Ponedeljak, 25.02.2008.

11:15

Tadić protestovao zbog ruske TV

Predsednik Srbije boris Tadić protestovao je danas zbog <a href="http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&amp;mm=02&amp;dd=22&amp;nav_id=286042" class="text-link" target= "_blank">komentara</a> ruske državne televizije o Zoranu Đinđiću, saznaje B92.

Izvor: B92

Tadiæ protestovao zbog ruske TV IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

S.P.

pre 16 godina

Bice super samo da jos i Ruse okrenemo protiv nas,a onda cemo stvarno stici daleko. Pa mozemo li mi Srbi imati nekoga za prijatelje,kada smo uvek protiv svih?

EU Citizen

pre 16 godina

Bože kakva nakaradna zemlja, nekakvi ruski "intelektualci" (čitaj: režimlije i podrepaši koje veoma dobro znamo iz naših vrlih zmijarnika tipa SANU ili Francuske 7) smatraju izručenje Miloševića za poniženje. A ne smatraju za poniženje svoju istoriju, naročito poslednjih osamdesetak godina ili uslove života i prosečan nivo obrazovanja, političke svesti i zaštićenosti građanskih prava vlastitog naroda? Interesantno.

mustard

pre 16 godina

Zanimljiva je zadrska u reakcijama ovih dana: saceka se 24 casa da se zvanicno osudi nasilje na tzv. mirnom tzv. protestu tzv. gradjana, saceka se jos i duze da se odreaguje na rusko verbalno zverstvo o Djindjicu, sve nesto vruce-hladno a u stvari jadno. Samo ne prizivajte Zivkovica, koji nije imao petlju da raspise vanredne izbore onda kad su radikali bili na statistickoj greski i u misjoj rupi.

Ivana

pre 16 godina

Sta, novinar nije izneo stav drzave? Pardon, mora da je cuveno rusko nezavisno novinarstvo. Predlazem odgovor: Neka RTS objavi vest 'Putin sam kreirao krizu sa taocima u moskovskom pozoristu da bi imao izgovor da napadne Ceceniju'. Posle toga mozemo da uverimo Rusiju da to nije zvanican stav nase drzave.

jovan

pre 16 godina

Dobro predsednice Tadicu, sta je bilo , prvo sa odborom za nacionalnu bezbednost?! Jeste li ga vec sazvali ? Ako niste gde je obavestenje za javnost. Zasto se i od koga krijete druze predsednice? Nemojte ni slucajnio racunati na dnevno pamcenje gradjana Srbije. Mi cekamo na vase aktivnosti i ispunjavanje vasih drzavnickih obaveza. Ne smete se oglusavati.

Vladan

pre 16 godina

Kao po obicaju, poslednji pasus i poslednja recenica vesti su najvazniji: "Ali izručenje bivšeg predsednika Rusi vide kao poniženje i ne razumeju zašto se Srbija na to odlučila".

Nervozni Laki

pre 16 godina

E,da ,ne pije to vodu da je to mišljenje samog novinara.Na ruskoj državnoj televiziji ništa se ne kaže samovoljno.Ovaj tip je dobio nalog da kaže,mi on je rekao.Sada će još neko da me ubeđuje kako je to demokratski,kako se eto oni ne slažu,kako on ima pravo na svoje mišljenje.Pustili čoveka da pusti balon i ispipa puls srpske javnosti,pa ako prođe da nastave.Oni će nekoga da proizvaju zapadnim špijunom.Pa ona njihova pijandura Jeljcin, pošto ih je on prodavao zapadu.neka očiste prvo svoje dvorište.

b...

pre 16 godina

Lepo od Tadica sto se setio nakon hiljadu poziva da postavi to pitanje. A sta je sa Kostunicom? I on se susreo sa tim tipom... ne znam kako da ga nazovem. Jel Kostunica postavi pitanje, ili je on taj koji pisao tekst za rusku televiziju... Neko njegov sigurno jeste... Tadicu, postavi pitanje Kostunici zasto nije ON postavio to pitanje!!! Pitao je za svakakve gluposti, pa cak i za onog Filareta crnogorce, a za ovo - NE. To mu je nevazno?

Mile

pre 16 godina

Jaki su to intelektualci kad elementarne stvari ne mogu da shvate i prihvate. Pola Evrope su, do skoro, i bukvalno drzali u ropstvu, od Albanije do Poljske. I podjednako je licemerje americko "uvodjenje demokratije" u zemlje poput Iraka, i upadanje Rusije u Cehoslovacku 1968 - znamo mi Rusi, braco Cesi, sta je za vas najbolje! Ruski intelektualci mozda ni svoje licemerje ne shvataju. Tuzno je sto to rusko licemerje ne shvataju ni Srbi.

b...

pre 16 godina

Jadni ruski "intelektualci". Ako su na nivou na kojem su i ovi nasi "intelektualci" tipa Samardzica i Kostunice, onda je jasno zasto im je celo drustvo na vodki i drugim sredstvima... I na kraju, Milosevic je izrucen zato sto je postojala osnovana sumnja, a u drugim presudama je i dokazano da je ratni zlocinac, da je ucestvovao u raznim politickim ubistvima (Stamobolic, Draskovic, Curuvija) i ekonomskom i socijalnom unistenju svog naroda, ciji sam i ja, na zalost, pripadnik. Kostunica i Velja su samo nastavljaci svega toga, pa prema tome, posle Gavrilovica???? sto su odavno obecali da obelodane...

Mia

pre 16 godina

Ako se Tadić ne uzme u pamet, i stvarno ne okrene ulasku u EU, ja stvarno više ne izlazim na glasanje. Meni i ostalima je obećao EU, ali čim je pobedio okreće se Rusiji. Da li je prinuđen ništa me ne interesuje, jer sam ja glasala za jedno, a ono ispada drugo. Ako se jasno i glasno ne usmeri kako je obećao ja stvarno više ne izlazim da glasam, jer nema smisla.

