Utorak, 26.02.2008.

07:02

Održana sednica SNB

Savet za nacionalnu bezbednost danas raspravljao o nedavnim neredima koji su usledili posle proglašenja nezavisnosti Kosova.

Izvor: B92

Održana sednica SNB IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

ben dega

pre 16 godina

Pa Vizner kaze nikada zato sto je trend ocigledan a to je da srbija postaje sve manja. Ako i vi sami pogledate kostunicu i bandu onda i sami znate da je vizner u pravu jer posledice ovakve vladavine traju vecno.

YoKey

pre 16 godina

'...odlučeno je da nijedna sledeća diplomatska aktivnost ne sme da proizvede dalekosežne posledice po Srbiju, bilo politički, bilo ekonomski.'
Ovo je potpuno apsurdna rečenica. Valjda je upravo svrha diplomatskih aktivnosti da proizvode dalekosežne posledice po Srbiju? Željene i planirane posledice, naravno, u citiranoj rečenici nedostaje bitan pridev NEGATIVNE (posledice). Ovo je tipičan primer "frojdovske greške" koja razotkriva dubok strah od odgovornosti, odnosno potpuno odsustvo vizije, plana, smisla u jadnom koprcanju naše "diplomatije".
'"S obzirom na značaj pitanja kojima se Savet bavi, izuzetno je loše što je javnost dezinformisana o današnjoj sednici Saveta", rečeno je u Koštuničinom kabinetu.'
A Koštunica član Saveta. Znači kabinet kritikuje svog šefa?

ana

pre 16 godina

Bice da svasta ne razumem. Dok se sve zemlje medjusobno takmice koja se privuci vise stranog kapitala kroz direktne strane investicije i da sto vise roba i usluga izvezu - mi se zamajavamo i zamajavaju nas NESALOMIVI I NEDODIRIVI. Ne znam nikog ko moze da se popne na krov i da pali i da razbija blindirana stakla... Ponudjeno obrazlozenje i argumentaciju ne razumem, sta mislite kako ce je tek stranci - diplomate, privrednici, turisti... - razumeti?

Goran

pre 16 godina

Policija je pohvaljena! Hej, ljudi ... POHVALJENA! Ne mogu da zamislim kako bi ih tek nagradili da su samo radili svoj posao kako treba? Ili bi u tom slucaju policija mozda bila kaznjena?
Zar vam se ne cini da nam je sistem vrednosti malo izvrnut naopacke?

sasa

pre 16 godina

Sta bi trebalo da se desi da neko odgovara i da bude kriv? Verovatno ceo Begrad da se porusi i pokrade pa da neko bude ukoren. Sta ce o nam da misli svet nakon ovog sramnog saopstenja? Ostaje mi jos da verujem da je ova gospodja sama sebe pohvalila i da to nije zvanicno saopstenje!
Ovi se igraju sa narodnom intiligencijom!!!!
Borise sta bi o onom dogovoru da BIA-u preuzme neka ne stranacka licnost? A ostali dogovori oko formiranja vlade? Izigran si po ko zna koji put!
Kostunica sva ministarstva DS-a minira, a svoja pohvaljuje uz podrsku DS-a!
Sta raditi?

gordana t

pre 16 godina

od cele bruke i sramote, stetu materijalnu i ostalu nanetu srpskim gradjanima, da ne pominjem, sudice se samo dvema devojkama koje su "uslikane"...a vlada a resorni ministri, pa oni nece odgovarati, jer ih niko nije uslikao dok su podstrekivali I huskali…uredno su se molili u hramu a predsednik bio u rumuniji ...i sta sad? savet za nacionalnu bezbednost sastao se sa zakasnjenjem od 7 dana..i sta bi ?
trla baba lan da joj prodje dan!!!!

lazni osvajac evrope

pre 16 godina

Policija pohvaljena, sve ce ih tuzimo...i tako cemo mi da "osvojimo Evropu"?

Visak kiseonika na Banjici ,sta li ? Ovo samo mogu da podrze iz "lazne drzave", u koju se zapravo mi pretvaramo.

Autogolovi nisu bas zabranjeni, ali nisu bas ni pozeljni.

Nenad

pre 16 godina

Mirjana Oresanin izjavila da je pohvaljen rad direktora policije!? Ma nemoj.
Kad je tako predlažem Veljovica i Oresaninovu za NOBELOVU NAGRADU a VI policajci i Vi gradjani sretno Vam bilo u DIZNILENDU.

Dejan

pre 16 godina

Ovi su u saopstenjima prevazisli i vreme Milosevica.Trebalo je huligani-patriote i nasa milicija da se izgrle i izljube da gradjani ne bi posumnjali u njihovu ljubav.Ovako nam je malo sumnjivo ko se tu kome vise radovao.Savet je osudio javno pokazanu ljubav i sugerisao da svake sledece aktivnosti ne mogu biti tako ocigledne i biti bas tako javno pokazane. I tako srbija ide dalje u propast do nekog novog susreta sa podignuta tri prsta sa hamera,do novih susreta nasih junaka patriota.

Marko_kg

pre 16 godina

Lako je napadati Jeremica iz nase pozicije, svi smo pametni sada i svi sve znamo kako...
Ono sa cime se slazem jeste da smo na izborima glasali za EVROPSKE INTEGRACIJE (citaj potpisivanje sporazuma...) a ne ZA 90-TE (citaj sankcije). Dakle, gospodine predsednice ZNATE STA VAM JE CINITI!
Jos jednom saucesce porodici poginulog momka i jedna mozda neumesna konstatacija. Na sahrani prisustvovali oni koji su podrzavali nasilje i paljenje na ulicama dragog nam grada!Beogradjani (ako niko drugi) dajte da zaustavimo ovo ,dugujemo to Djindjicu!

Novosadjanin

pre 16 godina

A pola saveta odgovorno za nerede... Da nije tuzno, bilo bi smesno... Sve cekam da Kostunica kaze kako je on naredio policiji da ne cuva objekte i imovinu i da je ponosan na to... No, takav kakav je ni za to nije kadar...

GuC

pre 16 godina

Ovo je dokaz KO i KAKO vodi Srbiju u totalnu propast. Niti znaju ista o sopstvenim ovlascenjima, obavezama,Ustavu, propisima, Rezolucijama, nemaju pojma ni o demokratskim uzansama, nemaju pojma ni o bon tonu, ma o nicemu...samo su se uziveli u uloge, a jedini cilj je CUVANJE VLASTI!!!
Ma ludilo...a Maca Orasanin iznenada daje izjave Tanjugu, SAMOPOHVALJUJE se ili je postala portparol Borisa TAdica??
NAravno, ceo svet se smrznuo zbog ove neocekivane aktivnosti...a cela diplomatija sveta se ubija smejuci se ...ma, da nije opasno,umrla bih od smeha.

iz politike

pre 16 godina

Савет за националну безбедност затражио од Владе Србије да формира правни тим који ће тужити државе које признају независност Косова

Савет за националну безбедност похвалио је на јучерашњој седници поступање полиције у нередима до којих је у Београду дошло прошлог четвртка, током и после митинга „Косово је Србија”. Похваљен је и директор полиције Милорад Вељовић који је руководио акцијама припадника МУП-а у ноћи у којој је запаљена амбасада САД у Улици кнеза Милоша. Како „Политика” незванично сазнаје, Савет је донео и закључак да се идентификују сви изгредници који су учествовали у нападима на стране амбасаде и још 90 објеката у граду, укључујући и продавнице на Теразијама.

Састанак Савета за националну безбедност затражио је у петак председник Србије Борис Тадић, а „Политика” је сазнала да је почео јуче у подне у седишту Безбедносно-информативне агенције, на Бањици у Београду, и да је трајао „неколико сати”. Члановима државног тела у којем седе председник, премијер, министри полиције, одбране и правде и шефови обавештајних служби, представљен је извештај надлежних служби о инцидентима на београдским улицама, али ће детаљи остати ван домашаја јавности, јер представљају државну тајну. Министар иностраних послова Србије Вук Јеремић најавио је раније да ће председник Србије Борис Тадић инсистирати на разјашњењу свих безбедносних аспеката догађаја од прошлог четвртка.

Савет за националну безбедност затражио је од Владе Србије да формира правни тим који ће се бавити тужбама против држава које признају самопроглашену независност Косова пред Међународним судом правде у Хагу. Председник Тадић пре неколико седмица први пут је најавио могућност да Србија судским путем оспорава унилатералну независност Косова. Очекује се да влада већ у четвртак формира овај тим.

Lucrezia

pre 16 godina

nazalost prekasno, mi smo sigurni da necemo izaci na sajam (kao i vecina nasih sugradjana) u maju, jel nam je nas zivot vazniji od sajma i ulaganja u Srbiju, mozda za 5-6 godina ponovo razmislimo da li hocemo da nastavimo saradnju ili ne. Nadamo skoroj boljoj buducnosti Srbije, pozdrav iz EU

KIgor

pre 16 godina

Demokratska stranka treba da se pripoji DSS-u !!!
A šta misli narod o njima, videće na izborima. DS će opet morati u opoziciju. Izdali ste i svoje glasače i simpatizere.

signore

pre 16 godina

da li će vlada sledećeg četvrtka da odluči koji je stav saveta za nacionalnu bezbednost, s obzirom da ga nisu zauzeli. u tekstu se navodi da je potrebno da javnost bude tačno informisana o stavu, ali...stava još nema????

Predrag

pre 16 godina

Najvaznije je izgleda Tadicu da je okruzen sa amblemima Srbije sto je po meni pravi kic a drzava tone li tone u provaliju. Ni rijeci da se osudi ovaj vandalizam na ulicama i napadi na ambasade. Definitivno se vidi koji je put izabrala Srbija. To ce vrlo brzo osjetiti njeni gradjani.

Predrag

ranko

pre 16 godina

a šta da se kaže gledajući s istoka na Vas? nažalost vašu, još uvijek niste naučili da sila ne riješava probleme, pa tako ni kosovski problem koji je bio generator svih problema u bivšoj državi sfrj, a očito i u vašoj državi srbiji. ipak bih bilo vrijeme da shvatite da se države i zvijezde u svemiru rađaju htjeli mi to ili ne, te da isto tako i nestaju, htjeli mi to ili ne. pa, dakle, pustite ih da žive svoj život, a vi živite svoj život, ma kako god ga nazvali!

diplomata

pre 16 godina

Moram da priznam da mi nije bas jasno koje su to "strucne sluzbe" koje treba da odobre dalje diplomatske poteze, odnosno procene hoce li oni imati stetne posledice po gradjane Srbije. Znaci li to da ministar spoljnih poslova nije u stanju da radi svoj posao, pa mu se postavljaju staratelji u vidu "strucnih sluzbi"?
Takodje mi nije jasno kako je moguce da se posle spaljivanja stranih Ambasada pohvaljuje policija, odnosno njen direktor za angazovanje posle 17.02.? Kakvu poruku saljemo svetu ovom pohvalom?
Utisak koji se stvarno spontano namece je da smo potpuno izgubili kompas i zdrav razum.

Mirjana

pre 16 godina

Tadić i DS su u nazavidnoj stuaciji. Što god da urade biće proglašeni za izdajnike i nepatriote.Iz vlade ne smeju da izadju jer onda ostavljaju odrešene ruke Koštunici da radi šta hoće.Razumem bes glasača DS-a i sama sam jedna od njih, ali mora se još malo trpeti ovaj tkz. nacionalitički blok oni jedva čekaju da DS povuče neki pogrešan potez. Pozdravljam sve birače DS-a sa porukom strpimo se još malo - biće dana za megdana.

Ljiljana

pre 16 godina

Nas narod kaze: Pojeo vuk magarca.
Sad se jedino pitam zasto sam uopste ocekivala da ce se na toj sednici dogoditi ista vredno pomena.

Evropljanka

pre 16 godina

Zabranjuje se nosenje vojnih uniformi na skupovima, Ali se zato ne zabranjuju plakate sa likovima Haskih optuzenika za ratne zlocine ! ne zabranjuje se prodaja na javnim mestima bedzeva i kalendara sa njihovim likovima. Tesko nama, Sa Vama !!!! I jos se cudite sto se Albancima ne zivi u zajednickoj drzavi i sto i oni ne slave te srpske velikane. Nije samo Kostunica kriv. Jedna lasta ne cini prolece.

KIgor

pre 16 godina

I ko je kriv i ko će da odgovara iz vlasti za njihovo huškanje da se lomi, pljačka, pali? Niko!? Mora da je i to u interesu Srbije i naše teške bitke za Kosovo? Jer Bože, mi moramo da budemo jedinstveni u ovom trenutku kako reče naš ministar inostranih poslova. Sada se jasno kajem što sam u drugom krugu glasao za Tadića, jer izgleda da DS sada zna samo da priča i obećava prazne priče a NE SME ništa da uradi. Zašto se DS nije ni jednom izjavom stavila u odbranu B92? Izdali ste Đinđića! Treba da vas je sramota.

patriota

pre 16 godina

Divljanje treba odbaciti i krivce kazniti kako ih dolikuje zatvorom. Medjutim, isto tako ne treba priznati neovisnost Kosova, jer su pogazeni svi medjunarodni pravni principi, za koje se SAD i EU zalazu. Sta ako za koju godinu pocne kampanja za nezavisnost Vojvodine ? Hoce li to pojedinci opravdati ulaskom Srbije u EU.

vlada

pre 16 godina

Hoce l neko da odgovori na pitanje: Ko je te veceri komandovao policijom i zasto policija nije intervenisala, dok je paljena americka ambasada, punih 40 minuta.

Milena

pre 16 godina

Zasedali vise od pet sati i nista novo nismo culi!Ista prica kao i prethodnih dana,ni reci o tome KO JE policiji NAREDIO DA NE INTERVENISE.Kako im ne dosadi da danima presipaju iz supljeg u prazno,a drzva tone sve dublje i dublje.Ko kanda cu aktivirati pistaljku!

Zarija

pre 16 godina

Trbalo je da se SNB odrzi odmah nakon proglasenja nezavisnosti, da deluje prevrentivno, a na da kasni kao i mnogo toga u ovoj zemlji.

tacka

pre 16 godina

Hajde ljudi, dosta je bilo Kosova. Decenijama to slusamo od nasih politicara da bi opravdali svoje postojanje. Idemo napred, zivot je toliko lep, hajde da ga probamo. Bavimo se visokom politikom, a zivot prolazi.

GuC

pre 16 godina

...a mi smo bas napeto ocekivali rezultate, akciju i kaznjavanje odgovornih. Kad ono, prvo danima najavljuje, pa da li ce svi pristati da dodju, pa salji svim novinama da drze tenziju tipa "Tadic ce konacno da kaze...", onda sednica, a onda veliko NISTA!
To NISTA je sadasnjost Srbije koju vode ovi nesrecnici...za bezbednost brine BIA i KOS! Spavaj mirno Tadicu...

sibinka

pre 16 godina

slusajuci juce Jeremica i prateci Tadicevo ponasanje posle izbora za predsednika,mogu samo da kazem da Tadic i DS moj glas nece vise nikada dobiti

Olivera

pre 16 godina

Treba da ih je sve sramota i da se crvene zbog svega sto se desilo. Da imaju zdravog razuma i da koriste vazece zakone prvo bi medju sobom morali da uhapse krivca za sve sto se dogodilo a onda da premijer da ostavku. I to pod hitno. Nije daleko od istine da ni predsednik nije manje odgovoran. Onako pobeci u Rumuniju je najblaze receno naivno i cak tinedzejrski. Nek mi mladi oproste na poredjenju.

Dejan K

pre 16 godina

"Kosovo vise nikad nece biti deo Srbije". Razumem da to moze da se tvrdi za period par generacija nadalje, ali "nikada" podrazumeva da su Amerikanci ili vidoviti, ili ce ziveti njihovi politicari stotine, hiljade godina pa ce i tada biti ista geopoliticka situacija a oni dostojni svoje politike, ili imaju nameru da istrebe Srbe zauvek, pa otuda tako vidovita kategoricka izjava...

