Testovi

Subota, 27.03.2004.

15:28

Mercedes E 280 CDI Avantgarde

Izvor: B92

Mercedes E 280 CDI Avantgarde IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

Dragan

pre 14 godina

Vlasnik sam e klase 220cdi iz 2002. Vozilo je preslo 570 hiljada km, bezprekorno radi, ne trosi ulje u savrsenom je stanju! A sad vi procenite da li je mercedes dobar auto!?

MILICA

pre 15 godina

dragi moji procitala sam sve vase komentare i zelim da dam jedan komentar,ne znam koliko cu biti verodostojna s obzirom da sam zensko.
vozim mercedes e320,star je 7 godina i moram da vam kazem da sam izuzetno zadovoljna sa njim i ako dok ga nisam imala sam govorila da je to gastabajterski auto,al sam sad shvatila da je mecka mecka,i da kad jednom sednes u njega tesko se opredelis za drugi auto.
drugo pre 2 nedelje sam imala saobracajnu nezgodu sa njim mojom krivicom.kaskadirala sam 4metram sa puta u njivu.nisam bila vezana,auto je bukvalno aterirao kao raketa,polomila se maska,des,far des,krilo i pomerila se malo sasija.od tako strasnog ateriranja da sam bila u drugom auto,verovatno sada ne bih bila ziva.kazete lim nije pitan,mecka daje veliku paznju na bezbednost vozava,njegova katoserija je sjajna,razmisljala sam da ga prodam pod mislju da je maler auto,serviseri su mi rekli da soobzitom na moje povrede koje sam zadobila a to je teska ugruvanost treba da ljubim taj auto jer mi je spasao glavu.
drugo sto mogu da kazem vozila sam ga na auto putu 220,auto se ponasa kao da je u mestu,kocnice dobre,jedino sto za zimske uslove na takav auto moraju ici dobre gume,on to zasluzuje,i ako se odrzava na pravi nacin taj auto moze dugo da traje.
sto se tice estetike,elegantan,komforan,lep na oko,sto se mene tice,auto za pohvalu,jos samo da ima vise mesta po gradu za parkiranje ne bih imala nekih prituzbi.s ovzirom na veliku kubikazu kao i samu tezinu auto moj trosi po gradu 10 litara disela a na otvorenom oko 8.
NE PRODAJEM GA.......MECKA JE MECKA

upss

pre 15 godina

Vozim e 280 cdi 4matic od 2006 odmah posle mesec dana je menjan razdelnik brzina pa jos jednom posle godinu dana presao sam 115000 km juce je poceo nesto da se gusu nece da vuce da li neko zna sta moze da bude.

MagnusPyke

pre 16 godina

Evo kako se mi borimo protiv globalizacije.
2008 E320 CDI BlueTEC sedan kosta u Kanadi $68,100.00 plus porez 13% znaci ukupno $77,000 ili u evricima 48,000.
Da jos napomenem da je isti auto u Americi jos jeftiniji.

Igor

pre 16 godina

A o evropskom dranju da ne pricamo...E 320 CDI je u Evropi (manje-vise) svuda oko 50000evra,a za amere sa puno para 53000$,tj 34000evra...sta reci?
Nista ,osim da nas deru jer je americko trziste veliko,i strasno konkurentno,i za razliku od nas,ameri apsolutno nece da daju vise para za mecku nego za lexus,jaguar,volvo,Saab ili audi.A o americkim automobilima i kakav luxuz oni nude da ne pricamo...bio,video.

toto

pre 16 godina

Sve je to sjajno, i luksuz i razvucena rasveta po unutrasnjosti i dobar motor... ali je previse bezlican i neupadljiv. Ne mogu da verujem da ce neko da se izuje za 64 TEUR i vozi model dosadne spoljasnosti. Kako autor kaze okrugli far je najagresivniji deo vozila?! Pa ako je to najagresivnije... Pri tom je skuplji od najskuplje bmw petice sa najjacim motorom koji se prodaje u Srbiji (3.5).

Ma kakve veze ima garancija na lim. Ko jos kupuje ovaj auto zato sto ce da ga vozi 30 godina? Uostalom sta me se tice limarija za 28 godina ako mi prolupa menjac posle tri, a garancija istekla.

