Četvrtak, 05.06.2008.

11:40

EU: SSP pravno validan

Potpisani Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom za Evropsku uniju je apsolutno pravno validan, kaže predstavnik Evropske komisije u Beogradu Žozep Ljoveras.

Izvor: B92

EU: SSP pravno validan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

Ja

pre 15 godina

Ne vidim kako ćemo kolektivnim ignorisanjem stvarnosti učiniti bilo šta. Kosovo nije u Srbiji već više godina a ne vidim da ga je pravna alaliza DSS-a nešto pomerila u smeru Srbije?

posmatracica

pre 15 godina

Cinjenica je da ni Radikali kao ni DSS,ma koliko to zvucalo nestvarno, u stvari NE ZELE vlast! I sad ne znaju kako da se izvuku pa eto.....Vlast je velika odgovornost, pogotovo ovakva kakvu su pokusali da sastave a sa kojom bi malo ko ( bitan) u svetu, hteo ozbiljnu saradnju.

zika

pre 15 godina

Ovaj se parvi lud, ili nas pravi ludim? Ako je SSP pravno validan, i zasnovan na rezoluciji 1244, zasto su onda 20 od 27 clanica prekrsile taj sporazum priznavanjen nelegalne secesije Kosova? Znaci za Srbiju sporazum vazi, a za pojedinacne clanice ne vazi. Nije li to malo cudno?

Miroslav I

pre 15 godina

Pa ovoj sekti, zvanoj DSS sve sto ne odgovara, to je nezakonito, neustavno i slice gluposti. Iritirajuca je njihova arogancija, ignorancija i bezobrazluk. Sve u u stanju da pogaze ako im ne odgovara. Ako su oni odlucili da su u pravu, tu nema pomoci!

SaleKostolac

pre 15 godina

Sada je sasvim jasno da je potrebna jos jedna analiza,naravno Mladenovica i njegovog okruzenja,ali ne pravna,vec psihijatrijska..uzas i tuga,mlad covek!

Zoran

pre 15 godina

Sta ja jasno vidim u celoj ovoj situaciji. Mi se ubismo kritikujuci, omalovazavajuci, cak podsmevajuci se SRS, DSS i ostalima, a u stvarnosti oni dosta uspesno sprovode svoju politiku na stetu kriticara. Nije li vreme da stavimo prst na celo? Nesto ne radimo dobro.

Maki

pre 15 godina

Pravo pitanje je koji to puter na glavi imaju DSS cvecke kada se toliko boje Evrope da i rodjene prethodne odluke i parafe gaze??? Nece biti da sve to rade za nase dobro, nego se ubise od bacanja kosovske prasine u oci narodu, da se isti njihovih grehova ne doseti! Daj Boze da nisam u pravu. A zecu jos nikad krila nikla nisu, pa nece ni njima, samo ce nama da uniste jos 10-ak godina zivota.

Milica Bg

pre 15 godina

Naravno da je validan! To jedino jos 'ekspertski tim' dr Voje ili (drVoja, kako vam je volja, posto imamo tih pravnih Vojislava na tone!) moze da tvrdi ovakvu glupost. Kvaka 22 je da se ubije poslednji tracak nade da Srbija prodishe. E necete!!! Raketa u tur i odosmo! Niko vise nema vremena. Ode nam i mladost i starost a zivot ceka...

boban

pre 15 godina

Od kada je usaglasen do dana potpisivanja desilo se mnogo toga, a odmah nakon potpisivanja je proglasen nevazecim dok se ne isporuce haski optuzenici ali na osnovu njega hoce da posalju misiju Eulex na kosovo??? Stvarno ne razumem ove koji tvrde da je Dr. Kostunica neobavesten i neuracunljiv!!!

koristite logiku

pre 15 godina

Zna DSS jako dobro da tom sporazumu ništa ne fali, ali njhov primarni zadatak je da nipošto ne uvedu Srbiju u Evropsku Uniju. Zašto je to tako znaju samo oni... i još pola Srbije...

rocky

pre 15 godina

Bilo bi lepo da umesto praznih prica cujemo pravni odgovor po svakoj tacki koju je expertski tim DSS izneo a ne da se nepuceni bave spekulacijma. NA zalost do sada nikakav odgovor expertskog tima ZES-a ili LDP -a, nismo culi.

autonomas

pre 15 godina

Da li je "Legalista" podlozan legalnim metodama zbog toga sto nas je obmanjivao i obstruirao 8 godina?
Da li je steta koju je njegovo obmanjivanje i obstruiranje sprske javnosti i drzave merljiva milionima ili bilionima novaca?

tt

pre 15 godina

DSS me podseca na SPS 90-tih kada su celom svetu postavljali "uslove". Bas se slon nesto uznemirio, opasna muva mu preti. Znaju medjutim oni dobro kao i onomad da je to beskorisno. Ali jos bolje znaju da prazna demagogija odlicno funkcionise kod narodnih masa i kafanskih glasaca da bi se doslo do fotelja. Dolazak EU znaci kontrolu vlasti (kao poslednji primer sa korupcijom u Bugarskoj) i sigurno im se to ne svidja.

Aleksandar Stankovic

pre 15 godina

SSP jeste pravno validan i jeste da su nasi politicari bili involvirani u citav proces i tacno je da je to isti tekst koji je vlada Vojislava Kostunice vec parafirala. U ovom poslednjem i jeste problem jer je takav tekst u trenutku kada Kosovo nije proglasilo nezavisnost, odgovara interesima Srbije. Mi smo "gladni zivota", iznureni zivotom kakav je bio u 90-tim i ne shvatamo da je sustinski gledano Kostunica u pravu. Mi prosto kolektivno nismo spremni na zrtvu koja bi bila neminovna za isterivanje tog prava sa neizvesnim rezultatom pri takvom pokusaju. Ili cemo ici u EU bez Kosova, na sta su neke partije spremne javno, neke fakticki iako je retorika drugacija ili necemo nikako, jer zemlje koje su priznale Kosovo nece zbog Srbije preispitivati svoje odluke. E sad ako je samo Kostunica problem da budemo srecni na putu ka EU, ali sigurno bez Kosova, to onda i nije neki problem. Koliko cemo mi zaista biti zadovoljni kada sutra Sandzak i Vojvodina dobiju nekakve specijalne statuse i postanu drzave u drzavi, to cemo tek da vidimo. Oni koji nam razbijaju zemlju zasigurno nemaju neki interes da nama bude lepo. Nekakav pomak bice u ekonomskom smislu verovatno uocljiv, ali bi svima dobro dosao nazovimo "veoma oprezni optimizam" umesto forsiranja nekakve euforije.

