Četvrtak, 28.02.2008.

15:00

Novi Chevrolet Aveo

Izvor: B92

Novi Chevrolet Aveo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

Srle

pre 15 godina

Vrlo je vazno da se napravi razlika izmedju Avea 1.2 i Avea 1.4, kao i da se napravi razlika izmedju Avea i Kalosa.
Sve sto je receno u prvom komentaru, odnosi se na Avea 1.2 ( rekao bih iz licnog iskustva) i potpuno je na moju veliku zalost kao njegovog vlasnika tacno. Ono sto je bezobrazno u celoj prici to je da vam ni u jednom salonu nece pre kupovini dati da probate Aveo 1.2 ( govorim o limuzini) vec ce vam onako usput dati da probate Aveo 1.4, ciji je menjac u poredjenju sa Aveom 1.2 nebo i zemlja. Dakle, mogu samo da kazem da je sramota i prevara kakav menjac dobijete u jednom automobilu pocetkom 21 veka. Znaci, pitanje je srece hocete li uspeti da vratite iz trece u drugu, ili da pri vrlo maloj brzini ubacite iz druge u prvu. Uzas. Za iste pare postoje mnogo i neuporedivo bolje alternative ali ih sada necu govoriti da ne bi ispalo da sam ubacen da to radim za neku drugu firmu. Ali ocajan sam sto sam spucao 11000 EUR, a zapravo sam prevaren i nasamaren

John Smith

pre 15 godina

Posedujem Avea 1.2 sa četvoro vrata od 2007 i za sada je OK, odnosno plaćeno dobijeno, i mada sam drndao službenu fabiju (1.9 sdi) koja mi deluje da je bolje izrade ali i skuplja skoro 2000e od avea (fabia 1.2 karavan model free). A za te pare pređes preko 15.000 km. Inače u fabiji sam već kod batrovaca morao da stanem da se malo ispružim a to radim i u aveu i kod skode mi se svideo motor (ali on je nemački). Ja lično volim masetarija ali imam para za avea (ps nemojte sa motorom od 1.2 da se upustate u rizicna preticanja, jer stvarno nema snage)

Bane

pre 16 godina

Vozim ovaj auto 4 godine bez ijednog kvara. Auto je tacno onakav koliko ste ga platili i nudi mnogo vise nego prokomentarisani nemacki auti koji su uglanom svi na isti kalup napravljeni i vec dosadni za oci. U ovoj klasi auta nemacki auti zajeno sa svojom bracom iz Skode daleko su od necega cime se hvalio citalac iz prvog komentara. Pogledajte novu Fabiu na cega lici mozda na mini moris iz 60 tih godina proslog veka! Toliko o njihovom cuvenom dizajnu.Dizajn Avea (Kalosa) uradio je poznati Talijan i on je odolevao dosta godina pa je bilo vreme za neke korekcije. Nemci bi trebalo bolje da se ugledaju na recimo pomenute Talijane ili Francuze sto se dizajna ove klase auta tice, nije sramota nekoga platiti da to uradi valjano. Pozdrav !

Ponosni vlasnik Avea

pre 16 godina

Aveo je savršen, vozim ga odličan je, lepo dizajniran udoban je...200kmh 4,5 hiljade obrtaja...i održava lepo...inače i u velikoj berzini je savršen...hvata krivine samo tako...imam sve pohvale za izgled....auto koji sam platio 13k, izgleda i sve je unutra full kao da košta 20k.....bez ikakvog preterivanja...prešao sam 18000 za manje od godinu...PREZADOVOLJAN SAM....mislim da onaj komentar za avea nije uošte tačan i pitanje da li je to od vlasnika avea!!! JEDNOM REČJU SAVRŠEN I LEP AUTO MNOGO VIŠE DAJE ZA TE PARE.....i komandna tabla je savršena, upoređivao sam sa novim pasatom karavanom..MNOGO LEPŠE!!!!! i prostranije deluje, posebna stvar je IZGLED je ima savršene linije..spojlere full fulova SVAKA ČAST DIZAJNERIMA!!!....sve pohvale...(mislim na aveo 2007).....MP3 može da oduva sve ostale....a brzina i snaga su odlične....ispeglam pasat 1.9 u startu.....do stotke za oko 10sek......tako da ne znam čemu tako loši komentari...GM ugrađuje ECO TEC 2 motor Opela u njega....ne troši puno, čak ni u velikom broju obrtaja i gradskoj vožnji, a npr. do Zlatiobra sam potrošio svega 12 litara (230km)...znači da ponovim: pre pre zadovoljan sam....svima topla preporuka!!!! MNOGO VIŠE DAJE ZA TU CENU!!!! SVAKA ČAST CHEVROLETU NA modelu.....inače gledao sam i reviewe amerikanaca koji ga koriste, svi su prezadovoljni!!!....

PS. Ko je ostavio prvi komentar je apsolutno preterao.....svima topla preporuka!!!!!!

dragab

pre 16 godina

dragi moji, dizajn prethodne verzije avea je veoma zanimljiv,drugo je pitanje da li se to nekome svidja ili ne, ali izgleda dosta mocno na malom automobilu, dalje, prednje maske chevroleta, posebno epice i lacetti karavana su jedne od lepsih na nasim putevima, i trece, ja vozim lacettia karavana novog vec godinu dana , presao 16000, b.e.s.p.r.e.k.o.r.a.n!

Cheda-ADELAIDE

pre 16 godina

Koliko vidim, najveca polemika se vodi oko cene, odnosno placeno-dobijeno. Za skoro identicnu cenu se u Australiji moze kupiti Astra(!), a za cenu P-207 se ovde moze kupiti za broj veci P-307. To nije greska proizvodjaca vec ukupna ne briga za domace trziste sa potencijalom od 100 000 prodatih vozila godisnje. Ne ulazim u to ko je kriv, ali konstatujem da sa takvim cenama svi gube, a najvise drzava. Ne treba da ovde nekome drzim predavanje, ali cu koristiti svaku priliku da istaknem zloupotrebu neinformisanosti domaceg kupca o cenama istog proizvoda na svetskom trzistu. Ovlasceni dileri se ponasaju kao monopolisti, a drzava nema meru u "haracu" i ako sa druge strane moze da poveca zaposlenost i ubiranje poreza olksavanjem trgovine automobilima. Bojim se da dok se ne shvati sta treba ciniti - ne ponestane nafte pa olaksan uvoz tek tada nece imati smisla.

Lepotan

pre 16 godina

Hvala na objasnjenju,sad je sve jasnije...Kad malo boljle pogledam gospodin koji je ostavio prvi komentar jeste malo preterao sa degradacijom ovog auta...

Vladan

pre 16 godina

Vlasnik sam Kalos-a tri godine i vrlo sam zadovoljan ovim automobilom. Pravo je zadovoljstvo voziti nov auto, i do sada nisam imao nikakvih problema. Interesuje me da li će saloni automobila krenuti sa zamenama STARO ZA NOVO ?

sonjicak

pre 16 godina

Alene, slažem se sa vama u potpunosti.I ja sam vlansica jednog Avea 1.2S, 4-vrata, i ukratko - zadovoljna sam. Saglasna sam sa nekim od osnovanih primedaba na račun ovog auta (npr.zbog visine, nepoželjan jek vetar u bok,kao i ulazak u krivinu u većoj brzini), ali je istina da je unapred "promašena tema" njegovo upoređivanje sa bilo kojim drugim markama vozila, pogotovo ako nisu pripadnici iste klase; tačno je i to da skuplji automobili (yaris-moj večni favorit!) pružaju više, i to nije ništa novo, a pogotovo nije mana Avea. Treba , za početak, biti jasan i iskren i reći za koju svrhu kupujete auto i koja će mu biti namena. U mom slučaju, tražila sam gradski auto, sa klimom, ABS-om, servom, sa 4 vrata, muzika/radio poželjna, a dobio se i CD - odličan zvuk sa 4 zvučnika, lepa spoljašnost (žensko, šta ćete; važna je bila i boja, tamno crvena, metalik - pogađate!), što manje potrošnje,ali i elektronskih džidža-bidža, a da sve to ne košta mnogo (pomenuta ljubimica toyota u istom paketu je koštala 15.000€, za mene nedostižno - predviđala se kupovina za keš) - i to sam i dobila. Dakle - nisam htela auto za revije, trke, all around Europe avanture, već pouzdan autić za grad, posao, pijacu, kraće putovanje (već smo pretčali nekoliko lepih izleta, čak i planinu sa pola metra snega na putu - lanci su odradili svoje), sa potrošnjom koja po gradu sa uključenom klimom iznosi 8,8l, van grada na auto putu 6,5(malo li je?!), jedini trošak za sada redovan servis, pranje u perionici i trošak za kafu koju tom prilikom popijem dok čekam :-). Za ambiciozne koji traže ozbiljan (čitaj: zmaj) auto, neka ne pomišljaju da ga mogu dobiti za 11.000€ koliko je koštao moj pomenuti ljubimac, uključujući i troškove 1.registracije.

