Sreda, 23.04.2008.

10:13

Podrška Španije za SSP

Španska vlada najavila je da će pokušati da neutrališe otpor nekih zemalja članica Evropske unije prema potpisivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom.

Izvor: B92

Podrška Španije za SSP IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

20 Komentari

Sortiraj po:

Sax

pre 16 godina

Gospodjo Doris Pak, ako radikali pobede to ce biti zato sto su dali gol iz ciste ofsajd situacije koju niste svirali, zato sto ste propustili da dosudite tri penala za nas, iako je bar pola Srbije iz aviona videlo da su prekrsaji u sesnaestercu postojali, zato sto ste nam iskljucili dva najbolja igraca, a vasi pomocnici besomucno mahali zastavicama uvek kada smo bili u izglednoj situaciji da postignemo gol i tako obradujemo nase verne navijace... a niste ni primetili da je u 80-tom minutu uleteo i dvanaesti igrac radikala koji se pokazao kao najgrublji igrac sa svojim pogibeljnim startovima sa obe noge s ledja... vrlo moguce da je taj u detinjstvu bio oslobodjen fizickog a vi mu dali licencu da igra sto je nedopustivo.

Bucko razmisljam

pre 16 godina

Slovenija NAJPAMETNIJA !!! Ako se Srbija opredeli 11. maja za Evropski put, nije kasno ni 12. Maja potpisati sporazum o pridruzivanju ! A ako ne daj Boze pobede RUSI stvari ce samo biti jos KOMPLIKOVANIJE nego sto inace jesu !!!

Newborn

pre 16 godina

Ma hajde serbi potpisujte vec jednom pa sve se vidi da jedva cekajte, pustite Rusiju docice taj dan kad ce i Rusi da trazi da potpisuje tako nesto.

Pavao

pre 16 godina

Jako mi je smiješna izjava da bi nepotpisivanje SSP od strane Srbije moglo imati nesagledivih posljedica na cijeli "region". Očito svaka zemlja na jugoistoku Europe ima svoj vlastiti put i ne znam na koje bi se to zemlje nepotpisivanje moglo odraziti u kojem konkretnom smislu, pogotov ako se u taj "region" smješta Hravtsku, kako srpski političari vole naglašavati. Malo previše preuveličavate, bojim se, potpisivanje tog sporazuma. Srbija ga i može potpisati, ali može stupiti na snagu tek kada ga potvrde sve zemlje EU pojedinačno, što može potrajati i do godinu dana. Potpisivanje nećete niti primjetiti u standardu, tako da mislim da živite pomalo izvan vremena i prostora i malo sagledajte kako stvari funkcioniraju izvan Srbije. Do povećanja standrarda trebaju godine i godine...

veki

pre 16 godina

Stav Spanije samo potvrdjuje da postoji alternativa 'pritiscima'
mocnih sila. Kad citam o tome da se oni zalazu za nas ,i kad se setim zajednickog gesta Bugarske, Hrvatske i Madjarske da priznaju Kosovo u jednom danu on mi se cini jos vise patetican.
Mi stvarno moramo vec jednom da rascistimo ko su nam prijateljske zemlje i da negujemo ta prijateljstva intenzivno.
Madjarska, Bugarska i Hrvatska jesu komsije ali tu im se svaki znacaj zavrsava.

Vasiona

pre 16 godina

Zamislite da neki nas politicar bilo kojoj naciji daruje zvanicnu izjavu:
"Smatram da ste velika nacija, sa intelektualnim potencijalom..."
Mislili bi da je otkacio....

Pedro

pre 16 godina

Ja sam potpuno odusevljen Spanijom u zadnjih par godina. Neverovatan spoj razlicitih kultura, topline i prijateljstva ljudi, progresivnost i modernizam na najlepsi moguci nacin povezan sa tradicijom, zivahnost zvuka i praticnost znanja spanskog jezika...

