Sreda, 28.05.2008.

08:16

Mrkonjić: Osloboditi Milanovića

Milutin Mrkonjić izjavio da je preduslov SPS-a za formiranje vlade prestanak progona porodice Milošević, kao i da se oslobodi bivši direktor RTS-a Dragoljub Milanović.

Izvor: B92

Mrkonjiæ: Osloboditi Milanoviæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

213 Komentari

Sortiraj po:

stefke

pre 15 godina

Prvo Marko, pa onda Seselj... i Slobu bi vratili ali hvala bogu previse je kasno. I onda oce DS sa SPS-om u vladu. Pricaj mi pricu

Dalibor M.

pre 15 godina

Moram priznati da se slazem sa komentarom Cedomira Jovanovica na izjavu gospodina Mrkonjica koji definitivno pokazuje pravo lice SPS-a! Ja inace zivim u Austriji i bio sam na glasanju i naravno glasao sam za DS, zato sto mislim da DS nije skrenuo s puta onog puta koji je godinama gradio pokojni dr.Zoran Djindjic! Zato vas molim gospodo neglasaci izadjite na sledece izbore i pokazite put Srbije put do Evrope,a ukoliko ne budete izasli opet kao do sada mislim da se lose pise Srbiji u kojoj se vraca porodica Milosevic i u kojoj ce vladati Crnogorci sa svojim familijarnim plemenima!!!

bora

pre 15 godina

E bas mi je drago sto je Mrkonjic ovo rekao.Gledam danima kako se Tadic ulizuje Dacicu i on ga na kraju ispalio.E moj Tadicu cime ti razmisljas kad nudis koaliciju onima koji su unistili zemlju.Od danas pripadam pametnoj populaciji od 40% koja ne glasa na izborima.

dukiduki

pre 15 godina

Da li ste spremni da zaboravite sve strahote koje smo preziveli u vreme despotije 'KANARINCA'? Inflacija,potpuno prazne prodavnice, izbeglice, poginule, ranjene, gajbice, bambilendove, batine koje smo dobijali na protestima, ubistva politickih protivnika, tone popijenih bensedina, katanac na skoro svim fabrikama, stampa posebno politika, rts, bombardovanje, sankcije, kombijem do budimpeste, tajkuni su se tada rodili, dzakovi para na kipar, nasta su licile bolnice i skole, gsp katastrofa, pljackanje naroda dafinama, jezdama i dafinima, zatvaranje b92 i studija b, pa karic tv[da li se jos neko seca te tv].... i mogao bih ovako do ujutro. Sa tim stetocinama koji su nam zatrli zivote NIKAD nikakav dogovor. Tadic i ds ako imaju morala neka se za svoju politiku izbore kao jaka opozicija. Zar mu nisu dosli glave truli kompromisi sa kostunjavim ?

neko-iz-mase

pre 15 godina

Ne bih ja uzimala za ozbiljno Mrkonjica.Sigurno je bio u istom stanju kad je ovo izjavljivao, kao u vece izbora. A da dobro peva ruske pesme...sto jes' jes'.Eh vezba chuda chini.

deki

pre 15 godina

Ubice treba da ostanu u zatvoru. To se, pre svega, odnosi na pripadnike Miloševićevih eskadrona smrti i sve one njegove doglavnike koji su bezpogovorno izvršavali suluda naređenja svog vođe, a čiji su rezultati hiljade mrtvih, osakaćenih i nestalih Srba i pripadnika drugih naroda na prostorima bivše Jugoslavije.

buba london

pre 15 godina

Mi imamo nezavisno pravosudje ,dignite glas jer sps,dss,srs vas ne postuju i oni odredjuju ko je kriv ,a ko da se oslobodi. Sad je vreme da ih sve osudite za njihova zlodela i da im se imuniteti oduzmu ,jer godinama imamo politicku mafiju .USTANITE NARODE U BORBU PROTIV NAJGORE MAFIJE I POMOGNITE POSTENIM PRAVOSUDNIM LJUDIMA DA POHAPSE OLOS KOJI NAS JE UNISTIO 90tih godina i decu nam slao na ratista. DOSAO JE SUDNJI CAS IZADJITE I ZAVRSITE SA 6 OKTOBROM

Paja Jovanovic

pre 15 godina

Ma samo udjite u mutne radnje sa DS-om i od SPS-a nece ostati nista, a toliko cete kratko trajati da nista necete stici da ukradete ni na jednom nivou! Traziti od DS-a da prestane da progoni Milosevice i pusti Milanovica je kao da se trazi od Osame bin Ladena da prestane da proganja Amerikance! Dakle desice se na kukovo leto, ali lepo je gledati ih kako se znoje i smisljaju brljotine kako bi mogli da pojedu ono sto su juce ispljunuli!

nesa

pre 15 godina

Glasao sam za buducnost u Evropi a ne za politbiroe, partijske preke sudove, amnestije ubica (dece, kumova i celog naroda)., gusle, ognjista, Vizantiju i psecu poslusnost majcici Rusiji. Nacional socijalisticka koalicija sa njenim velikim fanom iz`90-ih tehnickim premijerom V.K. nasla se u bratskom zagrljaju (sve za vlast). Maske su pale.
NE SA NJIMA... niposto. To je prodaja duse djavolu. IZDRZACEMO I OVO.
Pozdrav iz slobodne Vojvodine... cekamo i Vas

ssss

pre 15 godina

Razmislite malo. Oni su politicari. Ova izjava je dobar znak da je odluka da prave vladu sa DS-om zavrsena stvar. Zna Mrkonjic da mu taj zahtev ni jedna vlast ne moze garantovati. Samo mazu oci svom birackom telu kako su toboze jaki da mogu da ucenjuju. Pa nije Dacic Kostunica, ne ume on to tako dobro da radi.

profesorica

pre 15 godina

Pre nego procitam ostale komentare, zelim da kazem da je ovo sto je Mrkonjic izjavio katastrofa i sramota od bezobrazluka!
Pa nismo mi gradjani ovce da ne znamo sta je porodica Milosevic radila po Srbiji za vreme njihove vladavine.
Sram ih bilo sa sve SPS-om!

Časlav

pre 15 godina

Pozdrav svima.Da li je neko primetio da nam je potrebna lustracija?Svi koji su obavljali političke funkcije za vreme diktature moraju da se sklone iz političkog života.Ako uvodimo politički pluralizam i kapitalizam ,pitam se šta traže u politici zagovornici društvenie svojine i lika i dela Josipa Broza i Slobodana Miloševića.U mom gradu vladaju isti oni od pre 20 godina,a neki još iz vremena Josipa Broza.Dajmo šansu novim ljudima!

Milica Bg

pre 15 godina

Cak i rehabilitacija porodice Milosevic moze da se razume, mada bi bila neopravdana, ali je bar politicka. Ali ovo sto gos'n Mrkonjic predlaze granici se sa bunilom! Ja se izvinjavam-ovo je previse! Zasto bi bilo ko abolirao Milanovica koji je osudjen za tezak zlocin pocinjen u vreme bombardovanja. Verovatno nije ni dovoljno ono koliko je dobio da se pravda zadovolji a oni bi jos i da ga oslobode! No comment, zgranuta sam! I naravno-nadam se da niko nece dopustiti tu gnusnu radnju.

Djomlouns

pre 15 godina

Ako se desi ovo u buducoj Vladi (ma ko da je chinio) za mene je ta Vlada PROSLOST i nece niko iz nje nikada nikada nikada dobiti vise moj glas!
Inace iz svega ovoga najvise cenim Chedu. Mislim da def. ima moj glas na sledecim izborima iako se ne slazem sa njim u dosta toga!

Ljikos

pre 15 godina

Gospodine Mrkonjicu, treba da Vas je sramota od mladosti koja je nastradala u zgradi RTS. Pa svuda u normalnom svetu sudstvo je nezavisno i kriminalcima je mesto u zatvoru, samo vi trazite da oni budu na slobodi i treazite da se porodica Milosevic ne proganja. Samo da Vas podsetim da je zahvaljujuci Mirjani Markovic i njenoj partiji JUL-u vasa partija spala na tako mizerne grane i sta ste u to vreme bili samo potrckala JUL-a, i Vi sada uprljanog obraza i ruku trazite da najveci zlocinci budu izuzeti od slova zakona
kako Vas nije sramota i s kojim pravom vi sada nekoga ucenjujete, zar nam u vladi trebaju ucenjivaci i nepostovaoci zakona, meni Vi ne trebate nikada vise jer hocu da zivim u zemlji mladosti a ne zlocinaca i ucenjivaca.

Calypso

pre 15 godina

To je, dakle, to!? Dačić nije imao m... da izgovori pa rekao Mrkonjić. Znači mi hoćemo s vama demokratama, ali na naš način? Ovo je nešto nejbestidnije do sada. Toliko bestidno i bezobrazno da mi se povraća. Tadiću, šta ti SAD kažeš?

j o k e r

pre 15 godina

e sad da vidimo kako funkcionise srbija kao "pravna drzava"ali i to "nezavisno sudstvo"...valjda i kostunjavi"premijerzauvek" stoji iza svega ovoga sto traze mrkonjic,dacic i nikolic!alal vera "demokrate"prvo poluvreme borba do istrebljenja,tuca,pljuvanje i blacenje-drugo poluvreme -dosla maca na vratanca...pranje,feniranje,sminka i vodimo drzavnog neprijatelja koji nas je doveo dovde gde smo danas u evropu-svet i pomaze mo mu da se opere i usunja u svetsku-socijalisticku-internacionalnu!!!e pa gospodo to moze samo u srbiji i n i g d e v i s e !!!

setac

pre 15 godina

Jao kakva divna situacija za demokrate.

Da se ja nesto pitam, pustila bih sve ove umivene i nasminkane stranke koje su nekad zarile i palile, pustila bih ih da skinu tu svoju sminku, da se pokazu da je svo to ocijukanje sa Evropom i demokratijom bilo samo i iskljucivo jer je to tako bilo politicki korektno, da onog momenta kad su u poziciji da nesto od njih zavisi, oni menjaju kurs, da su isti kao sto su bili.
A i to je neka potvrda o tome sta su demokrate postigle do sada - barem su MORALI ako nista drugo da kazu da su za Evropu, barem nisu mogli otvoreno da pevaju istu pesmu kao nekad.
Sve bih ih pustila i SPS i DSS da se lepo otkriju, a onda bih ih pustila da oforme vladu, da se peku na laganoj vatri dok objasnjavaju glasacima kako SSP u stvari treba potpisati, i da to nije izdajnicki postupak.
Pustila bih ih da se svi poizlecu, a onda laganica na sledece izbore i da ih nase oci vise ne vide.

P.S: Zahtev da se aboliraju od odgovornosti ubice samo pokazuje da dok su oni bili na vlasti, da li je neko kriv ili ne je zavisilo od toga koliko je ko bio u njihovoj milosti...

Pop

pre 15 godina

" Mrkonjić je za Večernje novosti, međutim, kazao da dogovor sa radikalima i narodnjacima u Beogradu ne znači da je SPS "definitivno zalupila vrata" DS-u i dodao da ne vidi zašto bi taj sporazum bio prepreka za republički nivo."

DS VAMA TREBA DA ZALUPI VRATA PA FORMIRAJTE VLADU SA KIM GOD ZELITE. Dakle niste se ni malo promenili, ostali ste onaj isti stari sljam od kog se zeludac okrece. Al nema veze ovog puta cemo biti temeljniji kad vas budemo rusili, toliko temeljni da od vas nece ostati nista.

Vladimir Jevtic, B.Basta

pre 15 godina

Pristajanje na ovakav zahtev SPS znacio bi simbolicki potpuno odricanje od Petog oktobra i povratak vrednostima 90-ih. Ocigledno socijalisti imaju necistu savest i pokusavaju je oprati tako sto traze da im se prizna da nista nisu lose ucinili ovoj zemlji tokom 90-ih.
Ali sta cemo sa unistenom drzavom i drustvom i stotinama hiljada ubijenih i unesrecenih ljudi sirom bivse Jugoslavije, sta cemo sa Vukovarom, Sarajevom, Srebrenicom, Suvom Rekom, konacno, sta cemo sa 12. martom, koji je takodje proizvod onih koji su ubijali za racun Slobodana Milosevica ?
Mi koji smo preziveli nemamo pravo da amnestiramo odgovorne u ime ubijenih sarajlija, tuzlaka, srebrenicana, u ime ubijenih i unesrecenih stotina hiljada Srba, zrtava sulude politike. Nemamo mi pravo da amnestiramo ubice Zorana Djindjica, koji je pao cisteci Augijeve stale, koje su napunili upravo oni koji nas danas ucenjuju, trazeci amnestiju.
Ako zaboravimo i amnestiramo krivce, onda mi ne vredimo nista i zasluzujemo da nam se sve isto ponovi

bruno Sulak

pre 15 godina

Sledeći uslov je verovatno da se obnovi večna vatra na Ušću, pa nadoknada za pretrpljenu duševnu bol porodice Milošević...

Srba

pre 15 godina

Čeda je dosta puta umeo da me iznervira,ali ovog puta moram da pohvalim njegovu odmerenu potpuno ispravnu izjavu i da bi više trebalo da daje ovakve izjave ukoliko želi više glasača,a ne verujem da je Mrkonjić ovo izjavio ...

Boban

pre 15 godina

Ovaj SPS je izgleda kao naša prethodna vlada, svako daje neke svoje izjave i to se onda prenosi kao zvanični stav.

Je li zna neko kako izgleda koalicioni sporazum SPS sa JS i PUPS, šta znači to da je SPS vlasnik mandata - da palma i penzioneri moraju da glasaju kako Dačić kaže? Ako je tako, što su uopšte ulazili u takvu koaliciju?

goran

pre 15 godina

Ne mogu da verujem sta predsednik Tadic prica. Ljudi od koji on ocekuje da ce se dozvati pameti su isti oni koji su oterali hiljade mladica i devojaka iz zemlje, mnoge od njih poslali u besmislene ratove da bi se vratili u Srbiju u drvenim kovcezima, postigli svetski rekord u hiperinflaciji, opljackali staru deviznu stednju, pa smislili Dafinu i slicne, prevarili i ponizili ovaj narod bezbroj puta. I sad on od njih ocekuje nesto pametno. Da je Djindjic na njegovom mestu on bi se hrabrao stavio na celo narodu i pustio ih da prava Vladu, a normalan svet pozvao na ulice, da im malo produvamo usi, svima njima, osam godina nismo i konacno je vreme da to uradimo. Svoj zivot treba uzeti u svoje ruke. Sad ce biti mnogo lakse nego pre sa fantomskom milicijom i Crvenim beretkama. Oduvacemo ih za mesec dana, pa ce puci na izborima kao sto su pukli u Vojvodini.

Bojan

pre 15 godina

G-dine Tadicu
Hoces li se ti oglasiti na neki nacin? Jadno je ovo sta se desava. Kakvu sam gresku napravio sto nisam pobegao sa porodicom posle 5-og oktobra. Odose svi moji snovi o Srbiji u ......
Jadni smo...bedni..Da li cemo i Marka uskoro videti kako ``ponovo`` skuplja gajbice na Pozarevackoj pijaci. Ma nosite se svi...skidam kofer sa ormana

Jovan Nikolić

pre 15 godina

Čijim parama planiraju da prave "SOCIJALNI RAJ". Sećam se kako su to radili 90-ih.
Ja odoh u banku po moju ušteđenu crkavicu dok je vreme. Banke jesu strane ali njima je garant Srbija a građanin mora da plaća osiguranje za svoju sopstvenu ušteđevinu. RAZMISLITE I VI!

Lošmi

pre 15 godina

Samo vi druže Mrkonjiću postavljajte uslove, vrlo brzo ćete ići ispod cenzusa ako nastavite tako da se ponašate. Novi izbori PRE ROKA!!!

Prolajacu od muke...

pre 15 godina

Mrkonjicu,ako ti Tadic uslisi ove zelje, nemoj ni slucajno to da prihvatis tek tako.
Obavezno trazi da ti uz to na uvce jos peva i Toma Zdravkovic (pokoj mu dusi).
Sad je prilika... i nikad vise.
Joj, Srbijo,sto si tako prokleta?!!!

Dejan

pre 15 godina

U kakvoj zabludi smo bili kada smo se ponadali da je sa ovakvima moguće praviti vladu! Nakon svega, čovek odvali ovako nesto!
Moraćemo izgleda da čekamo nove izbore. Što pre, to bolje.

Sinisa

pre 15 godina

Milutine sine. Ovo sto ti tražiš je nešto protiv čega se borimo. Nadam se zajedno. Nekako liči na korupciju. Pa nisi ni ti iznad zakona. Sutra ćeš hirurgu govoriti kako se operiše krajnike.
Sama činjenica da možeš u koaliciju sa DS-om treba da ti prija. Iskoristi priliku, jer Koštunica na sledećim izborima ne prelazi cenzus. Lagao je i lagao. Slagaće i Vas. Ovo Vam je finale lige šampiona, gde protivnik igra s drugim timom (vodeći ljudi iz DSS-a su otišli ili odlaze). Dajte taj gol i mnogo ćemo se radovati zajedno sa Vama.

Imperator

pre 15 godina

Razapet sam izmedju emocija i realnosti, sta da kazem, ne bih da mi radikali budu na vlasti a ne bih ni sa sps-om u vladu... ko udje pokajace se ko ne udje pokajace se... Samo se plasim da se nasi ne zaigraju pa da izgube glasove! nadam se daznaju sta rade!!

Milorad

pre 15 godina

Pa ovo su skoro terorističke ucene... on kao da drži taoce pa kaže oslobodite nam vođe a mi ćemo pustiti taoce... Ovo je totalno uvrnuta izjava... pa on je gori i od Velje...

Luka

pre 15 godina

Moze, evo ja cu da im ljubim i sliku, ali tek kad meni i mom narodu obrisete iz glave secanje na sva zlodela i zverstva za koja su zasluzni.

Deja Vu

pre 15 godina

Nisam kivan na SPS, DSS i SRS, vec na ovaj narod koji glasa za njih. Mogli smo i imati razumevanja tokom 90-ih zbog zaista teske medijske blokade i mraka, ali nakon 1996, a narocito nakon 2000, zaista nema nikakvog opravdanja za podrsku ovim partijama. Narode moj - zaista ...

Dusan887

pre 15 godina

E pa to je cena koju i mi moramo da prihvatimo. To je nesto kao "razmena spijuna". Politicko oslobadjanje. Uslovno pustanje na slobodu. Meni nije problem osloboditi coveka ali pod uslovom da mu se zabrane odredjene funkcije itd. Vazno je ono sto bi dobili, pro-evropsku vladu.
Pa zar bi smo trebali da budemo toliko okrutni prema sebi, da zbog ne davanja slobode jednom coveku Srbija opet stane?

Peđa Veselinović

pre 15 godina

SPS nije mogao da odoli, a da u ovoj situaciji u kojoj su ključevi kod njih, ne zatraži rehabilitaciju svoje ekipe i samim tim retroaktivno pobede 5.oktobar. U ovoj situaciji, nije SPS na raskrsnici, nego Tadić i DS. Svi u Srbiji koji imaju imalo mozga i sećanja, sada mogu da vide o čemu se radi (i o kome) kada je u pitanju "renovirani" SPS. Pristanak na bilo koju vrstu saradnje sa njima od strane Tadića bi za njega, pre ili kasnije , bilo političko samoubistvo. Vojvodina je pokazala šta misli biračko telo o ovome što se radi od izbora na ovamo i koliki je suštinski strah i nesigurnost u narodu za budućnost. Zato, Borise ne daj nego pobedi!

duh koji hoda

pre 15 godina

Kako se ne seti da spomenu one momke i devojke koji poginuse u zgradi RTS ili da se nadju krivci za ubistvo Curuvije, ili da se nadju ubice vojnika sa Topcidera, ili batinasi koji su mlatili ljude za vreme protesta?

vec bas nadje milanovica!

Zoran

pre 15 godina

A kako bi bilo da Mrkonjic malo se pridruzi Milanovicu zbog otvorenog poziva na rusenje pravnog sistema drzave Srbije. Lepo nam se pise ponovo!!!!

Bivši student BU

pre 15 godina

Dobro, 'ajde, Srbijo... Ali još samo ovaj put - sledeći se već plašim da ću biti premator. Oni neka rade svoj posao, neka naprave tu vladu - SRS-DSS-NS+SPS-PUPS-JS, a ja ću da radim svoj: znam otprilike gde mi je majica s natpisom OTPOR!, imam još snage da stojim pred kordonom, pa ćemo se ćerati... Ali još samo ovaj put, Srbijo!
Sledeći put odoh u Australiju.

Boban

pre 15 godina

Veoma cenim ovog čoveka ali ovo mu nije trebalo. Ne možeš ti ucenjivati time. Bolje onda da ne formiraju vladu. Izgubićemo još 3-4 godine ali nema veze. Svako od nas će živeti bar još 200 godina.

Jadranka

pre 15 godina

Ne ovo je zaista previse!!! Molim vas nove izbore... ili im samo prepustite sve.. ima i poneko pismen tamo... kakav poraz zdrave pameti.

Vojkan

pre 15 godina

Novi izbori i onda formiranje vlade bez ikakvih ucena. Rezultati u Vovodini su ogledalo rezultata sledećih izbora. Što pre to bolje!

Milan CH

pre 15 godina

Zasto gospodo niste pricali o ovakvim namerama u predizbornoj sivoj kampanji. Kako ste poceli vi cete na slobodu i ubice dr.ZORANA DJINDJICA ..Jadna SRBIJA sa vama ponovo ZONA SUMRAKA....

Cuvar osmeha

pre 15 godina

Kad sam procitala ovu vest u prvi mah sam pomislila da ako je ovako ne treba praviti Vladu sa SPS-om.. ali s druge strane tacno je i to da ce nas koalicija DSS-NS-SRS-SPS upropastiti i ko zna kada cemo se oporaviti. Znaci, SPS mi se neopisivo gadi ali ne znam koliko casna DS opozicija u ovom trenutku ima ikakvog smisla jer se bojim da crno-crvenu koaliciju necemo tako lako skinuti sa vlasti. Bolje i manja steta nego velika, i ako nista drugo bicemo na pragu EU, ako se napravi proevropska Vlada.

reakcija

pre 15 godina

...jedino sto me brine je to sto se DS nije oglasio, pa makar i pitanjem da li je to zvanican stav SPS? A LDP bi trebalo da urla na sav glas!

gibo

pre 15 godina

Mrkonjic ne zna ili nece da zna da su isvrsna vlast (koju oni prave) i sudska vlast razdvojene i da se ne mogu postavljati takvi uslovi sem da predsednik dâ pomilovanje (ako to moze po nasem Ustavu, nisam siguran). Zahtev da se proces stvaranja vlade uplice u posao istraznih i sudskih organa je neprihvatljiv i ne sluti na dobro.

Miloš

pre 15 godina

Mislim da je neprihvatljivo posle ovoga praviti Vladu sa SPS-om. Kada hoćeš da se reformišeš, to ne možeš da radiš po svojim uslovima. Ne može se rehabilitovati porodica čoveka koji je naneo toliko zla Srbiji, da ne pričam o Miri i Marko koji su simbol devedesetih. Sa njima nema pomirenja, nema rehabilitacije. Sam Milanović je čovek koji je odgovoran za smrt novinara RTS pre devet godina. Njegovo oslobađanje bi bilo šamar demokratskoj Srbiji i direktno ruganje žrtvama i njihovim porodicama. Dačić i ostali bi morali da budu srećni što su izbegli lustraciju koje nije bilo zbog Koštunice. Pod ovakvim uslovima- ZES OPOZICIJA!!!

Neka Koštunica, Nikolić i Dačić prave Vladu pa neka pokažu sami koliko su nesposobni.

Od dva kraka auto-puta, metroa i sličnih besmislica neće biti ništa, da ne pričam o tome koliko će da poraste deficit, da ne pričam o tome koliko će nam se urušiti međunarodni kredibilitet, da ne pričam o rastu cena koji će biti eksplozivan...

