Četvrtak, 07.08.2008.

10:29

Đelić: Ugrožena bela šengen lista

Božidar Đelić kaže da će dalja blokada rada parlamenta ugroziti stavljanje građana Srbije na "belu" šengensku listu.

Izvor: FoNet

Ðeliæ: Ugrožena bela šengen lista IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

Слобо-СО

pre 15 godina

Ако се на варам, још је Тадић у председничкој предизборној кампањи обећао да, ако он победи/а победио је/, Србија бити на белој листи до пролећа 2008.

Sergio B

pre 15 godina

Gospodine Kalimero, da li ste vi u stanju da resite ovo? Promenite poslovnik,iznesite ih ako treba....dovrsite jednom stvari do kraja. Nemojte vecito kukati, uradite posao za koji ste svi placeni i ispunite obecanja koja ste dali. Bez kompromisa. Pa prodje nam zivot cekajuci da neko nesto uradi u ovoj zemlji. Umorni smo. Ovo vam je poslednja sansa da dovedete stvari na svoje mesto,novu necete dobiti, a ni mi...

Stefan Isakovic

pre 15 godina

Bozidare Djelicu, ovo je Divlji Zapad prica. Ne zavisimo mi od opozicije... Kakvi ste vi ljudi vise? Kuda vi nas vodite?

Prevodilac I

pre 15 godina

Pa dobro gospodine Djelicu, ko treba da otkloni blokadu u parlamentu: vi politicari koji dobivate platu za taj (ne)rad, ili mi obicni smrtnici zvani: gradjani?
Ako vi na nas cekate, nije cudo da imate scene poput onih nedavnih u Beogradu.
Skupstina mora raditi ne zbog Sengena, nego za narod republike Srbije! I pored partijskog sarenila u skupstini, mora se traziti, i naci rec, i suzivot sa opozicijom, a sve u ime boljeg zivota, nas sviju. Ako skupstina treba da radi, da bi se Srbija prilagodila nekakvom voznom redu EU, avaj! Batali, zakljucajte lepo, i razidjite se. A i mi cemo ako nadjemo zato priliku. Eto vam drzava, pa vi lepo pravite zakone za sebe, koje sigurno necete postovati.

agur

pre 15 godina

Ovaj covek postaje vec komican. Kako ga nije blam da koristi ovakve izvlakuse. Svako ko je imalo upucen u evropske integracije i sengenski sporazum *za neupucene evo i linkova http://en.wikipedia.org/wiki/Schengen_Agreement i http://en.wikipedia.org/wiki/Future_enlargement_of_the_European_Union,
zna da je ova Djeliceva populisticka ujdurma upucena upravo onoj manje obrazovanijoj polovini srpskih biraca ali takodje i nama koji smo dali glasove ldpu i zesu. ove prve i dalje farba i laze a nama prodaje pricu o krivcu, sad vec sigurno, neispunjavanje obecanja iz predizborne kampanje.

Jedno je sigurno Djelicu: kad i ako tvoja ekipa bude izdejstvovala beli shengen od tog dana pocni da racunas koliko gradjana ti je napustilo zemlju.

Miroslav-Cirih

pre 15 godina

Nema nista od toga da gradjani Srbije putuju bez viza po evropi!Mnogo ocekujemo od EU.Srbija ce ostati crna rupa u evropi.

J.S.

pre 15 godina

Posle ovakvih vesti mogu da kazem da sam srecan sto imam dva pasosa od kojih ovaj drugi nesto vredi. Jest da me kostalo i zivaca i para ali ne zalim.

Milan_swe

pre 15 godina

Svi ti koji se bune protiv EU, voze bas njihove automobile, nose njihove mobilne, racunare, setaju po toj Evropi, a narodu ne daju , a sto je u svemu najgore imaju plate kao u EU pa i mnogo vece, a narod ste stavili u kavez. Bruke jedne.

bella

pre 15 godina

Treba ih sve zaključati u Skipštinsku salu , pa da vidimo ko će duže izdržati ( mi već decenijama trpimo ,imamamo dobru kondiciju a oni ???? )

izgubljena nada

pre 15 godina

Citam kometare ali niko nije ni blizu odgovora zasto nema Srbija bezvizni rezim, odgovor je da necemo to imati sve dok banke dobro rade i sve dok u narodu ima evro koliko hoces, pa ko je lud da te pusti da odes i te pare das nekom drugom u neku drugu zemlju. To je po meni glavni problem nama su sankcije u Beogradu. Zato se ne treba ni roditi u ovakvoj drzavi.

zoks

pre 15 godina

trudicu se da budem maksimalno kulturan. pre neki dan je moja zena (jos uvek student) sa maloletnim detetom aplicirala za vizu za bivsu nam republiku i racunali smo da bar za dete nece trebati da se placa ona globa od 35 evra, ali, avaj, gospodjica na salteru je ljubazno zatrazila 70 evra za moju zenu i dete. Ovde ne bih pominjao kolika je lista dokumenata potrebnih za apliciranje na vizu od trajanju od 20 dana, uplata za razne potvrde, dolazak za beograd iz Nis-a i nazad 500km u oba smera, (u najboljem slucaju 2 puta, jednom da bi se predali dokumenti i drugi put da bi se podigao pasos i to ako nema dopuna, iz liste od 53 stavke koje mogu da traze preko onih papira koji su zvanicno potrebni, ako bude zatrazena jos neka dopuna naravno novih 50evra za putne troskove minimum) ... lagali su prvo da su usvojili vizne olaksice za studente pa onda ova najnovija "olaksica" za maloletnike pa smanjenje broja dokumenata potrebnih za apliciranje, pa ... PA DOKLE DA BUDEMO NAJGORI ??? pa zar smo mi i nasa deca najgori na svetu ??? Znaci ne trazim ukidanje viza, jer vidim da od toga nema nista, neka ostanu i vize, samo neka olaksaju ovo mucenje , na primer dovoljna overena potvrda o zaposlenju ili o skolovanju i upis vize u pasos istog dana, pa neka ostane i ona globa od 35evra samo neka se dobije istog dana !!!

lov u mutnom

pre 15 godina

O da, sada se već sasvim jasno vidi ko gubi a ko dobija ulaskom u Evropsku Uniju. U EU nema tako brzog i tako "poštenog" bogaćenja kao što se to kod nas dešavalo dosad... Pa onda i ne čudi da se iz petnih žila opiru na svaki mogući način.

Vladimir

pre 15 godina

Pa počnite onda nešto da radite. Imate većinu, preuzmite i odgovornost. Još nisam čuo da je opozicija kriva što se ne donose zakoni. Ili ako ne može ovako, onda na izbore.

Lavica

pre 15 godina

Ja STALNO predlažem, ali ne znam ko bi to mogao da sprovede u delo:SVE NJIH lepo izvesti u neku njivu, na 40 stepeni, da malo kopaju ili kupe seno, pa kada se vrate u fine klimatizovane prostorije još kako će da požure sa donošenjem zakona.

Vasenjim

pre 15 godina

Ovo je totalno nefunkcionalno i treba ici na izbore. Ovako ovi na vlasti imaju univerzalno opravdanje da 4 godine ne urade nista a ovi u opoziciji da se dure jos 4 godine.
Mada, ruku na srce, od samog pocetka se videlo da ovaka vlada nema buducnost.

MaxBunker

pre 15 godina

Znači sve bi išlo k'o podmazano samo da nema opozicije. Al' kako da ukinete opoziciju skupštinskim dekretom kada ne možete da skupite kvorum?

Tina

pre 15 godina

Ma u stvari, nama ni ne treba bela viza! Za nas je bolje da ne izlazimo iz ove zemlje ako smo primorani da se u nju vratimo! Koliko god da se o toj Evropi pricalo kao o trulom Zapadu, mislim da se stim ne mozemo sloziti bar mi malobrojni koji smo taj Zapad i videli. Ja ne kazem da tamo cvetaju ruze ali je sigurno da se elementarna ljudska prava postuju i da se vrlo zna neki red! Izlisno je govoriti o odnosu cena, plata i standarda.
Niko ne misli da su politicari bilo gde prototip postenja i vrednog rada, ali ovaj javsluk ovde lici na situaciju u drzavama Afrike! Samo im jos kuke i motike fale pa da lepo imaju cime da nas istreskaju po ledjima!

Vladan R

pre 15 godina

Koliko ja razumem glavni problem je dnevnom redu tj da li ce se prvo raspravljati o Kosovu ili SSP najprostije receno. Zar nije bilo lakse da od pocetka avgusta do 15 raspravljate o temama koje zahteva opozicija a od 15 o vasim temama. Ovako ste odlozili sednicu i petnast dana niste nista radili i opet ste na istom. Bice da vam je lepo pao dodatni odmor ne znam samo od cega se odmarate a jos ako ne uspete da ispunite obecanja imacete opoziciju da je okrivite za to zbog opstrukcije. Ako necete da je resavate sargarepom probajte stapom tj poslovnikom sa kaznama i izbacivanjem iz sale. Najlakse je ne raditi nista odlagati sednice, kukati na opoziciju i primati toliku platu za nerad.

kontra

pre 15 godina

Ma budimo iskreni. Kakvi pasosi, zakoni i ostalo. Vize ce biti ukinute ako i kada tako odluci birokratija u Bruxellesu. Hrvatska ni dan danas nema biometrijske pasose, tek je malo manje losa od Srbije po ispunjavanju EU kriterija, a gradjani joj slobodno putuju po EU. Dakle, stvar je cisto politicke prirode. Konzularna birokratija studente i obicne gradjane tretira kao zadnji olos, a kriminalni sljam, protiv kojeg navodno postoji vizni rezim, slobodno paradira po Rimu, Parizu i ostalim metropolama.

