Utorak, 18.11.2008.

16:00

Insignia evropski automobil godine

Izvor: B92

Insignia evropski automobil godine IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

opel 2010 nova astra

pre 15 godina

Opel definitivno ima kvalitetne i automobile sa ok dizajnom u svim segmentima počev od korse c mon pa preko astre g ,u koliko je samo primeraka prodata , astre H sa 3 ili 5 vrata, prodaje se izuzetno dobro pa sedan varijanta a već se priprema za 2009/10 nova astra a eto i insignije auto godine ipak je opel mnogo uradio za kratko vreme počev od pojave astre H 2004.....

Naucnik

pre 15 godina

Japanci su piece of junk - redom od toyote pa do Mazde, sa sve Hondom. Italijani su zakon. Insignija nije losa, ali Fiesta je po meni vise zasluzila ovu nagradu, ovaj Opel mi deluje kao predhodno navedeni. Vektra je bila meni bolja od ove kreacije koja vise podseca na neki Lexus sa Opelovim znakom.

CVija

pre 15 godina

Srbima samo dati potsticaj u bilo kom obliku i dan-dva kasnije rat.

Mislim da je auto lep, ali ipak je to nesto novo sto izlazi iz posrnule fabrike, a kao i kod svih novih modela prvi kucuci se uvek u vodu bacaju. Na ovom modelu ce se sumirati utisci i beleziti nedostatci pa ce ako fabrika i dalje bude postojala u sledecoj generaciji ovaj automobil verovatno pomrsiti konce mnogima u klasi.

Za sada ne hvala jer nije estetika najvazniji kriterijum pri kupovini automobila.

MARKO-VW

pre 15 godina

@n
Golf se odavno dokazao, pa kao takav i zaslužuje svaku pohvalu. Da li je Madonina muzika đubre ili ne, zavisi od kriterijuma, mada bi se u oba slučaja mogla primeniti stara, dobra, narodna:
''Za dobrim konjem uvek se diže prašina''.

vedran

pre 15 godina

moram pre svega da osgovorim gospon hedonisti,koliko misliš da je prosečnom vozaču bitno vreme koje po krugu postigne top gear? Što se kvačila tiče,ni to nije toliko velika razlika koja bi uticala na udobnost voznje,a to je valjda najbitnije. A naša srpska teorija zavere,to je čudo,u svemu je nalazimo,pa i u izboru evropskog auta godine...

Bojan

pre 15 godina

Sto se tice kvacila kupio sam novu astru classic 1.7 cdti i kvacilo je izuzetno meko. Vozio sam RAV4 i Audi A4 moje kvacilo je od njihovog primetno mekse. Menjac jeste za nijansu tvtrdji ali je OK

Dr.D

pre 15 godina

Estetski auto nije los, bar se tako cini na prvi pogled. Vreme na drumu ce pokazati prave kvalitete ovog automobila. Paleta motora je OK,s tim sto mislim da je 1.6 sa 115ks ipak nedovoljan. Sve u svemu svaki proizvod pronadje svog kupca.

Imam jedno pitanje, posto ne zivim u Srbiji, ali povremeno boravim u Beogradu, cesto sam cuo da Skodu Superb nazivaju na razlicite nacine, a najcesce za ime modela kazu Super B ili kao sto je jedan od komentatore napisao SuperB. Nije ona nikakva Super A, B, ili C........ Jednostavno Superb sto znaci velicanstven!!! Postojala je Skoda Superb pre II sv. rata, kada je skoda bila medju prve 3 automobilske velesile na svetu. Pozdrav

Kosta

pre 15 godina

Smešna je uopšte titula za "najbolji evropski automobil" kad je se bira automobil koji je nov na tržištu i nije se još uopšte dokazao. Šta se onda gleda, dizajn... količina ugrađene opreme, odnos cena-kvalitet? Ovo će Opelu (i GM-u) valjda biti jedina svetla tačka u skorijoj prošlosti i još više nadolazećoj tmurnoj budućnosti. Čujete koliko se (ne) prodaju Opelovi automobili. Od Nemačke traže čak milijardu evra da bi uopšte opstali? I GM u Americi je pred zatvaranjem. Možda ljudi više uopšte neće kupovati automobile. Ako bude bila lista "najnekupovanijih evropskih automobila" verujem da će Opel i tu osvojiti prvo mesto u 2009!

Zoran SM

pre 15 godina

Opel stvarno retko ima dizajnerske promašaje (ne mogu da se setim nijednog). Linije su im prilično skladne i odmerene, najlepša auta iz Nemačke. Međutim uvek negde u sredini kada nema Alfe onda je tu neki Francuz ili Japanac, konačno mislim da je ovo zaslužena titula.

