Ponedeljak, 10.03.2008.

07:09

Predloženo raspuštanje Skupštine

Vlada Srbije utvrdila i uputila predsedniku Republike Srbije predlog za raspuštanje Narodne skupštine.

Izvor: B92

Predloženo raspuštanje Skupštine IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Radmila

pre 16 godina

Tek sad! Zar nisu raspušteni od samog početka ? Strašno je to što će se opet ISTI SKUPITI, i opet se samo-raspustiti, kao i uvek do sada. Ovaj narod je zaslužio to što ima i što će dobiti. Razum više ne stanuje ovde.

milovan

pre 16 godina

LDP je svoje kredite potrosila time sto nije podrzala Tadica za Predsednika, i to sto im je sinoc rekao je potpuno OK.
Da li neko iz LDP ima da predlozi nekog iole kompetentnog za ministra? Mislite o tome pre nego sto budete glasali !!!

evrolink

pre 16 godina

Koalicije su tanke, ustvari sve je slabo. Ali opet jedino Tadic i Dinkic mogu nesto da urade. Ceda slabo i to je vec vidjeno, tesko ce narod da poveruje ponovo Cedi posle zemuna. Tako da mislim da ce opet da se vrati na isto, a mi da izgubimo jos koju deceniju, j...

Zoran

pre 16 godina

Evo prilike da se nesto sustinski izmeni u Srbiji. Vazno je samo da narod ovoga puta ne bude kratkog daha, kao sto je, na zalost, bio mnogo puta do sada.

histerik

pre 16 godina

Stvarno ne razumem ove LDP-ovce. Pa ne očekujete valjda da Tadić prihvati vaš stav i prizna nezavisno Kosovo. Čovek je suviše puta izjavio da nikada neće priznati nezavisno Kosovo. Za razliku od Čede koji je Slobi rekao da ga neće isporučiti Hagu a posle toga to prekršio Tadić nije takav čovek. Mislim da će on i jedan deo Demokratske stranke opstati na svom stavu da nikada ne priznaju Kosovo. Za razliku od Čede Tadić je osoba sa stavom a ne onaj koji bi prodao sve što može za vize i druge lagarije. Njegov stav je možda kompromisni stav DSS koji podrazumeva da se pregovori nastave i pokuša da se uđe u EU ali da se nikada ne prizna Kosovo kao nezavisna država.

Dragisa

pre 16 godina

Nazalost, izgleda mi da mozete da zaboravite na buducu koaliciju DS-LDP, ma koliko ona izgledala logicna. Cini mi se da DS-u mnogo vise smeta LDP nego DSS. Ako se koalicija DS-G17-LDP-Manjine ipak desi ima sanse za pobedu ali dosadasnje iskustvo govori da ce biti tesko da se to ostvari.

The Bottom Line

pre 16 godina

Zasto strepiti? Pa ne odlucuju Tadic i Kostunica ko ce praviti sledecu vladu. ODLUCUJEMO MI, DRZAVLJANI SRBIJE. Kad znamo sta je politika i pogledamo ostatak sveta, imamo i vise raznolikog izbora nego i jedna druga drzava. Na nama je odgovornost. Gledajte da ostvarimo najvaznije planove, pa tek onda one manje. U ovakvom svetu postoje 2 gorile, a mi smo mali i beznacajni i ne mozemo sami. Hocete li sa EU ili sa Rusijom? Molim u red, pa da se prebrojavamo. Ove godine nisu uludo potrosene, jer smo valjda naucili ko nas gde vodi i sta mozemo ocekivati. Licno sam logikom uz EU, a srcem uz Srbiju i zato cu glasati za LDP.

Neutralan

pre 16 godina

Ja ne vidim da ce se ista promeniti ni posle izbora. Totalni sam pesimista, poucen iskustvom svega sto se desavalo posle 5. oktobra.

Mirko

pre 16 godina

Moja prognoza je da ce se u Srbiji desiti isto onoi sto se desilo u Poljskoj i Slovackoj, i drugim zemljama tranzicije: Na vlast dolaze ponovo SRS + SPS da nas 'podsete' na svoje uspehe... Posle tog otreznjenja Srbija ce biti spremna da krene prema EU...
Vec vidjeno.

Dejan

pre 16 godina

Oni koji se prepucavaju na relaciji DS-LDP, nisu nista bolji od Kostunice. Drugim recima, stranka im je ispred buducnosti gradjana Srbije.
Nije me briga ko je sta rekao, znam ko ce posle izbora koji dokument da potpise, i za to glasam.

sosa bez lale

pre 16 godina

Predsednički izbori koštali(izvor RIK): DS-BT-335 mil.din.;SRS-TN-74 mil.din; LDP-ČJ-24 mil. din. itd.. Novi izbori će koštati i više.Postavljam pitanje sebi i ovom narodu : Jesmo li mi najbogatija ili najluđa država na svetu ?

BornAgain

pre 16 godina

Bravo!!! Opet cu (cemo, cete!) glasati za stare, proverene kadrove tzv. stranaka!!! Napred, Srbijo, u jos jednu divnu, velicanstvenu predizbornu kampanju!:-))))

natasa

pre 16 godina

Najlakse je pobeci, raspustiti vladu i skupstinu, raspisati izbore, zamajavati nas narednih nekoliko meseci i lepo oprati ruke od svega. Svi su nas doveli dovde i svi su odgovorni.

Sa zapadne strane

pre 16 godina

Moj predlog za predizbornu kampanju bi bila jedna demo verzija pobede radikala. To izgleda ovako: povisite cenu struje, zakasnite sa isplatom sledece penzije i plate radnicima drzavnih preduzeca, ispraznite rafove u samoposlugama, zatvorite sve radnje sa uvoznom robom, uvedite ponovo taksu na mobilne telefone (a moze i na Internet), svim vojno sposobnim muskarcima uputite jedan poziv za jednodnevnu obuku u obliznjoj kasarni. I 24 sata non-stop emitujte iskljucivo patriotske pesme, a svaki Dnevnik 2 RTS pocnite i zavrsite citanjem Knezeve vecere ili neke druge prigodne epske pesme u kojoj se pominje Kosovo. I onda naravno - sledeceg dana uradite jedan "undo" i vratite sve na mesto. Mislim da drugi nacin zaista ne postoji!

Dragoljub

pre 16 godina

Ja glasam za "Daj boze". Jedino, to je opcija "daj boze da se rogovi u vreci sloze". U zadnjih mesec dana, Tadic je pokazao da nema inicijativu. Propustio je odlicnu sansu za raspisivanje izbora nakon sto je pobedio na izborima. Tada je imao "momentum". Na zalost, taj momentum Tadic vise nema. U medjuvremenu, inicijativu je, mudro, preuzeo Kostunica, kome je jako islo na ruku priznanje Kosova. Jedino se valja nadati da je do izbora jos 2 meseca i da ce biraci, i onako kratkog pamcenja, zaboraviti famozno Kosovo i da ce se setiti da na izborima glasaju zapravo za svoje bolje sutra. Na zalost, to podrazumeva da biraci imaju mudrosti a ne da su iracionalni, cega u Srbiji bas nema u preveliim kolicinama...
Pod uslovom da demokratski blok dobije vecinu (a u taj demokratski blok DSS NE svrstavam) koalicija DS+LDP+G17+manjine je jedino razumna. Medjutim, bolje je pitanje da li treba ici na predizborne koalicije. Ukoliko DS i LDP udju u predizbornu koaliciju, to ce im doneti manje glasova nego ako na izbore odu posebno. Medjutim, ako LDP ne udje u predizbornu koaliciju, moze se desiti da ne prodju cenzus, i u tom slucaju se njihovi glasovi rasipaju i prelivaju stranci koja ima najvise glasova pojedinacno (a to je verovatno SRS). Dakle, procena "koalicija DS+LDP da ili ne?" zavisi od trenutne snage LDP. Slicna je situacija, ali na drugoj strani, je i sa DSS. Da DSS ne bi potpuno izgubila svoj samoproklamovani karakter, verovatno nece uci u predizbornu koaliciju sa SRS. Medjutim, pitanje je da li ce DSS sama preci cenzus (ja mislim da nece). U tom slucaju, DSS ide u koaliciju sa NSS. MEdjutim, s obzirom na Veljine populisticke sposobnosti, mislim da je NS trenutno jaca od DSS, tako da me ne bi zacudilo da DSS i NS izadju na izbore i posebno (u tom slucaju, NS verovatno prelazi cenzus a DSS verovatno ne). S obzirom na slicnost programa, G17+ i DS verovatno idu u predizbornu koaliciju.
Ono sto izbori treba da donesu jeste rasciscavanje politicke scene. Na dugi rok jedino ne bi valjalo da se i posle izbora formira vlada slicna trenutnoj, tj. da neka stranka ima vlast mnogo vecu nego sto joj je podrska u birackom telu.