Čovek U Ličnoj Tranziciji

pre 15 godina

Prvo su evropske integracije bile ugrožene mogućnošću da SRS dodje na vlast, a sada su ugrožene njihovim opozicionim delovanjem. Gospodo na vlasti, imate glasove gradjana izvolite organizujte rad u Skupstini tako da se ova lakrdija okonča. Izmenite odredbe poslovnika, unesite dodatne norme ponašanja, dubite na glavi, gutajte vatru, sve jedno je, samo nemojte dozvoljavati ovu lakrdiju sa zemljom i njenim gradjanima.

slavoljub

pre 15 godina

G-dine Djeliću,u svakoj državi vlade postoje da bi vodile zemlju ka budućnosti i svom narodu omogućile bolji život. Zaštita i poštovanje ličnih sloboda i privatne svojine kao i obezbedjivanje uslova da svi žive na način koji su sami izabrali ali ne kršeći zakone, je takodje osnovni zadatak svake vlade. Ne vidim da se na ovim poljima konkretno radi da bi, izmedju ostalog, bilo moguće i da putujemo gde i kada hoćemo.Onima što vrše opstrukciju treba uzeti pasoše, a ne da i dalje uzimaju novac za dnevnice za putovanja na sednice organa EU kao predstavnici Srbije.

mv

pre 15 godina

jedino rešenje je da se osnuju dva paralelna parlamenta, jedan zvanični, a drugi radikalski. U zvaničnom bi se prilikom glasanja radikalski glasovi uvek tretirali kao "protiv", jer su oni svakako protiv svega. Radikali bi sedeli u svom parlamentu, i pričali, pričali, pričali... i imali bi tv prenose, da mogu da vode kampanju, a njihove pristalice da ih sa obožavanjem slušaju, dok bi zvanični parlament mogao da radi svoj posao-da donosi zakone. A da bi dobili što više vremena za priču, radikali bi mogli da izdaju rečnik floskula i fraza, pošto stalno pričaju jedno te isto, pa bi jedan radikalski govor zvučao otprilike:"floskula 32, floskula 5, floskula 44..."

palvuša

pre 15 godina

U jaka stvar „beli šengen“, to je važno samo za burazersko birokratski aparat (lažnu novu srednju klasu!) – to su oni ljudi (i njihove porodice!) koji su prvo služili Miloševiću i Miri onda Koštunici a sad su se „ukačili“ u Tadićeva kola. Eto njima trebaju putovanja bez viza (pošto para imaju na pretek!) da propagiraju po zapadu antiglobalizam i tsl. E godspodine Đeliću kako vreme prolazi polako mi ličite na ministre iz Titovih vremena!

viza

pre 15 godina

Ova kuknjava postaje nepodnosljiva, a ovo nemusto spinovanje sve tuznije. Sad ce opozicija biti kriva i za vize, to treba da poverujemo? Da pojasnim, izvestaj Komisije EU je redovan sveobuhvatan godisnji izvestaj o jednoj zemlji od politike do ekonomije (izvestaji su dostupni na sajtu EU). Ukidanje viza je odvojen proces, tacno se zna sta Srbija treba da uradi da bi do toga doslo (ako se secate "mapa puta" koje su Djelicu urucene uoci izbora). Jedan od uslova je npr. sigurnost pasosa. Ovo stvarno nema nikakve veze ni sa opozicijom, ni sa skupstinom, nego sa vladom i izbornim obecanjem "o ukidanju viza". Vise rada, a manje slikanja i izjava.

Zatvorenik

pre 15 godina

A godine prolaze! Nismo pametniji!
Krivim i nase i Evropsku Uniju za konstantno odlaganje necega sto je normalno, a to je priznavanje prava gradjanima jedne zemlje u 21. veku na slobodu kretanja.

Izgubih svaku nadu

Vladimir Jovanović

pre 15 godina

Autodestruktivni inat koji je svojstven našem narodu je ovde jasno uočljiv - iz SRS-a i DSS/NS-a se ponašaju na način "e ako neće da bude po mom, makar ja imao manjinu u parlamentu, neće biti ni po vašem, pa makar svi pocrkali".

Kakva je onda to demokratija? Zašto se pozivaju stalno na svoja demokratska prava kada svima ostalima uskraćuju njihova? Kako očigledno nedemokratskim strankama objasniti šta je demokratija i da li je uopšte sa takvim ljudima moguće praviti demokratsku državu?

Nešto pod hitno mora da se uradi sa njima jer se na ovaj način stvara sve veći raskol i mržnja u narodu. BES kipi iz njih, a prema nama koji ne mislimo kao oni se ponašaju kao da smo njihovi najgori neprijatelji. To ne može da izađe na dobro, a naznake toga se već vide - svaki put kad se okupe, nastaju lom i razaranje grada.

Sa druge strane stoji Evropa koja očigledno nema razumevanja za kritičnu situaciju u našoj zemlji i svojim nepromišljenim potezima sve više jačaju loše raspoloženje kod nas. Posle poteza koje jedva uspemo da ispunimo jer nas iz DSS-a i SRS-a koče na najgori način, oni nas opet uslove tako da ovi mogu bez problema da kažu "Eto, šta smo vam rekli", a onda opet odu i razruše nešto...

milan

pre 15 godina

ok a zasto onda ne radite u toku avgusta da lepo ispostujete rokove, nego idete na odmor (mesec dana). opstruiranje skupstine je cista glupost- imate vecinu i mozete da resite taj problem. a ako ne zelite da ga resite (kao sto meni izgleda) necete ga resiti ni u septembru.

martinz

pre 15 godina

Đeliću i klapi je uvek neko drugi kriv. Ako ne bude opozicija kriva onda smo to mi obični građani. Evo ja prihvatam krivicu zbog kašnjenja sa izdavanjem novih pasoša.

nista novo

pre 15 godina

gospodine Djelicu, a zato ste na tako visokoj funkciji u Vladi Srije, ne da kukate i kao filmska diva se fotografisete sa pasosem, tu ste svi skupa vecinski, ako vas ima, da postavite sve na svoje mesto, a prvo treba reda da se uvede u Skuptinu, sa novi Poslovnikom, a ne da destruktivna opozicija ima glavnu rec, izuzev ako vama kao vladajucim ljudima odgovara ovakvo stanje, te s' vremena na vreme udarite u kuknjavu kako VI eto hocete sve najbolje drzavi i narodu a ONI vas sprecavaju... AMA DOSTA JUDI SA FOLIRANJEM NEGO RADITE ZASTA STE IZABRANI OD NAS BIRACA, niste tu da paradirate

slobodan

pre 15 godina

Ovima iz opozicije gubitnicima potpuno odgovara da se ne usvoji nista da se po mogucstvu izazove nezadovoljstvo gradjana i izazivanje haosa u zemlji ne bi li sto pre dobili nove izbore. Radikalima ionako jos pre ovoga nije odgovarala bela sengenska lista da sto manje ljudi putuje u inostranstvo. Hteli bi da od Srbije naprave evropsku Kubu

Figaro

pre 15 godina

Pa menjajte poslovnik a nemojte da kukate. Setite se čime su se sve radikali služili dok su bili na vlasti i treba im uzvratiti istom merom!

Nenad

pre 15 godina

Kome je potrebna bela sengen lista?
Oni koji imaju posao u Evropi ili posluju sa Evropom, dobijaju vize bez trunke problema - ako se u problem ne racuna sakupljanje 5 - 6 smeshnih dokumenata, popunjavanje ankete, fotografije i nekoliko dana cekanja na izdavanje vize.
Ostalima nece pomoci ni najbelja lista osim ako drzava nema plan da iz budzeta finansira evroturizam nasih gradjana.

vujke

pre 15 godina

A sto su onda drugovi delegati otisli na zasluzeni godisnji odmor a nisu izglasali vazne zakone ( g.Djelicu). Uostalom godisnji odmor se u svim firmama ( koje ga odobravaju ) moze dobiti tek posle sest meseci ( minimum ) neprekidnog rada. Pa zasto onda to ne bi vazilo i za drugove delegate; jer plata se dobija za rad, a ko radi ima pravo i na godisnji pod odredjenim uslovima

Nole@HB

pre 15 godina

"Svako mora da odradi svoj deo posla i da preuzme svoj deo odgovornosti."

A jel to vazi i za vas gospodine Djelicu? Jel bese planirano da se pasosi izdaju u Aprilu? Ljudi u inostranstvu vadili za vreme prolecnog odmora neophodnu dokumentaciju za ovo, a sada im se kaze da tek od oktobra mogu predati u konzulatu za nove pasose. To znaci da im treba nove izvode, itd. posto ove vaze samo 6 meseca.

I ko sada nije odradio posao? Gradjani ili drzava?

Johnny Bravo

pre 15 godina

Aman bre dosta više!!! Jasno je bre svima da ste u kampanji obecavali kule i gradove, a sada ni temelja od svega toga... i naravno neko drugi je kriv!!! Moooore mnogo ste isti, mnoooogo

kesa

pre 15 godina

Ovaj isti Boza je podrzao odlaganje zasedanja Skupstine!!??? Zar je toliki problem promeniti poslovnik!?
Setimo se samo, da su ranije bile i ceve opstrukcije, pa su Seselja izneli iz sale i nastavili sednicu... Zar je moguce da su ovi toliko nesposobni da rese ovaj ISTI problem?

