Testovi

Ponedeljak, 25.02.2008.

13:29

Dual SIM mobilni telefoni

Izvor: B92

Dual SIM mobilni telefoni IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

Predrag

pre 15 godina

"Kartica odabrana za sekundarnu (SIM2) služi samo za primanje poziva i poruka" kao i "Ukoliko želite da zovete ili šaljete poruke sa druge kartice, prebacivanje se vrši jednostavnim pritiskom na dugme sa strane telefona. Tom prilikom, telefon se restartuje, što ne traje dugo, i posle nastavlja normalno sa radom."

Telefon ne mora da se restartuje da biste obavili poziv ili poslali poruku sa druge kartice. Istina je da postoji to dugmence i ono se koristi tako sto kada pozelite da pozovete nekoga jednostavno ukucate broj, pritisnete dugmence i zatim pritisnete zelenu slusalicu (nema restarta!). Slicno i kod poruka, napisete poruku, odaberete broj na koju cete je poslati, pritisnete dugmence i kliknete za slanje (nema restarta!)
Dakle, nikakav restart. Jedini restart koji je neophodan jeste kada zelite da podesite drugu karticu da vam je TRAJNO primarna, a ne privremeno kada nekoga zovete ili saljete poruke.

MJ

pre 15 godina

Ako malo pogledate preporuke, videcete da je FLY B700 DualSim telefon sa najmanje bagova
A velicine je kao standardni monoblok aparat

Igor

pre 16 godina

Samsung D880 NE MORA da se resetuje pri promeni kartice. Originalnom telefonu (koji nije skidan sa mreže i dekodiran) ne treba ni sekunda pri pritisku na dugme sa strane da izabere karticu sa koje će da poziva ili šalje poruke. Takođe u isto vreme možete da pričate sa obe kartice, prebacujete vezu tasterom sa strane. Originalan telefon se može naći u prodaji za oko 300 evra u određenim radnjama.

Dejan

pre 16 godina

Pisao sam i prethodni komentar sto se tice D880 ali sam mu otkrio i JEDNU MANU KOJA NIJE ZANEMARIVA. Naime na telefonu je napisano da je TRI BAND sto on i jeste ali samo na slotu za SIM 1 pa vam se moze desiti da vam telefon radi samo na jednoj kartici kada odete u USA ili Kanadu. Jer slot SIM 2 NIJE TRI BAND!!!

Dejan

pre 16 godina

Vlasnik sam D880 i prezadovoljan sam njegovim radom. Telefon jeste nesto neznatno tezi i "deblji" sto je razumljivo zbog jace baterije koja podrazava oba SIM-a (a koliko su teska dva koja sam nosio ranije). Sto se tice fame o resetovanju, telefon to vrsi softverski vasim nalogom pritiskom na dugme sa leve strane. Promenu primarne linije na vas nalog i vrsi Reboot koji traje maksimalno oko 1 minuta. Ovo je pravi poslovni telefon koji nema sve gedzetarije koje poseduje Nokia, ali je fokusiran na onoga kome su prevashodno nepohodne 2 linije ZA RAZGOVOR. Solidna primopredaja, i nije me nigde izneverio, cak ni u Africi gde je u pojedinim mestima zbog slabo razvijene mreze prijem problematican. Kamera od 3 mP zadovoljava osnovne potrebe pri dnevnom svetlu (koristim je za slikanje u sluzbene svrhe) i fotografije su sasvim solidnog kvaliteta, i upotrebljive su jer ih ja npr koristim i umecem u reportove koje radim u wordu. Tako da sam se resio jos jednog gedzeta za poneti. Sto se tice kineskih telefona zaista ih je izlisno komentarisati. Kao i sva ostala koneska roba u vecini slucajeva bofl i loseg kvaliteta.