miki

pre 16 godina

Gradjani Srbije trebaju se samo prisetiti gde je Srbija bila po ekonomskom razvoju 1980 godine,a gde su bile mnoge sadasnje clanice EU.Nazalost,gradjani Srbije su umesto demokratije i ekonomskog razvoja izabrali nacionalisticku politiku i ratove koji su doneli puno zla,ne samo gradjanima Srbije,nego i pripadnicima drugih naroda i narodnosti bivse zemlje.Zato se sadasnja sansa za stvarne promene i povezivanje sa drugim zemljama ne sme propustiti,inace ce nasa deca i unuci jednog dana postasviti pitanje zbog cega smo im upropastili buducnost.

Istoricar

pre 16 godina

Pa po iskustvu srbi treba tri puta da progutaju pilulu da bi videli da je gorka, za milosevica su glasali tri puta, on je bio protiv EU, pa vojo je dva puta vodio srbiju, bio protiv EU, sve se plasim da ce se i ovog puta on snaci u ovom kaosu, pa ce u kaoliciji sa radikalima opet biti premier a Nikolic presednik parlamenta (tu stolicu je probao nedavno zahvalujuci voji), istorija se ponavlja, a mi boljeg i ne zasluzujemo ako se ne opametimo!

Obi Wan

pre 16 godina

Sva sreca pa ovde nema drugog kruga. Sad ces da vidis Tadicu ko je bio "neutralan" i koliko nas je islo zapusenog nosa da glasamo PROTIV Nikolica. Mi smo za razliku od tebe PRESLI nasu "crvenu liniju", ali vise nikad.

Borisav

pre 16 godina

Glasajte!
A mogucnosti su sledece:
Ne daj Bozhe:
1. SRS+NS+SPS+DSS namerno ovim redom i to pod uslovom da NS i DSS naprave koaliciju jer u suprotnom DSS nece preci cenzus.
2. SRS+SPS
3. SRS+DSS-NS

Daj Bozhe:
1. DS+G17+LDP
2. DS+G17+LDP+ stranke manjina

ovo su opcije koje nam se pruzhaju...
Zato DAJ BOZHE i daj svoj glas!!!
Pozivam sve koji budu komentarisali nadalje neka prihvate i ovo kao neku vrstu ankete i glasaju i sada!

Apsolutna budala

pre 16 godina

E sada kom' opanci, kom' obojci. Srbija već ima jedinstven izborni slogan:SA OPANCIMA U EVROPU!(u prevodu "I Kosovo i Evropa"). Zato je nevažno ko će pobediti(!?)

Samedin Rovcanin

pre 16 godina

Pa samo sto su se zavrsili predsecniki izbori, a opet cemo morati da gutamo obecanja iz politickih kampanja i na svakom koraku gledamo njuske nosioca izbornih lista sa ustima punim keceva kako traze glas i prosipaju fraze...ma dajte...A sve to zasto? Zato sto ce posle tog 11. maja opet ista koalicija da se pravi, samo cemo izgubiti mnogo vremena, zivaca, i novaca zalud potrosenih na kampanju...A Voja opet nece hteti da sidje sa dasaka vlasti, i opet ce postavljati uslove...Do tog 11. maja mi, Srbi bicemo tri meseca stariji, a retko ko pametniji...

Dragana B.

pre 16 godina

Ministri treba da nateraju Kostunicu da podnese ostavku, a ne da dozvole da on i dalje daje "najcelishodnije" predloge za raspuštanje skupštine i raspisivanje izbora.Pa valjda se on više ne pita!

gaga

pre 16 godina

Koštunioca se probudio iz podužeg zimskog sna i gle čuda, izgleda da se iznenadio onim što je video. Stanje u Srbiji je mnogo gore od onog koje je želeo da vidi sve čkiljeći kroz svoje "legalističke" naočare. Žalosno je što je i na ovom profitirao, a hoće li ponovo poentirati zavisi samo od nas!

Josip Vasilj

pre 16 godina

Koštunica je pronašao recept da zadrži apsolutnu vlast u Srbiji - ZAŠTITA SPOMENIKA "KULTURE". Srušio je novu Vladu koja ga nije slijepo slušala, da bi rekonstruirao staru. A starog materijala oko sebe ima u izobilju.

Diogen

pre 16 godina

Konačno!Postaće deo istorije.Zaboraviće ga svi i zaista ne zaslužuje bolje.Pamtiće se kao selektivni legalista i čovek koji je prvi spomenuo u prvih pola sata po ubistvu Zorana Đinđića Vladu Nacionalnog Jedinstva.Sve u svemu kao čovek bez vizije kao čovek koji je verovatno shvatio da je vernik negde oko 30-te godine života.Kod većine takvih likova imate problem preteranog uživljavanja u veru.A ono što ga je trebalo voditi bila je istina i što kažu braća Meksikanci KOHONES.

paja

pre 16 godina

"...kada dobije obrazloženi predlog Vlade...."??
У том "грму лежи зец"! Не видим како ова Влада може да упути заједнички образложени предлог г. Тадићу. Два табора у њој имају дијаметрално супротна гледишта на разлоге немогућности даљег заједничког рада. Ти разлози, саопштени јавности, треба да играју врло важну улогу у предстојећој предизборној кампањи. Како онда да упуте образложени предлог - осим ако није прихватљиво послати два различита образложења? Сваки од тих табора ће тежити да кривицу пребаци супротној страни. Биће заиста занимљиво видети Владино саопштење за јавност.

Zemunac

pre 16 godina

Ajmo Jovo nanovo! Bas smo se uzeleli izbora i predizbornih kampanja. Odavno ih nismo imali.U naredna dva meseca imacemo jedinstvenu prednost (koju druge drzave u svetu valjda nemaju)da se budimo i odlazimo na spavanje sa licima nasih omiljenih politicara koji ce nam mahati sa malih ekrana pokusavajuci da nas ubede kako je njihova opcija ono pravo a ne ona druga. Ja imam jedan drugi predlog: Naseg vajnog premijera treba poslati na tri meseca u kucu Velikog brata dok mi ne zavrsimo izbore. On je i ovako neobavesten pa mu nece nedostajati sredstva komunikacije. Ustvari, on voli da bude neobavesten ili narodski receno: voli da se pravi lud. Ma dajte ljudi gde to jos ima na svetu da neko ko jedva dobije 17 % glasova drzi u saci sve nas i uvek uspeva da se odrzi na vlasti. E pa, dosta je vise. Mislim da je ovo pravi trenutak da i demokratske snage pokazu svoju pravu vrednost. Kad ako ne sad? Ukoliko postoji zdrav razum i svest o ozbiljnosti trenutka kroz koji prolazimo onda je jedina opcija-opcija evropskih integracija. Ima li Srbija drugu alternativu? Nas premijer je u 60-tim godinama, sto zanaci da je preziveo veci deo svog zivota. Drugo, on nema dece, trece...A ja sam u tridesetim godinama, dakle, jos uvek u mogucnosti da nesto uradim za sebe. Imam klinca od 8 godina. Zeleo bih da moje dete ima bolju budnucnost i perspektivu nego ja. Kako, ako smo izolovano pusto ostrvo i svojevrsni geto na mapi Evrope i sveta? Probudi se demokratska Srbijo! Pokazimo da ovde jos ima zdravog razuma !

