Petak, 28.12.2007.

18:14

Dinkić: Preispitati ruski predlog

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić predlaže „ozbiljno preispitivanje ruskog predloga o energetskoj saradnji“.

Izvor: B92

Dinkiæ: Preispitati ruski predlog IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

22 Komentari

Sortiraj po:

Ivan

pre 16 godina

U ovoj prici potpuno je nebitan Dinkic.Bitno je da ce se Rusima sve dati zarad ...VK i interesa njegovih aparatcika da se finansijski ovajde.

Boki

pre 16 godina

Toliko jadno i bedno deluju ti Dinkicevi manevri, da je to postalo smesno.Rusi normalno hoce da naplate stavljanje veta u Savetu bezbednosti kupovinom NIS-a ispod cene,a Dinkic hitro bezi iz pregovaracke grupe za prodaju NIS-a.Dva puta je obarao vladu da bi izvukao licni profit iz destabilizacije cele drzave.Kada je dobio zadatak da na Kipru udje u trag milijardama koje su Sloba,Miskovic,Borka i ostala bratija izneli iz Srbije on se pametnjakovic pojavio na televiziji i rekao kako on nije sposoban da pronadje iznesene milijarde dolara,da je to jako komplikovano za njega i da je on odustao od tog posla.Pitam se sa kojim pravom i ko je njemu dozvolio da odustane od potrage za tolikim parama koje su opljackane iz ove jadne Srbije.Sada gledamo jos jedan salto mortale Dinkica.On ponovo bezi od neprijatne situacije vezane za Ruse i ponovo prebacuje odgovornost na druge da bi se sam predstavio kao cistunac koji nije odavde i nezna o cemu se radi,kao i da ne moze da preuzme odgovornost za takvu prodaju NIS-a.On se licemerno pojavljuje i hvalise samo tamo gde su laki poslovi i gde se najlakse sticu politicki poeni.Godinama je medju glavnim zagovornicima koji koce zakon o denacionalizaciji, cujem i da je sa Gazda Miskovicem blizak ko nokat i meso.Dosta nam je Dinkica i njegovog licemerja,nesposobnosti i nekompetentnosti.Nek se vec jednom skloni i prepusti mesto sposobnijim i postenijim ljudima od sebe.Dosta je krao i ugradjivao se u razne privatizacije.

Lala

pre 16 godina

Šta reći, Dinkiću svaka čast što je i ovoliko rekao o toj problematici. O "ruskoj bratskoj pomoći" nemam šta da kažem, ali svi prenebegavaju činjenicu da više od 90% NIS je locirano u Vojvodini i to je još jedan od poteza Beograda kojima sam sebi daje autogol.

pata

pre 16 godina

Ponuda Rusije nije politicka vec ekonomska. Jedini nacin da se donese pametna odluka jeste pozvati strucnjake (sto izgleda u Srbiji nije obicaj) i uraditi procene o tome sta se ekonomski isplati, sta koliko vredi i za koliko para se prodati, a ne ovako, da dobijamo kontradiktorne informacije svakog bozijeg dana. Niko normalan ne prodaje nista ako ne zna tacnu vrednost onoga sto ima, niko normalan danas ne odlucuje odokativno. Place mi se samo kada pomislim koliko strucnjaka u Srbiji sedi sada i cupa se za kosu dok neki tamo "pametolozi" lupaju kojesta iz dana u dan.

Maja_V

pre 16 godina

Da li je moguce da su se Ameri i Rusi "utalili"?
Amerima rudna bogatstva na Kosovu a Rusima -nafta i gas Vojvodine? Svakom po baza da cuva svoje a ostali..nek pomru. A ta sudbina zaista i ceka Vojvodjane ako se stavi moratrijum na EU ekoloske standarde!
Ozbiljna drzava mora hitno da se okrene EU, da ne proda ili da proda manjinski paket akcija-NAJSKUPLUE sto moze, da sama od tih para izgradi crevo da glavnog gasovoda koji je u komsiluku, da prestane da veruje da su joj Aleksej Miler i ostali rusko-jevrejski tajkuni "BRACA" koji ce ih jeftino snabdevati energentima!
Svaki zarez tog ugovora mora biti javan i uporediti nasu situaciju sa okolnim zemljama pa tek onda izvuci zakljucke!
Dugujemo to svojoj deci i buducim narastajima.

Bojan

pre 16 godina

Ako je ova informacija o 500 miliona tacna (a sam ministar energetike kaze da se u ponudi ne navode konkretne cifre), onda ona nije daleko od procenjene vrednosti NIS-a od prosle godine. Stavise, pored tih 500 miliona oni se navodno obavezuju da daju jos toliko investicija, odnosno NIS se prodaje za jednu milijardu. To nije losa cena, posebno imajuci u vidu da ce to da obezbedi dugorocnu energetsku stabilnost, prihode od tranzitnih taksi i kupovinu energenata iz prve ruke tj po najpovoljnijim cenama. Na ovaj nacin se za 20, 30, 50 godina moze ustedeti mnogo vise para u odnosu na altenative koje podrazumevaju da sami gradimo gasovod do Madjarske i onda kupujemo preprodane energente.

