15 godina

Blokiranje, nego šta. Zbog ovakvih stvari i postoji opozicija. Da krenu proceduralnim putem, Krišto bi vratio otete pare i napustio funkciju nakon 12 godina suđenja, ako i tad, jer pripada vladajućoj koaliciji. Ne daj, opozicijo.

Novosadjanin

pre 15 godina

A sta mi gradjani da blokiramo da poslanici vrate novac koji sebi isplacuju za konstantnu blokadu parlamenta?
Bojan & co. su imali odobrenje upravnog odbora za politiku plata i zarada - gde je odgovornost upravnog odbora? Napad na coveka, a sve radjeno po zakonu i sa ODOBRENOM politikom firme. Ja licno smatram da su takse u BG OGROMNE! Letos se secam da sam 100 eura placao taksu za carter let po karti - od cega je 80 ostajalo Beogradu. Svinjarija je bilo na sve strane, ali sam protiv linca coveka kome je upravni odbor dozvolio i odobrio program isplate zarada. Ako je neko kriv - kriv je upravni odbor. Zato i sluzi...

Sasha

pre 15 godina

Ukoliko je gospodin Kristo toliko dobar menadzer treba ga smeniti sa mesta direktora JP Aerodrom Beograd i poslati da radi u recimo IMR u Rakovici i da mu plata zavisi od bonusa. kakva je to pljacka. Stalno podizu visinu aerodromskih taksi, a taj novac koriste za sta? Za svoje bezobrazne plate. A jos pricaju kako donose budzetu 20 miliona evra. Pa to bi znala da radi i moja baba na takav nacin jer je u pitanju klasican monopol. U cemu je razlika u odnosu na direktora zeleznice. potpuno podrzavam stav predsednika Tadica, ali uz jednu korekciju. Ne treba traziti ostavku, vec Vlada treba da ga smeni. Pa po cenu da nema Vlade, ali bi onda videli koliko bi glasova dobio G17 na sledecim izborima. A i da izadju iz Vlade tu je LDP

kartmen

pre 15 godina

A je l' ima tu nekog krivičnog dela? Mislim, ako nema, onda su ovi što blokiraju parlament jednako krivi kao i taj nesretni preplaćeni Krišto... Ionako sve stranke u Srbiji prave zakone uglavnom sa ciljem njihovim članovima omoguće da se "legalno" obogate.

goodman

pre 15 godina

Pa ovde zaista nesto smrdi. To mi dokazuje i Vladan Batic. Pa kako da nam krene dobro kad su nam individualni/partijski interesi iznad nacionalnih.

pera lozac

pre 15 godina

Covek se naso u poziciji da krade i on krade (u skladu sa zakonom), problem je sto je uhvacen u tome, a sad se svi cude i kao niko to nije znao.

Neutralni posmatrac

pre 15 godina

Beogradski aerodrom prilicno dobro izgleda, i cini mi se, dobro funkcionise. Pre par nedelja, nesto se spekulisalo da bi JP AB "Nikola Tesla" moglo da "privatizuje", odn. dokapitalizuje JAT Airways. Sada se o tome zacutalo, a smeta im direktor aerodroma zvog visoke plate! Narodna izreka veli: "da se vlasi ne dosete"! Izgleda da nije problem u jednom menadzeru i njegovoj halapljivosti u pogledu plate, imali su direktori tamo, na Surcinskoj pisti, i po milion dinara mesecno, i to ne tako davno. Izleda da su DS i ostali otkrili pokusaj ostvarivanja nekog veoma krupnog "dila", po ko zna koji put - u reziji G17+. Ako se nastavi slozno ovim putem, izgleda da ce uskoro biti objavljen i predlog da se zabrani rad ne SRS, vec G17+.

Zoki

pre 15 godina

Nije samo Krišto nego u svim javnim preduzecima su izmislili tzv. MENADŽERSKE UGOVORE" sa enormnim platama menadžera a rezultati im ispod svakog kriterijuma. Na zalost resorna ministarstva su sve to odobrila, a za revanš putuju u inostranstvo na račun tih javnih preduzeća. Formula u javnim preduzećima je menadžerske plate za direktore i one oko njega, iznad evropskog nivoa, a rezultati da umres od smeha u poredjenju sa tom Evropom. Treba Vlada pod hitno da ukine te ugovore i da ih vrati na normalana plate koje zaslužuju jer svi su došli na ta mesta po partiskoj podobnosti, a ako im ne odgovara plata neka traže drugi posao, mnogo je sposobnih bez posla.Tako će Srbija da pridje Evropi i da krene napred.

Geger

pre 15 godina

Naravno da nece da da ostavku nego hoce da ga otpuste. Pa mu onda sleduje po ugovoru, verovatno jedno 12 (njegovih) plata otpremnine...
Nego, izem ti drzavu gde lopove hvataju samo ako im kaze Predsednik. Ako je takva drzava, onda prvi treba da ode bas Predsednik.

