Nedelja, 04.11.2007.

22:48

Hamilton bira suvozača

Izvor: Andrijana Žikiæ

Hamilton bira suvozaèa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

raikkonenka

pre 16 godina

mnogo se mali razmahao :) no eto moze mu se da bira ... i time je dokazan rivalitet u mclarenu ... no nije to poJenta ... poenta je u tome sto lako je biti vozac mclarena sto se ne dokazuju u sauberu i slicnima ..
ja tipujem ovom prilikom na sutila zato sto je pokazao istinski kvalitet ..
no i pored svega

GO KIMI GO

Bojan

pre 16 godina

@ @marco@
a zasto bi se odlucivali da favorizuju Hamiltona ako je i Alonso u mogucnosti da osvoji titulu. I cime je to Alonso zasluzan da Luis nije prvak. Kada Luis nije zbog njega osvojio pol poziciju u Budimpesti, Alonso je bio kaznjen. A ako hoces da kazes da Alonso nije trebao da ga pretekne na startu Brazila nemam reci, jedna Kimijeva greska i titula bi bila u Alonsovim rukama, a to sto Luis nije dobro podneo sto je bio preteknut to je druga stvar, sam je kriv sto nije zadrzao cetvrto mesto vec je izleteo sa staze u pokusaju da pretekne Alonsa.

ika

pre 16 godina

Pratim F1 17 godina i za to vreme sam nekako naucio da pratim desavanja na stazi. Ono sto se dogadja van nje mi je manje bitno. U svakoj trci imam svog favorita ali pratim i druge vozace, tako da sam naucio da pratim konstantnost pojedinih vozaca. Ove godine su to bili po meni Kubica,Hamilton,Nico,Kovalainen.
Sto se tice bolida,oni su 80% uspeha na trci, onih 20% je naravno vozac, s tim sto vozac mora tacno da objasni mehanicaru sta zeli i kako zeli da podesi svoj bolid. U tome je Schumacher bio neprikosnoven. Setite se samo sezone 1996 kada je Schumacher u nekonkurentnom ferrarijevom bolidu koji su predhodne sezone vozili Berger i Alesi uspeo da osvaja 1,2 i 3 mesta.
Zakljucak je sledeci...
Vozac, da bi postigao uspeh, mora da ima dobar bolid, dobrog mehanicara(tim),inteligenciju i naravno VELIKA M..A. Ovo poslednje retko ko ima.

@marco@

pre 16 godina

@ Dacha from Nish

1.Svaki drugi tim bi favorizovao jednog od vozaca,obicno je to onaj vozac koji ima vise bodova-u ovom slucaju Hamilton.To znam jer otkada pratim F1 uvek je tako bilo.
2.Ovo sto sam rekao u predhodnom komentaru je izjavio i sef Ferarija Zan Tod.
3.Ne kazem ja da Hamilton ima sjajnu licnost,ali decko zna da vozi,i Shumaher je znao da vozi ali se bavio krupnijim i ociglednim prevarama:prolazak kroz box zbog kazne tokom trke u zadnjem krugu i osvajanje pobede,pa ono cuveno parkiranje prosle sezone na stazi tokom kvalifikacija u Monaku-kao je napravio gresku,a i corav je video sta je u pitanju!I jos milion stvari...
4.A koje je to Hamilton imao ocigledne prekrsaje-naravno ni jedan!Zasto niste toliko pljuvali Sumahera zbog gorih stvari?
5.Dacho ako se toliko razumes u F1 znas kako je Sumaher osvajao titule-Barikelo vodi trku do 2 kruga pred kraj onada ga pozovu u box ili narede da ga propusti...A kukate da je Hamilton bio favorizovan...Strasno ko sve misli da se razume u F1!!!!

Bojan

pre 16 godina

@zoran
Al si brate dosadan sa time da se sve prasta sem uspeha, pa eto ti prvi kukas da je Kimi uzeo titulu zato sto je imao vodonosu, a da je Alonso svojom kuknjavom titulu iz Luisovih ruku predao Kimiju.
Navijam za Kimija i mislim da je tacno da Masa nije vozio onoliko koliko je mogao na poslednjoj trci, ali to je sve timski duh, Masa je izgubio svoje sanse za titulu, pa sto je onda problem da pomogne klubskom kolegi. Da je bilo jos 3 trke do kraja, nema sanse da bi ga pustio, kao u Turskoj
To sto kazes zasto Kimi nije slicno nesto napravio u svojoj debitantskoj sezone za Meklaren, to je zato sto je te sezone Meklaren bio totalno nekonkurentan, da li bi Luis uradio upola ovoliko stvari da je vozio recimo Reno ili BMW. A i kad je Kimi poceo da vozio f1 bio je mladji od Luisa.
Nemoj da mislis da smatram da je Luis los vozac, ali imao je tu srecu da kad je dosao u Meklaren da je dobio bolid koji je konkurentan, te su po meni te price od neverovatno debitantskom uspehu previse napumpane. Ipak svaka mu cast, ali morace da se naceka na prvu titulu, nadam se da ce kimi dominirati u narednih nekoliko sezona.
Go Kimmi

IL

pre 16 godina

@ Zoran:

Hamilton je uspeo sve to zato sto je vrhunski vozac, i zato sto je MekLaren pokrao kompletne nacrte Ferarijevog bolida, sa sve taktikama, sabotirao taj isti Ferari, a kao sto si i sam rekao, bolid je 80% svakog uspeha...

Dacha from Nish city

pre 16 godina

@ @marco@

Toliko dugo pratis F1 a napises komentar u kome kazes da je Englez podmukli lisac izgubio titulu zbog dvostrukog uzastopnog sampiona F1 Fernanda Alonsa ?!?

Da nije tragicno bili bi komicno.

Englez ne bi ni bio u prilici da se bori za titulu da mu cele sezone nisu pomagali FIA, Ron Denis i Engleska da ga nisu kranom vracali kad izleti a izleteli su nekoliko njih i dodje kran i sa sve njim u bolidu ga vrati na stazu da lisac nastavi trku i jos puno situacija koje svi ovde to znaju... ali ti ocigledno ne vidis to sto vide cak i oni koji F1 prate samo povremeno.

Sramota... neki komentari su stvarno do jaja ali u negativnom smislu.