Njihova sadasnja vlada je pokazala covecnost i principijalnost na mnogim poljima: Odbijanjem da budu zastupljenii u prljavim ratovima, ukljucenost zene u javni zivot zemlje (prva i jedina zemlja u istoriji Evrope u cijem parlamentu je veca zastupljenost zena minista nego muskaraca), omogucavanje homoseksualnih brakova i usvanjanja dece, reforme na legalizaciji abortusa, a evo sada i podrska SRBIJI. Mogu zemlje poput Holandije da izigravaju postenje koliko hoce, ali nisu ni primaci humanizmu jedne Spanije. Jedino priblizavanjem Srbije sa EU mogu se spasiti obicni stanovnici Srbije, a Haski begunci se naci pred licem suda i pravde. Ostalo je sve podrska radikalizamu i nastavak stradanja neduznih.

mario

pre 16 godina

"Srbija je ključna zemlja na Balkanu" uvijek me uvesele ovakve izjave ja bih rekao da je prije ključni remetilački faktor jer u zadnjih 20 godina krenulo je sve odadnde tako da ne znam kako može biti faktor stabilnosti u regionu.

Milica

pre 16 godina

Kako stvari stoje Srbija ce pre uci u EU sa Radikalima i DSS-om nego sa Dosom na vlasti, jer oni tacno znaju sta hoce a sta nece. Samim tim i Evropa ce morati da se odredi je li Srbija cela ili nije. Tim bi se otklonila sva ova politizacija oko ovog pitanja pa bi verovali i li ne Radikalna vlast bila ta koja bi dovela Srbju na vrata EU.
Znam da ovo mnogima ne izgleda realno ali zapisite ovaj komentar pa da se vidimo za 4 godine.

Evropejac

pre 16 godina

Vojislave Dr Kostunica.I one zemlje koje nisu priznale Kosovo kazu da treba da potpisemo SSP. Covek je neverni Toma i zivi u paranoji da ce neko da ga predje.Trazi od EU da unesu recenicu koju on zahteva a zaboravlja da je EU politicka organizacija i da ona se uopste ne izjasnjava o Kosovu a sve odluke se donose konsenzusom zemalja clanica. Ne misli valjda da ce zemlje koje su priznale Kosovo da kazu jeste salili smo se i presli i neka stoji ta recenica. Drugo zasto onda ne predlozi da izadjemo iz UN, OEBS jer i tamo su zemlje koje su priznale kosovo i zasto i od tih organizacija ne traze da se striktno izjasne da je Kosovo Srbija. Sto rece Vuk Draskovic njegova stranka je clan evropskih narodnjackih stranaka. Zasto DSS ne izdje iz tog saveza jer i tamo ima zemalja i to dosta koje su priznale Kosovo.Ovo je samo zamajavanje naroda ne bi li sto vise glasova dobio ai i jedan od razloga da zajedno sa radikalima ne isporuci Raka Mladica i ostale zlocince pa da posle tambura pesmu kako Evropa nije htela nas u clanstvo

bezimena

pre 16 godina

Kako nas lažni demokrata V.dr.K. ubedjuje da bi potpisivanje SSP značilo naše priznanje nezavisnosti Kosova, jer EU je organizacija koja je,po njegovoj "logici", priznala nezavisnost, onda bi trebao da objasni gradjanima Srbije, zašto članice EU koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, NISU IZAŠLE IZ EU!?
Jer, ako potpisivanje SSP znači priznanje nezavisnosti Kosova, onda ostajanje u EU država koje nezavisnost nisu priznale, znači to isto!
Uočljivo je da lažni demokrata V.dr.K. samo gradjane Srbije pokušava da ubedi u svoju "teoriju", to nije pokušao (niti će) sa bilo kim od stranih državnika. Nije, zato što odlično zna da je to nebuloza, ali kako njegov cilj nikada nije bio ulazak u EU, našao je vešt i opak način da udara po emocijama neukih i nepismenih, isto kao što je i Milošević radio. držeći nas tako u izolaciji. Uostalom, on i jeste nastavljač Miloševićeve politike, to je sada više nego vidljivo!

