Četvrtak, 01.11.2007.

00:35

Vujošević: Dobar start nas motiviše

Izvor: MR

Vujoševiæ: Dobar start nas motiviše IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

Joca

pre 16 godina

@ Kale:

Kasno lave, kasno ... kada neko ispadne magarac najpametnije sta moze da uradi je - da ucuti!
Dalje kvazi-vadjenje ga samo jos vise ukopava.

Cuj ... ima kucu u nekoj selendri podno Kopa pa misli da je faca ...

Plikuscht

pre 16 godina

@ marko-delija:

Potpuno postujem svaki post, racionalno objasnjen i bez vredjanja, a tvoji su upravo takvi i zato imam i zelju da probam da pojasnim (budalama se i ne odgovoara, vec se ignorisu i to im je najveca kazna!) gde se ne slazem sa tvojim misljenjem:

1. '...Vranes Vitkovac Palacio nikad nisu podigli trofej...'
Tacno, ali ako vec tako gledas - iz Zvezde tek nije niko nikada.

2. '...Velickovic Tepic su iskusni isto koliko Dragicevic i Aleksandrov...'
Tu se nikako ne bih slozio, jer osim sto su dvojica prvopomenuta prosla skoro sve reprezentacivne selekcije mladjih kategorija, imaju iza sebe iskustvo igranja sa (za nase uslove) iskusnim igracima (Drobnjak, Cummings, pa cak i Kecman), a narocito ih razlikuje iskustvo steceno u Euroleague koje dva Zvezdina igraca nemaju. Na kraju dana, vecina njihovih protivnika u ULEB Kupu (cast izuzecima tipa Real) su bile neke smesne ekipe.

3. '...ti igraci (Dragicevic i Aleksandrov, op.a.) nemaju strah od partizana' (zasto malim slovom?:)
Mislim da imaju. Razvijaju se u klubu koji hronicno ima problem u odnosima sa Partizanom a narocito u rezultatima sa Partizanom. Oba igraca su i te kako prosla kroz poraze play off-a i imaju negativan skor u duelima. Jesu oni ucestvovali u nekoj od retkih i sporadicnih pobeda - ali su trofeje gubili. Na kraju, sredinom nedelje sede pored TV-a i gledaju taj isti Partizan u Euroleague, zar ne?

4. '...ne treba ocekivati da bilo koji igrac Partizana sem Pekovica moze sam da dobije utakmicu, ni palasio ni vitkovac i velickovic nisu taj tip igraca, mozda samo tripkovic i tepic'.
Pa eto ... dodjosmo do toga da, zapravo, postoje cak tri igraca koja mogu da dobiju utakmicu, a to nije malo. Stavise! Da li mislis da Zvezda ima makar isti broj igraca sposobnih za tako nesto? Sumnjam, vrlo sumnjam.

5. '... Tvrdim da CZ uz sve igrace 100% spremne ima veci potencijal nego Partizan kad ima sve igrace 100% spremne!
1.Kuk,Milosevic,Markovic(Palasio,Bozic)
2.Kovac,Bakic,Sljivancanin(Tripkovic,Tepic)
3.Jorovic,Aleksandrov,Gromiko
(Kecman,Vitkovac)
4.Dragicevic,Kikanovic
(Velickovic,Borovnjak)
5.Misanovic, ????
(Pekovic, Vranes)'
I ovde si ima sta polemisati. Iskreno, kod vas ne vidim preteran potencijal sem u slucajevima Dragicevica, Aleksandrova i, moooozda, Sljivancanina. Jorovic je nepovratno povredjen i tesko (nazalost) da ce se vratiti u formu iz FMP-a (a da se ne lazemo - ni tada nije bas bio neko evropsko ime). Markovic, Kovac, Bakic i njima slicni mislim da su jako daleko od laskave titule vrednih potencijala i ne verujem da ce ijedan od njih ikada izdignuti iznad prosecnosti. Misanovic i Gromiko ... ne znam bas. Kikanovic tek treba da se pokaze.
Bez zelje da vredjam drugu stranu, mislim da Pekovic, Tepic, Tripkovic, Velickovic, pa i novopridosli Strahinja i osporavani Vitkovac imaju potencijala na zdravoj osnovi za dalji znacajan napredak. Uostalom, treba samo pogledati poboljsanja u igri Pekovica, Tepica i Velickovica pa videti o cemu pricam.

6. '...partizan ima mali broj kvalitetnih igraca, sta ako vam se u nekom prelomnom trenutku povredi recimo Tepic? ... Vi bez jednog ili dva pojacanja cete imati ozbiljan problem jer ova ekipa ne moze izdrzati ovakav tempo celu sezonu!'
Apsolutno tacno. Ali ne vidim u cemu je to prednost Zvezde!? Zar zaista verujes da ste vi u ista boljoj situaciji? Nasa 'klupa' bar igra godinama Euroleague, a vasa je sto hronicno povredjena (znaci, bas se i samom kosarkom ne bave vec neko vreme), sto sastavljena od omladinaca. Mozes li ti da zamislis sastav, igru, rezultat Zvezde da se povredi, recimo, samo Tadija? Ne daj boze da se u isto vreme povredi i Omar Kuk? Teska bi drama bila u utakmicama sa jednim Splitom recimo. Mislim da smo tu u egal situaciji nedostatka kvalitetnih zamena najboljima iz prve petorke, ali smo cak i tu mi u blagoj prednosti.

Za kraj ... sticajem okolnosti znam neke ljude iz uprave Zvezde privatno, a i firma u kojoj radim je jedno vreme bila sponzor KK CZv. Tuzna je stvar da koreni svih problema leze u upravi i nemogucnosti da se finansijska situacija stabilizuje, a sve zbog zelje uprave da se bavi politkom, a preko ledja kluba. Da li znas zasto su onoliki igraci prosle sezone napustali Zvezdu? Jer im nista nije placano. I to se precutkuje.
Tuzna je istina da tim koji trenutno imate uopste nije selekcija Karadzica i strucnog staba, vec 'stara garda' (jos pod ugovorom) + par vrlo jeftinih pojacanja koja su dosla zbog imena kluba (odskocna daska sindrom), a ne zbog njima zanimljivog ugovora. Nekim cudom, momci igraju odlicno. Mislim da je dosta toga na mladost i pocetni adrenalin i da ne moze biti dugog veka, ali i na tome im treba cestitati.

Kada resite problema u upravnoj zgradi na Malom kalemegdanu - pocecete da resavate i sve ostale probleme. Sto pre, nadam se.

Pozdrav!

duka

pre 16 godina

Ovo je zaista čudo. Grobari i delije se utrkuje ko će više da pljune na pobedu!/čast izuzecima/
Ko se ikad bavio nekim sportom zna da nije nimalo lako pobediti u gostima, a sa ovakvim suđenjem, čudo je još veće.
Nevezano za pobedu, lepo je videti napredak tih mladih/Peković i Tepić/.Setite se prošle sezone i bezbroj Milenkovih prodatih lopti, promašenih zicera, ali i tad se videlo da momak ima srce.
Pored odlične igre, kod Pekovića je najzanimljivije što je dečko progovorio. Ranije je sa naporom izgovarao i prostu rečenicu, a sad sa lakoćom izgovara poluintervju.
Ono što brine u ovm sportu, i to ne samo kod nas, je što odavno ne vidimo ništa novo. Sve akcije su iste, šematske i s obzirom da ih dugo gledamo - dosadne. Klubovi se izdvajaju i nešto osvajaju isključivo po principu granitne odbrane, iako pobedi onaj ko da više koševa.
Ali, Srbi su opet krivi i za ovo- počelo je sa Božom i Jugoplastikom, nastavilo se sa Željkom, D.Ivanovićem, D.Vujoševićem.
Setite se čuvene Božine teorije "Jugoplastika ne gubi utakmicu u kojoj primi manje od 68 poena".
Moka je na prvenstvu igrao odličnu odbranu, a obećavao je raspucane igrače-napadače.Toliko o "poslednjem Mohikancu basketa sa Dorćola".
Vujoševiću svaka Čast. Svake godine praviš pitu od svačega i ničega. Čestitam ti što si ovaj put uspeo da se suzdržiš i ne linčuješ sudije.
p.s. I Palasio će otići za godinu-dve za 1,5-2 mil.

Kale

pre 16 godina

@pfc
Sa Dorcola, sine, a vidim da mozda pretendujes da budes expert lexike. E, pa vidis ja sam davno svoj intelekt i lexiku podigao do maximuma, pa sada volem seretski da se izrazavam. A planina....Pa koreni su mi bas tamo gde ti zimi placas basnoslovno smestaj, a ja mozda imam kolibu. Samo ne zman dali ti stizes do Kopa ili mozda nisi nikad imao priliku da ga vidis, osim osnovne exkurzije. Mlad si ti ....ne brini. Pozdrav!!!

marko-delija

pre 16 godina

@Александра, Гробари - Кумодраж
1. Sasvim je normalno da zelim da ste umorni, kad je sakota prve sezone bio trener CZ ona je igrala sjajno cele sezone imala 2:1 skor sa partizanom osvojila kup, partizan je imao 2 pobede u EL bio predposlednji ili poslednji u grupi i na kraju osvojio laganu titulu!
A nama ostaje da zalimo za sezonom kada je Rakocevic igrao za CZ i zbog Vrsca i divljanja zandara kada nismo ni imali priliku da igramo sa partizanom!
2. Vranes Vitkovac Palacio nikad nisu podigli trofej, Velickovic Tepic su iskusni isto koliko Dragicevic i Aleksandrov, ti igraci nemaju strah od partizana,pobedili su ga jednom ubedljivo jednom su bili nadomak pobede, osvojili su u mladjim kategorijama sve sto se moze osvojiti, podseticu te samo da 1. mec proslogodisnjeg plej of-a nemoj mi reci da je pobeda i trojka Drobnjaka iz auta bila regularna?!
Uz dosta srece ste osvojili titulu protiv Zvezde koja je igrala sa 7 igraca finale!
3. Partizanove prednosti su velike, pre svega u iskustvu kontinuitetu i mnogo toga mora da se poklopi da bi Zvezda osvojila titulu, jer ni ona sigruno nece biti sveza na kraju prvenstva, pitanje je koliko ce sada povredjeni igraci biti spremni da li ce ostali biti zdravi, ja sam samo rekao da uz dobru peticu i zdrav tim,zvezda nece biti slabiji rival u superligi, a rekao sam da ce se teska sezona partizana osetiti na kraju ne samo zbog umora, vec i zbog kvaliteta Partizana, jer kad padne forma, ne treba ocekiavti da bilo koji igrac Partizana sem Pekovica moze sam da dobije utakmicu,ni palasio ni vitkovac i velickovic nisu taj tip igraca, mozda samo tripkovic i tepic!
4. Tvrdim da CZ uz sve igrace 100% spremne ima veci potencijal nego Partizan kad ima sve igrace 100% spremne!
1.Kuk,Milosevic,Markovic(Palasio,Bozic)
2.Kovac,Bakic,Sljivancanin(Tripkovic,Tepic)
3.Jorovic,Aleksandrov,Gromiko
(Kecman,Vitkovac)
4.Dragicevic,Kikanovic
(Velickovic,Borovnjak)
5.Misanovic, ????
(Pekovic, Vranes)

Ticu nisam stavio jer ce njegovo mesto zameniti stranac!
Naravno i da sam svestan da je Partizan ukomponovana ekipa i da ima trenera koji zna da osvaja trofeje, ali siguran sam da ovaj tim crvene zvezde ima potencijal da osvoji titulu!
Takodje ako obratite paznju partizan ima mali broj kvalitetnih igraca, sta ako vam se u nekom prelomnom trenutku povredi recimo Tepic?Onda imate samo jednog beka i jednog pleja koji nema znacajnu minutazu koji vam je i kapiten!
Sta ako se povredi kecman? prakticno nemate pravo krilo!
Ili sta najgore ako vam se povredi Pekovic...
Vi bez jednog ili dva pojacanja cete imati ozbiljan problem jer ova ekipa ne moze izdrzati ovakav tempo celu sezonu!
Pozz za tebe :-)

Александра, Гробари - Кумодраж

pre 16 godina

@marko-delija
Два од неколико главних разлога за предност Звезде (по теби) над Партизаном је то што је сада уморан, јер смо одиграли неколико тешких утакмица и што ће пред крај сезоне бити још уморнији ( зато управо и навијаш за Партизан Европи). Па, зар си ти зато срећан? Желиш само да се Партизан много умори, да не буде онако јак како стварно јесте, јер само тако можете да га добијете?! Значи, морамо бити много играчки слабији неко прошлих сезона, да се изморимо у Евролиги + исто то, само додатно у Топ 16... Да би сте нас можда победили?! Ако се ти задовољаш тиме, онда ми је драго што си срећан. :))
Иначе, већ сам то писала овде, али поновићи још једном. Игор Милошевић, Елмедин Кикановић, Омар Кук, Мирко Ковач, Ненад Мишановић, Владимир Тица, Бранко Јоровић, Тадија Драгићевић, Марко Цветковић, Млађен Шљиванчанин, Борис Бакић, Немања Александров. То је 12 играча (цео тим)… Неки од тих играча су искусни, неки су само мало искусни + талентовани, неки су само талентовани, а за једног је велики стручњак Мока мислио да може и репрезентивац да буде, али је и он на крају схватио да он није довољно добар да изгуби од Изреала. Реци ми једног играча који је освојио титулу првака државе, а да наравно то није Бакић који је то учинио у Партизановом дресу? Звезда није могла да узме титулу ни када је ту био и Ракочевић (такође један од играча који нема титлу првака било које државе) и Гуровић. Равно 10 (десет) година нисте узели титулу, имате солидну, да не кажем добру екипу за разлику од предходних година, али не знате какав је то осећај држати пехар у рукама, немате победнички менталитет. Еј, па вама је хит када добијете пар утакмица Гумене лиге на отварању, а при том изгубите од Будућности и пар утакмица решите у последњих секундама. Шта? – Срећни сте што сте у игри до краја текме? Могла би вероватно још много тога да напишем овде, али не желим ни са ким да се препуцавам (то ни сада нисам радила), али и не желим да неком отварам очи, а можда тај и добро види само се претвара, живи у неком свом свету, јер само тако може да буде срећан. Тако ви Звездаши увек, целе сезоне се нешто губите и онда на крају иде само: ми ни не желимо такву титулу?! А какву је ви то желите?