A na sledećim izborima-DOVIĐENJA ZAUVEK !!!

prevodilac

pre 15 godina

Moram nesto da priznam. Citam ove vesti, i odbijam da verujem. Sve mislim - nemoguce da se stvari razvijaju ovako naopako. Sve mislim - ovi iz SPS nisu toliki likovi, mislim da iza svega ovoga stoji neka strategija, da je u pitanju neki planiran potez, da su ovakve izjave date sa namerom da se ostvari neki cilj... Medjutim, cini mi se da nisam u pravu, SPS me svakog dana demantuje. Ova Mrkonjiceva izjava je dostojna demagogije Kostunice Dr Vojislava i njegovog koaliconog partnera Mircica (taj mislim da nema nikakvo naucno zvanje). Kako bre Mrko mogu da se oslobode osudjeni kriminalci? Kako mogu da se ukidaju pravosnazne presude? Kakvo je ovo brutalno podrivanje institucija? Zgrozena sam, i sto je jos gore - veoma uplasena.

sneyka

pre 15 godina

Mislim da to nece tek tako proci, jer s druge strane radikali verovatno ocekuju povratak Seselja i nadaju se njegovoj dozivotnoj vladavini.

mary

pre 15 godina

povlacim komentar od pre neki dan da nam je SPS jedina nada i da nemamo vise vremena za eskperiment SRS, DSS, SPS, jer mi se sad cini da bi ta agonija bila kraceg veka od ucena koje moze da smisli SPS, a da vlada jos nije ni na vidiku. Sta ce tek biti ako se formira?

petar

pre 15 godina

SRAMOTA, nista idemo u opoziciju a na sledecim izborima (za 18 meseci) su pukli. Bice to finalni poraz iz koga nema vadjenja. Neka prave vladu...nema veze dobice bojkot od sveta i od naroda.
postovanje

Boki es

pre 15 godina

E da, pazi da ti se ne ispune zelje Mrkonjicu. Nije sud pijacna tezga da se partije dogovaraju koga ce pustiti ili koga nece goniti!
Sto se tice onoga da 70% plate bude penzija, ne sumnjam uopste da cete u tome uspeti i to tako sto cete smanjiti plate a onda ce da bude tek belaja...

Kolega

pre 15 godina

Milutine moj. Opet si sve pobrkao. Javno tražimo više socijalnih davanja, put u Evropu i sl. a ovo tražimo TAJNO. Ja znam, Milutine, da si ti inženjer a ne političar. U karijeri si bar 5 puta morao (prihvatajući razne položaje i funkcije) da se zakuneš da ćeš štititi zakone ove zemlje. Znam da ti to ništa ne znači ali znači ovim naivcima, glasačima. Zato je to moralo biti tajno, Milutine. Sada si zatvorio sva vrata. Niti ćeš ti biti ministar za kapitalne investicije, niti ćemo osloboditi Milanovića, niti ćemo Miru i Marka skinuti sa poternice. I na kraju, Milutine, nije sve što čuješ na sastancima za javnost. Imaš Ivicu pa pitaj.

Toza

pre 15 godina

Nadam se da ce Tadic raspisati nove izbore. Jeste da gubimo, ali bi vise izgubili da SRS/DSS/NS/SPS vladaju godinu-dve, pa da se sami uruse.

zabe i babe

pre 15 godina

Ljudi, pa ovo uopste nije losa vest!
Vec smo mislili da ce DS morati da guta zabu, kad ono ispostavlja se da je zaba osim sto je sva ruzna i ljigava, jos i otrovna sto automatski znaci da se ne sme progutati! Jer ako se ipak proguta, tesko se prezivi!
Tako smo ipak eto dobili upozorenje na vreme :)

Igor-BN

pre 15 godina

Samo Milanovica - ma, nije problem nikakav! Kao da ga Boris drzi u zatocenisvu u podrumu rezidencije! To je vredjanje nezavisnosti suda, ponizavanje ionako posrnulih institucija drzave! O vredjanju zdravog razuma da ne pisem! Samo, zalosno je to koliki deo naroda ne pogadja vredjanje zdravog razuma!

sile

pre 15 godina

Pa zar nije to stvar suda i zakona u ovoj zemlji, ili gospodin Mrkonjić misli da se ljudi progone i zatvaraju po privatnoj inicijativi i subjektivnom osećaju ljudi na vlasti, onako privatno ko se kome ne sviđa ili sviđa?
Na ove izjave bi trebalo da odreaguje ustavni sud ne bi li odbranio svoju profesiju i smisao sudstva u Srbiji.

Filip

pre 15 godina

Ej, ne moze onda vlada! Neka je naprave radikali, dss i sps, a mi cemo opet na ulicu da blokiramo sve, pa ako hocete mozemo na nove izbore! Sve ima granice!

mira

pre 15 godina

Gospodine Tadiću
Od moje porodice imate 4 glasa svim srcem. Suprugov i moj život je upropašten i ne mogu zamisliti da se i moja deca (ćerka 23 godine, završava fakultet i sin 18 godina ,srednja škola) nađu u situaciji kao i mi. Molim Vas pustite te likove da formiraju vladu, pa eto nama do kraja godine novi izbori i da jednom za sva vremena SRS,SPS i DSS nestane sa političke scene i da već jednom ovaj narod živi kao sav normalan svet. S poštovanjem

Samir

pre 15 godina

Najzad! Bar se zna na čemu smo. Ako DS i ekipa budu pametno delovali iz opozicije nadam se da ova vlada RS-DSS-SPS neće biti dugog veka.

novi izbori

pre 15 godina

jedino resenje su novi izbori i tada ce svi biti oduvani kao na pokrajnskom nivou, jer se tek sada kristalizovala situacija, tada sps nece preci ni cenzus.

australija

pre 15 godina

I posle kad me moj matori opet pita "sto nesredis za sina da uzme i srpsko drzavljanstvo?" Pa ovi bi sad i za Slobu jos jednu "KUCU CVECA" da grade!

goo

pre 15 godina

Rehabilitacija svih politickih zlocinaca i politike koja nas je dovela do totalnog posrnuca znaci saucesnistvo... a o ljudima koji to zahtevaju iz politike govori ´koliko su oni posrnuli i dalje, pa i o samim glasacima za njih... draga gospodo da li mi to stvarno i dalje zelimo

Nikola

pre 15 godina

Sta bre ovi misle, da pregovaraju sa al kaidom?
Sto Dinkic kaze previse se znacaja daje Ivici Dacicu. Treba da ih iskuliraju vise, i da gledaju samo Palmu da privuku nekako, jer sa njim niko nema vecinu, i time da se ide na nove izbore.

Na novim izborima mislim da bi SRS - DSS, prosli kao u drugom kurugu u Vojvodini.

mix018

pre 15 godina

Voleo bih da DRUG Mrkonjic prvo procita knjigu:"Tisina U Aberdarovoj" i pogleda gospodju Zanku Stojanovic u oci, pa ako se oni slozi sa tim da se DRUG Milanovic pusti iz zatvora, onda sam i ja ZA a verujem i cela Srbija! Sa zlocinom nema kompromisa!!!

maki

pre 15 godina

Neka idu u koaliciji sa radikalima gde im je i mesto.
Daleko im lepa kuca.
Eto zasta se oni zalazu, za ukidanje pravnosnaznih presuda i oslobadjanje kriminalaca.
UDBU treba podhitno maci sa vlasti.

sasa jokic

pre 15 godina

Ja se osecam kao da mi svaki dan Ti gmazovi koji su doveli zemlju do propasti, lupaju samare! Traziti oslobadjanje coveka odgovornog za smrt 16 ljudi je u najmanju ruku zlocin! Trebaju nam novi izbori, pa da ih pocistimo kao u Vojvodini!

Marko_O

pre 15 godina

Preporucujem Tadicu da ako ne uspe da pridobije Pups i JS , raspise nove izbore , jer ovi mislim na SPS , su van prostora i vremena u kome se nalaze , to je sada vise nego sigurno.

Petar Srdanovic

pre 15 godina

Bio sam za vladu sa SPS, ali sad vise nisam. Milanovic je pravosnazno osudjen za delo za koje je i bio kriv (sto je za to delo jos neko trebao da odgovara, to je druga prica). Njegovo oslobadjanje bi znacilo ponistavanje jedne od poluga vlasti - sudske!

Moi

pre 15 godina

Da sam na mestu DS-a (recimo Borisa Tadica), vec danas bih izdao saopstenje da demokratska stranka vise nema sa kime da razgovara o formiranju Vlade (osim LDP-a koji joj je jedini dao podrsku) Ostavio bih SRS-DSS-NS-SPS-PUPS-JS-u da formiraju nekakvu kvazi Vladu. Znam da je tesko ostaviti im zemlju na godinu dve da unistavaju, ali negde ce cena svega ovoga morati da se plati. Osim toga, ove ucene od strane Mrkonjica, a da ne pricamo sta ostalima moze da padne na pamet, su u najmanju ruku nemoralne i na njih ne treba vise ni obracati paznju. Neka im Kostunica sve ispunjava, svi ce oni kada tada doci u debelu opoziciju, samo sto jadni od zaslepljenosti foteljama, nisu toga ni svesni.

ZeljkoBG

pre 15 godina

Progon Milosevica?
Nema problema nece niko da ih progoni neka se sami predaju na miran i civilizovan nacin.
Sto se tice Milanovica... pa kako ih nije sramota?
Neka odluku o oslobadjanju donesu porodice zrtava 23. aprila. Zaista sraman zahtev SPS-a.

Igor

pre 15 godina

Ne! Treba odmah prekinuti ovu agoniju i pustiti ih da formiraju vladu. Ove ucene prevazilaze svaku meru. Sta je sledece? Da priznamo Milosevica za svetitelja?

Baksuz sa juga Srbije

pre 15 godina

U ovoj situaciji, za mene nema dileme: ako je cena formiranja vlade abolicija politickih ubistava, o finansujskim malverzacijama uopste necu da govorim, onda je bolje biti u opoziciji, nego sklapati necasne dogovore. Mandat vlade, ma ko je sacinjavao, brzo ce proci, a ljaga zbog saucesnistva u zlocinu ce ostati zauvek i nanece DS-u neuporedivo vecu stetu, ne samo politicku, nego i istorijsku.

Dragan

pre 15 godina

Do pre mesec dana zbog ovakvih gluposti nervirao sam se u tolikoj meri da nisam mogao da spavam. Danas sam potpuno relaksiran i uopste se ne uzbudjujem u vezi toga ko ce napraviti Vladu. A to je zbog toga sto cu u avgustu otici da radim u Podgorici za sasvim pristojan novac i jos u svojoj struci. Zato, svi oni koji ne zele vise da gube zivce neka lepo konkurisu za posao u nekoj od susednih zemalja i nerviranje u vezi politckog zivota u Srbiji ce nestati kao rukom odneseno :) Pozdrav i svratite kod mene na more od avgusta ;)

Слобо

pre 15 godina

Нека СПС прави коалицију са ДС-ом, LDP-om, ЛСВ-ом и другим нео-комунистичким странкама, а што се мене тиче могу им се придружити и радикали јер су и они, по свом програму левичарска странка. А видим да им се не гаде ни Аркановци. ДСС и Нова Србија су странке десног центра и не би требали са никим од њих улазити у коалицију.

Sandra

pre 15 godina

Postavljanje OVAKVIH uslova je direktno okretanje prema proslosti, na stetu svih nas koji smo glasali za EVROPU i BOLJU BUDUCNOST! Nemaju pravo to da nam rade! Ocigledno ih treba pustiti da ih, sa radikalima i Kostunicom, proguta crna rupa istorije srpskog naroda! A, mi cemo napred i bez njih!

Davitelj

pre 15 godina

Zbog ovakvih mozgova i nacina razmisljanja smo tu gde jesmo. A sta drugo i ocekivati u drzavi u kojoj najveci politicki gubitnici na Balkanu, pet zadnjih godina, pod vodstvom Kostunice, nesmetano sprovode politiku, koja ima za cilj urusavanje svake mogucnosti Srbije da se otme iz kandzi politickih snaga sto su u megalomanskoj komunistickoj zaslepljenosti vlacu izvrsile nevidjena zverstva i krvolocne zlocine kako na prostoru bivse SFRJ, tako i u samoj Srbiji. Kostunica je kao njihova "peta kolona"u DOS-u maestralno obavio ulogu "razaraca" i "torpeda". Danas im se na velika vrata vraca u zagrljaj posle zavrsenog zadatka. Niko, ama, bas niko, i to jedino u Srbiji, nije pozvan na odgovornost za sveopstu propast drzave. Da stvar bude jos gora, uz pomoc Kostunice su najvece zlocine i zlocince, od kada je srpskog plemena i semena, proglasili za nesto najdivnije i najpozitivnije medju Srbima. Danas, Srbi koji geografski pripadaju Evropi, sa statusom i obelezjima poludivljeg, primitivnog i u svakom pogledu zaostalog plemena / predstavljeni kao takvi u zadnjih dvadeset godina od strane SPS i SRS svetu / jesu prioritetni zadatak civilizovane Evrope i sveta, da u sto vecoj meri zastite druge narode od istih snaga i pomognu onom manjinskom delu u Srbiji da se ukljuci u civilizacijske tokove. Nekaznjavanje preteskih zlocina, kako izvan, tako i u samoj Srbiji, rezultiralo je "komotnom" situacijiom za ubistvo srpskog premijera, cime je obezglavljena srpska demokratska i civilizacijska misao i ideja.

Miki iz Njemacke

pre 15 godina

Jel to zahtev Kostunici ili Tadicu?
Kostunica ne verujem da ce osloboditi Milanovica ali za G17 i DS ne garantujem.
Trgovina mandatima, novcem, pravdom a u stvari nasim zivotima.
Pa dokle vise Mrki?

Laik

pre 15 godina

E, al ga ubrlja Mrkonja opet. Ako je to i Dacicev zvanicni stav, na sledecim izborima idete u zaborqav. Vuk dlaku menja, al cud nikako!

Maki

pre 15 godina

Mislim da sad jedva cekamo uslov da se svakom SPS-ovcu da peruska da poleti! Alo... samo nam fali nova kohabiracija sa novim Kostunicom, pa Jovo nanovo. Bolje da ih pustimo da sami puknu k'o balon.

Izgubljena generacijia

pre 15 godina

Jos 4 izgubljene godine, kada je sve pocelo pocetkom '90-ih imao sam 18-19, sada imam 34, za 4 cu imati 38, to znaci da cu blizu 20 godina provesti i proveo sam u setnjama, protestima, sudbonosnim izborima.

Nije mi vise jasno gde ova zemlja ide i cemu se nada ovaj narod, kakvu perspektivu bilo ko ima u ovoj zemlji osim ako se ne bavi politikom ili je vrli srpski bizMismen, sta mi obicni gradjani da ocekujemo od zivota ovde, zar ce mediokriteti Vucic, Ruzic, Dacic, Ilic, Mrkonjic, koji bi u nekoj normalnoj zemlji dogurali najdalje do prodavca kokica, odredjivati dalji tok mog zivota i zivota vase dece.

Nikola

pre 15 godina

Ne treba praviti sa SPS Vladu po svaku cenu. Ako se zaboravi i oprosti krivica porodice Milošević i njihovih sluga i čuvara, bićemo izgubljeni zauvek. Ne, nikad više!

kalimero

pre 15 godina

Vidi se kako su i onda vodili drzavu. Sve se odlucuje politicki. Ne moze se niko osuditi niti osloboditi kao posledica politickih dogovora. To ovu zemlju cini veoma neozbiljnom (sto verovatno i jeste).
ILI JESI ILI NISI ...
Pa ako jesi onda treba da sedis tamo gde ti je mesto.
Na stranu sto i neki od njih dele odgovornost sa onima koji su vec u zatvoru ili na optuznicama.

Vojislav Todorović

pre 15 godina

Gospodine Tadiću, da li još uvek stojite pri tvrdnji da sa ovim ljudima "delite vrednosti"? Molim Vas kao Boga da ih pustite da formiraju svoju nacionalsocijalističku vladu, a mi pristojni građani i demokrate da ostanemo čista obraza. Neće oni dugo, a Vi, i svi mi, sačuvaćemo dostojanstvo. Nemojte da ukaljate jednu od retkih svetlih stvari koje imamo - našu borbu devedesetih.

Joka

pre 15 godina

Pre par godina kada su radikali uzeli vlast u Novom Sadu rekao sam da je to pocetak puta Vojvodine ka nezavisnosti. U ovim politickim okolnostima samo zadrti ne vide ono sto sledi.

Noki

pre 15 godina

Posle ovakvih izjava stvarno je smesno pricati o SPS-u kao o partiji koja se transformisala u patiju moderne levice. Mislim da treba ici na nove izbore. Bolje izgubiti jos 5-6 meseci nego 5-6 godina.

nesha

pre 15 godina

U samom startu je napravljena greska ,a to je povladjivanje SPS-u. Trebalo je njima postaviti uslove , ali ne sad vec 06-tog oktobra 2000-te.

ssrdjan

pre 15 godina

Zar ne bi to bilo previse?! Stranka u Vladi koja trazi da se povuku progoni dokazanih kriminalaca?! Mislim da DS (i ostali) ne bi trebalo nikad da pristaju na takve uslove. Cist bezobrazluk. "Njihova" Vlada nece trajati duze od nekoliko meseci. Mislim da cak nece ni moci da bude formirana jer SPS ima vrlo nezgodnog trojanca u svojoj koaliciji (svaka mu cast - nadam se da necu morati da pogazim ovo).
Ne daj im to Borise. Nikad ti ne bismo oprostili. Previse je energije trebalo da ih posaljemo sto dalje odavde. Lepse nam je bez njih.
Mislim, dize mi se kosa na glavi od same pomisli da Marko Milosevic ponovo preuzme neke stvari u svoje ruke. Pa ja poznajem 10ak Pozarevljana koji bi morali da beze iz tog grada! Ne, nikako. SPS ponovo pocinje da postaje u mojim ocima ono sto je bio. Nikad nije ni bio drugaciji. Ovih nekoliko dana talasanja su normalni za njih, ali znamo u koliko crno su nas zavili. Izvucite g. Palmu i g. Krkobabica iz te koalicije, pa pregovarajte sa njima, ako moze. Sa ovima nemojte, ako Boga znate.

Goran

pre 15 godina

I sad vi pravite vladu sa covekom koji je ubedjen da Milosevici nisu nista lose uradili.
Nisu politicari krivi, narod je u potpunosti zasluzio vlast koju ima, ili svojim (ne)delima ili necinjenjem i tihim odobravanjem pomenutih (ne)dela.
Ne zagovaram kolektivnu odgovornost, vec hocu da kazem da smo svi pojedinacno debelo podbacili i nemojmo se cuditi sto nam se sve ovo desava.

Saša

pre 15 godina

Dugo im je trebalo da se pokažu ko su i kakvi su, tj. da su oni stari SPS-ovci. Ali te njihove zahteve je prihvatio Koštunica kada su podržavali njegovu manjinsku Vladu (a i Dinkićevu), pa je logično da su i sada to njihovi preduslovi. A lepo vam je rekao Čeda da se SPS nije promenio ni za jotu, ma koliko ga vi šminkali.

Aleksa

pre 15 godina

Druze mrkonjicu, Milosevice niko ne progoni. Oni su osumnjiceni za ozbiljna krivicna dela. A Milanovic je osudjen takodje za jasno dokazano krivicno delo. Ako vas jos nesto zanima slobodno pitajte.

Alt

pre 15 godina

Ionako je bilo previse gadno pomisliti na vlast DS-SPS. Posle ovih izjava, ja ne vidim razlog ni nacin da se saradjuje sa njima. Hajde, npr., da se prekine progon Milosevica ali da im se zabrani dozivotno povratak/ulazak u Srbiju. Ali, ako Milanovica sada pustite, trazice oni i Legiju da protegne noge. SPS se precenio ovaj put, i moze i treba da nestane zauvek iz javnog zivota Srbije. P.S. Danas u podne treba da se stide svi 'izacicu u drugom krugu' sto nisu izasli na glasanje

Maksimalno orao pozitivno

pre 15 godina

"...da prestane progon porodice Milošević i da se oslobodi Dragoljub Milanović."
I da Marko bude predsednik Srbije.

marina,bg

pre 15 godina

Ma kakav Milanovic, kakvi Milosevicevi ! Zlocinci u svakoj normalnoj drzavi idu na sud i u zatvor! Kakvo odustajanje, kakvo oslobadjanje od krivice! NI SLUCAJNO! Borise , nikakva koalicija sa SPS-om. Maske su pale i valjda je i onima koji to do sad nisu ukapirali, postalo sve jasno.
NOVI IZBORI! Kostaju, stoji, ALI sigurna sam da ce i vredeti svake ulozene pare.

Dragan

pre 15 godina

Ja bih tom spisku dodao i jedan spomenik Slobi na mestu gde je bio kontramiting i da se Marku izvine onaj otporas koga je doticni tukao.

Ivan

pre 15 godina

Ja sam mislio da je SPS raskrstio sa starim nasledjem i da ce ta stranka vremenom prerasti ujednu modernu socijalidemokratsku stranku. IZGLEDA DA SAM SE PREVARIO (sreca da nisam glasao za njih)

vlada

pre 15 godina

Ovo je kosmar. Kakvi su to ljudi??? Odgovornost prema zrtvama, kao i porodicama poginulih obavezuje da se ovakva jeftina trgovina ne samo odbaci, vec i najglasnije osudi! SPS nek pravi vladu sa DSS/SRS koalicijom, to je jedino pravo resenje. Ja s njima posle ovakvih izjava nista ne bih zeleo da imam. Doci ce i nasih 5 minuta opet, ovog puta bez Kostunice. Za tu priliku se treba spremati, boriti i ostaviti ove demagoge da se medjusobno sami izjedu u toj nacional - socijalisticko kvazi - demokratskoj vladi.

Pogled iz dijaspore

pre 15 godina

Kada bi se danas ponovili izbori, ZES bi najverovatnije i u celoj Srbiji ostvarila apsolutnu pobedu i sama mogla da formira vladu. Pretpostavljam da je, kao i u Vojvodini, biracko telo zgadjeno svim igrama i igricama oko sastavljanja vlade DSS-SRS-NS. U vezi uslova koje postavlja SPS, siguran sam da ni za jednog postenog gradjanina Srbije nije prihvatljivo da u "paket" ulazi pomilovanje porodice Milosevic (to bi bilo eklatantno uplitanje politike u sud!) i Milanovica. Secanje na sve zrtve bivseg rezima je jos uvek isuvise sveze, i ne sme da se tako brzo odgura pod tepih.

Ja pa ja

pre 15 godina

Jel moze drugarica Mira za ambasadora u Moskvi? Bojic za ministra svima nam porusenog zdravlja? Sta ceka onaj Matic? Dal cemo opet kod Vucicke na Kipar po beskamatne kredite?

niks

pre 15 godina

Ma ljudi moji, zar jos neko misli da se SPS promenio? Isti su oni kao i DSS i SRS. Zalostan je pokusaj DS-a da spere uzasnu proslost Slobine partije. Nema nista od toga. Nego da se mi pripremimo za njihovu Vladu, skupimo u ovoga puta jednu kolonu: DS, G17, SPO, LDP, LSV, manjine - EVROPSKI BLOK, konacno ih sve zajedno pregazimo na izborima i posaljemo u istoriju...

suboticanin

pre 15 godina

ma dosta vise tog uslovljavanja od strane sps-a. ds treba lepo da ode u opoziciju i radi na tome da sto pre budu ponovo vanredni izbori i da onda zajedno sa ldp-om uzme vlast i na republickom nivou

Pavle

pre 15 godina

Ako na ovo DS pristane sa Milosevicem i Milanovicem, onda je to dokaz da je njima samo i jedino vlast bitna, polozaji i mogucnost da cape pare.

bale

pre 15 godina

Ne bih imao nista protiv da DS, posle ovakvih sramnih ucena, ostavi "pobednike" da upropaste ono malo dobroga u Srbiji, da sva pametna mladez definitivno ode, pa da za 10-15 godina svi zajedno uhvatimo poslednji voz. Samo jos da smislim za gde.

1nislija

pre 15 godina

Zar Milanovic ne bese pravosnazno osudjen? Zar se porodica Milosevic ne nalazi u samoizabranom egzilu koji im omogucava izbegavanje pokrenutih sudskih postupaka? Toliko o SPS-ovoj ideji nezavisnog sudstva. Jel' tako oni zamisljaju demokratski proces koji ce dovesti do nove vlade? Uslovljavaju pocetak tog procesa krsenjem zakona. A kakve tek sve nebuloze, uslovljavanja i dogovori ispod zita slede ako se formira vlada sa SPS-om? Pa da li je vec zaboravljeno skoro iskustvo koje smo imali sa njima? Sudeci po rezultatima izbora, nista nismo razumeli.

BirgemBorg

pre 15 godina

Nikako ne pristajati na uslove!!
Neka ih, neka rade svoje. Posle cemo ih se zauvek resiti. Samo malo strpljenja. Ne vise od 500 dana i zauvek cemo ih strpati u misiju rupu. SRS, SPS, JS pocnite da odbrojavate poslednje dane!!!

tanja

pre 15 godina

Ako je ova vest istinita, onda nema sta sa njima da se razgovara.
Sta ce reci Žanka Stojanović ili ostali roditelji?
Sta cemo reci svi mi, kojima nam je S.M. i SPS uzeo zivote..
Pola nase populacije to nece, kako on to zamislja, ko mu daje pravo? Mali procenat koji su osvojili sad. E pa sledeci put nece. Eto im Vojvodine, nek gledaju u nju, i nek vide gde im je mesto.
Srescemo se u buducnosti, rece Djindjic, i bio je u pravu.
Jos neka godinica nema veze.

