Četvrtak, 14.02.2008.

07:42

"Većina za mirne pregovore"

Vuk Jeremić izjavio je da je većina članica SB UN-a podržala nastavak procesa mirnih pregovora o statusu Kosova.

Izvor: B92

"Veæina za mirne pregovore" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

D

pre 16 godina

Da postavim par stvari na cvrste noge. Ne mozemo ici u EU posto nemamo vize, znaci nismo u EU.Ako nismo u EU kako EU moze da brine o stabilnosti nase zemlje i seta se, radi sta hoce? Ni Kosovo ni Srbija nisu u EU, sto znaci da bi EU mogao da brine samo o svojim clanicama a ne o zemljama van granica EU. Cista logika.Po mom svatanju Van mojih granica EU i cisti smece ispred svojih vrata. Zemlja EU izjavljuje da im je bio cilj da Tadica dovedu za presednila Srbije, pitam se zasto? Da bi nas mogla lakse rasturiti.Opet cista logika. Sve u svemu UN je sada jedna cista blamaza i nista vise. Da me se pita i Srbija bi trebala kao clanica da prizna dio Engleske, pa dio Francuske, Dio Italije kao drzavu pa neka se i oni igraju problemima koje su i nama napravili. Zasto da ne, a UN vidim samo rupu gdje trosimo nas novac, vrijeme... Kako smo stvorili UN treba i da ga ugasimo pa da zivimo svako na svom.

Sasvim prikladno

pre 16 godina

Jeremicev govor je jako dobar i apsolutno prikladan za ovu priliku. Mogu cak reci da me je prijatno iznenadio.
Pozdrav iz Australije braci i sestrama Srbima na Kosovu!

raja babeja

pre 16 godina

Možemo da lamentiramo nad Kosovom vekovima, ali vreme kada je Kosovo bilo srpsko je davno prošlo. Gubljeno je polako, godinama, a rapidno počev od proglašenja čuvenog Ustava SFRJ od 1974. god. Definitivno je izgubljeno padanjem prvih bombi NATO alijanse. I svi to znamo, i narod ove zemlje, i Vlada i opozicija, i međunarodna zajednica, pa zbog čega onda niko u ovoj zemlji nema lične hrabrosti i snage da to već jednom javno kaže i obelodani. Hajde da već jednom završimo tu agoniju i da se okrenemo radu i razvoju, za dobrobit svoju i svojih budućih naraštaja. Budemo li kukali ( kao mali Kalimero ) da je sve to nepravda, samo ćemo uzalud gubiti energiju i godine budućnosti ćemo ponovo pokloniti skakavcima da ih pojedu. U pamet se, braćo Srbi, Kosovo koje je bilo kolevka ovog naroda, ako se ne osvestimo na vreme, moglo bi biti i grobnica. Ne dozvolimo to nikome da nam priredi.

vajsberg

pre 16 godina

Da se razumemo:
To sto u Srbiji zivimo mi koji smo bili protiv Milosevica, to tamo nekog u Peci ili Urosevcu neopisivo bas briga. Sto se njega tice, tamo neki Srbi u Srbiji su izabrali to sto su izabrali i to isto drzali na vlasti 10 godina. A to nesto je - u uniformi policije, vojske, ili u odelu sudije - njemu, Z B O G NJEGOVE NACIONALNOSTI:
- zabranilo da se bavi kupoprodajom nekretnina,
- zabranilo skolovanje na maternjem jeziku (na sta je ranije imao pravo, molicu lepo),
- izbrisalo ga iz birackog spiska,
- oduzelo mu licna dokumenta,
- proteralo ga u masovnom zbegu na teritoriju Albanije,
- spalilo mu kucu i okucnicu u rodnom selu,
- pobilo mu pola familije i razvozalo je hladnjacama po Kosmetu i Srbiji... itd,
dok ga je, u medjuvremenu, zbog njegovog eventualnog politickog uverenja:
- tuklo na ulici,
- maltretiralo u kafani i na drugim javnim mestima,
- upadalo mu u kucu i pretresalo kad je stiglo,
- batinalo u pritvoru...
E, pa, mene je, s jedne strane, sramota pred tim covekom sto smo 10 godina drzali to sto smo drzali na vlasti i smenili to TEK kad to vise nije odgovaralo profiterima ratnih zlocina, kao sto mi je i potpuno jasno zasto on vise ne zeli da zivi sa mnom u mojoj zemlji. A je l' vama jasno?
I sad neko njega tako nadrndanog na mene i na sve vas zeli da zadrzi u mojoj i vasoj zemlji?! E, pa, iskreno receno - ne, hvala!
I nemojte, molim vas, neko sad sa onom pricom: "Pa nek ide iz Srbije ako mu se ne svidja". Taj covek zivi i radi u svom rodnom kraju. Kao i preko 80% stanovnistva toga sto vi i ja zovemo Kosovo i Metohija. A za taj procenat se obratite SRPSKOJ politickoj eliti iz perioda Titove Jugoslavije i nikom drugom. Molicu lepo.

Peca

pre 16 godina

Nadam se samo da nece doci do nemira u Beogradu i ostalim gradova Srbije,jer nacionalisti su dobili krila ovakvom nasom politikom i diplomatijom.Sve ovo sto politicari govore,ce raznim naciono-fasistickim organizacijama dati signal da bi oni trebalo da uzmu stvar u svoje ruke i da za to imaju podrsku vlasti.

Dragan,BGD

pre 16 godina

Navodno je vecina clanica za mirne pregovore.A kakvi pregovori inace mogu biti,nego mirni.Nelogicna je izjava, zato u nju ne verujem.To su samo pusti snovi.

fisco

pre 16 godina

Hallo bre Komsije, ,pa ajde vec jednom osvestite se i ustajte od mraka i nemejte bre slusati Ruse, setite se samo da su vas rusi koristili otkako sta tu na balkanu nekoliko puta u korist njihovog interesa a vi opet ste "ocaravali" zaljubleno u njih. Pa nemojte bre slusajte malo "Odu Radosti" Bethovena, zato sto ste i vi Evropski narod nemojte bre slusati drzavu koja nikada nije bila u pozitivnom smislu ove planete. Nadam se da cemo se jednog dana videti opet kao prave komsije i mozda u neku zajednicu sta se zove EU.
Ciao
Fisco iz Makedonije

Zoran UK

pre 16 godina

Cudi me da sef diplomatije Jeremic nije sve ovo izrecitovao u desetercu, da bude efektnije malo. Ovako niko nista nece shvatiti sta on prica niti ga uzeti za ozbiljno, bojim se...

pgab

pre 16 godina

Nećemo priznati nezavisnost, pa šta? Ko nas uopšte pita? Živećemo i dalje poričući realnost sveta oko nas.

