Nedelja, 05.10.2008.

14:38

Jelena Janković osvojila Štutgart!

Jelena Janković osvojila je Porše Open u Štutgartu.

Izvor: B92

Jelena Jankoviæ osvojila Štutgart! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

157 Komentari

Sortiraj po:

Komentar

pre 15 godina

Kom. 134, cemu tolika pakost u tvom komentaru? Obe devojke su sjajne, odlicno je da jedna drugu stimulisu da dalje napreduju i usavrsavaju se. Najpre je Ana bila prva, sada Jelena, Ana je osvojila GS, red je na Jelenu. Bitno je da one rade na sebi i da popravljaju segmente igre koji nisu savrseni. Jelena je popravila svoj servis i igra agresivnije, Ana ocigledno namerava da popravi igru na mrezi i voleje. Sve je to super i samo nek tako nastave.

Jeleni sve cestitke na tituli, iako je ovo turnir druge kategorije konkurencija je bila dobra i ono sto posebno raduje je da je Jelena igrala dobro i usput pobedila dobre igracice, a medju njima i Venus. Samo tako nek nastavi i ubuduce.

Space Jam

pre 15 godina

Jeco, samo nastavi da radiš na servisu i snazi udaraca i kada još počneš da koristiš slajs udarce (ne samo u odbrani), svi zajedno ćemo zaista uživati u tvojoj igri a ti u svojim pobedama i svetskoj slavi na teniskom tronu. Takodje moraš i da se pričuvaš od povreda prolikom onih tvojih čuvenih "proklizavanja" i "špaga". Sve čestitke za prikazanu igru i pobede protiv Zvonarjeve i Venus Vilijams.

Dusan

pre 15 godina

E tako se to radi. Jelena polako postaje vrhunska klasa. Rutinski dobjeno finale, povratak na prvo mesto, obezbedjen prevoz do Moskve... Od finala US Opena postaje mi uzivanje gledanje Jeleninih meceva. Nema vise beskonacnog broja brejkova, strahovanja kako ce servirati, nadanja da ce protivnica promasivati. Jelena preuzima igru u svoje ruke i sada ona odlucuje da li ce da dobije mec. Uz standardnu borbenost do samog kraja, sa ovim novim kvalitetima moze jos dugo da se drzi na samom vrhu. Prvo mesto na kraju sezone je sve blize. Napred Jelena.

Zoki kaze JECA BROJ 1

pre 15 godina

Bravo JECO!!!!!!
Istinski Broj Jedan!

Moram malo da kritikujem Hrvatski Sportski Zurnal jer objavljuje vesti koje im se svidjaju.
Mislim da ako su profesionalci koji izvestavaju o sportskim dogadjajima, vest o tome da Jelena osvaja drugi turnir u nizu i da je ponovo broj jedan, kao i vest o odlicnom mecu protiv Venus gde je demontriran vrhunski tenis dve vrhunske igracice bi trebalo svakako da nadje svoje mesto medju stranicama.
Vest o Rodrigezovoj izjavi, kao i tome da 'strucnjaci kazu da je Ani potreban psihijatar' treba biti u drugom planu. Ovako izlgeda kao neki tabloid, a ne ozbiljna sportska redakcija!

Takodje, kada pogledam WTA stranicu Sport Indexa, objavljivane su samo vesti o neuspesima nasih teniserki. Nijedna o uspehu, a bilo ih je mnogo u zadnjih mesec dana!

Mala kritika u nadi da ce se poboljsati. Nemam nameru da pokrenem niz komentara sa medjuetnickom mrznjom.

posmatrac iz daleka

pre 15 godina

Mislim da bi na ovim stranicama nasli pregst negativnih komentara na Jeleninu adresu, cak i da je pobedila na sva 4 GS-turnira jer je (na primer) u funalu svakoj protivnici dozvolila da osvoji po cetiri gema.
Takodje mislim da je zavist najcrnja i (plasim se) jedina zaista ne izleciva bolest, od koje procentualno najvise na svetu boluju Srbi. Ili oni koji iz besa sto to nisu, se prestavljaju kao takvi.
Pobedon na Porsche turniru u Stuttgart-u, Jelena je DEFINITIVNO postala jedna od najboljih teniserki svih vremena. Nije ni malo za nju bio lak zadatak koji je postavila sebi. Da samo nekoliko dana posle Pekinga,ponovo osvoji turnir kvalitetom (ne i nagradma) jaci od vecine mastersa, koji su igrani ove godine. Protiv Vilijams, je imala vise protivnika da savlada: suparnicu sa one strane mreze i mnostvo drugih koji su tako budno posmatrali granicne linije terena , da im je rec "AUT" uvek zastajala u grlu, pa i kada Vilijamsova i za PETNAEST cm odigra u aut. Jednom je i Jeleni pukao film pa je zatrazila celendz, kada se i videlo da je ta lopta bila STVARNO vise od 15 cm napolju.
Pristrastnos Nemaca prema velikom bratu (sestri) je razumljiva. Od te bolesti ce bolovati jos par vekova. Ali danasnji nemacki komentator, samo sto nije plakao zajedno sa Petrovom sto se eto tako brzo zavrsilo finale. Jedanput mu se otela izreka da Petrova mora da ima utisak da igra protiv jednog zida. (Nadam se zato sto je Jelena sve zivo vracala).Ah da rece jednicak da je Jelena Jankovic ipak drugi kalibar. Misleci verovatno na onu boraniju koju je bez napora do finala Petrova pobedjivala sa nekih laganih 2:0.
Elem: Danas je nasa Jelena mogla samo sve da izgubi. Ali hvala Bogu nije. Vec je sve dobila.
Dobila je najbitniju karakteristiku pobednika. Da kada na putu ka osvajanjem titula, malo i posrnes (iz builo kog razloga), treba da znas da se sto pre uspravis i nastavis istim ritmom, ptimenjujuci ako zatreba i neke detalje iz raskosnog rezervoara svojih mogucnosti. Za svku priliku odredjeno efikasno sredstvo. Najbolji primer: posle 3:1 za Jelenu u drugom setu na servis Petrove, vodi nasa Jelena sa 40:0. I gle cuda izgubi taj gem.Da je ovo 2007 god. bio bih se uplasio za ishod finala. Ali ne. Posle gubitka gema i brejka Petrova (kod rezultata 3:3) Jelena PONOVO preuzima kontrolu i brzo gasi plamicke nade kod nemackog reportera ( verovatno i kod Petrove) da se ovde moze nesto neocekivano desiti i SUVERENO dobija zavrsna tri gema za sjajnih 6:4 i 6:3.
To je NAJVECA Jelenina pobeda. Vrednija i od samog Porsche-a. Postala je KOMPLETNA igracica kada je po drugi put postala NR 1 na WTP listi. (U mojoj famili je vec nekoliko godina Nr.1) Nedosta je nam jos jedan broj 2 na "ic", pa neka se i menjaju na pozicijama 1 i 2. Nekih 5-6 narednih godina.
Molba dragim "kokomentatorima" : ne bacajte perle pred svinje kada Jeleninu pobedu u Stuttgart-u uporedjujete u bilo kom obliokom sa pobedom na jadnom nasem "derbiju".

Pera Kojot

pre 15 godina

Od Stutgarta do Moskve oko 2000 km. Porseom nekih 7-8 sati :-)
Samo polako Jeco bez zurbe, a tamo sve po starom jos jedna titula!!!

peko

pre 15 godina

@Lala iz Banata
Лало,како иде јесење орање?Има ли довољно диѕела по повољнијим условима?Ова киша је доста помогла.

Goran

pre 15 godina

Potpuno je bolestan komentar osobe X o godinama i o tome koliko ce poena braniti Ana sledece godine, a koliko Jelena. Iza takvih bljuvotina stoji samo bolesna mrznja koja je posledica hronicnog nezadovoljstva izazvanog ekstremno luzerskim zivotom.

todos

pre 15 godina

Bravo Jeco, sad kupi jednu lepu haljinu i upari sa cipelama i porcheom.
Srbija do Stutgarta!!!!
Sad iskreno, svaka ti cast, i steta sto nema neki grand slem na vidiku, sa takvom formom bi ga sigurno osvojila.

M.M

pre 15 godina

Bravo Jelena super si igrala!!!
Svi smo usivali u tvojoj igri.A pogotovo igra sa Venus Williams je bila fantasticna.Dokazala si da si naibolja!!

branko

pre 15 godina

Ово већ изгледа шампионски ! Све честитке Јелени. Ја спадам у оне који су одавно прижељкивали овакву Јелену али нису били сигурни да ће она то и постати.
Осим Поршеа, пара, бодова, славе и сад већ свеопштег поштовања, ја бих волео да Јелена из Штутгарта понесе и једну ситницу: две видео траке са снимком меча В.Вилијамс - Сафина. Зашто? Ја ценим да ће у наредном периоду Сафина и Дементијева бити највеће Јеленине супарнице, бар до опоравка Шарапове и док се Ана не `дозове`. Наравно, ту су и сестре Вилијамс али Јелана, у принципу, зна да игра против њих. А на овој касети коју помињем је школски пример како треба играти против Сафине (а и Дементијеве). Венус је то професорски показала. Све тениске елементе које је Венус при том користила зна и Јелена, ништа слабије. Да се они који нису гледали тај меч не би питали о чему се ради ствар је проста : много успешних излазака Венус на мрежу и Сафина је била потпуно немоћна. А шта ће Јелени она друга касета? Е па њу би, онако земљачки, могла поклонити Ани јер ни она ову методску јединицу (Дементијева 0: 4 !!) није најбоље савладала.

Najnovije vesti

pre 15 godina

Na Aninom sajtu su objavili da ce u Moskvi igrati dubl sa Italijankom Skjavone.Ovo se odavno nije dogodilo,pa izgleda da se Anci opasno priprema za comeback.Kada je danas videla Nedrugaricu JJ u Porshe-u, uhvatila je laka nesvestica i pocinje jos ludje da trenira.To se zove motivacija kod Srba,dok jednoj ne smrkne drugoj ne svane.

Gavra

pre 15 godina

Porshe je jako lep , ali nema sjaj Grand slam-a.Da je mladju garavu sestru ovako odrala na US open-u bilo bi jos sladje!Ovako cekajuci Godoa, cekamo i prvi Grand slam za JJ.U nadi da cemo da docekamo, veliki pozdrav za ovaj uspeh!

mimi

pre 15 godina

Jeca i Ana osim što su harizmatične,jedne su od najkulturnijih na terenu i van njega.Vilijamsove i Šarapova toliko "stenju" da to zaista prevazilazi granice pristojnosti. Čovek se zaista zapita šta gleda kad one igraju...

Ирена

pre 15 godina

У Москви следеће тенисерке бране:
Дементијева - 430 бодова
Серена - 300
Кузњецова и Сафина - 195
Азаренка и Звонарева - 110
Јелена - 0
Ако у другом колу победи Ваидишову или Душевину (добија 110 бодова), у четвртфиналу највероватније опет игра против Венус. Ако њу прође, онда ћемо да причамо даље. :)
Ево га жреб www.sonyericssonwtatour.com/1/global/Pdfs/events/2008/moscow_draws.pdf

to srbkinjo,majstore

pre 15 godina

jel se porshe plus PRVO MESTO cele naredne zime zove harizma ili tako nekako.......a kakvu je zastin imala harizmu,ha,ha,ha

DaDo

pre 15 godina

Ha Ha tako je to kada je Jeca u formi.Dva turnira za redom,potvrdjenjo i zasluzeno prvo mesto.Samo tako nastavi,razbijaj sve pred sobom pa onda i mozda titula Kremelin Cupa.Najvaznije da si ti zdrava tako sada prvo ispitaj tu povredu pa onda nastavi da pobedjujes.napred Jeco!!!

Marina

pre 15 godina

Venus nije u stanju da igra kao nekada, jer ima više od 28 godina! Mlađa od nje - Žistin Enen, povukla se pre nekoliko meseci, jer su godine učinile svoje. Ko se to, onda, čudi što sam Venus figurativno nazvala "penzionerkom"? Nemojte mudrovati, nema potrebe. Napisala sam prostu činjenicu: Jelena je pet godina mlađa, dostigla je životnu formu, Venus će se uskoro povući, moramo da vidimo kako će Jelena proći na završnom turniru i u Melburnu. A onda, ostaje nova činjenica - Ana je doživela igračku krizu, Šarapova povredu, dešava se to, Agasi je pao na 197. mesto sa prvog a onda se ponovo vratio na prvo, ali Ana je gotovo tri godine mlađa od Jelene, iduće godine imaće da brani samo RG, na sve ostale turnire ide prazna. Jelena, naprotiv, mora iduće godine da brani mnogo. Za dve godine Jelena će biti veteranka sa 26 godina, a Ana će imati 23, kao Jelena sada. Oni koji ne priznaju da godine umanjuju snagu teniserki posle 28, 26. godine života, nisu za ozbiljan razgovor.

gkod

pre 15 godina

Neverovatno,
vrednost turnira = nagradni fond, a ja mislio da je turnir bolji ako su bolji igrači-ce na njemu.
U Štutgartu su bile 1,2,3,4,7,8,9,10,11,12,14,15,17,18,19,21,23,25,27 ... igračica na rang listi, a u Moskvi će da budu 1 (možda),3,4,5,7,8,9,12,13,14,15,16,17,18,19,21,26,27...
Koja to igračica nije bila na prethodna dva turnira, možda Ivanović ili Šarapova ili neka 980 na rang listi od koje bi Jelena izgubila u prvom kolu. To što nije igrala sa Serenom ili nekom od onih koje su bolje od nje nije njena krivica već njihova. Izgubile su od ovih "jadnica" koje su Jelenine mušterije.
Venus nije bilo ko, ako ste zaboravili, osvojila je ove godine neki "sitni" turnir u Londonu, neki tvrde da je to svetsko prvenstvo za tenisere. Bez obzira što mislim da su sestre Viliams teniserke skromnog znanja, iz njih stoje rezultati koje niko ne može da ospori.
Takođe i iza Jelene stoje rezultati koji su nesporni.
Ljubomorni mogu da pokušavaju da ih ospore, ali oni su tu. To što nije osvojila titulu na GS nije razlog da se osporava njena vrednost, koja evidetno raste iz dana u dan. Ako bude zdrava sa ovakvim pristupom biće dugo u vrhu ženskog tenisa.
Za razliku od Ane koja još uvek nije dovoljno emocionalno zrela, Jelena stoji sa obe noge čvrsto na zemlji, što je garancija za uspeh u karijeri.