Ja mislim da je glavni uzrok problema oko ove frke sto je dize Dinkic cinjenica da se on i njegovi pajtosi nisu procentualno ugradili u ovaj aranzman i to sto zele da na jeftin i prizeman nacin dobiju politicke poene. Vec vidjeno.

ministar dr KGB

pre 16 godina

Mladjan Dinkic, jedan od malobrojnih ljudi sa...u Srbiji.
Dobro se svi secamo ko se sve uvlacio Karicu, od Seselja preko Velje do Djelica, a ko mu je izasao na crtu, ko se suprostavio Miletu Dragicu i njegovim pajtasima u Vojsci, i ko sada jedini ima hrabrosti od ministara da kaze nesto u vezi sa "bratskim" predlogoma za koji je i babi sa Kalenica jasno da je ucena i da obezbedjuje istu onu "sigurnost" koju su imale i nesrecne zene koje sada zive po sigurnim kucama.
A "bratsku" ljubav mnogo bolje poznaju oni koji su sa Rusima bili mnogo intimniji nego mi. Ukrajinici, Poljaci, Cesi...
To je bila takva "ljubav" da su nekadasnji ruski "partneri" kada bi se jednom oslobodili "ljubavne veze" i nogama i rukama kopali da ih prime u NATO i EU.

jelenko

pre 16 godina

Evo ovako. Dusebriznici u liku Dinkica i slicnih razmisljaju, nema ugradnje jer Rusi slabo daju pouceni LUKOILOM,i kako podeliti obecanih 1000 E, jer narod pamti kada se prica o kesu. Sto se tice Rusa kao poslodavaca idite u LUKOIL, oni gaze i ne pitaju.

Jeremija

pre 16 godina

Meni to zvuci ovako: Mozemo da ostanemo bez Kosova ako ne poslusamo Ruse, a mozemo da ostanemo i bez Kosova i bez para od Nisa, ako ih poslusamo. Pa, de ti sad bidni pametan!

her žika

pre 16 godina

Što reče her Žika: "Hoćeš da jedeš, hoćeš da ..., a to košta". Hoćemo rusku pomoć oko Kosova. E, pa to košta. Toliko o "ljubavi". Račun je stigao. Doduše roba se kupuje na neviđeno ali to je naš problem a ne njihov. Zato nam je jedan od uspešnijih vladara bio trgovac i to svinjarski, k.M.O. Bar je znao da se cenjka.

Ivan

pre 16 godina

Lepo je to Dinkicu od tebe sto se zalazes da se NIS proda za 5-8 puta vecu cenu, to si pricao i za DDOR pa nista... a treba i da ispunis obecanje od 1000 evra. Da se ja pitam za buducnost ove zemlje je mnoooogo bolje da nas ne zaobidje juzni potok pa makar i poklonili NIS, a ja umesto 1000 dobio 500 evra!

Major

pre 16 godina

Pa da nemoze tu da se ugradi pa kao to nije dobra ponuda.
Da se on ugradio 50 Miliona onda bi bila dobra ponuda.
Dodzite Radikali i zavedite red.

Goran

pre 16 godina

Bilo bi lepo da već jednom gospodin ministar objasni nešto u vezi Nacionalne štedionice, SARTID-a, nepronađenih milijardi na Kipru, i mnogo toga još što se desilo u međuvremenu, ne računajući gašenje nekih naših banaka i svojevremene skandale oko njegove smene sa mesta guvernera i kraljevske plate koju je primao pola godine iako nije radio. Odjednom se digla buka oko NIS-a, da nije možda već nekom drugom obećan? Možda će taj na kraju kupiti NIS za nešto više para, a Srbija će biti van naftovoda i gasovoda pa će derivate kupovati po svetskoj ceni, uz mogućnost da nam budući kupac prekine isporuke ili podigne cene kad god se njemu to ćefne. Nije tajna da OMV i neki drugi lobiraju svim silama da krak budućeg naftovoda naftovoda zaobiđe Srbiju pa da oni budu ekskluzivni isporučioci za Srbiju!!!??? Cela zapadna Evropa zavisi od isporuka energenata iz Rusije i i veoma je zainteresovana da taj naftovod zaobiđe Srbiju kako Srbija ne bi došla u situaciju da raspolaže rezervama energenata. Ministre, vreme je da se razmišlja u korist Srbije, a ne u korist pojedinaca i u korist stranaka koje učestvuju u prodaji. Ovde može biti upotrebljen međudržavni ugovor a ne samo prodaja i privatizacija. Cenu koja je pomenuta još niko nije najavio, a koliko se čuje, procena vrednosti NIS-a nije mnogo veća od cene koja se u ovom slučaju pominje. Sve u svemu, dosta je bilo privatizacija u kojima je neko omastio ruke i napunio svoje račune u bankama na egzotičnim ostrvima. Vreme je da se razmišlja o koristi za Srbiju, vlada mora biti razumna i odlučiti o onome šta je za Srbiju najbolje, a gospodin ministar bi trebalo da manje agituje preko medija tražeći u narodu podršku za neke svoje planove.

bocke

pre 16 godina

Jedino ako nas izvadi Dinkić. Prosto, vidite čime su se nasi lideri bavili pre politike a čime sada, koliko su kapitala stekli za vreme svojih mandata a koliko su imali pre ulakska u politiku.
I dok pričamo o stvarima koje mi obični možemo gledati samo u -njihovim- TV serijama itd...

