Subota, 08.03.2008.

10:02

Šta je u rukopisima Karle del Ponte

Vlada Srbije uputila protestno pismo UN i Haškom tribunalu zbog najave skorog objavljivanja knjige Karle del Ponte.

Izvor: B92

Šta je u rukopisima Karle del Ponte IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

citalac iz N. Sada

pre 16 godina

Ljajic jos uvek i opet ne govori istinu. On kao da nije svstan cinjenjcie, da on sluzi samo kao alibi nekim clanovima vlade. Dokle ce on ucestvovati u toj licemernoj i prljavoj igri?

Gaudeamus

pre 16 godina

Hajde, prevodioci i izdavaci, ujedinite se, PREVEDITE OVO PRE IZBORA, doprinecete lecenju nacije putem amputacije bolesnog tkiva!

Julius

pre 16 godina

Del Ponteovu knjiga treba odmah prevoditi i objaviti istovremeno i na srpskom jeziku, kako bi narod saznao istinu o sprezi Vlade Srbije sa haskim optuzenicima. To bi dobrodosao demokratskim snagama u buducim vanrednim izborima, kako ne bi se retrogradne snage SRS,DSS,SPS,NS i sl. ponele glasove i formirale (koalicionu) vladu, na koju racuna Kostunica i/ili Nikolic.

Vlada

pre 16 godina

Neverovatno mi je samo kad procitam ove komentare koje pisu ocigledno lakomisleni ljudi.
Valjda nikome vise nije nepoznato da su svi optuzeni mogli biti do sada u Hagu. Zasto nisu to mozemo da nagadjamo, ali sada ne bih o tome.
Poenta je da je Karla, obicna marioneta koja je trebala da odigra ulogu. Problem je sto je ona to shvatila veoma ozbiljno, i pocela sebe da vidi kao veoma bitnu figuru na svetskoj sceni. A istina je da je bila samo najprepoznatljivije lice onoga sto ce ostati upamceno kao nejveca sramota za pravo i pravdu, posle koje pojam pravde ostaje da zivi samo u filmovima o Hari Poteru.
Karla je jedna vrlo nesposobna osoba, i svoje, ai tudje neuspehe sada zeli da prikaze kao iskljucivu krivicu opet Srbije i njenih politicara.
Istina je da trablo suditi svim zlocincima jednako, i pri tome to uraditi kvalitetno i brzo. Sve sto je susta suprotnost ovog sadasnjeg suda.
Zbogom Karla, siguran sam da je ovo poslednji put da cujemo za tebe.

Dule

pre 16 godina

Da li će u knjizi objaviti i ono što je "pretila" ? Mislim na one "pretnje" zašto amerikanci nisu jurili Karadžića. Da li zbog dogovora, da ako se povuče iz javnog života imati imunitet?

autonomas

pre 16 godina

Ja se samo brinem za "magistra". Sta ako je i on u knjizi, a hvalio se da je imao "bliske" susrete sa gospodjom. A ako napise da je omanuo?

Krokus

pre 16 godina

Svakako bi objavljivanje ekvivalentne knjige o, recimo, Americkoj okupaciji Afganistana, bilo smesta blokirano. Ali, posto se Kostunicina Srbija tretira kao banana-republika, makar cemo imati priliku da saznamo sa cime se sve gospodja Del Ponte nosila. Srbiji takav uvid u ovdasnje strukture vlasti moze samo da koristi.
I, cisto da napomenem, izem ti drzavu kojoj Karla Del Ponte mora da radi lustraciju... :-)

seka

pre 16 godina

Hmmmm!
Kako primamljivo zvuci cinjenica de ce ova gospodja, koja poznaje mnoge tajne Balkana, sada sve to staviti na beli papir i konacno nam svima otvoriti oci!
Setimo se nekih od njih:
- Identifikacija zrtava Srebrenice. Stalo se na broju od 3.000 identifikovanih, a u hladnjacama ceka bar jos duplo toliko. Ko su oni, odakle su, i zasto nisu na listi nesatlih, po kojoj se vec odavno presudilo u Hagu jednom broju vojnih lica?
- Dretelj! Zasto po Hagu niko nije odgovoran za ovaj logor, ako znamo da su svedoci svojevremeno isli u Hag da potpisu svoja svedocanstava?
- Zasto su Srbi izdani i ostavljeni na milost i nemilost Oluji (specijalno Bljesku) i da li je samo par njih krivo za to sto ljudi ni dan danas ne mogu da se vrate u svoje domove?
- A kako to da Tachi i Ceku nisu zavrsili na istom mestu kao i Haradinaj? Pa svi su oni junaci u narodu poznati i jednako zapamceni po istim (zlo)delima!
- Kako to da je ta "pravda" za jedne krivce jednakija, nego za neke druge krivce i kako se guta cinjenica da neki izlaze dve godine posle sudjena na slobodu, ubedjeni da oni zapravo nista nisu krivi?
Ne ocekujem manje od gospodje Karle, eto sada kada je vise ne tiste obaveze strasnog suda i kada moze slobodno i svojim recima da nam objasni neke tako interesantne stvari...
A nesto mi govori da gospodja Karla to ipak nece objaviti u svojoj knjzi.

mail

pre 16 godina

Nama kao najgorim djacima nista nikad ne odgovara, ni najavljeni kontrolni, ni nenajavljeni, ni pismeni, bilo kakvo ispitavanje, ili pozivanje na odgovornost. Kako je bilo sa Ahtisarijem: nemoj sada da dolazis imamo izbore, nemoj ni sada treba da sastavimo vladu, pa gde bas sada kada smo je sastavili, pocecemo da se svadjamo. E nemoj te o Kosovu sada, cekaj te izbore, pa gde bas sada posle izbora, nismo stigli ni da proslavimo...Najgorim djacima, nikad nista ne odgovara.

djuli

pre 16 godina

Sad cemo videti ciji smo taoci i zasto se toliko plase da se objavi ta knjiga. Mozda se i sazna istina o ubistvu nasih dva gardista.

Stefica Cvek

pre 16 godina

Sloba je umro neosudjen. Naser Oric dobio 2 godine i pusten (sta, Mladic bi trebalo da dobije 4?). Hag umesto mesta za osudu ratnih zlocina postaje politicka pozornica za Seselja i SRS.
Na sve to, Karla del Ponte pise knjigu. Umesto kompetencije, nudi zutu stampu po tipu "U raljama zivota" ili "Zasto nisam uradila ono sto je trebalo, a bas sam htela". Treba joj honorar, nestalo kinte, nema strpljenja ni godinu dana. :-) Missslimmmm, ko je ovde blesav?

Barbarossa

pre 16 godina

Interesantna je ova nasa DEMOKRATIJA sa jedne strane prosipaju price o slobodi medija i govora a na drugoj strani kad im nesto ne odgovara to treba zabraniti.

Ranko

pre 16 godina

Mozda odgovor i nije tako jednolican i jednostavan,jer vidim da svi tipuju samo na Kostunicu i radikale.Ne treba zaboraviti da je u vrlo interesantnom periodu sadasnji predsednik bio i ministar vojni.Mozda onda lakse shvatimo ovu kolebljivost oko EU i pristajanje na "ucene".

Nenad

pre 16 godina

Objavljivanje knjige biće, gotovo izvesno, veliki podstrek proevropskim snagama na majskim izborima. Konačno ćemo videti na koji način su vlasti u Srbiji iz sve snage opstruirale hapšenje Ratka Mladića. Knjiga če biti veliki bestseler, bilo da se nađe u knjižarama, bilo da ćemo morati da je prevodimo i delimo tajno preko interneta.