Zoran

pre 16 godina

@Lepi: nije nikakva 'mrznja' prema VW, a rekao sam ono sto sam i napisao. Aveo/Kalos je sigurno za nijansu losijeg kvaliteta od VW, Citrona, Opela itd (govorim o kolima Aveo klase) ali za tu razliku koliko ces skuplje platitu ove gore nabrojane, neces toliko vise dobiti u voznji, sigurnosti, udobnosti, itd. itd.
Poenta je, da ovaj auto ne zasluzuje pljuvanje, kao da su ga Indijci pravili, i iako volim Nemacka i Italijanska sportska kola, pokusavam da ne budem 'klasican Srbin' vec da objektivno gledam na stvari, i kad je nesto precenjeno/potcenjeno to da kazem. Ajd ziv bio, valjda si sad shvatio

Alen

pre 16 godina

Vlasnik sam CHEVROLET AVEO 1.2S sa 4 vrata.Vozim ga skoro 2 godine u trenutno sam presao 65 000 km!
Za 10 000 EUR koliko je kostala ova osnovna verzija dobija se mnogo u odnosu na kola slicne cene!!!
Tokom eksploatacije nisam imao nikakvih problema osim sto mi se lampica CHAK pali i gasi na svakih 2000 km, prva dava puta sam isao u servis, ali posle vise nisam hteo jer ona se pali zbog loseg goriva!!!
Inace poznajem ljude koji su vlasnici CHEVROLET KALOSA i prelazili su sa njim i preko 120 000 km bez ikakvih ulaganja osim redovnog servisa!
Sto se motora tice on jeste malo slabiji jer ima 1150 cm3 i 72 KS ali za voznju po gradu je to sasvim dovoljno a da ne pricam da potrosnja u prosecnoj voznji grad-otvoren put ne bi trebala preci 7L benzina!!!
Unutrasnjost vozila je resena veoma lepo i imate osecaj da se vozite u veoma skupom automobilu pogotovo sto se onaj radio koji je uklopljen u masku ugradjuje i u druge CHEVROLET modele veoma skuplje, kao i u SAAB i DODGE!!
Na kraju vam mogu reci da za taj novac koliko kosta ovaj AVEO dobijate automobili koji je veoma kvalitetan i dobar!!!!

Vladimir

pre 16 godina

Drago mi je da ima i pozitivnih komentara u vezi ovog automobila. Ja medjutim ne mogu da kazem nesto previse lepo o njemu. Danas su mi na servisu rekli da mora da se menjaju ventili (15000km), a to je vec 2. automobil u mojoj firmi na kome to mora da se radi. Da ne pominjem da su kratki sa rezervnim delovima i da moj kolega ceka mesec i vise na zamenu istih. Moje misljenje o ovom automobilu bazira se na prethodnom 4-godisnjem iskustvu sa Skoda Fabiom1.4MPi,pa jos u Combi varijanti, i u poredjenju sa njom Aveo je u svakoj kategoriji losiji. O ceni prosudite sami, u mojoj firmi placen je 11400EUR (sedan varijanta) na bazi kupovine 5 komada, Skoda sa slicnim karakteristikama kosta do 2000 EUR vise, ali za taj novac dobijete mnogo vise. Auto jeste jeftiniji od drugih ali nije best buy. Ne znam kakav je Dacia Logan ali je se nisam vozio (ili ga vozio) nov auto losije izrade.
Centralna brava u Aveu znaci da se vrata mogu otkljucati iskljucivo sa vozaceve strane. Kljuc u suvozacevim vratima otvara samo ta vrata.

Miroslav

pre 16 godina

Cale ima Kalosa 1.4SE se IV vrata, i presao je za cetiri godine skoro 60 000. Auto se vozi svaki dan, cale radnim danima, a ja vikendom. Za sada je radjeno cistenje dizni zbog loseg goriva, i menjani su zadnji dobosi zbog ovalnosti. Za dobose u voznji se nije osetilo bas nista, vec na tehnickom prilikom pregleda je utvrdejna ovalnost desnog. To je bilo pokriveno garancijom. Cale je cetiri puta isao na more (ture od 1500km) i nikakve probleme nije imao. Auto je mnogo lepsi od Logana a i unutra je daleko lepsi i hvalitetniji. Mada me malo nerviraju rucice za otraranje vrata. Ovaj novi Aveo, koliko sam ja cuo za Evropu ce se proizvoditi u Slovackoj, a menjac je citi novi. Ista prica (menjac) je vazila za Lacetija, neprecizan, dug hod, medjutim pojavom novog dizel motora, promenjen je i menjac, i ako pogledate testove Lacetija dizel, videcete da je motor i menjac odlicno uskladjeni. NE bi me cudili da ubace i novi menjac, posto su stavili i nove motore.

Mustang

pre 16 godina

Nije mi jasno zasto GM sramoti svoje ime sa ovakvim Chevroletima u Evropi. Imaju Opel u Evropi, a vlasnici su i Saaba. Koji ce im jos Daewoo sa Chevy oznakom? Zasto sramote svoje ime?

Ilija K.

pre 16 godina

Ukolonite postojeäu oznaku auta i dodajte 4 kruga dobit ćete masku potpuno nalik aktualnom izgledu Audi modela. Ako su dizajneri iz Kine radili na tome može se samo očekivati plagijat. To se i dobilo.

Nikola

pre 16 godina

Automobil kao ovaj nema skoro nikakvih napredaka u tehnickom pogledu, pruimera radi redizajn modlazece, odnosno prethodne generacije mazde 6 je doneo sa sobom 200+ usavrsenih sklopova, delova i slicno.

Auto kao auto, pa naslednih daewoo-a, nista vise, ne bi se reklo da su isli silaznom putanjom vec samo nastavili ustaljenu tradiciju daewoo-a i to je to. Ok odnos za date pare mada bih ja svakako isao na neki drugi u tom cenovnom rangu.

Baki

pre 16 godina

Vozim kratki Chevrolet Kalos 1.2 (72Ks) 3 godine i 4 meseca, presao sam 55.000 Km. Radio redovne servise i jednom cistio dizne.Auto se sasvim solidno ponasa, ne stedim ga ama bas ni malo iako je samo moj. Takodje, ne moze se reci da ne znam sta je dobar auto jer sam dosta vozio caletov mercedes C klase i Grand Cherokee iz 2002. Takodje, dosta sam vremena proveo i u Fabiji i Puntu 2 ali na suvozackim mestima. Besmisleno je ocekivati da Kalos pokaze bilo sta od karakteristika skupih automobila. Skoda deluje cvrsce i kvalitetnije. Siguran sam da je dugotrajnija ali je tvrda, troma i staromodnije dizajnirana od Kalosa. Radio je blaupunkt i besprekoran je. Menjac je solidan, upravljanje nije bog zna kakvo i zato NEMOJTE KUPOVATI KALOSA ZA TRKE :))). O.Moment je nizak na pristojnim obrtajima ali na visokim u gradu guta ulice dok je na putu potrebno planirati teza preticanja.

Lepotan

pre 16 godina

(Zoran, 29. februar 2008 01:08) Ti si se bas zapleo prijatelju,tako da je poenta koju si hteo da predocis izgubljena negde izmedju mesanja baba i zaba...Ko prvo o kojoj skodi pricas?Kao drugo ostalo je nejasno da li ti mislis da je aveo los ili dobar auto,ili je samo iz svoje neosnovane mrznje prema vw grupi pljujes sve automobile koji izadju iz tih fabrika...Pa si onda u pricu nekako uspeo da uguras neke citroene,pezoe itd!!!Sve u svemu poenta ostade izostavljena...

stef

pre 16 godina

kupio sam aveo pre 2 meseca u kanadi. malo razlicit model nego u evropi, neka LT verzija, 1.6 motor, 103 konja i sve moguce igracke (siber,centralna,power windows,tockovi 15',abs...).kupio sam ga zato sto me podseca na punto 2 koji sam vozio u bg. i zbog jeftinoce. liz na 4god je 230$ mesecno. super je voziti novi auto ali mislim da ce za 4god biti spreman za otpad, tj da je gotov posle 100.000km. ne kajem se jer je dobar ugodjaj voziti bradn new car, ali mislim da je bolji izbor (ovde) kupiti za iste pare golf 4 (prave ga ovde i zove se golf city), ili malo skuplji auto ali pravi zmaj nissan versa. u istoj klasi je i honda fit, za koju mislim da ce nadziveti svaki americki auto. mislim da su GMC automobili jako zaostali za ostalim proizvodjacima i da je bolji izbor cak i dodge ili chrysler. ovde nije problem cena kola vec osiguranje koje je pljacka i moze biti vece od rate za auto mesecno.

mitch

pre 16 godina

Dve godine imam Aveo 1.4 S sa IV vrata i blago je reci da sam zadovoljan. Nijedan kvar za 45.000 km koliko je prosao do sada. Na Mitrovac na Tari se penjem u trecoj brzini sa 4 osobe u kolima, na autoputu 160-170 km/h bez da mu smeta a u gepek staje sve sto mi treba za duze pecanje (imam oko 12 stapova i brdo pratece opreme. Jedino za saranske parabolike moram da oborim sediste jer su rasklopljeni dugi oko 2m.
Mane su mu sto je jako nepregledan i napred i pozadi i sto ne voli jak bocni vetar. Inace auto je neverovatno tih za svoju klasu pa se cesto desi kada ga dam nekom da vozi da ga pali na semaforu iako radi (ovo mi je u pocetku bio veliki problem jer sam presao iz starog golfa II dizela).