posmatrac iz australije

pre 16 godina

Hvala Španiji,Slovačkoj i ostalim zemljama EU koje žele da pomognu Srbiji da se izvuče iz krize i postane prospertitena zemlja ali političari tih zemalja moraju shvatiti da je sadašnja Vlada Srbije tehnička i plus toga nema koncezusa za tako velike stvari kakvo je potpisivanje SSP.U Australiji je do prije par mjeseci na vlasti bila koalicija Liberalne i Nacionalne partije i za 11 godina vladanja niti jednom se nije desilo da su ministri veće Liberalne partije preglasali ove iz Nacionalne partije. Sve se odluke a pogotovu one važnije prije dogovore i usaglase i ako ima nešto s čim se neslažu ovi što imaju manje ministara od tih se odluka odustaje ili se dalje usaglašavaju. Pa ako Đelić i Dinkić kao uzor žele demokratije razvijenih zapadnih zemalja mogli malo proučiti ovaj primjer iz Australije.

vlada

pre 16 godina

Nema potrebe da se SSP uopste potpise pre 11. maja. Srbija (tj. njeni gradjani) moraju sami da se odluce za EU, da pogledaju sebi u oci i realno ocene alternative. SSP ce onda doci kao prirodan tok stvari. Realno se u Srbiji zivi nesrazmerno bolje od kada smo krenuli putem EU. Problem Kosova i Haga je vestacki napumpavan prethodnih 5 godina od strane DSS-a (potpomognut SRS-om), a to zarad budjenja onog najiskrenijeg osecanja ljubavi prema drzavi, a sve u sluzbi podmukle stranacke afirmacije. Zna se dobro ko je kriv za gubitak Kosova i svih ratova devedesetih.

Maksimalno orao pozitivno

pre 16 godina

Svi potezi EU ukazuju da se radi o krajnjoj nespretnosti, u šta sumnjam, ili o nameri da 11. maja pobede upravo oni koji neće izručiti Ratka Mladića. Ali to je najmanji problem koji će zadesiti Srbiju.

bedri doroci

pre 16 godina

Doris Pak: Ako radikali pobede, nikada nećemo videti Mladića u Hagu". Radikali nisu na vlasti vec osam godina a Mladic nije jos u Hagu.

Josip Vasilj

pre 16 godina

Kosovo je otišlo prije atentata na premijera, pa je zapravo ubistvom Đinđića Srbija udaljena od Evropske unije i gurnuta u još dublje u močvaru. Nažalost najjača proevropski orjentirana stranka DS već danas najavljuje moguće koaliciju sa najžešćim protivnicima evropskih integracija. Pa ako je Đinđić bio jedini čovjek u Srbiji koji ju je istinski želio promijeniti, onda je Srbiju nemoguće mijenjati…

Novosadista

pre 16 godina

"Evropska unija smatra da bi mogućnost da Bosna i Hercegovina potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju dala pozitivan signal proevropskim snagama u Srbiji pred izbore 11. maja..."
E, da, dajte svim zemljama u okruzenju da potpisu SSP i po mogucnosti belu sengen listu, a Srbiju na listu cekanja i to ce izazvati buru "odusevljenja" kod gradjana u Srbiji???
Jesu oni ludi ili ja?

bedri doroci

pre 16 godina

Doris Pak: Ako radikali pobede, nikada nećemo videti Mladića u Hagu". Radikali nisu na vlasti vec osam godina a Mladic nije jos u Hagu.

Josip Vasilj

pre 16 godina

Kosovo je otišlo prije atentata na premijera, pa je zapravo ubistvom Đinđića Srbija udaljena od Evropske unije i gurnuta u još dublje u močvaru. Nažalost najjača proevropski orjentirana stranka DS već danas najavljuje moguće koaliciju sa najžešćim protivnicima evropskih integracija. Pa ako je Đinđić bio jedini čovjek u Srbiji koji ju je istinski želio promijeniti, onda je Srbiju nemoguće mijenjati…

Novosadista

pre 16 godina

"Evropska unija smatra da bi mogućnost da Bosna i Hercegovina potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju dala pozitivan signal proevropskim snagama u Srbiji pred izbore 11. maja..."
E, da, dajte svim zemljama u okruzenju da potpisu SSP i po mogucnosti belu sengen listu, a Srbiju na listu cekanja i to ce izazvati buru "odusevljenja" kod gradjana u Srbiji???
Jesu oni ludi ili ja?

