Subota, 17.05.2008.

10:02

Bez Draškovića na Ravnoj gori

Danas održan Ravnogorski sabor, kojim se od 1990. obeležava godišnjica ustanka jedinica pod vođstvom Draže Mihailovića. Lider SPO-a Vuk Drašković nije prisustvovao saboru.

Izvor: Tanjug

Bez Draškoviæa na Ravnoj gori IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Jajarenje

pre 15 godina

Vuk nije došao da se nebi zamerio socijalistima i Ds- u .
Ova vest najbolje pokazuje da je Drašković spremn da se odrekne svih načela zarad fotelje.
Jajarenje na nivou.
I neko je u Demokratskoj stranci bio toliko pametan da uvede Vuka u koaliciju zarad 1% glasova.
Ako je Ds spreman kao članica socijalistike internacionale napravo koaliciju sa čovekom koji ima reputaciju ravnogorca onda se ovde radi o goloj vlasti.
Samo ne zaboravite da ste već jednom imali dil sa Vukom na nivou Beograda, pa je on na kraju otišao u zagrljaj Miloševiću i smenio Đinđića sa mesta gradonačelnika.

jadran

pre 15 godina

Sve dok budemo velicali gubitnike i one koji su cinili razna zlodela u ime nas Srba tesko nama.A ovo sto ima da vidite danas na Ravnoj gori samo je jedan malecki prkos onih gubitnika sto nemaju snage da prime poraz,nego 50 i kusur godina lazu sami sebe! Smrt fasizmu/sloboda narodu!

U istoriju.

pre 15 godina

Dnasnji skup na Ravnoj gori ucesnici su morali ranije da napuste zbog nevremena.
O cetnici i Bogu ste dosadili,pa vas otera sa Ravne Gore.
Ne vredi ona "S verom u Boga i ..."

Kiki

pre 15 godina

Da li je ovo moguce? 2008.g. crne šajkače, lobanje i ukrštene butne kosti na crnim zastavama. I oni su za evropsku Srbiju. Pa zašto su četnici bežali iz Jugoslavije 1944.g. ako su bili antifašisti. Zašto su ih saveznici izručili iz Austrije i predali partizanima. Zbog tešklih ratnih zločina. I sad su i OVI za evrposku Srbiju, a
Vuk im šalje pozdravno pismo. Kakva regresija i POVRATAK U DEVEDESETE.

Milan

pre 15 godina

Pa onda po toj komunistickoj istoriji su ''fasisti'' bili i francuski predsednik De Gol i americku predsednik Truman, koji su dali najvisa odlikovanja ''Legion of merit'' Drazi Mihailovicu. A evo sta je izjavio Cercil nako rata o tome iz ''Public Record Ofiice'' u Londonu:
Wintson S. Churchill, 20 maja 1945
(File No Premier 3-513/8 )
Wintson Chercil-Moja najveca greska u ratu- POMAGANJE TITU!!!!
nasao sam tacno tacno to pise u britanskim arhivima kao istoricaru. Moram reci da sam se prijatno iznenadio kad sam nasao u julu 1982. Siguran sam da je ‘’levicarsko’’ orjentisan deo ‘’british foreign office’’ namerno drzao 40 godina pod kljucem.
Ovde se radi o izjavi koju je Chercil dao u Briselu u prvoj polovini decembra 1945. Naravno, sve je preuzteo da se ovaj komentar javno ne objavi, ‘’zamagli’’. Prema arhivima Chercil je to javno izgovorio dva puta i u Briselu i u Parizu. U Briselu to je izajvio 10 decembra 1945. koju je prenelo nekoliko belgiskih listova, a to je ’’ da je njegova najveca greska u II svetskom ratu, to sto je pomaogao Titu, napustio Mihailoviceve rojaliste, Titu verovao i indirektno on snosi krivicu sto je cela Jugoslavije ostala u komunistickim sapama’’. U Parizu je izjavio malo drugacije.
Vesti o Chercilovoj izjavi na kontinentu su dosle i do samog F.O. negde pred sam Bozic 1945. Medjutim praznici su morali odloziti akciju za nekoliko dana, do pocetka Nove 1946. kad su poceli da pristizu izvetsaji iz Brisela i Pariza.
Prvi se javio britanski ambasador u Briselu, sir Hughe Knatchbull-Hugessen, koji je uputio stalnom podsekretaru sir Orme Sargentu 8 januara 1946. izvestaj u kom se kaze sledece:
‘’ Vi ste ( vec) verovatno videli izjave u stampi u raznim zemljama, da je u stvari g. Chercil, dok je boravio u Briselu, napravio izvesne obzervacije o Titu. List’’ Time and Tide’’ od 29 decembra 1945. doneo je sledece: ‘’ Kad je g. Chercil nadavno boravio u Briselu, izjavio je, prema belgiskom zurnalu ,,Europe-Amerique’’ od 13 decembra 1945. gde kaze: ‘’Za vreme rata smatrao sam da mogu verovati Titu ( faire confiance a Tito). On mi je obecao da ce postovati Sporazum koji je zakljucio sa Subasicem, priznati karljevsku vladu u Londonu i vratiti morahiju u zemlju. Ja sada dobro vidim( je me rends bien compte) da sam napravio jednu od najvceih gresaka u ratu, a to je bilo dati njemu podrsku’’. !
ZATO BI MOLIO MANJE EMOCIJA I VISE PRAVIS ISTORISKIH ZAPADNIH ARHIVA!!!