PS
ona igra najlepši i najraznovrsniji tenis od svih aktivnih igračica.

viva

pre 15 godina

Fantasticna pobeda Jelenina! Brabo, bravo, bravo!

#115, @Aleksandar Beograd/Berlin, slazem se sa tobom! Samo da dodam, sta bi zapadni mediji radili da Ana i Jelena urlaju kao sestre Vilijams? Setite se samo kako su proganjali Moniku Seles. Ali za Vilijamsove ne kazu ni jednu jedinu rec. Treba misliti o ovome.

Karamazov

pre 15 godina

Postoje ljudi, koji kada se probude, očekuju da nekom urade nešto loše, ili da barem čuju da se nekom to i desilo, ali da pojedini vaši komentatori uživaju u takvim neljudskim i nipodaštavajućim komentarima iz dana u dan, zaista pokazuje da su "bolesnog uma".Ono što ovi mladi ljudi rade u tenisu ovih meseci je vrh i ponosan sam da pripadam, kao navijač njihovim sportskim i ljudskim uspesima. Niti ih uzdižem ,kao bogove po balkonima, niti ih gađam kamenjem, (kada pobede-izgube), jer sam krajnje običan i normalan, a oni su poput Andrića ili Meše VELIKI u svom zanatu i čine srećnim mnogo običnih ljudi, kada pobeđuju i tužnim ,kada gube, ali malo je ljudi u svom poslu, koji mogu da izgrade vrednosti u ovoj zemlji, gde su junaci Ceca i Arkan i drugi topuzi.
Kada neki naš sportista preda zbog povrede meč, onda je to kukavički, a kada preda meč neko od bolje rangiranih protivnika, onda je to nezaslužena pobeda.Mislim da se iza tih ili sličnih komentara nalaze ljudi, koji su izuzetno nesposobni i loši u svom poslu i okruženju.Postoji nauka, koja se bavi i takvim ljudima.Živeli uspešni i nasmejani mladi ljudi Srbije.

Krivokapic

pre 15 godina

Karamzaov, svaka cast na komentaru. Taj osmeh nasih tenisera dok igraju, to uzivanje u onome stor ade je neprocenjivo. Zato ih je milina gledati i kad gube i kad pobedjuju. Ovde misim na sve tenisere, ne samo na Jelenu. Ja se nadam da ovi mladi ljudi polako ali sigurno postaju uzor mladima koji ce valjda jednom da ukapiraju da se trajni uspeh samo moze postici postenim i teskim radom.
Svaka cast Jeleni, Ani, NOvaku, Janku, Viktoru, Nenadu i ostalima.

Joki-enter sprice

pre 15 godina

Znate onaj slogan nase televizije:VASE PREVO DA VIDITE SVE!
Aha,malo sutra...

A sto se tenisa tice,1985 godine je rodjena Jelena Stefi Graf II Jankovic,naravno sa mnogo vise osmeha...

mila

pre 15 godina

Hoce li neko da obavesti vaseg "medijskog partnera" Sport Index, da ima pravo da obavesti o rezultatima sa turnira u Stutgartu, a ne da drzi u vestima o WTA drzi izjavu biseg trenera Henan od 30.09.2008!!!

Zox

pre 15 godina

Kada Venus osvoji Wimbledon, tada je sampionka.
Kada je neko pobedi, onda je penzionerka i onda i ta pobeda nije velika stvar!

Pih

Uvek se nadje neki razlog!!!!!

dr deki

pre 15 godina

cuj, pobedila penzionerku Venus. A sto je do sada pobedjivala 5 puta dok je Venus bila mladja, nema ceze. JJ jeste u zivotnoj formi, ogra musro, koliko i protiv koga treba, pa su naravno drugaciji mecevi protiv Nadje ili Venus. Za Moskvu ce biti preumorna, ali ce ako uopste ode uzeti ipak koji bod - najmanje cetvrtfinale. Trenutno, Jeca jeste najbolja. Bravo!

Jeca_Broj_1

pre 15 godina

Pravi broj jedan!
Igra astronomski tenis!

Jeste danas Petrova slabije igrala, ali i da je igrala bolje, JJ bi podigla nivo igre da pobedi!!!!!

Uvek sam verovao u tebe, Jeco!!!
Nadam se da ce ova dobra forma samo da potraje i da dugo budes na vrhu i nepobediva.

Mislim da bi mozda pametno bilo da propustis Moskvu.

Jedva cekam tvoje nove pobede

tomkarlo

pre 15 godina

@(Marina, 5. oktobar 2008 17:10)
Draga Marina, pa igraće sa boljima kada se bolje pojave i kada budu htele da igraju sa JJ. Od sledeće godine po novim pravilima WTA toura neće se moći tako lako izbegavati najbolji među najboljima - jer će biti i kazni ako se ne učestvuje na turnirima.

jelena

pre 15 godina

jos jedna pobeda i titula i opet prva ti si postala uvek smo te pratili,verno smo te bodrili za tvoju slavu sada pevamo!!! s jecom do vrha!

Marina

pre 15 godina

Čestitam Jeleni na pobedi i dobroj igri, ali nemojte, molim vas, od Štutgarta praviti London. Svaka je pobeda važna, ali budimo realni, ovo nije jak turnir (prvo mesto vredi sto hiljada evra), a koliko je Jelena jaka, pokazaće se na turniru osam najboljih i u Melburnu. Pobedila je Venus! Da, ali Venus je blizu tridesetoj godini. Videlo se da u trećem setu nije imala snage. Imam deset godina radnog staža i umorna sam od rada, verujte mi (sa 23 nisam znala za umor). Jelena igra ovih dana svoju najbolju igru, a da li će to biti dovoljno za jedan "gren slem" i koliko će to potrajati, videćemo. Na ovom turniru nije se srela ni sa jednom teniserkom od kojih je dosad redovno gubila. Zvonareva, Petrova, stare njene mušterije, penzionerka Venus... Sačekajmo prvi pravi veliki turnir i ako Jelena na njemu pobedi, kazaću da je najbolja.

Aleksandar iz Beograda / Berlina

pre 15 godina

JELENA JE SA NJENOM UPORNOSCU OSVOJILA TO STA JE ZASLUZILA! SVAKA CAST, VOLIM TE JELENA!

Moram da kazem da sam gledao prenos na EURO SPORTu. Pa ti nemci koji su organizovali njihov uobrazeni PORSHE TURNIR nikada se nisu promenili sa svojom arogancijom i protivljenju da srbi pobedjuju. Siguran sam da su poludeli jer oni nemaju svoje igrace koji su kao nasi. Najvise mi je smetalo kada sam prenos protiv Venus gledao, da je ton na TV bio grozan, tehnika im nije radila uopste, reci sudije su se sami duplirali i akustika je bila ogavna. Nemacki komentator je uvek bio na strani Venus. Jos vise mi je smetao danasnji prenos (finale) jer je tehnika prenosa bila jos gora od juce.
Kao prvo, dosta dugo se cekalo da se napokon pojavi ton.... a kada se posle nekih najmanje 10 minuta pojavio ton, komentator je poceo da komentarise negativne stvari preko telefonske veze. Stalno je ponavljao da je on neutralan, ali je uvek navijao za protivnicu jeleninu. Sramota, toj perzoni treba da se odmah da otkaz na EUROSPORT. Pitam se samo, da li nemci namerno to rade? Da li mozda nemaju dovoljno novaca za bolju tehniku? Sto je najgore, kada je bila EVROVIZIJA u Beogradu, nemci su se javno zalili kako je uvek bilo prekida u tonu... ali nisu bili svesni da je to njihova greska bila, ovde u njihovoj zemlji. Kako ih nije sramota da bas ti ljudi koji stalno prave greske uvek isti ti nas prljaju i grde u javnosti. Bolje da ociste svoje dvoriste i potrude se da se njihov imidz kod nas poboljsa, nego da pricaju uvek lose o drugima. Ja bi nemcima zabranio da organizuju turnire, jer pojima nemaju kako se to profesionalno radi. SRAM IH BILO. Jos nesto, i nemci i EUROSPORT, treba da ih je stid sto niko nije omogucio da se gleda dodela nagrada. JAKO NEPROFESIONALNO!!!
JELENA, voleo bih da ovo citas sta pisem: MNOGO MO JE DRAGO DA SI POBEDILA. TI SI MOJA PRINCEZA, I JA SAM PONOSAN TOBOM I TVOM SMEHU KOGA NAM POKLANJAS SVAKI PUT KAD IGRAS. LEPA SI DEVOJKA I MAJKA DA TI JE SRETNA STO TE IMA.
Aleksandar iz Beograda / Berlina.

rasa

pre 15 godina

BRAVO JELENA!!!! vec jednom sam napisao da je obozavam zato sto je BORAC... ponekad treba bensedin da ostanem pored nje do kraja, ali nikad se ne predaje i kad joj lepe flastere i kad posle meca pada od iscrpljenosti... mozda jos i nije najbolja, ali IMA NAJVECE SRCE, zato i jeste tu gde je!!!!

nenad

pre 15 godina

Da li je moguce da ne postoji nacin da neka nasa televizija otkupi pravo na prenos bar finala. Koliko se secam, Jelenino polufinale u Pekingu prenosio je RTS.Kako sad ne moze.U Stutgartu pobedu Jele protiv Venus Vilijams politka je propratila prenosenjem vesti agencije Beta.Ostale dnevne novine tu pobedu prenose sa manje teksta od drugoligaskog fudbala. Da li smo mi svesni da je Jeca najbolja na svetu, da dominira poslednjih mesec dana. Mediji, Srbi sramota...U cemu smo mi to tako dobri u svetu da mozemo da ignorisemo ovakve rezultate fenomenalne Jelene.Docek na trgu, 100000 ljudi- to je zasluzila.

AA

pre 15 godina

Iako mnogo uzivam u uspehu nasih tenisera i obe nase najbolje teniserke nikada ne saljem kometare na ove vesti – vec ima dosta vas koji vredno pisete i znam da necu kazati nista cega se vi necete setiti. Ali bez obzira sto ovo nije najveci turnir u tenisu ja danas osecam da je ovo za Jelenu jedan veliki trenutak i da je na pomolu zlatan period njene karijere. Zato danas ipak moram i ja da dodam svoje: BRAVO JELENA! Dokle ce te odvesti ovaj talas na kome danas plovis tek cemo videti ali jedno je vec sada sigurno – pred tobom se otvorio ogroman prostor mogucnosti, na sve si spremna, i na tebi je sada samo da zazelis.

ja

pre 15 godina

Bravo Jeco,cela Srbija je ponosna na tebe..sad niko ne moze da kaze da nisi zasluzila 1. mesto,pobedila si na poslednja 2 turnira 3 top 10 igracice,2 puta Kuznjecovu,2 puta Zvonarevu i "harizmaticnu" Venus!a jos kad se setimo US opena..svaka ti cast!!

e sad,ako Jelena nije zaluzila neki docek onda niko nije..iako nije osvojila GS,treba da joj se priredi docek kao da jeste,jer je zasluzila..Zivela Jelena ,Zivela Srbija!!!!

Djorgo

pre 15 godina

Rad, upornost, talenat. A da, i sjajan trener!
Cime smo mi zasluzili ovakvo zadovoljstvo i ponos zbog nasih teniserki i tenisera? Hvala u svakom slucaju!

Nenad

pre 15 godina

"Najbolji način da se zapuše usta nevernim Tomama." Nisam bio neverni Toma, ali Jelena dugo nije igrala dobro i, šta, trebalo je da govorim kako je najbolja? Sad, kad igra sjajno, nije mi teško da kažem kako je najbolja. Malo logike ne bi ti falilo.

realista

pre 15 godina

BRAVO Jelena.

Do kraja godine ostala su jos 3 jaka turnira: Moskva, Cirih i zavrsni turnir.
Pobede na ova 3 turnira donose ukupno oko 1500 poena.
Jelena ne brani nista na ova 3 turnira, a Ana i Safina obe po 200 poena.
Iako ce Jelena od ponedeljka imati 800 odnosno 900 poena u odnosu na njih 2 i dalje su obe u konkurencij za prvo mesto.
Jedino sto sada prvi put to prvo mesto zavisi od same Jelene, a ne od njenih protivnica, sto je ranije bio slucaj.
Sad tek treba da se pokaze ko koliko vredi u zenskom tenisu.
Mislim da ce Jelena na kraju biti prva, ali i da ove 2 igracice nece biti daleko, pa ce se napokon formirati vodeca trojka koja ce dominirati sledece godine.
Raznim pesimistima i nostalgicarima mogu da porucim da zenski tenis nikada nije bio jaci.

Doki

pre 15 godina

BRAVO JJ-GG !!! Odlican tenis !!
A i Nadja se trudila - cestitke i njoj !!

Nego , da pitamo Rodrigeza da nam prognozira sta ce biti kada JJ postane harizmaticna teniserka :))))

Uh jedva cekam !!:))))

GG srecno u MOskvi ! A i ako ne igras tamo , ma nema veze .... Zasluzila si odmor i oporavak !!

Jakov

pre 15 godina

Svaka cast Jeleni!
Gledao sam prvi set meca i zecse se smorio. Zenski tenis je toliko postao ocajan, da je to neverovatno. Kada se setim meceva Monike Seles, Stefi Graf, Koncite Martinez...... Pa danasnji zenski tenis ne moze da se poredi sa tim vremenima.
To svakako ne umanjuje vrednost titule Jelena Jankovic, ali zenski tenis verovatno do daljnjeg necu gledati.

