Subota, 12.07.2008.

01:42

Tadić uslovljava SPS Beogradom?

DS spreman da raskine koaliciju sa SPS-om, ako ne bude dogovora o Beogradu. PUPS će preispitati sporazum sa DSS-NS i SRS-om.

Izvor: B92

Tadiæ uslovljava SPS Beogradom? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

veggen

pre 15 godina

Kakav uzasna glad za vlascu. Demokrate su me razocarale ovim vise nego da su usli u koaliciju s Radikalima. Uvek sam glasao za demokrate ali ovakvo ponasanje je neoprostivo. Glad za vlascu.

Serdjo

pre 15 godina

U prvoj Vladi posle 2000 DSS je bio smetnja napretku i. U prvoj Koštunicinoj Vladi cela Vlada je bila smetnja za blagostanje,a u drugoj je opet DSS bio zaslužan za neuspehe. Pitam se ko će, kad već to neće biti DSS, biti ovoj Vladi smetnja za med i mleko.

ILIJA Drakulic, Toronto

pre 15 godina

Bila bi neverovatna steta kada bi u politiku ulazili cestiti i principijelni ljudi. OK, neko takav mozda ponekad zaluta do odbornika skupstine opstine i sl., ali sve dalje odatle...cestitost, principijelnost, i briga za narodno dobro (sta god da to znaci) je pretezak i nepotreban prtljag koji za svog vlasnika moze moze biti opasan po zivot (malo li je primera?). Pa, da li neko ko seba smatra za ozbiljnu osobu moze da zamisli da ce DS i njeni sateliti ispustiti iz ruku kravu muzaru kao sto je Beograd? Ili, da li mislite da ce ta ekipa, u poziciji u kojoj je sada, da propusti priliku da napravi sto je moguce vecu stetu svojim protivnicima, DSS i SRS, tako sto im ne zavrne slavine za "legalno" finansiranje? Ovo je tacka na "j". Sta god da je bila inspiracija osnivaca DS 1989. godine, DS je danas ozbiljna politicka stranka, dakle, legitimno sredstvo za kanalisanje moci u Srbiji. Vacuum u vlasti koji je nastao posle izgubljenih ratova devetesetih ce u narednih nekoliko nedelja potpuno nestati i politicka scena u Srbiji ce za duze vreme biti relativno stabilna. Naravno, ako strani faktor ne talasa previse, mislim, Iran i Izrael nisu tako daleko...

Sofercina

pre 15 godina

Kome je uopste i trebala ovakva vlada Novi izbori su jedino resenje mislim da ce DS osetiti gresku sto izbegava LDP Socijalista vise nece biti a DS-ovi biraci prelaze u LDP

Miki Runi

pre 15 godina

Ovde se sve vrti oko SPS. Palma nema odbornike u Bgd, PUPS ima 2 ali i bez njih SRS-DSS-NS sa SPS imaju 56 tj. vecinu. Sta ce uraditi Dacic? Imam utisak da je vlada sa DS prosla relativno mirno unutar SPS zbog dosta lokalnih koalicija sa SRS i DSS, ukljucujuci i Bgd, po principu "radite sta hocete na lokalu ali ne dizite nam bunu". Mozda je zaista tesko izbeci bunu tvrdjih spsovaca u Bgd zbog kombinacije koja ukljucuje i LDP? Mislim da se u ponedeljak nece desiti nista spektakularno, verifikovace mandate, mozda izbrati predsednika skupstine (a on u svakoj varijanti pripada SPS!), a onda cekati da istekne zakonski rok. Prinudna uprava pa izbori, kome to vise odgovara?

Dusan.K.

pre 15 godina

Hehe, a dobra je fora, das Dacicu fotelju pa mu je zaljuljas, ma Djilas je vec gradonacelnik, dace Dacic sve od sebe, ziveo Beograd! :)

Vladimir Jovanović

pre 15 godina

Ono što je Palma za republičku vladu, to je Krkobabić za beogradsku :)

Ne znam za ostale, al je meni baš super što DSS i SRS ovako pucaju po šavovima na svim frontovima. Sad im samo preostaje kukanje (u čemu su majstori) i ona dobra stara opstrukcija sa kojom ništa neće postići.

provincijalac

pre 15 godina

Pozdravljam odlučnost Tadića da se u Beogradu formira koalicija ZES, SPS, PUPS, JS. To je ispravna politika koja Srbiji donosi napredak i svetliju budućnost. Ipak postavlja, pitanje vrhu DS-a da li će ovako kategorični biti i u stvaranju većinskih koalicija ovakvog profila i u unutračnjosti ili ćemo uskoro umesto DS-a imati BDS (Beogradska demokratska stranka).

popaj

pre 15 godina

Ovo je samo jos jedna epizoda glupe sapunice u kojoj od prve epizode znamo da ce na kraju Kasandra i Ignacio da se vencaju i zive srecno do kraja zivota, ali kretenima je ipak potrebno to ispricati u 200 epizoda, inace sta bi kreteni radili sa ogromnim viskom vremena?
"Bravo, Tadicu, mudro Tadicu, svaka cast Tadicu, nisam od onih koji vole Tadica, ali ovaj potez mu je stvarno..." E, moji sugradjani, necete se vi od pevanja leba najest'.

Radoznalko

pre 15 godina

Vlast u Beogradu treba "obavezno" da cini dogovorena koalicija sa Radikalima , DSS-om i SPS-om pa da vidimo ko ce PRVI u EU Beograd ili Srbija ?

Kg

pre 15 godina

Zar je Beograd toliko bitan!
Srbija se mora decentralizovati, a Kragujevac, Nis i regioni oko njih moraju da dobiju isti status kao Novi Sad i Vojvodina. Na google earth mozete videti da je Srbija jedina drzava u Evropi koja nema regione.
Stop beogradizaciji!

ne_glasam_vise!

pre 15 godina

Ja predlazem da se ukinu izbori na svim nivoima, osim u Bg-u.. pa stvarno, sta se mi ostali maltretiramo da glasamo kad u krajnjoj liniji sve zavizi od Bg-a! + JEFTINIJE JE..

Petko

pre 15 godina

Još jedan takozvani,ničim izazvani,trik socijalista.Oni kao ne bi hteli ali ih Tadić kao uslovljava.
Na ovaj nači ostaju čisti i pred koštunjavim i pred Tomom jer ko zna...

bezimena

pre 15 godina

Ma hajte molim vas, za Beograd se znalo da će imati Vladu u istom sastavu kao i Republika. Ovaj, navodni, pritisak treba samo da posluži SPS-u kao opravdanje raskidanju prethodno napravljene koalicije, u koju je brzopleto utrčao!

