Nedelja, 13.04.2008.

08:14

Ilić: Imaće problem ako potpišu

Tokom predizborne posete Boru, Velimir Ilić najavio opoziv odluke kojom se vicepremijeru Đeliću odobrava da potpiše sporazum sa EU. Šutanovac odbacuje takvu mogućnost.

Izvor: B92

Iliæ: Imaæe problem ako potpišu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

lala

pre 16 godina

Ovog Velju treba ugasiti nekako.
Cuveni graditelj koji je sagradio 46 km puteva za vreme svojih mandata.
Osmogodisnja cerka moje sestre bi napravila vise puteva od njega.
Ministar koji pravi puteve u nedodjiju i pri tom uzme ko zna koliko provizije za sebe i za one koji mogu samo da "kraduckaju", a ne da kradu!
Pa ko mu je dozvolio da to radi??

Mitke

pre 16 godina

Izvin'te, mora da sam ja glup, a jel oce neko da mi objasni na koji mi to nacin priznajemo nezavisnost Kosova ukoliko potpisemo dokument o stabilizaciji i pridruzivanju? Nisam ni jednom cuo da je to uslov da se potpise taj dokument.

dusan

pre 16 godina

...da li je vec zaboravljeno sta je nikolic govorio o zoranu djindjicu pred atentat?
za sve one koji su zaboravili, rekao je da ako neko vidi djindjica da mu poruci da je i tito pred smrt imao problema sa nogom.
kako je premijer zavrsio nedugo nakon toga, svi znamo.
sada taj isti covek predlaze da oni (koji to oni?) sacekaju tadica...
da li je mozda to najava necega?
da li je mozda velja saucesnik?
da li nam se sprema jos jedan sunovrat?

Ela

pre 16 godina

Ti vise nisi u poziciji da donosis odluke ni u svojoj Mesnoj Zajednici a kamoli u drzavi, ti si olicenje prostakluka, pokvarenluka i nekulture, sakrij se u misiju rupu ali cisto sumnjam da tako dobro uhranjen mozes u nju da stanes.

dusanka bg

pre 16 godina

Velja Ilic , gde je slika u njegovom bazenu sa kajakom, preposteni Velja, gde mu je klinika na imanju, odakle bre tom liku te pare, on nas je bas opljackao narode. Njega treba finansijka kontrola da prevrne naopacke, jer je ocigledno zaradio te pare kako je rekao " od malo kraduckanjka".
On to preti Predsedniku Drzave, Potpredsedniku ,zbog toga ima da bude tuzen. Ko je on da preti Predsedniku, kako se usudjuje taj lik da preti.
Pazite, ovo nije igra, ako se on usudjuje da preti nasem Predsedniku, koga je izabralo
2,350.000 , zato sto je cool i sto ce nas odvesti u Europu najbrze moguce , onda sta ostaje nama sutra da ocekujemo.
Velja Ilic ima da nas bije . Moramo da zavrsimo s njim na ovim izborima .

Koya The Knight

pre 16 godina

Srbija je, BRE, jacha zemlja od Engleske!!!
U Engleskoj ima samo ludih krava, a u Srbiji luda goveda nose kravate i odela i ministruju..!
Eto, rekao sam, i vec se osecam bolje!

Jessy

pre 16 godina

Samo lopovima i kriminalcima ne odgovara Evropska Unija.
A to što još tvrde da bi ulazak u EU bilo priznavanje države Kosovo je ČISTA GLUPOST !
Španija i Rumunija je ne priznaju, pa ne vidim da im što smeta u EU ?

Blagoje

pre 16 godina

Ko se to i gde zuri?
Nece 11 maj zbog toga pre doci. Ako tog dana narod se uzme u pamet i razdvoji bitno od nebitnog, donece ispravnu i jednu dalekoseznu odluku. Za to netrbaju partijski glasnogovornici. Dovoljni su licni osecsji prava, pravde, dostojanstva, covekoljublja. Glasaci odmerite i sebi i od sebe. Glasajte tako da se 12 maja osecate srecno i zadovoljno. Glasajte za sebe a ne za partiske opcije.

adibaj

pre 16 godina

Kad bih imao vise volje da pisem rekao bih sledece:
Nemojte se opirati manje ce boleti! Dakle sacekajte sa Kosovo udje u EU pa da vam, kad dobije mandat presedavajuceg jednog dana, pomogne oko Vaseg ulaska. Dotle se slobodno bavite "zivotno vaznim" pitanjima kao sto je magistar ministar rekao i sta je time mislio. Svet, onaj u koji vi ne zelite (ne mozete) da udjete jedva shvata ko je to dole sa kim u konfliktu. Ovo kazem da bi ste stekli uvid u to koliko ste "vazni" tom istom svetu.
Pozdrav iz prohladne Svedske.

Jeste ili nije?

pre 16 godina

Velimire, Vojislave: Posto je prema vama Kosovo i dalje deo Srbije ja ne vidim nikakav problem da se potpise SSP.

Ili mozda kada treba naskoditi politickim protivnicima smatrate da Kosovo vise nije deo Srbije, pa potpisivanje SSP odjednom postaje problem?

Rad oslobadja

pre 16 godina

Koalicija oko DS nije proevropske orijentacije, vec koalicija koja je svesna situacije u kojoj se nalazi ova zemlja koja ima dve opcije ili napred u buducnost ili nazad u proslost

Mirko

pre 16 godina

Strasna izjava.strasna pretnja.Ova izjava je u rangu izjava predsednika Tadica:"Pobedicu ih bre"i "Spreman sam izaci na crtu".Toliko o ljudima koji ce nas povesti u Evropu.Hvala ali Vi mi ne trebate.

nataly

pre 16 godina

Ovo je stvarno smesno!!!!
Ljudi,ma nase politicare niko ne pita da li hoce da potpisu .....Evropa jos nije dala saglasnost za to...a verovatno i jos jedan duzi period nece.I sam predsednik je to potvrdio.Ne znam uopste cemu diskusije na forumima...osim o pustim zeljama.Evropa nije spremna za nas..bar ne jos!!!A ovo povlacenje po medijima je cista predizborna kampanja( iz koje svi hoce da izvuku jos malo glasova)...

Nine

pre 16 godina

Dakle, jos jednom, neopozivo predlazem da svi ljudi koji misle dobro ovoj zemlji otvore jedan fond u kome bi na dobrovoljnoj bazi uplacivali sume u skladu sa mogucnostima kako bi taj fond finansirako bolničko lečenje (u bolnicama zatvorenog tipa) Ilica i njemu sličnih.

TheBestOf

pre 16 godina

"Evropska unija sprema dobrodošlicu Srbiji" - (Blic 06.10.2000.godine); "Demolirana sedista SPS sirom Srbije" - (Blic 07.10.2000. godine); "Ubijen Vanja Bokan" -(Blic 08.10.2000. godine); "Amerika uslovljava dalje ukidanje sankcija" -(Blic 15.10.2000. godine)(...deseti dan-prim.aut.); ... o hrabrom Cacaninu, junaku revolucije ne mogu ni da pastujem citate jer bih vecina vasih komentara izgledala smesno. Ne smemo da zaboravimo 90-te. Zasto onda zaboravljamo stvari koje su se desile u 21 veku? Kako je "predsednik Kostunica" postao "mr. neobavesteni" (da ne kazem "mutavi")?

Nikola

pre 16 godina

Član 118. Ustava Srbije:

Председник Републике разрешава се због повреде Устава, одлуком Народне скупштине, гласовима најмање две трећине народних посланика.
Поступак за разрешење може да покрене Народна скупштина, на предлог најмање једне трећине народних посланика.
Уставни суд је дужан да по покренутом поступку за разрешење, најкасније у року од 45 дана, одлучи о постојању повреде Устава.

Vesna

pre 16 godina

Kako su se uplašili, sve sama "elita"-Jakšić, Velja, Voja....treba da ih je sramota! Još će stvarno napraviti neki cirkus, a ako im ovo prodje i nismo nizašta nego da nas takvi vode!

Miloš Ljubljana

pre 16 godina

Taj Velja je zaista jedna sramota za Srbiju. Pa koji je to lažni moral, stalo mu do Kosova, nije nego...Pa kako te Veljo nije sramota? Kosovo je moje, moje, moje, snila baba što joj milo...Pogledaj malo realnije situaciju oko sebe i ti i tvoji drugovi radikali, pa dokle ćete bre više toj zemlji nanositi zla, odakle vam pravo na to? Ko vam je dozvolio? Pustite taj narod na Kosovu da počne normalno da živi i obezbedite preostalim Srbima najbolje moguće uslove za opstanak, ako to žele. Prestanite više sa zveckanjem vila i motika, halo, hoćemo Evropu, hoćemo normalne živote, radna mesta, putovanja bez viza!!!
Ma joj...kako sa nestrpljenjem očekujem 11.maj kada ćete vi narodnjaci i radikali postati samo marginalne mrlje na stranicama naše istorije. Hehe, kako to željno iščekujem...