Marko Grozni

pre 16 godina

Cela vojvodina i pomoravlje i deo sumadije je lezao po panonskim morem preko 200 miliona godina. tokom tog vremena nastala su lezista gasa i nafte na nekim delovima dna. Tako gasa i malo nafte ima u Madjarskoj, mnogo vise nafte u Rumuniji, iz Vojvodine i Angole NIS crpi 20% domacih potreba. POSTOJI MNOGO STUDIJA NA FAKULTETIMA I U NIS-U O NALAZISTIMA NAFTE U VOJVODINI. ALI U DODATNO ISTRAZIVANJA I U EKSPLOATACIJU TREBA ULOZITI OKO 200 MIL. DOLARA! SVAKA DRZAVA U SVETU BI TO PRVO URADILA PA ONDA SVE OSTALO ALI SRBIJA NIJE BILO KOJA DRZAVA NEGO JE SRBIJA, PA TAKO UVOZNICKI LOBI I ENERGETSKI LOBI TO NE DOZVOLJAVA JER OVAKO ONI ZARADJUJU A ONAKO BI DRZAVA I NAROD (pa to nije logicni) . Izgovor je sledeci sta da se desi mi da ulozimo 200 mil. dolara i nenadjemo naftu sto je nebuloza. Ko zivi u okolini Kovina zna sigurno da kad kopa zemlju na nekim mestima posle 1 metra dolazi se do uglja i treseta? A sta li tek ima na kilometar dubine?

Vlastimir

pre 16 godina

Osiljeni ruski oligarsi zele da dodju do naftne i gasne industrije Srbije po tri puta manjoj ceni od one koja bi se dobila na tenderu, dok bi ostale dve trecine izmirili laznim obecanjima. "Tranzitni gasovod" koji ruski oligarsi preko dnevne stampa obecavaju da izgrade u stvari vec postoji, samo sto bi se jednim krakom slabog tranzitnog kapaciteta spojio sa Bugarskom tako da bi njihova ulaganja bila marginalna. Taj gasovod bi zbog slabog kapaciteta sluzio iskljucivo za distribuciju gasa u Srbiji, dok bi tranzit prema srednjoj i juznoj evropi isao preko Bugarske i Rumunije, i Grcke sto je vec potpisano.
Srbija bi privatizacijom NIS-a na otvorenom tenderu umesto laznih ruskih obecanja dosla do mnogo vece kolicine realnog novca, kojim bi mogla sama da finansira izgradnju infrastrukture. Indikativno je da ruski oligarsi ne zele da izadju na otvoreni tender, vec zele da do do naftne i gasne industrije Srbije dodju laznim obecanjima i ucenama.

andro

pre 16 godina

Jos da poverujem da Dinkic ima dobre namere, ali se onda setim uloge ljudi iz G17+ u prodaji Sartida. Zalosno je sto opste prodajemo energetski sektor, a tek je zalosno sto i politika ima svoje mesto u tome umesto samo ekonomski parametri (uostalom kao i kod prodaje Sartida).

Dejan CH

pre 16 godina

Bravo gospodine Dinkicu, svaka vam cast. Eh da Srbija ima jos nekoliko takvih kao Vi, Djelic, Jelasic, gde bi nam bio kraj? Ali nazalost, takvi su odavno napustili zemlju i doprinose nacionalnom dohotku drugih drzava.

A vi gospodine Popovicu, kazete da se sporazum ne sastoji od cifara: A kako bi onda Rusi napisali da nam placaju NIS?? Mozda nam daju krave ili konje za to a ne novac? Ali i u tom slucaju bi morali nekako da opisuju koliko krava ili konjeva bi nam dali.

Jadna smo mi drzava sa vama i vama slicnim na celu.

Dejan, dipl. Ing. ETH, Svajcarska

Vladimir Rogan

pre 16 godina

Prvi put se u istoriji desava paradoks a to je da u ovom trenutku od Evrope trazimo razumevanje a od Rusa modernizaciju.
Paradoksi uvek imaju posledice u buducnosti!!!

Vladimir Rogan

pre 16 godina

Prvi put se u istoriji desava paradoks a to je da u ovom trenutku od Evrope trazimo razumevanje a od Rusa modernizaciju.
Paradoksi uvek imaju posledice u buducnosti!!!

Dejan CH

pre 16 godina

Bravo gospodine Dinkicu, svaka vam cast. Eh da Srbija ima jos nekoliko takvih kao Vi, Djelic, Jelasic, gde bi nam bio kraj? Ali nazalost, takvi su odavno napustili zemlju i doprinose nacionalnom dohotku drugih drzava.

A vi gospodine Popovicu, kazete da se sporazum ne sastoji od cifara: A kako bi onda Rusi napisali da nam placaju NIS?? Mozda nam daju krave ili konje za to a ne novac? Ali i u tom slucaju bi morali nekako da opisuju koliko krava ili konjeva bi nam dali.

Jadna smo mi drzava sa vama i vama slicnim na celu.