vladapo

pre 15 godina

Slava i hvala velikom djeneralu Drazi za sve sto je ucinio u pokusaju da nas spasi od komunistickog zla, na njegovoj istrajnosti i hrabrosti da ne bezi iz zemlje ( i ako je imao mogucnosti za to)i da se bori do kraja. A vi se lepo zahvaljujte komunistima zato sto su ranjavali i ubijali po nekog Nemca i bezali u sumu i ako se dobro znalo kakva je odmazda za takvo nesto bila u Srbiji (setite se Kragujevca samo), sto za jednog.
PS. Ravnogorski pokret je imao skolovane oficire u svojim redovima, na celu sa jednim generalom. Partizani nisu imali toliko skolovanih oficira (sta bese Tito po struci?), ali su zato imali politickih komesara ihahaj! Mora da su ti komesari oterali Nemce , a ne Rusi.

majka

pre 15 godina

Ako su Bata Zivojinovic i partizanski filmovi lagali, zive slike iz Bosne i Hrvatske su autenticne...nema lazi nema prevare. Foca se dogodila i 1943 i 1992. Pa slusajte svedocenja iz Haga.

x-ray

pre 15 godina

jos jedan dokaz da je srbija daleko od normalne drzave. slaviti cetnike, dokazane fasiste a zanemariti antifasisticku borbu je anticivilizacijski cin.

bo-bo

pre 15 godina

u mojoj porodici je bilo nekoliko cetnika, i ja znam iz njihovih prica da su vise mrzeli partizane nego nemce. moj deda je bio odan krlju sve do zadnjeg dana, ali nije davao ni pet para za drazu i njemu slicne.

janos

pre 15 godina

Ma,bunite se a ne znate istoriju:nakon sto je Cetnicka narodno-oslobodilacka vojska cetiri godine pruzala otpor nemackom okupatoru,pojavio se na Jugoslovensko-Rumunskoj granici 3(Cetnicki) Ukrajinski Front pod Marsalom (srbski:vojvoda) Tolbuhinom kojeg je u Vrscu docekao Vrhovni komandant narodno-oslobodilacke vojske u otadzbini gen.Draza Mihailovic, pa su odatle zajedno krenuli u oslobadjanje Beograda. Posao uradjen, 3. ukrajinski (cetnicki) front otisao u Madjarsku na odmor, a do tada malo poznati gerilac (srbski:terorista) Tito uz pomoc saveznika,na prevaru preotima vlast od Ravnogorskog pokreta. Time su pripadnici ravnogorske narodnooslobodilacke vojske u otadzbini ostali bez penzija, do nedavno.Eto,zbog toga sada slavimo Ravnogorski sabor.

Dejan

pre 15 godina

Istina je jedna: Četnici su svojom kolaboracijom izdali otadžbinu. Iako su ponekada zauzimali anti-okupacioni stav, nikada, ali NIKADA nisu bili antifašisti.

Коректор

pre 15 godina

Није тачна информација да је Равногорски покрет основан 13. маја 1941. године.
Повод за окупљање на Равној Гори у мају јесте сећање на дан када је тадашњи пуковник Драгољуб Михаиловић са групом официра Југословенске краљевске војске која је одбила да призна капитулацију и одлучила да настави пружање отпора нацистичкој Немачкој стигао на Равну Гору и почео да ради на организовању отпора и дизању устанка.
Подсећања ради, комунисти су подигли устанак тек два месеца касније, по директиви Москве, након напада Немачке на Совјетски савез. До тада је на снази био Међусобни пакт о ненападању потписан између Немачке и Совјетског савеза...

srbin iz kikinde

pre 15 godina

sabor je odrzan 10.05.2008, kad mu je vreme, a ne kad se nekom cefne, bio je Drazin unuk Voja, pripalio svece za pokoj duse svog dede i svih upokojenih cetnika...

Milan

pre 15 godina

Imam dva pitanja za sve pobornike cetnicke ideologije(ustvari, samo za one koji tvrde da su cetnici bili antifasisti):
1.Mozete li da mi navedete jednu bitku koja se vodila izmedju cetnika i sila osovine?
2.Kako jedan pokret, koji je bio lojalan kralju koji je potpisao Trojni pakt, moze biti antifasisticki?

