Četvrtak, 26.06.2008.

23:50

Hrvati pred isključenjem?

Izvor: www.novosti.rs

Hrvati pred iskljuèenjem? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

124 Komentari

Sortiraj po:

markic

pre 15 godina

Ajde ljudi, smirite se vise. Svako ima svoju crnu mrlju u svojoj politickoj kao i sportskoj istoriji. Ali onaj lik , hajduk jugend, ime sve govori. Tebi kao da je Curkovic tata: "Ma ne , ma nije, ma ma dajte, ma to je samo, ma nemojte molim vas..." hahaha.

SMESAN, SMESNIJI, NAJSMESNIJI

pre 15 godina

Kada budete imali kosarkaski klub kao partizan koji je bio evropski sampion...

HAHAHAHA

taj jedan partzanov naslov europskog prvaka je smijesan u usporedbi sa 5 hrvatskih. zar ne mislis. cibona ima duplo vise europskih naslova od tog partizana, a cak nije ni u hrvatskoj najjaca po tom pitanju, razmisli malo o tome

kako kaze netko iznad: ako nas platini izbaci on nece jest ni pit 3 dana iz zahvalnosti :) kompleks je nesalomiv i neunistiv

dok vama ne treba platini, vi cete sebe sami izbacit svojim igrama

da se ne zaboravi

pre 15 godina

vidim ljudi spominju da treba izbacit hrvarsku zbog muziku koju slusaju?????
na neki nacin se slazem. posto u prvih 11 njih 5 sluša narodnjake. i to se dobro zna. olić, srna i balaban bjeze sa priprema zbog srpskih narodnjaka, rakitić sa krstajićem putuje da bi čuli milu kitića. imate pravo... sve su to proustaški orjentirani vampiri sa elementima belosvetske urote protiv nebeskog naroda. njih se tu sto zgraža jer je simunic rekao da slusa thompsona. a na drugoj strani na narodnjake idu: olić, srna, čorluka, vukojević, rakitić, čak i modrić

nebuloz

pre 15 godina

Al` sam se nasekirao!
Ako je istina ono shto se pricha da su igrachi pevali "ubi,zakolji..." u svlachionici pred svaku utakmicu onda im treba dozivotno zabraniti igranje!
(S2par, 27. jun 2008 00:27)

hahahahahahaha
mozes mislit kako su hrvati pjevali ubi zakolji da hrvat ne postoji. ta je pjesma srpski izum. kao i ona noz zica srebrenica. di se ismijava ubijanje 100 000 djesce i pitaj boga koliko odraslih. uglavnom.... jeno je navijanje i izvikivanje svacega.... ali molim vas se nemojte tu zgrazatui zato sto mi pjevamo: u boj, u boj.. za narod svoj.
vase su pjesme bolesnije 100puta

Hrvat

pre 15 godina

20.000 franaka.Zaslužena i korektna kazna.Nadamo se da će šačica pojedinaca prestati praviti budale od sebe i blatiti ugled najbrojnije,najkvalitetnije i najkorektnije navijačke grupe na EURU.

splico

pre 15 godina

.......ma jbite se devedesete, vas mogu jedino psovati za vama niko neće žaliti niti vam stihove kovati, jednu ste mladost sludele budite sretne ako vam i strofu udele....
Kad bi bar svi bili ko Đole. Ne mogu vjerovati koliko mržnje i primitivizma ima u naše dvije države. Valjda će razum jednog dana pobjediti.

splico

pre 15 godina

a kazna je 20000 cf. nismo mi nikog ubili niti pokušali ubiti. a idiota koji misle da je rasizam način na koji se voli svoja država ima svuda.

д.н.с.

pre 15 godina

Црнокошуљаши-црно вам се пише! Добили сте државу, имате добро репрезензтацију, истерали сте готово све Србе-што вам је можда и најбитније од свега и опет сте јадни до бола са тим понашањем. Па добро шта вам сад фали-можда Срби да се иживљавате али све сте их истерали.
Ово се односи на црнокошуљаше а не на све јер знам да вас има коректних и поштених људи.

Luky Dubrovnik

pre 15 godina

U austriji je bilo,povremeno, preko 200 000 Hrvata,na utakmicama i do 20 000 ... i onda na temelju 3-4 izfrustrirana maloumnika će kazniti cijelu reprezentaciju ili klubove ... Ne sumnjam da ćemo protiv Engleza igrati pred praznim tribinama ... svaka im čast,potrudili su se da ih ovaj put ne izbacimo,ali je*i ga,zato će ovaj put bit još slađi njihovo prizemljenje ;)

ono

pre 15 godina

Kad smo došli mi,eeeeee,kad ste došli vi,eeeeeee,a onda dođoše oni,eeeee,a potom...sve znaš...što da ti pričam...takva su bila vremena...

Hrvat

pre 15 godina

# Dragi zapadni "susjedi"...Da li su ti vasi fasisticki i nacisticki ispadi mozda znak zahvalnosti Hitleru i fasistickoj Nemackoj koji su vam omogucili da danas imate "lijepu svoju", ja to ne znam. Ali ono sto sigurno znam je da nikad niste krvarili za svoju drzavu. 1389. Car Lazar okuplja celokupnu srpsku vojsku i krece u boj protiv Turaka. Svi ginu, Turci okupiraju Srbiju i drze nas pod svoju vlast 550 godina. A oni koji danas tvrde da je Kosovo oduvek njihovo (znate na koga mislim) tada nisu ni postojali kao narod vec su bili Iliri. Za vreme turske okupacije u Srbiji se formiraju hajducki odredi koji se nonstop bore protiv Turaka. Hiljadu sestotih godina Srbi se sele na sever preko Dunava i tada oni koji tvrde da je Kosovo oduvek njihovo pocinju polako da se naseljavaju ali otom potom, tada jos nisu bili Muslimani. 1804. Karadjordje organizuje prvi srpski ustanak a 1815 Milos Obrenovic drugi srpski ustanak. 1912 Srbi ucestvuju u balkanskom ratu gde se bore protiv Bugara i Turka i pobedjuju cime su konacno oterali poslednjeg turcina posle 550 godina. 1914 zapoceo je prvi svetski rat time sto su na Srbiju krenuli zajedno Austrija, Nemacka i Bugarska. Srbi opet pobedjuju. 1941. Nemci napadaju Jugoslaviju, okupiraju sve delove zemlje osim jedne drzave - Nezavisne drzave Hrvatske koju je Hitler stvorio neposredno pred pocetak drugog svetskog rata. Koliko je Srba izginulo samo u Jasenovu necu ni da pricam. Da preskocim sve to, posle rata na kormilo drzave dolazi Hrvat - "drug" Tito, koji je Srbiju osakatio vise nego bilo ko. Veliki broj fabrika i postrojenja je iz Srbije premestio u Sloveniju i Hrvatsku. Vojvodini i Kosovu napravio granice i od njih stvorio autonomne pokrajine cime je otvorio vrata za ovo sto se desava u danasnjici. Napominjem, nista slicno nije uradio u drugim drzavama SFRJ. Ali ono najgore od svega je to sto je dozvolio Albancima da se naseljavaju do mile volje, jer prakticno granica nije ni postojala. A da ne pricam posle o ratovima 1991-1995 i bombardovanje Srbije 1999. Znaci, uzmite period od 1389-1999 dodine to vam je 610 punih godina stalnog ratovanja Srba za svoju drzavu i sto je najvaznije, uspeli smo da je sacuvamo pored svih tih silnih muka. Moja poenta je u tome da Hrvatska nikad nije bila prijatelj Srbima i da su price o "dobrosusjedskim odnosima" i slicne apsurdne. To da je Zemun hrvatski grad su price za malu decu, ali to je dokaz kako nikad niste ratovali za svoju drzavu jer je Zemun bio pod vlascu Austrije isto kao i vi, sto znaci da ste Austriju smatrali za svoju drzavu. Uvek cete biti mala nacija, oni koji su imali logore smrti i koji se dan danas ponose time nikad ne mogu da budu velika nacija. To dokazuju i ovi vasi stalni komplexi koje imate od Srba.
Izvinjavam se sto komentar nije sportske prirode, ali koji je uopste od ovih?
(Srbin, 27. jun 2008 17:48)

Ma nema sta Srbine "brate"! VI STE BOGOM ODABRAN narod koji pati vec stoljecima, a koji nikad nikom nazao nista nije uradio, vec samo spasavao citavu Europu od najezde turaka, dok su Hrvati ladili JA**.. ?? Je li tako? Ne znam po kojim si to ti udzbenicima povijest ucio ali mi se cini da je dobro pijan taj autor bio..
Ali sve to jos nekako sam kroz smijeh procitao, ali daj mi molim te reci sta ti mislis sta je se to dogadjalo od 1991-1995? kaze "da ne pricam o tome"! Pa molim te nemoj jer ces ispast jos gluplji nego sto jesi.. (evo jos jedan nesportske prirode, pa molim da se i ovaj objavi ako su i ovi drugi do sada..)

E to se zove PONOSNI SRBIN

pre 15 godina

SONY
O kojim kompleksima ti pricas?? Zbog cega da mi srbi imamo kompleks ? Da li mozda zato sto smo vas izbacili sa svetskog? Zar vi mislite da se kompleks nabija zbog jedne utakmice kao sto je bila vasa sa nemackom? Setite se koliko ste jadni bili protiv Austrije!! Dali ste nam nabili kompleks sto su vas turci,pazi TURCI izbacili i poslali kuci? Mozda mislite na BLANKU? Ma ne niste toliko jadni,imali smo i mi Topica koji nije bio prvi,ali je godinama bio u vrhu!!! Znate vi sta su kompleksi? Evo da vam objasni jedan SRBIN!!!!! Kompleksi su ono sto vi imate,a razlog tih vasih kompleksa je sto vi to nikada ali NIKADA necete imati!!!! Kada budete imali klub kao sto je zvezda, sampion evrope i sveta,kada budete imali kosarkase koji su bili evropski i svetski sampioni,kada budete imali vaterpoliste koji su bili evropski i svetski sampioni,kada budete imali odbojkase evropske sampione i osvajace medalja na svetskim prvenstvima i olimpijadama,kada budete imali jednu ANU,Jelenu,Noleta,Kada budete imali kosarkaski klub kao partizan koji je bio evropski sampion....i veruj mi da me vec boli ruka ,e onda nama SRBIMA pricajte o kompleksima,i verujte da to necete nikada doziveti,a do tada patite,divite se SRBIMA i SRPSKIM sportistima,naucite da zivite sa kompleksima i naucite vasu decu i unuke da zive sa istim tim kompleksima jer ce se jos mnogo hrvatskih generacija radjati sa istim tim kompleksima!!!! Toliko od mene!!!!

njemac

pre 15 godina

a da su nasi navijaci to radili izbacili bi nam i repku iz kvalifikacija i sve klubove plus sto bi nas debelo po dzepu kaznili !!!

Srbin

pre 15 godina

Dragi zapadni "susjedi"...Da li su ti vasi fasisticki i nacisticki ispadi mozda znak zahvalnosti Hitleru i fasistickoj Nemackoj koji su vam omogucili da danas imate "lijepu svoju", ja to ne znam. Ali ono sto sigurno znam je da nikad niste krvarili za svoju drzavu. 1389. Car Lazar okuplja celokupnu srpsku vojsku i krece u boj protiv Turaka. Svi ginu, Turci okupiraju Srbiju i drze nas pod svoju vlast 550 godina. A oni koji danas tvrde da je Kosovo oduvek njihovo (znate na koga mislim) tada nisu ni postojali kao narod vec su bili Iliri. Za vreme turske okupacije u Srbiji se formiraju hajducki odredi koji se nonstop bore protiv Turaka. Hiljadu sestotih godina Srbi se sele na sever preko Dunava i tada oni koji tvrde da je Kosovo oduvek njihovo pocinju polako da se naseljavaju ali otom potom, tada jos nisu bili Muslimani. 1804. Karadjordje organizuje prvi srpski ustanak a 1815 Milos Obrenovic drugi srpski ustanak. 1912 Srbi ucestvuju u balkanskom ratu gde se bore protiv Bugara i Turka i pobedjuju cime su konacno oterali poslednjeg turcina posle 550 godina. 1914 zapoceo je prvi svetski rat time sto su na Srbiju krenuli zajedno Austrija, Nemacka i Bugarska. Srbi opet pobedjuju. 1941. Nemci napadaju Jugoslaviju, okupiraju sve delove zemlje osim jedne drzave - Nezavisne drzave Hrvatske koju je Hitler stvorio neposredno pred pocetak drugog svetskog rata. Koliko je Srba izginulo samo u Jasenovu necu ni da pricam. Da preskocim sve to, posle rata na kormilo drzave dolazi Hrvat - "drug" Tito, koji je Srbiju osakatio vise nego bilo ko. Veliki broj fabrika i postrojenja je iz Srbije premestio u Sloveniju i Hrvatsku. Vojvodini i Kosovu napravio granice i od njih stvorio autonomne pokrajine cime je otvorio vrata za ovo sto se desava u danasnjici. Napominjem, nista slicno nije uradio u drugim drzavama SFRJ. Ali ono najgore od svega je to sto je dozvolio Albancima da se naseljavaju do mile volje, jer prakticno granica nije ni postojala. A da ne pricam posle o ratovima 1991-1995 i bombardovanje Srbije 1999. Znaci, uzmite period od 1389-1999 dodine to vam je 610 punih godina stalnog ratovanja Srba za svoju drzavu i sto je najvaznije, uspeli smo da je sacuvamo pored svih tih silnih muka. Moja poenta je u tome da Hrvatska nikad nije bila prijatelj Srbima i da su price o "dobrosusjedskim odnosima" i slicne apsurdne. To da je Zemun hrvatski grad su price za malu decu, ali to je dokaz kako nikad niste ratovali za svoju drzavu jer je Zemun bio pod vlascu Austrije isto kao i vi, sto znaci da ste Austriju smatrali za svoju drzavu. Uvek cete biti mala nacija, oni koji su imali logore smrti i koji se dan danas ponose time nikad ne mogu da budu velika nacija. To dokazuju i ovi vasi stalni komplexi koje imate od Srba.
Izvinjavam se sto komentar nije sportske prirode, ali koji je uopste od ovih?

DIVIDE ET IMPERE

pre 15 godina

Hrvati i Srbi-dva zakrvljena kera koji se bore na život i smrt oko bezvrijedne oglođane kosti,dok im drugi kerovi sa strane odnesoše sve što je iole vrijedno.

UEFA se oglasila

pre 15 godina

>

eto, više nema polemike... Hvala Bogu što ljudi znaju i što nema još veće nepravde od Turske...

Hrvatska prvak svijeta 2010.!

Primero Geriljero

pre 15 godina

@Denny boy i slicni:
Na EP u vaterpolu u Kranju 2003.g., pojavila se 1 (slovima jedna) srpska zastava i to je bio dovoljan razlog za onaj stampedo, razularenih, mrznjom zadojenih hrvatskih navijaca. Tu se nije radilo o pojedincima ili grupicama veci MASI. A Srbi imaju bar 700000 (sedam stotina hiljada) razloga da im se nedopada ZA DOM SPREMNI i zato ne baljezgaj o pocetku 19. vijeka i Banu Jelacicu.

PFC Conoplja

pre 15 godina

Ma gde bi to oni,njihovim komentatorima to je prava saportska atmosvera iz koje navijaci iz evrope mogu mnogo da nauce, nekad zgoditak a sad je gol kako to...

Chedo

pre 15 godina

Dragi Gospodine Platini!
Povod ispada hrvatskih navijaca tokom proteklog fudbalskog takmicenja,zeleo bih da se izjasnim da ukoliko ih izbacite iz kvalifikacija za sledece evrpsko prvenstvo NECU PITI NI JESTI 3 DANA,u znak zahvalnosti
srdacan pozdrav

PFC Conoplja

pre 15 godina

Ma nemoguce ne bi to oni,to su garant SRBI ubaceni pa oni su najdemokratskija nacija u europi,garant su ih napali SRBI i JNA...

BBB Dedinje

pre 15 godina

..dragi srbi, pa nismo vam mi krivi kaj niste bili na euru, al super je kaj nas tak pratite... znate vise o hrvatskim navijacima i nogometasima nego ja, svaka cast...

qowye rs

pre 15 godina

treba da ih doziwotno suspenduju,da smo mi kojim slucajem owo naprawili,kozu bi nam oderali,neka i oni na swojoj kozi osete andjela oswete

roman10

pre 15 godina

A u hrvatskim medijima citam imamo najbolje navijace, kako oni velicaju svoju repku. kada sam gledao prenos na hrt ona komentatori nisu normalni sve su im sudije krive, nikad ne napadaju svoj igrace. svaka im cast kako lazu sami sebe.

