Nedelja, 03.08.2008.

17:15

Juniori izgubili, ništa od SP

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu naredne godine.

Izvor: Saša Ozmo

Juniori izgubili, ništa od SP IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

bane zemun

pre 15 godina

Čemu toliko negativne energije. Da li mi moramo uvek da budemo prvaci? Da li je malo biti šesti u Evropi (kada bi u svemu u sportu i životu bili šesti u Evropi gde bi nam bio kraj)? Pa iza nas su prevelike i prebogate zemlje Italija, Rusija, Turska, Izrael,... a mi smo em mala država em nam se svake godine broj dece koja se bave košarkom smanjuje. Činjenica je da postoji u ovoj generaciji ogroman potencijal počev od Šepe do Muslija i većina njih će biti vrlo brzo i igrači A reprezentacije. Nemojmo nipodaštavati ni trenera ni igrače. Desilo se da se nisu sve kockice sklopile za medalju ali je bitno da ogroman potencijal imamo i u ovoj generaciji i u svim narednim i sugurno će ova i naredne generacije ponovo podići srpsku košarku i u evropski i svetski seniorski vrh.

Nakic

pre 15 godina

Pa sta ocekivati od Mute Nikolica.
Tacno je kako neko rece da je on bio pomocnik Zeljku Obradvicu, ali su svi zaboravili da je njegov zadatak u toj selekciji greje klupu. Pa samo se setite sta je rekao gospodin Obradovic vodio, izuzetno neuspesnu reprezentaciju u NS. Svi su mislili da su zvezde, a to je najveca greska, i to se dogadja sada i kod mladih. Dakle krivi su Muta, mama i tata i KSS.

Milan

pre 15 godina

Ne znam koliko je Muta kriv ili nije ali mi je glupo zašto ne vodi istu generaciju koju je vodio i prošle godine. Nekad se znalo, trener preuzima kadete i sa njima radi svake godine sve dok ne izađu u seniore, a ako je generacije ekstra jaka i ima kandidate za A tim onda i trener tamo prelazi. Ovako nema nikakvog kontinuiteta i igrači se svake godine moraju navikavati na novog trenera.
Druga stvar koja me nervira je pretvaranje igrača u zvezde dok su još juniori. O njima treba da se piše tek kad počnu da se dokazuju u jakim takmičenjima.
Nadam se da ćemo izbeći prokletstvo naše košarke da nam propadaju igrači koje svi proglašavaju za najbolje. Primer: Generacija 83. nestadoše Gajić i Matović, 85 Miličić i Bogdanović ne pokazuju ni 10% mogućnosti, 87 Aleksandrov izgubljen (daj bože da grešim) a Labović ne napreduje.

Don Johnes

pre 15 godina

E moj Muto sta si radio tolike mesece. Probao si preko 40 igraca i sta si uradio. Proslogodisnje zlato a sada 6. Vise od polovine ograca je od prosle godine. Prst nacelo. Samo FMP radi sa mladima. Gde su Partizani ostali. Zvezda jos nekako prvak drzave

Dejan Jakovljevic

pre 15 godina

Pa dobro sta da se radi,bice bolje!U sustini kosarka nam nije kao nekada,ali s obzirom da smo ovako mali bili prvaci i to je uspeh.Prema tome glavu gore!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

ZokaTeo

pre 15 godina

the jumper,
nije da nemaju plejmejkera...imaju vukasovica koji je odlican plejmejker i koji drzi ceo fmp,ali "trener" je mislio da treba da igra dva minuta..Kada su imali kondicione treninge "zvezde" sepa,musli i ostali su se odmarali a vukasovic je istegao butni misic jer je istrcao 20 km jedini..

Ovo je odlicna generacija,ali ne moze da se dozvoljava da sepi devojcica bude u sobi svaku noc...Kada se izgubi kriv je trener,a kada pobedi igraci.tako to ide...subi igra odlicno i igra sa vukasovicem u klubu...desavalo se da "trener" dve cetvrtine igra bez plejmejkera...to nije normalno...on nije nikakav trener kada je teodosica izbacio iz juniorske reprezentacije 2005. godine a vi vidite gde je sada...a i da hemofarm je progledao od kada je on otisao...

Mika

pre 15 godina

@.isti ovaj Muta Nikolic
je prosle godine imao najdominantniju ekipu na prvenstvu sa kojom bi i ja osvojio zlato...

Pa sto ga nisi TI osvojio kad je tako lako kao sto kazes.
Svako ima pravo na svoje misljenje,ali mislim da treba da cenimo i ono sta je Muta dosad uradio,o Duletu da ne pricamo jer je stvarno majstor.Bez ljutnje.

Sir Oliver

pre 15 godina

Svako ko je prosle godine u Novom Sadu gledao utakmice SP za Juniore reci ce da smo bili prvaci samo zato sto se igralo kod nas. Bilo gde drugde bi to bilo u najboljem slucaju razigravanje za plasman od 5-8 mesta. A imali smo ubedljivo najbolju ekipu, i fizicki i tehnicki. Takodje da Macvan u finalu nije imao one man show...

DrUros

pre 15 godina

e pa ovo je strasno,kako vas nije sramota da pljujete Mutu.svake godine se vraca sa zlatom,sad nije.Da nije mozda slucajno do igracza,koji igraju vise za sebe i kojima su menadzeri napunili glavu koliko su dobri,a sustina je da moraju jos mnogo da uce.timski rad je baza svakog velikog uspeha.jesu oni mozda individualno dobri(ali ne i vrhunski kao sto smo videli),ali nemati ponos kad igras za reprezentaciju i staviti tim ispred sebe,to je odlika velikih igraca.nadam se da ce oni to nauciti i ipak postati neko inesto,a ne kao mnogi pre njih,upasti u anonimuse.Muto samo tako nastavi,oni koji te pljuju nek se prvo zamisle

Zana '91-Vrsac

pre 15 godina

Da, ali isti taj Muta je predprosle godine, ako se ne varam, doveo juniore do zlata, u Novom Sadu, generaciju u koju niko nije verovao i kojoj svi svi govorili da su gubitnici! Mislim da je Muta dobar trener, ne zato sto je trenirao Hemofarm, nije bas imao neke sjajne poteze mnogi idgraci su mu dosta dugo sedeli na klupi, iako su dobri, to mu zameram, ne menja cesto igrace, ali je ipak dobar trener i zelim mu srecu u nastavku karijere!