@marco@

pre 16 godina

Pratim F1 jos iz vremena kada se Edi Irvaj u Ferariju borio za titulu,oduvek sam navijao za Meklaren,prvo za Dejvida Kultarda,potom za Montoju,a ove sezone sam cekao za koga bih se odluci i nisam uspeo da se odlucim da kraja sezone,jer je Alonso kukao da nemaju isti tretman-a na kraju se videlo da su bili potpuno jednaki i zbog njega je Hamilton izgubio titulu,zbog kukanja Alonsa.A Hamilton je pokazao neke lose strane svoje licnosti...Ja bih licno voleo da vidim Hajfelda u Mercedesu jer je neverovatan vozac koji nije pokazao pun potencijal!

Lepi Milance

pre 16 godina

Mislim da su ispistili da navedu i naj boljeg kandidata i naj veci potencijal trenutno a to je:

Sebastjan Vetl

Mada ima i jedna mala nepoznanica - da je Montoja jos uvek pod ugovorom sa Meklarenom pod uslovom da treba da vozi F-1.
E sad ako ga oni nece moraju da mu daju i ispisnicu a oce ga Tojota i oce ga Red-Bul.

Sto tek pravi carlamu u prelaznome roku, jer bi JPM vozio i SuperAguri zabadava samo da se sit izvoza!

Pa sad da vidimo....

зоран

pre 16 godina

Сигурно да је неки већи ум од мене доказао да се код Словенских народа све прашта осим успеха. Свима Вам смета Хамилтон зато што је освојио све што се могло у датим условим оборио све рекорде за једног дебитанта. Као треба му водоноша. Не траба му он и незна како је то. Да му није случајно Алонсо био водоноша? Па и Рајконен га има а то је Фелипе Маса. М. Шумахер га је имао а то је био Барикело. Алонсо га је имао а то је био Физикела. Ако је само формула пресудна за овакве резултате (а јесте 80%) зашто Хамилтон има највише успеха у осталим категоријама. Зашто није неко други у дебитаснкој сезони урадио оно што је он. Зашто Кими није у првој години у Мекларену, зашто није Маса у првој години у Ферарију? Зашто се неко други није изборио за место у Мекларену него овај дечак? Зар мислите да нису давали једнаке шансе и Алонсу који је био плаћен хиљаде милиона годише и Хамилтон који је имао потписану плату на 300 000 евра за 2007 чак шта више да ли су им једнаке шансе а и освојили су једнак број бодова. На прве три трке док је Хамилтон освајао подијуме Алонсо је био срећан али кад је почео да га угрожава полудео је. Па није му све једно да као двоструки светски прваки и као први возач тима буде иза клупског колеге који је уједно и дебитант у Ф1. И ја бих полудео. Видим свима вам смета преизирете га као што смо сви презирали М.Шумахера од 2000-2004

roki visoki

pre 16 godina

stigo novi schumacher!nesto se po nemackim novinama suska da bi schumacher vozio za mclaren sledece sezone.ako to i bude,imacemo 2 schumachera.

BL

pre 16 godina

Evo sada sam na indexu procitao vijest koja vjerovatno nema veze sa istinom, ali daj boze da bude!! http://www.index.hr/sport/clanak/schumacher-u-mclarenu/363916.aspx
Citiram dio teksta koji je vise nego smijesan: "Povratak Schumachera oduševio bi šefa natjecanja Bernieja Ecclestonea jer bi donio nove sponzorske milijune. Oduševio bi ljude u Mercedesu koji su oduvijek željeli oduzeti 'svog čovjeka' Talijanima, a definitivno i navijački svijet koji se pita kako bi se uklopio u ulogu timskog igrača koji bi trebao čuvati leđa mladoj superzvijezdi Lewisu Hamiltonu. Čini se kako u postavljenim okolnostima može izgubiti jedino Schumacher." Ne mozes napisati kako bih se uklopio u ulogu "vodonose" najveci vozac u istoriji f1 jednom pocetniku!!!???

Aleksandar

pre 16 godina

Navijao sam i navijacu za Kimija. Sto je najgore navijao sam do prosle godine, skoro 20. god. koliko pratim F1, kao klinac, za Mc Laren, zbog Senne, verovatno, i tako je bilo do prosle sezone. Prestao sam da navijam zbog odlaska Kimija u Ferrari ali i zbog dolaska Alonsa u McLaren. Cak na pocetku sezone bio mi OK Hamilton i u njihovom medjusobnom duelu, Hamilton'Alonso, za Hamiltona. Ali ovo je prevrsilo svaku meru..pa ogadice mi tim potpuno!!!Sad bira vozaca i to po mogucstvu poslusnog, pa jel to F1!!! Strasno, bas me razoralo sve ovo jos vise u McLaren, i mislim da su genijalci kako navijace da okrenu protiv njih, ne sporim da je dobar vozac ali mozda bi i bas Kovalainen sa onakvim-odlicnim bolidom postigao prosle sezone ono sto je Hamilton i ne samo Kovalainen, nego i drugi..da ne duzim....Ali, naravno sledece godine navijam za Kimija, a voleo bih da , iako mi placljivko, koji je ruku na srce odlican vozac, dobije dobar bolid u kom timu vozio i dere ovog foliranta,,,naravno Kimi NO 1, ...mozda decko i nije kriv ali ovo je nevidjeno....Bira vozaca i sta ce taj jadnik ako je bolji od njega...I JOS JEDNOM McLaren je uspeo cini mi se da odvrati od sebe cak i svoje najvece fanove ovakvim postupcima,posebno ovim!!!

nislijka

pre 16 godina

Pa ako mu je dato pravo vec da bira on ce to iskoristiti maximalno....@Dacha from Nish...zamolila bih te da mi se javis,ako imas na disku trku Brazila da je narezem,jer bas na prenosu nam nestala struja...moj e-mail je arminica_pal@yahoo.com...Hvala

Kako se zove!

pre 16 godina

Koliko su ljudi naivni kad poveruju svemu sto procitaju u novinama ili cuju na tv. Zar stvarno mislite da ce se on pitati ko ce mu biti kolega u ekipi? Ko je on da o tome odlucuje? Pa ti isti ljudi koji su ga doveli ce ga i oterati iz ekipe ako u sledece dve godine ne uzme titulu. Shvatite da se u F1 sve vrti oko para i da tu niko nije iznad ljudi koji drze F1 i skupljaju kajmak.
A mi cemo se i dalje prepucavati oko toga ko je danas boji vozac. Takvi vozaci danas ne voze ili su nazalost umrli!!