Mario

pre 15 godina

Nije greska nikakva, istina je da se vodi istraga o navijacima iz hrvatske, HNS je izdao priopcenje u kome se ogradjuje od rasisticko nastrojenih hrvatskih navijaca

navijac

pre 15 godina

Hahahha, ovo mi je sve presmjesno. Potpuno mi je lpgicno da Srbi sa visoka gledaju Hrvate i govore nesto o nasim navijacima a ne zele pogledati u svoje dvoriste.. Jel komsije, tko je ono najkaznjavaniji svjetski savez i ciji je to klub prosle sezone bio iskljucen zbog divljanja svojih navijaca? Naravno, koji drugi nego vas!!! S obzirom da Vas nikad nema na velikim natjecanjima, a timi vasi navijaci imaju jako mali broj utakmica u nogama, jos uvijek uspijevate biti zemlja koja je platila apsoluno najvise kazni zbog nereda svoji navijaca!! Mora se priznati da smo onda mi Hrvati amateri prema vama kad su neredi u pitanju. Ipak zapad ostaje zapad a istok kao i do sada istok..

Cale

pre 15 godina

@bbb zagreb
Ta nekolicina ocigledno ima jako debele glasne zice. U 6.tom minutu prvog poluvremena ta nekilicina je vikala "za dom - spremni" i zvucala kao da ih ima hiljade (dobro se secam vremena, do tog trenutka sam navijao za Hrvatsku).
Jedina stvar koja je gora od huligana koji prave nemerljivu stetu, a isto vazi i za nas, je poricanje i negiranje njihovog postojanja. Prvi korak u programu od 12 je - dobar dan, ja ze zovem HNS ili FSS i imam problem.

danny boy

pre 15 godina

ovo je sramota...kretenoidne ideologije opet se veličaju,šačica ljudi ali opet je ružno za vidjeti...nismo mi jedini,tu je kakva takva utjeha jer Englezi su ipak drastično najveći primjer rasizma...a Thompson...ja ga ne slušam ali braćo Srbi ajde napišite na wikipediji Ban Josip Jelačić i uz njega Za dom spremni pozdrav koji datira ir ranijih godina 19 stoljeća...a šta vas vrijeđa u nazivu u boj u boj...pjesmi Lijepa li si...Slaven Bilić Ustaša...kao da ja kažem da je Novak veliko Srbin zbog svoga govora o Kosovu...ajmo biti dobronamjerni i puni znanja pa ćemo opet se smijati i zajedno pričati o stvarima bez obzira na razlike koje meni ništa ne znače ali ne vrijeđajte i ne generalizirajte Hrvate u globalu..to je dno dna...pozdrav svim mojim prijateljima Srbima:))))

svašta

pre 15 godina

Hvala susjedima na 'krasnim' željama no ovo je velika izmišljotina, naši navijači su bili sjajni, kao i inače uostalom, ne znam tko vam je izvor no ovo je hrpa gluposti.

DrAgisha

pre 15 godina

Kakvo igranje pred praznim tribinama, naše možete isključivati, je li, a oni kao ne prave probleme? Pa još fašizam?!

Ako ih ne isključe, Evropa će pokazati svoj pravi, """antifašistički""" karakter.

Sony

pre 15 godina

Ko o cemu srbi o hrvatskom nacionalizmu i fasizmu.Srbi,gledajte sebe i svoju jadnu sadasnjost i buducnost.Imate na svakim izborima dobrih 30% glasova za radikale,sta nema ni jedna drzava u Europi.Meni je jasno da su kompleksi veliki i da ljubomori nema kraja, ali bar mozete od susjeda nauciti kako se igra nogomet.

delia glingon

pre 15 godina

pa to nie nikakva kazna sa izkljucenjem rvatskih provinciskih autsajdera iz evropski kupova, pa ispadaju svi vec u prvom predkolu, bolji je potez kazniti rvatski knogomet iz svih internacionalnih takmicenja bar pet godina!

msb

pre 15 godina

ako je ovo točno vi ste srbi bez brige, vaši navijaći nemaju priliku za bilo kakvo navijanje.

ps. bila sam u beču i nije se nikoga vrijeđalo.

zg

pre 15 godina

I treba nas izbaciti. Kad će netko iz saveza ili čak državnog vrha osuditi ovakvo "navijanje". To nisu navijači, to su ljudi koji samo sramote pošteni dio Hrvatskog naroda u svijetu, pogotovo antifašiste, koji su jedini zaslužni da je Hrvatska u ovakvim granicama kakvim je danas. Volio bih vidjeti kartu današnje NDH. Od Zaprešića do Zeline... Na kraju krajeva to su većinom mladi ljudi koji niti ne znaju što je ustaštvo i koliko je zla taj pokret donio jer niti njihovi roditelji još nisu bili rođeni. Tko ih tome uči? Tko ih u tome podržava? Gdje je crkva da osudi ustaštvo? Neće, jer ga oni najviše zagovaraju i niti jedan zločin ne priznaju? Sramota za Hrvatsku, sramota i za Europu koja to tolerira! Pozdrav i Zagreba

ponosni

pre 15 godina

ja sam iz zagreba,ali ovo sta uefa fifa radi ovo je smijesno,mozda jedino ovako englezi mogu vidjeti sljedece prvenstvo ali vrlo tesko!!nemojte nam zamjeriti,braca srbi,ali mozete nam se diviti sto se repke tice,a vatrenima hvala za sve u austriji!

mario

pre 15 godina

i budu razni komentari gdje radikali imaju potporu 40% biračkog tijela.
@Samwell daj mi reci šta pjevaju srpski navijaći malo se podsjeti jedino ako se nesječaš sjeti se samo utakmice protiv BiH.
Neznam odakle je izvučena ova vijest ali na službenim stranicama UEFE nema ništa o tome.

Turkoglu

pre 15 godina

Na HRT-u je bio komentar tipa:
Ha-ha, desetak povređenih.
Hrvati, čuvajte se onog fazona: Pobednici u ratu - gubitnici u miru

mario

pre 15 godina

@butthole surfer u reprezentaciji hrvatske ima i jedan tamnoputi igrač tako da nemožeš pisati da se vrijeđa na rasnoj osnovi,srpski navijaći ne vrijeđaju na nacionaljnoj osnovi oni su med i mljeko možeš misliti neznam ko je onda kažnjen za rasno vrijeđanje.
Pogledaj prvo oko sebe pa onda dalje.

ive

pre 15 godina

Braćo Srbi, kao što naš zajdnički učitelj Krist, tj. Hrist reče: što gledate trun u oku brata svog, a ne vidite brvno u svom. Srdačan pozdrav!

don desmond

pre 15 godina

vidim da se nadate da cemo biti sankcionirani,ali valjda je svima jasno da se velike ekipe poput brazila,engleske,njemacke ipak ne sankcioniraju zbog dobrobiti nogometa..iako osudujem te klince koji ni ne znaju ko su bile ustase,partizani itd...

hajduk jugend

pre 15 godina

nasi navijaci su definitivno najbolji u evropi, po pitanju brojnosti,podrške i koreografije. te price o rasizmu su za malu djecu., sto se tice pozdrava za dom spremni to je stari hrvatski pozdrav i ne vidim razloga zasto bi ga se odrekli,isto kao i šahovnice, to su naši simboli i to što ih je netko ne bas pozitivan koristio 41-45 ne znaci da ih se trebamo odreci.,vezano za thomsona- on je jedan domoljub i pjesme su mu uglavnom posvecene ljubavi prema svojoj zemlji i rodnom kraju.

hrvat

pre 15 godina

srbi smiješni ste... mislim da bi trebalo suspendirat i blanku vlašić, raspustit rukometnu reprezentaciju, ukinut vaterpolo u hrvatskoj, itd... čini mi se da nisu baš SVI srbi krali adidaske po trgovinama, isto tako nisu i svi hrvati ustaše... malo je čudno što se to događa baš sada kad će uskoro kvalifikacijska utakmica s engleskom... ili nije

WHerc.

pre 15 godina

Nemojte tako, oni su samo odgovarali na agresiju. Za sukobe u Klagenfurtu je kriv Slobodan Milosevic.
(guliver, 27. jun 2008 00:00)


Ne branim nikakav oblik fasizma, ali to sto ti govoris, i na sto ciljas je tuzno i jadno...

pravdoljubivi

pre 15 godina

Ako me sluh i pamcenje ne varaju, prilicno sam siguran da su Hrvati tokom utakmice protiv Poljske skandirali "Ubij, ubij Srbina". Trebalo je da ih izbace sa EP odmah posle te utakmice, ali sta vredi kad srpski lobisti pri UEFI (ako ih uopste ima) u to vreme krkaju jagnjetinu i zalivaju spricerom...

Scholes

pre 15 godina

opet niko nije spomenuo da je Dario Simic posle meca sa Poljacima ispod dresa imao majicu sa natpisom Bog Hrvati i slika Alojzija Stepinca!!!

mile

pre 15 godina

Koje divljanje u Klagenfurtu? O cemu vi? Dajte ako vec prepisujete vijesti onda to radite od nekog gdje rade novinari stariji od 15 godina.

Grof

pre 15 godina

Prvo Hrvate nesto ne nismatisem. Drugo igrali su mnogo dobar fudbal navijao sam za njih kada su oni igrali.
O navajacima necu da trosim reci jer to nije vecina Hrvata to je najvecim delom olos. Pa onda imate i uticaj mase i euforicno raspolozenje pa tako i oni koji nikada nisu razmisljali o nekim povicima kao UBI SRBINA to izgovore jer svi oko njih to pricaju. Naravno tu su i Hrvatski gastrajbajteri koji zele da se pokazu pred maticom pa glume hrvate na kvadrat a nikako da se vrate u tu lijepu njihovu da zive nego patriotizam iskazuju mahanjem zastavica i nosenjem dresa.
Uzecu primer utakmicu SCG-BIH tada je skoro ceo stadio pevao i vikao ubi turcina i Noz zica srebrenica a licno znam da ljudi koji su tu bili nisu ni znali sta govore.

I jos jedna MNOGO BITNA STVAR sto se HRVATA tice zasto su na tapetu. IZBACILI SU ENGLEZE.
Ne bi me cudilo da se utakmica protiv Engleske igra pred praznim tribinama NA Maksimiru a Hrvati tu NIKADA nisu izgubili kada su imalli navijace (nas nisu barem pobedili 2:2 :D )
Setimo se Evropskog prvenstva za mlade i kada smo mi igrali sa njim aodmah su pocele prozivke iz uefe SRBI rasisti i to BAS slucajno protiv Engleza, a kada su Englezi dali gol koji ih je odveo u 1/2 finale UEFA se nije ni oglasila povodom toga sto je nas igrac lezao na terenu mnogo pre postizanja pogotka.
Uvek ce biti dvostrukih standarda i mi i Hrvati moramo da shvatimo da nas oni gore ne vole i da nam svaki korak gledaju i cekaju na gresku.

Pozdrav za sve ljude koji vole Fudbal.

skblzzzz

pre 15 godina

daj bože da nam isljuče klubove iz uefa kupova! to bi bila najbolja vijest ljeta. barem više ne bi ispadali od albanskih i ostalih giganata.

vracar

pre 15 godina

nerazumem zbog cega kazne????pa decki su se stopili sa okolinom,svajcarska,nemacka ili austrija njima je svejedno,malo blejali sa onim likom ratnim zlocincem sto je pobio hiljade ljudi za vreme ratova...tu se osecaju kao kod svoje kuce,hrvatska je isuvise mala za sve te junacine...i sta ocekujete vise?kad moze gradonacelnik mostara ili cega vec otvoreno svojim izjavama da promovise i hvali napad na srbe i siri netrepeljivost a da pritom ne bude kaznjen,sta ocekujete za ove ostale poglavare;-)...gajim zaljenje prema njima,i nemojte ih kaznjavati,dovoljno su kaznjeni time ko su i sta su...

Samwell

pre 15 godina

Hrvati fašisti i rasisti?? Nemoguće...
P.S. Valjda će se neko nadležno telo kod nas setiti da skrene pažnju UEFI na ono što su njihovi navijači pevali protiv nas punih 15 minuta na jednoj od utakmica...

nema sanse

pre 15 godina

znaci nema sanse da se to dogodi
Hrvati su veoma zasticeni po tom pitanju. Smem se kladiti u sta hocete. Partizan je izbacen iz kupa UEFA prosle godine, i tada su navijaci Zrinjskog imali fasisticke simbole i pevali fasisticke pesme. Pa je ipak Partizan kaznjen a Zrinjski i pored poraza od 11:1 prosao dalje.
Zivi bili pa videli.

Goran

pre 15 godina

Na utakmici protiv Turske jasno se culo "prozivanje" dva dela tribine sa: "ZA DOM" - "SPREMNI"... Za sta su sve kaznjavani nasi klubovi, ovo zasluzuje ogromnu kaznu! Ipak, mislim da bi sport i takmicenje trebali biti iznad svega...

neno

pre 15 godina

Bilo je i krajnje vrijeme da huligane protjeraju sa utakmica a opste poznato je da hrvati velicaju Asnera,Thompsona i ostale! Bravo UEFA, samo hrabro do kraja!

Krajišnik

pre 15 godina

Daj Bože da se njih kazni jer rsistički i nacistički ispadi su redoviti kod hrvatskih navijača,sjetite se kada su u Italiji napravili svastiku pa se ništa nije dogodilo,prijateljsku utakmicu sa Moldavijom cijeli je stadion urlao za dom spremni i ubi Srbina a HNS je pohvalio navijače kako je bila sjajna atmosfera.Vikali su za dom spremni i dizali desnicu kada se svirala himna i na utakmici Hrv - Njemačaka.

Jovan

pre 15 godina

S jedne strane, treba ih kazniti. Hrvatski navijaci su bili generator navijackog divljanja jos od 50-ih godina proslog veka naovamo. Tada smo bili ista zemlja, ali vise nismo i ne treba da nas zanima hoce li biti kaznjeni 2 ili 6 utakmica, tim pre sto ne igramo u kvalifikacijama u istoj grupi. Osim toga, mi mi se takodje nemamo cime podiciti, nemamo nikakvu kontrolu nad navijacima, rasizam se siri nasim terenima, od organizovanih grupa navijaca imamo vecu stetu nego korist. Biti srpski patriota i biti rasista, to su dve nespojive stvari... to je sve sam go izdajnik, koji namerno preslikava sve lose primere koji nam dolaze sa Zapada. Mi pre svih moramo imati razumevanja za ponizene i "bez krivice krive"!

milosko

pre 15 godina

"E moj druze Zagrebacki" - kao sto kaze Bora Corba.....
Uvek ste bili poznati kao nacisti, i primali se na to... Neka, neka, malo i Vas da j...u, a i nicija nije gorela do zore.....
Pozdrav za svu bracu Srbe!!!

pinkerton

pre 15 godina

Hrvatska igra s Turskom a friend mi pošalje SMS direkt sa stadiona kako se nekolicina hrvatskih navijača međusobno mlati nekih 15-ak minuta. Niti to nije spomenuto u medijima. Ustvari, nije neki problem nekoliko idiota među 10000 ljudi, ali je sr*** što se o tome nikad ne govori. Propisna kazna bi bila da se utakmica s Englezima na jesen igra pred praznim stadionom..
Pozz iz Zg

Primero Geriljero

pre 15 godina

Uvjeren sam da su to bili Srbi-provokatori koji su htjeli da bace ljagu na mirne i dostojanstvene hrvatske navijace. Mislim da ovo moje misljenje dijele N.Kandic i S.Biserko. Zbog svega toga treba kazniti C.Zvezdu, Partizan i Vojvodinu izbacivanjem iz evropskih takmicenja u sezoni 2008/2009.

Makaveli

pre 15 godina

Ma otkud ce ih iskljuciti? Nije to Srbija ili Partizan, kojeg su izbacili jer su u Mostaru bili nesposobni da obezbede utakmicu i jer ih je domaca "divljac" gadjala ciglama.
Dobice neku smesnu kaznu, a maloumni, neobrazovani frikovi ce i dalje klicati pavelicu i ustaskom pokretu gde god stignu.

bbb zagreb

pre 15 godina

Ova vijest je smiješna. Prvo, da je nečega bilo to bi bilo objavljeno u medijima. Drugo, ako je bilo fašističkih obilježja gtrebala je intervenirati policija. Treće, na utakmicama je bilo i po 200 tisuća naših navijača i moglo je biti i takvih pojedinaca, ali priznat će te to je ogromna manjina. Četvrto, naši navijači su bili sjajni i to nam je priznao cijeli svijet. Peto, ako bude kazna ne igranja pred navijačima ja obećavam da se više neću javljati na B-92. Toliko o ovoj vijesti. Što se tiče novčane kazne, e to nije problem, jer smo samo od nastupa zaradili 12,5 milijuna eura. Plus sve ostalo što ide uz to: prodaja igrača, reklame, igranje jačih prijateljskih utakmica (Brazil, Argentina, Njemačka, Nizozemska itd.). Dakle molim vas nemojte napuhavati neku vijest. Dakle, živi bili pa vidjeli ko će biti u pravu.

mirso-bec

pre 15 godina

Njihovi rukovodioci stalno se hvale navijacima a oni ljepo odpjevaju dve tri svoje pjesme, onda samo odjednom okrenu plocu pocnu da pjevaju rasisticko ustaske pjesme, najveci hit im je bio ..DA SAM TURCIN UBIO BI SE..takve pjesme nemaju veze sa fudbalom ali imaju sa stanjem u njihovim glavama

Milan Che

pre 15 godina

Smesno! Jedna ili vise utakmica bez publike?! Hii hi hiii, ne mogu da verujem! Da su se nasi igraci kojim slucajem plasirali na EURO pa da su nasi navijaci imali upola manje prestupa, mislim da bi nas izbacili na dve-tri godine igranja UOPSTE! Pa muceni Partizan izbacise zbog 1000 "malo" bezobraznijih navijaca, a ovi ostavise pustos i jos ih NAHVATALI SA OBELEZJIMA NACISTA! Eeeee, evropa nam je maceha kako okrenes! U svim segmentima! NE vole nas pa to ti je!

vlada

pre 15 godina

А да су Срби то радили казна би била рушење стадиона по Србији и забрана играња фудбала до 2084. године.

marko

pre 15 godina

Nije logicno da im kaznjavaju klubove neka kazne reprezentaciju izbacivanjem iz kvalifikacija za SP.Nisu to bili navijaci hrvatskih klubova nego hrvatske reprezentacije!!!