MRKY

pre 15 godina

Kad je već neko spomenuo nas Hrvate, moram vas utješit da osvajanje medalja u mladim kategorijama nije nikakav jamac za uspjehe u seniorskom timu.Jer mi smo do mislim 2003 osvojali konstantno medalje u mladim kategorijama (generacija Vujčića, Sesara, zatim Popovića, Ukića...)međutim oni nisu napravili apsolutno ništa u seniorima na reprezentativnom planu. Naši tek sada pružaju odlične igre, ali to nije odraz njihovog supertalenta nego rezultat krvavog rada na koji ih je prisilija Repeša.

igorr

pre 15 godina

Sa selkcijom MAMA eto rezultata,ali tako nesto se desava kod nas odavno,a pametni klinci beze iz zemlje.Ne moze svako da bude BODIROGA ili STOJAKOVIC,TESKO KAO KOSARKASI ALI SIGURNO NEMOGUCE KAO TAKVI LJUDI.KARAKTER SE NE MOZE NAUCITI OD LOSIH MAMA JER GA JEDNOSTAVNO NEPOSEDUJU.PLEMENITOST,ODGOVORNOST,POZRTVOVANOST I DAMU.ONE TO NEMAJU..........

whatever

pre 15 godina

Pa dobro jeste los rezultat.Takticki smo ispred drugih zemalja u mladjim kategorijama i to nam je uglavnom donosilo medalje.Ali nekog ekstratalenta nemamo.Mada kod nas su talenti i igraci od 25 godina,tako da jos nije kasno.Niko od tih klinaca od 18 godina ne igra ni u prvoj ligi a Rubio je sa 16 igrao evroligu a sa 18 je reprezentativac Spanije.I o cemu mi to onda pricamo.Bilo mi je cudno kad Partizan nije hteo da potpise ugovor sa Sepom posto su svi o njemu pricali kao najboljem mladom beku kod nas.Ali po drugim komentarima izgleda da je Duletova procena ipak nepogresiva.Evo vam i ova u20 ekipa.Ko tu od njih igra u nekom jakom klubu (naglasavam igra) a evroligu ni da ne spominjem.I u ovim nasim prosecnim ekipama imaju sporedne uloge.Ne postaje se igrac sedenjem na klupi niti igranjem u malom klubu kao sto su FMP ili Hemofarm.Neko kaze da je propast reprezentacije pocela sa dominacijom Partizana a ja kazem nije nego kad je Covic poceo da kupi klince i da od njih pravi polufabrikate od igraca.Evo ja potpisujem da ce mali Veseli postati bolji igrac od svih nasih iz njegovog uzrasta.Inace me raduju dobre partije Vlahovica.Samo tako nastavi pa ako da bog da te za godinu,dve gledamo u Pioniru u prvom timu,nadam se sa jos nekim iz sadasnjeg drugog tima.

the jumper

pre 15 godina

Ne slazem se uposte sa "Mikom"...isti ovaj Muta Nikolic
je prosle godine imao najdominantniju ekipu na prvenstvu sa kojom bi i ja osvojio zlato...Dule Vujosevic je daleko vise ucinio za nasu kosarku nego muta...i treba da ga pljujemo jer je neznalica bez imalo autoritete...i opet kazem...SRAMOTA!!!
P.S. zao mi je Bojana Subotica...decko je stvarno vrh igrac...nazalost nemaju dobrog pleja...

NYGiants

pre 15 godina

Niko ne bi smeo da se nasladjuje ovim neuspehom, kao ni proslogodisnjim Mokinim, ali izgleda da ovde ozbiljni ljudi dzabe upozoravaju da sarlatanima ne treba davati ozbiljne stvari. Ova reprezentacija je u Beogradu bila smestena u hotelu Trim, pa ko je imao priliku da se nadje u blizini kada je tu cela ekspedicija, nije mogao ni da ocekuje nesto bolje od 6. mesta. Glavni trener koji skoro nikad nije trezan, pomocni trener koji drzi sve treninge, igraci umisljene zvezde jer sve televizije i novine pricaju i pisu o njima ...
Zasto se neko ne zapita kako to da Sepa vec dve godine ne prolazi na probi u Partizanu, da Musli ne napreduje onako kako je Covic ocekivao? Najbolji ucinak na ovom Prvenstvu su imali momci o kojima se ne prica puno - Subotic, Mitrovic, Vlahovic.
Kao sto sam pre par dana pisao, uopste ne ocekujem da g. Nikolic nekome podnese izvestaj i objasni sta se desavalo. Nije ovo nikakva tragedija, ali samo ako Filip Sepa postane A reprezentativac. I nemoj da se neko nasmejao na ovo poslednje sto sam napisao :)

Mika

pre 15 godina

@ the jumper

Pljujete,pljujete,a ne znate ni koga.
Taj Muta je u zivotu uradio za svoju zemlju mnogo vise nego sto ce iko od nas da uradi.Sampion s Partizanom,sa repkom Jugoslavije na EP 97(kao pomocni trener)zlato i 98 zlato na SP.Sa mladom repkom Srbije prosle godine u Novom Sadu postao SVETSKI PRVAK prvi put u nasoj istoriji.Ali to se sve baca pod noge. To sve sad nije bitno.Ti momci i Muta kao selektor ne valjaju,jer to sad nije zlato,nije ni medalja.Pazi molim te!Peti su i sta sad.Bice bolje.Napred Muto,imas moju podrsku(nazalost ne mogu tu podrsku da izrazim u mnozini)!!!

Uros

pre 15 godina

Iskreno sam ocekivao da cemo lako pobedititi Spaniju bez Riki Rubia (najtalentovanijeg mladog igraca Evrope), bez obzira sto se iz aviona vidi da mnogo toga nevalja u nasoj selekciji... Na nasu zalost mnogo toga nije valjalo i previse... Kada se sve sabere i oduzme ovaj rezultat je sraman... Selekcija sumljiva, prioriteti po pitanju minutaze takodje sumljivi, kvalitet reprezentacija-osvajaca medalja, na osnovu rezultata iz prethodnih godina takodje neubedljiv... Zasto treneri koji su radili i osvajali medalje sa ovom generacijom nisu nastavili da da rade sa ovom ekipom i na ovom prvenstvu nego smo postavili "strucnjaka" koji je najpametniji, sto se vidi i po selekciji igraca i prioritetima u ekipi koji ocigledno ne mogu da nam donesu rezultat ni na skromnom takmicenju kao sto je bilo ovo bez najboljih igraca... Sve u svemu razocaravajuce je sto ce ova generacija propustiti sledece godine Svetsko prvenstvo i tako izgubiti kontinuitet u takmicenjima koji su neophodni za njihov napredak. Gospodin Ivkovic je nekoliko puta izjavio da je njegov krajnji cilj Olimpiske igre 2012, pa ovi momci ce tada imati 22 godine su vec propustili Svetsko juniorsko prvenstvo. Kako da napreduju bez velikih utakmica? Kako da ocekujemo da ce neko od njih biti speman 2012 za seniorsu reprezentaciju bez velikih utakmica u nogama?... Dali neko zna da mi kaze kako se zovu treneri koji su radili sa ovom ekipom kada smo osvajali medalje na prehodnim prvenstvima?

buzandžija

pre 15 godina

Na istom takmičenju Hrvati uzeše bronzu, a njihovi seniori, za razliku od naših, plasirali su se i na Olimpijske igre. Treba da se zapitamo šta se to radi u našoj košarkaškoj organizaciji. Kako se to desilo da hrvatska reprezentativna košarka unazad tri godine postiže veće uspehe, dok su naši vrhunski dometi pobeda nad Angolom u prijateljskom meču!

