Četvrtak, 08.05.2008.

13:25

Kosačov o Sporazumu sa EU

Predsednik spoljnopolitičkog odbora ruske Dume Konstantin Kosačov izjavio je da ne želi da se meša u debatu o potpisivanju SSP-a, jer je to unutrašnje pitanje Srbije.

Izvor: B92

Kosaèov o Sporazumu sa EU IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

jylland

pre 15 godina

Jadni ste svi koji vise verujete jednom Rusu nego svom sopstvenom Predsedniku. Sto ,jel Rusi ne lazu? A ispade da nas Boris obmanjuje, jel to neko ima detektor lazi privezan za ovog Rusa pa zna da govori istinu??!!

Aleksandra

pre 15 godina

Kada u Savetu bezbednosti zbog Rusije nije prosao Ahtisarijev plan, ozbiljno sam se uplasila za Srbiju i to ocigledno sa razlogom. Shvatila sam da smo mnogo obecali Rusiji i da ne nameravaju da nas iskoriste kao neki mali tas na vagi, vec u velikom stilu radi ostvarivanja svojih interesa u nadmetanju sa SAD. Shvatila sam da je nesto vece u igri i sada su karte jasne, mi bi trebali u srcu Evrope da budemo prvi i jedini, koji nisu u NATO paktu i koji nisu prikljuceni EU. Bas Rusiju briga za Kosovo, bitno je da oni ponovo sire svoj uticaj i formiraju neki novi Varsavski pakt.
Samo, nisu oni nama krivi.Krivi smo mi, sva ona vecina koja je glasala za Milosevica 90ih i sva ova nacionalisticka i retrogradna vecina, koja ce najverovatnije glasati za SRS-DSS-NS-SPS. Jednostavno, srpski narod na moju veliku zalost nista bolje ni ne zasluzuje. Mozemo jedino da se nadamo da cemo doziveti dan kada ce pragmatizam prevagnuti, ali do tada cemo morati ove da skinemo sa vlasti, a ko zna koliko je krvi i znoja za to potrebno...

Tanja

pre 15 godina

Ovaj covek je slagao kada je reako da ne zeli da se mesa u SSP. Sad sam ga cula na mitingu narodnjaka u BG, na TV, da se razumemo, videla inserte sa prevodiocem, desilo se da nisam na vreme promenila kanal, kako kaze na ruskom da to da rusija podrzava potpisvanje SSP nije istina. Ne pravda! BLJAK!

Milan

pre 15 godina

I onda 'najpatriotskije' orijentisani ljudi kazu da smo Mi zavisni od misljenja stranih zvanicnika... A znam da nismo!
Gde smo to svi pogresili kad je biracima skoro svih partija bitno sta kazu aparatciki Velikog Brata?

zoran

pre 15 godina

Bogami, opasan samar DS-u. Zbog svih tih setanja i pokusaja da sede na dve stolice moj glas ipak ide Cedi. Nisu trebali da se petljaju sa Rusima ako su vec za zapadne vrednosti. Zato im se ovako i vratilo. Ovo se u narodu kaze da je neko masno lagao, a sa obzirom da ovaj Rus, Kusacov, ili kako vec, rece da Rusija NIJE PODRZALA SSP, i da se pojavi na mitingu DSS-a, zdrav razum pokazuje da onoga ko ne govori istinu. A u lazi su kratke noge, ove su bas kratke...

Petar

pre 15 godina

Sta je sad ovo? Predsednik kaze da je na sastanku podrzan SSP a sat vremena kasnije Kosacov ga licno demantuje?! E pa zato ce DS da izgubi izbore...

veki

pre 15 godina

Pa svi sve rade iz sopstvene koristi, jel ta cinjenica jos uvek nekog iznenadjuje?
Po meni Rusi se pomalo mesaju u nase stvari, rekla bih usmeravaju nas da ali daleko od toga da otvoreno i grubo namecu svoje misljenje.
Rusi i Srbi su prvenstveno ekonomski partneri i u tom smislu treba da se posmatra njihov interes

Tatjana

pre 15 godina

Jedan duva, drugi hladi! Kosacov jedno, ambasador drugo! Materijalni i politicki intereresi ne spadaju u domen postenja principa i pravde. I svako, ko to tvrdi opet se oslanja na svoj sopstveni interes, da li kao pojedinac, partija, grupacija ili drzava. Sagledajmo sopstvene interse i korist i racionalno se opredelimo. Problem je u nasem nejedinstvu i uticajima koji nas razdvajaju. Zarad politickih interesa biramo ponudjene tudje opcije kao preporuku. Okrenimo se unutrasnjim potrebama i racionalnom opredeljenju. Ljubav ostavimo za intimne potrebe!
Kao iskusan saradnik sa Rusijom, preporucujem racionalnost iz koje cemo izvuci pogodnosti i koristi, kao sto cine i oni sami.Velike sile diktiraju a male iz toga izvlace maksimum za sebe!

Ivan

pre 15 godina

Ljudi, pa ovo nije fer!? Pa Kostunica i Velja su celu kampanju zasnivali na ovome! Kako ce sad da objasne sve biracima? Nema mi druge, moram da glasam za Tadica

Toni Manero

pre 15 godina

Dva zapazanja...
Sta bi sa ruskim ambasadorom koji sedi na svakom radikalskom skupu, po Srbiji?
Da li se odmetnuo od ruske zvanicne politike?