boris

pre 16 godina

Ne znam koliko ste svesni činjenice da će Srbija izgubiti još godinu dana, jer će zbog izbora sada svi "čekati" da vide šta će se desiti, pa da onda utvrde svoju "poslovnu politiku" tj da li idemo dalje kako smo započeli, ili, ukoliko pobede SRS+DSS+NS da se vratimo na staro, na šverc, kriminal, javašluk. Niko ni dinara neće uložiti u privredu, niko neće plaćati poslovne račune, niko neće ulagati u novu proizvodnju, ništa... mrtvo more narednih 6 meseci sigurno, jer posle izbora sigurno sledi ili kriza zbog nedostatka većine za formiranje vlade, pa trgovina glasovima u parlamentu, pa dok se formira vlada, pa dok se krene... eto stiže Nova godina i mi mali privrednici dobijamo čestitku od uprave prihoda da platimo poreze i ostale dažbine istoj toj državi koja nas sprečava sistematski da se odlepimo sa dna i da živimo. To što nam nije omogućila da na pravni način naplatimo svoja potraživanja nema veze, oni će svoj deo uzeti na vreme. A ako nedaj Bože pobede nazadnjaci, postavlja se pitanje kojim kursem će zaploviti brod "Srbija"? šta će biti sa stranim firmama, bankama, kreditima... mnogo smo se vezali finansijski za taj zapad da bi na bezbolan način prekinuli veze sa njima.

Marko exNS

pre 16 godina

A sednica je u podne, kad se (bivski) premijer probudi. Tako je bilo i sve vreme do sada. Glasacu sada za one za koje procenim da ce biti u stanju da odrze sednicu u 8.00, najkasnije.

Sladjana

pre 16 godina

Ovi izbori su jedan vid referenduma i videćemo u kom pravcu će Srbija posle njih. Iskreno se nadam da će premijer biti gospodin Đelić. Unapred mi je muka od predizborne kampanje jer ja znam za koga ću glasati! Sigurna sam da većina zna, bar želim da verujem u to.

Mira M.

pre 16 godina

Oni su se dogovarali od janura do maja 2007. Oni se nisu dogovorili od maja do marta 2008 godine i sad ponovo Nova vlada. Da li ćemo gledati iste aktere na političkoj sceni, e onda stvarno jadna nam majka. Od sinoć g-din Tadić je definitivno prešao moju crvenu liniju. Izaći ću na izbore samo sa željom da nas nikad više ne vode ovi prevazidjeni političari, koji obećavaju blagostanje samo za vreme izbora. Sinoć Tadić ne reče ni jednu reč o inflaciji, o životu naroda, da li nas održavaju na životu da bi samo glasali za njih? Sa njima definitivno, jadna nam majka.

Calypso

pre 16 godina

Premijeru treba pokloniti kartu u jednom pravcu pa neka ide na odmor (makar opet o našem trošku) samo da ide. Iskreno verujem da se neće opet uglaviti u vladu, po običaju, kako to rade dosadašnji samoljubivi likovi. Pogotovo NE kao savetnik.

Vera

pre 16 godina

Kad pomislim da cemo u naredna dva meseca imati predizbornu kampanju, mogu samo da obecam sebi da cu iskljuciti TV jer ne ocekujem da cu cuti nesto novo, a znam za koga cu glasati. Ukoliko pobede radikali iskljucicu i sebe i TV u narednih nekoliko godina. Nadam se da se da se to nece desiti, ali u zemlji Srbiji sve je moguce, pa je mozda neophodno da i radikali pokazu na delu sta znaju i umeju pre nego sto odu u istoriju kao jos jedan promasaj. Ali ako posle tih izbora Voja opet pronadje recept da ostane na vlasti, onda cu se dozivotno iskljuciti iz svega i nikada vise necu izaci na izbore.

pancevac

pre 16 godina

eto, raspisani su lokalni izbori, i odma u pancevu jutros u 7 sviraju sirene za zagadjenost ... predizborna kampanja je vec pocela sirenama.

Mila

pre 16 godina

Izbori 11. maja će biti POSLEDNJA ŠANSA za sve:
1. ZA proevropske snage da se ujedine i konačno osvoje 126 poslanika i oduvaju DSS u istoriju,
2. Za Koštunicu da na krilima zlupotrebe Kosova ostane na vlasti,
3. Za SRS da konačno postanu deo vlasti i dobiju bar mesto predsednika Skupštine, a možda i premijera.
Biće to rovovska borba za svaki glas jer su "patriotske stanke" jače nego ikada.
ZATO SE OČAJNIČKI NADAMO DA ĆE DS IMATI DOVOLJNO PAMETI koje nije bilo poslenjih nekoliko godina i da će se ostalim strankama evropske orijentacije napraviti široku koaliciju jer je to poslednje zrno nade za građane Srbije da nastave putem koji je započeo Zoran Đinđić.
Sad ili verovatno nikad!

Vera

pre 16 godina

Kad pomislim da cemo u naredna dva meseca imati predizbornu kampanju, mogu samo da obecam sebi da cu iskljuciti TV jer ne ocekujem da cu cuti nesto novo, a znam za koga cu glasati. Ukoliko pobede radikali iskljucicu i sebe i TV u narednih nekoliko godina. Nadam se da se da se to nece desiti, ali u zemlji Srbiji sve je moguce, pa je mozda neophodno da i radikali pokazu na delu sta znaju i umeju pre nego sto odu u istoriju kao jos jedan promasaj. Ali ako posle tih izbora Voja opet pronadje recept da ostane na vlasti, onda cu se dozivotno iskljuciti iz svega i nikada vise necu izaci na izbore.

Mila

pre 16 godina

Izbori 11. maja će biti POSLEDNJA ŠANSA za sve:
1. ZA proevropske snage da se ujedine i konačno osvoje 126 poslanika i oduvaju DSS u istoriju,
2. Za Koštunicu da na krilima zlupotrebe Kosova ostane na vlasti,
3. Za SRS da konačno postanu deo vlasti i dobiju bar mesto predsednika Skupštine, a možda i premijera.
Biće to rovovska borba za svaki glas jer su "patriotske stanke" jače nego ikada.
ZATO SE OČAJNIČKI NADAMO DA ĆE DS IMATI DOVOLJNO PAMETI koje nije bilo poslenjih nekoliko godina i da će se ostalim strankama evropske orijentacije napraviti široku koaliciju jer je to poslednje zrno nade za građane Srbije da nastave putem koji je započeo Zoran Đinđić.
Sad ili verovatno nikad!

Marko exNS

pre 16 godina

A sednica je u podne, kad se (bivski) premijer probudi. Tako je bilo i sve vreme do sada. Glasacu sada za one za koje procenim da ce biti u stanju da odrze sednicu u 8.00, najkasnije.

Borisav

pre 16 godina

Glasajte!
A mogucnosti su sledece:
Ne daj Bozhe:
1. SRS+NS+SPS+DSS namerno ovim redom i to pod uslovom da NS i DSS naprave koaliciju jer u suprotnom DSS nece preci cenzus.
2. SRS+SPS
3. SRS+DSS-NS

Daj Bozhe:
1. DS+G17+LDP
2. DS+G17+LDP+ stranke manjina

ovo su opcije koje nam se pruzhaju...
Zato DAJ BOZHE i daj svoj glas!!!
Pozivam sve koji budu komentarisali nadalje neka prihvate i ovo kao neku vrstu ankete i glasaju i sada!

