Utorak, 06.11.2007.

06:18

Poraz od Italije u taj-brejku

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Poraz od Italije u taj-brejku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Zorga

pre 16 godina

@ Jovan. Nisi bas informisan kao ni vecina koja prati trenutno odbojku.1. Osmokrovic Natasa je igrac koji je sam svetski vrh vise od 10god a 2.doticni Osmokrovic je njen rodjeni brat,Natasa je bila Leto po Muzu od koga se razvela i vratila svoje devojacko prezime Osmokrovic. Gluposti koje lupetate samo pokazuju u kakvom mi getu zivimo, a svi pametuju!!!

talenat

pre 16 godina

...selektor i I dizac su i u istom klubu i to vec duze vreme,verovatno im tako odgovara (njemu da je 'prati tokok cele sezone, njoj da je sprema za reprezentativna takmicenja) ..tako ce verovatno biti i u buducnosti, pa je bolje prikljuciti neku talentovanu devojcicu (mnogo mladju od ognjenovic),da bude tu za sledece generacije...jer suludo je trositi bilo cije vreme...to malo zabrinjava jer zbog takvih nekih situacija gubimo rezervne varijante, ali na srecu svaki put kad se najmanje nadamo,iskoce talenti...ko zna

Jovan

pre 16 godina

Ne znam čemu tolika frka oko tuđe reprezentativke?!
Zar pored tolikih silnih naših vedeta o kojima svi ovde pričaju treba da maštamo o veterankama iz drugih država-pa nismo mi Italijani :)
Šalu na stranu, reč je o Nataši Leto koja je nakon udaje za nekadašnjeg tehničara Mladosti iz Zagreba, Borisa Osmokrovića, uzela njegovo prezime.
Ona se svojim igrama istakla još 1998. na svetskom prvenstvu za žene u Japanu i, uz Barbaru Jelić, bila okosnica tada veoma uspešne ženske hrvatske odbojkaške reprezentacije ( dva srebra sa Evropskih šampionata ).
Prošle godine je nakon šestogodišnje pauze i neigranja za Hrvatsku obukla nacionalni dres,a na minulom Evropskom ponovo nije igrala kao ni kompletna prva postava, jer im u savezu škripi i puca na sve strane, a otkazi selektorima seniora su letos pljuštali baš žestoko.
Sve u svemu, u poodmaklim je odbojkaškim godinama i sumnjam da bi nam mogla biti slamka spasa-sve i kada bi to htela.

pedja

pre 16 godina

Citajuci vase komentare naterali ste me da i ja ukljucim.Nevolim da kritikujem, ali bih dao zamerku kapitenu, da se malo vise skoncentrise jer danas protiv DR nije dala ni deo svog maksimuma igrackog iskustva, da ne kazem da nije primecena u timu.Nemojte mi zameriti kao ni kapiten, jer je ona ipak vodja te ekipe.Bice bolje ja se licno nadam i uzivacemo u njihovim narednim utakmicama.Pozdrav devojkama.Ja Vas ipak vidim u Pekingu!!!

*alexandra*

pre 16 godina

Joj, bre ljudi, samo polako... Posle tesnog poraza u taj breku od evropskog prvaka dosta ljudi je pesimistički raspoloženo i predviđa se tu još nekih 4-5 poraza... E pa to je malo preterano po meni... Završnica četvrtog i peti set jesu loše odigrani, u ovoj tekmi niko nije baš imao svoj dan, niko nije briljirao, ali Bože moj pa dozvoljeno je valjda da i Vesna i Ogi ponekad odigraju ispod vrhunskog nivoa!? I meni je žao što Maja Simanić (jedna od mojih omiljenih igračica) nije dobila priliku, kad već Ogi nije baš sve polazilo za rukom možda bi bilo bolje da je malo odmorila... Bilo bi lepo kad bi protiv Dominikanske republike dobile priliku neke od igračica koje do sad baš nisu bile u prvom planu...

dado it

pre 16 godina

nazalost ovdje u italiji nisu prenosili utakmicu(ne radi se o fudbalu pa su samo sporedne vijesti dosle).kako citam nase su dobro igrale i tako nek nastave pa ce biti rezultata. da vam samo kazem natasa osmokrovic je kapiten novare i rodjena je u zagrebu ali im aitalijnasko drzavljanstvo,a kubanka je tek ove godine dobila drzavljanstvo pa igra za italiju.
pozdrav svim citaocima b92. cao dado

anabg

pre 16 godina

Za Branka i ne obvestene.Natasa Osmokrovic je igrala za hrvatsku reprezentaciju.Ona je njihova igracica blize receno kapiten njihove reprezentacije.Uvazavam je kao primaca i igraca.Sto se tice nasih primaca na vidiku ima mladih igracica.Ali, za Peking ako se slucajno nedaj Boze Anja ne vrati Terza mora da Djeru prerotira na primaca.Naravno u koliko ona to bude htela.Ali poznavajuci njen patriotizam, ja se licno nadam da ce to ona za Srbiju uraditi!!!Samo da se ona oporavi ja ne brinem za Peking.A sto se tice konkurencije Jovane Djeri, uvek je zdrava konkurencija dobro dosla. tj.devojke sa klupe su vec cuda uceinile protiv Japana.Nije smak sveta jedan poraz od 3-2 od prvaka Evrope!!!!Vidimo se u Pekingu!!!! Napred devojke ja vas volim.

odbojkasica

pre 16 godina

@branko
Naravno da smo culi za Natasu Osmokrovic, odlicna, starija iskusna igracica. Mislim da je Bosanka, ili cak Hrvatica. i cak mislim da je ove godine nastupala na Evropskom prvenstvu za selekciju Hrvatske...ako se ne varam, jer znam da sam videla negde njeno prezime na spisku igracica ucesnica EP.
CEMU JASNA MAJSTOROVIC U NASOJ REPREZENTACIJI????
neka mi neko da odgovor!

znanje-imanje

pre 16 godina

i ja sam mislio da je ona naša i "hteo" da Nataša Osmokrović igra za reprezentaciju kad ono - ona je njihova... da sad ne započinjemo temu o imenima, prezimenima i poreklu... a više neće da igra ni za njih jer su im odnosi kao kod nas u rukometu košarci i fudbalu

branko

pre 16 godina

Надовезујем се на тему откуд Кубанка у екипи Италије.
У екипи из Новаре, прошле године је, заједно са Ањом Спасојевић, играла сјајна играчица која се зове Наташа Осмокровић. Био би можда ризик да кажем да је боља од свих наших играчица, али без трунке ризика, тврдим да ни једна од њих није боља од ње. То знају сви који озбиљно прате женску одбојку. Будући да ову девојку нисам до сада видео ни у једној репрезентацији, питам да ли неко зна ко је она и постоје ли било какве шансе да игра за нашу репрезентацију.

sinan

pre 16 godina

@JOVAN dva
A ko je to merodavan da donosi neke strucne komentare??? daj reci majke ti,da nije mozda ULTRA MEGA NEZAMENLJIVI GIGA BORICIC.

Ja sam rekao jos pre da je Terzu trebalo smeniti jos pre Japana iz razloga sto je vec prosao jedan olimpijski ciklus ,pa ne moze on dozivotno da bude selektor.
Promene su neophodne cini mi se da ova ekipa vec dostigle maksimum

dana

pre 16 godina

Naše evidentno neće biti među tri tima za OI u Pekingu jer se sa ovom ekipom ne može pobediti ni Italija, a kamoli jedan Brazil, SAD, Kuba ni Poljska.
Razlog leži u mladosti tima - jedna devojka od 19 i jedna od 17 godina su u prvoj postavi - što je pohvalno ali zato ništa od prolaza. a, neće ga biti ni naredne godine ukoliko se ne oporavi Đerisilo i Spasojevićka ne obnovi pokidane veze sa selektorom,a sada verovatno i sa nekim igračicama.
Pravo je čudo da smo sa SAMO JEDNOM raspšoloženom igraćicom u napadu - Nikolićevom - uspeli da dobijemo dva seta. Brakočevićka je platila danak neiskustvu, Molnarova u napdu jednostavno nije ni 50 odsto Spasojevićke, Čitakovićevu Italijanke dobro znaju i to je to.
Sa Đerisilo (uz odličnu zamenu kakva je Brakočevićka) i Spasojeviću na mestu primača, uz Nikolićku - mi dobijamo "višecevni bacač". Ali toga nema u Japanu pa neće biti ni pobeda protiv Brazila, Kube, Poljske i SAD.

nesta

pre 16 godina

Olako smo pustili 4 set,al dobro.Velika podrska za Brizitku Molnar,bice ona mnogo ubojitija,ovo je bio samo los dan.
Napred Srbija

mikasa

pre 16 godina

Ja sam juce prognozirao dva seta i da nam je neko to ponudio ja bih bio zadovoljan , ali kad osvojis dva sto ne bi i treci... ali za taj treci treba bar jos jedno dva jaka turnira sa po pet teskih protivnika i na svakoj nasoj poziciji po dve spremne igracice.Onda necemo imati problem da li mozemo da privedemo utakmicu kraju kod rezultata 2:1 i 16-16.I ja se neki put zapitam zasto nije Ana Antonijevic u ekipi i zasto Terza nema poverenja u Simanicku da bar malo zameni Maju.Jos nisam video da neka igracica odigra na visokom nivou ceo turnir i to bez minuta odmora.A sto se komentatora tice ja sam odavno digao ruke od kritika, u ovom slucaju kritika ne pomaze i sva sreca sto na daljinskom postoji dugmence "mute" pa se vise ne nerviram na tu temu.A za @Branka u vezi jucerasnje teme - servis, ako nije bio igrac ili trener kako tvrdi, onda neka pita nekoga ko se aktivno bavi ovim sportom zasto lopta ne ode tamo gde zeliz da odserviras...i taj ce ti reci bar tri razloga ako je iskren sagovornik.U svakom slucaju idemo dalje, ima jos da se igra.

Cedex

pre 16 godina

Bravo Devojcice i Devojke. Jako me raduje saznanje da za buducnost odbojke ne treba brinuti, jer imamo i mnogo strucnjaka koji svoje neprocenjivo znanje i umece prenose na igracice (i igrace). I ja da sam se pitao, menjao bih libera da se malo odmori... Napred Srbijo

sanja ruma

pre 16 godina

bile smo bolje al eto, šta da se radi. vratićemo mi to njima dvostruko na olimpijadi. svaka čast za Stefanu Veljković, po njoj vidimo da naša odbojka ima svetlu budućnost i nakon ove generacije. SAMO NAPRED DEVOJKE, BIĆE SVE BOLJE.

jovan

pre 16 godina

Mislim da bi moj imenjak ( kommentar br. 9) mogao da malo smanji doživljaj ako se ikada bavio sportom morao bi da zna koliko je teško u kratkom vremenskom periodu držati vrhunsku formu pogotovo sa mladom ekipom. Ostavimo stručne komentare onima koji su za to merodavni a mi smo tu da ih bodrimo. A za Koraća mislimo potpuno isto .