RealMiladin

pre 15 godina

Auuu gospodine Djelicu, kakva demagogija.
Samo da se vrati opozicija u klupe i eto nam odmah bele sengen liste.
Pa zar nas smatrate za veverice?

crnaguja

pre 15 godina

Ova vlada je sastavljena da se ama bas nista ne promeni u Srbiji, niti nagore niti nabolje, zivi bili pa videli.
Poslovnik je mogao biti promenjen i avgust iskoriscen da se punom parom usvoje zakoni koji su neophodni za priblizavanje ka EU ali jok, kao da se smire tenzije i da se odmore gospoda poslanici, a onda cemo da se opet natezemo i zbogom SSP.
Da skratim pricu, "neko" u ovoj drzavi odrzava sistem mutne vode jer u istoj najbolje pliva, e sad ko je to "neko" pogadjajte sami, pri cemu su stranke samo marionete i igraju predstavu koja im se zada. Imamo lose momke u predstavi koji nas plase izolacijom i dobre koji nam obecavaju EU, a u stvari zadatak ima je da nas drze u mulju, a opstrukcija skupstine im je samo jedan od alata.
Iskreno bih voleo da nije tacno to sto mislim, ali ako vladajuca koalicija ne promeni poslovnik i dozvoli narodnjacima da i dalje koce razvoj ove zemlje onda je moje misljenje ipak tacno i u tom slucaju SPASAVAJ SE KO MOZE!!!

Jovan Pancevac

pre 15 godina

Pa sto ne uradis nesto po tom pitanju, i objasni im lepo da ne trebaju gradjanji da trpe zbog vasih nesuglasice.
A frakciji koja vrsi opstrukciji ,i ciji je predsednik u Hagu, je logicno da ce im vize biti uskracene, na nivou licnih zasliga i stavova prema EU.
Inace ako budete sa optimizmom nadali , i ne strpljivo cekali da sa pasosom srbije bez vize predjete horgos,
nacekacete se!
NA BELU SENGEN LISTU NECEMO DOSPETI KADA NASA DRZAVA ISPUNI NEKE USLOVE, VEC KADA BUDEMO MORALI!
Nista nije onako kako izgleda.
Posmatrate stvari iz pogresne perspektive!

Ako cekate zbog putovanja ,idite u IRAN u medjuvremenu, nemojte da kidate zivce

Illijana

pre 15 godina

Srbija nije ispunila prioritete definisane Evropskim partnerstvom. Ona nema institucionalni i legislativni kapacitet, ustav ne garantuje prioritet medjunarodnog prava nad nacionalnim , niti obazbedjuje osnovu za nezavisnost vaznih regulatornih tela. Parlament ne funkcionise. Zar ce neko Srbiju da pohvali zbog isporuke Karadzica?
I sustina dakle nije u pohvali, sto implikuje infantilnost i inferiornost zemlje, nego cinjenici da vrednosni sistem, mentalni sklop ljudi mora da se menja u cilju evropeizacije. Skeptik sam da su takve promene moguce u periodu o kojem prica g. Djelic.

masha

pre 15 godina

Ovi su stvarno poceli da ugrozavaju nase osnovne slobode, sta preduzeti protiv njih?
Trebalo bi mozda da se izvrsi pritisak na njih, da ne pomisli opozicija da su mirni do sledecih izbora.
Ovako se vise ne moze.

Citalac

pre 15 godina

Uopste nisam ubedjen da ce do bele liste doci i da usvojimo tih 33 zakona. No, bez njih nece, to je sigurno. I sta sad? Pitam se da li se ovde radi samo o odmaranju poslanika ili ima neceg mnogo ozbiljnijeg? Da li pojedine stranke i grupacije u senci uopste imaju interesa za evropeizaciju, ili im vise odgovara permanentno "vanredno stanje", lov u mutnom, pozivanje na zastitu nacionalnih interesa, kroz filozofiju, " sto je gore, meni je bolje". Ne verujem vise u slucajnosti, u zaklinjanja tzv. srpskih stranaka da sve sto cine cine da bi narodu bilo bolje. Ako je tako, zakazite vanrednu sednicu parlamenta, usvojite zakone, pa onda Evropi dostojanstveno ( to vam je slogan) kazite: "Mi svoje ispunismo, sada je na vas red"!

ronnie

pre 15 godina

Bozo, od zalopojki se ne zivi i ne usvajaju zakoni...nego lepo, cvrsta ruka, primeniti neka alternativna resenja i malo poceti da se razmislja o gradjanima a ne o pravu onih koji to pravo uzurpiraju zarad svojih sebicnih i bezobraznih razloga!

Srki

pre 15 godina

"Sada počinju da blokiraju ključnu slobodu, slobodu kretanja..."
Protiv ovoga MORA da postoji lek!!!
Ovakvu opoziciju nema NIKO i za njih mora da se napravi presedan, bez obzira na njihove i žalopojke njihovih "analitičara" o "ugroženosti sloboda". Šta je sa mojim i slobodama, ipak, većine u ovoj zemlji?!?

Boban

pre 15 godina

Vrlo prosto, usvojiti novi poslovnik, ako za vreme rasprave o istom neko počne da se žali na povredu poslovnika a to vreme iskoristi da ponavlja ono što je njegov kolega već rekao ili da priča o nečemu što nema veze sa poslovnikom izneti ga iz skupštine kao što su Šešelja svojevremeno iznosili. Pa kad se usvoji novi poslovnik onda može i da se radi po tom novom, optimizovanom poslovniku.

Osim naravno ako vlasti i odgovara ovo jer uvek mogu da se pravdaju kako eto zbog radikala ne mogu ništa da urade.

btw

pre 15 godina

Ako neko ne moze da usvaja zakone, to znaci da nema pravu vlast. I to je srz svega, da nas bombarduju propagandnim porukama kako je pobedila evropska Srbija, a da svi znamo da pro-evropske stranke nemaju vecinu u Parlamentu i da zato ne postoji politicka volja da se zaostri odnos sa zlonamernim i reakcionarnim ponasanjem opozicije.

Vojislav

pre 15 godina

Poštovana gospođice Miščević nije bitno toliko šta misli EU, koliko je bitno to da građanima Srbije neće biti ništa bolje, a oni plaćaju velike novce za veliki nerad i nered u institucijama države Srbije. To je sramota i za svaku osudu.

nesha

pre 15 godina

Ukinite TV prenose iz skupštine, i rešen problem. Nama je ugroženo mnogo više od * belog šengena* i sad sve treba pustiti niz vodu zarad besplatne promocije patriJota na državnoj televiziji. I, uopšte, u ovoj zemlji samo takvi likovi imaju sva prava, stalno su njima neka prava ugrožena i uskraćena, a šta je sa mojim pravom da živim normalno i da ne slušam njihove prazne, glupe i demagoške priče ?

Srki

pre 15 godina

"Sada počinju da blokiraju ključnu slobodu, slobodu kretanja..."
Protiv ovoga MORA da postoji lek!!!
Ovakvu opoziciju nema NIKO i za njih mora da se napravi presedan, bez obzira na njihove i žalopojke njihovih "analitičara" o "ugroženosti sloboda". Šta je sa mojim i slobodama, ipak, većine u ovoj zemlji?!?

Vojislav

pre 15 godina

Poštovana gospođice Miščević nije bitno toliko šta misli EU, koliko je bitno to da građanima Srbije neće biti ništa bolje, a oni plaćaju velike novce za veliki nerad i nered u institucijama države Srbije. To je sramota i za svaku osudu.

nesha

pre 15 godina

Ukinite TV prenose iz skupštine, i rešen problem. Nama je ugroženo mnogo više od * belog šengena* i sad sve treba pustiti niz vodu zarad besplatne promocije patriJota na državnoj televiziji. I, uopšte, u ovoj zemlji samo takvi likovi imaju sva prava, stalno su njima neka prava ugrožena i uskraćena, a šta je sa mojim pravom da živim normalno i da ne slušam njihove prazne, glupe i demagoške priče ?

RealMiladin

pre 15 godina

Auuu gospodine Djelicu, kakva demagogija.
Samo da se vrati opozicija u klupe i eto nam odmah bele sengen liste.
Pa zar nas smatrate za veverice?

Boban

pre 15 godina

Vrlo prosto, usvojiti novi poslovnik, ako za vreme rasprave o istom neko počne da se žali na povredu poslovnika a to vreme iskoristi da ponavlja ono što je njegov kolega već rekao ili da priča o nečemu što nema veze sa poslovnikom izneti ga iz skupštine kao što su Šešelja svojevremeno iznosili. Pa kad se usvoji novi poslovnik onda može i da se radi po tom novom, optimizovanom poslovniku.

Osim naravno ako vlasti i odgovara ovo jer uvek mogu da se pravdaju kako eto zbog radikala ne mogu ništa da urade.

vujke

pre 15 godina

A sto su onda drugovi delegati otisli na zasluzeni godisnji odmor a nisu izglasali vazne zakone ( g.Djelicu). Uostalom godisnji odmor se u svim firmama ( koje ga odobravaju ) moze dobiti tek posle sest meseci ( minimum ) neprekidnog rada. Pa zasto onda to ne bi vazilo i za drugove delegate; jer plata se dobija za rad, a ko radi ima pravo i na godisnji pod odredjenim uslovima

Johnny Bravo

pre 15 godina

Aman bre dosta više!!! Jasno je bre svima da ste u kampanji obecavali kule i gradove, a sada ni temelja od svega toga... i naravno neko drugi je kriv!!! Moooore mnogo ste isti, mnoooogo

Nole@HB

pre 15 godina

"Svako mora da odradi svoj deo posla i da preuzme svoj deo odgovornosti."