Calypso

pre 16 godina

Premijeru treba pokloniti kartu u jednom pravcu pa neka ide na odmor (makar opet o našem trošku) samo da ide. Iskreno verujem da se neće opet uglaviti u vladu, po običaju, kako to rade dosadašnji samoljubivi likovi. Pogotovo NE kao savetnik.

Obi Wan

pre 16 godina

Sva sreca pa ovde nema drugog kruga. Sad ces da vidis Tadicu ko je bio "neutralan" i koliko nas je islo zapusenog nosa da glasamo PROTIV Nikolica. Mi smo za razliku od tebe PRESLI nasu "crvenu liniju", ali vise nikad.

Zemunac

pre 16 godina

Ajmo Jovo nanovo! Bas smo se uzeleli izbora i predizbornih kampanja. Odavno ih nismo imali.U naredna dva meseca imacemo jedinstvenu prednost (koju druge drzave u svetu valjda nemaju)da se budimo i odlazimo na spavanje sa licima nasih omiljenih politicara koji ce nam mahati sa malih ekrana pokusavajuci da nas ubede kako je njihova opcija ono pravo a ne ona druga. Ja imam jedan drugi predlog: Naseg vajnog premijera treba poslati na tri meseca u kucu Velikog brata dok mi ne zavrsimo izbore. On je i ovako neobavesten pa mu nece nedostajati sredstva komunikacije. Ustvari, on voli da bude neobavesten ili narodski receno: voli da se pravi lud. Ma dajte ljudi gde to jos ima na svetu da neko ko jedva dobije 17 % glasova drzi u saci sve nas i uvek uspeva da se odrzi na vlasti. E pa, dosta je vise. Mislim da je ovo pravi trenutak da i demokratske snage pokazu svoju pravu vrednost. Kad ako ne sad? Ukoliko postoji zdrav razum i svest o ozbiljnosti trenutka kroz koji prolazimo onda je jedina opcija-opcija evropskih integracija. Ima li Srbija drugu alternativu? Nas premijer je u 60-tim godinama, sto zanaci da je preziveo veci deo svog zivota. Drugo, on nema dece, trece...A ja sam u tridesetim godinama, dakle, jos uvek u mogucnosti da nesto uradim za sebe. Imam klinca od 8 godina. Zeleo bih da moje dete ima bolju budnucnost i perspektivu nego ja. Kako, ako smo izolovano pusto ostrvo i svojevrsni geto na mapi Evrope i sveta? Probudi se demokratska Srbijo! Pokazimo da ovde jos ima zdravog razuma !

Diogen

pre 16 godina

Konačno!Postaće deo istorije.Zaboraviće ga svi i zaista ne zaslužuje bolje.Pamtiće se kao selektivni legalista i čovek koji je prvi spomenuo u prvih pola sata po ubistvu Zorana Đinđića Vladu Nacionalnog Jedinstva.Sve u svemu kao čovek bez vizije kao čovek koji je verovatno shvatio da je vernik negde oko 30-te godine života.Kod većine takvih likova imate problem preteranog uživljavanja u veru.A ono što ga je trebalo voditi bila je istina i što kažu braća Meksikanci KOHONES.

miki

pre 16 godina

Gradjani Srbije trebaju se samo prisetiti gde je Srbija bila po ekonomskom razvoju 1980 godine,a gde su bile mnoge sadasnje clanice EU.Nazalost,gradjani Srbije su umesto demokratije i ekonomskog razvoja izabrali nacionalisticku politiku i ratove koji su doneli puno zla,ne samo gradjanima Srbije,nego i pripadnicima drugih naroda i narodnosti bivse zemlje.Zato se sadasnja sansa za stvarne promene i povezivanje sa drugim zemljama ne sme propustiti,inace ce nasa deca i unuci jednog dana postasviti pitanje zbog cega smo im upropastili buducnost.

boris

pre 16 godina

Ne znam koliko ste svesni činjenice da će Srbija izgubiti još godinu dana, jer će zbog izbora sada svi "čekati" da vide šta će se desiti, pa da onda utvrde svoju "poslovnu politiku" tj da li idemo dalje kako smo započeli, ili, ukoliko pobede SRS+DSS+NS da se vratimo na staro, na šverc, kriminal, javašluk. Niko ni dinara neće uložiti u privredu, niko neće plaćati poslovne račune, niko neće ulagati u novu proizvodnju, ništa... mrtvo more narednih 6 meseci sigurno, jer posle izbora sigurno sledi ili kriza zbog nedostatka većine za formiranje vlade, pa trgovina glasovima u parlamentu, pa dok se formira vlada, pa dok se krene... eto stiže Nova godina i mi mali privrednici dobijamo čestitku od uprave prihoda da platimo poreze i ostale dažbine istoj toj državi koja nas sprečava sistematski da se odlepimo sa dna i da živimo. To što nam nije omogućila da na pravni način naplatimo svoja potraživanja nema veze, oni će svoj deo uzeti na vreme. A ako nedaj Bože pobede nazadnjaci, postavlja se pitanje kojim kursem će zaploviti brod "Srbija"? šta će biti sa stranim firmama, bankama, kreditima... mnogo smo se vezali finansijski za taj zapad da bi na bezbolan način prekinuli veze sa njima.

pancevac

pre 16 godina

eto, raspisani su lokalni izbori, i odma u pancevu jutros u 7 sviraju sirene za zagadjenost ... predizborna kampanja je vec pocela sirenama.

Mira M.

pre 16 godina

Oni su se dogovarali od janura do maja 2007. Oni se nisu dogovorili od maja do marta 2008 godine i sad ponovo Nova vlada. Da li ćemo gledati iste aktere na političkoj sceni, e onda stvarno jadna nam majka. Od sinoć g-din Tadić je definitivno prešao moju crvenu liniju. Izaći ću na izbore samo sa željom da nas nikad više ne vode ovi prevazidjeni političari, koji obećavaju blagostanje samo za vreme izbora. Sinoć Tadić ne reče ni jednu reč o inflaciji, o životu naroda, da li nas održavaju na životu da bi samo glasali za njih? Sa njima definitivno, jadna nam majka.

Sladjana

pre 16 godina

Ovi izbori su jedan vid referenduma i videćemo u kom pravcu će Srbija posle njih. Iskreno se nadam da će premijer biti gospodin Đelić. Unapred mi je muka od predizborne kampanje jer ja znam za koga ću glasati! Sigurna sam da većina zna, bar želim da verujem u to.

Josip Vasilj

pre 16 godina

Koštunica je pronašao recept da zadrži apsolutnu vlast u Srbiji - ZAŠTITA SPOMENIKA "KULTURE". Srušio je novu Vladu koja ga nije slijepo slušala, da bi rekonstruirao staru. A starog materijala oko sebe ima u izobilju.

paja

pre 16 godina

"...kada dobije obrazloženi predlog Vlade...."??
У том "грму лежи зец"! Не видим како ова Влада може да упути заједнички образложени предлог г. Тадићу. Два табора у њој имају дијаметрално супротна гледишта на разлоге немогућности даљег заједничког рада. Ти разлози, саопштени јавности, треба да играју врло важну улогу у предстојећој предизборној кампањи. Како онда да упуте образложени предлог - осим ако није прихватљиво послати два различита образложења? Сваки од тих табора ће тежити да кривицу пребаци супротној страни. Биће заиста занимљиво видети Владино саопштење за јавност.

gaga

pre 16 godina

Koštunioca se probudio iz podužeg zimskog sna i gle čuda, izgleda da se iznenadio onim što je video. Stanje u Srbiji je mnogo gore od onog koje je želeo da vidi sve čkiljeći kroz svoje "legalističke" naočare. Žalosno je što je i na ovom profitirao, a hoće li ponovo poentirati zavisi samo od nas!