Aleksandar

pre 16 godina

Zna li iko ovde, kakvi su ovi AnyCool telefoni sa Java aplikacijama? Podržavaju li MIDP2 (prevod: novija java) i kakvi su što se tiče instalacije java aplikacija? Za sada, jedina stvar koja me sprečava da kupim neki od ovih telefona su glasine da su katastrofalni sa javom.

fraki

pre 16 godina

izgleda da ovde ljudima nije jasno oko SAMSUNGA i resetovanja.
telefon se AUTOMATSKI resetuje pri prelaskusa s jedne mreze na drugu. znaci kad hocete da zovete sa sim 2, koja vam je sekundarna kartica i sluzi samo za primanje poziva i poruka, onda pritisnete dugme sa strane da bi je prebacili u primarni mod, i tada, pri prelasku sa jedne mreze na drugu, telefon se AUTOMASKI rebutuje, sto je sasvim razumljivo. to traje par sec i posle nastavlja sasvim normalno sa radom. znaci, ne treba vi da ga resetujete ili sta ste vec mislili...

Sticko

pre 16 godina

A sta mislite o kineskom modelu CECT T689? Uzeo sam ga pre nedelju dana i mane koje sam mu primetio:
- lose me cuje sagovornik
- tastatura je izuzetno nezgodna za kucanje poruka pa te tera na koriscenje qwerty na touch screen-u
- bateriaj ocajna :( samo 2 dana drzi (verovatno su zato u paketu stavili 2 baterije)

pecky

pre 16 godina

ja imam MT 6227 kineska replika na N95, bez klizanja. Radi fenomenalno na dve nezavisne mreza istovremeno. dobar tuch screen, kamera 1.3 memorijska kartica, malo samo tro[i bateriju ali ja imam od 800mAh, ali i ona traje do 3 dana uz normalno koriscenje i razgovor. i uopste nije skup 150 E. Doduse na KiM ali ga ima i u Srbiji preko ruke.

tito

pre 16 godina

i ja imam telefon i odgovorno tvrdim da se resetuje. dok je jedna kartica primarna, sa druge mogu samo da PRIMAM pozive i poruke. e kad hocu stanje da promenim i sa te sekundarne kartice da SALJEM, moram da je prebacim da bude primarna, preko tog dugmeta sa strane. tada se resetuje na sec i posle sasvim normalno radi.

željko

pre 16 godina

Imao sam prilike da isprobam oba pomenuta modela. Kao prvo Anycool je kinesko djubre koje ima sve funkcije i izgleda lepo ali osnovna funckija ne radi, a to je da prilikom razgovora sagovornik vas ili ne čuje ili čuje uz smetnje. Od 10 ovih telefona 9 ne radi i radi se prosto o loše iskopiranom kineskom sranju.
Samsung d880 sa kupio i koristim ga i danas. Telefon funkcionise bezprekorno i nije tacno kao sto je autor naveo da je potrebno resetovati telefon prilikom promene kartice tj izbora sa koje kartice zelimo da pozivamo. Radi se o lose prevedenom tekstu autora. Orilikom promene kartice sa koje se poziva jednostavno se pritisne taster sa strane telefona.

Mali

pre 16 godina

Malo objasnjenje:
Mobilni telefoni ne odrzavaju aktivne telefonske linije! Po uspostavljanju poziva moze se reci da je to aktivna linija, do tad telefon se nalazi u tzv. idle modu kada trosi mnogo manje energije.

@Darko
Bar iz dva razloga:
1. ekonomski, jer ovako prodaju veci broj telefona
2. tehnicki, jer je tesko u centralnoj bazi podataka tzv.HLR-u voditi korisnike sa istim IMEI-om (jedinstveni broj mobilnog uredjaja)

slay

pre 16 godina

Ni u najludjim snovima ne kupujte kineski aparat. Nadam se da ce jednog dana zaista biti dobra marka, ali ja sam upravo bacio (ne male) pare za tu glupost. Kvalitet je zaista katastrofalan. Sad sedim i cekam da neki brendirani priozvodjac napravi istu stvar.