Maksimalno orao pozitivno

pre 16 godina

Svi potezi EU ukazuju da se radi o krajnjoj nespretnosti, u šta sumnjam, ili o nameri da 11. maja pobede upravo oni koji neće izručiti Ratka Mladića. Ali to je najmanji problem koji će zadesiti Srbiju.

bezimena

pre 16 godina

Kako nas lažni demokrata V.dr.K. ubedjuje da bi potpisivanje SSP značilo naše priznanje nezavisnosti Kosova, jer EU je organizacija koja je,po njegovoj "logici", priznala nezavisnost, onda bi trebao da objasni gradjanima Srbije, zašto članice EU koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, NISU IZAŠLE IZ EU!?
Jer, ako potpisivanje SSP znači priznanje nezavisnosti Kosova, onda ostajanje u EU država koje nezavisnost nisu priznale, znači to isto!
Uočljivo je da lažni demokrata V.dr.K. samo gradjane Srbije pokušava da ubedi u svoju "teoriju", to nije pokušao (niti će) sa bilo kim od stranih državnika. Nije, zato što odlično zna da je to nebuloza, ali kako njegov cilj nikada nije bio ulazak u EU, našao je vešt i opak način da udara po emocijama neukih i nepismenih, isto kao što je i Milošević radio. držeći nas tako u izolaciji. Uostalom, on i jeste nastavljač Miloševićeve politike, to je sada više nego vidljivo!

vlada

pre 16 godina

Nema potrebe da se SSP uopste potpise pre 11. maja. Srbija (tj. njeni gradjani) moraju sami da se odluce za EU, da pogledaju sebi u oci i realno ocene alternative. SSP ce onda doci kao prirodan tok stvari. Realno se u Srbiji zivi nesrazmerno bolje od kada smo krenuli putem EU. Problem Kosova i Haga je vestacki napumpavan prethodnih 5 godina od strane DSS-a (potpomognut SRS-om), a to zarad budjenja onog najiskrenijeg osecanja ljubavi prema drzavi, a sve u sluzbi podmukle stranacke afirmacije. Zna se dobro ko je kriv za gubitak Kosova i svih ratova devedesetih.

Milica

pre 16 godina

Kako stvari stoje Srbija ce pre uci u EU sa Radikalima i DSS-om nego sa Dosom na vlasti, jer oni tacno znaju sta hoce a sta nece. Samim tim i Evropa ce morati da se odredi je li Srbija cela ili nije. Tim bi se otklonila sva ova politizacija oko ovog pitanja pa bi verovali i li ne Radikalna vlast bila ta koja bi dovela Srbju na vrata EU.
Znam da ovo mnogima ne izgleda realno ali zapisite ovaj komentar pa da se vidimo za 4 godine.

Evropejac

pre 16 godina

Vojislave Dr Kostunica.I one zemlje koje nisu priznale Kosovo kazu da treba da potpisemo SSP. Covek je neverni Toma i zivi u paranoji da ce neko da ga predje.Trazi od EU da unesu recenicu koju on zahteva a zaboravlja da je EU politicka organizacija i da ona se uopste ne izjasnjava o Kosovu a sve odluke se donose konsenzusom zemalja clanica. Ne misli valjda da ce zemlje koje su priznale Kosovo da kazu jeste salili smo se i presli i neka stoji ta recenica. Drugo zasto onda ne predlozi da izadjemo iz UN, OEBS jer i tamo su zemlje koje su priznale kosovo i zasto i od tih organizacija ne traze da se striktno izjasne da je Kosovo Srbija. Sto rece Vuk Draskovic njegova stranka je clan evropskih narodnjackih stranaka. Zasto DSS ne izdje iz tog saveza jer i tamo ima zemalja i to dosta koje su priznale Kosovo.Ovo je samo zamajavanje naroda ne bi li sto vise glasova dobio ai i jedan od razloga da zajedno sa radikalima ne isporuci Raka Mladica i ostale zlocince pa da posle tambura pesmu kako Evropa nije htela nas u clanstvo

Pedro

pre 16 godina

Ja sam potpuno odusevljen Spanijom u zadnjih par godina. Neverovatan spoj razlicitih kultura, topline i prijateljstva ljudi, progresivnost i modernizam na najlepsi moguci nacin povezan sa tradicijom, zivahnost zvuka i praticnost znanja spanskog jezika...

