Četvrtak, 01.11.2007.

13:17

Laporta ponosan na Rajkarda

Izvor: Nina Kolundžija

Laporta ponosan na Rajkarda IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

18 Komentari

Sortiraj po:

joca

pre 16 godina

@ Bata Bataja

Tacno je da Barselona vec dugi niz godina igra u formaciji 4-3-3, ali je Ten Cate tvorac formacije koja je koriscena nakon Ronaldinjovog dolaska u Barselonu. To je formacija sa dva isturena beka koja se ubacuju u napad po strani, sa 3 igraca u sredini, dva krilna igraca i jednim klasicnim napadacem. Tako da se informisi malo… Ili pogledaj ponekada Sport Klub i BarcaTV.

Taj “sledeci biser” i to da je Barsa ekipa bez kreativnosti se odnosi na odigrane utakmice u ovoj sezoni, naravno da su bili jedan od najkreativnijih timova one sezone kada su osvojili Ligu Sampiona.

“Sledeci idiotizam” je odbrana. Odbrana Barselone je ujedno i najslabiji deo ovog tima. Sa izuzetkom Pujola, Milita, i Tirama. Silvinjo, Oleger, Markes, Edmilson… To nisu igraci koji ovaj klub mogu da vode napred. Jeste da ima problema sa povredama, ali to je nebitno. Koja god da je postava u odbrani, moraju se zatvoriti bokovi zbog visoko isturenih Ronaldinja i Mesija, i to je proslih sezona bio veliki problem sa Beletijem i Bronkhorstom..

Yaya Toure uopste nije klasicni defanzivni vezni, tako da ne znam ima li stvarno svrhe objasnjavati nekome isto.

Sto se tice onoga ko se potpisao kao “Joca”, pogresan ti je pick. Potpisao se dugogodisnji fan Barselone, sa xyz stotina odgledanih utakmica… Tako da mani statistike, plejstejsne, menadzere ili sta vec pominjes i pogledaj po koju utakmicu, veruj mi ima sta da se vidi

I da, ne obazirem se na uvrede koje si izrekao gore, posto ti je filozofija ocigledno “ubaci po koju uvredljivu rec u nedostatku argumenata”… Vidi se uostalom iz komentara da iako imas nekog znanja o fudbalu, tvoje poznavanje Barselone kao i igre ovog tima u skorijem periodu je vrlo povrsno i oskudno

Bata Bataja

pre 16 godina

@joca

Decko/devojcice, jasno mi je odmah da do sada nisi naucio da ako nemas pojma o necemu, pa bolje cuti izgledaces pametnije.

U tvom 'komentaru' jedna glupost sustize drugu. Krenimo redom, samo slep ne vidi da Barca uvek igra 4-3-3 i sto je jos bitnije da tako igraju vec vise od 10 godina (tj koliko ja pamtim) pocevsi sa Stoickhov-Figo-Ronaldo preko Cluivert/Saviola i kombinacije Simao, Quarezma, Overmars, Zenden etc. Reci da je Ten Kate tvorac te formacije je kretenizam. Prosto sam zapanjen koliko takva jedna izjava odise neznanjem ali i ljudskom gluposcu. Mada, posto sam procitao ostatak tvog komentara, jasno mi na kom je nivou tvoja inteligencija. Niskom. Ronaldinho je imao R10 na usima i oko vrata jos pre tri godine. Ko god je pratio njegove intervjue i kampanju za Nike, imao je prilike da primeti pomenuti nakit.

Sledeci biser je izjava kako je Barca ekipa bez taktickog znanja i kreativnosti. Postavlja se pitanje kakav je to um koji moze da dodje do ovakvog jednog zakljucka? Odgovor: fudbalski polupismen i um koji nema pojma sta znaci kategorija 'kreativnost'. Pravo razumevanje kategorija 'taktika' i 'kreativnost' su osnovne premise da bi se 4-3-3 igralo sa uspehom. U prethodne 4 dine, Barca ima dve titule, dva druga mesta i Ligu Sampiona. Dakle veoma uspesno.

Sledeci idiotizam je da je odbrana nikad busnija. Podsetio bih da je Barca igrajuci napadacki svaku utakmicu i boreci se sa povredama kljucnih igraca, prosle godine primila najmanje golova u primeri (7 manje od reala koji je igrao bas defanzivno) a ove dine su za sada drugi sa jednim golom vise od Reala. U Ligi Sampiona cini mi se nisu primili do sada niti jedan gol. Imajuci ove cinjenice u vidu, trebalo bi svakom normalnom da je jasno. Ali izgleda ne bas svakom. Sazaljevam te malobrojne.

Ne znam imali svrhe skretati paznju na ulogu koju ima Yaya Toure u ekipi. Cini mi se uzaludno objasnjavati nekome ko zna tako malo o fudbalu. Jednostavno mentalni kapacitet mu ne dozvoljava da razume.

Na kraju, jasno je da ko god se potpisao kao 'joca' (moj pick je zenska osoba do 15 dina starosti) je fudbalski polupismen i ocigledno nesposoban da sagleda cinjenice. Pomalo mi je vec muka od klinaca koji se ovde javljaju da 'komentarisu' a fudbal su ucili sa kompjutera (citaj: manager) i sa tribina.

kex

pre 16 godina

Pa da li vi gledate sta igra Barsa? Ja pokusavam da shvatim ali mi neide. Ronaldinjo zaista neigra na najvisem nivou jer nema sa kim da igra a mnogo fali brzonogi Eto koji je bio tu da isprati sve te Ronaldinjove poteze i koji zna kad da utrci u prazan prostor i da iz takve situacije da gol a tu je bio i raspolozeni Ronaldinjo kojem su izgleda ``ponude`` sa strane malo zasmetale da pruza i ono malo extra poteza kojih je bilo pre dve godine i tri ali prosle sezone kao ni ove NEMA GA!!! Ove sezone Barsa je na pripremama imala igru koju jos nisu prikazali od kad je pocelo prvenstvo i LS igrali su neverovatno da sam bio prosto odusevljen igrom puno bolje nego 2005\2006 kada su osvojili sve!!! Moraju da se vrate starom pristupu igri bio u napadu Eto ili Henry na sredini se dobija utakmica gde pomalo Deko, Cavi i Inijesta moraju da vezu kao nekad zajedno sa Ronaldinjom i Messijem a ne da imaju posed lopte 70% i da igraju nereseno to jednostavno NEMOZE.

joca

pre 16 godina

@joro10

Rajkarda osudjujem na osnovu njegovih rezultata. Barselona prosle sezone nije uzela nista od trofeja. Sa takvim timom. Ove sezone pruzaju polovicne partije, u kojima nisu u mogucnosti da nekim osrednjim ekipama daju gol. Da ne spominjem da se od Barselone ocekuje mnogo vise od jednog gola. Uzmi samo Rasing, Osasunu, Viljareal i veceras Valjadolid. To su sve unapred dobijene utakmice... Tim protivnicima se uzimaju 3 boda... Jednostavno, Rajkard i nije neki trener, jednostavno je imao prave ljude pored sebe, i naravno razigranog i raspolozenog Ronaldinja... Toliko o tome...

