Četvrtak, 13.03.2008.

10:05

Ilić: Radikali su u igri

Velimir Ilić rekao da postoji mogućnost formiranja koalicije sa SRS-om, i da je Vojislav Koštunica kandidat za premijera DSS-a i NS-a.

Izvor: Beta

Iliæ: Radikali su u igri IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Cenzuse, ne daj se lako preći!

pre 16 godina

Zašto su svi drugi volja naroda, a samo je DSS-NS, po sopstvenom shvatanju, konstanta koja uvek mora biti u vlasti? Zar tako mala podrška nije volja naroda?

Mila

pre 16 godina

A narod kao narod. I dalje ne vidi ništa od magle. Nabraja propuste DOS-a. Iako je epilog jasan i vidi se koliko je DOS imao mulja, nikako da ukapiraju. Velja i Koštunica...ostali njihovi. Koji je to kočioni bio za DOS, koji šverc. Čudi me kako nije dramatičniji bilans i više žrtava s' kakvim su se maskiranim 'djavolima' solidarisali. Najveća ironija što masa i dalje papagajiše i ponavlja radikalske dezinformacije. Razočarani u DOS(DS..), oni će iz inata glasati za radikale. A s' njima je KoštuN i njegova braća(Velja..), DOS-ova tragedija i glavni nož u ledja. Oni zbog kojih DOS-ova politika NIKAKO nije mogla napred. Oni su i računali na mentalitet naroda. Ko 'vele', kad ih je Milošević ONAKO držao, proći će i oni. I prošli, kod većine. Dobra matematika.

Srba

pre 16 godina

Odavno, možda 2001,2002. godine sam shvatio zašto te je pok. Zoran Đinđić (neka mu je laka zemlja) držao na stend-baju, znao je da si lakom, neodgovoran ... Zbog svih nas: Srba, Albanaca, Muslimana, Roma, Mađara, Vlaha, Čeha, Slovaka, Goranaca, Turaka, Cincara i ostalih, uvek poštovanih, naroda i nacija koje žive sa nama u SRBIJI (ne tvojoj), naređujemo ti sledeće:
1. Podšišaj se kako priliči čoveku u tvojim godinama,
2. Posveti se malo svojoj porodici, koja će sigurno, zbog tvojih marifetluka, nedužna, sigurno u vrlo bliskom vremenu ispaštati,
3.Ne znam da li ćeš pročitati ovo (1 promil tvojih nakaradnih i neodgovornih postupaka), ali i pored naređenja te MOLIMO, umukni i sklanjaj se.

tutumrak

pre 16 godina

DS je iz sebe izbacila DSS, SPO je iz sebe izbacio NS,SNO je iz sebe izbacio SRS, kad mi iz sebe izbacimo nesto sto nam ne treba obicno pustimo vodu!

vlada

pre 16 godina

ne plasi mene koalicija SRS i DSS/NS, jer nikada 35+7 nije bilo 51, ali me plase oni bivsi, crveni, jer oni su i najmutniji u celoj prici, najvise vole vlast, a znaju kako je to, pa da oni ne dodaju to sto fali do 51. mada nek bude i tako, ali cemo vrlo brzo da ih posaljemo gde treba, u kompletu!

Dragoljub

pre 16 godina

Hajde da probamo da pronadjemo logiku u ovome. Ilic kaze da su radikali u igri. Znaci: ako glasate za DSS,onda postoji mogucnost da ste glasali za vladu sa radikalima. Pretpostavimo da se DSS/NS glasacko telo sastoji od tri grupe: oni koji naginju DSu (proevropska, ali konzervativna opcija), oni koji naginju SRS i autohtoni DSS glasaci (verovatno najmanja grupa). Ukoliko znaju da glas DSSu ide SRSu, proevropski glasaci nece glasati za DSS.Takodje, nece glasati ni glasaci naklonjeni SRSu (jednostavnije je glasati za SRS direktno). U tom slucaju, uz DS/NSS ostaju samo autohtoni glasaci. Da li je njihov broj dovoljan da se predje cenzus? Verovatno da nije. Zbog cega onda Ilic naglasava da opcija koalicije sa SRS nije iskljucena, kada to direktno steti njegovim izbornim izgledima (i dakle izgledima da udje u parlament, a kamoli u vladu ili upravne odbore)? Jedan odgovor jeste: zato sto Ilicu trenutno nije u interesu da DSS uopste udje u parlament, i zato sto je postigao nekakav deal sa DS-om (ili pak, verovatnije, sa radikalima, ili, najverovatnije sa oboma pa ko pobedi).
Naravno, moguce je da u izjavi Velimira Ilica ne treba traziti nikakve logike: srpski politicari nisu bas poznati po racionalnom ponasanju...

Opet cu ja biti ministarka

pre 16 godina

A ja se sve vreme pitam ko ce biti njihov kandidat za premijera. Stvarno sam iznenadjena ;-) Moze vlada i sa eskimima, samo da nam Voja opet bude premijer.

Jivamukti

pre 16 godina

Ako radikali, narodnjaci i socijalisti budu sastavljali vladu o premijeru ce se odlucivati u Kremlju. I zato ne iskljucujem bi to lako mogao biti Kostunica.

maxi

pre 16 godina

Izgleda da glasovi albanaca Presevske doline i ovog puta nikome nisu interesantni i potrebni! Ok ok, samo mislim da 70 000 glasova Albanaca ovoga puta ce da presude ko ce imati vecinu.

strahota

pre 16 godina

Cek... opet VK za premijera? Alo ljudi.. da li ja ovo sanjam, ali DSS-NS opet zeli istog premijera i istu politiku? Da li oni sem VK imaju nekog u stranci??? Sta je sa Popovicem? (samo da ne pozovu Marsicanina nazad)

Dajte ljudi (vi iz DSS-NS) zar stvarno mislite da nas TA kombinacija vodi u blji zivot?!

Ivan

pre 16 godina

Potpuno tacno i sve dok nema apsolutne vecine u parlamentu koja ce da formira vladu sve dotle Kostunica ce biti taj tas koji moze da prevagne i da se dobije koaliciona vecina. Sve dok je tako "morace" da mu se izlazi u susret i dobijace premijersko mesto. Voleo neko to ili ne ali mislim da ce tako biti. Niko nece da se odrekne vlasti pa onda to da mu Kostunica bude premijer i ne zvuci strasno za trenutne politicke strukture makar bile dijametralno suprotne.