Dosta je više Kosova, hoćemo da brinemo o normalnim stvarima. Kosovo je davno otišlo samo niko na vlasti ne sme javno da prizna.

joda

pre 16 godina

Neko ovde rece: sve zemlje su imale greske u svojoj istoriji. Samo da dodam, da sve zemlje svoje grske i platili. Pa i teritorijom.
Inace nek se javi onaj ko ikad bio na kosovu da vidi tu beskrajnu kulturalnu bastinu za koju se kuka ovde vec godinama. Kao da svi ti manastiri odjednom nestanu cim KiM postane nezavisno. Pa zgrabi pasos i idi videti sva ta cuda ako ti je do toga, ko ti brani? Smeta granica? Zasto? Pa to je samo pecat u pasosu. Ja necu mirnije da spavam sa Kosovom u Srbiji.

Lg

pre 16 godina

Ja zivim na Kosovu, i samim tim znam za nase patnje, dok je pojedinima samo vazan ulazak u EU. I ja zelim da budemo deo Evropske Unije, ali prvo da se bar trudimo za ocuvanje Srbije, zajedno sa Kosovom.

zorana

pre 16 godina

'ajde vise da proglase tu nezavisnost, pa da pocnemo ponovo da zivimo!U Evropskoj Uniji ionako nema granica pa cemo opet onda biti zajedno. Ko ce to objasniti Kostunici?

Jasmin

pre 16 godina

Ove nebulozne tvrdnje Jeremica samo potvrđuju dobro znano, a to je da Srbija gleda na Kosovo samo kao dio svoje teritorije a mentalno je izbrisala 2 miliona ljudi. To je bilo prije, to je i sada slucaj i normalne zemlje su to uvidjele i imaju namjeru to da rjese.

BratKo

pre 16 godina

Nismo ni svesni koliko smo ponizeni, mi koji smo od kraja osamdesetih protiv Miloseviceve politike, koje nismo uspeli da se oslobodimo sve dok neko drugi nije tako resio, pa ni sada, jer je to jos uvek osnova za destabilizovanje celog regiona i profitiranje na unistavanju ono malo preostalog ljudskog integriteta. Meni je zaista dosta dvostrukog zida kojim smo izolovani od sopstvene stvarnosti - "evropskog" i "nacionalistickog", buduci da oba pojma izgleda pripadaju XX ali ne i XXI veku; predugo nam se namece u javnosti dilema u kojoj nema izbora, i konstantno moramo da se pravdamo ako se ne prepoznajemo u toj zastareloj terminologiji. Voleo bih da mozemo da govorimo o evropskim vrednostima, ali se cini da su one napustene u vreme dok su nama pricali krvave bajke, i dok smo gledali rat uzivo.

damir

pre 16 godina

Strasno mi je bilo da cujem Kostunicinu poruku Srbima na Kosovu da bez obzira sto ce "mozda " proglasiti nezavisnost, ipak ostanu na Kosovu jer ce ono uvek biti Srbija. Tuzno. E kad ti tako porucuje iz fotelje iz Beograda...Pa nek ide pa nek bude malo sa njima. 2-3 meseca ne vise. U isto vreme razmisljam sta bi se desilo da kojim slucajem neko kaze (SB ili EU) ajmo opet pregovori. Ili nema nista od nezavisnosti. Pojeo bi Srbe mrak. A sta onda? zaista kad covek razmisli ispada da normalnog resenja bas i nema osim nezavisnosti.

greg

pre 16 godina

mene samo zanima kada ce to i kosovski Albanci da se "pomire sa svojom prosloscu" odnosno sa cinjenicom da su na Kosovu izvrsili etnicko ciscenje, da su ubili na hiljade Srba, da su se koristili klasicnim terorizmom kao nacinom borbe i kada ce "prihvatiti stvarnost" odnosno da su im premijeri ratni zlocinci i kriminalci, da mnogi od njih zive u otetim srpskim kucama, da se spomenici Srba na Kosovu moraju braniti vojskom od njih, da su nesposobni da naprave funkcionalno i demokratsko drustvo, da su daleko ali jako daleko od toga da bilo kome drze lekcije ili da i dalje izigravaju zrtve i nevinasca.... kada ce se to desiti pa da i Albanci pocnu da grade svoju buducnost ali ne na ovakvim temeljima kojih bi se postideo svaki normalan covek.

Aleksandar

pre 16 godina

Lako je nekima govorit neka ide Kosovo, neka bude nezavisno. Treba malo da se brinemo o nasim gradjanima Srbima dole, koji nisu doziveli nista dobro u proteklih 8 godina. Ja se slazem, neka ode Kosovo, ali prvo neka pokazu da su zadovoljili neke minimalne standarde. Za sada nista nije ispunjeno. Vikali su sa zapada pre nekoliko godina "Standardi pa status". Kada su videli da NI JEDAN JEDINI standard nije ispunjen onda kao ajde status - tj nezavisnost.

Cile

pre 16 godina

Zapadne zemlje ne veruju u demokratske kapacitete Srbije i ne misle da smo mi u stanju da gradimo multietnicko drustvo na demokratskim princima. Kod nas mogu da zive manjine ali da cute i slusaju jer ovo je pre svega "srpska" zemlja. Mi takodje ne priznajemo ni drzavne granice ni drzave, vec samo nacionalne granice, po principu: gde su Srbi tu je Srbija. Mi se otvoreno mesamo u unutrasnje stvari Crne Gore, dajemo drzavljanstvo onima koji su lojalni Srbiji, RS smatramo svojom provincijom, u Makedoniji preko SPC pokusavamo da mutimo. I velike sile Zapada smatraju da Albanci nemaju sta da traze u takvoj Srbiji. Verujem da isto misle i oni koji osporavaju nezavisnost Kosova, a protiv su zbog sebe a ne sto veruju nama.

realno

pre 16 godina

Samo ne znam sta bi radili sa njim da nam ga vrate?? Nemam nista protiv Albanaca generalno, ali ipak ne bih voleo da mi haradinaj bude premijer za par godina, mada ne bi bio mnogo gori od ovoga sto je trenutno....

kako je moguce

pre 16 godina

Pa ovo je stvarno grozno... Ti separatisti su novcem, vezama, ne znam jos cime, uspeli da navedu vodece sile sveta da se tako ponasaju prema Srbiji, koja bez obzira na mnoge greske, koje su sve zemlje u nekim periodima istorije imale, zaista svojom celokupnom istorijom nije zasluzila ovo sto se sada radi! Nisu Srbija samo ljudi tamo, vec cela ta teritorija, njeni gradovi, industrija, bogatstva, u sve to je Srbija ulagala toliko godina, a sada sve te crkve i ta istorijska mesta vise nece biti u Srbiji vec u jednoj Albanskoj zemlji. To je stvarno tuzno i jadno za modernu Evropu! Katastrofalno!!!

svi (ni)su isti

pre 16 godina

Komsija preti da ce da me ubije. Pozovem policiju, trazim pomoc. Oni kazu: "Doci cemo kad vas ubije." Ako i UN nameravaju da se tako ponasaju, cemu onda one uopste sluze?

