Nedelja, 30.09.2007.

18:57

Srebro za srpske odbojkašice

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Srebro za srpske odbojkašice IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

140 Komentari

Sortiraj po:

tijana

pre 16 godina

@jo
Pograsno si me shvatio , ja iskreno mislim da je Joca Brakocevic sjajna odbojkasica i da predstavlja buducnost ali i sadasnjost srpske odbojke .Pa nije mala stvar da sa samo 19. godina budes proglasen za najboljeg servera EP . Svaka joj cast .
Ali stoji ono sto sam rekla , Ivana je zaista falila i sa njom u timu bi mozda i pobedili Italiju .
Glupo je sad da se prepiremo ko je bolji i ko koga vise voli , najvaznije je da se Srbija moze ponositi sto ima dva takva korektora kao sto je Ivana i Jovana .
Svaka cast svim nasim devojkama postigle su ogroman rezultat .

@Skblzzzz
O cemu ti to ?!:-(
Bravo Srbija , tako se bori za svoju zemlju !!!

Lex

pre 16 godina

Hvala vam cure na svemu, mnogo nam je bilo lepo sa vama, da i mi imamo kome da navijamo jednom :) zao mi je zbog Italije jer ste mogle, ali i vi ste ljudi, ko ne bi pukao posle svega...EJ, SREBRO!! VOLIMO VAS!!! Vasi ponosni navijaci iz Holandije

FRANJO GLONČAK, НИЏА ДРАГОВОЉАЦ

pre 16 godina

Нису бајке које се завршавају са ''живели су сретно ...? примерене савременом спорту, посебно оном врхунском... Мени је најважније да бајка још није до краја испричана! Девојке, жене и девојчице, које моју земљу представљају на најбољи начин имају још снова и простора за њихово остварење... Не постоји модус да ме разочарају... Ако данас не - а оно сутра сигурно. Баталите попаљене, важна је само игра и квалитет који сигурно поседујете. ХВАЛА ВАМ ЗА ОВЕ ДВЕ ГОДИНЕ ЗАДОВОЉСТВА, НАДАМ СЕ ДА ЋЕ БИТИ ЈОШ...

jo

pre 16 godina

Tijana ocigledno do bola voli Djeru. Nepotrebno je gurati nekog u stranu (brakocevic)da bi se istakla ljubimica. Koga nema bez njega se mora.I da je bila isto bi prosli jer je italija sa Aguero jaca. Pogledajte njenu statistiku sa svetskog i videcete da se ne razlikuju uopste. Svaka cast nikolicki .Igrala je Dzoni ekstra i zasluzila je nagradu ali to ti je politika.

Mihajlo

pre 16 godina

Ovo je veliki uspeh za nasu malu zemlju!Kada se pogleda koliko stanovnika Srbija ima,a koliko Italija i Rusija.Svaka cast devojke.Srbija postaje sporcka sila u evropi.

mirijevo

pre 16 godina

ne verujem da ce biti doceka,barem ne ispred skupstine grada,zbog smrti Nenada Bogdanovica. e sad da li ce organizovati nesto na trgu ili ispred doma skupstine ko to zna...

jos jednom bravo

mickey

pre 16 godina

Potpuno su degutnantni brojni komentari gde se balavi o tome kako su najlepse, te drugi bi se zenio a treci vec zavrsava pod tusem sa njima. Pokazite malo dostojanstva, ukusa i odmerenosti! Ipak je to samo sport!

Piton 21

pre 16 godina

A sad svjetski kup olimpijada pa skupstina!A onda dolazim i ja da skocim sa balkona u masu!BRAVO KRALJICE!Ova medalja je kao zlatna!!!!

jegood

pre 16 godina

Bravo za naše odbojkašice,srebrna medalja je veliki uspeh.Još više me oduševljava što našu ekipu osim odličnih pojedinaca odlikuje borbenost.Naš trener Terzić očigledno ima formulu za uspeh ovog tima.jedva ćekam OI sledeće godine.Bravo još jednom.

ciganović

pre 16 godina

bravo devojke, svaka čast!
krivo mi je i plašim se da nećete dobiti mnogo više od tog svaka vam čast i tapšanja po ramenu... da ne kažem :(
drugo mesto je stvarno veliki uspeh za našu zemlju!

tijana

pre 16 godina

Evo deo clanka iz novina koji govori koliko je velik ovo uspeh:
"Srbija svetska odbojkaska velesila , naravno!Nije pretenciozno , nije navijacki , rezultati sve govore .
Da li znate koliko je nacija igralo u oba polufinala u Japanu i u polufinalu svojih Kontinentalnih sampionata ?
Odgovor je samo dve - Brazil i SRBIJA .
Odbojkasi su vec krenuli u podmladjivanje selekcije , za sada im smena generacije ide odlicno .Odbojkasice nemaju sta da podmladjuju , one su ubedljivo najmladja selekcija od svih ucesnika polufinala .
Bez Ivane Djerisilo , a to vam je kao kad bi Ruskinje igrale bez Gamove , Poljakinje bez Glinke , ili Italijanke bez naturalizovane Aguero, pa opet u borbi za medalju .
Svaka cast odbojkaska Srbijo , svetski si vrh , tu ces sigurno ostati i u buducnosti , na zalost tvojih protivnika , a na srecu tvoje publike , najbolje na planeti ."
Sta reci , tekst sve govori .:-)
SRBIJAAAAAAAA

Tigrovi

pre 16 godina

Ne mogu da verujem da Jelena Nikolic nije proglasena za najboljeg poentera!!!??? Ej Gamova???? Alo ljudi, da li su oni normalni? Ne shvatljivo glupa pravila oko celog zreba, a pogotovu ove gluposti sa najboljim poenterom, pa cak i blokerom! Kako Vesna nije proglasena za kraljicu mreze??? Nemam reci...
Svejedno, devojke SVAKA CAST! Obecao sam jos u petak da cu doci sa drugovima da vas podrzim, i tako smo i ucinili. Svi smo ostali bez glasa zbog 2 dana navijanja, ali je u potpunosti VREDELO! Znamo da vam nase navijanje puno znaci! Uvek uz vas!
Jos jedna stvar, hteo bih isto tako da cestitam Terzicu i celom strucnom stabu sto veruju vec ovoliko godina u ove nase SREBRNE devojke! Jedan je TERZA!

tijana

pre 16 godina

1. Vesna Citakovic-Djurisic
2.Jelena Nikolic
3.Anja Spasojevic
4.Jovana Brakocevic
5.Jasna Majstorovic
6.Natasa Krsmanovic
7.Maja Simanic
8.Ivana Isailovic
9.Brizitka Molnar
10.Maja Ognjenovic
11.Suzana Cebic
12.Jovana Vesovic
selektor Zoran Terzic
Ovo su imena od kojih se trese cela Evropa a sa kojima se ponosi Srbija !

Petar

pre 16 godina

Plasman je super, ko da ne bude zadovoljan srebrom, posebno kada Djerisilo nije bila u ekipi. Medjutim, cini mi se kao da nase devojke nisu dovoljno samopouzdane, kao da nisu svesne da i one mogu da uzmu zlato. Kada igraju skoncentrisano i pazljivo celu utakmicu, mislim da mogu da pobede svakoga sa ovog prvenstva. Verovatno je i poraz od Italije deo nekog igrackog i timskog sazrevanja. U prvom setu smo dosli do prave igre, imali smo ih i izgubili zbog bezvezne nepaznje. Da smo nastavili sa istom igrom, dobili bismo ih, ali smo onda pali psiholoski, jer devojke kao da nisu shvatile da zaista mogu da pobede, i da je to samo jedan nesrecno izgubljen set. Nazalost, i poslednji poen Italijanki je ustvari bio cisti as za nas, jer igra se do kraja, videli smo sta se desilo u prvom setu, stvarno su sudije problematicne, jer svaki poen u ovim utakmicama zaista mnogo znaci. Inace, dobro je sto i druga postava je u stanju da odigra kvalitetno, tu mislim na Isailovic, Molnar i Vesovic. Molnar jos samo da popravi onaj povremeno nesigurni prijem, i bice kao zmaj, a Vesovic malo vise samopouzdanja. Sve u svemu, veoma dobro.

tijana

pre 16 godina

Ne mogu da verujem da ljudi toliko pominju prvi set, jesmo vodili, jesmo izgubili ali sta je tu je, to je sport .
Ne vidim da ste se bunili kad smo u polu-finalu protiv Poljske mi stigli takvu njihovu prednost , osvojili prvi set i pobedili.
Ljudi, to je draz sporta, nekad dobijes, a nekad izgubis .
Nasim devojkama kapa dole, stvarno su postigle fenomenalan rezultat .
Iskreno mislim da nam je CEV ukrao 2 pojedinacne nagrade, Jelena i Vesna su morale biti u idealnom timu, zasto na primer Vesna sa 34 bloka nije proglasena za najbolju a jeste Italijanka sa 28 to mi nikako nije jasno .
@Razocarani
Da Ivana je stvarno najbolja, prosto je obozavam, sa njom bi bilo mnogo lakse u finalu .
Hvala ti na lepim recima i rado bi ti pomogla ali je problem sto je na zalost ni ja ne poznajem .:-(
Kao i tebi i meni je zelja da je upoznam i nadam se da cu uspeti u tome jednog dana.
Jos jednom hvala ti i pozdrav .:-)
Jedna je Ivana Djerisilo !!!
SRBIJAAAAAAAA

DDT

pre 16 godina

koji luzeri ovde postiraju! Kako vas bre nije sramota da lupate kako "srebro ne sija kao zlato" i da, kao, sad "slavimo poraz"?
Devojke su DRUGE U EVROPI! ALO! Ispred Poljske. Ispred Rusije. Ispred Holandije. Daaajte, oladite, zaista.

jovana

pre 16 godina

DEVOJKE, FENOMENALNE STE, SVAKA VAM CAST!!!!!!!!!!!!
NEMATE POJMA koliko se PONOSIM VAMA OVDE, PUNO POZDRAVA IZ U.S.A!!!!!
VOLI VAS JO-JO!

jerry

pre 16 godina

Imam dve poruke

Devojke HVALA vam za ovo!!!Usrecle ste nas bar vi,kad kosarkasi i fudbaleri nisu mogli!Jos jednom HVALA
A vi koji govorite "steta: i tome slicno,kako vas bre ne mrzi to da kucate?Prst na celo i razmislite malo o cemu pricate!!!

Zox

pre 16 godina

Korak po korak!
Sledece je zlato u Pekingu!
Jeste mi krivo za onaj prvi set. One su i same rekle da im je prvi set i najbitniji. Da su ga dobile, sve bi bilo drugacije, jer bi igrale rasterecenije. No, tako su nase dobile Poljakinje. Finale je bilo slicno polufinalu, samo u obrnutim ulogama.
No, ja sam zadovoljan, a treba da budu i one.
BRAVO DEVOJKE!!!!!!!!!!!!!!!!Jedva cekam da vas ponovo gledam, jer je vasa igra pravo uzivanje!!!!!!!!!
Samo mi zao sto Jelena Nikolic nije proglasena za najboljeg poentera. Ako se ne varam, to ja Gamova.
Cestitike celom timu i hvala na 12 dana uzbuldjive odbojke.
Posebne cestitke Maji (stvarno je najbolji dizac) i Jovani. Pravo otkrovenje!!!!!!!

mirijevo

pre 16 godina

SRAM VAS BILO
sve vas koji pljujete igracice,selektora,savez
pa gde to ima da se menja najuspesniji selektor,najuspesniji savez,NAJUSPESNIJE IGRACICE??????????

srecom u velikoj ste manjini

neko kaze ne treba se slaviti poraz,niko ne slavi to sto smo losiji od jedne reprezentacije u evropi,slavi se to sto smo bolji od svih ostalih

slavi se to sto su devojke letele po terenu da bi nama podarile malo radosti

slavi se sto se po celoj evropi prica o SRBIJI,ali ne o negativnim stvarima,prica se o sampionima i sampionkama

slavi se njihova zelja da se cuje himna BOZE PRAVDE,da TROBOJKA bude na najvisem mestu

slavi se njihov osmeh i njihova suza

a vi filozofi,neko iz mase,roki 1,2,3, kako god:razmislite malo pa ako vam dodje iz ...u glavu recite:IZVINITE. ne meni ne ostalim posterima,nego selektoru Zoranu Terzicu i IGRACICAMA.ako ne, BSSSSSSSSTisincina

jos jednom BRAVO DEVOJKE !!!!!!!!!!

Razocarani

pre 16 godina

Tijana,Ja volim Ivanu Djerisilo, kao igraca, i mislim da je bila na ovom EP siguno bi doneli zlato.Uz duzno postovanje svih igracica.To sto je Brakocevic proglasena naj serverom to nije lose ali je veceras zakazala dibitus.Pa izracunao sam da je Djeraq 2003 u Ankari imala isto godina a igrala je na vrhunskom nivou.Nebitno, mi u Pekingu sa Djewrom idemo na medalju sigurno!!!!Tebi Tijana zavidim na tolikoj ljubavi prema Djeri?????Voleo bih da je upoznam.POMOZI MI, radi autograma.Naravno ako je poznajes.Hvala

Maksimus

pre 16 godina

Svaka čast na odličnoj igri i borbenosti. Sve ovo govori da su pred Vama mnoge godine uspeha i brojni trofeji.

U SVETU POSTOJI JEDNO CARSTVO ... :-)

Jedino mi je žao što će sada mnogobrojni "zaljubljenici u udbojku" da se slikaju sa Vama i Vaš uspeh pripisuju sebi a da pri tome nisu dali ni dinara da bi imale odgovarajuće pripreme niti su odvojili jedan sekund da popularizuju žensku odbojku.

miloš

pre 16 godina

GENIJALNO!Dali se sjecate da su i muskarci prije par godina ovako pocinjali pa u Sidneju zlato,ono pravo,rusko,za zube i kajle!

patriota

pre 16 godina

Moguce je da ima nezadovoljnih!
Dodju do kraja i uvijek se psihicki totalno stropostaju u utakmici za zlato da je to nevjerovatno!To definitivno postaje velika boljka Srpskog sporta,uopste.Zanima me da li ti sportisti imaju psihologe u ekipi,nekoga ko radi na njihovoj psihi,a ne samo trener.U svakom slucaju svaka cast,ali moze to i bolje.

posmatrac iz daleka

pre 16 godina

Pljuvaca kod nas ima uvek u izobilju.

Umesto da idu da se lece i spasu sindroma :" Nista ne radim a imam bogovsku plate" - Pljuju po onima koji izgaraju i daju vise nego svoje maksimume , kako na radnom mestu tako i u sportu. NIKO od tih "pluvaca" nije NIKAD nista ucinio u svom zivotu szto bi bilo vredno pomena. Ali za kritikovanje drugih su uvek tu i najglasniji.
Sva sreca za ovu zemlju da im isma sve manje i da ce ih biti sve manje. Dokaz : FANTASTICNI uspesi nasih odbojkasica, odbojkasa, tenisera, vaterpolistra.....
Ako bi se merilo po uspesima na sportskom planu, tri cetvrtine sveta bi se rado menjalo sa nama!!!

groan

pre 16 godina

i meni je cudno voditi 23-19 i izgubiti set,kao da se boje nekoga.finale pa izgubis 3-0,i onaj dokovic me razocarao kad kaze pre neki dan na emisiji nema razlike izmedu nas srba i hrvata...kad bi to jedan hrvatski sportista rekao.razocarao me je

Milan

pre 16 godina

Cestitam odbojkasicama Srbije na prikazanoj igri.Nema razloga za zaljenje.Ova selekcija Srbije ce tek stasati i bice jos dugo u svetskom vrhu!!!

Petar

pre 16 godina

DEVOJKE, PONOSAN SAM NA VAS!!! Polako, korak po korak! Najvaznija i najteza utakmica je dobijena, protiv Poljske, kada je trebalo izboriti se za medalju i pobediti sebe. U dva dana dva puta ponoviti isto, bilo je jako tesko. Trebalo je imati i srece. Ovo je OGROMAN USPEH i ja ga tako vidim. Cestitam svima!!!Bravo!!PetarPan

todos

pre 16 godina

Cestitam na uspehu!!! Veliko je ovo srebro ali , uspele ste da pokazete nas mentalitet ,a to je da cim se poklekne na prvoj prepreci ,pada ceo sistem

Ljiljana

pre 16 godina

Cestitke devojkama
U Areni je bilo predivno,navijali smo svom snagom,cak mislim da smo i italijane nadjacali.Stvarno predivna atmosfera.Devojke su cak na kraju(Citakovic)cak i po koju suzu pustile...puno pozitivnih emocija.

Mix

pre 16 godina

@Allexander
Potpuno se slažem sa tobom, ali me je mrzelo i da odgovaram na zlonamerni komentar 'Prlainka Đogaša' - lakše mi je bilo da kliknem na 'Predloži za brisanje'.

Svima koji su ovde zbog sporta je bilo jasno šta si hteo da kažeš, i verovatno će se svi složiti da je slučaj ove kubanke sramota za evropsku organizaciju - nisu smeli to da dozvole!

Allexander

pre 16 godina

Za one koji ocigledno ne znaju sta koji pojam znaci i koji samo traze povod za raspravu o medjunacionalnoj netrpeljivosti......
To sto sam rekao da u reprezentaciji treba da igraju sportisti rodjeni u jednoj zemlji ili poreklom iz jedne zemlje NIGDE ne podrazumeva etnicku cistocu. U nasoj odbojkaskoj reprezentaciji igraju igracice raznih nacionalnosti i to je mozda i njeno najvece bogatstvo,jer znaci da je odbojka razvijena u svim krajevima nase zemlje. Etnicka pripadnost nema nikakve veze za zemljom gde je neko rodjen ili iz koje vodi poreklo. Ja ni jednom nisam rekao nista sto bi cak i nagovestavalo bilo kakvu teznju kao nacionalnoj ili bilo kojoj diskriminaciji bilo koga. Zato molim pojedince da dooobro procitaju sta sam napisao,a ako to nisu u stanju neka promene rubriku na sajtu.Postoje i rubrika za politiku i razni forumi i blogovi...Ono sto sam ja rekao je bilo iskljucivo u cilju uspostavljenja fer i ravnopravnih uslova za sve da se bore za medalje.Ovako dolazimo do toga da neka federacija za dovoljnim budzetom kupi apsolutno sve najbolje sportiste u nekom sportu i kao takva nastupi kao neka reprezentacija. To je apsurdno. Jos jednom molim da se ono sto sam rekao ne politizuje, jer kao prvo, sa politikom nema nikakve veze,a kao drugo,a mislim da se i vecina samnom slaze, bar u ovoj rubrici treba da smo oslobodjeni osoba opterecenih politikom po bilo kom osnovu

miloš

pre 16 godina

Mix,tebra,kako tamo neke Slovacke?A dje smo mi to bili do prije godinu dana.Ljudi malo poštovanja prema protivniku.Ko god je na evropskom prvenstvu nije tamo neki.

