Petak, 20.06.2008.

11:17

"Proterali smo nelojalne nehrvate"

Osumnjičeni ustaša Milivoj Ašner priznao je deportacije požeških Jevreja, Srba i Roma, ali kaže da ih nisu slali u logore nego u njihove domovine.

Izvor: Beta

"Proterali smo nelojalne nehrvate" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

eto

pre 15 godina

Prvo su ga pustili da ubija, kolje i proteruje u logore, onda su ga sakrili i sad su ga kao nasli! Ej, on zivi 95 godina a toliko stradanja, suza, bola,krvi smrti je prouzrokovao! On se kaje za to sto je uradio manje nego kasapin u obliznjoj mesari! Oni koji su njega pustili da to radi pa ga skrivali, to isto rade i sa Mladicem!

Роткваријанац

pre 15 godina

Иако не мислим да је то исто, замислите шта би било а се на РТС-у појавио Караџић, или Младић, са сличним изјавама. Одмах бисмо били нецивилизовани, нетолерантни и шовинисти. Али, шта друго да очекујеш од земље чије су војне снаге ПРОТЕРАЛЕ неколико стотина хиљада Срба, уз ДИРЕКТНУ америчку логистичку подршку, тако НЕПОСРЕДНО остваривши жеље овог злотвора?

Mika, Pancevo

pre 15 godina

Grozno i za ne poverovati! Velika belosvetska sramota. Ovaj zločinac mora odgovarati bez obzira na svoje godine. Ako je rekao ono kako je napisano, on još uvek negira svoju krivicu - pazi sad, ne negira da su se ti isti zločini dogodili, ali ne vidi svoju krivicu u tim istim zločinima koje je on sam počinio protiv nedužnih civila (meni je potpuno nebitno koje su nacije ili vere bile te žrtve, bitno je da su to bila ljudska bića sa imenom i prezimenom, sa familijom i rodbinom koji su ih izgubili). Ko god je ikada bio upleten u zločine slične vrste mora imati vrlo veliku petlju da samo smisli tako neke gadosti, a posebno i da ih sprovede. Meni, civilizovanom ljudskom biću, intelektualcu i umetniku, je veoma teško da tako nešto i zamislim. Neka sve nedužne žrtve ovog zlikovca počivaju u večitom miru. A za one koji negiraju ovakve zločine i one koji brane zločince (pritom mislim i na aktuelne srpske zločince tokom svih poslednjih balkanskih ratova - Srbi moraju još na mnogo toga poraditi!) smatram da bi najbolje bilo da ih se sprovede kroz memorijalni centar bivšeg koncentracionog logora Jasenovac kako bi se iz prve ruke suočili sa jednim delićem strahota kroz koje su nedužne žrtve ovih zlikovaca prolazile dok nisu umrle. Ja sam bio teenager kad su me roditelji odveli sa jednom grupom turista u obilazak Jasenovca. To iskustvo je za mene bilo tako šonkantno i brutalno, da sam tamo uspeo ostati svega 6 minuta, jer mi je pozlilo kad sam video fotografije dece žrtava... više nisam mogao izdržati. Milim da moja deca još uvek nisu spremna za obilazak Jasenovca, iz istih razloga. Sad sam baš dok ovo pišem pomislio na sve one neobrazovane, besposlene, besperspektivne mlade ljude u Srbiji koji su se približili ideologiji nacizma i fašizma... mislim da bi kao deo njihove preobuke trebalo da obiđu neke slična mesta i upoznaju se iz prve ruke sa nečim što bez mnogo razmišljanja podržavaju.

Milutin

pre 15 godina

Ako je na celu Austrije bio jedan Kurt Valdhajm, onda ovakve stvari ne bi trebalo da cude. Ko zna koliko jos ustasa cuva Austrija.

M. Stefanovic

pre 15 godina

Na osnovi internacionalnih prava, lice koje dobije politicki azil, na nivou je sveca. Posto je i Austrija implicirana u delatnostima fasizma, nemislim da ce ponistiti njegov azil. Za Austrijance, ovo je konzerva puna crva, i bolje da je ne otvaraju. Ja sam pobegao u Austriju 1955 god. posto nisam bio niusta umesan, nisam hteo politicki azil. Dobio sam, ekonomski azil, koji mi je dozvolio samo dve godine boravka u Austriji. Zbog losih uslova u logoru,uspeo sam da se za osam meseci iselim. Kao Srbin, zahvalan sam im na toj usluzi. Slovenci i hrvati uzivali su privilegovanu poziciju po austrijskim logorima. U to doba, nisi izisao na slobodu dok nisi proveren od strane interpola. Hrvatska je mogla da u otsutnosti osudi mnoge ustaske poglavare, kao sto to moze i danas. To njihovo nagadjajne sa Austrijom, nije uredu, postoji svetski sud kao i evropski u Srazburgu.

isti arsin za sve

pre 15 godina

Jeste, ovaj gad je ogledalo Evrope! Isto tako ogledalo Srbije su slicni zlocinci, Mladic, Karadzic and Co. koje Srbija danas krije pa je super sto se evo isti arsin svugde primenjuje. Kao da citam gnev zrtava u ovim komentarima, ali zrtava iz nekog mnogo svezijeg rata... Sve su to isti zlikovci, bolesnici koje treba iza resetaka drzati dozivotno.. .A Dr.V. Seselj, pa taj ako se vrati, vraca se kao predsednik Srbije. E, onda, svi smo Asneri!

levak

pre 15 godina

Hrvatima je kao stalo da mu sude pa ga traze od Austrijanaca a Austrijanci su humani pa ga ne izrucuju jer je star. Svi su fini i humani samo pravde nigde. Zasto Srbija uz pomoc Izraela ne zatrazi izrucenje Asnera? Iako to nema neke sanse na uspeh donece odredjeni publicitet i povecati pritisak na Austriju i Hrvatsku.