Позз за тебе и све Гробаре

marko-delija

pre 16 godina

@djns
Ja o tome pricam od pocetka sezone, sta ce biti kad tadija i kuk stanu, i slazem se da je to zvezdin problem,zato i insistiram na dovodjenju jake petice!
Kad su u pitanju povredjeni igraci veliko je pitanje koliko ce biti korisni, ja o njima pricam pre svega kada je u pitanju superliga, mislim da su 3-4 meseca dovoljna da se pronadje forma za Milosevica i Jorovica, a Aleksandrov ce znatno pre na teren, a to je jos jedan igrac koji moze da ima dvocifren ucinak!
Tripkovic formu trazi i kad je zdrav on stagnira vec 3 godine,ali ne sumnjivo poseduje potencijal!

pekovic macka

pre 16 godina

Bravo Pekovicu majstore! Naprijed Dule ne slusaj nikoga, idemo lagano u TOP 16! Sigurnost ce doci kako bude vrijeme proticalo, nadam se da ce nam se i Tripkovic pridruziti jer nam treba! Pozdrav za sve grobare, vidimo se na PAO-u!

reza

pre 16 godina

Dule ajmo neko pojacanje,nacuo sam nesto u vezi Vujanica da bi mogao da se vrati plus da iskesirate za neku dobru peticu i to bi bilo vec stvarno ozbiljno.

miki Pa.

pre 16 godina

Dule molim te dovedi Golubovica iz Vose, mlim tttteeeeeeeeeee !!!!!! Ako to uradis poklanjam ti sta zelis !!!!!!!! A ako on dodje zimus, ja smem da se kladim sa bilo kime u bilo sta, da idemo na F4. Ljudi nece biti oscilacija u igri,imamo strasnu ekipu.Ima svi redom da padaju u Pioniru, aponeki i na strani. Pozdrav svim grobarima na planeti

Kale

pre 16 godina

## Del Piero
Pa ajde, to mu onda dodje kao u fudbalu. " I da uzmete prvenstvo" nikada nas ne mozete dobiti dva puta u pet godina.Ahahahah.
Salim se malo ne zameri, ali doslo je vreme da vam skinemo skalp. Kopiraj ovo i razuveri me u subotu!

Don Vito

pre 16 godina

I da izgubimo sve tekme do kraja, juce, danas, sutra JEDAN JE VUJOSEVIC DULE... Opusteno Pionir, treba da menja ime.
Ovaj dobar start ne treba da nas zavara, jer ova ekipa, ipak nije dovoljno iskusna da rutinski dobija utakmice, to se pokazalo u obe tekme u EL, a to moze biti problem i kod kuce. Treba nam jedan smiren suter, koji ce da pogodi kad je gusto, jer retko kojoj ekipi tekmu resavaju centri, iako se to sinoc pokazalo dobrim.Sto se tice komentara Cigana gore, slazem se da ce nam ove sezone biti vrlo ozbiljna konkurencija, ali samo pod uslovom da ne promene 5 igraca do proleca.Koliko god im je politika pomagala svih ovih godina u pogledu finansija, toliko su im i odmagali, jer su zeleli, kao i sve sto su verovatno stekli uspeh preko noci, sto se manifestovalo kroz stalne promene igraca, trenera, divljanja i bahanalisanje na terenu, tribinama, demonstraciju nigerijskog shvatanja kosarke i sl. Mozda bi uspeh bio i moguc da nasuprot njima nije stojao Partizan sa jednim velikim Duletom, koga od ''partizanovaca'' pljuju samo oni sa zescim problemima u svojim glavama. Tako cigani, ako budete imali strpljenja, mozda nas i namucite ove sezone. Ipak, ne treba smetnuti s uma da Partizan ima prostora za jos jednog stranca ako zagusti, a i Tripkovic ce proraditi pre ili kasnije, bar do proslogodisnjeg nivoa, tako da ce vam opet biti tesko...

voja, fan of the greatest basketball club in the world...ever!

pre 16 godina

Неко рече, заслужили кошаркаши Партизана улицу...
А нпр."Булевар Душка Вујошевића"?
Ово је година у којој се његове идеје почињу спроводити у дело, требало је 6 година да га људи почну капирати...
А када би још клуб имао само толико средстава да му омогући да задржи ову екипу младих играча неколико година...маштам, јеб. га!
пс: Тепић изнад свих...за копље. Толико је "хладан" да ми се иње почело хватати на екрану, када је у кадру. Фасцинира.Мачка.

И неизбежна:"О Партизане ти добро знаш..."

Neo

pre 16 godina

Nisu mi jasni ovi bolesni umovi koji pricaju o `interesima srBske kosarke` i navode Dula Vujosevica kao glavnog krivca za njeno propadanje. Jedina svetla tacka u srpskoj kosarci je KK Partizan, i donekle FMP, odnosno njihov rad sa mladjim kategorijama, a ovi sto pljuju po Vujosevicu i Danilovicu nek se zapitaju kakvi su njihov trener i predsednik. Velikim ljudima kapa dole. A sto se tice price o Crnogorcima koje Dule navodno forsira i time skodi `srBskim nacionalnim interesima`, voleo bih da vidim prijateljsku utakmicu reprezentacija SRB i MNE, sto se mene tice bez oklevanja bih pruzio podrsku Vujosevicu, Pekovicu, Scepanovicu, Drobnjaku, Miajtovicu, Dasicu i drugim `strancima` nego li laznim cetnicima ili manekenima iz LA sto zatvaraju splavove po Beogradu.

jug

pre 16 godina

Mislim da Vitkovac treba da igra na poziciji cetri.On jedini moze da zameni Drobnjaka.Pa i Milijevic nije bio mnogo vislji od njega

Del_Piero

pre 16 godina

@Raspucin @kale
gani moram da vam kazem da i ako nekada u dalekoj buducnosti dozivimo poraz od vas,nas to nece ni najmanje zaboljeti jer mi vas uopste i ne smatramo za rivale,mi cemo i tad biti neprikosnoveni i na kraju najbolji jer mi smo PARTIZAN.
ja licno ne bih mjenjao ni jednu pobjedu u euroligi za 5 protiv vas koje se svakako podrazumjevaju...
bravo sampioni

Uroš

pre 16 godina

Bravo momci, još jedna pobeda!!! Samo nastavite tako i biće više od TOP 16. Igrački kadar nam je odličan, ali potrebno je još pojačanja(bek i centar). Jedina slaba tačka u timu nam je Vraneš. Ja neočekujem od njega da daje poene ali kad je visok 2.29 trebalo bi makar da hvata lopte. Nisam gledao statistiku, ali sam gledao utakmicu, ne znam da li je čovek uhvatio 2 lopte. Čudi me da je Vujošević pogrešio kod izbora ovog igrača, to se njemu retko dešava.

realnost

pre 16 godina

E... kakav smo mi narod...
Čitao sam komentare na vijest da je u Partizan došao Vraneš. Bilo je svega, a najviše pljuvanja Duleta Vujoševića i Crnogoraca, kako Dule uništava srpsku košarku i ostale gluposti...
Sada ti isti pljuvači poslije dvije pobjede i mjesec dana, veličaju Duleta i mole ga da doživotno ostane u Partizanu.
E kakav smo mi narod...
Navijam za Zvezdu, ali mi je drago kad Partizan pobijedi u Evroligi.
Ako se neko bar malo razumije u košarku zna šta je Dule za Partizan.
Košarkaški klub Partizan je DULE VUJOŠEVIĆ, u svakom smislu! I neka je, jer je zaslužio!

djns

pre 16 godina

@ marko-delija

Ne komentarisem cesto, ali ovo sam morao da ti odgovorim...

Slazem se sa svim navijacima Zvezde da Zvezda poslednjih 10 godina nije imala bolju ekipu, ili barem koncept ekipe. Ja sam navijac Partizana, ali me raduje jaka Zvezda, jer poslednjih godina derbi nije postojao(ne zelim da zvucim prepotentno).
Kao sto nas navijace Partizana ne sme zaslepeti pocetnih 2-0 u evroligi, tako ni vas navijace Zvezde ne sme da zavara skor iz NLB lige.
Sta ce se desiti kada vam zaustave Tadiju i Kuka? Do sada ste igrali sa ekipama kojima su glavne odlike igra u napadu (Cibona, Hemofarm, Olimpija,...) i niste naisli na odbrambenui ekipu kao sto je Partizan (a pogledaj na cemu najjace ekipe evrope zasnivaju svoju igru). Ja licno mislim da kada Novica bude igrao (fudbalskim recnikom) flastera na Tadiji, ovaj nece imatipriliku da se to;iko ispucava. takodje za Kuka... Milt je dobar odbrambeni igrac i moze ga zaustaviti. A sto se tice vasih povredjenih igraca mislim da ce vam biti korisni, ali ne mislite da ce oni biti pravi cim se oporave. Pogledajte kako Tripkovic trazi formu posle tromesecne povrede, a vasi igraci su povredjeni jos duze.
Pozdrav za tebe, ali ipak zapamti da
MI SMO PARTIZAN...

mrki

pre 16 godina

@ Pera de la
To sto ti pričas da u KSS nisu videli da je Pekovic izuzetan potencijal i da ga nisu hteli da uzmu u reprezentaciju uopste ne odgovara istini. Pre ce odgovarati istini ono sto sam ja napisao.

horny.cg

pre 16 godina

svaka cast Partizanu! pocetak koji puno obecava...ali svaka medalja ima 2 strane.
kao prvo-par je pokazao da ima kvalitet koji se prije svega ogleda u borbenosti i poletu mladih igraca (citaj PEKO i Tepic), u kvalitetnom treneru, briljantnoj publici, brzoj tranziciji lopte, dobroj odbrani, sasvim solidnom sutu i koncentraciji i sigurnosti starijih igraca (kecmana, Vitkovca-kako kad).
al pokazali su i odredjene mane. S Pekom sam se dugo druzio i bili smo klupski drugovi 3 godine u KK Junior iz kog je presao u Atlas. Kako je kasno poceo s kosarkom (oko 17te g) tek je do izrazaja dosao zadnje zajednicke sezone kada je prosto eksplodirao. Od anonimusa koji je jedva umio drzati loptu, (pre)napornim treninzima i pravilnim radom stigao je do 30ak p u prosjeku, 20ak skokova, 7-8 blokada po mecu. (buducnost ga odbila inace). Od tada nije imao ovoliku ulogu u nekom timu. Napredovao je kao igrac, a kao momak je da ga "na hleb mazes". Ali, mislim da je, trenutno Partizan bez njega jedna sasvim prosjecna ekipa. Kada on nije na parketu, tu su Velickovic i Borovnjak koji jesu perspektiva al, mislim da su jos uvijek nezreli i nedovoljnog kvaliteta za EL (i pojedinacno a posebno u paru). Vranesa je suvisno i komentarisati. Prije godinu dana bio je u izuzetnoj formi. dosta poena, skokova, odlicna kooordinacija, samim tim i dosta blokada. Poslije teze povrede, vratio se na stao, tj na ovo sto vidite. Svaka cast Tepicu, pokazao je da je mozda zaista naslednik Bodiroge. Sem Peka i Tepica, mislim da Partizan nema udarnog igraca. Tripko je totalno nepouzdan, Vitkovac i Kecman igraci zadatka, Bozica vise niko i ne racuna...Palasio je dobar igrac, al iskreno, mogli su i bolje proci sa Amerom. Nije mnogo bolji (ako je uopste) od Kamingsa. Nesiguran sut, al dosta dobar u tranziciji lopte i asistencijama.
Sve u svemu, DULE izvlaci maximum iz ovih igraca i volio bih da to sto duze traje. za nesto "ozbiljnije" mislim da partizan mora dovesti jos jednog igraca EXTRA klase, jer je sezona dosta duga i naporna...

pera de la

pre 16 godina

@mrki
nije njega vujosevic naterao da igra! pekovic je sam hteo da igra za srbiju ali su mu ovi u savezu rekli da nam ne treba jos centara pored Krstica, milicica i koste!
Svi su oni hteli da igraju za Srbiju a oni koji ne igraju ne igraju jer im je savez rekao da su visak!

champion

pre 16 godina

@Kale, @Raspucin, @Marko-delija etc.

Momci, pa vi tako pretite svake godine, pa nista. Mnogo ste mi simpaticni, da ne kazem smesni. Zalim vas, ozbiljno, mora da sve ove godine bole. Iz prazne puske sledecesezonci, iz prazne puske pretite.
Zna se ko opet uzima titule, a to je samo jedini i pravi, nepobedivi PARTIZAN SAMPION !!!
Do sledece sezone ostajte mi zdravo i budite pozdravljeni!

FoRzA_PxFxCx

pre 16 godina

@Bane Grobar
Tako je!PARTIZAN iznad svega!!!


Svaka cast Duletu uz malu zamerku, hrabro je sto rotiras puno ali mislim da si malo zapostavio Strahinju Milosevica koji je tip igraca koji bi se dobro uklopio bas u ovu utakmicu.No nema veze pobeda je tu posle vec standardnog kidanja zivaca ali to je za ocekivati.
Prvi put kada sam video Pekovica rekao sam smejte se ali on ce biti strasan centar MNOGO jak, inteligentan, smiren,...
Plus sad ce se protivnici koncentrisati na njega(sto mu uopste ne smeta), a vec je pokazao da u takvim situacijama zna da razigra tim.
SVE POHVALE VOLJENOM KLUBU NA POKAZANOM ZNANJU HTENJU ISTRAJNOSTI, VIDIMO SE U PIONIRU!!!

nemanja

pre 16 godina

Kao prvo, moram da se obratim D.Topalovicu. Ne znam cemu kredibilitet za komentarisanje Duleta i njegove strucnosti i vodjenja utakmica... Pa on vodi te igrace, provode sate svakog dana zajedno, valjda on zna kad kome da ukaze sansu i zasto... Mislis li da je slucajo Pekovic dao taj kos na kraju uz faul? Ili ga je nesto i Dule naucio za ove dva godine koliko je Pekovic kod nas...? Neko komentarise kako moze da drzi Borovnjaka celu trecu cetvrtinu? Jeste, izgubio je jednu loptu bezveze u napadu, ali niko nije video koliko se bacao po parketu, kolko je skokova imao, a koliko je vazan kos dao u finisu sa distance. To valjda govori da taj momak, koji je inace davao 30 u proseku za B tim, ima kvalitet da ga Dule ubacuje u igru. Isto je radio i ranije sa drugim igracima, pa znamo kakvi su igraci postali. Prema tome, vise mi je muka da citam komentare kriticara Duleta Vujosevica. Opustite se, ili se diskonektujte na jedno par godina, pa se ukljucite kad vam ode neomiljeni trener, pa navijajte. Jako me nervira ta fama, kao Dule ne zna da vodi utakmice, a dobro trenira igrace... Strasno stvarno... Pa ko je osvajao te trofeje do sad, ko je svake godine sa novim timom menjao i taktiku i nacin igre i sve, prilagodjavajuci se profilima igraca? Ne mogu da se usudim pa da tvrdim da bi neki trener u Evropi isto uradio sa timom tako malog budzeta. I umesto da se radujemo sa ovih 2-0, sad krecu nove kritike. Imam osecaj da bi se i u finalu EL, i naseg trijumfa, pisalo ovde kako nam je Dule priredio tekmu za infarkt, kako ne ume da vodi tim, kako forsira Borovnjaka, kako je Tripko promasaj veka, ali eto ok, osvojili smo trofej. Kriticarima nikad kraja! Sto se tice prognoza, zaista mislim da imamo lepe sanse za Top16, ali da ce biti oscilacija. Ne treba ocekivati pobede u naredna dva meca, ali posle toga sledi Roma u BG, pa Bamberg u gostima, pa Fener u Pioniru. Ako bi tu uhvatili tri pobede, sa 5 u prvom delu El, vec bismo bili nadomak prolaska, a da ne kazem i sa 4. U drugom delu nam dolaze i Roan i Bamberg, sa te dve imali bi 6 pobeda, i potrebno bi bilo tuci Reala za 7, sto je siguran prolaz, a i sa 6 su sanse velike. Zato pobeda protiv Pao-a bi bila fantastican uspeh, ali realno, jedino oni imaju centre koji mogu da u kontinuitetu drze Pekovica. Morace i spoljna linija, pre svega Tripko, da pogode nesto da bi imali sanse... P.S. Roan nije uopste naivna ekipa, kao sto neki kazu. Nikog u EL nije lako dobiti u gostima, a videcete da ce se mnogi okliznuti tamo. Sutiraju, trce, a rastereceni su totalno. Neko od nasih konkurenata ce izgubiti tamo, siguran sam.