Душан

pre 15 godina

Ето живог примера колико је власт у Србији централизована и београдизована...
Зашто би, иначе, било "неопходно" да власт буде иста у граду и на републичком нивоу... а пуна су вам уста децентрализације... Покрајина је у прошлом сазиву сасвим лепо функционисала, без обзира што су радикали владали градом... Нисам члан ни присталица ЛСВ, али морам рећи следеће... "Ди су наши новци?" Није проблем равномерни регионални развој... тачније не би био проблем кад би се то остваривало у пракси... проблем је што се развија једино Београд...

Стоп београдизацији Србије!!!

Ivan BA

pre 15 godina

A taman se pomirili!? E ovo je kao juznoamericka sapunica, taman se sve sredi i svi su u redu i srecni, negativci su izgubili i mislish kraj serije a ono novi zaplet. Eto nama jos stotinu novih epizoda. Ja spremam ponovo kokice i sok, i sa znatizeljom cu da pratim ovu politinovelu real edition.

Nenad

pre 15 godina

a kako se Tadic tek sada setio da uz Ldp i penzionere ima vecinu i u skupstini ? Znaci ova deklaracija o pomirenju nije neophodna, nije neophodno odlaziti na slave kod Palme niti davati SPS-u sve sto pozele. To se od pocetka znalo samo kao sto se znalo da Tadic ne zeli u Vladi Ldp, a evo sada vidimo da je mogao da napravi kombinaciju bez Sps-a

Slobodan Stamenic

pre 15 godina

Interesantno. Sada ce se videti ko je bolji pokeras. Boki ili Ivica. Ako ga Ivica iskulira, Boki ce se naci u neugodnoj situaciji. Ako nakon toga Boki oplete po Ivici, obojica ce se naci u neugodnoj situaciji, a nasa agonija se nastavlja.

georg

pre 15 godina

Eh, Tadic odlucan?! I to da vidimo...Valjda je i on ukapirao da je najbolje prolazio kada je stvarno pokazao odlucnost. Na primer kada je posle prvog kruga Kostunici odgovorio da ne pristaje na ucene. Siguran sam da je to odlucilo izbore. Kada god je pristajao na kompromise, pravio ih je tako da su iskljucivo na stetu DS-a i davao je vise nego sto je trbalo. Nemacki nedeljnik "Spigel" inace, vrlo, vrlo korektna novina, zove ga "neodlucni mesija". Prilicno tacna sublimacija onoga sto Tadic jeste, nesumljiva harizma, nesumnjiva dobra volja da se stvari promene spojena sa neverovatnom nesigurnoscu iz koje proizilazi slika suprotna njegovom marketinskom potencijalu, slika o sitnom kalkulantu koju podcrtavaju katastrofalno lose kampanje, nespretni gafovi sa nezgrapnim izjavama o bolovima. Krajnje je vreme da se Tadic oslobodi epiteta koje nosi, do sada zasluzeno, da pokaze da je politicar od formata koji moze da se nosi sa ne malim izazovima. Videli smo previse puta da ume da se dogovori, premalo lupanja sakom o sto. Pravi lider zna da nadje idealnu ravnotezu izmedju dva najcesca alata u politickom delovanju. A zna li Tadic? Zbog svih nas, nadam se da ce ipak znati...

ko to tamo peva

pre 15 godina

Gluposti. Gradsku vlast u Beogradu treba da formiraju Radikali i LDP uz podršku DSS-Nova Srbija.
Kako su krenuli dogovori ni to nije nemoguće. LDP je bio potpuno protiv vlade DS-G17+ i SPS-PUPS-JS. Da bi kasnije rekao da će je podržavati ako budu išli ka Evropi. U Novom Beogradu učestvuju u vlasti sa DS i SPS iako su i tu mogli biti principijelni. (Većinu su imali DS i SPS samostalno bez LDP-a), tako da moja najava na početku i nije potpuno besmislena.
Što se tiče gutanja žaba, prvo se nećkaš, onda je malo gricneš, pojedeš nekako jednu, a onda ti se osladi i počneš da se hraniš samo žabama.
(Moja je strast da uđem u vlast. Toliko o uslovljavanju upošte, a i inače.)

Vladimir

pre 15 godina

Pred izbore Tadic najodlucnijer nije hteo ni da razgovara, a kamoli da se o necemu dogovara sa - Cedom Jovanovicem (LDP). Tu pocinje ovo sto se sada zbiva. Da nije bilo tako, imao bi koju stotinu hiljada glasova vise, dovoljno za vecinu i ne bi morao sada da se cenjka sa SPS-ovcima i ostalima.Sada se junaci posle boja. Groteska. Sta to prakticno znaci vrlo brzo cemo videti (a i vidimo vec) na benzionskim pumpama, u prodavnicama,bankarskim - kreditnim "operacijama"...

ja licno

pre 15 godina

i tako...nemam vise za koga da glasam posle ovoga sta se izdesavalo!!!sps je opet u nasim zivotima a niko ih nije trazio,sto znaci ne postuje se volja gradjana!!Sledece glasanje propustam ili eventualno glasam za LDP ako promene neke stavove!!!

Zeljko

pre 15 godina

Da li se neki od ovih vajnih politicara i dogovaraca IKAD zapita sta misli narod, sta misle biraci ! srpski vlastodrsci dokle cete bre da muljate, delite ministarstva, javna preduzeca, regione. Nije bre Srbija vas feud ! Valjda se i MI nesto pitamo ?

Ivan

pre 15 godina

Iako ne volim SPS, ovakav ultimatum mi se ne svidja uopste!
Zasto da se zrtvuje interes cele Srbija zbog lokalne vlasti u Beogradu. Srbija bi morala da bude vaznija. Ukoliko Tadic vec poteze ultimatume, zasto ne postavi ultimatum agentima BIA-e da da ce leteti iz sluzbe ukoliko u roku od mesec dana ne uhapse ratnog zocinca Mladica. Sada kad je BIA pod njegovom kontrolom.

Tasmanijski djavo

pre 15 godina

Ma ceracemo se jos.Bolje jos pet izbora i da na kraju bude vlada koja ce da ispuni sve medjunarodne obaveze i da kao ljudi udjemo na velika vrata u EU pa makar to bilo i 2020.Ovako svi od ove sitne boranije traze nemoguce. Oni bi hteli.....a da im ne udje.Ali na nesrecu mi nemamo mnogo vremena i suvise smo do sad izgubili

Calypso

pre 15 godina

G.Tadiću, ovo vam je najbolji potez do sada, ma šta vi mislili. Nije lepo ucenjivati, to znamo, ali odgovor je adekvatan. Trebalo je ranije pokazati zube, kao odgovor na njihove ucene. Ili da idemo na nove izbore, pa da se, konačno, vidi da ubuduće morate vrlo uvažavati LDP. Oni sad dolaze!

