Nedelja, 16.11.2008.

10:57

Đoković osvojio Šangaj!

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je završni Masters turnir u Šangaju pobedom u finalu nad Rusom Nikolajem Davidenkom od 6:1, 7:5.

Izvor: B92

Ðokoviæ osvojio Šangaj! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

357 Komentari

Sortiraj po:

Dusan

pre 15 godina

Kakav zavrsetak sezone, mnogi se nisu nadali ovome:). Ovo je bila fenomenalna sezona u kojoj je Novak postigao najveci uspeh u istoriji muskog srpskog tenisa osvajanje GS. Jos dva polufinala na GS, 2 turnira Masters serije, osvajnaje Mastersa, bronzana medalja na OI, ubedljivo treci igrac sveta, bio blizu Nadala, Federeru prisao na "dlaku". Nadam se da ce sledece sezone biti jos bolje, samo da ga sluzi zdravlje i ne treba brinuti za Novaka. Svaka cast za sve sto je postigao ove sezone.

unique13

pre 15 godina

HVALA TI NOLE!
A kao odgovor na neki sjetni komentar...
Mi iz RS itekako navijamo za Noleta i itekako da se pronalazimo u njegovim rijecima zahvalnice svojim sugradjanima :)
Jos jednom hvala i samo guraj

Rafaelica

pre 15 godina

Povodom komentara 284 ili @ja
Ti frenetično ne podnosiš Nadala,pisao si kako mečeve osvaja zahvaljujući sreći i vračkama(čoveče, čak si i vradžbine pominjao).
Koga je sada poslužila sreća?Slaba grupa;Davidenko, kao neka klasa,ili Del Potro,koji se tek ispilio,potom Marijev umor.
Ovaj masters je poput ostalih turnira masters serije,kakav GS.
Novak je talentovan i biće dugo u prvih četiri,ali se nešto bojim za Rafu zbog tebe,ti bi mu i nož u ledja zabio,samo da ga skineš sa prvog ili drugog mesta.
Oladi čoveče,prestani da šalješ zlu krv oko sebe.Pre nego što je Rafa zbog bola u nozi predao meč,ti si par dana ranije prognozirao kako će Rafa u sledećoj godini da pauzira par meseci.
Uopšte je loš čovek,koji svoju sreću gradi na nesreći drugog.
Mrzi Klintona,zato bar postoje objektivni razlozi,ostavi ovog vanserijskog tenisera,borca i plemenitog mladića već jednom.
Sada i ne želim da Rafa dodje u Bg.,da ne bi prošao kao Monika u Nemačkoj.
Nadam se da će ovaj komentar dospeti do tebe i da ćeš razmisliti kuda vodi takvo javno nipodaštavanje jednog sportiste.

Rafaelica

pre 15 godina

P.S. @ja
Moraću da se spustim na tvoj nivo: "Kad govoriš ili pišeš o Nadalovom izvlačenju...iz...,imaj na umu Novakovo konstantno povlačenje nevidljive s...u nosu.

Paris*

pre 15 godina

Narode, da li neko zna gde moze da se nadje snimak ovog meca? Nisam bila u mogucnosti da ga gledam juce, pratila sam samo live score preko neta, nesto sam nasla na you tube i vidim da je bilo bas dobrog tenisa i bas bih volela da pogledam ceo mec. Zato bih zamolila sve one koji znaju gde moze da se nadje da ostave link.
Hvala unapred.

steve

pre 15 godina

Dr.house (kakvo časno ime za upitnog teniskog poznavatelja) kaže da je masters bio dvojbene kvalitete jer većina sudionika nije osvojila grand slam!??
Pa kako će i osvojiti kad su u zadnjih pet godina grand-slamove isključivo osvajali najbolji tenisač u povijesti Federer, najbolji zemljaš u povijesti Nadal, plus jedan turnir Safin i ove godine Djoković. Upravo je zato Noletov uspjeh i tako velik jer je ugrozio dominaciju najdominantnijih tenisača svih vremena.
Da je Federer igrao u razdoblju koje Dr.house spominje imao bi koji grand-slam više, a ne manje, jer je sa tenisačima kao sa računalima - svaka sljedeća generacija je naprednija i savršenija!!
Uvjeren sam da Kafeljnikov, Kuerten i slični iz najboljih dana ne bi imali izgleda protiv Del Potroa ili Murraya a kamoli protiv Nadala ili Đokovića. Možda jedino Sampras.

ana and nole fan from vranje

pre 15 godina

Od Beograda do Sangaja
Novak sve osvaja.
Od Beograda do Sangaja
Novak svakoga pokorava.
AJDE NOLEEEEE!!!!!!!!!

ana and nole fan from vranje

pre 15 godina

NOLEEEEE CARE ,ajde sad da budes sledece godin i zvanicno No. 1,ali si ti i sad za mene uvek bio i ostao BROJ 1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

branko

pre 15 godina

Још једном, сви комплименти и честитке Новаку, Јелени, Ани,Ненаду и осталим нашим асовима. Они сада иду на заслужен одмор а одмор смо богме заслужили и ми који смо их бодрили, дрхтали, нервирали се и радовали.
Ја сам ове године на форуму објавио 85 текстова на тему тениса Неки од њих су изазвали полемике и жестока неслагања, што је сасвим нормално. Ипак, веома ме копка шта се то у мом коментару бр. 94 није допало оној тројици који су му дали минус. Био бих им захвалан да се јаве.

svetlana

pre 15 godina

Evo, napokon i ja da nesto udrobim!
Juce sednem pred kompjuter, ocu da posaljem komentar a ono nista!
Samo mi u dusi neka fenomenalna radost, ispunila mi svaku celiju!
I tako nekoliko puta.
I onda malo malo, svakih sat vremena proderem se koliko me grlo nosi po kuci NOO-LE NO-O O-O-LE, evo i jutros me 'vata!
I onda, legnem u krevet pa razmisljam, kad ce to osecanje da sazri u reci...i dodje mi onda misao da sam juce celog dana bila srecna ne zato sto je Nole nas, ne (samo) zato sto je osvojio ovaj fenomenalni turnir, e zato sto sam ovoliko ponosna, srecna sam zbog Noleta samog, sto me je bolelo koliko se mucio u poslednjih nekoliko turnira, sto , koliko se trudio, ipak nije skroz mogao da sakrije tugu u ocima kad je Mari podizao onaj pehar u Cincinatiju, one suze una Olimpijskim igrama.
Eto, kroz sve to je prosao, iskalio se, trpeo, a bolelo je mnogo jer je veoma strasna
dusa, i sad, dao je Bog, otvorise se sva vrata za naseg Noleta.
Ponovo pehar visoko podignut, ponovo osmeh i radost na licu, mozda preterujem, ali cin mmi se dublja i snaznija radost.
ZIV NAM BIO NOLE STO GODINA, i jos jednom za kraj za Noleta i sve njegove navijace:
SIT-NO!
http://uk.youtube.com/watch?v=KQaQymqFpYI

crni

pre 15 godina

nadam se da ce ova pobijeda djokovica motivisati za NO.1. u sljed. sezoni i da ce vise trenirati a manje manekenisat, snimat spotove, davat glupe izjave i slicno...tek mu predstoji velika borba sa igracima tipa andy mari, tsonga , federer...koji su mu vec nabili kompleks a sta tek onda reci za nadala koji je ipak nekoliko svjetlosnih godina ispred doticne gospode

dr.house

pre 15 godina

@ ja
Ma bio bih Federer igračina i u konkurenciji tih velikana,ali sigurno ne bih osvojio ovoliko grand slamova. Sjećam se kad ga je Guga Kuerten(tada je već bio na zalazu karijere)pobjedio na Roland Garrosu 3-0. Konkurencija je nekad bila puno jača. Bio bih Roger i tada vrh,ali sa malo manje naslova,Rafa bi vjerovatno dominirao na zemlji(najbolji zemljaš u povijesti),a Novak bi se grčevito borio da bude među 10. Nadam se da će se konkurencija idućih sezona još proširit,da se ovi sadašnji velikani(Roger,Rafa,Novak)neće potrošit,da će Murray,Gulbis,Del Potro,Čilić još napredovat...A sigurno će se pojavit i još neki novi klinci.

ZORAN

pre 15 godina

Zasto toliko negativnosti o Novakovom uspehu ?

Zar je on kriv sto se Nadal preforsirao i razbio oba kolena ? Nije mu Novak prebio noge pa da ga zali. Nestrucnost tima okolo Nadala je dovela do toga.

Federeru je vreme proslo. To je ocigledno. Gubio je celu godinu. Ne moze Novak da zaustavi vreme kako bi Federer bio vecan i non-stop u formi.

Skota je pobedjivao pa prema tome niko ne moze reci da ga opet ne bi dobio. Na kraju,Davedenko ga je rzabucao bez bilo kakavog problema. Kazu Skot se umorio ? Pa sta ako se umorio. To znaci nije spreman za najvise domete. Na kraju. on jos uvek nema GS osvojen pa je veliko pitanje koliko je zaista u vrhu. Novak na tom turniru tuce Davedenka dva puta za redom. Rus igra fantastican tenis. Fizicki uvek u maksimumu sa svojih 27 godina (Skot ima 21-22).

Po cemu je Federer tako tezak protivnik a Simon nije..potonji ga je dobio bez problema. Del Potro igra u fantasticnoj formi, bas kao i Mari.
Izjave Nalbandijana su smesne. Covek ne igra nista ozbiljno poslednjih par godina a daje izjave. Odmara se celu godinu pa pred kraj sezone odigra par meceve i to je sve. Setite se kako ga je Novak razbucao u Londonu, pre Wimbldona.

Novak da jos malo poradi na fizickoj spremi, niko od najbrojanih mu nece biti konkurencija.

Cale

pre 15 godina

@Ghandi


Pa sta ako su !!??? !!!

Sta ima ds se analizira SAVRSEN TENIS ??? Cak su i DOKAZANI belosvetski Srbo i Nole mrsci priznali da je Nole igrao ALMOST PERFECT ( Eurosport Tennis ) !!
I sta biste vi sad tu analizirali ?

JOVAN

pre 15 godina

Novače čestitam ti na osvajanju turnira,odlična igra kojoj nebi mogao ni Nadal da parira,siguran sam u to. Sada si zapušio usta svima,a pomalo i meni jer ti je igra u zadnje vreme bila jako čudna. Gledali smo predivan tenis i hvala i tebi i Nikolaju na tome.

Napred Nole i u 2009 da udješ pun samopouzdanja i naravno zdrav!!!!

anp

pre 15 godina

sta se ovi hrvati prave vazni pa salju komentare o nasim teniserima i njihovim uspesima? ko se kod vas trpa da komentarise???
ups,pardon,pa vi nemate nikog da komentarisete!!
pustite vi novaka i sve ostale i zacepite vise vasa usta ako nemate sta pametno da kazete!!!

Gandhi

pre 15 godina

Na prste jedne ruke se mogu izbrojati komentari-analiza igre. Ostalo je sve u stilu "trla baba lan". Ej ljudi, obuzdajte se: niste vi osvojili turnir, već on.

I ako ovi komentari predstavljaju realnu sliku i presek osećaja nacionalne veličine (t.j. nacionalne frustracije) naših mladih, onda "dovidjena u sledećem ratu". Srbijo majko, plači.

Cale

pre 15 godina

Dakle, ne razumem neke komentare koji omalovazavaju, tipa, nije ovo bio nivo takmicenja/tenisera , nije bio tu Federer, Nadal, kao bio je br. 9 i 8 ....i sl. !

Ljudi, prizovite se razumu.
Prvih 30 tak tenisera na ATP listi su prvo naucili da udaraju reketom pa onda cemu sluzi cucla!A posle su ucili da hodaju !
Drugim recima svi igraju FENOMENALANO tenis! Inace i ne bi bili tu gde su.
Zato smatram, bez obzira na rang tenisera koji su ucestvovali, da je Noletov uspeh IZUZETAN !

Nije Nole kriv ste je Rafa povredio koleno, sto je Federer ispao ... sto Mari nije imao snage pa je ispao.

A NOLE NIJE, nego je POBEDIO ! Sorry :)

D.Savic,Paris

pre 15 godina

Pre par meseci onaj bivsi Justinin trener izjavi da Jelena nema harizmu da bude prva i onda joj krenulo,Bjorg izjavio da Nole nije konkurent Nadalu i Federeru a ovaj Federera zamalo da prestigne,tj za dupetom mu je:)
samo tako nastavite dragi "strucnjaci"jedva cekam da neko sad izjavi nesto protiv Ane i Janka:)

Darko

pre 15 godina

Ova godina je vazna za Novaka jer je:
-jedini osvojio tri turnira Masters kategorije;
-osvojio prvi Grand Slam;
-otvorio i zatvorio ovu godinu osvojivsi prvi i poslednji veliki turnir (Australian Open i Masters Cup u Sangaju);
-na OI osvojio bronzanu medalju!

doktor

pre 15 godina

Novače,zahvali se Mariju za Šangaj i pošalji mu pola čeka,za tebe je odradio 50 %posla a jasno je da je u ovom trenutku puno bolji igrač od tebe.

sasa jokic

pre 15 godina

Stvarno smo talentovana nacija za sport, ni manje zemlje ni vise sampiona. Kad bi makar 50% od toga bili talentovani za politiku, vladali bi planetom. Nole svaka cast, drago mi je sto si prebrodio krizu, i zelim Ti jos uspesniju 2009. Moras vise raditi na fizickoj spremi, ona je direktno povezana sa psihom!

dr.house

pre 15 godina

"I ćorava koka ubode zrno". Točno tako. Đoković je na ovom mastersu igrao protiv Del Potra,Davidenka,Conge i Simona. Što je zajedničko ovim tenisačima? To šta imaju 0 grand slam naslova. Nekada su na mastersu redom sudjelovali igrači koji imaju nekoliko grand slamova(Sampras,Agassi,Becker,Kafelnikov,Rafter,Kuerten...),a danas Simon,Del potro,Conga...Čestitke Đokoviću na osvojenom Masters kupu,ali se to definitivno ne može usporediti sa grand slamom. Pa finale se igra na dva dobivena seta.
p.s. Na pitanje novinara zašto ne želi biti rezerva na mastersu, David Nalbandian je izjavio:"I da sam se plasirao,ne bih igrao jer me to ne zanima." Masters nije ono što je nekada bio.

anica

pre 15 godina

Đoković je ovaj turnir osvoji pobedivši 5-og tenisera sveta, zatim 8-og i 9-og.i vi to smatrate ogromnim uspehom. Slažem se za njega i jeste.Samo tako i može da osvoji turnir kada ne igra ni protiv Nadala, ni Federera,a ni Mareja. Sledeće godine Fererer brani malo bodova tako da od snova o 2 mestu NARAVNO NEMA NIŠTA.
(poznavalac tenisa, 16. novembar 2008 12:20)

Zalosti...
Pa crni ti,videces da ce federer puci kao lajsna next year! Vec je puk'o!
Zasto toliko negativno o Noletu,jednostavno ako ga ne podnosis ne ostavljas komentar!
Kako se rode ovakvi ljudi,strasno..

Adrijana

pre 15 godina

Ne, danas definitivno ne mogu i ne zelim da citam sve komentare da mi ne pokvarite ovaj predivan dan!!!

Bozanstven dan!!!

Svaka cast i sve cestitke Novaku, Nenadu i Danijelu, koji su bili izvanredni, i samo molim sve da ne umanjuju Nenadov uspeh kao sto to rade nasi novinari i ostali, jer je on podjednako velik kao i Noletov!!!!
Obojica su sjajni ,i Nole i Nenad i nadam se da ce biti jos ovakvih uspeha u buducnosti, cak sta vise- sigurna sam u to!!!
Puno pozdrava za sve one koji zaista prate tenis i podrzavaju sve nase tenisere i teniserke i u dobru i u zlu!!!

zabava

pre 15 godina

Slavim citav dan Noletov trijumf ali, ljudi, "slag na tortu" je bio kad sam videla koliko nepreporuka ima "poznavalac tenisa". Do sada 297, jos malo pa koliko i komentara. Vidi se da je veliki poznavalac. S tim u vezi, dragi "poznavaoce" da je Borg ostao vecito 20 godina star, pa da je savladao danasnju tenisku tehniku, pa da nije bilo Mekinroa nikad ni Federer ne bi bio ono sto je bio. Pa jos da na svim turnirima nije igrao protiv totalnih autsajdera sve do polufinala sigurno ne bi bio na poziciji br. 1. svih ovih godina. Sto rece neko, to je tvoja logika.

Paris*

pre 15 godina

Ko ce sada da ceka sledeci turnir tek tamo negde u januaru... Nadam se da ce se Nole dobro pripremiti za narednu sezonu jer su sada pred njim veliki izazovi. Nadam se da ce se maksimalno posvetiti tenisu i samo tenisu jer zasluzuje da bude bar medju prva dva 2009. godine. A ovi ispod njega na listi samo nadolaze... Drzim mu palceve i uvek cu biti uz njega ma sta da bude! Ipak, jednom prilikom Nole je rekao kako je njegov najmladji brat Djordje i veci talenat od njega, tako da... Nadajmo se da ce se kroz vec 4-5 godine to i pokazati kao tacno, tako da imamo i Noletovog naslednika.
Veliki pozdrav za porodicu Djokovic i samo napred, ne posustajte i ne osvrcite se na zlurade komentare.

Nino R.Srpska

pre 15 godina

Cestitam ovom "Poznavaocu tenisa" covjece prvi si na listi ali, na kojoj? Pa naravno na listi "Nepreporucenih komentara" sad sam shvatio, ti si samo to i zelio!!!!! Bravo majstore, Noleeeeeeeeee sampion!!!!!!!!!!Noleeeeeeeeeee Sampion, Nole sampion, nole sampion, nole sampion!!!!!!

Igysa

pre 15 godina

bravo za komentar koji je potpisao "ja" izvanredno !
Zaista sam se odusevio !
Potpuno se slazem da je Novakov najveci problem bio narusena stabilnost posle gubitka maltene vec dobijenih meceva protiv Nadala. Tu je izgubio jako puno, puno energije i zivaca. 2009 je definitivno Novakova i Marejeva godina. Prognoziram Rafin pad sa prvog i Federerov na 4-5 mesto. zapamtite ovo ! Prvi to ne moze da odrzi fizicki, a drugi kvaliteom vise ne moze da parira ozbiljnim igracima u formi, s tim sto je Fedex-u i ego u ozbiljnoj krizi, i neprestana zelja da osvoji jos dva GS-a i opsesija da bude bolji od Samprasa ce ga jos vise slabiti. Taj pritisak on vise ne moze da izdrzi. ko je gledao Fedexa nekad, i ove godine barem 5 puta, zna o cemu pricam.

T.

pre 15 godina

@ Vlada PN

Bez namere da umanjim navedene uspehe nasih teniserki, mnogi spomenuti uspesi ipak nisu prvi u istoriji naseg tenisa, jer si zaboravio na Moniku Seles.

SRBIJA OD TOKIJA DO MILWOKIJA

pre 15 godina

Samo je Dule Vujosevic veci od tebe....al nema veze to nije sramota
(mare, 16. novembar 2008 15:25)
Hahaha puce Partizan u derbiju kao zvecka,to Pesicu legendo samo tako nastavi.ipak je NOLE najveci car i od sveg srca mu cestitam na osvajanju ovog velikog turnira...SVAKA CAST NOLE LEGENDO

ja

pre 15 godina

Ja se samo pitam- sta treba da uradi covek a da neko stalno ne ke*ja i trazi dlaku u jajetu. Isto kao kad bi lekar izlecio tesko bolesnog i umesto da mu cestitas, potapses ga po ramenu, ti kazes- dzabe ti to, nece ovaj jos dugo i sl. Ako ste nervozni, imate komplekse, ostavila vas treba, pali ste ispit i sl. idite do grada sa drustvom, setajte, trcite, idite na ku*ve ili gde vec, ispraznite se, samo nemojte sa ovim glupostima i pricama koje nicemu ne vode. Mozda Nole nece biti prvi, mozda ce pasti na 5., 6., 20. mesto ali on je nas jedan jedini i treba ga podrzavati. Svaka cast za danas!

milan

pre 15 godina

Neko je ovde zamerio Novaku sto nije bio dovoljno veliki srbin jer nije pokazao tri prsta vec pesnicu i nije naglasio odakle je.Mislim da nije sve u ta tri prsta i u raznim grafitima i porukama na majcama i slicno i da se srpstvo pokazuje na drugi nacin i to bas ovaj na koji to Novak radi.Pa nismo mi bas neka Tunguzija da nasi sportisti moraju da objasnjavaju kako smo mi mali a talentovani i da negde postojimo(a usput i da smo bombardovani)Neka NOvak i ostali pobedjuju i znace dobro svi odakle su oni i to je mnogo smekerskije.Strani mediji ce vise davati komentara o tome i praviti analize i postavljati pitanja u cemu je fazon i kako to primeniti u svojim zemljama koje se smatraju za svetske teniske sile.Da li ste culi nekog tenisera u vrhu da kaze "ja sam iz rusije,ili spanije i td."Kad nasi osvoje neki turnir ili dodju na ove neverovatne pozicije u svim kategorijama -svi znaju ili ce morati da saznaju odakle su i prestanimo vise sa kompleksima nize vrednosti kad smo VELESILA

niki

pre 15 godina

Posto svi pozdravljaju uspijeh Novaka, i ja sam mu cestitao gore u jednoj poruci, ovde moram da se zahvalim covjeku bez kog Novak ne bih bio ono sto jeste danas,a to je naravno Marjan Vajda, veliko hvala za ovog vrsnog teniskog strucnjaka!!!!

davidovic

pre 15 godina

"poznavalac tenisa"

pa ti zaboravljas da je Federer nadigran i izbacen sa mastersa, Mari je takodje nadigran i izbacen. Jedino Nadal nije ucestvovao ali to je njegov problem a ne Novakov. Da idemo tvojom logikom ne bi trebalo priznavati ni sve sto je Federer osvojio a ni njegov talenat; jer da Sampras nije ovo, pa nije ono, pa nije ni ovo ni ono onda Federer ne bi bio to sto je bio. Mani se tih besmislenih prepucavanja. Novak je bio najbolji na ovom mastersu i tacka!

dupla kruna

pre 15 godina

zivim u dijaspori,i zbog noleta sam ,mnogo ponosni srbin,ovde medju svabosima.radio,sam,nocas,i nazaLOST,nisam usepo da gledam,srpskog kralja..pa evo,nole osvoji masters.steta je,d as ei ja nejavim..DJOKOVIS RULES!
gd eje sad ,egoista federko..
ajmo,minimum 500 komentara..jos smao d apaertizan rutinski,odere,kk lsedecu sezonu...

Boško

pre 15 godina

Mislim da je sad jako bitan jedan momenat - DA VJERUJEMO U NAŠE TENISERE ČAK I KAD IMAJU LOŠU SERIJU. DA NE POPUJEMO SVI KAD NPR. ANA IMA LOŠ PERIOD.
'Ajmo biti mangupi i kad se gubi i skidati im kape.
I umalo da zaboravim, SVAKA ČAST NOLE. TI SI SRPSKI BISER. Just keep being better.

MR079

pre 15 godina

pljuvaci tisina da va s vise ne cujem pa vi neznate ni kamen sa ramena da bacite a kamoli lopticu da prebacite preko mreze da biste bilo kog ocenjivali tako da jos jednom TISINA atebi majstore svaka cast

Mikili

pre 15 godina

Pa i onaj koji je sanjao snove zamišljajući ovaj dan, sigurna sam da nije išao ovako daleko.
Srbija ima najbolju teniserku na svetu, ima najboljeg dubl igrača na svetu, ima Novaka koji će biti najbolji teniser koji je ikada igrao tenis!. Sada mi je posebno žao što Jelena nije osvojila završni turnir , onda bi sva tri pehara došla u Srbiju.

Dr.Senada

pre 15 godina

Ljudi nemojte se brinuti za nezbrizene poput Djoke Novakovica, zbrinucu ga ja u mom institutu. Mislim da mu pristaje ime, uostalom analize ce sve utvrditi.

bata Mile

pre 15 godina

Dobar je osecaj kada si na brodu u Acapulcu, 3 je ujutru, uh, nije ti dobro, ceo dan si po plazama Acapulca i klubovima, pun si svega i svacega, vidis vec troduplo, cekas da legnes, usput upalis TV, kad ono ne lezi vraze! Svaka cast Novace, zmaju! Srbija do Acapulca! Hvala na paznji. Odoh najzad da spavam

Stanča

pre 15 godina

http://www.index.hr/sport/clanak/djokovic-najavljuje-pohod-na-vrh-svjetskog-tenisa-pa-necu-bas-ja-kvariti-srpski-prosjek/409977.aspx

Nole je najjači!!!

Dragana

pre 15 godina

Ni najmanje ne treba potcenjivati danasnji Noletov trijumf nad Davidenkom. Taj covek je vec 4 godine neprekidno medju najboljih 5 tenisera, ove godine je dva puta razbio Nadala, u finalu mastersa u majamiju 6:4 i 6:2, pre nekoliko sedmica na mastersu u Parizu 6:1 u prvom setu, da bi posle toga Nadal predao mec, s Federerom je bio ravnopravan u Estorilu, prvi set izgubio u taj-breku, a drugi vodio 2:1, ali morao da preda mec, u Sangaju razbio Congu, od toga jednom 7:0 u tajbreku, razbio Del Potra i Mareja sa po 2:0, i to Mareja koji je u zivotnoj formi (zadnjih meseci dobio Federera, Nadala i Djokovica u vise navrata) i koji sam priznaje da je bio razbijen, ne zbog umora (to su ipak samo 3 seta, na grend slemu ljudi igraju i po 5 setova pa sledeceg dana igraju najnormalnije, nije tenis kopanje kanala). Osim toga, razbio je i u jednom setu samog Djokovica sa 6:0. Danas je jednostavno Nole igrao savrseno i tu niko nije mogao nista.

Srbin

pre 15 godina

Zdrao ljudi!! Pomaze Bog!! Mislim jutros vidjo da je NAS NOLE pobedio, pa ko velim malo da procesljam komentare, i sta mi se desaje, na opste moje iznenadjenje ne vidjo ni jedan komentar OVIJE sto ne vole naseg NOLETA, e s time u vezi bi da naglasim da ce na njihovu opstu pakost nas NOLE ipak postati prvi teniser na svijetu,a ne da ce zavrsiti karijeru. E ljudi neam vise vremena ja sam od ovije poslovnije ljudi, aj zdrao!!! NOLE 1 U SLEDECOJ SEZONI!!!!

Ženevljanin

pre 15 godina

@Ja
U pravu si, malo sam požurio... da bih što više istakao Novakov uspeh.:-) Trebalo je da kažem "jedan od najboljih igrača svih vremena" ili "teniser koji je zaradio najviše para". Mnogi Noletovi navijači ne shvataju da potcenjivanjem Federera Nadala, Marija drugih vrhunskih tenisera (kao što su se u Šangaju pokazali Simon i Del Potro) de facto umanjuju Novakov sjajan uspeh koji je u takvoj konkurenciji osvojio završni masters i praktično se izjednačio s Rodžerom na ATP listi. Na sličan način se ne shvata da - kad sam napisao da je protiv Simona Novak prvi set odigrao očajno (21 neiznuđena greška) a Simon odlično - time ustvari rekao da je Đoković BOLJI teniser od Simona, ali da je taj odigrao daleko ispod svog nivoa... Ko malo razmisli shvatiće.:-)

Doki

pre 15 godina

Bravo NOLE SRCE ! Tako igra buduci No 1 ! To je pravi fokus na igru !

Sad na zasluzeni odmor, pa u teretanu !:))
Cestitke i Nikolaju ! Dobro je sto mu danas nije islo kao juce !:)
Uzivanje je bilo gledati srbsko-rusko finale!

Borgu i Vilanderu zelim da ovako nastave sa prognozama, losa prognoza za Noleta-desi se uvek suprotno ! :))
Sve cestitke Zikiju i Nestoru-odlican tenis i zasluzena pobeda !!

Jelena

pre 15 godina

Тамо далеко где цвета лимун жут...
Само је небо изнад нас...
Браво Ноле, Браво Зики

nex

pre 15 godina

@Ja...Najbolji je svih vremena,igra najlepsi tenis svih vremena,najvise je na prvom mestu uzastopno,kompletan igrac,jednorucni bekhend mu je umetnicko delo,forhend ne treba komentarisati,servis takodje,odigrao je najbolje meceve svih vremena sa Nadalom finala Vimbldona 2007i2008,izuzetna mentalna snaga,pobedio je Samprasa 2001godine i izbacio ga sa Vimbldona,ima 27 godina i sigurno nije dao poslednju rec na terenu,sigurno ce biti jos titula,sto mu od srca zelim.Normalno je da posle 5 godina vrhunskog tenisa dodje do pada koncentracije i forme,Zato sto je najbolji igrac u istoriji ovog sporta.

Mirko

pre 15 godina

Novace veliko IZVINI sto sam ikada sumnjao u tebe. Prenesi moje izvinjenje i tvom treneru!! Ti si CAR!!!

(jedino Novak moze da dobije Obamu 1 na 1 !!

Nikola

pre 15 godina

Za sve one koji osporavaju Novaka i koji ga ne vole:Vise srece drugi put.Bravo Nole,samo tako nastavi i broj 1 je tvoj sledece godine.

unique13

pre 15 godina

bravo nole! Hvala NOLE!
u pravo vrijeme, bas kadasu poceli namjerno daga "previdjaju".
Jelena No1
Zimonic No1
nole No3
Ana No5 mislimmmmmm

dzentRmen

pre 15 godina

Trebo bi nole da das Mareju pola para jer pored toga sto ti je izbacio Federera izbacio je i samog sebe.Sto rece jedan komentar ovde i corava koka...

ja

pre 15 godina

@poznavalac tenisa
Bolje promeni ime u nepoznavalac tenisa.
Kazes osvojio je turnir pobedjujuci 8. i 9. igraca.
Takav je bio raspored i nije Novak tu nista kriv. Taj 9. igrac je pobedio drugog, a Nole bobedio njega. Peti igrac je pobedio cetvrtog, a Nole opet 2 puta njega. Mozda su mu oni malo olaksali posao, ali svakako je Novak pokazao na ovom turniru da je najbolji. Da nije tako ne bi ni osvojio turnir.
Kazes da Novak samo tako moze da osvoji turnir.
Da te podsetim malo.
Osvojio je prosle godine masters u Kanadi pobedivsi redom Rodika, Nadala i Federera. Osvojio je ove godine Australia Open izbacivsi Federera, Indian Wels izbacivsi Nadala. U Sinsinatiju je dosao do finala izbacivsi Nadala. Treba li jos da te podsecam? Novak je inace ove godine imao 3-4 stvarno nesrecna i nezasluzena poraza od Nadala u mechevima u kojima je bio bolji od njega. Da je imao samo malo vise srece u tih nekoliko mecheva vec sada bi bio prvi na svetu.
Jesi zaboravio Novakovu dominaciju na turniru u Kvinsu, kada je prosto pocistio sa terena prvo Hjuita specijalistu za travu, a zatim Nalbandiana koji je jedva osvojio jedan jedini gem u tom mechu?
Takodje si pokazao da ne znas ni sistem bodovanja. Federer i Novak zavrsavaju godinu sa istim brojem bodova, pa samim tim sledece godine brane isti broj bodova.
Medjutim Novak ima bar za nijansu bolji raspored bodova od Federera. Federer od 5300 bodova 2850 bodova brani na 4 GS. Novak na ta 4 GS brani 1935 bodova, dakle skoro 1000 bodova manje. Bash zato je Novak sada u blagoj prednosti.
Mozda i ne uspe da prestigne Federera sledece godine, ali ce svakako biti bar drugi posto sigurno prestize Nadala.
To ce se desiti najkasnije po zavrsetku Wimbledona sledece godine, a mozda i pre toga.
Pokazao je Novak da moze Rafi da se suprotstavi i na sljaci, pa ocekujem bar jednu njegovu pobedu nad Rafom sledece godine i na toj podlozi.
Na ostalim podlogama Rafa moze da dobije mozda 1 od 5 mecheva protiv Novaka.
Jos jedan zanimljiv podatak vezan za njihove susrete. Odigrali su 14 mecheva.
Nadal vodi 10-4, ali u tih 14 mecheva odnos u dobijenim gemovima je 164-149 za Nadala.
Dakle osvajao je u proseku na svakom mechu po samo 1 gem vise od Novaka. Razlika izmedju njega i Nadala je neznatna i taj 1 gem mu je do sada bio dovoljan za pobede, ali mislim da ce se to u buducnosti promeniti i da ce ga Novak sve cesce pobedjivati. Mislim da je upravo tih nekoliko nezasluzenih poraza demoralisalo Novaka sredinom ove godine i da je zbog toga bio malo posustao.
Medjutim kako nas narod kaze "sve se vraca - sve se placa" pa ce uskoro doci i vreme za naplatu duga.

Sto se tice ovog turnira bio je ovo lep revans Novaka Davidenku za onaj jedini poraz koji je imao protiv njega u mecu Devis kupa. I u tom mechu je Novak bio bolji. Dobio 2 seta, vodio i u trecem i na kraju morao da preda zbog bolesti i teperature pod kojom je igrao.

Bravo Novace jos jednom za ovu titulu. Sad na zasluzeni odmor, a sledece godine u lov na prvo mesto koje ti svakako pripada.

Fiste

pre 15 godina

Epa Ameri vidite da nije sve u novcu,Zima i Nestor 1.
Nole uskoro br.1.
Ma mi SRBI smo sitni ali dinamitni.
NOLE MAJSTORE PA TI PONOS SRBIJE.
Jutros je cela Srbija ustala da gleda NASEG SRPSKOG ASA.
NOLE sve naj,naj ti zelimo da prestignes to Svajcarca pa onda Boze zdravlje i Spanca.

bulat92

pre 15 godina

Zahvaljujuci novcu koji nasi teniseri zarade Srbija ce izbeci finansijsku krizu.
Nole i kompanija vrede vise od MMF-a.
A i Krkobabic moze da odahne!

Tarja

pre 15 godina

Novace,BRAVO!Samo tako nastavi,pa da vidimo po kome ce sledeci put da oplice Bjorn Borg!Al zato Noleta voli DZon Mekinro...!Aj,ko je veca legenda?Mekinro,naravno,ziva vatra ko i nas Novak...a sledece godine,da svima pokazes ko je ko.ko je bre tamo neki Marej da osvaja turnire?svaka njemu cast,ali Nole je jeeeeediniiii i nepooooooonooovljivi!samo napred!!!

JA original

pre 15 godina

Federer: Nadal mi je jedina konkurencija, ostale redovno dobijam.
Borg: Federe, Nadal i Marej ce voditi glavnu rec, ostali nisu dovoljno dobri.
Novakovi "hejteri" nakon poraza od Conge: Novak nikada nece biti N1., a master nema sanse da osvoji.
Marej nakon poraza od Davidenka: Davidenko osvaja masters 100%, on je najbolji.

Novak nakon osvojenog Mastersa: Ajmo momci na jedno ladno, znam odlican bircuz a imaju i sjajne pljeske. Ja vama placam sada a vi cete meni "platiti" sledece godine ipak sam ja uzeo milionce i nesto sitno preko.

Cica iz "Ko to tamo peva": busi ahahaha busi ahahaha busi ih sve Nole!!!

Svaka cast Nole!!!

podzemni covek

pre 15 godina

Sto se Đokovica tiče u ovoj godini mogu samo reći jedno: Kako se seje (australian open), tako ćeš i da žanješ (masters cup)

Vladimir

pre 15 godina

Samo podsecanja radi, posle Sangaja 2007.
1. Federer 7180
2. Nadal 5735
3. Novak 4470
Posle Sangaja 2008.
1. Nadal 6675
2. Federer 5305
3. Novak 5295
Prema tome: Federer u minusu 1875 poena, Nadal u plusu 940 poena i Novak u plusu 825 poena u odnosu na kraj prosle i ove godine. Novak iako je ostao treci na listi smanjio je razliku u odnosu na Federera za 2700 i sada je samo 10 poena. Nadal je nesto povecao prednost sa 1265 poena na 1380, iako je imao fenomenalnu sezonu, koju tesko da ce ponoviti 2009. Sve u svemu ako Nole sacuva poene iz 2008. u narednoj godini ima dobre sanse da bude i prvi na listi sledece godine, samo neka ga posluzi dobro zdravlje, vreme radi za njega.

vlatko

pre 15 godina

sve cestitke novaku i mislim trebalo bi da mu se kupi jedna garsonjera u bg posto autic sada ima i mogao bi tako da trenira i postigne
jos vise i teze pobede($)

Ja

pre 15 godina

@IVO, 16. novembar 2008 13:47

Federer igra ove "bezvezne" turnire da bi dostigao Samprasa i Lendla po broju titula, a ko su oni bili informisi se sam!

