Sreda, 19.09.2007.

15:56

Kako i zašto intervju s Ulemekom

Milorad Ulemek, osuđen na 137 godina zatvora, ponovo je vraćen na javnu scenu zahvaljujući pisanju dva beogradska lista.

Izvor: B92

Kako i zašto intervju s Ulemekom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

misa

pre 16 godina

Smatram da bi sve javne ličnosti koje se sa ovom vrstom kvazinovinarstva ne slažu trebalo da bojkotuju ova dva lista. Normalan svet ionako ne čita to smeće (nadam se da Tadić nije znao kome daje novogodišnji intervju). Svaka vrsta bojkota od strane svih građana, ne kupujte, ne učestvujte u njihovim uličnim anketama (ako to postoji), itd. To je ono što mi možemo, a država je ionako nesposobna da se obračuna sa takvim stvarima, a i čisto sumnjam da ne stoji malo iza ovoga, mislim na neke strukture, DB advokati i slični "heroji".

Djordje

pre 16 godina

Ovo je samo predskazanje kakvom se to haosu priblizavamo u borbi dobra i zla. Ko ce biti David a ko Golijat jos uvek se ne zna. I upravo je tu sva tragedija koja nas je zadesila...Ubili su coveka od duha, energičnosti, gvozdene volje za ostvarenje velikih ciljeva vredne truda i odricanja. Ali uz sebe nije imao dorasle pomoćnike koji će ga pratiti, divili su mu se ali su mu i zavideli. Nije se pazio pogresnih savetodavaca, upao je u spletke koje on sa njegovom visokom inteligencijom nije mogao uhvatiti niti razumeti njihov banalan nivo. Na one na koje je i racunao okrenuli su mu ledja...Otuda njegova razocarenja. Svojom goropadnom prirodom u obračune je ulazio hrabro, i to rečima, kojima nije mislio ništa loše, a pri tom gađao preko cilja, zastupajuci pravednost i pored toga sto mu je ugrozavala zivot. To ga je cinilo čovečnim i duboko ukorenjenim u nasu primitivnu stvarnost kao opomena pred nadolazecim silama instikta i haosa.

Dragan Ilic

pre 16 godina

Lepo. Ako su se urednici Glasa i Kurira deklarisali kao neko ko je spreman i da krsi zakon kako bi dao podrsku organizatoru Zoranovog ubistva, ond javni tuzilac treba da istragu o pozadini tog ubistva treba da prosiri i na njih. Sami su se ofirali.

Demokrata

pre 16 godina

Ja se sa Ulemekom ni u čemu ne slažem, ali sve bih učinio da se njegov intervju objavi. Naši ljudi moraju da naviknu da nema cenzure, da je štampa slobodna i da ovde nije došlo do povrede Zakona o javnom informisanju. Ovaj što bi zatvorio urednika, plaši me. Inače, te novine ne čitam. Ulemek je osuđen, ali to ne znači da mu je zabranjeno da piše ili govori.

student

pre 16 godina

Nije bitno sta je rekao, skoncentrishimo se na sustinu. Ulemek je jak, ulemek moze, ulemek zna kako, ulemek ima ljude, ulemek je jaci od pravosudja, policije, drzave... To je rezultat svih ovakvih ispada koji su se desavali do sada. Pitanje na koje treba dati odgovor je ko ga podrzava u ovome!?

Veza

pre 16 godina

Skroz je interesantno kako to samo Kurir i Glas imaju pristup Legiji!? Malo, malo, pa "ekskluzivni intervju" sa podzemljem. Ima neka tajna veza...

kele wien

pre 16 godina

Svi ovi koji ovo rade su na ovaj ili onaj nacin saucesnici jer podrzavaju dela koja je ova grupa pocinila,favorizujuci na naslovnim stranama ljude ubice.A cisto sumljam da imaju i ovo LJ;od ljudskosti. A na drugu stranu optuzuju druge bez ikakvih dokaza i sve to rade kao-NAJVAZNIJE VESTI-CEDA BEBA -najveci gubitnici-Itd.naravno Naslovna strana.