Ilir

pre 15 godina

Pitam se dali bi DS (Tadic) prihatio SPS-ov uslov da bi formirali pro-evropsku vladu sa SPS-om?

Zalosno, kako se istorija ponavlja. "Povratak otpisanih"!

NeGlasac

pre 15 godina

Svaka koalicija DS sa SPS bi bila isto kao i da su na vlasti radikali samo bi radikali imali vise argumenata u narednoj kampanji. Koliko DS drzi do svojih principa pokazali su time sto su na proslim izborima dali Kostunici mandat. Mogu misliti sta bi bilo u koaliciji sa SPS. Novi izbori ili propast!

NajIgor

pre 15 godina

E sad se definitivno manite vise tih socijalista i pustite ih vise da naprave tu nacionalnu vladu uzasa i da sa njima raskrstimo jednom za svagda!
Znam da Srbija vise nema vremena ali pred takvim uslovima sramota je uopste sedati za sto, neka im se obilo o glavu i zauvek politicki nestanu!

Strasno je to sto nam se ovo dogadja ali valjda ce i Srbija shvatiti ono sto je Vojvodina napokon u apsolutnoj vecini shvatila!

Svix

pre 15 godina

U SPS su "malo " kontradiktorni. Žele da uđu u vladu sa DS a znaju šta su pričali tokom predizborne kampanje. Bili su protiv potpisivanja SSP a sad su za. S obzirom da inplementacija SSP-a zahteva izručenje Ratka Mladića i ostalih haških optuženika, to će biti teško izvodljivo za SPS. Drugo, Palma je jednu priču pričao sad a drugu u kampanji. Ako nije on, jesu njegovi koalicioni partneri, pa se on nešto nije protivio toj priči.

Mislilac

pre 15 godina

"Bez obzira na to što Evropska unija šalje jasne signale šta bi ona želela, vlada u Srbiji će biti plod demokratskog procesa, izjavio je predsednik Izvršnog odbora SPS-a Branko Ružić."
Upravo tako! Nema vise zamazivanja ociju belim sengen vizama i ostalim glupostima. I sama Evropa je najvise doprinela ovakvom raspletu konstantnim pritiscima i raznim ucenama upucenim Srbiji.

Aleksandar

pre 15 godina

Hajde da im vise pozelimo puno srece i neka idu sa slicnima. Kraja ucenama nece biti. Nadam se da DS nece po svaku cenu ici sa SPS. Kao Marko i Mira nista nisu krivi, sram nas bilo proganjamo ih godinama. Milanovic je verovatno zasluzio orden, a i njega sram nas bilo proganjamo. Nista nije vredno takvih ponizenja. Licno mi je zao ali trpecemo jos dugo, a bili smo nadomak normalnom zivotu. SRS, DSS, SPS unistice i ovo malo sto vredi u Srbiji. Laku noc.

Мина

pre 15 godina

"Патриотама" ово, социјалистима оно... Кад сви буду "намирени", хоћемо ли ми, грађани, проћи као јунак романа "Старац и море"?

jabbu

pre 15 godina

Dakle, ovo je previse! Treba ih pustiti da formiraju vladu sa DSS i SRS, pa sta bude bude. A Kostunica ce konacno moci da bude tamo gde i zaista pripada, medju okorelim nacionalistima i ksenofobima. Mora da je bilo tesko pretvarati se svih ovih godina...

djolle

pre 15 godina

a mogli bi i legiju da stavite na taj spisak, bas ide uz milosevice, milanovice, ... vucelice, stanisice, mrkonjice ...

gospodo draga, nije trebalo dugo cekati da se vidi pravo lice svih igraca

Marko - Vracar

pre 15 godina

Milanovicu svejedno nije ostalo jos mnogo (ionako je dobio malo za ubistvo onoliko mladih ljudi), a mafija Milosevic je ionako dobila azil od (bratskih) Rusa.

Sto se tice penzija, ja bih voleo i da budu 100% plate u Srbiji (a ni to nije nesto)...

Lale

pre 15 godina

E, sto je mnogo, mnogo je! Osloboditi Milanovica! Pa setite se njegovog ogromnog doprinosa bedi, budalastini, trovanja ljudskih dusa, siromastva, majki u crnom, izgubljenih teritorija...

Marin

pre 15 godina

Osloboditi Milanovića, rehabilitovati Miloševića... pa jesu li mogli još nekog lika da nadju? Jesu... Mladića.. ljudi, nije vredno toga. Treba bataliti bilo kakvu priču sa ovim hohštaplerima.

Ivana Bajic

pre 15 godina

Sa kojim pravom bi Milanovic trebalo da bude oslobodjen? Da li to znaci da su Mrkonjic i SPS iznad sudskih odluka i da po njihovom nalogu ubice mogu biti oslobodjene? Pa zar taj film nismo vec gledali i ustanovili da nam se ne svidja? Da li je gospodin Mrkonjic cuo nesto o poginulima na RTSu ili treba da ga porodice zrtava podsete zbog cega je Milanovic osudjen? Kako ga BRE nije sramota?!?!?

Pera

pre 15 godina

Sve je ociglednije da su kompromisi koje DS mora da naprvai potpuno neprihvatljivi njenom izbornom telu. Prethodno nasilje DSS je bila uvertira u izivljavanje SPS. Najbolje je prepustiti vlast retrogradnim da pokazu svoju nesposobnost i tako ih jednom za svagda uklonimo sa politicke scene. Put ka Evropi mora biti plebiscitarno podrzan od ogromne vecine stanovnistva a ne rezultat post-izborne gimnastike u kojoj se cine ne prihvatljivi ustupci. Ako vecina nas glasa kako glasa, onda moramo i da snosimo posledice kolektivno.

dusan

pre 15 godina

vazi mrko, samo ti reci.
nema problema, kazi kog jos kriminalca zelis da izvedes napolje bez oslobadjajuce presude i to ce biti ucinjeno.
pa to i jeste sustina demokratije - sve svoje drugare, ma sta oni uradili, izvuci iz zatvora / povuci poternicu.
mozda cemo milanovica videti kao novog / starog direktora rts-a, a marka kao koordinatora radne grupe vlade za akcizne proizvode (nafta, duvan, viski...). to ipak ljudi znaju najbolje da rade.
moreeee. halo ds, jel; se cujemo? ako na ove price pristanete, bice svima jasno sta je u ovoj zemlji za vas bitno - vlast, vlast i samo vlast

Nash

pre 15 godina

Socijalisti pokazuju da se nisu ni za dlaku promenili od '90-tih. Ako DS pristane na ovu ucenu, može da se oprosti od velikog broja glasova, mada me to od njih ne bi iznenadilo. Od dolaska Tadića na čelo stranke vode beskičmenjačku, "mehku" politiku prema ZLOČINCIMA iz prethodnog perioda...

Novosadista

pre 15 godina

"Bez obzira na to što Evropska unija šalje jasne signale šta bi ona želela, vlada u Srbiji će biti plod demokratskog procesa, izjavio je predsednik Izvršnog odbora SPS-a Branko Ružić"
Eto takvi smo mi! E sad necu ni ono sto ja hocu. Lepo nam ljudi kazu sta i kako treba da se ponasamo, ali ne, mi smo uvek najpametniji. Pa onda kukamo kako nas "zapad" ne voli i kako nas maltretira!!! Mozda kada bi samo prihvatili da su MNOGO sposobniji (da ne kazem pametniji) od nas i nasih politicara.
Ovde je barem svima izbor kristalno jasan: SPS sa ZES-evropa kaze odlicno; SPS-DSS-SRS-evropa kaze zbogom Srbijo. Hmmmmm, kako tezak izbor, hmmmmm, sta odluciti, hmmmmm.

paja

pre 15 godina

Prestanak progona porodice Milošević?! A ko će meni da vrati 15 godina života? Ili sam ja to samo sanjao i to se nikad nije ni desilo.

SaleKostolac

pre 15 godina

Vreme je da se ovim nezajazljivim alama kaze DOSTA! Sta ce biti sledeci uslov? Mozda tenkovima na Kosovo?Neka Tadic pokusa da izdvoji Palmu i penzionere i uz LDP i manjine napravi Vladu koja ce, uz ZES Vladu u Vojvodini biti protivteza crveno-crnoj koaliciji u Beogradu. Svaka druga opcija vodi Srbiju tamo gde je vec bila, a to ne zelimo, zar ne?

Realni

pre 15 godina

I to su znaci programski ciljevi SPS-a - petljanje u sudstvo i oslobadjanje pravosnazno osudjenih ljudi. To mi vise lici na hajduke i zahtjeve teroristickih organizacija nego ozbiljna politicka partija. Nikad ni po koju cijenu se ne smije pristati na ovakvu ucjenu SPS-a i to treba JAVNO reci jasno, glasno i odmah!

george

pre 15 godina

toliko o evropskom putu socijalista i njihovoj perspektivi. tekovina francuske revolucije je razdvajanje vlasti na zakonodavnu, izvrsu i sudsku. kakve veze imaju odluke sudske vlasti i formiranje izvrsne vlasti. to samo ukazuje koliko je bila greska sto 6. oktobra nije bilo. sada smo u situaciji da se sve lepo ponisti i da tajkuni u saradnji sa starim kadrovima lepo uvezu sistem. setite se samo retorike o bonovima za struju koju je eps toliko kostalo, da je morao da se oporavlja 4 godine. nema nam spasa. jedva smo se malo oporavili, a sada opet ispocetka.

Boban

pre 15 godina

A da odemo mi u opoziciju pa neka ga oslobadja Koštunica, on će ga osloboditi i pre roka. Pa zar nisi mogao neki pametniji uslov da smiliš, kao to je sad najbitnija stvar!

Pinki

pre 15 godina

Evo vam SPS!

Kad smo svi ocekivali da cujemo uslove tipa: to i to ministarsko mesto, "jer mislimo da mozemo to i to", socijalni program, Evropa ili ne-Evropa napredak zemlje i slicno... eto sta je glavni fokus SPS-a:

rehabilitacija Milosevica!

Djuro P.

pre 15 godina

Ma nema brate problema, svi lopovi i zlocinci da se oslobode, i da se niko nikad vise ne uhapsi samo zato sto je iz SPS-a. Vas ne sme niko da dira.

Zzzaphod

pre 15 godina

Ja stvarno ne znam sta vise treba da se desi pa da DS ukapira da SPS nije ni socijalisticka, a kamo li levicarska partija. Jedina nada da se napravi neka manje-vise proevropska vlada je da se PUPS i JS (neverovatno, a?) otcepe od SPS-a i da zajedno sa ZES, LDP i manjinama formiraju vecinu za vladu.
Sve ostale kombinacije koje uzimaju u obzir SPS sa sadasnjim rukovodstvom je cisto zamajavanje naroda.
Pozdrav,

Lenka

pre 15 godina

Nisam iznenadjena ovim sto trazi gospodin Mrkonjic. I Milorad Mircic ima slicnih mracnih ideja.
Uzalud su bile nase setnje, lupanje u serpe, uzalud je poginuo Zoran Djindjic, sad ce njegova stranka da nam nametne SPS i u Vojvodini, bez obzira sto nismo tako birali i sto smo im poklonili poverenje verujuci u proevropske ideje.
Razocarana sam beskrajno.

pacac

pre 15 godina

Da se oslobodi Milanovic!? Tako Mrka i njegovi drugovi zamisljaju drzavu. Puj pike, ne vazi sudska presuda, izes pravosudje, kad od nas zavisi vlada. E, to ti je socijalna drzava i vladavina prava. Jos samo da Slobo ustane i svi zahtevi su ispostovani... Ne mogu da zamislim kako se osecaju porodice pravih zrtava. Ako, samo neka se oni bahate - NECE PROCI!!!

Slavisha,Nancy-FR

pre 15 godina

Svi smo (mislim na nas normalne) za proevropsku vladu, ali ne po svaku cenu. Znam da ce nas ova buduca vlada, za koju sam siguran da ce biti seljachko-narodno-radikalska, unazaditi za josh nekoliko godina, ali kontam da je bolje biti chasna opozicija nego ponizna vlast.

npb

pre 15 godina

Toliko o nezavisnom sudstvu. Cak i iako bi Milosevice oslobodili politicke krivice, pokojni predsednik i supruga su krivicno gonjeni i osudjeni za narucivanje ubistava.

Bacvanin

pre 15 godina

Interesantni zahtevi.
Ako neko nije ucinio nikakvo krivicno delo, nema razloga da bezi iz drzave, kao sto ne bezim ni ja u Rusiju, a onaj ko je ucinio neko krivicno delo, i zato bude pravosnazno kaznjen, taj bi trebao, poput svih odraslih ljudi, da snosi konsekvence svojih (ne)dela.
U Vojvodini se jasno pokazalo u kom pravcu se zeli ici, velika bi bila steta da se sa druge strane Dunava i Save oformi DSS-SRS-SPS vlada, a sa ove strane proevropska. Sad tek shvatam Crnogorce, zasto su odlucili tako kako su odlucili na svom referendumu.
Steta je da 2 miliona ljudi u Vojvodini mora da trpi zbog 4 miliona ljudi sa druge strane gorepomenutih reka, ali uvek ima resenja, mislite o tome!

pactko

pre 15 godina

Pitam se koliko godina ćemo morati da izgubimo ponovo da bi se "narod" "opametio"?!
Najverovatnije će nas ostaviti na miru kada se završi "privatizacija" i kada politika ne bude više tako unosan biznis

Vendetta

pre 15 godina

Alo bre ljudi, vi iz ZES, aman, sta ih molite vise, sta im povladjujete? Manite se corava posla! Jel vidite u sta ce ovo da se pretvori, ako formirate vladu sa NJIMA?! Milosevic ce postati heroj, Milanovic mucenik, a vi cete na narednim izborima osvojiti pet puta manje glasova nego sada.
Mrkonjic, koji, kao, vazi za "proevropskog coveka". Vazi, kako da ne.
A, i koliko cete zakona moci sa njima da sprovedete? Bice isto kao i sa DSS. Dzabe vam ta vlada ako ce oni za vecinu stvari da glasaju sa opozicijom i da im daju legitimitet, da ih ozive, da bi vas na sledecim izbora pocistili sa lica zemlje.

jovan

pre 15 godina

Ok vasa igra davanja zmigavaca levo i desno je procitana. Vi cete tamo sa radikalima i kostunicom. Ali da ucenjujete i uslovljavate abolicijom zlikovaca, to vam mi gradjani Srbije necemo dozvoliti.

Aleksandar

pre 15 godina

E sada su preterali.. Neka prave Vladu s dSS-ovcima, a ako Tadic sa njima napravi ova "pomirenja", neka nestane i DS. Srbijo, tuzna si.

ana

pre 15 godina

Raste nezadovoljstvo u narodu, vratice vam se kao bumerang.
Ko se zadnji smeje, najsladje se smeje. Zato Mrkonjicu pozurite sa tom koalicijam DSS, SRS jer jedva cekam da vam vidim ledja u bliskoj buducnosti.

sedmica

pre 15 godina

Ovo je strasno, "progon" porodice SM, osloboditi Milanovica posto je pravomocno osudjen, KRIV za pogibiju onolike mladosti u RTS-u. Nadam se samo da ce ih Tadic oduvati zbog ovoga, neka formiraju vlast sa radikalima.

Toza

pre 15 godina

Meni SPS koji trazi rehabilitaciju porodice Milosevic, Milanovica i ostalih zlocinaca NE TREBA!
Jedino resenje je da se koalicija SPS - PUPS - JS razbije i ako je moguce napraviti vladu ZES - PUPS - JS - Manjine. Ako je nemoguce, onda novi izbori sto je moguce pre.

zb

pre 15 godina

Šta još treba, da Milanović postane direktor RTS-a. A Mira za predsednika vlade?
Ako DS pristane na ove uslove, sigurna sam da više moj glas neće dobiti, a verujem ni glas većine njihovih birača.
Kada su već dali Beograd neka daju i celu Srbiju, pa idemo iz početka. Spremite pištaljke, šerpe i ostalo....
Eto šta vam je napravila kohabitacija sa Koštuniocom. Niste slušali narod ...

Miroslav I

pre 15 godina

Nece moci druze Mrkonjicu. Ako budete tako nastavili, ode ZES u opoziciju. Bolje i tako, nego sa vama. Samo sam cekao kada ce poceti bujica "zelja"!

icko

pre 15 godina

muka mi je više od ovog foliranja...s trašno! nemojte bre da potpisujete, videću vas za par meseci i samo da znate da ste osvojili MANJE! mandata nego na prošlim izborima, a Vi slavite, Vi ste pobednici! ma nije nego!

ana

pre 15 godina

Raste nezadovoljstvo u narodu, vratice vam se kao bumerang.
Ko se zadnji smeje, najsladje se smeje. Zato Mrkonjicu pozurite sa tom koalicijam DSS, SRS jer jedva cekam da vam vidim ledja u bliskoj buducnosti.

Bacvanin

pre 15 godina

Interesantni zahtevi.
Ako neko nije ucinio nikakvo krivicno delo, nema razloga da bezi iz drzave, kao sto ne bezim ni ja u Rusiju, a onaj ko je ucinio neko krivicno delo, i zato bude pravosnazno kaznjen, taj bi trebao, poput svih odraslih ljudi, da snosi konsekvence svojih (ne)dela.
U Vojvodini se jasno pokazalo u kom pravcu se zeli ici, velika bi bila steta da se sa druge strane Dunava i Save oformi DSS-SRS-SPS vlada, a sa ove strane proevropska. Sad tek shvatam Crnogorce, zasto su odlucili tako kako su odlucili na svom referendumu.
Steta je da 2 miliona ljudi u Vojvodini mora da trpi zbog 4 miliona ljudi sa druge strane gorepomenutih reka, ali uvek ima resenja, mislite o tome!

Zzzaphod

pre 15 godina

Ja stvarno ne znam sta vise treba da se desi pa da DS ukapira da SPS nije ni socijalisticka, a kamo li levicarska partija. Jedina nada da se napravi neka manje-vise proevropska vlada je da se PUPS i JS (neverovatno, a?) otcepe od SPS-a i da zajedno sa ZES, LDP i manjinama formiraju vecinu za vladu.
Sve ostale kombinacije koje uzimaju u obzir SPS sa sadasnjim rukovodstvom je cisto zamajavanje naroda.
Pozdrav,

Pinki

pre 15 godina

Evo vam SPS!

Kad smo svi ocekivali da cujemo uslove tipa: to i to ministarsko mesto, "jer mislimo da mozemo to i to", socijalni program, Evropa ili ne-Evropa napredak zemlje i slicno... eto sta je glavni fokus SPS-a:

rehabilitacija Milosevica!

Vendetta

pre 15 godina

Alo bre ljudi, vi iz ZES, aman, sta ih molite vise, sta im povladjujete? Manite se corava posla! Jel vidite u sta ce ovo da se pretvori, ako formirate vladu sa NJIMA?! Milosevic ce postati heroj, Milanovic mucenik, a vi cete na narednim izborima osvojiti pet puta manje glasova nego sada.
Mrkonjic, koji, kao, vazi za "proevropskog coveka". Vazi, kako da ne.
A, i koliko cete zakona moci sa njima da sprovedete? Bice isto kao i sa DSS. Dzabe vam ta vlada ako ce oni za vecinu stvari da glasaju sa opozicijom i da im daju legitimitet, da ih ozive, da bi vas na sledecim izbora pocistili sa lica zemlje.

zb

pre 15 godina

Šta još treba, da Milanović postane direktor RTS-a. A Mira za predsednika vlade?
Ako DS pristane na ove uslove, sigurna sam da više moj glas neće dobiti, a verujem ni glas većine njihovih birača.
Kada su već dali Beograd neka daju i celu Srbiju, pa idemo iz početka. Spremite pištaljke, šerpe i ostalo....
Eto šta vam je napravila kohabitacija sa Koštuniocom. Niste slušali narod ...

jovan

pre 15 godina

Ok vasa igra davanja zmigavaca levo i desno je procitana. Vi cete tamo sa radikalima i kostunicom. Ali da ucenjujete i uslovljavate abolicijom zlikovaca, to vam mi gradjani Srbije necemo dozvoliti.

Slavisha,Nancy-FR

pre 15 godina

Svi smo (mislim na nas normalne) za proevropsku vladu, ali ne po svaku cenu. Znam da ce nas ova buduca vlada, za koju sam siguran da ce biti seljachko-narodno-radikalska, unazaditi za josh nekoliko godina, ali kontam da je bolje biti chasna opozicija nego ponizna vlast.

Toza

pre 15 godina

Meni SPS koji trazi rehabilitaciju porodice Milosevic, Milanovica i ostalih zlocinaca NE TREBA!
Jedino resenje je da se koalicija SPS - PUPS - JS razbije i ako je moguce napraviti vladu ZES - PUPS - JS - Manjine. Ako je nemoguce, onda novi izbori sto je moguce pre.

pacac

pre 15 godina

Da se oslobodi Milanovic!? Tako Mrka i njegovi drugovi zamisljaju drzavu. Puj pike, ne vazi sudska presuda, izes pravosudje, kad od nas zavisi vlada. E, to ti je socijalna drzava i vladavina prava. Jos samo da Slobo ustane i svi zahtevi su ispostovani... Ne mogu da zamislim kako se osecaju porodice pravih zrtava. Ako, samo neka se oni bahate - NECE PROCI!!!

Djuro P.

pre 15 godina

Ma nema brate problema, svi lopovi i zlocinci da se oslobode, i da se niko nikad vise ne uhapsi samo zato sto je iz SPS-a. Vas ne sme niko da dira.

Boban

pre 15 godina

A da odemo mi u opoziciju pa neka ga oslobadja Koštunica, on će ga osloboditi i pre roka. Pa zar nisi mogao neki pametniji uslov da smiliš, kao to je sad najbitnija stvar!

Ivana Bajic

pre 15 godina

Sa kojim pravom bi Milanovic trebalo da bude oslobodjen? Da li to znaci da su Mrkonjic i SPS iznad sudskih odluka i da po njihovom nalogu ubice mogu biti oslobodjene? Pa zar taj film nismo vec gledali i ustanovili da nam se ne svidja? Da li je gospodin Mrkonjic cuo nesto o poginulima na RTSu ili treba da ga porodice zrtava podsete zbog cega je Milanovic osudjen? Kako ga BRE nije sramota?!?!?

Aleksa

pre 15 godina

Druze mrkonjicu, Milosevice niko ne progoni. Oni su osumnjiceni za ozbiljna krivicna dela. A Milanovic je osudjen takodje za jasno dokazano krivicno delo. Ako vas jos nesto zanima slobodno pitajte.

sedmica

pre 15 godina

Ovo je strasno, "progon" porodice SM, osloboditi Milanovica posto je pravomocno osudjen, KRIV za pogibiju onolike mladosti u RTS-u. Nadam se samo da ce ih Tadic oduvati zbog ovoga, neka formiraju vlast sa radikalima.

Nikola

pre 15 godina

Ne treba praviti sa SPS Vladu po svaku cenu. Ako se zaboravi i oprosti krivica porodice Milošević i njihovih sluga i čuvara, bićemo izgubljeni zauvek. Ne, nikad više!

Miroslav I

pre 15 godina

Nece moci druze Mrkonjicu. Ako budete tako nastavili, ode ZES u opoziciju. Bolje i tako, nego sa vama. Samo sam cekao kada ce poceti bujica "zelja"!

Aleksandar

pre 15 godina

E sada su preterali.. Neka prave Vladu s dSS-ovcima, a ako Tadic sa njima napravi ova "pomirenja", neka nestane i DS. Srbijo, tuzna si.

Saša

pre 15 godina

Dugo im je trebalo da se pokažu ko su i kakvi su, tj. da su oni stari SPS-ovci. Ali te njihove zahteve je prihvatio Koštunica kada su podržavali njegovu manjinsku Vladu (a i Dinkićevu), pa je logično da su i sada to njihovi preduslovi. A lepo vam je rekao Čeda da se SPS nije promenio ni za jotu, ma koliko ga vi šminkali.

Realni

pre 15 godina

I to su znaci programski ciljevi SPS-a - petljanje u sudstvo i oslobadjanje pravosnazno osudjenih ljudi. To mi vise lici na hajduke i zahtjeve teroristickih organizacija nego ozbiljna politicka partija. Nikad ni po koju cijenu se ne smije pristati na ovakvu ucjenu SPS-a i to treba JAVNO reci jasno, glasno i odmah!