A cifra za kasko je osvezavajuca :-)

Zoki

pre 16 godina

Garancija od 30 godina se verovatno odnosi na dostupnost rezervnih delova, a ne na besplatno otklanjanje kvarova.
U SAD se E280 ne prodaje, najslabiji dizel u E klasi je E320 i košta $53000 (oko 34000 evra). Za te pare ne može da se kupi 30 kvadrata na boljim lokacijama u većim gradovima. Da može - budite sigurni da bi ogromna većina onih koji kupuju Mercedese pre kupili tih 30 kvadrata nego automobil.

Igor

pre 16 godina

"benz",
po tvom imenu se vidi koliko si objektivan u vezi sa Mercedesom. Moram ti reci da si u zabludi, garancija na koroziju ili na bilo sta nije 30 god, a i pogled na bilo koju W123-ku ce ti potvrditi isto. Idi na oficijalni Mercedesov sajt pa mozes proveriti.
Korejci daju 7godina garancije, a Mercedes 3.Hvala lepo!

NeoMaster

pre 16 godina

Ne mogu da verujem... Da smo na kulinarskom forumu pa i ajde da ljudi nisu upuceni... Mercedes daje 30 godina garancije na koroziju!!! To je takozvana mobility garan. koja takodje garantuje da ce auto moci da se vozi jos 30 god. tj. da ce te imati da kupite rezervne delove. A garancija na motor i menjac je smesna, a to kazem iako sam veliki Merc fan.

BMW 7

pre 16 godina

Mислим да је 5-ица ипак боља ,ко воли вожњу никад неће купити мерцедес него БМВ,увек су из исте запремине извлачили више КС него Мерцедес.Јесте да је удобнији Бенц,али кад брмбавац повуче до црвене линије ,нема бољег

Benz

pre 16 godina

Igore dragi, otvori Mercedesovu garantnu i servisnu knjizicu i videces da se garancija produzava do sledece inspekcije, maksimalno do 30 godina.
Nije bas sve tacno sto pise u AutoBild-u & Co.
Mozda je u SER stanje drugacije, moja izjava se odnosi na D.

Igor

pre 16 godina

"Benz",izvini,ali gde si to cuo da je garancija za mercedes 30g ako se radi u ovlascenom servisu???
Pa ovaj mercedes u pitanju je radjen u Beogradu u Mercedesu,pa je garancija istekla.
Neko te je slagao,a ti poverovao.Pa nemacki Auto Bild je prozivao Mecedes i BMW sto daju 3 godine,a korejanci 5 i 7 godina...u fazonu-ako su vam auti stvarno tako dobri,dajte i vi 7 godina garanciju...

Dalamatinac iz Bg

pre 16 godina

Stari vozi e320,imao sam prilike provozati ga,auto razbija...do 240km/h stigne nevjerojatno brzo,jos sam ga prodjirao na autocesti...auto je nevjerojatan...prava pila,a potrosnja je fascinantna po gradu neprelazi 9-10 l a na 200km/h bord pokazuje potrosnju od 14-15 l...mecka je ludilo

Benz

pre 16 godina

Garancija za Benz je 30 godina, pod uslovom da se servisi rade u ovlascenom servisu.
Vozim isti model, sada vec 3-ci auto, naravno kao sluzbeno vozio. Auto je izuzetan.
Mane:
-Senzori za parkiranje su jako osetljivi. Kada pada sneg pocinju da se aktiviraju!!
-Na A-stubu se skuplja sneg od brisaca.
-Doplata za zadnja sedista da se mogu oboriti kosta skoro 1.000 EUR
-Moj enterijer je sive boje i jako je osetljiv na prljanje
-Na snegu je skoro nemoguca voznja uprkos elektronici i svim asistentima