@miha

Nema zbog cega da me bude sram. Gledao sam i ja milion tih Ronaldinjovih klipova, i neosporno je - covek je majstor. Klipovi su proslost. Da vidimo sta on radi danas. Ronaldinjo je danas obican vezni igrac. Nema vise prodora, nema vise spektakularnih driblinga, nema vise te neizvesnosti oko njega. On dobije loptu od saigraca, i odmah je prosledi dalje. Vise ne uzima inicijativu u napadu, ugojio se, ne trci... Sta jos treba da kazem... Uostalom, ako pazljivo pratis utakmice Barselone vidi se sve... Nema vise zelje za igrom i tako je... Zato kazem, ako vec neko nudi 100 miliona evra - prihvatiti i dovesti prava pojacanja.

miha

pre 16 godina

Ti Joco idi na you Tube i ukucaj casa de ronaldinho i idi mu pljuni pod prozor. Sram te bilo tako pricas za najboljeg. P.S. Video bi tebe da si na njegovom mestu. Ali mastaj malo nije ni to lose;)

joro10

pre 16 godina

@joca@
BAS TI HVALA STO SI OVAJ PUT NAPRAVIO IZUZETAK I ODGOVORIO NA ,,PROVOKACIJU,,!!!!!!
Na osnovu cega ti osudjujes Rajkarda,na osnovu 1 izgubljene utakmice??

joca

pre 16 godina

joro10
Obicno ne odgovaram na ovakve provokacije, ali pravim izuzetak ovog puta. Ne, naravno da nije samo Ronaldinjo kriv za sve sto ne valjda u Barseloni, krivi su svi, na celu sa Rajkardom i Laportom. Sto se podmladjivanja ekipe tice, naravno da je potrebno, jer su jedini mladi igraci u timu Messi, Dos Santos i Bojan. Prosek godina prve postave u odbrani je 30 god. Timska igra je naravno nula, a taj Real Madrid je ako nista drugo pokazao vise timskog duha nego Barselona. Ronaldinja osudjujem na osnovu ucinka i doprinosu igre u prosloj i ovoj sezoni... Njegovim potencijalnim transferom u Celsi bi Barselona dobila 100 miliona evra za transfere, a Celsi bi dobio prvog pravog plejmejkera... Inace, da se i malo razumes u fudbal, Celsi, kao i vecina engleskih klubova se oslanja na timsku igru, i vrlo retko ces videti igraca koji solira, koristi driblinge previse i slicno... Slobodno cekaj navedene utakmice, i nadaj se najpovoljnijem rezultatu po Barselonu. Maravno da cu se i ja nadati istom, ali Barselona mora jednom da nauci lekciju, i najbolje bi bilo sto pre. Dzabe uzivanje u utakmici, ako se napada i napada, a gola nigde... Inace, u proslom komentaru sam pozdravio sve prave navijace Barselone, sve navijace koji su Realni, a ne klince (u ovom slucaju klinke) koje su se latile daljinskog i prenosa utakmice zbog boje dresova... Da ne komentarisem da ti je poznavanje fudbala i fudbalske igre vrlo povrsno... Jos jednom veliki pozdrav...

pablo

pre 16 godina

Nije preneto sve. Gde je izjava Laporte kako je BARSA iznad svih i morao je da naglasi da je BARSA VISE OD KLUBA. To je montirana izjava....

el patron

pre 16 godina

E pa ovako i ja sam navijac barcelone ali ovako stoje stvari... ovaj joca je delimicno u pravu...ronaldinho vise nije onaj ronaldinho zeljan fudbala koji daje 101% od sebe na terenu koji ume da proigra ostale igrace na terenu,koji ume da krene u solo prodor...jednostavno covek ne igra punim intenzitetom,osvojio je ligu sampiona,prvenstvo spanije,pun je para,i kao sto rece ovaj joca nabacio je zlatne kopacke,neke mindjuse,lance i zna se kuda to vodi...vidi se da barcelona ima velikih problema u organizaciji i kreativnosti u timu...i uopste mi nije jasno dokle ce rijkaard da forsira ronaldinha kad ni prosle a ni ove sezone nije igrao na ocekivanom nivou. i pored toga jedan igrac kakav je iniesta jos uvek mora da ulazi sa klupe a vidi se da covek ima potencijala i umeca. ronaldinho mozda jeste bio najbolji igrac sveta,ali u ovom trenutku ne pokazuje ama bas nista od svog fudbalskog znanja..toliko od mene

pozz svim ljubiteljima barce

baba 4 Barca

pre 16 godina

@ joca
Prvo ove godine Barci je titula izmakla za onaj nesrecni remi protiv Espanjola, drugo u novoj sezoni igraju dosta dobro, ipak im jos malo treba da se uigraju sa Anrijem.
Drugo da je Ten Kate tako dobar trener a Rajkard takav reta, pa valjda bi sad Ten Kate bio prvi trener? Ili je i Laporta isto tako glup, mada je covek dobrim radom doneo toliko zeljenu LS?
Trece. Ronaldinjo mozda prosle, a ni ove sezone ne igra svaku utakmicu na najvisljem nivou, ali 20 i kusur golova datih prosle sezone samo u Primeri pokazuju ipak da je brazilac igrac extra klase, svidelo se to tebi ili ne.

Jedino pametno sto si rekao jeste da osim Pujola i mozda jos dinosaurusa Tirama, i Zambrote nema kvalitetnih odbrambenih igraca. Ajde Markez i Edmilson jos i da prodju, ali mi je zaista neshvatljivo da Oleger igra u tako velikom klubu!? I takodje se slazem da iako ima JAKU sredinu, Barca nema tog defanzivnog veznog koji kvari protivnicku igru, nisam siguran bas na kojoj poziciji igra Ture, nisam ga gledao jos.

Wave.of.Death

pre 16 godina

za joro10
to sve sto kazes...jednostavno se nece dogoditi...real je prvi prosao tu fazu "galakticke ekipe" i sada igra dobro,dok je celzi to prosao posle reala,a sada je barselona na redu,da dokaze treci put da od ovakvih ekipa nema nista...

joro10

pre 16 godina

2JOCA@
AKO SAM DOBRO RAZUMELA TI verujes da je RONALDINHO kriv za sve sto ne valja u Barsi????
O KAKVOM PODMLADJIVANJU EKIPE GOVORIS??
Nema timske igre??Izvini,ali sta si ti gledao od pocetka Primere??REAL MADRID??Na osnovu cega osudjujes Ronaldinha?Na osnovu 2 utakmice?Sta se dobija time ako ode u CElsi,u klub gde se ne ifra fudbal i u klub u kome tek nema timske igre?
KADA IH IZBUSE REAL,VALENSIJA I ESPANJOL-Jedava sam cekala te utakmice sada ih cekam sa jos vecim nestrpljenjem samo da bi TI POVUKAO SVE TE OPTUZBE I SHVATIO DA JEDINO BARSELONA IMA TIM,DA ONA IGRA FUDBAL U KOME MOZES DA UZIVAS,DA RONALDINHO NIJE JEDINI IGRAC U BARSELONI I DA LAPORTA STVARNO TREBA DA BUDE PONOSAN NA ,,GOSPODINA,,RAJKARDA!Kada to budes shvatio onda uputi ogroman pozdrav PRAVIM NAVIJACIMA BARSELONE!!!!
OK?