Srpski patriota

pre 15 godina

Kako je mogao da izgubi od Conge kada ga svi pobedise ? Mislim da je Nas Nole dusa od coveka, pa zeli malo da motivise svog bivseg suparnika sa AO :). Bravo Novace, mozda i budes prvi, ali krace nego Safin.

Ja

pre 15 godina

@Ženevljanin

Po cemu je Fderer najbolji igrac svih vremena?
Ima manje Grand Slam titula, manje titula uopste, manje nedelja na prvom mestu od Pita Samprasa!! A i ono sto ga najvise bolji nema SEDAM titula u Vimbldonu!!! :)))

Bane

pre 15 godina

Bravo Nole care!!!
Kad jutros nisam zaplakao od srece nikad necu!
Samo mi je krivo sto nisi pomenuo ni Srbiju ni Srpske navijace!Davidenko je nahvalio svoje navijace!
I sto si se na engleskom obracao publici kada je uzvikivala Nole Nole Nole???
Ne treba da te bude sramota odakle dolazis,nas si ucinio ponosnima sto smo Srbi,budi i ti ponosan!!!U svakom slucaju hvala ti za sve ove pobede i titule,nadam se da je ovo tek pocetak!!!Sve najbolje!

Pegone

pre 15 godina

Bravo Nole,zanimljiva stvar sto su samo jos 2 tenisera uspeli da osvoje Australian Open i zavrsni master turnir u istoj godini ,uz Samprasa i Federera sad stoji i tvoje ime LEGENDO.

PS ma za onaj poraz od Tsonge nema veze ,bolje i -10 od Rodje sada nego gledati u finalu Simona

Ирена

pre 15 godina

Љубим те Ноле, да нам уђеш одморан, сконцентрисан и још јачи (физички) у нову сезону, па да славимо још много пута!

Очекујем бар 500 коментара!

dado

pre 15 godina

Ubjedljivo najbolji mec na turniru bio je onaj izmedju Murreya i Federera, dva najbolja igraca na takmicenju!
To sto je Djokovic pobjedio na kraju odlazi samo u statistiku a onda u zaborav!
Kalkuliranje se ovaj put isplatilo a ne prava borba u svakom macu!Na taj nacin Nole moze samo napuniti svoj bankovni racun, sportski idol tesko da moze biti!

Igysa

pre 15 godina

Bravo Novace ! Nivo igre u prvom setu kao na AO, to zaista raduje, vratio nam se stari dobri Novak :-)
Jako pametno je Novak postupio protiv Conge, to se sad dokazalo, nije lepo prema publici, ali veooma pametno, sto je priznacete retko za nas kao naciju. Marej juce nije uspeo da pokaze nista protiv Davidenka, premoren. Ipak svaka cast MAreju za doslednot i igru protiv Feda !! Federer se folirao da je povredjen i bolestan cele godine. tim foliranjem on rasterecuje sebe pred bitne meceve sa jakim igracima. Svaka njemu cast ali nije ni blizu onoga sto je bio. A i tad kad je bio, konkurencija nije bila ovako jaka, a i stariji je. I mislim, da je npr. Mareju zaista bio bitan taj mec, da je u pitanju bilo polufinale, pobedio bi Feda ubeljivije ! Cinjenica je da Federer tone sve dublje, Nadal sigurno pada sa prvog mesta sledece godine. Jaako veliki broj poena brani, mislim da fizicki to nece moci da odbrani. Kao i da pravi napadacki teniseri kakav je Novak znaju sada do kraja kako treba odigrati mec protiv takvih, sto je Novak demonstrirao jako dobro protiv Simona. 2009 ce obeleziti Novak, Marej, Tsonga, Simon, uz povremene izlete Feda i Nadal> S tim sto ova dvojica nemaju sta da traze kad su ovi u formi, videcete ! Ferderer nikad vise nece uzeti GS, moze samo da sanja da je bolji od Samprasa, sooorry !

kaka

pre 15 godina

Rodžeru Federeru se primakao na samo deset poena razlike. Uf,,tu je blizu,uskoro ce biti drugi,,a onda pohod na PRVO mjesto na atp listi

milky

pre 15 godina

Bravo majstore.Šta sad reći?Volimo te i idi dalje.Ti si naš ponos.Zahvaljujemo Bogu što nam te je podario.SVAKA TE SREĆA PRATILA I HVALA.Ponos je danas pripadati porodici Đoković i biti Srbin.HVALA.

Bojan pfc

pre 15 godina

al sam ubo na kladionici da ce u finalu sa dva seta nole isprasiti ko god prodje da igra protiv njega!
svaka cast, dobio si i ti pare a dobio sam i ja :) mada ja malo puno mnogo manje ali nema veze!

borg

pre 15 godina

samo polako,sve ce se vidjeti sledece godine,licno mislim da federer nije pruzio maksimum.nadal povrijedjen,onaj murray jednostavno kao jankovic,tako ko osim djokovica...ali poeni se moraju braniti,i mislim da za federera a posebno nadala,ovo i nije tako lose.mislim da oni dvojica malo podcenjuju djokovica,to moze i naopako da krene.kako se fino kaze kad se dvojica svadjaju treci se smeje.mada mislim da federer nije bio puno motivisan,jer za njega se samo broji prvo mjesto na atp,hoce li biti prvi ili drugi svejedno je za njega,a ovaj masters je osvajao 4 puta.u svako slucaju cestitke za djokovica.pozdrav.

zuj

pre 15 godina

Najveci uspeh Noleta na ovom turniru je zrelost koju je pokazao. U odsustvu prvog i nakon pada drugog pravo je bilo da osvoji treci. Ovaj turnir izgleda najvise znaci igracu za samopouzdanje, vise nego GS titula. Malo ce biti cupavo sledece godine, Murray u odlicnoj formi, Federer standardno opasan i bez bodova koje treba braniti, Nadal ce se vratiti jos jaci, tu su novi mladi sa kojima se treba odmeravati, ali ohrabrujuce je da Nole ima igru za sve, sve udarce i sve odgovore na probleme. Samo da ne bude povreda, bice ludnica od konkurencije 2009!

Boban

pre 15 godina

Pobedio je sa 60% snage,sto govori koliko jos potencijala ima u njemu.

Zelim samo ovima iz Podgorice da porucim da su mogli sa nama da se raduju zajedno kada Nole pozdravlja svoju zemlju, ali vise su voleli sa Don Milom da se odvoje od Srbije.

posmatrac iz daleka

pre 15 godina

@ drustvo iz Podgorice

Draga braco (i sestre) iz CG i RS. SIGURAN sam da Nole, Janko, Nenad, Jelena, Ana.... kada pozdravljaju svoje da misle i na vas. Na sve gradjane Srbije i Srbe i Crnogorce koji tako osecaju, ma gde oni ziveli.

pkluba

pre 15 godina

Po jutru se dan poznaje. Kako je poceo godinu tako je i zavrsio. Teniski genije je rodjen. Sta god od sada da uradi ne moze da omasi. Za nas van Srbije, koji svesrdno pratimo tvoj put do zvijezda, ova pobjeda mozda i vise znaci nego za one u njoj.Naucio si nas na velika sportska dostignuca, zasluzio si da te podrzavamo i kad budes trazio predah.Nole je jedan. Teniski car i to ti je.

Sane

pre 15 godina

Hvala ti Novace na osvojenom AO i Mastersu.Hvala ti Ana na osvojenom RG.Hvala ti Nenade na osvojenom Wimbledonu.
Tri osvojene gren slem titule iz male Srbije!
Hvala majstori!!!

Živela Srbija

pre 15 godina

Bravo Nole, divan početak i kraj sezone. Moraš da poradiš na svojo fizčikoj snazi, jer je bez veze da zbog toga ne budeš na mestu koje ti pripada. Time što si daleko najinteligentniji od svih tenisera uspevao si da nadomestiš nedostatak fizičke snage. Plašim se da to neće uvek proći, posebno kada se igra četiri ili pet setova.

PS: Ti pojačaj treninge i bolje jedi, a Boba Živojinović da manje jede, jer je bez veze da lep čovek i bivši sportista bude širi nego duži.

SKROMAN

pre 15 godina

BRAVO DJOKOVIC, ZIMONJIC i NESTOR !!!
Eto, vidite SRBI na koga da se ugledate i budete ponosni.
Znaci, mogu SRBI kad hocu i lepe utiske da prenesu u
svet.
Neka se i drugi u Srbiji ugledaju na predstavnike
teniskih igraca Srbije (zenske i muski)!
Pozdrav svima

srbija

pre 15 godina

pozdrav iz hladnog zuchwila(ch)ali nole me je ugrejao sa svojim tenisom uz jutarnju sljivovicu od mog dede,puno ti hvala i vole te svi Srbi iz maglovite Svajcarske,Srbijaaa...

kolins

pre 15 godina

@ poznavalac tenisa

Pobedio je njih, ali samo zato što Federer i Murray UOPŠTE i nisu stigli do polufinala, odnosno finala! Da jesu Nole bi i njih razbio! Možda ne ubedljivo kao Davydenka, ali bi svejedno otišli sa terena poraženi!!!

Zato, navodni poznavaoče tenisa, NE PRIČAJ PREVIŠE JER NEMAŠ POJMA!!!

Zo

pre 15 godina

Federer je masu turnira dobio jer je imao neverovatno lak raspored buduci da je bio nosilac 1 ili 2 ali sada kada padne napoziciju 3 videcemo od cega je napravljen. Prognoziram ispadanje Federera iz prvih 5 do kraja naredne sezone i uspon Djokovica, Marija i Del Potra. Nadal ce se sve vise muciti i verovatno vrlo brzo zavrsiti karijeru. Steta ali izgleda da je sve postigao previse rano. Nole je logicni naslednik Federera u "optimalnom tenisu". Ako vam se nekad cini da Nole dobija zato sto protivnik igra lose, to je zato sto su njegove lopte uzasno teske za vratiti a pogotovo fenomenalni drugi servis. On igra planirano i najtze moguce za protivnika kao i Federer.

Blejach

pre 15 godina

Opaaaa Djoka Novakovic se ponovo javio za ULTRA smesnim komentarom! Covece pa ti me odusevljavas iz dana u dan!
Zelim tvoj autogram!
Mislim kako drugacije objasniti ovakav vrstan komentar kao: "i corava koka ubode neko zrno", cista genijalnost, lucidnost, briljantno! Kralju nad kraljevima, nema ti ravnog sto se komedije tice!

Ја

pre 15 godina

БРАВО, НОВАЧЕ!!!
ЧЕСТИТКЕ ОДЛИЧНОМ НИКОЛАЈУ!
И ДОГОДИНЕ ДА ОСВОЈЕ ОБОЈИЦА ПО НЕКОЛИКО ТУРНИРА!!! ДАЈ БОЖЕ!!!

IVO

pre 15 godina

Svaka čast, ali nemojte se previše zanositi. Nije bilo Nadala, a ni Federera praktički jer on je ove godine imao mononukleozu i ne znam zašto uopće igra ove bezvezne turnire potkraj godine.

ceca

pre 15 godina

BRAAAAAAAVOOOO NOLEEEEEE!!!!!!BRAVOOOO SRBINEEEE ....BRAVOOOO KRALJUUUU,NAJBOLJIII SIII!Pametno odigrano protiv Conge,stedeo si snagu i uzeo bodove i kes!!!Odlican dan za srpski tenis!

Chana

pre 15 godina

"NOVAK ČINI NEMOGUĆE STVARI...
Ne mislim tu na osvajanje titula pošto je to u njegovom slučaju, kao i u slučaju drugih Šampiona kao što su: Nadal, Federer, Murray, Davidenko, itd., NORMALNA stvar, nego...
On uspeva s vremena na vreme da uradi nemoguće: da ujedini jadne Srbe, narod najcrnjeg razmišljanja - jedini narod gde se navija za tuđina - pre nego za svog zemljaka...
E, na tome Ti čestitam Novače - OD SRCA...
Najjači si - a za mene, bez obzira na ATP listu i najveći - zato što se ne menjaš s vremenom, naprotiv - sve si bolji i veći čovek, a to je najbitnije...
RTS, SPORT KLUBU i sl. kućama čestitke na praćenju Novaka i naših momaka i devojaka, JECE pre svih, ali i OGROMNA KRITIKA što tako malo pažnje posvećuju Zimonjiću i Nestoru, takođe pobednicima u Šangaju i prvom planetarnom teniskom muškom paru !!!
SVAKA VAM ČAST MOMCI !!!
Navijačima Nadala, Federera i ostalih - kada igraju protiv Novaka, a koji su Srpskog roda, želim da se zamisle: imate Vi SVOG Šampiona za koga možete navijati, a tipovima kao što je onaj "negativni" i sl. - LEČITE SE, IAKO SUMNJAM U ISHOD LEČENJA...
Nisam Al Paćino iz filma "Miris žene" pa da Vam uputim zasluženi komentar...
I na kraju jedno zapažanje:
Novaka i kad izgubi, čeka onaj šećer od devojke, dok npr. Federera i kad pobedi - ČEKA MIRKA...
Sudbina je čudo, iako svako to i ne vidi !
SLAVI SRBIJO, JER IMAŠ KOGA!"

Djoka Novakovic

pre 15 godina

@ Tanc
Lepo si zapoceo recenicu: "Zato je Nadal tu gde jeste."
A Nadal je na prvom mestu i osvajac je Vimbldona i Garosa u istoj godini sto je poslednji put uspelo Velikom Borgu a sto se smatra najvecim dostignucem u ovom sportu.

mile

pre 15 godina

@poznavalac tenisa
Ako su Federer, Nadal i Andi bolji zasto nisu na pobednickom postolju. Andi je platio danak neiskustvu. Federer je dosao do svog fizickog limita, jer se tenis igra zestokim tempom. Vi dobro znate kako Nadal izgleda fizicki i to samo da bi prebacio laganu lopticu prko mreze. Problem je sto kolena Nadala nece moci dugo da drze pogotovo ako se igra tempom koji su Nole, Andi, Federer and Simon igrali u Sangaju. Nadal je prvi jer su Wimbldon usporili/sveli na nivo sljake.
Hteli ne hteli tabela pokazuje
pravo stanje u skaldu sa ovom frekvencijom turnira. Zato vitezovi belog sporta na zasluzen odmor pa onda u nove pohode pocetkom 2009-te godine.

Marcko

pre 15 godina

Ha! Ponovo sam ponosan sto sam SRBIN! Nema nekih tamo "junaka", "mladica" i ostalih. Ovo je Srbija !
Ulepsao mi je dan ponovo!
Pozdrav!

Boki

pre 15 godina

Bravo Nole. Ovom velikom i važnom pobedom lepo si zapušio usta "stručnjacima" koji su počeli da te otpisuju. Ti nisi klasičan šampion, ti si spojio ono što je u profesionalnom sportu nespojivo - dobro srce i pobednički duh, bez želje da protivnik bude zgažen i ponižen. Tvoja širina, nivo kulture i svesti uvek će smetati nekim bivšim i sadašnjim teniserima koji su samo teniseri i ništa više. Želim ti da napreduješ na fizičkom planu, a što se tiče psihe, karaktera i inteligencije tu si daleko ispred svih. Nek te zdravlje, snaga i pamet služe u 2009. godini. Veruj u sebe.

Ex Parizanka

pre 15 godina

@ WTATP, @Predo, svaka vam se pozlatila, kao i obicno.
@Gazda Milutine, i vama svaka zlatna bila za ono: "PRAVI ljudi su uvek uz tebe. A luzeri ostaju luzeri cak i kad su tako vickasti sa komentarima poput onog: " I corava koka zrno ubode"
Srecno Novace, uvek uz tebe! Slavi pobedu, slavi sebe i svoje ime, slavi svoj POBEDNICKI mentalitet.

Ninoslav R.Srpska

pre 15 godina

Bravoooo majstore, pokazao si da se igra najbolje kada je najpotrebnije, VRISTAO SAM OD SRECE KADA SI OSVOJIO POSLEDNJI POEN, ALAL TI VERA CARE, DIVIM SE TVOJOJ MENTALNOJ SNAZI!!!!!!!

sanja

pre 15 godina

bravo care, dokazao si da mozes kada hoces ii na najbolji nacin zapusio sva zla usta. lepo se odmori pa pravo u australiju da odbranis titulu i preskocis Fedexa. svaka cast.......

Jeca

pre 15 godina

BRAVO NOLE,CARE NAD CAREVIMA! :)

Danas si sjajno igrao,a i Sveti Djordje je malo pomogao. :)))
Na kraju osvojen je Sangaj u obe konkurencije! =D

A sada idi na zasluzeni odmor i spremi se za sledecu,nadam se i jos uspesniju sezonu!

Ирена

pre 15 godina

НОЛЕ И ЗИКИ, ВОЛИМО ВАС!!!
Шта рећи - имамо прву тенисерку света (кад није Ана, онда је Јеца :), први дубл света и трећег тенисера света, који је на корак од друге позиције. Федереру се сад сигурно тресу гаћице (извињавам се марку:)
Чим су Нолета мало оставили медији (а Марија спопали), а стручњаци га изоставили, пробудио се онај стари лав у њему - жељан доказивања!
Стигла сам тек до 34 коментара, али како сам кренула, јавићу се још 3 пута.

BORKO_PB_25

pre 15 godina

Divim se njegovom mentalnom jakom sklopu,zrelosti i inteligenciji!To pravi klucnu razliku izmedju prosecnog i vrhunskog asa!A kad vidim koliko Nole ima godina i od kad je vec poceo da vlada teniskim terenima,uopste se ne brinem za njegovu karijeru!Samo ne daj Boze povreda!

r2d2

pre 15 godina

Cestitke Novaku...decko je rodjen za velike turnire. Pitanje za upucenije: zasto se finalni mec nije igrao u 3 dobijena seta kako je bio obicaj do sada?

Jablan

pre 15 godina

Bravo sokole,alal mu vera.Blago nama sto ga imamo da nam nasu Srbiju proslavlja po celom svetu.A tu je i nasa primadon Jelena Jankovic.Bravo,Bravo Bravo.Jablan

posmatrac iz daleka@

pre 15 godina

@ Nikad prvi

Molim se za vas i vasu dusu na danasnji Sv. Djurdjic.

Noletu , Nenadu i Nestoru hvala sto su nam uvelicali danasnji praznik.

Trener u jednom uglednom teniskom klubu

pre 15 godina

Veliki sam teniski znalac, trener mlađih kategorja, pratim tenis još od vremena Konorsa i Nastasea, pa posle Borga, Mekinroa, zatim Agasija, Samprasa, Vilandera, Ivaniševića, Kurijera, Čenga, Edberga, Lendla, pa sve do Nadala i Federera. Potpisujem da što se tiče talenta, voljnih momenata i ostalih aspekata, da je Đoković NAJBOLJI TENISER U ISTORIJI PREBACIVANJA LOPTICE REKETOM PREKO MREŽICE! On igra neku novu dimenziju tenisa, on je toliko nadmoćan u odnosu na sve ono što je ikada igralo tenis, da je to prosto neverovatno! Ponavljam, on je najbolji igrač u istoriji tenisa kao sporta!

Imam samo jednu primedbu na Đokovića. Zašto Novače nisi digao tri prsta posle pobede, nego neke stisnute pesnice, neki podignuti palčevi, dlanovi sa ispruženim svim prstima?! Zašto u pozdravnom govoru nisi pomenuo Srbiju, otadžbinu iz koje dolaziš?! Da li se stidiš Srbije, države koja je dala najboljeg igrača u istoriji tenisa kao sporta?!

WTATP Lista

pre 15 godina

Nole je sezonu poceo osvajanjem gren slema u Melburnu a zavrsio titulom u Sangaju na Masters Kupu, pa da nista drugo osim toga nije napravio bio bi teniser sa pojedinacno najuspesnijom sezonom u zadnjih 5 godina posle Federera i Nadala - a svemu tome on je pridodao i masterse u Indijan Velsu i Rimu, polufinala Garosa i US Opena i olimpijsku bronzu i ostatak od svega 10 rejting bodova za velikim Federerom (bice mu dovoljno rutinsko cetvrtfinale na uvodnom 2009 turniru u Brisbejnu da posle 20ak meseci kampovanja na No3 dosegne novi najvisi ranking karijere).

Sto se tice danasnjeg meca Novak je u svom najboljem izdanju druge polovine ove sezone propustio priliku da ponizi jakog protivnika, ali je i ovako opet demonstrirao da se radi o istinskom sampionu i boljem igracu od brojnih bivsih svetskih prvih reketa koji nisu imali to "zadovoljstvo" da igraju istovremeno kada i teniske gromade kakav je jedan Federer ili ovogodisnji Nadal... ali ima jos itekako prostora za dalji napredak kod Novaka, a o vremenu koje radi za njega i da ne pominjem. U dva dana Novak je protiv elitnih protivnika u kljucnim setovima ispustao 5:3 vodjstvo, ali tada na 5:5 umesto kada se kod svakoga (sa izuzetkom velikih sampiona) ocekuje pad pod pritiskom ispustene veliki prilike da se mec okonca (a i protivnik koji se vratio iz mrtvih igra na krilima) - Nole ne samo da nije "pao", vec je u oba slucaja zaigrao svoj najbolji tenis i trijumfovao 7:5.

Na kraju moram da se "zahvalim" i nasim teniskim "dobrotvorima" iz "bratske" Rusije sa kojima smo vodili silne teniske bitke ove sezone sa promenljivim uspehom, osim kada je rec o brojnim finalima gde smo ih prosto "masakrirali" 7:1 (Jelena 3:0, Ana 3:1, Nole 1:0). Primetio sam da oni koji najvise ovde vole da zakeraju u odnosu na "srpsko tenisko cudo" su najcesce pristalice robotizovanog tenisa kakav, da se ne lazemo, Rusi najvise forsiraju (valjda im je to nasledje iz sovjetske skole sporta). Cuti, radi i treniraj ocigledno je dovoljno da se dolazi do finala, ali za trijumf u njemu potrebno je ocigledno i nesto vise od toga, jaka licnost i snazan individualizam, kojima nasi teniski biseri obiluju, a od svih tih silnih Rusa iz teniskog vrha ima samo Marija Sarapova i Marat Safin. I zato ne zamerajte vise nikada nasim teniskim zvezdama kada ponekad i previse "zive punim zivotom" ili se "guraju" negde gde mozda ne bi trebalo - ovakvi kakvi su bolji su nego sto bi i jedna zemlja sa manje od 10 miliona stanovnika mogla da sanja i u najludjim snovima da moze da ima u isto vreme. Mene roboti i masine u tenisu ne zanimaju, a Novak, Jelena i Ana na svaku svoju ljudsku manu koju imaju imaju i deset puta vise vrlina i ogromno im hvala za sve sto su nam do sada priredili... i za jos vise toga sto nas (realno) od njih ocekuje u bliskoj buducnosti.

Milos

pre 15 godina

@Stef, @Nejasno
Bodovi od proslogodisnjeg masters kupa su vec oduzeti na samom pocetku ovogodisnjeg.
Federer je sad osvojio 100 poena i ide na 5305, a Nole 650 i ide na 5295, tako da je razlika 10 bodova.

Gajetano

pre 15 godina

Mec ne bih da komentarisem, osim da je ovo bio Nole iz starih dobrih dana sa pocetka sezone.

Kvote na internet kladionici bet365.com uoci danasnjeg finalnog meca:
Davidenko 1.80
Djokovic 2.00

Neobicno iz najmanje dva razloga:
1) Novak je 2. nosilac, Davidenko 4.
2) Novak je vec dobio Davidenka u grupi pre par dana

Izgleda da su Britanci umislili da je njihov obozavani Marej nepobediv, pa ako ga neko kojim slucajem i pobedi, taj onda sigurno pobedjuje i svu ostalu boraniju!? (mada juce nije bila samo pobeda Davidenka, vec kompletno demontiranje Mareja na sastavne delove)

Pozdrav

ponosan

pre 15 godina

ti si jedan od razloga zbog kojih je lijepo biti srbin. medju njima su i jelena, ana, nenad i jos neki. samo, eto nema ih bas mnogo. mislim razloga

Predo

pre 15 godina

Dosta smo se pravili pametni, analizirali i savjetovali. Sada samo CESTITKE ZA ODLICNU IGRU I ZASLUZENU POBJEDU KAO UVOD U JOS BOLJU 2009! CESTITKE I ZIMONJICU I NESTOROVICU! Lijepo od Zimonjica sto je dosao da bodri kolegu iz reprezentacije. Pozdrav iz Republike Srpske!

Djoka Novakovic

pre 15 godina

@ Nejasno

Bodovi su vec oduzeti tako da Federer dobija 100 poena za 1 pobedu a Novak dobija 650 poena i to kad se sabere dobija se da je Federer ispred Novaka za 10 poena a da je pobedio Congu pre neki dan dobio bi jos 100 poena i bio bi drugi. Razumes li?

p.s. I corava koka ubode zrno!

Miroslav

pre 15 godina

Ovako je dnevni list "Politika",odnosno bezimeni novinar G.A. ispratio Noleta u Sangaj:
http://www.politika.rs/rubrike/Sport/Tenis/Veo-sumnje-nad-Dokovicem.sr.html

SRAMOTA!!!

Тешић Горан

pre 15 godina

Браво Новаче мајсторе!

Давиденку овога пута ни Путин не би могао да помогне. Честитам му на доброј борби, али је Новак био бољи.

Како је почела ова тениска година, тако се и завршила, у знаку Србина Новака Ђоковића! Свака част, шампионе!

Darkwood Dub - Čigra

Pored vatre, ispod zida
Kakva se to igra igra?
Neko negde dugo čeka
Neko negde budan sanja
Neko negde nekog poznaje
Neko negde ne nedostaje
Samo tako, samo hrabro
Samo tako tako je, ponovo
Samo hrabro tako je, samo tako
Na jednom mestu
Izvan grada
U senci hrasta neko spava
Kako spava tako i sanja
Svaki otkucaj srca je nada
Srešćemo se jednog dana
Samo tako tako je
ponovo, bravo!

Тотална доминација Срба на завршном "Мастерс" турниру за ову годину! Победници и у појединачној конкуренцији и у дублу су сви Срби, иако један игра под канадском заставом. Браво србски тениски мајстори!

Напред Новаче! Напред Србија!

Ирена

pre 15 godina

НОЛЕ И ЗИМОЊА - НАШ ПОНОС!!!
Па може ли дан лепше да почне? :)

Ноле, Зики, Несторе, хвала вам што сте нам омогућили да се поново шепуримо, много прија... :-)
Сјајна игра Новака, као да није крај сезоне. :)
Николај скоро да нема за чим да жали, јер му Ноле није дао готово никакве наде. (Ко оно рече да он нема победнички дух?)
Марија ми је жао, сад је и он осетио мало терет медија и шта значи константно бити у центру пажње. Ово му је за наук, да убудуће не игра за друге (Симон је пре тог меча са Федерером изјавио како верује у Ендијево поштење - класична навлакуша).

Невероватно, али крај меча идентичан као против Симона, на 5:4 спашена једна брејк лопта, а затим дупла грешка на другу. Следи рибрејк и завршетак меча! Давиденко је сигурно помислио да не може да се понови ситуација од јуче, али изгледа да је код Новака ипак све могуће. :))
Све честитке Нолету на зрелом говору, уз одлично познавање енглеског, његовом тиму и (прелепој) девојци. Честитке и Русу, баш је био симпатичан на крају.

Ух, колико сам срећна, срце је коначно на месту. :)
Него, не видим шта би могло да се деси па да Зикија и Нолета не дочекамо испред Скупштине. 2 ПЕХАРА, а крај сезоне је, нема више турнира на које треба журити. Таман да прославимо и медаљу са Олимпијаде!
Е, сад ћу да направим 3 у 1 и да на миру читам коментаре.

НОЛЕ И ЗИМОЊА - НАШ ПОНОС!!!

poznavalac tenisa

pre 15 godina

Đoković je ovaj turnir osvoji pobedivši 5-og tenisera sveta, zatim 8-og i 9-og.i vi to smatrate ogromnim uspehom. Slažem se za njega i jeste.Samo tako i može da osvoji turnir kada ne igra ni protiv Nadala, ni Federera,a ni Mareja. Sledeće godine Fererer brani malo bodova tako da od snova o 2 mestu NARAVNO NEMA NIŠTA.

nikola obradovic

pre 15 godina

lepo je biti novakov navijac,ali pravi..treba biti uz njega i kada gubi , i kad ne podize pehare , i kada ne ide bas bajno..no dobro.Uzygred skor u ovoj godini mu je 64-17 , a ne onaj koji ste vi oznacili u tekstu ...u 2007. odnos pobeda i poraza 69-19

Biba

pre 15 godina

Bravo Nole! Meč je odigrao u velikom stilu, i uspeo da sačuva prisebnost da se ne uđe u taj brejk.I hvala bogu da se ovaj turnir nije igrao u tri dobijena seta, jer se Davidenko potpuno vratio u meč, ali kasno. Ovim je Novak dokazao da može da se nosi sa pritiskom, možda je za njega u ovom času Rus bio ipak najlakši mogući protivnik. Pokazalo se da je dobro iskalkulisao sa Congom, namučio se sa Simonom, ali onda potpuno dominirao u finalu. A to što se približio Fedexu na samo 10 bodova treba da plaši sada "Kralja", jer izgleda da su Đokovića svi otpisali kao potencijalnog drugog i možda prvog igrača sveta. Još jednom se pokazalo kako su sve prognoze u tenisu relativne. Nisam očekivala ni da će Nikolaj biti u finalu, ali je Marija koštala njegova prevelika želja za pobedom nad Fedexom. Svača čast!

DAVID MELJANAC

pre 15 godina

NOLE , GLEDAO SAM UZIVO u SHANGHAJU i UZIVAO U TOTALNOJ DOMINACIJI.SVAKA CAST NA SVEMU A SPECIJALNO NA FER PONASANJU, BAR DA VIDI SVET DA NISMO SVI LOOSERI.

Petar

pre 15 godina

Čestitam na osvojenom turniru, ali opet je ispao šaban i svađao se sa publikom. Upao je u tu večitu srpsku halucinaciju kako su svi protiv nas, što je bila osnovna odlika svih ovdašnjih sportista tokom devedesetih.
Sportski mu ama baš ništa ne zameram, sigurno je naš najveći sportista danas i dugo će to i ostati, ali ljudski i nije neka veličina. A i kako bi postao pored onakvog oca.

Goran

pre 15 godina

Bravo Nole.
Bravo za Zimonjica i Nestora.
Neverovatan podvig.
Dosli Srbi i pokorili Sangaj.
Beograde, Srbijo nadam se da ce ovo biti podstrek politicarima da i oni izgrade neki teniski stadion, bar jedan reprenzatitivni bazen...

drustvo iz Podgorice

pre 15 godina

Braaaaavo i HVALA majstore !!!
Vise puta smo se javljali nakon sto nam je Nole pruzao nemjerljivu radost, ali opet moramo sve da vas pitamo da li znate i vi i Nole kako se mi u CG radujemo? I kako nam pada kad kaze: "Pozdravljam svoju zemlju", a mi iz CG i Rep. Srpske jadnici znamo da tu ne spadamo. Nole, volimo te najmanje koliko svi tvoji iz Srbije i hvala ti za jutrosnju radost, uljepsao si nam i dan i godinu! Srecno do broja 2, pa onda...

Vlada PN

pre 15 godina

Naši teniseri su ove godine postigli apsolutno najveće uspehe ikada:

1.
27.januar (Sveti Sava) - Novak Đoković osvaja Australian Open pobedom nad Joom Wilfriedom Tsongom, prvi put jedan srpski teniser osvaja Grand Slam turnir (dodaću i to da je pre Novaka Đokovića od tenisera sa ex-Yu prostora to uspelo jedino sjajnom Goranu Ivaniševiću - Wimbledon 2001),

2.
7. jun - Ana Ivanović osvaja Roland Garros pobedom nad Dinarom Safinom, prvi put je u ženskoj konkurenciji osvojena Grand Slam titula,

3.
9. jun - Ana Ivanović postaje broj 1 na WTA listi, prvi put u istoriji srpskog ženskog tenisa, i na 1. mestu provodi 9 nedelja,

4.
11. avgust - Jelena Janković zauzima 1. mesto na WTA listi, gde provodi jednu nedelju,

5.
16. avgust - Novak Đoković osvaja bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu pobedom nad Jamesom Blakeom, prva olimpijska teniska medalja

6.
18. avgust - Ana Ivanović se vraća na mesto broj 1 na WTA listi gde provodi 3 nedelje,

7.
6. oktobar - Jelena Janković postaje broj 1 na WTA listi, gde je još uvek, i završiće (Bože zdravlje) 2008. godinu na 1. mestu, što je takođe 1. put u istoriji našeg ženskog tenisa,

8.
16. novembar - Novak Đoković pobeđuje Nikolaja Davidenka na završnom Masters turniru u Šangaju, takođe 1. put u istoriji našeg tenisa.

Ne sumnjam da iza njih stoji ogroman rad i timovi stručnjaka, a uspesi su onda neizbežni.
Na svemu ovome, i na mnogim drugim titulama koje su naši teniseri osvajali tokom ove, a i prethodnih godina, čestitam im, i želim im da nas sve i u narednim godinama ovako obraduju raznim titulama i medaljama.
Svaka čast Jelena, Ana, Novače, Janko, Nenade, Viktore...

Tanc

pre 15 godina

Zašto je Nole pustio Congu da pobedi ? Lepo se videlo da je mogao da osvoji meč, dobio bi više para, još 100 $, a i 100 poena, pa bi pretigao Federera na 2, mestu.
Bilo je tu kalkulacija, a tako ne rade veliki šampioni.
Nadal bi grizao do kraja.
(Nikad prvi, 16. novembar 2008 11:43)

Zato je Nadal tu gde jeste - leči kolena i ne igra. A Nole nam pokazuje da se ne folira kada kaže da vreme radi za njega. Mogao je da juri sve pobede i proba da završi godinu na drugom mestu, ali je procenio da je u ovom trenutku za njega mnogo važnije da povrati poljuljano samopouzdanje. I uspeo je! Jer ko hoće veće izgubi iz vreće! Ma dečko je genija za vožnju.

vV

pre 15 godina

@jovana
Djokovic se nije setio nas?
Lik je posvetio titulu Srbiji i rekao "I love you all" upuceno nama.
To mi je lepse nego da samo formalno "thank you" ;)

kosmopolita

pre 15 godina

@ženevljanin
Da sam na tvom mestu, sa puno dostojanstva bih izjavio da nemam veze sa tenisim. Izvinio bih se svim posetiocima ovog foruma, i nikada ih više ne bih smarao svojim stručnim komentarima tipa : Ferer je bolji od Noleta.....Simon je bolji od Noleta...
Sa svoje strane se zahvaljujem Noletu, kao i Zikiju na dostojnom reprezentovanju svoje zemlje.

Nejasno

pre 15 godina

federer je imao 5205 bodova. Nole 4645 bodova i Nadal 6675.
Nole je zaradio 650 bodova u Sangaju i trebalo bi da prodje Federera, jer se federeru , obzirom da se slabije plasirao nego prosle godine, oduzimaju bodovi. I bez oduzimanja bodova federer sa ovim skorom ostaje na 5205, a Nole sa dodatnih 650 ide na 5295.
Znaci Nole je od ovog trenutka na drugoj poziciji.
Podaci o broju bodova za pobednika i za finalistu su sa Nooletovog Websajta.
Nikako mi se ne uklapa da ce zaostajati deset bodova. To bi znacilo da je Rodzer dobio 100 bodova umesto da mu bude oduzeto. Isto bi to znacilo da se ovaj turnir razlicito boduje u odnosu na ostale ili ja to sve skupa nisam dobro razumeo.
Ko zna tacno, neka napise.

branko

pre 15 godina

Браво, браво, браво за великог шампиона! Новак је још једном потврдио да је неспорни лидер српског тениског чуда. И у 2008. као и у 2007. остварили су скоро невероватне резултате. Победничкој колони која заслужује наше дивљење а коју су формирали Новак, Јелена, Ана, Ненад, Јанко ове године се прикључио и Виктор, а назиру се и нови чланови. Предивно! Биће још радости.
На крају, једна молба за Новака: Ноле, покушај у будуће, ако не због себе онда због здравља нације, да кад год могнеш завриши сет са 6 : 4 а не са 7 : 5.

marko

pre 15 godina

Svaka cast doktore.Ti si najbolji ambasador SRBIJE,ZELIM TI DA STO PRIJE STIGNES I ONOGA RAFU.veliki pozzzzzzzzz iz trebinja....srbijaaaaaaaaaa

Goran

pre 15 godina

Zamolio bih sve one "teniske strucnjake" i sitne duse koji su se do sada izivljavali,da se zauvek izgube sa sportskih foruma i predju na komentare o globalnom zagrevanju.BRAVO NOVAK,BRAVO LJUDINO!