Dejan, dipl. Ing. ETH, Svajcarska

Marko Grozni

pre 16 godina

Cela vojvodina i pomoravlje i deo sumadije je lezao po panonskim morem preko 200 miliona godina. tokom tog vremena nastala su lezista gasa i nafte na nekim delovima dna. Tako gasa i malo nafte ima u Madjarskoj, mnogo vise nafte u Rumuniji, iz Vojvodine i Angole NIS crpi 20% domacih potreba. POSTOJI MNOGO STUDIJA NA FAKULTETIMA I U NIS-U O NALAZISTIMA NAFTE U VOJVODINI. ALI U DODATNO ISTRAZIVANJA I U EKSPLOATACIJU TREBA ULOZITI OKO 200 MIL. DOLARA! SVAKA DRZAVA U SVETU BI TO PRVO URADILA PA ONDA SVE OSTALO ALI SRBIJA NIJE BILO KOJA DRZAVA NEGO JE SRBIJA, PA TAKO UVOZNICKI LOBI I ENERGETSKI LOBI TO NE DOZVOLJAVA JER OVAKO ONI ZARADJUJU A ONAKO BI DRZAVA I NAROD (pa to nije logicni) . Izgovor je sledeci sta da se desi mi da ulozimo 200 mil. dolara i nenadjemo naftu sto je nebuloza. Ko zivi u okolini Kovina zna sigurno da kad kopa zemlju na nekim mestima posle 1 metra dolazi se do uglja i treseta? A sta li tek ima na kilometar dubine?

Jeremija

pre 16 godina

Meni to zvuci ovako: Mozemo da ostanemo bez Kosova ako ne poslusamo Ruse, a mozemo da ostanemo i bez Kosova i bez para od Nisa, ako ih poslusamo. Pa, de ti sad bidni pametan!

Vlastimir

pre 16 godina

Osiljeni ruski oligarsi zele da dodju do naftne i gasne industrije Srbije po tri puta manjoj ceni od one koja bi se dobila na tenderu, dok bi ostale dve trecine izmirili laznim obecanjima. "Tranzitni gasovod" koji ruski oligarsi preko dnevne stampa obecavaju da izgrade u stvari vec postoji, samo sto bi se jednim krakom slabog tranzitnog kapaciteta spojio sa Bugarskom tako da bi njihova ulaganja bila marginalna. Taj gasovod bi zbog slabog kapaciteta sluzio iskljucivo za distribuciju gasa u Srbiji, dok bi tranzit prema srednjoj i juznoj evropi isao preko Bugarske i Rumunije, i Grcke sto je vec potpisano.
Srbija bi privatizacijom NIS-a na otvorenom tenderu umesto laznih ruskih obecanja dosla do mnogo vece kolicine realnog novca, kojim bi mogla sama da finansira izgradnju infrastrukture. Indikativno je da ruski oligarsi ne zele da izadju na otvoreni tender, vec zele da do do naftne i gasne industrije Srbije dodju laznim obecanjima i ucenama.

Goran

pre 16 godina

Bilo bi lepo da već jednom gospodin ministar objasni nešto u vezi Nacionalne štedionice, SARTID-a, nepronađenih milijardi na Kipru, i mnogo toga još što se desilo u međuvremenu, ne računajući gašenje nekih naših banaka i svojevremene skandale oko njegove smene sa mesta guvernera i kraljevske plate koju je primao pola godine iako nije radio. Odjednom se digla buka oko NIS-a, da nije možda već nekom drugom obećan? Možda će taj na kraju kupiti NIS za nešto više para, a Srbija će biti van naftovoda i gasovoda pa će derivate kupovati po svetskoj ceni, uz mogućnost da nam budući kupac prekine isporuke ili podigne cene kad god se njemu to ćefne. Nije tajna da OMV i neki drugi lobiraju svim silama da krak budućeg naftovoda naftovoda zaobiđe Srbiju pa da oni budu ekskluzivni isporučioci za Srbiju!!!??? Cela zapadna Evropa zavisi od isporuka energenata iz Rusije i i veoma je zainteresovana da taj naftovod zaobiđe Srbiju kako Srbija ne bi došla u situaciju da raspolaže rezervama energenata. Ministre, vreme je da se razmišlja u korist Srbije, a ne u korist pojedinaca i u korist stranaka koje učestvuju u prodaji. Ovde može biti upotrebljen međudržavni ugovor a ne samo prodaja i privatizacija. Cenu koja je pomenuta još niko nije najavio, a koliko se čuje, procena vrednosti NIS-a nije mnogo veća od cene koja se u ovom slučaju pominje. Sve u svemu, dosta je bilo privatizacija u kojima je neko omastio ruke i napunio svoje račune u bankama na egzotičnim ostrvima. Vreme je da se razmišlja o koristi za Srbiju, vlada mora biti razumna i odlučiti o onome šta je za Srbiju najbolje, a gospodin ministar bi trebalo da manje agituje preko medija tražeći u narodu podršku za neke svoje planove.

her žika

pre 16 godina

Što reče her Žika: "Hoćeš da jedeš, hoćeš da ..., a to košta". Hoćemo rusku pomoć oko Kosova. E, pa to košta. Toliko o "ljubavi". Račun je stigao. Doduše roba se kupuje na neviđeno ali to je naš problem a ne njihov. Zato nam je jedan od uspešnijih vladara bio trgovac i to svinjarski, k.M.O. Bar je znao da se cenjka.

andro

pre 16 godina

Jos da poverujem da Dinkic ima dobre namere, ali se onda setim uloge ljudi iz G17+ u prodaji Sartida. Zalosno je sto opste prodajemo energetski sektor, a tek je zalosno sto i politika ima svoje mesto u tome umesto samo ekonomski parametri (uostalom kao i kod prodaje Sartida).

ministar dr KGB

pre 16 godina

Mladjan Dinkic, jedan od malobrojnih ljudi sa...u Srbiji.
Dobro se svi secamo ko se sve uvlacio Karicu, od Seselja preko Velje do Djelica, a ko mu je izasao na crtu, ko se suprostavio Miletu Dragicu i njegovim pajtasima u Vojsci, i ko sada jedini ima hrabrosti od ministara da kaze nesto u vezi sa "bratskim" predlogoma za koji je i babi sa Kalenica jasno da je ucena i da obezbedjuje istu onu "sigurnost" koju su imale i nesrecne zene koje sada zive po sigurnim kucama.
A "bratsku" ljubav mnogo bolje poznaju oni koji su sa Rusima bili mnogo intimniji nego mi. Ukrajinici, Poljaci, Cesi...
To je bila takva "ljubav" da su nekadasnji ruski "partneri" kada bi se jednom oslobodili "ljubavne veze" i nogama i rukama kopali da ih prime u NATO i EU.

