Sreda, 04.06.2008.

15:06

DSS: Sporazumi sa EU nevažeći

Ekspertski tim DSS-a ocenio je u pravnoj analizi da su SSP sa EU i Prelazni sporazum o trgovini i trgovinskim pitanjima sa EU pravno nevažeći.

Izvor: B92

DSS: Sporazumi sa EU nevažeæi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

155 Komentari

Sortiraj po:

Zeljko

pre 15 godina

Samoizabrani eksperti stranke koja uziva "veliku" popularnost i "ogroman porast glasaca" su samopozvano obavili istragu, sproveli sudjenje i doneli presudu. " Predsednik nase stranke, cuveni legalista koji nije u toku, bice zadovoljan... mi smo ispostovali normu! A zivot mladih, njihovo sutra, buducnost, ulepsacemo demagogijama, parolama, bez novca, izolovani i... nema problema! Dobro jutro eksperti!

mrgud

pre 15 godina

bas vam hvala sto ste me uputili. podelite vase stavove o vladavini prava i sa vasim partnerima radikalima, oni se polomise silne ove godina da se prava u ovoj zemlji postuju.

Tanasije

pre 15 godina

Definitivno su popustili sa živcima. Sad će eksperti analizirati Povelju UN, Ženevsku konvenciju, Bajku o Snežani i sedam patuljaka... bris grla potpisnika sporazuma... biblijsku knjigu Postanja
Nije lako A. Mladenovicu koji sve to mora javno da izgovori a onda tokom dana par puta da se vidi na TV-u kako prica nebuloze.
Ocajnici kada se dave vuku na dno sve oko sebe.
Jadno.
Pozdrav iz Vojvodine. Za nama braco !

miroje

pre 15 godina

Члан 15. ССП предвиђа да ће „након потписивања овог Споразума, Република Србија ... започети преговоре са државама које су већ потписале Споразум о стабилизацији и придруживању, ради закључивања билатералних уговора о регионалној сарадњи, чији ће циљ бити повећање обима сарадње између тих држава... Ови уговори ће бити закључени у року од две године од ступања на снагу овог Споразума. Спремност Србије да закључи овакве уговоре ће бити услов за даљи развој односа Србије и Европске уније. Србија ће започети сличне преговоре са преосталим државама у региону када ове државе буду потписале Споразум о стабилизацији и придруживању“. Исто тако, члан 16. предвиђа да ће „Србија учествовати у регионалној сарадњи са другим државама које су обухваћене Процесом стабилизације и придруживања у неким или свим облицима сарадње обухваћене овим Споразумом, а посебно оним од заједничког интереса.“, а члан 17. предвиђа за Србију обавезе регионалне сарадње и са другим државама кандидатима за приступање Европској унији које нису обухваћене процесом стабилизације и придруживања: „Србија треба да подстиче сарадњу и закључи конвенцију о регионалној сарадњи са сваком државом кандидатом за приступање ЕУ у било којој од области сарадње обухваћених овим Споразумом. Ове конвенције треба да омогуће постепено усклађивање билатералних односа између Србије и те државе са одговарајућим делом односа између Европске заједнице и њених држава чланица и те државе“.

Уколико би Србија прихватила ССП у ситуацији када двадесет држава чланица признаје „независно Косово“, Србија би према наведеним и другим одредбама ССП морала да сарађује са „независним Косовом“ ако жели да се уговор примењује.
Пошто су Д. Рупел и О. Рен већ изјавили да Србија мора да гради добросуседске односе са "Косовом" поставља се питање шта ће Председник Б. Тадић учинити када се као услов за улазак у ЕУ постави сарадња и потписивање било каквог уговора са "Косовом".
Понашаће се исто као и Коштуница, као што би се понашао сваки други државник у тој ситуацији и тражиће разговоре до решавања тог проблема. Мислим да В.К. само то и тражи: разговор са ЕУ.

Pedja Ilic

pre 15 godina

Izvanredno. Legalisticki ekspertski tim je konacno izanalizirao ono (SSP) po cemu su pljuvali u predizbornoj kampanji. Da li to znaci da su nevazeci (lazni) i ostali medjunarodni ugovori koje je Srbija potpisala sa EU ili zemljama koje su priznale nezavisnost KiM? Sto se tice poredjenja sa Gruzijom, Kiprom ili nekim drugim zemljama, tipa: "mi hocemo u EU pod istim uslovima kao i sve druge drzave", mislim da to zaista nema nikakvog smisla. Da li neko zna neku evropsku drzavu koja je za osam godina vodila cetiri rata i svaki izgubila? I stina, u nekim od njih Srbija "nije ucestvovala".Retko se desava da drzava koja izgubi rat ostane celovita, a kumanovski sporazum je zaista bio kapitulacija. SPS se trudi da nam objasni kako je taj sporazum odlican, da ga sada sve nase partije prihvataju... Po meni ovo je sasvim normalno jer je jedino sto nam je SPS ostavio od KiM, je ovaj sporazum. Da su nam ostavili malo policije ili vojske na KiM verovatno bismo i njih koristili. Na kraju,podsecanje da pravo i pravda ne vaze jednako za sve, bilo da su to pojedinci ili drzave - severnoamericki Indijanci su samo branili svoju zemlju, bili potpumo u pravu i uprkos tome su gotovo istrebljeni.

Anakonda

pre 15 godina

Kada bi se cinjenice stavile iznad strasti, dobila bi se drukcija slika i o Sporazumu, i o reakcijama na njegovu valjanost. Evo samo jedne teskoce sa Sporazumom, i, po mom misljenju, kljucne. Kada se objedine clanovi 134 i 135 Sporazuma, rezultat koji se dobija je da Srbija nije definisana kao drzava u cijem je sastavu Kosovo. Citiram:
Član 134
Za potrebe ovog Sporazuma, pojam „strane“ znači Zajednica, ili njene države članice, ili Zajednica i njene države članice, u skladu sa njihovim odgovarajućim nadležnostima, s jedne strane, i Republika Srbija, s druge strane.
Član 135
Ovaj Sporazum se primenjuje, s jedne strane, na teritorije na koje se primenjuju ugovori kojima se osnivaju Evropska zajednica i Evropska zajednica za atomsku energiju i u skladu sa uslovima utvrđenim tim ugovorima i na teritoriju Srbije, s druge strane.
Ovaj Sporazum se ne primenjuje na Kosovu koje je trenutno pod međunarodnom upravom u skladu sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 od 10. juna 1999. godine. Ovo ne dovodi u pitanje sadašnji status Kosova niti određivanje njegovog konačnog položaja prema istoj Rezoluciji.
Dakle, potpisnik Sporazuma je Republika Srbija, koja je Ustavom definisana kao drzava u cijem je sastavu Kosovo, i Sporazum se primenjuje na teritoriji Srbije, koja, po Ustavu, ukljucuje teritoriju Kosova, ali se taj isti Sporazum ne primenjuje na Kosovu. Najblaza posledica ove definicione zbrke je da se sta Srbija jeste, a sta nije, odredjuje i da ce se odredjivati u hodu. Na onima koji to prihvataju je da otvoreno kazu da je tako, a ne da, kao gospodin Djelic, pricaju da Sporazum nema nikakve posledice po odredjenje i Ustav Republike Srbije. Kada se tome doda promenljiva "sadasnji status Kosova", cija vrednost zavisi od toga koja drzava je odredjuje, zbrka je potpuna i nedopustiva, a njene posledice nesagledive. Cak i ako prihvatimo da cilj - pridruzivanje Evropskoj zajednici - opravdava sva sredstva kojima se moze postici, nije dobro da se stvari izvrcu i pogresno predstavljaju. Nista nije lekovitije od istine. U tom svetlu, bacanje demagoskim drvljem i kamenjem na one koji opravdano poricu valjanost Sporazuma, ne ostavlja najbolji utisak o onima koji buducnost narodu nude preko obmana.

zoran

pre 15 godina

Jos jedna istorijska bravura DSS-a, pravna analiza SSP-a narodnjackih eksperata. Zakljucci su toliko uskogrudi i jednostrani da im sigurno i oni sami ne veruju. Srbija ce moci da brani svoj teritorijalni suverenitet tako sto ce se priblizavati EU i time ekonomski jacati, samo ekonomski jaka Srbija moze da brani svoj nacionalni interes, primer za to je Rusija. Ona je 90-tih za vreme vladavine Jeljcina prolazila kroz period tranzicije i reformi i bila je ekonomski slaba pa time i nije predstavljala nikakav faktor kao sila, dokaz za to je bombardovanje 1999 god., kada nas je NATO-pakt bombardovao 78 dana, a Rusija nije ni prstom mrdnula da pomogne Srbiji. Sad kada je ekonomski ojacala sad se u dobroj meri zalozila za Srbiju. Dakle moja pravna analiza jeste priblizavanje EU I EKONOMSKO JACANJE Srbije. Samo tako mozemo izvuci maksimum za ostvarenje nasih drzavnih interesa.

Demosten

pre 15 godina

DSS se bori protiv sopstvenog naroda, a Kosovo je svakog dana nezavisno. Eto to je rezultat njihove politike - jedno NIŠTA na Kosovu i mnogo ĐUBRETA po našim glavama ovde.

aca

pre 15 godina

Ne podrzavam DSS ali, moram priznati da su dobri pregovaraci.

Objavljivanjem ove analize, oni salju signal SPS da nema kompromisa sto se tice SSP-a I da ocekuju od SPS da dovede koalicionog partnera u red ako zeli republicku koaliciju I da ne pristaje da nijihovu poitiku kontrolise nistavni koalicioni parter SPS-a. To jest, ne zele da ih neko kontrolise na nacin koji su oni kontrolisali DS.

Sto se tice SSP, uvek mogu da pokusaju da ga obore kao opozicija glasajuci u bloku sa SRS i odbeglim SPSovcima ako SPS udje u koaliciju sa DS.

Nemaju sta da izgube, ili ce odmah potpisati da nece rusiti SSP ili ce ih tokom glasanja preglasati. Vlast u Beogradu su vec preuzeli...


SPS ne krije da bi radije pravio koaliciju sa DSS i SRS.

Vlada

pre 15 godina

Isecak iz pravne analize:

"У конкретном случају, у Луксембургу 29. априла ове године Република Србија је ССП потписала и са, на пример, Уједињеним краљевством Велике Британије и Северне Ирске, а да је та држава претходно 18. фебруара 2008. године признала интегрални део територије Републике Србије - КиМ као „независну државу“. Потписивањем међународног споразума са државама које не признају суверенитет и територијални интегритет Србије већ признају постојање државе Косово драстично је повређен Устав Републике Србије. Потписивање ССП је, тога дана, обављено и са још осамнаест држава чланица ЕУ које су признале КиМ као „независну државу“. Због тога је ССП у таквом облику противуставан.
"

DSS - ovde se vidi vas problem. Vi generalizujete. Potpisivanje sporazuma (bilo kojeg) sa drzavom (drzavama) koje su priznale Kosovo za vas je protiv ustavan. Kako vi onda mislite da SPP moze da se dorati i napravi da budu prihvatljiv?
To sto radite je demagogija, ja se samo nadam da biti principijalna demagogija i da na kraju radi vlasti ne promenite misljenje i recimo budete uzdrzani da bi dosli na vlast.

Orbit

pre 15 godina

DSS je toliko neverovatno uporan da ostvari fizicku anihilaciju srpske nacije na najgori, najmukotrpniji i najsporiji nacin da bi im na tome pozavideo i sam Ante Pavelic...

Mik

pre 15 godina

Sto toliko razglabate o SSP-u kad on vise ne postoji? Rekao mi Mladenovic... majke mi...
reko mu Voja... a on ima expertski tim
Ovo je gore od autogola u 90.min., a nije da mi krivo. Zbogom neinformisani!

Rista

pre 15 godina

HAHA 'Expertna grupa DSS-a' - Oksimoron!

A ko je predsedavajuci expertne grupe Cika Velja? Sve je do sada bio pa sto ne bi i Predsedavajuci Expertne Grupe...

Polako

pre 15 godina

Mada mogu da razumem inicijalne reakcije "proevropski orijentisanog dela javnosti" na ovu vest, mislim da ta javnost ipak ne bi trebalo baš toliko ishitreno da sudi o nečemu što nije ni videla (predrasude i prejudiciranja nisu baš proevropske karakteristike). Inače, analiza je dostupna javnosti na sajtu DSS-a i više je nego smislena i sa pravnog i sa "zdravo-razumskog" aspekta. Činjanica je da je između parafiranja i potpisivanja sporazuma 18 država (istih onih država sa kojima smo mi taj sporazum potpisali), priznavanjem druge države na njenoj teritoriji, povredilo teritorijalni integritet i suverenitet Srbije. Nerealni su oni koji tvrde da to nema nikakve veze sa SSP-om a ne oni koji su ovu analizu pisali. Takođe je činjenica da EU u spoljnoj politici (a naročito prema Srbiji) primenjuje duple standarde. Tako kada je Gruzija u pitanju oni itekako mogu da priznaju i da traže poštovanje međunarodno priznatih granica, a kada je Srbija u pitanju oni to ne mogu tj. uporno se proglašavaju za nenadležne. Istovremeno, ta nenadležnost uopšte ne smeta njihovim funkcionerima da svakodnevno daju izjave koje svakom iole inteligentnom i realnom čoveku mogu značiti samo jedno - da se oni zalažu za i podržavaju nezavisnost Kosova. To što mi moramo sve to da trpimo iz prvenstveno egzistencijalnih razloga ne znači da ova analiza nije smislena. To samo znači da nas realnost i interes tera da na ovu analizu zaboravimo što pre, kao i mnoge druge nepravde koje su nam učinjene od strane Evrope.

Integrisana

pre 15 godina

E bas dobro da su i DSS pravnici, pardon eksperti, potvrdili stav o Judinom pecatu (hm. poljupcu). Valjda ce postovaoci Nebeske Srbije sada prestati da nas mrcvare.

Meri

pre 15 godina

Ja zaista nisam mjerodavna da vam se miješam u izbor, ali zbog meni nekih dragih ljudi iz Srbije ne mogu a da se ne zapitam - kuda plovi vaš brod? Otkačite sidro, povući će vas na dno. Pozdrav iz Šibenika.

tanja

pre 15 godina

DSS je ekstremno opasna stranka.
Osnovni problem je da oni uopste ne misle na ljude, vec na ideje.
Od ideja se ne zivi.
A DSS treba da ode u istoriju.

Sale

pre 15 godina

Exspertski tim DSS-a? Nista smesnije odavno nisam cuo. Srbija je i propala zbog takvih exsperata, I ko je uopste glasao za te likove? Da li je moguce da ima 13% takvih... da ne kazem sta.

Dule

pre 15 godina

Vidim da se dosta ljudi ovde podsmeva krticarima SSP-a stalno se pozivajući na nekakav "zdrav razum" pa vas molim da mi neko sa zdravim razumom objasni kako će Belgija ili neka druga zemlja koja je priznala nezavisno Kosovo da ratifikuje sporazum sa članom 135 koji kako tvrde ovi iz DS garantuje suverenitet Srbiji po 1244 ? Prvo priznali nezavisnost pa sad da garantuju suverenitet!?Da li je to taj zdrav razum ?

roko

pre 15 godina

Zivim vani i nemogu da shvatim dokle ce ove budale da vas vuku za nos. Zasto ne oterate tu bagru i da pocnete da zivite kao normalni ljudi. Ovi ce da vas izlude ako vec niste posandrcali.

Voša forever

pre 15 godina

Pa, ovo je nečuveno! Ovi su nadmašili i socijaliste i radikale. Samo, sreća je što nisu svesni da ovim sebi i svojoj nacionalno osvešćenoj i nacionalno obogaćenoj potencijalnoj koaliciji zabadaju nož u leđa (iskreno se nadam). Stvarno bi bilo van svake pameti da nas šaka jada eksperata (celih 10 posto) uzjaše i ne silazi narednih par godinica.

bora,bugarska

pre 15 godina

E moj Dacicu, sta ces sada da radis? Dugo je trebalo Kostunici da kaze sta je ovom narodu odavno bilo jasno. E pa Palma, ti si na potezu!

Moj Kostunice, kako je tuzno kad napustas toliko voljenu fotelju!!! Valjda ti je ostala koja u stanu! Sretan ti put!!!!!!!!!

kefalo

pre 15 godina

Gospoda iz DSS-a sve vise vredjaju zdrav razum. Prvo mesecima galame o Judinom pecatu, veleizdaji, akciji protiv izdajnika, a sada su se kao setili mogli bismo i da "vidimo" sta tu zapravo pise. Dakle, oni su zapravo priznali da su do sada vredjali sve zive bez gledanja u sporazum, ili da su toliko ograniceni da moraju da analiziraju ono u cemu su i sami ucestvovali. A tekst pravne analize je najjaci, pun tvrdnji "ocigledno nevazeci" i sve samih "dokaznih postupaka". Mora da kriziraju jer nema vlasti...

petar

pre 15 godina

Ovo je odlicno, samo tako neka nastave i koalicija se nece sastaviti. Kostunjavi je majstor da sam sebe eliminise, eto vodite sta se desava Srbiji kad je on vodi - samoeliminisanje iliti samizolacija.

DM

pre 15 godina

Aman ljudi šta ste više navalili na DSS. Pa šta očekujete da kažu da valja SSP!? A šta bi onda bila njihova politička platforma? Njima nema druge nego da vozaju šta vozaju. Za bilo šta drugo postoje partije u Srbiji. I levo i desno i liberalno i konzervativno, baš sve postoji.
Pustite nek češkaju jezike, možda nađu još dovoljno umobolnika, a možda i ne. Videćemo uskoro.

stonefan

pre 15 godina

bolje bi bilo da ti njihovi 'eksperti' naprave analizu užasnog rezultata na izborima a ne da se brukaju svaki dan sve više !!! Ekspertski tim -> zakuni se !!! :))

german

pre 15 godina

Nisam pročitao sve komentare, pa ne znam da li je neko već primetio: ideja da je sporazum već sada "nevažeći" zapravo je alibi DSS-u da odustane od njegovog "poništavanja" u skupštini, to jest pokušaj da se zadovolje Palma i SPS i sačuva obraz, tako što će u sledećem koraku reći, "mi smo hteli da ga poništimo, ali je pravni tim utvrdio da su oni već nevažeći, pa za tim nema potrebe".

zbunjena

pre 15 godina

Pa ovo je stvarno prevrsilo svaku meru. Pa da li je moguce da taj Kostunica i onaj njegov smesni front lik Mladenovic misle da je ceo svet lud a samo oni pametni? I da li je moguce da niko ,ama bas niko u toj Srbiji ne moze da stane u kraj tim destruktivcima. Ovo izludjuje. Pa zahvaljujuci takvima kao sto su oni mi sedimo u inostranstvu a ne u svojoj zemlji. Skinite ih vise pa da se lepo svi vratimo kucama.

splico

pre 15 godina

DSS bi trebao promijeniti ime u ERS (Ekstremna radikalna stranka) jer su u svojim planovima nadmasili radikale. Jadni mladi u Srbiji...

sasa

pre 15 godina

Gospoda iz "Ministarstva za istrazivanje ruda i gubljenje vremena" po ko zna koji put pokusavaju da me iznenade, ali ne uspevaju, ne znam zasto .Da bi bilo iznenadjenje, morali bi bar da promene poneku rec, zarez, medjutim Mr. War(Samardzic) i legalista nad legalistima nisu sposobni da se menjaju ni za jotu, a kamoli da pomisle da promene ovu gubitnicku politiku.

Radnik EU

pre 15 godina

Nista novo. Svi znamo da neki clanovi nisu po nasem Ustavu a neki su su na nasu stetu. Jednostavno, potpisite i izrazite rezervu prema istima. Kao i Slovenija u davno vreme.

george wordy

pre 15 godina

To je bila politika SPS-a i SRS-a, a sada im se pridružuju i iz DSS-a. Videli da politika izolacionalizma - "Tamnog suverenog vilajeta" na boljševističko-harambaškim tradicijama nije tako loša, ne odgovaraš nikome, možeš da radiš šta hoćeš, pozivaš se na Srpsku tvdoglavost, gordost, nepokornost, a raja ne samo da trpi, već te i slavi!

Marko exNS

pre 15 godina

Dobro sto sam se ja smejao, a kako bi se tek smejao Solana, da ima vremena za gluposti... Seli ljudi na tanku granu, i seku je, u inat "laznoj drzavi" Evropi. Ovo sa ekspertskim timom nema ni u cirkusu (ako izuzmemo ovo veselo drustvo oko DSS). Sad me zanima sta ce Veljin ekspertski tim da kaze i poruci. Jedva cekam nastavak.

Glock

pre 15 godina

U bre, vi mora da ste neki strasni eksperti. Secam se ja jos uvek kada je kostunjavi "ekspert" poceo da tumaci Ustav, i koristi rec "ali".

mira

pre 15 godina

Mene je, moram priznati, iznenadila iskljucivost sa kojom DSS ipak ostaje, recimo tako, dosledan svom odbijanju SSP-a. Ocekivala sam vise dvolicnosti. Takodje verujem da u njihovim argumentima da su okolnosti izmedju parafiranja i potpisivanja bile promenjene ima necega, ali sam isto tako sigurna da su se 'evropski eksperti' potrudili da to ne bude nikakva opstrukcija. I ne treba da bude!!! Treba bre vec jednom da nam svane, da se neke stvari pokrenu, a ne da sve zastane samo zato sto u jednom trgovinskom ugovoru nije dovoljno jasno naglasen nas teritorijalni integritet. Pa Srbija nema teritorijalni integritet jos od davne 1999! Kao da bi ta neka famozna recenica u SSP koju trazi DSS ista promenila tamo, na Kosovu! Ako im je toliko stalo do Kosova trebali su resavati konstruktivnije taj problem u ovih 8 godina koliko je Kostunica na vlasti.
Problem sa DSS je sto su ti ljudi prosto reseni da po svaku cenu sprece nase integracije sa EU, sto da bi terali kontru DS, sto zato sto im to neki drugi 'interesi' ne dozvoljavaju. Oni zato traze dlaku u jajetu i nasli bi vec nesto drugo da nema Kosova.
U svakom slucaju mislim da je jako dobro sto ostaju pri svome. Na taj nacin cak i PUPS-u mora biti jasno odakle ce da se namicu penzije.