dusan

pre 16 godina

"Ipak, treba iskreno reći da ogroman deo ruske javnosti ne može da shvati zašto su Srbi izručili Miloševića Tribunalu, koji u Rusiji smatraju ruglom za pravosuđe“, kaže Medvedev."
ruglo je za pravosudje jer vi niste imali ni zelje, ni volje, ni snage da se tome usprotivite. koliko ja znam, to je sud osnovan od strane un. ako vam nije odgovarao, mogli ste da ulozite veto.
e, a isporucio ga je (nije u stvari on, on je bio produzena ruka napacenog naroda) braco rusi, zato sto ni prstom niste mrdnuli dok su nas 3 meseca bombardovali. porazen je vojno od zapada, a onda je hteo i da vara na izborima. a pre svega toga je zavio u crno srbe u hrvatskoj i bosni. potpomagao je neke za koje se tvrdi da su ratni zlocinci. doveo je zemlju na prvo mesto po najvisoj inflaciji u svetskoj istoriji. isporucili smo ga jer je to bio jedan od uslova da se ova zemlja koliko toliko oporavi od svih onih problema u koje nas je on uvukao. eto, zato je isporucen. doduse kako se kostunica ponasa, izgleda da ga je poseo slobin duh. i vi ste se vrlo istakli davanjem azila njegovoj porodici. oni ovde nisu bili politicki progonjeni vec im se sudi za nekoliko krivicnih dela - organizovanje ubistava, sverc cigareta, alkohola i goriva, prebijanje neistomisljenika. kamo srece da je zoran djindjic ziv... i ostali, koji se traze bi bili u sudu, a mi u evropi, daleko od vas. tada bismo verovatno prodali nis austrijancima, britancima, grcima ili francuzima za barem 2 milijarde evra i to ne vecinski paket. narodnjacima i srs bi bila zacepljena usta, odavno bi bili u istoriji, a sa vama bi imali samo trgovinske veze.

Josip Vasilj

pre 16 godina

Joj Tadiću, ovaj protest je bio toliko mlak, da više liči na tvoje izvinjenje Rusiji što je njihova TV uvrijedila pokojnog srpskog Premijera.

Milenko

pre 16 godina

Strasno, strasno, i strasno... Nije im jasno zasto je Milosevic izrucen Hag-u! C c c. Pa mogu ovako da objasnim. Srbija je 5 Oktobra rekla NE Milosevicu i njegvom samoubilackom pohodu protiv celog sveta. A poslat je u Hag, zato sto je vecina u SRBIJI tako htela. A moja poruka Rusima: Use i u svoje kljuse...

Gradjancica

pre 16 godina

Izgleda da teorija o trecem metku i nije bila toliko pogresna.
Ps. U kojoj je zemlji G-dja Ruzica a gde sedi Mira?
Toliko o zaslugama...

Vladimir

pre 16 godina

Cini mi se da je ovde jedino zakazao predsednik koji je dobio 2,3 miliona glasova, pricajuci nam kako Evropa nema alternativu. Neka nam to predsednik sada pokaze i neka kao bliski saradnik i naslednik Zorana Djindjica, a i kao neko ko po Ustavu predstavlja ovu zemlju, izrazi protest povodom te ocajne izjave novinara ruske televizije. Kostunica, ruski novinar, ministri DSS/NS... Ko jos treba da pregazi telo pokojnog Djindjica da bi Tadic rekao DOSTA? Koja jos ambasada treba da se zatvori u Beogradu da bi Evropa zaista bila bez alternative... That is the question.

Ivana

pre 16 godina

Kako je Rusija danas nisko. Kad pomislim na Bulgakova i Cehova, pitam se da ne bi i oni danas vukli bukagije na robiji. Ovo moze da nam posluzi za nauk - ako dozvolimo Kostunici i kompaniji da se razmasu, i mi cemo brzo dotaci to dno.

Darko, Cacak

pre 16 godina

Ne vide, jer imaju drugacije arsine prema kome mere demokratiju a nakon ispada ovog novinara nije ni cudo sto tako rezonuju jer su im ponudjene opcije daleko od prihvatljivih normi za normalan i civilizovan pristup problemu.

Od svih strana Rusi bi najmanje trebalo da se sablaznjavaju. Treba li reci ko uziva azil kod gospoda Rusa i da li to intelektualci odobravaju ili ne?

Ja bih radije zapadnu demokratiju, barem znas sta te ceka...

...i vukova Ontarija!

pre 16 godina

Izmakli im se Poljaci, Cesi, Rumuni, Bugari, Litvanci, Estonci i ini pa bi malo (mnogo) da nam hegemonishu po kuci. Sramota i za njih i za nas.
U stvari, nije Rusija nas problem vec njihov covek ovde.

Deki

pre 16 godina

Ne razumeju zasto je Milosevic isporucen Hagu?
Covek koji je naredio ubistvo svog bivseg mentora i kuma (Stambolica) i spalio ga u krecani.
Covek koji je ojadio vlastiti narod kroz hiperinflaciju i ciji tajkuni i danas piju krv ovom narodu.
Covek koji je unistio skoro sve vrednosti jednog drustva i cije posledice vladavine i dan danas osecamo na svojoj kozi.
I jos monogo, mnogo toga...
I onda braca Rusi "ne razumeju" zasto je Milosevic poslan u Hag da odgovara barem za deo svojih zlocina...
Sa tim nacinom razmisljanaja stvarno i ne cudi to sto u Rusiji ne moze da dodje do istinskog razvoja demokratije.
To je zemlja u kojoj se na vlast dolazi preko veze.Jeljcin dovede svog pulena Putina, a Putin svog pulena Medvedeva. Inace svi su stari UDBAsi tako da nema frke.
Na politickoj sceni su Jedinstvaena Rusija (gorespomenuta ekipa), Komunisti, Boljsevici, Liberali (Zirinovski) i niko vise.
Braco Rusi, osvestite se i pogledajte se u ogledalu, to je za vase dobro.

sto mu gromova!

pre 16 godina

Ne mogu da verujem! Kakvi su ovo licemeri. Pa, ti isti Rusi su ucestvovali u stvaranju Haskog tribunala, glasali su za njegovo formiranje. Devedesetih, nikakvu pomoc nam nisu poslali, ni vojnu, ni materijalnu a najmanje politicku. Dozvolili su bombardovanje Srbije kao i nametanje sankcija od strane saveta bezbednosti (u kome imaju pravo veta, zar ne), i sada se cude sto smo zlikovca izrucili? Licemeri! Pa zar neko veruje da mu se moglo suditi u ovakvoj Srbiji, gde poiticari izazivaju svojim neodmerenim izjavama nasilje, gde su sudovi korumpirani, a o policiji i tuzilastvu da ne pricamo. U Srbiji se jos uvek vodi debata da li se zlocin u Srebrenici uopste dogodio!? U ovakvom ambijentu da mu se sudi? Osim toga, leba nismo imali da jedemo, bre.
Ma, vidim ja sta se desava, opet je krenulo hladnoratovsko opipavanje pulsa sa zapadom, a preko nasih ledja, naravno. Svi pobegose od njih, i Madjari, Rumuni, Cesi, Poljaci, Bugari...
Hvala im lepo, i za podrsku oko Kosova, a i za ovu sargarepu sa gasom, ali ne treba. Dovljno su haosa u Evropi napravili, nek uzmu nis kad im je vec poklonjen i dosta. Krajnje je vreme da se okrenemo miru i prosperitetu, a Rusi nek huskaju nekog drugog, nas neka ostave na miru. Dovoljno smo patili. Sedam ratova u jednom veku, malo li je! Aj' sad malo da glumimo Belgiju, Holandiju, Dansku, da radimo, napredujemo i mirujemo. Dosta vise.