FoRzA_PxFxCx

pre 15 godina

WoW, lepo lepo!!!
I to pored VW Sestice:)

Bas sad citam clanak u engleskom izdanju AB o tome kako bi bilo pozeljno za Vauxhall da konacno postane Opel, koji se cini privlacnijim. Inace ova titula pokazuje da u Opelu nisu samo pricali o novoj eri. Samo da sve bude ok sa GM-om, ma i da ne bude smislice nemci vec nesto, cujem da vlada nudi milijardu evra garancije. U evropi su cene ok, nisam siguran kakve ce biti kod nas. Mora se uvek imati u vidu npr. jedan Superb koji je dizajnerski daleko, ali nudi stvarno mnogo po super(b) ceni...

Igor

pre 15 godina

Opel je sa novom Astrom postigao veliki napredak i taman su se izvukli iz pada prodaje koji je bio zbog njih samih,a sada im je centrala u krizi...Insignia izgleda dobro ali se pojavila u najgore moguće vreme i to sa iskorakom ka luksuzu i skupoći.Nadam se da će preživeti,jer sam pročitao da nemačka vlada nema nameru da spasava auto-industriju (američku) i da tako upumpava novac GM-u.
A ova titula ne znači ama baš ništa za prodaju,presudiće cena i oporavak ekonomije.

caki_vonteego

pre 15 godina

@misa
a shto mislis da su bolji dizelasi iz pomenute modele...sto je recimo bolji Hondin dizel...???ajde HDi je donekle i bolji ali hondin ne bi reko!!!

Miki

pre 15 godina

@Beograd: to nije tacno za Opel, procitaj vesti od prekjuce, imas na DW i svuda. Opel jedini dobro stoji u GM-u i nemacka vlada mu nece davati nista, ali su odlucili da mu omoguce 1milijardu eur, ali samo u slucaju da to bude neophodno.

n

pre 15 godina

@ MARKO VW

Sto se tice bilo kojeg Vašeg komentara za Golf - No comment, takodje... I Madona je kraljica popa, ali je to sto ona peva tesko djubre i dobro se prodaje!

Superb je ruzan auto i to je to. Insignia dobro izgleda, ali to je jednostavno Opel, nista specijalno.

vlada

pre 15 godina

Po meni definitivno zaslužena nagrada. Mislim da je auto za kojim će se okretati na ulici. Ono šta je presudilo da dobije titulu je "Opel eye", za neupućene sistem koji prepoznaje saobraćajne znake i iste ispisuje na instrument tabli, sistemi protiv promene trake i još gomila džidža bidža koje su se do sada nalazili samo u limuzinama koje koštzaju 50 i više hiljada evra.
Opel je definitivno zadao domaći zadatak Mondeu i Pasatu, videćemo šta će još biti, ali titula je zabeležena :D

ZORO

pre 15 godina

Ova glasanja su u zadnjih nekoliko god. kao i dodela nagrada Nobel. Dobijaju ih nabeđeni političari, pisci, pa tako i automobili. MADA moram priznati da ovaj Opel sjajno izgleda kako unutra tako i spolja tako da je moguće da je ovaj put nagrada otišla u prave ruke.To što ima menjač sa tradicionalnim dugim hodom(možda nema) ili tvrdo kvačilo(možda nema) nije bitna stvar običnom narodu koji u najvećem broju šalje ove komentare.Za onog sa hedonističkim ukusom predlažem krstarenje sredozemnim morem, degustaciju finih vina, kupovinu ručno krojenih odela itd. Ako to sebi ne može da priušti nego je samo umislio da je hedonista može da lomata kartinge po brojnim stazama!

tigra

pre 15 godina

Ova titula automobila godine je sasvim sigurno kupljena da bi se grogirana legenda Opel pridigla iz nokdauna posto im sudija zvani trziste odbrojava devetu sekundu.Nisam siguran da je to bila i dobra investicija jerbo su ih drugi brendovi toliko potukli i ne verujem da je tim montiranim novinarskim izborom moguce nesto postici.Ipak bi mi bilo zao da nestanu posto je to stvarno velika firma sa solidnim vozilima potpuno mi je neshvatljivo kako su tako nisko pali.

Ogi

pre 15 godina

Samo da pomenem cinjenicu da Opel u Evropi ne posluje lose uopste kao ni Evropski Ford. Medjutim, GM i Ford su ostvarili katastrofalne rezultate u Americi i Aziji pretezno. Samo sam zeleo da zastitim Opela. Astra i Corsa se jako lepo prodaju. Njihovo poslovanje je solidno!

MARKO-VW

pre 15 godina

Čestitke Opelu-u na osvojenoj nagradi. U ovoj klasi se uvek dobro kotirao, počev od Ascone, preko Vectre, a sigurno će tako biti i sa Insigniom.
@n
Što se tiče Vašeg komentara za Superb - No Comment.

djox

pre 15 godina

Pittsburgh
Samo ti vozi to sto ti se vozi, al to sto se valja u USA i Evropi su 2 sveta istog proizvodjaca, sto i sam odlicno znas. Opeli vec dugo sjajno izgledaju, al kad ih na Top Gear-u testiraju, uvek su dno na test stazi, ma koliko bili superiorni na pravcu. O menjacu i kvacilu necu ni pomena, jer su im tradicionalno neprijatni za moj ukus. Ako je auto s tvrdim komandama, onda nek je sve tvrdo, ako je meko, nek je sve meko, a kod vecine Opela i GM-ovih umesanosti tipa Saab 900 iz sredine 90-tih, lomis nogu na kvacilu. Moj hedonisticki ukus to ne vari.
O tome sta sve ovi nezavisni novinari proglasavaju autom godine, ne bih ovom prilikom.

