Četvrtak, 08.05.2008.

07:09

Nove optužbe u tehničkoj vladi

Vojislav Koštunica saopštio da Vladi nisu dostavljeni sporazumi potpisani 29. aprila sa EU. Boris Tadić kaže da su te tvrdnje "otvoreno laganje". EU: Nema tajnih nagodbi.

Izvor: B92

Nove optužbe u tehnièkoj vladi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

108 Komentari

Sortiraj po:

Misa

pre 16 godina

Prelazni sporazum sluzi da bi se trgovinske olaksice odmah mogle poceti sprovoditi.Medjutim,u slucaju Srbije CEO prelazni sporazum je odmah suspendovan,odnosno njegova primena se odlaze do nove odluke Saveta ministara koji ce tu odluku doneti u zavisnosti od saradnjom sa Hagom!A ceo SSP stupa na snagu tek kada ga ratifikuju SVE zemlje potpisnice

Gagac

pre 16 godina

Lepo su pojedini politicari koji imaju mozga pricali,savetovali nemojte Kostunicu stara je to komunjara upropastice sve a mi samo da skinemo Slobu i eto vidite sta radi on,Velja,Vucic sacuvaj boze ni jedan od njih nista ama bas nista nisu ucinili za ovu nasu Srbiju i sada hoce da jos gore unazade nas,pa boze oterajte te da ne kazem nenormalne politicare.Molim vas ko Boga....

vladimir

pre 16 godina

Na sajtu Vlade Srbije je postavljen tekst SSP jos sredinom decembra kada sam ga skinuo i procitao. Danas sam na sajtu Kancelarije za evropske poslove Vlade skinuo i prelazni sporazum i SSP. Ne znam o cemu ovi pricaju? Opet su neobavesteni, zar ne?

Filip Putnik

pre 16 godina

Da je EU pametna, odmah bi ukinula vize, svi bi otisli, rasuli se po belim svetu i Srbi više ne bi bili politički i remetilački entitet. Ne bi više bilo ni Tadića, ni Koštunice, ni Nikolića, ni Jovanovića da zaludjuju i svadjaju ovaj glupavi narod. Ostale bi samo babe u napuštenim gradovima (sela su već pusta), a Srbi nestali medju drugim narodima koji hoće i mogu da imaju državu. Evropo, otvori granice da se što pre izgubimo odavde i da lepo, ali pojedinačno i kao pripadnici drugog naroda, živimo. Od čega će samo tada da žive ovi što nam sole pamet o znanju, neznanju, tajnama, mućkama, podmetanjima... oni i ovako nisu u životu ni ekser zakucali, pa od Brozovih kumrovačkih asistenata postali demokrate. I uvek na vlasti i ovi sa S i ovi bez S.

posmatrac

pre 16 godina

Ne razumem kako to niko da kaze ili napise, da je nas najvazniji cilj da udjemo u EU pre |Kosova. Ako postanemo clan EU mozemo da stavimo veto na prijem Kosova u EU. I obrnuto, nedaj Boze da Kosovo postane clan EU pre nas.Onda nam ne bi pomogli ni Rusi. Da li smemo da se igramo i da gubimo vreme?

Erkan

pre 16 godina

Krajno je vreme da srpski narod skloni ovakve politicare kao Kostunica i Ilic iz politicke scene. Narod Srbije zaslujuje Evropsku buducnost a to samo Tadic moze da ostvari. Sve najbolje u nedelju. Pozdrav iz nezavisno Kosovo.

ruski car Nikolaj

pre 16 godina

A Sporazum sa rusima znaju samo NIKOLIC-KOSTUNJAVI_VELIMIR-I njegovo velicanstvo MIHAJLOV.
Taj sporazum je toliko uvlakacki
da se i sami rusi krste na njihovim sajtovima.To nespada u domen klasicne izdaje,vec u direktan upliv Ruske tajne sluzbe u vrh vlade srbije.
To Rusi nisu radili ni u bivsim sovjetskim komunistickim vremenima u tadasnjih 14republikam SSSR-a.
Danas je KGB-FSB najopasnija sluzba na svetu.

bezimena

pre 16 godina

PatriJota i legIJalista V.dr.K. je prevazišao i samoga sebe, zaslužio je mesto rame uz rame pored Miloševića i Šešelja. To su u celoj našoj istoriji tri najveća srpska zlotvora!
BLJAK!!!

plava ruza

pre 16 godina

pa sta ima da se komentarise vise?ako se trazi da se vidi orginal pa pokazite ga bre.sto se to krije ko zmija noge ili je stvarno ono sto Voja kaze.pokazite da nije u pravu!

Zoran

pre 16 godina

# Moram da primetim ...da ovde ne naglasavaju da DSS i DS govore o dve razlicite stvari. DSS kaze da nije video ORIGINAL potpisanog sporazuma i prateceg dokumenta. DS kaze da je tekst dostavljen Vladi, komentari daju i linkove na tekst na veb sajtu.
Koliko vidim, Vlada (DSS) hoce da vidi originalni dokument sa sve potpisima i meni se cini logicnim da nece da raspravljaju, usvajaju dokument i salju ga Skupstini dok mu ne vide original.
Naravno da mi je jasno da se radi o politickim igrama DSS-a, ali i DS se prave ludi i umesto da pokazu original sporazuma, oni pricu skrecu ka veb sajtovima.
Ono sto mene nervira je da i jedni i drugi misle da mogu ovakve zamene teza i zamajavanje naroda da plasiraju kada i kako god hoce, da ako preveslaju 80% naroda da za ostalih 20% nema veze, da kod nas afere traju nedelju dana i da niko ni za sta ne odgovara...

Neobavešten do kraja

pre 16 godina

Gledaj vamo: Neobavešteni koristi i poslednji trenutak pred predizbornu šutnju da OSTANE NEOBAVEŠTEN!!! Zaboga, kao da ceo svet postoji samo zato da bi njemu dostavljao ovo ili ono i kao da bi to nešto promenilo.

stef

pre 16 godina

Dosao im je kraj.Ulaskom u EU oni su otpisani.Ovo je borba za opstanak.Kosovo se nije izgubilo na putu pa se sigurno nece vratiti kuci a oni to znaju.Zamlacuju narod. Buducnost Srbije je EU.

Nenad

pre 16 godina

Ovo što radi Koštunica zaista je sramno.Taj Sporazum je on sam predložio Vladi i usvojen je jednoglasno.Ako se u medjuvremenu predomislio/!/
u redu.Šta mu smeta da se on razmatra na Vladi i eventualno većinom glasova članova iz demokratske stranke i usvoji kao predlog Skupštini. Koštunica najavljuje već danima da će novi sastav Skupštine poništiti taj potpis na Sporazum. Pa u redu. Čemu onda nervoza i neosnovanio napadi, na one koji su Sporazum potpisali kada su oni samo sprovodili odluku Vlade.Sve je to sa njegove strane besmisleno jadno i bedno,.A najadniji smo mi gradjani koji živimo u zemlji u kojoj se dogadjajui i ovakve stvari.Očigledno je jedno naše biračko telo je takvo da kod njega preolaze i ovakvi gafovi koje nam sada plasira Kopštunica.I pita se čovek dokle tako.

Ranko

pre 16 godina

I Kostunica i Ilic i radikali znaju da od Srpskog Kosova nema nista i da ima ne znaju sta bi sa njim jer bi ga morali drzati pod cizmom a nemaju ni snage ni para za to... Ali ga tako bljutavo koriste u predizborne svrhe umesto da gledaju kako da pomognu srpskom narodu koji tamo ostaje mudroscu...

Ivan - Toronto

pre 16 godina

Jako je ruzno kada se u jednoj demokratskoj zemlji, u kojoj vlada parlamentarna demokratija, Predsednik mesa u rad Vlade i odredjuje sta i kako ce Vlada da radi. Vlada je odgovorna Skupstini, koja isto tako, moze da pokrene pitanje razresenja Predsednika. Kada je Skupstina raspustena, Predsednik moze da radi sta hoce.

IK

pre 16 godina

Tekst sporazuma SSP moze se naci na veoma lako, treba samo koristiti internet, dok nesto nisam siguran da je to slucaj i sa cuvenim, opstepoznatim GASNIM SPORAZUMOM.

Doktorant iz Lisabona

pre 16 godina

Gospodine NEOBAVESTENI (Dr. Vojislave Kostunice) kao sto je objavljeno u vestima B92, tekst potpisanog, kao i prelaznog (propratnog)sporazuma nalazi se na Internet-strani Vlade Srbije, gde ga svako moze procitati, evo vam link (http://www.srbija.sr.gov.yu/) izvolite, pa se vi i vasi ministri pripremite za sutra, radite malo. Ako ne znate da unzipujete fajlove, slobodno mi se javite.

nelzon

pre 16 godina

naravno da ispada,kostunica nikada ne govori istinu.nazalost,zaboravili ste ko vas 2003. spasavao na izborima, i za koga ste pricali iste stvari koje danas pricate za njega

Pera

pre 16 godina

Ovi iz DS-a su stvarno izubili kompas. Posto, poto zele taj sporazum, koji su Tadic i Djelic potpisali, da proguraju. Makar i na snagu, tj. brojnost. Cim prodju izbori, sve ce postati mnogo jasnije, jer ce biti kao i sa proglasenjem nezavisnosti Kosova posle predsednickih izbora, tj. za 2-3 nedelje posle izbora Kosovo ce potpisati isti sporazum i tada ce biti sve jasno cak i glasavcima DS-a. Ostalima je sve vec odavno jasno.

NemamViseVremena

pre 16 godina

Prvo je lazan, pa je falsifikovan, a sad je ipak ispravan i isti kao kad smo ga parafirali... pa je ovako, pa nije ovako... al' smo se malo salili... pa to je dozvoljeno u kampanji... laz i prevara... Pa ne mogu da verujem kakvi su oni lazovi, prevaranti, neznalice, neobavesteni, neuki, inspiratori za zlocince, ubice, snajperiste dobrog srca, patriote i radnike koji u svojim uniformama, sa sve puskama, mogu da izadju i malo pokazu svoje nezadovoljstvo... za kraduckanje, pljuvuckanje, lazuckanje, i sva ostala njihova 'anja... I ZNATE ZASTO CU GLASATI ZA LDP ??? ...JER SU JEDINI KOJI ME NE LAZU... Prestanite bedni politicari vise da me vozate i lazete... NEMAM VISE VREMENA !!!

Nesha

pre 16 godina

Kaze Kostunica "Ovakav slučaj još nije zabeležen u radu Vlade Srbije" a zaboravlja Horgos-Pozega gde su za pojedine tacke rekli da nece nikada ni da ih obelodane.
Pa kako ga nije sramota?

Marko

pre 16 godina

Gospoda iz DSS-a su jako poznati po laganju! Setimo se samo kako su za prosle izbore ( Mihajlov ) rekli da majka Zorana Djindjica zna ko su ubice njenog sina!!! Da bi posle izbora rekli, da to nije istina i da moramo da ih razumemo sto su to rekli jer su bili izbori!!!!

dosta

pre 16 godina

Kako po "prvi put" ???


Desavalo se to i to bas sa ovom vladom !!!
Pa zar ministar Sutanovac kao ministar vojni nije bio upoznat sa onim "akcionim planom" za Kosovo koji je Samardjic predao a koji je kao usvojila vlada (ciji je i Sutanovac clan) i ciju kopiju nije imao ni predsednik vlade ??

Ispada da onaj Kostunica ponovo ne govori istinu ??

Milan

pre 16 godina

To Kostunica najbolje zna da to stalno radi i upada sve dublje i dublje u svoje greske. Mladenovic je mlad covek ima jos malo sanse da promeni pravac DSS ili partiju ali mislim da se i on u tu "rupu" zaglavio.

Milos Milosavljevic

pre 16 godina

Ne daj Boze da potraje ova kampanja jos malo pa da se naslusamo jos kojekakvih gluposti od ovog samozvanog premijera. Kostunice dva PUTA SI PONALVLJAO MISLIM DA SI IZBACEN

Marko

pre 16 godina

Predsedniče Vlade, V. dr Koštunice, ne zamajavajte više narod sa tim da potpisani sporazum nije u intersu države, da je protivustavan, itd.
Zašto svoj narod, nas gradjane toliko potcenjujete i pravite budalama. Verujem da ste svesni toga. Zbog toga gubite i na izborima i kao čovek...
Ako potpisani sporazum protivustavan, policija je u vašim rukama, zašto jednostavno ne uhapsite te "izdajnike" i doboćete podršku naroda.
Šta mislite da li smo mi, narod, stoka koja ama baš ništa ne razume... Varate se V. Koštunice...

Zeljko

pre 16 godina

Vise bih voleo da Radikali budu na vlasti nego da Tadic ponovo napravi vladu sa Kostunicom! Kostunjavog i Velju ne mogu vise da smislim.

mediawatchdog

pre 16 godina

E pa nije mi đavo dao mira pa sam pogledala i taj aneks. Ima 720 strana i može se pogledati na web prezentaciji Vlade. Nosi datum 8. maj 2008. Ako se taj dokument u pdf. formatu izloži zločinačkom i izdajničkom postupku traži "Kosovo" rezultati su zaista porazni i nadasve izdajnički. U većini slučajeva, naime, tragač pronalazi razne proizvode od kokosovog brašna ili kokosovih niti, što morate priznati zvuči kao "svastikin but i kljukana dinastija". Na nekoliko mesta, i to je tačno, pominje se Kosovo, u fusnotama u kojima doslovce stoji da je to definisano rezolucijom 1244. I u čemu je onda problem neobaveštenog?

Igor-BN

pre 16 godina

Do pre par dana imao sam nekoliko drugara koji su podrzavali Kostunicu! I danas imam iste drugove, al' ne poznajem licno vise nikoga ko je za politiku gore pomenutog doktora! Kako je, kao vodja, uspesno oslobodio sopstvenu stranku od pristalica, onih ljudi koji misle, kao eventualni ponovni premier imao bi slican uspeh i sa Srbijom!

Sokrates

pre 16 godina

ZAISTA SMESNO oko kojih SITNICA se prepiru DS i DSS !
Kosovo i NIS , Kao da je to nesto vazno sa Srbiju ! Ama dat cu svoj glas LDP-u ako ni zbog cega drugog da bar SPRECE "saradnju" ove dve stranke u buducnosti ! Sa jakom LDP nema Kostunice u
Vladi !! Ovo svaki dan, hocu ..., necu ...!

Demagog

pre 16 godina

Dajte, molim vas - već koliko sutra će se sastati i zajedno glasati za štetni sporazum sa Rusijom.

Razlike između DS-a i DSS-a postoje da bi zahvatanja u glasovima bila veća, suštinske razlike gotovo da ne postoje.

Ivan

pre 16 godina

Da li će neko posle 11. maja konačno uspeti da iz naših života ukloni reinkarnaciju bivšeg nam predsednika?!? Koštunjavi preti da postane veće zlo i od samog idejnog vođe i gurua Miloševića!!! I kao što reče Đole Balašević:"Princip je isti, sve su ostalo nijanse..."