IL

pre 16 godina

I posle neka neko pita zasto ga ljudi ne vole? He, pa ovo ni Sumaher na vrhuncu slave i moci nije radio tako otvoreno, jadno i licemerno...Ovaj mali je bas zapeo da bude prvak, po svaku cenu, ali to izgleda ipak ide malo teze, because The Freeze is coming to town! Jeste da taj Kimi kako kaze Berni nije ''dao ni izbliza F1 koliko Hamilton'', ali je bre ljudina u odnosu na ovog Cica Tomu. Covece, pa njemu je svaka rec kada je postao prvak bila ''tim ovo, tim ono'', nema tu ja, samo ''mi, tim''. Zna Kimi da mu je Masa nesebicno pomogao da dodje do titule i sigurno bi i on isto to uradio da je bila obrnuta situacija, zato sto je timski igrac, sto ovaj mali napaljenko nije i nece biti...

Ne volim preterano Alonsa kao coveka, ali dobro je sto je otisao iz mog nekada toliko voljenog tima, koji mi se zgadio, sto bi mladi rekli ''pun gas''.

Inace bi bas voleo da mu dodje Rozberg, pa da opet oseti malo ledenog (polu) finskog vazduha za vrata, licimur mali...

Zigi

pre 16 godina

Bilo bi bolje da uzmu nekog iskusnijeg , starijeg vozaca ova trojica su jos zeleni . Hamilton je izvrstan vozac , ali u F1 znaci puno i iskustvo

NekeRozberg

pre 16 godina

Ako ti Niko dodje s..bo si se u totalu! Rivalitet bi bio isti kao sa Alonsom samo sto je Alonso od Nika malo pazljiviji u smislu da maksimalno vodi racuna o tome da ne izleti sa staze u duelu! Niko ne bezi od kontakta znaci :
Luis + Niko = BOOM

Nesa

pre 16 godina

Zipa ovo, Hamilton sada trazi "timskog vozaca", a sta je on bio ove godine? Voleo bih da novi "timski vozac" bude timski raspolozen kao Hamilton.

Pratim F1 vec 30 godina, ali sam totalno izgubio interesovanje u zadnje 3-4 godine. Sva preticanja se vrse u pit-stopovima, mediji prave dobre vozace, a ne trke, sto je po meni pogubno za sport. Sem toga, pitanje je sta je dobar vozac u F1? U zadnjih 10-ak godina to su oni koji su vozili Ferarija, Meklarena i Renoa. Cim se sedne u nesto malo losiji bolid, nema vise vozackih majstorluka (setimo se Edija Irvina, Barichela, Vilenva, itd.) Lepo je govorio stari Enco, auto je sve, vozac je nista.

Tipujem na Rozberga ili Sutila, jeste McLaren engleski, ali je masina nemacka :)

tata

pre 16 godina

Hamilton mi se svakim komentarom sve manje i manje svidja. Ja ovo shvatam kao poruku svakom buducem vozacu Mclarena da je on br.1 i da svi treba da rade za njega. Za to najvise krivim engleske medije koji su poznati po preteranoj paznji koju pridaju sportistima engleske nacionalnosti.

Arkadije

pre 16 godina

Nije Tata Keke lud da pusti sina u Meklaren. Niko je bolji vozač od Hamiltona, ali bi u Meklarenu samo propao jer bi morao da čuva leđa Luisu i nikada mu ne bi bilo dozvoljeno da pobedi dok god je Hamilton na stazi.

E Hamiltone, nista od tebe!

pre 16 godina

Znaci ne moze da pobedi pod fer uslovima treba mu lapdog. "Timski igrac" znaci Barikelista koji ce na ciljnom pravcu da podigne nogu sa gasa da prodje "Gospodar".

BOJANA ZVEZDASICA

pre 16 godina

Ma kakav Sutil,Rosberg, nas Milos Pavlovic dolazi,najbolji i najlepsi fozac ikada.Formula 1 najzad dobija(nadam se) jednog SRBINA,Evropo spremi se Milos dolece!!!!!!!!!

R@!kk@

pre 16 godina

Rosberg je bolji vozac od Hamiltona i ako predje u McLaren,ako bude imao 'priblizno' iste uslove,bice bolji...Sa kakvim je on bolidom uzimao bodove ove godine...

Dacha from Nish city

pre 16 godina

On bira ?!
Cudno...znaci dozvolio mu tata Dennis da bira.. a ja mislio da ce mu Ron Dennis i zenu izabrati kad ono prepustio liscu bebastog lica da sa bira.

R@!kk@

pre 16 godina

Rosberg je bolji vozac od Hamiltona i ako predje u McLaren,ako bude imao 'priblizno' iste uslove,bice bolji...Sa kakvim je on bolidom uzimao bodove ove godine...

Dacha from Nish city

pre 16 godina

On bira ?!
Cudno...znaci dozvolio mu tata Dennis da bira.. a ja mislio da ce mu Ron Dennis i zenu izabrati kad ono prepustio liscu bebastog lica da sa bira.

tata

pre 16 godina

Hamilton mi se svakim komentarom sve manje i manje svidja. Ja ovo shvatam kao poruku svakom buducem vozacu Mclarena da je on br.1 i da svi treba da rade za njega. Za to najvise krivim engleske medije koji su poznati po preteranoj paznji koju pridaju sportistima engleske nacionalnosti.

E Hamiltone, nista od tebe!

pre 16 godina

Znaci ne moze da pobedi pod fer uslovima treba mu lapdog. "Timski igrac" znaci Barikelista koji ce na ciljnom pravcu da podigne nogu sa gasa da prodje "Gospodar".

Nesa

pre 16 godina

Zipa ovo, Hamilton sada trazi "timskog vozaca", a sta je on bio ove godine? Voleo bih da novi "timski vozac" bude timski raspolozen kao Hamilton.

Pratim F1 vec 30 godina, ali sam totalno izgubio interesovanje u zadnje 3-4 godine. Sva preticanja se vrse u pit-stopovima, mediji prave dobre vozace, a ne trke, sto je po meni pogubno za sport. Sem toga, pitanje je sta je dobar vozac u F1? U zadnjih 10-ak godina to su oni koji su vozili Ferarija, Meklarena i Renoa. Cim se sedne u nesto malo losiji bolid, nema vise vozackih majstorluka (setimo se Edija Irvina, Barichela, Vilenva, itd.) Lepo je govorio stari Enco, auto je sve, vozac je nista.