D.Savic,Paris

pre 15 godina

URAAAAAAAAAAA!
E sad lepo do Australian opena teretana,da vise Nadalova ruka ne bude sira od tvoje noge pa da,kad serviras,niko ne moze da ti vrati lopticu!
Steta sto nisi pobedio Tsongu pa da budes drugi,3 puta si se u toku godine bio priblizavao 2-om mestu ali ok,to ostaje za 2009-u.U svakom slucaju,ocekujem jedan veliki docek za Noleta,Nenada,Jelenu i Anu ispred skupstine.Opet ste NNAJ na svetu!Sve najbolje i da vas zdravlje posluzi i u 2009oj u kojoj cemo,nadam se,i WTA turnir da dobijemo!

Tanc ( idemo dalje )

pre 15 godina

Pa, ja sad ne znam tačno kako je išao vic i šta je tu bilo, ali znam da je Srbin na kraju ispao najpametniji i sve ih je nadmudrio.

Bg

pre 15 godina

Taman kada smo poceli da sumnjamo u buducnost Noletove karijere, on nas demantuje na najubedljiviji moguci nacin. Opet je onaj stari Nole. Stavise, bolji je nego ikada. Najavljuje lepe dane.

misMakva

pre 15 godina

Kako uvek Nole kaze sebi zasto da pobedim lakse kad mogu teze,cisto da bude zanimljivije za nas koji to gledamo.Novak jos uvek nije svestan da nam je skratio zivot za pola sa njegovim mecevima u toku ove 2 god.Ali mu moramo odati priznanje na HRABROSTU,UPORNOSTI,VOLJI,SRCANOSTI Ii na kraju da ima sto mi srbi kazemo velika m..a,sto je istina.Na kraju velike cestitke i tebi i Nenadu na ovakvom danu i god.!!!Ziveo Nole i svi nasi teniseri

Ženevljanin

pre 15 godina

Maestralna igra Novaka Djokovića! Od samog početka bilo je jasno da je Novak siguran u sebe, pun samopouzdanja... da Davidenko nema šanse protiv njega. Kao što to obično biva kad se naiđe na superiornog protivnika, Nikolaj je grešio mnogo više nego obično... još jedan dokaz da je tenis pre svega mentalna igra, borba ličnosti. Novak je - sad je valjda svima jasno - majstor da izvuče maksim onda kad je najvažnije, odnosno prvak sveta u teniskoj inteligenciji. Ovo je njegova najuspešnija sezona dosada (tik uz najboljeg svih vremena Rodžera Federera)... želim mu i očekujem da će u sledećoj godini postaviti novi lični rekord...

Jelena

pre 15 godina

Negde je bila anketa "sta ce Nole uraditi u Sangaju" i ja rekla ma osvaja bre,iako nisam bila bas sigurn. Nole je pokazao kakav je kralj! Bravo! Sledece godine juris na prvo mesto!

Buca sirovina

pre 15 godina

To Care Vasione!!!
To Kralju Tenisa!!!
To Majstore Drame!!!
To Doktore Za Srpski Ponos!!!

Ufff, ala sam se raspisao.
Izvinjavam se sto sam iskocio iz svog minimalistickog stilskog manira, ali ponele me emocije.

I jos nesto, zamalo da zaboravim.

Nole, uzeo si kintu (i te kako zasluzeno). Uhvati lepu Jecu za rukicu, sedaj u Merdzu i bezi na neku daleku plazu i lepo se odmori i od tenisa i od nas.
I vidimo se na AO 2009.
Hvala ti na ovoj godini u kojoj si nam dao sve sto Srbi vole, od totalne ekstaze, do najdubljeg ocaja, i nazad.

Nikad prvi

pre 15 godina

Zašto je Nole pustio Congu da pobedi ? Lepo se videlo da je mogao da osvoji meč, dobio bi više para, još 100 $, a i 100 poena, pa bi pretigao Federera na 2, mestu.
Bilo je tu kalkulacija, a tako ne rade veliki šampioni.
Nadal bi grizao do kraja.

Dejan

pre 15 godina

Kao prvo, svaka cast Nole, ponovo si uspeo da nam ulepsas dan, meni je licno drago sto si ovom titulom zacepio usta tzv strucnjacima kao sto je Borg i ostali, koji su te nepravedno otpisali iz trke za prvo mesto da bi na tvoje mesto stavili onu pirgavu spodobu iz zemlje viskija. Samo napred Nole, 10 bodova do Federera, pa onda potera za Rafom!!!

Sarma

pre 15 godina

May the force be with you, MASTER NOX! O_o

Fantastican zavrsetak jedne neverovatne sezone srpskih teniserki i tenisera. Samo da ih zdravlje posluzi, sledece godine - dominacija!

...Bas me interesuje sta gospoda Borg i Vilander imaju da kazu na ovu temu. ;)

Zox

pre 15 godina

Iz sezone u sezonu nasi teniseri sve uspesniji, a vec im se dugo predvidja kraj!

Znaci po inerciji, iduce godine po dva Grand Slema za svakog!!

boki76

pre 15 godina

Ljudi sta znaci Masters kup u tenisu?to je svetsko prvenstvo u tenisu,Djokovic je svetski prvak u tenisu,i nije samo osvajac tamo nekog Sangaja,pogledajte malo sta pise eurosport i ostali mediji,to isto znaci i za Zimonica.nemojmo da omalovazavamo nase,kad nas drugi hvale. DJOKOVIC WORLD MEISTER

Masa

pre 15 godina

Svaka cast! Iskreno nisam verovala da ce uspeti, ali bravo!!! Ako se nasim teniserima (ali svim) ne organizuje docek, mnogo smo jadni... Jos jednom veliko BRAVO!

Mире

pre 15 godina

Да ли сте идак видела коментар о Нолету поред Миретовог потписа?

Нисте. Јел знате зашто? Зато што је Мире увек веровао у маестра тениске игре.

Devastating Djokovic Masters Davydenko ! ! !

До следеће сезоне.
Уживамо, зар не?

Живела С Р Б И Ј А и добри људи ! ! !

ALEALELALE

pre 15 godina

JEEEEEE...NOVAČE SRBINE SVAKA ČAST...
Vredelo je ustati jutros i gledati OVAJAV MEČ:)
SAVRŠEN ZAVRŠETAK,SVE TI JE IŠLO OD RUKE OVOG JUTRA...POBEDA ZA KRAJ,uz to još i pobeda NENADA I DANIJELA i PRVO MESTO....
ALI TI CARE....MA SVAKA TI ČAST!!!!
NOLE KRALJU...VOLIMO TE..
gde su oni pljuvači aaaa????
mi NOVAKOVI vas žalimo..
NOLE TI SI KRALJ I MI TE VOLIMO:))))

i tata bi sine

pre 15 godina

I R500 meche..... bravo Dechko, zasluzio si svaki cent...BRAVO, u 2008 nisi uzeo vise poena od federera ali jesi vise dollara :))))

milos

pre 15 godina

Stvarno je suvisno pricati nakon ovakve pobede....Pokazao je da ima srce,pobednicki karakter,strpljenje,mirnocu,sigurnost...ovom pobedom je zapusio usta svim pljuvacima i pokazao da ce sigurno sledece godine biti drugi,ako ne i prvi!!!!Turnir nije toliko ostecen nedolaskom Nadala,jer ovo nije njegova podloga i tesko da bi prosao grupu.sve cestitke Novaku,ali i Nenadu na!!!!a sad na zasluzeni odmor pa povratak na mesto zlocina!!!!!!GOOOOOO NOX....

jovana

pre 15 godina

Jedno veliko BRAVO!
Zasluzen trijunf,dobra nedelja...Odlicno je sto je osvojio poslednji turnir i sto ce imati veliku dozu samopouzdanja.
Sada pauza...nadam se da ce se Nole odmoriti i napuniti baterije za sledecu sezonu.Videli smo da ima divnu devojku koja mu je iskrena podrska...i drago mi je zbog toga

PS:zao mi je samo sto se Nole nije i nas setio nego samo Kineske publike.Verovatno su mu Evropejci oko njega i zabranili ali sigurna sam da Novak ceni nasu podrsku.

Vanzemaljci su krivi za sve

pre 15 godina

Grend slem je osvojio na Svetog Savu a, Masters na Djurdjic..... slucajnost ili ne! Bravo Nole Shampioneeeeeee!!!!!

SejnRebel

pre 15 godina

To maesstroo,kad igras najbolji si i igras najlepsi tenis-Magic Johnson tenisa,da ocelicis fizicki sad tokom pauze i svi padaju pod tobom sledece sezone garant!Srbendoooo!

Bane

pre 15 godina

Haha,ovi iz publike vicu NO-LE NO-LE a on im odgovara THANK-YOU THANK-YOU kakav lik.I jos kad je zatrubio u kolima,hehe,umro sam od smeha.

Mirko

pre 15 godina

Kako je kraj sezone ajde da nesto sumiramo:
1.Prvi Srbin koji je osvojio Grand Slam(sa jednim izgubljenim setom)
2.Polufinale Pariza i Amerike
3.Osvojio Rim,Indijanvels i na kraju Sangaj
4.Osvojio medalju na OI u Pekingu
5.Povredjen i bolestan igrao za reprezentaciju
7.Pobedjivao Federera i Nadala
8.On i nasi ostali teniseri rade za ovu drzavu mnogo mnogo vise nego svi politicari zajedno
9.Izvinjavam se ako sam nesto zaboravio
Da li iko u ovoj zemlji ima tako debeo obraz da o njemu i ostalim nasim teniserima ikada kaze i jednu ruznu rec.Da ovako nesto imaju Nemci,Francuzi,Italijani i drugi cela nacija bi stala iza njih.Molim one koji iz bilo kojih razloga mrze nase tenisere da idu na neke druge sajtove i ostavljaju svoje komentare o njima.Na ovom sajtu za njih jednostavno ne bi trebalo da ima mesta.

neimenovani

pre 15 godina

U srpsko-ruskom finalu, pobedio... veci Srbin!

Kad se vrati u Srbiju sa ovom novcanom nagradicom, prvo pitanje bice, "Poshto Beograd?"

sloba

pre 15 godina

Novak je najtalentovaniji teniser još od Džona Mekenroa.Znajući ga kao vrednog i upornog ubedjen sam da ćemo ga uskoro videti i na 1.mestu rang liste i na podijumu mnogih velikih turnira.Uslov je samo da bude zdrav i mnogo bolje fizički spreman.Rodžer Federer je na definitivno silaznoj putanji pogotovu zato što su protivnici probili tu mentalnu barijeru i više ga niko ne smatra nepobedivim.Nadal teško da će više imati ovako sjajnu sezonu i tu vidim Đokovićevu šansu.Veća opasnost će dogodine pretiti od nadolazećih Mareja,Conge pa i Simona i Del Potra ali ja ipak verujem u našeg asa.Mnogo sreće i čestitam!

nexmont

pre 15 godina

Bravo Nole, zasluzeno dobijen mec i osvojena titula. Steta sto nema jos turnira do kraja godine, mozda bi se i priblizio Fedex-u, a uzevsi u obzir da je Nadal povrijedjen...Ko zna?

Тотални дунстер

pre 15 godina

Сад је отворен пут за освајање низа великих трофеја без непотребних падова! Ноле коначно стиче шампионски менталитет да се немилосрдно обрачунава са свим противницима, без обзира да ли су "слабији" или "јачи". Тако се игра - од првог до последњег минута"! Сјајно, предивно! Штета што и Јеца није искористила своју шансу, била је у сличној стартној позицији... Какв би то "тројни" тријумф био: сви "мастерси" у српским рукама!

nenad35

pre 15 godina

Prava stvar i dobra uvertira pred nastup na Australijan openu!Odlicno,igra dosta bolja nego u ranijim mecevima...odmori majstore pa na nove izazove i juris na 1.mesto sto je velika realnost vec jako brzo!

Milana

pre 15 godina

Gledala sam ceremoniju dodele titule, kao i ceo mec uostalom, do poslednje sekunde i uzivala u Novakovim recima kao i u igri i svakom poenu u celom mecu. Rekao je Novak lepo jos pre polufinala: " Osvojicu ovaj masters........" Novace, imao si dobru strategiju i taktiku tokom celog turnira i tako nastavi na svim sledecim. Neko je rekao kalkulantski. Sto da ne, nisi jedini. Kad Fedja igra to se kaze "igra koliko mu je potrebno da pobedi". Kad ti igras "eksperti" to zovu "kalkulantski". Pa neka zovu kako hoce, ne zavisis od njih, postigao si ono sto oni ni u snu nece NIKAD. Pusti one koji misle da to sto znaju da kuckaju po tastaturi da su time "osvojili svet". Najbolji si kad to hoces i ti to znas. Posvecujes ovu titulu svom timu, svojim roditeljima i svojoj zemlji! Srecno ti bilo i jos mnogo titula posvetio svima nama a pre svega sebi, TI VELIKI MOMCE.

nebitan_lik

pre 15 godina

I tako je Nole pobedio davne 2008 u Sangaju......za nekih 30 godina ce matorci pricati svojim unucima......Privilegija je biti svedok njegovih pobeda...

Sloba

pre 15 godina

Bravo Novak!!! Nikada u karijeri nisi bio ovoliko podcenjen,ali si ovim zatvorio usta svima koji su govorili da su najbolji Nadal,Federer i Marej i da ce oni osvajati sve titule! JOS JEDNOM BRAVO,TI SI PONOS OVE ZEMLJE!!!

Tovy

pre 15 godina

Na danasnji Djurdjic bravo za 3-N (ovak,enad i estor)-a.Slavlje za sve Srbe sveta od Njujorka do Tokija!!!
Ko slavi sretna mu slava!!! TRI je ipak TRI!!!

Nenad

pre 15 godina

Nenadu i Novaku svaka cast pa drzavo Srbijo imas momke za pozeleti samo, Tadicu posalji avion po njih i trofeje koje tamo pokupise....

nenadn22

pre 15 godina

Ajmo sad svi! Novak Djokoviiiiiic!!! Novak Djokoviiiic!!! Novak Djokovic! Novak Djokovic! Novak Djokooovic!!!
PS - Cestitke i Nikolaju!

slawisha

pre 15 godina

Dečko me je učinio ponosnim zato što sam SRBIN!!!

Bravo Nole, pokažim svim "nevernim Tomama" da možeš biti prvi igrač sveta!!!

Posle marta 2009. Nole No. 1 ;)

STEF

pre 15 godina

Zar ovde niko ne ume da racuna? Djokovic ce osvojiti 650 bodova ali minus 100 od prosle god,znaci oko 500,a federer je prosle god osvojio 650 i sad dobija nekih 200,pa znaci gubi oko 400 bodova,a ralika izmedju njega i novaka je 600,STO ZNACI DA GA NOLE PRESTIZE!!!!Da je dobio Congu dobio 750 bodova,ali i ovih 650 je dovoljno da prestigne Rogera!!!!!Sledeca godina je Novakova,Maray-eva i Congina, Ferderer pocinje sve vise da gubi,a ne verujem da ce nadal moci da odigra bolje od ove sezone,a i ima mnogo toga da brani!!!!!!!!!

carlos rodriguez suarez corrante blanca

pre 15 godina

care, care!!!!
rispekt!
a sada dugi odmor, a onda u teretanu i krdo trchanja pa da se brane oni bodovi iz prve polovine ove godine
To Majstore!

Radoszver

pre 15 godina

Stvarno deluje nerealno...Nole,Ziki svaka vam cast...Samo taj Djokovic stvarno zabusava...Samo on nije prvi na svetu...Bravo carevi!!!

v.d. ratni profiter

pre 15 godina

Pa ljudi mi smo svjetska teniska velesila broj 1 trenutno. Do sada smo to bili u odnosu na broj stanovnika ali sada i realno u odnosu na rezultate.

BOYAN

pre 15 godina

AUUUUUUUUU... pa sta rade braca srbi prvo Ziki pa onda Nole iz sveg srca vam cestitam momci kao sto se kaze kod nas Srbija ja do Tokija tj Sangaja.vi ste pravi ambasadori nase zemlje

Goca

pre 15 godina

BRAVOOOO! NOVACE MAJSTORE!!!
Dragi gospodine Borg vidi se po vasim izjavama da ste daleko, daleko od poznavanja svetskog tenisa. Ne bi bilo lose kad bi ste se obratili NOVAKU da vas uputi (ako bude imao vremena za vas) kako i ko moze osvajati turnire, poste ste vi ocigledno izgubili sve kriterijume.

sara

pre 15 godina

NOLE, KRALJUUUUU!!!!!!
TI, ZIKI i NESTOR STE NASE LEGENDE!!!!!=D
JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Srbija danas itekako ima cime da se ponosi!!!!

Srbija TENISKA VELESILA i Osvajač Masters KUPA !!!

pre 15 godina

Peta Masters titula za Noleta. Od sada će imati lepu zalihu nalepnica na sledećim turnirima. Osvojen Masters Kup, Finale svih finala, Turnir koji uz 4 GrendSlema čini 5 najznačajnijih titula u Sezoni. Novak i Srbija osvojili su 2 u ATP turu (Ovaj u Šangaju i Australian Open). Veliko finale osvojeno i plus Titula u muškom dublu Zimonjića, čine potvrdu činjenice da smo TENISKA VELESILA !!!

Uzgred Federer je već praktično ISPOD Noleta, i bez obzira na tu malu razliku Formalno nema više značaja to, pošto je ovaj Kup pokazao da je Nole bolji od njega.
A opet su se ponadali kad nije iskoristio prve dve meč lopte ali uzalud, Posle ovog USPEHA ne pomažu ni komentari tipa: braniće veliki broj poena početkom 2009 nja nja, mnogo gubi nja nja, stićiće ga Marej nja nja, E PA NEĆE, sad se dobro odmakao od njega, Može Marej da stigne uskoro ali ne Noleta nego Federera, jer teže će ovaj do polufinala AO nego naš Nole do finala!

Ja

pre 15 godina

Zasto je Federer toliko sujetan kad je u pitanju Novak?
Zato sto zna da je i posle toliko iskustva i titula (doduse bez iole ozbiljnih protivnika)i tretmana psihologa, Novak sa 21 godinom daleko psihicki jaci igrac.
Federer zna da je Novak rodjeni sampion i da igra samo jake meceve i turnire.

I pozdrav za one koji rekose da ce Novak pasti i predati mec posle prvog seta. xaxa

Kralj je mrtav, ziveo kralj!!!

Ratko

pre 15 godina

Nas i Kineza milijarda ipo!Cestitamo!!!
A sad teretana da ti Nadal i Tsonga ne mogu vise nista u 2009-oj!
Usput,lepa ti ova zenska:)

Milos

pre 15 godina

Svaka cast,Nole...Poceo sam da sumnjam u tebe posle ZA TEBE losih rezultata ali si me razuverio...Sad se spremi da branis poene iz prvog dela a oko Vimbldona napad na Federera i Nadala...

Chana

pre 15 godina

NOVAK ČINI NEMOGUĆE STVARI...
Ne mislim tu na osvajanje titula pošto je to u njegovom slučaju, kao i u slučaju drugih Šampiona kao što su: Nadal, Federer, Murray, Davidenko, itd., NORMALNA stvar, nego...
On uspeva s vremena na vreme da uradi nemoguće: da ujedini jadne Srbe, narod najcrnjeg razmišljanja - jedini narod gde se navija za tuđina - pre nego za svog zemljaka...
E, na tome Ti čestitam Novače - OD SRCA...
Najjači si - a za mene, bez obzira na ATP listu i najveći - zato što se ne menjaš s vremenom, naprotiv - sve si bolji i veći čovek, a to je najbitnije...
RTS, SPORT KLUBU i sl. kućama čestitke na praćenju Novaka i naših momaka i devojaka, JECE pre svih, ali i OGROMNA KRITIKA što tako malo pažnje posvećuju Zimonjiću i Nestoru, takođe pobednicima u Šangaju i prvom planetarnom teniskom muškom paru !!!
SVAKA VAM ČAST MOMCI !!!

Aleksa

pre 15 godina

bravo Novače,svaka čast!Iako si imao izuzetno lagan put do titule,ne sećam se da je neko tako imao,ali to su sve igrači iz top ten-a i trebalo je snage da ih pobediš!

Nikola

pre 15 godina

Nagradno pitanje.

U kom gradu su rodjeni ovogodisnji pobednici masters kupa?

Novace samo DESET pojena zaostajes za Federerom sad. Dolazis na drugu poziciju pocetkom 2009te, samo da se plasiras u trece kolo na prvom turniru koji budes igrao! I onda na Australian Openu ulazis kao drugi nosilac!

Svaka cast majstore jos jednom, i tebi i Zikiju, svima ste nam ulepsali dan!

anica

pre 15 godina

Toooo MAJSTORE!!
SRCE MI JE PUNO!!
Svaka cast na svemu,zapusio si usta svim ljudima koji su te omalovazavali,mi koji smo uvek uz tebe ZNAMO KOLIKO VREDIS!!
NAJJACI SI NOLE!!!!
Od srca CESTITAM!!

nsmama

pre 15 godina

konacno mi nije iskidao sve zivce
ostavio je nesto i za moju decu
bravo
a koji deciji seretski osmeh kad je seo u "mecedesa"
pravi "dekac"

gazda milutin

pre 15 godina

Dobro i sta cemo sad?...Da nije Davidenko mozda imao los dan,obukao pogresne patike,pogresno vezao pertle?...Koji su sada komentari?....Pregazio ga je,mogao je da mu uzme servis kad je hteo,tri klase bolji igrac,on je nas sampion...Sve cestitke sampione...Uzivaj u onome sto najvise volis i najbolje znas da radis...Uzivaj u zivotu,uzivaj u slavi,uzivaj u svakom danu....Pravi LJUDI su uvek uz tebe i to je jedino bitno...

LaNe

pre 15 godina

Ko je sebi ikad dao za pravo da kritikuje naseg sampiona!!!
Nole kralju,svaka ti cast,kako si poceo sezonu tako si je i zavrsio!!!
Ziveo Nole!!!

Martin,Pirot

pre 15 godina

Lele koja mecka(mercedes),alal ti vera,dete!
Ajmo,ko je sledeci,molicu lepo?:)Nema vise?
Nema veze,bice sledece godine,prvo titula u Sidneju pa da u Melburn odes kao 2-i na svetu a da slavimo duplo u Parizu,osvajanje prvog mesta i srpsko finale dame+Zima i Nestor!
Zaista,nije dosad bilo lepse teniske godine za Srbiju od ove 2008-e!Vodece svetske sile Rusija,Amerika i SRBIJA,svaka od po nekoliko stotina miliona stanovnika(hehe):))

Maksimalno orao pozitivno

pre 15 godina

Mladost, znanje, entuzijazam, skromnost...(mislim na Anu, Jelenu, nenada, Novaka...) prvi put me uveravaju u smislenu budućnost Srbije. Skidam kapu.

tuta bugarin

pre 15 godina

ili
štobi reko jean moi priatelj pirotjanac ot pirot
ajmo sledetji molitju fino

lutajući reporter tuta bugarin
nežno šapće sneguljici
dok patuljci ruju
u rudnici

Aco

pre 15 godina

SVAKA CAST,CARE!!!Koliko god nas nervirao uvek nam to nadoknadi na najbolji moguci nacin!Kakav dan za Srbiju i za srpski tenis!
Lepa poruka za Bjorna Borga i sve pljuvace!
BRAVO NOLE!!!

Paris*

pre 15 godina

Jooooooooooooooooj sto mi je milooooooooooooooooo!!!!! A tek sto mi je dragooooo!!!!
To NOLEEEEEEEE!!!
Nek crknu dusmani!!!
Volimo te do neba bre!!!!
Odlican pocetak i kraj sezone, a u sledecoj 2009 da se potrudis da cela godina bude i bolja nego ova, a i da ne bude dovoljno si zasluzio da budemo uz tebe sta god da bude!
NOLE CAR!!!!

sumpormen

pre 15 godina

na kraju krajeva je novak ipak ispao najpametniji. protiv conge je odigrao taman tolko da osigura prvo mesto al da se ne umori previše. da je hteo pobetiti svom silom congu on bi verovatno onako prošao kao murray sa davidenkom. a ovako je sačuvao snago posle ove duge i naporne sezone za najbitnija dva meča, polufinale i finale i pokupio poene i kintu.

bravo nole majstore !

Mirko

pre 15 godina

Kako je kraj sezone ajde da nesto sumiramo:
1.Prvi Srbin koji je osvojio Grand Slam(sa jednim izgubljenim setom)
2.Polufinale Pariza i Amerike
3.Osvojio Rim,Indijanvels i na kraju Sangaj
4.Osvojio medalju na OI u Pekingu
5.Povredjen i bolestan igrao za reprezentaciju
7.Pobedjivao Federera i Nadala
8.On i nasi ostali teniseri rade za ovu drzavu mnogo mnogo vise nego svi politicari zajedno
9.Izvinjavam se ako sam nesto zaboravio
Da li iko u ovoj zemlji ima tako debeo obraz da o njemu i ostalim nasim teniserima ikada kaze i jednu ruznu rec.Da ovako nesto imaju Nemci,Francuzi,Italijani i drugi cela nacija bi stala iza njih.Molim one koji iz bilo kojih razloga mrze nase tenisere da idu na neke druge sajtove i ostavljaju svoje komentare o njima.Na ovom sajtu za njih jednostavno ne bi trebalo da ima mesta.

sumpormen

pre 15 godina

na kraju krajeva je novak ipak ispao najpametniji. protiv conge je odigrao taman tolko da osigura prvo mesto al da se ne umori previše. da je hteo pobetiti svom silom congu on bi verovatno onako prošao kao murray sa davidenkom. a ovako je sačuvao snago posle ove duge i naporne sezone za najbitnija dva meča, polufinale i finale i pokupio poene i kintu.

bravo nole majstore !

tuta bugarin

pre 15 godina

ili
štobi reko jean moi priatelj pirotjanac ot pirot
ajmo sledetji molitju fino

lutajući reporter tuta bugarin
nežno šapće sneguljici
dok patuljci ruju
u rudnici

Sloba

pre 15 godina

Bravo Novak!!! Nikada u karijeri nisi bio ovoliko podcenjen,ali si ovim zatvorio usta svima koji su govorili da su najbolji Nadal,Federer i Marej i da ce oni osvajati sve titule! JOS JEDNOM BRAVO,TI SI PONOS OVE ZEMLJE!!!

drustvo iz Podgorice

pre 15 godina

Braaaaavo i HVALA majstore !!!
Vise puta smo se javljali nakon sto nam je Nole pruzao nemjerljivu radost, ali opet moramo sve da vas pitamo da li znate i vi i Nole kako se mi u CG radujemo? I kako nam pada kad kaze: "Pozdravljam svoju zemlju", a mi iz CG i Rep. Srpske jadnici znamo da tu ne spadamo. Nole, volimo te najmanje koliko svi tvoji iz Srbije i hvala ti za jutrosnju radost, uljepsao si nam i dan i godinu! Srecno do broja 2, pa onda...

kosmopolita

pre 15 godina

@ženevljanin
Da sam na tvom mestu, sa puno dostojanstva bih izjavio da nemam veze sa tenisim. Izvinio bih se svim posetiocima ovog foruma, i nikada ih više ne bih smarao svojim stručnim komentarima tipa : Ferer je bolji od Noleta.....Simon je bolji od Noleta...
Sa svoje strane se zahvaljujem Noletu, kao i Zikiju na dostojnom reprezentovanju svoje zemlje.

ALEALELALE

pre 15 godina

JEEEEEE...NOVAČE SRBINE SVAKA ČAST...
Vredelo je ustati jutros i gledati OVAJAV MEČ:)
SAVRŠEN ZAVRŠETAK,SVE TI JE IŠLO OD RUKE OVOG JUTRA...POBEDA ZA KRAJ,uz to još i pobeda NENADA I DANIJELA i PRVO MESTO....
ALI TI CARE....MA SVAKA TI ČAST!!!!
NOLE KRALJU...VOLIMO TE..
gde su oni pljuvači aaaa????
mi NOVAKOVI vas žalimo..
NOLE TI SI KRALJ I MI TE VOLIMO:))))

sara

pre 15 godina

NOLE, KRALJUUUUU!!!!!!
TI, ZIKI i NESTOR STE NASE LEGENDE!!!!!=D
JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Srbija danas itekako ima cime da se ponosi!!!!

Tanc ( idemo dalje )

pre 15 godina

Pa, ja sad ne znam tačno kako je išao vic i šta je tu bilo, ali znam da je Srbin na kraju ispao najpametniji i sve ih je nadmudrio.

Maksimalno orao pozitivno

pre 15 godina

Mladost, znanje, entuzijazam, skromnost...(mislim na Anu, Jelenu, nenada, Novaka...) prvi put me uveravaju u smislenu budućnost Srbije. Skidam kapu.

Vlada PN

pre 15 godina

Naši teniseri su ove godine postigli apsolutno najveće uspehe ikada:

1.
27.januar (Sveti Sava) - Novak Đoković osvaja Australian Open pobedom nad Joom Wilfriedom Tsongom, prvi put jedan srpski teniser osvaja Grand Slam turnir (dodaću i to da je pre Novaka Đokovića od tenisera sa ex-Yu prostora to uspelo jedino sjajnom Goranu Ivaniševiću - Wimbledon 2001),

2.
7. jun - Ana Ivanović osvaja Roland Garros pobedom nad Dinarom Safinom, prvi put je u ženskoj konkurenciji osvojena Grand Slam titula,

3.
9. jun - Ana Ivanović postaje broj 1 na WTA listi, prvi put u istoriji srpskog ženskog tenisa, i na 1. mestu provodi 9 nedelja,

4.
11. avgust - Jelena Janković zauzima 1. mesto na WTA listi, gde provodi jednu nedelju,

5.
16. avgust - Novak Đoković osvaja bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu pobedom nad Jamesom Blakeom, prva olimpijska teniska medalja

6.
18. avgust - Ana Ivanović se vraća na mesto broj 1 na WTA listi gde provodi 3 nedelje,

7.
6. oktobar - Jelena Janković postaje broj 1 na WTA listi, gde je još uvek, i završiće (Bože zdravlje) 2008. godinu na 1. mestu, što je takođe 1. put u istoriji našeg ženskog tenisa,

8.
16. novembar - Novak Đoković pobeđuje Nikolaja Davidenka na završnom Masters turniru u Šangaju, takođe 1. put u istoriji našeg tenisa.

Ne sumnjam da iza njih stoji ogroman rad i timovi stručnjaka, a uspesi su onda neizbežni.
Na svemu ovome, i na mnogim drugim titulama koje su naši teniseri osvajali tokom ove, a i prethodnih godina, čestitam im, i želim im da nas sve i u narednim godinama ovako obraduju raznim titulama i medaljama.
Svaka čast Jelena, Ana, Novače, Janko, Nenade, Viktore...

gazda milutin

pre 15 godina

Dobro i sta cemo sad?...Da nije Davidenko mozda imao los dan,obukao pogresne patike,pogresno vezao pertle?...Koji su sada komentari?....Pregazio ga je,mogao je da mu uzme servis kad je hteo,tri klase bolji igrac,on je nas sampion...Sve cestitke sampione...Uzivaj u onome sto najvise volis i najbolje znas da radis...Uzivaj u zivotu,uzivaj u slavi,uzivaj u svakom danu....Pravi LJUDI su uvek uz tebe i to je jedino bitno...

Ja

pre 15 godina

Zasto je Federer toliko sujetan kad je u pitanju Novak?
Zato sto zna da je i posle toliko iskustva i titula (doduse bez iole ozbiljnih protivnika)i tretmana psihologa, Novak sa 21 godinom daleko psihicki jaci igrac.
Federer zna da je Novak rodjeni sampion i da igra samo jake meceve i turnire.

I pozdrav za one koji rekose da ce Novak pasti i predati mec posle prvog seta. xaxa

Kralj je mrtav, ziveo kralj!!!

WTATP Lista

pre 15 godina

Nole je sezonu poceo osvajanjem gren slema u Melburnu a zavrsio titulom u Sangaju na Masters Kupu, pa da nista drugo osim toga nije napravio bio bi teniser sa pojedinacno najuspesnijom sezonom u zadnjih 5 godina posle Federera i Nadala - a svemu tome on je pridodao i masterse u Indijan Velsu i Rimu, polufinala Garosa i US Opena i olimpijsku bronzu i ostatak od svega 10 rejting bodova za velikim Federerom (bice mu dovoljno rutinsko cetvrtfinale na uvodnom 2009 turniru u Brisbejnu da posle 20ak meseci kampovanja na No3 dosegne novi najvisi ranking karijere).

Sto se tice danasnjeg meca Novak je u svom najboljem izdanju druge polovine ove sezone propustio priliku da ponizi jakog protivnika, ali je i ovako opet demonstrirao da se radi o istinskom sampionu i boljem igracu od brojnih bivsih svetskih prvih reketa koji nisu imali to "zadovoljstvo" da igraju istovremeno kada i teniske gromade kakav je jedan Federer ili ovogodisnji Nadal... ali ima jos itekako prostora za dalji napredak kod Novaka, a o vremenu koje radi za njega i da ne pominjem. U dva dana Novak je protiv elitnih protivnika u kljucnim setovima ispustao 5:3 vodjstvo, ali tada na 5:5 umesto kada se kod svakoga (sa izuzetkom velikih sampiona) ocekuje pad pod pritiskom ispustene veliki prilike da se mec okonca (a i protivnik koji se vratio iz mrtvih igra na krilima) - Nole ne samo da nije "pao", vec je u oba slucaja zaigrao svoj najbolji tenis i trijumfovao 7:5.

Na kraju moram da se "zahvalim" i nasim teniskim "dobrotvorima" iz "bratske" Rusije sa kojima smo vodili silne teniske bitke ove sezone sa promenljivim uspehom, osim kada je rec o brojnim finalima gde smo ih prosto "masakrirali" 7:1 (Jelena 3:0, Ana 3:1, Nole 1:0). Primetio sam da oni koji najvise ovde vole da zakeraju u odnosu na "srpsko tenisko cudo" su najcesce pristalice robotizovanog tenisa kakav, da se ne lazemo, Rusi najvise forsiraju (valjda im je to nasledje iz sovjetske skole sporta). Cuti, radi i treniraj ocigledno je dovoljno da se dolazi do finala, ali za trijumf u njemu potrebno je ocigledno i nesto vise od toga, jaka licnost i snazan individualizam, kojima nasi teniski biseri obiluju, a od svih tih silnih Rusa iz teniskog vrha ima samo Marija Sarapova i Marat Safin. I zato ne zamerajte vise nikada nasim teniskim zvezdama kada ponekad i previse "zive punim zivotom" ili se "guraju" negde gde mozda ne bi trebalo - ovakvi kakvi su bolji su nego sto bi i jedna zemlja sa manje od 10 miliona stanovnika mogla da sanja i u najludjim snovima da moze da ima u isto vreme. Mene roboti i masine u tenisu ne zanimaju, a Novak, Jelena i Ana na svaku svoju ljudsku manu koju imaju imaju i deset puta vise vrlina i ogromno im hvala za sve sto su nam do sada priredili... i za jos vise toga sto nas (realno) od njih ocekuje u bliskoj buducnosti.

Buca sirovina

pre 15 godina

To Care Vasione!!!
To Kralju Tenisa!!!
To Majstore Drame!!!
To Doktore Za Srpski Ponos!!!

Ufff, ala sam se raspisao.
Izvinjavam se sto sam iskocio iz svog minimalistickog stilskog manira, ali ponele me emocije.

I jos nesto, zamalo da zaboravim.

Nole, uzeo si kintu (i te kako zasluzeno). Uhvati lepu Jecu za rukicu, sedaj u Merdzu i bezi na neku daleku plazu i lepo se odmori i od tenisa i od nas.
I vidimo se na AO 2009.
Hvala ti na ovoj godini u kojoj si nam dao sve sto Srbi vole, od totalne ekstaze, do najdubljeg ocaja, i nazad.

Bane

pre 15 godina

Haha,ovi iz publike vicu NO-LE NO-LE a on im odgovara THANK-YOU THANK-YOU kakav lik.I jos kad je zatrubio u kolima,hehe,umro sam od smeha.

