Subota, 20.10.2007.

15:49

Mekinro: "Đoković će uzeti nekoliko gren slemova"

Izvor: Nikola Oliæ

Mekinro: "Ðokoviæ æe uzeti nekoliko gren slemova" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

Kanostrevac Goran

pre 16 godina

Iskreno, zao mi sto ranije nisam procitao ovaj intervju,razlog jednostavan:Ranije bi mi popravio raspolozenje, ali nikada nije kasno da vam jutro pocne ljepse zahvaljujuci nasim sportistima, ovaj put teniserima.Kada ih hvale takve velicine kao Mekinro ili Kurijer, onda Vam je drago sto ste Srbin.

KostaDelije89

pre 16 godina

Ok,jeste Djokovic super igrac i ima velike sanse da bude jednog dana cak i broj 1,ali njegovo ponasanje je katastofalno!!!

Dr. Socrates

pre 16 godina

Kako sam vec prethodno pisao, divno je citati prepisku gospodina Olica sa Draganom BGD. Stilski jasno, gramaticki skoro potpuno tacno, a istovremeno nabijeno emocijama, tolerancijom i elokventnoscu. Ostaje, ipak pitanje, dali su uspeli da razmene adrese, ili ce Dragan morati da potegnu veze MRMPICN Farmasjutikals ili neke druge... I na kraju moj glas i za pravopisnu nedoumicu odlazi za:
'njih sviju troje'

Dragan,BGD

pre 16 godina

@Nikola Olic
Napisao sam vam jedan mejl koji neko nije kteo da objavi,
mozda se u tekstu prepoznao.
Pokusacu da nadjem vas enail,
na neki nacin,preko B92,ili
CA strica.
Srdacan pozdrav

Nikola Olic

pre 16 godina

@ Beograd BGD

postovanje dragane, drago mi je da sta se opet javili. mada se novinarstvom bavim samo sa ove strane, uglavnom o NBA i tenisu, karakteristike nasih medija koje ste pomenuli su mi poznate. mislim da je to vise funkcija nesretne proslosti koju smo imali nego neke prave zelje za prevarom. moja zelja je bila da neskromno "nateram" mekinroa da poprica o nasim teniserima u 1-on-1 razgovoru za koji se sa tako poznatom osobom retko ukaze prilike, i koji je trajao samo nekoliko minuta. zajedno smo bili u istoj prostoriji bar 50 puta na raznim teniskim turnirima i ranije takve prilike za razgovor nije bilo. nisam zeleo da trosim vredne sekunde na druge igrace, hteo sam samo da pricamo o "nama". razumem vas stav da je za pravu sliku vazno cuti sta on misli o drugim igracima, ali za to postoje milioni drugih intervjua koje nasi citaoci mogu da nadju. inace, pogodili ste za tosu olica, to mi je stric. pozdrav iz dalasa,

nikola olic

Dragan,BGD

pre 16 godina

@Nikola Olic
Vase obracanje meni,ukazuje mi da ste veoma tolerantna osoba.Iako sam nastupio sa jacom dozom negacije,vi ste se uzdrzali od bilo koje ruzne reci.Lepo od vas.
Objasnicu vam,zasto sam reagovao.Zato sto je previse tekstova u kojima se o nasim sportistima objavljuju netacni podaci,na razne nacine.Ili se pola izmisli,ili se sagovorniku u usta stavi ono sto je rekao autor teksta,ili se sve sto je bar malo negativno,izostavi.Na taj nacin konstantno dobijamo krivu sliku.Naravno,nije rec samo o sportu,ali ovde govorimo o sportu.Kada se gomile tog "pozitivnog materijala" objave u svim nasim medijima,citaoci steknu utisak,kako svetska stampa samo pise o nasim teniserima,
kosarkasima...
Intervju koji ste objavili malo sam iskarikirao(kao Novak Nadala),zato sto mi je nedostajalo - poredjenje.
Sta Mekinro misli o nasim teniserima,moguce je saznati tek ako kaze i sta misli o nekim drugim.Jer,ako je on Mareja digao u nebesa,a za Novaka rekao da je mnogo dobar igrac,nasa publika ce Mekinroa,ima da bude omrazen kod nase publike.S druge strane,relevantnost ocene necega moze se utvrditi samo poredjenjem sa necim veoma slicnim(Nova-Nadal,Novak-Marej...).Na ovakav nacin,mi dobijemo samo jos jedan prilog Antologiji,ko je sve hvalio nase sportiste.
Ranije sam rekao,da je Mekinro govorio i o drugim teniserima,vecina citalaca bi rekla-Ma sta nas to zanima,sto nije greska Mekinroa,nego nasih jednosmernih citalaca.
Nisam zeleo da vas uvredim,
ali se nadam da ste razumeli,zasto sam tako reagovao.Pritom poznajem to prezime,od vremena kada me je Mr.M.P ICN Farmasjutikals,upoznap sa gospodinom Tosom,najverovatnije nekim najblizim iz vase familije.
Jos jedan pozdrav za dzentlmenski nastup.

Nikola Olic

pre 16 godina

@Dragan BGD

postovanje i pozdrav svim ljubiteljima tenisa, samo da na kratko odgovorim draganu iz beograda da sam zaista pricao sa dzonom i da sam bio samo zainteresovan za njegovo misljenje o nasim teniserima, misleci da bi to bilo interesantno nasim citaocima. njegovog brata patricka i samog johna svake godine vidim na US Openu i mada ne mogu reci da se dobro poznajemo, bar znaju odakle sam i da se dobro poznajem sa nasim igracima i igracama. mislim da je to deo razloga zasto je pristao da prica kad smo se videli u dalasu. koliko se u nasem (srpskom?) novinarstvu dodaje i pumpa u intervjuima ne znam najbolje posto se novinarastvom bavim samo sa ove (americke) strane atlantika, ali kao i vecina razgovora koje sam u ime B92 vodio, audio snimak je tu da pokaze sta se reklo a sta ne. veliki pozdrav iz dalasa,

nikola olic

Bane

pre 16 godina

Živim u Beogradu 35 godina i kada počne zima a to je od oktobra pa do aprila sem fudbalera svi sportisti treniraju u zatvorenom prostoru. Svako ko ima imalo veze sa tenisom zna da je bazen 11 april prilagođen tenisu kao i jedno vreme hala na sajmu. Prema tome Ana nije napravila nikakav marketinški trik. Uostalom ona u intervju i kaže da je zimi trenirala u bazenu. Danas postoje popularni Baloni a ima ih na svakom koraku ali tek od pre dve godine. Al ne bi neki ovde bili svoji ako ne bi pljunuli u pravcu uspeha...

Stewa

pre 16 godina

Ljudi ajde idite na forum srpskog pravopisa pa onda tamo raspravite to,OK treba znati svoj jezik,ali ako ostavljate komentar ostavite bar i ovome sto je rekao Mekinro.Ali srpska posla i kad je lepo,ajde da nadjemo nesto da se svadjamo i prepiremo.Taj koji je pogresio sada niko ga ne moze nauciti pravopisu na B92/sport/komentari/...to je vec druga nasa zalosnija prica.A vi sto imate nesto protiv juznjackog jezika moram reci da to nije u redu,jer on nije nepravilan,on nosi svoju kulturu jer je star mnogo,a nije imao srecu da se Vuk Karadzic rodio na jugu,inace bio sad to bilo ispravno..o tome cu samo tolko,jer nije mesto za uvrede,svi Srbi su jednaki i svi podjednako vole svo troje ili sve troje kako god hocete.

daki

pre 16 godina

ljudi, zasto ne verujete to za bazen! nije metafora! ko god je bar jednom otiso da igra tenis na 11. Aprilu na Novom Beogradu zna da su unutrasnji tereni u zatvorenom bazenu! ima dva kao velika, a u stvari nema mesta da pojuris lopticu kad ode vishe od metar sa terena, i dva neka malecka za decicu! i istina je da su i Nole i Ana trenirali tamo.

Dejan

pre 16 godina

More leleleeee...
Pa on sto da je god rekao je fulao... Kada je Goran osvojio Vimbldon on ga je maksimalno popljuvao na pocetku i ovaj uzeo grend slem... Isto i s Mariem - kojeg je toliko dignuo u nebesa da je to uzas, a isto promasaj. On je ostao zapamcen kao odlican teniser samo sto je igrao u to vreme. Danas, ne bi bio niti u prvih 20. Pa njega bi Djokovic (da su oba u najboljoj formi) u 100 susreta dobio 99, a Federer u 200 svih 200.