Lala

pre 16 godina

Šta reći, Dinkiću svaka čast što je i ovoliko rekao o toj problematici. O "ruskoj bratskoj pomoći" nemam šta da kažem, ali svi prenebegavaju činjenicu da više od 90% NIS je locirano u Vojvodini i to je još jedan od poteza Beograda kojima sam sebi daje autogol.

bocke

pre 16 godina

Jedino ako nas izvadi Dinkić. Prosto, vidite čime su se nasi lideri bavili pre politike a čime sada, koliko su kapitala stekli za vreme svojih mandata a koliko su imali pre ulakska u politiku.
I dok pričamo o stvarima koje mi obični možemo gledati samo u -njihovim- TV serijama itd...

Ivan

pre 16 godina

Lepo je to Dinkicu od tebe sto se zalazes da se NIS proda za 5-8 puta vecu cenu, to si pricao i za DDOR pa nista... a treba i da ispunis obecanje od 1000 evra. Da se ja pitam za buducnost ove zemlje je mnoooogo bolje da nas ne zaobidje juzni potok pa makar i poklonili NIS, a ja umesto 1000 dobio 500 evra!

pata

pre 16 godina

Ponuda Rusije nije politicka vec ekonomska. Jedini nacin da se donese pametna odluka jeste pozvati strucnjake (sto izgleda u Srbiji nije obicaj) i uraditi procene o tome sta se ekonomski isplati, sta koliko vredi i za koliko para se prodati, a ne ovako, da dobijamo kontradiktorne informacije svakog bozijeg dana. Niko normalan ne prodaje nista ako ne zna tacnu vrednost onoga sto ima, niko normalan danas ne odlucuje odokativno. Place mi se samo kada pomislim koliko strucnjaka u Srbiji sedi sada i cupa se za kosu dok neki tamo "pametolozi" lupaju kojesta iz dana u dan.

Boki

pre 16 godina

Toliko jadno i bedno deluju ti Dinkicevi manevri, da je to postalo smesno.Rusi normalno hoce da naplate stavljanje veta u Savetu bezbednosti kupovinom NIS-a ispod cene,a Dinkic hitro bezi iz pregovaracke grupe za prodaju NIS-a.Dva puta je obarao vladu da bi izvukao licni profit iz destabilizacije cele drzave.Kada je dobio zadatak da na Kipru udje u trag milijardama koje su Sloba,Miskovic,Borka i ostala bratija izneli iz Srbije on se pametnjakovic pojavio na televiziji i rekao kako on nije sposoban da pronadje iznesene milijarde dolara,da je to jako komplikovano za njega i da je on odustao od tog posla.Pitam se sa kojim pravom i ko je njemu dozvolio da odustane od potrage za tolikim parama koje su opljackane iz ove jadne Srbije.Sada gledamo jos jedan salto mortale Dinkica.On ponovo bezi od neprijatne situacije vezane za Ruse i ponovo prebacuje odgovornost na druge da bi se sam predstavio kao cistunac koji nije odavde i nezna o cemu se radi,kao i da ne moze da preuzme odgovornost za takvu prodaju NIS-a.On se licemerno pojavljuje i hvalise samo tamo gde su laki poslovi i gde se najlakse sticu politicki poeni.Godinama je medju glavnim zagovornicima koji koce zakon o denacionalizaciji, cujem i da je sa Gazda Miskovicem blizak ko nokat i meso.Dosta nam je Dinkica i njegovog licemerja,nesposobnosti i nekompetentnosti.Nek se vec jednom skloni i prepusti mesto sposobnijim i postenijim ljudima od sebe.Dosta je krao i ugradjivao se u razne privatizacije.

jelenko

pre 16 godina

Evo ovako. Dusebriznici u liku Dinkica i slicnih razmisljaju, nema ugradnje jer Rusi slabo daju pouceni LUKOILOM,i kako podeliti obecanih 1000 E, jer narod pamti kada se prica o kesu. Sto se tice Rusa kao poslodavaca idite u LUKOIL, oni gaze i ne pitaju.

Ivan

pre 16 godina

U ovoj prici potpuno je nebitan Dinkic.Bitno je da ce se Rusima sve dati zarad ...VK i interesa njegovih aparatcika da se finansijski ovajde.

Major

pre 16 godina

Pa da nemoze tu da se ugradi pa kao to nije dobra ponuda.
Da se on ugradio 50 Miliona onda bi bila dobra ponuda.
Dodzite Radikali i zavedite red.