Beograd

pre 15 godina

Prosle godine se u Sloveniji, prodalo vise Opel Astri, nego VW Golf 5. Tako da, pojma oni nemaju, treba Srbe da pitaju sta je dobro :)
Btw, upravo gledam na Nemackoj TV, da su ozbiljne debate, kako spasiti Opel !! Ne bi me cudilo, da GM prvo zatvori ovu firmu. A nije ni nemoguce da ce je Nemci uzeti nazad. Takodjer, svi ostali proizvodjaci su u krizi, i ko hoce da kupuje auto, neka saceka Mart/April 2009, tek ce biti pojeftinjenja i boljih uslova.

Pittsburgh

pre 15 godina

Vozim Opel/Saturn vec par godina, i stvarno ne znam sta mu pojedini 'naucnici' iz Srbije zameraju ?? A ne znam sta nisam vozio od kola, za ovih 20-ak godina koliko imam dozvolu.
Obzirom da Opel, tj. GM ulazi u veliku krizu, postoje 2 resenja.
Ili ce se Opel vratiti nazad Nemcima,od kojih je bio kupljen pre II svetskog rata, ili neki nas Srbin-strucnjak sa ovih foruma da ode u US, i da im pokaze kako Opel treba da izgleda, pa da im skoci prodaja :)))

Nenads

pre 15 godina

@n
Ne znam da li ste imali priliku da sedite u novoj SuperB Skodi i da je malo zagledate. Auto je zaista sjajan. O odnosu cena-kvalitet je na ovim stranama bilo dovoljno komentara tako da bi moj bio suvisan.

caki_vonteego

pre 15 godina

Ovo je dokaz koliko je Opel napredovao mada je on i bio u samom vrhu oduvek samo su mu to mnogi osporavali...pre svega ljubitelji WV-na...definitivno Insignia je pravi gospodski automobil sa niz prednosti...i predstoji joj sjajna buducnost...a ovo laskavo priznanje je samo jedan od dokaza...

igop

pre 15 godina

Licno sam se razocarao kada sam video Insignu uzivo. Na slikama jos i izgleda nekako ali uzivo kao neki jeftini japanac iz osamdesetih godina. Fiesta i C5 su mnogo vise zasluzili ovu titulu ali dobro, moraju i novinari da odrade svoj deo posla u izvlacenju odavno posrnulog Opela (citaj:GM) iz blata....

n

pre 15 godina

vrlo relevantno glasanje! kako skoda superb moze dobro da izleda?! pa sandero deluje pouzdanije...

ok je insignia, ali to je opel, dakle nista posebno.

Drugi Goran

pre 15 godina

E, ovo stvarno nisam očekivao! Svaka čast Opelu, auto je stvarno lep, valjda nešto novinari znaju, pa je i dobar, a još ako bude pouzdan...

A ja mislio da će se borba voditi između Fieste i Megana.

Pittsburgh

pre 15 godina

Vozim Opel/Saturn vec par godina, i stvarno ne znam sta mu pojedini 'naucnici' iz Srbije zameraju ?? A ne znam sta nisam vozio od kola, za ovih 20-ak godina koliko imam dozvolu.
Obzirom da Opel, tj. GM ulazi u veliku krizu, postoje 2 resenja.
Ili ce se Opel vratiti nazad Nemcima,od kojih je bio kupljen pre II svetskog rata, ili neki nas Srbin-strucnjak sa ovih foruma da ode u US, i da im pokaze kako Opel treba da izgleda, pa da im skoci prodaja :)))

ZORO

pre 15 godina

Ova glasanja su u zadnjih nekoliko god. kao i dodela nagrada Nobel. Dobijaju ih nabeđeni političari, pisci, pa tako i automobili. MADA moram priznati da ovaj Opel sjajno izgleda kako unutra tako i spolja tako da je moguće da je ovaj put nagrada otišla u prave ruke.To što ima menjač sa tradicionalnim dugim hodom(možda nema) ili tvrdo kvačilo(možda nema) nije bitna stvar običnom narodu koji u najvećem broju šalje ove komentare.Za onog sa hedonističkim ukusom predlažem krstarenje sredozemnim morem, degustaciju finih vina, kupovinu ručno krojenih odela itd. Ako to sebi ne može da priušti nego je samo umislio da je hedonista može da lomata kartinge po brojnim stazama!