Dzoni

pre 15 godina

I Srbija bi trebala da podigne optuznicu protiv ovog covjeka i da trazi izrucenje, jer svako ko je pocinio zlocin treba i mora da odgovara.

italy

pre 15 godina

Sramota za Austriju i Europsku Zajednicu, sramota! Drzeci kasapina kod kuce, nemaju moralna i eticka prava da ucjenjuju Srbiju zbog Mladica! Sramota za Austriju i Evropsku Zajednicu.

zhukov

pre 15 godina

Nije ni cudo da se ovakvi "prilozi" vrte na javnoj televiziji u Hrvatskoj, zemlji u kojoj je policijski inspektor suspendiran jer je htio podici kaznenu prijavu protiv sirenja rasne mrznje na Thompsonovom koncertu. Dakle, toliko o odnosu vlasti prema fasizmu. BTW, isti Thompson danas nastupa na toj televiziji...

mario

pre 15 godina

... nije Hrvatska nastala na nikakvim nacističkim tekovinama ja znam da neki vole tako prikazivati stvari, u Hrvatskoj se ipak više slavi antifašistička borba nego u Srbiji gdje su uzgred izjednačeni partizani i četnici.
Treba pogledat malo šta pišu i izvikuju navijači po stadionima u Srbiji o Srebrenici, prema jendom od poslednjih ispitivanju javnog mjenja za preko 50% stavnoštva Ratko Mladić je nacionalni heroj.
Prvo počistit u svojem dvorištu pa onda gledati tuđe.
To što je dao intervju HTV-u nema nikakve veze traže mnoge TV kuće njegov intervju,ali to neki odmah protumače drukčije.
RTS je imao intervju sa Kadijevićem koji je za mene isto zločinac jer je odgovoran za Vukovar i pokolj na Ovčari , protjerivanje itd. Ni njega neče Rusi da isporuče gdje je ta demokracija.
Opčenito gadi mi se da iko od takvih likova ima mjesta u medijskom prostoru.
A u srcu pobjeda danas protiv Turske.

Goran_RS

pre 15 godina

Zato Jasenovac broji preko 700 000 zrtava… strahota… Pod Kozaraom ima gradova/sela gdje je preko 70% stanovnisva 'nestalo'… neka prezimena su 'izbrisana' za uvjek… Iz ovog smo trebali dosta da naucimo...

mesec

pre 15 godina

i sad nas pritiskaju zbog haških optuženika a austriju u kojoj živi nebrojeno nacista i dokazanih zločinaca iz drugog svetskog rata , niko ni da bar verbalno osudi ... e zemaljska pravdo.

hex

pre 15 godina

Da, a nakon sto je ovaj izopaceni nacist "dao interview' novinar se uzivo javio iz Austrije pri cemu je cijelo vrijeme strasno ubjedjivao gledatelje da je Asner jako bolestan, da se tesko kretao po stanu i slicno... Dakle, pokusao je actually ubjediti javnost da mu se ne treba suditi, jer je, jel, star, na sto je voditelj iz studija suosjecajno i potvrdno klimao glavom.

Tosha

pre 15 godina

Austriju odmah treba iskljuciti iz EU. Nas nece da prime zbog prikrivanja ratnih zlocinaca za koje ni nema valjanih dokaza gde se nalaze a kod njih ratni zlocinac jos prica na televiziji... Hoce li ga mozda jos i odlikovati za nesto?

Boro Croat

pre 15 godina

Ovaj lik je vrlo star, i sad je sam zatražio da ga se vrati u Hrvatsku, gdje je protiv njega podignuta optužnica, nakon nekoliko desetljeća odbijanja. Vjerojanto želi ovdje umrijet. Zaboli njega uhosad za suđenje, nikakav zatvor njemu više nije kazna. Doći će i lijepo umrijet ovdje i bit sretan što je pokopan u domovini. U ovom slučaju pravda je bila spora i nedostižna.

duka

pre 15 godina

Kakva je to demokratija, cuvati ga u Austriji, ne isporuciti tog krvnika i bolesnika... To stvarno ne stima, i ne moze tako da ide dalje. Dokle bre ovako.

Sale

pre 15 godina

Da vidimo sta ce drzava Srbija uraditi po ovom pitanju. Realno nemamo nikakav uticaj da bi neko zbog nas mrdnuo, jedino ako Izrael zagrize. A HRT pusta sve preko razglasa, pa ovo je ustaska ideologija dobila razglas. Covece da ne verujes. Da vidimo i sta EU kaze povodom ovoga, svi cute kao da se nista ne desava. Da smo barem malo ozbiljna drzava mogli bi da vidimo od Mosada kako se to ponekad resava. Gde je BIA

Nenad Lj.

pre 15 godina

Nevidjena bruka i sramota, identican scenario u slucaju Artukovic... naravno da svi oni zele da se sahrane u "lepoj njihovoj" jer to im je poslednja zelja... sudjenje ovakvim monstrumima je neophodno ali pitanje je da li ce imati vremena da ga osude imajuci u vidu godine i zdrastveno stanje ovog bednika... takodje hravtsko sudstvo ce iskoristiti ovaj slucaj kako bi pokazali svetu da su spremni za demokratske, evropske integracije...uzas...

S

pre 15 godina

Ne razumem kako zdravstveno stanje moze da bude prepreka za sudjenje za ovako strasne stvari. Sta da se sada Radovan i Ratko pozale na visok krvni pritisak? Nema sudjenja? Smesno. Isporucite tog starca, ima i u Hrvatskoj bolnica...

SaleC

pre 15 godina

Meni nije najstrašnije to što je ovaj ustaša poživeo ovoliko bez kazne za svoje zločine, nego što zbog toga još ima i mnogo sledbenika. A još je dobio i prostor na HRT i pruži objašnjenje šta je on mislio u stvari... užasnut sam!

nirvanacookies

pre 15 godina

Ma srce mi se cepa zbog njegovih godina. Svi ti monstrumi su zbrisali, proziveli ugodno svoje zivote, doziveli duboku starost i sada jos treba da se sazalim i postedimo ih u poznim godinama. Svakako! Pritom to pokajanje koje nikako da pokazu, pa toga ima samo na filmu... Sve na robiju, uz zal sto je samo par godina u pitanju, a ne citav zivot, a i to bi malo bilo.

goran

pre 15 godina

I hrvatska TV to pusta bez ikakvih problema. Pa kakvi su to ljudi koji ovakve stvari bez problema i bez ikakvog pokusaja osude pustaju ? Zanima me samo hoce li se ko u hrvatskoj ograditi od ovakvih izjava ili ce sve proci uz precutnu podrsku. SRAMOTA !!!

