Četvrtak, 04.09.2008.

10:27

Dogovor o SSP-u

Vlada Srbije prihvatila je amandman SRS na predlog Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, što će omogućiti ratifikaciju SSP-a.

Izvor: Beta

Dogovor o SSP-u IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

veggen

pre 15 godina

Hoce li mi ko objasniti kakve veze SSP ima sa Kosovom?! Nije li dodatak klauzule da je Kosovo Srbija primeren ovom sporazumu koliko i dodatak o zameni motora Bukvaru?!

studentnijezapaliozito

pre 15 godina

U ovoj zemlji vreme stoji. Zapravo, kada bi se deca prestala radjati, sve bi ostalo isto, nepromenjeno, bez ikakvog progresa. Da li zbog interesa onih kojima odgovara nepromenjeno stanje, ili zbog apsolutnog odsustva zelje vecine stanovnistva da preuzme svoje parche odgovornosti i dosledno odreaguje, zatalasa, ovde je sve nepromenjeno. Promene deluju kao zestoki i nekonstruktivni atak na beskrajni odmor, javasluk i filozofiju 'moze svakako'.
Kada budem navratio da obidjem familiju i prijatelje, za nekoliko godina (posto sam u fazi pakovanja...), vesti ce, verovatno ovako izgledati:
- Obavestajne sluzbe Srbije uveravaju EU kako se nalaze na tragu Mladicu...
- Skupstina je, nakon spajanja svih verskih i drzavnih praznika danas pocela rad, ali je ubrzo prekinut, zbog povrede Poslovnika, i bice nastavljena u sledecem kvartalu, ako se poslanicke grupe dogovore
- Dokumenti, koji su davne 2008. trebali biti odstampani za gradjane Srbije(pasosi, lk) nisu mogli biti realizovani, zbog toga sto je, u medjuvremenu, prestao interes gradjana da bilo gde otputuju van stana, pa je, zbog pojednostavljenja procesa, reseno da se ponovo izdaju dokumenti sa grbom SFRJ, jer ih je 'ostalo na lageru'
- Fudbaleri Srbije su, nakon dramaticnog obrta, ostvarili senzacionalnu pobedu nad Farskim ostrvima, u poslednjim trenucima odlucujuce utakmice za kvalifikacije na EP 'Z grupe', na cijem se celu nalazi Lihtenstajn, koji docekuje u istom kolu Kosovo...
- Vreme- isto kao i prosle ili sledece godine. Prognoza-svejedno.
i tako to.

Mile J.N.Beograd

pre 15 godina

Au! Sta se ovo zbilo u "Tie bracke-u" Posle onoliko pljuvanja, kletvi, lazi, uvreda, primitivizma... Radikali ce glasati za Rezoluciju o pridruzivanju, naravno uz prihvacen im amandman. Fantastican poptez! Jednim udarcem ubili vise muva a to su Kostunica i DSS koje su poslali u politicku istoriju, Seselja i grupu oko njega. Bice tu jos vatre ali je vest prihvacena sa olaksanjem. Onoliko komentatora, medju kojima sam i ja bio smo totalno omanuli pa cu ja uz izvinjenje i dopustenje redakcije neko vreme da apstiniram.

ситизен Гавра

pre 15 godina

Ево, после СПС-а и Радикали су сад океј... Где нас доведе овај БоТа... А лустрација? Ништа? А и зашто Чеда Ј. толико ''улеће'' за Радикале у последње време? Више се не зна ко је нормалан у овој држави.

Marijan

pre 15 godina

Ovo je davanje veštačkog disanja i to usta na usta radikalima. Oni su već skoro propali jer i većina njihovih glasača hoće u Evropu , pa su na brzinu morali nekako da se opravdaju što sad glasaju za SPP, pa su izmislili amandman koji ništa ne znači, ali njima daje opravdanje jer su do juče bili protiv. Garantujem da bi se u slučaju ne glasanja odmah pocepali. Ovako zbog nekog "jedinstva" lepu poruku toj istoj Evropi šaljemo. Sa kim si takav si. Eto velikog političkog promašaja za vladajuću većinu!

Agron

pre 15 godina

Ja se pitam zasto Vlada Srbije ne udovolji zahtevima radikala dodavsi samo jednu recenicu, koju su radikali ponavljali godinama. A to je poznata kao "Srbija do Tokija". Time bi se resilo i pitanje kome pripada Kosovo.

nada

pre 15 godina

Pocinjemo da licimo na protektorat, poput BiH. Politika gubi smisao, jer nijedna se stranka vise ne drzi svog programa. Svi su na vlasti i niko nije na vlasti.U svakom slucaju, sprovodi se politika Vasingtona i Brisela, a Beograd se vise ne pita ni za to koje ce se ulice asfaltirati.

Masha

pre 15 godina

Daj bre vise, muka mi je od radikala, i vlade, i skupstine i ostalih maloumnika kojih boli uvo za gradjane....Dosta ste para pokrali, idite u Kolumbiju, Argentinu, Karibe, kupite ostrvo i ostavite ostale ljude da zive malo. Stvarno nismo normalni kad mozemo da trpimo sve ovo vec 20 godina...Tako nam i treba..Muka mi je vise od SRS-s, SPS-a, DS-a, i ostalih..Neka dodje jedan normalan i skolovan covek sa diplomom, koji zeli da pomogne obicnim ljudima, zabole mene uvo za ove poput Miskovica, Kostica, Ceptera i ostalih sto su namlatili lovu i smeju se celoj drzavi. Ocu bre da zivim ko sav normalan svet, da imam posao, stan, auto, porodicu, letovanje, osmeh na licu.

Jabucilo

pre 15 godina

Ja tebi ovo, a ti meni ono... Cenkanje, ucenjivanje, potplacivanje... To je danas politicka scena Srbije, i sve dok se to nastavlja, nista bolje nece biti. Samo nacionalno jedinstvo moze da pomogne Srbiji, a to nacionalno jedinstvo nikad nece biti postignuto prekrajanjem izborne volje (ne bi se zacudio da sledecu vladu formiraju LDP i radikali, pa ubede narod da je to prirodna koalicija) pomocu naseg ustaljenog sistema vlasti- plutokratije, koja iskoriscava demokratiju kao svoje prikrice. Nama treba NOVA IDEJA oko koje bi se objedinili i kao jedan disali za nju. Bravar je bio dosta bolji.

SSP u novom svetlu

pre 15 godina

Sada ce i SRS moci da se hvali SSP kao i DS.
Unutrasnjopoliticki ovo je velika pobeda radikala - izgurali su svoj amandman, koji je vlada prvo odbila, pa veceras prihvatila. Spoljnopoliticki - ovo je velika glavobolja za vladu, koja ce morati da objasnjava eu sta znaci taj amandman. Verovatno ce im reci "to je za unutrasnju upotrebu", ali ce im radikali dusu vaditi ovim amandmanom.

V

pre 15 godina

LDP ne prestaje da vuče zrele poteze, pri tome nailazeći na nerazumevanje i uvek obnavljajući svoje simpatizere na platformi istinske avangarde. Onih koji ne razumeju biće uvek. Srećna vremena su ona u kojima ih je malo. U nesrećnim, ostaje zadovoljstvo biti (još uvek) u manjini.