Vokas

pre 15 godina

Sve je to lepo i bajno, pridruzujem se i ja cestitkama, ali videcemo koliko ima snage za Moskvu koja vredi kao prethodna 2 turnira zajedno...

naJJbolja

pre 15 godina

Bravo carice moja, ljubavi, srecice...Samo napred, da zavrsis na mestu broj 1, a sto se mene tice, bitnije mi je da osvojis zavrsni turnir u Dohi, nego Moskvu...Samo napred KrAlJiCe nasa!!!!!Ljubav definitivno leci sve i povrede i bolove...Samo ti uzivaj...
Anice ajde i ti ugledaj se na Jecu...
Ajde Ana, ajde Jelena, napred SRBIJA....Osvojite Moskvu igrom, lepotom, sarmom, HARIZMOM...

soul_n

pre 15 godina

BRAVO JECO!Pravi si borac, MAJKE MI!!!Vreme je da ljubomornima dokazes da se moze biti prvi i bez grem slem titule...UPORNSOT i BORBA DO KRAJA SU TVOJI ADUTI!!!NAJJACA SI!!!!!

Tea (JJ and Janko fan)

pre 15 godina

Bravo Jeco! Sve cestitke, bila si sjajna, samo tako nastavi! SNAGA,LEPOTA,UMECE=JELENA JANKOVIC!!!!
KRALJICE PONOVO SE VRACAS NA MESTO #1 koje ti oduvek pripada........WTA lista je konacno posle Zastin dobila pravu naslednicu, JELENU JANKOVIC!!! naJJbolja si! ;)

boris

pre 15 godina

Nije loša. A prva je (moja stara tvrdnja) jer je vakuum u ženskom tenisu.
Dokaz: NIJEDNA TENISERKA nije bila dva puta na prvom mestu WTA a da NIJE OSVOJILA Grand Slam.
A Jelena nije osvojila Grand Slam.
I teško da će i osvojiti jer ima nedovoljno dobar servis za broj jedan. A ko ne nauči do 23. god. - nikada ne nauči da servira.
(Lala iz Banata, 5. oktobar 2008 15:11)


A reci mi samo u cemu si ti prvi na Svetu ?

dupla kruna

pre 15 godina

toooooooooo!!!!!!!!
ova,petrova,prosecna,igracica...
e da samo znate,koliko,je bilo,zao,nemcu na eurosp.sto je jeca,pocistila...

anica

pre 15 godina

Bravo Jeco!!Cestitam,zelim ti da nam uvek budes tako nasmejana i pozitivna,to je prelepo,sto se tice tenisa,u fenomenalnoj si formi,samo gazi!!
Ti i onaj nas gospodin sto sad svrcka po BG-u-:) ste nesto prelepo sto ova nasa zemlja ima!
Volim vas puno,pozz svim Noletovim i Jecinim fanovima!!

Sofija

pre 15 godina

Pekinh, Studgard.... Porshe,crveni, slaze joj se uz cipelice. BRAVO.
sportski, poslovno, emotivno uspesna..... Moska , poslodnji Masters turnir u 2008 i
JECA,
zavrsava 2008 na tronu. Kraljica,
pozivne energije, uporna, ostace tu jos dugo,
a oni koji ne misle tako,
pa to je njihov problem, glupost.
SVE CESTITKE JECO, NA SVEMU I
OSTANI SVOJA, TO JE OCITO DOBITNA KOMBINACIJA.
BRAVO!!!

JJ Carica

pre 15 godina

Ma da, nema Jelena nikakvu harizmu,
ona samo pobedjuje i pobedjuje i pobedjuje i pobedjuje...
Sve sto joj se nadje na putu!
Bas je dosadna!
:-)

marko-washington

pre 15 godina

Zaista ne razumem komentar 64? Po cemu t to omalovazavas ovaj turnir kada je u Studgartu bilo sve sto valja o teniserki sem Ane koja stalno pada u prvih deset a Serene nema u oskvi . Pa ovde su bile sve top 10 sem Ane koja i pokazuje u poslednje vreme da joj tu mesto i mozda ije , na zalost a Sharapova ne ucestvuje vec dva meseca sto ce reci sam krem sve. Jedino ako ti je Vajdisova idol ili Dusevina. strasno sta zloba sve moze

jj fan

pre 15 godina

BRAVO ZA KRALJICU!!!! A covek se uci dok je ziv, a to pokazuje Jelenin sve bolji servis! Kakva je ona teniserka pokazuje cinjenica da pobedjuje i kad ima 15 duplih gresaka! A nekima kad ne ide servis ispadaju u prvom kolu!

Nikola

pre 15 godina

Potpuno zasluzeno ponovo na mestu broj 1.! Siguran sam da ce Jelena to i ostati do kraja sezone, a ako ovako nastavi da unapredjuje svoju igru, ne treba brinuti ni za GS titule, u nedostatku kojih joj mnogi osporavaju vodecu poziciju na WTA listi.

Napredak u koncentraciji, samopouzdanju, psiholoskoj snazi u kljucnim trenucima, servisu i ofanzivnosti kod Jelene je vise nego ocigledan.

Zaista svetski reket broj 1. Zaista.

M

pre 15 godina

Kratki komentari jer je nazalost retko ko imao priliku da gleda mec

Bedak

Cestitke ali koji blam da su nam ovaj mec i dodela pehara i porsea i Jelenin humor nedostupni

Lala iz Banata

pre 15 godina

Nije loša. A prva je (moja stara tvrdnja) jer je vakuum u ženskom tenisu.
Dokaz: NIJEDNA TENISERKA nije bila dva puta na prvom mestu WTA a da NIJE OSVOJILA Grand Slam.
A Jelena nije osvojila Grand Slam.
I teško da će i osvojiti jer ima nedovoljno dobar servis za broj jedan. A ko ne nauči do 23. god. - nikada ne nauči da servira.

gaucho

pre 15 godina

Bravo Jeco svaka cast!!!!
Zavrsices godinu na prvom mestu a to si i zasluzila jer si od 18 turnira na kojima si ucestvovala ove godine na 17 stigla bar do cetvrtfinala

JJ DEFENDER

pre 15 godina

Dve titule u dve nedelje svaka cast Jeco potvrdila si po ko zna koji put ko je svetska i srpska teniserka broj jedan. Uskoro i GS titula. Go JJ

mario marrco

pre 15 godina

ova devojka je ponos srbije
danas sam neopisivo srecan zbog ove njene pobede. napredovala je u svim elementima igre da je to fascinantno.
jeco samo napred, volim te

Index.hr

pre 15 godina

Gde smo sad mi hrvati patnici, znamo da izjavimo o Zhistinova trenera ali nikako o Jeleni kad OSVOJI TITULE !!!
Zashto? Jer umiremo od muke shto srbi uvek napreduju.

Jelena Jankovic je kraljica SRBIJE. Ona ima snage vishe od bilo koja atleticharka na ovom svetu.

Jankoviceva ce osvojiti 3 gren slemova 2009 godine.

NADAM SE DA CE SARADNJOM S RIKARDOM SANCHEZU DUGO TRAJATI, ON JE PRAVI SHPANAC. BRINI SE O JECU!!!

mia

pre 15 godina

Bravo Jeco!!!!!!!!!!! Dokazala si da zasluzujes prvo mesto na WTA listi. Malo ljudi je posle takvog uspeha ostalo na zemlji,a to je tvoja najveca vrlina.:]] Zelim ti sve najbolje i da dugo ostanes broj 1,jer si zaista najbolja! :)

Aleksandar

pre 15 godina

Jeco majstoreeeeeee.
Ali kada ju je komentator pitao, "šta mislite sada kada ste osvojili auto?"
JJ: "Kako to mislite osvojila sam auto?"
Neprocenjivo.
Jeco kraljice!!!!!!

Beogradjanin

pre 15 godina

Opušteno Jelena, opušteno kraljice,uz osmeh i opet trijumf!
Ne smem da kažem lavice-nekima se ne dopada...
Ali kažem, najbolja srpska teniserka na najboljoj poziciji, No 1 na svetu!
Jedno sa drugim ide, zar ne?
Bravo Jelena, i neka te zdravlje i sreća prate,
a mi, tvoji verni navijači smo uvek uz tebe!
P.S. A sad još i Partizan da pobedi, kakav bi mi
bio nezaboravan dan!

Ирена

pre 15 godina

БРАВО ЈЕЦО!!!!!!!!
Стварно си сјајна! ВОЛИМО ТЕ! Само тако настави!

Штета што не можемо да гледамо доделу...поршеа... :(

Skopljanac

pre 15 godina

Svaka cast Jeleni! Hrabra je to devojka. Sada malo relaksacije , pa krecemo u "osvajanju" Moskve". Pokazi Ruskinjama sve svoje vrline i SRPSKO SRCE!

simo

pre 15 godina

Bravo Jelena, izvanredno, lepo, zrelo, ozbiljno, snazno, efikasno uostalom samo komplimenti, molim te ostani takva sto duze na radost nas tvojih obozavalaca.
SRecno.

Milana

pre 15 godina

Maestralno je odigrala Jelena ovaj turnir. Carobno i velicanstveno:-)))))) Bravurozno i nenadmasno je odigrala skoro sve meceve ali posebno mec juce protiv Venus Viliams. Sta je tajna? Verovatno carobni stapic koji joj je doneo i plan B, C, D, F.....etc. Prava CAROBNICA je Jelena bila ove dve poslednje nedelje. Srecno vozila Porshe i da je carobni stapic posluzi jos bolje i ubedljivije, ako je to moguce, i u Moskvi sledece nedelje.

Index.hr

pre 15 godina

Gde smo sad mi hrvati patnici, znamo da izjavimo o Zhistinova trenera ali nikako o Jeleni kad OSVOJI TITULE !!!
Zashto? Jer umiremo od muke shto srbi uvek napreduju.

Jelena Jankovic je kraljica SRBIJE. Ona ima snage vishe od bilo koja atleticharka na ovom svetu.

Jankoviceva ce osvojiti 3 gren slemova 2009 godine.

NADAM SE DA CE SARADNJOM S RIKARDOM SANCHEZU DUGO TRAJATI, ON JE PRAVI SHPANAC. BRINI SE O JECU!!!

Aleksandar

pre 15 godina

Jeco majstoreeeeeee.
Ali kada ju je komentator pitao, "šta mislite sada kada ste osvojili auto?"
JJ: "Kako to mislite osvojila sam auto?"
Neprocenjivo.
Jeco kraljice!!!!!!

JJ Carica

pre 15 godina

Ma da, nema Jelena nikakvu harizmu,
ona samo pobedjuje i pobedjuje i pobedjuje i pobedjuje...
Sve sto joj se nadje na putu!
Bas je dosadna!
:-)

Karamazov

pre 15 godina

Postoje ljudi, koji kada se probude, očekuju da nekom urade nešto loše, ili da barem čuju da se nekom to i desilo, ali da pojedini vaši komentatori uživaju u takvim neljudskim i nipodaštavajućim komentarima iz dana u dan, zaista pokazuje da su "bolesnog uma".Ono što ovi mladi ljudi rade u tenisu ovih meseci je vrh i ponosan sam da pripadam, kao navijač njihovim sportskim i ljudskim uspesima. Niti ih uzdižem ,kao bogove po balkonima, niti ih gađam kamenjem, (kada pobede-izgube), jer sam krajnje običan i normalan, a oni su poput Andrića ili Meše VELIKI u svom zanatu i čine srećnim mnogo običnih ljudi, kada pobeđuju i tužnim ,kada gube, ali malo je ljudi u svom poslu, koji mogu da izgrade vrednosti u ovoj zemlji, gde su junaci Ceca i Arkan i drugi topuzi.
Kada neki naš sportista preda zbog povrede meč, onda je to kukavički, a kada preda meč neko od bolje rangiranih protivnika, onda je to nezaslužena pobeda.Mislim da se iza tih ili sličnih komentara nalaze ljudi, koji su izuzetno nesposobni i loši u svom poslu i okruženju.Postoji nauka, koja se bavi i takvim ljudima.Živeli uspešni i nasmejani mladi ljudi Srbije.

gkod

pre 15 godina

Neverovatno,
vrednost turnira = nagradni fond, a ja mislio da je turnir bolji ako su bolji igrači-ce na njemu.
U Štutgartu su bile 1,2,3,4,7,8,9,10,11,12,14,15,17,18,19,21,23,25,27 ... igračica na rang listi, a u Moskvi će da budu 1 (možda),3,4,5,7,8,9,12,13,14,15,16,17,18,19,21,26,27...
Koja to igračica nije bila na prethodna dva turnira, možda Ivanović ili Šarapova ili neka 980 na rang listi od koje bi Jelena izgubila u prvom kolu. To što nije igrala sa Serenom ili nekom od onih koje su bolje od nje nije njena krivica već njihova. Izgubile su od ovih "jadnica" koje su Jelenine mušterije.
Venus nije bilo ko, ako ste zaboravili, osvojila je ove godine neki "sitni" turnir u Londonu, neki tvrde da je to svetsko prvenstvo za tenisere. Bez obzira što mislim da su sestre Viliams teniserke skromnog znanja, iz njih stoje rezultati koje niko ne može da ospori.
Takođe i iza Jelene stoje rezultati koji su nesporni.
Ljubomorni mogu da pokušavaju da ih ospore, ali oni su tu. To što nije osvojila titulu na GS nije razlog da se osporava njena vrednost, koja evidetno raste iz dana u dan. Ako bude zdrava sa ovakvim pristupom biće dugo u vrhu ženskog tenisa.
Za razliku od Ane koja još uvek nije dovoljno emocionalno zrela, Jelena stoji sa obe noge čvrsto na zemlji, što je garancija za uspeh u karijeri.

PS
ona igra najlepši i najraznovrsniji tenis od svih aktivnih igračica.

Zox

pre 15 godina

Kada Venus osvoji Wimbledon, tada je sampionka.
Kada je neko pobedi, onda je penzionerka i onda i ta pobeda nije velika stvar!