milos g

pre 16 godina

Da,stvarno je genije urednik lista koji nalazi argument u Osvaldu (mada ako postoji neki intervju nakon ubistva Kenedija onda se izvinjavam),i njegov nacin ili odbrana intervjua odrazava populaciju ili fokus grupu kojoj se obraca i koju obrazuje vec sedam godina.Mada,nije mi jasno odakle se vise crpi potreba za misljenjem osudjenog kriminalca?Sta to nije receno u Sudu?
Sve postaje malo jasnije kada se zna da je u toku istraga politickog motiva ili pozadine atentata na premijera.I momenat oko izbora u kojem DSS ucenjuje ostatak vlade koalicijom sa radikalnom strankom.

GuC

pre 16 godina

Cemu cudjenje, pa zar se genije nije predao:Jocicu, Bulatovicu, Tijanicu. Stojkovicu...
Najvise me je zabavio odgovor uprave zatvora kako postujuci propise, ne citaju sadrzaj njegovih pisama...nije nego,a citaju i moje SMS ove!?
A javnost bi mogla da jednostavne bojkotuje te tabloide i tako pokaze svoj prezir i nepristajanje da nam jedan visestruki ubica, atentator drzi predavanje o zivotu, moralu i cistoti.

joker

pre 16 godina

kako i zasto!?..pa,zbog panike koju stvara medju raznima,zbog javnog mnjenja koje guta sve alavo na neresena pitanja i "tajne"koje su svuda oko nas,zbog novca koje ce 'kurir i glas'strpati u svoj budjelar i sve tako ...i tome slicno!!!a da neko poteze politicke konce preko tih medija za to ne treba biti posebno pametan ili vidovit-ta i takva zuta stampa nekome sluzi,a na pravim profesionalcima novinarima,policiji i tuzilastvu je da pronadju ko stoji iz ta dva nazovi lista kao i iza ovakvih intervjua!!??...jer to i nije novinarstvo ovo je preusmeravanja svekolikog naroda na stranu protivnika evropskih integracija,antihaskog lobija jednostavno receno to su one iste snage koje su nas dovele dovde i koje su nas gurale u proslosti ali i danas na raskrsnici kosova u ratove,nacionalnu mrznju i histeriju protiv amerike,natoa i evrope!!!...

dusan

pre 16 godina

"zubar jedanput mesecno", cudna informacija, verovatno postavljena sa nekom namerom. Sto se tice samog intervjua, to je samo jos jedan dokaz da zivimo u sistemu kamenog doba gde svaki siledzija jos uvek ima pravo da vas mlatne toljagom i da za to ne odgovara. Dole Vlada! Sistem vrednosti je i dalje nepromenjen! Trebaju nam promene, a ne prazne price i opravdanja!

Sale, Banja Luka

pre 16 godina

U zemljama kao sto su zemlje Balkana, jos uvijek postoje raznorazne muljaze (varanje, vacarenje,korupcija, nepotizam, primitivni senzacionalizam, itd), koje su sastavni dio zivota. I tako ce uvijek i biti! Prosto je nemoguce da smo toliki mazohisti! Volimo da nas svi muce, gnjave, lazu, varaju. Jednostavno je nevjerovatno koliko mi pustamo svojim vlastima da bukvalno rade sta hoce! Gdje nam je snaga da jednom kazemo DOSTA! Pa da nije bilo nas, ne bi bilo ni svih onih vodja koji su nas u istoriji, pogotovo novijoj satirali! Ajde da se malo obrazujemo, ucimo, citamo..Pa ce nam jedan lazni interviju sluziti samo kao razlog da se dobro nasmijemo, a onima koji su ga objavili, kao pozivnica za sud! I nema toga, zakonsko pravo je sakriti novinarski izvor, e cvrc! Kod ovakvih stvari mora se objaviti cija je to ideja bila!

Koji intervju?

pre 16 godina

Ali sta je rekao, osim naklapanja i ulicnih spekulacija? Tu nema ni jedan detalj koji nesto znaci i koji se moze nezavisno proveriti. Sve ovo su mogli napisati i sami novinari bez Ulemaka.