YoKey

pre 16 godina

"Stav prosečnog ruskog intelektualca prema ovoj ličnosti novije srpske istorije jeste da niti je neosporno kriv, niti je neosporno heroj."
Svrha sudova i jeste da presude kada postoje ovakve dileme.
Ubeđen sam da je SM neosporno bio kriv za sve za šta ga je Tribunal teretio, ali je i pored toga suđenje bilo neophodno, i to baš u Međunarodnom Tribunalu.

Informacija

pre 16 godina

Ruski narod nema pojma o Milosevicu, odnosno o svemu onom sto je doticni ucinio kako nasem narodu tako i ostalima. Ovo licno mi je pricao kolega Rus koji je (zbog propagande drzavne tv u Rusiji) mislio kako je Milosevic dobar, kako je samo dobro cinio svom narodu itd. (nista o pljacki i unistavanju sopstvenog naroda) i kako se bori protiv mrskog zapada. Morala sam da mu objasnim malo i "gajbice" i Jezde i Dafine i sve ostalo zlo koje je pocinio da bi covek malo shvatio o cemu se radi. Tako da narod nije bas informisan, pa i ne moze imati ispravan stav. Ali zato ovi na televizijama itd. koji su i selektovali sve te informacije, znaju vrlo dobro o cemu se radi i sta se stvarno desavalo, ali im je interes da sopstveni narod lazu i manipulisu istim (a sve zbog licnih interesa i dilova sa porodicom Milosdevic i ostalima koji su pokrali pare od nas i zbrisali za Rusiju).

sasa jokic

pre 16 godina

Pa kada bi Ruska TV objasnila gradjanima zasto je Djindjic izrucio Milosevica tribunalu (pljacke, ubistva,najgori mogucio kriminal)mozda bi im bilo lakse da ukapiraju. Ovako ta ista TV od Milosevica, njegove slavne srpske vojske koja je izgubila sve ratove u poslednjih 20 godina, kao i njenih sluzbi(koje su pobile hiljade svojih gradjana, i koje su prakticno vrh kriminala) prave heroje, i velicaju ih. Ono sto porazava je cinjenica, da je ruska TV pod punom kontrolom Kremlja, tako da ovakva objasnjenja da ovo nije zvanican stav nije tacno!

bratska pomoc

pre 16 godina

Posle paljenja americke ambasade u Beogradu, moje kolege Rusi su krenuli da mi cestitaju, nasta sam im kulturno odgovorio da smo mi hrabra ali mala zemlja i da je za nas bolje da se Rusija ne igra sa drugim velikim silama, preko nasih ledja.
Ako zele da pomognu, ne moraju to da rade kupovinom NIS-a za male pare...ili nepristojnim komentarima na drzavnoj televiziji...
Postoje i drugi nacini da se "bratski" pomogne...

ivan

pre 16 godina

pa lepo je sto se "poznati ruski istoricar" ne slaze sa ovim stavom, ali potrebno je cuti zvanican stav Rusije jer se ovaj incident dogodio na drzavnoj televiziji. Mislim kad im vec poklanjamo NIS, JAT i sl, da znamo sta je Kostunica trazio zauzvrat.

Mashinovodja

pre 16 godina

A šta Ruse boli briga kakav je za Srbiju bio Milošević, a kakav Đinđić?! Otkud njima pravo da komentarišu šta je poniženje za Srbiju, a šta nije? Šta ih kvalifikuje da procenjuju koji je srpski političar zaslužio metak? Kad postanemo ruska gubernija, onda mogu da komentarišu (i ubijaju) do mile volje, ali onda u Srbiji neće ni biti srpskih političara, već samo ruskih vazala.
Ali dok još formalno nismo ruska gubernija, neka svoje bolesne komentare i mišljenja zadrže za sebe!

Za slobodu i demokratiju

pre 16 godina

Sta se tu kao svi zgrazavaju? Kao ne znamo s kim imamo posla? Ne znamo ko hrani i oblaci Milosevicevog brata i begunce od srpske pravde, mirjanu markovic i marka milosevica? Ne znamo ko krije optuzene ratne zlocince od suda UN-a? Ne znamo ko je iznudio nasu energetsku industriju u bescenje? Ne znamo ko drzi u saci rezim u Srbiji? Ne znamo ko nas odvaja od nase Evrope i Amerike i gura u tundre i tajge? Ne znamo ciji je Putin bio pripadnik?

Loodilo

pre 16 godina

Pošto Odborom predsedava S. Samardžić, mislim da od sednice sa ovom tačkom dnevnog reda - nema ništa.
Inače, jel neko primetio da je na čelu Spoljnopolitičkog odbora ministar za KiM, a ne ministar spoljnih poslova? Jel da da ima neke simbolike u tome?

Mashinovodja

pre 16 godina

A šta Ruse boli briga kakav je za Srbiju bio Milošević, a kakav Đinđić?! Otkud njima pravo da komentarišu šta je poniženje za Srbiju, a šta nije? Šta ih kvalifikuje da procenjuju koji je srpski političar zaslužio metak? Kad postanemo ruska gubernija, onda mogu da komentarišu (i ubijaju) do mile volje, ali onda u Srbiji neće ni biti srpskih političara, već samo ruskih vazala.
Ali dok još formalno nismo ruska gubernija, neka svoje bolesne komentare i mišljenja zadrže za sebe!

Za slobodu i demokratiju

pre 16 godina

Sta se tu kao svi zgrazavaju? Kao ne znamo s kim imamo posla? Ne znamo ko hrani i oblaci Milosevicevog brata i begunce od srpske pravde, mirjanu markovic i marka milosevica? Ne znamo ko krije optuzene ratne zlocince od suda UN-a? Ne znamo ko je iznudio nasu energetsku industriju u bescenje? Ne znamo ko drzi u saci rezim u Srbiji? Ne znamo ko nas odvaja od nase Evrope i Amerike i gura u tundre i tajge? Ne znamo ciji je Putin bio pripadnik?

bratska pomoc

pre 16 godina

Posle paljenja americke ambasade u Beogradu, moje kolege Rusi su krenuli da mi cestitaju, nasta sam im kulturno odgovorio da smo mi hrabra ali mala zemlja i da je za nas bolje da se Rusija ne igra sa drugim velikim silama, preko nasih ledja.
Ako zele da pomognu, ne moraju to da rade kupovinom NIS-a za male pare...ili nepristojnim komentarima na drzavnoj televiziji...
Postoje i drugi nacini da se "bratski" pomogne...

sto mu gromova!