Maja_V

pre 16 godina

Da li je moguce da su se Ameri i Rusi "utalili"?
Amerima rudna bogatstva na Kosovu a Rusima -nafta i gas Vojvodine? Svakom po baza da cuva svoje a ostali..nek pomru. A ta sudbina zaista i ceka Vojvodjane ako se stavi moratrijum na EU ekoloske standarde!
Ozbiljna drzava mora hitno da se okrene EU, da ne proda ili da proda manjinski paket akcija-NAJSKUPLUE sto moze, da sama od tih para izgradi crevo da glavnog gasovoda koji je u komsiluku, da prestane da veruje da su joj Aleksej Miler i ostali rusko-jevrejski tajkuni "BRACA" koji ce ih jeftino snabdevati energentima!
Svaki zarez tog ugovora mora biti javan i uporediti nasu situaciju sa okolnim zemljama pa tek onda izvuci zakljucke!
Dugujemo to svojoj deci i buducim narastajima.

Bojan

pre 16 godina

Ako je ova informacija o 500 miliona tacna (a sam ministar energetike kaze da se u ponudi ne navode konkretne cifre), onda ona nije daleko od procenjene vrednosti NIS-a od prosle godine. Stavise, pored tih 500 miliona oni se navodno obavezuju da daju jos toliko investicija, odnosno NIS se prodaje za jednu milijardu. To nije losa cena, posebno imajuci u vidu da ce to da obezbedi dugorocnu energetsku stabilnost, prihode od tranzitnih taksi i kupovinu energenata iz prve ruke tj po najpovoljnijim cenama. Na ovaj nacin se za 20, 30, 50 godina moze ustedeti mnogo vise para u odnosu na altenative koje podrazumevaju da sami gradimo gasovod do Madjarske i onda kupujemo preprodane energente.

Ja mislim da je glavni uzrok problema oko ove frke sto je dize Dinkic cinjenica da se on i njegovi pajtosi nisu procentualno ugradili u ovaj aranzman i to sto zele da na jeftin i prizeman nacin dobiju politicke poene. Vec vidjeno.

Goran

pre 16 godina

Bilo bi lepo da već jednom gospodin ministar objasni nešto u vezi Nacionalne štedionice, SARTID-a, nepronađenih milijardi na Kipru, i mnogo toga još što se desilo u međuvremenu, ne računajući gašenje nekih naših banaka i svojevremene skandale oko njegove smene sa mesta guvernera i kraljevske plate koju je primao pola godine iako nije radio. Odjednom se digla buka oko NIS-a, da nije možda već nekom drugom obećan? Možda će taj na kraju kupiti NIS za nešto više para, a Srbija će biti van naftovoda i gasovoda pa će derivate kupovati po svetskoj ceni, uz mogućnost da nam budući kupac prekine isporuke ili podigne cene kad god se njemu to ćefne. Nije tajna da OMV i neki drugi lobiraju svim silama da krak budućeg naftovoda naftovoda zaobiđe Srbiju pa da oni budu ekskluzivni isporučioci za Srbiju!!!??? Cela zapadna Evropa zavisi od isporuka energenata iz Rusije i i veoma je zainteresovana da taj naftovod zaobiđe Srbiju kako Srbija ne bi došla u situaciju da raspolaže rezervama energenata. Ministre, vreme je da se razmišlja u korist Srbije, a ne u korist pojedinaca i u korist stranaka koje učestvuju u prodaji. Ovde može biti upotrebljen međudržavni ugovor a ne samo prodaja i privatizacija. Cenu koja je pomenuta još niko nije najavio, a koliko se čuje, procena vrednosti NIS-a nije mnogo veća od cene koja se u ovom slučaju pominje. Sve u svemu, dosta je bilo privatizacija u kojima je neko omastio ruke i napunio svoje račune u bankama na egzotičnim ostrvima. Vreme je da se razmišlja o koristi za Srbiju, vlada mora biti razumna i odlučiti o onome šta je za Srbiju najbolje, a gospodin ministar bi trebalo da manje agituje preko medija tražeći u narodu podršku za neke svoje planove.

Ivan

pre 16 godina

Lepo je to Dinkicu od tebe sto se zalazes da se NIS proda za 5-8 puta vecu cenu, to si pricao i za DDOR pa nista... a treba i da ispunis obecanje od 1000 evra. Da se ja pitam za buducnost ove zemlje je mnoooogo bolje da nas ne zaobidje juzni potok pa makar i poklonili NIS, a ja umesto 1000 dobio 500 evra!

Major

pre 16 godina

Pa da nemoze tu da se ugradi pa kao to nije dobra ponuda.
Da se on ugradio 50 Miliona onda bi bila dobra ponuda.
Dodzite Radikali i zavedite red.

Bojan

pre 16 godina

Ako je ova informacija o 500 miliona tacna (a sam ministar energetike kaze da se u ponudi ne navode konkretne cifre), onda ona nije daleko od procenjene vrednosti NIS-a od prosle godine. Stavise, pored tih 500 miliona oni se navodno obavezuju da daju jos toliko investicija, odnosno NIS se prodaje za jednu milijardu. To nije losa cena, posebno imajuci u vidu da ce to da obezbedi dugorocnu energetsku stabilnost, prihode od tranzitnih taksi i kupovinu energenata iz prve ruke tj po najpovoljnijim cenama. Na ovaj nacin se za 20, 30, 50 godina moze ustedeti mnogo vise para u odnosu na altenative koje podrazumevaju da sami gradimo gasovod do Madjarske i onda kupujemo preprodane energente.