Darko

pre 16 godina

ma meni je cudno kako to da toliki giganti (Nokia, Sony-Ericson, Samsung) tek sada vide potrebu korisnika da ima jedan aparat a dva (ili vise) telefonska broja. Kod par telefona sam se stvarno zacudio neergonomijom... Bas me zanima na koji nacin oni prate trziste i zahteve korisnika (prema profilu bizinis, travel, ... )

Aleksandar

pre 16 godina

Ovaj Samsung me je zainteresovao... Šteta samo što mora da se restartuje pri promeni primarne kartice. A što se kineza tiče - umalo da kupim upravo ovaj model pre nekih mesec dana. Pokolebao sam se samo zbog neproverene informacije da se na telefon ne mogu snimati java aplikacije koje inače često koristim. U svakom slučaju - čeka se nešto još bolje od ova dva telefona.

bojan

pre 16 godina

koristio sam anycool sa TV tunerom i mogu reci da je sasvim ok. mikrofon mu se slabije chuje od nokije ali je uvoznik dao garancije da se za 500 din moze ugraditi nokijin tako da je taj problem reshen.
jako sam zadovoljan softverom koji je jednostavan, a sama upotreba sim1 i sim2 jasna i laka. za cenu od 200€ se dobije i tv tuner (koji nazalost nema konektor za kablovsku ;)) ali lokalne stanice pristojno hvata. zvuk nije kao na n73 ali je sasvim OK.

bilo kako bilo pristojan proizvod za novac koji dajete!

zoran

pre 16 godina

Moja firma je kupila cetiri modela Anycool K88 preko racuna. Kod sva cetiri primerka se lose cuo sagovornik ("metalan" glas koji odzvanja). Ulozili smo reklamaciju i za sva na kraju su nam vratili ceo iznos. Toliko o kvalitetu Anycool telefona.

misterNO

pre 16 godina

Necu puno da duzim, samo par reci. A to je da je doticni Anycool obicno djubre od telefona. Da ne bude kako odmah pljujem kineske proizvode, ali ovaj to i jeste, obicno kinesko smece. Ako neko i dobije poriv da ga kupi, savetujem da se proba ovaj Samsung D880, ako i to ne valja onda odustati za sada od dualsim telefona.

techmanijak

pre 16 godina

ipak nisu sustigli kineske telefone po funkcionalnosti. Ovaj Samsungov mora da se rresetuje da bi se zvalo sa druge kartice.

Drago mi je da su kineski proizvodjaci pogurali pove "velike" proizvodjace da pocnu da izbacuju mobilne telefone sa dve kartice. Da nisu, pitanje je kad bi ubacili ovu mogucnost u njihove "brendirane" telefone.

Filip

pre 16 godina

Posto autor texta, ne zna za sta sluzi kamera sa prednje strane anycool n88 telefona...ja cu da objasnim... Autor je u pravu, nije namenjena video pozivima, vec je namenjena da bude kao web kamerica, kada se telefon poveze sa racunarom. Dakle, veoma veoma korisna stvar, i daje jos funkcionalnosti ovom aparatu, pozdrav

Filip

pre 16 godina

Posto autor texta, ne zna za sta sluzi kamera sa prednje strane anycool n88 telefona...ja cu da objasnim... Autor je u pravu, nije namenjena video pozivima, vec je namenjena da bude kao web kamerica, kada se telefon poveze sa racunarom. Dakle, veoma veoma korisna stvar, i daje jos funkcionalnosti ovom aparatu, pozdrav

techmanijak

pre 16 godina

ipak nisu sustigli kineske telefone po funkcionalnosti. Ovaj Samsungov mora da se rresetuje da bi se zvalo sa druge kartice.

Drago mi je da su kineski proizvodjaci pogurali pove "velike" proizvodjace da pocnu da izbacuju mobilne telefone sa dve kartice. Da nisu, pitanje je kad bi ubacili ovu mogucnost u njihove "brendirane" telefone.

zoran

pre 16 godina

Moja firma je kupila cetiri modela Anycool K88 preko racuna. Kod sva cetiri primerka se lose cuo sagovornik ("metalan" glas koji odzvanja). Ulozili smo reklamaciju i za sva na kraju su nam vratili ceo iznos. Toliko o kvalitetu Anycool telefona.