Sloba

pre 15 godina

Kad je tako "nevin" i "naivan" zašto je menjao ime? Šta znači "lojalan", "nelojalan" - to su kvalifikacije. Jevreji su potpuno u pravu, zločince treba goniti bez milosti, ne samo zato što su se prikazali kao krvnici, već i zato što ne osećaju grižu savesti i ispoljavaju licemerje prema žrtvama.

svetski putnik

pre 15 godina

Interesantno je kako sav ksenofobični i šovinistički otpad ovog sveta isto razmišlja i uvek nalazi opravdanje za svoja dela...

sanja

pre 15 godina

Hrvati se setili ovog zlikovca kada je jednom nogon u grobu kao Artukovica, Bio im je na dohvat ruke i nista. Bolje da posalju nekog pistoljerosa da ga likvidiraju. A hrvati sa ponosom daju njegov intervju na dnevniku. To su sledbenici Tompsona

Čudoljub

pre 15 godina

Da je ovaj ostareli zločinac u bilo kojoj drugoj zemlji osim Austrije, odavno bi gledao rešetke iznutra. Pa ta zemlja i jeste čuvena po tome da je proglasila sebe prvom žrtvom Hitlerove agresije, a onda i dobro ušuškala i sakrila sve glavešine i aparatčike nacističkog režima. Austrija, za razliku od Nemačke, NIKADA nije prošla proces denacifikacije, upravo iz navedenog razloga - zaboga, pa oni su žrtve... Muka mi je od takve "mitteleuropske" dvoličnosti... Vrline javne a poroci tajni.

davor

pre 15 godina

Proterivanje ili nasilna deportacija su takodje ratni zlocini kojima se pravda ovaj ustaski monstrum - da je Srbin vec bi odgovarao, ovako nista.

???

pre 15 godina

Izjava ovog lika dovoljno govori kakvi su to monstrumi.Svašta bih napisao, bes ključa u meni jer ovakva izjava vređa zdrav razum. Neverovatno! Pa kako je zaključio da su nelojalni? Sprovodili su anketu? Popunjavali upitnik? Skupo je bilo deportovati ih u logore, pa su ih zbog ekonomičnosti poubijali u Jasenovcu, Jadovnu, Gospiću, glinskoj Crkvi... !?!?!?

Alex

pre 15 godina

A šta ćemo sa periodom koji proveo u Hrvatskoj kao Tuđmanov prijatelj. Zar to nije dovoljno da potvrdi da je Hrvatska u tom periodu nastala na nacističkim tekovinama.

...imas 100 godina...

pre 15 godina

Ako se on kao "Četvrti najtraženiji nacista na svetu..."slobodno seta,navija,...,a za to se zna vec nekoliko godina i svi smo srecni,odmah treba izvrsiti kolektivno samospaljivanje zbog vredjanja nase inteligencije...

Jadan

pre 15 godina

Јадан чикица, баш ми га је жао. То иде на отвореном програму ХРТ ?! То исто је радио Шешељ па ено га у Хагу покушава да се одбрани зато што је говорио да коме се не свиђа у Србији нека спакује кофере па назад у домовину ... Исту ствар! А овај јадни фашиста јавно шири исту ствар! Не ваља, не ваља ...

ANGEL

pre 15 godina

"Nismo ih slali u logore jer je to bilo preskupo jer ih morate čuvati i hraniti" ali zato su ih ubijali, jeftinije je, cak su imali i neko takmicenje u ubijanju...POGLEDAJ DOM SVOJ ANDJELE...

Shpiro

pre 15 godina

A koje su to domovine Roma i Jevreja bile, majke ti? Kako su se zvale? Gledao sam ceo prilog na dnevniku HRT-a i to je bilo jedno neviđeno vređanje inteligencije, kako od strane ovog ustaše, pa preko novinara, čak i od voditelja u studiju. Pravimo se blesavi i svima lepo. Strahota.

Dragan

pre 15 godina

Prva pomisao kad sam video ovog starca bila mi je - dajte, ljudi, pa sta ce zrtve imati od sudjenja ovom jadniku, starom, bolesnom? Nemojmo biti i mi krvnici, koji ce se svetiti na nekom nemocnom. Ali kad procitam sta izjavljuje neko u tim godinama, posle svega sto se izdesavalo, posle toliko godina koje je imao na raspolaganju, da o svemu razmislja i pokaje se...Zapitam se kako je moguce da postoje tako bolesni ljudi, poremeceni umovi, zlocinci koji preziru zivot. Da, treba im suditi svima, da came u 5-6 kvadrata u nekoj memljivoj celiji, jer jedino tamo mogu na miru da razmisle o svemu sto su cinili tokom svojeg ovozemaljskog bitisanja... Legija ce, nadam se, imati dovoljno vremena da se pokaje.

Shpiro

pre 15 godina

A koje su to domovine Roma i Jevreja bile, majke ti? Kako su se zvale? Gledao sam ceo prilog na dnevniku HRT-a i to je bilo jedno neviđeno vređanje inteligencije, kako od strane ovog ustaše, pa preko novinara, čak i od voditelja u studiju. Pravimo se blesavi i svima lepo. Strahota.

Jadan

pre 15 godina

Јадан чикица, баш ми га је жао. То иде на отвореном програму ХРТ ?! То исто је радио Шешељ па ено га у Хагу покушава да се одбрани зато што је говорио да коме се не свиђа у Србији нека спакује кофере па назад у домовину ... Исту ствар! А овај јадни фашиста јавно шири исту ствар! Не ваља, не ваља ...

Alex

pre 15 godina

A šta ćemo sa periodom koji proveo u Hrvatskoj kao Tuđmanov prijatelj. Zar to nije dovoljno da potvrdi da je Hrvatska u tom periodu nastala na nacističkim tekovinama.

ANGEL

pre 15 godina

"Nismo ih slali u logore jer je to bilo preskupo jer ih morate čuvati i hraniti" ali zato su ih ubijali, jeftinije je, cak su imali i neko takmicenje u ubijanju...POGLEDAJ DOM SVOJ ANDJELE...

???

pre 15 godina

Izjava ovog lika dovoljno govori kakvi su to monstrumi.Svašta bih napisao, bes ključa u meni jer ovakva izjava vređa zdrav razum. Neverovatno! Pa kako je zaključio da su nelojalni? Sprovodili su anketu? Popunjavali upitnik? Skupo je bilo deportovati ih u logore, pa su ih zbog ekonomičnosti poubijali u Jasenovcu, Jadovnu, Gospiću, glinskoj Crkvi... !?!?!?