CeZaR[=====>

pre 15 godina

Mladenović dete moje! Stavili su te tu da trabunjas gluposti, a ti se palis ko hepo kocka! Sidji odatle idi radi nesto posteno sto znas, a trabunjanje ne spada u to sto znas! Smucio si se svima ko i tvoj tutor Voja, jedan ili drugi Vojislav, svejedno!

patriota

pre 15 godina

O moralu i ekspertima iz dss-a sve znamo krenuvsi od potpisivanja koalicije dos, preko isporucivanja Milosevica hagu, opstrukcije u skupstini kada su dogovoreni zakoni trebalo biti doneseni da srbiju ne bi snaslo ovo sto ju je sada snaslo. Sve sto su potpisali i dogovorili, pregazili su, oni su jedino eksperti za mahinacije i obmanjivanje jer baveci se time pronalaze prostor za opstanak na srpskoj politickoj sceni. Srbijo osvesti se i ne dozvoli da se nad tobom i tvojim narodom izivljavaju takvi eksperti.

Svetoje Mladicevic

pre 15 godina

Uopste mi nije jasno zasto ovaj SSP zasluzuje toliko analiza, trvenja i sporenja?
Pa on je stavljen van snage do "daljnjeg", u trenutku kada je potpisan, zar ne?
Raspravljajte o njemu kada bude izglednije da ce imati primenu - a to moze biti i za nekoliko godina.
U medjuvremenu, nadjite minimalnu zajednicku platformu i oformite vladu. Svaka vlada je bolje za drzavu od nikakve vlade.

Agron_fej

pre 15 godina

SSP je pravno kao 'navazec' proglasen od strane SSP i DSS, a u Briselu su zastave pale u pola koplja, sazivana je vandredna sednica saveta evrope u Strasburgu.... u svim elektronskim medijima sveta vec kruzi pitanje, kako cemo dalje opstati bez ovog sporazuma sa Srbijom........

Pozdrav

Aca Znalac

pre 15 godina

Lako je vama da se zaje...ate. Vozite se u luksuznim automobilima, jedete na racun gradjana, letite i letujete gde pozelite, uzimate dnevnice, imate dobre plate, pardon ako vas one uopste i interesuju, ugovarate samo ono sto vama odgovara, vasa deca mogu da se skoluju gde pozele. Dobijate stanove i vile kako hocete, a narod cuti i trpi vas zulum, bre, zulumcari jedni sram vas bilo.

(Vlast)a

pre 15 godina

Jesu li to isti oni eksperti kojima plasite neuki narod koji su blagoslovili vasu preambulu i dvodnevno glasanje za ustav.Iskreno,da sam i oko cega vlasna,uvek bih uradila sve suprotno od onoga sto mi zeli i podmece DSS i o tome treba da vode racun svi gradjani i glasaci svih stranaka u Srbiji.

Пера Детлић

pre 15 godina

Господо, у потпуности сам сагласан са резултатом експертизе и аналогијом са Грузијом.
Само, осим потврђивања суверенитета Србије над територијом Косова, мислим да би требало уговорити и то да Србија препушта суверенитет над 1,5 милиона косовских Албанаца ЕУ или њима самима.
Ако експерти испреговарају са ЕУ или Албанцима да сачувамо територију, предамо становништво (без пресељавања) и да они функционишу без територије, а ми скоро без становништва, онда их одмах кандидујем за Нобелову награду за мир и спомен плoчу у сваком граду у Србији.
Ово што написах изгледа ми могуће само ако су једни на земљи а други на небу. Ја желим да останем на земљи дуго, дуго.
Живела слободна Србија

libertarijanac

pre 15 godina

Dokle vise da se zamlacujemo s ovim likovima!? Ko njih pita za bilo sta? S podrskom od 8-9% oni bi da pricaju o drzavnoj politici! Pa to je vrhunca bezobrazluka i tiranije. Kostunica je najobicniji uzurpator i diktator i on po svaku cenu mora da bude svrgnut sa vlade! Uopste ne zanima njegov tzv. ekspertski tim, koji sacinjivaju umne velicine tipa Sormaza, Loncara, Mihajlova itd. Kostunica ne sme vise da dobije nikakvu funkciju. Gradjani su mu okrenuli ledja a na njemu je da bira - ili ce da ode dostojanstveno ili ce zavrsiti kao poslednji mohikanac tiranije...Dopustimo mu da bira.

Nemanja

pre 15 godina

SSP i prelazni ugovor imaju nesto manje od 800 strana zajedno. Dosta su oni brzo izanalizirali ako znamo da su pre nedelju dana to najavili. sto je brzo...

T.

pre 15 godina

Pa sto ste onda glasali za taj sporazum pre sest meseci kada ste dali Djelicu pravo da ga parafira! Pa i tada je bio ovaj ustav, i taj isti tekst sporazuma!

Gavran

pre 15 godina

Kad sam 5.Oktobra 2000-te govorio da ce Kostunica da bude gori vladar od Milosevica svi su mi se smejali. Gde ste videli da u svetu ekstremna desnica je donela dobra svom narodu? Nigde, jer DSS je jos za vreme rata u Bosni se pobratimila sa SDS-om koji su ko zna sta radili... Tada je bilo svakome jasno ko je Kostunica i sta u stvari hoce njegova stranka. Ali na zalost narod se toga i mnogo cega jos ne seca...Ti "pravnici" ce nam sada sve objasniti samo da ne udjemo u EU jer ce se tada otkrirti sta su i za koga su radili...

Zak- shurak

pre 15 godina

ovo postaje ozbiljno i to zbog toga sto se voji nikako ne daje ministarstvo unutrasnjih dela i BIA, a cini mo se da znamo i zasto... upravo su nas obavestili da je ugovor protivan i MEDJUNARODNOM pravu, bez obzira sto ga je potpisala svaka zemlja clanica evropske unije? sad za ozbiljno: DOSTA, BRE, SJAHUJTE!!!!!! ...

:(

pre 15 godina

a ja...sad...mogu reci da sam skroz zbunjen...

slushao sam Premijera i josh neke ljude iz njegove stranke,rekli su na tv-u da su Tadic i Djelic izdajnici i da su uchinili protivustavni akt. i josh su rekli da su oni za Evropu i da ce napisati i potpisati ssp koji nama vishe odgovara i daje nam sve garancije da ce srbija opet biti celovita, i ja sam stekao utisak da evropa jedva cheka da nashi experti to napishu i dostave im na potpisivanje. i ja sam otoich glasao za dss jer sam verovao da ce odmah da pohapse izdajnike i krshioce ustava, i da isprave te nedostatke tog sporazuma.

a sad...sad mi kazzu da taj sporazum i ne postoji.

ljudi, zashto mi to radite? :(

Srki

pre 15 godina

E, sad da vidim JS i PUPS kako ce, sa kim i kojim parama da povecavaju plate i penzije i privlace strane investitore! Ili su slagali birace? Ljudi, Kostunica je otisao iz ovog vremena poodavno!

-

pre 15 godina

Da li oni stvarno veruju u ono sto govore? DSS sa 11 posto namece svoje frustracije celoj zemlji. Kada covek ne moze da utice na svoj zivot dolazi do frustracije, kad frustracija ne moze da se kanalise dolazi do nasilja. Ovo izgleda veoma opasno.

da poredimo

pre 15 godina

Ocekujem da DSS sada napravi i pravnu analizu sprazuma kojim je NIS prodat Rusima
- da malo uporedimo logiku pravnika kada "analizijau: nesta za sta je DSS apriori "za" (navija)
u poredjenju sa "analiziranjem" necega za sta je DSS apriori protiv - (ne navija)

Pa da vidimo ima li "rupa" u prodaju NIS-a

st4lk3r

pre 15 godina

Iskreno sam se nadao da će DSS-ovci kad-tad zabosti nož u leđa koaliciji koju pokušavaju da naprave, ali da će to da bude ovako mučki, do balčaka... Šta reći osim - prijatno sam iznenađen.

-

pre 15 godina

Jel to DSS namerno uteruje SPS u vladu sa DS kako bi Kostunica mogao da sedi u senci i da destabilizuje vladu kako im se hoce? DS treba da kaze SPS nije spreman da radi s nama na ispunjavanju SSP-a i zato novi izbori! Po prvi put Ceda je pogresio

Stole

pre 15 godina

Cekaj bre, kako ti "experti" znaju sta pise u tom sporazumu, kada su do nedavno tvrdili da oni ne znaju sta je u njemu jer ga nisu dobili na uvid. Ali su znali da je tu potpisana predaja Kosova & Metohije

Dragan, Nemacka

pre 15 godina

e pa lepo bogami oni pripremaju povlacenje u penziju.
pa ce onda da tvrde jos i da su principijelni i tako to.
kakav cirkus sa vojinim igracima: prvo nisu videli sporazum, onda su ga analizirali nevidjeno, pa su proglasili da ne valja ono sto su sami parafirali.
cirkus!
koji odlazi iz naseg grada, ako bog da, zauvek!

Nesa

pre 15 godina

Da bi se uradila ekspertska analiza, prvobitno su potrebni eksperti, to mi je nekako logicno, slozicete se verujem. S' obzirom da su Danijel Cvijeticanin i Milan Parivodic, koji su bili jedini strucni u DSS-u po tom pitanju odavno batalili stranku onda zaista ne znam ko bi to mogao da izvede? Mozda pravnik, direktor livnice kao vrhunski i iskusni menadzer??? Pomozite mi da odgonetnem.

Krokus

pre 15 godina

Jedino sto ohrabruje u ovoj vesti je da su DSS-ovci u totalnoj panici ako izmisljaju ovakve nebuloze. Znaci tekst koji je usaglasavala (cela!) Vlada i Briselska administracija ne zadovoljava pravne standarde ekspertskog tima DSS-a!

Najveca opasnost od njihovog dolaska na vlast je sto ce time Srbija efektivno prestati da bude pravna drzava. Otkada su partije zaduzene za tumacenja pravnih dokumenata?!? Ta ajde molim vas!

Dejan

pre 15 godina

Mislim da je jako lako resiti ovo sve. Nek Srbija kao drzava obeca svakom Albancu na Kosovu 'platu' od €1000 mesecno (to bi znacilo oko €350 po Srbinu) ako se vrate kao pokrajina u Srbiju. Mislim da je ovo fer ponuda (ovo kao sugestija DSS-u i SRS-u koju hocu zemlju a nemaju pojma sta ce sa Albancima). I onda mozemo bez problema da nastavimo dalje sa EU bez ovakvih natezanjima.

Jook

pre 15 godina

Jao ljudi, ne mogu vise da trpim gluposti nasih politicara. Nihova pohlepa se vidi kao da im pise na celu. Muka mi je vise ood njih! %^^%%$#@!#$*
(ovo zadnje je bila psovka)

stone

pre 15 godina

U idealnom svetu, do duše imaginarnom, imao bih pomalo obzira prema tumačenju stranke DSS oko važnih "državnih" pitanja. Međutim u takvom SAVRŠENOM svetu ne bi bilo Homosapiensa, jer njihov svet nije savršen, pa stoga ni je ne bih imao mišljenje o tumačenju stranke DSS oko važnih "državnih" pitanja.
KAKAV PARADOKS!!!!

Gordan Velev

pre 15 godina

Ali vrh! "Tekst te pravne analize je, kako je Mladenović rekao Tanjugu, prethodno usaglašen sa koalicionim partnerom Novom Srbijom". Obratiti paznju na usaglasen!!! Blago nama kada se i analize zakona usaglasavaju sa partnerima

Aleksandar

pre 15 godina

He He,pa ovo je jace od "Maratonaca" i "Ko to tamo peva" zajedno....kako se samo Radikali nisu ovoga setili (pa ipak je pravo njihova specijalnost)...he he,porucili su vam Krstici da jos malo sacekate i nedaj boze da prime putnike van stanice...!!!

IgorBG

pre 15 godina

Daj bre da iskoristimo dok su ti eksperti tu da popravimo Ajnsajnovu Opstu teoriju relativiteta! 100 godina se naucnici sa trulog, laznog i pravno nistavnog Zapada trude da je objedine sa Teorijom kvantne mehanike i nikako da se ispetljaju. Neka se Mamula dohvati kvantnih Hajzenbergovih jednacina, a Andrija Lorencovih relativistickih transformacija i da zavrsimo vec jednom sa time. Da saznamo konacno svi sta je bilo pre Velikog praska. Verovatno je egzistirao samo entitet Kostunica u izvan vremenskoj i prostornoj multidimenziji, a onda je resio da stvori Boga.

BranislavO.

pre 15 godina

Sad' ce Palma da se obraduje, ovo mu dodje k'o kec na 11. Ionako je hteo da ih otkaci ::)) Iskreno, obradovao sam se ovim falinkama SSP :)

Loki

pre 15 godina

Jao! Osim sto je ova "analiza" nevidjena glupost i odraz arogancije izvesnih likova, ona bi bila i zvanicni autogol DSS-a u pregovorima za Palmom i socijalistima. To jest, osim ako ovaj svet stvarno ne funkcionise po relativistickim zakonima DSS-a. Cini mi se da takav zakon ipak moze da funkcionise samo tamo gde je neko mozgu rekao "zbogom". Pretpostavljam da bi ovu "analizu" mogli da podrze samo oni koji ionako spavaju sa Kostunicinom slikom ispod jastuka.

Aleksandar

pre 15 godina

Eksperti ga ocenili ne vazecim?
Pa oni su ga i pisali, a sad im nije dobar..... ha ha.
A i nije u skladu sa Ustavom?
I to su umeli lepo da podmetnu narodu, a sad ne valja....
Da, naravno da ne valja - Mi smo Republika, imamo krunu na zastavi i pevamo prepravljenu himnu. Mislim da mi sa sobom jos uvek nismo u skadu, a kamoli SSP, EU itd.

Krusevac

pre 15 godina

Odlicno DSS, gde ste bili na ovo kazete pre! Mislite da ce Palma i Krkobabic da prihvate ovo vase "pravno" tumacenje SSP-a?
Nece, i zato cemo imati vladu sa ds na celu!
Najzad Kostunica nesto pametno da uradi! Samo je trebao to da uradi na pocetku postizbornih pregovora.

vinska musica

pre 15 godina

Ljudi provalio sam experta iz DSS-a.To je Voja ali ne Kostunjavi nego Seselj glavom i bradom, ali je Voja bio prezauzet licnom odbranom pa je expertsko tumacenje ovoliko kasnilo.

Aleksandar

pre 15 godina

A ja mislio da ce zarad vlasti da promene misljenje o SSP-u,dobro je kako sto neko rece sad se moze mirnije spavati,ukoliko JS Markovic ne popusti pred pretnjama DB-a.

NSHC

pre 15 godina

Zemljo otvori se!Imali kraja njihoj igri sa nama,četiri godine je prime minister usaglašavao tekst sa EU,sto puta su prešli svaki član,svaki zarez i svaku tačku.I šta bi na kraju?Mi se šalili nismo mislili ozbiljno hteli bi još jednom da ga revidiramo!Mislim da je ovima iz EU svega preko glave ili ćemo ga dobiti ovako potpisanog ili ga nikad ali nikad više nećemo dobiti na usvajanje.Zamisli da nekog zavlačiš četiri godine daš saglasnost cele vlade u decembru na tekst sporazuma,unapred imaš sve varijante šta ako Kosovo ode i na kraju se praviš blesav kao pa nismo mi znali da će to biti baš tako.Nažalost najbolji ljudi u ovoj zemlji se NE BAVE politikom,jer da se bave pored ovakvih ne bi imali nikakve šanse.

nesha

pre 15 godina

sporazum je nevazeci i tacka. e,da javite i onom Galileu, ili ko vec bese, ni njegova teorija nije prosla na ekspertizi u DSS-u, do daljnjeg se( u Srbiji ) Sunce okrece oko Zemlje.

Poljar Lijan

pre 15 godina

Sa koje planete dolaze ovi iz DSS-a? SSP je politicki sporazum i tim "pravnim strucnjacima" bi moralo biti jasno da medjunarodnog prava ima onoliko koliko to politika dozvoljava. Nema pravne norme bez sankcije, to bi strucnjaci morali da znaju, a koje cemo sankcije mi preduzeti?

kartmen

pre 15 godina

A zašto oni tu genijalnu analizu ne objave, pa da istovremeno čitamo i mi i SPS i SRS? Je l' Dačić pismeniji od nas pa njemu ide prvom?

st.dragan

pre 15 godina

Voleo bih da čujem makar jedno razumno objašnjenje, po kom osnovu su ovi likovi "proevropski" orjentisani?

Ako je dosad i bilo onih koji su se nadali da DSS ipak ima nešto zajedničko sa svojim imenom (odnosno prvom rečju imena), onda ih sada nema. Barem bi trebalo da je tako.

Čuj - "ekspertski tim DSS-a"!
Izbacite uljeza u ovom slogu!

Pozdrav

Alt

pre 15 godina

Ja razumem da je Mladenovicu i slicnima politika SAMO trenutno mesto zaposlenja, tj profesija iliti 'zivotni poziv'. Medjutim, oni su zaboravili da nijedna struka ne sme neku drugu da ugrozava niti da je remeti svojim delovanjem, vec da je cilj sinergija i integralno delovanje zarad dobra drzave, drustva i konacno covecanstva. Molim DSS da me pusti da zivim i radim i da mi ne trosi vise godine. Meni i Srbiji se vise nego zuri...

Milan

pre 15 godina

Ovde mnogi zaboravljaju da nijedna zemlja potpisnica istog nije taj SSP još potpisala a čak i kada ga potpišu odmah se stavlja van snage! Mislim svaka čast! Nego jeste li primetili da uvek pred izbore EU ponudi Srbiji štap i šargarepu a čim se završe izbori ništa više ne pominju!

Živorad

pre 15 godina

Koji "eksperti" su bili u tom ekspertskom timu? Da li ekspertski tim jedne političke stranke ima mandat da ocenjuje validnost dokumenata od državnog interesa? I kako to da SSP jednoj političkoj stranci odgovara a drugoj ne?
Ko ovde pije a ko plaća???

Cuckic

pre 15 godina

Pa ovaj "ekspertski tim" pravnika iz DSS-a cini se da pokusava da zataska neke stvari kako bi mogao da ospori sto je DS potpisala ovaj sporazum i da bi dokazala da su oni u pravu i da ga nije trebalo ni potpisivati. Malo cudno SSP je uradjen u EU eksperata i sada mi nelogicno zvuci da ti eksperti nisu znali ili nisu uradili kako treba ovaj SSP, kada se ima u vidu da je ovaj ugovor do sada prezentiran svim sadasnjim clanicama EU i do sada nije niko dao primedbu, cudno zar ne ili su ovi nasi "eksperti
'' vise politicari no pravni eksperti. sve ovo se radi radi pridobijanja SPS-a njihovoj strani, pa eto sada ovaj ugovor nije valjan i treba ga revidirati, zar mislite da ovo moze da prodje, pa oni nisu deca da ih zamajavate, jednostavno ako je ovaj sporazumom bio dobar za sve zemlje clanice EU ,mislite li da smo mi najpametniji pa da predlazemo ono sto se nama svidja, Ako su pravni eksperti onda trebaju da znaju pod kojim uslovima potpisuje sporazum sa pojedinom zemljom, normalno pod uslovima koji oni dihtiraju, a ne uslova koji dihtira zemlja koja treba da ga potpise. Pa ljudi probudite se, mi trazimo clanstvo u EU a ne EU u Srbiji, smesno i zalostno sto sve ovo dolazi od ekspertskog pravnog tima,jer ovakva njihova formalacija dovodi u pitanje poznavanje optih pravnih nacela i sumnju da li je to moguce da mi imamo takve ''eksperte'' u nasoj zemlji, mislim da se trebaju stideti svojih zvanja ili pak jednostavno da rade posao za koji su studirali a ne da daju pravne savete na bazi dnevne politike i interesa pojedinh stranaka.

oparazt

pre 15 godina

Ovaj njihov "ekspertski tim" pokazao je nazalost i temeljno nepoznavanje principa mesjunarodnog prava. Iz sturog saopstenja (a ono nam je jedino dostupno dok "eksperti" iz Nove Srbije V. Ilica ne prouce ovu stvar!)izlazi da se radi o apsolutnoj nistavosti ugovora. To bi moglo, u medjunaronom pravu da bude samo slucaj ako su dva subjekta tog prava bila u apsolutnoj zabludi o postojanju jedne od strana. Posto to verovatno nije EU, znacili to da DSS zeli da dokaze da Srbija nije drzava i da ne moze biti subjekt medjunarodnih odnosa ili pak da je Vlada te zemlje ne predstavlja tu zemlju!?
A mozda misle da Premijeru nije bilo dobro kada je glasao za parafiranje teksta... Bice ovo poslednje!!

Nespavac

pre 15 godina

U cije ime se to tehnicar opstanka na vlasti po svaku cenu oglasava...On nema nikakav potencijal,glasaci su ocenili njegovu politiku, u razvijenim demokratskim zemljama predstavljkao bi jedan minoran cinilac u politickom zivotu...Odlazi, dosta je vise...

Sociolog

pre 15 godina

Aman dokle vise iz supljeg u prazno!
Pa shvatili smo sta hocete a sta necete! ovo je vise histericno postalo.
Srbija nikad nece da udje u Evropu, kome nije jasno to, meni je zao.

Slovak

pre 15 godina

EU ima svoje uslove, ili ih prihvatite i udjite u EU ili se izolujte. Ne moze nesto za nista!
DSS je sastavljao SPP a sad im ne valja, isto i ustav, prvo ga sastavili pa ga pogazili.
Ni u slovackoj nije sve sjajno i bajno ali ovakve stvari resava POLITICKI NEZAVISAN sud!

Maja_V

pre 15 godina

Gradjani Srbije, hajde da analizu strucnjaka DSS, ostavimo odredjenim zdravstvenim ustanovama, a mi da gledamo od cega se zivi.
Blizi nam se argentinski scenario, treba da razmisljamo kako da ga sprecimo. Nema vremena za metafiziku, alhemiju i legalisticke vradzbine.
Ekonomija je in, narodnjaci su out!

