Ponedeljak, 21.04.2008.

08:38

Bubalo: Rusija brine zbog sporazuma

Dok u DSS-u očekuju da Skupština Srbije ratifikuje energetski sporazum sa Rusijom pre izbora, u DS-u kažu da će ratifikacija uslediti posle 11. maja.

Izvor: B92

Bubalo: Rusija brine zbog sporazuma IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

lala

pre 16 godina

Kome se zuri?
Rusima ili DSS-u?
Sto nam se ne kaze otvoreno da smo poklonili NIS Rusima u zamenu za VETO?
I eto, za sada Kosovo nece imati stolicu u UN, ali ce imati sve ostalo.
A kada sve to prodje, Rusija ce uzeti Osetiju i Abhaziju i NIS, a mi smo ostali bez icega kao i obicno.
Pa dokle vise?
Pa dok se ne rasproda sve sto je ostalo. Dok se ne zauzmu pozicije.
Uostalom, meni nije jasno da li je taj krak gasovoda magistralan, prolazan kroz nasu zemlju ili ide samo do nas???

Odgovor

pre 16 godina

Odgovor zasto Madjarima placamo sest puta skuplju taksu nego svi ostali, treba potraziti od rukovodstva Srbijagasa. Predpostavljam da su partije koje cine upravni odbor - do grla u tome.
Dobra, stara korupcija, zar ne? I nije od juce. I nema nevinih.
Ps. Licno mislim da se samo prikazuje 6 puta veca cena a da do Madjara stigne nesto malo veca cifra za takse a da razliku u stvari dele "drugovi" i lepo zive od naduvanih racuna. Cekam da me demantuju...

zoran radakovic

pre 16 godina

Zurba je zbog straha da se ne bi NIS prodao opet nekom "tajkunu".Slusam Dinkica kako kaze cena je niska (400 mil.evra) i u toj prici ne pominje 200 miliona evra koje sad placamo Madjarima za gas koji od Rusije stize preko njih.A kad se pomene prica (druga)gde su pare iz budzeta?pa placamo Madjarima 200 mil.evra za gas itd...Igra reci je jako opasna,a matematika prosta 400+1000=1.400 Samo za 5 godina ne placanja Madjarima a godinama i veca.Ali u svakoj privatizaciji postoji i ono cuveno: "Hocu svoj deo necete da me prevarite". Licni i politicki interesi su veci od Drzavnih,nazalost jos uvek.

dejka

pre 16 godina

Tako je. Cemu zurba,a brate i jeftino ce da kupe.Godinama je srpska vlast cinila sovjetima ustupke ali sada zaboga pojedini srpski punoglavci spominju strategiju,percepciju i udovoljenju ministru za vanredne i neznam kakve situacije,Sojbal Sojblu ili Putinov Salabajzer.Dramaticno,kada bi se zezali a zezamo se 68 godina.Toliko ih imam ja.

Radule

pre 16 godina

Ukoliko bi nova koalicija Veljo-DSS-SRS, pod pritiskom Rusije i KGB pakta, nelegalno, na pučistički način zakazala i održala sednicu Skupštine Srbije na kojoj bi bio ratifikovan Mirin sporazum koji direktno ugrožava suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i interese srpskog naroda, ta ratifikacija ne bi imala nikakvu vrednost, niti bi proizvela bilo kakvu obavezu za Srbiju kao državu, jer ukoliko bi neko ratifikovao taj štetočinski Mirin sporazum, to bi mogao da uradi samo u ime njihove nove partijske koalicije Veljo-DSS-SRS, a nikako u ime Srbije.
Samim tim, KGB pakt mora unapred znati da na Mirinom sporazumu neće biti potpisa Srbije i da Rusija i KGB pakt ne mogu da računaju da bi tim potpisom Srbija priznala sebe kao lažnu KGB tvorevinu, tj. kao prvu KGB državu.

Pak

pre 16 godina

A ja brinem da Rusi ovaj sporazum ne ponude nekom drugom? Onda ce ovi sto brinu za NIS da budu mirni, a mi umesto da zaradimo, kupvacemo od Hrvata ili neke druge zemlje iz okruzenja. OK je sto DS zna da smo mi nezamenjivi, a da li znaju Rusi?

Zabrinutiji od Bubala

pre 16 godina

Ova vlada je samo tehnička i složni su po onoj narodnoj "svaka vaška obaška", samo neozbiljan čovek pa makar gto bio i Bubalo može da traži da tako slaba, nejedinstvena vlada potpiše sporazum sa Rusijom. Ponavlja se kao i sa koncesijom, javnost nikakve detalje ne zna, stoga ovo silovanje u najmanju ruku liči na ono "nešto smrdi u državi Danskoj".

Rade

pre 16 godina

Zasto se DSS-u i SRS-u zuri sa ratifikovanjem, da li se mozda pripremaju da napuste zemlju posle 11 maja, pa time zele sebi da obezbede mesta u upravnim odborima u exilu?

Drug Tito

pre 16 godina

Ako smo pametni, potpisacemo i SSP i Sporazum sa Rusima i to do 11og Maja. Umiljato jagnje dve majke sisa, a glupaci se svadjaju sa jacima od sebe.

dana

pre 16 godina

...Razmislim šta mogu da očekuju Velja i ostali ministri pošto im nije ništa "prošlo"na potpisima, a novci uzeti...... Jadni oni i mi sa njima. Šta da očekujemo ako ovi sposobni ministri ne budu više na vlasti? Da li će i oni ubrzo posle 11.maja 2008. imati probleme kao Šešelj sa pečenim mesom i kolačima? Pre će morati da se zadovoljavaju kašicama i jelima na kašiku. Biće zdraviji,vitkiji, jer rad na ekonomiji oslobadja.....

Milan

pre 16 godina

Na to cekamo mi vec dugo da Srbija postane "ozbiljna drzava" niste se bas pobrinuli u proslosti da to dokazete otkud sad ta zurba.

veki

pre 16 godina

jao kakvo odugovlacenje i neodgovorno ponasanje od strane Tadica...potpisao u Moskvi sad se prenemaze, ne znam samo odakle mu petlja. Cak i ako zanemarimo ogromnu cinjenicu da igra sa NACIONALNIM INTERESOM zarad 'nekoliko glasica' za svoju koaliciju, postavlja se pitanje njegovog INTEGRITETA kao licnosti.

Ako si frajer- potpisi!

Ako ne potpises ratifikaciju izgubices mnoge 'dragocene glasice'.

A Rusima porucujem da ne baziraju svoju sumnju da li je Srbija ozbiljna zemlja ili nije na Tadicu. Koliko znam vecina nas je TOTALNO IZIRITIRANA sa Tadicevim odugovlacenjem.

Lazica

pre 16 godina

Pa dobro, ako su tako zabrinuti, zašto 10 godina nisu ratifikovali Sporazum o slobodnoj trgovini sa Srbijom? Kažu da im je hitno, jer VEĆ 2012. godine treba da krenu investicije u NIS?! A nisu hitne evropske integracije, za koje Koštunica kaže da će se dogoditi TEK 2012. godine?! Naravoučenije: neko se utalio, uzeo lovu, a nije siguran da će sve ispasti do kraja kako treba. TO je hitno. I ništa drugo.

Glock

pre 16 godina

Igre za malu decu.