Vladimir

pre 15 godina

Samo podsecanja radi, posle Sangaja 2007.
1. Federer 7180
2. Nadal 5735
3. Novak 4470
Posle Sangaja 2008.
1. Nadal 6675
2. Federer 5305
3. Novak 5295
Prema tome: Federer u minusu 1875 poena, Nadal u plusu 940 poena i Novak u plusu 825 poena u odnosu na kraj prosle i ove godine. Novak iako je ostao treci na listi smanjio je razliku u odnosu na Federera za 2700 i sada je samo 10 poena. Nadal je nesto povecao prednost sa 1265 poena na 1380, iako je imao fenomenalnu sezonu, koju tesko da ce ponoviti 2009. Sve u svemu ako Nole sacuva poene iz 2008. u narednoj godini ima dobre sanse da bude i prvi na listi sledece godine, samo neka ga posluzi dobro zdravlje, vreme radi za njega.

Masa

pre 15 godina

Svaka cast! Iskreno nisam verovala da ce uspeti, ali bravo!!! Ako se nasim teniserima (ali svim) ne organizuje docek, mnogo smo jadni... Jos jednom veliko BRAVO!

Tanc

pre 15 godina

Zašto je Nole pustio Congu da pobedi ? Lepo se videlo da je mogao da osvoji meč, dobio bi više para, još 100 $, a i 100 poena, pa bi pretigao Federera na 2, mestu.
Bilo je tu kalkulacija, a tako ne rade veliki šampioni.
Nadal bi grizao do kraja.
(Nikad prvi, 16. novembar 2008 11:43)

Zato je Nadal tu gde jeste - leči kolena i ne igra. A Nole nam pokazuje da se ne folira kada kaže da vreme radi za njega. Mogao je da juri sve pobede i proba da završi godinu na drugom mestu, ali je procenio da je u ovom trenutku za njega mnogo važnije da povrati poljuljano samopouzdanje. I uspeo je! Jer ko hoće veće izgubi iz vreće! Ma dečko je genija za vožnju.

ja

pre 15 godina

@poznavalac tenisa
Bolje promeni ime u nepoznavalac tenisa.
Kazes osvojio je turnir pobedjujuci 8. i 9. igraca.
Takav je bio raspored i nije Novak tu nista kriv. Taj 9. igrac je pobedio drugog, a Nole bobedio njega. Peti igrac je pobedio cetvrtog, a Nole opet 2 puta njega. Mozda su mu oni malo olaksali posao, ali svakako je Novak pokazao na ovom turniru da je najbolji. Da nije tako ne bi ni osvojio turnir.
Kazes da Novak samo tako moze da osvoji turnir.
Da te podsetim malo.
Osvojio je prosle godine masters u Kanadi pobedivsi redom Rodika, Nadala i Federera. Osvojio je ove godine Australia Open izbacivsi Federera, Indian Wels izbacivsi Nadala. U Sinsinatiju je dosao do finala izbacivsi Nadala. Treba li jos da te podsecam? Novak je inace ove godine imao 3-4 stvarno nesrecna i nezasluzena poraza od Nadala u mechevima u kojima je bio bolji od njega. Da je imao samo malo vise srece u tih nekoliko mecheva vec sada bi bio prvi na svetu.
Jesi zaboravio Novakovu dominaciju na turniru u Kvinsu, kada je prosto pocistio sa terena prvo Hjuita specijalistu za travu, a zatim Nalbandiana koji je jedva osvojio jedan jedini gem u tom mechu?
Takodje si pokazao da ne znas ni sistem bodovanja. Federer i Novak zavrsavaju godinu sa istim brojem bodova, pa samim tim sledece godine brane isti broj bodova.
Medjutim Novak ima bar za nijansu bolji raspored bodova od Federera. Federer od 5300 bodova 2850 bodova brani na 4 GS. Novak na ta 4 GS brani 1935 bodova, dakle skoro 1000 bodova manje. Bash zato je Novak sada u blagoj prednosti.
Mozda i ne uspe da prestigne Federera sledece godine, ali ce svakako biti bar drugi posto sigurno prestize Nadala.
To ce se desiti najkasnije po zavrsetku Wimbledona sledece godine, a mozda i pre toga.
Pokazao je Novak da moze Rafi da se suprotstavi i na sljaci, pa ocekujem bar jednu njegovu pobedu nad Rafom sledece godine i na toj podlozi.
Na ostalim podlogama Rafa moze da dobije mozda 1 od 5 mecheva protiv Novaka.
Jos jedan zanimljiv podatak vezan za njihove susrete. Odigrali su 14 mecheva.
Nadal vodi 10-4, ali u tih 14 mecheva odnos u dobijenim gemovima je 164-149 za Nadala.
Dakle osvajao je u proseku na svakom mechu po samo 1 gem vise od Novaka. Razlika izmedju njega i Nadala je neznatna i taj 1 gem mu je do sada bio dovoljan za pobede, ali mislim da ce se to u buducnosti promeniti i da ce ga Novak sve cesce pobedjivati. Mislim da je upravo tih nekoliko nezasluzenih poraza demoralisalo Novaka sredinom ove godine i da je zbog toga bio malo posustao.
Medjutim kako nas narod kaze "sve se vraca - sve se placa" pa ce uskoro doci i vreme za naplatu duga.

Sto se tice ovog turnira bio je ovo lep revans Novaka Davidenku za onaj jedini poraz koji je imao protiv njega u mecu Devis kupa. I u tom mechu je Novak bio bolji. Dobio 2 seta, vodio i u trecem i na kraju morao da preda zbog bolesti i teperature pod kojom je igrao.

Bravo Novace jos jednom za ovu titulu. Sad na zasluzeni odmor, a sledece godine u lov na prvo mesto koje ti svakako pripada.

D.Savic,Paris

pre 15 godina

URAAAAAAAAAAA!
E sad lepo do Australian opena teretana,da vise Nadalova ruka ne bude sira od tvoje noge pa da,kad serviras,niko ne moze da ti vrati lopticu!
Steta sto nisi pobedio Tsongu pa da budes drugi,3 puta si se u toku godine bio priblizavao 2-om mestu ali ok,to ostaje za 2009-u.U svakom slucaju,ocekujem jedan veliki docek za Noleta,Nenada,Jelenu i Anu ispred skupstine.Opet ste NNAJ na svetu!Sve najbolje i da vas zdravlje posluzi i u 2009oj u kojoj cemo,nadam se,i WTA turnir da dobijemo!

poznavalac tenisa

pre 15 godina

Đoković je ovaj turnir osvoji pobedivši 5-og tenisera sveta, zatim 8-og i 9-og.i vi to smatrate ogromnim uspehom. Slažem se za njega i jeste.Samo tako i može da osvoji turnir kada ne igra ni protiv Nadala, ni Federera,a ni Mareja. Sledeće godine Fererer brani malo bodova tako da od snova o 2 mestu NARAVNO NEMA NIŠTA.

neimenovani

pre 15 godina

U srpsko-ruskom finalu, pobedio... veci Srbin!

Kad se vrati u Srbiju sa ovom novcanom nagradicom, prvo pitanje bice, "Poshto Beograd?"

posmatrac iz daleka@

pre 15 godina

@ Nikad prvi

Molim se za vas i vasu dusu na danasnji Sv. Djurdjic.

Noletu , Nenadu i Nestoru hvala sto su nam uvelicali danasnji praznik.

boki76

pre 15 godina

Ljudi sta znaci Masters kup u tenisu?to je svetsko prvenstvo u tenisu,Djokovic je svetski prvak u tenisu,i nije samo osvajac tamo nekog Sangaja,pogledajte malo sta pise eurosport i ostali mediji,to isto znaci i za Zimonica.nemojmo da omalovazavamo nase,kad nas drugi hvale. DJOKOVIC WORLD MEISTER

Miroslav

pre 15 godina

Ovako je dnevni list "Politika",odnosno bezimeni novinar G.A. ispratio Noleta u Sangaj:
http://www.politika.rs/rubrike/Sport/Tenis/Veo-sumnje-nad-Dokovicem.sr.html

SRAMOTA!!!

Milana

pre 15 godina

Gledala sam ceremoniju dodele titule, kao i ceo mec uostalom, do poslednje sekunde i uzivala u Novakovim recima kao i u igri i svakom poenu u celom mecu. Rekao je Novak lepo jos pre polufinala: " Osvojicu ovaj masters........" Novace, imao si dobru strategiju i taktiku tokom celog turnira i tako nastavi na svim sledecim. Neko je rekao kalkulantski. Sto da ne, nisi jedini. Kad Fedja igra to se kaze "igra koliko mu je potrebno da pobedi". Kad ti igras "eksperti" to zovu "kalkulantski". Pa neka zovu kako hoce, ne zavisis od njih, postigao si ono sto oni ni u snu nece NIKAD. Pusti one koji misle da to sto znaju da kuckaju po tastaturi da su time "osvojili svet". Najbolji si kad to hoces i ti to znas. Posvecujes ovu titulu svom timu, svojim roditeljima i svojoj zemlji! Srecno ti bilo i jos mnogo titula posvetio svima nama a pre svega sebi, TI VELIKI MOMCE.

nebitan_lik

pre 15 godina

I tako je Nole pobedio davne 2008 u Sangaju......za nekih 30 godina ce matorci pricati svojim unucima......Privilegija je biti svedok njegovih pobeda...

Ženevljanin

pre 15 godina

Maestralna igra Novaka Djokovića! Od samog početka bilo je jasno da je Novak siguran u sebe, pun samopouzdanja... da Davidenko nema šanse protiv njega. Kao što to obično biva kad se naiđe na superiornog protivnika, Nikolaj je grešio mnogo više nego obično... još jedan dokaz da je tenis pre svega mentalna igra, borba ličnosti. Novak je - sad je valjda svima jasno - majstor da izvuče maksim onda kad je najvažnije, odnosno prvak sveta u teniskoj inteligenciji. Ovo je njegova najuspešnija sezona dosada (tik uz najboljeg svih vremena Rodžera Federera)... želim mu i očekujem da će u sledećoj godini postaviti novi lični rekord...

Chana

pre 15 godina

NOVAK ČINI NEMOGUĆE STVARI...
Ne mislim tu na osvajanje titula pošto je to u njegovom slučaju, kao i u slučaju drugih Šampiona kao što su: Nadal, Federer, Murray, Davidenko, itd., NORMALNA stvar, nego...
On uspeva s vremena na vreme da uradi nemoguće: da ujedini jadne Srbe, narod najcrnjeg razmišljanja - jedini narod gde se navija za tuđina - pre nego za svog zemljaka...
E, na tome Ti čestitam Novače - OD SRCA...
Najjači si - a za mene, bez obzira na ATP listu i najveći - zato što se ne menjaš s vremenom, naprotiv - sve si bolji i veći čovek, a to je najbitnije...
RTS, SPORT KLUBU i sl. kućama čestitke na praćenju Novaka i naših momaka i devojaka, JECE pre svih, ali i OGROMNA KRITIKA što tako malo pažnje posvećuju Zimonjiću i Nestoru, takođe pobednicima u Šangaju i prvom planetarnom teniskom muškom paru !!!
SVAKA VAM ČAST MOMCI !!!

posmatrac iz daleka

pre 15 godina

@ drustvo iz Podgorice

Draga braco (i sestre) iz CG i RS. SIGURAN sam da Nole, Janko, Nenad, Jelena, Ana.... kada pozdravljaju svoje da misle i na vas. Na sve gradjane Srbije i Srbe i Crnogorce koji tako osecaju, ma gde oni ziveli.

Vanzemaljci su krivi za sve

pre 15 godina

Grend slem je osvojio na Svetog Savu a, Masters na Djurdjic..... slucajnost ili ne! Bravo Nole Shampioneeeeeee!!!!!

milan

pre 15 godina

Neko je ovde zamerio Novaku sto nije bio dovoljno veliki srbin jer nije pokazao tri prsta vec pesnicu i nije naglasio odakle je.Mislim da nije sve u ta tri prsta i u raznim grafitima i porukama na majcama i slicno i da se srpstvo pokazuje na drugi nacin i to bas ovaj na koji to Novak radi.Pa nismo mi bas neka Tunguzija da nasi sportisti moraju da objasnjavaju kako smo mi mali a talentovani i da negde postojimo(a usput i da smo bombardovani)Neka NOvak i ostali pobedjuju i znace dobro svi odakle su oni i to je mnogo smekerskije.Strani mediji ce vise davati komentara o tome i praviti analize i postavljati pitanja u cemu je fazon i kako to primeniti u svojim zemljama koje se smatraju za svetske teniske sile.Da li ste culi nekog tenisera u vrhu da kaze "ja sam iz rusije,ili spanije i td."Kad nasi osvoje neki turnir ili dodju na ove neverovatne pozicije u svim kategorijama -svi znaju ili ce morati da saznaju odakle su i prestanimo vise sa kompleksima nize vrednosti kad smo VELESILA

kolins

pre 15 godina

@ poznavalac tenisa

Pobedio je njih, ali samo zato što Federer i Murray UOPŠTE i nisu stigli do polufinala, odnosno finala! Da jesu Nole bi i njih razbio! Možda ne ubedljivo kao Davydenka, ali bi svejedno otišli sa terena poraženi!!!

Zato, navodni poznavaoče tenisa, NE PRIČAJ PREVIŠE JER NEMAŠ POJMA!!!

Srbija TENISKA VELESILA i Osvajač Masters KUPA !!!

pre 15 godina

Peta Masters titula za Noleta. Od sada će imati lepu zalihu nalepnica na sledećim turnirima. Osvojen Masters Kup, Finale svih finala, Turnir koji uz 4 GrendSlema čini 5 najznačajnijih titula u Sezoni. Novak i Srbija osvojili su 2 u ATP turu (Ovaj u Šangaju i Australian Open). Veliko finale osvojeno i plus Titula u muškom dublu Zimonjića, čine potvrdu činjenice da smo TENISKA VELESILA !!!

Uzgred Federer je već praktično ISPOD Noleta, i bez obzira na tu malu razliku Formalno nema više značaja to, pošto je ovaj Kup pokazao da je Nole bolji od njega.
A opet su se ponadali kad nije iskoristio prve dve meč lopte ali uzalud, Posle ovog USPEHA ne pomažu ni komentari tipa: braniće veliki broj poena početkom 2009 nja nja, mnogo gubi nja nja, stićiće ga Marej nja nja, E PA NEĆE, sad se dobro odmakao od njega, Može Marej da stigne uskoro ali ne Noleta nego Federera, jer teže će ovaj do polufinala AO nego naš Nole do finala!

Gajetano

pre 15 godina

Mec ne bih da komentarisem, osim da je ovo bio Nole iz starih dobrih dana sa pocetka sezone.

Kvote na internet kladionici bet365.com uoci danasnjeg finalnog meca:
Davidenko 1.80
Djokovic 2.00

Neobicno iz najmanje dva razloga:
1) Novak je 2. nosilac, Davidenko 4.
2) Novak je vec dobio Davidenka u grupi pre par dana

Izgleda da su Britanci umislili da je njihov obozavani Marej nepobediv, pa ako ga neko kojim slucajem i pobedi, taj onda sigurno pobedjuje i svu ostalu boraniju!? (mada juce nije bila samo pobeda Davidenka, vec kompletno demontiranje Mareja na sastavne delove)

Pozdrav

Trener u jednom uglednom teniskom klubu

pre 15 godina

Veliki sam teniski znalac, trener mlađih kategorja, pratim tenis još od vremena Konorsa i Nastasea, pa posle Borga, Mekinroa, zatim Agasija, Samprasa, Vilandera, Ivaniševića, Kurijera, Čenga, Edberga, Lendla, pa sve do Nadala i Federera. Potpisujem da što se tiče talenta, voljnih momenata i ostalih aspekata, da je Đoković NAJBOLJI TENISER U ISTORIJI PREBACIVANJA LOPTICE REKETOM PREKO MREŽICE! On igra neku novu dimenziju tenisa, on je toliko nadmoćan u odnosu na sve ono što je ikada igralo tenis, da je to prosto neverovatno! Ponavljam, on je najbolji igrač u istoriji tenisa kao sporta!

Imam samo jednu primedbu na Đokovića. Zašto Novače nisi digao tri prsta posle pobede, nego neke stisnute pesnice, neki podignuti palčevi, dlanovi sa ispruženim svim prstima?! Zašto u pozdravnom govoru nisi pomenuo Srbiju, otadžbinu iz koje dolaziš?! Da li se stidiš Srbije, države koja je dala najboljeg igrača u istoriji tenisa kao sporta?!

Chana

pre 15 godina

"NOVAK ČINI NEMOGUĆE STVARI...
Ne mislim tu na osvajanje titula pošto je to u njegovom slučaju, kao i u slučaju drugih Šampiona kao što su: Nadal, Federer, Murray, Davidenko, itd., NORMALNA stvar, nego...
On uspeva s vremena na vreme da uradi nemoguće: da ujedini jadne Srbe, narod najcrnjeg razmišljanja - jedini narod gde se navija za tuđina - pre nego za svog zemljaka...
E, na tome Ti čestitam Novače - OD SRCA...
Najjači si - a za mene, bez obzira na ATP listu i najveći - zato što se ne menjaš s vremenom, naprotiv - sve si bolji i veći čovek, a to je najbitnije...
RTS, SPORT KLUBU i sl. kućama čestitke na praćenju Novaka i naših momaka i devojaka, JECE pre svih, ali i OGROMNA KRITIKA što tako malo pažnje posvećuju Zimonjiću i Nestoru, takođe pobednicima u Šangaju i prvom planetarnom teniskom muškom paru !!!
SVAKA VAM ČAST MOMCI !!!
Navijačima Nadala, Federera i ostalih - kada igraju protiv Novaka, a koji su Srpskog roda, želim da se zamisle: imate Vi SVOG Šampiona za koga možete navijati, a tipovima kao što je onaj "negativni" i sl. - LEČITE SE, IAKO SUMNJAM U ISHOD LEČENJA...
Nisam Al Paćino iz filma "Miris žene" pa da Vam uputim zasluženi komentar...
I na kraju jedno zapažanje:
Novaka i kad izgubi, čeka onaj šećer od devojke, dok npr. Federera i kad pobedi - ČEKA MIRKA...
Sudbina je čudo, iako svako to i ne vidi !
SLAVI SRBIJO, JER IMAŠ KOGA!"

Paris*

pre 15 godina

Jooooooooooooooooj sto mi je milooooooooooooooooo!!!!! A tek sto mi je dragooooo!!!!
To NOLEEEEEEEE!!!
Nek crknu dusmani!!!
Volimo te do neba bre!!!!
Odlican pocetak i kraj sezone, a u sledecoj 2009 da se potrudis da cela godina bude i bolja nego ova, a i da ne bude dovoljno si zasluzio da budemo uz tebe sta god da bude!
NOLE CAR!!!!

Ирена

pre 15 godina

НОЛЕ И ЗИМОЊА - НАШ ПОНОС!!!
Па може ли дан лепше да почне? :)

Ноле, Зики, Несторе, хвала вам што сте нам омогућили да се поново шепуримо, много прија... :-)
Сјајна игра Новака, као да није крај сезоне. :)
Николај скоро да нема за чим да жали, јер му Ноле није дао готово никакве наде. (Ко оно рече да он нема победнички дух?)
Марија ми је жао, сад је и он осетио мало терет медија и шта значи константно бити у центру пажње. Ово му је за наук, да убудуће не игра за друге (Симон је пре тог меча са Федерером изјавио како верује у Ендијево поштење - класична навлакуша).

Невероватно, али крај меча идентичан као против Симона, на 5:4 спашена једна брејк лопта, а затим дупла грешка на другу. Следи рибрејк и завршетак меча! Давиденко је сигурно помислио да не може да се понови ситуација од јуче, али изгледа да је код Новака ипак све могуће. :))
Све честитке Нолету на зрелом говору, уз одлично познавање енглеског, његовом тиму и (прелепој) девојци. Честитке и Русу, баш је био симпатичан на крају.

Ух, колико сам срећна, срце је коначно на месту. :)
Него, не видим шта би могло да се деси па да Зикија и Нолета не дочекамо испред Скупштине. 2 ПЕХАРА, а крај сезоне је, нема више турнира на које треба журити. Таман да прославимо и медаљу са Олимпијаде!
Е, сад ћу да направим 3 у 1 и да на миру читам коментаре.

НОЛЕ И ЗИМОЊА - НАШ ПОНОС!!!

branko

pre 15 godina

Браво, браво, браво за великог шампиона! Новак је још једном потврдио да је неспорни лидер српског тениског чуда. И у 2008. као и у 2007. остварили су скоро невероватне резултате. Победничкој колони која заслужује наше дивљење а коју су формирали Новак, Јелена, Ана, Ненад, Јанко ове године се прикључио и Виктор, а назиру се и нови чланови. Предивно! Биће још радости.
На крају, једна молба за Новака: Ноле, покушај у будуће, ако не због себе онда због здравља нације, да кад год могнеш завриши сет са 6 : 4 а не са 7 : 5.

Ja

pre 15 godina

@Ženevljanin

Po cemu je Fderer najbolji igrac svih vremena?
Ima manje Grand Slam titula, manje titula uopste, manje nedelja na prvom mestu od Pita Samprasa!! A i ono sto ga najvise bolji nema SEDAM titula u Vimbldonu!!! :)))

nsmama

pre 15 godina

konacno mi nije iskidao sve zivce
ostavio je nesto i za moju decu
bravo
a koji deciji seretski osmeh kad je seo u "mecedesa"
pravi "dekac"

Nenad

pre 15 godina

Nenadu i Novaku svaka cast pa drzavo Srbijo imas momke za pozeleti samo, Tadicu posalji avion po njih i trofeje koje tamo pokupise....

Tovy

pre 15 godina

Na danasnji Djurdjic bravo za 3-N (ovak,enad i estor)-a.Slavlje za sve Srbe sveta od Njujorka do Tokija!!!
Ko slavi sretna mu slava!!! TRI je ipak TRI!!!

JA original

pre 15 godina

Federer: Nadal mi je jedina konkurencija, ostale redovno dobijam.
Borg: Federe, Nadal i Marej ce voditi glavnu rec, ostali nisu dovoljno dobri.
Novakovi "hejteri" nakon poraza od Conge: Novak nikada nece biti N1., a master nema sanse da osvoji.
Marej nakon poraza od Davidenka: Davidenko osvaja masters 100%, on je najbolji.

Novak nakon osvojenog Mastersa: Ajmo momci na jedno ladno, znam odlican bircuz a imaju i sjajne pljeske. Ja vama placam sada a vi cete meni "platiti" sledece godine ipak sam ja uzeo milionce i nesto sitno preko.

Cica iz "Ko to tamo peva": busi ahahaha busi ahahaha busi ih sve Nole!!!

Svaka cast Nole!!!

marko

pre 15 godina

Svaka cast doktore.Ti si najbolji ambasador SRBIJE,ZELIM TI DA STO PRIJE STIGNES I ONOGA RAFU.veliki pozzzzzzzzz iz trebinja....srbijaaaaaaaaaa

vV

pre 15 godina

@jovana
Djokovic se nije setio nas?
Lik je posvetio titulu Srbiji i rekao "I love you all" upuceno nama.
To mi je lepse nego da samo formalno "thank you" ;)

Zo

pre 15 godina

Federer je masu turnira dobio jer je imao neverovatno lak raspored buduci da je bio nosilac 1 ili 2 ali sada kada padne napoziciju 3 videcemo od cega je napravljen. Prognoziram ispadanje Federera iz prvih 5 do kraja naredne sezone i uspon Djokovica, Marija i Del Potra. Nadal ce se sve vise muciti i verovatno vrlo brzo zavrsiti karijeru. Steta ali izgleda da je sve postigao previse rano. Nole je logicni naslednik Federera u "optimalnom tenisu". Ako vam se nekad cini da Nole dobija zato sto protivnik igra lose, to je zato sto su njegove lopte uzasno teske za vratiti a pogotovo fenomenalni drugi servis. On igra planirano i najtze moguce za protivnika kao i Federer.

mile

pre 15 godina

@poznavalac tenisa
Ako su Federer, Nadal i Andi bolji zasto nisu na pobednickom postolju. Andi je platio danak neiskustvu. Federer je dosao do svog fizickog limita, jer se tenis igra zestokim tempom. Vi dobro znate kako Nadal izgleda fizicki i to samo da bi prebacio laganu lopticu prko mreze. Problem je sto kolena Nadala nece moci dugo da drze pogotovo ako se igra tempom koji su Nole, Andi, Federer and Simon igrali u Sangaju. Nadal je prvi jer su Wimbldon usporili/sveli na nivo sljake.
Hteli ne hteli tabela pokazuje
pravo stanje u skaldu sa ovom frekvencijom turnira. Zato vitezovi belog sporta na zasluzen odmor pa onda u nove pohode pocetkom 2009-te godine.

ZORAN

pre 15 godina

Zasto toliko negativnosti o Novakovom uspehu ?

Zar je on kriv sto se Nadal preforsirao i razbio oba kolena ? Nije mu Novak prebio noge pa da ga zali. Nestrucnost tima okolo Nadala je dovela do toga.

Federeru je vreme proslo. To je ocigledno. Gubio je celu godinu. Ne moze Novak da zaustavi vreme kako bi Federer bio vecan i non-stop u formi.

Skota je pobedjivao pa prema tome niko ne moze reci da ga opet ne bi dobio. Na kraju,Davedenko ga je rzabucao bez bilo kakavog problema. Kazu Skot se umorio ? Pa sta ako se umorio. To znaci nije spreman za najvise domete. Na kraju. on jos uvek nema GS osvojen pa je veliko pitanje koliko je zaista u vrhu. Novak na tom turniru tuce Davedenka dva puta za redom. Rus igra fantastican tenis. Fizicki uvek u maksimumu sa svojih 27 godina (Skot ima 21-22).

Po cemu je Federer tako tezak protivnik a Simon nije..potonji ga je dobio bez problema. Del Potro igra u fantasticnoj formi, bas kao i Mari.
Izjave Nalbandijana su smesne. Covek ne igra nista ozbiljno poslednjih par godina a daje izjave. Odmara se celu godinu pa pred kraj sezone odigra par meceve i to je sve. Setite se kako ga je Novak razbucao u Londonu, pre Wimbldona.

Novak da jos malo poradi na fizickoj spremi, niko od najbrojanih mu nece biti konkurencija.

Ratko

pre 15 godina

Nas i Kineza milijarda ipo!Cestitamo!!!
A sad teretana da ti Nadal i Tsonga ne mogu vise nista u 2009-oj!
Usput,lepa ti ova zenska:)

Ex Parizanka

pre 15 godina

@ WTATP, @Predo, svaka vam se pozlatila, kao i obicno.
@Gazda Milutine, i vama svaka zlatna bila za ono: "PRAVI ljudi su uvek uz tebe. A luzeri ostaju luzeri cak i kad su tako vickasti sa komentarima poput onog: " I corava koka zrno ubode"
Srecno Novace, uvek uz tebe! Slavi pobedu, slavi sebe i svoje ime, slavi svoj POBEDNICKI mentalitet.

Dragana

pre 15 godina

Ni najmanje ne treba potcenjivati danasnji Noletov trijumf nad Davidenkom. Taj covek je vec 4 godine neprekidno medju najboljih 5 tenisera, ove godine je dva puta razbio Nadala, u finalu mastersa u majamiju 6:4 i 6:2, pre nekoliko sedmica na mastersu u Parizu 6:1 u prvom setu, da bi posle toga Nadal predao mec, s Federerom je bio ravnopravan u Estorilu, prvi set izgubio u taj-breku, a drugi vodio 2:1, ali morao da preda mec, u Sangaju razbio Congu, od toga jednom 7:0 u tajbreku, razbio Del Potra i Mareja sa po 2:0, i to Mareja koji je u zivotnoj formi (zadnjih meseci dobio Federera, Nadala i Djokovica u vise navrata) i koji sam priznaje da je bio razbijen, ne zbog umora (to su ipak samo 3 seta, na grend slemu ljudi igraju i po 5 setova pa sledeceg dana igraju najnormalnije, nije tenis kopanje kanala). Osim toga, razbio je i u jednom setu samog Djokovica sa 6:0. Danas je jednostavno Nole igrao savrseno i tu niko nije mogao nista.

ja

pre 15 godina

Ja se samo pitam- sta treba da uradi covek a da neko stalno ne ke*ja i trazi dlaku u jajetu. Isto kao kad bi lekar izlecio tesko bolesnog i umesto da mu cestitas, potapses ga po ramenu, ti kazes- dzabe ti to, nece ovaj jos dugo i sl. Ako ste nervozni, imate komplekse, ostavila vas treba, pali ste ispit i sl. idite do grada sa drustvom, setajte, trcite, idite na ku*ve ili gde vec, ispraznite se, samo nemojte sa ovim glupostima i pricama koje nicemu ne vode. Mozda Nole nece biti prvi, mozda ce pasti na 5., 6., 20. mesto ali on je nas jedan jedini i treba ga podrzavati. Svaka cast za danas!

anica

pre 15 godina

Đoković je ovaj turnir osvoji pobedivši 5-og tenisera sveta, zatim 8-og i 9-og.i vi to smatrate ogromnim uspehom. Slažem se za njega i jeste.Samo tako i može da osvoji turnir kada ne igra ni protiv Nadala, ni Federera,a ni Mareja. Sledeće godine Fererer brani malo bodova tako da od snova o 2 mestu NARAVNO NEMA NIŠTA.
(poznavalac tenisa, 16. novembar 2008 12:20)

Zalosti...
Pa crni ti,videces da ce federer puci kao lajsna next year! Vec je puk'o!
Zasto toliko negativno o Noletu,jednostavno ako ga ne podnosis ne ostavljas komentar!
Kako se rode ovakvi ljudi,strasno..

Mире

pre 15 godina

Да ли сте идак видела коментар о Нолету поред Миретовог потписа?

Нисте. Јел знате зашто? Зато што је Мире увек веровао у маестра тениске игре.

Devastating Djokovic Masters Davydenko ! ! !

До следеће сезоне.
Уживамо, зар не?

Живела С Р Б И Ј А и добри људи ! ! !

sloba

pre 15 godina

Novak je najtalentovaniji teniser još od Džona Mekenroa.Znajući ga kao vrednog i upornog ubedjen sam da ćemo ga uskoro videti i na 1.mestu rang liste i na podijumu mnogih velikih turnira.Uslov je samo da bude zdrav i mnogo bolje fizički spreman.Rodžer Federer je na definitivno silaznoj putanji pogotovu zato što su protivnici probili tu mentalnu barijeru i više ga niko ne smatra nepobedivim.Nadal teško da će više imati ovako sjajnu sezonu i tu vidim Đokovićevu šansu.Veća opasnost će dogodine pretiti od nadolazećih Mareja,Conge pa i Simona i Del Potra ali ja ipak verujem u našeg asa.Mnogo sreće i čestitam!

Predo

pre 15 godina

Dosta smo se pravili pametni, analizirali i savjetovali. Sada samo CESTITKE ZA ODLICNU IGRU I ZASLUZENU POBJEDU KAO UVOD U JOS BOLJU 2009! CESTITKE I ZIMONJICU I NESTOROVICU! Lijepo od Zimonjica sto je dosao da bodri kolegu iz reprezentacije. Pozdrav iz Republike Srpske!

Blejach

pre 15 godina

Opaaaa Djoka Novakovic se ponovo javio za ULTRA smesnim komentarom! Covece pa ti me odusevljavas iz dana u dan!
Zelim tvoj autogram!
Mislim kako drugacije objasniti ovakav vrstan komentar kao: "i corava koka ubode neko zrno", cista genijalnost, lucidnost, briljantno! Kralju nad kraljevima, nema ti ravnog sto se komedije tice!

Boki

pre 15 godina

Bravo Nole. Ovom velikom i važnom pobedom lepo si zapušio usta "stručnjacima" koji su počeli da te otpisuju. Ti nisi klasičan šampion, ti si spojio ono što je u profesionalnom sportu nespojivo - dobro srce i pobednički duh, bez želje da protivnik bude zgažen i ponižen. Tvoja širina, nivo kulture i svesti uvek će smetati nekim bivšim i sadašnjim teniserima koji su samo teniseri i ništa više. Želim ti da napreduješ na fizičkom planu, a što se tiče psihe, karaktera i inteligencije tu si daleko ispred svih. Nek te zdravlje, snaga i pamet služe u 2009. godini. Veruj u sebe.

Živela Srbija

pre 15 godina

Bravo Nole, divan početak i kraj sezone. Moraš da poradiš na svojo fizčikoj snazi, jer je bez veze da zbog toga ne budeš na mestu koje ti pripada. Time što si daleko najinteligentniji od svih tenisera uspevao si da nadomestiš nedostatak fizičke snage. Plašim se da to neće uvek proći, posebno kada se igra četiri ili pet setova.

PS: Ti pojačaj treninge i bolje jedi, a Boba Živojinović da manje jede, jer je bez veze da lep čovek i bivši sportista bude širi nego duži.

davidovic

pre 15 godina

"poznavalac tenisa"

pa ti zaboravljas da je Federer nadigran i izbacen sa mastersa, Mari je takodje nadigran i izbacen. Jedino Nadal nije ucestvovao ali to je njegov problem a ne Novakov. Da idemo tvojom logikom ne bi trebalo priznavati ni sve sto je Federer osvojio a ni njegov talenat; jer da Sampras nije ovo, pa nije ono, pa nije ni ovo ni ono onda Federer ne bi bio to sto je bio. Mani se tih besmislenih prepucavanja. Novak je bio najbolji na ovom mastersu i tacka!

Aco

pre 15 godina

SVAKA CAST,CARE!!!Koliko god nas nervirao uvek nam to nadoknadi na najbolji moguci nacin!Kakav dan za Srbiju i za srpski tenis!
Lepa poruka za Bjorna Borga i sve pljuvace!
BRAVO NOLE!!!

LaNe

pre 15 godina

Ko je sebi ikad dao za pravo da kritikuje naseg sampiona!!!
Nole kralju,svaka ti cast,kako si poceo sezonu tako si je i zavrsio!!!
Ziveo Nole!!!

BORKO_PB_25

pre 15 godina

Divim se njegovom mentalnom jakom sklopu,zrelosti i inteligenciji!To pravi klucnu razliku izmedju prosecnog i vrhunskog asa!A kad vidim koliko Nole ima godina i od kad je vec poceo da vlada teniskim terenima,uopste se ne brinem za njegovu karijeru!Samo ne daj Boze povreda!

Goran

pre 15 godina

Zamolio bih sve one "teniske strucnjake" i sitne duse koji su se do sada izivljavali,da se zauvek izgube sa sportskih foruma i predju na komentare o globalnom zagrevanju.BRAVO NOVAK,BRAVO LJUDINO!

niki

pre 15 godina

Posto svi pozdravljaju uspijeh Novaka, i ja sam mu cestitao gore u jednoj poruci, ovde moram da se zahvalim covjeku bez kog Novak ne bih bio ono sto jeste danas,a to je naravno Marjan Vajda, veliko hvala za ovog vrsnog teniskog strucnjaka!!!!

v.d. ratni profiter

pre 15 godina

Pa ljudi mi smo svjetska teniska velesila broj 1 trenutno. Do sada smo to bili u odnosu na broj stanovnika ali sada i realno u odnosu na rezultate.

Sarma

pre 15 godina

May the force be with you, MASTER NOX! O_o

Fantastican zavrsetak jedne neverovatne sezone srpskih teniserki i tenisera. Samo da ih zdravlje posluzi, sledece godine - dominacija!

...Bas me interesuje sta gospoda Borg i Vilander imaju da kazu na ovu temu. ;)

Тотални дунстер

pre 15 godina

Сад је отворен пут за освајање низа великих трофеја без непотребних падова! Ноле коначно стиче шампионски менталитет да се немилосрдно обрачунава са свим противницима, без обзира да ли су "слабији" или "јачи". Тако се игра - од првог до последњег минута"! Сјајно, предивно! Штета што и Јеца није искористила своју шансу, била је у сличној стартној позицији... Какв би то "тројни" тријумф био: сви "мастерси" у српским рукама!

Zox

pre 15 godina

Iz sezone u sezonu nasi teniseri sve uspesniji, a vec im se dugo predvidja kraj!

Znaci po inerciji, iduce godine po dva Grand Slema za svakog!!

Nikad prvi

pre 15 godina

Zašto je Nole pustio Congu da pobedi ? Lepo se videlo da je mogao da osvoji meč, dobio bi više para, još 100 $, a i 100 poena, pa bi pretigao Federera na 2, mestu.
Bilo je tu kalkulacija, a tako ne rade veliki šampioni.
Nadal bi grizao do kraja.

Тешић Горан

pre 15 godina

Браво Новаче мајсторе!