A jel to vazi i za vas gospodine Djelicu? Jel bese planirano da se pasosi izdaju u Aprilu? Ljudi u inostranstvu vadili za vreme prolecnog odmora neophodnu dokumentaciju za ovo, a sada im se kaze da tek od oktobra mogu predati u konzulatu za nove pasose. To znaci da im treba nove izvode, itd. posto ove vaze samo 6 meseca.

I ko sada nije odradio posao? Gradjani ili drzava?

btw

pre 15 godina

Ako neko ne moze da usvaja zakone, to znaci da nema pravu vlast. I to je srz svega, da nas bombarduju propagandnim porukama kako je pobedila evropska Srbija, a da svi znamo da pro-evropske stranke nemaju vecinu u Parlamentu i da zato ne postoji politicka volja da se zaostri odnos sa zlonamernim i reakcionarnim ponasanjem opozicije.

Citalac

pre 15 godina

Uopste nisam ubedjen da ce do bele liste doci i da usvojimo tih 33 zakona. No, bez njih nece, to je sigurno. I sta sad? Pitam se da li se ovde radi samo o odmaranju poslanika ili ima neceg mnogo ozbiljnijeg? Da li pojedine stranke i grupacije u senci uopste imaju interesa za evropeizaciju, ili im vise odgovara permanentno "vanredno stanje", lov u mutnom, pozivanje na zastitu nacionalnih interesa, kroz filozofiju, " sto je gore, meni je bolje". Ne verujem vise u slucajnosti, u zaklinjanja tzv. srpskih stranaka da sve sto cine cine da bi narodu bilo bolje. Ako je tako, zakazite vanrednu sednicu parlamenta, usvojite zakone, pa onda Evropi dostojanstveno ( to vam je slogan) kazite: "Mi svoje ispunismo, sada je na vas red"!

viza

pre 15 godina

Ova kuknjava postaje nepodnosljiva, a ovo nemusto spinovanje sve tuznije. Sad ce opozicija biti kriva i za vize, to treba da poverujemo? Da pojasnim, izvestaj Komisije EU je redovan sveobuhvatan godisnji izvestaj o jednoj zemlji od politike do ekonomije (izvestaji su dostupni na sajtu EU). Ukidanje viza je odvojen proces, tacno se zna sta Srbija treba da uradi da bi do toga doslo (ako se secate "mapa puta" koje su Djelicu urucene uoci izbora). Jedan od uslova je npr. sigurnost pasosa. Ovo stvarno nema nikakve veze ni sa opozicijom, ni sa skupstinom, nego sa vladom i izbornim obecanjem "o ukidanju viza". Vise rada, a manje slikanja i izjava.

kesa

pre 15 godina

Ovaj isti Boza je podrzao odlaganje zasedanja Skupstine!!??? Zar je toliki problem promeniti poslovnik!?
Setimo se samo, da su ranije bile i ceve opstrukcije, pa su Seselja izneli iz sale i nastavili sednicu... Zar je moguce da su ovi toliko nesposobni da rese ovaj ISTI problem?

crnaguja

pre 15 godina

Ova vlada je sastavljena da se ama bas nista ne promeni u Srbiji, niti nagore niti nabolje, zivi bili pa videli.
Poslovnik je mogao biti promenjen i avgust iskoriscen da se punom parom usvoje zakoni koji su neophodni za priblizavanje ka EU ali jok, kao da se smire tenzije i da se odmore gospoda poslanici, a onda cemo da se opet natezemo i zbogom SSP.
Da skratim pricu, "neko" u ovoj drzavi odrzava sistem mutne vode jer u istoj najbolje pliva, e sad ko je to "neko" pogadjajte sami, pri cemu su stranke samo marionete i igraju predstavu koja im se zada. Imamo lose momke u predstavi koji nas plase izolacijom i dobre koji nam obecavaju EU, a u stvari zadatak ima je da nas drze u mulju, a opstrukcija skupstine im je samo jedan od alata.
Iskreno bih voleo da nije tacno to sto mislim, ali ako vladajuca koalicija ne promeni poslovnik i dozvoli narodnjacima da i dalje koce razvoj ove zemlje onda je moje misljenje ipak tacno i u tom slucaju SPASAVAJ SE KO MOZE!!!

Čovek U Ličnoj Tranziciji

pre 15 godina

Prvo su evropske integracije bile ugrožene mogućnošću da SRS dodje na vlast, a sada su ugrožene njihovim opozicionim delovanjem. Gospodo na vlasti, imate glasove gradjana izvolite organizujte rad u Skupstini tako da se ova lakrdija okonča. Izmenite odredbe poslovnika, unesite dodatne norme ponašanja, dubite na glavi, gutajte vatru, sve jedno je, samo nemojte dozvoljavati ovu lakrdiju sa zemljom i njenim gradjanima.

ronnie

pre 15 godina

Bozo, od zalopojki se ne zivi i ne usvajaju zakoni...nego lepo, cvrsta ruka, primeniti neka alternativna resenja i malo poceti da se razmislja o gradjanima a ne o pravu onih koji to pravo uzurpiraju zarad svojih sebicnih i bezobraznih razloga!

kontra

pre 15 godina

Ma budimo iskreni. Kakvi pasosi, zakoni i ostalo. Vize ce biti ukinute ako i kada tako odluci birokratija u Bruxellesu. Hrvatska ni dan danas nema biometrijske pasose, tek je malo manje losa od Srbije po ispunjavanju EU kriterija, a gradjani joj slobodno putuju po EU. Dakle, stvar je cisto politicke prirode. Konzularna birokratija studente i obicne gradjane tretira kao zadnji olos, a kriminalni sljam, protiv kojeg navodno postoji vizni rezim, slobodno paradira po Rimu, Parizu i ostalim metropolama.

milan

pre 15 godina

ok a zasto onda ne radite u toku avgusta da lepo ispostujete rokove, nego idete na odmor (mesec dana). opstruiranje skupstine je cista glupost- imate vecinu i mozete da resite taj problem. a ako ne zelite da ga resite (kao sto meni izgleda) necete ga resiti ni u septembru.

martinz

pre 15 godina

Đeliću i klapi je uvek neko drugi kriv. Ako ne bude opozicija kriva onda smo to mi obični građani. Evo ja prihvatam krivicu zbog kašnjenja sa izdavanjem novih pasoša.

Illijana

pre 15 godina

Srbija nije ispunila prioritete definisane Evropskim partnerstvom. Ona nema institucionalni i legislativni kapacitet, ustav ne garantuje prioritet medjunarodnog prava nad nacionalnim , niti obazbedjuje osnovu za nezavisnost vaznih regulatornih tela. Parlament ne funkcionise. Zar ce neko Srbiju da pohvali zbog isporuke Karadzica?
I sustina dakle nije u pohvali, sto implikuje infantilnost i inferiornost zemlje, nego cinjenici da vrednosni sistem, mentalni sklop ljudi mora da se menja u cilju evropeizacije. Skeptik sam da su takve promene moguce u periodu o kojem prica g. Djelic.

nista novo

pre 15 godina

gospodine Djelicu, a zato ste na tako visokoj funkciji u Vladi Srije, ne da kukate i kao filmska diva se fotografisete sa pasosem, tu ste svi skupa vecinski, ako vas ima, da postavite sve na svoje mesto, a prvo treba reda da se uvede u Skuptinu, sa novi Poslovnikom, a ne da destruktivna opozicija ima glavnu rec, izuzev ako vama kao vladajucim ljudima odgovara ovakvo stanje, te s' vremena na vreme udarite u kuknjavu kako VI eto hocete sve najbolje drzavi i narodu a ONI vas sprecavaju... AMA DOSTA JUDI SA FOLIRANJEM NEGO RADITE ZASTA STE IZABRANI OD NAS BIRACA, niste tu da paradirate

MaxBunker

pre 15 godina

Znači sve bi išlo k'o podmazano samo da nema opozicije. Al' kako da ukinete opoziciju skupštinskim dekretom kada ne možete da skupite kvorum?

Lavica

pre 15 godina

Ja STALNO predlažem, ali ne znam ko bi to mogao da sprovede u delo:SVE NJIH lepo izvesti u neku njivu, na 40 stepeni, da malo kopaju ili kupe seno, pa kada se vrate u fine klimatizovane prostorije još kako će da požure sa donošenjem zakona.

Jovan Pancevac

pre 15 godina

Pa sto ne uradis nesto po tom pitanju, i objasni im lepo da ne trebaju gradjanji da trpe zbog vasih nesuglasice.
A frakciji koja vrsi opstrukciji ,i ciji je predsednik u Hagu, je logicno da ce im vize biti uskracene, na nivou licnih zasliga i stavova prema EU.
Inace ako budete sa optimizmom nadali , i ne strpljivo cekali da sa pasosom srbije bez vize predjete horgos,
nacekacete se!
NA BELU SENGEN LISTU NECEMO DOSPETI KADA NASA DRZAVA ISPUNI NEKE USLOVE, VEC KADA BUDEMO MORALI!
Nista nije onako kako izgleda.
Posmatrate stvari iz pogresne perspektive!