Dusko Popov = James Bond

pre 16 godina

Kakva interesantna vest!!,i to u trenutku kad Kostunjavi objavljuje konacno pad vlade!.Pod hitno objaviti knjigu na Srpskom kad izadje i to pre 11-tog Maja da se narod osvesti.

ivan

pre 16 godina

Ne mogu da se nacudim zluradim komentarima. kada bi neko tako upoznat pokusao da objavi detalje lova na Bin Ladina, mogao bi sa sigurnoscu da racuna na zatvor, ili gore. Del Ponte je, zbog saradnje i prirode svog posla, upoznata sa drzavnim tajnama, i njihovo objavljivanje se nigde ne bi tolerisalo.

kolanac

pre 16 godina

Vjerojatno nema omraženije osobe u Hrvatskoj, a vjerujem i u Srbiji, to je činjenica no ono što me fascinira je bahatost ( glupost ) Vaših političara koji misle da mogu nešto nekome zabraniti. Zabraniti tiskanje ili prodaju neke knjige !?!
Mislim da takva glupost već dugo nije zabilježena, mogu je usporediti jedino sa glupošću Zlovenaca koji misle da oni nešto odlučuju unutar EU. Pošto ćete imati nove izbore, razmislite, razmislite.....

GuC

pre 16 godina

Ljajicu, je' vi to ozbiljno mislite?? Ja sam se srusila od smeha, mogu misliti kako se tek Karla smejala...nasi politicari zaista misle da svuda mogu da valjaju ove podle, funjarske, primitivne smisalice na medjuanrodnom planu? Ministar koji se bavio ljudskim pravima ne zna da NEMA PRAVA da sprecava pisanje knjiga, pa jaoj!
U stvari bolje da se osvrnuo na zabranu proslave 8 marta, danas u Beogradu!!! Ili mu je i to normalno?

Lazo

pre 16 godina

Iz pouzdanih izvora sam doznao da i gos. Marti Ahtisari pise svoje memoare za Kosovo, verovatno ce nasi politicare da zamole da jos malo odlozi dok 100-tinu drzava ne prizna tu "laznu" drzavicu, samo meni interesuje kako ce na to reagovati gos. samardjic?!

Pedja

pre 16 godina

Jedva cekam da da knjiga izadje. Naravno da gospodji del Ponte vise verujem nego svim domacim politicarima koji samo kobajagi jure zlocince.

ILIJA Drakulic, Toronto

pre 16 godina

Zahtev za zabranu knjige je samo stari reklamni stos. Neko u Vladi Srbije (u ovom trenutku samo "tehnickoj") se "ugradio" u cenu knjige. Tiraz ce sigurno planuti, a neciji dzepovi eksplodirati.

debil

pre 16 godina

Pa onda krenite na posao !! Do 20-og marta imate vremena da pohapsite te " rodoljube " i hrabre borce.
Dokle ćemo biti njihovi taoci ???!!!

njujork

pre 16 godina

izvinite, a kako to vlasti u srbiji misle da ce ujedinjene nacije da zabrane izdavanje knjige? kao u srbiji? da ce da posalju nekog da polomi noge izdavacu? ovo jako mnogo govori o shvatanju slobode u srbiji. a i rasplakacu se nad ugrozenoscu plana za hapsenje mladica i karadzica.

Stanko

pre 16 godina

Izvinite rodjaci,
ali Vi vec se vec osam godina igrate macke i misa. Ne mozete da nadjete Generala od Serpe i Radovana od Bensedina. Sad Vas brine sto ce ta Vasa bruka da postane bestseler.
Niste se setili da Karli naplatite autorska prava.
To je razumljivo ogranicenje vasih umova je bezgranicno.
Zivela Srbija

exof

pre 16 godina

Каква је то паника ухватила српску политичку елиту,када траже забрану књиге Карле Дел Понте?Ако су је лагали и вукли *жедну* преко воде,не замерам им нимало.Али ако су са њом удворички сарађивали и помагали јој у испоруци *живог српског меса*,онда има пуно разлога да се итекако плаше.У сваком случају,било да се ради о једном или другом,веома је интересантно прочитати ко нас и на који начин води и представља пред светом.

Georg

pre 16 godina

Ta knjiga neće ugroziti napore za hvatanje ratnih zločinaca već će ugroziti napore za njihovo skrivanje. Najzad će se znati koliko sadašnja vlast preduzima na njihovom skrivanju.

pak

pre 16 godina

A ko kaze da cemo nesto novo saznati? Da je ona nesto znala i da se nesto pitala odavno bi i Karadzic i Mladic bili iza brave. Ovako, trla baba lan...

Mile

pre 16 godina

Konacno ! Bravo za Karlu i za smelost! Godinama se jurila sa nasim politicarima, godinama su je lagali,izvrdavali obecanja, a jos i sada njena knjiga moze da ometa rad tima za hapsenje ratnih zlocinaca!? Pa oko svakog smo se natezali! Vreme je da neko ovom narodu kaze istinu .

Ratko Krsmanović

pre 16 godina

Zabrana je zapravo najefikasnija reklama određenog dela odnosno nedela.
I mene živo interesuje stvaralaštvo, pravna logika i snaga ljubavi ove bahate žene čudesnih manira.
Možda i popravi sliku o sebi ako progovori jezikom iskrenosti dostojnim čoveka.

Nostradamus

pre 16 godina

Tako to obicno biva na kraju svih traljavih prica. Ne znam kakve "poverljive podake" i silne "tajne" moze da otkrije gospodja Del Ponte u svojoj knjizi, a da iste nisu poznate, ali eto niko ih javno nije izrekao?. Pa i vrapci na grani znaju kako je uhapsen gospodin Tolimir i kako ga je ona Dodikova "svemoguca policija" uhapsila kao Crvenkapicu koja je brala cvece pored puta. Uporno laganje kako se nista ne moze uraditi po pitanju Mladica i Karadzica, oduzima bilo kakav kredibilitet ovoj vlasti i bilo kakvu mogucnost da ih neko ne smatra lazovima i osobama kojima covek nista ne mozete verovati. A njihov izgovor je da ih "celi svet mrzi jer su Srbi" i da je to zato tako. Smesno i retrogardno. Evo i ja sam Srbin pa ne znam nikoga ko me samo zbog toga mrzi. Ali ako SRS dodje na vlast verovatno cemo doziveti i "noc spaljivanje knjiga" kao u najbolja nacisticka vremena. Svakako ce to biti "opravdan cin" jer ce to biti "neprijateljske knjige" i nakon toga ce verovatno sve biti puno bolje. Usput mogu i Karlu oficielno da proglase "vesticom" i time konacno odbrane Kosovo i skinu ljagu sa svih gluposti i ubijanja ucinjenih od 1990. godine do danasu ime Srba i srpstva. Puno ce vode proteci Savom i Dunavom pre nego sto neko pametan dodje na vlast i konacno pocne da resava probleme u Srbiji a ne da probleme sam proizvodi, i bavi se samo time kako ostati na vlasti po svaku cenu.

sasa jokic

pre 16 godina

Da li se nadlezni boje da ce ova knjiga ugroziti napore tajnih sluzbi da i dalje skrivaju Ratka Mladica? Ili kako cemo saznati sta su pravi razlozi srpskih "patriota" da ga ne predaju Hagu? A danas to i vidimo na delu, ne zele u EU!

prpa

pre 16 godina

pa ko se to nama uplasio da cemo saznati sta se desava, konacno?