Svetlana

pre 16 godina

A gospodin Kostunica je cekao nekoliko sati pre opcetka izborne tisine da nam saopsti ovu neverovatnu vest - valjda je bio zauzet u proteklih nedelju dana lepljenjem plakata.

baca

pre 16 godina

Moram da primetim da ni objavljena vest ni brojni komentari ostavljeni ovde ne naglasavaju da DSS i DS govore o dve razlicite stvari. DSS kaze da nije video ORIGINAL potpisanog sporazuma i prateceg dokumenta. DS kaze da je tekst dostavljen Vladi, komentari daju i linkove na tekst na veb sajtu.
Koliko vidim, Vlada (DSS) hoce da vidi originalni dokument sa sve potpisima i meni se cini logicnim da nece da raspravljaju, usvajaju dokument i salju ga Skupstini dok mu ne vide original.
Naravno da mi je jasno da se radi o politickim igrama DSS-a, ali i DS se prave ludi i umesto da pokazu original sporazuma, oni pricu skrecu ka veb sajtovima.
Ono sto mene nervira je da i jedni i drugi misle da mogu ovakve zamene teza i zamajavanje naroda da plasiraju kada i kako god hoce, da ako preveslaju 80% naroda da za ostalih 20% nema veze, da kod nas afere traju nedelju dana i da niko ni za sta ne odgovara...

wal

pre 16 godina

Pazo brale ovamo! Bata Djelo, bata-Boki i ostali, mozete vi da upoznajete sve sa propisima koje ste potpisali ali se mora, i jos jednom - MORA!!! DA DOSTAVI ORIGINAL DOKUMENTA koji ce biti usvojen na Vladi. Pa da li zaista mozete biti takvi dunsteri pa da ni to niste uradili. To je stvarno neverovatno i pokazuje jednu nesposobnost i neozbiljnost nesagledivih razmera. Nije onda ni cudo sto vas Bata-Voja ovako strucno seta preko vode, kao malu decu. ORIGINALI MORE NA SUNCE!

veki

pre 16 godina

Ovde se momentalno postavlja pianje poverenja. Ja verujem, predpostavljam da Tadic ne laze a s druge strane mogu lako da poverujem da Kostunica namerno preteruje i preuvelicava 'opasnost' od SAA. Ta dva stavljena na vagu donose rezultat- Tadicu se moze vise verovati.
S druge strane ako posle pobede Tadica se ipak ispostavi da taj ugovor ide na stetu Serbije (lazi ili objektivnost) onda ga ne treba ratifikovati i- tacka...

GORAN

pre 16 godina

"građani Srbije moraju da znaju" ,Istim tim rečima 3.oktobra.2000 jedan čovek koji je tada još uvek bio predsednik Savezne Republike Jugoslavije obratio se građanima , samo tri dana kasnije (6.oktobra) obratio se preko jedne fantomske televizije i rekao kako je dobio rezultate izborne komisije i da se povlači sa vlasti , a sledeći oktobar dočekao je u Hagu.

Unbelievable

pre 16 godina

Sjajno. Kostunica je najzad pokazao da DSS u javnosti naziva izdajnickim sve sto Tadic i Djelic potpisu bez obzira na sadrzaj. Dakle, ne znam sta tamo pise ali znam da je to lose. Sumrak zdravog razuma.

Glock

pre 16 godina

Interesantno je da kod nas politicari koji "nista nece" imaju bilo kakvu podrsku naroda. Mislim, Kostunjavi nikada ne kaze sta hoce i KAKO ce to da ostvari - on samo prica kako nece ovo, kako nece ono, kako ne moze ovo, kako ne moze ono. Lako je pricati kako nesto ne moze ili kako se nesto nece - tesko je nesto URADITI. A to samo pokazuje kakav nam je narod, kada podrzava ljude koji nista ne znaju ni da urade...

mediawatchdog

pre 16 godina

A mi plaćamo i njega i njegove ministre, generalnog sekretara Vlade i ostale "stručnjake" da a) budu obavešteni o svemu u našem interesu i u naše ime, b) da vode poslove ove zemlje u skladu sa svojim ustavnim ovlašćenjima. Ako su neobavešteni i ako ne obavljaju svoj posao treba časno da se povuku za sva vremena. Odavne je u to ime trebalo da da ostavku i saopšti naciji da se toliko nagrešio da mu mandat više ne pripada.

Arseniye

pre 16 godina

SSP je veoma bitan sporazum.Nažalost i sa jedne i sa druge strane se koristi u predizborne svrhe.Voleo bih da tekst sporazuma bude objavljen u dnevnoj štampi pa da svi mi možemo da se uverimo u tvrdnje jednih ili drugih.Neko je rekao da je istina uvek negde na sredini...

Presuda

pre 16 godina

E pa ljudi doslo je vreme da mu konacno stanemo u kraj! Ako smo vec donekle pogresili 5. oktobra dajte da zadamo zavrsni udarac ovim i ovakvim neobavestenim, neupucenim, cinicno-namrgodjenim duhovima mracne nam skorasnje istorije. Pa zar po ovakvima da nam pamte - jedan je bio dosta za narednih 50 godina! Vec mi je previse da idem po svetu i crvenim......

T.

pre 16 godina

Demokratija je pa svako ima pravo da prica sta hoce, ukljucujuci i Kostunicu. Ali mi nikako nije jasno zasto 500.000 ljudi i dalje zeli da glasa za nekog ko prica takve stvari?

(Vlast)a

pre 16 godina

Ni nama nije poznato koliko para ste poklonili SPC kako na Kosovu tako i u Srbiji,verovatno i Crnoj GOri,Bosni i ko zna gde a nikoga niste pitali da li to zelimo i odobravamo.Koliko para je Velja Ilic uzeo za razne poslove kao proviziju,a posebno oko koncesije puta Horgos-Veljino selo,o cemu ni ministri ni mi ne znamo sve.Koliko para iz drzavnih dzepova prelaze u stranacke i kako je jedna mala stranka kakva je DSS postala bogata i mocna,a nikome nije pokazala racune.
Kad pricate o postenju,pocnite sa svojim!
Mozda gradjane i ne zanimaju pojedinosti ugovora iz koga cemo nesto dobiti,ali ga zanimaju ovoliki gubici koje vi uporno i bezobzirno proizvodite.

Figaro

pre 16 godina

Šta ovi ljudi sve nisu u stanju da izmisle?Kakav bre prateći sporazum?
Ovi poslednji trzaji pred odlazak sa vlasti samo pokazuju bahatost te nazadne ekipe.

Ana

pre 16 godina

http://web.uzzpro.sr.gov.yu/kzpeu/dokumenti/ssp/ssp_prevod_sa_anexima.pdf
Ovo je link premijeru tehnicke Vlade. Obavestite se napokon!

Dada

pre 16 godina

Kostunice, ako je pas na lancu ostavljen sam na brdu, moze da laje koliko hoce, ali nece sacuvati imovinu. Zato treba sici sa brda, uci u Evropske integracije, gusiti sa Kosovom malo onoga koga treba, a ne nas koji smo nemocni.

Georg

pre 16 godina

Nije mi jasno zasto u kampanji nije vise insistirano na duelima sa Neobavestenim, pa da doticni javno pokaze prstom po papiru sta je to falsifikovano i sporno u SSP. On naravno ne bi smeo da izdje i tako bi se dodatno legitimisao kao lazov.

srdjan

pre 16 godina

Pa naravno "prateći papir"...a da mi vidimo i kakve su korice tog ugovora, koje su one debljine, težine, pa tek boje, sve da se zna,...onda veoma važno koji je font slova korišćen u pisanju tog sporazuma i da li su slova pisana desnom ili đavolskom levom rukom! Nesumljivo je da moramo sve stvari da razjasnimo do kraja kad je u pitanju jedan ovako važan sporazum.

Cika

pre 16 godina

Kostunice, tvoja duznost je bila da potpises SSP. Da si otisao u Luxemburg znao bi tacno sta potpisujes ili ne potpisujes. Steta sto kampanja ne traje jos koji dan, tvoja je sve smesnija, jer nemas vise argumenata.

Apache

pre 16 godina

Ove izjave u poslednjih nekoliko dana zaista su preko svake mere. Vi gospodo iz vaše destruk... stranke Srbije vređate našu inteligenciju po svim osnovama. Jedno je sigurno-bićete PROŠLOST posle 11.maja...

nina

pre 16 godina

Stan'te ako boga znate, a gde su tu masoni, Sionski priorat i sv. Gral? Narodnjaci, narodnjaci, opet ste zaboravili da iscitate celo gradivo. Ubacujte masone sto pre, inace propade vam zaplet!

obavešteni

pre 16 godina

Pa ti si najveća prevara za Srbiju i građane srbije.
Unazadio i usporijo i to činiš i sada. Bilo bi najbolje da se maneš ćorava posla.

radic

pre 16 godina

Prateci papir -velika prevara- ja bih samo podsetio da je upravo politika koju zastupa premijer najveca prevara ovoga veka.Svi znamo zasto smo trazili promene 2000 a sada vidimo sta smo dobili i da smo prevareni.Tek sada je rekao za koga je i za sta je, zasto to nije odmah rekao nego se zamljacujemo osam godina i tapkamo u mestu.

Đorđe

pre 16 godina

Nema veće prevare od tebe Koštunice, to si bio i pre 5.Oktobra - trojanski konj SPS-a i SRS-a ubačen u redove DOS-a.
Svih ovih godina si to bezbroj puta dokazivao ali na žalost narod je takav da mnogima trebaju godine da to primete i u Srbiji je to proces koji traje mnogo duže nego što bi trebalo.
Na ovim izborima ćeš shvatititi kolika si prevara jer će broj poslanika koji će tvoja koalicija DSS+NS biti na nivou koji će ti jasno pokazati da si pročitan kao otvorena knjiga.Samo zahvaljujući još onom delu Srba koji su nepismeni da bi tu knjigu mogli pročitati i onima koji su uz tebe iz materijalnog interesa ćeš imati i toliko koliko ćeš imati.
Užasavam se istine da će to biti dovoljno da izvedeš svoju poslednju prevaru na političkoj sceni i daš većinu koaliciji (SRS-SPS-DSS+NS) kojoj si uvek i pripadao.

sasa jokic

pre 16 godina

Pa ako niste videli dokument, i ako niste upoznati sa sadrzajem, kako znate da je prevara?! Uozbiljite se malo, ipak ste Vi Premijer tehnicke Vlade, pa ne ide da tako "govorite".

Stefa u Italiji

pre 16 godina

NEOBAVESTENOST...je njegova najbolja vrlina koju svakodnevno od kada je popet[citaj podignut] na binu 5.oktobra ovaj covek usporava ovu zemlju na sve moguce nacine.Ovom prilikom ga OBAVESTAVAMO..da je izgubio veliko biracko telo i da posle 11.maja bice zanemarljiva kolicina poslanika koju ce prikupiti od svojih pristalica takodje NEOBAVESTENIH.

Linuxash_Pravoslavac

pre 16 godina

Ovo je cisto zamajavanje sludjenog naroda. Ja cu da verujem ministru inostranih poslova Belgije jer on nema ni jedan razlog da nam ne kaze istinu. Nasa vlast nesposobna je da resi neke mnogo manje probleme, i mislim da je nerealno od njih ocekivati da odbrane deo teritorije. Neka skupe hrabrost izadju pred narod i kazu kako stoje stvari. Predsednik vlade koji ne zna sta se nalazi na zvanicnom dokumentu, poznatiji kao gospodin "neobavesteni" neka se vise skloni iz nasih zivota, i neka povede sa sobom svitu osobenjaka Aligrudica, Samardzica i ostale. Nek` sede u Belanovici i igraju tablic - dovoljno su nas "branili".

Nesha

pre 16 godina

Ma nemoj. ne zna tekst sporazuma koji je objavljen javno. Sto ne cita sajt B92? Evo mu ga tekst sporazuma i to na srpskom da se ne muci da ga prevodi: http://www.b92.net/info/dokumenti/index.php?nav_id=213697

Boris

pre 16 godina

E pa vidiš i prateći papir ima, svaka ti čast Vojo, e jesi ih raskrinkao. Sad sam siguran da je u tom pratećem papiru svašta protiv vaskolikog srpskog naroda, da su ga pisali sTVani plaČenici i domaČi izdajnici, vatikan i CIA-a. Eh da još imam 4 osnovne pa da i poverujem takvoj stupidnosti. Ovaj čovek mora da ode u istoriju inače teško li ga se nama. On nas posmatra kao gomilu neobrazovanih i priglupih seljana. Oj Srbijo među šljivama ...

Milos

pre 16 godina

"Sve ovo govori da, kada se zađe u prevare, onda se sve više i dublje tone u velike greške", rekao je Koštunica.
Ovo me podseti na ono "...ako oni nece da kazu ko je ubio Zorana, reci cemo mi...", pa posle toga "ne secam se ko mi je to rekao" pa "ne znam ko je ubio Zorana, ali to sam rekao u predizbornoj kampanji"...
Mislim da bih mogao nabrajati do beskonacnosti.
Jedino me zanima KOLIKO JE DEBEO TVOJ OBRAZ kostunjavi?
I DOKLE VISE?

Balkanski šijun

pre 16 godina

VojoKoštunice, pa za tebe je očigledno najomiljeniji film "Balkanski šijun". Za razliku od nas ostalih koji smo u njemu videli najstaršniji ideološki mrak do Slobe Miloševića, ti si se očigledno potpuno poistovetio, transformisao u lik rusofila, glavnog junaka filma ILIJE ČVOROVIĆA (Bata Stojković) i uz pomoć svoje bratije (Čvorovićeve akcione ekipe iz filma), primenjuješ iste metode u relanom životu.
E pa neće ovog puta proći moj ILIJA. Ovo nije film. Ovo je život koji ti pokušavaš da pretvoriš u svoj film po uzoru koji si nakaradno razumeo.
Orao je pao, ali ovog puta neće se više nikad podići.

Dragan Zr

pre 16 godina

"Koštunica je rekao da se nikada još nije dogodilo da Vlada usvaja dokument čiji sadržaj nije poznat svim njenim članovima."

E mr. Uninformed, a cuveni akcioni plan za "obradu" Kosova? Video ga samo štampač!

Dosta bre.

Terajmo ga 11.05.2008. u istoriju, da se malo znoji pred sudom istorije.

Evropo, eto nas!

bre-men

pre 16 godina

Zarad permanentnog odrzanja u fokusu medija, gospodin Premijer ne prestaje da fabrikuje razloge zasto treba ponistiti SSP. Samo Bog zna kako je celnicima DSS bilo tesko da, uz neizbezno potcenjivanje inteligencije biraca, proguraju tezu kako Pravo poznaje citanje izmedju redova(?!), sve sa nevidljivih "najmanje 10 tacaka" gde je prekrs(t)en Sporazum. Po sistemu Pajtonovaca: "A sada, nesto sasvim drugacije," Premijer se danas odlucio na svojevrsnu metamorfozu - iz neobavestenog u - izuzetno dobro obavestenog! Sada on, za razliku od nas, zna da se tu nesto valja iza brega, da su se uz SSP provukli i neki tajni dokumenti, itd. Kako su ovde teorije zavere omiljeno stivo, ne sumnjam da ce ova izjava dodatno zamutiti vodu. Sto se mene, pak, tice, Vi ste, g. Premijeru, kristalno jasni - nista vam vise ne verujem.

Milan

pre 16 godina

Super! Jedan neobavesten i nezainteresovan kvazi-politicar koji vec godinama obavlja najbitniju funkciju u drzavi...
I koji nikad nije izneo stvaran politicki i ekonomski program dalje od opstih mesta borbe protiv kriminala i poboljsanja zivotnog standarda, a u poslednje dve godine (posto se dobro prodaje) i ocuvanja teritorijalnog integriteta.