BOKI

pre 16 godina

Ovo je samo fejslift i nista vise. Prethodna varijanta je barem izgledala skladnije, nije bila ovako neproporcionalna (pogledajte samo koliki su farovi i otvori za vazduh!).

Inace, i ja sam imao prilike da vozim ovaj model Chevrolet-a (Daewoo Kalos).
Ukratko: udobna sedista, neprecizan menjac, motor sam od sebe menja broj obrtaja pri malom gasu, lamela ogranicenog trajanja, plastika koja se veoma brzo rastrese...
Mislim da je automobil u limuzinskoj verziji mnogo uspesniji projekat jer nudi prtljaznik pristojnih dimenzija i izgleda mnogo skladnije. Uz to, izgleda lepse od Logana.
Iskreno, u toj cenovnoj klasi i nema bas puno toga da se kupi (10K Eur, sa klimom) - Zastava 10, Logan i to je to.

Mika

pre 16 godina

ja imam kalosa 3 godine, duza verzija, presao oko 70,000 km, nikakvih posebnih problema sem par ciscenja dizni zbog loseg goriva, udoban, gepeg dovoljan za mene, zenu i dete, za te pare u to vreme je bio best buy

Zoran

pre 16 godina

Da, da .. Skoda je super auto, samo se treba voziti u njemu duze od 15 min. po ovim nasim dzombastim putevima.
Tvrda, neudobna, svaka rupa ti pomeri bubreg u Skodi.
Drugo, probaj(te) da kupite Skodu za 10 k eura, sa ovom opremom i motorom koji nudi Aveo. Izaci ce 14.000 Eura sigurno. A za te pare, radije cu kupiti Subaru Imprezza, nego Skodu ili Seata.
Sto se tice price 'koliko ce auto vredeti kroz x ' godina, pa onda bolje nikad ne kupiti auto, jer uvek gubis na ceni.
Ja ti mogu Vlado reci: u firmi sam vozio: Pezo 307, kod kuce imam Astru, nekoliko puta Citroen C4, i tu ortopedsku Skodu koju pominjes, i Siguran sam da , recimo 5000 eura koje ces dati vise za Citroen C4, ili 4000 Eura za ortopedsku Skodu, sigurno neces vise dobiti u samoj voznji nego sa Aveom.
Da ne pomislis da branim Aveo, meni je sve osim BMW ili Alfe bezveze, ali si bezrazlozno napao ovaj auto, koji za te pare nudi najvise.

Beograd

pre 16 godina

Vec 3 godine imam ovaj auto. Pre toga sam vozio sve i svasta. auto je presao 42.000 km, i svaki dan je u pokretu.
Nikada, nijedan problem nisam imao.
Ne znam kakvu neko ocekuje instrument tablu na kolima od 10K eura, ali ne vidim ni da je Instrument tabla, Golfa, Astre, nista bolje od ove.
Radio unutra jeste bez MP3, ali ovaj radio (Blaupunkt !!) hvata signal 50 puta bolje, od raznoraznih 'Pioneera' koji imaju 100 bespotrebnih gluposti.
Potrosnja jeste veca za 1l, nego kola slicne kubikace (1400 ccm, 75 KS).
Takodje, zato sto je visok, auto nije uopste za ulazak u krivine sa 120 km/h, ali je zato odlican za ova nase dzombaste puteve, jer je dosta podignut od puta.
Menjac je odlican, za ovih 42.000 km, radi kao sto je radio i prvog dana.
Centralna brava radi bez problema na svim vratima.
Jedino sto me nervira sto su vrata dosta lagana, pa to odaje utisak jeftinosti.
U gradu (Beogradu) imaju jos 3-4 taksista koji imaju Chevrolett Kalos, jedan (golubija plavo boja) je presao 120.000 km za 2 godine, bez ikakvih problema.
Moja komsija i jos 2 prijatelja takodje imaju Kalose (neko skracenu verziju, neko duzu), i vozi ih u sreci i veselju vec 2-3 godine. Naravno, drugacije traje auto kad je firmin, a drugacije kad ga vi licno kupite !!
Tako da, za te pare, ovo je ubedljivo najbolja kupovina.

vladimir

pre 16 godina

Kao 12-mesecni korisnik ovog automobila, absolutno sam shvatio znacenje stare poslovice "nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari".
U poredjenju sa Skodom, Seat-om koji su nesto malo skuplji, Chevrolet Aveo je auto koji im ne moze ni prici.
Menjac, kao u Yugu 45, plastika svuda bez izuzetka (osim kad je uopste i nema nego npr vise kablovi kod nogu suvozaca, (unutra sve odzvanja), gepek prosecan ali stvari ne mogu da se normalno ubace zbog drzaca poklopca za gepek, instrument tabla bezveze, merac goriva se pali kad kazaljka prodje dobro ispod zadnje iscrtane linije, motor 95 konjskih snaga, a ne osecaju se. Na otvorenom putu auto se ljulja, centralna brava radi samo na vozacevim vratima, ugradjeni radio sa CD-om (MP3 ima sto je ok) je blago receno uzasan.
Nakon prvog utiska koji prakticno ucini da auto izgleda veci nego sto jeste, jedini utisak je da se vozite u jeftinom automobilu gde je usteda napravljena svuda gde se moglo..
Od 4 ovakva automobila koja su kupljena istovremeno u firmi gde radim 3 su imala ozbiljne kvarove: servo, kocioni cilindar, ventili (citaj - radice se obrada glave motora) za godinu dana. Da li ce se ista promeniti na novom modelu - sumnjam. Preporuka, sacekajte sajam, dodajte 1000EUR, kupite Skodu ili Seat-a, isplatice Vam se kroz uzivanje u voznji a i realno usteda u potrosnji goriva (auto trosi 1l vise od pomenutih), ce otplatiti i samu razliku u novcu. Da ne pominjem koliko ce auto vredeti za 3 godine...

vladimir

pre 16 godina

Kao 12-mesecni korisnik ovog automobila, absolutno sam shvatio znacenje stare poslovice "nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari".
U poredjenju sa Skodom, Seat-om koji su nesto malo skuplji, Chevrolet Aveo je auto koji im ne moze ni prici.
Menjac, kao u Yugu 45, plastika svuda bez izuzetka (osim kad je uopste i nema nego npr vise kablovi kod nogu suvozaca, (unutra sve odzvanja), gepek prosecan ali stvari ne mogu da se normalno ubace zbog drzaca poklopca za gepek, instrument tabla bezveze, merac goriva se pali kad kazaljka prodje dobro ispod zadnje iscrtane linije, motor 95 konjskih snaga, a ne osecaju se. Na otvorenom putu auto se ljulja, centralna brava radi samo na vozacevim vratima, ugradjeni radio sa CD-om (MP3 ima sto je ok) je blago receno uzasan.
Nakon prvog utiska koji prakticno ucini da auto izgleda veci nego sto jeste, jedini utisak je da se vozite u jeftinom automobilu gde je usteda napravljena svuda gde se moglo..
Od 4 ovakva automobila koja su kupljena istovremeno u firmi gde radim 3 su imala ozbiljne kvarove: servo, kocioni cilindar, ventili (citaj - radice se obrada glave motora) za godinu dana. Da li ce se ista promeniti na novom modelu - sumnjam. Preporuka, sacekajte sajam, dodajte 1000EUR, kupite Skodu ili Seat-a, isplatice Vam se kroz uzivanje u voznji a i realno usteda u potrosnji goriva (auto trosi 1l vise od pomenutih), ce otplatiti i samu razliku u novcu. Da ne pominjem koliko ce auto vredeti za 3 godine...

Beograd

pre 16 godina

Vec 3 godine imam ovaj auto. Pre toga sam vozio sve i svasta. auto je presao 42.000 km, i svaki dan je u pokretu.
Nikada, nijedan problem nisam imao.
Ne znam kakvu neko ocekuje instrument tablu na kolima od 10K eura, ali ne vidim ni da je Instrument tabla, Golfa, Astre, nista bolje od ove.
Radio unutra jeste bez MP3, ali ovaj radio (Blaupunkt !!) hvata signal 50 puta bolje, od raznoraznih 'Pioneera' koji imaju 100 bespotrebnih gluposti.
Potrosnja jeste veca za 1l, nego kola slicne kubikace (1400 ccm, 75 KS).
Takodje, zato sto je visok, auto nije uopste za ulazak u krivine sa 120 km/h, ali je zato odlican za ova nase dzombaste puteve, jer je dosta podignut od puta.
Menjac je odlican, za ovih 42.000 km, radi kao sto je radio i prvog dana.
Centralna brava radi bez problema na svim vratima.
Jedino sto me nervira sto su vrata dosta lagana, pa to odaje utisak jeftinosti.
U gradu (Beogradu) imaju jos 3-4 taksista koji imaju Chevrolett Kalos, jedan (golubija plavo boja) je presao 120.000 km za 2 godine, bez ikakvih problema.
Moja komsija i jos 2 prijatelja takodje imaju Kalose (neko skracenu verziju, neko duzu), i vozi ih u sreci i veselju vec 2-3 godine. Naravno, drugacije traje auto kad je firmin, a drugacije kad ga vi licno kupite !!
Tako da, za te pare, ovo je ubedljivo najbolja kupovina.