Oni su takvi!

pre 15 godina

Mogla bi disciplinska komisija da zaviri i u svlacionicu hrvatske reprezentacije - tu je atmosfera ista kao medju hrvatskim navijacima! Fasisticke pesme, busanje u "hrvatske grudi", poklici "u boj, u boj"! I, sta raditi? Ma, treba primiti Hrvatsku pod hitno u Evropsku uniju! Napokon, zar nisu upravo demokratska Nemacka, demokratska Austrija i demokratski Vatikan oziveli "novu" Hrvatsku, sa svim endehazijskim simbolima: himnom, novcem, nacionalizmom i rasizmom? I nista to Nemcima ne smeta, a Srbima i srpskim navijacima - kad Srbija eventualno dodje na neko takmicenje - citaju oni i ostali "Evropejci" svaku rec sa usana i odmah kaznjavaju! Srbi ne smeju vise uopste navijati za svoje - strogo je kaznjivo navijati za Srbiju! Hrvati smeju navijati i na Tompsonov nacin - cekamo kad ce taj Tompson i na stadion izaci, da Hrvati svojoj "europskoj" subraci demonstriraju visoke domete hrvatske demokratije! Lijepa njihova - demonokratija! Zamalo da takvima daju i organizaciju narednog evropskog prvenstva! Evropska demokratija - obican je cirkus! Cekam kad ce "Nezavisnoj Drzavi Kosovo" (tj. Endekaziji) dodeliti neko evropsko prvenstvo, da "unaprede" "stabilnost Balkana"!

knez

pre 15 godina

Sad ce nam komsije objasnjavati kako nije to bas sve tako, kao sto ni Tompson nije pevao sta je pevao. Mislim da je krajnje vreme imenovati prave stvari pravim imenom.

Dragan Bosnjakovic

pre 15 godina

BRACO NASA,JUGOSLOVENSKA,iako
sam rodjeni Beogradjanin,nav
ijao sam za vas(mislim i na
DINAMO i na HAJDUK...RIJEKU..
kad ste igrali dobro UOSTALOM
KAO I SVI P R A V I (tadasnji)
J U G O S L O V E N I!!!!
I kod nas u Srbiji ima isto
tako po njihovom EKSTREMNIH
OBELEZJA(kod vas ustaskih,kod nas cetnickih!I gde smo sada
nasa bivsa LEPA zemljo.Imaju
svi S N O S A J sa nama BIVSI
MA!!!Iako sam P E T kolena SRBIN navijao sam za vas pro-
tiv Turaka>Ali,sport je sport.
I ZAPAMTITE,N A S JUGO futbal ce uvek biti TO STO JE BIO.
Najzad,ZASTO DA VAS KAZNE???
Zar samo zato sto ste NEmcima
dali lekciju???Ma daj....!!!!

ivan

pre 15 godina

Najzad malo da kazne i nekoga ko nije Srbin!!! Dok Zvezdu kaznjavaju zbog zastave postavljene na ogradi tokom utakmice igrane pred praznim tribinama, njihovi navijaci pale baklje i ne kriju nastrojenost ka nacizmu, a niko ni ne pomislja da ih kazni!!! krajnje je vreme bilo

Hrvat

pre 15 godina

Pa zar je moguće da ste toliko ljubomorni, da ovakve budalaštine morate izmišljati? Nevjerojatno... (ne mislim na B92 nego stranicu s koje je prenijeto)

jt

pre 15 godina

Nista novo...pa nije im prvi put a ni poslednji! Trebalo bi da ih kazne po PArtizanovom principu ali svi znamo da se to nece desiti...

Jimy jump

pre 15 godina

I red je bio da ih zbog toga kazne vec jednom.Njihov predsednik se svaki dan poziva na njihovu svetlu antifasisticku istoriju a retki su navijaci za koje se toliko povezju fasisticki simboli i parole kao za hrvatske.Secamo se svi kukastih krsteva iz Italije koje su telima formirali hrvatski navijaci kao i mnogi drugi incidenti.Takvih incidenata nije bilo cak ni kod nemaca i mislim da je stvarno i bio red da se kazni reprezentacija kod koje u svlacionici gruva Tompson,veliki umetnik koji propagira ljubav prema svim narodima narocito srbima i jevrejima, a za to vreme sa ostalim hrvatskim navijacima "repku" bodri i starina Milivoj Asner,koji se od hladnog piva i navijanja i prehladio pa nije mogao ovih dana da se odazove sudskom pozivu iz domovine.Zao mi je normalnih navijaca ali ovakvim stvarima treba stati na put.

navijač a ne huligan

pre 15 godina

odavno ovo čekam... ali ne da bih likovao nad tuđom mukom, jer slične probleme imamo i sami. isto treba i nama da se dogodi da bismo se dozvali pameti. godinama se pitam kada će neko iz saveza (ili klubova) pred utakmicu tzv. visokog rizika da izađe u medije i pozove PRAVE NAVIJAČE da ispune tribine, ali da istovremeno "zamoli" sve huligane, manijake, kretene i idiote (tim, a ne nekim biranim rečima), da NIKAKO NE DOLAZE, jer će na taj način najviše pomoći klubu ili reprezentaciji. ali naravno - ništa od toga. e pa gospodo "srebrići", ako želite takve "navijače" onda snosite posledice. žalosno je što zbog ovakvih, funkcionera i nazovinavijača, ispaštaju fudbaleri i iskreni ljubitelji fudbala.

Byja

pre 15 godina

Ne, NE!
NEEEEEEEEEEEEEEE!
Ovo je gore nego kada je Juve prebacen u Seria B!

Ma koji hrvatski klubovi, da li ste vi ozbiljni, bole me bas choshak!

gunners

pre 15 godina

Ako budu kaznjeni utakmicama bez prisustva navijaca,onda to i nije neka kazna. Treba ih kazniti vise od toga...npr.oduzimanjem bodova u predstojecim kvalifikacijama za sp 2010,pa da to onda nazovemo KAZNOM :)))

Don Dzonson

pre 15 godina

pa kada su mogli da kaznjavaju nase klubove i reprezentacije najiskrenije se nadam da ce i njih da kazne.
IZBACITE IH IZ SVIH TAKMICENJA NA 50 GODINA

Mare

pre 15 godina

Pravo sa Tompsonovog koncerta na EURO...Da da, to je ta fina hrvatska mladez koja nije imala niti jedno nacisticko fasisticko obelezje...

mmm

pre 15 godina

Ovaj iz UEFE se pita zasto su ih posle rasistickih ispada pohvalili...pa to je nista naspram onih ispada u Jazinama(u Zadru) kad igra neki nas klub,samo ove sezone kad se setim Partizanovog gostovanja i onih povika silnih...da ih ne spominjem, a komentatori pa cak (sto je i najzalosnije)i trener iznosi niz pohvala na racun navijacakoji su kako kaze bili fenomenalni!!!Tako i na ovom Evropskom prvenstvu njima je izgleda za pohvalu sto su im navijaci imali ustaska obelezja i nacisticke pozdrave-pa ja ne znam ko normalan moze da se ponosi sa necim takvim???

Ja sam

pre 15 godina

Ahhhaaaaahhhhaaaa Hrvati pozdravio vas Zrinjski. Ceka vas ista sudbina.Tako vam i treba."Srbi" su divljaci,a Hrvati "gospoda" lepu ste sliku izneli pred svetom.

Butthole Surfer

pre 15 godina

Navijači sa naci obeležjima su hrvatski nacionalisti. Oni slave Hitlera, jer je u njegovo vreme vladavine Evropom Hrvatska imala najveću teritoriju u svojoj istoriji. Oni vređaju na rasnoj osnovi, a pogotovo na nacinalnoj osnovi, kada je Balkan(SRBIJA!)u pitanju. Ne bih rekao da je većina hrvatskih navijača slično nastrojena, ali ako se setimo bilo koje utakmice srpskog kluba na gostovanju u "Jazinama" ili NA Maksimiru, pa kad se setimo Kranja...ah...lepo je setiti se Kranja.
Treba im suspendovati reprezentaciju. Novčane kazne i prazne tribine su čista glupost. Pa, formirali su kukasti prst od svojih tela na utakmici u Livornu pre koju godinu.
I sad ja da navijam za Hrvate protiv Hamita, Sanlija, Nihata i ludog Terima...a Slaven pušta Tompsona u svlačionici-Tompsona koji puni koncerte.

milos r.s.

pre 15 godina

oni su zasluzili iskljucenje i to vec odavno.sramota.pa to da su srbi uradili neko bi u hag otisao a ovako pojeo vuk magarca.to je rasizam,tipicno za hrvate.nadam se najvecoj mogucoj kazni.

molina

pre 15 godina

Ред би био да их опале као никога до сад! Ако буде правде, казна ће бити жестока, али плашим се да ће опе вук појести магарца...
Дај Боже да их казне, заслужили су!

hrvat

pre 15 godina

Bravo za B92 na zadnjem komentaru, da je realnije da se kazni hrvatska repka da igra bez publike,jer klubovi za ovo nisu ništa krivi i ne treba oni da ispaštaju (kao Partizan prošle godine) zbog divljanja nekih budala, a svi ti koji tamo divljaju,ističu ustaštvo i fašizam su kerov k... a ne hrvati i ne žele dobro za svoju reprezentaciju i državu,ja koji to sve osuđujem sam 100 puta veći hrvat od njih, pozdrav

coolinar

pre 15 godina

Neka,neka samo kaznjavaj,to su i zasluzili,dosli da izigravaju huligane kad tamo nema SRPSKIH navijaca !

Zato predlazem UEFA I FIFA da se srpska reprezentacija automatski kvalifikuje za svako evropsko i svetsko prvenstvo na kojima ucestvuju ovi sto na utakmice nose stoljnjake(mos'misliti) radi smirivanja ovih TZV. ''huligana'' !

Aco93

pre 15 godina

I treba da budu iskljuceni, secajte se sta su hrvati napravili sa svojim telima kada su igralu prijatelsku sa Italijom : kukasti krst!
Neverovatno.

панишер

pre 15 godina

казне ће бити драстичне. играње пред празним трибинама притив малте, фарских острва и ватикана.

Zika

pre 15 godina

..."ovoga puta neće nikome gledati kroz prste"...osim Nemcima, Italijanima, Dancima, Svedjanima, naravno Englezima, Spancima i Francuzima... Kome pricate bre, bruke i sramote?!?! UEFA mafiosi!

S2par

pre 15 godina

Al` sam se nasekirao!
Ako je istina ono shto se pricha da su igrachi pevali "ubi,zakolji..." u svlachionici pred svaku utakmicu onda im treba dozivotno zabraniti igranje!

Butthole Surfer

pre 15 godina

Navijači sa naci obeležjima su hrvatski nacionalisti. Oni slave Hitlera, jer je u njegovo vreme vladavine Evropom Hrvatska imala najveću teritoriju u svojoj istoriji. Oni vređaju na rasnoj osnovi, a pogotovo na nacinalnoj osnovi, kada je Balkan(SRBIJA!)u pitanju. Ne bih rekao da je većina hrvatskih navijača slično nastrojena, ali ako se setimo bilo koje utakmice srpskog kluba na gostovanju u "Jazinama" ili NA Maksimiru, pa kad se setimo Kranja...ah...lepo je setiti se Kranja.
Treba im suspendovati reprezentaciju. Novčane kazne i prazne tribine su čista glupost. Pa, formirali su kukasti prst od svojih tela na utakmici u Livornu pre koju godinu.
I sad ja da navijam za Hrvate protiv Hamita, Sanlija, Nihata i ludog Terima...a Slaven pušta Tompsona u svlačionici-Tompsona koji puni koncerte.

Zika

pre 15 godina

..."ovoga puta neće nikome gledati kroz prste"...osim Nemcima, Italijanima, Dancima, Svedjanima, naravno Englezima, Spancima i Francuzima... Kome pricate bre, bruke i sramote?!?! UEFA mafiosi!

панишер

pre 15 godina

казне ће бити драстичне. играње пред празним трибинама притив малте, фарских острва и ватикана.

mmm

pre 15 godina

Ovaj iz UEFE se pita zasto su ih posle rasistickih ispada pohvalili...pa to je nista naspram onih ispada u Jazinama(u Zadru) kad igra neki nas klub,samo ove sezone kad se setim Partizanovog gostovanja i onih povika silnih...da ih ne spominjem, a komentatori pa cak (sto je i najzalosnije)i trener iznosi niz pohvala na racun navijacakoji su kako kaze bili fenomenalni!!!Tako i na ovom Evropskom prvenstvu njima je izgleda za pohvalu sto su im navijaci imali ustaska obelezja i nacisticke pozdrave-pa ja ne znam ko normalan moze da se ponosi sa necim takvim???

hrvat

pre 15 godina

Bravo za B92 na zadnjem komentaru, da je realnije da se kazni hrvatska repka da igra bez publike,jer klubovi za ovo nisu ništa krivi i ne treba oni da ispaštaju (kao Partizan prošle godine) zbog divljanja nekih budala, a svi ti koji tamo divljaju,ističu ustaštvo i fašizam su kerov k... a ne hrvati i ne žele dobro za svoju reprezentaciju i državu,ja koji to sve osuđujem sam 100 puta veći hrvat od njih, pozdrav

coolinar

pre 15 godina

Neka,neka samo kaznjavaj,to su i zasluzili,dosli da izigravaju huligane kad tamo nema SRPSKIH navijaca !

Zato predlazem UEFA I FIFA da se srpska reprezentacija automatski kvalifikuje za svako evropsko i svetsko prvenstvo na kojima ucestvuju ovi sto na utakmice nose stoljnjake(mos'misliti) radi smirivanja ovih TZV. ''huligana'' !

S2par

pre 15 godina

Al` sam se nasekirao!
Ako je istina ono shto se pricha da su igrachi pevali "ubi,zakolji..." u svlachionici pred svaku utakmicu onda im treba dozivotno zabraniti igranje!

Primero Geriljero

pre 15 godina

Uvjeren sam da su to bili Srbi-provokatori koji su htjeli da bace ljagu na mirne i dostojanstvene hrvatske navijace. Mislim da ovo moje misljenje dijele N.Kandic i S.Biserko. Zbog svega toga treba kazniti C.Zvezdu, Partizan i Vojvodinu izbacivanjem iz evropskih takmicenja u sezoni 2008/2009.

Aco93

pre 15 godina

I treba da budu iskljuceni, secajte se sta su hrvati napravili sa svojim telima kada su igralu prijatelsku sa Italijom : kukasti krst!
Neverovatno.

Mare

pre 15 godina

Pravo sa Tompsonovog koncerta na EURO...Da da, to je ta fina hrvatska mladez koja nije imala niti jedno nacisticko fasisticko obelezje...

Grof

pre 15 godina

Prvo Hrvate nesto ne nismatisem. Drugo igrali su mnogo dobar fudbal navijao sam za njih kada su oni igrali.
O navajacima necu da trosim reci jer to nije vecina Hrvata to je najvecim delom olos. Pa onda imate i uticaj mase i euforicno raspolozenje pa tako i oni koji nikada nisu razmisljali o nekim povicima kao UBI SRBINA to izgovore jer svi oko njih to pricaju. Naravno tu su i Hrvatski gastrajbajteri koji zele da se pokazu pred maticom pa glume hrvate na kvadrat a nikako da se vrate u tu lijepu njihovu da zive nego patriotizam iskazuju mahanjem zastavica i nosenjem dresa.
Uzecu primer utakmicu SCG-BIH tada je skoro ceo stadio pevao i vikao ubi turcina i Noz zica srebrenica a licno znam da ljudi koji su tu bili nisu ni znali sta govore.

I jos jedna MNOGO BITNA STVAR sto se HRVATA tice zasto su na tapetu. IZBACILI SU ENGLEZE.
Ne bi me cudilo da se utakmica protiv Engleske igra pred praznim tribinama NA Maksimiru a Hrvati tu NIKADA nisu izgubili kada su imalli navijace (nas nisu barem pobedili 2:2 :D )
Setimo se Evropskog prvenstva za mlade i kada smo mi igrali sa njim aodmah su pocele prozivke iz uefe SRBI rasisti i to BAS slucajno protiv Engleza, a kada su Englezi dali gol koji ih je odveo u 1/2 finale UEFA se nije ni oglasila povodom toga sto je nas igrac lezao na terenu mnogo pre postizanja pogotka.
Uvek ce biti dvostrukih standarda i mi i Hrvati moramo da shvatimo da nas oni gore ne vole i da nam svaki korak gledaju i cekaju na gresku.