Мина

pre 16 godina

Па зар ја не написах већ једном да Воја себе види као премијера неке будуће владе засноване на коалицији са НС и СРС! Јер пасивна агресивност вапи за активном агресивношћу и за силеџијством. А силеџијама је опет потребан софистицирани легалиста да насиљу да ореол законитости! И ако још у овој медијски изнуђеној атмосфери општег беснила на све који не мисле као они и њихови следбеници добију изборе који би били "легално" оружје за државно насиље над неистомишљеницима, ево нама косовизације Србије - пардон, њене фашизације, а све у име Косова. Срамота! Опет, као и Милошевић, искористити часно име Косова да би дошли на власт и задржали се ту по могућности бескрајно...

kika

pre 16 godina

Ako vam je cilj ocuvanje Kosova sto ste sad rusili vladu?
DS nije hteo da saradjuje, pitam se zasto?!

Nisu hteli da ucestvuju u vasim "antiglobalistickim"
borbama?
Zasta se u stvari DSS i NS zalaze, za ovozemaljsku pravdu?
Ovi mora da su indoktrinirani od strane Mire Markovic kad su bili u Rusiji!!
Vraca se politika 90 na mala vrata ali sada uvijena u price MM.

N. Milic

pre 16 godina

Super, Velja je konacno pokazao pravo lice, i verujem da ce nakon ove izjave, veliki deo clanova Nove Srbije da krene nazad ka svojoj matici, odnosno SPO-u. Ako Tadic ima i malo smisla za kombinatoriku, Vuka i SPO mora da veze uz sebe - u suprotnom, od sna zvanog EU, nema nista!

Mashinovodja

pre 16 godina

Ma, šta ti meni "i radikali su u igri"?! Nisu oni nikad ni ispadali iz igre, samo ste ti i Neobavešteni uspevali da od Kena izvučete više nego što ćete ikad dobiti od Tome. Toga ste svesni, kao što ste svesni da je vaše prošlo. Sada je definitivno pukla tikva i bićeš srećan ako ti Toma ponudi mesto zamenika kurira skupštine. Sad ti je i SRS dobar, samo da sačuvaš mandat, jer znaš da ti bez toga ne gine "službeni put" u Zabelu na duže vreme.

realan

pre 16 godina

imam 37.5 godina, I 46.6% zivota ili tacnije 17.5 godina, ucestvujem ili gledam “prelomne” izbore I zivim “prelomne” godine. Ovaj put stvarnomislim da je to to. Maske su skinute, karte pokazane, svi sve znamo, I ako se sada odlucimo ljude koji vode u samoizolaciju, ponovimo ’90, odreknemo se budicnosti za sve nas I nase naslednike… To I zasluzujemo.

dusan

pre 16 godina

Samo neka Velja nastavi ovako da prica i DSS/NS nece imati ni jedan jedini proevropski glas. To je odlicno - treba ih pustiti da se sa radikalima `kolju` oko nacionalisticki orijentisanih biraca. Molio bih LDP-ovce da se ne hvataju na Veljine `udice`, jer je pitanje odnosa DS-LDP malog znacaja u odnosu na to kojim ce smerom Srbija ici ubuduce. Treba da ukupno dobijemo vise glasova od retrogradnih snaga.

CrazyHorse

pre 16 godina

Djindjicu gde si sad...ti si oterao Velju, ti si oterao Kostunicu...video si jos tada da nisu to demokrate...narodu je trebalo 5 godina nakon tvog ubistva da vidi da ovaj dvojac ustvari visoki kadar SPS-a

neon

pre 16 godina

DSS je politički parazit koji traži novog domaćina. Pošto je upitno da li prelazi cenzus, onda ide zajedno sa posredničkom agencijom NS ka novom organizmu zvanom SRS. Dobar tek.

herra

pre 16 godina

Alo, obratite paznju: On kaze i ovo "ako na listi Demokratske stranke budu G17 plus, ili Čanak, onda sigurno neće ni sa njima praviti vladu" ! Ja razumem da ne iskljucuje ni DS! Dakle, mozda nam se nasmesi i nova-stara vlada!?

janos

pre 16 godina

Veljina NS je vec poodavno radikalska po svemu izuzev po nazivu i broju glasaca.Koalicija sa radikalima im je poslednja sansa da ne potonu ispod cenzusa.
Ali jedno je sigurno: Bude li grobar skupio dovoljno glasova da sam formira vladu, sutnuce i Velju i Kostunicu k'o staru krpenjacu.Zivi bili pa videli. A to sto se tice da Kostunica nije ugovorio koaliciju sa Nikolicem pre nego sto je pristao na izbore, to neka prica nekom drugom.

Vladimir

pre 16 godina

Ukoliko DS izmedju ostalih napravi dogovor i sa SPO,uz dobru kampanju(u koju ne bi trebalo sumnjati),DSS i NS ce biti pocepane!!!Ogroman deo birackog tela ovih stranaka ce zbog ociglednog referenduma koji na izborima sledi, bas zbog bliskosti sa SPO, otkazati "poslusnost" Kostunici i Velji!Cak u toj meri,da bi koalicija DSS-NS mogla da odstane ispod cenzusa,jer im se trenutno rejting krece oko7-8%!

Sinisa

pre 16 godina

Koliko su nesigurni u sebe, najbolje govori ovaj pokusaj podmetacine kako je DS navodno bio spreman da zameni G17 sa socijalistima.
Crni Veljo zar mislis da je narod toliko glup i naivan?
Ocigledno ste i vi svesni da ste na ivici ponora, pa na sve nacine pokusavate da rascepkate i oslabite evropsku Srbiju predvodjenu DS-om.
Ali necete se izvuci - na ovim izborima vi ste najozbiljniji kandidat za - odlazak u istoriju politicke scene Srbije, a o premijerskim mestima ubuduce mozete samo da sanjate.

Miroslav I

pre 16 godina

E sada mogu mirno da spavam. Velja je rekao sa kime nece u koaliciju. Mislim da su se ovi, sa kojima on nece, bas onako ozbiljno potresli!

Mira

pre 16 godina

Veljo, na prošlim predsedničkim izborima vaša koalicija je dobila 300.000 glasova. To je vaš vrh, a vi već predlažete vašeg premijera i sa kim ćete formirati vladu. Veljo, stvarno si preterao. Dosta više tvojih ponižavajućih uvreda, okreni se sebi i uživaj u svom bazenu, prepusti da ovaj narod vodi onaj ko zna i ume, ti si verovatno prošlost. Za Voju je krajnje vreme da ode sa političke scene. Sa njim na čelu ode i Crna gora i Kosovo.

Starac Foco

pre 16 godina

Nije se on borio protiv SPS-a i SRS-a on njih voli, on se nije borio protiv vec ZA VLAST, tada je imao jedne a sada druge saveznike. Skoro svi su oni pajtosi, mada ne bas svi...
Ali u svakom slucaju oni se bore za vlast a ne jedni protiv drugih. Nemojte tako oni su humanisti i hedonisti...

zekkah

pre 16 godina

"Mnogi ministri DS-a su mi govorili da su spremni da G17 plus izađe iz vlade, a Socijalistička partija Srbije podrži manjinsku vladu", rekao je Ilić.
E zbog ovoga treba glasati LDP,nikako DS.