Marko, ex-NS

pre 16 godina

Ja ne znam da li Premijer uopste cita novine? Pa Kosovo vise nije u Srbiji. Zasto i kako - to je sada stvar za akademske i kabinetske analize. Nije ni pravno, ni politicki, ni fakticki, ni ekonomski, ni energetski, ni postanski, ni porezno, ni biracki... Nije nikako. Ali dok se premijer ne opasulji, nama u Vojvodini ne ostaje nista drugo nego - ili da ga cekamo da mu se razbistri pred ocima i u glavi, ili i mi da zasucemo rukave... A vremena je imao. A ko misli da ima i dalje, neka pravi sa njim svaki dan molebane, ako mu je milo. Ja cu podrzati sve one kojima je to otomansko-vizantijsko natezanje i nadmudrivanje dozlogrdilo. Sve ostalo bi bilo samo perverzija i bacanje vremena na corava posla i kafansko-sibicarske kombinacije.

egoisticna baba

pre 16 godina

Ovako: Kosovo pre svega, bez obzira na sve ljudske esecaje i misljenja, pripada onome ko ga je napravio, a to je, znamo nas nebeski otac. Cela planeta je njegova i cela vaseljena. I on je taj koji izdaje u zakup prostor i teritorije onima koji tamo borave. Pri tom ne mislim samo na ljude, vec i na biljni i zivotnjski svet. Na toj teritoriji im svima daje krov nad glavom, hranu, mogucnosti da se razvijaju i organizuju. Sta hocu reci? Na Kosovu zive danas pre svega Albanci, oni i njihovi preci su decenijama konkretno radili za to da prikupe sto vise novca kojim bi otkupili kuce, njive, sume... Zar smo svi zaboravili kako su ti ljudi radili kao mravi i sav "ekstra-profit" slali na Kosovo za Kosovo. A sta su radili Srbi za to vreme? Vikali, upadali u emocije, odlazili s Kosova i povremeno zaboravljali. Kako jednom rece jedna mudra zena, ko je kriv Srbima sto su se stalno iseljavali odande.
Drugim recima, zelela bih da cujem za neki akcioni plan koji nece ukljucivati srspke emocije i iskljucivati zive Albance.
Takodje, u svom egoizmu zelim da cujem od politicara da smo vazni i mi koji zivimo u ostatku Srbije, tj. na 85 odsto teritorije i da se organizuju da nama organizuju bolje uslove, zivot bez neprekidnog stresa itd.

Ratko

pre 16 godina

Sednica SNB (smuti na brzaka)bi imala smisla jedino ako da odgovor na ključno pitanje:Evropa zdaj ili čim povratimo Kosovo?
Naravno da bi jedni bili za prvo, a drugi za drugo. Mene zanimaju ovi prvi (Tadić) i pitam se da li su još za to za šta su i dobili onoliko glasova na predsedničkim izborima. Ako stvarno ne vide da ovakvom nemuštom politikom klize pravo pod tepih Koštunice doktor Vojislava, onda da se rastajemo dok je vreme i vidimo šta nam je činiti.

zoran

pre 16 godina

Prvo hteo bih da osudim svako nasilje.Svakako da je politika samoizolacije i priblizavanja rusiji od strane kostunice pogresna,ali i politika DS-a (EU i kosovo) je takodjer nerealna jer ce Srbija morati da prizna kosovo ako hoce da postane clanica EU.Evropska unija je uvidela svoju gresku prijemom podeljenog Kipra u EU i ne zeli vise u svom clanstvu zemlju sa neresenim statusom svoje teritorije.

Emil

pre 16 godina

Za Kosovo se moramo boriti do kraja svim diplomatskim, pravnim, miroljubivim sredstvima. Ja sam pro zapadno opredeljen ali mi je Kosovo ipak prece od ulaska u EU (koji crni ulazak, pa to nam niko i ne nudi). Nisu mi jasni ljudi koje nije briga za 100.000 svojih sunarodnika kojima vise nema zivota na Kosovu ukoliko rezolucija 1244 prestane da vazi. Da li iko od nas moze da potpise blanko smrtnu presudu ili izbeglicku legitimaciju tim ljudima? Ili jos bolje koliko je nas spremno da im iskreno i trajno pomogne poput plemenite porodice Marinovic sto smo pre nekoliko dana videli na B-92? Jednostavno ne mogu da shvatim da bilo kome moze biti prece neko polu-obecanje boljeg zivota ili lakse putovanje nego zivoti 100.000 ljudi. Izgleda da je doslo vreme da se zapitamo koliko je jos ljudskosti u nama ostalo. Ja nisam Srbin ali ne zelim da vidim patnju tih jadnih ljudi sa Kosova jer svi mi vrlo dobro znamo (iako neki zatvaraju oci) kakva ce im biti sudbina u slucaju prestanka vazenja rezolucije 1244. Pobogu, kada vidimo napustenu macku na ulici cesto se potrudimo da joj nadjemo novi dom a sa druge strane se zalazemo do 100.000 izgubi svoj dom. Kukamo koliko ce kostati ruska pomoc a pritom se ne zapitamo zasto mi sami ne damo ni dinar, ili bilo sta drugo za pomoc tim ljudima. Jedino resenje je ili podela ili Srbija sa Kosovom u EU.

jeretik

pre 16 godina

Sto rece jednom Cobe posle utakmice "sve vreme sam zebao."
Pa eto i ja se plasim da ce u ovom "nasem" Savetu za nacionalnu bezbednost kao i u onom "njihovom" Savetu bezbednosti biti pata karte, samo za razliku od njih, donece se saopstenje i zakljuci.Osude,apeli,pozivi na mir,dostojanstvo, odgovornost...A kad se razidju, svako svoje tumacenje, po principu,jedno mislimo, drugo radimo, trece pricamo.Da li je potrebno naglasiti da su u oba saveta predstavnici rukovodjeni svojim interesima?
O sinekurice slatke, oj vlasti preslatka, napustit vas ne mogu.
Sada konkretne MERE, pa IZBORI, pa da se prebrojimo i napravimo koaliciju, a ne kohabitaciju.

Poslovica

pre 16 godina

Jedna narodna poslovica glasi.Ako me jednom prevaris,dabogda me nosio na dusi,ako me drugi put prevaris nosicu sam sebe .Bojim se da ce nas ponovo prevariti...

mirza

pre 16 godina

gledajuci juce jeremica video sam malog vucica u njemu .koliko god je sinoc pokusavao sakrije da su clanovi ds isto organizovali taj miting toliko ja vise nisam mogao da ga slusam.on ce da mi prica o nekom jedinstvu .mislim da se djindjic ovih dana prevrce u grobu gledajuci kako njegovi clanovi stranke prave mitinge sa nejvecim fasistima u evropi .on ih nije pravio za vreme bombardovanja .jako sam se razocarao u ds i nadam se da ce ljudi kao zivkovic oformiti neku drugu stranku i zajedno sa ldp, proticem i ... povesti ovu zemlju u evropu .moj glas ds nikad vise nece dobiti .sad su nas izigrali poslednji put

A.b.

pre 16 godina

"...da su unazadili srpske diplomatske kapacitete." Jeremić je skromno izostavio da su srpski diplomatski kapaciteti do sada bili ogromni, što pokazuju i nesporni rezultati.

Berberin Cara Trajana

pre 16 godina

I kada se najjače napregnem, ne mogu da se setim da sam do nedelje 17. februara igde pročitao da Kosovo više neće biti srpsko. Sada to čitam, i vidim da ljudi sve upornije insistiraju na tome da se ta činjenica shvati i sa tom premisom krene u definisanje budućnosti.
Priznajem da ni sam nisam smeo da napišem to isto.
Tako je jadni berberin, šišajući Imperatora Trajana primetio njegove grozne ogromne uši, i svestan posledica, istinu, koja mu je kao kiselina razarala želudac, mozak i dušu - ispovraćao u jamu. Takvih jama, u kojima leže "prenete" istine puna je Srbija.
Da li smo svesni koliko bi nam bilo bolje da istinu porodimo o vremenu, jer bi bar bili manje šizofreni.
Zato, molim Vas, draga tajna policijo, nemojte nas tući, obećajte nam to javno, kao što je Vučić obećao Čanku da ga neće premlatiti.
Eto, toliko od mene, ako mogu da dam mali savet za Savet za Nacionalnu bezbednost.

Pedja , Beograd

pre 16 godina

Kakav neubedljiv nastup ministra Jeremića u emisiji "Poligraf" na B92 od 25.02.2008.
Očigledno prave parole za predsedničke izbore DS bile su:

1. Da "kohabitiramo" zajedno sa DSS do propasti Srbije

2. Za nejaku i neevropsku Srbiju

Prevareni birač

exof

pre 16 godina

Зашто је дозвољно да се уназаде Српски дипломатски капацитети,што рече министар Јеремић?Зар у МУП нема довољно људи да изврше потребне процене могућих збивања и потенцијалних објеката испољавања насиља?Имамо доста специјалних и добро плаћених јединица МУП-а и Жандармерију да овакве нереде ефикасно спрече.Али је очито да то некоме није одговарало.Чини ми се да су ово *увежбани*палиоци, букаџије и пљачкаши још од 2000.године.А навике се тешко мењају.Не знам да ли је ко за паљевине,пљачке и уништавања из октобра 2006.године ухапшен и кажњен.А ти људи се нису скривали иза капуљача и маски.Зар о нередима може да прича министар Илић,који је током *похода* из Чачка на Београд 2000-те године,лично шамарао преде ТВ камерама,неког несретника који се бахатом Вељи испречио на путу.Или?Има много *ИЛИ*!Савет за националну безбедност је само фарса за пост фестум решавање проблема,који је могао бити на време спречен.

Mile

pre 16 godina

Najbolje bi bilo da se tu i posvadjaju, i raspuste ionako smesnu vladu.I ne treba imati bojazni ko ce pobeditit na izborima, uveren sam da ce medju ljudima prevladati razum. Naravno da je za to potrebna jaka izborna kampanja. Narod jeste sludjen,al bas tolko i nije.Uveren sam da velika vecina ljudi shvata da je Kosovo izgubljeno u dogledno vreme. Srbija je trenutno na dnu dna, i ovo bi trebao da bude momenat gde treba da se okrene sama sebi i svojim problemima. Bez Kostunice,Ilica i ostalih utopista iz njihovih stranaka.

Dusica

pre 16 godina

KIM je izgubljeno u ratu 1999 godine.Pre toga su Srbi iz Kosova i Metohije vise od 40 god.prodavali zemlju i kuce za velike novce i naseljavali druge delove Srbije.Sada su se setili da im je Kosovo i Metohija u srcu.Predlazem da svima kojima je KIM u "srcu" zajedno sa njihovim vodjama,kupe ili naprave kuce i stanove tamo ,presele se sa porodicama da zive i rade i naravno bore za pokrajinu koja im je toliko u "srcu".Mozda nesto i uspesno urade kad ih tamo bude koliko i Albanaca.Ako to ne urade ,posto sam rodjena u Beogradu,Beograd mi je u SRCU sa svim njegovim problemima,predlozicu da se Beograd odvoji od Srbije i krene svojim putem da nas vise ne ugnjetavaju i ponizavaju.

Suzana Markovic

pre 16 godina

Upravo sa na ovdasnjoj TV cula da je vest o sednici SNB u Beograda izazvala pravu pometnju na svetskim berzama. Kazu da je na tokijskoj berzi (koja se zbog vremenske razlike otvara prva) index NIKKEI pao za 7,1%, sto se smatra katastrofalnim, a u Frankfurtu je pocetak trgovine odlozen dok se ne vidi kako ce se stvari razvijati dalje.

zvonimir

pre 16 godina

Uvek sam se pitao: kako žive ljudi u Palestini?I evo..zadnjih dvadesetak godina vidim da se može i tako živeti..Pravo vreme za pregovore je bilo negde 1981.g.Vlast je odgovorna što do ozbiljnih razgovora nije došlo NIKADA..Pravi političari,vizionari,službe državne bezbednosti su MORALI znati da će se YU raspasti(još smo na zasedanju AVNOJ-a'43.postali federacija)ali je to moglo puno manje boleti i koštati. Uporno insistiranje na nekim pregovorima,napujdavanje omladine,rezervista i inih,na nasilje...to je daleko od bilo kakve ozbiljne strategije i ideje. Imali snage,volje i pameti da se stvari okrenu!?Prema dosadašnjem iskustvu,bojim se da nema a ne vidi se ni u skoroj budućnosti,jer šta očekivati od dece koja nisu naučila da je sramota razbijati i napuštati školu kada bi trebali biti na nastavi, (nisu oni krivi,krivi su vaspitači,pri tom ne mislim samo na školu).Perspektiva...vrlo mršavo!

fadil_h

pre 16 godina

Ja bih podsetio Jeremica da Tajvan je priznat od 22 NE uticajnih zemalja sveta i ide svojim putem bez vecih problema mada je od vecine zemalja sveta velikih i uticajnih je priznat kao deo Kine. S Kosovom je sasvim drugacije. Kosovo vec je PRIZNATO od najvecih ekonomskih sila na nasoj planeti i ocekuje priznanje ostalih medju kojima od Kanade i Japana pa da bude priznata od citave grupe 7 najtazvijenijih drzava sveta. Od ovih zemalja zapravo i zavisi u vecoj meri privreda sveta tako da moze se pretpostaviti razvoj situacije. Izjava americkog State Department-a da Kosovo vise nikada nece biti deo Srbije je odgovor na zahtev Srbije da se ponisti nezavisnost Kosova. Jos da podsetim da u zadnju sednicu SB zahtev Srbije o ponistenju nezavisnosti Kosova podrzala JEDINO Rusija i da sve ostale 14 clanice SB nisu se oglasile za taj zahtev ili su otvoreno bile protiv. Jeremic se nada za nove razgovore ali on treba da zna da razgovori o statusu Kosova su iscrpljeni i da Kosovari nemaju nijedan razlog da razgovaraju vise pa i zasto bi kada su vec priznati od velikih zemalja sveta i ocekuju to priznanje od veceg broja zemalja sveta. Zbog cega dakle kosovari bi razgovarali sa Srbijom o nekakvoj autonomiji u okviru Srbije kada vec dobili priznanje i vec poceo proces otvaranja stranih ambasada u Pristini. Zato drzavni vrh Srbije mora da se spusti na zemlji i vidi realnost odnosono prihvata tu realnost jer najvecu stetu ce uciniti samoj Srbiji. Upozorenje Guvernera NB Srbije pokazaje gde vodi politika konfrontacije i izolacije od sveta i koliko je ono pogubna za Srbiju.

Josip Vasilj

pre 16 godina

Zaključak sjednice SNB: Tek kad Srbija vrati Kosovo pod svoj suverenitet, može se početi baviti životnim pitanjima građana - ako do tada bude živih…

paja

pre 16 godina

"Savetnik premijera Srbije za medije Srđan Đurić ocenio je sinoć da je važno da SAD ponište odluku o proglašenju lažne države Kosovo na tlu Srbije, kako bi ponovo bili uspostavljeni principi međunarodnog prava na Balkanu" Казати овако нешто и при томе остављати утисак озбиљности? И том господину је јасно да - ма колико одлука САД о признавању независности лажне државе Косова била погрешна, САД неће НИКАДА ту одлуку поништити. Из тога произлази да по гледишту (дела?) Владе на Балкану никада неће поново бити успостављени принципи међународног права. Шта онда преостаје?

sto mu gromova!

pre 16 godina

Video sam da je vec neko postavio pitanje "da li iko veruje da ce Zapad povuci priznanje Kosova?" Naravno, VK i TN, a Boga mi opasno im se primakao i Tadic, dobro znaju da se to nece desiti. Dakle, ta prica o ponistanju priznanja je samo dolivanje ulje na vatru i sluzi za zamajavanje domace javnosti. Vise je nego ocigledno da se ide na konfrontaciju sa zapadom, da srljamo u zagrljaj Rusima i da ce najvecu stetu od te samoubilacke misije imati upravo narod. Medjutim, narod koji naseda na ovakve price i glasa kako glasa, ocigledno zeli da zivi izolovano, bedno i mizerno, u sistemu gde beskrupulozni politicari, biznismeni i svakojaki drugi kriminalci ostvaruju svoj krvavi profit. Neko bi rekao - vec vidjeno. Hmmm, da, ali kako nazvati narod koji prizeljkuje da mu se to ponovi?

Vladan

pre 16 godina

Baš lepo ,sastaće se, malo će se lupati u grudi zbog SVETE SRPSKE ZEMLJE i na kraju upisaće dnevnicu više.Sramota je kako više ovaj narod može da se prima na parole .Ljudi shvatite KIM su sada u rukama ALBANACA i to bojim se na duže vreme.A sa herojima tipa SRS-DSS-NS ostaće i malo duže.Samo ekonomski jaka Srbija će moći da povrati KIM.Mi smo sada na nivou ,mislim ispod nivoa potrebnog za bilo kakvo ozbiljno shvatanje u diplomatskom svetu.Tako dragi moji vidimo se na sledećem savetu za bezbednost.I još kada nam Rusi pomognu i naravno iscede nas do kraja, živećemo srećno u ratnoj opasnosti ,bedi i nesreći.