Mirko

pre 15 godina

Nije problem u smeni gospodina Bojana Krista.Problem je u necemu drugom.Ako je on radio nesto protiv zakona onda treba ne samo da vrati pare nego i da krivicno odgovara.A ako nije radio nista protiv zakona onda mu je to sistem dozvolio sto je mnogo gore od ovog prvog.Nece smena resiti nista jer ce na njegovo mesto doci neko drugi kome ce taj isti sistem to omoguciti i vrtimo se samo u krug.Sistem je truo i to je nas najveci problem.

pirke

pre 15 godina

sećam se Bojana Krišta još dok je bio upravnik Narodne lutrije... bogo moj, kakav je to menadžer bio. pisalo u novinama. a kako i ne bi kada se radi o monopolskom preduzeću. posle je avanzovao za direktora aerodroma. činilo se da njegovom uspehu nema kraja...

Don Kihot

pre 15 godina

A Šarančić?
A Todorović (Min. za KiM), mak'o je taj mnoooogo više od 1.3 miliona din.) ?
A Velja Ilić?
A onaj za gas?
A onaj za puteve?
A kofer, a...
Dokle!?

kesa

pre 15 godina

Da B92 nije platu direktora izneo na videlo, on bi i dalje isplacivao bonuse sam sebi. A gospodin Tadic je tek sada saznao kolika je plata direktora aerodroma pa se silno se naljutio!? Znaci vratila se Slobina vremena - kad predsednik lupi sakom o sto - zemlja ima da se trese!
Sta je radio UBPOK do sad? Finansijska inspekcija? I plate u upravnim odborima bi ostale iste da nije svetske krize??? Podrzavam inicijativu, samo mi ovo deluje kao prikupljanje jeftinih poena zato sto su ovo samo pojedinacni slucajevi, a ne vidim da se sistematski radi na obracunu sa korupcijom...

Hmmm

pre 15 godina

Ma koja crna ostavka, pravac sud pa neka se pravda, ako se dokaze da je kriv odmah zatvor. Sve to zavrsiti u tri dana, tako reci ekspresno! Pa dokle vise dragi ljudi...

Slavko

pre 15 godina

Predsednice Tadicu, moj vam je predlog da Krista posaljete u Telekom, a Radujka iz Telekoma na aerodrom. Na ovaj nacin postizete sledece.
1.ispunicete obecanje o smeni direktora rasipnika, posto ni Radujko nije nista bolji
2.posto su obojica iz G17 na ovaj nacin necete uvrediti Dinkica, ostaju mu direktori
3.posto su obojica jako uspesni direktori, na ovaj nacin ni aerodrom ni Telekom nece ispastati, jer dobijaju vrhunske direktore, a ni mi gradjani necemo izgubiti vrhunske usluge od ovih firmi.

The Blue

pre 15 godina

Eh, koga god da uhvate sa prstima u pekmezu skoro uvek je postavljen iz G17.
Nema sta, oni imaju nesumnjivo najkvalitetniji kadar! ;)

Marina Tucakovic

pre 15 godina

Konacno se neko setio da Srbija ima i policiju pa cak i odelenje za privredni kriminal.Naravno to sa managerima bez dana iskustva je sramotno i nije ni cudo sto se tako ponasaju.Ako ne uzmu sad kad ce ponovo imati priliku.Ono sto je za njih realna sansa je za vecnu gradjana samo lep san.Kacelarije,skupi automobili,specijalni toaleti samo za njih,ili recimo da mu se zena dovozi do ulaza u avion.Bes neopevani i bezobrazluk nevidjeni.No ta ista policija treba da pocne konacno da radi svoj posao.Pocnite od njega.Pregledajte dokumentaciju i iz lutrije i iz savezne vlade i iz republicke vlade gde je savetovao Potprednika Labusa.Pogledajete sve ali se ne zaustavite na njemu.Nije on ni sam ni usamljen slucaj.Tih novokompanovih managera je puna Srbije posle 2000 godine. Nazalost. Jedni se tukli a drugi skidaju kajamak.Nazalost

Biljojed

pre 15 godina

"G17: Transprentnost, ali ne i hajka" - pa dragi nasi, da ima transparentnosti, hajka ne bi ni bila potrebna. A vasi vajni "trutnjaci" zasluzuju bas sve sto ih bude snaslo!

Goxybgd

pre 15 godina

Za ulazak u Eu nije problem ni Mladic ni Kosovo, problem je u tome sto Evropa nece da pregovara o ovome uopste. Gospodo resejne problema korupcije nije u tome sto cete zabraniti policiji da naplacuje prekrsaje na licu mesta vec sto cete ove i slicne ovima skinuti sa svih mogucih funkcija i oduzeti im pravo da ikad vise dodju na funkcije. Postavlja se pitanje ko to zapravo koci ulazak u Eu , kome to ne odgovara?