Raspucin

pre 16 godina

Rece Kale#18 PRED TAJFUN, ma kakav tajfun, dozivece KATAKLIZMU, a u sredu opet pobedite, jer i 5 pobeda u Evroligi vam ne moze potrti bol koji dozivite kada vas pobedimo!ahaahah.

Дејан Топаловић

pre 16 godina

Дуле, стварно си јако лош тактичар. Оба меча у Евролиги си угрозио крајње лошим решењима у завршници и у оба си екипу довео на ивицу пораза али је ту био Пековић да враћа екипу из мртвих. Оба меча су иначе била тотално добијена а противници надиграни. Једноставно, одлично радиш са екипом, са младим играчима а на мечу их водиш почетнички. Рецимо, у завршници мора да играју најбољи, најстабилнији, лопту мора да преводи плеј, лопта мора да буде код сигурног извођача бацања. Треба се оканити дугих пасова при пресингу и сличних бесмислица. Сад Партизан има 2 из 2 и све је ОК. Али лако је могло бити 0 из 2 и онда би био проблем.

milos

pre 16 godina

Konacno Vujosevic ime da vodi zavrsnicu meca. nagledali smo se poraze u poslednjim minutima a sada je poslastica pobeda sa pola koa.

doox

pre 16 godina

Kakav USPEH. Kakva Grandioznost. Cudo. Nestvarno. Hvala ti Dule. Hvala ti za ovu presretnu jesen i zimu. Udobno se zavalite u svoje fotelje i ukljucite TV u sredu u 20:30 na TV Avala - ako niste u Pioniru.... i tako svake srede.... ah kakva sreca.... disciplina bice.... Duleeeee....

heat

pre 16 godina

Bilo je sezona kada smo zavrsavali sa 2 pobede posle 14 meceva! Sada imamo 2/2! Ne bih da ih ureknem ali mislim da smo jednom nogom vec u top16, samo treba jos korak unapred (nikako nazad)!

Ajmo crno-beli!!!

Александра, Гробари - Кумодраж

pre 16 godina

Crno-bela ljubavi


Dali smo Ti godine, najbolje i najlepse,
dao Si nam pobede i golove za pamcenje.

Hvala TI, hvala Ti crno-bela ljubavi,
pevaju Ti Grobari, tvoji verni sinovi.

Hvala Ti, hvala Ti,crno-bela ljubavi,
najbolji si najbolji Partizane jedini.

Rane smo Ti lecili, na rukama Te nosili,
u bolu i u radosti, Grobari smo ostali.

Hvala TI, hvala Ti crno-bela ljubavi,
pevaju Ti Grobari,tvoji verni sinovi.

Hvala Ti, hvala Ti,crno-bela ljubavi,
najbolji si najbolji Partizane jedini!

Dule, hvala i tebi puno! Potpisi sa Partiyanom dozivotni ugovor!

marko-delija

pre 16 godina

@Александра, Гробари - Кумодраж
Ne bih mnogo komentarisao mec, sem da sam ocekivao pad Partizana u drugom poluvremenu i bio sam siguran da ce Roal slaviti, al srecom po Partizan nisam bio u pravu!
Partizan ce sigurno biti 6. a borice se sa Fenerom za 5. mesto!
Ne slazem se sa tobom da zvezda ne moze da parira Partizanu!
Zvezda igra mnogo brze efikasnije, odmornija je ekipa u ovom trenutku, i u subotu ce biti sasvim ravnopravan rival! Vec sam govorio da Partizan ove sezone ima slabiju ekipu nego prosle i to cete svi osetiti kako sezona bude odmicala!
U ovom trenutku Partizan ima bolju ekipu, ali sa oporavkom Aleksandrova Milosevica i Jorovica i dolaskom jake petice Partizan nece biti u prednosti!
Pitala si me da li cu navijati za Partizan u Klermonu!? Naravno, sto je Partizan duze u evropi to ce biti manje spreman u zavrsnici prvenstva, sto se pokazalo i prosle sezone kada mi to nismo iskoristili ponajvise zbog kadrovskih problema(Burks,Milosevic,Kiby)!
Pekovic je jedan od najboljih centara u Evropi!
Pozz za tebe :-)

Bane Grobar , Nis

pre 16 godina

alo bre , neznalice dosta pljuvanja po igracima PARTIZANA. Sta bre vi ocete? Proglasili ste ih za najgoru ekipu PARTIZANA zadnjih 10 godina. Prvi su u NLB ligi i dve pobede u LIGI SAMPIONA. Pri tom su vrlo mlada i "jeftina" ekipa jer za razliku od "komsija" mi nemamo para za razbacivanje ( nismo na drzavni pogon vec nas pomazu braca iz Republike Srpske).
Najzad imamo lepu i brzu igru (ima tu prostora poboljsanju) a vi ste uglavnom svi kriticari i pljuvaci. Zasto bre!
Bozic je kapiten PARTIZANA (najvece ekipe na ovim prostorima) i to vec dve godine a sta ste vi? Anonimni pluvaci bez trunke znanja o kosarci. On je vrsta igraca kog svaki trener zeli u ekipi. jer sluzi ekipi bez pogovora i ako mu trener trazi da pravi licnu on je pravi bez obzira da li se to vama svidja ili ne . krpi rupe i na pleju i na beku a u odbrani je zmaj.
Sad je Roan slaba ekipa pa smo ih zato dobili!!! Pa Roan je osvojio duplu krunu u Francuskoj , dobili su Bamberg u gostima a da Bamberg nije bas toliko slab koliko pricate video je i Panatinaikos sinoc. Alo bre ovo je LIGA SAMPIONA i tu je PARTIZAN u drustvu ekipa koje imaju veci budzet od njega od 5 do 20 puta i ne znam sta vi onda hocete. U Srbiji 6 titula vezanih ,dovode nam najvece ekipe Evrope u Pionir svake godine. Pa mi igramo sa CSKA , Barsom , Realom, Panatinaikosom , Unikahom , Huventudom , Olimpijakosom... sta bi neki dali da su na nasem mestu?
A i da nije sve ovako kako sam napisao opet cu uvek navijati za PARTIZAN i za momke u crno belom dresu i ako stvarno volim PARTIZAN necu pljuvati svog kapitena ili mladog Borovnjaka koji tek treba da pokaze sta zna. Pa pljuvali ste i Pekovica i Tepice prosle godine a sad ih dizete u nebesa. Tako rade i navijaci KK Sledece Sezone razlikujte se od njih i volite svoj klub i kad je prvi i kad se bori za zivot goli. Isto i igracima dajte sansu i kad promasuju i igraju slabije. Pa setite se KAmingsa kad je dosao pa igrao je na nivou rekreativca a prodali smo ga na kraju za 2 miliona Makabiju.
oooooooooo PARTIZANAE ti nepobediv si ooooooo PARTIZANE....

VU

pre 16 godina

Sada je Partizan razvojni klub za reprezentaciju Crne Gore. Cista je nebuloza da igrace iz drugih drzava kao CG, BIH itd. ne tretiramo strancima. Zasto onda ne bismo Amerikance tretirali isto? Ako malo uzmemo logiku u obzir tako ispada.

vujkemajstore

pre 16 godina

Vujke je stvarno pokazao koliko vredi kao trener sa najmanjim budzetom u celoj evroligi ipak uradi sto niko nije ocekivao skidam kapu

Toma

pre 16 godina

Svima velike čestitke na još jednoj pobjedi, ali molim rukovodeće ljude u našem klubu da ako je to ikako moguće dovedu bar još dva pojačanja i to pravog beka šutera tipa Stepa Blejka i jednog pravog centra iz NBA lige koji ove godine nije potpisao ugovor sa nekim od klubova.Siguran sam da bi sa njima ušli u TOP 16. Pozdrav svim GROBARIMA.NAPRED PARTIZAN.

mrki

pre 16 godina

Šteta što je ovako dobrog košarkaša Vujošević naterao da igra za Crnu Goru i što će se Peković zbog ove odluke kajati dok je živ jer neće moći nikada okačiti zlatnu medalju oko vrata ni sa jednog evropskog ili svetskog prvenstva a o olimpijadi da ne pričam.Ne treba uvek slušati trenera, pa makar ti on bio i selektor...

Dzon Abruci

pre 16 godina

Pocetak sezone jeste obelezijo Pekovic, ali kad se njemu u nastavku pridruze barem jos 2 igraca (a imamo kvalitetnih u ekipi) pa partizan ce biti ekipica iz snova. VELIKI POZZ ZA SVE GROBARKE, A ZA GROBARE SE PODRAZUMEVA

Bane Grobar , Nis

pre 16 godina

alo bre , neznalice dosta pljuvanja po igracima PARTIZANA. Sta bre vi ocete? Proglasili ste ih za najgoru ekipu PARTIZANA zadnjih 10 godina. Prvi su u NLB ligi i dve pobede u LIGI SAMPIONA. Pri tom su vrlo mlada i "jeftina" ekipa jer za razliku od "komsija" mi nemamo para za razbacivanje ( nismo na drzavni pogon vec nas pomazu braca iz Republike Srpske).
Najzad imamo lepu i brzu igru (ima tu prostora poboljsanju) a vi ste uglavnom svi kriticari i pljuvaci. Zasto bre!
Bozic je kapiten PARTIZANA (najvece ekipe na ovim prostorima) i to vec dve godine a sta ste vi? Anonimni pluvaci bez trunke znanja o kosarci. On je vrsta igraca kog svaki trener zeli u ekipi. jer sluzi ekipi bez pogovora i ako mu trener trazi da pravi licnu on je pravi bez obzira da li se to vama svidja ili ne . krpi rupe i na pleju i na beku a u odbrani je zmaj.
Sad je Roan slaba ekipa pa smo ih zato dobili!!! Pa Roan je osvojio duplu krunu u Francuskoj , dobili su Bamberg u gostima a da Bamberg nije bas toliko slab koliko pricate video je i Panatinaikos sinoc. Alo bre ovo je LIGA SAMPIONA i tu je PARTIZAN u drustvu ekipa koje imaju veci budzet od njega od 5 do 20 puta i ne znam sta vi onda hocete. U Srbiji 6 titula vezanih ,dovode nam najvece ekipe Evrope u Pionir svake godine. Pa mi igramo sa CSKA , Barsom , Realom, Panatinaikosom , Unikahom , Huventudom , Olimpijakosom... sta bi neki dali da su na nasem mestu?
A i da nije sve ovako kako sam napisao opet cu uvek navijati za PARTIZAN i za momke u crno belom dresu i ako stvarno volim PARTIZAN necu pljuvati svog kapitena ili mladog Borovnjaka koji tek treba da pokaze sta zna. Pa pljuvali ste i Pekovica i Tepice prosle godine a sad ih dizete u nebesa. Tako rade i navijaci KK Sledece Sezone razlikujte se od njih i volite svoj klub i kad je prvi i kad se bori za zivot goli. Isto i igracima dajte sansu i kad promasuju i igraju slabije. Pa setite se KAmingsa kad je dosao pa igrao je na nivou rekreativca a prodali smo ga na kraju za 2 miliona Makabiju.
oooooooooo PARTIZANAE ti nepobediv si ooooooo PARTIZANE....

nemanja

pre 16 godina

Kao prvo, moram da se obratim D.Topalovicu. Ne znam cemu kredibilitet za komentarisanje Duleta i njegove strucnosti i vodjenja utakmica... Pa on vodi te igrace, provode sate svakog dana zajedno, valjda on zna kad kome da ukaze sansu i zasto... Mislis li da je slucajo Pekovic dao taj kos na kraju uz faul? Ili ga je nesto i Dule naucio za ove dva godine koliko je Pekovic kod nas...? Neko komentarise kako moze da drzi Borovnjaka celu trecu cetvrtinu? Jeste, izgubio je jednu loptu bezveze u napadu, ali niko nije video koliko se bacao po parketu, kolko je skokova imao, a koliko je vazan kos dao u finisu sa distance. To valjda govori da taj momak, koji je inace davao 30 u proseku za B tim, ima kvalitet da ga Dule ubacuje u igru. Isto je radio i ranije sa drugim igracima, pa znamo kakvi su igraci postali. Prema tome, vise mi je muka da citam komentare kriticara Duleta Vujosevica. Opustite se, ili se diskonektujte na jedno par godina, pa se ukljucite kad vam ode neomiljeni trener, pa navijajte. Jako me nervira ta fama, kao Dule ne zna da vodi utakmice, a dobro trenira igrace... Strasno stvarno... Pa ko je osvajao te trofeje do sad, ko je svake godine sa novim timom menjao i taktiku i nacin igre i sve, prilagodjavajuci se profilima igraca? Ne mogu da se usudim pa da tvrdim da bi neki trener u Evropi isto uradio sa timom tako malog budzeta. I umesto da se radujemo sa ovih 2-0, sad krecu nove kritike. Imam osecaj da bi se i u finalu EL, i naseg trijumfa, pisalo ovde kako nam je Dule priredio tekmu za infarkt, kako ne ume da vodi tim, kako forsira Borovnjaka, kako je Tripko promasaj veka, ali eto ok, osvojili smo trofej. Kriticarima nikad kraja! Sto se tice prognoza, zaista mislim da imamo lepe sanse za Top16, ali da ce biti oscilacija. Ne treba ocekivati pobede u naredna dva meca, ali posle toga sledi Roma u BG, pa Bamberg u gostima, pa Fener u Pioniru. Ako bi tu uhvatili tri pobede, sa 5 u prvom delu El, vec bismo bili nadomak prolaska, a da ne kazem i sa 4. U drugom delu nam dolaze i Roan i Bamberg, sa te dve imali bi 6 pobeda, i potrebno bi bilo tuci Reala za 7, sto je siguran prolaz, a i sa 6 su sanse velike. Zato pobeda protiv Pao-a bi bila fantastican uspeh, ali realno, jedino oni imaju centre koji mogu da u kontinuitetu drze Pekovica. Morace i spoljna linija, pre svega Tripko, da pogode nesto da bi imali sanse... P.S. Roan nije uopste naivna ekipa, kao sto neki kazu. Nikog u EL nije lako dobiti u gostima, a videcete da ce se mnogi okliznuti tamo. Sutiraju, trce, a rastereceni su totalno. Neko od nasih konkurenata ce izgubiti tamo, siguran sam.