Ako bi to bilo objavljeno stvarno bi bio ugrozen rad tajnih sluzbi NA SKRIVANJU I CUVANJU OPTUZENIH ZA NAJTEZE ZLOCINE, i to onih istih zbog kojih nismo potpisali SSP, zbog kojih kaskamo u mestu vec duze vreme ne postujuci medjunarodne pravne obaveze.

Jedva cekam da izadje ta knjiga omrazene nam tuziteljke.

Dragisa

pre 16 godina

Bas me zanima kako to planiraju da sprece stampanje te knjige. Mozda na isti onaj nacin na koji misle da zadrze Kosovo. Kad bi neupuceni covek video komentare ovih nasih politicara mislio bi da zaista imaju neku moc u svetu i da se neko od njih nekad za nesto pita.

Ivan

pre 16 godina

Argument da bi knjiga mogla da ugrozi napore vlasti da uhapse preostale haške begunce, pre svih Ratka Mladića, bio bi valjan kada bi neko to uopšte pokušavao da uradi. Obzirom da je očigledno da Mladića niko ne traži i nema nameru da hapsi knjigu treba objaviti da bar saznamo šta su sve naši predstavnici vlasti lagali kako nas tako i Hag

Pravnik

pre 16 godina

Ovaj strah kod naših "političara" i traženje da ova knjiga Karle Del Ponte ne bude objavljena najrečitije govori o odnosu vladajuće "elite" prema međunarodnim obavezama koje ova zemlja ima u pogledu izručenja optuženih Tribunalu u Hagu.Potpuno je,iz ovakvih postupaka,jasno da se ovi ovdašnji nosioci vlasti BOJE ISTINE!Jasno je da je R.Mladić u Srbiji i jasno je ko ga krije!
Dosta više igre sa sudbinom ove zemlje.Mislim da bi knjigu Karle Del Ponte trebalo u Srbiji štampati u višemilionskom tiražu i BESPLATNO je deliti građanima.Samo na taj način istina bi doprla do njih i saznali bi šta je sve vladajuća strukturaradila u dužem vremenskom periodu,a na štetu građana Srbije.
Dosta je laži,skrivalica,prodavaca magle,hohštaplera,profitera,zaštitnika ratnih zločinaca!Valjda nisu oni gospodari Srbije!
Knjiga će,naravno,biti štampana i dostupna preko interneta i na druge načine.A mi,po običaju,imaćemo odjeke i reagovanja u sredstvima informisanja koje kontroliše Koštunica doktor Vojislav,a da se sa tekstom nismo na normalan način upoznali!Već viđeno!Svi nas mrze,a samo smo mi pravednici!
Dosta bre nesposobnjakovići,sklanjajte se ili ćemo vas mi oterati!Znamo dobro kako se to radi!

Pravnik

ilir

pre 16 godina

Jos jedan dokaz da se sadasnja vlast boji istine,trebala je zena da saceka pesto godina onda bi to vjerovatno bila prava istina.Sada ce ljudi bar vidjeti koliko lazi u nasoj politici vlada.

pero

pre 16 godina

Odavno sam bio ubeđen da je naša elita licemerna. Samo izigravaju pacifiste, stvarnost je daleko drugačija. Žao mi je što svest o tome jako sporo dopire do građana.

objavite knjigu odmah na srpskom

pre 16 godina

cim se srpska vlast necemu protivi znaci da je to opasno samo za njih, jer o hapsenju se vec mesecima vise ni ne prica. nadam se da ce knjiga izaci sto pre, jer kad god su ovi 'nasi' nesto odugovlacili onda se to nama obilo o glavi. poslednji primer kosovo.

EU Citizen

pre 16 godina

Ako Udba i Koštunica smatraju da knjigu ne treba objavljivati, sasvim sigurno treba da ugleda svetlo dana što pre. Bravo, gospođo Del Ponte, zločinci i nihovi pomagači vas se boje čak i ako više niste tužilac.

podrska del pontevoj

pre 16 godina

neka gosp. carla del ponte iznese sve sto zna o igrama oko ratnih zlocinaca...hrabru gospodju treba podupreti da iznese na videlo igre nasih i stranih aktera oko haskog suda...gospodjo del ponte samo napred !!!

enzo-ks

pre 16 godina

A zasto zabraniti knjigu? Zar istina toliko boli? Molim izdavace na Balkanu da tu knjigu u svakom slucaju objave jer maske moraju pasti

Silard

pre 16 godina

Ko ce vise da ih uhapsi??? U ovoj nasoj drzavi niko nije sposoban za tako nesto. Nadam se da ce ova knjiga doprineti raspadu mreze koja stiti te "napacene" ljude!

Vladimir

pre 16 godina

Velika je mreza lazi ispletena oko haskih begunaca. Ali ako u necije trvdnja imam poverenja to je onda Karla Del Ponte. Jedinu opasnost koju vidim u objavljivanju ove knjige jeste razotkrivanje lazi kojima nas je srpska politicka klika kljukala proteklih godina po ovom pitanju, i razotkrivanje zastitnika zlocinaca koji su odavno mogli biti uhapseni da to nije aktivno sprecavano...

Vladimir

pre 16 godina

Velika je mreza lazi ispletena oko haskih begunaca. Ali ako u necije trvdnja imam poverenja to je onda Karla Del Ponte. Jedinu opasnost koju vidim u objavljivanju ove knjige jeste razotkrivanje lazi kojima nas je srpska politicka klika kljukala proteklih godina po ovom pitanju, i razotkrivanje zastitnika zlocinaca koji su odavno mogli biti uhapseni da to nije aktivno sprecavano...

EU Citizen

pre 16 godina

Ako Udba i Koštunica smatraju da knjigu ne treba objavljivati, sasvim sigurno treba da ugleda svetlo dana što pre. Bravo, gospođo Del Ponte, zločinci i nihovi pomagači vas se boje čak i ako više niste tužilac.

podrska del pontevoj

pre 16 godina

neka gosp. carla del ponte iznese sve sto zna o igrama oko ratnih zlocinaca...hrabru gospodju treba podupreti da iznese na videlo igre nasih i stranih aktera oko haskog suda...gospodjo del ponte samo napred !!!

Pravnik

pre 16 godina

Ovaj strah kod naših "političara" i traženje da ova knjiga Karle Del Ponte ne bude objavljena najrečitije govori o odnosu vladajuće "elite" prema međunarodnim obavezama koje ova zemlja ima u pogledu izručenja optuženih Tribunalu u Hagu.Potpuno je,iz ovakvih postupaka,jasno da se ovi ovdašnji nosioci vlasti BOJE ISTINE!Jasno je da je R.Mladić u Srbiji i jasno je ko ga krije!
Dosta više igre sa sudbinom ove zemlje.Mislim da bi knjigu Karle Del Ponte trebalo u Srbiji štampati u višemilionskom tiražu i BESPLATNO je deliti građanima.Samo na taj način istina bi doprla do njih i saznali bi šta je sve vladajuća strukturaradila u dužem vremenskom periodu,a na štetu građana Srbije.
Dosta je laži,skrivalica,prodavaca magle,hohštaplera,profitera,zaštitnika ratnih zločinaca!Valjda nisu oni gospodari Srbije!
Knjiga će,naravno,biti štampana i dostupna preko interneta i na druge načine.A mi,po običaju,imaćemo odjeke i reagovanja u sredstvima informisanja koje kontroliše Koštunica doktor Vojislav,a da se sa tekstom nismo na normalan način upoznali!Već viđeno!Svi nas mrze,a samo smo mi pravednici!
Dosta bre nesposobnjakovići,sklanjajte se ili ćemo vas mi oterati!Znamo dobro kako se to radi!