Ratko

pre 16 godina

"Strategija" se sastoji u odugovlacenju ispunjenja bilo kojih obaveza prema MZ s jedne i obecanja biracima s druge strane. Hajde da se zateze i odlaze pa da vidimo ko ce duze da izdrzi, MZ, Srbija ili bratija na vlasti. Sta mislite ko ce biti najveci gubitnik?

bosanac

pre 16 godina

Pitam se
Sta Srbija ima za cilj
1)Priznati realno stanje i okrenuti se ka EU ??
2)Isprovocirati rat, uvuci region u krvavi konflikt i pozvati Ruse i Amere da nad i u Srbiji spale hiljade tona exploziva..
Sta je cilj???
U slucaju da Nikolic i bratija uspiju u svojoj nakani a to je br. 2 sta se postize???
Avganistan, Palestina, Iraq !!! ...
Danas vas premijer odlazi u Bosnu ...Jeste li vi gradjani srbije svjesni sta to znaci...Jeste li vi svjesni da Kostunica, Nikolic i ostala bratija vode katastrofalnu i kobnu politiku za sve Srbe na ovom svijetu..
Vi ste ti koji se morate protiv toga boriti, vi ih morate minimizirati u protivnom oni ce to uciniti vama...VJERUJTE MI
Pitam se, zar vise medju Srbima nema revolucionara.

Pozdrav

Illyria

pre 16 godina

Najveća tragedija za srpski narod a da on to uopšte nije svestan je to što srpska vlada na veoma podli način svoju odgovornost i krivicu za sve pa i za državni terorizam prebacuje na široke narodne mase to jest na celokupan srpski narod.
Uprkos ovome,Srbija ništa neće moći da postigne u svoju korist jer nema niti jedan argument u svojim rukama.
Jedini vidljivi rezultat Beograda do sada je veoma negativno svetsko javno mnjenje o Srbiji.

Pedja

pre 16 godina

Posle sednice bice izdato saoptenje koje je vec napisao Voja K. Bice onako kako on kaze jer je tako od dvanaestog marta 2003. do dana danasnjeg.
Demokrate i Tadic su samo dekor.

posmatrac

pre 16 godina

“Naša ideja je, nakon što se ispostavi da ne može da dođe do potvrde međunarodnog suvereniteta takozvane države Kosovo, da ne bude drugog izlaza za međunarodnu zajednicu, nego da se zainteresovane strane vrate za pregovarački sto."

Da li su gospodin Jeremic i nasa vlada svesni da je glavni problem za vracanje na pregovaracki sto nas Ustav?

Da podsetim, rezolucija 1244 predvidja da Kosovo ostaje sastavni deo (tada) SR Jugoslavije pod protektoratom UN DO KONACNOG RAZRESNJA STATUSA.

Ustav definise Kosovo kao NEOTUDJIVI DEO SRBIJE - dakle nema pregovora o statusu. A Albance nismo ni pitali sta misle o ovome.

Gospodo politicari, ko je onda prvi prekrsio rezoluciju 1244? Koliko mi se cini, i na proslonedeljnoj sednici Saveta bezbednosti, gde je Tadic pricao, je bilo pomenuto donosenje srpskog ustavu za vreme trajanja mandata UN u skladu sa rezolucijom 1244.

yeah right

pre 16 godina

Posle sednice se, naravno, nista novo nece saznati.
A svima je jasno da je naredjeno da ne brani ambasada.
Da Tadic ima hrabrosti, preuzeo bi MUP posle ovoga.
i ovako nemamo ministra policije...

Drugi Goran

pre 16 godina

Sednica Saveta na zahtev predsednika Srbije? Nisam znao da imamo ni toliko uticaja.

Ako Tadić ode tamo, lepo se izvini svima čija imovina je polupana i spaljena, ubedi ih da se to više neće dogoditi i da će "zaslužni" biti kažnjeni, biće to dobar potez.

Iskreno se nadam da će "branioci" Kosova od četvrtka uskoro biti po zatvorima, a da će inicijatori "odbrane" otići u političku istoriju, jer oni Kosovo nikad odbraniti neće.

vladimirrr

pre 16 godina

ne znam kako ce se ministri koji imaju razlicite poglede na buducnost srbije dogovoriti o bilo cemu. jedni ne bi u evropu, godi im da imaju feud.. a ni drugima se ne zuri??? a , za nemile dogadjaje oko ambasada ce na kraju biti krivi ceda i canak, videcete

Мина

pre 16 godina

Претпостављам да ће бити потврђено ... јединство! Ма шта то значило. Уствари, значиће да прави кривци за сву ону штету коју је нанео рушилачки цунами, нормално, неће бити кажњени. А прави кривци су они који су аминовали насиље у зачетку, подстрекивали га...На чијим је рукама крв оног младића настрадалог у амбасади. Његову слику би требасли да носе на беџевима! Али не, немају ти људи образа, срца, онако ... загледани ... у "више циљеве". Дечко је колатерална штета на коју се вероватно рачунало...Јер морало се са тим рачунати кад су те вечери амбасаде остављене незаштићене. Па сваком човеку који је то вече чуо вест да се већа група младих људи упутила у улицу у којој су знамо већ ије амбасаде а да у НЕМА ПОЛИЦИЈЕ! Не треба ту бити професионалац па закључити о чему се ради. Не треба то да сваком ко има мозга у глави каже Весна Пешић, или било који други "издајник". Да, биће сигурно наглашено постигнуто јединство. Јединство засновано на томе да се паметни људи склањају пред будалама, да се они који су још увек остали нормални повлаче пред разлуделима...Јер "лудница је давно отворена". Да, вероватно ће бити наглашено постигнуто и очувано јединство...

armend

pre 16 godina

Ova recenica " Kosovo više nikad neće biti deo Srbije, saopštio je Stejt department " je vise nego jasno da VISE NECEMO BITI U SRBIJI,i tacka .
Sto pre da budete to prihvatili dobro bi bilo za sve nas , i albance i srbe.Mislim da je vreme da se ide napred a ne da se vracamo nazad.Evo sa vec 33 godine, jos do sad nismo videli lepe dane , ni mi Albanci ni vi Srbi.

Boza Bogdanovic

pre 16 godina

Svi SPS-ovci, JUL-ovci i radikali ocekuju da se na toj sednici Tadic i Kostunica, cvrsto posvadjaju, a po mogucnosti i pobiju. Mira Markovic, Bora Milosevic i Karic bi odmah otvorili bocu sampanjca u "prijateljskoj" Moskvi.
Srbija je na pravoj prekretnici. Tadic je ne moze okrenuti prema zapadu bez pomoci Kostunice i Velje Ilica. Jednostavno receno, nema dovoljno glasaca, pogotovo posle gubitka Kosova. Ko to od demokratski nastrojenih ljudi ne vidi, bolje da cuti i da ne podgreva njihovu svadju u medijima.
Boza Bogdanovic, Bor

uza Srbija

pre 16 godina

Kosovo NIJE VISE Srbija i NECE VISE biti Srbija. Na zalost. To je po meni realno stanje stanje stvari.Sve ostalo su price za malu decu i zamajavanje naroda.

Srbin

pre 16 godina

Ovo sto gledamo na ulicama je haos. Juce je bio grad blokiran nekoliko sati, a sto se tako nije radilo kad je bilo nekoliko stotina hiljada ljudi na ulicama? Da neko ne misli da se to nije ocekivalo? Ovako neodgovorne izjave nasih politicara, obecanja da ce se diplomatski odnosi sa drugim drzavama pokvariti su opasne. Kakve mi to turiste ocekujemo, kako mislimo da proizvodimo i prodajemo svoju robu, da li se vodi racuna o zivotu u Srbiji? Treba li svi da s ekolektivno samoubijemo, da nestanemo sa lica zemlje, da odemo u manastir, postanemo teroristi? Srbija polako klizi u haos zahvaljujuci Kosunici i neumecu DS da se snadje i suprotstavi tome. Pa nismo glasali za Tadica da bismo sad ovo gledali! Da li neko od nasih ministara iz DS misli o tome? Misli li o tome nas predsednik? Druge prilike verovatno nece biti!

Georg

pre 16 godina

Jeste g. Jeremicu, opet smo se udaljili od Evrope, jeste, ima u tome udela i siledzijska politika zapada. Medjutim neko mora reci da smo mi, odnosno oni koji u Srbiji odlucuju, daleko odgovorniji za sve sto se ovde desava. Mozda formacijski i niste Vi ta osoba koja to treba da kaze, ali predsednik i ostali iz vase stranke bi morali da jasno i glasno oznace odgovorne. Zasto bi neko iz medjunarodne zajednice postovao zakone kada nasa vlast ne postuje svoje zakone? Niko nam jednostavno ne veruje i ruku na srce, ne bi nam ni ja verovao. Ceo sajber prostor svekoliki nije dovoljan da se nabroje sva ogresenja vlasti i ljudi bliskih vlasti o nase zakone. Da bi se pozivali na medjunarodno pravo prvo nasa vlada mora da ima kredibilitet a nema ga. I koristi svaku situaciju da se zakopa jos dublje. Eh, da, bilo bi dobro da neko iz vlade kaze javno sta bi mi sa Kosovom radili sve i da nam ga vrate. Kako bi smo reintegrisali sve one silne Albance u srpsko drustvo? Kako bi izdrzavali sve one silne nezaposlene kada jedva sami sebe izdrzavamo? Mislim, moguce da neko resenje postoji i niko drugi do vlade nije odgovorniji da ga ima, takodje, bio bi red da gradjani Srbije znaju kako bi smo mi to gazdovali Kosovom?

antifasista

pre 16 godina

Sta prica Vuk Jeremic da se na sednicama Vlade raspravlja dokle se stiglo u evropskim integracijama kad je premijer jasno rekao da od Srbije u EU nema nista! Zasto nas obmanjuju. Gradjani su glasali za Borisa Tadica jer je obecao integraciju u EU i sad se ispostavlja da nas je prevario!

Zoran

pre 16 godina

Ti Jeremicu nikad nisi imao diplomatski kapacitet... Cinjenica da otvoreno pricas o svojim strategijama samo da bi sebi dao opravdanje za jos jedan photo-session samo potvrdjuje tu cinjenicu - strategije se ne otkrivaju vec razvijaju i po njima se dela!

srebrenko

pre 16 godina

evo ovako- to, da je kosovo po ustavu nase, je naravno tacno.... takodje je tacno da mi ne mozemo da obezbedimo postovanje ustava na celoj svojoj teritoriji. umesto da se lepo objasni narodu da je to tako, odnosno da ga je politika koja se vodila u srbiji proteklih bog- te- pita kolko doterala u cosak i da ce, kako se cini, svi da dignu nogu na nas- ne, premijer i ministar diplomatije izlaze sa resenijem: da amerika ponisti dokument kojim se odvojila od engleza i da, na taj nacin, postane clan evropske unije... automatski, srbija dobija vecinu u savetu bezbednosti, jer amerike tamo vise ne bi bilo (ceka da je prime u savet evrope, jednu po jednu drzavu, a to traje), mi odmah trazimo da se vratimo na istorijske granice!...

Nenad Petrov

pre 16 godina

Vlada se sastaje svakog četvrtka ?!? Pa što se ne sastaje svakog drugog četvrtka ? Možda jednom mesečno ? Pa da li ste vi normalni ? Zašto je Srbija za jedan korak dalje od EU ? Da li zato što je Koštunica potpuno poludeo ili je i DS iznenađena nezavisnošću Kosova ? Dosta više sa nemuštim izjavama,recite jasno za šta se zalaže DS.

armend

pre 16 godina

Ova recenica " Kosovo više nikad neće biti deo Srbije, saopštio je Stejt department " je vise nego jasno da VISE NECEMO BITI U SRBIJI,i tacka .
Sto pre da budete to prihvatili dobro bi bilo za sve nas , i albance i srbe.Mislim da je vreme da se ide napred a ne da se vracamo nazad.Evo sa vec 33 godine, jos do sad nismo videli lepe dane , ni mi Albanci ni vi Srbi.

uza Srbija

pre 16 godina

Kosovo NIJE VISE Srbija i NECE VISE biti Srbija. Na zalost. To je po meni realno stanje stanje stvari.Sve ostalo su price za malu decu i zamajavanje naroda.

Josip Vasilj

pre 16 godina

Zaključak sjednice SNB: Tek kad Srbija vrati Kosovo pod svoj suverenitet, može se početi baviti životnim pitanjima građana - ako do tada bude živih…

Georg

pre 16 godina

Jeste g. Jeremicu, opet smo se udaljili od Evrope, jeste, ima u tome udela i siledzijska politika zapada. Medjutim neko mora reci da smo mi, odnosno oni koji u Srbiji odlucuju, daleko odgovorniji za sve sto se ovde desava. Mozda formacijski i niste Vi ta osoba koja to treba da kaze, ali predsednik i ostali iz vase stranke bi morali da jasno i glasno oznace odgovorne. Zasto bi neko iz medjunarodne zajednice postovao zakone kada nasa vlast ne postuje svoje zakone? Niko nam jednostavno ne veruje i ruku na srce, ne bi nam ni ja verovao. Ceo sajber prostor svekoliki nije dovoljan da se nabroje sva ogresenja vlasti i ljudi bliskih vlasti o nase zakone. Da bi se pozivali na medjunarodno pravo prvo nasa vlada mora da ima kredibilitet a nema ga. I koristi svaku situaciju da se zakopa jos dublje. Eh, da, bilo bi dobro da neko iz vlade kaze javno sta bi mi sa Kosovom radili sve i da nam ga vrate. Kako bi smo reintegrisali sve one silne Albance u srpsko drustvo? Kako bi izdrzavali sve one silne nezaposlene kada jedva sami sebe izdrzavamo? Mislim, moguce da neko resenje postoji i niko drugi do vlade nije odgovorniji da ga ima, takodje, bio bi red da gradjani Srbije znaju kako bi smo mi to gazdovali Kosovom?

Nenad Petrov

pre 16 godina

Vlada se sastaje svakog četvrtka ?!? Pa što se ne sastaje svakog drugog četvrtka ? Možda jednom mesečno ? Pa da li ste vi normalni ? Zašto je Srbija za jedan korak dalje od EU ? Da li zato što je Koštunica potpuno poludeo ili je i DS iznenađena nezavisnošću Kosova ? Dosta više sa nemuštim izjavama,recite jasno za šta se zalaže DS.

antifasista

pre 16 godina

Sta prica Vuk Jeremic da se na sednicama Vlade raspravlja dokle se stiglo u evropskim integracijama kad je premijer jasno rekao da od Srbije u EU nema nista! Zasto nas obmanjuju. Gradjani su glasali za Borisa Tadica jer je obecao integraciju u EU i sad se ispostavlja da nas je prevario!

bosanac

pre 16 godina

Pitam se
Sta Srbija ima za cilj
1)Priznati realno stanje i okrenuti se ka EU ??
2)Isprovocirati rat, uvuci region u krvavi konflikt i pozvati Ruse i Amere da nad i u Srbiji spale hiljade tona exploziva..
Sta je cilj???
U slucaju da Nikolic i bratija uspiju u svojoj nakani a to je br. 2 sta se postize???
Avganistan, Palestina, Iraq !!! ...
Danas vas premijer odlazi u Bosnu ...Jeste li vi gradjani srbije svjesni sta to znaci...Jeste li vi svjesni da Kostunica, Nikolic i ostala bratija vode katastrofalnu i kobnu politiku za sve Srbe na ovom svijetu..
Vi ste ti koji se morate protiv toga boriti, vi ih morate minimizirati u protivnom oni ce to uciniti vama...VJERUJTE MI
Pitam se, zar vise medju Srbima nema revolucionara.

Pozdrav

Dusica

pre 16 godina

KIM je izgubljeno u ratu 1999 godine.Pre toga su Srbi iz Kosova i Metohije vise od 40 god.prodavali zemlju i kuce za velike novce i naseljavali druge delove Srbije.Sada su se setili da im je Kosovo i Metohija u srcu.Predlazem da svima kojima je KIM u "srcu" zajedno sa njihovim vodjama,kupe ili naprave kuce i stanove tamo ,presele se sa porodicama da zive i rade i naravno bore za pokrajinu koja im je toliko u "srcu".Mozda nesto i uspesno urade kad ih tamo bude koliko i Albanaca.Ako to ne urade ,posto sam rodjena u Beogradu,Beograd mi je u SRCU sa svim njegovim problemima,predlozicu da se Beograd odvoji od Srbije i krene svojim putem da nas vise ne ugnjetavaju i ponizavaju.

Zoran

pre 16 godina

Ti Jeremicu nikad nisi imao diplomatski kapacitet... Cinjenica da otvoreno pricas o svojim strategijama samo da bi sebi dao opravdanje za jos jedan photo-session samo potvrdjuje tu cinjenicu - strategije se ne otkrivaju vec razvijaju i po njima se dela!