Dragan

pre 15 godina

Prva pomisao kad sam video ovog starca bila mi je - dajte, ljudi, pa sta ce zrtve imati od sudjenja ovom jadniku, starom, bolesnom? Nemojmo biti i mi krvnici, koji ce se svetiti na nekom nemocnom. Ali kad procitam sta izjavljuje neko u tim godinama, posle svega sto se izdesavalo, posle toliko godina koje je imao na raspolaganju, da o svemu razmislja i pokaje se...Zapitam se kako je moguce da postoje tako bolesni ljudi, poremeceni umovi, zlocinci koji preziru zivot. Da, treba im suditi svima, da came u 5-6 kvadrata u nekoj memljivoj celiji, jer jedino tamo mogu na miru da razmisle o svemu sto su cinili tokom svojeg ovozemaljskog bitisanja... Legija ce, nadam se, imati dovoljno vremena da se pokaje.

Čudoljub

pre 15 godina

Da je ovaj ostareli zločinac u bilo kojoj drugoj zemlji osim Austrije, odavno bi gledao rešetke iznutra. Pa ta zemlja i jeste čuvena po tome da je proglasila sebe prvom žrtvom Hitlerove agresije, a onda i dobro ušuškala i sakrila sve glavešine i aparatčike nacističkog režima. Austrija, za razliku od Nemačke, NIKADA nije prošla proces denacifikacije, upravo iz navedenog razloga - zaboga, pa oni su žrtve... Muka mi je od takve "mitteleuropske" dvoličnosti... Vrline javne a poroci tajni.

Sloba

pre 15 godina

Kad je tako "nevin" i "naivan" zašto je menjao ime? Šta znači "lojalan", "nelojalan" - to su kvalifikacije. Jevreji su potpuno u pravu, zločince treba goniti bez milosti, ne samo zato što su se prikazali kao krvnici, već i zato što ne osećaju grižu savesti i ispoljavaju licemerje prema žrtvama.

...imas 100 godina...

pre 15 godina

Ako se on kao "Četvrti najtraženiji nacista na svetu..."slobodno seta,navija,...,a za to se zna vec nekoliko godina i svi smo srecni,odmah treba izvrsiti kolektivno samospaljivanje zbog vredjanja nase inteligencije...

goran

pre 15 godina

I hrvatska TV to pusta bez ikakvih problema. Pa kakvi su to ljudi koji ovakve stvari bez problema i bez ikakvog pokusaja osude pustaju ? Zanima me samo hoce li se ko u hrvatskoj ograditi od ovakvih izjava ili ce sve proci uz precutnu podrsku. SRAMOTA !!!

davor

pre 15 godina

Proterivanje ili nasilna deportacija su takodje ratni zlocini kojima se pravda ovaj ustaski monstrum - da je Srbin vec bi odgovarao, ovako nista.

Goran_RS

pre 15 godina

Zato Jasenovac broji preko 700 000 zrtava… strahota… Pod Kozaraom ima gradova/sela gdje je preko 70% stanovnisva 'nestalo'… neka prezimena su 'izbrisana' za uvjek… Iz ovog smo trebali dosta da naucimo...

Tosha

pre 15 godina

Austriju odmah treba iskljuciti iz EU. Nas nece da prime zbog prikrivanja ratnih zlocinaca za koje ni nema valjanih dokaza gde se nalaze a kod njih ratni zlocinac jos prica na televiziji... Hoce li ga mozda jos i odlikovati za nesto?

sanja

pre 15 godina

Hrvati se setili ovog zlikovca kada je jednom nogon u grobu kao Artukovica, Bio im je na dohvat ruke i nista. Bolje da posalju nekog pistoljerosa da ga likvidiraju. A hrvati sa ponosom daju njegov intervju na dnevniku. To su sledbenici Tompsona

nirvanacookies

pre 15 godina

Ma srce mi se cepa zbog njegovih godina. Svi ti monstrumi su zbrisali, proziveli ugodno svoje zivote, doziveli duboku starost i sada jos treba da se sazalim i postedimo ih u poznim godinama. Svakako! Pritom to pokajanje koje nikako da pokazu, pa toga ima samo na filmu... Sve na robiju, uz zal sto je samo par godina u pitanju, a ne citav zivot, a i to bi malo bilo.

Sale

pre 15 godina

Da vidimo sta ce drzava Srbija uraditi po ovom pitanju. Realno nemamo nikakav uticaj da bi neko zbog nas mrdnuo, jedino ako Izrael zagrize. A HRT pusta sve preko razglasa, pa ovo je ustaska ideologija dobila razglas. Covece da ne verujes. Da vidimo i sta EU kaze povodom ovoga, svi cute kao da se nista ne desava. Da smo barem malo ozbiljna drzava mogli bi da vidimo od Mosada kako se to ponekad resava. Gde je BIA

svetski putnik

pre 15 godina

Interesantno je kako sav ksenofobični i šovinistički otpad ovog sveta isto razmišlja i uvek nalazi opravdanje za svoja dela...

SaleC

pre 15 godina

Meni nije najstrašnije to što je ovaj ustaša poživeo ovoliko bez kazne za svoje zločine, nego što zbog toga još ima i mnogo sledbenika. A još je dobio i prostor na HRT i pruži objašnjenje šta je on mislio u stvari... užasnut sam!

Nenad Lj.

pre 15 godina

Nevidjena bruka i sramota, identican scenario u slucaju Artukovic... naravno da svi oni zele da se sahrane u "lepoj njihovoj" jer to im je poslednja zelja... sudjenje ovakvim monstrumima je neophodno ali pitanje je da li ce imati vremena da ga osude imajuci u vidu godine i zdrastveno stanje ovog bednika... takodje hravtsko sudstvo ce iskoristiti ovaj slucaj kako bi pokazali svetu da su spremni za demokratske, evropske integracije...uzas...

Boro Croat

pre 15 godina

Ovaj lik je vrlo star, i sad je sam zatražio da ga se vrati u Hrvatsku, gdje je protiv njega podignuta optužnica, nakon nekoliko desetljeća odbijanja. Vjerojanto želi ovdje umrijet. Zaboli njega uhosad za suđenje, nikakav zatvor njemu više nije kazna. Doći će i lijepo umrijet ovdje i bit sretan što je pokopan u domovini. U ovom slučaju pravda je bila spora i nedostižna.