Aleksandar

pre 16 godina

Jedini ko ovde profitira je Jeremic - ima da se nakupi besplatnih milja nakon toliko letova...
A jel moze neko da mi kaze sta ce biti sa NIS-om nakon sto se Kosovo otcepi i utvrdimo da Rusi nisu mogli nista da sprece?

mertur

pre 16 godina

I da nekim cudom Kosovo ostane pod srbijom tesko bi da se situacija smiri, kako misli kostunjavi da smiri 2000000 koji moraju u sbiji ziveti a nisu "nasi ljudi".Sa izrazima kao "nasi ljudi" i "nasi posedi"ne moze se graditi nikakva zajednicka buducnost.Kostunica sad cak i otvoreno pokazuje svoje lice pred svetom.Ciji li su ljudi madjari u vojvodini, muslimani u sandjaku ,romi kojih svud po srbiji ima, hrvati,vlasi pa na kraju i albanci u presevskoj dolini.

Vladimir

pre 16 godina

Ma Kosova odavno nema.. Istina je da tamo zivi 100000 srba kojima mi niti mozemo pomoci niti odmoci u situaciji u kojoj se nalazi, jer srbije tako nema... Hajde lepo da se pomirimo sa time i da nastavimo dalje, da prihvatimo evropske integracije koje nam se (potpuno nezasluzeno) nude jos uvek na sva vrata, a ne da skocimo u bunar zbog jednog kostunjavog ili nespretnog tadica, i zapecatimo sebi sudbinu dok nas jednostavno neka strana sila ne pregazi i tako nas integrise sa ostatkom sveta....

Dosadilo mi se

pre 16 godina

Eh jesu mi se dosadili ovi rusi sa tim medjunarodnim pravom, kao da su ga oni stvarno stvorili,ma briga njih medjunarodno pravo oni hoce samo da ´pokazu da bez nas nemozete tek tako urediti stvari u svetu pa cemo videti kako ce proci. Videcemo sta ce rusi reci kada preko 100 drzava prizna kosovo .

koment

pre 16 godina

Pametno pojasnjenje ruske "negativne moci".

Mada, danas je mozda i beznacajno govoriti o "ponistenju rezolucije 1244" jer je ona vec ponistena, i velike zapadne sile i nemaju nameru da svoje postupke oko Kosova temelje na njoj.

Ali svidja mi se objasnjenje g. Dimitrijevica oko lepeze postupaka i strategija koje Rusija koristi.

Ok je pokusati sa ovom sednicom SB. Sto rece neko od prethodnika - nase je da pokusamo sve sto je u nasoj moci, ali problem je sto nam je manevarski prostor suzen.

Procena

pre 16 godina

Prirodno je da Srbija pokusa sve sto je u njenoj moci po pitanju Kosova. Medjutim, postoji jedno jos vaznije pitanje, a to je pitanje mere - koliko cemo vremena za razvoj izgubiti kao krizno podrucje? Potrebno je odrediti meru, s jedne strane koliko i sta cemo raditi u vezi s Kosovom i s druge strane koliko cemo uspeti da odrzimo uslove za investicije, sporazume i ostalo sto je od vitalnog znacaja za ovu zemlju. Bojim se da ne prevrsi dara meru.

Absolutbgd

pre 16 godina

Savet bezbednosti mora da prepozna krizno zariste i ulozi napore da se politicki konflikt ne preraste u oruzani. Pogledajte ovu situaciju u kojoj se SB sastaje proforme na predlog Srbije uz podrsku Rusije, a vec se govori da se nista nece resiti i da se samo po inerciji pokusava legalizovati ocigledno brutalno krsenje medjunarodnog javnog prava ciji je glavni utemeljivac ta ista Evropa. Apsurd!

Josip Vasilj

pre 16 godina

Ni Srbija, ni Rusija, niti SB UN ne mogu promijeniti stvarnost, niti mogu ispraviti greške koje je Srbija u bliskoj prošlosti činila. Srbija se konačno mora pomiriti sa svojom prošlošću, da bi mogla prihvatiti stvarnost, jer tek tada će konačno moći početi da izgrađuje svoju budućnost.

q

pre 16 godina

I za ovo dosad su bile male šanse, pa se ipak nekako izguralo! Osim toga, samo ko iskoristi svaku šansu, makar i neznatnu, može se tretirati kao ozbiljan igrač.

Svetlana Stamatovic

pre 16 godina

Jeremic bi morao da zna da bi nepriznavanje nezavisnosti Kosovu ,najvise stetilo Srbiji i srpskom narodu. Ako nam iskustvo sa Milosevicem nije pomoglo da shvatimo sta znaci ziveti u izolaciji,izopsten iz sveta, onda bolje i ne zasluzujemo.

Josip Vasilj

pre 16 godina

Ni Srbija, ni Rusija, niti SB UN ne mogu promijeniti stvarnost, niti mogu ispraviti greške koje je Srbija u bliskoj prošlosti činila. Srbija se konačno mora pomiriti sa svojom prošlošću, da bi mogla prihvatiti stvarnost, jer tek tada će konačno moći početi da izgrađuje svoju budućnost.

q

pre 16 godina

I za ovo dosad su bile male šanse, pa se ipak nekako izguralo! Osim toga, samo ko iskoristi svaku šansu, makar i neznatnu, može se tretirati kao ozbiljan igrač.

Svetlana Stamatovic

pre 16 godina

Jeremic bi morao da zna da bi nepriznavanje nezavisnosti Kosovu ,najvise stetilo Srbiji i srpskom narodu. Ako nam iskustvo sa Milosevicem nije pomoglo da shvatimo sta znaci ziveti u izolaciji,izopsten iz sveta, onda bolje i ne zasluzujemo.

kako je moguce

pre 16 godina

Pa ovo je stvarno grozno... Ti separatisti su novcem, vezama, ne znam jos cime, uspeli da navedu vodece sile sveta da se tako ponasaju prema Srbiji, koja bez obzira na mnoge greske, koje su sve zemlje u nekim periodima istorije imale, zaista svojom celokupnom istorijom nije zasluzila ovo sto se sada radi! Nisu Srbija samo ljudi tamo, vec cela ta teritorija, njeni gradovi, industrija, bogatstva, u sve to je Srbija ulagala toliko godina, a sada sve te crkve i ta istorijska mesta vise nece biti u Srbiji vec u jednoj Albanskoj zemlji. To je stvarno tuzno i jadno za modernu Evropu! Katastrofalno!!!

greg

pre 16 godina

mene samo zanima kada ce to i kosovski Albanci da se "pomire sa svojom prosloscu" odnosno sa cinjenicom da su na Kosovu izvrsili etnicko ciscenje, da su ubili na hiljade Srba, da su se koristili klasicnim terorizmom kao nacinom borbe i kada ce "prihvatiti stvarnost" odnosno da su im premijeri ratni zlocinci i kriminalci, da mnogi od njih zive u otetim srpskim kucama, da se spomenici Srba na Kosovu moraju braniti vojskom od njih, da su nesposobni da naprave funkcionalno i demokratsko drustvo, da su daleko ali jako daleko od toga da bilo kome drze lekcije ili da i dalje izigravaju zrtve i nevinasca.... kada ce se to desiti pa da i Albanci pocnu da grade svoju buducnost ali ne na ovakvim temeljima kojih bi se postideo svaki normalan covek.