Antifa

pre 15 godina

Srbija je jedina zemlja u Evropi koja neguje kvislinske tradicije. Umesto da se Srbi ponose svojim pratiznaima, kao sto se njima ponosi citav svet, oni se ponose cetnicima. A i ta dinastija im je super - potpisali pakt s Hitlerom pa posle zbrisali i ostavili svoju "vojsku" u otadzbini da se bori protiv antifasista zajedno s Nemcima... Svaka cast...

nista licno.

pre 15 godina

Moto:Istinom do pomirenja
Borili se protiv okupatora(pritiv Njemaca);zna se da su usko saradjivali sa njima.
Borili se protiv partizana;
1944.god su svi cetnici obrijali brade,zamjenilini kokarde petokrakama i postali partizani.
I s kim da dodje do pomirenja?

zlopamtilo.

pre 15 godina

Vuk Drskovic i "stari cetnici".
Seseljevi "mladi cetnici".
I jedne i druge ne srpski narodi su nazivali koljaci,a uistinu to su i bili.

H.K.Anderson

pre 15 godina

Svi oni koji slave takve zlocince i njihove zlocince bi trebalo da su na sasvim odredjenim i posebnim mjestima.Ta vasa istina moze proci jedino kod vas a kod bilo koga normalnog ni slucajno.Postoje toliki dokumenti,snimci,fotografije i istorisjke cinjenice.Pa zar zaista mislite da je bila moguca u ono vrijeme montaza onih grozomornih fotografija svih cetnickih zlocina?Zar i u jednoj istoriji na svetu mozete naci podatak o bilo kakvoj borbi cetnika protiv fasizma?pa ti isti cetnici su u svim bitkama u II svjetskom ratu ucestvovali na strani Nijemaca.a ti isti cetnici su zajedno sa Nijemcima izvodili iz kuca djake u Krahujevcu i odvodili ih na streljanje.Treba li jos da nabrajam?Mozda jos samo ta vasa omiljena pesma :'Ubicemo zaklacemo ko sa nama nece"Ta pesma ipak najbolje govori sve o vama.Jadna je drzava koja ima vas i koja vam dozvoljava da radite to sto radite.zato ta drzava tako i prolazi kako prolazi.

Miki

pre 15 godina

Prava ideja Ravnogoskog pokreta je zapravo bila EVROPSKA Srbija u sastavu ZAPADNE EVROPE, a ne ISTOKA. SRS zapravo nikad nije imao nikakav legitimet Ravnogoraca sirom sveta. SRS sa pro-zapadnom idelogijom Ravnogoraca nemaju nista zajednicko. De Gol, covek koji je zapravo osnovao i samu EEZ, je dao orden Drazi Mihailovicu u ime francuske Vlade kao prvo antifasiste Evrope i nazvao Drazu ''pravim'' EVROPEJCOM. Zato bi molio da se konacno istina kaze, a SRS sa pro-zapadnom poltikom Ravnogoraca nema nista zajednciko. Njima je vise u srcu Kuba i Severna Koreja nego EU.

123

pre 15 godina

Mislim da bi bilo krajnje vreme da se politicke stranke ne mesaju u ovaj sabor.Ima ljudi koji mogu to da organizuju..
Za kralja i otadzbinu!

Met

pre 15 godina

A šta ćemo sa svim tim ako nam gosp. Šešelj po svom povratku vrati i prestolonaslednika "Dolgorukog" (ili kako već beše) iz Španije (o pamćenju je reč!)?

Sidney

pre 15 godina

Voleo bih da sam danas na Ravnoj Gori.Jedina oaza otpora komunizmu,kako 45',tako i 91'!Nadam se da ce se ideali Ravnogorskog pokreta posle toliko godina ostvariti,a to su...JAKA i EVROPSKA SRBIJA!Srbija koja u svetu stvara prijatelje i koja ne zeli da se samoizoluje!Pozdrav za SVE ljude koji Srbiji zele dobro...POZDRAV IZ AUSTRALIJE!!!

H.K.Anderson

pre 15 godina

Svi oni koji slave takve zlocince i njihove zlocince bi trebalo da su na sasvim odredjenim i posebnim mjestima.Ta vasa istina moze proci jedino kod vas a kod bilo koga normalnog ni slucajno.Postoje toliki dokumenti,snimci,fotografije i istorisjke cinjenice.Pa zar zaista mislite da je bila moguca u ono vrijeme montaza onih grozomornih fotografija svih cetnickih zlocina?Zar i u jednoj istoriji na svetu mozete naci podatak o bilo kakvoj borbi cetnika protiv fasizma?pa ti isti cetnici su u svim bitkama u II svjetskom ratu ucestvovali na strani Nijemaca.a ti isti cetnici su zajedno sa Nijemcima izvodili iz kuca djake u Krahujevcu i odvodili ih na streljanje.Treba li jos da nabrajam?Mozda jos samo ta vasa omiljena pesma :'Ubicemo zaklacemo ko sa nama nece"Ta pesma ipak najbolje govori sve o vama.Jadna je drzava koja ima vas i koja vam dozvoljava da radite to sto radite.zato ta drzava tako i prolazi kako prolazi.

