Sreda, 21.05.2008.

07:31

Marković: Prekid pregovora zbog SSP

Dragan Marković Palma potvrdio je za B92 da će od koalicionih partnera u četvrtak zatražiti da se prekinu razgovori o vladi sa radikalima i narodnjačkom koalicijom.

Izvor: B92

Markoviæ: Prekid pregovora zbog SSP IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

96 Komentari

Sortiraj po:

Ljiljana

pre 15 godina

Ne znam zašto smo tako gadljivi na jednog "Palmu"ili jednog"nekog tamo".Ne sećam se da smo se toliko gadili na jednog"Slobu"ili "Miru"i na one koji su nam toliko nesreće doneli.A znate zašto:teško je priznati da smo sami krivi.Srbije je glasala za njih i održavala ih na vlasti deset godina.DESET.TOLIKO JE BILO POTREBNO DA SE STVORI "KRITIČNA MASA U BEOGRADU".
A sada se pitamo "što jedan Palma"donosi glas razuma.
Bojim se da nikada nećemo podvući crtu između emocija i razuma.Sećanja i budućnosti.Samo što smo u sećanju prilično selektivni.
Prošlost i budućnost.Naši preci ili naša deca.Naši su se preci borili svoju decu ,a mi?Šta im ostavljamo?
Legende o Dušanovom carstvu,hajducima i uskocima,parizanima i četnicima????Hoće li od toga živeti.
Sve one grozne"devedesete" i godine posle njih živeli smo u besu,ali bez osećanja stida da su one i naš "krst",ali ipak sa nadom da će našoj deci biti bolje nego što je nama.
A ŠTA SADA RADIMO?!Neka nam oproste naša deca jer mi sebi ne bi smeli.Ne treba se gaditi Palme,već zvati sve Palme koje imaju"glas razuma"da naprave državu u koju ćemo svi verovati i koju će svi poštovati.

Obmanuti

pre 15 godina

Setimo se: 1991, 1993, 1996/97, 1999, 2000, 2003. Ko je bio ko u ovom periodu stvaranja demokratije u Srbiji i šta (nam) je radio? Period od 12.03.2003 do danas je obeležio Koštunica. Ma sta obeležio, prefarbao u crno!! I to sve na bazi manje od 10% izašlih na izbore. Zar ne podseća na nekoga ko je vladao deset godina na istom principu!!?? Ali "taj" (ne mogu ni ime da mu spomenem, odmah mi se smuči) nije imao "masku i rukavice", a "ovaj" (vec mu pomenuh ime i smuči mi se) nas je prevario i još bi da nas vara i uništava! I to uz pomoć istih onih (SPS i SRS) koji su podržavali i vladali sa "onim" i istih onih (PUPS) čiji su glasovi održavali na vlasti "onog".
Ali nesreća nikad ne dolazi sama, jer sad spas od "ovog" zavisi od istih onih (JS) koji su branili "onog" i bili mu perjanica u "odbrani" mučnih Srba u Hrvatskoj i Bosni. Spasava nas partija nastala da prikrije zlodela nad najtezim ljudskim sudbinama sa prostora bivse Juge, a pogotovo Srbije,...
A predsednik nam države reče da je 11.maja pobedila proevropska demokratska opcija!! Da li je naš predsednik bio ovde svih gore pomenutih godina, ili se i on utopio u trend "neobaveštenosti" kojim se vlada Srbijom od kada je
"ovaj" (sada samo tehnički) premijer na vlasti!!
Zar se i može nazvati spasom nešto što zavisi od glasa razuma političara (ili šta god da je) čija je najveća tekovina dugogodišnje lokalne vladavine zoološki vrt u gradu koji grca od nezapošljenosti i opšte nerazvijenosti??!! Nama je medjutim i taj glas razuma dovoljan da se nadamo.
A čemu se nadati? Nadajmo se da će sa političke scene nestati "ovaj" koji je najviše profitirao od smrti jedinog nam pravog premijera i da će u svom nestajanju povući sa sobom one čiji predsednik stranke veliča i proglašava herojima one što nam ubiše premijera. Nadajmo se i da će njihov nestanak značiti da smo se kao narod konačno opametili i oslobodili balasta prošlosti, da smo krenuli napred "u budućnost", tamo gde nam je pokojni premijer pokazivao da treba ići.

Ocajni Beduin

pre 15 godina

Od jedne "Palme" pravimo "oazu nade" u ovoj pustinji (citaj: pustosi)kojoj se kraja ne vidi. Cak su se i predizborne "fatarmogane" rasprsile, a mi kao treba da verujemo kako ce ipak naici "kisni oblaci" (citaj: koalicija DS sa SPS) koji ce pustinju konacno pretvoriti u "zelenu dolinu". Ili treba da verujemo da ako nema kise nije losa ni tuca (citaj: koalicija SRS, DSS-NS, SPS). Malo je nade i snage ostalo u ovom "karavanu" (citaj: narodu) koji vec godinama luta po "pustinji" i "zedno" gleda u nebo, na kome je od "teskih oblaka" iz 2000. god. ostao samo jedan beli "andjeoski oblacic" (citaj: delo i ideja pokojnog premijera) koji bi da pomogne, da dozove ponovo oblake, da ih okupi, da puste "kisu spasa". Ali avaj, ne vide ga vise i ne cuju. Ostala je samo jedna podignuta ruka (citaj: LDP) koja prstom ocajno pokusava da pokaze ostalima taj "oblacic". Pogledajmo u taj "oblacic" pre nego sto se i ta ruka umori i padne!!!

Nindza

pre 15 godina

8 dragocenih godina nam je Kostunica scerdao, izgubio Kosovo, ponizio narod. Ako opet bude premijer-u ovoj zemlji nece biti "mesta za jednog od nas"...a nema veze, i radikali ce izgubiti kredibilitet zbog njega, taj je sve upropastio...

Bojan Todorovic

pre 15 godina

Ja stvarno ne znam sta se to desava sa koalicijom oko SPS. Sve nesto odlazu i odugovlace a zna se i zbog cega. Sto se tice SSP ja ne znam da li ga je gospodin Markovic video a ako jeste neka nam ga izlozi da ga i mi vidimo a ne da prica napamet. Da je SPS principijelna i dosledna partija ne bi imali sta da razmisljaju i vec bi se sada nazirala kontura nove vlade Srbije. Ja kao gradjanin ove drzave im predlazem da ne razmisljaju puno vec da nastave gde su stali jer tu nema velike filozofije tu su pravila i principi jasni.

Miloš Bgd

pre 15 godina

Zar sam ja jedini koji na vladu RS-DSS-SPS gledam kao na ostvarenje plana onih koji su krenuli sa snajperskom puškom u zgradu prekoputa zgrade vlade i onih koji su ih podržali i bodrili? Mislim da pogrešno definišemo o koja dva puta se radi. Nije Evropa ili ne Evropa... Ovde je više život ili srebrni audi.

caca

pre 15 godina

Gospodine Markovicu vasa uloga je u ovom momentu istorijska , iskoristite je na pravi nacin ,nedozvolite da vasi unuci stide se vaseg imena , nedozvolite da ona dva Voislava upropaste buducnost dece u Srbiji

Godzilla

pre 15 godina

Pa sta ako se pravi vlada od politicki suprostavljenih partija? U Evropi, koju toliko prizivate, to je sasvim normalno. Evo vam Austrije, Crveni(socijalisti) i Crni(narodna stranka) koji se ni malo nemirisu i razlika im je kao kod nas izmedju DS i Radikala, napravise vladu. Ali su austrijanci, kada je u pitanju interes naroda - slozni...

alek

pre 15 godina

Da li se secate cinjenice da je Palma potekao iz Arkanove Stranke Srpskog Jedinstva. Sad se izdaje za evropejca i od njega zavisi formiranje Vlade. Ovo nije dobro...

Igor

pre 15 godina

Vojvodina ide u Evropu - sa ostatkom Srbije ili Bez. Mislite o tome. I ko ce biti kriv ako Vojvodina ode .. - onaj ko je lozio lokomotivu... ili onaj ko je otkacio ostale vagone ?

Mile

pre 15 godina

Pa ovo je sjajno. Znači, igranku počinje Palma i pravi alibi Dačiću. Sve sam očekivao, ali da će nas Sps i Palma spašavati od onog nesretnog Koštunice - to nisam

shomi KG

pre 15 godina

... ali zasto se ne bi pravile razlicite koalicije na lokalu i na republickom nivou? Ipak Beogradjani su tako glasali, a ja ne vidim da bilo ko sem DSS SPS i SRS moze da napravi vecinu u BG. Trazili ste gledajte Bar se nadam da nece biti tako i na republickom...

Bogdan Moravac

pre 15 godina

Mala bara, mnogo krokodila ali su se ipak nasi krokodili dogovorili. Bice za sve njih samo mi, obican narod, opet izvukosmo kraci kraj. Radikalima Beograd, "Demo" bloku Srbija i pored svih onih teskih, bljutavih i ko zna kakvih reci.
Ovo je definitivno kraj.

Vlada

pre 15 godina

NAjsmesnija od svih izjava Todorovica je da se nada pobedi u Vojvodini AHAHHAHAHA. PA u Vojvodini u prvom krugu su DS koalicija+LSV i MZ uzele 60% glasova a u drugom krugu ce tek da ih potuku. OCekujem od 120 mesta u parlamentu da ce ove stranke da imaju 80. VOjvodina je uvek bila evropska i pored velikog talasa izbeglica uspela je da odbrani svoj identitet najdemokratskije regije u Srbiji. Svaka cast VOjvodino u nedelju idemo svi na drugi krug da pokazemo Todorovicu ko ce da bude ubedljiva vecina!!!

zoran

pre 15 godina

Podsetio bih na jednu stvar, u clanu 135 SSP ne pise ono sto misli Palma, ni ono sto misli Kostunica, ali ni ono sto misli Tadic, vec ce taj clan zapad i EU tumaciti kako to njima odgovara. Tako su ucinili i sa za nas solidnom rezolucijom 1244, koju je zapad tumacio samo kako njemu odgovara, a setite se koliko su se upinjali da u rezoluciji 1244 nadju podrsku za slanje misije EULEX. A slanje 1000 nasih vojnika, pa Kosovo deo YU ili Srbije i slicno sto stoji u rez. 1244 nikoga ne zanima na zapadu.

Nenad

pre 15 godina

Jadna nam drzava u kojoj PALMA odredjuje vlast. Stidite se... kazete Kostunica hoce po svaku cenu da ostane na vlasti a Tadic po svaku cenu hoce takodje da ostane na vlasti i to sa ARKANOVIM TIGROVIMA.

Pravi Srbin

pre 15 godina

Svaka cast Palmi!!! GOSPODIN!!! Pokazao je on mnogo puta da je VELIKI i pametni Srbin i nadam se i sada da ce to isto da pokaze. Sramota je Palmu i Dacica da idu u koaliciju sa SRS i DSS. Nema odbrane Kosova praznih stomaka a nema punih stomaka sa SRS i DSS. Oni sve pojedu narodu nema nista. Napred Tadicu, Palma, Dacicu, Cedo....I naravno, Rasime.

Calypso

pre 15 godina

Ja ovde više ništa ne razumem. Ponajmanje DS i LDP. Pa šta sad vi čekate? Karte na sto, pa da mirno spavamo. Pa ne može baš sve da bude kako ste vi zamislili. Nađite se, pa da ovaj narod počne već jednom da živi kao sav normalan svet!

Mirjana

pre 15 godina

Ma ovo su dosadne postizborne igre. SPS, Palma i penzioneri ce ici sa DS, to je od pocetka jasno. Samo su svi zajedno po obicaju ogavni sa tim prepucavanjima. Prava stvar se vec desila i ona se sastoji u tome da radikali konacno vise nisu najjaca stranka u Srbiji. Dolaze nove generacije glasaca i stvari se krecu ipak napred!

podrška Palmi

pre 15 godina

Kad vidimo šta je sve korisno za Jagodinu uradio gdin Marković (a pogotovo šta može korisno da učini za Srbiju) postaje nebitno da li zna ili ne zna tamo neke nebitne podatke o Mocartu i Betovenu.
Meni je mnogo strašnije što, samo zarad vlasti, postoje magistri i doktori nauka koji bi da nas vrate u Mocartovo vreme ako ne i još dalje.

dale

pre 15 godina

Ako je doslo vreme da Palma odlcuje o Vladi onda neznam stvarno ?Palma dize sebi cenu ljudi,halloo?? Pa znate vi koje Palma? Smesno je sve ovo, neko ce ovde uzeti mnogo pare samo se pitam ko? A Srbija i dalje ima da propada. Jadan DS pored SPS ako prave sa njima Vladu. SPS=DSS-NS.....kopija prava...

Mile

pre 15 godina

Sad je pravi trenutak da Koštunica promeni svoj stav prema poništavanju SSP-a. To ce najverovatnije i učiniti jer ''čast je čast, al' vlast je vlast''...

MM

pre 15 godina

Raskol izmedju DSS i DS je upravo nastao zbog SSP. Pa nije valjda da Palma i SPS ocekuju da ce DSS da promeni mislenje u vezi SSP?! U tom slucaju bi vladu mogli da formiraju DS i DSS.
Nego brze bolje da se pocnu pregovori SPSa i DSa i da se napravi normalna vlada.

Student_ns

pre 15 godina

Ja sam iz Novog Sada i nadam se da ce vladu sastaviti koalicija oko Tadica sa sps-om. Takodje se nadam da ce novi gradonacelnik Beograda biti Vucic, zato sto je to sansa za moj Novi Sad. Sve pare idu u BG, ali sam ubedjen da sa Vucicem na celu Beograd nece dobiti nista.

