Sreda, 10.09.2008.

03:44

Buligin: Još posla oko Južnog toka

Ratifikacija energetskog sporazuma sa Rusijom ne znači da će i početi izgradnja gasovoda Južni tok, rekao je Jurij Buligin.

Izvor: B92

Buligin: Još posla oko Južnog toka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

marijo

pre 15 godina

Hrvatska gradi LNG terminal navjerojatnije na Krku tako da se neče oslanjati na južni tok baš
http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2008,9,3,,132109.jl

04sale82

pre 15 godina

Još ćemo mi da se davimo i gušimo u glupostima koje su nam Velja Ilić i kOštunica DSS ostavili. Šta sad nije u redu ?
Valjda Rusi žele da prave gasovod (koji treba da prođe i kroz Srbiju) da bi prodavali svoj gas Evropi. Šta drugo može da utiče na to ?
Da li Rusi neće uopšte da prave gasovod i da ne prodaju gas Evropi ? Ne.
Znači Rusi prave gasovod, ali neizvesno je da li će proći kroz Srbiju.
Pa kako to kad je nama Rusija prijateljska bratska zemlja i saveznik ? Hahahaha :)
Ili će biti da su Rusi razlog da gasovod prođe kroz Srbiju našli u dobijanju NIS-a na poklon od Srbije.
Šormazu, to kakav je gasovod poklon Rusije Srbiji videli smo. Kad je prvo 2006. potpisan memorandum (Bubalo potpisao) o izgradnji gasovoda kroz Srbiju, a sledeće godine kad su se najavljivali planovi za gradnju gasovoda Srbija se nigde ne pominje. Ej “braćo” šta je ovo povikaše Srbi. “Vidi ove Srbe” “Ajd pružićemo vam neku žicu gasovoda pod uslovom da uzmemo NIS (dzabalesku)”. Tako i bi.
“Prijatelji” i “saveznici” Srbije. Hvala lepo.
Dobri su nam i oni i ovi naše “patriote” što su im i dale NIS. Za takvu uslugu postoji cena, a najviše će je platiti Srbija i njeni građani.
Nisam za G17, ali bravo Mlađo i svaka ti čast !

Miloš

pre 15 godina

Gospodin Buligin nam na diplomatski način ukazuje na to da Mlađan Dinkić nije dobrodošao u Moskvu kao pregovarač o bilo čemu, a najmanje o gasu. Valjda će neko od odgovornih ovde kod nas to shvatiti i sprečiti Dinkića „neodložnim obavezama na drugoj strani“ da pregovara sa Rusima. Dobra lekcija našim nadobudnim političarima
koji su se preigrali, umislivši da je Srbija zaista pupak vasione i da će im u inostranstvu svaka njihova glupost proći kao što ovde prolazi, bez ikakvih posledica po njih, nego samo po nas, obične smrtnike, koji se nizašta i ne pitamo.

mirko

pre 15 godina

Nekoliko stvari:

PRVO

ODUSEVIO me je ovaj Sormaz iz DSS-a koji kaze na je Rusija nesta "poklonila" Srbiji !!!

I pitam: Sta je sa NIS-om tj onom mizernom cenom koju nude za vecinski paket??
Da to mozda nije trebao biti nas "poklon" Rusiji??

DRUGO:

Gospodo moja glavni tok Juznog toka je zamisljen da uopste ne dotakne Srbiju. A ovo za Srbiju je samo jedan krak jer originalni planovi vode taj tok iz Crnog Mora u Bugarskoj na jug direktno u Grcku i onda preko Jonskog Mora na juf (vrh one cizme) u Italiju.Srbija je uletela u taj plan tek nakon sto je ispala prlika da Rusi za jeftine pare dobiju NIS i one podzemne bunare u Vojvodini za skladistenje gasa.
Eno i Hrvati i Slovenci su vec rekli da nece da im gas dolazi iz Srbije i da su "prezadovoljni" sadasnjim naftovodom kojim im gas dolazi iz Rusije ali preko Madzarske

And

pre 15 godina

Rusi ovaj projekat sa Srbijom (kao u ostalom i Kosovo, sad smo videli) i dalje drze kao potkusurivanje sa Zapadom, mesetarenje sa kvazi politickim (mahom nacionalistickim) partijama, i Ruskim biznismenima srpskog porekla koji rade za Ruske interese. Mozda iskreno nikada ni nisu mislili da ga urade. Itar-tas je objavio vest o "nediskrimatornom pristupu gasa juznog toka" (http://www.itar-tass.com/eng/level2.html?NewsID=13053972&PageNum=0)- na mapi postoji Srbija, ali bez juznog toka. Juce je u Moskvi bila ministarka Austrije (gde ce se zavrsiti jedan krak). Drugi krak se zavrsava u Italiji. Ovo izmedju ide preko Bugarske, Madjarske, Grcke...
Prema tome, mislim da uz sve gore navedeno, Dinkic radi jedinu ispravnu stvar koju sada moze: insistira na fer ceni.
Toliko od nase brace. Naravno sve je ovo politika: i oni nas zapravno ne zele da vide u EU, drze nase kriminalce koje i Interpol trazi, podsmeva se ubistvu Djindjica, diktira dnevni red Skupstinshih sednica. Njima je sada veci interes da se ukljuce Albanija i Kosovo u tok, nego mi: nas su vec iskoristili koliko su mogli. Sa svojim prisustvom u ove dve, lakse ce moci da zabijaju prst u oko Zapadu. Sa nama za sada ne mogu nista, posto ne mogu trenutno da naprave nikakav rat na nasim prostorima, zbog rasporeda politikih snaga u Srbiji, i time evenutualno udju ponovo na svetsku politicku scenu kao npr. mirovnjaci.
Napred Dinkicu.