joca

pre 16 godina

Laporta ponosan na Rajkarda? Ha, kakva vest... Ponosan je na ono sto su Rajkard i igraci Barselone uradili u ovoj godini... A sta su to igraci Barselone postigli sa Rajkardom ove godine? Pa, postigli su mnogo... Da... Postigli su to da je tim u nikada gorem stanju, postigli su odlicne rezultate protiv ekipa poput Osasune i Viljareala, postigli su mnogo toga.... Napravili su zavidne rezultate u domacem prvenstvu, kao i u ligi sampiona… Gospodin Rajkard i gospodin Laporta nemaju na sta da budu ponosni… Valjda je jasno svima. Barselona je 0 (slovima – NULA). To uopste nije klub cije sam utakmice tako zeljno iscekivao na tv-u… Vise nema te timske igre, vise nema tih napada, nema vise zelje za igrom u igracima katalonskog kluba. Postoji puno razloga za to, ali evo samo nekoliko najbitnijih po mom misljenju. Sve je bilo ok, dosao je i taj lik… 25 miliona evra, za nekog brazilca za koga kazu da radi svasta. I sve je bilo ok dok je taj brazilac vukao Barselonu napred, sve je bilo ok dok je taj brazilac prolazio po 3-4 igraca sa par poteza, sve je bilo ok dok je taj brazilac zabijao fantasticne golove. Sve je bilo ok dok se igralo po toj prepoznatljivoj taktici 4-3-3. Naravno onaj koji je smislio tu taktiku vise ne sedi na klupi Barselone. Sada sedi na klupi Celsija, i, ako se ne varam, pomocnik je Avramu Grantu. Ali taj covek, Henk Ten Cate, je bio kreator igre Barselone tokom godina dok je ostvarivala te dobre rezultate. Dok se Ronaldinju igralo, i dok je taj covek davao savete Rajkardu (tj. dok mu je govorio sta da radi) sve je bilo ok… Ali… Onda je Brazilac nabacio sebi mindjusu R10, pa lanac R10, pa zlatne kopacke… Onda je postao pravi i klasican Brazilac… Samba, provod, afere su zamenili treninge sa ekipom. Ten Cate otisao u Ajax. Barselona ponire… I evo je sada. Posle toliko vremena, bez adekvatnog taktickog znanja, sa ekipom punom umisljenih zvezda, bez trunke timske igre i bez ijedne doze kreativnosti. Postoje dva izuzetka. Prvi je Leo Messi, po meni, i jos po mnogima neosporiv kvalitet i pravo otkrovenje. Drugi, ali ujedno i najbitniji – Pujol. To je jedini igrac Barselone, koji uvek daje 101% sebe, jedini pravi simbol Barselone bez koga je ova ekipa jos veca nula. Problemi ove ekipe idu dalje. Ne samo da su zakacili problem koji je Real imao prethodnih sezona, vec sto ne rade nista kako bi se resili istog. Imati igrace poput Ronaldinja, Mesija, Anrija i Etoa u ekipi sigurno jeste odlicno, ali onda ih uigrajte makar. Odbrana nikada busnija, srednji red takodje. Markes, Edmilson, Oleger i ostali ne da nisu za Primeru, nego sumljam da bi dobili mesto u nekoj ekipi iz segunde. Klasican defanzivni igrac u ekipi Barselone, neko ko kvari igru protivnika, neko poput Makelelea, Gatuza i slicnih, ne postoji. Stvarno ne razumem sta Barselona radi sa tolikim parama kojim raspolaze. I jos Laporta kaze da nece biti pojacanja u zimskom prelaznom roku! Pa covece, ne zna se sa kojih strana je Barselona busnija. Ostvareni rezultati ove sezone su sramota. Postujem Rendzers, odlicna su ekipa, ali dominirati onoliko celom utakmicom MORA da pokaze rezultat. Barem jedan gol. Ali od Barselone ni toliko. Barselona mora da sledi Realov recept. Mora da uradi isto sto i madridski gigant na vreme. A to je kompletno podmladjivanje ekipe. Potpuna promena igrackog kadra. Novca za to ima. A i da nema, neka prodaju Ronaldinja Abramovicu za 100 miliona, ili koliko je vec ovaj nudio, i neka dovedu 3-4 dobra pojacanja za te pare. Naravno da ce sve ovo gospoda Rajkard i Laporta shvatiti, ali tek kada ih izbuse Real, Valensija, Espanjol i ostali klubovi koji inace Barseloni daju lekcije. Pozdrav svim navijacima Barselone.

