Ponedeljak, 07.07.2008.

19:05

Novi sistem bodovanja za EL

Novi sistem bodovanja za učesnika Evrolige primenjivaće se od sezone 2009/2010, odlučeno je na sastanku u Berlinu.

Izvor: B92

Novi sistem bodovanja za EL IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Bole

pre 15 godina

Pozdrav svima. zgleda da je Evroliga sinoc imala "drugo poluvreme" na svom sastanku. Klub Unikaha Malaga je ulozio zalbu na promenu sistema takmicenja. Kako po statutu Evrolige sve bitne odluke moraju biti donesene od strane 4/5 delegata, u ovom slucalu 28 istih, taj clan statuta nije ispostovan zato syo je za odluku o promeni nacina takmicenja (odnosi se na licencije A, B, C) glasalo 25 delegata. Evroliga je sinoc ponistila odluku donesenu samo par sati ranije.
Znaci, jos ce biti nagadjanja oko sistema takmicenja. Vratite nam FIBU!

Analiticar

pre 15 godina

@(Sesirdjijo,lakse malo prijatelju s tim vinom..., 7. jul 2008 21:57)
Pazi momce, KK Partizan je zvanicno peta ekipa u Evropi, pa prema tome prvi sesir nam je izmakao za dlaku. Za neupucene evo i linka:
http://www.euroleague.net/news/i/33634/180
E sada, druga je stvar sto tvoja Cibona ima komplexe od Partizana, i sto polako ali sigurno i u Hrvatskoj postajete drugi klub po kvalitetu, a to vas stavlja u poziciju jedno 7,8 klasa iza Partizana.
Dovidjenja, prijatno.

Alexa

pre 15 godina

Ljudi dzabe nam evroliga kad smo mnogo slabiji nego prosle sezone.Ostali smo bez Pekovica, Palasija, Kecmana.. .A ne vidim da je stiglo neko zvucnije ime.

Zana '91-Vršac

pre 15 godina

@ Sesirdjijo,lakse malo prijatelju s tim vinom..
Hehehehe... Pa ti klubovi iz žablje perspektive su igrali finale Jadrnske lige( to je ona liga gde se susrećemo, jel tako), a u polu finalu su igrali Zadar i Olimpija... ček, ček, ček, pa tu neko fali...? A da, velika Cibona!
E, a jel' mogu i ja Zvezdu da zovem komšinica, pošto to rade Grobari, a i Hemofarm je počeo da ih odvaljuje iz utakmice u utakmicu...;)))

Tasmanijski djavo

pre 15 godina

Ovakvim nacinom bodovanja unisticemo ligu. Koja je svrha da se boris u nasoj ligi kada donosi najmanje poena. Sve jedno je da li si prvi ili osmi. Ovo ne valja za nasu kosarku. Dokaz je Cibona koja je potpisala ugovor sa El i vec dve godine nije prvak a igra u El

CRNO-BELI SVET

pre 15 godina

o ovo racunanje uopste nije novo za njega se zna od prosle godine i znam da je partizan daleko odmakao svima i uopste nije problem jer i najbolje igra od svih..
(miljan, 8. jul 2008 00:25)
HE HE HE Sta ovo znaci ti navijas za zvezdu a voleo bi da navijas za PARTIZAN potpuno te razumem brate jer sve oko nas to je>>>

Милан

pre 15 godina

А када можемо рачунати на 2. екипу у еуро лиги?? зар то не би било лепо, него овако само да гледам партизан :П

Gost

pre 15 godina

Evo bodova srpskih klubova u poslednje 2 godine:

Partizan 74
Hemofarm 28
FMP 22
Crvena zvezda 14

Dodajte 8 bodova za ucesce u Evroligi sledece godine a najvise se ako bi se osvojila srpska i jadranska moze dobiti 28 bodova.

Ako sada ne dodju sponzori onda to nema veze sa ekipom vec sa politikom koja je jos od vremena kada nam je Mobtel bio sponzor bila prepreka sponzorima.

Ma, kome ja to...

pre 15 godina

Kakva banda ovaj ULEB (bez obzira dal je za nas bolje ili ne), muntaju nesto svake godine, te tri grupe, te cetri, daj bre vise osmislite to takmichenje pa da se lepo i jasno zna (mada se ovde sve jasno zna) ko ide a ko ce da glodje koske u uleb i ostalim nekim-tamo kupovima

Bole

pre 15 godina

Pitanje za nekoga ko stavrno poznaje problematiku:

Ovih 16 A licencija znaci da ce Evroliga od sledece sezone postati zatvoreno takmicenje?

miljan

pre 15 godina

jeste li dobili ugovor??niste..gde je problem?? nisam uopste utucen zato sto moja zvezda ne igra euroleague, ako nekad bude, ok, ako ne, nije frka..samo kazem koliko ste bili sigurni da cete dobiti ugovor, pa nista..o ovo racunanje uopste nije novo za njega se zna od prosle godine i znam da je partizan daleko odmakao svima i uopste nije problem jer i najbolje igra od svih..

Obrisi suze mala moja ...

pre 15 godina

Motepaschi ( milo mi ponovo da ih deremo )
PARTIZAN
Lotomatika (ponovo da ih deremo )
Cibona ( da vide gde su )
Prokom ( Obrisi suze mala moja )
Alba ( zbog jeretina )

FELIPE

pre 15 godina

Ja ne kapiram kako nekima od vas nije jasno sta su odlucili. Naredne dve godine Partizan ce sigurno igrati evroligu. Evo da citiram: "Obzirom na veliku bodovnu prednost koju imaju u odnosu na konkurente - Hemofarm, Crvenu zvezdu i FMP Železnik - sigurno je da će crno-beli zadržati mesto u eliti 2009/10, a veoma je verovatno da će igrati Evroligu i 2010/11."
To prakticno znaci sledece...igramo ovu sezonu zato sto smo osvojili titulu. 2009/2010 i 2010/2011 cemo igrati na osnovu bodova koje smo osvojili. Npr. za 2009/2010 gledace se bodovi iz sezona 2008/2009, 2007/2008 i 2006/2007. Znaci tu su ova prosla i pretprosla sezona, koje smo pokidali, kao i naredna sezona u kojoj ne moramo nesto preterano da se trudimo, jer kapiram da ce i par bodova(onih koje osvojimo ulaskom u CL) biti dovoljno. Za sezonu 2010/2011 brisu se bodovi iz sezone 2006/2007. I onda tako dalje.

Tanasije

pre 15 godina

Znaci, nema nista od 3-godisnjeg ugovora, vec se na kraju svake sezone pocev od 2009/10 sabiraju bodovi iz prethodne 3 godine pa ko ima najvise taj ide u EL!

Ma ovako je cak i bolje jer bi nas cvrst ugovor nevezan za rezultate uspavao i umanjio nam zelju za osvajanjem titula tj. novih bodova. Ovako, nasi “ubilacki” instinkti postace jos izrazeniji. Svejedno, imamo u startu ogromnu bodovnu razliku prema konkurentima sto nam osigurava kontinuitet nastupa u EL najmanje jos 2 godine, cak i da nista ne osvojimo. Tako bar ispada po onima koji znaju i beleze bodovnu statistiku nasih klubova za igranje u EL. Srecan nam kontinuitet Grobari! Rodice se ponovo nesto lepo i veliko iz toga, videcete:))

he,he...

pre 15 godina

Josh jedna finta EU!!!
Ovo pravilo vrlo brzo pada!!!
U ACB ligi od naredne godine nema ni ugovora ni bodova, nego najbolje plasirane ekipe idu u EU!
A za njima idu i ostle lige...
Pitanje glasi: Koliko mesta dobija Jadranska liga ili idemo nazad na nacionalna takmichenja?

gorrm

pre 15 godina

Ovom šaljivdziji, šeširdziji ... ili već šta je......

Dečko, preciznije je reći da baš ta tvoja "moćna" Cibona, evo već nekoliko godina posmatra tabelu ove jadne zajedničke lige baš iz te, kako kažeš žablje perspektive... A da je se svi plaše to stoji.... čak i ovi jadni timovi koji u proseku goodbye ligu završe sa dve do četiri pobede (Split na primer....) Ma što uopšte gubim vreme .....

grale

pre 15 godina

@Sesirdjijo,lakse malo prijatelju s tim vinom
Nema ko sta da se sprda.Ekipe su smestene u sesire po ucinku u prethodnoj sezoni evrolige.