Dragoljub

pre 15 godina

Koja je po redu ovo rezolucija/odluka/proklamacija Skupstine da je Kosovo (i Metohija) deo Srbije? Pa zar to ne pise u Ustavu, pa jos i u Preambuli... Ovo je kao kada jedan zaljubljeni drugome (koji je prilicno ravnodusan) non-stop govori "volim te". Sto vise reci, to manje tezine ove reci nose...

idem u nesvest

pre 15 godina

ovo je totalna koma,,, predsednica Skupstine izjavljuje/da bi ona sa sve poslanicima dobili na znacaju/RADICMO I U PETAK I U PONEDELJAK posto su to njima neradni dani dobice primanja za prekovremeni rad.E sada svi mi koji radimo petkom i ponedeljkom znaci od svojih poslodavaca i predpostaljenih u firmama imamo pravo da ubuduce ne radimo tih dana/naravno vikend je standardno ostao neradan/ili da nam se isplacuje prekovremeni rad.Tugo nasa pregolema, kakva nam je to drzava, a mi gradjani smo jos izuzetno kvalitetni u odnosu na svo okruzenje,nismo izgubili razum i razumno rasudjivanje

Urosh

pre 15 godina

Sad je jasno i zasto Natasa Jovanovic, Vjerica Radeta i ko vec bacaju "kletvu" na "neimenovanog radikala" T.N... Ocigledno je da je Seselj zeleo da radikali ne prihvate sporazum! U svakom slucaju, mislio sam da ovo nikad necu reci, ali cestitke radikalima!

lion-zvezdara

pre 15 godina

E ovo je genijalno.Kao nekada u Crnoj Gori.Vikend od petka do ponedeljka,utorak pripremanje za rad,cetvrtak odmor od rada a sreda radni dan.E sada me stvarno interesuje dali im je svaka sreda radna.Ziveo rad!!

Ja

pre 15 godina

Valjda će ga na kraju usvojiti, pa da se bavimo važnijim stvarima. Opozicija nema nikakve realne primedbe na bilo šta, pa se hvata za gluposti i rasteže, a mi građani ko budale čekamo da nam se životi poboljšaju.

Vanja

pre 15 godina

Dakle, međusobne kletve radikala nisu pomogle. Ipak su neki radikali (a ko drugi nego Nikolić) pregovarali sa predsednikom Tadićem.

Leo Krstin

pre 15 godina

Uvek sam komentariso da sa ovom "proevropskom" vladom gubimo, pored Kosova i Evropu!!Evropa nece prihvatiti sporazum sa nekakvim amandmanom, vec samo sporazum koji je ponudjen nasoj zemlji, ali i svakoj clanici EZ!!To bi znacilo da mi ratifikujemo neki "sporazum" ne sa EZ, vec izmedju radikala i stranaka na vlasti!!To moze biti sporazum za unutrasnju upotrebu, ali ne za EZ.Pa u sta zele da nas ubede poslanici, da mi sami mozemo menjati sporazum koji smo usaglasili sa EZ?Opet uzaludno gubljenje vremena, kao i sa mnogim deklaracijama o Kosovu i Metohiji (pa Metohiju niko u MZ ni ne spominje, to sam "zaboravio").

Boban

pre 15 godina

"Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da će parlament zbog značaja dnevnog reda najverovatnije raditi i u petak i u ponedeljak, iako su to uobičajeno dani kada Skupština ne radi."

Pa ovo je neverovatno. Naprave sebi godišnji odmor od dva meseca, vikend im je od petka do ponedeljka, dakle 4 dana nedeljno i primaju onolike poslaničke plate za svoj naporan rad. Oj Srbijo među šljivama.

Prljavi Hari

pre 15 godina

Vlast nije smela da dopusti uopste raspravu oko SSP-a. Kakve dopune?? Pa ljudi moji to ne vazi. Mi mozemo da dopunjujemo sta god hocemo. Treba sto pre da se usvoje svi zakoni kako bi smo nas sistem prilagodili sistemu EU.Ne samo zbog ekonomskog aspekta drustva i svakog gradjana, to je kod nas najmanje bitno. Najbitnije je da nase drustvo nije dobro organizovano. Skroz je sve naopacke.od skolstva, saobracaja, zdravstva...itd, d. Daj da prepisemo od onih gde to funkcionise. Ne moramo da izmisljamo toplu vodu, samo treba da prepisemo. A vi takozvani borci za Evropske ideje zar SRS da vas ucenjuje, sta vam je pobogu? Sram vas bilo. Budite ostri, pogotovo prema njima.

Pozitivno

pre 15 godina

O, ovo me je oraspolozilo bas! Hoce i radikali u voz. Gledaju Ivicu, Mrku i ostale kako su se lepo i udobno smestili, vide da im bar polovina birackog tela samo zeli vize i bolji posao i vise para. Pa dobro, eto im taj mali izgovor, nek idu i oni. Sta sad ...

dovla

pre 15 godina

Interesuje me koliko potpisa treba da skupim da bi se raspisao referendum sa pitanjem: "Da li mislite da poslanike/ministre/ostale likove treba da placamo po ucinku?"
Znaci: uskladili ste zakone - plata! Ratifikovali sporazum - plata! Status kandidata - plata!
A kad ne radite - nema ni plate...

igor

pre 15 godina

Tadic je genijalac. Sada je navukao srs da glasa za ssp,a samim tim i definitvno deli srs na dva bloka seseljev i nikolicev. Za sledece izbore je vidljiva koalicija ds(bez repova g17,spo),deo radikala okupljen oko nikolica i manjine.

Dojcin Plavsic

pre 15 godina

Moze li neko da mi objasni zasto se u zakon stavlja nesto sto vec pise u Ustavu? Sta smo time dobili? Znam samo da smo vreme izgubili...

marko

pre 15 godina

A predsednica parlamenta sva vazna rece da ce skupstina raditi cak u petak i ponedeljak iako je to vreme kad skupstina ne radi. Zamisli molim te a ja budala ovolike godine radim i petkom i ponedeljkom mnogo puta subotom a i nedelje vise ne brojim. Joooj Srbijo ko te vodi. Sumnjam da cu izdrzati jos godinu dana da slusam ove gluposti. Pakovanje.

Katica

pre 15 godina

Znači „političko bajanje“ i „bacanje čini“ će da stigne i do EU. Tako „staro-nove“ politčke vođe (vidimo da se i LDP pridružio tom horskom bajanju, malo je 142 glasa za sporazum, treba svi da glasaju!) misle kako će da PREĐU (nasamare!) politčare u EU. Samo napred tako je i Milošević ISTO VIŠE PUTA „PODVALIO“(!) evropljani, SAD-eu, samo smo uvek posle svi mi dobili po glavi plus dovedeni smo bili do standarda „jedenja korenja“.

Mashinovodja

pre 15 godina

"Mi hoćemo u EU, ali dostojanstveno, uspravno kao partneri EU", kazao je Ilić.

Koji bre, "mi"? Da ti jedan od onih koji sigurno nisu tvoji "mi", odgovori na način kojim ti i tvoji "mi" govorite: idi ti USPRAVNO i DOSTOJANSTVENO pravo u ... Honduras, a mi ćemo se valjda već nekako snaći bez tebe uspravnog i dostojanstvenog. Dosta bre!

Milos

pre 15 godina

Nas narod kaze: sto je brzo, to je i kuso. Tadic i Djelic su bez odobrenja i saglasnosti, veoma brzo i brzopleto, potpisali taj los sporazum. Iz cistog inata nisu prihvatili savete Kostunice o korekciji sporazuma, a sada prihvataju amandman radikala. Bolje ikada nego nikada. Sa ovako losim i neodgovornim politicarima u vrhu vlasti (Tadic, Djelic, Dinkic, itd) nema nama prosperiteta, a ni EU. To je sarena laza.

njikolas

pre 15 godina

......, pa jesu li oni .......?! Nema više vremena, daj uradite ...... više nešto! Bićemo jedina zemlja na svetu gde ljudi demonstriraju zbog nesposobnosti SVIH za koje su oni glasali!