Drugi Goran

pre 15 godina

E, ovo stvarno nisam očekivao! Svaka čast Opelu, auto je stvarno lep, valjda nešto novinari znaju, pa je i dobar, a još ako bude pouzdan...

A ja mislio da će se borba voditi između Fieste i Megana.

caki_vonteego

pre 15 godina

Ovo je dokaz koliko je Opel napredovao mada je on i bio u samom vrhu oduvek samo su mu to mnogi osporavali...pre svega ljubitelji WV-na...definitivno Insignia je pravi gospodski automobil sa niz prednosti...i predstoji joj sjajna buducnost...a ovo laskavo priznanje je samo jedan od dokaza...

igop

pre 15 godina

Licno sam se razocarao kada sam video Insignu uzivo. Na slikama jos i izgleda nekako ali uzivo kao neki jeftini japanac iz osamdesetih godina. Fiesta i C5 su mnogo vise zasluzili ovu titulu ali dobro, moraju i novinari da odrade svoj deo posla u izvlacenju odavno posrnulog Opela (citaj:GM) iz blata....

Ogi

pre 15 godina

Samo da pomenem cinjenicu da Opel u Evropi ne posluje lose uopste kao ni Evropski Ford. Medjutim, GM i Ford su ostvarili katastrofalne rezultate u Americi i Aziji pretezno. Samo sam zeleo da zastitim Opela. Astra i Corsa se jako lepo prodaju. Njihovo poslovanje je solidno!

Nenads

pre 15 godina

@n
Ne znam da li ste imali priliku da sedite u novoj SuperB Skodi i da je malo zagledate. Auto je zaista sjajan. O odnosu cena-kvalitet je na ovim stranama bilo dovoljno komentara tako da bi moj bio suvisan.

MARKO-VW

pre 15 godina

Čestitke Opelu-u na osvojenoj nagradi. U ovoj klasi se uvek dobro kotirao, počev od Ascone, preko Vectre, a sigurno će tako biti i sa Insigniom.
@n
Što se tiče Vašeg komentara za Superb - No Comment.

Beograd

pre 15 godina

Prosle godine se u Sloveniji, prodalo vise Opel Astri, nego VW Golf 5. Tako da, pojma oni nemaju, treba Srbe da pitaju sta je dobro :)
Btw, upravo gledam na Nemackoj TV, da su ozbiljne debate, kako spasiti Opel !! Ne bi me cudilo, da GM prvo zatvori ovu firmu. A nije ni nemoguce da ce je Nemci uzeti nazad. Takodjer, svi ostali proizvodjaci su u krizi, i ko hoce da kupuje auto, neka saceka Mart/April 2009, tek ce biti pojeftinjenja i boljih uslova.

tigra

pre 15 godina

Ova titula automobila godine je sasvim sigurno kupljena da bi se grogirana legenda Opel pridigla iz nokdauna posto im sudija zvani trziste odbrojava devetu sekundu.Nisam siguran da je to bila i dobra investicija jerbo su ih drugi brendovi toliko potukli i ne verujem da je tim montiranim novinarskim izborom moguce nesto postici.Ipak bi mi bilo zao da nestanu posto je to stvarno velika firma sa solidnim vozilima potpuno mi je neshvatljivo kako su tako nisko pali.

n

pre 15 godina

vrlo relevantno glasanje! kako skoda superb moze dobro da izleda?! pa sandero deluje pouzdanije...

ok je insignia, ali to je opel, dakle nista posebno.

Zoran SM

pre 15 godina

Opel stvarno retko ima dizajnerske promašaje (ne mogu da se setim nijednog). Linije su im prilično skladne i odmerene, najlepša auta iz Nemačke. Međutim uvek negde u sredini kada nema Alfe onda je tu neki Francuz ili Japanac, konačno mislim da je ovo zaslužena titula.

opel 2010 nova astra

pre 15 godina

Opel definitivno ima kvalitetne i automobile sa ok dizajnom u svim segmentima počev od korse c mon pa preko astre g ,u koliko je samo primeraka prodata , astre H sa 3 ili 5 vrata, prodaje se izuzetno dobro pa sedan varijanta a već se priprema za 2009/10 nova astra a eto i insignije auto godine ipak je opel mnogo uradio za kratko vreme počev od pojave astre H 2004.....

djox

pre 15 godina

Pittsburgh
Samo ti vozi to sto ti se vozi, al to sto se valja u USA i Evropi su 2 sveta istog proizvodjaca, sto i sam odlicno znas. Opeli vec dugo sjajno izgledaju, al kad ih na Top Gear-u testiraju, uvek su dno na test stazi, ma koliko bili superiorni na pravcu. O menjacu i kvacilu necu ni pomena, jer su im tradicionalno neprijatni za moj ukus. Ako je auto s tvrdim komandama, onda nek je sve tvrdo, ako je meko, nek je sve meko, a kod vecine Opela i GM-ovih umesanosti tipa Saab 900 iz sredine 90-tih, lomis nogu na kvacilu. Moj hedonisticki ukus to ne vari.
O tome sta sve ovi nezavisni novinari proglasavaju autom godine, ne bih ovom prilikom.