DS: "Potpisite SSP, pa cemo mi potpisati saradnju sa Rusima".

DSS/NS: "Potpisite saradnju sa Rusima, pa cemo mi potpisati SSP".

pedja

pre 16 godina

I treba da brine, posle izbora nece biti tebe i kostunjavog da date to dzabe rusima . Pogotovo nis gde treba da se uloze milijarde u obnovu postrojenja zbog zagadjenja a svi znamo kako su rusi brizni narod .gori su od nas ne brinu ni o svojim stanovnicima . Ja bi to nemcima dao dzabe da svedu nis na evropske standarde zagadjenja i ostalog

Mislilac

pre 16 godina

iskreno, mene ovde brine da zbog sopstvenog inata i bahatosti ne izgubimo jednu lepu priliku i dugorocno resimo problem snabdevanja gasom. Mozda i ne moramo da imamo najvece rezervoare, al' bismo resili problem sto se nas samih tice. A usput i jos zaradili koju paru. Ja sam za to da se potpise taj sporazum...

Pero

pre 16 godina

E bas me..... Odbijamo da ratifikujemo Sporazum o pridruzivanju EU, koji je daleko korisniji po Srbiju, a forsiramo nepovoljni aranzman sa Rusima. Ne prodajemo Kosovo za ulaznicu u EU, ali ga bagatelisemo zarad beskorisnog ruskog veta. Narodnjaci su neobicno glasni u forsiranju projekata gde ih ceka debela komisija. Neka se legalisti prvo izbore za vlast a onda nastave da krcme Srbiju.

Maja

pre 16 godina

Toliko anti - logike i anti - trzisnih zakonitosti da glava boli!
1. Sve je napisano i ko iole vlada engleskim, neka ukuca na google south stream pipeline i SVE JE JASNO.
2. NAJVECI dobitnik je Bugarska! Zemlja u EU, NATO, ima RAVNOPRAVNO vlasnistvo nad gasnom kompanijom, naftna je NARAVNO , u njenom vecinskom vlasnistvu i postala je GLAVNO CVORISTE za Juzni tok.
3. Mi dobijamo krak i to u duzini od 400 km. A gubimo mogucnost kontrole buduceg PEOP naftovoda!
4. Prica o Rumuniji kao neprijateljskoj zemlji pada u vodu, jer po toj logici "neprijateljska" NATO Bugarska nikada ne bi postala glavno cvoriste za Gasprom.
4. Bas zbog cinjenice sto su ZADRZALE vlasnistvo nad gasnim i nafnim kompanijama, Madjarska, Rumunija i Bugarska ce biti ucesnice i NABUKO projekta. Jos para.
5. Ono sto Rusi rade Ukrajini i Belorusiji je pokazatelj, kako prolaze zemlje BEZ SUVERENITETA!
6. Ostale tacke, molim vas, dopisite sami, razmiljanje sopstvenom glavom NE BOLI NISTA!

Spas kod Rusa trista miliona

pre 16 godina

Ma pusti to sto Rusija brine. Nego, ti brines pa se zato oglasavas. Bojis se da necete imati gde da se zbrinete sa posteno zaradjenim kapitalom kada padnete ispod cenzusa. Sto se mene tice treba zamrznuti bilo kakvu saradnju sa Rusijom dok se ne isporuce srpski lopovi i kriminalci koji su utociste nasli u Rusiji.

(Vlast)a

pre 16 godina

Jeste li vi,g.Bubalo,nas ili ruski ministar,ko vas placa?
Mislim,bas me briga sto je Rusija zabrinuta,zabrinuta sam i ja sto neko u ime izgubljenog Kosova zeli nesto da mi otme,pa ko me pita?Zabrinuta je Amerika,zabrinute zemlje EU,a vas bas briga?!Znaci li to da vam je Rusija nesto vise,da bismo vas mogli poslati da pravite drustvo Miri i Marku,a ne da nas stalno potkradate i pravite gluposti medju koje spada i bruka sa potpisivanjem u ambasadi Rusije.Niste vi, drugovi iz DSS-a, za obicne sudove,vi morate da odgovarate zbog nacionalne izdaje jednoj stranoj zemlji ma ona sto puta bila prijateljska.Ako je general Perisic bio hapsen,sto ste vi bolji?

VanjaGator

pre 16 godina

"Šojgu u Srbiju došao po ovlašćenju predsednika Rusije Vladimira Putina"

Predsednik Rusije je Dmitrij Medvedev. To bi ministar Bubalo morao znati.

Besni Srbin

pre 16 godina

Bog te, rasprodali smo sve gubitase koliko-toliko dobro uz panicnu dreku demagoga, a najunosije i strateski vazne stvari (naftu, struju, avioprevoznika) poklanjamo Rusiji. E, pa, necete majci!

Slobodan Stamenic

pre 16 godina

Kroz Srbiju ce ici glavni severni krak juznog toka(juzni ide kroz Grcku). Svaka srpska vlada koja bi se usprotivila ovom sporazumu u sadasnjem obliku bi od Rusa napravila sebi(i svima nama) mocnog neprijatelja.

Objasnjenje zasto ce to biti tako:

1. Jedina alternativa Srbiji, za severni krak je Rumunija. Svakome ko je iole u toku geopolitickih zbivanja, je jasno da ce Rusi izbegavati Rumuniju kao tranzitnu zemlju, zbog toga sto je zemlja clanica NATO i sto se "kolje" sa Rusima po vise pitanja(iz istog razloga NABUKO nema sanse da prodje kroz srbiju ako ikada i bude gradjen). Rumuni mogu eventualno dobiti jedan manji krak za svoje potrebe.

2. Sa udelom od 51% u gasnoj kompaniji u Srbiji i glavnom raskrsnicom za distribuiranje, moci ce po zelji da zavrcu i odvrcu gas kad i kome hoce. Bez da ikoga pitaju za to. U zemljama gde imaju do 50% udela ovo ne mogu da rade bez dogovora, ili da zavrnu gas svima na izvoristu u Rusiji(Severni i Juzni tok se grade bas da bi se ovo izbeglo).

Ovo nam takodje garantuje da cemo imati snabdevenje energijom koje ne zavisi od Zapadnih centara. Ko Bugarima garantuje da nece biti prisiljeni da svoj udeo u gasnoj kompaniji, ili jedan njegov deo, nece morati da proda nekome poput OMV -a? EU ima nacina da ih primora. Kod nas ce interesovanje za takav potez biti znatno manje jer sve i da kupe nasih 49%, ne mogu da odlucuju.

3. Postoje dobre sanse da ovde zavlada proruska vlada. Ako SRS - DSS pobedi, nemojte se iznenaditi ako dobiju pristup Ruskim "predpristupnim fondovima".

Sve u svemu, i za Ruse i za EU i za NATO, strateski postajemo sve vazniji. Ta vaznost se povecava svakim novim cevovodom koji ovuda prodje. Jos kada bi zavrsili glavne pravce autoputa.

Ako budemo pametni svoj polozaj cemo lepo da naplatimo u ovom veku.
Zato jedno veliko DA za sporazum sa Rusima.