Aleksandra CH

pre 16 godina

@Uzicanin@U potpunosti se slazem sa tvojim komentarom,samo bih jos dodala,da komentator blagi uzas,tiha jeza,i da me je u pojedinim trenucima vise nervirao on,nego i same devojke koje su gubile!!!

Ajmo žene!

pre 16 godina

Italija, koja se fakticki prosetala pre samo mesec dana kroz evropsko prvenstvo ovde je dosla sa jos jacim sastavom i licno nisam ocekivao da bez Djere, Anje i Dragane uopste mozemo protiv njih da dodjemo u situaciju da vodimo 2:1 uz 16:16 u cetvrtom setu. Nazalost to je bilo sve sa nase strane u ovom mecu, ali i to je dostignuce o kojem ogromna vecina svetskih selekcija moze samo da sanja i stvarno sam zgrozen malicioznim komentarisanjem ovog meca od strane "dokazanag" bisera srpskog sportskog novinarstva kojeg smo imali "zadovoljstvo" da slusamo u ovim ranim jutarnjim satima koji je herojski nastup nasih zena, devojaka i devojcica opisivao za nepodnosljivim potcenjivanjem.

Brizitka Molnar se stvarno trudila, ali jednostavno za mec protiv ekipe kakva je Italija trebala nam je na njenom mestu igracica kalibra Anje Spasojevic i to je po meni presudilo na kraju. Jelena Nikolic do pred kraj cetvrtog seta bila je na svetskom MVP nivou. Mladjana Jovana je nazalost mnogo podloznija "trosenju", tako da je bila ogromna razlika izmedju onoga sto je pruzila u prvom setu, i u trecem posle prinudnog odmora u drugom, u odnosu na njenu igru u ostatku meca. Kapiten(ka) danas bas i nije bila na svom nivou, ali i mi smo jos pod utiskom evropskog prvenstva kada je ono sto je prikazivala bio sam vrh necega sto neko moze da ocekuje od srednjaka. Mozda najvece zamerke danas imam na Maju, koja je iz najbolje namere pokusavala sve ravnomerno da uposljava i razigrava... smatram da je trebalo mnogo vise forsirati Jelenu (na granici "silovanja", onako kako N.Grbic sada forsira Miljkovica otkada je otisla skoro cela stara garda). Sto se Suzane tice, ona sigurno moze bolje, ali jos jednom se treba i prisetiti protiv kakve smo sile igrali. Stefana - od pocetka prvenstva igra mnogo bolje nego sto bi od jedne juniorke, 19-godisnjakinje, uopste bilo prostojno zahtevati - a ova "kadetkinja" ima samo 17 godina! Nemam reci...

Terzicu svaka cast na hrabrosti i sportskoj drskosti. Ja sam cak ocekivao da mozda "zrtvujemo" ovu utakmicu da bi odmorniji nastavili ostatak takmicenja, ali on je rizikovao i umalo mu se rizik nije pozlatio, i da smo danas dobili Zabar(k)e bili bi samo na korak od onoga sto se cinilo kao nemoguca misija - medalja (uz direktan plasman u Peking). Mada i sada ovaj neverovatan scenario vise nije toliko neostvariv. Odgovara nam sto je Poljska "pukla" po treci put u cetri meca i fakticki otpala, jer njoj kao evropskoj ekipi sada najvise odgovara da joj mi i Italijanke ne pravimo guzvu za kvalifikacije za OI, tako da sam sada veliki optimista pred taj mec koji ce nam biti uvertira pred tri kljucna duela (USA, BRA, CUB). Kako sada stvari stoje, bice izgleda presudan mec izmedju nas i Amerikanki...

Svaka cast.

jelena2

pre 16 godina

Dakle,to je sport i neka pobedi bolji.Ali,stvar je u tome sto je danas pobedio manje losiji tim.Zasto Maja Simanic uopste ide na takmicenja,kad nijednu priliku nije dobila?Suzani danas nije bio dan,a i tehnicar nam nije bas blistao.Dobro,nije to nista,jer kao sto neko gore rece,ovakvi kiksevi smeju da nam se dogode protiv Italije i Brazila,a posle ce biti bolje,sigurna sam u to!!Samo hrabro,mi smo uz Vas!I,da,jos nesto.Kad ovi Azuri sledeci put krenu put nekog takmicenja,nadam se da nece stati na granici da provere da li tamo ceka neki emigrant sa Kube,pa da ga uvrste u prvu postavu,velikodusno mu dajuci drzavljanstvo!?Mislim,bez namere da ikoga uvredim,neprirodna je njena pojava u timu...Tako,bice to dobro,samo polako,a mi cemo i dalje da ustajemo u cik zore,pa makar Vi i gubile ;}PoZzZz...

anabg

pre 16 godina

Ovo je moje drugo javljanje.Bilo mi je i ocekivati da cemo od Italije izgubiti.Starije i iskusnije su od nase mladosti.Ali, cini mi se uz uvazavanje kapitena da je ona licno na ovoj utakmici malo zakazala, s obzirom na njeno iskustvo. Moramo biti realni.Nije moguce da se plasiramo u prve tri ekipe.Ovaj turnir je jaci od SP.Bez obzira na sve devojke vi ste sjane i dobro igrate.Mi smo uz vas svakog dana.Ljubim Vas.

Uzicanin

pre 16 godina

Moramo biti zadovoljni mecom i rezultatom sa Italijom. Pojacana Italija u odnosu na EP sa Franceskom Picini, dok Srbija oslabljena, bar na papiru u odnosu na EP. I opet, podmladjeni tim Srbije takvoj jednoj selekciji, koja na EP i mislim i ovde na SK nije izgubila nijedan set, uzima dva seta i jos je u drugom setu ponizava sa 25:16 je stvarno rezultat za respekt i govori kuda ide srpska zenska odbojka u buducnosti. Utisak su jedino pokvarili veliki padovi u igri naseg tima koji su uzrokovali da smo svaki set koji smo izgubili-izgubili ubedljivo sa oko 10-ak razlike, ali tako je to sa Italijankama: cim se malo opustis (pogotovo na prijemu) one to kaznjavaju i prave nedostiznu prednost.

Kod 16:16 u 4. setu sve je poslo naopako prvenstveno zbog pada koncentracije na prijemu (Suzana koja je bila MVP utakmice sa Japanom je danas malo podbacila, kao i Jelena Nikolic u par nekih situacija, pa Maja nije mogla da podigne dovoljno dobre lopte u tim momentima). Stoga su Italijanke napravile neverovatno seriju i od tog trenutka su uzele, racunajuci i 5. set 24 poena naspram nasih, cini mi se 9. Zato je steta zbog poen kolicnika koji je na ovoj tekmi bas pokvaren, a moze mnogo toga na kraju da odluci. Pad na kraju 4. i u 5. setu je normalan i ne treba devojkama nista zameriti. Neiskustvo, jak protivnik, pad koncentacije i zamor glavnih igraca je uzrok tome. Mada mislim da je Terza morao da vise proba izmenama primaca (Vesovic uopste nije ulazila kao na EP kad je taj potez bio delotvoran) i ne znam zasto uopste ni na EP, a ni ovde ne menja (citaj: odmara) tehnicara. Maja je jedini igrac koji nije imao ni sekunda pauze i stvarno je premorena. Ako stvarno nema ni malo poverenja u iskusnu Simanic, ne znam sto ju je uopste zvao (i na poziciji drugog tehnicara treba krenuti u podmladjivanje, kao sto je to poceo sa Stefanom, Maja Simanic je 1980-to godiste, Terza uporno ne zove Anu Antonijevic, ne znam nijedno drugo resenje za ovu poziciju u buducnosti, jedino Marija Pucarevic tehnicar kadeta ili Bojana Zivkovic tehnicar juniora)

Sve u svemu ohrabrujuca igra i devojke samo tako nastavite. Protiv Brazila i Italije se i sme kiksnuti, a ostali se mecevi moraju dobiti, pogotovo zbog loseg poen kolicnika koji imamo.

I jos jednom pohvale za malu Stefanu Veljkovic iz Postara. Sa 17 godina pucati penale i servirati onako drcno i sa samopouzdanjem i biti u prvoj postavi vicesampiona Evrope je prosto sjajno. Devojka je bila MVP EP za kadete ove godine u Ceskoj gde smo bili drugi, ali je tamo igrala na poziciji korektora. Medjutim u Postaru su je prebacili na srednjeg blokera i sad je na toj poziciji je usla u seniorski tim. Mozda treba kada Jovani ne ide probati i sa Stefanom na korektoru.

Abraham

pre 16 godina

Devojke, zbog vas se nisam naspavao, i vi izgubiste! Nema veze vazno je da sam uzivao dok sam vas gledao. Nastavite i dalje sa ovakvim igrama i bice super.

branko

pre 16 godina

Да ли су наше девојке могле добити ову утакмицу? Добиле су два сета, што значи да противник није непобедив. Но, и кад ЦЕЛУ утакмицу против тако квалитетног и искусног тима какав је тим Италије ИГРАШ ДОБРО, није сигурно да ћеш победити , али, је сасвим сигурно да ако ЦЕЛУ утакмицу НЕ ИГРАШ ДОБРО, нећеш победити. Игром од 16:16 у четвртом сету па до краја меча, тешко би се победио било који противник на овом турниру.Нити кога прозивам, нити кога појединачно осуђујем, само констатујем чињенице и додајем да ја не знам објашњење. Ипак, волео бих да један број озбиљних `форумаша` прочита моја размишљања о сервис грешкама у тексту `Терзић: Без страха против Италије` , одмах ту, испод ове теме. Показало се да ни једна неспорно велика екипа као што је Италија не сме себи да дозволи луксуз мноштва сервис грешака, као јутрос у првом сету којег су наше добиле. Ако неко буде гледао снимак, нека обрати пажњу у којим моментима су наше правиле сервис грешке па ће ту наћи бар један од узрока пораза.