Ja mislim da je glavni uzrok problema oko ove frke sto je dize Dinkic cinjenica da se on i njegovi pajtosi nisu procentualno ugradili u ovaj aranzman i to sto zele da na jeftin i prizeman nacin dobiju politicke poene. Vec vidjeno.

Boki

pre 16 godina

Toliko jadno i bedno deluju ti Dinkicevi manevri, da je to postalo smesno.Rusi normalno hoce da naplate stavljanje veta u Savetu bezbednosti kupovinom NIS-a ispod cene,a Dinkic hitro bezi iz pregovaracke grupe za prodaju NIS-a.Dva puta je obarao vladu da bi izvukao licni profit iz destabilizacije cele drzave.Kada je dobio zadatak da na Kipru udje u trag milijardama koje su Sloba,Miskovic,Borka i ostala bratija izneli iz Srbije on se pametnjakovic pojavio na televiziji i rekao kako on nije sposoban da pronadje iznesene milijarde dolara,da je to jako komplikovano za njega i da je on odustao od tog posla.Pitam se sa kojim pravom i ko je njemu dozvolio da odustane od potrage za tolikim parama koje su opljackane iz ove jadne Srbije.Sada gledamo jos jedan salto mortale Dinkica.On ponovo bezi od neprijatne situacije vezane za Ruse i ponovo prebacuje odgovornost na druge da bi se sam predstavio kao cistunac koji nije odavde i nezna o cemu se radi,kao i da ne moze da preuzme odgovornost za takvu prodaju NIS-a.On se licemerno pojavljuje i hvalise samo tamo gde su laki poslovi i gde se najlakse sticu politicki poeni.Godinama je medju glavnim zagovornicima koji koce zakon o denacionalizaciji, cujem i da je sa Gazda Miskovicem blizak ko nokat i meso.Dosta nam je Dinkica i njegovog licemerja,nesposobnosti i nekompetentnosti.Nek se vec jednom skloni i prepusti mesto sposobnijim i postenijim ljudima od sebe.Dosta je krao i ugradjivao se u razne privatizacije.

andro

pre 16 godina

Jos da poverujem da Dinkic ima dobre namere, ali se onda setim uloge ljudi iz G17+ u prodaji Sartida. Zalosno je sto opste prodajemo energetski sektor, a tek je zalosno sto i politika ima svoje mesto u tome umesto samo ekonomski parametri (uostalom kao i kod prodaje Sartida).

her žika

pre 16 godina

Što reče her Žika: "Hoćeš da jedeš, hoćeš da ..., a to košta". Hoćemo rusku pomoć oko Kosova. E, pa to košta. Toliko o "ljubavi". Račun je stigao. Doduše roba se kupuje na neviđeno ali to je naš problem a ne njihov. Zato nam je jedan od uspešnijih vladara bio trgovac i to svinjarski, k.M.O. Bar je znao da se cenjka.

Jeremija

pre 16 godina

Meni to zvuci ovako: Mozemo da ostanemo bez Kosova ako ne poslusamo Ruse, a mozemo da ostanemo i bez Kosova i bez para od Nisa, ako ih poslusamo. Pa, de ti sad bidni pametan!

jelenko

pre 16 godina

Evo ovako. Dusebriznici u liku Dinkica i slicnih razmisljaju, nema ugradnje jer Rusi slabo daju pouceni LUKOILOM,i kako podeliti obecanih 1000 E, jer narod pamti kada se prica o kesu. Sto se tice Rusa kao poslodavaca idite u LUKOIL, oni gaze i ne pitaju.

Vladimir Rogan

pre 16 godina

Prvi put se u istoriji desava paradoks a to je da u ovom trenutku od Evrope trazimo razumevanje a od Rusa modernizaciju.
Paradoksi uvek imaju posledice u buducnosti!!!

bocke

pre 16 godina

Jedino ako nas izvadi Dinkić. Prosto, vidite čime su se nasi lideri bavili pre politike a čime sada, koliko su kapitala stekli za vreme svojih mandata a koliko su imali pre ulakska u politiku.
I dok pričamo o stvarima koje mi obični možemo gledati samo u -njihovim- TV serijama itd...

Maja_V

pre 16 godina

Da li je moguce da su se Ameri i Rusi "utalili"?
Amerima rudna bogatstva na Kosovu a Rusima -nafta i gas Vojvodine? Svakom po baza da cuva svoje a ostali..nek pomru. A ta sudbina zaista i ceka Vojvodjane ako se stavi moratrijum na EU ekoloske standarde!
Ozbiljna drzava mora hitno da se okrene EU, da ne proda ili da proda manjinski paket akcija-NAJSKUPLUE sto moze, da sama od tih para izgradi crevo da glavnog gasovoda koji je u komsiluku, da prestane da veruje da su joj Aleksej Miler i ostali rusko-jevrejski tajkuni "BRACA" koji ce ih jeftino snabdevati energentima!
Svaki zarez tog ugovora mora biti javan i uporediti nasu situaciju sa okolnim zemljama pa tek onda izvuci zakljucke!
Dugujemo to svojoj deci i buducim narastajima.

pata

pre 16 godina

Ponuda Rusije nije politicka vec ekonomska. Jedini nacin da se donese pametna odluka jeste pozvati strucnjake (sto izgleda u Srbiji nije obicaj) i uraditi procene o tome sta se ekonomski isplati, sta koliko vredi i za koliko para se prodati, a ne ovako, da dobijamo kontradiktorne informacije svakog bozijeg dana. Niko normalan ne prodaje nista ako ne zna tacnu vrednost onoga sto ima, niko normalan danas ne odlucuje odokativno. Place mi se samo kada pomislim koliko strucnjaka u Srbiji sedi sada i cupa se za kosu dok neki tamo "pametolozi" lupaju kojesta iz dana u dan.