Aleksandar

pre 16 godina

Čestitam devojkama na srebrnoj medalji! Lepo je igrati finale. Međutim, kao i često do sada, ne možemo mi Srbi bez starog manira, a to je da ne slavimo poraze, pa to ti je (vidi se to i od spikera na dnevniku i od ljudi ovde na forumu).
Ne može srebro nikada da sija kao zlato jer zlato u sportu najjače sija i svi se bore samo za njegov sjaj. Ovo bez obzira da li se ti koji se bore to uradili svaki put kada se igra u poslednjih 50 godina, ili prvi put za 50 godina sa nekim novim klincima.
Ne smemo da budemo zemlja mediokriteta koja proslavlja nešto što se nigde ne proslavlja, a to je poraz...
Samo zato što smo zemlja dokonih i nesrećnih ljudi pa hajde da se radujemo nešto što se retko gde proslavlja. Svi dobro ovde osećamo da poraz u finalu boli i to verovatno više i od poraza u polufinalu. Prvo mesto je samo jedno i svi se bore za njega. Čestitam devojkama na vrlo dobrom uspehu, ali mi je muka od reportera sa dnevnika kada posle svega viđenog, pogotovo u prvom setu, žele da nam stvore jednu lažnu sliku... Isti su mi kao i RTS mašinerija za vreme Miloševića.
Izgubili smo od najboljeg, nije strašno, u samom smo vrhu Evrope i sveta i to je dobro.

Pozdrav svim ljudima na forumu koji se raduju i žive samo za vrh!

posmatrac iz daleka

pre 16 godina

@djepeto

To je bio NAS poen

Ne znam sta bi bilo da je bilo :-)
Srecemo se sa T alijankama na sledecem finalu. A onda ???

Mix

pre 16 godina

U redu, svako od nas ima svoje viđenje utakmice, ali mislim da bi svi pre nego što ga iznesemo trebali bar da čestitamo našoj reprezentaciji na velikom uspehu:
BRAVO, SVAKA VAM ČAST!

Da li su devojke mogle bolje ili nisu htele da igraju su potpuno besmislena pitanja, pa se pitam - ko se uopšte bavi time? Ovo je najviše što smo u ovom trenutku mogli, bez obzira kako to vama izgledalo, iz dva razloga:
1. ovo je prvo naše finale, ipak je trema prisutna jer je ulog jako veliki!
2. nakon jučerašnje vanserijske igre, naravno da su naše i fizički i mentalno bile istrošene. Nerealno je očekivati da bi mogle ponoviti onakvu igru.
I ako je nekome to uteha, ne verujem da bi nas Italijanke bez one crnkinje mogle pobediti - dakle to nek ide njima na čast!

I na kraju, suđenje (a posebno linijske sudije) je bilo zaista ispod svakog nivoa! Pošto mi nemamo tu moć, ako neko iz OSS-a čita ovo - molimo vas stavite posle prvenstva primedbu CEV-u na suđenje i na to što zemljama koje čak i nemaju reprezentaciju daju da organizuju EP! Mislim Luksemburg... kakav im je bio protokol za dodelu medalja - strašno!

Jelenabh

pre 16 godina

Bravo zene najbolje ste!!!!

Ma neka samo neko kaze nesto lose. Bas ste odvratni. Umesto da ih podrzite vi ih pljujete. Hvalite ih samo kada pobedjuju. Zasto p;kujete Anju kada i sami znate kakav devojka problem ima sa misicem, ali ipak je smogla snage i igrala koliko god je mogla. Aki svaka cast.

Bravo devojke jos jednom i cekamo vas u Beogradu.

S. S.

pre 16 godina

Rekoh Vam sinoc, VI STE ZA MENE ZLATNE... BILE I OSTALE. Bravo KOBROOOOOOO (pobila si ih)I MAKELINDJICE (tek sada kad dignes nos, kuku nama "obicnima"), cestitke za ono "staklo" sto ste dobile. Bravo Aki, samo se smej, to je tako lepo, kao i uvek... Bravo Johny, igrala si kao Car, Veki i ti isto, Suzo majstore, Saro, ti sebe najbolje znas hahaha... Maki, Bike, Jasna, Ivana, Jovana... Da nije Vas ne bi verovatno bilo ni ovoga sto se sada desava i tamo i ovde. A tek ce se desavati... Da Vam ja kazem ili ne da ste ponovo pokazale ko ste, sta ste i odakle ste...
Bravo ugledni treneru Terzicu, bravo Gari Proto, bravo Sale Taze (idemo kad dodjes) bravo covece sa najlepsim imenom (Sinisa), bravo za Nemanjica Matrinovica dr. Ljubana.
MA BRAVOOOOOOO ZA SVE VAS TAMO... SVAKA VAM CAST I SRECAN PUT KUCI. PA VIDIMO SE SUTRA.
p.s. Pazite na visak prtljaga, OVO SREBRO i "STAKLO" SE CARINI MNOGO VISE...
Ej, bre, dosta sam Vas hvalio, moram da pisem "neki" izvestaj...:-)

IvanA & vAnja rules

pre 16 godina

Na svetskom prvenstvu u Japanu smo dokazali i Italijankama i Kubankama da smo vec sada ispred njih, ali su nam one sada zajednickim snagama na evropskom prvenstvu pokazale da su (do daljnjeg) jace od nas kada objedine svoje snage. Mozda je pravilo u svim ostalim timskim sportovima da igrac koji odigra bar jedan mec za seniorski tim neke reprezentacije dozivotno vise nema prava da nastupa za neki drugi tim previse surovo - ali u odbojci se previse otislo u drugu krajnost, pa je eto moguce da igracica koja je imala lavovski udeo u osvajanju dve olimpijske i jedne svetske zlatne medalje - moze cak da igra za novu tim i pomogne mu "malko" da osvoji prvu titulu prvaka Evrope!? Konacno je i isplivalo na povrsinu i zasto na zvanicnom sajtu prvenstva od pocetka pa do kraja, u eri kompjutera, nije bilo nikakvih statistika - po prvi put u istoriji nekog odbojkaskog takmicenja su bukvalno sva priznanja davana "odokativno", pa cak i za zvanje "najboljeg poentera" koji se do danas nikada i nigde nije BIRAO, vec samo KONSTATOVAO, pa tako je bilo noguce da bude posto-poto IZABRANA Gamova (mozda trenutno najzvucnije ime evropske odbojke) kojoj svaka cast, ali je cinjenica da je ovde bila cak namerno propustala neke meceve (protiv Italije u grupi) i da su Ruskinje igrale manje setova od nasih bila dovoljna da za nasom Jelenom Nikolic zaostaje neverovatnih preko 50 poena (Jelena 163, a Gamova 110) pa ipak da bude "izabrana"!? Moze se reci i da je jako zakinuta i Vesna koja je sa 34 bloka bila prva blokerka sampionata, a za najboljeg blokera je proglasena Italijanka Baraca sa 28. Ali tu je bar odstupanje mnogo manje drasticno i izabrana je drugoplasirana igracica u ovoj kategoriji (a ne kao u slucaju Gamove 6-toplasirana), a i ova Italijanka je po meni mozda i presudila ovo finale, jer se od one njihove Kubanke i ocekivalo da onako odigra. Dobro je bar sto mozemo da se tesimo zbog Jovane (najbolja serverka) i Maje (najbolji tehnicar), jer ako su se u CEV-u napravili pametni pa dodeljivali priznanja samo na osnovu polufinalnih i finalnih utakmica, ucinak ove dve nase u zadnja dva dana nisu nikako mogli da ignorisu.

Ali da ne kukamo kada je toliko razloga za slavlje... Naravno da je u samoj utakmici presudio tragicno prokockan zavrsetak vec dobijenog prvog seta, posle kojeg je protivnik dobio krila, a mi kamen oko vrata. Kako su se nadale, super su se udale nase na ovom prvenstvu, a osim srebra, izboren je i nas prvi nastup na Svetskom Kupu za mesec dana, znacajnijem takmicenju od ovog evropskog prvenstva. Tu ce biti jos i Brazil, Kuba i Kina, mi i Italijanke, a ako obe ekipe sa specijalnim pozivnicama budu iz Evrope (u konkurenciji Rusija, Holandija i Poljska) uz 5 "boranija" ekipa imacemo izglede da se plasiramo medju prve tri i osvojimo medalju uz plasman na olimpijadu (ici cemo direktno i sa 4 mestom ako Kina osvoji neku od medalja). Tamo mozemo da budemo samo jos jaci, jer je Jovana stekla ovde vredno iskustvo i narocito samopouzdanje, Anja ce biti mozda potpuno spremna, a postoji mogucnost i da im se prikljuci i Djerisilo... a ako nas mimoidju povrede, ovaj nas tim ce na olimpijadi biti jos mocniji sledece godine. Za sve devojke i Terzica jedan ogroman poljubac i jedno dzinovsko hvala za sve sto nam priredjujete od prosle jeseni naovamo!

eeeeej breeee

pre 16 godina

ma da li je moguce da ima nezadovoljnih posle osvajanja DRUGOG,EEJ DRUGOG mesta u evropi..srpska posla...to je nesto slicno kao sa vaterpolistima koji 10 godina nista sem zlata nisu osvoliji a onda jednom kiksnu odma drvlje i kamenje po njima

andja_tivoli

pre 16 godina

dovoljne su samo dve tackice i zagrada da pokazu kako se ja osecam :(

mada vratice nama ova ekipa :) na lice vrlo brzo!!!


!!!SRBIJA SRBIJA SRBIJA!!!

Aleksandra CH

pre 16 godina

@rocky-ch@...Ma ti si covece sramota za srpski narod,ti,a i jos poneko,citam komentare i ne mogu da veruejem,sve sami strucnjaci,...kao da ste svi vi,vise zeleli pobedu,nego one same?!!!!...E Srbi nikad nisu zadovoljni,zato mi je i drago sto nisam sportistkinja,mislim da ovakva omalovazavanja.ne bih mogla da podnesem!!!!!
Lepotice,ne obracajte paznju na ovakve luzere,za mene ste zlatne,najlepse,najzgodnije...borile ste se koliko ste mogle,nista vam ne zameram,a i ko sam ja da zameram!!!!Ponosna sam sto sam srpkinja,zbog takvih kao sto ste vi,zbog nasih tenisera,odbojkasa i vaterpolista!!!Beskrajno vam hvala i veliki pozdrav iz CH!!!!!!!!!!!!!!!!!

-_-

pre 16 godina

ALO VI STE PRVE PO LEPOTI!!! DRUGE PO KVALITETU (DOBILI SMO DVA PUTA ITALY PROSHLE GOD) ZNACHI MOZHEMO I OPET!!!

SRBIJA SRBIJA SRBIJA !!!

branko

pre 16 godina

У одбојци постоје неки закони. Један је: ко изгуби сет после вођства од 23:20 није само изгубио тај сет већ аутоматски и следећи, а то у 99% случајева значи и меч. По том закону наше су јуче добиле Пољску, али по истом закону су данас изгубиле од Италије. У сваком случају моје честитке за велики успех. Мој саветТерѕићу: У припремама за Светски куп СВАКОГ ДАНА помињати Утакмицу са Словачком. Ако желимо пласман на Олимпијаду на Светском купу смемо изгубити од Бразила, можда и од Италије или Кубе али НИПОШТО од неке нове Словачке !

max

pre 16 godina

Uzivala sam gledajuci ih kako se bore kao lavice.Iako smo zamlja najbolja u kolektivnim sportovima(a sve vise i u individualnim),odavno nisam vidjela ovakvu strast na terenu.Divno.
Pozdrav iz Boke kotorske.

lane moje

pre 16 godina

BRAVO MAJSTORI!!!!!!!
ZASLUZILI STE OVO,A MOZDA I VISE....SVAKA CAST ZA MOTIVACIJU I ZELJU DA NAPRAVITE USPEH KOJI JE I OSTVAREN! ALE-ALEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!

Simon

pre 16 godina

Svaka cast carice!!
Sve je ovo kao iz lepog sna. Malo se pricalo i nije se dizala neka frka pre EP- kad ono SREBRO.
Ni 5 ni 6...
Najbolje ste.

Prlainko Đogaš

pre 16 godina

Ovde se neki zalažu za etnički čiste reprezentacije i to u doba globalizacije i slobodnog protoka ljudi, roba i usluga.

Podsetio bih da je nemačka olimpijska reprezentacija u vreme Hitlera bila baš ideal za koji se neki ovde zalažu.

E, Srbijo.

Milan

pre 16 godina

Nase Srebro sija bojle od italijanskog Zlata.Nama netrebaju neke crne Srpkinje koa italijanimaneka upecana Lavica.Sve CETITKE iz REPUBLIKE SRPSKE.

Allexander

pre 16 godina

Sve cestitke!Iako ste izgubile finale,ova medalja je zlatna.
Ovo je bila DEFINITIVNO,BEZ IKAKVE DILEME,najbolja utakmica italijanske reprezentacije od kada je ja gledam,a to je nekih 15-ak godina(evropska i svetska prvenstva,olimpijada,"zenska svetska liga") i ako se izuzme mec protiv Slovacke,najlosija utakmica nasih.Ali,to se valjda i ocekuje od reprezentacije ranga Italije.Ono sto je bilo evidentno je velika trema kog nasih sto je prouzrokovalo vise nego los prijem i poprilicno ukocen napad.Sa druge strane talijanska reprezentacija posle neverovatnog poklona u vidu prvog seta stekla je neverovatno samopouzdanje i apsolutno im je sve polazilo za rukom.Libero azurina je definitivno odigrala mec karijere,pa makar igrala jos 20 godina.Ono sto izaziva najvecu zalost je to sto su nase igrale na citavom prvenstvu sa neshvatljivim oscilacijama.Posle apsolutno savrsene igre juce i pobede nad visestruko jacim protivnikom nego sto je bio danasnji,danas je usledio los dan.Pa ipak,ponavljam,ovo je zaista vrhunski uspeh nase reprezentacije,koju kako vidim novinari jos uvek zovu "plave".Ono sto(bar meni)ostavlja zaista gorak utisak je,kao prvo korektor italijanske reprezentacije(ne kao licnost ili igrac,sto je zaista fenomenalna,vec kao opsta pojava u sportu-kupovanje vrhunskih igraca drugih reprezentacija) i zaista komicne linijske sudije.Prvo je vec stara prica koja nije karakteristicna samo za odbojku i koja je nazalost osujecena samo u fudbalu i navodno u kosarci(mada....setimo se Oladzuvona i ostalih slucajeva).Zaista bi trebalo da neka od nadleznih institucija(ako takva postoji)zabrani takve pojave u sportu.Reprezentacija bi trebalo da bude skup predstavnika jedne zemlje,tj. sportista rodjenih u jednoj zemlji ili u "najliberalnijem" slucaju,vode poreklo iz iste,a ne neki Celzi ili Real na reprezentativnom nivou.Druga mrlja na ovo prvenstvo su sto glavne sto linijske sudije.Azerbejdzanac koji je sudio nekoliko utakmica nase reprezentacije je zaista smesan,a za linijske sudije ne postoji kategorija u koju bi se svrstali.U polufinalu protiv Poljske bilo je bar 5 ociglednih gresaka,sto za, sto protiv nas,a u finalnom mecu zaista je bilo komicno gledati reakcije likova na servis liniji.U prva dva seta 3 greske na nasu korist,a u trecem jos tri zajedno sa poslednjim poenom,loptom koja je sigurno 10-ak centimetara bila u polju.Ovo nije nikakva prica u smislu "sudije protiv nas" (rekoh da je bilo odluka i u nasu korist), vec samo konstatacija da bi federacija trebalo dobrano da povede racuna koga stavlja da sudi ovako velika takmicenja. Uz zelju da na sledecem velikom takmicenju budemo jaci za Djerisilo i pobedimo talijanke od kojih smo (bar po meni) za klasu jaci,jos jednom sve cestitke.Zasluzile ste docek!

cudomir

pre 16 godina

Cestitke najlepsim curama u svetu odbojke a posebno cestitam selektoru koji je pravi primer kako se ponasa kulturan i vaspitan covek

IVAN

pre 16 godina

Svaka cast devojke, za nas ste zlatne.

Sigurno bi bile sampionke da su dobile prvi set, ali i ovako je dobro. Sa Ivanom Derisilo u timu osvjamo zlato na OI sledece godine.

HVALA DEVOJKE I TERZICU ZA SVE

de manccini

pre 16 godina

bravo devojke.

i srebro je veliki uspeh. drago mi je shto i mnogi drugi uchesnici foruma shvataju to i podrzhavaju vas.

nije tachno da je samo zlato vazhno i da su svi ostali luzeri. tu filozofiju su ismislili upravo luzeri koji ne mogu nishta ozbiljno, pametno ili lepo da urade, pa onda tvrde (da bi im bilo lkashe) da shta god neko drugi uradi ako nije savrsheno nije vredno pazhnje.

e vredno je.

bravo devojke za vash rad, bravo za vashe zalaganje, bravo za hiljade sati provedenih na treningu, bravo za sve. bravo devojke na drugom mestu.

neko

pre 16 godina

Devojke, svaka cast, srebro je veliki uspeh, steta sto niste uspele da uzmete zlato, ali vreme ce pokazati da ste najbolje!!! jos jednom svaka cast, i veliko hvala od citave Srbije!!!

vladablok9a

pre 16 godina

Steta
Ali svaka cast devojkama, prvi set je odlucio, da smo ga dobili druga prica bi bila ali sve u svemu veliki uspeh pogotovo sto smo igrali bez Djerisilo i sa povredjenom Anjom Spasojevic
I sraman je zadnji poen da se cist as svira kao aut taj poen ne bi verovatno nista promenio ali je to veoma jadno

Svaka cast devojke od sad kidamo sve

ante

pre 16 godina

Anja Spasojević je igrala kao prava Italijanka. Sve važne lopte je zapucala ili loše primila. Kada podbaci jedan od glavnih igrača u tako važnoj utakmici onda ne možeš očekivati da mlada Brakočevička vadi kestenje iz vatre. Šteta. Ne gubi se 23:19 u finalu. Jeste drugo mesto uspeh, ali u finaliu gubiš zlato a ne osvajaš srebro. Šteta što Terzić nije imao hrabrosti da pored Isailović uvede Molnarovu.