Maja_V

pre 16 godina

Mene vec vise meseci brine, sto je Akcioni plan te iste vlade smisljen, da se oteraju normalni investitori.
Takodje me brine, sto Srbija treba da ode u ruke Gaspromnjeftu - svajcarskoj firmi i Jugorosgasu - austrijskoj.
Zar Ministar ne deli nase brige?

darko

pre 16 godina

to je nama u interesu rece bubalo i ostade ziv...
pa prvi srpski nacionalni interes da se sklone takvi pljackasi nacionalne imovine - najbolje zajedno sa svojim ruskim sponzorima...

Baksuz sa juga Srbije

pre 16 godina

Ova nervoza u DSS, pre upucuje na njihovu brigu da se pre izbora "ugrade" u taj aranzman, jer posle izbora se moze desiti da provizija ode u jos neciji dzep, a cini se da je i Mira pomalo nervozna, jer onaj famozni azil sigurno nije dobila na lepe oci. Prema tome, nema razloga da brinemo oko ruske nevoze, njihov ministar za vanredne situacije je sigurno sve predvideo. Jedino me cudi, cak me pomalo i brine, sto se njihovi ministri za energetiku i trgovinu ne angazuju previse u ovom poslu.

slobodan

pre 16 godina

Naravno da se brinu, ne dešava se često da im neko pokloni celokupnu naftnu industriju i tržište, shvatili su da je to jedinstvena prilika i grupa ljudi koja je to uradila pa se žure, znaju da će čim dođe neko normalan na vlast to morati da se da se plati.

bluez

pre 16 godina

A gde je sad inat? Inatimo se celom svetu kad nas moli da uradimo bilo sta, a sad kad bi trebali da se inatimo jer nas ocigledno pritiskaju, sad cutimo, jer to su braca Rusi. Pa kad su tako veliki i mocni i hoce da pomognu, nek budu dzekovi i daju bar realnu cenu, ne moraju nista vise. Ovako, ovo cak nije ni kraduckanje, koje bi Velja dozvolio, ovo je KRADJA.

NS

pre 16 godina

I ja brinem sto premijer nece da primenjuje vazecio Zakon o lustraciji i brinem sto se optuzeni za ratne zlocine jos ne salju u Hag za sta je odgovorna ova vlada, tehnicka ili ne, brinem i za jos mnogo stvari a najmanje brinem to sto zvanicna Rusija zuri sa ratifikacijom sporazuma. Oni ce dobiti NIS i celi energetski sistem Srbije za sitne novce, gortovo na poklon - ne mogu bas da brinem i za to sto Rusi za koketiranje sa Kosovom jos nisu krenuli da ubiraju profit i ekstra profit iz Srbije. Ima toliko stvari o kojima moram da brinem - npr. kako cu platiti racune i prehraniti sebe i svoju porodicu. A ministar Bubalo nema takve probleme sa svojim primanjima i neka pusti nas obicne ljude da zivimo normalno.

shumadinac

pre 16 godina

I ja se brinem zasto braca Rusi nisu ukinuli vize za gradjane Srbije, a obecali su.
Dok smo mi brze bolje potrcali da im ukinemo vize - oni nas 'preveslali'. Briga mene da putujem u Rusiju, nego ce da nam pokupuju sve zivo za sitne pare - a na kraju ce da bude kao i za vize!
To su nasa braca Rusi.

Darko

pre 16 godina

A zašto se ministar u vladi Republike Srbije brine što je "zvanična Moskva" zabrinuta zbog ratifikacije bilo čega?
Taj sporazum će, kako je najavljeno, biti ratifikovan posle izbora.Čemu žurba DSS-a i "majke" Rusije?
Nekome se žuri, izbori se bliže, sudbina sporazuma i nije tako izvesna(u meri u kojoj bi oni hteli).

Nele

pre 16 godina

Pa, naravno da je sve ovo sumnjivo jer su narodnjaci zapeli da sto pre "predaju" NIS. Gde se toliko zuri, zasto se ne sacekaju izbori pa da se lepo razmisli o svemu tome? Ne radi se o nekoj tekstilnoj fabrici koja je sva zapustena i nece je niko pa drz da se iskoristi prilika. Radi se o takvoj firmi za koju bi moglo malo ozbiljnije da se istrguje. Ovako, dosao prvi (koji politicki znaci Kostunjavom i njegovima) i gotovo.

Мина

pre 16 godina

Протокол о настојању да се ЕНЕРГЕТСКИ споразум између Србије и Русије потпише до 11. маја потписују руски министар за ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ и српски министар за ТРГОВИНУ И УСЛУГЕ. Симболично?!

Nenad

pre 16 godina

I ja brinem sto oni od 2000. godine nisu ratifikovali fantasticni sporazum o slobodnoj trgovini,kojim se tako hvalite, a inace, preko tog sporazuma ne mozemo ni sargarepe da izvozimo bez carina u prijateljsku Rusiju. Brinem se i zbog toga sto u Srbiji nije dovoljno poznato "rusko korporativno " upravljanje, koje cemo na zalost uskoro iskusiti. Zao mi je zbpog zaposlenih u NIS-u, BOR-u, a kako stoje stvari i JAT-u....a evo i verovatno u EPS-u.

Calypso

pre 16 godina

Zašto ovaj Bubalo i dalje misli da sve zna i da o svemu može da da komentar? Koga još zanima da li Rusija brine, nas zanima da li MI BRINEMO zbog takvih ministara?

Nenad

pre 16 godina

I ja brinem sto oni od 2000. godine nisu ratifikovali fantasticni sporazum o slobodnoj trgovini,kojim se tako hvalite, a inace, preko tog sporazuma ne mozemo ni sargarepe da izvozimo bez carina u prijateljsku Rusiju. Brinem se i zbog toga sto u Srbiji nije dovoljno poznato "rusko korporativno " upravljanje, koje cemo na zalost uskoro iskusiti. Zao mi je zbpog zaposlenih u NIS-u, BOR-u, a kako stoje stvari i JAT-u....a evo i verovatno u EPS-u.

Мина

pre 16 godina

Протокол о настојању да се ЕНЕРГЕТСКИ споразум између Србије и Русије потпише до 11. маја потписују руски министар за ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ и српски министар за ТРГОВИНУ И УСЛУГЕ. Симболично?!

shumadinac

pre 16 godina

I ja se brinem zasto braca Rusi nisu ukinuli vize za gradjane Srbije, a obecali su.
Dok smo mi brze bolje potrcali da im ukinemo vize - oni nas 'preveslali'. Briga mene da putujem u Rusiju, nego ce da nam pokupuju sve zivo za sitne pare - a na kraju ce da bude kao i za vize!
To su nasa braca Rusi.

Calypso

pre 16 godina

Zašto ovaj Bubalo i dalje misli da sve zna i da o svemu može da da komentar? Koga još zanima da li Rusija brine, nas zanima da li MI BRINEMO zbog takvih ministara?

bluez

pre 16 godina

A gde je sad inat? Inatimo se celom svetu kad nas moli da uradimo bilo sta, a sad kad bi trebali da se inatimo jer nas ocigledno pritiskaju, sad cutimo, jer to su braca Rusi. Pa kad su tako veliki i mocni i hoce da pomognu, nek budu dzekovi i daju bar realnu cenu, ne moraju nista vise. Ovako, ovo cak nije ni kraduckanje, koje bi Velja dozvolio, ovo je KRADJA.