CVija

pre 15 godina

Srbima samo dati potsticaj u bilo kom obliku i dan-dva kasnije rat.

Mislim da je auto lep, ali ipak je to nesto novo sto izlazi iz posrnule fabrike, a kao i kod svih novih modela prvi kucuci se uvek u vodu bacaju. Na ovom modelu ce se sumirati utisci i beleziti nedostatci pa ce ako fabrika i dalje bude postojala u sledecoj generaciji ovaj automobil verovatno pomrsiti konce mnogima u klasi.

Za sada ne hvala jer nije estetika najvazniji kriterijum pri kupovini automobila.

vlada

pre 15 godina

Po meni definitivno zaslužena nagrada. Mislim da je auto za kojim će se okretati na ulici. Ono šta je presudilo da dobije titulu je "Opel eye", za neupućene sistem koji prepoznaje saobraćajne znake i iste ispisuje na instrument tabli, sistemi protiv promene trake i još gomila džidža bidža koje su se do sada nalazili samo u limuzinama koje koštzaju 50 i više hiljada evra.
Opel je definitivno zadao domaći zadatak Mondeu i Pasatu, videćemo šta će još biti, ali titula je zabeležena :D

Miki

pre 15 godina

@Beograd: to nije tacno za Opel, procitaj vesti od prekjuce, imas na DW i svuda. Opel jedini dobro stoji u GM-u i nemacka vlada mu nece davati nista, ali su odlucili da mu omoguce 1milijardu eur, ali samo u slucaju da to bude neophodno.

vedran

pre 15 godina

moram pre svega da osgovorim gospon hedonisti,koliko misliš da je prosečnom vozaču bitno vreme koje po krugu postigne top gear? Što se kvačila tiče,ni to nije toliko velika razlika koja bi uticala na udobnost voznje,a to je valjda najbitnije. A naša srpska teorija zavere,to je čudo,u svemu je nalazimo,pa i u izboru evropskog auta godine...

MARKO-VW

pre 15 godina

@n
Golf se odavno dokazao, pa kao takav i zaslužuje svaku pohvalu. Da li je Madonina muzika đubre ili ne, zavisi od kriterijuma, mada bi se u oba slučaja mogla primeniti stara, dobra, narodna:
''Za dobrim konjem uvek se diže prašina''.

n

pre 15 godina

@ MARKO VW

Sto se tice bilo kojeg Vašeg komentara za Golf - No comment, takodje... I Madona je kraljica popa, ali je to sto ona peva tesko djubre i dobro se prodaje!

Superb je ruzan auto i to je to. Insignia dobro izgleda, ali to je jednostavno Opel, nista specijalno.

Bojan

pre 15 godina

Sto se tice kvacila kupio sam novu astru classic 1.7 cdti i kvacilo je izuzetno meko. Vozio sam RAV4 i Audi A4 moje kvacilo je od njihovog primetno mekse. Menjac jeste za nijansu tvtrdji ali je OK

caki_vonteego

pre 15 godina

@misa
a shto mislis da su bolji dizelasi iz pomenute modele...sto je recimo bolji Hondin dizel...???ajde HDi je donekle i bolji ali hondin ne bi reko!!!

Igor

pre 15 godina

Opel je sa novom Astrom postigao veliki napredak i taman su se izvukli iz pada prodaje koji je bio zbog njih samih,a sada im je centrala u krizi...Insignia izgleda dobro ali se pojavila u najgore moguće vreme i to sa iskorakom ka luksuzu i skupoći.Nadam se da će preživeti,jer sam pročitao da nemačka vlada nema nameru da spasava auto-industriju (američku) i da tako upumpava novac GM-u.
A ova titula ne znači ama baš ništa za prodaju,presudiće cena i oporavak ekonomije.

Kosta

pre 15 godina

Smešna je uopšte titula za "najbolji evropski automobil" kad je se bira automobil koji je nov na tržištu i nije se još uopšte dokazao. Šta se onda gleda, dizajn... količina ugrađene opreme, odnos cena-kvalitet? Ovo će Opelu (i GM-u) valjda biti jedina svetla tačka u skorijoj prošlosti i još više nadolazećoj tmurnoj budućnosti. Čujete koliko se (ne) prodaju Opelovi automobili. Od Nemačke traže čak milijardu evra da bi uopšte opstali? I GM u Americi je pred zatvaranjem. Možda ljudi više uopšte neće kupovati automobile. Ako bude bila lista "najnekupovanijih evropskih automobila" verujem da će Opel i tu osvojiti prvo mesto u 2009!

Naucnik

pre 15 godina

Japanci su piece of junk - redom od toyote pa do Mazde, sa sve Hondom. Italijani su zakon. Insignija nije losa, ali Fiesta je po meni vise zasluzila ovu nagradu, ovaj Opel mi deluje kao predhodno navedeni. Vektra je bila meni bolja od ove kreacije koja vise podseca na neki Lexus sa Opelovim znakom.