Kako bi vam izgledalo, kada bi se VK i BT otimali o podrsku, recomo Busa? Cije bi "sitno pismo" ucinilo presudan uticaj na srpske izbore?!
Toliko.

ned

pre 15 godina

Koštunica naziva Tadića izdajnikom (zbog čega bi morao da odgovara pred sudom), a kakav
onda epitet ima za Rusiju koja podržava sporazum Srbije sa Evropskom Unijom?

nesa

pre 15 godina

Normalno da podrzavaju.Jedna je vrednost NIS-a i jos koje cega sto ce da kupe u Srbiji sad a druga u Srbiji clanuci EU.LOVA JE LOVA.

Paspalj

pre 15 godina

Znate shta je ovo?
Pa Koshtunica je stojao na ivici provalije, a onda je doshao jedan Rus i malim prstom ga tamo i gurnuo. Sreca pa je Koshtunjavi bio vezan za Velju, pa smo ih se oslobodili obojice.

Zak Shurak

pre 15 godina

hahahahaha, neverovatno- pa mi se, bre, oko ovoga svega nista nismo ni pitali, sve je bilo dogovoreno izmedju rusije i evrope!
i jos se ja pitam- sta bi tadicu da ratifikuje sporazum sa rusima? sto se voje tice, ima jedno pravilo, kad se igraju klikeri na "trojku"- kad ti kliker ostane u trouglu- 'upr#o'!

Nele

pre 15 godina

Alo Kostunjavi jel si tu? Da li su te najzad obavestili sta Rusi misle o sporazumu Srbije sa EU? Zivo me interesuje kako ce on i Velja sad da nam razjasne Kosacovovu pricu, bice nesto slicno kao pre neki dan sa Lavrovim? Nadam se samo da ce deo Kostunicinih glasaca posle ovoga progledati.

Zoks

pre 15 godina

Oprez, molim, kao i uvek sa Rusima:
Samo jedna izjava ruskog diplomate koja Rusiju nista ne obavezuje, a za uzvrat Rusija treba da dobije - NIS!!!
Dobro je izvagao Rus. Ni sam ne znam sta je vrednije za Srbiju: osloboditi se Voje i narodnjaka ili zadrzati NIS.
Mislim da je ipak manja steta dati NIS.

Mikro

pre 15 godina

I Rusi su shvatili da je djavo odneo shalu i da nema nista od njihovog mostica sa EU (najboljim izvoznim parnerom i Srbije i Rusije!), ako pobede srsdssns.

Miodrag

pre 15 godina

Stalno se zalimo da nema vise sansi da budemo u poziciji kao Titova Jugoslavija tj. da budemo izmedju dva bloka i tako budemo bitan faktor. Ovo je idealna sansa za Srbiju da ostvari takav polozaj! Trgovina RU-Rusija ide preko nas! Ali sta ce onda domaci tajkuni? E, tu je jadac!

NISSAN

pre 15 godina

Divno. "Slucajno" ova vest stize u foto-finisu izborne kampanje, pred sednicu tehnicke vlade na kojoj ce se DS pridruziti narodnjacima u poklanjanju NIS-a. Koji smo mi pacenici... Ne mogu da se odlucim da li je jadnije to sto nam je celokupna vrednost najprofitabilnije drzavne firme samo slag na torti jedne izborne kampanje ili to sto postoje realna ocekivanja da je za vecinsko opredeljenje ovog naroda na tim istim izborima najvaznije sta kazu Rusi!!??? U nas Srba, ocigledno, glupost nema alternativu!

crna_guja

pre 15 godina

Naravno da Rusija sve ovo radi zbog svoje koristi. Razlog je jednostavan, preko 65% izvoza cini joj nafta i gas koji se najvise izvozi u EU, cime Rusija podize svoju ekonomiju koja je jos uvek ranjiva. Ako bi se kojim slucajem puno zamerila EU, gurajuci joj prst u oko preko Srbije, ova(EU) bi mogla da preusmeri svoje izvore snabdevanja, npr. da predje na uvoz tecnog prirodnog gasa iz Katara, koji inace poseduje najvece gasno polje na svetu (Rusija istina je poseduje najvise gasa ali se on uglavnom nalazi u tesko pristupacnim predelima sto otezava eksploataciju)ili uvoz nafte sa novootkrivenih ogromnih lezista nafte u Brazilu i time Rusiju ponovo vrati u krizu iz 90-tih i na neki nacin je kazni. Kratko i jasno, ne ujedaj ruku koja te hlebom hrani, bar dok ne ojacas dovoljno. Srbija je u tom smislu dobar poligon za dodvoravanje i trgovinu sa EU.

Pedj@

pre 15 godina

Kosacov se sada malo dodvorava proevropskim snagama jer sutra treba da im se pokloni NIS,pa da se malo skrene tema-kao Rusi su dobri momci.Pa jesmo li toliko naivni?

Bane

pre 15 godina

Ovo jeste udarna vest!
Srbija i Rusija mogu/ce imati obostrane koristi od ukljucenja Srbije u EU, jer Srbija kao tradicionalni i pouzdan partner Rusije moze i treba da predstavlja stabilni most (prvenstveno u ekonomskom smislu) izmedju Rusije i EU.

Srbija je EU, EU je Srbija!