Kiborg

pre 16 godina

Par pitanja za navijača,kom.br.44.Pitam iz čiste ljudske znatiželje,pošto mi neki podaci nisu poznati.Kakvi su to se napadi dogodili 11.11. i na koji način su utjecali na promjenu mišljenja McEnroea o Srbiji?Još jedno pitanje.Kakvo je bilo mišljenje McEnroea o Srbiji prije tih napada?

navijac

pre 16 godina

Cini mi se da rec "bazen" ne koriste kao bukvalnu rec vec kao metaforu. Bez obzira na to, Mekinro zasluzi veliko postovanje bas zbog toga sto ima vrlo pozitivno misljenje za srpskih igraca. Njegovo sadasnje razmisljanje dosta utice posle napada 11og novembra, i to prema srpskim igracima, odnosno Srbiji, treba ga postovati.

Kiborg

pre 16 godina

Dragan,BGD,jednim dijelom si u pravu.Ali ja ne bih podcjenjivao ni novinara Nikolu Olića.Nikola je očito čudo od novinara.Uspio je natjerati dva najmrzovoljnija tipa u povijesti tenisa da otvore dušu pred njim!

Dragan,BGD

pre 16 godina

@Pedja,KeKe
Dobro u pravu ste,trazio sam potpis ispo teksta.Da je dobro sto je Mekinro da intervju za B92,naravno da je dobro,ali...
Iako je Mekinro komentator,ne prati on karijere tenisera dok nisu bili poznati,a vec sam to napisao,da mi bas ne stima to da Mekinro,uvek namrgodjen,hvali nekog zato sto je stalno nasmejan.Nasi novinari imaju obicaj da ponesto dodaju,slusaju press konferenciju,pa to pretvore u sopstveni intervju,ili postavljaju pitanja na koja se mora odgovoriti potvrdno.
A da bismo znali sta stvarno misli Mekinro,mora se pitati i sta on misli o ostalim teniserima,da ih uporedi sa nasima.I jos nesto da vam kazem.Ako neko od velikih tenisera ili neki drugi sportista kaze nesto sto se nama ne dopada,niko to nece objaviti,cak ni B92,jer su vec mnogo puta prozivani od takozvanih patriota.Dakle,sve sto procitate,pola bacite u vodu.

Pedja

pre 16 godina

@Dragan, BGD

Novinar je "potpisan" na vrhu teksta - Nikola Olic.

McEnroe je TV komentator za ESPN i NBC i u poslednje 2-3 godine sam ga puno puta slusao kako pohvalno i sa puno podataka govori o svim nasim teniserima.
Turnir je najmanje bitan, sto je Nikola i rekao. Sama cinjenica da je John dao intervju za B92 govori dovoljno.

KeKe

pre 16 godina

@Dragan,BGD

Pa piše iznad naslova ime novinara 'Nikola Olić', mislim da on i živi u Americi i da je dopisnik i da sarađuje sa B92.

Mekinrou je tenis u krvi i naravno da prati ovaj sport i dalje i zna puno o njemu. Uostalom, bio je na US Openu i komentarisao mečeve, naročito Đokovićeve.

Dragan,BGD

pre 16 godina

Tesko je poverovati da je neko razgovarao sa Mekinroom,
ovako nasiroko i nadugacko a da se nije potpisao.
Zato potpisujem da je polovina od celog teksta,IZMISLJENA,bas je Mekinro popamtio da su nasi teniseri trenirali u bazenima.
Kako da ne.Covek koji je tenis igrao stalno namrgodjen i ljut na nekoga sada hvali Jelenu "koja se stalno smeje".
Ovaj intervju,moze se nazvati i "Izmisljeni intervju".Bas me zanima koji je to nas novinar bio u Dalasu i kad je vec bio,sto nije napisao nesto i o mecevima???
Takodje me zanima,gde je to Mekinro pratio nase tenisere,
gde ih je gledao dok nisu bili poznati.Pa to ne rade ni profesionalni menadzeri i treneri,a ne jedan Mekinro koji redovno igra na turnirima za veterane,a ako gleda tenis,gleda samo onaj vrhunski.Dakle,nase je mogao da vidi,u poslednjih godinu i po dana.
Jos nesto da pitam tog novinara.Da li je Mekinro rekao da je fenomenalno na beogradskim splavovima.

KeKe

pre 16 godina

U književnosti se piše 'SVO', da ste pročitali par knjiga, a ne samo kupili Klajna i njegove rečničke nedoumice, znali biste da se nikad nije pričalo 'sve troje'.

Koga zanima može pročitati sasvim lepo objašnjenje ovde http://govori.tripod.com/svevreme.htm i da se uveri da deda od 80 godina ne mora biti nužno u pravu zbog svoje titule akademika.

Koristite sami 'sve' umesto 'svo' pa se zapitajte ima li ikakve logike, smisla, sklada, kada ga koristite u pisanju i naročito govoru.

Kiborg

pre 16 godina

HA-HA-HA!Legendarni meč protiv Živojinovića!!!Možda za Živojinovića...John McEnroe je ipak osvojio 7 Grand Slam titula i 77 ATP naslova!

mlbrnsrb

pre 16 godina

chuj kako jauche vetar kroz puste poljane nashe i guste slojeve magle u vlazni valja do, sa krikom uzleche gavran i kruzi nad mojom glavom mutno je nebo SVO.....znachi "svo" postoji kod srba a vi kako te

Max

pre 16 godina

Sećam se kao dete legendardni biser na meču sa Živojinovićem. Sporna lopta, Mekinro se krevelji i svađa sa sudijom pola sata, a Boba mrtav ladan seda na stolicu, vadi sendvič od pola kile i lagano jede, a publika vrišti od smeha :-)))))))))
Stari veliki šampion!
Što reče neko u komentaru pre par dana mogli bismo mi u BG da organizujemo neki Chalenger, a eto mogao bi i neki Turnir veterana, kad već nemamo novca za "prave" ATP i WTA turnire.

Pravopisac

pre 16 godina

@ Zoran - Johanezburg
@ moje ime
@ Autor teksta

Izvinjavam se, ljudi u pravu ste! Bio sam ubedjen da sam u pravu, no posle konsultacije sa Klajnom ...
Citat: "sav, sveg(a) (ne svog), svem(u) (ne svom). SREDNJI ROD SVE (NE SVO): SVE VREME, SVE ONO ZNANJE, SVE TROJE"
Covek se uci dok je ziv.

Da se vratim na glavnu temu. Meni je ipak Boba ispao car kada je igrao protiv Mekinroa u mecu u kojem ga je dobio. Dok se ovaj svadjao sa sudijom Boba je sedeo, zavaljen u stolicu prekrstenih podignutih nogu (kao da kulira) i jeo sendvic. Legendarna scena (a i pobeda).

Petar

pre 16 godina

I jos nesto... "Svo" nema nikakve veze sa srednjim rodom. Jednostavno ne postoji u srpskom jeziku taj oblik. Citajte i obrazujte se. Sve lepo pise u pravopisu, ko ga nema, moze da ode na sajam knjiga i da ga kupi jeftinije nego u slobodnoj prodaju.

Giggs

pre 16 godina

Za ove "svo" tipove treba okaciti jedno online izdanje Recnika jezickih nedoumica.
Inace svaka cast za ekskluzivu, lepo je procitati intervju sa takvim teniserom.

vote for keke

pre 16 godina

Jednina:
sav on, sva ona, svo ono.

Mnozina:
svi oni, sve one, sva ona.
svi - mesovita mnozina

Tako je nekada bilo po pravopisu srpsko-hrvatskog odnosno hrvatsko-srpskog jezika. Kako je danas u srpskom jeziku i po pravopisu tv pinka to ne znam niti me zanima.

Petar

pre 16 godina

Neka neko uzme PSJ u ruke i videce da lepo pise da u srpskom jeziku ne postoji oblik "svo".
Neka se jos pojavi "genije" koji ce reci da nije "sve vreme", nego "svo vreme". Ispravljajte ako ste sigurni, a ne da se lupaju gluposti.