Давиденку овога пута ни Путин не би могао да помогне. Честитам му на доброј борби, али је Новак био бољи.

Како је почела ова тениска година, тако се и завршила, у знаку Србина Новака Ђоковића! Свака част, шампионе!

Darkwood Dub - Čigra

Pored vatre, ispod zida
Kakva se to igra igra?
Neko negde dugo čeka
Neko negde budan sanja
Neko negde nekog poznaje
Neko negde ne nedostaje
Samo tako, samo hrabro
Samo tako tako je, ponovo
Samo hrabro tako je, samo tako
Na jednom mestu
Izvan grada
U senci hrasta neko spava
Kako spava tako i sanja
Svaki otkucaj srca je nada
Srešćemo se jednog dana
Samo tako tako je
ponovo, bravo!

Тотална доминација Срба на завршном "Мастерс" турниру за ову годину! Победници и у појединачној конкуренцији и у дублу су сви Срби, иако један игра под канадском заставом. Браво србски тениски мајстори!

Напред Новаче! Напред Србија!

Boban

pre 15 godina

Pobedio je sa 60% snage,sto govori koliko jos potencijala ima u njemu.

Zelim samo ovima iz Podgorice da porucim da su mogli sa nama da se raduju zajedno kada Nole pozdravlja svoju zemlju, ali vise su voleli sa Don Milom da se odvoje od Srbije.

Martin,Pirot

pre 15 godina

Lele koja mecka(mercedes),alal ti vera,dete!
Ajmo,ko je sledeci,molicu lepo?:)Nema vise?
Nema veze,bice sledece godine,prvo titula u Sidneju pa da u Melburn odes kao 2-i na svetu a da slavimo duplo u Parizu,osvajanje prvog mesta i srpsko finale dame+Zima i Nestor!
Zaista,nije dosad bilo lepse teniske godine za Srbiju od ove 2008-e!Vodece svetske sile Rusija,Amerika i SRBIJA,svaka od po nekoliko stotina miliona stanovnika(hehe):))

Sane

pre 15 godina

Hvala ti Novace na osvojenom AO i Mastersu.Hvala ti Ana na osvojenom RG.Hvala ti Nenade na osvojenom Wimbledonu.
Tri osvojene gren slem titule iz male Srbije!
Hvala majstori!!!

nenadn22

pre 15 godina

Ajmo sad svi! Novak Djokoviiiiiic!!! Novak Djokoviiiic!!! Novak Djokovic! Novak Djokovic! Novak Djokooovic!!!
PS - Cestitke i Nikolaju!

SRBIJA OD TOKIJA DO MILWOKIJA

pre 15 godina

Samo je Dule Vujosevic veci od tebe....al nema veze to nije sramota
(mare, 16. novembar 2008 15:25)
Hahaha puce Partizan u derbiju kao zvecka,to Pesicu legendo samo tako nastavi.ipak je NOLE najveci car i od sveg srca mu cestitam na osvajanju ovog velikog turnira...SVAKA CAST NOLE LEGENDO

Radoszver

pre 15 godina

Stvarno deluje nerealno...Nole,Ziki svaka vam cast...Samo taj Djokovic stvarno zabusava...Samo on nije prvi na svetu...Bravo carevi!!!

milos

pre 15 godina

Stvarno je suvisno pricati nakon ovakve pobede....Pokazao je da ima srce,pobednicki karakter,strpljenje,mirnocu,sigurnost...ovom pobedom je zapusio usta svim pljuvacima i pokazao da ce sigurno sledece godine biti drugi,ako ne i prvi!!!!Turnir nije toliko ostecen nedolaskom Nadala,jer ovo nije njegova podloga i tesko da bi prosao grupu.sve cestitke Novaku,ali i Nenadu na!!!!a sad na zasluzeni odmor pa povratak na mesto zlocina!!!!!!GOOOOOO NOX....

DAVID MELJANAC

pre 15 godina

NOLE , GLEDAO SAM UZIVO u SHANGHAJU i UZIVAO U TOTALNOJ DOMINACIJI.SVAKA CAST NA SVEMU A SPECIJALNO NA FER PONASANJU, BAR DA VIDI SVET DA NISMO SVI LOOSERI.

Bojan pfc

pre 15 godina

al sam ubo na kladionici da ce u finalu sa dva seta nole isprasiti ko god prodje da igra protiv njega!
svaka cast, dobio si i ti pare a dobio sam i ja :) mada ja malo puno mnogo manje ali nema veze!

zuj

pre 15 godina

Najveci uspeh Noleta na ovom turniru je zrelost koju je pokazao. U odsustvu prvog i nakon pada drugog pravo je bilo da osvoji treci. Ovaj turnir izgleda najvise znaci igracu za samopouzdanje, vise nego GS titula. Malo ce biti cupavo sledece godine, Murray u odlicnoj formi, Federer standardno opasan i bez bodova koje treba braniti, Nadal ce se vratiti jos jaci, tu su novi mladi sa kojima se treba odmeravati, ali ohrabrujuce je da Nole ima igru za sve, sve udarce i sve odgovore na probleme. Samo da ne bude povreda, bice ludnica od konkurencije 2009!

D.Savic,Paris

pre 15 godina

Pre par meseci onaj bivsi Justinin trener izjavi da Jelena nema harizmu da bude prva i onda joj krenulo,Bjorg izjavio da Nole nije konkurent Nadalu i Federeru a ovaj Federera zamalo da prestigne,tj za dupetom mu je:)
samo tako nastavite dragi "strucnjaci"jedva cekam da neko sad izjavi nesto protiv Ane i Janka:)

srbija

pre 15 godina

pozdrav iz hladnog zuchwila(ch)ali nole me je ugrejao sa svojim tenisom uz jutarnju sljivovicu od mog dede,puno ti hvala i vole te svi Srbi iz maglovite Svajcarske,Srbijaaa...

Ženevljanin

pre 15 godina

@Ja
U pravu si, malo sam požurio... da bih što više istakao Novakov uspeh.:-) Trebalo je da kažem "jedan od najboljih igrača svih vremena" ili "teniser koji je zaradio najviše para". Mnogi Noletovi navijači ne shvataju da potcenjivanjem Federera Nadala, Marija drugih vrhunskih tenisera (kao što su se u Šangaju pokazali Simon i Del Potro) de facto umanjuju Novakov sjajan uspeh koji je u takvoj konkurenciji osvojio završni masters i praktično se izjednačio s Rodžerom na ATP listi. Na sličan način se ne shvata da - kad sam napisao da je protiv Simona Novak prvi set odigrao očajno (21 neiznuđena greška) a Simon odlično - time ustvari rekao da je Đoković BOLJI teniser od Simona, ali da je taj odigrao daleko ispod svog nivoa... Ko malo razmisli shvatiće.:-)

Darko

pre 15 godina

Ova godina je vazna za Novaka jer je:
-jedini osvojio tri turnira Masters kategorije;
-osvojio prvi Grand Slam;
-otvorio i zatvorio ovu godinu osvojivsi prvi i poslednji veliki turnir (Australian Open i Masters Cup u Sangaju);
-na OI osvojio bronzanu medalju!

anica

pre 15 godina

Toooo MAJSTORE!!
SRCE MI JE PUNO!!
Svaka cast na svemu,zapusio si usta svim ljudima koji su te omalovazavali,mi koji smo uvek uz tebe ZNAMO KOLIKO VREDIS!!
NAJJACI SI NOLE!!!!
Od srca CESTITAM!!

Bg

pre 15 godina

Taman kada smo poceli da sumnjamo u buducnost Noletove karijere, on nas demantuje na najubedljiviji moguci nacin. Opet je onaj stari Nole. Stavise, bolji je nego ikada. Najavljuje lepe dane.

Doki

pre 15 godina

Bravo NOLE SRCE ! Tako igra buduci No 1 ! To je pravi fokus na igru !

Sad na zasluzeni odmor, pa u teretanu !:))
Cestitke i Nikolaju ! Dobro je sto mu danas nije islo kao juce !:)
Uzivanje je bilo gledati srbsko-rusko finale!

Borgu i Vilanderu zelim da ovako nastave sa prognozama, losa prognoza za Noleta-desi se uvek suprotno ! :))
Sve cestitke Zikiju i Nestoru-odlican tenis i zasluzena pobeda !!

i tata bi sine

pre 15 godina

I R500 meche..... bravo Dechko, zasluzio si svaki cent...BRAVO, u 2008 nisi uzeo vise poena od federera ali jesi vise dollara :))))

Jelena

pre 15 godina

Negde je bila anketa "sta ce Nole uraditi u Sangaju" i ja rekla ma osvaja bre,iako nisam bila bas sigurn. Nole je pokazao kakav je kralj! Bravo! Sledece godine juris na prvo mesto!

Ninoslav R.Srpska

pre 15 godina

Bravoooo majstore, pokazao si da se igra najbolje kada je najpotrebnije, VRISTAO SAM OD SRECE KADA SI OSVOJIO POSLEDNJI POEN, ALAL TI VERA CARE, DIVIM SE TVOJOJ MENTALNOJ SNAZI!!!!!!!

Petar

pre 15 godina

Čestitam na osvojenom turniru, ali opet je ispao šaban i svađao se sa publikom. Upao je u tu večitu srpsku halucinaciju kako su svi protiv nas, što je bila osnovna odlika svih ovdašnjih sportista tokom devedesetih.
Sportski mu ama baš ništa ne zameram, sigurno je naš najveći sportista danas i dugo će to i ostati, ali ljudski i nije neka veličina. A i kako bi postao pored onakvog oca.

Goran

pre 15 godina

Bravo Nole.
Bravo za Zimonjica i Nestora.
Neverovatan podvig.
Dosli Srbi i pokorili Sangaj.
Beograde, Srbijo nadam se da ce ovo biti podstrek politicarima da i oni izgrade neki teniski stadion, bar jedan reprenzatitivni bazen...

Djoka Novakovic

pre 15 godina

@ Tanc
Lepo si zapoceo recenicu: "Zato je Nadal tu gde jeste."
A Nadal je na prvom mestu i osvajac je Vimbldona i Garosa u istoj godini sto je poslednji put uspelo Velikom Borgu a sto se smatra najvecim dostignucem u ovom sportu.

SKROMAN

pre 15 godina

BRAVO DJOKOVIC, ZIMONJIC i NESTOR !!!
Eto, vidite SRBI na koga da se ugledate i budete ponosni.
Znaci, mogu SRBI kad hocu i lepe utiske da prenesu u
svet.
Neka se i drugi u Srbiji ugledaju na predstavnike
teniskih igraca Srbije (zenske i muski)!
Pozdrav svima

bata Mile

pre 15 godina

Dobar je osecaj kada si na brodu u Acapulcu, 3 je ujutru, uh, nije ti dobro, ceo dan si po plazama Acapulca i klubovima, pun si svega i svacega, vidis vec troduplo, cekas da legnes, usput upalis TV, kad ono ne lezi vraze! Svaka cast Novace, zmaju! Srbija do Acapulca! Hvala na paznji. Odoh najzad da spavam

Milos

pre 15 godina

Svaka cast,Nole...Poceo sam da sumnjam u tebe posle ZA TEBE losih rezultata ali si me razuverio...Sad se spremi da branis poene iz prvog dela a oko Vimbldona napad na Federera i Nadala...

Nikola

pre 15 godina

Nagradno pitanje.

U kom gradu su rodjeni ovogodisnji pobednici masters kupa?

Novace samo DESET pojena zaostajes za Federerom sad. Dolazis na drugu poziciju pocetkom 2009te, samo da se plasiras u trece kolo na prvom turniru koji budes igrao! I onda na Australian Openu ulazis kao drugi nosilac!

Svaka cast majstore jos jednom, i tebi i Zikiju, svima ste nam ulepsali dan!

slawisha

pre 15 godina

Dečko me je učinio ponosnim zato što sam SRBIN!!!

Bravo Nole, pokažim svim "nevernim Tomama" da možeš biti prvi igrač sveta!!!

Posle marta 2009. Nole No. 1 ;)

Jeca

pre 15 godina

BRAVO NOLE,CARE NAD CAREVIMA! :)

Danas si sjajno igrao,a i Sveti Djordje je malo pomogao. :)))
Na kraju osvojen je Sangaj u obe konkurencije! =D

A sada idi na zasluzeni odmor i spremi se za sledecu,nadam se i jos uspesniju sezonu!

Cale

pre 15 godina

Dakle, ne razumem neke komentare koji omalovazavaju, tipa, nije ovo bio nivo takmicenja/tenisera , nije bio tu Federer, Nadal, kao bio je br. 9 i 8 ....i sl. !

Ljudi, prizovite se razumu.
Prvih 30 tak tenisera na ATP listi su prvo naucili da udaraju reketom pa onda cemu sluzi cucla!A posle su ucili da hodaju !
Drugim recima svi igraju FENOMENALANO tenis! Inace i ne bi bili tu gde su.
Zato smatram, bez obzira na rang tenisera koji su ucestvovali, da je Noletov uspeh IZUZETAN !

Nije Nole kriv ste je Rafa povredio koleno, sto je Federer ispao ... sto Mari nije imao snage pa je ispao.

A NOLE NIJE, nego je POBEDIO ! Sorry :)

Cale

pre 15 godina

@Ghandi


Pa sta ako su !!??? !!!

Sta ima ds se analizira SAVRSEN TENIS ??? Cak su i DOKAZANI belosvetski Srbo i Nole mrsci priznali da je Nole igrao ALMOST PERFECT ( Eurosport Tennis ) !!
I sta biste vi sad tu analizirali ?

Goca

pre 15 godina

BRAVOOOO! NOVACE MAJSTORE!!!
Dragi gospodine Borg vidi se po vasim izjavama da ste daleko, daleko od poznavanja svetskog tenisa. Ne bi bilo lose kad bi ste se obratili NOVAKU da vas uputi (ako bude imao vremena za vas) kako i ko moze osvajati turnire, poste ste vi ocigledno izgubili sve kriterijume.

Tarja

pre 15 godina

Novace,BRAVO!Samo tako nastavi,pa da vidimo po kome ce sledeci put da oplice Bjorn Borg!Al zato Noleta voli DZon Mekinro...!Aj,ko je veca legenda?Mekinro,naravno,ziva vatra ko i nas Novak...a sledece godine,da svima pokazes ko je ko.ko je bre tamo neki Marej da osvaja turnire?svaka njemu cast,ali Nole je jeeeeediniiii i nepooooooonooovljivi!samo napred!!!

Ирена

pre 15 godina

НОЛЕ И ЗИКИ, ВОЛИМО ВАС!!!
Шта рећи - имамо прву тенисерку света (кад није Ана, онда је Јеца :), први дубл света и трећег тенисера света, који је на корак од друге позиције. Федереру се сад сигурно тресу гаћице (извињавам се марку:)
Чим су Нолета мало оставили медији (а Марија спопали), а стручњаци га изоставили, пробудио се онај стари лав у њему - жељан доказивања!
Стигла сам тек до 34 коментара, али како сам кренула, јавићу се још 3 пута.

Igysa

pre 15 godina

Bravo Novace ! Nivo igre u prvom setu kao na AO, to zaista raduje, vratio nam se stari dobri Novak :-)
Jako pametno je Novak postupio protiv Conge, to se sad dokazalo, nije lepo prema publici, ali veooma pametno, sto je priznacete retko za nas kao naciju. Marej juce nije uspeo da pokaze nista protiv Davidenka, premoren. Ipak svaka cast MAreju za doslednot i igru protiv Feda !! Federer se folirao da je povredjen i bolestan cele godine. tim foliranjem on rasterecuje sebe pred bitne meceve sa jakim igracima. Svaka njemu cast ali nije ni blizu onoga sto je bio. A i tad kad je bio, konkurencija nije bila ovako jaka, a i stariji je. I mislim, da je npr. Mareju zaista bio bitan taj mec, da je u pitanju bilo polufinale, pobedio bi Feda ubeljivije ! Cinjenica je da Federer tone sve dublje, Nadal sigurno pada sa prvog mesta sledece godine. Jaako veliki broj poena brani, mislim da fizicki to nece moci da odbrani. Kao i da pravi napadacki teniseri kakav je Novak znaju sada do kraja kako treba odigrati mec protiv takvih, sto je Novak demonstrirao jako dobro protiv Simona. 2009 ce obeleziti Novak, Marej, Tsonga, Simon, uz povremene izlete Feda i Nadal> S tim sto ova dvojica nemaju sta da traze kad su ovi u formi, videcete ! Ferderer nikad vise nece uzeti GS, moze samo da sanja da je bolji od Samprasa, sooorry !

Srbin

pre 15 godina

Zdrao ljudi!! Pomaze Bog!! Mislim jutros vidjo da je NAS NOLE pobedio, pa ko velim malo da procesljam komentare, i sta mi se desaje, na opste moje iznenadjenje ne vidjo ni jedan komentar OVIJE sto ne vole naseg NOLETA, e s time u vezi bi da naglasim da ce na njihovu opstu pakost nas NOLE ipak postati prvi teniser na svijetu,a ne da ce zavrsiti karijeru. E ljudi neam vise vremena ja sam od ovije poslovnije ljudi, aj zdrao!!! NOLE 1 U SLEDECOJ SEZONI!!!!

steve

pre 15 godina

Dr.house (kakvo časno ime za upitnog teniskog poznavatelja) kaže da je masters bio dvojbene kvalitete jer većina sudionika nije osvojila grand slam!??
Pa kako će i osvojiti kad su u zadnjih pet godina grand-slamove isključivo osvajali najbolji tenisač u povijesti Federer, najbolji zemljaš u povijesti Nadal, plus jedan turnir Safin i ove godine Djoković. Upravo je zato Noletov uspjeh i tako velik jer je ugrozio dominaciju najdominantnijih tenisača svih vremena.
Da je Federer igrao u razdoblju koje Dr.house spominje imao bi koji grand-slam više, a ne manje, jer je sa tenisačima kao sa računalima - svaka sljedeća generacija je naprednija i savršenija!!
Uvjeren sam da Kafeljnikov, Kuerten i slični iz najboljih dana ne bi imali izgleda protiv Del Potroa ili Murraya a kamoli protiv Nadala ili Đokovića. Možda jedino Sampras.

carlos rodriguez suarez corrante blanca

pre 15 godina

care, care!!!!
rispekt!
a sada dugi odmor, a onda u teretanu i krdo trchanja pa da se brane oni bodovi iz prve polovine ove godine
To Majstore!

nikola obradovic

pre 15 godina

lepo je biti novakov navijac,ali pravi..treba biti uz njega i kada gubi , i kad ne podize pehare , i kada ne ide bas bajno..no dobro.Uzygred skor u ovoj godini mu je 64-17 , a ne onaj koji ste vi oznacili u tekstu ...u 2007. odnos pobeda i poraza 69-19

Jablan

pre 15 godina

Bravo sokole,alal mu vera.Blago nama sto ga imamo da nam nasu Srbiju proslavlja po celom svetu.A tu je i nasa primadon Jelena Jankovic.Bravo,Bravo Bravo.Jablan

Marcko

pre 15 godina

Ha! Ponovo sam ponosan sto sam SRBIN! Nema nekih tamo "junaka", "mladica" i ostalih. Ovo je Srbija !
Ulepsao mi je dan ponovo!
Pozdrav!

pkluba

pre 15 godina

Po jutru se dan poznaje. Kako je poceo godinu tako je i zavrsio. Teniski genije je rodjen. Sta god od sada da uradi ne moze da omasi. Za nas van Srbije, koji svesrdno pratimo tvoj put do zvijezda, ova pobjeda mozda i vise znaci nego za one u njoj.Naucio si nas na velika sportska dostignuca, zasluzio si da te podrzavamo i kad budes trazio predah.Nole je jedan. Teniski car i to ti je.

milky

pre 15 godina

Bravo majstore.Šta sad reći?Volimo te i idi dalje.Ti si naš ponos.Zahvaljujemo Bogu što nam te je podario.SVAKA TE SREĆA PRATILA I HVALA.Ponos je danas pripadati porodici Đoković i biti Srbin.HVALA.

svetlana

pre 15 godina

Evo, napokon i ja da nesto udrobim!
Juce sednem pred kompjuter, ocu da posaljem komentar a ono nista!
Samo mi u dusi neka fenomenalna radost, ispunila mi svaku celiju!
I tako nekoliko puta.
I onda malo malo, svakih sat vremena proderem se koliko me grlo nosi po kuci NOO-LE NO-O O-O-LE, evo i jutros me 'vata!
I onda, legnem u krevet pa razmisljam, kad ce to osecanje da sazri u reci...i dodje mi onda misao da sam juce celog dana bila srecna ne zato sto je Nole nas, ne (samo) zato sto je osvojio ovaj fenomenalni turnir, e zato sto sam ovoliko ponosna, srecna sam zbog Noleta samog, sto me je bolelo koliko se mucio u poslednjih nekoliko turnira, sto , koliko se trudio, ipak nije skroz mogao da sakrije tugu u ocima kad je Mari podizao onaj pehar u Cincinatiju, one suze una Olimpijskim igrama.
Eto, kroz sve to je prosao, iskalio se, trpeo, a bolelo je mnogo jer je veoma strasna
dusa, i sad, dao je Bog, otvorise se sva vrata za naseg Noleta.
Ponovo pehar visoko podignut, ponovo osmeh i radost na licu, mozda preterujem, ali cin mmi se dublja i snaznija radost.
ZIV NAM BIO NOLE STO GODINA, i jos jednom za kraj za Noleta i sve njegove navijace:
SIT-NO!
http://uk.youtube.com/watch?v=KQaQymqFpYI

Dejan

pre 15 godina

Kao prvo, svaka cast Nole, ponovo si uspeo da nam ulepsas dan, meni je licno drago sto si ovom titulom zacepio usta tzv strucnjacima kao sto je Borg i ostali, koji su te nepravedno otpisali iz trke za prvo mesto da bi na tvoje mesto stavili onu pirgavu spodobu iz zemlje viskija. Samo napred Nole, 10 bodova do Federera, pa onda potera za Rafom!!!

nex

pre 15 godina

@Ja...Najbolji je svih vremena,igra najlepsi tenis svih vremena,najvise je na prvom mestu uzastopno,kompletan igrac,jednorucni bekhend mu je umetnicko delo,forhend ne treba komentarisati,servis takodje,odigrao je najbolje meceve svih vremena sa Nadalom finala Vimbldona 2007i2008,izuzetna mentalna snaga,pobedio je Samprasa 2001godine i izbacio ga sa Vimbldona,ima 27 godina i sigurno nije dao poslednju rec na terenu,sigurno ce biti jos titula,sto mu od srca zelim.Normalno je da posle 5 godina vrhunskog tenisa dodje do pada koncentracije i forme,Zato sto je najbolji igrac u istoriji ovog sporta.

Mirko

pre 15 godina

Novace veliko IZVINI sto sam ikada sumnjao u tebe. Prenesi moje izvinjenje i tvom treneru!! Ti si CAR!!!

(jedino Novak moze da dobije Obamu 1 na 1 !!

Boško

pre 15 godina

Mislim da je sad jako bitan jedan momenat - DA VJERUJEMO U NAŠE TENISERE ČAK I KAD IMAJU LOŠU SERIJU. DA NE POPUJEMO SVI KAD NPR. ANA IMA LOŠ PERIOD.
'Ajmo biti mangupi i kad se gubi i skidati im kape.
I umalo da zaboravim, SVAKA ČAST NOLE. TI SI SRPSKI BISER. Just keep being better.

Aleksa

pre 15 godina

bravo Novače,svaka čast!Iako si imao izuzetno lagan put do titule,ne sećam se da je neko tako imao,ali to su sve igrači iz top ten-a i trebalo je snage da ih pobediš!

BOYAN

pre 15 godina

AUUUUUUUUU... pa sta rade braca srbi prvo Ziki pa onda Nole iz sveg srca vam cestitam momci kao sto se kaze kod nas Srbija ja do Tokija tj Sangaja.vi ste pravi ambasadori nase zemlje

Milos

pre 15 godina

@Stef, @Nejasno
Bodovi od proslogodisnjeg masters kupa su vec oduzeti na samom pocetku ovogodisnjeg.
Federer je sad osvojio 100 poena i ide na 5305, a Nole 650 i ide na 5295, tako da je razlika 10 bodova.

Ја

pre 15 godina

БРАВО, НОВАЧЕ!!!
ЧЕСТИТКЕ ОДЛИЧНОМ НИКОЛАЈУ!
И ДОГОДИНЕ ДА ОСВОЈЕ ОБОЈИЦА ПО НЕКОЛИКО ТУРНИРА!!! ДАЈ БОЖЕ!!!

Adrijana

pre 15 godina

Ne, danas definitivno ne mogu i ne zelim da citam sve komentare da mi ne pokvarite ovaj predivan dan!!!

Bozanstven dan!!!

Svaka cast i sve cestitke Novaku, Nenadu i Danijelu, koji su bili izvanredni, i samo molim sve da ne umanjuju Nenadov uspeh kao sto to rade nasi novinari i ostali, jer je on podjednako velik kao i Noletov!!!!
Obojica su sjajni ,i Nole i Nenad i nadam se da ce biti jos ovakvih uspeha u buducnosti, cak sta vise- sigurna sam u to!!!
Puno pozdrava za sve one koji zaista prate tenis i podrzavaju sve nase tenisere i teniserke i u dobru i u zlu!!!

SejnRebel

pre 15 godina

To maesstroo,kad igras najbolji si i igras najlepsi tenis-Magic Johnson tenisa,da ocelicis fizicki sad tokom pauze i svi padaju pod tobom sledece sezone garant!Srbendoooo!

Ja

pre 15 godina

@IVO, 16. novembar 2008 13:47

Federer igra ove "bezvezne" turnire da bi dostigao Samprasa i Lendla po broju titula, a ko su oni bili informisi se sam!

anp

pre 15 godina

sta se ovi hrvati prave vazni pa salju komentare o nasim teniserima i njihovim uspesima? ko se kod vas trpa da komentarise???
ups,pardon,pa vi nemate nikog da komentarisete!!
pustite vi novaka i sve ostale i zacepite vise vasa usta ako nemate sta pametno da kazete!!!

JOVAN

pre 15 godina

Novače čestitam ti na osvajanju turnira,odlična igra kojoj nebi mogao ni Nadal da parira,siguran sam u to. Sada si zapušio usta svima,a pomalo i meni jer ti je igra u zadnje vreme bila jako čudna. Gledali smo predivan tenis i hvala i tebi i Nikolaju na tome.

Napred Nole i u 2009 da udješ pun samopouzdanja i naravno zdrav!!!!

jovana

pre 15 godina

Jedno veliko BRAVO!
Zasluzen trijunf,dobra nedelja...Odlicno je sto je osvojio poslednji turnir i sto ce imati veliku dozu samopouzdanja.
Sada pauza...nadam se da ce se Nole odmoriti i napuniti baterije za sledecu sezonu.Videli smo da ima divnu devojku koja mu je iskrena podrska...i drago mi je zbog toga

PS:zao mi je samo sto se Nole nije i nas setio nego samo Kineske publike.Verovatno su mu Evropejci oko njega i zabranili ali sigurna sam da Novak ceni nasu podrsku.

Igysa

pre 15 godina

bravo za komentar koji je potpisao "ja" izvanredno !
Zaista sam se odusevio !
Potpuno se slazem da je Novakov najveci problem bio narusena stabilnost posle gubitka maltene vec dobijenih meceva protiv Nadala. Tu je izgubio jako puno, puno energije i zivaca. 2009 je definitivno Novakova i Marejeva godina. Prognoziram Rafin pad sa prvog i Federerov na 4-5 mesto. zapamtite ovo ! Prvi to ne moze da odrzi fizicki, a drugi kvaliteom vise ne moze da parira ozbiljnim igracima u formi, s tim sto je Fedex-u i ego u ozbiljnoj krizi, i neprestana zelja da osvoji jos dva GS-a i opsesija da bude bolji od Samprasa ce ga jos vise slabiti. Taj pritisak on vise ne moze da izdrzi. ko je gledao Fedexa nekad, i ove godine barem 5 puta, zna o cemu pricam.

Djoka Novakovic

pre 15 godina

@ Nejasno

Bodovi su vec oduzeti tako da Federer dobija 100 poena za 1 pobedu a Novak dobija 650 poena i to kad se sabere dobija se da je Federer ispred Novaka za 10 poena a da je pobedio Congu pre neki dan dobio bi jos 100 poena i bio bi drugi. Razumes li?

p.s. I corava koka ubode zrno!

Ирена

pre 15 godina

Љубим те Ноле, да нам уђеш одморан, сконцентрисан и још јачи (физички) у нову сезону, па да славимо још много пута!

Очекујем бар 500 коментара!

Nikola

pre 15 godina

Za sve one koji osporavaju Novaka i koji ga ne vole:Vise srece drugi put.Bravo Nole,samo tako nastavi i broj 1 je tvoj sledece godine.

misMakva

pre 15 godina

Kako uvek Nole kaze sebi zasto da pobedim lakse kad mogu teze,cisto da bude zanimljivije za nas koji to gledamo.Novak jos uvek nije svestan da nam je skratio zivot za pola sa njegovim mecevima u toku ove 2 god.Ali mu moramo odati priznanje na HRABROSTU,UPORNOSTI,VOLJI,SRCANOSTI Ii na kraju da ima sto mi srbi kazemo velika m..a,sto je istina.Na kraju velike cestitke i tebi i Nenadu na ovakvom danu i god.!!!Ziveo Nole i svi nasi teniseri

Fiste

pre 15 godina

Epa Ameri vidite da nije sve u novcu,Zima i Nestor 1.
Nole uskoro br.1.
Ma mi SRBI smo sitni ali dinamitni.
NOLE MAJSTORE PA TI PONOS SRBIJE.
Jutros je cela Srbija ustala da gleda NASEG SRPSKOG ASA.
NOLE sve naj,naj ti zelimo da prestignes to Svajcarca pa onda Boze zdravlje i Spanca.

T.

pre 15 godina

@ Vlada PN

Bez namere da umanjim navedene uspehe nasih teniserki, mnogi spomenuti uspesi ipak nisu prvi u istoriji naseg tenisa, jer si zaboravio na Moniku Seles.

Paris*

pre 15 godina

Ko ce sada da ceka sledeci turnir tek tamo negde u januaru... Nadam se da ce se Nole dobro pripremiti za narednu sezonu jer su sada pred njim veliki izazovi. Nadam se da ce se maksimalno posvetiti tenisu i samo tenisu jer zasluzuje da bude bar medju prva dva 2009. godine. A ovi ispod njega na listi samo nadolaze... Drzim mu palceve i uvek cu biti uz njega ma sta da bude! Ipak, jednom prilikom Nole je rekao kako je njegov najmladji brat Djordje i veci talenat od njega, tako da... Nadajmo se da ce se kroz vec 4-5 godine to i pokazati kao tacno, tako da imamo i Noletovog naslednika.
Veliki pozdrav za porodicu Djokovic i samo napred, ne posustajte i ne osvrcite se na zlurade komentare.

Pegone

pre 15 godina

Bravo Nole,zanimljiva stvar sto su samo jos 2 tenisera uspeli da osvoje Australian Open i zavrsni master turnir u istoj godini ,uz Samprasa i Federera sad stoji i tvoje ime LEGENDO.

PS ma za onaj poraz od Tsonge nema veze ,bolje i -10 od Rodje sada nego gledati u finalu Simona

unique13

pre 15 godina

bravo nole! Hvala NOLE!
u pravo vrijeme, bas kadasu poceli namjerno daga "previdjaju".
Jelena No1
Zimonic No1
nole No3
Ana No5 mislimmmmmm

kaka

pre 15 godina

Rodžeru Federeru se primakao na samo deset poena razlike. Uf,,tu je blizu,uskoro ce biti drugi,,a onda pohod na PRVO mjesto na atp listi

ceca

pre 15 godina

BRAAAAAAAVOOOO NOLEEEEEE!!!!!!BRAVOOOO SRBINEEEE ....BRAVOOOO KRALJUUUU,NAJBOLJIII SIII!Pametno odigrano protiv Conge,stedeo si snagu i uzeo bodove i kes!!!Odlican dan za srpski tenis!

Mikili

pre 15 godina

Pa i onaj koji je sanjao snove zamišljajući ovaj dan, sigurna sam da nije išao ovako daleko.
Srbija ima najbolju teniserku na svetu, ima najboljeg dubl igrača na svetu, ima Novaka koji će biti najbolji teniser koji je ikada igrao tenis!. Sada mi je posebno žao što Jelena nije osvojila završni turnir , onda bi sva tri pehara došla u Srbiju.

zabava

pre 15 godina

Slavim citav dan Noletov trijumf ali, ljudi, "slag na tortu" je bio kad sam videla koliko nepreporuka ima "poznavalac tenisa". Do sada 297, jos malo pa koliko i komentara. Vidi se da je veliki poznavalac. S tim u vezi, dragi "poznavaoce" da je Borg ostao vecito 20 godina star, pa da je savladao danasnju tenisku tehniku, pa da nije bilo Mekinroa nikad ni Federer ne bi bio ono sto je bio. Pa jos da na svim turnirima nije igrao protiv totalnih autsajdera sve do polufinala sigurno ne bi bio na poziciji br. 1. svih ovih godina. Sto rece neko, to je tvoja logika.

nenad35

pre 15 godina

Prava stvar i dobra uvertira pred nastup na Australijan openu!Odlicno,igra dosta bolja nego u ranijim mecevima...odmori majstore pa na nove izazove i juris na 1.mesto sto je velika realnost vec jako brzo!

ponosan

pre 15 godina

ti si jedan od razloga zbog kojih je lijepo biti srbin. medju njima su i jelena, ana, nenad i jos neki. samo, eto nema ih bas mnogo. mislim razloga

Biba

pre 15 godina

Bravo Nole! Meč je odigrao u velikom stilu, i uspeo da sačuva prisebnost da se ne uđe u taj brejk.I hvala bogu da se ovaj turnir nije igrao u tri dobijena seta, jer se Davidenko potpuno vratio u meč, ali kasno. Ovim je Novak dokazao da može da se nosi sa pritiskom, možda je za njega u ovom času Rus bio ipak najlakši mogući protivnik. Pokazalo se da je dobro iskalkulisao sa Congom, namučio se sa Simonom, ali onda potpuno dominirao u finalu. A to što se približio Fedexu na samo 10 bodova treba da plaši sada "Kralja", jer izgleda da su Đokovića svi otpisali kao potencijalnog drugog i možda prvog igrača sveta. Još jednom se pokazalo kako su sve prognoze u tenisu relativne. Nisam očekivala ni da će Nikolaj biti u finalu, ali je Marija koštala njegova prevelika želja za pobedom nad Fedexom. Svača čast!

MR079

pre 15 godina

pljuvaci tisina da va s vise ne cujem pa vi neznate ni kamen sa ramena da bacite a kamoli lopticu da prebacite preko mreze da biste bilo kog ocenjivali tako da jos jednom TISINA atebi majstore svaka cast

Dr.Senada

pre 15 godina

Ljudi nemojte se brinuti za nezbrizene poput Djoke Novakovica, zbrinucu ga ja u mom institutu. Mislim da mu pristaje ime, uostalom analize ce sve utvrditi.

unique13

pre 15 godina

HVALA TI NOLE!
A kao odgovor na neki sjetni komentar...
Mi iz RS itekako navijamo za Noleta i itekako da se pronalazimo u njegovim rijecima zahvalnice svojim sugradjanima :)
Jos jednom hvala i samo guraj

sanja

pre 15 godina

bravo care, dokazao si da mozes kada hoces ii na najbolji nacin zapusio sva zla usta. lepo se odmori pa pravo u australiju da odbranis titulu i preskocis Fedexa. svaka cast.......

dzentRmen

pre 15 godina

Trebo bi nole da das Mareju pola para jer pored toga sto ti je izbacio Federera izbacio je i samog sebe.Sto rece jedan komentar ovde i corava koka...

dr.house

pre 15 godina

"I ćorava koka ubode zrno". Točno tako. Đoković je na ovom mastersu igrao protiv Del Potra,Davidenka,Conge i Simona. Što je zajedničko ovim tenisačima? To šta imaju 0 grand slam naslova. Nekada su na mastersu redom sudjelovali igrači koji imaju nekoliko grand slamova(Sampras,Agassi,Becker,Kafelnikov,Rafter,Kuerten...),a danas Simon,Del potro,Conga...Čestitke Đokoviću na osvojenom Masters kupu,ali se to definitivno ne može usporediti sa grand slamom. Pa finale se igra na dva dobivena seta.
p.s. Na pitanje novinara zašto ne želi biti rezerva na mastersu, David Nalbandian je izjavio:"I da sam se plasirao,ne bih igrao jer me to ne zanima." Masters nije ono što je nekada bio.

bulat92

pre 15 godina

Zahvaljujuci novcu koji nasi teniseri zarade Srbija ce izbeci finansijsku krizu.
Nole i kompanija vrede vise od MMF-a.
A i Krkobabic moze da odahne!