Peđa Veselinović

pre 15 godina

Celokupna ekipa oko SPS-a dovodi situaciju do ivice katastrofe, pa su sad gurnuli Palmu da najavljuje spas. Onda ćemo , kad se napravi Vlada DS i ostali-SPS, svi da odahnemo i ponovo slavimo neku tamo pobedu, a radikali će ,z ajedno sa Uspavanim , i dalje da koče, pljuju, lazno optuzuju i pričaju priču kako bi oni sve to bolje. Za to vreme će da odleti NIS ( polako ,doći će na red i EPS ) i na lokalu će da otimaju sve što stignu. Tako ih se NIKAD nećemo osloboditi. Osim toga, u ime svih nas iz 70 i neke - SPS-ovci, nismo vam oprostili svoje najbolje godine. A ni zaboravili.

s.stankovic

pre 15 godina

Bravo palma. Tako se razmislja i brine o svom gradu o svom narodu i svojoj Srbiji.Nadam se da ces ubediti i ostale u koaliciji SPS i poci pravim putem

Andrej013

pre 15 godina

ko je procitao ceo clanak, shvata da se srbija konacno oporavila od kancera zvanog nacionalizam. te retrogene snage su popile strasan udarac i nadam se da se nece oporaviti

Mikro

pre 15 godina

Aaaah, zato je Mircic danas krenuo da se posipa pepelom. Inace, drago mi je sto se konacno oglasio Aleksandar Popovic i pokazao ko je on zapravo i da nije bas naivno napravio budalama one koji su glasali za njega, a ne Vucica (mada mi takvi nisu jasni). A samo bih opet da podsetim one koji kazu da je svejedno ko ce napraviti vladu: danas imamo 17 milijardi dolara deviznih rezervi, koje smo sa mukom skrpili, radikali su najavili da ce krenuti odmah da ih troskare, a stranih investicija nece biti! Za dve godine maximum, necemo imati ni prebijene pare. Nije svejedno!

Djorgo

pre 15 godina

Dacic bi mogao da proba da izbalansira: u Beogradu sa SRS i DSS, a na republickom nivou sa DS. To izgleda realno, a mozda i cuva glavu, ne samo njemu, do nekih boljih vremena ... Za nekoga :)

ioOoi

pre 15 godina

Ispod palme na obali mora
rastaju se dvoje sa suzama
Vec je zora pocela da rudi
DSS place, SRS je njezno ljubi

DSS place, SRS je njezno ljubi
Za njih dvoje vise srece nema
Od sutra ce samo jedno ljeto
da ostane samo uspomena

bezimena

pre 15 godina

Palmi treba dati Ministarstvo za infrastrukturu! Sigurna sam da bi bilo više asfaltiranih puteva a mnogo manje sumnjivih ugovora, za razliku od gazda Velje kod koga je bilo obrnuto.

Ciamil

pre 15 godina

Proci ce jos minimum 18 god. dok shvatite pojam DEMOKRATIJE. Govori puni straha i mrznje prilice mladim JUL-ovcima, a ne zdravim ljudima kojima su u srcu evropske vrednosti. Evropa od vas hoce da volite druge ljude i da svojim radom i pozitivnim primerom pomognete svojoj zemlji da istraje na putu, danas evropskih, a sutra svetskih vrednosti.
Ljubav je zakon.

vladimir

pre 15 godina

Da mi je neko rekao da ce Palma da bude covek od kojeg ce zavisiti demokratija i Evropski put Srbije rekao bih da je lud. Sve ruzno sto sam rekao o gospodinu Palmi povuci cu ako ne stupi u ovu suludu koaliciju i ucini da se ona ne oformi.Tako ce spasiti celu naciju od sunovrata koji je ocekuje sa tom koalicijom. Mada je vec sada jasno da se Palma potpuno okrenuo Tadicu cim poziva svoje koalicione partnere da prekinu pregovore sa DSS-NS-SRS i zapocne pregovore sa Demokratskom strankom. Samo tako nastavite gospodine Palma. Tako se bori za Srbiju i za bolji zivot svih njenih gradjana.

obican_gradjanin

pre 15 godina

SPS treba jasno da kaze da je svojim biracima obecala socijalno drustvene reforme i rast standarda pre svega socijalno urgozeni ( 80 % gradjana Srbije ) i u tom smislu ne moze da razgovara sa strankama ( DSS SRS ) koje su od Srbije napravile drzavu strave i uzasa . Veoma sam uplasen od onoga sta nam SRS i DSS nude cim se dogovore sa SPS

M.

pre 15 godina

Glavni problem u Srbiji je Tadic i ta njegova politika da se bez suocavanja s proslocu sto podrazumeva pokajanje moze ici u buducnost i izgraditi bolji zivot.Medjutim, to reci za Tadica nailazi na nevidjen otpor cak i kod mnogih koji za sebe misle da su veliki antinacionalisti i progresivci.Propali srpski naci-projekat u svojoj zavrsnici raspao se na dva pola.Jedan cine oni koji akcenat i dalje stavljaju na doslednost naci-ideologiji a drugi cine oni koji u okviru te iste propale naci-ideologije akcenat stavljaju na onaj njen momenat u kom ona tvrdi da ce rezultirati svetlom buducnoscu Srbije, nacionalnim preporodom i boljim zivotom.Medjutim, posto je taj rezultat ocigledno podbacio, "reformska" Srbija, olicena u Tadicevoj stranci, od toga pokusava da spasi sta se spasti moze, ali jos uvek ne uvidja da ne moze da se spasi nista jer ta ideja kao susto zlo takvom necem, tj. sama sebi protivreci.Odatle ta "reformska" Srbija sama sebi protivreci i predstavlja jednu nedoslednost, besmislicu i laz.

Treba imati u vidu da oba ova pola Srbije, i "konzervativni" i "reformski", sadrze i jedno i drugo - i privrzenost ideologiji i onom sto je trebalo da bude njen rezultat i ostvarenje.Razlika izmedju njih je relativna i sastoji se samo u tome na koji se momenat iste ideologije stavlja akcenat.Ta razlika je protivrecnost unutar same te ideologije.Razresenje situacije je da besmislenu opciju koja se zalaze za napredak i bolji zivot zameni smislena, a to se moze dogoditi jedino prethodnom propascu ove besmislene.Ta propast ce se dogoditi onda kada dosledniji pol milosevicevske politike nadvlada onaj manje dosledan i tako otvori prostor svojoj pravoj opoziciji.Zbog svega toga je svaka podrska tzv. "reformskoj" opciji nesvesno ili svesno podrska milosevicevskoj Srbiji i poslednji trzaj njenog nagona za samoodrzanjem.

Milos

pre 15 godina

Ko ne poznaje Palmu moze da misli sta god hoce ali ja sam siguran u jedno, taj covek zna sta radi a kada kaze zna i kako ce to da ispuni. Ovo sam cekao dugo i srecan sam sto vidim da ipak ima svetla na kraju tunela.

Evropo stizemo brzim vozom koji krece iz Jagodine!!!

aaa

pre 15 godina

Srbija danas u svakom pogledu zavisi od onih cija je biografija iz 90ih u najmanju ruku problematicna. Ekonomski, politicki i na svaki drugi nacin. To je zato sto se nismo razracunali sa profiterima i obavili lustraciju iako smo znali da je neophodno. E sad se placa cena. Prvo je platio Zoran a sada je placaju nasa deca.

Dragoslav

pre 15 godina

Mi ne možemo dalje bez savezništva sa EU, mi ćemo ostati poslednja rupa na Balkanu ako ne uđemo u Evropu, ali da sada sve zavisi od nekadašnjeg Mirinog portparola Dačića i arkanovca Palme Evropejca, to je farsa. Kako da sačuvate mentalno zdravlje dok gledate i slušate Palmu Evropejca, koji nas vodi ubrzano u Evropu? Ja bežim od njega!

evropejac

pre 15 godina

Sta je sve tacno iz
ugla DS-a:
-Da,te mracne 90-te kada su radikali bili na vlasti, a proevropski SPS ugnjetavana opozicija.
-Da, Palma je za liberalnu ekonomiju i cuvar ideja Adama Smita. Bivsi neuspesni kriminalac, a sad uspesan neimar.
-Da, nema vlade sa SPS-om ako nema vlade u Bg. Ipak, vise novca moze da se
"pozajmi" u Bg nego u celoj Srbiji.A to i nije neki narod van BG, pa mogu radikali da vladaju.
-Da, Curuviju, Stambolica su neki ljudi ubili a ne zna se koji. Zna se da to nije SPS.
-Da, nisu se radovali iz SPS kada su necije ubice iz mracnih 90-tih ubile Zorana.

E Zorane kome si stranku ostavio!

jare i pare

pre 15 godina

Uh, bice to strava koalicija: I Evropa i Rusija, i Amerika i Kosovo, i ekonomski liberalizam i socijalna pravda. Eto, taman ce se Palma uklopiti, ipak je on cvrstog ubedjenja da je moguce profitirati iz odredbi SSP-a, a da se ne ispune uslovi vezani za Hag.

misha

pre 15 godina

Sve je to lepo, samo koliko ima pameti u Srbiji kada jedan Palma predstavlja glas razuma. Ne znam sta da mislim i sta da kazem, ali ova vest me je ipak obradovala. Jasno je da je Palmi najvaznije njegovo uporiste u Jagodini a to bi sigurno poljuljao ako bi ucestvovao u vladi koja bi ponistila SSP. Na kraju krajeva nadam se da je ovo rezultat investicija koje su dosle u Srbiju, i da Palma nije jedini kome ce one promeniti misljenje o Evropskoj uniji. Ima nade, ali samo oprezno, ipak je ovo Srbija, zemlja iracionalnih ljudi.

Prevodilac I

pre 15 godina

Gradjani u zemlji gube svaku motivacuju zbog ovakvoga stanja nakon izbora. Nestaje poverenje u vodece slojeve drustva. U zemlji vlada zbunjenost i nesigurnost. Sve to vodi u egzistencijalnu nesigurnost, sto produkuje strah i agresiju.
Kao odbrambeni refleks pocinje se mrziti sve oko sebe pa i samoga sebe!
Zato je krajnje vreme da oni koje smo izabrali pocnu da rade svoj posao, i da ne doprinose stvaranju anarhije u zemlji. Nase je da ih sledimo!
Gradjani Srbije moraju da shvate da je vreme revolucije, revolta, pistaljki i puski proslo, i da dolazi vreme rada, sto nam izgleda tesko pada.
Pod hitno zelimo da imamo vladu, koja ce poceti da se bavi ekonomskim i socijalnim problemima u ime nas sviju, i za dorobit cele zemlje! Zelimo vladu koja ce nas integrisati i pomiriti sa Evropom i svetom, a ne vladu nazadnjaka, mracnjaka...

obecanja, obecanja

pre 15 godina

" Ranije danas, predsednik Srbije Boris Tadić rekao je da će u najskorijem vremenu kao predsednik države početi konsultacije sa predstavnicima svih parlamentarnih lista koje imaju poslanike. "
A sta si cekao do sada? U izbornoj noci si obecao da odmah kreces sa pregovorima? Zar zaista mislis da ova 3 meseca ne mogu da se drugacije iskoriste?

Figaro

pre 15 godina

Svaka čast Palmi!Čovek razmišlja kao privrednik i ako hoće da zadrži investitore u Jagodini i da dovede nove,zna dobro da bez SSP-a to nije moguće.

Aleks

pre 15 godina

Dosta je bilo. Ne zanima me vise ni ko ce vladati ni ko ce se sakim dogovoriti.
Ovog puta ste svi zajedno preterali i vise nikada necu izaci na ikakvo glasanje niti me ista zanima sto se tice srpskih politicara.
Svi su isti i svi se samo bore za svoje fotelje. Dosta!!! Fuj, gadite mi se svi zajedno.

sifra fotelja

pre 15 godina

Nesto me bas zanima kako to Dragan Markovic Palma planira da koristi dobiti iz SSP-a kada ne priznaje Hag.

Jok, znamo mi svi za koga su ovakve izjave. Nisu za narod, niti ce ikada biti sa ovim nasim politicarima.

dusan

pre 15 godina

sps verovatno pokusava da istrguje sa ds-om...
zele da na republickom nivou naprave vladu sa ds-om, a u beogradu sa narodnjacima. pretpostavljam da to rade jer nekako moraju da umire tvrdu struju koja bi da saradjuje sa narodnjacima na svim nivoima i kojoj ds nije uopste prihvatljiv.
da li ce im ds dopustiti da sede na dve stolice, videcemo.
dinkic je vec rekao da ne dolazi u obzir da beograd kao najveci i najmnogoljudniji grad u srbiji, nosilac napretka, bude pod nekom drugom vlascu od one koja bude na republickom nivou (dinkic cvrsto veruje u koaliciju ds-sps).
mozda ce trgovina ici u pravcu da beograd, novi sad, kragujevac, nis (znaci, najveca mesta) i republika pripadnu koaliciji ds + sps, a na lokalu ko se kako snadje.
u svakom slucaju, moje misljenje je da ds ne sme da dozvoli da jedna vlast bude u vecim gradovima, a druga u republici, pa cak i po cenu sedenja u opoziciji.
videcemo sta nose naredne nedelje.
narodnjaci "kokodacu" na sve strane, sastance i daju saopstenja.
s' druge strane demokrate se tu i tamo oglase, a tadic porucuje da ceka zvanicne rezultate da bi poceo konsultacije. deluju dosta mirno, kao da vec znaju krajnji ishod, ma kakav on bio...