joca

pre 16 godina

Laporta ponosan na Rajkarda? Ha, kakva vest... Ponosan je na ono sto su Rajkard i igraci Barselone uradili u ovoj godini... A sta su to igraci Barselone postigli sa Rajkardom ove godine? Pa, postigli su mnogo... Da... Postigli su to da je tim u nikada gorem stanju, postigli su odlicne rezultate protiv ekipa poput Osasune i Viljareala, postigli su mnogo toga.... Napravili su zavidne rezultate u domacem prvenstvu, kao i u ligi sampiona… Gospodin Rajkard i gospodin Laporta nemaju na sta da budu ponosni… Valjda je jasno svima. Barselona je 0 (slovima – NULA). To uopste nije klub cije sam utakmice tako zeljno iscekivao na tv-u… Vise nema te timske igre, vise nema tih napada, nema vise zelje za igrom u igracima katalonskog kluba. Postoji puno razloga za to, ali evo samo nekoliko najbitnijih po mom misljenju. Sve je bilo ok, dosao je i taj lik… 25 miliona evra, za nekog brazilca za koga kazu da radi svasta. I sve je bilo ok dok je taj brazilac vukao Barselonu napred, sve je bilo ok dok je taj brazilac prolazio po 3-4 igraca sa par poteza, sve je bilo ok dok je taj brazilac zabijao fantasticne golove. Sve je bilo ok dok se igralo po toj prepoznatljivoj taktici 4-3-3. Naravno onaj koji je smislio tu taktiku vise ne sedi na klupi Barselone. Sada sedi na klupi Celsija, i, ako se ne varam, pomocnik je Avramu Grantu. Ali taj covek, Henk Ten Cate, je bio kreator igre Barselone tokom godina dok je ostvarivala te dobre rezultate. Dok se Ronaldinju igralo, i dok je taj covek davao savete Rajkardu (tj. dok mu je govorio sta da radi) sve je bilo ok… Ali… Onda je Brazilac nabacio sebi mindjusu R10, pa lanac R10, pa zlatne kopacke… Onda je postao pravi i klasican Brazilac… Samba, provod, afere su zamenili treninge sa ekipom. Ten Cate otisao u Ajax. Barselona ponire… I evo je sada. Posle toliko vremena, bez adekvatnog taktickog znanja, sa ekipom punom umisljenih zvezda, bez trunke timske igre i bez ijedne doze kreativnosti. Postoje dva izuzetka. Prvi je Leo Messi, po meni, i jos po mnogima neosporiv kvalitet i pravo otkrovenje. Drugi, ali ujedno i najbitniji – Pujol. To je jedini igrac Barselone, koji uvek daje 101% sebe, jedini pravi simbol Barselone bez koga je ova ekipa jos veca nula. Problemi ove ekipe idu dalje. Ne samo da su zakacili problem koji je Real imao prethodnih sezona, vec sto ne rade nista kako bi se resili istog. Imati igrace poput Ronaldinja, Mesija, Anrija i Etoa u ekipi sigurno jeste odlicno, ali onda ih uigrajte makar. Odbrana nikada busnija, srednji red takodje. Markes, Edmilson, Oleger i ostali ne da nisu za Primeru, nego sumljam da bi dobili mesto u nekoj ekipi iz segunde. Klasican defanzivni igrac u ekipi Barselone, neko ko kvari igru protivnika, neko poput Makelelea, Gatuza i slicnih, ne postoji. Stvarno ne razumem sta Barselona radi sa tolikim parama kojim raspolaze. I jos Laporta kaze da nece biti pojacanja u zimskom prelaznom roku! Pa covece, ne zna se sa kojih strana je Barselona busnija. Ostvareni rezultati ove sezone su sramota. Postujem Rendzers, odlicna su ekipa, ali dominirati onoliko celom utakmicom MORA da pokaze rezultat. Barem jedan gol. Ali od Barselone ni toliko. Barselona mora da sledi Realov recept. Mora da uradi isto sto i madridski gigant na vreme. A to je kompletno podmladjivanje ekipe. Potpuna promena igrackog kadra. Novca za to ima. A i da nema, neka prodaju Ronaldinja Abramovicu za 100 miliona, ili koliko je vec ovaj nudio, i neka dovedu 3-4 dobra pojacanja za te pare. Naravno da ce sve ovo gospoda Rajkard i Laporta shvatiti, ali tek kada ih izbuse Real, Valensija, Espanjol i ostali klubovi koji inace Barseloni daju lekcije. Pozdrav svim navijacima Barselone.

joca

pre 16 godina

joro10
Obicno ne odgovaram na ovakve provokacije, ali pravim izuzetak ovog puta. Ne, naravno da nije samo Ronaldinjo kriv za sve sto ne valjda u Barseloni, krivi su svi, na celu sa Rajkardom i Laportom. Sto se podmladjivanja ekipe tice, naravno da je potrebno, jer su jedini mladi igraci u timu Messi, Dos Santos i Bojan. Prosek godina prve postave u odbrani je 30 god. Timska igra je naravno nula, a taj Real Madrid je ako nista drugo pokazao vise timskog duha nego Barselona. Ronaldinja osudjujem na osnovu ucinka i doprinosu igre u prosloj i ovoj sezoni... Njegovim potencijalnim transferom u Celsi bi Barselona dobila 100 miliona evra za transfere, a Celsi bi dobio prvog pravog plejmejkera... Inace, da se i malo razumes u fudbal, Celsi, kao i vecina engleskih klubova se oslanja na timsku igru, i vrlo retko ces videti igraca koji solira, koristi driblinge previse i slicno... Slobodno cekaj navedene utakmice, i nadaj se najpovoljnijem rezultatu po Barselonu. Maravno da cu se i ja nadati istom, ali Barselona mora jednom da nauci lekciju, i najbolje bi bilo sto pre. Dzabe uzivanje u utakmici, ako se napada i napada, a gola nigde... Inace, u proslom komentaru sam pozdravio sve prave navijace Barselone, sve navijace koji su Realni, a ne klince (u ovom slucaju klinke) koje su se latile daljinskog i prenosa utakmice zbog boje dresova... Da ne komentarisem da ti je poznavanje fudbala i fudbalske igre vrlo povrsno... Jos jednom veliki pozdrav...

joca

pre 16 godina

@joro10

Rajkarda osudjujem na osnovu njegovih rezultata. Barselona prosle sezone nije uzela nista od trofeja. Sa takvim timom. Ove sezone pruzaju polovicne partije, u kojima nisu u mogucnosti da nekim osrednjim ekipama daju gol. Da ne spominjem da se od Barselone ocekuje mnogo vise od jednog gola. Uzmi samo Rasing, Osasunu, Viljareal i veceras Valjadolid. To su sve unapred dobijene utakmice... Tim protivnicima se uzimaju 3 boda... Jednostavno, Rajkard i nije neki trener, jednostavno je imao prave ljude pored sebe, i naravno razigranog i raspolozenog Ronaldinja... Toliko o tome...

@miha

Nema zbog cega da me bude sram. Gledao sam i ja milion tih Ronaldinjovih klipova, i neosporno je - covek je majstor. Klipovi su proslost. Da vidimo sta on radi danas. Ronaldinjo je danas obican vezni igrac. Nema vise prodora, nema vise spektakularnih driblinga, nema vise te neizvesnosti oko njega. On dobije loptu od saigraca, i odmah je prosledi dalje. Vise ne uzima inicijativu u napadu, ugojio se, ne trci... Sta jos treba da kazem... Uostalom, ako pazljivo pratis utakmice Barselone vidi se sve... Nema vise zelje za igrom i tako je... Zato kazem, ako vec neko nudi 100 miliona evra - prihvatiti i dovesti prava pojacanja.

el patron

pre 16 godina

E pa ovako i ja sam navijac barcelone ali ovako stoje stvari... ovaj joca je delimicno u pravu...ronaldinho vise nije onaj ronaldinho zeljan fudbala koji daje 101% od sebe na terenu koji ume da proigra ostale igrace na terenu,koji ume da krene u solo prodor...jednostavno covek ne igra punim intenzitetom,osvojio je ligu sampiona,prvenstvo spanije,pun je para,i kao sto rece ovaj joca nabacio je zlatne kopacke,neke mindjuse,lance i zna se kuda to vodi...vidi se da barcelona ima velikih problema u organizaciji i kreativnosti u timu...i uopste mi nije jasno dokle ce rijkaard da forsira ronaldinha kad ni prosle a ni ove sezone nije igrao na ocekivanom nivou. i pored toga jedan igrac kakav je iniesta jos uvek mora da ulazi sa klupe a vidi se da covek ima potencijala i umeca. ronaldinho mozda jeste bio najbolji igrac sveta,ali u ovom trenutku ne pokazuje ama bas nista od svog fudbalskog znanja..toliko od mene

pozz svim ljubiteljima barce

joro10

pre 16 godina

2JOCA@
AKO SAM DOBRO RAZUMELA TI verujes da je RONALDINHO kriv za sve sto ne valja u Barsi????
O KAKVOM PODMLADJIVANJU EKIPE GOVORIS??
Nema timske igre??Izvini,ali sta si ti gledao od pocetka Primere??REAL MADRID??Na osnovu cega osudjujes Ronaldinha?Na osnovu 2 utakmice?Sta se dobija time ako ode u CElsi,u klub gde se ne ifra fudbal i u klub u kome tek nema timske igre?
KADA IH IZBUSE REAL,VALENSIJA I ESPANJOL-Jedava sam cekala te utakmice sada ih cekam sa jos vecim nestrpljenjem samo da bi TI POVUKAO SVE TE OPTUZBE I SHVATIO DA JEDINO BARSELONA IMA TIM,DA ONA IGRA FUDBAL U KOME MOZES DA UZIVAS,DA RONALDINHO NIJE JEDINI IGRAC U BARSELONI I DA LAPORTA STVARNO TREBA DA BUDE PONOSAN NA ,,GOSPODINA,,RAJKARDA!Kada to budes shvatio onda uputi ogroman pozdrav PRAVIM NAVIJACIMA BARSELONE!!!!
OK?