Ženevljanin

pre 16 godina

"SVO" , kao što je rekao Zoran - Johanezburg, NE postoji u srpskom jeziku. Ej Srbijo, među šljivama, na njivama - sve više toneš u neznanje. Ne znam da li je više smešno ili tužno...što se javljaju ljudi nesvesni svog neznanja da "ispravljaju" druge. Pogrešno shvaćena demokratija... ili su se loši đaci toliko izbezobrazili...
(Očekujem da me neko ispravi - da se kaže "ne znanje" i "neznam":-))

tuta bugarin

pre 16 godina

igrao sam ija noćas
jedan zaostali vinmbldonski polumfinalni meč u mešofitim parovima
i sad šta dat kaem priatelju
neam ščim dase pofalim
nisam niu kondticiji
svi udarci oslabeli
slabo sei krećem
oće srce diskoci
ai oči
pluća štraikuiu
a ja ondak dišem na škrge štaću
al
frcaće perje
sve doklen gođ umem dubodem poneku preciznu paramlelu i dijagunalu tui tamo

lutajući reporter tuta bugarin
nežno šapće sneguljici
dok patuljci ruju
u rudnici

satrap

pre 16 godina

mekinro je najveci zato sto je napravio najjaci fazon, jednom skroz celavom sudiji, koji ima frizuru kao bilijarska kugla, rekao je-,,ako je ovo aut, ti imas bujnu kosu,,! eto zasto je legenda.

xxzy

pre 16 godina

E ljudi molim Vas malo se obrazujte. Rec SVO se ne koristi kao determinanta imenice srednjeg roda. Npr. ne kaze se SVO vreme nego SVE vreme. Eventualno bi mogla da se koristi kao zamena za CELO. Npr. lice mi je SVO mokro, ali za to nisam siguran. Dakle, molio bih Vas da ne ispravljate ljude koji se pravilno izrazavaju i unosite zabunu. Hvala

feeder

pre 16 godina

Gordana;
po čemu je to McEnroe najveći teniser svih vremena?
Po rezultatima zasigurno nije!Ni približno.Bilo bi zanimljivo da objasniš tu tvrdnju.

olja

pre 16 godina

Ala je Ana napravila marketing zatvorenim bazenima. Bas me interesuje, znaju li da je Monika Seles lupala lopticu o zid kuce njenih babe i dede, i izlupala toliko gren-slem titula. Ne kazem, uskocio je i Balasevic, sa kucnom varijanton teniskog terena, ali ljudi... Kada je neko talentovan i vredan, kao nas trio-snova, onda je bazen mogao biti i pun vode, opet bi dosli dovde dokle su dosli. E, to bi bas bilo super, izmisliti TENIS NA VODI; tu nam, ocigledno , po reakcijama iz sveta, ne ni ginulo prvo mesto i na WTA i na ATP. Dobar marketting je, ponekad, vaznija stvar od samog umeca, onog cime se bavis. Ne kazem da Ana ne zna da igra tenis, daleko od toga, ali da je mala opasna, jeste. Licno, Jelena je za mene pojam uzornog i pravog sportiste, uz svo uvazavanje onih koji misle drugacije. Ali bez obzira na to, navijam za obe punim srcem kada igraju na turnirima i zelim i jednoj i drugoj da se dokopaju mesta kojeg one zele (uz uslov da se Enan penzionise). Pozdrav svima

NoviBeograd

pre 16 godina

@zoran
A sto je to tako strasno sto se prica po svetu da je Ana kao dete pocela da trenira tenis u bazenu jer nije bilo (zatvorenih) teniskih terena? Pa, to je,ljudi, istina. Koliko je bilo teniskih terena u kojima je moglo da se trenira zimi u Beogradu (Srbiji) pre desetak godina? (Da li ih je danas vise?) Koliko ja znam, i dan danas klinci treniraju u istom tom bazenu u "11. aprilu" na Novom Beogradu.

Pravopisac

pre 16 godina

@Zoran - Johanezburg
@ moje ime

Sta lupate ljudi, Ke Ke je potpuno u pravu. Troje je srednji rod mnozine i naravno da ispred ide SVO a ne SVE sto bi bilo da se radi o zenskom rodu.

Ocekujem sad jos samo da se javi neki kinez sa NBG sa svojim pametnim komentarom!

moje ime

pre 16 godina

@keke
Odakle ti pravo i hrabrost da ispravljas ispravno. Ja sam jedan od boraca za pravopis i umem nekada i ovde da se javim kada neko pretera u greskama ali to uvek radim kada sam siguran u svoje znanje. Kao sto sam siguran i sada kada kazem da se kaze "sve troje". Raspitaj se, procitaj, pa onda ispravljaj.

Zoran - Johanezburg

pre 16 godina

(@ Ke Ke - rec "svo" ne postoji u srpskom jeziku, pitaj svoju nastavnicu srpskog iz osnovne skole)

Mi nismo i necemo jos dugo ni biti svesni koliki su pecat sirom sveta udarili Ana, Jeca i Nole. To je jednosatvno nemerljivo bilo kojim parametrom.

gordana

pre 16 godina

u pravu je, kad to kaze najveci teniser svih vremena, novak ce zaista vrlo brzo srusiti mit ljigavog federera e nadala!!!!!!!!!!

KeKe

pre 16 godina

Ne kaže se 'sve troje' već 'svo troje'.

Ne morate postovati komentar, dovoljno je da ispravite grešku na dva mesta u intervjuu, na kome zahvaljujem.

Pozdrav.

loader

pre 16 godina

mekinro je legenda,one svadje sa sudijama i spezifican servis koji je imao,su cinili zabavu na terenu.Moram da napomenim i jimmy konnorsa i henry leconta koji su njemu bili uz rame.ovaj tenis sada je prilicno hladan,poput naduvanog federera i gladijatora nadala.nole,ana i jelena su pravo osvezenje.

Vlada Calgary

pre 16 godina

Teško je biti profesionalni teniser ili teniserka i ostati, da kažemo, normalan. A upravo za vaše tenisere mi se čini da je to glavna stvar, ostali su normalni mladići i devojke. Zato ih svi toliko vole i cene. Pogotovo Đokovićeve imitacije drugih igrača. - evo jos jedne izjave (Jim Courier) osim one John McEnroe, koja potvrdjuje moj komentar od pre nekoliko dana, da je autor vesti B92 u krivu povodom Djokovicevih imitacija.

loader

pre 16 godina

mekinro je legenda,one svadje sa sudijama i spezifican servis koji je imao,su cinili zabavu na terenu.Moram da napomenim i jimmy konnorsa i henry leconta koji su njemu bili uz rame.ovaj tenis sada je prilicno hladan,poput naduvanog federera i gladijatora nadala.nole,ana i jelena su pravo osvezenje.

tuta bugarin

pre 16 godina

igrao sam ija noćas
jedan zaostali vinmbldonski polumfinalni meč u mešofitim parovima
i sad šta dat kaem priatelju
neam ščim dase pofalim
nisam niu kondticiji
svi udarci oslabeli
slabo sei krećem
oće srce diskoci
ai oči
pluća štraikuiu
a ja ondak dišem na škrge štaću
al
frcaće perje
sve doklen gođ umem dubodem poneku preciznu paramlelu i dijagunalu tui tamo

lutajući reporter tuta bugarin
nežno šapće sneguljici
dok patuljci ruju
u rudnici

Vlada Calgary

pre 16 godina

Teško je biti profesionalni teniser ili teniserka i ostati, da kažemo, normalan. A upravo za vaše tenisere mi se čini da je to glavna stvar, ostali su normalni mladići i devojke. Zato ih svi toliko vole i cene. Pogotovo Đokovićeve imitacije drugih igrača. - evo jos jedne izjave (Jim Courier) osim one John McEnroe, koja potvrdjuje moj komentar od pre nekoliko dana, da je autor vesti B92 u krivu povodom Djokovicevih imitacija.

Zoran - Johanezburg

pre 16 godina

(@ Ke Ke - rec "svo" ne postoji u srpskom jeziku, pitaj svoju nastavnicu srpskog iz osnovne skole)

Mi nismo i necemo jos dugo ni biti svesni koliki su pecat sirom sveta udarili Ana, Jeca i Nole. To je jednosatvno nemerljivo bilo kojim parametrom.