Tipujem na Rozberga ili Sutila, jeste McLaren engleski, ali je masina nemacka :)

Arkadije

pre 16 godina

Nije Tata Keke lud da pusti sina u Meklaren. Niko je bolji vozač od Hamiltona, ali bi u Meklarenu samo propao jer bi morao da čuva leđa Luisu i nikada mu ne bi bilo dozvoljeno da pobedi dok god je Hamilton na stazi.

IL

pre 16 godina

I posle neka neko pita zasto ga ljudi ne vole? He, pa ovo ni Sumaher na vrhuncu slave i moci nije radio tako otvoreno, jadno i licemerno...Ovaj mali je bas zapeo da bude prvak, po svaku cenu, ali to izgleda ipak ide malo teze, because The Freeze is coming to town! Jeste da taj Kimi kako kaze Berni nije ''dao ni izbliza F1 koliko Hamilton'', ali je bre ljudina u odnosu na ovog Cica Tomu. Covece, pa njemu je svaka rec kada je postao prvak bila ''tim ovo, tim ono'', nema tu ja, samo ''mi, tim''. Zna Kimi da mu je Masa nesebicno pomogao da dodje do titule i sigurno bi i on isto to uradio da je bila obrnuta situacija, zato sto je timski igrac, sto ovaj mali napaljenko nije i nece biti...

Ne volim preterano Alonsa kao coveka, ali dobro je sto je otisao iz mog nekada toliko voljenog tima, koji mi se zgadio, sto bi mladi rekli ''pun gas''.

Inace bi bas voleo da mu dodje Rozberg, pa da opet oseti malo ledenog (polu) finskog vazduha za vrata, licimur mali...

BOJANA ZVEZDASICA

pre 16 godina

Ma kakav Sutil,Rosberg, nas Milos Pavlovic dolazi,najbolji i najlepsi fozac ikada.Formula 1 najzad dobija(nadam se) jednog SRBINA,Evropo spremi se Milos dolece!!!!!!!!!

NekeRozberg

pre 16 godina

Ako ti Niko dodje s..bo si se u totalu! Rivalitet bi bio isti kao sa Alonsom samo sto je Alonso od Nika malo pazljiviji u smislu da maksimalno vodi racuna o tome da ne izleti sa staze u duelu! Niko ne bezi od kontakta znaci :
Luis + Niko = BOOM

Aleksandar

pre 16 godina

Navijao sam i navijacu za Kimija. Sto je najgore navijao sam do prosle godine, skoro 20. god. koliko pratim F1, kao klinac, za Mc Laren, zbog Senne, verovatno, i tako je bilo do prosle sezone. Prestao sam da navijam zbog odlaska Kimija u Ferrari ali i zbog dolaska Alonsa u McLaren. Cak na pocetku sezone bio mi OK Hamilton i u njihovom medjusobnom duelu, Hamilton'Alonso, za Hamiltona. Ali ovo je prevrsilo svaku meru..pa ogadice mi tim potpuno!!!Sad bira vozaca i to po mogucstvu poslusnog, pa jel to F1!!! Strasno, bas me razoralo sve ovo jos vise u McLaren, i mislim da su genijalci kako navijace da okrenu protiv njih, ne sporim da je dobar vozac ali mozda bi i bas Kovalainen sa onakvim-odlicnim bolidom postigao prosle sezone ono sto je Hamilton i ne samo Kovalainen, nego i drugi..da ne duzim....Ali, naravno sledece godine navijam za Kimija, a voleo bih da , iako mi placljivko, koji je ruku na srce odlican vozac, dobije dobar bolid u kom timu vozio i dere ovog foliranta,,,naravno Kimi NO 1, ...mozda decko i nije kriv ali ovo je nevidjeno....Bira vozaca i sta ce taj jadnik ako je bolji od njega...I JOS JEDNOM McLaren je uspeo cini mi se da odvrati od sebe cak i svoje najvece fanove ovakvim postupcima,posebno ovim!!!

roki visoki

pre 16 godina

stigo novi schumacher!nesto se po nemackim novinama suska da bi schumacher vozio za mclaren sledece sezone.ako to i bude,imacemo 2 schumachera.

зоран

pre 16 godina

Сигурно да је неки већи ум од мене доказао да се код Словенских народа све прашта осим успеха. Свима Вам смета Хамилтон зато што је освојио све што се могло у датим условим оборио све рекорде за једног дебитанта. Као треба му водоноша. Не траба му он и незна како је то. Да му није случајно Алонсо био водоноша? Па и Рајконен га има а то је Фелипе Маса. М. Шумахер га је имао а то је био Барикело. Алонсо га је имао а то је био Физикела. Ако је само формула пресудна за овакве резултате (а јесте 80%) зашто Хамилтон има највише успеха у осталим категоријама. Зашто није неко други у дебитаснкој сезони урадио оно што је он. Зашто Кими није у првој години у Мекларену, зашто није Маса у првој години у Ферарију? Зашто се неко други није изборио за место у Мекларену него овај дечак? Зар мислите да нису давали једнаке шансе и Алонсу који је био плаћен хиљаде милиона годише и Хамилтон који је имао потписану плату на 300 000 евра за 2007 чак шта више да ли су им једнаке шансе а и освојили су једнак број бодова. На прве три трке док је Хамилтон освајао подијуме Алонсо је био срећан али кад је почео да га угрожава полудео је. Па није му све једно да као двоструки светски прваки и као први возач тима буде иза клупског колеге који је уједно и дебитант у Ф1. И ја бих полудео. Видим свима вам смета преизирете га као што смо сви презирали М.Шумахера од 2000-2004

ika

pre 16 godina

Pratim F1 17 godina i za to vreme sam nekako naucio da pratim desavanja na stazi. Ono sto se dogadja van nje mi je manje bitno. U svakoj trci imam svog favorita ali pratim i druge vozace, tako da sam naucio da pratim konstantnost pojedinih vozaca. Ove godine su to bili po meni Kubica,Hamilton,Nico,Kovalainen.
Sto se tice bolida,oni su 80% uspeha na trci, onih 20% je naravno vozac, s tim sto vozac mora tacno da objasni mehanicaru sta zeli i kako zeli da podesi svoj bolid. U tome je Schumacher bio neprikosnoven. Setite se samo sezone 1996 kada je Schumacher u nekonkurentnom ferrarijevom bolidu koji su predhodne sezone vozili Berger i Alesi uspeo da osvaja 1,2 i 3 mesta.
Zakljucak je sledeci...
Vozac, da bi postigao uspeh, mora da ima dobar bolid, dobrog mehanicara(tim),inteligenciju i naravno VELIKA M..A. Ovo poslednje retko ko ima.