Jelena

pre 15 godina

Тамо далеко где цвета лимун жут...
Само је небо изнад нас...
Браво Ноле, Браво Зики

Nino R.Srpska

pre 15 godina

Cestitam ovom "Poznavaocu tenisa" covjece prvi si na listi ali, na kojoj? Pa naravno na listi "Nepreporucenih komentara" sad sam shvatio, ti si samo to i zelio!!!!! Bravo majstore, Noleeeeeeeeee sampion!!!!!!!!!!Noleeeeeeeeeee Sampion, Nole sampion, nole sampion, nole sampion!!!!!!

sasa jokic

pre 15 godina

Stvarno smo talentovana nacija za sport, ni manje zemlje ni vise sampiona. Kad bi makar 50% od toga bili talentovani za politiku, vladali bi planetom. Nole svaka cast, drago mi je sto si prebrodio krizu, i zelim Ti jos uspesniju 2009. Moras vise raditi na fizickoj spremi, ona je direktno povezana sa psihom!

podzemni covek

pre 15 godina

Sto se Đokovica tiče u ovoj godini mogu samo reći jedno: Kako se seje (australian open), tako ćeš i da žanješ (masters cup)

ana and nole fan from vranje

pre 15 godina

Od Beograda do Sangaja
Novak sve osvaja.
Od Beograda do Sangaja
Novak svakoga pokorava.
AJDE NOLEEEEE!!!!!!!!!

Rafaelica

pre 15 godina

Povodom komentara 284 ili @ja
Ti frenetično ne podnosiš Nadala,pisao si kako mečeve osvaja zahvaljujući sreći i vračkama(čoveče, čak si i vradžbine pominjao).
Koga je sada poslužila sreća?Slaba grupa;Davidenko, kao neka klasa,ili Del Potro,koji se tek ispilio,potom Marijev umor.
Ovaj masters je poput ostalih turnira masters serije,kakav GS.
Novak je talentovan i biće dugo u prvih četiri,ali se nešto bojim za Rafu zbog tebe,ti bi mu i nož u ledja zabio,samo da ga skineš sa prvog ili drugog mesta.
Oladi čoveče,prestani da šalješ zlu krv oko sebe.Pre nego što je Rafa zbog bola u nozi predao meč,ti si par dana ranije prognozirao kako će Rafa u sledećoj godini da pauzira par meseci.
Uopšte je loš čovek,koji svoju sreću gradi na nesreći drugog.
Mrzi Klintona,zato bar postoje objektivni razlozi,ostavi ovog vanserijskog tenisera,borca i plemenitog mladića već jednom.
Sada i ne želim da Rafa dodje u Bg.,da ne bi prošao kao Monika u Nemačkoj.
Nadam se da će ovaj komentar dospeti do tebe i da ćeš razmisliti kuda vodi takvo javno nipodaštavanje jednog sportiste.

IVO

pre 15 godina

Svaka čast, ali nemojte se previše zanositi. Nije bilo Nadala, a ni Federera praktički jer on je ove godine imao mononukleozu i ne znam zašto uopće igra ove bezvezne turnire potkraj godine.

Stanča

pre 15 godina

http://www.index.hr/sport/clanak/djokovic-najavljuje-pohod-na-vrh-svjetskog-tenisa-pa-necu-bas-ja-kvariti-srpski-prosjek/409977.aspx

Nole je najjači!!!

nexmont

pre 15 godina

Bravo Nole, zasluzeno dobijen mec i osvojena titula. Steta sto nema jos turnira do kraja godine, mozda bi se i priblizio Fedex-u, a uzevsi u obzir da je Nadal povrijedjen...Ko zna?

borg

pre 15 godina

samo polako,sve ce se vidjeti sledece godine,licno mislim da federer nije pruzio maksimum.nadal povrijedjen,onaj murray jednostavno kao jankovic,tako ko osim djokovica...ali poeni se moraju braniti,i mislim da za federera a posebno nadala,ovo i nije tako lose.mislim da oni dvojica malo podcenjuju djokovica,to moze i naopako da krene.kako se fino kaze kad se dvojica svadjaju treci se smeje.mada mislim da federer nije bio puno motivisan,jer za njega se samo broji prvo mjesto na atp,hoce li biti prvi ili drugi svejedno je za njega,a ovaj masters je osvajao 4 puta.u svako slucaju cestitke za djokovica.pozdrav.

dupla kruna

pre 15 godina

zivim u dijaspori,i zbog noleta sam ,mnogo ponosni srbin,ovde medju svabosima.radio,sam,nocas,i nazaLOST,nisam usepo da gledam,srpskog kralja..pa evo,nole osvoji masters.steta je,d as ei ja nejavim..DJOKOVIS RULES!
gd eje sad ,egoista federko..
ajmo,minimum 500 komentara..jos smao d apaertizan rutinski,odere,kk lsedecu sezonu...

ana and nole fan from vranje

pre 15 godina

NOLEEEEE CARE ,ajde sad da budes sledece godin i zvanicno No. 1,ali si ti i sad za mene uvek bio i ostao BROJ 1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nejasno

pre 15 godina

federer je imao 5205 bodova. Nole 4645 bodova i Nadal 6675.
Nole je zaradio 650 bodova u Sangaju i trebalo bi da prodje Federera, jer se federeru , obzirom da se slabije plasirao nego prosle godine, oduzimaju bodovi. I bez oduzimanja bodova federer sa ovim skorom ostaje na 5205, a Nole sa dodatnih 650 ide na 5295.
Znaci Nole je od ovog trenutka na drugoj poziciji.
Podaci o broju bodova za pobednika i za finalistu su sa Nooletovog Websajta.
Nikako mi se ne uklapa da ce zaostajati deset bodova. To bi znacilo da je Rodzer dobio 100 bodova umesto da mu bude oduzeto. Isto bi to znacilo da se ovaj turnir razlicito boduje u odnosu na ostale ili ja to sve skupa nisam dobro razumeo.
Ko zna tacno, neka napise.

Rafaelica

pre 15 godina

P.S. @ja
Moraću da se spustim na tvoj nivo: "Kad govoriš ili pišeš o Nadalovom izvlačenju...iz...,imaj na umu Novakovo konstantno povlačenje nevidljive s...u nosu.

r2d2

pre 15 godina

Cestitke Novaku...decko je rodjen za velike turnire. Pitanje za upucenije: zasto se finalni mec nije igrao u 3 dobijena seta kako je bio obicaj do sada?

dado

pre 15 godina

Ubjedljivo najbolji mec na turniru bio je onaj izmedju Murreya i Federera, dva najbolja igraca na takmicenju!
To sto je Djokovic pobjedio na kraju odlazi samo u statistiku a onda u zaborav!
Kalkuliranje se ovaj put isplatilo a ne prava borba u svakom macu!Na taj nacin Nole moze samo napuniti svoj bankovni racun, sportski idol tesko da moze biti!

vlatko

pre 15 godina

sve cestitke novaku i mislim trebalo bi da mu se kupi jedna garsonjera u bg posto autic sada ima i mogao bi tako da trenira i postigne
jos vise i teze pobede($)

branko

pre 15 godina

Још једном, сви комплименти и честитке Новаку, Јелени, Ани,Ненаду и осталим нашим асовима. Они сада иду на заслужен одмор а одмор смо богме заслужили и ми који смо их бодрили, дрхтали, нервирали се и радовали.
Ја сам ове године на форуму објавио 85 текстова на тему тениса Неки од њих су изазвали полемике и жестока неслагања, што је сасвим нормално. Ипак, веома ме копка шта се то у мом коментару бр. 94 није допало оној тројици који су му дали минус. Био бих им захвалан да се јаве.

STEF

pre 15 godina

Zar ovde niko ne ume da racuna? Djokovic ce osvojiti 650 bodova ali minus 100 od prosle god,znaci oko 500,a federer je prosle god osvojio 650 i sad dobija nekih 200,pa znaci gubi oko 400 bodova,a ralika izmedju njega i novaka je 600,STO ZNACI DA GA NOLE PRESTIZE!!!!Da je dobio Congu dobio 750 bodova,ali i ovih 650 je dovoljno da prestigne Rogera!!!!!Sledeca godina je Novakova,Maray-eva i Congina, Ferderer pocinje sve vise da gubi,a ne verujem da ce nadal moci da odigra bolje od ove sezone,a i ima mnogo toga da brani!!!!!!!!!

Srpski patriota

pre 15 godina

Kako je mogao da izgubi od Conge kada ga svi pobedise ? Mislim da je Nas Nole dusa od coveka, pa zeli malo da motivise svog bivseg suparnika sa AO :). Bravo Novace, mozda i budes prvi, ali krace nego Safin.

Dusan

pre 15 godina

Kakav zavrsetak sezone, mnogi se nisu nadali ovome:). Ovo je bila fenomenalna sezona u kojoj je Novak postigao najveci uspeh u istoriji muskog srpskog tenisa osvajanje GS. Jos dva polufinala na GS, 2 turnira Masters serije, osvajnaje Mastersa, bronzana medalja na OI, ubedljivo treci igrac sveta, bio blizu Nadala, Federeru prisao na "dlaku". Nadam se da ce sledece sezone biti jos bolje, samo da ga sluzi zdravlje i ne treba brinuti za Novaka. Svaka cast za sve sto je postigao ove sezone.

Gandhi

pre 15 godina

Na prste jedne ruke se mogu izbrojati komentari-analiza igre. Ostalo je sve u stilu "trla baba lan". Ej ljudi, obuzdajte se: niste vi osvojili turnir, već on.

I ako ovi komentari predstavljaju realnu sliku i presek osećaja nacionalne veličine (t.j. nacionalne frustracije) naših mladih, onda "dovidjena u sledećem ratu". Srbijo majko, plači.

dr.house

pre 15 godina

@ ja
Ma bio bih Federer igračina i u konkurenciji tih velikana,ali sigurno ne bih osvojio ovoliko grand slamova. Sjećam se kad ga je Guga Kuerten(tada je već bio na zalazu karijere)pobjedio na Roland Garrosu 3-0. Konkurencija je nekad bila puno jača. Bio bih Roger i tada vrh,ali sa malo manje naslova,Rafa bi vjerovatno dominirao na zemlji(najbolji zemljaš u povijesti),a Novak bi se grčevito borio da bude među 10. Nadam se da će se konkurencija idućih sezona još proširit,da se ovi sadašnji velikani(Roger,Rafa,Novak)neće potrošit,da će Murray,Gulbis,Del Potro,Čilić još napredovat...A sigurno će se pojavit i još neki novi klinci.

Bane

pre 15 godina

Bravo Nole care!!!
Kad jutros nisam zaplakao od srece nikad necu!
Samo mi je krivo sto nisi pomenuo ni Srbiju ni Srpske navijace!Davidenko je nahvalio svoje navijace!
I sto si se na engleskom obracao publici kada je uzvikivala Nole Nole Nole???
Ne treba da te bude sramota odakle dolazis,nas si ucinio ponosnima sto smo Srbi,budi i ti ponosan!!!U svakom slucaju hvala ti za sve ove pobede i titule,nadam se da je ovo tek pocetak!!!Sve najbolje!

doktor

pre 15 godina

Novače,zahvali se Mariju za Šangaj i pošalji mu pola čeka,za tebe je odradio 50 %posla a jasno je da je u ovom trenutku puno bolji igrač od tebe.

crni

pre 15 godina

nadam se da ce ova pobijeda djokovica motivisati za NO.1. u sljed. sezoni i da ce vise trenirati a manje manekenisat, snimat spotove, davat glupe izjave i slicno...tek mu predstoji velika borba sa igracima tipa andy mari, tsonga , federer...koji su mu vec nabili kompleks a sta tek onda reci za nadala koji je ipak nekoliko svjetlosnih godina ispred doticne gospode

Paris*

pre 15 godina

Narode, da li neko zna gde moze da se nadje snimak ovog meca? Nisam bila u mogucnosti da ga gledam juce, pratila sam samo live score preko neta, nesto sam nasla na you tube i vidim da je bilo bas dobrog tenisa i bas bih volela da pogledam ceo mec. Zato bih zamolila sve one koji znaju gde moze da se nadje da ostave link.
Hvala unapred.

poznavalac tenisa

pre 15 godina

Đoković je ovaj turnir osvoji pobedivši 5-og tenisera sveta, zatim 8-og i 9-og.i vi to smatrate ogromnim uspehom. Slažem se za njega i jeste.Samo tako i može da osvoji turnir kada ne igra ni protiv Nadala, ni Federera,a ni Mareja. Sledeće godine Fererer brani malo bodova tako da od snova o 2 mestu NARAVNO NEMA NIŠTA.

Trener u jednom uglednom teniskom klubu

pre 15 godina

Veliki sam teniski znalac, trener mlađih kategorja, pratim tenis još od vremena Konorsa i Nastasea, pa posle Borga, Mekinroa, zatim Agasija, Samprasa, Vilandera, Ivaniševića, Kurijera, Čenga, Edberga, Lendla, pa sve do Nadala i Federera. Potpisujem da što se tiče talenta, voljnih momenata i ostalih aspekata, da je Đoković NAJBOLJI TENISER U ISTORIJI PREBACIVANJA LOPTICE REKETOM PREKO MREŽICE! On igra neku novu dimenziju tenisa, on je toliko nadmoćan u odnosu na sve ono što je ikada igralo tenis, da je to prosto neverovatno! Ponavljam, on je najbolji igrač u istoriji tenisa kao sporta!

Imam samo jednu primedbu na Đokovića. Zašto Novače nisi digao tri prsta posle pobede, nego neke stisnute pesnice, neki podignuti palčevi, dlanovi sa ispruženim svim prstima?! Zašto u pozdravnom govoru nisi pomenuo Srbiju, otadžbinu iz koje dolaziš?! Da li se stidiš Srbije, države koja je dala najboljeg igrača u istoriji tenisa kao sporta?!

Nikad prvi

pre 15 godina

Zašto je Nole pustio Congu da pobedi ? Lepo se videlo da je mogao da osvoji meč, dobio bi više para, još 100 $, a i 100 poena, pa bi pretigao Federera na 2, mestu.
Bilo je tu kalkulacija, a tako ne rade veliki šampioni.
Nadal bi grizao do kraja.

Petar

pre 15 godina

Čestitam na osvojenom turniru, ali opet je ispao šaban i svađao se sa publikom. Upao je u tu večitu srpsku halucinaciju kako su svi protiv nas, što je bila osnovna odlika svih ovdašnjih sportista tokom devedesetih.
Sportski mu ama baš ništa ne zameram, sigurno je naš najveći sportista danas i dugo će to i ostati, ali ljudski i nije neka veličina. A i kako bi postao pored onakvog oca.

Aleksa

pre 15 godina

bravo Novače,svaka čast!Iako si imao izuzetno lagan put do titule,ne sećam se da je neko tako imao,ali to su sve igrači iz top ten-a i trebalo je snage da ih pobediš!

IVO

pre 15 godina

Svaka čast, ali nemojte se previše zanositi. Nije bilo Nadala, a ni Federera praktički jer on je ove godine imao mononukleozu i ne znam zašto uopće igra ove bezvezne turnire potkraj godine.

STEF

pre 15 godina

Zar ovde niko ne ume da racuna? Djokovic ce osvojiti 650 bodova ali minus 100 od prosle god,znaci oko 500,a federer je prosle god osvojio 650 i sad dobija nekih 200,pa znaci gubi oko 400 bodova,a ralika izmedju njega i novaka je 600,STO ZNACI DA GA NOLE PRESTIZE!!!!Da je dobio Congu dobio 750 bodova,ali i ovih 650 je dovoljno da prestigne Rogera!!!!!Sledeca godina je Novakova,Maray-eva i Congina, Ferderer pocinje sve vise da gubi,a ne verujem da ce nadal moci da odigra bolje od ove sezone,a i ima mnogo toga da brani!!!!!!!!!

dr.house

pre 15 godina

"I ćorava koka ubode zrno". Točno tako. Đoković je na ovom mastersu igrao protiv Del Potra,Davidenka,Conge i Simona. Što je zajedničko ovim tenisačima? To šta imaju 0 grand slam naslova. Nekada su na mastersu redom sudjelovali igrači koji imaju nekoliko grand slamova(Sampras,Agassi,Becker,Kafelnikov,Rafter,Kuerten...),a danas Simon,Del potro,Conga...Čestitke Đokoviću na osvojenom Masters kupu,ali se to definitivno ne može usporediti sa grand slamom. Pa finale se igra na dva dobivena seta.
p.s. Na pitanje novinara zašto ne želi biti rezerva na mastersu, David Nalbandian je izjavio:"I da sam se plasirao,ne bih igrao jer me to ne zanima." Masters nije ono što je nekada bio.

dado

pre 15 godina

Ubjedljivo najbolji mec na turniru bio je onaj izmedju Murreya i Federera, dva najbolja igraca na takmicenju!
To sto je Djokovic pobjedio na kraju odlazi samo u statistiku a onda u zaborav!
Kalkuliranje se ovaj put isplatilo a ne prava borba u svakom macu!Na taj nacin Nole moze samo napuniti svoj bankovni racun, sportski idol tesko da moze biti!

tuta bugarin

pre 15 godina

ili
štobi reko jean moi priatelj pirotjanac ot pirot
ajmo sledetji molitju fino

lutajući reporter tuta bugarin
nežno šapće sneguljici
dok patuljci ruju
u rudnici

dzentRmen

pre 15 godina

Trebo bi nole da das Mareju pola para jer pored toga sto ti je izbacio Federera izbacio je i samog sebe.Sto rece jedan komentar ovde i corava koka...

Djoka Novakovic

pre 15 godina

@ Tanc
Lepo si zapoceo recenicu: "Zato je Nadal tu gde jeste."
A Nadal je na prvom mestu i osvajac je Vimbldona i Garosa u istoj godini sto je poslednji put uspelo Velikom Borgu a sto se smatra najvecim dostignucem u ovom sportu.

Djoka Novakovic

pre 15 godina

@ Nejasno

Bodovi su vec oduzeti tako da Federer dobija 100 poena za 1 pobedu a Novak dobija 650 poena i to kad se sabere dobija se da je Federer ispred Novaka za 10 poena a da je pobedio Congu pre neki dan dobio bi jos 100 poena i bio bi drugi. Razumes li?

p.s. I corava koka ubode zrno!

doktor

pre 15 godina

Novače,zahvali se Mariju za Šangaj i pošalji mu pola čeka,za tebe je odradio 50 %posla a jasno je da je u ovom trenutku puno bolji igrač od tebe.

sumpormen

pre 15 godina

na kraju krajeva je novak ipak ispao najpametniji. protiv conge je odigrao taman tolko da osigura prvo mesto al da se ne umori previše. da je hteo pobetiti svom silom congu on bi verovatno onako prošao kao murray sa davidenkom. a ovako je sačuvao snago posle ove duge i naporne sezone za najbitnija dva meča, polufinale i finale i pokupio poene i kintu.

bravo nole majstore !

neimenovani

pre 15 godina

U srpsko-ruskom finalu, pobedio... veci Srbin!

Kad se vrati u Srbiju sa ovom novcanom nagradicom, prvo pitanje bice, "Poshto Beograd?"

Bane

pre 15 godina

Bravo Nole care!!!
Kad jutros nisam zaplakao od srece nikad necu!
Samo mi je krivo sto nisi pomenuo ni Srbiju ni Srpske navijace!Davidenko je nahvalio svoje navijace!
I sto si se na engleskom obracao publici kada je uzvikivala Nole Nole Nole???
Ne treba da te bude sramota odakle dolazis,nas si ucinio ponosnima sto smo Srbi,budi i ti ponosan!!!U svakom slucaju hvala ti za sve ove pobede i titule,nadam se da je ovo tek pocetak!!!Sve najbolje!

Nejasno

pre 15 godina

federer je imao 5205 bodova. Nole 4645 bodova i Nadal 6675.
Nole je zaradio 650 bodova u Sangaju i trebalo bi da prodje Federera, jer se federeru , obzirom da se slabije plasirao nego prosle godine, oduzimaju bodovi. I bez oduzimanja bodova federer sa ovim skorom ostaje na 5205, a Nole sa dodatnih 650 ide na 5295.
Znaci Nole je od ovog trenutka na drugoj poziciji.
Podaci o broju bodova za pobednika i za finalistu su sa Nooletovog Websajta.
Nikako mi se ne uklapa da ce zaostajati deset bodova. To bi znacilo da je Rodzer dobio 100 bodova umesto da mu bude oduzeto. Isto bi to znacilo da se ovaj turnir razlicito boduje u odnosu na ostale ili ja to sve skupa nisam dobro razumeo.
Ko zna tacno, neka napise.

Masa

pre 15 godina

Svaka cast! Iskreno nisam verovala da ce uspeti, ali bravo!!! Ako se nasim teniserima (ali svim) ne organizuje docek, mnogo smo jadni... Jos jednom veliko BRAVO!

ALEALELALE

pre 15 godina

JEEEEEE...NOVAČE SRBINE SVAKA ČAST...
Vredelo je ustati jutros i gledati OVAJAV MEČ:)
SAVRŠEN ZAVRŠETAK,SVE TI JE IŠLO OD RUKE OVOG JUTRA...POBEDA ZA KRAJ,uz to još i pobeda NENADA I DANIJELA i PRVO MESTO....
ALI TI CARE....MA SVAKA TI ČAST!!!!
NOLE KRALJU...VOLIMO TE..
gde su oni pljuvači aaaa????
mi NOVAKOVI vas žalimo..
NOLE TI SI KRALJ I MI TE VOLIMO:))))

Rafaelica

pre 15 godina

P.S. @ja
Moraću da se spustim na tvoj nivo: "Kad govoriš ili pišeš o Nadalovom izvlačenju...iz...,imaj na umu Novakovo konstantno povlačenje nevidljive s...u nosu.

borg

pre 15 godina

samo polako,sve ce se vidjeti sledece godine,licno mislim da federer nije pruzio maksimum.nadal povrijedjen,onaj murray jednostavno kao jankovic,tako ko osim djokovica...ali poeni se moraju braniti,i mislim da za federera a posebno nadala,ovo i nije tako lose.mislim da oni dvojica malo podcenjuju djokovica,to moze i naopako da krene.kako se fino kaze kad se dvojica svadjaju treci se smeje.mada mislim da federer nije bio puno motivisan,jer za njega se samo broji prvo mjesto na atp,hoce li biti prvi ili drugi svejedno je za njega,a ovaj masters je osvajao 4 puta.u svako slucaju cestitke za djokovica.pozdrav.

Srpski patriota

pre 15 godina

Kako je mogao da izgubi od Conge kada ga svi pobedise ? Mislim da je Nas Nole dusa od coveka, pa zeli malo da motivise svog bivseg suparnika sa AO :). Bravo Novace, mozda i budes prvi, ali krace nego Safin.

kosmopolita

pre 15 godina

@ženevljanin
Da sam na tvom mestu, sa puno dostojanstva bih izjavio da nemam veze sa tenisim. Izvinio bih se svim posetiocima ovog foruma, i nikada ih više ne bih smarao svojim stručnim komentarima tipa : Ferer je bolji od Noleta.....Simon je bolji od Noleta...
Sa svoje strane se zahvaljujem Noletu, kao i Zikiju na dostojnom reprezentovanju svoje zemlje.

Ja

pre 15 godina

@Ženevljanin

Po cemu je Fderer najbolji igrac svih vremena?
Ima manje Grand Slam titula, manje titula uopste, manje nedelja na prvom mestu od Pita Samprasa!! A i ono sto ga najvise bolji nema SEDAM titula u Vimbldonu!!! :)))

Ženevljanin

pre 15 godina

Maestralna igra Novaka Djokovića! Od samog početka bilo je jasno da je Novak siguran u sebe, pun samopouzdanja... da Davidenko nema šanse protiv njega. Kao što to obično biva kad se naiđe na superiornog protivnika, Nikolaj je grešio mnogo više nego obično... još jedan dokaz da je tenis pre svega mentalna igra, borba ličnosti. Novak je - sad je valjda svima jasno - majstor da izvuče maksim onda kad je najvažnije, odnosno prvak sveta u teniskoj inteligenciji. Ovo je njegova najuspešnija sezona dosada (tik uz najboljeg svih vremena Rodžera Federera)... želim mu i očekujem da će u sledećoj godini postaviti novi lični rekord...

dr.house

pre 15 godina

@ ja
Ma bio bih Federer igračina i u konkurenciji tih velikana,ali sigurno ne bih osvojio ovoliko grand slamova. Sjećam se kad ga je Guga Kuerten(tada je već bio na zalazu karijere)pobjedio na Roland Garrosu 3-0. Konkurencija je nekad bila puno jača. Bio bih Roger i tada vrh,ali sa malo manje naslova,Rafa bi vjerovatno dominirao na zemlji(najbolji zemljaš u povijesti),a Novak bi se grčevito borio da bude među 10. Nadam se da će se konkurencija idućih sezona još proširit,da se ovi sadašnji velikani(Roger,Rafa,Novak)neće potrošit,da će Murray,Gulbis,Del Potro,Čilić još napredovat...A sigurno će se pojavit i još neki novi klinci.

jovana

pre 15 godina

Jedno veliko BRAVO!
Zasluzen trijunf,dobra nedelja...Odlicno je sto je osvojio poslednji turnir i sto ce imati veliku dozu samopouzdanja.
Sada pauza...nadam se da ce se Nole odmoriti i napuniti baterije za sledecu sezonu.Videli smo da ima divnu devojku koja mu je iskrena podrska...i drago mi je zbog toga

PS:zao mi je samo sto se Nole nije i nas setio nego samo Kineske publike.Verovatno su mu Evropejci oko njega i zabranili ali sigurna sam da Novak ceni nasu podrsku.

Boban

pre 15 godina

Pobedio je sa 60% snage,sto govori koliko jos potencijala ima u njemu.

Zelim samo ovima iz Podgorice da porucim da su mogli sa nama da se raduju zajedno kada Nole pozdravlja svoju zemlju, ali vise su voleli sa Don Milom da se odvoje od Srbije.

crni

pre 15 godina

nadam se da ce ova pobijeda djokovica motivisati za NO.1. u sljed. sezoni i da ce vise trenirati a manje manekenisat, snimat spotove, davat glupe izjave i slicno...tek mu predstoji velika borba sa igracima tipa andy mari, tsonga , federer...koji su mu vec nabili kompleks a sta tek onda reci za nadala koji je ipak nekoliko svjetlosnih godina ispred doticne gospode

nex

pre 15 godina

@Ja...Najbolji je svih vremena,igra najlepsi tenis svih vremena,najvise je na prvom mestu uzastopno,kompletan igrac,jednorucni bekhend mu je umetnicko delo,forhend ne treba komentarisati,servis takodje,odigrao je najbolje meceve svih vremena sa Nadalom finala Vimbldona 2007i2008,izuzetna mentalna snaga,pobedio je Samprasa 2001godine i izbacio ga sa Vimbldona,ima 27 godina i sigurno nije dao poslednju rec na terenu,sigurno ce biti jos titula,sto mu od srca zelim.Normalno je da posle 5 godina vrhunskog tenisa dodje do pada koncentracije i forme,Zato sto je najbolji igrac u istoriji ovog sporta.

Rafaelica

pre 15 godina

Povodom komentara 284 ili @ja
Ti frenetično ne podnosiš Nadala,pisao si kako mečeve osvaja zahvaljujući sreći i vračkama(čoveče, čak si i vradžbine pominjao).
Koga je sada poslužila sreća?Slaba grupa;Davidenko, kao neka klasa,ili Del Potro,koji se tek ispilio,potom Marijev umor.
Ovaj masters je poput ostalih turnira masters serije,kakav GS.
Novak je talentovan i biće dugo u prvih četiri,ali se nešto bojim za Rafu zbog tebe,ti bi mu i nož u ledja zabio,samo da ga skineš sa prvog ili drugog mesta.
Oladi čoveče,prestani da šalješ zlu krv oko sebe.Pre nego što je Rafa zbog bola u nozi predao meč,ti si par dana ranije prognozirao kako će Rafa u sledećoj godini da pauzira par meseci.
Uopšte je loš čovek,koji svoju sreću gradi na nesreći drugog.
Mrzi Klintona,zato bar postoje objektivni razlozi,ostavi ovog vanserijskog tenisera,borca i plemenitog mladića već jednom.
Sada i ne želim da Rafa dodje u Bg.,da ne bi prošao kao Monika u Nemačkoj.
Nadam se da će ovaj komentar dospeti do tebe i da ćeš razmisliti kuda vodi takvo javno nipodaštavanje jednog sportiste.

Gandhi

pre 15 godina

Na prste jedne ruke se mogu izbrojati komentari-analiza igre. Ostalo je sve u stilu "trla baba lan". Ej ljudi, obuzdajte se: niste vi osvojili turnir, već on.

I ako ovi komentari predstavljaju realnu sliku i presek osećaja nacionalne veličine (t.j. nacionalne frustracije) naših mladih, onda "dovidjena u sledećem ratu". Srbijo majko, plači.

anp

pre 15 godina

sta se ovi hrvati prave vazni pa salju komentare o nasim teniserima i njihovim uspesima? ko se kod vas trpa da komentarise???
ups,pardon,pa vi nemate nikog da komentarisete!!
pustite vi novaka i sve ostale i zacepite vise vasa usta ako nemate sta pametno da kazete!!!

Ja

pre 15 godina

Zasto je Federer toliko sujetan kad je u pitanju Novak?
Zato sto zna da je i posle toliko iskustva i titula (doduse bez iole ozbiljnih protivnika)i tretmana psihologa, Novak sa 21 godinom daleko psihicki jaci igrac.
Federer zna da je Novak rodjeni sampion i da igra samo jake meceve i turnire.

I pozdrav za one koji rekose da ce Novak pasti i predati mec posle prvog seta. xaxa

Kralj je mrtav, ziveo kralj!!!

kolins

pre 15 godina

@ poznavalac tenisa

Pobedio je njih, ali samo zato što Federer i Murray UOPŠTE i nisu stigli do polufinala, odnosno finala! Da jesu Nole bi i njih razbio! Možda ne ubedljivo kao Davydenka, ali bi svejedno otišli sa terena poraženi!!!

Zato, navodni poznavaoče tenisa, NE PRIČAJ PREVIŠE JER NEMAŠ POJMA!!!

anica

pre 15 godina

Đoković je ovaj turnir osvoji pobedivši 5-og tenisera sveta, zatim 8-og i 9-og.i vi to smatrate ogromnim uspehom. Slažem se za njega i jeste.Samo tako i može da osvoji turnir kada ne igra ni protiv Nadala, ni Federera,a ni Mareja. Sledeće godine Fererer brani malo bodova tako da od snova o 2 mestu NARAVNO NEMA NIŠTA.
(poznavalac tenisa, 16. novembar 2008 12:20)

Zalosti...
Pa crni ti,videces da ce federer puci kao lajsna next year! Vec je puk'o!
Zasto toliko negativno o Noletu,jednostavno ako ga ne podnosis ne ostavljas komentar!
Kako se rode ovakvi ljudi,strasno..

Ženevljanin

pre 15 godina

@Ja
U pravu si, malo sam požurio... da bih što više istakao Novakov uspeh.:-) Trebalo je da kažem "jedan od najboljih igrača svih vremena" ili "teniser koji je zaradio najviše para". Mnogi Noletovi navijači ne shvataju da potcenjivanjem Federera Nadala, Marija drugih vrhunskih tenisera (kao što su se u Šangaju pokazali Simon i Del Potro) de facto umanjuju Novakov sjajan uspeh koji je u takvoj konkurenciji osvojio završni masters i praktično se izjednačio s Rodžerom na ATP listi. Na sličan način se ne shvata da - kad sam napisao da je protiv Simona Novak prvi set odigrao očajno (21 neiznuđena greška) a Simon odlično - time ustvari rekao da je Đoković BOLJI teniser od Simona, ali da je taj odigrao daleko ispod svog nivoa... Ko malo razmisli shvatiće.:-)

Chana

pre 15 godina

"NOVAK ČINI NEMOGUĆE STVARI...
Ne mislim tu na osvajanje titula pošto je to u njegovom slučaju, kao i u slučaju drugih Šampiona kao što su: Nadal, Federer, Murray, Davidenko, itd., NORMALNA stvar, nego...
On uspeva s vremena na vreme da uradi nemoguće: da ujedini jadne Srbe, narod najcrnjeg razmišljanja - jedini narod gde se navija za tuđina - pre nego za svog zemljaka...
E, na tome Ti čestitam Novače - OD SRCA...
Najjači si - a za mene, bez obzira na ATP listu i najveći - zato što se ne menjaš s vremenom, naprotiv - sve si bolji i veći čovek, a to je najbitnije...
RTS, SPORT KLUBU i sl. kućama čestitke na praćenju Novaka i naših momaka i devojaka, JECE pre svih, ali i OGROMNA KRITIKA što tako malo pažnje posvećuju Zimonjiću i Nestoru, takođe pobednicima u Šangaju i prvom planetarnom teniskom muškom paru !!!
SVAKA VAM ČAST MOMCI !!!
Navijačima Nadala, Federera i ostalih - kada igraju protiv Novaka, a koji su Srpskog roda, želim da se zamisle: imate Vi SVOG Šampiona za koga možete navijati, a tipovima kao što je onaj "negativni" i sl. - LEČITE SE, IAKO SUMNJAM U ISHOD LEČENJA...
Nisam Al Paćino iz filma "Miris žene" pa da Vam uputim zasluženi komentar...
I na kraju jedno zapažanje:
Novaka i kad izgubi, čeka onaj šećer od devojke, dok npr. Federera i kad pobedi - ČEKA MIRKA...
Sudbina je čudo, iako svako to i ne vidi !
SLAVI SRBIJO, JER IMAŠ KOGA!"

D.Savic,Paris

pre 15 godina

URAAAAAAAAAAA!
E sad lepo do Australian opena teretana,da vise Nadalova ruka ne bude sira od tvoje noge pa da,kad serviras,niko ne moze da ti vrati lopticu!
Steta sto nisi pobedio Tsongu pa da budes drugi,3 puta si se u toku godine bio priblizavao 2-om mestu ali ok,to ostaje za 2009-u.U svakom slucaju,ocekujem jedan veliki docek za Noleta,Nenada,Jelenu i Anu ispred skupstine.Opet ste NNAJ na svetu!Sve najbolje i da vas zdravlje posluzi i u 2009oj u kojoj cemo,nadam se,i WTA turnir da dobijemo!

Srbija TENISKA VELESILA i Osvajač Masters KUPA !!!

pre 15 godina

Peta Masters titula za Noleta. Od sada će imati lepu zalihu nalepnica na sledećim turnirima. Osvojen Masters Kup, Finale svih finala, Turnir koji uz 4 GrendSlema čini 5 najznačajnijih titula u Sezoni. Novak i Srbija osvojili su 2 u ATP turu (Ovaj u Šangaju i Australian Open). Veliko finale osvojeno i plus Titula u muškom dublu Zimonjića, čine potvrdu činjenice da smo TENISKA VELESILA !!!

Uzgred Federer je već praktično ISPOD Noleta, i bez obzira na tu malu razliku Formalno nema više značaja to, pošto je ovaj Kup pokazao da je Nole bolji od njega.
A opet su se ponadali kad nije iskoristio prve dve meč lopte ali uzalud, Posle ovog USPEHA ne pomažu ni komentari tipa: braniće veliki broj poena početkom 2009 nja nja, mnogo gubi nja nja, stićiće ga Marej nja nja, E PA NEĆE, sad se dobro odmakao od njega, Može Marej da stigne uskoro ali ne Noleta nego Federera, jer teže će ovaj do polufinala AO nego naš Nole do finala!

Tanc

pre 15 godina

Zašto je Nole pustio Congu da pobedi ? Lepo se videlo da je mogao da osvoji meč, dobio bi više para, još 100 $, a i 100 poena, pa bi pretigao Federera na 2, mestu.
Bilo je tu kalkulacija, a tako ne rade veliki šampioni.
Nadal bi grizao do kraja.
(Nikad prvi, 16. novembar 2008 11:43)

Zato je Nadal tu gde jeste - leči kolena i ne igra. A Nole nam pokazuje da se ne folira kada kaže da vreme radi za njega. Mogao je da juri sve pobede i proba da završi godinu na drugom mestu, ali je procenio da je u ovom trenutku za njega mnogo važnije da povrati poljuljano samopouzdanje. I uspeo je! Jer ko hoće veće izgubi iz vreće! Ma dečko je genija za vožnju.