Pravnik

objavite knjigu odmah na srpskom

pre 16 godina

cim se srpska vlast necemu protivi znaci da je to opasno samo za njih, jer o hapsenju se vec mesecima vise ni ne prica. nadam se da ce knjiga izaci sto pre, jer kad god su ovi 'nasi' nesto odugovlacili onda se to nama obilo o glavi. poslednji primer kosovo.

pero

pre 16 godina

Odavno sam bio ubeđen da je naša elita licemerna. Samo izigravaju pacifiste, stvarnost je daleko drugačija. Žao mi je što svest o tome jako sporo dopire do građana.

enzo-ks

pre 16 godina

A zasto zabraniti knjigu? Zar istina toliko boli? Molim izdavace na Balkanu da tu knjigu u svakom slucaju objave jer maske moraju pasti

prpa

pre 16 godina

pa ko se to nama uplasio da cemo saznati sta se desava, konacno?

Ako bi to bilo objavljeno stvarno bi bio ugrozen rad tajnih sluzbi NA SKRIVANJU I CUVANJU OPTUZENIH ZA NAJTEZE ZLOCINE, i to onih istih zbog kojih nismo potpisali SSP, zbog kojih kaskamo u mestu vec duze vreme ne postujuci medjunarodne pravne obaveze.

Jedva cekam da izadje ta knjiga omrazene nam tuziteljke.

Dragisa

pre 16 godina

Bas me zanima kako to planiraju da sprece stampanje te knjige. Mozda na isti onaj nacin na koji misle da zadrze Kosovo. Kad bi neupuceni covek video komentare ovih nasih politicara mislio bi da zaista imaju neku moc u svetu i da se neko od njih nekad za nesto pita.

ilir

pre 16 godina

Jos jedan dokaz da se sadasnja vlast boji istine,trebala je zena da saceka pesto godina onda bi to vjerovatno bila prava istina.Sada ce ljudi bar vidjeti koliko lazi u nasoj politici vlada.

Ivan

pre 16 godina

Argument da bi knjiga mogla da ugrozi napore vlasti da uhapse preostale haške begunce, pre svih Ratka Mladića, bio bi valjan kada bi neko to uopšte pokušavao da uradi. Obzirom da je očigledno da Mladića niko ne traži i nema nameru da hapsi knjigu treba objaviti da bar saznamo šta su sve naši predstavnici vlasti lagali kako nas tako i Hag

sasa jokic

pre 16 godina

Da li se nadlezni boje da ce ova knjiga ugroziti napore tajnih sluzbi da i dalje skrivaju Ratka Mladica? Ili kako cemo saznati sta su pravi razlozi srpskih "patriota" da ga ne predaju Hagu? A danas to i vidimo na delu, ne zele u EU!

Nostradamus

pre 16 godina

Tako to obicno biva na kraju svih traljavih prica. Ne znam kakve "poverljive podake" i silne "tajne" moze da otkrije gospodja Del Ponte u svojoj knjizi, a da iste nisu poznate, ali eto niko ih javno nije izrekao?. Pa i vrapci na grani znaju kako je uhapsen gospodin Tolimir i kako ga je ona Dodikova "svemoguca policija" uhapsila kao Crvenkapicu koja je brala cvece pored puta. Uporno laganje kako se nista ne moze uraditi po pitanju Mladica i Karadzica, oduzima bilo kakav kredibilitet ovoj vlasti i bilo kakvu mogucnost da ih neko ne smatra lazovima i osobama kojima covek nista ne mozete verovati. A njihov izgovor je da ih "celi svet mrzi jer su Srbi" i da je to zato tako. Smesno i retrogardno. Evo i ja sam Srbin pa ne znam nikoga ko me samo zbog toga mrzi. Ali ako SRS dodje na vlast verovatno cemo doziveti i "noc spaljivanje knjiga" kao u najbolja nacisticka vremena. Svakako ce to biti "opravdan cin" jer ce to biti "neprijateljske knjige" i nakon toga ce verovatno sve biti puno bolje. Usput mogu i Karlu oficielno da proglase "vesticom" i time konacno odbrane Kosovo i skinu ljagu sa svih gluposti i ubijanja ucinjenih od 1990. godine do danasu ime Srba i srpstva. Puno ce vode proteci Savom i Dunavom pre nego sto neko pametan dodje na vlast i konacno pocne da resava probleme u Srbiji a ne da probleme sam proizvodi, i bavi se samo time kako ostati na vlasti po svaku cenu.

Mile

pre 16 godina

Konacno ! Bravo za Karlu i za smelost! Godinama se jurila sa nasim politicarima, godinama su je lagali,izvrdavali obecanja, a jos i sada njena knjiga moze da ometa rad tima za hapsenje ratnih zlocinaca!? Pa oko svakog smo se natezali! Vreme je da neko ovom narodu kaze istinu .

Georg

pre 16 godina

Ta knjiga neće ugroziti napore za hvatanje ratnih zločinaca već će ugroziti napore za njihovo skrivanje. Najzad će se znati koliko sadašnja vlast preduzima na njihovom skrivanju.

Silard

pre 16 godina

Ko ce vise da ih uhapsi??? U ovoj nasoj drzavi niko nije sposoban za tako nesto. Nadam se da ce ova knjiga doprineti raspadu mreze koja stiti te "napacene" ljude!

njujork

pre 16 godina

izvinite, a kako to vlasti u srbiji misle da ce ujedinjene nacije da zabrane izdavanje knjige? kao u srbiji? da ce da posalju nekog da polomi noge izdavacu? ovo jako mnogo govori o shvatanju slobode u srbiji. a i rasplakacu se nad ugrozenoscu plana za hapsenje mladica i karadzica.

GuC

pre 16 godina

Ljajicu, je' vi to ozbiljno mislite?? Ja sam se srusila od smeha, mogu misliti kako se tek Karla smejala...nasi politicari zaista misle da svuda mogu da valjaju ove podle, funjarske, primitivne smisalice na medjuanrodnom planu? Ministar koji se bavio ljudskim pravima ne zna da NEMA PRAVA da sprecava pisanje knjiga, pa jaoj!
U stvari bolje da se osvrnuo na zabranu proslave 8 marta, danas u Beogradu!!! Ili mu je i to normalno?

kolanac

pre 16 godina

Vjerojatno nema omraženije osobe u Hrvatskoj, a vjerujem i u Srbiji, to je činjenica no ono što me fascinira je bahatost ( glupost ) Vaših političara koji misle da mogu nešto nekome zabraniti. Zabraniti tiskanje ili prodaju neke knjige !?!
Mislim da takva glupost već dugo nije zabilježena, mogu je usporediti jedino sa glupošću Zlovenaca koji misle da oni nešto odlučuju unutar EU. Pošto ćete imati nove izbore, razmislite, razmislite.....

debil

pre 16 godina

Pa onda krenite na posao !! Do 20-og marta imate vremena da pohapsite te " rodoljube " i hrabre borce.
Dokle ćemo biti njihovi taoci ???!!!