Pedja

pre 16 godina

Posle sednice bice izdato saoptenje koje je vec napisao Voja K. Bice onako kako on kaze jer je tako od dvanaestog marta 2003. do dana danasnjeg.
Demokrate i Tadic su samo dekor.

Srbin

pre 16 godina

Ovo sto gledamo na ulicama je haos. Juce je bio grad blokiran nekoliko sati, a sto se tako nije radilo kad je bilo nekoliko stotina hiljada ljudi na ulicama? Da neko ne misli da se to nije ocekivalo? Ovako neodgovorne izjave nasih politicara, obecanja da ce se diplomatski odnosi sa drugim drzavama pokvariti su opasne. Kakve mi to turiste ocekujemo, kako mislimo da proizvodimo i prodajemo svoju robu, da li se vodi racuna o zivotu u Srbiji? Treba li svi da s ekolektivno samoubijemo, da nestanemo sa lica zemlje, da odemo u manastir, postanemo teroristi? Srbija polako klizi u haos zahvaljujuci Kosunici i neumecu DS da se snadje i suprotstavi tome. Pa nismo glasali za Tadica da bismo sad ovo gledali! Da li neko od nasih ministara iz DS misli o tome? Misli li o tome nas predsednik? Druge prilike verovatno nece biti!

Мина

pre 16 godina

Претпостављам да ће бити потврђено ... јединство! Ма шта то значило. Уствари, значиће да прави кривци за сву ону штету коју је нанео рушилачки цунами, нормално, неће бити кажњени. А прави кривци су они који су аминовали насиље у зачетку, подстрекивали га...На чијим је рукама крв оног младића настрадалог у амбасади. Његову слику би требасли да носе на беџевима! Али не, немају ти људи образа, срца, онако ... загледани ... у "више циљеве". Дечко је колатерална штета на коју се вероватно рачунало...Јер морало се са тим рачунати кад су те вечери амбасаде остављене незаштићене. Па сваком човеку који је то вече чуо вест да се већа група младих људи упутила у улицу у којој су знамо већ ије амбасаде а да у НЕМА ПОЛИЦИЈЕ! Не треба ту бити професионалац па закључити о чему се ради. Не треба то да сваком ко има мозга у глави каже Весна Пешић, или било који други "издајник". Да, биће сигурно наглашено постигнуто јединство. Јединство засновано на томе да се паметни људи склањају пред будалама, да се они који су још увек остали нормални повлаче пред разлуделима...Јер "лудница је давно отворена". Да, вероватно ће бити наглашено постигнуто и очувано јединство...

yeah right

pre 16 godina

Posle sednice se, naravno, nista novo nece saznati.
A svima je jasno da je naredjeno da ne brani ambasada.
Da Tadic ima hrabrosti, preuzeo bi MUP posle ovoga.
i ovako nemamo ministra policije...

sto mu gromova!

pre 16 godina

Video sam da je vec neko postavio pitanje "da li iko veruje da ce Zapad povuci priznanje Kosova?" Naravno, VK i TN, a Boga mi opasno im se primakao i Tadic, dobro znaju da se to nece desiti. Dakle, ta prica o ponistanju priznanja je samo dolivanje ulje na vatru i sluzi za zamajavanje domace javnosti. Vise je nego ocigledno da se ide na konfrontaciju sa zapadom, da srljamo u zagrljaj Rusima i da ce najvecu stetu od te samoubilacke misije imati upravo narod. Medjutim, narod koji naseda na ovakve price i glasa kako glasa, ocigledno zeli da zivi izolovano, bedno i mizerno, u sistemu gde beskrupulozni politicari, biznismeni i svakojaki drugi kriminalci ostvaruju svoj krvavi profit. Neko bi rekao - vec vidjeno. Hmmm, da, ali kako nazvati narod koji prizeljkuje da mu se to ponovi?

vladimirrr

pre 16 godina

ne znam kako ce se ministri koji imaju razlicite poglede na buducnost srbije dogovoriti o bilo cemu. jedni ne bi u evropu, godi im da imaju feud.. a ni drugima se ne zuri??? a , za nemile dogadjaje oko ambasada ce na kraju biti krivi ceda i canak, videcete

fadil_h

pre 16 godina

Ja bih podsetio Jeremica da Tajvan je priznat od 22 NE uticajnih zemalja sveta i ide svojim putem bez vecih problema mada je od vecine zemalja sveta velikih i uticajnih je priznat kao deo Kine. S Kosovom je sasvim drugacije. Kosovo vec je PRIZNATO od najvecih ekonomskih sila na nasoj planeti i ocekuje priznanje ostalih medju kojima od Kanade i Japana pa da bude priznata od citave grupe 7 najtazvijenijih drzava sveta. Od ovih zemalja zapravo i zavisi u vecoj meri privreda sveta tako da moze se pretpostaviti razvoj situacije. Izjava americkog State Department-a da Kosovo vise nikada nece biti deo Srbije je odgovor na zahtev Srbije da se ponisti nezavisnost Kosova. Jos da podsetim da u zadnju sednicu SB zahtev Srbije o ponistenju nezavisnosti Kosova podrzala JEDINO Rusija i da sve ostale 14 clanice SB nisu se oglasile za taj zahtev ili su otvoreno bile protiv. Jeremic se nada za nove razgovore ali on treba da zna da razgovori o statusu Kosova su iscrpljeni i da Kosovari nemaju nijedan razlog da razgovaraju vise pa i zasto bi kada su vec priznati od velikih zemalja sveta i ocekuju to priznanje od veceg broja zemalja sveta. Zbog cega dakle kosovari bi razgovarali sa Srbijom o nekakvoj autonomiji u okviru Srbije kada vec dobili priznanje i vec poceo proces otvaranja stranih ambasada u Pristini. Zato drzavni vrh Srbije mora da se spusti na zemlji i vidi realnost odnosono prihvata tu realnost jer najvecu stetu ce uciniti samoj Srbiji. Upozorenje Guvernera NB Srbije pokazaje gde vodi politika konfrontacije i izolacije od sveta i koliko je ono pogubna za Srbiju.

Drugi Goran

pre 16 godina

Sednica Saveta na zahtev predsednika Srbije? Nisam znao da imamo ni toliko uticaja.

Ako Tadić ode tamo, lepo se izvini svima čija imovina je polupana i spaljena, ubedi ih da se to više neće dogoditi i da će "zaslužni" biti kažnjeni, biće to dobar potez.

Iskreno se nadam da će "branioci" Kosova od četvrtka uskoro biti po zatvorima, a da će inicijatori "odbrane" otići u političku istoriju, jer oni Kosovo nikad odbraniti neće.

vlada

pre 16 godina

Hoce l neko da odgovori na pitanje: Ko je te veceri komandovao policijom i zasto policija nije intervenisala, dok je paljena americka ambasada, punih 40 minuta.

egoisticna baba

pre 16 godina

Ovako: Kosovo pre svega, bez obzira na sve ljudske esecaje i misljenja, pripada onome ko ga je napravio, a to je, znamo nas nebeski otac. Cela planeta je njegova i cela vaseljena. I on je taj koji izdaje u zakup prostor i teritorije onima koji tamo borave. Pri tom ne mislim samo na ljude, vec i na biljni i zivotnjski svet. Na toj teritoriji im svima daje krov nad glavom, hranu, mogucnosti da se razvijaju i organizuju. Sta hocu reci? Na Kosovu zive danas pre svega Albanci, oni i njihovi preci su decenijama konkretno radili za to da prikupe sto vise novca kojim bi otkupili kuce, njive, sume... Zar smo svi zaboravili kako su ti ljudi radili kao mravi i sav "ekstra-profit" slali na Kosovo za Kosovo. A sta su radili Srbi za to vreme? Vikali, upadali u emocije, odlazili s Kosova i povremeno zaboravljali. Kako jednom rece jedna mudra zena, ko je kriv Srbima sto su se stalno iseljavali odande.
Drugim recima, zelela bih da cujem za neki akcioni plan koji nece ukljucivati srspke emocije i iskljucivati zive Albance.
Takodje, u svom egoizmu zelim da cujem od politicara da smo vazni i mi koji zivimo u ostatku Srbije, tj. na 85 odsto teritorije i da se organizuju da nama organizuju bolje uslove, zivot bez neprekidnog stresa itd.

Vladan

pre 16 godina

Baš lepo ,sastaće se, malo će se lupati u grudi zbog SVETE SRPSKE ZEMLJE i na kraju upisaće dnevnicu više.Sramota je kako više ovaj narod može da se prima na parole .Ljudi shvatite KIM su sada u rukama ALBANACA i to bojim se na duže vreme.A sa herojima tipa SRS-DSS-NS ostaće i malo duže.Samo ekonomski jaka Srbija će moći da povrati KIM.Mi smo sada na nivou ,mislim ispod nivoa potrebnog za bilo kakvo ozbiljno shvatanje u diplomatskom svetu.Tako dragi moji vidimo se na sledećem savetu za bezbednost.I još kada nam Rusi pomognu i naravno iscede nas do kraja, živećemo srećno u ratnoj opasnosti ,bedi i nesreći.

Illyria

pre 16 godina

Najveća tragedija za srpski narod a da on to uopšte nije svestan je to što srpska vlada na veoma podli način svoju odgovornost i krivicu za sve pa i za državni terorizam prebacuje na široke narodne mase to jest na celokupan srpski narod.
Uprkos ovome,Srbija ništa neće moći da postigne u svoju korist jer nema niti jedan argument u svojim rukama.
Jedini vidljivi rezultat Beograda do sada je veoma negativno svetsko javno mnjenje o Srbiji.

Pedja , Beograd

pre 16 godina

Kakav neubedljiv nastup ministra Jeremića u emisiji "Poligraf" na B92 od 25.02.2008.
Očigledno prave parole za predsedničke izbore DS bile su:

1. Da "kohabitiramo" zajedno sa DSS do propasti Srbije

2. Za nejaku i neevropsku Srbiju

Prevareni birač

posmatrac

pre 16 godina

“Naša ideja je, nakon što se ispostavi da ne može da dođe do potvrde međunarodnog suvereniteta takozvane države Kosovo, da ne bude drugog izlaza za međunarodnu zajednicu, nego da se zainteresovane strane vrate za pregovarački sto."

Da li su gospodin Jeremic i nasa vlada svesni da je glavni problem za vracanje na pregovaracki sto nas Ustav?

Da podsetim, rezolucija 1244 predvidja da Kosovo ostaje sastavni deo (tada) SR Jugoslavije pod protektoratom UN DO KONACNOG RAZRESNJA STATUSA.

Ustav definise Kosovo kao NEOTUDJIVI DEO SRBIJE - dakle nema pregovora o statusu. A Albance nismo ni pitali sta misle o ovome.

Gospodo politicari, ko je onda prvi prekrsio rezoluciju 1244? Koliko mi se cini, i na proslonedeljnoj sednici Saveta bezbednosti, gde je Tadic pricao, je bilo pomenuto donosenje srpskog ustavu za vreme trajanja mandata UN u skladu sa rezolucijom 1244.

mirza

pre 16 godina

gledajuci juce jeremica video sam malog vucica u njemu .koliko god je sinoc pokusavao sakrije da su clanovi ds isto organizovali taj miting toliko ja vise nisam mogao da ga slusam.on ce da mi prica o nekom jedinstvu .mislim da se djindjic ovih dana prevrce u grobu gledajuci kako njegovi clanovi stranke prave mitinge sa nejvecim fasistima u evropi .on ih nije pravio za vreme bombardovanja .jako sam se razocarao u ds i nadam se da ce ljudi kao zivkovic oformiti neku drugu stranku i zajedno sa ldp, proticem i ... povesti ovu zemlju u evropu .moj glas ds nikad vise nece dobiti .sad su nas izigrali poslednji put

srebrenko

pre 16 godina

evo ovako- to, da je kosovo po ustavu nase, je naravno tacno.... takodje je tacno da mi ne mozemo da obezbedimo postovanje ustava na celoj svojoj teritoriji. umesto da se lepo objasni narodu da je to tako, odnosno da ga je politika koja se vodila u srbiji proteklih bog- te- pita kolko doterala u cosak i da ce, kako se cini, svi da dignu nogu na nas- ne, premijer i ministar diplomatije izlaze sa resenijem: da amerika ponisti dokument kojim se odvojila od engleza i da, na taj nacin, postane clan evropske unije... automatski, srbija dobija vecinu u savetu bezbednosti, jer amerike tamo vise ne bi bilo (ceka da je prime u savet evrope, jednu po jednu drzavu, a to traje), mi odmah trazimo da se vratimo na istorijske granice!...

Evropljanka

pre 16 godina

Zabranjuje se nosenje vojnih uniformi na skupovima, Ali se zato ne zabranjuju plakate sa likovima Haskih optuzenika za ratne zlocine ! ne zabranjuje se prodaja na javnim mestima bedzeva i kalendara sa njihovim likovima. Tesko nama, Sa Vama !!!! I jos se cudite sto se Albancima ne zivi u zajednickoj drzavi i sto i oni ne slave te srpske velikane. Nije samo Kostunica kriv. Jedna lasta ne cini prolece.

Boza Bogdanovic

pre 16 godina

Svi SPS-ovci, JUL-ovci i radikali ocekuju da se na toj sednici Tadic i Kostunica, cvrsto posvadjaju, a po mogucnosti i pobiju. Mira Markovic, Bora Milosevic i Karic bi odmah otvorili bocu sampanjca u "prijateljskoj" Moskvi.
Srbija je na pravoj prekretnici. Tadic je ne moze okrenuti prema zapadu bez pomoci Kostunice i Velje Ilica. Jednostavno receno, nema dovoljno glasaca, pogotovo posle gubitka Kosova. Ko to od demokratski nastrojenih ljudi ne vidi, bolje da cuti i da ne podgreva njihovu svadju u medijima.
Boza Bogdanovic, Bor

A.b.

pre 16 godina

"...da su unazadili srpske diplomatske kapacitete." Jeremić je skromno izostavio da su srpski diplomatski kapaciteti do sada bili ogromni, što pokazuju i nesporni rezultati.

Suzana Markovic

pre 16 godina

Upravo sa na ovdasnjoj TV cula da je vest o sednici SNB u Beograda izazvala pravu pometnju na svetskim berzama. Kazu da je na tokijskoj berzi (koja se zbog vremenske razlike otvara prva) index NIKKEI pao za 7,1%, sto se smatra katastrofalnim, a u Frankfurtu je pocetak trgovine odlozen dok se ne vidi kako ce se stvari razvijati dalje.

Marko, ex-NS

pre 16 godina

Ja ne znam da li Premijer uopste cita novine? Pa Kosovo vise nije u Srbiji. Zasto i kako - to je sada stvar za akademske i kabinetske analize. Nije ni pravno, ni politicki, ni fakticki, ni ekonomski, ni energetski, ni postanski, ni porezno, ni biracki... Nije nikako. Ali dok se premijer ne opasulji, nama u Vojvodini ne ostaje nista drugo nego - ili da ga cekamo da mu se razbistri pred ocima i u glavi, ili i mi da zasucemo rukave... A vremena je imao. A ko misli da ima i dalje, neka pravi sa njim svaki dan molebane, ako mu je milo. Ja cu podrzati sve one kojima je to otomansko-vizantijsko natezanje i nadmudrivanje dozlogrdilo. Sve ostalo bi bilo samo perverzija i bacanje vremena na corava posla i kafansko-sibicarske kombinacije.

paja

pre 16 godina

"Savetnik premijera Srbije za medije Srđan Đurić ocenio je sinoć da je važno da SAD ponište odluku o proglašenju lažne države Kosovo na tlu Srbije, kako bi ponovo bili uspostavljeni principi međunarodnog prava na Balkanu" Казати овако нешто и при томе остављати утисак озбиљности? И том господину је јасно да - ма колико одлука САД о признавању независности лажне државе Косова била погрешна, САД неће НИКАДА ту одлуку поништити. Из тога произлази да по гледишту (дела?) Владе на Балкану никада неће поново бити успостављени принципи међународног права. Шта онда преостаје?

Milena

pre 16 godina

Zasedali vise od pet sati i nista novo nismo culi!Ista prica kao i prethodnih dana,ni reci o tome KO JE policiji NAREDIO DA NE INTERVENISE.Kako im ne dosadi da danima presipaju iz supljeg u prazno,a drzva tone sve dublje i dublje.Ko kanda cu aktivirati pistaljku!