Александра, Гробари - Кумодраж

pre 16 godina

Crno-bela ljubavi


Dali smo Ti godine, najbolje i najlepse,
dao Si nam pobede i golove za pamcenje.

Hvala TI, hvala Ti crno-bela ljubavi,
pevaju Ti Grobari, tvoji verni sinovi.

Hvala Ti, hvala Ti,crno-bela ljubavi,
najbolji si najbolji Partizane jedini.

Rane smo Ti lecili, na rukama Te nosili,
u bolu i u radosti, Grobari smo ostali.

Hvala TI, hvala Ti crno-bela ljubavi,
pevaju Ti Grobari,tvoji verni sinovi.

Hvala Ti, hvala Ti,crno-bela ljubavi,
najbolji si najbolji Partizane jedini!

Dule, hvala i tebi puno! Potpisi sa Partiyanom dozivotni ugovor!

djns

pre 16 godina

@ marko-delija

Ne komentarisem cesto, ali ovo sam morao da ti odgovorim...

Slazem se sa svim navijacima Zvezde da Zvezda poslednjih 10 godina nije imala bolju ekipu, ili barem koncept ekipe. Ja sam navijac Partizana, ali me raduje jaka Zvezda, jer poslednjih godina derbi nije postojao(ne zelim da zvucim prepotentno).
Kao sto nas navijace Partizana ne sme zaslepeti pocetnih 2-0 u evroligi, tako ni vas navijace Zvezde ne sme da zavara skor iz NLB lige.
Sta ce se desiti kada vam zaustave Tadiju i Kuka? Do sada ste igrali sa ekipama kojima su glavne odlike igra u napadu (Cibona, Hemofarm, Olimpija,...) i niste naisli na odbrambenui ekipu kao sto je Partizan (a pogledaj na cemu najjace ekipe evrope zasnivaju svoju igru). Ja licno mislim da kada Novica bude igrao (fudbalskim recnikom) flastera na Tadiji, ovaj nece imatipriliku da se to;iko ispucava. takodje za Kuka... Milt je dobar odbrambeni igrac i moze ga zaustaviti. A sto se tice vasih povredjenih igraca mislim da ce vam biti korisni, ali ne mislite da ce oni biti pravi cim se oporave. Pogledajte kako Tripkovic trazi formu posle tromesecne povrede, a vasi igraci su povredjeni jos duze.
Pozdrav za tebe, ali ipak zapamti da
MI SMO PARTIZAN...

mrki

pre 16 godina

Šteta što je ovako dobrog košarkaša Vujošević naterao da igra za Crnu Goru i što će se Peković zbog ove odluke kajati dok je živ jer neće moći nikada okačiti zlatnu medalju oko vrata ni sa jednog evropskog ili svetskog prvenstva a o olimpijadi da ne pričam.Ne treba uvek slušati trenera, pa makar ti on bio i selektor...

voja, fan of the greatest basketball club in the world...ever!

pre 16 godina

Неко рече, заслужили кошаркаши Партизана улицу...
А нпр."Булевар Душка Вујошевића"?
Ово је година у којој се његове идеје почињу спроводити у дело, требало је 6 година да га људи почну капирати...
А када би још клуб имао само толико средстава да му омогући да задржи ову екипу младих играча неколико година...маштам, јеб. га!
пс: Тепић изнад свих...за копље. Толико је "хладан" да ми се иње почело хватати на екрану, када је у кадру. Фасцинира.Мачка.

И неизбежна:"О Партизане ти добро знаш..."

Дејан Топаловић

pre 16 godina

Дуле, стварно си јако лош тактичар. Оба меча у Евролиги си угрозио крајње лошим решењима у завршници и у оба си екипу довео на ивицу пораза али је ту био Пековић да враћа екипу из мртвих. Оба меча су иначе била тотално добијена а противници надиграни. Једноставно, одлично радиш са екипом, са младим играчима а на мечу их водиш почетнички. Рецимо, у завршници мора да играју најбољи, најстабилнији, лопту мора да преводи плеј, лопта мора да буде код сигурног извођача бацања. Треба се оканити дугих пасова при пресингу и сличних бесмислица. Сад Партизан има 2 из 2 и све је ОК. Али лако је могло бити 0 из 2 и онда би био проблем.

VU

pre 16 godina

Sada je Partizan razvojni klub za reprezentaciju Crne Gore. Cista je nebuloza da igrace iz drugih drzava kao CG, BIH itd. ne tretiramo strancima. Zasto onda ne bismo Amerikance tretirali isto? Ako malo uzmemo logiku u obzir tako ispada.

realnost

pre 16 godina

E... kakav smo mi narod...
Čitao sam komentare na vijest da je u Partizan došao Vraneš. Bilo je svega, a najviše pljuvanja Duleta Vujoševića i Crnogoraca, kako Dule uništava srpsku košarku i ostale gluposti...
Sada ti isti pljuvači poslije dvije pobjede i mjesec dana, veličaju Duleta i mole ga da doživotno ostane u Partizanu.
E kakav smo mi narod...
Navijam za Zvezdu, ali mi je drago kad Partizan pobijedi u Evroligi.
Ako se neko bar malo razumije u košarku zna šta je Dule za Partizan.
Košarkaški klub Partizan je DULE VUJOŠEVIĆ, u svakom smislu! I neka je, jer je zaslužio!

Dzon Abruci

pre 16 godina

Pocetak sezone jeste obelezijo Pekovic, ali kad se njemu u nastavku pridruze barem jos 2 igraca (a imamo kvalitetnih u ekipi) pa partizan ce biti ekipica iz snova. VELIKI POZZ ZA SVE GROBARKE, A ZA GROBARE SE PODRAZUMEVA

champion

pre 16 godina

@Kale, @Raspucin, @Marko-delija etc.

Momci, pa vi tako pretite svake godine, pa nista. Mnogo ste mi simpaticni, da ne kazem smesni. Zalim vas, ozbiljno, mora da sve ove godine bole. Iz prazne puske sledecesezonci, iz prazne puske pretite.
Zna se ko opet uzima titule, a to je samo jedini i pravi, nepobedivi PARTIZAN SAMPION !!!
Do sledece sezone ostajte mi zdravo i budite pozdravljeni!

vujkemajstore

pre 16 godina

Vujke je stvarno pokazao koliko vredi kao trener sa najmanjim budzetom u celoj evroligi ipak uradi sto niko nije ocekivao skidam kapu

horny.cg

pre 16 godina

svaka cast Partizanu! pocetak koji puno obecava...ali svaka medalja ima 2 strane.
kao prvo-par je pokazao da ima kvalitet koji se prije svega ogleda u borbenosti i poletu mladih igraca (citaj PEKO i Tepic), u kvalitetnom treneru, briljantnoj publici, brzoj tranziciji lopte, dobroj odbrani, sasvim solidnom sutu i koncentraciji i sigurnosti starijih igraca (kecmana, Vitkovca-kako kad).
al pokazali su i odredjene mane. S Pekom sam se dugo druzio i bili smo klupski drugovi 3 godine u KK Junior iz kog je presao u Atlas. Kako je kasno poceo s kosarkom (oko 17te g) tek je do izrazaja dosao zadnje zajednicke sezone kada je prosto eksplodirao. Od anonimusa koji je jedva umio drzati loptu, (pre)napornim treninzima i pravilnim radom stigao je do 30ak p u prosjeku, 20ak skokova, 7-8 blokada po mecu. (buducnost ga odbila inace). Od tada nije imao ovoliku ulogu u nekom timu. Napredovao je kao igrac, a kao momak je da ga "na hleb mazes". Ali, mislim da je, trenutno Partizan bez njega jedna sasvim prosjecna ekipa. Kada on nije na parketu, tu su Velickovic i Borovnjak koji jesu perspektiva al, mislim da su jos uvijek nezreli i nedovoljnog kvaliteta za EL (i pojedinacno a posebno u paru). Vranesa je suvisno i komentarisati. Prije godinu dana bio je u izuzetnoj formi. dosta poena, skokova, odlicna kooordinacija, samim tim i dosta blokada. Poslije teze povrede, vratio se na stao, tj na ovo sto vidite. Svaka cast Tepicu, pokazao je da je mozda zaista naslednik Bodiroge. Sem Peka i Tepica, mislim da Partizan nema udarnog igraca. Tripko je totalno nepouzdan, Vitkovac i Kecman igraci zadatka, Bozica vise niko i ne racuna...Palasio je dobar igrac, al iskreno, mogli su i bolje proci sa Amerom. Nije mnogo bolji (ako je uopste) od Kamingsa. Nesiguran sut, al dosta dobar u tranziciji lopte i asistencijama.
Sve u svemu, DULE izvlaci maximum iz ovih igraca i volio bih da to sto duze traje. za nesto "ozbiljnije" mislim da partizan mora dovesti jos jednog igraca EXTRA klase, jer je sezona dosta duga i naporna...

pera de la

pre 16 godina

@mrki
nije njega vujosevic naterao da igra! pekovic je sam hteo da igra za srbiju ali su mu ovi u savezu rekli da nam ne treba jos centara pored Krstica, milicica i koste!
Svi su oni hteli da igraju za Srbiju a oni koji ne igraju ne igraju jer im je savez rekao da su visak!

Александра, Гробари - Кумодраж

pre 16 godina

@marko-delija
Два од неколико главних разлога за предност Звезде (по теби) над Партизаном је то што је сада уморан, јер смо одиграли неколико тешких утакмица и што ће пред крај сезоне бити још уморнији ( зато управо и навијаш за Партизан Европи). Па, зар си ти зато срећан? Желиш само да се Партизан много умори, да не буде онако јак како стварно јесте, јер само тако можете да га добијете?! Значи, морамо бити много играчки слабији неко прошлих сезона, да се изморимо у Евролиги + исто то, само додатно у Топ 16... Да би сте нас можда победили?! Ако се ти задовољаш тиме, онда ми је драго што си срећан. :))
Иначе, већ сам то писала овде, али поновићи још једном. Игор Милошевић, Елмедин Кикановић, Омар Кук, Мирко Ковач, Ненад Мишановић, Владимир Тица, Бранко Јоровић, Тадија Драгићевић, Марко Цветковић, Млађен Шљиванчанин, Борис Бакић, Немања Александров. То је 12 играча (цео тим)… Неки од тих играча су искусни, неки су само мало искусни + талентовани, неки су само талентовани, а за једног је велики стручњак Мока мислио да може и репрезентивац да буде, али је и он на крају схватио да он није довољно добар да изгуби од Изреала. Реци ми једног играча који је освојио титулу првака државе, а да наравно то није Бакић који је то учинио у Партизановом дресу? Звезда није могла да узме титулу ни када је ту био и Ракочевић (такође један од играча који нема титлу првака било које државе) и Гуровић. Равно 10 (десет) година нисте узели титулу, имате солидну, да не кажем добру екипу за разлику од предходних година, али не знате какав је то осећај држати пехар у рукама, немате победнички менталитет. Еј, па вама је хит када добијете пар утакмица Гумене лиге на отварању, а при том изгубите од Будућности и пар утакмица решите у последњих секундама. Шта? – Срећни сте што сте у игри до краја текме? Могла би вероватно још много тога да напишем овде, али не желим ни са ким да се препуцавам (то ни сада нисам радила), али и не желим да неком отварам очи, а можда тај и добро види само се претвара, живи у неком свом свету, јер само тако може да буде срећан. Тако ви Звездаши увек, целе сезоне се нешто губите и онда на крају иде само: ми ни не желимо такву титулу?! А какву је ви то желите?

Позз за тебе и све Гробаре

Toma

pre 16 godina

Svima velike čestitke na još jednoj pobjedi, ali molim rukovodeće ljude u našem klubu da ako je to ikako moguće dovedu bar još dva pojačanja i to pravog beka šutera tipa Stepa Blejka i jednog pravog centra iz NBA lige koji ove godine nije potpisao ugovor sa nekim od klubova.Siguran sam da bi sa njima ušli u TOP 16. Pozdrav svim GROBARIMA.NAPRED PARTIZAN.

FoRzA_PxFxCx

pre 16 godina

@Bane Grobar
Tako je!PARTIZAN iznad svega!!!


Svaka cast Duletu uz malu zamerku, hrabro je sto rotiras puno ali mislim da si malo zapostavio Strahinju Milosevica koji je tip igraca koji bi se dobro uklopio bas u ovu utakmicu.No nema veze pobeda je tu posle vec standardnog kidanja zivaca ali to je za ocekivati.
Prvi put kada sam video Pekovica rekao sam smejte se ali on ce biti strasan centar MNOGO jak, inteligentan, smiren,...
Plus sad ce se protivnici koncentrisati na njega(sto mu uopste ne smeta), a vec je pokazao da u takvim situacijama zna da razigra tim.
SVE POHVALE VOLJENOM KLUBU NA POKAZANOM ZNANJU HTENJU ISTRAJNOSTI, VIDIMO SE U PIONIRU!!!

Del_Piero

pre 16 godina

@Raspucin @kale
gani moram da vam kazem da i ako nekada u dalekoj buducnosti dozivimo poraz od vas,nas to nece ni najmanje zaboljeti jer mi vas uopste i ne smatramo za rivale,mi cemo i tad biti neprikosnoveni i na kraju najbolji jer mi smo PARTIZAN.
ja licno ne bih mjenjao ni jednu pobjedu u euroligi za 5 protiv vas koje se svakako podrazumjevaju...
bravo sampioni

doox

pre 16 godina

Kakav USPEH. Kakva Grandioznost. Cudo. Nestvarno. Hvala ti Dule. Hvala ti za ovu presretnu jesen i zimu. Udobno se zavalite u svoje fotelje i ukljucite TV u sredu u 20:30 na TV Avala - ako niste u Pioniru.... i tako svake srede.... ah kakva sreca.... disciplina bice.... Duleeeee....