MK

pre 16 godina

Dokle će da traje ovo laganje naroda oko SSP, ili neko zna nešto što ostali ne znaju, s obzirom da se isti niti primenjuje,niti je ratifikovan kod nas , niti u članicama EU, a za neke se zna da skoro sigurno neće ni biti.
Dodao bih na jedan komentar koji videh da je istina ma kako nekog bolela da je Kosovo pokušalo da se otcepi 2008, a ne nikakve 1999.
Razlika je devet godina nečinjenja.

Boki

pre 16 godina

Kako to nepoznat sporazum? Kako onda tvrdite da je sporazum predaja Kosova kada sad kažete da je sporazum nepoznat? Znači niste ni pročitali a kaže te da ne valja. Ajde bre više maknite se....

Dusan

pre 16 godina

Jeste, a na tom papiru perom umočenim u limunov sok sitnim slovima dopisano je nešto. Kada se papir gleda pod svetlošću sveće slova postaju jasnija i, gle, zapisano je "Kosovo je nezavisno"...

Muzicar

pre 16 godina

Previse je prljavog u izbornoj kampanji.
A kad izborna-slava prodje niko nece hteti za sobom da ocisti salu. A previse se mezilo, pilo i igralo!

Apslovent sa prosekom 9.9, Novi Beograd

pre 16 godina

Veliki pozdrav svim ljudima dobre volje u Srbiji! :)

Morala sam i ja da se oglasim.
Mislila sam da za tim nikada neću imati potrebe, ali sada vidim je to moja "građanska dužnost" !!!

SSP je javni dokument i može se naći na sajtu Kancelarije za pridruživanje EU Republike Srbije.
Ni manje, ni više, nego je postavljen na naslovnu stranu tj. na home-page.
Dostupan je svima, tako da sve lepo može da se pročita.

Dakle, ko ima kompjuter i konekciju na Internet, pa makar to bio i dial-up, neka skine i neka pročita.

Ko to nema, sigurna sam da svako od nas ima barem nekog od prijatelja ili komšija ko može da pomogne.
Mene su to neki ljudi lepo zamolili i ja sam to vrlo rado učinila.

Da više biko u ovoj prelepoj zemlji na "brdovitom Balkanu" ne bi bio i/ili ostao NEOBAVEŠTEN.
Nisam mislila nikoga da uvredim ovom opaskom, ali je krajnje vreme da istina već jednom izađe na videlo.

Nisam ničija "drugarica-član", ali želim da kažem ono što mislim.

Ne želim da i ja, kao mnogi mladi ljudi pre mene, moram da odem iz ove zemlje, "trbuhom za kruhom".
Želim da ostanem ovde, da isključivo svojim radom i zalagenjem doprinesem da zemlja što bezbolnije prođe kroz tranzicijumi sve što ide uz to.

Želim da OVDE formiram porodicu i da zajedno doživimo mnogo lepih trenutaka.
Ne želim da prve reči koje progovore budu na nekom stranom jeziku.

Želim da jednog dana budem okružena gomilom unuka i unučica, iako prilično stara, iznemogla i naborana.
Želim da im sa ponosnom pričam i prenosim delove iz srpske istorije i da i oni budu ponosni što su "Srbi i srpskoga roda".

Od preteranih govorancija nema velike koristi.

Izlaz je u radu, moja prelepa SRBIJO!

mmm

pre 16 godina

Kakav UDBA-š! Sve je iza kulisa, sve je iza ugla niko ništa ne može da vidi ili shvati bez njega, on je svevideće oko, svečujuće uvo, svemisleći mozak...Kad nešto ne može da objasni on ne kaže da to ne zna već da postoji nešto dublje i šire, neka zavera, zaverenici, neki papiri potpisani ispod stola, verovatno nevidljivim mastilom da niko ne može da pročita, nešto što je Solana nosio oko vrata na mikrofilmu pa tajno dao da potpišu Tadić-Đelić a ovi pristali jer su izdajnici velikog dometa ili su pijani bančili po kafanama pa rekli "ma ko ne sme da potipiše, daj 'vamo"... Pristali da potpišu SSP koji nam svima donosi toliko dobroga ali ne i Koštunici. Kada Tadić-Đelić kažu da nema nikakvih dodatnih papira On, naravno, kaže da lažu (zašto-zato što On tako kaže) i da sve kriju pa i taj papir, samo ne zna gde. Kako se boriti protiv ovakvih ljudi koji u Srbiji imaju prođu jer narod voli zaveru, voli kafanske priče večitih Srba boema. Ne možemo da shvatimo da smo najgori i najneobrazovaniji u Regionu, najpodložniji lažima i floskulama pa sve objašnjavamo zaverama Vatikana, Pape, Masona, Jevreja i ko zna koga a ne vidimo da im nismo ni za mali prst i da oni stvarno nemaju ništa sa onim što nam se dešava i da se u suštini samo brane od naše agresije i divljaštva pojedinaca koji rade u naše ime... Pa da li je On misli da su svi ostali totalne budale pa da poveruju u još jednu od teorija zavere? Da li samo oni preko 130kg žive vage mogu biti pravi Srbi a "mali" Đelić, po rečima donajvećeg domislioca koalicije DSS-NS, ne može? Mada, mislim da mu se ovaj put sve klima, obmanjuje i zavarava narod floskulama o Kosovu (koje uzgred i samo uskoro potpisuje SSP pa čak i da svi mi odmah pocrkamo jer je to interes naroda), o nekoj čudnoj borbi za Kosovo (ne znam samo protiv koga?!), floskule o kriminalu i borbi protiv kriminala (a najveći tajkuni u Srbiji uživaju upravo njegovu zaštitu, pitam se kome još ne odgovara SSP i demonopolizacija Srbije?), priče o promenama a vlada već 5 godina, preti koalicijom sa SRS...Ne znam šta će da se desi ali se iskreno nadam da je gotovo sa kafanskim nacionalistima kojima deca pevaju neke tugaljive pesme dok oni merkaju gibanicu. U svakom slučaju, žalosno je što to radi jedan čovek za koga su ljudi mislili da je pošten i iskren, žalosno je što koristi taj pečat da bi nas i dalje ponižavao i upropaštavao. Ovom narodu nisu potrebne teritorije sa kojima ne zna šta bi, to sa zauzimanjem teritorija nisu izdržale ni mnogo jače zemlje i narodi, kolonijalizam je propao, onaj ko na toj teritoriji živi ima pravo na nju. To su moderni postulati a ostalo je neizvodljivo a samim tim i velika obmana. Većina ljudi oko njega ima rezervne prostore upravo u toj Evropi, mnogi tamo školuju decu a nam poturaju priču da smo siromašni i da tamo nemamo šta da tražimo. Ako mi ne možemo tamo neka barem Evropa dođe ovde. To je kraj svih fašista (raznih boja i pojavnih oblika) a mi ćemo barem videti kako bi trebalo da se radi pa da barem naša deca mogu ono što mi možda ne možemo.

Ivana

pre 16 godina

"Kada se zađe u prevare, onda se sve više i dublje tone u velike greške". Ovo je iz iskustva. Jedva cekam da njegove prevare izadju na videlo.

draganzr

pre 16 godina

Prevara je Vojo sto u imenu tvoje stranke stoji "demokratska". Ti si zakamuflirani radikal, a govoris ko da ti pokojni Sloba suflira sa onog sveta.

Mica

pre 16 godina

Vojislav Dr Kostunica je najveca PREVARA PETOG OKTOBRA 2000-te. Sporazum nece uciniti Kosovo ni dasljim od Srbije, niti ce Kosovo pribliziti Srbiji. Ali ce Srbiju pribliziti Everopi. Pa zar je PREMIJERSKA FOTELJA, Vojislave Dr Kostunice vaznija od Srbije?!

ana

pre 16 godina

Privremeni sporazum je sastavni deo SSP i nije poseban dokument. Obzirom da ga je VK pregovarao mora da zna gde se nalazi u SSP, a ako ne zna odgovoran je za to sto ne zna. Posao mu je da zna!

tibulo

pre 16 godina

Ovaj ne prestaje, da sam sebe saplece. I ne samo to. Gubi, svakog sekunda glasove.Znaci, boli ga "cosak".Kako rece Boris: IMALI TU NEKE ODGOVORNOSTI U AKCIJAMA OVIH STRUCNJAKA ZA UPROPASCAVANJE SRPSKE ISTORIJE I IMOVINE? Gud Baj.

Igor

pre 16 godina

Još jedan autogol Voje. Lepo on kaže "kad se zađe u prevare, onda se tone sve dublje". Prvo je bilo "u sporazumu piše da je Kosovo nezavisno". E sada je to u pratećem papiru, ali on ne zna za njegov sadržaj!?

Miroslav.M.Radovic

pre 16 godina

Pa sto nisi bio tamo,pa da vidis! Svaki Drzavnik koji zastupa svoju zemlju bi bar prisustvovao tom cinu. Ovako posto ne znas,na osnovu cega smo mi izdajnici! Ruski ti se vise svidja,kao procitao si ga.

Dean M.

pre 16 godina

"Drzavni i nacionalni interes Srbije" je ekonomski prosperitet njenih gradjana, dragi moj Kostunica.
Kosovo je otislo jos daleke 1999-e isto kao i Slovenija i druge republike od 1991-e. Koliko ce vama trebati da to shvatite, to je drugo i zalosno pitanje.
Zasto se vi ne biste lepo penzionisali, pa lepo na klupicama na Kalamegdanu raspricavali vasu neo-romanticarsku, gubitnicku nacionlisticku politiku.
Mladi, verujem da se slazete, zasluzuju normalan zivot, posao, sansu da prave porodicu i DECU...jer bez toga buducnost, vase tako voljene Srbije, ne postoji.
U nasoj istoriji imali smo vise nego dovoljno "samoubilackih odluka i prelezaka preko Albanskih planina". Srbiji treba zivot, deca, ekonomski prosperitet, buducnost.
Vi to zasigurno ne nudite!!! Zato, molim vas, nestanite na crne stranice srpske istorije, ili na kalemegdanske klupe.

Grdelička klisura

pre 16 godina

Od Vidovdana 2001. godine gospodin NEOBAVEŠTENI ima problem. Sve ono što se radi u zemlji, a nije po njegovoj volji on svrstava u kategoriju nepoznatog i nedovoljno razjašnjenog. Odjednom je problem, da se raspravlja o nečemu o čemu on nema pojma. Kao da je svim članovima vlade bio poznat akcioni plan, pa se primenjivao. Zahtevana je saglasnost za dodelu koncesije za autoput iako svi članovi vlade nisu znali detalje Ugovora.
Samo nastavi tako Vojislave, sve je to predizborna kampanja. Ionako više nećeš učestvovati, zato u ovoj kampanji iskoristi sve mogućnosti da se pokažeš.

draganzr

pre 16 godina

Prevara je Vojo sto u imenu tvoje stranke stoji "demokratska". Ti si zakamuflirani radikal, a govoris ko da ti pokojni Sloba suflira sa onog sveta.

mmm

pre 16 godina

Kakav UDBA-š! Sve je iza kulisa, sve je iza ugla niko ništa ne može da vidi ili shvati bez njega, on je svevideće oko, svečujuće uvo, svemisleći mozak...Kad nešto ne može da objasni on ne kaže da to ne zna već da postoji nešto dublje i šire, neka zavera, zaverenici, neki papiri potpisani ispod stola, verovatno nevidljivim mastilom da niko ne može da pročita, nešto što je Solana nosio oko vrata na mikrofilmu pa tajno dao da potpišu Tadić-Đelić a ovi pristali jer su izdajnici velikog dometa ili su pijani bančili po kafanama pa rekli "ma ko ne sme da potipiše, daj 'vamo"... Pristali da potpišu SSP koji nam svima donosi toliko dobroga ali ne i Koštunici. Kada Tadić-Đelić kažu da nema nikakvih dodatnih papira On, naravno, kaže da lažu (zašto-zato što On tako kaže) i da sve kriju pa i taj papir, samo ne zna gde. Kako se boriti protiv ovakvih ljudi koji u Srbiji imaju prođu jer narod voli zaveru, voli kafanske priče večitih Srba boema. Ne možemo da shvatimo da smo najgori i najneobrazovaniji u Regionu, najpodložniji lažima i floskulama pa sve objašnjavamo zaverama Vatikana, Pape, Masona, Jevreja i ko zna koga a ne vidimo da im nismo ni za mali prst i da oni stvarno nemaju ništa sa onim što nam se dešava i da se u suštini samo brane od naše agresije i divljaštva pojedinaca koji rade u naše ime... Pa da li je On misli da su svi ostali totalne budale pa da poveruju u još jednu od teorija zavere? Da li samo oni preko 130kg žive vage mogu biti pravi Srbi a "mali" Đelić, po rečima donajvećeg domislioca koalicije DSS-NS, ne može? Mada, mislim da mu se ovaj put sve klima, obmanjuje i zavarava narod floskulama o Kosovu (koje uzgred i samo uskoro potpisuje SSP pa čak i da svi mi odmah pocrkamo jer je to interes naroda), o nekoj čudnoj borbi za Kosovo (ne znam samo protiv koga?!), floskule o kriminalu i borbi protiv kriminala (a najveći tajkuni u Srbiji uživaju upravo njegovu zaštitu, pitam se kome još ne odgovara SSP i demonopolizacija Srbije?), priče o promenama a vlada već 5 godina, preti koalicijom sa SRS...Ne znam šta će da se desi ali se iskreno nadam da je gotovo sa kafanskim nacionalistima kojima deca pevaju neke tugaljive pesme dok oni merkaju gibanicu. U svakom slučaju, žalosno je što to radi jedan čovek za koga su ljudi mislili da je pošten i iskren, žalosno je što koristi taj pečat da bi nas i dalje ponižavao i upropaštavao. Ovom narodu nisu potrebne teritorije sa kojima ne zna šta bi, to sa zauzimanjem teritorija nisu izdržale ni mnogo jače zemlje i narodi, kolonijalizam je propao, onaj ko na toj teritoriji živi ima pravo na nju. To su moderni postulati a ostalo je neizvodljivo a samim tim i velika obmana. Većina ljudi oko njega ima rezervne prostore upravo u toj Evropi, mnogi tamo školuju decu a nam poturaju priču da smo siromašni i da tamo nemamo šta da tražimo. Ako mi ne možemo tamo neka barem Evropa dođe ovde. To je kraj svih fašista (raznih boja i pojavnih oblika) a mi ćemo barem videti kako bi trebalo da se radi pa da barem naša deca mogu ono što mi možda ne možemo.

Mica

pre 16 godina

Vojislav Dr Kostunica je najveca PREVARA PETOG OKTOBRA 2000-te. Sporazum nece uciniti Kosovo ni dasljim od Srbije, niti ce Kosovo pribliziti Srbiji. Ali ce Srbiju pribliziti Everopi. Pa zar je PREMIJERSKA FOTELJA, Vojislave Dr Kostunice vaznija od Srbije?!

Apslovent sa prosekom 9.9, Novi Beograd

pre 16 godina

Veliki pozdrav svim ljudima dobre volje u Srbiji! :)

Morala sam i ja da se oglasim.
Mislila sam da za tim nikada neću imati potrebe, ali sada vidim je to moja "građanska dužnost" !!!

SSP je javni dokument i može se naći na sajtu Kancelarije za pridruživanje EU Republike Srbije.
Ni manje, ni više, nego je postavljen na naslovnu stranu tj. na home-page.
Dostupan je svima, tako da sve lepo može da se pročita.

Dakle, ko ima kompjuter i konekciju na Internet, pa makar to bio i dial-up, neka skine i neka pročita.