Milanche

pre 16 godina

Bravo...aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ala ste me ubile u pojam... ali moram da kazem svaka cast.. Ovo je super stvar, pa kad dodje Djera bicemo ih sve redom!!!Samo polako... Sto se same utakmice tice mislim da smo mogli da dobijemo lagano taj prvi set al je strah presudio od pobede...
Kasnije u trecem setu neshvatljivo dizanje na Jelenu nikolic svaki napad iz zone 6 gde smo gubili prvih desetak poena jer smo samo pajp igrali...ne verujem..
Ali nema veze...kada italijanke, koje imaju najkvalitetniju ligu na svetu i najvise ulazu u odbojku i sve... i samo pogledajte kako je napravljen sajt njihove federacije i ostalo...kada su one morale da dovedu jednu crnkinju da im bude glavni igrac, neka im je na cast!!!Mi smo ponosni na to sto nemamo nijednu stranu igracicu, sto su sve nase mlade devojke Srpkinje, najlepse i najbolje i tako ce uvek da bude i bice jos bolje i idemo u Peking da im vratimo za sve!! Samo nam Djera fali i Anja kad se oporavi(em sto nije spavala celu noc) i ostalo...

IDreamer

pre 16 godina

Свака част! Огроман успех за Србију која је поносна на своје девојке!

ljilja

pre 16 godina

devojke nek vam je srecno i hvala vam za postignut uspeh pokazale ste pred svetom da srbija jos postoji vasom borbom i zelim vam puno srece u daljom buducnosti.sledeci put zlato

Fokus

pre 16 godina

Ogroman uspeh srpske ženske odbojke i to sa tri poraza na turniru. U finalu su deklasirane od objektivno mnogo kvalitetnije selekcije Italije, ali svoj posao su odradile u polufinalu kada su sve igračice odigrale utakmice karijere i pobedile Poljsku.

Nije mi samo jasno zašto je neinventivni komentator RTS-a toliko puta ponavljao da imamo mladu ekipu kada podaci sa zvaničnog sajta Evropskog prvenstva pružaju drugačiju sliku? To važi samo ako se uzmu u obzir sve igračice iz nacionalnog tima , čak i one koje su tokom turnira samo dodavale peškire svojim saigračicama. Dakle, ako se računa prosek samo onih odbojkašica koje su iznele teret takmičenja i taj prosek uporedi sa prosekom Italijanki ili Ruskinja, Srbija uopšte nema najmlađu selekciju.

*alexandra*

pre 16 godina

Šteta... Šteta za onih 23:19 u prvom setu... Ali nema veze, ovo je veoma mlad tim, vreme je pred našim devojkama. Neka samo nastave ovaj niz – bronza, srebro, znači sledeći put naše je zlato :)
Čestitke svim devojkama, čestitike treneru Terziću i celom našem stručnom štabu. Čestitike i za pojedinačna priznanja Jovani Brakočević i još veće bravo za jednu od mojih najdražih igračica Maju Ognjenović – bravo Ogi :)
BRAVO, BRAVO, BRAVO DEVOJKE!!!!!!!!!!!

zoran

pre 16 godina

Danas se na igri nase selekci videlo a bogami i na igri italijanske reprezentacije da je tehnicar najbitniji igrac u timu, dok su nasu Maju Ognjenovic Italijanke citale kao bukvar mnogo dize duge lopte i neupotrebljive i daje vremena da se namesti blok toliko s druge strane italiajnski tehnicar je bio neresiva enigma za nase devojke, blok los prijem ocaja. Ne zelim da omalovazavam uspeh nase ekipe naprotiv SVAKA CAST ali sam izneo svoje misljenje

Поносан Србин!

pre 16 godina

Браво! Свака част! Будућност је пред вама! Надам се да ћемо се радовати медаљама и у наредним такмичењима! Живели!

tijana

pre 16 godina

Devojke , Srbija je ponosna !!!
Ponovo ste doneli medalju u otadzbinu .
Hvala vam , za nas ste vi najbolje .
Pokazali ste celoj Evropi kako se voli i bori za Srbiju .
Hvala vam za svu radost koju ste nam priredili .
Bravo za Jovanu i Maju i mislim da je Jelena Nikolic zasluzila titulu za najboljeg primaca a i MVP titulu .
BRAVO !
Napred Srbija !
Volimo vas !
Pozdrav za Ivanu Djerisilo !:-)


U SVETU POSTOJI JEDNO CARSTVO U NJEMU CARUJE DRUGARSTVO !!!

Nervozni Laki

pre 16 godina

Nema veze,i srebro je veliko,još ste mladei urediće te isto ono što su uradili muški.Priredićete vi nama još mnogo,mnogo radosti.Ostanite vi nama lepi i nasmejani.Još jedanput velika čestitka,ŽIVELE

rocky-ch

pre 16 godina

Vise je nego ocigledno da su nase igracice vise razmisljale o svojim angazmanima u Italiji nego o uspehu reprezentacije. Sramota!!!

milos

pre 16 godina

Cim su izasle videlo sa da nisu motivisane,delovale su uplaseno ,pobedile su same sebe...ko Jelena Jankovic.
Terzicu rekoh dugo vodis ovu ekipu ,srebro je ogroman uspeh ali vec si pet godina njihov selektor zar ti nije dosadilo?
Isto vazi i za predsednika OS koji se juce tako slatko grlio sa odbojkasicama ko da je on igrao,a na celu je vec 20 godina...uaaa

Srbija je najbolja na svetu u odbojci

pre 16 godina

e Svaka chast ovom prvog "vicente" ili kako si se podpishao :)
Da bre, ovaj nash komentator jeste da je poshten ali kad smo gubili loptu u 23-19 onda su italijanke shaljili loptu out :( vidilo se to nachisto veoma dobro da nije lopta dodirnula liniju :( tako da izgubili smo set i metch, tako da sasvim drugo bi bilo da bi dobili prvog set, to kako je federer dobio djokovicha u prvom setu, bash i tako smo izgubili u ovom metchu, mnogo je zhalostno. Ali u svetskom vrhu smo postali opet u odbojci, sad ima samo da se nadamo za nashe zvezde:
- Jovana Brakochevich = najbolja u turniru u napadama, mnogo je dobro radi servis i igra veoma dobro u odbrani.
- Vesna Chitakovich-Djurishich = sjajno je odigrala kod mrezhi i nikada nije dotekla mrezhu da prevodi poen za protivnika. Dobra je bila kao lider da bodri i hrabri svoju ekipu
- Jelena Nikolich, nasha najbolja napadacha u teshkim borbama sa protivnike kao italije, poljske bez greshke skoro, ali dobila je pre malo u ovom metchu
itd..
nastavite ovako devojke nashih :) I NAPREDUJETE!!!
Ali neche srbija nikada da postane bolja od Jugoslavije :)
Jugoslavija igra rock'n'roll CELA BIVSHA JUGOSLAVIJA 4 LIfE!! pozdrowié swýma :)

BzZ

pre 16 godina

Mislim da je Anja Spasojevic skroz zakazala u ovom finalu..i mislim da nista nije bilo smesno na terenu i da devojke trebaju mnogo ozbiljnije da se posvete finishu..jer ako ovako nastave,uvek cemo biti pri vrhu..nikad na njemu..Srbija,ale!!! Sve cestitke!!!

Ogi

pre 16 godina

A sto su nase prodale utakmicu? Zasto nisu htele da igraju? Zasto nasa "najbolja" igracica Anja igra tako lose? Gde je nestala zelja iz polufinala? Bolje da nismo ni igrali nego da smo predali u startu...

petarda

pre 16 godina

Da li je moguce da su ovako naivno izgubile set? Neverovatno. Mislim da je ovo gotovo, kad ispustite ovakvu prednost tako glupim greskama tesko je vratiti se u igru... Steta!

vicente-jednom cu i ja na B92

pre 16 godina

Pa sta radite bre? Kako se plasite da pobedite,ne razumem, pa 23-19 i izgubite set a komentator kao nije bitno... pa bitno je, to moze da unisti samopouzdanje, ta 2 minuta mogu da upropaste celu utakmicu!!!

DDD

pre 16 godina

Cestitke za srebrenu medalju koja sija zlatnim sjajem !!!
Cekamo vas u Beogradu...
Zamislite, hiljade ljudi u transu...
Jer to je...
Srbija !!!

Elena

pre 16 godina

Pa ne bih rekla da je "trema ili neiskustvo" doprinelo da se posle 23:19 izgubi set. Pa zar su Poljakinje neiskusne i uplasene kada su juce veliku prednost i 2 set lopte uspele da izgube set 27:25 od nasih. To se desava, posle je steta sto nismo uspele u 2 setu da se saberemo. Pa isto je tako bilo juce

Macan

pre 16 godina

Da li nasi fudbaleri smeju da gledaju ovu utakmicu, sigurno bi imali puno toga da nauce i ne znam zasto su kod sportovi koji su naj nezastupljeniji-najtrofejniji(odbojka, vaterpolo), e Srbi?
Napred devojke sta god uradite najbolje ste!!!

marija

pre 16 godina

Sve cestitke! Svaka cast, i srebro je fenomenalno. Ovo je samo pocetak, jer pred ovim devojkama je sjajna buducnost! Samo napred, uvek samo napred!!!

gaga

pre 16 godina

Steta.Evo ne mogu da gledam treci set.Na pola je ..ali dzaba.Trema ih je unistila.Niko nije pokazao ni deo svojih mogucnosti.Zao mi je jer mislim da Italija nije bas toliko jaca.U svakom slucaju...mozda sam ja baksuz pa nase devojke na neki volseban nacin pobede ako ne budem gledala do kraja.Ko zna>Mozda vec vodimo!!!Bez obzira na sve,devojke cestitke.

Aleksa

pre 16 godina

steta cure,ali vi ste svakako sve nas obradovale..nastavite li ovaj trend zna se sta sledi..
2006. SP Japan bronza
2007. EP Belgija/Lux srebro
2008. Peking ....:)))

Glavu gore,ljubimo vas sve:)
(a ja posebno Maju:)

DDD

pre 16 godina

Samo da ih ne poremeti ovaj prvi set. Da su ga nase dobile imale bi mec u rukama, ovako je sad mala prednost na strani Italijanki. Nadam se da su cule na vestima kako je Ana preokrenula izgubljen set u svoju korist...
Svi se nadamo da ce tako biti i veceras...
Napred Srbija !!!

Macvanin

pre 16 godina

Imali smo ih. Steta. Cini mi se da je jedan trenutak bio presudan. Kod 23 - 19, egzaltirani nasi navijaci poceli su da vicu "sampioni" i smatram dekoncentrisali igracice. Verovatno je svaka tada pomislila da je vec sa zlatom oko vrata, a onda serija gresaka i ode sve. A kod zena zna se - ko dobije prvi set, a jos izgubljen, ima otvorena vrata. Drugi veliki razlog je ona Kubanka, pa su italijanski navijaci mogli ravnnopravno da vicu i Cuba i Italija, jer bez nje one ne bi ni dosle u finale. Ponavljam, zao mi je jer smo ih imali. Cestitke za veliko SREBRO!

jj

pre 16 godina

Steta, gubitkom prvog seta vratili smo Italijanke u zivot. Jako los prijem danas, kao i resenja tehnicara u napadu, forsira napad iz zone 3 non stop, iako je Italija to procitala. I Anja je danas bila slaba, gresila u kljucnim trenucima. Kubanka nas je upropastila, iako je sve na istu foru prolazila, po dijagonali. Steta, imali smo veliku sansu, ali i ovo je veliki uspeh. Cestitke svim devojkama, iako sam posle one jucerasnje igre verovao u pobedu. Bice jos prilike za zlato.

DDD

pre 16 godina

Nama se upravo desilo ono sto se desilo Poljakinjama u mecu sa nasom ekipom.
Ipak mislim da su nase psihicki dovoljno jake da prebrode ovu krizu i tako udju u treci set gde je sve moguce...

VladaS

pre 16 godina

steta za prvi set. Ipak su pokazale devojke carobnog osmeha da su bolje i nadam se da u nastavku nece ponoviti greske iz prvog seta. Srecno u nastavku

SRBIJA

king of snake

pre 16 godina

Ne moze niko sada da kaze da nas nije htelo,nismo imali srece...
Nije mi bilo sve jedno kada su mi rekli juce da smo pobedili 3:0 ubedljivo..
Ipak nismo neka velesila da za dva dana odigramo dva sjajna meca sa malo gresaka i visokim procentom uspesnosti servisa i napada...Tako je i bilo...Primeticete da su danas naslabije bile one koje su bile najbolje juce Jelena i Jovana...Ali nema tugovanja,ni slucajno!
Naravno da mora da se proslavi,ovo je veliki uspeh...Mada ostaje gorak utisak da smo te Italijanke bili dva puta na SP-u..
Voleo bih da vidim ko je sada ubedjen da cemo osvojiti sledece EP!!EVO JA PRVI!!
SRECNO DEVOJKE I BRAVO ZA NAVIJACE!!!

DDD

pre 16 godina

Nista jos nije izgubljeno. Na muci se poznaju junaci. Preokreti i dramaticni zavrseci stvaraju prave ratnike-heroje...
Ajmo cure, ne dajte se...

Aleksa

pre 16 godina

steta cure,ali vi ste svakako sve nas obradovale..nastavite li ovaj trend zna se sta sledi..
2006. SP Japan bronza
2007. EP Belgija/Lux srebro
2008. Peking ....:)))

Glavu gore,ljubimo vas sve:)
(a ja posebno Maju:)

tijana

pre 16 godina

Devojke , Srbija je ponosna !!!
Ponovo ste doneli medalju u otadzbinu .
Hvala vam , za nas ste vi najbolje .
Pokazali ste celoj Evropi kako se voli i bori za Srbiju .
Hvala vam za svu radost koju ste nam priredili .
Bravo za Jovanu i Maju i mislim da je Jelena Nikolic zasluzila titulu za najboljeg primaca a i MVP titulu .
BRAVO !
Napred Srbija !
Volimo vas !
Pozdrav za Ivanu Djerisilo !:-)


U SVETU POSTOJI JEDNO CARSTVO U NJEMU CARUJE DRUGARSTVO !!!

IvanA & vAnja rules

pre 16 godina

Na svetskom prvenstvu u Japanu smo dokazali i Italijankama i Kubankama da smo vec sada ispred njih, ali su nam one sada zajednickim snagama na evropskom prvenstvu pokazale da su (do daljnjeg) jace od nas kada objedine svoje snage. Mozda je pravilo u svim ostalim timskim sportovima da igrac koji odigra bar jedan mec za seniorski tim neke reprezentacije dozivotno vise nema prava da nastupa za neki drugi tim previse surovo - ali u odbojci se previse otislo u drugu krajnost, pa je eto moguce da igracica koja je imala lavovski udeo u osvajanju dve olimpijske i jedne svetske zlatne medalje - moze cak da igra za novu tim i pomogne mu "malko" da osvoji prvu titulu prvaka Evrope!? Konacno je i isplivalo na povrsinu i zasto na zvanicnom sajtu prvenstva od pocetka pa do kraja, u eri kompjutera, nije bilo nikakvih statistika - po prvi put u istoriji nekog odbojkaskog takmicenja su bukvalno sva priznanja davana "odokativno", pa cak i za zvanje "najboljeg poentera" koji se do danas nikada i nigde nije BIRAO, vec samo KONSTATOVAO, pa tako je bilo noguce da bude posto-poto IZABRANA Gamova (mozda trenutno najzvucnije ime evropske odbojke) kojoj svaka cast, ali je cinjenica da je ovde bila cak namerno propustala neke meceve (protiv Italije u grupi) i da su Ruskinje igrale manje setova od nasih bila dovoljna da za nasom Jelenom Nikolic zaostaje neverovatnih preko 50 poena (Jelena 163, a Gamova 110) pa ipak da bude "izabrana"!? Moze se reci i da je jako zakinuta i Vesna koja je sa 34 bloka bila prva blokerka sampionata, a za najboljeg blokera je proglasena Italijanka Baraca sa 28. Ali tu je bar odstupanje mnogo manje drasticno i izabrana je drugoplasirana igracica u ovoj kategoriji (a ne kao u slucaju Gamove 6-toplasirana), a i ova Italijanka je po meni mozda i presudila ovo finale, jer se od one njihove Kubanke i ocekivalo da onako odigra. Dobro je bar sto mozemo da se tesimo zbog Jovane (najbolja serverka) i Maje (najbolji tehnicar), jer ako su se u CEV-u napravili pametni pa dodeljivali priznanja samo na osnovu polufinalnih i finalnih utakmica, ucinak ove dve nase u zadnja dva dana nisu nikako mogli da ignorisu.

Ali da ne kukamo kada je toliko razloga za slavlje... Naravno da je u samoj utakmici presudio tragicno prokockan zavrsetak vec dobijenog prvog seta, posle kojeg je protivnik dobio krila, a mi kamen oko vrata. Kako su se nadale, super su se udale nase na ovom prvenstvu, a osim srebra, izboren je i nas prvi nastup na Svetskom Kupu za mesec dana, znacajnijem takmicenju od ovog evropskog prvenstva. Tu ce biti jos i Brazil, Kuba i Kina, mi i Italijanke, a ako obe ekipe sa specijalnim pozivnicama budu iz Evrope (u konkurenciji Rusija, Holandija i Poljska) uz 5 "boranija" ekipa imacemo izglede da se plasiramo medju prve tri i osvojimo medalju uz plasman na olimpijadu (ici cemo direktno i sa 4 mestom ako Kina osvoji neku od medalja). Tamo mozemo da budemo samo jos jaci, jer je Jovana stekla ovde vredno iskustvo i narocito samopouzdanje, Anja ce biti mozda potpuno spremna, a postoji mogucnost i da im se prikljuci i Djerisilo... a ako nas mimoidju povrede, ovaj nas tim ce na olimpijadi biti jos mocniji sledece godine. Za sve devojke i Terzica jedan ogroman poljubac i jedno dzinovsko hvala za sve sto nam priredjujete od prosle jeseni naovamo!

king of snake

pre 16 godina

Ne moze niko sada da kaze da nas nije htelo,nismo imali srece...
Nije mi bilo sve jedno kada su mi rekli juce da smo pobedili 3:0 ubedljivo..
Ipak nismo neka velesila da za dva dana odigramo dva sjajna meca sa malo gresaka i visokim procentom uspesnosti servisa i napada...Tako je i bilo...Primeticete da su danas naslabije bile one koje su bile najbolje juce Jelena i Jovana...Ali nema tugovanja,ni slucajno!
Naravno da mora da se proslavi,ovo je veliki uspeh...Mada ostaje gorak utisak da smo te Italijanke bili dva puta na SP-u..
Voleo bih da vidim ko je sada ubedjen da cemo osvojiti sledece EP!!EVO JA PRVI!!
SRECNO DEVOJKE I BRAVO ZA NAVIJACE!!!

DDD

pre 16 godina

Cestitke za srebrenu medalju koja sija zlatnim sjajem !!!
Cekamo vas u Beogradu...
Zamislite, hiljade ljudi u transu...
Jer to je...
Srbija !!!