Travis Bickle

pre 16 godina

Tadic nema pravo da potpisuje SSP, jer Becka konvencija na koju se poziva regulise sudbinu medjunarodnog ugovora na medjunarodnom planu ukoliko ga potpise neki sef drzave mimo ovlascenja koja ima na osnovu unutrasnjeg prava, a ne pravo na potpisivanje. Beckom konvencijom se ne suspenduje dejstvo unutrasnjeg prava na osnovu koga bi se mogao pokrenti postupak razresenja predsednika. Dakle njegov potpis bi vazio na medjunarodnom planu iako na njega nema pravo po unutrasnjem zbog zastite druge savesne strane a ne na osnovu njegovog prava na potpis koje ne postoji. To je kao pravilo koje odrzava na snazi ugovore izmedju dva preduzeca cak i kada ga je jedan od direktora potpiso mimo ovlascenja. Ugovor ostaje na snazi ali sudbina direktora tog preduzeca zavisi od upravnog odbora i statuta. Nadam se da ce nas direktor imati to u vidu pre nego sto upotrebi svoje "pravo" iz konvencije.

Evropljanin

pre 16 godina

Bla bla bla, svi nas sa komentarima. Šta raditi, to je pitanje a ne šta reči. Ovim ljudima je mesto van politike, ali kada če narod to razumeti...
Moj glas je moj čin.

Gaga

pre 16 godina

Izgleda neko mora da objasni gospodinu Ilicu sta je njegov posao:
MI, koji ovde pisemo komentare, odlucujemo sta ce biti potpisano, znaci GRADJANI,a nazalost, vi ste taj koji treba volju naroda da sprovede na papir.Jasno?
Inace povodom njegove izjave sve sto mogu da kazem je "Sedi - jedan!"

pedja

pre 16 godina

Vec sam aplicirao za kanadsku i australijsku vizu zbog ovakvih aveti kao sto su Velja i Voja. Odoh ja sa porodicom iz ove uklete zemlje da ih vise ne slusam.

Brankica

pre 16 godina

He he, uvek se slatko nasmejem infantilnim izjavama Velje kapitalca. Pa taj čovek stvarno više nema pojima šta priča. Veljo, Veljo, nestaško jedan, pročitaj za promenu Ustav Srbije pa ćeš da vidiš kako ćeš malo morgen da opozoveš Tadića. Puste želje, pusti snovi....

Slavica

pre 16 godina

Sačuvah bedževe "otpor", "gotov je", "uključi mozak",samo da nabavim još onaj "EVROPA NEMA ALTERNATIVU"...
Veljo(i ostale šuše) GO HOME!!!

Keke

pre 16 godina

Tako je, .
Ako potpisemo taj SSP sporazum sa EU sto je u stvari NATO, time cemo jos priznati da su Srbi u stvari Hrvati i da je Tadic sam sebi majka.

tibulo

pre 16 godina

Jos jedan nepobitan dokaza da su Velimir i drugovi uzurpurili vlast. Pretiti sa te pozicije je valjda zakonski nemoguce. Znaci, oni se bave "gusarskim'zanatom. Pa. izvinice me mnogi, zar to ima smisla i dali se uopste nasa Srbija moze boriti legalno, za bilo sta. Oni, mislim na Veljoputara i dva Vojkana, su antinarodni elemnti. Protiv interesa naroda i njegovog zivota. Dali imaju oni neke brojke da uporede sa Bozinim, ili sa Borisovim ili sa EU-om.?
Nemaju. Pricaju , seire i postaju opasni, sva trojica.

bezimena

pre 16 godina

Velimir mr Ilić nasuprot sebi ima najmanje 2.300.000 demokratski orijentisanih gradjana, preporučujem mu da nabavi masku i disaljku, kako bi se posle izbora mogao sakriti u svoj bazen, dok neko ne ispusti vodu....

uporni

pre 16 godina

Šta je Velimire, nešto si neurozan, a? Dolazi polako račun na naplatu pa se loše spava? 11-ti maj samo što nije, dok lupiš dlanom o dlan, eto te ponovo u šumi, kao što si se u njoj krio u vreme bombardovanja.
Samo, sada ćeš se kriti od zakona koliko mi se čini...

srdjan

pre 16 godina

Ovo je strašno!!!Neko kao da želi da izazove građanski rat u Srbiji. Prvo Jakšić kaže "sačekaćemo Tadića ispred zgrade predsedništva...",zatim juče Nikolić u Kragujevcu "dočekaćemo predsednika na aerodromu ako ode da potpiše" i sada mu Velja poručuje da se "ne igra sa Srbijom"...Ako dodam da se u nekim novinama piše o nekakvim spiskovima za hapšenje članova ds i g17+ koje prave radikali, zatim najave atentata na Dinkića i Đilasa, možete shvatiti kakva se atmosfera stvara. Nadam se da je ovakva panika i paranoja u redovima "narodnjaka" i radikala samo zbog toga što će uskoro nestati sa političke scene ove zemlje i da će se otkriti sva "kraduckanja" i ostala mafijaška dela u kojima su upleteni...

FreeMe

pre 16 godina

Koliko je Velja dobio glasova kada se kandidovao za predsednika a koliko Boris?
S kojim pravom on preti opozivom predsednika?
Ne preti on Borisu, vec direktno GRADJANIMA koji su za Borisa glasali!
Veljo, uzmi lepo sracunaj glasove, pa ces videti ko ce imati problem!

Kako gazda Miško?

pre 16 godina

"...da se ne igraju sa Srbijom i da ne potpisuju bilo šta..." - znači, nema problema, jer neće oni potpisati bilo šta - potpisaće SSP! Druga bi stvar bila da je izjavio da ne potpisuju ništa - već bi se svima tresle gaće, ha, ha...

Miki

pre 16 godina

Po Ustavu i Zakonu o Predsedniku Republike Srbije,koji je i donet na osnovu Ustava,predvidjena je prilicno otezana procedura za opoziv i to samo ako je Predsednik povredio Ustav,tako da nije tacno da je potrebna prosta vecina za opoziv predsednika Republike.Prvo,potrebna je inicijativa najmanje 1/3 poslanika da se uopste pitanje opoziva stavi na dnevni red Narodne Skupstine.Vecina glasova narodnih(50%+1) poslanika(o kojoj je neko pricao)je potrebna da se predlog za RASPRAVLJANJE o opozivu usvoji,tj da se pokrene postupak za opoziv.Uz to,Ustavni sud mora da proceni(u roku od 45 dana od dana kada je predlog usvojen.tj.postupak pokrenut) da li je Predsednik povredio Ustav,te ako jeste,to je zeleno svetlo za poslanike da izglasaju opoziv 2/3-skom vecinom.U suprotnom,ako Ustavni sud odluci da nema povrede,postupak opoziva se obustavlja danom objavljivanja odluke Ustavnog suda u Sl Glasniku R Srbije.
Cisto sumnjam da Velja potato-head ima toliku vecinu u skusptini koja je,koliko znam,i raspustena...
toliko o ustavnom pravu

Beogradjanin

pre 16 godina

Ne preti magistre sa vecernjom skolom !
Prvi koji ce u novoj evropskoj Srrbiji odgovarati bices ti i tvoj kompanjon doktor pravnih nauka.
Stavio si potpis za NIS , ne zaboravi to , i drago mi je sto ne mozes da spavas zbog toga.
Samo da te podsetim procitaj Ustav , pa ces znati sta su ti uvalili da potpises.
Poptisao si , a nisi ni znao, davanje zlatne akcije nacionalog resursa stranoj drzavi.
Sledeci put kad potpisujes nesto , dobro procitaj i uci skolu , da bi mogao mirnije da spavas.

sumorni

pre 16 godina

Savetujem koaliciji Šešelj-Koštunica-ilić da NI NA KOJO NAČIN ne pokušavaju da spreče potpisivanje SSP-a, i da se ne igraju sa Srbijom, jer će u protivnom imati velikih problema. Srbija nije i ne može biti talac njihovog inata i bahatog iživljavanja.
Da mi uništite i ostatak života - e, pa, nećete!

Mita

pre 16 godina

Velja je vec sa svojim "postenjem" dojadio i Bogu i narodu pa mnogo podseca na:"Drz te lopova".
Iznecu jedan detalj o njemu iz vremena kada se borio protiv onih sa kojima sada duva u istu tikvu.
Velja je bio clan Upravnog odbora Trayal Co.
Bio je "toliko aktivan",te nije mogao ni platu da primi vec su morali da mu je po soferu salju u Cacak.
Njemu bi bilo bolje kada bi cutao,jer ima dosta putera na glavi.
Krusevljanin

sumorni

pre 16 godina

I od koga ćeš, Iliću magistre Velimire da tražiš Tadićev opoziv? Od nas 2.300.000 koji smo glasali za njega??????
Hajde, otkačite se više bre!