Srboljub

pre 15 godina

Vi, koji se nazivate nacional-patriotama, morate prvo da razložite te pojmove i naučite šta je to patriotizam. Radi svih nas prestanite da zamajavate ovaj narod. Hvala svima

Ivana

pre 15 godina

Mene od Kostunicinih lupetarija mnogo vise brine to sto sve drzave EU treba da ratifikuju SSP. Znamo koliko se Holandija protivi, a moze i jos neka clanica da bude protiv. Na cemu smo onda? Mislim da je ovde vrlo bitan faktor i koliko zaista Evropa zeli da podrzi demokratiju u Srbiji jer do sada po tom pitanju nisu briljirali.

Laza Lazarevic

pre 15 godina

E pa, gospodo iz PUPSA, ako zelite vece penzije, a to vas najvise zanima, moracete da namolite haske optuzenike da se dobrovoljno predaju, i da ih ubedite da su vase penzije srce Srbije.

kiza

pre 15 godina

Ekspertski tim je samo znak da prave sebi odstupnicu za neuspesne pregovore na svim nivoima.
Onda ce sledecih 10 godina da smaraju kako je neslaganje po pitanju SSP-a jedini razlog sto nisu u stanju da udju u neku koaliciju.

Opusteno ... ne treba gubiti vreme i pratiti njihova trucanja.

aca

pre 15 godina

Bivsa ministarka prosvete iz dssa je nalozila da se iz udzbenika biologije izbaci Darvinova teorija postanka vrsti, nakon sto je ekspertskom analizom ustanovila da je ona nevazeca i da je sve zaista nastalo od Boga. SSP zasluzuje jednak ekspertski tretman jer se u ovom slucaju radi mogucem evolutivnom nestanku vrste kojoj mi pripadamo.

Jelena

pre 15 godina

Alo bre DSS-ovci, dosta vise blamiranja Srbije, kakvo slanje pravne analize na razne medjunarodne adrese?! 'Ajde sto pravite gluposti po Srbiji, valjda smo mi domaci oguglali na vase budalarije, ali nam sada vec ozbiljno ugrozavate kredibilitet kod ovih sto nas jos uvek ne znaju dobro i jos uvek (ne znam zasto) zele da nas prime u EU! Ima da se smuci Evropljanima po raznoraznim evropskim parlamentima i komisijama da na dan-dva ispravljaju srpske krive Drine pa ce da nam nalupaju cvrge i oteraju u cosak da se kajemo! A taj cosak mi se nikako ne svidja, jer moze da potraje, a ja imam vec 34 godine!!!

Miki iz Njemacke

pre 15 godina

"S dostizanjem pune saradnje s Hagom, zemlje članice EU pokrenuće u svojim parlamentima proceduru za ratifikaciju SSP-a"
To je to, ta recenica je glavni uzrocnik pravljenja Lisabonskog sporazuma tacnije ustava EU.
Evropski parlament ce donositi odluku a ne drzave clanice. To nam i odgovara jer cemo moci da pridobijemo odredjene evropske poslanike za nasu stvar.

Aleksandar Todorovic

pre 15 godina

Prema onome sto se o toj "analizi" moze procitati u stampi, ona je "pravna" otprilike koliko su naucni oni "naucni" skupovi o liku i delu prof. dr. Vojislava Seselja.
Predlazem njegovom ovdasnjem imenjaku da zajednicki naprave takvu "analizu" na pet do sedfam hiljada stranica, pa da nam onda Solana, Ren i Rupel kazu cija nana crnu vunu prede...

normalan

pre 15 godina

EEE, da li je ikom palo na pamet da pita i vidi koji su to eksperti iz DSS utvrdili da je sporazum manjkav, ili stavec... Ne bi me cudilo, ali ni malo, da je predsednik te ekspertske grupe bio Sormaz - ideolog DSS-a. A da su mu asistirali ostali julovci i junci.

Travis Bickle

pre 15 godina

Ratifikacija 27 clanica SSPa nije uslov za pregovore o clanstvu, vec ocena tela EU da je drzava spremna za njih i odredjenje datuma.

nisu oni naivni

pre 15 godina

Lepo covek rece:

"Kada mi ispunimo nasu svoju obavezu prema Hagu, svaka pojedinacna zemlja ce poceti sa ratifikacijom"

ili

neki misle da ce Evropa tek tako da zaboravi da smo mi, kao clanica UN, obavezni da ispuniomo svoje obaveze prema Hagu.

Gavran

pre 15 godina

Dok nam visokostrucni eksperti za Projekat: KAKO UNISTITI SRBIJU I UBEDITI NAROD DA JE TO IZ PATRIOTSKIH RAZLOGA" budu "pravno" ocenjivali nikad necemo ni videti EU a kamoli osetiti normalan zivot u kome se novac radom zaradjuje a ne muckama, monopolom, vezama i podvalama....

znatiželjan

pre 15 godina

Ima li "ekspertski tim" svoje članove i imaju li ti članovi svoja imena ili je "ekspertski" ime, a "tim" prezime jednog coveka???

dr.Sokrates

pre 15 godina

Sigurno da je pravno valjan. U EU i svim od 27 zemalja clanica nisu neznalice kao ovi tkzv"pravni eksperti" iz DSS koji cine V.Dr.K., Samardzic, Loncar i Bubalo. Takav isti sporazum je potpisan sa svim zemljama pre ulaska u EU i sa Crnom Gorom samo sto je dodat clan 135 zbog Kosova. Zasto gospoda iz DSS-a ne kazu koji su to clanovi ekspertskog tima. Sta sve nisu pricali o SSp. te da je falsifikat, da nije onaj pravi, da je time priznata nezavisbnost Kosova, da ima dodatnih aneksa koje nikonije video i sada "ekspertski tim' DSS i njegov vodja se toliko trude da dokazu nesto sto je ne dokazivo. Covek umislio da je tvorac nove Srbije. Lepo mu je neko rekao da ide u politicku penziju. Desice se vrlo brzo

Jagodinac

pre 15 godina

Ljudi, sve je dogovoreno, sacekajte jos koji dan, i videcete, Palma je resio stvar... Pa svako normalan bi znao kako da se dogovori. A sto ce Vucic da bude gradonacelnik BG-a nema da brinete... U snovima!