Ivan Brankovic

pre 15 godina

Hahaha! Mislim da mi je ovo najlepša vest u proteklih mesec dana or something. :)

Ode i poslednja predizborna šarena laža Koštunice i klike. To što budu dobili sad su zaista fantomski glasovi u nekom smislu, jer njihov izborni program više nema ni jednu tačku - sve u šta su se uprli, sve obmane, ode u dim (u dim od zemnog gasa :)

A takođe, ode i radikalima bitna izborna stavka. Žao mi je samo što ova vest nije stigla par dana ranije, da ima vremena više da se žvaće o ovome u kampanji... bojim se da neće dobiti zadovoljavajući odjek s obzirom da predizborna šutnja kuca na vrata.

Krusevac

pre 15 godina

Ljudi, objavite ovo kao udarnu vest na sajtu, stavite biografiju Kosacova, fotografije... i vrtite po ceo dan na vestima kao udarnu vest (jer jeste udarna vest) od danas pa do izbora!
Kakav lep zicer!!! Da se obican narod malo otrgne od Kostunicinih lazi i prevara!

Nenad

pre 15 godina

Vest je dobra, ali je mozda zakasnila. Da je saopstena pre pet dana, Kostunicina usta bi bila zatvorene i njegove sanse na izborima bi bile nikakve. Ovo mu za Tadica dodje kao trojka Sase Djordjevica tri sekunde pre kraja.Samo kad bi bila od pomoci. Pomozi boze!

Boban

pre 15 godina

Ma nema veze, sad će Voja i Toma da proglase i Rusiju za izdajnike i razbijače Srbije, ili ce V. dr. K. da nam "precizira" kako su Rusi ustvari mislili da je Tadić-Đelićev potpis na Solanin sporazum veleizdaja zemlje i da je Tadić za to zaslužio zatvor.

Logika SRS-u i DSS-u nikad nije bila jača strana, ali to im ne smeta da i dalje lupaju gluposti. Rekao bih ja i nešto preciznije šta ustvari mislim o Voji i Tomi ali mi onda neće objaviti komentar :)

Ivan

pre 15 godina

Bilo bi super za nas kad bi bili interfejs izmedju Rusije i EU, a to jeste nesto je realno ostvarivo. Imali bismo deo kolaca u trgovini izmedju Rusije i EU, sto je extra. Kostunica mi nije jasan... zapravo jasan mi je on, ali mi nisu jasni oni koji podrzavaju njegovu politiku.

Arpad

pre 15 godina

Koja ironija... na kraju ćemo postati članovi EU, ne zato što je to nešto dobro i važno za nas, nego zato što je to dobro za Ruse i oni će nas naterati da to uradimo... bilo bi smešno da nije tužno... Pa ljudi, garantujem vam, da je Rusija pre par nedelja uslovila podršku oko Kosova sa SSP, Voja bi prvim avionom u Brisel da potpiše sve što treba...

Krusevac

pre 15 godina

Alal vera majstore! Ova tvoja Kostunici oduzima bar 100.000 glasova!!!
Najzad penal u zavrsnici kampanje! Srbija u EU svim snagam!
Pozdrav, pa da slavimo u nedelju uvece!

Josip Vasilj

pre 15 godina

Rusija u potpunosti podržava potpisivanje SSP-a Srbije sa Evropskom unijom, toliko dugo dok se tinta na potpisu energetskog sporazuma sa Rusijom ne osuši…

Prosto i jednostavno

pre 15 godina

Eto, i Rusima odgovara... i jasno je zašto... Rusija sa Srbijom ima bilateralni sporazum o necarinjenju robe... SSP bi Rusima omogućio da plasiraju svoje proizvode u EU bez carine, preko Srbije. Srbija bez carina i otvorena za strana ulaganja ne odgovara jedino tajkunima, a posebno Miškoviću, čiji je Koštunica pajac. Nije ni čudo zašto odlazeći premijer ne želi SSP. SSP može biti od koristi celom srpskom narodu, ali istovremeno donosi veliku štetu Miškoviću...

Prosto i jednostavno

pre 15 godina

Eto, i Rusima odgovara... i jasno je zašto... Rusija sa Srbijom ima bilateralni sporazum o necarinjenju robe... SSP bi Rusima omogućio da plasiraju svoje proizvode u EU bez carine, preko Srbije. Srbija bez carina i otvorena za strana ulaganja ne odgovara jedino tajkunima, a posebno Miškoviću, čiji je Koštunica pajac. Nije ni čudo zašto odlazeći premijer ne želi SSP. SSP može biti od koristi celom srpskom narodu, ali istovremeno donosi veliku štetu Miškoviću...

Krusevac

pre 15 godina

Alal vera majstore! Ova tvoja Kostunici oduzima bar 100.000 glasova!!!
Najzad penal u zavrsnici kampanje! Srbija u EU svim snagam!
Pozdrav, pa da slavimo u nedelju uvece!