Emil

pre 16 godina

Za Kosovo se moramo boriti do kraja svim diplomatskim, pravnim, miroljubivim sredstvima. Ja sam pro zapadno opredeljen ali mi je Kosovo ipak prece od ulaska u EU (koji crni ulazak, pa to nam niko i ne nudi). Nisu mi jasni ljudi koje nije briga za 100.000 svojih sunarodnika kojima vise nema zivota na Kosovu ukoliko rezolucija 1244 prestane da vazi. Da li iko od nas moze da potpise blanko smrtnu presudu ili izbeglicku legitimaciju tim ljudima? Ili jos bolje koliko je nas spremno da im iskreno i trajno pomogne poput plemenite porodice Marinovic sto smo pre nekoliko dana videli na B-92? Jednostavno ne mogu da shvatim da bilo kome moze biti prece neko polu-obecanje boljeg zivota ili lakse putovanje nego zivoti 100.000 ljudi. Izgleda da je doslo vreme da se zapitamo koliko je jos ljudskosti u nama ostalo. Ja nisam Srbin ali ne zelim da vidim patnju tih jadnih ljudi sa Kosova jer svi mi vrlo dobro znamo (iako neki zatvaraju oci) kakva ce im biti sudbina u slucaju prestanka vazenja rezolucije 1244. Pobogu, kada vidimo napustenu macku na ulici cesto se potrudimo da joj nadjemo novi dom a sa druge strane se zalazemo do 100.000 izgubi svoj dom. Kukamo koliko ce kostati ruska pomoc a pritom se ne zapitamo zasto mi sami ne damo ni dinar, ili bilo sta drugo za pomoc tim ljudima. Jedino resenje je ili podela ili Srbija sa Kosovom u EU.

KIgor

pre 16 godina

I ko je kriv i ko će da odgovara iz vlasti za njihovo huškanje da se lomi, pljačka, pali? Niko!? Mora da je i to u interesu Srbije i naše teške bitke za Kosovo? Jer Bože, mi moramo da budemo jedinstveni u ovom trenutku kako reče naš ministar inostranih poslova. Sada se jasno kajem što sam u drugom krugu glasao za Tadića, jer izgleda da DS sada zna samo da priča i obećava prazne priče a NE SME ništa da uradi. Zašto se DS nije ni jednom izjavom stavila u odbranu B92? Izdali ste Đinđića! Treba da vas je sramota.

Mile

pre 16 godina

Najbolje bi bilo da se tu i posvadjaju, i raspuste ionako smesnu vladu.I ne treba imati bojazni ko ce pobeditit na izborima, uveren sam da ce medju ljudima prevladati razum. Naravno da je za to potrebna jaka izborna kampanja. Narod jeste sludjen,al bas tolko i nije.Uveren sam da velika vecina ljudi shvata da je Kosovo izgubljeno u dogledno vreme. Srbija je trenutno na dnu dna, i ovo bi trebao da bude momenat gde treba da se okrene sama sebi i svojim problemima. Bez Kostunice,Ilica i ostalih utopista iz njihovih stranaka.

GuC

pre 16 godina

...a mi smo bas napeto ocekivali rezultate, akciju i kaznjavanje odgovornih. Kad ono, prvo danima najavljuje, pa da li ce svi pristati da dodju, pa salji svim novinama da drze tenziju tipa "Tadic ce konacno da kaze...", onda sednica, a onda veliko NISTA!
To NISTA je sadasnjost Srbije koju vode ovi nesrecnici...za bezbednost brine BIA i KOS! Spavaj mirno Tadicu...

sibinka

pre 16 godina

slusajuci juce Jeremica i prateci Tadicevo ponasanje posle izbora za predsednika,mogu samo da kazem da Tadic i DS moj glas nece vise nikada dobiti

Ratko

pre 16 godina

"Strategija" se sastoji u odugovlacenju ispunjenja bilo kojih obaveza prema MZ s jedne i obecanja biracima s druge strane. Hajde da se zateze i odlaze pa da vidimo ko ce duze da izdrzi, MZ, Srbija ili bratija na vlasti. Sta mislite ko ce biti najveci gubitnik?

diplomata

pre 16 godina

Moram da priznam da mi nije bas jasno koje su to "strucne sluzbe" koje treba da odobre dalje diplomatske poteze, odnosno procene hoce li oni imati stetne posledice po gradjane Srbije. Znaci li to da ministar spoljnih poslova nije u stanju da radi svoj posao, pa mu se postavljaju staratelji u vidu "strucnih sluzbi"?
Takodje mi nije jasno kako je moguce da se posle spaljivanja stranih Ambasada pohvaljuje policija, odnosno njen direktor za angazovanje posle 17.02.? Kakvu poruku saljemo svetu ovom pohvalom?
Utisak koji se stvarno spontano namece je da smo potpuno izgubili kompas i zdrav razum.

Poslovica

pre 16 godina

Jedna narodna poslovica glasi.Ako me jednom prevaris,dabogda me nosio na dusi,ako me drugi put prevaris nosicu sam sebe .Bojim se da ce nas ponovo prevariti...

Olivera

pre 16 godina

Treba da ih je sve sramota i da se crvene zbog svega sto se desilo. Da imaju zdravog razuma i da koriste vazece zakone prvo bi medju sobom morali da uhapse krivca za sve sto se dogodilo a onda da premijer da ostavku. I to pod hitno. Nije daleko od istine da ni predsednik nije manje odgovoran. Onako pobeci u Rumuniju je najblaze receno naivno i cak tinedzejrski. Nek mi mladi oproste na poredjenju.

Predrag

pre 16 godina

Najvaznije je izgleda Tadicu da je okruzen sa amblemima Srbije sto je po meni pravi kic a drzava tone li tone u provaliju. Ni rijeci da se osudi ovaj vandalizam na ulicama i napadi na ambasade. Definitivno se vidi koji je put izabrala Srbija. To ce vrlo brzo osjetiti njeni gradjani.

Predrag

zvonimir

pre 16 godina

Uvek sam se pitao: kako žive ljudi u Palestini?I evo..zadnjih dvadesetak godina vidim da se može i tako živeti..Pravo vreme za pregovore je bilo negde 1981.g.Vlast je odgovorna što do ozbiljnih razgovora nije došlo NIKADA..Pravi političari,vizionari,službe državne bezbednosti su MORALI znati da će se YU raspasti(još smo na zasedanju AVNOJ-a'43.postali federacija)ali je to moglo puno manje boleti i koštati. Uporno insistiranje na nekim pregovorima,napujdavanje omladine,rezervista i inih,na nasilje...to je daleko od bilo kakve ozbiljne strategije i ideje. Imali snage,volje i pameti da se stvari okrenu!?Prema dosadašnjem iskustvu,bojim se da nema a ne vidi se ni u skoroj budućnosti,jer šta očekivati od dece koja nisu naučila da je sramota razbijati i napuštati školu kada bi trebali biti na nastavi, (nisu oni krivi,krivi su vaspitači,pri tom ne mislim samo na školu).Perspektiva...vrlo mršavo!

tacka

pre 16 godina

Hajde ljudi, dosta je bilo Kosova. Decenijama to slusamo od nasih politicara da bi opravdali svoje postojanje. Idemo napred, zivot je toliko lep, hajde da ga probamo. Bavimo se visokom politikom, a zivot prolazi.

Ratko

pre 16 godina

Sednica SNB (smuti na brzaka)bi imala smisla jedino ako da odgovor na ključno pitanje:Evropa zdaj ili čim povratimo Kosovo?
Naravno da bi jedni bili za prvo, a drugi za drugo. Mene zanimaju ovi prvi (Tadić) i pitam se da li su još za to za šta su i dobili onoliko glasova na predsedničkim izborima. Ako stvarno ne vide da ovakvom nemuštom politikom klize pravo pod tepih Koštunice doktor Vojislava, onda da se rastajemo dok je vreme i vidimo šta nam je činiti.

Mirjana

pre 16 godina

Tadić i DS su u nazavidnoj stuaciji. Što god da urade biće proglašeni za izdajnike i nepatriote.Iz vlade ne smeju da izadju jer onda ostavljaju odrešene ruke Koštunici da radi šta hoće.Razumem bes glasača DS-a i sama sam jedna od njih, ali mora se još malo trpeti ovaj tkz. nacionalitički blok oni jedva čekaju da DS povuče neki pogrešan potez. Pozdravljam sve birače DS-a sa porukom strpimo se još malo - biće dana za megdana.

Berberin Cara Trajana

pre 16 godina

I kada se najjače napregnem, ne mogu da se setim da sam do nedelje 17. februara igde pročitao da Kosovo više neće biti srpsko. Sada to čitam, i vidim da ljudi sve upornije insistiraju na tome da se ta činjenica shvati i sa tom premisom krene u definisanje budućnosti.
Priznajem da ni sam nisam smeo da napišem to isto.
Tako je jadni berberin, šišajući Imperatora Trajana primetio njegove grozne ogromne uši, i svestan posledica, istinu, koja mu je kao kiselina razarala želudac, mozak i dušu - ispovraćao u jamu. Takvih jama, u kojima leže "prenete" istine puna je Srbija.
Da li smo svesni koliko bi nam bilo bolje da istinu porodimo o vremenu, jer bi bar bili manje šizofreni.
Zato, molim Vas, draga tajna policijo, nemojte nas tući, obećajte nam to javno, kao što je Vučić obećao Čanku da ga neće premlatiti.
Eto, toliko od mene, ako mogu da dam mali savet za Savet za Nacionalnu bezbednost.

Dejan K

pre 16 godina

"Kosovo vise nikad nece biti deo Srbije". Razumem da to moze da se tvrdi za period par generacija nadalje, ali "nikada" podrazumeva da su Amerikanci ili vidoviti, ili ce ziveti njihovi politicari stotine, hiljade godina pa ce i tada biti ista geopoliticka situacija a oni dostojni svoje politike, ili imaju nameru da istrebe Srbe zauvek, pa otuda tako vidovita kategoricka izjava...

ranko

pre 16 godina

a šta da se kaže gledajući s istoka na Vas? nažalost vašu, još uvijek niste naučili da sila ne riješava probleme, pa tako ni kosovski problem koji je bio generator svih problema u bivšoj državi sfrj, a očito i u vašoj državi srbiji. ipak bih bilo vrijeme da shvatite da se države i zvijezde u svemiru rađaju htjeli mi to ili ne, te da isto tako i nestaju, htjeli mi to ili ne. pa, dakle, pustite ih da žive svoj život, a vi živite svoj život, ma kako god ga nazvali!

signore

pre 16 godina

da li će vlada sledećeg četvrtka da odluči koji je stav saveta za nacionalnu bezbednost, s obzirom da ga nisu zauzeli. u tekstu se navodi da je potrebno da javnost bude tačno informisana o stavu, ali...stava još nema????

exof

pre 16 godina

Зашто је дозвољно да се уназаде Српски дипломатски капацитети,што рече министар Јеремић?Зар у МУП нема довољно људи да изврше потребне процене могућих збивања и потенцијалних објеката испољавања насиља?Имамо доста специјалних и добро плаћених јединица МУП-а и Жандармерију да овакве нереде ефикасно спрече.Али је очито да то некоме није одговарало.Чини ми се да су ово *увежбани*палиоци, букаџије и пљачкаши још од 2000.године.А навике се тешко мењају.Не знам да ли је ко за паљевине,пљачке и уништавања из октобра 2006.године ухапшен и кажњен.А ти људи се нису скривали иза капуљача и маски.Зар о нередима може да прича министар Илић,који је током *похода* из Чачка на Београд 2000-те године,лично шамарао преде ТВ камерама,неког несретника који се бахатом Вељи испречио на путу.Или?Има много *ИЛИ*!Савет за националну безбедност је само фарса за пост фестум решавање проблема,који је могао бити на време спречен.

Ljiljana

pre 16 godina

Nas narod kaze: Pojeo vuk magarca.
Sad se jedino pitam zasto sam uopste ocekivala da ce se na toj sednici dogoditi ista vredno pomena.

Dejan

pre 16 godina

Ovi su u saopstenjima prevazisli i vreme Milosevica.Trebalo je huligani-patriote i nasa milicija da se izgrle i izljube da gradjani ne bi posumnjali u njihovu ljubav.Ovako nam je malo sumnjivo ko se tu kome vise radovao.Savet je osudio javno pokazanu ljubav i sugerisao da svake sledece aktivnosti ne mogu biti tako ocigledne i biti bas tako javno pokazane. I tako srbija ide dalje u propast do nekog novog susreta sa podignuta tri prsta sa hamera,do novih susreta nasih junaka patriota.

patriota

pre 16 godina

Divljanje treba odbaciti i krivce kazniti kako ih dolikuje zatvorom. Medjutim, isto tako ne treba priznati neovisnost Kosova, jer su pogazeni svi medjunarodni pravni principi, za koje se SAD i EU zalazu. Sta ako za koju godinu pocne kampanja za nezavisnost Vojvodine ? Hoce li to pojedinci opravdati ulaskom Srbije u EU.

jeretik

pre 16 godina

Sto rece jednom Cobe posle utakmice "sve vreme sam zebao."
Pa eto i ja se plasim da ce u ovom "nasem" Savetu za nacionalnu bezbednost kao i u onom "njihovom" Savetu bezbednosti biti pata karte, samo za razliku od njih, donece se saopstenje i zakljuci.Osude,apeli,pozivi na mir,dostojanstvo, odgovornost...A kad se razidju, svako svoje tumacenje, po principu,jedno mislimo, drugo radimo, trece pricamo.Da li je potrebno naglasiti da su u oba saveta predstavnici rukovodjeni svojim interesima?
O sinekurice slatke, oj vlasti preslatka, napustit vas ne mogu.
Sada konkretne MERE, pa IZBORI, pa da se prebrojimo i napravimo koaliciju, a ne kohabitaciju.

Marko_kg

pre 16 godina

Lako je napadati Jeremica iz nase pozicije, svi smo pametni sada i svi sve znamo kako...
Ono sa cime se slazem jeste da smo na izborima glasali za EVROPSKE INTEGRACIJE (citaj potpisivanje sporazuma...) a ne ZA 90-TE (citaj sankcije). Dakle, gospodine predsednice ZNATE STA VAM JE CINITI!
Jos jednom saucesce porodici poginulog momka i jedna mozda neumesna konstatacija. Na sahrani prisustvovali oni koji su podrzavali nasilje i paljenje na ulicama dragog nam grada!Beogradjani (ako niko drugi) dajte da zaustavimo ovo ,dugujemo to Djindjicu!

Novosadjanin

pre 16 godina

A pola saveta odgovorno za nerede... Da nije tuzno, bilo bi smesno... Sve cekam da Kostunica kaze kako je on naredio policiji da ne cuva objekte i imovinu i da je ponosan na to... No, takav kakav je ni za to nije kadar...

KIgor

pre 16 godina

Demokratska stranka treba da se pripoji DSS-u !!!
A šta misli narod o njima, videće na izborima. DS će opet morati u opoziciju. Izdali ste i svoje glasače i simpatizere.

GuC

pre 16 godina

Ovo je dokaz KO i KAKO vodi Srbiju u totalnu propast. Niti znaju ista o sopstvenim ovlascenjima, obavezama,Ustavu, propisima, Rezolucijama, nemaju pojma ni o demokratskim uzansama, nemaju pojma ni o bon tonu, ma o nicemu...samo su se uziveli u uloge, a jedini cilj je CUVANJE VLASTI!!!
Ma ludilo...a Maca Orasanin iznenada daje izjave Tanjugu, SAMOPOHVALJUJE se ili je postala portparol Borisa TAdica??
NAravno, ceo svet se smrznuo zbog ove neocekivane aktivnosti...a cela diplomatija sveta se ubija smejuci se ...ma, da nije opasno,umrla bih od smeha.

zoran

pre 16 godina

Prvo hteo bih da osudim svako nasilje.Svakako da je politika samoizolacije i priblizavanja rusiji od strane kostunice pogresna,ali i politika DS-a (EU i kosovo) je takodjer nerealna jer ce Srbija morati da prizna kosovo ako hoce da postane clanica EU.Evropska unija je uvidela svoju gresku prijemom podeljenog Kipra u EU i ne zeli vise u svom clanstvu zemlju sa neresenim statusom svoje teritorije.

Zarija

pre 16 godina

Trbalo je da se SNB odrzi odmah nakon proglasenja nezavisnosti, da deluje prevrentivno, a na da kasni kao i mnogo toga u ovoj zemlji.