Драган

pre 15 godina

Цела анализа је на сајту ДССа и вреди је прочитати!Ево једног дела који објашњава разлику између момента парафирања и потписивања,јер су у међувремену многе земље признале независност Косова!
Бечка конвенција у члану 62. и код већ закључених и ратификованих међународних уговора предвиђа, као основ за престанак уговора или повлачење уговорне стране из њега, суштинску промену околности у односу на стање у тренутку закључења уговора. Овде је значајно да стране нису предвиделе овакву промену околности, као и да су првобитне околности представљале суштинску основу пристанка уговорних страна да буду везане уговором. У том смислу се променом првобитних околности коренито мења значај обавеза које остају да се изврше на основу уговора ( клаузула rebus sic stantibus ). У конкретном случају, дошло је до суштинске промене околности између момента парафирања и потписивања уговора које коренито мењају значај обавеза које треба да се извршавају на основу ССП.

silver bullet

pre 15 godina

E jos da taj sporazum nisu zajedno sa Briselom pisali upravo pravnici iz DSS - nekome bi u ovoj zemlji i bio jasan stav DSS-a. Gospodo iz DSS-a, da li tada niste umeli da radite svoj posao ili sada?

george

pre 15 godina

Ako se uzme u obzir DSS-ova ocigledna izolovanost i nerazumevanje drustveno-socijalnih kretanja van Srbije u poslednjih 20-30 godina, onda njihova "ekspertiza" predstavlja, nista vise nego trla baba lan....

SVI VI STO MASTATE O SRECI

pre 15 godina

Haha, ovde smo se svi na poslu uhvatili za stomak od njihove ekspertize. Nek je ponesu sa sobom u opoziciju pa nek kukaju.

Nenad

pre 15 godina

U sporazumu nije eksplicitno navedeno da je mleko crno. To je prvi bitni nedostatak. Zatim treba zatraziti i priznavanje srpskih granica iz doba Cara Dusana. To je zasad drugi bitni nedostatak. Pa onda nije resena medja izmedju Kostunice i njegovog prvog komsije u Kostunicima, posto po sadasnjem polozaju komsijina sljiva baca senku na Kostunicinu zemlju, itd. U potpunosti se slazem sa DSS-om, treba nastaviti uslovljavati Evropsku Uniju, jer su oni ocigledno zaboravili da nisu oni ti koji nama trebaju, vec smo mi potrebni njima... Vojo Srbija nikad nece zaboraviti sta si ti sve uradio za nju, ali nikad nece ni oprostiti onim "izdajnicima" Tadicu i Djelicu sto su se usudili da potpisu nesto, sto ti i tvoji eskpertski timovi iz DSS-a i NS-a (verovatno magistar Velja) niste aminovali...

Engar

pre 15 godina

Neverovatno, kakva drskost!!! Koga vise interesuju vase pravne analize? Koga interesuju vase hokus-pokus legalisticke akrobacije, ko vam daje pravo na tumacenje pravnih sadrzaja? Utakmica se blizi kraju, kada cete vec jednom shvatiti da treba da izadjite i pojacajte ekipu? HOCEMO KONACNO DA ZIVIMO, JEL VAM JASNO!!!!!!!!!

ljuba valirijski

pre 15 godina

Svako novo oglašavanje u javnosti ljudi koji vode i predstavljaju DSS govori da su potpuno "izgubili kompas".
...tonu polako ali sigurno u dubine političke istorije!
:-)

LLM

pre 15 godina

E, sad lepo konsultujte vas partijski ustav, te se 'merdjujte' sa SRS-om, pa se vidimo u nekoj drugoj prici, recimo, kad ovaj narod progleda i oseti beneficije EU clanstva. Tad budite konzervativci, ali u skladu sa evropskim, a ne sadasnjim varvarskim vrednostima.

munze konza

pre 15 godina

Da li je to isti onaj ekspertski tim koji je sve vreme radio na izradi tog istog SSP plana? Ne mogu da verujem da je SSP naprasno postao pravno neodrživ, kako za EU, tako i za nas same.

Gospoda u DSS su majstori za relativizaciju svega i svačega. Po njima sve može i ništa ne mora. Crnu i belu boju bi trebalo ukinuti jer je sve u sivim nijansama. Granice država treba ukinuti jer i debljina granične linije nije definisana.

Vojislav Todorović

pre 15 godina

Ovo postaje smešno. Kao iz Nušića. Šteta je samo što se nama dešava i što može da ima veoma štetne posledice.

nikola

pre 15 godina

ja mislim da zbog svega toga treba da voju proglasimo dozivotnim premijerom i gotovo! Sta da se mucimo da se priblizavamo evropi kad imamo kosovo!

Nenad

pre 15 godina

Lepo treba pustiti DSS da "analizira" i nikakve opasnosti od koalicije u kojoj bi i oni bili nema. Ova "analiza" je toliko suplja, pretenciozna a i arogantna (DSS, copyrighted) da stvarno namesta loptu SPS-u za prekid daljih pregovora o Vladi.

duh koji hoda

pre 15 godina

ja se izvinjavam sto pitam, ali sta je onda premijer radio prosle dve i po godine dok je usaglasavao tekst sporazuma?

znaci da ne zna da radi svoj posao?

da li to znaci da bi u bilo kojoj privatnoj kompaniji dobio otkaz?

da li to znaci da nista nije radio?

Iggy

pre 15 godina

Vreme je da se podsetimo: pre izbora glavni i jedini problem sa SSP-on je bio clan 135 koji (jedini u SSP) pominje Kosovo. Taj clan je bio osnova predizborne kampanje DSS, razlog za nazivanje Tadica i Delica izdajicama, a i potencijalni povod za ponistavanje SSP-a odmah posle izbora.

Danas cujemo da je problem zapravo deo sporazuma o "trgovini i trgovinskim pitanjima sa EU". Vrlo interesantno! Zasto nam to nisu rekli pre izbora? I da li ce neko iz DSS odgovarati zbog kleveta i pretnji zasnovanih na lazima?

Sta je sada sa clanom 135 i Kosovom? Izgleda da se Dr. VK obavestio i konacno shvatio da clan 135 niti definise niti namece resenje statusa Kosova, pa sada trazi neki drugi clan da bi oborio SSP po svaku cenu kao sto je i obecao u predizbornoj kampanji?

Uzgred, koji su clanovi SSP-a sada sporni? Mozda DSS-ova "pravna analiza" (ah, kako to gordo zvuci!) jeste "tajna" ali SSP nije, pa ako biste bili ljubazni Dr. VK recite nam unapred koji su to sporni clanovi, pa da sednemo i procitamo sta pise u SSP-u i formiramo svoje misljenje PRE nego sto nam DSS ispere mozak svojom verzijom!

Dragan

pre 15 godina

Apsolutno je ne vazece sve sto kazu iz DSS-a ,tako su glasali glasaci na izborima.A kada je rec o ekspertima cisto sumnjam da su angazovali ljude sa strane jer eksperti u njihovoj partiji ne postoje.

Marko

pre 15 godina

A jesi li i ti muzicar? Jesam, ovaj nisam, mislim jesam...
Ma super samo vi analizirajte mislim da je logicno da EU prihvati pravnu "ekspertsku" analizu DSS i ozbiljno se pokaje zbog propusta.
Sledeci korak principi, pa Kostunica da bude Predsednik Evropske komisije - dozivotno, ako ne prihvate raskidaj sporazum.

strahota

pre 15 godina

A sto je najgore, sto ce i eksperti iz SRS i SPS da ovo potvrde. Jedino ce Palma sa svojim timom reci da treba da se ratifikuej sporazum. Nista drugo od DSS nismo ni mogli da ocekujemo, pa kako bi izgledali pred narod da je taj "tim" (sto ne kazu koje u timu?) rekao da je SSP valjan i koristan za Srbiju?!

Ovo je samo dokaz da njih napredak zemlje NE INTERESUJE. Mozda da "tim" razmotri i Darvina ponovo?!

Citizen

pre 15 godina

hoce li vec jednom ti iz DSS shvatiti da je jedino sto je pravno a bogami i prirodno nemoguce njihovo postojanje!ama odlazite vise i ostavite nas na miru!neka DSS izadje sam na izbore a ne da se nekome stalno kaci na vrat a posle neka pametuju koliko hoce.Njihove pravne mogucnosti smo videli zadnjih osam godina!

Laki

pre 15 godina

Bravo majstori! Treba podržati svim snagama ovoj genijalni plan (kao što su i svi ostali Koštunicini planovi) kojim će DSS obezbediti svoju političku eutanaziju. Niks SSp, niks vlada! Uz jučerašnji zalet (raskid koalicije sa SPS-om u gradu ako ovi krenu sa DS-om u republici) ova razrada im je sjajna. Go, Andreja, go!!!

Pele

pre 15 godina

Meni je odavno sumnjiva i ona prica da je Zemlja kao okrugla a ne ravna ploca. Pozivam DSS da hitno formira tim DSS astrologa (ne astronoma) koji bi hitno proverili te nepotvrdjene glasine. Smatram da su prof. dr. Kosta Cavoski i Rados Ljusic idealne osobe za ovo.

Takodje, koristim priliku da iniciram preispitivanje nicim potkrepljene teorije izvesnog Darvina, koji lazno predstavlja da su lazni ljudi nastali od laznih majmuna. Predlazem gospodjicu Ljiljanu Colic kao istaknutog poznavaoca teorije evolucije i kompjutera za predsednika komisije.

Ranko

pre 15 godina

Toliko "eksperata" a toliko gluposti!? Jel' moguce da je jedna, nekada prosparitetna i napredna stranka, dozivela takvu eroziju razuma? Kao da "prepisuju" sve obrasce ponasanja S.Milosevica iz onih "inatdzijskih" dana (godina) koji su nas toliko skupo stajali!
p.s. To je ona ista ekspertska grupa DSS-a koja je struno pobila teoriju evolucije i tog "eksperta" postavila na mesto ministra obrazovanja.

da, da

pre 15 godina

pa sto tu analizu nije uradila neka nezavisna grupa eksperata a ne kostunica i samardzic kao vec dokazani strucnjaci prava i svetske politike?

Vitez Koja

pre 15 godina

Sjajno! Najpre su uradili analizu Sporazuma ciji su tekst usvojili svi njihovi ministri jos u novembru 2007, a onda su "eskpertsku analizu", citiram, "usaglasili sa Novom Srbijom", jer i oni imaju svoje eksperte. Prvo, kakvi su to eksperti koji posao pravne analize sporazuma od preko 700 strana urade za dva dana? To mogu uraditi samo munja Branislav Ristivojevic i grom Slobodan Samardzic. A drugo, ako su ekperti analizirali i dosli do zakljucka, sta onda to ima da se usaglasava sa politicarima iz Nove Srbije? E sad, posto su eksperti doneli zakljucak, postavlja se pitanje zasto ne upute zahtev Ustavnom sudu da oceni da li je Sporazum u skladu sa Ustavom, nego ga upucuju potencijalnim koalicionim partnerima? Kakva glupava ujdurma. Mnogo se trose da bi nam saopstili nesto sto mi vec znamo - da su oni protiv evropskih integracija. Alo ljudi, znamo mi to, ne morate dalje da nam se pravdate!

pao s marsa

pre 15 godina

Ovde lud vuce za nos zbunjenog (da ne kazem nesto drugo jer ce sigurno zavrsiti u kanti za djubre). A izvinite molim Vas gospodo "eksperti" ako ih uopste ima u DSS-u jer su ih gotovo svi napustili, a ko je bese pravio i pisao sa Solanom kako kaze vas Kostunjavi taj sporazum. Pod hitno da dr Voja vrati svoju diplomu i pare drzavi koja ga je besplatno skolovala.

Milan

pre 15 godina

Ovaj DSS se ponasa kao da je nas zivotni vek 200 godina i da imamo vremena da se zamajavamo sa EU i trgovinskim sporazumima koji samo mogu doprineti povecanju srpskog izvoza to jest i samim tim razvoju Srbije.

ana

pre 15 godina

Kako 'eksperti pravnog tima' DSS-a zamisljaju pravnu prirodu i dejstva SSP-a je ogledalo lose prakse da uvek ima pravnika koji ce napisati i potpisati svaki govor i misljenje. Na srecu to ne obavezuje i medjunarodnu zajednicu. Pacta sunt servanda. Svidjalo se to vama ili ne.

Marko

pre 15 godina

Prvo su parafirali sporazum prosle godine, pa je onda bio problem u januaru, tokom predsednickih izbora, pa tokom parlamentarnih izbora je to bio judin pecat... A danas, posle vise od 6 meseci, nekakvom pravnom ekspertizom, a:"Tekst te pravne analize je, kako je Mladenović rekao Tanjugu, prethodno usaglašen sa koalicionim partnerom Novom Srbijom.", utvrdjeno ne znam sta?!?! Da je to anti-ustavni cin??? Pa imate ustavni sud, pa podnesite tuzbu, kada ste toliko pametni...

DSS-u se uopste ne isplati da pravi bilo kakvu vladu. Ovo sada je zauzimanje pozicija za period posle izbora DS-SPS vlade. Ono sto je najjadnije je to sto niko u toj stranci ne uvidja da od takvog ponasanja nema nista...
Kostunica ce osim odlaska u tzv. penziju, penzionisati i celu svoju stranku.

PATAK

pre 15 godina

Ovi likovi iz DSS su stvarno genijalci. Ko bi se jos ovoga setio. Svaka cast, kapa dole... Siguran sam da im ne dogovara ni Stari zavet "Pravni tim" bi pronasao razloge da ga opozove ili posalje na doradu.

nikola

pre 15 godina

ovo su lepe vesti od experta. neznam samo dali su ih čuli palma i krkobadić. biće oduševljeni ovom expertizom koja će da ispuni sve njihove snove o diznilendu i većim penzijama. ne znam samo da li su ovi experti to sami zaključili ili su mišljenje dobili od pravnog zastupnika u hagu.

Daleko Vas bilo!

pre 15 godina

Ovi su resili da idu do kraja.Stvari pocinju polako da se rasvetljavaju. Cini mi se da ni sami vise ne znaju kako da osvetle i operu svoje obraze i da svojim vernim glasacima odrze obecanje koje su dali pre izbora. Nema nazad! Trazili ste, gledajte! Daleko Vas bilo... PATRIOTE !

bgd

pre 15 godina

E ako je "pravni tim",inace najpravnije i najpravednije stranke na svetu,ovaj sporazum okvalifikovao kao pravno nevazeci onda je to sigurno tako...
Jos samo da se izjasne o sastanku vrha stranke,kojoj pripadaju,sa legijom u noci predaje,kontaktima neposredno pre atentata i jos nekim "nebitni" stvarima...
Ziveo pravni tim dss-a!

Ivana

pre 15 godina

Da ovo nije tragicno s obzirom na to koliko je dugo DSS u vlasti, bilo bi smesno. Doduse, ako zele, nak oni nastave da zive u svojoj virtuelnoj realnosti ,a nas neka puste na miru. Vec je ocigledno da namerno glume ludake.

nesha

pre 15 godina

sporazum je nevazeci i tacka. e,da javite i onom Galileu, ili ko vec bese, ni njegova teorija nije prosla na ekspertizi u DSS-u, do daljnjeg se( u Srbiji ) Sunce okrece oko Zemlje.

pao s marsa

pre 15 godina

Ovde lud vuce za nos zbunjenog (da ne kazem nesto drugo jer ce sigurno zavrsiti u kanti za djubre). A izvinite molim Vas gospodo "eksperti" ako ih uopste ima u DSS-u jer su ih gotovo svi napustili, a ko je bese pravio i pisao sa Solanom kako kaze vas Kostunjavi taj sporazum. Pod hitno da dr Voja vrati svoju diplomu i pare drzavi koja ga je besplatno skolovala.

duh koji hoda

pre 15 godina

ja se izvinjavam sto pitam, ali sta je onda premijer radio prosle dve i po godine dok je usaglasavao tekst sporazuma?

znaci da ne zna da radi svoj posao?

da li to znaci da bi u bilo kojoj privatnoj kompaniji dobio otkaz?

da li to znaci da nista nije radio?

Maja_V

pre 15 godina

Gradjani Srbije, hajde da analizu strucnjaka DSS, ostavimo odredjenim zdravstvenim ustanovama, a mi da gledamo od cega se zivi.
Blizi nam se argentinski scenario, treba da razmisljamo kako da ga sprecimo. Nema vremena za metafiziku, alhemiju i legalisticke vradzbine.
Ekonomija je in, narodnjaci su out!

silver bullet

pre 15 godina

E jos da taj sporazum nisu zajedno sa Briselom pisali upravo pravnici iz DSS - nekome bi u ovoj zemlji i bio jasan stav DSS-a. Gospodo iz DSS-a, da li tada niste umeli da radite svoj posao ili sada?

Engar

pre 15 godina

Neverovatno, kakva drskost!!! Koga vise interesuju vase pravne analize? Koga interesuju vase hokus-pokus legalisticke akrobacije, ko vam daje pravo na tumacenje pravnih sadrzaja? Utakmica se blizi kraju, kada cete vec jednom shvatiti da treba da izadjite i pojacajte ekipu? HOCEMO KONACNO DA ZIVIMO, JEL VAM JASNO!!!!!!!!!

Nenad

pre 15 godina

Lepo treba pustiti DSS da "analizira" i nikakve opasnosti od koalicije u kojoj bi i oni bili nema. Ova "analiza" je toliko suplja, pretenciozna a i arogantna (DSS, copyrighted) da stvarno namesta loptu SPS-u za prekid daljih pregovora o Vladi.

bgd

pre 15 godina

E ako je "pravni tim",inace najpravnije i najpravednije stranke na svetu,ovaj sporazum okvalifikovao kao pravno nevazeci onda je to sigurno tako...
Jos samo da se izjasne o sastanku vrha stranke,kojoj pripadaju,sa legijom u noci predaje,kontaktima neposredno pre atentata i jos nekim "nebitni" stvarima...
Ziveo pravni tim dss-a!

Krusevac

pre 15 godina

Odlicno DSS, gde ste bili na ovo kazete pre! Mislite da ce Palma i Krkobabic da prihvate ovo vase "pravno" tumacenje SSP-a?
Nece, i zato cemo imati vladu sa ds na celu!
Najzad Kostunica nesto pametno da uradi! Samo je trebao to da uradi na pocetku postizbornih pregovora.

Pele

pre 15 godina

Meni je odavno sumnjiva i ona prica da je Zemlja kao okrugla a ne ravna ploca. Pozivam DSS da hitno formira tim DSS astrologa (ne astronoma) koji bi hitno proverili te nepotvrdjene glasine. Smatram da su prof. dr. Kosta Cavoski i Rados Ljusic idealne osobe za ovo.

Takodje, koristim priliku da iniciram preispitivanje nicim potkrepljene teorije izvesnog Darvina, koji lazno predstavlja da su lazni ljudi nastali od laznih majmuna. Predlazem gospodjicu Ljiljanu Colic kao istaknutog poznavaoca teorije evolucije i kompjutera za predsednika komisije.

da, da

pre 15 godina

pa sto tu analizu nije uradila neka nezavisna grupa eksperata a ne kostunica i samardzic kao vec dokazani strucnjaci prava i svetske politike?

Nespavac

pre 15 godina

U cije ime se to tehnicar opstanka na vlasti po svaku cenu oglasava...On nema nikakav potencijal,glasaci su ocenili njegovu politiku, u razvijenim demokratskim zemljama predstavljkao bi jedan minoran cinilac u politickom zivotu...Odlazi, dosta je vise...

Milan

pre 15 godina

Ovaj DSS se ponasa kao da je nas zivotni vek 200 godina i da imamo vremena da se zamajavamo sa EU i trgovinskim sporazumima koji samo mogu doprineti povecanju srpskog izvoza to jest i samim tim razvoju Srbije.

Iggy

pre 15 godina

Vreme je da se podsetimo: pre izbora glavni i jedini problem sa SSP-on je bio clan 135 koji (jedini u SSP) pominje Kosovo. Taj clan je bio osnova predizborne kampanje DSS, razlog za nazivanje Tadica i Delica izdajicama, a i potencijalni povod za ponistavanje SSP-a odmah posle izbora.

Danas cujemo da je problem zapravo deo sporazuma o "trgovini i trgovinskim pitanjima sa EU". Vrlo interesantno! Zasto nam to nisu rekli pre izbora? I da li ce neko iz DSS odgovarati zbog kleveta i pretnji zasnovanih na lazima?

Sta je sada sa clanom 135 i Kosovom? Izgleda da se Dr. VK obavestio i konacno shvatio da clan 135 niti definise niti namece resenje statusa Kosova, pa sada trazi neki drugi clan da bi oborio SSP po svaku cenu kao sto je i obecao u predizbornoj kampanji?

Uzgred, koji su clanovi SSP-a sada sporni? Mozda DSS-ova "pravna analiza" (ah, kako to gordo zvuci!) jeste "tajna" ali SSP nije, pa ako biste bili ljubazni Dr. VK recite nam unapred koji su to sporni clanovi, pa da sednemo i procitamo sta pise u SSP-u i formiramo svoje misljenje PRE nego sto nam DSS ispere mozak svojom verzijom!

IgorBG

pre 15 godina

Daj bre da iskoristimo dok su ti eksperti tu da popravimo Ajnsajnovu Opstu teoriju relativiteta! 100 godina se naucnici sa trulog, laznog i pravno nistavnog Zapada trude da je objedine sa Teorijom kvantne mehanike i nikako da se ispetljaju. Neka se Mamula dohvati kvantnih Hajzenbergovih jednacina, a Andrija Lorencovih relativistickih transformacija i da zavrsimo vec jednom sa time. Da saznamo konacno svi sta je bilo pre Velikog praska. Verovatno je egzistirao samo entitet Kostunica u izvan vremenskoj i prostornoj multidimenziji, a onda je resio da stvori Boga.

PATAK

pre 15 godina

Ovi likovi iz DSS su stvarno genijalci. Ko bi se jos ovoga setio. Svaka cast, kapa dole... Siguran sam da im ne dogovara ni Stari zavet "Pravni tim" bi pronasao razloge da ga opozove ili posalje na doradu.