Milos Ilic

pre 15 godina

Izgleda Mladja hvata zalet za sledechu predizbornu kampanju pa nastavlja sa obechanjima. Dobro mu za sada ide.
Od 2000-te prodaje po Srbiji ssto su drugi stvarali i ostalo mu je joss nekoliko "sitnica" da rasproda pa che se povuchi u "zasluzzenu" penziju.
Joss samo koji mandat.

zamajac

pre 15 godina

Ratifikacija ne znaci i izgradnju gasovoda, svi smo mi to znali, jedino sto je tacno a to je da ce sada Rus diktirati cenu gasa kako zeli, vratcemo mi, narod, dugovanja sto su oni nekdasnji npravili, a ovi dopunili, vec je pocelo, od prvog oktobra gas poskupljuje, a koliko, to samo Rus zna

Alexandar

pre 15 godina

Juzni Tok tesko da je mogao da zaobidje Srbiju. Jedina trasa kojom je mogao da prodje je Bugarija - Rumunija - Madjarska. Medjutim Rumunija ima tvrd stav prema Rusiji i jedna je od zemalja koje intenzivno guraju Nabuko. Druga stvar je sto je gradnja kroz Srbiju daleko jeftinija.

Sava Ii

pre 15 godina

Dinkicu,
to sa Rusima nece ici...

Ti jesi bolji od vecine nasih politicara, tacnij manje los, ali i tebe vreme gazi...

Ovo vise nije 2001, danas je 2008. Sedam godina je proslo, prodali smo i potrosli to sto smo imali, sada je vreme da stavimo tacku i krenemo napred...

Fiat, Mercedes, Folksvagen,... avioni, kamioni. G17 danas je sve samo ne ono sto je bila ideja da ce biti. Partija kao i svaka druga.

Bane

pre 15 godina

U zelji da podignu licni rejting i rejting stranke mnogi politicari i iz vladajuce garniture i iz opozicije, ukljucujuci i Dinkica daju senzacionalisticke izjave. Uoci izbora digla se prasina oko folksvagena kada je nekoliko njegovih radnika bilo na proputovanju kroz Srbiju. Kurir je verovatno predstavljen kao glavni menadzer, portir kao sef razvoja, kafe kuvarica verovatno kao direktor prodaje... Izbori su prosli. Ovi ljudi su se posle boravka u Grckoj, Turskoj ili na nekoj drugoj destinaciji vratili u Nemacku i nikom nista. Ko zna koga su doveli da izigrava predstavnika Fijata, posto i nakon 5 meseci nije realizovan pompezno najavljen sporazum sa ovim proizvodjacem automobila.

nacaljnik

pre 15 godina

Kakav bescarinski uvoz u RUSIJU. Po komentarima vidim da niko nikada nije ziveo i radio u Rusiji. Pa tamo niko nista ne uvozi legalno. carina je svojevrsni vid mafije. Neka neko imenuje firmu iz Srbije koja je uspela da ubedi Ruskog partnera da pokusa da iskoristi bezcarinski uvoz Srpske robe u Rusiju. NEMA-NEPOSTOJI. Takodje je u Rusiji nemoguce povratiti PDV (NDS) prilikom izvoza Robe iz Rusije
-niko nesme ni da pokusa.

zoran

pre 15 godina

Kada ce vec jednom Tadic reci ovom Dinkicu da prestane da pravi stetu ovoj zemlje. Posebna prica su njegova obecanja o prodaji svega i svacega za dobrobit ove zemlje i njenih gradjana. Pa ko njemu vise veruje? Zato molba Tadicu: spustite malo Dinkica na zemlju, ne dajte mu da bilo gde sam pregovara, jer ce narod poceti i DS da smatra lopovima jer nista ne radite da zaustavite G17 i njihove poslove.

slovenac

pre 15 godina

Zasto bi VW napravio fabriku v Srbiji kad su oni kupili Škodu u poljskoj, blize im je Rusija preko poljske nego preko Madjarske.
Taj Dinkic mi se ne svidja nikako....

Realni

pre 15 godina

Ne razumijem zasto svaka pozitivna inicijativa u Srbiji mora biti docekana na 'noz'!? Izgleda da je najboje da se nista ne radi, nista ne planira, nista ne poduzima i ne pokusava se s nekim novi idejama...Pa naravno da se sve ideje u zivotu nece ostvariti, pogotovo sto u ovoj igri privlacenja stranih investicija ucestvuje jos najmanje 150 drugih igraca (drzava). A sta je alternativa? Da cekamo da UN proglasi Srbiju za jedinu drzavu koja ima pravo na strane investicije? Ko je ikad ista pokusao da proda u svijetu dobro zna koliko vremena, novca, planiranja, obilazaka, ubjedjivanja treba da se neka ideja realizuje.