Lenka

pre 15 godina

Nisam iznenadjena ovim sto trazi gospodin Mrkonjic. I Milorad Mircic ima slicnih mracnih ideja.
Uzalud su bile nase setnje, lupanje u serpe, uzalud je poginuo Zoran Djindjic, sad ce njegova stranka da nam nametne SPS i u Vojvodini, bez obzira sto nismo tako birali i sto smo im poklonili poverenje verujuci u proevropske ideje.
Razocarana sam beskrajno.

Pavle

pre 15 godina

Ako na ovo DS pristane sa Milosevicem i Milanovicem, onda je to dokaz da je njima samo i jedino vlast bitna, polozaji i mogucnost da cape pare.

Dragan

pre 15 godina

Ja bih tom spisku dodao i jedan spomenik Slobi na mestu gde je bio kontramiting i da se Marku izvine onaj otporas koga je doticni tukao.

npb

pre 15 godina

Toliko o nezavisnom sudstvu. Cak i iako bi Milosevice oslobodili politicke krivice, pokojni predsednik i supruga su krivicno gonjeni i osudjeni za narucivanje ubistava.

mix018

pre 15 godina

Voleo bih da DRUG Mrkonjic prvo procita knjigu:"Tisina U Aberdarovoj" i pogleda gospodju Zanku Stojanovic u oci, pa ako se oni slozi sa tim da se DRUG Milanovic pusti iz zatvora, onda sam i ja ZA a verujem i cela Srbija! Sa zlocinom nema kompromisa!!!

Pogled iz dijaspore

pre 15 godina

Kada bi se danas ponovili izbori, ZES bi najverovatnije i u celoj Srbiji ostvarila apsolutnu pobedu i sama mogla da formira vladu. Pretpostavljam da je, kao i u Vojvodini, biracko telo zgadjeno svim igrama i igricama oko sastavljanja vlade DSS-SRS-NS. U vezi uslova koje postavlja SPS, siguran sam da ni za jednog postenog gradjanina Srbije nije prihvatljivo da u "paket" ulazi pomilovanje porodice Milosevic (to bi bilo eklatantno uplitanje politike u sud!) i Milanovica. Secanje na sve zrtve bivseg rezima je jos uvek isuvise sveze, i ne sme da se tako brzo odgura pod tepih.

suboticanin

pre 15 godina

ma dosta vise tog uslovljavanja od strane sps-a. ds treba lepo da ode u opoziciju i radi na tome da sto pre budu ponovo vanredni izbori i da onda zajedno sa ldp-om uzme vlast i na republickom nivou

nesha

pre 15 godina

U samom startu je napravljena greska ,a to je povladjivanje SPS-u. Trebalo je njima postaviti uslove , ali ne sad vec 06-tog oktobra 2000-te.

Kolega

pre 15 godina

Milutine moj. Opet si sve pobrkao. Javno tražimo više socijalnih davanja, put u Evropu i sl. a ovo tražimo TAJNO. Ja znam, Milutine, da si ti inženjer a ne političar. U karijeri si bar 5 puta morao (prihvatajući razne položaje i funkcije) da se zakuneš da ćeš štititi zakone ove zemlje. Znam da ti to ništa ne znači ali znači ovim naivcima, glasačima. Zato je to moralo biti tajno, Milutine. Sada si zatvorio sva vrata. Niti ćeš ti biti ministar za kapitalne investicije, niti ćemo osloboditi Milanovića, niti ćemo Miru i Marka skinuti sa poternice. I na kraju, Milutine, nije sve što čuješ na sastancima za javnost. Imaš Ivicu pa pitaj.

jabbu

pre 15 godina

Dakle, ovo je previse! Treba ih pustiti da formiraju vladu sa DSS i SRS, pa sta bude bude. A Kostunica ce konacno moci da bude tamo gde i zaista pripada, medju okorelim nacionalistima i ksenofobima. Mora da je bilo tesko pretvarati se svih ovih godina...

djolle

pre 15 godina

a mogli bi i legiju da stavite na taj spisak, bas ide uz milosevice, milanovice, ... vucelice, stanisice, mrkonjice ...

gospodo draga, nije trebalo dugo cekati da se vidi pravo lice svih igraca

Joka

pre 15 godina

Pre par godina kada su radikali uzeli vlast u Novom Sadu rekao sam da je to pocetak puta Vojvodine ka nezavisnosti. U ovim politickim okolnostima samo zadrti ne vide ono sto sledi.

paja

pre 15 godina

Prestanak progona porodice Milošević?! A ko će meni da vrati 15 godina života? Ili sam ja to samo sanjao i to se nikad nije ni desilo.

Noki

pre 15 godina

Posle ovakvih izjava stvarno je smesno pricati o SPS-u kao o partiji koja se transformisala u patiju moderne levice. Mislim da treba ici na nove izbore. Bolje izgubiti jos 5-6 meseci nego 5-6 godina.

marina,bg

pre 15 godina

Ma kakav Milanovic, kakvi Milosevicevi ! Zlocinci u svakoj normalnoj drzavi idu na sud i u zatvor! Kakvo odustajanje, kakvo oslobadjanje od krivice! NI SLUCAJNO! Borise , nikakva koalicija sa SPS-om. Maske su pale i valjda je i onima koji to do sad nisu ukapirali, postalo sve jasno.
NOVI IZBORI! Kostaju, stoji, ALI sigurna sam da ce i vredeti svake ulozene pare.

Davitelj

pre 15 godina

Zbog ovakvih mozgova i nacina razmisljanja smo tu gde jesmo. A sta drugo i ocekivati u drzavi u kojoj najveci politicki gubitnici na Balkanu, pet zadnjih godina, pod vodstvom Kostunice, nesmetano sprovode politiku, koja ima za cilj urusavanje svake mogucnosti Srbije da se otme iz kandzi politickih snaga sto su u megalomanskoj komunistickoj zaslepljenosti vlacu izvrsile nevidjena zverstva i krvolocne zlocine kako na prostoru bivse SFRJ, tako i u samoj Srbiji. Kostunica je kao njihova "peta kolona"u DOS-u maestralno obavio ulogu "razaraca" i "torpeda". Danas im se na velika vrata vraca u zagrljaj posle zavrsenog zadatka. Niko, ama, bas niko, i to jedino u Srbiji, nije pozvan na odgovornost za sveopstu propast drzave. Da stvar bude jos gora, uz pomoc Kostunice su najvece zlocine i zlocince, od kada je srpskog plemena i semena, proglasili za nesto najdivnije i najpozitivnije medju Srbima. Danas, Srbi koji geografski pripadaju Evropi, sa statusom i obelezjima poludivljeg, primitivnog i u svakom pogledu zaostalog plemena / predstavljeni kao takvi u zadnjih dvadeset godina od strane SPS i SRS svetu / jesu prioritetni zadatak civilizovane Evrope i sveta, da u sto vecoj meri zastite druge narode od istih snaga i pomognu onom manjinskom delu u Srbiji da se ukljuci u civilizacijske tokove. Nekaznjavanje preteskih zlocina, kako izvan, tako i u samoj Srbiji, rezultiralo je "komotnom" situacijiom za ubistvo srpskog premijera, cime je obezglavljena srpska demokratska i civilizacijska misao i ideja.

Marin

pre 15 godina

Osloboditi Milanovića, rehabilitovati Miloševića... pa jesu li mogli još nekog lika da nadju? Jesu... Mladića.. ljudi, nije vredno toga. Treba bataliti bilo kakvu priču sa ovim hohštaplerima.

Ja pa ja

pre 15 godina

Jel moze drugarica Mira za ambasadora u Moskvi? Bojic za ministra svima nam porusenog zdravlja? Sta ceka onaj Matic? Dal cemo opet kod Vucicke na Kipar po beskamatne kredite?

Vojislav Todorović

pre 15 godina

Gospodine Tadiću, da li još uvek stojite pri tvrdnji da sa ovim ljudima "delite vrednosti"? Molim Vas kao Boga da ih pustite da formiraju svoju nacionalsocijalističku vladu, a mi pristojni građani i demokrate da ostanemo čista obraza. Neće oni dugo, a Vi, i svi mi, sačuvaćemo dostojanstvo. Nemojte da ukaljate jednu od retkih svetlih stvari koje imamo - našu borbu devedesetih.

duh koji hoda

pre 15 godina

Kako se ne seti da spomenu one momke i devojke koji poginuse u zgradi RTS ili da se nadju krivci za ubistvo Curuvije, ili da se nadju ubice vojnika sa Topcidera, ili batinasi koji su mlatili ljude za vreme protesta?

vec bas nadje milanovica!

Laik

pre 15 godina

E, al ga ubrlja Mrkonja opet. Ako je to i Dacicev zvanicni stav, na sledecim izborima idete u zaborqav. Vuk dlaku menja, al cud nikako!

dusan

pre 15 godina

vazi mrko, samo ti reci.
nema problema, kazi kog jos kriminalca zelis da izvedes napolje bez oslobadjajuce presude i to ce biti ucinjeno.
pa to i jeste sustina demokratije - sve svoje drugare, ma sta oni uradili, izvuci iz zatvora / povuci poternicu.
mozda cemo milanovica videti kao novog / starog direktora rts-a, a marka kao koordinatora radne grupe vlade za akcizne proizvode (nafta, duvan, viski...). to ipak ljudi znaju najbolje da rade.
moreeee. halo ds, jel; se cujemo? ako na ove price pristanete, bice svima jasno sta je u ovoj zemlji za vas bitno - vlast, vlast i samo vlast

mira

pre 15 godina

Gospodine Tadiću
Od moje porodice imate 4 glasa svim srcem. Suprugov i moj život je upropašten i ne mogu zamisliti da se i moja deca (ćerka 23 godine, završava fakultet i sin 18 godina ,srednja škola) nađu u situaciji kao i mi. Molim Vas pustite te likove da formiraju vladu, pa eto nama do kraja godine novi izbori i da jednom za sva vremena SRS,SPS i DSS nestane sa političke scene i da već jednom ovaj narod živi kao sav normalan svet. S poštovanjem

george

pre 15 godina

toliko o evropskom putu socijalista i njihovoj perspektivi. tekovina francuske revolucije je razdvajanje vlasti na zakonodavnu, izvrsu i sudsku. kakve veze imaju odluke sudske vlasti i formiranje izvrsne vlasti. to samo ukazuje koliko je bila greska sto 6. oktobra nije bilo. sada smo u situaciji da se sve lepo ponisti i da tajkuni u saradnji sa starim kadrovima lepo uvezu sistem. setite se samo retorike o bonovima za struju koju je eps toliko kostalo, da je morao da se oporavlja 4 godine. nema nam spasa. jedva smo se malo oporavili, a sada opet ispocetka.

Izgubljena generacijia

pre 15 godina

Jos 4 izgubljene godine, kada je sve pocelo pocetkom '90-ih imao sam 18-19, sada imam 34, za 4 cu imati 38, to znaci da cu blizu 20 godina provesti i proveo sam u setnjama, protestima, sudbonosnim izborima.

Nije mi vise jasno gde ova zemlja ide i cemu se nada ovaj narod, kakvu perspektivu bilo ko ima u ovoj zemlji osim ako se ne bavi politikom ili je vrli srpski bizMismen, sta mi obicni gradjani da ocekujemo od zivota ovde, zar ce mediokriteti Vucic, Ruzic, Dacic, Ilic, Mrkonjic, koji bi u nekoj normalnoj zemlji dogurali najdalje do prodavca kokica, odredjivati dalji tok mog zivota i zivota vase dece.

sasa jokic

pre 15 godina

Ja se osecam kao da mi svaki dan Ti gmazovi koji su doveli zemlju do propasti, lupaju samare! Traziti oslobadjanje coveka odgovornog za smrt 16 ljudi je u najmanju ruku zlocin! Trebaju nam novi izbori, pa da ih pocistimo kao u Vojvodini!

Igor-BN

pre 15 godina

Samo Milanovica - ma, nije problem nikakav! Kao da ga Boris drzi u zatocenisvu u podrumu rezidencije! To je vredjanje nezavisnosti suda, ponizavanje ionako posrnulih institucija drzave! O vredjanju zdravog razuma da ne pisem! Samo, zalosno je to koliki deo naroda ne pogadja vredjanje zdravog razuma!

pactko

pre 15 godina

Pitam se koliko godina ćemo morati da izgubimo ponovo da bi se "narod" "opametio"?!
Najverovatnije će nas ostaviti na miru kada se završi "privatizacija" i kada politika ne bude više tako unosan biznis

Мина

pre 15 godina

"Патриотама" ово, социјалистима оно... Кад сви буду "намирени", хоћемо ли ми, грађани, проћи као јунак романа "Старац и море"?

Moi

pre 15 godina

Da sam na mestu DS-a (recimo Borisa Tadica), vec danas bih izdao saopstenje da demokratska stranka vise nema sa kime da razgovara o formiranju Vlade (osim LDP-a koji joj je jedini dao podrsku) Ostavio bih SRS-DSS-NS-SPS-PUPS-JS-u da formiraju nekakvu kvazi Vladu. Znam da je tesko ostaviti im zemlju na godinu dve da unistavaju, ali negde ce cena svega ovoga morati da se plati. Osim toga, ove ucene od strane Mrkonjica, a da ne pricamo sta ostalima moze da padne na pamet, su u najmanju ruku nemoralne i na njih ne treba vise ni obracati paznju. Neka im Kostunica sve ispunjava, svi ce oni kada tada doci u debelu opoziciju, samo sto jadni od zaslepljenosti foteljama, nisu toga ni svesni.

Dragan

pre 15 godina

Do pre mesec dana zbog ovakvih gluposti nervirao sam se u tolikoj meri da nisam mogao da spavam. Danas sam potpuno relaksiran i uopste se ne uzbudjujem u vezi toga ko ce napraviti Vladu. A to je zbog toga sto cu u avgustu otici da radim u Podgorici za sasvim pristojan novac i jos u svojoj struci. Zato, svi oni koji ne zele vise da gube zivce neka lepo konkurisu za posao u nekoj od susednih zemalja i nerviranje u vezi politckog zivota u Srbiji ce nestati kao rukom odneseno :) Pozdrav i svratite kod mene na more od avgusta ;)

zabe i babe

pre 15 godina

Ljudi, pa ovo uopste nije losa vest!
Vec smo mislili da ce DS morati da guta zabu, kad ono ispostavlja se da je zaba osim sto je sva ruzna i ljigava, jos i otrovna sto automatski znaci da se ne sme progutati! Jer ako se ipak proguta, tesko se prezivi!
Tako smo ipak eto dobili upozorenje na vreme :)

SaleKostolac

pre 15 godina

Vreme je da se ovim nezajazljivim alama kaze DOSTA! Sta ce biti sledeci uslov? Mozda tenkovima na Kosovo?Neka Tadic pokusa da izdvoji Palmu i penzionere i uz LDP i manjine napravi Vladu koja ce, uz ZES Vladu u Vojvodini biti protivteza crveno-crnoj koaliciji u Beogradu. Svaka druga opcija vodi Srbiju tamo gde je vec bila, a to ne zelimo, zar ne?

Novosadista

pre 15 godina

"Bez obzira na to što Evropska unija šalje jasne signale šta bi ona želela, vlada u Srbiji će biti plod demokratskog procesa, izjavio je predsednik Izvršnog odbora SPS-a Branko Ružić"
Eto takvi smo mi! E sad necu ni ono sto ja hocu. Lepo nam ljudi kazu sta i kako treba da se ponasamo, ali ne, mi smo uvek najpametniji. Pa onda kukamo kako nas "zapad" ne voli i kako nas maltretira!!! Mozda kada bi samo prihvatili da su MNOGO sposobniji (da ne kazem pametniji) od nas i nasih politicara.
Ovde je barem svima izbor kristalno jasan: SPS sa ZES-evropa kaze odlicno; SPS-DSS-SRS-evropa kaze zbogom Srbijo. Hmmmmm, kako tezak izbor, hmmmmm, sta odluciti, hmmmmm.

1nislija

pre 15 godina

Zar Milanovic ne bese pravosnazno osudjen? Zar se porodica Milosevic ne nalazi u samoizabranom egzilu koji im omogucava izbegavanje pokrenutih sudskih postupaka? Toliko o SPS-ovoj ideji nezavisnog sudstva. Jel' tako oni zamisljaju demokratski proces koji ce dovesti do nove vlade? Uslovljavaju pocetak tog procesa krsenjem zakona. A kakve tek sve nebuloze, uslovljavanja i dogovori ispod zita slede ako se formira vlada sa SPS-om? Pa da li je vec zaboravljeno skoro iskustvo koje smo imali sa njima? Sudeci po rezultatima izbora, nista nismo razumeli.

Petar Srdanovic

pre 15 godina

Bio sam za vladu sa SPS, ali sad vise nisam. Milanovic je pravosnazno osudjen za delo za koje je i bio kriv (sto je za to delo jos neko trebao da odgovara, to je druga prica). Njegovo oslobadjanje bi znacilo ponistavanje jedne od poluga vlasti - sudske!

australija

pre 15 godina

I posle kad me moj matori opet pita "sto nesredis za sina da uzme i srpsko drzavljanstvo?" Pa ovi bi sad i za Slobu jos jednu "KUCU CVECA" da grade!

NajIgor

pre 15 godina

E sad se definitivno manite vise tih socijalista i pustite ih vise da naprave tu nacionalnu vladu uzasa i da sa njima raskrstimo jednom za svagda!
Znam da Srbija vise nema vremena ali pred takvim uslovima sramota je uopste sedati za sto, neka im se obilo o glavu i zauvek politicki nestanu!

Strasno je to sto nam se ovo dogadja ali valjda ce i Srbija shvatiti ono sto je Vojvodina napokon u apsolutnoj vecini shvatila!

ssrdjan

pre 15 godina

Zar ne bi to bilo previse?! Stranka u Vladi koja trazi da se povuku progoni dokazanih kriminalaca?! Mislim da DS (i ostali) ne bi trebalo nikad da pristaju na takve uslove. Cist bezobrazluk. "Njihova" Vlada nece trajati duze od nekoliko meseci. Mislim da cak nece ni moci da bude formirana jer SPS ima vrlo nezgodnog trojanca u svojoj koaliciji (svaka mu cast - nadam se da necu morati da pogazim ovo).
Ne daj im to Borise. Nikad ti ne bismo oprostili. Previse je energije trebalo da ih posaljemo sto dalje odavde. Lepse nam je bez njih.
Mislim, dize mi se kosa na glavi od same pomisli da Marko Milosevic ponovo preuzme neke stvari u svoje ruke. Pa ja poznajem 10ak Pozarevljana koji bi morali da beze iz tog grada! Ne, nikako. SPS ponovo pocinje da postaje u mojim ocima ono sto je bio. Nikad nije ni bio drugaciji. Ovih nekoliko dana talasanja su normalni za njih, ali znamo u koliko crno su nas zavili. Izvucite g. Palmu i g. Krkobabica iz te koalicije, pa pregovarajte sa njima, ako moze. Sa ovima nemojte, ako Boga znate.

Nikola

pre 15 godina

Sta bre ovi misle, da pregovaraju sa al kaidom?
Sto Dinkic kaze previse se znacaja daje Ivici Dacicu. Treba da ih iskuliraju vise, i da gledaju samo Palmu da privuku nekako, jer sa njim niko nema vecinu, i time da se ide na nove izbore.

Na novim izborima mislim da bi SRS - DSS, prosli kao u drugom kurugu u Vojvodini.

vlada

pre 15 godina

Ovo je kosmar. Kakvi su to ljudi??? Odgovornost prema zrtvama, kao i porodicama poginulih obavezuje da se ovakva jeftina trgovina ne samo odbaci, vec i najglasnije osudi! SPS nek pravi vladu sa DSS/SRS koalicijom, to je jedino pravo resenje. Ja s njima posle ovakvih izjava nista ne bih zeleo da imam. Doci ce i nasih 5 minuta opet, ovog puta bez Kostunice. Za tu priliku se treba spremati, boriti i ostaviti ove demagoge da se medjusobno sami izjedu u toj nacional - socijalisticko kvazi - demokratskoj vladi.

Maksimalno orao pozitivno

pre 15 godina

"...da prestane progon porodice Milošević i da se oslobodi Dragoljub Milanović."
I da Marko bude predsednik Srbije.

Bivši student BU

pre 15 godina

Dobro, 'ajde, Srbijo... Ali još samo ovaj put - sledeći se već plašim da ću biti premator. Oni neka rade svoj posao, neka naprave tu vladu - SRS-DSS-NS+SPS-PUPS-JS, a ja ću da radim svoj: znam otprilike gde mi je majica s natpisom OTPOR!, imam još snage da stojim pred kordonom, pa ćemo se ćerati... Ali još samo ovaj put, Srbijo!
Sledeći put odoh u Australiju.

icko

pre 15 godina

muka mi je više od ovog foliranja...s trašno! nemojte bre da potpisujete, videću vas za par meseci i samo da znate da ste osvojili MANJE! mandata nego na prošlim izborima, a Vi slavite, Vi ste pobednici! ma nije nego!

Marko - Vracar

pre 15 godina

Milanovicu svejedno nije ostalo jos mnogo (ionako je dobio malo za ubistvo onoliko mladih ljudi), a mafija Milosevic je ionako dobila azil od (bratskih) Rusa.

Sto se tice penzija, ja bih voleo i da budu 100% plate u Srbiji (a ni to nije nesto)...

Mislilac

pre 15 godina

"Bez obzira na to što Evropska unija šalje jasne signale šta bi ona želela, vlada u Srbiji će biti plod demokratskog procesa, izjavio je predsednik Izvršnog odbora SPS-a Branko Ružić."
Upravo tako! Nema vise zamazivanja ociju belim sengen vizama i ostalim glupostima. I sama Evropa je najvise doprinela ovakvom raspletu konstantnim pritiscima i raznim ucenama upucenim Srbiji.

tanja

pre 15 godina

Ako je ova vest istinita, onda nema sta sa njima da se razgovara.
Sta ce reci Žanka Stojanović ili ostali roditelji?
Sta cemo reci svi mi, kojima nam je S.M. i SPS uzeo zivote..
Pola nase populacije to nece, kako on to zamislja, ko mu daje pravo? Mali procenat koji su osvojili sad. E pa sledeci put nece. Eto im Vojvodine, nek gledaju u nju, i nek vide gde im je mesto.
Srescemo se u buducnosti, rece Djindjic, i bio je u pravu.
Jos neka godinica nema veze.

Svix

pre 15 godina

U SPS su "malo " kontradiktorni. Žele da uđu u vladu sa DS a znaju šta su pričali tokom predizborne kampanje. Bili su protiv potpisivanja SSP a sad su za. S obzirom da inplementacija SSP-a zahteva izručenje Ratka Mladića i ostalih haških optuženika, to će biti teško izvodljivo za SPS. Drugo, Palma je jednu priču pričao sad a drugu u kampanji. Ako nije on, jesu njegovi koalicioni partneri, pa se on nešto nije protivio toj priči.

Baksuz sa juga Srbije

pre 15 godina

U ovoj situaciji, za mene nema dileme: ako je cena formiranja vlade abolicija politickih ubistava, o finansujskim malverzacijama uopste necu da govorim, onda je bolje biti u opoziciji, nego sklapati necasne dogovore. Mandat vlade, ma ko je sacinjavao, brzo ce proci, a ljaga zbog saucesnistva u zlocinu ce ostati zauvek i nanece DS-u neuporedivo vecu stetu, ne samo politicku, nego i istorijsku.

ZeljkoBG

pre 15 godina

Progon Milosevica?
Nema problema nece niko da ih progoni neka se sami predaju na miran i civilizovan nacin.
Sto se tice Milanovica... pa kako ih nije sramota?
Neka odluku o oslobadjanju donesu porodice zrtava 23. aprila. Zaista sraman zahtev SPS-a.

bale

pre 15 godina

Ne bih imao nista protiv da DS, posle ovakvih sramnih ucena, ostavi "pobednike" da upropaste ono malo dobroga u Srbiji, da sva pametna mladez definitivno ode, pa da za 10-15 godina svi zajedno uhvatimo poslednji voz. Samo jos da smislim za gde.

BirgemBorg

pre 15 godina

Nikako ne pristajati na uslove!!
Neka ih, neka rade svoje. Posle cemo ih se zauvek resiti. Samo malo strpljenja. Ne vise od 500 dana i zauvek cemo ih strpati u misiju rupu. SRS, SPS, JS pocnite da odbrojavate poslednje dane!!!

Pera

pre 15 godina

Sve je ociglednije da su kompromisi koje DS mora da naprvai potpuno neprihvatljivi njenom izbornom telu. Prethodno nasilje DSS je bila uvertira u izivljavanje SPS. Najbolje je prepustiti vlast retrogradnim da pokazu svoju nesposobnost i tako ih jednom za svagda uklonimo sa politicke scene. Put ka Evropi mora biti plebiscitarno podrzan od ogromne vecine stanovnistva a ne rezultat post-izborne gimnastike u kojoj se cine ne prihvatljivi ustupci. Ako vecina nas glasa kako glasa, onda moramo i da snosimo posledice kolektivno.