Neo

pre 16 godina

Nisu mi jasni ovi bolesni umovi koji pricaju o `interesima srBske kosarke` i navode Dula Vujosevica kao glavnog krivca za njeno propadanje. Jedina svetla tacka u srpskoj kosarci je KK Partizan, i donekle FMP, odnosno njihov rad sa mladjim kategorijama, a ovi sto pljuju po Vujosevicu i Danilovicu nek se zapitaju kakvi su njihov trener i predsednik. Velikim ljudima kapa dole. A sto se tice price o Crnogorcima koje Dule navodno forsira i time skodi `srBskim nacionalnim interesima`, voleo bih da vidim prijateljsku utakmicu reprezentacija SRB i MNE, sto se mene tice bez oklevanja bih pruzio podrsku Vujosevicu, Pekovicu, Scepanovicu, Drobnjaku, Miajtovicu, Dasicu i drugim `strancima` nego li laznim cetnicima ili manekenima iz LA sto zatvaraju splavove po Beogradu.

marko-delija

pre 16 godina

@Александра, Гробари - Кумодраж
Ne bih mnogo komentarisao mec, sem da sam ocekivao pad Partizana u drugom poluvremenu i bio sam siguran da ce Roal slaviti, al srecom po Partizan nisam bio u pravu!
Partizan ce sigurno biti 6. a borice se sa Fenerom za 5. mesto!
Ne slazem se sa tobom da zvezda ne moze da parira Partizanu!
Zvezda igra mnogo brze efikasnije, odmornija je ekipa u ovom trenutku, i u subotu ce biti sasvim ravnopravan rival! Vec sam govorio da Partizan ove sezone ima slabiju ekipu nego prosle i to cete svi osetiti kako sezona bude odmicala!
U ovom trenutku Partizan ima bolju ekipu, ali sa oporavkom Aleksandrova Milosevica i Jorovica i dolaskom jake petice Partizan nece biti u prednosti!
Pitala si me da li cu navijati za Partizan u Klermonu!? Naravno, sto je Partizan duze u evropi to ce biti manje spreman u zavrsnici prvenstva, sto se pokazalo i prosle sezone kada mi to nismo iskoristili ponajvise zbog kadrovskih problema(Burks,Milosevic,Kiby)!
Pekovic je jedan od najboljih centara u Evropi!
Pozz za tebe :-)

heat

pre 16 godina

Bilo je sezona kada smo zavrsavali sa 2 pobede posle 14 meceva! Sada imamo 2/2! Ne bih da ih ureknem ali mislim da smo jednom nogom vec u top16, samo treba jos korak unapred (nikako nazad)!

Ajmo crno-beli!!!

Raspucin

pre 16 godina

Rece Kale#18 PRED TAJFUN, ma kakav tajfun, dozivece KATAKLIZMU, a u sredu opet pobedite, jer i 5 pobeda u Evroligi vam ne moze potrti bol koji dozivite kada vas pobedimo!ahaahah.

Don Vito

pre 16 godina

I da izgubimo sve tekme do kraja, juce, danas, sutra JEDAN JE VUJOSEVIC DULE... Opusteno Pionir, treba da menja ime.
Ovaj dobar start ne treba da nas zavara, jer ova ekipa, ipak nije dovoljno iskusna da rutinski dobija utakmice, to se pokazalo u obe tekme u EL, a to moze biti problem i kod kuce. Treba nam jedan smiren suter, koji ce da pogodi kad je gusto, jer retko kojoj ekipi tekmu resavaju centri, iako se to sinoc pokazalo dobrim.Sto se tice komentara Cigana gore, slazem se da ce nam ove sezone biti vrlo ozbiljna konkurencija, ali samo pod uslovom da ne promene 5 igraca do proleca.Koliko god im je politika pomagala svih ovih godina u pogledu finansija, toliko su im i odmagali, jer su zeleli, kao i sve sto su verovatno stekli uspeh preko noci, sto se manifestovalo kroz stalne promene igraca, trenera, divljanja i bahanalisanje na terenu, tribinama, demonstraciju nigerijskog shvatanja kosarke i sl. Mozda bi uspeh bio i moguc da nasuprot njima nije stojao Partizan sa jednim velikim Duletom, koga od ''partizanovaca'' pljuju samo oni sa zescim problemima u svojim glavama. Tako cigani, ako budete imali strpljenja, mozda nas i namucite ove sezone. Ipak, ne treba smetnuti s uma da Partizan ima prostora za jos jednog stranca ako zagusti, a i Tripkovic ce proraditi pre ili kasnije, bar do proslogodisnjeg nivoa, tako da ce vam opet biti tesko...

Kale

pre 16 godina

## Del Piero
Pa ajde, to mu onda dodje kao u fudbalu. " I da uzmete prvenstvo" nikada nas ne mozete dobiti dva puta u pet godina.Ahahahah.
Salim se malo ne zameri, ali doslo je vreme da vam skinemo skalp. Kopiraj ovo i razuveri me u subotu!

miki Pa.

pre 16 godina

Dule molim te dovedi Golubovica iz Vose, mlim tttteeeeeeeeeee !!!!!! Ako to uradis poklanjam ti sta zelis !!!!!!!! A ako on dodje zimus, ja smem da se kladim sa bilo kime u bilo sta, da idemo na F4. Ljudi nece biti oscilacija u igri,imamo strasnu ekipu.Ima svi redom da padaju u Pioniru, aponeki i na strani. Pozdrav svim grobarima na planeti

Plikuscht

pre 16 godina

@ marko-delija:

Potpuno postujem svaki post, racionalno objasnjen i bez vredjanja, a tvoji su upravo takvi i zato imam i zelju da probam da pojasnim (budalama se i ne odgovoara, vec se ignorisu i to im je najveca kazna!) gde se ne slazem sa tvojim misljenjem:

1. '...Vranes Vitkovac Palacio nikad nisu podigli trofej...'
Tacno, ali ako vec tako gledas - iz Zvezde tek nije niko nikada.

2. '...Velickovic Tepic su iskusni isto koliko Dragicevic i Aleksandrov...'
Tu se nikako ne bih slozio, jer osim sto su dvojica prvopomenuta prosla skoro sve reprezentacivne selekcije mladjih kategorija, imaju iza sebe iskustvo igranja sa (za nase uslove) iskusnim igracima (Drobnjak, Cummings, pa cak i Kecman), a narocito ih razlikuje iskustvo steceno u Euroleague koje dva Zvezdina igraca nemaju. Na kraju dana, vecina njihovih protivnika u ULEB Kupu (cast izuzecima tipa Real) su bile neke smesne ekipe.

3. '...ti igraci (Dragicevic i Aleksandrov, op.a.) nemaju strah od partizana' (zasto malim slovom?:)
Mislim da imaju. Razvijaju se u klubu koji hronicno ima problem u odnosima sa Partizanom a narocito u rezultatima sa Partizanom. Oba igraca su i te kako prosla kroz poraze play off-a i imaju negativan skor u duelima. Jesu oni ucestvovali u nekoj od retkih i sporadicnih pobeda - ali su trofeje gubili. Na kraju, sredinom nedelje sede pored TV-a i gledaju taj isti Partizan u Euroleague, zar ne?

4. '...ne treba ocekivati da bilo koji igrac Partizana sem Pekovica moze sam da dobije utakmicu, ni palasio ni vitkovac i velickovic nisu taj tip igraca, mozda samo tripkovic i tepic'.
Pa eto ... dodjosmo do toga da, zapravo, postoje cak tri igraca koja mogu da dobiju utakmicu, a to nije malo. Stavise! Da li mislis da Zvezda ima makar isti broj igraca sposobnih za tako nesto? Sumnjam, vrlo sumnjam.

5. '... Tvrdim da CZ uz sve igrace 100% spremne ima veci potencijal nego Partizan kad ima sve igrace 100% spremne!
1.Kuk,Milosevic,Markovic(Palasio,Bozic)
2.Kovac,Bakic,Sljivancanin(Tripkovic,Tepic)
3.Jorovic,Aleksandrov,Gromiko
(Kecman,Vitkovac)
4.Dragicevic,Kikanovic
(Velickovic,Borovnjak)
5.Misanovic, ????
(Pekovic, Vranes)'
I ovde si ima sta polemisati. Iskreno, kod vas ne vidim preteran potencijal sem u slucajevima Dragicevica, Aleksandrova i, moooozda, Sljivancanina. Jorovic je nepovratno povredjen i tesko (nazalost) da ce se vratiti u formu iz FMP-a (a da se ne lazemo - ni tada nije bas bio neko evropsko ime). Markovic, Kovac, Bakic i njima slicni mislim da su jako daleko od laskave titule vrednih potencijala i ne verujem da ce ijedan od njih ikada izdignuti iznad prosecnosti. Misanovic i Gromiko ... ne znam bas. Kikanovic tek treba da se pokaze.
Bez zelje da vredjam drugu stranu, mislim da Pekovic, Tepic, Tripkovic, Velickovic, pa i novopridosli Strahinja i osporavani Vitkovac imaju potencijala na zdravoj osnovi za dalji znacajan napredak. Uostalom, treba samo pogledati poboljsanja u igri Pekovica, Tepica i Velickovica pa videti o cemu pricam.

6. '...partizan ima mali broj kvalitetnih igraca, sta ako vam se u nekom prelomnom trenutku povredi recimo Tepic? ... Vi bez jednog ili dva pojacanja cete imati ozbiljan problem jer ova ekipa ne moze izdrzati ovakav tempo celu sezonu!'
Apsolutno tacno. Ali ne vidim u cemu je to prednost Zvezde!? Zar zaista verujes da ste vi u ista boljoj situaciji? Nasa 'klupa' bar igra godinama Euroleague, a vasa je sto hronicno povredjena (znaci, bas se i samom kosarkom ne bave vec neko vreme), sto sastavljena od omladinaca. Mozes li ti da zamislis sastav, igru, rezultat Zvezde da se povredi, recimo, samo Tadija? Ne daj boze da se u isto vreme povredi i Omar Kuk? Teska bi drama bila u utakmicama sa jednim Splitom recimo. Mislim da smo tu u egal situaciji nedostatka kvalitetnih zamena najboljima iz prve petorke, ali smo cak i tu mi u blagoj prednosti.

Za kraj ... sticajem okolnosti znam neke ljude iz uprave Zvezde privatno, a i firma u kojoj radim je jedno vreme bila sponzor KK CZv. Tuzna je stvar da koreni svih problema leze u upravi i nemogucnosti da se finansijska situacija stabilizuje, a sve zbog zelje uprave da se bavi politkom, a preko ledja kluba. Da li znas zasto su onoliki igraci prosle sezone napustali Zvezdu? Jer im nista nije placano. I to se precutkuje.
Tuzna je istina da tim koji trenutno imate uopste nije selekcija Karadzica i strucnog staba, vec 'stara garda' (jos pod ugovorom) + par vrlo jeftinih pojacanja koja su dosla zbog imena kluba (odskocna daska sindrom), a ne zbog njima zanimljivog ugovora. Nekim cudom, momci igraju odlicno. Mislim da je dosta toga na mladost i pocetni adrenalin i da ne moze biti dugog veka, ali i na tome im treba cestitati.

Kada resite problema u upravnoj zgradi na Malom kalemegdanu - pocecete da resavate i sve ostale probleme. Sto pre, nadam se.

Pozdrav!

reza

pre 16 godina

Dule ajmo neko pojacanje,nacuo sam nesto u vezi Vujanica da bi mogao da se vrati plus da iskesirate za neku dobru peticu i to bi bilo vec stvarno ozbiljno.

milos

pre 16 godina

Konacno Vujosevic ime da vodi zavrsnicu meca. nagledali smo se poraze u poslednjim minutima a sada je poslastica pobeda sa pola koa.

jug

pre 16 godina

Mislim da Vitkovac treba da igra na poziciji cetri.On jedini moze da zameni Drobnjaka.Pa i Milijevic nije bio mnogo vislji od njega

pekovic macka

pre 16 godina

Bravo Pekovicu majstore! Naprijed Dule ne slusaj nikoga, idemo lagano u TOP 16! Sigurnost ce doci kako bude vrijeme proticalo, nadam se da ce nam se i Tripkovic pridruziti jer nam treba! Pozdrav za sve grobare, vidimo se na PAO-u!

Joca

pre 16 godina

@ Kale:

Kasno lave, kasno ... kada neko ispadne magarac najpametnije sta moze da uradi je - da ucuti!
Dalje kvazi-vadjenje ga samo jos vise ukopava.

Cuj ... ima kucu u nekoj selendri podno Kopa pa misli da je faca ...

Uroš

pre 16 godina

Bravo momci, još jedna pobeda!!! Samo nastavite tako i biće više od TOP 16. Igrački kadar nam je odličan, ali potrebno je još pojačanja(bek i centar). Jedina slaba tačka u timu nam je Vraneš. Ja neočekujem od njega da daje poene ali kad je visok 2.29 trebalo bi makar da hvata lopte. Nisam gledao statistiku, ali sam gledao utakmicu, ne znam da li je čovek uhvatio 2 lopte. Čudi me da je Vujošević pogrešio kod izbora ovog igrača, to se njemu retko dešava.

mrki

pre 16 godina

@ Pera de la
To sto ti pričas da u KSS nisu videli da je Pekovic izuzetan potencijal i da ga nisu hteli da uzmu u reprezentaciju uopste ne odgovara istini. Pre ce odgovarati istini ono sto sam ja napisao.

marko-delija

pre 16 godina

@djns
Ja o tome pricam od pocetka sezone, sta ce biti kad tadija i kuk stanu, i slazem se da je to zvezdin problem,zato i insistiram na dovodjenju jake petice!
Kad su u pitanju povredjeni igraci veliko je pitanje koliko ce biti korisni, ja o njima pricam pre svega kada je u pitanju superliga, mislim da su 3-4 meseca dovoljna da se pronadje forma za Milosevica i Jorovica, a Aleksandrov ce znatno pre na teren, a to je jos jedan igrac koji moze da ima dvocifren ucinak!
Tripkovic formu trazi i kad je zdrav on stagnira vec 3 godine,ali ne sumnjivo poseduje potencijal!