bojan

pre 16 godina

koristio sam anycool sa TV tunerom i mogu reci da je sasvim ok. mikrofon mu se slabije chuje od nokije ali je uvoznik dao garancije da se za 500 din moze ugraditi nokijin tako da je taj problem reshen.
jako sam zadovoljan softverom koji je jednostavan, a sama upotreba sim1 i sim2 jasna i laka. za cenu od 200€ se dobije i tv tuner (koji nazalost nema konektor za kablovsku ;)) ali lokalne stanice pristojno hvata. zvuk nije kao na n73 ali je sasvim OK.

bilo kako bilo pristojan proizvod za novac koji dajete!

pecky

pre 16 godina

ja imam MT 6227 kineska replika na N95, bez klizanja. Radi fenomenalno na dve nezavisne mreza istovremeno. dobar tuch screen, kamera 1.3 memorijska kartica, malo samo tro[i bateriju ali ja imam od 800mAh, ali i ona traje do 3 dana uz normalno koriscenje i razgovor. i uopste nije skup 150 E. Doduse na KiM ali ga ima i u Srbiji preko ruke.

fraki

pre 16 godina

izgleda da ovde ljudima nije jasno oko SAMSUNGA i resetovanja.
telefon se AUTOMATSKI resetuje pri prelaskusa s jedne mreze na drugu. znaci kad hocete da zovete sa sim 2, koja vam je sekundarna kartica i sluzi samo za primanje poziva i poruka, onda pritisnete dugme sa strane da bi je prebacili u primarni mod, i tada, pri prelasku sa jedne mreze na drugu, telefon se AUTOMASKI rebutuje, sto je sasvim razumljivo. to traje par sec i posle nastavlja sasvim normalno sa radom. znaci, ne treba vi da ga resetujete ili sta ste vec mislili...

misterNO

pre 16 godina

Necu puno da duzim, samo par reci. A to je da je doticni Anycool obicno djubre od telefona. Da ne bude kako odmah pljujem kineske proizvode, ali ovaj to i jeste, obicno kinesko smece. Ako neko i dobije poriv da ga kupi, savetujem da se proba ovaj Samsung D880, ako i to ne valja onda odustati za sada od dualsim telefona.

Darko

pre 16 godina

ma meni je cudno kako to da toliki giganti (Nokia, Sony-Ericson, Samsung) tek sada vide potrebu korisnika da ima jedan aparat a dva (ili vise) telefonska broja. Kod par telefona sam se stvarno zacudio neergonomijom... Bas me zanima na koji nacin oni prate trziste i zahteve korisnika (prema profilu bizinis, travel, ... )

Igor

pre 16 godina

Samsung D880 NE MORA da se resetuje pri promeni kartice. Originalnom telefonu (koji nije skidan sa mreže i dekodiran) ne treba ni sekunda pri pritisku na dugme sa strane da izabere karticu sa koje će da poziva ili šalje poruke. Takođe u isto vreme možete da pričate sa obe kartice, prebacujete vezu tasterom sa strane. Originalan telefon se može naći u prodaji za oko 300 evra u određenim radnjama.

željko

pre 16 godina

Imao sam prilike da isprobam oba pomenuta modela. Kao prvo Anycool je kinesko djubre koje ima sve funkcije i izgleda lepo ali osnovna funckija ne radi, a to je da prilikom razgovora sagovornik vas ili ne čuje ili čuje uz smetnje. Od 10 ovih telefona 9 ne radi i radi se prosto o loše iskopiranom kineskom sranju.
Samsung d880 sa kupio i koristim ga i danas. Telefon funkcionise bezprekorno i nije tacno kao sto je autor naveo da je potrebno resetovati telefon prilikom promene kartice tj izbora sa koje kartice zelimo da pozivamo. Radi se o lose prevedenom tekstu autora. Orilikom promene kartice sa koje se poziva jednostavno se pritisne taster sa strane telefona.

tito

pre 16 godina

i ja imam telefon i odgovorno tvrdim da se resetuje. dok je jedna kartica primarna, sa druge mogu samo da PRIMAM pozive i poruke. e kad hocu stanje da promenim i sa te sekundarne kartice da SALJEM, moram da je prebacim da bude primarna, preko tog dugmeta sa strane. tada se resetuje na sec i posle sasvim normalno radi.