Aleksandar

pre 15 godina

Hajde da im vise pozelimo puno srece i neka idu sa slicnima. Kraja ucenama nece biti. Nadam se da DS nece po svaku cenu ici sa SPS. Kao Marko i Mira nista nisu krivi, sram nas bilo proganjamo ih godinama. Milanovic je verovatno zasluzio orden, a i njega sram nas bilo proganjamo. Nista nije vredno takvih ponizenja. Licno mi je zao ali trpecemo jos dugo, a bili smo nadomak normalnom zivotu. SRS, DSS, SPS unistice i ovo malo sto vredi u Srbiji. Laku noc.

prevodilac

pre 15 godina

Moram nesto da priznam. Citam ove vesti, i odbijam da verujem. Sve mislim - nemoguce da se stvari razvijaju ovako naopako. Sve mislim - ovi iz SPS nisu toliki likovi, mislim da iza svega ovoga stoji neka strategija, da je u pitanju neki planiran potez, da su ovakve izjave date sa namerom da se ostvari neki cilj... Medjutim, cini mi se da nisam u pravu, SPS me svakog dana demantuje. Ova Mrkonjiceva izjava je dostojna demagogije Kostunice Dr Vojislava i njegovog koaliconog partnera Mircica (taj mislim da nema nikakvo naucno zvanje). Kako bre Mrko mogu da se oslobode osudjeni kriminalci? Kako mogu da se ukidaju pravosnazne presude? Kakvo je ovo brutalno podrivanje institucija? Zgrozena sam, i sto je jos gore - veoma uplasena.

Milan CH

pre 15 godina

Zasto gospodo niste pricali o ovakvim namerama u predizbornoj sivoj kampanji. Kako ste poceli vi cete na slobodu i ubice dr.ZORANA DJINDJICA ..Jadna SRBIJA sa vama ponovo ZONA SUMRAKA....

Igor

pre 15 godina

Ne! Treba odmah prekinuti ovu agoniju i pustiti ih da formiraju vladu. Ove ucene prevazilaze svaku meru. Sta je sledece? Da priznamo Milosevica za svetitelja?

Nash

pre 15 godina

Socijalisti pokazuju da se nisu ni za dlaku promenili od '90-tih. Ako DS pristane na ovu ucenu, može da se oprosti od velikog broja glasova, mada me to od njih ne bi iznenadilo. Od dolaska Tadića na čelo stranke vode beskičmenjačku, "mehku" politiku prema ZLOČINCIMA iz prethodnog perioda...

niks

pre 15 godina

Ma ljudi moji, zar jos neko misli da se SPS promenio? Isti su oni kao i DSS i SRS. Zalostan je pokusaj DS-a da spere uzasnu proslost Slobine partije. Nema nista od toga. Nego da se mi pripremimo za njihovu Vladu, skupimo u ovoga puta jednu kolonu: DS, G17, SPO, LDP, LSV, manjine - EVROPSKI BLOK, konacno ih sve zajedno pregazimo na izborima i posaljemo u istoriju...

Filip

pre 15 godina

Ej, ne moze onda vlada! Neka je naprave radikali, dss i sps, a mi cemo opet na ulicu da blokiramo sve, pa ako hocete mozemo na nove izbore! Sve ima granice!

Boki es

pre 15 godina

E da, pazi da ti se ne ispune zelje Mrkonjicu. Nije sud pijacna tezga da se partije dogovaraju koga ce pustiti ili koga nece goniti!
Sto se tice onoga da 70% plate bude penzija, ne sumnjam uopste da cete u tome uspeti i to tako sto cete smanjiti plate a onda ce da bude tek belaja...

Pop

pre 15 godina

" Mrkonjić je za Večernje novosti, međutim, kazao da dogovor sa radikalima i narodnjacima u Beogradu ne znači da je SPS "definitivno zalupila vrata" DS-u i dodao da ne vidi zašto bi taj sporazum bio prepreka za republički nivo."

DS VAMA TREBA DA ZALUPI VRATA PA FORMIRAJTE VLADU SA KIM GOD ZELITE. Dakle niste se ni malo promenili, ostali ste onaj isti stari sljam od kog se zeludac okrece. Al nema veze ovog puta cemo biti temeljniji kad vas budemo rusili, toliko temeljni da od vas nece ostati nista.

Calypso

pre 15 godina

To je, dakle, to!? Dačić nije imao m... da izgovori pa rekao Mrkonjić. Znači mi hoćemo s vama demokratama, ali na naš način? Ovo je nešto nejbestidnije do sada. Toliko bestidno i bezobrazno da mi se povraća. Tadiću, šta ti SAD kažeš?

Lale

pre 15 godina

E, sto je mnogo, mnogo je! Osloboditi Milanovica! Pa setite se njegovog ogromnog doprinosa bedi, budalastini, trovanja ljudskih dusa, siromastva, majki u crnom, izgubljenih teritorija...

novi izbori

pre 15 godina

jedino resenje su novi izbori i tada ce svi biti oduvani kao na pokrajnskom nivou, jer se tek sada kristalizovala situacija, tada sps nece preci ni cenzus.

Marko_O

pre 15 godina

Preporucujem Tadicu da ako ne uspe da pridobije Pups i JS , raspise nove izbore , jer ovi mislim na SPS , su van prostora i vremena u kome se nalaze , to je sada vise nego sigurno.

Zoran

pre 15 godina

A kako bi bilo da Mrkonjic malo se pridruzi Milanovicu zbog otvorenog poziva na rusenje pravnog sistema drzave Srbije. Lepo nam se pise ponovo!!!!

Toza

pre 15 godina

Nadam se da ce Tadic raspisati nove izbore. Jeste da gubimo, ali bi vise izgubili da SRS/DSS/NS/SPS vladaju godinu-dve, pa da se sami uruse.

Goran

pre 15 godina

I sad vi pravite vladu sa covekom koji je ubedjen da Milosevici nisu nista lose uradili.
Nisu politicari krivi, narod je u potpunosti zasluzio vlast koju ima, ili svojim (ne)delima ili necinjenjem i tihim odobravanjem pomenutih (ne)dela.
Ne zagovaram kolektivnu odgovornost, vec hocu da kazem da smo svi pojedinacno debelo podbacili i nemojmo se cuditi sto nam se sve ovo desava.

Alt

pre 15 godina

Ionako je bilo previse gadno pomisliti na vlast DS-SPS. Posle ovih izjava, ja ne vidim razlog ni nacin da se saradjuje sa njima. Hajde, npr., da se prekine progon Milosevica ali da im se zabrani dozivotno povratak/ulazak u Srbiju. Ali, ako Milanovica sada pustite, trazice oni i Legiju da protegne noge. SPS se precenio ovaj put, i moze i treba da nestane zauvek iz javnog zivota Srbije. P.S. Danas u podne treba da se stide svi 'izacicu u drugom krugu' sto nisu izasli na glasanje

mary

pre 15 godina

povlacim komentar od pre neki dan da nam je SPS jedina nada i da nemamo vise vremena za eskperiment SRS, DSS, SPS, jer mi se sad cini da bi ta agonija bila kraceg veka od ucena koje moze da smisli SPS, a da vlada jos nije ni na vidiku. Sta ce tek biti ako se formira?

reakcija

pre 15 godina

...jedino sto me brine je to sto se DS nije oglasio, pa makar i pitanjem da li je to zvanican stav SPS? A LDP bi trebalo da urla na sav glas!

NeGlasac

pre 15 godina

Svaka koalicija DS sa SPS bi bila isto kao i da su na vlasti radikali samo bi radikali imali vise argumenata u narednoj kampanji. Koliko DS drzi do svojih principa pokazali su time sto su na proslim izborima dali Kostunici mandat. Mogu misliti sta bi bilo u koaliciji sa SPS. Novi izbori ili propast!

Samir

pre 15 godina

Najzad! Bar se zna na čemu smo. Ako DS i ekipa budu pametno delovali iz opozicije nadam se da ova vlada RS-DSS-SPS neće biti dugog veka.

Miloš

pre 15 godina

Mislim da je neprihvatljivo posle ovoga praviti Vladu sa SPS-om. Kada hoćeš da se reformišeš, to ne možeš da radiš po svojim uslovima. Ne može se rehabilitovati porodica čoveka koji je naneo toliko zla Srbiji, da ne pričam o Miri i Marko koji su simbol devedesetih. Sa njima nema pomirenja, nema rehabilitacije. Sam Milanović je čovek koji je odgovoran za smrt novinara RTS pre devet godina. Njegovo oslobađanje bi bilo šamar demokratskoj Srbiji i direktno ruganje žrtvama i njihovim porodicama. Dačić i ostali bi morali da budu srećni što su izbegli lustraciju koje nije bilo zbog Koštunice. Pod ovakvim uslovima- ZES OPOZICIJA!!!

Neka Koštunica, Nikolić i Dačić prave Vladu pa neka pokažu sami koliko su nesposobni.

Od dva kraka auto-puta, metroa i sličnih besmislica neće biti ništa, da ne pričam o tome koliko će da poraste deficit, da ne pričam o tome koliko će nam se urušiti međunarodni kredibilitet, da ne pričam o rastu cena koji će biti eksplozivan...

A na sledećim izborima-DOVIĐENJA ZAUVEK !!!

petar

pre 15 godina

SRAMOTA, nista idemo u opoziciju a na sledecim izborima (za 18 meseci) su pukli. Bice to finalni poraz iz koga nema vadjenja. Neka prave vladu...nema veze dobice bojkot od sveta i od naroda.
postovanje

Ivan

pre 15 godina

Ja sam mislio da je SPS raskrstio sa starim nasledjem i da ce ta stranka vremenom prerasti ujednu modernu socijalidemokratsku stranku. IZGLEDA DA SAM SE PREVARIO (sreca da nisam glasao za njih)

Ilir

pre 15 godina

Pitam se dali bi DS (Tadic) prihatio SPS-ov uslov da bi formirali pro-evropsku vladu sa SPS-om?

Zalosno, kako se istorija ponavlja. "Povratak otpisanih"!

Sandra

pre 15 godina

Postavljanje OVAKVIH uslova je direktno okretanje prema proslosti, na stetu svih nas koji smo glasali za EVROPU i BOLJU BUDUCNOST! Nemaju pravo to da nam rade! Ocigledno ih treba pustiti da ih, sa radikalima i Kostunicom, proguta crna rupa istorije srpskog naroda! A, mi cemo napred i bez njih!

sile

pre 15 godina

Pa zar nije to stvar suda i zakona u ovoj zemlji, ili gospodin Mrkonjić misli da se ljudi progone i zatvaraju po privatnoj inicijativi i subjektivnom osećaju ljudi na vlasti, onako privatno ko se kome ne sviđa ili sviđa?
Na ove izjave bi trebalo da odreaguje ustavni sud ne bi li odbranio svoju profesiju i smisao sudstva u Srbiji.

Vojkan

pre 15 godina

Novi izbori i onda formiranje vlade bez ikakvih ucena. Rezultati u Vovodini su ogledalo rezultata sledećih izbora. Što pre to bolje!

maki

pre 15 godina

Neka idu u koaliciji sa radikalima gde im je i mesto.
Daleko im lepa kuca.
Eto zasta se oni zalazu, za ukidanje pravnosnaznih presuda i oslobadjanje kriminalaca.
UDBU treba podhitno maci sa vlasti.

Sinisa

pre 15 godina

Milutine sine. Ovo sto ti tražiš je nešto protiv čega se borimo. Nadam se zajedno. Nekako liči na korupciju. Pa nisi ni ti iznad zakona. Sutra ćeš hirurgu govoriti kako se operiše krajnike.
Sama činjenica da možeš u koaliciju sa DS-om treba da ti prija. Iskoristi priliku, jer Koštunica na sledećim izborima ne prelazi cenzus. Lagao je i lagao. Slagaće i Vas. Ovo Vam je finale lige šampiona, gde protivnik igra s drugim timom (vodeći ljudi iz DSS-a su otišli ili odlaze). Dajte taj gol i mnogo ćemo se radovati zajedno sa Vama.

Peđa Veselinović

pre 15 godina

SPS nije mogao da odoli, a da u ovoj situaciji u kojoj su ključevi kod njih, ne zatraži rehabilitaciju svoje ekipe i samim tim retroaktivno pobede 5.oktobar. U ovoj situaciji, nije SPS na raskrsnici, nego Tadić i DS. Svi u Srbiji koji imaju imalo mozga i sećanja, sada mogu da vide o čemu se radi (i o kome) kada je u pitanju "renovirani" SPS. Pristanak na bilo koju vrstu saradnje sa njima od strane Tadića bi za njega, pre ili kasnije , bilo političko samoubistvo. Vojvodina je pokazala šta misli biračko telo o ovome što se radi od izbora na ovamo i koliki je suštinski strah i nesigurnost u narodu za budućnost. Zato, Borise ne daj nego pobedi!

Miki iz Njemacke

pre 15 godina

Jel to zahtev Kostunici ili Tadicu?
Kostunica ne verujem da ce osloboditi Milanovica ali za G17 i DS ne garantujem.
Trgovina mandatima, novcem, pravdom a u stvari nasim zivotima.
Pa dokle vise Mrki?

nesa

pre 15 godina

Glasao sam za buducnost u Evropi a ne za politbiroe, partijske preke sudove, amnestije ubica (dece, kumova i celog naroda)., gusle, ognjista, Vizantiju i psecu poslusnost majcici Rusiji. Nacional socijalisticka koalicija sa njenim velikim fanom iz`90-ih tehnickim premijerom V.K. nasla se u bratskom zagrljaju (sve za vlast). Maske su pale.
NE SA NJIMA... niposto. To je prodaja duse djavolu. IZDRZACEMO I OVO.
Pozdrav iz slobodne Vojvodine... cekamo i Vas

kalimero

pre 15 godina

Vidi se kako su i onda vodili drzavu. Sve se odlucuje politicki. Ne moze se niko osuditi niti osloboditi kao posledica politickih dogovora. To ovu zemlju cini veoma neozbiljnom (sto verovatno i jeste).
ILI JESI ILI NISI ...
Pa ako jesi onda treba da sedis tamo gde ti je mesto.
Na stranu sto i neki od njih dele odgovornost sa onima koji su vec u zatvoru ili na optuznicama.

goo

pre 15 godina

Rehabilitacija svih politickih zlocinaca i politike koja nas je dovela do totalnog posrnuca znaci saucesnistvo... a o ljudima koji to zahtevaju iz politike govori ´koliko su oni posrnuli i dalje, pa i o samim glasacima za njih... draga gospodo da li mi to stvarno i dalje zelimo

Bojan

pre 15 godina

G-dine Tadicu
Hoces li se ti oglasiti na neki nacin? Jadno je ovo sta se desava. Kakvu sam gresku napravio sto nisam pobegao sa porodicom posle 5-og oktobra. Odose svi moji snovi o Srbiji u ......
Jadni smo...bedni..Da li cemo i Marka uskoro videti kako ``ponovo`` skuplja gajbice na Pozarevackoj pijaci. Ma nosite se svi...skidam kofer sa ormana

gibo

pre 15 godina

Mrkonjic ne zna ili nece da zna da su isvrsna vlast (koju oni prave) i sudska vlast razdvojene i da se ne mogu postavljati takvi uslovi sem da predsednik dâ pomilovanje (ako to moze po nasem Ustavu, nisam siguran). Zahtev da se proces stvaranja vlade uplice u posao istraznih i sudskih organa je neprihvatljiv i ne sluti na dobro.

Deja Vu

pre 15 godina

Nisam kivan na SPS, DSS i SRS, vec na ovaj narod koji glasa za njih. Mogli smo i imati razumevanja tokom 90-ih zbog zaista teske medijske blokade i mraka, ali nakon 1996, a narocito nakon 2000, zaista nema nikakvog opravdanja za podrsku ovim partijama. Narode moj - zaista ...

Maki

pre 15 godina

Mislim da sad jedva cekamo uslov da se svakom SPS-ovcu da peruska da poleti! Alo... samo nam fali nova kohabiracija sa novim Kostunicom, pa Jovo nanovo. Bolje da ih pustimo da sami puknu k'o balon.

goran

pre 15 godina

Ne mogu da verujem sta predsednik Tadic prica. Ljudi od koji on ocekuje da ce se dozvati pameti su isti oni koji su oterali hiljade mladica i devojaka iz zemlje, mnoge od njih poslali u besmislene ratove da bi se vratili u Srbiju u drvenim kovcezima, postigli svetski rekord u hiperinflaciji, opljackali staru deviznu stednju, pa smislili Dafinu i slicne, prevarili i ponizili ovaj narod bezbroj puta. I sad on od njih ocekuje nesto pametno. Da je Djindjic na njegovom mestu on bi se hrabrao stavio na celo narodu i pustio ih da prava Vladu, a normalan svet pozvao na ulice, da im malo produvamo usi, svima njima, osam godina nismo i konacno je vreme da to uradimo. Svoj zivot treba uzeti u svoje ruke. Sad ce biti mnogo lakse nego pre sa fantomskom milicijom i Crvenim beretkama. Oduvacemo ih za mesec dana, pa ce puci na izborima kao sto su pukli u Vojvodini.

Vladimir Jevtic, B.Basta

pre 15 godina

Pristajanje na ovakav zahtev SPS znacio bi simbolicki potpuno odricanje od Petog oktobra i povratak vrednostima 90-ih. Ocigledno socijalisti imaju necistu savest i pokusavaju je oprati tako sto traze da im se prizna da nista nisu lose ucinili ovoj zemlji tokom 90-ih.
Ali sta cemo sa unistenom drzavom i drustvom i stotinama hiljada ubijenih i unesrecenih ljudi sirom bivse Jugoslavije, sta cemo sa Vukovarom, Sarajevom, Srebrenicom, Suvom Rekom, konacno, sta cemo sa 12. martom, koji je takodje proizvod onih koji su ubijali za racun Slobodana Milosevica ?
Mi koji smo preziveli nemamo pravo da amnestiramo odgovorne u ime ubijenih sarajlija, tuzlaka, srebrenicana, u ime ubijenih i unesrecenih stotina hiljada Srba, zrtava sulude politike. Nemamo mi pravo da amnestiramo ubice Zorana Djindjica, koji je pao cisteci Augijeve stale, koje su napunili upravo oni koji nas danas ucenjuju, trazeci amnestiju.
Ako zaboravimo i amnestiramo krivce, onda mi ne vredimo nista i zasluzujemo da nam se sve isto ponovi

Časlav

pre 15 godina

Pozdrav svima.Da li je neko primetio da nam je potrebna lustracija?Svi koji su obavljali političke funkcije za vreme diktature moraju da se sklone iz političkog života.Ako uvodimo politički pluralizam i kapitalizam ,pitam se šta traže u politici zagovornici društvenie svojine i lika i dela Josipa Broza i Slobodana Miloševića.U mom gradu vladaju isti oni od pre 20 godina,a neki još iz vremena Josipa Broza.Dajmo šansu novim ljudima!

sneyka

pre 15 godina

Mislim da to nece tek tako proci, jer s druge strane radikali verovatno ocekuju povratak Seselja i nadaju se njegovoj dozivotnoj vladavini.

Jovan Nikolić

pre 15 godina

Čijim parama planiraju da prave "SOCIJALNI RAJ". Sećam se kako su to radili 90-ih.
Ja odoh u banku po moju ušteđenu crkavicu dok je vreme. Banke jesu strane ali njima je garant Srbija a građanin mora da plaća osiguranje za svoju sopstvenu ušteđevinu. RAZMISLITE I VI!

bruno Sulak

pre 15 godina

Sledeći uslov je verovatno da se obnovi večna vatra na Ušću, pa nadoknada za pretrpljenu duševnu bol porodice Milošević...

Ljikos

pre 15 godina

Gospodine Mrkonjicu, treba da Vas je sramota od mladosti koja je nastradala u zgradi RTS. Pa svuda u normalnom svetu sudstvo je nezavisno i kriminalcima je mesto u zatvoru, samo vi trazite da oni budu na slobodi i treazite da se porodica Milosevic ne proganja. Samo da Vas podsetim da je zahvaljujuci Mirjani Markovic i njenoj partiji JUL-u vasa partija spala na tako mizerne grane i sta ste u to vreme bili samo potrckala JUL-a, i Vi sada uprljanog obraza i ruku trazite da najveci zlocinci budu izuzeti od slova zakona
kako Vas nije sramota i s kojim pravom vi sada nekoga ucenjujete, zar nam u vladi trebaju ucenjivaci i nepostovaoci zakona, meni Vi ne trebate nikada vise jer hocu da zivim u zemlji mladosti a ne zlocinaca i ucenjivaca.

Cuvar osmeha

pre 15 godina

Kad sam procitala ovu vest u prvi mah sam pomislila da ako je ovako ne treba praviti Vladu sa SPS-om.. ali s druge strane tacno je i to da ce nas koalicija DSS-NS-SRS-SPS upropastiti i ko zna kada cemo se oporaviti. Znaci, SPS mi se neopisivo gadi ali ne znam koliko casna DS opozicija u ovom trenutku ima ikakvog smisla jer se bojim da crno-crvenu koaliciju necemo tako lako skinuti sa vlasti. Bolje i manja steta nego velika, i ako nista drugo bicemo na pragu EU, ako se napravi proevropska Vlada.

Lošmi

pre 15 godina

Samo vi druže Mrkonjiću postavljajte uslove, vrlo brzo ćete ići ispod cenzusa ako nastavite tako da se ponašate. Novi izbori PRE ROKA!!!

Srba

pre 15 godina

Čeda je dosta puta umeo da me iznervira,ali ovog puta moram da pohvalim njegovu odmerenu potpuno ispravnu izjavu i da bi više trebalo da daje ovakve izjave ukoliko želi više glasača,a ne verujem da je Mrkonjić ovo izjavio ...

setac

pre 15 godina

Jao kakva divna situacija za demokrate.

Da se ja nesto pitam, pustila bih sve ove umivene i nasminkane stranke koje su nekad zarile i palile, pustila bih ih da skinu tu svoju sminku, da se pokazu da je svo to ocijukanje sa Evropom i demokratijom bilo samo i iskljucivo jer je to tako bilo politicki korektno, da onog momenta kad su u poziciji da nesto od njih zavisi, oni menjaju kurs, da su isti kao sto su bili.
A i to je neka potvrda o tome sta su demokrate postigle do sada - barem su MORALI ako nista drugo da kazu da su za Evropu, barem nisu mogli otvoreno da pevaju istu pesmu kao nekad.
Sve bih ih pustila i SPS i DSS da se lepo otkriju, a onda bih ih pustila da oforme vladu, da se peku na laganoj vatri dok objasnjavaju glasacima kako SSP u stvari treba potpisati, i da to nije izdajnicki postupak.
Pustila bih ih da se svi poizlecu, a onda laganica na sledece izbore i da ih nase oci vise ne vide.

P.S: Zahtev da se aboliraju od odgovornosti ubice samo pokazuje da dok su oni bili na vlasti, da li je neko kriv ili ne je zavisilo od toga koliko je ko bio u njihovoj milosti...

Jadranka

pre 15 godina

Ne ovo je zaista previse!!! Molim vas nove izbore... ili im samo prepustite sve.. ima i poneko pismen tamo... kakav poraz zdrave pameti.

Dejan

pre 15 godina

U kakvoj zabludi smo bili kada smo se ponadali da je sa ovakvima moguće praviti vladu! Nakon svega, čovek odvali ovako nesto!
Moraćemo izgleda da čekamo nove izbore. Što pre, to bolje.

profesorica

pre 15 godina

Pre nego procitam ostale komentare, zelim da kazem da je ovo sto je Mrkonjic izjavio katastrofa i sramota od bezobrazluka!
Pa nismo mi gradjani ovce da ne znamo sta je porodica Milosevic radila po Srbiji za vreme njihove vladavine.
Sram ih bilo sa sve SPS-om!

Luka

pre 15 godina

Moze, evo ja cu da im ljubim i sliku, ali tek kad meni i mom narodu obrisete iz glave secanje na sva zlodela i zverstva za koja su zasluzni.

Prolajacu od muke...

pre 15 godina

Mrkonjicu,ako ti Tadic uslisi ove zelje, nemoj ni slucajno to da prihvatis tek tako.
Obavezno trazi da ti uz to na uvce jos peva i Toma Zdravkovic (pokoj mu dusi).
Sad je prilika... i nikad vise.
Joj, Srbijo,sto si tako prokleta?!!!