MaxCohen

pre 15 godina

Veoma zdrav odnos u Vladi...neprekidno obostrano uslovljavanje...veoma progresivno i konstruktivno.
To ce dati veoma brze i trajne rezultate.Prvo te dovedem ucenom do zida, onda do besvesti mazemo oci narodu u nasoj maloj partiji saha, drzimo pozicije kao front u WW1 i onda dodje stabilno i trajno resenje proisteklo iz obostranog razumevanja...b.u.d.a.l.a.s.t.i.n.a.
Odakle uopste ovi ljudi u politici?Gde smo pogresili...?

zoran

pre 15 godina

Znaci G'sn predsednice "sve ili nista". Vodite racuna da je narodu preko glave "vasih" izbora, daj bre da radimo, nema od "mlacenja prazne slame" nikakve vajde ...

statista

pre 15 godina

Neće ovo izaći na dobro. Dan posle izbora prokomentarisao sam da će najveći pobednici izbora biti oni koji NE FORMIRAJU vladu i još uvek stojim natom stanivištvu. To se pre svega odnosi na LDP koji, čini mi se, već debelo zahvata (glasove) iz DS-G17 činije ali na žalost i na radikale koji će "usrkati" gotovo sve što je SPS nekada imao. Najmanje greški posle izbora je očigledno pravio LDP a sa druge strane DS i SPS su se takmičili ko će više da učini u korist svoje štete. Toliko neodmerenih i pogrešnih izjava i loših poteza, da se prosto pitam imaju li ti ljudi uopšte iskustva u bavljenju politikom.

Znači nova vlast je krenula sa međusobnim uslovljavanjem i ucenjivanjem. To nije "temelj" za uspešnu 4-godišnju vladavinu, posebno ne jer Srbiju čekaju vrlo ozbiljni izazovi i u narednih godinu dana će biti sve, samo ne lako i nizbrdo...

456

pre 15 godina

Ova informacija ima za cilj da izvrsi pritisak na SPS, ali, deluje suvise u nesaglasju sa stvarnoscu da ne bi bila procitana kao blef.

Svetislav L. Kovac

pre 15 godina

Kada bi trazili nekoga da izgovori reci hvale o Borisu Tadicu, ja sigurno ne bih usao ni u siri izbor. Ovakav eventualni potez Tadica bio bi rezultat njegove, zahvaljujuci okolnostima, uzlazne moci a ne njegovog karaktera ili politickog umeca. Ipak, u ovakvom, hipotetickom trenutku, imamo, mozda, nesto zajednicko: ja bih nemilosrdno ucenjivao SPS na svim poljima, do potpunog gazenja njihovih "principa" i odanosti balkanskom kasapinu. SPS-u ne treba dozvoliti ni u jednom trenutku da preuzme inicijativu, sve dok se potpuno ne ocisti i kristalno jasno ne distancira od kriminalne proslosti. Jasnije receno, sve dok SPS ne postane potpuno druga partija sa, eventualno, istim imenom. Dotle, neka broj njihovih poslanika samo sluzi svrsi.

slucajni prolaznik

pre 15 godina

Odlicna vest! Cudio sam se sve do sada, a cudim se i dalje da Tadiceva koalicija nije odmah napravila vecinu sa LDP koalicijom, PUPS, Jedinstvenom Srbijom i strankama Nacionalnih manjina. A ako bi tu nesto skripalo, sto ne mora da se desi, onda svi nabrojani bez LDP ali uz podrsku LDP. To zajedno cini 129 poslanika. To sam i predlagao odmah po objavljivanju rezultata izbora u komentarima na ovom WEB-u.

D. Jovanovic

pre 15 godina

Mislim da je vise nego ocigledno da ce, u slucaju novih izbora, SRS/DSS/NS/SPS biti potucene do kolena. Sigurno ce DSS/NS da izgube odredjen deo glasova koji ce otici za ZES, a isto vazi i za socijaliste. S druge strane, sumnjam da ce ZES izgubiti bilo cije glasove - tj. oni koji su glasali za Evropu, glasace opet. Prema tome, znam da su ovi silni izbori dosadili gradjanima Srbije, ali mislim da bi ovo trebao da bude zadnji za duze vreme.

Bojan Jankovic

pre 15 godina

Svaka cast! Upravo ovaj uslov daje Ivici Dacicu razlog da i iz gradskog odbora i iz same stranke ukloni ljude koji su za saradnju sa SRS i DSS.

Ivan

pre 15 godina

Iako ne volim SPS, ovakav ultimatum mi se ne svidja uopste!
Zasto da se zrtvuje interes cele Srbija zbog lokalne vlasti u Beogradu. Srbija bi morala da bude vaznija. Ukoliko Tadic vec poteze ultimatume, zasto ne postavi ultimatum agentima BIA-e da da ce leteti iz sluzbe ukoliko u roku od mesec dana ne uhapse ratnog zocinca Mladica. Sada kad je BIA pod njegovom kontrolom.

statista

pre 15 godina

Neće ovo izaći na dobro. Dan posle izbora prokomentarisao sam da će najveći pobednici izbora biti oni koji NE FORMIRAJU vladu i još uvek stojim natom stanivištvu. To se pre svega odnosi na LDP koji, čini mi se, već debelo zahvata (glasove) iz DS-G17 činije ali na žalost i na radikale koji će "usrkati" gotovo sve što je SPS nekada imao. Najmanje greški posle izbora je očigledno pravio LDP a sa druge strane DS i SPS su se takmičili ko će više da učini u korist svoje štete. Toliko neodmerenih i pogrešnih izjava i loših poteza, da se prosto pitam imaju li ti ljudi uopšte iskustva u bavljenju politikom.

Znači nova vlast je krenula sa međusobnim uslovljavanjem i ucenjivanjem. To nije "temelj" za uspešnu 4-godišnju vladavinu, posebno ne jer Srbiju čekaju vrlo ozbiljni izazovi i u narednih godinu dana će biti sve, samo ne lako i nizbrdo...

zoran

pre 15 godina

Znaci G'sn predsednice "sve ili nista". Vodite racuna da je narodu preko glave "vasih" izbora, daj bre da radimo, nema od "mlacenja prazne slame" nikakve vajde ...

Bojan Jankovic

pre 15 godina

Svaka cast! Upravo ovaj uslov daje Ivici Dacicu razlog da i iz gradskog odbora i iz same stranke ukloni ljude koji su za saradnju sa SRS i DSS.