Aleksandra

pre 15 godina

Kada u Savetu bezbednosti zbog Rusije nije prosao Ahtisarijev plan, ozbiljno sam se uplasila za Srbiju i to ocigledno sa razlogom. Shvatila sam da smo mnogo obecali Rusiji i da ne nameravaju da nas iskoriste kao neki mali tas na vagi, vec u velikom stilu radi ostvarivanja svojih interesa u nadmetanju sa SAD. Shvatila sam da je nesto vece u igri i sada su karte jasne, mi bi trebali u srcu Evrope da budemo prvi i jedini, koji nisu u NATO paktu i koji nisu prikljuceni EU. Bas Rusiju briga za Kosovo, bitno je da oni ponovo sire svoj uticaj i formiraju neki novi Varsavski pakt.
Samo, nisu oni nama krivi.Krivi smo mi, sva ona vecina koja je glasala za Milosevica 90ih i sva ova nacionalisticka i retrogradna vecina, koja ce najverovatnije glasati za SRS-DSS-NS-SPS. Jednostavno, srpski narod na moju veliku zalost nista bolje ni ne zasluzuje. Mozemo jedino da se nadamo da cemo doziveti dan kada ce pragmatizam prevagnuti, ali do tada cemo morati ove da skinemo sa vlasti, a ko zna koliko je krvi i znoja za to potrebno...

Arpad

pre 15 godina

Koja ironija... na kraju ćemo postati članovi EU, ne zato što je to nešto dobro i važno za nas, nego zato što je to dobro za Ruse i oni će nas naterati da to uradimo... bilo bi smešno da nije tužno... Pa ljudi, garantujem vam, da je Rusija pre par nedelja uslovila podršku oko Kosova sa SSP, Voja bi prvim avionom u Brisel da potpiše sve što treba...

Krusevac

pre 15 godina

Ljudi, objavite ovo kao udarnu vest na sajtu, stavite biografiju Kosacova, fotografije... i vrtite po ceo dan na vestima kao udarnu vest (jer jeste udarna vest) od danas pa do izbora!
Kakav lep zicer!!! Da se obican narod malo otrgne od Kostunicinih lazi i prevara!

Ivan

pre 15 godina

Bilo bi super za nas kad bi bili interfejs izmedju Rusije i EU, a to jeste nesto je realno ostvarivo. Imali bismo deo kolaca u trgovini izmedju Rusije i EU, sto je extra. Kostunica mi nije jasan... zapravo jasan mi je on, ali mi nisu jasni oni koji podrzavaju njegovu politiku.

Nenad

pre 15 godina

Vest je dobra, ali je mozda zakasnila. Da je saopstena pre pet dana, Kostunicina usta bi bila zatvorene i njegove sanse na izborima bi bile nikakve. Ovo mu za Tadica dodje kao trojka Sase Djordjevica tri sekunde pre kraja.Samo kad bi bila od pomoci. Pomozi boze!

Josip Vasilj

pre 15 godina

Rusija u potpunosti podržava potpisivanje SSP-a Srbije sa Evropskom unijom, toliko dugo dok se tinta na potpisu energetskog sporazuma sa Rusijom ne osuši…

Boban

pre 15 godina

Ma nema veze, sad će Voja i Toma da proglase i Rusiju za izdajnike i razbijače Srbije, ili ce V. dr. K. da nam "precizira" kako su Rusi ustvari mislili da je Tadić-Đelićev potpis na Solanin sporazum veleizdaja zemlje i da je Tadić za to zaslužio zatvor.

Logika SRS-u i DSS-u nikad nije bila jača strana, ali to im ne smeta da i dalje lupaju gluposti. Rekao bih ja i nešto preciznije šta ustvari mislim o Voji i Tomi ali mi onda neće objaviti komentar :)

Bane

pre 15 godina

Ovo jeste udarna vest!
Srbija i Rusija mogu/ce imati obostrane koristi od ukljucenja Srbije u EU, jer Srbija kao tradicionalni i pouzdan partner Rusije moze i treba da predstavlja stabilni most (prvenstveno u ekonomskom smislu) izmedju Rusije i EU.

Srbija je EU, EU je Srbija!

Petar

pre 15 godina

Sta je sad ovo? Predsednik kaze da je na sastanku podrzan SSP a sat vremena kasnije Kosacov ga licno demantuje?! E pa zato ce DS da izgubi izbore...

zoran

pre 15 godina

Bogami, opasan samar DS-u. Zbog svih tih setanja i pokusaja da sede na dve stolice moj glas ipak ide Cedi. Nisu trebali da se petljaju sa Rusima ako su vec za zapadne vrednosti. Zato im se ovako i vratilo. Ovo se u narodu kaze da je neko masno lagao, a sa obzirom da ovaj Rus, Kusacov, ili kako vec, rece da Rusija NIJE PODRZALA SSP, i da se pojavi na mitingu DSS-a, zdrav razum pokazuje da onoga ko ne govori istinu. A u lazi su kratke noge, ove su bas kratke...

jylland

pre 15 godina

Jadni ste svi koji vise verujete jednom Rusu nego svom sopstvenom Predsedniku. Sto ,jel Rusi ne lazu? A ispade da nas Boris obmanjuje, jel to neko ima detektor lazi privezan za ovog Rusa pa zna da govori istinu??!!

Paspalj

pre 15 godina

Znate shta je ovo?
Pa Koshtunica je stojao na ivici provalije, a onda je doshao jedan Rus i malim prstom ga tamo i gurnuo. Sreca pa je Koshtunjavi bio vezan za Velju, pa smo ih se oslobodili obojice.

Ivan Brankovic

pre 15 godina

Hahaha! Mislim da mi je ovo najlepša vest u proteklih mesec dana or something. :)

Ode i poslednja predizborna šarena laža Koštunice i klike. To što budu dobili sad su zaista fantomski glasovi u nekom smislu, jer njihov izborni program više nema ni jednu tačku - sve u šta su se uprli, sve obmane, ode u dim (u dim od zemnog gasa :)

A takođe, ode i radikalima bitna izborna stavka. Žao mi je samo što ova vest nije stigla par dana ranije, da ima vremena više da se žvaće o ovome u kampanji... bojim se da neće dobiti zadovoljavajući odjek s obzirom da predizborna šutnja kuca na vrata.