Pih

Uvek se nadje neki razlog!!!!!

gaucho

pre 15 godina

Bravo Jeco svaka cast!!!!
Zavrsices godinu na prvom mestu a to si i zasluzila jer si od 18 turnira na kojima si ucestvovala ove godine na 17 stigla bar do cetvrtfinala

simo

pre 15 godina

Bravo Jelena, izvanredno, lepo, zrelo, ozbiljno, snazno, efikasno uostalom samo komplimenti, molim te ostani takva sto duze na radost nas tvojih obozavalaca.
SRecno.

JJ DEFENDER

pre 15 godina

Dve titule u dve nedelje svaka cast Jeco potvrdila si po ko zna koji put ko je svetska i srpska teniserka broj jedan. Uskoro i GS titula. Go JJ

Aleksandar iz Beograda / Berlina

pre 15 godina

JELENA JE SA NJENOM UPORNOSCU OSVOJILA TO STA JE ZASLUZILA! SVAKA CAST, VOLIM TE JELENA!

Moram da kazem da sam gledao prenos na EURO SPORTu. Pa ti nemci koji su organizovali njihov uobrazeni PORSHE TURNIR nikada se nisu promenili sa svojom arogancijom i protivljenju da srbi pobedjuju. Siguran sam da su poludeli jer oni nemaju svoje igrace koji su kao nasi. Najvise mi je smetalo kada sam prenos protiv Venus gledao, da je ton na TV bio grozan, tehnika im nije radila uopste, reci sudije su se sami duplirali i akustika je bila ogavna. Nemacki komentator je uvek bio na strani Venus. Jos vise mi je smetao danasnji prenos (finale) jer je tehnika prenosa bila jos gora od juce.
Kao prvo, dosta dugo se cekalo da se napokon pojavi ton.... a kada se posle nekih najmanje 10 minuta pojavio ton, komentator je poceo da komentarise negativne stvari preko telefonske veze. Stalno je ponavljao da je on neutralan, ali je uvek navijao za protivnicu jeleninu. Sramota, toj perzoni treba da se odmah da otkaz na EUROSPORT. Pitam se samo, da li nemci namerno to rade? Da li mozda nemaju dovoljno novaca za bolju tehniku? Sto je najgore, kada je bila EVROVIZIJA u Beogradu, nemci su se javno zalili kako je uvek bilo prekida u tonu... ali nisu bili svesni da je to njihova greska bila, ovde u njihovoj zemlji. Kako ih nije sramota da bas ti ljudi koji stalno prave greske uvek isti ti nas prljaju i grde u javnosti. Bolje da ociste svoje dvoriste i potrude se da se njihov imidz kod nas poboljsa, nego da pricaju uvek lose o drugima. Ja bi nemcima zabranio da organizuju turnire, jer pojima nemaju kako se to profesionalno radi. SRAM IH BILO. Jos nesto, i nemci i EUROSPORT, treba da ih je stid sto niko nije omogucio da se gleda dodela nagrada. JAKO NEPROFESIONALNO!!!
JELENA, voleo bih da ovo citas sta pisem: MNOGO MO JE DRAGO DA SI POBEDILA. TI SI MOJA PRINCEZA, I JA SAM PONOSAN TOBOM I TVOM SMEHU KOGA NAM POKLANJAS SVAKI PUT KAD IGRAS. LEPA SI DEVOJKA I MAJKA DA TI JE SRETNA STO TE IMA.
Aleksandar iz Beograda / Berlina.

boris

pre 15 godina

Nije loša. A prva je (moja stara tvrdnja) jer je vakuum u ženskom tenisu.
Dokaz: NIJEDNA TENISERKA nije bila dva puta na prvom mestu WTA a da NIJE OSVOJILA Grand Slam.
A Jelena nije osvojila Grand Slam.
I teško da će i osvojiti jer ima nedovoljno dobar servis za broj jedan. A ko ne nauči do 23. god. - nikada ne nauči da servira.
(Lala iz Banata, 5. oktobar 2008 15:11)


A reci mi samo u cemu si ti prvi na Svetu ?

AA

pre 15 godina

Iako mnogo uzivam u uspehu nasih tenisera i obe nase najbolje teniserke nikada ne saljem kometare na ove vesti – vec ima dosta vas koji vredno pisete i znam da necu kazati nista cega se vi necete setiti. Ali bez obzira sto ovo nije najveci turnir u tenisu ja danas osecam da je ovo za Jelenu jedan veliki trenutak i da je na pomolu zlatan period njene karijere. Zato danas ipak moram i ja da dodam svoje: BRAVO JELENA! Dokle ce te odvesti ovaj talas na kome danas plovis tek cemo videti ali jedno je vec sada sigurno – pred tobom se otvorio ogroman prostor mogucnosti, na sve si spremna, i na tebi je sada samo da zazelis.

realista

pre 15 godina

BRAVO Jelena.

Do kraja godine ostala su jos 3 jaka turnira: Moskva, Cirih i zavrsni turnir.
Pobede na ova 3 turnira donose ukupno oko 1500 poena.
Jelena ne brani nista na ova 3 turnira, a Ana i Safina obe po 200 poena.
Iako ce Jelena od ponedeljka imati 800 odnosno 900 poena u odnosu na njih 2 i dalje su obe u konkurencij za prvo mesto.
Jedino sto sada prvi put to prvo mesto zavisi od same Jelene, a ne od njenih protivnica, sto je ranije bio slucaj.
Sad tek treba da se pokaze ko koliko vredi u zenskom tenisu.
Mislim da ce Jelena na kraju biti prva, ali i da ove 2 igracice nece biti daleko, pa ce se napokon formirati vodeca trojka koja ce dominirati sledece godine.
Raznim pesimistima i nostalgicarima mogu da porucim da zenski tenis nikada nije bio jaci.

Beogradjanin

pre 15 godina

Opušteno Jelena, opušteno kraljice,uz osmeh i opet trijumf!
Ne smem da kažem lavice-nekima se ne dopada...
Ali kažem, najbolja srpska teniserka na najboljoj poziciji, No 1 na svetu!
Jedno sa drugim ide, zar ne?
Bravo Jelena, i neka te zdravlje i sreća prate,
a mi, tvoji verni navijači smo uvek uz tebe!
P.S. A sad još i Partizan da pobedi, kakav bi mi
bio nezaboravan dan!

mario marrco

pre 15 godina

ova devojka je ponos srbije
danas sam neopisivo srecan zbog ove njene pobede. napredovala je u svim elementima igre da je to fascinantno.
jeco samo napred, volim te

posmatrac iz daleka

pre 15 godina

Mislim da bi na ovim stranicama nasli pregst negativnih komentara na Jeleninu adresu, cak i da je pobedila na sva 4 GS-turnira jer je (na primer) u funalu svakoj protivnici dozvolila da osvoji po cetiri gema.
Takodje mislim da je zavist najcrnja i (plasim se) jedina zaista ne izleciva bolest, od koje procentualno najvise na svetu boluju Srbi. Ili oni koji iz besa sto to nisu, se prestavljaju kao takvi.
Pobedon na Porsche turniru u Stuttgart-u, Jelena je DEFINITIVNO postala jedna od najboljih teniserki svih vremena. Nije ni malo za nju bio lak zadatak koji je postavila sebi. Da samo nekoliko dana posle Pekinga,ponovo osvoji turnir kvalitetom (ne i nagradma) jaci od vecine mastersa, koji su igrani ove godine. Protiv Vilijams, je imala vise protivnika da savlada: suparnicu sa one strane mreze i mnostvo drugih koji su tako budno posmatrali granicne linije terena , da im je rec "AUT" uvek zastajala u grlu, pa i kada Vilijamsova i za PETNAEST cm odigra u aut. Jednom je i Jeleni pukao film pa je zatrazila celendz, kada se i videlo da je ta lopta bila STVARNO vise od 15 cm napolju.
Pristrastnos Nemaca prema velikom bratu (sestri) je razumljiva. Od te bolesti ce bolovati jos par vekova. Ali danasnji nemacki komentator, samo sto nije plakao zajedno sa Petrovom sto se eto tako brzo zavrsilo finale. Jedanput mu se otela izreka da Petrova mora da ima utisak da igra protiv jednog zida. (Nadam se zato sto je Jelena sve zivo vracala).Ah da rece jednicak da je Jelena Jankovic ipak drugi kalibar. Misleci verovatno na onu boraniju koju je bez napora do finala Petrova pobedjivala sa nekih laganih 2:0.
Elem: Danas je nasa Jelena mogla samo sve da izgubi. Ali hvala Bogu nije. Vec je sve dobila.
Dobila je najbitniju karakteristiku pobednika. Da kada na putu ka osvajanjem titula, malo i posrnes (iz builo kog razloga), treba da znas da se sto pre uspravis i nastavis istim ritmom, ptimenjujuci ako zatreba i neke detalje iz raskosnog rezervoara svojih mogucnosti. Za svku priliku odredjeno efikasno sredstvo. Najbolji primer: posle 3:1 za Jelenu u drugom setu na servis Petrove, vodi nasa Jelena sa 40:0. I gle cuda izgubi taj gem.Da je ovo 2007 god. bio bih se uplasio za ishod finala. Ali ne. Posle gubitka gema i brejka Petrova (kod rezultata 3:3) Jelena PONOVO preuzima kontrolu i brzo gasi plamicke nade kod nemackog reportera ( verovatno i kod Petrove) da se ovde moze nesto neocekivano desiti i SUVERENO dobija zavrsna tri gema za sjajnih 6:4 i 6:3.
To je NAJVECA Jelenina pobeda. Vrednija i od samog Porsche-a. Postala je KOMPLETNA igracica kada je po drugi put postala NR 1 na WTP listi. (U mojoj famili je vec nekoliko godina Nr.1) Nedosta je nam jos jedan broj 2 na "ic", pa neka se i menjaju na pozicijama 1 i 2. Nekih 5-6 narednih godina.
Molba dragim "kokomentatorima" : ne bacajte perle pred svinje kada Jeleninu pobedu u Stuttgart-u uporedjujete u bilo kom obliokom sa pobedom na jadnom nasem "derbiju".

marko-washington

pre 15 godina

Zaista ne razumem komentar 64? Po cemu t to omalovazavas ovaj turnir kada je u Studgartu bilo sve sto valja o teniserki sem Ane koja stalno pada u prvih deset a Serene nema u oskvi . Pa ovde su bile sve top 10 sem Ane koja i pokazuje u poslednje vreme da joj tu mesto i mozda ije , na zalost a Sharapova ne ucestvuje vec dva meseca sto ce reci sam krem sve. Jedino ako ti je Vajdisova idol ili Dusevina. strasno sta zloba sve moze

Ирена

pre 15 godina

БРАВО ЈЕЦО!!!!!!!!
Стварно си сјајна! ВОЛИМО ТЕ! Само тако настави!

Штета што не можемо да гледамо доделу...поршеа... :(

viva

pre 15 godina

Fantasticna pobeda Jelenina! Brabo, bravo, bravo!

#115, @Aleksandar Beograd/Berlin, slazem se sa tobom! Samo da dodam, sta bi zapadni mediji radili da Ana i Jelena urlaju kao sestre Vilijams? Setite se samo kako su proganjali Moniku Seles. Ali za Vilijamsove ne kazu ni jednu jedinu rec. Treba misliti o ovome.

Goran

pre 15 godina

Potpuno je bolestan komentar osobe X o godinama i o tome koliko ce poena braniti Ana sledece godine, a koliko Jelena. Iza takvih bljuvotina stoji samo bolesna mrznja koja je posledica hronicnog nezadovoljstva izazvanog ekstremno luzerskim zivotom.

mila

pre 15 godina

Hoce li neko da obavesti vaseg "medijskog partnera" Sport Index, da ima pravo da obavesti o rezultatima sa turnira u Stutgartu, a ne da drzi u vestima o WTA drzi izjavu biseg trenera Henan od 30.09.2008!!!

Krivokapic

pre 15 godina

Karamzaov, svaka cast na komentaru. Taj osmeh nasih tenisera dok igraju, to uzivanje u onome stor ade je neprocenjivo. Zato ih je milina gledati i kad gube i kad pobedjuju. Ovde misim na sve tenisere, ne samo na Jelenu. Ja se nadam da ovi mladi ljudi polako ali sigurno postaju uzor mladima koji ce valjda jednom da ukapiraju da se trajni uspeh samo moze postici postenim i teskim radom.
Svaka cast Jeleni, Ani, NOvaku, Janku, Viktoru, Nenadu i ostalima.

Milana

pre 15 godina

Maestralno je odigrala Jelena ovaj turnir. Carobno i velicanstveno:-)))))) Bravurozno i nenadmasno je odigrala skoro sve meceve ali posebno mec juce protiv Venus Viliams. Sta je tajna? Verovatno carobni stapic koji joj je doneo i plan B, C, D, F.....etc. Prava CAROBNICA je Jelena bila ove dve poslednje nedelje. Srecno vozila Porshe i da je carobni stapic posluzi jos bolje i ubedljivije, ako je to moguce, i u Moskvi sledece nedelje.

Nikola

pre 15 godina

Potpuno zasluzeno ponovo na mestu broj 1.! Siguran sam da ce Jelena to i ostati do kraja sezone, a ako ovako nastavi da unapredjuje svoju igru, ne treba brinuti ni za GS titule, u nedostatku kojih joj mnogi osporavaju vodecu poziciju na WTA listi.

Napredak u koncentraciji, samopouzdanju, psiholoskoj snazi u kljucnim trenucima, servisu i ofanzivnosti kod Jelene je vise nego ocigledan.

Zaista svetski reket broj 1. Zaista.

Skopljanac

pre 15 godina

Svaka cast Jeleni! Hrabra je to devojka. Sada malo relaksacije , pa krecemo u "osvajanju" Moskve". Pokazi Ruskinjama sve svoje vrline i SRPSKO SRCE!