Stanko

pre 16 godina

Izvinite rodjaci,
ali Vi vec se vec osam godina igrate macke i misa. Ne mozete da nadjete Generala od Serpe i Radovana od Bensedina. Sad Vas brine sto ce ta Vasa bruka da postane bestseler.
Niste se setili da Karli naplatite autorska prava.
To je razumljivo ogranicenje vasih umova je bezgranicno.
Zivela Srbija

Pedja

pre 16 godina

Jedva cekam da da knjiga izadje. Naravno da gospodji del Ponte vise verujem nego svim domacim politicarima koji samo kobajagi jure zlocince.

Dusko Popov = James Bond

pre 16 godina

Kakva interesantna vest!!,i to u trenutku kad Kostunjavi objavljuje konacno pad vlade!.Pod hitno objaviti knjigu na Srpskom kad izadje i to pre 11-tog Maja da se narod osvesti.

djuli

pre 16 godina

Sad cemo videti ciji smo taoci i zasto se toliko plase da se objavi ta knjiga. Mozda se i sazna istina o ubistvu nasih dva gardista.

Ratko Krsmanović

pre 16 godina

Zabrana je zapravo najefikasnija reklama određenog dela odnosno nedela.
I mene živo interesuje stvaralaštvo, pravna logika i snaga ljubavi ove bahate žene čudesnih manira.
Možda i popravi sliku o sebi ako progovori jezikom iskrenosti dostojnim čoveka.

exof

pre 16 godina

Каква је то паника ухватила српску политичку елиту,када траже забрану књиге Карле Дел Понте?Ако су је лагали и вукли *жедну* преко воде,не замерам им нимало.Али ако су са њом удворички сарађивали и помагали јој у испоруци *живог српског меса*,онда има пуно разлога да се итекако плаше.У сваком случају,било да се ради о једном или другом,веома је интересантно прочитати ко нас и на који начин води и представља пред светом.

Barbarossa

pre 16 godina

Interesantna je ova nasa DEMOKRATIJA sa jedne strane prosipaju price o slobodi medija i govora a na drugoj strani kad im nesto ne odgovara to treba zabraniti.

mail

pre 16 godina

Nama kao najgorim djacima nista nikad ne odgovara, ni najavljeni kontrolni, ni nenajavljeni, ni pismeni, bilo kakvo ispitavanje, ili pozivanje na odgovornost. Kako je bilo sa Ahtisarijem: nemoj sada da dolazis imamo izbore, nemoj ni sada treba da sastavimo vladu, pa gde bas sada kada smo je sastavili, pocecemo da se svadjamo. E nemoj te o Kosovu sada, cekaj te izbore, pa gde bas sada posle izbora, nismo stigli ni da proslavimo...Najgorim djacima, nikad nista ne odgovara.

Lazo

pre 16 godina

Iz pouzdanih izvora sam doznao da i gos. Marti Ahtisari pise svoje memoare za Kosovo, verovatno ce nasi politicare da zamole da jos malo odlozi dok 100-tinu drzava ne prizna tu "laznu" drzavicu, samo meni interesuje kako ce na to reagovati gos. samardjic?!

seka

pre 16 godina

Hmmmm!
Kako primamljivo zvuci cinjenica de ce ova gospodja, koja poznaje mnoge tajne Balkana, sada sve to staviti na beli papir i konacno nam svima otvoriti oci!
Setimo se nekih od njih:
- Identifikacija zrtava Srebrenice. Stalo se na broju od 3.000 identifikovanih, a u hladnjacama ceka bar jos duplo toliko. Ko su oni, odakle su, i zasto nisu na listi nesatlih, po kojoj se vec odavno presudilo u Hagu jednom broju vojnih lica?
- Dretelj! Zasto po Hagu niko nije odgovoran za ovaj logor, ako znamo da su svedoci svojevremeno isli u Hag da potpisu svoja svedocanstava?
- Zasto su Srbi izdani i ostavljeni na milost i nemilost Oluji (specijalno Bljesku) i da li je samo par njih krivo za to sto ljudi ni dan danas ne mogu da se vrate u svoje domove?
- A kako to da Tachi i Ceku nisu zavrsili na istom mestu kao i Haradinaj? Pa svi su oni junaci u narodu poznati i jednako zapamceni po istim (zlo)delima!
- Kako to da je ta "pravda" za jedne krivce jednakija, nego za neke druge krivce i kako se guta cinjenica da neki izlaze dve godine posle sudjena na slobodu, ubedjeni da oni zapravo nista nisu krivi?
Ne ocekujem manje od gospodje Karle, eto sada kada je vise ne tiste obaveze strasnog suda i kada moze slobodno i svojim recima da nam objasni neke tako interesantne stvari...
A nesto mi govori da gospodja Karla to ipak nece objaviti u svojoj knjzi.

ILIJA Drakulic, Toronto

pre 16 godina

Zahtev za zabranu knjige je samo stari reklamni stos. Neko u Vladi Srbije (u ovom trenutku samo "tehnickoj") se "ugradio" u cenu knjige. Tiraz ce sigurno planuti, a neciji dzepovi eksplodirati.

Stefica Cvek

pre 16 godina

Sloba je umro neosudjen. Naser Oric dobio 2 godine i pusten (sta, Mladic bi trebalo da dobije 4?). Hag umesto mesta za osudu ratnih zlocina postaje politicka pozornica za Seselja i SRS.
Na sve to, Karla del Ponte pise knjigu. Umesto kompetencije, nudi zutu stampu po tipu "U raljama zivota" ili "Zasto nisam uradila ono sto je trebalo, a bas sam htela". Treba joj honorar, nestalo kinte, nema strpljenja ni godinu dana. :-) Missslimmmm, ko je ovde blesav?

Nenad

pre 16 godina

Objavljivanje knjige biće, gotovo izvesno, veliki podstrek proevropskim snagama na majskim izborima. Konačno ćemo videti na koji način su vlasti u Srbiji iz sve snage opstruirale hapšenje Ratka Mladića. Knjiga če biti veliki bestseler, bilo da se nađe u knjižarama, bilo da ćemo morati da je prevodimo i delimo tajno preko interneta.

pak

pre 16 godina

A ko kaze da cemo nesto novo saznati? Da je ona nesto znala i da se nesto pitala odavno bi i Karadzic i Mladic bili iza brave. Ovako, trla baba lan...

ivan

pre 16 godina

Ne mogu da se nacudim zluradim komentarima. kada bi neko tako upoznat pokusao da objavi detalje lova na Bin Ladina, mogao bi sa sigurnoscu da racuna na zatvor, ili gore. Del Ponte je, zbog saradnje i prirode svog posla, upoznata sa drzavnim tajnama, i njihovo objavljivanje se nigde ne bi tolerisalo.

Vlada

pre 16 godina

Neverovatno mi je samo kad procitam ove komentare koje pisu ocigledno lakomisleni ljudi.
Valjda nikome vise nije nepoznato da su svi optuzeni mogli biti do sada u Hagu. Zasto nisu to mozemo da nagadjamo, ali sada ne bih o tome.
Poenta je da je Karla, obicna marioneta koja je trebala da odigra ulogu. Problem je sto je ona to shvatila veoma ozbiljno, i pocela sebe da vidi kao veoma bitnu figuru na svetskoj sceni. A istina je da je bila samo najprepoznatljivije lice onoga sto ce ostati upamceno kao nejveca sramota za pravo i pravdu, posle koje pojam pravde ostaje da zivi samo u filmovima o Hari Poteru.
Karla je jedna vrlo nesposobna osoba, i svoje, ai tudje neuspehe sada zeli da prikaze kao iskljucivu krivicu opet Srbije i njenih politicara.
Istina je da trablo suditi svim zlocincima jednako, i pri tome to uraditi kvalitetno i brzo. Sve sto je susta suprotnost ovog sadasnjeg suda.
Zbogom Karla, siguran sam da je ovo poslednji put da cujemo za tebe.