Paris*

pre 15 godina

Jooooooooooooooooj sto mi je milooooooooooooooooo!!!!! A tek sto mi je dragooooo!!!!
To NOLEEEEEEEE!!!
Nek crknu dusmani!!!
Volimo te do neba bre!!!!
Odlican pocetak i kraj sezone, a u sledecoj 2009 da se potrudis da cela godina bude i bolja nego ova, a i da ne bude dovoljno si zasluzio da budemo uz tebe sta god da bude!
NOLE CAR!!!!

Sloba

pre 15 godina

Bravo Novak!!! Nikada u karijeri nisi bio ovoliko podcenjen,ali si ovim zatvorio usta svima koji su govorili da su najbolji Nadal,Federer i Marej i da ce oni osvajati sve titule! JOS JEDNOM BRAVO,TI SI PONOS OVE ZEMLJE!!!

Vanzemaljci su krivi za sve

pre 15 godina

Grend slem je osvojio na Svetog Savu a, Masters na Djurdjic..... slucajnost ili ne! Bravo Nole Shampioneeeeeee!!!!!

Тешић Горан

pre 15 godina

Браво Новаче мајсторе!

Давиденку овога пута ни Путин не би могао да помогне. Честитам му на доброј борби, али је Новак био бољи.

Како је почела ова тениска година, тако се и завршила, у знаку Србина Новака Ђоковића! Свака част, шампионе!

Darkwood Dub - Čigra

Pored vatre, ispod zida
Kakva se to igra igra?
Neko negde dugo čeka
Neko negde budan sanja
Neko negde nekog poznaje
Neko negde ne nedostaje
Samo tako, samo hrabro
Samo tako tako je, ponovo
Samo hrabro tako je, samo tako
Na jednom mestu
Izvan grada
U senci hrasta neko spava
Kako spava tako i sanja
Svaki otkucaj srca je nada
Srešćemo se jednog dana
Samo tako tako je
ponovo, bravo!

Тотална доминација Срба на завршном "Мастерс" турниру за ову годину! Победници и у појединачној конкуренцији и у дублу су сви Срби, иако један игра под канадском заставом. Браво србски тениски мајстори!

Напред Новаче! Напред Србија!

Sane

pre 15 godina

Hvala ti Novace na osvojenom AO i Mastersu.Hvala ti Ana na osvojenom RG.Hvala ti Nenade na osvojenom Wimbledonu.
Tri osvojene gren slem titule iz male Srbije!
Hvala majstori!!!

Milos

pre 15 godina

Svaka cast,Nole...Poceo sam da sumnjam u tebe posle ZA TEBE losih rezultata ali si me razuverio...Sad se spremi da branis poene iz prvog dela a oko Vimbldona napad na Federera i Nadala...

Mirko

pre 15 godina

Kako je kraj sezone ajde da nesto sumiramo:
1.Prvi Srbin koji je osvojio Grand Slam(sa jednim izgubljenim setom)
2.Polufinale Pariza i Amerike
3.Osvojio Rim,Indijanvels i na kraju Sangaj
4.Osvojio medalju na OI u Pekingu
5.Povredjen i bolestan igrao za reprezentaciju
7.Pobedjivao Federera i Nadala
8.On i nasi ostali teniseri rade za ovu drzavu mnogo mnogo vise nego svi politicari zajedno
9.Izvinjavam se ako sam nesto zaboravio
Da li iko u ovoj zemlji ima tako debeo obraz da o njemu i ostalim nasim teniserima ikada kaze i jednu ruznu rec.Da ovako nesto imaju Nemci,Francuzi,Italijani i drugi cela nacija bi stala iza njih.Molim one koji iz bilo kojih razloga mrze nase tenisere da idu na neke druge sajtove i ostavljaju svoje komentare o njima.Na ovom sajtu za njih jednostavno ne bi trebalo da ima mesta.

Zo

pre 15 godina

Federer je masu turnira dobio jer je imao neverovatno lak raspored buduci da je bio nosilac 1 ili 2 ali sada kada padne napoziciju 3 videcemo od cega je napravljen. Prognoziram ispadanje Federera iz prvih 5 do kraja naredne sezone i uspon Djokovica, Marija i Del Potra. Nadal ce se sve vise muciti i verovatno vrlo brzo zavrsiti karijeru. Steta ali izgleda da je sve postigao previse rano. Nole je logicni naslednik Federera u "optimalnom tenisu". Ako vam se nekad cini da Nole dobija zato sto protivnik igra lose, to je zato sto su njegove lopte uzasno teske za vratiti a pogotovo fenomenalni drugi servis. On igra planirano i najtze moguce za protivnika kao i Federer.

Buca sirovina

pre 15 godina

To Care Vasione!!!
To Kralju Tenisa!!!
To Majstore Drame!!!
To Doktore Za Srpski Ponos!!!

Ufff, ala sam se raspisao.
Izvinjavam se sto sam iskocio iz svog minimalistickog stilskog manira, ali ponele me emocije.

I jos nesto, zamalo da zaboravim.

Nole, uzeo si kintu (i te kako zasluzeno). Uhvati lepu Jecu za rukicu, sedaj u Merdzu i bezi na neku daleku plazu i lepo se odmori i od tenisa i od nas.
I vidimo se na AO 2009.
Hvala ti na ovoj godini u kojoj si nam dao sve sto Srbi vole, od totalne ekstaze, do najdubljeg ocaja, i nazad.

Maksimalno orao pozitivno

pre 15 godina

Mladost, znanje, entuzijazam, skromnost...(mislim na Anu, Jelenu, nenada, Novaka...) prvi put me uveravaju u smislenu budućnost Srbije. Skidam kapu.

ponosan

pre 15 godina

ti si jedan od razloga zbog kojih je lijepo biti srbin. medju njima su i jelena, ana, nenad i jos neki. samo, eto nema ih bas mnogo. mislim razloga

Marcko

pre 15 godina

Ha! Ponovo sam ponosan sto sam SRBIN! Nema nekih tamo "junaka", "mladica" i ostalih. Ovo je Srbija !
Ulepsao mi je dan ponovo!
Pozdrav!

nexmont

pre 15 godina

Bravo Nole, zasluzeno dobijen mec i osvojena titula. Steta sto nema jos turnira do kraja godine, mozda bi se i priblizio Fedex-u, a uzevsi u obzir da je Nadal povrijedjen...Ko zna?

i tata bi sine

pre 15 godina

I R500 meche..... bravo Dechko, zasluzio si svaki cent...BRAVO, u 2008 nisi uzeo vise poena od federera ali jesi vise dollara :))))

Goca

pre 15 godina

BRAVOOOO! NOVACE MAJSTORE!!!
Dragi gospodine Borg vidi se po vasim izjavama da ste daleko, daleko od poznavanja svetskog tenisa. Ne bi bilo lose kad bi ste se obratili NOVAKU da vas uputi (ako bude imao vremena za vas) kako i ko moze osvajati turnire, poste ste vi ocigledno izgubili sve kriterijume.

sloba

pre 15 godina

Novak je najtalentovaniji teniser još od Džona Mekenroa.Znajući ga kao vrednog i upornog ubedjen sam da ćemo ga uskoro videti i na 1.mestu rang liste i na podijumu mnogih velikih turnira.Uslov je samo da bude zdrav i mnogo bolje fizički spreman.Rodžer Federer je na definitivno silaznoj putanji pogotovu zato što su protivnici probili tu mentalnu barijeru i više ga niko ne smatra nepobedivim.Nadal teško da će više imati ovako sjajnu sezonu i tu vidim Đokovićevu šansu.Veća opasnost će dogodine pretiti od nadolazećih Mareja,Conge pa i Simona i Del Potra ali ja ipak verujem u našeg asa.Mnogo sreće i čestitam!

Vlada PN

pre 15 godina

Naši teniseri su ove godine postigli apsolutno najveće uspehe ikada:

1.
27.januar (Sveti Sava) - Novak Đoković osvaja Australian Open pobedom nad Joom Wilfriedom Tsongom, prvi put jedan srpski teniser osvaja Grand Slam turnir (dodaću i to da je pre Novaka Đokovića od tenisera sa ex-Yu prostora to uspelo jedino sjajnom Goranu Ivaniševiću - Wimbledon 2001),

2.
7. jun - Ana Ivanović osvaja Roland Garros pobedom nad Dinarom Safinom, prvi put je u ženskoj konkurenciji osvojena Grand Slam titula,

3.
9. jun - Ana Ivanović postaje broj 1 na WTA listi, prvi put u istoriji srpskog ženskog tenisa, i na 1. mestu provodi 9 nedelja,

4.
11. avgust - Jelena Janković zauzima 1. mesto na WTA listi, gde provodi jednu nedelju,

5.
16. avgust - Novak Đoković osvaja bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu pobedom nad Jamesom Blakeom, prva olimpijska teniska medalja

6.
18. avgust - Ana Ivanović se vraća na mesto broj 1 na WTA listi gde provodi 3 nedelje,

7.
6. oktobar - Jelena Janković postaje broj 1 na WTA listi, gde je još uvek, i završiće (Bože zdravlje) 2008. godinu na 1. mestu, što je takođe 1. put u istoriji našeg ženskog tenisa,

8.
16. novembar - Novak Đoković pobeđuje Nikolaja Davidenka na završnom Masters turniru u Šangaju, takođe 1. put u istoriji našeg tenisa.

Ne sumnjam da iza njih stoji ogroman rad i timovi stručnjaka, a uspesi su onda neizbežni.
Na svemu ovome, i na mnogim drugim titulama koje su naši teniseri osvajali tokom ove, a i prethodnih godina, čestitam im, i želim im da nas sve i u narednim godinama ovako obraduju raznim titulama i medaljama.
Svaka čast Jelena, Ana, Novače, Janko, Nenade, Viktore...

vlatko

pre 15 godina

sve cestitke novaku i mislim trebalo bi da mu se kupi jedna garsonjera u bg posto autic sada ima i mogao bi tako da trenira i postigne
jos vise i teze pobede($)

ja

pre 15 godina

@poznavalac tenisa
Bolje promeni ime u nepoznavalac tenisa.
Kazes osvojio je turnir pobedjujuci 8. i 9. igraca.
Takav je bio raspored i nije Novak tu nista kriv. Taj 9. igrac je pobedio drugog, a Nole bobedio njega. Peti igrac je pobedio cetvrtog, a Nole opet 2 puta njega. Mozda su mu oni malo olaksali posao, ali svakako je Novak pokazao na ovom turniru da je najbolji. Da nije tako ne bi ni osvojio turnir.
Kazes da Novak samo tako moze da osvoji turnir.
Da te podsetim malo.
Osvojio je prosle godine masters u Kanadi pobedivsi redom Rodika, Nadala i Federera. Osvojio je ove godine Australia Open izbacivsi Federera, Indian Wels izbacivsi Nadala. U Sinsinatiju je dosao do finala izbacivsi Nadala. Treba li jos da te podsecam? Novak je inace ove godine imao 3-4 stvarno nesrecna i nezasluzena poraza od Nadala u mechevima u kojima je bio bolji od njega. Da je imao samo malo vise srece u tih nekoliko mecheva vec sada bi bio prvi na svetu.
Jesi zaboravio Novakovu dominaciju na turniru u Kvinsu, kada je prosto pocistio sa terena prvo Hjuita specijalistu za travu, a zatim Nalbandiana koji je jedva osvojio jedan jedini gem u tom mechu?
Takodje si pokazao da ne znas ni sistem bodovanja. Federer i Novak zavrsavaju godinu sa istim brojem bodova, pa samim tim sledece godine brane isti broj bodova.
Medjutim Novak ima bar za nijansu bolji raspored bodova od Federera. Federer od 5300 bodova 2850 bodova brani na 4 GS. Novak na ta 4 GS brani 1935 bodova, dakle skoro 1000 bodova manje. Bash zato je Novak sada u blagoj prednosti.
Mozda i ne uspe da prestigne Federera sledece godine, ali ce svakako biti bar drugi posto sigurno prestize Nadala.
To ce se desiti najkasnije po zavrsetku Wimbledona sledece godine, a mozda i pre toga.
Pokazao je Novak da moze Rafi da se suprotstavi i na sljaci, pa ocekujem bar jednu njegovu pobedu nad Rafom sledece godine i na toj podlozi.
Na ostalim podlogama Rafa moze da dobije mozda 1 od 5 mecheva protiv Novaka.
Jos jedan zanimljiv podatak vezan za njihove susrete. Odigrali su 14 mecheva.
Nadal vodi 10-4, ali u tih 14 mecheva odnos u dobijenim gemovima je 164-149 za Nadala.
Dakle osvajao je u proseku na svakom mechu po samo 1 gem vise od Novaka. Razlika izmedju njega i Nadala je neznatna i taj 1 gem mu je do sada bio dovoljan za pobede, ali mislim da ce se to u buducnosti promeniti i da ce ga Novak sve cesce pobedjivati. Mislim da je upravo tih nekoliko nezasluzenih poraza demoralisalo Novaka sredinom ove godine i da je zbog toga bio malo posustao.
Medjutim kako nas narod kaze "sve se vraca - sve se placa" pa ce uskoro doci i vreme za naplatu duga.

Sto se tice ovog turnira bio je ovo lep revans Novaka Davidenku za onaj jedini poraz koji je imao protiv njega u mecu Devis kupa. I u tom mechu je Novak bio bolji. Dobio 2 seta, vodio i u trecem i na kraju morao da preda zbog bolesti i teperature pod kojom je igrao.

Bravo Novace jos jednom za ovu titulu. Sad na zasluzeni odmor, a sledece godine u lov na prvo mesto koje ti svakako pripada.

ZORAN

pre 15 godina

Zasto toliko negativnosti o Novakovom uspehu ?

Zar je on kriv sto se Nadal preforsirao i razbio oba kolena ? Nije mu Novak prebio noge pa da ga zali. Nestrucnost tima okolo Nadala je dovela do toga.

Federeru je vreme proslo. To je ocigledno. Gubio je celu godinu. Ne moze Novak da zaustavi vreme kako bi Federer bio vecan i non-stop u formi.

Skota je pobedjivao pa prema tome niko ne moze reci da ga opet ne bi dobio. Na kraju,Davedenko ga je rzabucao bez bilo kakavog problema. Kazu Skot se umorio ? Pa sta ako se umorio. To znaci nije spreman za najvise domete. Na kraju. on jos uvek nema GS osvojen pa je veliko pitanje koliko je zaista u vrhu. Novak na tom turniru tuce Davedenka dva puta za redom. Rus igra fantastican tenis. Fizicki uvek u maksimumu sa svojih 27 godina (Skot ima 21-22).

Po cemu je Federer tako tezak protivnik a Simon nije..potonji ga je dobio bez problema. Del Potro igra u fantasticnoj formi, bas kao i Mari.
Izjave Nalbandijana su smesne. Covek ne igra nista ozbiljno poslednjih par godina a daje izjave. Odmara se celu godinu pa pred kraj sezone odigra par meceve i to je sve. Setite se kako ga je Novak razbucao u Londonu, pre Wimbldona.

Novak da jos malo poradi na fizickoj spremi, niko od najbrojanih mu nece biti konkurencija.

sara

pre 15 godina

NOLE, KRALJUUUUU!!!!!!
TI, ZIKI i NESTOR STE NASE LEGENDE!!!!!=D
JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Srbija danas itekako ima cime da se ponosi!!!!

Milana

pre 15 godina

Gledala sam ceremoniju dodele titule, kao i ceo mec uostalom, do poslednje sekunde i uzivala u Novakovim recima kao i u igri i svakom poenu u celom mecu. Rekao je Novak lepo jos pre polufinala: " Osvojicu ovaj masters........" Novace, imao si dobru strategiju i taktiku tokom celog turnira i tako nastavi na svim sledecim. Neko je rekao kalkulantski. Sto da ne, nisi jedini. Kad Fedja igra to se kaze "igra koliko mu je potrebno da pobedi". Kad ti igras "eksperti" to zovu "kalkulantski". Pa neka zovu kako hoce, ne zavisis od njih, postigao si ono sto oni ni u snu nece NIKAD. Pusti one koji misle da to sto znaju da kuckaju po tastaturi da su time "osvojili svet". Najbolji si kad to hoces i ti to znas. Posvecujes ovu titulu svom timu, svojim roditeljima i svojoj zemlji! Srecno ti bilo i jos mnogo titula posvetio svima nama a pre svega sebi, TI VELIKI MOMCE.

posmatrac iz daleka@

pre 15 godina

@ Nikad prvi

Molim se za vas i vasu dusu na danasnji Sv. Djurdjic.

Noletu , Nenadu i Nestoru hvala sto su nam uvelicali danasnji praznik.

posmatrac iz daleka

pre 15 godina

@ drustvo iz Podgorice

Draga braco (i sestre) iz CG i RS. SIGURAN sam da Nole, Janko, Nenad, Jelena, Ana.... kada pozdravljaju svoje da misle i na vas. Na sve gradjane Srbije i Srbe i Crnogorce koji tako osecaju, ma gde oni ziveli.

Igysa

pre 15 godina

Bravo Novace ! Nivo igre u prvom setu kao na AO, to zaista raduje, vratio nam se stari dobri Novak :-)
Jako pametno je Novak postupio protiv Conge, to se sad dokazalo, nije lepo prema publici, ali veooma pametno, sto je priznacete retko za nas kao naciju. Marej juce nije uspeo da pokaze nista protiv Davidenka, premoren. Ipak svaka cast MAreju za doslednot i igru protiv Feda !! Federer se folirao da je povredjen i bolestan cele godine. tim foliranjem on rasterecuje sebe pred bitne meceve sa jakim igracima. Svaka njemu cast ali nije ni blizu onoga sto je bio. A i tad kad je bio, konkurencija nije bila ovako jaka, a i stariji je. I mislim, da je npr. Mareju zaista bio bitan taj mec, da je u pitanju bilo polufinale, pobedio bi Feda ubeljivije ! Cinjenica je da Federer tone sve dublje, Nadal sigurno pada sa prvog mesta sledece godine. Jaako veliki broj poena brani, mislim da fizicki to nece moci da odbrani. Kao i da pravi napadacki teniseri kakav je Novak znaju sada do kraja kako treba odigrati mec protiv takvih, sto je Novak demonstrirao jako dobro protiv Simona. 2009 ce obeleziti Novak, Marej, Tsonga, Simon, uz povremene izlete Feda i Nadal> S tim sto ova dvojica nemaju sta da traze kad su ovi u formi, videcete ! Ferderer nikad vise nece uzeti GS, moze samo da sanja da je bolji od Samprasa, sooorry !

JA original

pre 15 godina

Federer: Nadal mi je jedina konkurencija, ostale redovno dobijam.
Borg: Federe, Nadal i Marej ce voditi glavnu rec, ostali nisu dovoljno dobri.
Novakovi "hejteri" nakon poraza od Conge: Novak nikada nece biti N1., a master nema sanse da osvoji.
Marej nakon poraza od Davidenka: Davidenko osvaja masters 100%, on je najbolji.

Novak nakon osvojenog Mastersa: Ajmo momci na jedno ladno, znam odlican bircuz a imaju i sjajne pljeske. Ja vama placam sada a vi cete meni "platiti" sledece godine ipak sam ja uzeo milionce i nesto sitno preko.

Cica iz "Ko to tamo peva": busi ahahaha busi ahahaha busi ih sve Nole!!!

Svaka cast Nole!!!

T.

pre 15 godina

@ Vlada PN

Bez namere da umanjim navedene uspehe nasih teniserki, mnogi spomenuti uspesi ipak nisu prvi u istoriji naseg tenisa, jer si zaboravio na Moniku Seles.

svetlana

pre 15 godina

Evo, napokon i ja da nesto udrobim!
Juce sednem pred kompjuter, ocu da posaljem komentar a ono nista!
Samo mi u dusi neka fenomenalna radost, ispunila mi svaku celiju!
I tako nekoliko puta.
I onda malo malo, svakih sat vremena proderem se koliko me grlo nosi po kuci NOO-LE NO-O O-O-LE, evo i jutros me 'vata!
I onda, legnem u krevet pa razmisljam, kad ce to osecanje da sazri u reci...i dodje mi onda misao da sam juce celog dana bila srecna ne zato sto je Nole nas, ne (samo) zato sto je osvojio ovaj fenomenalni turnir, e zato sto sam ovoliko ponosna, srecna sam zbog Noleta samog, sto me je bolelo koliko se mucio u poslednjih nekoliko turnira, sto , koliko se trudio, ipak nije skroz mogao da sakrije tugu u ocima kad je Mari podizao onaj pehar u Cincinatiju, one suze una Olimpijskim igrama.
Eto, kroz sve to je prosao, iskalio se, trpeo, a bolelo je mnogo jer je veoma strasna
dusa, i sad, dao je Bog, otvorise se sva vrata za naseg Noleta.
Ponovo pehar visoko podignut, ponovo osmeh i radost na licu, mozda preterujem, ali cin mmi se dublja i snaznija radost.
ZIV NAM BIO NOLE STO GODINA, i jos jednom za kraj za Noleta i sve njegove navijace:
SIT-NO!
http://uk.youtube.com/watch?v=KQaQymqFpYI

Nikola

pre 15 godina

Nagradno pitanje.

U kom gradu su rodjeni ovogodisnji pobednici masters kupa?

Novace samo DESET pojena zaostajes za Federerom sad. Dolazis na drugu poziciju pocetkom 2009te, samo da se plasiras u trece kolo na prvom turniru koji budes igrao! I onda na Australian Openu ulazis kao drugi nosilac!

Svaka cast majstore jos jednom, i tebi i Zikiju, svima ste nam ulepsali dan!

gazda milutin

pre 15 godina

Dobro i sta cemo sad?...Da nije Davidenko mozda imao los dan,obukao pogresne patike,pogresno vezao pertle?...Koji su sada komentari?....Pregazio ga je,mogao je da mu uzme servis kad je hteo,tri klase bolji igrac,on je nas sampion...Sve cestitke sampione...Uzivaj u onome sto najvise volis i najbolje znas da radis...Uzivaj u zivotu,uzivaj u slavi,uzivaj u svakom danu....Pravi LJUDI su uvek uz tebe i to je jedino bitno...

Dejan

pre 15 godina

Kao prvo, svaka cast Nole, ponovo si uspeo da nam ulepsas dan, meni je licno drago sto si ovom titulom zacepio usta tzv strucnjacima kao sto je Borg i ostali, koji su te nepravedno otpisali iz trke za prvo mesto da bi na tvoje mesto stavili onu pirgavu spodobu iz zemlje viskija. Samo napred Nole, 10 bodova do Federera, pa onda potera za Rafom!!!

Bane

pre 15 godina

Haha,ovi iz publike vicu NO-LE NO-LE a on im odgovara THANK-YOU THANK-YOU kakav lik.I jos kad je zatrubio u kolima,hehe,umro sam od smeha.

Boki

pre 15 godina

Bravo Nole. Ovom velikom i važnom pobedom lepo si zapušio usta "stručnjacima" koji su počeli da te otpisuju. Ti nisi klasičan šampion, ti si spojio ono što je u profesionalnom sportu nespojivo - dobro srce i pobednički duh, bez želje da protivnik bude zgažen i ponižen. Tvoja širina, nivo kulture i svesti uvek će smetati nekim bivšim i sadašnjim teniserima koji su samo teniseri i ništa više. Želim ti da napreduješ na fizičkom planu, a što se tiče psihe, karaktera i inteligencije tu si daleko ispred svih. Nek te zdravlje, snaga i pamet služe u 2009. godini. Veruj u sebe.

WTATP Lista

pre 15 godina

Nole je sezonu poceo osvajanjem gren slema u Melburnu a zavrsio titulom u Sangaju na Masters Kupu, pa da nista drugo osim toga nije napravio bio bi teniser sa pojedinacno najuspesnijom sezonom u zadnjih 5 godina posle Federera i Nadala - a svemu tome on je pridodao i masterse u Indijan Velsu i Rimu, polufinala Garosa i US Opena i olimpijsku bronzu i ostatak od svega 10 rejting bodova za velikim Federerom (bice mu dovoljno rutinsko cetvrtfinale na uvodnom 2009 turniru u Brisbejnu da posle 20ak meseci kampovanja na No3 dosegne novi najvisi ranking karijere).

Sto se tice danasnjeg meca Novak je u svom najboljem izdanju druge polovine ove sezone propustio priliku da ponizi jakog protivnika, ali je i ovako opet demonstrirao da se radi o istinskom sampionu i boljem igracu od brojnih bivsih svetskih prvih reketa koji nisu imali to "zadovoljstvo" da igraju istovremeno kada i teniske gromade kakav je jedan Federer ili ovogodisnji Nadal... ali ima jos itekako prostora za dalji napredak kod Novaka, a o vremenu koje radi za njega i da ne pominjem. U dva dana Novak je protiv elitnih protivnika u kljucnim setovima ispustao 5:3 vodjstvo, ali tada na 5:5 umesto kada se kod svakoga (sa izuzetkom velikih sampiona) ocekuje pad pod pritiskom ispustene veliki prilike da se mec okonca (a i protivnik koji se vratio iz mrtvih igra na krilima) - Nole ne samo da nije "pao", vec je u oba slucaja zaigrao svoj najbolji tenis i trijumfovao 7:5.

Na kraju moram da se "zahvalim" i nasim teniskim "dobrotvorima" iz "bratske" Rusije sa kojima smo vodili silne teniske bitke ove sezone sa promenljivim uspehom, osim kada je rec o brojnim finalima gde smo ih prosto "masakrirali" 7:1 (Jelena 3:0, Ana 3:1, Nole 1:0). Primetio sam da oni koji najvise ovde vole da zakeraju u odnosu na "srpsko tenisko cudo" su najcesce pristalice robotizovanog tenisa kakav, da se ne lazemo, Rusi najvise forsiraju (valjda im je to nasledje iz sovjetske skole sporta). Cuti, radi i treniraj ocigledno je dovoljno da se dolazi do finala, ali za trijumf u njemu potrebno je ocigledno i nesto vise od toga, jaka licnost i snazan individualizam, kojima nasi teniski biseri obiluju, a od svih tih silnih Rusa iz teniskog vrha ima samo Marija Sarapova i Marat Safin. I zato ne zamerajte vise nikada nasim teniskim zvezdama kada ponekad i previse "zive punim zivotom" ili se "guraju" negde gde mozda ne bi trebalo - ovakvi kakvi su bolji su nego sto bi i jedna zemlja sa manje od 10 miliona stanovnika mogla da sanja i u najludjim snovima da moze da ima u isto vreme. Mene roboti i masine u tenisu ne zanimaju, a Novak, Jelena i Ana na svaku svoju ljudsku manu koju imaju imaju i deset puta vise vrlina i ogromno im hvala za sve sto su nam do sada priredili... i za jos vise toga sto nas (realno) od njih ocekuje u bliskoj buducnosti.

Gajetano

pre 15 godina

Mec ne bih da komentarisem, osim da je ovo bio Nole iz starih dobrih dana sa pocetka sezone.

Kvote na internet kladionici bet365.com uoci danasnjeg finalnog meca:
Davidenko 1.80
Djokovic 2.00

Neobicno iz najmanje dva razloga:
1) Novak je 2. nosilac, Davidenko 4.
2) Novak je vec dobio Davidenka u grupi pre par dana

Izgleda da su Britanci umislili da je njihov obozavani Marej nepobediv, pa ako ga neko kojim slucajem i pobedi, taj onda sigurno pobedjuje i svu ostalu boraniju!? (mada juce nije bila samo pobeda Davidenka, vec kompletno demontiranje Mareja na sastavne delove)

Pozdrav

Blejach

pre 15 godina

Opaaaa Djoka Novakovic se ponovo javio za ULTRA smesnim komentarom! Covece pa ti me odusevljavas iz dana u dan!
Zelim tvoj autogram!
Mislim kako drugacije objasniti ovakav vrstan komentar kao: "i corava koka ubode neko zrno", cista genijalnost, lucidnost, briljantno! Kralju nad kraljevima, nema ti ravnog sto se komedije tice!

kaka

pre 15 godina

Rodžeru Federeru se primakao na samo deset poena razlike. Uf,,tu je blizu,uskoro ce biti drugi,,a onda pohod na PRVO mjesto na atp listi

mile

pre 15 godina

@poznavalac tenisa
Ako su Federer, Nadal i Andi bolji zasto nisu na pobednickom postolju. Andi je platio danak neiskustvu. Federer je dosao do svog fizickog limita, jer se tenis igra zestokim tempom. Vi dobro znate kako Nadal izgleda fizicki i to samo da bi prebacio laganu lopticu prko mreze. Problem je sto kolena Nadala nece moci dugo da drze pogotovo ako se igra tempom koji su Nole, Andi, Federer and Simon igrali u Sangaju. Nadal je prvi jer su Wimbldon usporili/sveli na nivo sljake.
Hteli ne hteli tabela pokazuje
pravo stanje u skaldu sa ovom frekvencijom turnira. Zato vitezovi belog sporta na zasluzen odmor pa onda u nove pohode pocetkom 2009-te godine.

Doki

pre 15 godina

Bravo NOLE SRCE ! Tako igra buduci No 1 ! To je pravi fokus na igru !

Sad na zasluzeni odmor, pa u teretanu !:))
Cestitke i Nikolaju ! Dobro je sto mu danas nije islo kao juce !:)
Uzivanje je bilo gledati srbsko-rusko finale!

Borgu i Vilanderu zelim da ovako nastave sa prognozama, losa prognoza za Noleta-desi se uvek suprotno ! :))
Sve cestitke Zikiju i Nestoru-odlican tenis i zasluzena pobeda !!

Тотални дунстер

pre 15 godina

Сад је отворен пут за освајање низа великих трофеја без непотребних падова! Ноле коначно стиче шампионски менталитет да се немилосрдно обрачунава са свим противницима, без обзира да ли су "слабији" или "јачи". Тако се игра - од првог до последњег минута"! Сјајно, предивно! Штета што и Јеца није искористила своју шансу, била је у сличној стартној позицији... Какв би то "тројни" тријумф био: сви "мастерси" у српским рукама!

boki76

pre 15 godina

Ljudi sta znaci Masters kup u tenisu?to je svetsko prvenstvo u tenisu,Djokovic je svetski prvak u tenisu,i nije samo osvajac tamo nekog Sangaja,pogledajte malo sta pise eurosport i ostali mediji,to isto znaci i za Zimonica.nemojmo da omalovazavamo nase,kad nas drugi hvale. DJOKOVIC WORLD MEISTER

branko

pre 15 godina

Браво, браво, браво за великог шампиона! Новак је још једном потврдио да је неспорни лидер српског тениског чуда. И у 2008. као и у 2007. остварили су скоро невероватне резултате. Победничкој колони која заслужује наше дивљење а коју су формирали Новак, Јелена, Ана, Ненад, Јанко ове године се прикључио и Виктор, а назиру се и нови чланови. Предивно! Биће још радости.
На крају, једна молба за Новака: Ноле, покушај у будуће, ако не због себе онда због здравља нације, да кад год могнеш завриши сет са 6 : 4 а не са 7 : 5.

slawisha

pre 15 godina

Dečko me je učinio ponosnim zato što sam SRBIN!!!

Bravo Nole, pokažim svim "nevernim Tomama" da možeš biti prvi igrač sveta!!!

Posle marta 2009. Nole No. 1 ;)

milos

pre 15 godina

Stvarno je suvisno pricati nakon ovakve pobede....Pokazao je da ima srce,pobednicki karakter,strpljenje,mirnocu,sigurnost...ovom pobedom je zapusio usta svim pljuvacima i pokazao da ce sigurno sledece godine biti drugi,ako ne i prvi!!!!Turnir nije toliko ostecen nedolaskom Nadala,jer ovo nije njegova podloga i tesko da bi prosao grupu.sve cestitke Novaku,ali i Nenadu na!!!!a sad na zasluzeni odmor pa povratak na mesto zlocina!!!!!!GOOOOOO NOX....

SejnRebel

pre 15 godina

To maesstroo,kad igras najbolji si i igras najlepsi tenis-Magic Johnson tenisa,da ocelicis fizicki sad tokom pauze i svi padaju pod tobom sledece sezone garant!Srbendoooo!

Jablan

pre 15 godina

Bravo sokole,alal mu vera.Blago nama sto ga imamo da nam nasu Srbiju proslavlja po celom svetu.A tu je i nasa primadon Jelena Jankovic.Bravo,Bravo Bravo.Jablan

Živela Srbija

pre 15 godina

Bravo Nole, divan početak i kraj sezone. Moraš da poradiš na svojo fizčikoj snazi, jer je bez veze da zbog toga ne budeš na mestu koje ti pripada. Time što si daleko najinteligentniji od svih tenisera uspevao si da nadomestiš nedostatak fizičke snage. Plašim se da to neće uvek proći, posebno kada se igra četiri ili pet setova.

PS: Ti pojačaj treninge i bolje jedi, a Boba Živojinović da manje jede, jer je bez veze da lep čovek i bivši sportista bude širi nego duži.

pkluba

pre 15 godina

Po jutru se dan poznaje. Kako je poceo godinu tako je i zavrsio. Teniski genije je rodjen. Sta god od sada da uradi ne moze da omasi. Za nas van Srbije, koji svesrdno pratimo tvoj put do zvijezda, ova pobjeda mozda i vise znaci nego za one u njoj.Naucio si nas na velika sportska dostignuca, zasluzio si da te podrzavamo i kad budes trazio predah.Nole je jedan. Teniski car i to ti je.

ceca

pre 15 godina

BRAAAAAAAVOOOO NOLEEEEEE!!!!!!BRAVOOOO SRBINEEEE ....BRAVOOOO KRALJUUUU,NAJBOLJIII SIII!Pametno odigrano protiv Conge,stedeo si snagu i uzeo bodove i kes!!!Odlican dan za srpski tenis!

Vladimir

pre 15 godina

Samo podsecanja radi, posle Sangaja 2007.
1. Federer 7180
2. Nadal 5735
3. Novak 4470
Posle Sangaja 2008.
1. Nadal 6675
2. Federer 5305
3. Novak 5295
Prema tome: Federer u minusu 1875 poena, Nadal u plusu 940 poena i Novak u plusu 825 poena u odnosu na kraj prosle i ove godine. Novak iako je ostao treci na listi smanjio je razliku u odnosu na Federera za 2700 i sada je samo 10 poena. Nadal je nesto povecao prednost sa 1265 poena na 1380, iako je imao fenomenalnu sezonu, koju tesko da ce ponoviti 2009. Sve u svemu ako Nole sacuva poene iz 2008. u narednoj godini ima dobre sanse da bude i prvi na listi sledece godine, samo neka ga posluzi dobro zdravlje, vreme radi za njega.

bulat92

pre 15 godina

Zahvaljujuci novcu koji nasi teniseri zarade Srbija ce izbeci finansijsku krizu.
Nole i kompanija vrede vise od MMF-a.
A i Krkobabic moze da odahne!

Stanča

pre 15 godina

http://www.index.hr/sport/clanak/djokovic-najavljuje-pohod-na-vrh-svjetskog-tenisa-pa-necu-bas-ja-kvariti-srpski-prosjek/409977.aspx

Nole je najjači!!!

bata Mile

pre 15 godina

Dobar je osecaj kada si na brodu u Acapulcu, 3 je ujutru, uh, nije ti dobro, ceo dan si po plazama Acapulca i klubovima, pun si svega i svacega, vidis vec troduplo, cekas da legnes, usput upalis TV, kad ono ne lezi vraze! Svaka cast Novace, zmaju! Srbija do Acapulca! Hvala na paznji. Odoh najzad da spavam

Nino R.Srpska

pre 15 godina

Cestitam ovom "Poznavaocu tenisa" covjece prvi si na listi ali, na kojoj? Pa naravno na listi "Nepreporucenih komentara" sad sam shvatio, ti si samo to i zelio!!!!! Bravo majstore, Noleeeeeeeeee sampion!!!!!!!!!!Noleeeeeeeeeee Sampion, Nole sampion, nole sampion, nole sampion!!!!!!

Tanc ( idemo dalje )

pre 15 godina

Pa, ja sad ne znam tačno kako je išao vic i šta je tu bilo, ali znam da je Srbin na kraju ispao najpametniji i sve ih je nadmudrio.