Aleksandra CH

pre 16 godina

@rocky-ch@...Ma ti si covece sramota za srpski narod,ti,a i jos poneko,citam komentare i ne mogu da veruejem,sve sami strucnjaci,...kao da ste svi vi,vise zeleli pobedu,nego one same?!!!!...E Srbi nikad nisu zadovoljni,zato mi je i drago sto nisam sportistkinja,mislim da ovakva omalovazavanja.ne bih mogla da podnesem!!!!!
Lepotice,ne obracajte paznju na ovakve luzere,za mene ste zlatne,najlepse,najzgodnije...borile ste se koliko ste mogle,nista vam ne zameram,a i ko sam ja da zameram!!!!Ponosna sam sto sam srpkinja,zbog takvih kao sto ste vi,zbog nasih tenisera,odbojkasa i vaterpolista!!!Beskrajno vam hvala i veliki pozdrav iz CH!!!!!!!!!!!!!!!!!

Allexander

pre 16 godina

Za one koji ocigledno ne znaju sta koji pojam znaci i koji samo traze povod za raspravu o medjunacionalnoj netrpeljivosti......
To sto sam rekao da u reprezentaciji treba da igraju sportisti rodjeni u jednoj zemlji ili poreklom iz jedne zemlje NIGDE ne podrazumeva etnicku cistocu. U nasoj odbojkaskoj reprezentaciji igraju igracice raznih nacionalnosti i to je mozda i njeno najvece bogatstvo,jer znaci da je odbojka razvijena u svim krajevima nase zemlje. Etnicka pripadnost nema nikakve veze za zemljom gde je neko rodjen ili iz koje vodi poreklo. Ja ni jednom nisam rekao nista sto bi cak i nagovestavalo bilo kakvu teznju kao nacionalnoj ili bilo kojoj diskriminaciji bilo koga. Zato molim pojedince da dooobro procitaju sta sam napisao,a ako to nisu u stanju neka promene rubriku na sajtu.Postoje i rubrika za politiku i razni forumi i blogovi...Ono sto sam ja rekao je bilo iskljucivo u cilju uspostavljenja fer i ravnopravnih uslova za sve da se bore za medalje.Ovako dolazimo do toga da neka federacija za dovoljnim budzetom kupi apsolutno sve najbolje sportiste u nekom sportu i kao takva nastupi kao neka reprezentacija. To je apsurdno. Jos jednom molim da se ono sto sam rekao ne politizuje, jer kao prvo, sa politikom nema nikakve veze,a kao drugo,a mislim da se i vecina samnom slaze, bar u ovoj rubrici treba da smo oslobodjeni osoba opterecenih politikom po bilo kom osnovu

tijana

pre 16 godina

Evo deo clanka iz novina koji govori koliko je velik ovo uspeh:
"Srbija svetska odbojkaska velesila , naravno!Nije pretenciozno , nije navijacki , rezultati sve govore .
Da li znate koliko je nacija igralo u oba polufinala u Japanu i u polufinalu svojih Kontinentalnih sampionata ?
Odgovor je samo dve - Brazil i SRBIJA .
Odbojkasi su vec krenuli u podmladjivanje selekcije , za sada im smena generacije ide odlicno .Odbojkasice nemaju sta da podmladjuju , one su ubedljivo najmladja selekcija od svih ucesnika polufinala .
Bez Ivane Djerisilo , a to vam je kao kad bi Ruskinje igrale bez Gamove , Poljakinje bez Glinke , ili Italijanke bez naturalizovane Aguero, pa opet u borbi za medalju .
Svaka cast odbojkaska Srbijo , svetski si vrh , tu ces sigurno ostati i u buducnosti , na zalost tvojih protivnika , a na srecu tvoje publike , najbolje na planeti ."
Sta reci , tekst sve govori .:-)
SRBIJAAAAAAAA

marija

pre 16 godina

Sve cestitke! Svaka cast, i srebro je fenomenalno. Ovo je samo pocetak, jer pred ovim devojkama je sjajna buducnost! Samo napred, uvek samo napred!!!

IVAN

pre 16 godina

Svaka cast devojke, za nas ste zlatne.

Sigurno bi bile sampionke da su dobile prvi set, ali i ovako je dobro. Sa Ivanom Derisilo u timu osvjamo zlato na OI sledece godine.

HVALA DEVOJKE I TERZICU ZA SVE

Milanche

pre 16 godina

Bravo...aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ala ste me ubile u pojam... ali moram da kazem svaka cast.. Ovo je super stvar, pa kad dodje Djera bicemo ih sve redom!!!Samo polako... Sto se same utakmice tice mislim da smo mogli da dobijemo lagano taj prvi set al je strah presudio od pobede...
Kasnije u trecem setu neshvatljivo dizanje na Jelenu nikolic svaki napad iz zone 6 gde smo gubili prvih desetak poena jer smo samo pajp igrali...ne verujem..
Ali nema veze...kada italijanke, koje imaju najkvalitetniju ligu na svetu i najvise ulazu u odbojku i sve... i samo pogledajte kako je napravljen sajt njihove federacije i ostalo...kada su one morale da dovedu jednu crnkinju da im bude glavni igrac, neka im je na cast!!!Mi smo ponosni na to sto nemamo nijednu stranu igracicu, sto su sve nase mlade devojke Srpkinje, najlepse i najbolje i tako ce uvek da bude i bice jos bolje i idemo u Peking da im vratimo za sve!! Samo nam Djera fali i Anja kad se oporavi(em sto nije spavala celu noc) i ostalo...

Allexander

pre 16 godina

Sve cestitke!Iako ste izgubile finale,ova medalja je zlatna.
Ovo je bila DEFINITIVNO,BEZ IKAKVE DILEME,najbolja utakmica italijanske reprezentacije od kada je ja gledam,a to je nekih 15-ak godina(evropska i svetska prvenstva,olimpijada,"zenska svetska liga") i ako se izuzme mec protiv Slovacke,najlosija utakmica nasih.Ali,to se valjda i ocekuje od reprezentacije ranga Italije.Ono sto je bilo evidentno je velika trema kog nasih sto je prouzrokovalo vise nego los prijem i poprilicno ukocen napad.Sa druge strane talijanska reprezentacija posle neverovatnog poklona u vidu prvog seta stekla je neverovatno samopouzdanje i apsolutno im je sve polazilo za rukom.Libero azurina je definitivno odigrala mec karijere,pa makar igrala jos 20 godina.Ono sto izaziva najvecu zalost je to sto su nase igrale na citavom prvenstvu sa neshvatljivim oscilacijama.Posle apsolutno savrsene igre juce i pobede nad visestruko jacim protivnikom nego sto je bio danasnji,danas je usledio los dan.Pa ipak,ponavljam,ovo je zaista vrhunski uspeh nase reprezentacije,koju kako vidim novinari jos uvek zovu "plave".Ono sto(bar meni)ostavlja zaista gorak utisak je,kao prvo korektor italijanske reprezentacije(ne kao licnost ili igrac,sto je zaista fenomenalna,vec kao opsta pojava u sportu-kupovanje vrhunskih igraca drugih reprezentacija) i zaista komicne linijske sudije.Prvo je vec stara prica koja nije karakteristicna samo za odbojku i koja je nazalost osujecena samo u fudbalu i navodno u kosarci(mada....setimo se Oladzuvona i ostalih slucajeva).Zaista bi trebalo da neka od nadleznih institucija(ako takva postoji)zabrani takve pojave u sportu.Reprezentacija bi trebalo da bude skup predstavnika jedne zemlje,tj. sportista rodjenih u jednoj zemlji ili u "najliberalnijem" slucaju,vode poreklo iz iste,a ne neki Celzi ili Real na reprezentativnom nivou.Druga mrlja na ovo prvenstvo su sto glavne sto linijske sudije.Azerbejdzanac koji je sudio nekoliko utakmica nase reprezentacije je zaista smesan,a za linijske sudije ne postoji kategorija u koju bi se svrstali.U polufinalu protiv Poljske bilo je bar 5 ociglednih gresaka,sto za, sto protiv nas,a u finalnom mecu zaista je bilo komicno gledati reakcije likova na servis liniji.U prva dva seta 3 greske na nasu korist,a u trecem jos tri zajedno sa poslednjim poenom,loptom koja je sigurno 10-ak centimetara bila u polju.Ovo nije nikakva prica u smislu "sudije protiv nas" (rekoh da je bilo odluka i u nasu korist), vec samo konstatacija da bi federacija trebalo dobrano da povede racuna koga stavlja da sudi ovako velika takmicenja. Uz zelju da na sledecem velikom takmicenju budemo jaci za Djerisilo i pobedimo talijanke od kojih smo (bar po meni) za klasu jaci,jos jednom sve cestitke.Zasluzile ste docek!

eeeeej breeee

pre 16 godina

ma da li je moguce da ima nezadovoljnih posle osvajanja DRUGOG,EEJ DRUGOG mesta u evropi..srpska posla...to je nesto slicno kao sa vaterpolistima koji 10 godina nista sem zlata nisu osvoliji a onda jednom kiksnu odma drvlje i kamenje po njima

miloš

pre 16 godina

Mix,tebra,kako tamo neke Slovacke?A dje smo mi to bili do prije godinu dana.Ljudi malo poštovanja prema protivniku.Ko god je na evropskom prvenstvu nije tamo neki.

vicente-jednom cu i ja na B92

pre 16 godina

Pa sta radite bre? Kako se plasite da pobedite,ne razumem, pa 23-19 i izgubite set a komentator kao nije bitno... pa bitno je, to moze da unisti samopouzdanje, ta 2 minuta mogu da upropaste celu utakmicu!!!

VladaS

pre 16 godina

steta za prvi set. Ipak su pokazale devojke carobnog osmeha da su bolje i nadam se da u nastavku nece ponoviti greske iz prvog seta. Srecno u nastavku

SRBIJA

ante

pre 16 godina

Anja Spasojević je igrala kao prava Italijanka. Sve važne lopte je zapucala ili loše primila. Kada podbaci jedan od glavnih igrača u tako važnoj utakmici onda ne možeš očekivati da mlada Brakočevička vadi kestenje iz vatre. Šteta. Ne gubi se 23:19 u finalu. Jeste drugo mesto uspeh, ali u finaliu gubiš zlato a ne osvajaš srebro. Šteta što Terzić nije imao hrabrosti da pored Isailović uvede Molnarovu.

Nervozni Laki

pre 16 godina

Nema veze,i srebro je veliko,još ste mladei urediće te isto ono što su uradili muški.Priredićete vi nama još mnogo,mnogo radosti.Ostanite vi nama lepi i nasmejani.Još jedanput velika čestitka,ŽIVELE

mirijevo

pre 16 godina

SRAM VAS BILO
sve vas koji pljujete igracice,selektora,savez
pa gde to ima da se menja najuspesniji selektor,najuspesniji savez,NAJUSPESNIJE IGRACICE??????????

srecom u velikoj ste manjini

neko kaze ne treba se slaviti poraz,niko ne slavi to sto smo losiji od jedne reprezentacije u evropi,slavi se to sto smo bolji od svih ostalih

slavi se to sto su devojke letele po terenu da bi nama podarile malo radosti

slavi se sto se po celoj evropi prica o SRBIJI,ali ne o negativnim stvarima,prica se o sampionima i sampionkama

slavi se njihova zelja da se cuje himna BOZE PRAVDE,da TROBOJKA bude na najvisem mestu

slavi se njihov osmeh i njihova suza

a vi filozofi,neko iz mase,roki 1,2,3, kako god:razmislite malo pa ako vam dodje iz ...u glavu recite:IZVINITE. ne meni ne ostalim posterima,nego selektoru Zoranu Terzicu i IGRACICAMA.ako ne, BSSSSSSSSTisincina

jos jednom BRAVO DEVOJKE !!!!!!!!!!

vladablok9a

pre 16 godina

Steta
Ali svaka cast devojkama, prvi set je odlucio, da smo ga dobili druga prica bi bila ali sve u svemu veliki uspeh pogotovo sto smo igrali bez Djerisilo i sa povredjenom Anjom Spasojevic
I sraman je zadnji poen da se cist as svira kao aut taj poen ne bi verovatno nista promenio ali je to veoma jadno

Svaka cast devojke od sad kidamo sve

neko

pre 16 godina

Devojke, svaka cast, srebro je veliki uspeh, steta sto niste uspele da uzmete zlato, ali vreme ce pokazati da ste najbolje!!! jos jednom svaka cast, i veliko hvala od citave Srbije!!!

Milan

pre 16 godina

Nase Srebro sija bojle od italijanskog Zlata.Nama netrebaju neke crne Srpkinje koa italijanimaneka upecana Lavica.Sve CETITKE iz REPUBLIKE SRPSKE.

cudomir

pre 16 godina

Cestitke najlepsim curama u svetu odbojke a posebno cestitam selektoru koji je pravi primer kako se ponasa kulturan i vaspitan covek

Macan

pre 16 godina

Da li nasi fudbaleri smeju da gledaju ovu utakmicu, sigurno bi imali puno toga da nauce i ne znam zasto su kod sportovi koji su naj nezastupljeniji-najtrofejniji(odbojka, vaterpolo), e Srbi?
Napred devojke sta god uradite najbolje ste!!!

Macvanin

pre 16 godina

Imali smo ih. Steta. Cini mi se da je jedan trenutak bio presudan. Kod 23 - 19, egzaltirani nasi navijaci poceli su da vicu "sampioni" i smatram dekoncentrisali igracice. Verovatno je svaka tada pomislila da je vec sa zlatom oko vrata, a onda serija gresaka i ode sve. A kod zena zna se - ko dobije prvi set, a jos izgubljen, ima otvorena vrata. Drugi veliki razlog je ona Kubanka, pa su italijanski navijaci mogli ravnnopravno da vicu i Cuba i Italija, jer bez nje one ne bi ni dosle u finale. Ponavljam, zao mi je jer smo ih imali. Cestitke za veliko SREBRO!

Jelenabh

pre 16 godina

Bravo zene najbolje ste!!!!

Ma neka samo neko kaze nesto lose. Bas ste odvratni. Umesto da ih podrzite vi ih pljujete. Hvalite ih samo kada pobedjuju. Zasto p;kujete Anju kada i sami znate kakav devojka problem ima sa misicem, ali ipak je smogla snage i igrala koliko god je mogla. Aki svaka cast.

Bravo devojke jos jednom i cekamo vas u Beogradu.

miloš

pre 16 godina

GENIJALNO!Dali se sjecate da su i muskarci prije par godina ovako pocinjali pa u Sidneju zlato,ono pravo,rusko,za zube i kajle!

rocky-ch

pre 16 godina

Vise je nego ocigledno da su nase igracice vise razmisljale o svojim angazmanima u Italiji nego o uspehu reprezentacije. Sramota!!!

Ogi

pre 16 godina

A sto su nase prodale utakmicu? Zasto nisu htele da igraju? Zasto nasa "najbolja" igracica Anja igra tako lose? Gde je nestala zelja iz polufinala? Bolje da nismo ni igrali nego da smo predali u startu...

max

pre 16 godina

Uzivala sam gledajuci ih kako se bore kao lavice.Iako smo zamlja najbolja u kolektivnim sportovima(a sve vise i u individualnim),odavno nisam vidjela ovakvu strast na terenu.Divno.
Pozdrav iz Boke kotorske.

posmatrac iz daleka

pre 16 godina

Pljuvaca kod nas ima uvek u izobilju.

Umesto da idu da se lece i spasu sindroma :" Nista ne radim a imam bogovsku plate" - Pljuju po onima koji izgaraju i daju vise nego svoje maksimume , kako na radnom mestu tako i u sportu. NIKO od tih "pluvaca" nije NIKAD nista ucinio u svom zivotu szto bi bilo vredno pomena. Ali za kritikovanje drugih su uvek tu i najglasniji.
Sva sreca za ovu zemlju da im isma sve manje i da ce ih biti sve manje. Dokaz : FANTASTICNI uspesi nasih odbojkasica, odbojkasa, tenisera, vaterpolistra.....
Ako bi se merilo po uspesima na sportskom planu, tri cetvrtine sveta bi se rado menjalo sa nama!!!

Mix

pre 16 godina

@Allexander
Potpuno se slažem sa tobom, ali me je mrzelo i da odgovaram na zlonamerni komentar 'Prlainka Đogaša' - lakše mi je bilo da kliknem na 'Predloži za brisanje'.

Svima koji su ovde zbog sporta je bilo jasno šta si hteo da kažeš, i verovatno će se svi složiti da je slučaj ove kubanke sramota za evropsku organizaciju - nisu smeli to da dozvole!

petarda

pre 16 godina

Da li je moguce da su ovako naivno izgubile set? Neverovatno. Mislim da je ovo gotovo, kad ispustite ovakvu prednost tako glupim greskama tesko je vratiti se u igru... Steta!

gaga

pre 16 godina

Steta.Evo ne mogu da gledam treci set.Na pola je ..ali dzaba.Trema ih je unistila.Niko nije pokazao ni deo svojih mogucnosti.Zao mi je jer mislim da Italija nije bas toliko jaca.U svakom slucaju...mozda sam ja baksuz pa nase devojke na neki volseban nacin pobede ako ne budem gledala do kraja.Ko zna>Mozda vec vodimo!!!Bez obzira na sve,devojke cestitke.

jj

pre 16 godina

Steta, gubitkom prvog seta vratili smo Italijanke u zivot. Jako los prijem danas, kao i resenja tehnicara u napadu, forsira napad iz zone 3 non stop, iako je Italija to procitala. I Anja je danas bila slaba, gresila u kljucnim trenucima. Kubanka nas je upropastila, iako je sve na istu foru prolazila, po dijagonali. Steta, imali smo veliku sansu, ali i ovo je veliki uspeh. Cestitke svim devojkama, iako sam posle one jucerasnje igre verovao u pobedu. Bice jos prilike za zlato.

Elena

pre 16 godina

Pa ne bih rekla da je "trema ili neiskustvo" doprinelo da se posle 23:19 izgubi set. Pa zar su Poljakinje neiskusne i uplasene kada su juce veliku prednost i 2 set lopte uspele da izgube set 27:25 od nasih. To se desava, posle je steta sto nismo uspele u 2 setu da se saberemo. Pa isto je tako bilo juce

BzZ

pre 16 godina

Mislim da je Anja Spasojevic skroz zakazala u ovom finalu..i mislim da nista nije bilo smesno na terenu i da devojke trebaju mnogo ozbiljnije da se posvete finishu..jer ako ovako nastave,uvek cemo biti pri vrhu..nikad na njemu..Srbija,ale!!! Sve cestitke!!!