(Vlast)a

pre 15 godina

Sramota je sto postavljamo glupe i nemoguce zahteve, za koje znamo da bi studenti prava dobili peticu ukoliko bi branili ove cudne ideje o pregovorima do beskonacnosti i o izmenama parafiranog sporazuma, pogotovo ako oni koji to ishtu imaju manje od 10%podrske gradjana. Dok se plasimo ko ce koga prevariti, trosimo narodne pare na gluposti (u sta spada i sumanuto sipanje i pranje novca na severu KOsova!), treba da se dogovorimo kako da stvorimo preduslove za posteniju vlast koja ce biti nadgledana, a ne skrivena u kabinetima, ciji rad i rezultati istog moraju biti transparentni, kontrola svakih pola godine:ko nije prosao, podnosi ostavku ili se smenjuje. Onda bi bilo manje nesrecnih gradjana koji se umesto nadobudnih politicara crvene dok nam evropski politicari, kao idiotima, objasnjavaju sta jeste a sta ne. I, oni na to imaju pravo, posto oni grade napredna i daleko humanija drustva, a kod nas je najvisa vrednost rat, podele, svadje, podkradanja, komad zemlje a ne covek i zato ne mozemo biti isti sa njima nego od njih mnogo uciti.

Davitelj

pre 15 godina

Problem sa SSP-om danas jedino imaju oni koji sa ratnim zlocincima sigurno i uspesno Srbiju drze podalje od konkurencije i pravde, od cega jedino korist imaju monopolisti i organizatori ubistva Djindjica. Sigurno je da interes gradjana nije u tome. Neophodno je da se svako od nas upita zbog cega neki politicari na sve moguce nacine nastoje da u Srbiji odrze stanje monopola, i po svaku cenu , zastite organizatore atentata na premijera. Naravno da takve namere pokusavaju da kod jednog dela gradjana sakriju iza toboznje "borbe" i "brige" za Kosovo.

Sara

pre 15 godina

O SSP-u se pregovaralo skoro 3 godine, pa je onda parafiran i potpisan. U tome su ucestvovali (osim u potpisivanju) svi "relevantni pravni experti" (citaj Aleksandar Simic & co.) iz DSS-a. Da nije tragicna, ta njihova "analiza" bi bila smesna... SSP je regulisan Beckom konvencijom iz 1986. o ugovorima drzava i medjunarodnih organizacija, a ne onom iz 1969. kako narodnjacki experti navode. Itd, itd... ne vredi trositi vreme na njihovu naknadnu pamet...

Dijaspora

pre 15 godina

Naravno da je sporazum pravno validan, ali to je vec zabrinjavajuce, da se ozbiljni ljudi iz EU bave time da odgovaraju drVK i njegovima na njihova podmetanja. Mislim da je ovo ozbiljna opomena Srbiji da ozbiljno shvati SSP. Najzad, ne pridruzuje se EU Srbiji, nego bi Srbija da se pridruzi EU. Razlika je bitna, i tuzno je za sve da tu razliku drVK i njegovi ne vide i da svojim javnim nastupanjima nanose sada vec nepopravljivu stetu svojoj zemlji.

bezimena

pre 15 godina

Proglašavanje SSP nevažećim je još jedna, u nizu, lukavština V.dr.K, koga niko da obavesti da je jedino on taj koji je nevažeći, tj. on je obična trica, kučina i magla!

CeZaR[=====>

pre 15 godina

Eto istorija se po ko zna koji put ponavlja!!! Opet imamo glupi, podmukli SVET i saku pametnih SRBA :)! Aloooo BRE osvestite se!!! Bas me vise briga jel nesto validno ili ne! Ishhh dole pa zagorcavajte zivot samo svojoj deci a ne nasoj i celoj zemlji!!! BEEEEEEEEP!

Zvezdan

pre 15 godina

Vidim da nam se spremaju novi pregovori sa EU. Vladu ce sasvim sigurno formirati SRS-DSS-SPS!!! Mislim da je vreme da Dacic obelodani vec postignuti dogovor, nema smisla zamajavati gradjane. Zasto se daje vremena nekim ljudima iz predhodne vlasti da sakriju tragove korupcije i kriminala???

Srki

pre 15 godina

Evo, i šta će sada da rade "eksperti" iz DSS i SRS? Da pregovaraju o sporazumu, ALI SA KIM? Nije njima ni do kakvog pregovaranja, u pitanju je samo gola glad za vlašću, i zbog nje bi i živu žabu pojeli!

Srki

pre 15 godina

Evo, i šta će sada da rade "eksperti" iz DSS i SRS? Da pregovaraju o sporazumu, ALI SA KIM? Nije njima ni do kakvog pregovaranja, u pitanju je samo gola glad za vlašću, i zbog nje bi i živu žabu pojeli!

normalan

pre 15 godina

EEE, da li je ikom palo na pamet da pita i vidi koji su to eksperti iz DSS utvrdili da je sporazum manjkav, ili stavec... Ne bi me cudilo, ali ni malo, da je predsednik te ekspertske grupe bio Sormaz - ideolog DSS-a. A da su mu asistirali ostali julovci i junci.

CeZaR[=====>

pre 15 godina

Eto istorija se po ko zna koji put ponavlja!!! Opet imamo glupi, podmukli SVET i saku pametnih SRBA :)! Aloooo BRE osvestite se!!! Bas me vise briga jel nesto validno ili ne! Ishhh dole pa zagorcavajte zivot samo svojoj deci a ne nasoj i celoj zemlji!!! BEEEEEEEEP!

dr.Sokrates

pre 15 godina

Sigurno da je pravno valjan. U EU i svim od 27 zemalja clanica nisu neznalice kao ovi tkzv"pravni eksperti" iz DSS koji cine V.Dr.K., Samardzic, Loncar i Bubalo. Takav isti sporazum je potpisan sa svim zemljama pre ulaska u EU i sa Crnom Gorom samo sto je dodat clan 135 zbog Kosova. Zasto gospoda iz DSS-a ne kazu koji su to clanovi ekspertskog tima. Sta sve nisu pricali o SSp. te da je falsifikat, da nije onaj pravi, da je time priznata nezavisbnost Kosova, da ima dodatnih aneksa koje nikonije video i sada "ekspertski tim' DSS i njegov vodja se toliko trude da dokazu nesto sto je ne dokazivo. Covek umislio da je tvorac nove Srbije. Lepo mu je neko rekao da ide u politicku penziju. Desice se vrlo brzo

Sara

pre 15 godina

O SSP-u se pregovaralo skoro 3 godine, pa je onda parafiran i potpisan. U tome su ucestvovali (osim u potpisivanju) svi "relevantni pravni experti" (citaj Aleksandar Simic & co.) iz DSS-a. Da nije tragicna, ta njihova "analiza" bi bila smesna... SSP je regulisan Beckom konvencijom iz 1986. o ugovorima drzava i medjunarodnih organizacija, a ne onom iz 1969. kako narodnjacki experti navode. Itd, itd... ne vredi trositi vreme na njihovu naknadnu pamet...