Sidney

pre 15 godina

Voleo bih da sam danas na Ravnoj Gori.Jedina oaza otpora komunizmu,kako 45',tako i 91'!Nadam se da ce se ideali Ravnogorskog pokreta posle toliko godina ostvariti,a to su...JAKA i EVROPSKA SRBIJA!Srbija koja u svetu stvara prijatelje i koja ne zeli da se samoizoluje!Pozdrav za SVE ljude koji Srbiji zele dobro...POZDRAV IZ AUSTRALIJE!!!

zlopamtilo.

pre 15 godina

Vuk Drskovic i "stari cetnici".
Seseljevi "mladi cetnici".
I jedne i druge ne srpski narodi su nazivali koljaci,a uistinu to su i bili.

Miki

pre 15 godina

Prava ideja Ravnogoskog pokreta je zapravo bila EVROPSKA Srbija u sastavu ZAPADNE EVROPE, a ne ISTOKA. SRS zapravo nikad nije imao nikakav legitimet Ravnogoraca sirom sveta. SRS sa pro-zapadnom idelogijom Ravnogoraca nemaju nista zajednicko. De Gol, covek koji je zapravo osnovao i samu EEZ, je dao orden Drazi Mihailovicu u ime francuske Vlade kao prvo antifasiste Evrope i nazvao Drazu ''pravim'' EVROPEJCOM. Zato bi molio da se konacno istina kaze, a SRS sa pro-zapadnom poltikom Ravnogoraca nema nista zajednciko. Njima je vise u srcu Kuba i Severna Koreja nego EU.

Milan

pre 15 godina

Imam dva pitanja za sve pobornike cetnicke ideologije(ustvari, samo za one koji tvrde da su cetnici bili antifasisti):
1.Mozete li da mi navedete jednu bitku koja se vodila izmedju cetnika i sila osovine?
2.Kako jedan pokret, koji je bio lojalan kralju koji je potpisao Trojni pakt, moze biti antifasisticki?

Antifa

pre 15 godina

Srbija je jedina zemlja u Evropi koja neguje kvislinske tradicije. Umesto da se Srbi ponose svojim pratiznaima, kao sto se njima ponosi citav svet, oni se ponose cetnicima. A i ta dinastija im je super - potpisali pakt s Hitlerom pa posle zbrisali i ostavili svoju "vojsku" u otadzbini da se bori protiv antifasista zajedno s Nemcima... Svaka cast...

Коректор

pre 15 godina

Није тачна информација да је Равногорски покрет основан 13. маја 1941. године.
Повод за окупљање на Равној Гори у мају јесте сећање на дан када је тадашњи пуковник Драгољуб Михаиловић са групом официра Југословенске краљевске војске која је одбила да призна капитулацију и одлучила да настави пружање отпора нацистичкој Немачкој стигао на Равну Гору и почео да ради на организовању отпора и дизању устанка.
Подсећања ради, комунисти су подигли устанак тек два месеца касније, по директиви Москве, након напада Немачке на Совјетски савез. До тада је на снази био Међусобни пакт о ненападању потписан између Немачке и Совјетског савеза...

Kiki

pre 15 godina

Da li je ovo moguce? 2008.g. crne šajkače, lobanje i ukrštene butne kosti na crnim zastavama. I oni su za evropsku Srbiju. Pa zašto su četnici bežali iz Jugoslavije 1944.g. ako su bili antifašisti. Zašto su ih saveznici izručili iz Austrije i predali partizanima. Zbog tešklih ratnih zločina. I sad su i OVI za evrposku Srbiju, a
Vuk im šalje pozdravno pismo. Kakva regresija i POVRATAK U DEVEDESETE.

nista licno.

pre 15 godina

Moto:Istinom do pomirenja
Borili se protiv okupatora(pritiv Njemaca);zna se da su usko saradjivali sa njima.
Borili se protiv partizana;
1944.god su svi cetnici obrijali brade,zamjenilini kokarde petokrakama i postali partizani.
I s kim da dodje do pomirenja?

Dejan

pre 15 godina

Istina je jedna: Četnici su svojom kolaboracijom izdali otadžbinu. Iako su ponekada zauzimali anti-okupacioni stav, nikada, ali NIKADA nisu bili antifašisti.

majka

pre 15 godina

Ako su Bata Zivojinovic i partizanski filmovi lagali, zive slike iz Bosne i Hrvatske su autenticne...nema lazi nema prevare. Foca se dogodila i 1943 i 1992. Pa slusajte svedocenja iz Haga.