Dusan

pre 16 godina

Veljo, Veljo, pa kad raspalite jednu magistralu Moskva - Beograd, ma Bog da vas vidi. Samo jos da skupite kintu za tunel ispod Evrope ili most iznad nje, ali visoko da ne remetite vazdusni prostor mrskih neprijatelja Evropljana, ma ne mogu nam nista, jaci smo od sudbine!!!

Sladjana

pre 16 godina

DSS i NS moraju da idu zajedno, jer pojedinačno ne bi prešli cenzus. Pored ovoga, oni su stalno negde "prilepak" i sigurno će se radikalima uvući na "zadnji" ulaz kako bi nastavili da vladaju Srbijom!

ALEKSA-Srem

pre 16 godina

Znaci DSS-NS nece sa LDP,G17 i LSV...ni u jednoj varijanti u postizbornu koaliciju?!
E pa ljudi,ovo znaci da je jedina varijanta koja je ostala saradnja sa SRS,trece varijante nema.
ZATO MOLIM,M O L I M...SVE,ALI BAS SVE STRANKE KOJE SU PROEVROPSKE DA SE UJEDINE!!!
DS ce snositi glavnu krivicu ukoliko Evropska opcija ne pobedi,jer na njima je da kao najjaca stranka oko sebe okupi i usmeri ostale stranke.Zanemarite sujete,animozitete,svaki glas je bitan...ako sada ne pobedimo,vise nikada necemo!
1.DS+G17+SDP+SPO
2.LDP+LSV+SVM
P O B E D A !!!

Sinisa

pre 16 godina

"...Niti smo pregovarali niti su radikali odbili"
HA Ha, kao da si ga pitao da li je ukrao 1000 dinara, a on rekao: "Nisam ukrao, niti je to bilo 1000 dinara"

Suboticanin

pre 16 godina

E Veljo, mislim da tebe u sledećoj Vladi neće biti, jer verujem da NS i DSS neće preći cenzus, a onda se nadam da će i policija a i sudstvo raditi svoj posao. SIGURNO. Kako neko može da zamaljava narod da su ministri iz DS bili spremni da izbace G17 PLUS iz Vlade kada znaju da jedino sa njima Srbija moze NAPRED. Vi ćete sada praviti koaliciju da SRs a mislite li da će Vam radikali dati mesto premijera, pa ko bi bio lud da stranci koja je na cenzusu da mesto premijera osim Koštunice, jer mu se taj posao dopada a i mlati mnogo para. Vreme je da Srbija krene ka EU, da mi gradjani putujemo bez viza, da nam standard bude bolji, ali ako dodju radikali na Vlast onda cemo jesti hleb za 3 dinara ;)

Crni Gavran

pre 16 godina

Ako BAR ce da se zna ciji si Veljo a ne da se foliras sa onim bagerima - pokazao si pravo lice - a na izborima 11.Maja ce ti Sumadinci pokazati sa kim si mislio da se poigravas, bojim se da ce ovoga puta bageri i buldozeri da krenu ka Cacku...

Bojan Krunic

pre 16 godina

Resio Kostunije da vlada do groba. Evo sta ce sada biti: Izbori ce propasti, pa cemo ponovo ici da glasamo kroz koji mesec. Pa sto mi se ne osusi ruka 2000. kada sam glasao njega za predsednika. Taj mutni i crni prevarant sa svitom lopova i nepotista oko sebe. Za mene je vrlo blizu onoga sto je radio Milosevic. I dokle ce vise to jadno Kosovo da se koristi kao jeftina propaganda, i do kad ce biti ljudi koji veruju u tu demagoggiju kojom se koriste DSS, radikali i ostali slicni njima. Neka je nama, Srbima Bog U Pomoci.

Peka

pre 16 godina

Hehehe, čika Veljo, trči ti radikalima u krilo, nema frke, ali njihov ledeni poljubac i ledeni zagrljaj ugasiće i tebe i depresivnog čika Voju.
Da li vi stvarno verujete da će radikali sa svojih 35% vama dati da igrate neku bitnu ulogu sa 10%, ili socijalistima sa 5%. Vidim te kao idealnog kandidata za ministra vera, ili ministra kulture :))

SVD

pre 16 godina

Od Velje me ništa ne čudi, a što se tiče blaćenja, svi političari blate jedan drugog a kada treba svi oni obrišu blato i prave se da ne primećuju. Važna je vlast, makar i blatnjava. Nadam se da će ne-radikalska Srbija znati kako da nagradi ovu novo pripremajuću koaliciju SRS-DSS-NS.

Aleksandra

pre 16 godina

Kako god da bude, hvala Bogu, Dr. Vojislav Kostunica nece biti premijer ni jedne vise vlade! A vi iz DSS-NS mozete samo da se molite da cete preci cenzus.

Sinisa

pre 16 godina

"...Niti smo pregovarali niti su radikali odbili"
HA Ha, kao da si ga pitao da li je ukrao 1000 dinara, a on rekao: "Nisam ukrao, niti je to bilo 1000 dinara"

Dusan

pre 16 godina

Veljo, Veljo, pa kad raspalite jednu magistralu Moskva - Beograd, ma Bog da vas vidi. Samo jos da skupite kintu za tunel ispod Evrope ili most iznad nje, ali visoko da ne remetite vazdusni prostor mrskih neprijatelja Evropljana, ma ne mogu nam nista, jaci smo od sudbine!!!

Bojan Krunic

pre 16 godina

Resio Kostunije da vlada do groba. Evo sta ce sada biti: Izbori ce propasti, pa cemo ponovo ici da glasamo kroz koji mesec. Pa sto mi se ne osusi ruka 2000. kada sam glasao njega za predsednika. Taj mutni i crni prevarant sa svitom lopova i nepotista oko sebe. Za mene je vrlo blizu onoga sto je radio Milosevic. I dokle ce vise to jadno Kosovo da se koristi kao jeftina propaganda, i do kad ce biti ljudi koji veruju u tu demagoggiju kojom se koriste DSS, radikali i ostali slicni njima. Neka je nama, Srbima Bog U Pomoci.

zekkah

pre 16 godina

"Mnogi ministri DS-a su mi govorili da su spremni da G17 plus izađe iz vlade, a Socijalistička partija Srbije podrži manjinsku vladu", rekao je Ilić.
E zbog ovoga treba glasati LDP,nikako DS.

Peka

pre 16 godina

Hehehe, čika Veljo, trči ti radikalima u krilo, nema frke, ali njihov ledeni poljubac i ledeni zagrljaj ugasiće i tebe i depresivnog čika Voju.
Da li vi stvarno verujete da će radikali sa svojih 35% vama dati da igrate neku bitnu ulogu sa 10%, ili socijalistima sa 5%. Vidim te kao idealnog kandidata za ministra vera, ili ministra kulture :))

Aleksandra

pre 16 godina

Kako god da bude, hvala Bogu, Dr. Vojislav Kostunica nece biti premijer ni jedne vise vlade! A vi iz DSS-NS mozete samo da se molite da cete preci cenzus.