baki

pre 15 godina

Kako je započelo, tako se i završilo. Od početka ciklusa se pokušava zaštititi lik i delo Filipa Šepe. Kapiten postavljen ekspresno, spominje se nekakva situacija u kojoj je nezasluženo otpao prošle godine. I to iz ekipe koja je osvojila Prvenstvo Evrope, a u kojoj su Stojacic, Lazić i Živanović (koji igraju na istoj poziciji) imali sjajan učinak. Inače je otpao u aprilu, a od 1990. je jedini Mitrović bio u kombinaciji do kraja i otpao krajem jula.
Očekivanja da igrač tog profila i ponašanja može da nosi repezentaciju na jakim mečevima su čista zabluda. Tu je "the jumper" jasno ocenio Nikolića da uopšte ne poznaje našu juniorsku košarku, nego je postavio neke svoje kriterijume i ovaj put promašio. Kada je Zemun (u kome je Šepa "suvlasnik" sa svim pravima) bio prvak Srbije za kadete (Obrenovac 2006) udarni preokret u finalnom meču dok je bilo "tvrdo" su napravili Mitrović i Nikša Nikolić. Na državnom u Nišu je takodje zakazao kad je bio najpotrebniji.
Ove godine se šetao sa devojčicom po Pinkiju pred finale u nekom šorcu za Adu Ciganliju, i opet ga nigde nije bilo na finalnom meču. Ipak, Nikolić se opredelio da se igra na Šepu, do besvesti. A Šepin učinak na današnjem meču je 7-3 za 2 poena i 6-0 za 3 i to za 40 min.
Njegov učinak na jakim mečevima je:
Litvanija 6-3 za 2 i 5-0 za 3 poena.
Grčka 6-2 za 2 i 6-2 za 3, s tim da je većinu pogodaka dao u finišu kada je (po običaju) igrao za svoju statistiku.
Protiv Izraela, gde je bilo "tvrdo" 3-2 za 2 i 5-1 za 3 poena.
Čovek je igrao prosečno 30 minuta i za to vreme je šutnuo za 3 poena 50-16 što je 32%. On je šuter (kad je reč o značajnim i teškim utakmicama) jedino po tome što stalno šutira.
O njegovoj odbrani ne treba ni trošiti reči. Ponašanje mu takodje nije jača strana.
Ne znam koji optimista je mogao očekivati da on sa takvim kreditom može dovesti tim do medalje. On bi mogao da ima dobar učinak kada bi barem probao da igra za tim jer daleko od toga da nije talentovan, ali njegov odnos i ponašanje su prepreka da igra ozbiljnu košarku.
Čitam kroz komentare da je prošla neka teorija Mute Nikolića da smo mi ubedljivo najmladji tim na Prvenstvu. Ne znam po čemu, jer imamo 3 igrača rodjena 1991, od čega su Musli i Ognjenović rodjeni 3. odnosno 9. januara. Grci imaju 4 igrača 1991, Litvanci takodje 4, Hrvati 3, a to su osvajači medalja.

ajkula

pre 15 godina

Sramota. Sramota sta se radi.
Ocajna organizacija i jos ocajnija infrastruktura u KSS. Muta je cudan covek. Dozvoljava da njime upravljaju roditelji, menadzeri, kojekakvi mesetari. Dovoljno je videti reakciju majke "najtalentovanijeg centra na svetu" koja u besu vec smenjuje i postavlja trenere i strucni stab.
Koliko nam je kriza uzdrmala mlade kategorije dokazuje cinjenica da je prvak Srbije osvojio "trener" koji je u Spaniji sa timom bio predposlednji, bez ijedne pobede sa ocajnom kos razlikom, kao i to da je u takmicarskoj sezoni oba puta izgubio od Zemuna i FMPa (vise nego ubedljivo)
Filip Sepa je solidan bek, daleko je od kapitena, i kolektivna igra mu nije bas jaca strana. Zao mi je sto su Nemanja Jaramaz i Branislav Djekic u nemilosti neznalica.
Na zalost, iako imam puno poverenje u Dragana Vascanina, sanse da i on odbani zlato u Italiji su ravne senzaciji.

the jumper

pre 15 godina

ma ovo je strasno...mada sa ovakvim trenerom nismo ni mogli bolji rezultat da ocekujemo...nas savez stvarno treba da se zapita koga sve postavlja za trenera...ljude koji ne znaju niste o juniorskoj kosarci.Imali smo tim za zlatnu medalju...sramota!!!

Skomi

pre 15 godina

Sada se vidi koliko je bio Maljkovic u pravu kada je prosle godine rekao da uspesi mladjih selekcija nisu garant svetle buducnosti srpske kosarke.
Od zlatnih "mladih"(87) samo su dva u seniorkom timu. Zar nije bio logican potez da se posrnulom seniorom timu ubrizga sveza krv momaka koji su dominirali Evropom u svom godistu? Teodosic igra, Tepic nedovoljno...Markovic('88) previse...a imaju vec po 21 godinu.
juniorsko zlato je izgubljeno, ocigledno nepotrebnim imenovanjem "zvezda" u ekipi jednakih, talentovanih...Takodje, juniorski prvak (Zvezda) je bez igraca u ovoj reprezentaciji, a finalista juniorkog prvenstva drzave (Zemun)je timu dao samo jednog. Brine mizeran ucinak zlatnih kadeta od proslog leta... Musli, bar gledajuci statistike, neocekivano samo epizodista...
'88 ce verovatno odbraniti zlato zbog izrazite fizicke dominacije centara u tom uzrastu.
Kadetima ce biti vraski tesko da dodju do medalje...
Uz A tim koji nije ocarao i ovakve rezultate mladih kao i njihovo uklapanje (ako uopste postoji) u seniorsku kosarku iduceg leta cemo biti u nezavidnom polozaju. Na zalost, mislim da nam sledi i najgora sezona klubova u evro-kupovima u istoriji srpske kosarke...

Iduceg juna-jula-avgusta cemo se pitati gde smo bili i sta smo radili prethodnih godina...
Iskreno, najvise bih voleo da u svemu gresim i da me , pre svih igraci, sto pre demantuju.

baki

pre 15 godina

Kako je započelo, tako se i završilo. Od početka ciklusa se pokušava zaštititi lik i delo Filipa Šepe. Kapiten postavljen ekspresno, spominje se nekakva situacija u kojoj je nezasluženo otpao prošle godine. I to iz ekipe koja je osvojila Prvenstvo Evrope, a u kojoj su Stojacic, Lazić i Živanović (koji igraju na istoj poziciji) imali sjajan učinak. Inače je otpao u aprilu, a od 1990. je jedini Mitrović bio u kombinaciji do kraja i otpao krajem jula.
Očekivanja da igrač tog profila i ponašanja može da nosi repezentaciju na jakim mečevima su čista zabluda. Tu je "the jumper" jasno ocenio Nikolića da uopšte ne poznaje našu juniorsku košarku, nego je postavio neke svoje kriterijume i ovaj put promašio. Kada je Zemun (u kome je Šepa "suvlasnik" sa svim pravima) bio prvak Srbije za kadete (Obrenovac 2006) udarni preokret u finalnom meču dok je bilo "tvrdo" su napravili Mitrović i Nikša Nikolić. Na državnom u Nišu je takodje zakazao kad je bio najpotrebniji.
Ove godine se šetao sa devojčicom po Pinkiju pred finale u nekom šorcu za Adu Ciganliju, i opet ga nigde nije bilo na finalnom meču. Ipak, Nikolić se opredelio da se igra na Šepu, do besvesti. A Šepin učinak na današnjem meču je 7-3 za 2 poena i 6-0 za 3 i to za 40 min.
Njegov učinak na jakim mečevima je:
Litvanija 6-3 za 2 i 5-0 za 3 poena.
Grčka 6-2 za 2 i 6-2 za 3, s tim da je većinu pogodaka dao u finišu kada je (po običaju) igrao za svoju statistiku.
Protiv Izraela, gde je bilo "tvrdo" 3-2 za 2 i 5-1 za 3 poena.
Čovek je igrao prosečno 30 minuta i za to vreme je šutnuo za 3 poena 50-16 što je 32%. On je šuter (kad je reč o značajnim i teškim utakmicama) jedino po tome što stalno šutira.
O njegovoj odbrani ne treba ni trošiti reči. Ponašanje mu takodje nije jača strana.
Ne znam koji optimista je mogao očekivati da on sa takvim kreditom može dovesti tim do medalje. On bi mogao da ima dobar učinak kada bi barem probao da igra za tim jer daleko od toga da nije talentovan, ali njegov odnos i ponašanje su prepreka da igra ozbiljnu košarku.
Čitam kroz komentare da je prošla neka teorija Mute Nikolića da smo mi ubedljivo najmladji tim na Prvenstvu. Ne znam po čemu, jer imamo 3 igrača rodjena 1991, od čega su Musli i Ognjenović rodjeni 3. odnosno 9. januara. Grci imaju 4 igrača 1991, Litvanci takodje 4, Hrvati 3, a to su osvajači medalja.

the jumper

pre 15 godina

ma ovo je strasno...mada sa ovakvim trenerom nismo ni mogli bolji rezultat da ocekujemo...nas savez stvarno treba da se zapita koga sve postavlja za trenera...ljude koji ne znaju niste o juniorskoj kosarci.Imali smo tim za zlatnu medalju...sramota!!!