Mali

pre 16 godina

Malo objasnjenje:
Mobilni telefoni ne odrzavaju aktivne telefonske linije! Po uspostavljanju poziva moze se reci da je to aktivna linija, do tad telefon se nalazi u tzv. idle modu kada trosi mnogo manje energije.

@Darko
Bar iz dva razloga:
1. ekonomski, jer ovako prodaju veci broj telefona
2. tehnicki, jer je tesko u centralnoj bazi podataka tzv.HLR-u voditi korisnike sa istim IMEI-om (jedinstveni broj mobilnog uredjaja)

Predrag

pre 15 godina

"Kartica odabrana za sekundarnu (SIM2) služi samo za primanje poziva i poruka" kao i "Ukoliko želite da zovete ili šaljete poruke sa druge kartice, prebacivanje se vrši jednostavnim pritiskom na dugme sa strane telefona. Tom prilikom, telefon se restartuje, što ne traje dugo, i posle nastavlja normalno sa radom."

Telefon ne mora da se restartuje da biste obavili poziv ili poslali poruku sa druge kartice. Istina je da postoji to dugmence i ono se koristi tako sto kada pozelite da pozovete nekoga jednostavno ukucate broj, pritisnete dugmence i zatim pritisnete zelenu slusalicu (nema restarta!). Slicno i kod poruka, napisete poruku, odaberete broj na koju cete je poslati, pritisnete dugmence i kliknete za slanje (nema restarta!)
Dakle, nikakav restart. Jedini restart koji je neophodan jeste kada zelite da podesite drugu karticu da vam je TRAJNO primarna, a ne privremeno kada nekoga zovete ili saljete poruke.

slay

pre 16 godina

Ni u najludjim snovima ne kupujte kineski aparat. Nadam se da ce jednog dana zaista biti dobra marka, ali ja sam upravo bacio (ne male) pare za tu glupost. Kvalitet je zaista katastrofalan. Sad sedim i cekam da neki brendirani priozvodjac napravi istu stvar.

Sticko

pre 16 godina

A sta mislite o kineskom modelu CECT T689? Uzeo sam ga pre nedelju dana i mane koje sam mu primetio:
- lose me cuje sagovornik
- tastatura je izuzetno nezgodna za kucanje poruka pa te tera na koriscenje qwerty na touch screen-u
- bateriaj ocajna :( samo 2 dana drzi (verovatno su zato u paketu stavili 2 baterije)

Dejan

pre 16 godina

Pisao sam i prethodni komentar sto se tice D880 ali sam mu otkrio i JEDNU MANU KOJA NIJE ZANEMARIVA. Naime na telefonu je napisano da je TRI BAND sto on i jeste ali samo na slotu za SIM 1 pa vam se moze desiti da vam telefon radi samo na jednoj kartici kada odete u USA ili Kanadu. Jer slot SIM 2 NIJE TRI BAND!!!

Dejan

pre 16 godina

Vlasnik sam D880 i prezadovoljan sam njegovim radom. Telefon jeste nesto neznatno tezi i "deblji" sto je razumljivo zbog jace baterije koja podrazava oba SIM-a (a koliko su teska dva koja sam nosio ranije). Sto se tice fame o resetovanju, telefon to vrsi softverski vasim nalogom pritiskom na dugme sa leve strane. Promenu primarne linije na vas nalog i vrsi Reboot koji traje maksimalno oko 1 minuta. Ovo je pravi poslovni telefon koji nema sve gedzetarije koje poseduje Nokia, ali je fokusiran na onoga kome su prevashodno nepohodne 2 linije ZA RAZGOVOR. Solidna primopredaja, i nije me nigde izneverio, cak ni u Africi gde je u pojedinim mestima zbog slabo razvijene mreze prijem problematican. Kamera od 3 mP zadovoljava osnovne potrebe pri dnevnom svetlu (koristim je za slikanje u sluzbene svrhe) i fotografije su sasvim solidnog kvaliteta, i upotrebljive su jer ih ja npr koristim i umecem u reportove koje radim u wordu. Tako da sam se resio jos jednog gedzeta za poneti. Sto se tice kineskih telefona zaista ih je izlisno komentarisati. Kao i sva ostala koneska roba u vecini slucajeva bofl i loseg kvaliteta.