Aca Znalac

pre 15 godina

Lako je vama da se zaje...ate. Vozite se u luksuznim automobilima, jedete na racun gradjana, letite i letujete gde pozelite, uzimate dnevnice, imate dobre plate, pardon ako vas one uopste i interesuju, ugovarate samo ono sto vama odgovara, vasa deca mogu da se skoluju gde pozele. Dobijate stanove i vile kako hocete, a narod cuti i trpi vas zulum, bre, zulumcari jedni sram vas bilo.

Laki

pre 15 godina

Bravo majstori! Treba podržati svim snagama ovoj genijalni plan (kao što su i svi ostali Koštunicini planovi) kojim će DSS obezbediti svoju političku eutanaziju. Niks SSp, niks vlada! Uz jučerašnji zalet (raskid koalicije sa SPS-om u gradu ako ovi krenu sa DS-om u republici) ova razrada im je sjajna. Go, Andreja, go!!!

Poljar Lijan

pre 15 godina

Sa koje planete dolaze ovi iz DSS-a? SSP je politicki sporazum i tim "pravnim strucnjacima" bi moralo biti jasno da medjunarodnog prava ima onoliko koliko to politika dozvoljava. Nema pravne norme bez sankcije, to bi strucnjaci morali da znaju, a koje cemo sankcije mi preduzeti?

st.dragan

pre 15 godina

Voleo bih da čujem makar jedno razumno objašnjenje, po kom osnovu su ovi likovi "proevropski" orjentisani?

Ako je dosad i bilo onih koji su se nadali da DSS ipak ima nešto zajedničko sa svojim imenom (odnosno prvom rečju imena), onda ih sada nema. Barem bi trebalo da je tako.

Čuj - "ekspertski tim DSS-a"!
Izbacite uljeza u ovom slogu!

Pozdrav

kartmen

pre 15 godina

A zašto oni tu genijalnu analizu ne objave, pa da istovremeno čitamo i mi i SPS i SRS? Je l' Dačić pismeniji od nas pa njemu ide prvom?

Citizen

pre 15 godina

hoce li vec jednom ti iz DSS shvatiti da je jedino sto je pravno a bogami i prirodno nemoguce njihovo postojanje!ama odlazite vise i ostavite nas na miru!neka DSS izadje sam na izbore a ne da se nekome stalno kaci na vrat a posle neka pametuju koliko hoce.Njihove pravne mogucnosti smo videli zadnjih osam godina!

Živorad

pre 15 godina

Koji "eksperti" su bili u tom ekspertskom timu? Da li ekspertski tim jedne političke stranke ima mandat da ocenjuje validnost dokumenata od državnog interesa? I kako to da SSP jednoj političkoj stranci odgovara a drugoj ne?
Ko ovde pije a ko plaća???

LLM

pre 15 godina

E, sad lepo konsultujte vas partijski ustav, te se 'merdjujte' sa SRS-om, pa se vidimo u nekoj drugoj prici, recimo, kad ovaj narod progleda i oseti beneficije EU clanstva. Tad budite konzervativci, ali u skladu sa evropskim, a ne sadasnjim varvarskim vrednostima.

SVI VI STO MASTATE O SRECI

pre 15 godina

Haha, ovde smo se svi na poslu uhvatili za stomak od njihove ekspertize. Nek je ponesu sa sobom u opoziciju pa nek kukaju.

da poredimo

pre 15 godina

Ocekujem da DSS sada napravi i pravnu analizu sprazuma kojim je NIS prodat Rusima
- da malo uporedimo logiku pravnika kada "analizijau: nesta za sta je DSS apriori "za" (navija)
u poredjenju sa "analiziranjem" necega za sta je DSS apriori protiv - (ne navija)

Pa da vidimo ima li "rupa" u prodaju NIS-a

Aleksandar

pre 15 godina

He He,pa ovo je jace od "Maratonaca" i "Ko to tamo peva" zajedno....kako se samo Radikali nisu ovoga setili (pa ipak je pravo njihova specijalnost)...he he,porucili su vam Krstici da jos malo sacekate i nedaj boze da prime putnike van stanice...!!!

Nenad

pre 15 godina

U sporazumu nije eksplicitno navedeno da je mleko crno. To je prvi bitni nedostatak. Zatim treba zatraziti i priznavanje srpskih granica iz doba Cara Dusana. To je zasad drugi bitni nedostatak. Pa onda nije resena medja izmedju Kostunice i njegovog prvog komsije u Kostunicima, posto po sadasnjem polozaju komsijina sljiva baca senku na Kostunicinu zemlju, itd. U potpunosti se slazem sa DSS-om, treba nastaviti uslovljavati Evropsku Uniju, jer su oni ocigledno zaboravili da nisu oni ti koji nama trebaju, vec smo mi potrebni njima... Vojo Srbija nikad nece zaboraviti sta si ti sve uradio za nju, ali nikad nece ni oprostiti onim "izdajnicima" Tadicu i Djelicu sto su se usudili da potpisu nesto, sto ti i tvoji eskpertski timovi iz DSS-a i NS-a (verovatno magistar Velja) niste aminovali...

Stole

pre 15 godina

Cekaj bre, kako ti "experti" znaju sta pise u tom sporazumu, kada su do nedavno tvrdili da oni ne znaju sta je u njemu jer ga nisu dobili na uvid. Ali su znali da je tu potpisana predaja Kosova & Metohije

Slovak

pre 15 godina

EU ima svoje uslove, ili ih prihvatite i udjite u EU ili se izolujte. Ne moze nesto za nista!
DSS je sastavljao SPP a sad im ne valja, isto i ustav, prvo ga sastavili pa ga pogazili.
Ni u slovackoj nije sve sjajno i bajno ali ovakve stvari resava POLITICKI NEZAVISAN sud!

st4lk3r

pre 15 godina

Iskreno sam se nadao da će DSS-ovci kad-tad zabosti nož u leđa koaliciji koju pokušavaju da naprave, ali da će to da bude ovako mučki, do balčaka... Šta reći osim - prijatno sam iznenađen.

BranislavO.

pre 15 godina

Sad' ce Palma da se obraduje, ovo mu dodje k'o kec na 11. Ionako je hteo da ih otkaci ::)) Iskreno, obradovao sam se ovim falinkama SSP :)

Sociolog

pre 15 godina

Aman dokle vise iz supljeg u prazno!
Pa shvatili smo sta hocete a sta necete! ovo je vise histericno postalo.
Srbija nikad nece da udje u Evropu, kome nije jasno to, meni je zao.

Dragan

pre 15 godina

Apsolutno je ne vazece sve sto kazu iz DSS-a ,tako su glasali glasaci na izborima.A kada je rec o ekspertima cisto sumnjam da su angazovali ljude sa strane jer eksperti u njihovoj partiji ne postoje.

nikola

pre 15 godina

ovo su lepe vesti od experta. neznam samo dali su ih čuli palma i krkobadić. biće oduševljeni ovom expertizom koja će da ispuni sve njihove snove o diznilendu i većim penzijama. ne znam samo da li su ovi experti to sami zaključili ili su mišljenje dobili od pravnog zastupnika u hagu.

Драган

pre 15 godina

Цела анализа је на сајту ДССа и вреди је прочитати!Ево једног дела који објашњава разлику између момента парафирања и потписивања,јер су у међувремену многе земље признале независност Косова!
Бечка конвенција у члану 62. и код већ закључених и ратификованих међународних уговора предвиђа, као основ за престанак уговора или повлачење уговорне стране из њега, суштинску промену околности у односу на стање у тренутку закључења уговора. Овде је значајно да стране нису предвиделе овакву промену околности, као и да су првобитне околности представљале суштинску основу пристанка уговорних страна да буду везане уговором. У том смислу се променом првобитних околности коренито мења значај обавеза које остају да се изврше на основу уговора ( клаузула rebus sic stantibus ). У конкретном случају, дошло је до суштинске промене околности између момента парафирања и потписивања уговора које коренито мењају значај обавеза које треба да се извршавају на основу ССП.

Gordan Velev

pre 15 godina

Ali vrh! "Tekst te pravne analize je, kako je Mladenović rekao Tanjugu, prethodno usaglašen sa koalicionim partnerom Novom Srbijom". Obratiti paznju na usaglasen!!! Blago nama kada se i analize zakona usaglasavaju sa partnerima

german

pre 15 godina

Nisam pročitao sve komentare, pa ne znam da li je neko već primetio: ideja da je sporazum već sada "nevažeći" zapravo je alibi DSS-u da odustane od njegovog "poništavanja" u skupštini, to jest pokušaj da se zadovolje Palma i SPS i sačuva obraz, tako što će u sledećem koraku reći, "mi smo hteli da ga poništimo, ali je pravni tim utvrdio da su oni već nevažeći, pa za tim nema potrebe".

Sale

pre 15 godina

Exspertski tim DSS-a? Nista smesnije odavno nisam cuo. Srbija je i propala zbog takvih exsperata, I ko je uopste glasao za te likove? Da li je moguce da ima 13% takvih... da ne kazem sta.

Daleko Vas bilo!

pre 15 godina

Ovi su resili da idu do kraja.Stvari pocinju polako da se rasvetljavaju. Cini mi se da ni sami vise ne znaju kako da osvetle i operu svoje obraze i da svojim vernim glasacima odrze obecanje koje su dali pre izbora. Nema nazad! Trazili ste, gledajte! Daleko Vas bilo... PATRIOTE !

vinska musica

pre 15 godina

Ljudi provalio sam experta iz DSS-a.To je Voja ali ne Kostunjavi nego Seselj glavom i bradom, ali je Voja bio prezauzet licnom odbranom pa je expertsko tumacenje ovoliko kasnilo.

nikola

pre 15 godina

ja mislim da zbog svega toga treba da voju proglasimo dozivotnim premijerom i gotovo! Sta da se mucimo da se priblizavamo evropi kad imamo kosovo!

tanja

pre 15 godina

DSS je ekstremno opasna stranka.
Osnovni problem je da oni uopste ne misle na ljude, vec na ideje.
Od ideja se ne zivi.
A DSS treba da ode u istoriju.

ana

pre 15 godina

Kako 'eksperti pravnog tima' DSS-a zamisljaju pravnu prirodu i dejstva SSP-a je ogledalo lose prakse da uvek ima pravnika koji ce napisati i potpisati svaki govor i misljenje. Na srecu to ne obavezuje i medjunarodnu zajednicu. Pacta sunt servanda. Svidjalo se to vama ili ne.

ljuba valirijski

pre 15 godina

Svako novo oglašavanje u javnosti ljudi koji vode i predstavljaju DSS govori da su potpuno "izgubili kompas".
...tonu polako ali sigurno u dubine političke istorije!
:-)

Aleksandar

pre 15 godina

Eksperti ga ocenili ne vazecim?
Pa oni su ga i pisali, a sad im nije dobar..... ha ha.
A i nije u skladu sa Ustavom?
I to su umeli lepo da podmetnu narodu, a sad ne valja....
Da, naravno da ne valja - Mi smo Republika, imamo krunu na zastavi i pevamo prepravljenu himnu. Mislim da mi sa sobom jos uvek nismo u skadu, a kamoli SSP, EU itd.

splico

pre 15 godina

DSS bi trebao promijeniti ime u ERS (Ekstremna radikalna stranka) jer su u svojim planovima nadmasili radikale. Jadni mladi u Srbiji...

george

pre 15 godina

Ako se uzme u obzir DSS-ova ocigledna izolovanost i nerazumevanje drustveno-socijalnih kretanja van Srbije u poslednjih 20-30 godina, onda njihova "ekspertiza" predstavlja, nista vise nego trla baba lan....

munze konza

pre 15 godina

Da li je to isti onaj ekspertski tim koji je sve vreme radio na izradi tog istog SSP plana? Ne mogu da verujem da je SSP naprasno postao pravno neodrživ, kako za EU, tako i za nas same.

Gospoda u DSS su majstori za relativizaciju svega i svačega. Po njima sve može i ništa ne mora. Crnu i belu boju bi trebalo ukinuti jer je sve u sivim nijansama. Granice država treba ukinuti jer i debljina granične linije nije definisana.

Jook

pre 15 godina

Jao ljudi, ne mogu vise da trpim gluposti nasih politicara. Nihova pohlepa se vidi kao da im pise na celu. Muka mi je vise ood njih! %^^%%$#@!#$*
(ovo zadnje je bila psovka)

Vitez Koja

pre 15 godina

Sjajno! Najpre su uradili analizu Sporazuma ciji su tekst usvojili svi njihovi ministri jos u novembru 2007, a onda su "eskpertsku analizu", citiram, "usaglasili sa Novom Srbijom", jer i oni imaju svoje eksperte. Prvo, kakvi su to eksperti koji posao pravne analize sporazuma od preko 700 strana urade za dva dana? To mogu uraditi samo munja Branislav Ristivojevic i grom Slobodan Samardzic. A drugo, ako su ekperti analizirali i dosli do zakljucka, sta onda to ima da se usaglasava sa politicarima iz Nove Srbije? E sad, posto su eksperti doneli zakljucak, postavlja se pitanje zasto ne upute zahtev Ustavnom sudu da oceni da li je Sporazum u skladu sa Ustavom, nego ga upucuju potencijalnim koalicionim partnerima? Kakva glupava ujdurma. Mnogo se trose da bi nam saopstili nesto sto mi vec znamo - da su oni protiv evropskih integracija. Alo ljudi, znamo mi to, ne morate dalje da nam se pravdate!

Marko

pre 15 godina

A jesi li i ti muzicar? Jesam, ovaj nisam, mislim jesam...
Ma super samo vi analizirajte mislim da je logicno da EU prihvati pravnu "ekspertsku" analizu DSS i ozbiljno se pokaje zbog propusta.
Sledeci korak principi, pa Kostunica da bude Predsednik Evropske komisije - dozivotno, ako ne prihvate raskidaj sporazum.

T.

pre 15 godina

Pa sto ste onda glasali za taj sporazum pre sest meseci kada ste dali Djelicu pravo da ga parafira! Pa i tada je bio ovaj ustav, i taj isti tekst sporazuma!

Gavran

pre 15 godina

Kad sam 5.Oktobra 2000-te govorio da ce Kostunica da bude gori vladar od Milosevica svi su mi se smejali. Gde ste videli da u svetu ekstremna desnica je donela dobra svom narodu? Nigde, jer DSS je jos za vreme rata u Bosni se pobratimila sa SDS-om koji su ko zna sta radili... Tada je bilo svakome jasno ko je Kostunica i sta u stvari hoce njegova stranka. Ali na zalost narod se toga i mnogo cega jos ne seca...Ti "pravnici" ce nam sada sve objasniti samo da ne udjemo u EU jer ce se tada otkrirti sta su i za koga su radili...

Polako

pre 15 godina

Mada mogu da razumem inicijalne reakcije "proevropski orijentisanog dela javnosti" na ovu vest, mislim da ta javnost ipak ne bi trebalo baš toliko ishitreno da sudi o nečemu što nije ni videla (predrasude i prejudiciranja nisu baš proevropske karakteristike). Inače, analiza je dostupna javnosti na sajtu DSS-a i više je nego smislena i sa pravnog i sa "zdravo-razumskog" aspekta. Činjanica je da je između parafiranja i potpisivanja sporazuma 18 država (istih onih država sa kojima smo mi taj sporazum potpisali), priznavanjem druge države na njenoj teritoriji, povredilo teritorijalni integritet i suverenitet Srbije. Nerealni su oni koji tvrde da to nema nikakve veze sa SSP-om a ne oni koji su ovu analizu pisali. Takođe je činjenica da EU u spoljnoj politici (a naročito prema Srbiji) primenjuje duple standarde. Tako kada je Gruzija u pitanju oni itekako mogu da priznaju i da traže poštovanje međunarodno priznatih granica, a kada je Srbija u pitanju oni to ne mogu tj. uporno se proglašavaju za nenadležne. Istovremeno, ta nenadležnost uopšte ne smeta njihovim funkcionerima da svakodnevno daju izjave koje svakom iole inteligentnom i realnom čoveku mogu značiti samo jedno - da se oni zalažu za i podržavaju nezavisnost Kosova. To što mi moramo sve to da trpimo iz prvenstveno egzistencijalnih razloga ne znači da ova analiza nije smislena. To samo znači da nas realnost i interes tera da na ovu analizu zaboravimo što pre, kao i mnoge druge nepravde koje su nam učinjene od strane Evrope.

Aleksandar

pre 15 godina

A ja mislio da ce zarad vlasti da promene misljenje o SSP-u,dobro je kako sto neko rece sad se moze mirnije spavati,ukoliko JS Markovic ne popusti pred pretnjama DB-a.

strahota

pre 15 godina

A sto je najgore, sto ce i eksperti iz SRS i SPS da ovo potvrde. Jedino ce Palma sa svojim timom reci da treba da se ratifikuej sporazum. Nista drugo od DSS nismo ni mogli da ocekujemo, pa kako bi izgledali pred narod da je taj "tim" (sto ne kazu koje u timu?) rekao da je SSP valjan i koristan za Srbiju?!

Ovo je samo dokaz da njih napredak zemlje NE INTERESUJE. Mozda da "tim" razmotri i Darvina ponovo?!

Srki

pre 15 godina

E, sad da vidim JS i PUPS kako ce, sa kim i kojim parama da povecavaju plate i penzije i privlace strane investitore! Ili su slagali birace? Ljudi, Kostunica je otisao iz ovog vremena poodavno!

Ranko

pre 15 godina

Toliko "eksperata" a toliko gluposti!? Jel' moguce da je jedna, nekada prosparitetna i napredna stranka, dozivela takvu eroziju razuma? Kao da "prepisuju" sve obrasce ponasanja S.Milosevica iz onih "inatdzijskih" dana (godina) koji su nas toliko skupo stajali!
p.s. To je ona ista ekspertska grupa DSS-a koja je struno pobila teoriju evolucije i tog "eksperta" postavila na mesto ministra obrazovanja.

libertarijanac

pre 15 godina

Dokle vise da se zamlacujemo s ovim likovima!? Ko njih pita za bilo sta? S podrskom od 8-9% oni bi da pricaju o drzavnoj politici! Pa to je vrhunca bezobrazluka i tiranije. Kostunica je najobicniji uzurpator i diktator i on po svaku cenu mora da bude svrgnut sa vlade! Uopste ne zanima njegov tzv. ekspertski tim, koji sacinjivaju umne velicine tipa Sormaza, Loncara, Mihajlova itd. Kostunica ne sme vise da dobije nikakvu funkciju. Gradjani su mu okrenuli ledja a na njemu je da bira - ili ce da ode dostojanstveno ili ce zavrsiti kao poslednji mohikanac tiranije...Dopustimo mu da bira.

Meri

pre 15 godina

Ja zaista nisam mjerodavna da vam se miješam u izbor, ali zbog meni nekih dragih ljudi iz Srbije ne mogu a da se ne zapitam - kuda plovi vaš brod? Otkačite sidro, povući će vas na dno. Pozdrav iz Šibenika.

Ivana

pre 15 godina

Da ovo nije tragicno s obzirom na to koliko je dugo DSS u vlasti, bilo bi smesno. Doduse, ako zele, nak oni nastave da zive u svojoj virtuelnoj realnosti ,a nas neka puste na miru. Vec je ocigledno da namerno glume ludake.

Vojislav Todorović

pre 15 godina

Ovo postaje smešno. Kao iz Nušića. Šteta je samo što se nama dešava i što može da ima veoma štetne posledice.

Zak- shurak

pre 15 godina

ovo postaje ozbiljno i to zbog toga sto se voji nikako ne daje ministarstvo unutrasnjih dela i BIA, a cini mo se da znamo i zasto... upravo su nas obavestili da je ugovor protivan i MEDJUNARODNOM pravu, bez obzira sto ga je potpisala svaka zemlja clanica evropske unije? sad za ozbiljno: DOSTA, BRE, SJAHUJTE!!!!!! ...

-

pre 15 godina

Da li oni stvarno veruju u ono sto govore? DSS sa 11 posto namece svoje frustracije celoj zemlji. Kada covek ne moze da utice na svoj zivot dolazi do frustracije, kad frustracija ne moze da se kanalise dolazi do nasilja. Ovo izgleda veoma opasno.

Krokus

pre 15 godina

Jedino sto ohrabruje u ovoj vesti je da su DSS-ovci u totalnoj panici ako izmisljaju ovakve nebuloze. Znaci tekst koji je usaglasavala (cela!) Vlada i Briselska administracija ne zadovoljava pravne standarde ekspertskog tima DSS-a!

Najveca opasnost od njihovog dolaska na vlast je sto ce time Srbija efektivno prestati da bude pravna drzava. Otkada su partije zaduzene za tumacenja pravnih dokumenata?!? Ta ajde molim vas!

roko

pre 15 godina

Zivim vani i nemogu da shvatim dokle ce ove budale da vas vuku za nos. Zasto ne oterate tu bagru i da pocnete da zivite kao normalni ljudi. Ovi ce da vas izlude ako vec niste posandrcali.

Alt

pre 15 godina

Ja razumem da je Mladenovicu i slicnima politika SAMO trenutno mesto zaposlenja, tj profesija iliti 'zivotni poziv'. Medjutim, oni su zaboravili da nijedna struka ne sme neku drugu da ugrozava niti da je remeti svojim delovanjem, vec da je cilj sinergija i integralno delovanje zarad dobra drzave, drustva i konacno covecanstva. Molim DSS da me pusti da zivim i radim i da mi ne trosi vise godine. Meni i Srbiji se vise nego zuri...