NoviBeograd

pre 16 godina

@zoran
A sto je to tako strasno sto se prica po svetu da je Ana kao dete pocela da trenira tenis u bazenu jer nije bilo (zatvorenih) teniskih terena? Pa, to je,ljudi, istina. Koliko je bilo teniskih terena u kojima je moglo da se trenira zimi u Beogradu (Srbiji) pre desetak godina? (Da li ih je danas vise?) Koliko ja znam, i dan danas klinci treniraju u istom tom bazenu u "11. aprilu" na Novom Beogradu.

olja

pre 16 godina

Ala je Ana napravila marketing zatvorenim bazenima. Bas me interesuje, znaju li da je Monika Seles lupala lopticu o zid kuce njenih babe i dede, i izlupala toliko gren-slem titula. Ne kazem, uskocio je i Balasevic, sa kucnom varijanton teniskog terena, ali ljudi... Kada je neko talentovan i vredan, kao nas trio-snova, onda je bazen mogao biti i pun vode, opet bi dosli dovde dokle su dosli. E, to bi bas bilo super, izmisliti TENIS NA VODI; tu nam, ocigledno , po reakcijama iz sveta, ne ni ginulo prvo mesto i na WTA i na ATP. Dobar marketting je, ponekad, vaznija stvar od samog umeca, onog cime se bavis. Ne kazem da Ana ne zna da igra tenis, daleko od toga, ali da je mala opasna, jeste. Licno, Jelena je za mene pojam uzornog i pravog sportiste, uz svo uvazavanje onih koji misle drugacije. Ali bez obzira na to, navijam za obe punim srcem kada igraju na turnirima i zelim i jednoj i drugoj da se dokopaju mesta kojeg one zele (uz uslov da se Enan penzionise). Pozdrav svima

moje ime

pre 16 godina

@keke
Odakle ti pravo i hrabrost da ispravljas ispravno. Ja sam jedan od boraca za pravopis i umem nekada i ovde da se javim kada neko pretera u greskama ali to uvek radim kada sam siguran u svoje znanje. Kao sto sam siguran i sada kada kazem da se kaze "sve troje". Raspitaj se, procitaj, pa onda ispravljaj.

KeKe

pre 16 godina

Ne kaže se 'sve troje' već 'svo troje'.

Ne morate postovati komentar, dovoljno je da ispravite grešku na dva mesta u intervjuu, na kome zahvaljujem.

Pozdrav.

Pravopisac

pre 16 godina

@ Zoran - Johanezburg
@ moje ime
@ Autor teksta

Izvinjavam se, ljudi u pravu ste! Bio sam ubedjen da sam u pravu, no posle konsultacije sa Klajnom ...
Citat: "sav, sveg(a) (ne svog), svem(u) (ne svom). SREDNJI ROD SVE (NE SVO): SVE VREME, SVE ONO ZNANJE, SVE TROJE"
Covek se uci dok je ziv.

Da se vratim na glavnu temu. Meni je ipak Boba ispao car kada je igrao protiv Mekinroa u mecu u kojem ga je dobio. Dok se ovaj svadjao sa sudijom Boba je sedeo, zavaljen u stolicu prekrstenih podignutih nogu (kao da kulira) i jeo sendvic. Legendarna scena (a i pobeda).

vote for keke

pre 16 godina

Jednina:
sav on, sva ona, svo ono.

Mnozina:
svi oni, sve one, sva ona.
svi - mesovita mnozina

Tako je nekada bilo po pravopisu srpsko-hrvatskog odnosno hrvatsko-srpskog jezika. Kako je danas u srpskom jeziku i po pravopisu tv pinka to ne znam niti me zanima.

satrap

pre 16 godina

mekinro je najveci zato sto je napravio najjaci fazon, jednom skroz celavom sudiji, koji ima frizuru kao bilijarska kugla, rekao je-,,ako je ovo aut, ti imas bujnu kosu,,! eto zasto je legenda.

Pravopisac

pre 16 godina

@Zoran - Johanezburg
@ moje ime

Sta lupate ljudi, Ke Ke je potpuno u pravu. Troje je srednji rod mnozine i naravno da ispred ide SVO a ne SVE sto bi bilo da se radi o zenskom rodu.

Ocekujem sad jos samo da se javi neki kinez sa NBG sa svojim pametnim komentarom!

Ženevljanin

pre 16 godina

"SVO" , kao što je rekao Zoran - Johanezburg, NE postoji u srpskom jeziku. Ej Srbijo, među šljivama, na njivama - sve više toneš u neznanje. Ne znam da li je više smešno ili tužno...što se javljaju ljudi nesvesni svog neznanja da "ispravljaju" druge. Pogrešno shvaćena demokratija... ili su se loši đaci toliko izbezobrazili...
(Očekujem da me neko ispravi - da se kaže "ne znanje" i "neznam":-))

gordana

pre 16 godina

u pravu je, kad to kaze najveci teniser svih vremena, novak ce zaista vrlo brzo srusiti mit ljigavog federera e nadala!!!!!!!!!!

mlbrnsrb

pre 16 godina

chuj kako jauche vetar kroz puste poljane nashe i guste slojeve magle u vlazni valja do, sa krikom uzleche gavran i kruzi nad mojom glavom mutno je nebo SVO.....znachi "svo" postoji kod srba a vi kako te

Petar

pre 16 godina

Neka neko uzme PSJ u ruke i videce da lepo pise da u srpskom jeziku ne postoji oblik "svo".
Neka se jos pojavi "genije" koji ce reci da nije "sve vreme", nego "svo vreme". Ispravljajte ako ste sigurni, a ne da se lupaju gluposti.

Giggs

pre 16 godina

Za ove "svo" tipove treba okaciti jedno online izdanje Recnika jezickih nedoumica.
Inace svaka cast za ekskluzivu, lepo je procitati intervju sa takvim teniserom.

KeKe

pre 16 godina

U književnosti se piše 'SVO', da ste pročitali par knjiga, a ne samo kupili Klajna i njegove rečničke nedoumice, znali biste da se nikad nije pričalo 'sve troje'.

Koga zanima može pročitati sasvim lepo objašnjenje ovde http://govori.tripod.com/svevreme.htm i da se uveri da deda od 80 godina ne mora biti nužno u pravu zbog svoje titule akademika.

Koristite sami 'sve' umesto 'svo' pa se zapitajte ima li ikakve logike, smisla, sklada, kada ga koristite u pisanju i naročito govoru.

Dragan,BGD

pre 16 godina

Tesko je poverovati da je neko razgovarao sa Mekinroom,
ovako nasiroko i nadugacko a da se nije potpisao.
Zato potpisujem da je polovina od celog teksta,IZMISLJENA,bas je Mekinro popamtio da su nasi teniseri trenirali u bazenima.
Kako da ne.Covek koji je tenis igrao stalno namrgodjen i ljut na nekoga sada hvali Jelenu "koja se stalno smeje".
Ovaj intervju,moze se nazvati i "Izmisljeni intervju".Bas me zanima koji je to nas novinar bio u Dalasu i kad je vec bio,sto nije napisao nesto i o mecevima???
Takodje me zanima,gde je to Mekinro pratio nase tenisere,
gde ih je gledao dok nisu bili poznati.Pa to ne rade ni profesionalni menadzeri i treneri,a ne jedan Mekinro koji redovno igra na turnirima za veterane,a ako gleda tenis,gleda samo onaj vrhunski.Dakle,nase je mogao da vidi,u poslednjih godinu i po dana.
Jos nesto da pitam tog novinara.Da li je Mekinro rekao da je fenomenalno na beogradskim splavovima.

Max

pre 16 godina

Sećam se kao dete legendardni biser na meču sa Živojinovićem. Sporna lopta, Mekinro se krevelji i svađa sa sudijom pola sata, a Boba mrtav ladan seda na stolicu, vadi sendvič od pola kile i lagano jede, a publika vrišti od smeha :-)))))))))
Stari veliki šampion!
Što reče neko u komentaru pre par dana mogli bismo mi u BG da organizujemo neki Chalenger, a eto mogao bi i neki Turnir veterana, kad već nemamo novca za "prave" ATP i WTA turnire.

Kiborg

pre 16 godina

HA-HA-HA!Legendarni meč protiv Živojinovića!!!Možda za Živojinovića...John McEnroe je ipak osvojio 7 Grand Slam titula i 77 ATP naslova!

KeKe

pre 16 godina

@Dragan,BGD

Pa piše iznad naslova ime novinara 'Nikola Olić', mislim da on i živi u Americi i da je dopisnik i da sarađuje sa B92.

Mekinrou je tenis u krvi i naravno da prati ovaj sport i dalje i zna puno o njemu. Uostalom, bio je na US Openu i komentarisao mečeve, naročito Đokovićeve.

xxzy

pre 16 godina

E ljudi molim Vas malo se obrazujte. Rec SVO se ne koristi kao determinanta imenice srednjeg roda. Npr. ne kaze se SVO vreme nego SVE vreme. Eventualno bi mogla da se koristi kao zamena za CELO. Npr. lice mi je SVO mokro, ali za to nisam siguran. Dakle, molio bih Vas da ne ispravljate ljude koji se pravilno izrazavaju i unosite zabunu. Hvala

Petar

pre 16 godina

I jos nesto... "Svo" nema nikakve veze sa srednjim rodom. Jednostavno ne postoji u srpskom jeziku taj oblik. Citajte i obrazujte se. Sve lepo pise u pravopisu, ko ga nema, moze da ode na sajam knjiga i da ga kupi jeftinije nego u slobodnoj prodaju.