Lucrezia

pre 16 godina

nazalost prekasno, mi smo sigurni da necemo izaci na sajam (kao i vecina nasih sugradjana) u maju, jel nam je nas zivot vazniji od sajma i ulaganja u Srbiju, mozda za 5-6 godina ponovo razmislimo da li hocemo da nastavimo saradnju ili ne. Nadamo skoroj boljoj buducnosti Srbije, pozdrav iz EU

sasa

pre 16 godina

Sta bi trebalo da se desi da neko odgovara i da bude kriv? Verovatno ceo Begrad da se porusi i pokrade pa da neko bude ukoren. Sta ce o nam da misli svet nakon ovog sramnog saopstenja? Ostaje mi jos da verujem da je ova gospodja sama sebe pohvalila i da to nije zvanicno saopstenje!
Ovi se igraju sa narodnom intiligencijom!!!!
Borise sta bi o onom dogovoru da BIA-u preuzme neka ne stranacka licnost? A ostali dogovori oko formiranja vlade? Izigran si po ko zna koji put!
Kostunica sva ministarstva DS-a minira, a svoja pohvaljuje uz podrsku DS-a!
Sta raditi?

Nenad

pre 16 godina

Mirjana Oresanin izjavila da je pohvaljen rad direktora policije!? Ma nemoj.
Kad je tako predlažem Veljovica i Oresaninovu za NOBELOVU NAGRADU a VI policajci i Vi gradjani sretno Vam bilo u DIZNILENDU.

YoKey

pre 16 godina

'...odlučeno je da nijedna sledeća diplomatska aktivnost ne sme da proizvede dalekosežne posledice po Srbiju, bilo politički, bilo ekonomski.'
Ovo je potpuno apsurdna rečenica. Valjda je upravo svrha diplomatskih aktivnosti da proizvode dalekosežne posledice po Srbiju? Željene i planirane posledice, naravno, u citiranoj rečenici nedostaje bitan pridev NEGATIVNE (posledice). Ovo je tipičan primer "frojdovske greške" koja razotkriva dubok strah od odgovornosti, odnosno potpuno odsustvo vizije, plana, smisla u jadnom koprcanju naše "diplomatije".
'"S obzirom na značaj pitanja kojima se Savet bavi, izuzetno je loše što je javnost dezinformisana o današnjoj sednici Saveta", rečeno je u Koštuničinom kabinetu.'
A Koštunica član Saveta. Znači kabinet kritikuje svog šefa?

gordana t

pre 16 godina

od cele bruke i sramote, stetu materijalnu i ostalu nanetu srpskim gradjanima, da ne pominjem, sudice se samo dvema devojkama koje su "uslikane"...a vlada a resorni ministri, pa oni nece odgovarati, jer ih niko nije uslikao dok su podstrekivali I huskali…uredno su se molili u hramu a predsednik bio u rumuniji ...i sta sad? savet za nacionalnu bezbednost sastao se sa zakasnjenjem od 7 dana..i sta bi ?
trla baba lan da joj prodje dan!!!!

Goran

pre 16 godina

Policija je pohvaljena! Hej, ljudi ... POHVALJENA! Ne mogu da zamislim kako bi ih tek nagradili da su samo radili svoj posao kako treba? Ili bi u tom slucaju policija mozda bila kaznjena?
Zar vam se ne cini da nam je sistem vrednosti malo izvrnut naopacke?

ana

pre 16 godina

Bice da svasta ne razumem. Dok se sve zemlje medjusobno takmice koja se privuci vise stranog kapitala kroz direktne strane investicije i da sto vise roba i usluga izvezu - mi se zamajavamo i zamajavaju nas NESALOMIVI I NEDODIRIVI. Ne znam nikog ko moze da se popne na krov i da pali i da razbija blindirana stakla... Ponudjeno obrazlozenje i argumentaciju ne razumem, sta mislite kako ce je tek stranci - diplomate, privrednici, turisti... - razumeti?

lazni osvajac evrope

pre 16 godina

Policija pohvaljena, sve ce ih tuzimo...i tako cemo mi da "osvojimo Evropu"?

Visak kiseonika na Banjici ,sta li ? Ovo samo mogu da podrze iz "lazne drzave", u koju se zapravo mi pretvaramo.

Autogolovi nisu bas zabranjeni, ali nisu bas ni pozeljni.

iz politike

pre 16 godina

Савет за националну безбедност затражио од Владе Србије да формира правни тим који ће тужити државе које признају независност Косова

Савет за националну безбедност похвалио је на јучерашњој седници поступање полиције у нередима до којих је у Београду дошло прошлог четвртка, током и после митинга „Косово је Србија”. Похваљен је и директор полиције Милорад Вељовић који је руководио акцијама припадника МУП-а у ноћи у којој је запаљена амбасада САД у Улици кнеза Милоша. Како „Политика” незванично сазнаје, Савет је донео и закључак да се идентификују сви изгредници који су учествовали у нападима на стране амбасаде и још 90 објеката у граду, укључујући и продавнице на Теразијама.

Састанак Савета за националну безбедност затражио је у петак председник Србије Борис Тадић, а „Политика” је сазнала да је почео јуче у подне у седишту Безбедносно-информативне агенције, на Бањици у Београду, и да је трајао „неколико сати”. Члановима државног тела у којем седе председник, премијер, министри полиције, одбране и правде и шефови обавештајних служби, представљен је извештај надлежних служби о инцидентима на београдским улицама, али ће детаљи остати ван домашаја јавности, јер представљају државну тајну. Министар иностраних послова Србије Вук Јеремић најавио је раније да ће председник Србије Борис Тадић инсистирати на разјашњењу свих безбедносних аспеката догађаја од прошлог четвртка.

Савет за националну безбедност затражио је од Владе Србије да формира правни тим који ће се бавити тужбама против држава које признају самопроглашену независност Косова пред Међународним судом правде у Хагу. Председник Тадић пре неколико седмица први пут је најавио могућност да Србија судским путем оспорава унилатералну независност Косова. Очекује се да влада већ у четвртак формира овај тим.

ben dega

pre 16 godina

Pa Vizner kaze nikada zato sto je trend ocigledan a to je da srbija postaje sve manja. Ako i vi sami pogledate kostunicu i bandu onda i sami znate da je vizner u pravu jer posledice ovakve vladavine traju vecno.

armend

pre 16 godina

Ova recenica " Kosovo više nikad neće biti deo Srbije, saopštio je Stejt department " je vise nego jasno da VISE NECEMO BITI U SRBIJI,i tacka .
Sto pre da budete to prihvatili dobro bi bilo za sve nas , i albance i srbe.Mislim da je vreme da se ide napred a ne da se vracamo nazad.Evo sa vec 33 godine, jos do sad nismo videli lepe dane , ni mi Albanci ni vi Srbi.

uza Srbija

pre 16 godina

Kosovo NIJE VISE Srbija i NECE VISE biti Srbija. Na zalost. To je po meni realno stanje stanje stvari.Sve ostalo su price za malu decu i zamajavanje naroda.

Emil

pre 16 godina

Za Kosovo se moramo boriti do kraja svim diplomatskim, pravnim, miroljubivim sredstvima. Ja sam pro zapadno opredeljen ali mi je Kosovo ipak prece od ulaska u EU (koji crni ulazak, pa to nam niko i ne nudi). Nisu mi jasni ljudi koje nije briga za 100.000 svojih sunarodnika kojima vise nema zivota na Kosovu ukoliko rezolucija 1244 prestane da vazi. Da li iko od nas moze da potpise blanko smrtnu presudu ili izbeglicku legitimaciju tim ljudima? Ili jos bolje koliko je nas spremno da im iskreno i trajno pomogne poput plemenite porodice Marinovic sto smo pre nekoliko dana videli na B-92? Jednostavno ne mogu da shvatim da bilo kome moze biti prece neko polu-obecanje boljeg zivota ili lakse putovanje nego zivoti 100.000 ljudi. Izgleda da je doslo vreme da se zapitamo koliko je jos ljudskosti u nama ostalo. Ja nisam Srbin ali ne zelim da vidim patnju tih jadnih ljudi sa Kosova jer svi mi vrlo dobro znamo (iako neki zatvaraju oci) kakva ce im biti sudbina u slucaju prestanka vazenja rezolucije 1244. Pobogu, kada vidimo napustenu macku na ulici cesto se potrudimo da joj nadjemo novi dom a sa druge strane se zalazemo do 100.000 izgubi svoj dom. Kukamo koliko ce kostati ruska pomoc a pritom se ne zapitamo zasto mi sami ne damo ni dinar, ili bilo sta drugo za pomoc tim ljudima. Jedino resenje je ili podela ili Srbija sa Kosovom u EU.

Josip Vasilj

pre 16 godina

Zaključak sjednice SNB: Tek kad Srbija vrati Kosovo pod svoj suverenitet, može se početi baviti životnim pitanjima građana - ako do tada bude živih…

Boza Bogdanovic

pre 16 godina

Svi SPS-ovci, JUL-ovci i radikali ocekuju da se na toj sednici Tadic i Kostunica, cvrsto posvadjaju, a po mogucnosti i pobiju. Mira Markovic, Bora Milosevic i Karic bi odmah otvorili bocu sampanjca u "prijateljskoj" Moskvi.
Srbija je na pravoj prekretnici. Tadic je ne moze okrenuti prema zapadu bez pomoci Kostunice i Velje Ilica. Jednostavno receno, nema dovoljno glasaca, pogotovo posle gubitka Kosova. Ko to od demokratski nastrojenih ljudi ne vidi, bolje da cuti i da ne podgreva njihovu svadju u medijima.
Boza Bogdanovic, Bor

Marko, ex-NS

pre 16 godina

Ja ne znam da li Premijer uopste cita novine? Pa Kosovo vise nije u Srbiji. Zasto i kako - to je sada stvar za akademske i kabinetske analize. Nije ni pravno, ni politicki, ni fakticki, ni ekonomski, ni energetski, ni postanski, ni porezno, ni biracki... Nije nikako. Ali dok se premijer ne opasulji, nama u Vojvodini ne ostaje nista drugo nego - ili da ga cekamo da mu se razbistri pred ocima i u glavi, ili i mi da zasucemo rukave... A vremena je imao. A ko misli da ima i dalje, neka pravi sa njim svaki dan molebane, ako mu je milo. Ja cu podrzati sve one kojima je to otomansko-vizantijsko natezanje i nadmudrivanje dozlogrdilo. Sve ostalo bi bilo samo perverzija i bacanje vremena na corava posla i kafansko-sibicarske kombinacije.

Zoran

pre 16 godina

Ti Jeremicu nikad nisi imao diplomatski kapacitet... Cinjenica da otvoreno pricas o svojim strategijama samo da bi sebi dao opravdanje za jos jedan photo-session samo potvrdjuje tu cinjenicu - strategije se ne otkrivaju vec razvijaju i po njima se dela!

Georg

pre 16 godina

Jeste g. Jeremicu, opet smo se udaljili od Evrope, jeste, ima u tome udela i siledzijska politika zapada. Medjutim neko mora reci da smo mi, odnosno oni koji u Srbiji odlucuju, daleko odgovorniji za sve sto se ovde desava. Mozda formacijski i niste Vi ta osoba koja to treba da kaze, ali predsednik i ostali iz vase stranke bi morali da jasno i glasno oznace odgovorne. Zasto bi neko iz medjunarodne zajednice postovao zakone kada nasa vlast ne postuje svoje zakone? Niko nam jednostavno ne veruje i ruku na srce, ne bi nam ni ja verovao. Ceo sajber prostor svekoliki nije dovoljan da se nabroje sva ogresenja vlasti i ljudi bliskih vlasti o nase zakone. Da bi se pozivali na medjunarodno pravo prvo nasa vlada mora da ima kredibilitet a nema ga. I koristi svaku situaciju da se zakopa jos dublje. Eh, da, bilo bi dobro da neko iz vlade kaze javno sta bi mi sa Kosovom radili sve i da nam ga vrate. Kako bi smo reintegrisali sve one silne Albance u srpsko drustvo? Kako bi izdrzavali sve one silne nezaposlene kada jedva sami sebe izdrzavamo? Mislim, moguce da neko resenje postoji i niko drugi do vlade nije odgovorniji da ga ima, takodje, bio bi red da gradjani Srbije znaju kako bi smo mi to gazdovali Kosovom?

bosanac

pre 16 godina

Pitam se
Sta Srbija ima za cilj
1)Priznati realno stanje i okrenuti se ka EU ??
2)Isprovocirati rat, uvuci region u krvavi konflikt i pozvati Ruse i Amere da nad i u Srbiji spale hiljade tona exploziva..
Sta je cilj???
U slucaju da Nikolic i bratija uspiju u svojoj nakani a to je br. 2 sta se postize???
Avganistan, Palestina, Iraq !!! ...
Danas vas premijer odlazi u Bosnu ...Jeste li vi gradjani srbije svjesni sta to znaci...Jeste li vi svjesni da Kostunica, Nikolic i ostala bratija vode katastrofalnu i kobnu politiku za sve Srbe na ovom svijetu..
Vi ste ti koji se morate protiv toga boriti, vi ih morate minimizirati u protivnom oni ce to uciniti vama...VJERUJTE MI
Pitam se, zar vise medju Srbima nema revolucionara.

Pozdrav

posmatrac

pre 16 godina

“Naša ideja je, nakon što se ispostavi da ne može da dođe do potvrde međunarodnog suvereniteta takozvane države Kosovo, da ne bude drugog izlaza za međunarodnu zajednicu, nego da se zainteresovane strane vrate za pregovarački sto."

Da li su gospodin Jeremic i nasa vlada svesni da je glavni problem za vracanje na pregovaracki sto nas Ustav?

Da podsetim, rezolucija 1244 predvidja da Kosovo ostaje sastavni deo (tada) SR Jugoslavije pod protektoratom UN DO KONACNOG RAZRESNJA STATUSA.

Ustav definise Kosovo kao NEOTUDJIVI DEO SRBIJE - dakle nema pregovora o statusu. A Albance nismo ni pitali sta misle o ovome.

Gospodo politicari, ko je onda prvi prekrsio rezoluciju 1244? Koliko mi se cini, i na proslonedeljnoj sednici Saveta bezbednosti, gde je Tadic pricao, je bilo pomenuto donosenje srpskog ustavu za vreme trajanja mandata UN u skladu sa rezolucijom 1244.

Nenad Petrov

pre 16 godina

Vlada se sastaje svakog četvrtka ?!? Pa što se ne sastaje svakog drugog četvrtka ? Možda jednom mesečno ? Pa da li ste vi normalni ? Zašto je Srbija za jedan korak dalje od EU ? Da li zato što je Koštunica potpuno poludeo ili je i DS iznenađena nezavisnošću Kosova ? Dosta više sa nemuštim izjavama,recite jasno za šta se zalaže DS.

Srbin

pre 16 godina

Ovo sto gledamo na ulicama je haos. Juce je bio grad blokiran nekoliko sati, a sto se tako nije radilo kad je bilo nekoliko stotina hiljada ljudi na ulicama? Da neko ne misli da se to nije ocekivalo? Ovako neodgovorne izjave nasih politicara, obecanja da ce se diplomatski odnosi sa drugim drzavama pokvariti su opasne. Kakve mi to turiste ocekujemo, kako mislimo da proizvodimo i prodajemo svoju robu, da li se vodi racuna o zivotu u Srbiji? Treba li svi da s ekolektivno samoubijemo, da nestanemo sa lica zemlje, da odemo u manastir, postanemo teroristi? Srbija polako klizi u haos zahvaljujuci Kosunici i neumecu DS da se snadje i suprotstavi tome. Pa nismo glasali za Tadica da bismo sad ovo gledali! Da li neko od nasih ministara iz DS misli o tome? Misli li o tome nas predsednik? Druge prilike verovatno nece biti!

paja

pre 16 godina

"Savetnik premijera Srbije za medije Srđan Đurić ocenio je sinoć da je važno da SAD ponište odluku o proglašenju lažne države Kosovo na tlu Srbije, kako bi ponovo bili uspostavljeni principi međunarodnog prava na Balkanu" Казати овако нешто и при томе остављати утисак озбиљности? И том господину је јасно да - ма колико одлука САД о признавању независности лажне државе Косова била погрешна, САД неће НИКАДА ту одлуку поништити. Из тога произлази да по гледишту (дела?) Владе на Балкану никада неће поново бити успостављени принципи међународног права. Шта онда преостаје?

fadil_h

pre 16 godina

Ja bih podsetio Jeremica da Tajvan je priznat od 22 NE uticajnih zemalja sveta i ide svojim putem bez vecih problema mada je od vecine zemalja sveta velikih i uticajnih je priznat kao deo Kine. S Kosovom je sasvim drugacije. Kosovo vec je PRIZNATO od najvecih ekonomskih sila na nasoj planeti i ocekuje priznanje ostalih medju kojima od Kanade i Japana pa da bude priznata od citave grupe 7 najtazvijenijih drzava sveta. Od ovih zemalja zapravo i zavisi u vecoj meri privreda sveta tako da moze se pretpostaviti razvoj situacije. Izjava americkog State Department-a da Kosovo vise nikada nece biti deo Srbije je odgovor na zahtev Srbije da se ponisti nezavisnost Kosova. Jos da podsetim da u zadnju sednicu SB zahtev Srbije o ponistenju nezavisnosti Kosova podrzala JEDINO Rusija i da sve ostale 14 clanice SB nisu se oglasile za taj zahtev ili su otvoreno bile protiv. Jeremic se nada za nove razgovore ali on treba da zna da razgovori o statusu Kosova su iscrpljeni i da Kosovari nemaju nijedan razlog da razgovaraju vise pa i zasto bi kada su vec priznati od velikih zemalja sveta i ocekuju to priznanje od veceg broja zemalja sveta. Zbog cega dakle kosovari bi razgovarali sa Srbijom o nekakvoj autonomiji u okviru Srbije kada vec dobili priznanje i vec poceo proces otvaranja stranih ambasada u Pristini. Zato drzavni vrh Srbije mora da se spusti na zemlji i vidi realnost odnosono prihvata tu realnost jer najvecu stetu ce uciniti samoj Srbiji. Upozorenje Guvernera NB Srbije pokazaje gde vodi politika konfrontacije i izolacije od sveta i koliko je ono pogubna za Srbiju.