Ko to nema, sigurna sam da svako od nas ima barem nekog od prijatelja ili komšija ko može da pomogne.
Mene su to neki ljudi lepo zamolili i ja sam to vrlo rado učinila.

Da više biko u ovoj prelepoj zemlji na "brdovitom Balkanu" ne bi bio i/ili ostao NEOBAVEŠTEN.
Nisam mislila nikoga da uvredim ovom opaskom, ali je krajnje vreme da istina već jednom izađe na videlo.

Nisam ničija "drugarica-član", ali želim da kažem ono što mislim.

Ne želim da i ja, kao mnogi mladi ljudi pre mene, moram da odem iz ove zemlje, "trbuhom za kruhom".
Želim da ostanem ovde, da isključivo svojim radom i zalagenjem doprinesem da zemlja što bezbolnije prođe kroz tranzicijumi sve što ide uz to.

Želim da OVDE formiram porodicu i da zajedno doživimo mnogo lepih trenutaka.
Ne želim da prve reči koje progovore budu na nekom stranom jeziku.

Želim da jednog dana budem okružena gomilom unuka i unučica, iako prilično stara, iznemogla i naborana.
Želim da im sa ponosnom pričam i prenosim delove iz srpske istorije i da i oni budu ponosni što su "Srbi i srpskoga roda".

Od preteranih govorancija nema velike koristi.

Izlaz je u radu, moja prelepa SRBIJO!

Grdelička klisura

pre 16 godina

Od Vidovdana 2001. godine gospodin NEOBAVEŠTENI ima problem. Sve ono što se radi u zemlji, a nije po njegovoj volji on svrstava u kategoriju nepoznatog i nedovoljno razjašnjenog. Odjednom je problem, da se raspravlja o nečemu o čemu on nema pojma. Kao da je svim članovima vlade bio poznat akcioni plan, pa se primenjivao. Zahtevana je saglasnost za dodelu koncesije za autoput iako svi članovi vlade nisu znali detalje Ugovora.
Samo nastavi tako Vojislave, sve je to predizborna kampanja. Ionako više nećeš učestvovati, zato u ovoj kampanji iskoristi sve mogućnosti da se pokažeš.

Igor

pre 16 godina

Još jedan autogol Voje. Lepo on kaže "kad se zađe u prevare, onda se tone sve dublje". Prvo je bilo "u sporazumu piše da je Kosovo nezavisno". E sada je to u pratećem papiru, ali on ne zna za njegov sadržaj!?

Miroslav.M.Radovic

pre 16 godina

Pa sto nisi bio tamo,pa da vidis! Svaki Drzavnik koji zastupa svoju zemlju bi bar prisustvovao tom cinu. Ovako posto ne znas,na osnovu cega smo mi izdajnici! Ruski ti se vise svidja,kao procitao si ga.

ana

pre 16 godina

Privremeni sporazum je sastavni deo SSP i nije poseban dokument. Obzirom da ga je VK pregovarao mora da zna gde se nalazi u SSP, a ako ne zna odgovoran je za to sto ne zna. Posao mu je da zna!

Dean M.

pre 16 godina

"Drzavni i nacionalni interes Srbije" je ekonomski prosperitet njenih gradjana, dragi moj Kostunica.
Kosovo je otislo jos daleke 1999-e isto kao i Slovenija i druge republike od 1991-e. Koliko ce vama trebati da to shvatite, to je drugo i zalosno pitanje.
Zasto se vi ne biste lepo penzionisali, pa lepo na klupicama na Kalamegdanu raspricavali vasu neo-romanticarsku, gubitnicku nacionlisticku politiku.
Mladi, verujem da se slazete, zasluzuju normalan zivot, posao, sansu da prave porodicu i DECU...jer bez toga buducnost, vase tako voljene Srbije, ne postoji.
U nasoj istoriji imali smo vise nego dovoljno "samoubilackih odluka i prelezaka preko Albanskih planina". Srbiji treba zivot, deca, ekonomski prosperitet, buducnost.
Vi to zasigurno ne nudite!!! Zato, molim vas, nestanite na crne stranice srpske istorije, ili na kalemegdanske klupe.

Boki

pre 16 godina

Kako to nepoznat sporazum? Kako onda tvrdite da je sporazum predaja Kosova kada sad kažete da je sporazum nepoznat? Znači niste ni pročitali a kaže te da ne valja. Ajde bre više maknite se....

Dusan

pre 16 godina

Jeste, a na tom papiru perom umočenim u limunov sok sitnim slovima dopisano je nešto. Kada se papir gleda pod svetlošću sveće slova postaju jasnija i, gle, zapisano je "Kosovo je nezavisno"...

Dragan Zr

pre 16 godina

"Koštunica je rekao da se nikada još nije dogodilo da Vlada usvaja dokument čiji sadržaj nije poznat svim njenim članovima."

E mr. Uninformed, a cuveni akcioni plan za "obradu" Kosova? Video ga samo štampač!

Dosta bre.

Terajmo ga 11.05.2008. u istoriju, da se malo znoji pred sudom istorije.

Evropo, eto nas!

tibulo

pre 16 godina

Ovaj ne prestaje, da sam sebe saplece. I ne samo to. Gubi, svakog sekunda glasove.Znaci, boli ga "cosak".Kako rece Boris: IMALI TU NEKE ODGOVORNOSTI U AKCIJAMA OVIH STRUCNJAKA ZA UPROPASCAVANJE SRPSKE ISTORIJE I IMOVINE? Gud Baj.

Ivana

pre 16 godina

"Kada se zađe u prevare, onda se sve više i dublje tone u velike greške". Ovo je iz iskustva. Jedva cekam da njegove prevare izadju na videlo.

nina

pre 16 godina

Stan'te ako boga znate, a gde su tu masoni, Sionski priorat i sv. Gral? Narodnjaci, narodnjaci, opet ste zaboravili da iscitate celo gradivo. Ubacujte masone sto pre, inace propade vam zaplet!

sasa jokic

pre 16 godina

Pa ako niste videli dokument, i ako niste upoznati sa sadrzajem, kako znate da je prevara?! Uozbiljite se malo, ipak ste Vi Premijer tehnicke Vlade, pa ne ide da tako "govorite".

Milos

pre 16 godina

"Sve ovo govori da, kada se zađe u prevare, onda se sve više i dublje tone u velike greške", rekao je Koštunica.
Ovo me podseti na ono "...ako oni nece da kazu ko je ubio Zorana, reci cemo mi...", pa posle toga "ne secam se ko mi je to rekao" pa "ne znam ko je ubio Zorana, ali to sam rekao u predizbornoj kampanji"...
Mislim da bih mogao nabrajati do beskonacnosti.
Jedino me zanima KOLIKO JE DEBEO TVOJ OBRAZ kostunjavi?
I DOKLE VISE?

Boris

pre 16 godina

E pa vidiš i prateći papir ima, svaka ti čast Vojo, e jesi ih raskrinkao. Sad sam siguran da je u tom pratećem papiru svašta protiv vaskolikog srpskog naroda, da su ga pisali sTVani plaČenici i domaČi izdajnici, vatikan i CIA-a. Eh da još imam 4 osnovne pa da i poverujem takvoj stupidnosti. Ovaj čovek mora da ode u istoriju inače teško li ga se nama. On nas posmatra kao gomilu neobrazovanih i priglupih seljana. Oj Srbijo među šljivama ...

Milan

pre 16 godina

Super! Jedan neobavesten i nezainteresovan kvazi-politicar koji vec godinama obavlja najbitniju funkciju u drzavi...
I koji nikad nije izneo stvaran politicki i ekonomski program dalje od opstih mesta borbe protiv kriminala i poboljsanja zivotnog standarda, a u poslednje dve godine (posto se dobro prodaje) i ocuvanja teritorijalnog integriteta.

obavešteni

pre 16 godina

Pa ti si najveća prevara za Srbiju i građane srbije.
Unazadio i usporijo i to činiš i sada. Bilo bi najbolje da se maneš ćorava posla.

(Vlast)a

pre 16 godina

Ni nama nije poznato koliko para ste poklonili SPC kako na Kosovu tako i u Srbiji,verovatno i Crnoj GOri,Bosni i ko zna gde a nikoga niste pitali da li to zelimo i odobravamo.Koliko para je Velja Ilic uzeo za razne poslove kao proviziju,a posebno oko koncesije puta Horgos-Veljino selo,o cemu ni ministri ni mi ne znamo sve.Koliko para iz drzavnih dzepova prelaze u stranacke i kako je jedna mala stranka kakva je DSS postala bogata i mocna,a nikome nije pokazala racune.
Kad pricate o postenju,pocnite sa svojim!
Mozda gradjane i ne zanimaju pojedinosti ugovora iz koga cemo nesto dobiti,ali ga zanimaju ovoliki gubici koje vi uporno i bezobzirno proizvodite.

Cika

pre 16 godina

Kostunice, tvoja duznost je bila da potpises SSP. Da si otisao u Luxemburg znao bi tacno sta potpisujes ili ne potpisujes. Steta sto kampanja ne traje jos koji dan, tvoja je sve smesnija, jer nemas vise argumenata.

Unbelievable

pre 16 godina

Sjajno. Kostunica je najzad pokazao da DSS u javnosti naziva izdajnickim sve sto Tadic i Djelic potpisu bez obzira na sadrzaj. Dakle, ne znam sta tamo pise ali znam da je to lose. Sumrak zdravog razuma.

Nesha

pre 16 godina

Ma nemoj. ne zna tekst sporazuma koji je objavljen javno. Sto ne cita sajt B92? Evo mu ga tekst sporazuma i to na srpskom da se ne muci da ga prevodi: http://www.b92.net/info/dokumenti/index.php?nav_id=213697

Balkanski šijun

pre 16 godina

VojoKoštunice, pa za tebe je očigledno najomiljeniji film "Balkanski šijun". Za razliku od nas ostalih koji smo u njemu videli najstaršniji ideološki mrak do Slobe Miloševića, ti si se očigledno potpuno poistovetio, transformisao u lik rusofila, glavnog junaka filma ILIJE ČVOROVIĆA (Bata Stojković) i uz pomoć svoje bratije (Čvorovićeve akcione ekipe iz filma), primenjuješ iste metode u relanom životu.
E pa neće ovog puta proći moj ILIJA. Ovo nije film. Ovo je život koji ti pokušavaš da pretvoriš u svoj film po uzoru koji si nakaradno razumeo.
Orao je pao, ali ovog puta neće se više nikad podići.

Dada

pre 16 godina

Kostunice, ako je pas na lancu ostavljen sam na brdu, moze da laje koliko hoce, ali nece sacuvati imovinu. Zato treba sici sa brda, uci u Evropske integracije, gusiti sa Kosovom malo onoga koga treba, a ne nas koji smo nemocni.

Georg

pre 16 godina

Nije mi jasno zasto u kampanji nije vise insistirano na duelima sa Neobavestenim, pa da doticni javno pokaze prstom po papiru sta je to falsifikovano i sporno u SSP. On naravno ne bi smeo da izdje i tako bi se dodatno legitimisao kao lazov.

Linuxash_Pravoslavac

pre 16 godina

Ovo je cisto zamajavanje sludjenog naroda. Ja cu da verujem ministru inostranih poslova Belgije jer on nema ni jedan razlog da nam ne kaze istinu. Nasa vlast nesposobna je da resi neke mnogo manje probleme, i mislim da je nerealno od njih ocekivati da odbrane deo teritorije. Neka skupe hrabrost izadju pred narod i kazu kako stoje stvari. Predsednik vlade koji ne zna sta se nalazi na zvanicnom dokumentu, poznatiji kao gospodin "neobavesteni" neka se vise skloni iz nasih zivota, i neka povede sa sobom svitu osobenjaka Aligrudica, Samardzica i ostale. Nek` sede u Belanovici i igraju tablic - dovoljno su nas "branili".

Đorđe

pre 16 godina

Nema veće prevare od tebe Koštunice, to si bio i pre 5.Oktobra - trojanski konj SPS-a i SRS-a ubačen u redove DOS-a.
Svih ovih godina si to bezbroj puta dokazivao ali na žalost narod je takav da mnogima trebaju godine da to primete i u Srbiji je to proces koji traje mnogo duže nego što bi trebalo.
Na ovim izborima ćeš shvatititi kolika si prevara jer će broj poslanika koji će tvoja koalicija DSS+NS biti na nivou koji će ti jasno pokazati da si pročitan kao otvorena knjiga.Samo zahvaljujući još onom delu Srba koji su nepismeni da bi tu knjigu mogli pročitati i onima koji su uz tebe iz materijalnog interesa ćeš imati i toliko koliko ćeš imati.
Užasavam se istine da će to biti dovoljno da izvedeš svoju poslednju prevaru na političkoj sceni i daš većinu koaliciji (SRS-SPS-DSS+NS) kojoj si uvek i pripadao.

Stefa u Italiji

pre 16 godina

NEOBAVESTENOST...je njegova najbolja vrlina koju svakodnevno od kada je popet[citaj podignut] na binu 5.oktobra ovaj covek usporava ovu zemlju na sve moguce nacine.Ovom prilikom ga OBAVESTAVAMO..da je izgubio veliko biracko telo i da posle 11.maja bice zanemarljiva kolicina poslanika koju ce prikupiti od svojih pristalica takodje NEOBAVESTENIH.

Svetlana

pre 16 godina

A gospodin Kostunica je cekao nekoliko sati pre opcetka izborne tisine da nam saopsti ovu neverovatnu vest - valjda je bio zauzet u proteklih nedelju dana lepljenjem plakata.

NemamViseVremena

pre 16 godina

Prvo je lazan, pa je falsifikovan, a sad je ipak ispravan i isti kao kad smo ga parafirali... pa je ovako, pa nije ovako... al' smo se malo salili... pa to je dozvoljeno u kampanji... laz i prevara... Pa ne mogu da verujem kakvi su oni lazovi, prevaranti, neznalice, neobavesteni, neuki, inspiratori za zlocince, ubice, snajperiste dobrog srca, patriote i radnike koji u svojim uniformama, sa sve puskama, mogu da izadju i malo pokazu svoje nezadovoljstvo... za kraduckanje, pljuvuckanje, lazuckanje, i sva ostala njihova 'anja... I ZNATE ZASTO CU GLASATI ZA LDP ??? ...JER SU JEDINI KOJI ME NE LAZU... Prestanite bedni politicari vise da me vozate i lazete... NEMAM VISE VREMENA !!!

bre-men

pre 16 godina

Zarad permanentnog odrzanja u fokusu medija, gospodin Premijer ne prestaje da fabrikuje razloge zasto treba ponistiti SSP. Samo Bog zna kako je celnicima DSS bilo tesko da, uz neizbezno potcenjivanje inteligencije biraca, proguraju tezu kako Pravo poznaje citanje izmedju redova(?!), sve sa nevidljivih "najmanje 10 tacaka" gde je prekrs(t)en Sporazum. Po sistemu Pajtonovaca: "A sada, nesto sasvim drugacije," Premijer se danas odlucio na svojevrsnu metamorfozu - iz neobavestenog u - izuzetno dobro obavestenog! Sada on, za razliku od nas, zna da se tu nesto valja iza brega, da su se uz SSP provukli i neki tajni dokumenti, itd. Kako su ovde teorije zavere omiljeno stivo, ne sumnjam da ce ova izjava dodatno zamutiti vodu. Sto se mene, pak, tice, Vi ste, g. Premijeru, kristalno jasni - nista vam vise ne verujem.