Misa

pre 15 godina

Sta je bre vama ljudi. Danima se vec raspravlja ko je pobedio. Pobedio je onaj ko ima najvise poslanika u zbiru. Nista nije ni crno ni belo. Nece stati Srbija ni ako formira vladu Tadic ili Seselj. Mislite da EU i USA briga ko ce formirati vladu. Bitno je da se postuju potpisani ugovori sa velikim firmama, jer je njima samo novac bitan, a niko nije lud da ponisti npr. ugovor sa Philip i Morisom, jer oni lepo pune budzet, a novac iz budzeta treba svima. Nemojte da okrecete narod jedan protiv drugog, kao partizani i cetnici nekada.

Iva

pre 15 godina

Ako DSS-SRS-SPS formiraju Valdu, proevropske stranke definitivno treba da formiraju paralelnu. Nadam se da imaju taj plan jer se o tome govorilo i da obuhvata razlicite aspekte. To je proevropski orijentisanim gradjanima poslednja nada.

Đorđe

pre 15 godina

Ako pogledamo malo unazad i Koštuničine principe prilikom formiranja vlade sa G-17 i NS-SPO uz podršku SPS imamo sledeće:
1. Princip- očuvanje zajednice SCG- NEISPUNJEN
2. Princip- Evropske integracije- NEISPUNJEN
3. Princip- Borba protiv korupcije- NEISPUNJEN( po zvaničnoj statistici po stepenu korupcije Srbija je na 1. mestu u Evropi).
4. Princip- Ekonomski razvoj- NEISPUNJEN( Srbija je zamlja sa najslabijim izvozom u Evropi, kao i sa najvećim spoljnim dugom).
I nakon svega ovi iz DSS imaju obraz da pominju PRINCIPE i da zahtevaju da Koštunica ostane premijer.
NO COMMENT.

pametujem

pre 15 godina

Pitam se kako da se gradjani (kojima nije zelja da zive ponovo devedesete) udruze i da traze od EU da oformi neki tim strucnjaka (svih neophodnih profila) koji bi nam dosao ovde da vodi ovu zemlju kako to treba a da celu ovu gomilu diletanata sklone (sve politicke partije) ili smeste u neki vrtic pa neka se dalje tamo igraju vodjenja drzave do mile volje a ne preko nasih ledja!

H.

pre 15 godina

Vidi se na ovoj slici da je predstavnik SPS-a najmanje odusevljen.Jer sta god SPS izabere - gubi.Ako izabere DSS-SRS tu je jasna perspektiva propadanja i izolacije.Ako izabere DS tu je perspektiva iscezavanja, tj. gubljenja vlastitog identiteta.Moguce je da u pokusaju eskiviranja ovog posledjeg scenarija SPS zatrazi i mesto premijera.Ali, cak i da ga dobije, ili na neki drugi nacin udje u tu kombinaciju, ona bi bila kratkog daha.Bila bi samo jos jedno zamajavanje i gubljenje vremena - pokusaj da se odlozi suocavanje sa realnoscu i stoga najnepovoljnija opcija.

shufla

pre 15 godina

Dok se lepi odluci na pregovore, "narodnjaci" zavrsili posao.

Gle apsurda, jedina nada nam je da ce "GO SPS-a" da prelomi
i kaze da ce biti dosledni svojoj ideologiji, ha ha

igy

pre 15 godina

SPS zateze, jer pokusava da u Beogradu, po svaku cenu ide sa nazadnjacima, i tako amortizuje koaliciju na republickom nivou sa DS.
Mislim da DS ne bi smeo nikako da popusti.SRS i DSS treba izbaciti iz vlasti na lokalu i u republici, i to je jedini nacin da puknu skroz.Njihovi biraci, koji inace nemaju veze sa politikom, ce izgubiti svaki interes(nema zaposljavanja i drugih privilegija po stranackoj liniji).SPS bi mogao mnogo da profitira na kraju sa demokratskim blokom.

Dušan

pre 15 godina

Ugljaninu su problem Drašković i Ljajić, a nije mu problem Šešelj - sram da ga bude. Njegov narod, koji je onoliko propatio, pre svega od radikala i drugih ekstremista, on prodaje za "dve banke" - još jednom, sram ga bilo

Sasa Taskov

pre 15 godina

Oni sto su glasali radikale i co., sto je najgore, i posle 4 god ce opet da ih glasaju, nebitno kakav im zivot bio. Pa koliko ljudi i dan danas prica da je u Slobino vreme bilo bolje.

BBYSP

pre 15 godina

jedva čekam takvu vladu, biće to najjednostavnija vlada za rušenje. ako dss sa 11.5% ima 6 resora, sps mora imati barem 4 a srs barem 20. vlad sa 30 ministarstava bi jedva cekali da obore i oni koji su za nju glasali.

ovo je ista ona sarena laza kao sa tomom grobarem na mestu predsednika skupstine koja sluzi da zastrasi plasljivog tadica. ako kostunici i ovaj put to prodje, tadic bi trebao da se povuce iz politike kao notorna neznalica. neka im dopusti da sastave ovakvu vladu pa da nestanu jednom za svagda, sa sve sps-om...

sasa jokic

pre 15 godina

Za SPS postoji samo jedna logika;Ako udju u koaliciju sa DS-om, otvorice im se istorijska sansa da promene negativni imidz stvoren od strane Milosevica, i prikljuce se evropskoj internacionali socijalista. Ukoliko se prikljuce SRS-u, i DSS-u, trajace na vlasti maksimum godinu dana, a onda ce nestati sa politicke scene(sto i nije lose).

Perimene

pre 15 godina

Slusao sam Dacica pre neki dan kada je gostovao na jednoj televiziji. Pricao je sat vremena, i za to vreme je 16 puta pominjao buducnost njegove stranke, a ni jednom nije pomenuo buducnost Srbije. ALO BRE.

raja babeja

pre 15 godina

Vreme je svima nama da shvatimo da nam ponovo dolaze gladne godine i crni dani pod Vladom nacionalisticke provinijencije, na čelu sa "Čovekom koji više nikoga ne sme da pogleda u oči". Teši me samo jedna stvar: On, koji je pogazio sve što je pr dogovarao, pogaziće i ovaj dogovor ponovo i opet će ostaviti svoje nove partnere na tankom ledu. I tu će mu, hvala bogu, biti kraj!

marijana

pre 15 godina

ZES treba da pokuša da sastavi manjinsku vladu; ako u tome ne uspe, onda novi izbori. Ja sam zapanjena da ima ljudi koji govore da treba pustiti DSS i SRS da pokažu da su nesposobni. Nema šta da se proba sa njima ili SPS. Umesto SPS treba privući Palmu i penzionere. Mi jednostavno nemamo vremena da se više zabavljamo upropaštavanjem sopstvene zemlje. Tadić to treba da zna, a mi građani tako nešto ne smemo dozvoliti.

Joshua

pre 15 godina

Ne mogu da shvatim da se vecina komentara zavrsava sa "ko moze nek bezi" ili "ja odoh pa vi sad vidite". Jeste ovo sve tuzno i katastrofa sto se desava, ali opet ako neko sebe smatra pametnim, sposobnim i obrazovanim kako moze siva masa proseka i mediokriteta da ga otera iz sopstvene zemlje? Ne treba ici nigde nego siriti normalan sistem vrednosti i obrazovanje, to je najveci neprijatelj nasih veselih pretendenata na vlast.

Miki

pre 15 godina

Ovo je vracenje u devedesete, plate od 5 maraka mesecno, penzioneri jedu iz kontejnera...jednostavo za Srbiju nema spasa, ili pod evropski protektorat jer ocigledno Srbija sama ne moze da izadje iz totalitaristickog drustva zatrovano nacionalistickom propagandom koje su zapravo zapoceli Milosevicevi komunisti.

лапидарни

pre 15 godina

Ако СПС у Београду направи коалицију са радикалима и ДСС, Тадић треба да у зачетку сасече, да не започиње разговоре са СПС и да их пусти да праве владу. Различите коалиције не би донеле ништа добро Србији. ДС и европска струја треба да збију редове, ми сви да стиснемо зубе, па преживеће се и то (ко не оде из земље).

DTN

pre 15 godina

A niko ne pominje da se krsi i predizborno obecanje radikala da nece praviti koaliciju sa SPS a pogotovo zavet iz Seseljevog proslogodisnjeg testamenta da se sa izdajnikom Kostunicom ne sme ninakakav nacin saradjivati.

rasa

pre 15 godina

Molim DS da prestane da nas ubedjuje kako je pobedila demokratska Srbija, nazalost svih nas nije. Jer svi oni koji su glasali za DSS nisu glasali za demokratiju vec je njihov program bio vrlo JASAN svima nama tokom kampanje a on je bio antievropski i antidemokratski sa najogavnijim mogucim izjavama i konferencijama za stampu. Takodje svi koji su glasali za SRS a i SPS nisu u glavi imali nista PROEVROPSKO vec samo ANTIEVROPSKO. I dosta bre vise lazi. Ako moram da slusam lazi od DSS, SRS, SPS nemojte me bar Vi, vama sam verovao i dao glas. Pustite ih, propalo nam je 18 godina, nek propadne jos par godina da narod uvere ko su i sta su. U bibliji postoji prica kad je drvece koje je bilo zauzeto radjanjem plodova izabralo na kraju trn da im bude car jer svi imaju pametnija posla. Posle godinu dana trn je prekrio sve i vise drvece nije moglo da radja svoje bogate plodove. Neka se sad svi koji su imali pametnija posla u vreme izbora i koji su svesno glasali za trnje zapitaju sta im se to desilo u zivotu. A ko moze nek pakuje kofere.

Đorđe

pre 15 godina

Ako pogledamo malo unazad i Koštuničine principe prilikom formiranja vlade sa G-17 i NS-SPO uz podršku SPS imamo sledeće:
1. Princip- očuvanje zajednice SCG- NEISPUNJEN
2. Princip- Evropske integracije- NEISPUNJEN
3. Princip- Borba protiv korupcije- NEISPUNJEN( po zvaničnoj statistici po stepenu korupcije Srbija je na 1. mestu u Evropi).
4. Princip- Ekonomski razvoj- NEISPUNJEN( Srbija je zamlja sa najslabijim izvozom u Evropi, kao i sa najvećim spoljnim dugom).
I nakon svega ovi iz DSS imaju obraz da pominju PRINCIPE i da zahtevaju da Koštunica ostane premijer.
NO COMMENT.

DTN

pre 15 godina

A niko ne pominje da se krsi i predizborno obecanje radikala da nece praviti koaliciju sa SPS a pogotovo zavet iz Seseljevog proslogodisnjeg testamenta da se sa izdajnikom Kostunicom ne sme ninakakav nacin saradjivati.

Dušan

pre 15 godina

Ugljaninu su problem Drašković i Ljajić, a nije mu problem Šešelj - sram da ga bude. Njegov narod, koji je onoliko propatio, pre svega od radikala i drugih ekstremista, on prodaje za "dve banke" - još jednom, sram ga bilo

rasa

pre 15 godina

Molim DS da prestane da nas ubedjuje kako je pobedila demokratska Srbija, nazalost svih nas nije. Jer svi oni koji su glasali za DSS nisu glasali za demokratiju vec je njihov program bio vrlo JASAN svima nama tokom kampanje a on je bio antievropski i antidemokratski sa najogavnijim mogucim izjavama i konferencijama za stampu. Takodje svi koji su glasali za SRS a i SPS nisu u glavi imali nista PROEVROPSKO vec samo ANTIEVROPSKO. I dosta bre vise lazi. Ako moram da slusam lazi od DSS, SRS, SPS nemojte me bar Vi, vama sam verovao i dao glas. Pustite ih, propalo nam je 18 godina, nek propadne jos par godina da narod uvere ko su i sta su. U bibliji postoji prica kad je drvece koje je bilo zauzeto radjanjem plodova izabralo na kraju trn da im bude car jer svi imaju pametnija posla. Posle godinu dana trn je prekrio sve i vise drvece nije moglo da radja svoje bogate plodove. Neka se sad svi koji su imali pametnija posla u vreme izbora i koji su svesno glasali za trnje zapitaju sta im se to desilo u zivotu. A ko moze nek pakuje kofere.

Perimene

pre 15 godina

Slusao sam Dacica pre neki dan kada je gostovao na jednoj televiziji. Pricao je sat vremena, i za to vreme je 16 puta pominjao buducnost njegove stranke, a ni jednom nije pomenuo buducnost Srbije. ALO BRE.

ioOoi

pre 15 godina

Ispod palme na obali mora
rastaju se dvoje sa suzama
Vec je zora pocela da rudi
DSS place, SRS je njezno ljubi

DSS place, SRS je njezno ljubi
Za njih dvoje vise srece nema
Od sutra ce samo jedno ljeto
da ostane samo uspomena

лапидарни

pre 15 godina

Ако СПС у Београду направи коалицију са радикалима и ДСС, Тадић треба да у зачетку сасече, да не започиње разговоре са СПС и да их пусти да праве владу. Различите коалиције не би донеле ништа добро Србији. ДС и европска струја треба да збију редове, ми сви да стиснемо зубе, па преживеће се и то (ко не оде из земље).

Joshua

pre 15 godina

Ne mogu da shvatim da se vecina komentara zavrsava sa "ko moze nek bezi" ili "ja odoh pa vi sad vidite". Jeste ovo sve tuzno i katastrofa sto se desava, ali opet ako neko sebe smatra pametnim, sposobnim i obrazovanim kako moze siva masa proseka i mediokriteta da ga otera iz sopstvene zemlje? Ne treba ici nigde nego siriti normalan sistem vrednosti i obrazovanje, to je najveci neprijatelj nasih veselih pretendenata na vlast.

Sasa Taskov

pre 15 godina

Oni sto su glasali radikale i co., sto je najgore, i posle 4 god ce opet da ih glasaju, nebitno kakav im zivot bio. Pa koliko ljudi i dan danas prica da je u Slobino vreme bilo bolje.