pre 16 godina

Ne mogu da verujem! Kakvi su ovo licemeri. Pa, ti isti Rusi su ucestvovali u stvaranju Haskog tribunala, glasali su za njegovo formiranje. Devedesetih, nikakvu pomoc nam nisu poslali, ni vojnu, ni materijalnu a najmanje politicku. Dozvolili su bombardovanje Srbije kao i nametanje sankcija od strane saveta bezbednosti (u kome imaju pravo veta, zar ne), i sada se cude sto smo zlikovca izrucili? Licemeri! Pa zar neko veruje da mu se moglo suditi u ovakvoj Srbiji, gde poiticari izazivaju svojim neodmerenim izjavama nasilje, gde su sudovi korumpirani, a o policiji i tuzilastvu da ne pricamo. U Srbiji se jos uvek vodi debata da li se zlocin u Srebrenici uopste dogodio!? U ovakvom ambijentu da mu se sudi? Osim toga, leba nismo imali da jedemo, bre.
Ma, vidim ja sta se desava, opet je krenulo hladnoratovsko opipavanje pulsa sa zapadom, a preko nasih ledja, naravno. Svi pobegose od njih, i Madjari, Rumuni, Cesi, Poljaci, Bugari...
Hvala im lepo, i za podrsku oko Kosova, a i za ovu sargarepu sa gasom, ali ne treba. Dovljno su haosa u Evropi napravili, nek uzmu nis kad im je vec poklonjen i dosta. Krajnje je vreme da se okrenemo miru i prosperitetu, a Rusi nek huskaju nekog drugog, nas neka ostave na miru. Dovoljno smo patili. Sedam ratova u jednom veku, malo li je! Aj' sad malo da glumimo Belgiju, Holandiju, Dansku, da radimo, napredujemo i mirujemo. Dosta vise.

Deki

pre 16 godina

Ne razumeju zasto je Milosevic isporucen Hagu?
Covek koji je naredio ubistvo svog bivseg mentora i kuma (Stambolica) i spalio ga u krecani.
Covek koji je ojadio vlastiti narod kroz hiperinflaciju i ciji tajkuni i danas piju krv ovom narodu.
Covek koji je unistio skoro sve vrednosti jednog drustva i cije posledice vladavine i dan danas osecamo na svojoj kozi.
I jos monogo, mnogo toga...
I onda braca Rusi "ne razumeju" zasto je Milosevic poslan u Hag da odgovara barem za deo svojih zlocina...
Sa tim nacinom razmisljanaja stvarno i ne cudi to sto u Rusiji ne moze da dodje do istinskog razvoja demokratije.
To je zemlja u kojoj se na vlast dolazi preko veze.Jeljcin dovede svog pulena Putina, a Putin svog pulena Medvedeva. Inace svi su stari UDBAsi tako da nema frke.
Na politickoj sceni su Jedinstvaena Rusija (gorespomenuta ekipa), Komunisti, Boljsevici, Liberali (Zirinovski) i niko vise.
Braco Rusi, osvestite se i pogledajte se u ogledalu, to je za vase dobro.

ivan

pre 16 godina

pa lepo je sto se "poznati ruski istoricar" ne slaze sa ovim stavom, ali potrebno je cuti zvanican stav Rusije jer se ovaj incident dogodio na drzavnoj televiziji. Mislim kad im vec poklanjamo NIS, JAT i sl, da znamo sta je Kostunica trazio zauzvrat.

sasa jokic

pre 16 godina

Pa kada bi Ruska TV objasnila gradjanima zasto je Djindjic izrucio Milosevica tribunalu (pljacke, ubistva,najgori mogucio kriminal)mozda bi im bilo lakse da ukapiraju. Ovako ta ista TV od Milosevica, njegove slavne srpske vojske koja je izgubila sve ratove u poslednjih 20 godina, kao i njenih sluzbi(koje su pobile hiljade svojih gradjana, i koje su prakticno vrh kriminala) prave heroje, i velicaju ih. Ono sto porazava je cinjenica, da je ruska TV pod punom kontrolom Kremlja, tako da ovakva objasnjenja da ovo nije zvanican stav nije tacno!

Loodilo

pre 16 godina

Pošto Odborom predsedava S. Samardžić, mislim da od sednice sa ovom tačkom dnevnog reda - nema ništa.
Inače, jel neko primetio da je na čelu Spoljnopolitičkog odbora ministar za KiM, a ne ministar spoljnih poslova? Jel da da ima neke simbolike u tome?

...i vukova Ontarija!

pre 16 godina

Izmakli im se Poljaci, Cesi, Rumuni, Bugari, Litvanci, Estonci i ini pa bi malo (mnogo) da nam hegemonishu po kuci. Sramota i za njih i za nas.
U stvari, nije Rusija nas problem vec njihov covek ovde.

Darko, Cacak

pre 16 godina

Ne vide, jer imaju drugacije arsine prema kome mere demokratiju a nakon ispada ovog novinara nije ni cudo sto tako rezonuju jer su im ponudjene opcije daleko od prihvatljivih normi za normalan i civilizovan pristup problemu.

Od svih strana Rusi bi najmanje trebalo da se sablaznjavaju. Treba li reci ko uziva azil kod gospoda Rusa i da li to intelektualci odobravaju ili ne?

Ja bih radije zapadnu demokratiju, barem znas sta te ceka...

Vladimir

pre 16 godina

Cini mi se da je ovde jedino zakazao predsednik koji je dobio 2,3 miliona glasova, pricajuci nam kako Evropa nema alternativu. Neka nam to predsednik sada pokaze i neka kao bliski saradnik i naslednik Zorana Djindjica, a i kao neko ko po Ustavu predstavlja ovu zemlju, izrazi protest povodom te ocajne izjave novinara ruske televizije. Kostunica, ruski novinar, ministri DSS/NS... Ko jos treba da pregazi telo pokojnog Djindjica da bi Tadic rekao DOSTA? Koja jos ambasada treba da se zatvori u Beogradu da bi Evropa zaista bila bez alternative... That is the question.

Josip Vasilj

pre 16 godina

Joj Tadiću, ovaj protest je bio toliko mlak, da više liči na tvoje izvinjenje Rusiji što je njihova TV uvrijedila pokojnog srpskog Premijera.

Ivana

pre 16 godina

Kako je Rusija danas nisko. Kad pomislim na Bulgakova i Cehova, pitam se da ne bi i oni danas vukli bukagije na robiji. Ovo moze da nam posluzi za nauk - ako dozvolimo Kostunici i kompaniji da se razmasu, i mi cemo brzo dotaci to dno.