Ako cekate zbog putovanja ,idite u IRAN u medjuvremenu, nemojte da kidate zivce

zoks

pre 15 godina

trudicu se da budem maksimalno kulturan. pre neki dan je moja zena (jos uvek student) sa maloletnim detetom aplicirala za vizu za bivsu nam republiku i racunali smo da bar za dete nece trebati da se placa ona globa od 35 evra, ali, avaj, gospodjica na salteru je ljubazno zatrazila 70 evra za moju zenu i dete. Ovde ne bih pominjao kolika je lista dokumenata potrebnih za apliciranje na vizu od trajanju od 20 dana, uplata za razne potvrde, dolazak za beograd iz Nis-a i nazad 500km u oba smera, (u najboljem slucaju 2 puta, jednom da bi se predali dokumenti i drugi put da bi se podigao pasos i to ako nema dopuna, iz liste od 53 stavke koje mogu da traze preko onih papira koji su zvanicno potrebni, ako bude zatrazena jos neka dopuna naravno novih 50evra za putne troskove minimum) ... lagali su prvo da su usvojili vizne olaksice za studente pa onda ova najnovija "olaksica" za maloletnike pa smanjenje broja dokumenata potrebnih za apliciranje, pa ... PA DOKLE DA BUDEMO NAJGORI ??? pa zar smo mi i nasa deca najgori na svetu ??? Znaci ne trazim ukidanje viza, jer vidim da od toga nema nista, neka ostanu i vize, samo neka olaksaju ovo mucenje , na primer dovoljna overena potvrda o zaposlenju ili o skolovanju i upis vize u pasos istog dana, pa neka ostane i ona globa od 35evra samo neka se dobije istog dana !!!

izgubljena nada

pre 15 godina

Citam kometare ali niko nije ni blizu odgovora zasto nema Srbija bezvizni rezim, odgovor je da necemo to imati sve dok banke dobro rade i sve dok u narodu ima evro koliko hoces, pa ko je lud da te pusti da odes i te pare das nekom drugom u neku drugu zemlju. To je po meni glavni problem nama su sankcije u Beogradu. Zato se ne treba ni roditi u ovakvoj drzavi.

Vladimir

pre 15 godina

Pa počnite onda nešto da radite. Imate većinu, preuzmite i odgovornost. Još nisam čuo da je opozicija kriva što se ne donose zakoni. Ili ako ne može ovako, onda na izbore.

agur

pre 15 godina

Ovaj covek postaje vec komican. Kako ga nije blam da koristi ovakve izvlakuse. Svako ko je imalo upucen u evropske integracije i sengenski sporazum *za neupucene evo i linkova http://en.wikipedia.org/wiki/Schengen_Agreement i http://en.wikipedia.org/wiki/Future_enlargement_of_the_European_Union,
zna da je ova Djeliceva populisticka ujdurma upucena upravo onoj manje obrazovanijoj polovini srpskih biraca ali takodje i nama koji smo dali glasove ldpu i zesu. ove prve i dalje farba i laze a nama prodaje pricu o krivcu, sad vec sigurno, neispunjavanje obecanja iz predizborne kampanje.

Jedno je sigurno Djelicu: kad i ako tvoja ekipa bude izdejstvovala beli shengen od tog dana pocni da racunas koliko gradjana ti je napustilo zemlju.

Figaro

pre 15 godina

Pa menjajte poslovnik a nemojte da kukate. Setite se čime su se sve radikali služili dok su bili na vlasti i treba im uzvratiti istom merom!

Nenad

pre 15 godina

Kome je potrebna bela sengen lista?
Oni koji imaju posao u Evropi ili posluju sa Evropom, dobijaju vize bez trunke problema - ako se u problem ne racuna sakupljanje 5 - 6 smeshnih dokumenata, popunjavanje ankete, fotografije i nekoliko dana cekanja na izdavanje vize.
Ostalima nece pomoci ni najbelja lista osim ako drzava nema plan da iz budzeta finansira evroturizam nasih gradjana.

Zatvorenik

pre 15 godina

A godine prolaze! Nismo pametniji!
Krivim i nase i Evropsku Uniju za konstantno odlaganje necega sto je normalno, a to je priznavanje prava gradjanima jedne zemlje u 21. veku na slobodu kretanja.

Izgubih svaku nadu

Milan_swe

pre 15 godina

Svi ti koji se bune protiv EU, voze bas njihove automobile, nose njihove mobilne, racunare, setaju po toj Evropi, a narodu ne daju , a sto je u svemu najgore imaju plate kao u EU pa i mnogo vece, a narod ste stavili u kavez. Bruke jedne.

slavoljub

pre 15 godina

G-dine Djeliću,u svakoj državi vlade postoje da bi vodile zemlju ka budućnosti i svom narodu omogućile bolji život. Zaštita i poštovanje ličnih sloboda i privatne svojine kao i obezbedjivanje uslova da svi žive na način koji su sami izabrali ali ne kršeći zakone, je takodje osnovni zadatak svake vlade. Ne vidim da se na ovim poljima konkretno radi da bi, izmedju ostalog, bilo moguće i da putujemo gde i kada hoćemo.Onima što vrše opstrukciju treba uzeti pasoše, a ne da i dalje uzimaju novac za dnevnice za putovanja na sednice organa EU kao predstavnici Srbije.

masha

pre 15 godina

Ovi su stvarno poceli da ugrozavaju nase osnovne slobode, sta preduzeti protiv njih?
Trebalo bi mozda da se izvrsi pritisak na njih, da ne pomisli opozicija da su mirni do sledecih izbora.
Ovako se vise ne moze.

slobodan

pre 15 godina

Ovima iz opozicije gubitnicima potpuno odgovara da se ne usvoji nista da se po mogucstvu izazove nezadovoljstvo gradjana i izazivanje haosa u zemlji ne bi li sto pre dobili nove izbore. Radikalima ionako jos pre ovoga nije odgovarala bela sengenska lista da sto manje ljudi putuje u inostranstvo. Hteli bi da od Srbije naprave evropsku Kubu

Vasenjim

pre 15 godina

Ovo je totalno nefunkcionalno i treba ici na izbore. Ovako ovi na vlasti imaju univerzalno opravdanje da 4 godine ne urade nista a ovi u opoziciji da se dure jos 4 godine.
Mada, ruku na srce, od samog pocetka se videlo da ovaka vlada nema buducnost.

Vladan R

pre 15 godina

Koliko ja razumem glavni problem je dnevnom redu tj da li ce se prvo raspravljati o Kosovu ili SSP najprostije receno. Zar nije bilo lakse da od pocetka avgusta do 15 raspravljate o temama koje zahteva opozicija a od 15 o vasim temama. Ovako ste odlozili sednicu i petnast dana niste nista radili i opet ste na istom. Bice da vam je lepo pao dodatni odmor ne znam samo od cega se odmarate a jos ako ne uspete da ispunite obecanja imacete opoziciju da je okrivite za to zbog opstrukcije. Ako necete da je resavate sargarepom probajte stapom tj poslovnikom sa kaznama i izbacivanjem iz sale. Najlakse je ne raditi nista odlagati sednice, kukati na opoziciju i primati toliku platu za nerad.

Tina

pre 15 godina

Ma u stvari, nama ni ne treba bela viza! Za nas je bolje da ne izlazimo iz ove zemlje ako smo primorani da se u nju vratimo! Koliko god da se o toj Evropi pricalo kao o trulom Zapadu, mislim da se stim ne mozemo sloziti bar mi malobrojni koji smo taj Zapad i videli. Ja ne kazem da tamo cvetaju ruze ali je sigurno da se elementarna ljudska prava postuju i da se vrlo zna neki red! Izlisno je govoriti o odnosu cena, plata i standarda.
Niko ne misli da su politicari bilo gde prototip postenja i vrednog rada, ali ovaj javsluk ovde lici na situaciju u drzavama Afrike! Samo im jos kuke i motike fale pa da lepo imaju cime da nas istreskaju po ledjima!

Prevodilac I

pre 15 godina

Pa dobro gospodine Djelicu, ko treba da otkloni blokadu u parlamentu: vi politicari koji dobivate platu za taj (ne)rad, ili mi obicni smrtnici zvani: gradjani?
Ako vi na nas cekate, nije cudo da imate scene poput onih nedavnih u Beogradu.
Skupstina mora raditi ne zbog Sengena, nego za narod republike Srbije! I pored partijskog sarenila u skupstini, mora se traziti, i naci rec, i suzivot sa opozicijom, a sve u ime boljeg zivota, nas sviju. Ako skupstina treba da radi, da bi se Srbija prilagodila nekakvom voznom redu EU, avaj! Batali, zakljucajte lepo, i razidjite se. A i mi cemo ako nadjemo zato priliku. Eto vam drzava, pa vi lepo pravite zakone za sebe, koje sigurno necete postovati.

mv

pre 15 godina

jedino rešenje je da se osnuju dva paralelna parlamenta, jedan zvanični, a drugi radikalski. U zvaničnom bi se prilikom glasanja radikalski glasovi uvek tretirali kao "protiv", jer su oni svakako protiv svega. Radikali bi sedeli u svom parlamentu, i pričali, pričali, pričali... i imali bi tv prenose, da mogu da vode kampanju, a njihove pristalice da ih sa obožavanjem slušaju, dok bi zvanični parlament mogao da radi svoj posao-da donosi zakone. A da bi dobili što više vremena za priču, radikali bi mogli da izdaju rečnik floskula i fraza, pošto stalno pričaju jedno te isto, pa bi jedan radikalski govor zvučao otprilike:"floskula 32, floskula 5, floskula 44..."

J.S.

pre 15 godina

Posle ovakvih vesti mogu da kazem da sam srecan sto imam dva pasosa od kojih ovaj drugi nesto vredi. Jest da me kostalo i zivaca i para ali ne zalim.

Miroslav-Cirih

pre 15 godina

Nema nista od toga da gradjani Srbije putuju bez viza po evropi!Mnogo ocekujemo od EU.Srbija ce ostati crna rupa u evropi.