Krokus

pre 16 godina

Svakako bi objavljivanje ekvivalentne knjige o, recimo, Americkoj okupaciji Afganistana, bilo smesta blokirano. Ali, posto se Kostunicina Srbija tretira kao banana-republika, makar cemo imati priliku da saznamo sa cime se sve gospodja Del Ponte nosila. Srbiji takav uvid u ovdasnje strukture vlasti moze samo da koristi.
I, cisto da napomenem, izem ti drzavu kojoj Karla Del Ponte mora da radi lustraciju... :-)

Ranko

pre 16 godina

Mozda odgovor i nije tako jednolican i jednostavan,jer vidim da svi tipuju samo na Kostunicu i radikale.Ne treba zaboraviti da je u vrlo interesantnom periodu sadasnji predsednik bio i ministar vojni.Mozda onda lakse shvatimo ovu kolebljivost oko EU i pristajanje na "ucene".

autonomas

pre 16 godina

Ja se samo brinem za "magistra". Sta ako je i on u knjizi, a hvalio se da je imao "bliske" susrete sa gospodjom. A ako napise da je omanuo?

Dule

pre 16 godina

Da li će u knjizi objaviti i ono što je "pretila" ? Mislim na one "pretnje" zašto amerikanci nisu jurili Karadžića. Da li zbog dogovora, da ako se povuče iz javnog života imati imunitet?

Gaudeamus

pre 16 godina

Hajde, prevodioci i izdavaci, ujedinite se, PREVEDITE OVO PRE IZBORA, doprinecete lecenju nacije putem amputacije bolesnog tkiva!

Julius

pre 16 godina

Del Ponteovu knjiga treba odmah prevoditi i objaviti istovremeno i na srpskom jeziku, kako bi narod saznao istinu o sprezi Vlade Srbije sa haskim optuzenicima. To bi dobrodosao demokratskim snagama u buducim vanrednim izborima, kako ne bi se retrogradne snage SRS,DSS,SPS,NS i sl. ponele glasove i formirale (koalicionu) vladu, na koju racuna Kostunica i/ili Nikolic.

citalac iz N. Sada

pre 16 godina

Ljajic jos uvek i opet ne govori istinu. On kao da nije svstan cinjenjcie, da on sluzi samo kao alibi nekim clanovima vlade. Dokle ce on ucestvovati u toj licemernoj i prljavoj igri?

Pravnik

pre 16 godina

Ovaj strah kod naših "političara" i traženje da ova knjiga Karle Del Ponte ne bude objavljena najrečitije govori o odnosu vladajuće "elite" prema međunarodnim obavezama koje ova zemlja ima u pogledu izručenja optuženih Tribunalu u Hagu.Potpuno je,iz ovakvih postupaka,jasno da se ovi ovdašnji nosioci vlasti BOJE ISTINE!Jasno je da je R.Mladić u Srbiji i jasno je ko ga krije!
Dosta više igre sa sudbinom ove zemlje.Mislim da bi knjigu Karle Del Ponte trebalo u Srbiji štampati u višemilionskom tiražu i BESPLATNO je deliti građanima.Samo na taj način istina bi doprla do njih i saznali bi šta je sve vladajuća strukturaradila u dužem vremenskom periodu,a na štetu građana Srbije.
Dosta je laži,skrivalica,prodavaca magle,hohštaplera,profitera,zaštitnika ratnih zločinaca!Valjda nisu oni gospodari Srbije!
Knjiga će,naravno,biti štampana i dostupna preko interneta i na druge načine.A mi,po običaju,imaćemo odjeke i reagovanja u sredstvima informisanja koje kontroliše Koštunica doktor Vojislav,a da se sa tekstom nismo na normalan način upoznali!Već viđeno!Svi nas mrze,a samo smo mi pravednici!
Dosta bre nesposobnjakovići,sklanjajte se ili ćemo vas mi oterati!Znamo dobro kako se to radi!

Pravnik

podrska del pontevoj

pre 16 godina

neka gosp. carla del ponte iznese sve sto zna o igrama oko ratnih zlocinaca...hrabru gospodju treba podupreti da iznese na videlo igre nasih i stranih aktera oko haskog suda...gospodjo del ponte samo napred !!!

Vladimir

pre 16 godina

Velika je mreza lazi ispletena oko haskih begunaca. Ali ako u necije trvdnja imam poverenja to je onda Karla Del Ponte. Jedinu opasnost koju vidim u objavljivanju ove knjige jeste razotkrivanje lazi kojima nas je srpska politicka klika kljukala proteklih godina po ovom pitanju, i razotkrivanje zastitnika zlocinaca koji su odavno mogli biti uhapseni da to nije aktivno sprecavano...

ivan

pre 16 godina

Ne mogu da se nacudim zluradim komentarima. kada bi neko tako upoznat pokusao da objavi detalje lova na Bin Ladina, mogao bi sa sigurnoscu da racuna na zatvor, ili gore. Del Ponte je, zbog saradnje i prirode svog posla, upoznata sa drzavnim tajnama, i njihovo objavljivanje se nigde ne bi tolerisalo.

EU Citizen

pre 16 godina

Ako Udba i Koštunica smatraju da knjigu ne treba objavljivati, sasvim sigurno treba da ugleda svetlo dana što pre. Bravo, gospođo Del Ponte, zločinci i nihovi pomagači vas se boje čak i ako više niste tužilac.

Vlada

pre 16 godina

Neverovatno mi je samo kad procitam ove komentare koje pisu ocigledno lakomisleni ljudi.
Valjda nikome vise nije nepoznato da su svi optuzeni mogli biti do sada u Hagu. Zasto nisu to mozemo da nagadjamo, ali sada ne bih o tome.
Poenta je da je Karla, obicna marioneta koja je trebala da odigra ulogu. Problem je sto je ona to shvatila veoma ozbiljno, i pocela sebe da vidi kao veoma bitnu figuru na svetskoj sceni. A istina je da je bila samo najprepoznatljivije lice onoga sto ce ostati upamceno kao nejveca sramota za pravo i pravdu, posle koje pojam pravde ostaje da zivi samo u filmovima o Hari Poteru.
Karla je jedna vrlo nesposobna osoba, i svoje, ai tudje neuspehe sada zeli da prikaze kao iskljucivu krivicu opet Srbije i njenih politicara.
Istina je da trablo suditi svim zlocincima jednako, i pri tome to uraditi kvalitetno i brzo. Sve sto je susta suprotnost ovog sadasnjeg suda.
Zbogom Karla, siguran sam da je ovo poslednji put da cujemo za tebe.

pero

pre 16 godina

Odavno sam bio ubeđen da je naša elita licemerna. Samo izigravaju pacifiste, stvarnost je daleko drugačija. Žao mi je što svest o tome jako sporo dopire do građana.