Jovan

pre 16 godina

Šteta, ali ovaj poraz siguran sam neće demoralisati našu ekipu u Japanu i da đe svi koji su tamo dati svoj maksimum kako bi ostvarili zacrtani cilj. Kao i svi ljubitelji odbojke koji su pratili utakmicu ca Italijom nisam mogao da uživam u TV prenosu a zato se pobrinuo "javni servis" preko svog "komentatora"koji nije žalio truda da nam upropasti jutro svojim odvratnim i totalno nestručnim komentarima.Osim nekih novih imena sa posebnim naglascima i nadimcima pojedinih igrašica omogućio nam je da saznamo da se odbojka igra "visoko na kraj" kao pedesetih godina,da Italijanke greše iz najbolje namere a naše zato što su u grču i uplašene,da osvajamo poene na sreću ane našom igrom i još gomila gluposti koje je nemoguće sve nabrojati. Duško Korać je svojim komentarima pokazao totalno neznanje i nerazumevanje odbojke kao igre i po mom mišljenju uvredio naše devojke kao što je to uradio i svojim komentarima sa O I u Sidneju ali tada je u pitanju bila naša muška selekcija.Imam utisak da su njegove simpatije bili na strani Italijanske ekipe i da je zadovoljan ishodom utakmice.Nadam se da ga više nećemo slušati a u protivnom probajte da isključite ton, mnogo je bolje.Pridružujem se onima koji su predlagali Jergu kao komentatora koji je bez sumnje jedini TV komentator koji zna i razume odbojku ali izgleda zbog ovih Beogradskih stručnjaka nije podoban.Čestitke Ratku Pavličeviću na stručnim i odmerenim komentarima. Devojke igrajte slobodno, vi ste najbolje što imamo a one koje su dozvolile sebi da same procenjuju svoju formu i nisu tu da vam pomognu kada Vam je teško neka im je na čast. Pozdrav i budite zdrave i vesele a rezultata će biti.

zokica

pre 16 godina

daleko mi je lakse pao poraz u luxemburgu kada su italijanke igrale sjajno i zasluzeno nas pobedile.danas je pobedio manje losiji.nema svrhe traziti krivca jer mislim da je CEO TIM ukljucujuci i trenera na momente delovale kao bolji tim nekog ligasa.terzic je sve menjao sem one koja je danas odigrala stvarno lose.mislim danjeno forsiranje ni njoj a ni timu nije bilo korisno.svako ima pravo na los dan ali odredjene uloge u timu povuku sa sobom i ostale.ono sto ostaje je cinjenica da ste i dalje nase ljubimice i da vas prate hiljade i hiljade ociju bez obzira na satnicu i da treba da dajete sve od sebe ,kao sto ste i danas cinile ,i da znate da smo uvek uz vas.

Jovan

pre 16 godina

Ma ne može ovaj smlaćeni da im ohladi glavu kad kolena počnu da klecaju-pa to ti je!Traži tajm-aut i umesto da im da konkretan savet koga napasti servisom,a koga i kako blokirati i hvatati u polju-on ili kuka ko narikača ili „mudro“ ćuti i gleda u prazno.
Danas je bila idealna prilika da se Italijankama bar delimično revanširamo( ako je uopšte moguće u liga-sistemu takmičenja „osvetiti“ se nekom ko te je kao valjak pregazio u tekmi za zlato?! ) za debakl sa minulog evropskog prvenstva.Žabarke danas nisu ličile na sebe-ona Aguero je ispucala više lopti u aut nego na celom evropskom zajedno,servirale su „pionirski“,ali ni to nije bilo dovoljno za više od 2 osvojena seta.
Ok,iskren da budem nisam ni ta dva osvojena očekivao,ali slaba uteha od toga.Sa ovakvom igrom Brazil,SAD i Kuba će nas pretrčati sa pola gasa.
Jutros nam je prijem bio očajan-ni Nikolićeva ni Ćebićeva nisu bile u „akordu“.Naše devojke su servirale školski i bez puno agresije,a sa takvim servisom se ne nastupa ni protiv ekipe sa radničkih sportskih igara.Ne znam samo da li je u pitanju „taktička“ zamisao trenera da Kardulo i Pićinini iznenadimo laganim servama, ili je trema i strah od greške učinila svoje?! Ni Ognjenovićeva danas nije bila ni blizu svoje prepoznatljive igre, mada, sa onakvim prijemom nije ni bilo za očekivati da organizuje kvalitetan napad.
I, kao kruna svega, beživotan i umrtvljen Koraćev komentar, koji je jutros zvučao kao da 30 godina nije spavao i kao da komentariše karling „duel“ Finske i neke tamo Letonije u ranim jutarnjim satima-sramota!. Stvarno je prevršio svaku meru-pa penzija je i izmišljena zbog takvih!
Elem, obe ekipe igrale su toplo-hladno i ispod svog nivoa, ali su Italijanke zajedno sa Barbolinijem na čelu parade pokazale da su zrelija,jača i psihološki znatno stabilnija ekipa.
I, za kraj, razočaran sam kvalitetom odbojke, obzirom da su igrale dve zvanično najbolje ekipe Starog Kontinenta.Gledao sam neke delove utakmice Kuba-Brazil i ono što sam video izgledalo je kao da nije isti sport-eksplozivno,energično i jako,jako atraktivno.

tijana

pre 16 godina

Steta za poraz , bili smo blizu pobede , 2-1 u setovima i 16-16 u 4.
Glavu gore devojke , ima jos dosta utakmica , mi treba svoju sansu da trazimo protiv Poljske , Kube i SAD.
Iskreno Brazil i Italija su trenutno bolji , pogotovo zato sto ne igraju Ivana,Anja i Natasa . Sa njima u timu sigurna sam da bi pobedili Italijanke .
Bez brige mi smo i dalje uz vas !

Kanostrevac Goran

pre 16 godina

Nije mi žao što sam ustao u 04,15.Djevojke su igrale dobro, ali u utakmici sa oscilacijama sa obadvije strane presudila je sreća, mada to rezultat u petom setu ne govori.
Utakmica pored malih ekrana bi bila mnogo lepša bez subjektivnih ocjena komentatora, koji svojim komentarisanjem nameće svoj stav i sud o utakmici.

Paracinka

pre 16 godina

A mogli smo i da dobijemo utakmicu, iako nismo u punom sastavu! Cini mi se da ona "crna" Italijanka, ne igra bas nesto, kao na proslom Evropskom prvenstvu! Bice bolje! Najlepse ste i najbolje!!!!!!

Dragan

pre 16 godina

Veliki je uspeh osvojiti dva seta protiv Italijanki. Ali, ukus gorcine ostaje jer se stekao utisak da su nase devojke mogle pobediti, u najmanju ruku da imaju kvalitet. Potrebno nam je da imamo zamene za libera i tehnicara (Suzanu i Maju) koje bi ih odmenile bar jednom ili dva puta po pet minuta. Mali odmor cesto moze mnogo pomoci igracu kada se vrati na teren, a drugo kada imate samo jednog tehnicara vasu igru lakse prouci protivnik. Takodje, treba reci da kritika koju trener uputi ka nekom igracu (igracici) mora biti i psiholoski odmerena, da on (ona) ne bi izgubio samopouzdanje i da bi posle toga igrao bolje, a ne da mu treba deset minuta dok se oporavi od kritike.
Dodacu da je Jelena Nikolic promenila servis i da smo tako ostvarili nekoliko znacajnih poena. Sve u svemu, ovo je ipak veliki uspeh, mnogo bolji rezultat nego u finalu prvenstva Evrope i zato treba jacati samopouzdanje za naredne meceve.

Uzicanin

pre 16 godina

Moramo biti zadovoljni mecom i rezultatom sa Italijom. Pojacana Italija u odnosu na EP sa Franceskom Picini, dok Srbija oslabljena, bar na papiru u odnosu na EP. I opet, podmladjeni tim Srbije takvoj jednoj selekciji, koja na EP i mislim i ovde na SK nije izgubila nijedan set, uzima dva seta i jos je u drugom setu ponizava sa 25:16 je stvarno rezultat za respekt i govori kuda ide srpska zenska odbojka u buducnosti. Utisak su jedino pokvarili veliki padovi u igri naseg tima koji su uzrokovali da smo svaki set koji smo izgubili-izgubili ubedljivo sa oko 10-ak razlike, ali tako je to sa Italijankama: cim se malo opustis (pogotovo na prijemu) one to kaznjavaju i prave nedostiznu prednost.

Kod 16:16 u 4. setu sve je poslo naopako prvenstveno zbog pada koncentracije na prijemu (Suzana koja je bila MVP utakmice sa Japanom je danas malo podbacila, kao i Jelena Nikolic u par nekih situacija, pa Maja nije mogla da podigne dovoljno dobre lopte u tim momentima). Stoga su Italijanke napravile neverovatno seriju i od tog trenutka su uzele, racunajuci i 5. set 24 poena naspram nasih, cini mi se 9. Zato je steta zbog poen kolicnika koji je na ovoj tekmi bas pokvaren, a moze mnogo toga na kraju da odluci. Pad na kraju 4. i u 5. setu je normalan i ne treba devojkama nista zameriti. Neiskustvo, jak protivnik, pad koncentacije i zamor glavnih igraca je uzrok tome. Mada mislim da je Terza morao da vise proba izmenama primaca (Vesovic uopste nije ulazila kao na EP kad je taj potez bio delotvoran) i ne znam zasto uopste ni na EP, a ni ovde ne menja (citaj: odmara) tehnicara. Maja je jedini igrac koji nije imao ni sekunda pauze i stvarno je premorena. Ako stvarno nema ni malo poverenja u iskusnu Simanic, ne znam sto ju je uopste zvao (i na poziciji drugog tehnicara treba krenuti u podmladjivanje, kao sto je to poceo sa Stefanom, Maja Simanic je 1980-to godiste, Terza uporno ne zove Anu Antonijevic, ne znam nijedno drugo resenje za ovu poziciju u buducnosti, jedino Marija Pucarevic tehnicar kadeta ili Bojana Zivkovic tehnicar juniora)

Sve u svemu ohrabrujuca igra i devojke samo tako nastavite. Protiv Brazila i Italije se i sme kiksnuti, a ostali se mecevi moraju dobiti, pogotovo zbog loseg poen kolicnika koji imamo.

I jos jednom pohvale za malu Stefanu Veljkovic iz Postara. Sa 17 godina pucati penale i servirati onako drcno i sa samopouzdanjem i biti u prvoj postavi vicesampiona Evrope je prosto sjajno. Devojka je bila MVP EP za kadete ove godine u Ceskoj gde smo bili drugi, ali je tamo igrala na poziciji korektora. Medjutim u Postaru su je prebacili na srednjeg blokera i sad je na toj poziciji je usla u seniorski tim. Mozda treba kada Jovani ne ide probati i sa Stefanom na korektoru.