marko-delija

pre 16 godina

@Александра, Гробари - Кумодраж
1. Sasvim je normalno da zelim da ste umorni, kad je sakota prve sezone bio trener CZ ona je igrala sjajno cele sezone imala 2:1 skor sa partizanom osvojila kup, partizan je imao 2 pobede u EL bio predposlednji ili poslednji u grupi i na kraju osvojio laganu titulu!
A nama ostaje da zalimo za sezonom kada je Rakocevic igrao za CZ i zbog Vrsca i divljanja zandara kada nismo ni imali priliku da igramo sa partizanom!
2. Vranes Vitkovac Palacio nikad nisu podigli trofej, Velickovic Tepic su iskusni isto koliko Dragicevic i Aleksandrov, ti igraci nemaju strah od partizana,pobedili su ga jednom ubedljivo jednom su bili nadomak pobede, osvojili su u mladjim kategorijama sve sto se moze osvojiti, podseticu te samo da 1. mec proslogodisnjeg plej of-a nemoj mi reci da je pobeda i trojka Drobnjaka iz auta bila regularna?!
Uz dosta srece ste osvojili titulu protiv Zvezde koja je igrala sa 7 igraca finale!
3. Partizanove prednosti su velike, pre svega u iskustvu kontinuitetu i mnogo toga mora da se poklopi da bi Zvezda osvojila titulu, jer ni ona sigruno nece biti sveza na kraju prvenstva, pitanje je koliko ce sada povredjeni igraci biti spremni da li ce ostali biti zdravi, ja sam samo rekao da uz dobru peticu i zdrav tim,zvezda nece biti slabiji rival u superligi, a rekao sam da ce se teska sezona partizana osetiti na kraju ne samo zbog umora, vec i zbog kvaliteta Partizana, jer kad padne forma, ne treba ocekiavti da bilo koji igrac Partizana sem Pekovica moze sam da dobije utakmicu,ni palasio ni vitkovac i velickovic nisu taj tip igraca, mozda samo tripkovic i tepic!
4. Tvrdim da CZ uz sve igrace 100% spremne ima veci potencijal nego Partizan kad ima sve igrace 100% spremne!
1.Kuk,Milosevic,Markovic(Palasio,Bozic)
2.Kovac,Bakic,Sljivancanin(Tripkovic,Tepic)
3.Jorovic,Aleksandrov,Gromiko
(Kecman,Vitkovac)
4.Dragicevic,Kikanovic
(Velickovic,Borovnjak)
5.Misanovic, ????
(Pekovic, Vranes)

Ticu nisam stavio jer ce njegovo mesto zameniti stranac!
Naravno i da sam svestan da je Partizan ukomponovana ekipa i da ima trenera koji zna da osvaja trofeje, ali siguran sam da ovaj tim crvene zvezde ima potencijal da osvoji titulu!
Takodje ako obratite paznju partizan ima mali broj kvalitetnih igraca, sta ako vam se u nekom prelomnom trenutku povredi recimo Tepic?Onda imate samo jednog beka i jednog pleja koji nema znacajnu minutazu koji vam je i kapiten!
Sta ako se povredi kecman? prakticno nemate pravo krilo!
Ili sta najgore ako vam se povredi Pekovic...
Vi bez jednog ili dva pojacanja cete imati ozbiljan problem jer ova ekipa ne moze izdrzati ovakav tempo celu sezonu!
Pozz za tebe :-)

Kale

pre 16 godina

@pfc
Sa Dorcola, sine, a vidim da mozda pretendujes da budes expert lexike. E, pa vidis ja sam davno svoj intelekt i lexiku podigao do maximuma, pa sada volem seretski da se izrazavam. A planina....Pa koreni su mi bas tamo gde ti zimi placas basnoslovno smestaj, a ja mozda imam kolibu. Samo ne zman dali ti stizes do Kopa ili mozda nisi nikad imao priliku da ga vidis, osim osnovne exkurzije. Mlad si ti ....ne brini. Pozdrav!!!

duka

pre 16 godina

Ovo je zaista čudo. Grobari i delije se utrkuje ko će više da pljune na pobedu!/čast izuzecima/
Ko se ikad bavio nekim sportom zna da nije nimalo lako pobediti u gostima, a sa ovakvim suđenjem, čudo je još veće.
Nevezano za pobedu, lepo je videti napredak tih mladih/Peković i Tepić/.Setite se prošle sezone i bezbroj Milenkovih prodatih lopti, promašenih zicera, ali i tad se videlo da momak ima srce.
Pored odlične igre, kod Pekovića je najzanimljivije što je dečko progovorio. Ranije je sa naporom izgovarao i prostu rečenicu, a sad sa lakoćom izgovara poluintervju.
Ono što brine u ovm sportu, i to ne samo kod nas, je što odavno ne vidimo ništa novo. Sve akcije su iste, šematske i s obzirom da ih dugo gledamo - dosadne. Klubovi se izdvajaju i nešto osvajaju isključivo po principu granitne odbrane, iako pobedi onaj ko da više koševa.
Ali, Srbi su opet krivi i za ovo- počelo je sa Božom i Jugoplastikom, nastavilo se sa Željkom, D.Ivanovićem, D.Vujoševićem.
Setite se čuvene Božine teorije "Jugoplastika ne gubi utakmicu u kojoj primi manje od 68 poena".
Moka je na prvenstvu igrao odličnu odbranu, a obećavao je raspucane igrače-napadače.Toliko o "poslednjem Mohikancu basketa sa Dorćola".
Vujoševiću svaka Čast. Svake godine praviš pitu od svačega i ničega. Čestitam ti što si ovaj put uspeo da se suzdržiš i ne linčuješ sudije.
p.s. I Palasio će otići za godinu-dve za 1,5-2 mil.

mrki

pre 16 godina

Šteta što je ovako dobrog košarkaša Vujošević naterao da igra za Crnu Goru i što će se Peković zbog ove odluke kajati dok je živ jer neće moći nikada okačiti zlatnu medalju oko vrata ni sa jednog evropskog ili svetskog prvenstva a o olimpijadi da ne pričam.Ne treba uvek slušati trenera, pa makar ti on bio i selektor...

Дејан Топаловић

pre 16 godina

Дуле, стварно си јако лош тактичар. Оба меча у Евролиги си угрозио крајње лошим решењима у завршници и у оба си екипу довео на ивицу пораза али је ту био Пековић да враћа екипу из мртвих. Оба меча су иначе била тотално добијена а противници надиграни. Једноставно, одлично радиш са екипом, са младим играчима а на мечу их водиш почетнички. Рецимо, у завршници мора да играју најбољи, најстабилнији, лопту мора да преводи плеј, лопта мора да буде код сигурног извођача бацања. Треба се оканити дугих пасова при пресингу и сличних бесмислица. Сад Партизан има 2 из 2 и све је ОК. Али лако је могло бити 0 из 2 и онда би био проблем.

Raspucin

pre 16 godina

Rece Kale#18 PRED TAJFUN, ma kakav tajfun, dozivece KATAKLIZMU, a u sredu opet pobedite, jer i 5 pobeda u Evroligi vam ne moze potrti bol koji dozivite kada vas pobedimo!ahaahah.

VU

pre 16 godina

Sada je Partizan razvojni klub za reprezentaciju Crne Gore. Cista je nebuloza da igrace iz drugih drzava kao CG, BIH itd. ne tretiramo strancima. Zasto onda ne bismo Amerikance tretirali isto? Ako malo uzmemo logiku u obzir tako ispada.

marko-delija

pre 16 godina

@Александра, Гробари - Кумодраж
Ne bih mnogo komentarisao mec, sem da sam ocekivao pad Partizana u drugom poluvremenu i bio sam siguran da ce Roal slaviti, al srecom po Partizan nisam bio u pravu!
Partizan ce sigurno biti 6. a borice se sa Fenerom za 5. mesto!
Ne slazem se sa tobom da zvezda ne moze da parira Partizanu!
Zvezda igra mnogo brze efikasnije, odmornija je ekipa u ovom trenutku, i u subotu ce biti sasvim ravnopravan rival! Vec sam govorio da Partizan ove sezone ima slabiju ekipu nego prosle i to cete svi osetiti kako sezona bude odmicala!
U ovom trenutku Partizan ima bolju ekipu, ali sa oporavkom Aleksandrova Milosevica i Jorovica i dolaskom jake petice Partizan nece biti u prednosti!
Pitala si me da li cu navijati za Partizan u Klermonu!? Naravno, sto je Partizan duze u evropi to ce biti manje spreman u zavrsnici prvenstva, sto se pokazalo i prosle sezone kada mi to nismo iskoristili ponajvise zbog kadrovskih problema(Burks,Milosevic,Kiby)!
Pekovic je jedan od najboljih centara u Evropi!
Pozz za tebe :-)

Bane Grobar , Nis

pre 16 godina

alo bre , neznalice dosta pljuvanja po igracima PARTIZANA. Sta bre vi ocete? Proglasili ste ih za najgoru ekipu PARTIZANA zadnjih 10 godina. Prvi su u NLB ligi i dve pobede u LIGI SAMPIONA. Pri tom su vrlo mlada i "jeftina" ekipa jer za razliku od "komsija" mi nemamo para za razbacivanje ( nismo na drzavni pogon vec nas pomazu braca iz Republike Srpske).
Najzad imamo lepu i brzu igru (ima tu prostora poboljsanju) a vi ste uglavnom svi kriticari i pljuvaci. Zasto bre!
Bozic je kapiten PARTIZANA (najvece ekipe na ovim prostorima) i to vec dve godine a sta ste vi? Anonimni pluvaci bez trunke znanja o kosarci. On je vrsta igraca kog svaki trener zeli u ekipi. jer sluzi ekipi bez pogovora i ako mu trener trazi da pravi licnu on je pravi bez obzira da li se to vama svidja ili ne . krpi rupe i na pleju i na beku a u odbrani je zmaj.
Sad je Roan slaba ekipa pa smo ih zato dobili!!! Pa Roan je osvojio duplu krunu u Francuskoj , dobili su Bamberg u gostima a da Bamberg nije bas toliko slab koliko pricate video je i Panatinaikos sinoc. Alo bre ovo je LIGA SAMPIONA i tu je PARTIZAN u drustvu ekipa koje imaju veci budzet od njega od 5 do 20 puta i ne znam sta vi onda hocete. U Srbiji 6 titula vezanih ,dovode nam najvece ekipe Evrope u Pionir svake godine. Pa mi igramo sa CSKA , Barsom , Realom, Panatinaikosom , Unikahom , Huventudom , Olimpijakosom... sta bi neki dali da su na nasem mestu?
A i da nije sve ovako kako sam napisao opet cu uvek navijati za PARTIZAN i za momke u crno belom dresu i ako stvarno volim PARTIZAN necu pljuvati svog kapitena ili mladog Borovnjaka koji tek treba da pokaze sta zna. Pa pljuvali ste i Pekovica i Tepice prosle godine a sad ih dizete u nebesa. Tako rade i navijaci KK Sledece Sezone razlikujte se od njih i volite svoj klub i kad je prvi i kad se bori za zivot goli. Isto i igracima dajte sansu i kad promasuju i igraju slabije. Pa setite se KAmingsa kad je dosao pa igrao je na nivou rekreativca a prodali smo ga na kraju za 2 miliona Makabiju.
oooooooooo PARTIZANAE ti nepobediv si ooooooo PARTIZANE....

Александра, Гробари - Кумодраж

pre 16 godina

Crno-bela ljubavi


Dali smo Ti godine, najbolje i najlepse,
dao Si nam pobede i golove za pamcenje.

Hvala TI, hvala Ti crno-bela ljubavi,
pevaju Ti Grobari, tvoji verni sinovi.

Hvala Ti, hvala Ti,crno-bela ljubavi,
najbolji si najbolji Partizane jedini.

Rane smo Ti lecili, na rukama Te nosili,
u bolu i u radosti, Grobari smo ostali.

Hvala TI, hvala Ti crno-bela ljubavi,
pevaju Ti Grobari,tvoji verni sinovi.

Hvala Ti, hvala Ti,crno-bela ljubavi,
najbolji si najbolji Partizane jedini!

Dule, hvala i tebi puno! Potpisi sa Partiyanom dozivotni ugovor!

nemanja

pre 16 godina

Kao prvo, moram da se obratim D.Topalovicu. Ne znam cemu kredibilitet za komentarisanje Duleta i njegove strucnosti i vodjenja utakmica... Pa on vodi te igrace, provode sate svakog dana zajedno, valjda on zna kad kome da ukaze sansu i zasto... Mislis li da je slucajo Pekovic dao taj kos na kraju uz faul? Ili ga je nesto i Dule naucio za ove dva godine koliko je Pekovic kod nas...? Neko komentarise kako moze da drzi Borovnjaka celu trecu cetvrtinu? Jeste, izgubio je jednu loptu bezveze u napadu, ali niko nije video koliko se bacao po parketu, kolko je skokova imao, a koliko je vazan kos dao u finisu sa distance. To valjda govori da taj momak, koji je inace davao 30 u proseku za B tim, ima kvalitet da ga Dule ubacuje u igru. Isto je radio i ranije sa drugim igracima, pa znamo kakvi su igraci postali. Prema tome, vise mi je muka da citam komentare kriticara Duleta Vujosevica. Opustite se, ili se diskonektujte na jedno par godina, pa se ukljucite kad vam ode neomiljeni trener, pa navijajte. Jako me nervira ta fama, kao Dule ne zna da vodi utakmice, a dobro trenira igrace... Strasno stvarno... Pa ko je osvajao te trofeje do sad, ko je svake godine sa novim timom menjao i taktiku i nacin igre i sve, prilagodjavajuci se profilima igraca? Ne mogu da se usudim pa da tvrdim da bi neki trener u Evropi isto uradio sa timom tako malog budzeta. I umesto da se radujemo sa ovih 2-0, sad krecu nove kritike. Imam osecaj da bi se i u finalu EL, i naseg trijumfa, pisalo ovde kako nam je Dule priredio tekmu za infarkt, kako ne ume da vodi tim, kako forsira Borovnjaka, kako je Tripko promasaj veka, ali eto ok, osvojili smo trofej. Kriticarima nikad kraja! Sto se tice prognoza, zaista mislim da imamo lepe sanse za Top16, ali da ce biti oscilacija. Ne treba ocekivati pobede u naredna dva meca, ali posle toga sledi Roma u BG, pa Bamberg u gostima, pa Fener u Pioniru. Ako bi tu uhvatili tri pobede, sa 5 u prvom delu El, vec bismo bili nadomak prolaska, a da ne kazem i sa 4. U drugom delu nam dolaze i Roan i Bamberg, sa te dve imali bi 6 pobeda, i potrebno bi bilo tuci Reala za 7, sto je siguran prolaz, a i sa 6 su sanse velike. Zato pobeda protiv Pao-a bi bila fantastican uspeh, ali realno, jedino oni imaju centre koji mogu da u kontinuitetu drze Pekovica. Morace i spoljna linija, pre svega Tripko, da pogode nesto da bi imali sanse... P.S. Roan nije uopste naivna ekipa, kao sto neki kazu. Nikog u EL nije lako dobiti u gostima, a videcete da ce se mnogi okliznuti tamo. Sutiraju, trce, a rastereceni su totalno. Neko od nasih konkurenata ce izgubiti tamo, siguran sam.

mrki

pre 16 godina

@ Pera de la
To sto ti pričas da u KSS nisu videli da je Pekovic izuzetan potencijal i da ga nisu hteli da uzmu u reprezentaciju uopste ne odgovara istini. Pre ce odgovarati istini ono sto sam ja napisao.

jug

pre 16 godina

Mislim da Vitkovac treba da igra na poziciji cetri.On jedini moze da zameni Drobnjaka.Pa i Milijevic nije bio mnogo vislji od njega

Dzon Abruci

pre 16 godina

Pocetak sezone jeste obelezijo Pekovic, ali kad se njemu u nastavku pridruze barem jos 2 igraca (a imamo kvalitetnih u ekipi) pa partizan ce biti ekipica iz snova. VELIKI POZZ ZA SVE GROBARKE, A ZA GROBARE SE PODRAZUMEVA

Toma

pre 16 godina

Svima velike čestitke na još jednoj pobjedi, ali molim rukovodeće ljude u našem klubu da ako je to ikako moguće dovedu bar još dva pojačanja i to pravog beka šutera tipa Stepa Blejka i jednog pravog centra iz NBA lige koji ove godine nije potpisao ugovor sa nekim od klubova.Siguran sam da bi sa njima ušli u TOP 16. Pozdrav svim GROBARIMA.NAPRED PARTIZAN.

vujkemajstore

pre 16 godina

Vujke je stvarno pokazao koliko vredi kao trener sa najmanjim budzetom u celoj evroligi ipak uradi sto niko nije ocekivao skidam kapu

heat

pre 16 godina

Bilo je sezona kada smo zavrsavali sa 2 pobede posle 14 meceva! Sada imamo 2/2! Ne bih da ih ureknem ali mislim da smo jednom nogom vec u top16, samo treba jos korak unapred (nikako nazad)!