Слобо

pre 15 godina

Нека СПС прави коалицију са ДС-ом, LDP-om, ЛСВ-ом и другим нео-комунистичким странкама, а што се мене тиче могу им се придружити и радикали јер су и они, по свом програму левичарска странка. А видим да им се не гаде ни Аркановци. ДСС и Нова Србија су странке десног центра и не би требали са никим од њих улазити у коалицију.

Milorad

pre 15 godina

Pa ovo su skoro terorističke ucene... on kao da drži taoce pa kaže oslobodite nam vođe a mi ćemo pustiti taoce... Ovo je totalno uvrnuta izjava... pa on je gori i od Velje...

Milica Bg

pre 15 godina

Cak i rehabilitacija porodice Milosevic moze da se razume, mada bi bila neopravdana, ali je bar politicka. Ali ovo sto gos'n Mrkonjic predlaze granici se sa bunilom! Ja se izvinjavam-ovo je previse! Zasto bi bilo ko abolirao Milanovica koji je osudjen za tezak zlocin pocinjen u vreme bombardovanja. Verovatno nije ni dovoljno ono koliko je dobio da se pravda zadovolji a oni bi jos i da ga oslobode! No comment, zgranuta sam! I naravno-nadam se da niko nece dopustiti tu gnusnu radnju.

Djomlouns

pre 15 godina

Ako se desi ovo u buducoj Vladi (ma ko da je chinio) za mene je ta Vlada PROSLOST i nece niko iz nje nikada nikada nikada dobiti vise moj glas!
Inace iz svega ovoga najvise cenim Chedu. Mislim da def. ima moj glas na sledecim izborima iako se ne slazem sa njim u dosta toga!

Imperator

pre 15 godina

Razapet sam izmedju emocija i realnosti, sta da kazem, ne bih da mi radikali budu na vlasti a ne bih ni sa sps-om u vladu... ko udje pokajace se ko ne udje pokajace se... Samo se plasim da se nasi ne zaigraju pa da izgube glasove! nadam se daznaju sta rade!!

j o k e r

pre 15 godina

e sad da vidimo kako funkcionise srbija kao "pravna drzava"ali i to "nezavisno sudstvo"...valjda i kostunjavi"premijerzauvek" stoji iza svega ovoga sto traze mrkonjic,dacic i nikolic!alal vera "demokrate"prvo poluvreme borba do istrebljenja,tuca,pljuvanje i blacenje-drugo poluvreme -dosla maca na vratanca...pranje,feniranje,sminka i vodimo drzavnog neprijatelja koji nas je doveo dovde gde smo danas u evropu-svet i pomaze mo mu da se opere i usunja u svetsku-socijalisticku-internacionalnu!!!e pa gospodo to moze samo u srbiji i n i g d e v i s e !!!

buba london

pre 15 godina

Mi imamo nezavisno pravosudje ,dignite glas jer sps,dss,srs vas ne postuju i oni odredjuju ko je kriv ,a ko da se oslobodi. Sad je vreme da ih sve osudite za njihova zlodela i da im se imuniteti oduzmu ,jer godinama imamo politicku mafiju .USTANITE NARODE U BORBU PROTIV NAJGORE MAFIJE I POMOGNITE POSTENIM PRAVOSUDNIM LJUDIMA DA POHAPSE OLOS KOJI NAS JE UNISTIO 90tih godina i decu nam slao na ratista. DOSAO JE SUDNJI CAS IZADJITE I ZAVRSITE SA 6 OKTOBROM

dukiduki

pre 15 godina

Da li ste spremni da zaboravite sve strahote koje smo preziveli u vreme despotije 'KANARINCA'? Inflacija,potpuno prazne prodavnice, izbeglice, poginule, ranjene, gajbice, bambilendove, batine koje smo dobijali na protestima, ubistva politickih protivnika, tone popijenih bensedina, katanac na skoro svim fabrikama, stampa posebno politika, rts, bombardovanje, sankcije, kombijem do budimpeste, tajkuni su se tada rodili, dzakovi para na kipar, nasta su licile bolnice i skole, gsp katastrofa, pljackanje naroda dafinama, jezdama i dafinima, zatvaranje b92 i studija b, pa karic tv[da li se jos neko seca te tv].... i mogao bih ovako do ujutro. Sa tim stetocinama koji su nam zatrli zivote NIKAD nikakav dogovor. Tadic i ds ako imaju morala neka se za svoju politiku izbore kao jaka opozicija. Zar mu nisu dosli glave truli kompromisi sa kostunjavim ?

Boban

pre 15 godina

Veoma cenim ovog čoveka ali ovo mu nije trebalo. Ne možeš ti ucenjivati time. Bolje onda da ne formiraju vladu. Izgubićemo još 3-4 godine ali nema veze. Svako od nas će živeti bar još 200 godina.

Boban

pre 15 godina

Ovaj SPS je izgleda kao naša prethodna vlada, svako daje neke svoje izjave i to se onda prenosi kao zvanični stav.

Je li zna neko kako izgleda koalicioni sporazum SPS sa JS i PUPS, šta znači to da je SPS vlasnik mandata - da palma i penzioneri moraju da glasaju kako Dačić kaže? Ako je tako, što su uopšte ulazili u takvu koaliciju?

ssss

pre 15 godina

Razmislite malo. Oni su politicari. Ova izjava je dobar znak da je odluka da prave vladu sa DS-om zavrsena stvar. Zna Mrkonjic da mu taj zahtev ni jedna vlast ne moze garantovati. Samo mazu oci svom birackom telu kako su toboze jaki da mogu da ucenjuju. Pa nije Dacic Kostunica, ne ume on to tako dobro da radi.

Dalibor M.

pre 15 godina

Moram priznati da se slazem sa komentarom Cedomira Jovanovica na izjavu gospodina Mrkonjica koji definitivno pokazuje pravo lice SPS-a! Ja inace zivim u Austriji i bio sam na glasanju i naravno glasao sam za DS, zato sto mislim da DS nije skrenuo s puta onog puta koji je godinama gradio pokojni dr.Zoran Djindjic! Zato vas molim gospodo neglasaci izadjite na sledece izbore i pokazite put Srbije put do Evrope,a ukoliko ne budete izasli opet kao do sada mislim da se lose pise Srbiji u kojoj se vraca porodica Milosevic i u kojoj ce vladati Crnogorci sa svojim familijarnim plemenima!!!

deki

pre 15 godina

Ubice treba da ostanu u zatvoru. To se, pre svega, odnosi na pripadnike Miloševićevih eskadrona smrti i sve one njegove doglavnike koji su bezpogovorno izvršavali suluda naređenja svog vođe, a čiji su rezultati hiljade mrtvih, osakaćenih i nestalih Srba i pripadnika drugih naroda na prostorima bivše Jugoslavije.

bora

pre 15 godina

E bas mi je drago sto je Mrkonjic ovo rekao.Gledam danima kako se Tadic ulizuje Dacicu i on ga na kraju ispalio.E moj Tadicu cime ti razmisljas kad nudis koaliciju onima koji su unistili zemlju.Od danas pripadam pametnoj populaciji od 40% koja ne glasa na izborima.

stefke

pre 15 godina

Prvo Marko, pa onda Seselj... i Slobu bi vratili ali hvala bogu previse je kasno. I onda oce DS sa SPS-om u vladu. Pricaj mi pricu

Dusan887

pre 15 godina

E pa to je cena koju i mi moramo da prihvatimo. To je nesto kao "razmena spijuna". Politicko oslobadjanje. Uslovno pustanje na slobodu. Meni nije problem osloboditi coveka ali pod uslovom da mu se zabrane odredjene funkcije itd. Vazno je ono sto bi dobili, pro-evropsku vladu.
Pa zar bi smo trebali da budemo toliko okrutni prema sebi, da zbog ne davanja slobode jednom coveku Srbija opet stane?

Paja Jovanovic

pre 15 godina

Ma samo udjite u mutne radnje sa DS-om i od SPS-a nece ostati nista, a toliko cete kratko trajati da nista necete stici da ukradete ni na jednom nivou! Traziti od DS-a da prestane da progoni Milosevice i pusti Milanovica je kao da se trazi od Osame bin Ladena da prestane da proganja Amerikance! Dakle desice se na kukovo leto, ali lepo je gledati ih kako se znoje i smisljaju brljotine kako bi mogli da pojedu ono sto su juce ispljunuli!

neko-iz-mase

pre 15 godina

Ne bih ja uzimala za ozbiljno Mrkonjica.Sigurno je bio u istom stanju kad je ovo izjavljivao, kao u vece izbora. A da dobro peva ruske pesme...sto jes' jes'.Eh vezba chuda chini.

Bacvanin

pre 15 godina

Interesantni zahtevi.
Ako neko nije ucinio nikakvo krivicno delo, nema razloga da bezi iz drzave, kao sto ne bezim ni ja u Rusiju, a onaj ko je ucinio neko krivicno delo, i zato bude pravosnazno kaznjen, taj bi trebao, poput svih odraslih ljudi, da snosi konsekvence svojih (ne)dela.
U Vojvodini se jasno pokazalo u kom pravcu se zeli ici, velika bi bila steta da se sa druge strane Dunava i Save oformi DSS-SRS-SPS vlada, a sa ove strane proevropska. Sad tek shvatam Crnogorce, zasto su odlucili tako kako su odlucili na svom referendumu.
Steta je da 2 miliona ljudi u Vojvodini mora da trpi zbog 4 miliona ljudi sa druge strane gorepomenutih reka, ali uvek ima resenja, mislite o tome!

Слобо

pre 15 godina

Нека СПС прави коалицију са ДС-ом, LDP-om, ЛСВ-ом и другим нео-комунистичким странкама, а што се мене тиче могу им се придружити и радикали јер су и они, по свом програму левичарска странка. А видим да им се не гаде ни Аркановци. ДСС и Нова Србија су странке десног центра и не би требали са никим од њих улазити у коалицију.

Mislilac

pre 15 godina

"Bez obzira na to što Evropska unija šalje jasne signale šta bi ona želela, vlada u Srbiji će biti plod demokratskog procesa, izjavio je predsednik Izvršnog odbora SPS-a Branko Ružić."
Upravo tako! Nema vise zamazivanja ociju belim sengen vizama i ostalim glupostima. I sama Evropa je najvise doprinela ovakvom raspletu konstantnim pritiscima i raznim ucenama upucenim Srbiji.

ana

pre 15 godina

Raste nezadovoljstvo u narodu, vratice vam se kao bumerang.
Ko se zadnji smeje, najsladje se smeje. Zato Mrkonjicu pozurite sa tom koalicijam DSS, SRS jer jedva cekam da vam vidim ledja u bliskoj buducnosti.

Cuvar osmeha

pre 15 godina

Kad sam procitala ovu vest u prvi mah sam pomislila da ako je ovako ne treba praviti Vladu sa SPS-om.. ali s druge strane tacno je i to da ce nas koalicija DSS-NS-SRS-SPS upropastiti i ko zna kada cemo se oporaviti. Znaci, SPS mi se neopisivo gadi ali ne znam koliko casna DS opozicija u ovom trenutku ima ikakvog smisla jer se bojim da crno-crvenu koaliciju necemo tako lako skinuti sa vlasti. Bolje i manja steta nego velika, i ako nista drugo bicemo na pragu EU, ako se napravi proevropska Vlada.

Marko - Vracar

pre 15 godina

Milanovicu svejedno nije ostalo jos mnogo (ionako je dobio malo za ubistvo onoliko mladih ljudi), a mafija Milosevic je ionako dobila azil od (bratskih) Rusa.

Sto se tice penzija, ja bih voleo i da budu 100% plate u Srbiji (a ni to nije nesto)...

Joka

pre 15 godina

Pre par godina kada su radikali uzeli vlast u Novom Sadu rekao sam da je to pocetak puta Vojvodine ka nezavisnosti. U ovim politickim okolnostima samo zadrti ne vide ono sto sledi.

Bivši student BU

pre 15 godina

Dobro, 'ajde, Srbijo... Ali još samo ovaj put - sledeći se već plašim da ću biti premator. Oni neka rade svoj posao, neka naprave tu vladu - SRS-DSS-NS+SPS-PUPS-JS, a ja ću da radim svoj: znam otprilike gde mi je majica s natpisom OTPOR!, imam još snage da stojim pred kordonom, pa ćemo se ćerati... Ali još samo ovaj put, Srbijo!
Sledeći put odoh u Australiju.

Vendetta

pre 15 godina

Alo bre ljudi, vi iz ZES, aman, sta ih molite vise, sta im povladjujete? Manite se corava posla! Jel vidite u sta ce ovo da se pretvori, ako formirate vladu sa NJIMA?! Milosevic ce postati heroj, Milanovic mucenik, a vi cete na narednim izborima osvojiti pet puta manje glasova nego sada.
Mrkonjic, koji, kao, vazi za "proevropskog coveka". Vazi, kako da ne.
A, i koliko cete zakona moci sa njima da sprovedete? Bice isto kao i sa DSS. Dzabe vam ta vlada ako ce oni za vecinu stvari da glasaju sa opozicijom i da im daju legitimitet, da ih ozive, da bi vas na sledecim izbora pocistili sa lica zemlje.

Pinki

pre 15 godina

Evo vam SPS!

Kad smo svi ocekivali da cujemo uslove tipa: to i to ministarsko mesto, "jer mislimo da mozemo to i to", socijalni program, Evropa ili ne-Evropa napredak zemlje i slicno... eto sta je glavni fokus SPS-a:

rehabilitacija Milosevica!

zb

pre 15 godina

Šta još treba, da Milanović postane direktor RTS-a. A Mira za predsednika vlade?
Ako DS pristane na ove uslove, sigurna sam da više moj glas neće dobiti, a verujem ni glas većine njihovih birača.
Kada su već dali Beograd neka daju i celu Srbiju, pa idemo iz početka. Spremite pištaljke, šerpe i ostalo....
Eto šta vam je napravila kohabitacija sa Koštuniocom. Niste slušali narod ...

Zzzaphod

pre 15 godina

Ja stvarno ne znam sta vise treba da se desi pa da DS ukapira da SPS nije ni socijalisticka, a kamo li levicarska partija. Jedina nada da se napravi neka manje-vise proevropska vlada je da se PUPS i JS (neverovatno, a?) otcepe od SPS-a i da zajedno sa ZES, LDP i manjinama formiraju vecinu za vladu.
Sve ostale kombinacije koje uzimaju u obzir SPS sa sadasnjim rukovodstvom je cisto zamajavanje naroda.
Pozdrav,

Slavisha,Nancy-FR

pre 15 godina

Svi smo (mislim na nas normalne) za proevropsku vladu, ali ne po svaku cenu. Znam da ce nas ova buduca vlada, za koju sam siguran da ce biti seljachko-narodno-radikalska, unazaditi za josh nekoliko godina, ali kontam da je bolje biti chasna opozicija nego ponizna vlast.

Miki iz Njemacke

pre 15 godina

Jel to zahtev Kostunici ili Tadicu?
Kostunica ne verujem da ce osloboditi Milanovica ali za G17 i DS ne garantujem.
Trgovina mandatima, novcem, pravdom a u stvari nasim zivotima.
Pa dokle vise Mrki?

jovan

pre 15 godina

Ok vasa igra davanja zmigavaca levo i desno je procitana. Vi cete tamo sa radikalima i kostunicom. Ali da ucenjujete i uslovljavate abolicijom zlikovaca, to vam mi gradjani Srbije necemo dozvoliti.

Lenka

pre 15 godina

Nisam iznenadjena ovim sto trazi gospodin Mrkonjic. I Milorad Mircic ima slicnih mracnih ideja.
Uzalud su bile nase setnje, lupanje u serpe, uzalud je poginuo Zoran Djindjic, sad ce njegova stranka da nam nametne SPS i u Vojvodini, bez obzira sto nismo tako birali i sto smo im poklonili poverenje verujuci u proevropske ideje.
Razocarana sam beskrajno.

Novosadista

pre 15 godina

"Bez obzira na to što Evropska unija šalje jasne signale šta bi ona želela, vlada u Srbiji će biti plod demokratskog procesa, izjavio je predsednik Izvršnog odbora SPS-a Branko Ružić"
Eto takvi smo mi! E sad necu ni ono sto ja hocu. Lepo nam ljudi kazu sta i kako treba da se ponasamo, ali ne, mi smo uvek najpametniji. Pa onda kukamo kako nas "zapad" ne voli i kako nas maltretira!!! Mozda kada bi samo prihvatili da su MNOGO sposobniji (da ne kazem pametniji) od nas i nasih politicara.
Ovde je barem svima izbor kristalno jasan: SPS sa ZES-evropa kaze odlicno; SPS-DSS-SRS-evropa kaze zbogom Srbijo. Hmmmmm, kako tezak izbor, hmmmmm, sta odluciti, hmmmmm.

Dragan

pre 15 godina

Do pre mesec dana zbog ovakvih gluposti nervirao sam se u tolikoj meri da nisam mogao da spavam. Danas sam potpuno relaksiran i uopste se ne uzbudjujem u vezi toga ko ce napraviti Vladu. A to je zbog toga sto cu u avgustu otici da radim u Podgorici za sasvim pristojan novac i jos u svojoj struci. Zato, svi oni koji ne zele vise da gube zivce neka lepo konkurisu za posao u nekoj od susednih zemalja i nerviranje u vezi politckog zivota u Srbiji ce nestati kao rukom odneseno :) Pozdrav i svratite kod mene na more od avgusta ;)

Boban

pre 15 godina

A da odemo mi u opoziciju pa neka ga oslobadja Koštunica, on će ga osloboditi i pre roka. Pa zar nisi mogao neki pametniji uslov da smiliš, kao to je sad najbitnija stvar!

Saša

pre 15 godina

Dugo im je trebalo da se pokažu ko su i kakvi su, tj. da su oni stari SPS-ovci. Ali te njihove zahteve je prihvatio Koštunica kada su podržavali njegovu manjinsku Vladu (a i Dinkićevu), pa je logično da su i sada to njihovi preduslovi. A lepo vam je rekao Čeda da se SPS nije promenio ni za jotu, ma koliko ga vi šminkali.

Pogled iz dijaspore

pre 15 godina

Kada bi se danas ponovili izbori, ZES bi najverovatnije i u celoj Srbiji ostvarila apsolutnu pobedu i sama mogla da formira vladu. Pretpostavljam da je, kao i u Vojvodini, biracko telo zgadjeno svim igrama i igricama oko sastavljanja vlade DSS-SRS-NS. U vezi uslova koje postavlja SPS, siguran sam da ni za jednog postenog gradjanina Srbije nije prihvatljivo da u "paket" ulazi pomilovanje porodice Milosevic (to bi bilo eklatantno uplitanje politike u sud!) i Milanovica. Secanje na sve zrtve bivseg rezima je jos uvek isuvise sveze, i ne sme da se tako brzo odgura pod tepih.

Laik

pre 15 godina

E, al ga ubrlja Mrkonja opet. Ako je to i Dacicev zvanicni stav, na sledecim izborima idete u zaborqav. Vuk dlaku menja, al cud nikako!

Dusan887

pre 15 godina

E pa to je cena koju i mi moramo da prihvatimo. To je nesto kao "razmena spijuna". Politicko oslobadjanje. Uslovno pustanje na slobodu. Meni nije problem osloboditi coveka ali pod uslovom da mu se zabrane odredjene funkcije itd. Vazno je ono sto bi dobili, pro-evropsku vladu.
Pa zar bi smo trebali da budemo toliko okrutni prema sebi, da zbog ne davanja slobode jednom coveku Srbija opet stane?

Aleksa

pre 15 godina

Druze mrkonjicu, Milosevice niko ne progoni. Oni su osumnjiceni za ozbiljna krivicna dela. A Milanovic je osudjen takodje za jasno dokazano krivicno delo. Ako vas jos nesto zanima slobodno pitajte.

Sandra

pre 15 godina

Postavljanje OVAKVIH uslova je direktno okretanje prema proslosti, na stetu svih nas koji smo glasali za EVROPU i BOLJU BUDUCNOST! Nemaju pravo to da nam rade! Ocigledno ih treba pustiti da ih, sa radikalima i Kostunicom, proguta crna rupa istorije srpskog naroda! A, mi cemo napred i bez njih!

mira

pre 15 godina

Gospodine Tadiću
Od moje porodice imate 4 glasa svim srcem. Suprugov i moj život je upropašten i ne mogu zamisliti da se i moja deca (ćerka 23 godine, završava fakultet i sin 18 godina ,srednja škola) nađu u situaciji kao i mi. Molim Vas pustite te likove da formiraju vladu, pa eto nama do kraja godine novi izbori i da jednom za sva vremena SRS,SPS i DSS nestane sa političke scene i da već jednom ovaj narod živi kao sav normalan svet. S poštovanjem

Kolega

pre 15 godina

Milutine moj. Opet si sve pobrkao. Javno tražimo više socijalnih davanja, put u Evropu i sl. a ovo tražimo TAJNO. Ja znam, Milutine, da si ti inženjer a ne političar. U karijeri si bar 5 puta morao (prihvatajući razne položaje i funkcije) da se zakuneš da ćeš štititi zakone ove zemlje. Znam da ti to ništa ne znači ali znači ovim naivcima, glasačima. Zato je to moralo biti tajno, Milutine. Sada si zatvorio sva vrata. Niti ćeš ti biti ministar za kapitalne investicije, niti ćemo osloboditi Milanovića, niti ćemo Miru i Marka skinuti sa poternice. I na kraju, Milutine, nije sve što čuješ na sastancima za javnost. Imaš Ivicu pa pitaj.

Boban

pre 15 godina

Veoma cenim ovog čoveka ali ovo mu nije trebalo. Ne možeš ti ucenjivati time. Bolje onda da ne formiraju vladu. Izgubićemo još 3-4 godine ali nema veze. Svako od nas će živeti bar još 200 godina.

Toza

pre 15 godina

Meni SPS koji trazi rehabilitaciju porodice Milosevic, Milanovica i ostalih zlocinaca NE TREBA!
Jedino resenje je da se koalicija SPS - PUPS - JS razbije i ako je moguce napraviti vladu ZES - PUPS - JS - Manjine. Ako je nemoguce, onda novi izbori sto je moguce pre.

Miroslav I

pre 15 godina

Nece moci druze Mrkonjicu. Ako budete tako nastavili, ode ZES u opoziciju. Bolje i tako, nego sa vama. Samo sam cekao kada ce poceti bujica "zelja"!

Nash

pre 15 godina

Socijalisti pokazuju da se nisu ni za dlaku promenili od '90-tih. Ako DS pristane na ovu ucenu, može da se oprosti od velikog broja glasova, mada me to od njih ne bi iznenadilo. Od dolaska Tadića na čelo stranke vode beskičmenjačku, "mehku" politiku prema ZLOČINCIMA iz prethodnog perioda...

Aleksandar

pre 15 godina

Hajde da im vise pozelimo puno srece i neka idu sa slicnima. Kraja ucenama nece biti. Nadam se da DS nece po svaku cenu ici sa SPS. Kao Marko i Mira nista nisu krivi, sram nas bilo proganjamo ih godinama. Milanovic je verovatno zasluzio orden, a i njega sram nas bilo proganjamo. Nista nije vredno takvih ponizenja. Licno mi je zao ali trpecemo jos dugo, a bili smo nadomak normalnom zivotu. SRS, DSS, SPS unistice i ovo malo sto vredi u Srbiji. Laku noc.

Marin

pre 15 godina

Osloboditi Milanovića, rehabilitovati Miloševića... pa jesu li mogli još nekog lika da nadju? Jesu... Mladića.. ljudi, nije vredno toga. Treba bataliti bilo kakvu priču sa ovim hohštaplerima.

Maksimalno orao pozitivno

pre 15 godina

"...da prestane progon porodice Milošević i da se oslobodi Dragoljub Milanović."
I da Marko bude predsednik Srbije.

marina,bg

pre 15 godina

Ma kakav Milanovic, kakvi Milosevicevi ! Zlocinci u svakoj normalnoj drzavi idu na sud i u zatvor! Kakvo odustajanje, kakvo oslobadjanje od krivice! NI SLUCAJNO! Borise , nikakva koalicija sa SPS-om. Maske su pale i valjda je i onima koji to do sad nisu ukapirali, postalo sve jasno.
NOVI IZBORI! Kostaju, stoji, ALI sigurna sam da ce i vredeti svake ulozene pare.

Sinisa

pre 15 godina

Milutine sine. Ovo sto ti tražiš je nešto protiv čega se borimo. Nadam se zajedno. Nekako liči na korupciju. Pa nisi ni ti iznad zakona. Sutra ćeš hirurgu govoriti kako se operiše krajnike.
Sama činjenica da možeš u koaliciju sa DS-om treba da ti prija. Iskoristi priliku, jer Koštunica na sledećim izborima ne prelazi cenzus. Lagao je i lagao. Slagaće i Vas. Ovo Vam je finale lige šampiona, gde protivnik igra s drugim timom (vodeći ljudi iz DSS-a su otišli ili odlaze). Dajte taj gol i mnogo ćemo se radovati zajedno sa Vama.