Paracinka

pre 16 godina

A mogli smo i da dobijemo utakmicu, iako nismo u punom sastavu! Cini mi se da ona "crna" Italijanka, ne igra bas nesto, kao na proslom Evropskom prvenstvu! Bice bolje! Najlepse ste i najbolje!!!!!!

zokica

pre 16 godina

daleko mi je lakse pao poraz u luxemburgu kada su italijanke igrale sjajno i zasluzeno nas pobedile.danas je pobedio manje losiji.nema svrhe traziti krivca jer mislim da je CEO TIM ukljucujuci i trenera na momente delovale kao bolji tim nekog ligasa.terzic je sve menjao sem one koja je danas odigrala stvarno lose.mislim danjeno forsiranje ni njoj a ni timu nije bilo korisno.svako ima pravo na los dan ali odredjene uloge u timu povuku sa sobom i ostale.ono sto ostaje je cinjenica da ste i dalje nase ljubimice i da vas prate hiljade i hiljade ociju bez obzira na satnicu i da treba da dajete sve od sebe ,kao sto ste i danas cinile ,i da znate da smo uvek uz vas.

Kanostrevac Goran

pre 16 godina

Nije mi žao što sam ustao u 04,15.Djevojke su igrale dobro, ali u utakmici sa oscilacijama sa obadvije strane presudila je sreća, mada to rezultat u petom setu ne govori.
Utakmica pored malih ekrana bi bila mnogo lepša bez subjektivnih ocjena komentatora, koji svojim komentarisanjem nameće svoj stav i sud o utakmici.

Ajmo žene!

pre 16 godina

Italija, koja se fakticki prosetala pre samo mesec dana kroz evropsko prvenstvo ovde je dosla sa jos jacim sastavom i licno nisam ocekivao da bez Djere, Anje i Dragane uopste mozemo protiv njih da dodjemo u situaciju da vodimo 2:1 uz 16:16 u cetvrtom setu. Nazalost to je bilo sve sa nase strane u ovom mecu, ali i to je dostignuce o kojem ogromna vecina svetskih selekcija moze samo da sanja i stvarno sam zgrozen malicioznim komentarisanjem ovog meca od strane "dokazanag" bisera srpskog sportskog novinarstva kojeg smo imali "zadovoljstvo" da slusamo u ovim ranim jutarnjim satima koji je herojski nastup nasih zena, devojaka i devojcica opisivao za nepodnosljivim potcenjivanjem.

Brizitka Molnar se stvarno trudila, ali jednostavno za mec protiv ekipe kakva je Italija trebala nam je na njenom mestu igracica kalibra Anje Spasojevic i to je po meni presudilo na kraju. Jelena Nikolic do pred kraj cetvrtog seta bila je na svetskom MVP nivou. Mladjana Jovana je nazalost mnogo podloznija "trosenju", tako da je bila ogromna razlika izmedju onoga sto je pruzila u prvom setu, i u trecem posle prinudnog odmora u drugom, u odnosu na njenu igru u ostatku meca. Kapiten(ka) danas bas i nije bila na svom nivou, ali i mi smo jos pod utiskom evropskog prvenstva kada je ono sto je prikazivala bio sam vrh necega sto neko moze da ocekuje od srednjaka. Mozda najvece zamerke danas imam na Maju, koja je iz najbolje namere pokusavala sve ravnomerno da uposljava i razigrava... smatram da je trebalo mnogo vise forsirati Jelenu (na granici "silovanja", onako kako N.Grbic sada forsira Miljkovica otkada je otisla skoro cela stara garda). Sto se Suzane tice, ona sigurno moze bolje, ali jos jednom se treba i prisetiti protiv kakve smo sile igrali. Stefana - od pocetka prvenstva igra mnogo bolje nego sto bi od jedne juniorke, 19-godisnjakinje, uopste bilo prostojno zahtevati - a ova "kadetkinja" ima samo 17 godina! Nemam reci...

Terzicu svaka cast na hrabrosti i sportskoj drskosti. Ja sam cak ocekivao da mozda "zrtvujemo" ovu utakmicu da bi odmorniji nastavili ostatak takmicenja, ali on je rizikovao i umalo mu se rizik nije pozlatio, i da smo danas dobili Zabar(k)e bili bi samo na korak od onoga sto se cinilo kao nemoguca misija - medalja (uz direktan plasman u Peking). Mada i sada ovaj neverovatan scenario vise nije toliko neostvariv. Odgovara nam sto je Poljska "pukla" po treci put u cetri meca i fakticki otpala, jer njoj kao evropskoj ekipi sada najvise odgovara da joj mi i Italijanke ne pravimo guzvu za kvalifikacije za OI, tako da sam sada veliki optimista pred taj mec koji ce nam biti uvertira pred tri kljucna duela (USA, BRA, CUB). Kako sada stvari stoje, bice izgleda presudan mec izmedju nas i Amerikanki...

Svaka cast.

Dragan

pre 16 godina

Veliki je uspeh osvojiti dva seta protiv Italijanki. Ali, ukus gorcine ostaje jer se stekao utisak da su nase devojke mogle pobediti, u najmanju ruku da imaju kvalitet. Potrebno nam je da imamo zamene za libera i tehnicara (Suzanu i Maju) koje bi ih odmenile bar jednom ili dva puta po pet minuta. Mali odmor cesto moze mnogo pomoci igracu kada se vrati na teren, a drugo kada imate samo jednog tehnicara vasu igru lakse prouci protivnik. Takodje, treba reci da kritika koju trener uputi ka nekom igracu (igracici) mora biti i psiholoski odmerena, da on (ona) ne bi izgubio samopouzdanje i da bi posle toga igrao bolje, a ne da mu treba deset minuta dok se oporavi od kritike.
Dodacu da je Jelena Nikolic promenila servis i da smo tako ostvarili nekoliko znacajnih poena. Sve u svemu, ovo je ipak veliki uspeh, mnogo bolji rezultat nego u finalu prvenstva Evrope i zato treba jacati samopouzdanje za naredne meceve.

tijana

pre 16 godina

Steta za poraz , bili smo blizu pobede , 2-1 u setovima i 16-16 u 4.
Glavu gore devojke , ima jos dosta utakmica , mi treba svoju sansu da trazimo protiv Poljske , Kube i SAD.
Iskreno Brazil i Italija su trenutno bolji , pogotovo zato sto ne igraju Ivana,Anja i Natasa . Sa njima u timu sigurna sam da bi pobedili Italijanke .
Bez brige mi smo i dalje uz vas !

Jovan

pre 16 godina

Šteta, ali ovaj poraz siguran sam neće demoralisati našu ekipu u Japanu i da đe svi koji su tamo dati svoj maksimum kako bi ostvarili zacrtani cilj. Kao i svi ljubitelji odbojke koji su pratili utakmicu ca Italijom nisam mogao da uživam u TV prenosu a zato se pobrinuo "javni servis" preko svog "komentatora"koji nije žalio truda da nam upropasti jutro svojim odvratnim i totalno nestručnim komentarima.Osim nekih novih imena sa posebnim naglascima i nadimcima pojedinih igrašica omogućio nam je da saznamo da se odbojka igra "visoko na kraj" kao pedesetih godina,da Italijanke greše iz najbolje namere a naše zato što su u grču i uplašene,da osvajamo poene na sreću ane našom igrom i još gomila gluposti koje je nemoguće sve nabrojati. Duško Korać je svojim komentarima pokazao totalno neznanje i nerazumevanje odbojke kao igre i po mom mišljenju uvredio naše devojke kao što je to uradio i svojim komentarima sa O I u Sidneju ali tada je u pitanju bila naša muška selekcija.Imam utisak da su njegove simpatije bili na strani Italijanske ekipe i da je zadovoljan ishodom utakmice.Nadam se da ga više nećemo slušati a u protivnom probajte da isključite ton, mnogo je bolje.Pridružujem se onima koji su predlagali Jergu kao komentatora koji je bez sumnje jedini TV komentator koji zna i razume odbojku ali izgleda zbog ovih Beogradskih stručnjaka nije podoban.Čestitke Ratku Pavličeviću na stručnim i odmerenim komentarima. Devojke igrajte slobodno, vi ste najbolje što imamo a one koje su dozvolile sebi da same procenjuju svoju formu i nisu tu da vam pomognu kada Vam je teško neka im je na čast. Pozdrav i budite zdrave i vesele a rezultata će biti.

Jovan

pre 16 godina

Ma ne može ovaj smlaćeni da im ohladi glavu kad kolena počnu da klecaju-pa to ti je!Traži tajm-aut i umesto da im da konkretan savet koga napasti servisom,a koga i kako blokirati i hvatati u polju-on ili kuka ko narikača ili „mudro“ ćuti i gleda u prazno.
Danas je bila idealna prilika da se Italijankama bar delimično revanširamo( ako je uopšte moguće u liga-sistemu takmičenja „osvetiti“ se nekom ko te je kao valjak pregazio u tekmi za zlato?! ) za debakl sa minulog evropskog prvenstva.Žabarke danas nisu ličile na sebe-ona Aguero je ispucala više lopti u aut nego na celom evropskom zajedno,servirale su „pionirski“,ali ni to nije bilo dovoljno za više od 2 osvojena seta.
Ok,iskren da budem nisam ni ta dva osvojena očekivao,ali slaba uteha od toga.Sa ovakvom igrom Brazil,SAD i Kuba će nas pretrčati sa pola gasa.
Jutros nam je prijem bio očajan-ni Nikolićeva ni Ćebićeva nisu bile u „akordu“.Naše devojke su servirale školski i bez puno agresije,a sa takvim servisom se ne nastupa ni protiv ekipe sa radničkih sportskih igara.Ne znam samo da li je u pitanju „taktička“ zamisao trenera da Kardulo i Pićinini iznenadimo laganim servama, ili je trema i strah od greške učinila svoje?! Ni Ognjenovićeva danas nije bila ni blizu svoje prepoznatljive igre, mada, sa onakvim prijemom nije ni bilo za očekivati da organizuje kvalitetan napad.
I, kao kruna svega, beživotan i umrtvljen Koraćev komentar, koji je jutros zvučao kao da 30 godina nije spavao i kao da komentariše karling „duel“ Finske i neke tamo Letonije u ranim jutarnjim satima-sramota!. Stvarno je prevršio svaku meru-pa penzija je i izmišljena zbog takvih!
Elem, obe ekipe igrale su toplo-hladno i ispod svog nivoa, ali su Italijanke zajedno sa Barbolinijem na čelu parade pokazale da su zrelija,jača i psihološki znatno stabilnija ekipa.
I, za kraj, razočaran sam kvalitetom odbojke, obzirom da su igrale dve zvanično najbolje ekipe Starog Kontinenta.Gledao sam neke delove utakmice Kuba-Brazil i ono što sam video izgledalo je kao da nije isti sport-eksplozivno,energično i jako,jako atraktivno.