Informacija

pre 16 godina

Ruski narod nema pojma o Milosevicu, odnosno o svemu onom sto je doticni ucinio kako nasem narodu tako i ostalima. Ovo licno mi je pricao kolega Rus koji je (zbog propagande drzavne tv u Rusiji) mislio kako je Milosevic dobar, kako je samo dobro cinio svom narodu itd. (nista o pljacki i unistavanju sopstvenog naroda) i kako se bori protiv mrskog zapada. Morala sam da mu objasnim malo i "gajbice" i Jezde i Dafine i sve ostalo zlo koje je pocinio da bi covek malo shvatio o cemu se radi. Tako da narod nije bas informisan, pa i ne moze imati ispravan stav. Ali zato ovi na televizijama itd. koji su i selektovali sve te informacije, znaju vrlo dobro o cemu se radi i sta se stvarno desavalo, ali im je interes da sopstveni narod lazu i manipulisu istim (a sve zbog licnih interesa i dilova sa porodicom Milosdevic i ostalima koji su pokrali pare od nas i zbrisali za Rusiju).

YoKey

pre 16 godina

"Stav prosečnog ruskog intelektualca prema ovoj ličnosti novije srpske istorije jeste da niti je neosporno kriv, niti je neosporno heroj."
Svrha sudova i jeste da presude kada postoje ovakve dileme.
Ubeđen sam da je SM neosporno bio kriv za sve za šta ga je Tribunal teretio, ali je i pored toga suđenje bilo neophodno, i to baš u Međunarodnom Tribunalu.

Gradjancica

pre 16 godina

Izgleda da teorija o trecem metku i nije bila toliko pogresna.
Ps. U kojoj je zemlji G-dja Ruzica a gde sedi Mira?
Toliko o zaslugama...

b...

pre 16 godina

Lepo od Tadica sto se setio nakon hiljadu poziva da postavi to pitanje. A sta je sa Kostunicom? I on se susreo sa tim tipom... ne znam kako da ga nazovem. Jel Kostunica postavi pitanje, ili je on taj koji pisao tekst za rusku televiziju... Neko njegov sigurno jeste... Tadicu, postavi pitanje Kostunici zasto nije ON postavio to pitanje!!! Pitao je za svakakve gluposti, pa cak i za onog Filareta crnogorce, a za ovo - NE. To mu je nevazno?

Mia

pre 16 godina

Ako se Tadić ne uzme u pamet, i stvarno ne okrene ulasku u EU, ja stvarno više ne izlazim na glasanje. Meni i ostalima je obećao EU, ali čim je pobedio okreće se Rusiji. Da li je prinuđen ništa me ne interesuje, jer sam ja glasala za jedno, a ono ispada drugo. Ako se jasno i glasno ne usmeri kako je obećao ja stvarno više ne izlazim da glasam, jer nema smisla.

Milenko

pre 16 godina

Strasno, strasno, i strasno... Nije im jasno zasto je Milosevic izrucen Hag-u! C c c. Pa mogu ovako da objasnim. Srbija je 5 Oktobra rekla NE Milosevicu i njegvom samoubilackom pohodu protiv celog sveta. A poslat je u Hag, zato sto je vecina u SRBIJI tako htela. A moja poruka Rusima: Use i u svoje kljuse...

dusan

pre 16 godina

"Ipak, treba iskreno reći da ogroman deo ruske javnosti ne može da shvati zašto su Srbi izručili Miloševića Tribunalu, koji u Rusiji smatraju ruglom za pravosuđe“, kaže Medvedev."
ruglo je za pravosudje jer vi niste imali ni zelje, ni volje, ni snage da se tome usprotivite. koliko ja znam, to je sud osnovan od strane un. ako vam nije odgovarao, mogli ste da ulozite veto.
e, a isporucio ga je (nije u stvari on, on je bio produzena ruka napacenog naroda) braco rusi, zato sto ni prstom niste mrdnuli dok su nas 3 meseca bombardovali. porazen je vojno od zapada, a onda je hteo i da vara na izborima. a pre svega toga je zavio u crno srbe u hrvatskoj i bosni. potpomagao je neke za koje se tvrdi da su ratni zlocinci. doveo je zemlju na prvo mesto po najvisoj inflaciji u svetskoj istoriji. isporucili smo ga jer je to bio jedan od uslova da se ova zemlja koliko toliko oporavi od svih onih problema u koje nas je on uvukao. eto, zato je isporucen. doduse kako se kostunica ponasa, izgleda da ga je poseo slobin duh. i vi ste se vrlo istakli davanjem azila njegovoj porodici. oni ovde nisu bili politicki progonjeni vec im se sudi za nekoliko krivicnih dela - organizovanje ubistava, sverc cigareta, alkohola i goriva, prebijanje neistomisljenika. kamo srece da je zoran djindjic ziv... i ostali, koji se traze bi bili u sudu, a mi u evropi, daleko od vas. tada bismo verovatno prodali nis austrijancima, britancima, grcima ili francuzima za barem 2 milijarde evra i to ne vecinski paket. narodnjacima i srs bi bila zacepljena usta, odavno bi bili u istoriji, a sa vama bi imali samo trgovinske veze.

jovan

pre 16 godina

Dobro predsednice Tadicu, sta je bilo , prvo sa odborom za nacionalnu bezbednost?! Jeste li ga vec sazvali ? Ako niste gde je obavestenje za javnost. Zasto se i od koga krijete druze predsednice? Nemojte ni slucajnio racunati na dnevno pamcenje gradjana Srbije. Mi cekamo na vase aktivnosti i ispunjavanje vasih drzavnickih obaveza. Ne smete se oglusavati.

b...

pre 16 godina

Jadni ruski "intelektualci". Ako su na nivou na kojem su i ovi nasi "intelektualci" tipa Samardzica i Kostunice, onda je jasno zasto im je celo drustvo na vodki i drugim sredstvima... I na kraju, Milosevic je izrucen zato sto je postojala osnovana sumnja, a u drugim presudama je i dokazano da je ratni zlocinac, da je ucestvovao u raznim politickim ubistvima (Stamobolic, Draskovic, Curuvija) i ekonomskom i socijalnom unistenju svog naroda, ciji sam i ja, na zalost, pripadnik. Kostunica i Velja su samo nastavljaci svega toga, pa prema tome, posle Gavrilovica???? sto su odavno obecali da obelodane...

Mile

pre 16 godina

Jaki su to intelektualci kad elementarne stvari ne mogu da shvate i prihvate. Pola Evrope su, do skoro, i bukvalno drzali u ropstvu, od Albanije do Poljske. I podjednako je licemerje americko "uvodjenje demokratije" u zemlje poput Iraka, i upadanje Rusije u Cehoslovacku 1968 - znamo mi Rusi, braco Cesi, sta je za vas najbolje! Ruski intelektualci mozda ni svoje licemerje ne shvataju. Tuzno je sto to rusko licemerje ne shvataju ni Srbi.