E moj Mlađane

pre 15 godina

Može, ali samo koliko se Lada proda u Srbiji bez carine da se toliko i VW proda u Rusiji bez carine.
Stvarno bi bilo glupo od Rusa posle ovolike Dinkićeve kampanje kako nas Rusi pljačkaju da prihvate bilo kakav njegov predlog!

ana

pre 15 godina

Mene interesuje smanjenje carina na uvoz novih automobila od Nove Godine sa 20% na 10% i smanjenje carine na uvoz polovnih automobila za 4% tj. 8% u Srbiju. Uz sajamski popust (NS,BG) eto lepe ustede i novih kola, sto moze da ima za posledicu i dodatno smanjenje cene polovnjaka. Jos da se usvoji i Zakon o bezbednosti u saobracaju koji se krcka vec 5 godina...

Mirko

pre 15 godina

Gospodine Dinkicu!
Vi to mozete pricati ljudima koji se nimalo ne interesuju za zbivanja u automobilskom sektoru. No, onome koji procita bar jednom mesecno neki clanak o evropskoj autoindustriji, je vase populisticko objasnjenje i lobizam ocigledan. Jedini interes evropskih autoprizvodjaca, pa i americkih, u Srbiji je rusko trziste! Sve ostalo je arogancija jednog malog naroda sa jos manjim mogucnostima konkurencije sa velikim svetom. Pazi molim te, on ce da predlozi Rusima ukidanje carine. Budi srecan ako te uopste primi ruski ministar a ne neki njegov drugorazredni sekretar. Kakav interes imaju Rusi u tome sto ce iz Srbije dolaziti automobili koji nece biti carinjeni? Pa oni su zbog toga i zastitili svoje trziste carinama i do 30% na strane automobile.

poligraf

pre 15 godina

Pa cekajte. Ni ono sa Fiatom jos nije realizovano, a kako je krenulo ni nece skoro (ako ce uopste),a veciti ministar vec najavljuje nova Potemkinova sela. S reci na dela!

nebojsa

pre 15 godina

Mislim da je Dinkic preterao sa ovim SARENIM LAZAMA! Pa kako ocekuje da nam Rusi naprave ovakav ustupak kad je on najveci protivnik naftno-gasnog sporazuma sa Rusima! I koji bi se to ruski automobili prodavali u Srbiji ako ovde dodju Fiat I VW! To je ista prica sa izgradnjom Koridora 10 sopstvenim snagama "REBALNSOM BUDZETA". Na KUKAVO LETO nazalost!

BOKI

pre 15 godina

"Ministar ekonomije i regionalnog razvoja je izjavio da je nemački "Folksvagen" nameravao da u Srbiji izgradi fabriku automobila kako bi iz Srbije u Rusiju izvozio automobile, s tim da se ukinu carine za uvoz automobila iz Srbije."

Pa nek' ide onda lepo VW u Rusiju i neka ih moli da odobre uvoz iz Srbije bez carine...a ne da mi to radimo umesto njih.

Verujem da ima jos proizvodjaca automobila koji bi imali interesa da, uz beneficije koje bi im drzava dala, naprave fabriku u Srbiji, bez uslovljavanja kao VW.

alex

pre 15 godina

Mercedes je razmatrao gradnju fabrike u Srbiji i odustali su od toga. VW bi bio odlican ali oni vec imaju fabriku u BiH. Nadamo se da ce se neko smilovati da dodje ovde

NS

pre 15 godina

"...izjavio da je nemački "Folksvagen" nameravao da u Srbiji izgradi fabriku..."
Vise ne namerava? Secam se prasine koja se digla za vreme izborne kampanje kada je ta fabrika nama prezentovana kao gotova stvar i sigurna strana investicija.

5puk

pre 15 godina

šteta što nemamo više ovakvih ljudi i političara koji su baš spremni da zagrizu za interese države!!! svaka čast dinkiću. čovek ima viziju. za srbiju u EU.

NS

pre 15 godina

"...izjavio da je nemački "Folksvagen" nameravao da u Srbiji izgradi fabriku..."
Vise ne namerava? Secam se prasine koja se digla za vreme izborne kampanje kada je ta fabrika nama prezentovana kao gotova stvar i sigurna strana investicija.

poligraf

pre 15 godina

Pa cekajte. Ni ono sa Fiatom jos nije realizovano, a kako je krenulo ni nece skoro (ako ce uopste),a veciti ministar vec najavljuje nova Potemkinova sela. S reci na dela!

5puk

pre 15 godina

šteta što nemamo više ovakvih ljudi i političara koji su baš spremni da zagrizu za interese države!!! svaka čast dinkiću. čovek ima viziju. za srbiju u EU.

Mirko

pre 15 godina

Gospodine Dinkicu!
Vi to mozete pricati ljudima koji se nimalo ne interesuju za zbivanja u automobilskom sektoru. No, onome koji procita bar jednom mesecno neki clanak o evropskoj autoindustriji, je vase populisticko objasnjenje i lobizam ocigledan. Jedini interes evropskih autoprizvodjaca, pa i americkih, u Srbiji je rusko trziste! Sve ostalo je arogancija jednog malog naroda sa jos manjim mogucnostima konkurencije sa velikim svetom. Pazi molim te, on ce da predlozi Rusima ukidanje carine. Budi srecan ako te uopste primi ruski ministar a ne neki njegov drugorazredni sekretar. Kakav interes imaju Rusi u tome sto ce iz Srbije dolaziti automobili koji nece biti carinjeni? Pa oni su zbog toga i zastitili svoje trziste carinama i do 30% na strane automobile.