Dusica

pre 16 godina

KIM je izgubljeno u ratu 1999 godine.Pre toga su Srbi iz Kosova i Metohije vise od 40 god.prodavali zemlju i kuce za velike novce i naseljavali druge delove Srbije.Sada su se setili da im je Kosovo i Metohija u srcu.Predlazem da svima kojima je KIM u "srcu" zajedno sa njihovim vodjama,kupe ili naprave kuce i stanove tamo ,presele se sa porodicama da zive i rade i naravno bore za pokrajinu koja im je toliko u "srcu".Mozda nesto i uspesno urade kad ih tamo bude koliko i Albanaca.Ako to ne urade ,posto sam rodjena u Beogradu,Beograd mi je u SRCU sa svim njegovim problemima,predlozicu da se Beograd odvoji od Srbije i krene svojim putem da nas vise ne ugnjetavaju i ponizavaju.

Suzana Markovic

pre 16 godina

Upravo sa na ovdasnjoj TV cula da je vest o sednici SNB u Beograda izazvala pravu pometnju na svetskim berzama. Kazu da je na tokijskoj berzi (koja se zbog vremenske razlike otvara prva) index NIKKEI pao za 7,1%, sto se smatra katastrofalnim, a u Frankfurtu je pocetak trgovine odlozen dok se ne vidi kako ce se stvari razvijati dalje.

mirza

pre 16 godina

gledajuci juce jeremica video sam malog vucica u njemu .koliko god je sinoc pokusavao sakrije da su clanovi ds isto organizovali taj miting toliko ja vise nisam mogao da ga slusam.on ce da mi prica o nekom jedinstvu .mislim da se djindjic ovih dana prevrce u grobu gledajuci kako njegovi clanovi stranke prave mitinge sa nejvecim fasistima u evropi .on ih nije pravio za vreme bombardovanja .jako sam se razocarao u ds i nadam se da ce ljudi kao zivkovic oformiti neku drugu stranku i zajedno sa ldp, proticem i ... povesti ovu zemlju u evropu .moj glas ds nikad vise nece dobiti .sad su nas izigrali poslednji put

egoisticna baba

pre 16 godina

Ovako: Kosovo pre svega, bez obzira na sve ljudske esecaje i misljenja, pripada onome ko ga je napravio, a to je, znamo nas nebeski otac. Cela planeta je njegova i cela vaseljena. I on je taj koji izdaje u zakup prostor i teritorije onima koji tamo borave. Pri tom ne mislim samo na ljude, vec i na biljni i zivotnjski svet. Na toj teritoriji im svima daje krov nad glavom, hranu, mogucnosti da se razvijaju i organizuju. Sta hocu reci? Na Kosovu zive danas pre svega Albanci, oni i njihovi preci su decenijama konkretno radili za to da prikupe sto vise novca kojim bi otkupili kuce, njive, sume... Zar smo svi zaboravili kako su ti ljudi radili kao mravi i sav "ekstra-profit" slali na Kosovo za Kosovo. A sta su radili Srbi za to vreme? Vikali, upadali u emocije, odlazili s Kosova i povremeno zaboravljali. Kako jednom rece jedna mudra zena, ko je kriv Srbima sto su se stalno iseljavali odande.
Drugim recima, zelela bih da cujem za neki akcioni plan koji nece ukljucivati srspke emocije i iskljucivati zive Albance.
Takodje, u svom egoizmu zelim da cujem od politicara da smo vazni i mi koji zivimo u ostatku Srbije, tj. na 85 odsto teritorije i da se organizuju da nama organizuju bolje uslove, zivot bez neprekidnog stresa itd.

Dejan K

pre 16 godina

"Kosovo vise nikad nece biti deo Srbije". Razumem da to moze da se tvrdi za period par generacija nadalje, ali "nikada" podrazumeva da su Amerikanci ili vidoviti, ili ce ziveti njihovi politicari stotine, hiljade godina pa ce i tada biti ista geopoliticka situacija a oni dostojni svoje politike, ili imaju nameru da istrebe Srbe zauvek, pa otuda tako vidovita kategoricka izjava...

patriota

pre 16 godina

Divljanje treba odbaciti i krivce kazniti kako ih dolikuje zatvorom. Medjutim, isto tako ne treba priznati neovisnost Kosova, jer su pogazeni svi medjunarodni pravni principi, za koje se SAD i EU zalazu. Sta ako za koju godinu pocne kampanja za nezavisnost Vojvodine ? Hoce li to pojedinci opravdati ulaskom Srbije u EU.

Ratko

pre 16 godina

"Strategija" se sastoji u odugovlacenju ispunjenja bilo kojih obaveza prema MZ s jedne i obecanja biracima s druge strane. Hajde da se zateze i odlaze pa da vidimo ko ce duze da izdrzi, MZ, Srbija ili bratija na vlasti. Sta mislite ko ce biti najveci gubitnik?

Vladan

pre 16 godina

Baš lepo ,sastaće se, malo će se lupati u grudi zbog SVETE SRPSKE ZEMLJE i na kraju upisaće dnevnicu više.Sramota je kako više ovaj narod može da se prima na parole .Ljudi shvatite KIM su sada u rukama ALBANACA i to bojim se na duže vreme.A sa herojima tipa SRS-DSS-NS ostaće i malo duže.Samo ekonomski jaka Srbija će moći da povrati KIM.Mi smo sada na nivou ,mislim ispod nivoa potrebnog za bilo kakvo ozbiljno shvatanje u diplomatskom svetu.Tako dragi moji vidimo se na sledećem savetu za bezbednost.I još kada nam Rusi pomognu i naravno iscede nas do kraja, živećemo srećno u ratnoj opasnosti ,bedi i nesreći.

antifasista

pre 16 godina

Sta prica Vuk Jeremic da se na sednicama Vlade raspravlja dokle se stiglo u evropskim integracijama kad je premijer jasno rekao da od Srbije u EU nema nista! Zasto nas obmanjuju. Gradjani su glasali za Borisa Tadica jer je obecao integraciju u EU i sad se ispostavlja da nas je prevario!

Мина

pre 16 godina

Претпостављам да ће бити потврђено ... јединство! Ма шта то значило. Уствари, значиће да прави кривци за сву ону штету коју је нанео рушилачки цунами, нормално, неће бити кажњени. А прави кривци су они који су аминовали насиље у зачетку, подстрекивали га...На чијим је рукама крв оног младића настрадалог у амбасади. Његову слику би требасли да носе на беџевима! Али не, немају ти људи образа, срца, онако ... загледани ... у "више циљеве". Дечко је колатерална штета на коју се вероватно рачунало...Јер морало се са тим рачунати кад су те вечери амбасаде остављене незаштићене. Па сваком човеку који је то вече чуо вест да се већа група младих људи упутила у улицу у којој су знамо већ ије амбасаде а да у НЕМА ПОЛИЦИЈЕ! Не треба ту бити професионалац па закључити о чему се ради. Не треба то да сваком ко има мозга у глави каже Весна Пешић, или било који други "издајник". Да, биће сигурно наглашено постигнуто јединство. Јединство засновано на томе да се паметни људи склањају пред будалама, да се они који су још увек остали нормални повлаче пред разлуделима...Јер "лудница је давно отворена". Да, вероватно ће бити наглашено постигнуто и очувано јединство...

Drugi Goran

pre 16 godina

Sednica Saveta na zahtev predsednika Srbije? Nisam znao da imamo ni toliko uticaja.

Ako Tadić ode tamo, lepo se izvini svima čija imovina je polupana i spaljena, ubedi ih da se to više neće dogoditi i da će "zaslužni" biti kažnjeni, biće to dobar potez.

Iskreno se nadam da će "branioci" Kosova od četvrtka uskoro biti po zatvorima, a da će inicijatori "odbrane" otići u političku istoriju, jer oni Kosovo nikad odbraniti neće.

zoran

pre 16 godina

Prvo hteo bih da osudim svako nasilje.Svakako da je politika samoizolacije i priblizavanja rusiji od strane kostunice pogresna,ali i politika DS-a (EU i kosovo) je takodjer nerealna jer ce Srbija morati da prizna kosovo ako hoce da postane clanica EU.Evropska unija je uvidela svoju gresku prijemom podeljenog Kipra u EU i ne zeli vise u svom clanstvu zemlju sa neresenim statusom svoje teritorije.

Illyria

pre 16 godina

Najveća tragedija za srpski narod a da on to uopšte nije svestan je to što srpska vlada na veoma podli način svoju odgovornost i krivicu za sve pa i za državni terorizam prebacuje na široke narodne mase to jest na celokupan srpski narod.
Uprkos ovome,Srbija ništa neće moći da postigne u svoju korist jer nema niti jedan argument u svojim rukama.
Jedini vidljivi rezultat Beograda do sada je veoma negativno svetsko javno mnjenje o Srbiji.

exof

pre 16 godina

Зашто је дозвољно да се уназаде Српски дипломатски капацитети,што рече министар Јеремић?Зар у МУП нема довољно људи да изврше потребне процене могућих збивања и потенцијалних објеката испољавања насиља?Имамо доста специјалних и добро плаћених јединица МУП-а и Жандармерију да овакве нереде ефикасно спрече.Али је очито да то некоме није одговарало.Чини ми се да су ово *увежбани*палиоци, букаџије и пљачкаши још од 2000.године.А навике се тешко мењају.Не знам да ли је ко за паљевине,пљачке и уништавања из октобра 2006.године ухапшен и кажњен.А ти људи се нису скривали иза капуљача и маски.Зар о нередима може да прича министар Илић,који је током *похода* из Чачка на Београд 2000-те године,лично шамарао преде ТВ камерама,неког несретника који се бахатом Вељи испречио на путу.Или?Има много *ИЛИ*!Савет за националну безбедност је само фарса за пост фестум решавање проблема,који је могао бити на време спречен.

zvonimir

pre 16 godina

Uvek sam se pitao: kako žive ljudi u Palestini?I evo..zadnjih dvadesetak godina vidim da se može i tako živeti..Pravo vreme za pregovore je bilo negde 1981.g.Vlast je odgovorna što do ozbiljnih razgovora nije došlo NIKADA..Pravi političari,vizionari,službe državne bezbednosti su MORALI znati da će se YU raspasti(još smo na zasedanju AVNOJ-a'43.postali federacija)ali je to moglo puno manje boleti i koštati. Uporno insistiranje na nekim pregovorima,napujdavanje omladine,rezervista i inih,na nasilje...to je daleko od bilo kakve ozbiljne strategije i ideje. Imali snage,volje i pameti da se stvari okrenu!?Prema dosadašnjem iskustvu,bojim se da nema a ne vidi se ni u skoroj budućnosti,jer šta očekivati od dece koja nisu naučila da je sramota razbijati i napuštati školu kada bi trebali biti na nastavi, (nisu oni krivi,krivi su vaspitači,pri tom ne mislim samo na školu).Perspektiva...vrlo mršavo!

Ratko

pre 16 godina

Sednica SNB (smuti na brzaka)bi imala smisla jedino ako da odgovor na ključno pitanje:Evropa zdaj ili čim povratimo Kosovo?
Naravno da bi jedni bili za prvo, a drugi za drugo. Mene zanimaju ovi prvi (Tadić) i pitam se da li su još za to za šta su i dobili onoliko glasova na predsedničkim izborima. Ako stvarno ne vide da ovakvom nemuštom politikom klize pravo pod tepih Koštunice doktor Vojislava, onda da se rastajemo dok je vreme i vidimo šta nam je činiti.

Olivera

pre 16 godina

Treba da ih je sve sramota i da se crvene zbog svega sto se desilo. Da imaju zdravog razuma i da koriste vazece zakone prvo bi medju sobom morali da uhapse krivca za sve sto se dogodilo a onda da premijer da ostavku. I to pod hitno. Nije daleko od istine da ni predsednik nije manje odgovoran. Onako pobeci u Rumuniju je najblaze receno naivno i cak tinedzejrski. Nek mi mladi oproste na poredjenju.

tacka

pre 16 godina

Hajde ljudi, dosta je bilo Kosova. Decenijama to slusamo od nasih politicara da bi opravdali svoje postojanje. Idemo napred, zivot je toliko lep, hajde da ga probamo. Bavimo se visokom politikom, a zivot prolazi.

vlada

pre 16 godina

Hoce l neko da odgovori na pitanje: Ko je te veceri komandovao policijom i zasto policija nije intervenisala, dok je paljena americka ambasada, punih 40 minuta.

KIgor

pre 16 godina

I ko je kriv i ko će da odgovara iz vlasti za njihovo huškanje da se lomi, pljačka, pali? Niko!? Mora da je i to u interesu Srbije i naše teške bitke za Kosovo? Jer Bože, mi moramo da budemo jedinstveni u ovom trenutku kako reče naš ministar inostranih poslova. Sada se jasno kajem što sam u drugom krugu glasao za Tadića, jer izgleda da DS sada zna samo da priča i obećava prazne priče a NE SME ništa da uradi. Zašto se DS nije ni jednom izjavom stavila u odbranu B92? Izdali ste Đinđića! Treba da vas je sramota.

ranko

pre 16 godina

a šta da se kaže gledajući s istoka na Vas? nažalost vašu, još uvijek niste naučili da sila ne riješava probleme, pa tako ni kosovski problem koji je bio generator svih problema u bivšoj državi sfrj, a očito i u vašoj državi srbiji. ipak bih bilo vrijeme da shvatite da se države i zvijezde u svemiru rađaju htjeli mi to ili ne, te da isto tako i nestaju, htjeli mi to ili ne. pa, dakle, pustite ih da žive svoj život, a vi živite svoj život, ma kako god ga nazvali!

vladimirrr

pre 16 godina

ne znam kako ce se ministri koji imaju razlicite poglede na buducnost srbije dogovoriti o bilo cemu. jedni ne bi u evropu, godi im da imaju feud.. a ni drugima se ne zuri??? a , za nemile dogadjaje oko ambasada ce na kraju biti krivi ceda i canak, videcete

sto mu gromova!

pre 16 godina

Video sam da je vec neko postavio pitanje "da li iko veruje da ce Zapad povuci priznanje Kosova?" Naravno, VK i TN, a Boga mi opasno im se primakao i Tadic, dobro znaju da se to nece desiti. Dakle, ta prica o ponistanju priznanja je samo dolivanje ulje na vatru i sluzi za zamajavanje domace javnosti. Vise je nego ocigledno da se ide na konfrontaciju sa zapadom, da srljamo u zagrljaj Rusima i da ce najvecu stetu od te samoubilacke misije imati upravo narod. Medjutim, narod koji naseda na ovakve price i glasa kako glasa, ocigledno zeli da zivi izolovano, bedno i mizerno, u sistemu gde beskrupulozni politicari, biznismeni i svakojaki drugi kriminalci ostvaruju svoj krvavi profit. Neko bi rekao - vec vidjeno. Hmmm, da, ali kako nazvati narod koji prizeljkuje da mu se to ponovi?

A.b.

pre 16 godina

"...da su unazadili srpske diplomatske kapacitete." Jeremić je skromno izostavio da su srpski diplomatski kapaciteti do sada bili ogromni, što pokazuju i nesporni rezultati.