Dejan

pre 16 godina

Oni koji se prepucavaju na relaciji DS-LDP, nisu nista bolji od Kostunice. Drugim recima, stranka im je ispred buducnosti gradjana Srbije.
Nije me briga ko je sta rekao, znam ko ce posle izbora koji dokument da potpise, i za to glasam.

sosa bez lale

pre 16 godina

Predsednički izbori koštali(izvor RIK): DS-BT-335 mil.din.;SRS-TN-74 mil.din; LDP-ČJ-24 mil. din. itd.. Novi izbori će koštati i više.Postavljam pitanje sebi i ovom narodu : Jesmo li mi najbogatija ili najluđa država na svetu ?

Sa zapadne strane

pre 16 godina

Moj predlog za predizbornu kampanju bi bila jedna demo verzija pobede radikala. To izgleda ovako: povisite cenu struje, zakasnite sa isplatom sledece penzije i plate radnicima drzavnih preduzeca, ispraznite rafove u samoposlugama, zatvorite sve radnje sa uvoznom robom, uvedite ponovo taksu na mobilne telefone (a moze i na Internet), svim vojno sposobnim muskarcima uputite jedan poziv za jednodnevnu obuku u obliznjoj kasarni. I 24 sata non-stop emitujte iskljucivo patriotske pesme, a svaki Dnevnik 2 RTS pocnite i zavrsite citanjem Knezeve vecere ili neke druge prigodne epske pesme u kojoj se pominje Kosovo. I onda naravno - sledeceg dana uradite jedan "undo" i vratite sve na mesto. Mislim da drugi nacin zaista ne postoji!

Samedin Rovcanin

pre 16 godina

Pa samo sto su se zavrsili predsecniki izbori, a opet cemo morati da gutamo obecanja iz politickih kampanja i na svakom koraku gledamo njuske nosioca izbornih lista sa ustima punim keceva kako traze glas i prosipaju fraze...ma dajte...A sve to zasto? Zato sto ce posle tog 11. maja opet ista koalicija da se pravi, samo cemo izgubiti mnogo vremena, zivaca, i novaca zalud potrosenih na kampanju...A Voja opet nece hteti da sidje sa dasaka vlasti, i opet ce postavljati uslove...Do tog 11. maja mi, Srbi bicemo tri meseca stariji, a retko ko pametniji...

Apsolutna budala

pre 16 godina

E sada kom' opanci, kom' obojci. Srbija već ima jedinstven izborni slogan:SA OPANCIMA U EVROPU!(u prevodu "I Kosovo i Evropa"). Zato je nevažno ko će pobediti(!?)

Dragana B.

pre 16 godina

Ministri treba da nateraju Kostunicu da podnese ostavku, a ne da dozvole da on i dalje daje "najcelishodnije" predloge za raspuštanje skupštine i raspisivanje izbora.Pa valjda se on više ne pita!

Istoricar

pre 16 godina

Pa po iskustvu srbi treba tri puta da progutaju pilulu da bi videli da je gorka, za milosevica su glasali tri puta, on je bio protiv EU, pa vojo je dva puta vodio srbiju, bio protiv EU, sve se plasim da ce se i ovog puta on snaci u ovom kaosu, pa ce u kaoliciji sa radikalima opet biti premier a Nikolic presednik parlamenta (tu stolicu je probao nedavno zahvalujuci voji), istorija se ponavlja, a mi boljeg i ne zasluzujemo ako se ne opametimo!

The Bottom Line

pre 16 godina

Zasto strepiti? Pa ne odlucuju Tadic i Kostunica ko ce praviti sledecu vladu. ODLUCUJEMO MI, DRZAVLJANI SRBIJE. Kad znamo sta je politika i pogledamo ostatak sveta, imamo i vise raznolikog izbora nego i jedna druga drzava. Na nama je odgovornost. Gledajte da ostvarimo najvaznije planove, pa tek onda one manje. U ovakvom svetu postoje 2 gorile, a mi smo mali i beznacajni i ne mozemo sami. Hocete li sa EU ili sa Rusijom? Molim u red, pa da se prebrojavamo. Ove godine nisu uludo potrosene, jer smo valjda naucili ko nas gde vodi i sta mozemo ocekivati. Licno sam logikom uz EU, a srcem uz Srbiju i zato cu glasati za LDP.

Mirko

pre 16 godina

Moja prognoza je da ce se u Srbiji desiti isto onoi sto se desilo u Poljskoj i Slovackoj, i drugim zemljama tranzicije: Na vlast dolaze ponovo SRS + SPS da nas 'podsete' na svoje uspehe... Posle tog otreznjenja Srbija ce biti spremna da krene prema EU...
Vec vidjeno.

Dragoljub

pre 16 godina

Ja glasam za "Daj boze". Jedino, to je opcija "daj boze da se rogovi u vreci sloze". U zadnjih mesec dana, Tadic je pokazao da nema inicijativu. Propustio je odlicnu sansu za raspisivanje izbora nakon sto je pobedio na izborima. Tada je imao "momentum". Na zalost, taj momentum Tadic vise nema. U medjuvremenu, inicijativu je, mudro, preuzeo Kostunica, kome je jako islo na ruku priznanje Kosova. Jedino se valja nadati da je do izbora jos 2 meseca i da ce biraci, i onako kratkog pamcenja, zaboraviti famozno Kosovo i da ce se setiti da na izborima glasaju zapravo za svoje bolje sutra. Na zalost, to podrazumeva da biraci imaju mudrosti a ne da su iracionalni, cega u Srbiji bas nema u preveliim kolicinama...
Pod uslovom da demokratski blok dobije vecinu (a u taj demokratski blok DSS NE svrstavam) koalicija DS+LDP+G17+manjine je jedino razumna. Medjutim, bolje je pitanje da li treba ici na predizborne koalicije. Ukoliko DS i LDP udju u predizbornu koaliciju, to ce im doneti manje glasova nego ako na izbore odu posebno. Medjutim, ako LDP ne udje u predizbornu koaliciju, moze se desiti da ne prodju cenzus, i u tom slucaju se njihovi glasovi rasipaju i prelivaju stranci koja ima najvise glasova pojedinacno (a to je verovatno SRS). Dakle, procena "koalicija DS+LDP da ili ne?" zavisi od trenutne snage LDP. Slicna je situacija, ali na drugoj strani, je i sa DSS. Da DSS ne bi potpuno izgubila svoj samoproklamovani karakter, verovatno nece uci u predizbornu koaliciju sa SRS. Medjutim, pitanje je da li ce DSS sama preci cenzus (ja mislim da nece). U tom slucaju, DSS ide u koaliciju sa NSS. MEdjutim, s obzirom na Veljine populisticke sposobnosti, mislim da je NS trenutno jaca od DSS, tako da me ne bi zacudilo da DSS i NS izadju na izbore i posebno (u tom slucaju, NS verovatno prelazi cenzus a DSS verovatno ne). S obzirom na slicnost programa, G17+ i DS verovatno idu u predizbornu koaliciju.
Ono sto izbori treba da donesu jeste rasciscavanje politicke scene. Na dugi rok jedino ne bi valjalo da se i posle izbora formira vlada slicna trenutnoj, tj. da neka stranka ima vlast mnogo vecu nego sto joj je podrska u birackom telu.