Pozdrav za sve ljude koji vole Fudbal.

molina

pre 15 godina

Ред би био да их опале као никога до сад! Ако буде правде, казна ће бити жестока, али плашим се да ће опе вук појести магарца...
Дај Боже да их казне, заслужили су!

milos r.s.

pre 15 godina

oni su zasluzili iskljucenje i to vec odavno.sramota.pa to da su srbi uradili neko bi u hag otisao a ovako pojeo vuk magarca.to je rasizam,tipicno za hrvate.nadam se najvecoj mogucoj kazni.

Sony

pre 15 godina

Ko o cemu srbi o hrvatskom nacionalizmu i fasizmu.Srbi,gledajte sebe i svoju jadnu sadasnjost i buducnost.Imate na svakim izborima dobrih 30% glasova za radikale,sta nema ni jedna drzava u Europi.Meni je jasno da su kompleksi veliki i da ljubomori nema kraja, ali bar mozete od susjeda nauciti kako se igra nogomet.

Oni su takvi!

pre 15 godina

Mogla bi disciplinska komisija da zaviri i u svlacionicu hrvatske reprezentacije - tu je atmosfera ista kao medju hrvatskim navijacima! Fasisticke pesme, busanje u "hrvatske grudi", poklici "u boj, u boj"! I, sta raditi? Ma, treba primiti Hrvatsku pod hitno u Evropsku uniju! Napokon, zar nisu upravo demokratska Nemacka, demokratska Austrija i demokratski Vatikan oziveli "novu" Hrvatsku, sa svim endehazijskim simbolima: himnom, novcem, nacionalizmom i rasizmom? I nista to Nemcima ne smeta, a Srbima i srpskim navijacima - kad Srbija eventualno dodje na neko takmicenje - citaju oni i ostali "Evropejci" svaku rec sa usana i odmah kaznjavaju! Srbi ne smeju vise uopste navijati za svoje - strogo je kaznjivo navijati za Srbiju! Hrvati smeju navijati i na Tompsonov nacin - cekamo kad ce taj Tompson i na stadion izaci, da Hrvati svojoj "europskoj" subraci demonstriraju visoke domete hrvatske demokratije! Lijepa njihova - demonokratija! Zamalo da takvima daju i organizaciju narednog evropskog prvenstva! Evropska demokratija - obican je cirkus! Cekam kad ce "Nezavisnoj Drzavi Kosovo" (tj. Endekaziji) dodeliti neko evropsko prvenstvo, da "unaprede" "stabilnost Balkana"!

Jimy jump

pre 15 godina

I red je bio da ih zbog toga kazne vec jednom.Njihov predsednik se svaki dan poziva na njihovu svetlu antifasisticku istoriju a retki su navijaci za koje se toliko povezju fasisticki simboli i parole kao za hrvatske.Secamo se svi kukastih krsteva iz Italije koje su telima formirali hrvatski navijaci kao i mnogi drugi incidenti.Takvih incidenata nije bilo cak ni kod nemaca i mislim da je stvarno i bio red da se kazni reprezentacija kod koje u svlacionici gruva Tompson,veliki umetnik koji propagira ljubav prema svim narodima narocito srbima i jevrejima, a za to vreme sa ostalim hrvatskim navijacima "repku" bodri i starina Milivoj Asner,koji se od hladnog piva i navijanja i prehladio pa nije mogao ovih dana da se odazove sudskom pozivu iz domovine.Zao mi je normalnih navijaca ali ovakvim stvarima treba stati na put.

Makaveli

pre 15 godina

Ma otkud ce ih iskljuciti? Nije to Srbija ili Partizan, kojeg su izbacili jer su u Mostaru bili nesposobni da obezbede utakmicu i jer ih je domaca "divljac" gadjala ciglama.
Dobice neku smesnu kaznu, a maloumni, neobrazovani frikovi ce i dalje klicati pavelicu i ustaskom pokretu gde god stignu.

vlada

pre 15 godina

А да су Срби то радили казна би била рушење стадиона по Србији и забрана играња фудбала до 2084. године.

Srbin

pre 15 godina

Dragi zapadni "susjedi"...Da li su ti vasi fasisticki i nacisticki ispadi mozda znak zahvalnosti Hitleru i fasistickoj Nemackoj koji su vam omogucili da danas imate "lijepu svoju", ja to ne znam. Ali ono sto sigurno znam je da nikad niste krvarili za svoju drzavu. 1389. Car Lazar okuplja celokupnu srpsku vojsku i krece u boj protiv Turaka. Svi ginu, Turci okupiraju Srbiju i drze nas pod svoju vlast 550 godina. A oni koji danas tvrde da je Kosovo oduvek njihovo (znate na koga mislim) tada nisu ni postojali kao narod vec su bili Iliri. Za vreme turske okupacije u Srbiji se formiraju hajducki odredi koji se nonstop bore protiv Turaka. Hiljadu sestotih godina Srbi se sele na sever preko Dunava i tada oni koji tvrde da je Kosovo oduvek njihovo pocinju polako da se naseljavaju ali otom potom, tada jos nisu bili Muslimani. 1804. Karadjordje organizuje prvi srpski ustanak a 1815 Milos Obrenovic drugi srpski ustanak. 1912 Srbi ucestvuju u balkanskom ratu gde se bore protiv Bugara i Turka i pobedjuju cime su konacno oterali poslednjeg turcina posle 550 godina. 1914 zapoceo je prvi svetski rat time sto su na Srbiju krenuli zajedno Austrija, Nemacka i Bugarska. Srbi opet pobedjuju. 1941. Nemci napadaju Jugoslaviju, okupiraju sve delove zemlje osim jedne drzave - Nezavisne drzave Hrvatske koju je Hitler stvorio neposredno pred pocetak drugog svetskog rata. Koliko je Srba izginulo samo u Jasenovu necu ni da pricam. Da preskocim sve to, posle rata na kormilo drzave dolazi Hrvat - "drug" Tito, koji je Srbiju osakatio vise nego bilo ko. Veliki broj fabrika i postrojenja je iz Srbije premestio u Sloveniju i Hrvatsku. Vojvodini i Kosovu napravio granice i od njih stvorio autonomne pokrajine cime je otvorio vrata za ovo sto se desava u danasnjici. Napominjem, nista slicno nije uradio u drugim drzavama SFRJ. Ali ono najgore od svega je to sto je dozvolio Albancima da se naseljavaju do mile volje, jer prakticno granica nije ni postojala. A da ne pricam posle o ratovima 1991-1995 i bombardovanje Srbije 1999. Znaci, uzmite period od 1389-1999 dodine to vam je 610 punih godina stalnog ratovanja Srba za svoju drzavu i sto je najvaznije, uspeli smo da je sacuvamo pored svih tih silnih muka. Moja poenta je u tome da Hrvatska nikad nije bila prijatelj Srbima i da su price o "dobrosusjedskim odnosima" i slicne apsurdne. To da je Zemun hrvatski grad su price za malu decu, ali to je dokaz kako nikad niste ratovali za svoju drzavu jer je Zemun bio pod vlascu Austrije isto kao i vi, sto znaci da ste Austriju smatrali za svoju drzavu. Uvek cete biti mala nacija, oni koji su imali logore smrti i koji se dan danas ponose time nikad ne mogu da budu velika nacija. To dokazuju i ovi vasi stalni komplexi koje imate od Srba.
Izvinjavam se sto komentar nije sportske prirode, ali koji je uopste od ovih?

Ja sam

pre 15 godina

Ahhhaaaaahhhhaaaa Hrvati pozdravio vas Zrinjski. Ceka vas ista sudbina.Tako vam i treba."Srbi" su divljaci,a Hrvati "gospoda" lepu ste sliku izneli pred svetom.

Hrvat

pre 15 godina

Pa zar je moguće da ste toliko ljubomorni, da ovakve budalaštine morate izmišljati? Nevjerojatno... (ne mislim na B92 nego stranicu s koje je prenijeto)

Primero Geriljero

pre 15 godina

@Denny boy i slicni:
Na EP u vaterpolu u Kranju 2003.g., pojavila se 1 (slovima jedna) srpska zastava i to je bio dovoljan razlog za onaj stampedo, razularenih, mrznjom zadojenih hrvatskih navijaca. Tu se nije radilo o pojedincima ili grupicama veci MASI. A Srbi imaju bar 700000 (sedam stotina hiljada) razloga da im se nedopada ZA DOM SPREMNI i zato ne baljezgaj o pocetku 19. vijeka i Banu Jelacicu.

Don Dzonson

pre 15 godina

pa kada su mogli da kaznjavaju nase klubove i reprezentacije najiskrenije se nadam da ce i njih da kazne.
IZBACITE IH IZ SVIH TAKMICENJA NA 50 GODINA

Dragan Bosnjakovic

pre 15 godina

BRACO NASA,JUGOSLOVENSKA,iako
sam rodjeni Beogradjanin,nav
ijao sam za vas(mislim i na
DINAMO i na HAJDUK...RIJEKU..
kad ste igrali dobro UOSTALOM
KAO I SVI P R A V I (tadasnji)
J U G O S L O V E N I!!!!
I kod nas u Srbiji ima isto
tako po njihovom EKSTREMNIH
OBELEZJA(kod vas ustaskih,kod nas cetnickih!I gde smo sada
nasa bivsa LEPA zemljo.Imaju
svi S N O S A J sa nama BIVSI
MA!!!Iako sam P E T kolena SRBIN navijao sam za vas pro-
tiv Turaka>Ali,sport je sport.
I ZAPAMTITE,N A S JUGO futbal ce uvek biti TO STO JE BIO.
Najzad,ZASTO DA VAS KAZNE???
Zar samo zato sto ste NEmcima
dali lekciju???Ma daj....!!!!

bbb zagreb

pre 15 godina

Ova vijest je smiješna. Prvo, da je nečega bilo to bi bilo objavljeno u medijima. Drugo, ako je bilo fašističkih obilježja gtrebala je intervenirati policija. Treće, na utakmicama je bilo i po 200 tisuća naših navijača i moglo je biti i takvih pojedinaca, ali priznat će te to je ogromna manjina. Četvrto, naši navijači su bili sjajni i to nam je priznao cijeli svijet. Peto, ako bude kazna ne igranja pred navijačima ja obećavam da se više neću javljati na B-92. Toliko o ovoj vijesti. Što se tiče novčane kazne, e to nije problem, jer smo samo od nastupa zaradili 12,5 milijuna eura. Plus sve ostalo što ide uz to: prodaja igrača, reklame, igranje jačih prijateljskih utakmica (Brazil, Argentina, Njemačka, Nizozemska itd.). Dakle molim vas nemojte napuhavati neku vijest. Dakle, živi bili pa vidjeli ko će biti u pravu.

BBB Dedinje

pre 15 godina

..dragi srbi, pa nismo vam mi krivi kaj niste bili na euru, al super je kaj nas tak pratite... znate vise o hrvatskim navijacima i nogometasima nego ja, svaka cast...

navijač a ne huligan

pre 15 godina

odavno ovo čekam... ali ne da bih likovao nad tuđom mukom, jer slične probleme imamo i sami. isto treba i nama da se dogodi da bismo se dozvali pameti. godinama se pitam kada će neko iz saveza (ili klubova) pred utakmicu tzv. visokog rizika da izađe u medije i pozove PRAVE NAVIJAČE da ispune tribine, ali da istovremeno "zamoli" sve huligane, manijake, kretene i idiote (tim, a ne nekim biranim rečima), da NIKAKO NE DOLAZE, jer će na taj način najviše pomoći klubu ili reprezentaciji. ali naravno - ništa od toga. e pa gospodo "srebrići", ako želite takve "navijače" onda snosite posledice. žalosno je što zbog ovakvih, funkcionera i nazovinavijača, ispaštaju fudbaleri i iskreni ljubitelji fudbala.

nema sanse

pre 15 godina

znaci nema sanse da se to dogodi
Hrvati su veoma zasticeni po tom pitanju. Smem se kladiti u sta hocete. Partizan je izbacen iz kupa UEFA prosle godine, i tada su navijaci Zrinjskog imali fasisticke simbole i pevali fasisticke pesme. Pa je ipak Partizan kaznjen a Zrinjski i pored poraza od 11:1 prosao dalje.
Zivi bili pa videli.

Chedo

pre 15 godina

Dragi Gospodine Platini!
Povod ispada hrvatskih navijaca tokom proteklog fudbalskog takmicenja,zeleo bih da se izjasnim da ukoliko ih izbacite iz kvalifikacija za sledece evrpsko prvenstvo NECU PITI NI JESTI 3 DANA,u znak zahvalnosti
srdacan pozdrav

Hrvat

pre 15 godina

# Dragi zapadni "susjedi"...Da li su ti vasi fasisticki i nacisticki ispadi mozda znak zahvalnosti Hitleru i fasistickoj Nemackoj koji su vam omogucili da danas imate "lijepu svoju", ja to ne znam. Ali ono sto sigurno znam je da nikad niste krvarili za svoju drzavu. 1389. Car Lazar okuplja celokupnu srpsku vojsku i krece u boj protiv Turaka. Svi ginu, Turci okupiraju Srbiju i drze nas pod svoju vlast 550 godina. A oni koji danas tvrde da je Kosovo oduvek njihovo (znate na koga mislim) tada nisu ni postojali kao narod vec su bili Iliri. Za vreme turske okupacije u Srbiji se formiraju hajducki odredi koji se nonstop bore protiv Turaka. Hiljadu sestotih godina Srbi se sele na sever preko Dunava i tada oni koji tvrde da je Kosovo oduvek njihovo pocinju polako da se naseljavaju ali otom potom, tada jos nisu bili Muslimani. 1804. Karadjordje organizuje prvi srpski ustanak a 1815 Milos Obrenovic drugi srpski ustanak. 1912 Srbi ucestvuju u balkanskom ratu gde se bore protiv Bugara i Turka i pobedjuju cime su konacno oterali poslednjeg turcina posle 550 godina. 1914 zapoceo je prvi svetski rat time sto su na Srbiju krenuli zajedno Austrija, Nemacka i Bugarska. Srbi opet pobedjuju. 1941. Nemci napadaju Jugoslaviju, okupiraju sve delove zemlje osim jedne drzave - Nezavisne drzave Hrvatske koju je Hitler stvorio neposredno pred pocetak drugog svetskog rata. Koliko je Srba izginulo samo u Jasenovu necu ni da pricam. Da preskocim sve to, posle rata na kormilo drzave dolazi Hrvat - "drug" Tito, koji je Srbiju osakatio vise nego bilo ko. Veliki broj fabrika i postrojenja je iz Srbije premestio u Sloveniju i Hrvatsku. Vojvodini i Kosovu napravio granice i od njih stvorio autonomne pokrajine cime je otvorio vrata za ovo sto se desava u danasnjici. Napominjem, nista slicno nije uradio u drugim drzavama SFRJ. Ali ono najgore od svega je to sto je dozvolio Albancima da se naseljavaju do mile volje, jer prakticno granica nije ni postojala. A da ne pricam posle o ratovima 1991-1995 i bombardovanje Srbije 1999. Znaci, uzmite period od 1389-1999 dodine to vam je 610 punih godina stalnog ratovanja Srba za svoju drzavu i sto je najvaznije, uspeli smo da je sacuvamo pored svih tih silnih muka. Moja poenta je u tome da Hrvatska nikad nije bila prijatelj Srbima i da su price o "dobrosusjedskim odnosima" i slicne apsurdne. To da je Zemun hrvatski grad su price za malu decu, ali to je dokaz kako nikad niste ratovali za svoju drzavu jer je Zemun bio pod vlascu Austrije isto kao i vi, sto znaci da ste Austriju smatrali za svoju drzavu. Uvek cete biti mala nacija, oni koji su imali logore smrti i koji se dan danas ponose time nikad ne mogu da budu velika nacija. To dokazuju i ovi vasi stalni komplexi koje imate od Srba.
Izvinjavam se sto komentar nije sportske prirode, ali koji je uopste od ovih?
(Srbin, 27. jun 2008 17:48)

Ma nema sta Srbine "brate"! VI STE BOGOM ODABRAN narod koji pati vec stoljecima, a koji nikad nikom nazao nista nije uradio, vec samo spasavao citavu Europu od najezde turaka, dok su Hrvati ladili JA**.. ?? Je li tako? Ne znam po kojim si to ti udzbenicima povijest ucio ali mi se cini da je dobro pijan taj autor bio..
Ali sve to jos nekako sam kroz smijeh procitao, ali daj mi molim te reci sta ti mislis sta je se to dogadjalo od 1991-1995? kaze "da ne pricam o tome"! Pa molim te nemoj jer ces ispast jos gluplji nego sto jesi.. (evo jos jedan nesportske prirode, pa molim da se i ovaj objavi ako su i ovi drugi do sada..)

mile

pre 15 godina

Koje divljanje u Klagenfurtu? O cemu vi? Dajte ako vec prepisujete vijesti onda to radite od nekog gdje rade novinari stariji od 15 godina.