Sokrates

pre 16 godina

ZAISTA SMESNO oko kojih SITNICA se prepiru DS i DSS !
Kosovo i NIS , Kao da je to nesto vazno sa Srbiju ! Ama dat cu svoj glas LDP-u ako ni zbog cega drugog da bar SPRECE "saradnju" ove dve stranke u buducnosti ! Sa jakom LDP nema Kostunice u
Vladi !! Ovo svaki dan, hocu ..., necu ...!

Nesha

pre 16 godina

Kaze Kostunica "Ovakav slučaj još nije zabeležen u radu Vlade Srbije" a zaboravlja Horgos-Pozega gde su za pojedine tacke rekli da nece nikada ni da ih obelodane.
Pa kako ga nije sramota?

Ana

pre 16 godina

http://web.uzzpro.sr.gov.yu/kzpeu/dokumenti/ssp/ssp_prevod_sa_anexima.pdf
Ovo je link premijeru tehnicke Vlade. Obavestite se napokon!

Glock

pre 16 godina

Interesantno je da kod nas politicari koji "nista nece" imaju bilo kakvu podrsku naroda. Mislim, Kostunjavi nikada ne kaze sta hoce i KAKO ce to da ostvari - on samo prica kako nece ovo, kako nece ono, kako ne moze ovo, kako ne moze ono. Lako je pricati kako nesto ne moze ili kako se nesto nece - tesko je nesto URADITI. A to samo pokazuje kakav nam je narod, kada podrzava ljude koji nista ne znaju ni da urade...

radic

pre 16 godina

Prateci papir -velika prevara- ja bih samo podsetio da je upravo politika koju zastupa premijer najveca prevara ovoga veka.Svi znamo zasto smo trazili promene 2000 a sada vidimo sta smo dobili i da smo prevareni.Tek sada je rekao za koga je i za sta je, zasto to nije odmah rekao nego se zamljacujemo osam godina i tapkamo u mestu.

Muzicar

pre 16 godina

Previse je prljavog u izbornoj kampanji.
A kad izborna-slava prodje niko nece hteti za sobom da ocisti salu. A previse se mezilo, pilo i igralo!

T.

pre 16 godina

Demokratija je pa svako ima pravo da prica sta hoce, ukljucujuci i Kostunicu. Ali mi nikako nije jasno zasto 500.000 ljudi i dalje zeli da glasa za nekog ko prica takve stvari?

mediawatchdog

pre 16 godina

E pa nije mi đavo dao mira pa sam pogledala i taj aneks. Ima 720 strana i može se pogledati na web prezentaciji Vlade. Nosi datum 8. maj 2008. Ako se taj dokument u pdf. formatu izloži zločinačkom i izdajničkom postupku traži "Kosovo" rezultati su zaista porazni i nadasve izdajnički. U većini slučajeva, naime, tragač pronalazi razne proizvode od kokosovog brašna ili kokosovih niti, što morate priznati zvuči kao "svastikin but i kljukana dinastija". Na nekoliko mesta, i to je tačno, pominje se Kosovo, u fusnotama u kojima doslovce stoji da je to definisano rezolucijom 1244. I u čemu je onda problem neobaveštenog?

Apache

pre 16 godina

Ove izjave u poslednjih nekoliko dana zaista su preko svake mere. Vi gospodo iz vaše destruk... stranke Srbije vređate našu inteligenciju po svim osnovama. Jedno je sigurno-bićete PROŠLOST posle 11.maja...

Igor-BN

pre 16 godina

Do pre par dana imao sam nekoliko drugara koji su podrzavali Kostunicu! I danas imam iste drugove, al' ne poznajem licno vise nikoga ko je za politiku gore pomenutog doktora! Kako je, kao vodja, uspesno oslobodio sopstvenu stranku od pristalica, onih ljudi koji misle, kao eventualni ponovni premier imao bi slican uspeh i sa Srbijom!

Presuda

pre 16 godina

E pa ljudi doslo je vreme da mu konacno stanemo u kraj! Ako smo vec donekle pogresili 5. oktobra dajte da zadamo zavrsni udarac ovim i ovakvim neobavestenim, neupucenim, cinicno-namrgodjenim duhovima mracne nam skorasnje istorije. Pa zar po ovakvima da nam pamte - jedan je bio dosta za narednih 50 godina! Vec mi je previse da idem po svetu i crvenim......

Figaro

pre 16 godina

Šta ovi ljudi sve nisu u stanju da izmisle?Kakav bre prateći sporazum?
Ovi poslednji trzaji pred odlazak sa vlasti samo pokazuju bahatost te nazadne ekipe.

mediawatchdog

pre 16 godina

A mi plaćamo i njega i njegove ministre, generalnog sekretara Vlade i ostale "stručnjake" da a) budu obavešteni o svemu u našem interesu i u naše ime, b) da vode poslove ove zemlje u skladu sa svojim ustavnim ovlašćenjima. Ako su neobavešteni i ako ne obavljaju svoj posao treba časno da se povuku za sva vremena. Odavne je u to ime trebalo da da ostavku i saopšti naciji da se toliko nagrešio da mu mandat više ne pripada.

GORAN

pre 16 godina

"građani Srbije moraju da znaju" ,Istim tim rečima 3.oktobra.2000 jedan čovek koji je tada još uvek bio predsednik Savezne Republike Jugoslavije obratio se građanima , samo tri dana kasnije (6.oktobra) obratio se preko jedne fantomske televizije i rekao kako je dobio rezultate izborne komisije i da se povlači sa vlasti , a sledeći oktobar dočekao je u Hagu.

Marko

pre 16 godina

Predsedniče Vlade, V. dr Koštunice, ne zamajavajte više narod sa tim da potpisani sporazum nije u intersu države, da je protivustavan, itd.
Zašto svoj narod, nas gradjane toliko potcenjujete i pravite budalama. Verujem da ste svesni toga. Zbog toga gubite i na izborima i kao čovek...
Ako potpisani sporazum protivustavan, policija je u vašim rukama, zašto jednostavno ne uhapsite te "izdajnike" i doboćete podršku naroda.
Šta mislite da li smo mi, narod, stoka koja ama baš ništa ne razume... Varate se V. Koštunice...

srdjan

pre 16 godina

Pa naravno "prateći papir"...a da mi vidimo i kakve su korice tog ugovora, koje su one debljine, težine, pa tek boje, sve da se zna,...onda veoma važno koji je font slova korišćen u pisanju tog sporazuma i da li su slova pisana desnom ili đavolskom levom rukom! Nesumljivo je da moramo sve stvari da razjasnimo do kraja kad je u pitanju jedan ovako važan sporazum.

Ivan

pre 16 godina

Da li će neko posle 11. maja konačno uspeti da iz naših života ukloni reinkarnaciju bivšeg nam predsednika?!? Koštunjavi preti da postane veće zlo i od samog idejnog vođe i gurua Miloševića!!! I kao što reče Đole Balašević:"Princip je isti, sve su ostalo nijanse..."

Milos Milosavljevic

pre 16 godina

Ne daj Boze da potraje ova kampanja jos malo pa da se naslusamo jos kojekakvih gluposti od ovog samozvanog premijera. Kostunice dva PUTA SI PONALVLJAO MISLIM DA SI IZBACEN

Marko

pre 16 godina

Gospoda iz DSS-a su jako poznati po laganju! Setimo se samo kako su za prosle izbore ( Mihajlov ) rekli da majka Zorana Djindjica zna ko su ubice njenog sina!!! Da bi posle izbora rekli, da to nije istina i da moramo da ih razumemo sto su to rekli jer su bili izbori!!!!

Doktorant iz Lisabona

pre 16 godina

Gospodine NEOBAVESTENI (Dr. Vojislave Kostunice) kao sto je objavljeno u vestima B92, tekst potpisanog, kao i prelaznog (propratnog)sporazuma nalazi se na Internet-strani Vlade Srbije, gde ga svako moze procitati, evo vam link (http://www.srbija.sr.gov.yu/) izvolite, pa se vi i vasi ministri pripremite za sutra, radite malo. Ako ne znate da unzipujete fajlove, slobodno mi se javite.

Ranko

pre 16 godina

I Kostunica i Ilic i radikali znaju da od Srpskog Kosova nema nista i da ima ne znaju sta bi sa njim jer bi ga morali drzati pod cizmom a nemaju ni snage ni para za to... Ali ga tako bljutavo koriste u predizborne svrhe umesto da gledaju kako da pomognu srpskom narodu koji tamo ostaje mudroscu...

ruski car Nikolaj

pre 16 godina

A Sporazum sa rusima znaju samo NIKOLIC-KOSTUNJAVI_VELIMIR-I njegovo velicanstvo MIHAJLOV.
Taj sporazum je toliko uvlakacki
da se i sami rusi krste na njihovim sajtovima.To nespada u domen klasicne izdaje,vec u direktan upliv Ruske tajne sluzbe u vrh vlade srbije.
To Rusi nisu radili ni u bivsim sovjetskim komunistickim vremenima u tadasnjih 14republikam SSSR-a.
Danas je KGB-FSB najopasnija sluzba na svetu.

baca

pre 16 godina

Moram da primetim da ni objavljena vest ni brojni komentari ostavljeni ovde ne naglasavaju da DSS i DS govore o dve razlicite stvari. DSS kaze da nije video ORIGINAL potpisanog sporazuma i prateceg dokumenta. DS kaze da je tekst dostavljen Vladi, komentari daju i linkove na tekst na veb sajtu.
Koliko vidim, Vlada (DSS) hoce da vidi originalni dokument sa sve potpisima i meni se cini logicnim da nece da raspravljaju, usvajaju dokument i salju ga Skupstini dok mu ne vide original.
Naravno da mi je jasno da se radi o politickim igrama DSS-a, ali i DS se prave ludi i umesto da pokazu original sporazuma, oni pricu skrecu ka veb sajtovima.
Ono sto mene nervira je da i jedni i drugi misle da mogu ovakve zamene teza i zamajavanje naroda da plasiraju kada i kako god hoce, da ako preveslaju 80% naroda da za ostalih 20% nema veze, da kod nas afere traju nedelju dana i da niko ni za sta ne odgovara...

bezimena

pre 16 godina

PatriJota i legIJalista V.dr.K. je prevazišao i samoga sebe, zaslužio je mesto rame uz rame pored Miloševića i Šešelja. To su u celoj našoj istoriji tri najveća srpska zlotvora!
BLJAK!!!

IK

pre 16 godina

Tekst sporazuma SSP moze se naci na veoma lako, treba samo koristiti internet, dok nesto nisam siguran da je to slucaj i sa cuvenim, opstepoznatim GASNIM SPORAZUMOM.

Pera

pre 16 godina

Ovi iz DS-a su stvarno izubili kompas. Posto, poto zele taj sporazum, koji su Tadic i Djelic potpisali, da proguraju. Makar i na snagu, tj. brojnost. Cim prodju izbori, sve ce postati mnogo jasnije, jer ce biti kao i sa proglasenjem nezavisnosti Kosova posle predsednickih izbora, tj. za 2-3 nedelje posle izbora Kosovo ce potpisati isti sporazum i tada ce biti sve jasno cak i glasavcima DS-a. Ostalima je sve vec odavno jasno.

stef

pre 16 godina

Dosao im je kraj.Ulaskom u EU oni su otpisani.Ovo je borba za opstanak.Kosovo se nije izgubilo na putu pa se sigurno nece vratiti kuci a oni to znaju.Zamlacuju narod. Buducnost Srbije je EU.

Neobavešten do kraja

pre 16 godina

Gledaj vamo: Neobavešteni koristi i poslednji trenutak pred predizbornu šutnju da OSTANE NEOBAVEŠTEN!!! Zaboga, kao da ceo svet postoji samo zato da bi njemu dostavljao ovo ili ono i kao da bi to nešto promenilo.

MK

pre 16 godina

Dokle će da traje ovo laganje naroda oko SSP, ili neko zna nešto što ostali ne znaju, s obzirom da se isti niti primenjuje,niti je ratifikovan kod nas , niti u članicama EU, a za neke se zna da skoro sigurno neće ni biti.
Dodao bih na jedan komentar koji videh da je istina ma kako nekog bolela da je Kosovo pokušalo da se otcepi 2008, a ne nikakve 1999.
Razlika je devet godina nečinjenja.

Zeljko

pre 16 godina

Vise bih voleo da Radikali budu na vlasti nego da Tadic ponovo napravi vladu sa Kostunicom! Kostunjavog i Velju ne mogu vise da smislim.

wal

pre 16 godina

Pazo brale ovamo! Bata Djelo, bata-Boki i ostali, mozete vi da upoznajete sve sa propisima koje ste potpisali ali se mora, i jos jednom - MORA!!! DA DOSTAVI ORIGINAL DOKUMENTA koji ce biti usvojen na Vladi. Pa da li zaista mozete biti takvi dunsteri pa da ni to niste uradili. To je stvarno neverovatno i pokazuje jednu nesposobnost i neozbiljnost nesagledivih razmera. Nije onda ni cudo sto vas Bata-Voja ovako strucno seta preko vode, kao malu decu. ORIGINALI MORE NA SUNCE!

Nenad

pre 16 godina

Ovo što radi Koštunica zaista je sramno.Taj Sporazum je on sam predložio Vladi i usvojen je jednoglasno.Ako se u medjuvremenu predomislio/!/
u redu.Šta mu smeta da se on razmatra na Vladi i eventualno većinom glasova članova iz demokratske stranke i usvoji kao predlog Skupštini. Koštunica najavljuje već danima da će novi sastav Skupštine poništiti taj potpis na Sporazum. Pa u redu. Čemu onda nervoza i neosnovanio napadi, na one koji su Sporazum potpisali kada su oni samo sprovodili odluku Vlade.Sve je to sa njegove strane besmisleno jadno i bedno,.A najadniji smo mi gradjani koji živimo u zemlji u kojoj se dogadjajui i ovakve stvari.Očigledno je jedno naše biračko telo je takvo da kod njega preolaze i ovakvi gafovi koje nam sada plasira Kopštunica.I pita se čovek dokle tako.

dosta

pre 16 godina

Kako po "prvi put" ???


Desavalo se to i to bas sa ovom vladom !!!
Pa zar ministar Sutanovac kao ministar vojni nije bio upoznat sa onim "akcionim planom" za Kosovo koji je Samardjic predao a koji je kao usvojila vlada (ciji je i Sutanovac clan) i ciju kopiju nije imao ni predsednik vlade ??

Ispada da onaj Kostunica ponovo ne govori istinu ??

Zoran

pre 16 godina

# Moram da primetim ...da ovde ne naglasavaju da DSS i DS govore o dve razlicite stvari. DSS kaze da nije video ORIGINAL potpisanog sporazuma i prateceg dokumenta. DS kaze da je tekst dostavljen Vladi, komentari daju i linkove na tekst na veb sajtu.
Koliko vidim, Vlada (DSS) hoce da vidi originalni dokument sa sve potpisima i meni se cini logicnim da nece da raspravljaju, usvajaju dokument i salju ga Skupstini dok mu ne vide original.
Naravno da mi je jasno da se radi o politickim igrama DSS-a, ali i DS se prave ludi i umesto da pokazu original sporazuma, oni pricu skrecu ka veb sajtovima.
Ono sto mene nervira je da i jedni i drugi misle da mogu ovakve zamene teza i zamajavanje naroda da plasiraju kada i kako god hoce, da ako preveslaju 80% naroda da za ostalih 20% nema veze, da kod nas afere traju nedelju dana i da niko ni za sta ne odgovara...