Zoran

pre 16 godina

Da, da .. Skoda je super auto, samo se treba voziti u njemu duze od 15 min. po ovim nasim dzombastim putevima.
Tvrda, neudobna, svaka rupa ti pomeri bubreg u Skodi.
Drugo, probaj(te) da kupite Skodu za 10 k eura, sa ovom opremom i motorom koji nudi Aveo. Izaci ce 14.000 Eura sigurno. A za te pare, radije cu kupiti Subaru Imprezza, nego Skodu ili Seata.
Sto se tice price 'koliko ce auto vredeti kroz x ' godina, pa onda bolje nikad ne kupiti auto, jer uvek gubis na ceni.
Ja ti mogu Vlado reci: u firmi sam vozio: Pezo 307, kod kuce imam Astru, nekoliko puta Citroen C4, i tu ortopedsku Skodu koju pominjes, i Siguran sam da , recimo 5000 eura koje ces dati vise za Citroen C4, ili 4000 Eura za ortopedsku Skodu, sigurno neces vise dobiti u samoj voznji nego sa Aveom.
Da ne pomislis da branim Aveo, meni je sve osim BMW ili Alfe bezveze, ali si bezrazlozno napao ovaj auto, koji za te pare nudi najvise.

Mika

pre 16 godina

ja imam kalosa 3 godine, duza verzija, presao oko 70,000 km, nikakvih posebnih problema sem par ciscenja dizni zbog loseg goriva, udoban, gepeg dovoljan za mene, zenu i dete, za te pare u to vreme je bio best buy

sonjicak

pre 16 godina

Alene, slažem se sa vama u potpunosti.I ja sam vlansica jednog Avea 1.2S, 4-vrata, i ukratko - zadovoljna sam. Saglasna sam sa nekim od osnovanih primedaba na račun ovog auta (npr.zbog visine, nepoželjan jek vetar u bok,kao i ulazak u krivinu u većoj brzini), ali je istina da je unapred "promašena tema" njegovo upoređivanje sa bilo kojim drugim markama vozila, pogotovo ako nisu pripadnici iste klase; tačno je i to da skuplji automobili (yaris-moj večni favorit!) pružaju više, i to nije ništa novo, a pogotovo nije mana Avea. Treba , za početak, biti jasan i iskren i reći za koju svrhu kupujete auto i koja će mu biti namena. U mom slučaju, tražila sam gradski auto, sa klimom, ABS-om, servom, sa 4 vrata, muzika/radio poželjna, a dobio se i CD - odličan zvuk sa 4 zvučnika, lepa spoljašnost (žensko, šta ćete; važna je bila i boja, tamno crvena, metalik - pogađate!), što manje potrošnje,ali i elektronskih džidža-bidža, a da sve to ne košta mnogo (pomenuta ljubimica toyota u istom paketu je koštala 15.000€, za mene nedostižno - predviđala se kupovina za keš) - i to sam i dobila. Dakle - nisam htela auto za revije, trke, all around Europe avanture, već pouzdan autić za grad, posao, pijacu, kraće putovanje (već smo pretčali nekoliko lepih izleta, čak i planinu sa pola metra snega na putu - lanci su odradili svoje), sa potrošnjom koja po gradu sa uključenom klimom iznosi 8,8l, van grada na auto putu 6,5(malo li je?!), jedini trošak za sada redovan servis, pranje u perionici i trošak za kafu koju tom prilikom popijem dok čekam :-). Za ambiciozne koji traže ozbiljan (čitaj: zmaj) auto, neka ne pomišljaju da ga mogu dobiti za 11.000€ koliko je koštao moj pomenuti ljubimac, uključujući i troškove 1.registracije.

mitch

pre 16 godina

Dve godine imam Aveo 1.4 S sa IV vrata i blago je reci da sam zadovoljan. Nijedan kvar za 45.000 km koliko je prosao do sada. Na Mitrovac na Tari se penjem u trecoj brzini sa 4 osobe u kolima, na autoputu 160-170 km/h bez da mu smeta a u gepek staje sve sto mi treba za duze pecanje (imam oko 12 stapova i brdo pratece opreme. Jedino za saranske parabolike moram da oborim sediste jer su rasklopljeni dugi oko 2m.
Mane su mu sto je jako nepregledan i napred i pozadi i sto ne voli jak bocni vetar. Inace auto je neverovatno tih za svoju klasu pa se cesto desi kada ga dam nekom da vozi da ga pali na semaforu iako radi (ovo mi je u pocetku bio veliki problem jer sam presao iz starog golfa II dizela).

BOKI

pre 16 godina

Ovo je samo fejslift i nista vise. Prethodna varijanta je barem izgledala skladnije, nije bila ovako neproporcionalna (pogledajte samo koliki su farovi i otvori za vazduh!).

Inace, i ja sam imao prilike da vozim ovaj model Chevrolet-a (Daewoo Kalos).
Ukratko: udobna sedista, neprecizan menjac, motor sam od sebe menja broj obrtaja pri malom gasu, lamela ogranicenog trajanja, plastika koja se veoma brzo rastrese...
Mislim da je automobil u limuzinskoj verziji mnogo uspesniji projekat jer nudi prtljaznik pristojnih dimenzija i izgleda mnogo skladnije. Uz to, izgleda lepse od Logana.
Iskreno, u toj cenovnoj klasi i nema bas puno toga da se kupi (10K Eur, sa klimom) - Zastava 10, Logan i to je to.

Alen

pre 16 godina

Vlasnik sam CHEVROLET AVEO 1.2S sa 4 vrata.Vozim ga skoro 2 godine u trenutno sam presao 65 000 km!
Za 10 000 EUR koliko je kostala ova osnovna verzija dobija se mnogo u odnosu na kola slicne cene!!!
Tokom eksploatacije nisam imao nikakvih problema osim sto mi se lampica CHAK pali i gasi na svakih 2000 km, prva dava puta sam isao u servis, ali posle vise nisam hteo jer ona se pali zbog loseg goriva!!!
Inace poznajem ljude koji su vlasnici CHEVROLET KALOSA i prelazili su sa njim i preko 120 000 km bez ikakvih ulaganja osim redovnog servisa!
Sto se motora tice on jeste malo slabiji jer ima 1150 cm3 i 72 KS ali za voznju po gradu je to sasvim dovoljno a da ne pricam da potrosnja u prosecnoj voznji grad-otvoren put ne bi trebala preci 7L benzina!!!
Unutrasnjost vozila je resena veoma lepo i imate osecaj da se vozite u veoma skupom automobilu pogotovo sto se onaj radio koji je uklopljen u masku ugradjuje i u druge CHEVROLET modele veoma skuplje, kao i u SAAB i DODGE!!
Na kraju vam mogu reci da za taj novac koliko kosta ovaj AVEO dobijate automobili koji je veoma kvalitetan i dobar!!!!

Zoran

pre 16 godina

@Lepi: nije nikakva 'mrznja' prema VW, a rekao sam ono sto sam i napisao. Aveo/Kalos je sigurno za nijansu losijeg kvaliteta od VW, Citrona, Opela itd (govorim o kolima Aveo klase) ali za tu razliku koliko ces skuplje platitu ove gore nabrojane, neces toliko vise dobiti u voznji, sigurnosti, udobnosti, itd. itd.
Poenta je, da ovaj auto ne zasluzuje pljuvanje, kao da su ga Indijci pravili, i iako volim Nemacka i Italijanska sportska kola, pokusavam da ne budem 'klasican Srbin' vec da objektivno gledam na stvari, i kad je nesto precenjeno/potcenjeno to da kazem. Ajd ziv bio, valjda si sad shvatio

Ponosni vlasnik Avea

pre 16 godina

Aveo je savršen, vozim ga odličan je, lepo dizajniran udoban je...200kmh 4,5 hiljade obrtaja...i održava lepo...inače i u velikoj berzini je savršen...hvata krivine samo tako...imam sve pohvale za izgled....auto koji sam platio 13k, izgleda i sve je unutra full kao da košta 20k.....bez ikakvog preterivanja...prešao sam 18000 za manje od godinu...PREZADOVOLJAN SAM....mislim da onaj komentar za avea nije uošte tačan i pitanje da li je to od vlasnika avea!!! JEDNOM REČJU SAVRŠEN I LEP AUTO MNOGO VIŠE DAJE ZA TE PARE.....i komandna tabla je savršena, upoređivao sam sa novim pasatom karavanom..MNOGO LEPŠE!!!!! i prostranije deluje, posebna stvar je IZGLED je ima savršene linije..spojlere full fulova SVAKA ČAST DIZAJNERIMA!!!....sve pohvale...(mislim na aveo 2007).....MP3 može da oduva sve ostale....a brzina i snaga su odlične....ispeglam pasat 1.9 u startu.....do stotke za oko 10sek......tako da ne znam čemu tako loši komentari...GM ugrađuje ECO TEC 2 motor Opela u njega....ne troši puno, čak ni u velikom broju obrtaja i gradskoj vožnji, a npr. do Zlatiobra sam potrošio svega 12 litara (230km)...znači da ponovim: pre pre zadovoljan sam....svima topla preporuka!!!! MNOGO VIŠE DAJE ZA TU CENU!!!! SVAKA ČAST CHEVROLETU NA modelu.....inače gledao sam i reviewe amerikanaca koji ga koriste, svi su prezadovoljni!!!....