NYGiants

pre 15 godina

Niko ne bi smeo da se nasladjuje ovim neuspehom, kao ni proslogodisnjim Mokinim, ali izgleda da ovde ozbiljni ljudi dzabe upozoravaju da sarlatanima ne treba davati ozbiljne stvari. Ova reprezentacija je u Beogradu bila smestena u hotelu Trim, pa ko je imao priliku da se nadje u blizini kada je tu cela ekspedicija, nije mogao ni da ocekuje nesto bolje od 6. mesta. Glavni trener koji skoro nikad nije trezan, pomocni trener koji drzi sve treninge, igraci umisljene zvezde jer sve televizije i novine pricaju i pisu o njima ...
Zasto se neko ne zapita kako to da Sepa vec dve godine ne prolazi na probi u Partizanu, da Musli ne napreduje onako kako je Covic ocekivao? Najbolji ucinak na ovom Prvenstvu su imali momci o kojima se ne prica puno - Subotic, Mitrovic, Vlahovic.
Kao sto sam pre par dana pisao, uopste ne ocekujem da g. Nikolic nekome podnese izvestaj i objasni sta se desavalo. Nije ovo nikakva tragedija, ali samo ako Filip Sepa postane A reprezentativac. I nemoj da se neko nasmejao na ovo poslednje sto sam napisao :)

ajkula

pre 15 godina

Sramota. Sramota sta se radi.
Ocajna organizacija i jos ocajnija infrastruktura u KSS. Muta je cudan covek. Dozvoljava da njime upravljaju roditelji, menadzeri, kojekakvi mesetari. Dovoljno je videti reakciju majke "najtalentovanijeg centra na svetu" koja u besu vec smenjuje i postavlja trenere i strucni stab.
Koliko nam je kriza uzdrmala mlade kategorije dokazuje cinjenica da je prvak Srbije osvojio "trener" koji je u Spaniji sa timom bio predposlednji, bez ijedne pobede sa ocajnom kos razlikom, kao i to da je u takmicarskoj sezoni oba puta izgubio od Zemuna i FMPa (vise nego ubedljivo)
Filip Sepa je solidan bek, daleko je od kapitena, i kolektivna igra mu nije bas jaca strana. Zao mi je sto su Nemanja Jaramaz i Branislav Djekic u nemilosti neznalica.
Na zalost, iako imam puno poverenje u Dragana Vascanina, sanse da i on odbani zlato u Italiji su ravne senzaciji.

Skomi

pre 15 godina

Sada se vidi koliko je bio Maljkovic u pravu kada je prosle godine rekao da uspesi mladjih selekcija nisu garant svetle buducnosti srpske kosarke.
Od zlatnih "mladih"(87) samo su dva u seniorkom timu. Zar nije bio logican potez da se posrnulom seniorom timu ubrizga sveza krv momaka koji su dominirali Evropom u svom godistu? Teodosic igra, Tepic nedovoljno...Markovic('88) previse...a imaju vec po 21 godinu.
juniorsko zlato je izgubljeno, ocigledno nepotrebnim imenovanjem "zvezda" u ekipi jednakih, talentovanih...Takodje, juniorski prvak (Zvezda) je bez igraca u ovoj reprezentaciji, a finalista juniorkog prvenstva drzave (Zemun)je timu dao samo jednog. Brine mizeran ucinak zlatnih kadeta od proslog leta... Musli, bar gledajuci statistike, neocekivano samo epizodista...
'88 ce verovatno odbraniti zlato zbog izrazite fizicke dominacije centara u tom uzrastu.
Kadetima ce biti vraski tesko da dodju do medalje...
Uz A tim koji nije ocarao i ovakve rezultate mladih kao i njihovo uklapanje (ako uopste postoji) u seniorsku kosarku iduceg leta cemo biti u nezavidnom polozaju. Na zalost, mislim da nam sledi i najgora sezona klubova u evro-kupovima u istoriji srpske kosarke...

Iduceg juna-jula-avgusta cemo se pitati gde smo bili i sta smo radili prethodnih godina...
Iskreno, najvise bih voleo da u svemu gresim i da me , pre svih igraci, sto pre demantuju.

Mika

pre 15 godina

@ the jumper

Pljujete,pljujete,a ne znate ni koga.
Taj Muta je u zivotu uradio za svoju zemlju mnogo vise nego sto ce iko od nas da uradi.Sampion s Partizanom,sa repkom Jugoslavije na EP 97(kao pomocni trener)zlato i 98 zlato na SP.Sa mladom repkom Srbije prosle godine u Novom Sadu postao SVETSKI PRVAK prvi put u nasoj istoriji.Ali to se sve baca pod noge. To sve sad nije bitno.Ti momci i Muta kao selektor ne valjaju,jer to sad nije zlato,nije ni medalja.Pazi molim te!Peti su i sta sad.Bice bolje.Napred Muto,imas moju podrsku(nazalost ne mogu tu podrsku da izrazim u mnozini)!!!

the jumper

pre 15 godina

Ne slazem se uposte sa "Mikom"...isti ovaj Muta Nikolic
je prosle godine imao najdominantniju ekipu na prvenstvu sa kojom bi i ja osvojio zlato...Dule Vujosevic je daleko vise ucinio za nasu kosarku nego muta...i treba da ga pljujemo jer je neznalica bez imalo autoritete...i opet kazem...SRAMOTA!!!
P.S. zao mi je Bojana Subotica...decko je stvarno vrh igrac...nazalost nemaju dobrog pleja...

ZokaTeo

pre 15 godina

the jumper,
nije da nemaju plejmejkera...imaju vukasovica koji je odlican plejmejker i koji drzi ceo fmp,ali "trener" je mislio da treba da igra dva minuta..Kada su imali kondicione treninge "zvezde" sepa,musli i ostali su se odmarali a vukasovic je istegao butni misic jer je istrcao 20 km jedini..