MaxCohen

pre 15 godina

Veoma zdrav odnos u Vladi...neprekidno obostrano uslovljavanje...veoma progresivno i konstruktivno.
To ce dati veoma brze i trajne rezultate.Prvo te dovedem ucenom do zida, onda do besvesti mazemo oci narodu u nasoj maloj partiji saha, drzimo pozicije kao front u WW1 i onda dodje stabilno i trajno resenje proisteklo iz obostranog razumevanja...b.u.d.a.l.a.s.t.i.n.a.
Odakle uopste ovi ljudi u politici?Gde smo pogresili...?

Calypso

pre 15 godina

G.Tadiću, ovo vam je najbolji potez do sada, ma šta vi mislili. Nije lepo ucenjivati, to znamo, ali odgovor je adekvatan. Trebalo je ranije pokazati zube, kao odgovor na njihove ucene. Ili da idemo na nove izbore, pa da se, konačno, vidi da ubuduće morate vrlo uvažavati LDP. Oni sad dolaze!

Svetislav L. Kovac

pre 15 godina

Kada bi trazili nekoga da izgovori reci hvale o Borisu Tadicu, ja sigurno ne bih usao ni u siri izbor. Ovakav eventualni potez Tadica bio bi rezultat njegove, zahvaljujuci okolnostima, uzlazne moci a ne njegovog karaktera ili politickog umeca. Ipak, u ovakvom, hipotetickom trenutku, imamo, mozda, nesto zajednicko: ja bih nemilosrdno ucenjivao SPS na svim poljima, do potpunog gazenja njihovih "principa" i odanosti balkanskom kasapinu. SPS-u ne treba dozvoliti ni u jednom trenutku da preuzme inicijativu, sve dok se potpuno ne ocisti i kristalno jasno ne distancira od kriminalne proslosti. Jasnije receno, sve dok SPS ne postane potpuno druga partija sa, eventualno, istim imenom. Dotle, neka broj njihovih poslanika samo sluzi svrsi.

Душан

pre 15 godina

Ето живог примера колико је власт у Србији централизована и београдизована...
Зашто би, иначе, било "неопходно" да власт буде иста у граду и на републичком нивоу... а пуна су вам уста децентрализације... Покрајина је у прошлом сазиву сасвим лепо функционисала, без обзира што су радикали владали градом... Нисам члан ни присталица ЛСВ, али морам рећи следеће... "Ди су наши новци?" Није проблем равномерни регионални развој... тачније не би био проблем кад би се то остваривало у пракси... проблем је што се развија једино Београд...

Стоп београдизацији Србије!!!

Nenad

pre 15 godina

a kako se Tadic tek sada setio da uz Ldp i penzionere ima vecinu i u skupstini ? Znaci ova deklaracija o pomirenju nije neophodna, nije neophodno odlaziti na slave kod Palme niti davati SPS-u sve sto pozele. To se od pocetka znalo samo kao sto se znalo da Tadic ne zeli u Vladi Ldp, a evo sada vidimo da je mogao da napravi kombinaciju bez Sps-a

bezimena

pre 15 godina

Ma hajte molim vas, za Beograd se znalo da će imati Vladu u istom sastavu kao i Republika. Ovaj, navodni, pritisak treba samo da posluži SPS-u kao opravdanje raskidanju prethodno napravljene koalicije, u koju je brzopleto utrčao!

Zeljko

pre 15 godina

Da li se neki od ovih vajnih politicara i dogovaraca IKAD zapita sta misli narod, sta misle biraci ! srpski vlastodrsci dokle cete bre da muljate, delite ministarstva, javna preduzeca, regione. Nije bre Srbija vas feud ! Valjda se i MI nesto pitamo ?

slucajni prolaznik

pre 15 godina

Odlicna vest! Cudio sam se sve do sada, a cudim se i dalje da Tadiceva koalicija nije odmah napravila vecinu sa LDP koalicijom, PUPS, Jedinstvenom Srbijom i strankama Nacionalnih manjina. A ako bi tu nesto skripalo, sto ne mora da se desi, onda svi nabrojani bez LDP ali uz podrsku LDP. To zajedno cini 129 poslanika. To sam i predlagao odmah po objavljivanju rezultata izbora u komentarima na ovom WEB-u.

456

pre 15 godina

Ova informacija ima za cilj da izvrsi pritisak na SPS, ali, deluje suvise u nesaglasju sa stvarnoscu da ne bi bila procitana kao blef.

D. Jovanovic

pre 15 godina

Mislim da je vise nego ocigledno da ce, u slucaju novih izbora, SRS/DSS/NS/SPS biti potucene do kolena. Sigurno ce DSS/NS da izgube odredjen deo glasova koji ce otici za ZES, a isto vazi i za socijaliste. S druge strane, sumnjam da ce ZES izgubiti bilo cije glasove - tj. oni koji su glasali za Evropu, glasace opet. Prema tome, znam da su ovi silni izbori dosadili gradjanima Srbije, ali mislim da bi ovo trebao da bude zadnji za duze vreme.

Vladimir

pre 15 godina

Pred izbore Tadic najodlucnijer nije hteo ni da razgovara, a kamoli da se o necemu dogovara sa - Cedom Jovanovicem (LDP). Tu pocinje ovo sto se sada zbiva. Da nije bilo tako, imao bi koju stotinu hiljada glasova vise, dovoljno za vecinu i ne bi morao sada da se cenjka sa SPS-ovcima i ostalima.Sada se junaci posle boja. Groteska. Sta to prakticno znaci vrlo brzo cemo videti (a i vidimo vec) na benzionskim pumpama, u prodavnicama,bankarskim - kreditnim "operacijama"...

Kg

pre 15 godina

Zar je Beograd toliko bitan!
Srbija se mora decentralizovati, a Kragujevac, Nis i regioni oko njih moraju da dobiju isti status kao Novi Sad i Vojvodina. Na google earth mozete videti da je Srbija jedina drzava u Evropi koja nema regione.
Stop beogradizaciji!

ne_glasam_vise!

pre 15 godina

Ja predlazem da se ukinu izbori na svim nivoima, osim u Bg-u.. pa stvarno, sta se mi ostali maltretiramo da glasamo kad u krajnjoj liniji sve zavizi od Bg-a! + JEFTINIJE JE..

Ivan BA

pre 15 godina

A taman se pomirili!? E ovo je kao juznoamericka sapunica, taman se sve sredi i svi su u redu i srecni, negativci su izgubili i mislish kraj serije a ono novi zaplet. Eto nama jos stotinu novih epizoda. Ja spremam ponovo kokice i sok, i sa znatizeljom cu da pratim ovu politinovelu real edition.