Njihova sadasnja vlada je pokazala covecnost i principijalnost na mnogim poljima: Odbijanjem da budu zastupljenii u prljavim ratovima, ukljucenost zene u javni zivot zemlje (prva i jedina zemlja u istoriji Evrope u cijem parlamentu je veca zastupljenost zena minista nego muskaraca), omogucavanje homoseksualnih brakova i usvanjanja dece, reforme na legalizaciji abortusa, a evo sada i podrska SRBIJI. Mogu zemlje poput Holandije da izigravaju postenje koliko hoce, ali nisu ni primaci humanizmu jedne Spanije. Jedino priblizavanjem Srbije sa EU mogu se spasiti obicni stanovnici Srbije, a Haski begunci se naci pred licem suda i pravde. Ostalo je sve podrska radikalizamu i nastavak stradanja neduznih.

mario

pre 16 godina

"Srbija je ključna zemlja na Balkanu" uvijek me uvesele ovakve izjave ja bih rekao da je prije ključni remetilački faktor jer u zadnjih 20 godina krenulo je sve odadnde tako da ne znam kako može biti faktor stabilnosti u regionu.

posmatrac iz australije

pre 16 godina

Hvala Španiji,Slovačkoj i ostalim zemljama EU koje žele da pomognu Srbiji da se izvuče iz krize i postane prospertitena zemlja ali političari tih zemalja moraju shvatiti da je sadašnja Vlada Srbije tehnička i plus toga nema koncezusa za tako velike stvari kakvo je potpisivanje SSP.U Australiji je do prije par mjeseci na vlasti bila koalicija Liberalne i Nacionalne partije i za 11 godina vladanja niti jednom se nije desilo da su ministri veće Liberalne partije preglasali ove iz Nacionalne partije. Sve se odluke a pogotovu one važnije prije dogovore i usaglase i ako ima nešto s čim se neslažu ovi što imaju manje ministara od tih se odluka odustaje ili se dalje usaglašavaju. Pa ako Đelić i Dinkić kao uzor žele demokratije razvijenih zapadnih zemalja mogli malo proučiti ovaj primjer iz Australije.

Vasiona

pre 16 godina

Zamislite da neki nas politicar bilo kojoj naciji daruje zvanicnu izjavu:
"Smatram da ste velika nacija, sa intelektualnim potencijalom..."
Mislili bi da je otkacio....

veki

pre 16 godina

Stav Spanije samo potvrdjuje da postoji alternativa 'pritiscima'
mocnih sila. Kad citam o tome da se oni zalazu za nas ,i kad se setim zajednickog gesta Bugarske, Hrvatske i Madjarske da priznaju Kosovo u jednom danu on mi se cini jos vise patetican.
Mi stvarno moramo vec jednom da rascistimo ko su nam prijateljske zemlje i da negujemo ta prijateljstva intenzivno.
Madjarska, Bugarska i Hrvatska jesu komsije ali tu im se svaki znacaj zavrsava.

Pavao

pre 16 godina

Jako mi je smiješna izjava da bi nepotpisivanje SSP od strane Srbije moglo imati nesagledivih posljedica na cijeli "region". Očito svaka zemlja na jugoistoku Europe ima svoj vlastiti put i ne znam na koje bi se to zemlje nepotpisivanje moglo odraziti u kojem konkretnom smislu, pogotov ako se u taj "region" smješta Hravtsku, kako srpski političari vole naglašavati. Malo previše preuveličavate, bojim se, potpisivanje tog sporazuma. Srbija ga i može potpisati, ali može stupiti na snagu tek kada ga potvrde sve zemlje EU pojedinačno, što može potrajati i do godinu dana. Potpisivanje nećete niti primjetiti u standardu, tako da mislim da živite pomalo izvan vremena i prostora i malo sagledajte kako stvari funkcioniraju izvan Srbije. Do povećanja standrarda trebaju godine i godine...