Absolutbgd

pre 16 godina

Savet bezbednosti mora da prepozna krizno zariste i ulozi napore da se politicki konflikt ne preraste u oruzani. Pogledajte ovu situaciju u kojoj se SB sastaje proforme na predlog Srbije uz podrsku Rusije, a vec se govori da se nista nece resiti i da se samo po inerciji pokusava legalizovati ocigledno brutalno krsenje medjunarodnog javnog prava ciji je glavni utemeljivac ta ista Evropa. Apsurd!

svi (ni)su isti

pre 16 godina

Komsija preti da ce da me ubije. Pozovem policiju, trazim pomoc. Oni kazu: "Doci cemo kad vas ubije." Ako i UN nameravaju da se tako ponasaju, cemu onda one uopste sluze?

Dosadilo mi se

pre 16 godina

Eh jesu mi se dosadili ovi rusi sa tim medjunarodnim pravom, kao da su ga oni stvarno stvorili,ma briga njih medjunarodno pravo oni hoce samo da ´pokazu da bez nas nemozete tek tako urediti stvari u svetu pa cemo videti kako ce proci. Videcemo sta ce rusi reci kada preko 100 drzava prizna kosovo .

Aleksandar

pre 16 godina

Jedini ko ovde profitira je Jeremic - ima da se nakupi besplatnih milja nakon toliko letova...
A jel moze neko da mi kaze sta ce biti sa NIS-om nakon sto se Kosovo otcepi i utvrdimo da Rusi nisu mogli nista da sprece?

mertur

pre 16 godina

I da nekim cudom Kosovo ostane pod srbijom tesko bi da se situacija smiri, kako misli kostunjavi da smiri 2000000 koji moraju u sbiji ziveti a nisu "nasi ljudi".Sa izrazima kao "nasi ljudi" i "nasi posedi"ne moze se graditi nikakva zajednicka buducnost.Kostunica sad cak i otvoreno pokazuje svoje lice pred svetom.Ciji li su ljudi madjari u vojvodini, muslimani u sandjaku ,romi kojih svud po srbiji ima, hrvati,vlasi pa na kraju i albanci u presevskoj dolini.

Cile

pre 16 godina

Zapadne zemlje ne veruju u demokratske kapacitete Srbije i ne misle da smo mi u stanju da gradimo multietnicko drustvo na demokratskim princima. Kod nas mogu da zive manjine ali da cute i slusaju jer ovo je pre svega "srpska" zemlja. Mi takodje ne priznajemo ni drzavne granice ni drzave, vec samo nacionalne granice, po principu: gde su Srbi tu je Srbija. Mi se otvoreno mesamo u unutrasnje stvari Crne Gore, dajemo drzavljanstvo onima koji su lojalni Srbiji, RS smatramo svojom provincijom, u Makedoniji preko SPC pokusavamo da mutimo. I velike sile Zapada smatraju da Albanci nemaju sta da traze u takvoj Srbiji. Verujem da isto misle i oni koji osporavaju nezavisnost Kosova, a protiv su zbog sebe a ne sto veruju nama.

realno

pre 16 godina

Samo ne znam sta bi radili sa njim da nam ga vrate?? Nemam nista protiv Albanaca generalno, ali ipak ne bih voleo da mi haradinaj bude premijer za par godina, mada ne bi bio mnogo gori od ovoga sto je trenutno....

Vladimir

pre 16 godina

Ma Kosova odavno nema.. Istina je da tamo zivi 100000 srba kojima mi niti mozemo pomoci niti odmoci u situaciji u kojoj se nalazi, jer srbije tako nema... Hajde lepo da se pomirimo sa time i da nastavimo dalje, da prihvatimo evropske integracije koje nam se (potpuno nezasluzeno) nude jos uvek na sva vrata, a ne da skocimo u bunar zbog jednog kostunjavog ili nespretnog tadica, i zapecatimo sebi sudbinu dok nas jednostavno neka strana sila ne pregazi i tako nas integrise sa ostatkom sveta....

koment

pre 16 godina

Pametno pojasnjenje ruske "negativne moci".

Mada, danas je mozda i beznacajno govoriti o "ponistenju rezolucije 1244" jer je ona vec ponistena, i velike zapadne sile i nemaju nameru da svoje postupke oko Kosova temelje na njoj.

Ali svidja mi se objasnjenje g. Dimitrijevica oko lepeze postupaka i strategija koje Rusija koristi.

Ok je pokusati sa ovom sednicom SB. Sto rece neko od prethodnika - nase je da pokusamo sve sto je u nasoj moci, ali problem je sto nam je manevarski prostor suzen.

Aleksandar

pre 16 godina

Lako je nekima govorit neka ide Kosovo, neka bude nezavisno. Treba malo da se brinemo o nasim gradjanima Srbima dole, koji nisu doziveli nista dobro u proteklih 8 godina. Ja se slazem, neka ode Kosovo, ali prvo neka pokazu da su zadovoljili neke minimalne standarde. Za sada nista nije ispunjeno. Vikali su sa zapada pre nekoliko godina "Standardi pa status". Kada su videli da NI JEDAN JEDINI standard nije ispunjen onda kao ajde status - tj nezavisnost.

damir

pre 16 godina

Strasno mi je bilo da cujem Kostunicinu poruku Srbima na Kosovu da bez obzira sto ce "mozda " proglasiti nezavisnost, ipak ostanu na Kosovu jer ce ono uvek biti Srbija. Tuzno. E kad ti tako porucuje iz fotelje iz Beograda...Pa nek ide pa nek bude malo sa njima. 2-3 meseca ne vise. U isto vreme razmisljam sta bi se desilo da kojim slucajem neko kaze (SB ili EU) ajmo opet pregovori. Ili nema nista od nezavisnosti. Pojeo bi Srbe mrak. A sta onda? zaista kad covek razmisli ispada da normalnog resenja bas i nema osim nezavisnosti.

Jasmin

pre 16 godina

Ove nebulozne tvrdnje Jeremica samo potvrđuju dobro znano, a to je da Srbija gleda na Kosovo samo kao dio svoje teritorije a mentalno je izbrisala 2 miliona ljudi. To je bilo prije, to je i sada slucaj i normalne zemlje su to uvidjele i imaju namjeru to da rjese.