Abraham

pre 16 godina

Devojke, zbog vas se nisam naspavao, i vi izgubiste! Nema veze vazno je da sam uzivao dok sam vas gledao. Nastavite i dalje sa ovakvim igrama i bice super.

jovan

pre 16 godina

Mislim da bi moj imenjak ( kommentar br. 9) mogao da malo smanji doživljaj ako se ikada bavio sportom morao bi da zna koliko je teško u kratkom vremenskom periodu držati vrhunsku formu pogotovo sa mladom ekipom. Ostavimo stručne komentare onima koji su za to merodavni a mi smo tu da ih bodrimo. A za Koraća mislimo potpuno isto .

jelena2

pre 16 godina

Dakle,to je sport i neka pobedi bolji.Ali,stvar je u tome sto je danas pobedio manje losiji tim.Zasto Maja Simanic uopste ide na takmicenja,kad nijednu priliku nije dobila?Suzani danas nije bio dan,a i tehnicar nam nije bas blistao.Dobro,nije to nista,jer kao sto neko gore rece,ovakvi kiksevi smeju da nam se dogode protiv Italije i Brazila,a posle ce biti bolje,sigurna sam u to!!Samo hrabro,mi smo uz Vas!I,da,jos nesto.Kad ovi Azuri sledeci put krenu put nekog takmicenja,nadam se da nece stati na granici da provere da li tamo ceka neki emigrant sa Kube,pa da ga uvrste u prvu postavu,velikodusno mu dajuci drzavljanstvo!?Mislim,bez namere da ikoga uvredim,neprirodna je njena pojava u timu...Tako,bice to dobro,samo polako,a mi cemo i dalje da ustajemo u cik zore,pa makar Vi i gubile ;}PoZzZz...

dana

pre 16 godina

Naše evidentno neće biti među tri tima za OI u Pekingu jer se sa ovom ekipom ne može pobediti ni Italija, a kamoli jedan Brazil, SAD, Kuba ni Poljska.
Razlog leži u mladosti tima - jedna devojka od 19 i jedna od 17 godina su u prvoj postavi - što je pohvalno ali zato ništa od prolaza. a, neće ga biti ni naredne godine ukoliko se ne oporavi Đerisilo i Spasojevićka ne obnovi pokidane veze sa selektorom,a sada verovatno i sa nekim igračicama.
Pravo je čudo da smo sa SAMO JEDNOM raspšoloženom igraćicom u napadu - Nikolićevom - uspeli da dobijemo dva seta. Brakočevićka je platila danak neiskustvu, Molnarova u napdu jednostavno nije ni 50 odsto Spasojevićke, Čitakovićevu Italijanke dobro znaju i to je to.
Sa Đerisilo (uz odličnu zamenu kakva je Brakočevićka) i Spasojeviću na mestu primača, uz Nikolićku - mi dobijamo "višecevni bacač". Ali toga nema u Japanu pa neće biti ni pobeda protiv Brazila, Kube, Poljske i SAD.

anabg

pre 16 godina

Za Branka i ne obvestene.Natasa Osmokrovic je igrala za hrvatsku reprezentaciju.Ona je njihova igracica blize receno kapiten njihove reprezentacije.Uvazavam je kao primaca i igraca.Sto se tice nasih primaca na vidiku ima mladih igracica.Ali, za Peking ako se slucajno nedaj Boze Anja ne vrati Terza mora da Djeru prerotira na primaca.Naravno u koliko ona to bude htela.Ali poznavajuci njen patriotizam, ja se licno nadam da ce to ona za Srbiju uraditi!!!Samo da se ona oporavi ja ne brinem za Peking.A sto se tice konkurencije Jovane Djeri, uvek je zdrava konkurencija dobro dosla. tj.devojke sa klupe su vec cuda uceinile protiv Japana.Nije smak sveta jedan poraz od 3-2 od prvaka Evrope!!!!Vidimo se u Pekingu!!!! Napred devojke ja vas volim.

anabg

pre 16 godina

Ovo je moje drugo javljanje.Bilo mi je i ocekivati da cemo od Italije izgubiti.Starije i iskusnije su od nase mladosti.Ali, cini mi se uz uvazavanje kapitena da je ona licno na ovoj utakmici malo zakazala, s obzirom na njeno iskustvo. Moramo biti realni.Nije moguce da se plasiramo u prve tri ekipe.Ovaj turnir je jaci od SP.Bez obzira na sve devojke vi ste sjane i dobro igrate.Mi smo uz vas svakog dana.Ljubim Vas.

Aleksandra CH

pre 16 godina

@Uzicanin@U potpunosti se slazem sa tvojim komentarom,samo bih jos dodala,da komentator blagi uzas,tiha jeza,i da me je u pojedinim trenucima vise nervirao on,nego i same devojke koje su gubile!!!

sanja ruma

pre 16 godina

bile smo bolje al eto, šta da se radi. vratićemo mi to njima dvostruko na olimpijadi. svaka čast za Stefanu Veljković, po njoj vidimo da naša odbojka ima svetlu budućnost i nakon ove generacije. SAMO NAPRED DEVOJKE, BIĆE SVE BOLJE.

nesta

pre 16 godina

Olako smo pustili 4 set,al dobro.Velika podrska za Brizitku Molnar,bice ona mnogo ubojitija,ovo je bio samo los dan.
Napred Srbija

sinan

pre 16 godina

@JOVAN dva
A ko je to merodavan da donosi neke strucne komentare??? daj reci majke ti,da nije mozda ULTRA MEGA NEZAMENLJIVI GIGA BORICIC.

Ja sam rekao jos pre da je Terzu trebalo smeniti jos pre Japana iz razloga sto je vec prosao jedan olimpijski ciklus ,pa ne moze on dozivotno da bude selektor.
Promene su neophodne cini mi se da ova ekipa vec dostigle maksimum

branko

pre 16 godina

Надовезујем се на тему откуд Кубанка у екипи Италије.
У екипи из Новаре, прошле године је, заједно са Ањом Спасојевић, играла сјајна играчица која се зове Наташа Осмокровић. Био би можда ризик да кажем да је боља од свих наших играчица, али без трунке ризика, тврдим да ни једна од њих није боља од ње. То знају сви који озбиљно прате женску одбојку. Будући да ову девојку нисам до сада видео ни у једној репрезентацији, питам да ли неко зна ко је она и постоје ли било какве шансе да игра за нашу репрезентацију.

dado it

pre 16 godina

nazalost ovdje u italiji nisu prenosili utakmicu(ne radi se o fudbalu pa su samo sporedne vijesti dosle).kako citam nase su dobro igrale i tako nek nastave pa ce biti rezultata. da vam samo kazem natasa osmokrovic je kapiten novare i rodjena je u zagrebu ali im aitalijnasko drzavljanstvo,a kubanka je tek ove godine dobila drzavljanstvo pa igra za italiju.
pozdrav svim citaocima b92. cao dado

*alexandra*

pre 16 godina

Joj, bre ljudi, samo polako... Posle tesnog poraza u taj breku od evropskog prvaka dosta ljudi je pesimistički raspoloženo i predviđa se tu još nekih 4-5 poraza... E pa to je malo preterano po meni... Završnica četvrtog i peti set jesu loše odigrani, u ovoj tekmi niko nije baš imao svoj dan, niko nije briljirao, ali Bože moj pa dozvoljeno je valjda da i Vesna i Ogi ponekad odigraju ispod vrhunskog nivoa!? I meni je žao što Maja Simanić (jedna od mojih omiljenih igračica) nije dobila priliku, kad već Ogi nije baš sve polazilo za rukom možda bi bilo bolje da je malo odmorila... Bilo bi lepo kad bi protiv Dominikanske republike dobile priliku neke od igračica koje do sad baš nisu bile u prvom planu...

pedja

pre 16 godina

Citajuci vase komentare naterali ste me da i ja ukljucim.Nevolim da kritikujem, ali bih dao zamerku kapitenu, da se malo vise skoncentrise jer danas protiv DR nije dala ni deo svog maksimuma igrackog iskustva, da ne kazem da nije primecena u timu.Nemojte mi zameriti kao ni kapiten, jer je ona ipak vodja te ekipe.Bice bolje ja se licno nadam i uzivacemo u njihovim narednim utakmicama.Pozdrav devojkama.Ja Vas ipak vidim u Pekingu!!!

Jovan

pre 16 godina

Ne znam čemu tolika frka oko tuđe reprezentativke?!
Zar pored tolikih silnih naših vedeta o kojima svi ovde pričaju treba da maštamo o veterankama iz drugih država-pa nismo mi Italijani :)
Šalu na stranu, reč je o Nataši Leto koja je nakon udaje za nekadašnjeg tehničara Mladosti iz Zagreba, Borisa Osmokrovića, uzela njegovo prezime.
Ona se svojim igrama istakla još 1998. na svetskom prvenstvu za žene u Japanu i, uz Barbaru Jelić, bila okosnica tada veoma uspešne ženske hrvatske odbojkaške reprezentacije ( dva srebra sa Evropskih šampionata ).
Prošle godine je nakon šestogodišnje pauze i neigranja za Hrvatsku obukla nacionalni dres,a na minulom Evropskom ponovo nije igrala kao ni kompletna prva postava, jer im u savezu škripi i puca na sve strane, a otkazi selektorima seniora su letos pljuštali baš žestoko.
Sve u svemu, u poodmaklim je odbojkaškim godinama i sumnjam da bi nam mogla biti slamka spasa-sve i kada bi to htela.

branko

pre 16 godina

Да ли су наше девојке могле добити ову утакмицу? Добиле су два сета, што значи да противник није непобедив. Но, и кад ЦЕЛУ утакмицу против тако квалитетног и искусног тима какав је тим Италије ИГРАШ ДОБРО, није сигурно да ћеш победити , али, је сасвим сигурно да ако ЦЕЛУ утакмицу НЕ ИГРАШ ДОБРО, нећеш победити. Игром од 16:16 у четвртом сету па до краја меча, тешко би се победио било који противник на овом турниру.Нити кога прозивам, нити кога појединачно осуђујем, само констатујем чињенице и додајем да ја не знам објашњење. Ипак, волео бих да један број озбиљних `форумаша` прочита моја размишљања о сервис грешкама у тексту `Терзић: Без страха против Италије` , одмах ту, испод ове теме. Показало се да ни једна неспорно велика екипа као што је Италија не сме себи да дозволи луксуз мноштва сервис грешака, као јутрос у првом сету којег су наше добиле. Ако неко буде гледао снимак, нека обрати пажњу у којим моментима су наше правиле сервис грешке па ће ту наћи бар један од узрока пораза.