Aleksandar

pre 16 godina

Ovaj Samsung me je zainteresovao... Šteta samo što mora da se restartuje pri promeni primarne kartice. A što se kineza tiče - umalo da kupim upravo ovaj model pre nekih mesec dana. Pokolebao sam se samo zbog neproverene informacije da se na telefon ne mogu snimati java aplikacije koje inače često koristim. U svakom slučaju - čeka se nešto još bolje od ova dva telefona.

MJ

pre 15 godina

Ako malo pogledate preporuke, videcete da je FLY B700 DualSim telefon sa najmanje bagova
A velicine je kao standardni monoblok aparat

Aleksandar

pre 16 godina

Zna li iko ovde, kakvi su ovi AnyCool telefoni sa Java aplikacijama? Podržavaju li MIDP2 (prevod: novija java) i kakvi su što se tiče instalacije java aplikacija? Za sada, jedina stvar koja me sprečava da kupim neki od ovih telefona su glasine da su katastrofalni sa javom.

misterNO

pre 16 godina

Necu puno da duzim, samo par reci. A to je da je doticni Anycool obicno djubre od telefona. Da ne bude kako odmah pljujem kineske proizvode, ali ovaj to i jeste, obicno kinesko smece. Ako neko i dobije poriv da ga kupi, savetujem da se proba ovaj Samsung D880, ako i to ne valja onda odustati za sada od dualsim telefona.

slay

pre 16 godina

Ni u najludjim snovima ne kupujte kineski aparat. Nadam se da ce jednog dana zaista biti dobra marka, ali ja sam upravo bacio (ne male) pare za tu glupost. Kvalitet je zaista katastrofalan. Sad sedim i cekam da neki brendirani priozvodjac napravi istu stvar.

željko

pre 16 godina

Imao sam prilike da isprobam oba pomenuta modela. Kao prvo Anycool je kinesko djubre koje ima sve funkcije i izgleda lepo ali osnovna funckija ne radi, a to je da prilikom razgovora sagovornik vas ili ne čuje ili čuje uz smetnje. Od 10 ovih telefona 9 ne radi i radi se prosto o loše iskopiranom kineskom sranju.
Samsung d880 sa kupio i koristim ga i danas. Telefon funkcionise bezprekorno i nije tacno kao sto je autor naveo da je potrebno resetovati telefon prilikom promene kartice tj izbora sa koje kartice zelimo da pozivamo. Radi se o lose prevedenom tekstu autora. Orilikom promene kartice sa koje se poziva jednostavno se pritisne taster sa strane telefona.

Dejan

pre 16 godina

Vlasnik sam D880 i prezadovoljan sam njegovim radom. Telefon jeste nesto neznatno tezi i "deblji" sto je razumljivo zbog jace baterije koja podrazava oba SIM-a (a koliko su teska dva koja sam nosio ranije). Sto se tice fame o resetovanju, telefon to vrsi softverski vasim nalogom pritiskom na dugme sa leve strane. Promenu primarne linije na vas nalog i vrsi Reboot koji traje maksimalno oko 1 minuta. Ovo je pravi poslovni telefon koji nema sve gedzetarije koje poseduje Nokia, ali je fokusiran na onoga kome su prevashodno nepohodne 2 linije ZA RAZGOVOR. Solidna primopredaja, i nije me nigde izneverio, cak ni u Africi gde je u pojedinim mestima zbog slabo razvijene mreze prijem problematican. Kamera od 3 mP zadovoljava osnovne potrebe pri dnevnom svetlu (koristim je za slikanje u sluzbene svrhe) i fotografije su sasvim solidnog kvaliteta, i upotrebljive su jer ih ja npr koristim i umecem u reportove koje radim u wordu. Tako da sam se resio jos jednog gedzeta za poneti. Sto se tice kineskih telefona zaista ih je izlisno komentarisati. Kao i sva ostala koneska roba u vecini slucajeva bofl i loseg kvaliteta.

techmanijak

pre 16 godina

ipak nisu sustigli kineske telefone po funkcionalnosti. Ovaj Samsungov mora da se rresetuje da bi se zvalo sa druge kartice.