pablo

pre 16 godina

Nije preneto sve. Gde je izjava Laporte kako je BARSA iznad svih i morao je da naglasi da je BARSA VISE OD KLUBA. To je montirana izjava....

Wave.of.Death

pre 16 godina

za joro10
to sve sto kazes...jednostavno se nece dogoditi...real je prvi prosao tu fazu "galakticke ekipe" i sada igra dobro,dok je celzi to prosao posle reala,a sada je barselona na redu,da dokaze treci put da od ovakvih ekipa nema nista...

baba 4 Barca

pre 16 godina

@ joca
Prvo ove godine Barci je titula izmakla za onaj nesrecni remi protiv Espanjola, drugo u novoj sezoni igraju dosta dobro, ipak im jos malo treba da se uigraju sa Anrijem.
Drugo da je Ten Kate tako dobar trener a Rajkard takav reta, pa valjda bi sad Ten Kate bio prvi trener? Ili je i Laporta isto tako glup, mada je covek dobrim radom doneo toliko zeljenu LS?
Trece. Ronaldinjo mozda prosle, a ni ove sezone ne igra svaku utakmicu na najvisljem nivou, ali 20 i kusur golova datih prosle sezone samo u Primeri pokazuju ipak da je brazilac igrac extra klase, svidelo se to tebi ili ne.

Jedino pametno sto si rekao jeste da osim Pujola i mozda jos dinosaurusa Tirama, i Zambrote nema kvalitetnih odbrambenih igraca. Ajde Markez i Edmilson jos i da prodju, ali mi je zaista neshvatljivo da Oleger igra u tako velikom klubu!? I takodje se slazem da iako ima JAKU sredinu, Barca nema tog defanzivnog veznog koji kvari protivnicku igru, nisam siguran bas na kojoj poziciji igra Ture, nisam ga gledao jos.

Bata Bataja

pre 16 godina

@joca

Decko/devojcice, jasno mi je odmah da do sada nisi naucio da ako nemas pojma o necemu, pa bolje cuti izgledaces pametnije.

U tvom 'komentaru' jedna glupost sustize drugu. Krenimo redom, samo slep ne vidi da Barca uvek igra 4-3-3 i sto je jos bitnije da tako igraju vec vise od 10 godina (tj koliko ja pamtim) pocevsi sa Stoickhov-Figo-Ronaldo preko Cluivert/Saviola i kombinacije Simao, Quarezma, Overmars, Zenden etc. Reci da je Ten Kate tvorac te formacije je kretenizam. Prosto sam zapanjen koliko takva jedna izjava odise neznanjem ali i ljudskom gluposcu. Mada, posto sam procitao ostatak tvog komentara, jasno mi na kom je nivou tvoja inteligencija. Niskom. Ronaldinho je imao R10 na usima i oko vrata jos pre tri godine. Ko god je pratio njegove intervjue i kampanju za Nike, imao je prilike da primeti pomenuti nakit.

Sledeci biser je izjava kako je Barca ekipa bez taktickog znanja i kreativnosti. Postavlja se pitanje kakav je to um koji moze da dodje do ovakvog jednog zakljucka? Odgovor: fudbalski polupismen i um koji nema pojma sta znaci kategorija 'kreativnost'. Pravo razumevanje kategorija 'taktika' i 'kreativnost' su osnovne premise da bi se 4-3-3 igralo sa uspehom. U prethodne 4 dine, Barca ima dve titule, dva druga mesta i Ligu Sampiona. Dakle veoma uspesno.

Sledeci idiotizam je da je odbrana nikad busnija. Podsetio bih da je Barca igrajuci napadacki svaku utakmicu i boreci se sa povredama kljucnih igraca, prosle godine primila najmanje golova u primeri (7 manje od reala koji je igrao bas defanzivno) a ove dine su za sada drugi sa jednim golom vise od Reala. U Ligi Sampiona cini mi se nisu primili do sada niti jedan gol. Imajuci ove cinjenice u vidu, trebalo bi svakom normalnom da je jasno. Ali izgleda ne bas svakom. Sazaljevam te malobrojne.

Ne znam imali svrhe skretati paznju na ulogu koju ima Yaya Toure u ekipi. Cini mi se uzaludno objasnjavati nekome ko zna tako malo o fudbalu. Jednostavno mentalni kapacitet mu ne dozvoljava da razume.

Na kraju, jasno je da ko god se potpisao kao 'joca' (moj pick je zenska osoba do 15 dina starosti) je fudbalski polupismen i ocigledno nesposoban da sagleda cinjenice. Pomalo mi je vec muka od klinaca koji se ovde javljaju da 'komentarisu' a fudbal su ucili sa kompjutera (citaj: manager) i sa tribina.

joca

pre 16 godina

@ Bata Bataja

Tacno je da Barselona vec dugi niz godina igra u formaciji 4-3-3, ali je Ten Cate tvorac formacije koja je koriscena nakon Ronaldinjovog dolaska u Barselonu. To je formacija sa dva isturena beka koja se ubacuju u napad po strani, sa 3 igraca u sredini, dva krilna igraca i jednim klasicnim napadacem. Tako da se informisi malo… Ili pogledaj ponekada Sport Klub i BarcaTV.

Taj “sledeci biser” i to da je Barsa ekipa bez kreativnosti se odnosi na odigrane utakmice u ovoj sezoni, naravno da su bili jedan od najkreativnijih timova one sezone kada su osvojili Ligu Sampiona.

“Sledeci idiotizam” je odbrana. Odbrana Barselone je ujedno i najslabiji deo ovog tima. Sa izuzetkom Pujola, Milita, i Tirama. Silvinjo, Oleger, Markes, Edmilson… To nisu igraci koji ovaj klub mogu da vode napred. Jeste da ima problema sa povredama, ali to je nebitno. Koja god da je postava u odbrani, moraju se zatvoriti bokovi zbog visoko isturenih Ronaldinja i Mesija, i to je proslih sezona bio veliki problem sa Beletijem i Bronkhorstom..

Yaya Toure uopste nije klasicni defanzivni vezni, tako da ne znam ima li stvarno svrhe objasnjavati nekome isto.