Sladjana

pre 16 godina

DSS i NS moraju da idu zajedno, jer pojedinačno ne bi prešli cenzus. Pored ovoga, oni su stalno negde "prilepak" i sigurno će se radikalima uvući na "zadnji" ulaz kako bi nastavili da vladaju Srbijom!

ALEKSA-Srem

pre 16 godina

Znaci DSS-NS nece sa LDP,G17 i LSV...ni u jednoj varijanti u postizbornu koaliciju?!
E pa ljudi,ovo znaci da je jedina varijanta koja je ostala saradnja sa SRS,trece varijante nema.
ZATO MOLIM,M O L I M...SVE,ALI BAS SVE STRANKE KOJE SU PROEVROPSKE DA SE UJEDINE!!!
DS ce snositi glavnu krivicu ukoliko Evropska opcija ne pobedi,jer na njima je da kao najjaca stranka oko sebe okupi i usmeri ostale stranke.Zanemarite sujete,animozitete,svaki glas je bitan...ako sada ne pobedimo,vise nikada necemo!
1.DS+G17+SDP+SPO
2.LDP+LSV+SVM
P O B E D A !!!

Crni Gavran

pre 16 godina

Ako BAR ce da se zna ciji si Veljo a ne da se foliras sa onim bagerima - pokazao si pravo lice - a na izborima 11.Maja ce ti Sumadinci pokazati sa kim si mislio da se poigravas, bojim se da ce ovoga puta bageri i buldozeri da krenu ka Cacku...

Mira

pre 16 godina

Veljo, na prošlim predsedničkim izborima vaša koalicija je dobila 300.000 glasova. To je vaš vrh, a vi već predlažete vašeg premijera i sa kim ćete formirati vladu. Veljo, stvarno si preterao. Dosta više tvojih ponižavajućih uvreda, okreni se sebi i uživaj u svom bazenu, prepusti da ovaj narod vodi onaj ko zna i ume, ti si verovatno prošlost. Za Voju je krajnje vreme da ode sa političke scene. Sa njim na čelu ode i Crna gora i Kosovo.

Suboticanin

pre 16 godina

E Veljo, mislim da tebe u sledećoj Vladi neće biti, jer verujem da NS i DSS neće preći cenzus, a onda se nadam da će i policija a i sudstvo raditi svoj posao. SIGURNO. Kako neko može da zamaljava narod da su ministri iz DS bili spremni da izbace G17 PLUS iz Vlade kada znaju da jedino sa njima Srbija moze NAPRED. Vi ćete sada praviti koaliciju da SRs a mislite li da će Vam radikali dati mesto premijera, pa ko bi bio lud da stranci koja je na cenzusu da mesto premijera osim Koštunice, jer mu se taj posao dopada a i mlati mnogo para. Vreme je da Srbija krene ka EU, da mi gradjani putujemo bez viza, da nam standard bude bolji, ali ako dodju radikali na Vlast onda cemo jesti hleb za 3 dinara ;)

neon

pre 16 godina

DSS je politički parazit koji traži novog domaćina. Pošto je upitno da li prelazi cenzus, onda ide zajedno sa posredničkom agencijom NS ka novom organizmu zvanom SRS. Dobar tek.

Miroslav I

pre 16 godina

E sada mogu mirno da spavam. Velja je rekao sa kime nece u koaliciju. Mislim da su se ovi, sa kojima on nece, bas onako ozbiljno potresli!

Starac Foco

pre 16 godina

Nije se on borio protiv SPS-a i SRS-a on njih voli, on se nije borio protiv vec ZA VLAST, tada je imao jedne a sada druge saveznike. Skoro svi su oni pajtosi, mada ne bas svi...
Ali u svakom slucaju oni se bore za vlast a ne jedni protiv drugih. Nemojte tako oni su humanisti i hedonisti...

realan

pre 16 godina

imam 37.5 godina, I 46.6% zivota ili tacnije 17.5 godina, ucestvujem ili gledam “prelomne” izbore I zivim “prelomne” godine. Ovaj put stvarnomislim da je to to. Maske su skinute, karte pokazane, svi sve znamo, I ako se sada odlucimo ljude koji vode u samoizolaciju, ponovimo ’90, odreknemo se budicnosti za sve nas I nase naslednike… To I zasluzujemo.

Sinisa

pre 16 godina

Koliko su nesigurni u sebe, najbolje govori ovaj pokusaj podmetacine kako je DS navodno bio spreman da zameni G17 sa socijalistima.
Crni Veljo zar mislis da je narod toliko glup i naivan?
Ocigledno ste i vi svesni da ste na ivici ponora, pa na sve nacine pokusavate da rascepkate i oslabite evropsku Srbiju predvodjenu DS-om.
Ali necete se izvuci - na ovim izborima vi ste najozbiljniji kandidat za - odlazak u istoriju politicke scene Srbije, a o premijerskim mestima ubuduce mozete samo da sanjate.

Mashinovodja

pre 16 godina

Ma, šta ti meni "i radikali su u igri"?! Nisu oni nikad ni ispadali iz igre, samo ste ti i Neobavešteni uspevali da od Kena izvučete više nego što ćete ikad dobiti od Tome. Toga ste svesni, kao što ste svesni da je vaše prošlo. Sada je definitivno pukla tikva i bićeš srećan ako ti Toma ponudi mesto zamenika kurira skupštine. Sad ti je i SRS dobar, samo da sačuvaš mandat, jer znaš da ti bez toga ne gine "službeni put" u Zabelu na duže vreme.

Vladimir

pre 16 godina

Ukoliko DS izmedju ostalih napravi dogovor i sa SPO,uz dobru kampanju(u koju ne bi trebalo sumnjati),DSS i NS ce biti pocepane!!!Ogroman deo birackog tela ovih stranaka ce zbog ociglednog referenduma koji na izborima sledi, bas zbog bliskosti sa SPO, otkazati "poslusnost" Kostunici i Velji!Cak u toj meri,da bi koalicija DSS-NS mogla da odstane ispod cenzusa,jer im se trenutno rejting krece oko7-8%!