(Vlast)a

pre 16 godina

Sta to vi,g.Ilicu,mozete da uradite,cime to vi pretite?!Mozda da dovedete Cecu,Sabrinu i ostale tete,pa da se narod obeznani i kaze:cini ,ago,sto ti je milo em drago kad nam ovakvu "lepotu"dajes "dzabe"!
Da li je moguce da nasom drzavom rukovode takvi koji veruju da je njihova moc veca od narodne volje.Pa narod rushi i predsednike i premijere i krunisane glave,a bice im prepreka jedan pokvareni,osioni,prosti i samozivi ministar koji je bio protivnik cega i koliko je trebalo,pristalica isto toliko samo da bi njegovo bogatstvo raslo.A kome pamet i moc u parama lezi,taj je vec danas zaboravljen a za deset godina niko sem prvih komsija nece znati ko je ukoliko ne ode tamo gde mu je mesto:u zatvor!Ili ste vi i vas mentor poceli javno da negirate bas sve demokratske institucije u ovoj tuznoj zemlji koju ste nakon Milosevica,vas dvojica potpuno upropastili!

EU Citizen

pre 16 godina

Bilo kome ko ceo srpski politički cirkus gleda sa strane krajnje je očigledno već iz stila političke komunikacije koji se zasniva isključivo na ucenama, pretnjama, i, eventualno, ponekoj uvredi, da se popuni prazan hod, da koalicija gospodina Ilića i gospodina Koštunice može biti demokratska i građanska samo nominalno, a da je njen pravi program povratak totalitarnih i autoritarnih modela komunističkog ili fašističkog tipa (razlike su tu ionako samo u nijansama) u Srbiju. O tome da jedan drzak i nevaspitan primitivac tipa gospodina Ilića može da završi u visokoj politici samo u duboko bolesnoj zemlji gde su svi kriterijumi pali i sve društvene vrednosti erodirane, ne treba, naravno, nikome razumnom ko je makar delić tih vrednosti zadržao ni govoriti...

mladja

pre 16 godina

A tebe se stvarno neko boji ilicu!? Pa ti si napunio dzepove covece a mi mali cemo i dalje biti mali ako li nedaj boze pobedi srs i vasa malenkost! Pusti normalne ljude da zive i brini se o svom kapitalu koji te treba i sada i negubi vreme sireci smesne price...

Figaro

pre 16 godina

Po novom Ustavu,dovoljna je prosta većina u parlamentu,a ne referendum,kako bi bila doneta odluka o opozivu Predsednika.DS je morala da razmišlja o tome,kad je brzopleto donosila Ustav sa radikalima,narodnjacima i socijalistima,da bi već sutra to neko poput magistra Ilića mogao ovako olako da zloupotrebljava.

vladimirrr

pre 16 godina

cudni lik PRETI, ej preti predsedniku DRZAVE SRBIJE !!!!!!!! imace problema?? da ga nece TUCI?? ili ce ga vezati lisicama? to zna......

Darko

pre 16 godina

Iliću prestani da pametuješ.Svojim izjavama si odavno pljunuo na 5.oktobar.S' obzirom da je parlament raspušten vi ne možete opozvati nikoga, a potpisivanje SSP je nešto najbolje što bi nam se dogodilo od kad ste ti i Vojislav, Dr.Koštunica u vladi (i srećom nikada više nećete skrnaviti tu instituciju svojim pojavama).

Maksimalno orao pozitivno

pre 16 godina

Velimire, pa pusti ljude da "imaju veliki problem". To je tebi u interesu. Ipak mi se čini da ćeš ti i tvoji imati veliki problem.

Alex

pre 16 godina

"Ako bilo ko bilo šta potpiše što nije u skladu sa Ustavom, podleže odgovornosti", rekao je Ilić. Pa naravno covek otktio toplu vodu,
ali ako kraducka mozemo mu progledati kroz prste, pa stvarno vise ne razumem kako neko moze glasati za ovakve likove pa oni nas vode ne nazad 30 godina nego 300 godina, pa zar nam nije bilo dosta prvoboraca (iz 1941)za vreme komunizma/socijalizma pa zar opet moramo da trpimo nekoga cije se ideje o modernoj Srbiji grade pomocu bagera (sorry Joe ti si kolateralna steta).

Zoran - Johanezburg

pre 16 godina

Veljo seljo, pretis, a?
Sto ga ne sutnes sledeci put kad ga vidis, da vidim kako ce i sta ce onda da potpise? Ili zasto ne upotrebis nesto iz svog bogatog vokabularnog arsenala (ako uopste znas sta znace te reci!)
Bolje ti je da se spremas za vanparlamentarne aktivnosti, koje ce da uslede za par meseci. Neces tada vise imati imunitet, a neko ce onda da malo proceprka gde si, sta si i koliko si krao sve ovo vreme. Fokusiraj se na to, bolje bi ti bilo.

Vesna

pre 16 godina

procedura na koju se ministar Ilic poziva vec je prosla Vladu i parlament dok su imali sva ovlascenja, tako da su ovo samo predizborne reklame..

vladabgd

pre 16 godina

Al Kapone je dobro poznati kriminalac iz istorije koji je ostao upamcen po tome sto je za svoje protivnike govorio da su "problemi", a onda bi ih fizicki likvidirao. Tako i velja isto prica i govori, a videli smo i da je pre nekih mesec dana pruzao podrsku u paljenju i pljackanju Beograda.

Boza Bogdanovic

pre 16 godina

Velja igra otvorenim kartama. I posle Tita, Tito! I posle Milosevica, Milosevic! Za njega vazi poslovica: "Sto trezan misli, to pijana budala kaze.". Kostunica glumi trezvenjaka i gura "pijanog" Velju u svadju sa proevropski orijentisanim strankama. Radikali i SPS-ovci su zbunjeni, jer im Velja izbija glavni adut iz ruku. Videcemo kako ce glasaci reagovati.

Igor

pre 16 godina

I ako budu imali problema VElimire ti im ih neces napraviti jer ti neces moci u ovoj zemlji vise nikada da odlucis ni o cemu a pgotovo o tako nekoj vaznoj stvari kao sto je opoziv predsednika.Idi bre covece bavi se poljoprivredom i stocarstvom mani se politike nije to za tebe,za politiku su potrebne strpljenje,kultura,mentalna snaga,pamet,postenje koliko toliko,a ti covece nemas ni jednu od tih osobina,sedi u Cacku i bavi se tim rasistima ako mozes i to da sredis a drzavu ostavi na miru.Veliki je to zalogaj za tebe.

Igor

pre 16 godina

I ako budu imali problema VElimire ti im ih neces napraviti jer ti neces moci u ovoj zemlji vise nikada da odlucis ni o cemu a pgotovo o tako nekoj vaznoj stvari kao sto je opoziv predsednika.Idi bre covece bavi se poljoprivredom i stocarstvom mani se politike nije to za tebe,za politiku su potrebne strpljenje,kultura,mentalna snaga,pamet,postenje koliko toliko,a ti covece nemas ni jednu od tih osobina,sedi u Cacku i bavi se tim rasistima ako mozes i to da sredis a drzavu ostavi na miru.Veliki je to zalogaj za tebe.

sumorni

pre 16 godina

Savetujem koaliciji Šešelj-Koštunica-ilić da NI NA KOJO NAČIN ne pokušavaju da spreče potpisivanje SSP-a, i da se ne igraju sa Srbijom, jer će u protivnom imati velikih problema. Srbija nije i ne može biti talac njihovog inata i bahatog iživljavanja.
Da mi uništite i ostatak života - e, pa, nećete!

vladabgd

pre 16 godina

Al Kapone je dobro poznati kriminalac iz istorije koji je ostao upamcen po tome sto je za svoje protivnike govorio da su "problemi", a onda bi ih fizicki likvidirao. Tako i velja isto prica i govori, a videli smo i da je pre nekih mesec dana pruzao podrsku u paljenju i pljackanju Beograda.

Zoran - Johanezburg

pre 16 godina

Veljo seljo, pretis, a?
Sto ga ne sutnes sledeci put kad ga vidis, da vidim kako ce i sta ce onda da potpise? Ili zasto ne upotrebis nesto iz svog bogatog vokabularnog arsenala (ako uopste znas sta znace te reci!)
Bolje ti je da se spremas za vanparlamentarne aktivnosti, koje ce da uslede za par meseci. Neces tada vise imati imunitet, a neko ce onda da malo proceprka gde si, sta si i koliko si krao sve ovo vreme. Fokusiraj se na to, bolje bi ti bilo.

Boza Bogdanovic

pre 16 godina

Velja igra otvorenim kartama. I posle Tita, Tito! I posle Milosevica, Milosevic! Za njega vazi poslovica: "Sto trezan misli, to pijana budala kaze.". Kostunica glumi trezvenjaka i gura "pijanog" Velju u svadju sa proevropski orijentisanim strankama. Radikali i SPS-ovci su zbunjeni, jer im Velja izbija glavni adut iz ruku. Videcemo kako ce glasaci reagovati.

sumorni

pre 16 godina

I od koga ćeš, Iliću magistre Velimire da tražiš Tadićev opoziv? Od nas 2.300.000 koji smo glasali za njega??????
Hajde, otkačite se više bre!

bezimena

pre 16 godina

Velimir mr Ilić nasuprot sebi ima najmanje 2.300.000 demokratski orijentisanih gradjana, preporučujem mu da nabavi masku i disaljku, kako bi se posle izbora mogao sakriti u svoj bazen, dok neko ne ispusti vodu....