PS. Ko je ostavio prvi komentar je apsolutno preterao.....svima topla preporuka!!!!!!

stef

pre 16 godina

kupio sam aveo pre 2 meseca u kanadi. malo razlicit model nego u evropi, neka LT verzija, 1.6 motor, 103 konja i sve moguce igracke (siber,centralna,power windows,tockovi 15',abs...).kupio sam ga zato sto me podseca na punto 2 koji sam vozio u bg. i zbog jeftinoce. liz na 4god je 230$ mesecno. super je voziti novi auto ali mislim da ce za 4god biti spreman za otpad, tj da je gotov posle 100.000km. ne kajem se jer je dobar ugodjaj voziti bradn new car, ali mislim da je bolji izbor (ovde) kupiti za iste pare golf 4 (prave ga ovde i zove se golf city), ili malo skuplji auto ali pravi zmaj nissan versa. u istoj klasi je i honda fit, za koju mislim da ce nadziveti svaki americki auto. mislim da su GMC automobili jako zaostali za ostalim proizvodjacima i da je bolji izbor cak i dodge ili chrysler. ovde nije problem cena kola vec osiguranje koje je pljacka i moze biti vece od rate za auto mesecno.

Baki

pre 16 godina

Vozim kratki Chevrolet Kalos 1.2 (72Ks) 3 godine i 4 meseca, presao sam 55.000 Km. Radio redovne servise i jednom cistio dizne.Auto se sasvim solidno ponasa, ne stedim ga ama bas ni malo iako je samo moj. Takodje, ne moze se reci da ne znam sta je dobar auto jer sam dosta vozio caletov mercedes C klase i Grand Cherokee iz 2002. Takodje, dosta sam vremena proveo i u Fabiji i Puntu 2 ali na suvozackim mestima. Besmisleno je ocekivati da Kalos pokaze bilo sta od karakteristika skupih automobila. Skoda deluje cvrsce i kvalitetnije. Siguran sam da je dugotrajnija ali je tvrda, troma i staromodnije dizajnirana od Kalosa. Radio je blaupunkt i besprekoran je. Menjac je solidan, upravljanje nije bog zna kakvo i zato NEMOJTE KUPOVATI KALOSA ZA TRKE :))). O.Moment je nizak na pristojnim obrtajima ali na visokim u gradu guta ulice dok je na putu potrebno planirati teza preticanja.

Miroslav

pre 16 godina

Cale ima Kalosa 1.4SE se IV vrata, i presao je za cetiri godine skoro 60 000. Auto se vozi svaki dan, cale radnim danima, a ja vikendom. Za sada je radjeno cistenje dizni zbog loseg goriva, i menjani su zadnji dobosi zbog ovalnosti. Za dobose u voznji se nije osetilo bas nista, vec na tehnickom prilikom pregleda je utvrdejna ovalnost desnog. To je bilo pokriveno garancijom. Cale je cetiri puta isao na more (ture od 1500km) i nikakve probleme nije imao. Auto je mnogo lepsi od Logana a i unutra je daleko lepsi i hvalitetniji. Mada me malo nerviraju rucice za otraranje vrata. Ovaj novi Aveo, koliko sam ja cuo za Evropu ce se proizvoditi u Slovackoj, a menjac je citi novi. Ista prica (menjac) je vazila za Lacetija, neprecizan, dug hod, medjutim pojavom novog dizel motora, promenjen je i menjac, i ako pogledate testove Lacetija dizel, videcete da je motor i menjac odlicno uskladjeni. NE bi me cudili da ubace i novi menjac, posto su stavili i nove motore.

John Smith

pre 15 godina

Posedujem Avea 1.2 sa četvoro vrata od 2007 i za sada je OK, odnosno plaćeno dobijeno, i mada sam drndao službenu fabiju (1.9 sdi) koja mi deluje da je bolje izrade ali i skuplja skoro 2000e od avea (fabia 1.2 karavan model free). A za te pare pređes preko 15.000 km. Inače u fabiji sam već kod batrovaca morao da stanem da se malo ispružim a to radim i u aveu i kod skode mi se svideo motor (ali on je nemački). Ja lično volim masetarija ali imam para za avea (ps nemojte sa motorom od 1.2 da se upustate u rizicna preticanja, jer stvarno nema snage)

Srle

pre 15 godina

Vrlo je vazno da se napravi razlika izmedju Avea 1.2 i Avea 1.4, kao i da se napravi razlika izmedju Avea i Kalosa.
Sve sto je receno u prvom komentaru, odnosi se na Avea 1.2 ( rekao bih iz licnog iskustva) i potpuno je na moju veliku zalost kao njegovog vlasnika tacno. Ono sto je bezobrazno u celoj prici to je da vam ni u jednom salonu nece pre kupovini dati da probate Aveo 1.2 ( govorim o limuzini) vec ce vam onako usput dati da probate Aveo 1.4, ciji je menjac u poredjenju sa Aveom 1.2 nebo i zemlja. Dakle, mogu samo da kazem da je sramota i prevara kakav menjac dobijete u jednom automobilu pocetkom 21 veka. Znaci, pitanje je srece hocete li uspeti da vratite iz trece u drugu, ili da pri vrlo maloj brzini ubacite iz druge u prvu. Uzas. Za iste pare postoje mnogo i neuporedivo bolje alternative ali ih sada necu govoriti da ne bi ispalo da sam ubacen da to radim za neku drugu firmu. Ali ocajan sam sto sam spucao 11000 EUR, a zapravo sam prevaren i nasamaren

Vladimir

pre 16 godina

Drago mi je da ima i pozitivnih komentara u vezi ovog automobila. Ja medjutim ne mogu da kazem nesto previse lepo o njemu. Danas su mi na servisu rekli da mora da se menjaju ventili (15000km), a to je vec 2. automobil u mojoj firmi na kome to mora da se radi. Da ne pominjem da su kratki sa rezervnim delovima i da moj kolega ceka mesec i vise na zamenu istih. Moje misljenje o ovom automobilu bazira se na prethodnom 4-godisnjem iskustvu sa Skoda Fabiom1.4MPi,pa jos u Combi varijanti, i u poredjenju sa njom Aveo je u svakoj kategoriji losiji. O ceni prosudite sami, u mojoj firmi placen je 11400EUR (sedan varijanta) na bazi kupovine 5 komada, Skoda sa slicnim karakteristikama kosta do 2000 EUR vise, ali za taj novac dobijete mnogo vise. Auto jeste jeftiniji od drugih ali nije best buy. Ne znam kakav je Dacia Logan ali je se nisam vozio (ili ga vozio) nov auto losije izrade.
Centralna brava u Aveu znaci da se vrata mogu otkljucati iskljucivo sa vozaceve strane. Kljuc u suvozacevim vratima otvara samo ta vrata.

Cheda-ADELAIDE

pre 16 godina

Koliko vidim, najveca polemika se vodi oko cene, odnosno placeno-dobijeno. Za skoro identicnu cenu se u Australiji moze kupiti Astra(!), a za cenu P-207 se ovde moze kupiti za broj veci P-307. To nije greska proizvodjaca vec ukupna ne briga za domace trziste sa potencijalom od 100 000 prodatih vozila godisnje. Ne ulazim u to ko je kriv, ali konstatujem da sa takvim cenama svi gube, a najvise drzava. Ne treba da ovde nekome drzim predavanje, ali cu koristiti svaku priliku da istaknem zloupotrebu neinformisanosti domaceg kupca o cenama istog proizvoda na svetskom trzistu. Ovlasceni dileri se ponasaju kao monopolisti, a drzava nema meru u "haracu" i ako sa druge strane moze da poveca zaposlenost i ubiranje poreza olksavanjem trgovine automobilima. Bojim se da dok se ne shvati sta treba ciniti - ne ponestane nafte pa olaksan uvoz tek tada nece imati smisla.

Mustang

pre 16 godina

Nije mi jasno zasto GM sramoti svoje ime sa ovakvim Chevroletima u Evropi. Imaju Opel u Evropi, a vlasnici su i Saaba. Koji ce im jos Daewoo sa Chevy oznakom? Zasto sramote svoje ime?