CrazyHorse

pre 16 godina

Djindjicu gde si sad...ti si oterao Velju, ti si oterao Kostunicu...video si jos tada da nisu to demokrate...narodu je trebalo 5 godina nakon tvog ubistva da vidi da ovaj dvojac ustvari visoki kadar SPS-a

SVD

pre 16 godina

Od Velje me ništa ne čudi, a što se tiče blaćenja, svi političari blate jedan drugog a kada treba svi oni obrišu blato i prave se da ne primećuju. Važna je vlast, makar i blatnjava. Nadam se da će ne-radikalska Srbija znati kako da nagradi ovu novo pripremajuću koaliciju SRS-DSS-NS.

dusan

pre 16 godina

Samo neka Velja nastavi ovako da prica i DSS/NS nece imati ni jedan jedini proevropski glas. To je odlicno - treba ih pustiti da se sa radikalima `kolju` oko nacionalisticki orijentisanih biraca. Molio bih LDP-ovce da se ne hvataju na Veljine `udice`, jer je pitanje odnosa DS-LDP malog znacaja u odnosu na to kojim ce smerom Srbija ici ubuduce. Treba da ukupno dobijemo vise glasova od retrogradnih snaga.

Мина

pre 16 godina

Па зар ја не написах већ једном да Воја себе види као премијера неке будуће владе засноване на коалицији са НС и СРС! Јер пасивна агресивност вапи за активном агресивношћу и за силеџијством. А силеџијама је опет потребан софистицирани легалиста да насиљу да ореол законитости! И ако још у овој медијски изнуђеној атмосфери општег беснила на све који не мисле као они и њихови следбеници добију изборе који би били "легално" оружје за државно насиље над неистомишљеницима, ево нама косовизације Србије - пардон, њене фашизације, а све у име Косова. Срамота! Опет, као и Милошевић, искористити часно име Косова да би дошли на власт и задржали се ту по могућности бескрајно...

maxi

pre 16 godina

Izgleda da glasovi albanaca Presevske doline i ovog puta nikome nisu interesantni i potrebni! Ok ok, samo mislim da 70 000 glasova Albanaca ovoga puta ce da presude ko ce imati vecinu.

janos

pre 16 godina

Veljina NS je vec poodavno radikalska po svemu izuzev po nazivu i broju glasaca.Koalicija sa radikalima im je poslednja sansa da ne potonu ispod cenzusa.
Ali jedno je sigurno: Bude li grobar skupio dovoljno glasova da sam formira vladu, sutnuce i Velju i Kostunicu k'o staru krpenjacu.Zivi bili pa videli. A to sto se tice da Kostunica nije ugovorio koaliciju sa Nikolicem pre nego sto je pristao na izbore, to neka prica nekom drugom.

Jivamukti

pre 16 godina

Ako radikali, narodnjaci i socijalisti budu sastavljali vladu o premijeru ce se odlucivati u Kremlju. I zato ne iskljucujem bi to lako mogao biti Kostunica.

N. Milic

pre 16 godina

Super, Velja je konacno pokazao pravo lice, i verujem da ce nakon ove izjave, veliki deo clanova Nove Srbije da krene nazad ka svojoj matici, odnosno SPO-u. Ako Tadic ima i malo smisla za kombinatoriku, Vuka i SPO mora da veze uz sebe - u suprotnom, od sna zvanog EU, nema nista!

Opet cu ja biti ministarka

pre 16 godina

A ja se sve vreme pitam ko ce biti njihov kandidat za premijera. Stvarno sam iznenadjena ;-) Moze vlada i sa eskimima, samo da nam Voja opet bude premijer.

vlada

pre 16 godina

ne plasi mene koalicija SRS i DSS/NS, jer nikada 35+7 nije bilo 51, ali me plase oni bivsi, crveni, jer oni su i najmutniji u celoj prici, najvise vole vlast, a znaju kako je to, pa da oni ne dodaju to sto fali do 51. mada nek bude i tako, ali cemo vrlo brzo da ih posaljemo gde treba, u kompletu!

strahota

pre 16 godina

Cek... opet VK za premijera? Alo ljudi.. da li ja ovo sanjam, ali DSS-NS opet zeli istog premijera i istu politiku? Da li oni sem VK imaju nekog u stranci??? Sta je sa Popovicem? (samo da ne pozovu Marsicanina nazad)

Dajte ljudi (vi iz DSS-NS) zar stvarno mislite da nas TA kombinacija vodi u blji zivot?!

Dragoljub

pre 16 godina

Hajde da probamo da pronadjemo logiku u ovome. Ilic kaze da su radikali u igri. Znaci: ako glasate za DSS,onda postoji mogucnost da ste glasali za vladu sa radikalima. Pretpostavimo da se DSS/NS glasacko telo sastoji od tri grupe: oni koji naginju DSu (proevropska, ali konzervativna opcija), oni koji naginju SRS i autohtoni DSS glasaci (verovatno najmanja grupa). Ukoliko znaju da glas DSSu ide SRSu, proevropski glasaci nece glasati za DSS.Takodje, nece glasati ni glasaci naklonjeni SRSu (jednostavnije je glasati za SRS direktno). U tom slucaju, uz DS/NSS ostaju samo autohtoni glasaci. Da li je njihov broj dovoljan da se predje cenzus? Verovatno da nije. Zbog cega onda Ilic naglasava da opcija koalicije sa SRS nije iskljucena, kada to direktno steti njegovim izbornim izgledima (i dakle izgledima da udje u parlament, a kamoli u vladu ili upravne odbore)? Jedan odgovor jeste: zato sto Ilicu trenutno nije u interesu da DSS uopste udje u parlament, i zato sto je postigao nekakav deal sa DS-om (ili pak, verovatnije, sa radikalima, ili, najverovatnije sa oboma pa ko pobedi).
Naravno, moguce je da u izjavi Velimira Ilica ne treba traziti nikakve logike: srpski politicari nisu bas poznati po racionalnom ponasanju...

kika

pre 16 godina

Ako vam je cilj ocuvanje Kosova sto ste sad rusili vladu?
DS nije hteo da saradjuje, pitam se zasto?!

Nisu hteli da ucestvuju u vasim "antiglobalistickim"
borbama?
Zasta se u stvari DSS i NS zalaze, za ovozemaljsku pravdu?
Ovi mora da su indoktrinirani od strane Mire Markovic kad su bili u Rusiji!!
Vraca se politika 90 na mala vrata ali sada uvijena u price MM.

herra

pre 16 godina

Alo, obratite paznju: On kaze i ovo "ako na listi Demokratske stranke budu G17 plus, ili Čanak, onda sigurno neće ni sa njima praviti vladu" ! Ja razumem da ne iskljucuje ni DS! Dakle, mozda nam se nasmesi i nova-stara vlada!?

tutumrak

pre 16 godina

DS je iz sebe izbacila DSS, SPO je iz sebe izbacio NS,SNO je iz sebe izbacio SRS, kad mi iz sebe izbacimo nesto sto nam ne treba obicno pustimo vodu!

Ivan

pre 16 godina

Potpuno tacno i sve dok nema apsolutne vecine u parlamentu koja ce da formira vladu sve dotle Kostunica ce biti taj tas koji moze da prevagne i da se dobije koaliciona vecina. Sve dok je tako "morace" da mu se izlazi u susret i dobijace premijersko mesto. Voleo neko to ili ne ali mislim da ce tako biti. Niko nece da se odrekne vlasti pa onda to da mu Kostunica bude premijer i ne zvuci strasno za trenutne politicke strukture makar bile dijametralno suprotne.