Ivan

pre 15 godina

Ljudi, pa ovo nije fer!? Pa Kostunica i Velja su celu kampanju zasnivali na ovome! Kako ce sad da objasne sve biracima? Nema mi druge, moram da glasam za Tadica

Mikro

pre 15 godina

I Rusi su shvatili da je djavo odneo shalu i da nema nista od njihovog mostica sa EU (najboljim izvoznim parnerom i Srbije i Rusije!), ako pobede srsdssns.

Zoks

pre 15 godina

Oprez, molim, kao i uvek sa Rusima:
Samo jedna izjava ruskog diplomate koja Rusiju nista ne obavezuje, a za uzvrat Rusija treba da dobije - NIS!!!
Dobro je izvagao Rus. Ni sam ne znam sta je vrednije za Srbiju: osloboditi se Voje i narodnjaka ili zadrzati NIS.
Mislim da je ipak manja steta dati NIS.

crna_guja

pre 15 godina

Naravno da Rusija sve ovo radi zbog svoje koristi. Razlog je jednostavan, preko 65% izvoza cini joj nafta i gas koji se najvise izvozi u EU, cime Rusija podize svoju ekonomiju koja je jos uvek ranjiva. Ako bi se kojim slucajem puno zamerila EU, gurajuci joj prst u oko preko Srbije, ova(EU) bi mogla da preusmeri svoje izvore snabdevanja, npr. da predje na uvoz tecnog prirodnog gasa iz Katara, koji inace poseduje najvece gasno polje na svetu (Rusija istina je poseduje najvise gasa ali se on uglavnom nalazi u tesko pristupacnim predelima sto otezava eksploataciju)ili uvoz nafte sa novootkrivenih ogromnih lezista nafte u Brazilu i time Rusiju ponovo vrati u krizu iz 90-tih i na neki nacin je kazni. Kratko i jasno, ne ujedaj ruku koja te hlebom hrani, bar dok ne ojacas dovoljno. Srbija je u tom smislu dobar poligon za dodvoravanje i trgovinu sa EU.

Tanja

pre 15 godina

Ovaj covek je slagao kada je reako da ne zeli da se mesa u SSP. Sad sam ga cula na mitingu narodnjaka u BG, na TV, da se razumemo, videla inserte sa prevodiocem, desilo se da nisam na vreme promenila kanal, kako kaze na ruskom da to da rusija podrzava potpisvanje SSP nije istina. Ne pravda! BLJAK!

Pedj@

pre 15 godina

Kosacov se sada malo dodvorava proevropskim snagama jer sutra treba da im se pokloni NIS,pa da se malo skrene tema-kao Rusi su dobri momci.Pa jesmo li toliko naivni?

NISSAN

pre 15 godina

Divno. "Slucajno" ova vest stize u foto-finisu izborne kampanje, pred sednicu tehnicke vlade na kojoj ce se DS pridruziti narodnjacima u poklanjanju NIS-a. Koji smo mi pacenici... Ne mogu da se odlucim da li je jadnije to sto nam je celokupna vrednost najprofitabilnije drzavne firme samo slag na torti jedne izborne kampanje ili to sto postoje realna ocekivanja da je za vecinsko opredeljenje ovog naroda na tim istim izborima najvaznije sta kazu Rusi!!??? U nas Srba, ocigledno, glupost nema alternativu!

Tatjana

pre 15 godina

Jedan duva, drugi hladi! Kosacov jedno, ambasador drugo! Materijalni i politicki intereresi ne spadaju u domen postenja principa i pravde. I svako, ko to tvrdi opet se oslanja na svoj sopstveni interes, da li kao pojedinac, partija, grupacija ili drzava. Sagledajmo sopstvene interse i korist i racionalno se opredelimo. Problem je u nasem nejedinstvu i uticajima koji nas razdvajaju. Zarad politickih interesa biramo ponudjene tudje opcije kao preporuku. Okrenimo se unutrasnjim potrebama i racionalnom opredeljenju. Ljubav ostavimo za intimne potrebe!
Kao iskusan saradnik sa Rusijom, preporucujem racionalnost iz koje cemo izvuci pogodnosti i koristi, kao sto cine i oni sami.Velike sile diktiraju a male iz toga izvlace maksimum za sebe!

Milan

pre 15 godina

I onda 'najpatriotskije' orijentisani ljudi kazu da smo Mi zavisni od misljenja stranih zvanicnika... A znam da nismo!
Gde smo to svi pogresili kad je biracima skoro svih partija bitno sta kazu aparatciki Velikog Brata?

veki

pre 15 godina

Pa svi sve rade iz sopstvene koristi, jel ta cinjenica jos uvek nekog iznenadjuje?
Po meni Rusi se pomalo mesaju u nase stvari, rekla bih usmeravaju nas da ali daleko od toga da otvoreno i grubo namecu svoje misljenje.
Rusi i Srbi su prvenstveno ekonomski partneri i u tom smislu treba da se posmatra njihov interes

ned

pre 15 godina

Koštunica naziva Tadića izdajnikom (zbog čega bi morao da odgovara pred sudom), a kakav
onda epitet ima za Rusiju koja podržava sporazum Srbije sa Evropskom Unijom?