Bucko razmisljam

pre 16 godina

Slovenija NAJPAMETNIJA !!! Ako se Srbija opredeli 11. maja za Evropski put, nije kasno ni 12. Maja potpisati sporazum o pridruzivanju ! A ako ne daj Boze pobede RUSI stvari ce samo biti jos KOMPLIKOVANIJE nego sto inace jesu !!!

Sax

pre 16 godina

Gospodjo Doris Pak, ako radikali pobede to ce biti zato sto su dali gol iz ciste ofsajd situacije koju niste svirali, zato sto ste propustili da dosudite tri penala za nas, iako je bar pola Srbije iz aviona videlo da su prekrsaji u sesnaestercu postojali, zato sto ste nam iskljucili dva najbolja igraca, a vasi pomocnici besomucno mahali zastavicama uvek kada smo bili u izglednoj situaciji da postignemo gol i tako obradujemo nase verne navijace... a niste ni primetili da je u 80-tom minutu uleteo i dvanaesti igrac radikala koji se pokazao kao najgrublji igrac sa svojim pogibeljnim startovima sa obe noge s ledja... vrlo moguce da je taj u detinjstvu bio oslobodjen fizickog a vi mu dali licencu da igra sto je nedopustivo.

Newborn

pre 16 godina

Ma hajde serbi potpisujte vec jednom pa sve se vidi da jedva cekajte, pustite Rusiju docice taj dan kad ce i Rusi da trazi da potpisuje tako nesto.

Josip Vasilj

pre 16 godina

Kosovo je otišlo prije atentata na premijera, pa je zapravo ubistvom Đinđića Srbija udaljena od Evropske unije i gurnuta u još dublje u močvaru. Nažalost najjača proevropski orjentirana stranka DS već danas najavljuje moguće koaliciju sa najžešćim protivnicima evropskih integracija. Pa ako je Đinđić bio jedini čovjek u Srbiji koji ju je istinski želio promijeniti, onda je Srbiju nemoguće mijenjati…

bezimena

pre 16 godina

Kako nas lažni demokrata V.dr.K. ubedjuje da bi potpisivanje SSP značilo naše priznanje nezavisnosti Kosova, jer EU je organizacija koja je,po njegovoj "logici", priznala nezavisnost, onda bi trebao da objasni gradjanima Srbije, zašto članice EU koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, NISU IZAŠLE IZ EU!?
Jer, ako potpisivanje SSP znači priznanje nezavisnosti Kosova, onda ostajanje u EU država koje nezavisnost nisu priznale, znači to isto!
Uočljivo je da lažni demokrata V.dr.K. samo gradjane Srbije pokušava da ubedi u svoju "teoriju", to nije pokušao (niti će) sa bilo kim od stranih državnika. Nije, zato što odlično zna da je to nebuloza, ali kako njegov cilj nikada nije bio ulazak u EU, našao je vešt i opak način da udara po emocijama neukih i nepismenih, isto kao što je i Milošević radio. držeći nas tako u izolaciji. Uostalom, on i jeste nastavljač Miloševićeve politike, to je sada više nego vidljivo!

mario

pre 16 godina

"Srbija je ključna zemlja na Balkanu" uvijek me uvesele ovakve izjave ja bih rekao da je prije ključni remetilački faktor jer u zadnjih 20 godina krenulo je sve odadnde tako da ne znam kako može biti faktor stabilnosti u regionu.

vlada

pre 16 godina

Nema potrebe da se SSP uopste potpise pre 11. maja. Srbija (tj. njeni gradjani) moraju sami da se odluce za EU, da pogledaju sebi u oci i realno ocene alternative. SSP ce onda doci kao prirodan tok stvari. Realno se u Srbiji zivi nesrazmerno bolje od kada smo krenuli putem EU. Problem Kosova i Haga je vestacki napumpavan prethodnih 5 godina od strane DSS-a (potpomognut SRS-om), a to zarad budjenja onog najiskrenijeg osecanja ljubavi prema drzavi, a sve u sluzbi podmukle stranacke afirmacije. Zna se dobro ko je kriv za gubitak Kosova i svih ratova devedesetih.