Figaro

pre 15 godina

Svaka čast Palmi!Čovek razmišlja kao privrednik i ako hoće da zadrži investitore u Jagodini i da dovede nove,zna dobro da bez SSP-a to nije moguće.

marijana

pre 15 godina

ZES treba da pokuša da sastavi manjinsku vladu; ako u tome ne uspe, onda novi izbori. Ja sam zapanjena da ima ljudi koji govore da treba pustiti DSS i SRS da pokažu da su nesposobni. Nema šta da se proba sa njima ili SPS. Umesto SPS treba privući Palmu i penzionere. Mi jednostavno nemamo vremena da se više zabavljamo upropaštavanjem sopstvene zemlje. Tadić to treba da zna, a mi građani tako nešto ne smemo dozvoliti.

sasa jokic

pre 15 godina

Za SPS postoji samo jedna logika;Ako udju u koaliciju sa DS-om, otvorice im se istorijska sansa da promene negativni imidz stvoren od strane Milosevica, i prikljuce se evropskoj internacionali socijalista. Ukoliko se prikljuce SRS-u, i DSS-u, trajace na vlasti maksimum godinu dana, a onda ce nestati sa politicke scene(sto i nije lose).

pametujem

pre 15 godina

Pitam se kako da se gradjani (kojima nije zelja da zive ponovo devedesete) udruze i da traze od EU da oformi neki tim strucnjaka (svih neophodnih profila) koji bi nam dosao ovde da vodi ovu zemlju kako to treba a da celu ovu gomilu diletanata sklone (sve politicke partije) ili smeste u neki vrtic pa neka se dalje tamo igraju vodjenja drzave do mile volje a ne preko nasih ledja!

Milos

pre 15 godina

Ko ne poznaje Palmu moze da misli sta god hoce ali ja sam siguran u jedno, taj covek zna sta radi a kada kaze zna i kako ce to da ispuni. Ovo sam cekao dugo i srecan sam sto vidim da ipak ima svetla na kraju tunela.

Evropo stizemo brzim vozom koji krece iz Jagodine!!!

Miki

pre 15 godina

Ovo je vracenje u devedesete, plate od 5 maraka mesecno, penzioneri jedu iz kontejnera...jednostavo za Srbiju nema spasa, ili pod evropski protektorat jer ocigledno Srbija sama ne moze da izadje iz totalitaristickog drustva zatrovano nacionalistickom propagandom koje su zapravo zapoceli Milosevicevi komunisti.

Misa

pre 15 godina

Sta je bre vama ljudi. Danima se vec raspravlja ko je pobedio. Pobedio je onaj ko ima najvise poslanika u zbiru. Nista nije ni crno ni belo. Nece stati Srbija ni ako formira vladu Tadic ili Seselj. Mislite da EU i USA briga ko ce formirati vladu. Bitno je da se postuju potpisani ugovori sa velikim firmama, jer je njima samo novac bitan, a niko nije lud da ponisti npr. ugovor sa Philip i Morisom, jer oni lepo pune budzet, a novac iz budzeta treba svima. Nemojte da okrecete narod jedan protiv drugog, kao partizani i cetnici nekada.

BBYSP

pre 15 godina

jedva čekam takvu vladu, biće to najjednostavnija vlada za rušenje. ako dss sa 11.5% ima 6 resora, sps mora imati barem 4 a srs barem 20. vlad sa 30 ministarstava bi jedva cekali da obore i oni koji su za nju glasali.

ovo je ista ona sarena laza kao sa tomom grobarem na mestu predsednika skupstine koja sluzi da zastrasi plasljivog tadica. ako kostunici i ovaj put to prodje, tadic bi trebao da se povuce iz politike kao notorna neznalica. neka im dopusti da sastave ovakvu vladu pa da nestanu jednom za svagda, sa sve sps-om...

igy

pre 15 godina

SPS zateze, jer pokusava da u Beogradu, po svaku cenu ide sa nazadnjacima, i tako amortizuje koaliciju na republickom nivou sa DS.
Mislim da DS ne bi smeo nikako da popusti.SRS i DSS treba izbaciti iz vlasti na lokalu i u republici, i to je jedini nacin da puknu skroz.Njihovi biraci, koji inace nemaju veze sa politikom, ce izgubiti svaki interes(nema zaposljavanja i drugih privilegija po stranackoj liniji).SPS bi mogao mnogo da profitira na kraju sa demokratskim blokom.

evropejac

pre 15 godina

Sta je sve tacno iz
ugla DS-a:
-Da,te mracne 90-te kada su radikali bili na vlasti, a proevropski SPS ugnjetavana opozicija.
-Da, Palma je za liberalnu ekonomiju i cuvar ideja Adama Smita. Bivsi neuspesni kriminalac, a sad uspesan neimar.
-Da, nema vlade sa SPS-om ako nema vlade u Bg. Ipak, vise novca moze da se
"pozajmi" u Bg nego u celoj Srbiji.A to i nije neki narod van BG, pa mogu radikali da vladaju.
-Da, Curuviju, Stambolica su neki ljudi ubili a ne zna se koji. Zna se da to nije SPS.
-Da, nisu se radovali iz SPS kada su necije ubice iz mracnih 90-tih ubile Zorana.

E Zorane kome si stranku ostavio!

Vlada

pre 15 godina

NAjsmesnija od svih izjava Todorovica je da se nada pobedi u Vojvodini AHAHHAHAHA. PA u Vojvodini u prvom krugu su DS koalicija+LSV i MZ uzele 60% glasova a u drugom krugu ce tek da ih potuku. OCekujem od 120 mesta u parlamentu da ce ove stranke da imaju 80. VOjvodina je uvek bila evropska i pored velikog talasa izbeglica uspela je da odbrani svoj identitet najdemokratskije regije u Srbiji. Svaka cast VOjvodino u nedelju idemo svi na drugi krug da pokazemo Todorovicu ko ce da bude ubedljiva vecina!!!

bezimena

pre 15 godina

Palmi treba dati Ministarstvo za infrastrukturu! Sigurna sam da bi bilo više asfaltiranih puteva a mnogo manje sumnjivih ugovora, za razliku od gazda Velje kod koga je bilo obrnuto.

misha

pre 15 godina

Sve je to lepo, samo koliko ima pameti u Srbiji kada jedan Palma predstavlja glas razuma. Ne znam sta da mislim i sta da kazem, ali ova vest me je ipak obradovala. Jasno je da je Palmi najvaznije njegovo uporiste u Jagodini a to bi sigurno poljuljao ako bi ucestvovao u vladi koja bi ponistila SSP. Na kraju krajeva nadam se da je ovo rezultat investicija koje su dosle u Srbiju, i da Palma nije jedini kome ce one promeniti misljenje o Evropskoj uniji. Ima nade, ali samo oprezno, ipak je ovo Srbija, zemlja iracionalnih ljudi.

vladimir

pre 15 godina

Da mi je neko rekao da ce Palma da bude covek od kojeg ce zavisiti demokratija i Evropski put Srbije rekao bih da je lud. Sve ruzno sto sam rekao o gospodinu Palmi povuci cu ako ne stupi u ovu suludu koaliciju i ucini da se ona ne oformi.Tako ce spasiti celu naciju od sunovrata koji je ocekuje sa tom koalicijom. Mada je vec sada jasno da se Palma potpuno okrenuo Tadicu cim poziva svoje koalicione partnere da prekinu pregovore sa DSS-NS-SRS i zapocne pregovore sa Demokratskom strankom. Samo tako nastavite gospodine Palma. Tako se bori za Srbiju i za bolji zivot svih njenih gradjana.

raja babeja

pre 15 godina

Vreme je svima nama da shvatimo da nam ponovo dolaze gladne godine i crni dani pod Vladom nacionalisticke provinijencije, na čelu sa "Čovekom koji više nikoga ne sme da pogleda u oči". Teši me samo jedna stvar: On, koji je pogazio sve što je pr dogovarao, pogaziće i ovaj dogovor ponovo i opet će ostaviti svoje nove partnere na tankom ledu. I tu će mu, hvala bogu, biti kraj!

podrška Palmi

pre 15 godina

Kad vidimo šta je sve korisno za Jagodinu uradio gdin Marković (a pogotovo šta može korisno da učini za Srbiju) postaje nebitno da li zna ili ne zna tamo neke nebitne podatke o Mocartu i Betovenu.
Meni je mnogo strašnije što, samo zarad vlasti, postoje magistri i doktori nauka koji bi da nas vrate u Mocartovo vreme ako ne i još dalje.

Igor

pre 15 godina

Vojvodina ide u Evropu - sa ostatkom Srbije ili Bez. Mislite o tome. I ko ce biti kriv ako Vojvodina ode .. - onaj ko je lozio lokomotivu... ili onaj ko je otkacio ostale vagone ?

Aleks

pre 15 godina

Dosta je bilo. Ne zanima me vise ni ko ce vladati ni ko ce se sakim dogovoriti.
Ovog puta ste svi zajedno preterali i vise nikada necu izaci na ikakvo glasanje niti me ista zanima sto se tice srpskih politicara.
Svi su isti i svi se samo bore za svoje fotelje. Dosta!!! Fuj, gadite mi se svi zajedno.

Mile

pre 15 godina

Sad je pravi trenutak da Koštunica promeni svoj stav prema poništavanju SSP-a. To ce najverovatnije i učiniti jer ''čast je čast, al' vlast je vlast''...

jare i pare

pre 15 godina

Uh, bice to strava koalicija: I Evropa i Rusija, i Amerika i Kosovo, i ekonomski liberalizam i socijalna pravda. Eto, taman ce se Palma uklopiti, ipak je on cvrstog ubedjenja da je moguce profitirati iz odredbi SSP-a, a da se ne ispune uslovi vezani za Hag.

M.

pre 15 godina

Glavni problem u Srbiji je Tadic i ta njegova politika da se bez suocavanja s proslocu sto podrazumeva pokajanje moze ici u buducnost i izgraditi bolji zivot.Medjutim, to reci za Tadica nailazi na nevidjen otpor cak i kod mnogih koji za sebe misle da su veliki antinacionalisti i progresivci.Propali srpski naci-projekat u svojoj zavrsnici raspao se na dva pola.Jedan cine oni koji akcenat i dalje stavljaju na doslednost naci-ideologiji a drugi cine oni koji u okviru te iste propale naci-ideologije akcenat stavljaju na onaj njen momenat u kom ona tvrdi da ce rezultirati svetlom buducnoscu Srbije, nacionalnim preporodom i boljim zivotom.Medjutim, posto je taj rezultat ocigledno podbacio, "reformska" Srbija, olicena u Tadicevoj stranci, od toga pokusava da spasi sta se spasti moze, ali jos uvek ne uvidja da ne moze da se spasi nista jer ta ideja kao susto zlo takvom necem, tj. sama sebi protivreci.Odatle ta "reformska" Srbija sama sebi protivreci i predstavlja jednu nedoslednost, besmislicu i laz.

Treba imati u vidu da oba ova pola Srbije, i "konzervativni" i "reformski", sadrze i jedno i drugo - i privrzenost ideologiji i onom sto je trebalo da bude njen rezultat i ostvarenje.Razlika izmedju njih je relativna i sastoji se samo u tome na koji se momenat iste ideologije stavlja akcenat.Ta razlika je protivrecnost unutar same te ideologije.Razresenje situacije je da besmislenu opciju koja se zalaze za napredak i bolji zivot zameni smislena, a to se moze dogoditi jedino prethodnom propascu ove besmislene.Ta propast ce se dogoditi onda kada dosledniji pol milosevicevske politike nadvlada onaj manje dosledan i tako otvori prostor svojoj pravoj opoziciji.Zbog svega toga je svaka podrska tzv. "reformskoj" opciji nesvesno ili svesno podrska milosevicevskoj Srbiji i poslednji trzaj njenog nagona za samoodrzanjem.

Prevodilac I

pre 15 godina

Gradjani u zemlji gube svaku motivacuju zbog ovakvoga stanja nakon izbora. Nestaje poverenje u vodece slojeve drustva. U zemlji vlada zbunjenost i nesigurnost. Sve to vodi u egzistencijalnu nesigurnost, sto produkuje strah i agresiju.
Kao odbrambeni refleks pocinje se mrziti sve oko sebe pa i samoga sebe!
Zato je krajnje vreme da oni koje smo izabrali pocnu da rade svoj posao, i da ne doprinose stvaranju anarhije u zemlji. Nase je da ih sledimo!
Gradjani Srbije moraju da shvate da je vreme revolucije, revolta, pistaljki i puski proslo, i da dolazi vreme rada, sto nam izgleda tesko pada.
Pod hitno zelimo da imamo vladu, koja ce poceti da se bavi ekonomskim i socijalnim problemima u ime nas sviju, i za dorobit cele zemlje! Zelimo vladu koja ce nas integrisati i pomiriti sa Evropom i svetom, a ne vladu nazadnjaka, mracnjaka...

aaa

pre 15 godina

Srbija danas u svakom pogledu zavisi od onih cija je biografija iz 90ih u najmanju ruku problematicna. Ekonomski, politicki i na svaki drugi nacin. To je zato sto se nismo razracunali sa profiterima i obavili lustraciju iako smo znali da je neophodno. E sad se placa cena. Prvo je platio Zoran a sada je placaju nasa deca.

Pravi Srbin

pre 15 godina

Svaka cast Palmi!!! GOSPODIN!!! Pokazao je on mnogo puta da je VELIKI i pametni Srbin i nadam se i sada da ce to isto da pokaze. Sramota je Palmu i Dacica da idu u koaliciju sa SRS i DSS. Nema odbrane Kosova praznih stomaka a nema punih stomaka sa SRS i DSS. Oni sve pojedu narodu nema nista. Napred Tadicu, Palma, Dacicu, Cedo....I naravno, Rasime.

shufla

pre 15 godina

Dok se lepi odluci na pregovore, "narodnjaci" zavrsili posao.