Dragoljub Pavlovic

pre 15 godina

Znajuci da se ogromna vecina vaznih zakona u Narodnoj skupstini usvaja po principu "trange-frange", plasim se da je u aranzman oko SSP "ugradjena" i nagodba o poklanjanju NIS Rusima. Videce se za koji dan, a u medjuvremenu cu da se nadam da nisam u pravu...

Beckerek

pre 15 godina

.... vas vise to Kosovo!

Ako vam je toliko stalo do tog Kosova preselite se tamo i onda zahtevajte od koga god hocete sta god hocete.

Dajte narodu bre slobodu.
Pustite ih da zive.

Slobe nema skoro deset godina a ljudi zive jos uvek u kavezu.

Boli vas dupe za narod. Vazno da svaki mesec idete na salter da pokupite platu koju upravo taj narod placa.

Sta je bre sa vama?

Jel vas je mozda strah da nestanete sa politicke scene kada narod bude u mogucnosti da putuje i da vidi kako zivi normalan svet?

Maksimalno orao pozitivno

pre 15 godina

najpametniji građani Srbije rekli su svoje. Sada mi je jasno. Sporazum je predivan, ali ništa ne valja. Saglsno tome odoh na pecanje.

Novosadjanka

pre 15 godina

Šef poslaničke grupe Nove Srbije Velimir Ilić kazao je da je "lepo to što mi hoćemo u Evropu", ali je naveo da mora ipak da se shvati da "Evropa siledžijski oduzima deo teritorije Srbije i to bez blagoslova Saveta bezbednosti UN".

Da li je doticni gospodin mislio da bi mu bilo lakse da to potvrde u savetu bezbednosti UN. Sta bi onda smisljao ko je kriv za.....

sasa jokic

pre 15 godina

Evropa nikada nece prihvatiti tekst sa odredbom da je Kosovo sastavni deo Srbije. Mi mozemo sto rece Ceda(sta se s' njim desava nije mi jasno) da dodamo recenicu kako bi postigli koncenzus, ali to je samo za internu upotrebu!

gradjanin

pre 15 godina

Ilic,Nikolic... i njihovi istomisljnci su izuzetno nevaspitni i pohlepni.Zasto se nisu bunili protiv evropske finansijske donacije,... to su oberucki prihvatili i jos se hvalili sta su sa tim sredstvima uradili, naravno nisu morali u bob prikazati svaki utroseni evro, sa potpisivanjem Sporazuma donekle se menja i finansijska politika,,, a tada vise nemaju koga okrivljivati za tobozni neuspeh njih samih po razno-ranim pitanjima.Ipak je to manjina od ljudi, zato bi trebalo zbog vecine gradjana potpisati Sporazum

alexa

pre 15 godina

Dobro je da se cuju razumni tonovi danas iz Skupstine. Neverovatno je vazno naci kompromis koji ce omoguciti usvajanje SSP-a bez produbljivanja podela u drustvu, elektrisanja atmosfere i sirenja otvorene "antievropske" (sta god to zancilo) atmosfere.

engelbert

pre 15 godina

Zar vam nije jasno da zahtev opozicije da se u SSP ubaci clan o Kosovu kao neodvojivi deo Srbije, jeste skriven nacin odbijanja ovog sporazuma. Jer svaka promena u SSP treba da ima saglasnost EU.

Saša Novak @ NL

pre 15 godina

Da se gospodin Samardzic potrudio da uhapsi Radovana, Ratka i Gorana pre proglasenja nezavisnosti Kosova, SSP sa clanom 135 bi bio ratifikovan pre 4 godine, ovako sporost Kostunice i njegova zla-politika sluze kao izgovor da je SSP toboz neko 'priznanje' Kosova. Isklucivo znacenje SSP-a nakon 17 februara 2008 jeste dokaz sporosti i katastrofalne politike Vojislava Dr.Kostunice. Velju bih podsetio da je EU donacijama za demokratiju izgradila Cacak, da nije bilo tih sredstava ne bi se ni izgradio, bio bi rupa u provinciji, zato je bezobrazluk da kudi one koji su ga kao bivseg gradonacelnika spasli i sto danas na osnovu toga ima pristalice i poslanicki imunitet. Veljo magistre Ilicu, budi zahvalan od EU bar po osnovnom vaspitanju da postujes one koji su ti pomogli!

golenegl

pre 15 godina

Ajde, molim vas, glasajte vec jednom. Pa ako je moguce da vec jedanput danemo dusom. Pozurite vise, zasto vas biramo i placamo???

gradjanin

pre 15 godina

Tacno da se opozicija nije ponasala kao u utorak, ali ipak je sada na malo lepsi nacin zadrzavala rad Parlamenta, nadam se da je predsdnica Skupstine to shvatila i da ce se danas ili sutra usvojiti SSP, a potom krenuti dalje, usaglasiti zelje i realnost po piatnju prodaje NIS-a

Beckerek

pre 15 godina

.... vas vise to Kosovo!

Ako vam je toliko stalo do tog Kosova preselite se tamo i onda zahtevajte od koga god hocete sta god hocete.

Dajte narodu bre slobodu.
Pustite ih da zive.

Slobe nema skoro deset godina a ljudi zive jos uvek u kavezu.

Boli vas dupe za narod. Vazno da svaki mesec idete na salter da pokupite platu koju upravo taj narod placa.

Sta je bre sa vama?

Jel vas je mozda strah da nestanete sa politicke scene kada narod bude u mogucnosti da putuje i da vidi kako zivi normalan svet?

Saša Novak @ NL

pre 15 godina

Da se gospodin Samardzic potrudio da uhapsi Radovana, Ratka i Gorana pre proglasenja nezavisnosti Kosova, SSP sa clanom 135 bi bio ratifikovan pre 4 godine, ovako sporost Kostunice i njegova zla-politika sluze kao izgovor da je SSP toboz neko 'priznanje' Kosova. Isklucivo znacenje SSP-a nakon 17 februara 2008 jeste dokaz sporosti i katastrofalne politike Vojislava Dr.Kostunice. Velju bih podsetio da je EU donacijama za demokratiju izgradila Cacak, da nije bilo tih sredstava ne bi se ni izgradio, bio bi rupa u provinciji, zato je bezobrazluk da kudi one koji su ga kao bivseg gradonacelnika spasli i sto danas na osnovu toga ima pristalice i poslanicki imunitet. Veljo magistre Ilicu, budi zahvalan od EU bar po osnovnom vaspitanju da postujes one koji su ti pomogli!

Mashinovodja

pre 15 godina

"Mi hoćemo u EU, ali dostojanstveno, uspravno kao partneri EU", kazao je Ilić.

Koji bre, "mi"? Da ti jedan od onih koji sigurno nisu tvoji "mi", odgovori na način kojim ti i tvoji "mi" govorite: idi ti USPRAVNO i DOSTOJANSTVENO pravo u ... Honduras, a mi ćemo se valjda već nekako snaći bez tebe uspravnog i dostojanstvenog. Dosta bre!

marko

pre 15 godina

A predsednica parlamenta sva vazna rece da ce skupstina raditi cak u petak i ponedeljak iako je to vreme kad skupstina ne radi. Zamisli molim te a ja budala ovolike godine radim i petkom i ponedeljkom mnogo puta subotom a i nedelje vise ne brojim. Joooj Srbijo ko te vodi. Sumnjam da cu izdrzati jos godinu dana da slusam ove gluposti. Pakovanje.