Milan

pre 15 godina

Pa onda po toj komunistickoj istoriji su ''fasisti'' bili i francuski predsednik De Gol i americku predsednik Truman, koji su dali najvisa odlikovanja ''Legion of merit'' Drazi Mihailovicu. A evo sta je izjavio Cercil nako rata o tome iz ''Public Record Ofiice'' u Londonu:
Wintson S. Churchill, 20 maja 1945
(File No Premier 3-513/8 )
Wintson Chercil-Moja najveca greska u ratu- POMAGANJE TITU!!!!
nasao sam tacno tacno to pise u britanskim arhivima kao istoricaru. Moram reci da sam se prijatno iznenadio kad sam nasao u julu 1982. Siguran sam da je ‘’levicarsko’’ orjentisan deo ‘’british foreign office’’ namerno drzao 40 godina pod kljucem.
Ovde se radi o izjavi koju je Chercil dao u Briselu u prvoj polovini decembra 1945. Naravno, sve je preuzteo da se ovaj komentar javno ne objavi, ‘’zamagli’’. Prema arhivima Chercil je to javno izgovorio dva puta i u Briselu i u Parizu. U Briselu to je izajvio 10 decembra 1945. koju je prenelo nekoliko belgiskih listova, a to je ’’ da je njegova najveca greska u II svetskom ratu, to sto je pomaogao Titu, napustio Mihailoviceve rojaliste, Titu verovao i indirektno on snosi krivicu sto je cela Jugoslavije ostala u komunistickim sapama’’. U Parizu je izjavio malo drugacije.
Vesti o Chercilovoj izjavi na kontinentu su dosle i do samog F.O. negde pred sam Bozic 1945. Medjutim praznici su morali odloziti akciju za nekoliko dana, do pocetka Nove 1946. kad su poceli da pristizu izvetsaji iz Brisela i Pariza.
Prvi se javio britanski ambasador u Briselu, sir Hughe Knatchbull-Hugessen, koji je uputio stalnom podsekretaru sir Orme Sargentu 8 januara 1946. izvestaj u kom se kaze sledece:
‘’ Vi ste ( vec) verovatno videli izjave u stampi u raznim zemljama, da je u stvari g. Chercil, dok je boravio u Briselu, napravio izvesne obzervacije o Titu. List’’ Time and Tide’’ od 29 decembra 1945. doneo je sledece: ‘’ Kad je g. Chercil nadavno boravio u Briselu, izjavio je, prema belgiskom zurnalu ,,Europe-Amerique’’ od 13 decembra 1945. gde kaze: ‘’Za vreme rata smatrao sam da mogu verovati Titu ( faire confiance a Tito). On mi je obecao da ce postovati Sporazum koji je zakljucio sa Subasicem, priznati karljevsku vladu u Londonu i vratiti morahiju u zemlju. Ja sada dobro vidim( je me rends bien compte) da sam napravio jednu od najvceih gresaka u ratu, a to je bilo dati njemu podrsku’’. !
ZATO BI MOLIO MANJE EMOCIJA I VISE PRAVIS ISTORISKIH ZAPADNIH ARHIVA!!!

Met

pre 15 godina

A šta ćemo sa svim tim ako nam gosp. Šešelj po svom povratku vrati i prestolonaslednika "Dolgorukog" (ili kako već beše) iz Španije (o pamćenju je reč!)?

x-ray

pre 15 godina

jos jedan dokaz da je srbija daleko od normalne drzave. slaviti cetnike, dokazane fasiste a zanemariti antifasisticku borbu je anticivilizacijski cin.

janos

pre 15 godina

Ma,bunite se a ne znate istoriju:nakon sto je Cetnicka narodno-oslobodilacka vojska cetiri godine pruzala otpor nemackom okupatoru,pojavio se na Jugoslovensko-Rumunskoj granici 3(Cetnicki) Ukrajinski Front pod Marsalom (srbski:vojvoda) Tolbuhinom kojeg je u Vrscu docekao Vrhovni komandant narodno-oslobodilacke vojske u otadzbini gen.Draza Mihailovic, pa su odatle zajedno krenuli u oslobadjanje Beograda. Posao uradjen, 3. ukrajinski (cetnicki) front otisao u Madjarsku na odmor, a do tada malo poznati gerilac (srbski:terorista) Tito uz pomoc saveznika,na prevaru preotima vlast od Ravnogorskog pokreta. Time su pripadnici ravnogorske narodnooslobodilacke vojske u otadzbini ostali bez penzija, do nedavno.Eto,zbog toga sada slavimo Ravnogorski sabor.

123

pre 15 godina

Mislim da bi bilo krajnje vreme da se politicke stranke ne mesaju u ovaj sabor.Ima ljudi koji mogu to da organizuju..
Za kralja i otadzbinu!

srbin iz kikinde

pre 15 godina

sabor je odrzan 10.05.2008, kad mu je vreme, a ne kad se nekom cefne, bio je Drazin unuk Voja, pripalio svece za pokoj duse svog dede i svih upokojenih cetnika...

vladapo

pre 15 godina

Slava i hvala velikom djeneralu Drazi za sve sto je ucinio u pokusaju da nas spasi od komunistickog zla, na njegovoj istrajnosti i hrabrosti da ne bezi iz zemlje ( i ako je imao mogucnosti za to)i da se bori do kraja. A vi se lepo zahvaljujte komunistima zato sto su ranjavali i ubijali po nekog Nemca i bezali u sumu i ako se dobro znalo kakva je odmazda za takvo nesto bila u Srbiji (setite se Kragujevca samo), sto za jednog.
PS. Ravnogorski pokret je imao skolovane oficire u svojim redovima, na celu sa jednim generalom. Partizani nisu imali toliko skolovanih oficira (sta bese Tito po struci?), ali su zato imali politickih komesara ihahaj! Mora da su ti komesari oterali Nemce , a ne Rusi.