Gle apsurda, jedina nada nam je da ce "GO SPS-a" da prelomi
i kaze da ce biti dosledni svojoj ideologiji, ha ha

Mikro

pre 15 godina

Aaaah, zato je Mircic danas krenuo da se posipa pepelom. Inace, drago mi je sto se konacno oglasio Aleksandar Popovic i pokazao ko je on zapravo i da nije bas naivno napravio budalama one koji su glasali za njega, a ne Vucica (mada mi takvi nisu jasni). A samo bih opet da podsetim one koji kazu da je svejedno ko ce napraviti vladu: danas imamo 17 milijardi dolara deviznih rezervi, koje smo sa mukom skrpili, radikali su najavili da ce krenuti odmah da ih troskare, a stranih investicija nece biti! Za dve godine maximum, necemo imati ni prebijene pare. Nije svejedno!

Iva

pre 15 godina

Ako DSS-SRS-SPS formiraju Valdu, proevropske stranke definitivno treba da formiraju paralelnu. Nadam se da imaju taj plan jer se o tome govorilo i da obuhvata razlicite aspekte. To je proevropski orijentisanim gradjanima poslednja nada.

Student_ns

pre 15 godina

Ja sam iz Novog Sada i nadam se da ce vladu sastaviti koalicija oko Tadica sa sps-om. Takodje se nadam da ce novi gradonacelnik Beograda biti Vucic, zato sto je to sansa za moj Novi Sad. Sve pare idu u BG, ali sam ubedjen da sa Vucicem na celu Beograd nece dobiti nista.

Mile

pre 15 godina

Pa ovo je sjajno. Znači, igranku počinje Palma i pravi alibi Dačiću. Sve sam očekivao, ali da će nas Sps i Palma spašavati od onog nesretnog Koštunice - to nisam

obecanja, obecanja

pre 15 godina

" Ranije danas, predsednik Srbije Boris Tadić rekao je da će u najskorijem vremenu kao predsednik države početi konsultacije sa predstavnicima svih parlamentarnih lista koje imaju poslanike. "
A sta si cekao do sada? U izbornoj noci si obecao da odmah kreces sa pregovorima? Zar zaista mislis da ova 3 meseca ne mogu da se drugacije iskoriste?

dusan

pre 15 godina

sps verovatno pokusava da istrguje sa ds-om...
zele da na republickom nivou naprave vladu sa ds-om, a u beogradu sa narodnjacima. pretpostavljam da to rade jer nekako moraju da umire tvrdu struju koja bi da saradjuje sa narodnjacima na svim nivoima i kojoj ds nije uopste prihvatljiv.
da li ce im ds dopustiti da sede na dve stolice, videcemo.
dinkic je vec rekao da ne dolazi u obzir da beograd kao najveci i najmnogoljudniji grad u srbiji, nosilac napretka, bude pod nekom drugom vlascu od one koja bude na republickom nivou (dinkic cvrsto veruje u koaliciju ds-sps).
mozda ce trgovina ici u pravcu da beograd, novi sad, kragujevac, nis (znaci, najveca mesta) i republika pripadnu koaliciji ds + sps, a na lokalu ko se kako snadje.
u svakom slucaju, moje misljenje je da ds ne sme da dozvoli da jedna vlast bude u vecim gradovima, a druga u republici, pa cak i po cenu sedenja u opoziciji.
videcemo sta nose naredne nedelje.
narodnjaci "kokodacu" na sve strane, sastance i daju saopstenja.
s' druge strane demokrate se tu i tamo oglase, a tadic porucuje da ceka zvanicne rezultate da bi poceo konsultacije. deluju dosta mirno, kao da vec znaju krajnji ishod, ma kakav on bio...

Dragoslav

pre 15 godina

Mi ne možemo dalje bez savezništva sa EU, mi ćemo ostati poslednja rupa na Balkanu ako ne uđemo u Evropu, ali da sada sve zavisi od nekadašnjeg Mirinog portparola Dačića i arkanovca Palme Evropejca, to je farsa. Kako da sačuvate mentalno zdravlje dok gledate i slušate Palmu Evropejca, koji nas vodi ubrzano u Evropu? Ja bežim od njega!

s.stankovic

pre 15 godina

Bravo palma. Tako se razmislja i brine o svom gradu o svom narodu i svojoj Srbiji.Nadam se da ces ubediti i ostale u koaliciji SPS i poci pravim putem

H.

pre 15 godina

Vidi se na ovoj slici da je predstavnik SPS-a najmanje odusevljen.Jer sta god SPS izabere - gubi.Ako izabere DSS-SRS tu je jasna perspektiva propadanja i izolacije.Ako izabere DS tu je perspektiva iscezavanja, tj. gubljenja vlastitog identiteta.Moguce je da u pokusaju eskiviranja ovog posledjeg scenarija SPS zatrazi i mesto premijera.Ali, cak i da ga dobije, ili na neki drugi nacin udje u tu kombinaciju, ona bi bila kratkog daha.Bila bi samo jos jedno zamajavanje i gubljenje vremena - pokusaj da se odlozi suocavanje sa realnoscu i stoga najnepovoljnija opcija.

sifra fotelja

pre 15 godina

Nesto me bas zanima kako to Dragan Markovic Palma planira da koristi dobiti iz SSP-a kada ne priznaje Hag.

Jok, znamo mi svi za koga su ovakve izjave. Nisu za narod, niti ce ikada biti sa ovim nasim politicarima.

Andrej013

pre 15 godina

ko je procitao ceo clanak, shvata da se srbija konacno oporavila od kancera zvanog nacionalizam. te retrogene snage su popile strasan udarac i nadam se da se nece oporaviti

Nenad

pre 15 godina

Jadna nam drzava u kojoj PALMA odredjuje vlast. Stidite se... kazete Kostunica hoce po svaku cenu da ostane na vlasti a Tadic po svaku cenu hoce takodje da ostane na vlasti i to sa ARKANOVIM TIGROVIMA.

Mirjana

pre 15 godina

Ma ovo su dosadne postizborne igre. SPS, Palma i penzioneri ce ici sa DS, to je od pocetka jasno. Samo su svi zajedno po obicaju ogavni sa tim prepucavanjima. Prava stvar se vec desila i ona se sastoji u tome da radikali konacno vise nisu najjaca stranka u Srbiji. Dolaze nove generacije glasaca i stvari se krecu ipak napred!

obican_gradjanin

pre 15 godina

SPS treba jasno da kaze da je svojim biracima obecala socijalno drustvene reforme i rast standarda pre svega socijalno urgozeni ( 80 % gradjana Srbije ) i u tom smislu ne moze da razgovara sa strankama ( DSS SRS ) koje su od Srbije napravile drzavu strave i uzasa . Veoma sam uplasen od onoga sta nam SRS i DSS nude cim se dogovore sa SPS

Ciamil

pre 15 godina

Proci ce jos minimum 18 god. dok shvatite pojam DEMOKRATIJE. Govori puni straha i mrznje prilice mladim JUL-ovcima, a ne zdravim ljudima kojima su u srcu evropske vrednosti. Evropa od vas hoce da volite druge ljude i da svojim radom i pozitivnim primerom pomognete svojoj zemlji da istraje na putu, danas evropskih, a sutra svetskih vrednosti.
Ljubav je zakon.

zoran

pre 15 godina

Podsetio bih na jednu stvar, u clanu 135 SSP ne pise ono sto misli Palma, ni ono sto misli Kostunica, ali ni ono sto misli Tadic, vec ce taj clan zapad i EU tumaciti kako to njima odgovara. Tako su ucinili i sa za nas solidnom rezolucijom 1244, koju je zapad tumacio samo kako njemu odgovara, a setite se koliko su se upinjali da u rezoluciji 1244 nadju podrsku za slanje misije EULEX. A slanje 1000 nasih vojnika, pa Kosovo deo YU ili Srbije i slicno sto stoji u rez. 1244 nikoga ne zanima na zapadu.

Peđa Veselinović

pre 15 godina

Celokupna ekipa oko SPS-a dovodi situaciju do ivice katastrofe, pa su sad gurnuli Palmu da najavljuje spas. Onda ćemo , kad se napravi Vlada DS i ostali-SPS, svi da odahnemo i ponovo slavimo neku tamo pobedu, a radikali će ,z ajedno sa Uspavanim , i dalje da koče, pljuju, lazno optuzuju i pričaju priču kako bi oni sve to bolje. Za to vreme će da odleti NIS ( polako ,doći će na red i EPS ) i na lokalu će da otimaju sve što stignu. Tako ih se NIKAD nećemo osloboditi. Osim toga, u ime svih nas iz 70 i neke - SPS-ovci, nismo vam oprostili svoje najbolje godine. A ni zaboravili.

shomi KG

pre 15 godina

... ali zasto se ne bi pravile razlicite koalicije na lokalu i na republickom nivou? Ipak Beogradjani su tako glasali, a ja ne vidim da bilo ko sem DSS SPS i SRS moze da napravi vecinu u BG. Trazili ste gledajte Bar se nadam da nece biti tako i na republickom...

caca

pre 15 godina

Gospodine Markovicu vasa uloga je u ovom momentu istorijska , iskoristite je na pravi nacin ,nedozvolite da vasi unuci stide se vaseg imena , nedozvolite da ona dva Voislava upropaste buducnost dece u Srbiji

Nindza

pre 15 godina

8 dragocenih godina nam je Kostunica scerdao, izgubio Kosovo, ponizio narod. Ako opet bude premijer-u ovoj zemlji nece biti "mesta za jednog od nas"...a nema veze, i radikali ce izgubiti kredibilitet zbog njega, taj je sve upropastio...

Ocajni Beduin

pre 15 godina

Od jedne "Palme" pravimo "oazu nade" u ovoj pustinji (citaj: pustosi)kojoj se kraja ne vidi. Cak su se i predizborne "fatarmogane" rasprsile, a mi kao treba da verujemo kako ce ipak naici "kisni oblaci" (citaj: koalicija DS sa SPS) koji ce pustinju konacno pretvoriti u "zelenu dolinu". Ili treba da verujemo da ako nema kise nije losa ni tuca (citaj: koalicija SRS, DSS-NS, SPS). Malo je nade i snage ostalo u ovom "karavanu" (citaj: narodu) koji vec godinama luta po "pustinji" i "zedno" gleda u nebo, na kome je od "teskih oblaka" iz 2000. god. ostao samo jedan beli "andjeoski oblacic" (citaj: delo i ideja pokojnog premijera) koji bi da pomogne, da dozove ponovo oblake, da ih okupi, da puste "kisu spasa". Ali avaj, ne vide ga vise i ne cuju. Ostala je samo jedna podignuta ruka (citaj: LDP) koja prstom ocajno pokusava da pokaze ostalima taj "oblacic". Pogledajmo u taj "oblacic" pre nego sto se i ta ruka umori i padne!!!

Bojan Todorovic

pre 15 godina

Ja stvarno ne znam sta se to desava sa koalicijom oko SPS. Sve nesto odlazu i odugovlace a zna se i zbog cega. Sto se tice SSP ja ne znam da li ga je gospodin Markovic video a ako jeste neka nam ga izlozi da ga i mi vidimo a ne da prica napamet. Da je SPS principijelna i dosledna partija ne bi imali sta da razmisljaju i vec bi se sada nazirala kontura nove vlade Srbije. Ja kao gradjanin ove drzave im predlazem da ne razmisljaju puno vec da nastave gde su stali jer tu nema velike filozofije tu su pravila i principi jasni.

Bogdan Moravac

pre 15 godina

Mala bara, mnogo krokodila ali su se ipak nasi krokodili dogovorili. Bice za sve njih samo mi, obican narod, opet izvukosmo kraci kraj. Radikalima Beograd, "Demo" bloku Srbija i pored svih onih teskih, bljutavih i ko zna kakvih reci.
Ovo je definitivno kraj.

Djorgo

pre 15 godina

Dacic bi mogao da proba da izbalansira: u Beogradu sa SRS i DSS, a na republickom nivou sa DS. To izgleda realno, a mozda i cuva glavu, ne samo njemu, do nekih boljih vremena ... Za nekoga :)

MM

pre 15 godina

Raskol izmedju DSS i DS je upravo nastao zbog SSP. Pa nije valjda da Palma i SPS ocekuju da ce DSS da promeni mislenje u vezi SSP?! U tom slucaju bi vladu mogli da formiraju DS i DSS.
Nego brze bolje da se pocnu pregovori SPSa i DSa i da se napravi normalna vlada.

alek

pre 15 godina

Da li se secate cinjenice da je Palma potekao iz Arkanove Stranke Srpskog Jedinstva. Sad se izdaje za evropejca i od njega zavisi formiranje Vlade. Ovo nije dobro...

Miloš Bgd

pre 15 godina

Zar sam ja jedini koji na vladu RS-DSS-SPS gledam kao na ostvarenje plana onih koji su krenuli sa snajperskom puškom u zgradu prekoputa zgrade vlade i onih koji su ih podržali i bodrili? Mislim da pogrešno definišemo o koja dva puta se radi. Nije Evropa ili ne Evropa... Ovde je više život ili srebrni audi.

dale

pre 15 godina

Ako je doslo vreme da Palma odlcuje o Vladi onda neznam stvarno ?Palma dize sebi cenu ljudi,halloo?? Pa znate vi koje Palma? Smesno je sve ovo, neko ce ovde uzeti mnogo pare samo se pitam ko? A Srbija i dalje ima da propada. Jadan DS pored SPS ako prave sa njima Vladu. SPS=DSS-NS.....kopija prava...