Imperator

pre 15 godina

Razapet sam izmedju emocija i realnosti, sta da kazem, ne bih da mi radikali budu na vlasti a ne bih ni sa sps-om u vladu... ko udje pokajace se ko ne udje pokajace se... Samo se plasim da se nasi ne zaigraju pa da izgube glasove! nadam se daznaju sta rade!!

Ljikos

pre 15 godina

Gospodine Mrkonjicu, treba da Vas je sramota od mladosti koja je nastradala u zgradi RTS. Pa svuda u normalnom svetu sudstvo je nezavisno i kriminalcima je mesto u zatvoru, samo vi trazite da oni budu na slobodi i treazite da se porodica Milosevic ne proganja. Samo da Vas podsetim da je zahvaljujuci Mirjani Markovic i njenoj partiji JUL-u vasa partija spala na tako mizerne grane i sta ste u to vreme bili samo potrckala JUL-a, i Vi sada uprljanog obraza i ruku trazite da najveci zlocinci budu izuzeti od slova zakona
kako Vas nije sramota i s kojim pravom vi sada nekoga ucenjujete, zar nam u vladi trebaju ucenjivaci i nepostovaoci zakona, meni Vi ne trebate nikada vise jer hocu da zivim u zemlji mladosti a ne zlocinaca i ucenjivaca.

icko

pre 15 godina

muka mi je više od ovog foliranja...s trašno! nemojte bre da potpisujete, videću vas za par meseci i samo da znate da ste osvojili MANJE! mandata nego na prošlim izborima, a Vi slavite, Vi ste pobednici! ma nije nego!

jabbu

pre 15 godina

Dakle, ovo je previse! Treba ih pustiti da formiraju vladu sa DSS i SRS, pa sta bude bude. A Kostunica ce konacno moci da bude tamo gde i zaista pripada, medju okorelim nacionalistima i ksenofobima. Mora da je bilo tesko pretvarati se svih ovih godina...

niks

pre 15 godina

Ma ljudi moji, zar jos neko misli da se SPS promenio? Isti su oni kao i DSS i SRS. Zalostan je pokusaj DS-a da spere uzasnu proslost Slobine partije. Nema nista od toga. Nego da se mi pripremimo za njihovu Vladu, skupimo u ovoga puta jednu kolonu: DS, G17, SPO, LDP, LSV, manjine - EVROPSKI BLOK, konacno ih sve zajedno pregazimo na izborima i posaljemo u istoriju...

australija

pre 15 godina

I posle kad me moj matori opet pita "sto nesredis za sina da uzme i srpsko drzavljanstvo?" Pa ovi bi sad i za Slobu jos jednu "KUCU CVECA" da grade!

Miloš

pre 15 godina

Mislim da je neprihvatljivo posle ovoga praviti Vladu sa SPS-om. Kada hoćeš da se reformišeš, to ne možeš da radiš po svojim uslovima. Ne može se rehabilitovati porodica čoveka koji je naneo toliko zla Srbiji, da ne pričam o Miri i Marko koji su simbol devedesetih. Sa njima nema pomirenja, nema rehabilitacije. Sam Milanović je čovek koji je odgovoran za smrt novinara RTS pre devet godina. Njegovo oslobađanje bi bilo šamar demokratskoj Srbiji i direktno ruganje žrtvama i njihovim porodicama. Dačić i ostali bi morali da budu srećni što su izbegli lustraciju koje nije bilo zbog Koštunice. Pod ovakvim uslovima- ZES OPOZICIJA!!!

Neka Koštunica, Nikolić i Dačić prave Vladu pa neka pokažu sami koliko su nesposobni.

Od dva kraka auto-puta, metroa i sličnih besmislica neće biti ništa, da ne pričam o tome koliko će da poraste deficit, da ne pričam o tome koliko će nam se urušiti međunarodni kredibilitet, da ne pričam o rastu cena koji će biti eksplozivan...

A na sledećim izborima-DOVIĐENJA ZAUVEK !!!

Vojkan

pre 15 godina

Novi izbori i onda formiranje vlade bez ikakvih ucena. Rezultati u Vovodini su ogledalo rezultata sledećih izbora. Što pre to bolje!

Peđa Veselinović

pre 15 godina

SPS nije mogao da odoli, a da u ovoj situaciji u kojoj su ključevi kod njih, ne zatraži rehabilitaciju svoje ekipe i samim tim retroaktivno pobede 5.oktobar. U ovoj situaciji, nije SPS na raskrsnici, nego Tadić i DS. Svi u Srbiji koji imaju imalo mozga i sećanja, sada mogu da vide o čemu se radi (i o kome) kada je u pitanju "renovirani" SPS. Pristanak na bilo koju vrstu saradnje sa njima od strane Tadića bi za njega, pre ili kasnije , bilo političko samoubistvo. Vojvodina je pokazala šta misli biračko telo o ovome što se radi od izbora na ovamo i koliki je suštinski strah i nesigurnost u narodu za budućnost. Zato, Borise ne daj nego pobedi!

Bojan

pre 15 godina

G-dine Tadicu
Hoces li se ti oglasiti na neki nacin? Jadno je ovo sta se desava. Kakvu sam gresku napravio sto nisam pobegao sa porodicom posle 5-og oktobra. Odose svi moji snovi o Srbiji u ......
Jadni smo...bedni..Da li cemo i Marka uskoro videti kako ``ponovo`` skuplja gajbice na Pozarevackoj pijaci. Ma nosite se svi...skidam kofer sa ormana

npb

pre 15 godina

Toliko o nezavisnom sudstvu. Cak i iako bi Milosevice oslobodili politicke krivice, pokojni predsednik i supruga su krivicno gonjeni i osudjeni za narucivanje ubistava.

Djuro P.

pre 15 godina

Ma nema brate problema, svi lopovi i zlocinci da se oslobode, i da se niko nikad vise ne uhapsi samo zato sto je iz SPS-a. Vas ne sme niko da dira.

sedmica

pre 15 godina

Ovo je strasno, "progon" porodice SM, osloboditi Milanovica posto je pravomocno osudjen, KRIV za pogibiju onolike mladosti u RTS-u. Nadam se samo da ce ih Tadic oduvati zbog ovoga, neka formiraju vlast sa radikalima.

Aleksandar

pre 15 godina

E sada su preterali.. Neka prave Vladu s dSS-ovcima, a ako Tadic sa njima napravi ova "pomirenja", neka nestane i DS. Srbijo, tuzna si.

pactko

pre 15 godina

Pitam se koliko godina ćemo morati da izgubimo ponovo da bi se "narod" "opametio"?!
Najverovatnije će nas ostaviti na miru kada se završi "privatizacija" i kada politika ne bude više tako unosan biznis

pacac

pre 15 godina

Da se oslobodi Milanovic!? Tako Mrka i njegovi drugovi zamisljaju drzavu. Puj pike, ne vazi sudska presuda, izes pravosudje, kad od nas zavisi vlada. E, to ti je socijalna drzava i vladavina prava. Jos samo da Slobo ustane i svi zahtevi su ispostovani... Ne mogu da zamislim kako se osecaju porodice pravih zrtava. Ako, samo neka se oni bahate - NECE PROCI!!!

Nikola

pre 15 godina

Ne treba praviti sa SPS Vladu po svaku cenu. Ako se zaboravi i oprosti krivica porodice Milošević i njihovih sluga i čuvara, bićemo izgubljeni zauvek. Ne, nikad više!

suboticanin

pre 15 godina

ma dosta vise tog uslovljavanja od strane sps-a. ds treba lepo da ode u opoziciju i radi na tome da sto pre budu ponovo vanredni izbori i da onda zajedno sa ldp-om uzme vlast i na republickom nivou

nesha

pre 15 godina

U samom startu je napravljena greska ,a to je povladjivanje SPS-u. Trebalo je njima postaviti uslove , ali ne sad vec 06-tog oktobra 2000-te.

bale

pre 15 godina

Ne bih imao nista protiv da DS, posle ovakvih sramnih ucena, ostavi "pobednike" da upropaste ono malo dobroga u Srbiji, da sva pametna mladez definitivno ode, pa da za 10-15 godina svi zajedno uhvatimo poslednji voz. Samo jos da smislim za gde.

Pavle

pre 15 godina

Ako na ovo DS pristane sa Milosevicem i Milanovicem, onda je to dokaz da je njima samo i jedino vlast bitna, polozaji i mogucnost da cape pare.

Svix

pre 15 godina

U SPS su "malo " kontradiktorni. Žele da uđu u vladu sa DS a znaju šta su pričali tokom predizborne kampanje. Bili su protiv potpisivanja SSP a sad su za. S obzirom da inplementacija SSP-a zahteva izručenje Ratka Mladića i ostalih haških optuženika, to će biti teško izvodljivo za SPS. Drugo, Palma je jednu priču pričao sad a drugu u kampanji. Ako nije on, jesu njegovi koalicioni partneri, pa se on nešto nije protivio toj priči.

Ivana Bajic

pre 15 godina

Sa kojim pravom bi Milanovic trebalo da bude oslobodjen? Da li to znaci da su Mrkonjic i SPS iznad sudskih odluka i da po njihovom nalogu ubice mogu biti oslobodjene? Pa zar taj film nismo vec gledali i ustanovili da nam se ne svidja? Da li je gospodin Mrkonjic cuo nesto o poginulima na RTSu ili treba da ga porodice zrtava podsete zbog cega je Milanovic osudjen? Kako ga BRE nije sramota?!?!?

Мина

pre 15 godina

"Патриотама" ово, социјалистима оно... Кад сви буду "намирени", хоћемо ли ми, грађани, проћи као јунак романа "Старац и море"?

george

pre 15 godina

toliko o evropskom putu socijalista i njihovoj perspektivi. tekovina francuske revolucije je razdvajanje vlasti na zakonodavnu, izvrsu i sudsku. kakve veze imaju odluke sudske vlasti i formiranje izvrsne vlasti. to samo ukazuje koliko je bila greska sto 6. oktobra nije bilo. sada smo u situaciji da se sve lepo ponisti i da tajkuni u saradnji sa starim kadrovima lepo uvezu sistem. setite se samo retorike o bonovima za struju koju je eps toliko kostalo, da je morao da se oporavlja 4 godine. nema nam spasa. jedva smo se malo oporavili, a sada opet ispocetka.

Dragan

pre 15 godina

Ja bih tom spisku dodao i jedan spomenik Slobi na mestu gde je bio kontramiting i da se Marku izvine onaj otporas koga je doticni tukao.

Ja pa ja

pre 15 godina

Jel moze drugarica Mira za ambasadora u Moskvi? Bojic za ministra svima nam porusenog zdravlja? Sta ceka onaj Matic? Dal cemo opet kod Vucicke na Kipar po beskamatne kredite?

ssrdjan

pre 15 godina

Zar ne bi to bilo previse?! Stranka u Vladi koja trazi da se povuku progoni dokazanih kriminalaca?! Mislim da DS (i ostali) ne bi trebalo nikad da pristaju na takve uslove. Cist bezobrazluk. "Njihova" Vlada nece trajati duze od nekoliko meseci. Mislim da cak nece ni moci da bude formirana jer SPS ima vrlo nezgodnog trojanca u svojoj koaliciji (svaka mu cast - nadam se da necu morati da pogazim ovo).
Ne daj im to Borise. Nikad ti ne bismo oprostili. Previse je energije trebalo da ih posaljemo sto dalje odavde. Lepse nam je bez njih.
Mislim, dize mi se kosa na glavi od same pomisli da Marko Milosevic ponovo preuzme neke stvari u svoje ruke. Pa ja poznajem 10ak Pozarevljana koji bi morali da beze iz tog grada! Ne, nikako. SPS ponovo pocinje da postaje u mojim ocima ono sto je bio. Nikad nije ni bio drugaciji. Ovih nekoliko dana talasanja su normalni za njih, ali znamo u koliko crno su nas zavili. Izvucite g. Palmu i g. Krkobabica iz te koalicije, pa pregovarajte sa njima, ako moze. Sa ovima nemojte, ako Boga znate.

SaleKostolac

pre 15 godina

Vreme je da se ovim nezajazljivim alama kaze DOSTA! Sta ce biti sledeci uslov? Mozda tenkovima na Kosovo?Neka Tadic pokusa da izdvoji Palmu i penzionere i uz LDP i manjine napravi Vladu koja ce, uz ZES Vladu u Vojvodini biti protivteza crveno-crnoj koaliciji u Beogradu. Svaka druga opcija vodi Srbiju tamo gde je vec bila, a to ne zelimo, zar ne?

NeGlasac

pre 15 godina

Svaka koalicija DS sa SPS bi bila isto kao i da su na vlasti radikali samo bi radikali imali vise argumenata u narednoj kampanji. Koliko DS drzi do svojih principa pokazali su time sto su na proslim izborima dali Kostunici mandat. Mogu misliti sta bi bilo u koaliciji sa SPS. Novi izbori ili propast!

Vojislav Todorović

pre 15 godina

Gospodine Tadiću, da li još uvek stojite pri tvrdnji da sa ovim ljudima "delite vrednosti"? Molim Vas kao Boga da ih pustite da formiraju svoju nacionalsocijalističku vladu, a mi pristojni građani i demokrate da ostanemo čista obraza. Neće oni dugo, a Vi, i svi mi, sačuvaćemo dostojanstvo. Nemojte da ukaljate jednu od retkih svetlih stvari koje imamo - našu borbu devedesetih.

tanja

pre 15 godina

Ako je ova vest istinita, onda nema sta sa njima da se razgovara.
Sta ce reci Žanka Stojanović ili ostali roditelji?
Sta cemo reci svi mi, kojima nam je S.M. i SPS uzeo zivote..
Pola nase populacije to nece, kako on to zamislja, ko mu daje pravo? Mali procenat koji su osvojili sad. E pa sledeci put nece. Eto im Vojvodine, nek gledaju u nju, i nek vide gde im je mesto.
Srescemo se u buducnosti, rece Djindjic, i bio je u pravu.
Jos neka godinica nema veze.

Realni

pre 15 godina

I to su znaci programski ciljevi SPS-a - petljanje u sudstvo i oslobadjanje pravosnazno osudjenih ljudi. To mi vise lici na hajduke i zahtjeve teroristickih organizacija nego ozbiljna politicka partija. Nikad ni po koju cijenu se ne smije pristati na ovakvu ucjenu SPS-a i to treba JAVNO reci jasno, glasno i odmah!

djolle

pre 15 godina

a mogli bi i legiju da stavite na taj spisak, bas ide uz milosevice, milanovice, ... vucelice, stanisice, mrkonjice ...

gospodo draga, nije trebalo dugo cekati da se vidi pravo lice svih igraca

Ivan

pre 15 godina

Ja sam mislio da je SPS raskrstio sa starim nasledjem i da ce ta stranka vremenom prerasti ujednu modernu socijalidemokratsku stranku. IZGLEDA DA SAM SE PREVARIO (sreca da nisam glasao za njih)

Pera

pre 15 godina

Sve je ociglednije da su kompromisi koje DS mora da naprvai potpuno neprihvatljivi njenom izbornom telu. Prethodno nasilje DSS je bila uvertira u izivljavanje SPS. Najbolje je prepustiti vlast retrogradnim da pokazu svoju nesposobnost i tako ih jednom za svagda uklonimo sa politicke scene. Put ka Evropi mora biti plebiscitarno podrzan od ogromne vecine stanovnistva a ne rezultat post-izborne gimnastike u kojoj se cine ne prihvatljivi ustupci. Ako vecina nas glasa kako glasa, onda moramo i da snosimo posledice kolektivno.

1nislija

pre 15 godina

Zar Milanovic ne bese pravosnazno osudjen? Zar se porodica Milosevic ne nalazi u samoizabranom egzilu koji im omogucava izbegavanje pokrenutih sudskih postupaka? Toliko o SPS-ovoj ideji nezavisnog sudstva. Jel' tako oni zamisljaju demokratski proces koji ce dovesti do nove vlade? Uslovljavaju pocetak tog procesa krsenjem zakona. A kakve tek sve nebuloze, uslovljavanja i dogovori ispod zita slede ako se formira vlada sa SPS-om? Pa da li je vec zaboravljeno skoro iskustvo koje smo imali sa njima? Sudeci po rezultatima izbora, nista nismo razumeli.

Lale

pre 15 godina

E, sto je mnogo, mnogo je! Osloboditi Milanovica! Pa setite se njegovog ogromnog doprinosa bedi, budalastini, trovanja ljudskih dusa, siromastva, majki u crnom, izgubljenih teritorija...

Noki

pre 15 godina

Posle ovakvih izjava stvarno je smesno pricati o SPS-u kao o partiji koja se transformisala u patiju moderne levice. Mislim da treba ici na nove izbore. Bolje izgubiti jos 5-6 meseci nego 5-6 godina.

kalimero

pre 15 godina

Vidi se kako su i onda vodili drzavu. Sve se odlucuje politicki. Ne moze se niko osuditi niti osloboditi kao posledica politickih dogovora. To ovu zemlju cini veoma neozbiljnom (sto verovatno i jeste).
ILI JESI ILI NISI ...
Pa ako jesi onda treba da sedis tamo gde ti je mesto.
Na stranu sto i neki od njih dele odgovornost sa onima koji su vec u zatvoru ili na optuznicama.

NajIgor

pre 15 godina

E sad se definitivno manite vise tih socijalista i pustite ih vise da naprave tu nacionalnu vladu uzasa i da sa njima raskrstimo jednom za svagda!
Znam da Srbija vise nema vremena ali pred takvim uslovima sramota je uopste sedati za sto, neka im se obilo o glavu i zauvek politicki nestanu!

Strasno je to sto nam se ovo dogadja ali valjda ce i Srbija shvatiti ono sto je Vojvodina napokon u apsolutnoj vecini shvatila!

Ilir

pre 15 godina

Pitam se dali bi DS (Tadic) prihatio SPS-ov uslov da bi formirali pro-evropsku vladu sa SPS-om?

Zalosno, kako se istorija ponavlja. "Povratak otpisanih"!

Maki

pre 15 godina

Mislim da sad jedva cekamo uslov da se svakom SPS-ovcu da peruska da poleti! Alo... samo nam fali nova kohabiracija sa novim Kostunicom, pa Jovo nanovo. Bolje da ih pustimo da sami puknu k'o balon.

Goran

pre 15 godina

I sad vi pravite vladu sa covekom koji je ubedjen da Milosevici nisu nista lose uradili.
Nisu politicari krivi, narod je u potpunosti zasluzio vlast koju ima, ili svojim (ne)delima ili necinjenjem i tihim odobravanjem pomenutih (ne)dela.
Ne zagovaram kolektivnu odgovornost, vec hocu da kazem da smo svi pojedinacno debelo podbacili i nemojmo se cuditi sto nam se sve ovo desava.

paja

pre 15 godina

Prestanak progona porodice Milošević?! A ko će meni da vrati 15 godina života? Ili sam ja to samo sanjao i to se nikad nije ni desilo.

dusan

pre 15 godina

vazi mrko, samo ti reci.
nema problema, kazi kog jos kriminalca zelis da izvedes napolje bez oslobadjajuce presude i to ce biti ucinjeno.
pa to i jeste sustina demokratije - sve svoje drugare, ma sta oni uradili, izvuci iz zatvora / povuci poternicu.
mozda cemo milanovica videti kao novog / starog direktora rts-a, a marka kao koordinatora radne grupe vlade za akcizne proizvode (nafta, duvan, viski...). to ipak ljudi znaju najbolje da rade.
moreeee. halo ds, jel; se cujemo? ako na ove price pristanete, bice svima jasno sta je u ovoj zemlji za vas bitno - vlast, vlast i samo vlast

Izgubljena generacijia

pre 15 godina

Jos 4 izgubljene godine, kada je sve pocelo pocetkom '90-ih imao sam 18-19, sada imam 34, za 4 cu imati 38, to znaci da cu blizu 20 godina provesti i proveo sam u setnjama, protestima, sudbonosnim izborima.

Nije mi vise jasno gde ova zemlja ide i cemu se nada ovaj narod, kakvu perspektivu bilo ko ima u ovoj zemlji osim ako se ne bavi politikom ili je vrli srpski bizMismen, sta mi obicni gradjani da ocekujemo od zivota ovde, zar ce mediokriteti Vucic, Ruzic, Dacic, Ilic, Mrkonjic, koji bi u nekoj normalnoj zemlji dogurali najdalje do prodavca kokica, odredjivati dalji tok mog zivota i zivota vase dece.

vlada

pre 15 godina

Ovo je kosmar. Kakvi su to ljudi??? Odgovornost prema zrtvama, kao i porodicama poginulih obavezuje da se ovakva jeftina trgovina ne samo odbaci, vec i najglasnije osudi! SPS nek pravi vladu sa DSS/SRS koalicijom, to je jedino pravo resenje. Ja s njima posle ovakvih izjava nista ne bih zeleo da imam. Doci ce i nasih 5 minuta opet, ovog puta bez Kostunice. Za tu priliku se treba spremati, boriti i ostaviti ove demagoge da se medjusobno sami izjedu u toj nacional - socijalisticko kvazi - demokratskoj vladi.

Alt

pre 15 godina

Ionako je bilo previse gadno pomisliti na vlast DS-SPS. Posle ovih izjava, ja ne vidim razlog ni nacin da se saradjuje sa njima. Hajde, npr., da se prekine progon Milosevica ali da im se zabrani dozivotno povratak/ulazak u Srbiju. Ali, ako Milanovica sada pustite, trazice oni i Legiju da protegne noge. SPS se precenio ovaj put, i moze i treba da nestane zauvek iz javnog zivota Srbije. P.S. Danas u podne treba da se stide svi 'izacicu u drugom krugu' sto nisu izasli na glasanje

BirgemBorg

pre 15 godina

Nikako ne pristajati na uslove!!
Neka ih, neka rade svoje. Posle cemo ih se zauvek resiti. Samo malo strpljenja. Ne vise od 500 dana i zauvek cemo ih strpati u misiju rupu. SRS, SPS, JS pocnite da odbrojavate poslednje dane!!!

Nikola

pre 15 godina

Sta bre ovi misle, da pregovaraju sa al kaidom?
Sto Dinkic kaze previse se znacaja daje Ivici Dacicu. Treba da ih iskuliraju vise, i da gledaju samo Palmu da privuku nekako, jer sa njim niko nema vecinu, i time da se ide na nove izbore.

Na novim izborima mislim da bi SRS - DSS, prosli kao u drugom kurugu u Vojvodini.

Petar Srdanovic

pre 15 godina

Bio sam za vladu sa SPS, ali sad vise nisam. Milanovic je pravosnazno osudjen za delo za koje je i bio kriv (sto je za to delo jos neko trebao da odgovara, to je druga prica). Njegovo oslobadjanje bi znacilo ponistavanje jedne od poluga vlasti - sudske!

Davitelj

pre 15 godina

Zbog ovakvih mozgova i nacina razmisljanja smo tu gde jesmo. A sta drugo i ocekivati u drzavi u kojoj najveci politicki gubitnici na Balkanu, pet zadnjih godina, pod vodstvom Kostunice, nesmetano sprovode politiku, koja ima za cilj urusavanje svake mogucnosti Srbije da se otme iz kandzi politickih snaga sto su u megalomanskoj komunistickoj zaslepljenosti vlacu izvrsile nevidjena zverstva i krvolocne zlocine kako na prostoru bivse SFRJ, tako i u samoj Srbiji. Kostunica je kao njihova "peta kolona"u DOS-u maestralno obavio ulogu "razaraca" i "torpeda". Danas im se na velika vrata vraca u zagrljaj posle zavrsenog zadatka. Niko, ama, bas niko, i to jedino u Srbiji, nije pozvan na odgovornost za sveopstu propast drzave. Da stvar bude jos gora, uz pomoc Kostunice su najvece zlocine i zlocince, od kada je srpskog plemena i semena, proglasili za nesto najdivnije i najpozitivnije medju Srbima. Danas, Srbi koji geografski pripadaju Evropi, sa statusom i obelezjima poludivljeg, primitivnog i u svakom pogledu zaostalog plemena / predstavljeni kao takvi u zadnjih dvadeset godina od strane SPS i SRS svetu / jesu prioritetni zadatak civilizovane Evrope i sveta, da u sto vecoj meri zastite druge narode od istih snaga i pomognu onom manjinskom delu u Srbiji da se ukljuci u civilizacijske tokove. Nekaznjavanje preteskih zlocina, kako izvan, tako i u samoj Srbiji, rezultiralo je "komotnom" situacijiom za ubistvo srpskog premijera, cime je obezglavljena srpska demokratska i civilizacijska misao i ideja.