Nervozni Laki

pre 16 godina

E,da ,ne pije to vodu da je to mišljenje samog novinara.Na ruskoj državnoj televiziji ništa se ne kaže samovoljno.Ovaj tip je dobio nalog da kaže,mi on je rekao.Sada će još neko da me ubeđuje kako je to demokratski,kako se eto oni ne slažu,kako on ima pravo na svoje mišljenje.Pustili čoveka da pusti balon i ispipa puls srpske javnosti,pa ako prođe da nastave.Oni će nekoga da proizvaju zapadnim špijunom.Pa ona njihova pijandura Jeljcin, pošto ih je on prodavao zapadu.neka očiste prvo svoje dvorište.

Vladan

pre 16 godina

Kao po obicaju, poslednji pasus i poslednja recenica vesti su najvazniji: "Ali izručenje bivšeg predsednika Rusi vide kao poniženje i ne razumeju zašto se Srbija na to odlučila".

Ivana

pre 16 godina

Sta, novinar nije izneo stav drzave? Pardon, mora da je cuveno rusko nezavisno novinarstvo. Predlazem odgovor: Neka RTS objavi vest 'Putin sam kreirao krizu sa taocima u moskovskom pozoristu da bi imao izgovor da napadne Ceceniju'. Posle toga mozemo da uverimo Rusiju da to nije zvanican stav nase drzave.

S.P.

pre 16 godina

Bice super samo da jos i Ruse okrenemo protiv nas,a onda cemo stvarno stici daleko. Pa mozemo li mi Srbi imati nekoga za prijatelje,kada smo uvek protiv svih?

EU Citizen

pre 16 godina

Bože kakva nakaradna zemlja, nekakvi ruski "intelektualci" (čitaj: režimlije i podrepaši koje veoma dobro znamo iz naših vrlih zmijarnika tipa SANU ili Francuske 7) smatraju izručenje Miloševića za poniženje. A ne smatraju za poniženje svoju istoriju, naročito poslednjih osamdesetak godina ili uslove života i prosečan nivo obrazovanja, političke svesti i zaštićenosti građanskih prava vlastitog naroda? Interesantno.

mustard

pre 16 godina

Zanimljiva je zadrska u reakcijama ovih dana: saceka se 24 casa da se zvanicno osudi nasilje na tzv. mirnom tzv. protestu tzv. gradjana, saceka se jos i duze da se odreaguje na rusko verbalno zverstvo o Djindjicu, sve nesto vruce-hladno a u stvari jadno. Samo ne prizivajte Zivkovica, koji nije imao petlju da raspise vanredne izbore onda kad su radikali bili na statistickoj greski i u misjoj rupi.

S.P.

pre 16 godina

Bice super samo da jos i Ruse okrenemo protiv nas,a onda cemo stvarno stici daleko. Pa mozemo li mi Srbi imati nekoga za prijatelje,kada smo uvek protiv svih?

bratska pomoc

pre 16 godina

Posle paljenja americke ambasade u Beogradu, moje kolege Rusi su krenuli da mi cestitaju, nasta sam im kulturno odgovorio da smo mi hrabra ali mala zemlja i da je za nas bolje da se Rusija ne igra sa drugim velikim silama, preko nasih ledja.
Ako zele da pomognu, ne moraju to da rade kupovinom NIS-a za male pare...ili nepristojnim komentarima na drzavnoj televiziji...
Postoje i drugi nacini da se "bratski" pomogne...

Ivana

pre 16 godina

Kako je Rusija danas nisko. Kad pomislim na Bulgakova i Cehova, pitam se da ne bi i oni danas vukli bukagije na robiji. Ovo moze da nam posluzi za nauk - ako dozvolimo Kostunici i kompaniji da se razmasu, i mi cemo brzo dotaci to dno.

Mashinovodja

pre 16 godina

A šta Ruse boli briga kakav je za Srbiju bio Milošević, a kakav Đinđić?! Otkud njima pravo da komentarišu šta je poniženje za Srbiju, a šta nije? Šta ih kvalifikuje da procenjuju koji je srpski političar zaslužio metak? Kad postanemo ruska gubernija, onda mogu da komentarišu (i ubijaju) do mile volje, ali onda u Srbiji neće ni biti srpskih političara, već samo ruskih vazala.
Ali dok još formalno nismo ruska gubernija, neka svoje bolesne komentare i mišljenja zadrže za sebe!

Za slobodu i demokratiju

pre 16 godina

Sta se tu kao svi zgrazavaju? Kao ne znamo s kim imamo posla? Ne znamo ko hrani i oblaci Milosevicevog brata i begunce od srpske pravde, mirjanu markovic i marka milosevica? Ne znamo ko krije optuzene ratne zlocince od suda UN-a? Ne znamo ko je iznudio nasu energetsku industriju u bescenje? Ne znamo ko drzi u saci rezim u Srbiji? Ne znamo ko nas odvaja od nase Evrope i Amerike i gura u tundre i tajge? Ne znamo ciji je Putin bio pripadnik?

ivan

pre 16 godina

pa lepo je sto se "poznati ruski istoricar" ne slaze sa ovim stavom, ali potrebno je cuti zvanican stav Rusije jer se ovaj incident dogodio na drzavnoj televiziji. Mislim kad im vec poklanjamo NIS, JAT i sl, da znamo sta je Kostunica trazio zauzvrat.

Loodilo

pre 16 godina

Pošto Odborom predsedava S. Samardžić, mislim da od sednice sa ovom tačkom dnevnog reda - nema ništa.
Inače, jel neko primetio da je na čelu Spoljnopolitičkog odbora ministar za KiM, a ne ministar spoljnih poslova? Jel da da ima neke simbolike u tome?

Deki

pre 16 godina

Ne razumeju zasto je Milosevic isporucen Hagu?
Covek koji je naredio ubistvo svog bivseg mentora i kuma (Stambolica) i spalio ga u krecani.
Covek koji je ojadio vlastiti narod kroz hiperinflaciju i ciji tajkuni i danas piju krv ovom narodu.
Covek koji je unistio skoro sve vrednosti jednog drustva i cije posledice vladavine i dan danas osecamo na svojoj kozi.
I jos monogo, mnogo toga...
I onda braca Rusi "ne razumeju" zasto je Milosevic poslan u Hag da odgovara barem za deo svojih zlocina...
Sa tim nacinom razmisljanaja stvarno i ne cudi to sto u Rusiji ne moze da dodje do istinskog razvoja demokratije.
To je zemlja u kojoj se na vlast dolazi preko veze.Jeljcin dovede svog pulena Putina, a Putin svog pulena Medvedeva. Inace svi su stari UDBAsi tako da nema frke.
Na politickoj sceni su Jedinstvaena Rusija (gorespomenuta ekipa), Komunisti, Boljsevici, Liberali (Zirinovski) i niko vise.
Braco Rusi, osvestite se i pogledajte se u ogledalu, to je za vase dobro.