Beogradjanin

pre 16 godina

Ne preti magistre sa vecernjom skolom !
Prvi koji ce u novoj evropskoj Srrbiji odgovarati bices ti i tvoj kompanjon doktor pravnih nauka.
Stavio si potpis za NIS , ne zaboravi to , i drago mi je sto ne mozes da spavas zbog toga.
Samo da te podsetim procitaj Ustav , pa ces znati sta su ti uvalili da potpises.
Poptisao si , a nisi ni znao, davanje zlatne akcije nacionalog resursa stranoj drzavi.
Sledeci put kad potpisujes nesto , dobro procitaj i uci skolu , da bi mogao mirnije da spavas.

Maksimalno orao pozitivno

pre 16 godina

Velimire, pa pusti ljude da "imaju veliki problem". To je tebi u interesu. Ipak mi se čini da ćeš ti i tvoji imati veliki problem.

uporni

pre 16 godina

Šta je Velimire, nešto si neurozan, a? Dolazi polako račun na naplatu pa se loše spava? 11-ti maj samo što nije, dok lupiš dlanom o dlan, eto te ponovo u šumi, kao što si se u njoj krio u vreme bombardovanja.
Samo, sada ćeš se kriti od zakona koliko mi se čini...

srdjan

pre 16 godina

Ovo je strašno!!!Neko kao da želi da izazove građanski rat u Srbiji. Prvo Jakšić kaže "sačekaćemo Tadića ispred zgrade predsedništva...",zatim juče Nikolić u Kragujevcu "dočekaćemo predsednika na aerodromu ako ode da potpiše" i sada mu Velja poručuje da se "ne igra sa Srbijom"...Ako dodam da se u nekim novinama piše o nekakvim spiskovima za hapšenje članova ds i g17+ koje prave radikali, zatim najave atentata na Dinkića i Đilasa, možete shvatiti kakva se atmosfera stvara. Nadam se da je ovakva panika i paranoja u redovima "narodnjaka" i radikala samo zbog toga što će uskoro nestati sa političke scene ove zemlje i da će se otkriti sva "kraduckanja" i ostala mafijaška dela u kojima su upleteni...

vladimirrr

pre 16 godina

cudni lik PRETI, ej preti predsedniku DRZAVE SRBIJE !!!!!!!! imace problema?? da ga nece TUCI?? ili ce ga vezati lisicama? to zna......

Alex

pre 16 godina

"Ako bilo ko bilo šta potpiše što nije u skladu sa Ustavom, podleže odgovornosti", rekao je Ilić. Pa naravno covek otktio toplu vodu,
ali ako kraducka mozemo mu progledati kroz prste, pa stvarno vise ne razumem kako neko moze glasati za ovakve likove pa oni nas vode ne nazad 30 godina nego 300 godina, pa zar nam nije bilo dosta prvoboraca (iz 1941)za vreme komunizma/socijalizma pa zar opet moramo da trpimo nekoga cije se ideje o modernoj Srbiji grade pomocu bagera (sorry Joe ti si kolateralna steta).

FreeMe

pre 16 godina

Koliko je Velja dobio glasova kada se kandidovao za predsednika a koliko Boris?
S kojim pravom on preti opozivom predsednika?
Ne preti on Borisu, vec direktno GRADJANIMA koji su za Borisa glasali!
Veljo, uzmi lepo sracunaj glasove, pa ces videti ko ce imati problem!

Miki

pre 16 godina

Po Ustavu i Zakonu o Predsedniku Republike Srbije,koji je i donet na osnovu Ustava,predvidjena je prilicno otezana procedura za opoziv i to samo ako je Predsednik povredio Ustav,tako da nije tacno da je potrebna prosta vecina za opoziv predsednika Republike.Prvo,potrebna je inicijativa najmanje 1/3 poslanika da se uopste pitanje opoziva stavi na dnevni red Narodne Skupstine.Vecina glasova narodnih(50%+1) poslanika(o kojoj je neko pricao)je potrebna da se predlog za RASPRAVLJANJE o opozivu usvoji,tj da se pokrene postupak za opoziv.Uz to,Ustavni sud mora da proceni(u roku od 45 dana od dana kada je predlog usvojen.tj.postupak pokrenut) da li je Predsednik povredio Ustav,te ako jeste,to je zeleno svetlo za poslanike da izglasaju opoziv 2/3-skom vecinom.U suprotnom,ako Ustavni sud odluci da nema povrede,postupak opoziva se obustavlja danom objavljivanja odluke Ustavnog suda u Sl Glasniku R Srbije.
Cisto sumnjam da Velja potato-head ima toliku vecinu u skusptini koja je,koliko znam,i raspustena...
toliko o ustavnom pravu

Slavica

pre 16 godina

Sačuvah bedževe "otpor", "gotov je", "uključi mozak",samo da nabavim još onaj "EVROPA NEMA ALTERNATIVU"...
Veljo(i ostale šuše) GO HOME!!!

EU Citizen

pre 16 godina

Bilo kome ko ceo srpski politički cirkus gleda sa strane krajnje je očigledno već iz stila političke komunikacije koji se zasniva isključivo na ucenama, pretnjama, i, eventualno, ponekoj uvredi, da se popuni prazan hod, da koalicija gospodina Ilića i gospodina Koštunice može biti demokratska i građanska samo nominalno, a da je njen pravi program povratak totalitarnih i autoritarnih modela komunističkog ili fašističkog tipa (razlike su tu ionako samo u nijansama) u Srbiju. O tome da jedan drzak i nevaspitan primitivac tipa gospodina Ilića može da završi u visokoj politici samo u duboko bolesnoj zemlji gde su svi kriterijumi pali i sve društvene vrednosti erodirane, ne treba, naravno, nikome razumnom ko je makar delić tih vrednosti zadržao ni govoriti...

Keke

pre 16 godina

Tako je, .
Ako potpisemo taj SSP sporazum sa EU sto je u stvari NATO, time cemo jos priznati da su Srbi u stvari Hrvati i da je Tadic sam sebi majka.

Figaro

pre 16 godina

Po novom Ustavu,dovoljna je prosta većina u parlamentu,a ne referendum,kako bi bila doneta odluka o opozivu Predsednika.DS je morala da razmišlja o tome,kad je brzopleto donosila Ustav sa radikalima,narodnjacima i socijalistima,da bi već sutra to neko poput magistra Ilića mogao ovako olako da zloupotrebljava.

Vesna

pre 16 godina

procedura na koju se ministar Ilic poziva vec je prosla Vladu i parlament dok su imali sva ovlascenja, tako da su ovo samo predizborne reklame..

(Vlast)a

pre 16 godina

Sta to vi,g.Ilicu,mozete da uradite,cime to vi pretite?!Mozda da dovedete Cecu,Sabrinu i ostale tete,pa da se narod obeznani i kaze:cini ,ago,sto ti je milo em drago kad nam ovakvu "lepotu"dajes "dzabe"!
Da li je moguce da nasom drzavom rukovode takvi koji veruju da je njihova moc veca od narodne volje.Pa narod rushi i predsednike i premijere i krunisane glave,a bice im prepreka jedan pokvareni,osioni,prosti i samozivi ministar koji je bio protivnik cega i koliko je trebalo,pristalica isto toliko samo da bi njegovo bogatstvo raslo.A kome pamet i moc u parama lezi,taj je vec danas zaboravljen a za deset godina niko sem prvih komsija nece znati ko je ukoliko ne ode tamo gde mu je mesto:u zatvor!Ili ste vi i vas mentor poceli javno da negirate bas sve demokratske institucije u ovoj tuznoj zemlji koju ste nakon Milosevica,vas dvojica potpuno upropastili!

Mita

pre 16 godina

Velja je vec sa svojim "postenjem" dojadio i Bogu i narodu pa mnogo podseca na:"Drz te lopova".
Iznecu jedan detalj o njemu iz vremena kada se borio protiv onih sa kojima sada duva u istu tikvu.
Velja je bio clan Upravnog odbora Trayal Co.
Bio je "toliko aktivan",te nije mogao ni platu da primi vec su morali da mu je po soferu salju u Cacak.
Njemu bi bilo bolje kada bi cutao,jer ima dosta putera na glavi.
Krusevljanin

Darko

pre 16 godina

Iliću prestani da pametuješ.Svojim izjavama si odavno pljunuo na 5.oktobar.S' obzirom da je parlament raspušten vi ne možete opozvati nikoga, a potpisivanje SSP je nešto najbolje što bi nam se dogodilo od kad ste ti i Vojislav, Dr.Koštunica u vladi (i srećom nikada više nećete skrnaviti tu instituciju svojim pojavama).

pedja

pre 16 godina

Vec sam aplicirao za kanadsku i australijsku vizu zbog ovakvih aveti kao sto su Velja i Voja. Odoh ja sa porodicom iz ove uklete zemlje da ih vise ne slusam.