Darko

pre 16 godina

A zašto se ministar u vladi Republike Srbije brine što je "zvanična Moskva" zabrinuta zbog ratifikacije bilo čega?
Taj sporazum će, kako je najavljeno, biti ratifikovan posle izbora.Čemu žurba DSS-a i "majke" Rusije?
Nekome se žuri, izbori se bliže, sudbina sporazuma i nije tako izvesna(u meri u kojoj bi oni hteli).

NS

pre 16 godina

I ja brinem sto premijer nece da primenjuje vazecio Zakon o lustraciji i brinem sto se optuzeni za ratne zlocine jos ne salju u Hag za sta je odgovorna ova vlada, tehnicka ili ne, brinem i za jos mnogo stvari a najmanje brinem to sto zvanicna Rusija zuri sa ratifikacijom sporazuma. Oni ce dobiti NIS i celi energetski sistem Srbije za sitne novce, gortovo na poklon - ne mogu bas da brinem i za to sto Rusi za koketiranje sa Kosovom jos nisu krenuli da ubiraju profit i ekstra profit iz Srbije. Ima toliko stvari o kojima moram da brinem - npr. kako cu platiti racune i prehraniti sebe i svoju porodicu. A ministar Bubalo nema takve probleme sa svojim primanjima i neka pusti nas obicne ljude da zivimo normalno.

Maja

pre 16 godina

Toliko anti - logike i anti - trzisnih zakonitosti da glava boli!
1. Sve je napisano i ko iole vlada engleskim, neka ukuca na google south stream pipeline i SVE JE JASNO.
2. NAJVECI dobitnik je Bugarska! Zemlja u EU, NATO, ima RAVNOPRAVNO vlasnistvo nad gasnom kompanijom, naftna je NARAVNO , u njenom vecinskom vlasnistvu i postala je GLAVNO CVORISTE za Juzni tok.
3. Mi dobijamo krak i to u duzini od 400 km. A gubimo mogucnost kontrole buduceg PEOP naftovoda!
4. Prica o Rumuniji kao neprijateljskoj zemlji pada u vodu, jer po toj logici "neprijateljska" NATO Bugarska nikada ne bi postala glavno cvoriste za Gasprom.
4. Bas zbog cinjenice sto su ZADRZALE vlasnistvo nad gasnim i nafnim kompanijama, Madjarska, Rumunija i Bugarska ce biti ucesnice i NABUKO projekta. Jos para.
5. Ono sto Rusi rade Ukrajini i Belorusiji je pokazatelj, kako prolaze zemlje BEZ SUVERENITETA!
6. Ostale tacke, molim vas, dopisite sami, razmiljanje sopstvenom glavom NE BOLI NISTA!

Baksuz sa juga Srbije

pre 16 godina

Ova nervoza u DSS, pre upucuje na njihovu brigu da se pre izbora "ugrade" u taj aranzman, jer posle izbora se moze desiti da provizija ode u jos neciji dzep, a cini se da je i Mira pomalo nervozna, jer onaj famozni azil sigurno nije dobila na lepe oci. Prema tome, nema razloga da brinemo oko ruske nevoze, njihov ministar za vanredne situacije je sigurno sve predvideo. Jedino me cudi, cak me pomalo i brine, sto se njihovi ministri za energetiku i trgovinu ne angazuju previse u ovom poslu.

VanjaGator

pre 16 godina

"Šojgu u Srbiju došao po ovlašćenju predsednika Rusije Vladimira Putina"

Predsednik Rusije je Dmitrij Medvedev. To bi ministar Bubalo morao znati.

slobodan

pre 16 godina

Naravno da se brinu, ne dešava se često da im neko pokloni celokupnu naftnu industriju i tržište, shvatili su da je to jedinstvena prilika i grupa ljudi koja je to uradila pa se žure, znaju da će čim dođe neko normalan na vlast to morati da se da se plati.

darko

pre 16 godina

to je nama u interesu rece bubalo i ostade ziv...
pa prvi srpski nacionalni interes da se sklone takvi pljackasi nacionalne imovine - najbolje zajedno sa svojim ruskim sponzorima...

Nele

pre 16 godina

Pa, naravno da je sve ovo sumnjivo jer su narodnjaci zapeli da sto pre "predaju" NIS. Gde se toliko zuri, zasto se ne sacekaju izbori pa da se lepo razmisli o svemu tome? Ne radi se o nekoj tekstilnoj fabrici koja je sva zapustena i nece je niko pa drz da se iskoristi prilika. Radi se o takvoj firmi za koju bi moglo malo ozbiljnije da se istrguje. Ovako, dosao prvi (koji politicki znaci Kostunjavom i njegovima) i gotovo.

(Vlast)a

pre 16 godina

Jeste li vi,g.Bubalo,nas ili ruski ministar,ko vas placa?
Mislim,bas me briga sto je Rusija zabrinuta,zabrinuta sam i ja sto neko u ime izgubljenog Kosova zeli nesto da mi otme,pa ko me pita?Zabrinuta je Amerika,zabrinute zemlje EU,a vas bas briga?!Znaci li to da vam je Rusija nesto vise,da bismo vas mogli poslati da pravite drustvo Miri i Marku,a ne da nas stalno potkradate i pravite gluposti medju koje spada i bruka sa potpisivanjem u ambasadi Rusije.Niste vi, drugovi iz DSS-a, za obicne sudove,vi morate da odgovarate zbog nacionalne izdaje jednoj stranoj zemlji ma ona sto puta bila prijateljska.Ako je general Perisic bio hapsen,sto ste vi bolji?

Spas kod Rusa trista miliona

pre 16 godina

Ma pusti to sto Rusija brine. Nego, ti brines pa se zato oglasavas. Bojis se da necete imati gde da se zbrinete sa posteno zaradjenim kapitalom kada padnete ispod cenzusa. Sto se mene tice treba zamrznuti bilo kakvu saradnju sa Rusijom dok se ne isporuce srpski lopovi i kriminalci koji su utociste nasli u Rusiji.

Lazica

pre 16 godina

Pa dobro, ako su tako zabrinuti, zašto 10 godina nisu ratifikovali Sporazum o slobodnoj trgovini sa Srbijom? Kažu da im je hitno, jer VEĆ 2012. godine treba da krenu investicije u NIS?! A nisu hitne evropske integracije, za koje Koštunica kaže da će se dogoditi TEK 2012. godine?! Naravoučenije: neko se utalio, uzeo lovu, a nije siguran da će sve ispasti do kraja kako treba. TO je hitno. I ništa drugo.

Pero

pre 16 godina

E bas me..... Odbijamo da ratifikujemo Sporazum o pridruzivanju EU, koji je daleko korisniji po Srbiju, a forsiramo nepovoljni aranzman sa Rusima. Ne prodajemo Kosovo za ulaznicu u EU, ali ga bagatelisemo zarad beskorisnog ruskog veta. Narodnjaci su neobicno glasni u forsiranju projekata gde ih ceka debela komisija. Neka se legalisti prvo izbore za vlast a onda nastave da krcme Srbiju.

Slobodan Stamenic

pre 16 godina

Kroz Srbiju ce ici glavni severni krak juznog toka(juzni ide kroz Grcku). Svaka srpska vlada koja bi se usprotivila ovom sporazumu u sadasnjem obliku bi od Rusa napravila sebi(i svima nama) mocnog neprijatelja.