Sto se tice onoga ko se potpisao kao “Joca”, pogresan ti je pick. Potpisao se dugogodisnji fan Barselone, sa xyz stotina odgledanih utakmica… Tako da mani statistike, plejstejsne, menadzere ili sta vec pominjes i pogledaj po koju utakmicu, veruj mi ima sta da se vidi

I da, ne obazirem se na uvrede koje si izrekao gore, posto ti je filozofija ocigledno “ubaci po koju uvredljivu rec u nedostatku argumenata”… Vidi se uostalom iz komentara da iako imas nekog znanja o fudbalu, tvoje poznavanje Barselone kao i igre ovog tima u skorijem periodu je vrlo povrsno i oskudno

joro10

pre 16 godina

@joca@
BAS TI HVALA STO SI OVAJ PUT NAPRAVIO IZUZETAK I ODGOVORIO NA ,,PROVOKACIJU,,!!!!!!
Na osnovu cega ti osudjujes Rajkarda,na osnovu 1 izgubljene utakmice??

miha

pre 16 godina

Ti Joco idi na you Tube i ukucaj casa de ronaldinho i idi mu pljuni pod prozor. Sram te bilo tako pricas za najboljeg. P.S. Video bi tebe da si na njegovom mestu. Ali mastaj malo nije ni to lose;)

kex

pre 16 godina

Pa da li vi gledate sta igra Barsa? Ja pokusavam da shvatim ali mi neide. Ronaldinjo zaista neigra na najvisem nivou jer nema sa kim da igra a mnogo fali brzonogi Eto koji je bio tu da isprati sve te Ronaldinjove poteze i koji zna kad da utrci u prazan prostor i da iz takve situacije da gol a tu je bio i raspolozeni Ronaldinjo kojem su izgleda ``ponude`` sa strane malo zasmetale da pruza i ono malo extra poteza kojih je bilo pre dve godine i tri ali prosle sezone kao ni ove NEMA GA!!! Ove sezone Barsa je na pripremama imala igru koju jos nisu prikazali od kad je pocelo prvenstvo i LS igrali su neverovatno da sam bio prosto odusevljen igrom puno bolje nego 2005\2006 kada su osvojili sve!!! Moraju da se vrate starom pristupu igri bio u napadu Eto ili Henry na sredini se dobija utakmica gde pomalo Deko, Cavi i Inijesta moraju da vezu kao nekad zajedno sa Ronaldinjom i Messijem a ne da imaju posed lopte 70% i da igraju nereseno to jednostavno NEMOZE.

joca

pre 16 godina

Laporta ponosan na Rajkarda? Ha, kakva vest... Ponosan je na ono sto su Rajkard i igraci Barselone uradili u ovoj godini... A sta su to igraci Barselone postigli sa Rajkardom ove godine? Pa, postigli su mnogo... Da... Postigli su to da je tim u nikada gorem stanju, postigli su odlicne rezultate protiv ekipa poput Osasune i Viljareala, postigli su mnogo toga.... Napravili su zavidne rezultate u domacem prvenstvu, kao i u ligi sampiona… Gospodin Rajkard i gospodin Laporta nemaju na sta da budu ponosni… Valjda je jasno svima. Barselona je 0 (slovima – NULA). To uopste nije klub cije sam utakmice tako zeljno iscekivao na tv-u… Vise nema te timske igre, vise nema tih napada, nema vise zelje za igrom u igracima katalonskog kluba. Postoji puno razloga za to, ali evo samo nekoliko najbitnijih po mom misljenju. Sve je bilo ok, dosao je i taj lik… 25 miliona evra, za nekog brazilca za koga kazu da radi svasta. I sve je bilo ok dok je taj brazilac vukao Barselonu napred, sve je bilo ok dok je taj brazilac prolazio po 3-4 igraca sa par poteza, sve je bilo ok dok je taj brazilac zabijao fantasticne golove. Sve je bilo ok dok se igralo po toj prepoznatljivoj taktici 4-3-3. Naravno onaj koji je smislio tu taktiku vise ne sedi na klupi Barselone. Sada sedi na klupi Celsija, i, ako se ne varam, pomocnik je Avramu Grantu. Ali taj covek, Henk Ten Cate, je bio kreator igre Barselone tokom godina dok je ostvarivala te dobre rezultate. Dok se Ronaldinju igralo, i dok je taj covek davao savete Rajkardu (tj. dok mu je govorio sta da radi) sve je bilo ok… Ali… Onda je Brazilac nabacio sebi mindjusu R10, pa lanac R10, pa zlatne kopacke… Onda je postao pravi i klasican Brazilac… Samba, provod, afere su zamenili treninge sa ekipom. Ten Cate otisao u Ajax. Barselona ponire… I evo je sada. Posle toliko vremena, bez adekvatnog taktickog znanja, sa ekipom punom umisljenih zvezda, bez trunke timske igre i bez ijedne doze kreativnosti. Postoje dva izuzetka. Prvi je Leo Messi, po meni, i jos po mnogima neosporiv kvalitet i pravo otkrovenje. Drugi, ali ujedno i najbitniji – Pujol. To je jedini igrac Barselone, koji uvek daje 101% sebe, jedini pravi simbol Barselone bez koga je ova ekipa jos veca nula. Problemi ove ekipe idu dalje. Ne samo da su zakacili problem koji je Real imao prethodnih sezona, vec sto ne rade nista kako bi se resili istog. Imati igrace poput Ronaldinja, Mesija, Anrija i Etoa u ekipi sigurno jeste odlicno, ali onda ih uigrajte makar. Odbrana nikada busnija, srednji red takodje. Markes, Edmilson, Oleger i ostali ne da nisu za Primeru, nego sumljam da bi dobili mesto u nekoj ekipi iz segunde. Klasican defanzivni igrac u ekipi Barselone, neko ko kvari igru protivnika, neko poput Makelelea, Gatuza i slicnih, ne postoji. Stvarno ne razumem sta Barselona radi sa tolikim parama kojim raspolaze. I jos Laporta kaze da nece biti pojacanja u zimskom prelaznom roku! Pa covece, ne zna se sa kojih strana je Barselona busnija. Ostvareni rezultati ove sezone su sramota. Postujem Rendzers, odlicna su ekipa, ali dominirati onoliko celom utakmicom MORA da pokaze rezultat. Barem jedan gol. Ali od Barselone ni toliko. Barselona mora da sledi Realov recept. Mora da uradi isto sto i madridski gigant na vreme. A to je kompletno podmladjivanje ekipe. Potpuna promena igrackog kadra. Novca za to ima. A i da nema, neka prodaju Ronaldinja Abramovicu za 100 miliona, ili koliko je vec ovaj nudio, i neka dovedu 3-4 dobra pojacanja za te pare. Naravno da ce sve ovo gospoda Rajkard i Laporta shvatiti, ali tek kada ih izbuse Real, Valensija, Espanjol i ostali klubovi koji inace Barseloni daju lekcije. Pozdrav svim navijacima Barselone.