Srba

pre 16 godina

Odavno, možda 2001,2002. godine sam shvatio zašto te je pok. Zoran Đinđić (neka mu je laka zemlja) držao na stend-baju, znao je da si lakom, neodgovoran ... Zbog svih nas: Srba, Albanaca, Muslimana, Roma, Mađara, Vlaha, Čeha, Slovaka, Goranaca, Turaka, Cincara i ostalih, uvek poštovanih, naroda i nacija koje žive sa nama u SRBIJI (ne tvojoj), naređujemo ti sledeće:
1. Podšišaj se kako priliči čoveku u tvojim godinama,
2. Posveti se malo svojoj porodici, koja će sigurno, zbog tvojih marifetluka, nedužna, sigurno u vrlo bliskom vremenu ispaštati,
3.Ne znam da li ćeš pročitati ovo (1 promil tvojih nakaradnih i neodgovornih postupaka), ali i pored naređenja te MOLIMO, umukni i sklanjaj se.

Mila

pre 16 godina

A narod kao narod. I dalje ne vidi ništa od magle. Nabraja propuste DOS-a. Iako je epilog jasan i vidi se koliko je DOS imao mulja, nikako da ukapiraju. Velja i Koštunica...ostali njihovi. Koji je to kočioni bio za DOS, koji šverc. Čudi me kako nije dramatičniji bilans i više žrtava s' kakvim su se maskiranim 'djavolima' solidarisali. Najveća ironija što masa i dalje papagajiše i ponavlja radikalske dezinformacije. Razočarani u DOS(DS..), oni će iz inata glasati za radikale. A s' njima je KoštuN i njegova braća(Velja..), DOS-ova tragedija i glavni nož u ledja. Oni zbog kojih DOS-ova politika NIKAKO nije mogla napred. Oni su i računali na mentalitet naroda. Ko 'vele', kad ih je Milošević ONAKO držao, proći će i oni. I prošli, kod većine. Dobra matematika.

Cenzuse, ne daj se lako preći!

pre 16 godina

Zašto su svi drugi volja naroda, a samo je DSS-NS, po sopstvenom shvatanju, konstanta koja uvek mora biti u vlasti? Zar tako mala podrška nije volja naroda?

zekkah

pre 16 godina

"Mnogi ministri DS-a su mi govorili da su spremni da G17 plus izađe iz vlade, a Socijalistička partija Srbije podrži manjinsku vladu", rekao je Ilić.
E zbog ovoga treba glasati LDP,nikako DS.

Bojan Krunic

pre 16 godina

Resio Kostunije da vlada do groba. Evo sta ce sada biti: Izbori ce propasti, pa cemo ponovo ici da glasamo kroz koji mesec. Pa sto mi se ne osusi ruka 2000. kada sam glasao njega za predsednika. Taj mutni i crni prevarant sa svitom lopova i nepotista oko sebe. Za mene je vrlo blizu onoga sto je radio Milosevic. I dokle ce vise to jadno Kosovo da se koristi kao jeftina propaganda, i do kad ce biti ljudi koji veruju u tu demagoggiju kojom se koriste DSS, radikali i ostali slicni njima. Neka je nama, Srbima Bog U Pomoci.

Dusan

pre 16 godina

Veljo, Veljo, pa kad raspalite jednu magistralu Moskva - Beograd, ma Bog da vas vidi. Samo jos da skupite kintu za tunel ispod Evrope ili most iznad nje, ali visoko da ne remetite vazdusni prostor mrskih neprijatelja Evropljana, ma ne mogu nam nista, jaci smo od sudbine!!!

Sinisa

pre 16 godina

"...Niti smo pregovarali niti su radikali odbili"
HA Ha, kao da si ga pitao da li je ukrao 1000 dinara, a on rekao: "Nisam ukrao, niti je to bilo 1000 dinara"

Suboticanin

pre 16 godina

E Veljo, mislim da tebe u sledećoj Vladi neće biti, jer verujem da NS i DSS neće preći cenzus, a onda se nadam da će i policija a i sudstvo raditi svoj posao. SIGURNO. Kako neko može da zamaljava narod da su ministri iz DS bili spremni da izbace G17 PLUS iz Vlade kada znaju da jedino sa njima Srbija moze NAPRED. Vi ćete sada praviti koaliciju da SRs a mislite li da će Vam radikali dati mesto premijera, pa ko bi bio lud da stranci koja je na cenzusu da mesto premijera osim Koštunice, jer mu se taj posao dopada a i mlati mnogo para. Vreme je da Srbija krene ka EU, da mi gradjani putujemo bez viza, da nam standard bude bolji, ali ako dodju radikali na Vlast onda cemo jesti hleb za 3 dinara ;)

ALEKSA-Srem

pre 16 godina

Znaci DSS-NS nece sa LDP,G17 i LSV...ni u jednoj varijanti u postizbornu koaliciju?!
E pa ljudi,ovo znaci da je jedina varijanta koja je ostala saradnja sa SRS,trece varijante nema.
ZATO MOLIM,M O L I M...SVE,ALI BAS SVE STRANKE KOJE SU PROEVROPSKE DA SE UJEDINE!!!
DS ce snositi glavnu krivicu ukoliko Evropska opcija ne pobedi,jer na njima je da kao najjaca stranka oko sebe okupi i usmeri ostale stranke.Zanemarite sujete,animozitete,svaki glas je bitan...ako sada ne pobedimo,vise nikada necemo!
1.DS+G17+SDP+SPO
2.LDP+LSV+SVM
P O B E D A !!!

Starac Foco

pre 16 godina

Nije se on borio protiv SPS-a i SRS-a on njih voli, on se nije borio protiv vec ZA VLAST, tada je imao jedne a sada druge saveznike. Skoro svi su oni pajtosi, mada ne bas svi...
Ali u svakom slucaju oni se bore za vlast a ne jedni protiv drugih. Nemojte tako oni su humanisti i hedonisti...

Miroslav I

pre 16 godina

E sada mogu mirno da spavam. Velja je rekao sa kime nece u koaliciju. Mislim da su se ovi, sa kojima on nece, bas onako ozbiljno potresli!

Ivan

pre 16 godina

Potpuno tacno i sve dok nema apsolutne vecine u parlamentu koja ce da formira vladu sve dotle Kostunica ce biti taj tas koji moze da prevagne i da se dobije koaliciona vecina. Sve dok je tako "morace" da mu se izlazi u susret i dobijace premijersko mesto. Voleo neko to ili ne ali mislim da ce tako biti. Niko nece da se odrekne vlasti pa onda to da mu Kostunica bude premijer i ne zvuci strasno za trenutne politicke strukture makar bile dijametralno suprotne.