NSHC

pre 15 godina

Zemljo otvori se!Imali kraja njihoj igri sa nama,četiri godine je prime minister usaglašavao tekst sa EU,sto puta su prešli svaki član,svaki zarez i svaku tačku.I šta bi na kraju?Mi se šalili nismo mislili ozbiljno hteli bi još jednom da ga revidiramo!Mislim da je ovima iz EU svega preko glave ili ćemo ga dobiti ovako potpisanog ili ga nikad ali nikad više nećemo dobiti na usvajanje.Zamisli da nekog zavlačiš četiri godine daš saglasnost cele vlade u decembru na tekst sporazuma,unapred imaš sve varijante šta ako Kosovo ode i na kraju se praviš blesav kao pa nismo mi znali da će to biti baš tako.Nažalost najbolji ljudi u ovoj zemlji se NE BAVE politikom,jer da se bave pored ovakvih ne bi imali nikakve šanse.

stonefan

pre 15 godina

bolje bi bilo da ti njihovi 'eksperti' naprave analizu užasnog rezultata na izborima a ne da se brukaju svaki dan sve više !!! Ekspertski tim -> zakuni se !!! :))

CeZaR[=====>

pre 15 godina

Mladenović dete moje! Stavili su te tu da trabunjas gluposti, a ti se palis ko hepo kocka! Sidji odatle idi radi nesto posteno sto znas, a trabunjanje ne spada u to sto znas! Smucio si se svima ko i tvoj tutor Voja, jedan ili drugi Vojislav, svejedno!

bora,bugarska

pre 15 godina

E moj Dacicu, sta ces sada da radis? Dugo je trebalo Kostunici da kaze sta je ovom narodu odavno bilo jasno. E pa Palma, ti si na potezu!

Moj Kostunice, kako je tuzno kad napustas toliko voljenu fotelju!!! Valjda ti je ostala koja u stanu! Sretan ti put!!!!!!!!!

Dule

pre 15 godina

Vidim da se dosta ljudi ovde podsmeva krticarima SSP-a stalno se pozivajući na nekakav "zdrav razum" pa vas molim da mi neko sa zdravim razumom objasni kako će Belgija ili neka druga zemlja koja je priznala nezavisno Kosovo da ratifikuje sporazum sa članom 135 koji kako tvrde ovi iz DS garantuje suverenitet Srbiji po 1244 ? Prvo priznali nezavisnost pa sad da garantuju suverenitet!?Da li je to taj zdrav razum ?

Rista

pre 15 godina

HAHA 'Expertna grupa DSS-a' - Oksimoron!

A ko je predsedavajuci expertne grupe Cika Velja? Sve je do sada bio pa sto ne bi i Predsedavajuci Expertne Grupe...

Marko

pre 15 godina

Prvo su parafirali sporazum prosle godine, pa je onda bio problem u januaru, tokom predsednickih izbora, pa tokom parlamentarnih izbora je to bio judin pecat... A danas, posle vise od 6 meseci, nekakvom pravnom ekspertizom, a:"Tekst te pravne analize je, kako je Mladenović rekao Tanjugu, prethodno usaglašen sa koalicionim partnerom Novom Srbijom.", utvrdjeno ne znam sta?!?! Da je to anti-ustavni cin??? Pa imate ustavni sud, pa podnesite tuzbu, kada ste toliko pametni...

DSS-u se uopste ne isplati da pravi bilo kakvu vladu. Ovo sada je zauzimanje pozicija za period posle izbora DS-SPS vlade. Ono sto je najjadnije je to sto niko u toj stranci ne uvidja da od takvog ponasanja nema nista...
Kostunica ce osim odlaska u tzv. penziju, penzionisati i celu svoju stranku.

-

pre 15 godina

Jel to DSS namerno uteruje SPS u vladu sa DS kako bi Kostunica mogao da sedi u senci i da destabilizuje vladu kako im se hoce? DS treba da kaze SPS nije spreman da radi s nama na ispunjavanju SSP-a i zato novi izbori! Po prvi put Ceda je pogresio

Dragan, Nemacka

pre 15 godina

e pa lepo bogami oni pripremaju povlacenje u penziju.
pa ce onda da tvrde jos i da su principijelni i tako to.
kakav cirkus sa vojinim igracima: prvo nisu videli sporazum, onda su ga analizirali nevidjeno, pa su proglasili da ne valja ono sto su sami parafirali.
cirkus!
koji odlazi iz naseg grada, ako bog da, zauvek!

zbunjena

pre 15 godina

Pa ovo je stvarno prevrsilo svaku meru. Pa da li je moguce da taj Kostunica i onaj njegov smesni front lik Mladenovic misle da je ceo svet lud a samo oni pametni? I da li je moguce da niko ,ama bas niko u toj Srbiji ne moze da stane u kraj tim destruktivcima. Ovo izludjuje. Pa zahvaljujuci takvima kao sto su oni mi sedimo u inostranstvu a ne u svojoj zemlji. Skinite ih vise pa da se lepo svi vratimo kucama.

Demosten

pre 15 godina

DSS se bori protiv sopstvenog naroda, a Kosovo je svakog dana nezavisno. Eto to je rezultat njihove politike - jedno NIŠTA na Kosovu i mnogo ĐUBRETA po našim glavama ovde.

Milan

pre 15 godina

Ovde mnogi zaboravljaju da nijedna zemlja potpisnica istog nije taj SSP još potpisala a čak i kada ga potpišu odmah se stavlja van snage! Mislim svaka čast! Nego jeste li primetili da uvek pred izbore EU ponudi Srbiji štap i šargarepu a čim se završe izbori ništa više ne pominju!

oparazt

pre 15 godina

Ovaj njihov "ekspertski tim" pokazao je nazalost i temeljno nepoznavanje principa mesjunarodnog prava. Iz sturog saopstenja (a ono nam je jedino dostupno dok "eksperti" iz Nove Srbije V. Ilica ne prouce ovu stvar!)izlazi da se radi o apsolutnoj nistavosti ugovora. To bi moglo, u medjunaronom pravu da bude samo slucaj ako su dva subjekta tog prava bila u apsolutnoj zabludi o postojanju jedne od strana. Posto to verovatno nije EU, znacili to da DSS zeli da dokaze da Srbija nije drzava i da ne moze biti subjekt medjunarodnih odnosa ili pak da je Vlada te zemlje ne predstavlja tu zemlju!?
A mozda misle da Premijeru nije bilo dobro kada je glasao za parafiranje teksta... Bice ovo poslednje!!

Orbit

pre 15 godina

DSS je toliko neverovatno uporan da ostvari fizicku anihilaciju srpske nacije na najgori, najmukotrpniji i najsporiji nacin da bi im na tome pozavideo i sam Ante Pavelic...

Dejan

pre 15 godina

Mislim da je jako lako resiti ovo sve. Nek Srbija kao drzava obeca svakom Albancu na Kosovu 'platu' od €1000 mesecno (to bi znacilo oko €350 po Srbinu) ako se vrate kao pokrajina u Srbiju. Mislim da je ovo fer ponuda (ovo kao sugestija DSS-u i SRS-u koju hocu zemlju a nemaju pojma sta ce sa Albancima). I onda mozemo bez problema da nastavimo dalje sa EU bez ovakvih natezanjima.

Svetoje Mladicevic

pre 15 godina

Uopste mi nije jasno zasto ovaj SSP zasluzuje toliko analiza, trvenja i sporenja?
Pa on je stavljen van snage do "daljnjeg", u trenutku kada je potpisan, zar ne?
Raspravljajte o njemu kada bude izglednije da ce imati primenu - a to moze biti i za nekoliko godina.
U medjuvremenu, nadjite minimalnu zajednicku platformu i oformite vladu. Svaka vlada je bolje za drzavu od nikakve vlade.

george wordy

pre 15 godina

To je bila politika SPS-a i SRS-a, a sada im se pridružuju i iz DSS-a. Videli da politika izolacionalizma - "Tamnog suverenog vilajeta" na boljševističko-harambaškim tradicijama nije tako loša, ne odgovaraš nikome, možeš da radiš šta hoćeš, pozivaš se na Srpsku tvdoglavost, gordost, nepokornost, a raja ne samo da trpi, već te i slavi!

Mik

pre 15 godina

Sto toliko razglabate o SSP-u kad on vise ne postoji? Rekao mi Mladenovic... majke mi...
reko mu Voja... a on ima expertski tim
Ovo je gore od autogola u 90.min., a nije da mi krivo. Zbogom neinformisani!

aca

pre 15 godina

Ne podrzavam DSS ali, moram priznati da su dobri pregovaraci.

Objavljivanjem ove analize, oni salju signal SPS da nema kompromisa sto se tice SSP-a I da ocekuju od SPS da dovede koalicionog partnera u red ako zeli republicku koaliciju I da ne pristaje da nijihovu poitiku kontrolise nistavni koalicioni parter SPS-a. To jest, ne zele da ih neko kontrolise na nacin koji su oni kontrolisali DS.

Sto se tice SSP, uvek mogu da pokusaju da ga obore kao opozicija glasajuci u bloku sa SRS i odbeglim SPSovcima ako SPS udje u koaliciju sa DS.

Nemaju sta da izgube, ili ce odmah potpisati da nece rusiti SSP ili ce ih tokom glasanja preglasati. Vlast u Beogradu su vec preuzeli...


SPS ne krije da bi radije pravio koaliciju sa DSS i SRS.

Loki

pre 15 godina

Jao! Osim sto je ova "analiza" nevidjena glupost i odraz arogancije izvesnih likova, ona bi bila i zvanicni autogol DSS-a u pregovorima za Palmom i socijalistima. To jest, osim ako ovaj svet stvarno ne funkcionise po relativistickim zakonima DSS-a. Cini mi se da takav zakon ipak moze da funkcionise samo tamo gde je neko mozgu rekao "zbogom". Pretpostavljam da bi ovu "analizu" mogli da podrze samo oni koji ionako spavaju sa Kostunicinom slikom ispod jastuka.

(Vlast)a

pre 15 godina

Jesu li to isti oni eksperti kojima plasite neuki narod koji su blagoslovili vasu preambulu i dvodnevno glasanje za ustav.Iskreno,da sam i oko cega vlasna,uvek bih uradila sve suprotno od onoga sto mi zeli i podmece DSS i o tome treba da vode racun svi gradjani i glasaci svih stranaka u Srbiji.

mira

pre 15 godina

Mene je, moram priznati, iznenadila iskljucivost sa kojom DSS ipak ostaje, recimo tako, dosledan svom odbijanju SSP-a. Ocekivala sam vise dvolicnosti. Takodje verujem da u njihovim argumentima da su okolnosti izmedju parafiranja i potpisivanja bile promenjene ima necega, ali sam isto tako sigurna da su se 'evropski eksperti' potrudili da to ne bude nikakva opstrukcija. I ne treba da bude!!! Treba bre vec jednom da nam svane, da se neke stvari pokrenu, a ne da sve zastane samo zato sto u jednom trgovinskom ugovoru nije dovoljno jasno naglasen nas teritorijalni integritet. Pa Srbija nema teritorijalni integritet jos od davne 1999! Kao da bi ta neka famozna recenica u SSP koju trazi DSS ista promenila tamo, na Kosovu! Ako im je toliko stalo do Kosova trebali su resavati konstruktivnije taj problem u ovih 8 godina koliko je Kostunica na vlasti.
Problem sa DSS je sto su ti ljudi prosto reseni da po svaku cenu sprece nase integracije sa EU, sto da bi terali kontru DS, sto zato sto im to neki drugi 'interesi' ne dozvoljavaju. Oni zato traze dlaku u jajetu i nasli bi vec nesto drugo da nema Kosova.
U svakom slucaju mislim da je jako dobro sto ostaju pri svome. Na taj nacin cak i PUPS-u mora biti jasno odakle ce da se namicu penzije.

kefalo

pre 15 godina

Gospoda iz DSS-a sve vise vredjaju zdrav razum. Prvo mesecima galame o Judinom pecatu, veleizdaji, akciji protiv izdajnika, a sada su se kao setili mogli bismo i da "vidimo" sta tu zapravo pise. Dakle, oni su zapravo priznali da su do sada vredjali sve zive bez gledanja u sporazum, ili da su toliko ograniceni da moraju da analiziraju ono u cemu su i sami ucestvovali. A tekst pravne analize je najjaci, pun tvrdnji "ocigledno nevazeci" i sve samih "dokaznih postupaka". Mora da kriziraju jer nema vlasti...

zoran

pre 15 godina

Jos jedna istorijska bravura DSS-a, pravna analiza SSP-a narodnjackih eksperata. Zakljucci su toliko uskogrudi i jednostrani da im sigurno i oni sami ne veruju. Srbija ce moci da brani svoj teritorijalni suverenitet tako sto ce se priblizavati EU i time ekonomski jacati, samo ekonomski jaka Srbija moze da brani svoj nacionalni interes, primer za to je Rusija. Ona je 90-tih za vreme vladavine Jeljcina prolazila kroz period tranzicije i reformi i bila je ekonomski slaba pa time i nije predstavljala nikakav faktor kao sila, dokaz za to je bombardovanje 1999 god., kada nas je NATO-pakt bombardovao 78 dana, a Rusija nije ni prstom mrdnula da pomogne Srbiji. Sad kada je ekonomski ojacala sad se u dobroj meri zalozila za Srbiju. Dakle moja pravna analiza jeste priblizavanje EU I EKONOMSKO JACANJE Srbije. Samo tako mozemo izvuci maksimum za ostvarenje nasih drzavnih interesa.

Cuckic

pre 15 godina

Pa ovaj "ekspertski tim" pravnika iz DSS-a cini se da pokusava da zataska neke stvari kako bi mogao da ospori sto je DS potpisala ovaj sporazum i da bi dokazala da su oni u pravu i da ga nije trebalo ni potpisivati. Malo cudno SSP je uradjen u EU eksperata i sada mi nelogicno zvuci da ti eksperti nisu znali ili nisu uradili kako treba ovaj SSP, kada se ima u vidu da je ovaj ugovor do sada prezentiran svim sadasnjim clanicama EU i do sada nije niko dao primedbu, cudno zar ne ili su ovi nasi "eksperti
'' vise politicari no pravni eksperti. sve ovo se radi radi pridobijanja SPS-a njihovoj strani, pa eto sada ovaj ugovor nije valjan i treba ga revidirati, zar mislite da ovo moze da prodje, pa oni nisu deca da ih zamajavate, jednostavno ako je ovaj sporazumom bio dobar za sve zemlje clanice EU ,mislite li da smo mi najpametniji pa da predlazemo ono sto se nama svidja, Ako su pravni eksperti onda trebaju da znaju pod kojim uslovima potpisuje sporazum sa pojedinom zemljom, normalno pod uslovima koji oni dihtiraju, a ne uslova koji dihtira zemlja koja treba da ga potpise. Pa ljudi probudite se, mi trazimo clanstvo u EU a ne EU u Srbiji, smesno i zalostno sto sve ovo dolazi od ekspertskog pravnog tima,jer ovakva njihova formalacija dovodi u pitanje poznavanje optih pravnih nacela i sumnju da li je to moguce da mi imamo takve ''eksperte'' u nasoj zemlji, mislim da se trebaju stideti svojih zvanja ili pak jednostavno da rade posao za koji su studirali a ne da daju pravne savete na bazi dnevne politike i interesa pojedinh stranaka.

Пера Детлић

pre 15 godina

Господо, у потпуности сам сагласан са резултатом експертизе и аналогијом са Грузијом.
Само, осим потврђивања суверенитета Србије над територијом Косова, мислим да би требало уговорити и то да Србија препушта суверенитет над 1,5 милиона косовских Албанаца ЕУ или њима самима.
Ако експерти испреговарају са ЕУ или Албанцима да сачувамо територију, предамо становништво (без пресељавања) и да они функционишу без територије, а ми скоро без становништва, онда их одмах кандидујем за Нобелову награду за мир и спомен плoчу у сваком граду у Србији.
Ово што написах изгледа ми могуће само ако су једни на земљи а други на небу. Ја желим да останем на земљи дуго, дуго.
Живела слободна Србија

patriota

pre 15 godina

O moralu i ekspertima iz dss-a sve znamo krenuvsi od potpisivanja koalicije dos, preko isporucivanja Milosevica hagu, opstrukcije u skupstini kada su dogovoreni zakoni trebalo biti doneseni da srbiju ne bi snaslo ovo sto ju je sada snaslo. Sve sto su potpisali i dogovorili, pregazili su, oni su jedino eksperti za mahinacije i obmanjivanje jer baveci se time pronalaze prostor za opstanak na srpskoj politickoj sceni. Srbijo osvesti se i ne dozvoli da se nad tobom i tvojim narodom izivljavaju takvi eksperti.

petar

pre 15 godina

Ovo je odlicno, samo tako neka nastave i koalicija se nece sastaviti. Kostunjavi je majstor da sam sebe eliminise, eto vodite sta se desava Srbiji kad je on vodi - samoeliminisanje iliti samizolacija.

DM

pre 15 godina

Aman ljudi šta ste više navalili na DSS. Pa šta očekujete da kažu da valja SSP!? A šta bi onda bila njihova politička platforma? Njima nema druge nego da vozaju šta vozaju. Za bilo šta drugo postoje partije u Srbiji. I levo i desno i liberalno i konzervativno, baš sve postoji.
Pustite nek češkaju jezike, možda nađu još dovoljno umobolnika, a možda i ne. Videćemo uskoro.

Nesa

pre 15 godina

Da bi se uradila ekspertska analiza, prvobitno su potrebni eksperti, to mi je nekako logicno, slozicete se verujem. S' obzirom da su Danijel Cvijeticanin i Milan Parivodic, koji su bili jedini strucni u DSS-u po tom pitanju odavno batalili stranku onda zaista ne znam ko bi to mogao da izvede? Mozda pravnik, direktor livnice kao vrhunski i iskusni menadzer??? Pomozite mi da odgonetnem.

:(

pre 15 godina

a ja...sad...mogu reci da sam skroz zbunjen...

slushao sam Premijera i josh neke ljude iz njegove stranke,rekli su na tv-u da su Tadic i Djelic izdajnici i da su uchinili protivustavni akt. i josh su rekli da su oni za Evropu i da ce napisati i potpisati ssp koji nama vishe odgovara i daje nam sve garancije da ce srbija opet biti celovita, i ja sam stekao utisak da evropa jedva cheka da nashi experti to napishu i dostave im na potpisivanje. i ja sam otoich glasao za dss jer sam verovao da ce odmah da pohapse izdajnike i krshioce ustava, i da isprave te nedostatke tog sporazuma.

a sad...sad mi kazzu da taj sporazum i ne postoji.

ljudi, zashto mi to radite? :(

Nemanja

pre 15 godina

SSP i prelazni ugovor imaju nesto manje od 800 strana zajedno. Dosta su oni brzo izanalizirali ako znamo da su pre nedelju dana to najavili. sto je brzo...

Agron_fej

pre 15 godina

SSP je pravno kao 'navazec' proglasen od strane SSP i DSS, a u Briselu su zastave pale u pola koplja, sazivana je vandredna sednica saveta evrope u Strasburgu.... u svim elektronskim medijima sveta vec kruzi pitanje, kako cemo dalje opstati bez ovog sporazuma sa Srbijom........

Pozdrav

Glock

pre 15 godina

U bre, vi mora da ste neki strasni eksperti. Secam se ja jos uvek kada je kostunjavi "ekspert" poceo da tumaci Ustav, i koristi rec "ali".

Radnik EU

pre 15 godina

Nista novo. Svi znamo da neki clanovi nisu po nasem Ustavu a neki su su na nasu stetu. Jednostavno, potpisite i izrazite rezervu prema istima. Kao i Slovenija u davno vreme.

Marko exNS

pre 15 godina

Dobro sto sam se ja smejao, a kako bi se tek smejao Solana, da ima vremena za gluposti... Seli ljudi na tanku granu, i seku je, u inat "laznoj drzavi" Evropi. Ovo sa ekspertskim timom nema ni u cirkusu (ako izuzmemo ovo veselo drustvo oko DSS). Sad me zanima sta ce Veljin ekspertski tim da kaze i poruci. Jedva cekam nastavak.

Voša forever

pre 15 godina

Pa, ovo je nečuveno! Ovi su nadmašili i socijaliste i radikale. Samo, sreća je što nisu svesni da ovim sebi i svojoj nacionalno osvešćenoj i nacionalno obogaćenoj potencijalnoj koaliciji zabadaju nož u leđa (iskreno se nadam). Stvarno bi bilo van svake pameti da nas šaka jada eksperata (celih 10 posto) uzjaše i ne silazi narednih par godinica.

Vlada

pre 15 godina

Isecak iz pravne analize:

"У конкретном случају, у Луксембургу 29. априла ове године Република Србија је ССП потписала и са, на пример, Уједињеним краљевством Велике Британије и Северне Ирске, а да је та држава претходно 18. фебруара 2008. године признала интегрални део територије Републике Србије - КиМ као „независну државу“. Потписивањем међународног споразума са државама које не признају суверенитет и територијални интегритет Србије већ признају постојање државе Косово драстично је повређен Устав Републике Србије. Потписивање ССП је, тога дана, обављено и са још осамнаест држава чланица ЕУ које су признале КиМ као „независну државу“. Због тога је ССП у таквом облику противуставан.
"

DSS - ovde se vidi vas problem. Vi generalizujete. Potpisivanje sporazuma (bilo kojeg) sa drzavom (drzavama) koje su priznale Kosovo za vas je protiv ustavan. Kako vi onda mislite da SPP moze da se dorati i napravi da budu prihvatljiv?
To sto radite je demagogija, ja se samo nadam da biti principijalna demagogija i da na kraju radi vlasti ne promenite misljenje i recimo budete uzdrzani da bi dosli na vlast.

stone

pre 15 godina

U idealnom svetu, do duše imaginarnom, imao bih pomalo obzira prema tumačenju stranke DSS oko važnih "državnih" pitanja. Međutim u takvom SAVRŠENOM svetu ne bi bilo Homosapiensa, jer njihov svet nije savršen, pa stoga ni je ne bih imao mišljenje o tumačenju stranke DSS oko važnih "državnih" pitanja.
KAKAV PARADOKS!!!!