Zigi

pre 16 godina

Bilo bi bolje da uzmu nekog iskusnijeg , starijeg vozaca ova trojica su jos zeleni . Hamilton je izvrstan vozac , ali u F1 znaci puno i iskustvo

Kako se zove!

pre 16 godina

Koliko su ljudi naivni kad poveruju svemu sto procitaju u novinama ili cuju na tv. Zar stvarno mislite da ce se on pitati ko ce mu biti kolega u ekipi? Ko je on da o tome odlucuje? Pa ti isti ljudi koji su ga doveli ce ga i oterati iz ekipe ako u sledece dve godine ne uzme titulu. Shvatite da se u F1 sve vrti oko para i da tu niko nije iznad ljudi koji drze F1 i skupljaju kajmak.
A mi cemo se i dalje prepucavati oko toga ko je danas boji vozac. Takvi vozaci danas ne voze ili su nazalost umrli!!

Dacha from Nish city

pre 16 godina

@ @marco@

Toliko dugo pratis F1 a napises komentar u kome kazes da je Englez podmukli lisac izgubio titulu zbog dvostrukog uzastopnog sampiona F1 Fernanda Alonsa ?!?

Da nije tragicno bili bi komicno.

Englez ne bi ni bio u prilici da se bori za titulu da mu cele sezone nisu pomagali FIA, Ron Denis i Engleska da ga nisu kranom vracali kad izleti a izleteli su nekoliko njih i dodje kran i sa sve njim u bolidu ga vrati na stazu da lisac nastavi trku i jos puno situacija koje svi ovde to znaju... ali ti ocigledno ne vidis to sto vide cak i oni koji F1 prate samo povremeno.

Sramota... neki komentari su stvarno do jaja ali u negativnom smislu.

nislijka

pre 16 godina

Pa ako mu je dato pravo vec da bira on ce to iskoristiti maximalno....@Dacha from Nish...zamolila bih te da mi se javis,ako imas na disku trku Brazila da je narezem,jer bas na prenosu nam nestala struja...moj e-mail je arminica_pal@yahoo.com...Hvala

@marco@

pre 16 godina

Pratim F1 jos iz vremena kada se Edi Irvaj u Ferariju borio za titulu,oduvek sam navijao za Meklaren,prvo za Dejvida Kultarda,potom za Montoju,a ove sezone sam cekao za koga bih se odluci i nisam uspeo da se odlucim da kraja sezone,jer je Alonso kukao da nemaju isti tretman-a na kraju se videlo da su bili potpuno jednaki i zbog njega je Hamilton izgubio titulu,zbog kukanja Alonsa.A Hamilton je pokazao neke lose strane svoje licnosti...Ja bih licno voleo da vidim Hajfelda u Mercedesu jer je neverovatan vozac koji nije pokazao pun potencijal!

@marco@

pre 16 godina

@ Dacha from Nish

1.Svaki drugi tim bi favorizovao jednog od vozaca,obicno je to onaj vozac koji ima vise bodova-u ovom slucaju Hamilton.To znam jer otkada pratim F1 uvek je tako bilo.
2.Ovo sto sam rekao u predhodnom komentaru je izjavio i sef Ferarija Zan Tod.
3.Ne kazem ja da Hamilton ima sjajnu licnost,ali decko zna da vozi,i Shumaher je znao da vozi ali se bavio krupnijim i ociglednim prevarama:prolazak kroz box zbog kazne tokom trke u zadnjem krugu i osvajanje pobede,pa ono cuveno parkiranje prosle sezone na stazi tokom kvalifikacija u Monaku-kao je napravio gresku,a i corav je video sta je u pitanju!I jos milion stvari...
4.A koje je to Hamilton imao ocigledne prekrsaje-naravno ni jedan!Zasto niste toliko pljuvali Sumahera zbog gorih stvari?
5.Dacho ako se toliko razumes u F1 znas kako je Sumaher osvajao titule-Barikelo vodi trku do 2 kruga pred kraj onada ga pozovu u box ili narede da ga propusti...A kukate da je Hamilton bio favorizovan...Strasno ko sve misli da se razume u F1!!!!

Bojan

pre 16 godina

@ @marco@
a zasto bi se odlucivali da favorizuju Hamiltona ako je i Alonso u mogucnosti da osvoji titulu. I cime je to Alonso zasluzan da Luis nije prvak. Kada Luis nije zbog njega osvojio pol poziciju u Budimpesti, Alonso je bio kaznjen. A ako hoces da kazes da Alonso nije trebao da ga pretekne na startu Brazila nemam reci, jedna Kimijeva greska i titula bi bila u Alonsovim rukama, a to sto Luis nije dobro podneo sto je bio preteknut to je druga stvar, sam je kriv sto nije zadrzao cetvrto mesto vec je izleteo sa staze u pokusaju da pretekne Alonsa.

BL

pre 16 godina

Evo sada sam na indexu procitao vijest koja vjerovatno nema veze sa istinom, ali daj boze da bude!! http://www.index.hr/sport/clanak/schumacher-u-mclarenu/363916.aspx
Citiram dio teksta koji je vise nego smijesan: "Povratak Schumachera oduševio bi šefa natjecanja Bernieja Ecclestonea jer bi donio nove sponzorske milijune. Oduševio bi ljude u Mercedesu koji su oduvijek željeli oduzeti 'svog čovjeka' Talijanima, a definitivno i navijački svijet koji se pita kako bi se uklopio u ulogu timskog igrača koji bi trebao čuvati leđa mladoj superzvijezdi Lewisu Hamiltonu. Čini se kako u postavljenim okolnostima može izgubiti jedino Schumacher." Ne mozes napisati kako bih se uklopio u ulogu "vodonose" najveci vozac u istoriji f1 jednom pocetniku!!!???

IL

pre 16 godina

@ Zoran:

Hamilton je uspeo sve to zato sto je vrhunski vozac, i zato sto je MekLaren pokrao kompletne nacrte Ferarijevog bolida, sa sve taktikama, sabotirao taj isti Ferari, a kao sto si i sam rekao, bolid je 80% svakog uspeha...