Toni Manero

pre 15 godina

Dva zapazanja...
Sta bi sa ruskim ambasadorom koji sedi na svakom radikalskom skupu, po Srbiji?
Da li se odmetnuo od ruske zvanicne politike?

Kako bi vam izgledalo, kada bi se VK i BT otimali o podrsku, recomo Busa? Cije bi "sitno pismo" ucinilo presudan uticaj na srpske izbore?!
Toliko.

Nele

pre 15 godina

Alo Kostunjavi jel si tu? Da li su te najzad obavestili sta Rusi misle o sporazumu Srbije sa EU? Zivo me interesuje kako ce on i Velja sad da nam razjasne Kosacovovu pricu, bice nesto slicno kao pre neki dan sa Lavrovim? Nadam se samo da ce deo Kostunicinih glasaca posle ovoga progledati.

Zak Shurak

pre 15 godina

hahahahaha, neverovatno- pa mi se, bre, oko ovoga svega nista nismo ni pitali, sve je bilo dogovoreno izmedju rusije i evrope!
i jos se ja pitam- sta bi tadicu da ratifikuje sporazum sa rusima? sto se voje tice, ima jedno pravilo, kad se igraju klikeri na "trojku"- kad ti kliker ostane u trouglu- 'upr#o'!

Miodrag

pre 15 godina

Stalno se zalimo da nema vise sansi da budemo u poziciji kao Titova Jugoslavija tj. da budemo izmedju dva bloka i tako budemo bitan faktor. Ovo je idealna sansa za Srbiju da ostvari takav polozaj! Trgovina RU-Rusija ide preko nas! Ali sta ce onda domaci tajkuni? E, tu je jadac!

nesa

pre 15 godina

Normalno da podrzavaju.Jedna je vrednost NIS-a i jos koje cega sto ce da kupe u Srbiji sad a druga u Srbiji clanuci EU.LOVA JE LOVA.

Josip Vasilj

pre 15 godina

Rusija u potpunosti podržava potpisivanje SSP-a Srbije sa Evropskom unijom, toliko dugo dok se tinta na potpisu energetskog sporazuma sa Rusijom ne osuši…

Pedj@

pre 15 godina

Kosacov se sada malo dodvorava proevropskim snagama jer sutra treba da im se pokloni NIS,pa da se malo skrene tema-kao Rusi su dobri momci.Pa jesmo li toliko naivni?

Miodrag

pre 15 godina

Stalno se zalimo da nema vise sansi da budemo u poziciji kao Titova Jugoslavija tj. da budemo izmedju dva bloka i tako budemo bitan faktor. Ovo je idealna sansa za Srbiju da ostvari takav polozaj! Trgovina RU-Rusija ide preko nas! Ali sta ce onda domaci tajkuni? E, tu je jadac!

Prosto i jednostavno

pre 15 godina

Eto, i Rusima odgovara... i jasno je zašto... Rusija sa Srbijom ima bilateralni sporazum o necarinjenju robe... SSP bi Rusima omogućio da plasiraju svoje proizvode u EU bez carine, preko Srbije. Srbija bez carina i otvorena za strana ulaganja ne odgovara jedino tajkunima, a posebno Miškoviću, čiji je Koštunica pajac. Nije ni čudo zašto odlazeći premijer ne želi SSP. SSP može biti od koristi celom srpskom narodu, ali istovremeno donosi veliku štetu Miškoviću...

zoran

pre 15 godina

Bogami, opasan samar DS-u. Zbog svih tih setanja i pokusaja da sede na dve stolice moj glas ipak ide Cedi. Nisu trebali da se petljaju sa Rusima ako su vec za zapadne vrednosti. Zato im se ovako i vratilo. Ovo se u narodu kaze da je neko masno lagao, a sa obzirom da ovaj Rus, Kusacov, ili kako vec, rece da Rusija NIJE PODRZALA SSP, i da se pojavi na mitingu DSS-a, zdrav razum pokazuje da onoga ko ne govori istinu. A u lazi su kratke noge, ove su bas kratke...

Krusevac

pre 15 godina

Alal vera majstore! Ova tvoja Kostunici oduzima bar 100.000 glasova!!!
Najzad penal u zavrsnici kampanje! Srbija u EU svim snagam!
Pozdrav, pa da slavimo u nedelju uvece!

Arpad

pre 15 godina

Koja ironija... na kraju ćemo postati članovi EU, ne zato što je to nešto dobro i važno za nas, nego zato što je to dobro za Ruse i oni će nas naterati da to uradimo... bilo bi smešno da nije tužno... Pa ljudi, garantujem vam, da je Rusija pre par nedelja uslovila podršku oko Kosova sa SSP, Voja bi prvim avionom u Brisel da potpiše sve što treba...

Krusevac

pre 15 godina

Ljudi, objavite ovo kao udarnu vest na sajtu, stavite biografiju Kosacova, fotografije... i vrtite po ceo dan na vestima kao udarnu vest (jer jeste udarna vest) od danas pa do izbora!
Kakav lep zicer!!! Da se obican narod malo otrgne od Kostunicinih lazi i prevara!

Nenad

pre 15 godina

Vest je dobra, ali je mozda zakasnila. Da je saopstena pre pet dana, Kostunicina usta bi bila zatvorene i njegove sanse na izborima bi bile nikakve. Ovo mu za Tadica dodje kao trojka Sase Djordjevica tri sekunde pre kraja.Samo kad bi bila od pomoci. Pomozi boze!