Milan

pre 16 godina

To Kostunica najbolje zna da to stalno radi i upada sve dublje i dublje u svoje greske. Mladenovic je mlad covek ima jos malo sanse da promeni pravac DSS ili partiju ali mislim da se i on u tu "rupu" zaglavio.

plava ruza

pre 16 godina

pa sta ima da se komentarise vise?ako se trazi da se vidi orginal pa pokazite ga bre.sto se to krije ko zmija noge ili je stvarno ono sto Voja kaze.pokazite da nije u pravu!

Filip Putnik

pre 16 godina

Da je EU pametna, odmah bi ukinula vize, svi bi otisli, rasuli se po belim svetu i Srbi više ne bi bili politički i remetilački entitet. Ne bi više bilo ni Tadića, ni Koštunice, ni Nikolića, ni Jovanovića da zaludjuju i svadjaju ovaj glupavi narod. Ostale bi samo babe u napuštenim gradovima (sela su već pusta), a Srbi nestali medju drugim narodima koji hoće i mogu da imaju državu. Evropo, otvori granice da se što pre izgubimo odavde i da lepo, ali pojedinačno i kao pripadnici drugog naroda, živimo. Od čega će samo tada da žive ovi što nam sole pamet o znanju, neznanju, tajnama, mućkama, podmetanjima... oni i ovako nisu u životu ni ekser zakucali, pa od Brozovih kumrovačkih asistenata postali demokrate. I uvek na vlasti i ovi sa S i ovi bez S.

Demagog

pre 16 godina

Dajte, molim vas - već koliko sutra će se sastati i zajedno glasati za štetni sporazum sa Rusijom.

Razlike između DS-a i DSS-a postoje da bi zahvatanja u glasovima bila veća, suštinske razlike gotovo da ne postoje.

Gagac

pre 16 godina

Lepo su pojedini politicari koji imaju mozga pricali,savetovali nemojte Kostunicu stara je to komunjara upropastice sve a mi samo da skinemo Slobu i eto vidite sta radi on,Velja,Vucic sacuvaj boze ni jedan od njih nista ama bas nista nisu ucinili za ovu nasu Srbiju i sada hoce da jos gore unazade nas,pa boze oterajte te da ne kazem nenormalne politicare.Molim vas ko Boga....

veki

pre 16 godina

Ovde se momentalno postavlja pianje poverenja. Ja verujem, predpostavljam da Tadic ne laze a s druge strane mogu lako da poverujem da Kostunica namerno preteruje i preuvelicava 'opasnost' od SAA. Ta dva stavljena na vagu donose rezultat- Tadicu se moze vise verovati.
S druge strane ako posle pobede Tadica se ipak ispostavi da taj ugovor ide na stetu Serbije (lazi ili objektivnost) onda ga ne treba ratifikovati i- tacka...

Ivan - Toronto

pre 16 godina

Jako je ruzno kada se u jednoj demokratskoj zemlji, u kojoj vlada parlamentarna demokratija, Predsednik mesa u rad Vlade i odredjuje sta i kako ce Vlada da radi. Vlada je odgovorna Skupstini, koja isto tako, moze da pokrene pitanje razresenja Predsednika. Kada je Skupstina raspustena, Predsednik moze da radi sta hoce.

Erkan

pre 16 godina

Krajno je vreme da srpski narod skloni ovakve politicare kao Kostunica i Ilic iz politicke scene. Narod Srbije zaslujuje Evropsku buducnost a to samo Tadic moze da ostvari. Sve najbolje u nedelju. Pozdrav iz nezavisno Kosovo.

vladimir

pre 16 godina

Na sajtu Vlade Srbije je postavljen tekst SSP jos sredinom decembra kada sam ga skinuo i procitao. Danas sam na sajtu Kancelarije za evropske poslove Vlade skinuo i prelazni sporazum i SSP. Ne znam o cemu ovi pricaju? Opet su neobavesteni, zar ne?

Arseniye

pre 16 godina

SSP je veoma bitan sporazum.Nažalost i sa jedne i sa druge strane se koristi u predizborne svrhe.Voleo bih da tekst sporazuma bude objavljen u dnevnoj štampi pa da svi mi možemo da se uverimo u tvrdnje jednih ili drugih.Neko je rekao da je istina uvek negde na sredini...

nelzon

pre 16 godina

naravno da ispada,kostunica nikada ne govori istinu.nazalost,zaboravili ste ko vas 2003. spasavao na izborima, i za koga ste pricali iste stvari koje danas pricate za njega

posmatrac

pre 16 godina

Ne razumem kako to niko da kaze ili napise, da je nas najvazniji cilj da udjemo u EU pre |Kosova. Ako postanemo clan EU mozemo da stavimo veto na prijem Kosova u EU. I obrnuto, nedaj Boze da Kosovo postane clan EU pre nas.Onda nam ne bi pomogli ni Rusi. Da li smemo da se igramo i da gubimo vreme?

Misa

pre 16 godina

Prelazni sporazum sluzi da bi se trgovinske olaksice odmah mogle poceti sprovoditi.Medjutim,u slucaju Srbije CEO prelazni sporazum je odmah suspendovan,odnosno njegova primena se odlaze do nove odluke Saveta ministara koji ce tu odluku doneti u zavisnosti od saradnjom sa Hagom!A ceo SSP stupa na snagu tek kada ga ratifikuju SVE zemlje potpisnice

Grdelička klisura

pre 16 godina

Od Vidovdana 2001. godine gospodin NEOBAVEŠTENI ima problem. Sve ono što se radi u zemlji, a nije po njegovoj volji on svrstava u kategoriju nepoznatog i nedovoljno razjašnjenog. Odjednom je problem, da se raspravlja o nečemu o čemu on nema pojma. Kao da je svim članovima vlade bio poznat akcioni plan, pa se primenjivao. Zahtevana je saglasnost za dodelu koncesije za autoput iako svi članovi vlade nisu znali detalje Ugovora.
Samo nastavi tako Vojislave, sve je to predizborna kampanja. Ionako više nećeš učestvovati, zato u ovoj kampanji iskoristi sve mogućnosti da se pokažeš.

mmm

pre 16 godina

Kakav UDBA-š! Sve je iza kulisa, sve je iza ugla niko ništa ne može da vidi ili shvati bez njega, on je svevideće oko, svečujuće uvo, svemisleći mozak...Kad nešto ne može da objasni on ne kaže da to ne zna već da postoji nešto dublje i šire, neka zavera, zaverenici, neki papiri potpisani ispod stola, verovatno nevidljivim mastilom da niko ne može da pročita, nešto što je Solana nosio oko vrata na mikrofilmu pa tajno dao da potpišu Tadić-Đelić a ovi pristali jer su izdajnici velikog dometa ili su pijani bančili po kafanama pa rekli "ma ko ne sme da potipiše, daj 'vamo"... Pristali da potpišu SSP koji nam svima donosi toliko dobroga ali ne i Koštunici. Kada Tadić-Đelić kažu da nema nikakvih dodatnih papira On, naravno, kaže da lažu (zašto-zato što On tako kaže) i da sve kriju pa i taj papir, samo ne zna gde. Kako se boriti protiv ovakvih ljudi koji u Srbiji imaju prođu jer narod voli zaveru, voli kafanske priče večitih Srba boema. Ne možemo da shvatimo da smo najgori i najneobrazovaniji u Regionu, najpodložniji lažima i floskulama pa sve objašnjavamo zaverama Vatikana, Pape, Masona, Jevreja i ko zna koga a ne vidimo da im nismo ni za mali prst i da oni stvarno nemaju ništa sa onim što nam se dešava i da se u suštini samo brane od naše agresije i divljaštva pojedinaca koji rade u naše ime... Pa da li je On misli da su svi ostali totalne budale pa da poveruju u još jednu od teorija zavere? Da li samo oni preko 130kg žive vage mogu biti pravi Srbi a "mali" Đelić, po rečima donajvećeg domislioca koalicije DSS-NS, ne može? Mada, mislim da mu se ovaj put sve klima, obmanjuje i zavarava narod floskulama o Kosovu (koje uzgred i samo uskoro potpisuje SSP pa čak i da svi mi odmah pocrkamo jer je to interes naroda), o nekoj čudnoj borbi za Kosovo (ne znam samo protiv koga?!), floskule o kriminalu i borbi protiv kriminala (a najveći tajkuni u Srbiji uživaju upravo njegovu zaštitu, pitam se kome još ne odgovara SSP i demonopolizacija Srbije?), priče o promenama a vlada već 5 godina, preti koalicijom sa SRS...Ne znam šta će da se desi ali se iskreno nadam da je gotovo sa kafanskim nacionalistima kojima deca pevaju neke tugaljive pesme dok oni merkaju gibanicu. U svakom slučaju, žalosno je što to radi jedan čovek za koga su ljudi mislili da je pošten i iskren, žalosno je što koristi taj pečat da bi nas i dalje ponižavao i upropaštavao. Ovom narodu nisu potrebne teritorije sa kojima ne zna šta bi, to sa zauzimanjem teritorija nisu izdržale ni mnogo jače zemlje i narodi, kolonijalizam je propao, onaj ko na toj teritoriji živi ima pravo na nju. To su moderni postulati a ostalo je neizvodljivo a samim tim i velika obmana. Većina ljudi oko njega ima rezervne prostore upravo u toj Evropi, mnogi tamo školuju decu a nam poturaju priču da smo siromašni i da tamo nemamo šta da tražimo. Ako mi ne možemo tamo neka barem Evropa dođe ovde. To je kraj svih fašista (raznih boja i pojavnih oblika) a mi ćemo barem videti kako bi trebalo da se radi pa da barem naša deca mogu ono što mi možda ne možemo.

Apslovent sa prosekom 9.9, Novi Beograd

pre 16 godina

Veliki pozdrav svim ljudima dobre volje u Srbiji! :)

Morala sam i ja da se oglasim.
Mislila sam da za tim nikada neću imati potrebe, ali sada vidim je to moja "građanska dužnost" !!!

SSP je javni dokument i može se naći na sajtu Kancelarije za pridruživanje EU Republike Srbije.
Ni manje, ni više, nego je postavljen na naslovnu stranu tj. na home-page.
Dostupan je svima, tako da sve lepo može da se pročita.

Dakle, ko ima kompjuter i konekciju na Internet, pa makar to bio i dial-up, neka skine i neka pročita.

Ko to nema, sigurna sam da svako od nas ima barem nekog od prijatelja ili komšija ko može da pomogne.
Mene su to neki ljudi lepo zamolili i ja sam to vrlo rado učinila.

Da više biko u ovoj prelepoj zemlji na "brdovitom Balkanu" ne bi bio i/ili ostao NEOBAVEŠTEN.
Nisam mislila nikoga da uvredim ovom opaskom, ali je krajnje vreme da istina već jednom izađe na videlo.

Nisam ničija "drugarica-član", ali želim da kažem ono što mislim.

Ne želim da i ja, kao mnogi mladi ljudi pre mene, moram da odem iz ove zemlje, "trbuhom za kruhom".
Želim da ostanem ovde, da isključivo svojim radom i zalagenjem doprinesem da zemlja što bezbolnije prođe kroz tranzicijumi sve što ide uz to.

Želim da OVDE formiram porodicu i da zajedno doživimo mnogo lepih trenutaka.
Ne želim da prve reči koje progovore budu na nekom stranom jeziku.

Želim da jednog dana budem okružena gomilom unuka i unučica, iako prilično stara, iznemogla i naborana.
Želim da im sa ponosnom pričam i prenosim delove iz srpske istorije i da i oni budu ponosni što su "Srbi i srpskoga roda".

Od preteranih govorancija nema velike koristi.

Izlaz je u radu, moja prelepa SRBIJO!

draganzr

pre 16 godina

Prevara je Vojo sto u imenu tvoje stranke stoji "demokratska". Ti si zakamuflirani radikal, a govoris ko da ti pokojni Sloba suflira sa onog sveta.

Mica

pre 16 godina

Vojislav Dr Kostunica je najveca PREVARA PETOG OKTOBRA 2000-te. Sporazum nece uciniti Kosovo ni dasljim od Srbije, niti ce Kosovo pribliziti Srbiji. Ali ce Srbiju pribliziti Everopi. Pa zar je PREMIJERSKA FOTELJA, Vojislave Dr Kostunice vaznija od Srbije?!

MK

pre 16 godina

Dokle će da traje ovo laganje naroda oko SSP, ili neko zna nešto što ostali ne znaju, s obzirom da se isti niti primenjuje,niti je ratifikovan kod nas , niti u članicama EU, a za neke se zna da skoro sigurno neće ni biti.
Dodao bih na jedan komentar koji videh da je istina ma kako nekog bolela da je Kosovo pokušalo da se otcepi 2008, a ne nikakve 1999.
Razlika je devet godina nečinjenja.

Igor

pre 16 godina

Još jedan autogol Voje. Lepo on kaže "kad se zađe u prevare, onda se tone sve dublje". Prvo je bilo "u sporazumu piše da je Kosovo nezavisno". E sada je to u pratećem papiru, ali on ne zna za njegov sadržaj!?

Miroslav.M.Radovic

pre 16 godina

Pa sto nisi bio tamo,pa da vidis! Svaki Drzavnik koji zastupa svoju zemlju bi bar prisustvovao tom cinu. Ovako posto ne znas,na osnovu cega smo mi izdajnici! Ruski ti se vise svidja,kao procitao si ga.

Dean M.

pre 16 godina

"Drzavni i nacionalni interes Srbije" je ekonomski prosperitet njenih gradjana, dragi moj Kostunica.
Kosovo je otislo jos daleke 1999-e isto kao i Slovenija i druge republike od 1991-e. Koliko ce vama trebati da to shvatite, to je drugo i zalosno pitanje.
Zasto se vi ne biste lepo penzionisali, pa lepo na klupicama na Kalamegdanu raspricavali vasu neo-romanticarsku, gubitnicku nacionlisticku politiku.
Mladi, verujem da se slazete, zasluzuju normalan zivot, posao, sansu da prave porodicu i DECU...jer bez toga buducnost, vase tako voljene Srbije, ne postoji.
U nasoj istoriji imali smo vise nego dovoljno "samoubilackih odluka i prelezaka preko Albanskih planina". Srbiji treba zivot, deca, ekonomski prosperitet, buducnost.
Vi to zasigurno ne nudite!!! Zato, molim vas, nestanite na crne stranice srpske istorije, ili na kalemegdanske klupe.

Dusan

pre 16 godina

Jeste, a na tom papiru perom umočenim u limunov sok sitnim slovima dopisano je nešto. Kada se papir gleda pod svetlošću sveće slova postaju jasnija i, gle, zapisano je "Kosovo je nezavisno"...

nelzon

pre 16 godina

naravno da ispada,kostunica nikada ne govori istinu.nazalost,zaboravili ste ko vas 2003. spasavao na izborima, i za koga ste pricali iste stvari koje danas pricate za njega

Pera

pre 16 godina

Ovi iz DS-a su stvarno izubili kompas. Posto, poto zele taj sporazum, koji su Tadic i Djelic potpisali, da proguraju. Makar i na snagu, tj. brojnost. Cim prodju izbori, sve ce postati mnogo jasnije, jer ce biti kao i sa proglasenjem nezavisnosti Kosova posle predsednickih izbora, tj. za 2-3 nedelje posle izbora Kosovo ce potpisati isti sporazum i tada ce biti sve jasno cak i glasavcima DS-a. Ostalima je sve vec odavno jasno.

ana

pre 16 godina

Privremeni sporazum je sastavni deo SSP i nije poseban dokument. Obzirom da ga je VK pregovarao mora da zna gde se nalazi u SSP, a ako ne zna odgovoran je za to sto ne zna. Posao mu je da zna!