Ivana

pre 16 godina

Jednom mesecno ga posecuje zubar???Fino,nema sta,sa belim zubima ce da nam se kezi pravo u lice.Sto mene ne posecuje jednom mesecno zubar...vec kada skupim para da idem kod privatnika,kod drzavnih necu vise ni da provirim,nista nemaju...a te tresh listove koji objavljuju ovakve provokacije novcano kazniti.Pa da vidis onda...

Miloš

pre 16 godina

Da su otklonjene sve sumnje u vezi sa atentatom na premijera Đinđića i, uopšte, sa zemunskim klanom, pojavljivanje Ulemeka na javnoj sceni ne bi nikoga interesovalo. Pošto su se režiseri iz senke pobrinuli za to da sumnji i nejasnoća i dalje bude mnogo, oni i dalje majstorski vode ovaj triler.
Nema tu mesta nikakvoj ljutnji.

Ivan

pre 16 godina

Nemam nista protiv intervjua.
Ali mi je jedna stvar skrenula paznju.
Zasto nekome treba zubar jednom mesecno?! 2 puta godisnje je sasvim dovoljno osim ako pacijent nema nekih ozbiljnijih problema. Zubar verovatno unosi i neke zanimljive predmete koji mogu da se iskoriste u razne svrhe. Zubar mi je sumnjiv.

(Vlast)a

pre 16 godina

U zemlji koja favorizuje cast,postenje,ljubav prema bliznjem i sl.sa vlascu koja se trudi da bude pravedna i postena ovakva prica ne bi mogla da dodje cak ni kao akademska rasprava jer svi znamo da ne moze i ne sme da se javlja nikakva zatvorena spodoba sa silnim placenim pomagacima u vlasti i oko nje.
Ali,u zemlji gde narod iste ratove,ubistva,Cecu i heroje:trazili ste,za glas cemo sve da vam damo pa nek' ide zivot i postenje-zivi se samo jednom!

ivan

pre 16 godina

Danas su i moje drage kolege na poslu bile `hrabrije` nego obicno u iznosenju svojih stavova: Djindjic ubijen u Silerovoj.. cak su mu oni i nogu slomili, kakvo crno skijanje, kakvi bakraci...
Srbija, kuca na promaji!

peđa

pre 16 godina

Da li će ovi "mediji" i njihovi urednici konačno odgovarati za objavljivanje intervjua,bez obzira da li je autentičan ili nije.Ako je autentičan,zato što je napravljen bez saglasnosti suda,a ako nije, zato je falsifikovan.A u svakom slučaju zbog uznemiravanja,a ja bih rekao zamajavanja javnosti.Ukoliko nadležni organi ne reaguju,a siguran sam da neće,to će biti još jedna,u nizu,potvrda jasne političke pozadine atentata,koja još jednom pokušava da se prikrije.Nedopustiv bezobrazluk,drskost...

Jasna

pre 16 godina

Malo mi je cudno sto jos nema komentara.Ne zanima me da li je intervju stvaran ili izmisljen,te novine i ne citam.Samo postavljam pitanje da li je doslo vreme da se opravda poverenje koje je Ulemek iskazao pri hapsenju?

Ivan

pre 16 godina

Nemam nista protiv intervjua.
Ali mi je jedna stvar skrenula paznju.
Zasto nekome treba zubar jednom mesecno?! 2 puta godisnje je sasvim dovoljno osim ako pacijent nema nekih ozbiljnijih problema. Zubar verovatno unosi i neke zanimljive predmete koji mogu da se iskoriste u razne svrhe. Zubar mi je sumnjiv.

(Vlast)a

pre 16 godina

U zemlji koja favorizuje cast,postenje,ljubav prema bliznjem i sl.sa vlascu koja se trudi da bude pravedna i postena ovakva prica ne bi mogla da dodje cak ni kao akademska rasprava jer svi znamo da ne moze i ne sme da se javlja nikakva zatvorena spodoba sa silnim placenim pomagacima u vlasti i oko nje.
Ali,u zemlji gde narod iste ratove,ubistva,Cecu i heroje:trazili ste,za glas cemo sve da vam damo pa nek' ide zivot i postenje-zivi se samo jednom!

peđa

pre 16 godina

Da li će ovi "mediji" i njihovi urednici konačno odgovarati za objavljivanje intervjua,bez obzira da li je autentičan ili nije.Ako je autentičan,zato što je napravljen bez saglasnosti suda,a ako nije, zato je falsifikovan.A u svakom slučaju zbog uznemiravanja,a ja bih rekao zamajavanja javnosti.Ukoliko nadležni organi ne reaguju,a siguran sam da neće,to će biti još jedna,u nizu,potvrda jasne političke pozadine atentata,koja još jednom pokušava da se prikrije.Nedopustiv bezobrazluk,drskost...