Anakonda

pre 15 godina

Kada bi se cinjenice stavile iznad strasti, dobila bi se drukcija slika i o Sporazumu, i o reakcijama na njegovu valjanost. Evo samo jedne teskoce sa Sporazumom, i, po mom misljenju, kljucne. Kada se objedine clanovi 134 i 135 Sporazuma, rezultat koji se dobija je da Srbija nije definisana kao drzava u cijem je sastavu Kosovo. Citiram:
Član 134
Za potrebe ovog Sporazuma, pojam „strane“ znači Zajednica, ili njene države članice, ili Zajednica i njene države članice, u skladu sa njihovim odgovarajućim nadležnostima, s jedne strane, i Republika Srbija, s druge strane.
Član 135
Ovaj Sporazum se primenjuje, s jedne strane, na teritorije na koje se primenjuju ugovori kojima se osnivaju Evropska zajednica i Evropska zajednica za atomsku energiju i u skladu sa uslovima utvrđenim tim ugovorima i na teritoriju Srbije, s druge strane.
Ovaj Sporazum se ne primenjuje na Kosovu koje je trenutno pod međunarodnom upravom u skladu sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 od 10. juna 1999. godine. Ovo ne dovodi u pitanje sadašnji status Kosova niti određivanje njegovog konačnog položaja prema istoj Rezoluciji.
Dakle, potpisnik Sporazuma je Republika Srbija, koja je Ustavom definisana kao drzava u cijem je sastavu Kosovo, i Sporazum se primenjuje na teritoriji Srbije, koja, po Ustavu, ukljucuje teritoriju Kosova, ali se taj isti Sporazum ne primenjuje na Kosovu. Najblaza posledica ove definicione zbrke je da se sta Srbija jeste, a sta nije, odredjuje i da ce se odredjivati u hodu. Na onima koji to prihvataju je da otvoreno kazu da je tako, a ne da, kao gospodin Djelic, pricaju da Sporazum nema nikakve posledice po odredjenje i Ustav Republike Srbije. Kada se tome doda promenljiva "sadasnji status Kosova", cija vrednost zavisi od toga koja drzava je odredjuje, zbrka je potpuna i nedopustiva, a njene posledice nesagledive. Cak i ako prihvatimo da cilj - pridruzivanje Evropskoj zajednici - opravdava sva sredstva kojima se moze postici, nije dobro da se stvari izvrcu i pogresno predstavljaju. Nista nije lekovitije od istine. U tom svetlu, bacanje demagoskim drvljem i kamenjem na one koji opravdano poricu valjanost Sporazuma, ne ostavlja najbolji utisak o onima koji buducnost narodu nude preko obmana.

sasa

pre 15 godina

Gospoda iz "Ministarstva za istrazivanje ruda i gubljenje vremena" po ko zna koji put pokusavaju da me iznenade, ali ne uspevaju, ne znam zasto .Da bi bilo iznenadjenje, morali bi bar da promene poneku rec, zarez, medjutim Mr. War(Samardzic) i legalista nad legalistima nisu sposobni da se menjaju ni za jotu, a kamoli da pomisle da promene ovu gubitnicku politiku.

Integrisana

pre 15 godina

E bas dobro da su i DSS pravnici, pardon eksperti, potvrdili stav o Judinom pecatu (hm. poljupcu). Valjda ce postovaoci Nebeske Srbije sada prestati da nas mrcvare.

mrgud

pre 15 godina

bas vam hvala sto ste me uputili. podelite vase stavove o vladavini prava i sa vasim partnerima radikalima, oni se polomise silne ove godina da se prava u ovoj zemlji postuju.

miroje

pre 15 godina

Члан 15. ССП предвиђа да ће „након потписивања овог Споразума, Република Србија ... започети преговоре са државама које су већ потписале Споразум о стабилизацији и придруживању, ради закључивања билатералних уговора о регионалној сарадњи, чији ће циљ бити повећање обима сарадње између тих држава... Ови уговори ће бити закључени у року од две године од ступања на снагу овог Споразума. Спремност Србије да закључи овакве уговоре ће бити услов за даљи развој односа Србије и Европске уније. Србија ће започети сличне преговоре са преосталим државама у региону када ове државе буду потписале Споразум о стабилизацији и придруживању“. Исто тако, члан 16. предвиђа да ће „Србија учествовати у регионалној сарадњи са другим државама које су обухваћене Процесом стабилизације и придруживања у неким или свим облицима сарадње обухваћене овим Споразумом, а посебно оним од заједничког интереса.“, а члан 17. предвиђа за Србију обавезе регионалне сарадње и са другим државама кандидатима за приступање Европској унији које нису обухваћене процесом стабилизације и придруживања: „Србија треба да подстиче сарадњу и закључи конвенцију о регионалној сарадњи са сваком државом кандидатом за приступање ЕУ у било којој од области сарадње обухваћених овим Споразумом. Ове конвенције треба да омогуће постепено усклађивање билатералних односа између Србије и те државе са одговарајућим делом односа између Европске заједнице и њених држава чланица и те државе“.

Уколико би Србија прихватила ССП у ситуацији када двадесет држава чланица признаје „независно Косово“, Србија би према наведеним и другим одредбама ССП морала да сарађује са „независним Косовом“ ако жели да се уговор примењује.
Пошто су Д. Рупел и О. Рен већ изјавили да Србија мора да гради добросуседске односе са "Косовом" поставља се питање шта ће Председник Б. Тадић учинити када се као услов за улазак у ЕУ постави сарадња и потписивање било каквог уговора са "Косовом".
Понашаће се исто као и Коштуница, као што би се понашао сваки други државник у тој ситуацији и тражиће разговоре до решавања тог проблема. Мислим да В.К. само то и тражи: разговор са ЕУ.

Tanasije

pre 15 godina

Definitivno su popustili sa živcima. Sad će eksperti analizirati Povelju UN, Ženevsku konvenciju, Bajku o Snežani i sedam patuljaka... bris grla potpisnika sporazuma... biblijsku knjigu Postanja
Nije lako A. Mladenovicu koji sve to mora javno da izgovori a onda tokom dana par puta da se vidi na TV-u kako prica nebuloze.
Ocajnici kada se dave vuku na dno sve oko sebe.
Jadno.
Pozdrav iz Vojvodine. Za nama braco !

Pedja Ilic

pre 15 godina

Izvanredno. Legalisticki ekspertski tim je konacno izanalizirao ono (SSP) po cemu su pljuvali u predizbornoj kampanji. Da li to znaci da su nevazeci (lazni) i ostali medjunarodni ugovori koje je Srbija potpisala sa EU ili zemljama koje su priznale nezavisnost KiM? Sto se tice poredjenja sa Gruzijom, Kiprom ili nekim drugim zemljama, tipa: "mi hocemo u EU pod istim uslovima kao i sve druge drzave", mislim da to zaista nema nikakvog smisla. Da li neko zna neku evropsku drzavu koja je za osam godina vodila cetiri rata i svaki izgubila? I stina, u nekim od njih Srbija "nije ucestvovala".Retko se desava da drzava koja izgubi rat ostane celovita, a kumanovski sporazum je zaista bio kapitulacija. SPS se trudi da nam objasni kako je taj sporazum odlican, da ga sada sve nase partije prihvataju... Po meni ovo je sasvim normalno jer je jedino sto nam je SPS ostavio od KiM, je ovaj sporazum. Da su nam ostavili malo policije ili vojske na KiM verovatno bismo i njih koristili. Na kraju,podsecanje da pravo i pravda ne vaze jednako za sve, bilo da su to pojedinci ili drzave - severnoamericki Indijanci su samo branili svoju zemlju, bili potpumo u pravu i uprkos tome su gotovo istrebljeni.

Zeljko

pre 15 godina

Samoizabrani eksperti stranke koja uziva "veliku" popularnost i "ogroman porast glasaca" su samopozvano obavili istragu, sproveli sudjenje i doneli presudu. " Predsednik nase stranke, cuveni legalista koji nije u toku, bice zadovoljan... mi smo ispostovali normu! A zivot mladih, njihovo sutra, buducnost, ulepsacemo demagogijama, parolama, bez novca, izolovani i... nema problema! Dobro jutro eksperti!

nesha

pre 15 godina

sporazum je nevazeci i tacka. e,da javite i onom Galileu, ili ko vec bese, ni njegova teorija nije prosla na ekspertizi u DSS-u, do daljnjeg se( u Srbiji ) Sunce okrece oko Zemlje.

pao s marsa

pre 15 godina

Ovde lud vuce za nos zbunjenog (da ne kazem nesto drugo jer ce sigurno zavrsiti u kanti za djubre). A izvinite molim Vas gospodo "eksperti" ako ih uopste ima u DSS-u jer su ih gotovo svi napustili, a ko je bese pravio i pisao sa Solanom kako kaze vas Kostunjavi taj sporazum. Pod hitno da dr Voja vrati svoju diplomu i pare drzavi koja ga je besplatno skolovala.

Драган

pre 15 godina

Цела анализа је на сајту ДССа и вреди је прочитати!Ево једног дела који објашњава разлику између момента парафирања и потписивања,јер су у међувремену многе земље признале независност Косова!
Бечка конвенција у члану 62. и код већ закључених и ратификованих међународних уговора предвиђа, као основ за престанак уговора или повлачење уговорне стране из њега, суштинску промену околности у односу на стање у тренутку закључења уговора. Овде је значајно да стране нису предвиделе овакву промену околности, као и да су првобитне околности представљале суштинску основу пристанка уговорних страна да буду везане уговором. У том смислу се променом првобитних околности коренито мења значај обавеза које остају да се изврше на основу уговора ( клаузула rebus sic stantibus ). У конкретном случају, дошло је до суштинске промене околности између момента парафирања и потписивања уговора које коренито мењају значај обавеза које треба да се извршавају на основу ССП.

Milan

pre 15 godina

Ovde mnogi zaboravljaju da nijedna zemlja potpisnica istog nije taj SSP još potpisala a čak i kada ga potpišu odmah se stavlja van snage! Mislim svaka čast! Nego jeste li primetili da uvek pred izbore EU ponudi Srbiji štap i šargarepu a čim se završe izbori ništa više ne pominju!

Nenad

pre 15 godina

Lepo treba pustiti DSS da "analizira" i nikakve opasnosti od koalicije u kojoj bi i oni bili nema. Ova "analiza" je toliko suplja, pretenciozna a i arogantna (DSS, copyrighted) da stvarno namesta loptu SPS-u za prekid daljih pregovora o Vladi.

Nespavac

pre 15 godina

U cije ime se to tehnicar opstanka na vlasti po svaku cenu oglasava...On nema nikakav potencijal,glasaci su ocenili njegovu politiku, u razvijenim demokratskim zemljama predstavljkao bi jedan minoran cinilac u politickom zivotu...Odlazi, dosta je vise...

Milan

pre 15 godina

Ovaj DSS se ponasa kao da je nas zivotni vek 200 godina i da imamo vremena da se zamajavamo sa EU i trgovinskim sporazumima koji samo mogu doprineti povecanju srpskog izvoza to jest i samim tim razvoju Srbije.

Dule

pre 15 godina

Vidim da se dosta ljudi ovde podsmeva krticarima SSP-a stalno se pozivajući na nekakav "zdrav razum" pa vas molim da mi neko sa zdravim razumom objasni kako će Belgija ili neka druga zemlja koja je priznala nezavisno Kosovo da ratifikuje sporazum sa članom 135 koji kako tvrde ovi iz DS garantuje suverenitet Srbiji po 1244 ? Prvo priznali nezavisnost pa sad da garantuju suverenitet!?Da li je to taj zdrav razum ?

Polako

pre 15 godina

Mada mogu da razumem inicijalne reakcije "proevropski orijentisanog dela javnosti" na ovu vest, mislim da ta javnost ipak ne bi trebalo baš toliko ishitreno da sudi o nečemu što nije ni videla (predrasude i prejudiciranja nisu baš proevropske karakteristike). Inače, analiza je dostupna javnosti na sajtu DSS-a i više je nego smislena i sa pravnog i sa "zdravo-razumskog" aspekta. Činjanica je da je između parafiranja i potpisivanja sporazuma 18 država (istih onih država sa kojima smo mi taj sporazum potpisali), priznavanjem druge države na njenoj teritoriji, povredilo teritorijalni integritet i suverenitet Srbije. Nerealni su oni koji tvrde da to nema nikakve veze sa SSP-om a ne oni koji su ovu analizu pisali. Takođe je činjenica da EU u spoljnoj politici (a naročito prema Srbiji) primenjuje duple standarde. Tako kada je Gruzija u pitanju oni itekako mogu da priznaju i da traže poštovanje međunarodno priznatih granica, a kada je Srbija u pitanju oni to ne mogu tj. uporno se proglašavaju za nenadležne. Istovremeno, ta nenadležnost uopšte ne smeta njihovim funkcionerima da svakodnevno daju izjave koje svakom iole inteligentnom i realnom čoveku mogu značiti samo jedno - da se oni zalažu za i podržavaju nezavisnost Kosova. To što mi moramo sve to da trpimo iz prvenstveno egzistencijalnih razloga ne znači da ova analiza nije smislena. To samo znači da nas realnost i interes tera da na ovu analizu zaboravimo što pre, kao i mnoge druge nepravde koje su nam učinjene od strane Evrope.

Krusevac

pre 15 godina

Odlicno DSS, gde ste bili na ovo kazete pre! Mislite da ce Palma i Krkobabic da prihvate ovo vase "pravno" tumacenje SSP-a?
Nece, i zato cemo imati vladu sa ds na celu!
Najzad Kostunica nesto pametno da uradi! Samo je trebao to da uradi na pocetku postizbornih pregovora.

bgd

pre 15 godina

E ako je "pravni tim",inace najpravnije i najpravednije stranke na svetu,ovaj sporazum okvalifikovao kao pravno nevazeci onda je to sigurno tako...
Jos samo da se izjasne o sastanku vrha stranke,kojoj pripadaju,sa legijom u noci predaje,kontaktima neposredno pre atentata i jos nekim "nebitni" stvarima...
Ziveo pravni tim dss-a!

LLM

pre 15 godina

E, sad lepo konsultujte vas partijski ustav, te se 'merdjujte' sa SRS-om, pa se vidimo u nekoj drugoj prici, recimo, kad ovaj narod progleda i oseti beneficije EU clanstva. Tad budite konzervativci, ali u skladu sa evropskim, a ne sadasnjim varvarskim vrednostima.

Sociolog

pre 15 godina

Aman dokle vise iz supljeg u prazno!
Pa shvatili smo sta hocete a sta necete! ovo je vise histericno postalo.
Srbija nikad nece da udje u Evropu, kome nije jasno to, meni je zao.

Pele

pre 15 godina

Meni je odavno sumnjiva i ona prica da je Zemlja kao okrugla a ne ravna ploca. Pozivam DSS da hitno formira tim DSS astrologa (ne astronoma) koji bi hitno proverili te nepotvrdjene glasine. Smatram da su prof. dr. Kosta Cavoski i Rados Ljusic idealne osobe za ovo.

Takodje, koristim priliku da iniciram preispitivanje nicim potkrepljene teorije izvesnog Darvina, koji lazno predstavlja da su lazni ljudi nastali od laznih majmuna. Predlazem gospodjicu Ljiljanu Colic kao istaknutog poznavaoca teorije evolucije i kompjutera za predsednika komisije.

(Vlast)a

pre 15 godina

Jesu li to isti oni eksperti kojima plasite neuki narod koji su blagoslovili vasu preambulu i dvodnevno glasanje za ustav.Iskreno,da sam i oko cega vlasna,uvek bih uradila sve suprotno od onoga sto mi zeli i podmece DSS i o tome treba da vode racun svi gradjani i glasaci svih stranaka u Srbiji.

roko

pre 15 godina

Zivim vani i nemogu da shvatim dokle ce ove budale da vas vuku za nos. Zasto ne oterate tu bagru i da pocnete da zivite kao normalni ljudi. Ovi ce da vas izlude ako vec niste posandrcali.

da, da

pre 15 godina

pa sto tu analizu nije uradila neka nezavisna grupa eksperata a ne kostunica i samardzic kao vec dokazani strucnjaci prava i svetske politike?

st.dragan

pre 15 godina

Voleo bih da čujem makar jedno razumno objašnjenje, po kom osnovu su ovi likovi "proevropski" orjentisani?

Ako je dosad i bilo onih koji su se nadali da DSS ipak ima nešto zajedničko sa svojim imenom (odnosno prvom rečju imena), onda ih sada nema. Barem bi trebalo da je tako.

Čuj - "ekspertski tim DSS-a"!
Izbacite uljeza u ovom slogu!

Pozdrav

Engar

pre 15 godina

Neverovatno, kakva drskost!!! Koga vise interesuju vase pravne analize? Koga interesuju vase hokus-pokus legalisticke akrobacije, ko vam daje pravo na tumacenje pravnih sadrzaja? Utakmica se blizi kraju, kada cete vec jednom shvatiti da treba da izadjite i pojacajte ekipu? HOCEMO KONACNO DA ZIVIMO, JEL VAM JASNO!!!!!!!!!

Laki

pre 15 godina

Bravo majstori! Treba podržati svim snagama ovoj genijalni plan (kao što su i svi ostali Koštunicini planovi) kojim će DSS obezbediti svoju političku eutanaziju. Niks SSp, niks vlada! Uz jučerašnji zalet (raskid koalicije sa SPS-om u gradu ako ovi krenu sa DS-om u republici) ova razrada im je sjajna. Go, Andreja, go!!!

nikola

pre 15 godina

ja mislim da zbog svega toga treba da voju proglasimo dozivotnim premijerom i gotovo! Sta da se mucimo da se priblizavamo evropi kad imamo kosovo!

Gavran

pre 15 godina

Kad sam 5.Oktobra 2000-te govorio da ce Kostunica da bude gori vladar od Milosevica svi su mi se smejali. Gde ste videli da u svetu ekstremna desnica je donela dobra svom narodu? Nigde, jer DSS je jos za vreme rata u Bosni se pobratimila sa SDS-om koji su ko zna sta radili... Tada je bilo svakome jasno ko je Kostunica i sta u stvari hoce njegova stranka. Ali na zalost narod se toga i mnogo cega jos ne seca...Ti "pravnici" ce nam sada sve objasniti samo da ne udjemo u EU jer ce se tada otkrirti sta su i za koga su radili...

Zak- shurak

pre 15 godina

ovo postaje ozbiljno i to zbog toga sto se voji nikako ne daje ministarstvo unutrasnjih dela i BIA, a cini mo se da znamo i zasto... upravo su nas obavestili da je ugovor protivan i MEDJUNARODNOM pravu, bez obzira sto ga je potpisala svaka zemlja clanica evropske unije? sad za ozbiljno: DOSTA, BRE, SJAHUJTE!!!!!! ...

IgorBG

pre 15 godina

Daj bre da iskoristimo dok su ti eksperti tu da popravimo Ajnsajnovu Opstu teoriju relativiteta! 100 godina se naucnici sa trulog, laznog i pravno nistavnog Zapada trude da je objedine sa Teorijom kvantne mehanike i nikako da se ispetljaju. Neka se Mamula dohvati kvantnih Hajzenbergovih jednacina, a Andrija Lorencovih relativistickih transformacija i da zavrsimo vec jednom sa time. Da saznamo konacno svi sta je bilo pre Velikog praska. Verovatno je egzistirao samo entitet Kostunica u izvan vremenskoj i prostornoj multidimenziji, a onda je resio da stvori Boga.

Dejan

pre 15 godina

Mislim da je jako lako resiti ovo sve. Nek Srbija kao drzava obeca svakom Albancu na Kosovu 'platu' od €1000 mesecno (to bi znacilo oko €350 po Srbinu) ako se vrate kao pokrajina u Srbiju. Mislim da je ovo fer ponuda (ovo kao sugestija DSS-u i SRS-u koju hocu zemlju a nemaju pojma sta ce sa Albancima). I onda mozemo bez problema da nastavimo dalje sa EU bez ovakvih natezanjima.

zbunjena

pre 15 godina

Pa ovo je stvarno prevrsilo svaku meru. Pa da li je moguce da taj Kostunica i onaj njegov smesni front lik Mladenovic misle da je ceo svet lud a samo oni pametni? I da li je moguce da niko ,ama bas niko u toj Srbiji ne moze da stane u kraj tim destruktivcima. Ovo izludjuje. Pa zahvaljujuci takvima kao sto su oni mi sedimo u inostranstvu a ne u svojoj zemlji. Skinite ih vise pa da se lepo svi vratimo kucama.

Poljar Lijan

pre 15 godina

Sa koje planete dolaze ovi iz DSS-a? SSP je politicki sporazum i tim "pravnim strucnjacima" bi moralo biti jasno da medjunarodnog prava ima onoliko koliko to politika dozvoljava. Nema pravne norme bez sankcije, to bi strucnjaci morali da znaju, a koje cemo sankcije mi preduzeti?

duh koji hoda

pre 15 godina

ja se izvinjavam sto pitam, ali sta je onda premijer radio prosle dve i po godine dok je usaglasavao tekst sporazuma?

znaci da ne zna da radi svoj posao?

da li to znaci da bi u bilo kojoj privatnoj kompaniji dobio otkaz?

da li to znaci da nista nije radio?

munze konza

pre 15 godina

Da li je to isti onaj ekspertski tim koji je sve vreme radio na izradi tog istog SSP plana? Ne mogu da verujem da je SSP naprasno postao pravno neodrživ, kako za EU, tako i za nas same.

Gospoda u DSS su majstori za relativizaciju svega i svačega. Po njima sve može i ništa ne mora. Crnu i belu boju bi trebalo ukinuti jer je sve u sivim nijansama. Granice država treba ukinuti jer i debljina granične linije nije definisana.

SVI VI STO MASTATE O SRECI

pre 15 godina

Haha, ovde smo se svi na poslu uhvatili za stomak od njihove ekspertize. Nek je ponesu sa sobom u opoziciju pa nek kukaju.

Maja_V

pre 15 godina

Gradjani Srbije, hajde da analizu strucnjaka DSS, ostavimo odredjenim zdravstvenim ustanovama, a mi da gledamo od cega se zivi.
Blizi nam se argentinski scenario, treba da razmisljamo kako da ga sprecimo. Nema vremena za metafiziku, alhemiju i legalisticke vradzbine.
Ekonomija je in, narodnjaci su out!

Ivana

pre 15 godina

Da ovo nije tragicno s obzirom na to koliko je dugo DSS u vlasti, bilo bi smesno. Doduse, ako zele, nak oni nastave da zive u svojoj virtuelnoj realnosti ,a nas neka puste na miru. Vec je ocigledno da namerno glume ludake.