Objasnjenje zasto ce to biti tako:

1. Jedina alternativa Srbiji, za severni krak je Rumunija. Svakome ko je iole u toku geopolitickih zbivanja, je jasno da ce Rusi izbegavati Rumuniju kao tranzitnu zemlju, zbog toga sto je zemlja clanica NATO i sto se "kolje" sa Rusima po vise pitanja(iz istog razloga NABUKO nema sanse da prodje kroz srbiju ako ikada i bude gradjen). Rumuni mogu eventualno dobiti jedan manji krak za svoje potrebe.

2. Sa udelom od 51% u gasnoj kompaniji u Srbiji i glavnom raskrsnicom za distribuiranje, moci ce po zelji da zavrcu i odvrcu gas kad i kome hoce. Bez da ikoga pitaju za to. U zemljama gde imaju do 50% udela ovo ne mogu da rade bez dogovora, ili da zavrnu gas svima na izvoristu u Rusiji(Severni i Juzni tok se grade bas da bi se ovo izbeglo).

Ovo nam takodje garantuje da cemo imati snabdevenje energijom koje ne zavisi od Zapadnih centara. Ko Bugarima garantuje da nece biti prisiljeni da svoj udeo u gasnoj kompaniji, ili jedan njegov deo, nece morati da proda nekome poput OMV -a? EU ima nacina da ih primora. Kod nas ce interesovanje za takav potez biti znatno manje jer sve i da kupe nasih 49%, ne mogu da odlucuju.

3. Postoje dobre sanse da ovde zavlada proruska vlada. Ako SRS - DSS pobedi, nemojte se iznenaditi ako dobiju pristup Ruskim "predpristupnim fondovima".

Sve u svemu, i za Ruse i za EU i za NATO, strateski postajemo sve vazniji. Ta vaznost se povecava svakim novim cevovodom koji ovuda prodje. Jos kada bi zavrsili glavne pravce autoputa.

Ako budemo pametni svoj polozaj cemo lepo da naplatimo u ovom veku.
Zato jedno veliko DA za sporazum sa Rusima.

Maja_V

pre 16 godina

Mene vec vise meseci brine, sto je Akcioni plan te iste vlade smisljen, da se oteraju normalni investitori.
Takodje me brine, sto Srbija treba da ode u ruke Gaspromnjeftu - svajcarskoj firmi i Jugorosgasu - austrijskoj.
Zar Ministar ne deli nase brige?

Besni Srbin

pre 16 godina

Bog te, rasprodali smo sve gubitase koliko-toliko dobro uz panicnu dreku demagoga, a najunosije i strateski vazne stvari (naftu, struju, avioprevoznika) poklanjamo Rusiji. E, pa, necete majci!

pedja

pre 16 godina

I treba da brine, posle izbora nece biti tebe i kostunjavog da date to dzabe rusima . Pogotovo nis gde treba da se uloze milijarde u obnovu postrojenja zbog zagadjenja a svi znamo kako su rusi brizni narod .gori su od nas ne brinu ni o svojim stanovnicima . Ja bi to nemcima dao dzabe da svedu nis na evropske standarde zagadjenja i ostalog

Radule

pre 16 godina

Ukoliko bi nova koalicija Veljo-DSS-SRS, pod pritiskom Rusije i KGB pakta, nelegalno, na pučistički način zakazala i održala sednicu Skupštine Srbije na kojoj bi bio ratifikovan Mirin sporazum koji direktno ugrožava suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i interese srpskog naroda, ta ratifikacija ne bi imala nikakvu vrednost, niti bi proizvela bilo kakvu obavezu za Srbiju kao državu, jer ukoliko bi neko ratifikovao taj štetočinski Mirin sporazum, to bi mogao da uradi samo u ime njihove nove partijske koalicije Veljo-DSS-SRS, a nikako u ime Srbije.
Samim tim, KGB pakt mora unapred znati da na Mirinom sporazumu neće biti potpisa Srbije i da Rusija i KGB pakt ne mogu da računaju da bi tim potpisom Srbija priznala sebe kao lažnu KGB tvorevinu, tj. kao prvu KGB državu.

Rade

pre 16 godina

Zasto se DSS-u i SRS-u zuri sa ratifikovanjem, da li se mozda pripremaju da napuste zemlju posle 11 maja, pa time zele sebi da obezbede mesta u upravnim odborima u exilu?

Zabrinutiji od Bubala

pre 16 godina

Ova vlada je samo tehnička i složni su po onoj narodnoj "svaka vaška obaška", samo neozbiljan čovek pa makar gto bio i Bubalo može da traži da tako slaba, nejedinstvena vlada potpiše sporazum sa Rusijom. Ponavlja se kao i sa koncesijom, javnost nikakve detalje ne zna, stoga ovo silovanje u najmanju ruku liči na ono "nešto smrdi u državi Danskoj".

dejka

pre 16 godina

Tako je. Cemu zurba,a brate i jeftino ce da kupe.Godinama je srpska vlast cinila sovjetima ustupke ali sada zaboga pojedini srpski punoglavci spominju strategiju,percepciju i udovoljenju ministru za vanredne i neznam kakve situacije,Sojbal Sojblu ili Putinov Salabajzer.Dramaticno,kada bi se zezali a zezamo se 68 godina.Toliko ih imam ja.

dana

pre 16 godina

...Razmislim šta mogu da očekuju Velja i ostali ministri pošto im nije ništa "prošlo"na potpisima, a novci uzeti...... Jadni oni i mi sa njima. Šta da očekujemo ako ovi sposobni ministri ne budu više na vlasti? Da li će i oni ubrzo posle 11.maja 2008. imati probleme kao Šešelj sa pečenim mesom i kolačima? Pre će morati da se zadovoljavaju kašicama i jelima na kašiku. Biće zdraviji,vitkiji, jer rad na ekonomiji oslobadja.....

Glock

pre 16 godina

Igre za malu decu.

DS: "Potpisite SSP, pa cemo mi potpisati saradnju sa Rusima".

DSS/NS: "Potpisite saradnju sa Rusima, pa cemo mi potpisati SSP".

Drug Tito

pre 16 godina

Ako smo pametni, potpisacemo i SSP i Sporazum sa Rusima i to do 11og Maja. Umiljato jagnje dve majke sisa, a glupaci se svadjaju sa jacima od sebe.

Milan

pre 16 godina

Na to cekamo mi vec dugo da Srbija postane "ozbiljna drzava" niste se bas pobrinuli u proslosti da to dokazete otkud sad ta zurba.

Mislilac

pre 16 godina

iskreno, mene ovde brine da zbog sopstvenog inata i bahatosti ne izgubimo jednu lepu priliku i dugorocno resimo problem snabdevanja gasom. Mozda i ne moramo da imamo najvece rezervoare, al' bismo resili problem sto se nas samih tice. A usput i jos zaradili koju paru. Ja sam za to da se potpise taj sporazum...

veki

pre 16 godina

jao kakvo odugovlacenje i neodgovorno ponasanje od strane Tadica...potpisao u Moskvi sad se prenemaze, ne znam samo odakle mu petlja. Cak i ako zanemarimo ogromnu cinjenicu da igra sa NACIONALNIM INTERESOM zarad 'nekoliko glasica' za svoju koaliciju, postavlja se pitanje njegovog INTEGRITETA kao licnosti.

Ako si frajer- potpisi!

Ako ne potpises ratifikaciju izgubices mnoge 'dragocene glasice'.