Pokojni Toza

pre 15 godina

Da se ja pitam ja bih prvo otpustio poslanike. Sve bez izuzetka, one koji čitaju novine, pričaju gluposti umesto da rade, smeju se, čačkaju nos i troše pare ovog naroda....

Znatizeljna

pre 15 godina

Bilo bi veoma zanimljivo da saznamo odakle je doticni direktor dosensirao, kakve kvalifikacije (osim partijskih)ima, i kako i gde (osim u partiji) je stekao radno iskustvo za jedno tako odgovorno radno mesto.

anabela

pre 15 godina

Neverovatno je da direktor naseg aerodruma, dobija platu kao da radi u EU. Aerodrum je, po mom misljenju u dosta jadnom stanju,mali je i ruzan i kako je moguce da se novac trosi za visoke plate. Cesto putujem i videla sam mnogo aerodruma, volela bih da mogu da kazem nesto bolje za nas,ali naprosto je preskroman.

Blansche

pre 15 godina

Zato me i ne cudi sto su aerodromske takse tako visoke.Kada je cena nafte vrtoglavo rasla Aerodrom Beograd je brze bolje povecao aerodromske takse a sada kada je cena nafte ispod 50dolara gospodin Kristo se nije setio da enrmno spusti aerodromske takse, Trebalo je napuniti kasu za izivljavanje po restoranima. Pitam se kakav je njegov doprinos u poslovanju Aerodroma beograd da bi on i njegovi saradnici imali toliki bonus.Sta li je radio tek dok je bio direktor Lutrije Srbije. A sto se tice zaposlenih na aerodromu ima ih previse.Ko god je ostao bez posla a imao vezu eto ga na aerodromu. Razna braca, sestre , ljubavnice blizi i dalji rodjaci sve se tamo naguralo.

Rajko

pre 15 godina

Tako treba. Nikako se ne sme stati. Celo vazduhoplovstvo je trulo. Najgore je u Evropi a najbolji menadzeri???!! Kako je to moguce??

Jos je jadnije u Direktoratu i nesrecnom JAT-u a najgore u kontroli letenja.

Ilija

pre 15 godina

Da nema veze afera sa kompanijom Montenegro Airlines i ukidanjem privilegija toj kompaniji. Stanovista sam da svi ti "funkcioneri" imaju pljackaski poriv, ali da se afere obelodanjuju po necijoj potrebi.

Stanislav

pre 15 godina

Pa sta se sada svi cudimo. Zar G17% nije isao na izbore sa sloganom: "Akcija umesto price." A ova patuljasta stranka drzi rec. Ovaj "oslican menadzer" je najbolji primer za to.

Mira

pre 15 godina

Čovek koji krade spreman je na sve. Kaže čovek vratiću pare, ali neću da dam ostavku. Pa, gospodine nije ti to tatina prćija, to je državno preduzeće, naše preduzeće. Skupština je tu da konstatuje kriminal, a policija da radi svoje, dokle će u zemlji Srbiji afere trajati 3 dana i nikom ništa. Uhvati se po neki sitni lopovčić a ostali krupni lopovi kupuju preduzeća, avione-kamione. Krišto ako si kriv u zatvor, a ne povrćaj para. To se isto odnosi i na korumpirane rukovodioce sa Kosova, ni manje ni više 10 miliona evra, a puna im usta Kosova i Kosovo je Srbija. Odgovara im Kosovo zbog korupcije, a ne zbog bednog i gladnog naroda. MUP treba da radi svoj posao. Pokažite narodu da ste spremni na to.Smene, zatvor, krivično gonjenje.

Pilot

pre 15 godina

Problem je što su javna preduzeća oaze za kadrove iz trenutno vladajućih stranaka.Ali je izgleda u ovom slučaju kap prelila čašu,jer je Krišto zaista preterao koliko je zagrabio.Iznos baš para oči.
Skupština bi trebala "popisati" sva javna preduzeća i doneti neki raspon plata i bonusa, koji ne bi smeo da se pređe. A ako je neko toliko sposoban,pa nek ide u privatni sektor gde može biti plaćen neograničeno.
Samo pitanje je gde je biti lakše vrhunski menadžer, u monopilističkom javnom preduzeću ili priatnom koje posluje pod surovim tržšnim uslovima.
I kako ga bre nije sramota, od ljudi koji tu rade po 30 godina na aerodromu, a on je stručnjak sa svojih 30 god.života, i ima obraza da ispalti sebi toliko.
Što bi rekao Velja Ilić: Ljudi,mnogo kradete, da kraduckate pa i da vas tolerišemo....

posejdon

pre 15 godina

Na zalost, svi direktori uglavnom to rade uz znanje, svojih partija.
On odredi sebi platu od naprimer 500.000 din, uzme za sebe 400.000 a onih preostalih 100.000 ode za stranku. Kako bi se inace finansirao rad stranaka. :)

Konstantinos Veliki

pre 15 godina

Pa sto Tadic ima s tim?? Pa gdje je premijer da kaze nesto u vezi s ovim problemom? Ima li Srbija premijera u opce? Zar Tadic nema vaznije drzavnicke poslove??