Ivan Brankovic

pre 15 godina

Hahaha! Mislim da mi je ovo najlepša vest u proteklih mesec dana or something. :)

Ode i poslednja predizborna šarena laža Koštunice i klike. To što budu dobili sad su zaista fantomski glasovi u nekom smislu, jer njihov izborni program više nema ni jednu tačku - sve u šta su se uprli, sve obmane, ode u dim (u dim od zemnog gasa :)

A takođe, ode i radikalima bitna izborna stavka. Žao mi je samo što ova vest nije stigla par dana ranije, da ima vremena više da se žvaće o ovome u kampanji... bojim se da neće dobiti zadovoljavajući odjek s obzirom da predizborna šutnja kuca na vrata.

Ivan

pre 15 godina

Ljudi, pa ovo nije fer!? Pa Kostunica i Velja su celu kampanju zasnivali na ovome! Kako ce sad da objasne sve biracima? Nema mi druge, moram da glasam za Tadica

Paspalj

pre 15 godina

Znate shta je ovo?
Pa Koshtunica je stojao na ivici provalije, a onda je doshao jedan Rus i malim prstom ga tamo i gurnuo. Sreca pa je Koshtunjavi bio vezan za Velju, pa smo ih se oslobodili obojice.

veki

pre 15 godina

Pa svi sve rade iz sopstvene koristi, jel ta cinjenica jos uvek nekog iznenadjuje?
Po meni Rusi se pomalo mesaju u nase stvari, rekla bih usmeravaju nas da ali daleko od toga da otvoreno i grubo namecu svoje misljenje.
Rusi i Srbi su prvenstveno ekonomski partneri i u tom smislu treba da se posmatra njihov interes

NISSAN

pre 15 godina

Divno. "Slucajno" ova vest stize u foto-finisu izborne kampanje, pred sednicu tehnicke vlade na kojoj ce se DS pridruziti narodnjacima u poklanjanju NIS-a. Koji smo mi pacenici... Ne mogu da se odlucim da li je jadnije to sto nam je celokupna vrednost najprofitabilnije drzavne firme samo slag na torti jedne izborne kampanje ili to sto postoje realna ocekivanja da je za vecinsko opredeljenje ovog naroda na tim istim izborima najvaznije sta kazu Rusi!!??? U nas Srba, ocigledno, glupost nema alternativu!

Ivan

pre 15 godina

Bilo bi super za nas kad bi bili interfejs izmedju Rusije i EU, a to jeste nesto je realno ostvarivo. Imali bismo deo kolaca u trgovini izmedju Rusije i EU, sto je extra. Kostunica mi nije jasan... zapravo jasan mi je on, ali mi nisu jasni oni koji podrzavaju njegovu politiku.

crna_guja

pre 15 godina

Naravno da Rusija sve ovo radi zbog svoje koristi. Razlog je jednostavan, preko 65% izvoza cini joj nafta i gas koji se najvise izvozi u EU, cime Rusija podize svoju ekonomiju koja je jos uvek ranjiva. Ako bi se kojim slucajem puno zamerila EU, gurajuci joj prst u oko preko Srbije, ova(EU) bi mogla da preusmeri svoje izvore snabdevanja, npr. da predje na uvoz tecnog prirodnog gasa iz Katara, koji inace poseduje najvece gasno polje na svetu (Rusija istina je poseduje najvise gasa ali se on uglavnom nalazi u tesko pristupacnim predelima sto otezava eksploataciju)ili uvoz nafte sa novootkrivenih ogromnih lezista nafte u Brazilu i time Rusiju ponovo vrati u krizu iz 90-tih i na neki nacin je kazni. Kratko i jasno, ne ujedaj ruku koja te hlebom hrani, bar dok ne ojacas dovoljno. Srbija je u tom smislu dobar poligon za dodvoravanje i trgovinu sa EU.

Boban

pre 15 godina

Ma nema veze, sad će Voja i Toma da proglase i Rusiju za izdajnike i razbijače Srbije, ili ce V. dr. K. da nam "precizira" kako su Rusi ustvari mislili da je Tadić-Đelićev potpis na Solanin sporazum veleizdaja zemlje i da je Tadić za to zaslužio zatvor.

Logika SRS-u i DSS-u nikad nije bila jača strana, ali to im ne smeta da i dalje lupaju gluposti. Rekao bih ja i nešto preciznije šta ustvari mislim o Voji i Tomi ali mi onda neće objaviti komentar :)

Bane

pre 15 godina

Ovo jeste udarna vest!
Srbija i Rusija mogu/ce imati obostrane koristi od ukljucenja Srbije u EU, jer Srbija kao tradicionalni i pouzdan partner Rusije moze i treba da predstavlja stabilni most (prvenstveno u ekonomskom smislu) izmedju Rusije i EU.

Srbija je EU, EU je Srbija!

Mikro

pre 15 godina

I Rusi su shvatili da je djavo odneo shalu i da nema nista od njihovog mostica sa EU (najboljim izvoznim parnerom i Srbije i Rusije!), ako pobede srsdssns.

Nele

pre 15 godina

Alo Kostunjavi jel si tu? Da li su te najzad obavestili sta Rusi misle o sporazumu Srbije sa EU? Zivo me interesuje kako ce on i Velja sad da nam razjasne Kosacovovu pricu, bice nesto slicno kao pre neki dan sa Lavrovim? Nadam se samo da ce deo Kostunicinih glasaca posle ovoga progledati.