IDreamer

pre 16 godina

Свака част! Огроман успех за Србију која је поносна на своје девојке!

ljilja

pre 16 godina

devojke nek vam je srecno i hvala vam za postignut uspeh pokazale ste pred svetom da srbija jos postoji vasom borbom i zelim vam puno srece u daljom buducnosti.sledeci put zlato

Поносан Србин!

pre 16 godina

Браво! Свака част! Будућност је пред вама! Надам се да ћемо се радовати медаљама и у наредним такмичењима! Живели!

branko

pre 16 godina

У одбојци постоје неки закони. Један је: ко изгуби сет после вођства од 23:20 није само изгубио тај сет већ аутоматски и следећи, а то у 99% случајева значи и меч. По том закону наше су јуче добиле Пољску, али по истом закону су данас изгубиле од Италије. У сваком случају моје честитке за велики успех. Мој саветТерѕићу: У припремама за Светски куп СВАКОГ ДАНА помињати Утакмицу са Словачком. Ако желимо пласман на Олимпијаду на Светском купу смемо изгубити од Бразила, можда и од Италије или Кубе али НИПОШТО од неке нове Словачке !

Ljiljana

pre 16 godina

Cestitke devojkama
U Areni je bilo predivno,navijali smo svom snagom,cak mislim da smo i italijane nadjacali.Stvarno predivna atmosfera.Devojke su cak na kraju(Citakovic)cak i po koju suzu pustile...puno pozitivnih emocija.

Razocarani

pre 16 godina

Tijana,Ja volim Ivanu Djerisilo, kao igraca, i mislim da je bila na ovom EP siguno bi doneli zlato.Uz duzno postovanje svih igracica.To sto je Brakocevic proglasena naj serverom to nije lose ali je veceras zakazala dibitus.Pa izracunao sam da je Djeraq 2003 u Ankari imala isto godina a igrala je na vrhunskom nivou.Nebitno, mi u Pekingu sa Djewrom idemo na medalju sigurno!!!!Tebi Tijana zavidim na tolikoj ljubavi prema Djeri?????Voleo bih da je upoznam.POMOZI MI, radi autograma.Naravno ako je poznajes.Hvala

tijana

pre 16 godina

Ne mogu da verujem da ljudi toliko pominju prvi set, jesmo vodili, jesmo izgubili ali sta je tu je, to je sport .
Ne vidim da ste se bunili kad smo u polu-finalu protiv Poljske mi stigli takvu njihovu prednost , osvojili prvi set i pobedili.
Ljudi, to je draz sporta, nekad dobijes, a nekad izgubis .
Nasim devojkama kapa dole, stvarno su postigle fenomenalan rezultat .
Iskreno mislim da nam je CEV ukrao 2 pojedinacne nagrade, Jelena i Vesna su morale biti u idealnom timu, zasto na primer Vesna sa 34 bloka nije proglasena za najbolju a jeste Italijanka sa 28 to mi nikako nije jasno .
@Razocarani
Da Ivana je stvarno najbolja, prosto je obozavam, sa njom bi bilo mnogo lakse u finalu .
Hvala ti na lepim recima i rado bi ti pomogla ali je problem sto je na zalost ni ja ne poznajem .:-(
Kao i tebi i meni je zelja da je upoznam i nadam se da cu uspeti u tome jednog dana.
Jos jednom hvala ti i pozdrav .:-)
Jedna je Ivana Djerisilo !!!
SRBIJAAAAAAAA

tijana

pre 16 godina

1. Vesna Citakovic-Djurisic
2.Jelena Nikolic
3.Anja Spasojevic
4.Jovana Brakocevic
5.Jasna Majstorovic
6.Natasa Krsmanovic
7.Maja Simanic
8.Ivana Isailovic
9.Brizitka Molnar
10.Maja Ognjenovic
11.Suzana Cebic
12.Jovana Vesovic
selektor Zoran Terzic
Ovo su imena od kojih se trese cela Evropa a sa kojima se ponosi Srbija !

DDD

pre 16 godina

Samo da ih ne poremeti ovaj prvi set. Da su ga nase dobile imale bi mec u rukama, ovako je sad mala prednost na strani Italijanki. Nadam se da su cule na vestima kako je Ana preokrenula izgubljen set u svoju korist...
Svi se nadamo da ce tako biti i veceras...
Napred Srbija !!!

DDD

pre 16 godina

Nama se upravo desilo ono sto se desilo Poljakinjama u mecu sa nasom ekipom.
Ipak mislim da su nase psihicki dovoljno jake da prebrode ovu krizu i tako udju u treci set gde je sve moguce...

*alexandra*

pre 16 godina

Šteta... Šteta za onih 23:19 u prvom setu... Ali nema veze, ovo je veoma mlad tim, vreme je pred našim devojkama. Neka samo nastave ovaj niz – bronza, srebro, znači sledeći put naše je zlato :)
Čestitke svim devojkama, čestitike treneru Terziću i celom našem stručnom štabu. Čestitike i za pojedinačna priznanja Jovani Brakočević i još veće bravo za jednu od mojih najdražih igračica Maju Ognjenović – bravo Ogi :)
BRAVO, BRAVO, BRAVO DEVOJKE!!!!!!!!!!!

de manccini

pre 16 godina

bravo devojke.

i srebro je veliki uspeh. drago mi je shto i mnogi drugi uchesnici foruma shvataju to i podrzhavaju vas.

nije tachno da je samo zlato vazhno i da su svi ostali luzeri. tu filozofiju su ismislili upravo luzeri koji ne mogu nishta ozbiljno, pametno ili lepo da urade, pa onda tvrde (da bi im bilo lkashe) da shta god neko drugi uradi ako nije savrsheno nije vredno pazhnje.

e vredno je.

bravo devojke za vash rad, bravo za vashe zalaganje, bravo za hiljade sati provedenih na treningu, bravo za sve. bravo devojke na drugom mestu.

S. S.

pre 16 godina

Rekoh Vam sinoc, VI STE ZA MENE ZLATNE... BILE I OSTALE. Bravo KOBROOOOOOO (pobila si ih)I MAKELINDJICE (tek sada kad dignes nos, kuku nama "obicnima"), cestitke za ono "staklo" sto ste dobile. Bravo Aki, samo se smej, to je tako lepo, kao i uvek... Bravo Johny, igrala si kao Car, Veki i ti isto, Suzo majstore, Saro, ti sebe najbolje znas hahaha... Maki, Bike, Jasna, Ivana, Jovana... Da nije Vas ne bi verovatno bilo ni ovoga sto se sada desava i tamo i ovde. A tek ce se desavati... Da Vam ja kazem ili ne da ste ponovo pokazale ko ste, sta ste i odakle ste...
Bravo ugledni treneru Terzicu, bravo Gari Proto, bravo Sale Taze (idemo kad dodjes) bravo covece sa najlepsim imenom (Sinisa), bravo za Nemanjica Matrinovica dr. Ljubana.
MA BRAVOOOOOOO ZA SVE VAS TAMO... SVAKA VAM CAST I SRECAN PUT KUCI. PA VIDIMO SE SUTRA.
p.s. Pazite na visak prtljaga, OVO SREBRO i "STAKLO" SE CARINI MNOGO VISE...
Ej, bre, dosta sam Vas hvalio, moram da pisem "neki" izvestaj...:-)

-_-

pre 16 godina

ALO VI STE PRVE PO LEPOTI!!! DRUGE PO KVALITETU (DOBILI SMO DVA PUTA ITALY PROSHLE GOD) ZNACHI MOZHEMO I OPET!!!

SRBIJA SRBIJA SRBIJA !!!

Milan

pre 16 godina

Cestitam odbojkasicama Srbije na prikazanoj igri.Nema razloga za zaljenje.Ova selekcija Srbije ce tek stasati i bice jos dugo u svetskom vrhu!!!

Maksimus

pre 16 godina

Svaka čast na odličnoj igri i borbenosti. Sve ovo govori da su pred Vama mnoge godine uspeha i brojni trofeji.

U SVETU POSTOJI JEDNO CARSTVO ... :-)

Jedino mi je žao što će sada mnogobrojni "zaljubljenici u udbojku" da se slikaju sa Vama i Vaš uspeh pripisuju sebi a da pri tome nisu dali ni dinara da bi imale odgovarajuće pripreme niti su odvojili jedan sekund da popularizuju žensku odbojku.

DDT

pre 16 godina

koji luzeri ovde postiraju! Kako vas bre nije sramota da lupate kako "srebro ne sija kao zlato" i da, kao, sad "slavimo poraz"?
Devojke su DRUGE U EVROPI! ALO! Ispred Poljske. Ispred Rusije. Ispred Holandije. Daaajte, oladite, zaista.

mickey

pre 16 godina

Potpuno su degutnantni brojni komentari gde se balavi o tome kako su najlepse, te drugi bi se zenio a treci vec zavrsava pod tusem sa njima. Pokazite malo dostojanstva, ukusa i odmerenosti! Ipak je to samo sport!

DDD

pre 16 godina

Nista jos nije izgubljeno. Na muci se poznaju junaci. Preokreti i dramaticni zavrseci stvaraju prave ratnike-heroje...
Ajmo cure, ne dajte se...

Fokus

pre 16 godina

Ogroman uspeh srpske ženske odbojke i to sa tri poraza na turniru. U finalu su deklasirane od objektivno mnogo kvalitetnije selekcije Italije, ali svoj posao su odradile u polufinalu kada su sve igračice odigrale utakmice karijere i pobedile Poljsku.

Nije mi samo jasno zašto je neinventivni komentator RTS-a toliko puta ponavljao da imamo mladu ekipu kada podaci sa zvaničnog sajta Evropskog prvenstva pružaju drugačiju sliku? To važi samo ako se uzmu u obzir sve igračice iz nacionalnog tima , čak i one koje su tokom turnira samo dodavale peškire svojim saigračicama. Dakle, ako se računa prosek samo onih odbojkašica koje su iznele teret takmičenja i taj prosek uporedi sa prosekom Italijanki ili Ruskinja, Srbija uopšte nema najmlađu selekciju.

Srbija je najbolja na svetu u odbojci

pre 16 godina

e Svaka chast ovom prvog "vicente" ili kako si se podpishao :)
Da bre, ovaj nash komentator jeste da je poshten ali kad smo gubili loptu u 23-19 onda su italijanke shaljili loptu out :( vidilo se to nachisto veoma dobro da nije lopta dodirnula liniju :( tako da izgubili smo set i metch, tako da sasvim drugo bi bilo da bi dobili prvog set, to kako je federer dobio djokovicha u prvom setu, bash i tako smo izgubili u ovom metchu, mnogo je zhalostno. Ali u svetskom vrhu smo postali opet u odbojci, sad ima samo da se nadamo za nashe zvezde:
- Jovana Brakochevich = najbolja u turniru u napadama, mnogo je dobro radi servis i igra veoma dobro u odbrani.
- Vesna Chitakovich-Djurishich = sjajno je odigrala kod mrezhi i nikada nije dotekla mrezhu da prevodi poen za protivnika. Dobra je bila kao lider da bodri i hrabri svoju ekipu
- Jelena Nikolich, nasha najbolja napadacha u teshkim borbama sa protivnike kao italije, poljske bez greshke skoro, ali dobila je pre malo u ovom metchu
itd..
nastavite ovako devojke nashih :) I NAPREDUJETE!!!
Ali neche srbija nikada da postane bolja od Jugoslavije :)
Jugoslavija igra rock'n'roll CELA BIVSHA JUGOSLAVIJA 4 LIfE!! pozdrowié swýma :)

milos

pre 16 godina

Cim su izasle videlo sa da nisu motivisane,delovale su uplaseno ,pobedile su same sebe...ko Jelena Jankovic.
Terzicu rekoh dugo vodis ovu ekipu ,srebro je ogroman uspeh ali vec si pet godina njihov selektor zar ti nije dosadilo?
Isto vazi i za predsednika OS koji se juce tako slatko grlio sa odbojkasicama ko da je on igrao,a na celu je vec 20 godina...uaaa

zoran

pre 16 godina

Danas se na igri nase selekci videlo a bogami i na igri italijanske reprezentacije da je tehnicar najbitniji igrac u timu, dok su nasu Maju Ognjenovic Italijanke citale kao bukvar mnogo dize duge lopte i neupotrebljive i daje vremena da se namesti blok toliko s druge strane italiajnski tehnicar je bio neresiva enigma za nase devojke, blok los prijem ocaja. Ne zelim da omalovazavam uspeh nase ekipe naprotiv SVAKA CAST ali sam izneo svoje misljenje

andja_tivoli

pre 16 godina

dovoljne su samo dve tackice i zagrada da pokazu kako se ja osecam :(

mada vratice nama ova ekipa :) na lice vrlo brzo!!!


!!!SRBIJA SRBIJA SRBIJA!!!

Mix

pre 16 godina

U redu, svako od nas ima svoje viđenje utakmice, ali mislim da bi svi pre nego što ga iznesemo trebali bar da čestitamo našoj reprezentaciji na velikom uspehu:
BRAVO, SVAKA VAM ČAST!

Da li su devojke mogle bolje ili nisu htele da igraju su potpuno besmislena pitanja, pa se pitam - ko se uopšte bavi time? Ovo je najviše što smo u ovom trenutku mogli, bez obzira kako to vama izgledalo, iz dva razloga:
1. ovo je prvo naše finale, ipak je trema prisutna jer je ulog jako veliki!
2. nakon jučerašnje vanserijske igre, naravno da su naše i fizički i mentalno bile istrošene. Nerealno je očekivati da bi mogle ponoviti onakvu igru.
I ako je nekome to uteha, ne verujem da bi nas Italijanke bez one crnkinje mogle pobediti - dakle to nek ide njima na čast!

I na kraju, suđenje (a posebno linijske sudije) je bilo zaista ispod svakog nivoa! Pošto mi nemamo tu moć, ako neko iz OSS-a čita ovo - molimo vas stavite posle prvenstva primedbu CEV-u na suđenje i na to što zemljama koje čak i nemaju reprezentaciju daju da organizuju EP! Mislim Luksemburg... kakav im je bio protokol za dodelu medalja - strašno!

Simon

pre 16 godina

Svaka cast carice!!
Sve je ovo kao iz lepog sna. Malo se pricalo i nije se dizala neka frka pre EP- kad ono SREBRO.
Ni 5 ni 6...
Najbolje ste.

Prlainko Đogaš

pre 16 godina

Ovde se neki zalažu za etnički čiste reprezentacije i to u doba globalizacije i slobodnog protoka ljudi, roba i usluga.

Podsetio bih da je nemačka olimpijska reprezentacija u vreme Hitlera bila baš ideal za koji se neki ovde zalažu.

E, Srbijo.

Petar

pre 16 godina

DEVOJKE, PONOSAN SAM NA VAS!!! Polako, korak po korak! Najvaznija i najteza utakmica je dobijena, protiv Poljske, kada je trebalo izboriti se za medalju i pobediti sebe. U dva dana dva puta ponoviti isto, bilo je jako tesko. Trebalo je imati i srece. Ovo je OGROMAN USPEH i ja ga tako vidim. Cestitam svima!!!Bravo!!PetarPan

Aleksandar

pre 16 godina

Čestitam devojkama na srebrnoj medalji! Lepo je igrati finale. Međutim, kao i često do sada, ne možemo mi Srbi bez starog manira, a to je da ne slavimo poraze, pa to ti je (vidi se to i od spikera na dnevniku i od ljudi ovde na forumu).
Ne može srebro nikada da sija kao zlato jer zlato u sportu najjače sija i svi se bore samo za njegov sjaj. Ovo bez obzira da li se ti koji se bore to uradili svaki put kada se igra u poslednjih 50 godina, ili prvi put za 50 godina sa nekim novim klincima.
Ne smemo da budemo zemlja mediokriteta koja proslavlja nešto što se nigde ne proslavlja, a to je poraz...
Samo zato što smo zemlja dokonih i nesrećnih ljudi pa hajde da se radujemo nešto što se retko gde proslavlja. Svi dobro ovde osećamo da poraz u finalu boli i to verovatno više i od poraza u polufinalu. Prvo mesto je samo jedno i svi se bore za njega. Čestitam devojkama na vrlo dobrom uspehu, ali mi je muka od reportera sa dnevnika kada posle svega viđenog, pogotovo u prvom setu, žele da nam stvore jednu lažnu sliku... Isti su mi kao i RTS mašinerija za vreme Miloševića.
Izgubili smo od najboljeg, nije strašno, u samom smo vrhu Evrope i sveta i to je dobro.

Pozdrav svim ljudima na forumu koji se raduju i žive samo za vrh!

Petar

pre 16 godina

Plasman je super, ko da ne bude zadovoljan srebrom, posebno kada Djerisilo nije bila u ekipi. Medjutim, cini mi se kao da nase devojke nisu dovoljno samopouzdane, kao da nisu svesne da i one mogu da uzmu zlato. Kada igraju skoncentrisano i pazljivo celu utakmicu, mislim da mogu da pobede svakoga sa ovog prvenstva. Verovatno je i poraz od Italije deo nekog igrackog i timskog sazrevanja. U prvom setu smo dosli do prave igre, imali smo ih i izgubili zbog bezvezne nepaznje. Da smo nastavili sa istom igrom, dobili bismo ih, ali smo onda pali psiholoski, jer devojke kao da nisu shvatile da zaista mogu da pobede, i da je to samo jedan nesrecno izgubljen set. Nazalost, i poslednji poen Italijanki je ustvari bio cisti as za nas, jer igra se do kraja, videli smo sta se desilo u prvom setu, stvarno su sudije problematicne, jer svaki poen u ovim utakmicama zaista mnogo znaci. Inace, dobro je sto i druga postava je u stanju da odigra kvalitetno, tu mislim na Isailovic, Molnar i Vesovic. Molnar jos samo da popravi onaj povremeno nesigurni prijem, i bice kao zmaj, a Vesovic malo vise samopouzdanja. Sve u svemu, veoma dobro.

Tigrovi

pre 16 godina

Ne mogu da verujem da Jelena Nikolic nije proglasena za najboljeg poentera!!!??? Ej Gamova???? Alo ljudi, da li su oni normalni? Ne shvatljivo glupa pravila oko celog zreba, a pogotovu ove gluposti sa najboljim poenterom, pa cak i blokerom! Kako Vesna nije proglasena za kraljicu mreze??? Nemam reci...
Svejedno, devojke SVAKA CAST! Obecao sam jos u petak da cu doci sa drugovima da vas podrzim, i tako smo i ucinili. Svi smo ostali bez glasa zbog 2 dana navijanja, ali je u potpunosti VREDELO! Znamo da vam nase navijanje puno znaci! Uvek uz vas!
Jos jedna stvar, hteo bih isto tako da cestitam Terzicu i celom strucnom stabu sto veruju vec ovoliko godina u ove nase SREBRNE devojke! Jedan je TERZA!