Berberin Cara Trajana

pre 16 godina

I kada se najjače napregnem, ne mogu da se setim da sam do nedelje 17. februara igde pročitao da Kosovo više neće biti srpsko. Sada to čitam, i vidim da ljudi sve upornije insistiraju na tome da se ta činjenica shvati i sa tom premisom krene u definisanje budućnosti.
Priznajem da ni sam nisam smeo da napišem to isto.
Tako je jadni berberin, šišajući Imperatora Trajana primetio njegove grozne ogromne uši, i svestan posledica, istinu, koja mu je kao kiselina razarala želudac, mozak i dušu - ispovraćao u jamu. Takvih jama, u kojima leže "prenete" istine puna je Srbija.
Da li smo svesni koliko bi nam bilo bolje da istinu porodimo o vremenu, jer bi bar bili manje šizofreni.
Zato, molim Vas, draga tajna policijo, nemojte nas tući, obećajte nam to javno, kao što je Vučić obećao Čanku da ga neće premlatiti.
Eto, toliko od mene, ako mogu da dam mali savet za Savet za Nacionalnu bezbednost.

Mile

pre 16 godina

Najbolje bi bilo da se tu i posvadjaju, i raspuste ionako smesnu vladu.I ne treba imati bojazni ko ce pobeditit na izborima, uveren sam da ce medju ljudima prevladati razum. Naravno da je za to potrebna jaka izborna kampanja. Narod jeste sludjen,al bas tolko i nije.Uveren sam da velika vecina ljudi shvata da je Kosovo izgubljeno u dogledno vreme. Srbija je trenutno na dnu dna, i ovo bi trebao da bude momenat gde treba da se okrene sama sebi i svojim problemima. Bez Kostunice,Ilica i ostalih utopista iz njihovih stranaka.

jeretik

pre 16 godina

Sto rece jednom Cobe posle utakmice "sve vreme sam zebao."
Pa eto i ja se plasim da ce u ovom "nasem" Savetu za nacionalnu bezbednost kao i u onom "njihovom" Savetu bezbednosti biti pata karte, samo za razliku od njih, donece se saopstenje i zakljuci.Osude,apeli,pozivi na mir,dostojanstvo, odgovornost...A kad se razidju, svako svoje tumacenje, po principu,jedno mislimo, drugo radimo, trece pricamo.Da li je potrebno naglasiti da su u oba saveta predstavnici rukovodjeni svojim interesima?
O sinekurice slatke, oj vlasti preslatka, napustit vas ne mogu.
Sada konkretne MERE, pa IZBORI, pa da se prebrojimo i napravimo koaliciju, a ne kohabitaciju.

Poslovica

pre 16 godina

Jedna narodna poslovica glasi.Ako me jednom prevaris,dabogda me nosio na dusi,ako me drugi put prevaris nosicu sam sebe .Bojim se da ce nas ponovo prevariti...

sibinka

pre 16 godina

slusajuci juce Jeremica i prateci Tadicevo ponasanje posle izbora za predsednika,mogu samo da kazem da Tadic i DS moj glas nece vise nikada dobiti

Mirjana

pre 16 godina

Tadić i DS su u nazavidnoj stuaciji. Što god da urade biće proglašeni za izdajnike i nepatriote.Iz vlade ne smeju da izadju jer onda ostavljaju odrešene ruke Koštunici da radi šta hoće.Razumem bes glasača DS-a i sama sam jedna od njih, ali mora se još malo trpeti ovaj tkz. nacionalitički blok oni jedva čekaju da DS povuče neki pogrešan potez. Pozdravljam sve birače DS-a sa porukom strpimo se još malo - biće dana za megdana.

srebrenko

pre 16 godina

evo ovako- to, da je kosovo po ustavu nase, je naravno tacno.... takodje je tacno da mi ne mozemo da obezbedimo postovanje ustava na celoj svojoj teritoriji. umesto da se lepo objasni narodu da je to tako, odnosno da ga je politika koja se vodila u srbiji proteklih bog- te- pita kolko doterala u cosak i da ce, kako se cini, svi da dignu nogu na nas- ne, premijer i ministar diplomatije izlaze sa resenijem: da amerika ponisti dokument kojim se odvojila od engleza i da, na taj nacin, postane clan evropske unije... automatski, srbija dobija vecinu u savetu bezbednosti, jer amerike tamo vise ne bi bilo (ceka da je prime u savet evrope, jednu po jednu drzavu, a to traje), mi odmah trazimo da se vratimo na istorijske granice!...

yeah right

pre 16 godina

Posle sednice se, naravno, nista novo nece saznati.
A svima je jasno da je naredjeno da ne brani ambasada.
Da Tadic ima hrabrosti, preuzeo bi MUP posle ovoga.
i ovako nemamo ministra policije...

Pedja

pre 16 godina

Posle sednice bice izdato saoptenje koje je vec napisao Voja K. Bice onako kako on kaze jer je tako od dvanaestog marta 2003. do dana danasnjeg.
Demokrate i Tadic su samo dekor.

Pedja , Beograd

pre 16 godina

Kakav neubedljiv nastup ministra Jeremića u emisiji "Poligraf" na B92 od 25.02.2008.
Očigledno prave parole za predsedničke izbore DS bile su:

1. Da "kohabitiramo" zajedno sa DSS do propasti Srbije

2. Za nejaku i neevropsku Srbiju

Prevareni birač

GuC

pre 16 godina

...a mi smo bas napeto ocekivali rezultate, akciju i kaznjavanje odgovornih. Kad ono, prvo danima najavljuje, pa da li ce svi pristati da dodju, pa salji svim novinama da drze tenziju tipa "Tadic ce konacno da kaze...", onda sednica, a onda veliko NISTA!
To NISTA je sadasnjost Srbije koju vode ovi nesrecnici...za bezbednost brine BIA i KOS! Spavaj mirno Tadicu...

Milena

pre 16 godina

Zasedali vise od pet sati i nista novo nismo culi!Ista prica kao i prethodnih dana,ni reci o tome KO JE policiji NAREDIO DA NE INTERVENISE.Kako im ne dosadi da danima presipaju iz supljeg u prazno,a drzva tone sve dublje i dublje.Ko kanda cu aktivirati pistaljku!

Zarija

pre 16 godina

Trbalo je da se SNB odrzi odmah nakon proglasenja nezavisnosti, da deluje prevrentivno, a na da kasni kao i mnogo toga u ovoj zemlji.

Evropljanka

pre 16 godina

Zabranjuje se nosenje vojnih uniformi na skupovima, Ali se zato ne zabranjuju plakate sa likovima Haskih optuzenika za ratne zlocine ! ne zabranjuje se prodaja na javnim mestima bedzeva i kalendara sa njihovim likovima. Tesko nama, Sa Vama !!!! I jos se cudite sto se Albancima ne zivi u zajednickoj drzavi i sto i oni ne slave te srpske velikane. Nije samo Kostunica kriv. Jedna lasta ne cini prolece.

diplomata

pre 16 godina

Moram da priznam da mi nije bas jasno koje su to "strucne sluzbe" koje treba da odobre dalje diplomatske poteze, odnosno procene hoce li oni imati stetne posledice po gradjane Srbije. Znaci li to da ministar spoljnih poslova nije u stanju da radi svoj posao, pa mu se postavljaju staratelji u vidu "strucnih sluzbi"?
Takodje mi nije jasno kako je moguce da se posle spaljivanja stranih Ambasada pohvaljuje policija, odnosno njen direktor za angazovanje posle 17.02.? Kakvu poruku saljemo svetu ovom pohvalom?
Utisak koji se stvarno spontano namece je da smo potpuno izgubili kompas i zdrav razum.

Ljiljana

pre 16 godina

Nas narod kaze: Pojeo vuk magarca.
Sad se jedino pitam zasto sam uopste ocekivala da ce se na toj sednici dogoditi ista vredno pomena.

Predrag

pre 16 godina

Najvaznije je izgleda Tadicu da je okruzen sa amblemima Srbije sto je po meni pravi kic a drzava tone li tone u provaliju. Ni rijeci da se osudi ovaj vandalizam na ulicama i napadi na ambasade. Definitivno se vidi koji je put izabrala Srbija. To ce vrlo brzo osjetiti njeni gradjani.

Predrag

signore

pre 16 godina

da li će vlada sledećeg četvrtka da odluči koji je stav saveta za nacionalnu bezbednost, s obzirom da ga nisu zauzeli. u tekstu se navodi da je potrebno da javnost bude tačno informisana o stavu, ali...stava još nema????

KIgor

pre 16 godina

Demokratska stranka treba da se pripoji DSS-u !!!
A šta misli narod o njima, videće na izborima. DS će opet morati u opoziciju. Izdali ste i svoje glasače i simpatizere.

iz politike

pre 16 godina

Савет за националну безбедност затражио од Владе Србије да формира правни тим који ће тужити државе које признају независност Косова

Савет за националну безбедност похвалио је на јучерашњој седници поступање полиције у нередима до којих је у Београду дошло прошлог четвртка, током и после митинга „Косово је Србија”. Похваљен је и директор полиције Милорад Вељовић који је руководио акцијама припадника МУП-а у ноћи у којој је запаљена амбасада САД у Улици кнеза Милоша. Како „Политика” незванично сазнаје, Савет је донео и закључак да се идентификују сви изгредници који су учествовали у нападима на стране амбасаде и још 90 објеката у граду, укључујући и продавнице на Теразијама.

Састанак Савета за националну безбедност затражио је у петак председник Србије Борис Тадић, а „Политика” је сазнала да је почео јуче у подне у седишту Безбедносно-информативне агенције, на Бањици у Београду, и да је трајао „неколико сати”. Члановима државног тела у којем седе председник, премијер, министри полиције, одбране и правде и шефови обавештајних служби, представљен је извештај надлежних служби о инцидентима на београдским улицама, али ће детаљи остати ван домашаја јавности, јер представљају државну тајну. Министар иностраних послова Србије Вук Јеремић најавио је раније да ће председник Србије Борис Тадић инсистирати на разјашњењу свих безбедносних аспеката догађаја од прошлог четвртка.

Савет за националну безбедност затражио је од Владе Србије да формира правни тим који ће се бавити тужбама против држава које признају самопроглашену независност Косова пред Међународним судом правде у Хагу. Председник Тадић пре неколико седмица први пут је најавио могућност да Србија судским путем оспорава унилатералну независност Косова. Очекује се да влада већ у четвртак формира овај тим.

Lucrezia

pre 16 godina

nazalost prekasno, mi smo sigurni da necemo izaci na sajam (kao i vecina nasih sugradjana) u maju, jel nam je nas zivot vazniji od sajma i ulaganja u Srbiju, mozda za 5-6 godina ponovo razmislimo da li hocemo da nastavimo saradnju ili ne. Nadamo skoroj boljoj buducnosti Srbije, pozdrav iz EU

GuC

pre 16 godina

Ovo je dokaz KO i KAKO vodi Srbiju u totalnu propast. Niti znaju ista o sopstvenim ovlascenjima, obavezama,Ustavu, propisima, Rezolucijama, nemaju pojma ni o demokratskim uzansama, nemaju pojma ni o bon tonu, ma o nicemu...samo su se uziveli u uloge, a jedini cilj je CUVANJE VLASTI!!!
Ma ludilo...a Maca Orasanin iznenada daje izjave Tanjugu, SAMOPOHVALJUJE se ili je postala portparol Borisa TAdica??
NAravno, ceo svet se smrznuo zbog ove neocekivane aktivnosti...a cela diplomatija sveta se ubija smejuci se ...ma, da nije opasno,umrla bih od smeha.

Marko_kg

pre 16 godina

Lako je napadati Jeremica iz nase pozicije, svi smo pametni sada i svi sve znamo kako...
Ono sa cime se slazem jeste da smo na izborima glasali za EVROPSKE INTEGRACIJE (citaj potpisivanje sporazuma...) a ne ZA 90-TE (citaj sankcije). Dakle, gospodine predsednice ZNATE STA VAM JE CINITI!
Jos jednom saucesce porodici poginulog momka i jedna mozda neumesna konstatacija. Na sahrani prisustvovali oni koji su podrzavali nasilje i paljenje na ulicama dragog nam grada!Beogradjani (ako niko drugi) dajte da zaustavimo ovo ,dugujemo to Djindjicu!

Novosadjanin

pre 16 godina

A pola saveta odgovorno za nerede... Da nije tuzno, bilo bi smesno... Sve cekam da Kostunica kaze kako je on naredio policiji da ne cuva objekte i imovinu i da je ponosan na to... No, takav kakav je ni za to nije kadar...

Dejan

pre 16 godina

Ovi su u saopstenjima prevazisli i vreme Milosevica.Trebalo je huligani-patriote i nasa milicija da se izgrle i izljube da gradjani ne bi posumnjali u njihovu ljubav.Ovako nam je malo sumnjivo ko se tu kome vise radovao.Savet je osudio javno pokazanu ljubav i sugerisao da svake sledece aktivnosti ne mogu biti tako ocigledne i biti bas tako javno pokazane. I tako srbija ide dalje u propast do nekog novog susreta sa podignuta tri prsta sa hamera,do novih susreta nasih junaka patriota.

Nenad

pre 16 godina

Mirjana Oresanin izjavila da je pohvaljen rad direktora policije!? Ma nemoj.
Kad je tako predlažem Veljovica i Oresaninovu za NOBELOVU NAGRADU a VI policajci i Vi gradjani sretno Vam bilo u DIZNILENDU.

gordana t

pre 16 godina

od cele bruke i sramote, stetu materijalnu i ostalu nanetu srpskim gradjanima, da ne pominjem, sudice se samo dvema devojkama koje su "uslikane"...a vlada a resorni ministri, pa oni nece odgovarati, jer ih niko nije uslikao dok su podstrekivali I huskali…uredno su se molili u hramu a predsednik bio u rumuniji ...i sta sad? savet za nacionalnu bezbednost sastao se sa zakasnjenjem od 7 dana..i sta bi ?
trla baba lan da joj prodje dan!!!!

lazni osvajac evrope

pre 16 godina

Policija pohvaljena, sve ce ih tuzimo...i tako cemo mi da "osvojimo Evropu"?

Visak kiseonika na Banjici ,sta li ? Ovo samo mogu da podrze iz "lazne drzave", u koju se zapravo mi pretvaramo.

Autogolovi nisu bas zabranjeni, ali nisu bas ni pozeljni.

sasa

pre 16 godina

Sta bi trebalo da se desi da neko odgovara i da bude kriv? Verovatno ceo Begrad da se porusi i pokrade pa da neko bude ukoren. Sta ce o nam da misli svet nakon ovog sramnog saopstenja? Ostaje mi jos da verujem da je ova gospodja sama sebe pohvalila i da to nije zvanicno saopstenje!
Ovi se igraju sa narodnom intiligencijom!!!!
Borise sta bi o onom dogovoru da BIA-u preuzme neka ne stranacka licnost? A ostali dogovori oko formiranja vlade? Izigran si po ko zna koji put!
Kostunica sva ministarstva DS-a minira, a svoja pohvaljuje uz podrsku DS-a!
Sta raditi?

Goran

pre 16 godina

Policija je pohvaljena! Hej, ljudi ... POHVALJENA! Ne mogu da zamislim kako bi ih tek nagradili da su samo radili svoj posao kako treba? Ili bi u tom slucaju policija mozda bila kaznjena?
Zar vam se ne cini da nam je sistem vrednosti malo izvrnut naopacke?

ana

pre 16 godina

Bice da svasta ne razumem. Dok se sve zemlje medjusobno takmice koja se privuci vise stranog kapitala kroz direktne strane investicije i da sto vise roba i usluga izvezu - mi se zamajavamo i zamajavaju nas NESALOMIVI I NEDODIRIVI. Ne znam nikog ko moze da se popne na krov i da pali i da razbija blindirana stakla... Ponudjeno obrazlozenje i argumentaciju ne razumem, sta mislite kako ce je tek stranci - diplomate, privrednici, turisti... - razumeti?

YoKey

pre 16 godina

'...odlučeno je da nijedna sledeća diplomatska aktivnost ne sme da proizvede dalekosežne posledice po Srbiju, bilo politički, bilo ekonomski.'
Ovo je potpuno apsurdna rečenica. Valjda je upravo svrha diplomatskih aktivnosti da proizvode dalekosežne posledice po Srbiju? Željene i planirane posledice, naravno, u citiranoj rečenici nedostaje bitan pridev NEGATIVNE (posledice). Ovo je tipičan primer "frojdovske greške" koja razotkriva dubok strah od odgovornosti, odnosno potpuno odsustvo vizije, plana, smisla u jadnom koprcanju naše "diplomatije".
'"S obzirom na značaj pitanja kojima se Savet bavi, izuzetno je loše što je javnost dezinformisana o današnjoj sednici Saveta", rečeno je u Koštuničinom kabinetu.'
A Koštunica član Saveta. Znači kabinet kritikuje svog šefa?

ben dega

pre 16 godina

Pa Vizner kaze nikada zato sto je trend ocigledan a to je da srbija postaje sve manja. Ako i vi sami pogledate kostunicu i bandu onda i sami znate da je vizner u pravu jer posledice ovakve vladavine traju vecno.