Brankica

pre 16 godina

He he, uvek se slatko nasmejem infantilnim izjavama Velje kapitalca. Pa taj čovek stvarno više nema pojima šta priča. Veljo, Veljo, nestaško jedan, pročitaj za promenu Ustav Srbije pa ćeš da vidiš kako ćeš malo morgen da opozoveš Tadića. Puste želje, pusti snovi....

Kako gazda Miško?

pre 16 godina

"...da se ne igraju sa Srbijom i da ne potpisuju bilo šta..." - znači, nema problema, jer neće oni potpisati bilo šta - potpisaće SSP! Druga bi stvar bila da je izjavio da ne potpisuju ništa - već bi se svima tresle gaće, ha, ha...

tibulo

pre 16 godina

Jos jedan nepobitan dokaza da su Velimir i drugovi uzurpurili vlast. Pretiti sa te pozicije je valjda zakonski nemoguce. Znaci, oni se bave "gusarskim'zanatom. Pa. izvinice me mnogi, zar to ima smisla i dali se uopste nasa Srbija moze boriti legalno, za bilo sta. Oni, mislim na Veljoputara i dva Vojkana, su antinarodni elemnti. Protiv interesa naroda i njegovog zivota. Dali imaju oni neke brojke da uporede sa Bozinim, ili sa Borisovim ili sa EU-om.?
Nemaju. Pricaju , seire i postaju opasni, sva trojica.

Miloš Ljubljana

pre 16 godina

Taj Velja je zaista jedna sramota za Srbiju. Pa koji je to lažni moral, stalo mu do Kosova, nije nego...Pa kako te Veljo nije sramota? Kosovo je moje, moje, moje, snila baba što joj milo...Pogledaj malo realnije situaciju oko sebe i ti i tvoji drugovi radikali, pa dokle ćete bre više toj zemlji nanositi zla, odakle vam pravo na to? Ko vam je dozvolio? Pustite taj narod na Kosovu da počne normalno da živi i obezbedite preostalim Srbima najbolje moguće uslove za opstanak, ako to žele. Prestanite više sa zveckanjem vila i motika, halo, hoćemo Evropu, hoćemo normalne živote, radna mesta, putovanja bez viza!!!
Ma joj...kako sa nestrpljenjem očekujem 11.maj kada ćete vi narodnjaci i radikali postati samo marginalne mrlje na stranicama naše istorije. Hehe, kako to željno iščekujem...

Gaga

pre 16 godina

Izgleda neko mora da objasni gospodinu Ilicu sta je njegov posao:
MI, koji ovde pisemo komentare, odlucujemo sta ce biti potpisano, znaci GRADJANI,a nazalost, vi ste taj koji treba volju naroda da sprovede na papir.Jasno?
Inace povodom njegove izjave sve sto mogu da kazem je "Sedi - jedan!"

Blagoje

pre 16 godina

Ko se to i gde zuri?
Nece 11 maj zbog toga pre doci. Ako tog dana narod se uzme u pamet i razdvoji bitno od nebitnog, donece ispravnu i jednu dalekoseznu odluku. Za to netrbaju partijski glasnogovornici. Dovoljni su licni osecsji prava, pravde, dostojanstva, covekoljublja. Glasaci odmerite i sebi i od sebe. Glasajte tako da se 12 maja osecate srecno i zadovoljno. Glasajte za sebe a ne za partiske opcije.

Nikola

pre 16 godina

Član 118. Ustava Srbije:

Председник Републике разрешава се због повреде Устава, одлуком Народне скупштине, гласовима најмање две трећине народних посланика.
Поступак за разрешење може да покрене Народна скупштина, на предлог најмање једне трећине народних посланика.
Уставни суд је дужан да по покренутом поступку за разрешење, најкасније у року од 45 дана, одлучи о постојању повреде Устава.

mladja

pre 16 godina

A tebe se stvarno neko boji ilicu!? Pa ti si napunio dzepove covece a mi mali cemo i dalje biti mali ako li nedaj boze pobedi srs i vasa malenkost! Pusti normalne ljude da zive i brini se o svom kapitalu koji te treba i sada i negubi vreme sireci smesne price...

Vesna

pre 16 godina

Kako su se uplašili, sve sama "elita"-Jakšić, Velja, Voja....treba da ih je sramota! Još će stvarno napraviti neki cirkus, a ako im ovo prodje i nismo nizašta nego da nas takvi vode!

Jessy

pre 16 godina

Samo lopovima i kriminalcima ne odgovara Evropska Unija.
A to što još tvrde da bi ulazak u EU bilo priznavanje države Kosovo je ČISTA GLUPOST !
Španija i Rumunija je ne priznaju, pa ne vidim da im što smeta u EU ?

Evropljanin

pre 16 godina

Bla bla bla, svi nas sa komentarima. Šta raditi, to je pitanje a ne šta reči. Ovim ljudima je mesto van politike, ali kada če narod to razumeti...
Moj glas je moj čin.

adibaj

pre 16 godina

Kad bih imao vise volje da pisem rekao bih sledece:
Nemojte se opirati manje ce boleti! Dakle sacekajte sa Kosovo udje u EU pa da vam, kad dobije mandat presedavajuceg jednog dana, pomogne oko Vaseg ulaska. Dotle se slobodno bavite "zivotno vaznim" pitanjima kao sto je magistar ministar rekao i sta je time mislio. Svet, onaj u koji vi ne zelite (ne mozete) da udjete jedva shvata ko je to dole sa kim u konfliktu. Ovo kazem da bi ste stekli uvid u to koliko ste "vazni" tom istom svetu.
Pozdrav iz prohladne Svedske.

Jeste ili nije?

pre 16 godina

Velimire, Vojislave: Posto je prema vama Kosovo i dalje deo Srbije ja ne vidim nikakav problem da se potpise SSP.

Ili mozda kada treba naskoditi politickim protivnicima smatrate da Kosovo vise nije deo Srbije, pa potpisivanje SSP odjednom postaje problem?

Koya The Knight

pre 16 godina

Srbija je, BRE, jacha zemlja od Engleske!!!
U Engleskoj ima samo ludih krava, a u Srbiji luda goveda nose kravate i odela i ministruju..!
Eto, rekao sam, i vec se osecam bolje!

Travis Bickle

pre 16 godina

Tadic nema pravo da potpisuje SSP, jer Becka konvencija na koju se poziva regulise sudbinu medjunarodnog ugovora na medjunarodnom planu ukoliko ga potpise neki sef drzave mimo ovlascenja koja ima na osnovu unutrasnjeg prava, a ne pravo na potpisivanje. Beckom konvencijom se ne suspenduje dejstvo unutrasnjeg prava na osnovu koga bi se mogao pokrenti postupak razresenja predsednika. Dakle njegov potpis bi vazio na medjunarodnom planu iako na njega nema pravo po unutrasnjem zbog zastite druge savesne strane a ne na osnovu njegovog prava na potpis koje ne postoji. To je kao pravilo koje odrzava na snazi ugovore izmedju dva preduzeca cak i kada ga je jedan od direktora potpiso mimo ovlascenja. Ugovor ostaje na snazi ali sudbina direktora tog preduzeca zavisi od upravnog odbora i statuta. Nadam se da ce nas direktor imati to u vidu pre nego sto upotrebi svoje "pravo" iz konvencije.

Rad oslobadja

pre 16 godina

Koalicija oko DS nije proevropske orijentacije, vec koalicija koja je svesna situacije u kojoj se nalazi ova zemlja koja ima dve opcije ili napred u buducnost ili nazad u proslost

TheBestOf

pre 16 godina

"Evropska unija sprema dobrodošlicu Srbiji" - (Blic 06.10.2000.godine); "Demolirana sedista SPS sirom Srbije" - (Blic 07.10.2000. godine); "Ubijen Vanja Bokan" -(Blic 08.10.2000. godine); "Amerika uslovljava dalje ukidanje sankcija" -(Blic 15.10.2000. godine)(...deseti dan-prim.aut.); ... o hrabrom Cacaninu, junaku revolucije ne mogu ni da pastujem citate jer bih vecina vasih komentara izgledala smesno. Ne smemo da zaboravimo 90-te. Zasto onda zaboravljamo stvari koje su se desile u 21 veku? Kako je "predsednik Kostunica" postao "mr. neobavesteni" (da ne kazem "mutavi")?

nataly

pre 16 godina

Ovo je stvarno smesno!!!!
Ljudi,ma nase politicare niko ne pita da li hoce da potpisu .....Evropa jos nije dala saglasnost za to...a verovatno i jos jedan duzi period nece.I sam predsednik je to potvrdio.Ne znam uopste cemu diskusije na forumima...osim o pustim zeljama.Evropa nije spremna za nas..bar ne jos!!!A ovo povlacenje po medijima je cista predizborna kampanja( iz koje svi hoce da izvuku jos malo glasova)...

dusan

pre 16 godina

...da li je vec zaboravljeno sta je nikolic govorio o zoranu djindjicu pred atentat?
za sve one koji su zaboravili, rekao je da ako neko vidi djindjica da mu poruci da je i tito pred smrt imao problema sa nogom.
kako je premijer zavrsio nedugo nakon toga, svi znamo.
sada taj isti covek predlaze da oni (koji to oni?) sacekaju tadica...
da li je mozda to najava necega?
da li je mozda velja saucesnik?
da li nam se sprema jos jedan sunovrat?