Baksuz sa juga Srbije

pre 15 godina

U ovoj situaciji, za mene nema dileme: ako je cena formiranja vlade abolicija politickih ubistava, o finansujskim malverzacijama uopste necu da govorim, onda je bolje biti u opoziciji, nego sklapati necasne dogovore. Mandat vlade, ma ko je sacinjavao, brzo ce proci, a ljaga zbog saucesnistva u zlocinu ce ostati zauvek i nanece DS-u neuporedivo vecu stetu, ne samo politicku, nego i istorijsku.

Moi

pre 15 godina

Da sam na mestu DS-a (recimo Borisa Tadica), vec danas bih izdao saopstenje da demokratska stranka vise nema sa kime da razgovara o formiranju Vlade (osim LDP-a koji joj je jedini dao podrsku) Ostavio bih SRS-DSS-NS-SPS-PUPS-JS-u da formiraju nekakvu kvazi Vladu. Znam da je tesko ostaviti im zemlju na godinu dve da unistavaju, ali negde ce cena svega ovoga morati da se plati. Osim toga, ove ucene od strane Mrkonjica, a da ne pricamo sta ostalima moze da padne na pamet, su u najmanju ruku nemoralne i na njih ne treba vise ni obracati paznju. Neka im Kostunica sve ispunjava, svi ce oni kada tada doci u debelu opoziciju, samo sto jadni od zaslepljenosti foteljama, nisu toga ni svesni.

goo

pre 15 godina

Rehabilitacija svih politickih zlocinaca i politike koja nas je dovela do totalnog posrnuca znaci saucesnistvo... a o ljudima koji to zahtevaju iz politike govori ´koliko su oni posrnuli i dalje, pa i o samim glasacima za njih... draga gospodo da li mi to stvarno i dalje zelimo

maki

pre 15 godina

Neka idu u koaliciji sa radikalima gde im je i mesto.
Daleko im lepa kuca.
Eto zasta se oni zalazu, za ukidanje pravnosnaznih presuda i oslobadjanje kriminalaca.
UDBU treba podhitno maci sa vlasti.

Samir

pre 15 godina

Najzad! Bar se zna na čemu smo. Ako DS i ekipa budu pametno delovali iz opozicije nadam se da ova vlada RS-DSS-SPS neće biti dugog veka.

Igor

pre 15 godina

Ne! Treba odmah prekinuti ovu agoniju i pustiti ih da formiraju vladu. Ove ucene prevazilaze svaku meru. Sta je sledece? Da priznamo Milosevica za svetitelja?

Filip

pre 15 godina

Ej, ne moze onda vlada! Neka je naprave radikali, dss i sps, a mi cemo opet na ulicu da blokiramo sve, pa ako hocete mozemo na nove izbore! Sve ima granice!

sasa jokic

pre 15 godina

Ja se osecam kao da mi svaki dan Ti gmazovi koji su doveli zemlju do propasti, lupaju samare! Traziti oslobadjanje coveka odgovornog za smrt 16 ljudi je u najmanju ruku zlocin! Trebaju nam novi izbori, pa da ih pocistimo kao u Vojvodini!

mix018

pre 15 godina

Voleo bih da DRUG Mrkonjic prvo procita knjigu:"Tisina U Aberdarovoj" i pogleda gospodju Zanku Stojanovic u oci, pa ako se oni slozi sa tim da se DRUG Milanovic pusti iz zatvora, onda sam i ja ZA a verujem i cela Srbija! Sa zlocinom nema kompromisa!!!

Igor-BN

pre 15 godina

Samo Milanovica - ma, nije problem nikakav! Kao da ga Boris drzi u zatocenisvu u podrumu rezidencije! To je vredjanje nezavisnosti suda, ponizavanje ionako posrnulih institucija drzave! O vredjanju zdravog razuma da ne pisem! Samo, zalosno je to koliki deo naroda ne pogadja vredjanje zdravog razuma!

sile

pre 15 godina

Pa zar nije to stvar suda i zakona u ovoj zemlji, ili gospodin Mrkonjić misli da se ljudi progone i zatvaraju po privatnoj inicijativi i subjektivnom osećaju ljudi na vlasti, onako privatno ko se kome ne sviđa ili sviđa?
Na ove izjave bi trebalo da odreaguje ustavni sud ne bi li odbranio svoju profesiju i smisao sudstva u Srbiji.

ZeljkoBG

pre 15 godina

Progon Milosevica?
Nema problema nece niko da ih progoni neka se sami predaju na miran i civilizovan nacin.
Sto se tice Milanovica... pa kako ih nije sramota?
Neka odluku o oslobadjanju donesu porodice zrtava 23. aprila. Zaista sraman zahtev SPS-a.

novi izbori

pre 15 godina

jedino resenje su novi izbori i tada ce svi biti oduvani kao na pokrajnskom nivou, jer se tek sada kristalizovala situacija, tada sps nece preci ni cenzus.

Marko_O

pre 15 godina

Preporucujem Tadicu da ako ne uspe da pridobije Pups i JS , raspise nove izbore , jer ovi mislim na SPS , su van prostora i vremena u kome se nalaze , to je sada vise nego sigurno.

gibo

pre 15 godina

Mrkonjic ne zna ili nece da zna da su isvrsna vlast (koju oni prave) i sudska vlast razdvojene i da se ne mogu postavljati takvi uslovi sem da predsednik dâ pomilovanje (ako to moze po nasem Ustavu, nisam siguran). Zahtev da se proces stvaranja vlade uplice u posao istraznih i sudskih organa je neprihvatljiv i ne sluti na dobro.

sneyka

pre 15 godina

Mislim da to nece tek tako proci, jer s druge strane radikali verovatno ocekuju povratak Seselja i nadaju se njegovoj dozivotnoj vladavini.

prevodilac

pre 15 godina

Moram nesto da priznam. Citam ove vesti, i odbijam da verujem. Sve mislim - nemoguce da se stvari razvijaju ovako naopako. Sve mislim - ovi iz SPS nisu toliki likovi, mislim da iza svega ovoga stoji neka strategija, da je u pitanju neki planiran potez, da su ovakve izjave date sa namerom da se ostvari neki cilj... Medjutim, cini mi se da nisam u pravu, SPS me svakog dana demantuje. Ova Mrkonjiceva izjava je dostojna demagogije Kostunice Dr Vojislava i njegovog koaliconog partnera Mircica (taj mislim da nema nikakvo naucno zvanje). Kako bre Mrko mogu da se oslobode osudjeni kriminalci? Kako mogu da se ukidaju pravosnazne presude? Kakvo je ovo brutalno podrivanje institucija? Zgrozena sam, i sto je jos gore - veoma uplasena.

Toza

pre 15 godina

Nadam se da ce Tadic raspisati nove izbore. Jeste da gubimo, ali bi vise izgubili da SRS/DSS/NS/SPS vladaju godinu-dve, pa da se sami uruse.

Boki es

pre 15 godina

E da, pazi da ti se ne ispune zelje Mrkonjicu. Nije sud pijacna tezga da se partije dogovaraju koga ce pustiti ili koga nece goniti!
Sto se tice onoga da 70% plate bude penzija, ne sumnjam uopste da cete u tome uspeti i to tako sto cete smanjiti plate a onda ce da bude tek belaja...

petar

pre 15 godina

SRAMOTA, nista idemo u opoziciju a na sledecim izborima (za 18 meseci) su pukli. Bice to finalni poraz iz koga nema vadjenja. Neka prave vladu...nema veze dobice bojkot od sveta i od naroda.
postovanje

mary

pre 15 godina

povlacim komentar od pre neki dan da nam je SPS jedina nada i da nemamo vise vremena za eskperiment SRS, DSS, SPS, jer mi se sad cini da bi ta agonija bila kraceg veka od ucena koje moze da smisli SPS, a da vlada jos nije ni na vidiku. Sta ce tek biti ako se formira?

zabe i babe

pre 15 godina

Ljudi, pa ovo uopste nije losa vest!
Vec smo mislili da ce DS morati da guta zabu, kad ono ispostavlja se da je zaba osim sto je sva ruzna i ljigava, jos i otrovna sto automatski znaci da se ne sme progutati! Jer ako se ipak proguta, tesko se prezivi!
Tako smo ipak eto dobili upozorenje na vreme :)

reakcija

pre 15 godina

...jedino sto me brine je to sto se DS nije oglasio, pa makar i pitanjem da li je to zvanican stav SPS? A LDP bi trebalo da urla na sav glas!

Jadranka

pre 15 godina

Ne ovo je zaista previse!!! Molim vas nove izbore... ili im samo prepustite sve.. ima i poneko pismen tamo... kakav poraz zdrave pameti.

Milan CH

pre 15 godina

Zasto gospodo niste pricali o ovakvim namerama u predizbornoj sivoj kampanji. Kako ste poceli vi cete na slobodu i ubice dr.ZORANA DJINDJICA ..Jadna SRBIJA sa vama ponovo ZONA SUMRAKA....

duh koji hoda

pre 15 godina

Kako se ne seti da spomenu one momke i devojke koji poginuse u zgradi RTS ili da se nadju krivci za ubistvo Curuvije, ili da se nadju ubice vojnika sa Topcidera, ili batinasi koji su mlatili ljude za vreme protesta?

vec bas nadje milanovica!

Zoran

pre 15 godina

A kako bi bilo da Mrkonjic malo se pridruzi Milanovicu zbog otvorenog poziva na rusenje pravnog sistema drzave Srbije. Lepo nam se pise ponovo!!!!

Deja Vu

pre 15 godina

Nisam kivan na SPS, DSS i SRS, vec na ovaj narod koji glasa za njih. Mogli smo i imati razumevanja tokom 90-ih zbog zaista teske medijske blokade i mraka, ali nakon 1996, a narocito nakon 2000, zaista nema nikakvog opravdanja za podrsku ovim partijama. Narode moj - zaista ...

Dejan

pre 15 godina

U kakvoj zabludi smo bili kada smo se ponadali da je sa ovakvima moguće praviti vladu! Nakon svega, čovek odvali ovako nesto!
Moraćemo izgleda da čekamo nove izbore. Što pre, to bolje.

Luka

pre 15 godina

Moze, evo ja cu da im ljubim i sliku, ali tek kad meni i mom narodu obrisete iz glave secanje na sva zlodela i zverstva za koja su zasluzni.

Milorad

pre 15 godina

Pa ovo su skoro terorističke ucene... on kao da drži taoce pa kaže oslobodite nam vođe a mi ćemo pustiti taoce... Ovo je totalno uvrnuta izjava... pa on je gori i od Velje...

Jovan Nikolić

pre 15 godina

Čijim parama planiraju da prave "SOCIJALNI RAJ". Sećam se kako su to radili 90-ih.
Ja odoh u banku po moju ušteđenu crkavicu dok je vreme. Banke jesu strane ali njima je garant Srbija a građanin mora da plaća osiguranje za svoju sopstvenu ušteđevinu. RAZMISLITE I VI!

Prolajacu od muke...

pre 15 godina

Mrkonjicu,ako ti Tadic uslisi ove zelje, nemoj ni slucajno to da prihvatis tek tako.
Obavezno trazi da ti uz to na uvce jos peva i Toma Zdravkovic (pokoj mu dusi).
Sad je prilika... i nikad vise.
Joj, Srbijo,sto si tako prokleta?!!!

Boban

pre 15 godina

Ovaj SPS je izgleda kao naša prethodna vlada, svako daje neke svoje izjave i to se onda prenosi kao zvanični stav.

Je li zna neko kako izgleda koalicioni sporazum SPS sa JS i PUPS, šta znači to da je SPS vlasnik mandata - da palma i penzioneri moraju da glasaju kako Dačić kaže? Ako je tako, što su uopšte ulazili u takvu koaliciju?

Lošmi

pre 15 godina

Samo vi druže Mrkonjiću postavljajte uslove, vrlo brzo ćete ići ispod cenzusa ako nastavite tako da se ponašate. Novi izbori PRE ROKA!!!

goran

pre 15 godina

Ne mogu da verujem sta predsednik Tadic prica. Ljudi od koji on ocekuje da ce se dozvati pameti su isti oni koji su oterali hiljade mladica i devojaka iz zemlje, mnoge od njih poslali u besmislene ratove da bi se vratili u Srbiju u drvenim kovcezima, postigli svetski rekord u hiperinflaciji, opljackali staru deviznu stednju, pa smislili Dafinu i slicne, prevarili i ponizili ovaj narod bezbroj puta. I sad on od njih ocekuje nesto pametno. Da je Djindjic na njegovom mestu on bi se hrabrao stavio na celo narodu i pustio ih da prava Vladu, a normalan svet pozvao na ulice, da im malo produvamo usi, svima njima, osam godina nismo i konacno je vreme da to uradimo. Svoj zivot treba uzeti u svoje ruke. Sad ce biti mnogo lakse nego pre sa fantomskom milicijom i Crvenim beretkama. Oduvacemo ih za mesec dana, pa ce puci na izborima kao sto su pukli u Vojvodini.

bruno Sulak

pre 15 godina

Sledeći uslov je verovatno da se obnovi večna vatra na Ušću, pa nadoknada za pretrpljenu duševnu bol porodice Milošević...

Srba

pre 15 godina

Čeda je dosta puta umeo da me iznervira,ali ovog puta moram da pohvalim njegovu odmerenu potpuno ispravnu izjavu i da bi više trebalo da daje ovakve izjave ukoliko želi više glasača,a ne verujem da je Mrkonjić ovo izjavio ...

Vladimir Jevtic, B.Basta

pre 15 godina

Pristajanje na ovakav zahtev SPS znacio bi simbolicki potpuno odricanje od Petog oktobra i povratak vrednostima 90-ih. Ocigledno socijalisti imaju necistu savest i pokusavaju je oprati tako sto traze da im se prizna da nista nisu lose ucinili ovoj zemlji tokom 90-ih.
Ali sta cemo sa unistenom drzavom i drustvom i stotinama hiljada ubijenih i unesrecenih ljudi sirom bivse Jugoslavije, sta cemo sa Vukovarom, Sarajevom, Srebrenicom, Suvom Rekom, konacno, sta cemo sa 12. martom, koji je takodje proizvod onih koji su ubijali za racun Slobodana Milosevica ?
Mi koji smo preziveli nemamo pravo da amnestiramo odgovorne u ime ubijenih sarajlija, tuzlaka, srebrenicana, u ime ubijenih i unesrecenih stotina hiljada Srba, zrtava sulude politike. Nemamo mi pravo da amnestiramo ubice Zorana Djindjica, koji je pao cisteci Augijeve stale, koje su napunili upravo oni koji nas danas ucenjuju, trazeci amnestiju.
Ako zaboravimo i amnestiramo krivce, onda mi ne vredimo nista i zasluzujemo da nam se sve isto ponovi

Pop

pre 15 godina

" Mrkonjić je za Večernje novosti, međutim, kazao da dogovor sa radikalima i narodnjacima u Beogradu ne znači da je SPS "definitivno zalupila vrata" DS-u i dodao da ne vidi zašto bi taj sporazum bio prepreka za republički nivo."

DS VAMA TREBA DA ZALUPI VRATA PA FORMIRAJTE VLADU SA KIM GOD ZELITE. Dakle niste se ni malo promenili, ostali ste onaj isti stari sljam od kog se zeludac okrece. Al nema veze ovog puta cemo biti temeljniji kad vas budemo rusili, toliko temeljni da od vas nece ostati nista.

setac

pre 15 godina

Jao kakva divna situacija za demokrate.

Da se ja nesto pitam, pustila bih sve ove umivene i nasminkane stranke koje su nekad zarile i palile, pustila bih ih da skinu tu svoju sminku, da se pokazu da je svo to ocijukanje sa Evropom i demokratijom bilo samo i iskljucivo jer je to tako bilo politicki korektno, da onog momenta kad su u poziciji da nesto od njih zavisi, oni menjaju kurs, da su isti kao sto su bili.
A i to je neka potvrda o tome sta su demokrate postigle do sada - barem su MORALI ako nista drugo da kazu da su za Evropu, barem nisu mogli otvoreno da pevaju istu pesmu kao nekad.
Sve bih ih pustila i SPS i DSS da se lepo otkriju, a onda bih ih pustila da oforme vladu, da se peku na laganoj vatri dok objasnjavaju glasacima kako SSP u stvari treba potpisati, i da to nije izdajnicki postupak.
Pustila bih ih da se svi poizlecu, a onda laganica na sledece izbore i da ih nase oci vise ne vide.

P.S: Zahtev da se aboliraju od odgovornosti ubice samo pokazuje da dok su oni bili na vlasti, da li je neko kriv ili ne je zavisilo od toga koliko je ko bio u njihovoj milosti...

j o k e r

pre 15 godina

e sad da vidimo kako funkcionise srbija kao "pravna drzava"ali i to "nezavisno sudstvo"...valjda i kostunjavi"premijerzauvek" stoji iza svega ovoga sto traze mrkonjic,dacic i nikolic!alal vera "demokrate"prvo poluvreme borba do istrebljenja,tuca,pljuvanje i blacenje-drugo poluvreme -dosla maca na vratanca...pranje,feniranje,sminka i vodimo drzavnog neprijatelja koji nas je doveo dovde gde smo danas u evropu-svet i pomaze mo mu da se opere i usunja u svetsku-socijalisticku-internacionalnu!!!e pa gospodo to moze samo u srbiji i n i g d e v i s e !!!

Calypso

pre 15 godina

To je, dakle, to!? Dačić nije imao m... da izgovori pa rekao Mrkonjić. Znači mi hoćemo s vama demokratama, ali na naš način? Ovo je nešto nejbestidnije do sada. Toliko bestidno i bezobrazno da mi se povraća. Tadiću, šta ti SAD kažeš?

Milica Bg

pre 15 godina

Cak i rehabilitacija porodice Milosevic moze da se razume, mada bi bila neopravdana, ali je bar politicka. Ali ovo sto gos'n Mrkonjic predlaze granici se sa bunilom! Ja se izvinjavam-ovo je previse! Zasto bi bilo ko abolirao Milanovica koji je osudjen za tezak zlocin pocinjen u vreme bombardovanja. Verovatno nije ni dovoljno ono koliko je dobio da se pravda zadovolji a oni bi jos i da ga oslobode! No comment, zgranuta sam! I naravno-nadam se da niko nece dopustiti tu gnusnu radnju.

Djomlouns

pre 15 godina

Ako se desi ovo u buducoj Vladi (ma ko da je chinio) za mene je ta Vlada PROSLOST i nece niko iz nje nikada nikada nikada dobiti vise moj glas!
Inace iz svega ovoga najvise cenim Chedu. Mislim da def. ima moj glas na sledecim izborima iako se ne slazem sa njim u dosta toga!

ssss

pre 15 godina

Razmislite malo. Oni su politicari. Ova izjava je dobar znak da je odluka da prave vladu sa DS-om zavrsena stvar. Zna Mrkonjic da mu taj zahtev ni jedna vlast ne moze garantovati. Samo mazu oci svom birackom telu kako su toboze jaki da mogu da ucenjuju. Pa nije Dacic Kostunica, ne ume on to tako dobro da radi.

profesorica

pre 15 godina

Pre nego procitam ostale komentare, zelim da kazem da je ovo sto je Mrkonjic izjavio katastrofa i sramota od bezobrazluka!
Pa nismo mi gradjani ovce da ne znamo sta je porodica Milosevic radila po Srbiji za vreme njihove vladavine.
Sram ih bilo sa sve SPS-om!

nesa

pre 15 godina

Glasao sam za buducnost u Evropi a ne za politbiroe, partijske preke sudove, amnestije ubica (dece, kumova i celog naroda)., gusle, ognjista, Vizantiju i psecu poslusnost majcici Rusiji. Nacional socijalisticka koalicija sa njenim velikim fanom iz`90-ih tehnickim premijerom V.K. nasla se u bratskom zagrljaju (sve za vlast). Maske su pale.
NE SA NJIMA... niposto. To je prodaja duse djavolu. IZDRZACEMO I OVO.
Pozdrav iz slobodne Vojvodine... cekamo i Vas

Časlav

pre 15 godina

Pozdrav svima.Da li je neko primetio da nam je potrebna lustracija?Svi koji su obavljali političke funkcije za vreme diktature moraju da se sklone iz političkog života.Ako uvodimo politički pluralizam i kapitalizam ,pitam se šta traže u politici zagovornici društvenie svojine i lika i dela Josipa Broza i Slobodana Miloševića.U mom gradu vladaju isti oni od pre 20 godina,a neki još iz vremena Josipa Broza.Dajmo šansu novim ljudima!

buba london

pre 15 godina

Mi imamo nezavisno pravosudje ,dignite glas jer sps,dss,srs vas ne postuju i oni odredjuju ko je kriv ,a ko da se oslobodi. Sad je vreme da ih sve osudite za njihova zlodela i da im se imuniteti oduzmu ,jer godinama imamo politicku mafiju .USTANITE NARODE U BORBU PROTIV NAJGORE MAFIJE I POMOGNITE POSTENIM PRAVOSUDNIM LJUDIMA DA POHAPSE OLOS KOJI NAS JE UNISTIO 90tih godina i decu nam slao na ratista. DOSAO JE SUDNJI CAS IZADJITE I ZAVRSITE SA 6 OKTOBROM

Paja Jovanovic

pre 15 godina

Ma samo udjite u mutne radnje sa DS-om i od SPS-a nece ostati nista, a toliko cete kratko trajati da nista necete stici da ukradete ni na jednom nivou! Traziti od DS-a da prestane da progoni Milosevice i pusti Milanovica je kao da se trazi od Osame bin Ladena da prestane da proganja Amerikance! Dakle desice se na kukovo leto, ali lepo je gledati ih kako se znoje i smisljaju brljotine kako bi mogli da pojedu ono sto su juce ispljunuli!

neko-iz-mase

pre 15 godina

Ne bih ja uzimala za ozbiljno Mrkonjica.Sigurno je bio u istom stanju kad je ovo izjavljivao, kao u vece izbora. A da dobro peva ruske pesme...sto jes' jes'.Eh vezba chuda chini.

deki

pre 15 godina

Ubice treba da ostanu u zatvoru. To se, pre svega, odnosi na pripadnike Miloševićevih eskadrona smrti i sve one njegove doglavnike koji su bezpogovorno izvršavali suluda naređenja svog vođe, a čiji su rezultati hiljade mrtvih, osakaćenih i nestalih Srba i pripadnika drugih naroda na prostorima bivše Jugoslavije.

dukiduki

pre 15 godina

Da li ste spremni da zaboravite sve strahote koje smo preziveli u vreme despotije 'KANARINCA'? Inflacija,potpuno prazne prodavnice, izbeglice, poginule, ranjene, gajbice, bambilendove, batine koje smo dobijali na protestima, ubistva politickih protivnika, tone popijenih bensedina, katanac na skoro svim fabrikama, stampa posebno politika, rts, bombardovanje, sankcije, kombijem do budimpeste, tajkuni su se tada rodili, dzakovi para na kipar, nasta su licile bolnice i skole, gsp katastrofa, pljackanje naroda dafinama, jezdama i dafinima, zatvaranje b92 i studija b, pa karic tv[da li se jos neko seca te tv].... i mogao bih ovako do ujutro. Sa tim stetocinama koji su nam zatrli zivote NIKAD nikakav dogovor. Tadic i ds ako imaju morala neka se za svoju politiku izbore kao jaka opozicija. Zar mu nisu dosli glave truli kompromisi sa kostunjavim ?

bora

pre 15 godina

E bas mi je drago sto je Mrkonjic ovo rekao.Gledam danima kako se Tadic ulizuje Dacicu i on ga na kraju ispalio.E moj Tadicu cime ti razmisljas kad nudis koaliciju onima koji su unistili zemlju.Od danas pripadam pametnoj populaciji od 40% koja ne glasa na izborima.

Dalibor M.

pre 15 godina

Moram priznati da se slazem sa komentarom Cedomira Jovanovica na izjavu gospodina Mrkonjica koji definitivno pokazuje pravo lice SPS-a! Ja inace zivim u Austriji i bio sam na glasanju i naravno glasao sam za DS, zato sto mislim da DS nije skrenuo s puta onog puta koji je godinama gradio pokojni dr.Zoran Djindjic! Zato vas molim gospodo neglasaci izadjite na sledece izbore i pokazite put Srbije put do Evrope,a ukoliko ne budete izasli opet kao do sada mislim da se lose pise Srbiji u kojoj se vraca porodica Milosevic i u kojoj ce vladati Crnogorci sa svojim familijarnim plemenima!!!

stefke

pre 15 godina

Prvo Marko, pa onda Seselj... i Slobu bi vratili ali hvala bogu previse je kasno. I onda oce DS sa SPS-om u vladu. Pricaj mi pricu