Procena

pre 16 godina

Prirodno je da Srbija pokusa sve sto je u njenoj moci po pitanju Kosova. Medjutim, postoji jedno jos vaznije pitanje, a to je pitanje mere - koliko cemo vremena za razvoj izgubiti kao krizno podrucje? Potrebno je odrediti meru, s jedne strane koliko i sta cemo raditi u vezi s Kosovom i s druge strane koliko cemo uspeti da odrzimo uslove za investicije, sporazume i ostalo sto je od vitalnog znacaja za ovu zemlju. Bojim se da ne prevrsi dara meru.

BratKo

pre 16 godina

Nismo ni svesni koliko smo ponizeni, mi koji smo od kraja osamdesetih protiv Miloseviceve politike, koje nismo uspeli da se oslobodimo sve dok neko drugi nije tako resio, pa ni sada, jer je to jos uvek osnova za destabilizovanje celog regiona i profitiranje na unistavanju ono malo preostalog ljudskog integriteta. Meni je zaista dosta dvostrukog zida kojim smo izolovani od sopstvene stvarnosti - "evropskog" i "nacionalistickog", buduci da oba pojma izgleda pripadaju XX ali ne i XXI veku; predugo nam se namece u javnosti dilema u kojoj nema izbora, i konstantno moramo da se pravdamo ako se ne prepoznajemo u toj zastareloj terminologiji. Voleo bih da mozemo da govorimo o evropskim vrednostima, ali se cini da su one napustene u vreme dok su nama pricali krvave bajke, i dok smo gledali rat uzivo.

vajsberg

pre 16 godina

Da se razumemo:
To sto u Srbiji zivimo mi koji smo bili protiv Milosevica, to tamo nekog u Peci ili Urosevcu neopisivo bas briga. Sto se njega tice, tamo neki Srbi u Srbiji su izabrali to sto su izabrali i to isto drzali na vlasti 10 godina. A to nesto je - u uniformi policije, vojske, ili u odelu sudije - njemu, Z B O G NJEGOVE NACIONALNOSTI:
- zabranilo da se bavi kupoprodajom nekretnina,
- zabranilo skolovanje na maternjem jeziku (na sta je ranije imao pravo, molicu lepo),
- izbrisalo ga iz birackog spiska,
- oduzelo mu licna dokumenta,
- proteralo ga u masovnom zbegu na teritoriju Albanije,
- spalilo mu kucu i okucnicu u rodnom selu,
- pobilo mu pola familije i razvozalo je hladnjacama po Kosmetu i Srbiji... itd,
dok ga je, u medjuvremenu, zbog njegovog eventualnog politickog uverenja:
- tuklo na ulici,
- maltretiralo u kafani i na drugim javnim mestima,
- upadalo mu u kucu i pretresalo kad je stiglo,
- batinalo u pritvoru...
E, pa, mene je, s jedne strane, sramota pred tim covekom sto smo 10 godina drzali to sto smo drzali na vlasti i smenili to TEK kad to vise nije odgovaralo profiterima ratnih zlocina, kao sto mi je i potpuno jasno zasto on vise ne zeli da zivi sa mnom u mojoj zemlji. A je l' vama jasno?
I sad neko njega tako nadrndanog na mene i na sve vas zeli da zadrzi u mojoj i vasoj zemlji?! E, pa, iskreno receno - ne, hvala!
I nemojte, molim vas, neko sad sa onom pricom: "Pa nek ide iz Srbije ako mu se ne svidja". Taj covek zivi i radi u svom rodnom kraju. Kao i preko 80% stanovnistva toga sto vi i ja zovemo Kosovo i Metohija. A za taj procenat se obratite SRPSKOJ politickoj eliti iz perioda Titove Jugoslavije i nikom drugom. Molicu lepo.

Lg

pre 16 godina

Ja zivim na Kosovu, i samim tim znam za nase patnje, dok je pojedinima samo vazan ulazak u EU. I ja zelim da budemo deo Evropske Unije, ali prvo da se bar trudimo za ocuvanje Srbije, zajedno sa Kosovom.

Dragan,BGD

pre 16 godina

Navodno je vecina clanica za mirne pregovore.A kakvi pregovori inace mogu biti,nego mirni.Nelogicna je izjava, zato u nju ne verujem.To su samo pusti snovi.

Sasvim prikladno

pre 16 godina

Jeremicev govor je jako dobar i apsolutno prikladan za ovu priliku. Mogu cak reci da me je prijatno iznenadio.
Pozdrav iz Australije braci i sestrama Srbima na Kosovu!

joda

pre 16 godina

Neko ovde rece: sve zemlje su imale greske u svojoj istoriji. Samo da dodam, da sve zemlje svoje grske i platili. Pa i teritorijom.
Inace nek se javi onaj ko ikad bio na kosovu da vidi tu beskrajnu kulturalnu bastinu za koju se kuka ovde vec godinama. Kao da svi ti manastiri odjednom nestanu cim KiM postane nezavisno. Pa zgrabi pasos i idi videti sva ta cuda ako ti je do toga, ko ti brani? Smeta granica? Zasto? Pa to je samo pecat u pasosu. Ja necu mirnije da spavam sa Kosovom u Srbiji.

raja babeja

pre 16 godina

Možemo da lamentiramo nad Kosovom vekovima, ali vreme kada je Kosovo bilo srpsko je davno prošlo. Gubljeno je polako, godinama, a rapidno počev od proglašenja čuvenog Ustava SFRJ od 1974. god. Definitivno je izgubljeno padanjem prvih bombi NATO alijanse. I svi to znamo, i narod ove zemlje, i Vlada i opozicija, i međunarodna zajednica, pa zbog čega onda niko u ovoj zemlji nema lične hrabrosti i snage da to već jednom javno kaže i obelodani. Hajde da već jednom završimo tu agoniju i da se okrenemo radu i razvoju, za dobrobit svoju i svojih budućih naraštaja. Budemo li kukali ( kao mali Kalimero ) da je sve to nepravda, samo ćemo uzalud gubiti energiju i godine budućnosti ćemo ponovo pokloniti skakavcima da ih pojedu. U pamet se, braćo Srbi, Kosovo koje je bilo kolevka ovog naroda, ako se ne osvestimo na vreme, moglo bi biti i grobnica. Ne dozvolimo to nikome da nam priredi.

pgab

pre 16 godina

Nećemo priznati nezavisnost, pa šta? Ko nas uopšte pita? Živećemo i dalje poričući realnost sveta oko nas.

Dosta je više Kosova, hoćemo da brinemo o normalnim stvarima. Kosovo je davno otišlo samo niko na vlasti ne sme javno da prizna.

zorana

pre 16 godina

'ajde vise da proglase tu nezavisnost, pa da pocnemo ponovo da zivimo!U Evropskoj Uniji ionako nema granica pa cemo opet onda biti zajedno. Ko ce to objasniti Kostunici?