Lala

pre 16 godina

Šta reći, Dinkiću svaka čast što je i ovoliko rekao o toj problematici. O "ruskoj bratskoj pomoći" nemam šta da kažem, ali svi prenebegavaju činjenicu da više od 90% NIS je locirano u Vojvodini i to je još jedan od poteza Beograda kojima sam sebi daje autogol.

Dejan CH

pre 16 godina

Bravo gospodine Dinkicu, svaka vam cast. Eh da Srbija ima jos nekoliko takvih kao Vi, Djelic, Jelasic, gde bi nam bio kraj? Ali nazalost, takvi su odavno napustili zemlju i doprinose nacionalnom dohotku drugih drzava.

A vi gospodine Popovicu, kazete da se sporazum ne sastoji od cifara: A kako bi onda Rusi napisali da nam placaju NIS?? Mozda nam daju krave ili konje za to a ne novac? Ali i u tom slucaju bi morali nekako da opisuju koliko krava ili konjeva bi nam dali.

Jadna smo mi drzava sa vama i vama slicnim na celu.

Dejan, dipl. Ing. ETH, Svajcarska

Vlastimir

pre 16 godina

Osiljeni ruski oligarsi zele da dodju do naftne i gasne industrije Srbije po tri puta manjoj ceni od one koja bi se dobila na tenderu, dok bi ostale dve trecine izmirili laznim obecanjima. "Tranzitni gasovod" koji ruski oligarsi preko dnevne stampa obecavaju da izgrade u stvari vec postoji, samo sto bi se jednim krakom slabog tranzitnog kapaciteta spojio sa Bugarskom tako da bi njihova ulaganja bila marginalna. Taj gasovod bi zbog slabog kapaciteta sluzio iskljucivo za distribuciju gasa u Srbiji, dok bi tranzit prema srednjoj i juznoj evropi isao preko Bugarske i Rumunije, i Grcke sto je vec potpisano.
Srbija bi privatizacijom NIS-a na otvorenom tenderu umesto laznih ruskih obecanja dosla do mnogo vece kolicine realnog novca, kojim bi mogla sama da finansira izgradnju infrastrukture. Indikativno je da ruski oligarsi ne zele da izadju na otvoreni tender, vec zele da do do naftne i gasne industrije Srbije dodju laznim obecanjima i ucenama.

Marko Grozni

pre 16 godina

Cela vojvodina i pomoravlje i deo sumadije je lezao po panonskim morem preko 200 miliona godina. tokom tog vremena nastala su lezista gasa i nafte na nekim delovima dna. Tako gasa i malo nafte ima u Madjarskoj, mnogo vise nafte u Rumuniji, iz Vojvodine i Angole NIS crpi 20% domacih potreba. POSTOJI MNOGO STUDIJA NA FAKULTETIMA I U NIS-U O NALAZISTIMA NAFTE U VOJVODINI. ALI U DODATNO ISTRAZIVANJA I U EKSPLOATACIJU TREBA ULOZITI OKO 200 MIL. DOLARA! SVAKA DRZAVA U SVETU BI TO PRVO URADILA PA ONDA SVE OSTALO ALI SRBIJA NIJE BILO KOJA DRZAVA NEGO JE SRBIJA, PA TAKO UVOZNICKI LOBI I ENERGETSKI LOBI TO NE DOZVOLJAVA JER OVAKO ONI ZARADJUJU A ONAKO BI DRZAVA I NAROD (pa to nije logicni) . Izgovor je sledeci sta da se desi mi da ulozimo 200 mil. dolara i nenadjemo naftu sto je nebuloza. Ko zivi u okolini Kovina zna sigurno da kad kopa zemlju na nekim mestima posle 1 metra dolazi se do uglja i treseta? A sta li tek ima na kilometar dubine?

ministar dr KGB

pre 16 godina

Mladjan Dinkic, jedan od malobrojnih ljudi sa...u Srbiji.
Dobro se svi secamo ko se sve uvlacio Karicu, od Seselja preko Velje do Djelica, a ko mu je izasao na crtu, ko se suprostavio Miletu Dragicu i njegovim pajtasima u Vojsci, i ko sada jedini ima hrabrosti od ministara da kaze nesto u vezi sa "bratskim" predlogoma za koji je i babi sa Kalenica jasno da je ucena i da obezbedjuje istu onu "sigurnost" koju su imale i nesrecne zene koje sada zive po sigurnim kucama.
A "bratsku" ljubav mnogo bolje poznaju oni koji su sa Rusima bili mnogo intimniji nego mi. Ukrajinici, Poljaci, Cesi...
To je bila takva "ljubav" da su nekadasnji ruski "partneri" kada bi se jednom oslobodili "ljubavne veze" i nogama i rukama kopali da ih prime u NATO i EU.

Ivan

pre 16 godina

U ovoj prici potpuno je nebitan Dinkic.Bitno je da ce se Rusima sve dati zarad ...VK i interesa njegovih aparatcika da se finansijski ovajde.