Nike

pre 15 godina

Pa u drugom smo sesiru mi i Fenerbahce zato sto smo igrali cetvrtfinale prosle godine a samo se ona gleda, i nema vise po 8 nego 6 timova u grupi sto mozda i nije dobro i nema vise 3 nego 4 grupe. pozz

Sevalije Kotton

pre 15 godina

Tabela srpskih timova biće revidirana na kraju svake sezone, tako da se u elitnom takmičenju uvek nađe najuspešnija ekipa iz poslednje tri godine. Primera radi, za učešće u Evroligi 2010/11 obračunavaće se bodovi iz sezona 2007/08, 2008/09 i 2009/10.
Narednom sezonom, 2008/09, završava se aktuelni trogodišnji ciklus i Evroligu će igrati Partizan, koji je to pravo stekao kada je prošlog meseca osvojio sedmu uzastopnu nacionalnu titulu.
S obzirom na veliku bodovnu prednost koju imaju u odnosu na konkurente - Hemofarm, Crvenu zvezdu i FMP Železnik - sigurno je da će crno-beli zadržati mesto u eliti 2009/10, a veoma je verovatno da će igrati Evroligu i 2010/11.
Dalje će zavisiti od rezultata koje ostvare u narednom periodu...

Fan of Partizan

pre 15 godina

Ovako.Ovo znaci da ce Partizan igrati u evroligi sledece dve,a najverovatnije i tri sezone zbog bodova koje vec ima.Iz toga sledi da ce zbog igranja navedenog takmicenja i dalje biti u bodovnoj prednsti nad rivalima kao i do sad.Ovo je cak i bolje od trogodisnjeg ugovora jer ce nas terati na konstantan rad.Dok bi 3-god. ugovor mogao da dovede do opustanja.Sve u svemu ovo je dobro za Partizan.

nemanja

pre 15 godina

@Sesirdjijo,lakse malo prijatelju s tim vinom
posto nisi upucen... te dve ekipe su bile medju 8 najboljih prosle sezone... a to je jedino merilo za 1. i 2. sesir... ali posto verovatno navijas za zvezdu... kosarka te ne zanima...

Sesirdjijo,lakse malo prijatelju s tim vinom...

pre 15 godina

Kakva Zvezda,ja nisam navijac vec postovatelj najvece kosarkaske institucije Balkana-Cibona....Realno,na nju klubovi EX-YUGE gledaju iz-zablje perspektive...

Partizan iznad svih!

pre 15 godina

@Sesirdjijo,lakse malo prijatelju s tim vinom..
Mi smo bili u 1/4 finalu EL, tako da smo zbog toga u 2. sesiru.Kad vi budete usli u 1/4 finale i vi cete biti u 2. sesiru.

Aleksandra, Grobari - Kumodraz

pre 15 godina

@Nemanja
''ali posto verovatno navijas za Zvezdu... kosarka te ne zanima''...
Hehe, bas si me nasmejao! Pozz za tebe! :)

banja vb

pre 15 godina

MILJANE:
Vetovatno negde umires od muke,iako su nas malo,ali samo malo presli.Ovo je mozda i bolje od trogodisnjeg ugovora,jer da bi nas vi prestigli,morate sve da osvojite,a mi da nista ne igramo dve godine.Zakljucak,KK Crvenkapa ce u EL,za jedno pet-sest godina,u najboljem slucaju.

Aleksandra, Grobari - Kumodraz

pre 15 godina

Nista od trogodisnjeg ugovora, ali nema veze, i onako i ovako mi cemo igrati Evroligu jos mnogo godina. :)
@a hteo je on ugovor na tri godine, al ne ide..ne ide..ahahahaa
(miljan, 7. jul 2008 19:46)
Pa, da li si ti svestan sta pricas? Mogla bih sada svasta da ti napisem, ali necu tobom da se zamaram. Mogu ti reci samo ovo:
''Hoce komsinica vec 10 (deset) godina da uzme titulu, al' ne ide, al' ne ide''! :)
@Jel zna neko da mi objasni sta se desava sa bodovima iz zadnje dve sezone. Da li se oni racunaju ili se brisu pa se tek od sezone 2008/09 pocinju zbrajati
(Aleksandar, 7. jul 2008 20:01)
Trebalo bi da se racuna od poslednje dve sezone i od ove sto treba da nastupi (08/09.).
Vladace Dule jos dugo!

ja

pre 15 godina

Stvarno ne znam gde ste ovo nasli, kad na sajtu Evrolige stoji nesto sasvim drugo. Receno je sledece: "Od sezone 2009./2010. najvise 16 timova dobice licencu A, koja znaci da klub dobija dugogodisnji ugovor, neogranicenog trajanja, ali ce jedan od tih klubova nakon tri godine izgubiti licencu, a dobice je neki drugi. A onda ce svake godine po jedan klub gubiti licencu i biti menjan novim na osnovu TROGODISNJEG perioda(jedino ovo ima neku slicnost sa ovim vasim tekstom). Takodje, postoji licenca B, koja daje takodje dugogodisnji ugovor, koji ce dobiti najmanje 7 NACIONALNIH LIGA, na osnovu igara u svim takmicenjima. Moguce je izgubiti i ovu licencu, ako ZEMLJA bude poslednjeplasirana u trogodisnjem periodu. Licencu C dobija osvajac Evrokupa."
Dakle, moguce je po ovome da Partizan bude jedan od 16 klubova koji ce dobiti "vecni" ugovor, ali mozda i ne bude medju tim timovima. Kriterijumi su minimum 4 godine ucesca u Evroligi(od njenog osnivanja 2000. godine, ovo je ispunjeno), zatim rezultati(zadnje dve godine nas vade), onda posecenost(ovde smo u vrhu) i zarada od TV prava(ovde sigurno nismo favoriti).
Jos uvek nije odluceno koji su to timovi! Kao sto nije odluceno ni koje zemlje ce dobiti ucesnike. Stvarno ne znam otkud vam ove informacije o nekom sabiranju u trogodisnjem periodu svake godine, jer se ovde trogodisnji period spominje, ali u nekom sasvim drugom kontekstu...

t

pre 15 godina

a hteo je on ugovor na tri godine, al ne ide..ne ide..ahahahaa
(miljan, 7. jul 2008 19:46)
Alo prijatelju ovo ne znaci ugovor na tri godine nego na 33333333333333333333 godine. I tvoji cukuncukuncukuncukuncukuncukun...cukun praunuci ce gledati Partizan u EVROLIGI. Pa se ti smej jos uvek...

Пеца

pre 15 godina

на први поглед није лош предлог, али зашто давати још већи значај лиги из које треба што пре изаћи???

nemanja87

pre 15 godina

Samo u ovom krajnje smesnom i neozbiljnom takmicenju mogu da se donose ovako glupe odluke.Da li su u UEFI pa cak i u rukometnim,odbojkaskim i vaterpolo evropskim organizacijama pomislili na ovakve gluposti?Fora je da igraju najbolji,Partizan je zadnjih 7 godina bio najbolji i zasluzeno igrao ali sta ako vise ne bude?Opet ce u ULEB kupu biti bar 7-8 timova koji su bolji od mnogih u evroligi.

ja

pre 15 godina

@...
Partizan je DALEKO ispred ostalih po bodovima. To je nemoguce stici, cak ako Partizan ni ne igra narednu sezonu. Ali je sustina da li je ova vest tacna...
http://www.euroleague.net/news/i/33635/180
Sto se tice Micova, uopste se ne radi o malim parama. Mislim da je u pitanju 700k evra. Ako Mitrovic ne smanji dozivljaj, nista od Vladimira naredne sezone. :(

Aleksandar

pre 15 godina

Jel zna neko da mi objasni sta se desava sa bodovima iz zadnje dve sezone. Da li se oni racunaju ili se brisu pa se tek od sezone 2008/09 pocinju zbrajati

tri bambija za Miljana

pre 15 godina

@ Miljan
E moj brale pa stvarno si genije. Da imalo razmišljaš pre nego što napišeš komentar - ne bi ga ni napisao.
Naime tvoja KKSS u zadnje dve godine koje se broje nema NIJEDAN trofej. Uopšte ne vidim način da neko prestigne Partizan u tom bodovanju. Tako da ćete Evroligu igrati - NIKADA.
... Sreća postoje Evrokupovi, Čelendž kupovi i slično... samo za vas

Zkr

pre 15 godina

Da Vam prevedem: Igraćete jadni Evroligu dok Vam na nos ne izađe! Ako, tako Vam i treba i sa srećom!
Ovo dođe ko' doživotni ugovor.