nebojsa

pre 15 godina

Mislim da je Dinkic preterao sa ovim SARENIM LAZAMA! Pa kako ocekuje da nam Rusi naprave ovakav ustupak kad je on najveci protivnik naftno-gasnog sporazuma sa Rusima! I koji bi se to ruski automobili prodavali u Srbiji ako ovde dodju Fiat I VW! To je ista prica sa izgradnjom Koridora 10 sopstvenim snagama "REBALNSOM BUDZETA". Na KUKAVO LETO nazalost!

slovenac

pre 15 godina

Zasto bi VW napravio fabriku v Srbiji kad su oni kupili Škodu u poljskoj, blize im je Rusija preko poljske nego preko Madjarske.
Taj Dinkic mi se ne svidja nikako....

Milos Ilic

pre 15 godina

Izgleda Mladja hvata zalet za sledechu predizbornu kampanju pa nastavlja sa obechanjima. Dobro mu za sada ide.
Od 2000-te prodaje po Srbiji ssto su drugi stvarali i ostalo mu je joss nekoliko "sitnica" da rasproda pa che se povuchi u "zasluzzenu" penziju.
Joss samo koji mandat.

E moj Mlađane

pre 15 godina

Može, ali samo koliko se Lada proda u Srbiji bez carine da se toliko i VW proda u Rusiji bez carine.
Stvarno bi bilo glupo od Rusa posle ovolike Dinkićeve kampanje kako nas Rusi pljačkaju da prihvate bilo kakav njegov predlog!

alex

pre 15 godina

Mercedes je razmatrao gradnju fabrike u Srbiji i odustali su od toga. VW bi bio odlican ali oni vec imaju fabriku u BiH. Nadamo se da ce se neko smilovati da dodje ovde

ana

pre 15 godina

Mene interesuje smanjenje carina na uvoz novih automobila od Nove Godine sa 20% na 10% i smanjenje carine na uvoz polovnih automobila za 4% tj. 8% u Srbiju. Uz sajamski popust (NS,BG) eto lepe ustede i novih kola, sto moze da ima za posledicu i dodatno smanjenje cene polovnjaka. Jos da se usvoji i Zakon o bezbednosti u saobracaju koji se krcka vec 5 godina...

Sava Ii

pre 15 godina

Dinkicu,
to sa Rusima nece ici...

Ti jesi bolji od vecine nasih politicara, tacnij manje los, ali i tebe vreme gazi...

Ovo vise nije 2001, danas je 2008. Sedam godina je proslo, prodali smo i potrosli to sto smo imali, sada je vreme da stavimo tacku i krenemo napred...

Fiat, Mercedes, Folksvagen,... avioni, kamioni. G17 danas je sve samo ne ono sto je bila ideja da ce biti. Partija kao i svaka druga.

BOKI

pre 15 godina

"Ministar ekonomije i regionalnog razvoja je izjavio da je nemački "Folksvagen" nameravao da u Srbiji izgradi fabriku automobila kako bi iz Srbije u Rusiju izvozio automobile, s tim da se ukinu carine za uvoz automobila iz Srbije."

Pa nek' ide onda lepo VW u Rusiju i neka ih moli da odobre uvoz iz Srbije bez carine...a ne da mi to radimo umesto njih.

Verujem da ima jos proizvodjaca automobila koji bi imali interesa da, uz beneficije koje bi im drzava dala, naprave fabriku u Srbiji, bez uslovljavanja kao VW.

Bane

pre 15 godina

U zelji da podignu licni rejting i rejting stranke mnogi politicari i iz vladajuce garniture i iz opozicije, ukljucujuci i Dinkica daju senzacionalisticke izjave. Uoci izbora digla se prasina oko folksvagena kada je nekoliko njegovih radnika bilo na proputovanju kroz Srbiju. Kurir je verovatno predstavljen kao glavni menadzer, portir kao sef razvoja, kafe kuvarica verovatno kao direktor prodaje... Izbori su prosli. Ovi ljudi su se posle boravka u Grckoj, Turskoj ili na nekoj drugoj destinaciji vratili u Nemacku i nikom nista. Ko zna koga su doveli da izigrava predstavnika Fijata, posto i nakon 5 meseci nije realizovan pompezno najavljen sporazum sa ovim proizvodjacem automobila.

mirko

pre 15 godina

Nekoliko stvari:

PRVO

ODUSEVIO me je ovaj Sormaz iz DSS-a koji kaze na je Rusija nesta "poklonila" Srbiji !!!

I pitam: Sta je sa NIS-om tj onom mizernom cenom koju nude za vecinski paket??
Da to mozda nije trebao biti nas "poklon" Rusiji??