U istoriju.

pre 15 godina

Dnasnji skup na Ravnoj gori ucesnici su morali ranije da napuste zbog nevremena.
O cetnici i Bogu ste dosadili,pa vas otera sa Ravne Gore.
Ne vredi ona "S verom u Boga i ..."

bo-bo

pre 15 godina

u mojoj porodici je bilo nekoliko cetnika, i ja znam iz njihovih prica da su vise mrzeli partizane nego nemce. moj deda je bio odan krlju sve do zadnjeg dana, ali nije davao ni pet para za drazu i njemu slicne.

jadran

pre 15 godina

Sve dok budemo velicali gubitnike i one koji su cinili razna zlodela u ime nas Srba tesko nama.A ovo sto ima da vidite danas na Ravnoj gori samo je jedan malecki prkos onih gubitnika sto nemaju snage da prime poraz,nego 50 i kusur godina lazu sami sebe! Smrt fasizmu/sloboda narodu!

Jajarenje

pre 15 godina

Vuk nije došao da se nebi zamerio socijalistima i Ds- u .
Ova vest najbolje pokazuje da je Drašković spremn da se odrekne svih načela zarad fotelje.
Jajarenje na nivou.
I neko je u Demokratskoj stranci bio toliko pametan da uvede Vuka u koaliciju zarad 1% glasova.
Ako je Ds spreman kao članica socijalistike internacionale napravo koaliciju sa čovekom koji ima reputaciju ravnogorca onda se ovde radi o goloj vlasti.
Samo ne zaboravite da ste već jednom imali dil sa Vukom na nivou Beograda, pa je on na kraju otišao u zagrljaj Miloševiću i smenio Đinđića sa mesta gradonačelnika.

Sidney

pre 15 godina

Voleo bih da sam danas na Ravnoj Gori.Jedina oaza otpora komunizmu,kako 45',tako i 91'!Nadam se da ce se ideali Ravnogorskog pokreta posle toliko godina ostvariti,a to su...JAKA i EVROPSKA SRBIJA!Srbija koja u svetu stvara prijatelje i koja ne zeli da se samoizoluje!Pozdrav za SVE ljude koji Srbiji zele dobro...POZDRAV IZ AUSTRALIJE!!!

H.K.Anderson

pre 15 godina

Svi oni koji slave takve zlocince i njihove zlocince bi trebalo da su na sasvim odredjenim i posebnim mjestima.Ta vasa istina moze proci jedino kod vas a kod bilo koga normalnog ni slucajno.Postoje toliki dokumenti,snimci,fotografije i istorisjke cinjenice.Pa zar zaista mislite da je bila moguca u ono vrijeme montaza onih grozomornih fotografija svih cetnickih zlocina?Zar i u jednoj istoriji na svetu mozete naci podatak o bilo kakvoj borbi cetnika protiv fasizma?pa ti isti cetnici su u svim bitkama u II svjetskom ratu ucestvovali na strani Nijemaca.a ti isti cetnici su zajedno sa Nijemcima izvodili iz kuca djake u Krahujevcu i odvodili ih na streljanje.Treba li jos da nabrajam?Mozda jos samo ta vasa omiljena pesma :'Ubicemo zaklacemo ko sa nama nece"Ta pesma ipak najbolje govori sve o vama.Jadna je drzava koja ima vas i koja vam dozvoljava da radite to sto radite.zato ta drzava tako i prolazi kako prolazi.

zlopamtilo.

pre 15 godina

Vuk Drskovic i "stari cetnici".
Seseljevi "mladi cetnici".
I jedne i druge ne srpski narodi su nazivali koljaci,a uistinu to su i bili.

Milan

pre 15 godina

Imam dva pitanja za sve pobornike cetnicke ideologije(ustvari, samo za one koji tvrde da su cetnici bili antifasisti):
1.Mozete li da mi navedete jednu bitku koja se vodila izmedju cetnika i sila osovine?
2.Kako jedan pokret, koji je bio lojalan kralju koji je potpisao Trojni pakt, moze biti antifasisticki?

Antifa

pre 15 godina

Srbija je jedina zemlja u Evropi koja neguje kvislinske tradicije. Umesto da se Srbi ponose svojim pratiznaima, kao sto se njima ponosi citav svet, oni se ponose cetnicima. A i ta dinastija im je super - potpisali pakt s Hitlerom pa posle zbrisali i ostavili svoju "vojsku" u otadzbini da se bori protiv antifasista zajedno s Nemcima... Svaka cast...

janos

pre 15 godina

Ma,bunite se a ne znate istoriju:nakon sto je Cetnicka narodno-oslobodilacka vojska cetiri godine pruzala otpor nemackom okupatoru,pojavio se na Jugoslovensko-Rumunskoj granici 3(Cetnicki) Ukrajinski Front pod Marsalom (srbski:vojvoda) Tolbuhinom kojeg je u Vrscu docekao Vrhovni komandant narodno-oslobodilacke vojske u otadzbini gen.Draza Mihailovic, pa su odatle zajedno krenuli u oslobadjanje Beograda. Posao uradjen, 3. ukrajinski (cetnicki) front otisao u Madjarsku na odmor, a do tada malo poznati gerilac (srbski:terorista) Tito uz pomoc saveznika,na prevaru preotima vlast od Ravnogorskog pokreta. Time su pripadnici ravnogorske narodnooslobodilacke vojske u otadzbini ostali bez penzija, do nedavno.Eto,zbog toga sada slavimo Ravnogorski sabor.