Bane NS

pre 16 godina

Kod mnogih automobila je problem sa prvim serijama dok se kasnije kod restilizovanog modela ti problemi otklone. Pogotovo u poslednje vreme kada je tržišni tempo takav da nema dovoljno vremena da se svaki model podrobno i temeljno ispita.
Ovo delom tvrdim i iz ličnog iskustva, jer se kod nas u porodici uvek insistira na kupovini novog automobila i onda kada ga već kupujemo i plaćamo novog uvek se odlučimo za neki model koji se tek pojavio i koji je aktuelan i onda krenu problemi koje neki zovu "dečije bolesti" koje uglavnom budu otklonjene u kasnijim serijama ali smo mi ti koji plaćamo danak.
Konkretno i ja znam da je jedan moj poznanik imao problem sa E clasom, nisam 100% siguran koje je godište ali mislim da je 2005-to, njemu je letva volana otišla na 80.000 km a zamena ga je koštala 2.500 Eur.
Nisu to neke strašne stvari ali kada čovek izdvoji tolike pare za jedan luksuzan automobil pa još Mercedes očekuje da sa njim nema nikakvih problema, tako da razočarenje i psihološki osećaj koje nastane u takvom momentu je mnogo gore od samog troška opravke.
Mada ja verujem da je to kod Mercedesa sada sve otklonjeno i da nema potrebe sumljati u bilo šta.

Igor

pre 16 godina

"V6"
prvo,nije bio skrt,objasni mi kako se produzava garancija koja istekne,a Mercedes daje 3 godine.
Drugo,auto je uzet polovan u Berlinu ,2 godine star,i ne vidim sta tu ima da se kaze -menjac je ili dobar ili nije.Meni je na volvou automaski menjac (240GL iz 1989.god) trajao 18 godina ,pa sam ga tek onda zamenio!i nije kostala zamena 3000Evra!

deps

pre 16 godina

I dalje je mecka car medju automobilima. Vozio sam se neki dan i velika je razlika naspram Audija i drugig vecih automobila. Da li je to zbog sasije ili neceg drugog ne znam, ali je udobnost primetno bolja. Jedino sto zameram Mercedesu je da se malo izgubio u novim modelima. Vise covek ne zna koji je najnoviji model i svi su mi nekako jako slicni osim CLK (ako sam pogodio). Ovaj mi na primer izgleda kao polovnjak.

MARKO-VW

pre 16 godina

To je ono sto se zove perfekcija, a kada ima
4MATIC pogon, onda je idealan.
Pre redizajna su se gadno opekli sa elektronikom, sta ces, globalizacija, ali sada je doslo na svoje. Sto se
kaze - Mecka je Mecka :-)

Igor

pre 16 godina

Moj prijatelj kupio u E280 CDI,isti ovaj model,godiste 2003.,i prosle godine,znaci u cetvrtoj taman kada je izasao iz garancije,crkne mu automatski menjac.to zadovoljstvo ga je kostalo 3000eura,zamena naravno.

mile

pre 16 godina

nema sta mnogo da se kaze, kome se dopada, saceka 3-4 godine i kupi za 22-24.000$. ne bas dizel ali i benzinac je OK. e sad, ko veruje u sve te ispravljene greske ...... a garancija istekla .... pozdrav iz MI.

MARKO-VW

pre 16 godina

To je ono sto se zove perfekcija, a kada ima
4MATIC pogon, onda je idealan.
Pre redizajna su se gadno opekli sa elektronikom, sta ces, globalizacija, ali sada je doslo na svoje. Sto se
kaze - Mecka je Mecka :-)

Igor

pre 16 godina

Moj prijatelj kupio u E280 CDI,isti ovaj model,godiste 2003.,i prosle godine,znaci u cetvrtoj taman kada je izasao iz garancije,crkne mu automatski menjac.to zadovoljstvo ga je kostalo 3000eura,zamena naravno.