Tasmanijski djavo

pre 15 godina

Ma ceracemo se jos.Bolje jos pet izbora i da na kraju bude vlada koja ce da ispuni sve medjunarodne obaveze i da kao ljudi udjemo na velika vrata u EU pa makar to bilo i 2020.Ovako svi od ove sitne boranije traze nemoguce. Oni bi hteli.....a da im ne udje.Ali na nesrecu mi nemamo mnogo vremena i suvise smo do sad izgubili

Petko

pre 15 godina

Još jedan takozvani,ničim izazvani,trik socijalista.Oni kao ne bi hteli ali ih Tadić kao uslovljava.
Na ovaj nači ostaju čisti i pred koštunjavim i pred Tomom jer ko zna...

georg

pre 15 godina

Eh, Tadic odlucan?! I to da vidimo...Valjda je i on ukapirao da je najbolje prolazio kada je stvarno pokazao odlucnost. Na primer kada je posle prvog kruga Kostunici odgovorio da ne pristaje na ucene. Siguran sam da je to odlucilo izbore. Kada god je pristajao na kompromise, pravio ih je tako da su iskljucivo na stetu DS-a i davao je vise nego sto je trbalo. Nemacki nedeljnik "Spigel" inace, vrlo, vrlo korektna novina, zove ga "neodlucni mesija". Prilicno tacna sublimacija onoga sto Tadic jeste, nesumljiva harizma, nesumnjiva dobra volja da se stvari promene spojena sa neverovatnom nesigurnoscu iz koje proizilazi slika suprotna njegovom marketinskom potencijalu, slika o sitnom kalkulantu koju podcrtavaju katastrofalno lose kampanje, nespretni gafovi sa nezgrapnim izjavama o bolovima. Krajnje je vreme da se Tadic oslobodi epiteta koje nosi, do sada zasluzeno, da pokaze da je politicar od formata koji moze da se nosi sa ne malim izazovima. Videli smo previse puta da ume da se dogovori, premalo lupanja sakom o sto. Pravi lider zna da nadje idealnu ravnotezu izmedju dva najcesca alata u politickom delovanju. A zna li Tadic? Zbog svih nas, nadam se da ce ipak znati...

Slobodan Stamenic

pre 15 godina

Interesantno. Sada ce se videti ko je bolji pokeras. Boki ili Ivica. Ako ga Ivica iskulira, Boki ce se naci u neugodnoj situaciji. Ako nakon toga Boki oplete po Ivici, obojica ce se naci u neugodnoj situaciji, a nasa agonija se nastavlja.

popaj

pre 15 godina

Ovo je samo jos jedna epizoda glupe sapunice u kojoj od prve epizode znamo da ce na kraju Kasandra i Ignacio da se vencaju i zive srecno do kraja zivota, ali kretenima je ipak potrebno to ispricati u 200 epizoda, inace sta bi kreteni radili sa ogromnim viskom vremena?
"Bravo, Tadicu, mudro Tadicu, svaka cast Tadicu, nisam od onih koji vole Tadica, ali ovaj potez mu je stvarno..." E, moji sugradjani, necete se vi od pevanja leba najest'.

ja licno

pre 15 godina

i tako...nemam vise za koga da glasam posle ovoga sta se izdesavalo!!!sps je opet u nasim zivotima a niko ih nije trazio,sto znaci ne postuje se volja gradjana!!Sledece glasanje propustam ili eventualno glasam za LDP ako promene neke stavove!!!

ko to tamo peva

pre 15 godina

Gluposti. Gradsku vlast u Beogradu treba da formiraju Radikali i LDP uz podršku DSS-Nova Srbija.
Kako su krenuli dogovori ni to nije nemoguće. LDP je bio potpuno protiv vlade DS-G17+ i SPS-PUPS-JS. Da bi kasnije rekao da će je podržavati ako budu išli ka Evropi. U Novom Beogradu učestvuju u vlasti sa DS i SPS iako su i tu mogli biti principijelni. (Većinu su imali DS i SPS samostalno bez LDP-a), tako da moja najava na početku i nije potpuno besmislena.
Što se tiče gutanja žaba, prvo se nećkaš, onda je malo gricneš, pojedeš nekako jednu, a onda ti se osladi i počneš da se hraniš samo žabama.
(Moja je strast da uđem u vlast. Toliko o uslovljavanju upošte, a i inače.)

Vladimir Jovanović

pre 15 godina

Ono što je Palma za republičku vladu, to je Krkobabić za beogradsku :)

Ne znam za ostale, al je meni baš super što DSS i SRS ovako pucaju po šavovima na svim frontovima. Sad im samo preostaje kukanje (u čemu su majstori) i ona dobra stara opstrukcija sa kojom ništa neće postići.

Radoznalko

pre 15 godina

Vlast u Beogradu treba "obavezno" da cini dogovorena koalicija sa Radikalima , DSS-om i SPS-om pa da vidimo ko ce PRVI u EU Beograd ili Srbija ?

provincijalac

pre 15 godina

Pozdravljam odlučnost Tadića da se u Beogradu formira koalicija ZES, SPS, PUPS, JS. To je ispravna politika koja Srbiji donosi napredak i svetliju budućnost. Ipak postavlja, pitanje vrhu DS-a da li će ovako kategorični biti i u stvaranju većinskih koalicija ovakvog profila i u unutračnjosti ili ćemo uskoro umesto DS-a imati BDS (Beogradska demokratska stranka).

Dusan.K.

pre 15 godina

Hehe, a dobra je fora, das Dacicu fotelju pa mu je zaljuljas, ma Djilas je vec gradonacelnik, dace Dacic sve od sebe, ziveo Beograd! :)

Sofercina

pre 15 godina

Kome je uopste i trebala ovakva vlada Novi izbori su jedino resenje mislim da ce DS osetiti gresku sto izbegava LDP Socijalista vise nece biti a DS-ovi biraci prelaze u LDP

Serdjo

pre 15 godina

U prvoj Vladi posle 2000 DSS je bio smetnja napretku i. U prvoj Koštunicinoj Vladi cela Vlada je bila smetnja za blagostanje,a u drugoj je opet DSS bio zaslužan za neuspehe. Pitam se ko će, kad već to neće biti DSS, biti ovoj Vladi smetnja za med i mleko.