Ovo je odlicna generacija,ali ne moze da se dozvoljava da sepi devojcica bude u sobi svaku noc...Kada se izgubi kriv je trener,a kada pobedi igraci.tako to ide...subi igra odlicno i igra sa vukasovicem u klubu...desavalo se da "trener" dve cetvrtine igra bez plejmejkera...to nije normalno...on nije nikakav trener kada je teodosica izbacio iz juniorske reprezentacije 2005. godine a vi vidite gde je sada...a i da hemofarm je progledao od kada je on otisao...

whatever

pre 15 godina

Pa dobro jeste los rezultat.Takticki smo ispred drugih zemalja u mladjim kategorijama i to nam je uglavnom donosilo medalje.Ali nekog ekstratalenta nemamo.Mada kod nas su talenti i igraci od 25 godina,tako da jos nije kasno.Niko od tih klinaca od 18 godina ne igra ni u prvoj ligi a Rubio je sa 16 igrao evroligu a sa 18 je reprezentativac Spanije.I o cemu mi to onda pricamo.Bilo mi je cudno kad Partizan nije hteo da potpise ugovor sa Sepom posto su svi o njemu pricali kao najboljem mladom beku kod nas.Ali po drugim komentarima izgleda da je Duletova procena ipak nepogresiva.Evo vam i ova u20 ekipa.Ko tu od njih igra u nekom jakom klubu (naglasavam igra) a evroligu ni da ne spominjem.I u ovim nasim prosecnim ekipama imaju sporedne uloge.Ne postaje se igrac sedenjem na klupi niti igranjem u malom klubu kao sto su FMP ili Hemofarm.Neko kaze da je propast reprezentacije pocela sa dominacijom Partizana a ja kazem nije nego kad je Covic poceo da kupi klince i da od njih pravi polufabrikate od igraca.Evo ja potpisujem da ce mali Veseli postati bolji igrac od svih nasih iz njegovog uzrasta.Inace me raduju dobre partije Vlahovica.Samo tako nastavi pa ako da bog da te za godinu,dve gledamo u Pioniru u prvom timu,nadam se sa jos nekim iz sadasnjeg drugog tima.

MRKY

pre 15 godina

Kad je već neko spomenuo nas Hrvate, moram vas utješit da osvajanje medalja u mladim kategorijama nije nikakav jamac za uspjehe u seniorskom timu.Jer mi smo do mislim 2003 osvojali konstantno medalje u mladim kategorijama (generacija Vujčića, Sesara, zatim Popovića, Ukića...)međutim oni nisu napravili apsolutno ništa u seniorima na reprezentativnom planu. Naši tek sada pružaju odlične igre, ali to nije odraz njihovog supertalenta nego rezultat krvavog rada na koji ih je prisilija Repeša.

Uros

pre 15 godina

Iskreno sam ocekivao da cemo lako pobedititi Spaniju bez Riki Rubia (najtalentovanijeg mladog igraca Evrope), bez obzira sto se iz aviona vidi da mnogo toga nevalja u nasoj selekciji... Na nasu zalost mnogo toga nije valjalo i previse... Kada se sve sabere i oduzme ovaj rezultat je sraman... Selekcija sumljiva, prioriteti po pitanju minutaze takodje sumljivi, kvalitet reprezentacija-osvajaca medalja, na osnovu rezultata iz prethodnih godina takodje neubedljiv... Zasto treneri koji su radili i osvajali medalje sa ovom generacijom nisu nastavili da da rade sa ovom ekipom i na ovom prvenstvu nego smo postavili "strucnjaka" koji je najpametniji, sto se vidi i po selekciji igraca i prioritetima u ekipi koji ocigledno ne mogu da nam donesu rezultat ni na skromnom takmicenju kao sto je bilo ovo bez najboljih igraca... Sve u svemu razocaravajuce je sto ce ova generacija propustiti sledece godine Svetsko prvenstvo i tako izgubiti kontinuitet u takmicenjima koji su neophodni za njihov napredak. Gospodin Ivkovic je nekoliko puta izjavio da je njegov krajnji cilj Olimpiske igre 2012, pa ovi momci ce tada imati 22 godine su vec propustili Svetsko juniorsko prvenstvo. Kako da napreduju bez velikih utakmica? Kako da ocekujemo da ce neko od njih biti speman 2012 za seniorsu reprezentaciju bez velikih utakmica u nogama?... Dali neko zna da mi kaze kako se zovu treneri koji su radili sa ovom ekipom kada smo osvajali medalje na prehodnim prvenstvima?

Nakic

pre 15 godina

Pa sta ocekivati od Mute Nikolica.
Tacno je kako neko rece da je on bio pomocnik Zeljku Obradvicu, ali su svi zaboravili da je njegov zadatak u toj selekciji greje klupu. Pa samo se setite sta je rekao gospodin Obradovic vodio, izuzetno neuspesnu reprezentaciju u NS. Svi su mislili da su zvezde, a to je najveca greska, i to se dogadja sada i kod mladih. Dakle krivi su Muta, mama i tata i KSS.

Sir Oliver

pre 15 godina

Svako ko je prosle godine u Novom Sadu gledao utakmice SP za Juniore reci ce da smo bili prvaci samo zato sto se igralo kod nas. Bilo gde drugde bi to bilo u najboljem slucaju razigravanje za plasman od 5-8 mesta. A imali smo ubedljivo najbolju ekipu, i fizicki i tehnicki. Takodje da Macvan u finalu nije imao one man show...

buzandžija

pre 15 godina

Na istom takmičenju Hrvati uzeše bronzu, a njihovi seniori, za razliku od naših, plasirali su se i na Olimpijske igre. Treba da se zapitamo šta se to radi u našoj košarkaškoj organizaciji. Kako se to desilo da hrvatska reprezentativna košarka unazad tri godine postiže veće uspehe, dok su naši vrhunski dometi pobeda nad Angolom u prijateljskom meču!

Dejan Jakovljevic

pre 15 godina

Pa dobro sta da se radi,bice bolje!U sustini kosarka nam nije kao nekada,ali s obzirom da smo ovako mali bili prvaci i to je uspeh.Prema tome glavu gore!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Milan

pre 15 godina

Ne znam koliko je Muta kriv ili nije ali mi je glupo zašto ne vodi istu generaciju koju je vodio i prošle godine. Nekad se znalo, trener preuzima kadete i sa njima radi svake godine sve dok ne izađu u seniore, a ako je generacije ekstra jaka i ima kandidate za A tim onda i trener tamo prelazi. Ovako nema nikakvog kontinuiteta i igrači se svake godine moraju navikavati na novog trenera.
Druga stvar koja me nervira je pretvaranje igrača u zvezde dok su još juniori. O njima treba da se piše tek kad počnu da se dokazuju u jakim takmičenjima.
Nadam se da ćemo izbeći prokletstvo naše košarke da nam propadaju igrači koje svi proglašavaju za najbolje. Primer: Generacija 83. nestadoše Gajić i Matović, 85 Miličić i Bogdanović ne pokazuju ni 10% mogućnosti, 87 Aleksandrov izgubljen (daj bože da grešim) a Labović ne napreduje.

igorr

pre 15 godina

Sa selkcijom MAMA eto rezultata,ali tako nesto se desava kod nas odavno,a pametni klinci beze iz zemlje.Ne moze svako da bude BODIROGA ili STOJAKOVIC,TESKO KAO KOSARKASI ALI SIGURNO NEMOGUCE KAO TAKVI LJUDI.KARAKTER SE NE MOZE NAUCITI OD LOSIH MAMA JER GA JEDNOSTAVNO NEPOSEDUJU.PLEMENITOST,ODGOVORNOST,POZRTVOVANOST I DAMU.ONE TO NEMAJU..........

Mika

pre 15 godina

@.isti ovaj Muta Nikolic
je prosle godine imao najdominantniju ekipu na prvenstvu sa kojom bi i ja osvojio zlato...

Pa sto ga nisi TI osvojio kad je tako lako kao sto kazes.
Svako ima pravo na svoje misljenje,ali mislim da treba da cenimo i ono sta je Muta dosad uradio,o Duletu da ne pricamo jer je stvarno majstor.Bez ljutnje.