Calypso

pre 15 godina

Ja ovde više ništa ne razumem. Ponajmanje DS i LDP. Pa šta sad vi čekate? Karte na sto, pa da mirno spavamo. Pa ne može baš sve da bude kako ste vi zamislili. Nađite se, pa da ovaj narod počne već jednom da živi kao sav normalan svet!

Obmanuti

pre 15 godina

Setimo se: 1991, 1993, 1996/97, 1999, 2000, 2003. Ko je bio ko u ovom periodu stvaranja demokratije u Srbiji i šta (nam) je radio? Period od 12.03.2003 do danas je obeležio Koštunica. Ma sta obeležio, prefarbao u crno!! I to sve na bazi manje od 10% izašlih na izbore. Zar ne podseća na nekoga ko je vladao deset godina na istom principu!!?? Ali "taj" (ne mogu ni ime da mu spomenem, odmah mi se smuči) nije imao "masku i rukavice", a "ovaj" (vec mu pomenuh ime i smuči mi se) nas je prevario i još bi da nas vara i uništava! I to uz pomoć istih onih (SPS i SRS) koji su podržavali i vladali sa "onim" i istih onih (PUPS) čiji su glasovi održavali na vlasti "onog".
Ali nesreća nikad ne dolazi sama, jer sad spas od "ovog" zavisi od istih onih (JS) koji su branili "onog" i bili mu perjanica u "odbrani" mučnih Srba u Hrvatskoj i Bosni. Spasava nas partija nastala da prikrije zlodela nad najtezim ljudskim sudbinama sa prostora bivse Juge, a pogotovo Srbije,...
A predsednik nam države reče da je 11.maja pobedila proevropska demokratska opcija!! Da li je naš predsednik bio ovde svih gore pomenutih godina, ili se i on utopio u trend "neobaveštenosti" kojim se vlada Srbijom od kada je
"ovaj" (sada samo tehnički) premijer na vlasti!!
Zar se i može nazvati spasom nešto što zavisi od glasa razuma političara (ili šta god da je) čija je najveća tekovina dugogodišnje lokalne vladavine zoološki vrt u gradu koji grca od nezapošljenosti i opšte nerazvijenosti??!! Nama je medjutim i taj glas razuma dovoljan da se nadamo.
A čemu se nadati? Nadajmo se da će sa političke scene nestati "ovaj" koji je najviše profitirao od smrti jedinog nam pravog premijera i da će u svom nestajanju povući sa sobom one čiji predsednik stranke veliča i proglašava herojima one što nam ubiše premijera. Nadajmo se i da će njihov nestanak značiti da smo se kao narod konačno opametili i oslobodili balasta prošlosti, da smo krenuli napred "u budućnost", tamo gde nam je pokojni premijer pokazivao da treba ići.

Godzilla

pre 15 godina

Pa sta ako se pravi vlada od politicki suprostavljenih partija? U Evropi, koju toliko prizivate, to je sasvim normalno. Evo vam Austrije, Crveni(socijalisti) i Crni(narodna stranka) koji se ni malo nemirisu i razlika im je kao kod nas izmedju DS i Radikala, napravise vladu. Ali su austrijanci, kada je u pitanju interes naroda - slozni...

Ljiljana

pre 15 godina

Ne znam zašto smo tako gadljivi na jednog "Palmu"ili jednog"nekog tamo".Ne sećam se da smo se toliko gadili na jednog"Slobu"ili "Miru"i na one koji su nam toliko nesreće doneli.A znate zašto:teško je priznati da smo sami krivi.Srbije je glasala za njih i održavala ih na vlasti deset godina.DESET.TOLIKO JE BILO POTREBNO DA SE STVORI "KRITIČNA MASA U BEOGRADU".
A sada se pitamo "što jedan Palma"donosi glas razuma.
Bojim se da nikada nećemo podvući crtu između emocija i razuma.Sećanja i budućnosti.Samo što smo u sećanju prilično selektivni.
Prošlost i budućnost.Naši preci ili naša deca.Naši su se preci borili svoju decu ,a mi?Šta im ostavljamo?
Legende o Dušanovom carstvu,hajducima i uskocima,parizanima i četnicima????Hoće li od toga živeti.
Sve one grozne"devedesete" i godine posle njih živeli smo u besu,ali bez osećanja stida da su one i naš "krst",ali ipak sa nadom da će našoj deci biti bolje nego što je nama.
A ŠTA SADA RADIMO?!Neka nam oproste naša deca jer mi sebi ne bi smeli.Ne treba se gaditi Palme,već zvati sve Palme koje imaju"glas razuma"da naprave državu u koju ćemo svi verovati i koju će svi poštovati.

rasa

pre 15 godina

Molim DS da prestane da nas ubedjuje kako je pobedila demokratska Srbija, nazalost svih nas nije. Jer svi oni koji su glasali za DSS nisu glasali za demokratiju vec je njihov program bio vrlo JASAN svima nama tokom kampanje a on je bio antievropski i antidemokratski sa najogavnijim mogucim izjavama i konferencijama za stampu. Takodje svi koji su glasali za SRS a i SPS nisu u glavi imali nista PROEVROPSKO vec samo ANTIEVROPSKO. I dosta bre vise lazi. Ako moram da slusam lazi od DSS, SRS, SPS nemojte me bar Vi, vama sam verovao i dao glas. Pustite ih, propalo nam je 18 godina, nek propadne jos par godina da narod uvere ko su i sta su. U bibliji postoji prica kad je drvece koje je bilo zauzeto radjanjem plodova izabralo na kraju trn da im bude car jer svi imaju pametnija posla. Posle godinu dana trn je prekrio sve i vise drvece nije moglo da radja svoje bogate plodove. Neka se sad svi koji su imali pametnija posla u vreme izbora i koji su svesno glasali za trnje zapitaju sta im se to desilo u zivotu. A ko moze nek pakuje kofere.

marijana

pre 15 godina

ZES treba da pokuša da sastavi manjinsku vladu; ako u tome ne uspe, onda novi izbori. Ja sam zapanjena da ima ljudi koji govore da treba pustiti DSS i SRS da pokažu da su nesposobni. Nema šta da se proba sa njima ili SPS. Umesto SPS treba privući Palmu i penzionere. Mi jednostavno nemamo vremena da se više zabavljamo upropaštavanjem sopstvene zemlje. Tadić to treba da zna, a mi građani tako nešto ne smemo dozvoliti.

Joshua

pre 15 godina

Ne mogu da shvatim da se vecina komentara zavrsava sa "ko moze nek bezi" ili "ja odoh pa vi sad vidite". Jeste ovo sve tuzno i katastrofa sto se desava, ali opet ako neko sebe smatra pametnim, sposobnim i obrazovanim kako moze siva masa proseka i mediokriteta da ga otera iz sopstvene zemlje? Ne treba ici nigde nego siriti normalan sistem vrednosti i obrazovanje, to je najveci neprijatelj nasih veselih pretendenata na vlast.

Đorđe

pre 15 godina

Ako pogledamo malo unazad i Koštuničine principe prilikom formiranja vlade sa G-17 i NS-SPO uz podršku SPS imamo sledeće:
1. Princip- očuvanje zajednice SCG- NEISPUNJEN
2. Princip- Evropske integracije- NEISPUNJEN
3. Princip- Borba protiv korupcije- NEISPUNJEN( po zvaničnoj statistici po stepenu korupcije Srbija je na 1. mestu u Evropi).
4. Princip- Ekonomski razvoj- NEISPUNJEN( Srbija je zamlja sa najslabijim izvozom u Evropi, kao i sa najvećim spoljnim dugom).
I nakon svega ovi iz DSS imaju obraz da pominju PRINCIPE i da zahtevaju da Koštunica ostane premijer.
NO COMMENT.

DTN

pre 15 godina

A niko ne pominje da se krsi i predizborno obecanje radikala da nece praviti koaliciju sa SPS a pogotovo zavet iz Seseljevog proslogodisnjeg testamenta da se sa izdajnikom Kostunicom ne sme ninakakav nacin saradjivati.

Miki

pre 15 godina

Ovo je vracenje u devedesete, plate od 5 maraka mesecno, penzioneri jedu iz kontejnera...jednostavo za Srbiju nema spasa, ili pod evropski protektorat jer ocigledno Srbija sama ne moze da izadje iz totalitaristickog drustva zatrovano nacionalistickom propagandom koje su zapravo zapoceli Milosevicevi komunisti.

BBYSP

pre 15 godina

jedva čekam takvu vladu, biće to najjednostavnija vlada za rušenje. ako dss sa 11.5% ima 6 resora, sps mora imati barem 4 a srs barem 20. vlad sa 30 ministarstava bi jedva cekali da obore i oni koji su za nju glasali.

ovo je ista ona sarena laza kao sa tomom grobarem na mestu predsednika skupstine koja sluzi da zastrasi plasljivog tadica. ako kostunici i ovaj put to prodje, tadic bi trebao da se povuce iz politike kao notorna neznalica. neka im dopusti da sastave ovakvu vladu pa da nestanu jednom za svagda, sa sve sps-om...

raja babeja

pre 15 godina

Vreme je svima nama da shvatimo da nam ponovo dolaze gladne godine i crni dani pod Vladom nacionalisticke provinijencije, na čelu sa "Čovekom koji više nikoga ne sme da pogleda u oči". Teši me samo jedna stvar: On, koji je pogazio sve što je pr dogovarao, pogaziće i ovaj dogovor ponovo i opet će ostaviti svoje nove partnere na tankom ledu. I tu će mu, hvala bogu, biti kraj!

Dušan

pre 15 godina

Ugljaninu su problem Drašković i Ljajić, a nije mu problem Šešelj - sram da ga bude. Njegov narod, koji je onoliko propatio, pre svega od radikala i drugih ekstremista, on prodaje za "dve banke" - još jednom, sram ga bilo

igy

pre 15 godina

SPS zateze, jer pokusava da u Beogradu, po svaku cenu ide sa nazadnjacima, i tako amortizuje koaliciju na republickom nivou sa DS.
Mislim da DS ne bi smeo nikako da popusti.SRS i DSS treba izbaciti iz vlasti na lokalu i u republici, i to je jedini nacin da puknu skroz.Njihovi biraci, koji inace nemaju veze sa politikom, ce izgubiti svaki interes(nema zaposljavanja i drugih privilegija po stranackoj liniji).SPS bi mogao mnogo da profitira na kraju sa demokratskim blokom.

M.

pre 15 godina

Glavni problem u Srbiji je Tadic i ta njegova politika da se bez suocavanja s proslocu sto podrazumeva pokajanje moze ici u buducnost i izgraditi bolji zivot.Medjutim, to reci za Tadica nailazi na nevidjen otpor cak i kod mnogih koji za sebe misle da su veliki antinacionalisti i progresivci.Propali srpski naci-projekat u svojoj zavrsnici raspao se na dva pola.Jedan cine oni koji akcenat i dalje stavljaju na doslednost naci-ideologiji a drugi cine oni koji u okviru te iste propale naci-ideologije akcenat stavljaju na onaj njen momenat u kom ona tvrdi da ce rezultirati svetlom buducnoscu Srbije, nacionalnim preporodom i boljim zivotom.Medjutim, posto je taj rezultat ocigledno podbacio, "reformska" Srbija, olicena u Tadicevoj stranci, od toga pokusava da spasi sta se spasti moze, ali jos uvek ne uvidja da ne moze da se spasi nista jer ta ideja kao susto zlo takvom necem, tj. sama sebi protivreci.Odatle ta "reformska" Srbija sama sebi protivreci i predstavlja jednu nedoslednost, besmislicu i laz.

Treba imati u vidu da oba ova pola Srbije, i "konzervativni" i "reformski", sadrze i jedno i drugo - i privrzenost ideologiji i onom sto je trebalo da bude njen rezultat i ostvarenje.Razlika izmedju njih je relativna i sastoji se samo u tome na koji se momenat iste ideologije stavlja akcenat.Ta razlika je protivrecnost unutar same te ideologije.Razresenje situacije je da besmislenu opciju koja se zalaze za napredak i bolji zivot zameni smislena, a to se moze dogoditi jedino prethodnom propascu ove besmislene.Ta propast ce se dogoditi onda kada dosledniji pol milosevicevske politike nadvlada onaj manje dosledan i tako otvori prostor svojoj pravoj opoziciji.Zbog svega toga je svaka podrska tzv. "reformskoj" opciji nesvesno ili svesno podrska milosevicevskoj Srbiji i poslednji trzaj njenog nagona za samoodrzanjem.

Perimene

pre 15 godina

Slusao sam Dacica pre neki dan kada je gostovao na jednoj televiziji. Pricao je sat vremena, i za to vreme je 16 puta pominjao buducnost njegove stranke, a ni jednom nije pomenuo buducnost Srbije. ALO BRE.

Misa

pre 15 godina

Sta je bre vama ljudi. Danima se vec raspravlja ko je pobedio. Pobedio je onaj ko ima najvise poslanika u zbiru. Nista nije ni crno ni belo. Nece stati Srbija ni ako formira vladu Tadic ili Seselj. Mislite da EU i USA briga ko ce formirati vladu. Bitno je da se postuju potpisani ugovori sa velikim firmama, jer je njima samo novac bitan, a niko nije lud da ponisti npr. ugovor sa Philip i Morisom, jer oni lepo pune budzet, a novac iz budzeta treba svima. Nemojte da okrecete narod jedan protiv drugog, kao partizani i cetnici nekada.

zoran

pre 15 godina

Podsetio bih na jednu stvar, u clanu 135 SSP ne pise ono sto misli Palma, ni ono sto misli Kostunica, ali ni ono sto misli Tadic, vec ce taj clan zapad i EU tumaciti kako to njima odgovara. Tako su ucinili i sa za nas solidnom rezolucijom 1244, koju je zapad tumacio samo kako njemu odgovara, a setite se koliko su se upinjali da u rezoluciji 1244 nadju podrsku za slanje misije EULEX. A slanje 1000 nasih vojnika, pa Kosovo deo YU ili Srbije i slicno sto stoji u rez. 1244 nikoga ne zanima na zapadu.