Nine

pre 16 godina

Dakle, jos jednom, neopozivo predlazem da svi ljudi koji misle dobro ovoj zemlji otvore jedan fond u kome bi na dobrovoljnoj bazi uplacivali sume u skladu sa mogucnostima kako bi taj fond finansirako bolničko lečenje (u bolnicama zatvorenog tipa) Ilica i njemu sličnih.

Mirko

pre 16 godina

Strasna izjava.strasna pretnja.Ova izjava je u rangu izjava predsednika Tadica:"Pobedicu ih bre"i "Spreman sam izaci na crtu".Toliko o ljudima koji ce nas povesti u Evropu.Hvala ali Vi mi ne trebate.

Ela

pre 16 godina

Ti vise nisi u poziciji da donosis odluke ni u svojoj Mesnoj Zajednici a kamoli u drzavi, ti si olicenje prostakluka, pokvarenluka i nekulture, sakrij se u misiju rupu ali cisto sumnjam da tako dobro uhranjen mozes u nju da stanes.

dusanka bg

pre 16 godina

Velja Ilic , gde je slika u njegovom bazenu sa kajakom, preposteni Velja, gde mu je klinika na imanju, odakle bre tom liku te pare, on nas je bas opljackao narode. Njega treba finansijka kontrola da prevrne naopacke, jer je ocigledno zaradio te pare kako je rekao " od malo kraduckanjka".
On to preti Predsedniku Drzave, Potpredsedniku ,zbog toga ima da bude tuzen. Ko je on da preti Predsedniku, kako se usudjuje taj lik da preti.
Pazite, ovo nije igra, ako se on usudjuje da preti nasem Predsedniku, koga je izabralo
2,350.000 , zato sto je cool i sto ce nas odvesti u Europu najbrze moguce , onda sta ostaje nama sutra da ocekujemo.
Velja Ilic ima da nas bije . Moramo da zavrsimo s njim na ovim izborima .

Mitke

pre 16 godina

Izvin'te, mora da sam ja glup, a jel oce neko da mi objasni na koji mi to nacin priznajemo nezavisnost Kosova ukoliko potpisemo dokument o stabilizaciji i pridruzivanju? Nisam ni jednom cuo da je to uslov da se potpise taj dokument.

lala

pre 16 godina

Ovog Velju treba ugasiti nekako.
Cuveni graditelj koji je sagradio 46 km puteva za vreme svojih mandata.
Osmogodisnja cerka moje sestre bi napravila vise puteva od njega.
Ministar koji pravi puteve u nedodjiju i pri tom uzme ko zna koliko provizije za sebe i za one koji mogu samo da "kraduckaju", a ne da kradu!
Pa ko mu je dozvolio da to radi??

Keke

pre 16 godina

Tako je, .
Ako potpisemo taj SSP sporazum sa EU sto je u stvari NATO, time cemo jos priznati da su Srbi u stvari Hrvati i da je Tadic sam sebi majka.

Igor

pre 16 godina

I ako budu imali problema VElimire ti im ih neces napraviti jer ti neces moci u ovoj zemlji vise nikada da odlucis ni o cemu a pgotovo o tako nekoj vaznoj stvari kao sto je opoziv predsednika.Idi bre covece bavi se poljoprivredom i stocarstvom mani se politike nije to za tebe,za politiku su potrebne strpljenje,kultura,mentalna snaga,pamet,postenje koliko toliko,a ti covece nemas ni jednu od tih osobina,sedi u Cacku i bavi se tim rasistima ako mozes i to da sredis a drzavu ostavi na miru.Veliki je to zalogaj za tebe.

Travis Bickle

pre 16 godina

Tadic nema pravo da potpisuje SSP, jer Becka konvencija na koju se poziva regulise sudbinu medjunarodnog ugovora na medjunarodnom planu ukoliko ga potpise neki sef drzave mimo ovlascenja koja ima na osnovu unutrasnjeg prava, a ne pravo na potpisivanje. Beckom konvencijom se ne suspenduje dejstvo unutrasnjeg prava na osnovu koga bi se mogao pokrenti postupak razresenja predsednika. Dakle njegov potpis bi vazio na medjunarodnom planu iako na njega nema pravo po unutrasnjem zbog zastite druge savesne strane a ne na osnovu njegovog prava na potpis koje ne postoji. To je kao pravilo koje odrzava na snazi ugovore izmedju dva preduzeca cak i kada ga je jedan od direktora potpiso mimo ovlascenja. Ugovor ostaje na snazi ali sudbina direktora tog preduzeca zavisi od upravnog odbora i statuta. Nadam se da ce nas direktor imati to u vidu pre nego sto upotrebi svoje "pravo" iz konvencije.

vladabgd

pre 16 godina

Al Kapone je dobro poznati kriminalac iz istorije koji je ostao upamcen po tome sto je za svoje protivnike govorio da su "problemi", a onda bi ih fizicki likvidirao. Tako i velja isto prica i govori, a videli smo i da je pre nekih mesec dana pruzao podrsku u paljenju i pljackanju Beograda.

Zoran - Johanezburg

pre 16 godina

Veljo seljo, pretis, a?
Sto ga ne sutnes sledeci put kad ga vidis, da vidim kako ce i sta ce onda da potpise? Ili zasto ne upotrebis nesto iz svog bogatog vokabularnog arsenala (ako uopste znas sta znace te reci!)
Bolje ti je da se spremas za vanparlamentarne aktivnosti, koje ce da uslede za par meseci. Neces tada vise imati imunitet, a neko ce onda da malo proceprka gde si, sta si i koliko si krao sve ovo vreme. Fokusiraj se na to, bolje bi ti bilo.

Alex

pre 16 godina

"Ako bilo ko bilo šta potpiše što nije u skladu sa Ustavom, podleže odgovornosti", rekao je Ilić. Pa naravno covek otktio toplu vodu,
ali ako kraducka mozemo mu progledati kroz prste, pa stvarno vise ne razumem kako neko moze glasati za ovakve likove pa oni nas vode ne nazad 30 godina nego 300 godina, pa zar nam nije bilo dosta prvoboraca (iz 1941)za vreme komunizma/socijalizma pa zar opet moramo da trpimo nekoga cije se ideje o modernoj Srbiji grade pomocu bagera (sorry Joe ti si kolateralna steta).

Figaro

pre 16 godina

Po novom Ustavu,dovoljna je prosta većina u parlamentu,a ne referendum,kako bi bila doneta odluka o opozivu Predsednika.DS je morala da razmišlja o tome,kad je brzopleto donosila Ustav sa radikalima,narodnjacima i socijalistima,da bi već sutra to neko poput magistra Ilića mogao ovako olako da zloupotrebljava.

Boza Bogdanovic

pre 16 godina

Velja igra otvorenim kartama. I posle Tita, Tito! I posle Milosevica, Milosevic! Za njega vazi poslovica: "Sto trezan misli, to pijana budala kaze.". Kostunica glumi trezvenjaka i gura "pijanog" Velju u svadju sa proevropski orijentisanim strankama. Radikali i SPS-ovci su zbunjeni, jer im Velja izbija glavni adut iz ruku. Videcemo kako ce glasaci reagovati.

Maksimalno orao pozitivno

pre 16 godina

Velimire, pa pusti ljude da "imaju veliki problem". To je tebi u interesu. Ipak mi se čini da ćeš ti i tvoji imati veliki problem.

Darko

pre 16 godina

Iliću prestani da pametuješ.Svojim izjavama si odavno pljunuo na 5.oktobar.S' obzirom da je parlament raspušten vi ne možete opozvati nikoga, a potpisivanje SSP je nešto najbolje što bi nam se dogodilo od kad ste ti i Vojislav, Dr.Koštunica u vladi (i srećom nikada više nećete skrnaviti tu instituciju svojim pojavama).