Zana '91-Vrsac

pre 15 godina

Da, ali isti taj Muta je predprosle godine, ako se ne varam, doveo juniore do zlata, u Novom Sadu, generaciju u koju niko nije verovao i kojoj svi svi govorili da su gubitnici! Mislim da je Muta dobar trener, ne zato sto je trenirao Hemofarm, nije bas imao neke sjajne poteze mnogi idgraci su mu dosta dugo sedeli na klupi, iako su dobri, to mu zameram, ne menja cesto igrace, ali je ipak dobar trener i zelim mu srecu u nastavku karijere!

DrUros

pre 15 godina

e pa ovo je strasno,kako vas nije sramota da pljujete Mutu.svake godine se vraca sa zlatom,sad nije.Da nije mozda slucajno do igracza,koji igraju vise za sebe i kojima su menadzeri napunili glavu koliko su dobri,a sustina je da moraju jos mnogo da uce.timski rad je baza svakog velikog uspeha.jesu oni mozda individualno dobri(ali ne i vrhunski kao sto smo videli),ali nemati ponos kad igras za reprezentaciju i staviti tim ispred sebe,to je odlika velikih igraca.nadam se da ce oni to nauciti i ipak postati neko inesto,a ne kao mnogi pre njih,upasti u anonimuse.Muto samo tako nastavi,oni koji te pljuju nek se prvo zamisle

Don Johnes

pre 15 godina

E moj Muto sta si radio tolike mesece. Probao si preko 40 igraca i sta si uradio. Proslogodisnje zlato a sada 6. Vise od polovine ograca je od prosle godine. Prst nacelo. Samo FMP radi sa mladima. Gde su Partizani ostali. Zvezda jos nekako prvak drzave

bane zemun

pre 15 godina

Čemu toliko negativne energije. Da li mi moramo uvek da budemo prvaci? Da li je malo biti šesti u Evropi (kada bi u svemu u sportu i životu bili šesti u Evropi gde bi nam bio kraj)? Pa iza nas su prevelike i prebogate zemlje Italija, Rusija, Turska, Izrael,... a mi smo em mala država em nam se svake godine broj dece koja se bave košarkom smanjuje. Činjenica je da postoji u ovoj generaciji ogroman potencijal počev od Šepe do Muslija i većina njih će biti vrlo brzo i igrači A reprezentacije. Nemojmo nipodaštavati ni trenera ni igrače. Desilo se da se nisu sve kockice sklopile za medalju ali je bitno da ogroman potencijal imamo i u ovoj generaciji i u svim narednim i sugurno će ova i naredne generacije ponovo podići srpsku košarku i u evropski i svetski seniorski vrh.

the jumper

pre 15 godina

ma ovo je strasno...mada sa ovakvim trenerom nismo ni mogli bolji rezultat da ocekujemo...nas savez stvarno treba da se zapita koga sve postavlja za trenera...ljude koji ne znaju niste o juniorskoj kosarci.Imali smo tim za zlatnu medalju...sramota!!!

Mika

pre 15 godina

@ the jumper

Pljujete,pljujete,a ne znate ni koga.
Taj Muta je u zivotu uradio za svoju zemlju mnogo vise nego sto ce iko od nas da uradi.Sampion s Partizanom,sa repkom Jugoslavije na EP 97(kao pomocni trener)zlato i 98 zlato na SP.Sa mladom repkom Srbije prosle godine u Novom Sadu postao SVETSKI PRVAK prvi put u nasoj istoriji.Ali to se sve baca pod noge. To sve sad nije bitno.Ti momci i Muta kao selektor ne valjaju,jer to sad nije zlato,nije ni medalja.Pazi molim te!Peti su i sta sad.Bice bolje.Napred Muto,imas moju podrsku(nazalost ne mogu tu podrsku da izrazim u mnozini)!!!

Skomi

pre 15 godina

Sada se vidi koliko je bio Maljkovic u pravu kada je prosle godine rekao da uspesi mladjih selekcija nisu garant svetle buducnosti srpske kosarke.
Od zlatnih "mladih"(87) samo su dva u seniorkom timu. Zar nije bio logican potez da se posrnulom seniorom timu ubrizga sveza krv momaka koji su dominirali Evropom u svom godistu? Teodosic igra, Tepic nedovoljno...Markovic('88) previse...a imaju vec po 21 godinu.
juniorsko zlato je izgubljeno, ocigledno nepotrebnim imenovanjem "zvezda" u ekipi jednakih, talentovanih...Takodje, juniorski prvak (Zvezda) je bez igraca u ovoj reprezentaciji, a finalista juniorkog prvenstva drzave (Zemun)je timu dao samo jednog. Brine mizeran ucinak zlatnih kadeta od proslog leta... Musli, bar gledajuci statistike, neocekivano samo epizodista...
'88 ce verovatno odbraniti zlato zbog izrazite fizicke dominacije centara u tom uzrastu.
Kadetima ce biti vraski tesko da dodju do medalje...
Uz A tim koji nije ocarao i ovakve rezultate mladih kao i njihovo uklapanje (ako uopste postoji) u seniorsku kosarku iduceg leta cemo biti u nezavidnom polozaju. Na zalost, mislim da nam sledi i najgora sezona klubova u evro-kupovima u istoriji srpske kosarke...

Iduceg juna-jula-avgusta cemo se pitati gde smo bili i sta smo radili prethodnih godina...
Iskreno, najvise bih voleo da u svemu gresim i da me , pre svih igraci, sto pre demantuju.

ajkula

pre 15 godina

Sramota. Sramota sta se radi.
Ocajna organizacija i jos ocajnija infrastruktura u KSS. Muta je cudan covek. Dozvoljava da njime upravljaju roditelji, menadzeri, kojekakvi mesetari. Dovoljno je videti reakciju majke "najtalentovanijeg centra na svetu" koja u besu vec smenjuje i postavlja trenere i strucni stab.
Koliko nam je kriza uzdrmala mlade kategorije dokazuje cinjenica da je prvak Srbije osvojio "trener" koji je u Spaniji sa timom bio predposlednji, bez ijedne pobede sa ocajnom kos razlikom, kao i to da je u takmicarskoj sezoni oba puta izgubio od Zemuna i FMPa (vise nego ubedljivo)
Filip Sepa je solidan bek, daleko je od kapitena, i kolektivna igra mu nije bas jaca strana. Zao mi je sto su Nemanja Jaramaz i Branislav Djekic u nemilosti neznalica.
Na zalost, iako imam puno poverenje u Dragana Vascanina, sanse da i on odbani zlato u Italiji su ravne senzaciji.

the jumper

pre 15 godina

Ne slazem se uposte sa "Mikom"...isti ovaj Muta Nikolic
je prosle godine imao najdominantniju ekipu na prvenstvu sa kojom bi i ja osvojio zlato...Dule Vujosevic je daleko vise ucinio za nasu kosarku nego muta...i treba da ga pljujemo jer je neznalica bez imalo autoritete...i opet kazem...SRAMOTA!!!
P.S. zao mi je Bojana Subotica...decko je stvarno vrh igrac...nazalost nemaju dobrog pleja...

igorr

pre 15 godina

Sa selkcijom MAMA eto rezultata,ali tako nesto se desava kod nas odavno,a pametni klinci beze iz zemlje.Ne moze svako da bude BODIROGA ili STOJAKOVIC,TESKO KAO KOSARKASI ALI SIGURNO NEMOGUCE KAO TAKVI LJUDI.KARAKTER SE NE MOZE NAUCITI OD LOSIH MAMA JER GA JEDNOSTAVNO NEPOSEDUJU.PLEMENITOST,ODGOVORNOST,POZRTVOVANOST I DAMU.ONE TO NEMAJU..........