MILICA

pre 15 godina

dragi moji procitala sam sve vase komentare i zelim da dam jedan komentar,ne znam koliko cu biti verodostojna s obzirom da sam zensko.
vozim mercedes e320,star je 7 godina i moram da vam kazem da sam izuzetno zadovoljna sa njim i ako dok ga nisam imala sam govorila da je to gastabajterski auto,al sam sad shvatila da je mecka mecka,i da kad jednom sednes u njega tesko se opredelis za drugi auto.
drugo pre 2 nedelje sam imala saobracajnu nezgodu sa njim mojom krivicom.kaskadirala sam 4metram sa puta u njivu.nisam bila vezana,auto je bukvalno aterirao kao raketa,polomila se maska,des,far des,krilo i pomerila se malo sasija.od tako strasnog ateriranja da sam bila u drugom auto,verovatno sada ne bih bila ziva.kazete lim nije pitan,mecka daje veliku paznju na bezbednost vozava,njegova katoserija je sjajna,razmisljala sam da ga prodam pod mislju da je maler auto,serviseri su mi rekli da soobzitom na moje povrede koje sam zadobila a to je teska ugruvanost treba da ljubim taj auto jer mi je spasao glavu.
drugo sto mogu da kazem vozila sam ga na auto putu 220,auto se ponasa kao da je u mestu,kocnice dobre,jedino sto za zimske uslove na takav auto moraju ici dobre gume,on to zasluzuje,i ako se odrzava na pravi nacin taj auto moze dugo da traje.
sto se tice estetike,elegantan,komforan,lep na oko,sto se mene tice,auto za pohvalu,jos samo da ima vise mesta po gradu za parkiranje ne bih imala nekih prituzbi.s ovzirom na veliku kubikazu kao i samu tezinu auto moj trosi po gradu 10 litara disela a na otvorenom oko 8.
NE PRODAJEM GA.......MECKA JE MECKA

Igor

pre 16 godina

A o evropskom dranju da ne pricamo...E 320 CDI je u Evropi (manje-vise) svuda oko 50000evra,a za amere sa puno para 53000$,tj 34000evra...sta reci?
Nista ,osim da nas deru jer je americko trziste veliko,i strasno konkurentno,i za razliku od nas,ameri apsolutno nece da daju vise para za mecku nego za lexus,jaguar,volvo,Saab ili audi.A o americkim automobilima i kakav luxuz oni nude da ne pricamo...bio,video.

Dalamatinac iz Bg

pre 16 godina

Stari vozi e320,imao sam prilike provozati ga,auto razbija...do 240km/h stigne nevjerojatno brzo,jos sam ga prodjirao na autocesti...auto je nevjerojatan...prava pila,a potrosnja je fascinantna po gradu neprelazi 9-10 l a na 200km/h bord pokazuje potrosnju od 14-15 l...mecka je ludilo

Dragan

pre 14 godina

Vlasnik sam e klase 220cdi iz 2002. Vozilo je preslo 570 hiljada km, bezprekorno radi, ne trosi ulje u savrsenom je stanju! A sad vi procenite da li je mercedes dobar auto!?

deps

pre 16 godina

I dalje je mecka car medju automobilima. Vozio sam se neki dan i velika je razlika naspram Audija i drugig vecih automobila. Da li je to zbog sasije ili neceg drugog ne znam, ali je udobnost primetno bolja. Jedino sto zameram Mercedesu je da se malo izgubio u novim modelima. Vise covek ne zna koji je najnoviji model i svi su mi nekako jako slicni osim CLK (ako sam pogodio). Ovaj mi na primer izgleda kao polovnjak.

NeoMaster

pre 16 godina

Ne mogu da verujem... Da smo na kulinarskom forumu pa i ajde da ljudi nisu upuceni... Mercedes daje 30 godina garancije na koroziju!!! To je takozvana mobility garan. koja takodje garantuje da ce auto moci da se vozi jos 30 god. tj. da ce te imati da kupite rezervne delove. A garancija na motor i menjac je smesna, a to kazem iako sam veliki Merc fan.

BMW 7

pre 16 godina

Mислим да је 5-ица ипак боља ,ко воли вожњу никад неће купити мерцедес него БМВ,увек су из исте запремине извлачили више КС него Мерцедес.Јесте да је удобнији Бенц,али кад брмбавац повуче до црвене линије ,нема бољег

MagnusPyke

pre 16 godina

Evo kako se mi borimo protiv globalizacije.
2008 E320 CDI BlueTEC sedan kosta u Kanadi $68,100.00 plus porez 13% znaci ukupno $77,000 ili u evricima 48,000.
Da jos napomenem da je isti auto u Americi jos jeftiniji.