Maksimalno orao pozitivno

pre 15 godina

najpametniji građani Srbije rekli su svoje. Sada mi je jasno. Sporazum je predivan, ali ništa ne valja. Saglsno tome odoh na pecanje.

dovla

pre 15 godina

Interesuje me koliko potpisa treba da skupim da bi se raspisao referendum sa pitanjem: "Da li mislite da poslanike/ministre/ostale likove treba da placamo po ucinku?"
Znaci: uskladili ste zakone - plata! Ratifikovali sporazum - plata! Status kandidata - plata!
A kad ne radite - nema ni plate...

golenegl

pre 15 godina

Ajde, molim vas, glasajte vec jednom. Pa ako je moguce da vec jedanput danemo dusom. Pozurite vise, zasto vas biramo i placamo???

igor

pre 15 godina

Tadic je genijalac. Sada je navukao srs da glasa za ssp,a samim tim i definitvno deli srs na dva bloka seseljev i nikolicev. Za sledece izbore je vidljiva koalicija ds(bez repova g17,spo),deo radikala okupljen oko nikolica i manjine.

gradjanin

pre 15 godina

Tacno da se opozicija nije ponasala kao u utorak, ali ipak je sada na malo lepsi nacin zadrzavala rad Parlamenta, nadam se da je predsdnica Skupstine to shvatila i da ce se danas ili sutra usvojiti SSP, a potom krenuti dalje, usaglasiti zelje i realnost po piatnju prodaje NIS-a

Vanja

pre 15 godina

Dakle, međusobne kletve radikala nisu pomogle. Ipak su neki radikali (a ko drugi nego Nikolić) pregovarali sa predsednikom Tadićem.

sasa jokic

pre 15 godina

Evropa nikada nece prihvatiti tekst sa odredbom da je Kosovo sastavni deo Srbije. Mi mozemo sto rece Ceda(sta se s' njim desava nije mi jasno) da dodamo recenicu kako bi postigli koncenzus, ali to je samo za internu upotrebu!

Boban

pre 15 godina

"Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da će parlament zbog značaja dnevnog reda najverovatnije raditi i u petak i u ponedeljak, iako su to uobičajeno dani kada Skupština ne radi."

Pa ovo je neverovatno. Naprave sebi godišnji odmor od dva meseca, vikend im je od petka do ponedeljka, dakle 4 dana nedeljno i primaju onolike poslaničke plate za svoj naporan rad. Oj Srbijo među šljivama.

Pozitivno

pre 15 godina

O, ovo me je oraspolozilo bas! Hoce i radikali u voz. Gledaju Ivicu, Mrku i ostale kako su se lepo i udobno smestili, vide da im bar polovina birackog tela samo zeli vize i bolji posao i vise para. Pa dobro, eto im taj mali izgovor, nek idu i oni. Sta sad ...

Novosadjanka

pre 15 godina

Šef poslaničke grupe Nove Srbije Velimir Ilić kazao je da je "lepo to što mi hoćemo u Evropu", ali je naveo da mora ipak da se shvati da "Evropa siledžijski oduzima deo teritorije Srbije i to bez blagoslova Saveta bezbednosti UN".

Da li je doticni gospodin mislio da bi mu bilo lakse da to potvrde u savetu bezbednosti UN. Sta bi onda smisljao ko je kriv za.....

Urosh

pre 15 godina

Sad je jasno i zasto Natasa Jovanovic, Vjerica Radeta i ko vec bacaju "kletvu" na "neimenovanog radikala" T.N... Ocigledno je da je Seselj zeleo da radikali ne prihvate sporazum! U svakom slucaju, mislio sam da ovo nikad necu reci, ali cestitke radikalima!

SSP u novom svetlu

pre 15 godina

Sada ce i SRS moci da se hvali SSP kao i DS.
Unutrasnjopoliticki ovo je velika pobeda radikala - izgurali su svoj amandman, koji je vlada prvo odbila, pa veceras prihvatila. Spoljnopoliticki - ovo je velika glavobolja za vladu, koja ce morati da objasnjava eu sta znaci taj amandman. Verovatno ce im reci "to je za unutrasnju upotrebu", ali ce im radikali dusu vaditi ovim amandmanom.

Dojcin Plavsic

pre 15 godina

Moze li neko da mi objasni zasto se u zakon stavlja nesto sto vec pise u Ustavu? Sta smo time dobili? Znam samo da smo vreme izgubili...

Milos

pre 15 godina

Nas narod kaze: sto je brzo, to je i kuso. Tadic i Djelic su bez odobrenja i saglasnosti, veoma brzo i brzopleto, potpisali taj los sporazum. Iz cistog inata nisu prihvatili savete Kostunice o korekciji sporazuma, a sada prihvataju amandman radikala. Bolje ikada nego nikada. Sa ovako losim i neodgovornim politicarima u vrhu vlasti (Tadic, Djelic, Dinkic, itd) nema nama prosperiteta, a ni EU. To je sarena laza.

V

pre 15 godina

LDP ne prestaje da vuče zrele poteze, pri tome nailazeći na nerazumevanje i uvek obnavljajući svoje simpatizere na platformi istinske avangarde. Onih koji ne razumeju biće uvek. Srećna vremena su ona u kojima ih je malo. U nesrećnim, ostaje zadovoljstvo biti (još uvek) u manjini.

Dragoljub Pavlovic

pre 15 godina

Znajuci da se ogromna vecina vaznih zakona u Narodnoj skupstini usvaja po principu "trange-frange", plasim se da je u aranzman oko SSP "ugradjena" i nagodba o poklanjanju NIS Rusima. Videce se za koji dan, a u medjuvremenu cu da se nadam da nisam u pravu...

lion-zvezdara

pre 15 godina

E ovo je genijalno.Kao nekada u Crnoj Gori.Vikend od petka do ponedeljka,utorak pripremanje za rad,cetvrtak odmor od rada a sreda radni dan.E sada me stvarno interesuje dali im je svaka sreda radna.Ziveo rad!!

engelbert

pre 15 godina

Zar vam nije jasno da zahtev opozicije da se u SSP ubaci clan o Kosovu kao neodvojivi deo Srbije, jeste skriven nacin odbijanja ovog sporazuma. Jer svaka promena u SSP treba da ima saglasnost EU.

njikolas

pre 15 godina

......, pa jesu li oni .......?! Nema više vremena, daj uradite ...... više nešto! Bićemo jedina zemlja na svetu gde ljudi demonstriraju zbog nesposobnosti SVIH za koje su oni glasali!

nada

pre 15 godina

Pocinjemo da licimo na protektorat, poput BiH. Politika gubi smisao, jer nijedna se stranka vise ne drzi svog programa. Svi su na vlasti i niko nije na vlasti.U svakom slucaju, sprovodi se politika Vasingtona i Brisela, a Beograd se vise ne pita ni za to koje ce se ulice asfaltirati.

gradjanin

pre 15 godina

Ilic,Nikolic... i njihovi istomisljnci su izuzetno nevaspitni i pohlepni.Zasto se nisu bunili protiv evropske finansijske donacije,... to su oberucki prihvatili i jos se hvalili sta su sa tim sredstvima uradili, naravno nisu morali u bob prikazati svaki utroseni evro, sa potpisivanjem Sporazuma donekle se menja i finansijska politika,,, a tada vise nemaju koga okrivljivati za tobozni neuspeh njih samih po razno-ranim pitanjima.Ipak je to manjina od ljudi, zato bi trebalo zbog vecine gradjana potpisati Sporazum