Don Johnes

pre 15 godina

E moj Muto sta si radio tolike mesece. Probao si preko 40 igraca i sta si uradio. Proslogodisnje zlato a sada 6. Vise od polovine ograca je od prosle godine. Prst nacelo. Samo FMP radi sa mladima. Gde su Partizani ostali. Zvezda jos nekako prvak drzave

baki

pre 15 godina

Kako je započelo, tako se i završilo. Od početka ciklusa se pokušava zaštititi lik i delo Filipa Šepe. Kapiten postavljen ekspresno, spominje se nekakva situacija u kojoj je nezasluženo otpao prošle godine. I to iz ekipe koja je osvojila Prvenstvo Evrope, a u kojoj su Stojacic, Lazić i Živanović (koji igraju na istoj poziciji) imali sjajan učinak. Inače je otpao u aprilu, a od 1990. je jedini Mitrović bio u kombinaciji do kraja i otpao krajem jula.
Očekivanja da igrač tog profila i ponašanja može da nosi repezentaciju na jakim mečevima su čista zabluda. Tu je "the jumper" jasno ocenio Nikolića da uopšte ne poznaje našu juniorsku košarku, nego je postavio neke svoje kriterijume i ovaj put promašio. Kada je Zemun (u kome je Šepa "suvlasnik" sa svim pravima) bio prvak Srbije za kadete (Obrenovac 2006) udarni preokret u finalnom meču dok je bilo "tvrdo" su napravili Mitrović i Nikša Nikolić. Na državnom u Nišu je takodje zakazao kad je bio najpotrebniji.
Ove godine se šetao sa devojčicom po Pinkiju pred finale u nekom šorcu za Adu Ciganliju, i opet ga nigde nije bilo na finalnom meču. Ipak, Nikolić se opredelio da se igra na Šepu, do besvesti. A Šepin učinak na današnjem meču je 7-3 za 2 poena i 6-0 za 3 i to za 40 min.
Njegov učinak na jakim mečevima je:
Litvanija 6-3 za 2 i 5-0 za 3 poena.
Grčka 6-2 za 2 i 6-2 za 3, s tim da je većinu pogodaka dao u finišu kada je (po običaju) igrao za svoju statistiku.
Protiv Izraela, gde je bilo "tvrdo" 3-2 za 2 i 5-1 za 3 poena.
Čovek je igrao prosečno 30 minuta i za to vreme je šutnuo za 3 poena 50-16 što je 32%. On je šuter (kad je reč o značajnim i teškim utakmicama) jedino po tome što stalno šutira.
O njegovoj odbrani ne treba ni trošiti reči. Ponašanje mu takodje nije jača strana.
Ne znam koji optimista je mogao očekivati da on sa takvim kreditom može dovesti tim do medalje. On bi mogao da ima dobar učinak kada bi barem probao da igra za tim jer daleko od toga da nije talentovan, ali njegov odnos i ponašanje su prepreka da igra ozbiljnu košarku.
Čitam kroz komentare da je prošla neka teorija Mute Nikolića da smo mi ubedljivo najmladji tim na Prvenstvu. Ne znam po čemu, jer imamo 3 igrača rodjena 1991, od čega su Musli i Ognjenović rodjeni 3. odnosno 9. januara. Grci imaju 4 igrača 1991, Litvanci takodje 4, Hrvati 3, a to su osvajači medalja.

Uros

pre 15 godina

Iskreno sam ocekivao da cemo lako pobedititi Spaniju bez Riki Rubia (najtalentovanijeg mladog igraca Evrope), bez obzira sto se iz aviona vidi da mnogo toga nevalja u nasoj selekciji... Na nasu zalost mnogo toga nije valjalo i previse... Kada se sve sabere i oduzme ovaj rezultat je sraman... Selekcija sumljiva, prioriteti po pitanju minutaze takodje sumljivi, kvalitet reprezentacija-osvajaca medalja, na osnovu rezultata iz prethodnih godina takodje neubedljiv... Zasto treneri koji su radili i osvajali medalje sa ovom generacijom nisu nastavili da da rade sa ovom ekipom i na ovom prvenstvu nego smo postavili "strucnjaka" koji je najpametniji, sto se vidi i po selekciji igraca i prioritetima u ekipi koji ocigledno ne mogu da nam donesu rezultat ni na skromnom takmicenju kao sto je bilo ovo bez najboljih igraca... Sve u svemu razocaravajuce je sto ce ova generacija propustiti sledece godine Svetsko prvenstvo i tako izgubiti kontinuitet u takmicenjima koji su neophodni za njihov napredak. Gospodin Ivkovic je nekoliko puta izjavio da je njegov krajnji cilj Olimpiske igre 2012, pa ovi momci ce tada imati 22 godine su vec propustili Svetsko juniorsko prvenstvo. Kako da napreduju bez velikih utakmica? Kako da ocekujemo da ce neko od njih biti speman 2012 za seniorsu reprezentaciju bez velikih utakmica u nogama?... Dali neko zna da mi kaze kako se zovu treneri koji su radili sa ovom ekipom kada smo osvajali medalje na prehodnim prvenstvima?

buzandžija

pre 15 godina

Na istom takmičenju Hrvati uzeše bronzu, a njihovi seniori, za razliku od naših, plasirali su se i na Olimpijske igre. Treba da se zapitamo šta se to radi u našoj košarkaškoj organizaciji. Kako se to desilo da hrvatska reprezentativna košarka unazad tri godine postiže veće uspehe, dok su naši vrhunski dometi pobeda nad Angolom u prijateljskom meču!

NYGiants

pre 15 godina

Niko ne bi smeo da se nasladjuje ovim neuspehom, kao ni proslogodisnjim Mokinim, ali izgleda da ovde ozbiljni ljudi dzabe upozoravaju da sarlatanima ne treba davati ozbiljne stvari. Ova reprezentacija je u Beogradu bila smestena u hotelu Trim, pa ko je imao priliku da se nadje u blizini kada je tu cela ekspedicija, nije mogao ni da ocekuje nesto bolje od 6. mesta. Glavni trener koji skoro nikad nije trezan, pomocni trener koji drzi sve treninge, igraci umisljene zvezde jer sve televizije i novine pricaju i pisu o njima ...
Zasto se neko ne zapita kako to da Sepa vec dve godine ne prolazi na probi u Partizanu, da Musli ne napreduje onako kako je Covic ocekivao? Najbolji ucinak na ovom Prvenstvu su imali momci o kojima se ne prica puno - Subotic, Mitrovic, Vlahovic.
Kao sto sam pre par dana pisao, uopste ne ocekujem da g. Nikolic nekome podnese izvestaj i objasni sta se desavalo. Nije ovo nikakva tragedija, ali samo ako Filip Sepa postane A reprezentativac. I nemoj da se neko nasmejao na ovo poslednje sto sam napisao :)

whatever

pre 15 godina

Pa dobro jeste los rezultat.Takticki smo ispred drugih zemalja u mladjim kategorijama i to nam je uglavnom donosilo medalje.Ali nekog ekstratalenta nemamo.Mada kod nas su talenti i igraci od 25 godina,tako da jos nije kasno.Niko od tih klinaca od 18 godina ne igra ni u prvoj ligi a Rubio je sa 16 igrao evroligu a sa 18 je reprezentativac Spanije.I o cemu mi to onda pricamo.Bilo mi je cudno kad Partizan nije hteo da potpise ugovor sa Sepom posto su svi o njemu pricali kao najboljem mladom beku kod nas.Ali po drugim komentarima izgleda da je Duletova procena ipak nepogresiva.Evo vam i ova u20 ekipa.Ko tu od njih igra u nekom jakom klubu (naglasavam igra) a evroligu ni da ne spominjem.I u ovim nasim prosecnim ekipama imaju sporedne uloge.Ne postaje se igrac sedenjem na klupi niti igranjem u malom klubu kao sto su FMP ili Hemofarm.Neko kaze da je propast reprezentacije pocela sa dominacijom Partizana a ja kazem nije nego kad je Covic poceo da kupi klince i da od njih pravi polufabrikate od igraca.Evo ja potpisujem da ce mali Veseli postati bolji igrac od svih nasih iz njegovog uzrasta.Inace me raduju dobre partije Vlahovica.Samo tako nastavi pa ako da bog da te za godinu,dve gledamo u Pioniru u prvom timu,nadam se sa jos nekim iz sadasnjeg drugog tima.