BornAgain

pre 16 godina

Bravo!!! Opet cu (cemo, cete!) glasati za stare, proverene kadrove tzv. stranaka!!! Napred, Srbijo, u jos jednu divnu, velicanstvenu predizbornu kampanju!:-))))

natasa

pre 16 godina

Najlakse je pobeci, raspustiti vladu i skupstinu, raspisati izbore, zamajavati nas narednih nekoliko meseci i lepo oprati ruke od svega. Svi su nas doveli dovde i svi su odgovorni.

histerik

pre 16 godina

Stvarno ne razumem ove LDP-ovce. Pa ne očekujete valjda da Tadić prihvati vaš stav i prizna nezavisno Kosovo. Čovek je suviše puta izjavio da nikada neće priznati nezavisno Kosovo. Za razliku od Čede koji je Slobi rekao da ga neće isporučiti Hagu a posle toga to prekršio Tadić nije takav čovek. Mislim da će on i jedan deo Demokratske stranke opstati na svom stavu da nikada ne priznaju Kosovo. Za razliku od Čede Tadić je osoba sa stavom a ne onaj koji bi prodao sve što može za vize i druge lagarije. Njegov stav je možda kompromisni stav DSS koji podrazumeva da se pregovori nastave i pokuša da se uđe u EU ali da se nikada ne prizna Kosovo kao nezavisna država.

Dragisa

pre 16 godina

Nazalost, izgleda mi da mozete da zaboravite na buducu koaliciju DS-LDP, ma koliko ona izgledala logicna. Cini mi se da DS-u mnogo vise smeta LDP nego DSS. Ako se koalicija DS-G17-LDP-Manjine ipak desi ima sanse za pobedu ali dosadasnje iskustvo govori da ce biti tesko da se to ostvari.

evrolink

pre 16 godina

Koalicije su tanke, ustvari sve je slabo. Ali opet jedino Tadic i Dinkic mogu nesto da urade. Ceda slabo i to je vec vidjeno, tesko ce narod da poveruje ponovo Cedi posle zemuna. Tako da mislim da ce opet da se vrati na isto, a mi da izgubimo jos koju deceniju, j...

milovan

pre 16 godina

LDP je svoje kredite potrosila time sto nije podrzala Tadica za Predsednika, i to sto im je sinoc rekao je potpuno OK.
Da li neko iz LDP ima da predlozi nekog iole kompetentnog za ministra? Mislite o tome pre nego sto budete glasali !!!

Neutralan

pre 16 godina

Ja ne vidim da ce se ista promeniti ni posle izbora. Totalni sam pesimista, poucen iskustvom svega sto se desavalo posle 5. oktobra.

Zoran

pre 16 godina

Evo prilike da se nesto sustinski izmeni u Srbiji. Vazno je samo da narod ovoga puta ne bude kratkog daha, kao sto je, na zalost, bio mnogo puta do sada.

Radmila

pre 16 godina

Tek sad! Zar nisu raspušteni od samog početka ? Strašno je to što će se opet ISTI SKUPITI, i opet se samo-raspustiti, kao i uvek do sada. Ovaj narod je zaslužio to što ima i što će dobiti. Razum više ne stanuje ovde.

Mila

pre 16 godina

Izbori 11. maja će biti POSLEDNJA ŠANSA za sve:
1. ZA proevropske snage da se ujedine i konačno osvoje 126 poslanika i oduvaju DSS u istoriju,
2. Za Koštunicu da na krilima zlupotrebe Kosova ostane na vlasti,
3. Za SRS da konačno postanu deo vlasti i dobiju bar mesto predsednika Skupštine, a možda i premijera.
Biće to rovovska borba za svaki glas jer su "patriotske stanke" jače nego ikada.
ZATO SE OČAJNIČKI NADAMO DA ĆE DS IMATI DOVOLJNO PAMETI koje nije bilo poslenjih nekoliko godina i da će se ostalim strankama evropske orijentacije napraviti široku koaliciju jer je to poslednje zrno nade za građane Srbije da nastave putem koji je započeo Zoran Đinđić.
Sad ili verovatno nikad!

Borisav

pre 16 godina

Glasajte!
A mogucnosti su sledece:
Ne daj Bozhe:
1. SRS+NS+SPS+DSS namerno ovim redom i to pod uslovom da NS i DSS naprave koaliciju jer u suprotnom DSS nece preci cenzus.
2. SRS+SPS
3. SRS+DSS-NS

Daj Bozhe:
1. DS+G17+LDP
2. DS+G17+LDP+ stranke manjina

ovo su opcije koje nam se pruzhaju...
Zato DAJ BOZHE i daj svoj glas!!!
Pozivam sve koji budu komentarisali nadalje neka prihvate i ovo kao neku vrstu ankete i glasaju i sada!

Vera

pre 16 godina

Kad pomislim da cemo u naredna dva meseca imati predizbornu kampanju, mogu samo da obecam sebi da cu iskljuciti TV jer ne ocekujem da cu cuti nesto novo, a znam za koga cu glasati. Ukoliko pobede radikali iskljucicu i sebe i TV u narednih nekoliko godina. Nadam se da se da se to nece desiti, ali u zemlji Srbiji sve je moguce, pa je mozda neophodno da i radikali pokazu na delu sta znaju i umeju pre nego sto odu u istoriju kao jos jedan promasaj. Ali ako posle tih izbora Voja opet pronadje recept da ostane na vlasti, onda cu se dozivotno iskljuciti iz svega i nikada vise necu izaci na izbore.

Calypso

pre 16 godina

Premijeru treba pokloniti kartu u jednom pravcu pa neka ide na odmor (makar opet o našem trošku) samo da ide. Iskreno verujem da se neće opet uglaviti u vladu, po običaju, kako to rade dosadašnji samoljubivi likovi. Pogotovo NE kao savetnik.

Diogen

pre 16 godina

Konačno!Postaće deo istorije.Zaboraviće ga svi i zaista ne zaslužuje bolje.Pamtiće se kao selektivni legalista i čovek koji je prvi spomenuo u prvih pola sata po ubistvu Zorana Đinđića Vladu Nacionalnog Jedinstva.Sve u svemu kao čovek bez vizije kao čovek koji je verovatno shvatio da je vernik negde oko 30-te godine života.Kod većine takvih likova imate problem preteranog uživljavanja u veru.A ono što ga je trebalo voditi bila je istina i što kažu braća Meksikanci KOHONES.

Obi Wan

pre 16 godina

Sva sreca pa ovde nema drugog kruga. Sad ces da vidis Tadicu ko je bio "neutralan" i koliko nas je islo zapusenog nosa da glasamo PROTIV Nikolica. Mi smo za razliku od tebe PRESLI nasu "crvenu liniju", ali vise nikad.

Zemunac

pre 16 godina

Ajmo Jovo nanovo! Bas smo se uzeleli izbora i predizbornih kampanja. Odavno ih nismo imali.U naredna dva meseca imacemo jedinstvenu prednost (koju druge drzave u svetu valjda nemaju)da se budimo i odlazimo na spavanje sa licima nasih omiljenih politicara koji ce nam mahati sa malih ekrana pokusavajuci da nas ubede kako je njihova opcija ono pravo a ne ona druga. Ja imam jedan drugi predlog: Naseg vajnog premijera treba poslati na tri meseca u kucu Velikog brata dok mi ne zavrsimo izbore. On je i ovako neobavesten pa mu nece nedostajati sredstva komunikacije. Ustvari, on voli da bude neobavesten ili narodski receno: voli da se pravi lud. Ma dajte ljudi gde to jos ima na svetu da neko ko jedva dobije 17 % glasova drzi u saci sve nas i uvek uspeva da se odrzi na vlasti. E pa, dosta je vise. Mislim da je ovo pravi trenutak da i demokratske snage pokazu svoju pravu vrednost. Kad ako ne sad? Ukoliko postoji zdrav razum i svest o ozbiljnosti trenutka kroz koji prolazimo onda je jedina opcija-opcija evropskih integracija. Ima li Srbija drugu alternativu? Nas premijer je u 60-tim godinama, sto zanaci da je preziveo veci deo svog zivota. Drugo, on nema dece, trece...A ja sam u tridesetim godinama, dakle, jos uvek u mogucnosti da nesto uradim za sebe. Imam klinca od 8 godina. Zeleo bih da moje dete ima bolju budnucnost i perspektivu nego ja. Kako, ako smo izolovano pusto ostrvo i svojevrsni geto na mapi Evrope i sveta? Probudi se demokratska Srbijo! Pokazimo da ovde jos ima zdravog razuma !