Katica

pre 15 godina

Znači „političko bajanje“ i „bacanje čini“ će da stigne i do EU. Tako „staro-nove“ politčke vođe (vidimo da se i LDP pridružio tom horskom bajanju, malo je 142 glasa za sporazum, treba svi da glasaju!) misle kako će da PREĐU (nasamare!) politčare u EU. Samo napred tako je i Milošević ISTO VIŠE PUTA „PODVALIO“(!) evropljani, SAD-eu, samo smo uvek posle svi mi dobili po glavi plus dovedeni smo bili do standarda „jedenja korenja“.

alexa

pre 15 godina

Dobro je da se cuju razumni tonovi danas iz Skupstine. Neverovatno je vazno naci kompromis koji ce omoguciti usvajanje SSP-a bez produbljivanja podela u drustvu, elektrisanja atmosfere i sirenja otvorene "antievropske" (sta god to zancilo) atmosfere.

Prljavi Hari

pre 15 godina

Vlast nije smela da dopusti uopste raspravu oko SSP-a. Kakve dopune?? Pa ljudi moji to ne vazi. Mi mozemo da dopunjujemo sta god hocemo. Treba sto pre da se usvoje svi zakoni kako bi smo nas sistem prilagodili sistemu EU.Ne samo zbog ekonomskog aspekta drustva i svakog gradjana, to je kod nas najmanje bitno. Najbitnije je da nase drustvo nije dobro organizovano. Skroz je sve naopacke.od skolstva, saobracaja, zdravstva...itd, d. Daj da prepisemo od onih gde to funkcionise. Ne moramo da izmisljamo toplu vodu, samo treba da prepisemo. A vi takozvani borci za Evropske ideje zar SRS da vas ucenjuje, sta vam je pobogu? Sram vas bilo. Budite ostri, pogotovo prema njima.

idem u nesvest

pre 15 godina

ovo je totalna koma,,, predsednica Skupstine izjavljuje/da bi ona sa sve poslanicima dobili na znacaju/RADICMO I U PETAK I U PONEDELJAK posto su to njima neradni dani dobice primanja za prekovremeni rad.E sada svi mi koji radimo petkom i ponedeljkom znaci od svojih poslodavaca i predpostaljenih u firmama imamo pravo da ubuduce ne radimo tih dana/naravno vikend je standardno ostao neradan/ili da nam se isplacuje prekovremeni rad.Tugo nasa pregolema, kakva nam je to drzava, a mi gradjani smo jos izuzetno kvalitetni u odnosu na svo okruzenje,nismo izgubili razum i razumno rasudjivanje

Dragoljub

pre 15 godina

Koja je po redu ovo rezolucija/odluka/proklamacija Skupstine da je Kosovo (i Metohija) deo Srbije? Pa zar to ne pise u Ustavu, pa jos i u Preambuli... Ovo je kao kada jedan zaljubljeni drugome (koji je prilicno ravnodusan) non-stop govori "volim te". Sto vise reci, to manje tezine ove reci nose...

Masha

pre 15 godina

Daj bre vise, muka mi je od radikala, i vlade, i skupstine i ostalih maloumnika kojih boli uvo za gradjane....Dosta ste para pokrali, idite u Kolumbiju, Argentinu, Karibe, kupite ostrvo i ostavite ostale ljude da zive malo. Stvarno nismo normalni kad mozemo da trpimo sve ovo vec 20 godina...Tako nam i treba..Muka mi je vise od SRS-s, SPS-a, DS-a, i ostalih..Neka dodje jedan normalan i skolovan covek sa diplomom, koji zeli da pomogne obicnim ljudima, zabole mene uvo za ove poput Miskovica, Kostica, Ceptera i ostalih sto su namlatili lovu i smeju se celoj drzavi. Ocu bre da zivim ko sav normalan svet, da imam posao, stan, auto, porodicu, letovanje, osmeh na licu.

Leo Krstin

pre 15 godina

Uvek sam komentariso da sa ovom "proevropskom" vladom gubimo, pored Kosova i Evropu!!Evropa nece prihvatiti sporazum sa nekakvim amandmanom, vec samo sporazum koji je ponudjen nasoj zemlji, ali i svakoj clanici EZ!!To bi znacilo da mi ratifikujemo neki "sporazum" ne sa EZ, vec izmedju radikala i stranaka na vlasti!!To moze biti sporazum za unutrasnju upotrebu, ali ne za EZ.Pa u sta zele da nas ubede poslanici, da mi sami mozemo menjati sporazum koji smo usaglasili sa EZ?Opet uzaludno gubljenje vremena, kao i sa mnogim deklaracijama o Kosovu i Metohiji (pa Metohiju niko u MZ ni ne spominje, to sam "zaboravio").

Jabucilo

pre 15 godina

Ja tebi ovo, a ti meni ono... Cenkanje, ucenjivanje, potplacivanje... To je danas politicka scena Srbije, i sve dok se to nastavlja, nista bolje nece biti. Samo nacionalno jedinstvo moze da pomogne Srbiji, a to nacionalno jedinstvo nikad nece biti postignuto prekrajanjem izborne volje (ne bi se zacudio da sledecu vladu formiraju LDP i radikali, pa ubede narod da je to prirodna koalicija) pomocu naseg ustaljenog sistema vlasti- plutokratije, koja iskoriscava demokratiju kao svoje prikrice. Nama treba NOVA IDEJA oko koje bi se objedinili i kao jedan disali za nju. Bravar je bio dosta bolji.

Agron

pre 15 godina

Ja se pitam zasto Vlada Srbije ne udovolji zahtevima radikala dodavsi samo jednu recenicu, koju su radikali ponavljali godinama. A to je poznata kao "Srbija do Tokija". Time bi se resilo i pitanje kome pripada Kosovo.

Ja

pre 15 godina

Valjda će ga na kraju usvojiti, pa da se bavimo važnijim stvarima. Opozicija nema nikakve realne primedbe na bilo šta, pa se hvata za gluposti i rasteže, a mi građani ko budale čekamo da nam se životi poboljšaju.

studentnijezapaliozito

pre 15 godina

U ovoj zemlji vreme stoji. Zapravo, kada bi se deca prestala radjati, sve bi ostalo isto, nepromenjeno, bez ikakvog progresa. Da li zbog interesa onih kojima odgovara nepromenjeno stanje, ili zbog apsolutnog odsustva zelje vecine stanovnistva da preuzme svoje parche odgovornosti i dosledno odreaguje, zatalasa, ovde je sve nepromenjeno. Promene deluju kao zestoki i nekonstruktivni atak na beskrajni odmor, javasluk i filozofiju 'moze svakako'.
Kada budem navratio da obidjem familiju i prijatelje, za nekoliko godina (posto sam u fazi pakovanja...), vesti ce, verovatno ovako izgledati:
- Obavestajne sluzbe Srbije uveravaju EU kako se nalaze na tragu Mladicu...
- Skupstina je, nakon spajanja svih verskih i drzavnih praznika danas pocela rad, ali je ubrzo prekinut, zbog povrede Poslovnika, i bice nastavljena u sledecem kvartalu, ako se poslanicke grupe dogovore
- Dokumenti, koji su davne 2008. trebali biti odstampani za gradjane Srbije(pasosi, lk) nisu mogli biti realizovani, zbog toga sto je, u medjuvremenu, prestao interes gradjana da bilo gde otputuju van stana, pa je, zbog pojednostavljenja procesa, reseno da se ponovo izdaju dokumenti sa grbom SFRJ, jer ih je 'ostalo na lageru'
- Fudbaleri Srbije su, nakon dramaticnog obrta, ostvarili senzacionalnu pobedu nad Farskim ostrvima, u poslednjim trenucima odlucujuce utakmice za kvalifikacije na EP 'Z grupe', na cijem se celu nalazi Lihtenstajn, koji docekuje u istom kolu Kosovo...
- Vreme- isto kao i prosle ili sledece godine. Prognoza-svejedno.
i tako to.