Nikola Olic

pre 16 godina

@ Beograd BGD

postovanje dragane, drago mi je da sta se opet javili. mada se novinarstvom bavim samo sa ove strane, uglavnom o NBA i tenisu, karakteristike nasih medija koje ste pomenuli su mi poznate. mislim da je to vise funkcija nesretne proslosti koju smo imali nego neke prave zelje za prevarom. moja zelja je bila da neskromno "nateram" mekinroa da poprica o nasim teniserima u 1-on-1 razgovoru za koji se sa tako poznatom osobom retko ukaze prilike, i koji je trajao samo nekoliko minuta. zajedno smo bili u istoj prostoriji bar 50 puta na raznim teniskim turnirima i ranije takve prilike za razgovor nije bilo. nisam zeleo da trosim vredne sekunde na druge igrace, hteo sam samo da pricamo o "nama". razumem vas stav da je za pravu sliku vazno cuti sta on misli o drugim igracima, ali za to postoje milioni drugih intervjua koje nasi citaoci mogu da nadju. inace, pogodili ste za tosu olica, to mi je stric. pozdrav iz dalasa,

nikola olic

feeder

pre 16 godina

Gordana;
po čemu je to McEnroe najveći teniser svih vremena?
Po rezultatima zasigurno nije!Ni približno.Bilo bi zanimljivo da objasniš tu tvrdnju.

Pedja

pre 16 godina

@Dragan, BGD

Novinar je "potpisan" na vrhu teksta - Nikola Olic.

McEnroe je TV komentator za ESPN i NBC i u poslednje 2-3 godine sam ga puno puta slusao kako pohvalno i sa puno podataka govori o svim nasim teniserima.
Turnir je najmanje bitan, sto je Nikola i rekao. Sama cinjenica da je John dao intervju za B92 govori dovoljno.

Dragan,BGD

pre 16 godina

@Pedja,KeKe
Dobro u pravu ste,trazio sam potpis ispo teksta.Da je dobro sto je Mekinro da intervju za B92,naravno da je dobro,ali...
Iako je Mekinro komentator,ne prati on karijere tenisera dok nisu bili poznati,a vec sam to napisao,da mi bas ne stima to da Mekinro,uvek namrgodjen,hvali nekog zato sto je stalno nasmejan.Nasi novinari imaju obicaj da ponesto dodaju,slusaju press konferenciju,pa to pretvore u sopstveni intervju,ili postavljaju pitanja na koja se mora odgovoriti potvrdno.
A da bismo znali sta stvarno misli Mekinro,mora se pitati i sta on misli o ostalim teniserima,da ih uporedi sa nasima.I jos nesto da vam kazem.Ako neko od velikih tenisera ili neki drugi sportista kaze nesto sto se nama ne dopada,niko to nece objaviti,cak ni B92,jer su vec mnogo puta prozivani od takozvanih patriota.Dakle,sve sto procitate,pola bacite u vodu.

Kiborg

pre 16 godina

Dragan,BGD,jednim dijelom si u pravu.Ali ja ne bih podcjenjivao ni novinara Nikolu Olića.Nikola je očito čudo od novinara.Uspio je natjerati dva najmrzovoljnija tipa u povijesti tenisa da otvore dušu pred njim!

Bane

pre 16 godina

Živim u Beogradu 35 godina i kada počne zima a to je od oktobra pa do aprila sem fudbalera svi sportisti treniraju u zatvorenom prostoru. Svako ko ima imalo veze sa tenisom zna da je bazen 11 april prilagođen tenisu kao i jedno vreme hala na sajmu. Prema tome Ana nije napravila nikakav marketinški trik. Uostalom ona u intervju i kaže da je zimi trenirala u bazenu. Danas postoje popularni Baloni a ima ih na svakom koraku ali tek od pre dve godine. Al ne bi neki ovde bili svoji ako ne bi pljunuli u pravcu uspeha...

Nikola Olic

pre 16 godina

@Dragan BGD

postovanje i pozdrav svim ljubiteljima tenisa, samo da na kratko odgovorim draganu iz beograda da sam zaista pricao sa dzonom i da sam bio samo zainteresovan za njegovo misljenje o nasim teniserima, misleci da bi to bilo interesantno nasim citaocima. njegovog brata patricka i samog johna svake godine vidim na US Openu i mada ne mogu reci da se dobro poznajemo, bar znaju odakle sam i da se dobro poznajem sa nasim igracima i igracama. mislim da je to deo razloga zasto je pristao da prica kad smo se videli u dalasu. koliko se u nasem (srpskom?) novinarstvu dodaje i pumpa u intervjuima ne znam najbolje posto se novinarastvom bavim samo sa ove (americke) strane atlantika, ali kao i vecina razgovora koje sam u ime B92 vodio, audio snimak je tu da pokaze sta se reklo a sta ne. veliki pozdrav iz dalasa,

nikola olic

Dr. Socrates

pre 16 godina

Kako sam vec prethodno pisao, divno je citati prepisku gospodina Olica sa Draganom BGD. Stilski jasno, gramaticki skoro potpuno tacno, a istovremeno nabijeno emocijama, tolerancijom i elokventnoscu. Ostaje, ipak pitanje, dali su uspeli da razmene adrese, ili ce Dragan morati da potegnu veze MRMPICN Farmasjutikals ili neke druge... I na kraju moj glas i za pravopisnu nedoumicu odlazi za:
'njih sviju troje'

navijac

pre 16 godina

Cini mi se da rec "bazen" ne koriste kao bukvalnu rec vec kao metaforu. Bez obzira na to, Mekinro zasluzi veliko postovanje bas zbog toga sto ima vrlo pozitivno misljenje za srpskih igraca. Njegovo sadasnje razmisljanje dosta utice posle napada 11og novembra, i to prema srpskim igracima, odnosno Srbiji, treba ga postovati.

Kiborg

pre 16 godina

Par pitanja za navijača,kom.br.44.Pitam iz čiste ljudske znatiželje,pošto mi neki podaci nisu poznati.Kakvi su to se napadi dogodili 11.11. i na koji način su utjecali na promjenu mišljenja McEnroea o Srbiji?Još jedno pitanje.Kakvo je bilo mišljenje McEnroea o Srbiji prije tih napada?

Stewa

pre 16 godina

Ljudi ajde idite na forum srpskog pravopisa pa onda tamo raspravite to,OK treba znati svoj jezik,ali ako ostavljate komentar ostavite bar i ovome sto je rekao Mekinro.Ali srpska posla i kad je lepo,ajde da nadjemo nesto da se svadjamo i prepiremo.Taj koji je pogresio sada niko ga ne moze nauciti pravopisu na B92/sport/komentari/...to je vec druga nasa zalosnija prica.A vi sto imate nesto protiv juznjackog jezika moram reci da to nije u redu,jer on nije nepravilan,on nosi svoju kulturu jer je star mnogo,a nije imao srecu da se Vuk Karadzic rodio na jugu,inace bio sad to bilo ispravno..o tome cu samo tolko,jer nije mesto za uvrede,svi Srbi su jednaki i svi podjednako vole svo troje ili sve troje kako god hocete.

Dejan

pre 16 godina

More leleleeee...
Pa on sto da je god rekao je fulao... Kada je Goran osvojio Vimbldon on ga je maksimalno popljuvao na pocetku i ovaj uzeo grend slem... Isto i s Mariem - kojeg je toliko dignuo u nebesa da je to uzas, a isto promasaj. On je ostao zapamcen kao odlican teniser samo sto je igrao u to vreme. Danas, ne bi bio niti u prvih 20. Pa njega bi Djokovic (da su oba u najboljoj formi) u 100 susreta dobio 99, a Federer u 200 svih 200.