Aco

pre 15 godina

SVAKA CAST,CARE!!!Koliko god nas nervirao uvek nam to nadoknadi na najbolji moguci nacin!Kakav dan za Srbiju i za srpski tenis!
Lepa poruka za Bjorna Borga i sve pljuvace!
BRAVO NOLE!!!

anica

pre 15 godina

Toooo MAJSTORE!!
SRCE MI JE PUNO!!
Svaka cast na svemu,zapusio si usta svim ljudima koji su te omalovazavali,mi koji smo uvek uz tebe ZNAMO KOLIKO VREDIS!!
NAJJACI SI NOLE!!!!
Od srca CESTITAM!!

marko

pre 15 godina

Svaka cast doktore.Ti si najbolji ambasador SRBIJE,ZELIM TI DA STO PRIJE STIGNES I ONOGA RAFU.veliki pozzzzzzzzz iz trebinja....srbijaaaaaaaaaa

Martin,Pirot

pre 15 godina

Lele koja mecka(mercedes),alal ti vera,dete!
Ajmo,ko je sledeci,molicu lepo?:)Nema vise?
Nema veze,bice sledece godine,prvo titula u Sidneju pa da u Melburn odes kao 2-i na svetu a da slavimo duplo u Parizu,osvajanje prvog mesta i srpsko finale dame+Zima i Nestor!
Zaista,nije dosad bilo lepse teniske godine za Srbiju od ove 2008-e!Vodece svetske sile Rusija,Amerika i SRBIJA,svaka od po nekoliko stotina miliona stanovnika(hehe):))

Jelena

pre 15 godina

Negde je bila anketa "sta ce Nole uraditi u Sangaju" i ja rekla ma osvaja bre,iako nisam bila bas sigurn. Nole je pokazao kakav je kralj! Bravo! Sledece godine juris na prvo mesto!

Ratko

pre 15 godina

Nas i Kineza milijarda ipo!Cestitamo!!!
A sad teretana da ti Nadal i Tsonga ne mogu vise nista u 2009-oj!
Usput,lepa ti ova zenska:)

Goran

pre 15 godina

Zamolio bih sve one "teniske strucnjake" i sitne duse koji su se do sada izivljavali,da se zauvek izgube sa sportskih foruma i predju na komentare o globalnom zagrevanju.BRAVO NOVAK,BRAVO LJUDINO!

Chana

pre 15 godina

NOVAK ČINI NEMOGUĆE STVARI...
Ne mislim tu na osvajanje titula pošto je to u njegovom slučaju, kao i u slučaju drugih Šampiona kao što su: Nadal, Federer, Murray, Davidenko, itd., NORMALNA stvar, nego...
On uspeva s vremena na vreme da uradi nemoguće: da ujedini jadne Srbe, narod najcrnjeg razmišljanja - jedini narod gde se navija za tuđina - pre nego za svog zemljaka...
E, na tome Ti čestitam Novače - OD SRCA...
Najjači si - a za mene, bez obzira na ATP listu i najveći - zato što se ne menjaš s vremenom, naprotiv - sve si bolji i veći čovek, a to je najbitnije...
RTS, SPORT KLUBU i sl. kućama čestitke na praćenju Novaka i naših momaka i devojaka, JECE pre svih, ali i OGROMNA KRITIKA što tako malo pažnje posvećuju Zimonjiću i Nestoru, takođe pobednicima u Šangaju i prvom planetarnom teniskom muškom paru !!!
SVAKA VAM ČAST MOMCI !!!

Mире

pre 15 godina

Да ли сте идак видела коментар о Нолету поред Миретовог потписа?

Нисте. Јел знате зашто? Зато што је Мире увек веровао у маестра тениске игре.

Devastating Djokovic Masters Davydenko ! ! !

До следеће сезоне.
Уживамо, зар не?

Живела С Р Б И Ј А и добри људи ! ! !

nenadn22

pre 15 godina

Ajmo sad svi! Novak Djokoviiiiiic!!! Novak Djokoviiiic!!! Novak Djokovic! Novak Djokovic! Novak Djokooovic!!!
PS - Cestitke i Nikolaju!

BORKO_PB_25

pre 15 godina

Divim se njegovom mentalnom jakom sklopu,zrelosti i inteligenciji!To pravi klucnu razliku izmedju prosecnog i vrhunskog asa!A kad vidim koliko Nole ima godina i od kad je vec poceo da vlada teniskim terenima,uopste se ne brinem za njegovu karijeru!Samo ne daj Boze povreda!

Ирена

pre 15 godina

НОЛЕ И ЗИКИ, ВОЛИМО ВАС!!!
Шта рећи - имамо прву тенисерку света (кад није Ана, онда је Јеца :), први дубл света и трећег тенисера света, који је на корак од друге позиције. Федереру се сад сигурно тресу гаћице (извињавам се марку:)
Чим су Нолета мало оставили медији (а Марија спопали), а стручњаци га изоставили, пробудио се онај стари лав у њему - жељан доказивања!
Стигла сам тек до 34 коментара, али како сам кренула, јавићу се још 3 пута.

Bojan pfc

pre 15 godina

al sam ubo na kladionici da ce u finalu sa dva seta nole isprasiti ko god prodje da igra protiv njega!
svaka cast, dobio si i ti pare a dobio sam i ja :) mada ja malo puno mnogo manje ali nema veze!

srbija

pre 15 godina

pozdrav iz hladnog zuchwila(ch)ali nole me je ugrejao sa svojim tenisom uz jutarnju sljivovicu od mog dede,puno ti hvala i vole te svi Srbi iz maglovite Svajcarske,Srbijaaa...

Ja

pre 15 godina

@IVO, 16. novembar 2008 13:47

Federer igra ove "bezvezne" turnire da bi dostigao Samprasa i Lendla po broju titula, a ko su oni bili informisi se sam!

Mirko

pre 15 godina

Novace veliko IZVINI sto sam ikada sumnjao u tebe. Prenesi moje izvinjenje i tvom treneru!! Ti si CAR!!!

(jedino Novak moze da dobije Obamu 1 na 1 !!

Srbin

pre 15 godina

Zdrao ljudi!! Pomaze Bog!! Mislim jutros vidjo da je NAS NOLE pobedio, pa ko velim malo da procesljam komentare, i sta mi se desaje, na opste moje iznenadjenje ne vidjo ni jedan komentar OVIJE sto ne vole naseg NOLETA, e s time u vezi bi da naglasim da ce na njihovu opstu pakost nas NOLE ipak postati prvi teniser na svijetu,a ne da ce zavrsiti karijeru. E ljudi neam vise vremena ja sam od ovije poslovnije ljudi, aj zdrao!!! NOLE 1 U SLEDECOJ SEZONI!!!!

Mikili

pre 15 godina

Pa i onaj koji je sanjao snove zamišljajući ovaj dan, sigurna sam da nije išao ovako daleko.
Srbija ima najbolju teniserku na svetu, ima najboljeg dubl igrača na svetu, ima Novaka koji će biti najbolji teniser koji je ikada igrao tenis!. Sada mi je posebno žao što Jelena nije osvojila završni turnir , onda bi sva tri pehara došla u Srbiju.

MR079

pre 15 godina

pljuvaci tisina da va s vise ne cujem pa vi neznate ni kamen sa ramena da bacite a kamoli lopticu da prebacite preko mreze da biste bilo kog ocenjivali tako da jos jednom TISINA atebi majstore svaka cast

niki

pre 15 godina

Posto svi pozdravljaju uspijeh Novaka, i ja sam mu cestitao gore u jednoj poruci, ovde moram da se zahvalim covjeku bez kog Novak ne bih bio ono sto jeste danas,a to je naravno Marjan Vajda, veliko hvala za ovog vrsnog teniskog strucnjaka!!!!

davidovic

pre 15 godina

"poznavalac tenisa"

pa ti zaboravljas da je Federer nadigran i izbacen sa mastersa, Mari je takodje nadigran i izbacen. Jedino Nadal nije ucestvovao ali to je njegov problem a ne Novakov. Da idemo tvojom logikom ne bi trebalo priznavati ni sve sto je Federer osvojio a ni njegov talenat; jer da Sampras nije ovo, pa nije ono, pa nije ni ovo ni ono onda Federer ne bi bio to sto je bio. Mani se tih besmislenih prepucavanja. Novak je bio najbolji na ovom mastersu i tacka!

dupla kruna

pre 15 godina

zivim u dijaspori,i zbog noleta sam ,mnogo ponosni srbin,ovde medju svabosima.radio,sam,nocas,i nazaLOST,nisam usepo da gledam,srpskog kralja..pa evo,nole osvoji masters.steta je,d as ei ja nejavim..DJOKOVIS RULES!
gd eje sad ,egoista federko..
ajmo,minimum 500 komentara..jos smao d apaertizan rutinski,odere,kk lsedecu sezonu...

Igysa

pre 15 godina

bravo za komentar koji je potpisao "ja" izvanredno !
Zaista sam se odusevio !
Potpuno se slazem da je Novakov najveci problem bio narusena stabilnost posle gubitka maltene vec dobijenih meceva protiv Nadala. Tu je izgubio jako puno, puno energije i zivaca. 2009 je definitivno Novakova i Marejeva godina. Prognoziram Rafin pad sa prvog i Federerov na 4-5 mesto. zapamtite ovo ! Prvi to ne moze da odrzi fizicki, a drugi kvaliteom vise ne moze da parira ozbiljnim igracima u formi, s tim sto je Fedex-u i ego u ozbiljnoj krizi, i neprestana zelja da osvoji jos dva GS-a i opsesija da bude bolji od Samprasa ce ga jos vise slabiti. Taj pritisak on vise ne moze da izdrzi. ko je gledao Fedexa nekad, i ove godine barem 5 puta, zna o cemu pricam.

Adrijana

pre 15 godina

Ne, danas definitivno ne mogu i ne zelim da citam sve komentare da mi ne pokvarite ovaj predivan dan!!!

Bozanstven dan!!!

Svaka cast i sve cestitke Novaku, Nenadu i Danijelu, koji su bili izvanredni, i samo molim sve da ne umanjuju Nenadov uspeh kao sto to rade nasi novinari i ostali, jer je on podjednako velik kao i Noletov!!!!
Obojica su sjajni ,i Nole i Nenad i nadam se da ce biti jos ovakvih uspeha u buducnosti, cak sta vise- sigurna sam u to!!!
Puno pozdrava za sve one koji zaista prate tenis i podrzavaju sve nase tenisere i teniserke i u dobru i u zlu!!!

Cale

pre 15 godina

Dakle, ne razumem neke komentare koji omalovazavaju, tipa, nije ovo bio nivo takmicenja/tenisera , nije bio tu Federer, Nadal, kao bio je br. 9 i 8 ....i sl. !

Ljudi, prizovite se razumu.
Prvih 30 tak tenisera na ATP listi su prvo naucili da udaraju reketom pa onda cemu sluzi cucla!A posle su ucili da hodaju !
Drugim recima svi igraju FENOMENALANO tenis! Inace i ne bi bili tu gde su.
Zato smatram, bez obzira na rang tenisera koji su ucestvovali, da je Noletov uspeh IZUZETAN !

Nije Nole kriv ste je Rafa povredio koleno, sto je Federer ispao ... sto Mari nije imao snage pa je ispao.

A NOLE NIJE, nego je POBEDIO ! Sorry :)

v.d. ratni profiter

pre 15 godina

Pa ljudi mi smo svjetska teniska velesila broj 1 trenutno. Do sada smo to bili u odnosu na broj stanovnika ali sada i realno u odnosu na rezultate.

Radoszver

pre 15 godina

Stvarno deluje nerealno...Nole,Ziki svaka vam cast...Samo taj Djokovic stvarno zabusava...Samo on nije prvi na svetu...Bravo carevi!!!

Zox

pre 15 godina

Iz sezone u sezonu nasi teniseri sve uspesniji, a vec im se dugo predvidja kraj!

Znaci po inerciji, iduce godine po dva Grand Slema za svakog!!

Tovy

pre 15 godina

Na danasnji Djurdjic bravo za 3-N (ovak,enad i estor)-a.Slavlje za sve Srbe sveta od Njujorka do Tokija!!!
Ko slavi sretna mu slava!!! TRI je ipak TRI!!!

carlos rodriguez suarez corrante blanca

pre 15 godina

care, care!!!!
rispekt!
a sada dugi odmor, a onda u teretanu i krdo trchanja pa da se brane oni bodovi iz prve polovine ove godine
To Majstore!

misMakva

pre 15 godina

Kako uvek Nole kaze sebi zasto da pobedim lakse kad mogu teze,cisto da bude zanimljivije za nas koji to gledamo.Novak jos uvek nije svestan da nam je skratio zivot za pola sa njegovim mecevima u toku ove 2 god.Ali mu moramo odati priznanje na HRABROSTU,UPORNOSTI,VOLJI,SRCANOSTI Ii na kraju da ima sto mi srbi kazemo velika m..a,sto je istina.Na kraju velike cestitke i tebi i Nenadu na ovakvom danu i god.!!!Ziveo Nole i svi nasi teniseri

LaNe

pre 15 godina

Ko je sebi ikad dao za pravo da kritikuje naseg sampiona!!!
Nole kralju,svaka ti cast,kako si poceo sezonu tako si je i zavrsio!!!
Ziveo Nole!!!

Nenad

pre 15 godina

Nenadu i Novaku svaka cast pa drzavo Srbijo imas momke za pozeleti samo, Tadicu posalji avion po njih i trofeje koje tamo pokupise....

nsmama

pre 15 godina

konacno mi nije iskidao sve zivce
ostavio je nesto i za moju decu
bravo
a koji deciji seretski osmeh kad je seo u "mecedesa"
pravi "dekac"

Bg

pre 15 godina

Taman kada smo poceli da sumnjamo u buducnost Noletove karijere, on nas demantuje na najubedljiviji moguci nacin. Opet je onaj stari Nole. Stavise, bolji je nego ikada. Najavljuje lepe dane.

Ninoslav R.Srpska

pre 15 godina

Bravoooo majstore, pokazao si da se igra najbolje kada je najpotrebnije, VRISTAO SAM OD SRECE KADA SI OSVOJIO POSLEDNJI POEN, ALAL TI VERA CARE, DIVIM SE TVOJOJ MENTALNOJ SNAZI!!!!!!!

Predo

pre 15 godina

Dosta smo se pravili pametni, analizirali i savjetovali. Sada samo CESTITKE ZA ODLICNU IGRU I ZASLUZENU POBJEDU KAO UVOD U JOS BOLJU 2009! CESTITKE I ZIMONJICU I NESTOROVICU! Lijepo od Zimonjica sto je dosao da bodri kolegu iz reprezentacije. Pozdrav iz Republike Srpske!

Goran

pre 15 godina

Bravo Nole.
Bravo za Zimonjica i Nestora.
Neverovatan podvig.
Dosli Srbi i pokorili Sangaj.
Beograde, Srbijo nadam se da ce ovo biti podstrek politicarima da i oni izgrade neki teniski stadion, bar jedan reprenzatitivni bazen...

r2d2

pre 15 godina

Cestitke Novaku...decko je rodjen za velike turnire. Pitanje za upucenije: zasto se finalni mec nije igrao u 3 dobijena seta kako je bio obicaj do sada?

Miroslav

pre 15 godina

Ovako je dnevni list "Politika",odnosno bezimeni novinar G.A. ispratio Noleta u Sangaj:
http://www.politika.rs/rubrike/Sport/Tenis/Veo-sumnje-nad-Dokovicem.sr.html

SRAMOTA!!!

Biba

pre 15 godina

Bravo Nole! Meč je odigrao u velikom stilu, i uspeo da sačuva prisebnost da se ne uđe u taj brejk.I hvala bogu da se ovaj turnir nije igrao u tri dobijena seta, jer se Davidenko potpuno vratio u meč, ali kasno. Ovim je Novak dokazao da može da se nosi sa pritiskom, možda je za njega u ovom času Rus bio ipak najlakši mogući protivnik. Pokazalo se da je dobro iskalkulisao sa Congom, namučio se sa Simonom, ali onda potpuno dominirao u finalu. A to što se približio Fedexu na samo 10 bodova treba da plaši sada "Kralja", jer izgleda da su Đokovića svi otpisali kao potencijalnog drugog i možda prvog igrača sveta. Još jednom se pokazalo kako su sve prognoze u tenisu relativne. Nisam očekivala ni da će Nikolaj biti u finalu, ali je Marija koštala njegova prevelika želja za pobedom nad Fedexom. Svača čast!

DAVID MELJANAC

pre 15 godina

NOLE , GLEDAO SAM UZIVO u SHANGHAJU i UZIVAO U TOTALNOJ DOMINACIJI.SVAKA CAST NA SVEMU A SPECIJALNO NA FER PONASANJU, BAR DA VIDI SVET DA NISMO SVI LOOSERI.

SKROMAN

pre 15 godina

BRAVO DJOKOVIC, ZIMONJIC i NESTOR !!!
Eto, vidite SRBI na koga da se ugledate i budete ponosni.
Znaci, mogu SRBI kad hocu i lepe utiske da prenesu u
svet.
Neka se i drugi u Srbiji ugledaju na predstavnike
teniskih igraca Srbije (zenske i muski)!
Pozdrav svima

Pegone

pre 15 godina

Bravo Nole,zanimljiva stvar sto su samo jos 2 tenisera uspeli da osvoje Australian Open i zavrsni master turnir u istoj godini ,uz Samprasa i Federera sad stoji i tvoje ime LEGENDO.

PS ma za onaj poraz od Tsonge nema veze ,bolje i -10 od Rodje sada nego gledati u finalu Simona

Dr.Senada

pre 15 godina

Ljudi nemojte se brinuti za nezbrizene poput Djoke Novakovica, zbrinucu ga ja u mom institutu. Mislim da mu pristaje ime, uostalom analize ce sve utvrditi.

ja

pre 15 godina

Ja se samo pitam- sta treba da uradi covek a da neko stalno ne ke*ja i trazi dlaku u jajetu. Isto kao kad bi lekar izlecio tesko bolesnog i umesto da mu cestitas, potapses ga po ramenu, ti kazes- dzabe ti to, nece ovaj jos dugo i sl. Ako ste nervozni, imate komplekse, ostavila vas treba, pali ste ispit i sl. idite do grada sa drustvom, setajte, trcite, idite na ku*ve ili gde vec, ispraznite se, samo nemojte sa ovim glupostima i pricama koje nicemu ne vode. Mozda Nole nece biti prvi, mozda ce pasti na 5., 6., 20. mesto ali on je nas jedan jedini i treba ga podrzavati. Svaka cast za danas!

SRBIJA OD TOKIJA DO MILWOKIJA

pre 15 godina

Samo je Dule Vujosevic veci od tebe....al nema veze to nije sramota
(mare, 16. novembar 2008 15:25)
Hahaha puce Partizan u derbiju kao zvecka,to Pesicu legendo samo tako nastavi.ipak je NOLE najveci car i od sveg srca mu cestitam na osvajanju ovog velikog turnira...SVAKA CAST NOLE LEGENDO

Paris*

pre 15 godina

Ko ce sada da ceka sledeci turnir tek tamo negde u januaru... Nadam se da ce se Nole dobro pripremiti za narednu sezonu jer su sada pred njim veliki izazovi. Nadam se da ce se maksimalno posvetiti tenisu i samo tenisu jer zasluzuje da bude bar medju prva dva 2009. godine. A ovi ispod njega na listi samo nadolaze... Drzim mu palceve i uvek cu biti uz njega ma sta da bude! Ipak, jednom prilikom Nole je rekao kako je njegov najmladji brat Djordje i veci talenat od njega, tako da... Nadajmo se da ce se kroz vec 4-5 godine to i pokazati kao tacno, tako da imamo i Noletovog naslednika.
Veliki pozdrav za porodicu Djokovic i samo napred, ne posustajte i ne osvrcite se na zlurade komentare.

zabava

pre 15 godina

Slavim citav dan Noletov trijumf ali, ljudi, "slag na tortu" je bio kad sam videla koliko nepreporuka ima "poznavalac tenisa". Do sada 297, jos malo pa koliko i komentara. Vidi se da je veliki poznavalac. S tim u vezi, dragi "poznavaoce" da je Borg ostao vecito 20 godina star, pa da je savladao danasnju tenisku tehniku, pa da nije bilo Mekinroa nikad ni Federer ne bi bio ono sto je bio. Pa jos da na svim turnirima nije igrao protiv totalnih autsajdera sve do polufinala sigurno ne bi bio na poziciji br. 1. svih ovih godina. Sto rece neko, to je tvoja logika.

BOYAN

pre 15 godina

AUUUUUUUUU... pa sta rade braca srbi prvo Ziki pa onda Nole iz sveg srca vam cestitam momci kao sto se kaze kod nas Srbija ja do Tokija tj Sangaja.vi ste pravi ambasadori nase zemlje

nebitan_lik

pre 15 godina

I tako je Nole pobedio davne 2008 u Sangaju......za nekih 30 godina ce matorci pricati svojim unucima......Privilegija je biti svedok njegovih pobeda...

nenad35

pre 15 godina

Prava stvar i dobra uvertira pred nastup na Australijan openu!Odlicno,igra dosta bolja nego u ranijim mecevima...odmori majstore pa na nove izazove i juris na 1.mesto sto je velika realnost vec jako brzo!

Sarma

pre 15 godina

May the force be with you, MASTER NOX! O_o

Fantastican zavrsetak jedne neverovatne sezone srpskih teniserki i tenisera. Samo da ih zdravlje posluzi, sledece godine - dominacija!

...Bas me interesuje sta gospoda Borg i Vilander imaju da kazu na ovu temu. ;)

nikola obradovic

pre 15 godina

lepo je biti novakov navijac,ali pravi..treba biti uz njega i kada gubi , i kad ne podize pehare , i kada ne ide bas bajno..no dobro.Uzygred skor u ovoj godini mu je 64-17 , a ne onaj koji ste vi oznacili u tekstu ...u 2007. odnos pobeda i poraza 69-19

Jeca

pre 15 godina

BRAVO NOLE,CARE NAD CAREVIMA! :)

Danas si sjajno igrao,a i Sveti Djordje je malo pomogao. :)))
Na kraju osvojen je Sangaj u obe konkurencije! =D

A sada idi na zasluzeni odmor i spremi se za sledecu,nadam se i jos uspesniju sezonu!

Milos

pre 15 godina

@Stef, @Nejasno
Bodovi od proslogodisnjeg masters kupa su vec oduzeti na samom pocetku ovogodisnjeg.
Federer je sad osvojio 100 poena i ide na 5305, a Nole 650 i ide na 5295, tako da je razlika 10 bodova.

drustvo iz Podgorice

pre 15 godina

Braaaaavo i HVALA majstore !!!
Vise puta smo se javljali nakon sto nam je Nole pruzao nemjerljivu radost, ali opet moramo sve da vas pitamo da li znate i vi i Nole kako se mi u CG radujemo? I kako nam pada kad kaze: "Pozdravljam svoju zemlju", a mi iz CG i Rep. Srpske jadnici znamo da tu ne spadamo. Nole, volimo te najmanje koliko svi tvoji iz Srbije i hvala ti za jutrosnju radost, uljepsao si nam i dan i godinu! Srecno do broja 2, pa onda...

Ирена

pre 15 godina

НОЛЕ И ЗИМОЊА - НАШ ПОНОС!!!
Па може ли дан лепше да почне? :)

Ноле, Зики, Несторе, хвала вам што сте нам омогућили да се поново шепуримо, много прија... :-)
Сјајна игра Новака, као да није крај сезоне. :)
Николај скоро да нема за чим да жали, јер му Ноле није дао готово никакве наде. (Ко оно рече да он нема победнички дух?)
Марија ми је жао, сад је и он осетио мало терет медија и шта значи константно бити у центру пажње. Ово му је за наук, да убудуће не игра за друге (Симон је пре тог меча са Федерером изјавио како верује у Ендијево поштење - класична навлакуша).

Невероватно, али крај меча идентичан као против Симона, на 5:4 спашена једна брејк лопта, а затим дупла грешка на другу. Следи рибрејк и завршетак меча! Давиденко је сигурно помислио да не може да се понови ситуација од јуче, али изгледа да је код Новака ипак све могуће. :))
Све честитке Нолету на зрелом говору, уз одлично познавање енглеског, његовом тиму и (прелепој) девојци. Честитке и Русу, баш је био симпатичан на крају.

Ух, колико сам срећна, срце је коначно на месту. :)
Него, не видим шта би могло да се деси па да Зикија и Нолета не дочекамо испред Скупштине. 2 ПЕХАРА, а крај сезоне је, нема више турнира на које треба журити. Таман да прославимо и медаљу са Олимпијаде!
Е, сад ћу да направим 3 у 1 и да на миру читам коментаре.

НОЛЕ И ЗИМОЊА - НАШ ПОНОС!!!

sanja

pre 15 godina

bravo care, dokazao si da mozes kada hoces ii na najbolji nacin zapusio sva zla usta. lepo se odmori pa pravo u australiju da odbranis titulu i preskocis Fedexa. svaka cast.......

vV

pre 15 godina

@jovana
Djokovic se nije setio nas?
Lik je posvetio titulu Srbiji i rekao "I love you all" upuceno nama.
To mi je lepse nego da samo formalno "thank you" ;)

Ex Parizanka

pre 15 godina

@ WTATP, @Predo, svaka vam se pozlatila, kao i obicno.
@Gazda Milutine, i vama svaka zlatna bila za ono: "PRAVI ljudi su uvek uz tebe. A luzeri ostaju luzeri cak i kad su tako vickasti sa komentarima poput onog: " I corava koka zrno ubode"
Srecno Novace, uvek uz tebe! Slavi pobedu, slavi sebe i svoje ime, slavi svoj POBEDNICKI mentalitet.

Ја

pre 15 godina

БРАВО, НОВАЧЕ!!!
ЧЕСТИТКЕ ОДЛИЧНОМ НИКОЛАЈУ!
И ДОГОДИНЕ ДА ОСВОЈЕ ОБОЈИЦА ПО НЕКОЛИКО ТУРНИРА!!! ДАЈ БОЖЕ!!!

zuj

pre 15 godina

Najveci uspeh Noleta na ovom turniru je zrelost koju je pokazao. U odsustvu prvog i nakon pada drugog pravo je bilo da osvoji treci. Ovaj turnir izgleda najvise znaci igracu za samopouzdanje, vise nego GS titula. Malo ce biti cupavo sledece godine, Murray u odlicnoj formi, Federer standardno opasan i bez bodova koje treba braniti, Nadal ce se vratiti jos jaci, tu su novi mladi sa kojima se treba odmeravati, ali ohrabrujuce je da Nole ima igru za sve, sve udarce i sve odgovore na probleme. Samo da ne bude povreda, bice ludnica od konkurencije 2009!

milky

pre 15 godina

Bravo majstore.Šta sad reći?Volimo te i idi dalje.Ti si naš ponos.Zahvaljujemo Bogu što nam te je podario.SVAKA TE SREĆA PRATILA I HVALA.Ponos je danas pripadati porodici Đoković i biti Srbin.HVALA.

Ирена

pre 15 godina

Љубим те Ноле, да нам уђеш одморан, сконцентрисан и још јачи (физички) у нову сезону, па да славимо још много пута!

Очекујем бар 500 коментара!

Tarja

pre 15 godina

Novace,BRAVO!Samo tako nastavi,pa da vidimo po kome ce sledeci put da oplice Bjorn Borg!Al zato Noleta voli DZon Mekinro...!Aj,ko je veca legenda?Mekinro,naravno,ziva vatra ko i nas Novak...a sledece godine,da svima pokazes ko je ko.ko je bre tamo neki Marej da osvaja turnire?svaka njemu cast,ali Nole je jeeeeediniiii i nepooooooonooovljivi!samo napred!!!

podzemni covek

pre 15 godina

Sto se Đokovica tiče u ovoj godini mogu samo reći jedno: Kako se seje (australian open), tako ćeš i da žanješ (masters cup)

Fiste

pre 15 godina

Epa Ameri vidite da nije sve u novcu,Zima i Nestor 1.
Nole uskoro br.1.
Ma mi SRBI smo sitni ali dinamitni.
NOLE MAJSTORE PA TI PONOS SRBIJE.
Jutros je cela Srbija ustala da gleda NASEG SRPSKOG ASA.
NOLE sve naj,naj ti zelimo da prestignes to Svajcarca pa onda Boze zdravlje i Spanca.

Jelena

pre 15 godina

Тамо далеко где цвета лимун жут...
Само је небо изнад нас...
Браво Ноле, Браво Зики

unique13

pre 15 godina

bravo nole! Hvala NOLE!
u pravo vrijeme, bas kadasu poceli namjerno daga "previdjaju".
Jelena No1
Zimonic No1
nole No3
Ana No5 mislimmmmmm

Nikola

pre 15 godina

Za sve one koji osporavaju Novaka i koji ga ne vole:Vise srece drugi put.Bravo Nole,samo tako nastavi i broj 1 je tvoj sledece godine.

Dragana

pre 15 godina

Ni najmanje ne treba potcenjivati danasnji Noletov trijumf nad Davidenkom. Taj covek je vec 4 godine neprekidno medju najboljih 5 tenisera, ove godine je dva puta razbio Nadala, u finalu mastersa u majamiju 6:4 i 6:2, pre nekoliko sedmica na mastersu u Parizu 6:1 u prvom setu, da bi posle toga Nadal predao mec, s Federerom je bio ravnopravan u Estorilu, prvi set izgubio u taj-breku, a drugi vodio 2:1, ali morao da preda mec, u Sangaju razbio Congu, od toga jednom 7:0 u tajbreku, razbio Del Potra i Mareja sa po 2:0, i to Mareja koji je u zivotnoj formi (zadnjih meseci dobio Federera, Nadala i Djokovica u vise navrata) i koji sam priznaje da je bio razbijen, ne zbog umora (to su ipak samo 3 seta, na grend slemu ljudi igraju i po 5 setova pa sledeceg dana igraju najnormalnije, nije tenis kopanje kanala). Osim toga, razbio je i u jednom setu samog Djokovica sa 6:0. Danas je jednostavno Nole igrao savrseno i tu niko nije mogao nista.

Boško

pre 15 godina

Mislim da je sad jako bitan jedan momenat - DA VJERUJEMO U NAŠE TENISERE ČAK I KAD IMAJU LOŠU SERIJU. DA NE POPUJEMO SVI KAD NPR. ANA IMA LOŠ PERIOD.
'Ajmo biti mangupi i kad se gubi i skidati im kape.
I umalo da zaboravim, SVAKA ČAST NOLE. TI SI SRPSKI BISER. Just keep being better.

milan

pre 15 godina

Neko je ovde zamerio Novaku sto nije bio dovoljno veliki srbin jer nije pokazao tri prsta vec pesnicu i nije naglasio odakle je.Mislim da nije sve u ta tri prsta i u raznim grafitima i porukama na majcama i slicno i da se srpstvo pokazuje na drugi nacin i to bas ovaj na koji to Novak radi.Pa nismo mi bas neka Tunguzija da nasi sportisti moraju da objasnjavaju kako smo mi mali a talentovani i da negde postojimo(a usput i da smo bombardovani)Neka NOvak i ostali pobedjuju i znace dobro svi odakle su oni i to je mnogo smekerskije.Strani mediji ce vise davati komentara o tome i praviti analize i postavljati pitanja u cemu je fazon i kako to primeniti u svojim zemljama koje se smatraju za svetske teniske sile.Da li ste culi nekog tenisera u vrhu da kaze "ja sam iz rusije,ili spanije i td."Kad nasi osvoje neki turnir ili dodju na ove neverovatne pozicije u svim kategorijama -svi znaju ili ce morati da saznaju odakle su i prestanimo vise sa kompleksima nize vrednosti kad smo VELESILA

sasa jokic

pre 15 godina

Stvarno smo talentovana nacija za sport, ni manje zemlje ni vise sampiona. Kad bi makar 50% od toga bili talentovani za politiku, vladali bi planetom. Nole svaka cast, drago mi je sto si prebrodio krizu, i zelim Ti jos uspesniju 2009. Moras vise raditi na fizickoj spremi, ona je direktno povezana sa psihom!

Darko

pre 15 godina

Ova godina je vazna za Novaka jer je:
-jedini osvojio tri turnira Masters kategorije;
-osvojio prvi Grand Slam;
-otvorio i zatvorio ovu godinu osvojivsi prvi i poslednji veliki turnir (Australian Open i Masters Cup u Sangaju);
-na OI osvojio bronzanu medalju!

D.Savic,Paris

pre 15 godina

Pre par meseci onaj bivsi Justinin trener izjavi da Jelena nema harizmu da bude prva i onda joj krenulo,Bjorg izjavio da Nole nije konkurent Nadalu i Federeru a ovaj Federera zamalo da prestigne,tj za dupetom mu je:)
samo tako nastavite dragi "strucnjaci"jedva cekam da neko sad izjavi nesto protiv Ane i Janka:)

JOVAN

pre 15 godina

Novače čestitam ti na osvajanju turnira,odlična igra kojoj nebi mogao ni Nadal da parira,siguran sam u to. Sada si zapušio usta svima,a pomalo i meni jer ti je igra u zadnje vreme bila jako čudna. Gledali smo predivan tenis i hvala i tebi i Nikolaju na tome.

Napred Nole i u 2009 da udješ pun samopouzdanja i naravno zdrav!!!!

Cale

pre 15 godina

@Ghandi


Pa sta ako su !!??? !!!

Sta ima ds se analizira SAVRSEN TENIS ??? Cak su i DOKAZANI belosvetski Srbo i Nole mrsci priznali da je Nole igrao ALMOST PERFECT ( Eurosport Tennis ) !!
I sta biste vi sad tu analizirali ?

ana and nole fan from vranje

pre 15 godina

NOLEEEEE CARE ,ajde sad da budes sledece godin i zvanicno No. 1,ali si ti i sad za mene uvek bio i ostao BROJ 1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ana and nole fan from vranje

pre 15 godina

Od Beograda do Sangaja
Novak sve osvaja.
Od Beograda do Sangaja
Novak svakoga pokorava.
AJDE NOLEEEEE!!!!!!!!!

branko

pre 15 godina

Још једном, сви комплименти и честитке Новаку, Јелени, Ани,Ненаду и осталим нашим асовима. Они сада иду на заслужен одмор а одмор смо богме заслужили и ми који смо их бодрили, дрхтали, нервирали се и радовали.
Ја сам ове године на форуму објавио 85 текстова на тему тениса Неки од њих су изазвали полемике и жестока неслагања, што је сасвим нормално. Ипак, веома ме копка шта се то у мом коментару бр. 94 није допало оној тројици који су му дали минус. Био бих им захвалан да се јаве.

steve

pre 15 godina

Dr.house (kakvo časno ime za upitnog teniskog poznavatelja) kaže da je masters bio dvojbene kvalitete jer većina sudionika nije osvojila grand slam!??
Pa kako će i osvojiti kad su u zadnjih pet godina grand-slamove isključivo osvajali najbolji tenisač u povijesti Federer, najbolji zemljaš u povijesti Nadal, plus jedan turnir Safin i ove godine Djoković. Upravo je zato Noletov uspjeh i tako velik jer je ugrozio dominaciju najdominantnijih tenisača svih vremena.
Da je Federer igrao u razdoblju koje Dr.house spominje imao bi koji grand-slam više, a ne manje, jer je sa tenisačima kao sa računalima - svaka sljedeća generacija je naprednija i savršenija!!
Uvjeren sam da Kafeljnikov, Kuerten i slični iz najboljih dana ne bi imali izgleda protiv Del Potroa ili Murraya a kamoli protiv Nadala ili Đokovića. Možda jedino Sampras.

Paris*

pre 15 godina

Narode, da li neko zna gde moze da se nadje snimak ovog meca? Nisam bila u mogucnosti da ga gledam juce, pratila sam samo live score preko neta, nesto sam nasla na you tube i vidim da je bilo bas dobrog tenisa i bas bih volela da pogledam ceo mec. Zato bih zamolila sve one koji znaju gde moze da se nadje da ostave link.
Hvala unapred.

unique13

pre 15 godina

HVALA TI NOLE!
A kao odgovor na neki sjetni komentar...
Mi iz RS itekako navijamo za Noleta i itekako da se pronalazimo u njegovim rijecima zahvalnice svojim sugradjanima :)
Jos jednom hvala i samo guraj

Dusan

pre 15 godina

Kakav zavrsetak sezone, mnogi se nisu nadali ovome:). Ovo je bila fenomenalna sezona u kojoj je Novak postigao najveci uspeh u istoriji muskog srpskog tenisa osvajanje GS. Jos dva polufinala na GS, 2 turnira Masters serije, osvajnaje Mastersa, bronzana medalja na OI, ubedljivo treci igrac sveta, bio blizu Nadala, Federeru prisao na "dlaku". Nadam se da ce sledece sezone biti jos bolje, samo da ga sluzi zdravlje i ne treba brinuti za Novaka. Svaka cast za sve sto je postigao ove sezone.