Sergio B

pre 15 godina

Gospodine Kalimero, da li ste vi u stanju da resite ovo? Promenite poslovnik,iznesite ih ako treba....dovrsite jednom stvari do kraja. Nemojte vecito kukati, uradite posao za koji ste svi placeni i ispunite obecanja koja ste dali. Bez kompromisa. Pa prodje nam zivot cekajuci da neko nesto uradi u ovoj zemlji. Umorni smo. Ovo vam je poslednja sansa da dovedete stvari na svoje mesto,novu necete dobiti, a ni mi...

Stefan Isakovic

pre 15 godina

Bozidare Djelicu, ovo je Divlji Zapad prica. Ne zavisimo mi od opozicije... Kakvi ste vi ljudi vise? Kuda vi nas vodite?

Vladimir Jovanović

pre 15 godina

Autodestruktivni inat koji je svojstven našem narodu je ovde jasno uočljiv - iz SRS-a i DSS/NS-a se ponašaju na način "e ako neće da bude po mom, makar ja imao manjinu u parlamentu, neće biti ni po vašem, pa makar svi pocrkali".

Kakva je onda to demokratija? Zašto se pozivaju stalno na svoja demokratska prava kada svima ostalima uskraćuju njihova? Kako očigledno nedemokratskim strankama objasniti šta je demokratija i da li je uopšte sa takvim ljudima moguće praviti demokratsku državu?

Nešto pod hitno mora da se uradi sa njima jer se na ovaj način stvara sve veći raskol i mržnja u narodu. BES kipi iz njih, a prema nama koji ne mislimo kao oni se ponašaju kao da smo njihovi najgori neprijatelji. To ne može da izađe na dobro, a naznake toga se već vide - svaki put kad se okupe, nastaju lom i razaranje grada.

Sa druge strane stoji Evropa koja očigledno nema razumevanja za kritičnu situaciju u našoj zemlji i svojim nepromišljenim potezima sve više jačaju loše raspoloženje kod nas. Posle poteza koje jedva uspemo da ispunimo jer nas iz DSS-a i SRS-a koče na najgori način, oni nas opet uslove tako da ovi mogu bez problema da kažu "Eto, šta smo vam rekli", a onda opet odu i razruše nešto...

palvuša

pre 15 godina

U jaka stvar „beli šengen“, to je važno samo za burazersko birokratski aparat (lažnu novu srednju klasu!) – to su oni ljudi (i njihove porodice!) koji su prvo služili Miloševiću i Miri onda Koštunici a sad su se „ukačili“ u Tadićeva kola. Eto njima trebaju putovanja bez viza (pošto para imaju na pretek!) da propagiraju po zapadu antiglobalizam i tsl. E godspodine Đeliću kako vreme prolazi polako mi ličite na ministre iz Titovih vremena!

lov u mutnom

pre 15 godina

O da, sada se već sasvim jasno vidi ko gubi a ko dobija ulaskom u Evropsku Uniju. U EU nema tako brzog i tako "poštenog" bogaćenja kao što se to kod nas dešavalo dosad... Pa onda i ne čudi da se iz petnih žila opiru na svaki mogući način.

bella

pre 15 godina

Treba ih sve zaključati u Skipštinsku salu , pa da vidimo ko će duže izdržati ( mi već decenijama trpimo ,imamamo dobru kondiciju a oni ???? )

Слобо-СО

pre 15 godina

Ако се на варам, још је Тадић у председничкој предизборној кампањи обећао да, ако он победи/а победио је/, Србија бити на белој листи до пролећа 2008.

Srki

pre 15 godina

"Sada počinju da blokiraju ključnu slobodu, slobodu kretanja..."
Protiv ovoga MORA da postoji lek!!!
Ovakvu opoziciju nema NIKO i za njih mora da se napravi presedan, bez obzira na njihove i žalopojke njihovih "analitičara" o "ugroženosti sloboda". Šta je sa mojim i slobodama, ipak, većine u ovoj zemlji?!?

RealMiladin

pre 15 godina

Auuu gospodine Djelicu, kakva demagogija.
Samo da se vrati opozicija u klupe i eto nam odmah bele sengen liste.
Pa zar nas smatrate za veverice?

nesha

pre 15 godina

Ukinite TV prenose iz skupštine, i rešen problem. Nama je ugroženo mnogo više od * belog šengena* i sad sve treba pustiti niz vodu zarad besplatne promocije patriJota na državnoj televiziji. I, uopšte, u ovoj zemlji samo takvi likovi imaju sva prava, stalno su njima neka prava ugrožena i uskraćena, a šta je sa mojim pravom da živim normalno i da ne slušam njihove prazne, glupe i demagoške priče ?

Johnny Bravo

pre 15 godina

Aman bre dosta više!!! Jasno je bre svima da ste u kampanji obecavali kule i gradove, a sada ni temelja od svega toga... i naravno neko drugi je kriv!!! Moooore mnogo ste isti, mnoooogo

Vojislav

pre 15 godina

Poštovana gospođice Miščević nije bitno toliko šta misli EU, koliko je bitno to da građanima Srbije neće biti ništa bolje, a oni plaćaju velike novce za veliki nerad i nered u institucijama države Srbije. To je sramota i za svaku osudu.

Boban

pre 15 godina

Vrlo prosto, usvojiti novi poslovnik, ako za vreme rasprave o istom neko počne da se žali na povredu poslovnika a to vreme iskoristi da ponavlja ono što je njegov kolega već rekao ili da priča o nečemu što nema veze sa poslovnikom izneti ga iz skupštine kao što su Šešelja svojevremeno iznosili. Pa kad se usvoji novi poslovnik onda može i da se radi po tom novom, optimizovanom poslovniku.

Osim naravno ako vlasti i odgovara ovo jer uvek mogu da se pravdaju kako eto zbog radikala ne mogu ništa da urade.

ronnie

pre 15 godina

Bozo, od zalopojki se ne zivi i ne usvajaju zakoni...nego lepo, cvrsta ruka, primeniti neka alternativna resenja i malo poceti da se razmislja o gradjanima a ne o pravu onih koji to pravo uzurpiraju zarad svojih sebicnih i bezobraznih razloga!

crnaguja

pre 15 godina

Ova vlada je sastavljena da se ama bas nista ne promeni u Srbiji, niti nagore niti nabolje, zivi bili pa videli.
Poslovnik je mogao biti promenjen i avgust iskoriscen da se punom parom usvoje zakoni koji su neophodni za priblizavanje ka EU ali jok, kao da se smire tenzije i da se odmore gospoda poslanici, a onda cemo da se opet natezemo i zbogom SSP.
Da skratim pricu, "neko" u ovoj drzavi odrzava sistem mutne vode jer u istoj najbolje pliva, e sad ko je to "neko" pogadjajte sami, pri cemu su stranke samo marionete i igraju predstavu koja im se zada. Imamo lose momke u predstavi koji nas plase izolacijom i dobre koji nam obecavaju EU, a u stvari zadatak ima je da nas drze u mulju, a opstrukcija skupstine im je samo jedan od alata.
Iskreno bih voleo da nije tacno to sto mislim, ali ako vladajuca koalicija ne promeni poslovnik i dozvoli narodnjacima da i dalje koce razvoj ove zemlje onda je moje misljenje ipak tacno i u tom slucaju SPASAVAJ SE KO MOZE!!!

btw

pre 15 godina

Ako neko ne moze da usvaja zakone, to znaci da nema pravu vlast. I to je srz svega, da nas bombarduju propagandnim porukama kako je pobedila evropska Srbija, a da svi znamo da pro-evropske stranke nemaju vecinu u Parlamentu i da zato ne postoji politicka volja da se zaostri odnos sa zlonamernim i reakcionarnim ponasanjem opozicije.

Vladimir Jovanović

pre 15 godina

Autodestruktivni inat koji je svojstven našem narodu je ovde jasno uočljiv - iz SRS-a i DSS/NS-a se ponašaju na način "e ako neće da bude po mom, makar ja imao manjinu u parlamentu, neće biti ni po vašem, pa makar svi pocrkali".

Kakva je onda to demokratija? Zašto se pozivaju stalno na svoja demokratska prava kada svima ostalima uskraćuju njihova? Kako očigledno nedemokratskim strankama objasniti šta je demokratija i da li je uopšte sa takvim ljudima moguće praviti demokratsku državu?

Nešto pod hitno mora da se uradi sa njima jer se na ovaj način stvara sve veći raskol i mržnja u narodu. BES kipi iz njih, a prema nama koji ne mislimo kao oni se ponašaju kao da smo njihovi najgori neprijatelji. To ne može da izađe na dobro, a naznake toga se već vide - svaki put kad se okupe, nastaju lom i razaranje grada.

Sa druge strane stoji Evropa koja očigledno nema razumevanja za kritičnu situaciju u našoj zemlji i svojim nepromišljenim potezima sve više jačaju loše raspoloženje kod nas. Posle poteza koje jedva uspemo da ispunimo jer nas iz DSS-a i SRS-a koče na najgori način, oni nas opet uslove tako da ovi mogu bez problema da kažu "Eto, šta smo vam rekli", a onda opet odu i razruše nešto...

Figaro

pre 15 godina

Pa menjajte poslovnik a nemojte da kukate. Setite se čime su se sve radikali služili dok su bili na vlasti i treba im uzvratiti istom merom!