DRUGO:

Gospodo moja glavni tok Juznog toka je zamisljen da uopste ne dotakne Srbiju. A ovo za Srbiju je samo jedan krak jer originalni planovi vode taj tok iz Crnog Mora u Bugarskoj na jug direktno u Grcku i onda preko Jonskog Mora na juf (vrh one cizme) u Italiju.Srbija je uletela u taj plan tek nakon sto je ispala prlika da Rusi za jeftine pare dobiju NIS i one podzemne bunare u Vojvodini za skladistenje gasa.
Eno i Hrvati i Slovenci su vec rekli da nece da im gas dolazi iz Srbije i da su "prezadovoljni" sadasnjim naftovodom kojim im gas dolazi iz Rusije ali preko Madzarske

Miloš

pre 15 godina

Gospodin Buligin nam na diplomatski način ukazuje na to da Mlađan Dinkić nije dobrodošao u Moskvu kao pregovarač o bilo čemu, a najmanje o gasu. Valjda će neko od odgovornih ovde kod nas to shvatiti i sprečiti Dinkića „neodložnim obavezama na drugoj strani“ da pregovara sa Rusima. Dobra lekcija našim nadobudnim političarima
koji su se preigrali, umislivši da je Srbija zaista pupak vasione i da će im u inostranstvu svaka njihova glupost proći kao što ovde prolazi, bez ikakvih posledica po njih, nego samo po nas, obične smrtnike, koji se nizašta i ne pitamo.

zamajac

pre 15 godina

Ratifikacija ne znaci i izgradnju gasovoda, svi smo mi to znali, jedino sto je tacno a to je da ce sada Rus diktirati cenu gasa kako zeli, vratcemo mi, narod, dugovanja sto su oni nekdasnji npravili, a ovi dopunili, vec je pocelo, od prvog oktobra gas poskupljuje, a koliko, to samo Rus zna

Realni

pre 15 godina

Ne razumijem zasto svaka pozitivna inicijativa u Srbiji mora biti docekana na 'noz'!? Izgleda da je najboje da se nista ne radi, nista ne planira, nista ne poduzima i ne pokusava se s nekim novi idejama...Pa naravno da se sve ideje u zivotu nece ostvariti, pogotovo sto u ovoj igri privlacenja stranih investicija ucestvuje jos najmanje 150 drugih igraca (drzava). A sta je alternativa? Da cekamo da UN proglasi Srbiju za jedinu drzavu koja ima pravo na strane investicije? Ko je ikad ista pokusao da proda u svijetu dobro zna koliko vremena, novca, planiranja, obilazaka, ubjedjivanja treba da se neka ideja realizuje.

And

pre 15 godina

Rusi ovaj projekat sa Srbijom (kao u ostalom i Kosovo, sad smo videli) i dalje drze kao potkusurivanje sa Zapadom, mesetarenje sa kvazi politickim (mahom nacionalistickim) partijama, i Ruskim biznismenima srpskog porekla koji rade za Ruske interese. Mozda iskreno nikada ni nisu mislili da ga urade. Itar-tas je objavio vest o "nediskrimatornom pristupu gasa juznog toka" (http://www.itar-tass.com/eng/level2.html?NewsID=13053972&PageNum=0)- na mapi postoji Srbija, ali bez juznog toka. Juce je u Moskvi bila ministarka Austrije (gde ce se zavrsiti jedan krak). Drugi krak se zavrsava u Italiji. Ovo izmedju ide preko Bugarske, Madjarske, Grcke...
Prema tome, mislim da uz sve gore navedeno, Dinkic radi jedinu ispravnu stvar koju sada moze: insistira na fer ceni.
Toliko od nase brace. Naravno sve je ovo politika: i oni nas zapravno ne zele da vide u EU, drze nase kriminalce koje i Interpol trazi, podsmeva se ubistvu Djindjica, diktira dnevni red Skupstinshih sednica. Njima je sada veci interes da se ukljuce Albanija i Kosovo u tok, nego mi: nas su vec iskoristili koliko su mogli. Sa svojim prisustvom u ove dve, lakse ce moci da zabijaju prst u oko Zapadu. Sa nama za sada ne mogu nista, posto ne mogu trenutno da naprave nikakav rat na nasim prostorima, zbog rasporeda politikih snaga u Srbiji, i time evenutualno udju ponovo na svetsku politicku scenu kao npr. mirovnjaci.
Napred Dinkicu.

zoran

pre 15 godina

Kada ce vec jednom Tadic reci ovom Dinkicu da prestane da pravi stetu ovoj zemlje. Posebna prica su njegova obecanja o prodaji svega i svacega za dobrobit ove zemlje i njenih gradjana. Pa ko njemu vise veruje? Zato molba Tadicu: spustite malo Dinkica na zemlju, ne dajte mu da bilo gde sam pregovara, jer ce narod poceti i DS da smatra lopovima jer nista ne radite da zaustavite G17 i njihove poslove.

nacaljnik

pre 15 godina

Kakav bescarinski uvoz u RUSIJU. Po komentarima vidim da niko nikada nije ziveo i radio u Rusiji. Pa tamo niko nista ne uvozi legalno. carina je svojevrsni vid mafije. Neka neko imenuje firmu iz Srbije koja je uspela da ubedi Ruskog partnera da pokusa da iskoristi bezcarinski uvoz Srpske robe u Rusiju. NEMA-NEPOSTOJI. Takodje je u Rusiji nemoguce povratiti PDV (NDS) prilikom izvoza Robe iz Rusije
-niko nesme ni da pokusa.