Ajmo crno-beli!!!

milos

pre 16 godina

Konacno Vujosevic ime da vodi zavrsnicu meca. nagledali smo se poraze u poslednjim minutima a sada je poslastica pobeda sa pola koa.

doox

pre 16 godina

Kakav USPEH. Kakva Grandioznost. Cudo. Nestvarno. Hvala ti Dule. Hvala ti za ovu presretnu jesen i zimu. Udobno se zavalite u svoje fotelje i ukljucite TV u sredu u 20:30 na TV Avala - ako niste u Pioniru.... i tako svake srede.... ah kakva sreca.... disciplina bice.... Duleeeee....

pera de la

pre 16 godina

@mrki
nije njega vujosevic naterao da igra! pekovic je sam hteo da igra za srbiju ali su mu ovi u savezu rekli da nam ne treba jos centara pored Krstica, milicica i koste!
Svi su oni hteli da igraju za Srbiju a oni koji ne igraju ne igraju jer im je savez rekao da su visak!

FoRzA_PxFxCx

pre 16 godina

@Bane Grobar
Tako je!PARTIZAN iznad svega!!!


Svaka cast Duletu uz malu zamerku, hrabro je sto rotiras puno ali mislim da si malo zapostavio Strahinju Milosevica koji je tip igraca koji bi se dobro uklopio bas u ovu utakmicu.No nema veze pobeda je tu posle vec standardnog kidanja zivaca ali to je za ocekivati.
Prvi put kada sam video Pekovica rekao sam smejte se ali on ce biti strasan centar MNOGO jak, inteligentan, smiren,...
Plus sad ce se protivnici koncentrisati na njega(sto mu uopste ne smeta), a vec je pokazao da u takvim situacijama zna da razigra tim.
SVE POHVALE VOLJENOM KLUBU NA POKAZANOM ZNANJU HTENJU ISTRAJNOSTI, VIDIMO SE U PIONIRU!!!

champion

pre 16 godina

@Kale, @Raspucin, @Marko-delija etc.

Momci, pa vi tako pretite svake godine, pa nista. Mnogo ste mi simpaticni, da ne kazem smesni. Zalim vas, ozbiljno, mora da sve ove godine bole. Iz prazne puske sledecesezonci, iz prazne puske pretite.
Zna se ko opet uzima titule, a to je samo jedini i pravi, nepobedivi PARTIZAN SAMPION !!!
Do sledece sezone ostajte mi zdravo i budite pozdravljeni!

horny.cg

pre 16 godina

svaka cast Partizanu! pocetak koji puno obecava...ali svaka medalja ima 2 strane.
kao prvo-par je pokazao da ima kvalitet koji se prije svega ogleda u borbenosti i poletu mladih igraca (citaj PEKO i Tepic), u kvalitetnom treneru, briljantnoj publici, brzoj tranziciji lopte, dobroj odbrani, sasvim solidnom sutu i koncentraciji i sigurnosti starijih igraca (kecmana, Vitkovca-kako kad).
al pokazali su i odredjene mane. S Pekom sam se dugo druzio i bili smo klupski drugovi 3 godine u KK Junior iz kog je presao u Atlas. Kako je kasno poceo s kosarkom (oko 17te g) tek je do izrazaja dosao zadnje zajednicke sezone kada je prosto eksplodirao. Od anonimusa koji je jedva umio drzati loptu, (pre)napornim treninzima i pravilnim radom stigao je do 30ak p u prosjeku, 20ak skokova, 7-8 blokada po mecu. (buducnost ga odbila inace). Od tada nije imao ovoliku ulogu u nekom timu. Napredovao je kao igrac, a kao momak je da ga "na hleb mazes". Ali, mislim da je, trenutno Partizan bez njega jedna sasvim prosjecna ekipa. Kada on nije na parketu, tu su Velickovic i Borovnjak koji jesu perspektiva al, mislim da su jos uvijek nezreli i nedovoljnog kvaliteta za EL (i pojedinacno a posebno u paru). Vranesa je suvisno i komentarisati. Prije godinu dana bio je u izuzetnoj formi. dosta poena, skokova, odlicna kooordinacija, samim tim i dosta blokada. Poslije teze povrede, vratio se na stao, tj na ovo sto vidite. Svaka cast Tepicu, pokazao je da je mozda zaista naslednik Bodiroge. Sem Peka i Tepica, mislim da Partizan nema udarnog igraca. Tripko je totalno nepouzdan, Vitkovac i Kecman igraci zadatka, Bozica vise niko i ne racuna...Palasio je dobar igrac, al iskreno, mogli su i bolje proci sa Amerom. Nije mnogo bolji (ako je uopste) od Kamingsa. Nesiguran sut, al dosta dobar u tranziciji lopte i asistencijama.
Sve u svemu, DULE izvlaci maximum iz ovih igraca i volio bih da to sto duze traje. za nesto "ozbiljnije" mislim da partizan mora dovesti jos jednog igraca EXTRA klase, jer je sezona dosta duga i naporna...

realnost

pre 16 godina

E... kakav smo mi narod...
Čitao sam komentare na vijest da je u Partizan došao Vraneš. Bilo je svega, a najviše pljuvanja Duleta Vujoševića i Crnogoraca, kako Dule uništava srpsku košarku i ostale gluposti...
Sada ti isti pljuvači poslije dvije pobjede i mjesec dana, veličaju Duleta i mole ga da doživotno ostane u Partizanu.
E kakav smo mi narod...
Navijam za Zvezdu, ali mi je drago kad Partizan pobijedi u Evroligi.
Ako se neko bar malo razumije u košarku zna šta je Dule za Partizan.
Košarkaški klub Partizan je DULE VUJOŠEVIĆ, u svakom smislu! I neka je, jer je zaslužio!

djns

pre 16 godina

@ marko-delija

Ne komentarisem cesto, ali ovo sam morao da ti odgovorim...

Slazem se sa svim navijacima Zvezde da Zvezda poslednjih 10 godina nije imala bolju ekipu, ili barem koncept ekipe. Ja sam navijac Partizana, ali me raduje jaka Zvezda, jer poslednjih godina derbi nije postojao(ne zelim da zvucim prepotentno).
Kao sto nas navijace Partizana ne sme zaslepeti pocetnih 2-0 u evroligi, tako ni vas navijace Zvezde ne sme da zavara skor iz NLB lige.
Sta ce se desiti kada vam zaustave Tadiju i Kuka? Do sada ste igrali sa ekipama kojima su glavne odlike igra u napadu (Cibona, Hemofarm, Olimpija,...) i niste naisli na odbrambenui ekipu kao sto je Partizan (a pogledaj na cemu najjace ekipe evrope zasnivaju svoju igru). Ja licno mislim da kada Novica bude igrao (fudbalskim recnikom) flastera na Tadiji, ovaj nece imatipriliku da se to;iko ispucava. takodje za Kuka... Milt je dobar odbrambeni igrac i moze ga zaustaviti. A sto se tice vasih povredjenih igraca mislim da ce vam biti korisni, ali ne mislite da ce oni biti pravi cim se oporave. Pogledajte kako Tripkovic trazi formu posle tromesecne povrede, a vasi igraci su povredjeni jos duze.
Pozdrav za tebe, ali ipak zapamti da
MI SMO PARTIZAN...

Uroš

pre 16 godina

Bravo momci, još jedna pobeda!!! Samo nastavite tako i biće više od TOP 16. Igrački kadar nam je odličan, ali potrebno je još pojačanja(bek i centar). Jedina slaba tačka u timu nam je Vraneš. Ja neočekujem od njega da daje poene ali kad je visok 2.29 trebalo bi makar da hvata lopte. Nisam gledao statistiku, ali sam gledao utakmicu, ne znam da li je čovek uhvatio 2 lopte. Čudi me da je Vujošević pogrešio kod izbora ovog igrača, to se njemu retko dešava.

voja, fan of the greatest basketball club in the world...ever!

pre 16 godina

Неко рече, заслужили кошаркаши Партизана улицу...
А нпр."Булевар Душка Вујошевића"?
Ово је година у којој се његове идеје почињу спроводити у дело, требало је 6 година да га људи почну капирати...
А када би још клуб имао само толико средстава да му омогући да задржи ову екипу младих играча неколико година...маштам, јеб. га!
пс: Тепић изнад свих...за копље. Толико је "хладан" да ми се иње почело хватати на екрану, када је у кадру. Фасцинира.Мачка.

И неизбежна:"О Партизане ти добро знаш..."

Del_Piero

pre 16 godina

@Raspucin @kale
gani moram da vam kazem da i ako nekada u dalekoj buducnosti dozivimo poraz od vas,nas to nece ni najmanje zaboljeti jer mi vas uopste i ne smatramo za rivale,mi cemo i tad biti neprikosnoveni i na kraju najbolji jer mi smo PARTIZAN.
ja licno ne bih mjenjao ni jednu pobjedu u euroligi za 5 protiv vas koje se svakako podrazumjevaju...
bravo sampioni

Neo

pre 16 godina

Nisu mi jasni ovi bolesni umovi koji pricaju o `interesima srBske kosarke` i navode Dula Vujosevica kao glavnog krivca za njeno propadanje. Jedina svetla tacka u srpskoj kosarci je KK Partizan, i donekle FMP, odnosno njihov rad sa mladjim kategorijama, a ovi sto pljuju po Vujosevicu i Danilovicu nek se zapitaju kakvi su njihov trener i predsednik. Velikim ljudima kapa dole. A sto se tice price o Crnogorcima koje Dule navodno forsira i time skodi `srBskim nacionalnim interesima`, voleo bih da vidim prijateljsku utakmicu reprezentacija SRB i MNE, sto se mene tice bez oklevanja bih pruzio podrsku Vujosevicu, Pekovicu, Scepanovicu, Drobnjaku, Miajtovicu, Dasicu i drugim `strancima` nego li laznim cetnicima ili manekenima iz LA sto zatvaraju splavove po Beogradu.

Kale

pre 16 godina

## Del Piero
Pa ajde, to mu onda dodje kao u fudbalu. " I da uzmete prvenstvo" nikada nas ne mozete dobiti dva puta u pet godina.Ahahahah.
Salim se malo ne zameri, ali doslo je vreme da vam skinemo skalp. Kopiraj ovo i razuveri me u subotu!

Don Vito

pre 16 godina

I da izgubimo sve tekme do kraja, juce, danas, sutra JEDAN JE VUJOSEVIC DULE... Opusteno Pionir, treba da menja ime.
Ovaj dobar start ne treba da nas zavara, jer ova ekipa, ipak nije dovoljno iskusna da rutinski dobija utakmice, to se pokazalo u obe tekme u EL, a to moze biti problem i kod kuce. Treba nam jedan smiren suter, koji ce da pogodi kad je gusto, jer retko kojoj ekipi tekmu resavaju centri, iako se to sinoc pokazalo dobrim.Sto se tice komentara Cigana gore, slazem se da ce nam ove sezone biti vrlo ozbiljna konkurencija, ali samo pod uslovom da ne promene 5 igraca do proleca.Koliko god im je politika pomagala svih ovih godina u pogledu finansija, toliko su im i odmagali, jer su zeleli, kao i sve sto su verovatno stekli uspeh preko noci, sto se manifestovalo kroz stalne promene igraca, trenera, divljanja i bahanalisanje na terenu, tribinama, demonstraciju nigerijskog shvatanja kosarke i sl. Mozda bi uspeh bio i moguc da nasuprot njima nije stojao Partizan sa jednim velikim Duletom, koga od ''partizanovaca'' pljuju samo oni sa zescim problemima u svojim glavama. Tako cigani, ako budete imali strpljenja, mozda nas i namucite ove sezone. Ipak, ne treba smetnuti s uma da Partizan ima prostora za jos jednog stranca ako zagusti, a i Tripkovic ce proraditi pre ili kasnije, bar do proslogodisnjeg nivoa, tako da ce vam opet biti tesko...

miki Pa.

pre 16 godina

Dule molim te dovedi Golubovica iz Vose, mlim tttteeeeeeeeeee !!!!!! Ako to uradis poklanjam ti sta zelis !!!!!!!! A ako on dodje zimus, ja smem da se kladim sa bilo kime u bilo sta, da idemo na F4. Ljudi nece biti oscilacija u igri,imamo strasnu ekipu.Ima svi redom da padaju u Pioniru, aponeki i na strani. Pozdrav svim grobarima na planeti

pekovic macka

pre 16 godina

Bravo Pekovicu majstore! Naprijed Dule ne slusaj nikoga, idemo lagano u TOP 16! Sigurnost ce doci kako bude vrijeme proticalo, nadam se da ce nam se i Tripkovic pridruziti jer nam treba! Pozdrav za sve grobare, vidimo se na PAO-u!

reza

pre 16 godina

Dule ajmo neko pojacanje,nacuo sam nesto u vezi Vujanica da bi mogao da se vrati plus da iskesirate za neku dobru peticu i to bi bilo vec stvarno ozbiljno.

marko-delija

pre 16 godina

@djns
Ja o tome pricam od pocetka sezone, sta ce biti kad tadija i kuk stanu, i slazem se da je to zvezdin problem,zato i insistiram na dovodjenju jake petice!
Kad su u pitanju povredjeni igraci veliko je pitanje koliko ce biti korisni, ja o njima pricam pre svega kada je u pitanju superliga, mislim da su 3-4 meseca dovoljna da se pronadje forma za Milosevica i Jorovica, a Aleksandrov ce znatno pre na teren, a to je jos jedan igrac koji moze da ima dvocifren ucinak!
Tripkovic formu trazi i kad je zdrav on stagnira vec 3 godine,ali ne sumnjivo poseduje potencijal!