Piton 21

pre 16 godina

A sad svjetski kup olimpijada pa skupstina!A onda dolazim i ja da skocim sa balkona u masu!BRAVO KRALJICE!Ova medalja je kao zlatna!!!!

lane moje

pre 16 godina

BRAVO MAJSTORI!!!!!!!
ZASLUZILI STE OVO,A MOZDA I VISE....SVAKA CAST ZA MOTIVACIJU I ZELJU DA NAPRAVITE USPEH KOJI JE I OSTVAREN! ALE-ALEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!

patriota

pre 16 godina

Moguce je da ima nezadovoljnih!
Dodju do kraja i uvijek se psihicki totalno stropostaju u utakmici za zlato da je to nevjerovatno!To definitivno postaje velika boljka Srpskog sporta,uopste.Zanima me da li ti sportisti imaju psihologe u ekipi,nekoga ko radi na njihovoj psihi,a ne samo trener.U svakom slucaju svaka cast,ali moze to i bolje.

groan

pre 16 godina

i meni je cudno voditi 23-19 i izgubiti set,kao da se boje nekoga.finale pa izgubis 3-0,i onaj dokovic me razocarao kad kaze pre neki dan na emisiji nema razlike izmedu nas srba i hrvata...kad bi to jedan hrvatski sportista rekao.razocarao me je

todos

pre 16 godina

Cestitam na uspehu!!! Veliko je ovo srebro ali , uspele ste da pokazete nas mentalitet ,a to je da cim se poklekne na prvoj prepreci ,pada ceo sistem

Zox

pre 16 godina

Korak po korak!
Sledece je zlato u Pekingu!
Jeste mi krivo za onaj prvi set. One su i same rekle da im je prvi set i najbitniji. Da su ga dobile, sve bi bilo drugacije, jer bi igrale rasterecenije. No, tako su nase dobile Poljakinje. Finale je bilo slicno polufinalu, samo u obrnutim ulogama.
No, ja sam zadovoljan, a treba da budu i one.
BRAVO DEVOJKE!!!!!!!!!!!!!!!!Jedva cekam da vas ponovo gledam, jer je vasa igra pravo uzivanje!!!!!!!!!
Samo mi zao sto Jelena Nikolic nije proglasena za najboljeg poentera. Ako se ne varam, to ja Gamova.
Cestitike celom timu i hvala na 12 dana uzbuldjive odbojke.
Posebne cestitke Maji (stvarno je najbolji dizac) i Jovani. Pravo otkrovenje!!!!!!!

jovana

pre 16 godina

DEVOJKE, FENOMENALNE STE, SVAKA VAM CAST!!!!!!!!!!!!
NEMATE POJMA koliko se PONOSIM VAMA OVDE, PUNO POZDRAVA IZ U.S.A!!!!!
VOLI VAS JO-JO!

tijana

pre 16 godina

@jo
Pograsno si me shvatio , ja iskreno mislim da je Joca Brakocevic sjajna odbojkasica i da predstavlja buducnost ali i sadasnjost srpske odbojke .Pa nije mala stvar da sa samo 19. godina budes proglasen za najboljeg servera EP . Svaka joj cast .
Ali stoji ono sto sam rekla , Ivana je zaista falila i sa njom u timu bi mozda i pobedili Italiju .
Glupo je sad da se prepiremo ko je bolji i ko koga vise voli , najvaznije je da se Srbija moze ponositi sto ima dva takva korektora kao sto je Ivana i Jovana .
Svaka cast svim nasim devojkama postigle su ogroman rezultat .

@Skblzzzz
O cemu ti to ?!:-(
Bravo Srbija , tako se bori za svoju zemlju !!!

posmatrac iz daleka

pre 16 godina

@djepeto

To je bio NAS poen

Ne znam sta bi bilo da je bilo :-)
Srecemo se sa T alijankama na sledecem finalu. A onda ???

jerry

pre 16 godina

Imam dve poruke

Devojke HVALA vam za ovo!!!Usrecle ste nas bar vi,kad kosarkasi i fudbaleri nisu mogli!Jos jednom HVALA
A vi koji govorite "steta: i tome slicno,kako vas bre ne mrzi to da kucate?Prst na celo i razmislite malo o cemu pricate!!!

jegood

pre 16 godina

Bravo za naše odbojkašice,srebrna medalja je veliki uspeh.Još više me oduševljava što našu ekipu osim odličnih pojedinaca odlikuje borbenost.Naš trener Terzić očigledno ima formulu za uspeh ovog tima.jedva ćekam OI sledeće godine.Bravo još jednom.

ciganović

pre 16 godina

bravo devojke, svaka čast!
krivo mi je i plašim se da nećete dobiti mnogo više od tog svaka vam čast i tapšanja po ramenu... da ne kažem :(
drugo mesto je stvarno veliki uspeh za našu zemlju!

mirijevo

pre 16 godina

ne verujem da ce biti doceka,barem ne ispred skupstine grada,zbog smrti Nenada Bogdanovica. e sad da li ce organizovati nesto na trgu ili ispred doma skupstine ko to zna...

jos jednom bravo

Mihajlo

pre 16 godina

Ovo je veliki uspeh za nasu malu zemlju!Kada se pogleda koliko stanovnika Srbija ima,a koliko Italija i Rusija.Svaka cast devojke.Srbija postaje sporcka sila u evropi.

jo

pre 16 godina

Tijana ocigledno do bola voli Djeru. Nepotrebno je gurati nekog u stranu (brakocevic)da bi se istakla ljubimica. Koga nema bez njega se mora.I da je bila isto bi prosli jer je italija sa Aguero jaca. Pogledajte njenu statistiku sa svetskog i videcete da se ne razlikuju uopste. Svaka cast nikolicki .Igrala je Dzoni ekstra i zasluzila je nagradu ali to ti je politika.

FRANJO GLONČAK, НИЏА ДРАГОВОЉАЦ

pre 16 godina

Нису бајке које се завршавају са ''живели су сретно ...? примерене савременом спорту, посебно оном врхунском... Мени је најважније да бајка још није до краја испричана! Девојке, жене и девојчице, које моју земљу представљају на најбољи начин имају још снова и простора за њихово остварење... Не постоји модус да ме разочарају... Ако данас не - а оно сутра сигурно. Баталите попаљене, важна је само игра и квалитет који сигурно поседујете. ХВАЛА ВАМ ЗА ОВЕ ДВЕ ГОДИНЕ ЗАДОВОЉСТВА, НАДАМ СЕ ДА ЋЕ БИТИ ЈОШ...

Lex

pre 16 godina

Hvala vam cure na svemu, mnogo nam je bilo lepo sa vama, da i mi imamo kome da navijamo jednom :) zao mi je zbog Italije jer ste mogle, ali i vi ste ljudi, ko ne bi pukao posle svega...EJ, SREBRO!! VOLIMO VAS!!! Vasi ponosni navijaci iz Holandije

rocky-ch

pre 16 godina

Vise je nego ocigledno da su nase igracice vise razmisljale o svojim angazmanima u Italiji nego o uspehu reprezentacije. Sramota!!!

Ogi

pre 16 godina

A sto su nase prodale utakmicu? Zasto nisu htele da igraju? Zasto nasa "najbolja" igracica Anja igra tako lose? Gde je nestala zelja iz polufinala? Bolje da nismo ni igrali nego da smo predali u startu...

vicente-jednom cu i ja na B92

pre 16 godina

Pa sta radite bre? Kako se plasite da pobedite,ne razumem, pa 23-19 i izgubite set a komentator kao nije bitno... pa bitno je, to moze da unisti samopouzdanje, ta 2 minuta mogu da upropaste celu utakmicu!!!

Prlainko Đogaš

pre 16 godina

Ovde se neki zalažu za etnički čiste reprezentacije i to u doba globalizacije i slobodnog protoka ljudi, roba i usluga.

Podsetio bih da je nemačka olimpijska reprezentacija u vreme Hitlera bila baš ideal za koji se neki ovde zalažu.

E, Srbijo.

ante

pre 16 godina

Anja Spasojević je igrala kao prava Italijanka. Sve važne lopte je zapucala ili loše primila. Kada podbaci jedan od glavnih igrača u tako važnoj utakmici onda ne možeš očekivati da mlada Brakočevička vadi kestenje iz vatre. Šteta. Ne gubi se 23:19 u finalu. Jeste drugo mesto uspeh, ali u finaliu gubiš zlato a ne osvajaš srebro. Šteta što Terzić nije imao hrabrosti da pored Isailović uvede Molnarovu.

milos

pre 16 godina

Cim su izasle videlo sa da nisu motivisane,delovale su uplaseno ,pobedile su same sebe...ko Jelena Jankovic.
Terzicu rekoh dugo vodis ovu ekipu ,srebro je ogroman uspeh ali vec si pet godina njihov selektor zar ti nije dosadilo?
Isto vazi i za predsednika OS koji se juce tako slatko grlio sa odbojkasicama ko da je on igrao,a na celu je vec 20 godina...uaaa

groan

pre 16 godina

i meni je cudno voditi 23-19 i izgubiti set,kao da se boje nekoga.finale pa izgubis 3-0,i onaj dokovic me razocarao kad kaze pre neki dan na emisiji nema razlike izmedu nas srba i hrvata...kad bi to jedan hrvatski sportista rekao.razocarao me je

BzZ

pre 16 godina

Mislim da je Anja Spasojevic skroz zakazala u ovom finalu..i mislim da nista nije bilo smesno na terenu i da devojke trebaju mnogo ozbiljnije da se posvete finishu..jer ako ovako nastave,uvek cemo biti pri vrhu..nikad na njemu..Srbija,ale!!! Sve cestitke!!!

patriota

pre 16 godina

Moguce je da ima nezadovoljnih!
Dodju do kraja i uvijek se psihicki totalno stropostaju u utakmici za zlato da je to nevjerovatno!To definitivno postaje velika boljka Srpskog sporta,uopste.Zanima me da li ti sportisti imaju psihologe u ekipi,nekoga ko radi na njihovoj psihi,a ne samo trener.U svakom slucaju svaka cast,ali moze to i bolje.

petarda

pre 16 godina

Da li je moguce da su ovako naivno izgubile set? Neverovatno. Mislim da je ovo gotovo, kad ispustite ovakvu prednost tako glupim greskama tesko je vratiti se u igru... Steta!

Srbija je najbolja na svetu u odbojci

pre 16 godina

e Svaka chast ovom prvog "vicente" ili kako si se podpishao :)
Da bre, ovaj nash komentator jeste da je poshten ali kad smo gubili loptu u 23-19 onda su italijanke shaljili loptu out :( vidilo se to nachisto veoma dobro da nije lopta dodirnula liniju :( tako da izgubili smo set i metch, tako da sasvim drugo bi bilo da bi dobili prvog set, to kako je federer dobio djokovicha u prvom setu, bash i tako smo izgubili u ovom metchu, mnogo je zhalostno. Ali u svetskom vrhu smo postali opet u odbojci, sad ima samo da se nadamo za nashe zvezde:
- Jovana Brakochevich = najbolja u turniru u napadama, mnogo je dobro radi servis i igra veoma dobro u odbrani.
- Vesna Chitakovich-Djurishich = sjajno je odigrala kod mrezhi i nikada nije dotekla mrezhu da prevodi poen za protivnika. Dobra je bila kao lider da bodri i hrabri svoju ekipu
- Jelena Nikolich, nasha najbolja napadacha u teshkim borbama sa protivnike kao italije, poljske bez greshke skoro, ali dobila je pre malo u ovom metchu
itd..
nastavite ovako devojke nashih :) I NAPREDUJETE!!!
Ali neche srbija nikada da postane bolja od Jugoslavije :)
Jugoslavija igra rock'n'roll CELA BIVSHA JUGOSLAVIJA 4 LIfE!! pozdrowié swýma :)

Aleksandar

pre 16 godina

Čestitam devojkama na srebrnoj medalji! Lepo je igrati finale. Međutim, kao i često do sada, ne možemo mi Srbi bez starog manira, a to je da ne slavimo poraze, pa to ti je (vidi se to i od spikera na dnevniku i od ljudi ovde na forumu).
Ne može srebro nikada da sija kao zlato jer zlato u sportu najjače sija i svi se bore samo za njegov sjaj. Ovo bez obzira da li se ti koji se bore to uradili svaki put kada se igra u poslednjih 50 godina, ili prvi put za 50 godina sa nekim novim klincima.
Ne smemo da budemo zemlja mediokriteta koja proslavlja nešto što se nigde ne proslavlja, a to je poraz...
Samo zato što smo zemlja dokonih i nesrećnih ljudi pa hajde da se radujemo nešto što se retko gde proslavlja. Svi dobro ovde osećamo da poraz u finalu boli i to verovatno više i od poraza u polufinalu. Prvo mesto je samo jedno i svi se bore za njega. Čestitam devojkama na vrlo dobrom uspehu, ali mi je muka od reportera sa dnevnika kada posle svega viđenog, pogotovo u prvom setu, žele da nam stvore jednu lažnu sliku... Isti su mi kao i RTS mašinerija za vreme Miloševića.
Izgubili smo od najboljeg, nije strašno, u samom smo vrhu Evrope i sveta i to je dobro.

Pozdrav svim ljudima na forumu koji se raduju i žive samo za vrh!

zoran

pre 16 godina

Danas se na igri nase selekci videlo a bogami i na igri italijanske reprezentacije da je tehnicar najbitniji igrac u timu, dok su nasu Maju Ognjenovic Italijanke citale kao bukvar mnogo dize duge lopte i neupotrebljive i daje vremena da se namesti blok toliko s druge strane italiajnski tehnicar je bio neresiva enigma za nase devojke, blok los prijem ocaja. Ne zelim da omalovazavam uspeh nase ekipe naprotiv SVAKA CAST ali sam izneo svoje misljenje

tijana

pre 16 godina

Devojke , Srbija je ponosna !!!
Ponovo ste doneli medalju u otadzbinu .
Hvala vam , za nas ste vi najbolje .
Pokazali ste celoj Evropi kako se voli i bori za Srbiju .
Hvala vam za svu radost koju ste nam priredili .
Bravo za Jovanu i Maju i mislim da je Jelena Nikolic zasluzila titulu za najboljeg primaca a i MVP titulu .
BRAVO !
Napred Srbija !
Volimo vas !
Pozdrav za Ivanu Djerisilo !:-)


U SVETU POSTOJI JEDNO CARSTVO U NJEMU CARUJE DRUGARSTVO !!!

VladaS

pre 16 godina

steta za prvi set. Ipak su pokazale devojke carobnog osmeha da su bolje i nadam se da u nastavku nece ponoviti greske iz prvog seta. Srecno u nastavku

SRBIJA

DDD

pre 16 godina

Cestitke za srebrenu medalju koja sija zlatnim sjajem !!!
Cekamo vas u Beogradu...
Zamislite, hiljade ljudi u transu...
Jer to je...
Srbija !!!

king of snake

pre 16 godina

Ne moze niko sada da kaze da nas nije htelo,nismo imali srece...
Nije mi bilo sve jedno kada su mi rekli juce da smo pobedili 3:0 ubedljivo..
Ipak nismo neka velesila da za dva dana odigramo dva sjajna meca sa malo gresaka i visokim procentom uspesnosti servisa i napada...Tako je i bilo...Primeticete da su danas naslabije bile one koje su bile najbolje juce Jelena i Jovana...Ali nema tugovanja,ni slucajno!
Naravno da mora da se proslavi,ovo je veliki uspeh...Mada ostaje gorak utisak da smo te Italijanke bili dva puta na SP-u..
Voleo bih da vidim ko je sada ubedjen da cemo osvojiti sledece EP!!EVO JA PRVI!!
SRECNO DEVOJKE I BRAVO ZA NAVIJACE!!!

Macvanin

pre 16 godina

Imali smo ih. Steta. Cini mi se da je jedan trenutak bio presudan. Kod 23 - 19, egzaltirani nasi navijaci poceli su da vicu "sampioni" i smatram dekoncentrisali igracice. Verovatno je svaka tada pomislila da je vec sa zlatom oko vrata, a onda serija gresaka i ode sve. A kod zena zna se - ko dobije prvi set, a jos izgubljen, ima otvorena vrata. Drugi veliki razlog je ona Kubanka, pa su italijanski navijaci mogli ravnnopravno da vicu i Cuba i Italija, jer bez nje one ne bi ni dosle u finale. Ponavljam, zao mi je jer smo ih imali. Cestitke za veliko SREBRO!

Fokus

pre 16 godina

Ogroman uspeh srpske ženske odbojke i to sa tri poraza na turniru. U finalu su deklasirane od objektivno mnogo kvalitetnije selekcije Italije, ali svoj posao su odradile u polufinalu kada su sve igračice odigrale utakmice karijere i pobedile Poljsku.

Nije mi samo jasno zašto je neinventivni komentator RTS-a toliko puta ponavljao da imamo mladu ekipu kada podaci sa zvaničnog sajta Evropskog prvenstva pružaju drugačiju sliku? To važi samo ako se uzmu u obzir sve igračice iz nacionalnog tima , čak i one koje su tokom turnira samo dodavale peškire svojim saigračicama. Dakle, ako se računa prosek samo onih odbojkašica koje su iznele teret takmičenja i taj prosek uporedi sa prosekom Italijanki ili Ruskinja, Srbija uopšte nema najmlađu selekciju.

Milan

pre 16 godina

Nase Srebro sija bojle od italijanskog Zlata.Nama netrebaju neke crne Srpkinje koa italijanimaneka upecana Lavica.Sve CETITKE iz REPUBLIKE SRPSKE.

cudomir

pre 16 godina

Cestitke najlepsim curama u svetu odbojke a posebno cestitam selektoru koji je pravi primer kako se ponasa kulturan i vaspitan covek

ljilja

pre 16 godina

devojke nek vam je srecno i hvala vam za postignut uspeh pokazale ste pred svetom da srbija jos postoji vasom borbom i zelim vam puno srece u daljom buducnosti.sledeci put zlato

Поносан Србин!

pre 16 godina

Браво! Свака част! Будућност је пред вама! Надам се да ћемо се радовати медаљама и у наредним такмичењима! Живели!

Aleksandra CH

pre 16 godina

@rocky-ch@...Ma ti si covece sramota za srpski narod,ti,a i jos poneko,citam komentare i ne mogu da veruejem,sve sami strucnjaci,...kao da ste svi vi,vise zeleli pobedu,nego one same?!!!!...E Srbi nikad nisu zadovoljni,zato mi je i drago sto nisam sportistkinja,mislim da ovakva omalovazavanja.ne bih mogla da podnesem!!!!!
Lepotice,ne obracajte paznju na ovakve luzere,za mene ste zlatne,najlepse,najzgodnije...borile ste se koliko ste mogle,nista vam ne zameram,a i ko sam ja da zameram!!!!Ponosna sam sto sam srpkinja,zbog takvih kao sto ste vi,zbog nasih tenisera,odbojkasa i vaterpolista!!!Beskrajno vam hvala i veliki pozdrav iz CH!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mix

pre 16 godina

U redu, svako od nas ima svoje viđenje utakmice, ali mislim da bi svi pre nego što ga iznesemo trebali bar da čestitamo našoj reprezentaciji na velikom uspehu:
BRAVO, SVAKA VAM ČAST!