Orwell

pre 15 godina

Ma kakav sposoban "manager"! Od lutrije bi i osnovac napravio profitabilnu firmu. U zatvor sa takvim "managerim-a". Kakvo vracanje para (mazanje ociju)?! Dok njih par stotina (hiljada?) ne popasu zatvor nema nista od ove zemlje!
P.S. Treba proveriti i u lutriji sta je radio, dok je "pravio najuspesniju firmu u zemlji". Sto neko rece, trebalo bi ga postaviti u neko posrnulo preduzece pa da se pokaze! Ha, kakav vic!

Marko

pre 15 godina

Ovo je skretanje teme. Kao i kod slucaja Dzajic.... Mali lopovi se hvataju...A za to vreme. milijarde dolara nestaju na drugu stranu.

superstar

pre 15 godina

Ma da, trazi se smena sada kad se menadzer vec obgatio pa je nekom gladnom poceo da bode oci. Sutra ce da ga smene, doci ce neki drugi koji ce da cuti tri meseca pa ce onda da izmisli svoj mehanizam za pljacku i tako u krug a DS i G17 ce da se gade i zgrazavaju nad ruskim modelom privatizacije (i da svakim danom gube sve vise moralno pravo da prozivaju SPS za kradju).

Obican gradnjanin

pre 15 godina

Preispitati Krista, naravno!
Ali ovo je deja vu, opet je "drs'te lopova", pa gde su razni Sarancici? Opet su najglasniji upravo bas vlasnici svih tih direktora. I opet je "vuk pojeo magarca"

Lalomir

pre 15 godina

Predsednik drzave fata lopove!? Impozantno!
Uostalom kad direktor zeleznica Srbije nadundao 640.000 a radnici mu imaju 15.000 platu i firma debelo u podrumu sto ne bi direktor JAT-a imao... Jel da!?
Ima se moze se!

j o k e r

pre 15 godina

sve je jasno-ova nova kampanja me potseca na onog sto je muvao i drmao buducom univerzijadom, potpisao covek sam sa sobom (kao jedinim "odgovornim"!!?) ugovor koji ga pokriva sa 500.000 eu. - ako ga "slucajno"otpuste!?!?...i tu se pocelo na sve talambase i...evo nista, pojela maca, smenjen (zamenio ga jedan od vice premijera-djelic, koji je bio u celoj prici od samog pocetka - i nije reagovao!?..).da li ce tako i ovoga puta po ko zna koji put!? ua! dole! u zatvor! opljackao, ostetio!!!...pa posle nekog vremena, doticni opet GORE...!?...N E Z A M E N LJ I V I!?...

Pohlepa caruje

pre 15 godina

SRAMOTA!!!
A aerodorom i nije jedino javno preduzeće. Ima još mnogo takvih preduzeća u kojima ljudi na poziciji dele tuđe novce sebi i svojim pomoćnicima i "pomoćnicama" za posebne zasluge. Pa nije ni čudo da rade sa gubicima (tako bar prikazuju nama, poreskim obveznicima).
Zar su oni sa posebnim potrebama da bi im trebali posebni bonusi?

sokiran

pre 15 godina

Bilo bi interesantno da neko proveri plate i ostalim "menandzerima" koje su postavile politicke partije, npr. Generalni Direktor Komercijalne Banke i sl...

*bane*

pre 15 godina

* Nije mi jasno gde su ti radnici koji su uzeli lovu a On im je dao, jer su sigurno i Oni bili obavešteni da će dobiti velike pare zbog dobrog poslovanja!! Zašto ga niko ne brani ili bar vrati neko da vrati pare !? Nemam ništa protiv, da se može zaraditi legalno takav novac, ali NE u Javnom Preduzeću i to u ovakvoj situaciji i u ovakvoj Državi!!

slobodan Jovanovic

pre 15 godina

Pridruzujem se komentarima da se ispitaju i ostali direktori, narocito ovaj sa zeleznice, Veljin Sarancic. ALO, on je hteo sebi platu od 640 000 !?

evita

pre 15 godina

skoro je sve receno u komentarima,ali meni pada na pamet scena iz Bele Ladje kada Srecko Sojic koji je presao "celzijus", nudi svom batleru na potpis ugovor kojim batler postaje poslanik ali najveci deo svoje poslanicke plate mora da da Sojicu. A serija mi je delovala detinjasto i naivno.