Vojin Zvezdas

pre 15 godina

Nije bitno ko igra vec da osvaja bodove za Srpsku kosarku. dokaz je i specijalni poziv za FMP (ili bese Hemofar)miako nisu obezbedili ucesce u Evropi kroz Guma ligu. I jos jednom da se vratim na komentare vezane za Nadala (kojem svaka cast) ali da li kao ZVEZDAS da navijam za Partizan u Evropi ili za npr. Barselonu. Ponovo kazem SRBIJA iznad svega. Potpuno OBJEKTIVNO!!!

KKP

pre 15 godina

Ovo je jos bolje nego trogodisnji ugovor! Ne racunajuci sezonu koja dolazi, Partizan ce sigurno igrati sledece, a velike su sanse i one tamo sledece sezone u Evroligi. S obzirom da vec sada imamo veliku bodovnu prednost u odnosu na tri tima (FMP, HF i Zvezda), da se dobijaju bodovi za samo ucestvovanje u Evrolugi (plus dobri rezultati), pa racunajuci na to da ce trofeji i dobri rezultati dolaziti i narednih godina (Jadranska i nasa liga), jasno je da ce Partizan nardnih 5-6 godina (sigurno, a mozda i vise) biti predstavnik Srbije u Evroligi! To je sjajna vest, velika vest za Partizan! Todoric je rekao da ce pojacanja stici i u narednom poriodu (godinama) biti dovodjena, ali da ce mnogo zavisiti od ove odluke za Evroligu! Sada ce se praviti jak tim za Evropu, potpisivace se visegodisnji ugovori! Super, nema sta!
Sto se tice sutrasnjeg zreba (u podne), Partizan je smesten u 2. sesir!!! U trecem su jedan Real i PAO!!! 4 grupe po 6 timova, najbolja 4 idu dalje. Sanse su nam velike! Bice pet veselo u Pioniru!

ŠEŠIRI:

Prvi - CSKA Moskva, Montepaski, Taukeramika i Makabi
Drugi - Partizan, Olimpijakos, Barselona i Fenerbahče Ulker
Treći - Real Madrid, Unikaha, Panatinaikos i Lotomatika
Četvrti - Želgiris, Efes Pilsen, Cibona i Olimpija
Peti - Prokom Trefl, Armani Milano, Le Man i Huventud
Šesti - Panionios, Nansi, Alba i Avelino

broz

pre 15 godina

Sesiri su katastrofa teski!!! Ne moze da nas ne pogode bar dve extra teske ekipe. Najlaksa moguca grupa je Tau, Partizan, Roma, Olimpija, Le Man, Alba. Najteza grupa moze da izgleda ovako: CSKA, Partizan, Panatanaikos, Zalgiris, Huventud, Avelino. Pa zmisli tu grupu?!?!?! Hvala Bogu pa smo sa Olimpijakosom u sesiru,jer su oni ove sezone rame uz rame sa CSKA i PAO! Strasno su se pojacali. Sutra imate na euroleague.net uzivo zreb u 12!
P.S. Mozda zreb bude i na Sportklubu

JA original

pre 15 godina

evo lepe prilike da napustimo jadransku ligu, samo kad bi nasi klubovi bili slozni. Ovde pise da ce mesto u evroligi obezbediti onaj ko sakupi najvise bodova sabirajuci bodove osvojene u raznoraznim takmicenjima. ok! Mi lepo napustima jadransku ligu i sabiraju se i dalje svi bodovi samo bez jadranske lige, jedno je potrebno da svi zajedno istupe o opet su svi na istom ;) Ajmo Srbi ujedinite se i napustite to zlo !!!

.....

pre 15 godina

*** E sada pošto ovo verovatno znači sigurno igranje Partizana i naredne dve godine, mislim da je vreme za jednog ozbiljnog sponzora i KONAČNO normalan budžet.
Partizan je u ogromnoj prednosti u odnosu na ostale rivale. Osim toga Partizan jedini od tih rivala igra Evroligu koja donosi mnogo mnogo više bodova nego Evrokup. Takođe da bi neko prestigao Partizana, potrebno je ne samo da Partizan ne uradi ništa, već i da skoro sve trofeje odnese jedna ekipa. Sa obirom na stanje u našoj košarci, gde se Zvezda skoro pa raspada, FMP je uglavnom rasprodao što je valjalo, a Hemofarm ostao bez Jagodnika, Maršala... mislim da nam je igranje Evrolige realnost u naredne dve, a nadam se i mnogo više.
Ako neko zna kakva je tačno situacija sa tim bodovima neka napiše.
Ja se stvarno nadam nekom jakom generalnom sponzoru, pa da više ne bude situacija gde nam je Micov daleko zbog nekog smešnog obeštećenja, ili da nam igrači idu preko zbog 100 iki 200 hiljada više..

Mилош

pre 15 godina

Шта, ко ђавола, има да се броје бодови из гума лиге? Није ли довољно првенство Србије као и досад.

Darko

pre 15 godina

------------
''Na kraju svake sezone će se sabirati osvojeni bodovi iz tri takičenja i najuspešnija ekipa će predstavljati Srbiju u Evroligi.''
------------------

Ispravite ovu recenicu! Neko ce pomisliti da sledece sezone (09/10) FMP ili HEM mogu da igraju u EL!
A za to ne postoji ni promil sanse!

MARKO

pre 15 godina

kako imamo veliku bodovnu prednost igramo Evroligu i za sezonu 2009/2010 , a verovatno i 2010/2011 .... Onda se opet gledaju tri sezone poslednje , medjutim igranje u Evroligi svake godine donosi nove bodove , znaci u startu imas 8 bodova za igranje tj. 24 za 3 godine. Prakticno smo osigurali naredne 4-5 sezona u Evroligi

JA original

pre 15 godina

evo lepe prilike da napustimo jadransku ligu, samo kad bi nasi klubovi bili slozni. Ovde pise da ce mesto u evroligi obezbediti onaj ko sakupi najvise bodova sabirajuci bodove osvojene u raznoraznim takmicenjima. ok! Mi lepo napustima jadransku ligu i sabiraju se i dalje svi bodovi samo bez jadranske lige, jedno je potrebno da svi zajedno istupe o opet su svi na istom ;) Ajmo Srbi ujedinite se i napustite to zlo !!!

t

pre 15 godina

a hteo je on ugovor na tri godine, al ne ide..ne ide..ahahahaa
(miljan, 7. jul 2008 19:46)
Alo prijatelju ovo ne znaci ugovor na tri godine nego na 33333333333333333333 godine. I tvoji cukuncukuncukuncukuncukuncukun...cukun praunuci ce gledati Partizan u EVROLIGI. Pa se ti smej jos uvek...

Darko

pre 15 godina

------------
''Na kraju svake sezone će se sabirati osvojeni bodovi iz tri takičenja i najuspešnija ekipa će predstavljati Srbiju u Evroligi.''
------------------

Ispravite ovu recenicu! Neko ce pomisliti da sledece sezone (09/10) FMP ili HEM mogu da igraju u EL!
A za to ne postoji ni promil sanse!

tri bambija za Miljana

pre 15 godina

@ Miljan
E moj brale pa stvarno si genije. Da imalo razmišljaš pre nego što napišeš komentar - ne bi ga ni napisao.
Naime tvoja KKSS u zadnje dve godine koje se broje nema NIJEDAN trofej. Uopšte ne vidim način da neko prestigne Partizan u tom bodovanju. Tako da ćete Evroligu igrati - NIKADA.
... Sreća postoje Evrokupovi, Čelendž kupovi i slično... samo za vas

.....

pre 15 godina

*** E sada pošto ovo verovatno znači sigurno igranje Partizana i naredne dve godine, mislim da je vreme za jednog ozbiljnog sponzora i KONAČNO normalan budžet.
Partizan je u ogromnoj prednosti u odnosu na ostale rivale. Osim toga Partizan jedini od tih rivala igra Evroligu koja donosi mnogo mnogo više bodova nego Evrokup. Takođe da bi neko prestigao Partizana, potrebno je ne samo da Partizan ne uradi ništa, već i da skoro sve trofeje odnese jedna ekipa. Sa obirom na stanje u našoj košarci, gde se Zvezda skoro pa raspada, FMP je uglavnom rasprodao što je valjalo, a Hemofarm ostao bez Jagodnika, Maršala... mislim da nam je igranje Evrolige realnost u naredne dve, a nadam se i mnogo više.
Ako neko zna kakva je tačno situacija sa tim bodovima neka napiše.
Ja se stvarno nadam nekom jakom generalnom sponzoru, pa da više ne bude situacija gde nam je Micov daleko zbog nekog smešnog obeštećenja, ili da nam igrači idu preko zbog 100 iki 200 hiljada više..