Sofija

pre 15 godina

Pekinh, Studgard.... Porshe,crveni, slaze joj se uz cipelice. BRAVO.
sportski, poslovno, emotivno uspesna..... Moska , poslodnji Masters turnir u 2008 i
JECA,
zavrsava 2008 na tronu. Kraljica,
pozivne energije, uporna, ostace tu jos dugo,
a oni koji ne misle tako,
pa to je njihov problem, glupost.
SVE CESTITKE JECO, NA SVEMU I
OSTANI SVOJA, TO JE OCITO DOBITNA KOMBINACIJA.
BRAVO!!!

anica

pre 15 godina

Bravo Jeco!!Cestitam,zelim ti da nam uvek budes tako nasmejana i pozitivna,to je prelepo,sto se tice tenisa,u fenomenalnoj si formi,samo gazi!!
Ti i onaj nas gospodin sto sad svrcka po BG-u-:) ste nesto prelepo sto ova nasa zemlja ima!
Volim vas puno,pozz svim Noletovim i Jecinim fanovima!!

nenad

pre 15 godina

Da li je moguce da ne postoji nacin da neka nasa televizija otkupi pravo na prenos bar finala. Koliko se secam, Jelenino polufinale u Pekingu prenosio je RTS.Kako sad ne moze.U Stutgartu pobedu Jele protiv Venus Vilijams politka je propratila prenosenjem vesti agencije Beta.Ostale dnevne novine tu pobedu prenose sa manje teksta od drugoligaskog fudbala. Da li smo mi svesni da je Jeca najbolja na svetu, da dominira poslednjih mesec dana. Mediji, Srbi sramota...U cemu smo mi to tako dobri u svetu da mozemo da ignorisemo ovakve rezultate fenomenalne Jelene.Docek na trgu, 100000 ljudi- to je zasluzila.

soul_n

pre 15 godina

BRAVO JECO!Pravi si borac, MAJKE MI!!!Vreme je da ljubomornima dokazes da se moze biti prvi i bez grem slem titule...UPORNSOT i BORBA DO KRAJA SU TVOJI ADUTI!!!NAJJACA SI!!!!!

naJJbolja

pre 15 godina

Bravo carice moja, ljubavi, srecice...Samo napred, da zavrsis na mestu broj 1, a sto se mene tice, bitnije mi je da osvojis zavrsni turnir u Dohi, nego Moskvu...Samo napred KrAlJiCe nasa!!!!!Ljubav definitivno leci sve i povrede i bolove...Samo ti uzivaj...
Anice ajde i ti ugledaj se na Jecu...
Ajde Ana, ajde Jelena, napred SRBIJA....Osvojite Moskvu igrom, lepotom, sarmom, HARIZMOM...

Tea (JJ and Janko fan)

pre 15 godina

Bravo Jeco! Sve cestitke, bila si sjajna, samo tako nastavi! SNAGA,LEPOTA,UMECE=JELENA JANKOVIC!!!!
KRALJICE PONOVO SE VRACAS NA MESTO #1 koje ti oduvek pripada........WTA lista je konacno posle Zastin dobila pravu naslednicu, JELENU JANKOVIC!!! naJJbolja si! ;)

mimi

pre 15 godina

Jeca i Ana osim što su harizmatične,jedne su od najkulturnijih na terenu i van njega.Vilijamsove i Šarapova toliko "stenju" da to zaista prevazilazi granice pristojnosti. Čovek se zaista zapita šta gleda kad one igraju...

Doki

pre 15 godina

BRAVO JJ-GG !!! Odlican tenis !!
A i Nadja se trudila - cestitke i njoj !!

Nego , da pitamo Rodrigeza da nam prognozira sta ce biti kada JJ postane harizmaticna teniserka :))))

Uh jedva cekam !!:))))

GG srecno u MOskvi ! A i ako ne igras tamo , ma nema veze .... Zasluzila si odmor i oporavak !!

dupla kruna

pre 15 godina

toooooooooo!!!!!!!!
ova,petrova,prosecna,igracica...
e da samo znate,koliko,je bilo,zao,nemcu na eurosp.sto je jeca,pocistila...

Joki-enter sprice

pre 15 godina

Znate onaj slogan nase televizije:VASE PREVO DA VIDITE SVE!
Aha,malo sutra...

A sto se tenisa tice,1985 godine je rodjena Jelena Stefi Graf II Jankovic,naravno sa mnogo vise osmeha...

branko

pre 15 godina

Ово већ изгледа шампионски ! Све честитке Јелени. Ја спадам у оне који су одавно прижељкивали овакву Јелену али нису били сигурни да ће она то и постати.
Осим Поршеа, пара, бодова, славе и сад већ свеопштег поштовања, ја бих волео да Јелена из Штутгарта понесе и једну ситницу: две видео траке са снимком меча В.Вилијамс - Сафина. Зашто? Ја ценим да ће у наредном периоду Сафина и Дементијева бити највеће Јеленине супарнице, бар до опоравка Шарапове и док се Ана не `дозове`. Наравно, ту су и сестре Вилијамс али Јелана, у принципу, зна да игра против њих. А на овој касети коју помињем је школски пример како треба играти против Сафине (а и Дементијеве). Венус је то професорски показала. Све тениске елементе које је Венус при том користила зна и Јелена, ништа слабије. Да се они који нису гледали тај меч не би питали о чему се ради ствар је проста : много успешних излазака Венус на мрежу и Сафина је била потпуно немоћна. А шта ће Јелени она друга касета? Е па њу би, онако земљачки, могла поклонити Ани јер ни она ову методску јединицу (Дементијева 0: 4 !!) није најбоље савладала.

Zoki kaze JECA BROJ 1

pre 15 godina

Bravo JECO!!!!!!
Istinski Broj Jedan!

Moram malo da kritikujem Hrvatski Sportski Zurnal jer objavljuje vesti koje im se svidjaju.
Mislim da ako su profesionalci koji izvestavaju o sportskim dogadjajima, vest o tome da Jelena osvaja drugi turnir u nizu i da je ponovo broj jedan, kao i vest o odlicnom mecu protiv Venus gde je demontriran vrhunski tenis dve vrhunske igracice bi trebalo svakako da nadje svoje mesto medju stranicama.
Vest o Rodrigezovoj izjavi, kao i tome da 'strucnjaci kazu da je Ani potreban psihijatar' treba biti u drugom planu. Ovako izlgeda kao neki tabloid, a ne ozbiljna sportska redakcija!

Takodje, kada pogledam WTA stranicu Sport Indexa, objavljivane su samo vesti o neuspesima nasih teniserki. Nijedna o uspehu, a bilo ih je mnogo u zadnjih mesec dana!

Mala kritika u nadi da ce se poboljsati. Nemam nameru da pokrenem niz komentara sa medjuetnickom mrznjom.

Jeca_Broj_1

pre 15 godina

Pravi broj jedan!
Igra astronomski tenis!

Jeste danas Petrova slabije igrala, ali i da je igrala bolje, JJ bi podigla nivo igre da pobedi!!!!!

Uvek sam verovao u tebe, Jeco!!!
Nadam se da ce ova dobra forma samo da potraje i da dugo budes na vrhu i nepobediva.

Mislim da bi mozda pametno bilo da propustis Moskvu.

Jedva cekam tvoje nove pobede

dr deki

pre 15 godina

cuj, pobedila penzionerku Venus. A sto je do sada pobedjivala 5 puta dok je Venus bila mladja, nema ceze. JJ jeste u zivotnoj formi, ogra musro, koliko i protiv koga treba, pa su naravno drugaciji mecevi protiv Nadje ili Venus. Za Moskvu ce biti preumorna, ali ce ako uopste ode uzeti ipak koji bod - najmanje cetvrtfinale. Trenutno, Jeca jeste najbolja. Bravo!

to srbkinjo,majstore

pre 15 godina

jel se porshe plus PRVO MESTO cele naredne zime zove harizma ili tako nekako.......a kakvu je zastin imala harizmu,ha,ha,ha

peko

pre 15 godina

@Lala iz Banata
Лало,како иде јесење орање?Има ли довољно диѕела по повољнијим условима?Ова киша је доста помогла.

jj fan

pre 15 godina

BRAVO ZA KRALJICU!!!! A covek se uci dok je ziv, a to pokazuje Jelenin sve bolji servis! Kakva je ona teniserka pokazuje cinjenica da pobedjuje i kad ima 15 duplih gresaka! A nekima kad ne ide servis ispadaju u prvom kolu!

Djorgo

pre 15 godina

Rad, upornost, talenat. A da, i sjajan trener!
Cime smo mi zasluzili ovakvo zadovoljstvo i ponos zbog nasih teniserki i tenisera? Hvala u svakom slucaju!

DaDo

pre 15 godina

Ha Ha tako je to kada je Jeca u formi.Dva turnira za redom,potvrdjenjo i zasluzeno prvo mesto.Samo tako nastavi,razbijaj sve pred sobom pa onda i mozda titula Kremelin Cupa.Najvaznije da si ti zdrava tako sada prvo ispitaj tu povredu pa onda nastavi da pobedjujes.napred Jeco!!!

Najnovije vesti

pre 15 godina

Na Aninom sajtu su objavili da ce u Moskvi igrati dubl sa Italijankom Skjavone.Ovo se odavno nije dogodilo,pa izgleda da se Anci opasno priprema za comeback.Kada je danas videla Nedrugaricu JJ u Porshe-u, uhvatila je laka nesvestica i pocinje jos ludje da trenira.To se zove motivacija kod Srba,dok jednoj ne smrkne drugoj ne svane.

mia

pre 15 godina

Bravo Jeco!!!!!!!!!!! Dokazala si da zasluzujes prvo mesto na WTA listi. Malo ljudi je posle takvog uspeha ostalo na zemlji,a to je tvoja najveca vrlina.:]] Zelim ti sve najbolje i da dugo ostanes broj 1,jer si zaista najbolja! :)

rasa

pre 15 godina

BRAVO JELENA!!!! vec jednom sam napisao da je obozavam zato sto je BORAC... ponekad treba bensedin da ostanem pored nje do kraja, ali nikad se ne predaje i kad joj lepe flastere i kad posle meca pada od iscrpljenosti... mozda jos i nije najbolja, ali IMA NAJVECE SRCE, zato i jeste tu gde je!!!!

ja

pre 15 godina

Bravo Jeco,cela Srbija je ponosna na tebe..sad niko ne moze da kaze da nisi zasluzila 1. mesto,pobedila si na poslednja 2 turnira 3 top 10 igracice,2 puta Kuznjecovu,2 puta Zvonarevu i "harizmaticnu" Venus!a jos kad se setimo US opena..svaka ti cast!!

e sad,ako Jelena nije zaluzila neki docek onda niko nije..iako nije osvojila GS,treba da joj se priredi docek kao da jeste,jer je zasluzila..Zivela Jelena ,Zivela Srbija!!!!

tomkarlo

pre 15 godina

@(Marina, 5. oktobar 2008 17:10)
Draga Marina, pa igraće sa boljima kada se bolje pojave i kada budu htele da igraju sa JJ. Od sledeće godine po novim pravilima WTA toura neće se moći tako lako izbegavati najbolji među najboljima - jer će biti i kazni ako se ne učestvuje na turnirima.

Marina

pre 15 godina

Venus nije u stanju da igra kao nekada, jer ima više od 28 godina! Mlađa od nje - Žistin Enen, povukla se pre nekoliko meseci, jer su godine učinile svoje. Ko se to, onda, čudi što sam Venus figurativno nazvala "penzionerkom"? Nemojte mudrovati, nema potrebe. Napisala sam prostu činjenicu: Jelena je pet godina mlađa, dostigla je životnu formu, Venus će se uskoro povući, moramo da vidimo kako će Jelena proći na završnom turniru i u Melburnu. A onda, ostaje nova činjenica - Ana je doživela igračku krizu, Šarapova povredu, dešava se to, Agasi je pao na 197. mesto sa prvog a onda se ponovo vratio na prvo, ali Ana je gotovo tri godine mlađa od Jelene, iduće godine imaće da brani samo RG, na sve ostale turnire ide prazna. Jelena, naprotiv, mora iduće godine da brani mnogo. Za dve godine Jelena će biti veteranka sa 26 godina, a Ana će imati 23, kao Jelena sada. Oni koji ne priznaju da godine umanjuju snagu teniserki posle 28, 26. godine života, nisu za ozbiljan razgovor.

Ирена

pre 15 godina

У Москви следеће тенисерке бране:
Дементијева - 430 бодова
Серена - 300
Кузњецова и Сафина - 195
Азаренка и Звонарева - 110
Јелена - 0
Ако у другом колу победи Ваидишову или Душевину (добија 110 бодова), у четвртфиналу највероватније опет игра против Венус. Ако њу прође, онда ћемо да причамо даље. :)
Ево га жреб www.sonyericssonwtatour.com/1/global/Pdfs/events/2008/moscow_draws.pdf

M

pre 15 godina

Kratki komentari jer je nazalost retko ko imao priliku da gleda mec

Bedak

Cestitke ali koji blam da su nam ovaj mec i dodela pehara i porsea i Jelenin humor nedostupni

Vokas

pre 15 godina

Sve je to lepo i bajno, pridruzujem se i ja cestitkama, ali videcemo koliko ima snage za Moskvu koja vredi kao prethodna 2 turnira zajedno...

M.M

pre 15 godina

Bravo Jelena super si igrala!!!
Svi smo usivali u tvojoj igri.A pogotovo igra sa Venus Williams je bila fantasticna.Dokazala si da si naibolja!!

jelena

pre 15 godina

jos jedna pobeda i titula i opet prva ti si postala uvek smo te pratili,verno smo te bodrili za tvoju slavu sada pevamo!!! s jecom do vrha!

Pera Kojot

pre 15 godina

Od Stutgarta do Moskve oko 2000 km. Porseom nekih 7-8 sati :-)
Samo polako Jeco bez zurbe, a tamo sve po starom jos jedna titula!!!