Mira M.

pre 16 godina

Oni su se dogovarali od janura do maja 2007. Oni se nisu dogovorili od maja do marta 2008 godine i sad ponovo Nova vlada. Da li ćemo gledati iste aktere na političkoj sceni, e onda stvarno jadna nam majka. Od sinoć g-din Tadić je definitivno prešao moju crvenu liniju. Izaći ću na izbore samo sa željom da nas nikad više ne vode ovi prevazidjeni političari, koji obećavaju blagostanje samo za vreme izbora. Sinoć Tadić ne reče ni jednu reč o inflaciji, o životu naroda, da li nas održavaju na životu da bi samo glasali za njih? Sa njima definitivno, jadna nam majka.

Josip Vasilj

pre 16 godina

Koštunica je pronašao recept da zadrži apsolutnu vlast u Srbiji - ZAŠTITA SPOMENIKA "KULTURE". Srušio je novu Vladu koja ga nije slijepo slušala, da bi rekonstruirao staru. A starog materijala oko sebe ima u izobilju.

Marko exNS

pre 16 godina

A sednica je u podne, kad se (bivski) premijer probudi. Tako je bilo i sve vreme do sada. Glasacu sada za one za koje procenim da ce biti u stanju da odrze sednicu u 8.00, najkasnije.

paja

pre 16 godina

"...kada dobije obrazloženi predlog Vlade...."??
У том "грму лежи зец"! Не видим како ова Влада може да упути заједнички образложени предлог г. Тадићу. Два табора у њој имају дијаметрално супротна гледишта на разлоге немогућности даљег заједничког рада. Ти разлози, саопштени јавности, треба да играју врло важну улогу у предстојећој предизборној кампањи. Како онда да упуте образложени предлог - осим ако није прихватљиво послати два различита образложења? Сваки од тих табора ће тежити да кривицу пребаци супротној страни. Биће заиста занимљиво видети Владино саопштење за јавност.

Sladjana

pre 16 godina

Ovi izbori su jedan vid referenduma i videćemo u kom pravcu će Srbija posle njih. Iskreno se nadam da će premijer biti gospodin Đelić. Unapred mi je muka od predizborne kampanje jer ja znam za koga ću glasati! Sigurna sam da većina zna, bar želim da verujem u to.

gaga

pre 16 godina

Koštunioca se probudio iz podužeg zimskog sna i gle čuda, izgleda da se iznenadio onim što je video. Stanje u Srbiji je mnogo gore od onog koje je želeo da vidi sve čkiljeći kroz svoje "legalističke" naočare. Žalosno je što je i na ovom profitirao, a hoće li ponovo poentirati zavisi samo od nas!

Apsolutna budala

pre 16 godina

E sada kom' opanci, kom' obojci. Srbija već ima jedinstven izborni slogan:SA OPANCIMA U EVROPU!(u prevodu "I Kosovo i Evropa"). Zato je nevažno ko će pobediti(!?)

Dragana B.

pre 16 godina

Ministri treba da nateraju Kostunicu da podnese ostavku, a ne da dozvole da on i dalje daje "najcelishodnije" predloge za raspuštanje skupštine i raspisivanje izbora.Pa valjda se on više ne pita!

miki

pre 16 godina

Gradjani Srbije trebaju se samo prisetiti gde je Srbija bila po ekonomskom razvoju 1980 godine,a gde su bile mnoge sadasnje clanice EU.Nazalost,gradjani Srbije su umesto demokratije i ekonomskog razvoja izabrali nacionalisticku politiku i ratove koji su doneli puno zla,ne samo gradjanima Srbije,nego i pripadnicima drugih naroda i narodnosti bivse zemlje.Zato se sadasnja sansa za stvarne promene i povezivanje sa drugim zemljama ne sme propustiti,inace ce nasa deca i unuci jednog dana postasviti pitanje zbog cega smo im upropastili buducnost.

natasa

pre 16 godina

Najlakse je pobeci, raspustiti vladu i skupstinu, raspisati izbore, zamajavati nas narednih nekoliko meseci i lepo oprati ruke od svega. Svi su nas doveli dovde i svi su odgovorni.

histerik

pre 16 godina

Stvarno ne razumem ove LDP-ovce. Pa ne očekujete valjda da Tadić prihvati vaš stav i prizna nezavisno Kosovo. Čovek je suviše puta izjavio da nikada neće priznati nezavisno Kosovo. Za razliku od Čede koji je Slobi rekao da ga neće isporučiti Hagu a posle toga to prekršio Tadić nije takav čovek. Mislim da će on i jedan deo Demokratske stranke opstati na svom stavu da nikada ne priznaju Kosovo. Za razliku od Čede Tadić je osoba sa stavom a ne onaj koji bi prodao sve što može za vize i druge lagarije. Njegov stav je možda kompromisni stav DSS koji podrazumeva da se pregovori nastave i pokuša da se uđe u EU ali da se nikada ne prizna Kosovo kao nezavisna država.

Dragoljub

pre 16 godina

Ja glasam za "Daj boze". Jedino, to je opcija "daj boze da se rogovi u vreci sloze". U zadnjih mesec dana, Tadic je pokazao da nema inicijativu. Propustio je odlicnu sansu za raspisivanje izbora nakon sto je pobedio na izborima. Tada je imao "momentum". Na zalost, taj momentum Tadic vise nema. U medjuvremenu, inicijativu je, mudro, preuzeo Kostunica, kome je jako islo na ruku priznanje Kosova. Jedino se valja nadati da je do izbora jos 2 meseca i da ce biraci, i onako kratkog pamcenja, zaboraviti famozno Kosovo i da ce se setiti da na izborima glasaju zapravo za svoje bolje sutra. Na zalost, to podrazumeva da biraci imaju mudrosti a ne da su iracionalni, cega u Srbiji bas nema u preveliim kolicinama...
Pod uslovom da demokratski blok dobije vecinu (a u taj demokratski blok DSS NE svrstavam) koalicija DS+LDP+G17+manjine je jedino razumna. Medjutim, bolje je pitanje da li treba ici na predizborne koalicije. Ukoliko DS i LDP udju u predizbornu koaliciju, to ce im doneti manje glasova nego ako na izbore odu posebno. Medjutim, ako LDP ne udje u predizbornu koaliciju, moze se desiti da ne prodju cenzus, i u tom slucaju se njihovi glasovi rasipaju i prelivaju stranci koja ima najvise glasova pojedinacno (a to je verovatno SRS). Dakle, procena "koalicija DS+LDP da ili ne?" zavisi od trenutne snage LDP. Slicna je situacija, ali na drugoj strani, je i sa DSS. Da DSS ne bi potpuno izgubila svoj samoproklamovani karakter, verovatno nece uci u predizbornu koaliciju sa SRS. Medjutim, pitanje je da li ce DSS sama preci cenzus (ja mislim da nece). U tom slucaju, DSS ide u koaliciju sa NSS. MEdjutim, s obzirom na Veljine populisticke sposobnosti, mislim da je NS trenutno jaca od DSS, tako da me ne bi zacudilo da DSS i NS izadju na izbore i posebno (u tom slucaju, NS verovatno prelazi cenzus a DSS verovatno ne). S obzirom na slicnost programa, G17+ i DS verovatno idu u predizbornu koaliciju.
Ono sto izbori treba da donesu jeste rasciscavanje politicke scene. Na dugi rok jedino ne bi valjalo da se i posle izbora formira vlada slicna trenutnoj, tj. da neka stranka ima vlast mnogo vecu nego sto joj je podrska u birackom telu.