Aleksandra, Grobari - Kumodraz

pre 15 godina

@Nemanja
''ali posto verovatno navijas za Zvezdu... kosarka te ne zanima''...
Hehe, bas si me nasmejao! Pozz za tebe! :)

nemanja

pre 15 godina

@Sesirdjijo,lakse malo prijatelju s tim vinom
posto nisi upucen... te dve ekipe su bile medju 8 najboljih prosle sezone... a to je jedino merilo za 1. i 2. sesir... ali posto verovatno navijas za zvezdu... kosarka te ne zanima...

Aleksandra, Grobari - Kumodraz

pre 15 godina

Nista od trogodisnjeg ugovora, ali nema veze, i onako i ovako mi cemo igrati Evroligu jos mnogo godina. :)
@a hteo je on ugovor na tri godine, al ne ide..ne ide..ahahahaa
(miljan, 7. jul 2008 19:46)
Pa, da li si ti svestan sta pricas? Mogla bih sada svasta da ti napisem, ali necu tobom da se zamaram. Mogu ti reci samo ovo:
''Hoce komsinica vec 10 (deset) godina da uzme titulu, al' ne ide, al' ne ide''! :)
@Jel zna neko da mi objasni sta se desava sa bodovima iz zadnje dve sezone. Da li se oni racunaju ili se brisu pa se tek od sezone 2008/09 pocinju zbrajati
(Aleksandar, 7. jul 2008 20:01)
Trebalo bi da se racuna od poslednje dve sezone i od ove sto treba da nastupi (08/09.).
Vladace Dule jos dugo!

KKP

pre 15 godina

Ovo je jos bolje nego trogodisnji ugovor! Ne racunajuci sezonu koja dolazi, Partizan ce sigurno igrati sledece, a velike su sanse i one tamo sledece sezone u Evroligi. S obzirom da vec sada imamo veliku bodovnu prednost u odnosu na tri tima (FMP, HF i Zvezda), da se dobijaju bodovi za samo ucestvovanje u Evrolugi (plus dobri rezultati), pa racunajuci na to da ce trofeji i dobri rezultati dolaziti i narednih godina (Jadranska i nasa liga), jasno je da ce Partizan nardnih 5-6 godina (sigurno, a mozda i vise) biti predstavnik Srbije u Evroligi! To je sjajna vest, velika vest za Partizan! Todoric je rekao da ce pojacanja stici i u narednom poriodu (godinama) biti dovodjena, ali da ce mnogo zavisiti od ove odluke za Evroligu! Sada ce se praviti jak tim za Evropu, potpisivace se visegodisnji ugovori! Super, nema sta!
Sto se tice sutrasnjeg zreba (u podne), Partizan je smesten u 2. sesir!!! U trecem su jedan Real i PAO!!! 4 grupe po 6 timova, najbolja 4 idu dalje. Sanse su nam velike! Bice pet veselo u Pioniru!

ŠEŠIRI:

Prvi - CSKA Moskva, Montepaski, Taukeramika i Makabi
Drugi - Partizan, Olimpijakos, Barselona i Fenerbahče Ulker
Treći - Real Madrid, Unikaha, Panatinaikos i Lotomatika
Četvrti - Želgiris, Efes Pilsen, Cibona i Olimpija
Peti - Prokom Trefl, Armani Milano, Le Man i Huventud
Šesti - Panionios, Nansi, Alba i Avelino

banja vb

pre 15 godina

MILJANE:
Vetovatno negde umires od muke,iako su nas malo,ali samo malo presli.Ovo je mozda i bolje od trogodisnjeg ugovora,jer da bi nas vi prestigli,morate sve da osvojite,a mi da nista ne igramo dve godine.Zakljucak,KK Crvenkapa ce u EL,za jedno pet-sest godina,u najboljem slucaju.

Zkr

pre 15 godina

Da Vam prevedem: Igraćete jadni Evroligu dok Vam na nos ne izađe! Ako, tako Vam i treba i sa srećom!
Ovo dođe ko' doživotni ugovor.

gorrm

pre 15 godina

Ovom šaljivdziji, šeširdziji ... ili već šta je......

Dečko, preciznije je reći da baš ta tvoja "moćna" Cibona, evo već nekoliko godina posmatra tabelu ove jadne zajedničke lige baš iz te, kako kažeš žablje perspektive... A da je se svi plaše to stoji.... čak i ovi jadni timovi koji u proseku goodbye ligu završe sa dve do četiri pobede (Split na primer....) Ma što uopšte gubim vreme .....

MARKO

pre 15 godina

kako imamo veliku bodovnu prednost igramo Evroligu i za sezonu 2009/2010 , a verovatno i 2010/2011 .... Onda se opet gledaju tri sezone poslednje , medjutim igranje u Evroligi svake godine donosi nove bodove , znaci u startu imas 8 bodova za igranje tj. 24 za 3 godine. Prakticno smo osigurali naredne 4-5 sezona u Evroligi

Fan of Partizan

pre 15 godina

Ovako.Ovo znaci da ce Partizan igrati u evroligi sledece dve,a najverovatnije i tri sezone zbog bodova koje vec ima.Iz toga sledi da ce zbog igranja navedenog takmicenja i dalje biti u bodovnoj prednsti nad rivalima kao i do sad.Ovo je cak i bolje od trogodisnjeg ugovora jer ce nas terati na konstantan rad.Dok bi 3-god. ugovor mogao da dovede do opustanja.Sve u svemu ovo je dobro za Partizan.

Mилош

pre 15 godina

Шта, ко ђавола, има да се броје бодови из гума лиге? Није ли довољно првенство Србије као и досад.

broz

pre 15 godina

Sesiri su katastrofa teski!!! Ne moze da nas ne pogode bar dve extra teske ekipe. Najlaksa moguca grupa je Tau, Partizan, Roma, Olimpija, Le Man, Alba. Najteza grupa moze da izgleda ovako: CSKA, Partizan, Panatanaikos, Zalgiris, Huventud, Avelino. Pa zmisli tu grupu?!?!?! Hvala Bogu pa smo sa Olimpijakosom u sesiru,jer su oni ove sezone rame uz rame sa CSKA i PAO! Strasno su se pojacali. Sutra imate na euroleague.net uzivo zreb u 12!
P.S. Mozda zreb bude i na Sportklubu

ja

pre 15 godina

@...
Partizan je DALEKO ispred ostalih po bodovima. To je nemoguce stici, cak ako Partizan ni ne igra narednu sezonu. Ali je sustina da li je ova vest tacna...
http://www.euroleague.net/news/i/33635/180
Sto se tice Micova, uopste se ne radi o malim parama. Mislim da je u pitanju 700k evra. Ako Mitrovic ne smanji dozivljaj, nista od Vladimira naredne sezone. :(

Partizan iznad svih!

pre 15 godina

@Sesirdjijo,lakse malo prijatelju s tim vinom..
Mi smo bili u 1/4 finalu EL, tako da smo zbog toga u 2. sesiru.Kad vi budete usli u 1/4 finale i vi cete biti u 2. sesiru.

ja

pre 15 godina

Stvarno ne znam gde ste ovo nasli, kad na sajtu Evrolige stoji nesto sasvim drugo. Receno je sledece: "Od sezone 2009./2010. najvise 16 timova dobice licencu A, koja znaci da klub dobija dugogodisnji ugovor, neogranicenog trajanja, ali ce jedan od tih klubova nakon tri godine izgubiti licencu, a dobice je neki drugi. A onda ce svake godine po jedan klub gubiti licencu i biti menjan novim na osnovu TROGODISNJEG perioda(jedino ovo ima neku slicnost sa ovim vasim tekstom). Takodje, postoji licenca B, koja daje takodje dugogodisnji ugovor, koji ce dobiti najmanje 7 NACIONALNIH LIGA, na osnovu igara u svim takmicenjima. Moguce je izgubiti i ovu licencu, ako ZEMLJA bude poslednjeplasirana u trogodisnjem periodu. Licencu C dobija osvajac Evrokupa."
Dakle, moguce je po ovome da Partizan bude jedan od 16 klubova koji ce dobiti "vecni" ugovor, ali mozda i ne bude medju tim timovima. Kriterijumi su minimum 4 godine ucesca u Evroligi(od njenog osnivanja 2000. godine, ovo je ispunjeno), zatim rezultati(zadnje dve godine nas vade), onda posecenost(ovde smo u vrhu) i zarada od TV prava(ovde sigurno nismo favoriti).
Jos uvek nije odluceno koji su to timovi! Kao sto nije odluceno ni koje zemlje ce dobiti ucesnike. Stvarno ne znam otkud vam ove informacije o nekom sabiranju u trogodisnjem periodu svake godine, jer se ovde trogodisnji period spominje, ali u nekom sasvim drugom kontekstu...