Dragan,BGD

pre 16 godina

@Nikola Olic
Vase obracanje meni,ukazuje mi da ste veoma tolerantna osoba.Iako sam nastupio sa jacom dozom negacije,vi ste se uzdrzali od bilo koje ruzne reci.Lepo od vas.
Objasnicu vam,zasto sam reagovao.Zato sto je previse tekstova u kojima se o nasim sportistima objavljuju netacni podaci,na razne nacine.Ili se pola izmisli,ili se sagovorniku u usta stavi ono sto je rekao autor teksta,ili se sve sto je bar malo negativno,izostavi.Na taj nacin konstantno dobijamo krivu sliku.Naravno,nije rec samo o sportu,ali ovde govorimo o sportu.Kada se gomile tog "pozitivnog materijala" objave u svim nasim medijima,citaoci steknu utisak,kako svetska stampa samo pise o nasim teniserima,
kosarkasima...
Intervju koji ste objavili malo sam iskarikirao(kao Novak Nadala),zato sto mi je nedostajalo - poredjenje.
Sta Mekinro misli o nasim teniserima,moguce je saznati tek ako kaze i sta misli o nekim drugim.Jer,ako je on Mareja digao u nebesa,a za Novaka rekao da je mnogo dobar igrac,nasa publika ce Mekinroa,ima da bude omrazen kod nase publike.S druge strane,relevantnost ocene necega moze se utvrditi samo poredjenjem sa necim veoma slicnim(Nova-Nadal,Novak-Marej...).Na ovakav nacin,mi dobijemo samo jos jedan prilog Antologiji,ko je sve hvalio nase sportiste.
Ranije sam rekao,da je Mekinro govorio i o drugim teniserima,vecina citalaca bi rekla-Ma sta nas to zanima,sto nije greska Mekinroa,nego nasih jednosmernih citalaca.
Nisam zeleo da vas uvredim,
ali se nadam da ste razumeli,zasto sam tako reagovao.Pritom poznajem to prezime,od vremena kada me je Mr.M.P ICN Farmasjutikals,upoznap sa gospodinom Tosom,najverovatnije nekim najblizim iz vase familije.
Jos jedan pozdrav za dzentlmenski nastup.

daki

pre 16 godina

ljudi, zasto ne verujete to za bazen! nije metafora! ko god je bar jednom otiso da igra tenis na 11. Aprilu na Novom Beogradu zna da su unutrasnji tereni u zatvorenom bazenu! ima dva kao velika, a u stvari nema mesta da pojuris lopticu kad ode vishe od metar sa terena, i dva neka malecka za decicu! i istina je da su i Nole i Ana trenirali tamo.

Dragan,BGD

pre 16 godina

@Nikola Olic
Napisao sam vam jedan mejl koji neko nije kteo da objavi,
mozda se u tekstu prepoznao.
Pokusacu da nadjem vas enail,
na neki nacin,preko B92,ili
CA strica.
Srdacan pozdrav

KostaDelije89

pre 16 godina

Ok,jeste Djokovic super igrac i ima velike sanse da bude jednog dana cak i broj 1,ali njegovo ponasanje je katastofalno!!!

Kanostrevac Goran

pre 16 godina

Iskreno, zao mi sto ranije nisam procitao ovaj intervju,razlog jednostavan:Ranije bi mi popravio raspolozenje, ali nikada nije kasno da vam jutro pocne ljepse zahvaljujuci nasim sportistima, ovaj put teniserima.Kada ih hvale takve velicine kao Mekinro ili Kurijer, onda Vam je drago sto ste Srbin.

KeKe

pre 16 godina

Ne kaže se 'sve troje' već 'svo troje'.

Ne morate postovati komentar, dovoljno je da ispravite grešku na dva mesta u intervjuu, na kome zahvaljujem.

Pozdrav.

Pravopisac

pre 16 godina

@Zoran - Johanezburg
@ moje ime

Sta lupate ljudi, Ke Ke je potpuno u pravu. Troje je srednji rod mnozine i naravno da ispred ide SVO a ne SVE sto bi bilo da se radi o zenskom rodu.

Ocekujem sad jos samo da se javi neki kinez sa NBG sa svojim pametnim komentarom!

tuta bugarin

pre 16 godina

igrao sam ija noćas
jedan zaostali vinmbldonski polumfinalni meč u mešofitim parovima
i sad šta dat kaem priatelju
neam ščim dase pofalim
nisam niu kondticiji
svi udarci oslabeli
slabo sei krećem
oće srce diskoci
ai oči
pluća štraikuiu
a ja ondak dišem na škrge štaću
al
frcaće perje
sve doklen gođ umem dubodem poneku preciznu paramlelu i dijagunalu tui tamo

lutajući reporter tuta bugarin
nežno šapće sneguljici
dok patuljci ruju
u rudnici

feeder

pre 16 godina

Gordana;
po čemu je to McEnroe najveći teniser svih vremena?
Po rezultatima zasigurno nije!Ni približno.Bilo bi zanimljivo da objasniš tu tvrdnju.

Ženevljanin

pre 16 godina

"SVO" , kao što je rekao Zoran - Johanezburg, NE postoji u srpskom jeziku. Ej Srbijo, među šljivama, na njivama - sve više toneš u neznanje. Ne znam da li je više smešno ili tužno...što se javljaju ljudi nesvesni svog neznanja da "ispravljaju" druge. Pogrešno shvaćena demokratija... ili su se loši đaci toliko izbezobrazili...
(Očekujem da me neko ispravi - da se kaže "ne znanje" i "neznam":-))

Petar

pre 16 godina

Neka neko uzme PSJ u ruke i videce da lepo pise da u srpskom jeziku ne postoji oblik "svo".
Neka se jos pojavi "genije" koji ce reci da nije "sve vreme", nego "svo vreme". Ispravljajte ako ste sigurni, a ne da se lupaju gluposti.

Dragan,BGD

pre 16 godina

Tesko je poverovati da je neko razgovarao sa Mekinroom,
ovako nasiroko i nadugacko a da se nije potpisao.
Zato potpisujem da je polovina od celog teksta,IZMISLJENA,bas je Mekinro popamtio da su nasi teniseri trenirali u bazenima.
Kako da ne.Covek koji je tenis igrao stalno namrgodjen i ljut na nekoga sada hvali Jelenu "koja se stalno smeje".
Ovaj intervju,moze se nazvati i "Izmisljeni intervju".Bas me zanima koji je to nas novinar bio u Dalasu i kad je vec bio,sto nije napisao nesto i o mecevima???
Takodje me zanima,gde je to Mekinro pratio nase tenisere,
gde ih je gledao dok nisu bili poznati.Pa to ne rade ni profesionalni menadzeri i treneri,a ne jedan Mekinro koji redovno igra na turnirima za veterane,a ako gleda tenis,gleda samo onaj vrhunski.Dakle,nase je mogao da vidi,u poslednjih godinu i po dana.
Jos nesto da pitam tog novinara.Da li je Mekinro rekao da je fenomenalno na beogradskim splavovima.

Dragan,BGD

pre 16 godina

@Pedja,KeKe
Dobro u pravu ste,trazio sam potpis ispo teksta.Da je dobro sto je Mekinro da intervju za B92,naravno da je dobro,ali...
Iako je Mekinro komentator,ne prati on karijere tenisera dok nisu bili poznati,a vec sam to napisao,da mi bas ne stima to da Mekinro,uvek namrgodjen,hvali nekog zato sto je stalno nasmejan.Nasi novinari imaju obicaj da ponesto dodaju,slusaju press konferenciju,pa to pretvore u sopstveni intervju,ili postavljaju pitanja na koja se mora odgovoriti potvrdno.
A da bismo znali sta stvarno misli Mekinro,mora se pitati i sta on misli o ostalim teniserima,da ih uporedi sa nasima.I jos nesto da vam kazem.Ako neko od velikih tenisera ili neki drugi sportista kaze nesto sto se nama ne dopada,niko to nece objaviti,cak ni B92,jer su vec mnogo puta prozivani od takozvanih patriota.Dakle,sve sto procitate,pola bacite u vodu.

moje ime

pre 16 godina

@keke
Odakle ti pravo i hrabrost da ispravljas ispravno. Ja sam jedan od boraca za pravopis i umem nekada i ovde da se javim kada neko pretera u greskama ali to uvek radim kada sam siguran u svoje znanje. Kao sto sam siguran i sada kada kazem da se kaze "sve troje". Raspitaj se, procitaj, pa onda ispravljaj.

olja

pre 16 godina

Ala je Ana napravila marketing zatvorenim bazenima. Bas me interesuje, znaju li da je Monika Seles lupala lopticu o zid kuce njenih babe i dede, i izlupala toliko gren-slem titula. Ne kazem, uskocio je i Balasevic, sa kucnom varijanton teniskog terena, ali ljudi... Kada je neko talentovan i vredan, kao nas trio-snova, onda je bazen mogao biti i pun vode, opet bi dosli dovde dokle su dosli. E, to bi bas bilo super, izmisliti TENIS NA VODI; tu nam, ocigledno , po reakcijama iz sveta, ne ni ginulo prvo mesto i na WTA i na ATP. Dobar marketting je, ponekad, vaznija stvar od samog umeca, onog cime se bavis. Ne kazem da Ana ne zna da igra tenis, daleko od toga, ali da je mala opasna, jeste. Licno, Jelena je za mene pojam uzornog i pravog sportiste, uz svo uvazavanje onih koji misle drugacije. Ali bez obzira na to, navijam za obe punim srcem kada igraju na turnirima i zelim i jednoj i drugoj da se dokopaju mesta kojeg one zele (uz uslov da se Enan penzionise). Pozdrav svima