Dusan

pre 15 godina

E tako se to radi. Jelena polako postaje vrhunska klasa. Rutinski dobjeno finale, povratak na prvo mesto, obezbedjen prevoz do Moskve... Od finala US Opena postaje mi uzivanje gledanje Jeleninih meceva. Nema vise beskonacnog broja brejkova, strahovanja kako ce servirati, nadanja da ce protivnica promasivati. Jelena preuzima igru u svoje ruke i sada ona odlucuje da li ce da dobije mec. Uz standardnu borbenost do samog kraja, sa ovim novim kvalitetima moze jos dugo da se drzi na samom vrhu. Prvo mesto na kraju sezone je sve blize. Napred Jelena.

Komentar

pre 15 godina

Kom. 134, cemu tolika pakost u tvom komentaru? Obe devojke su sjajne, odlicno je da jedna drugu stimulisu da dalje napreduju i usavrsavaju se. Najpre je Ana bila prva, sada Jelena, Ana je osvojila GS, red je na Jelenu. Bitno je da one rade na sebi i da popravljaju segmente igre koji nisu savrseni. Jelena je popravila svoj servis i igra agresivnije, Ana ocigledno namerava da popravi igru na mrezi i voleje. Sve je to super i samo nek tako nastave.

Jeleni sve cestitke na tituli, iako je ovo turnir druge kategorije konkurencija je bila dobra i ono sto posebno raduje je da je Jelena igrala dobro i usput pobedila dobre igracice, a medju njima i Venus. Samo tako nek nastavi i ubuduce.

Lala iz Banata

pre 15 godina

Nije loša. A prva je (moja stara tvrdnja) jer je vakuum u ženskom tenisu.
Dokaz: NIJEDNA TENISERKA nije bila dva puta na prvom mestu WTA a da NIJE OSVOJILA Grand Slam.
A Jelena nije osvojila Grand Slam.
I teško da će i osvojiti jer ima nedovoljno dobar servis za broj jedan. A ko ne nauči do 23. god. - nikada ne nauči da servira.

Nenad

pre 15 godina

"Najbolji način da se zapuše usta nevernim Tomama." Nisam bio neverni Toma, ali Jelena dugo nije igrala dobro i, šta, trebalo je da govorim kako je najbolja? Sad, kad igra sjajno, nije mi teško da kažem kako je najbolja. Malo logike ne bi ti falilo.

Gavra

pre 15 godina

Porshe je jako lep , ali nema sjaj Grand slam-a.Da je mladju garavu sestru ovako odrala na US open-u bilo bi jos sladje!Ovako cekajuci Godoa, cekamo i prvi Grand slam za JJ.U nadi da cemo da docekamo, veliki pozdrav za ovaj uspeh!

todos

pre 15 godina

Bravo Jeco, sad kupi jednu lepu haljinu i upari sa cipelama i porcheom.
Srbija do Stutgarta!!!!
Sad iskreno, svaka ti cast, i steta sto nema neki grand slem na vidiku, sa takvom formom bi ga sigurno osvojila.

Marina

pre 15 godina

Čestitam Jeleni na pobedi i dobroj igri, ali nemojte, molim vas, od Štutgarta praviti London. Svaka je pobeda važna, ali budimo realni, ovo nije jak turnir (prvo mesto vredi sto hiljada evra), a koliko je Jelena jaka, pokazaće se na turniru osam najboljih i u Melburnu. Pobedila je Venus! Da, ali Venus je blizu tridesetoj godini. Videlo se da u trećem setu nije imala snage. Imam deset godina radnog staža i umorna sam od rada, verujte mi (sa 23 nisam znala za umor). Jelena igra ovih dana svoju najbolju igru, a da li će to biti dovoljno za jedan "gren slem" i koliko će to potrajati, videćemo. Na ovom turniru nije se srela ni sa jednom teniserkom od kojih je dosad redovno gubila. Zvonareva, Petrova, stare njene mušterije, penzionerka Venus... Sačekajmo prvi pravi veliki turnir i ako Jelena na njemu pobedi, kazaću da je najbolja.

Space Jam

pre 15 godina

Jeco, samo nastavi da radiš na servisu i snazi udaraca i kada još počneš da koristiš slajs udarce (ne samo u odbrani), svi zajedno ćemo zaista uživati u tvojoj igri a ti u svojim pobedama i svetskoj slavi na teniskom tronu. Takodje moraš i da se pričuvaš od povreda prolikom onih tvojih čuvenih "proklizavanja" i "špaga". Sve čestitke za prikazanu igru i pobede protiv Zvonarjeve i Venus Vilijams.

Jakov

pre 15 godina

Svaka cast Jeleni!
Gledao sam prvi set meca i zecse se smorio. Zenski tenis je toliko postao ocajan, da je to neverovatno. Kada se setim meceva Monike Seles, Stefi Graf, Koncite Martinez...... Pa danasnji zenski tenis ne moze da se poredi sa tim vremenima.
To svakako ne umanjuje vrednost titule Jelena Jankovic, ali zenski tenis verovatno do daljnjeg necu gledati.

Lala iz Banata

pre 15 godina

Nije loša. A prva je (moja stara tvrdnja) jer je vakuum u ženskom tenisu.
Dokaz: NIJEDNA TENISERKA nije bila dva puta na prvom mestu WTA a da NIJE OSVOJILA Grand Slam.
A Jelena nije osvojila Grand Slam.
I teško da će i osvojiti jer ima nedovoljno dobar servis za broj jedan. A ko ne nauči do 23. god. - nikada ne nauči da servira.

Jakov

pre 15 godina

Svaka cast Jeleni!
Gledao sam prvi set meca i zecse se smorio. Zenski tenis je toliko postao ocajan, da je to neverovatno. Kada se setim meceva Monike Seles, Stefi Graf, Koncite Martinez...... Pa danasnji zenski tenis ne moze da se poredi sa tim vremenima.
To svakako ne umanjuje vrednost titule Jelena Jankovic, ali zenski tenis verovatno do daljnjeg necu gledati.

Marina

pre 15 godina

Čestitam Jeleni na pobedi i dobroj igri, ali nemojte, molim vas, od Štutgarta praviti London. Svaka je pobeda važna, ali budimo realni, ovo nije jak turnir (prvo mesto vredi sto hiljada evra), a koliko je Jelena jaka, pokazaće se na turniru osam najboljih i u Melburnu. Pobedila je Venus! Da, ali Venus je blizu tridesetoj godini. Videlo se da u trećem setu nije imala snage. Imam deset godina radnog staža i umorna sam od rada, verujte mi (sa 23 nisam znala za umor). Jelena igra ovih dana svoju najbolju igru, a da li će to biti dovoljno za jedan "gren slem" i koliko će to potrajati, videćemo. Na ovom turniru nije se srela ni sa jednom teniserkom od kojih je dosad redovno gubila. Zvonareva, Petrova, stare njene mušterije, penzionerka Venus... Sačekajmo prvi pravi veliki turnir i ako Jelena na njemu pobedi, kazaću da je najbolja.

Marina

pre 15 godina

Venus nije u stanju da igra kao nekada, jer ima više od 28 godina! Mlađa od nje - Žistin Enen, povukla se pre nekoliko meseci, jer su godine učinile svoje. Ko se to, onda, čudi što sam Venus figurativno nazvala "penzionerkom"? Nemojte mudrovati, nema potrebe. Napisala sam prostu činjenicu: Jelena je pet godina mlađa, dostigla je životnu formu, Venus će se uskoro povući, moramo da vidimo kako će Jelena proći na završnom turniru i u Melburnu. A onda, ostaje nova činjenica - Ana je doživela igračku krizu, Šarapova povredu, dešava se to, Agasi je pao na 197. mesto sa prvog a onda se ponovo vratio na prvo, ali Ana je gotovo tri godine mlađa od Jelene, iduće godine imaće da brani samo RG, na sve ostale turnire ide prazna. Jelena, naprotiv, mora iduće godine da brani mnogo. Za dve godine Jelena će biti veteranka sa 26 godina, a Ana će imati 23, kao Jelena sada. Oni koji ne priznaju da godine umanjuju snagu teniserki posle 28, 26. godine života, nisu za ozbiljan razgovor.

Vokas

pre 15 godina

Sve je to lepo i bajno, pridruzujem se i ja cestitkama, ali videcemo koliko ima snage za Moskvu koja vredi kao prethodna 2 turnira zajedno...

Index.hr

pre 15 godina

Gde smo sad mi hrvati patnici, znamo da izjavimo o Zhistinova trenera ali nikako o Jeleni kad OSVOJI TITULE !!!
Zashto? Jer umiremo od muke shto srbi uvek napreduju.

Jelena Jankovic je kraljica SRBIJE. Ona ima snage vishe od bilo koja atleticharka na ovom svetu.

Jankoviceva ce osvojiti 3 gren slemova 2009 godine.

NADAM SE DA CE SARADNJOM S RIKARDOM SANCHEZU DUGO TRAJATI, ON JE PRAVI SHPANAC. BRINI SE O JECU!!!

Gavra

pre 15 godina

Porshe je jako lep , ali nema sjaj Grand slam-a.Da je mladju garavu sestru ovako odrala na US open-u bilo bi jos sladje!Ovako cekajuci Godoa, cekamo i prvi Grand slam za JJ.U nadi da cemo da docekamo, veliki pozdrav za ovaj uspeh!

Beogradjanin

pre 15 godina

Opušteno Jelena, opušteno kraljice,uz osmeh i opet trijumf!
Ne smem da kažem lavice-nekima se ne dopada...
Ali kažem, najbolja srpska teniserka na najboljoj poziciji, No 1 na svetu!
Jedno sa drugim ide, zar ne?
Bravo Jelena, i neka te zdravlje i sreća prate,
a mi, tvoji verni navijači smo uvek uz tebe!
P.S. A sad još i Partizan da pobedi, kakav bi mi
bio nezaboravan dan!

Aleksandar iz Beograda / Berlina

pre 15 godina

JELENA JE SA NJENOM UPORNOSCU OSVOJILA TO STA JE ZASLUZILA! SVAKA CAST, VOLIM TE JELENA!

Moram da kazem da sam gledao prenos na EURO SPORTu. Pa ti nemci koji su organizovali njihov uobrazeni PORSHE TURNIR nikada se nisu promenili sa svojom arogancijom i protivljenju da srbi pobedjuju. Siguran sam da su poludeli jer oni nemaju svoje igrace koji su kao nasi. Najvise mi je smetalo kada sam prenos protiv Venus gledao, da je ton na TV bio grozan, tehnika im nije radila uopste, reci sudije su se sami duplirali i akustika je bila ogavna. Nemacki komentator je uvek bio na strani Venus. Jos vise mi je smetao danasnji prenos (finale) jer je tehnika prenosa bila jos gora od juce.
Kao prvo, dosta dugo se cekalo da se napokon pojavi ton.... a kada se posle nekih najmanje 10 minuta pojavio ton, komentator je poceo da komentarise negativne stvari preko telefonske veze. Stalno je ponavljao da je on neutralan, ali je uvek navijao za protivnicu jeleninu. Sramota, toj perzoni treba da se odmah da otkaz na EUROSPORT. Pitam se samo, da li nemci namerno to rade? Da li mozda nemaju dovoljno novaca za bolju tehniku? Sto je najgore, kada je bila EVROVIZIJA u Beogradu, nemci su se javno zalili kako je uvek bilo prekida u tonu... ali nisu bili svesni da je to njihova greska bila, ovde u njihovoj zemlji. Kako ih nije sramota da bas ti ljudi koji stalno prave greske uvek isti ti nas prljaju i grde u javnosti. Bolje da ociste svoje dvoriste i potrude se da se njihov imidz kod nas poboljsa, nego da pricaju uvek lose o drugima. Ja bi nemcima zabranio da organizuju turnire, jer pojima nemaju kako se to profesionalno radi. SRAM IH BILO. Jos nesto, i nemci i EUROSPORT, treba da ih je stid sto niko nije omogucio da se gleda dodela nagrada. JAKO NEPROFESIONALNO!!!
JELENA, voleo bih da ovo citas sta pisem: MNOGO MO JE DRAGO DA SI POBEDILA. TI SI MOJA PRINCEZA, I JA SAM PONOSAN TOBOM I TVOM SMEHU KOGA NAM POKLANJAS SVAKI PUT KAD IGRAS. LEPA SI DEVOJKA I MAJKA DA TI JE SRETNA STO TE IMA.
Aleksandar iz Beograda / Berlina.

Najnovije vesti

pre 15 godina

Na Aninom sajtu su objavili da ce u Moskvi igrati dubl sa Italijankom Skjavone.Ovo se odavno nije dogodilo,pa izgleda da se Anci opasno priprema za comeback.Kada je danas videla Nedrugaricu JJ u Porshe-u, uhvatila je laka nesvestica i pocinje jos ludje da trenira.To se zove motivacija kod Srba,dok jednoj ne smrkne drugoj ne svane.