ситизен Гавра

pre 15 godina

Ево, после СПС-а и Радикали су сад океј... Где нас доведе овај БоТа... А лустрација? Ништа? А и зашто Чеда Ј. толико ''улеће'' за Радикале у последње време? Више се не зна ко је нормалан у овој држави.

Marijan

pre 15 godina

Ovo je davanje veštačkog disanja i to usta na usta radikalima. Oni su već skoro propali jer i većina njihovih glasača hoće u Evropu , pa su na brzinu morali nekako da se opravdaju što sad glasaju za SPP, pa su izmislili amandman koji ništa ne znači, ali njima daje opravdanje jer su do juče bili protiv. Garantujem da bi se u slučaju ne glasanja odmah pocepali. Ovako zbog nekog "jedinstva" lepu poruku toj istoj Evropi šaljemo. Sa kim si takav si. Eto velikog političkog promašaja za vladajuću većinu!

veggen

pre 15 godina

Hoce li mi ko objasniti kakve veze SSP ima sa Kosovom?! Nije li dodatak klauzule da je Kosovo Srbija primeren ovom sporazumu koliko i dodatak o zameni motora Bukvaru?!

Mile J.N.Beograd

pre 15 godina

Au! Sta se ovo zbilo u "Tie bracke-u" Posle onoliko pljuvanja, kletvi, lazi, uvreda, primitivizma... Radikali ce glasati za Rezoluciju o pridruzivanju, naravno uz prihvacen im amandman. Fantastican poptez! Jednim udarcem ubili vise muva a to su Kostunica i DSS koje su poslali u politicku istoriju, Seselja i grupu oko njega. Bice tu jos vatre ali je vest prihvacena sa olaksanjem. Onoliko komentatora, medju kojima sam i ja bio smo totalno omanuli pa cu ja uz izvinjenje i dopustenje redakcije neko vreme da apstiniram.

Beckerek

pre 15 godina

.... vas vise to Kosovo!

Ako vam je toliko stalo do tog Kosova preselite se tamo i onda zahtevajte od koga god hocete sta god hocete.

Dajte narodu bre slobodu.
Pustite ih da zive.

Slobe nema skoro deset godina a ljudi zive jos uvek u kavezu.

Boli vas dupe za narod. Vazno da svaki mesec idete na salter da pokupite platu koju upravo taj narod placa.

Sta je bre sa vama?

Jel vas je mozda strah da nestanete sa politicke scene kada narod bude u mogucnosti da putuje i da vidi kako zivi normalan svet?

Milos

pre 15 godina

Nas narod kaze: sto je brzo, to je i kuso. Tadic i Djelic su bez odobrenja i saglasnosti, veoma brzo i brzopleto, potpisali taj los sporazum. Iz cistog inata nisu prihvatili savete Kostunice o korekciji sporazuma, a sada prihvataju amandman radikala. Bolje ikada nego nikada. Sa ovako losim i neodgovornim politicarima u vrhu vlasti (Tadic, Djelic, Dinkic, itd) nema nama prosperiteta, a ni EU. To je sarena laza.

Saša Novak @ NL

pre 15 godina

Da se gospodin Samardzic potrudio da uhapsi Radovana, Ratka i Gorana pre proglasenja nezavisnosti Kosova, SSP sa clanom 135 bi bio ratifikovan pre 4 godine, ovako sporost Kostunice i njegova zla-politika sluze kao izgovor da je SSP toboz neko 'priznanje' Kosova. Isklucivo znacenje SSP-a nakon 17 februara 2008 jeste dokaz sporosti i katastrofalne politike Vojislava Dr.Kostunice. Velju bih podsetio da je EU donacijama za demokratiju izgradila Cacak, da nije bilo tih sredstava ne bi se ni izgradio, bio bi rupa u provinciji, zato je bezobrazluk da kudi one koji su ga kao bivseg gradonacelnika spasli i sto danas na osnovu toga ima pristalice i poslanicki imunitet. Veljo magistre Ilicu, budi zahvalan od EU bar po osnovnom vaspitanju da postujes one koji su ti pomogli!

Mashinovodja

pre 15 godina

"Mi hoćemo u EU, ali dostojanstveno, uspravno kao partneri EU", kazao je Ilić.

Koji bre, "mi"? Da ti jedan od onih koji sigurno nisu tvoji "mi", odgovori na način kojim ti i tvoji "mi" govorite: idi ti USPRAVNO i DOSTOJANSTVENO pravo u ... Honduras, a mi ćemo se valjda već nekako snaći bez tebe uspravnog i dostojanstvenog. Dosta bre!

golenegl

pre 15 godina

Ajde, molim vas, glasajte vec jednom. Pa ako je moguce da vec jedanput danemo dusom. Pozurite vise, zasto vas biramo i placamo???

gradjanin

pre 15 godina

Tacno da se opozicija nije ponasala kao u utorak, ali ipak je sada na malo lepsi nacin zadrzavala rad Parlamenta, nadam se da je predsdnica Skupstine to shvatila i da ce se danas ili sutra usvojiti SSP, a potom krenuti dalje, usaglasiti zelje i realnost po piatnju prodaje NIS-a

Novosadjanka

pre 15 godina

Šef poslaničke grupe Nove Srbije Velimir Ilić kazao je da je "lepo to što mi hoćemo u Evropu", ali je naveo da mora ipak da se shvati da "Evropa siledžijski oduzima deo teritorije Srbije i to bez blagoslova Saveta bezbednosti UN".

Da li je doticni gospodin mislio da bi mu bilo lakse da to potvrde u savetu bezbednosti UN. Sta bi onda smisljao ko je kriv za.....

Maksimalno orao pozitivno

pre 15 godina

najpametniji građani Srbije rekli su svoje. Sada mi je jasno. Sporazum je predivan, ali ništa ne valja. Saglsno tome odoh na pecanje.

sasa jokic

pre 15 godina

Evropa nikada nece prihvatiti tekst sa odredbom da je Kosovo sastavni deo Srbije. Mi mozemo sto rece Ceda(sta se s' njim desava nije mi jasno) da dodamo recenicu kako bi postigli koncenzus, ali to je samo za internu upotrebu!

engelbert

pre 15 godina

Zar vam nije jasno da zahtev opozicije da se u SSP ubaci clan o Kosovu kao neodvojivi deo Srbije, jeste skriven nacin odbijanja ovog sporazuma. Jer svaka promena u SSP treba da ima saglasnost EU.

gradjanin

pre 15 godina

Ilic,Nikolic... i njihovi istomisljnci su izuzetno nevaspitni i pohlepni.Zasto se nisu bunili protiv evropske finansijske donacije,... to su oberucki prihvatili i jos se hvalili sta su sa tim sredstvima uradili, naravno nisu morali u bob prikazati svaki utroseni evro, sa potpisivanjem Sporazuma donekle se menja i finansijska politika,,, a tada vise nemaju koga okrivljivati za tobozni neuspeh njih samih po razno-ranim pitanjima.Ipak je to manjina od ljudi, zato bi trebalo zbog vecine gradjana potpisati Sporazum

marko

pre 15 godina

A predsednica parlamenta sva vazna rece da ce skupstina raditi cak u petak i ponedeljak iako je to vreme kad skupstina ne radi. Zamisli molim te a ja budala ovolike godine radim i petkom i ponedeljkom mnogo puta subotom a i nedelje vise ne brojim. Joooj Srbijo ko te vodi. Sumnjam da cu izdrzati jos godinu dana da slusam ove gluposti. Pakovanje.