joro10

pre 16 godina

2JOCA@
AKO SAM DOBRO RAZUMELA TI verujes da je RONALDINHO kriv za sve sto ne valja u Barsi????
O KAKVOM PODMLADJIVANJU EKIPE GOVORIS??
Nema timske igre??Izvini,ali sta si ti gledao od pocetka Primere??REAL MADRID??Na osnovu cega osudjujes Ronaldinha?Na osnovu 2 utakmice?Sta se dobija time ako ode u CElsi,u klub gde se ne ifra fudbal i u klub u kome tek nema timske igre?
KADA IH IZBUSE REAL,VALENSIJA I ESPANJOL-Jedava sam cekala te utakmice sada ih cekam sa jos vecim nestrpljenjem samo da bi TI POVUKAO SVE TE OPTUZBE I SHVATIO DA JEDINO BARSELONA IMA TIM,DA ONA IGRA FUDBAL U KOME MOZES DA UZIVAS,DA RONALDINHO NIJE JEDINI IGRAC U BARSELONI I DA LAPORTA STVARNO TREBA DA BUDE PONOSAN NA ,,GOSPODINA,,RAJKARDA!Kada to budes shvatio onda uputi ogroman pozdrav PRAVIM NAVIJACIMA BARSELONE!!!!
OK?

joro10

pre 16 godina

@joca@
BAS TI HVALA STO SI OVAJ PUT NAPRAVIO IZUZETAK I ODGOVORIO NA ,,PROVOKACIJU,,!!!!!!
Na osnovu cega ti osudjujes Rajkarda,na osnovu 1 izgubljene utakmice??

miha

pre 16 godina

Ti Joco idi na you Tube i ukucaj casa de ronaldinho i idi mu pljuni pod prozor. Sram te bilo tako pricas za najboljeg. P.S. Video bi tebe da si na njegovom mestu. Ali mastaj malo nije ni to lose;)

Bata Bataja

pre 16 godina

@joca

Decko/devojcice, jasno mi je odmah da do sada nisi naucio da ako nemas pojma o necemu, pa bolje cuti izgledaces pametnije.

U tvom 'komentaru' jedna glupost sustize drugu. Krenimo redom, samo slep ne vidi da Barca uvek igra 4-3-3 i sto je jos bitnije da tako igraju vec vise od 10 godina (tj koliko ja pamtim) pocevsi sa Stoickhov-Figo-Ronaldo preko Cluivert/Saviola i kombinacije Simao, Quarezma, Overmars, Zenden etc. Reci da je Ten Kate tvorac te formacije je kretenizam. Prosto sam zapanjen koliko takva jedna izjava odise neznanjem ali i ljudskom gluposcu. Mada, posto sam procitao ostatak tvog komentara, jasno mi na kom je nivou tvoja inteligencija. Niskom. Ronaldinho je imao R10 na usima i oko vrata jos pre tri godine. Ko god je pratio njegove intervjue i kampanju za Nike, imao je prilike da primeti pomenuti nakit.

Sledeci biser je izjava kako je Barca ekipa bez taktickog znanja i kreativnosti. Postavlja se pitanje kakav je to um koji moze da dodje do ovakvog jednog zakljucka? Odgovor: fudbalski polupismen i um koji nema pojma sta znaci kategorija 'kreativnost'. Pravo razumevanje kategorija 'taktika' i 'kreativnost' su osnovne premise da bi se 4-3-3 igralo sa uspehom. U prethodne 4 dine, Barca ima dve titule, dva druga mesta i Ligu Sampiona. Dakle veoma uspesno.

Sledeci idiotizam je da je odbrana nikad busnija. Podsetio bih da je Barca igrajuci napadacki svaku utakmicu i boreci se sa povredama kljucnih igraca, prosle godine primila najmanje golova u primeri (7 manje od reala koji je igrao bas defanzivno) a ove dine su za sada drugi sa jednim golom vise od Reala. U Ligi Sampiona cini mi se nisu primili do sada niti jedan gol. Imajuci ove cinjenice u vidu, trebalo bi svakom normalnom da je jasno. Ali izgleda ne bas svakom. Sazaljevam te malobrojne.

Ne znam imali svrhe skretati paznju na ulogu koju ima Yaya Toure u ekipi. Cini mi se uzaludno objasnjavati nekome ko zna tako malo o fudbalu. Jednostavno mentalni kapacitet mu ne dozvoljava da razume.

Na kraju, jasno je da ko god se potpisao kao 'joca' (moj pick je zenska osoba do 15 dina starosti) je fudbalski polupismen i ocigledno nesposoban da sagleda cinjenice. Pomalo mi je vec muka od klinaca koji se ovde javljaju da 'komentarisu' a fudbal su ucili sa kompjutera (citaj: manager) i sa tribina.

Wave.of.Death

pre 16 godina

za joro10
to sve sto kazes...jednostavno se nece dogoditi...real je prvi prosao tu fazu "galakticke ekipe" i sada igra dobro,dok je celzi to prosao posle reala,a sada je barselona na redu,da dokaze treci put da od ovakvih ekipa nema nista...

baba 4 Barca

pre 16 godina

@ joca
Prvo ove godine Barci je titula izmakla za onaj nesrecni remi protiv Espanjola, drugo u novoj sezoni igraju dosta dobro, ipak im jos malo treba da se uigraju sa Anrijem.
Drugo da je Ten Kate tako dobar trener a Rajkard takav reta, pa valjda bi sad Ten Kate bio prvi trener? Ili je i Laporta isto tako glup, mada je covek dobrim radom doneo toliko zeljenu LS?
Trece. Ronaldinjo mozda prosle, a ni ove sezone ne igra svaku utakmicu na najvisljem nivou, ali 20 i kusur golova datih prosle sezone samo u Primeri pokazuju ipak da je brazilac igrac extra klase, svidelo se to tebi ili ne.

Jedino pametno sto si rekao jeste da osim Pujola i mozda jos dinosaurusa Tirama, i Zambrote nema kvalitetnih odbrambenih igraca. Ajde Markez i Edmilson jos i da prodju, ali mi je zaista neshvatljivo da Oleger igra u tako velikom klubu!? I takodje se slazem da iako ima JAKU sredinu, Barca nema tog defanzivnog veznog koji kvari protivnicku igru, nisam siguran bas na kojoj poziciji igra Ture, nisam ga gledao jos.

el patron

pre 16 godina

E pa ovako i ja sam navijac barcelone ali ovako stoje stvari... ovaj joca je delimicno u pravu...ronaldinho vise nije onaj ronaldinho zeljan fudbala koji daje 101% od sebe na terenu koji ume da proigra ostale igrace na terenu,koji ume da krene u solo prodor...jednostavno covek ne igra punim intenzitetom,osvojio je ligu sampiona,prvenstvo spanije,pun je para,i kao sto rece ovaj joca nabacio je zlatne kopacke,neke mindjuse,lance i zna se kuda to vodi...vidi se da barcelona ima velikih problema u organizaciji i kreativnosti u timu...i uopste mi nije jasno dokle ce rijkaard da forsira ronaldinha kad ni prosle a ni ove sezone nije igrao na ocekivanom nivou. i pored toga jedan igrac kakav je iniesta jos uvek mora da ulazi sa klupe a vidi se da covek ima potencijala i umeca. ronaldinho mozda jeste bio najbolji igrac sveta,ali u ovom trenutku ne pokazuje ama bas nista od svog fudbalskog znanja..toliko od mene

pozz svim ljubiteljima barce

pablo

pre 16 godina

Nije preneto sve. Gde je izjava Laporte kako je BARSA iznad svih i morao je da naglasi da je BARSA VISE OD KLUBA. To je montirana izjava....