Bojan

pre 16 godina

@zoran
Al si brate dosadan sa time da se sve prasta sem uspeha, pa eto ti prvi kukas da je Kimi uzeo titulu zato sto je imao vodonosu, a da je Alonso svojom kuknjavom titulu iz Luisovih ruku predao Kimiju.
Navijam za Kimija i mislim da je tacno da Masa nije vozio onoliko koliko je mogao na poslednjoj trci, ali to je sve timski duh, Masa je izgubio svoje sanse za titulu, pa sto je onda problem da pomogne klubskom kolegi. Da je bilo jos 3 trke do kraja, nema sanse da bi ga pustio, kao u Turskoj
To sto kazes zasto Kimi nije slicno nesto napravio u svojoj debitantskoj sezone za Meklaren, to je zato sto je te sezone Meklaren bio totalno nekonkurentan, da li bi Luis uradio upola ovoliko stvari da je vozio recimo Reno ili BMW. A i kad je Kimi poceo da vozio f1 bio je mladji od Luisa.
Nemoj da mislis da smatram da je Luis los vozac, ali imao je tu srecu da kad je dosao u Meklaren da je dobio bolid koji je konkurentan, te su po meni te price od neverovatno debitantskom uspehu previse napumpane. Ipak svaka mu cast, ali morace da se naceka na prvu titulu, nadam se da ce kimi dominirati u narednih nekoliko sezona.
Go Kimmi

Lepi Milance

pre 16 godina

Mislim da su ispistili da navedu i naj boljeg kandidata i naj veci potencijal trenutno a to je:

Sebastjan Vetl

Mada ima i jedna mala nepoznanica - da je Montoja jos uvek pod ugovorom sa Meklarenom pod uslovom da treba da vozi F-1.
E sad ako ga oni nece moraju da mu daju i ispisnicu a oce ga Tojota i oce ga Red-Bul.

Sto tek pravi carlamu u prelaznome roku, jer bi JPM vozio i SuperAguri zabadava samo da se sit izvoza!

Pa sad da vidimo....

raikkonenka

pre 16 godina

mnogo se mali razmahao :) no eto moze mu se da bira ... i time je dokazan rivalitet u mclarenu ... no nije to poJenta ... poenta je u tome sto lako je biti vozac mclarena sto se ne dokazuju u sauberu i slicnima ..
ja tipujem ovom prilikom na sutila zato sto je pokazao istinski kvalitet ..
no i pored svega

GO KIMI GO

Dacha from Nish city

pre 16 godina

On bira ?!
Cudno...znaci dozvolio mu tata Dennis da bira.. a ja mislio da ce mu Ron Dennis i zenu izabrati kad ono prepustio liscu bebastog lica da sa bira.

R@!kk@

pre 16 godina

Rosberg je bolji vozac od Hamiltona i ako predje u McLaren,ako bude imao 'priblizno' iste uslove,bice bolji...Sa kakvim je on bolidom uzimao bodove ove godine...

BOJANA ZVEZDASICA

pre 16 godina

Ma kakav Sutil,Rosberg, nas Milos Pavlovic dolazi,najbolji i najlepsi fozac ikada.Formula 1 najzad dobija(nadam se) jednog SRBINA,Evropo spremi se Milos dolece!!!!!!!!!

IL

pre 16 godina

I posle neka neko pita zasto ga ljudi ne vole? He, pa ovo ni Sumaher na vrhuncu slave i moci nije radio tako otvoreno, jadno i licemerno...Ovaj mali je bas zapeo da bude prvak, po svaku cenu, ali to izgleda ipak ide malo teze, because The Freeze is coming to town! Jeste da taj Kimi kako kaze Berni nije ''dao ni izbliza F1 koliko Hamilton'', ali je bre ljudina u odnosu na ovog Cica Tomu. Covece, pa njemu je svaka rec kada je postao prvak bila ''tim ovo, tim ono'', nema tu ja, samo ''mi, tim''. Zna Kimi da mu je Masa nesebicno pomogao da dodje do titule i sigurno bi i on isto to uradio da je bila obrnuta situacija, zato sto je timski igrac, sto ovaj mali napaljenko nije i nece biti...

Ne volim preterano Alonsa kao coveka, ali dobro je sto je otisao iz mog nekada toliko voljenog tima, koji mi se zgadio, sto bi mladi rekli ''pun gas''.

Inace bi bas voleo da mu dodje Rozberg, pa da opet oseti malo ledenog (polu) finskog vazduha za vrata, licimur mali...

Dacha from Nish city

pre 16 godina

@ @marco@

Toliko dugo pratis F1 a napises komentar u kome kazes da je Englez podmukli lisac izgubio titulu zbog dvostrukog uzastopnog sampiona F1 Fernanda Alonsa ?!?

Da nije tragicno bili bi komicno.

Englez ne bi ni bio u prilici da se bori za titulu da mu cele sezone nisu pomagali FIA, Ron Denis i Engleska da ga nisu kranom vracali kad izleti a izleteli su nekoliko njih i dodje kran i sa sve njim u bolidu ga vrati na stazu da lisac nastavi trku i jos puno situacija koje svi ovde to znaju... ali ti ocigledno ne vidis to sto vide cak i oni koji F1 prate samo povremeno.

Sramota... neki komentari su stvarno do jaja ali u negativnom smislu.

E Hamiltone, nista od tebe!

pre 16 godina

Znaci ne moze da pobedi pod fer uslovima treba mu lapdog. "Timski igrac" znaci Barikelista koji ce na ciljnom pravcu da podigne nogu sa gasa da prodje "Gospodar".

Aleksandar

pre 16 godina

Navijao sam i navijacu za Kimija. Sto je najgore navijao sam do prosle godine, skoro 20. god. koliko pratim F1, kao klinac, za Mc Laren, zbog Senne, verovatno, i tako je bilo do prosle sezone. Prestao sam da navijam zbog odlaska Kimija u Ferrari ali i zbog dolaska Alonsa u McLaren. Cak na pocetku sezone bio mi OK Hamilton i u njihovom medjusobnom duelu, Hamilton'Alonso, za Hamiltona. Ali ovo je prevrsilo svaku meru..pa ogadice mi tim potpuno!!!Sad bira vozaca i to po mogucstvu poslusnog, pa jel to F1!!! Strasno, bas me razoralo sve ovo jos vise u McLaren, i mislim da su genijalci kako navijace da okrenu protiv njih, ne sporim da je dobar vozac ali mozda bi i bas Kovalainen sa onakvim-odlicnim bolidom postigao prosle sezone ono sto je Hamilton i ne samo Kovalainen, nego i drugi..da ne duzim....Ali, naravno sledece godine navijam za Kimija, a voleo bih da , iako mi placljivko, koji je ruku na srce odlican vozac, dobije dobar bolid u kom timu vozio i dere ovog foliranta,,,naravno Kimi NO 1, ...mozda decko i nije kriv ali ovo je nevidjeno....Bira vozaca i sta ce taj jadnik ako je bolji od njega...I JOS JEDNOM McLaren je uspeo cini mi se da odvrati od sebe cak i svoje najvece fanove ovakvim postupcima,posebno ovim!!!