Samwell

pre 15 godina

Hrvati fašisti i rasisti?? Nemoguće...
P.S. Valjda će se neko nadležno telo kod nas setiti da skrene pažnju UEFI na ono što su njihovi navijači pevali protiv nas punih 15 minuta na jednoj od utakmica...

skblzzzz

pre 15 godina

daj bože da nam isljuče klubove iz uefa kupova! to bi bila najbolja vijest ljeta. barem više ne bi ispadali od albanskih i ostalih giganata.

hajduk jugend

pre 15 godina

nasi navijaci su definitivno najbolji u evropi, po pitanju brojnosti,podrške i koreografije. te price o rasizmu su za malu djecu., sto se tice pozdrava za dom spremni to je stari hrvatski pozdrav i ne vidim razloga zasto bi ga se odrekli,isto kao i šahovnice, to su naši simboli i to što ih je netko ne bas pozitivan koristio 41-45 ne znaci da ih se trebamo odreci.,vezano za thomsona- on je jedan domoljub i pjesme su mu uglavnom posvecene ljubavi prema svojoj zemlji i rodnom kraju.

hrvat

pre 15 godina

srbi smiješni ste... mislim da bi trebalo suspendirat i blanku vlašić, raspustit rukometnu reprezentaciju, ukinut vaterpolo u hrvatskoj, itd... čini mi se da nisu baš SVI srbi krali adidaske po trgovinama, isto tako nisu i svi hrvati ustaše... malo je čudno što se to događa baš sada kad će uskoro kvalifikacijska utakmica s engleskom... ili nije

zg

pre 15 godina

I treba nas izbaciti. Kad će netko iz saveza ili čak državnog vrha osuditi ovakvo "navijanje". To nisu navijači, to su ljudi koji samo sramote pošteni dio Hrvatskog naroda u svijetu, pogotovo antifašiste, koji su jedini zaslužni da je Hrvatska u ovakvim granicama kakvim je danas. Volio bih vidjeti kartu današnje NDH. Od Zaprešića do Zeline... Na kraju krajeva to su većinom mladi ljudi koji niti ne znaju što je ustaštvo i koliko je zla taj pokret donio jer niti njihovi roditelji još nisu bili rođeni. Tko ih tome uči? Tko ih u tome podržava? Gdje je crkva da osudi ustaštvo? Neće, jer ga oni najviše zagovaraju i niti jedan zločin ne priznaju? Sramota za Hrvatsku, sramota i za Europu koja to tolerira! Pozdrav i Zagreba

svašta

pre 15 godina

Hvala susjedima na 'krasnim' željama no ovo je velika izmišljotina, naši navijači su bili sjajni, kao i inače uostalom, ne znam tko vam je izvor no ovo je hrpa gluposti.

Scholes

pre 15 godina

opet niko nije spomenuo da je Dario Simic posle meca sa Poljacima ispod dresa imao majicu sa natpisom Bog Hrvati i slika Alojzija Stepinca!!!

pravdoljubivi

pre 15 godina

Ako me sluh i pamcenje ne varaju, prilicno sam siguran da su Hrvati tokom utakmice protiv Poljske skandirali "Ubij, ubij Srbina". Trebalo je da ih izbace sa EP odmah posle te utakmice, ali sta vredi kad srpski lobisti pri UEFI (ako ih uopste ima) u to vreme krkaju jagnjetinu i zalivaju spricerom...

msb

pre 15 godina

ako je ovo točno vi ste srbi bez brige, vaši navijaći nemaju priliku za bilo kakvo navijanje.

ps. bila sam u beču i nije se nikoga vrijeđalo.

danny boy

pre 15 godina

ovo je sramota...kretenoidne ideologije opet se veličaju,šačica ljudi ali opet je ružno za vidjeti...nismo mi jedini,tu je kakva takva utjeha jer Englezi su ipak drastično najveći primjer rasizma...a Thompson...ja ga ne slušam ali braćo Srbi ajde napišite na wikipediji Ban Josip Jelačić i uz njega Za dom spremni pozdrav koji datira ir ranijih godina 19 stoljeća...a šta vas vrijeđa u nazivu u boj u boj...pjesmi Lijepa li si...Slaven Bilić Ustaša...kao da ja kažem da je Novak veliko Srbin zbog svoga govora o Kosovu...ajmo biti dobronamjerni i puni znanja pa ćemo opet se smijati i zajedno pričati o stvarima bez obzira na razlike koje meni ništa ne znače ali ne vrijeđajte i ne generalizirajte Hrvate u globalu..to je dno dna...pozdrav svim mojim prijateljima Srbima:))))

jt

pre 15 godina

Nista novo...pa nije im prvi put a ni poslednji! Trebalo bi da ih kazne po PArtizanovom principu ali svi znamo da se to nece desiti...

knez

pre 15 godina

Sad ce nam komsije objasnjavati kako nije to bas sve tako, kao sto ni Tompson nije pevao sta je pevao. Mislim da je krajnje vreme imenovati prave stvari pravim imenom.

neno

pre 15 godina

Bilo je i krajnje vrijeme da huligane protjeraju sa utakmica a opste poznato je da hrvati velicaju Asnera,Thompsona i ostale! Bravo UEFA, samo hrabro do kraja!

Krajišnik

pre 15 godina

Daj Bože da se njih kazni jer rsistički i nacistički ispadi su redoviti kod hrvatskih navijača,sjetite se kada su u Italiji napravili svastiku pa se ništa nije dogodilo,prijateljsku utakmicu sa Moldavijom cijeli je stadion urlao za dom spremni i ubi Srbina a HNS je pohvalio navijače kako je bila sjajna atmosfera.Vikali su za dom spremni i dizali desnicu kada se svirala himna i na utakmici Hrv - Njemačaka.

ive

pre 15 godina

Braćo Srbi, kao što naš zajdnički učitelj Krist, tj. Hrist reče: što gledate trun u oku brata svog, a ne vidite brvno u svom. Srdačan pozdrav!

WHerc.

pre 15 godina

Nemojte tako, oni su samo odgovarali na agresiju. Za sukobe u Klagenfurtu je kriv Slobodan Milosevic.
(guliver, 27. jun 2008 00:00)


Ne branim nikakav oblik fasizma, ali to sto ti govoris, i na sto ciljas je tuzno i jadno...

navijac

pre 15 godina

Hahahha, ovo mi je sve presmjesno. Potpuno mi je lpgicno da Srbi sa visoka gledaju Hrvate i govore nesto o nasim navijacima a ne zele pogledati u svoje dvoriste.. Jel komsije, tko je ono najkaznjavaniji svjetski savez i ciji je to klub prosle sezone bio iskljucen zbog divljanja svojih navijaca? Naravno, koji drugi nego vas!!! S obzirom da Vas nikad nema na velikim natjecanjima, a timi vasi navijaci imaju jako mali broj utakmica u nogama, jos uvijek uspijevate biti zemlja koja je platila apsoluno najvise kazni zbog nereda svoji navijaca!! Mora se priznati da smo onda mi Hrvati amateri prema vama kad su neredi u pitanju. Ipak zapad ostaje zapad a istok kao i do sada istok..

Milan Che

pre 15 godina

Smesno! Jedna ili vise utakmica bez publike?! Hii hi hiii, ne mogu da verujem! Da su se nasi igraci kojim slucajem plasirali na EURO pa da su nasi navijaci imali upola manje prestupa, mislim da bi nas izbacili na dve-tri godine igranja UOPSTE! Pa muceni Partizan izbacise zbog 1000 "malo" bezobraznijih navijaca, a ovi ostavise pustos i jos ih NAHVATALI SA OBELEZJIMA NACISTA! Eeeee, evropa nam je maceha kako okrenes! U svim segmentima! NE vole nas pa to ti je!

milosko

pre 15 godina

"E moj druze Zagrebacki" - kao sto kaze Bora Corba.....
Uvek ste bili poznati kao nacisti, i primali se na to... Neka, neka, malo i Vas da j...u, a i nicija nije gorela do zore.....
Pozdrav za svu bracu Srbe!!!

ponosni

pre 15 godina

ja sam iz zagreba,ali ovo sta uefa fifa radi ovo je smijesno,mozda jedino ovako englezi mogu vidjeti sljedece prvenstvo ali vrlo tesko!!nemojte nam zamjeriti,braca srbi,ali mozete nam se diviti sto se repke tice,a vatrenima hvala za sve u austriji!

mario

pre 15 godina

@butthole surfer u reprezentaciji hrvatske ima i jedan tamnoputi igrač tako da nemožeš pisati da se vrijeđa na rasnoj osnovi,srpski navijaći ne vrijeđaju na nacionaljnoj osnovi oni su med i mljeko možeš misliti neznam ko je onda kažnjen za rasno vrijeđanje.
Pogledaj prvo oko sebe pa onda dalje.

DIVIDE ET IMPERE

pre 15 godina

Hrvati i Srbi-dva zakrvljena kera koji se bore na život i smrt oko bezvrijedne oglođane kosti,dok im drugi kerovi sa strane odnesoše sve što je iole vrijedno.

Byja

pre 15 godina

Ne, NE!
NEEEEEEEEEEEEEEE!
Ovo je gore nego kada je Juve prebacen u Seria B!

Ma koji hrvatski klubovi, da li ste vi ozbiljni, bole me bas choshak!

gunners

pre 15 godina

Ako budu kaznjeni utakmicama bez prisustva navijaca,onda to i nije neka kazna. Treba ih kazniti vise od toga...npr.oduzimanjem bodova u predstojecim kvalifikacijama za sp 2010,pa da to onda nazovemo KAZNOM :)))

ivan

pre 15 godina

Najzad malo da kazne i nekoga ko nije Srbin!!! Dok Zvezdu kaznjavaju zbog zastave postavljene na ogradi tokom utakmice igrane pred praznim tribinama, njihovi navijaci pale baklje i ne kriju nastrojenost ka nacizmu, a niko ni ne pomislja da ih kazni!!! krajnje je vreme bilo

don desmond

pre 15 godina

vidim da se nadate da cemo biti sankcionirani,ali valjda je svima jasno da se velike ekipe poput brazila,engleske,njemacke ipak ne sankcioniraju zbog dobrobiti nogometa..iako osudujem te klince koji ni ne znaju ko su bile ustase,partizani itd...

Turkoglu

pre 15 godina

Na HRT-u je bio komentar tipa:
Ha-ha, desetak povređenih.
Hrvati, čuvajte se onog fazona: Pobednici u ratu - gubitnici u miru

Luky Dubrovnik

pre 15 godina

U austriji je bilo,povremeno, preko 200 000 Hrvata,na utakmicama i do 20 000 ... i onda na temelju 3-4 izfrustrirana maloumnika će kazniti cijelu reprezentaciju ili klubove ... Ne sumnjam da ćemo protiv Engleza igrati pred praznim tribinama ... svaka im čast,potrudili su se da ih ovaj put ne izbacimo,ali je*i ga,zato će ovaj put bit još slađi njihovo prizemljenje ;)

vracar

pre 15 godina

nerazumem zbog cega kazne????pa decki su se stopili sa okolinom,svajcarska,nemacka ili austrija njima je svejedno,malo blejali sa onim likom ratnim zlocincem sto je pobio hiljade ljudi za vreme ratova...tu se osecaju kao kod svoje kuce,hrvatska je isuvise mala za sve te junacine...i sta ocekujete vise?kad moze gradonacelnik mostara ili cega vec otvoreno svojim izjavama da promovise i hvali napad na srbe i siri netrepeljivost a da pritom ne bude kaznjen,sta ocekujete za ove ostale poglavare;-)...gajim zaljenje prema njima,i nemojte ih kaznjavati,dovoljno su kaznjeni time ko su i sta su...

qowye rs

pre 15 godina

treba da ih doziwotno suspenduju,da smo mi kojim slucajem owo naprawili,kozu bi nam oderali,neka i oni na swojoj kozi osete andjela oswete

roman10

pre 15 godina

A u hrvatskim medijima citam imamo najbolje navijace, kako oni velicaju svoju repku. kada sam gledao prenos na hrt ona komentatori nisu normalni sve su im sudije krive, nikad ne napadaju svoj igrace. svaka im cast kako lazu sami sebe.

Hrvat

pre 15 godina

20.000 franaka.Zaslužena i korektna kazna.Nadamo se da će šačica pojedinaca prestati praviti budale od sebe i blatiti ugled najbrojnije,najkvalitetnije i najkorektnije navijačke grupe na EURU.

mirso-bec

pre 15 godina

Njihovi rukovodioci stalno se hvale navijacima a oni ljepo odpjevaju dve tri svoje pjesme, onda samo odjednom okrenu plocu pocnu da pjevaju rasisticko ustaske pjesme, najveci hit im je bio ..DA SAM TURCIN UBIO BI SE..takve pjesme nemaju veze sa fudbalom ali imaju sa stanjem u njihovim glavama

Goran

pre 15 godina

Na utakmici protiv Turske jasno se culo "prozivanje" dva dela tribine sa: "ZA DOM" - "SPREMNI"... Za sta su sve kaznjavani nasi klubovi, ovo zasluzuje ogromnu kaznu! Ipak, mislim da bi sport i takmicenje trebali biti iznad svega...

DrAgisha

pre 15 godina

Kakvo igranje pred praznim tribinama, naše možete isključivati, je li, a oni kao ne prave probleme? Pa još fašizam?!

Ako ih ne isključe, Evropa će pokazati svoj pravi, """antifašistički""" karakter.

PFC Conoplja

pre 15 godina

Ma nemoguce ne bi to oni,to su garant SRBI ubaceni pa oni su najdemokratskija nacija u europi,garant su ih napali SRBI i JNA...

E to se zove PONOSNI SRBIN

pre 15 godina

SONY
O kojim kompleksima ti pricas?? Zbog cega da mi srbi imamo kompleks ? Da li mozda zato sto smo vas izbacili sa svetskog? Zar vi mislite da se kompleks nabija zbog jedne utakmice kao sto je bila vasa sa nemackom? Setite se koliko ste jadni bili protiv Austrije!! Dali ste nam nabili kompleks sto su vas turci,pazi TURCI izbacili i poslali kuci? Mozda mislite na BLANKU? Ma ne niste toliko jadni,imali smo i mi Topica koji nije bio prvi,ali je godinama bio u vrhu!!! Znate vi sta su kompleksi? Evo da vam objasni jedan SRBIN!!!!! Kompleksi su ono sto vi imate,a razlog tih vasih kompleksa je sto vi to nikada ali NIKADA necete imati!!!! Kada budete imali klub kao sto je zvezda, sampion evrope i sveta,kada budete imali kosarkase koji su bili evropski i svetski sampioni,kada budete imali vaterpoliste koji su bili evropski i svetski sampioni,kada budete imali odbojkase evropske sampione i osvajace medalja na svetskim prvenstvima i olimpijadama,kada budete imali jednu ANU,Jelenu,Noleta,Kada budete imali kosarkaski klub kao partizan koji je bio evropski sampion....i veruj mi da me vec boli ruka ,e onda nama SRBIMA pricajte o kompleksima,i verujte da to necete nikada doziveti,a do tada patite,divite se SRBIMA i SRPSKIM sportistima,naucite da zivite sa kompleksima i naucite vasu decu i unuke da zive sa istim tim kompleksima jer ce se jos mnogo hrvatskih generacija radjati sa istim tim kompleksima!!!! Toliko od mene!!!!

SMESAN, SMESNIJI, NAJSMESNIJI

pre 15 godina

Kada budete imali kosarkaski klub kao partizan koji je bio evropski sampion...

HAHAHAHA

taj jedan partzanov naslov europskog prvaka je smijesan u usporedbi sa 5 hrvatskih. zar ne mislis. cibona ima duplo vise europskih naslova od tog partizana, a cak nije ni u hrvatskoj najjaca po tom pitanju, razmisli malo o tome

kako kaze netko iznad: ako nas platini izbaci on nece jest ni pit 3 dana iz zahvalnosti :) kompleks je nesalomiv i neunistiv

dok vama ne treba platini, vi cete sebe sami izbacit svojim igrama

marko

pre 15 godina

Nije logicno da im kaznjavaju klubove neka kazne reprezentaciju izbacivanjem iz kvalifikacija za SP.Nisu to bili navijaci hrvatskih klubova nego hrvatske reprezentacije!!!

pinkerton

pre 15 godina

Hrvatska igra s Turskom a friend mi pošalje SMS direkt sa stadiona kako se nekolicina hrvatskih navijača međusobno mlati nekih 15-ak minuta. Niti to nije spomenuto u medijima. Ustvari, nije neki problem nekoliko idiota među 10000 ljudi, ali je sr*** što se o tome nikad ne govori. Propisna kazna bi bila da se utakmica s Englezima na jesen igra pred praznim stadionom..
Pozz iz Zg

mario

pre 15 godina

i budu razni komentari gdje radikali imaju potporu 40% biračkog tijela.
@Samwell daj mi reci šta pjevaju srpski navijaći malo se podsjeti jedino ako se nesječaš sjeti se samo utakmice protiv BiH.
Neznam odakle je izvučena ova vijest ali na službenim stranicama UEFE nema ništa o tome.

delia glingon

pre 15 godina

pa to nie nikakva kazna sa izkljucenjem rvatskih provinciskih autsajdera iz evropski kupova, pa ispadaju svi vec u prvom predkolu, bolji je potez kazniti rvatski knogomet iz svih internacionalnih takmicenja bar pet godina!