Gost

pre 15 godina

Evo bodova srpskih klubova u poslednje 2 godine:

Partizan 74
Hemofarm 28
FMP 22
Crvena zvezda 14

Dodajte 8 bodova za ucesce u Evroligi sledece godine a najvise se ako bi se osvojila srpska i jadranska moze dobiti 28 bodova.

Ako sada ne dodju sponzori onda to nema veze sa ekipom vec sa politikom koja je jos od vremena kada nam je Mobtel bio sponzor bila prepreka sponzorima.

Tanasije

pre 15 godina

Znaci, nema nista od 3-godisnjeg ugovora, vec se na kraju svake sezone pocev od 2009/10 sabiraju bodovi iz prethodne 3 godine pa ko ima najvise taj ide u EL!

Ma ovako je cak i bolje jer bi nas cvrst ugovor nevezan za rezultate uspavao i umanjio nam zelju za osvajanjem titula tj. novih bodova. Ovako, nasi “ubilacki” instinkti postace jos izrazeniji. Svejedno, imamo u startu ogromnu bodovnu razliku prema konkurentima sto nam osigurava kontinuitet nastupa u EL najmanje jos 2 godine, cak i da nista ne osvojimo. Tako bar ispada po onima koji znaju i beleze bodovnu statistiku nasih klubova za igranje u EL. Srecan nam kontinuitet Grobari! Rodice se ponovo nesto lepo i veliko iz toga, videcete:))

FELIPE

pre 15 godina

Ja ne kapiram kako nekima od vas nije jasno sta su odlucili. Naredne dve godine Partizan ce sigurno igrati evroligu. Evo da citiram: "Obzirom na veliku bodovnu prednost koju imaju u odnosu na konkurente - Hemofarm, Crvenu zvezdu i FMP Železnik - sigurno je da će crno-beli zadržati mesto u eliti 2009/10, a veoma je verovatno da će igrati Evroligu i 2010/11."
To prakticno znaci sledece...igramo ovu sezonu zato sto smo osvojili titulu. 2009/2010 i 2010/2011 cemo igrati na osnovu bodova koje smo osvojili. Npr. za 2009/2010 gledace se bodovi iz sezona 2008/2009, 2007/2008 i 2006/2007. Znaci tu su ova prosla i pretprosla sezona, koje smo pokidali, kao i naredna sezona u kojoj ne moramo nesto preterano da se trudimo, jer kapiram da ce i par bodova(onih koje osvojimo ulaskom u CL) biti dovoljno. Za sezonu 2010/2011 brisu se bodovi iz sezone 2006/2007. I onda tako dalje.

Obrisi suze mala moja ...

pre 15 godina

Motepaschi ( milo mi ponovo da ih deremo )
PARTIZAN
Lotomatika (ponovo da ih deremo )
Cibona ( da vide gde su )
Prokom ( Obrisi suze mala moja )
Alba ( zbog jeretina )

nemanja87

pre 15 godina

Samo u ovom krajnje smesnom i neozbiljnom takmicenju mogu da se donose ovako glupe odluke.Da li su u UEFI pa cak i u rukometnim,odbojkaskim i vaterpolo evropskim organizacijama pomislili na ovakve gluposti?Fora je da igraju najbolji,Partizan je zadnjih 7 godina bio najbolji i zasluzeno igrao ali sta ako vise ne bude?Opet ce u ULEB kupu biti bar 7-8 timova koji su bolji od mnogih u evroligi.

Sevalije Kotton

pre 15 godina

Tabela srpskih timova biće revidirana na kraju svake sezone, tako da se u elitnom takmičenju uvek nađe najuspešnija ekipa iz poslednje tri godine. Primera radi, za učešće u Evroligi 2010/11 obračunavaće se bodovi iz sezona 2007/08, 2008/09 i 2009/10.
Narednom sezonom, 2008/09, završava se aktuelni trogodišnji ciklus i Evroligu će igrati Partizan, koji je to pravo stekao kada je prošlog meseca osvojio sedmu uzastopnu nacionalnu titulu.
S obzirom na veliku bodovnu prednost koju imaju u odnosu na konkurente - Hemofarm, Crvenu zvezdu i FMP Železnik - sigurno je da će crno-beli zadržati mesto u eliti 2009/10, a veoma je verovatno da će igrati Evroligu i 2010/11.
Dalje će zavisiti od rezultata koje ostvare u narednom periodu...

Zana '91-Vršac

pre 15 godina

@ Sesirdjijo,lakse malo prijatelju s tim vinom..
Hehehehe... Pa ti klubovi iz žablje perspektive su igrali finale Jadrnske lige( to je ona liga gde se susrećemo, jel tako), a u polu finalu su igrali Zadar i Olimpija... ček, ček, ček, pa tu neko fali...? A da, velika Cibona!
E, a jel' mogu i ja Zvezdu da zovem komšinica, pošto to rade Grobari, a i Hemofarm je počeo da ih odvaljuje iz utakmice u utakmicu...;)))

grale

pre 15 godina

@Sesirdjijo,lakse malo prijatelju s tim vinom
Nema ko sta da se sprda.Ekipe su smestene u sesire po ucinku u prethodnoj sezoni evrolige.

CRNO-BELI SVET

pre 15 godina

o ovo racunanje uopste nije novo za njega se zna od prosle godine i znam da je partizan daleko odmakao svima i uopste nije problem jer i najbolje igra od svih..
(miljan, 8. jul 2008 00:25)
HE HE HE Sta ovo znaci ti navijas za zvezdu a voleo bi da navijas za PARTIZAN potpuno te razumem brate jer sve oko nas to je>>>

Tasmanijski djavo

pre 15 godina

Ovakvim nacinom bodovanja unisticemo ligu. Koja je svrha da se boris u nasoj ligi kada donosi najmanje poena. Sve jedno je da li si prvi ili osmi. Ovo ne valja za nasu kosarku. Dokaz je Cibona koja je potpisala ugovor sa El i vec dve godine nije prvak a igra u El

Пеца

pre 15 godina

на први поглед није лош предлог, али зашто давати још већи значај лиги из које треба што пре изаћи???

Nike

pre 15 godina

Pa u drugom smo sesiru mi i Fenerbahce zato sto smo igrali cetvrtfinale prosle godine a samo se ona gleda, i nema vise po 8 nego 6 timova u grupi sto mozda i nije dobro i nema vise 3 nego 4 grupe. pozz

Vojin Zvezdas

pre 15 godina

Nije bitno ko igra vec da osvaja bodove za Srpsku kosarku. dokaz je i specijalni poziv za FMP (ili bese Hemofar)miako nisu obezbedili ucesce u Evropi kroz Guma ligu. I jos jednom da se vratim na komentare vezane za Nadala (kojem svaka cast) ali da li kao ZVEZDAS da navijam za Partizan u Evropi ili za npr. Barselonu. Ponovo kazem SRBIJA iznad svega. Potpuno OBJEKTIVNO!!!

he,he...

pre 15 godina

Josh jedna finta EU!!!
Ovo pravilo vrlo brzo pada!!!
U ACB ligi od naredne godine nema ni ugovora ni bodova, nego najbolje plasirane ekipe idu u EU!
A za njima idu i ostle lige...
Pitanje glasi: Koliko mesta dobija Jadranska liga ili idemo nazad na nacionalna takmichenja?