Jagodinac

pre 15 godina

Ljudi, sve je dogovoreno, sacekajte jos koji dan, i videcete, Palma je resio stvar... Pa svako normalan bi znao kako da se dogovori. A sto ce Vucic da bude gradonacelnik BG-a nema da brinete... U snovima!

Jelena

pre 15 godina

Alo bre DSS-ovci, dosta vise blamiranja Srbije, kakvo slanje pravne analize na razne medjunarodne adrese?! 'Ajde sto pravite gluposti po Srbiji, valjda smo mi domaci oguglali na vase budalarije, ali nam sada vec ozbiljno ugrozavate kredibilitet kod ovih sto nas jos uvek ne znaju dobro i jos uvek (ne znam zasto) zele da nas prime u EU! Ima da se smuci Evropljanima po raznoraznim evropskim parlamentima i komisijama da na dan-dva ispravljaju srpske krive Drine pa ce da nam nalupaju cvrge i oteraju u cosak da se kajemo! A taj cosak mi se nikako ne svidja, jer moze da potraje, a ja imam vec 34 godine!!!

Laza Lazarevic

pre 15 godina

E pa, gospodo iz PUPSA, ako zelite vece penzije, a to vas najvise zanima, moracete da namolite haske optuzenike da se dobrovoljno predaju, i da ih ubedite da su vase penzije srce Srbije.

(Vlast)a

pre 15 godina

Sramota je sto postavljamo glupe i nemoguce zahteve, za koje znamo da bi studenti prava dobili peticu ukoliko bi branili ove cudne ideje o pregovorima do beskonacnosti i o izmenama parafiranog sporazuma, pogotovo ako oni koji to ishtu imaju manje od 10%podrske gradjana. Dok se plasimo ko ce koga prevariti, trosimo narodne pare na gluposti (u sta spada i sumanuto sipanje i pranje novca na severu KOsova!), treba da se dogovorimo kako da stvorimo preduslove za posteniju vlast koja ce biti nadgledana, a ne skrivena u kabinetima, ciji rad i rezultati istog moraju biti transparentni, kontrola svakih pola godine:ko nije prosao, podnosi ostavku ili se smenjuje. Onda bi bilo manje nesrecnih gradjana koji se umesto nadobudnih politicara crvene dok nam evropski politicari, kao idiotima, objasnjavaju sta jeste a sta ne. I, oni na to imaju pravo, posto oni grade napredna i daleko humanija drustva, a kod nas je najvisa vrednost rat, podele, svadje, podkradanja, komad zemlje a ne covek i zato ne mozemo biti isti sa njima nego od njih mnogo uciti.

Aleksandar Stankovic

pre 15 godina

SSP jeste pravno validan i jeste da su nasi politicari bili involvirani u citav proces i tacno je da je to isti tekst koji je vlada Vojislava Kostunice vec parafirala. U ovom poslednjem i jeste problem jer je takav tekst u trenutku kada Kosovo nije proglasilo nezavisnost, odgovara interesima Srbije. Mi smo "gladni zivota", iznureni zivotom kakav je bio u 90-tim i ne shvatamo da je sustinski gledano Kostunica u pravu. Mi prosto kolektivno nismo spremni na zrtvu koja bi bila neminovna za isterivanje tog prava sa neizvesnim rezultatom pri takvom pokusaju. Ili cemo ici u EU bez Kosova, na sta su neke partije spremne javno, neke fakticki iako je retorika drugacija ili necemo nikako, jer zemlje koje su priznale Kosovo nece zbog Srbije preispitivati svoje odluke. E sad ako je samo Kostunica problem da budemo srecni na putu ka EU, ali sigurno bez Kosova, to onda i nije neki problem. Koliko cemo mi zaista biti zadovoljni kada sutra Sandzak i Vojvodina dobiju nekakve specijalne statuse i postanu drzave u drzavi, to cemo tek da vidimo. Oni koji nam razbijaju zemlju zasigurno nemaju neki interes da nama bude lepo. Nekakav pomak bice u ekonomskom smislu verovatno uocljiv, ali bi svima dobro dosao nazovimo "veoma oprezni optimizam" umesto forsiranja nekakve euforije.

Zvezdan

pre 15 godina

Vidim da nam se spremaju novi pregovori sa EU. Vladu ce sasvim sigurno formirati SRS-DSS-SPS!!! Mislim da je vreme da Dacic obelodani vec postignuti dogovor, nema smisla zamajavati gradjane. Zasto se daje vremena nekim ljudima iz predhodne vlasti da sakriju tragove korupcije i kriminala???

Davitelj

pre 15 godina

Problem sa SSP-om danas jedino imaju oni koji sa ratnim zlocincima sigurno i uspesno Srbiju drze podalje od konkurencije i pravde, od cega jedino korist imaju monopolisti i organizatori ubistva Djindjica. Sigurno je da interes gradjana nije u tome. Neophodno je da se svako od nas upita zbog cega neki politicari na sve moguce nacine nastoje da u Srbiji odrze stanje monopola, i po svaku cenu , zastite organizatore atentata na premijera. Naravno da takve namere pokusavaju da kod jednog dela gradjana sakriju iza toboznje "borbe" i "brige" za Kosovo.

Dijaspora

pre 15 godina

Naravno da je sporazum pravno validan, ali to je vec zabrinjavajuce, da se ozbiljni ljudi iz EU bave time da odgovaraju drVK i njegovima na njihova podmetanja. Mislim da je ovo ozbiljna opomena Srbiji da ozbiljno shvati SSP. Najzad, ne pridruzuje se EU Srbiji, nego bi Srbija da se pridruzi EU. Razlika je bitna, i tuzno je za sve da tu razliku drVK i njegovi ne vide i da svojim javnim nastupanjima nanose sada vec nepopravljivu stetu svojoj zemlji.

znatiželjan

pre 15 godina

Ima li "ekspertski tim" svoje članove i imaju li ti članovi svoja imena ili je "ekspertski" ime, a "tim" prezime jednog coveka???

bezimena

pre 15 godina

Proglašavanje SSP nevažećim je još jedna, u nizu, lukavština V.dr.K, koga niko da obavesti da je jedino on taj koji je nevažeći, tj. on je obična trica, kučina i magla!