Miki Runi

pre 15 godina

Ovde se sve vrti oko SPS. Palma nema odbornike u Bgd, PUPS ima 2 ali i bez njih SRS-DSS-NS sa SPS imaju 56 tj. vecinu. Sta ce uraditi Dacic? Imam utisak da je vlada sa DS prosla relativno mirno unutar SPS zbog dosta lokalnih koalicija sa SRS i DSS, ukljucujuci i Bgd, po principu "radite sta hocete na lokalu ali ne dizite nam bunu". Mozda je zaista tesko izbeci bunu tvrdjih spsovaca u Bgd zbog kombinacije koja ukljucuje i LDP? Mislim da se u ponedeljak nece desiti nista spektakularno, verifikovace mandate, mozda izbrati predsednika skupstine (a on u svakoj varijanti pripada SPS!), a onda cekati da istekne zakonski rok. Prinudna uprava pa izbori, kome to vise odgovara?

ILIJA Drakulic, Toronto

pre 15 godina

Bila bi neverovatna steta kada bi u politiku ulazili cestiti i principijelni ljudi. OK, neko takav mozda ponekad zaluta do odbornika skupstine opstine i sl., ali sve dalje odatle...cestitost, principijelnost, i briga za narodno dobro (sta god da to znaci) je pretezak i nepotreban prtljag koji za svog vlasnika moze moze biti opasan po zivot (malo li je primera?). Pa, da li neko ko seba smatra za ozbiljnu osobu moze da zamisli da ce DS i njeni sateliti ispustiti iz ruku kravu muzaru kao sto je Beograd? Ili, da li mislite da ce ta ekipa, u poziciji u kojoj je sada, da propusti priliku da napravi sto je moguce vecu stetu svojim protivnicima, DSS i SRS, tako sto im ne zavrne slavine za "legalno" finansiranje? Ovo je tacka na "j". Sta god da je bila inspiracija osnivaca DS 1989. godine, DS je danas ozbiljna politicka stranka, dakle, legitimno sredstvo za kanalisanje moci u Srbiji. Vacuum u vlasti koji je nastao posle izgubljenih ratova devetesetih ce u narednih nekoliko nedelja potpuno nestati i politicka scena u Srbiji ce za duze vreme biti relativno stabilna. Naravno, ako strani faktor ne talasa previse, mislim, Iran i Izrael nisu tako daleko...

veggen

pre 15 godina

Kakav uzasna glad za vlascu. Demokrate su me razocarale ovim vise nego da su usli u koaliciju s Radikalima. Uvek sam glasao za demokrate ali ovakvo ponasanje je neoprostivo. Glad za vlascu.

Calypso

pre 15 godina

G.Tadiću, ovo vam je najbolji potez do sada, ma šta vi mislili. Nije lepo ucenjivati, to znamo, ali odgovor je adekvatan. Trebalo je ranije pokazati zube, kao odgovor na njihove ucene. Ili da idemo na nove izbore, pa da se, konačno, vidi da ubuduće morate vrlo uvažavati LDP. Oni sad dolaze!

D. Jovanovic

pre 15 godina

Mislim da je vise nego ocigledno da ce, u slucaju novih izbora, SRS/DSS/NS/SPS biti potucene do kolena. Sigurno ce DSS/NS da izgube odredjen deo glasova koji ce otici za ZES, a isto vazi i za socijaliste. S druge strane, sumnjam da ce ZES izgubiti bilo cije glasove - tj. oni koji su glasali za Evropu, glasace opet. Prema tome, znam da su ovi silni izbori dosadili gradjanima Srbije, ali mislim da bi ovo trebao da bude zadnji za duze vreme.

Ivan

pre 15 godina

Iako ne volim SPS, ovakav ultimatum mi se ne svidja uopste!
Zasto da se zrtvuje interes cele Srbija zbog lokalne vlasti u Beogradu. Srbija bi morala da bude vaznija. Ukoliko Tadic vec poteze ultimatume, zasto ne postavi ultimatum agentima BIA-e da da ce leteti iz sluzbe ukoliko u roku od mesec dana ne uhapse ratnog zocinca Mladica. Sada kad je BIA pod njegovom kontrolom.

Bojan Jankovic

pre 15 godina

Svaka cast! Upravo ovaj uslov daje Ivici Dacicu razlog da i iz gradskog odbora i iz same stranke ukloni ljude koji su za saradnju sa SRS i DSS.

statista

pre 15 godina

Neće ovo izaći na dobro. Dan posle izbora prokomentarisao sam da će najveći pobednici izbora biti oni koji NE FORMIRAJU vladu i još uvek stojim natom stanivištvu. To se pre svega odnosi na LDP koji, čini mi se, već debelo zahvata (glasove) iz DS-G17 činije ali na žalost i na radikale koji će "usrkati" gotovo sve što je SPS nekada imao. Najmanje greški posle izbora je očigledno pravio LDP a sa druge strane DS i SPS su se takmičili ko će više da učini u korist svoje štete. Toliko neodmerenih i pogrešnih izjava i loših poteza, da se prosto pitam imaju li ti ljudi uopšte iskustva u bavljenju politikom.

Znači nova vlast je krenula sa međusobnim uslovljavanjem i ucenjivanjem. To nije "temelj" za uspešnu 4-godišnju vladavinu, posebno ne jer Srbiju čekaju vrlo ozbiljni izazovi i u narednih godinu dana će biti sve, samo ne lako i nizbrdo...

slucajni prolaznik

pre 15 godina

Odlicna vest! Cudio sam se sve do sada, a cudim se i dalje da Tadiceva koalicija nije odmah napravila vecinu sa LDP koalicijom, PUPS, Jedinstvenom Srbijom i strankama Nacionalnih manjina. A ako bi tu nesto skripalo, sto ne mora da se desi, onda svi nabrojani bez LDP ali uz podrsku LDP. To zajedno cini 129 poslanika. To sam i predlagao odmah po objavljivanju rezultata izbora u komentarima na ovom WEB-u.

Svetislav L. Kovac

pre 15 godina

Kada bi trazili nekoga da izgovori reci hvale o Borisu Tadicu, ja sigurno ne bih usao ni u siri izbor. Ovakav eventualni potez Tadica bio bi rezultat njegove, zahvaljujuci okolnostima, uzlazne moci a ne njegovog karaktera ili politickog umeca. Ipak, u ovakvom, hipotetickom trenutku, imamo, mozda, nesto zajednicko: ja bih nemilosrdno ucenjivao SPS na svim poljima, do potpunog gazenja njihovih "principa" i odanosti balkanskom kasapinu. SPS-u ne treba dozvoliti ni u jednom trenutku da preuzme inicijativu, sve dok se potpuno ne ocisti i kristalno jasno ne distancira od kriminalne proslosti. Jasnije receno, sve dok SPS ne postane potpuno druga partija sa, eventualno, istim imenom. Dotle, neka broj njihovih poslanika samo sluzi svrsi.