Cale

pre 15 godina

@bbb zagreb
Ta nekolicina ocigledno ima jako debele glasne zice. U 6.tom minutu prvog poluvremena ta nekilicina je vikala "za dom - spremni" i zvucala kao da ih ima hiljade (dobro se secam vremena, do tog trenutka sam navijao za Hrvatsku).
Jedina stvar koja je gora od huligana koji prave nemerljivu stetu, a isto vazi i za nas, je poricanje i negiranje njihovog postojanja. Prvi korak u programu od 12 je - dobar dan, ja ze zovem HNS ili FSS i imam problem.

ono

pre 15 godina

Kad smo došli mi,eeeeee,kad ste došli vi,eeeeeee,a onda dođoše oni,eeeee,a potom...sve znaš...što da ti pričam...takva su bila vremena...

splico

pre 15 godina

.......ma jbite se devedesete, vas mogu jedino psovati za vama niko neće žaliti niti vam stihove kovati, jednu ste mladost sludele budite sretne ako vam i strofu udele....
Kad bi bar svi bili ko Đole. Ne mogu vjerovati koliko mržnje i primitivizma ima u naše dvije države. Valjda će razum jednog dana pobjediti.

Jovan

pre 15 godina

S jedne strane, treba ih kazniti. Hrvatski navijaci su bili generator navijackog divljanja jos od 50-ih godina proslog veka naovamo. Tada smo bili ista zemlja, ali vise nismo i ne treba da nas zanima hoce li biti kaznjeni 2 ili 6 utakmica, tim pre sto ne igramo u kvalifikacijama u istoj grupi. Osim toga, mi mi se takodje nemamo cime podiciti, nemamo nikakvu kontrolu nad navijacima, rasizam se siri nasim terenima, od organizovanih grupa navijaca imamo vecu stetu nego korist. Biti srpski patriota i biti rasista, to su dve nespojive stvari... to je sve sam go izdajnik, koji namerno preslikava sve lose primere koji nam dolaze sa Zapada. Mi pre svih moramo imati razumevanja za ponizene i "bez krivice krive"!

Mario

pre 15 godina

Nije greska nikakva, istina je da se vodi istraga o navijacima iz hrvatske, HNS je izdao priopcenje u kome se ogradjuje od rasisticko nastrojenih hrvatskih navijaca

njemac

pre 15 godina

a da su nasi navijaci to radili izbacili bi nam i repku iz kvalifikacija i sve klubove plus sto bi nas debelo po dzepu kaznili !!!

splico

pre 15 godina

a kazna je 20000 cf. nismo mi nikog ubili niti pokušali ubiti. a idiota koji misle da je rasizam način na koji se voli svoja država ima svuda.

da se ne zaboravi

pre 15 godina

vidim ljudi spominju da treba izbacit hrvarsku zbog muziku koju slusaju?????
na neki nacin se slazem. posto u prvih 11 njih 5 sluša narodnjake. i to se dobro zna. olić, srna i balaban bjeze sa priprema zbog srpskih narodnjaka, rakitić sa krstajićem putuje da bi čuli milu kitića. imate pravo... sve su to proustaški orjentirani vampiri sa elementima belosvetske urote protiv nebeskog naroda. njih se tu sto zgraža jer je simunic rekao da slusa thompsona. a na drugoj strani na narodnjake idu: olić, srna, čorluka, vukojević, rakitić, čak i modrić

PFC Conoplja

pre 15 godina

Ma gde bi to oni,njihovim komentatorima to je prava saportska atmosvera iz koje navijaci iz evrope mogu mnogo da nauce, nekad zgoditak a sad je gol kako to...

UEFA se oglasila

pre 15 godina

>

eto, više nema polemike... Hvala Bogu što ljudi znaju i što nema još veće nepravde od Turske...

Hrvatska prvak svijeta 2010.!

д.н.с.

pre 15 godina

Црнокошуљаши-црно вам се пише! Добили сте државу, имате добро репрезензтацију, истерали сте готово све Србе-што вам је можда и најбитније од свега и опет сте јадни до бола са тим понашањем. Па добро шта вам сад фали-можда Срби да се иживљавате али све сте их истерали.
Ово се односи на црнокошуљаше а не на све јер знам да вас има коректних и поштених људи.

nebuloz

pre 15 godina

Al` sam se nasekirao!
Ako je istina ono shto se pricha da su igrachi pevali "ubi,zakolji..." u svlachionici pred svaku utakmicu onda im treba dozivotno zabraniti igranje!
(S2par, 27. jun 2008 00:27)

hahahahahahaha
mozes mislit kako su hrvati pjevali ubi zakolji da hrvat ne postoji. ta je pjesma srpski izum. kao i ona noz zica srebrenica. di se ismijava ubijanje 100 000 djesce i pitaj boga koliko odraslih. uglavnom.... jeno je navijanje i izvikivanje svacega.... ali molim vas se nemojte tu zgrazatui zato sto mi pjevamo: u boj, u boj.. za narod svoj.
vase su pjesme bolesnije 100puta

markic

pre 15 godina

Ajde ljudi, smirite se vise. Svako ima svoju crnu mrlju u svojoj politickoj kao i sportskoj istoriji. Ali onaj lik , hajduk jugend, ime sve govori. Tebi kao da je Curkovic tata: "Ma ne , ma nije, ma ma dajte, ma to je samo, ma nemojte molim vas..." hahaha.

Dragan Bosnjakovic

pre 15 godina

BRACO NASA,JUGOSLOVENSKA,iako
sam rodjeni Beogradjanin,nav
ijao sam za vas(mislim i na
DINAMO i na HAJDUK...RIJEKU..
kad ste igrali dobro UOSTALOM
KAO I SVI P R A V I (tadasnji)
J U G O S L O V E N I!!!!
I kod nas u Srbiji ima isto
tako po njihovom EKSTREMNIH
OBELEZJA(kod vas ustaskih,kod nas cetnickih!I gde smo sada
nasa bivsa LEPA zemljo.Imaju
svi S N O S A J sa nama BIVSI
MA!!!Iako sam P E T kolena SRBIN navijao sam za vas pro-
tiv Turaka>Ali,sport je sport.
I ZAPAMTITE,N A S JUGO futbal ce uvek biti TO STO JE BIO.
Najzad,ZASTO DA VAS KAZNE???
Zar samo zato sto ste NEmcima
dali lekciju???Ma daj....!!!!

hrvat

pre 15 godina

Bravo za B92 na zadnjem komentaru, da je realnije da se kazni hrvatska repka da igra bez publike,jer klubovi za ovo nisu ništa krivi i ne treba oni da ispaštaju (kao Partizan prošle godine) zbog divljanja nekih budala, a svi ti koji tamo divljaju,ističu ustaštvo i fašizam su kerov k... a ne hrvati i ne žele dobro za svoju reprezentaciju i državu,ja koji to sve osuđujem sam 100 puta veći hrvat od njih, pozdrav

hajduk jugend

pre 15 godina

nasi navijaci su definitivno najbolji u evropi, po pitanju brojnosti,podrške i koreografije. te price o rasizmu su za malu djecu., sto se tice pozdrava za dom spremni to je stari hrvatski pozdrav i ne vidim razloga zasto bi ga se odrekli,isto kao i šahovnice, to su naši simboli i to što ih je netko ne bas pozitivan koristio 41-45 ne znaci da ih se trebamo odreci.,vezano za thomsona- on je jedan domoljub i pjesme su mu uglavnom posvecene ljubavi prema svojoj zemlji i rodnom kraju.

coolinar

pre 15 godina

Neka,neka samo kaznjavaj,to su i zasluzili,dosli da izigravaju huligane kad tamo nema SRPSKIH navijaca !

Zato predlazem UEFA I FIFA da se srpska reprezentacija automatski kvalifikuje za svako evropsko i svetsko prvenstvo na kojima ucestvuju ovi sto na utakmice nose stoljnjake(mos'misliti) radi smirivanja ovih TZV. ''huligana'' !

Hrvat

pre 15 godina

Pa zar je moguće da ste toliko ljubomorni, da ovakve budalaštine morate izmišljati? Nevjerojatno... (ne mislim na B92 nego stranicu s koje je prenijeto)

bbb zagreb

pre 15 godina

Ova vijest je smiješna. Prvo, da je nečega bilo to bi bilo objavljeno u medijima. Drugo, ako je bilo fašističkih obilježja gtrebala je intervenirati policija. Treće, na utakmicama je bilo i po 200 tisuća naših navijača i moglo je biti i takvih pojedinaca, ali priznat će te to je ogromna manjina. Četvrto, naši navijači su bili sjajni i to nam je priznao cijeli svijet. Peto, ako bude kazna ne igranja pred navijačima ja obećavam da se više neću javljati na B-92. Toliko o ovoj vijesti. Što se tiče novčane kazne, e to nije problem, jer smo samo od nastupa zaradili 12,5 milijuna eura. Plus sve ostalo što ide uz to: prodaja igrača, reklame, igranje jačih prijateljskih utakmica (Brazil, Argentina, Njemačka, Nizozemska itd.). Dakle molim vas nemojte napuhavati neku vijest. Dakle, živi bili pa vidjeli ko će biti u pravu.

Sony

pre 15 godina

Ko o cemu srbi o hrvatskom nacionalizmu i fasizmu.Srbi,gledajte sebe i svoju jadnu sadasnjost i buducnost.Imate na svakim izborima dobrih 30% glasova za radikale,sta nema ni jedna drzava u Europi.Meni je jasno da su kompleksi veliki i da ljubomori nema kraja, ali bar mozete od susjeda nauciti kako se igra nogomet.

E to se zove PONOSNI SRBIN

pre 15 godina

SONY
O kojim kompleksima ti pricas?? Zbog cega da mi srbi imamo kompleks ? Da li mozda zato sto smo vas izbacili sa svetskog? Zar vi mislite da se kompleks nabija zbog jedne utakmice kao sto je bila vasa sa nemackom? Setite se koliko ste jadni bili protiv Austrije!! Dali ste nam nabili kompleks sto su vas turci,pazi TURCI izbacili i poslali kuci? Mozda mislite na BLANKU? Ma ne niste toliko jadni,imali smo i mi Topica koji nije bio prvi,ali je godinama bio u vrhu!!! Znate vi sta su kompleksi? Evo da vam objasni jedan SRBIN!!!!! Kompleksi su ono sto vi imate,a razlog tih vasih kompleksa je sto vi to nikada ali NIKADA necete imati!!!! Kada budete imali klub kao sto je zvezda, sampion evrope i sveta,kada budete imali kosarkase koji su bili evropski i svetski sampioni,kada budete imali vaterpoliste koji su bili evropski i svetski sampioni,kada budete imali odbojkase evropske sampione i osvajace medalja na svetskim prvenstvima i olimpijadama,kada budete imali jednu ANU,Jelenu,Noleta,Kada budete imali kosarkaski klub kao partizan koji je bio evropski sampion....i veruj mi da me vec boli ruka ,e onda nama SRBIMA pricajte o kompleksima,i verujte da to necete nikada doziveti,a do tada patite,divite se SRBIMA i SRPSKIM sportistima,naucite da zivite sa kompleksima i naucite vasu decu i unuke da zive sa istim tim kompleksima jer ce se jos mnogo hrvatskih generacija radjati sa istim tim kompleksima!!!! Toliko od mene!!!!

Srbin

pre 15 godina

Dragi zapadni "susjedi"...Da li su ti vasi fasisticki i nacisticki ispadi mozda znak zahvalnosti Hitleru i fasistickoj Nemackoj koji su vam omogucili da danas imate "lijepu svoju", ja to ne znam. Ali ono sto sigurno znam je da nikad niste krvarili za svoju drzavu. 1389. Car Lazar okuplja celokupnu srpsku vojsku i krece u boj protiv Turaka. Svi ginu, Turci okupiraju Srbiju i drze nas pod svoju vlast 550 godina. A oni koji danas tvrde da je Kosovo oduvek njihovo (znate na koga mislim) tada nisu ni postojali kao narod vec su bili Iliri. Za vreme turske okupacije u Srbiji se formiraju hajducki odredi koji se nonstop bore protiv Turaka. Hiljadu sestotih godina Srbi se sele na sever preko Dunava i tada oni koji tvrde da je Kosovo oduvek njihovo pocinju polako da se naseljavaju ali otom potom, tada jos nisu bili Muslimani. 1804. Karadjordje organizuje prvi srpski ustanak a 1815 Milos Obrenovic drugi srpski ustanak. 1912 Srbi ucestvuju u balkanskom ratu gde se bore protiv Bugara i Turka i pobedjuju cime su konacno oterali poslednjeg turcina posle 550 godina. 1914 zapoceo je prvi svetski rat time sto su na Srbiju krenuli zajedno Austrija, Nemacka i Bugarska. Srbi opet pobedjuju. 1941. Nemci napadaju Jugoslaviju, okupiraju sve delove zemlje osim jedne drzave - Nezavisne drzave Hrvatske koju je Hitler stvorio neposredno pred pocetak drugog svetskog rata. Koliko je Srba izginulo samo u Jasenovu necu ni da pricam. Da preskocim sve to, posle rata na kormilo drzave dolazi Hrvat - "drug" Tito, koji je Srbiju osakatio vise nego bilo ko. Veliki broj fabrika i postrojenja je iz Srbije premestio u Sloveniju i Hrvatsku. Vojvodini i Kosovu napravio granice i od njih stvorio autonomne pokrajine cime je otvorio vrata za ovo sto se desava u danasnjici. Napominjem, nista slicno nije uradio u drugim drzavama SFRJ. Ali ono najgore od svega je to sto je dozvolio Albancima da se naseljavaju do mile volje, jer prakticno granica nije ni postojala. A da ne pricam posle o ratovima 1991-1995 i bombardovanje Srbije 1999. Znaci, uzmite period od 1389-1999 dodine to vam je 610 punih godina stalnog ratovanja Srba za svoju drzavu i sto je najvaznije, uspeli smo da je sacuvamo pored svih tih silnih muka. Moja poenta je u tome da Hrvatska nikad nije bila prijatelj Srbima i da su price o "dobrosusjedskim odnosima" i slicne apsurdne. To da je Zemun hrvatski grad su price za malu decu, ali to je dokaz kako nikad niste ratovali za svoju drzavu jer je Zemun bio pod vlascu Austrije isto kao i vi, sto znaci da ste Austriju smatrali za svoju drzavu. Uvek cete biti mala nacija, oni koji su imali logore smrti i koji se dan danas ponose time nikad ne mogu da budu velika nacija. To dokazuju i ovi vasi stalni komplexi koje imate od Srba.
Izvinjavam se sto komentar nije sportske prirode, ali koji je uopste od ovih?

Zika

pre 15 godina

..."ovoga puta neće nikome gledati kroz prste"...osim Nemcima, Italijanima, Dancima, Svedjanima, naravno Englezima, Spancima i Francuzima... Kome pricate bre, bruke i sramote?!?! UEFA mafiosi!

Ja sam

pre 15 godina

Ahhhaaaaahhhhaaaa Hrvati pozdravio vas Zrinjski. Ceka vas ista sudbina.Tako vam i treba."Srbi" su divljaci,a Hrvati "gospoda" lepu ste sliku izneli pred svetom.

hrvat

pre 15 godina

srbi smiješni ste... mislim da bi trebalo suspendirat i blanku vlašić, raspustit rukometnu reprezentaciju, ukinut vaterpolo u hrvatskoj, itd... čini mi se da nisu baš SVI srbi krali adidaske po trgovinama, isto tako nisu i svi hrvati ustaše... malo je čudno što se to događa baš sada kad će uskoro kvalifikacijska utakmica s engleskom... ili nije

milosko

pre 15 godina

"E moj druze Zagrebacki" - kao sto kaze Bora Corba.....
Uvek ste bili poznati kao nacisti, i primali se na to... Neka, neka, malo i Vas da j...u, a i nicija nije gorela do zore.....
Pozdrav za svu bracu Srbe!!!

ive

pre 15 godina

Braćo Srbi, kao što naš zajdnički učitelj Krist, tj. Hrist reče: što gledate trun u oku brata svog, a ne vidite brvno u svom. Srdačan pozdrav!

ponosni

pre 15 godina

ja sam iz zagreba,ali ovo sta uefa fifa radi ovo je smijesno,mozda jedino ovako englezi mogu vidjeti sljedece prvenstvo ali vrlo tesko!!nemojte nam zamjeriti,braca srbi,ali mozete nam se diviti sto se repke tice,a vatrenima hvala za sve u austriji!

mario

pre 15 godina

@butthole surfer u reprezentaciji hrvatske ima i jedan tamnoputi igrač tako da nemožeš pisati da se vrijeđa na rasnoj osnovi,srpski navijaći ne vrijeđaju na nacionaljnoj osnovi oni su med i mljeko možeš misliti neznam ko je onda kažnjen za rasno vrijeđanje.
Pogledaj prvo oko sebe pa onda dalje.

delia glingon

pre 15 godina

pa to nie nikakva kazna sa izkljucenjem rvatskih provinciskih autsajdera iz evropski kupova, pa ispadaju svi vec u prvom predkolu, bolji je potez kazniti rvatski knogomet iz svih internacionalnih takmicenja bar pet godina!

svašta

pre 15 godina

Hvala susjedima na 'krasnim' željama no ovo je velika izmišljotina, naši navijači su bili sjajni, kao i inače uostalom, ne znam tko vam je izvor no ovo je hrpa gluposti.