Zoran UK

pre 16 godina

Cudi me da sef diplomatije Jeremic nije sve ovo izrecitovao u desetercu, da bude efektnije malo. Ovako niko nista nece shvatiti sta on prica niti ga uzeti za ozbiljno, bojim se...

fisco

pre 16 godina

Hallo bre Komsije, ,pa ajde vec jednom osvestite se i ustajte od mraka i nemejte bre slusati Ruse, setite se samo da su vas rusi koristili otkako sta tu na balkanu nekoliko puta u korist njihovog interesa a vi opet ste "ocaravali" zaljubleno u njih. Pa nemojte bre slusajte malo "Odu Radosti" Bethovena, zato sto ste i vi Evropski narod nemojte bre slusati drzavu koja nikada nije bila u pozitivnom smislu ove planete. Nadam se da cemo se jednog dana videti opet kao prave komsije i mozda u neku zajednicu sta se zove EU.
Ciao
Fisco iz Makedonije

Peca

pre 16 godina

Nadam se samo da nece doci do nemira u Beogradu i ostalim gradova Srbije,jer nacionalisti su dobili krila ovakvom nasom politikom i diplomatijom.Sve ovo sto politicari govore,ce raznim naciono-fasistickim organizacijama dati signal da bi oni trebalo da uzmu stvar u svoje ruke i da za to imaju podrsku vlasti.

D

pre 16 godina

Da postavim par stvari na cvrste noge. Ne mozemo ici u EU posto nemamo vize, znaci nismo u EU.Ako nismo u EU kako EU moze da brine o stabilnosti nase zemlje i seta se, radi sta hoce? Ni Kosovo ni Srbija nisu u EU, sto znaci da bi EU mogao da brine samo o svojim clanicama a ne o zemljama van granica EU. Cista logika.Po mom svatanju Van mojih granica EU i cisti smece ispred svojih vrata. Zemlja EU izjavljuje da im je bio cilj da Tadica dovedu za presednila Srbije, pitam se zasto? Da bi nas mogla lakse rasturiti.Opet cista logika. Sve u svemu UN je sada jedna cista blamaza i nista vise. Da me se pita i Srbija bi trebala kao clanica da prizna dio Engleske, pa dio Francuske, Dio Italije kao drzavu pa neka se i oni igraju problemima koje su i nama napravili. Zasto da ne, a UN vidim samo rupu gdje trosimo nas novac, vrijeme... Kako smo stvorili UN treba i da ga ugasimo pa da zivimo svako na svom.

Josip Vasilj

pre 16 godina

Ni Srbija, ni Rusija, niti SB UN ne mogu promijeniti stvarnost, niti mogu ispraviti greške koje je Srbija u bliskoj prošlosti činila. Srbija se konačno mora pomiriti sa svojom prošlošću, da bi mogla prihvatiti stvarnost, jer tek tada će konačno moći početi da izgrađuje svoju budućnost.

Svetlana Stamatovic

pre 16 godina

Jeremic bi morao da zna da bi nepriznavanje nezavisnosti Kosovu ,najvise stetilo Srbiji i srpskom narodu. Ako nam iskustvo sa Milosevicem nije pomoglo da shvatimo sta znaci ziveti u izolaciji,izopsten iz sveta, onda bolje i ne zasluzujemo.

Vladimir

pre 16 godina

Ma Kosova odavno nema.. Istina je da tamo zivi 100000 srba kojima mi niti mozemo pomoci niti odmoci u situaciji u kojoj se nalazi, jer srbije tako nema... Hajde lepo da se pomirimo sa time i da nastavimo dalje, da prihvatimo evropske integracije koje nam se (potpuno nezasluzeno) nude jos uvek na sva vrata, a ne da skocimo u bunar zbog jednog kostunjavog ili nespretnog tadica, i zapecatimo sebi sudbinu dok nas jednostavno neka strana sila ne pregazi i tako nas integrise sa ostatkom sveta....

mertur

pre 16 godina

I da nekim cudom Kosovo ostane pod srbijom tesko bi da se situacija smiri, kako misli kostunjavi da smiri 2000000 koji moraju u sbiji ziveti a nisu "nasi ljudi".Sa izrazima kao "nasi ljudi" i "nasi posedi"ne moze se graditi nikakva zajednicka buducnost.Kostunica sad cak i otvoreno pokazuje svoje lice pred svetom.Ciji li su ljudi madjari u vojvodini, muslimani u sandjaku ,romi kojih svud po srbiji ima, hrvati,vlasi pa na kraju i albanci u presevskoj dolini.

Dosadilo mi se

pre 16 godina

Eh jesu mi se dosadili ovi rusi sa tim medjunarodnim pravom, kao da su ga oni stvarno stvorili,ma briga njih medjunarodno pravo oni hoce samo da ´pokazu da bez nas nemozete tek tako urediti stvari u svetu pa cemo videti kako ce proci. Videcemo sta ce rusi reci kada preko 100 drzava prizna kosovo .

kako je moguce

pre 16 godina

Pa ovo je stvarno grozno... Ti separatisti su novcem, vezama, ne znam jos cime, uspeli da navedu vodece sile sveta da se tako ponasaju prema Srbiji, koja bez obzira na mnoge greske, koje su sve zemlje u nekim periodima istorije imale, zaista svojom celokupnom istorijom nije zasluzila ovo sto se sada radi! Nisu Srbija samo ljudi tamo, vec cela ta teritorija, njeni gradovi, industrija, bogatstva, u sve to je Srbija ulagala toliko godina, a sada sve te crkve i ta istorijska mesta vise nece biti u Srbiji vec u jednoj Albanskoj zemlji. To je stvarno tuzno i jadno za modernu Evropu! Katastrofalno!!!

Jasmin

pre 16 godina

Ove nebulozne tvrdnje Jeremica samo potvrđuju dobro znano, a to je da Srbija gleda na Kosovo samo kao dio svoje teritorije a mentalno je izbrisala 2 miliona ljudi. To je bilo prije, to je i sada slucaj i normalne zemlje su to uvidjele i imaju namjeru to da rjese.

Cile

pre 16 godina

Zapadne zemlje ne veruju u demokratske kapacitete Srbije i ne misle da smo mi u stanju da gradimo multietnicko drustvo na demokratskim princima. Kod nas mogu da zive manjine ali da cute i slusaju jer ovo je pre svega "srpska" zemlja. Mi takodje ne priznajemo ni drzavne granice ni drzave, vec samo nacionalne granice, po principu: gde su Srbi tu je Srbija. Mi se otvoreno mesamo u unutrasnje stvari Crne Gore, dajemo drzavljanstvo onima koji su lojalni Srbiji, RS smatramo svojom provincijom, u Makedoniji preko SPC pokusavamo da mutimo. I velike sile Zapada smatraju da Albanci nemaju sta da traze u takvoj Srbiji. Verujem da isto misle i oni koji osporavaju nezavisnost Kosova, a protiv su zbog sebe a ne sto veruju nama.

q

pre 16 godina

I za ovo dosad su bile male šanse, pa se ipak nekako izguralo! Osim toga, samo ko iskoristi svaku šansu, makar i neznatnu, može se tretirati kao ozbiljan igrač.