Da li su devojke mogle bolje ili nisu htele da igraju su potpuno besmislena pitanja, pa se pitam - ko se uopšte bavi time? Ovo je najviše što smo u ovom trenutku mogli, bez obzira kako to vama izgledalo, iz dva razloga:
1. ovo je prvo naše finale, ipak je trema prisutna jer je ulog jako veliki!
2. nakon jučerašnje vanserijske igre, naravno da su naše i fizički i mentalno bile istrošene. Nerealno je očekivati da bi mogle ponoviti onakvu igru.
I ako je nekome to uteha, ne verujem da bi nas Italijanke bez one crnkinje mogle pobediti - dakle to nek ide njima na čast!

I na kraju, suđenje (a posebno linijske sudije) je bilo zaista ispod svakog nivoa! Pošto mi nemamo tu moć, ako neko iz OSS-a čita ovo - molimo vas stavite posle prvenstva primedbu CEV-u na suđenje i na to što zemljama koje čak i nemaju reprezentaciju daju da organizuju EP! Mislim Luksemburg... kakav im je bio protokol za dodelu medalja - strašno!

eeeeej breeee

pre 16 godina

ma da li je moguce da ima nezadovoljnih posle osvajanja DRUGOG,EEJ DRUGOG mesta u evropi..srpska posla...to je nesto slicno kao sa vaterpolistima koji 10 godina nista sem zlata nisu osvoliji a onda jednom kiksnu odma drvlje i kamenje po njima

Mix

pre 16 godina

@Allexander
Potpuno se slažem sa tobom, ali me je mrzelo i da odgovaram na zlonamerni komentar 'Prlainka Đogaša' - lakše mi je bilo da kliknem na 'Predloži za brisanje'.

Svima koji su ovde zbog sporta je bilo jasno šta si hteo da kažeš, i verovatno će se svi složiti da je slučaj ove kubanke sramota za evropsku organizaciju - nisu smeli to da dozvole!

mirijevo

pre 16 godina

SRAM VAS BILO
sve vas koji pljujete igracice,selektora,savez
pa gde to ima da se menja najuspesniji selektor,najuspesniji savez,NAJUSPESNIJE IGRACICE??????????

srecom u velikoj ste manjini

neko kaze ne treba se slaviti poraz,niko ne slavi to sto smo losiji od jedne reprezentacije u evropi,slavi se to sto smo bolji od svih ostalih

slavi se to sto su devojke letele po terenu da bi nama podarile malo radosti

slavi se sto se po celoj evropi prica o SRBIJI,ali ne o negativnim stvarima,prica se o sampionima i sampionkama

slavi se njihova zelja da se cuje himna BOZE PRAVDE,da TROBOJKA bude na najvisem mestu

slavi se njihov osmeh i njihova suza

a vi filozofi,neko iz mase,roki 1,2,3, kako god:razmislite malo pa ako vam dodje iz ...u glavu recite:IZVINITE. ne meni ne ostalim posterima,nego selektoru Zoranu Terzicu i IGRACICAMA.ako ne, BSSSSSSSSTisincina

jos jednom BRAVO DEVOJKE !!!!!!!!!!

mickey

pre 16 godina

Potpuno su degutnantni brojni komentari gde se balavi o tome kako su najlepse, te drugi bi se zenio a treci vec zavrsava pod tusem sa njima. Pokazite malo dostojanstva, ukusa i odmerenosti! Ipak je to samo sport!

DDD

pre 16 godina

Samo da ih ne poremeti ovaj prvi set. Da su ga nase dobile imale bi mec u rukama, ovako je sad mala prednost na strani Italijanki. Nadam se da su cule na vestima kako je Ana preokrenula izgubljen set u svoju korist...
Svi se nadamo da ce tako biti i veceras...
Napred Srbija !!!

DDD

pre 16 godina

Nista jos nije izgubljeno. Na muci se poznaju junaci. Preokreti i dramaticni zavrseci stvaraju prave ratnike-heroje...
Ajmo cure, ne dajte se...

DDD

pre 16 godina

Nama se upravo desilo ono sto se desilo Poljakinjama u mecu sa nasom ekipom.
Ipak mislim da su nase psihicki dovoljno jake da prebrode ovu krizu i tako udju u treci set gde je sve moguce...

gaga

pre 16 godina

Steta.Evo ne mogu da gledam treci set.Na pola je ..ali dzaba.Trema ih je unistila.Niko nije pokazao ni deo svojih mogucnosti.Zao mi je jer mislim da Italija nije bas toliko jaca.U svakom slucaju...mozda sam ja baksuz pa nase devojke na neki volseban nacin pobede ako ne budem gledala do kraja.Ko zna>Mozda vec vodimo!!!Bez obzira na sve,devojke cestitke.

Macan

pre 16 godina

Da li nasi fudbaleri smeju da gledaju ovu utakmicu, sigurno bi imali puno toga da nauce i ne znam zasto su kod sportovi koji su naj nezastupljeniji-najtrofejniji(odbojka, vaterpolo), e Srbi?
Napred devojke sta god uradite najbolje ste!!!

jj

pre 16 godina

Steta, gubitkom prvog seta vratili smo Italijanke u zivot. Jako los prijem danas, kao i resenja tehnicara u napadu, forsira napad iz zone 3 non stop, iako je Italija to procitala. I Anja je danas bila slaba, gresila u kljucnim trenucima. Kubanka nas je upropastila, iako je sve na istu foru prolazila, po dijagonali. Steta, imali smo veliku sansu, ali i ovo je veliki uspeh. Cestitke svim devojkama, iako sam posle one jucerasnje igre verovao u pobedu. Bice jos prilike za zlato.

Elena

pre 16 godina

Pa ne bih rekla da je "trema ili neiskustvo" doprinelo da se posle 23:19 izgubi set. Pa zar su Poljakinje neiskusne i uplasene kada su juce veliku prednost i 2 set lopte uspele da izgube set 27:25 od nasih. To se desava, posle je steta sto nismo uspele u 2 setu da se saberemo. Pa isto je tako bilo juce

Aleksa

pre 16 godina

steta cure,ali vi ste svakako sve nas obradovale..nastavite li ovaj trend zna se sta sledi..
2006. SP Japan bronza
2007. EP Belgija/Lux srebro
2008. Peking ....:)))

Glavu gore,ljubimo vas sve:)
(a ja posebno Maju:)

marija

pre 16 godina

Sve cestitke! Svaka cast, i srebro je fenomenalno. Ovo je samo pocetak, jer pred ovim devojkama je sjajna buducnost! Samo napred, uvek samo napred!!!

vladablok9a

pre 16 godina

Steta
Ali svaka cast devojkama, prvi set je odlucio, da smo ga dobili druga prica bi bila ali sve u svemu veliki uspeh pogotovo sto smo igrali bez Djerisilo i sa povredjenom Anjom Spasojevic
I sraman je zadnji poen da se cist as svira kao aut taj poen ne bi verovatno nista promenio ali je to veoma jadno

Svaka cast devojke od sad kidamo sve

Nervozni Laki

pre 16 godina

Nema veze,i srebro je veliko,još ste mladei urediće te isto ono što su uradili muški.Priredićete vi nama još mnogo,mnogo radosti.Ostanite vi nama lepi i nasmejani.Još jedanput velika čestitka,ŽIVELE

neko

pre 16 godina

Devojke, svaka cast, srebro je veliki uspeh, steta sto niste uspele da uzmete zlato, ali vreme ce pokazati da ste najbolje!!! jos jednom svaka cast, i veliko hvala od citave Srbije!!!

IVAN

pre 16 godina

Svaka cast devojke, za nas ste zlatne.

Sigurno bi bile sampionke da su dobile prvi set, ali i ovako je dobro. Sa Ivanom Derisilo u timu osvjamo zlato na OI sledece godine.

HVALA DEVOJKE I TERZICU ZA SVE

Milanche

pre 16 godina

Bravo...aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ala ste me ubile u pojam... ali moram da kazem svaka cast.. Ovo je super stvar, pa kad dodje Djera bicemo ih sve redom!!!Samo polako... Sto se same utakmice tice mislim da smo mogli da dobijemo lagano taj prvi set al je strah presudio od pobede...
Kasnije u trecem setu neshvatljivo dizanje na Jelenu nikolic svaki napad iz zone 6 gde smo gubili prvih desetak poena jer smo samo pajp igrali...ne verujem..
Ali nema veze...kada italijanke, koje imaju najkvalitetniju ligu na svetu i najvise ulazu u odbojku i sve... i samo pogledajte kako je napravljen sajt njihove federacije i ostalo...kada su one morale da dovedu jednu crnkinju da im bude glavni igrac, neka im je na cast!!!Mi smo ponosni na to sto nemamo nijednu stranu igracicu, sto su sve nase mlade devojke Srpkinje, najlepse i najbolje i tako ce uvek da bude i bice jos bolje i idemo u Peking da im vratimo za sve!! Samo nam Djera fali i Anja kad se oporavi(em sto nije spavala celu noc) i ostalo...

Allexander

pre 16 godina

Sve cestitke!Iako ste izgubile finale,ova medalja je zlatna.
Ovo je bila DEFINITIVNO,BEZ IKAKVE DILEME,najbolja utakmica italijanske reprezentacije od kada je ja gledam,a to je nekih 15-ak godina(evropska i svetska prvenstva,olimpijada,"zenska svetska liga") i ako se izuzme mec protiv Slovacke,najlosija utakmica nasih.Ali,to se valjda i ocekuje od reprezentacije ranga Italije.Ono sto je bilo evidentno je velika trema kog nasih sto je prouzrokovalo vise nego los prijem i poprilicno ukocen napad.Sa druge strane talijanska reprezentacija posle neverovatnog poklona u vidu prvog seta stekla je neverovatno samopouzdanje i apsolutno im je sve polazilo za rukom.Libero azurina je definitivno odigrala mec karijere,pa makar igrala jos 20 godina.Ono sto izaziva najvecu zalost je to sto su nase igrale na citavom prvenstvu sa neshvatljivim oscilacijama.Posle apsolutno savrsene igre juce i pobede nad visestruko jacim protivnikom nego sto je bio danasnji,danas je usledio los dan.Pa ipak,ponavljam,ovo je zaista vrhunski uspeh nase reprezentacije,koju kako vidim novinari jos uvek zovu "plave".Ono sto(bar meni)ostavlja zaista gorak utisak je,kao prvo korektor italijanske reprezentacije(ne kao licnost ili igrac,sto je zaista fenomenalna,vec kao opsta pojava u sportu-kupovanje vrhunskih igraca drugih reprezentacija) i zaista komicne linijske sudije.Prvo je vec stara prica koja nije karakteristicna samo za odbojku i koja je nazalost osujecena samo u fudbalu i navodno u kosarci(mada....setimo se Oladzuvona i ostalih slucajeva).Zaista bi trebalo da neka od nadleznih institucija(ako takva postoji)zabrani takve pojave u sportu.Reprezentacija bi trebalo da bude skup predstavnika jedne zemlje,tj. sportista rodjenih u jednoj zemlji ili u "najliberalnijem" slucaju,vode poreklo iz iste,a ne neki Celzi ili Real na reprezentativnom nivou.Druga mrlja na ovo prvenstvo su sto glavne sto linijske sudije.Azerbejdzanac koji je sudio nekoliko utakmica nase reprezentacije je zaista smesan,a za linijske sudije ne postoji kategorija u koju bi se svrstali.U polufinalu protiv Poljske bilo je bar 5 ociglednih gresaka,sto za, sto protiv nas,a u finalnom mecu zaista je bilo komicno gledati reakcije likova na servis liniji.U prva dva seta 3 greske na nasu korist,a u trecem jos tri zajedno sa poslednjim poenom,loptom koja je sigurno 10-ak centimetara bila u polju.Ovo nije nikakva prica u smislu "sudije protiv nas" (rekoh da je bilo odluka i u nasu korist), vec samo konstatacija da bi federacija trebalo dobrano da povede racuna koga stavlja da sudi ovako velika takmicenja. Uz zelju da na sledecem velikom takmicenju budemo jaci za Djerisilo i pobedimo talijanke od kojih smo (bar po meni) za klasu jaci,jos jednom sve cestitke.Zasluzile ste docek!

*alexandra*

pre 16 godina

Šteta... Šteta za onih 23:19 u prvom setu... Ali nema veze, ovo je veoma mlad tim, vreme je pred našim devojkama. Neka samo nastave ovaj niz – bronza, srebro, znači sledeći put naše je zlato :)
Čestitke svim devojkama, čestitike treneru Terziću i celom našem stručnom štabu. Čestitike i za pojedinačna priznanja Jovani Brakočević i još veće bravo za jednu od mojih najdražih igračica Maju Ognjenović – bravo Ogi :)
BRAVO, BRAVO, BRAVO DEVOJKE!!!!!!!!!!!

de manccini

pre 16 godina

bravo devojke.

i srebro je veliki uspeh. drago mi je shto i mnogi drugi uchesnici foruma shvataju to i podrzhavaju vas.

nije tachno da je samo zlato vazhno i da su svi ostali luzeri. tu filozofiju su ismislili upravo luzeri koji ne mogu nishta ozbiljno, pametno ili lepo da urade, pa onda tvrde (da bi im bilo lkashe) da shta god neko drugi uradi ako nije savrsheno nije vredno pazhnje.

e vredno je.

bravo devojke za vash rad, bravo za vashe zalaganje, bravo za hiljade sati provedenih na treningu, bravo za sve. bravo devojke na drugom mestu.

IDreamer

pre 16 godina

Свака част! Огроман успех за Србију која је поносна на своје девојке!

S. S.

pre 16 godina

Rekoh Vam sinoc, VI STE ZA MENE ZLATNE... BILE I OSTALE. Bravo KOBROOOOOOO (pobila si ih)I MAKELINDJICE (tek sada kad dignes nos, kuku nama "obicnima"), cestitke za ono "staklo" sto ste dobile. Bravo Aki, samo se smej, to je tako lepo, kao i uvek... Bravo Johny, igrala si kao Car, Veki i ti isto, Suzo majstore, Saro, ti sebe najbolje znas hahaha... Maki, Bike, Jasna, Ivana, Jovana... Da nije Vas ne bi verovatno bilo ni ovoga sto se sada desava i tamo i ovde. A tek ce se desavati... Da Vam ja kazem ili ne da ste ponovo pokazale ko ste, sta ste i odakle ste...
Bravo ugledni treneru Terzicu, bravo Gari Proto, bravo Sale Taze (idemo kad dodjes) bravo covece sa najlepsim imenom (Sinisa), bravo za Nemanjica Matrinovica dr. Ljubana.
MA BRAVOOOOOOO ZA SVE VAS TAMO... SVAKA VAM CAST I SRECAN PUT KUCI. PA VIDIMO SE SUTRA.
p.s. Pazite na visak prtljaga, OVO SREBRO i "STAKLO" SE CARINI MNOGO VISE...
Ej, bre, dosta sam Vas hvalio, moram da pisem "neki" izvestaj...:-)

IvanA & vAnja rules

pre 16 godina

Na svetskom prvenstvu u Japanu smo dokazali i Italijankama i Kubankama da smo vec sada ispred njih, ali su nam one sada zajednickim snagama na evropskom prvenstvu pokazale da su (do daljnjeg) jace od nas kada objedine svoje snage. Mozda je pravilo u svim ostalim timskim sportovima da igrac koji odigra bar jedan mec za seniorski tim neke reprezentacije dozivotno vise nema prava da nastupa za neki drugi tim previse surovo - ali u odbojci se previse otislo u drugu krajnost, pa je eto moguce da igracica koja je imala lavovski udeo u osvajanju dve olimpijske i jedne svetske zlatne medalje - moze cak da igra za novu tim i pomogne mu "malko" da osvoji prvu titulu prvaka Evrope!? Konacno je i isplivalo na povrsinu i zasto na zvanicnom sajtu prvenstva od pocetka pa do kraja, u eri kompjutera, nije bilo nikakvih statistika - po prvi put u istoriji nekog odbojkaskog takmicenja su bukvalno sva priznanja davana "odokativno", pa cak i za zvanje "najboljeg poentera" koji se do danas nikada i nigde nije BIRAO, vec samo KONSTATOVAO, pa tako je bilo noguce da bude posto-poto IZABRANA Gamova (mozda trenutno najzvucnije ime evropske odbojke) kojoj svaka cast, ali je cinjenica da je ovde bila cak namerno propustala neke meceve (protiv Italije u grupi) i da su Ruskinje igrale manje setova od nasih bila dovoljna da za nasom Jelenom Nikolic zaostaje neverovatnih preko 50 poena (Jelena 163, a Gamova 110) pa ipak da bude "izabrana"!? Moze se reci i da je jako zakinuta i Vesna koja je sa 34 bloka bila prva blokerka sampionata, a za najboljeg blokera je proglasena Italijanka Baraca sa 28. Ali tu je bar odstupanje mnogo manje drasticno i izabrana je drugoplasirana igracica u ovoj kategoriji (a ne kao u slucaju Gamove 6-toplasirana), a i ova Italijanka je po meni mozda i presudila ovo finale, jer se od one njihove Kubanke i ocekivalo da onako odigra. Dobro je bar sto mozemo da se tesimo zbog Jovane (najbolja serverka) i Maje (najbolji tehnicar), jer ako su se u CEV-u napravili pametni pa dodeljivali priznanja samo na osnovu polufinalnih i finalnih utakmica, ucinak ove dve nase u zadnja dva dana nisu nikako mogli da ignorisu.

Ali da ne kukamo kada je toliko razloga za slavlje... Naravno da je u samoj utakmici presudio tragicno prokockan zavrsetak vec dobijenog prvog seta, posle kojeg je protivnik dobio krila, a mi kamen oko vrata. Kako su se nadale, super su se udale nase na ovom prvenstvu, a osim srebra, izboren je i nas prvi nastup na Svetskom Kupu za mesec dana, znacajnijem takmicenju od ovog evropskog prvenstva. Tu ce biti jos i Brazil, Kuba i Kina, mi i Italijanke, a ako obe ekipe sa specijalnim pozivnicama budu iz Evrope (u konkurenciji Rusija, Holandija i Poljska) uz 5 "boranija" ekipa imacemo izglede da se plasiramo medju prve tri i osvojimo medalju uz plasman na olimpijadu (ici cemo direktno i sa 4 mestom ako Kina osvoji neku od medalja). Tamo mozemo da budemo samo jos jaci, jer je Jovana stekla ovde vredno iskustvo i narocito samopouzdanje, Anja ce biti mozda potpuno spremna, a postoji mogucnost i da im se prikljuci i Djerisilo... a ako nas mimoidju povrede, ovaj nas tim ce na olimpijadi biti jos mocniji sledece godine. Za sve devojke i Terzica jedan ogroman poljubac i jedno dzinovsko hvala za sve sto nam priredjujete od prosle jeseni naovamo!

andja_tivoli

pre 16 godina

dovoljne su samo dve tackice i zagrada da pokazu kako se ja osecam :(

mada vratice nama ova ekipa :) na lice vrlo brzo!!!