Leo Krstin

pre 15 godina

Uvek sam komentariso da sa ovom "proevropskom" vladom gubimo, pored Kosova i Evropu!!Evropa nece prihvatiti sporazum sa nekakvim amandmanom, vec samo sporazum koji je ponudjen nasoj zemlji, ali i svakoj clanici EZ!!To bi znacilo da mi ratifikujemo neki "sporazum" ne sa EZ, vec izmedju radikala i stranaka na vlasti!!To moze biti sporazum za unutrasnju upotrebu, ali ne za EZ.Pa u sta zele da nas ubede poslanici, da mi sami mozemo menjati sporazum koji smo usaglasili sa EZ?Opet uzaludno gubljenje vremena, kao i sa mnogim deklaracijama o Kosovu i Metohiji (pa Metohiju niko u MZ ni ne spominje, to sam "zaboravio").

Katica

pre 15 godina

Znači „političko bajanje“ i „bacanje čini“ će da stigne i do EU. Tako „staro-nove“ politčke vođe (vidimo da se i LDP pridružio tom horskom bajanju, malo je 142 glasa za sporazum, treba svi da glasaju!) misle kako će da PREĐU (nasamare!) politčare u EU. Samo napred tako je i Milošević ISTO VIŠE PUTA „PODVALIO“(!) evropljani, SAD-eu, samo smo uvek posle svi mi dobili po glavi plus dovedeni smo bili do standarda „jedenja korenja“.

igor

pre 15 godina

Tadic je genijalac. Sada je navukao srs da glasa za ssp,a samim tim i definitvno deli srs na dva bloka seseljev i nikolicev. Za sledece izbore je vidljiva koalicija ds(bez repova g17,spo),deo radikala okupljen oko nikolica i manjine.

dovla

pre 15 godina

Interesuje me koliko potpisa treba da skupim da bi se raspisao referendum sa pitanjem: "Da li mislite da poslanike/ministre/ostale likove treba da placamo po ucinku?"
Znaci: uskladili ste zakone - plata! Ratifikovali sporazum - plata! Status kandidata - plata!
A kad ne radite - nema ni plate...

Jabucilo

pre 15 godina

Ja tebi ovo, a ti meni ono... Cenkanje, ucenjivanje, potplacivanje... To je danas politicka scena Srbije, i sve dok se to nastavlja, nista bolje nece biti. Samo nacionalno jedinstvo moze da pomogne Srbiji, a to nacionalno jedinstvo nikad nece biti postignuto prekrajanjem izborne volje (ne bi se zacudio da sledecu vladu formiraju LDP i radikali, pa ubede narod da je to prirodna koalicija) pomocu naseg ustaljenog sistema vlasti- plutokratije, koja iskoriscava demokratiju kao svoje prikrice. Nama treba NOVA IDEJA oko koje bi se objedinili i kao jedan disali za nju. Bravar je bio dosta bolji.

Masha

pre 15 godina

Daj bre vise, muka mi je od radikala, i vlade, i skupstine i ostalih maloumnika kojih boli uvo za gradjane....Dosta ste para pokrali, idite u Kolumbiju, Argentinu, Karibe, kupite ostrvo i ostavite ostale ljude da zive malo. Stvarno nismo normalni kad mozemo da trpimo sve ovo vec 20 godina...Tako nam i treba..Muka mi je vise od SRS-s, SPS-a, DS-a, i ostalih..Neka dodje jedan normalan i skolovan covek sa diplomom, koji zeli da pomogne obicnim ljudima, zabole mene uvo za ove poput Miskovica, Kostica, Ceptera i ostalih sto su namlatili lovu i smeju se celoj drzavi. Ocu bre da zivim ko sav normalan svet, da imam posao, stan, auto, porodicu, letovanje, osmeh na licu.

nada

pre 15 godina

Pocinjemo da licimo na protektorat, poput BiH. Politika gubi smisao, jer nijedna se stranka vise ne drzi svog programa. Svi su na vlasti i niko nije na vlasti.U svakom slucaju, sprovodi se politika Vasingtona i Brisela, a Beograd se vise ne pita ni za to koje ce se ulice asfaltirati.

alexa

pre 15 godina

Dobro je da se cuju razumni tonovi danas iz Skupstine. Neverovatno je vazno naci kompromis koji ce omoguciti usvajanje SSP-a bez produbljivanja podela u drustvu, elektrisanja atmosfere i sirenja otvorene "antievropske" (sta god to zancilo) atmosfere.

Dragoljub Pavlovic

pre 15 godina

Znajuci da se ogromna vecina vaznih zakona u Narodnoj skupstini usvaja po principu "trange-frange", plasim se da je u aranzman oko SSP "ugradjena" i nagodba o poklanjanju NIS Rusima. Videce se za koji dan, a u medjuvremenu cu da se nadam da nisam u pravu...

idem u nesvest

pre 15 godina

ovo je totalna koma,,, predsednica Skupstine izjavljuje/da bi ona sa sve poslanicima dobili na znacaju/RADICMO I U PETAK I U PONEDELJAK posto su to njima neradni dani dobice primanja za prekovremeni rad.E sada svi mi koji radimo petkom i ponedeljkom znaci od svojih poslodavaca i predpostaljenih u firmama imamo pravo da ubuduce ne radimo tih dana/naravno vikend je standardno ostao neradan/ili da nam se isplacuje prekovremeni rad.Tugo nasa pregolema, kakva nam je to drzava, a mi gradjani smo jos izuzetno kvalitetni u odnosu na svo okruzenje,nismo izgubili razum i razumno rasudjivanje

njikolas

pre 15 godina

......, pa jesu li oni .......?! Nema više vremena, daj uradite ...... više nešto! Bićemo jedina zemlja na svetu gde ljudi demonstriraju zbog nesposobnosti SVIH za koje su oni glasali!

Dojcin Plavsic

pre 15 godina

Moze li neko da mi objasni zasto se u zakon stavlja nesto sto vec pise u Ustavu? Sta smo time dobili? Znam samo da smo vreme izgubili...

Pozitivno

pre 15 godina

O, ovo me je oraspolozilo bas! Hoce i radikali u voz. Gledaju Ivicu, Mrku i ostale kako su se lepo i udobno smestili, vide da im bar polovina birackog tela samo zeli vize i bolji posao i vise para. Pa dobro, eto im taj mali izgovor, nek idu i oni. Sta sad ...