EU Citizen

pre 16 godina

Bilo kome ko ceo srpski politički cirkus gleda sa strane krajnje je očigledno već iz stila političke komunikacije koji se zasniva isključivo na ucenama, pretnjama, i, eventualno, ponekoj uvredi, da se popuni prazan hod, da koalicija gospodina Ilića i gospodina Koštunice može biti demokratska i građanska samo nominalno, a da je njen pravi program povratak totalitarnih i autoritarnih modela komunističkog ili fašističkog tipa (razlike su tu ionako samo u nijansama) u Srbiju. O tome da jedan drzak i nevaspitan primitivac tipa gospodina Ilića može da završi u visokoj politici samo u duboko bolesnoj zemlji gde su svi kriterijumi pali i sve društvene vrednosti erodirane, ne treba, naravno, nikome razumnom ko je makar delić tih vrednosti zadržao ni govoriti...

srdjan

pre 16 godina

Ovo je strašno!!!Neko kao da želi da izazove građanski rat u Srbiji. Prvo Jakšić kaže "sačekaćemo Tadića ispred zgrade predsedništva...",zatim juče Nikolić u Kragujevcu "dočekaćemo predsednika na aerodromu ako ode da potpiše" i sada mu Velja poručuje da se "ne igra sa Srbijom"...Ako dodam da se u nekim novinama piše o nekakvim spiskovima za hapšenje članova ds i g17+ koje prave radikali, zatim najave atentata na Dinkića i Đilasa, možete shvatiti kakva se atmosfera stvara. Nadam se da je ovakva panika i paranoja u redovima "narodnjaka" i radikala samo zbog toga što će uskoro nestati sa političke scene ove zemlje i da će se otkriti sva "kraduckanja" i ostala mafijaška dela u kojima su upleteni...

Mirko

pre 16 godina

Strasna izjava.strasna pretnja.Ova izjava je u rangu izjava predsednika Tadica:"Pobedicu ih bre"i "Spreman sam izaci na crtu".Toliko o ljudima koji ce nas povesti u Evropu.Hvala ali Vi mi ne trebate.

vladimirrr

pre 16 godina

cudni lik PRETI, ej preti predsedniku DRZAVE SRBIJE !!!!!!!! imace problema?? da ga nece TUCI?? ili ce ga vezati lisicama? to zna......

sumorni

pre 16 godina

I od koga ćeš, Iliću magistre Velimire da tražiš Tadićev opoziv? Od nas 2.300.000 koji smo glasali za njega??????
Hajde, otkačite se više bre!

Beogradjanin

pre 16 godina

Ne preti magistre sa vecernjom skolom !
Prvi koji ce u novoj evropskoj Srrbiji odgovarati bices ti i tvoj kompanjon doktor pravnih nauka.
Stavio si potpis za NIS , ne zaboravi to , i drago mi je sto ne mozes da spavas zbog toga.
Samo da te podsetim procitaj Ustav , pa ces znati sta su ti uvalili da potpises.
Poptisao si , a nisi ni znao, davanje zlatne akcije nacionalog resursa stranoj drzavi.
Sledeci put kad potpisujes nesto , dobro procitaj i uci skolu , da bi mogao mirnije da spavas.

FreeMe

pre 16 godina

Koliko je Velja dobio glasova kada se kandidovao za predsednika a koliko Boris?
S kojim pravom on preti opozivom predsednika?
Ne preti on Borisu, vec direktno GRADJANIMA koji su za Borisa glasali!
Veljo, uzmi lepo sracunaj glasove, pa ces videti ko ce imati problem!

uporni

pre 16 godina

Šta je Velimire, nešto si neurozan, a? Dolazi polako račun na naplatu pa se loše spava? 11-ti maj samo što nije, dok lupiš dlanom o dlan, eto te ponovo u šumi, kao što si se u njoj krio u vreme bombardovanja.
Samo, sada ćeš se kriti od zakona koliko mi se čini...

Gaga

pre 16 godina

Izgleda neko mora da objasni gospodinu Ilicu sta je njegov posao:
MI, koji ovde pisemo komentare, odlucujemo sta ce biti potpisano, znaci GRADJANI,a nazalost, vi ste taj koji treba volju naroda da sprovede na papir.Jasno?
Inace povodom njegove izjave sve sto mogu da kazem je "Sedi - jedan!"

Slavica

pre 16 godina

Sačuvah bedževe "otpor", "gotov je", "uključi mozak",samo da nabavim još onaj "EVROPA NEMA ALTERNATIVU"...
Veljo(i ostale šuše) GO HOME!!!

tibulo

pre 16 godina

Jos jedan nepobitan dokaza da su Velimir i drugovi uzurpurili vlast. Pretiti sa te pozicije je valjda zakonski nemoguce. Znaci, oni se bave "gusarskim'zanatom. Pa. izvinice me mnogi, zar to ima smisla i dali se uopste nasa Srbija moze boriti legalno, za bilo sta. Oni, mislim na Veljoputara i dva Vojkana, su antinarodni elemnti. Protiv interesa naroda i njegovog zivota. Dali imaju oni neke brojke da uporede sa Bozinim, ili sa Borisovim ili sa EU-om.?
Nemaju. Pricaju , seire i postaju opasni, sva trojica.

bezimena

pre 16 godina

Velimir mr Ilić nasuprot sebi ima najmanje 2.300.000 demokratski orijentisanih gradjana, preporučujem mu da nabavi masku i disaljku, kako bi se posle izbora mogao sakriti u svoj bazen, dok neko ne ispusti vodu....

pedja

pre 16 godina

Vec sam aplicirao za kanadsku i australijsku vizu zbog ovakvih aveti kao sto su Velja i Voja. Odoh ja sa porodicom iz ove uklete zemlje da ih vise ne slusam.

nataly

pre 16 godina

Ovo je stvarno smesno!!!!
Ljudi,ma nase politicare niko ne pita da li hoce da potpisu .....Evropa jos nije dala saglasnost za to...a verovatno i jos jedan duzi period nece.I sam predsednik je to potvrdio.Ne znam uopste cemu diskusije na forumima...osim o pustim zeljama.Evropa nije spremna za nas..bar ne jos!!!A ovo povlacenje po medijima je cista predizborna kampanja( iz koje svi hoce da izvuku jos malo glasova)...

sumorni

pre 16 godina

Savetujem koaliciji Šešelj-Koštunica-ilić da NI NA KOJO NAČIN ne pokušavaju da spreče potpisivanje SSP-a, i da se ne igraju sa Srbijom, jer će u protivnom imati velikih problema. Srbija nije i ne može biti talac njihovog inata i bahatog iživljavanja.
Da mi uništite i ostatak života - e, pa, nećete!

Miki

pre 16 godina

Po Ustavu i Zakonu o Predsedniku Republike Srbije,koji je i donet na osnovu Ustava,predvidjena je prilicno otezana procedura za opoziv i to samo ako je Predsednik povredio Ustav,tako da nije tacno da je potrebna prosta vecina za opoziv predsednika Republike.Prvo,potrebna je inicijativa najmanje 1/3 poslanika da se uopste pitanje opoziva stavi na dnevni red Narodne Skupstine.Vecina glasova narodnih(50%+1) poslanika(o kojoj je neko pricao)je potrebna da se predlog za RASPRAVLJANJE o opozivu usvoji,tj da se pokrene postupak za opoziv.Uz to,Ustavni sud mora da proceni(u roku od 45 dana od dana kada je predlog usvojen.tj.postupak pokrenut) da li je Predsednik povredio Ustav,te ako jeste,to je zeleno svetlo za poslanike da izglasaju opoziv 2/3-skom vecinom.U suprotnom,ako Ustavni sud odluci da nema povrede,postupak opoziva se obustavlja danom objavljivanja odluke Ustavnog suda u Sl Glasniku R Srbije.
Cisto sumnjam da Velja potato-head ima toliku vecinu u skusptini koja je,koliko znam,i raspustena...
toliko o ustavnom pravu

Kako gazda Miško?

pre 16 godina

"...da se ne igraju sa Srbijom i da ne potpisuju bilo šta..." - znači, nema problema, jer neće oni potpisati bilo šta - potpisaće SSP! Druga bi stvar bila da je izjavio da ne potpisuju ništa - već bi se svima tresle gaće, ha, ha...

TheBestOf

pre 16 godina

"Evropska unija sprema dobrodošlicu Srbiji" - (Blic 06.10.2000.godine); "Demolirana sedista SPS sirom Srbije" - (Blic 07.10.2000. godine); "Ubijen Vanja Bokan" -(Blic 08.10.2000. godine); "Amerika uslovljava dalje ukidanje sankcija" -(Blic 15.10.2000. godine)(...deseti dan-prim.aut.); ... o hrabrom Cacaninu, junaku revolucije ne mogu ni da pastujem citate jer bih vecina vasih komentara izgledala smesno. Ne smemo da zaboravimo 90-te. Zasto onda zaboravljamo stvari koje su se desile u 21 veku? Kako je "predsednik Kostunica" postao "mr. neobavesteni" (da ne kazem "mutavi")?

Vesna

pre 16 godina

procedura na koju se ministar Ilic poziva vec je prosla Vladu i parlament dok su imali sva ovlascenja, tako da su ovo samo predizborne reklame..

mladja

pre 16 godina

A tebe se stvarno neko boji ilicu!? Pa ti si napunio dzepove covece a mi mali cemo i dalje biti mali ako li nedaj boze pobedi srs i vasa malenkost! Pusti normalne ljude da zive i brini se o svom kapitalu koji te treba i sada i negubi vreme sireci smesne price...