Sladjana

pre 16 godina

DSS i NS moraju da idu zajedno, jer pojedinačno ne bi prešli cenzus. Pored ovoga, oni su stalno negde "prilepak" i sigurno će se radikalima uvući na "zadnji" ulaz kako bi nastavili da vladaju Srbijom!

SVD

pre 16 godina

Od Velje me ništa ne čudi, a što se tiče blaćenja, svi političari blate jedan drugog a kada treba svi oni obrišu blato i prave se da ne primećuju. Važna je vlast, makar i blatnjava. Nadam se da će ne-radikalska Srbija znati kako da nagradi ovu novo pripremajuću koaliciju SRS-DSS-NS.

Crni Gavran

pre 16 godina

Ako BAR ce da se zna ciji si Veljo a ne da se foliras sa onim bagerima - pokazao si pravo lice - a na izborima 11.Maja ce ti Sumadinci pokazati sa kim si mislio da se poigravas, bojim se da ce ovoga puta bageri i buldozeri da krenu ka Cacku...

neon

pre 16 godina

DSS je politički parazit koji traži novog domaćina. Pošto je upitno da li prelazi cenzus, onda ide zajedno sa posredničkom agencijom NS ka novom organizmu zvanom SRS. Dobar tek.

herra

pre 16 godina

Alo, obratite paznju: On kaze i ovo "ako na listi Demokratske stranke budu G17 plus, ili Čanak, onda sigurno neće ni sa njima praviti vladu" ! Ja razumem da ne iskljucuje ni DS! Dakle, mozda nam se nasmesi i nova-stara vlada!?

janos

pre 16 godina

Veljina NS je vec poodavno radikalska po svemu izuzev po nazivu i broju glasaca.Koalicija sa radikalima im je poslednja sansa da ne potonu ispod cenzusa.
Ali jedno je sigurno: Bude li grobar skupio dovoljno glasova da sam formira vladu, sutnuce i Velju i Kostunicu k'o staru krpenjacu.Zivi bili pa videli. A to sto se tice da Kostunica nije ugovorio koaliciju sa Nikolicem pre nego sto je pristao na izbore, to neka prica nekom drugom.

Мина

pre 16 godina

Па зар ја не написах већ једном да Воја себе види као премијера неке будуће владе засноване на коалицији са НС и СРС! Јер пасивна агресивност вапи за активном агресивношћу и за силеџијством. А силеџијама је опет потребан софистицирани легалиста да насиљу да ореол законитости! И ако још у овој медијски изнуђеној атмосфери општег беснила на све који не мисле као они и њихови следбеници добију изборе који би били "легално" оружје за државно насиље над неистомишљеницима, ево нама косовизације Србије - пардон, њене фашизације, а све у име Косова. Срамота! Опет, као и Милошевић, искористити часно име Косова да би дошли на власт и задржали се ту по могућности бескрајно...

Opet cu ja biti ministarka

pre 16 godina

A ja se sve vreme pitam ko ce biti njihov kandidat za premijera. Stvarno sam iznenadjena ;-) Moze vlada i sa eskimima, samo da nam Voja opet bude premijer.

Aleksandra

pre 16 godina

Kako god da bude, hvala Bogu, Dr. Vojislav Kostunica nece biti premijer ni jedne vise vlade! A vi iz DSS-NS mozete samo da se molite da cete preci cenzus.

Peka

pre 16 godina

Hehehe, čika Veljo, trči ti radikalima u krilo, nema frke, ali njihov ledeni poljubac i ledeni zagrljaj ugasiće i tebe i depresivnog čika Voju.
Da li vi stvarno verujete da će radikali sa svojih 35% vama dati da igrate neku bitnu ulogu sa 10%, ili socijalistima sa 5%. Vidim te kao idealnog kandidata za ministra vera, ili ministra kulture :))

Mira

pre 16 godina

Veljo, na prošlim predsedničkim izborima vaša koalicija je dobila 300.000 glasova. To je vaš vrh, a vi već predlažete vašeg premijera i sa kim ćete formirati vladu. Veljo, stvarno si preterao. Dosta više tvojih ponižavajućih uvreda, okreni se sebi i uživaj u svom bazenu, prepusti da ovaj narod vodi onaj ko zna i ume, ti si verovatno prošlost. Za Voju je krajnje vreme da ode sa političke scene. Sa njim na čelu ode i Crna gora i Kosovo.

Vladimir

pre 16 godina

Ukoliko DS izmedju ostalih napravi dogovor i sa SPO,uz dobru kampanju(u koju ne bi trebalo sumnjati),DSS i NS ce biti pocepane!!!Ogroman deo birackog tela ovih stranaka ce zbog ociglednog referenduma koji na izborima sledi, bas zbog bliskosti sa SPO, otkazati "poslusnost" Kostunici i Velji!Cak u toj meri,da bi koalicija DSS-NS mogla da odstane ispod cenzusa,jer im se trenutno rejting krece oko7-8%!

Sinisa

pre 16 godina

Koliko su nesigurni u sebe, najbolje govori ovaj pokusaj podmetacine kako je DS navodno bio spreman da zameni G17 sa socijalistima.
Crni Veljo zar mislis da je narod toliko glup i naivan?
Ocigledno ste i vi svesni da ste na ivici ponora, pa na sve nacine pokusavate da rascepkate i oslabite evropsku Srbiju predvodjenu DS-om.
Ali necete se izvuci - na ovim izborima vi ste najozbiljniji kandidat za - odlazak u istoriju politicke scene Srbije, a o premijerskim mestima ubuduce mozete samo da sanjate.

N. Milic

pre 16 godina

Super, Velja je konacno pokazao pravo lice, i verujem da ce nakon ove izjave, veliki deo clanova Nove Srbije da krene nazad ka svojoj matici, odnosno SPO-u. Ako Tadic ima i malo smisla za kombinatoriku, Vuka i SPO mora da veze uz sebe - u suprotnom, od sna zvanog EU, nema nista!

Mashinovodja

pre 16 godina

Ma, šta ti meni "i radikali su u igri"?! Nisu oni nikad ni ispadali iz igre, samo ste ti i Neobavešteni uspevali da od Kena izvučete više nego što ćete ikad dobiti od Tome. Toga ste svesni, kao što ste svesni da je vaše prošlo. Sada je definitivno pukla tikva i bićeš srećan ako ti Toma ponudi mesto zamenika kurira skupštine. Sad ti je i SRS dobar, samo da sačuvaš mandat, jer znaš da ti bez toga ne gine "službeni put" u Zabelu na duže vreme.

realan

pre 16 godina

imam 37.5 godina, I 46.6% zivota ili tacnije 17.5 godina, ucestvujem ili gledam “prelomne” izbore I zivim “prelomne” godine. Ovaj put stvarnomislim da je to to. Maske su skinute, karte pokazane, svi sve znamo, I ako se sada odlucimo ljude koji vode u samoizolaciju, ponovimo ’90, odreknemo se budicnosti za sve nas I nase naslednike… To I zasluzujemo.

dusan

pre 16 godina

Samo neka Velja nastavi ovako da prica i DSS/NS nece imati ni jedan jedini proevropski glas. To je odlicno - treba ih pustiti da se sa radikalima `kolju` oko nacionalisticki orijentisanih biraca. Molio bih LDP-ovce da se ne hvataju na Veljine `udice`, jer je pitanje odnosa DS-LDP malog znacaja u odnosu na to kojim ce smerom Srbija ici ubuduce. Treba da ukupno dobijemo vise glasova od retrogradnih snaga.