joca

pre 16 godina

joro10
Obicno ne odgovaram na ovakve provokacije, ali pravim izuzetak ovog puta. Ne, naravno da nije samo Ronaldinjo kriv za sve sto ne valjda u Barseloni, krivi su svi, na celu sa Rajkardom i Laportom. Sto se podmladjivanja ekipe tice, naravno da je potrebno, jer su jedini mladi igraci u timu Messi, Dos Santos i Bojan. Prosek godina prve postave u odbrani je 30 god. Timska igra je naravno nula, a taj Real Madrid je ako nista drugo pokazao vise timskog duha nego Barselona. Ronaldinja osudjujem na osnovu ucinka i doprinosu igre u prosloj i ovoj sezoni... Njegovim potencijalnim transferom u Celsi bi Barselona dobila 100 miliona evra za transfere, a Celsi bi dobio prvog pravog plejmejkera... Inace, da se i malo razumes u fudbal, Celsi, kao i vecina engleskih klubova se oslanja na timsku igru, i vrlo retko ces videti igraca koji solira, koristi driblinge previse i slicno... Slobodno cekaj navedene utakmice, i nadaj se najpovoljnijem rezultatu po Barselonu. Maravno da cu se i ja nadati istom, ali Barselona mora jednom da nauci lekciju, i najbolje bi bilo sto pre. Dzabe uzivanje u utakmici, ako se napada i napada, a gola nigde... Inace, u proslom komentaru sam pozdravio sve prave navijace Barselone, sve navijace koji su Realni, a ne klince (u ovom slucaju klinke) koje su se latile daljinskog i prenosa utakmice zbog boje dresova... Da ne komentarisem da ti je poznavanje fudbala i fudbalske igre vrlo povrsno... Jos jednom veliki pozdrav...

kex

pre 16 godina

Pa da li vi gledate sta igra Barsa? Ja pokusavam da shvatim ali mi neide. Ronaldinjo zaista neigra na najvisem nivou jer nema sa kim da igra a mnogo fali brzonogi Eto koji je bio tu da isprati sve te Ronaldinjove poteze i koji zna kad da utrci u prazan prostor i da iz takve situacije da gol a tu je bio i raspolozeni Ronaldinjo kojem su izgleda ``ponude`` sa strane malo zasmetale da pruza i ono malo extra poteza kojih je bilo pre dve godine i tri ali prosle sezone kao ni ove NEMA GA!!! Ove sezone Barsa je na pripremama imala igru koju jos nisu prikazali od kad je pocelo prvenstvo i LS igrali su neverovatno da sam bio prosto odusevljen igrom puno bolje nego 2005\2006 kada su osvojili sve!!! Moraju da se vrate starom pristupu igri bio u napadu Eto ili Henry na sredini se dobija utakmica gde pomalo Deko, Cavi i Inijesta moraju da vezu kao nekad zajedno sa Ronaldinjom i Messijem a ne da imaju posed lopte 70% i da igraju nereseno to jednostavno NEMOZE.

joca

pre 16 godina

@joro10

Rajkarda osudjujem na osnovu njegovih rezultata. Barselona prosle sezone nije uzela nista od trofeja. Sa takvim timom. Ove sezone pruzaju polovicne partije, u kojima nisu u mogucnosti da nekim osrednjim ekipama daju gol. Da ne spominjem da se od Barselone ocekuje mnogo vise od jednog gola. Uzmi samo Rasing, Osasunu, Viljareal i veceras Valjadolid. To su sve unapred dobijene utakmice... Tim protivnicima se uzimaju 3 boda... Jednostavno, Rajkard i nije neki trener, jednostavno je imao prave ljude pored sebe, i naravno razigranog i raspolozenog Ronaldinja... Toliko o tome...

@miha

Nema zbog cega da me bude sram. Gledao sam i ja milion tih Ronaldinjovih klipova, i neosporno je - covek je majstor. Klipovi su proslost. Da vidimo sta on radi danas. Ronaldinjo je danas obican vezni igrac. Nema vise prodora, nema vise spektakularnih driblinga, nema vise te neizvesnosti oko njega. On dobije loptu od saigraca, i odmah je prosledi dalje. Vise ne uzima inicijativu u napadu, ugojio se, ne trci... Sta jos treba da kazem... Uostalom, ako pazljivo pratis utakmice Barselone vidi se sve... Nema vise zelje za igrom i tako je... Zato kazem, ako vec neko nudi 100 miliona evra - prihvatiti i dovesti prava pojacanja.

joca

pre 16 godina

@ Bata Bataja

Tacno je da Barselona vec dugi niz godina igra u formaciji 4-3-3, ali je Ten Cate tvorac formacije koja je koriscena nakon Ronaldinjovog dolaska u Barselonu. To je formacija sa dva isturena beka koja se ubacuju u napad po strani, sa 3 igraca u sredini, dva krilna igraca i jednim klasicnim napadacem. Tako da se informisi malo… Ili pogledaj ponekada Sport Klub i BarcaTV.

Taj “sledeci biser” i to da je Barsa ekipa bez kreativnosti se odnosi na odigrane utakmice u ovoj sezoni, naravno da su bili jedan od najkreativnijih timova one sezone kada su osvojili Ligu Sampiona.

“Sledeci idiotizam” je odbrana. Odbrana Barselone je ujedno i najslabiji deo ovog tima. Sa izuzetkom Pujola, Milita, i Tirama. Silvinjo, Oleger, Markes, Edmilson… To nisu igraci koji ovaj klub mogu da vode napred. Jeste da ima problema sa povredama, ali to je nebitno. Koja god da je postava u odbrani, moraju se zatvoriti bokovi zbog visoko isturenih Ronaldinja i Mesija, i to je proslih sezona bio veliki problem sa Beletijem i Bronkhorstom..

Yaya Toure uopste nije klasicni defanzivni vezni, tako da ne znam ima li stvarno svrhe objasnjavati nekome isto.

Sto se tice onoga ko se potpisao kao “Joca”, pogresan ti je pick. Potpisao se dugogodisnji fan Barselone, sa xyz stotina odgledanih utakmica… Tako da mani statistike, plejstejsne, menadzere ili sta vec pominjes i pogledaj po koju utakmicu, veruj mi ima sta da se vidi

I da, ne obazirem se na uvrede koje si izrekao gore, posto ti je filozofija ocigledno “ubaci po koju uvredljivu rec u nedostatku argumenata”… Vidi se uostalom iz komentara da iako imas nekog znanja o fudbalu, tvoje poznavanje Barselone kao i igre ovog tima u skorijem periodu je vrlo povrsno i oskudno