Dr.D

pre 15 godina

Estetski auto nije los, bar se tako cini na prvi pogled. Vreme na drumu ce pokazati prave kvalitete ovog automobila. Paleta motora je OK,s tim sto mislim da je 1.6 sa 115ks ipak nedovoljan. Sve u svemu svaki proizvod pronadje svog kupca.

Imam jedno pitanje, posto ne zivim u Srbiji, ali povremeno boravim u Beogradu, cesto sam cuo da Skodu Superb nazivaju na razlicite nacine, a najcesce za ime modela kazu Super B ili kao sto je jedan od komentatore napisao SuperB. Nije ona nikakva Super A, B, ili C........ Jednostavno Superb sto znaci velicanstven!!! Postojala je Skoda Superb pre II sv. rata, kada je skoda bila medju prve 3 automobilske velesile na svetu. Pozdrav

FoRzA_PxFxCx

pre 15 godina

WoW, lepo lepo!!!
I to pored VW Sestice:)

Bas sad citam clanak u engleskom izdanju AB o tome kako bi bilo pozeljno za Vauxhall da konacno postane Opel, koji se cini privlacnijim. Inace ova titula pokazuje da u Opelu nisu samo pricali o novoj eri. Samo da sve bude ok sa GM-om, ma i da ne bude smislice nemci vec nesto, cujem da vlada nudi milijardu evra garancije. U evropi su cene ok, nisam siguran kakve ce biti kod nas. Mora se uvek imati u vidu npr. jedan Superb koji je dizajnerski daleko, ali nudi stvarno mnogo po super(b) ceni...

n

pre 15 godina

vrlo relevantno glasanje! kako skoda superb moze dobro da izleda?! pa sandero deluje pouzdanije...

ok je insignia, ali to je opel, dakle nista posebno.

tigra

pre 15 godina

Ova titula automobila godine je sasvim sigurno kupljena da bi se grogirana legenda Opel pridigla iz nokdauna posto im sudija zvani trziste odbrojava devetu sekundu.Nisam siguran da je to bila i dobra investicija jerbo su ih drugi brendovi toliko potukli i ne verujem da je tim montiranim novinarskim izborom moguce nesto postici.Ipak bi mi bilo zao da nestanu posto je to stvarno velika firma sa solidnim vozilima potpuno mi je neshvatljivo kako su tako nisko pali.

djox

pre 15 godina

Pittsburgh
Samo ti vozi to sto ti se vozi, al to sto se valja u USA i Evropi su 2 sveta istog proizvodjaca, sto i sam odlicno znas. Opeli vec dugo sjajno izgledaju, al kad ih na Top Gear-u testiraju, uvek su dno na test stazi, ma koliko bili superiorni na pravcu. O menjacu i kvacilu necu ni pomena, jer su im tradicionalno neprijatni za moj ukus. Ako je auto s tvrdim komandama, onda nek je sve tvrdo, ako je meko, nek je sve meko, a kod vecine Opela i GM-ovih umesanosti tipa Saab 900 iz sredine 90-tih, lomis nogu na kvacilu. Moj hedonisticki ukus to ne vari.
O tome sta sve ovi nezavisni novinari proglasavaju autom godine, ne bih ovom prilikom.

igop

pre 15 godina

Licno sam se razocarao kada sam video Insignu uzivo. Na slikama jos i izgleda nekako ali uzivo kao neki jeftini japanac iz osamdesetih godina. Fiesta i C5 su mnogo vise zasluzili ovu titulu ali dobro, moraju i novinari da odrade svoj deo posla u izvlacenju odavno posrnulog Opela (citaj:GM) iz blata....

Naucnik

pre 15 godina

Japanci su piece of junk - redom od toyote pa do Mazde, sa sve Hondom. Italijani su zakon. Insignija nije losa, ali Fiesta je po meni vise zasluzila ovu nagradu, ovaj Opel mi deluje kao predhodno navedeni. Vektra je bila meni bolja od ove kreacije koja vise podseca na neki Lexus sa Opelovim znakom.

MARKO-VW

pre 15 godina

@n
Golf se odavno dokazao, pa kao takav i zaslužuje svaku pohvalu. Da li je Madonina muzika đubre ili ne, zavisi od kriterijuma, mada bi se u oba slučaja mogla primeniti stara, dobra, narodna:
''Za dobrim konjem uvek se diže prašina''.

MARKO-VW

pre 15 godina

Čestitke Opelu-u na osvojenoj nagradi. U ovoj klasi se uvek dobro kotirao, počev od Ascone, preko Vectre, a sigurno će tako biti i sa Insigniom.
@n
Što se tiče Vašeg komentara za Superb - No Comment.