Milan

pre 15 godina

Pa onda po toj komunistickoj istoriji su ''fasisti'' bili i francuski predsednik De Gol i americku predsednik Truman, koji su dali najvisa odlikovanja ''Legion of merit'' Drazi Mihailovicu. A evo sta je izjavio Cercil nako rata o tome iz ''Public Record Ofiice'' u Londonu:
Wintson S. Churchill, 20 maja 1945
(File No Premier 3-513/8 )
Wintson Chercil-Moja najveca greska u ratu- POMAGANJE TITU!!!!
nasao sam tacno tacno to pise u britanskim arhivima kao istoricaru. Moram reci da sam se prijatno iznenadio kad sam nasao u julu 1982. Siguran sam da je ‘’levicarsko’’ orjentisan deo ‘’british foreign office’’ namerno drzao 40 godina pod kljucem.
Ovde se radi o izjavi koju je Chercil dao u Briselu u prvoj polovini decembra 1945. Naravno, sve je preuzteo da se ovaj komentar javno ne objavi, ‘’zamagli’’. Prema arhivima Chercil je to javno izgovorio dva puta i u Briselu i u Parizu. U Briselu to je izajvio 10 decembra 1945. koju je prenelo nekoliko belgiskih listova, a to je ’’ da je njegova najveca greska u II svetskom ratu, to sto je pomaogao Titu, napustio Mihailoviceve rojaliste, Titu verovao i indirektno on snosi krivicu sto je cela Jugoslavije ostala u komunistickim sapama’’. U Parizu je izjavio malo drugacije.
Vesti o Chercilovoj izjavi na kontinentu su dosle i do samog F.O. negde pred sam Bozic 1945. Medjutim praznici su morali odloziti akciju za nekoliko dana, do pocetka Nove 1946. kad su poceli da pristizu izvetsaji iz Brisela i Pariza.
Prvi se javio britanski ambasador u Briselu, sir Hughe Knatchbull-Hugessen, koji je uputio stalnom podsekretaru sir Orme Sargentu 8 januara 1946. izvestaj u kom se kaze sledece:
‘’ Vi ste ( vec) verovatno videli izjave u stampi u raznim zemljama, da je u stvari g. Chercil, dok je boravio u Briselu, napravio izvesne obzervacije o Titu. List’’ Time and Tide’’ od 29 decembra 1945. doneo je sledece: ‘’ Kad je g. Chercil nadavno boravio u Briselu, izjavio je, prema belgiskom zurnalu ,,Europe-Amerique’’ od 13 decembra 1945. gde kaze: ‘’Za vreme rata smatrao sam da mogu verovati Titu ( faire confiance a Tito). On mi je obecao da ce postovati Sporazum koji je zakljucio sa Subasicem, priznati karljevsku vladu u Londonu i vratiti morahiju u zemlju. Ja sada dobro vidim( je me rends bien compte) da sam napravio jednu od najvceih gresaka u ratu, a to je bilo dati njemu podrsku’’. !
ZATO BI MOLIO MANJE EMOCIJA I VISE PRAVIS ISTORISKIH ZAPADNIH ARHIVA!!!

Dejan

pre 15 godina

Istina je jedna: Četnici su svojom kolaboracijom izdali otadžbinu. Iako su ponekada zauzimali anti-okupacioni stav, nikada, ali NIKADA nisu bili antifašisti.

vladapo

pre 15 godina

Slava i hvala velikom djeneralu Drazi za sve sto je ucinio u pokusaju da nas spasi od komunistickog zla, na njegovoj istrajnosti i hrabrosti da ne bezi iz zemlje ( i ako je imao mogucnosti za to)i da se bori do kraja. A vi se lepo zahvaljujte komunistima zato sto su ranjavali i ubijali po nekog Nemca i bezali u sumu i ako se dobro znalo kakva je odmazda za takvo nesto bila u Srbiji (setite se Kragujevca samo), sto za jednog.
PS. Ravnogorski pokret je imao skolovane oficire u svojim redovima, na celu sa jednim generalom. Partizani nisu imali toliko skolovanih oficira (sta bese Tito po struci?), ali su zato imali politickih komesara ihahaj! Mora da su ti komesari oterali Nemce , a ne Rusi.

nista licno.

pre 15 godina

Moto:Istinom do pomirenja
Borili se protiv okupatora(pritiv Njemaca);zna se da su usko saradjivali sa njima.
Borili se protiv partizana;
1944.god su svi cetnici obrijali brade,zamjenilini kokarde petokrakama i postali partizani.
I s kim da dodje do pomirenja?