seka

pre 16 godina

Hmmmm!
Kako primamljivo zvuci cinjenica de ce ova gospodja, koja poznaje mnoge tajne Balkana, sada sve to staviti na beli papir i konacno nam svima otvoriti oci!
Setimo se nekih od njih:
- Identifikacija zrtava Srebrenice. Stalo se na broju od 3.000 identifikovanih, a u hladnjacama ceka bar jos duplo toliko. Ko su oni, odakle su, i zasto nisu na listi nesatlih, po kojoj se vec odavno presudilo u Hagu jednom broju vojnih lica?
- Dretelj! Zasto po Hagu niko nije odgovoran za ovaj logor, ako znamo da su svedoci svojevremeno isli u Hag da potpisu svoja svedocanstava?
- Zasto su Srbi izdani i ostavljeni na milost i nemilost Oluji (specijalno Bljesku) i da li je samo par njih krivo za to sto ljudi ni dan danas ne mogu da se vrate u svoje domove?
- A kako to da Tachi i Ceku nisu zavrsili na istom mestu kao i Haradinaj? Pa svi su oni junaci u narodu poznati i jednako zapamceni po istim (zlo)delima!
- Kako to da je ta "pravda" za jedne krivce jednakija, nego za neke druge krivce i kako se guta cinjenica da neki izlaze dve godine posle sudjena na slobodu, ubedjeni da oni zapravo nista nisu krivi?
Ne ocekujem manje od gospodje Karle, eto sada kada je vise ne tiste obaveze strasnog suda i kada moze slobodno i svojim recima da nam objasni neke tako interesantne stvari...
A nesto mi govori da gospodja Karla to ipak nece objaviti u svojoj knjzi.

exof

pre 16 godina

Каква је то паника ухватила српску политичку елиту,када траже забрану књиге Карле Дел Понте?Ако су је лагали и вукли *жедну* преко воде,не замерам им нимало.Али ако су са њом удворички сарађивали и помагали јој у испоруци *живог српског меса*,онда има пуно разлога да се итекако плаше.У сваком случају,било да се ради о једном или другом,веома је интересантно прочитати ко нас и на који начин води и представља пред светом.

Ratko Krsmanović

pre 16 godina

Zabrana je zapravo najefikasnija reklama određenog dela odnosno nedela.
I mene živo interesuje stvaralaštvo, pravna logika i snaga ljubavi ove bahate žene čudesnih manira.
Možda i popravi sliku o sebi ako progovori jezikom iskrenosti dostojnim čoveka.

Nostradamus

pre 16 godina

Tako to obicno biva na kraju svih traljavih prica. Ne znam kakve "poverljive podake" i silne "tajne" moze da otkrije gospodja Del Ponte u svojoj knjizi, a da iste nisu poznate, ali eto niko ih javno nije izrekao?. Pa i vrapci na grani znaju kako je uhapsen gospodin Tolimir i kako ga je ona Dodikova "svemoguca policija" uhapsila kao Crvenkapicu koja je brala cvece pored puta. Uporno laganje kako se nista ne moze uraditi po pitanju Mladica i Karadzica, oduzima bilo kakav kredibilitet ovoj vlasti i bilo kakvu mogucnost da ih neko ne smatra lazovima i osobama kojima covek nista ne mozete verovati. A njihov izgovor je da ih "celi svet mrzi jer su Srbi" i da je to zato tako. Smesno i retrogardno. Evo i ja sam Srbin pa ne znam nikoga ko me samo zbog toga mrzi. Ali ako SRS dodje na vlast verovatno cemo doziveti i "noc spaljivanje knjiga" kao u najbolja nacisticka vremena. Svakako ce to biti "opravdan cin" jer ce to biti "neprijateljske knjige" i nakon toga ce verovatno sve biti puno bolje. Usput mogu i Karlu oficielno da proglase "vesticom" i time konacno odbrane Kosovo i skinu ljagu sa svih gluposti i ubijanja ucinjenih od 1990. godine do danasu ime Srba i srpstva. Puno ce vode proteci Savom i Dunavom pre nego sto neko pametan dodje na vlast i konacno pocne da resava probleme u Srbiji a ne da probleme sam proizvodi, i bavi se samo time kako ostati na vlasti po svaku cenu.

pak

pre 16 godina

A ko kaze da cemo nesto novo saznati? Da je ona nesto znala i da se nesto pitala odavno bi i Karadzic i Mladic bili iza brave. Ovako, trla baba lan...

Stefica Cvek

pre 16 godina

Sloba je umro neosudjen. Naser Oric dobio 2 godine i pusten (sta, Mladic bi trebalo da dobije 4?). Hag umesto mesta za osudu ratnih zlocina postaje politicka pozornica za Seselja i SRS.
Na sve to, Karla del Ponte pise knjigu. Umesto kompetencije, nudi zutu stampu po tipu "U raljama zivota" ili "Zasto nisam uradila ono sto je trebalo, a bas sam htela". Treba joj honorar, nestalo kinte, nema strpljenja ni godinu dana. :-) Missslimmmm, ko je ovde blesav?

Krokus

pre 16 godina

Svakako bi objavljivanje ekvivalentne knjige o, recimo, Americkoj okupaciji Afganistana, bilo smesta blokirano. Ali, posto se Kostunicina Srbija tretira kao banana-republika, makar cemo imati priliku da saznamo sa cime se sve gospodja Del Ponte nosila. Srbiji takav uvid u ovdasnje strukture vlasti moze samo da koristi.
I, cisto da napomenem, izem ti drzavu kojoj Karla Del Ponte mora da radi lustraciju... :-)

sasa jokic

pre 16 godina

Da li se nadlezni boje da ce ova knjiga ugroziti napore tajnih sluzbi da i dalje skrivaju Ratka Mladica? Ili kako cemo saznati sta su pravi razlozi srpskih "patriota" da ga ne predaju Hagu? A danas to i vidimo na delu, ne zele u EU!

prpa

pre 16 godina

pa ko se to nama uplasio da cemo saznati sta se desava, konacno?

Ako bi to bilo objavljeno stvarno bi bio ugrozen rad tajnih sluzbi NA SKRIVANJU I CUVANJU OPTUZENIH ZA NAJTEZE ZLOCINE, i to onih istih zbog kojih nismo potpisali SSP, zbog kojih kaskamo u mestu vec duze vreme ne postujuci medjunarodne pravne obaveze.

Jedva cekam da izadje ta knjiga omrazene nam tuziteljke.

Mile

pre 16 godina

Konacno ! Bravo za Karlu i za smelost! Godinama se jurila sa nasim politicarima, godinama su je lagali,izvrdavali obecanja, a jos i sada njena knjiga moze da ometa rad tima za hapsenje ratnih zlocinaca!? Pa oko svakog smo se natezali! Vreme je da neko ovom narodu kaze istinu .

Stanko

pre 16 godina

Izvinite rodjaci,
ali Vi vec se vec osam godina igrate macke i misa. Ne mozete da nadjete Generala od Serpe i Radovana od Bensedina. Sad Vas brine sto ce ta Vasa bruka da postane bestseler.
Niste se setili da Karli naplatite autorska prava.
To je razumljivo ogranicenje vasih umova je bezgranicno.
Zivela Srbija

objavite knjigu odmah na srpskom

pre 16 godina

cim se srpska vlast necemu protivi znaci da je to opasno samo za njih, jer o hapsenju se vec mesecima vise ni ne prica. nadam se da ce knjiga izaci sto pre, jer kad god su ovi 'nasi' nesto odugovlacili onda se to nama obilo o glavi. poslednji primer kosovo.

Pedja

pre 16 godina

Jedva cekam da da knjiga izadje. Naravno da gospodji del Ponte vise verujem nego svim domacim politicarima koji samo kobajagi jure zlocince.

enzo-ks

pre 16 godina

A zasto zabraniti knjigu? Zar istina toliko boli? Molim izdavace na Balkanu da tu knjigu u svakom slucaju objave jer maske moraju pasti

ilir

pre 16 godina

Jos jedan dokaz da se sadasnja vlast boji istine,trebala je zena da saceka pesto godina onda bi to vjerovatno bila prava istina.Sada ce ljudi bar vidjeti koliko lazi u nasoj politici vlada.