Citalac

pre 15 godina

Uopste nisam ubedjen da ce do bele liste doci i da usvojimo tih 33 zakona. No, bez njih nece, to je sigurno. I sta sad? Pitam se da li se ovde radi samo o odmaranju poslanika ili ima neceg mnogo ozbiljnijeg? Da li pojedine stranke i grupacije u senci uopste imaju interesa za evropeizaciju, ili im vise odgovara permanentno "vanredno stanje", lov u mutnom, pozivanje na zastitu nacionalnih interesa, kroz filozofiju, " sto je gore, meni je bolje". Ne verujem vise u slucajnosti, u zaklinjanja tzv. srpskih stranaka da sve sto cine cine da bi narodu bilo bolje. Ako je tako, zakazite vanrednu sednicu parlamenta, usvojite zakone, pa onda Evropi dostojanstveno ( to vam je slogan) kazite: "Mi svoje ispunismo, sada je na vas red"!

masha

pre 15 godina

Ovi su stvarno poceli da ugrozavaju nase osnovne slobode, sta preduzeti protiv njih?
Trebalo bi mozda da se izvrsi pritisak na njih, da ne pomisli opozicija da su mirni do sledecih izbora.
Ovako se vise ne moze.

slobodan

pre 15 godina

Ovima iz opozicije gubitnicima potpuno odgovara da se ne usvoji nista da se po mogucstvu izazove nezadovoljstvo gradjana i izazivanje haosa u zemlji ne bi li sto pre dobili nove izbore. Radikalima ionako jos pre ovoga nije odgovarala bela sengenska lista da sto manje ljudi putuje u inostranstvo. Hteli bi da od Srbije naprave evropsku Kubu

kesa

pre 15 godina

Ovaj isti Boza je podrzao odlaganje zasedanja Skupstine!!??? Zar je toliki problem promeniti poslovnik!?
Setimo se samo, da su ranije bile i ceve opstrukcije, pa su Seselja izneli iz sale i nastavili sednicu... Zar je moguce da su ovi toliko nesposobni da rese ovaj ISTI problem?

Jovan Pancevac

pre 15 godina

Pa sto ne uradis nesto po tom pitanju, i objasni im lepo da ne trebaju gradjanji da trpe zbog vasih nesuglasice.
A frakciji koja vrsi opstrukciji ,i ciji je predsednik u Hagu, je logicno da ce im vize biti uskracene, na nivou licnih zasliga i stavova prema EU.
Inace ako budete sa optimizmom nadali , i ne strpljivo cekali da sa pasosom srbije bez vize predjete horgos,
nacekacete se!
NA BELU SENGEN LISTU NECEMO DOSPETI KADA NASA DRZAVA ISPUNI NEKE USLOVE, VEC KADA BUDEMO MORALI!
Nista nije onako kako izgleda.
Posmatrate stvari iz pogresne perspektive!

Ako cekate zbog putovanja ,idite u IRAN u medjuvremenu, nemojte da kidate zivce

viza

pre 15 godina

Ova kuknjava postaje nepodnosljiva, a ovo nemusto spinovanje sve tuznije. Sad ce opozicija biti kriva i za vize, to treba da poverujemo? Da pojasnim, izvestaj Komisije EU je redovan sveobuhvatan godisnji izvestaj o jednoj zemlji od politike do ekonomije (izvestaji su dostupni na sajtu EU). Ukidanje viza je odvojen proces, tacno se zna sta Srbija treba da uradi da bi do toga doslo (ako se secate "mapa puta" koje su Djelicu urucene uoci izbora). Jedan od uslova je npr. sigurnost pasosa. Ovo stvarno nema nikakve veze ni sa opozicijom, ni sa skupstinom, nego sa vladom i izbornim obecanjem "o ukidanju viza". Vise rada, a manje slikanja i izjava.

slavoljub

pre 15 godina

G-dine Djeliću,u svakoj državi vlade postoje da bi vodile zemlju ka budućnosti i svom narodu omogućile bolji život. Zaštita i poštovanje ličnih sloboda i privatne svojine kao i obezbedjivanje uslova da svi žive na način koji su sami izabrali ali ne kršeći zakone, je takodje osnovni zadatak svake vlade. Ne vidim da se na ovim poljima konkretno radi da bi, izmedju ostalog, bilo moguće i da putujemo gde i kada hoćemo.Onima što vrše opstrukciju treba uzeti pasoše, a ne da i dalje uzimaju novac za dnevnice za putovanja na sednice organa EU kao predstavnici Srbije.

mv

pre 15 godina

jedino rešenje je da se osnuju dva paralelna parlamenta, jedan zvanični, a drugi radikalski. U zvaničnom bi se prilikom glasanja radikalski glasovi uvek tretirali kao "protiv", jer su oni svakako protiv svega. Radikali bi sedeli u svom parlamentu, i pričali, pričali, pričali... i imali bi tv prenose, da mogu da vode kampanju, a njihove pristalice da ih sa obožavanjem slušaju, dok bi zvanični parlament mogao da radi svoj posao-da donosi zakone. A da bi dobili što više vremena za priču, radikali bi mogli da izdaju rečnik floskula i fraza, pošto stalno pričaju jedno te isto, pa bi jedan radikalski govor zvučao otprilike:"floskula 32, floskula 5, floskula 44..."

bella

pre 15 godina

Treba ih sve zaključati u Skipštinsku salu , pa da vidimo ko će duže izdržati ( mi već decenijama trpimo ,imamamo dobru kondiciju a oni ???? )

J.S.

pre 15 godina

Posle ovakvih vesti mogu da kazem da sam srecan sto imam dva pasosa od kojih ovaj drugi nesto vredi. Jest da me kostalo i zivaca i para ali ne zalim.

Milan_swe

pre 15 godina

Svi ti koji se bune protiv EU, voze bas njihove automobile, nose njihove mobilne, racunare, setaju po toj Evropi, a narodu ne daju , a sto je u svemu najgore imaju plate kao u EU pa i mnogo vece, a narod ste stavili u kavez. Bruke jedne.

Miroslav-Cirih

pre 15 godina

Nema nista od toga da gradjani Srbije putuju bez viza po evropi!Mnogo ocekujemo od EU.Srbija ce ostati crna rupa u evropi.

Illijana

pre 15 godina

Srbija nije ispunila prioritete definisane Evropskim partnerstvom. Ona nema institucionalni i legislativni kapacitet, ustav ne garantuje prioritet medjunarodnog prava nad nacionalnim , niti obazbedjuje osnovu za nezavisnost vaznih regulatornih tela. Parlament ne funkcionise. Zar ce neko Srbiju da pohvali zbog isporuke Karadzica?
I sustina dakle nije u pohvali, sto implikuje infantilnost i inferiornost zemlje, nego cinjenici da vrednosni sistem, mentalni sklop ljudi mora da se menja u cilju evropeizacije. Skeptik sam da su takve promene moguce u periodu o kojem prica g. Djelic.

vujke

pre 15 godina

A sto su onda drugovi delegati otisli na zasluzeni godisnji odmor a nisu izglasali vazne zakone ( g.Djelicu). Uostalom godisnji odmor se u svim firmama ( koje ga odobravaju ) moze dobiti tek posle sest meseci ( minimum ) neprekidnog rada. Pa zasto onda to ne bi vazilo i za drugove delegate; jer plata se dobija za rad, a ko radi ima pravo i na godisnji pod odredjenim uslovima

Nole@HB

pre 15 godina

"Svako mora da odradi svoj deo posla i da preuzme svoj deo odgovornosti."

A jel to vazi i za vas gospodine Djelicu? Jel bese planirano da se pasosi izdaju u Aprilu? Ljudi u inostranstvu vadili za vreme prolecnog odmora neophodnu dokumentaciju za ovo, a sada im se kaze da tek od oktobra mogu predati u konzulatu za nove pasose. To znaci da im treba nove izvode, itd. posto ove vaze samo 6 meseca.

I ko sada nije odradio posao? Gradjani ili drzava?

milan

pre 15 godina

ok a zasto onda ne radite u toku avgusta da lepo ispostujete rokove, nego idete na odmor (mesec dana). opstruiranje skupstine je cista glupost- imate vecinu i mozete da resite taj problem. a ako ne zelite da ga resite (kao sto meni izgleda) necete ga resiti ni u septembru.

nista novo

pre 15 godina

gospodine Djelicu, a zato ste na tako visokoj funkciji u Vladi Srije, ne da kukate i kao filmska diva se fotografisete sa pasosem, tu ste svi skupa vecinski, ako vas ima, da postavite sve na svoje mesto, a prvo treba reda da se uvede u Skuptinu, sa novi Poslovnikom, a ne da destruktivna opozicija ima glavnu rec, izuzev ako vama kao vladajucim ljudima odgovara ovakvo stanje, te s' vremena na vreme udarite u kuknjavu kako VI eto hocete sve najbolje drzavi i narodu a ONI vas sprecavaju... AMA DOSTA JUDI SA FOLIRANJEM NEGO RADITE ZASTA STE IZABRANI OD NAS BIRACA, niste tu da paradirate

martinz

pre 15 godina

Đeliću i klapi je uvek neko drugi kriv. Ako ne bude opozicija kriva onda smo to mi obični građani. Evo ja prihvatam krivicu zbog kašnjenja sa izdavanjem novih pasoša.

Zatvorenik

pre 15 godina

A godine prolaze! Nismo pametniji!
Krivim i nase i Evropsku Uniju za konstantno odlaganje necega sto je normalno, a to je priznavanje prava gradjanima jedne zemlje u 21. veku na slobodu kretanja.