Igor

pre 16 godina

"Benz",izvini,ali gde si to cuo da je garancija za mercedes 30g ako se radi u ovlascenom servisu???
Pa ovaj mercedes u pitanju je radjen u Beogradu u Mercedesu,pa je garancija istekla.
Neko te je slagao,a ti poverovao.Pa nemacki Auto Bild je prozivao Mecedes i BMW sto daju 3 godine,a korejanci 5 i 7 godina...u fazonu-ako su vam auti stvarno tako dobri,dajte i vi 7 godina garanciju...

mile

pre 16 godina

nema sta mnogo da se kaze, kome se dopada, saceka 3-4 godine i kupi za 22-24.000$. ne bas dizel ali i benzinac je OK. e sad, ko veruje u sve te ispravljene greske ...... a garancija istekla .... pozdrav iz MI.

Zoki

pre 16 godina

Garancija od 30 godina se verovatno odnosi na dostupnost rezervnih delova, a ne na besplatno otklanjanje kvarova.
U SAD se E280 ne prodaje, najslabiji dizel u E klasi je E320 i košta $53000 (oko 34000 evra). Za te pare ne može da se kupi 30 kvadrata na boljim lokacijama u većim gradovima. Da može - budite sigurni da bi ogromna većina onih koji kupuju Mercedese pre kupili tih 30 kvadrata nego automobil.

Bane NS

pre 16 godina

Kod mnogih automobila je problem sa prvim serijama dok se kasnije kod restilizovanog modela ti problemi otklone. Pogotovo u poslednje vreme kada je tržišni tempo takav da nema dovoljno vremena da se svaki model podrobno i temeljno ispita.
Ovo delom tvrdim i iz ličnog iskustva, jer se kod nas u porodici uvek insistira na kupovini novog automobila i onda kada ga već kupujemo i plaćamo novog uvek se odlučimo za neki model koji se tek pojavio i koji je aktuelan i onda krenu problemi koje neki zovu "dečije bolesti" koje uglavnom budu otklonjene u kasnijim serijama ali smo mi ti koji plaćamo danak.
Konkretno i ja znam da je jedan moj poznanik imao problem sa E clasom, nisam 100% siguran koje je godište ali mislim da je 2005-to, njemu je letva volana otišla na 80.000 km a zamena ga je koštala 2.500 Eur.
Nisu to neke strašne stvari ali kada čovek izdvoji tolike pare za jedan luksuzan automobil pa još Mercedes očekuje da sa njim nema nikakvih problema, tako da razočarenje i psihološki osećaj koje nastane u takvom momentu je mnogo gore od samog troška opravke.
Mada ja verujem da je to kod Mercedesa sada sve otklonjeno i da nema potrebe sumljati u bilo šta.

Benz

pre 16 godina

Igore dragi, otvori Mercedesovu garantnu i servisnu knjizicu i videces da se garancija produzava do sledece inspekcije, maksimalno do 30 godina.
Nije bas sve tacno sto pise u AutoBild-u & Co.
Mozda je u SER stanje drugacije, moja izjava se odnosi na D.

toto

pre 16 godina

Sve je to sjajno, i luksuz i razvucena rasveta po unutrasnjosti i dobar motor... ali je previse bezlican i neupadljiv. Ne mogu da verujem da ce neko da se izuje za 64 TEUR i vozi model dosadne spoljasnosti. Kako autor kaze okrugli far je najagresivniji deo vozila?! Pa ako je to najagresivnije... Pri tom je skuplji od najskuplje bmw petice sa najjacim motorom koji se prodaje u Srbiji (3.5).

Ma kakve veze ima garancija na lim. Ko jos kupuje ovaj auto zato sto ce da ga vozi 30 godina? Uostalom sta me se tice limarija za 28 godina ako mi prolupa menjac posle tri, a garancija istekla.

A cifra za kasko je osvezavajuca :-)

Igor

pre 16 godina

"V6"
prvo,nije bio skrt,objasni mi kako se produzava garancija koja istekne,a Mercedes daje 3 godine.
Drugo,auto je uzet polovan u Berlinu ,2 godine star,i ne vidim sta tu ima da se kaze -menjac je ili dobar ili nije.Meni je na volvou automaski menjac (240GL iz 1989.god) trajao 18 godina ,pa sam ga tek onda zamenio!i nije kostala zamena 3000Evra!