Boki

pre 16 godina

Kako to nepoznat sporazum? Kako onda tvrdite da je sporazum predaja Kosova kada sad kažete da je sporazum nepoznat? Znači niste ni pročitali a kaže te da ne valja. Ajde bre više maknite se....

tibulo

pre 16 godina

Ovaj ne prestaje, da sam sebe saplece. I ne samo to. Gubi, svakog sekunda glasove.Znaci, boli ga "cosak".Kako rece Boris: IMALI TU NEKE ODGOVORNOSTI U AKCIJAMA OVIH STRUCNJAKA ZA UPROPASCAVANJE SRPSKE ISTORIJE I IMOVINE? Gud Baj.

Balkanski šijun

pre 16 godina

VojoKoštunice, pa za tebe je očigledno najomiljeniji film "Balkanski šijun". Za razliku od nas ostalih koji smo u njemu videli najstaršniji ideološki mrak do Slobe Miloševića, ti si se očigledno potpuno poistovetio, transformisao u lik rusofila, glavnog junaka filma ILIJE ČVOROVIĆA (Bata Stojković) i uz pomoć svoje bratije (Čvorovićeve akcione ekipe iz filma), primenjuješ iste metode u relanom životu.
E pa neće ovog puta proći moj ILIJA. Ovo nije film. Ovo je život koji ti pokušavaš da pretvoriš u svoj film po uzoru koji si nakaradno razumeo.
Orao je pao, ali ovog puta neće se više nikad podići.

wal

pre 16 godina

Pazo brale ovamo! Bata Djelo, bata-Boki i ostali, mozete vi da upoznajete sve sa propisima koje ste potpisali ali se mora, i jos jednom - MORA!!! DA DOSTAVI ORIGINAL DOKUMENTA koji ce biti usvojen na Vladi. Pa da li zaista mozete biti takvi dunsteri pa da ni to niste uradili. To je stvarno neverovatno i pokazuje jednu nesposobnost i neozbiljnost nesagledivih razmera. Nije onda ni cudo sto vas Bata-Voja ovako strucno seta preko vode, kao malu decu. ORIGINALI MORE NA SUNCE!

Muzicar

pre 16 godina

Previse je prljavog u izbornoj kampanji.
A kad izborna-slava prodje niko nece hteti za sobom da ocisti salu. A previse se mezilo, pilo i igralo!

Linuxash_Pravoslavac

pre 16 godina

Ovo je cisto zamajavanje sludjenog naroda. Ja cu da verujem ministru inostranih poslova Belgije jer on nema ni jedan razlog da nam ne kaze istinu. Nasa vlast nesposobna je da resi neke mnogo manje probleme, i mislim da je nerealno od njih ocekivati da odbrane deo teritorije. Neka skupe hrabrost izadju pred narod i kazu kako stoje stvari. Predsednik vlade koji ne zna sta se nalazi na zvanicnom dokumentu, poznatiji kao gospodin "neobavesteni" neka se vise skloni iz nasih zivota, i neka povede sa sobom svitu osobenjaka Aligrudica, Samardzica i ostale. Nek` sede u Belanovici i igraju tablic - dovoljno su nas "branili".

Ivana

pre 16 godina

"Kada se zađe u prevare, onda se sve više i dublje tone u velike greške". Ovo je iz iskustva. Jedva cekam da njegove prevare izadju na videlo.

Boris

pre 16 godina

E pa vidiš i prateći papir ima, svaka ti čast Vojo, e jesi ih raskrinkao. Sad sam siguran da je u tom pratećem papiru svašta protiv vaskolikog srpskog naroda, da su ga pisali sTVani plaČenici i domaČi izdajnici, vatikan i CIA-a. Eh da još imam 4 osnovne pa da i poverujem takvoj stupidnosti. Ovaj čovek mora da ode u istoriju inače teško li ga se nama. On nas posmatra kao gomilu neobrazovanih i priglupih seljana. Oj Srbijo među šljivama ...

obavešteni

pre 16 godina

Pa ti si najveća prevara za Srbiju i građane srbije.
Unazadio i usporijo i to činiš i sada. Bilo bi najbolje da se maneš ćorava posla.

Cika

pre 16 godina

Kostunice, tvoja duznost je bila da potpises SSP. Da si otisao u Luxemburg znao bi tacno sta potpisujes ili ne potpisujes. Steta sto kampanja ne traje jos koji dan, tvoja je sve smesnija, jer nemas vise argumenata.

Figaro

pre 16 godina

Šta ovi ljudi sve nisu u stanju da izmisle?Kakav bre prateći sporazum?
Ovi poslednji trzaji pred odlazak sa vlasti samo pokazuju bahatost te nazadne ekipe.

baca

pre 16 godina

Moram da primetim da ni objavljena vest ni brojni komentari ostavljeni ovde ne naglasavaju da DSS i DS govore o dve razlicite stvari. DSS kaze da nije video ORIGINAL potpisanog sporazuma i prateceg dokumenta. DS kaze da je tekst dostavljen Vladi, komentari daju i linkove na tekst na veb sajtu.
Koliko vidim, Vlada (DSS) hoce da vidi originalni dokument sa sve potpisima i meni se cini logicnim da nece da raspravljaju, usvajaju dokument i salju ga Skupstini dok mu ne vide original.
Naravno da mi je jasno da se radi o politickim igrama DSS-a, ali i DS se prave ludi i umesto da pokazu original sporazuma, oni pricu skrecu ka veb sajtovima.
Ono sto mene nervira je da i jedni i drugi misle da mogu ovakve zamene teza i zamajavanje naroda da plasiraju kada i kako god hoce, da ako preveslaju 80% naroda da za ostalih 20% nema veze, da kod nas afere traju nedelju dana i da niko ni za sta ne odgovara...

Ivan - Toronto

pre 16 godina

Jako je ruzno kada se u jednoj demokratskoj zemlji, u kojoj vlada parlamentarna demokratija, Predsednik mesa u rad Vlade i odredjuje sta i kako ce Vlada da radi. Vlada je odgovorna Skupstini, koja isto tako, moze da pokrene pitanje razresenja Predsednika. Kada je Skupstina raspustena, Predsednik moze da radi sta hoce.

Milos

pre 16 godina

"Sve ovo govori da, kada se zađe u prevare, onda se sve više i dublje tone u velike greške", rekao je Koštunica.
Ovo me podseti na ono "...ako oni nece da kazu ko je ubio Zorana, reci cemo mi...", pa posle toga "ne secam se ko mi je to rekao" pa "ne znam ko je ubio Zorana, ali to sam rekao u predizbornoj kampanji"...
Mislim da bih mogao nabrajati do beskonacnosti.
Jedino me zanima KOLIKO JE DEBEO TVOJ OBRAZ kostunjavi?
I DOKLE VISE?

Dragan Zr

pre 16 godina

"Koštunica je rekao da se nikada još nije dogodilo da Vlada usvaja dokument čiji sadržaj nije poznat svim njenim članovima."

E mr. Uninformed, a cuveni akcioni plan za "obradu" Kosova? Video ga samo štampač!

Dosta bre.

Terajmo ga 11.05.2008. u istoriju, da se malo znoji pred sudom istorije.

Evropo, eto nas!

bre-men

pre 16 godina

Zarad permanentnog odrzanja u fokusu medija, gospodin Premijer ne prestaje da fabrikuje razloge zasto treba ponistiti SSP. Samo Bog zna kako je celnicima DSS bilo tesko da, uz neizbezno potcenjivanje inteligencije biraca, proguraju tezu kako Pravo poznaje citanje izmedju redova(?!), sve sa nevidljivih "najmanje 10 tacaka" gde je prekrs(t)en Sporazum. Po sistemu Pajtonovaca: "A sada, nesto sasvim drugacije," Premijer se danas odlucio na svojevrsnu metamorfozu - iz neobavestenog u - izuzetno dobro obavestenog! Sada on, za razliku od nas, zna da se tu nesto valja iza brega, da su se uz SSP provukli i neki tajni dokumenti, itd. Kako su ovde teorije zavere omiljeno stivo, ne sumnjam da ce ova izjava dodatno zamutiti vodu. Sto se mene, pak, tice, Vi ste, g. Premijeru, kristalno jasni - nista vam vise ne verujem.

(Vlast)a

pre 16 godina

Ni nama nije poznato koliko para ste poklonili SPC kako na Kosovu tako i u Srbiji,verovatno i Crnoj GOri,Bosni i ko zna gde a nikoga niste pitali da li to zelimo i odobravamo.Koliko para je Velja Ilic uzeo za razne poslove kao proviziju,a posebno oko koncesije puta Horgos-Veljino selo,o cemu ni ministri ni mi ne znamo sve.Koliko para iz drzavnih dzepova prelaze u stranacke i kako je jedna mala stranka kakva je DSS postala bogata i mocna,a nikome nije pokazala racune.
Kad pricate o postenju,pocnite sa svojim!
Mozda gradjane i ne zanimaju pojedinosti ugovora iz koga cemo nesto dobiti,ali ga zanimaju ovoliki gubici koje vi uporno i bezobzirno proizvodite.

Demagog

pre 16 godina

Dajte, molim vas - već koliko sutra će se sastati i zajedno glasati za štetni sporazum sa Rusijom.

Razlike između DS-a i DSS-a postoje da bi zahvatanja u glasovima bila veća, suštinske razlike gotovo da ne postoje.

Stefa u Italiji

pre 16 godina

NEOBAVESTENOST...je njegova najbolja vrlina koju svakodnevno od kada je popet[citaj podignut] na binu 5.oktobra ovaj covek usporava ovu zemlju na sve moguce nacine.Ovom prilikom ga OBAVESTAVAMO..da je izgubio veliko biracko telo i da posle 11.maja bice zanemarljiva kolicina poslanika koju ce prikupiti od svojih pristalica takodje NEOBAVESTENIH.

Dada

pre 16 godina

Kostunice, ako je pas na lancu ostavljen sam na brdu, moze da laje koliko hoce, ali nece sacuvati imovinu. Zato treba sici sa brda, uci u Evropske integracije, gusiti sa Kosovom malo onoga koga treba, a ne nas koji smo nemocni.

NemamViseVremena

pre 16 godina

Prvo je lazan, pa je falsifikovan, a sad je ipak ispravan i isti kao kad smo ga parafirali... pa je ovako, pa nije ovako... al' smo se malo salili... pa to je dozvoljeno u kampanji... laz i prevara... Pa ne mogu da verujem kakvi su oni lazovi, prevaranti, neznalice, neobavesteni, neuki, inspiratori za zlocince, ubice, snajperiste dobrog srca, patriote i radnike koji u svojim uniformama, sa sve puskama, mogu da izadju i malo pokazu svoje nezadovoljstvo... za kraduckanje, pljuvuckanje, lazuckanje, i sva ostala njihova 'anja... I ZNATE ZASTO CU GLASATI ZA LDP ??? ...JER SU JEDINI KOJI ME NE LAZU... Prestanite bedni politicari vise da me vozate i lazete... NEMAM VISE VREMENA !!!

Milan

pre 16 godina

Super! Jedan neobavesten i nezainteresovan kvazi-politicar koji vec godinama obavlja najbitniju funkciju u drzavi...
I koji nikad nije izneo stvaran politicki i ekonomski program dalje od opstih mesta borbe protiv kriminala i poboljsanja zivotnog standarda, a u poslednje dve godine (posto se dobro prodaje) i ocuvanja teritorijalnog integriteta.

sasa jokic

pre 16 godina

Pa ako niste videli dokument, i ako niste upoznati sa sadrzajem, kako znate da je prevara?! Uozbiljite se malo, ipak ste Vi Premijer tehnicke Vlade, pa ne ide da tako "govorite".

Arseniye

pre 16 godina

SSP je veoma bitan sporazum.Nažalost i sa jedne i sa druge strane se koristi u predizborne svrhe.Voleo bih da tekst sporazuma bude objavljen u dnevnoj štampi pa da svi mi možemo da se uverimo u tvrdnje jednih ili drugih.Neko je rekao da je istina uvek negde na sredini...

Sokrates

pre 16 godina

ZAISTA SMESNO oko kojih SITNICA se prepiru DS i DSS !
Kosovo i NIS , Kao da je to nesto vazno sa Srbiju ! Ama dat cu svoj glas LDP-u ako ni zbog cega drugog da bar SPRECE "saradnju" ove dve stranke u buducnosti ! Sa jakom LDP nema Kostunice u
Vladi !! Ovo svaki dan, hocu ..., necu ...!

Milos Milosavljevic

pre 16 godina

Ne daj Boze da potraje ova kampanja jos malo pa da se naslusamo jos kojekakvih gluposti od ovog samozvanog premijera. Kostunice dva PUTA SI PONALVLJAO MISLIM DA SI IZBACEN

Nesha

pre 16 godina

Kaze Kostunica "Ovakav slučaj još nije zabeležen u radu Vlade Srbije" a zaboravlja Horgos-Pozega gde su za pojedine tacke rekli da nece nikada ni da ih obelodane.
Pa kako ga nije sramota?

Zoran

pre 16 godina

# Moram da primetim ...da ovde ne naglasavaju da DSS i DS govore o dve razlicite stvari. DSS kaze da nije video ORIGINAL potpisanog sporazuma i prateceg dokumenta. DS kaze da je tekst dostavljen Vladi, komentari daju i linkove na tekst na veb sajtu.
Koliko vidim, Vlada (DSS) hoce da vidi originalni dokument sa sve potpisima i meni se cini logicnim da nece da raspravljaju, usvajaju dokument i salju ga Skupstini dok mu ne vide original.
Naravno da mi je jasno da se radi o politickim igrama DSS-a, ali i DS se prave ludi i umesto da pokazu original sporazuma, oni pricu skrecu ka veb sajtovima.
Ono sto mene nervira je da i jedni i drugi misle da mogu ovakve zamene teza i zamajavanje naroda da plasiraju kada i kako god hoce, da ako preveslaju 80% naroda da za ostalih 20% nema veze, da kod nas afere traju nedelju dana i da niko ni za sta ne odgovara...

bezimena

pre 16 godina

PatriJota i legIJalista V.dr.K. je prevazišao i samoga sebe, zaslužio je mesto rame uz rame pored Miloševića i Šešelja. To su u celoj našoj istoriji tri najveća srpska zlotvora!
BLJAK!!!

radic

pre 16 godina

Prateci papir -velika prevara- ja bih samo podsetio da je upravo politika koju zastupa premijer najveca prevara ovoga veka.Svi znamo zasto smo trazili promene 2000 a sada vidimo sta smo dobili i da smo prevareni.Tek sada je rekao za koga je i za sta je, zasto to nije odmah rekao nego se zamljacujemo osam godina i tapkamo u mestu.

Apache

pre 16 godina

Ove izjave u poslednjih nekoliko dana zaista su preko svake mere. Vi gospodo iz vaše destruk... stranke Srbije vređate našu inteligenciju po svim osnovama. Jedno je sigurno-bićete PROŠLOST posle 11.maja...

Ana

pre 16 godina

http://web.uzzpro.sr.gov.yu/kzpeu/dokumenti/ssp/ssp_prevod_sa_anexima.pdf
Ovo je link premijeru tehnicke Vlade. Obavestite se napokon!