Cedex

pre 16 godina

Bravo Devojcice i Devojke. Jako me raduje saznanje da za buducnost odbojke ne treba brinuti, jer imamo i mnogo strucnjaka koji svoje neprocenjivo znanje i umece prenose na igracice (i igrace). I ja da sam se pitao, menjao bih libera da se malo odmori... Napred Srbijo

mikasa

pre 16 godina

Ja sam juce prognozirao dva seta i da nam je neko to ponudio ja bih bio zadovoljan , ali kad osvojis dva sto ne bi i treci... ali za taj treci treba bar jos jedno dva jaka turnira sa po pet teskih protivnika i na svakoj nasoj poziciji po dve spremne igracice.Onda necemo imati problem da li mozemo da privedemo utakmicu kraju kod rezultata 2:1 i 16-16.I ja se neki put zapitam zasto nije Ana Antonijevic u ekipi i zasto Terza nema poverenja u Simanicku da bar malo zameni Maju.Jos nisam video da neka igracica odigra na visokom nivou ceo turnir i to bez minuta odmora.A sto se komentatora tice ja sam odavno digao ruke od kritika, u ovom slucaju kritika ne pomaze i sva sreca sto na daljinskom postoji dugmence "mute" pa se vise ne nerviram na tu temu.A za @Branka u vezi jucerasnje teme - servis, ako nije bio igrac ili trener kako tvrdi, onda neka pita nekoga ko se aktivno bavi ovim sportom zasto lopta ne ode tamo gde zeliz da odserviras...i taj ce ti reci bar tri razloga ako je iskren sagovornik.U svakom slucaju idemo dalje, ima jos da se igra.

talenat

pre 16 godina

...selektor i I dizac su i u istom klubu i to vec duze vreme,verovatno im tako odgovara (njemu da je 'prati tokok cele sezone, njoj da je sprema za reprezentativna takmicenja) ..tako ce verovatno biti i u buducnosti, pa je bolje prikljuciti neku talentovanu devojcicu (mnogo mladju od ognjenovic),da bude tu za sledece generacije...jer suludo je trositi bilo cije vreme...to malo zabrinjava jer zbog takvih nekih situacija gubimo rezervne varijante, ali na srecu svaki put kad se najmanje nadamo,iskoce talenti...ko zna

Zorga

pre 16 godina

@ Jovan. Nisi bas informisan kao ni vecina koja prati trenutno odbojku.1. Osmokrovic Natasa je igrac koji je sam svetski vrh vise od 10god a 2.doticni Osmokrovic je njen rodjeni brat,Natasa je bila Leto po Muzu od koga se razvela i vratila svoje devojacko prezime Osmokrovic. Gluposti koje lupetate samo pokazuju u kakvom mi getu zivimo, a svi pametuju!!!

znanje-imanje

pre 16 godina

i ja sam mislio da je ona naša i "hteo" da Nataša Osmokrović igra za reprezentaciju kad ono - ona je njihova... da sad ne započinjemo temu o imenima, prezimenima i poreklu... a više neće da igra ni za njih jer su im odnosi kao kod nas u rukometu košarci i fudbalu

odbojkasica

pre 16 godina

@branko
Naravno da smo culi za Natasu Osmokrovic, odlicna, starija iskusna igracica. Mislim da je Bosanka, ili cak Hrvatica. i cak mislim da je ove godine nastupala na Evropskom prvenstvu za selekciju Hrvatske...ako se ne varam, jer znam da sam videla negde njeno prezime na spisku igracica ucesnica EP.
CEMU JASNA MAJSTOROVIC U NASOJ REPREZENTACIJI????
neka mi neko da odgovor!

Jovan

pre 16 godina

Ma ne može ovaj smlaćeni da im ohladi glavu kad kolena počnu da klecaju-pa to ti je!Traži tajm-aut i umesto da im da konkretan savet koga napasti servisom,a koga i kako blokirati i hvatati u polju-on ili kuka ko narikača ili „mudro“ ćuti i gleda u prazno.
Danas je bila idealna prilika da se Italijankama bar delimično revanširamo( ako je uopšte moguće u liga-sistemu takmičenja „osvetiti“ se nekom ko te je kao valjak pregazio u tekmi za zlato?! ) za debakl sa minulog evropskog prvenstva.Žabarke danas nisu ličile na sebe-ona Aguero je ispucala više lopti u aut nego na celom evropskom zajedno,servirale su „pionirski“,ali ni to nije bilo dovoljno za više od 2 osvojena seta.
Ok,iskren da budem nisam ni ta dva osvojena očekivao,ali slaba uteha od toga.Sa ovakvom igrom Brazil,SAD i Kuba će nas pretrčati sa pola gasa.
Jutros nam je prijem bio očajan-ni Nikolićeva ni Ćebićeva nisu bile u „akordu“.Naše devojke su servirale školski i bez puno agresije,a sa takvim servisom se ne nastupa ni protiv ekipe sa radničkih sportskih igara.Ne znam samo da li je u pitanju „taktička“ zamisao trenera da Kardulo i Pićinini iznenadimo laganim servama, ili je trema i strah od greške učinila svoje?! Ni Ognjenovićeva danas nije bila ni blizu svoje prepoznatljive igre, mada, sa onakvim prijemom nije ni bilo za očekivati da organizuje kvalitetan napad.
I, kao kruna svega, beživotan i umrtvljen Koraćev komentar, koji je jutros zvučao kao da 30 godina nije spavao i kao da komentariše karling „duel“ Finske i neke tamo Letonije u ranim jutarnjim satima-sramota!. Stvarno je prevršio svaku meru-pa penzija je i izmišljena zbog takvih!
Elem, obe ekipe igrale su toplo-hladno i ispod svog nivoa, ali su Italijanke zajedno sa Barbolinijem na čelu parade pokazale da su zrelija,jača i psihološki znatno stabilnija ekipa.
I, za kraj, razočaran sam kvalitetom odbojke, obzirom da su igrale dve zvanično najbolje ekipe Starog Kontinenta.Gledao sam neke delove utakmice Kuba-Brazil i ono što sam video izgledalo je kao da nije isti sport-eksplozivno,energično i jako,jako atraktivno.

Dragan

pre 16 godina

Veliki je uspeh osvojiti dva seta protiv Italijanki. Ali, ukus gorcine ostaje jer se stekao utisak da su nase devojke mogle pobediti, u najmanju ruku da imaju kvalitet. Potrebno nam je da imamo zamene za libera i tehnicara (Suzanu i Maju) koje bi ih odmenile bar jednom ili dva puta po pet minuta. Mali odmor cesto moze mnogo pomoci igracu kada se vrati na teren, a drugo kada imate samo jednog tehnicara vasu igru lakse prouci protivnik. Takodje, treba reci da kritika koju trener uputi ka nekom igracu (igracici) mora biti i psiholoski odmerena, da on (ona) ne bi izgubio samopouzdanje i da bi posle toga igrao bolje, a ne da mu treba deset minuta dok se oporavi od kritike.
Dodacu da je Jelena Nikolic promenila servis i da smo tako ostvarili nekoliko znacajnih poena. Sve u svemu, ovo je ipak veliki uspeh, mnogo bolji rezultat nego u finalu prvenstva Evrope i zato treba jacati samopouzdanje za naredne meceve.

Kanostrevac Goran

pre 16 godina

Nije mi žao što sam ustao u 04,15.Djevojke su igrale dobro, ali u utakmici sa oscilacijama sa obadvije strane presudila je sreća, mada to rezultat u petom setu ne govori.
Utakmica pored malih ekrana bi bila mnogo lepša bez subjektivnih ocjena komentatora, koji svojim komentarisanjem nameće svoj stav i sud o utakmici.

anabg

pre 16 godina

Ovo je moje drugo javljanje.Bilo mi je i ocekivati da cemo od Italije izgubiti.Starije i iskusnije su od nase mladosti.Ali, cini mi se uz uvazavanje kapitena da je ona licno na ovoj utakmici malo zakazala, s obzirom na njeno iskustvo. Moramo biti realni.Nije moguce da se plasiramo u prve tri ekipe.Ovaj turnir je jaci od SP.Bez obzira na sve devojke vi ste sjane i dobro igrate.Mi smo uz vas svakog dana.Ljubim Vas.

dana

pre 16 godina

Naše evidentno neće biti među tri tima za OI u Pekingu jer se sa ovom ekipom ne može pobediti ni Italija, a kamoli jedan Brazil, SAD, Kuba ni Poljska.
Razlog leži u mladosti tima - jedna devojka od 19 i jedna od 17 godina su u prvoj postavi - što je pohvalno ali zato ništa od prolaza. a, neće ga biti ni naredne godine ukoliko se ne oporavi Đerisilo i Spasojevićka ne obnovi pokidane veze sa selektorom,a sada verovatno i sa nekim igračicama.
Pravo je čudo da smo sa SAMO JEDNOM raspšoloženom igraćicom u napadu - Nikolićevom - uspeli da dobijemo dva seta. Brakočevićka je platila danak neiskustvu, Molnarova u napdu jednostavno nije ni 50 odsto Spasojevićke, Čitakovićevu Italijanke dobro znaju i to je to.
Sa Đerisilo (uz odličnu zamenu kakva je Brakočevićka) i Spasojeviću na mestu primača, uz Nikolićku - mi dobijamo "višecevni bacač". Ali toga nema u Japanu pa neće biti ni pobeda protiv Brazila, Kube, Poljske i SAD.

Paracinka

pre 16 godina

A mogli smo i da dobijemo utakmicu, iako nismo u punom sastavu! Cini mi se da ona "crna" Italijanka, ne igra bas nesto, kao na proslom Evropskom prvenstvu! Bice bolje! Najlepse ste i najbolje!!!!!!

tijana

pre 16 godina

Steta za poraz , bili smo blizu pobede , 2-1 u setovima i 16-16 u 4.
Glavu gore devojke , ima jos dosta utakmica , mi treba svoju sansu da trazimo protiv Poljske , Kube i SAD.
Iskreno Brazil i Italija su trenutno bolji , pogotovo zato sto ne igraju Ivana,Anja i Natasa . Sa njima u timu sigurna sam da bi pobedili Italijanke .
Bez brige mi smo i dalje uz vas !

zokica

pre 16 godina

daleko mi je lakse pao poraz u luxemburgu kada su italijanke igrale sjajno i zasluzeno nas pobedile.danas je pobedio manje losiji.nema svrhe traziti krivca jer mislim da je CEO TIM ukljucujuci i trenera na momente delovale kao bolji tim nekog ligasa.terzic je sve menjao sem one koja je danas odigrala stvarno lose.mislim danjeno forsiranje ni njoj a ni timu nije bilo korisno.svako ima pravo na los dan ali odredjene uloge u timu povuku sa sobom i ostale.ono sto ostaje je cinjenica da ste i dalje nase ljubimice i da vas prate hiljade i hiljade ociju bez obzira na satnicu i da treba da dajete sve od sebe ,kao sto ste i danas cinile ,i da znate da smo uvek uz vas.