Александра, Гробари - Кумодраж

pre 16 godina

@marko-delija
Два од неколико главних разлога за предност Звезде (по теби) над Партизаном је то што је сада уморан, јер смо одиграли неколико тешких утакмица и што ће пред крај сезоне бити још уморнији ( зато управо и навијаш за Партизан Европи). Па, зар си ти зато срећан? Желиш само да се Партизан много умори, да не буде онако јак како стварно јесте, јер само тако можете да га добијете?! Значи, морамо бити много играчки слабији неко прошлих сезона, да се изморимо у Евролиги + исто то, само додатно у Топ 16... Да би сте нас можда победили?! Ако се ти задовољаш тиме, онда ми је драго што си срећан. :))
Иначе, већ сам то писала овде, али поновићи још једном. Игор Милошевић, Елмедин Кикановић, Омар Кук, Мирко Ковач, Ненад Мишановић, Владимир Тица, Бранко Јоровић, Тадија Драгићевић, Марко Цветковић, Млађен Шљиванчанин, Борис Бакић, Немања Александров. То је 12 играча (цео тим)… Неки од тих играча су искусни, неки су само мало искусни + талентовани, неки су само талентовани, а за једног је велики стручњак Мока мислио да може и репрезентивац да буде, али је и он на крају схватио да он није довољно добар да изгуби од Изреала. Реци ми једног играча који је освојио титулу првака државе, а да наравно то није Бакић који је то учинио у Партизановом дресу? Звезда није могла да узме титулу ни када је ту био и Ракочевић (такође један од играча који нема титлу првака било које државе) и Гуровић. Равно 10 (десет) година нисте узели титулу, имате солидну, да не кажем добру екипу за разлику од предходних година, али не знате какав је то осећај држати пехар у рукама, немате победнички менталитет. Еј, па вама је хит када добијете пар утакмица Гумене лиге на отварању, а при том изгубите од Будућности и пар утакмица решите у последњих секундама. Шта? – Срећни сте што сте у игри до краја текме? Могла би вероватно још много тога да напишем овде, али не желим ни са ким да се препуцавам (то ни сада нисам радила), али и не желим да неком отварам очи, а можда тај и добро види само се претвара, живи у неком свом свету, јер само тако може да буде срећан. Тако ви Звездаши увек, целе сезоне се нешто губите и онда на крају иде само: ми ни не желимо такву титулу?! А какву је ви то желите?

Позз за тебе и све Гробаре

marko-delija

pre 16 godina

@Александра, Гробари - Кумодраж
1. Sasvim je normalno da zelim da ste umorni, kad je sakota prve sezone bio trener CZ ona je igrala sjajno cele sezone imala 2:1 skor sa partizanom osvojila kup, partizan je imao 2 pobede u EL bio predposlednji ili poslednji u grupi i na kraju osvojio laganu titulu!
A nama ostaje da zalimo za sezonom kada je Rakocevic igrao za CZ i zbog Vrsca i divljanja zandara kada nismo ni imali priliku da igramo sa partizanom!
2. Vranes Vitkovac Palacio nikad nisu podigli trofej, Velickovic Tepic su iskusni isto koliko Dragicevic i Aleksandrov, ti igraci nemaju strah od partizana,pobedili su ga jednom ubedljivo jednom su bili nadomak pobede, osvojili su u mladjim kategorijama sve sto se moze osvojiti, podseticu te samo da 1. mec proslogodisnjeg plej of-a nemoj mi reci da je pobeda i trojka Drobnjaka iz auta bila regularna?!
Uz dosta srece ste osvojili titulu protiv Zvezde koja je igrala sa 7 igraca finale!
3. Partizanove prednosti su velike, pre svega u iskustvu kontinuitetu i mnogo toga mora da se poklopi da bi Zvezda osvojila titulu, jer ni ona sigruno nece biti sveza na kraju prvenstva, pitanje je koliko ce sada povredjeni igraci biti spremni da li ce ostali biti zdravi, ja sam samo rekao da uz dobru peticu i zdrav tim,zvezda nece biti slabiji rival u superligi, a rekao sam da ce se teska sezona partizana osetiti na kraju ne samo zbog umora, vec i zbog kvaliteta Partizana, jer kad padne forma, ne treba ocekiavti da bilo koji igrac Partizana sem Pekovica moze sam da dobije utakmicu,ni palasio ni vitkovac i velickovic nisu taj tip igraca, mozda samo tripkovic i tepic!
4. Tvrdim da CZ uz sve igrace 100% spremne ima veci potencijal nego Partizan kad ima sve igrace 100% spremne!
1.Kuk,Milosevic,Markovic(Palasio,Bozic)
2.Kovac,Bakic,Sljivancanin(Tripkovic,Tepic)
3.Jorovic,Aleksandrov,Gromiko
(Kecman,Vitkovac)
4.Dragicevic,Kikanovic
(Velickovic,Borovnjak)
5.Misanovic, ????
(Pekovic, Vranes)

Ticu nisam stavio jer ce njegovo mesto zameniti stranac!
Naravno i da sam svestan da je Partizan ukomponovana ekipa i da ima trenera koji zna da osvaja trofeje, ali siguran sam da ovaj tim crvene zvezde ima potencijal da osvoji titulu!
Takodje ako obratite paznju partizan ima mali broj kvalitetnih igraca, sta ako vam se u nekom prelomnom trenutku povredi recimo Tepic?Onda imate samo jednog beka i jednog pleja koji nema znacajnu minutazu koji vam je i kapiten!
Sta ako se povredi kecman? prakticno nemate pravo krilo!
Ili sta najgore ako vam se povredi Pekovic...
Vi bez jednog ili dva pojacanja cete imati ozbiljan problem jer ova ekipa ne moze izdrzati ovakav tempo celu sezonu!
Pozz za tebe :-)

Kale

pre 16 godina

@pfc
Sa Dorcola, sine, a vidim da mozda pretendujes da budes expert lexike. E, pa vidis ja sam davno svoj intelekt i lexiku podigao do maximuma, pa sada volem seretski da se izrazavam. A planina....Pa koreni su mi bas tamo gde ti zimi placas basnoslovno smestaj, a ja mozda imam kolibu. Samo ne zman dali ti stizes do Kopa ili mozda nisi nikad imao priliku da ga vidis, osim osnovne exkurzije. Mlad si ti ....ne brini. Pozdrav!!!

duka

pre 16 godina

Ovo je zaista čudo. Grobari i delije se utrkuje ko će više da pljune na pobedu!/čast izuzecima/
Ko se ikad bavio nekim sportom zna da nije nimalo lako pobediti u gostima, a sa ovakvim suđenjem, čudo je još veće.
Nevezano za pobedu, lepo je videti napredak tih mladih/Peković i Tepić/.Setite se prošle sezone i bezbroj Milenkovih prodatih lopti, promašenih zicera, ali i tad se videlo da momak ima srce.
Pored odlične igre, kod Pekovića je najzanimljivije što je dečko progovorio. Ranije je sa naporom izgovarao i prostu rečenicu, a sad sa lakoćom izgovara poluintervju.
Ono što brine u ovm sportu, i to ne samo kod nas, je što odavno ne vidimo ništa novo. Sve akcije su iste, šematske i s obzirom da ih dugo gledamo - dosadne. Klubovi se izdvajaju i nešto osvajaju isključivo po principu granitne odbrane, iako pobedi onaj ko da više koševa.
Ali, Srbi su opet krivi i za ovo- počelo je sa Božom i Jugoplastikom, nastavilo se sa Željkom, D.Ivanovićem, D.Vujoševićem.
Setite se čuvene Božine teorije "Jugoplastika ne gubi utakmicu u kojoj primi manje od 68 poena".
Moka je na prvenstvu igrao odličnu odbranu, a obećavao je raspucane igrače-napadače.Toliko o "poslednjem Mohikancu basketa sa Dorćola".
Vujoševiću svaka Čast. Svake godine praviš pitu od svačega i ničega. Čestitam ti što si ovaj put uspeo da se suzdržiš i ne linčuješ sudije.
p.s. I Palasio će otići za godinu-dve za 1,5-2 mil.

Plikuscht

pre 16 godina

@ marko-delija:

Potpuno postujem svaki post, racionalno objasnjen i bez vredjanja, a tvoji su upravo takvi i zato imam i zelju da probam da pojasnim (budalama se i ne odgovoara, vec se ignorisu i to im je najveca kazna!) gde se ne slazem sa tvojim misljenjem:

1. '...Vranes Vitkovac Palacio nikad nisu podigli trofej...'
Tacno, ali ako vec tako gledas - iz Zvezde tek nije niko nikada.

2. '...Velickovic Tepic su iskusni isto koliko Dragicevic i Aleksandrov...'
Tu se nikako ne bih slozio, jer osim sto su dvojica prvopomenuta prosla skoro sve reprezentacivne selekcije mladjih kategorija, imaju iza sebe iskustvo igranja sa (za nase uslove) iskusnim igracima (Drobnjak, Cummings, pa cak i Kecman), a narocito ih razlikuje iskustvo steceno u Euroleague koje dva Zvezdina igraca nemaju. Na kraju dana, vecina njihovih protivnika u ULEB Kupu (cast izuzecima tipa Real) su bile neke smesne ekipe.

3. '...ti igraci (Dragicevic i Aleksandrov, op.a.) nemaju strah od partizana' (zasto malim slovom?:)
Mislim da imaju. Razvijaju se u klubu koji hronicno ima problem u odnosima sa Partizanom a narocito u rezultatima sa Partizanom. Oba igraca su i te kako prosla kroz poraze play off-a i imaju negativan skor u duelima. Jesu oni ucestvovali u nekoj od retkih i sporadicnih pobeda - ali su trofeje gubili. Na kraju, sredinom nedelje sede pored TV-a i gledaju taj isti Partizan u Euroleague, zar ne?

4. '...ne treba ocekivati da bilo koji igrac Partizana sem Pekovica moze sam da dobije utakmicu, ni palasio ni vitkovac i velickovic nisu taj tip igraca, mozda samo tripkovic i tepic'.
Pa eto ... dodjosmo do toga da, zapravo, postoje cak tri igraca koja mogu da dobiju utakmicu, a to nije malo. Stavise! Da li mislis da Zvezda ima makar isti broj igraca sposobnih za tako nesto? Sumnjam, vrlo sumnjam.

5. '... Tvrdim da CZ uz sve igrace 100% spremne ima veci potencijal nego Partizan kad ima sve igrace 100% spremne!
1.Kuk,Milosevic,Markovic(Palasio,Bozic)
2.Kovac,Bakic,Sljivancanin(Tripkovic,Tepic)
3.Jorovic,Aleksandrov,Gromiko
(Kecman,Vitkovac)
4.Dragicevic,Kikanovic
(Velickovic,Borovnjak)
5.Misanovic, ????
(Pekovic, Vranes)'
I ovde si ima sta polemisati. Iskreno, kod vas ne vidim preteran potencijal sem u slucajevima Dragicevica, Aleksandrova i, moooozda, Sljivancanina. Jorovic je nepovratno povredjen i tesko (nazalost) da ce se vratiti u formu iz FMP-a (a da se ne lazemo - ni tada nije bas bio neko evropsko ime). Markovic, Kovac, Bakic i njima slicni mislim da su jako daleko od laskave titule vrednih potencijala i ne verujem da ce ijedan od njih ikada izdignuti iznad prosecnosti. Misanovic i Gromiko ... ne znam bas. Kikanovic tek treba da se pokaze.
Bez zelje da vredjam drugu stranu, mislim da Pekovic, Tepic, Tripkovic, Velickovic, pa i novopridosli Strahinja i osporavani Vitkovac imaju potencijala na zdravoj osnovi za dalji znacajan napredak. Uostalom, treba samo pogledati poboljsanja u igri Pekovica, Tepica i Velickovica pa videti o cemu pricam.

6. '...partizan ima mali broj kvalitetnih igraca, sta ako vam se u nekom prelomnom trenutku povredi recimo Tepic? ... Vi bez jednog ili dva pojacanja cete imati ozbiljan problem jer ova ekipa ne moze izdrzati ovakav tempo celu sezonu!'
Apsolutno tacno. Ali ne vidim u cemu je to prednost Zvezde!? Zar zaista verujes da ste vi u ista boljoj situaciji? Nasa 'klupa' bar igra godinama Euroleague, a vasa je sto hronicno povredjena (znaci, bas se i samom kosarkom ne bave vec neko vreme), sto sastavljena od omladinaca. Mozes li ti da zamislis sastav, igru, rezultat Zvezde da se povredi, recimo, samo Tadija? Ne daj boze da se u isto vreme povredi i Omar Kuk? Teska bi drama bila u utakmicama sa jednim Splitom recimo. Mislim da smo tu u egal situaciji nedostatka kvalitetnih zamena najboljima iz prve petorke, ali smo cak i tu mi u blagoj prednosti.

Za kraj ... sticajem okolnosti znam neke ljude iz uprave Zvezde privatno, a i firma u kojoj radim je jedno vreme bila sponzor KK CZv. Tuzna je stvar da koreni svih problema leze u upravi i nemogucnosti da se finansijska situacija stabilizuje, a sve zbog zelje uprave da se bavi politkom, a preko ledja kluba. Da li znas zasto su onoliki igraci prosle sezone napustali Zvezdu? Jer im nista nije placano. I to se precutkuje.
Tuzna je istina da tim koji trenutno imate uopste nije selekcija Karadzica i strucnog staba, vec 'stara garda' (jos pod ugovorom) + par vrlo jeftinih pojacanja koja su dosla zbog imena kluba (odskocna daska sindrom), a ne zbog njima zanimljivog ugovora. Nekim cudom, momci igraju odlicno. Mislim da je dosta toga na mladost i pocetni adrenalin i da ne moze biti dugog veka, ali i na tome im treba cestitati.

Kada resite problema u upravnoj zgradi na Malom kalemegdanu - pocecete da resavate i sve ostale probleme. Sto pre, nadam se.

Pozdrav!

Joca

pre 16 godina

@ Kale:

Kasno lave, kasno ... kada neko ispadne magarac najpametnije sta moze da uradi je - da ucuti!
Dalje kvazi-vadjenje ga samo jos vise ukopava.

Cuj ... ima kucu u nekoj selendri podno Kopa pa misli da je faca ...