Lepotan

pre 16 godina

(Zoran, 29. februar 2008 01:08) Ti si se bas zapleo prijatelju,tako da je poenta koju si hteo da predocis izgubljena negde izmedju mesanja baba i zaba...Ko prvo o kojoj skodi pricas?Kao drugo ostalo je nejasno da li ti mislis da je aveo los ili dobar auto,ili je samo iz svoje neosnovane mrznje prema vw grupi pljujes sve automobile koji izadju iz tih fabrika...Pa si onda u pricu nekako uspeo da uguras neke citroene,pezoe itd!!!Sve u svemu poenta ostade izostavljena...

Lepotan

pre 16 godina

Hvala na objasnjenju,sad je sve jasnije...Kad malo boljle pogledam gospodin koji je ostavio prvi komentar jeste malo preterao sa degradacijom ovog auta...

dragab

pre 16 godina

dragi moji, dizajn prethodne verzije avea je veoma zanimljiv,drugo je pitanje da li se to nekome svidja ili ne, ali izgleda dosta mocno na malom automobilu, dalje, prednje maske chevroleta, posebno epice i lacetti karavana su jedne od lepsih na nasim putevima, i trece, ja vozim lacettia karavana novog vec godinu dana , presao 16000, b.e.s.p.r.e.k.o.r.a.n!

Nikola

pre 16 godina

Automobil kao ovaj nema skoro nikakvih napredaka u tehnickom pogledu, pruimera radi redizajn modlazece, odnosno prethodne generacije mazde 6 je doneo sa sobom 200+ usavrsenih sklopova, delova i slicno.

Auto kao auto, pa naslednih daewoo-a, nista vise, ne bi se reklo da su isli silaznom putanjom vec samo nastavili ustaljenu tradiciju daewoo-a i to je to. Ok odnos za date pare mada bih ja svakako isao na neki drugi u tom cenovnom rangu.

Ilija K.

pre 16 godina

Ukolonite postojeäu oznaku auta i dodajte 4 kruga dobit ćete masku potpuno nalik aktualnom izgledu Audi modela. Ako su dizajneri iz Kine radili na tome može se samo očekivati plagijat. To se i dobilo.

Vladan

pre 16 godina

Vlasnik sam Kalos-a tri godine i vrlo sam zadovoljan ovim automobilom. Pravo je zadovoljstvo voziti nov auto, i do sada nisam imao nikakvih problema. Interesuje me da li će saloni automobila krenuti sa zamenama STARO ZA NOVO ?

Bane

pre 16 godina

Vozim ovaj auto 4 godine bez ijednog kvara. Auto je tacno onakav koliko ste ga platili i nudi mnogo vise nego prokomentarisani nemacki auti koji su uglanom svi na isti kalup napravljeni i vec dosadni za oci. U ovoj klasi auta nemacki auti zajeno sa svojom bracom iz Skode daleko su od necega cime se hvalio citalac iz prvog komentara. Pogledajte novu Fabiu na cega lici mozda na mini moris iz 60 tih godina proslog veka! Toliko o njihovom cuvenom dizajnu.Dizajn Avea (Kalosa) uradio je poznati Talijan i on je odolevao dosta godina pa je bilo vreme za neke korekcije. Nemci bi trebalo bolje da se ugledaju na recimo pomenute Talijane ili Francuze sto se dizajna ove klase auta tice, nije sramota nekoga platiti da to uradi valjano. Pozdrav !

vladimir

pre 16 godina

Kao 12-mesecni korisnik ovog automobila, absolutno sam shvatio znacenje stare poslovice "nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari".
U poredjenju sa Skodom, Seat-om koji su nesto malo skuplji, Chevrolet Aveo je auto koji im ne moze ni prici.
Menjac, kao u Yugu 45, plastika svuda bez izuzetka (osim kad je uopste i nema nego npr vise kablovi kod nogu suvozaca, (unutra sve odzvanja), gepek prosecan ali stvari ne mogu da se normalno ubace zbog drzaca poklopca za gepek, instrument tabla bezveze, merac goriva se pali kad kazaljka prodje dobro ispod zadnje iscrtane linije, motor 95 konjskih snaga, a ne osecaju se. Na otvorenom putu auto se ljulja, centralna brava radi samo na vozacevim vratima, ugradjeni radio sa CD-om (MP3 ima sto je ok) je blago receno uzasan.
Nakon prvog utiska koji prakticno ucini da auto izgleda veci nego sto jeste, jedini utisak je da se vozite u jeftinom automobilu gde je usteda napravljena svuda gde se moglo..
Od 4 ovakva automobila koja su kupljena istovremeno u firmi gde radim 3 su imala ozbiljne kvarove: servo, kocioni cilindar, ventili (citaj - radice se obrada glave motora) za godinu dana. Da li ce se ista promeniti na novom modelu - sumnjam. Preporuka, sacekajte sajam, dodajte 1000EUR, kupite Skodu ili Seat-a, isplatice Vam se kroz uzivanje u voznji a i realno usteda u potrosnji goriva (auto trosi 1l vise od pomenutih), ce otplatiti i samu razliku u novcu. Da ne pominjem koliko ce auto vredeti za 3 godine...

Mustang

pre 16 godina

Nije mi jasno zasto GM sramoti svoje ime sa ovakvim Chevroletima u Evropi. Imaju Opel u Evropi, a vlasnici su i Saaba. Koji ce im jos Daewoo sa Chevy oznakom? Zasto sramote svoje ime?

Ilija K.

pre 16 godina

Ukolonite postojeäu oznaku auta i dodajte 4 kruga dobit ćete masku potpuno nalik aktualnom izgledu Audi modela. Ako su dizajneri iz Kine radili na tome može se samo očekivati plagijat. To se i dobilo.

Beograd

pre 16 godina

Vec 3 godine imam ovaj auto. Pre toga sam vozio sve i svasta. auto je presao 42.000 km, i svaki dan je u pokretu.
Nikada, nijedan problem nisam imao.
Ne znam kakvu neko ocekuje instrument tablu na kolima od 10K eura, ali ne vidim ni da je Instrument tabla, Golfa, Astre, nista bolje od ove.
Radio unutra jeste bez MP3, ali ovaj radio (Blaupunkt !!) hvata signal 50 puta bolje, od raznoraznih 'Pioneera' koji imaju 100 bespotrebnih gluposti.
Potrosnja jeste veca za 1l, nego kola slicne kubikace (1400 ccm, 75 KS).
Takodje, zato sto je visok, auto nije uopste za ulazak u krivine sa 120 km/h, ali je zato odlican za ova nase dzombaste puteve, jer je dosta podignut od puta.
Menjac je odlican, za ovih 42.000 km, radi kao sto je radio i prvog dana.
Centralna brava radi bez problema na svim vratima.
Jedino sto me nervira sto su vrata dosta lagana, pa to odaje utisak jeftinosti.
U gradu (Beogradu) imaju jos 3-4 taksista koji imaju Chevrolett Kalos, jedan (golubija plavo boja) je presao 120.000 km za 2 godine, bez ikakvih problema.
Moja komsija i jos 2 prijatelja takodje imaju Kalose (neko skracenu verziju, neko duzu), i vozi ih u sreci i veselju vec 2-3 godine. Naravno, drugacije traje auto kad je firmin, a drugacije kad ga vi licno kupite !!
Tako da, za te pare, ovo je ubedljivo najbolja kupovina.

Lepotan

pre 16 godina

(Zoran, 29. februar 2008 01:08) Ti si se bas zapleo prijatelju,tako da je poenta koju si hteo da predocis izgubljena negde izmedju mesanja baba i zaba...Ko prvo o kojoj skodi pricas?Kao drugo ostalo je nejasno da li ti mislis da je aveo los ili dobar auto,ili je samo iz svoje neosnovane mrznje prema vw grupi pljujes sve automobile koji izadju iz tih fabrika...Pa si onda u pricu nekako uspeo da uguras neke citroene,pezoe itd!!!Sve u svemu poenta ostade izostavljena...

Zoran

pre 16 godina

Da, da .. Skoda je super auto, samo se treba voziti u njemu duze od 15 min. po ovim nasim dzombastim putevima.
Tvrda, neudobna, svaka rupa ti pomeri bubreg u Skodi.
Drugo, probaj(te) da kupite Skodu za 10 k eura, sa ovom opremom i motorom koji nudi Aveo. Izaci ce 14.000 Eura sigurno. A za te pare, radije cu kupiti Subaru Imprezza, nego Skodu ili Seata.
Sto se tice price 'koliko ce auto vredeti kroz x ' godina, pa onda bolje nikad ne kupiti auto, jer uvek gubis na ceni.
Ja ti mogu Vlado reci: u firmi sam vozio: Pezo 307, kod kuce imam Astru, nekoliko puta Citroen C4, i tu ortopedsku Skodu koju pominjes, i Siguran sam da , recimo 5000 eura koje ces dati vise za Citroen C4, ili 4000 Eura za ortopedsku Skodu, sigurno neces vise dobiti u samoj voznji nego sa Aveom.
Da ne pomislis da branim Aveo, meni je sve osim BMW ili Alfe bezveze, ali si bezrazlozno napao ovaj auto, koji za te pare nudi najvise.