Jovan

pre 16 godina

Šteta, ali ovaj poraz siguran sam neće demoralisati našu ekipu u Japanu i da đe svi koji su tamo dati svoj maksimum kako bi ostvarili zacrtani cilj. Kao i svi ljubitelji odbojke koji su pratili utakmicu ca Italijom nisam mogao da uživam u TV prenosu a zato se pobrinuo "javni servis" preko svog "komentatora"koji nije žalio truda da nam upropasti jutro svojim odvratnim i totalno nestručnim komentarima.Osim nekih novih imena sa posebnim naglascima i nadimcima pojedinih igrašica omogućio nam je da saznamo da se odbojka igra "visoko na kraj" kao pedesetih godina,da Italijanke greše iz najbolje namere a naše zato što su u grču i uplašene,da osvajamo poene na sreću ane našom igrom i još gomila gluposti koje je nemoguće sve nabrojati. Duško Korać je svojim komentarima pokazao totalno neznanje i nerazumevanje odbojke kao igre i po mom mišljenju uvredio naše devojke kao što je to uradio i svojim komentarima sa O I u Sidneju ali tada je u pitanju bila naša muška selekcija.Imam utisak da su njegove simpatije bili na strani Italijanske ekipe i da je zadovoljan ishodom utakmice.Nadam se da ga više nećemo slušati a u protivnom probajte da isključite ton, mnogo je bolje.Pridružujem se onima koji su predlagali Jergu kao komentatora koji je bez sumnje jedini TV komentator koji zna i razume odbojku ali izgleda zbog ovih Beogradskih stručnjaka nije podoban.Čestitke Ratku Pavličeviću na stručnim i odmerenim komentarima. Devojke igrajte slobodno, vi ste najbolje što imamo a one koje su dozvolile sebi da same procenjuju svoju formu i nisu tu da vam pomognu kada Vam je teško neka im je na čast. Pozdrav i budite zdrave i vesele a rezultata će biti.

Abraham

pre 16 godina

Devojke, zbog vas se nisam naspavao, i vi izgubiste! Nema veze vazno je da sam uzivao dok sam vas gledao. Nastavite i dalje sa ovakvim igrama i bice super.

Uzicanin

pre 16 godina

Moramo biti zadovoljni mecom i rezultatom sa Italijom. Pojacana Italija u odnosu na EP sa Franceskom Picini, dok Srbija oslabljena, bar na papiru u odnosu na EP. I opet, podmladjeni tim Srbije takvoj jednoj selekciji, koja na EP i mislim i ovde na SK nije izgubila nijedan set, uzima dva seta i jos je u drugom setu ponizava sa 25:16 je stvarno rezultat za respekt i govori kuda ide srpska zenska odbojka u buducnosti. Utisak su jedino pokvarili veliki padovi u igri naseg tima koji su uzrokovali da smo svaki set koji smo izgubili-izgubili ubedljivo sa oko 10-ak razlike, ali tako je to sa Italijankama: cim se malo opustis (pogotovo na prijemu) one to kaznjavaju i prave nedostiznu prednost.

Kod 16:16 u 4. setu sve je poslo naopako prvenstveno zbog pada koncentracije na prijemu (Suzana koja je bila MVP utakmice sa Japanom je danas malo podbacila, kao i Jelena Nikolic u par nekih situacija, pa Maja nije mogla da podigne dovoljno dobre lopte u tim momentima). Stoga su Italijanke napravile neverovatno seriju i od tog trenutka su uzele, racunajuci i 5. set 24 poena naspram nasih, cini mi se 9. Zato je steta zbog poen kolicnika koji je na ovoj tekmi bas pokvaren, a moze mnogo toga na kraju da odluci. Pad na kraju 4. i u 5. setu je normalan i ne treba devojkama nista zameriti. Neiskustvo, jak protivnik, pad koncentacije i zamor glavnih igraca je uzrok tome. Mada mislim da je Terza morao da vise proba izmenama primaca (Vesovic uopste nije ulazila kao na EP kad je taj potez bio delotvoran) i ne znam zasto uopste ni na EP, a ni ovde ne menja (citaj: odmara) tehnicara. Maja je jedini igrac koji nije imao ni sekunda pauze i stvarno je premorena. Ako stvarno nema ni malo poverenja u iskusnu Simanic, ne znam sto ju je uopste zvao (i na poziciji drugog tehnicara treba krenuti u podmladjivanje, kao sto je to poceo sa Stefanom, Maja Simanic je 1980-to godiste, Terza uporno ne zove Anu Antonijevic, ne znam nijedno drugo resenje za ovu poziciju u buducnosti, jedino Marija Pucarevic tehnicar kadeta ili Bojana Zivkovic tehnicar juniora)

Sve u svemu ohrabrujuca igra i devojke samo tako nastavite. Protiv Brazila i Italije se i sme kiksnuti, a ostali se mecevi moraju dobiti, pogotovo zbog loseg poen kolicnika koji imamo.

I jos jednom pohvale za malu Stefanu Veljkovic iz Postara. Sa 17 godina pucati penale i servirati onako drcno i sa samopouzdanjem i biti u prvoj postavi vicesampiona Evrope je prosto sjajno. Devojka je bila MVP EP za kadete ove godine u Ceskoj gde smo bili drugi, ali je tamo igrala na poziciji korektora. Medjutim u Postaru su je prebacili na srednjeg blokera i sad je na toj poziciji je usla u seniorski tim. Mozda treba kada Jovani ne ide probati i sa Stefanom na korektoru.

branko

pre 16 godina

Да ли су наше девојке могле добити ову утакмицу? Добиле су два сета, што значи да противник није непобедив. Но, и кад ЦЕЛУ утакмицу против тако квалитетног и искусног тима какав је тим Италије ИГРАШ ДОБРО, није сигурно да ћеш победити , али, је сасвим сигурно да ако ЦЕЛУ утакмицу НЕ ИГРАШ ДОБРО, нећеш победити. Игром од 16:16 у четвртом сету па до краја меча, тешко би се победио било који противник на овом турниру.Нити кога прозивам, нити кога појединачно осуђујем, само констатујем чињенице и додајем да ја не знам објашњење. Ипак, волео бих да један број озбиљних `форумаша` прочита моја размишљања о сервис грешкама у тексту `Терзић: Без страха против Италије` , одмах ту, испод ове теме. Показало се да ни једна неспорно велика екипа као што је Италија не сме себи да дозволи луксуз мноштва сервис грешака, као јутрос у првом сету којег су наше добиле. Ако неко буде гледао снимак, нека обрати пажњу у којим моментима су наше правиле сервис грешке па ће ту наћи бар један од узрока пораза.

jelena2

pre 16 godina

Dakle,to je sport i neka pobedi bolji.Ali,stvar je u tome sto je danas pobedio manje losiji tim.Zasto Maja Simanic uopste ide na takmicenja,kad nijednu priliku nije dobila?Suzani danas nije bio dan,a i tehnicar nam nije bas blistao.Dobro,nije to nista,jer kao sto neko gore rece,ovakvi kiksevi smeju da nam se dogode protiv Italije i Brazila,a posle ce biti bolje,sigurna sam u to!!Samo hrabro,mi smo uz Vas!I,da,jos nesto.Kad ovi Azuri sledeci put krenu put nekog takmicenja,nadam se da nece stati na granici da provere da li tamo ceka neki emigrant sa Kube,pa da ga uvrste u prvu postavu,velikodusno mu dajuci drzavljanstvo!?Mislim,bez namere da ikoga uvredim,neprirodna je njena pojava u timu...Tako,bice to dobro,samo polako,a mi cemo i dalje da ustajemo u cik zore,pa makar Vi i gubile ;}PoZzZz...

Ajmo žene!

pre 16 godina

Italija, koja se fakticki prosetala pre samo mesec dana kroz evropsko prvenstvo ovde je dosla sa jos jacim sastavom i licno nisam ocekivao da bez Djere, Anje i Dragane uopste mozemo protiv njih da dodjemo u situaciju da vodimo 2:1 uz 16:16 u cetvrtom setu. Nazalost to je bilo sve sa nase strane u ovom mecu, ali i to je dostignuce o kojem ogromna vecina svetskih selekcija moze samo da sanja i stvarno sam zgrozen malicioznim komentarisanjem ovog meca od strane "dokazanag" bisera srpskog sportskog novinarstva kojeg smo imali "zadovoljstvo" da slusamo u ovim ranim jutarnjim satima koji je herojski nastup nasih zena, devojaka i devojcica opisivao za nepodnosljivim potcenjivanjem.

Brizitka Molnar se stvarno trudila, ali jednostavno za mec protiv ekipe kakva je Italija trebala nam je na njenom mestu igracica kalibra Anje Spasojevic i to je po meni presudilo na kraju. Jelena Nikolic do pred kraj cetvrtog seta bila je na svetskom MVP nivou. Mladjana Jovana je nazalost mnogo podloznija "trosenju", tako da je bila ogromna razlika izmedju onoga sto je pruzila u prvom setu, i u trecem posle prinudnog odmora u drugom, u odnosu na njenu igru u ostatku meca. Kapiten(ka) danas bas i nije bila na svom nivou, ali i mi smo jos pod utiskom evropskog prvenstva kada je ono sto je prikazivala bio sam vrh necega sto neko moze da ocekuje od srednjaka. Mozda najvece zamerke danas imam na Maju, koja je iz najbolje namere pokusavala sve ravnomerno da uposljava i razigrava... smatram da je trebalo mnogo vise forsirati Jelenu (na granici "silovanja", onako kako N.Grbic sada forsira Miljkovica otkada je otisla skoro cela stara garda). Sto se Suzane tice, ona sigurno moze bolje, ali jos jednom se treba i prisetiti protiv kakve smo sile igrali. Stefana - od pocetka prvenstva igra mnogo bolje nego sto bi od jedne juniorke, 19-godisnjakinje, uopste bilo prostojno zahtevati - a ova "kadetkinja" ima samo 17 godina! Nemam reci...