Marko

pre 15 godina

A jesi li i ti muzicar? Jesam, ovaj nisam, mislim jesam...
Ma super samo vi analizirajte mislim da je logicno da EU prihvati pravnu "ekspertsku" analizu DSS i ozbiljno se pokaje zbog propusta.
Sledeci korak principi, pa Kostunica da bude Predsednik Evropske komisije - dozivotno, ako ne prihvate raskidaj sporazum.

ljuba valirijski

pre 15 godina

Svako novo oglašavanje u javnosti ljudi koji vode i predstavljaju DSS govori da su potpuno "izgubili kompas".
...tonu polako ali sigurno u dubine političke istorije!
:-)

PATAK

pre 15 godina

Ovi likovi iz DSS su stvarno genijalci. Ko bi se jos ovoga setio. Svaka cast, kapa dole... Siguran sam da im ne dogovara ni Stari zavet "Pravni tim" bi pronasao razloge da ga opozove ili posalje na doradu.

nikola

pre 15 godina

ovo su lepe vesti od experta. neznam samo dali su ih čuli palma i krkobadić. biće oduševljeni ovom expertizom koja će da ispuni sve njihove snove o diznilendu i većim penzijama. ne znam samo da li su ovi experti to sami zaključili ili su mišljenje dobili od pravnog zastupnika u hagu.

oparazt

pre 15 godina

Ovaj njihov "ekspertski tim" pokazao je nazalost i temeljno nepoznavanje principa mesjunarodnog prava. Iz sturog saopstenja (a ono nam je jedino dostupno dok "eksperti" iz Nove Srbije V. Ilica ne prouce ovu stvar!)izlazi da se radi o apsolutnoj nistavosti ugovora. To bi moglo, u medjunaronom pravu da bude samo slucaj ako su dva subjekta tog prava bila u apsolutnoj zabludi o postojanju jedne od strana. Posto to verovatno nije EU, znacili to da DSS zeli da dokaze da Srbija nije drzava i da ne moze biti subjekt medjunarodnih odnosa ili pak da je Vlada te zemlje ne predstavlja tu zemlju!?
A mozda misle da Premijeru nije bilo dobro kada je glasao za parafiranje teksta... Bice ovo poslednje!!

strahota

pre 15 godina

A sto je najgore, sto ce i eksperti iz SRS i SPS da ovo potvrde. Jedino ce Palma sa svojim timom reci da treba da se ratifikuej sporazum. Nista drugo od DSS nismo ni mogli da ocekujemo, pa kako bi izgledali pred narod da je taj "tim" (sto ne kazu koje u timu?) rekao da je SSP valjan i koristan za Srbiju?!

Ovo je samo dokaz da njih napredak zemlje NE INTERESUJE. Mozda da "tim" razmotri i Darvina ponovo?!

vinska musica

pre 15 godina

Ljudi provalio sam experta iz DSS-a.To je Voja ali ne Kostunjavi nego Seselj glavom i bradom, ali je Voja bio prezauzet licnom odbranom pa je expertsko tumacenje ovoliko kasnilo.

Srki

pre 15 godina

E, sad da vidim JS i PUPS kako ce, sa kim i kojim parama da povecavaju plate i penzije i privlace strane investitore! Ili su slagali birace? Ljudi, Kostunica je otisao iz ovog vremena poodavno!

st4lk3r

pre 15 godina

Iskreno sam se nadao da će DSS-ovci kad-tad zabosti nož u leđa koaliciji koju pokušavaju da naprave, ali da će to da bude ovako mučki, do balčaka... Šta reći osim - prijatno sam iznenađen.

Nesa

pre 15 godina

Da bi se uradila ekspertska analiza, prvobitno su potrebni eksperti, to mi je nekako logicno, slozicete se verujem. S' obzirom da su Danijel Cvijeticanin i Milan Parivodic, koji su bili jedini strucni u DSS-u po tom pitanju odavno batalili stranku onda zaista ne znam ko bi to mogao da izvede? Mozda pravnik, direktor livnice kao vrhunski i iskusni menadzer??? Pomozite mi da odgonetnem.

Aleksandar

pre 15 godina

He He,pa ovo je jace od "Maratonaca" i "Ko to tamo peva" zajedno....kako se samo Radikali nisu ovoga setili (pa ipak je pravo njihova specijalnost)...he he,porucili su vam Krstici da jos malo sacekate i nedaj boze da prime putnike van stanice...!!!

Krokus

pre 15 godina

Jedino sto ohrabruje u ovoj vesti je da su DSS-ovci u totalnoj panici ako izmisljaju ovakve nebuloze. Znaci tekst koji je usaglasavala (cela!) Vlada i Briselska administracija ne zadovoljava pravne standarde ekspertskog tima DSS-a!

Najveca opasnost od njihovog dolaska na vlast je sto ce time Srbija efektivno prestati da bude pravna drzava. Otkada su partije zaduzene za tumacenja pravnih dokumenata?!? Ta ajde molim vas!

Aca Znalac

pre 15 godina

Lako je vama da se zaje...ate. Vozite se u luksuznim automobilima, jedete na racun gradjana, letite i letujete gde pozelite, uzimate dnevnice, imate dobre plate, pardon ako vas one uopste i interesuju, ugovarate samo ono sto vama odgovara, vasa deca mogu da se skoluju gde pozele. Dobijate stanove i vile kako hocete, a narod cuti i trpi vas zulum, bre, zulumcari jedni sram vas bilo.

Пера Детлић

pre 15 godina

Господо, у потпуности сам сагласан са резултатом експертизе и аналогијом са Грузијом.
Само, осим потврђивања суверенитета Србије над територијом Косова, мислим да би требало уговорити и то да Србија препушта суверенитет над 1,5 милиона косовских Албанаца ЕУ или њима самима.
Ако експерти испреговарају са ЕУ или Албанцима да сачувамо територију, предамо становништво (без пресељавања) и да они функционишу без територије, а ми скоро без становништва, онда их одмах кандидујем за Нобелову награду за мир и спомен плoчу у сваком граду у Србији.
Ово што написах изгледа ми могуће само ако су једни на земљи а други на небу. Ја желим да останем на земљи дуго, дуго.
Живела слободна Србија

Agron_fej

pre 15 godina

SSP je pravno kao 'navazec' proglasen od strane SSP i DSS, a u Briselu su zastave pale u pola koplja, sazivana je vandredna sednica saveta evrope u Strasburgu.... u svim elektronskim medijima sveta vec kruzi pitanje, kako cemo dalje opstati bez ovog sporazuma sa Srbijom........

Pozdrav

stonefan

pre 15 godina

bolje bi bilo da ti njihovi 'eksperti' naprave analizu užasnog rezultata na izborima a ne da se brukaju svaki dan sve više !!! Ekspertski tim -> zakuni se !!! :))

Glock

pre 15 godina

U bre, vi mora da ste neki strasni eksperti. Secam se ja jos uvek kada je kostunjavi "ekspert" poceo da tumaci Ustav, i koristi rec "ali".

Marko exNS

pre 15 godina

Dobro sto sam se ja smejao, a kako bi se tek smejao Solana, da ima vremena za gluposti... Seli ljudi na tanku granu, i seku je, u inat "laznoj drzavi" Evropi. Ovo sa ekspertskim timom nema ni u cirkusu (ako izuzmemo ovo veselo drustvo oko DSS). Sad me zanima sta ce Veljin ekspertski tim da kaze i poruci. Jedva cekam nastavak.

patriota

pre 15 godina

O moralu i ekspertima iz dss-a sve znamo krenuvsi od potpisivanja koalicije dos, preko isporucivanja Milosevica hagu, opstrukcije u skupstini kada su dogovoreni zakoni trebalo biti doneseni da srbiju ne bi snaslo ovo sto ju je sada snaslo. Sve sto su potpisali i dogovorili, pregazili su, oni su jedino eksperti za mahinacije i obmanjivanje jer baveci se time pronalaze prostor za opstanak na srpskoj politickoj sceni. Srbijo osvesti se i ne dozvoli da se nad tobom i tvojim narodom izivljavaju takvi eksperti.

CeZaR[=====>

pre 15 godina

Mladenović dete moje! Stavili su te tu da trabunjas gluposti, a ti se palis ko hepo kocka! Sidji odatle idi radi nesto posteno sto znas, a trabunjanje ne spada u to sto znas! Smucio si se svima ko i tvoj tutor Voja, jedan ili drugi Vojislav, svejedno!

tanja

pre 15 godina

DSS je ekstremno opasna stranka.
Osnovni problem je da oni uopste ne misle na ljude, vec na ideje.
Od ideja se ne zivi.
A DSS treba da ode u istoriju.

Meri

pre 15 godina

Ja zaista nisam mjerodavna da vam se miješam u izbor, ali zbog meni nekih dragih ljudi iz Srbije ne mogu a da se ne zapitam - kuda plovi vaš brod? Otkačite sidro, povući će vas na dno. Pozdrav iz Šibenika.

Dragan

pre 15 godina

Apsolutno je ne vazece sve sto kazu iz DSS-a ,tako su glasali glasaci na izborima.A kada je rec o ekspertima cisto sumnjam da su angazovali ljude sa strane jer eksperti u njihovoj partiji ne postoje.

george

pre 15 godina

Ako se uzme u obzir DSS-ova ocigledna izolovanost i nerazumevanje drustveno-socijalnih kretanja van Srbije u poslednjih 20-30 godina, onda njihova "ekspertiza" predstavlja, nista vise nego trla baba lan....

Alt

pre 15 godina

Ja razumem da je Mladenovicu i slicnima politika SAMO trenutno mesto zaposlenja, tj profesija iliti 'zivotni poziv'. Medjutim, oni su zaboravili da nijedna struka ne sme neku drugu da ugrozava niti da je remeti svojim delovanjem, vec da je cilj sinergija i integralno delovanje zarad dobra drzave, drustva i konacno covecanstva. Molim DSS da me pusti da zivim i radim i da mi ne trosi vise godine. Meni i Srbiji se vise nego zuri...

Nenad

pre 15 godina

U sporazumu nije eksplicitno navedeno da je mleko crno. To je prvi bitni nedostatak. Zatim treba zatraziti i priznavanje srpskih granica iz doba Cara Dusana. To je zasad drugi bitni nedostatak. Pa onda nije resena medja izmedju Kostunice i njegovog prvog komsije u Kostunicima, posto po sadasnjem polozaju komsijina sljiva baca senku na Kostunicinu zemlju, itd. U potpunosti se slazem sa DSS-om, treba nastaviti uslovljavati Evropsku Uniju, jer su oni ocigledno zaboravili da nisu oni ti koji nama trebaju, vec smo mi potrebni njima... Vojo Srbija nikad nece zaboraviti sta si ti sve uradio za nju, ali nikad nece ni oprostiti onim "izdajnicima" Tadicu i Djelicu sto su se usudili da potpisu nesto, sto ti i tvoji eskpertski timovi iz DSS-a i NS-a (verovatno magistar Velja) niste aminovali...

Vitez Koja

pre 15 godina

Sjajno! Najpre su uradili analizu Sporazuma ciji su tekst usvojili svi njihovi ministri jos u novembru 2007, a onda su "eskpertsku analizu", citiram, "usaglasili sa Novom Srbijom", jer i oni imaju svoje eksperte. Prvo, kakvi su to eksperti koji posao pravne analize sporazuma od preko 700 strana urade za dva dana? To mogu uraditi samo munja Branislav Ristivojevic i grom Slobodan Samardzic. A drugo, ako su ekperti analizirali i dosli do zakljucka, sta onda to ima da se usaglasava sa politicarima iz Nove Srbije? E sad, posto su eksperti doneli zakljucak, postavlja se pitanje zasto ne upute zahtev Ustavnom sudu da oceni da li je Sporazum u skladu sa Ustavom, nego ga upucuju potencijalnim koalicionim partnerima? Kakva glupava ujdurma. Mnogo se trose da bi nam saopstili nesto sto mi vec znamo - da su oni protiv evropskih integracija. Alo ljudi, znamo mi to, ne morate dalje da nam se pravdate!

Ranko

pre 15 godina

Toliko "eksperata" a toliko gluposti!? Jel' moguce da je jedna, nekada prosparitetna i napredna stranka, dozivela takvu eroziju razuma? Kao da "prepisuju" sve obrasce ponasanja S.Milosevica iz onih "inatdzijskih" dana (godina) koji su nas toliko skupo stajali!
p.s. To je ona ista ekspertska grupa DSS-a koja je struno pobila teoriju evolucije i tog "eksperta" postavila na mesto ministra obrazovanja.

Stole

pre 15 godina

Cekaj bre, kako ti "experti" znaju sta pise u tom sporazumu, kada su do nedavno tvrdili da oni ne znaju sta je u njemu jer ga nisu dobili na uvid. Ali su znali da je tu potpisana predaja Kosova & Metohije

da poredimo

pre 15 godina

Ocekujem da DSS sada napravi i pravnu analizu sprazuma kojim je NIS prodat Rusima
- da malo uporedimo logiku pravnika kada "analizijau: nesta za sta je DSS apriori "za" (navija)
u poredjenju sa "analiziranjem" necega za sta je DSS apriori protiv - (ne navija)

Pa da vidimo ima li "rupa" u prodaju NIS-a

T.

pre 15 godina

Pa sto ste onda glasali za taj sporazum pre sest meseci kada ste dali Djelicu pravo da ga parafira! Pa i tada je bio ovaj ustav, i taj isti tekst sporazuma!

Loki

pre 15 godina

Jao! Osim sto je ova "analiza" nevidjena glupost i odraz arogancije izvesnih likova, ona bi bila i zvanicni autogol DSS-a u pregovorima za Palmom i socijalistima. To jest, osim ako ovaj svet stvarno ne funkcionise po relativistickim zakonima DSS-a. Cini mi se da takav zakon ipak moze da funkcionise samo tamo gde je neko mozgu rekao "zbogom". Pretpostavljam da bi ovu "analizu" mogli da podrze samo oni koji ionako spavaju sa Kostunicinom slikom ispod jastuka.

-

pre 15 godina

Da li oni stvarno veruju u ono sto govore? DSS sa 11 posto namece svoje frustracije celoj zemlji. Kada covek ne moze da utice na svoj zivot dolazi do frustracije, kad frustracija ne moze da se kanalise dolazi do nasilja. Ovo izgleda veoma opasno.

Gordan Velev

pre 15 godina

Ali vrh! "Tekst te pravne analize je, kako je Mladenović rekao Tanjugu, prethodno usaglašen sa koalicionim partnerom Novom Srbijom". Obratiti paznju na usaglasen!!! Blago nama kada se i analize zakona usaglasavaju sa partnerima

Aleksandar

pre 15 godina

Eksperti ga ocenili ne vazecim?
Pa oni su ga i pisali, a sad im nije dobar..... ha ha.
A i nije u skladu sa Ustavom?
I to su umeli lepo da podmetnu narodu, a sad ne valja....
Da, naravno da ne valja - Mi smo Republika, imamo krunu na zastavi i pevamo prepravljenu himnu. Mislim da mi sa sobom jos uvek nismo u skadu, a kamoli SSP, EU itd.

BranislavO.

pre 15 godina

Sad' ce Palma da se obraduje, ovo mu dodje k'o kec na 11. Ionako je hteo da ih otkaci ::)) Iskreno, obradovao sam se ovim falinkama SSP :)

libertarijanac

pre 15 godina

Dokle vise da se zamlacujemo s ovim likovima!? Ko njih pita za bilo sta? S podrskom od 8-9% oni bi da pricaju o drzavnoj politici! Pa to je vrhunca bezobrazluka i tiranije. Kostunica je najobicniji uzurpator i diktator i on po svaku cenu mora da bude svrgnut sa vlade! Uopste ne zanima njegov tzv. ekspertski tim, koji sacinjivaju umne velicine tipa Sormaza, Loncara, Mihajlova itd. Kostunica ne sme vise da dobije nikakvu funkciju. Gradjani su mu okrenuli ledja a na njemu je da bira - ili ce da ode dostojanstveno ili ce zavrsiti kao poslednji mohikanac tiranije...Dopustimo mu da bira.

Dragan, Nemacka

pre 15 godina

e pa lepo bogami oni pripremaju povlacenje u penziju.
pa ce onda da tvrde jos i da su principijelni i tako to.
kakav cirkus sa vojinim igracima: prvo nisu videli sporazum, onda su ga analizirali nevidjeno, pa su proglasili da ne valja ono sto su sami parafirali.
cirkus!
koji odlazi iz naseg grada, ako bog da, zauvek!

stone

pre 15 godina

U idealnom svetu, do duše imaginarnom, imao bih pomalo obzira prema tumačenju stranke DSS oko važnih "državnih" pitanja. Međutim u takvom SAVRŠENOM svetu ne bi bilo Homosapiensa, jer njihov svet nije savršen, pa stoga ni je ne bih imao mišljenje o tumačenju stranke DSS oko važnih "državnih" pitanja.
KAKAV PARADOKS!!!!

george wordy

pre 15 godina

To je bila politika SPS-a i SRS-a, a sada im se pridružuju i iz DSS-a. Videli da politika izolacionalizma - "Tamnog suverenog vilajeta" na boljševističko-harambaškim tradicijama nije tako loša, ne odgovaraš nikome, možeš da radiš šta hoćeš, pozivaš se na Srpsku tvdoglavost, gordost, nepokornost, a raja ne samo da trpi, već te i slavi!

mira

pre 15 godina

Mene je, moram priznati, iznenadila iskljucivost sa kojom DSS ipak ostaje, recimo tako, dosledan svom odbijanju SSP-a. Ocekivala sam vise dvolicnosti. Takodje verujem da u njihovim argumentima da su okolnosti izmedju parafiranja i potpisivanja bile promenjene ima necega, ali sam isto tako sigurna da su se 'evropski eksperti' potrudili da to ne bude nikakva opstrukcija. I ne treba da bude!!! Treba bre vec jednom da nam svane, da se neke stvari pokrenu, a ne da sve zastane samo zato sto u jednom trgovinskom ugovoru nije dovoljno jasno naglasen nas teritorijalni integritet. Pa Srbija nema teritorijalni integritet jos od davne 1999! Kao da bi ta neka famozna recenica u SSP koju trazi DSS ista promenila tamo, na Kosovu! Ako im je toliko stalo do Kosova trebali su resavati konstruktivnije taj problem u ovih 8 godina koliko je Kostunica na vlasti.
Problem sa DSS je sto su ti ljudi prosto reseni da po svaku cenu sprece nase integracije sa EU, sto da bi terali kontru DS, sto zato sto im to neki drugi 'interesi' ne dozvoljavaju. Oni zato traze dlaku u jajetu i nasli bi vec nesto drugo da nema Kosova.
U svakom slucaju mislim da je jako dobro sto ostaju pri svome. Na taj nacin cak i PUPS-u mora biti jasno odakle ce da se namicu penzije.

Voša forever

pre 15 godina

Pa, ovo je nečuveno! Ovi su nadmašili i socijaliste i radikale. Samo, sreća je što nisu svesni da ovim sebi i svojoj nacionalno osvešćenoj i nacionalno obogaćenoj potencijalnoj koaliciji zabadaju nož u leđa (iskreno se nadam). Stvarno bi bilo van svake pameti da nas šaka jada eksperata (celih 10 posto) uzjaše i ne silazi narednih par godinica.

DM

pre 15 godina

Aman ljudi šta ste više navalili na DSS. Pa šta očekujete da kažu da valja SSP!? A šta bi onda bila njihova politička platforma? Njima nema druge nego da vozaju šta vozaju. Za bilo šta drugo postoje partije u Srbiji. I levo i desno i liberalno i konzervativno, baš sve postoji.
Pustite nek češkaju jezike, možda nađu još dovoljno umobolnika, a možda i ne. Videćemo uskoro.

Sale

pre 15 godina

Exspertski tim DSS-a? Nista smesnije odavno nisam cuo. Srbija je i propala zbog takvih exsperata, I ko je uopste glasao za te likove? Da li je moguce da ima 13% takvih... da ne kazem sta.

Rista

pre 15 godina

HAHA 'Expertna grupa DSS-a' - Oksimoron!

A ko je predsedavajuci expertne grupe Cika Velja? Sve je do sada bio pa sto ne bi i Predsedavajuci Expertne Grupe...

Mik

pre 15 godina

Sto toliko razglabate o SSP-u kad on vise ne postoji? Rekao mi Mladenovic... majke mi...
reko mu Voja... a on ima expertski tim
Ovo je gore od autogola u 90.min., a nije da mi krivo. Zbogom neinformisani!

Orbit

pre 15 godina

DSS je toliko neverovatno uporan da ostvari fizicku anihilaciju srpske nacije na najgori, najmukotrpniji i najsporiji nacin da bi im na tome pozavideo i sam Ante Pavelic...

aca

pre 15 godina

Ne podrzavam DSS ali, moram priznati da su dobri pregovaraci.

Objavljivanjem ove analize, oni salju signal SPS da nema kompromisa sto se tice SSP-a I da ocekuju od SPS da dovede koalicionog partnera u red ako zeli republicku koaliciju I da ne pristaje da nijihovu poitiku kontrolise nistavni koalicioni parter SPS-a. To jest, ne zele da ih neko kontrolise na nacin koji su oni kontrolisali DS.

Sto se tice SSP, uvek mogu da pokusaju da ga obore kao opozicija glasajuci u bloku sa SRS i odbeglim SPSovcima ako SPS udje u koaliciju sa DS.

Nemaju sta da izgube, ili ce odmah potpisati da nece rusiti SSP ili ce ih tokom glasanja preglasati. Vlast u Beogradu su vec preuzeli...


SPS ne krije da bi radije pravio koaliciju sa DSS i SRS.