Arkadije

pre 16 godina

Nije Tata Keke lud da pusti sina u Meklaren. Niko je bolji vozač od Hamiltona, ali bi u Meklarenu samo propao jer bi morao da čuva leđa Luisu i nikada mu ne bi bilo dozvoljeno da pobedi dok god je Hamilton na stazi.

tata

pre 16 godina

Hamilton mi se svakim komentarom sve manje i manje svidja. Ja ovo shvatam kao poruku svakom buducem vozacu Mclarena da je on br.1 i da svi treba da rade za njega. Za to najvise krivim engleske medije koji su poznati po preteranoj paznji koju pridaju sportistima engleske nacionalnosti.

raikkonenka

pre 16 godina

mnogo se mali razmahao :) no eto moze mu se da bira ... i time je dokazan rivalitet u mclarenu ... no nije to poJenta ... poenta je u tome sto lako je biti vozac mclarena sto se ne dokazuju u sauberu i slicnima ..
ja tipujem ovom prilikom na sutila zato sto je pokazao istinski kvalitet ..
no i pored svega

GO KIMI GO

Nesa

pre 16 godina

Zipa ovo, Hamilton sada trazi "timskog vozaca", a sta je on bio ove godine? Voleo bih da novi "timski vozac" bude timski raspolozen kao Hamilton.

Pratim F1 vec 30 godina, ali sam totalno izgubio interesovanje u zadnje 3-4 godine. Sva preticanja se vrse u pit-stopovima, mediji prave dobre vozace, a ne trke, sto je po meni pogubno za sport. Sem toga, pitanje je sta je dobar vozac u F1? U zadnjih 10-ak godina to su oni koji su vozili Ferarija, Meklarena i Renoa. Cim se sedne u nesto malo losiji bolid, nema vise vozackih majstorluka (setimo se Edija Irvina, Barichela, Vilenva, itd.) Lepo je govorio stari Enco, auto je sve, vozac je nista.

Tipujem na Rozberga ili Sutila, jeste McLaren engleski, ali je masina nemacka :)

@marco@

pre 16 godina

Pratim F1 jos iz vremena kada se Edi Irvaj u Ferariju borio za titulu,oduvek sam navijao za Meklaren,prvo za Dejvida Kultarda,potom za Montoju,a ove sezone sam cekao za koga bih se odluci i nisam uspeo da se odlucim da kraja sezone,jer je Alonso kukao da nemaju isti tretman-a na kraju se videlo da su bili potpuno jednaki i zbog njega je Hamilton izgubio titulu,zbog kukanja Alonsa.A Hamilton je pokazao neke lose strane svoje licnosti...Ja bih licno voleo da vidim Hajfelda u Mercedesu jer je neverovatan vozac koji nije pokazao pun potencijal!

IL

pre 16 godina

@ Zoran:

Hamilton je uspeo sve to zato sto je vrhunski vozac, i zato sto je MekLaren pokrao kompletne nacrte Ferarijevog bolida, sa sve taktikama, sabotirao taj isti Ferari, a kao sto si i sam rekao, bolid je 80% svakog uspeha...

Bojan

pre 16 godina

@ @marco@
a zasto bi se odlucivali da favorizuju Hamiltona ako je i Alonso u mogucnosti da osvoji titulu. I cime je to Alonso zasluzan da Luis nije prvak. Kada Luis nije zbog njega osvojio pol poziciju u Budimpesti, Alonso je bio kaznjen. A ako hoces da kazes da Alonso nije trebao da ga pretekne na startu Brazila nemam reci, jedna Kimijeva greska i titula bi bila u Alonsovim rukama, a to sto Luis nije dobro podneo sto je bio preteknut to je druga stvar, sam je kriv sto nije zadrzao cetvrto mesto vec je izleteo sa staze u pokusaju da pretekne Alonsa.

nislijka

pre 16 godina

Pa ako mu je dato pravo vec da bira on ce to iskoristiti maximalno....@Dacha from Nish...zamolila bih te da mi se javis,ako imas na disku trku Brazila da je narezem,jer bas na prenosu nam nestala struja...moj e-mail je arminica_pal@yahoo.com...Hvala

BL

pre 16 godina

Evo sada sam na indexu procitao vijest koja vjerovatno nema veze sa istinom, ali daj boze da bude!! http://www.index.hr/sport/clanak/schumacher-u-mclarenu/363916.aspx
Citiram dio teksta koji je vise nego smijesan: "Povratak Schumachera oduševio bi šefa natjecanja Bernieja Ecclestonea jer bi donio nove sponzorske milijune. Oduševio bi ljude u Mercedesu koji su oduvijek željeli oduzeti 'svog čovjeka' Talijanima, a definitivno i navijački svijet koji se pita kako bi se uklopio u ulogu timskog igrača koji bi trebao čuvati leđa mladoj superzvijezdi Lewisu Hamiltonu. Čini se kako u postavljenim okolnostima može izgubiti jedino Schumacher." Ne mozes napisati kako bih se uklopio u ulogu "vodonose" najveci vozac u istoriji f1 jednom pocetniku!!!???

roki visoki

pre 16 godina

stigo novi schumacher!nesto se po nemackim novinama suska da bi schumacher vozio za mclaren sledece sezone.ako to i bude,imacemo 2 schumachera.