Aleksandar

pre 16 godina

Jedini ko ovde profitira je Jeremic - ima da se nakupi besplatnih milja nakon toliko letova...
A jel moze neko da mi kaze sta ce biti sa NIS-om nakon sto se Kosovo otcepi i utvrdimo da Rusi nisu mogli nista da sprece?

Absolutbgd

pre 16 godina

Savet bezbednosti mora da prepozna krizno zariste i ulozi napore da se politicki konflikt ne preraste u oruzani. Pogledajte ovu situaciju u kojoj se SB sastaje proforme na predlog Srbije uz podrsku Rusije, a vec se govori da se nista nece resiti i da se samo po inerciji pokusava legalizovati ocigledno brutalno krsenje medjunarodnog javnog prava ciji je glavni utemeljivac ta ista Evropa. Apsurd!

damir

pre 16 godina

Strasno mi je bilo da cujem Kostunicinu poruku Srbima na Kosovu da bez obzira sto ce "mozda " proglasiti nezavisnost, ipak ostanu na Kosovu jer ce ono uvek biti Srbija. Tuzno. E kad ti tako porucuje iz fotelje iz Beograda...Pa nek ide pa nek bude malo sa njima. 2-3 meseca ne vise. U isto vreme razmisljam sta bi se desilo da kojim slucajem neko kaze (SB ili EU) ajmo opet pregovori. Ili nema nista od nezavisnosti. Pojeo bi Srbe mrak. A sta onda? zaista kad covek razmisli ispada da normalnog resenja bas i nema osim nezavisnosti.

realno

pre 16 godina

Samo ne znam sta bi radili sa njim da nam ga vrate?? Nemam nista protiv Albanaca generalno, ali ipak ne bih voleo da mi haradinaj bude premijer za par godina, mada ne bi bio mnogo gori od ovoga sto je trenutno....

Procena

pre 16 godina

Prirodno je da Srbija pokusa sve sto je u njenoj moci po pitanju Kosova. Medjutim, postoji jedno jos vaznije pitanje, a to je pitanje mere - koliko cemo vremena za razvoj izgubiti kao krizno podrucje? Potrebno je odrediti meru, s jedne strane koliko i sta cemo raditi u vezi s Kosovom i s druge strane koliko cemo uspeti da odrzimo uslove za investicije, sporazume i ostalo sto je od vitalnog znacaja za ovu zemlju. Bojim se da ne prevrsi dara meru.

greg

pre 16 godina

mene samo zanima kada ce to i kosovski Albanci da se "pomire sa svojom prosloscu" odnosno sa cinjenicom da su na Kosovu izvrsili etnicko ciscenje, da su ubili na hiljade Srba, da su se koristili klasicnim terorizmom kao nacinom borbe i kada ce "prihvatiti stvarnost" odnosno da su im premijeri ratni zlocinci i kriminalci, da mnogi od njih zive u otetim srpskim kucama, da se spomenici Srba na Kosovu moraju braniti vojskom od njih, da su nesposobni da naprave funkcionalno i demokratsko drustvo, da su daleko ali jako daleko od toga da bilo kome drze lekcije ili da i dalje izigravaju zrtve i nevinasca.... kada ce se to desiti pa da i Albanci pocnu da grade svoju buducnost ali ne na ovakvim temeljima kojih bi se postideo svaki normalan covek.

svi (ni)su isti

pre 16 godina

Komsija preti da ce da me ubije. Pozovem policiju, trazim pomoc. Oni kazu: "Doci cemo kad vas ubije." Ako i UN nameravaju da se tako ponasaju, cemu onda one uopste sluze?

koment

pre 16 godina

Pametno pojasnjenje ruske "negativne moci".

Mada, danas je mozda i beznacajno govoriti o "ponistenju rezolucije 1244" jer je ona vec ponistena, i velike zapadne sile i nemaju nameru da svoje postupke oko Kosova temelje na njoj.

Ali svidja mi se objasnjenje g. Dimitrijevica oko lepeze postupaka i strategija koje Rusija koristi.

Ok je pokusati sa ovom sednicom SB. Sto rece neko od prethodnika - nase je da pokusamo sve sto je u nasoj moci, ali problem je sto nam je manevarski prostor suzen.

Aleksandar

pre 16 godina

Lako je nekima govorit neka ide Kosovo, neka bude nezavisno. Treba malo da se brinemo o nasim gradjanima Srbima dole, koji nisu doziveli nista dobro u proteklih 8 godina. Ja se slazem, neka ode Kosovo, ali prvo neka pokazu da su zadovoljili neke minimalne standarde. Za sada nista nije ispunjeno. Vikali su sa zapada pre nekoliko godina "Standardi pa status". Kada su videli da NI JEDAN JEDINI standard nije ispunjen onda kao ajde status - tj nezavisnost.

BratKo

pre 16 godina

Nismo ni svesni koliko smo ponizeni, mi koji smo od kraja osamdesetih protiv Miloseviceve politike, koje nismo uspeli da se oslobodimo sve dok neko drugi nije tako resio, pa ni sada, jer je to jos uvek osnova za destabilizovanje celog regiona i profitiranje na unistavanju ono malo preostalog ljudskog integriteta. Meni je zaista dosta dvostrukog zida kojim smo izolovani od sopstvene stvarnosti - "evropskog" i "nacionalistickog", buduci da oba pojma izgleda pripadaju XX ali ne i XXI veku; predugo nam se namece u javnosti dilema u kojoj nema izbora, i konstantno moramo da se pravdamo ako se ne prepoznajemo u toj zastareloj terminologiji. Voleo bih da mozemo da govorimo o evropskim vrednostima, ali se cini da su one napustene u vreme dok su nama pricali krvave bajke, i dok smo gledali rat uzivo.

raja babeja

pre 16 godina

Možemo da lamentiramo nad Kosovom vekovima, ali vreme kada je Kosovo bilo srpsko je davno prošlo. Gubljeno je polako, godinama, a rapidno počev od proglašenja čuvenog Ustava SFRJ od 1974. god. Definitivno je izgubljeno padanjem prvih bombi NATO alijanse. I svi to znamo, i narod ove zemlje, i Vlada i opozicija, i međunarodna zajednica, pa zbog čega onda niko u ovoj zemlji nema lične hrabrosti i snage da to već jednom javno kaže i obelodani. Hajde da već jednom završimo tu agoniju i da se okrenemo radu i razvoju, za dobrobit svoju i svojih budućih naraštaja. Budemo li kukali ( kao mali Kalimero ) da je sve to nepravda, samo ćemo uzalud gubiti energiju i godine budućnosti ćemo ponovo pokloniti skakavcima da ih pojedu. U pamet se, braćo Srbi, Kosovo koje je bilo kolevka ovog naroda, ako se ne osvestimo na vreme, moglo bi biti i grobnica. Ne dozvolimo to nikome da nam priredi.