Istoricar

pre 16 godina

Pa po iskustvu srbi treba tri puta da progutaju pilulu da bi videli da je gorka, za milosevica su glasali tri puta, on je bio protiv EU, pa vojo je dva puta vodio srbiju, bio protiv EU, sve se plasim da ce se i ovog puta on snaci u ovom kaosu, pa ce u kaoliciji sa radikalima opet biti premier a Nikolic presednik parlamenta (tu stolicu je probao nedavno zahvalujuci voji), istorija se ponavlja, a mi boljeg i ne zasluzujemo ako se ne opametimo!

BornAgain

pre 16 godina

Bravo!!! Opet cu (cemo, cete!) glasati za stare, proverene kadrove tzv. stranaka!!! Napred, Srbijo, u jos jednu divnu, velicanstvenu predizbornu kampanju!:-))))

sosa bez lale

pre 16 godina

Predsednički izbori koštali(izvor RIK): DS-BT-335 mil.din.;SRS-TN-74 mil.din; LDP-ČJ-24 mil. din. itd.. Novi izbori će koštati i više.Postavljam pitanje sebi i ovom narodu : Jesmo li mi najbogatija ili najluđa država na svetu ?

Sa zapadne strane

pre 16 godina

Moj predlog za predizbornu kampanju bi bila jedna demo verzija pobede radikala. To izgleda ovako: povisite cenu struje, zakasnite sa isplatom sledece penzije i plate radnicima drzavnih preduzeca, ispraznite rafove u samoposlugama, zatvorite sve radnje sa uvoznom robom, uvedite ponovo taksu na mobilne telefone (a moze i na Internet), svim vojno sposobnim muskarcima uputite jedan poziv za jednodnevnu obuku u obliznjoj kasarni. I 24 sata non-stop emitujte iskljucivo patriotske pesme, a svaki Dnevnik 2 RTS pocnite i zavrsite citanjem Knezeve vecere ili neke druge prigodne epske pesme u kojoj se pominje Kosovo. I onda naravno - sledeceg dana uradite jedan "undo" i vratite sve na mesto. Mislim da drugi nacin zaista ne postoji!

pancevac

pre 16 godina

eto, raspisani su lokalni izbori, i odma u pancevu jutros u 7 sviraju sirene za zagadjenost ... predizborna kampanja je vec pocela sirenama.

Samedin Rovcanin

pre 16 godina

Pa samo sto su se zavrsili predsecniki izbori, a opet cemo morati da gutamo obecanja iz politickih kampanja i na svakom koraku gledamo njuske nosioca izbornih lista sa ustima punim keceva kako traze glas i prosipaju fraze...ma dajte...A sve to zasto? Zato sto ce posle tog 11. maja opet ista koalicija da se pravi, samo cemo izgubiti mnogo vremena, zivaca, i novaca zalud potrosenih na kampanju...A Voja opet nece hteti da sidje sa dasaka vlasti, i opet ce postavljati uslove...Do tog 11. maja mi, Srbi bicemo tri meseca stariji, a retko ko pametniji...

Mirko

pre 16 godina

Moja prognoza je da ce se u Srbiji desiti isto onoi sto se desilo u Poljskoj i Slovackoj, i drugim zemljama tranzicije: Na vlast dolaze ponovo SRS + SPS da nas 'podsete' na svoje uspehe... Posle tog otreznjenja Srbija ce biti spremna da krene prema EU...
Vec vidjeno.

boris

pre 16 godina

Ne znam koliko ste svesni činjenice da će Srbija izgubiti još godinu dana, jer će zbog izbora sada svi "čekati" da vide šta će se desiti, pa da onda utvrde svoju "poslovnu politiku" tj da li idemo dalje kako smo započeli, ili, ukoliko pobede SRS+DSS+NS da se vratimo na staro, na šverc, kriminal, javašluk. Niko ni dinara neće uložiti u privredu, niko neće plaćati poslovne račune, niko neće ulagati u novu proizvodnju, ništa... mrtvo more narednih 6 meseci sigurno, jer posle izbora sigurno sledi ili kriza zbog nedostatka većine za formiranje vlade, pa trgovina glasovima u parlamentu, pa dok se formira vlada, pa dok se krene... eto stiže Nova godina i mi mali privrednici dobijamo čestitku od uprave prihoda da platimo poreze i ostale dažbine istoj toj državi koja nas sprečava sistematski da se odlepimo sa dna i da živimo. To što nam nije omogućila da na pravni način naplatimo svoja potraživanja nema veze, oni će svoj deo uzeti na vreme. A ako nedaj Bože pobede nazadnjaci, postavlja se pitanje kojim kursem će zaploviti brod "Srbija"? šta će biti sa stranim firmama, bankama, kreditima... mnogo smo se vezali finansijski za taj zapad da bi na bezbolan način prekinuli veze sa njima.

The Bottom Line

pre 16 godina

Zasto strepiti? Pa ne odlucuju Tadic i Kostunica ko ce praviti sledecu vladu. ODLUCUJEMO MI, DRZAVLJANI SRBIJE. Kad znamo sta je politika i pogledamo ostatak sveta, imamo i vise raznolikog izbora nego i jedna druga drzava. Na nama je odgovornost. Gledajte da ostvarimo najvaznije planove, pa tek onda one manje. U ovakvom svetu postoje 2 gorile, a mi smo mali i beznacajni i ne mozemo sami. Hocete li sa EU ili sa Rusijom? Molim u red, pa da se prebrojavamo. Ove godine nisu uludo potrosene, jer smo valjda naucili ko nas gde vodi i sta mozemo ocekivati. Licno sam logikom uz EU, a srcem uz Srbiju i zato cu glasati za LDP.

Neutralan

pre 16 godina

Ja ne vidim da ce se ista promeniti ni posle izbora. Totalni sam pesimista, poucen iskustvom svega sto se desavalo posle 5. oktobra.

Dejan

pre 16 godina

Oni koji se prepucavaju na relaciji DS-LDP, nisu nista bolji od Kostunice. Drugim recima, stranka im je ispred buducnosti gradjana Srbije.
Nije me briga ko je sta rekao, znam ko ce posle izbora koji dokument da potpise, i za to glasam.

Dragisa

pre 16 godina

Nazalost, izgleda mi da mozete da zaboravite na buducu koaliciju DS-LDP, ma koliko ona izgledala logicna. Cini mi se da DS-u mnogo vise smeta LDP nego DSS. Ako se koalicija DS-G17-LDP-Manjine ipak desi ima sanse za pobedu ali dosadasnje iskustvo govori da ce biti tesko da se to ostvari.

Zoran

pre 16 godina

Evo prilike da se nesto sustinski izmeni u Srbiji. Vazno je samo da narod ovoga puta ne bude kratkog daha, kao sto je, na zalost, bio mnogo puta do sada.

evrolink

pre 16 godina

Koalicije su tanke, ustvari sve je slabo. Ali opet jedino Tadic i Dinkic mogu nesto da urade. Ceda slabo i to je vec vidjeno, tesko ce narod da poveruje ponovo Cedi posle zemuna. Tako da mislim da ce opet da se vrati na isto, a mi da izgubimo jos koju deceniju, j...

milovan

pre 16 godina

LDP je svoje kredite potrosila time sto nije podrzala Tadica za Predsednika, i to sto im je sinoc rekao je potpuno OK.
Da li neko iz LDP ima da predlozi nekog iole kompetentnog za ministra? Mislite o tome pre nego sto budete glasali !!!

Radmila

pre 16 godina

Tek sad! Zar nisu raspušteni od samog početka ? Strašno je to što će se opet ISTI SKUPITI, i opet se samo-raspustiti, kao i uvek do sada. Ovaj narod je zaslužio to što ima i što će dobiti. Razum više ne stanuje ovde.