CrazyHorse

pre 16 godina

Djindjicu gde si sad...ti si oterao Velju, ti si oterao Kostunicu...video si jos tada da nisu to demokrate...narodu je trebalo 5 godina nakon tvog ubistva da vidi da ovaj dvojac ustvari visoki kadar SPS-a

maxi

pre 16 godina

Izgleda da glasovi albanaca Presevske doline i ovog puta nikome nisu interesantni i potrebni! Ok ok, samo mislim da 70 000 glasova Albanaca ovoga puta ce da presude ko ce imati vecinu.

strahota

pre 16 godina

Cek... opet VK za premijera? Alo ljudi.. da li ja ovo sanjam, ali DSS-NS opet zeli istog premijera i istu politiku? Da li oni sem VK imaju nekog u stranci??? Sta je sa Popovicem? (samo da ne pozovu Marsicanina nazad)

Dajte ljudi (vi iz DSS-NS) zar stvarno mislite da nas TA kombinacija vodi u blji zivot?!

kika

pre 16 godina

Ako vam je cilj ocuvanje Kosova sto ste sad rusili vladu?
DS nije hteo da saradjuje, pitam se zasto?!

Nisu hteli da ucestvuju u vasim "antiglobalistickim"
borbama?
Zasta se u stvari DSS i NS zalaze, za ovozemaljsku pravdu?
Ovi mora da su indoktrinirani od strane Mire Markovic kad su bili u Rusiji!!
Vraca se politika 90 na mala vrata ali sada uvijena u price MM.

Jivamukti

pre 16 godina

Ako radikali, narodnjaci i socijalisti budu sastavljali vladu o premijeru ce se odlucivati u Kremlju. I zato ne iskljucujem bi to lako mogao biti Kostunica.

Dragoljub

pre 16 godina

Hajde da probamo da pronadjemo logiku u ovome. Ilic kaze da su radikali u igri. Znaci: ako glasate za DSS,onda postoji mogucnost da ste glasali za vladu sa radikalima. Pretpostavimo da se DSS/NS glasacko telo sastoji od tri grupe: oni koji naginju DSu (proevropska, ali konzervativna opcija), oni koji naginju SRS i autohtoni DSS glasaci (verovatno najmanja grupa). Ukoliko znaju da glas DSSu ide SRSu, proevropski glasaci nece glasati za DSS.Takodje, nece glasati ni glasaci naklonjeni SRSu (jednostavnije je glasati za SRS direktno). U tom slucaju, uz DS/NSS ostaju samo autohtoni glasaci. Da li je njihov broj dovoljan da se predje cenzus? Verovatno da nije. Zbog cega onda Ilic naglasava da opcija koalicije sa SRS nije iskljucena, kada to direktno steti njegovim izbornim izgledima (i dakle izgledima da udje u parlament, a kamoli u vladu ili upravne odbore)? Jedan odgovor jeste: zato sto Ilicu trenutno nije u interesu da DSS uopste udje u parlament, i zato sto je postigao nekakav deal sa DS-om (ili pak, verovatnije, sa radikalima, ili, najverovatnije sa oboma pa ko pobedi).
Naravno, moguce je da u izjavi Velimira Ilica ne treba traziti nikakve logike: srpski politicari nisu bas poznati po racionalnom ponasanju...

vlada

pre 16 godina

ne plasi mene koalicija SRS i DSS/NS, jer nikada 35+7 nije bilo 51, ali me plase oni bivsi, crveni, jer oni su i najmutniji u celoj prici, najvise vole vlast, a znaju kako je to, pa da oni ne dodaju to sto fali do 51. mada nek bude i tako, ali cemo vrlo brzo da ih posaljemo gde treba, u kompletu!

Srba

pre 16 godina

Odavno, možda 2001,2002. godine sam shvatio zašto te je pok. Zoran Đinđić (neka mu je laka zemlja) držao na stend-baju, znao je da si lakom, neodgovoran ... Zbog svih nas: Srba, Albanaca, Muslimana, Roma, Mađara, Vlaha, Čeha, Slovaka, Goranaca, Turaka, Cincara i ostalih, uvek poštovanih, naroda i nacija koje žive sa nama u SRBIJI (ne tvojoj), naređujemo ti sledeće:
1. Podšišaj se kako priliči čoveku u tvojim godinama,
2. Posveti se malo svojoj porodici, koja će sigurno, zbog tvojih marifetluka, nedužna, sigurno u vrlo bliskom vremenu ispaštati,
3.Ne znam da li ćeš pročitati ovo (1 promil tvojih nakaradnih i neodgovornih postupaka), ali i pored naređenja te MOLIMO, umukni i sklanjaj se.

tutumrak

pre 16 godina

DS je iz sebe izbacila DSS, SPO je iz sebe izbacio NS,SNO je iz sebe izbacio SRS, kad mi iz sebe izbacimo nesto sto nam ne treba obicno pustimo vodu!

Mila

pre 16 godina

A narod kao narod. I dalje ne vidi ništa od magle. Nabraja propuste DOS-a. Iako je epilog jasan i vidi se koliko je DOS imao mulja, nikako da ukapiraju. Velja i Koštunica...ostali njihovi. Koji je to kočioni bio za DOS, koji šverc. Čudi me kako nije dramatičniji bilans i više žrtava s' kakvim su se maskiranim 'djavolima' solidarisali. Najveća ironija što masa i dalje papagajiše i ponavlja radikalske dezinformacije. Razočarani u DOS(DS..), oni će iz inata glasati za radikale. A s' njima je KoštuN i njegova braća(Velja..), DOS-ova tragedija i glavni nož u ledja. Oni zbog kojih DOS-ova politika NIKAKO nije mogla napred. Oni su i računali na mentalitet naroda. Ko 'vele', kad ih je Milošević ONAKO držao, proći će i oni. I prošli, kod većine. Dobra matematika.

Cenzuse, ne daj se lako preći!

pre 16 godina

Zašto su svi drugi volja naroda, a samo je DSS-NS, po sopstvenom shvatanju, konstanta koja uvek mora biti u vlasti? Zar tako mala podrška nije volja naroda?