Drago mi je da su kineski proizvodjaci pogurali pove "velike" proizvodjace da pocnu da izbacuju mobilne telefone sa dve kartice. Da nisu, pitanje je kad bi ubacili ovu mogucnost u njihove "brendirane" telefone.

Aleksandar

pre 16 godina

Ovaj Samsung me je zainteresovao... Šteta samo što mora da se restartuje pri promeni primarne kartice. A što se kineza tiče - umalo da kupim upravo ovaj model pre nekih mesec dana. Pokolebao sam se samo zbog neproverene informacije da se na telefon ne mogu snimati java aplikacije koje inače često koristim. U svakom slučaju - čeka se nešto još bolje od ova dva telefona.

Filip

pre 16 godina

Posto autor texta, ne zna za sta sluzi kamera sa prednje strane anycool n88 telefona...ja cu da objasnim... Autor je u pravu, nije namenjena video pozivima, vec je namenjena da bude kao web kamerica, kada se telefon poveze sa racunarom. Dakle, veoma veoma korisna stvar, i daje jos funkcionalnosti ovom aparatu, pozdrav

zoran

pre 16 godina

Moja firma je kupila cetiri modela Anycool K88 preko racuna. Kod sva cetiri primerka se lose cuo sagovornik ("metalan" glas koji odzvanja). Ulozili smo reklamaciju i za sva na kraju su nam vratili ceo iznos. Toliko o kvalitetu Anycool telefona.

Mali

pre 16 godina

Malo objasnjenje:
Mobilni telefoni ne odrzavaju aktivne telefonske linije! Po uspostavljanju poziva moze se reci da je to aktivna linija, do tad telefon se nalazi u tzv. idle modu kada trosi mnogo manje energije.

@Darko
Bar iz dva razloga:
1. ekonomski, jer ovako prodaju veci broj telefona
2. tehnicki, jer je tesko u centralnoj bazi podataka tzv.HLR-u voditi korisnike sa istim IMEI-om (jedinstveni broj mobilnog uredjaja)

tito

pre 16 godina

i ja imam telefon i odgovorno tvrdim da se resetuje. dok je jedna kartica primarna, sa druge mogu samo da PRIMAM pozive i poruke. e kad hocu stanje da promenim i sa te sekundarne kartice da SALJEM, moram da je prebacim da bude primarna, preko tog dugmeta sa strane. tada se resetuje na sec i posle sasvim normalno radi.

Sticko

pre 16 godina

A sta mislite o kineskom modelu CECT T689? Uzeo sam ga pre nedelju dana i mane koje sam mu primetio:
- lose me cuje sagovornik
- tastatura je izuzetno nezgodna za kucanje poruka pa te tera na koriscenje qwerty na touch screen-u
- bateriaj ocajna :( samo 2 dana drzi (verovatno su zato u paketu stavili 2 baterije)

Darko

pre 16 godina

ma meni je cudno kako to da toliki giganti (Nokia, Sony-Ericson, Samsung) tek sada vide potrebu korisnika da ima jedan aparat a dva (ili vise) telefonska broja. Kod par telefona sam se stvarno zacudio neergonomijom... Bas me zanima na koji nacin oni prate trziste i zahteve korisnika (prema profilu bizinis, travel, ... )

Dejan

pre 16 godina

Pisao sam i prethodni komentar sto se tice D880 ali sam mu otkrio i JEDNU MANU KOJA NIJE ZANEMARIVA. Naime na telefonu je napisano da je TRI BAND sto on i jeste ali samo na slotu za SIM 1 pa vam se moze desiti da vam telefon radi samo na jednoj kartici kada odete u USA ili Kanadu. Jer slot SIM 2 NIJE TRI BAND!!!