Dzoni

pre 15 godina

I Srbija bi trebala da podigne optuznicu protiv ovog covjeka i da trazi izrucenje, jer svako ko je pocinio zlocin treba i mora da odgovara.

zhukov

pre 15 godina

Nije ni cudo da se ovakvi "prilozi" vrte na javnoj televiziji u Hrvatskoj, zemlji u kojoj je policijski inspektor suspendiran jer je htio podici kaznenu prijavu protiv sirenja rasne mrznje na Thompsonovom koncertu. Dakle, toliko o odnosu vlasti prema fasizmu. BTW, isti Thompson danas nastupa na toj televiziji...

hex

pre 15 godina

Da, a nakon sto je ovaj izopaceni nacist "dao interview' novinar se uzivo javio iz Austrije pri cemu je cijelo vrijeme strasno ubjedjivao gledatelje da je Asner jako bolestan, da se tesko kretao po stanu i slicno... Dakle, pokusao je actually ubjediti javnost da mu se ne treba suditi, jer je, jel, star, na sto je voditelj iz studija suosjecajno i potvrdno klimao glavom.

S

pre 15 godina

Ne razumem kako zdravstveno stanje moze da bude prepreka za sudjenje za ovako strasne stvari. Sta da se sada Radovan i Ratko pozale na visok krvni pritisak? Nema sudjenja? Smesno. Isporucite tog starca, ima i u Hrvatskoj bolnica...

mesec

pre 15 godina

i sad nas pritiskaju zbog haških optuženika a austriju u kojoj živi nebrojeno nacista i dokazanih zločinaca iz drugog svetskog rata , niko ni da bar verbalno osudi ... e zemaljska pravdo.

mario

pre 15 godina

... nije Hrvatska nastala na nikakvim nacističkim tekovinama ja znam da neki vole tako prikazivati stvari, u Hrvatskoj se ipak više slavi antifašistička borba nego u Srbiji gdje su uzgred izjednačeni partizani i četnici.
Treba pogledat malo šta pišu i izvikuju navijači po stadionima u Srbiji o Srebrenici, prema jendom od poslednjih ispitivanju javnog mjenja za preko 50% stavnoštva Ratko Mladić je nacionalni heroj.
Prvo počistit u svojem dvorištu pa onda gledati tuđe.
To što je dao intervju HTV-u nema nikakve veze traže mnoge TV kuće njegov intervju,ali to neki odmah protumače drukčije.
RTS je imao intervju sa Kadijevićem koji je za mene isto zločinac jer je odgovoran za Vukovar i pokolj na Ovčari , protjerivanje itd. Ni njega neče Rusi da isporuče gdje je ta demokracija.
Opčenito gadi mi se da iko od takvih likova ima mjesta u medijskom prostoru.
A u srcu pobjeda danas protiv Turske.

italy

pre 15 godina

Sramota za Austriju i Europsku Zajednicu, sramota! Drzeci kasapina kod kuce, nemaju moralna i eticka prava da ucjenjuju Srbiju zbog Mladica! Sramota za Austriju i Evropsku Zajednicu.

levak

pre 15 godina

Hrvatima je kao stalo da mu sude pa ga traze od Austrijanaca a Austrijanci su humani pa ga ne izrucuju jer je star. Svi su fini i humani samo pravde nigde. Zasto Srbija uz pomoc Izraela ne zatrazi izrucenje Asnera? Iako to nema neke sanse na uspeh donece odredjeni publicitet i povecati pritisak na Austriju i Hrvatsku.

M. Stefanovic

pre 15 godina

Na osnovi internacionalnih prava, lice koje dobije politicki azil, na nivou je sveca. Posto je i Austrija implicirana u delatnostima fasizma, nemislim da ce ponistiti njegov azil. Za Austrijance, ovo je konzerva puna crva, i bolje da je ne otvaraju. Ja sam pobegao u Austriju 1955 god. posto nisam bio niusta umesan, nisam hteo politicki azil. Dobio sam, ekonomski azil, koji mi je dozvolio samo dve godine boravka u Austriji. Zbog losih uslova u logoru,uspeo sam da se za osam meseci iselim. Kao Srbin, zahvalan sam im na toj usluzi. Slovenci i hrvati uzivali su privilegovanu poziciju po austrijskim logorima. U to doba, nisi izisao na slobodu dok nisi proveren od strane interpola. Hrvatska je mogla da u otsutnosti osudi mnoge ustaske poglavare, kao sto to moze i danas. To njihovo nagadjajne sa Austrijom, nije uredu, postoji svetski sud kao i evropski u Srazburgu.

isti arsin za sve

pre 15 godina

Jeste, ovaj gad je ogledalo Evrope! Isto tako ogledalo Srbije su slicni zlocinci, Mladic, Karadzic and Co. koje Srbija danas krije pa je super sto se evo isti arsin svugde primenjuje. Kao da citam gnev zrtava u ovim komentarima, ali zrtava iz nekog mnogo svezijeg rata... Sve su to isti zlikovci, bolesnici koje treba iza resetaka drzati dozivotno.. .A Dr.V. Seselj, pa taj ako se vrati, vraca se kao predsednik Srbije. E, onda, svi smo Asneri!

duka

pre 15 godina

Kakva je to demokratija, cuvati ga u Austriji, ne isporuciti tog krvnika i bolesnika... To stvarno ne stima, i ne moze tako da ide dalje. Dokle bre ovako.

Milutin

pre 15 godina

Ako je na celu Austrije bio jedan Kurt Valdhajm, onda ovakve stvari ne bi trebalo da cude. Ko zna koliko jos ustasa cuva Austrija.