A Rusima porucujem da ne baziraju svoju sumnju da li je Srbija ozbiljna zemlja ili nije na Tadicu. Koliko znam vecina nas je TOTALNO IZIRITIRANA sa Tadicevim odugovlacenjem.

Pak

pre 16 godina

A ja brinem da Rusi ovaj sporazum ne ponude nekom drugom? Onda ce ovi sto brinu za NIS da budu mirni, a mi umesto da zaradimo, kupvacemo od Hrvata ili neke druge zemlje iz okruzenja. OK je sto DS zna da smo mi nezamenjivi, a da li znaju Rusi?

Odgovor

pre 16 godina

Odgovor zasto Madjarima placamo sest puta skuplju taksu nego svi ostali, treba potraziti od rukovodstva Srbijagasa. Predpostavljam da su partije koje cine upravni odbor - do grla u tome.
Dobra, stara korupcija, zar ne? I nije od juce. I nema nevinih.
Ps. Licno mislim da se samo prikazuje 6 puta veca cena a da do Madjara stigne nesto malo veca cifra za takse a da razliku u stvari dele "drugovi" i lepo zive od naduvanih racuna. Cekam da me demantuju...

zoran radakovic

pre 16 godina

Zurba je zbog straha da se ne bi NIS prodao opet nekom "tajkunu".Slusam Dinkica kako kaze cena je niska (400 mil.evra) i u toj prici ne pominje 200 miliona evra koje sad placamo Madjarima za gas koji od Rusije stize preko njih.A kad se pomene prica (druga)gde su pare iz budzeta?pa placamo Madjarima 200 mil.evra za gas itd...Igra reci je jako opasna,a matematika prosta 400+1000=1.400 Samo za 5 godina ne placanja Madjarima a godinama i veca.Ali u svakoj privatizaciji postoji i ono cuveno: "Hocu svoj deo necete da me prevarite". Licni i politicki interesi su veci od Drzavnih,nazalost jos uvek.

lala

pre 16 godina

Kome se zuri?
Rusima ili DSS-u?
Sto nam se ne kaze otvoreno da smo poklonili NIS Rusima u zamenu za VETO?
I eto, za sada Kosovo nece imati stolicu u UN, ali ce imati sve ostalo.
A kada sve to prodje, Rusija ce uzeti Osetiju i Abhaziju i NIS, a mi smo ostali bez icega kao i obicno.
Pa dokle vise?
Pa dok se ne rasproda sve sto je ostalo. Dok se ne zauzmu pozicije.
Uostalom, meni nije jasno da li je taj krak gasovoda magistralan, prolazan kroz nasu zemlju ili ide samo do nas???

Slobodan Stamenic

pre 16 godina

Kroz Srbiju ce ici glavni severni krak juznog toka(juzni ide kroz Grcku). Svaka srpska vlada koja bi se usprotivila ovom sporazumu u sadasnjem obliku bi od Rusa napravila sebi(i svima nama) mocnog neprijatelja.

Objasnjenje zasto ce to biti tako:

1. Jedina alternativa Srbiji, za severni krak je Rumunija. Svakome ko je iole u toku geopolitickih zbivanja, je jasno da ce Rusi izbegavati Rumuniju kao tranzitnu zemlju, zbog toga sto je zemlja clanica NATO i sto se "kolje" sa Rusima po vise pitanja(iz istog razloga NABUKO nema sanse da prodje kroz srbiju ako ikada i bude gradjen). Rumuni mogu eventualno dobiti jedan manji krak za svoje potrebe.

2. Sa udelom od 51% u gasnoj kompaniji u Srbiji i glavnom raskrsnicom za distribuiranje, moci ce po zelji da zavrcu i odvrcu gas kad i kome hoce. Bez da ikoga pitaju za to. U zemljama gde imaju do 50% udela ovo ne mogu da rade bez dogovora, ili da zavrnu gas svima na izvoristu u Rusiji(Severni i Juzni tok se grade bas da bi se ovo izbeglo).

Ovo nam takodje garantuje da cemo imati snabdevenje energijom koje ne zavisi od Zapadnih centara. Ko Bugarima garantuje da nece biti prisiljeni da svoj udeo u gasnoj kompaniji, ili jedan njegov deo, nece morati da proda nekome poput OMV -a? EU ima nacina da ih primora. Kod nas ce interesovanje za takav potez biti znatno manje jer sve i da kupe nasih 49%, ne mogu da odlucuju.

3. Postoje dobre sanse da ovde zavlada proruska vlada. Ako SRS - DSS pobedi, nemojte se iznenaditi ako dobiju pristup Ruskim "predpristupnim fondovima".

Sve u svemu, i za Ruse i za EU i za NATO, strateski postajemo sve vazniji. Ta vaznost se povecava svakim novim cevovodom koji ovuda prodje. Jos kada bi zavrsili glavne pravce autoputa.

Ako budemo pametni svoj polozaj cemo lepo da naplatimo u ovom veku.
Zato jedno veliko DA za sporazum sa Rusima.

veki

pre 16 godina

jao kakvo odugovlacenje i neodgovorno ponasanje od strane Tadica...potpisao u Moskvi sad se prenemaze, ne znam samo odakle mu petlja. Cak i ako zanemarimo ogromnu cinjenicu da igra sa NACIONALNIM INTERESOM zarad 'nekoliko glasica' za svoju koaliciju, postavlja se pitanje njegovog INTEGRITETA kao licnosti.

Ako si frajer- potpisi!

Ako ne potpises ratifikaciju izgubices mnoge 'dragocene glasice'.

A Rusima porucujem da ne baziraju svoju sumnju da li je Srbija ozbiljna zemlja ili nije na Tadicu. Koliko znam vecina nas je TOTALNO IZIRITIRANA sa Tadicevim odugovlacenjem.

Mislilac

pre 16 godina

iskreno, mene ovde brine da zbog sopstvenog inata i bahatosti ne izgubimo jednu lepu priliku i dugorocno resimo problem snabdevanja gasom. Mozda i ne moramo da imamo najvece rezervoare, al' bismo resili problem sto se nas samih tice. A usput i jos zaradili koju paru. Ja sam za to da se potpise taj sporazum...

Pak

pre 16 godina

A ja brinem da Rusi ovaj sporazum ne ponude nekom drugom? Onda ce ovi sto brinu za NIS da budu mirni, a mi umesto da zaradimo, kupvacemo od Hrvata ili neke druge zemlje iz okruzenja. OK je sto DS zna da smo mi nezamenjivi, a da li znaju Rusi?

Drug Tito

pre 16 godina

Ako smo pametni, potpisacemo i SSP i Sporazum sa Rusima i to do 11og Maja. Umiljato jagnje dve majke sisa, a glupaci se svadjaju sa jacima od sebe.

Spas kod Rusa trista miliona

pre 16 godina

Ma pusti to sto Rusija brine. Nego, ti brines pa se zato oglasavas. Bojis se da necete imati gde da se zbrinete sa posteno zaradjenim kapitalom kada padnete ispod cenzusa. Sto se mene tice treba zamrznuti bilo kakvu saradnju sa Rusijom dok se ne isporuce srpski lopovi i kriminalci koji su utociste nasli u Rusiji.