Petar

pre 16 godina

I jos nesto... "Svo" nema nikakve veze sa srednjim rodom. Jednostavno ne postoji u srpskom jeziku taj oblik. Citajte i obrazujte se. Sve lepo pise u pravopisu, ko ga nema, moze da ode na sajam knjiga i da ga kupi jeftinije nego u slobodnoj prodaju.

mlbrnsrb

pre 16 godina

chuj kako jauche vetar kroz puste poljane nashe i guste slojeve magle u vlazni valja do, sa krikom uzleche gavran i kruzi nad mojom glavom mutno je nebo SVO.....znachi "svo" postoji kod srba a vi kako te

Dragan,BGD

pre 16 godina

@Nikola Olic
Vase obracanje meni,ukazuje mi da ste veoma tolerantna osoba.Iako sam nastupio sa jacom dozom negacije,vi ste se uzdrzali od bilo koje ruzne reci.Lepo od vas.
Objasnicu vam,zasto sam reagovao.Zato sto je previse tekstova u kojima se o nasim sportistima objavljuju netacni podaci,na razne nacine.Ili se pola izmisli,ili se sagovorniku u usta stavi ono sto je rekao autor teksta,ili se sve sto je bar malo negativno,izostavi.Na taj nacin konstantno dobijamo krivu sliku.Naravno,nije rec samo o sportu,ali ovde govorimo o sportu.Kada se gomile tog "pozitivnog materijala" objave u svim nasim medijima,citaoci steknu utisak,kako svetska stampa samo pise o nasim teniserima,
kosarkasima...
Intervju koji ste objavili malo sam iskarikirao(kao Novak Nadala),zato sto mi je nedostajalo - poredjenje.
Sta Mekinro misli o nasim teniserima,moguce je saznati tek ako kaze i sta misli o nekim drugim.Jer,ako je on Mareja digao u nebesa,a za Novaka rekao da je mnogo dobar igrac,nasa publika ce Mekinroa,ima da bude omrazen kod nase publike.S druge strane,relevantnost ocene necega moze se utvrditi samo poredjenjem sa necim veoma slicnim(Nova-Nadal,Novak-Marej...).Na ovakav nacin,mi dobijemo samo jos jedan prilog Antologiji,ko je sve hvalio nase sportiste.
Ranije sam rekao,da je Mekinro govorio i o drugim teniserima,vecina citalaca bi rekla-Ma sta nas to zanima,sto nije greska Mekinroa,nego nasih jednosmernih citalaca.
Nisam zeleo da vas uvredim,
ali se nadam da ste razumeli,zasto sam tako reagovao.Pritom poznajem to prezime,od vremena kada me je Mr.M.P ICN Farmasjutikals,upoznap sa gospodinom Tosom,najverovatnije nekim najblizim iz vase familije.
Jos jedan pozdrav za dzentlmenski nastup.

Dragan,BGD

pre 16 godina

@Nikola Olic
Napisao sam vam jedan mejl koji neko nije kteo da objavi,
mozda se u tekstu prepoznao.
Pokusacu da nadjem vas enail,
na neki nacin,preko B92,ili
CA strica.
Srdacan pozdrav

gordana

pre 16 godina

u pravu je, kad to kaze najveci teniser svih vremena, novak ce zaista vrlo brzo srusiti mit ljigavog federera e nadala!!!!!!!!!!

Zoran - Johanezburg

pre 16 godina

(@ Ke Ke - rec "svo" ne postoji u srpskom jeziku, pitaj svoju nastavnicu srpskog iz osnovne skole)

Mi nismo i necemo jos dugo ni biti svesni koliki su pecat sirom sveta udarili Ana, Jeca i Nole. To je jednosatvno nemerljivo bilo kojim parametrom.

xxzy

pre 16 godina

E ljudi molim Vas malo se obrazujte. Rec SVO se ne koristi kao determinanta imenice srednjeg roda. Npr. ne kaze se SVO vreme nego SVE vreme. Eventualno bi mogla da se koristi kao zamena za CELO. Npr. lice mi je SVO mokro, ali za to nisam siguran. Dakle, molio bih Vas da ne ispravljate ljude koji se pravilno izrazavaju i unosite zabunu. Hvala

vote for keke

pre 16 godina

Jednina:
sav on, sva ona, svo ono.

Mnozina:
svi oni, sve one, sva ona.
svi - mesovita mnozina

Tako je nekada bilo po pravopisu srpsko-hrvatskog odnosno hrvatsko-srpskog jezika. Kako je danas u srpskom jeziku i po pravopisu tv pinka to ne znam niti me zanima.

Giggs

pre 16 godina

Za ove "svo" tipove treba okaciti jedno online izdanje Recnika jezickih nedoumica.
Inace svaka cast za ekskluzivu, lepo je procitati intervju sa takvim teniserom.

KeKe

pre 16 godina

U književnosti se piše 'SVO', da ste pročitali par knjiga, a ne samo kupili Klajna i njegove rečničke nedoumice, znali biste da se nikad nije pričalo 'sve troje'.

Koga zanima može pročitati sasvim lepo objašnjenje ovde http://govori.tripod.com/svevreme.htm i da se uveri da deda od 80 godina ne mora biti nužno u pravu zbog svoje titule akademika.

Koristite sami 'sve' umesto 'svo' pa se zapitajte ima li ikakve logike, smisla, sklada, kada ga koristite u pisanju i naročito govoru.

KeKe

pre 16 godina

@Dragan,BGD

Pa piše iznad naslova ime novinara 'Nikola Olić', mislim da on i živi u Americi i da je dopisnik i da sarađuje sa B92.

Mekinrou je tenis u krvi i naravno da prati ovaj sport i dalje i zna puno o njemu. Uostalom, bio je na US Openu i komentarisao mečeve, naročito Đokovićeve.

KostaDelije89

pre 16 godina

Ok,jeste Djokovic super igrac i ima velike sanse da bude jednog dana cak i broj 1,ali njegovo ponasanje je katastofalno!!!

Vlada Calgary

pre 16 godina

Teško je biti profesionalni teniser ili teniserka i ostati, da kažemo, normalan. A upravo za vaše tenisere mi se čini da je to glavna stvar, ostali su normalni mladići i devojke. Zato ih svi toliko vole i cene. Pogotovo Đokovićeve imitacije drugih igrača. - evo jos jedne izjave (Jim Courier) osim one John McEnroe, koja potvrdjuje moj komentar od pre nekoliko dana, da je autor vesti B92 u krivu povodom Djokovicevih imitacija.

loader

pre 16 godina

mekinro je legenda,one svadje sa sudijama i spezifican servis koji je imao,su cinili zabavu na terenu.Moram da napomenim i jimmy konnorsa i henry leconta koji su njemu bili uz rame.ovaj tenis sada je prilicno hladan,poput naduvanog federera i gladijatora nadala.nole,ana i jelena su pravo osvezenje.

NoviBeograd

pre 16 godina

@zoran
A sto je to tako strasno sto se prica po svetu da je Ana kao dete pocela da trenira tenis u bazenu jer nije bilo (zatvorenih) teniskih terena? Pa, to je,ljudi, istina. Koliko je bilo teniskih terena u kojima je moglo da se trenira zimi u Beogradu (Srbiji) pre desetak godina? (Da li ih je danas vise?) Koliko ja znam, i dan danas klinci treniraju u istom tom bazenu u "11. aprilu" na Novom Beogradu.

satrap

pre 16 godina

mekinro je najveci zato sto je napravio najjaci fazon, jednom skroz celavom sudiji, koji ima frizuru kao bilijarska kugla, rekao je-,,ako je ovo aut, ti imas bujnu kosu,,! eto zasto je legenda.

Pravopisac

pre 16 godina

@ Zoran - Johanezburg
@ moje ime
@ Autor teksta

Izvinjavam se, ljudi u pravu ste! Bio sam ubedjen da sam u pravu, no posle konsultacije sa Klajnom ...
Citat: "sav, sveg(a) (ne svog), svem(u) (ne svom). SREDNJI ROD SVE (NE SVO): SVE VREME, SVE ONO ZNANJE, SVE TROJE"
Covek se uci dok je ziv.