Prljavi Hari

pre 15 godina

Vlast nije smela da dopusti uopste raspravu oko SSP-a. Kakve dopune?? Pa ljudi moji to ne vazi. Mi mozemo da dopunjujemo sta god hocemo. Treba sto pre da se usvoje svi zakoni kako bi smo nas sistem prilagodili sistemu EU.Ne samo zbog ekonomskog aspekta drustva i svakog gradjana, to je kod nas najmanje bitno. Najbitnije je da nase drustvo nije dobro organizovano. Skroz je sve naopacke.od skolstva, saobracaja, zdravstva...itd, d. Daj da prepisemo od onih gde to funkcionise. Ne moramo da izmisljamo toplu vodu, samo treba da prepisemo. A vi takozvani borci za Evropske ideje zar SRS da vas ucenjuje, sta vam je pobogu? Sram vas bilo. Budite ostri, pogotovo prema njima.

Boban

pre 15 godina

"Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da će parlament zbog značaja dnevnog reda najverovatnije raditi i u petak i u ponedeljak, iako su to uobičajeno dani kada Skupština ne radi."

Pa ovo je neverovatno. Naprave sebi godišnji odmor od dva meseca, vikend im je od petka do ponedeljka, dakle 4 dana nedeljno i primaju onolike poslaničke plate za svoj naporan rad. Oj Srbijo među šljivama.

Vanja

pre 15 godina

Dakle, međusobne kletve radikala nisu pomogle. Ipak su neki radikali (a ko drugi nego Nikolić) pregovarali sa predsednikom Tadićem.

Ja

pre 15 godina

Valjda će ga na kraju usvojiti, pa da se bavimo važnijim stvarima. Opozicija nema nikakve realne primedbe na bilo šta, pa se hvata za gluposti i rasteže, a mi građani ko budale čekamo da nam se životi poboljšaju.

lion-zvezdara

pre 15 godina

E ovo je genijalno.Kao nekada u Crnoj Gori.Vikend od petka do ponedeljka,utorak pripremanje za rad,cetvrtak odmor od rada a sreda radni dan.E sada me stvarno interesuje dali im je svaka sreda radna.Ziveo rad!!

Dragoljub

pre 15 godina

Koja je po redu ovo rezolucija/odluka/proklamacija Skupstine da je Kosovo (i Metohija) deo Srbije? Pa zar to ne pise u Ustavu, pa jos i u Preambuli... Ovo je kao kada jedan zaljubljeni drugome (koji je prilicno ravnodusan) non-stop govori "volim te". Sto vise reci, to manje tezine ove reci nose...

Urosh

pre 15 godina

Sad je jasno i zasto Natasa Jovanovic, Vjerica Radeta i ko vec bacaju "kletvu" na "neimenovanog radikala" T.N... Ocigledno je da je Seselj zeleo da radikali ne prihvate sporazum! U svakom slucaju, mislio sam da ovo nikad necu reci, ali cestitke radikalima!

V

pre 15 godina

LDP ne prestaje da vuče zrele poteze, pri tome nailazeći na nerazumevanje i uvek obnavljajući svoje simpatizere na platformi istinske avangarde. Onih koji ne razumeju biće uvek. Srećna vremena su ona u kojima ih je malo. U nesrećnim, ostaje zadovoljstvo biti (još uvek) u manjini.

SSP u novom svetlu

pre 15 godina

Sada ce i SRS moci da se hvali SSP kao i DS.
Unutrasnjopoliticki ovo je velika pobeda radikala - izgurali su svoj amandman, koji je vlada prvo odbila, pa veceras prihvatila. Spoljnopoliticki - ovo je velika glavobolja za vladu, koja ce morati da objasnjava eu sta znaci taj amandman. Verovatno ce im reci "to je za unutrasnju upotrebu", ali ce im radikali dusu vaditi ovim amandmanom.

Agron

pre 15 godina

Ja se pitam zasto Vlada Srbije ne udovolji zahtevima radikala dodavsi samo jednu recenicu, koju su radikali ponavljali godinama. A to je poznata kao "Srbija do Tokija". Time bi se resilo i pitanje kome pripada Kosovo.

studentnijezapaliozito

pre 15 godina

U ovoj zemlji vreme stoji. Zapravo, kada bi se deca prestala radjati, sve bi ostalo isto, nepromenjeno, bez ikakvog progresa. Da li zbog interesa onih kojima odgovara nepromenjeno stanje, ili zbog apsolutnog odsustva zelje vecine stanovnistva da preuzme svoje parche odgovornosti i dosledno odreaguje, zatalasa, ovde je sve nepromenjeno. Promene deluju kao zestoki i nekonstruktivni atak na beskrajni odmor, javasluk i filozofiju 'moze svakako'.
Kada budem navratio da obidjem familiju i prijatelje, za nekoliko godina (posto sam u fazi pakovanja...), vesti ce, verovatno ovako izgledati:
- Obavestajne sluzbe Srbije uveravaju EU kako se nalaze na tragu Mladicu...
- Skupstina je, nakon spajanja svih verskih i drzavnih praznika danas pocela rad, ali je ubrzo prekinut, zbog povrede Poslovnika, i bice nastavljena u sledecem kvartalu, ako se poslanicke grupe dogovore
- Dokumenti, koji su davne 2008. trebali biti odstampani za gradjane Srbije(pasosi, lk) nisu mogli biti realizovani, zbog toga sto je, u medjuvremenu, prestao interes gradjana da bilo gde otputuju van stana, pa je, zbog pojednostavljenja procesa, reseno da se ponovo izdaju dokumenti sa grbom SFRJ, jer ih je 'ostalo na lageru'
- Fudbaleri Srbije su, nakon dramaticnog obrta, ostvarili senzacionalnu pobedu nad Farskim ostrvima, u poslednjim trenucima odlucujuce utakmice za kvalifikacije na EP 'Z grupe', na cijem se celu nalazi Lihtenstajn, koji docekuje u istom kolu Kosovo...
- Vreme- isto kao i prosle ili sledece godine. Prognoza-svejedno.
i tako to.

Marijan

pre 15 godina

Ovo je davanje veštačkog disanja i to usta na usta radikalima. Oni su već skoro propali jer i većina njihovih glasača hoće u Evropu , pa su na brzinu morali nekako da se opravdaju što sad glasaju za SPP, pa su izmislili amandman koji ništa ne znači, ali njima daje opravdanje jer su do juče bili protiv. Garantujem da bi se u slučaju ne glasanja odmah pocepali. Ovako zbog nekog "jedinstva" lepu poruku toj istoj Evropi šaljemo. Sa kim si takav si. Eto velikog političkog promašaja za vladajuću većinu!

Mile J.N.Beograd

pre 15 godina

Au! Sta se ovo zbilo u "Tie bracke-u" Posle onoliko pljuvanja, kletvi, lazi, uvreda, primitivizma... Radikali ce glasati za Rezoluciju o pridruzivanju, naravno uz prihvacen im amandman. Fantastican poptez! Jednim udarcem ubili vise muva a to su Kostunica i DSS koje su poslali u politicku istoriju, Seselja i grupu oko njega. Bice tu jos vatre ali je vest prihvacena sa olaksanjem. Onoliko komentatora, medju kojima sam i ja bio smo totalno omanuli pa cu ja uz izvinjenje i dopustenje redakcije neko vreme da apstiniram.

ситизен Гавра

pre 15 godina

Ево, после СПС-а и Радикали су сад океј... Где нас доведе овај БоТа... А лустрација? Ништа? А и зашто Чеда Ј. толико ''улеће'' за Радикале у последње време? Више се не зна ко је нормалан у овој држави.

veggen

pre 15 godina

Hoce li mi ko objasniti kakve veze SSP ima sa Kosovom?! Nije li dodatak klauzule da je Kosovo Srbija primeren ovom sporazumu koliko i dodatak o zameni motora Bukvaru?!