Miloš

pre 16 godina

Da su otklonjene sve sumnje u vezi sa atentatom na premijera Đinđića i, uopšte, sa zemunskim klanom, pojavljivanje Ulemeka na javnoj sceni ne bi nikoga interesovalo. Pošto su se režiseri iz senke pobrinuli za to da sumnji i nejasnoća i dalje bude mnogo, oni i dalje majstorski vode ovaj triler.
Nema tu mesta nikakvoj ljutnji.

Ivana

pre 16 godina

Jednom mesecno ga posecuje zubar???Fino,nema sta,sa belim zubima ce da nam se kezi pravo u lice.Sto mene ne posecuje jednom mesecno zubar...vec kada skupim para da idem kod privatnika,kod drzavnih necu vise ni da provirim,nista nemaju...a te tresh listove koji objavljuju ovakve provokacije novcano kazniti.Pa da vidis onda...

ivan

pre 16 godina

Danas su i moje drage kolege na poslu bile `hrabrije` nego obicno u iznosenju svojih stavova: Djindjic ubijen u Silerovoj.. cak su mu oni i nogu slomili, kakvo crno skijanje, kakvi bakraci...
Srbija, kuca na promaji!

Veza

pre 16 godina

Skroz je interesantno kako to samo Kurir i Glas imaju pristup Legiji!? Malo, malo, pa "ekskluzivni intervju" sa podzemljem. Ima neka tajna veza...

joker

pre 16 godina

kako i zasto!?..pa,zbog panike koju stvara medju raznima,zbog javnog mnjenja koje guta sve alavo na neresena pitanja i "tajne"koje su svuda oko nas,zbog novca koje ce 'kurir i glas'strpati u svoj budjelar i sve tako ...i tome slicno!!!a da neko poteze politicke konce preko tih medija za to ne treba biti posebno pametan ili vidovit-ta i takva zuta stampa nekome sluzi,a na pravim profesionalcima novinarima,policiji i tuzilastvu je da pronadju ko stoji iz ta dva nazovi lista kao i iza ovakvih intervjua!!??...jer to i nije novinarstvo ovo je preusmeravanja svekolikog naroda na stranu protivnika evropskih integracija,antihaskog lobija jednostavno receno to su one iste snage koje su nas dovele dovde i koje su nas gurale u proslosti ali i danas na raskrsnici kosova u ratove,nacionalnu mrznju i histeriju protiv amerike,natoa i evrope!!!...

student

pre 16 godina

Nije bitno sta je rekao, skoncentrishimo se na sustinu. Ulemek je jak, ulemek moze, ulemek zna kako, ulemek ima ljude, ulemek je jaci od pravosudja, policije, drzave... To je rezultat svih ovakvih ispada koji su se desavali do sada. Pitanje na koje treba dati odgovor je ko ga podrzava u ovome!?

Jasna

pre 16 godina

Malo mi je cudno sto jos nema komentara.Ne zanima me da li je intervju stvaran ili izmisljen,te novine i ne citam.Samo postavljam pitanje da li je doslo vreme da se opravda poverenje koje je Ulemek iskazao pri hapsenju?

GuC

pre 16 godina

Cemu cudjenje, pa zar se genije nije predao:Jocicu, Bulatovicu, Tijanicu. Stojkovicu...
Najvise me je zabavio odgovor uprave zatvora kako postujuci propise, ne citaju sadrzaj njegovih pisama...nije nego,a citaju i moje SMS ove!?
A javnost bi mogla da jednostavne bojkotuje te tabloide i tako pokaze svoj prezir i nepristajanje da nam jedan visestruki ubica, atentator drzi predavanje o zivotu, moralu i cistoti.