Benz

pre 16 godina

Garancija za Benz je 30 godina, pod uslovom da se servisi rade u ovlascenom servisu.
Vozim isti model, sada vec 3-ci auto, naravno kao sluzbeno vozio. Auto je izuzetan.
Mane:
-Senzori za parkiranje su jako osetljivi. Kada pada sneg pocinju da se aktiviraju!!
-Na A-stubu se skuplja sneg od brisaca.
-Doplata za zadnja sedista da se mogu oboriti kosta skoro 1.000 EUR
-Moj enterijer je sive boje i jako je osetljiv na prljanje
-Na snegu je skoro nemoguca voznja uprkos elektronici i svim asistentima

Igor

pre 16 godina

"benz",
po tvom imenu se vidi koliko si objektivan u vezi sa Mercedesom. Moram ti reci da si u zabludi, garancija na koroziju ili na bilo sta nije 30 god, a i pogled na bilo koju W123-ku ce ti potvrditi isto. Idi na oficijalni Mercedesov sajt pa mozes proveriti.
Korejci daju 7godina garancije, a Mercedes 3.Hvala lepo!

upss

pre 15 godina

Vozim e 280 cdi 4matic od 2006 odmah posle mesec dana je menjan razdelnik brzina pa jos jednom posle godinu dana presao sam 115000 km juce je poceo nesto da se gusu nece da vuce da li neko zna sta moze da bude.

BMW 7

pre 16 godina

Mислим да је 5-ица ипак боља ,ко воли вожњу никад неће купити мерцедес него БМВ,увек су из исте запремине извлачили више КС него Мерцедес.Јесте да је удобнији Бенц,али кад брмбавац повуче до црвене линије ,нема бољег

toto

pre 16 godina

Sve je to sjajno, i luksuz i razvucena rasveta po unutrasnjosti i dobar motor... ali je previse bezlican i neupadljiv. Ne mogu da verujem da ce neko da se izuje za 64 TEUR i vozi model dosadne spoljasnosti. Kako autor kaze okrugli far je najagresivniji deo vozila?! Pa ako je to najagresivnije... Pri tom je skuplji od najskuplje bmw petice sa najjacim motorom koji se prodaje u Srbiji (3.5).

Ma kakve veze ima garancija na lim. Ko jos kupuje ovaj auto zato sto ce da ga vozi 30 godina? Uostalom sta me se tice limarija za 28 godina ako mi prolupa menjac posle tri, a garancija istekla.

A cifra za kasko je osvezavajuca :-)

Benz

pre 16 godina

Garancija za Benz je 30 godina, pod uslovom da se servisi rade u ovlascenom servisu.
Vozim isti model, sada vec 3-ci auto, naravno kao sluzbeno vozio. Auto je izuzetan.
Mane:
-Senzori za parkiranje su jako osetljivi. Kada pada sneg pocinju da se aktiviraju!!
-Na A-stubu se skuplja sneg od brisaca.
-Doplata za zadnja sedista da se mogu oboriti kosta skoro 1.000 EUR
-Moj enterijer je sive boje i jako je osetljiv na prljanje
-Na snegu je skoro nemoguca voznja uprkos elektronici i svim asistentima

upss

pre 15 godina

Vozim e 280 cdi 4matic od 2006 odmah posle mesec dana je menjan razdelnik brzina pa jos jednom posle godinu dana presao sam 115000 km juce je poceo nesto da se gusu nece da vuce da li neko zna sta moze da bude.

Igor

pre 16 godina

"benz",
po tvom imenu se vidi koliko si objektivan u vezi sa Mercedesom. Moram ti reci da si u zabludi, garancija na koroziju ili na bilo sta nije 30 god, a i pogled na bilo koju W123-ku ce ti potvrditi isto. Idi na oficijalni Mercedesov sajt pa mozes proveriti.
Korejci daju 7godina garancije, a Mercedes 3.Hvala lepo!

Igor

pre 16 godina

Moj prijatelj kupio u E280 CDI,isti ovaj model,godiste 2003.,i prosle godine,znaci u cetvrtoj taman kada je izasao iz garancije,crkne mu automatski menjac.to zadovoljstvo ga je kostalo 3000eura,zamena naravno.