Mia

pre 16 godina

Ako se Tadić ne uzme u pamet, i stvarno ne okrene ulasku u EU, ja stvarno više ne izlazim na glasanje. Meni i ostalima je obećao EU, ali čim je pobedio okreće se Rusiji. Da li je prinuđen ništa me ne interesuje, jer sam ja glasala za jedno, a ono ispada drugo. Ako se jasno i glasno ne usmeri kako je obećao ja stvarno više ne izlazim da glasam, jer nema smisla.

Darko, Cacak

pre 16 godina

Ne vide, jer imaju drugacije arsine prema kome mere demokratiju a nakon ispada ovog novinara nije ni cudo sto tako rezonuju jer su im ponudjene opcije daleko od prihvatljivih normi za normalan i civilizovan pristup problemu.

Od svih strana Rusi bi najmanje trebalo da se sablaznjavaju. Treba li reci ko uziva azil kod gospoda Rusa i da li to intelektualci odobravaju ili ne?

Ja bih radije zapadnu demokratiju, barem znas sta te ceka...

sasa jokic

pre 16 godina

Pa kada bi Ruska TV objasnila gradjanima zasto je Djindjic izrucio Milosevica tribunalu (pljacke, ubistva,najgori mogucio kriminal)mozda bi im bilo lakse da ukapiraju. Ovako ta ista TV od Milosevica, njegove slavne srpske vojske koja je izgubila sve ratove u poslednjih 20 godina, kao i njenih sluzbi(koje su pobile hiljade svojih gradjana, i koje su prakticno vrh kriminala) prave heroje, i velicaju ih. Ono sto porazava je cinjenica, da je ruska TV pod punom kontrolom Kremlja, tako da ovakva objasnjenja da ovo nije zvanican stav nije tacno!

Informacija

pre 16 godina

Ruski narod nema pojma o Milosevicu, odnosno o svemu onom sto je doticni ucinio kako nasem narodu tako i ostalima. Ovo licno mi je pricao kolega Rus koji je (zbog propagande drzavne tv u Rusiji) mislio kako je Milosevic dobar, kako je samo dobro cinio svom narodu itd. (nista o pljacki i unistavanju sopstvenog naroda) i kako se bori protiv mrskog zapada. Morala sam da mu objasnim malo i "gajbice" i Jezde i Dafine i sve ostalo zlo koje je pocinio da bi covek malo shvatio o cemu se radi. Tako da narod nije bas informisan, pa i ne moze imati ispravan stav. Ali zato ovi na televizijama itd. koji su i selektovali sve te informacije, znaju vrlo dobro o cemu se radi i sta se stvarno desavalo, ali im je interes da sopstveni narod lazu i manipulisu istim (a sve zbog licnih interesa i dilova sa porodicom Milosdevic i ostalima koji su pokrali pare od nas i zbrisali za Rusiju).

Gradjancica

pre 16 godina

Izgleda da teorija o trecem metku i nije bila toliko pogresna.
Ps. U kojoj je zemlji G-dja Ruzica a gde sedi Mira?
Toliko o zaslugama...

Josip Vasilj

pre 16 godina

Joj Tadiću, ovaj protest je bio toliko mlak, da više liči na tvoje izvinjenje Rusiji što je njihova TV uvrijedila pokojnog srpskog Premijera.

sto mu gromova!

pre 16 godina

Ne mogu da verujem! Kakvi su ovo licemeri. Pa, ti isti Rusi su ucestvovali u stvaranju Haskog tribunala, glasali su za njegovo formiranje. Devedesetih, nikakvu pomoc nam nisu poslali, ni vojnu, ni materijalnu a najmanje politicku. Dozvolili su bombardovanje Srbije kao i nametanje sankcija od strane saveta bezbednosti (u kome imaju pravo veta, zar ne), i sada se cude sto smo zlikovca izrucili? Licemeri! Pa zar neko veruje da mu se moglo suditi u ovakvoj Srbiji, gde poiticari izazivaju svojim neodmerenim izjavama nasilje, gde su sudovi korumpirani, a o policiji i tuzilastvu da ne pricamo. U Srbiji se jos uvek vodi debata da li se zlocin u Srebrenici uopste dogodio!? U ovakvom ambijentu da mu se sudi? Osim toga, leba nismo imali da jedemo, bre.
Ma, vidim ja sta se desava, opet je krenulo hladnoratovsko opipavanje pulsa sa zapadom, a preko nasih ledja, naravno. Svi pobegose od njih, i Madjari, Rumuni, Cesi, Poljaci, Bugari...
Hvala im lepo, i za podrsku oko Kosova, a i za ovu sargarepu sa gasom, ali ne treba. Dovljno su haosa u Evropi napravili, nek uzmu nis kad im je vec poklonjen i dosta. Krajnje je vreme da se okrenemo miru i prosperitetu, a Rusi nek huskaju nekog drugog, nas neka ostave na miru. Dovoljno smo patili. Sedam ratova u jednom veku, malo li je! Aj' sad malo da glumimo Belgiju, Holandiju, Dansku, da radimo, napredujemo i mirujemo. Dosta vise.

...i vukova Ontarija!

pre 16 godina

Izmakli im se Poljaci, Cesi, Rumuni, Bugari, Litvanci, Estonci i ini pa bi malo (mnogo) da nam hegemonishu po kuci. Sramota i za njih i za nas.
U stvari, nije Rusija nas problem vec njihov covek ovde.

Vladimir

pre 16 godina

Cini mi se da je ovde jedino zakazao predsednik koji je dobio 2,3 miliona glasova, pricajuci nam kako Evropa nema alternativu. Neka nam to predsednik sada pokaze i neka kao bliski saradnik i naslednik Zorana Djindjica, a i kao neko ko po Ustavu predstavlja ovu zemlju, izrazi protest povodom te ocajne izjave novinara ruske televizije. Kostunica, ruski novinar, ministri DSS/NS... Ko jos treba da pregazi telo pokojnog Djindjica da bi Tadic rekao DOSTA? Koja jos ambasada treba da se zatvori u Beogradu da bi Evropa zaista bila bez alternative... That is the question.

mustard

pre 16 godina

Zanimljiva je zadrska u reakcijama ovih dana: saceka se 24 casa da se zvanicno osudi nasilje na tzv. mirnom tzv. protestu tzv. gradjana, saceka se jos i duze da se odreaguje na rusko verbalno zverstvo o Djindjicu, sve nesto vruce-hladno a u stvari jadno. Samo ne prizivajte Zivkovica, koji nije imao petlju da raspise vanredne izbore onda kad su radikali bili na statistickoj greski i u misjoj rupi.