Miki iz Njemacke

pre 15 godina

"S dostizanjem pune saradnje s Hagom, zemlje članice EU pokrenuće u svojim parlamentima proceduru za ratifikaciju SSP-a"
To je to, ta recenica je glavni uzrocnik pravljenja Lisabonskog sporazuma tacnije ustava EU.
Evropski parlament ce donositi odluku a ne drzave clanice. To nam i odgovara jer cemo moci da pridobijemo odredjene evropske poslanike za nasu stvar.

Gavran

pre 15 godina

Dok nam visokostrucni eksperti za Projekat: KAKO UNISTITI SRBIJU I UBEDITI NAROD DA JE TO IZ PATRIOTSKIH RAZLOGA" budu "pravno" ocenjivali nikad necemo ni videti EU a kamoli osetiti normalan zivot u kome se novac radom zaradjuje a ne muckama, monopolom, vezama i podvalama....

nisu oni naivni

pre 15 godina

Lepo covek rece:

"Kada mi ispunimo nasu svoju obavezu prema Hagu, svaka pojedinacna zemlja ce poceti sa ratifikacijom"

ili

neki misle da ce Evropa tek tako da zaboravi da smo mi, kao clanica UN, obavezni da ispuniomo svoje obaveze prema Hagu.

Aleksandar Todorovic

pre 15 godina

Prema onome sto se o toj "analizi" moze procitati u stampi, ona je "pravna" otprilike koliko su naucni oni "naucni" skupovi o liku i delu prof. dr. Vojislava Seselja.
Predlazem njegovom ovdasnjem imenjaku da zajednicki naprave takvu "analizu" na pet do sedfam hiljada stranica, pa da nam onda Solana, Ren i Rupel kazu cija nana crnu vunu prede...

Srboljub

pre 15 godina

Vi, koji se nazivate nacional-patriotama, morate prvo da razložite te pojmove i naučite šta je to patriotizam. Radi svih nas prestanite da zamajavate ovaj narod. Hvala svima

koristite logiku

pre 15 godina

Zna DSS jako dobro da tom sporazumu ništa ne fali, ali njhov primarni zadatak je da nipošto ne uvedu Srbiju u Evropsku Uniju. Zašto je to tako znaju samo oni... i još pola Srbije...

Travis Bickle

pre 15 godina

Ratifikacija 27 clanica SSPa nije uslov za pregovore o clanstvu, vec ocena tela EU da je drzava spremna za njih i odredjenje datuma.

aca

pre 15 godina

Bivsa ministarka prosvete iz dssa je nalozila da se iz udzbenika biologije izbaci Darvinova teorija postanka vrsti, nakon sto je ekspertskom analizom ustanovila da je ona nevazeca i da je sve zaista nastalo od Boga. SSP zasluzuje jednak ekspertski tretman jer se u ovom slucaju radi mogucem evolutivnom nestanku vrste kojoj mi pripadamo.

tt

pre 15 godina

DSS me podseca na SPS 90-tih kada su celom svetu postavljali "uslove". Bas se slon nesto uznemirio, opasna muva mu preti. Znaju medjutim oni dobro kao i onomad da je to beskorisno. Ali jos bolje znaju da prazna demagogija odlicno funkcionise kod narodnih masa i kafanskih glasaca da bi se doslo do fotelja. Dolazak EU znaci kontrolu vlasti (kao poslednji primer sa korupcijom u Bugarskoj) i sigurno im se to ne svidja.

rocky

pre 15 godina

Bilo bi lepo da umesto praznih prica cujemo pravni odgovor po svakoj tacki koju je expertski tim DSS izneo a ne da se nepuceni bave spekulacijma. NA zalost do sada nikakav odgovor expertskog tima ZES-a ili LDP -a, nismo culi.

Miroslav I

pre 15 godina

Pa ovoj sekti, zvanoj DSS sve sto ne odgovara, to je nezakonito, neustavno i slice gluposti. Iritirajuca je njihova arogancija, ignorancija i bezobrazluk. Sve u u stanju da pogaze ako im ne odgovara. Ako su oni odlucili da su u pravu, tu nema pomoci!

zika

pre 15 godina

Ovaj se parvi lud, ili nas pravi ludim? Ako je SSP pravno validan, i zasnovan na rezoluciji 1244, zasto su onda 20 od 27 clanica prekrsile taj sporazum priznavanjen nelegalne secesije Kosova? Znaci za Srbiju sporazum vazi, a za pojedinacne clanice ne vazi. Nije li to malo cudno?

kiza

pre 15 godina

Ekspertski tim je samo znak da prave sebi odstupnicu za neuspesne pregovore na svim nivoima.
Onda ce sledecih 10 godina da smaraju kako je neslaganje po pitanju SSP-a jedini razlog sto nisu u stanju da udju u neku koaliciju.

Opusteno ... ne treba gubiti vreme i pratiti njihova trucanja.

SaleKostolac

pre 15 godina

Sada je sasvim jasno da je potrebna jos jedna analiza,naravno Mladenovica i njegovog okruzenja,ali ne pravna,vec psihijatrijska..uzas i tuga,mlad covek!

boban

pre 15 godina

Od kada je usaglasen do dana potpisivanja desilo se mnogo toga, a odmah nakon potpisivanja je proglasen nevazecim dok se ne isporuce haski optuzenici ali na osnovu njega hoce da posalju misiju Eulex na kosovo??? Stvarno ne razumem ove koji tvrde da je Dr. Kostunica neobavesten i neuracunljiv!!!

Maki

pre 15 godina

Pravo pitanje je koji to puter na glavi imaju DSS cvecke kada se toliko boje Evrope da i rodjene prethodne odluke i parafe gaze??? Nece biti da sve to rade za nase dobro, nego se ubise od bacanja kosovske prasine u oci narodu, da se isti njihovih grehova ne doseti! Daj Boze da nisam u pravu. A zecu jos nikad krila nikla nisu, pa nece ni njima, samo ce nama da uniste jos 10-ak godina zivota.