ZORO

pre 15 godina

Ova glasanja su u zadnjih nekoliko god. kao i dodela nagrada Nobel. Dobijaju ih nabeđeni političari, pisci, pa tako i automobili. MADA moram priznati da ovaj Opel sjajno izgleda kako unutra tako i spolja tako da je moguće da je ovaj put nagrada otišla u prave ruke.To što ima menjač sa tradicionalnim dugim hodom(možda nema) ili tvrdo kvačilo(možda nema) nije bitna stvar običnom narodu koji u najvećem broju šalje ove komentare.Za onog sa hedonističkim ukusom predlažem krstarenje sredozemnim morem, degustaciju finih vina, kupovinu ručno krojenih odela itd. Ako to sebi ne može da priušti nego je samo umislio da je hedonista može da lomata kartinge po brojnim stazama!

Kosta

pre 15 godina

Smešna je uopšte titula za "najbolji evropski automobil" kad je se bira automobil koji je nov na tržištu i nije se još uopšte dokazao. Šta se onda gleda, dizajn... količina ugrađene opreme, odnos cena-kvalitet? Ovo će Opelu (i GM-u) valjda biti jedina svetla tačka u skorijoj prošlosti i još više nadolazećoj tmurnoj budućnosti. Čujete koliko se (ne) prodaju Opelovi automobili. Od Nemačke traže čak milijardu evra da bi uopšte opstali? I GM u Americi je pred zatvaranjem. Možda ljudi više uopšte neće kupovati automobile. Ako bude bila lista "najnekupovanijih evropskih automobila" verujem da će Opel i tu osvojiti prvo mesto u 2009!

n

pre 15 godina

@ MARKO VW

Sto se tice bilo kojeg Vašeg komentara za Golf - No comment, takodje... I Madona je kraljica popa, ali je to sto ona peva tesko djubre i dobro se prodaje!

Superb je ruzan auto i to je to. Insignia dobro izgleda, ali to je jednostavno Opel, nista specijalno.

Drugi Goran

pre 15 godina

E, ovo stvarno nisam očekivao! Svaka čast Opelu, auto je stvarno lep, valjda nešto novinari znaju, pa je i dobar, a još ako bude pouzdan...

A ja mislio da će se borba voditi između Fieste i Megana.

Nenads

pre 15 godina

@n
Ne znam da li ste imali priliku da sedite u novoj SuperB Skodi i da je malo zagledate. Auto je zaista sjajan. O odnosu cena-kvalitet je na ovim stranama bilo dovoljno komentara tako da bi moj bio suvisan.

caki_vonteego

pre 15 godina

Ovo je dokaz koliko je Opel napredovao mada je on i bio u samom vrhu oduvek samo su mu to mnogi osporavali...pre svega ljubitelji WV-na...definitivno Insignia je pravi gospodski automobil sa niz prednosti...i predstoji joj sjajna buducnost...a ovo laskavo priznanje je samo jedan od dokaza...

CVija

pre 15 godina

Srbima samo dati potsticaj u bilo kom obliku i dan-dva kasnije rat.

Mislim da je auto lep, ali ipak je to nesto novo sto izlazi iz posrnule fabrike, a kao i kod svih novih modela prvi kucuci se uvek u vodu bacaju. Na ovom modelu ce se sumirati utisci i beleziti nedostatci pa ce ako fabrika i dalje bude postojala u sledecoj generaciji ovaj automobil verovatno pomrsiti konce mnogima u klasi.

Za sada ne hvala jer nije estetika najvazniji kriterijum pri kupovini automobila.

caki_vonteego

pre 15 godina

@misa
a shto mislis da su bolji dizelasi iz pomenute modele...sto je recimo bolji Hondin dizel...???ajde HDi je donekle i bolji ali hondin ne bi reko!!!

Pittsburgh

pre 15 godina

Vozim Opel/Saturn vec par godina, i stvarno ne znam sta mu pojedini 'naucnici' iz Srbije zameraju ?? A ne znam sta nisam vozio od kola, za ovih 20-ak godina koliko imam dozvolu.
Obzirom da Opel, tj. GM ulazi u veliku krizu, postoje 2 resenja.
Ili ce se Opel vratiti nazad Nemcima,od kojih je bio kupljen pre II svetskog rata, ili neki nas Srbin-strucnjak sa ovih foruma da ode u US, i da im pokaze kako Opel treba da izgleda, pa da im skoci prodaja :)))

Beograd

pre 15 godina

Prosle godine se u Sloveniji, prodalo vise Opel Astri, nego VW Golf 5. Tako da, pojma oni nemaju, treba Srbe da pitaju sta je dobro :)
Btw, upravo gledam na Nemackoj TV, da su ozbiljne debate, kako spasiti Opel !! Ne bi me cudilo, da GM prvo zatvori ovu firmu. A nije ni nemoguce da ce je Nemci uzeti nazad. Takodjer, svi ostali proizvodjaci su u krizi, i ko hoce da kupuje auto, neka saceka Mart/April 2009, tek ce biti pojeftinjenja i boljih uslova.