YoKey

pre 16 godina

"Stav prosečnog ruskog intelektualca prema ovoj ličnosti novije srpske istorije jeste da niti je neosporno kriv, niti je neosporno heroj."
Svrha sudova i jeste da presude kada postoje ovakve dileme.
Ubeđen sam da je SM neosporno bio kriv za sve za šta ga je Tribunal teretio, ali je i pored toga suđenje bilo neophodno, i to baš u Međunarodnom Tribunalu.

dusan

pre 16 godina

"Ipak, treba iskreno reći da ogroman deo ruske javnosti ne može da shvati zašto su Srbi izručili Miloševića Tribunalu, koji u Rusiji smatraju ruglom za pravosuđe“, kaže Medvedev."
ruglo je za pravosudje jer vi niste imali ni zelje, ni volje, ni snage da se tome usprotivite. koliko ja znam, to je sud osnovan od strane un. ako vam nije odgovarao, mogli ste da ulozite veto.
e, a isporucio ga je (nije u stvari on, on je bio produzena ruka napacenog naroda) braco rusi, zato sto ni prstom niste mrdnuli dok su nas 3 meseca bombardovali. porazen je vojno od zapada, a onda je hteo i da vara na izborima. a pre svega toga je zavio u crno srbe u hrvatskoj i bosni. potpomagao je neke za koje se tvrdi da su ratni zlocinci. doveo je zemlju na prvo mesto po najvisoj inflaciji u svetskoj istoriji. isporucili smo ga jer je to bio jedan od uslova da se ova zemlja koliko toliko oporavi od svih onih problema u koje nas je on uvukao. eto, zato je isporucen. doduse kako se kostunica ponasa, izgleda da ga je poseo slobin duh. i vi ste se vrlo istakli davanjem azila njegovoj porodici. oni ovde nisu bili politicki progonjeni vec im se sudi za nekoliko krivicnih dela - organizovanje ubistava, sverc cigareta, alkohola i goriva, prebijanje neistomisljenika. kamo srece da je zoran djindjic ziv... i ostali, koji se traze bi bili u sudu, a mi u evropi, daleko od vas. tada bismo verovatno prodali nis austrijancima, britancima, grcima ili francuzima za barem 2 milijarde evra i to ne vecinski paket. narodnjacima i srs bi bila zacepljena usta, odavno bi bili u istoriji, a sa vama bi imali samo trgovinske veze.

jovan

pre 16 godina

Dobro predsednice Tadicu, sta je bilo , prvo sa odborom za nacionalnu bezbednost?! Jeste li ga vec sazvali ? Ako niste gde je obavestenje za javnost. Zasto se i od koga krijete druze predsednice? Nemojte ni slucajnio racunati na dnevno pamcenje gradjana Srbije. Mi cekamo na vase aktivnosti i ispunjavanje vasih drzavnickih obaveza. Ne smete se oglusavati.

EU Citizen

pre 16 godina

Bože kakva nakaradna zemlja, nekakvi ruski "intelektualci" (čitaj: režimlije i podrepaši koje veoma dobro znamo iz naših vrlih zmijarnika tipa SANU ili Francuske 7) smatraju izručenje Miloševića za poniženje. A ne smatraju za poniženje svoju istoriju, naročito poslednjih osamdesetak godina ili uslove života i prosečan nivo obrazovanja, političke svesti i zaštićenosti građanskih prava vlastitog naroda? Interesantno.

Milenko

pre 16 godina

Strasno, strasno, i strasno... Nije im jasno zasto je Milosevic izrucen Hag-u! C c c. Pa mogu ovako da objasnim. Srbija je 5 Oktobra rekla NE Milosevicu i njegvom samoubilackom pohodu protiv celog sveta. A poslat je u Hag, zato sto je vecina u SRBIJI tako htela. A moja poruka Rusima: Use i u svoje kljuse...

b...

pre 16 godina

Jadni ruski "intelektualci". Ako su na nivou na kojem su i ovi nasi "intelektualci" tipa Samardzica i Kostunice, onda je jasno zasto im je celo drustvo na vodki i drugim sredstvima... I na kraju, Milosevic je izrucen zato sto je postojala osnovana sumnja, a u drugim presudama je i dokazano da je ratni zlocinac, da je ucestvovao u raznim politickim ubistvima (Stamobolic, Draskovic, Curuvija) i ekonomskom i socijalnom unistenju svog naroda, ciji sam i ja, na zalost, pripadnik. Kostunica i Velja su samo nastavljaci svega toga, pa prema tome, posle Gavrilovica???? sto su odavno obecali da obelodane...

Vladan

pre 16 godina

Kao po obicaju, poslednji pasus i poslednja recenica vesti su najvazniji: "Ali izručenje bivšeg predsednika Rusi vide kao poniženje i ne razumeju zašto se Srbija na to odlučila".

Ivana

pre 16 godina

Sta, novinar nije izneo stav drzave? Pardon, mora da je cuveno rusko nezavisno novinarstvo. Predlazem odgovor: Neka RTS objavi vest 'Putin sam kreirao krizu sa taocima u moskovskom pozoristu da bi imao izgovor da napadne Ceceniju'. Posle toga mozemo da uverimo Rusiju da to nije zvanican stav nase drzave.

b...

pre 16 godina

Lepo od Tadica sto se setio nakon hiljadu poziva da postavi to pitanje. A sta je sa Kostunicom? I on se susreo sa tim tipom... ne znam kako da ga nazovem. Jel Kostunica postavi pitanje, ili je on taj koji pisao tekst za rusku televiziju... Neko njegov sigurno jeste... Tadicu, postavi pitanje Kostunici zasto nije ON postavio to pitanje!!! Pitao je za svakakve gluposti, pa cak i za onog Filareta crnogorce, a za ovo - NE. To mu je nevazno?

Mile

pre 16 godina

Jaki su to intelektualci kad elementarne stvari ne mogu da shvate i prihvate. Pola Evrope su, do skoro, i bukvalno drzali u ropstvu, od Albanije do Poljske. I podjednako je licemerje americko "uvodjenje demokratije" u zemlje poput Iraka, i upadanje Rusije u Cehoslovacku 1968 - znamo mi Rusi, braco Cesi, sta je za vas najbolje! Ruski intelektualci mozda ni svoje licemerje ne shvataju. Tuzno je sto to rusko licemerje ne shvataju ni Srbi.

Nervozni Laki

pre 16 godina

E,da ,ne pije to vodu da je to mišljenje samog novinara.Na ruskoj državnoj televiziji ništa se ne kaže samovoljno.Ovaj tip je dobio nalog da kaže,mi on je rekao.Sada će još neko da me ubeđuje kako je to demokratski,kako se eto oni ne slažu,kako on ima pravo na svoje mišljenje.Pustili čoveka da pusti balon i ispipa puls srpske javnosti,pa ako prođe da nastave.Oni će nekoga da proizvaju zapadnim špijunom.Pa ona njihova pijandura Jeljcin, pošto ih je on prodavao zapadu.neka očiste prvo svoje dvorište.