Ma, kome ja to...

pre 15 godina

Kakva banda ovaj ULEB (bez obzira dal je za nas bolje ili ne), muntaju nesto svake godine, te tri grupe, te cetri, daj bre vise osmislite to takmichenje pa da se lepo i jasno zna (mada se ovde sve jasno zna) ko ide a ko ce da glodje koske u uleb i ostalim nekim-tamo kupovima

Aleksandar

pre 15 godina

Jel zna neko da mi objasni sta se desava sa bodovima iz zadnje dve sezone. Da li se oni racunaju ili se brisu pa se tek od sezone 2008/09 pocinju zbrajati

Sesirdjijo,lakse malo prijatelju s tim vinom...

pre 15 godina

Kakva Zvezda,ja nisam navijac vec postovatelj najvece kosarkaske institucije Balkana-Cibona....Realno,na nju klubovi EX-YUGE gledaju iz-zablje perspektive...

Bole

pre 15 godina

Pitanje za nekoga ko stavrno poznaje problematiku:

Ovih 16 A licencija znaci da ce Evroliga od sledece sezone postati zatvoreno takmicenje?

Милан

pre 15 godina

А када можемо рачунати на 2. екипу у еуро лиги?? зар то не би било лепо, него овако само да гледам партизан :П

Analiticar

pre 15 godina

@(Sesirdjijo,lakse malo prijatelju s tim vinom..., 7. jul 2008 21:57)
Pazi momce, KK Partizan je zvanicno peta ekipa u Evropi, pa prema tome prvi sesir nam je izmakao za dlaku. Za neupucene evo i linka:
http://www.euroleague.net/news/i/33634/180
E sada, druga je stvar sto tvoja Cibona ima komplexe od Partizana, i sto polako ali sigurno i u Hrvatskoj postajete drugi klub po kvalitetu, a to vas stavlja u poziciju jedno 7,8 klasa iza Partizana.
Dovidjenja, prijatno.

miljan

pre 15 godina

jeste li dobili ugovor??niste..gde je problem?? nisam uopste utucen zato sto moja zvezda ne igra euroleague, ako nekad bude, ok, ako ne, nije frka..samo kazem koliko ste bili sigurni da cete dobiti ugovor, pa nista..o ovo racunanje uopste nije novo za njega se zna od prosle godine i znam da je partizan daleko odmakao svima i uopste nije problem jer i najbolje igra od svih..

Alexa

pre 15 godina

Ljudi dzabe nam evroliga kad smo mnogo slabiji nego prosle sezone.Ostali smo bez Pekovica, Palasija, Kecmana.. .A ne vidim da je stiglo neko zvucnije ime.

Bole

pre 15 godina

Pozdrav svima. zgleda da je Evroliga sinoc imala "drugo poluvreme" na svom sastanku. Klub Unikaha Malaga je ulozio zalbu na promenu sistema takmicenja. Kako po statutu Evrolige sve bitne odluke moraju biti donesene od strane 4/5 delegata, u ovom slucalu 28 istih, taj clan statuta nije ispostovan zato syo je za odluku o promeni nacina takmicenja (odnosi se na licencije A, B, C) glasalo 25 delegata. Evroliga je sinoc ponistila odluku donesenu samo par sati ranije.
Znaci, jos ce biti nagadjanja oko sistema takmicenja. Vratite nam FIBU!

Sesirdjijo,lakse malo prijatelju s tim vinom...

pre 15 godina

Kakva Zvezda,ja nisam navijac vec postovatelj najvece kosarkaske institucije Balkana-Cibona....Realno,na nju klubovi EX-YUGE gledaju iz-zablje perspektive...

nemanja87

pre 15 godina

Samo u ovom krajnje smesnom i neozbiljnom takmicenju mogu da se donose ovako glupe odluke.Da li su u UEFI pa cak i u rukometnim,odbojkaskim i vaterpolo evropskim organizacijama pomislili na ovakve gluposti?Fora je da igraju najbolji,Partizan je zadnjih 7 godina bio najbolji i zasluzeno igrao ali sta ako vise ne bude?Opet ce u ULEB kupu biti bar 7-8 timova koji su bolji od mnogih u evroligi.

JA original

pre 15 godina

evo lepe prilike da napustimo jadransku ligu, samo kad bi nasi klubovi bili slozni. Ovde pise da ce mesto u evroligi obezbediti onaj ko sakupi najvise bodova sabirajuci bodove osvojene u raznoraznim takmicenjima. ok! Mi lepo napustima jadransku ligu i sabiraju se i dalje svi bodovi samo bez jadranske lige, jedno je potrebno da svi zajedno istupe o opet su svi na istom ;) Ajmo Srbi ujedinite se i napustite to zlo !!!

ja

pre 15 godina

Stvarno ne znam gde ste ovo nasli, kad na sajtu Evrolige stoji nesto sasvim drugo. Receno je sledece: "Od sezone 2009./2010. najvise 16 timova dobice licencu A, koja znaci da klub dobija dugogodisnji ugovor, neogranicenog trajanja, ali ce jedan od tih klubova nakon tri godine izgubiti licencu, a dobice je neki drugi. A onda ce svake godine po jedan klub gubiti licencu i biti menjan novim na osnovu TROGODISNJEG perioda(jedino ovo ima neku slicnost sa ovim vasim tekstom). Takodje, postoji licenca B, koja daje takodje dugogodisnji ugovor, koji ce dobiti najmanje 7 NACIONALNIH LIGA, na osnovu igara u svim takmicenjima. Moguce je izgubiti i ovu licencu, ako ZEMLJA bude poslednjeplasirana u trogodisnjem periodu. Licencu C dobija osvajac Evrokupa."
Dakle, moguce je po ovome da Partizan bude jedan od 16 klubova koji ce dobiti "vecni" ugovor, ali mozda i ne bude medju tim timovima. Kriterijumi su minimum 4 godine ucesca u Evroligi(od njenog osnivanja 2000. godine, ovo je ispunjeno), zatim rezultati(zadnje dve godine nas vade), onda posecenost(ovde smo u vrhu) i zarada od TV prava(ovde sigurno nismo favoriti).
Jos uvek nije odluceno koji su to timovi! Kao sto nije odluceno ni koje zemlje ce dobiti ucesnike. Stvarno ne znam otkud vam ove informacije o nekom sabiranju u trogodisnjem periodu svake godine, jer se ovde trogodisnji period spominje, ali u nekom sasvim drugom kontekstu...

Darko

pre 15 godina

------------
''Na kraju svake sezone će se sabirati osvojeni bodovi iz tri takičenja i najuspešnija ekipa će predstavljati Srbiju u Evroligi.''
------------------

Ispravite ovu recenicu! Neko ce pomisliti da sledece sezone (09/10) FMP ili HEM mogu da igraju u EL!
A za to ne postoji ni promil sanse!

Mилош

pre 15 godina

Шта, ко ђавола, има да се броје бодови из гума лиге? Није ли довољно првенство Србије као и досад.

tri bambija za Miljana

pre 15 godina

@ Miljan
E moj brale pa stvarno si genije. Da imalo razmišljaš pre nego što napišeš komentar - ne bi ga ni napisao.
Naime tvoja KKSS u zadnje dve godine koje se broje nema NIJEDAN trofej. Uopšte ne vidim način da neko prestigne Partizan u tom bodovanju. Tako da ćete Evroligu igrati - NIKADA.
... Sreća postoje Evrokupovi, Čelendž kupovi i slično... samo za vas

t

pre 15 godina

a hteo je on ugovor na tri godine, al ne ide..ne ide..ahahahaa
(miljan, 7. jul 2008 19:46)
Alo prijatelju ovo ne znaci ugovor na tri godine nego na 33333333333333333333 godine. I tvoji cukuncukuncukuncukuncukuncukun...cukun praunuci ce gledati Partizan u EVROLIGI. Pa se ti smej jos uvek...

Пеца

pre 15 godina

на први поглед није лош предлог, али зашто давати још већи значај лиги из које треба што пре изаћи???

he,he...

pre 15 godina

Josh jedna finta EU!!!
Ovo pravilo vrlo brzo pada!!!
U ACB ligi od naredne godine nema ni ugovora ni bodova, nego najbolje plasirane ekipe idu u EU!
A za njima idu i ostle lige...
Pitanje glasi: Koliko mesta dobija Jadranska liga ili idemo nazad na nacionalna takmichenja?