Igor

pre 15 godina

Opel je sa novom Astrom postigao veliki napredak i taman su se izvukli iz pada prodaje koji je bio zbog njih samih,a sada im je centrala u krizi...Insignia izgleda dobro ali se pojavila u najgore moguće vreme i to sa iskorakom ka luksuzu i skupoći.Nadam se da će preživeti,jer sam pročitao da nemačka vlada nema nameru da spasava auto-industriju (američku) i da tako upumpava novac GM-u.
A ova titula ne znači ama baš ništa za prodaju,presudiće cena i oporavak ekonomije.

Zoran SM

pre 15 godina

Opel stvarno retko ima dizajnerske promašaje (ne mogu da se setim nijednog). Linije su im prilično skladne i odmerene, najlepša auta iz Nemačke. Međutim uvek negde u sredini kada nema Alfe onda je tu neki Francuz ili Japanac, konačno mislim da je ovo zaslužena titula.

Ogi

pre 15 godina

Samo da pomenem cinjenicu da Opel u Evropi ne posluje lose uopste kao ni Evropski Ford. Medjutim, GM i Ford su ostvarili katastrofalne rezultate u Americi i Aziji pretezno. Samo sam zeleo da zastitim Opela. Astra i Corsa se jako lepo prodaju. Njihovo poslovanje je solidno!

vlada

pre 15 godina

Po meni definitivno zaslužena nagrada. Mislim da je auto za kojim će se okretati na ulici. Ono šta je presudilo da dobije titulu je "Opel eye", za neupućene sistem koji prepoznaje saobraćajne znake i iste ispisuje na instrument tabli, sistemi protiv promene trake i još gomila džidža bidža koje su se do sada nalazili samo u limuzinama koje koštzaju 50 i više hiljada evra.
Opel je definitivno zadao domaći zadatak Mondeu i Pasatu, videćemo šta će još biti, ali titula je zabeležena :D

Miki

pre 15 godina

@Beograd: to nije tacno za Opel, procitaj vesti od prekjuce, imas na DW i svuda. Opel jedini dobro stoji u GM-u i nemacka vlada mu nece davati nista, ali su odlucili da mu omoguce 1milijardu eur, ali samo u slucaju da to bude neophodno.

FoRzA_PxFxCx

pre 15 godina

WoW, lepo lepo!!!
I to pored VW Sestice:)

Bas sad citam clanak u engleskom izdanju AB o tome kako bi bilo pozeljno za Vauxhall da konacno postane Opel, koji se cini privlacnijim. Inace ova titula pokazuje da u Opelu nisu samo pricali o novoj eri. Samo da sve bude ok sa GM-om, ma i da ne bude smislice nemci vec nesto, cujem da vlada nudi milijardu evra garancije. U evropi su cene ok, nisam siguran kakve ce biti kod nas. Mora se uvek imati u vidu npr. jedan Superb koji je dizajnerski daleko, ali nudi stvarno mnogo po super(b) ceni...

Dr.D

pre 15 godina

Estetski auto nije los, bar se tako cini na prvi pogled. Vreme na drumu ce pokazati prave kvalitete ovog automobila. Paleta motora je OK,s tim sto mislim da je 1.6 sa 115ks ipak nedovoljan. Sve u svemu svaki proizvod pronadje svog kupca.

Imam jedno pitanje, posto ne zivim u Srbiji, ali povremeno boravim u Beogradu, cesto sam cuo da Skodu Superb nazivaju na razlicite nacine, a najcesce za ime modela kazu Super B ili kao sto je jedan od komentatore napisao SuperB. Nije ona nikakva Super A, B, ili C........ Jednostavno Superb sto znaci velicanstven!!! Postojala je Skoda Superb pre II sv. rata, kada je skoda bila medju prve 3 automobilske velesile na svetu. Pozdrav

Bojan

pre 15 godina

Sto se tice kvacila kupio sam novu astru classic 1.7 cdti i kvacilo je izuzetno meko. Vozio sam RAV4 i Audi A4 moje kvacilo je od njihovog primetno mekse. Menjac jeste za nijansu tvtrdji ali je OK

vedran

pre 15 godina

moram pre svega da osgovorim gospon hedonisti,koliko misliš da je prosečnom vozaču bitno vreme koje po krugu postigne top gear? Što se kvačila tiče,ni to nije toliko velika razlika koja bi uticala na udobnost voznje,a to je valjda najbitnije. A naša srpska teorija zavere,to je čudo,u svemu je nalazimo,pa i u izboru evropskog auta godine...

opel 2010 nova astra

pre 15 godina

Opel definitivno ima kvalitetne i automobile sa ok dizajnom u svim segmentima počev od korse c mon pa preko astre g ,u koliko je samo primeraka prodata , astre H sa 3 ili 5 vrata, prodaje se izuzetno dobro pa sedan varijanta a već se priprema za 2009/10 nova astra a eto i insignije auto godine ipak je opel mnogo uradio za kratko vreme počev od pojave astre H 2004.....