(Vlast)a

pre 16 godina

Jeste li vi,g.Bubalo,nas ili ruski ministar,ko vas placa?
Mislim,bas me briga sto je Rusija zabrinuta,zabrinuta sam i ja sto neko u ime izgubljenog Kosova zeli nesto da mi otme,pa ko me pita?Zabrinuta je Amerika,zabrinute zemlje EU,a vas bas briga?!Znaci li to da vam je Rusija nesto vise,da bismo vas mogli poslati da pravite drustvo Miri i Marku,a ne da nas stalno potkradate i pravite gluposti medju koje spada i bruka sa potpisivanjem u ambasadi Rusije.Niste vi, drugovi iz DSS-a, za obicne sudove,vi morate da odgovarate zbog nacionalne izdaje jednoj stranoj zemlji ma ona sto puta bila prijateljska.Ako je general Perisic bio hapsen,sto ste vi bolji?

Milan

pre 16 godina

Na to cekamo mi vec dugo da Srbija postane "ozbiljna drzava" niste se bas pobrinuli u proslosti da to dokazete otkud sad ta zurba.

Radule

pre 16 godina

Ukoliko bi nova koalicija Veljo-DSS-SRS, pod pritiskom Rusije i KGB pakta, nelegalno, na pučistički način zakazala i održala sednicu Skupštine Srbije na kojoj bi bio ratifikovan Mirin sporazum koji direktno ugrožava suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i interese srpskog naroda, ta ratifikacija ne bi imala nikakvu vrednost, niti bi proizvela bilo kakvu obavezu za Srbiju kao državu, jer ukoliko bi neko ratifikovao taj štetočinski Mirin sporazum, to bi mogao da uradi samo u ime njihove nove partijske koalicije Veljo-DSS-SRS, a nikako u ime Srbije.
Samim tim, KGB pakt mora unapred znati da na Mirinom sporazumu neće biti potpisa Srbije i da Rusija i KGB pakt ne mogu da računaju da bi tim potpisom Srbija priznala sebe kao lažnu KGB tvorevinu, tj. kao prvu KGB državu.

Zabrinutiji od Bubala

pre 16 godina

Ova vlada je samo tehnička i složni su po onoj narodnoj "svaka vaška obaška", samo neozbiljan čovek pa makar gto bio i Bubalo može da traži da tako slaba, nejedinstvena vlada potpiše sporazum sa Rusijom. Ponavlja se kao i sa koncesijom, javnost nikakve detalje ne zna, stoga ovo silovanje u najmanju ruku liči na ono "nešto smrdi u državi Danskoj".

dejka

pre 16 godina

Tako je. Cemu zurba,a brate i jeftino ce da kupe.Godinama je srpska vlast cinila sovjetima ustupke ali sada zaboga pojedini srpski punoglavci spominju strategiju,percepciju i udovoljenju ministru za vanredne i neznam kakve situacije,Sojbal Sojblu ili Putinov Salabajzer.Dramaticno,kada bi se zezali a zezamo se 68 godina.Toliko ih imam ja.

Glock

pre 16 godina

Igre za malu decu.

DS: "Potpisite SSP, pa cemo mi potpisati saradnju sa Rusima".

DSS/NS: "Potpisite saradnju sa Rusima, pa cemo mi potpisati SSP".

Darko

pre 16 godina

A zašto se ministar u vladi Republike Srbije brine što je "zvanična Moskva" zabrinuta zbog ratifikacije bilo čega?
Taj sporazum će, kako je najavljeno, biti ratifikovan posle izbora.Čemu žurba DSS-a i "majke" Rusije?
Nekome se žuri, izbori se bliže, sudbina sporazuma i nije tako izvesna(u meri u kojoj bi oni hteli).

Nenad

pre 16 godina

I ja brinem sto oni od 2000. godine nisu ratifikovali fantasticni sporazum o slobodnoj trgovini,kojim se tako hvalite, a inace, preko tog sporazuma ne mozemo ni sargarepe da izvozimo bez carina u prijateljsku Rusiju. Brinem se i zbog toga sto u Srbiji nije dovoljno poznato "rusko korporativno " upravljanje, koje cemo na zalost uskoro iskusiti. Zao mi je zbpog zaposlenih u NIS-u, BOR-u, a kako stoje stvari i JAT-u....a evo i verovatno u EPS-u.

Calypso

pre 16 godina

Zašto ovaj Bubalo i dalje misli da sve zna i da o svemu može da da komentar? Koga još zanima da li Rusija brine, nas zanima da li MI BRINEMO zbog takvih ministara?

Мина

pre 16 godina

Протокол о настојању да се ЕНЕРГЕТСКИ споразум између Србије и Русије потпише до 11. маја потписују руски министар за ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ и српски министар за ТРГОВИНУ И УСЛУГЕ. Симболично?!

Nele

pre 16 godina

Pa, naravno da je sve ovo sumnjivo jer su narodnjaci zapeli da sto pre "predaju" NIS. Gde se toliko zuri, zasto se ne sacekaju izbori pa da se lepo razmisli o svemu tome? Ne radi se o nekoj tekstilnoj fabrici koja je sva zapustena i nece je niko pa drz da se iskoristi prilika. Radi se o takvoj firmi za koju bi moglo malo ozbiljnije da se istrguje. Ovako, dosao prvi (koji politicki znaci Kostunjavom i njegovima) i gotovo.

Baksuz sa juga Srbije

pre 16 godina

Ova nervoza u DSS, pre upucuje na njihovu brigu da se pre izbora "ugrade" u taj aranzman, jer posle izbora se moze desiti da provizija ode u jos neciji dzep, a cini se da je i Mira pomalo nervozna, jer onaj famozni azil sigurno nije dobila na lepe oci. Prema tome, nema razloga da brinemo oko ruske nevoze, njihov ministar za vanredne situacije je sigurno sve predvideo. Jedino me cudi, cak me pomalo i brine, sto se njihovi ministri za energetiku i trgovinu ne angazuju previse u ovom poslu.

bluez

pre 16 godina

A gde je sad inat? Inatimo se celom svetu kad nas moli da uradimo bilo sta, a sad kad bi trebali da se inatimo jer nas ocigledno pritiskaju, sad cutimo, jer to su braca Rusi. Pa kad su tako veliki i mocni i hoce da pomognu, nek budu dzekovi i daju bar realnu cenu, ne moraju nista vise. Ovako, ovo cak nije ni kraduckanje, koje bi Velja dozvolio, ovo je KRADJA.

shumadinac

pre 16 godina

I ja se brinem zasto braca Rusi nisu ukinuli vize za gradjane Srbije, a obecali su.
Dok smo mi brze bolje potrcali da im ukinemo vize - oni nas 'preveslali'. Briga mene da putujem u Rusiju, nego ce da nam pokupuju sve zivo za sitne pare - a na kraju ce da bude kao i za vize!
To su nasa braca Rusi.