Ivana

pre 15 godina

Mene od Kostunicinih lupetarija mnogo vise brine to sto sve drzave EU treba da ratifikuju SSP. Znamo koliko se Holandija protivi, a moze i jos neka clanica da bude protiv. Na cemu smo onda? Mislim da je ovde vrlo bitan faktor i koliko zaista Evropa zeli da podrzi demokratiju u Srbiji jer do sada po tom pitanju nisu briljirali.

autonomas

pre 15 godina

Da li je "Legalista" podlozan legalnim metodama zbog toga sto nas je obmanjivao i obstruirao 8 godina?
Da li je steta koju je njegovo obmanjivanje i obstruiranje sprske javnosti i drzave merljiva milionima ili bilionima novaca?

Milica Bg

pre 15 godina

Naravno da je validan! To jedino jos 'ekspertski tim' dr Voje ili (drVoja, kako vam je volja, posto imamo tih pravnih Vojislava na tone!) moze da tvrdi ovakvu glupost. Kvaka 22 je da se ubije poslednji tracak nade da Srbija prodishe. E necete!!! Raketa u tur i odosmo! Niko vise nema vremena. Ode nam i mladost i starost a zivot ceka...

Ja

pre 15 godina

Ne vidim kako ćemo kolektivnim ignorisanjem stvarnosti učiniti bilo šta. Kosovo nije u Srbiji već više godina a ne vidim da ga je pravna alaliza DSS-a nešto pomerila u smeru Srbije?

Zoran

pre 15 godina

Sta ja jasno vidim u celoj ovoj situaciji. Mi se ubismo kritikujuci, omalovazavajuci, cak podsmevajuci se SRS, DSS i ostalima, a u stvarnosti oni dosta uspesno sprovode svoju politiku na stetu kriticara. Nije li vreme da stavimo prst na celo? Nesto ne radimo dobro.

posmatracica

pre 15 godina

Cinjenica je da ni Radikali kao ni DSS,ma koliko to zvucalo nestvarno, u stvari NE ZELE vlast! I sad ne znaju kako da se izvuku pa eto.....Vlast je velika odgovornost, pogotovo ovakva kakvu su pokusali da sastave a sa kojom bi malo ko ( bitan) u svetu, hteo ozbiljnu saradnju.

Zvezdan

pre 15 godina

Vidim da nam se spremaju novi pregovori sa EU. Vladu ce sasvim sigurno formirati SRS-DSS-SPS!!! Mislim da je vreme da Dacic obelodani vec postignuti dogovor, nema smisla zamajavati gradjane. Zasto se daje vremena nekim ljudima iz predhodne vlasti da sakriju tragove korupcije i kriminala???

Srki

pre 15 godina

Evo, i šta će sada da rade "eksperti" iz DSS i SRS? Da pregovaraju o sporazumu, ALI SA KIM? Nije njima ni do kakvog pregovaranja, u pitanju je samo gola glad za vlašću, i zbog nje bi i živu žabu pojeli!

Jelena

pre 15 godina

Alo bre DSS-ovci, dosta vise blamiranja Srbije, kakvo slanje pravne analize na razne medjunarodne adrese?! 'Ajde sto pravite gluposti po Srbiji, valjda smo mi domaci oguglali na vase budalarije, ali nam sada vec ozbiljno ugrozavate kredibilitet kod ovih sto nas jos uvek ne znaju dobro i jos uvek (ne znam zasto) zele da nas prime u EU! Ima da se smuci Evropljanima po raznoraznim evropskim parlamentima i komisijama da na dan-dva ispravljaju srpske krive Drine pa ce da nam nalupaju cvrge i oteraju u cosak da se kajemo! A taj cosak mi se nikako ne svidja, jer moze da potraje, a ja imam vec 34 godine!!!

Aleksandar Stankovic

pre 15 godina

SSP jeste pravno validan i jeste da su nasi politicari bili involvirani u citav proces i tacno je da je to isti tekst koji je vlada Vojislava Kostunice vec parafirala. U ovom poslednjem i jeste problem jer je takav tekst u trenutku kada Kosovo nije proglasilo nezavisnost, odgovara interesima Srbije. Mi smo "gladni zivota", iznureni zivotom kakav je bio u 90-tim i ne shvatamo da je sustinski gledano Kostunica u pravu. Mi prosto kolektivno nismo spremni na zrtvu koja bi bila neminovna za isterivanje tog prava sa neizvesnim rezultatom pri takvom pokusaju. Ili cemo ici u EU bez Kosova, na sta su neke partije spremne javno, neke fakticki iako je retorika drugacija ili necemo nikako, jer zemlje koje su priznale Kosovo nece zbog Srbije preispitivati svoje odluke. E sad ako je samo Kostunica problem da budemo srecni na putu ka EU, ali sigurno bez Kosova, to onda i nije neki problem. Koliko cemo mi zaista biti zadovoljni kada sutra Sandzak i Vojvodina dobiju nekakve specijalne statuse i postanu drzave u drzavi, to cemo tek da vidimo. Oni koji nam razbijaju zemlju zasigurno nemaju neki interes da nama bude lepo. Nekakav pomak bice u ekonomskom smislu verovatno uocljiv, ali bi svima dobro dosao nazovimo "veoma oprezni optimizam" umesto forsiranja nekakve euforije.

normalan

pre 15 godina

EEE, da li je ikom palo na pamet da pita i vidi koji su to eksperti iz DSS utvrdili da je sporazum manjkav, ili stavec... Ne bi me cudilo, ali ni malo, da je predsednik te ekspertske grupe bio Sormaz - ideolog DSS-a. A da su mu asistirali ostali julovci i junci.

CeZaR[=====>

pre 15 godina

Eto istorija se po ko zna koji put ponavlja!!! Opet imamo glupi, podmukli SVET i saku pametnih SRBA :)! Aloooo BRE osvestite se!!! Bas me vise briga jel nesto validno ili ne! Ishhh dole pa zagorcavajte zivot samo svojoj deci a ne nasoj i celoj zemlji!!! BEEEEEEEEP!