панишер

pre 15 godina

казне ће бити драстичне. играње пред празним трибинама притив малте, фарских острва и ватикана.

pinkerton

pre 15 godina

Hrvatska igra s Turskom a friend mi pošalje SMS direkt sa stadiona kako se nekolicina hrvatskih navijača međusobno mlati nekih 15-ak minuta. Niti to nije spomenuto u medijima. Ustvari, nije neki problem nekoliko idiota među 10000 ljudi, ali je sr*** što se o tome nikad ne govori. Propisna kazna bi bila da se utakmica s Englezima na jesen igra pred praznim stadionom..
Pozz iz Zg

don desmond

pre 15 godina

vidim da se nadate da cemo biti sankcionirani,ali valjda je svima jasno da se velike ekipe poput brazila,engleske,njemacke ipak ne sankcioniraju zbog dobrobiti nogometa..iako osudujem te klince koji ni ne znaju ko su bile ustase,partizani itd...

zg

pre 15 godina

I treba nas izbaciti. Kad će netko iz saveza ili čak državnog vrha osuditi ovakvo "navijanje". To nisu navijači, to su ljudi koji samo sramote pošteni dio Hrvatskog naroda u svijetu, pogotovo antifašiste, koji su jedini zaslužni da je Hrvatska u ovakvim granicama kakvim je danas. Volio bih vidjeti kartu današnje NDH. Od Zaprešića do Zeline... Na kraju krajeva to su većinom mladi ljudi koji niti ne znaju što je ustaštvo i koliko je zla taj pokret donio jer niti njihovi roditelji još nisu bili rođeni. Tko ih tome uči? Tko ih u tome podržava? Gdje je crkva da osudi ustaštvo? Neće, jer ga oni najviše zagovaraju i niti jedan zločin ne priznaju? Sramota za Hrvatsku, sramota i za Europu koja to tolerira! Pozdrav i Zagreba

danny boy

pre 15 godina

ovo je sramota...kretenoidne ideologije opet se veličaju,šačica ljudi ali opet je ružno za vidjeti...nismo mi jedini,tu je kakva takva utjeha jer Englezi su ipak drastično najveći primjer rasizma...a Thompson...ja ga ne slušam ali braćo Srbi ajde napišite na wikipediji Ban Josip Jelačić i uz njega Za dom spremni pozdrav koji datira ir ranijih godina 19 stoljeća...a šta vas vrijeđa u nazivu u boj u boj...pjesmi Lijepa li si...Slaven Bilić Ustaša...kao da ja kažem da je Novak veliko Srbin zbog svoga govora o Kosovu...ajmo biti dobronamjerni i puni znanja pa ćemo opet se smijati i zajedno pričati o stvarima bez obzira na razlike koje meni ništa ne znače ali ne vrijeđajte i ne generalizirajte Hrvate u globalu..to je dno dna...pozdrav svim mojim prijateljima Srbima:))))

mmm

pre 15 godina

Ovaj iz UEFE se pita zasto su ih posle rasistickih ispada pohvalili...pa to je nista naspram onih ispada u Jazinama(u Zadru) kad igra neki nas klub,samo ove sezone kad se setim Partizanovog gostovanja i onih povika silnih...da ih ne spominjem, a komentatori pa cak (sto je i najzalosnije)i trener iznosi niz pohvala na racun navijacakoji su kako kaze bili fenomenalni!!!Tako i na ovom Evropskom prvenstvu njima je izgleda za pohvalu sto su im navijaci imali ustaska obelezja i nacisticke pozdrave-pa ja ne znam ko normalan moze da se ponosi sa necim takvim???

molina

pre 15 godina

Ред би био да их опале као никога до сад! Ако буде правде, казна ће бити жестока, али плашим се да ће опе вук појести магарца...
Дај Боже да их казне, заслужили су!

Butthole Surfer

pre 15 godina

Navijači sa naci obeležjima su hrvatski nacionalisti. Oni slave Hitlera, jer je u njegovo vreme vladavine Evropom Hrvatska imala najveću teritoriju u svojoj istoriji. Oni vređaju na rasnoj osnovi, a pogotovo na nacinalnoj osnovi, kada je Balkan(SRBIJA!)u pitanju. Ne bih rekao da je većina hrvatskih navijača slično nastrojena, ali ako se setimo bilo koje utakmice srpskog kluba na gostovanju u "Jazinama" ili NA Maksimiru, pa kad se setimo Kranja...ah...lepo je setiti se Kranja.
Treba im suspendovati reprezentaciju. Novčane kazne i prazne tribine su čista glupost. Pa, formirali su kukasti prst od svojih tela na utakmici u Livornu pre koju godinu.
I sad ja da navijam za Hrvate protiv Hamita, Sanlija, Nihata i ludog Terima...a Slaven pušta Tompsona u svlačionici-Tompsona koji puni koncerte.

navijač a ne huligan

pre 15 godina

odavno ovo čekam... ali ne da bih likovao nad tuđom mukom, jer slične probleme imamo i sami. isto treba i nama da se dogodi da bismo se dozvali pameti. godinama se pitam kada će neko iz saveza (ili klubova) pred utakmicu tzv. visokog rizika da izađe u medije i pozove PRAVE NAVIJAČE da ispune tribine, ali da istovremeno "zamoli" sve huligane, manijake, kretene i idiote (tim, a ne nekim biranim rečima), da NIKAKO NE DOLAZE, jer će na taj način najviše pomoći klubu ili reprezentaciji. ali naravno - ništa od toga. e pa gospodo "srebrići", ako želite takve "navijače" onda snosite posledice. žalosno je što zbog ovakvih, funkcionera i nazovinavijača, ispaštaju fudbaleri i iskreni ljubitelji fudbala.

Krajišnik

pre 15 godina

Daj Bože da se njih kazni jer rsistički i nacistički ispadi su redoviti kod hrvatskih navijača,sjetite se kada su u Italiji napravili svastiku pa se ništa nije dogodilo,prijateljsku utakmicu sa Moldavijom cijeli je stadion urlao za dom spremni i ubi Srbina a HNS je pohvalio navijače kako je bila sjajna atmosfera.Vikali su za dom spremni i dizali desnicu kada se svirala himna i na utakmici Hrv - Njemačaka.

WHerc.

pre 15 godina

Nemojte tako, oni su samo odgovarali na agresiju. Za sukobe u Klagenfurtu je kriv Slobodan Milosevic.
(guliver, 27. jun 2008 00:00)


Ne branim nikakav oblik fasizma, ali to sto ti govoris, i na sto ciljas je tuzno i jadno...

Turkoglu

pre 15 godina

Na HRT-u je bio komentar tipa:
Ha-ha, desetak povređenih.
Hrvati, čuvajte se onog fazona: Pobednici u ratu - gubitnici u miru

mario

pre 15 godina

i budu razni komentari gdje radikali imaju potporu 40% biračkog tijela.
@Samwell daj mi reci šta pjevaju srpski navijaći malo se podsjeti jedino ako se nesječaš sjeti se samo utakmice protiv BiH.
Neznam odakle je izvučena ova vijest ali na službenim stranicama UEFE nema ništa o tome.

BBB Dedinje

pre 15 godina

..dragi srbi, pa nismo vam mi krivi kaj niste bili na euru, al super je kaj nas tak pratite... znate vise o hrvatskim navijacima i nogometasima nego ja, svaka cast...

navijac

pre 15 godina

Hahahha, ovo mi je sve presmjesno. Potpuno mi je lpgicno da Srbi sa visoka gledaju Hrvate i govore nesto o nasim navijacima a ne zele pogledati u svoje dvoriste.. Jel komsije, tko je ono najkaznjavaniji svjetski savez i ciji je to klub prosle sezone bio iskljucen zbog divljanja svojih navijaca? Naravno, koji drugi nego vas!!! S obzirom da Vas nikad nema na velikim natjecanjima, a timi vasi navijaci imaju jako mali broj utakmica u nogama, jos uvijek uspijevate biti zemlja koja je platila apsoluno najvise kazni zbog nereda svoji navijaca!! Mora se priznati da smo onda mi Hrvati amateri prema vama kad su neredi u pitanju. Ipak zapad ostaje zapad a istok kao i do sada istok..

Primero Geriljero

pre 15 godina

@Denny boy i slicni:
Na EP u vaterpolu u Kranju 2003.g., pojavila se 1 (slovima jedna) srpska zastava i to je bio dovoljan razlog za onaj stampedo, razularenih, mrznjom zadojenih hrvatskih navijaca. Tu se nije radilo o pojedincima ili grupicama veci MASI. A Srbi imaju bar 700000 (sedam stotina hiljada) razloga da im se nedopada ZA DOM SPREMNI i zato ne baljezgaj o pocetku 19. vijeka i Banu Jelacicu.

milos r.s.

pre 15 godina

oni su zasluzili iskljucenje i to vec odavno.sramota.pa to da su srbi uradili neko bi u hag otisao a ovako pojeo vuk magarca.to je rasizam,tipicno za hrvate.nadam se najvecoj mogucoj kazni.

Don Dzonson

pre 15 godina

pa kada su mogli da kaznjavaju nase klubove i reprezentacije najiskrenije se nadam da ce i njih da kazne.
IZBACITE IH IZ SVIH TAKMICENJA NA 50 GODINA

Oni su takvi!

pre 15 godina

Mogla bi disciplinska komisija da zaviri i u svlacionicu hrvatske reprezentacije - tu je atmosfera ista kao medju hrvatskim navijacima! Fasisticke pesme, busanje u "hrvatske grudi", poklici "u boj, u boj"! I, sta raditi? Ma, treba primiti Hrvatsku pod hitno u Evropsku uniju! Napokon, zar nisu upravo demokratska Nemacka, demokratska Austrija i demokratski Vatikan oziveli "novu" Hrvatsku, sa svim endehazijskim simbolima: himnom, novcem, nacionalizmom i rasizmom? I nista to Nemcima ne smeta, a Srbima i srpskim navijacima - kad Srbija eventualno dodje na neko takmicenje - citaju oni i ostali "Evropejci" svaku rec sa usana i odmah kaznjavaju! Srbi ne smeju vise uopste navijati za svoje - strogo je kaznjivo navijati za Srbiju! Hrvati smeju navijati i na Tompsonov nacin - cekamo kad ce taj Tompson i na stadion izaci, da Hrvati svojoj "europskoj" subraci demonstriraju visoke domete hrvatske demokratije! Lijepa njihova - demonokratija! Zamalo da takvima daju i organizaciju narednog evropskog prvenstva! Evropska demokratija - obican je cirkus! Cekam kad ce "Nezavisnoj Drzavi Kosovo" (tj. Endekaziji) dodeliti neko evropsko prvenstvo, da "unaprede" "stabilnost Balkana"!

Primero Geriljero

pre 15 godina

Uvjeren sam da su to bili Srbi-provokatori koji su htjeli da bace ljagu na mirne i dostojanstvene hrvatske navijace. Mislim da ovo moje misljenje dijele N.Kandic i S.Biserko. Zbog svega toga treba kazniti C.Zvezdu, Partizan i Vojvodinu izbacivanjem iz evropskih takmicenja u sezoni 2008/2009.

marko

pre 15 godina

Nije logicno da im kaznjavaju klubove neka kazne reprezentaciju izbacivanjem iz kvalifikacija za SP.Nisu to bili navijaci hrvatskih klubova nego hrvatske reprezentacije!!!

Samwell

pre 15 godina

Hrvati fašisti i rasisti?? Nemoguće...
P.S. Valjda će se neko nadležno telo kod nas setiti da skrene pažnju UEFI na ono što su njihovi navijači pevali protiv nas punih 15 minuta na jednoj od utakmica...

mile

pre 15 godina

Koje divljanje u Klagenfurtu? O cemu vi? Dajte ako vec prepisujete vijesti onda to radite od nekog gdje rade novinari stariji od 15 godina.

Grof

pre 15 godina

Prvo Hrvate nesto ne nismatisem. Drugo igrali su mnogo dobar fudbal navijao sam za njih kada su oni igrali.
O navajacima necu da trosim reci jer to nije vecina Hrvata to je najvecim delom olos. Pa onda imate i uticaj mase i euforicno raspolozenje pa tako i oni koji nikada nisu razmisljali o nekim povicima kao UBI SRBINA to izgovore jer svi oko njih to pricaju. Naravno tu su i Hrvatski gastrajbajteri koji zele da se pokazu pred maticom pa glume hrvate na kvadrat a nikako da se vrate u tu lijepu njihovu da zive nego patriotizam iskazuju mahanjem zastavica i nosenjem dresa.
Uzecu primer utakmicu SCG-BIH tada je skoro ceo stadio pevao i vikao ubi turcina i Noz zica srebrenica a licno znam da ljudi koji su tu bili nisu ni znali sta govore.

I jos jedna MNOGO BITNA STVAR sto se HRVATA tice zasto su na tapetu. IZBACILI SU ENGLEZE.
Ne bi me cudilo da se utakmica protiv Engleske igra pred praznim tribinama NA Maksimiru a Hrvati tu NIKADA nisu izgubili kada su imalli navijace (nas nisu barem pobedili 2:2 :D )
Setimo se Evropskog prvenstva za mlade i kada smo mi igrali sa njim aodmah su pocele prozivke iz uefe SRBI rasisti i to BAS slucajno protiv Engleza, a kada su Englezi dali gol koji ih je odveo u 1/2 finale UEFA se nije ni oglasila povodom toga sto je nas igrac lezao na terenu mnogo pre postizanja pogotka.
Uvek ce biti dvostrukih standarda i mi i Hrvati moramo da shvatimo da nas oni gore ne vole i da nam svaki korak gledaju i cekaju na gresku.

Pozdrav za sve ljude koji vole Fudbal.

msb

pre 15 godina

ako je ovo točno vi ste srbi bez brige, vaši navijaći nemaju priliku za bilo kakvo navijanje.

ps. bila sam u beču i nije se nikoga vrijeđalo.

PFC Conoplja

pre 15 godina

Ma nemoguce ne bi to oni,to su garant SRBI ubaceni pa oni su najdemokratskija nacija u europi,garant su ih napali SRBI i JNA...

Chedo

pre 15 godina

Dragi Gospodine Platini!
Povod ispada hrvatskih navijaca tokom proteklog fudbalskog takmicenja,zeleo bih da se izjasnim da ukoliko ih izbacite iz kvalifikacija za sledece evrpsko prvenstvo NECU PITI NI JESTI 3 DANA,u znak zahvalnosti
srdacan pozdrav

PFC Conoplja

pre 15 godina

Ma gde bi to oni,njihovim komentatorima to je prava saportska atmosvera iz koje navijaci iz evrope mogu mnogo da nauce, nekad zgoditak a sad je gol kako to...