Mika, Pancevo

pre 15 godina

Grozno i za ne poverovati! Velika belosvetska sramota. Ovaj zločinac mora odgovarati bez obzira na svoje godine. Ako je rekao ono kako je napisano, on još uvek negira svoju krivicu - pazi sad, ne negira da su se ti isti zločini dogodili, ali ne vidi svoju krivicu u tim istim zločinima koje je on sam počinio protiv nedužnih civila (meni je potpuno nebitno koje su nacije ili vere bile te žrtve, bitno je da su to bila ljudska bića sa imenom i prezimenom, sa familijom i rodbinom koji su ih izgubili). Ko god je ikada bio upleten u zločine slične vrste mora imati vrlo veliku petlju da samo smisli tako neke gadosti, a posebno i da ih sprovede. Meni, civilizovanom ljudskom biću, intelektualcu i umetniku, je veoma teško da tako nešto i zamislim. Neka sve nedužne žrtve ovog zlikovca počivaju u večitom miru. A za one koji negiraju ovakve zločine i one koji brane zločince (pritom mislim i na aktuelne srpske zločince tokom svih poslednjih balkanskih ratova - Srbi moraju još na mnogo toga poraditi!) smatram da bi najbolje bilo da ih se sprovede kroz memorijalni centar bivšeg koncentracionog logora Jasenovac kako bi se iz prve ruke suočili sa jednim delićem strahota kroz koje su nedužne žrtve ovih zlikovaca prolazile dok nisu umrle. Ja sam bio teenager kad su me roditelji odveli sa jednom grupom turista u obilazak Jasenovca. To iskustvo je za mene bilo tako šonkantno i brutalno, da sam tamo uspeo ostati svega 6 minuta, jer mi je pozlilo kad sam video fotografije dece žrtava... više nisam mogao izdržati. Milim da moja deca još uvek nisu spremna za obilazak Jasenovca, iz istih razloga. Sad sam baš dok ovo pišem pomislio na sve one neobrazovane, besposlene, besperspektivne mlade ljude u Srbiji koji su se približili ideologiji nacizma i fašizma... mislim da bi kao deo njihove preobuke trebalo da obiđu neke slična mesta i upoznaju se iz prve ruke sa nečim što bez mnogo razmišljanja podržavaju.

Роткваријанац

pre 15 godina

Иако не мислим да је то исто, замислите шта би било а се на РТС-у појавио Караџић, или Младић, са сличним изјавама. Одмах бисмо били нецивилизовани, нетолерантни и шовинисти. Али, шта друго да очекујеш од земље чије су војне снаге ПРОТЕРАЛЕ неколико стотина хиљада Срба, уз ДИРЕКТНУ америчку логистичку подршку, тако НЕПОСРЕДНО остваривши жеље овог злотвора?

eto

pre 15 godina

Prvo su ga pustili da ubija, kolje i proteruje u logore, onda su ga sakrili i sad su ga kao nasli! Ej, on zivi 95 godina a toliko stradanja, suza, bola,krvi smrti je prouzrokovao! On se kaje za to sto je uradio manje nego kasapin u obliznjoj mesari! Oni koji su njega pustili da to radi pa ga skrivali, to isto rade i sa Mladicem!

mario

pre 15 godina

... nije Hrvatska nastala na nikakvim nacističkim tekovinama ja znam da neki vole tako prikazivati stvari, u Hrvatskoj se ipak više slavi antifašistička borba nego u Srbiji gdje su uzgred izjednačeni partizani i četnici.
Treba pogledat malo šta pišu i izvikuju navijači po stadionima u Srbiji o Srebrenici, prema jendom od poslednjih ispitivanju javnog mjenja za preko 50% stavnoštva Ratko Mladić je nacionalni heroj.
Prvo počistit u svojem dvorištu pa onda gledati tuđe.
To što je dao intervju HTV-u nema nikakve veze traže mnoge TV kuće njegov intervju,ali to neki odmah protumače drukčije.
RTS je imao intervju sa Kadijevićem koji je za mene isto zločinac jer je odgovoran za Vukovar i pokolj na Ovčari , protjerivanje itd. Ni njega neče Rusi da isporuče gdje je ta demokracija.
Opčenito gadi mi se da iko od takvih likova ima mjesta u medijskom prostoru.
A u srcu pobjeda danas protiv Turske.

Jadan

pre 15 godina

Јадан чикица, баш ми га је жао. То иде на отвореном програму ХРТ ?! То исто је радио Шешељ па ено га у Хагу покушава да се одбрани зато што је говорио да коме се не свиђа у Србији нека спакује кофере па назад у домовину ... Исту ствар! А овај јадни фашиста јавно шири исту ствар! Не ваља, не ваља ...

Alex

pre 15 godina

A šta ćemo sa periodom koji proveo u Hrvatskoj kao Tuđmanov prijatelj. Zar to nije dovoljno da potvrdi da je Hrvatska u tom periodu nastala na nacističkim tekovinama.

Dragan

pre 15 godina

Prva pomisao kad sam video ovog starca bila mi je - dajte, ljudi, pa sta ce zrtve imati od sudjenja ovom jadniku, starom, bolesnom? Nemojmo biti i mi krvnici, koji ce se svetiti na nekom nemocnom. Ali kad procitam sta izjavljuje neko u tim godinama, posle svega sto se izdesavalo, posle toliko godina koje je imao na raspolaganju, da o svemu razmislja i pokaje se...Zapitam se kako je moguce da postoje tako bolesni ljudi, poremeceni umovi, zlocinci koji preziru zivot. Da, treba im suditi svima, da came u 5-6 kvadrata u nekoj memljivoj celiji, jer jedino tamo mogu na miru da razmisle o svemu sto su cinili tokom svojeg ovozemaljskog bitisanja... Legija ce, nadam se, imati dovoljno vremena da se pokaje.

Boro Croat

pre 15 godina

Ovaj lik je vrlo star, i sad je sam zatražio da ga se vrati u Hrvatsku, gdje je protiv njega podignuta optužnica, nakon nekoliko desetljeća odbijanja. Vjerojanto želi ovdje umrijet. Zaboli njega uhosad za suđenje, nikakav zatvor njemu više nije kazna. Doći će i lijepo umrijet ovdje i bit sretan što je pokopan u domovini. U ovom slučaju pravda je bila spora i nedostižna.

Shpiro

pre 15 godina

A koje su to domovine Roma i Jevreja bile, majke ti? Kako su se zvale? Gledao sam ceo prilog na dnevniku HRT-a i to je bilo jedno neviđeno vređanje inteligencije, kako od strane ovog ustaše, pa preko novinara, čak i od voditelja u studiju. Pravimo se blesavi i svima lepo. Strahota.