Met

pre 15 godina

A šta ćemo sa svim tim ako nam gosp. Šešelj po svom povratku vrati i prestolonaslednika "Dolgorukog" (ili kako već beše) iz Španije (o pamćenju je reč!)?

Kiki

pre 15 godina

Da li je ovo moguce? 2008.g. crne šajkače, lobanje i ukrštene butne kosti na crnim zastavama. I oni su za evropsku Srbiju. Pa zašto su četnici bežali iz Jugoslavije 1944.g. ako su bili antifašisti. Zašto su ih saveznici izručili iz Austrije i predali partizanima. Zbog tešklih ratnih zločina. I sad su i OVI za evrposku Srbiju, a
Vuk im šalje pozdravno pismo. Kakva regresija i POVRATAK U DEVEDESETE.

Miki

pre 15 godina

Prava ideja Ravnogoskog pokreta je zapravo bila EVROPSKA Srbija u sastavu ZAPADNE EVROPE, a ne ISTOKA. SRS zapravo nikad nije imao nikakav legitimet Ravnogoraca sirom sveta. SRS sa pro-zapadnom idelogijom Ravnogoraca nemaju nista zajednicko. De Gol, covek koji je zapravo osnovao i samu EEZ, je dao orden Drazi Mihailovicu u ime francuske Vlade kao prvo antifasiste Evrope i nazvao Drazu ''pravim'' EVROPEJCOM. Zato bi molio da se konacno istina kaze, a SRS sa pro-zapadnom poltikom Ravnogoraca nema nista zajednciko. Njima je vise u srcu Kuba i Severna Koreja nego EU.

bo-bo

pre 15 godina

u mojoj porodici je bilo nekoliko cetnika, i ja znam iz njihovih prica da su vise mrzeli partizane nego nemce. moj deda je bio odan krlju sve do zadnjeg dana, ali nije davao ni pet para za drazu i njemu slicne.

x-ray

pre 15 godina

jos jedan dokaz da je srbija daleko od normalne drzave. slaviti cetnike, dokazane fasiste a zanemariti antifasisticku borbu je anticivilizacijski cin.

Коректор

pre 15 godina

Није тачна информација да је Равногорски покрет основан 13. маја 1941. године.
Повод за окупљање на Равној Гори у мају јесте сећање на дан када је тадашњи пуковник Драгољуб Михаиловић са групом официра Југословенске краљевске војске која је одбила да призна капитулацију и одлучила да настави пружање отпора нацистичкој Немачкој стигао на Равну Гору и почео да ради на организовању отпора и дизању устанка.
Подсећања ради, комунисти су подигли устанак тек два месеца касније, по директиви Москве, након напада Немачке на Совјетски савез. До тада је на снази био Међусобни пакт о ненападању потписан између Немачке и Совјетског савеза...

majka

pre 15 godina

Ako su Bata Zivojinovic i partizanski filmovi lagali, zive slike iz Bosne i Hrvatske su autenticne...nema lazi nema prevare. Foca se dogodila i 1943 i 1992. Pa slusajte svedocenja iz Haga.

srbin iz kikinde

pre 15 godina

sabor je odrzan 10.05.2008, kad mu je vreme, a ne kad se nekom cefne, bio je Drazin unuk Voja, pripalio svece za pokoj duse svog dede i svih upokojenih cetnika...

U istoriju.

pre 15 godina

Dnasnji skup na Ravnoj gori ucesnici su morali ranije da napuste zbog nevremena.
O cetnici i Bogu ste dosadili,pa vas otera sa Ravne Gore.
Ne vredi ona "S verom u Boga i ..."

jadran

pre 15 godina

Sve dok budemo velicali gubitnike i one koji su cinili razna zlodela u ime nas Srba tesko nama.A ovo sto ima da vidite danas na Ravnoj gori samo je jedan malecki prkos onih gubitnika sto nemaju snage da prime poraz,nego 50 i kusur godina lazu sami sebe! Smrt fasizmu/sloboda narodu!

Jajarenje

pre 15 godina

Vuk nije došao da se nebi zamerio socijalistima i Ds- u .
Ova vest najbolje pokazuje da je Drašković spremn da se odrekne svih načela zarad fotelje.
Jajarenje na nivou.
I neko je u Demokratskoj stranci bio toliko pametan da uvede Vuka u koaliciju zarad 1% glasova.
Ako je Ds spreman kao članica socijalistike internacionale napravo koaliciju sa čovekom koji ima reputaciju ravnogorca onda se ovde radi o goloj vlasti.
Samo ne zaboravite da ste već jednom imali dil sa Vukom na nivou Beograda, pa je on na kraju otišao u zagrljaj Miloševiću i smenio Đinđića sa mesta gradonačelnika.

123

pre 15 godina

Mislim da bi bilo krajnje vreme da se politicke stranke ne mesaju u ovaj sabor.Ima ljudi koji mogu to da organizuju..
Za kralja i otadzbinu!