Srboljub

pre 15 godina

Vi, koji se nazivate nacional-patriotama, morate prvo da razložite te pojmove i naučite šta je to patriotizam. Radi svih nas prestanite da zamajavate ovaj narod. Hvala svima

dr.Sokrates

pre 15 godina

Sigurno da je pravno valjan. U EU i svim od 27 zemalja clanica nisu neznalice kao ovi tkzv"pravni eksperti" iz DSS koji cine V.Dr.K., Samardzic, Loncar i Bubalo. Takav isti sporazum je potpisan sa svim zemljama pre ulaska u EU i sa Crnom Gorom samo sto je dodat clan 135 zbog Kosova. Zasto gospoda iz DSS-a ne kazu koji su to clanovi ekspertskog tima. Sta sve nisu pricali o SSp. te da je falsifikat, da nije onaj pravi, da je time priznata nezavisbnost Kosova, da ima dodatnih aneksa koje nikonije video i sada "ekspertski tim' DSS i njegov vodja se toliko trude da dokazu nesto sto je ne dokazivo. Covek umislio da je tvorac nove Srbije. Lepo mu je neko rekao da ide u politicku penziju. Desice se vrlo brzo

(Vlast)a

pre 15 godina

Sramota je sto postavljamo glupe i nemoguce zahteve, za koje znamo da bi studenti prava dobili peticu ukoliko bi branili ove cudne ideje o pregovorima do beskonacnosti i o izmenama parafiranog sporazuma, pogotovo ako oni koji to ishtu imaju manje od 10%podrske gradjana. Dok se plasimo ko ce koga prevariti, trosimo narodne pare na gluposti (u sta spada i sumanuto sipanje i pranje novca na severu KOsova!), treba da se dogovorimo kako da stvorimo preduslove za posteniju vlast koja ce biti nadgledana, a ne skrivena u kabinetima, ciji rad i rezultati istog moraju biti transparentni, kontrola svakih pola godine:ko nije prosao, podnosi ostavku ili se smenjuje. Onda bi bilo manje nesrecnih gradjana koji se umesto nadobudnih politicara crvene dok nam evropski politicari, kao idiotima, objasnjavaju sta jeste a sta ne. I, oni na to imaju pravo, posto oni grade napredna i daleko humanija drustva, a kod nas je najvisa vrednost rat, podele, svadje, podkradanja, komad zemlje a ne covek i zato ne mozemo biti isti sa njima nego od njih mnogo uciti.

Sara

pre 15 godina

O SSP-u se pregovaralo skoro 3 godine, pa je onda parafiran i potpisan. U tome su ucestvovali (osim u potpisivanju) svi "relevantni pravni experti" (citaj Aleksandar Simic & co.) iz DSS-a. Da nije tragicna, ta njihova "analiza" bi bila smesna... SSP je regulisan Beckom konvencijom iz 1986. o ugovorima drzava i medjunarodnih organizacija, a ne onom iz 1969. kako narodnjacki experti navode. Itd, itd... ne vredi trositi vreme na njihovu naknadnu pamet...

Davitelj

pre 15 godina

Problem sa SSP-om danas jedino imaju oni koji sa ratnim zlocincima sigurno i uspesno Srbiju drze podalje od konkurencije i pravde, od cega jedino korist imaju monopolisti i organizatori ubistva Djindjica. Sigurno je da interes gradjana nije u tome. Neophodno je da se svako od nas upita zbog cega neki politicari na sve moguce nacine nastoje da u Srbiji odrze stanje monopola, i po svaku cenu , zastite organizatore atentata na premijera. Naravno da takve namere pokusavaju da kod jednog dela gradjana sakriju iza toboznje "borbe" i "brige" za Kosovo.

Miroslav I

pre 15 godina

Pa ovoj sekti, zvanoj DSS sve sto ne odgovara, to je nezakonito, neustavno i slice gluposti. Iritirajuca je njihova arogancija, ignorancija i bezobrazluk. Sve u u stanju da pogaze ako im ne odgovara. Ako su oni odlucili da su u pravu, tu nema pomoci!

Miki iz Njemacke

pre 15 godina

"S dostizanjem pune saradnje s Hagom, zemlje članice EU pokrenuće u svojim parlamentima proceduru za ratifikaciju SSP-a"
To je to, ta recenica je glavni uzrocnik pravljenja Lisabonskog sporazuma tacnije ustava EU.
Evropski parlament ce donositi odluku a ne drzave clanice. To nam i odgovara jer cemo moci da pridobijemo odredjene evropske poslanike za nasu stvar.

znatiželjan

pre 15 godina

Ima li "ekspertski tim" svoje članove i imaju li ti članovi svoja imena ili je "ekspertski" ime, a "tim" prezime jednog coveka???

Aleksandar Todorovic

pre 15 godina

Prema onome sto se o toj "analizi" moze procitati u stampi, ona je "pravna" otprilike koliko su naucni oni "naucni" skupovi o liku i delu prof. dr. Vojislava Seselja.
Predlazem njegovom ovdasnjem imenjaku da zajednicki naprave takvu "analizu" na pet do sedfam hiljada stranica, pa da nam onda Solana, Ren i Rupel kazu cija nana crnu vunu prede...

Gavran

pre 15 godina

Dok nam visokostrucni eksperti za Projekat: KAKO UNISTITI SRBIJU I UBEDITI NAROD DA JE TO IZ PATRIOTSKIH RAZLOGA" budu "pravno" ocenjivali nikad necemo ni videti EU a kamoli osetiti normalan zivot u kome se novac radom zaradjuje a ne muckama, monopolom, vezama i podvalama....

aca

pre 15 godina

Bivsa ministarka prosvete iz dssa je nalozila da se iz udzbenika biologije izbaci Darvinova teorija postanka vrsti, nakon sto je ekspertskom analizom ustanovila da je ona nevazeca i da je sve zaista nastalo od Boga. SSP zasluzuje jednak ekspertski tretman jer se u ovom slucaju radi mogucem evolutivnom nestanku vrste kojoj mi pripadamo.

SaleKostolac

pre 15 godina

Sada je sasvim jasno da je potrebna jos jedna analiza,naravno Mladenovica i njegovog okruzenja,ali ne pravna,vec psihijatrijska..uzas i tuga,mlad covek!

Jagodinac

pre 15 godina

Ljudi, sve je dogovoreno, sacekajte jos koji dan, i videcete, Palma je resio stvar... Pa svako normalan bi znao kako da se dogovori. A sto ce Vucic da bude gradonacelnik BG-a nema da brinete... U snovima!