Hrvat

pre 15 godina

# Dragi zapadni "susjedi"...Da li su ti vasi fasisticki i nacisticki ispadi mozda znak zahvalnosti Hitleru i fasistickoj Nemackoj koji su vam omogucili da danas imate "lijepu svoju", ja to ne znam. Ali ono sto sigurno znam je da nikad niste krvarili za svoju drzavu. 1389. Car Lazar okuplja celokupnu srpsku vojsku i krece u boj protiv Turaka. Svi ginu, Turci okupiraju Srbiju i drze nas pod svoju vlast 550 godina. A oni koji danas tvrde da je Kosovo oduvek njihovo (znate na koga mislim) tada nisu ni postojali kao narod vec su bili Iliri. Za vreme turske okupacije u Srbiji se formiraju hajducki odredi koji se nonstop bore protiv Turaka. Hiljadu sestotih godina Srbi se sele na sever preko Dunava i tada oni koji tvrde da je Kosovo oduvek njihovo pocinju polako da se naseljavaju ali otom potom, tada jos nisu bili Muslimani. 1804. Karadjordje organizuje prvi srpski ustanak a 1815 Milos Obrenovic drugi srpski ustanak. 1912 Srbi ucestvuju u balkanskom ratu gde se bore protiv Bugara i Turka i pobedjuju cime su konacno oterali poslednjeg turcina posle 550 godina. 1914 zapoceo je prvi svetski rat time sto su na Srbiju krenuli zajedno Austrija, Nemacka i Bugarska. Srbi opet pobedjuju. 1941. Nemci napadaju Jugoslaviju, okupiraju sve delove zemlje osim jedne drzave - Nezavisne drzave Hrvatske koju je Hitler stvorio neposredno pred pocetak drugog svetskog rata. Koliko je Srba izginulo samo u Jasenovu necu ni da pricam. Da preskocim sve to, posle rata na kormilo drzave dolazi Hrvat - "drug" Tito, koji je Srbiju osakatio vise nego bilo ko. Veliki broj fabrika i postrojenja je iz Srbije premestio u Sloveniju i Hrvatsku. Vojvodini i Kosovu napravio granice i od njih stvorio autonomne pokrajine cime je otvorio vrata za ovo sto se desava u danasnjici. Napominjem, nista slicno nije uradio u drugim drzavama SFRJ. Ali ono najgore od svega je to sto je dozvolio Albancima da se naseljavaju do mile volje, jer prakticno granica nije ni postojala. A da ne pricam posle o ratovima 1991-1995 i bombardovanje Srbije 1999. Znaci, uzmite period od 1389-1999 dodine to vam je 610 punih godina stalnog ratovanja Srba za svoju drzavu i sto je najvaznije, uspeli smo da je sacuvamo pored svih tih silnih muka. Moja poenta je u tome da Hrvatska nikad nije bila prijatelj Srbima i da su price o "dobrosusjedskim odnosima" i slicne apsurdne. To da je Zemun hrvatski grad su price za malu decu, ali to je dokaz kako nikad niste ratovali za svoju drzavu jer je Zemun bio pod vlascu Austrije isto kao i vi, sto znaci da ste Austriju smatrali za svoju drzavu. Uvek cete biti mala nacija, oni koji su imali logore smrti i koji se dan danas ponose time nikad ne mogu da budu velika nacija. To dokazuju i ovi vasi stalni komplexi koje imate od Srba.
Izvinjavam se sto komentar nije sportske prirode, ali koji je uopste od ovih?
(Srbin, 27. jun 2008 17:48)

Ma nema sta Srbine "brate"! VI STE BOGOM ODABRAN narod koji pati vec stoljecima, a koji nikad nikom nazao nista nije uradio, vec samo spasavao citavu Europu od najezde turaka, dok su Hrvati ladili JA**.. ?? Je li tako? Ne znam po kojim si to ti udzbenicima povijest ucio ali mi se cini da je dobro pijan taj autor bio..
Ali sve to jos nekako sam kroz smijeh procitao, ali daj mi molim te reci sta ti mislis sta je se to dogadjalo od 1991-1995? kaze "da ne pricam o tome"! Pa molim te nemoj jer ces ispast jos gluplji nego sto jesi.. (evo jos jedan nesportske prirode, pa molim da se i ovaj objavi ako su i ovi drugi do sada..)

д.н.с.

pre 15 godina

Црнокошуљаши-црно вам се пише! Добили сте државу, имате добро репрезензтацију, истерали сте готово све Србе-што вам је можда и најбитније од свега и опет сте јадни до бола са тим понашањем. Па добро шта вам сад фали-можда Срби да се иживљавате али све сте их истерали.
Ово се односи на црнокошуљаше а не на све јер знам да вас има коректних и поштених људи.

S2par

pre 15 godina

Al` sam se nasekirao!
Ako je istina ono shto se pricha da su igrachi pevali "ubi,zakolji..." u svlachionici pred svaku utakmicu onda im treba dozivotno zabraniti igranje!

Aco93

pre 15 godina

I treba da budu iskljuceni, secajte se sta su hrvati napravili sa svojim telima kada su igralu prijatelsku sa Italijom : kukasti krst!
Neverovatno.

Mare

pre 15 godina

Pravo sa Tompsonovog koncerta na EURO...Da da, to je ta fina hrvatska mladez koja nije imala niti jedno nacisticko fasisticko obelezje...

Byja

pre 15 godina

Ne, NE!
NEEEEEEEEEEEEEEE!
Ovo je gore nego kada je Juve prebacen u Seria B!

Ma koji hrvatski klubovi, da li ste vi ozbiljni, bole me bas choshak!

gunners

pre 15 godina

Ako budu kaznjeni utakmicama bez prisustva navijaca,onda to i nije neka kazna. Treba ih kazniti vise od toga...npr.oduzimanjem bodova u predstojecim kvalifikacijama za sp 2010,pa da to onda nazovemo KAZNOM :)))

Jimy jump

pre 15 godina

I red je bio da ih zbog toga kazne vec jednom.Njihov predsednik se svaki dan poziva na njihovu svetlu antifasisticku istoriju a retki su navijaci za koje se toliko povezju fasisticki simboli i parole kao za hrvatske.Secamo se svi kukastih krsteva iz Italije koje su telima formirali hrvatski navijaci kao i mnogi drugi incidenti.Takvih incidenata nije bilo cak ni kod nemaca i mislim da je stvarno i bio red da se kazni reprezentacija kod koje u svlacionici gruva Tompson,veliki umetnik koji propagira ljubav prema svim narodima narocito srbima i jevrejima, a za to vreme sa ostalim hrvatskim navijacima "repku" bodri i starina Milivoj Asner,koji se od hladnog piva i navijanja i prehladio pa nije mogao ovih dana da se odazove sudskom pozivu iz domovine.Zao mi je normalnih navijaca ali ovakvim stvarima treba stati na put.

jt

pre 15 godina

Nista novo...pa nije im prvi put a ni poslednji! Trebalo bi da ih kazne po PArtizanovom principu ali svi znamo da se to nece desiti...

ivan

pre 15 godina

Najzad malo da kazne i nekoga ko nije Srbin!!! Dok Zvezdu kaznjavaju zbog zastave postavljene na ogradi tokom utakmice igrane pred praznim tribinama, njihovi navijaci pale baklje i ne kriju nastrojenost ka nacizmu, a niko ni ne pomislja da ih kazni!!! krajnje je vreme bilo

knez

pre 15 godina

Sad ce nam komsije objasnjavati kako nije to bas sve tako, kao sto ni Tompson nije pevao sta je pevao. Mislim da je krajnje vreme imenovati prave stvari pravim imenom.

mirso-bec

pre 15 godina

Njihovi rukovodioci stalno se hvale navijacima a oni ljepo odpjevaju dve tri svoje pjesme, onda samo odjednom okrenu plocu pocnu da pjevaju rasisticko ustaske pjesme, najveci hit im je bio ..DA SAM TURCIN UBIO BI SE..takve pjesme nemaju veze sa fudbalom ali imaju sa stanjem u njihovim glavama

Makaveli

pre 15 godina

Ma otkud ce ih iskljuciti? Nije to Srbija ili Partizan, kojeg su izbacili jer su u Mostaru bili nesposobni da obezbede utakmicu i jer ih je domaca "divljac" gadjala ciglama.
Dobice neku smesnu kaznu, a maloumni, neobrazovani frikovi ce i dalje klicati pavelicu i ustaskom pokretu gde god stignu.

vlada

pre 15 godina

А да су Срби то радили казна би била рушење стадиона по Србији и забрана играња фудбала до 2084. године.

Milan Che

pre 15 godina

Smesno! Jedna ili vise utakmica bez publike?! Hii hi hiii, ne mogu da verujem! Da su se nasi igraci kojim slucajem plasirali na EURO pa da su nasi navijaci imali upola manje prestupa, mislim da bi nas izbacili na dve-tri godine igranja UOPSTE! Pa muceni Partizan izbacise zbog 1000 "malo" bezobraznijih navijaca, a ovi ostavise pustos i jos ih NAHVATALI SA OBELEZJIMA NACISTA! Eeeee, evropa nam je maceha kako okrenes! U svim segmentima! NE vole nas pa to ti je!

neno

pre 15 godina

Bilo je i krajnje vrijeme da huligane protjeraju sa utakmica a opste poznato je da hrvati velicaju Asnera,Thompsona i ostale! Bravo UEFA, samo hrabro do kraja!

nema sanse

pre 15 godina

znaci nema sanse da se to dogodi
Hrvati su veoma zasticeni po tom pitanju. Smem se kladiti u sta hocete. Partizan je izbacen iz kupa UEFA prosle godine, i tada su navijaci Zrinjskog imali fasisticke simbole i pevali fasisticke pesme. Pa je ipak Partizan kaznjen a Zrinjski i pored poraza od 11:1 prosao dalje.
Zivi bili pa videli.

skblzzzz

pre 15 godina

daj bože da nam isljuče klubove iz uefa kupova! to bi bila najbolja vijest ljeta. barem više ne bi ispadali od albanskih i ostalih giganata.

Jovan

pre 15 godina

S jedne strane, treba ih kazniti. Hrvatski navijaci su bili generator navijackog divljanja jos od 50-ih godina proslog veka naovamo. Tada smo bili ista zemlja, ali vise nismo i ne treba da nas zanima hoce li biti kaznjeni 2 ili 6 utakmica, tim pre sto ne igramo u kvalifikacijama u istoj grupi. Osim toga, mi mi se takodje nemamo cime podiciti, nemamo nikakvu kontrolu nad navijacima, rasizam se siri nasim terenima, od organizovanih grupa navijaca imamo vecu stetu nego korist. Biti srpski patriota i biti rasista, to su dve nespojive stvari... to je sve sam go izdajnik, koji namerno preslikava sve lose primere koji nam dolaze sa Zapada. Mi pre svih moramo imati razumevanja za ponizene i "bez krivice krive"!

Goran

pre 15 godina

Na utakmici protiv Turske jasno se culo "prozivanje" dva dela tribine sa: "ZA DOM" - "SPREMNI"... Za sta su sve kaznjavani nasi klubovi, ovo zasluzuje ogromnu kaznu! Ipak, mislim da bi sport i takmicenje trebali biti iznad svega...

vracar

pre 15 godina

nerazumem zbog cega kazne????pa decki su se stopili sa okolinom,svajcarska,nemacka ili austrija njima je svejedno,malo blejali sa onim likom ratnim zlocincem sto je pobio hiljade ljudi za vreme ratova...tu se osecaju kao kod svoje kuce,hrvatska je isuvise mala za sve te junacine...i sta ocekujete vise?kad moze gradonacelnik mostara ili cega vec otvoreno svojim izjavama da promovise i hvali napad na srbe i siri netrepeljivost a da pritom ne bude kaznjen,sta ocekujete za ove ostale poglavare;-)...gajim zaljenje prema njima,i nemojte ih kaznjavati,dovoljno su kaznjeni time ko su i sta su...

Scholes

pre 15 godina

opet niko nije spomenuo da je Dario Simic posle meca sa Poljacima ispod dresa imao majicu sa natpisom Bog Hrvati i slika Alojzija Stepinca!!!

pravdoljubivi

pre 15 godina

Ako me sluh i pamcenje ne varaju, prilicno sam siguran da su Hrvati tokom utakmice protiv Poljske skandirali "Ubij, ubij Srbina". Trebalo je da ih izbace sa EP odmah posle te utakmice, ali sta vredi kad srpski lobisti pri UEFI (ako ih uopste ima) u to vreme krkaju jagnjetinu i zalivaju spricerom...

DrAgisha

pre 15 godina

Kakvo igranje pred praznim tribinama, naše možete isključivati, je li, a oni kao ne prave probleme? Pa još fašizam?!

Ako ih ne isključe, Evropa će pokazati svoj pravi, """antifašistički""" karakter.

Mario

pre 15 godina

Nije greska nikakva, istina je da se vodi istraga o navijacima iz hrvatske, HNS je izdao priopcenje u kome se ogradjuje od rasisticko nastrojenih hrvatskih navijaca

qowye rs

pre 15 godina

treba da ih doziwotno suspenduju,da smo mi kojim slucajem owo naprawili,kozu bi nam oderali,neka i oni na swojoj kozi osete andjela oswete

roman10

pre 15 godina

A u hrvatskim medijima citam imamo najbolje navijace, kako oni velicaju svoju repku. kada sam gledao prenos na hrt ona komentatori nisu normalni sve su im sudije krive, nikad ne napadaju svoj igrace. svaka im cast kako lazu sami sebe.

Cale

pre 15 godina

@bbb zagreb
Ta nekolicina ocigledno ima jako debele glasne zice. U 6.tom minutu prvog poluvremena ta nekilicina je vikala "za dom - spremni" i zvucala kao da ih ima hiljade (dobro se secam vremena, do tog trenutka sam navijao za Hrvatsku).
Jedina stvar koja je gora od huligana koji prave nemerljivu stetu, a isto vazi i za nas, je poricanje i negiranje njihovog postojanja. Prvi korak u programu od 12 je - dobar dan, ja ze zovem HNS ili FSS i imam problem.

UEFA se oglasila

pre 15 godina

>

eto, više nema polemike... Hvala Bogu što ljudi znaju i što nema još veće nepravde od Turske...

Hrvatska prvak svijeta 2010.!

DIVIDE ET IMPERE

pre 15 godina

Hrvati i Srbi-dva zakrvljena kera koji se bore na život i smrt oko bezvrijedne oglođane kosti,dok im drugi kerovi sa strane odnesoše sve što je iole vrijedno.

njemac

pre 15 godina

a da su nasi navijaci to radili izbacili bi nam i repku iz kvalifikacija i sve klubove plus sto bi nas debelo po dzepu kaznili !!!

ono

pre 15 godina

Kad smo došli mi,eeeeee,kad ste došli vi,eeeeeee,a onda dođoše oni,eeeee,a potom...sve znaš...što da ti pričam...takva su bila vremena...

Luky Dubrovnik

pre 15 godina

U austriji je bilo,povremeno, preko 200 000 Hrvata,na utakmicama i do 20 000 ... i onda na temelju 3-4 izfrustrirana maloumnika će kazniti cijelu reprezentaciju ili klubove ... Ne sumnjam da ćemo protiv Engleza igrati pred praznim tribinama ... svaka im čast,potrudili su se da ih ovaj put ne izbacimo,ali je*i ga,zato će ovaj put bit još slađi njihovo prizemljenje ;)

splico

pre 15 godina

a kazna je 20000 cf. nismo mi nikog ubili niti pokušali ubiti. a idiota koji misle da je rasizam način na koji se voli svoja država ima svuda.

Hrvat

pre 15 godina

20.000 franaka.Zaslužena i korektna kazna.Nadamo se da će šačica pojedinaca prestati praviti budale od sebe i blatiti ugled najbrojnije,najkvalitetnije i najkorektnije navijačke grupe na EURU.

splico

pre 15 godina

.......ma jbite se devedesete, vas mogu jedino psovati za vama niko neće žaliti niti vam stihove kovati, jednu ste mladost sludele budite sretne ako vam i strofu udele....
Kad bi bar svi bili ko Đole. Ne mogu vjerovati koliko mržnje i primitivizma ima u naše dvije države. Valjda će razum jednog dana pobjediti.

nebuloz

pre 15 godina

Al` sam se nasekirao!
Ako je istina ono shto se pricha da su igrachi pevali "ubi,zakolji..." u svlachionici pred svaku utakmicu onda im treba dozivotno zabraniti igranje!
(S2par, 27. jun 2008 00:27)

hahahahahahaha
mozes mislit kako su hrvati pjevali ubi zakolji da hrvat ne postoji. ta je pjesma srpski izum. kao i ona noz zica srebrenica. di se ismijava ubijanje 100 000 djesce i pitaj boga koliko odraslih. uglavnom.... jeno je navijanje i izvikivanje svacega.... ali molim vas se nemojte tu zgrazatui zato sto mi pjevamo: u boj, u boj.. za narod svoj.
vase su pjesme bolesnije 100puta

da se ne zaboravi

pre 15 godina

vidim ljudi spominju da treba izbacit hrvarsku zbog muziku koju slusaju?????
na neki nacin se slazem. posto u prvih 11 njih 5 sluša narodnjake. i to se dobro zna. olić, srna i balaban bjeze sa priprema zbog srpskih narodnjaka, rakitić sa krstajićem putuje da bi čuli milu kitića. imate pravo... sve su to proustaški orjentirani vampiri sa elementima belosvetske urote protiv nebeskog naroda. njih se tu sto zgraža jer je simunic rekao da slusa thompsona. a na drugoj strani na narodnjake idu: olić, srna, čorluka, vukojević, rakitić, čak i modrić

SMESAN, SMESNIJI, NAJSMESNIJI

pre 15 godina

Kada budete imali kosarkaski klub kao partizan koji je bio evropski sampion...

HAHAHAHA

taj jedan partzanov naslov europskog prvaka je smijesan u usporedbi sa 5 hrvatskih. zar ne mislis. cibona ima duplo vise europskih naslova od tog partizana, a cak nije ni u hrvatskoj najjaca po tom pitanju, razmisli malo o tome

kako kaze netko iznad: ako nas platini izbaci on nece jest ni pit 3 dana iz zahvalnosti :) kompleks je nesalomiv i neunistiv

dok vama ne treba platini, vi cete sebe sami izbacit svojim igrama

markic

pre 15 godina

Ajde ljudi, smirite se vise. Svako ima svoju crnu mrlju u svojoj politickoj kao i sportskoj istoriji. Ali onaj lik , hajduk jugend, ime sve govori. Tebi kao da je Curkovic tata: "Ma ne , ma nije, ma ma dajte, ma to je samo, ma nemojte molim vas..." hahaha.