???

pre 15 godina

Izjava ovog lika dovoljno govori kakvi su to monstrumi.Svašta bih napisao, bes ključa u meni jer ovakva izjava vređa zdrav razum. Neverovatno! Pa kako je zaključio da su nelojalni? Sprovodili su anketu? Popunjavali upitnik? Skupo je bilo deportovati ih u logore, pa su ih zbog ekonomičnosti poubijali u Jasenovcu, Jadovnu, Gospiću, glinskoj Crkvi... !?!?!?

davor

pre 15 godina

Proterivanje ili nasilna deportacija su takodje ratni zlocini kojima se pravda ovaj ustaski monstrum - da je Srbin vec bi odgovarao, ovako nista.

isti arsin za sve

pre 15 godina

Jeste, ovaj gad je ogledalo Evrope! Isto tako ogledalo Srbije su slicni zlocinci, Mladic, Karadzic and Co. koje Srbija danas krije pa je super sto se evo isti arsin svugde primenjuje. Kao da citam gnev zrtava u ovim komentarima, ali zrtava iz nekog mnogo svezijeg rata... Sve su to isti zlikovci, bolesnici koje treba iza resetaka drzati dozivotno.. .A Dr.V. Seselj, pa taj ako se vrati, vraca se kao predsednik Srbije. E, onda, svi smo Asneri!

ANGEL

pre 15 godina

"Nismo ih slali u logore jer je to bilo preskupo jer ih morate čuvati i hraniti" ali zato su ih ubijali, jeftinije je, cak su imali i neko takmicenje u ubijanju...POGLEDAJ DOM SVOJ ANDJELE...

...imas 100 godina...

pre 15 godina

Ako se on kao "Četvrti najtraženiji nacista na svetu..."slobodno seta,navija,...,a za to se zna vec nekoliko godina i svi smo srecni,odmah treba izvrsiti kolektivno samospaljivanje zbog vredjanja nase inteligencije...

Čudoljub

pre 15 godina

Da je ovaj ostareli zločinac u bilo kojoj drugoj zemlji osim Austrije, odavno bi gledao rešetke iznutra. Pa ta zemlja i jeste čuvena po tome da je proglasila sebe prvom žrtvom Hitlerove agresije, a onda i dobro ušuškala i sakrila sve glavešine i aparatčike nacističkog režima. Austrija, za razliku od Nemačke, NIKADA nije prošla proces denacifikacije, upravo iz navedenog razloga - zaboga, pa oni su žrtve... Muka mi je od takve "mitteleuropske" dvoličnosti... Vrline javne a poroci tajni.

nirvanacookies

pre 15 godina

Ma srce mi se cepa zbog njegovih godina. Svi ti monstrumi su zbrisali, proziveli ugodno svoje zivote, doziveli duboku starost i sada jos treba da se sazalim i postedimo ih u poznim godinama. Svakako! Pritom to pokajanje koje nikako da pokazu, pa toga ima samo na filmu... Sve na robiju, uz zal sto je samo par godina u pitanju, a ne citav zivot, a i to bi malo bilo.

sanja

pre 15 godina

Hrvati se setili ovog zlikovca kada je jednom nogon u grobu kao Artukovica, Bio im je na dohvat ruke i nista. Bolje da posalju nekog pistoljerosa da ga likvidiraju. A hrvati sa ponosom daju njegov intervju na dnevniku. To su sledbenici Tompsona

Goran_RS

pre 15 godina

Zato Jasenovac broji preko 700 000 zrtava… strahota… Pod Kozaraom ima gradova/sela gdje je preko 70% stanovnisva 'nestalo'… neka prezimena su 'izbrisana' za uvjek… Iz ovog smo trebali dosta da naucimo...

mesec

pre 15 godina

i sad nas pritiskaju zbog haških optuženika a austriju u kojoj živi nebrojeno nacista i dokazanih zločinaca iz drugog svetskog rata , niko ni da bar verbalno osudi ... e zemaljska pravdo.

hex

pre 15 godina

Da, a nakon sto je ovaj izopaceni nacist "dao interview' novinar se uzivo javio iz Austrije pri cemu je cijelo vrijeme strasno ubjedjivao gledatelje da je Asner jako bolestan, da se tesko kretao po stanu i slicno... Dakle, pokusao je actually ubjediti javnost da mu se ne treba suditi, jer je, jel, star, na sto je voditelj iz studija suosjecajno i potvrdno klimao glavom.

S

pre 15 godina

Ne razumem kako zdravstveno stanje moze da bude prepreka za sudjenje za ovako strasne stvari. Sta da se sada Radovan i Ratko pozale na visok krvni pritisak? Nema sudjenja? Smesno. Isporucite tog starca, ima i u Hrvatskoj bolnica...

italy

pre 15 godina

Sramota za Austriju i Europsku Zajednicu, sramota! Drzeci kasapina kod kuce, nemaju moralna i eticka prava da ucjenjuju Srbiju zbog Mladica! Sramota za Austriju i Evropsku Zajednicu.

Sloba

pre 15 godina

Kad je tako "nevin" i "naivan" zašto je menjao ime? Šta znači "lojalan", "nelojalan" - to su kvalifikacije. Jevreji su potpuno u pravu, zločince treba goniti bez milosti, ne samo zato što su se prikazali kao krvnici, već i zato što ne osećaju grižu savesti i ispoljavaju licemerje prema žrtvama.

goran

pre 15 godina

I hrvatska TV to pusta bez ikakvih problema. Pa kakvi su to ljudi koji ovakve stvari bez problema i bez ikakvog pokusaja osude pustaju ? Zanima me samo hoce li se ko u hrvatskoj ograditi od ovakvih izjava ili ce sve proci uz precutnu podrsku. SRAMOTA !!!

svetski putnik

pre 15 godina

Interesantno je kako sav ksenofobični i šovinistički otpad ovog sveta isto razmišlja i uvek nalazi opravdanje za svoja dela...

Nenad Lj.

pre 15 godina

Nevidjena bruka i sramota, identican scenario u slucaju Artukovic... naravno da svi oni zele da se sahrane u "lepoj njihovoj" jer to im je poslednja zelja... sudjenje ovakvim monstrumima je neophodno ali pitanje je da li ce imati vremena da ga osude imajuci u vidu godine i zdrastveno stanje ovog bednika... takodje hravtsko sudstvo ce iskoristiti ovaj slucaj kako bi pokazali svetu da su spremni za demokratske, evropske integracije...uzas...

SaleC

pre 15 godina

Meni nije najstrašnije to što je ovaj ustaša poživeo ovoliko bez kazne za svoje zločine, nego što zbog toga još ima i mnogo sledbenika. A još je dobio i prostor na HRT i pruži objašnjenje šta je on mislio u stvari... užasnut sam!

Tosha

pre 15 godina

Austriju odmah treba iskljuciti iz EU. Nas nece da prime zbog prikrivanja ratnih zlocinaca za koje ni nema valjanih dokaza gde se nalaze a kod njih ratni zlocinac jos prica na televiziji... Hoce li ga mozda jos i odlikovati za nesto?