04sale82

pre 15 godina

Još ćemo mi da se davimo i gušimo u glupostima koje su nam Velja Ilić i kOštunica DSS ostavili. Šta sad nije u redu ?
Valjda Rusi žele da prave gasovod (koji treba da prođe i kroz Srbiju) da bi prodavali svoj gas Evropi. Šta drugo može da utiče na to ?
Da li Rusi neće uopšte da prave gasovod i da ne prodaju gas Evropi ? Ne.
Znači Rusi prave gasovod, ali neizvesno je da li će proći kroz Srbiju.
Pa kako to kad je nama Rusija prijateljska bratska zemlja i saveznik ? Hahahaha :)
Ili će biti da su Rusi razlog da gasovod prođe kroz Srbiju našli u dobijanju NIS-a na poklon od Srbije.
Šormazu, to kakav je gasovod poklon Rusije Srbiji videli smo. Kad je prvo 2006. potpisan memorandum (Bubalo potpisao) o izgradnji gasovoda kroz Srbiju, a sledeće godine kad su se najavljivali planovi za gradnju gasovoda Srbija se nigde ne pominje. Ej “braćo” šta je ovo povikaše Srbi. “Vidi ove Srbe” “Ajd pružićemo vam neku žicu gasovoda pod uslovom da uzmemo NIS (dzabalesku)”. Tako i bi.
“Prijatelji” i “saveznici” Srbije. Hvala lepo.
Dobri su nam i oni i ovi naše “patriote” što su im i dale NIS. Za takvu uslugu postoji cena, a najviše će je platiti Srbija i njeni građani.
Nisam za G17, ali bravo Mlađo i svaka ti čast !

Alexandar

pre 15 godina

Juzni Tok tesko da je mogao da zaobidje Srbiju. Jedina trasa kojom je mogao da prodje je Bugarija - Rumunija - Madjarska. Medjutim Rumunija ima tvrd stav prema Rusiji i jedna je od zemalja koje intenzivno guraju Nabuko. Druga stvar je sto je gradnja kroz Srbiju daleko jeftinija.

marijo

pre 15 godina

Hrvatska gradi LNG terminal navjerojatnije na Krku tako da se neče oslanjati na južni tok baš
http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2008,9,3,,132109.jl

5puk

pre 15 godina

šteta što nemamo više ovakvih ljudi i političara koji su baš spremni da zagrizu za interese države!!! svaka čast dinkiću. čovek ima viziju. za srbiju u EU.

Mirko

pre 15 godina

Gospodine Dinkicu!
Vi to mozete pricati ljudima koji se nimalo ne interesuju za zbivanja u automobilskom sektoru. No, onome koji procita bar jednom mesecno neki clanak o evropskoj autoindustriji, je vase populisticko objasnjenje i lobizam ocigledan. Jedini interes evropskih autoprizvodjaca, pa i americkih, u Srbiji je rusko trziste! Sve ostalo je arogancija jednog malog naroda sa jos manjim mogucnostima konkurencije sa velikim svetom. Pazi molim te, on ce da predlozi Rusima ukidanje carine. Budi srecan ako te uopste primi ruski ministar a ne neki njegov drugorazredni sekretar. Kakav interes imaju Rusi u tome sto ce iz Srbije dolaziti automobili koji nece biti carinjeni? Pa oni su zbog toga i zastitili svoje trziste carinama i do 30% na strane automobile.

04sale82

pre 15 godina

Još ćemo mi da se davimo i gušimo u glupostima koje su nam Velja Ilić i kOštunica DSS ostavili. Šta sad nije u redu ?
Valjda Rusi žele da prave gasovod (koji treba da prođe i kroz Srbiju) da bi prodavali svoj gas Evropi. Šta drugo može da utiče na to ?
Da li Rusi neće uopšte da prave gasovod i da ne prodaju gas Evropi ? Ne.
Znači Rusi prave gasovod, ali neizvesno je da li će proći kroz Srbiju.
Pa kako to kad je nama Rusija prijateljska bratska zemlja i saveznik ? Hahahaha :)
Ili će biti da su Rusi razlog da gasovod prođe kroz Srbiju našli u dobijanju NIS-a na poklon od Srbije.
Šormazu, to kakav je gasovod poklon Rusije Srbiji videli smo. Kad je prvo 2006. potpisan memorandum (Bubalo potpisao) o izgradnji gasovoda kroz Srbiju, a sledeće godine kad su se najavljivali planovi za gradnju gasovoda Srbija se nigde ne pominje. Ej “braćo” šta je ovo povikaše Srbi. “Vidi ove Srbe” “Ajd pružićemo vam neku žicu gasovoda pod uslovom da uzmemo NIS (dzabalesku)”. Tako i bi.
“Prijatelji” i “saveznici” Srbije. Hvala lepo.
Dobri su nam i oni i ovi naše “patriote” što su im i dale NIS. Za takvu uslugu postoji cena, a najviše će je platiti Srbija i njeni građani.
Nisam za G17, ali bravo Mlađo i svaka ti čast !

BOKI

pre 15 godina

"Ministar ekonomije i regionalnog razvoja je izjavio da je nemački "Folksvagen" nameravao da u Srbiji izgradi fabriku automobila kako bi iz Srbije u Rusiju izvozio automobile, s tim da se ukinu carine za uvoz automobila iz Srbije."

Pa nek' ide onda lepo VW u Rusiju i neka ih moli da odobre uvoz iz Srbije bez carine...a ne da mi to radimo umesto njih.