Sasa Taskov

pre 15 godina

Oni sto su glasali radikale i co., sto je najgore, i posle 4 god ce opet da ih glasaju, nebitno kakav im zivot bio. Pa koliko ljudi i dan danas prica da je u Slobino vreme bilo bolje.

Aleks

pre 15 godina

Dosta je bilo. Ne zanima me vise ni ko ce vladati ni ko ce se sakim dogovoriti.
Ovog puta ste svi zajedno preterali i vise nikada necu izaci na ikakvo glasanje niti me ista zanima sto se tice srpskih politicara.
Svi su isti i svi se samo bore za svoje fotelje. Dosta!!! Fuj, gadite mi se svi zajedno.

sasa jokic

pre 15 godina

Za SPS postoji samo jedna logika;Ako udju u koaliciju sa DS-om, otvorice im se istorijska sansa da promene negativni imidz stvoren od strane Milosevica, i prikljuce se evropskoj internacionali socijalista. Ukoliko se prikljuce SRS-u, i DSS-u, trajace na vlasti maksimum godinu dana, a onda ce nestati sa politicke scene(sto i nije lose).

Figaro

pre 15 godina

Svaka čast Palmi!Čovek razmišlja kao privrednik i ako hoće da zadrži investitore u Jagodini i da dovede nove,zna dobro da bez SSP-a to nije moguće.

evropejac

pre 15 godina

Sta je sve tacno iz
ugla DS-a:
-Da,te mracne 90-te kada su radikali bili na vlasti, a proevropski SPS ugnjetavana opozicija.
-Da, Palma je za liberalnu ekonomiju i cuvar ideja Adama Smita. Bivsi neuspesni kriminalac, a sad uspesan neimar.
-Da, nema vlade sa SPS-om ako nema vlade u Bg. Ipak, vise novca moze da se
"pozajmi" u Bg nego u celoj Srbiji.A to i nije neki narod van BG, pa mogu radikali da vladaju.
-Da, Curuviju, Stambolica su neki ljudi ubili a ne zna se koji. Zna se da to nije SPS.
-Da, nisu se radovali iz SPS kada su necije ubice iz mracnih 90-tih ubile Zorana.

E Zorane kome si stranku ostavio!

лапидарни

pre 15 godina

Ако СПС у Београду направи коалицију са радикалима и ДСС, Тадић треба да у зачетку сасече, да не започиње разговоре са СПС и да их пусти да праве владу. Различите коалиције не би донеле ништа добро Србији. ДС и европска струја треба да збију редове, ми сви да стиснемо зубе, па преживеће се и то (ко не оде из земље).

ioOoi

pre 15 godina

Ispod palme na obali mora
rastaju se dvoje sa suzama
Vec je zora pocela da rudi
DSS place, SRS je njezno ljubi

DSS place, SRS je njezno ljubi
Za njih dvoje vise srece nema
Od sutra ce samo jedno ljeto
da ostane samo uspomena

Igor

pre 15 godina

Vojvodina ide u Evropu - sa ostatkom Srbije ili Bez. Mislite o tome. I ko ce biti kriv ako Vojvodina ode .. - onaj ko je lozio lokomotivu... ili onaj ko je otkacio ostale vagone ?

Iva

pre 15 godina

Ako DSS-SRS-SPS formiraju Valdu, proevropske stranke definitivno treba da formiraju paralelnu. Nadam se da imaju taj plan jer se o tome govorilo i da obuhvata razlicite aspekte. To je proevropski orijentisanim gradjanima poslednja nada.

vladimir

pre 15 godina

Da mi je neko rekao da ce Palma da bude covek od kojeg ce zavisiti demokratija i Evropski put Srbije rekao bih da je lud. Sve ruzno sto sam rekao o gospodinu Palmi povuci cu ako ne stupi u ovu suludu koaliciju i ucini da se ona ne oformi.Tako ce spasiti celu naciju od sunovrata koji je ocekuje sa tom koalicijom. Mada je vec sada jasno da se Palma potpuno okrenuo Tadicu cim poziva svoje koalicione partnere da prekinu pregovore sa DSS-NS-SRS i zapocne pregovore sa Demokratskom strankom. Samo tako nastavite gospodine Palma. Tako se bori za Srbiju i za bolji zivot svih njenih gradjana.

sifra fotelja

pre 15 godina

Nesto me bas zanima kako to Dragan Markovic Palma planira da koristi dobiti iz SSP-a kada ne priznaje Hag.

Jok, znamo mi svi za koga su ovakve izjave. Nisu za narod, niti ce ikada biti sa ovim nasim politicarima.

obecanja, obecanja

pre 15 godina

" Ranije danas, predsednik Srbije Boris Tadić rekao je da će u najskorijem vremenu kao predsednik države početi konsultacije sa predstavnicima svih parlamentarnih lista koje imaju poslanike. "
A sta si cekao do sada? U izbornoj noci si obecao da odmah kreces sa pregovorima? Zar zaista mislis da ova 3 meseca ne mogu da se drugacije iskoriste?

bezimena

pre 15 godina

Palmi treba dati Ministarstvo za infrastrukturu! Sigurna sam da bi bilo više asfaltiranih puteva a mnogo manje sumnjivih ugovora, za razliku od gazda Velje kod koga je bilo obrnuto.

dale

pre 15 godina

Ako je doslo vreme da Palma odlcuje o Vladi onda neznam stvarno ?Palma dize sebi cenu ljudi,halloo?? Pa znate vi koje Palma? Smesno je sve ovo, neko ce ovde uzeti mnogo pare samo se pitam ko? A Srbija i dalje ima da propada. Jadan DS pored SPS ako prave sa njima Vladu. SPS=DSS-NS.....kopija prava...

Nenad

pre 15 godina

Jadna nam drzava u kojoj PALMA odredjuje vlast. Stidite se... kazete Kostunica hoce po svaku cenu da ostane na vlasti a Tadic po svaku cenu hoce takodje da ostane na vlasti i to sa ARKANOVIM TIGROVIMA.

Vlada

pre 15 godina

NAjsmesnija od svih izjava Todorovica je da se nada pobedi u Vojvodini AHAHHAHAHA. PA u Vojvodini u prvom krugu su DS koalicija+LSV i MZ uzele 60% glasova a u drugom krugu ce tek da ih potuku. OCekujem od 120 mesta u parlamentu da ce ove stranke da imaju 80. VOjvodina je uvek bila evropska i pored velikog talasa izbeglica uspela je da odbrani svoj identitet najdemokratskije regije u Srbiji. Svaka cast VOjvodino u nedelju idemo svi na drugi krug da pokazemo Todorovicu ko ce da bude ubedljiva vecina!!!

Bogdan Moravac

pre 15 godina

Mala bara, mnogo krokodila ali su se ipak nasi krokodili dogovorili. Bice za sve njih samo mi, obican narod, opet izvukosmo kraci kraj. Radikalima Beograd, "Demo" bloku Srbija i pored svih onih teskih, bljutavih i ko zna kakvih reci.
Ovo je definitivno kraj.

caca

pre 15 godina

Gospodine Markovicu vasa uloga je u ovom momentu istorijska , iskoristite je na pravi nacin ,nedozvolite da vasi unuci stide se vaseg imena , nedozvolite da ona dva Voislava upropaste buducnost dece u Srbiji

pametujem

pre 15 godina

Pitam se kako da se gradjani (kojima nije zelja da zive ponovo devedesete) udruze i da traze od EU da oformi neki tim strucnjaka (svih neophodnih profila) koji bi nam dosao ovde da vodi ovu zemlju kako to treba a da celu ovu gomilu diletanata sklone (sve politicke partije) ili smeste u neki vrtic pa neka se dalje tamo igraju vodjenja drzave do mile volje a ne preko nasih ledja!

Milos

pre 15 godina

Ko ne poznaje Palmu moze da misli sta god hoce ali ja sam siguran u jedno, taj covek zna sta radi a kada kaze zna i kako ce to da ispuni. Ovo sam cekao dugo i srecan sam sto vidim da ipak ima svetla na kraju tunela.

Evropo stizemo brzim vozom koji krece iz Jagodine!!!

Dragoslav

pre 15 godina

Mi ne možemo dalje bez savezništva sa EU, mi ćemo ostati poslednja rupa na Balkanu ako ne uđemo u Evropu, ali da sada sve zavisi od nekadašnjeg Mirinog portparola Dačića i arkanovca Palme Evropejca, to je farsa. Kako da sačuvate mentalno zdravlje dok gledate i slušate Palmu Evropejca, koji nas vodi ubrzano u Evropu? Ja bežim od njega!

aaa

pre 15 godina

Srbija danas u svakom pogledu zavisi od onih cija je biografija iz 90ih u najmanju ruku problematicna. Ekonomski, politicki i na svaki drugi nacin. To je zato sto se nismo razracunali sa profiterima i obavili lustraciju iako smo znali da je neophodno. E sad se placa cena. Prvo je platio Zoran a sada je placaju nasa deca.

Andrej013

pre 15 godina

ko je procitao ceo clanak, shvata da se srbija konacno oporavila od kancera zvanog nacionalizam. te retrogene snage su popile strasan udarac i nadam se da se nece oporaviti

shufla

pre 15 godina

Dok se lepi odluci na pregovore, "narodnjaci" zavrsili posao.

Gle apsurda, jedina nada nam je da ce "GO SPS-a" da prelomi
i kaze da ce biti dosledni svojoj ideologiji, ha ha

Djorgo

pre 15 godina

Dacic bi mogao da proba da izbalansira: u Beogradu sa SRS i DSS, a na republickom nivou sa DS. To izgleda realno, a mozda i cuva glavu, ne samo njemu, do nekih boljih vremena ... Za nekoga :)

Ciamil

pre 15 godina

Proci ce jos minimum 18 god. dok shvatite pojam DEMOKRATIJE. Govori puni straha i mrznje prilice mladim JUL-ovcima, a ne zdravim ljudima kojima su u srcu evropske vrednosti. Evropa od vas hoce da volite druge ljude i da svojim radom i pozitivnim primerom pomognete svojoj zemlji da istraje na putu, danas evropskih, a sutra svetskih vrednosti.
Ljubav je zakon.

Mile

pre 15 godina

Pa ovo je sjajno. Znači, igranku počinje Palma i pravi alibi Dačiću. Sve sam očekivao, ali da će nas Sps i Palma spašavati od onog nesretnog Koštunice - to nisam

Bojan Todorovic

pre 15 godina

Ja stvarno ne znam sta se to desava sa koalicijom oko SPS. Sve nesto odlazu i odugovlace a zna se i zbog cega. Sto se tice SSP ja ne znam da li ga je gospodin Markovic video a ako jeste neka nam ga izlozi da ga i mi vidimo a ne da prica napamet. Da je SPS principijelna i dosledna partija ne bi imali sta da razmisljaju i vec bi se sada nazirala kontura nove vlade Srbije. Ja kao gradjanin ove drzave im predlazem da ne razmisljaju puno vec da nastave gde su stali jer tu nema velike filozofije tu su pravila i principi jasni.

H.

pre 15 godina

Vidi se na ovoj slici da je predstavnik SPS-a najmanje odusevljen.Jer sta god SPS izabere - gubi.Ako izabere DSS-SRS tu je jasna perspektiva propadanja i izolacije.Ako izabere DS tu je perspektiva iscezavanja, tj. gubljenja vlastitog identiteta.Moguce je da u pokusaju eskiviranja ovog posledjeg scenarija SPS zatrazi i mesto premijera.Ali, cak i da ga dobije, ili na neki drugi nacin udje u tu kombinaciju, ona bi bila kratkog daha.Bila bi samo jos jedno zamajavanje i gubljenje vremena - pokusaj da se odlozi suocavanje sa realnoscu i stoga najnepovoljnija opcija.

jare i pare

pre 15 godina

Uh, bice to strava koalicija: I Evropa i Rusija, i Amerika i Kosovo, i ekonomski liberalizam i socijalna pravda. Eto, taman ce se Palma uklopiti, ipak je on cvrstog ubedjenja da je moguce profitirati iz odredbi SSP-a, a da se ne ispune uslovi vezani za Hag.

Prevodilac I

pre 15 godina

Gradjani u zemlji gube svaku motivacuju zbog ovakvoga stanja nakon izbora. Nestaje poverenje u vodece slojeve drustva. U zemlji vlada zbunjenost i nesigurnost. Sve to vodi u egzistencijalnu nesigurnost, sto produkuje strah i agresiju.
Kao odbrambeni refleks pocinje se mrziti sve oko sebe pa i samoga sebe!
Zato je krajnje vreme da oni koje smo izabrali pocnu da rade svoj posao, i da ne doprinose stvaranju anarhije u zemlji. Nase je da ih sledimo!
Gradjani Srbije moraju da shvate da je vreme revolucije, revolta, pistaljki i puski proslo, i da dolazi vreme rada, sto nam izgleda tesko pada.
Pod hitno zelimo da imamo vladu, koja ce poceti da se bavi ekonomskim i socijalnim problemima u ime nas sviju, i za dorobit cele zemlje! Zelimo vladu koja ce nas integrisati i pomiriti sa Evropom i svetom, a ne vladu nazadnjaka, mracnjaka...