Vladimir

pre 16 godina

Drago mi je da ima i pozitivnih komentara u vezi ovog automobila. Ja medjutim ne mogu da kazem nesto previse lepo o njemu. Danas su mi na servisu rekli da mora da se menjaju ventili (15000km), a to je vec 2. automobil u mojoj firmi na kome to mora da se radi. Da ne pominjem da su kratki sa rezervnim delovima i da moj kolega ceka mesec i vise na zamenu istih. Moje misljenje o ovom automobilu bazira se na prethodnom 4-godisnjem iskustvu sa Skoda Fabiom1.4MPi,pa jos u Combi varijanti, i u poredjenju sa njom Aveo je u svakoj kategoriji losiji. O ceni prosudite sami, u mojoj firmi placen je 11400EUR (sedan varijanta) na bazi kupovine 5 komada, Skoda sa slicnim karakteristikama kosta do 2000 EUR vise, ali za taj novac dobijete mnogo vise. Auto jeste jeftiniji od drugih ali nije best buy. Ne znam kakav je Dacia Logan ali je se nisam vozio (ili ga vozio) nov auto losije izrade.
Centralna brava u Aveu znaci da se vrata mogu otkljucati iskljucivo sa vozaceve strane. Kljuc u suvozacevim vratima otvara samo ta vrata.

Cheda-ADELAIDE

pre 16 godina

Koliko vidim, najveca polemika se vodi oko cene, odnosno placeno-dobijeno. Za skoro identicnu cenu se u Australiji moze kupiti Astra(!), a za cenu P-207 se ovde moze kupiti za broj veci P-307. To nije greska proizvodjaca vec ukupna ne briga za domace trziste sa potencijalom od 100 000 prodatih vozila godisnje. Ne ulazim u to ko je kriv, ali konstatujem da sa takvim cenama svi gube, a najvise drzava. Ne treba da ovde nekome drzim predavanje, ali cu koristiti svaku priliku da istaknem zloupotrebu neinformisanosti domaceg kupca o cenama istog proizvoda na svetskom trzistu. Ovlasceni dileri se ponasaju kao monopolisti, a drzava nema meru u "haracu" i ako sa druge strane moze da poveca zaposlenost i ubiranje poreza olksavanjem trgovine automobilima. Bojim se da dok se ne shvati sta treba ciniti - ne ponestane nafte pa olaksan uvoz tek tada nece imati smisla.

Mika

pre 16 godina

ja imam kalosa 3 godine, duza verzija, presao oko 70,000 km, nikakvih posebnih problema sem par ciscenja dizni zbog loseg goriva, udoban, gepeg dovoljan za mene, zenu i dete, za te pare u to vreme je bio best buy

Ponosni vlasnik Avea

pre 16 godina

Aveo je savršen, vozim ga odličan je, lepo dizajniran udoban je...200kmh 4,5 hiljade obrtaja...i održava lepo...inače i u velikoj berzini je savršen...hvata krivine samo tako...imam sve pohvale za izgled....auto koji sam platio 13k, izgleda i sve je unutra full kao da košta 20k.....bez ikakvog preterivanja...prešao sam 18000 za manje od godinu...PREZADOVOLJAN SAM....mislim da onaj komentar za avea nije uošte tačan i pitanje da li je to od vlasnika avea!!! JEDNOM REČJU SAVRŠEN I LEP AUTO MNOGO VIŠE DAJE ZA TE PARE.....i komandna tabla je savršena, upoređivao sam sa novim pasatom karavanom..MNOGO LEPŠE!!!!! i prostranije deluje, posebna stvar je IZGLED je ima savršene linije..spojlere full fulova SVAKA ČAST DIZAJNERIMA!!!....sve pohvale...(mislim na aveo 2007).....MP3 može da oduva sve ostale....a brzina i snaga su odlične....ispeglam pasat 1.9 u startu.....do stotke za oko 10sek......tako da ne znam čemu tako loši komentari...GM ugrađuje ECO TEC 2 motor Opela u njega....ne troši puno, čak ni u velikom broju obrtaja i gradskoj vožnji, a npr. do Zlatiobra sam potrošio svega 12 litara (230km)...znači da ponovim: pre pre zadovoljan sam....svima topla preporuka!!!! MNOGO VIŠE DAJE ZA TU CENU!!!! SVAKA ČAST CHEVROLETU NA modelu.....inače gledao sam i reviewe amerikanaca koji ga koriste, svi su prezadovoljni!!!....

PS. Ko je ostavio prvi komentar je apsolutno preterao.....svima topla preporuka!!!!!!

stef

pre 16 godina

kupio sam aveo pre 2 meseca u kanadi. malo razlicit model nego u evropi, neka LT verzija, 1.6 motor, 103 konja i sve moguce igracke (siber,centralna,power windows,tockovi 15',abs...).kupio sam ga zato sto me podseca na punto 2 koji sam vozio u bg. i zbog jeftinoce. liz na 4god je 230$ mesecno. super je voziti novi auto ali mislim da ce za 4god biti spreman za otpad, tj da je gotov posle 100.000km. ne kajem se jer je dobar ugodjaj voziti bradn new car, ali mislim da je bolji izbor (ovde) kupiti za iste pare golf 4 (prave ga ovde i zove se golf city), ili malo skuplji auto ali pravi zmaj nissan versa. u istoj klasi je i honda fit, za koju mislim da ce nadziveti svaki americki auto. mislim da su GMC automobili jako zaostali za ostalim proizvodjacima i da je bolji izbor cak i dodge ili chrysler. ovde nije problem cena kola vec osiguranje koje je pljacka i moze biti vece od rate za auto mesecno.

sonjicak

pre 16 godina

Alene, slažem se sa vama u potpunosti.I ja sam vlansica jednog Avea 1.2S, 4-vrata, i ukratko - zadovoljna sam. Saglasna sam sa nekim od osnovanih primedaba na račun ovog auta (npr.zbog visine, nepoželjan jek vetar u bok,kao i ulazak u krivinu u većoj brzini), ali je istina da je unapred "promašena tema" njegovo upoređivanje sa bilo kojim drugim markama vozila, pogotovo ako nisu pripadnici iste klase; tačno je i to da skuplji automobili (yaris-moj večni favorit!) pružaju više, i to nije ništa novo, a pogotovo nije mana Avea. Treba , za početak, biti jasan i iskren i reći za koju svrhu kupujete auto i koja će mu biti namena. U mom slučaju, tražila sam gradski auto, sa klimom, ABS-om, servom, sa 4 vrata, muzika/radio poželjna, a dobio se i CD - odličan zvuk sa 4 zvučnika, lepa spoljašnost (žensko, šta ćete; važna je bila i boja, tamno crvena, metalik - pogađate!), što manje potrošnje,ali i elektronskih džidža-bidža, a da sve to ne košta mnogo (pomenuta ljubimica toyota u istom paketu je koštala 15.000€, za mene nedostižno - predviđala se kupovina za keš) - i to sam i dobila. Dakle - nisam htela auto za revije, trke, all around Europe avanture, već pouzdan autić za grad, posao, pijacu, kraće putovanje (već smo pretčali nekoliko lepih izleta, čak i planinu sa pola metra snega na putu - lanci su odradili svoje), sa potrošnjom koja po gradu sa uključenom klimom iznosi 8,8l, van grada na auto putu 6,5(malo li je?!), jedini trošak za sada redovan servis, pranje u perionici i trošak za kafu koju tom prilikom popijem dok čekam :-). Za ambiciozne koji traže ozbiljan (čitaj: zmaj) auto, neka ne pomišljaju da ga mogu dobiti za 11.000€ koliko je koštao moj pomenuti ljubimac, uključujući i troškove 1.registracije.

dragab

pre 16 godina

dragi moji, dizajn prethodne verzije avea je veoma zanimljiv,drugo je pitanje da li se to nekome svidja ili ne, ali izgleda dosta mocno na malom automobilu, dalje, prednje maske chevroleta, posebno epice i lacetti karavana su jedne od lepsih na nasim putevima, i trece, ja vozim lacettia karavana novog vec godinu dana , presao 16000, b.e.s.p.r.e.k.o.r.a.n!

Bane

pre 16 godina

Vozim ovaj auto 4 godine bez ijednog kvara. Auto je tacno onakav koliko ste ga platili i nudi mnogo vise nego prokomentarisani nemacki auti koji su uglanom svi na isti kalup napravljeni i vec dosadni za oci. U ovoj klasi auta nemacki auti zajeno sa svojom bracom iz Skode daleko su od necega cime se hvalio citalac iz prvog komentara. Pogledajte novu Fabiu na cega lici mozda na mini moris iz 60 tih godina proslog veka! Toliko o njihovom cuvenom dizajnu.Dizajn Avea (Kalosa) uradio je poznati Talijan i on je odolevao dosta godina pa je bilo vreme za neke korekcije. Nemci bi trebalo bolje da se ugledaju na recimo pomenute Talijane ili Francuze sto se dizajna ove klase auta tice, nije sramota nekoga platiti da to uradi valjano. Pozdrav !