M

pre 15 godina

Kratki komentari jer je nazalost retko ko imao priliku da gleda mec

Bedak

Cestitke ali koji blam da su nam ovaj mec i dodela pehara i porsea i Jelenin humor nedostupni

Nenad

pre 15 godina

"Najbolji način da se zapuše usta nevernim Tomama." Nisam bio neverni Toma, ali Jelena dugo nije igrala dobro i, šta, trebalo je da govorim kako je najbolja? Sad, kad igra sjajno, nije mi teško da kažem kako je najbolja. Malo logike ne bi ti falilo.

gaucho

pre 15 godina

Bravo Jeco svaka cast!!!!
Zavrsices godinu na prvom mestu a to si i zasluzila jer si od 18 turnira na kojima si ucestvovala ove godine na 17 stigla bar do cetvrtfinala

Aleksandar

pre 15 godina

Jeco majstoreeeeeee.
Ali kada ju je komentator pitao, "šta mislite sada kada ste osvojili auto?"
JJ: "Kako to mislite osvojila sam auto?"
Neprocenjivo.
Jeco kraljice!!!!!!

jj fan

pre 15 godina

BRAVO ZA KRALJICU!!!! A covek se uci dok je ziv, a to pokazuje Jelenin sve bolji servis! Kakva je ona teniserka pokazuje cinjenica da pobedjuje i kad ima 15 duplih gresaka! A nekima kad ne ide servis ispadaju u prvom kolu!

nenad

pre 15 godina

Da li je moguce da ne postoji nacin da neka nasa televizija otkupi pravo na prenos bar finala. Koliko se secam, Jelenino polufinale u Pekingu prenosio je RTS.Kako sad ne moze.U Stutgartu pobedu Jele protiv Venus Vilijams politka je propratila prenosenjem vesti agencije Beta.Ostale dnevne novine tu pobedu prenose sa manje teksta od drugoligaskog fudbala. Da li smo mi svesni da je Jeca najbolja na svetu, da dominira poslednjih mesec dana. Mediji, Srbi sramota...U cemu smo mi to tako dobri u svetu da mozemo da ignorisemo ovakve rezultate fenomenalne Jelene.Docek na trgu, 100000 ljudi- to je zasluzila.

ja

pre 15 godina

Bravo Jeco,cela Srbija je ponosna na tebe..sad niko ne moze da kaze da nisi zasluzila 1. mesto,pobedila si na poslednja 2 turnira 3 top 10 igracice,2 puta Kuznjecovu,2 puta Zvonarevu i "harizmaticnu" Venus!a jos kad se setimo US opena..svaka ti cast!!

e sad,ako Jelena nije zaluzila neki docek onda niko nije..iako nije osvojila GS,treba da joj se priredi docek kao da jeste,jer je zasluzila..Zivela Jelena ,Zivela Srbija!!!!

Zox

pre 15 godina

Kada Venus osvoji Wimbledon, tada je sampionka.
Kada je neko pobedi, onda je penzionerka i onda i ta pobeda nije velika stvar!

Pih

Uvek se nadje neki razlog!!!!!

dr deki

pre 15 godina

cuj, pobedila penzionerku Venus. A sto je do sada pobedjivala 5 puta dok je Venus bila mladja, nema ceze. JJ jeste u zivotnoj formi, ogra musro, koliko i protiv koga treba, pa su naravno drugaciji mecevi protiv Nadje ili Venus. Za Moskvu ce biti preumorna, ali ce ako uopste ode uzeti ipak koji bod - najmanje cetvrtfinale. Trenutno, Jeca jeste najbolja. Bravo!

gkod

pre 15 godina

Neverovatno,
vrednost turnira = nagradni fond, a ja mislio da je turnir bolji ako su bolji igrači-ce na njemu.
U Štutgartu su bile 1,2,3,4,7,8,9,10,11,12,14,15,17,18,19,21,23,25,27 ... igračica na rang listi, a u Moskvi će da budu 1 (možda),3,4,5,7,8,9,12,13,14,15,16,17,18,19,21,26,27...
Koja to igračica nije bila na prethodna dva turnira, možda Ivanović ili Šarapova ili neka 980 na rang listi od koje bi Jelena izgubila u prvom kolu. To što nije igrala sa Serenom ili nekom od onih koje su bolje od nje nije njena krivica već njihova. Izgubile su od ovih "jadnica" koje su Jelenine mušterije.
Venus nije bilo ko, ako ste zaboravili, osvojila je ove godine neki "sitni" turnir u Londonu, neki tvrde da je to svetsko prvenstvo za tenisere. Bez obzira što mislim da su sestre Viliams teniserke skromnog znanja, iz njih stoje rezultati koje niko ne može da ospori.
Takođe i iza Jelene stoje rezultati koji su nesporni.
Ljubomorni mogu da pokušavaju da ih ospore, ali oni su tu. To što nije osvojila titulu na GS nije razlog da se osporava njena vrednost, koja evidetno raste iz dana u dan. Ako bude zdrava sa ovakvim pristupom biće dugo u vrhu ženskog tenisa.
Za razliku od Ane koja još uvek nije dovoljno emocionalno zrela, Jelena stoji sa obe noge čvrsto na zemlji, što je garancija za uspeh u karijeri.

PS
ona igra najlepši i najraznovrsniji tenis od svih aktivnih igračica.

Ирена

pre 15 godina

У Москви следеће тенисерке бране:
Дементијева - 430 бодова
Серена - 300
Кузњецова и Сафина - 195
Азаренка и Звонарева - 110
Јелена - 0
Ако у другом колу победи Ваидишову или Душевину (добија 110 бодова), у четвртфиналу највероватније опет игра против Венус. Ако њу прође, онда ћемо да причамо даље. :)
Ево га жреб www.sonyericssonwtatour.com/1/global/Pdfs/events/2008/moscow_draws.pdf

Skopljanac

pre 15 godina

Svaka cast Jeleni! Hrabra je to devojka. Sada malo relaksacije , pa krecemo u "osvajanju" Moskve". Pokazi Ruskinjama sve svoje vrline i SRPSKO SRCE!

mia

pre 15 godina

Bravo Jeco!!!!!!!!!!! Dokazala si da zasluzujes prvo mesto na WTA listi. Malo ljudi je posle takvog uspeha ostalo na zemlji,a to je tvoja najveca vrlina.:]] Zelim ti sve najbolje i da dugo ostanes broj 1,jer si zaista najbolja! :)

Milana

pre 15 godina

Maestralno je odigrala Jelena ovaj turnir. Carobno i velicanstveno:-)))))) Bravurozno i nenadmasno je odigrala skoro sve meceve ali posebno mec juce protiv Venus Viliams. Sta je tajna? Verovatno carobni stapic koji joj je doneo i plan B, C, D, F.....etc. Prava CAROBNICA je Jelena bila ove dve poslednje nedelje. Srecno vozila Porshe i da je carobni stapic posluzi jos bolje i ubedljivije, ako je to moguce, i u Moskvi sledece nedelje.

JJ Carica

pre 15 godina

Ma da, nema Jelena nikakvu harizmu,
ona samo pobedjuje i pobedjuje i pobedjuje i pobedjuje...
Sve sto joj se nadje na putu!
Bas je dosadna!
:-)

naJJbolja

pre 15 godina

Bravo carice moja, ljubavi, srecice...Samo napred, da zavrsis na mestu broj 1, a sto se mene tice, bitnije mi je da osvojis zavrsni turnir u Dohi, nego Moskvu...Samo napred KrAlJiCe nasa!!!!!Ljubav definitivno leci sve i povrede i bolove...Samo ti uzivaj...
Anice ajde i ti ugledaj se na Jecu...
Ajde Ana, ajde Jelena, napred SRBIJA....Osvojite Moskvu igrom, lepotom, sarmom, HARIZMOM...

boris

pre 15 godina

Nije loša. A prva je (moja stara tvrdnja) jer je vakuum u ženskom tenisu.
Dokaz: NIJEDNA TENISERKA nije bila dva puta na prvom mestu WTA a da NIJE OSVOJILA Grand Slam.
A Jelena nije osvojila Grand Slam.
I teško da će i osvojiti jer ima nedovoljno dobar servis za broj jedan. A ko ne nauči do 23. god. - nikada ne nauči da servira.
(Lala iz Banata, 5. oktobar 2008 15:11)


A reci mi samo u cemu si ti prvi na Svetu ?

Djorgo

pre 15 godina

Rad, upornost, talenat. A da, i sjajan trener!
Cime smo mi zasluzili ovakvo zadovoljstvo i ponos zbog nasih teniserki i tenisera? Hvala u svakom slucaju!

rasa

pre 15 godina

BRAVO JELENA!!!! vec jednom sam napisao da je obozavam zato sto je BORAC... ponekad treba bensedin da ostanem pored nje do kraja, ali nikad se ne predaje i kad joj lepe flastere i kad posle meca pada od iscrpljenosti... mozda jos i nije najbolja, ali IMA NAJVECE SRCE, zato i jeste tu gde je!!!!

Doki

pre 15 godina

BRAVO JJ-GG !!! Odlican tenis !!
A i Nadja se trudila - cestitke i njoj !!

Nego , da pitamo Rodrigeza da nam prognozira sta ce biti kada JJ postane harizmaticna teniserka :))))

Uh jedva cekam !!:))))

GG srecno u MOskvi ! A i ako ne igras tamo , ma nema veze .... Zasluzila si odmor i oporavak !!

jelena

pre 15 godina

jos jedna pobeda i titula i opet prva ti si postala uvek smo te pratili,verno smo te bodrili za tvoju slavu sada pevamo!!! s jecom do vrha!

Joki-enter sprice

pre 15 godina

Znate onaj slogan nase televizije:VASE PREVO DA VIDITE SVE!
Aha,malo sutra...

A sto se tenisa tice,1985 godine je rodjena Jelena Stefi Graf II Jankovic,naravno sa mnogo vise osmeha...

Jeca_Broj_1

pre 15 godina

Pravi broj jedan!
Igra astronomski tenis!

Jeste danas Petrova slabije igrala, ali i da je igrala bolje, JJ bi podigla nivo igre da pobedi!!!!!

Uvek sam verovao u tebe, Jeco!!!
Nadam se da ce ova dobra forma samo da potraje i da dugo budes na vrhu i nepobediva.

Mislim da bi mozda pametno bilo da propustis Moskvu.

Jedva cekam tvoje nove pobede

mila

pre 15 godina

Hoce li neko da obavesti vaseg "medijskog partnera" Sport Index, da ima pravo da obavesti o rezultatima sa turnira u Stutgartu, a ne da drzi u vestima o WTA drzi izjavu biseg trenera Henan od 30.09.2008!!!

tomkarlo

pre 15 godina

@(Marina, 5. oktobar 2008 17:10)
Draga Marina, pa igraće sa boljima kada se bolje pojave i kada budu htele da igraju sa JJ. Od sledeće godine po novim pravilima WTA toura neće se moći tako lako izbegavati najbolji među najboljima - jer će biti i kazni ako se ne učestvuje na turnirima.

Karamazov

pre 15 godina

Postoje ljudi, koji kada se probude, očekuju da nekom urade nešto loše, ili da barem čuju da se nekom to i desilo, ali da pojedini vaši komentatori uživaju u takvim neljudskim i nipodaštavajućim komentarima iz dana u dan, zaista pokazuje da su "bolesnog uma".Ono što ovi mladi ljudi rade u tenisu ovih meseci je vrh i ponosan sam da pripadam, kao navijač njihovim sportskim i ljudskim uspesima. Niti ih uzdižem ,kao bogove po balkonima, niti ih gađam kamenjem, (kada pobede-izgube), jer sam krajnje običan i normalan, a oni su poput Andrića ili Meše VELIKI u svom zanatu i čine srećnim mnogo običnih ljudi, kada pobeđuju i tužnim ,kada gube, ali malo je ljudi u svom poslu, koji mogu da izgrade vrednosti u ovoj zemlji, gde su junaci Ceca i Arkan i drugi topuzi.
Kada neki naš sportista preda zbog povrede meč, onda je to kukavički, a kada preda meč neko od bolje rangiranih protivnika, onda je to nezaslužena pobeda.Mislim da se iza tih ili sličnih komentara nalaze ljudi, koji su izuzetno nesposobni i loši u svom poslu i okruženju.Postoji nauka, koja se bavi i takvim ljudima.Živeli uspešni i nasmejani mladi ljudi Srbije.

Krivokapic

pre 15 godina

Karamzaov, svaka cast na komentaru. Taj osmeh nasih tenisera dok igraju, to uzivanje u onome stor ade je neprocenjivo. Zato ih je milina gledati i kad gube i kad pobedjuju. Ovde misim na sve tenisere, ne samo na Jelenu. Ja se nadam da ovi mladi ljudi polako ali sigurno postaju uzor mladima koji ce valjda jednom da ukapiraju da se trajni uspeh samo moze postici postenim i teskim radom.
Svaka cast Jeleni, Ani, NOvaku, Janku, Viktoru, Nenadu i ostalima.

viva

pre 15 godina

Fantasticna pobeda Jelenina! Brabo, bravo, bravo!

#115, @Aleksandar Beograd/Berlin, slazem se sa tobom! Samo da dodam, sta bi zapadni mediji radili da Ana i Jelena urlaju kao sestre Vilijams? Setite se samo kako su proganjali Moniku Seles. Ali za Vilijamsove ne kazu ni jednu jedinu rec. Treba misliti o ovome.

mimi

pre 15 godina

Jeca i Ana osim što su harizmatične,jedne su od najkulturnijih na terenu i van njega.Vilijamsove i Šarapova toliko "stenju" da to zaista prevazilazi granice pristojnosti. Čovek se zaista zapita šta gleda kad one igraju...