Igor

pre 16 godina

"V6"
prvo,nije bio skrt,objasni mi kako se produzava garancija koja istekne,a Mercedes daje 3 godine.
Drugo,auto je uzet polovan u Berlinu ,2 godine star,i ne vidim sta tu ima da se kaze -menjac je ili dobar ili nije.Meni je na volvou automaski menjac (240GL iz 1989.god) trajao 18 godina ,pa sam ga tek onda zamenio!i nije kostala zamena 3000Evra!

MILICA

pre 15 godina

dragi moji procitala sam sve vase komentare i zelim da dam jedan komentar,ne znam koliko cu biti verodostojna s obzirom da sam zensko.
vozim mercedes e320,star je 7 godina i moram da vam kazem da sam izuzetno zadovoljna sa njim i ako dok ga nisam imala sam govorila da je to gastabajterski auto,al sam sad shvatila da je mecka mecka,i da kad jednom sednes u njega tesko se opredelis za drugi auto.
drugo pre 2 nedelje sam imala saobracajnu nezgodu sa njim mojom krivicom.kaskadirala sam 4metram sa puta u njivu.nisam bila vezana,auto je bukvalno aterirao kao raketa,polomila se maska,des,far des,krilo i pomerila se malo sasija.od tako strasnog ateriranja da sam bila u drugom auto,verovatno sada ne bih bila ziva.kazete lim nije pitan,mecka daje veliku paznju na bezbednost vozava,njegova katoserija je sjajna,razmisljala sam da ga prodam pod mislju da je maler auto,serviseri su mi rekli da soobzitom na moje povrede koje sam zadobila a to je teska ugruvanost treba da ljubim taj auto jer mi je spasao glavu.
drugo sto mogu da kazem vozila sam ga na auto putu 220,auto se ponasa kao da je u mestu,kocnice dobre,jedino sto za zimske uslove na takav auto moraju ici dobre gume,on to zasluzuje,i ako se odrzava na pravi nacin taj auto moze dugo da traje.
sto se tice estetike,elegantan,komforan,lep na oko,sto se mene tice,auto za pohvalu,jos samo da ima vise mesta po gradu za parkiranje ne bih imala nekih prituzbi.s ovzirom na veliku kubikazu kao i samu tezinu auto moj trosi po gradu 10 litara disela a na otvorenom oko 8.
NE PRODAJEM GA.......MECKA JE MECKA

MARKO-VW

pre 16 godina

To je ono sto se zove perfekcija, a kada ima
4MATIC pogon, onda je idealan.
Pre redizajna su se gadno opekli sa elektronikom, sta ces, globalizacija, ali sada je doslo na svoje. Sto se
kaze - Mecka je Mecka :-)

Dragan

pre 14 godina

Vlasnik sam e klase 220cdi iz 2002. Vozilo je preslo 570 hiljada km, bezprekorno radi, ne trosi ulje u savrsenom je stanju! A sad vi procenite da li je mercedes dobar auto!?

Dalamatinac iz Bg

pre 16 godina

Stari vozi e320,imao sam prilike provozati ga,auto razbija...do 240km/h stigne nevjerojatno brzo,jos sam ga prodjirao na autocesti...auto je nevjerojatan...prava pila,a potrosnja je fascinantna po gradu neprelazi 9-10 l a na 200km/h bord pokazuje potrosnju od 14-15 l...mecka je ludilo

Benz

pre 16 godina

Igore dragi, otvori Mercedesovu garantnu i servisnu knjizicu i videces da se garancija produzava do sledece inspekcije, maksimalno do 30 godina.
Nije bas sve tacno sto pise u AutoBild-u & Co.
Mozda je u SER stanje drugacije, moja izjava se odnosi na D.

Igor

pre 16 godina

A o evropskom dranju da ne pricamo...E 320 CDI je u Evropi (manje-vise) svuda oko 50000evra,a za amere sa puno para 53000$,tj 34000evra...sta reci?
Nista ,osim da nas deru jer je americko trziste veliko,i strasno konkurentno,i za razliku od nas,ameri apsolutno nece da daju vise para za mecku nego za lexus,jaguar,volvo,Saab ili audi.A o americkim automobilima i kakav luxuz oni nude da ne pricamo...bio,video.