John Smith

pre 15 godina

Posedujem Avea 1.2 sa četvoro vrata od 2007 i za sada je OK, odnosno plaćeno dobijeno, i mada sam drndao službenu fabiju (1.9 sdi) koja mi deluje da je bolje izrade ali i skuplja skoro 2000e od avea (fabia 1.2 karavan model free). A za te pare pređes preko 15.000 km. Inače u fabiji sam već kod batrovaca morao da stanem da se malo ispružim a to radim i u aveu i kod skode mi se svideo motor (ali on je nemački). Ja lično volim masetarija ali imam para za avea (ps nemojte sa motorom od 1.2 da se upustate u rizicna preticanja, jer stvarno nema snage)

Srle

pre 15 godina

Vrlo je vazno da se napravi razlika izmedju Avea 1.2 i Avea 1.4, kao i da se napravi razlika izmedju Avea i Kalosa.
Sve sto je receno u prvom komentaru, odnosi se na Avea 1.2 ( rekao bih iz licnog iskustva) i potpuno je na moju veliku zalost kao njegovog vlasnika tacno. Ono sto je bezobrazno u celoj prici to je da vam ni u jednom salonu nece pre kupovini dati da probate Aveo 1.2 ( govorim o limuzini) vec ce vam onako usput dati da probate Aveo 1.4, ciji je menjac u poredjenju sa Aveom 1.2 nebo i zemlja. Dakle, mogu samo da kazem da je sramota i prevara kakav menjac dobijete u jednom automobilu pocetkom 21 veka. Znaci, pitanje je srece hocete li uspeti da vratite iz trece u drugu, ili da pri vrlo maloj brzini ubacite iz druge u prvu. Uzas. Za iste pare postoje mnogo i neuporedivo bolje alternative ali ih sada necu govoriti da ne bi ispalo da sam ubacen da to radim za neku drugu firmu. Ali ocajan sam sto sam spucao 11000 EUR, a zapravo sam prevaren i nasamaren

mitch

pre 16 godina

Dve godine imam Aveo 1.4 S sa IV vrata i blago je reci da sam zadovoljan. Nijedan kvar za 45.000 km koliko je prosao do sada. Na Mitrovac na Tari se penjem u trecoj brzini sa 4 osobe u kolima, na autoputu 160-170 km/h bez da mu smeta a u gepek staje sve sto mi treba za duze pecanje (imam oko 12 stapova i brdo pratece opreme. Jedino za saranske parabolike moram da oborim sediste jer su rasklopljeni dugi oko 2m.
Mane su mu sto je jako nepregledan i napred i pozadi i sto ne voli jak bocni vetar. Inace auto je neverovatno tih za svoju klasu pa se cesto desi kada ga dam nekom da vozi da ga pali na semaforu iako radi (ovo mi je u pocetku bio veliki problem jer sam presao iz starog golfa II dizela).

BOKI

pre 16 godina

Ovo je samo fejslift i nista vise. Prethodna varijanta je barem izgledala skladnije, nije bila ovako neproporcionalna (pogledajte samo koliki su farovi i otvori za vazduh!).

Inace, i ja sam imao prilike da vozim ovaj model Chevrolet-a (Daewoo Kalos).
Ukratko: udobna sedista, neprecizan menjac, motor sam od sebe menja broj obrtaja pri malom gasu, lamela ogranicenog trajanja, plastika koja se veoma brzo rastrese...
Mislim da je automobil u limuzinskoj verziji mnogo uspesniji projekat jer nudi prtljaznik pristojnih dimenzija i izgleda mnogo skladnije. Uz to, izgleda lepse od Logana.
Iskreno, u toj cenovnoj klasi i nema bas puno toga da se kupi (10K Eur, sa klimom) - Zastava 10, Logan i to je to.

Nikola

pre 16 godina

Automobil kao ovaj nema skoro nikakvih napredaka u tehnickom pogledu, pruimera radi redizajn modlazece, odnosno prethodne generacije mazde 6 je doneo sa sobom 200+ usavrsenih sklopova, delova i slicno.

Auto kao auto, pa naslednih daewoo-a, nista vise, ne bi se reklo da su isli silaznom putanjom vec samo nastavili ustaljenu tradiciju daewoo-a i to je to. Ok odnos za date pare mada bih ja svakako isao na neki drugi u tom cenovnom rangu.

Baki

pre 16 godina

Vozim kratki Chevrolet Kalos 1.2 (72Ks) 3 godine i 4 meseca, presao sam 55.000 Km. Radio redovne servise i jednom cistio dizne.Auto se sasvim solidno ponasa, ne stedim ga ama bas ni malo iako je samo moj. Takodje, ne moze se reci da ne znam sta je dobar auto jer sam dosta vozio caletov mercedes C klase i Grand Cherokee iz 2002. Takodje, dosta sam vremena proveo i u Fabiji i Puntu 2 ali na suvozackim mestima. Besmisleno je ocekivati da Kalos pokaze bilo sta od karakteristika skupih automobila. Skoda deluje cvrsce i kvalitetnije. Siguran sam da je dugotrajnija ali je tvrda, troma i staromodnije dizajnirana od Kalosa. Radio je blaupunkt i besprekoran je. Menjac je solidan, upravljanje nije bog zna kakvo i zato NEMOJTE KUPOVATI KALOSA ZA TRKE :))). O.Moment je nizak na pristojnim obrtajima ali na visokim u gradu guta ulice dok je na putu potrebno planirati teza preticanja.

Miroslav

pre 16 godina

Cale ima Kalosa 1.4SE se IV vrata, i presao je za cetiri godine skoro 60 000. Auto se vozi svaki dan, cale radnim danima, a ja vikendom. Za sada je radjeno cistenje dizni zbog loseg goriva, i menjani su zadnji dobosi zbog ovalnosti. Za dobose u voznji se nije osetilo bas nista, vec na tehnickom prilikom pregleda je utvrdejna ovalnost desnog. To je bilo pokriveno garancijom. Cale je cetiri puta isao na more (ture od 1500km) i nikakve probleme nije imao. Auto je mnogo lepsi od Logana a i unutra je daleko lepsi i hvalitetniji. Mada me malo nerviraju rucice za otraranje vrata. Ovaj novi Aveo, koliko sam ja cuo za Evropu ce se proizvoditi u Slovackoj, a menjac je citi novi. Ista prica (menjac) je vazila za Lacetija, neprecizan, dug hod, medjutim pojavom novog dizel motora, promenjen je i menjac, i ako pogledate testove Lacetija dizel, videcete da je motor i menjac odlicno uskladjeni. NE bi me cudili da ubace i novi menjac, posto su stavili i nove motore.

Alen

pre 16 godina

Vlasnik sam CHEVROLET AVEO 1.2S sa 4 vrata.Vozim ga skoro 2 godine u trenutno sam presao 65 000 km!
Za 10 000 EUR koliko je kostala ova osnovna verzija dobija se mnogo u odnosu na kola slicne cene!!!
Tokom eksploatacije nisam imao nikakvih problema osim sto mi se lampica CHAK pali i gasi na svakih 2000 km, prva dava puta sam isao u servis, ali posle vise nisam hteo jer ona se pali zbog loseg goriva!!!
Inace poznajem ljude koji su vlasnici CHEVROLET KALOSA i prelazili su sa njim i preko 120 000 km bez ikakvih ulaganja osim redovnog servisa!
Sto se motora tice on jeste malo slabiji jer ima 1150 cm3 i 72 KS ali za voznju po gradu je to sasvim dovoljno a da ne pricam da potrosnja u prosecnoj voznji grad-otvoren put ne bi trebala preci 7L benzina!!!
Unutrasnjost vozila je resena veoma lepo i imate osecaj da se vozite u veoma skupom automobilu pogotovo sto se onaj radio koji je uklopljen u masku ugradjuje i u druge CHEVROLET modele veoma skuplje, kao i u SAAB i DODGE!!
Na kraju vam mogu reci da za taj novac koliko kosta ovaj AVEO dobijate automobili koji je veoma kvalitetan i dobar!!!!

Zoran

pre 16 godina

@Lepi: nije nikakva 'mrznja' prema VW, a rekao sam ono sto sam i napisao. Aveo/Kalos je sigurno za nijansu losijeg kvaliteta od VW, Citrona, Opela itd (govorim o kolima Aveo klase) ali za tu razliku koliko ces skuplje platitu ove gore nabrojane, neces toliko vise dobiti u voznji, sigurnosti, udobnosti, itd. itd.
Poenta je, da ovaj auto ne zasluzuje pljuvanje, kao da su ga Indijci pravili, i iako volim Nemacka i Italijanska sportska kola, pokusavam da ne budem 'klasican Srbin' vec da objektivno gledam na stvari, i kad je nesto precenjeno/potcenjeno to da kazem. Ajd ziv bio, valjda si sad shvatio

Vladan

pre 16 godina

Vlasnik sam Kalos-a tri godine i vrlo sam zadovoljan ovim automobilom. Pravo je zadovoljstvo voziti nov auto, i do sada nisam imao nikakvih problema. Interesuje me da li će saloni automobila krenuti sa zamenama STARO ZA NOVO ?

Lepotan

pre 16 godina

Hvala na objasnjenju,sad je sve jasnije...Kad malo boljle pogledam gospodin koji je ostavio prvi komentar jeste malo preterao sa degradacijom ovog auta...