D

pre 16 godina

Da postavim par stvari na cvrste noge. Ne mozemo ici u EU posto nemamo vize, znaci nismo u EU.Ako nismo u EU kako EU moze da brine o stabilnosti nase zemlje i seta se, radi sta hoce? Ni Kosovo ni Srbija nisu u EU, sto znaci da bi EU mogao da brine samo o svojim clanicama a ne o zemljama van granica EU. Cista logika.Po mom svatanju Van mojih granica EU i cisti smece ispred svojih vrata. Zemlja EU izjavljuje da im je bio cilj da Tadica dovedu za presednila Srbije, pitam se zasto? Da bi nas mogla lakse rasturiti.Opet cista logika. Sve u svemu UN je sada jedna cista blamaza i nista vise. Da me se pita i Srbija bi trebala kao clanica da prizna dio Engleske, pa dio Francuske, Dio Italije kao drzavu pa neka se i oni igraju problemima koje su i nama napravili. Zasto da ne, a UN vidim samo rupu gdje trosimo nas novac, vrijeme... Kako smo stvorili UN treba i da ga ugasimo pa da zivimo svako na svom.

pgab

pre 16 godina

Nećemo priznati nezavisnost, pa šta? Ko nas uopšte pita? Živećemo i dalje poričući realnost sveta oko nas.

Dosta je više Kosova, hoćemo da brinemo o normalnim stvarima. Kosovo je davno otišlo samo niko na vlasti ne sme javno da prizna.

Lg

pre 16 godina

Ja zivim na Kosovu, i samim tim znam za nase patnje, dok je pojedinima samo vazan ulazak u EU. I ja zelim da budemo deo Evropske Unije, ali prvo da se bar trudimo za ocuvanje Srbije, zajedno sa Kosovom.

zorana

pre 16 godina

'ajde vise da proglase tu nezavisnost, pa da pocnemo ponovo da zivimo!U Evropskoj Uniji ionako nema granica pa cemo opet onda biti zajedno. Ko ce to objasniti Kostunici?

Zoran UK

pre 16 godina

Cudi me da sef diplomatije Jeremic nije sve ovo izrecitovao u desetercu, da bude efektnije malo. Ovako niko nista nece shvatiti sta on prica niti ga uzeti za ozbiljno, bojim se...

joda

pre 16 godina

Neko ovde rece: sve zemlje su imale greske u svojoj istoriji. Samo da dodam, da sve zemlje svoje grske i platili. Pa i teritorijom.
Inace nek se javi onaj ko ikad bio na kosovu da vidi tu beskrajnu kulturalnu bastinu za koju se kuka ovde vec godinama. Kao da svi ti manastiri odjednom nestanu cim KiM postane nezavisno. Pa zgrabi pasos i idi videti sva ta cuda ako ti je do toga, ko ti brani? Smeta granica? Zasto? Pa to je samo pecat u pasosu. Ja necu mirnije da spavam sa Kosovom u Srbiji.

fisco

pre 16 godina

Hallo bre Komsije, ,pa ajde vec jednom osvestite se i ustajte od mraka i nemejte bre slusati Ruse, setite se samo da su vas rusi koristili otkako sta tu na balkanu nekoliko puta u korist njihovog interesa a vi opet ste "ocaravali" zaljubleno u njih. Pa nemojte bre slusajte malo "Odu Radosti" Bethovena, zato sto ste i vi Evropski narod nemojte bre slusati drzavu koja nikada nije bila u pozitivnom smislu ove planete. Nadam se da cemo se jednog dana videti opet kao prave komsije i mozda u neku zajednicu sta se zove EU.
Ciao
Fisco iz Makedonije

Dragan,BGD

pre 16 godina

Navodno je vecina clanica za mirne pregovore.A kakvi pregovori inace mogu biti,nego mirni.Nelogicna je izjava, zato u nju ne verujem.To su samo pusti snovi.

Peca

pre 16 godina

Nadam se samo da nece doci do nemira u Beogradu i ostalim gradova Srbije,jer nacionalisti su dobili krila ovakvom nasom politikom i diplomatijom.Sve ovo sto politicari govore,ce raznim naciono-fasistickim organizacijama dati signal da bi oni trebalo da uzmu stvar u svoje ruke i da za to imaju podrsku vlasti.

vajsberg

pre 16 godina

Da se razumemo:
To sto u Srbiji zivimo mi koji smo bili protiv Milosevica, to tamo nekog u Peci ili Urosevcu neopisivo bas briga. Sto se njega tice, tamo neki Srbi u Srbiji su izabrali to sto su izabrali i to isto drzali na vlasti 10 godina. A to nesto je - u uniformi policije, vojske, ili u odelu sudije - njemu, Z B O G NJEGOVE NACIONALNOSTI:
- zabranilo da se bavi kupoprodajom nekretnina,
- zabranilo skolovanje na maternjem jeziku (na sta je ranije imao pravo, molicu lepo),
- izbrisalo ga iz birackog spiska,
- oduzelo mu licna dokumenta,
- proteralo ga u masovnom zbegu na teritoriju Albanije,
- spalilo mu kucu i okucnicu u rodnom selu,
- pobilo mu pola familije i razvozalo je hladnjacama po Kosmetu i Srbiji... itd,
dok ga je, u medjuvremenu, zbog njegovog eventualnog politickog uverenja:
- tuklo na ulici,
- maltretiralo u kafani i na drugim javnim mestima,
- upadalo mu u kucu i pretresalo kad je stiglo,
- batinalo u pritvoru...
E, pa, mene je, s jedne strane, sramota pred tim covekom sto smo 10 godina drzali to sto smo drzali na vlasti i smenili to TEK kad to vise nije odgovaralo profiterima ratnih zlocina, kao sto mi je i potpuno jasno zasto on vise ne zeli da zivi sa mnom u mojoj zemlji. A je l' vama jasno?
I sad neko njega tako nadrndanog na mene i na sve vas zeli da zadrzi u mojoj i vasoj zemlji?! E, pa, iskreno receno - ne, hvala!
I nemojte, molim vas, neko sad sa onom pricom: "Pa nek ide iz Srbije ako mu se ne svidja". Taj covek zivi i radi u svom rodnom kraju. Kao i preko 80% stanovnistva toga sto vi i ja zovemo Kosovo i Metohija. A za taj procenat se obratite SRPSKOJ politickoj eliti iz perioda Titove Jugoslavije i nikom drugom. Molicu lepo.

Sasvim prikladno

pre 16 godina

Jeremicev govor je jako dobar i apsolutno prikladan za ovu priliku. Mogu cak reci da me je prijatno iznenadio.
Pozdrav iz Australije braci i sestrama Srbima na Kosovu!