Demosten

pre 15 godina

DSS se bori protiv sopstvenog naroda, a Kosovo je svakog dana nezavisno. Eto to je rezultat njihove politike - jedno NIŠTA na Kosovu i mnogo ĐUBRETA po našim glavama ovde.

zoran

pre 15 godina

Jos jedna istorijska bravura DSS-a, pravna analiza SSP-a narodnjackih eksperata. Zakljucci su toliko uskogrudi i jednostrani da im sigurno i oni sami ne veruju. Srbija ce moci da brani svoj teritorijalni suverenitet tako sto ce se priblizavati EU i time ekonomski jacati, samo ekonomski jaka Srbija moze da brani svoj nacionalni interes, primer za to je Rusija. Ona je 90-tih za vreme vladavine Jeljcina prolazila kroz period tranzicije i reformi i bila je ekonomski slaba pa time i nije predstavljala nikakav faktor kao sila, dokaz za to je bombardovanje 1999 god., kada nas je NATO-pakt bombardovao 78 dana, a Rusija nije ni prstom mrdnula da pomogne Srbiji. Sad kada je ekonomski ojacala sad se u dobroj meri zalozila za Srbiju. Dakle moja pravna analiza jeste priblizavanje EU I EKONOMSKO JACANJE Srbije. Samo tako mozemo izvuci maksimum za ostvarenje nasih drzavnih interesa.

Anakonda

pre 15 godina

Kada bi se cinjenice stavile iznad strasti, dobila bi se drukcija slika i o Sporazumu, i o reakcijama na njegovu valjanost. Evo samo jedne teskoce sa Sporazumom, i, po mom misljenju, kljucne. Kada se objedine clanovi 134 i 135 Sporazuma, rezultat koji se dobija je da Srbija nije definisana kao drzava u cijem je sastavu Kosovo. Citiram:
Član 134
Za potrebe ovog Sporazuma, pojam „strane“ znači Zajednica, ili njene države članice, ili Zajednica i njene države članice, u skladu sa njihovim odgovarajućim nadležnostima, s jedne strane, i Republika Srbija, s druge strane.
Član 135
Ovaj Sporazum se primenjuje, s jedne strane, na teritorije na koje se primenjuju ugovori kojima se osnivaju Evropska zajednica i Evropska zajednica za atomsku energiju i u skladu sa uslovima utvrđenim tim ugovorima i na teritoriju Srbije, s druge strane.
Ovaj Sporazum se ne primenjuje na Kosovu koje je trenutno pod međunarodnom upravom u skladu sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 od 10. juna 1999. godine. Ovo ne dovodi u pitanje sadašnji status Kosova niti određivanje njegovog konačnog položaja prema istoj Rezoluciji.
Dakle, potpisnik Sporazuma je Republika Srbija, koja je Ustavom definisana kao drzava u cijem je sastavu Kosovo, i Sporazum se primenjuje na teritoriji Srbije, koja, po Ustavu, ukljucuje teritoriju Kosova, ali se taj isti Sporazum ne primenjuje na Kosovu. Najblaza posledica ove definicione zbrke je da se sta Srbija jeste, a sta nije, odredjuje i da ce se odredjivati u hodu. Na onima koji to prihvataju je da otvoreno kazu da je tako, a ne da, kao gospodin Djelic, pricaju da Sporazum nema nikakve posledice po odredjenje i Ustav Republike Srbije. Kada se tome doda promenljiva "sadasnji status Kosova", cija vrednost zavisi od toga koja drzava je odredjuje, zbrka je potpuna i nedopustiva, a njene posledice nesagledive. Cak i ako prihvatimo da cilj - pridruzivanje Evropskoj zajednici - opravdava sva sredstva kojima se moze postici, nije dobro da se stvari izvrcu i pogresno predstavljaju. Nista nije lekovitije od istine. U tom svetlu, bacanje demagoskim drvljem i kamenjem na one koji opravdano poricu valjanost Sporazuma, ne ostavlja najbolji utisak o onima koji buducnost narodu nude preko obmana.

silver bullet

pre 15 godina

E jos da taj sporazum nisu zajedno sa Briselom pisali upravo pravnici iz DSS - nekome bi u ovoj zemlji i bio jasan stav DSS-a. Gospodo iz DSS-a, da li tada niste umeli da radite svoj posao ili sada?

ana

pre 15 godina

Kako 'eksperti pravnog tima' DSS-a zamisljaju pravnu prirodu i dejstva SSP-a je ogledalo lose prakse da uvek ima pravnika koji ce napisati i potpisati svaki govor i misljenje. Na srecu to ne obavezuje i medjunarodnu zajednicu. Pacta sunt servanda. Svidjalo se to vama ili ne.

Živorad

pre 15 godina

Koji "eksperti" su bili u tom ekspertskom timu? Da li ekspertski tim jedne političke stranke ima mandat da ocenjuje validnost dokumenata od državnog interesa? I kako to da SSP jednoj političkoj stranci odgovara a drugoj ne?
Ko ovde pije a ko plaća???

Marko

pre 15 godina

Prvo su parafirali sporazum prosle godine, pa je onda bio problem u januaru, tokom predsednickih izbora, pa tokom parlamentarnih izbora je to bio judin pecat... A danas, posle vise od 6 meseci, nekakvom pravnom ekspertizom, a:"Tekst te pravne analize je, kako je Mladenović rekao Tanjugu, prethodno usaglašen sa koalicionim partnerom Novom Srbijom.", utvrdjeno ne znam sta?!?! Da je to anti-ustavni cin??? Pa imate ustavni sud, pa podnesite tuzbu, kada ste toliko pametni...

DSS-u se uopste ne isplati da pravi bilo kakvu vladu. Ovo sada je zauzimanje pozicija za period posle izbora DS-SPS vlade. Ono sto je najjadnije je to sto niko u toj stranci ne uvidja da od takvog ponasanja nema nista...
Kostunica ce osim odlaska u tzv. penziju, penzionisati i celu svoju stranku.

Aleksandar

pre 15 godina

A ja mislio da ce zarad vlasti da promene misljenje o SSP-u,dobro je kako sto neko rece sad se moze mirnije spavati,ukoliko JS Markovic ne popusti pred pretnjama DB-a.

Daleko Vas bilo!

pre 15 godina

Ovi su resili da idu do kraja.Stvari pocinju polako da se rasvetljavaju. Cini mi se da ni sami vise ne znaju kako da osvetle i operu svoje obraze i da svojim vernim glasacima odrze obecanje koje su dali pre izbora. Nema nazad! Trazili ste, gledajte! Daleko Vas bilo... PATRIOTE !

Cuckic

pre 15 godina

Pa ovaj "ekspertski tim" pravnika iz DSS-a cini se da pokusava da zataska neke stvari kako bi mogao da ospori sto je DS potpisala ovaj sporazum i da bi dokazala da su oni u pravu i da ga nije trebalo ni potpisivati. Malo cudno SSP je uradjen u EU eksperata i sada mi nelogicno zvuci da ti eksperti nisu znali ili nisu uradili kako treba ovaj SSP, kada se ima u vidu da je ovaj ugovor do sada prezentiran svim sadasnjim clanicama EU i do sada nije niko dao primedbu, cudno zar ne ili su ovi nasi "eksperti
'' vise politicari no pravni eksperti. sve ovo se radi radi pridobijanja SPS-a njihovoj strani, pa eto sada ovaj ugovor nije valjan i treba ga revidirati, zar mislite da ovo moze da prodje, pa oni nisu deca da ih zamajavate, jednostavno ako je ovaj sporazumom bio dobar za sve zemlje clanice EU ,mislite li da smo mi najpametniji pa da predlazemo ono sto se nama svidja, Ako su pravni eksperti onda trebaju da znaju pod kojim uslovima potpisuje sporazum sa pojedinom zemljom, normalno pod uslovima koji oni dihtiraju, a ne uslova koji dihtira zemlja koja treba da ga potpise. Pa ljudi probudite se, mi trazimo clanstvo u EU a ne EU u Srbiji, smesno i zalostno sto sve ovo dolazi od ekspertskog pravnog tima,jer ovakva njihova formalacija dovodi u pitanje poznavanje optih pravnih nacela i sumnju da li je to moguce da mi imamo takve ''eksperte'' u nasoj zemlji, mislim da se trebaju stideti svojih zvanja ili pak jednostavno da rade posao za koji su studirali a ne da daju pravne savete na bazi dnevne politike i interesa pojedinh stranaka.

Slovak

pre 15 godina

EU ima svoje uslove, ili ih prihvatite i udjite u EU ili se izolujte. Ne moze nesto za nista!
DSS je sastavljao SPP a sad im ne valja, isto i ustav, prvo ga sastavili pa ga pogazili.
Ni u slovackoj nije sve sjajno i bajno ali ovakve stvari resava POLITICKI NEZAVISAN sud!

Vojislav Todorović

pre 15 godina

Ovo postaje smešno. Kao iz Nušića. Šteta je samo što se nama dešava i što može da ima veoma štetne posledice.

NSHC

pre 15 godina

Zemljo otvori se!Imali kraja njihoj igri sa nama,četiri godine je prime minister usaglašavao tekst sa EU,sto puta su prešli svaki član,svaki zarez i svaku tačku.I šta bi na kraju?Mi se šalili nismo mislili ozbiljno hteli bi još jednom da ga revidiramo!Mislim da je ovima iz EU svega preko glave ili ćemo ga dobiti ovako potpisanog ili ga nikad ali nikad više nećemo dobiti na usvajanje.Zamisli da nekog zavlačiš četiri godine daš saglasnost cele vlade u decembru na tekst sporazuma,unapred imaš sve varijante šta ako Kosovo ode i na kraju se praviš blesav kao pa nismo mi znali da će to biti baš tako.Nažalost najbolji ljudi u ovoj zemlji se NE BAVE politikom,jer da se bave pored ovakvih ne bi imali nikakve šanse.

:(

pre 15 godina

a ja...sad...mogu reci da sam skroz zbunjen...

slushao sam Premijera i josh neke ljude iz njegove stranke,rekli su na tv-u da su Tadic i Djelic izdajnici i da su uchinili protivustavni akt. i josh su rekli da su oni za Evropu i da ce napisati i potpisati ssp koji nama vishe odgovara i daje nam sve garancije da ce srbija opet biti celovita, i ja sam stekao utisak da evropa jedva cheka da nashi experti to napishu i dostave im na potpisivanje. i ja sam otoich glasao za dss jer sam verovao da ce odmah da pohapse izdajnike i krshioce ustava, i da isprave te nedostatke tog sporazuma.

a sad...sad mi kazzu da taj sporazum i ne postoji.

ljudi, zashto mi to radite? :(

Nemanja

pre 15 godina

SSP i prelazni ugovor imaju nesto manje od 800 strana zajedno. Dosta su oni brzo izanalizirali ako znamo da su pre nedelju dana to najavili. sto je brzo...

Svetoje Mladicevic

pre 15 godina

Uopste mi nije jasno zasto ovaj SSP zasluzuje toliko analiza, trvenja i sporenja?
Pa on je stavljen van snage do "daljnjeg", u trenutku kada je potpisan, zar ne?
Raspravljajte o njemu kada bude izglednije da ce imati primenu - a to moze biti i za nekoliko godina.
U medjuvremenu, nadjite minimalnu zajednicku platformu i oformite vladu. Svaka vlada je bolje za drzavu od nikakve vlade.

sasa

pre 15 godina

Gospoda iz "Ministarstva za istrazivanje ruda i gubljenje vremena" po ko zna koji put pokusavaju da me iznenade, ali ne uspevaju, ne znam zasto .Da bi bilo iznenadjenje, morali bi bar da promene poneku rec, zarez, medjutim Mr. War(Samardzic) i legalista nad legalistima nisu sposobni da se menjaju ni za jotu, a kamoli da pomisle da promene ovu gubitnicku politiku.

splico

pre 15 godina

DSS bi trebao promijeniti ime u ERS (Ekstremna radikalna stranka) jer su u svojim planovima nadmasili radikale. Jadni mladi u Srbiji...

bora,bugarska

pre 15 godina

E moj Dacicu, sta ces sada da radis? Dugo je trebalo Kostunici da kaze sta je ovom narodu odavno bilo jasno. E pa Palma, ti si na potezu!

Moj Kostunice, kako je tuzno kad napustas toliko voljenu fotelju!!! Valjda ti je ostala koja u stanu! Sretan ti put!!!!!!!!!

kefalo

pre 15 godina

Gospoda iz DSS-a sve vise vredjaju zdrav razum. Prvo mesecima galame o Judinom pecatu, veleizdaji, akciji protiv izdajnika, a sada su se kao setili mogli bismo i da "vidimo" sta tu zapravo pise. Dakle, oni su zapravo priznali da su do sada vredjali sve zive bez gledanja u sporazum, ili da su toliko ograniceni da moraju da analiziraju ono u cemu su i sami ucestvovali. A tekst pravne analize je najjaci, pun tvrdnji "ocigledno nevazeci" i sve samih "dokaznih postupaka". Mora da kriziraju jer nema vlasti...

Vlada

pre 15 godina

Isecak iz pravne analize:

"У конкретном случају, у Луксембургу 29. априла ове године Република Србија је ССП потписала и са, на пример, Уједињеним краљевством Велике Британије и Северне Ирске, а да је та држава претходно 18. фебруара 2008. године признала интегрални део територије Републике Србије - КиМ као „независну државу“. Потписивањем међународног споразума са државама које не признају суверенитет и територијални интегритет Србије већ признају постојање државе Косово драстично је повређен Устав Републике Србије. Потписивање ССП је, тога дана, обављено и са још осамнаест држава чланица ЕУ које су признале КиМ као „независну државу“. Због тога је ССП у таквом облику противуставан.
"

DSS - ovde se vidi vas problem. Vi generalizujete. Potpisivanje sporazuma (bilo kojeg) sa drzavom (drzavama) koje su priznale Kosovo za vas je protiv ustavan. Kako vi onda mislite da SPP moze da se dorati i napravi da budu prihvatljiv?
To sto radite je demagogija, ja se samo nadam da biti principijalna demagogija i da na kraju radi vlasti ne promenite misljenje i recimo budete uzdrzani da bi dosli na vlast.

Citizen

pre 15 godina

hoce li vec jednom ti iz DSS shvatiti da je jedino sto je pravno a bogami i prirodno nemoguce njihovo postojanje!ama odlazite vise i ostavite nas na miru!neka DSS izadje sam na izbore a ne da se nekome stalno kaci na vrat a posle neka pametuju koliko hoce.Njihove pravne mogucnosti smo videli zadnjih osam godina!

kartmen

pre 15 godina

A zašto oni tu genijalnu analizu ne objave, pa da istovremeno čitamo i mi i SPS i SRS? Je l' Dačić pismeniji od nas pa njemu ide prvom?

Iggy

pre 15 godina

Vreme je da se podsetimo: pre izbora glavni i jedini problem sa SSP-on je bio clan 135 koji (jedini u SSP) pominje Kosovo. Taj clan je bio osnova predizborne kampanje DSS, razlog za nazivanje Tadica i Delica izdajicama, a i potencijalni povod za ponistavanje SSP-a odmah posle izbora.

Danas cujemo da je problem zapravo deo sporazuma o "trgovini i trgovinskim pitanjima sa EU". Vrlo interesantno! Zasto nam to nisu rekli pre izbora? I da li ce neko iz DSS odgovarati zbog kleveta i pretnji zasnovanih na lazima?

Sta je sada sa clanom 135 i Kosovom? Izgleda da se Dr. VK obavestio i konacno shvatio da clan 135 niti definise niti namece resenje statusa Kosova, pa sada trazi neki drugi clan da bi oborio SSP po svaku cenu kao sto je i obecao u predizbornoj kampanji?

Uzgred, koji su clanovi SSP-a sada sporni? Mozda DSS-ova "pravna analiza" (ah, kako to gordo zvuci!) jeste "tajna" ali SSP nije, pa ako biste bili ljubazni Dr. VK recite nam unapred koji su to sporni clanovi, pa da sednemo i procitamo sta pise u SSP-u i formiramo svoje misljenje PRE nego sto nam DSS ispere mozak svojom verzijom!

-

pre 15 godina

Jel to DSS namerno uteruje SPS u vladu sa DS kako bi Kostunica mogao da sedi u senci i da destabilizuje vladu kako im se hoce? DS treba da kaze SPS nije spreman da radi s nama na ispunjavanju SSP-a i zato novi izbori! Po prvi put Ceda je pogresio

Jook

pre 15 godina

Jao ljudi, ne mogu vise da trpim gluposti nasih politicara. Nihova pohlepa se vidi kao da im pise na celu. Muka mi je vise ood njih! %^^%%$#@!#$*
(ovo zadnje je bila psovka)

petar

pre 15 godina

Ovo je odlicno, samo tako neka nastave i koalicija se nece sastaviti. Kostunjavi je majstor da sam sebe eliminise, eto vodite sta se desava Srbiji kad je on vodi - samoeliminisanje iliti samizolacija.

Integrisana

pre 15 godina

E bas dobro da su i DSS pravnici, pardon eksperti, potvrdili stav o Judinom pecatu (hm. poljupcu). Valjda ce postovaoci Nebeske Srbije sada prestati da nas mrcvare.

miroje

pre 15 godina

Члан 15. ССП предвиђа да ће „након потписивања овог Споразума, Република Србија ... започети преговоре са државама које су већ потписале Споразум о стабилизацији и придруживању, ради закључивања билатералних уговора о регионалној сарадњи, чији ће циљ бити повећање обима сарадње између тих држава... Ови уговори ће бити закључени у року од две године од ступања на снагу овог Споразума. Спремност Србије да закључи овакве уговоре ће бити услов за даљи развој односа Србије и Европске уније. Србија ће започети сличне преговоре са преосталим државама у региону када ове државе буду потписале Споразум о стабилизацији и придруживању“. Исто тако, члан 16. предвиђа да ће „Србија учествовати у регионалној сарадњи са другим државама које су обухваћене Процесом стабилизације и придруживања у неким или свим облицима сарадње обухваћене овим Споразумом, а посебно оним од заједничког интереса.“, а члан 17. предвиђа за Србију обавезе регионалне сарадње и са другим државама кандидатима за приступање Европској унији које нису обухваћене процесом стабилизације и придруживања: „Србија треба да подстиче сарадњу и закључи конвенцију о регионалној сарадњи са сваком државом кандидатом за приступање ЕУ у било којој од области сарадње обухваћених овим Споразумом. Ове конвенције треба да омогуће постепено усклађивање билатералних односа између Србије и те државе са одговарајућим делом односа између Европске заједнице и њених држава чланица и те државе“.

Уколико би Србија прихватила ССП у ситуацији када двадесет држава чланица признаје „независно Косово“, Србија би према наведеним и другим одредбама ССП морала да сарађује са „независним Косовом“ ако жели да се уговор примењује.
Пошто су Д. Рупел и О. Рен већ изјавили да Србија мора да гради добросуседске односе са "Косовом" поставља се питање шта ће Председник Б. Тадић учинити када се као услов за улазак у ЕУ постави сарадња и потписивање било каквог уговора са "Косовом".
Понашаће се исто као и Коштуница, као што би се понашао сваки други државник у тој ситуацији и тражиће разговоре до решавања тог проблема. Мислим да В.К. само то и тражи: разговор са ЕУ.

Radnik EU

pre 15 godina

Nista novo. Svi znamo da neki clanovi nisu po nasem Ustavu a neki su su na nasu stetu. Jednostavno, potpisite i izrazite rezervu prema istima. Kao i Slovenija u davno vreme.

german

pre 15 godina

Nisam pročitao sve komentare, pa ne znam da li je neko već primetio: ideja da je sporazum već sada "nevažeći" zapravo je alibi DSS-u da odustane od njegovog "poništavanja" u skupštini, to jest pokušaj da se zadovolje Palma i SPS i sačuva obraz, tako što će u sledećem koraku reći, "mi smo hteli da ga poništimo, ali je pravni tim utvrdio da su oni već nevažeći, pa za tim nema potrebe".

Pedja Ilic

pre 15 godina

Izvanredno. Legalisticki ekspertski tim je konacno izanalizirao ono (SSP) po cemu su pljuvali u predizbornoj kampanji. Da li to znaci da su nevazeci (lazni) i ostali medjunarodni ugovori koje je Srbija potpisala sa EU ili zemljama koje su priznale nezavisnost KiM? Sto se tice poredjenja sa Gruzijom, Kiprom ili nekim drugim zemljama, tipa: "mi hocemo u EU pod istim uslovima kao i sve druge drzave", mislim da to zaista nema nikakvog smisla. Da li neko zna neku evropsku drzavu koja je za osam godina vodila cetiri rata i svaki izgubila? I stina, u nekim od njih Srbija "nije ucestvovala".Retko se desava da drzava koja izgubi rat ostane celovita, a kumanovski sporazum je zaista bio kapitulacija. SPS se trudi da nam objasni kako je taj sporazum odlican, da ga sada sve nase partije prihvataju... Po meni ovo je sasvim normalno jer je jedino sto nam je SPS ostavio od KiM, je ovaj sporazum. Da su nam ostavili malo policije ili vojske na KiM verovatno bismo i njih koristili. Na kraju,podsecanje da pravo i pravda ne vaze jednako za sve, bilo da su to pojedinci ili drzave - severnoamericki Indijanci su samo branili svoju zemlju, bili potpumo u pravu i uprkos tome su gotovo istrebljeni.

Tanasije

pre 15 godina

Definitivno su popustili sa živcima. Sad će eksperti analizirati Povelju UN, Ženevsku konvenciju, Bajku o Snežani i sedam patuljaka... bris grla potpisnika sporazuma... biblijsku knjigu Postanja
Nije lako A. Mladenovicu koji sve to mora javno da izgovori a onda tokom dana par puta da se vidi na TV-u kako prica nebuloze.
Ocajnici kada se dave vuku na dno sve oko sebe.
Jadno.
Pozdrav iz Vojvodine. Za nama braco !

mrgud

pre 15 godina

bas vam hvala sto ste me uputili. podelite vase stavove o vladavini prava i sa vasim partnerima radikalima, oni se polomise silne ove godina da se prava u ovoj zemlji postuju.

Zeljko

pre 15 godina

Samoizabrani eksperti stranke koja uziva "veliku" popularnost i "ogroman porast glasaca" su samopozvano obavili istragu, sproveli sudjenje i doneli presudu. " Predsednik nase stranke, cuveni legalista koji nije u toku, bice zadovoljan... mi smo ispostovali normu! A zivot mladih, njihovo sutra, buducnost, ulepsacemo demagogijama, parolama, bez novca, izolovani i... nema problema! Dobro jutro eksperti!