456

pre 15 godina

Ova informacija ima za cilj da izvrsi pritisak na SPS, ali, deluje suvise u nesaglasju sa stvarnoscu da ne bi bila procitana kao blef.

zoran

pre 15 godina

Znaci G'sn predsednice "sve ili nista". Vodite racuna da je narodu preko glave "vasih" izbora, daj bre da radimo, nema od "mlacenja prazne slame" nikakve vajde ...

MaxCohen

pre 15 godina

Veoma zdrav odnos u Vladi...neprekidno obostrano uslovljavanje...veoma progresivno i konstruktivno.
To ce dati veoma brze i trajne rezultate.Prvo te dovedem ucenom do zida, onda do besvesti mazemo oci narodu u nasoj maloj partiji saha, drzimo pozicije kao front u WW1 i onda dodje stabilno i trajno resenje proisteklo iz obostranog razumevanja...b.u.d.a.l.a.s.t.i.n.a.
Odakle uopste ovi ljudi u politici?Gde smo pogresili...?

Душан

pre 15 godina

Ето живог примера колико је власт у Србији централизована и београдизована...
Зашто би, иначе, било "неопходно" да власт буде иста у граду и на републичком нивоу... а пуна су вам уста децентрализације... Покрајина је у прошлом сазиву сасвим лепо функционисала, без обзира што су радикали владали градом... Нисам члан ни присталица ЛСВ, али морам рећи следеће... "Ди су наши новци?" Није проблем равномерни регионални развој... тачније не би био проблем кад би се то остваривало у пракси... проблем је што се развија једино Београд...

Стоп београдизацији Србије!!!

Tasmanijski djavo

pre 15 godina

Ma ceracemo se jos.Bolje jos pet izbora i da na kraju bude vlada koja ce da ispuni sve medjunarodne obaveze i da kao ljudi udjemo na velika vrata u EU pa makar to bilo i 2020.Ovako svi od ove sitne boranije traze nemoguce. Oni bi hteli.....a da im ne udje.Ali na nesrecu mi nemamo mnogo vremena i suvise smo do sad izgubili

Zeljko

pre 15 godina

Da li se neki od ovih vajnih politicara i dogovaraca IKAD zapita sta misli narod, sta misle biraci ! srpski vlastodrsci dokle cete bre da muljate, delite ministarstva, javna preduzeca, regione. Nije bre Srbija vas feud ! Valjda se i MI nesto pitamo ?

georg

pre 15 godina

Eh, Tadic odlucan?! I to da vidimo...Valjda je i on ukapirao da je najbolje prolazio kada je stvarno pokazao odlucnost. Na primer kada je posle prvog kruga Kostunici odgovorio da ne pristaje na ucene. Siguran sam da je to odlucilo izbore. Kada god je pristajao na kompromise, pravio ih je tako da su iskljucivo na stetu DS-a i davao je vise nego sto je trbalo. Nemacki nedeljnik "Spigel" inace, vrlo, vrlo korektna novina, zove ga "neodlucni mesija". Prilicno tacna sublimacija onoga sto Tadic jeste, nesumljiva harizma, nesumnjiva dobra volja da se stvari promene spojena sa neverovatnom nesigurnoscu iz koje proizilazi slika suprotna njegovom marketinskom potencijalu, slika o sitnom kalkulantu koju podcrtavaju katastrofalno lose kampanje, nespretni gafovi sa nezgrapnim izjavama o bolovima. Krajnje je vreme da se Tadic oslobodi epiteta koje nosi, do sada zasluzeno, da pokaze da je politicar od formata koji moze da se nosi sa ne malim izazovima. Videli smo previse puta da ume da se dogovori, premalo lupanja sakom o sto. Pravi lider zna da nadje idealnu ravnotezu izmedju dva najcesca alata u politickom delovanju. A zna li Tadic? Zbog svih nas, nadam se da ce ipak znati...

ja licno

pre 15 godina

i tako...nemam vise za koga da glasam posle ovoga sta se izdesavalo!!!sps je opet u nasim zivotima a niko ih nije trazio,sto znaci ne postuje se volja gradjana!!Sledece glasanje propustam ili eventualno glasam za LDP ako promene neke stavove!!!

ko to tamo peva

pre 15 godina

Gluposti. Gradsku vlast u Beogradu treba da formiraju Radikali i LDP uz podršku DSS-Nova Srbija.
Kako su krenuli dogovori ni to nije nemoguće. LDP je bio potpuno protiv vlade DS-G17+ i SPS-PUPS-JS. Da bi kasnije rekao da će je podržavati ako budu išli ka Evropi. U Novom Beogradu učestvuju u vlasti sa DS i SPS iako su i tu mogli biti principijelni. (Većinu su imali DS i SPS samostalno bez LDP-a), tako da moja najava na početku i nije potpuno besmislena.
Što se tiče gutanja žaba, prvo se nećkaš, onda je malo gricneš, pojedeš nekako jednu, a onda ti se osladi i počneš da se hraniš samo žabama.
(Moja je strast da uđem u vlast. Toliko o uslovljavanju upošte, a i inače.)

bezimena

pre 15 godina

Ma hajte molim vas, za Beograd se znalo da će imati Vladu u istom sastavu kao i Republika. Ovaj, navodni, pritisak treba samo da posluži SPS-u kao opravdanje raskidanju prethodno napravljene koalicije, u koju je brzopleto utrčao!

Nenad

pre 15 godina

a kako se Tadic tek sada setio da uz Ldp i penzionere ima vecinu i u skupstini ? Znaci ova deklaracija o pomirenju nije neophodna, nije neophodno odlaziti na slave kod Palme niti davati SPS-u sve sto pozele. To se od pocetka znalo samo kao sto se znalo da Tadic ne zeli u Vladi Ldp, a evo sada vidimo da je mogao da napravi kombinaciju bez Sps-a

Vladimir

pre 15 godina

Pred izbore Tadic najodlucnijer nije hteo ni da razgovara, a kamoli da se o necemu dogovara sa - Cedom Jovanovicem (LDP). Tu pocinje ovo sto se sada zbiva. Da nije bilo tako, imao bi koju stotinu hiljada glasova vise, dovoljno za vecinu i ne bi morao sada da se cenjka sa SPS-ovcima i ostalima.Sada se junaci posle boja. Groteska. Sta to prakticno znaci vrlo brzo cemo videti (a i vidimo vec) na benzionskim pumpama, u prodavnicama,bankarskim - kreditnim "operacijama"...