Sale

pre 15 godina

Da vidimo sta ce drzava Srbija uraditi po ovom pitanju. Realno nemamo nikakav uticaj da bi neko zbog nas mrdnuo, jedino ako Izrael zagrize. A HRT pusta sve preko razglasa, pa ovo je ustaska ideologija dobila razglas. Covece da ne verujes. Da vidimo i sta EU kaze povodom ovoga, svi cute kao da se nista ne desava. Da smo barem malo ozbiljna drzava mogli bi da vidimo od Mosada kako se to ponekad resava. Gde je BIA

duka

pre 15 godina

Kakva je to demokratija, cuvati ga u Austriji, ne isporuciti tog krvnika i bolesnika... To stvarno ne stima, i ne moze tako da ide dalje. Dokle bre ovako.

Dzoni

pre 15 godina

I Srbija bi trebala da podigne optuznicu protiv ovog covjeka i da trazi izrucenje, jer svako ko je pocinio zlocin treba i mora da odgovara.

levak

pre 15 godina

Hrvatima je kao stalo da mu sude pa ga traze od Austrijanaca a Austrijanci su humani pa ga ne izrucuju jer je star. Svi su fini i humani samo pravde nigde. Zasto Srbija uz pomoc Izraela ne zatrazi izrucenje Asnera? Iako to nema neke sanse na uspeh donece odredjeni publicitet i povecati pritisak na Austriju i Hrvatsku.

zhukov

pre 15 godina

Nije ni cudo da se ovakvi "prilozi" vrte na javnoj televiziji u Hrvatskoj, zemlji u kojoj je policijski inspektor suspendiran jer je htio podici kaznenu prijavu protiv sirenja rasne mrznje na Thompsonovom koncertu. Dakle, toliko o odnosu vlasti prema fasizmu. BTW, isti Thompson danas nastupa na toj televiziji...

M. Stefanovic

pre 15 godina

Na osnovi internacionalnih prava, lice koje dobije politicki azil, na nivou je sveca. Posto je i Austrija implicirana u delatnostima fasizma, nemislim da ce ponistiti njegov azil. Za Austrijance, ovo je konzerva puna crva, i bolje da je ne otvaraju. Ja sam pobegao u Austriju 1955 god. posto nisam bio niusta umesan, nisam hteo politicki azil. Dobio sam, ekonomski azil, koji mi je dozvolio samo dve godine boravka u Austriji. Zbog losih uslova u logoru,uspeo sam da se za osam meseci iselim. Kao Srbin, zahvalan sam im na toj usluzi. Slovenci i hrvati uzivali su privilegovanu poziciju po austrijskim logorima. U to doba, nisi izisao na slobodu dok nisi proveren od strane interpola. Hrvatska je mogla da u otsutnosti osudi mnoge ustaske poglavare, kao sto to moze i danas. To njihovo nagadjajne sa Austrijom, nije uredu, postoji svetski sud kao i evropski u Srazburgu.

Milutin

pre 15 godina

Ako je na celu Austrije bio jedan Kurt Valdhajm, onda ovakve stvari ne bi trebalo da cude. Ko zna koliko jos ustasa cuva Austrija.

Mika, Pancevo

pre 15 godina

Grozno i za ne poverovati! Velika belosvetska sramota. Ovaj zločinac mora odgovarati bez obzira na svoje godine. Ako je rekao ono kako je napisano, on još uvek negira svoju krivicu - pazi sad, ne negira da su se ti isti zločini dogodili, ali ne vidi svoju krivicu u tim istim zločinima koje je on sam počinio protiv nedužnih civila (meni je potpuno nebitno koje su nacije ili vere bile te žrtve, bitno je da su to bila ljudska bića sa imenom i prezimenom, sa familijom i rodbinom koji su ih izgubili). Ko god je ikada bio upleten u zločine slične vrste mora imati vrlo veliku petlju da samo smisli tako neke gadosti, a posebno i da ih sprovede. Meni, civilizovanom ljudskom biću, intelektualcu i umetniku, je veoma teško da tako nešto i zamislim. Neka sve nedužne žrtve ovog zlikovca počivaju u večitom miru. A za one koji negiraju ovakve zločine i one koji brane zločince (pritom mislim i na aktuelne srpske zločince tokom svih poslednjih balkanskih ratova - Srbi moraju još na mnogo toga poraditi!) smatram da bi najbolje bilo da ih se sprovede kroz memorijalni centar bivšeg koncentracionog logora Jasenovac kako bi se iz prve ruke suočili sa jednim delićem strahota kroz koje su nedužne žrtve ovih zlikovaca prolazile dok nisu umrle. Ja sam bio teenager kad su me roditelji odveli sa jednom grupom turista u obilazak Jasenovca. To iskustvo je za mene bilo tako šonkantno i brutalno, da sam tamo uspeo ostati svega 6 minuta, jer mi je pozlilo kad sam video fotografije dece žrtava... više nisam mogao izdržati. Milim da moja deca još uvek nisu spremna za obilazak Jasenovca, iz istih razloga. Sad sam baš dok ovo pišem pomislio na sve one neobrazovane, besposlene, besperspektivne mlade ljude u Srbiji koji su se približili ideologiji nacizma i fašizma... mislim da bi kao deo njihove preobuke trebalo da obiđu neke slična mesta i upoznaju se iz prve ruke sa nečim što bez mnogo razmišljanja podržavaju.

Роткваријанац

pre 15 godina

Иако не мислим да је то исто, замислите шта би било а се на РТС-у појавио Караџић, или Младић, са сличним изјавама. Одмах бисмо били нецивилизовани, нетолерантни и шовинисти. Али, шта друго да очекујеш од земље чије су војне снаге ПРОТЕРАЛЕ неколико стотина хиљада Срба, уз ДИРЕКТНУ америчку логистичку подршку, тако НЕПОСРЕДНО остваривши жеље овог злотвора?

eto

pre 15 godina

Prvo su ga pustili da ubija, kolje i proteruje u logore, onda su ga sakrili i sad su ga kao nasli! Ej, on zivi 95 godina a toliko stradanja, suza, bola,krvi smrti je prouzrokovao! On se kaje za to sto je uradio manje nego kasapin u obliznjoj mesari! Oni koji su njega pustili da to radi pa ga skrivali, to isto rade i sa Mladicem!