зоран

pre 16 godina

Сигурно да је неки већи ум од мене доказао да се код Словенских народа све прашта осим успеха. Свима Вам смета Хамилтон зато што је освојио све што се могло у датим условим оборио све рекорде за једног дебитанта. Као треба му водоноша. Не траба му он и незна како је то. Да му није случајно Алонсо био водоноша? Па и Рајконен га има а то је Фелипе Маса. М. Шумахер га је имао а то је био Барикело. Алонсо га је имао а то је био Физикела. Ако је само формула пресудна за овакве резултате (а јесте 80%) зашто Хамилтон има највише успеха у осталим категоријама. Зашто није неко други у дебитаснкој сезони урадио оно што је он. Зашто Кими није у првој години у Мекларену, зашто није Маса у првој години у Ферарију? Зашто се неко други није изборио за место у Мекларену него овај дечак? Зар мислите да нису давали једнаке шансе и Алонсу који је био плаћен хиљаде милиона годише и Хамилтон који је имао потписану плату на 300 000 евра за 2007 чак шта више да ли су им једнаке шансе а и освојили су једнак број бодова. На прве три трке док је Хамилтон освајао подијуме Алонсо је био срећан али кад је почео да га угрожава полудео је. Па није му све једно да као двоструки светски прваки и као први возач тима буде иза клупског колеге који је уједно и дебитант у Ф1. И ја бих полудео. Видим свима вам смета преизирете га као што смо сви презирали М.Шумахера од 2000-2004

Bojan

pre 16 godina

@zoran
Al si brate dosadan sa time da se sve prasta sem uspeha, pa eto ti prvi kukas da je Kimi uzeo titulu zato sto je imao vodonosu, a da je Alonso svojom kuknjavom titulu iz Luisovih ruku predao Kimiju.
Navijam za Kimija i mislim da je tacno da Masa nije vozio onoliko koliko je mogao na poslednjoj trci, ali to je sve timski duh, Masa je izgubio svoje sanse za titulu, pa sto je onda problem da pomogne klubskom kolegi. Da je bilo jos 3 trke do kraja, nema sanse da bi ga pustio, kao u Turskoj
To sto kazes zasto Kimi nije slicno nesto napravio u svojoj debitantskoj sezone za Meklaren, to je zato sto je te sezone Meklaren bio totalno nekonkurentan, da li bi Luis uradio upola ovoliko stvari da je vozio recimo Reno ili BMW. A i kad je Kimi poceo da vozio f1 bio je mladji od Luisa.
Nemoj da mislis da smatram da je Luis los vozac, ali imao je tu srecu da kad je dosao u Meklaren da je dobio bolid koji je konkurentan, te su po meni te price od neverovatno debitantskom uspehu previse napumpane. Ipak svaka mu cast, ali morace da se naceka na prvu titulu, nadam se da ce kimi dominirati u narednih nekoliko sezona.
Go Kimmi

@marco@

pre 16 godina

@ Dacha from Nish

1.Svaki drugi tim bi favorizovao jednog od vozaca,obicno je to onaj vozac koji ima vise bodova-u ovom slucaju Hamilton.To znam jer otkada pratim F1 uvek je tako bilo.
2.Ovo sto sam rekao u predhodnom komentaru je izjavio i sef Ferarija Zan Tod.
3.Ne kazem ja da Hamilton ima sjajnu licnost,ali decko zna da vozi,i Shumaher je znao da vozi ali se bavio krupnijim i ociglednim prevarama:prolazak kroz box zbog kazne tokom trke u zadnjem krugu i osvajanje pobede,pa ono cuveno parkiranje prosle sezone na stazi tokom kvalifikacija u Monaku-kao je napravio gresku,a i corav je video sta je u pitanju!I jos milion stvari...
4.A koje je to Hamilton imao ocigledne prekrsaje-naravno ni jedan!Zasto niste toliko pljuvali Sumahera zbog gorih stvari?
5.Dacho ako se toliko razumes u F1 znas kako je Sumaher osvajao titule-Barikelo vodi trku do 2 kruga pred kraj onada ga pozovu u box ili narede da ga propusti...A kukate da je Hamilton bio favorizovan...Strasno ko sve misli da se razume u F1!!!!

Zigi

pre 16 godina

Bilo bi bolje da uzmu nekog iskusnijeg , starijeg vozaca ova trojica su jos zeleni . Hamilton je izvrstan vozac , ali u F1 znaci puno i iskustvo

NekeRozberg

pre 16 godina

Ako ti Niko dodje s..bo si se u totalu! Rivalitet bi bio isti kao sa Alonsom samo sto je Alonso od Nika malo pazljiviji u smislu da maksimalno vodi racuna o tome da ne izleti sa staze u duelu! Niko ne bezi od kontakta znaci :
Luis + Niko = BOOM

Kako se zove!

pre 16 godina

Koliko su ljudi naivni kad poveruju svemu sto procitaju u novinama ili cuju na tv. Zar stvarno mislite da ce se on pitati ko ce mu biti kolega u ekipi? Ko je on da o tome odlucuje? Pa ti isti ljudi koji su ga doveli ce ga i oterati iz ekipe ako u sledece dve godine ne uzme titulu. Shvatite da se u F1 sve vrti oko para i da tu niko nije iznad ljudi koji drze F1 i skupljaju kajmak.
A mi cemo se i dalje prepucavati oko toga ko je danas boji vozac. Takvi vozaci danas ne voze ili su nazalost umrli!!

Lepi Milance

pre 16 godina

Mislim da su ispistili da navedu i naj boljeg kandidata i naj veci potencijal trenutno a to je:

Sebastjan Vetl

Mada ima i jedna mala nepoznanica - da je Montoja jos uvek pod ugovorom sa Meklarenom pod uslovom da treba da vozi F-1.
E sad ako ga oni nece moraju da mu daju i ispisnicu a oce ga Tojota i oce ga Red-Bul.

Sto tek pravi carlamu u prelaznome roku, jer bi JPM vozio i SuperAguri zabadava samo da se sit izvoza!

Pa sad da vidimo....

ika

pre 16 godina

Pratim F1 17 godina i za to vreme sam nekako naucio da pratim desavanja na stazi. Ono sto se dogadja van nje mi je manje bitno. U svakoj trci imam svog favorita ali pratim i druge vozace, tako da sam naucio da pratim konstantnost pojedinih vozaca. Ove godine su to bili po meni Kubica,Hamilton,Nico,Kovalainen.
Sto se tice bolida,oni su 80% uspeha na trci, onih 20% je naravno vozac, s tim sto vozac mora tacno da objasni mehanicaru sta zeli i kako zeli da podesi svoj bolid. U tome je Schumacher bio neprikosnoven. Setite se samo sezone 1996 kada je Schumacher u nekonkurentnom ferrarijevom bolidu koji su predhodne sezone vozili Berger i Alesi uspeo da osvaja 1,2 i 3 mesta.
Zakljucak je sledeci...
Vozac, da bi postigao uspeh, mora da ima dobar bolid, dobrog mehanicara(tim),inteligenciju i naravno VELIKA M..A. Ovo poslednje retko ko ima.