Evropejac

pre 16 godina

Vojislave Dr Kostunica.I one zemlje koje nisu priznale Kosovo kazu da treba da potpisemo SSP. Covek je neverni Toma i zivi u paranoji da ce neko da ga predje.Trazi od EU da unesu recenicu koju on zahteva a zaboravlja da je EU politicka organizacija i da ona se uopste ne izjasnjava o Kosovu a sve odluke se donose konsenzusom zemalja clanica. Ne misli valjda da ce zemlje koje su priznale Kosovo da kazu jeste salili smo se i presli i neka stoji ta recenica. Drugo zasto onda ne predlozi da izadjemo iz UN, OEBS jer i tamo su zemlje koje su priznale kosovo i zasto i od tih organizacija ne traze da se striktno izjasne da je Kosovo Srbija. Sto rece Vuk Draskovic njegova stranka je clan evropskih narodnjackih stranaka. Zasto DSS ne izdje iz tog saveza jer i tamo ima zemalja i to dosta koje su priznale Kosovo.Ovo je samo zamajavanje naroda ne bi li sto vise glasova dobio ai i jedan od razloga da zajedno sa radikalima ne isporuci Raka Mladica i ostale zlocince pa da posle tambura pesmu kako Evropa nije htela nas u clanstvo

Novosadista

pre 16 godina

"Evropska unija smatra da bi mogućnost da Bosna i Hercegovina potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju dala pozitivan signal proevropskim snagama u Srbiji pred izbore 11. maja..."
E, da, dajte svim zemljama u okruzenju da potpisu SSP i po mogucnosti belu sengen listu, a Srbiju na listu cekanja i to ce izazvati buru "odusevljenja" kod gradjana u Srbiji???
Jesu oni ludi ili ja?

bedri doroci

pre 16 godina

Doris Pak: Ako radikali pobede, nikada nećemo videti Mladića u Hagu". Radikali nisu na vlasti vec osam godina a Mladic nije jos u Hagu.

Milica

pre 16 godina

Kako stvari stoje Srbija ce pre uci u EU sa Radikalima i DSS-om nego sa Dosom na vlasti, jer oni tacno znaju sta hoce a sta nece. Samim tim i Evropa ce morati da se odredi je li Srbija cela ili nije. Tim bi se otklonila sva ova politizacija oko ovog pitanja pa bi verovali i li ne Radikalna vlast bila ta koja bi dovela Srbju na vrata EU.
Znam da ovo mnogima ne izgleda realno ali zapisite ovaj komentar pa da se vidimo za 4 godine.

Pedro

pre 16 godina

Ja sam potpuno odusevljen Spanijom u zadnjih par godina. Neverovatan spoj razlicitih kultura, topline i prijateljstva ljudi, progresivnost i modernizam na najlepsi moguci nacin povezan sa tradicijom, zivahnost zvuka i praticnost znanja spanskog jezika...

Njihova sadasnja vlada je pokazala covecnost i principijalnost na mnogim poljima: Odbijanjem da budu zastupljenii u prljavim ratovima, ukljucenost zene u javni zivot zemlje (prva i jedina zemlja u istoriji Evrope u cijem parlamentu je veca zastupljenost zena minista nego muskaraca), omogucavanje homoseksualnih brakova i usvanjanja dece, reforme na legalizaciji abortusa, a evo sada i podrska SRBIJI. Mogu zemlje poput Holandije da izigravaju postenje koliko hoce, ali nisu ni primaci humanizmu jedne Spanije. Jedino priblizavanjem Srbije sa EU mogu se spasiti obicni stanovnici Srbije, a Haski begunci se naci pred licem suda i pravde. Ostalo je sve podrska radikalizamu i nastavak stradanja neduznih.

Maksimalno orao pozitivno

pre 16 godina

Svi potezi EU ukazuju da se radi o krajnjoj nespretnosti, u šta sumnjam, ili o nameri da 11. maja pobede upravo oni koji neće izručiti Ratka Mladića. Ali to je najmanji problem koji će zadesiti Srbiju.