Slobodan Stamenic

pre 15 godina

Interesantno. Sada ce se videti ko je bolji pokeras. Boki ili Ivica. Ako ga Ivica iskulira, Boki ce se naci u neugodnoj situaciji. Ako nakon toga Boki oplete po Ivici, obojica ce se naci u neugodnoj situaciji, a nasa agonija se nastavlja.

Petko

pre 15 godina

Još jedan takozvani,ničim izazvani,trik socijalista.Oni kao ne bi hteli ali ih Tadić kao uslovljava.
Na ovaj nači ostaju čisti i pred koštunjavim i pred Tomom jer ko zna...

Radoznalko

pre 15 godina

Vlast u Beogradu treba "obavezno" da cini dogovorena koalicija sa Radikalima , DSS-om i SPS-om pa da vidimo ko ce PRVI u EU Beograd ili Srbija ?

popaj

pre 15 godina

Ovo je samo jos jedna epizoda glupe sapunice u kojoj od prve epizode znamo da ce na kraju Kasandra i Ignacio da se vencaju i zive srecno do kraja zivota, ali kretenima je ipak potrebno to ispricati u 200 epizoda, inace sta bi kreteni radili sa ogromnim viskom vremena?
"Bravo, Tadicu, mudro Tadicu, svaka cast Tadicu, nisam od onih koji vole Tadica, ali ovaj potez mu je stvarno..." E, moji sugradjani, necete se vi od pevanja leba najest'.

Vladimir Jovanović

pre 15 godina

Ono što je Palma za republičku vladu, to je Krkobabić za beogradsku :)

Ne znam za ostale, al je meni baš super što DSS i SRS ovako pucaju po šavovima na svim frontovima. Sad im samo preostaje kukanje (u čemu su majstori) i ona dobra stara opstrukcija sa kojom ništa neće postići.

provincijalac

pre 15 godina

Pozdravljam odlučnost Tadića da se u Beogradu formira koalicija ZES, SPS, PUPS, JS. To je ispravna politika koja Srbiji donosi napredak i svetliju budućnost. Ipak postavlja, pitanje vrhu DS-a da li će ovako kategorični biti i u stvaranju većinskih koalicija ovakvog profila i u unutračnjosti ili ćemo uskoro umesto DS-a imati BDS (Beogradska demokratska stranka).

Ivan BA

pre 15 godina

A taman se pomirili!? E ovo je kao juznoamericka sapunica, taman se sve sredi i svi su u redu i srecni, negativci su izgubili i mislish kraj serije a ono novi zaplet. Eto nama jos stotinu novih epizoda. Ja spremam ponovo kokice i sok, i sa znatizeljom cu da pratim ovu politinovelu real edition.

ne_glasam_vise!

pre 15 godina

Ja predlazem da se ukinu izbori na svim nivoima, osim u Bg-u.. pa stvarno, sta se mi ostali maltretiramo da glasamo kad u krajnjoj liniji sve zavizi od Bg-a! + JEFTINIJE JE..

Miki Runi

pre 15 godina

Ovde se sve vrti oko SPS. Palma nema odbornike u Bgd, PUPS ima 2 ali i bez njih SRS-DSS-NS sa SPS imaju 56 tj. vecinu. Sta ce uraditi Dacic? Imam utisak da je vlada sa DS prosla relativno mirno unutar SPS zbog dosta lokalnih koalicija sa SRS i DSS, ukljucujuci i Bgd, po principu "radite sta hocete na lokalu ali ne dizite nam bunu". Mozda je zaista tesko izbeci bunu tvrdjih spsovaca u Bgd zbog kombinacije koja ukljucuje i LDP? Mislim da se u ponedeljak nece desiti nista spektakularno, verifikovace mandate, mozda izbrati predsednika skupstine (a on u svakoj varijanti pripada SPS!), a onda cekati da istekne zakonski rok. Prinudna uprava pa izbori, kome to vise odgovara?

ILIJA Drakulic, Toronto

pre 15 godina

Bila bi neverovatna steta kada bi u politiku ulazili cestiti i principijelni ljudi. OK, neko takav mozda ponekad zaluta do odbornika skupstine opstine i sl., ali sve dalje odatle...cestitost, principijelnost, i briga za narodno dobro (sta god da to znaci) je pretezak i nepotreban prtljag koji za svog vlasnika moze moze biti opasan po zivot (malo li je primera?). Pa, da li neko ko seba smatra za ozbiljnu osobu moze da zamisli da ce DS i njeni sateliti ispustiti iz ruku kravu muzaru kao sto je Beograd? Ili, da li mislite da ce ta ekipa, u poziciji u kojoj je sada, da propusti priliku da napravi sto je moguce vecu stetu svojim protivnicima, DSS i SRS, tako sto im ne zavrne slavine za "legalno" finansiranje? Ovo je tacka na "j". Sta god da je bila inspiracija osnivaca DS 1989. godine, DS je danas ozbiljna politicka stranka, dakle, legitimno sredstvo za kanalisanje moci u Srbiji. Vacuum u vlasti koji je nastao posle izgubljenih ratova devetesetih ce u narednih nekoliko nedelja potpuno nestati i politicka scena u Srbiji ce za duze vreme biti relativno stabilna. Naravno, ako strani faktor ne talasa previse, mislim, Iran i Izrael nisu tako daleko...

Kg

pre 15 godina

Zar je Beograd toliko bitan!
Srbija se mora decentralizovati, a Kragujevac, Nis i regioni oko njih moraju da dobiju isti status kao Novi Sad i Vojvodina. Na google earth mozete videti da je Srbija jedina drzava u Evropi koja nema regione.
Stop beogradizaciji!

Dusan.K.

pre 15 godina

Hehe, a dobra je fora, das Dacicu fotelju pa mu je zaljuljas, ma Djilas je vec gradonacelnik, dace Dacic sve od sebe, ziveo Beograd! :)

Sofercina

pre 15 godina

Kome je uopste i trebala ovakva vlada Novi izbori su jedino resenje mislim da ce DS osetiti gresku sto izbegava LDP Socijalista vise nece biti a DS-ovi biraci prelaze u LDP

Serdjo

pre 15 godina

U prvoj Vladi posle 2000 DSS je bio smetnja napretku i. U prvoj Koštunicinoj Vladi cela Vlada je bila smetnja za blagostanje,a u drugoj je opet DSS bio zaslužan za neuspehe. Pitam se ko će, kad već to neće biti DSS, biti ovoj Vladi smetnja za med i mleko.

veggen

pre 15 godina

Kakav uzasna glad za vlascu. Demokrate su me razocarale ovim vise nego da su usli u koaliciju s Radikalima. Uvek sam glasao za demokrate ali ovakvo ponasanje je neoprostivo. Glad za vlascu.