MRKY

pre 15 godina

Kad je već neko spomenuo nas Hrvate, moram vas utješit da osvajanje medalja u mladim kategorijama nije nikakav jamac za uspjehe u seniorskom timu.Jer mi smo do mislim 2003 osvojali konstantno medalje u mladim kategorijama (generacija Vujčića, Sesara, zatim Popovića, Ukića...)međutim oni nisu napravili apsolutno ništa u seniorima na reprezentativnom planu. Naši tek sada pružaju odlične igre, ali to nije odraz njihovog supertalenta nego rezultat krvavog rada na koji ih je prisilija Repeša.

Zana '91-Vrsac

pre 15 godina

Da, ali isti taj Muta je predprosle godine, ako se ne varam, doveo juniore do zlata, u Novom Sadu, generaciju u koju niko nije verovao i kojoj svi svi govorili da su gubitnici! Mislim da je Muta dobar trener, ne zato sto je trenirao Hemofarm, nije bas imao neke sjajne poteze mnogi idgraci su mu dosta dugo sedeli na klupi, iako su dobri, to mu zameram, ne menja cesto igrace, ali je ipak dobar trener i zelim mu srecu u nastavku karijere!

DrUros

pre 15 godina

e pa ovo je strasno,kako vas nije sramota da pljujete Mutu.svake godine se vraca sa zlatom,sad nije.Da nije mozda slucajno do igracza,koji igraju vise za sebe i kojima su menadzeri napunili glavu koliko su dobri,a sustina je da moraju jos mnogo da uce.timski rad je baza svakog velikog uspeha.jesu oni mozda individualno dobri(ali ne i vrhunski kao sto smo videli),ali nemati ponos kad igras za reprezentaciju i staviti tim ispred sebe,to je odlika velikih igraca.nadam se da ce oni to nauciti i ipak postati neko inesto,a ne kao mnogi pre njih,upasti u anonimuse.Muto samo tako nastavi,oni koji te pljuju nek se prvo zamisle

Mika

pre 15 godina

@.isti ovaj Muta Nikolic
je prosle godine imao najdominantniju ekipu na prvenstvu sa kojom bi i ja osvojio zlato...

Pa sto ga nisi TI osvojio kad je tako lako kao sto kazes.
Svako ima pravo na svoje misljenje,ali mislim da treba da cenimo i ono sta je Muta dosad uradio,o Duletu da ne pricamo jer je stvarno majstor.Bez ljutnje.

Sir Oliver

pre 15 godina

Svako ko je prosle godine u Novom Sadu gledao utakmice SP za Juniore reci ce da smo bili prvaci samo zato sto se igralo kod nas. Bilo gde drugde bi to bilo u najboljem slucaju razigravanje za plasman od 5-8 mesta. A imali smo ubedljivo najbolju ekipu, i fizicki i tehnicki. Takodje da Macvan u finalu nije imao one man show...

Dejan Jakovljevic

pre 15 godina

Pa dobro sta da se radi,bice bolje!U sustini kosarka nam nije kao nekada,ali s obzirom da smo ovako mali bili prvaci i to je uspeh.Prema tome glavu gore!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

ZokaTeo

pre 15 godina

the jumper,
nije da nemaju plejmejkera...imaju vukasovica koji je odlican plejmejker i koji drzi ceo fmp,ali "trener" je mislio da treba da igra dva minuta..Kada su imali kondicione treninge "zvezde" sepa,musli i ostali su se odmarali a vukasovic je istegao butni misic jer je istrcao 20 km jedini..

Ovo je odlicna generacija,ali ne moze da se dozvoljava da sepi devojcica bude u sobi svaku noc...Kada se izgubi kriv je trener,a kada pobedi igraci.tako to ide...subi igra odlicno i igra sa vukasovicem u klubu...desavalo se da "trener" dve cetvrtine igra bez plejmejkera...to nije normalno...on nije nikakav trener kada je teodosica izbacio iz juniorske reprezentacije 2005. godine a vi vidite gde je sada...a i da hemofarm je progledao od kada je on otisao...

Nakic

pre 15 godina

Pa sta ocekivati od Mute Nikolica.
Tacno je kako neko rece da je on bio pomocnik Zeljku Obradvicu, ali su svi zaboravili da je njegov zadatak u toj selekciji greje klupu. Pa samo se setite sta je rekao gospodin Obradovic vodio, izuzetno neuspesnu reprezentaciju u NS. Svi su mislili da su zvezde, a to je najveca greska, i to se dogadja sada i kod mladih. Dakle krivi su Muta, mama i tata i KSS.

Milan

pre 15 godina

Ne znam koliko je Muta kriv ili nije ali mi je glupo zašto ne vodi istu generaciju koju je vodio i prošle godine. Nekad se znalo, trener preuzima kadete i sa njima radi svake godine sve dok ne izađu u seniore, a ako je generacije ekstra jaka i ima kandidate za A tim onda i trener tamo prelazi. Ovako nema nikakvog kontinuiteta i igrači se svake godine moraju navikavati na novog trenera.
Druga stvar koja me nervira je pretvaranje igrača u zvezde dok su još juniori. O njima treba da se piše tek kad počnu da se dokazuju u jakim takmičenjima.
Nadam se da ćemo izbeći prokletstvo naše košarke da nam propadaju igrači koje svi proglašavaju za najbolje. Primer: Generacija 83. nestadoše Gajić i Matović, 85 Miličić i Bogdanović ne pokazuju ni 10% mogućnosti, 87 Aleksandrov izgubljen (daj bože da grešim) a Labović ne napreduje.

bane zemun

pre 15 godina

Čemu toliko negativne energije. Da li mi moramo uvek da budemo prvaci? Da li je malo biti šesti u Evropi (kada bi u svemu u sportu i životu bili šesti u Evropi gde bi nam bio kraj)? Pa iza nas su prevelike i prebogate zemlje Italija, Rusija, Turska, Izrael,... a mi smo em mala država em nam se svake godine broj dece koja se bave košarkom smanjuje. Činjenica je da postoji u ovoj generaciji ogroman potencijal počev od Šepe do Muslija i većina njih će biti vrlo brzo i igrači A reprezentacije. Nemojmo nipodaštavati ni trenera ni igrače. Desilo se da se nisu sve kockice sklopile za medalju ali je bitno da ogroman potencijal imamo i u ovoj generaciji i u svim narednim i sugurno će ova i naredne generacije ponovo podići srpsku košarku i u evropski i svetski seniorski vrh.