Mile

pre 15 godina

Sad je pravi trenutak da Koštunica promeni svoj stav prema poništavanju SSP-a. To ce najverovatnije i učiniti jer ''čast je čast, al' vlast je vlast''...

Student_ns

pre 15 godina

Ja sam iz Novog Sada i nadam se da ce vladu sastaviti koalicija oko Tadica sa sps-om. Takodje se nadam da ce novi gradonacelnik Beograda biti Vucic, zato sto je to sansa za moj Novi Sad. Sve pare idu u BG, ali sam ubedjen da sa Vucicem na celu Beograd nece dobiti nista.

Miloš Bgd

pre 15 godina

Zar sam ja jedini koji na vladu RS-DSS-SPS gledam kao na ostvarenje plana onih koji su krenuli sa snajperskom puškom u zgradu prekoputa zgrade vlade i onih koji su ih podržali i bodrili? Mislim da pogrešno definišemo o koja dva puta se radi. Nije Evropa ili ne Evropa... Ovde je više život ili srebrni audi.

dusan

pre 15 godina

sps verovatno pokusava da istrguje sa ds-om...
zele da na republickom nivou naprave vladu sa ds-om, a u beogradu sa narodnjacima. pretpostavljam da to rade jer nekako moraju da umire tvrdu struju koja bi da saradjuje sa narodnjacima na svim nivoima i kojoj ds nije uopste prihvatljiv.
da li ce im ds dopustiti da sede na dve stolice, videcemo.
dinkic je vec rekao da ne dolazi u obzir da beograd kao najveci i najmnogoljudniji grad u srbiji, nosilac napretka, bude pod nekom drugom vlascu od one koja bude na republickom nivou (dinkic cvrsto veruje u koaliciju ds-sps).
mozda ce trgovina ici u pravcu da beograd, novi sad, kragujevac, nis (znaci, najveca mesta) i republika pripadnu koaliciji ds + sps, a na lokalu ko se kako snadje.
u svakom slucaju, moje misljenje je da ds ne sme da dozvoli da jedna vlast bude u vecim gradovima, a druga u republici, pa cak i po cenu sedenja u opoziciji.
videcemo sta nose naredne nedelje.
narodnjaci "kokodacu" na sve strane, sastance i daju saopstenja.
s' druge strane demokrate se tu i tamo oglase, a tadic porucuje da ceka zvanicne rezultate da bi poceo konsultacije. deluju dosta mirno, kao da vec znaju krajnji ishod, ma kakav on bio...

misha

pre 15 godina

Sve je to lepo, samo koliko ima pameti u Srbiji kada jedan Palma predstavlja glas razuma. Ne znam sta da mislim i sta da kazem, ali ova vest me je ipak obradovala. Jasno je da je Palmi najvaznije njegovo uporiste u Jagodini a to bi sigurno poljuljao ako bi ucestvovao u vladi koja bi ponistila SSP. Na kraju krajeva nadam se da je ovo rezultat investicija koje su dosle u Srbiju, i da Palma nije jedini kome ce one promeniti misljenje o Evropskoj uniji. Ima nade, ali samo oprezno, ipak je ovo Srbija, zemlja iracionalnih ljudi.

obican_gradjanin

pre 15 godina

SPS treba jasno da kaze da je svojim biracima obecala socijalno drustvene reforme i rast standarda pre svega socijalno urgozeni ( 80 % gradjana Srbije ) i u tom smislu ne moze da razgovara sa strankama ( DSS SRS ) koje su od Srbije napravile drzavu strave i uzasa . Veoma sam uplasen od onoga sta nam SRS i DSS nude cim se dogovore sa SPS

Mikro

pre 15 godina

Aaaah, zato je Mircic danas krenuo da se posipa pepelom. Inace, drago mi je sto se konacno oglasio Aleksandar Popovic i pokazao ko je on zapravo i da nije bas naivno napravio budalama one koji su glasali za njega, a ne Vucica (mada mi takvi nisu jasni). A samo bih opet da podsetim one koji kazu da je svejedno ko ce napraviti vladu: danas imamo 17 milijardi dolara deviznih rezervi, koje smo sa mukom skrpili, radikali su najavili da ce krenuti odmah da ih troskare, a stranih investicija nece biti! Za dve godine maximum, necemo imati ni prebijene pare. Nije svejedno!

Peđa Veselinović

pre 15 godina

Celokupna ekipa oko SPS-a dovodi situaciju do ivice katastrofe, pa su sad gurnuli Palmu da najavljuje spas. Onda ćemo , kad se napravi Vlada DS i ostali-SPS, svi da odahnemo i ponovo slavimo neku tamo pobedu, a radikali će ,z ajedno sa Uspavanim , i dalje da koče, pljuju, lazno optuzuju i pričaju priču kako bi oni sve to bolje. Za to vreme će da odleti NIS ( polako ,doći će na red i EPS ) i na lokalu će da otimaju sve što stignu. Tako ih se NIKAD nećemo osloboditi. Osim toga, u ime svih nas iz 70 i neke - SPS-ovci, nismo vam oprostili svoje najbolje godine. A ni zaboravili.

MM

pre 15 godina

Raskol izmedju DSS i DS je upravo nastao zbog SSP. Pa nije valjda da Palma i SPS ocekuju da ce DSS da promeni mislenje u vezi SSP?! U tom slucaju bi vladu mogli da formiraju DS i DSS.
Nego brze bolje da se pocnu pregovori SPSa i DSa i da se napravi normalna vlada.

s.stankovic

pre 15 godina

Bravo palma. Tako se razmislja i brine o svom gradu o svom narodu i svojoj Srbiji.Nadam se da ces ubediti i ostale u koaliciji SPS i poci pravim putem

Mirjana

pre 15 godina

Ma ovo su dosadne postizborne igre. SPS, Palma i penzioneri ce ici sa DS, to je od pocetka jasno. Samo su svi zajedno po obicaju ogavni sa tim prepucavanjima. Prava stvar se vec desila i ona se sastoji u tome da radikali konacno vise nisu najjaca stranka u Srbiji. Dolaze nove generacije glasaca i stvari se krecu ipak napred!

Calypso

pre 15 godina

Ja ovde više ništa ne razumem. Ponajmanje DS i LDP. Pa šta sad vi čekate? Karte na sto, pa da mirno spavamo. Pa ne može baš sve da bude kako ste vi zamislili. Nađite se, pa da ovaj narod počne već jednom da živi kao sav normalan svet!

podrška Palmi

pre 15 godina

Kad vidimo šta je sve korisno za Jagodinu uradio gdin Marković (a pogotovo šta može korisno da učini za Srbiju) postaje nebitno da li zna ili ne zna tamo neke nebitne podatke o Mocartu i Betovenu.
Meni je mnogo strašnije što, samo zarad vlasti, postoje magistri i doktori nauka koji bi da nas vrate u Mocartovo vreme ako ne i još dalje.

Pravi Srbin

pre 15 godina

Svaka cast Palmi!!! GOSPODIN!!! Pokazao je on mnogo puta da je VELIKI i pametni Srbin i nadam se i sada da ce to isto da pokaze. Sramota je Palmu i Dacica da idu u koaliciju sa SRS i DSS. Nema odbrane Kosova praznih stomaka a nema punih stomaka sa SRS i DSS. Oni sve pojedu narodu nema nista. Napred Tadicu, Palma, Dacicu, Cedo....I naravno, Rasime.

shomi KG

pre 15 godina

... ali zasto se ne bi pravile razlicite koalicije na lokalu i na republickom nivou? Ipak Beogradjani su tako glasali, a ja ne vidim da bilo ko sem DSS SPS i SRS moze da napravi vecinu u BG. Trazili ste gledajte Bar se nadam da nece biti tako i na republickom...

alek

pre 15 godina

Da li se secate cinjenice da je Palma potekao iz Arkanove Stranke Srpskog Jedinstva. Sad se izdaje za evropejca i od njega zavisi formiranje Vlade. Ovo nije dobro...

Godzilla

pre 15 godina

Pa sta ako se pravi vlada od politicki suprostavljenih partija? U Evropi, koju toliko prizivate, to je sasvim normalno. Evo vam Austrije, Crveni(socijalisti) i Crni(narodna stranka) koji se ni malo nemirisu i razlika im je kao kod nas izmedju DS i Radikala, napravise vladu. Ali su austrijanci, kada je u pitanju interes naroda - slozni...

Nindza

pre 15 godina

8 dragocenih godina nam je Kostunica scerdao, izgubio Kosovo, ponizio narod. Ako opet bude premijer-u ovoj zemlji nece biti "mesta za jednog od nas"...a nema veze, i radikali ce izgubiti kredibilitet zbog njega, taj je sve upropastio...

Ocajni Beduin

pre 15 godina

Od jedne "Palme" pravimo "oazu nade" u ovoj pustinji (citaj: pustosi)kojoj se kraja ne vidi. Cak su se i predizborne "fatarmogane" rasprsile, a mi kao treba da verujemo kako ce ipak naici "kisni oblaci" (citaj: koalicija DS sa SPS) koji ce pustinju konacno pretvoriti u "zelenu dolinu". Ili treba da verujemo da ako nema kise nije losa ni tuca (citaj: koalicija SRS, DSS-NS, SPS). Malo je nade i snage ostalo u ovom "karavanu" (citaj: narodu) koji vec godinama luta po "pustinji" i "zedno" gleda u nebo, na kome je od "teskih oblaka" iz 2000. god. ostao samo jedan beli "andjeoski oblacic" (citaj: delo i ideja pokojnog premijera) koji bi da pomogne, da dozove ponovo oblake, da ih okupi, da puste "kisu spasa". Ali avaj, ne vide ga vise i ne cuju. Ostala je samo jedna podignuta ruka (citaj: LDP) koja prstom ocajno pokusava da pokaze ostalima taj "oblacic". Pogledajmo u taj "oblacic" pre nego sto se i ta ruka umori i padne!!!

Obmanuti

pre 15 godina

Setimo se: 1991, 1993, 1996/97, 1999, 2000, 2003. Ko je bio ko u ovom periodu stvaranja demokratije u Srbiji i šta (nam) je radio? Period od 12.03.2003 do danas je obeležio Koštunica. Ma sta obeležio, prefarbao u crno!! I to sve na bazi manje od 10% izašlih na izbore. Zar ne podseća na nekoga ko je vladao deset godina na istom principu!!?? Ali "taj" (ne mogu ni ime da mu spomenem, odmah mi se smuči) nije imao "masku i rukavice", a "ovaj" (vec mu pomenuh ime i smuči mi se) nas je prevario i još bi da nas vara i uništava! I to uz pomoć istih onih (SPS i SRS) koji su podržavali i vladali sa "onim" i istih onih (PUPS) čiji su glasovi održavali na vlasti "onog".
Ali nesreća nikad ne dolazi sama, jer sad spas od "ovog" zavisi od istih onih (JS) koji su branili "onog" i bili mu perjanica u "odbrani" mučnih Srba u Hrvatskoj i Bosni. Spasava nas partija nastala da prikrije zlodela nad najtezim ljudskim sudbinama sa prostora bivse Juge, a pogotovo Srbije,...
A predsednik nam države reče da je 11.maja pobedila proevropska demokratska opcija!! Da li je naš predsednik bio ovde svih gore pomenutih godina, ili se i on utopio u trend "neobaveštenosti" kojim se vlada Srbijom od kada je
"ovaj" (sada samo tehnički) premijer na vlasti!!
Zar se i može nazvati spasom nešto što zavisi od glasa razuma političara (ili šta god da je) čija je najveća tekovina dugogodišnje lokalne vladavine zoološki vrt u gradu koji grca od nezapošljenosti i opšte nerazvijenosti??!! Nama je medjutim i taj glas razuma dovoljan da se nadamo.
A čemu se nadati? Nadajmo se da će sa političke scene nestati "ovaj" koji je najviše profitirao od smrti jedinog nam pravog premijera i da će u svom nestajanju povući sa sobom one čiji predsednik stranke veliča i proglašava herojima one što nam ubiše premijera. Nadajmo se i da će njihov nestanak značiti da smo se kao narod konačno opametili i oslobodili balasta prošlosti, da smo krenuli napred "u budućnost", tamo gde nam je pokojni premijer pokazivao da treba ići.

Ljiljana

pre 15 godina

Ne znam zašto smo tako gadljivi na jednog "Palmu"ili jednog"nekog tamo".Ne sećam se da smo se toliko gadili na jednog"Slobu"ili "Miru"i na one koji su nam toliko nesreće doneli.A znate zašto:teško je priznati da smo sami krivi.Srbije je glasala za njih i održavala ih na vlasti deset godina.DESET.TOLIKO JE BILO POTREBNO DA SE STVORI "KRITIČNA MASA U BEOGRADU".
A sada se pitamo "što jedan Palma"donosi glas razuma.
Bojim se da nikada nećemo podvući crtu između emocija i razuma.Sećanja i budućnosti.Samo što smo u sećanju prilično selektivni.
Prošlost i budućnost.Naši preci ili naša deca.Naši su se preci borili svoju decu ,a mi?Šta im ostavljamo?
Legende o Dušanovom carstvu,hajducima i uskocima,parizanima i četnicima????Hoće li od toga živeti.
Sve one grozne"devedesete" i godine posle njih živeli smo u besu,ali bez osećanja stida da su one i naš "krst",ali ipak sa nadom da će našoj deci biti bolje nego što je nama.
A ŠTA SADA RADIMO?!Neka nam oproste naša deca jer mi sebi ne bi smeli.Ne treba se gaditi Palme,već zvati sve Palme koje imaju"glas razuma"da naprave državu u koju ćemo svi verovati i koju će svi poštovati.