Silard

pre 16 godina

Ko ce vise da ih uhapsi??? U ovoj nasoj drzavi niko nije sposoban za tako nesto. Nadam se da ce ova knjiga doprineti raspadu mreze koja stiti te "napacene" ljude!

Ivan

pre 16 godina

Argument da bi knjiga mogla da ugrozi napore vlasti da uhapse preostale haške begunce, pre svih Ratka Mladića, bio bi valjan kada bi neko to uopšte pokušavao da uradi. Obzirom da je očigledno da Mladića niko ne traži i nema nameru da hapsi knjigu treba objaviti da bar saznamo šta su sve naši predstavnici vlasti lagali kako nas tako i Hag

kolanac

pre 16 godina

Vjerojatno nema omraženije osobe u Hrvatskoj, a vjerujem i u Srbiji, to je činjenica no ono što me fascinira je bahatost ( glupost ) Vaših političara koji misle da mogu nešto nekome zabraniti. Zabraniti tiskanje ili prodaju neke knjige !?!
Mislim da takva glupost već dugo nije zabilježena, mogu je usporediti jedino sa glupošću Zlovenaca koji misle da oni nešto odlučuju unutar EU. Pošto ćete imati nove izbore, razmislite, razmislite.....

Julius

pre 16 godina

Del Ponteovu knjiga treba odmah prevoditi i objaviti istovremeno i na srpskom jeziku, kako bi narod saznao istinu o sprezi Vlade Srbije sa haskim optuzenicima. To bi dobrodosao demokratskim snagama u buducim vanrednim izborima, kako ne bi se retrogradne snage SRS,DSS,SPS,NS i sl. ponele glasove i formirale (koalicionu) vladu, na koju racuna Kostunica i/ili Nikolic.

Dragisa

pre 16 godina

Bas me zanima kako to planiraju da sprece stampanje te knjige. Mozda na isti onaj nacin na koji misle da zadrze Kosovo. Kad bi neupuceni covek video komentare ovih nasih politicara mislio bi da zaista imaju neku moc u svetu i da se neko od njih nekad za nesto pita.

Georg

pre 16 godina

Ta knjiga neće ugroziti napore za hvatanje ratnih zločinaca već će ugroziti napore za njihovo skrivanje. Najzad će se znati koliko sadašnja vlast preduzima na njihovom skrivanju.

Ranko

pre 16 godina

Mozda odgovor i nije tako jednolican i jednostavan,jer vidim da svi tipuju samo na Kostunicu i radikale.Ne treba zaboraviti da je u vrlo interesantnom periodu sadasnji predsednik bio i ministar vojni.Mozda onda lakse shvatimo ovu kolebljivost oko EU i pristajanje na "ucene".

Lazo

pre 16 godina

Iz pouzdanih izvora sam doznao da i gos. Marti Ahtisari pise svoje memoare za Kosovo, verovatno ce nasi politicare da zamole da jos malo odlozi dok 100-tinu drzava ne prizna tu "laznu" drzavicu, samo meni interesuje kako ce na to reagovati gos. samardjic?!

Dusko Popov = James Bond

pre 16 godina

Kakva interesantna vest!!,i to u trenutku kad Kostunjavi objavljuje konacno pad vlade!.Pod hitno objaviti knjigu na Srpskom kad izadje i to pre 11-tog Maja da se narod osvesti.

Nenad

pre 16 godina

Objavljivanje knjige biće, gotovo izvesno, veliki podstrek proevropskim snagama na majskim izborima. Konačno ćemo videti na koji način su vlasti u Srbiji iz sve snage opstruirale hapšenje Ratka Mladića. Knjiga če biti veliki bestseler, bilo da se nađe u knjižarama, bilo da ćemo morati da je prevodimo i delimo tajno preko interneta.

djuli

pre 16 godina

Sad cemo videti ciji smo taoci i zasto se toliko plase da se objavi ta knjiga. Mozda se i sazna istina o ubistvu nasih dva gardista.

njujork

pre 16 godina

izvinite, a kako to vlasti u srbiji misle da ce ujedinjene nacije da zabrane izdavanje knjige? kao u srbiji? da ce da posalju nekog da polomi noge izdavacu? ovo jako mnogo govori o shvatanju slobode u srbiji. a i rasplakacu se nad ugrozenoscu plana za hapsenje mladica i karadzica.

ILIJA Drakulic, Toronto

pre 16 godina

Zahtev za zabranu knjige je samo stari reklamni stos. Neko u Vladi Srbije (u ovom trenutku samo "tehnickoj") se "ugradio" u cenu knjige. Tiraz ce sigurno planuti, a neciji dzepovi eksplodirati.

debil

pre 16 godina

Pa onda krenite na posao !! Do 20-og marta imate vremena da pohapsite te " rodoljube " i hrabre borce.
Dokle ćemo biti njihovi taoci ???!!!

GuC

pre 16 godina

Ljajicu, je' vi to ozbiljno mislite?? Ja sam se srusila od smeha, mogu misliti kako se tek Karla smejala...nasi politicari zaista misle da svuda mogu da valjaju ove podle, funjarske, primitivne smisalice na medjuanrodnom planu? Ministar koji se bavio ljudskim pravima ne zna da NEMA PRAVA da sprecava pisanje knjiga, pa jaoj!
U stvari bolje da se osvrnuo na zabranu proslave 8 marta, danas u Beogradu!!! Ili mu je i to normalno?

Barbarossa

pre 16 godina

Interesantna je ova nasa DEMOKRATIJA sa jedne strane prosipaju price o slobodi medija i govora a na drugoj strani kad im nesto ne odgovara to treba zabraniti.

mail

pre 16 godina

Nama kao najgorim djacima nista nikad ne odgovara, ni najavljeni kontrolni, ni nenajavljeni, ni pismeni, bilo kakvo ispitavanje, ili pozivanje na odgovornost. Kako je bilo sa Ahtisarijem: nemoj sada da dolazis imamo izbore, nemoj ni sada treba da sastavimo vladu, pa gde bas sada kada smo je sastavili, pocecemo da se svadjamo. E nemoj te o Kosovu sada, cekaj te izbore, pa gde bas sada posle izbora, nismo stigli ni da proslavimo...Najgorim djacima, nikad nista ne odgovara.

autonomas

pre 16 godina

Ja se samo brinem za "magistra". Sta ako je i on u knjizi, a hvalio se da je imao "bliske" susrete sa gospodjom. A ako napise da je omanuo?

Dule

pre 16 godina

Da li će u knjizi objaviti i ono što je "pretila" ? Mislim na one "pretnje" zašto amerikanci nisu jurili Karadžića. Da li zbog dogovora, da ako se povuče iz javnog života imati imunitet?

Gaudeamus

pre 16 godina

Hajde, prevodioci i izdavaci, ujedinite se, PREVEDITE OVO PRE IZBORA, doprinecete lecenju nacije putem amputacije bolesnog tkiva!

citalac iz N. Sada

pre 16 godina

Ljajic jos uvek i opet ne govori istinu. On kao da nije svstan cinjenjcie, da on sluzi samo kao alibi nekim clanovima vlade. Dokle ce on ucestvovati u toj licemernoj i prljavoj igri?