NS

pre 16 godina

I ja brinem sto premijer nece da primenjuje vazecio Zakon o lustraciji i brinem sto se optuzeni za ratne zlocine jos ne salju u Hag za sta je odgovorna ova vlada, tehnicka ili ne, brinem i za jos mnogo stvari a najmanje brinem to sto zvanicna Rusija zuri sa ratifikacijom sporazuma. Oni ce dobiti NIS i celi energetski sistem Srbije za sitne novce, gortovo na poklon - ne mogu bas da brinem i za to sto Rusi za koketiranje sa Kosovom jos nisu krenuli da ubiraju profit i ekstra profit iz Srbije. Ima toliko stvari o kojima moram da brinem - npr. kako cu platiti racune i prehraniti sebe i svoju porodicu. A ministar Bubalo nema takve probleme sa svojim primanjima i neka pusti nas obicne ljude da zivimo normalno.

slobodan

pre 16 godina

Naravno da se brinu, ne dešava se često da im neko pokloni celokupnu naftnu industriju i tržište, shvatili su da je to jedinstvena prilika i grupa ljudi koja je to uradila pa se žure, znaju da će čim dođe neko normalan na vlast to morati da se da se plati.

darko

pre 16 godina

to je nama u interesu rece bubalo i ostade ziv...
pa prvi srpski nacionalni interes da se sklone takvi pljackasi nacionalne imovine - najbolje zajedno sa svojim ruskim sponzorima...

Maja_V

pre 16 godina

Mene vec vise meseci brine, sto je Akcioni plan te iste vlade smisljen, da se oteraju normalni investitori.
Takodje me brine, sto Srbija treba da ode u ruke Gaspromnjeftu - svajcarskoj firmi i Jugorosgasu - austrijskoj.
Zar Ministar ne deli nase brige?

VanjaGator

pre 16 godina

"Šojgu u Srbiju došao po ovlašćenju predsednika Rusije Vladimira Putina"

Predsednik Rusije je Dmitrij Medvedev. To bi ministar Bubalo morao znati.

Maja

pre 16 godina

Toliko anti - logike i anti - trzisnih zakonitosti da glava boli!
1. Sve je napisano i ko iole vlada engleskim, neka ukuca na google south stream pipeline i SVE JE JASNO.
2. NAJVECI dobitnik je Bugarska! Zemlja u EU, NATO, ima RAVNOPRAVNO vlasnistvo nad gasnom kompanijom, naftna je NARAVNO , u njenom vecinskom vlasnistvu i postala je GLAVNO CVORISTE za Juzni tok.
3. Mi dobijamo krak i to u duzini od 400 km. A gubimo mogucnost kontrole buduceg PEOP naftovoda!
4. Prica o Rumuniji kao neprijateljskoj zemlji pada u vodu, jer po toj logici "neprijateljska" NATO Bugarska nikada ne bi postala glavno cvoriste za Gasprom.
4. Bas zbog cinjenice sto su ZADRZALE vlasnistvo nad gasnim i nafnim kompanijama, Madjarska, Rumunija i Bugarska ce biti ucesnice i NABUKO projekta. Jos para.
5. Ono sto Rusi rade Ukrajini i Belorusiji je pokazatelj, kako prolaze zemlje BEZ SUVERENITETA!
6. Ostale tacke, molim vas, dopisite sami, razmiljanje sopstvenom glavom NE BOLI NISTA!

Besni Srbin

pre 16 godina

Bog te, rasprodali smo sve gubitase koliko-toliko dobro uz panicnu dreku demagoga, a najunosije i strateski vazne stvari (naftu, struju, avioprevoznika) poklanjamo Rusiji. E, pa, necete majci!

Pero

pre 16 godina

E bas me..... Odbijamo da ratifikujemo Sporazum o pridruzivanju EU, koji je daleko korisniji po Srbiju, a forsiramo nepovoljni aranzman sa Rusima. Ne prodajemo Kosovo za ulaznicu u EU, ali ga bagatelisemo zarad beskorisnog ruskog veta. Narodnjaci su neobicno glasni u forsiranju projekata gde ih ceka debela komisija. Neka se legalisti prvo izbore za vlast a onda nastave da krcme Srbiju.

pedja

pre 16 godina

I treba da brine, posle izbora nece biti tebe i kostunjavog da date to dzabe rusima . Pogotovo nis gde treba da se uloze milijarde u obnovu postrojenja zbog zagadjenja a svi znamo kako su rusi brizni narod .gori su od nas ne brinu ni o svojim stanovnicima . Ja bi to nemcima dao dzabe da svedu nis na evropske standarde zagadjenja i ostalog

Lazica

pre 16 godina

Pa dobro, ako su tako zabrinuti, zašto 10 godina nisu ratifikovali Sporazum o slobodnoj trgovini sa Srbijom? Kažu da im je hitno, jer VEĆ 2012. godine treba da krenu investicije u NIS?! A nisu hitne evropske integracije, za koje Koštunica kaže da će se dogoditi TEK 2012. godine?! Naravoučenije: neko se utalio, uzeo lovu, a nije siguran da će sve ispasti do kraja kako treba. TO je hitno. I ništa drugo.

Rade

pre 16 godina

Zasto se DSS-u i SRS-u zuri sa ratifikovanjem, da li se mozda pripremaju da napuste zemlju posle 11 maja, pa time zele sebi da obezbede mesta u upravnim odborima u exilu?

dana

pre 16 godina

...Razmislim šta mogu da očekuju Velja i ostali ministri pošto im nije ništa "prošlo"na potpisima, a novci uzeti...... Jadni oni i mi sa njima. Šta da očekujemo ako ovi sposobni ministri ne budu više na vlasti? Da li će i oni ubrzo posle 11.maja 2008. imati probleme kao Šešelj sa pečenim mesom i kolačima? Pre će morati da se zadovoljavaju kašicama i jelima na kašiku. Biće zdraviji,vitkiji, jer rad na ekonomiji oslobadja.....

zoran radakovic

pre 16 godina

Zurba je zbog straha da se ne bi NIS prodao opet nekom "tajkunu".Slusam Dinkica kako kaze cena je niska (400 mil.evra) i u toj prici ne pominje 200 miliona evra koje sad placamo Madjarima za gas koji od Rusije stize preko njih.A kad se pomene prica (druga)gde su pare iz budzeta?pa placamo Madjarima 200 mil.evra za gas itd...Igra reci je jako opasna,a matematika prosta 400+1000=1.400 Samo za 5 godina ne placanja Madjarima a godinama i veca.Ali u svakoj privatizaciji postoji i ono cuveno: "Hocu svoj deo necete da me prevarite". Licni i politicki interesi su veci od Drzavnih,nazalost jos uvek.

Odgovor

pre 16 godina

Odgovor zasto Madjarima placamo sest puta skuplju taksu nego svi ostali, treba potraziti od rukovodstva Srbijagasa. Predpostavljam da su partije koje cine upravni odbor - do grla u tome.
Dobra, stara korupcija, zar ne? I nije od juce. I nema nevinih.
Ps. Licno mislim da se samo prikazuje 6 puta veca cena a da do Madjara stigne nesto malo veca cifra za takse a da razliku u stvari dele "drugovi" i lepo zive od naduvanih racuna. Cekam da me demantuju...

lala

pre 16 godina

Kome se zuri?
Rusima ili DSS-u?
Sto nam se ne kaze otvoreno da smo poklonili NIS Rusima u zamenu za VETO?
I eto, za sada Kosovo nece imati stolicu u UN, ali ce imati sve ostalo.
A kada sve to prodje, Rusija ce uzeti Osetiju i Abhaziju i NIS, a mi smo ostali bez icega kao i obicno.
Pa dokle vise?
Pa dok se ne rasproda sve sto je ostalo. Dok se ne zauzmu pozicije.
Uostalom, meni nije jasno da li je taj krak gasovoda magistralan, prolazan kroz nasu zemlju ili ide samo do nas???