FELIPE

pre 15 godina

Ja ne kapiram kako nekima od vas nije jasno sta su odlucili. Naredne dve godine Partizan ce sigurno igrati evroligu. Evo da citiram: "Obzirom na veliku bodovnu prednost koju imaju u odnosu na konkurente - Hemofarm, Crvenu zvezdu i FMP Železnik - sigurno je da će crno-beli zadržati mesto u eliti 2009/10, a veoma je verovatno da će igrati Evroligu i 2010/11."
To prakticno znaci sledece...igramo ovu sezonu zato sto smo osvojili titulu. 2009/2010 i 2010/2011 cemo igrati na osnovu bodova koje smo osvojili. Npr. za 2009/2010 gledace se bodovi iz sezona 2008/2009, 2007/2008 i 2006/2007. Znaci tu su ova prosla i pretprosla sezona, koje smo pokidali, kao i naredna sezona u kojoj ne moramo nesto preterano da se trudimo, jer kapiram da ce i par bodova(onih koje osvojimo ulaskom u CL) biti dovoljno. Za sezonu 2010/2011 brisu se bodovi iz sezone 2006/2007. I onda tako dalje.

broz

pre 15 godina

Sesiri su katastrofa teski!!! Ne moze da nas ne pogode bar dve extra teske ekipe. Najlaksa moguca grupa je Tau, Partizan, Roma, Olimpija, Le Man, Alba. Najteza grupa moze da izgleda ovako: CSKA, Partizan, Panatanaikos, Zalgiris, Huventud, Avelino. Pa zmisli tu grupu?!?!?! Hvala Bogu pa smo sa Olimpijakosom u sesiru,jer su oni ove sezone rame uz rame sa CSKA i PAO! Strasno su se pojacali. Sutra imate na euroleague.net uzivo zreb u 12!
P.S. Mozda zreb bude i na Sportklubu

MARKO

pre 15 godina

kako imamo veliku bodovnu prednost igramo Evroligu i za sezonu 2009/2010 , a verovatno i 2010/2011 .... Onda se opet gledaju tri sezone poslednje , medjutim igranje u Evroligi svake godine donosi nove bodove , znaci u startu imas 8 bodova za igranje tj. 24 za 3 godine. Prakticno smo osigurali naredne 4-5 sezona u Evroligi

.....

pre 15 godina

*** E sada pošto ovo verovatno znači sigurno igranje Partizana i naredne dve godine, mislim da je vreme za jednog ozbiljnog sponzora i KONAČNO normalan budžet.
Partizan je u ogromnoj prednosti u odnosu na ostale rivale. Osim toga Partizan jedini od tih rivala igra Evroligu koja donosi mnogo mnogo više bodova nego Evrokup. Takođe da bi neko prestigao Partizana, potrebno je ne samo da Partizan ne uradi ništa, već i da skoro sve trofeje odnese jedna ekipa. Sa obirom na stanje u našoj košarci, gde se Zvezda skoro pa raspada, FMP je uglavnom rasprodao što je valjalo, a Hemofarm ostao bez Jagodnika, Maršala... mislim da nam je igranje Evrolige realnost u naredne dve, a nadam se i mnogo više.
Ako neko zna kakva je tačno situacija sa tim bodovima neka napiše.
Ja se stvarno nadam nekom jakom generalnom sponzoru, pa da više ne bude situacija gde nam je Micov daleko zbog nekog smešnog obeštećenja, ili da nam igrači idu preko zbog 100 iki 200 hiljada više..

KKP

pre 15 godina

Ovo je jos bolje nego trogodisnji ugovor! Ne racunajuci sezonu koja dolazi, Partizan ce sigurno igrati sledece, a velike su sanse i one tamo sledece sezone u Evroligi. S obzirom da vec sada imamo veliku bodovnu prednost u odnosu na tri tima (FMP, HF i Zvezda), da se dobijaju bodovi za samo ucestvovanje u Evrolugi (plus dobri rezultati), pa racunajuci na to da ce trofeji i dobri rezultati dolaziti i narednih godina (Jadranska i nasa liga), jasno je da ce Partizan nardnih 5-6 godina (sigurno, a mozda i vise) biti predstavnik Srbije u Evroligi! To je sjajna vest, velika vest za Partizan! Todoric je rekao da ce pojacanja stici i u narednom poriodu (godinama) biti dovodjena, ali da ce mnogo zavisiti od ove odluke za Evroligu! Sada ce se praviti jak tim za Evropu, potpisivace se visegodisnji ugovori! Super, nema sta!
Sto se tice sutrasnjeg zreba (u podne), Partizan je smesten u 2. sesir!!! U trecem su jedan Real i PAO!!! 4 grupe po 6 timova, najbolja 4 idu dalje. Sanse su nam velike! Bice pet veselo u Pioniru!

ŠEŠIRI:

Prvi - CSKA Moskva, Montepaski, Taukeramika i Makabi
Drugi - Partizan, Olimpijakos, Barselona i Fenerbahče Ulker
Treći - Real Madrid, Unikaha, Panatinaikos i Lotomatika
Četvrti - Želgiris, Efes Pilsen, Cibona i Olimpija
Peti - Prokom Trefl, Armani Milano, Le Man i Huventud
Šesti - Panionios, Nansi, Alba i Avelino

Aleksandar

pre 15 godina

Jel zna neko da mi objasni sta se desava sa bodovima iz zadnje dve sezone. Da li se oni racunaju ili se brisu pa se tek od sezone 2008/09 pocinju zbrajati

Vojin Zvezdas

pre 15 godina

Nije bitno ko igra vec da osvaja bodove za Srpsku kosarku. dokaz je i specijalni poziv za FMP (ili bese Hemofar)miako nisu obezbedili ucesce u Evropi kroz Guma ligu. I jos jednom da se vratim na komentare vezane za Nadala (kojem svaka cast) ali da li kao ZVEZDAS da navijam za Partizan u Evropi ili za npr. Barselonu. Ponovo kazem SRBIJA iznad svega. Potpuno OBJEKTIVNO!!!

banja vb

pre 15 godina

MILJANE:
Vetovatno negde umires od muke,iako su nas malo,ali samo malo presli.Ovo je mozda i bolje od trogodisnjeg ugovora,jer da bi nas vi prestigli,morate sve da osvojite,a mi da nista ne igramo dve godine.Zakljucak,KK Crvenkapa ce u EL,za jedno pet-sest godina,u najboljem slucaju.

ja

pre 15 godina

@...
Partizan je DALEKO ispred ostalih po bodovima. To je nemoguce stici, cak ako Partizan ni ne igra narednu sezonu. Ali je sustina da li je ova vest tacna...
http://www.euroleague.net/news/i/33635/180
Sto se tice Micova, uopste se ne radi o malim parama. Mislim da je u pitanju 700k evra. Ako Mitrovic ne smanji dozivljaj, nista od Vladimira naredne sezone. :(

Zkr

pre 15 godina

Da Vam prevedem: Igraćete jadni Evroligu dok Vam na nos ne izađe! Ako, tako Vam i treba i sa srećom!
Ovo dođe ko' doživotni ugovor.

Aleksandra, Grobari - Kumodraz

pre 15 godina

Nista od trogodisnjeg ugovora, ali nema veze, i onako i ovako mi cemo igrati Evroligu jos mnogo godina. :)
@a hteo je on ugovor na tri godine, al ne ide..ne ide..ahahahaa
(miljan, 7. jul 2008 19:46)
Pa, da li si ti svestan sta pricas? Mogla bih sada svasta da ti napisem, ali necu tobom da se zamaram. Mogu ti reci samo ovo:
''Hoce komsinica vec 10 (deset) godina da uzme titulu, al' ne ide, al' ne ide''! :)
@Jel zna neko da mi objasni sta se desava sa bodovima iz zadnje dve sezone. Da li se oni racunaju ili se brisu pa se tek od sezone 2008/09 pocinju zbrajati
(Aleksandar, 7. jul 2008 20:01)
Trebalo bi da se racuna od poslednje dve sezone i od ove sto treba da nastupi (08/09.).
Vladace Dule jos dugo!

Nike

pre 15 godina

Pa u drugom smo sesiru mi i Fenerbahce zato sto smo igrali cetvrtfinale prosle godine a samo se ona gleda, i nema vise po 8 nego 6 timova u grupi sto mozda i nije dobro i nema vise 3 nego 4 grupe. pozz

grale

pre 15 godina

@Sesirdjijo,lakse malo prijatelju s tim vinom
Nema ko sta da se sprda.Ekipe su smestene u sesire po ucinku u prethodnoj sezoni evrolige.

nemanja

pre 15 godina

@Sesirdjijo,lakse malo prijatelju s tim vinom
posto nisi upucen... te dve ekipe su bile medju 8 najboljih prosle sezone... a to je jedino merilo za 1. i 2. sesir... ali posto verovatno navijas za zvezdu... kosarka te ne zanima...