Da se vratim na glavnu temu. Meni je ipak Boba ispao car kada je igrao protiv Mekinroa u mecu u kojem ga je dobio. Dok se ovaj svadjao sa sudijom Boba je sedeo, zavaljen u stolicu prekrstenih podignutih nogu (kao da kulira) i jeo sendvic. Legendarna scena (a i pobeda).

Max

pre 16 godina

Sećam se kao dete legendardni biser na meču sa Živojinovićem. Sporna lopta, Mekinro se krevelji i svađa sa sudijom pola sata, a Boba mrtav ladan seda na stolicu, vadi sendvič od pola kile i lagano jede, a publika vrišti od smeha :-)))))))))
Stari veliki šampion!
Što reče neko u komentaru pre par dana mogli bismo mi u BG da organizujemo neki Chalenger, a eto mogao bi i neki Turnir veterana, kad već nemamo novca za "prave" ATP i WTA turnire.

Kiborg

pre 16 godina

HA-HA-HA!Legendarni meč protiv Živojinovića!!!Možda za Živojinovića...John McEnroe je ipak osvojio 7 Grand Slam titula i 77 ATP naslova!

Pedja

pre 16 godina

@Dragan, BGD

Novinar je "potpisan" na vrhu teksta - Nikola Olic.

McEnroe je TV komentator za ESPN i NBC i u poslednje 2-3 godine sam ga puno puta slusao kako pohvalno i sa puno podataka govori o svim nasim teniserima.
Turnir je najmanje bitan, sto je Nikola i rekao. Sama cinjenica da je John dao intervju za B92 govori dovoljno.

Kiborg

pre 16 godina

Dragan,BGD,jednim dijelom si u pravu.Ali ja ne bih podcjenjivao ni novinara Nikolu Olića.Nikola je očito čudo od novinara.Uspio je natjerati dva najmrzovoljnija tipa u povijesti tenisa da otvore dušu pred njim!

navijac

pre 16 godina

Cini mi se da rec "bazen" ne koriste kao bukvalnu rec vec kao metaforu. Bez obzira na to, Mekinro zasluzi veliko postovanje bas zbog toga sto ima vrlo pozitivno misljenje za srpskih igraca. Njegovo sadasnje razmisljanje dosta utice posle napada 11og novembra, i to prema srpskim igracima, odnosno Srbiji, treba ga postovati.

Kiborg

pre 16 godina

Par pitanja za navijača,kom.br.44.Pitam iz čiste ljudske znatiželje,pošto mi neki podaci nisu poznati.Kakvi su to se napadi dogodili 11.11. i na koji način su utjecali na promjenu mišljenja McEnroea o Srbiji?Još jedno pitanje.Kakvo je bilo mišljenje McEnroea o Srbiji prije tih napada?

Dejan

pre 16 godina

More leleleeee...
Pa on sto da je god rekao je fulao... Kada je Goran osvojio Vimbldon on ga je maksimalno popljuvao na pocetku i ovaj uzeo grend slem... Isto i s Mariem - kojeg je toliko dignuo u nebesa da je to uzas, a isto promasaj. On je ostao zapamcen kao odlican teniser samo sto je igrao u to vreme. Danas, ne bi bio niti u prvih 20. Pa njega bi Djokovic (da su oba u najboljoj formi) u 100 susreta dobio 99, a Federer u 200 svih 200.

daki

pre 16 godina

ljudi, zasto ne verujete to za bazen! nije metafora! ko god je bar jednom otiso da igra tenis na 11. Aprilu na Novom Beogradu zna da su unutrasnji tereni u zatvorenom bazenu! ima dva kao velika, a u stvari nema mesta da pojuris lopticu kad ode vishe od metar sa terena, i dva neka malecka za decicu! i istina je da su i Nole i Ana trenirali tamo.

Stewa

pre 16 godina

Ljudi ajde idite na forum srpskog pravopisa pa onda tamo raspravite to,OK treba znati svoj jezik,ali ako ostavljate komentar ostavite bar i ovome sto je rekao Mekinro.Ali srpska posla i kad je lepo,ajde da nadjemo nesto da se svadjamo i prepiremo.Taj koji je pogresio sada niko ga ne moze nauciti pravopisu na B92/sport/komentari/...to je vec druga nasa zalosnija prica.A vi sto imate nesto protiv juznjackog jezika moram reci da to nije u redu,jer on nije nepravilan,on nosi svoju kulturu jer je star mnogo,a nije imao srecu da se Vuk Karadzic rodio na jugu,inace bio sad to bilo ispravno..o tome cu samo tolko,jer nije mesto za uvrede,svi Srbi su jednaki i svi podjednako vole svo troje ili sve troje kako god hocete.

Bane

pre 16 godina

Živim u Beogradu 35 godina i kada počne zima a to je od oktobra pa do aprila sem fudbalera svi sportisti treniraju u zatvorenom prostoru. Svako ko ima imalo veze sa tenisom zna da je bazen 11 april prilagođen tenisu kao i jedno vreme hala na sajmu. Prema tome Ana nije napravila nikakav marketinški trik. Uostalom ona u intervju i kaže da je zimi trenirala u bazenu. Danas postoje popularni Baloni a ima ih na svakom koraku ali tek od pre dve godine. Al ne bi neki ovde bili svoji ako ne bi pljunuli u pravcu uspeha...

Nikola Olic

pre 16 godina

@Dragan BGD

postovanje i pozdrav svim ljubiteljima tenisa, samo da na kratko odgovorim draganu iz beograda da sam zaista pricao sa dzonom i da sam bio samo zainteresovan za njegovo misljenje o nasim teniserima, misleci da bi to bilo interesantno nasim citaocima. njegovog brata patricka i samog johna svake godine vidim na US Openu i mada ne mogu reci da se dobro poznajemo, bar znaju odakle sam i da se dobro poznajem sa nasim igracima i igracama. mislim da je to deo razloga zasto je pristao da prica kad smo se videli u dalasu. koliko se u nasem (srpskom?) novinarstvu dodaje i pumpa u intervjuima ne znam najbolje posto se novinarastvom bavim samo sa ove (americke) strane atlantika, ali kao i vecina razgovora koje sam u ime B92 vodio, audio snimak je tu da pokaze sta se reklo a sta ne. veliki pozdrav iz dalasa,

nikola olic

Nikola Olic

pre 16 godina

@ Beograd BGD

postovanje dragane, drago mi je da sta se opet javili. mada se novinarstvom bavim samo sa ove strane, uglavnom o NBA i tenisu, karakteristike nasih medija koje ste pomenuli su mi poznate. mislim da je to vise funkcija nesretne proslosti koju smo imali nego neke prave zelje za prevarom. moja zelja je bila da neskromno "nateram" mekinroa da poprica o nasim teniserima u 1-on-1 razgovoru za koji se sa tako poznatom osobom retko ukaze prilike, i koji je trajao samo nekoliko minuta. zajedno smo bili u istoj prostoriji bar 50 puta na raznim teniskim turnirima i ranije takve prilike za razgovor nije bilo. nisam zeleo da trosim vredne sekunde na druge igrace, hteo sam samo da pricamo o "nama". razumem vas stav da je za pravu sliku vazno cuti sta on misli o drugim igracima, ali za to postoje milioni drugih intervjua koje nasi citaoci mogu da nadju. inace, pogodili ste za tosu olica, to mi je stric. pozdrav iz dalasa,

nikola olic

Dr. Socrates

pre 16 godina

Kako sam vec prethodno pisao, divno je citati prepisku gospodina Olica sa Draganom BGD. Stilski jasno, gramaticki skoro potpuno tacno, a istovremeno nabijeno emocijama, tolerancijom i elokventnoscu. Ostaje, ipak pitanje, dali su uspeli da razmene adrese, ili ce Dragan morati da potegnu veze MRMPICN Farmasjutikals ili neke druge... I na kraju moj glas i za pravopisnu nedoumicu odlazi za:
'njih sviju troje'

Kanostrevac Goran

pre 16 godina

Iskreno, zao mi sto ranije nisam procitao ovaj intervju,razlog jednostavan:Ranije bi mi popravio raspolozenje, ali nikada nije kasno da vam jutro pocne ljepse zahvaljujuci nasim sportistima, ovaj put teniserima.Kada ih hvale takve velicine kao Mekinro ili Kurijer, onda Vam je drago sto ste Srbin.