Izgubih svaku nadu

Nenad

pre 15 godina

Kome je potrebna bela sengen lista?
Oni koji imaju posao u Evropi ili posluju sa Evropom, dobijaju vize bez trunke problema - ako se u problem ne racuna sakupljanje 5 - 6 smeshnih dokumenata, popunjavanje ankete, fotografije i nekoliko dana cekanja na izdavanje vize.
Ostalima nece pomoci ni najbelja lista osim ako drzava nema plan da iz budzeta finansira evroturizam nasih gradjana.

kontra

pre 15 godina

Ma budimo iskreni. Kakvi pasosi, zakoni i ostalo. Vize ce biti ukinute ako i kada tako odluci birokratija u Bruxellesu. Hrvatska ni dan danas nema biometrijske pasose, tek je malo manje losa od Srbije po ispunjavanju EU kriterija, a gradjani joj slobodno putuju po EU. Dakle, stvar je cisto politicke prirode. Konzularna birokratija studente i obicne gradjane tretira kao zadnji olos, a kriminalni sljam, protiv kojeg navodno postoji vizni rezim, slobodno paradira po Rimu, Parizu i ostalim metropolama.

Čovek U Ličnoj Tranziciji

pre 15 godina

Prvo su evropske integracije bile ugrožene mogućnošću da SRS dodje na vlast, a sada su ugrožene njihovim opozicionim delovanjem. Gospodo na vlasti, imate glasove gradjana izvolite organizujte rad u Skupstini tako da se ova lakrdija okonča. Izmenite odredbe poslovnika, unesite dodatne norme ponašanja, dubite na glavi, gutajte vatru, sve jedno je, samo nemojte dozvoljavati ovu lakrdiju sa zemljom i njenim gradjanima.

palvuša

pre 15 godina

U jaka stvar „beli šengen“, to je važno samo za burazersko birokratski aparat (lažnu novu srednju klasu!) – to su oni ljudi (i njihove porodice!) koji su prvo služili Miloševiću i Miri onda Koštunici a sad su se „ukačili“ u Tadićeva kola. Eto njima trebaju putovanja bez viza (pošto para imaju na pretek!) da propagiraju po zapadu antiglobalizam i tsl. E godspodine Đeliću kako vreme prolazi polako mi ličite na ministre iz Titovih vremena!

Vladimir

pre 15 godina

Pa počnite onda nešto da radite. Imate većinu, preuzmite i odgovornost. Još nisam čuo da je opozicija kriva što se ne donose zakoni. Ili ako ne može ovako, onda na izbore.

Tina

pre 15 godina

Ma u stvari, nama ni ne treba bela viza! Za nas je bolje da ne izlazimo iz ove zemlje ako smo primorani da se u nju vratimo! Koliko god da se o toj Evropi pricalo kao o trulom Zapadu, mislim da se stim ne mozemo sloziti bar mi malobrojni koji smo taj Zapad i videli. Ja ne kazem da tamo cvetaju ruze ali je sigurno da se elementarna ljudska prava postuju i da se vrlo zna neki red! Izlisno je govoriti o odnosu cena, plata i standarda.
Niko ne misli da su politicari bilo gde prototip postenja i vrednog rada, ali ovaj javsluk ovde lici na situaciju u drzavama Afrike! Samo im jos kuke i motike fale pa da lepo imaju cime da nas istreskaju po ledjima!

Lavica

pre 15 godina

Ja STALNO predlažem, ali ne znam ko bi to mogao da sprovede u delo:SVE NJIH lepo izvesti u neku njivu, na 40 stepeni, da malo kopaju ili kupe seno, pa kada se vrate u fine klimatizovane prostorije još kako će da požure sa donošenjem zakona.

Vasenjim

pre 15 godina

Ovo je totalno nefunkcionalno i treba ici na izbore. Ovako ovi na vlasti imaju univerzalno opravdanje da 4 godine ne urade nista a ovi u opoziciji da se dure jos 4 godine.
Mada, ruku na srce, od samog pocetka se videlo da ovaka vlada nema buducnost.

MaxBunker

pre 15 godina

Znači sve bi išlo k'o podmazano samo da nema opozicije. Al' kako da ukinete opoziciju skupštinskim dekretom kada ne možete da skupite kvorum?

Vladan R

pre 15 godina

Koliko ja razumem glavni problem je dnevnom redu tj da li ce se prvo raspravljati o Kosovu ili SSP najprostije receno. Zar nije bilo lakse da od pocetka avgusta do 15 raspravljate o temama koje zahteva opozicija a od 15 o vasim temama. Ovako ste odlozili sednicu i petnast dana niste nista radili i opet ste na istom. Bice da vam je lepo pao dodatni odmor ne znam samo od cega se odmarate a jos ako ne uspete da ispunite obecanja imacete opoziciju da je okrivite za to zbog opstrukcije. Ako necete da je resavate sargarepom probajte stapom tj poslovnikom sa kaznama i izbacivanjem iz sale. Najlakse je ne raditi nista odlagati sednice, kukati na opoziciju i primati toliku platu za nerad.

lov u mutnom

pre 15 godina

O da, sada se već sasvim jasno vidi ko gubi a ko dobija ulaskom u Evropsku Uniju. U EU nema tako brzog i tako "poštenog" bogaćenja kao što se to kod nas dešavalo dosad... Pa onda i ne čudi da se iz petnih žila opiru na svaki mogući način.

zoks

pre 15 godina

trudicu se da budem maksimalno kulturan. pre neki dan je moja zena (jos uvek student) sa maloletnim detetom aplicirala za vizu za bivsu nam republiku i racunali smo da bar za dete nece trebati da se placa ona globa od 35 evra, ali, avaj, gospodjica na salteru je ljubazno zatrazila 70 evra za moju zenu i dete. Ovde ne bih pominjao kolika je lista dokumenata potrebnih za apliciranje na vizu od trajanju od 20 dana, uplata za razne potvrde, dolazak za beograd iz Nis-a i nazad 500km u oba smera, (u najboljem slucaju 2 puta, jednom da bi se predali dokumenti i drugi put da bi se podigao pasos i to ako nema dopuna, iz liste od 53 stavke koje mogu da traze preko onih papira koji su zvanicno potrebni, ako bude zatrazena jos neka dopuna naravno novih 50evra za putne troskove minimum) ... lagali su prvo da su usvojili vizne olaksice za studente pa onda ova najnovija "olaksica" za maloletnike pa smanjenje broja dokumenata potrebnih za apliciranje, pa ... PA DOKLE DA BUDEMO NAJGORI ??? pa zar smo mi i nasa deca najgori na svetu ??? Znaci ne trazim ukidanje viza, jer vidim da od toga nema nista, neka ostanu i vize, samo neka olaksaju ovo mucenje , na primer dovoljna overena potvrda o zaposlenju ili o skolovanju i upis vize u pasos istog dana, pa neka ostane i ona globa od 35evra samo neka se dobije istog dana !!!

izgubljena nada

pre 15 godina

Citam kometare ali niko nije ni blizu odgovora zasto nema Srbija bezvizni rezim, odgovor je da necemo to imati sve dok banke dobro rade i sve dok u narodu ima evro koliko hoces, pa ko je lud da te pusti da odes i te pare das nekom drugom u neku drugu zemlju. To je po meni glavni problem nama su sankcije u Beogradu. Zato se ne treba ni roditi u ovakvoj drzavi.

agur

pre 15 godina

Ovaj covek postaje vec komican. Kako ga nije blam da koristi ovakve izvlakuse. Svako ko je imalo upucen u evropske integracije i sengenski sporazum *za neupucene evo i linkova http://en.wikipedia.org/wiki/Schengen_Agreement i http://en.wikipedia.org/wiki/Future_enlargement_of_the_European_Union,
zna da je ova Djeliceva populisticka ujdurma upucena upravo onoj manje obrazovanijoj polovini srpskih biraca ali takodje i nama koji smo dali glasove ldpu i zesu. ove prve i dalje farba i laze a nama prodaje pricu o krivcu, sad vec sigurno, neispunjavanje obecanja iz predizborne kampanje.

Jedno je sigurno Djelicu: kad i ako tvoja ekipa bude izdejstvovala beli shengen od tog dana pocni da racunas koliko gradjana ti je napustilo zemlju.

Prevodilac I

pre 15 godina

Pa dobro gospodine Djelicu, ko treba da otkloni blokadu u parlamentu: vi politicari koji dobivate platu za taj (ne)rad, ili mi obicni smrtnici zvani: gradjani?
Ako vi na nas cekate, nije cudo da imate scene poput onih nedavnih u Beogradu.
Skupstina mora raditi ne zbog Sengena, nego za narod republike Srbije! I pored partijskog sarenila u skupstini, mora se traziti, i naci rec, i suzivot sa opozicijom, a sve u ime boljeg zivota, nas sviju. Ako skupstina treba da radi, da bi se Srbija prilagodila nekakvom voznom redu EU, avaj! Batali, zakljucajte lepo, i razidjite se. A i mi cemo ako nadjemo zato priliku. Eto vam drzava, pa vi lepo pravite zakone za sebe, koje sigurno necete postovati.

Stefan Isakovic

pre 15 godina

Bozidare Djelicu, ovo je Divlji Zapad prica. Ne zavisimo mi od opozicije... Kakvi ste vi ljudi vise? Kuda vi nas vodite?

Sergio B

pre 15 godina

Gospodine Kalimero, da li ste vi u stanju da resite ovo? Promenite poslovnik,iznesite ih ako treba....dovrsite jednom stvari do kraja. Nemojte vecito kukati, uradite posao za koji ste svi placeni i ispunite obecanja koja ste dali. Bez kompromisa. Pa prodje nam zivot cekajuci da neko nesto uradi u ovoj zemlji. Umorni smo. Ovo vam je poslednja sansa da dovedete stvari na svoje mesto,novu necete dobiti, a ni mi...

Слобо-СО

pre 15 godina

Ако се на варам, још је Тадић у председничкој предизборној кампањи обећао да, ако он победи/а победио је/, Србија бити на белој листи до пролећа 2008.