DaDo

pre 15 godina

Ha Ha tako je to kada je Jeca u formi.Dva turnira za redom,potvrdjenjo i zasluzeno prvo mesto.Samo tako nastavi,razbijaj sve pred sobom pa onda i mozda titula Kremelin Cupa.Najvaznije da si ti zdrava tako sada prvo ispitaj tu povredu pa onda nastavi da pobedjujes.napred Jeco!!!

branko

pre 15 godina

Ово већ изгледа шампионски ! Све честитке Јелени. Ја спадам у оне који су одавно прижељкивали овакву Јелену али нису били сигурни да ће она то и постати.
Осим Поршеа, пара, бодова, славе и сад већ свеопштег поштовања, ја бих волео да Јелена из Штутгарта понесе и једну ситницу: две видео траке са снимком меча В.Вилијамс - Сафина. Зашто? Ја ценим да ће у наредном периоду Сафина и Дементијева бити највеће Јеленине супарнице, бар до опоравка Шарапове и док се Ана не `дозове`. Наравно, ту су и сестре Вилијамс али Јелана, у принципу, зна да игра против њих. А на овој касети коју помињем је школски пример како треба играти против Сафине (а и Дементијеве). Венус је то професорски показала. Све тениске елементе које је Венус при том користила зна и Јелена, ништа слабије. Да се они који нису гледали тај меч не би питали о чему се ради ствар је проста : много успешних излазака Венус на мрежу и Сафина је била потпуно немоћна. А шта ће Јелени она друга касета? Е па њу би, онако земљачки, могла поклонити Ани јер ни она ову методску јединицу (Дементијева 0: 4 !!) није најбоље савладала.

posmatrac iz daleka

pre 15 godina

Mislim da bi na ovim stranicama nasli pregst negativnih komentara na Jeleninu adresu, cak i da je pobedila na sva 4 GS-turnira jer je (na primer) u funalu svakoj protivnici dozvolila da osvoji po cetiri gema.
Takodje mislim da je zavist najcrnja i (plasim se) jedina zaista ne izleciva bolest, od koje procentualno najvise na svetu boluju Srbi. Ili oni koji iz besa sto to nisu, se prestavljaju kao takvi.
Pobedon na Porsche turniru u Stuttgart-u, Jelena je DEFINITIVNO postala jedna od najboljih teniserki svih vremena. Nije ni malo za nju bio lak zadatak koji je postavila sebi. Da samo nekoliko dana posle Pekinga,ponovo osvoji turnir kvalitetom (ne i nagradma) jaci od vecine mastersa, koji su igrani ove godine. Protiv Vilijams, je imala vise protivnika da savlada: suparnicu sa one strane mreze i mnostvo drugih koji su tako budno posmatrali granicne linije terena , da im je rec "AUT" uvek zastajala u grlu, pa i kada Vilijamsova i za PETNAEST cm odigra u aut. Jednom je i Jeleni pukao film pa je zatrazila celendz, kada se i videlo da je ta lopta bila STVARNO vise od 15 cm napolju.
Pristrastnos Nemaca prema velikom bratu (sestri) je razumljiva. Od te bolesti ce bolovati jos par vekova. Ali danasnji nemacki komentator, samo sto nije plakao zajedno sa Petrovom sto se eto tako brzo zavrsilo finale. Jedanput mu se otela izreka da Petrova mora da ima utisak da igra protiv jednog zida. (Nadam se zato sto je Jelena sve zivo vracala).Ah da rece jednicak da je Jelena Jankovic ipak drugi kalibar. Misleci verovatno na onu boraniju koju je bez napora do finala Petrova pobedjivala sa nekih laganih 2:0.
Elem: Danas je nasa Jelena mogla samo sve da izgubi. Ali hvala Bogu nije. Vec je sve dobila.
Dobila je najbitniju karakteristiku pobednika. Da kada na putu ka osvajanjem titula, malo i posrnes (iz builo kog razloga), treba da znas da se sto pre uspravis i nastavis istim ritmom, ptimenjujuci ako zatreba i neke detalje iz raskosnog rezervoara svojih mogucnosti. Za svku priliku odredjeno efikasno sredstvo. Najbolji primer: posle 3:1 za Jelenu u drugom setu na servis Petrove, vodi nasa Jelena sa 40:0. I gle cuda izgubi taj gem.Da je ovo 2007 god. bio bih se uplasio za ishod finala. Ali ne. Posle gubitka gema i brejka Petrova (kod rezultata 3:3) Jelena PONOVO preuzima kontrolu i brzo gasi plamicke nade kod nemackog reportera ( verovatno i kod Petrove) da se ovde moze nesto neocekivano desiti i SUVERENO dobija zavrsna tri gema za sjajnih 6:4 i 6:3.
To je NAJVECA Jelenina pobeda. Vrednija i od samog Porsche-a. Postala je KOMPLETNA igracica kada je po drugi put postala NR 1 na WTP listi. (U mojoj famili je vec nekoliko godina Nr.1) Nedosta je nam jos jedan broj 2 na "ic", pa neka se i menjaju na pozicijama 1 i 2. Nekih 5-6 narednih godina.
Molba dragim "kokomentatorima" : ne bacajte perle pred svinje kada Jeleninu pobedu u Stuttgart-u uporedjujete u bilo kom obliokom sa pobedom na jadnom nasem "derbiju".

Ирена

pre 15 godina

БРАВО ЈЕЦО!!!!!!!!
Стварно си сјајна! ВОЛИМО ТЕ! Само тако настави!

Штета што не можемо да гледамо доделу...поршеа... :(

simo

pre 15 godina

Bravo Jelena, izvanredno, lepo, zrelo, ozbiljno, snazno, efikasno uostalom samo komplimenti, molim te ostani takva sto duze na radost nas tvojih obozavalaca.
SRecno.

mario marrco

pre 15 godina

ova devojka je ponos srbije
danas sam neopisivo srecan zbog ove njene pobede. napredovala je u svim elementima igre da je to fascinantno.
jeco samo napred, volim te

JJ DEFENDER

pre 15 godina

Dve titule u dve nedelje svaka cast Jeco potvrdila si po ko zna koji put ko je svetska i srpska teniserka broj jedan. Uskoro i GS titula. Go JJ

Sofija

pre 15 godina

Pekinh, Studgard.... Porshe,crveni, slaze joj se uz cipelice. BRAVO.
sportski, poslovno, emotivno uspesna..... Moska , poslodnji Masters turnir u 2008 i
JECA,
zavrsava 2008 na tronu. Kraljica,
pozivne energije, uporna, ostace tu jos dugo,
a oni koji ne misle tako,
pa to je njihov problem, glupost.
SVE CESTITKE JECO, NA SVEMU I
OSTANI SVOJA, TO JE OCITO DOBITNA KOMBINACIJA.
BRAVO!!!

anica

pre 15 godina

Bravo Jeco!!Cestitam,zelim ti da nam uvek budes tako nasmejana i pozitivna,to je prelepo,sto se tice tenisa,u fenomenalnoj si formi,samo gazi!!
Ti i onaj nas gospodin sto sad svrcka po BG-u-:) ste nesto prelepo sto ova nasa zemlja ima!
Volim vas puno,pozz svim Noletovim i Jecinim fanovima!!

dupla kruna

pre 15 godina

toooooooooo!!!!!!!!
ova,petrova,prosecna,igracica...
e da samo znate,koliko,je bilo,zao,nemcu na eurosp.sto je jeca,pocistila...

Nikola

pre 15 godina

Potpuno zasluzeno ponovo na mestu broj 1.! Siguran sam da ce Jelena to i ostati do kraja sezone, a ako ovako nastavi da unapredjuje svoju igru, ne treba brinuti ni za GS titule, u nedostatku kojih joj mnogi osporavaju vodecu poziciju na WTA listi.

Napredak u koncentraciji, samopouzdanju, psiholoskoj snazi u kljucnim trenucima, servisu i ofanzivnosti kod Jelene je vise nego ocigledan.

Zaista svetski reket broj 1. Zaista.

soul_n

pre 15 godina

BRAVO JECO!Pravi si borac, MAJKE MI!!!Vreme je da ljubomornima dokazes da se moze biti prvi i bez grem slem titule...UPORNSOT i BORBA DO KRAJA SU TVOJI ADUTI!!!NAJJACA SI!!!!!

Tea (JJ and Janko fan)

pre 15 godina

Bravo Jeco! Sve cestitke, bila si sjajna, samo tako nastavi! SNAGA,LEPOTA,UMECE=JELENA JANKOVIC!!!!
KRALJICE PONOVO SE VRACAS NA MESTO #1 koje ti oduvek pripada........WTA lista je konacno posle Zastin dobila pravu naslednicu, JELENU JANKOVIC!!! naJJbolja si! ;)

marko-washington

pre 15 godina

Zaista ne razumem komentar 64? Po cemu t to omalovazavas ovaj turnir kada je u Studgartu bilo sve sto valja o teniserki sem Ane koja stalno pada u prvih deset a Serene nema u oskvi . Pa ovde su bile sve top 10 sem Ane koja i pokazuje u poslednje vreme da joj tu mesto i mozda ije , na zalost a Sharapova ne ucestvuje vec dva meseca sto ce reci sam krem sve. Jedino ako ti je Vajdisova idol ili Dusevina. strasno sta zloba sve moze

AA

pre 15 godina

Iako mnogo uzivam u uspehu nasih tenisera i obe nase najbolje teniserke nikada ne saljem kometare na ove vesti – vec ima dosta vas koji vredno pisete i znam da necu kazati nista cega se vi necete setiti. Ali bez obzira sto ovo nije najveci turnir u tenisu ja danas osecam da je ovo za Jelenu jedan veliki trenutak i da je na pomolu zlatan period njene karijere. Zato danas ipak moram i ja da dodam svoje: BRAVO JELENA! Dokle ce te odvesti ovaj talas na kome danas plovis tek cemo videti ali jedno je vec sada sigurno – pred tobom se otvorio ogroman prostor mogucnosti, na sve si spremna, i na tebi je sada samo da zazelis.

realista

pre 15 godina

BRAVO Jelena.

Do kraja godine ostala su jos 3 jaka turnira: Moskva, Cirih i zavrsni turnir.
Pobede na ova 3 turnira donose ukupno oko 1500 poena.
Jelena ne brani nista na ova 3 turnira, a Ana i Safina obe po 200 poena.
Iako ce Jelena od ponedeljka imati 800 odnosno 900 poena u odnosu na njih 2 i dalje su obe u konkurencij za prvo mesto.
Jedino sto sada prvi put to prvo mesto zavisi od same Jelene, a ne od njenih protivnica, sto je ranije bio slucaj.
Sad tek treba da se pokaze ko koliko vredi u zenskom tenisu.
Mislim da ce Jelena na kraju biti prva, ali i da ove 2 igracice nece biti daleko, pa ce se napokon formirati vodeca trojka koja ce dominirati sledece godine.
Raznim pesimistima i nostalgicarima mogu da porucim da zenski tenis nikada nije bio jaci.

to srbkinjo,majstore

pre 15 godina

jel se porshe plus PRVO MESTO cele naredne zime zove harizma ili tako nekako.......a kakvu je zastin imala harizmu,ha,ha,ha

M.M

pre 15 godina

Bravo Jelena super si igrala!!!
Svi smo usivali u tvojoj igri.A pogotovo igra sa Venus Williams je bila fantasticna.Dokazala si da si naibolja!!

Goran

pre 15 godina

Potpuno je bolestan komentar osobe X o godinama i o tome koliko ce poena braniti Ana sledece godine, a koliko Jelena. Iza takvih bljuvotina stoji samo bolesna mrznja koja je posledica hronicnog nezadovoljstva izazvanog ekstremno luzerskim zivotom.

todos

pre 15 godina

Bravo Jeco, sad kupi jednu lepu haljinu i upari sa cipelama i porcheom.
Srbija do Stutgarta!!!!
Sad iskreno, svaka ti cast, i steta sto nema neki grand slem na vidiku, sa takvom formom bi ga sigurno osvojila.

peko

pre 15 godina

@Lala iz Banata
Лало,како иде јесење орање?Има ли довољно диѕела по повољнијим условима?Ова киша је доста помогла.

Pera Kojot

pre 15 godina

Od Stutgarta do Moskve oko 2000 km. Porseom nekih 7-8 sati :-)
Samo polako Jeco bez zurbe, a tamo sve po starom jos jedna titula!!!

Zoki kaze JECA BROJ 1

pre 15 godina

Bravo JECO!!!!!!
Istinski Broj Jedan!

Moram malo da kritikujem Hrvatski Sportski Zurnal jer objavljuje vesti koje im se svidjaju.
Mislim da ako su profesionalci koji izvestavaju o sportskim dogadjajima, vest o tome da Jelena osvaja drugi turnir u nizu i da je ponovo broj jedan, kao i vest o odlicnom mecu protiv Venus gde je demontriran vrhunski tenis dve vrhunske igracice bi trebalo svakako da nadje svoje mesto medju stranicama.
Vest o Rodrigezovoj izjavi, kao i tome da 'strucnjaci kazu da je Ani potreban psihijatar' treba biti u drugom planu. Ovako izlgeda kao neki tabloid, a ne ozbiljna sportska redakcija!

Takodje, kada pogledam WTA stranicu Sport Indexa, objavljivane su samo vesti o neuspesima nasih teniserki. Nijedna o uspehu, a bilo ih je mnogo u zadnjih mesec dana!

Mala kritika u nadi da ce se poboljsati. Nemam nameru da pokrenem niz komentara sa medjuetnickom mrznjom.

Dusan

pre 15 godina

E tako se to radi. Jelena polako postaje vrhunska klasa. Rutinski dobjeno finale, povratak na prvo mesto, obezbedjen prevoz do Moskve... Od finala US Opena postaje mi uzivanje gledanje Jeleninih meceva. Nema vise beskonacnog broja brejkova, strahovanja kako ce servirati, nadanja da ce protivnica promasivati. Jelena preuzima igru u svoje ruke i sada ona odlucuje da li ce da dobije mec. Uz standardnu borbenost do samog kraja, sa ovim novim kvalitetima moze jos dugo da se drzi na samom vrhu. Prvo mesto na kraju sezone je sve blize. Napred Jelena.

Space Jam

pre 15 godina

Jeco, samo nastavi da radiš na servisu i snazi udaraca i kada još počneš da koristiš slajs udarce (ne samo u odbrani), svi zajedno ćemo zaista uživati u tvojoj igri a ti u svojim pobedama i svetskoj slavi na teniskom tronu. Takodje moraš i da se pričuvaš od povreda prolikom onih tvojih čuvenih "proklizavanja" i "špaga". Sve čestitke za prikazanu igru i pobede protiv Zvonarjeve i Venus Vilijams.

Komentar

pre 15 godina

Kom. 134, cemu tolika pakost u tvom komentaru? Obe devojke su sjajne, odlicno je da jedna drugu stimulisu da dalje napreduju i usavrsavaju se. Najpre je Ana bila prva, sada Jelena, Ana je osvojila GS, red je na Jelenu. Bitno je da one rade na sebi i da popravljaju segmente igre koji nisu savrseni. Jelena je popravila svoj servis i igra agresivnije, Ana ocigledno namerava da popravi igru na mrezi i voleje. Sve je to super i samo nek tako nastave.

Jeleni sve cestitke na tituli, iako je ovo turnir druge kategorije konkurencija je bila dobra i ono sto posebno raduje je da je Jelena igrala dobro i usput pobedila dobre igracice, a medju njima i Venus. Samo tako nek nastavi i ubuduce.