Dijaspora

pre 15 godina

Naravno da je sporazum pravno validan, ali to je vec zabrinjavajuce, da se ozbiljni ljudi iz EU bave time da odgovaraju drVK i njegovima na njihova podmetanja. Mislim da je ovo ozbiljna opomena Srbiji da ozbiljno shvati SSP. Najzad, ne pridruzuje se EU Srbiji, nego bi Srbija da se pridruzi EU. Razlika je bitna, i tuzno je za sve da tu razliku drVK i njegovi ne vide i da svojim javnim nastupanjima nanose sada vec nepopravljivu stetu svojoj zemlji.

Laza Lazarevic

pre 15 godina

E pa, gospodo iz PUPSA, ako zelite vece penzije, a to vas najvise zanima, moracete da namolite haske optuzenike da se dobrovoljno predaju, i da ih ubedite da su vase penzije srce Srbije.

rocky

pre 15 godina

Bilo bi lepo da umesto praznih prica cujemo pravni odgovor po svakoj tacki koju je expertski tim DSS izneo a ne da se nepuceni bave spekulacijma. NA zalost do sada nikakav odgovor expertskog tima ZES-a ili LDP -a, nismo culi.

koristite logiku

pre 15 godina

Zna DSS jako dobro da tom sporazumu ništa ne fali, ali njhov primarni zadatak je da nipošto ne uvedu Srbiju u Evropsku Uniju. Zašto je to tako znaju samo oni... i još pola Srbije...

boban

pre 15 godina

Od kada je usaglasen do dana potpisivanja desilo se mnogo toga, a odmah nakon potpisivanja je proglasen nevazecim dok se ne isporuce haski optuzenici ali na osnovu njega hoce da posalju misiju Eulex na kosovo??? Stvarno ne razumem ove koji tvrde da je Dr. Kostunica neobavesten i neuracunljiv!!!

posmatracica

pre 15 godina

Cinjenica je da ni Radikali kao ni DSS,ma koliko to zvucalo nestvarno, u stvari NE ZELE vlast! I sad ne znaju kako da se izvuku pa eto.....Vlast je velika odgovornost, pogotovo ovakva kakvu su pokusali da sastave a sa kojom bi malo ko ( bitan) u svetu, hteo ozbiljnu saradnju.

bezimena

pre 15 godina

Proglašavanje SSP nevažećim je još jedna, u nizu, lukavština V.dr.K, koga niko da obavesti da je jedino on taj koji je nevažeći, tj. on je obična trica, kučina i magla!

Travis Bickle

pre 15 godina

Ratifikacija 27 clanica SSPa nije uslov za pregovore o clanstvu, vec ocena tela EU da je drzava spremna za njih i odredjenje datuma.

nisu oni naivni

pre 15 godina

Lepo covek rece:

"Kada mi ispunimo nasu svoju obavezu prema Hagu, svaka pojedinacna zemlja ce poceti sa ratifikacijom"

ili

neki misle da ce Evropa tek tako da zaboravi da smo mi, kao clanica UN, obavezni da ispuniomo svoje obaveze prema Hagu.

Ivana

pre 15 godina

Mene od Kostunicinih lupetarija mnogo vise brine to sto sve drzave EU treba da ratifikuju SSP. Znamo koliko se Holandija protivi, a moze i jos neka clanica da bude protiv. Na cemu smo onda? Mislim da je ovde vrlo bitan faktor i koliko zaista Evropa zeli da podrzi demokratiju u Srbiji jer do sada po tom pitanju nisu briljirali.

kiza

pre 15 godina

Ekspertski tim je samo znak da prave sebi odstupnicu za neuspesne pregovore na svim nivoima.
Onda ce sledecih 10 godina da smaraju kako je neslaganje po pitanju SSP-a jedini razlog sto nisu u stanju da udju u neku koaliciju.

Opusteno ... ne treba gubiti vreme i pratiti njihova trucanja.

tt

pre 15 godina

DSS me podseca na SPS 90-tih kada su celom svetu postavljali "uslove". Bas se slon nesto uznemirio, opasna muva mu preti. Znaju medjutim oni dobro kao i onomad da je to beskorisno. Ali jos bolje znaju da prazna demagogija odlicno funkcionise kod narodnih masa i kafanskih glasaca da bi se doslo do fotelja. Dolazak EU znaci kontrolu vlasti (kao poslednji primer sa korupcijom u Bugarskoj) i sigurno im se to ne svidja.

autonomas

pre 15 godina

Da li je "Legalista" podlozan legalnim metodama zbog toga sto nas je obmanjivao i obstruirao 8 godina?
Da li je steta koju je njegovo obmanjivanje i obstruiranje sprske javnosti i drzave merljiva milionima ili bilionima novaca?

Milica Bg

pre 15 godina

Naravno da je validan! To jedino jos 'ekspertski tim' dr Voje ili (drVoja, kako vam je volja, posto imamo tih pravnih Vojislava na tone!) moze da tvrdi ovakvu glupost. Kvaka 22 je da se ubije poslednji tracak nade da Srbija prodishe. E necete!!! Raketa u tur i odosmo! Niko vise nema vremena. Ode nam i mladost i starost a zivot ceka...

Maki

pre 15 godina

Pravo pitanje je koji to puter na glavi imaju DSS cvecke kada se toliko boje Evrope da i rodjene prethodne odluke i parafe gaze??? Nece biti da sve to rade za nase dobro, nego se ubise od bacanja kosovske prasine u oci narodu, da se isti njihovih grehova ne doseti! Daj Boze da nisam u pravu. A zecu jos nikad krila nikla nisu, pa nece ni njima, samo ce nama da uniste jos 10-ak godina zivota.

Zoran

pre 15 godina

Sta ja jasno vidim u celoj ovoj situaciji. Mi se ubismo kritikujuci, omalovazavajuci, cak podsmevajuci se SRS, DSS i ostalima, a u stvarnosti oni dosta uspesno sprovode svoju politiku na stetu kriticara. Nije li vreme da stavimo prst na celo? Nesto ne radimo dobro.

zika

pre 15 godina

Ovaj se parvi lud, ili nas pravi ludim? Ako je SSP pravno validan, i zasnovan na rezoluciji 1244, zasto su onda 20 od 27 clanica prekrsile taj sporazum priznavanjen nelegalne secesije Kosova? Znaci za Srbiju sporazum vazi, a za pojedinacne clanice ne vazi. Nije li to malo cudno?

Ja

pre 15 godina

Ne vidim kako ćemo kolektivnim ignorisanjem stvarnosti učiniti bilo šta. Kosovo nije u Srbiji već više godina a ne vidim da ga je pravna alaliza DSS-a nešto pomerila u smeru Srbije?