fraki

pre 16 godina

izgleda da ovde ljudima nije jasno oko SAMSUNGA i resetovanja.
telefon se AUTOMATSKI resetuje pri prelaskusa s jedne mreze na drugu. znaci kad hocete da zovete sa sim 2, koja vam je sekundarna kartica i sluzi samo za primanje poziva i poruka, onda pritisnete dugme sa strane da bi je prebacili u primarni mod, i tada, pri prelasku sa jedne mreze na drugu, telefon se AUTOMASKI rebutuje, sto je sasvim razumljivo. to traje par sec i posle nastavlja sasvim normalno sa radom. znaci, ne treba vi da ga resetujete ili sta ste vec mislili...

Aleksandar

pre 16 godina

Zna li iko ovde, kakvi su ovi AnyCool telefoni sa Java aplikacijama? Podržavaju li MIDP2 (prevod: novija java) i kakvi su što se tiče instalacije java aplikacija? Za sada, jedina stvar koja me sprečava da kupim neki od ovih telefona su glasine da su katastrofalni sa javom.

Igor

pre 16 godina

Samsung D880 NE MORA da se resetuje pri promeni kartice. Originalnom telefonu (koji nije skidan sa mreže i dekodiran) ne treba ni sekunda pri pritisku na dugme sa strane da izabere karticu sa koje će da poziva ili šalje poruke. Takođe u isto vreme možete da pričate sa obe kartice, prebacujete vezu tasterom sa strane. Originalan telefon se može naći u prodaji za oko 300 evra u određenim radnjama.

Predrag

pre 15 godina

"Kartica odabrana za sekundarnu (SIM2) služi samo za primanje poziva i poruka" kao i "Ukoliko želite da zovete ili šaljete poruke sa druge kartice, prebacivanje se vrši jednostavnim pritiskom na dugme sa strane telefona. Tom prilikom, telefon se restartuje, što ne traje dugo, i posle nastavlja normalno sa radom."

Telefon ne mora da se restartuje da biste obavili poziv ili poslali poruku sa druge kartice. Istina je da postoji to dugmence i ono se koristi tako sto kada pozelite da pozovete nekoga jednostavno ukucate broj, pritisnete dugmence i zatim pritisnete zelenu slusalicu (nema restarta!). Slicno i kod poruka, napisete poruku, odaberete broj na koju cete je poslati, pritisnete dugmence i kliknete za slanje (nema restarta!)
Dakle, nikakav restart. Jedini restart koji je neophodan jeste kada zelite da podesite drugu karticu da vam je TRAJNO primarna, a ne privremeno kada nekoga zovete ili saljete poruke.

bojan

pre 16 godina

koristio sam anycool sa TV tunerom i mogu reci da je sasvim ok. mikrofon mu se slabije chuje od nokije ali je uvoznik dao garancije da se za 500 din moze ugraditi nokijin tako da je taj problem reshen.
jako sam zadovoljan softverom koji je jednostavan, a sama upotreba sim1 i sim2 jasna i laka. za cenu od 200€ se dobije i tv tuner (koji nazalost nema konektor za kablovsku ;)) ali lokalne stanice pristojno hvata. zvuk nije kao na n73 ali je sasvim OK.

bilo kako bilo pristojan proizvod za novac koji dajete!

pecky

pre 16 godina

ja imam MT 6227 kineska replika na N95, bez klizanja. Radi fenomenalno na dve nezavisne mreza istovremeno. dobar tuch screen, kamera 1.3 memorijska kartica, malo samo tro[i bateriju ali ja imam od 800mAh, ali i ona traje do 3 dana uz normalno koriscenje i razgovor. i uopste nije skup 150 E. Doduse na KiM ali ga ima i u Srbiji preko ruke.

MJ

pre 15 godina

Ako malo pogledate preporuke, videcete da je FLY B700 DualSim telefon sa najmanje bagova
A velicine je kao standardni monoblok aparat