Presuda

pre 16 godina

E pa ljudi doslo je vreme da mu konacno stanemo u kraj! Ako smo vec donekle pogresili 5. oktobra dajte da zadamo zavrsni udarac ovim i ovakvim neobavestenim, neupucenim, cinicno-namrgodjenim duhovima mracne nam skorasnje istorije. Pa zar po ovakvima da nam pamte - jedan je bio dosta za narednih 50 godina! Vec mi je previse da idem po svetu i crvenim......

Unbelievable

pre 16 godina

Sjajno. Kostunica je najzad pokazao da DSS u javnosti naziva izdajnickim sve sto Tadic i Djelic potpisu bez obzira na sadrzaj. Dakle, ne znam sta tamo pise ali znam da je to lose. Sumrak zdravog razuma.

mediawatchdog

pre 16 godina

A mi plaćamo i njega i njegove ministre, generalnog sekretara Vlade i ostale "stručnjake" da a) budu obavešteni o svemu u našem interesu i u naše ime, b) da vode poslove ove zemlje u skladu sa svojim ustavnim ovlašćenjima. Ako su neobavešteni i ako ne obavljaju svoj posao treba časno da se povuku za sva vremena. Odavne je u to ime trebalo da da ostavku i saopšti naciji da se toliko nagrešio da mu mandat više ne pripada.

GORAN

pre 16 godina

"građani Srbije moraju da znaju" ,Istim tim rečima 3.oktobra.2000 jedan čovek koji je tada još uvek bio predsednik Savezne Republike Jugoslavije obratio se građanima , samo tri dana kasnije (6.oktobra) obratio se preko jedne fantomske televizije i rekao kako je dobio rezultate izborne komisije i da se povlači sa vlasti , a sledeći oktobar dočekao je u Hagu.

Glock

pre 16 godina

Interesantno je da kod nas politicari koji "nista nece" imaju bilo kakvu podrsku naroda. Mislim, Kostunjavi nikada ne kaze sta hoce i KAKO ce to da ostvari - on samo prica kako nece ovo, kako nece ono, kako ne moze ovo, kako ne moze ono. Lako je pricati kako nesto ne moze ili kako se nesto nece - tesko je nesto URADITI. A to samo pokazuje kakav nam je narod, kada podrzava ljude koji nista ne znaju ni da urade...

Zeljko

pre 16 godina

Vise bih voleo da Radikali budu na vlasti nego da Tadic ponovo napravi vladu sa Kostunicom! Kostunjavog i Velju ne mogu vise da smislim.

mediawatchdog

pre 16 godina

E pa nije mi đavo dao mira pa sam pogledala i taj aneks. Ima 720 strana i može se pogledati na web prezentaciji Vlade. Nosi datum 8. maj 2008. Ako se taj dokument u pdf. formatu izloži zločinačkom i izdajničkom postupku traži "Kosovo" rezultati su zaista porazni i nadasve izdajnički. U većini slučajeva, naime, tragač pronalazi razne proizvode od kokosovog brašna ili kokosovih niti, što morate priznati zvuči kao "svastikin but i kljukana dinastija". Na nekoliko mesta, i to je tačno, pominje se Kosovo, u fusnotama u kojima doslovce stoji da je to definisano rezolucijom 1244. I u čemu je onda problem neobaveštenog?

dosta

pre 16 godina

Kako po "prvi put" ???


Desavalo se to i to bas sa ovom vladom !!!
Pa zar ministar Sutanovac kao ministar vojni nije bio upoznat sa onim "akcionim planom" za Kosovo koji je Samardjic predao a koji je kao usvojila vlada (ciji je i Sutanovac clan) i ciju kopiju nije imao ni predsednik vlade ??

Ispada da onaj Kostunica ponovo ne govori istinu ??

Igor-BN

pre 16 godina

Do pre par dana imao sam nekoliko drugara koji su podrzavali Kostunicu! I danas imam iste drugove, al' ne poznajem licno vise nikoga ko je za politiku gore pomenutog doktora! Kako je, kao vodja, uspesno oslobodio sopstvenu stranku od pristalica, onih ljudi koji misle, kao eventualni ponovni premier imao bi slican uspeh i sa Srbijom!

Erkan

pre 16 godina

Krajno je vreme da srpski narod skloni ovakve politicare kao Kostunica i Ilic iz politicke scene. Narod Srbije zaslujuje Evropsku buducnost a to samo Tadic moze da ostvari. Sve najbolje u nedelju. Pozdrav iz nezavisno Kosovo.

Nesha

pre 16 godina

Ma nemoj. ne zna tekst sporazuma koji je objavljen javno. Sto ne cita sajt B92? Evo mu ga tekst sporazuma i to na srpskom da se ne muci da ga prevodi: http://www.b92.net/info/dokumenti/index.php?nav_id=213697

Đorđe

pre 16 godina

Nema veće prevare od tebe Koštunice, to si bio i pre 5.Oktobra - trojanski konj SPS-a i SRS-a ubačen u redove DOS-a.
Svih ovih godina si to bezbroj puta dokazivao ali na žalost narod je takav da mnogima trebaju godine da to primete i u Srbiji je to proces koji traje mnogo duže nego što bi trebalo.
Na ovim izborima ćeš shvatititi kolika si prevara jer će broj poslanika koji će tvoja koalicija DSS+NS biti na nivou koji će ti jasno pokazati da si pročitan kao otvorena knjiga.Samo zahvaljujući još onom delu Srba koji su nepismeni da bi tu knjigu mogli pročitati i onima koji su uz tebe iz materijalnog interesa ćeš imati i toliko koliko ćeš imati.
Užasavam se istine da će to biti dovoljno da izvedeš svoju poslednju prevaru na političkoj sceni i daš većinu koaliciji (SRS-SPS-DSS+NS) kojoj si uvek i pripadao.

Georg

pre 16 godina

Nije mi jasno zasto u kampanji nije vise insistirano na duelima sa Neobavestenim, pa da doticni javno pokaze prstom po papiru sta je to falsifikovano i sporno u SSP. On naravno ne bi smeo da izdje i tako bi se dodatno legitimisao kao lazov.

Ivan

pre 16 godina

Da li će neko posle 11. maja konačno uspeti da iz naših života ukloni reinkarnaciju bivšeg nam predsednika?!? Koštunjavi preti da postane veće zlo i od samog idejnog vođe i gurua Miloševića!!! I kao što reče Đole Balašević:"Princip je isti, sve su ostalo nijanse..."

Marko

pre 16 godina

Predsedniče Vlade, V. dr Koštunice, ne zamajavajte više narod sa tim da potpisani sporazum nije u intersu države, da je protivustavan, itd.
Zašto svoj narod, nas gradjane toliko potcenjujete i pravite budalama. Verujem da ste svesni toga. Zbog toga gubite i na izborima i kao čovek...
Ako potpisani sporazum protivustavan, policija je u vašim rukama, zašto jednostavno ne uhapsite te "izdajnike" i doboćete podršku naroda.
Šta mislite da li smo mi, narod, stoka koja ama baš ništa ne razume... Varate se V. Koštunice...

plava ruza

pre 16 godina

pa sta ima da se komentarise vise?ako se trazi da se vidi orginal pa pokazite ga bre.sto se to krije ko zmija noge ili je stvarno ono sto Voja kaze.pokazite da nije u pravu!

posmatrac

pre 16 godina

Ne razumem kako to niko da kaze ili napise, da je nas najvazniji cilj da udjemo u EU pre |Kosova. Ako postanemo clan EU mozemo da stavimo veto na prijem Kosova u EU. I obrnuto, nedaj Boze da Kosovo postane clan EU pre nas.Onda nam ne bi pomogli ni Rusi. Da li smemo da se igramo i da gubimo vreme?

nina

pre 16 godina

Stan'te ako boga znate, a gde su tu masoni, Sionski priorat i sv. Gral? Narodnjaci, narodnjaci, opet ste zaboravili da iscitate celo gradivo. Ubacujte masone sto pre, inace propade vam zaplet!

T.

pre 16 godina

Demokratija je pa svako ima pravo da prica sta hoce, ukljucujuci i Kostunicu. Ali mi nikako nije jasno zasto 500.000 ljudi i dalje zeli da glasa za nekog ko prica takve stvari?

Svetlana

pre 16 godina

A gospodin Kostunica je cekao nekoliko sati pre opcetka izborne tisine da nam saopsti ovu neverovatnu vest - valjda je bio zauzet u proteklih nedelju dana lepljenjem plakata.

Marko

pre 16 godina

Gospoda iz DSS-a su jako poznati po laganju! Setimo se samo kako su za prosle izbore ( Mihajlov ) rekli da majka Zorana Djindjica zna ko su ubice njenog sina!!! Da bi posle izbora rekli, da to nije istina i da moramo da ih razumemo sto su to rekli jer su bili izbori!!!!

Doktorant iz Lisabona

pre 16 godina

Gospodine NEOBAVESTENI (Dr. Vojislave Kostunice) kao sto je objavljeno u vestima B92, tekst potpisanog, kao i prelaznog (propratnog)sporazuma nalazi se na Internet-strani Vlade Srbije, gde ga svako moze procitati, evo vam link (http://www.srbija.sr.gov.yu/) izvolite, pa se vi i vasi ministri pripremite za sutra, radite malo. Ako ne znate da unzipujete fajlove, slobodno mi se javite.

Ranko

pre 16 godina

I Kostunica i Ilic i radikali znaju da od Srpskog Kosova nema nista i da ima ne znaju sta bi sa njim jer bi ga morali drzati pod cizmom a nemaju ni snage ni para za to... Ali ga tako bljutavo koriste u predizborne svrhe umesto da gledaju kako da pomognu srpskom narodu koji tamo ostaje mudroscu...

Nenad

pre 16 godina

Ovo što radi Koštunica zaista je sramno.Taj Sporazum je on sam predložio Vladi i usvojen je jednoglasno.Ako se u medjuvremenu predomislio/!/
u redu.Šta mu smeta da se on razmatra na Vladi i eventualno većinom glasova članova iz demokratske stranke i usvoji kao predlog Skupštini. Koštunica najavljuje već danima da će novi sastav Skupštine poništiti taj potpis na Sporazum. Pa u redu. Čemu onda nervoza i neosnovanio napadi, na one koji su Sporazum potpisali kada su oni samo sprovodili odluku Vlade.Sve je to sa njegove strane besmisleno jadno i bedno,.A najadniji smo mi gradjani koji živimo u zemlji u kojoj se dogadjajui i ovakve stvari.Očigledno je jedno naše biračko telo je takvo da kod njega preolaze i ovakvi gafovi koje nam sada plasira Kopštunica.I pita se čovek dokle tako.

stef

pre 16 godina

Dosao im je kraj.Ulaskom u EU oni su otpisani.Ovo je borba za opstanak.Kosovo se nije izgubilo na putu pa se sigurno nece vratiti kuci a oni to znaju.Zamlacuju narod. Buducnost Srbije je EU.

Neobavešten do kraja

pre 16 godina

Gledaj vamo: Neobavešteni koristi i poslednji trenutak pred predizbornu šutnju da OSTANE NEOBAVEŠTEN!!! Zaboga, kao da ceo svet postoji samo zato da bi njemu dostavljao ovo ili ono i kao da bi to nešto promenilo.

ruski car Nikolaj

pre 16 godina

A Sporazum sa rusima znaju samo NIKOLIC-KOSTUNJAVI_VELIMIR-I njegovo velicanstvo MIHAJLOV.
Taj sporazum je toliko uvlakacki
da se i sami rusi krste na njihovim sajtovima.To nespada u domen klasicne izdaje,vec u direktan upliv Ruske tajne sluzbe u vrh vlade srbije.
To Rusi nisu radili ni u bivsim sovjetskim komunistickim vremenima u tadasnjih 14republikam SSSR-a.
Danas je KGB-FSB najopasnija sluzba na svetu.

srdjan

pre 16 godina

Pa naravno "prateći papir"...a da mi vidimo i kakve su korice tog ugovora, koje su one debljine, težine, pa tek boje, sve da se zna,...onda veoma važno koji je font slova korišćen u pisanju tog sporazuma i da li su slova pisana desnom ili đavolskom levom rukom! Nesumljivo je da moramo sve stvari da razjasnimo do kraja kad je u pitanju jedan ovako važan sporazum.

Milan

pre 16 godina

To Kostunica najbolje zna da to stalno radi i upada sve dublje i dublje u svoje greske. Mladenovic je mlad covek ima jos malo sanse da promeni pravac DSS ili partiju ali mislim da se i on u tu "rupu" zaglavio.

IK

pre 16 godina

Tekst sporazuma SSP moze se naci na veoma lako, treba samo koristiti internet, dok nesto nisam siguran da je to slucaj i sa cuvenim, opstepoznatim GASNIM SPORAZUMOM.

veki

pre 16 godina

Ovde se momentalno postavlja pianje poverenja. Ja verujem, predpostavljam da Tadic ne laze a s druge strane mogu lako da poverujem da Kostunica namerno preteruje i preuvelicava 'opasnost' od SAA. Ta dva stavljena na vagu donose rezultat- Tadicu se moze vise verovati.
S druge strane ako posle pobede Tadica se ipak ispostavi da taj ugovor ide na stetu Serbije (lazi ili objektivnost) onda ga ne treba ratifikovati i- tacka...

Filip Putnik

pre 16 godina

Da je EU pametna, odmah bi ukinula vize, svi bi otisli, rasuli se po belim svetu i Srbi više ne bi bili politički i remetilački entitet. Ne bi više bilo ni Tadića, ni Koštunice, ni Nikolića, ni Jovanovića da zaludjuju i svadjaju ovaj glupavi narod. Ostale bi samo babe u napuštenim gradovima (sela su već pusta), a Srbi nestali medju drugim narodima koji hoće i mogu da imaju državu. Evropo, otvori granice da se što pre izgubimo odavde i da lepo, ali pojedinačno i kao pripadnici drugog naroda, živimo. Od čega će samo tada da žive ovi što nam sole pamet o znanju, neznanju, tajnama, mućkama, podmetanjima... oni i ovako nisu u životu ni ekser zakucali, pa od Brozovih kumrovačkih asistenata postali demokrate. I uvek na vlasti i ovi sa S i ovi bez S.

vladimir

pre 16 godina

Na sajtu Vlade Srbije je postavljen tekst SSP jos sredinom decembra kada sam ga skinuo i procitao. Danas sam na sajtu Kancelarije za evropske poslove Vlade skinuo i prelazni sporazum i SSP. Ne znam o cemu ovi pricaju? Opet su neobavesteni, zar ne?

Misa

pre 16 godina

Prelazni sporazum sluzi da bi se trgovinske olaksice odmah mogle poceti sprovoditi.Medjutim,u slucaju Srbije CEO prelazni sporazum je odmah suspendovan,odnosno njegova primena se odlaze do nove odluke Saveta ministara koji ce tu odluku doneti u zavisnosti od saradnjom sa Hagom!A ceo SSP stupa na snagu tek kada ga ratifikuju SVE zemlje potpisnice

Gagac

pre 16 godina

Lepo su pojedini politicari koji imaju mozga pricali,savetovali nemojte Kostunicu stara je to komunjara upropastice sve a mi samo da skinemo Slobu i eto vidite sta radi on,Velja,Vucic sacuvaj boze ni jedan od njih nista ama bas nista nisu ucinili za ovu nasu Srbiju i sada hoce da jos gore unazade nas,pa boze oterajte te da ne kazem nenormalne politicare.Molim vas ko Boga....