!!!SRBIJA SRBIJA SRBIJA!!!

-_-

pre 16 godina

ALO VI STE PRVE PO LEPOTI!!! DRUGE PO KVALITETU (DOBILI SMO DVA PUTA ITALY PROSHLE GOD) ZNACHI MOZHEMO I OPET!!!

SRBIJA SRBIJA SRBIJA !!!

branko

pre 16 godina

У одбојци постоје неки закони. Један је: ко изгуби сет после вођства од 23:20 није само изгубио тај сет већ аутоматски и следећи, а то у 99% случајева значи и меч. По том закону наше су јуче добиле Пољску, али по истом закону су данас изгубиле од Италије. У сваком случају моје честитке за велики успех. Мој саветТерѕићу: У припремама за Светски куп СВАКОГ ДАНА помињати Утакмицу са Словачком. Ако желимо пласман на Олимпијаду на Светском купу смемо изгубити од Бразила, можда и од Италије или Кубе али НИПОШТО од неке нове Словачке !

Simon

pre 16 godina

Svaka cast carice!!
Sve je ovo kao iz lepog sna. Malo se pricalo i nije se dizala neka frka pre EP- kad ono SREBRO.
Ni 5 ni 6...
Najbolje ste.

max

pre 16 godina

Uzivala sam gledajuci ih kako se bore kao lavice.Iako smo zamlja najbolja u kolektivnim sportovima(a sve vise i u individualnim),odavno nisam vidjela ovakvu strast na terenu.Divno.
Pozdrav iz Boke kotorske.

Jelenabh

pre 16 godina

Bravo zene najbolje ste!!!!

Ma neka samo neko kaze nesto lose. Bas ste odvratni. Umesto da ih podrzite vi ih pljujete. Hvalite ih samo kada pobedjuju. Zasto p;kujete Anju kada i sami znate kakav devojka problem ima sa misicem, ali ipak je smogla snage i igrala koliko god je mogla. Aki svaka cast.

Bravo devojke jos jednom i cekamo vas u Beogradu.

lane moje

pre 16 godina

BRAVO MAJSTORI!!!!!!!
ZASLUZILI STE OVO,A MOZDA I VISE....SVAKA CAST ZA MOTIVACIJU I ZELJU DA NAPRAVITE USPEH KOJI JE I OSTVAREN! ALE-ALEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!

Milan

pre 16 godina

Cestitam odbojkasicama Srbije na prikazanoj igri.Nema razloga za zaljenje.Ova selekcija Srbije ce tek stasati i bice jos dugo u svetskom vrhu!!!

posmatrac iz daleka

pre 16 godina

@djepeto

To je bio NAS poen

Ne znam sta bi bilo da je bilo :-)
Srecemo se sa T alijankama na sledecem finalu. A onda ???

miloš

pre 16 godina

GENIJALNO!Dali se sjecate da su i muskarci prije par godina ovako pocinjali pa u Sidneju zlato,ono pravo,rusko,za zube i kajle!

Allexander

pre 16 godina

Za one koji ocigledno ne znaju sta koji pojam znaci i koji samo traze povod za raspravu o medjunacionalnoj netrpeljivosti......
To sto sam rekao da u reprezentaciji treba da igraju sportisti rodjeni u jednoj zemlji ili poreklom iz jedne zemlje NIGDE ne podrazumeva etnicku cistocu. U nasoj odbojkaskoj reprezentaciji igraju igracice raznih nacionalnosti i to je mozda i njeno najvece bogatstvo,jer znaci da je odbojka razvijena u svim krajevima nase zemlje. Etnicka pripadnost nema nikakve veze za zemljom gde je neko rodjen ili iz koje vodi poreklo. Ja ni jednom nisam rekao nista sto bi cak i nagovestavalo bilo kakvu teznju kao nacionalnoj ili bilo kojoj diskriminaciji bilo koga. Zato molim pojedince da dooobro procitaju sta sam napisao,a ako to nisu u stanju neka promene rubriku na sajtu.Postoje i rubrika za politiku i razni forumi i blogovi...Ono sto sam ja rekao je bilo iskljucivo u cilju uspostavljenja fer i ravnopravnih uslova za sve da se bore za medalje.Ovako dolazimo do toga da neka federacija za dovoljnim budzetom kupi apsolutno sve najbolje sportiste u nekom sportu i kao takva nastupi kao neka reprezentacija. To je apsurdno. Jos jednom molim da se ono sto sam rekao ne politizuje, jer kao prvo, sa politikom nema nikakve veze,a kao drugo,a mislim da se i vecina samnom slaze, bar u ovoj rubrici treba da smo oslobodjeni osoba opterecenih politikom po bilo kom osnovu

miloš

pre 16 godina

Mix,tebra,kako tamo neke Slovacke?A dje smo mi to bili do prije godinu dana.Ljudi malo poštovanja prema protivniku.Ko god je na evropskom prvenstvu nije tamo neki.

Ljiljana

pre 16 godina

Cestitke devojkama
U Areni je bilo predivno,navijali smo svom snagom,cak mislim da smo i italijane nadjacali.Stvarno predivna atmosfera.Devojke su cak na kraju(Citakovic)cak i po koju suzu pustile...puno pozitivnih emocija.

posmatrac iz daleka

pre 16 godina

Pljuvaca kod nas ima uvek u izobilju.

Umesto da idu da se lece i spasu sindroma :" Nista ne radim a imam bogovsku plate" - Pljuju po onima koji izgaraju i daju vise nego svoje maksimume , kako na radnom mestu tako i u sportu. NIKO od tih "pluvaca" nije NIKAD nista ucinio u svom zivotu szto bi bilo vredno pomena. Ali za kritikovanje drugih su uvek tu i najglasniji.
Sva sreca za ovu zemlju da im isma sve manje i da ce ih biti sve manje. Dokaz : FANTASTICNI uspesi nasih odbojkasica, odbojkasa, tenisera, vaterpolistra.....
Ako bi se merilo po uspesima na sportskom planu, tri cetvrtine sveta bi se rado menjalo sa nama!!!

Petar

pre 16 godina

DEVOJKE, PONOSAN SAM NA VAS!!! Polako, korak po korak! Najvaznija i najteza utakmica je dobijena, protiv Poljske, kada je trebalo izboriti se za medalju i pobediti sebe. U dva dana dva puta ponoviti isto, bilo je jako tesko. Trebalo je imati i srece. Ovo je OGROMAN USPEH i ja ga tako vidim. Cestitam svima!!!Bravo!!PetarPan

todos

pre 16 godina

Cestitam na uspehu!!! Veliko je ovo srebro ali , uspele ste da pokazete nas mentalitet ,a to je da cim se poklekne na prvoj prepreci ,pada ceo sistem

Maksimus

pre 16 godina

Svaka čast na odličnoj igri i borbenosti. Sve ovo govori da su pred Vama mnoge godine uspeha i brojni trofeji.

U SVETU POSTOJI JEDNO CARSTVO ... :-)

Jedino mi je žao što će sada mnogobrojni "zaljubljenici u udbojku" da se slikaju sa Vama i Vaš uspeh pripisuju sebi a da pri tome nisu dali ni dinara da bi imale odgovarajuće pripreme niti su odvojili jedan sekund da popularizuju žensku odbojku.

Razocarani

pre 16 godina

Tijana,Ja volim Ivanu Djerisilo, kao igraca, i mislim da je bila na ovom EP siguno bi doneli zlato.Uz duzno postovanje svih igracica.To sto je Brakocevic proglasena naj serverom to nije lose ali je veceras zakazala dibitus.Pa izracunao sam da je Djeraq 2003 u Ankari imala isto godina a igrala je na vrhunskom nivou.Nebitno, mi u Pekingu sa Djewrom idemo na medalju sigurno!!!!Tebi Tijana zavidim na tolikoj ljubavi prema Djeri?????Voleo bih da je upoznam.POMOZI MI, radi autograma.Naravno ako je poznajes.Hvala

Zox

pre 16 godina

Korak po korak!
Sledece je zlato u Pekingu!
Jeste mi krivo za onaj prvi set. One su i same rekle da im je prvi set i najbitniji. Da su ga dobile, sve bi bilo drugacije, jer bi igrale rasterecenije. No, tako su nase dobile Poljakinje. Finale je bilo slicno polufinalu, samo u obrnutim ulogama.
No, ja sam zadovoljan, a treba da budu i one.
BRAVO DEVOJKE!!!!!!!!!!!!!!!!Jedva cekam da vas ponovo gledam, jer je vasa igra pravo uzivanje!!!!!!!!!
Samo mi zao sto Jelena Nikolic nije proglasena za najboljeg poentera. Ako se ne varam, to ja Gamova.
Cestitike celom timu i hvala na 12 dana uzbuldjive odbojke.
Posebne cestitke Maji (stvarno je najbolji dizac) i Jovani. Pravo otkrovenje!!!!!!!

jerry

pre 16 godina

Imam dve poruke

Devojke HVALA vam za ovo!!!Usrecle ste nas bar vi,kad kosarkasi i fudbaleri nisu mogli!Jos jednom HVALA
A vi koji govorite "steta: i tome slicno,kako vas bre ne mrzi to da kucate?Prst na celo i razmislite malo o cemu pricate!!!

jovana

pre 16 godina

DEVOJKE, FENOMENALNE STE, SVAKA VAM CAST!!!!!!!!!!!!
NEMATE POJMA koliko se PONOSIM VAMA OVDE, PUNO POZDRAVA IZ U.S.A!!!!!
VOLI VAS JO-JO!

DDT

pre 16 godina

koji luzeri ovde postiraju! Kako vas bre nije sramota da lupate kako "srebro ne sija kao zlato" i da, kao, sad "slavimo poraz"?
Devojke su DRUGE U EVROPI! ALO! Ispred Poljske. Ispred Rusije. Ispred Holandije. Daaajte, oladite, zaista.

tijana

pre 16 godina

Ne mogu da verujem da ljudi toliko pominju prvi set, jesmo vodili, jesmo izgubili ali sta je tu je, to je sport .
Ne vidim da ste se bunili kad smo u polu-finalu protiv Poljske mi stigli takvu njihovu prednost , osvojili prvi set i pobedili.
Ljudi, to je draz sporta, nekad dobijes, a nekad izgubis .
Nasim devojkama kapa dole, stvarno su postigle fenomenalan rezultat .
Iskreno mislim da nam je CEV ukrao 2 pojedinacne nagrade, Jelena i Vesna su morale biti u idealnom timu, zasto na primer Vesna sa 34 bloka nije proglasena za najbolju a jeste Italijanka sa 28 to mi nikako nije jasno .
@Razocarani
Da Ivana je stvarno najbolja, prosto je obozavam, sa njom bi bilo mnogo lakse u finalu .
Hvala ti na lepim recima i rado bi ti pomogla ali je problem sto je na zalost ni ja ne poznajem .:-(
Kao i tebi i meni je zelja da je upoznam i nadam se da cu uspeti u tome jednog dana.
Jos jednom hvala ti i pozdrav .:-)
Jedna je Ivana Djerisilo !!!
SRBIJAAAAAAAA

Petar

pre 16 godina

Plasman je super, ko da ne bude zadovoljan srebrom, posebno kada Djerisilo nije bila u ekipi. Medjutim, cini mi se kao da nase devojke nisu dovoljno samopouzdane, kao da nisu svesne da i one mogu da uzmu zlato. Kada igraju skoncentrisano i pazljivo celu utakmicu, mislim da mogu da pobede svakoga sa ovog prvenstva. Verovatno je i poraz od Italije deo nekog igrackog i timskog sazrevanja. U prvom setu smo dosli do prave igre, imali smo ih i izgubili zbog bezvezne nepaznje. Da smo nastavili sa istom igrom, dobili bismo ih, ali smo onda pali psiholoski, jer devojke kao da nisu shvatile da zaista mogu da pobede, i da je to samo jedan nesrecno izgubljen set. Nazalost, i poslednji poen Italijanki je ustvari bio cisti as za nas, jer igra se do kraja, videli smo sta se desilo u prvom setu, stvarno su sudije problematicne, jer svaki poen u ovim utakmicama zaista mnogo znaci. Inace, dobro je sto i druga postava je u stanju da odigra kvalitetno, tu mislim na Isailovic, Molnar i Vesovic. Molnar jos samo da popravi onaj povremeno nesigurni prijem, i bice kao zmaj, a Vesovic malo vise samopouzdanja. Sve u svemu, veoma dobro.

tijana

pre 16 godina

Evo deo clanka iz novina koji govori koliko je velik ovo uspeh:
"Srbija svetska odbojkaska velesila , naravno!Nije pretenciozno , nije navijacki , rezultati sve govore .
Da li znate koliko je nacija igralo u oba polufinala u Japanu i u polufinalu svojih Kontinentalnih sampionata ?
Odgovor je samo dve - Brazil i SRBIJA .
Odbojkasi su vec krenuli u podmladjivanje selekcije , za sada im smena generacije ide odlicno .Odbojkasice nemaju sta da podmladjuju , one su ubedljivo najmladja selekcija od svih ucesnika polufinala .
Bez Ivane Djerisilo , a to vam je kao kad bi Ruskinje igrale bez Gamove , Poljakinje bez Glinke , ili Italijanke bez naturalizovane Aguero, pa opet u borbi za medalju .
Svaka cast odbojkaska Srbijo , svetski si vrh , tu ces sigurno ostati i u buducnosti , na zalost tvojih protivnika , a na srecu tvoje publike , najbolje na planeti ."
Sta reci , tekst sve govori .:-)
SRBIJAAAAAAAA

tijana

pre 16 godina

1. Vesna Citakovic-Djurisic
2.Jelena Nikolic
3.Anja Spasojevic
4.Jovana Brakocevic
5.Jasna Majstorovic
6.Natasa Krsmanovic
7.Maja Simanic
8.Ivana Isailovic
9.Brizitka Molnar
10.Maja Ognjenovic
11.Suzana Cebic
12.Jovana Vesovic
selektor Zoran Terzic
Ovo su imena od kojih se trese cela Evropa a sa kojima se ponosi Srbija !

Tigrovi

pre 16 godina

Ne mogu da verujem da Jelena Nikolic nije proglasena za najboljeg poentera!!!??? Ej Gamova???? Alo ljudi, da li su oni normalni? Ne shvatljivo glupa pravila oko celog zreba, a pogotovu ove gluposti sa najboljim poenterom, pa cak i blokerom! Kako Vesna nije proglasena za kraljicu mreze??? Nemam reci...
Svejedno, devojke SVAKA CAST! Obecao sam jos u petak da cu doci sa drugovima da vas podrzim, i tako smo i ucinili. Svi smo ostali bez glasa zbog 2 dana navijanja, ali je u potpunosti VREDELO! Znamo da vam nase navijanje puno znaci! Uvek uz vas!
Jos jedna stvar, hteo bih isto tako da cestitam Terzicu i celom strucnom stabu sto veruju vec ovoliko godina u ove nase SREBRNE devojke! Jedan je TERZA!

jegood

pre 16 godina

Bravo za naše odbojkašice,srebrna medalja je veliki uspeh.Još više me oduševljava što našu ekipu osim odličnih pojedinaca odlikuje borbenost.Naš trener Terzić očigledno ima formulu za uspeh ovog tima.jedva ćekam OI sledeće godine.Bravo još jednom.

ciganović

pre 16 godina

bravo devojke, svaka čast!
krivo mi je i plašim se da nećete dobiti mnogo više od tog svaka vam čast i tapšanja po ramenu... da ne kažem :(
drugo mesto je stvarno veliki uspeh za našu zemlju!

Piton 21

pre 16 godina

A sad svjetski kup olimpijada pa skupstina!A onda dolazim i ja da skocim sa balkona u masu!BRAVO KRALJICE!Ova medalja je kao zlatna!!!!

mirijevo

pre 16 godina

ne verujem da ce biti doceka,barem ne ispred skupstine grada,zbog smrti Nenada Bogdanovica. e sad da li ce organizovati nesto na trgu ili ispred doma skupstine ko to zna...

jos jednom bravo

Mihajlo

pre 16 godina

Ovo je veliki uspeh za nasu malu zemlju!Kada se pogleda koliko stanovnika Srbija ima,a koliko Italija i Rusija.Svaka cast devojke.Srbija postaje sporcka sila u evropi.

jo

pre 16 godina

Tijana ocigledno do bola voli Djeru. Nepotrebno je gurati nekog u stranu (brakocevic)da bi se istakla ljubimica. Koga nema bez njega se mora.I da je bila isto bi prosli jer je italija sa Aguero jaca. Pogledajte njenu statistiku sa svetskog i videcete da se ne razlikuju uopste. Svaka cast nikolicki .Igrala je Dzoni ekstra i zasluzila je nagradu ali to ti je politika.

FRANJO GLONČAK, НИЏА ДРАГОВОЉАЦ

pre 16 godina

Нису бајке које се завршавају са ''живели су сретно ...? примерене савременом спорту, посебно оном врхунском... Мени је најважније да бајка још није до краја испричана! Девојке, жене и девојчице, које моју земљу представљају на најбољи начин имају још снова и простора за њихово остварење... Не постоји модус да ме разочарају... Ако данас не - а оно сутра сигурно. Баталите попаљене, важна је само игра и квалитет који сигурно поседујете. ХВАЛА ВАМ ЗА ОВЕ ДВЕ ГОДИНЕ ЗАДОВОЉСТВА, НАДАМ СЕ ДА ЋЕ БИТИ ЈОШ...

Lex

pre 16 godina

Hvala vam cure na svemu, mnogo nam je bilo lepo sa vama, da i mi imamo kome da navijamo jednom :) zao mi je zbog Italije jer ste mogle, ali i vi ste ljudi, ko ne bi pukao posle svega...EJ, SREBRO!! VOLIMO VAS!!! Vasi ponosni navijaci iz Holandije

tijana

pre 16 godina

@jo
Pograsno si me shvatio , ja iskreno mislim da je Joca Brakocevic sjajna odbojkasica i da predstavlja buducnost ali i sadasnjost srpske odbojke .Pa nije mala stvar da sa samo 19. godina budes proglasen za najboljeg servera EP . Svaka joj cast .
Ali stoji ono sto sam rekla , Ivana je zaista falila i sa njom u timu bi mozda i pobedili Italiju .
Glupo je sad da se prepiremo ko je bolji i ko koga vise voli , najvaznije je da se Srbija moze ponositi sto ima dva takva korektora kao sto je Ivana i Jovana .
Svaka cast svim nasim devojkama postigle su ogroman rezultat .

@Skblzzzz
O cemu ti to ?!:-(
Bravo Srbija , tako se bori za svoju zemlju !!!