Terzicu svaka cast na hrabrosti i sportskoj drskosti. Ja sam cak ocekivao da mozda "zrtvujemo" ovu utakmicu da bi odmorniji nastavili ostatak takmicenja, ali on je rizikovao i umalo mu se rizik nije pozlatio, i da smo danas dobili Zabar(k)e bili bi samo na korak od onoga sto se cinilo kao nemoguca misija - medalja (uz direktan plasman u Peking). Mada i sada ovaj neverovatan scenario vise nije toliko neostvariv. Odgovara nam sto je Poljska "pukla" po treci put u cetri meca i fakticki otpala, jer njoj kao evropskoj ekipi sada najvise odgovara da joj mi i Italijanke ne pravimo guzvu za kvalifikacije za OI, tako da sam sada veliki optimista pred taj mec koji ce nam biti uvertira pred tri kljucna duela (USA, BRA, CUB). Kako sada stvari stoje, bice izgleda presudan mec izmedju nas i Amerikanki...

Svaka cast.

Aleksandra CH

pre 16 godina

@Uzicanin@U potpunosti se slazem sa tvojim komentarom,samo bih jos dodala,da komentator blagi uzas,tiha jeza,i da me je u pojedinim trenucima vise nervirao on,nego i same devojke koje su gubile!!!

sanja ruma

pre 16 godina

bile smo bolje al eto, šta da se radi. vratićemo mi to njima dvostruko na olimpijadi. svaka čast za Stefanu Veljković, po njoj vidimo da naša odbojka ima svetlu budućnost i nakon ove generacije. SAMO NAPRED DEVOJKE, BIĆE SVE BOLJE.

jovan

pre 16 godina

Mislim da bi moj imenjak ( kommentar br. 9) mogao da malo smanji doživljaj ako se ikada bavio sportom morao bi da zna koliko je teško u kratkom vremenskom periodu držati vrhunsku formu pogotovo sa mladom ekipom. Ostavimo stručne komentare onima koji su za to merodavni a mi smo tu da ih bodrimo. A za Koraća mislimo potpuno isto .

nesta

pre 16 godina

Olako smo pustili 4 set,al dobro.Velika podrska za Brizitku Molnar,bice ona mnogo ubojitija,ovo je bio samo los dan.
Napred Srbija

Cedex

pre 16 godina

Bravo Devojcice i Devojke. Jako me raduje saznanje da za buducnost odbojke ne treba brinuti, jer imamo i mnogo strucnjaka koji svoje neprocenjivo znanje i umece prenose na igracice (i igrace). I ja da sam se pitao, menjao bih libera da se malo odmori... Napred Srbijo

mikasa

pre 16 godina

Ja sam juce prognozirao dva seta i da nam je neko to ponudio ja bih bio zadovoljan , ali kad osvojis dva sto ne bi i treci... ali za taj treci treba bar jos jedno dva jaka turnira sa po pet teskih protivnika i na svakoj nasoj poziciji po dve spremne igracice.Onda necemo imati problem da li mozemo da privedemo utakmicu kraju kod rezultata 2:1 i 16-16.I ja se neki put zapitam zasto nije Ana Antonijevic u ekipi i zasto Terza nema poverenja u Simanicku da bar malo zameni Maju.Jos nisam video da neka igracica odigra na visokom nivou ceo turnir i to bez minuta odmora.A sto se komentatora tice ja sam odavno digao ruke od kritika, u ovom slucaju kritika ne pomaze i sva sreca sto na daljinskom postoji dugmence "mute" pa se vise ne nerviram na tu temu.A za @Branka u vezi jucerasnje teme - servis, ako nije bio igrac ili trener kako tvrdi, onda neka pita nekoga ko se aktivno bavi ovim sportom zasto lopta ne ode tamo gde zeliz da odserviras...i taj ce ti reci bar tri razloga ako je iskren sagovornik.U svakom slucaju idemo dalje, ima jos da se igra.

sinan

pre 16 godina

@JOVAN dva
A ko je to merodavan da donosi neke strucne komentare??? daj reci majke ti,da nije mozda ULTRA MEGA NEZAMENLJIVI GIGA BORICIC.

Ja sam rekao jos pre da je Terzu trebalo smeniti jos pre Japana iz razloga sto je vec prosao jedan olimpijski ciklus ,pa ne moze on dozivotno da bude selektor.
Promene su neophodne cini mi se da ova ekipa vec dostigle maksimum

branko

pre 16 godina

Надовезујем се на тему откуд Кубанка у екипи Италије.
У екипи из Новаре, прошле године је, заједно са Ањом Спасојевић, играла сјајна играчица која се зове Наташа Осмокровић. Био би можда ризик да кажем да је боља од свих наших играчица, али без трунке ризика, тврдим да ни једна од њих није боља од ње. То знају сви који озбиљно прате женску одбојку. Будући да ову девојку нисам до сада видео ни у једној репрезентацији, питам да ли неко зна ко је она и постоје ли било какве шансе да игра за нашу репрезентацију.

znanje-imanje

pre 16 godina

i ja sam mislio da je ona naša i "hteo" da Nataša Osmokrović igra za reprezentaciju kad ono - ona je njihova... da sad ne započinjemo temu o imenima, prezimenima i poreklu... a više neće da igra ni za njih jer su im odnosi kao kod nas u rukometu košarci i fudbalu

odbojkasica

pre 16 godina

@branko
Naravno da smo culi za Natasu Osmokrovic, odlicna, starija iskusna igracica. Mislim da je Bosanka, ili cak Hrvatica. i cak mislim da je ove godine nastupala na Evropskom prvenstvu za selekciju Hrvatske...ako se ne varam, jer znam da sam videla negde njeno prezime na spisku igracica ucesnica EP.
CEMU JASNA MAJSTOROVIC U NASOJ REPREZENTACIJI????
neka mi neko da odgovor!

anabg

pre 16 godina

Za Branka i ne obvestene.Natasa Osmokrovic je igrala za hrvatsku reprezentaciju.Ona je njihova igracica blize receno kapiten njihove reprezentacije.Uvazavam je kao primaca i igraca.Sto se tice nasih primaca na vidiku ima mladih igracica.Ali, za Peking ako se slucajno nedaj Boze Anja ne vrati Terza mora da Djeru prerotira na primaca.Naravno u koliko ona to bude htela.Ali poznavajuci njen patriotizam, ja se licno nadam da ce to ona za Srbiju uraditi!!!Samo da se ona oporavi ja ne brinem za Peking.A sto se tice konkurencije Jovane Djeri, uvek je zdrava konkurencija dobro dosla. tj.devojke sa klupe su vec cuda uceinile protiv Japana.Nije smak sveta jedan poraz od 3-2 od prvaka Evrope!!!!Vidimo se u Pekingu!!!! Napred devojke ja vas volim.

dado it

pre 16 godina

nazalost ovdje u italiji nisu prenosili utakmicu(ne radi se o fudbalu pa su samo sporedne vijesti dosle).kako citam nase su dobro igrale i tako nek nastave pa ce biti rezultata. da vam samo kazem natasa osmokrovic je kapiten novare i rodjena je u zagrebu ali im aitalijnasko drzavljanstvo,a kubanka je tek ove godine dobila drzavljanstvo pa igra za italiju.
pozdrav svim citaocima b92. cao dado

*alexandra*

pre 16 godina

Joj, bre ljudi, samo polako... Posle tesnog poraza u taj breku od evropskog prvaka dosta ljudi je pesimistički raspoloženo i predviđa se tu još nekih 4-5 poraza... E pa to je malo preterano po meni... Završnica četvrtog i peti set jesu loše odigrani, u ovoj tekmi niko nije baš imao svoj dan, niko nije briljirao, ali Bože moj pa dozvoljeno je valjda da i Vesna i Ogi ponekad odigraju ispod vrhunskog nivoa!? I meni je žao što Maja Simanić (jedna od mojih omiljenih igračica) nije dobila priliku, kad već Ogi nije baš sve polazilo za rukom možda bi bilo bolje da je malo odmorila... Bilo bi lepo kad bi protiv Dominikanske republike dobile priliku neke od igračica koje do sad baš nisu bile u prvom planu...

pedja

pre 16 godina

Citajuci vase komentare naterali ste me da i ja ukljucim.Nevolim da kritikujem, ali bih dao zamerku kapitenu, da se malo vise skoncentrise jer danas protiv DR nije dala ni deo svog maksimuma igrackog iskustva, da ne kazem da nije primecena u timu.Nemojte mi zameriti kao ni kapiten, jer je ona ipak vodja te ekipe.Bice bolje ja se licno nadam i uzivacemo u njihovim narednim utakmicama.Pozdrav devojkama.Ja Vas ipak vidim u Pekingu!!!

Jovan

pre 16 godina

Ne znam čemu tolika frka oko tuđe reprezentativke?!
Zar pored tolikih silnih naših vedeta o kojima svi ovde pričaju treba da maštamo o veterankama iz drugih država-pa nismo mi Italijani :)
Šalu na stranu, reč je o Nataši Leto koja je nakon udaje za nekadašnjeg tehničara Mladosti iz Zagreba, Borisa Osmokrovića, uzela njegovo prezime.
Ona se svojim igrama istakla još 1998. na svetskom prvenstvu za žene u Japanu i, uz Barbaru Jelić, bila okosnica tada veoma uspešne ženske hrvatske odbojkaške reprezentacije ( dva srebra sa Evropskih šampionata ).
Prošle godine je nakon šestogodišnje pauze i neigranja za Hrvatsku obukla nacionalni dres,a na minulom Evropskom ponovo nije igrala kao ni kompletna prva postava, jer im u savezu škripi i puca na sve strane, a otkazi selektorima seniora su letos pljuštali baš žestoko.
Sve u svemu, u poodmaklim je odbojkaškim godinama i sumnjam da bi nam mogla biti slamka spasa-sve i kada bi to htela.

talenat

pre 16 godina

...selektor i I dizac su i u istom klubu i to vec duze vreme,verovatno im tako odgovara (njemu da je 'prati tokok cele sezone, njoj da je sprema za reprezentativna takmicenja) ..tako ce verovatno biti i u buducnosti, pa je bolje prikljuciti neku talentovanu devojcicu (mnogo mladju od ognjenovic),da bude tu za sledece generacije...jer suludo je trositi bilo cije vreme...to malo zabrinjava jer zbog takvih nekih situacija gubimo rezervne varijante, ali na srecu svaki put kad se najmanje nadamo,iskoce talenti...ko zna

Zorga

pre 16 godina

@ Jovan. Nisi bas informisan kao ni vecina koja prati trenutno odbojku.1. Osmokrovic Natasa je igrac koji je sam svetski vrh vise od 10god a 2.doticni Osmokrovic je njen rodjeni brat,Natasa je bila Leto po Muzu od koga se razvela i vratila svoje devojacko prezime Osmokrovic. Gluposti koje lupetate samo pokazuju u kakvom mi getu zivimo, a svi pametuju!!!