Newborn

pre 16 godina

Ma hajde serbi potpisujte vec jednom pa sve se vidi da jedva cekajte, pustite Rusiju docice taj dan kad ce i Rusi da trazi da potpisuje tako nesto.

Pavao

pre 16 godina

Jako mi je smiješna izjava da bi nepotpisivanje SSP od strane Srbije moglo imati nesagledivih posljedica na cijeli "region". Očito svaka zemlja na jugoistoku Europe ima svoj vlastiti put i ne znam na koje bi se to zemlje nepotpisivanje moglo odraziti u kojem konkretnom smislu, pogotov ako se u taj "region" smješta Hravtsku, kako srpski političari vole naglašavati. Malo previše preuveličavate, bojim se, potpisivanje tog sporazuma. Srbija ga i može potpisati, ali može stupiti na snagu tek kada ga potvrde sve zemlje EU pojedinačno, što može potrajati i do godinu dana. Potpisivanje nećete niti primjetiti u standardu, tako da mislim da živite pomalo izvan vremena i prostora i malo sagledajte kako stvari funkcioniraju izvan Srbije. Do povećanja standrarda trebaju godine i godine...

veki

pre 16 godina

Stav Spanije samo potvrdjuje da postoji alternativa 'pritiscima'
mocnih sila. Kad citam o tome da se oni zalazu za nas ,i kad se setim zajednickog gesta Bugarske, Hrvatske i Madjarske da priznaju Kosovo u jednom danu on mi se cini jos vise patetican.
Mi stvarno moramo vec jednom da rascistimo ko su nam prijateljske zemlje i da negujemo ta prijateljstva intenzivno.
Madjarska, Bugarska i Hrvatska jesu komsije ali tu im se svaki znacaj zavrsava.

Bucko razmisljam

pre 16 godina

Slovenija NAJPAMETNIJA !!! Ako se Srbija opredeli 11. maja za Evropski put, nije kasno ni 12. Maja potpisati sporazum o pridruzivanju ! A ako ne daj Boze pobede RUSI stvari ce samo biti jos KOMPLIKOVANIJE nego sto inace jesu !!!

Sax

pre 16 godina

Gospodjo Doris Pak, ako radikali pobede to ce biti zato sto su dali gol iz ciste ofsajd situacije koju niste svirali, zato sto ste propustili da dosudite tri penala za nas, iako je bar pola Srbije iz aviona videlo da su prekrsaji u sesnaestercu postojali, zato sto ste nam iskljucili dva najbolja igraca, a vasi pomocnici besomucno mahali zastavicama uvek kada smo bili u izglednoj situaciji da postignemo gol i tako obradujemo nase verne navijace... a niste ni primetili da je u 80-tom minutu uleteo i dvanaesti igrac radikala koji se pokazao kao najgrublji igrac sa svojim pogibeljnim startovima sa obe noge s ledja... vrlo moguce da je taj u detinjstvu bio oslobodjen fizickog a vi mu dali licencu da igra sto je nedopustivo.

posmatrac iz australije

pre 16 godina

Hvala Španiji,Slovačkoj i ostalim zemljama EU koje žele da pomognu Srbiji da se izvuče iz krize i postane prospertitena zemlja ali političari tih zemalja moraju shvatiti da je sadašnja Vlada Srbije tehnička i plus toga nema koncezusa za tako velike stvari kakvo je potpisivanje SSP.U Australiji je do prije par mjeseci na vlasti bila koalicija Liberalne i Nacionalne partije i za 11 godina vladanja niti jednom se nije desilo da su ministri veće Liberalne partije preglasali ove iz Nacionalne partije. Sve se odluke a pogotovu one važnije prije dogovore i usaglase i ako ima nešto s čim se neslažu ovi što imaju manje ministara od tih se odluka odustaje ili se dalje usaglašavaju. Pa ako Đelić i Dinkić kao uzor žele demokratije razvijenih zapadnih zemalja mogli malo proučiti ovaj primjer iz Australije.

Vasiona

pre 16 godina

Zamislite da neki nas politicar bilo kojoj naciji daruje zvanicnu izjavu:
"Smatram da ste velika nacija, sa intelektualnim potencijalom..."
Mislili bi da je otkacio....