Verujem da ima jos proizvodjaca automobila koji bi imali interesa da, uz beneficije koje bi im drzava dala, naprave fabriku u Srbiji, bez uslovljavanja kao VW.

alex

pre 15 godina

Mercedes je razmatrao gradnju fabrike u Srbiji i odustali su od toga. VW bi bio odlican ali oni vec imaju fabriku u BiH. Nadamo se da ce se neko smilovati da dodje ovde

zoran

pre 15 godina

Kada ce vec jednom Tadic reci ovom Dinkicu da prestane da pravi stetu ovoj zemlje. Posebna prica su njegova obecanja o prodaji svega i svacega za dobrobit ove zemlje i njenih gradjana. Pa ko njemu vise veruje? Zato molba Tadicu: spustite malo Dinkica na zemlju, ne dajte mu da bilo gde sam pregovara, jer ce narod poceti i DS da smatra lopovima jer nista ne radite da zaustavite G17 i njihove poslove.

NS

pre 15 godina

"...izjavio da je nemački "Folksvagen" nameravao da u Srbiji izgradi fabriku..."
Vise ne namerava? Secam se prasine koja se digla za vreme izborne kampanje kada je ta fabrika nama prezentovana kao gotova stvar i sigurna strana investicija.

poligraf

pre 15 godina

Pa cekajte. Ni ono sa Fiatom jos nije realizovano, a kako je krenulo ni nece skoro (ako ce uopste),a veciti ministar vec najavljuje nova Potemkinova sela. S reci na dela!

nebojsa

pre 15 godina

Mislim da je Dinkic preterao sa ovim SARENIM LAZAMA! Pa kako ocekuje da nam Rusi naprave ovakav ustupak kad je on najveci protivnik naftno-gasnog sporazuma sa Rusima! I koji bi se to ruski automobili prodavali u Srbiji ako ovde dodju Fiat I VW! To je ista prica sa izgradnjom Koridora 10 sopstvenim snagama "REBALNSOM BUDZETA". Na KUKAVO LETO nazalost!

E moj Mlađane

pre 15 godina

Može, ali samo koliko se Lada proda u Srbiji bez carine da se toliko i VW proda u Rusiji bez carine.
Stvarno bi bilo glupo od Rusa posle ovolike Dinkićeve kampanje kako nas Rusi pljačkaju da prihvate bilo kakav njegov predlog!

nacaljnik

pre 15 godina

Kakav bescarinski uvoz u RUSIJU. Po komentarima vidim da niko nikada nije ziveo i radio u Rusiji. Pa tamo niko nista ne uvozi legalno. carina je svojevrsni vid mafije. Neka neko imenuje firmu iz Srbije koja je uspela da ubedi Ruskog partnera da pokusa da iskoristi bezcarinski uvoz Srpske robe u Rusiju. NEMA-NEPOSTOJI. Takodje je u Rusiji nemoguce povratiti PDV (NDS) prilikom izvoza Robe iz Rusije
-niko nesme ni da pokusa.

slovenac

pre 15 godina

Zasto bi VW napravio fabriku v Srbiji kad su oni kupili Škodu u poljskoj, blize im je Rusija preko poljske nego preko Madjarske.
Taj Dinkic mi se ne svidja nikako....

Realni

pre 15 godina

Ne razumijem zasto svaka pozitivna inicijativa u Srbiji mora biti docekana na 'noz'!? Izgleda da je najboje da se nista ne radi, nista ne planira, nista ne poduzima i ne pokusava se s nekim novi idejama...Pa naravno da se sve ideje u zivotu nece ostvariti, pogotovo sto u ovoj igri privlacenja stranih investicija ucestvuje jos najmanje 150 drugih igraca (drzava). A sta je alternativa? Da cekamo da UN proglasi Srbiju za jedinu drzavu koja ima pravo na strane investicije? Ko je ikad ista pokusao da proda u svijetu dobro zna koliko vremena, novca, planiranja, obilazaka, ubjedjivanja treba da se neka ideja realizuje.

Bane

pre 15 godina

U zelji da podignu licni rejting i rejting stranke mnogi politicari i iz vladajuce garniture i iz opozicije, ukljucujuci i Dinkica daju senzacionalisticke izjave. Uoci izbora digla se prasina oko folksvagena kada je nekoliko njegovih radnika bilo na proputovanju kroz Srbiju. Kurir je verovatno predstavljen kao glavni menadzer, portir kao sef razvoja, kafe kuvarica verovatno kao direktor prodaje... Izbori su prosli. Ovi ljudi su se posle boravka u Grckoj, Turskoj ili na nekoj drugoj destinaciji vratili u Nemacku i nikom nista. Ko zna koga su doveli da izigrava predstavnika Fijata, posto i nakon 5 meseci nije realizovan pompezno najavljen sporazum sa ovim proizvodjacem automobila.

Sava Ii

pre 15 godina

Dinkicu,
to sa Rusima nece ici...

Ti jesi bolji od vecine nasih politicara, tacnij manje los, ali i tebe vreme gazi...

Ovo vise nije 2001, danas je 2008. Sedam godina je proslo, prodali smo i potrosli to sto smo imali, sada je vreme da stavimo tacku i krenemo napred...

Fiat, Mercedes, Folksvagen,... avioni, kamioni. G17 danas je sve samo ne ono sto je bila ideja da ce biti. Partija kao i svaka druga.