(Vlast)a

pre 16 godina

Sta to vi,g.Ilicu,mozete da uradite,cime to vi pretite?!Mozda da dovedete Cecu,Sabrinu i ostale tete,pa da se narod obeznani i kaze:cini ,ago,sto ti je milo em drago kad nam ovakvu "lepotu"dajes "dzabe"!
Da li je moguce da nasom drzavom rukovode takvi koji veruju da je njihova moc veca od narodne volje.Pa narod rushi i predsednike i premijere i krunisane glave,a bice im prepreka jedan pokvareni,osioni,prosti i samozivi ministar koji je bio protivnik cega i koliko je trebalo,pristalica isto toliko samo da bi njegovo bogatstvo raslo.A kome pamet i moc u parama lezi,taj je vec danas zaboravljen a za deset godina niko sem prvih komsija nece znati ko je ukoliko ne ode tamo gde mu je mesto:u zatvor!Ili ste vi i vas mentor poceli javno da negirate bas sve demokratske institucije u ovoj tuznoj zemlji koju ste nakon Milosevica,vas dvojica potpuno upropastili!

Mita

pre 16 godina

Velja je vec sa svojim "postenjem" dojadio i Bogu i narodu pa mnogo podseca na:"Drz te lopova".
Iznecu jedan detalj o njemu iz vremena kada se borio protiv onih sa kojima sada duva u istu tikvu.
Velja je bio clan Upravnog odbora Trayal Co.
Bio je "toliko aktivan",te nije mogao ni platu da primi vec su morali da mu je po soferu salju u Cacak.
Njemu bi bilo bolje kada bi cutao,jer ima dosta putera na glavi.
Krusevljanin

Brankica

pre 16 godina

He he, uvek se slatko nasmejem infantilnim izjavama Velje kapitalca. Pa taj čovek stvarno više nema pojima šta priča. Veljo, Veljo, nestaško jedan, pročitaj za promenu Ustav Srbije pa ćeš da vidiš kako ćeš malo morgen da opozoveš Tadića. Puste želje, pusti snovi....

Evropljanin

pre 16 godina

Bla bla bla, svi nas sa komentarima. Šta raditi, to je pitanje a ne šta reči. Ovim ljudima je mesto van politike, ali kada če narod to razumeti...
Moj glas je moj čin.

Miloš Ljubljana

pre 16 godina

Taj Velja je zaista jedna sramota za Srbiju. Pa koji je to lažni moral, stalo mu do Kosova, nije nego...Pa kako te Veljo nije sramota? Kosovo je moje, moje, moje, snila baba što joj milo...Pogledaj malo realnije situaciju oko sebe i ti i tvoji drugovi radikali, pa dokle ćete bre više toj zemlji nanositi zla, odakle vam pravo na to? Ko vam je dozvolio? Pustite taj narod na Kosovu da počne normalno da živi i obezbedite preostalim Srbima najbolje moguće uslove za opstanak, ako to žele. Prestanite više sa zveckanjem vila i motika, halo, hoćemo Evropu, hoćemo normalne živote, radna mesta, putovanja bez viza!!!
Ma joj...kako sa nestrpljenjem očekujem 11.maj kada ćete vi narodnjaci i radikali postati samo marginalne mrlje na stranicama naše istorije. Hehe, kako to željno iščekujem...

Vesna

pre 16 godina

Kako su se uplašili, sve sama "elita"-Jakšić, Velja, Voja....treba da ih je sramota! Još će stvarno napraviti neki cirkus, a ako im ovo prodje i nismo nizašta nego da nas takvi vode!

Nikola

pre 16 godina

Član 118. Ustava Srbije:

Председник Републике разрешава се због повреде Устава, одлуком Народне скупштине, гласовима најмање две трећине народних посланика.
Поступак за разрешење може да покрене Народна скупштина, на предлог најмање једне трећине народних посланика.
Уставни суд је дужан да по покренутом поступку за разрешење, најкасније у року од 45 дана, одлучи о постојању повреде Устава.

Nine

pre 16 godina

Dakle, jos jednom, neopozivo predlazem da svi ljudi koji misle dobro ovoj zemlji otvore jedan fond u kome bi na dobrovoljnoj bazi uplacivali sume u skladu sa mogucnostima kako bi taj fond finansirako bolničko lečenje (u bolnicama zatvorenog tipa) Ilica i njemu sličnih.

Blagoje

pre 16 godina

Ko se to i gde zuri?
Nece 11 maj zbog toga pre doci. Ako tog dana narod se uzme u pamet i razdvoji bitno od nebitnog, donece ispravnu i jednu dalekoseznu odluku. Za to netrbaju partijski glasnogovornici. Dovoljni su licni osecsji prava, pravde, dostojanstva, covekoljublja. Glasaci odmerite i sebi i od sebe. Glasajte tako da se 12 maja osecate srecno i zadovoljno. Glasajte za sebe a ne za partiske opcije.

Rad oslobadja

pre 16 godina

Koalicija oko DS nije proevropske orijentacije, vec koalicija koja je svesna situacije u kojoj se nalazi ova zemlja koja ima dve opcije ili napred u buducnost ili nazad u proslost

Jeste ili nije?

pre 16 godina

Velimire, Vojislave: Posto je prema vama Kosovo i dalje deo Srbije ja ne vidim nikakav problem da se potpise SSP.

Ili mozda kada treba naskoditi politickim protivnicima smatrate da Kosovo vise nije deo Srbije, pa potpisivanje SSP odjednom postaje problem?

adibaj

pre 16 godina

Kad bih imao vise volje da pisem rekao bih sledece:
Nemojte se opirati manje ce boleti! Dakle sacekajte sa Kosovo udje u EU pa da vam, kad dobije mandat presedavajuceg jednog dana, pomogne oko Vaseg ulaska. Dotle se slobodno bavite "zivotno vaznim" pitanjima kao sto je magistar ministar rekao i sta je time mislio. Svet, onaj u koji vi ne zelite (ne mozete) da udjete jedva shvata ko je to dole sa kim u konfliktu. Ovo kazem da bi ste stekli uvid u to koliko ste "vazni" tom istom svetu.
Pozdrav iz prohladne Svedske.

Jessy

pre 16 godina

Samo lopovima i kriminalcima ne odgovara Evropska Unija.
A to što još tvrde da bi ulazak u EU bilo priznavanje države Kosovo je ČISTA GLUPOST !
Španija i Rumunija je ne priznaju, pa ne vidim da im što smeta u EU ?

dusanka bg

pre 16 godina

Velja Ilic , gde je slika u njegovom bazenu sa kajakom, preposteni Velja, gde mu je klinika na imanju, odakle bre tom liku te pare, on nas je bas opljackao narode. Njega treba finansijka kontrola da prevrne naopacke, jer je ocigledno zaradio te pare kako je rekao " od malo kraduckanjka".
On to preti Predsedniku Drzave, Potpredsedniku ,zbog toga ima da bude tuzen. Ko je on da preti Predsedniku, kako se usudjuje taj lik da preti.
Pazite, ovo nije igra, ako se on usudjuje da preti nasem Predsedniku, koga je izabralo
2,350.000 , zato sto je cool i sto ce nas odvesti u Europu najbrze moguce , onda sta ostaje nama sutra da ocekujemo.
Velja Ilic ima da nas bije . Moramo da zavrsimo s njim na ovim izborima .

Koya The Knight

pre 16 godina

Srbija je, BRE, jacha zemlja od Engleske!!!
U Engleskoj ima samo ludih krava, a u Srbiji luda goveda nose kravate i odela i ministruju..!
Eto, rekao sam, i vec se osecam bolje!

dusan

pre 16 godina

...da li je vec zaboravljeno sta je nikolic govorio o zoranu djindjicu pred atentat?
za sve one koji su zaboravili, rekao je da ako neko vidi djindjica da mu poruci da je i tito pred smrt imao problema sa nogom.
kako je premijer zavrsio nedugo nakon toga, svi znamo.
sada taj isti covek predlaze da oni (koji to oni?) sacekaju tadica...
da li je mozda to najava necega?
da li je mozda velja saucesnik?
da li nam se sprema jos jedan sunovrat?

Ela

pre 16 godina

Ti vise nisi u poziciji da donosis odluke ni u svojoj Mesnoj Zajednici a kamoli u drzavi, ti si olicenje prostakluka, pokvarenluka i nekulture, sakrij se u misiju rupu ali cisto sumnjam da tako dobro uhranjen mozes u nju da stanes.

Mitke

pre 16 godina

Izvin'te, mora da sam ja glup, a jel oce neko da mi objasni na koji mi to nacin priznajemo nezavisnost Kosova ukoliko potpisemo dokument o stabilizaciji i pridruzivanju? Nisam ni jednom cuo da je to uslov da se potpise taj dokument.

lala

pre 16 godina

Ovog Velju treba ugasiti nekako.
Cuveni graditelj koji je sagradio 46 km puteva za vreme svojih mandata.
Osmogodisnja cerka moje sestre bi napravila vise puteva od njega.
Ministar koji pravi puteve u nedodjiju i pri tom uzme ko zna koliko provizije za sebe i za one koji mogu samo da "kraduckaju", a ne da kradu!
Pa ko mu je dozvolio da to radi??