MagnusPyke

pre 16 godina

Evo kako se mi borimo protiv globalizacije.
2008 E320 CDI BlueTEC sedan kosta u Kanadi $68,100.00 plus porez 13% znaci ukupno $77,000 ili u evricima 48,000.
Da jos napomenem da je isti auto u Americi jos jeftiniji.

deps

pre 16 godina

I dalje je mecka car medju automobilima. Vozio sam se neki dan i velika je razlika naspram Audija i drugig vecih automobila. Da li je to zbog sasije ili neceg drugog ne znam, ali je udobnost primetno bolja. Jedino sto zameram Mercedesu je da se malo izgubio u novim modelima. Vise covek ne zna koji je najnoviji model i svi su mi nekako jako slicni osim CLK (ako sam pogodio). Ovaj mi na primer izgleda kao polovnjak.

Bane NS

pre 16 godina

Kod mnogih automobila je problem sa prvim serijama dok se kasnije kod restilizovanog modela ti problemi otklone. Pogotovo u poslednje vreme kada je tržišni tempo takav da nema dovoljno vremena da se svaki model podrobno i temeljno ispita.
Ovo delom tvrdim i iz ličnog iskustva, jer se kod nas u porodici uvek insistira na kupovini novog automobila i onda kada ga već kupujemo i plaćamo novog uvek se odlučimo za neki model koji se tek pojavio i koji je aktuelan i onda krenu problemi koje neki zovu "dečije bolesti" koje uglavnom budu otklonjene u kasnijim serijama ali smo mi ti koji plaćamo danak.
Konkretno i ja znam da je jedan moj poznanik imao problem sa E clasom, nisam 100% siguran koje je godište ali mislim da je 2005-to, njemu je letva volana otišla na 80.000 km a zamena ga je koštala 2.500 Eur.
Nisu to neke strašne stvari ali kada čovek izdvoji tolike pare za jedan luksuzan automobil pa još Mercedes očekuje da sa njim nema nikakvih problema, tako da razočarenje i psihološki osećaj koje nastane u takvom momentu je mnogo gore od samog troška opravke.
Mada ja verujem da je to kod Mercedesa sada sve otklonjeno i da nema potrebe sumljati u bilo šta.

Igor

pre 16 godina

"Benz",izvini,ali gde si to cuo da je garancija za mercedes 30g ako se radi u ovlascenom servisu???
Pa ovaj mercedes u pitanju je radjen u Beogradu u Mercedesu,pa je garancija istekla.
Neko te je slagao,a ti poverovao.Pa nemacki Auto Bild je prozivao Mecedes i BMW sto daju 3 godine,a korejanci 5 i 7 godina...u fazonu-ako su vam auti stvarno tako dobri,dajte i vi 7 godina garanciju...

NeoMaster

pre 16 godina

Ne mogu da verujem... Da smo na kulinarskom forumu pa i ajde da ljudi nisu upuceni... Mercedes daje 30 godina garancije na koroziju!!! To je takozvana mobility garan. koja takodje garantuje da ce auto moci da se vozi jos 30 god. tj. da ce te imati da kupite rezervne delove. A garancija na motor i menjac je smesna, a to kazem iako sam veliki Merc fan.

Zoki

pre 16 godina

Garancija od 30 godina se verovatno odnosi na dostupnost rezervnih delova, a ne na besplatno otklanjanje kvarova.
U SAD se E280 ne prodaje, najslabiji dizel u E klasi je E320 i košta $53000 (oko 34000 evra). Za te pare ne može da se kupi 30 kvadrata na boljim lokacijama u većim gradovima. Da može - budite sigurni da bi ogromna većina onih koji kupuju Mercedese pre kupili tih 30 kvadrata nego automobil.

mile

pre 16 godina

nema sta mnogo da se kaze, kome se dopada, saceka 3-4 godine i kupi za 22-24.000$. ne bas dizel ali i benzinac je OK. e sad, ko veruje u sve te ispravljene greske ...... a garancija istekla .... pozdrav iz MI.