Milos Ilic

pre 15 godina

Izgleda Mladja hvata zalet za sledechu predizbornu kampanju pa nastavlja sa obechanjima. Dobro mu za sada ide.
Od 2000-te prodaje po Srbiji ssto su drugi stvarali i ostalo mu je joss nekoliko "sitnica" da rasproda pa che se povuchi u "zasluzzenu" penziju.
Joss samo koji mandat.

zamajac

pre 15 godina

Ratifikacija ne znaci i izgradnju gasovoda, svi smo mi to znali, jedino sto je tacno a to je da ce sada Rus diktirati cenu gasa kako zeli, vratcemo mi, narod, dugovanja sto su oni nekdasnji npravili, a ovi dopunili, vec je pocelo, od prvog oktobra gas poskupljuje, a koliko, to samo Rus zna

mirko

pre 15 godina

Nekoliko stvari:

PRVO

ODUSEVIO me je ovaj Sormaz iz DSS-a koji kaze na je Rusija nesta "poklonila" Srbiji !!!

I pitam: Sta je sa NIS-om tj onom mizernom cenom koju nude za vecinski paket??
Da to mozda nije trebao biti nas "poklon" Rusiji??

DRUGO:

Gospodo moja glavni tok Juznog toka je zamisljen da uopste ne dotakne Srbiju. A ovo za Srbiju je samo jedan krak jer originalni planovi vode taj tok iz Crnog Mora u Bugarskoj na jug direktno u Grcku i onda preko Jonskog Mora na juf (vrh one cizme) u Italiju.Srbija je uletela u taj plan tek nakon sto je ispala prlika da Rusi za jeftine pare dobiju NIS i one podzemne bunare u Vojvodini za skladistenje gasa.
Eno i Hrvati i Slovenci su vec rekli da nece da im gas dolazi iz Srbije i da su "prezadovoljni" sadasnjim naftovodom kojim im gas dolazi iz Rusije ali preko Madzarske

ana

pre 15 godina

Mene interesuje smanjenje carina na uvoz novih automobila od Nove Godine sa 20% na 10% i smanjenje carine na uvoz polovnih automobila za 4% tj. 8% u Srbiju. Uz sajamski popust (NS,BG) eto lepe ustede i novih kola, sto moze da ima za posledicu i dodatno smanjenje cene polovnjaka. Jos da se usvoji i Zakon o bezbednosti u saobracaju koji se krcka vec 5 godina...

Alexandar

pre 15 godina

Juzni Tok tesko da je mogao da zaobidje Srbiju. Jedina trasa kojom je mogao da prodje je Bugarija - Rumunija - Madjarska. Medjutim Rumunija ima tvrd stav prema Rusiji i jedna je od zemalja koje intenzivno guraju Nabuko. Druga stvar je sto je gradnja kroz Srbiju daleko jeftinija.

And

pre 15 godina

Rusi ovaj projekat sa Srbijom (kao u ostalom i Kosovo, sad smo videli) i dalje drze kao potkusurivanje sa Zapadom, mesetarenje sa kvazi politickim (mahom nacionalistickim) partijama, i Ruskim biznismenima srpskog porekla koji rade za Ruske interese. Mozda iskreno nikada ni nisu mislili da ga urade. Itar-tas je objavio vest o "nediskrimatornom pristupu gasa juznog toka" (http://www.itar-tass.com/eng/level2.html?NewsID=13053972&PageNum=0)- na mapi postoji Srbija, ali bez juznog toka. Juce je u Moskvi bila ministarka Austrije (gde ce se zavrsiti jedan krak). Drugi krak se zavrsava u Italiji. Ovo izmedju ide preko Bugarske, Madjarske, Grcke...
Prema tome, mislim da uz sve gore navedeno, Dinkic radi jedinu ispravnu stvar koju sada moze: insistira na fer ceni.
Toliko od nase brace. Naravno sve je ovo politika: i oni nas zapravno ne zele da vide u EU, drze nase kriminalce koje i Interpol trazi, podsmeva se ubistvu Djindjica, diktira dnevni red Skupstinshih sednica. Njima je sada veci interes da se ukljuce Albanija i Kosovo u tok, nego mi: nas su vec iskoristili koliko su mogli. Sa svojim prisustvom u ove dve, lakse ce moci da zabijaju prst u oko Zapadu. Sa nama za sada ne mogu nista, posto ne mogu trenutno da naprave nikakav rat na nasim prostorima, zbog rasporeda politikih snaga u Srbiji, i time evenutualno udju ponovo na svetsku politicku scenu kao npr. mirovnjaci.
Napred Dinkicu.

Miloš

pre 15 godina

Gospodin Buligin nam na diplomatski način ukazuje na to da Mlađan Dinkić nije dobrodošao u Moskvu kao pregovarač o bilo čemu, a najmanje o gasu. Valjda će neko od odgovornih ovde kod nas to shvatiti i sprečiti Dinkića „neodložnim obavezama na drugoj strani“ da pregovara sa Rusima. Dobra lekcija našim nadobudnim političarima
koji su se preigrali, umislivši da je Srbija zaista pupak vasione i da će im u inostranstvu svaka njihova glupost proći kao što ovde prolazi, bez ikakvih posledica po njih, nego samo po nas, obične smrtnike, koji se nizašta i ne pitamo.

marijo

pre 15 godina

Hrvatska gradi LNG terminal navjerojatnije na Krku tako da se neče oslanjati na južni tok baš
http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2008,9,3,,132109.jl