Zak Shurak

pre 15 godina

hahahahaha, neverovatno- pa mi se, bre, oko ovoga svega nista nismo ni pitali, sve je bilo dogovoreno izmedju rusije i evrope!
i jos se ja pitam- sta bi tadicu da ratifikuje sporazum sa rusima? sto se voje tice, ima jedno pravilo, kad se igraju klikeri na "trojku"- kad ti kliker ostane u trouglu- 'upr#o'!

Zoks

pre 15 godina

Oprez, molim, kao i uvek sa Rusima:
Samo jedna izjava ruskog diplomate koja Rusiju nista ne obavezuje, a za uzvrat Rusija treba da dobije - NIS!!!
Dobro je izvagao Rus. Ni sam ne znam sta je vrednije za Srbiju: osloboditi se Voje i narodnjaka ili zadrzati NIS.
Mislim da je ipak manja steta dati NIS.

nesa

pre 15 godina

Normalno da podrzavaju.Jedna je vrednost NIS-a i jos koje cega sto ce da kupe u Srbiji sad a druga u Srbiji clanuci EU.LOVA JE LOVA.

ned

pre 15 godina

Koštunica naziva Tadića izdajnikom (zbog čega bi morao da odgovara pred sudom), a kakav
onda epitet ima za Rusiju koja podržava sporazum Srbije sa Evropskom Unijom?

Tatjana

pre 15 godina

Jedan duva, drugi hladi! Kosacov jedno, ambasador drugo! Materijalni i politicki intereresi ne spadaju u domen postenja principa i pravde. I svako, ko to tvrdi opet se oslanja na svoj sopstveni interes, da li kao pojedinac, partija, grupacija ili drzava. Sagledajmo sopstvene interse i korist i racionalno se opredelimo. Problem je u nasem nejedinstvu i uticajima koji nas razdvajaju. Zarad politickih interesa biramo ponudjene tudje opcije kao preporuku. Okrenimo se unutrasnjim potrebama i racionalnom opredeljenju. Ljubav ostavimo za intimne potrebe!
Kao iskusan saradnik sa Rusijom, preporucujem racionalnost iz koje cemo izvuci pogodnosti i koristi, kao sto cine i oni sami.Velike sile diktiraju a male iz toga izvlace maksimum za sebe!

Toni Manero

pre 15 godina

Dva zapazanja...
Sta bi sa ruskim ambasadorom koji sedi na svakom radikalskom skupu, po Srbiji?
Da li se odmetnuo od ruske zvanicne politike?

Kako bi vam izgledalo, kada bi se VK i BT otimali o podrsku, recomo Busa? Cije bi "sitno pismo" ucinilo presudan uticaj na srpske izbore?!
Toliko.

Petar

pre 15 godina

Sta je sad ovo? Predsednik kaze da je na sastanku podrzan SSP a sat vremena kasnije Kosacov ga licno demantuje?! E pa zato ce DS da izgubi izbore...

Milan

pre 15 godina

I onda 'najpatriotskije' orijentisani ljudi kazu da smo Mi zavisni od misljenja stranih zvanicnika... A znam da nismo!
Gde smo to svi pogresili kad je biracima skoro svih partija bitno sta kazu aparatciki Velikog Brata?

Tanja

pre 15 godina

Ovaj covek je slagao kada je reako da ne zeli da se mesa u SSP. Sad sam ga cula na mitingu narodnjaka u BG, na TV, da se razumemo, videla inserte sa prevodiocem, desilo se da nisam na vreme promenila kanal, kako kaze na ruskom da to da rusija podrzava potpisvanje SSP nije istina. Ne pravda! BLJAK!

Aleksandra

pre 15 godina

Kada u Savetu bezbednosti zbog Rusije nije prosao Ahtisarijev plan, ozbiljno sam se uplasila za Srbiju i to ocigledno sa razlogom. Shvatila sam da smo mnogo obecali Rusiji i da ne nameravaju da nas iskoriste kao neki mali tas na vagi, vec u velikom stilu radi ostvarivanja svojih interesa u nadmetanju sa SAD. Shvatila sam da je nesto vece u igri i sada su karte jasne, mi bi trebali u srcu Evrope da budemo prvi i jedini, koji nisu u NATO paktu i koji nisu prikljuceni EU. Bas Rusiju briga za Kosovo, bitno je da oni ponovo sire svoj uticaj i formiraju neki novi Varsavski pakt.
Samo, nisu oni nama krivi.Krivi smo mi, sva ona vecina koja je glasala za Milosevica 90ih i sva ova nacionalisticka i retrogradna vecina, koja ce najverovatnije glasati za SRS-DSS-NS-SPS. Jednostavno, srpski narod na moju veliku zalost nista bolje ni ne zasluzuje. Mozemo jedino da se nadamo da cemo doziveti dan kada ce pragmatizam prevagnuti, ali do tada cemo morati ove da skinemo sa vlasti, a ko zna koliko je krvi i znoja za to potrebno...

jylland

pre 15 godina

Jadni ste svi koji vise verujete jednom Rusu nego svom sopstvenom Predsedniku. Sto ,jel Rusi ne lazu? A ispade da nas Boris obmanjuje, jel to neko ima detektor lazi privezan za ovog Rusa pa zna da govori istinu??!!