Sevalije Kotton

pre 15 godina

Tabela srpskih timova biće revidirana na kraju svake sezone, tako da se u elitnom takmičenju uvek nađe najuspešnija ekipa iz poslednje tri godine. Primera radi, za učešće u Evroligi 2010/11 obračunavaće se bodovi iz sezona 2007/08, 2008/09 i 2009/10.
Narednom sezonom, 2008/09, završava se aktuelni trogodišnji ciklus i Evroligu će igrati Partizan, koji je to pravo stekao kada je prošlog meseca osvojio sedmu uzastopnu nacionalnu titulu.
S obzirom na veliku bodovnu prednost koju imaju u odnosu na konkurente - Hemofarm, Crvenu zvezdu i FMP Železnik - sigurno je da će crno-beli zadržati mesto u eliti 2009/10, a veoma je verovatno da će igrati Evroligu i 2010/11.
Dalje će zavisiti od rezultata koje ostvare u narednom periodu...

Partizan iznad svih!

pre 15 godina

@Sesirdjijo,lakse malo prijatelju s tim vinom..
Mi smo bili u 1/4 finalu EL, tako da smo zbog toga u 2. sesiru.Kad vi budete usli u 1/4 finale i vi cete biti u 2. sesiru.

Fan of Partizan

pre 15 godina

Ovako.Ovo znaci da ce Partizan igrati u evroligi sledece dve,a najverovatnije i tri sezone zbog bodova koje vec ima.Iz toga sledi da ce zbog igranja navedenog takmicenja i dalje biti u bodovnoj prednsti nad rivalima kao i do sad.Ovo je cak i bolje od trogodisnjeg ugovora jer ce nas terati na konstantan rad.Dok bi 3-god. ugovor mogao da dovede do opustanja.Sve u svemu ovo je dobro za Partizan.

Aleksandra, Grobari - Kumodraz

pre 15 godina

@Nemanja
''ali posto verovatno navijas za Zvezdu... kosarka te ne zanima''...
Hehe, bas si me nasmejao! Pozz za tebe! :)

gorrm

pre 15 godina

Ovom šaljivdziji, šeširdziji ... ili već šta je......

Dečko, preciznije je reći da baš ta tvoja "moćna" Cibona, evo već nekoliko godina posmatra tabelu ove jadne zajedničke lige baš iz te, kako kažeš žablje perspektive... A da je se svi plaše to stoji.... čak i ovi jadni timovi koji u proseku goodbye ligu završe sa dve do četiri pobede (Split na primer....) Ma što uopšte gubim vreme .....

Tanasije

pre 15 godina

Znaci, nema nista od 3-godisnjeg ugovora, vec se na kraju svake sezone pocev od 2009/10 sabiraju bodovi iz prethodne 3 godine pa ko ima najvise taj ide u EL!

Ma ovako je cak i bolje jer bi nas cvrst ugovor nevezan za rezultate uspavao i umanjio nam zelju za osvajanjem titula tj. novih bodova. Ovako, nasi “ubilacki” instinkti postace jos izrazeniji. Svejedno, imamo u startu ogromnu bodovnu razliku prema konkurentima sto nam osigurava kontinuitet nastupa u EL najmanje jos 2 godine, cak i da nista ne osvojimo. Tako bar ispada po onima koji znaju i beleze bodovnu statistiku nasih klubova za igranje u EL. Srecan nam kontinuitet Grobari! Rodice se ponovo nesto lepo i veliko iz toga, videcete:))

Bole

pre 15 godina

Pitanje za nekoga ko stavrno poznaje problematiku:

Ovih 16 A licencija znaci da ce Evroliga od sledece sezone postati zatvoreno takmicenje?

Ma, kome ja to...

pre 15 godina

Kakva banda ovaj ULEB (bez obzira dal je za nas bolje ili ne), muntaju nesto svake godine, te tri grupe, te cetri, daj bre vise osmislite to takmichenje pa da se lepo i jasno zna (mada se ovde sve jasno zna) ko ide a ko ce da glodje koske u uleb i ostalim nekim-tamo kupovima

Obrisi suze mala moja ...

pre 15 godina

Motepaschi ( milo mi ponovo da ih deremo )
PARTIZAN
Lotomatika (ponovo da ih deremo )
Cibona ( da vide gde su )
Prokom ( Obrisi suze mala moja )
Alba ( zbog jeretina )

miljan

pre 15 godina

jeste li dobili ugovor??niste..gde je problem?? nisam uopste utucen zato sto moja zvezda ne igra euroleague, ako nekad bude, ok, ako ne, nije frka..samo kazem koliko ste bili sigurni da cete dobiti ugovor, pa nista..o ovo racunanje uopste nije novo za njega se zna od prosle godine i znam da je partizan daleko odmakao svima i uopste nije problem jer i najbolje igra od svih..

Gost

pre 15 godina

Evo bodova srpskih klubova u poslednje 2 godine:

Partizan 74
Hemofarm 28
FMP 22
Crvena zvezda 14

Dodajte 8 bodova za ucesce u Evroligi sledece godine a najvise se ako bi se osvojila srpska i jadranska moze dobiti 28 bodova.

Ako sada ne dodju sponzori onda to nema veze sa ekipom vec sa politikom koja je jos od vremena kada nam je Mobtel bio sponzor bila prepreka sponzorima.

Милан

pre 15 godina

А када можемо рачунати на 2. екипу у еуро лиги?? зар то не би било лепо, него овако само да гледам партизан :П

CRNO-BELI SVET

pre 15 godina

o ovo racunanje uopste nije novo za njega se zna od prosle godine i znam da je partizan daleko odmakao svima i uopste nije problem jer i najbolje igra od svih..
(miljan, 8. jul 2008 00:25)
HE HE HE Sta ovo znaci ti navijas za zvezdu a voleo bi da navijas za PARTIZAN potpuno te razumem brate jer sve oko nas to je>>>

Zana '91-Vršac

pre 15 godina

@ Sesirdjijo,lakse malo prijatelju s tim vinom..
Hehehehe... Pa ti klubovi iz žablje perspektive su igrali finale Jadrnske lige( to je ona liga gde se susrećemo, jel tako), a u polu finalu su igrali Zadar i Olimpija... ček, ček, ček, pa tu neko fali...? A da, velika Cibona!
E, a jel' mogu i ja Zvezdu da zovem komšinica, pošto to rade Grobari, a i Hemofarm je počeo da ih odvaljuje iz utakmice u utakmicu...;)))

Tasmanijski djavo

pre 15 godina

Ovakvim nacinom bodovanja unisticemo ligu. Koja je svrha da se boris u nasoj ligi kada donosi najmanje poena. Sve jedno je da li si prvi ili osmi. Ovo ne valja za nasu kosarku. Dokaz je Cibona koja je potpisala ugovor sa El i vec dve godine nije prvak a igra u El

Alexa

pre 15 godina

Ljudi dzabe nam evroliga kad smo mnogo slabiji nego prosle sezone.Ostali smo bez Pekovica, Palasija, Kecmana.. .A ne vidim da je stiglo neko zvucnije ime.

Analiticar

pre 15 godina

@(Sesirdjijo,lakse malo prijatelju s tim vinom..., 7. jul 2008 21:57)
Pazi momce, KK Partizan je zvanicno peta ekipa u Evropi, pa prema tome prvi sesir nam je izmakao za dlaku. Za neupucene evo i linka:
http://www.euroleague.net/news/i/33634/180
E sada, druga je stvar sto tvoja Cibona ima komplexe od Partizana, i sto polako ali sigurno i u Hrvatskoj postajete drugi klub po kvalitetu, a to vas stavlja u poziciju jedno 7,8 klasa iza Partizana.
Dovidjenja, prijatno.

Bole

pre 15 godina

Pozdrav svima. zgleda da je Evroliga sinoc imala "drugo poluvreme" na svom sastanku. Klub Unikaha Malaga je ulozio zalbu na promenu sistema takmicenja. Kako po statutu Evrolige sve bitne odluke moraju biti donesene od strane 4/5 delegata, u ovom slucalu 28 istih, taj clan statuta nije ispostovan zato syo je za odluku o promeni nacina takmicenja (odnosi se na licencije A, B, C) glasalo 25 delegata. Evroliga je sinoc ponistila odluku donesenu samo par sati ranije.
Znaci, jos ce biti nagadjanja oko sistema takmicenja. Vratite nam FIBU!