Sale, Banja Luka

pre 16 godina

U zemljama kao sto su zemlje Balkana, jos uvijek postoje raznorazne muljaze (varanje, vacarenje,korupcija, nepotizam, primitivni senzacionalizam, itd), koje su sastavni dio zivota. I tako ce uvijek i biti! Prosto je nemoguce da smo toliki mazohisti! Volimo da nas svi muce, gnjave, lazu, varaju. Jednostavno je nevjerovatno koliko mi pustamo svojim vlastima da bukvalno rade sta hoce! Gdje nam je snaga da jednom kazemo DOSTA! Pa da nije bilo nas, ne bi bilo ni svih onih vodja koji su nas u istoriji, pogotovo novijoj satirali! Ajde da se malo obrazujemo, ucimo, citamo..Pa ce nam jedan lazni interviju sluziti samo kao razlog da se dobro nasmijemo, a onima koji su ga objavili, kao pozivnica za sud! I nema toga, zakonsko pravo je sakriti novinarski izvor, e cvrc! Kod ovakvih stvari mora se objaviti cija je to ideja bila!

Koji intervju?

pre 16 godina

Ali sta je rekao, osim naklapanja i ulicnih spekulacija? Tu nema ni jedan detalj koji nesto znaci i koji se moze nezavisno proveriti. Sve ovo su mogli napisati i sami novinari bez Ulemaka.

dusan

pre 16 godina

"zubar jedanput mesecno", cudna informacija, verovatno postavljena sa nekom namerom. Sto se tice samog intervjua, to je samo jos jedan dokaz da zivimo u sistemu kamenog doba gde svaki siledzija jos uvek ima pravo da vas mlatne toljagom i da za to ne odgovara. Dole Vlada! Sistem vrednosti je i dalje nepromenjen! Trebaju nam promene, a ne prazne price i opravdanja!

milos g

pre 16 godina

Da,stvarno je genije urednik lista koji nalazi argument u Osvaldu (mada ako postoji neki intervju nakon ubistva Kenedija onda se izvinjavam),i njegov nacin ili odbrana intervjua odrazava populaciju ili fokus grupu kojoj se obraca i koju obrazuje vec sedam godina.Mada,nije mi jasno odakle se vise crpi potreba za misljenjem osudjenog kriminalca?Sta to nije receno u Sudu?
Sve postaje malo jasnije kada se zna da je u toku istraga politickog motiva ili pozadine atentata na premijera.I momenat oko izbora u kojem DSS ucenjuje ostatak vlade koalicijom sa radikalnom strankom.

Demokrata

pre 16 godina

Ja se sa Ulemekom ni u čemu ne slažem, ali sve bih učinio da se njegov intervju objavi. Naši ljudi moraju da naviknu da nema cenzure, da je štampa slobodna i da ovde nije došlo do povrede Zakona o javnom informisanju. Ovaj što bi zatvorio urednika, plaši me. Inače, te novine ne čitam. Ulemek je osuđen, ali to ne znači da mu je zabranjeno da piše ili govori.

kele wien

pre 16 godina

Svi ovi koji ovo rade su na ovaj ili onaj nacin saucesnici jer podrzavaju dela koja je ova grupa pocinila,favorizujuci na naslovnim stranama ljude ubice.A cisto sumljam da imaju i ovo LJ;od ljudskosti. A na drugu stranu optuzuju druge bez ikakvih dokaza i sve to rade kao-NAJVAZNIJE VESTI-CEDA BEBA -najveci gubitnici-Itd.naravno Naslovna strana.

Dragan Ilic

pre 16 godina

Lepo. Ako su se urednici Glasa i Kurira deklarisali kao neko ko je spreman i da krsi zakon kako bi dao podrsku organizatoru Zoranovog ubistva, ond javni tuzilac treba da istragu o pozadini tog ubistva treba da prosiri i na njih. Sami su se ofirali.

Djordje

pre 16 godina

Ovo je samo predskazanje kakvom se to haosu priblizavamo u borbi dobra i zla. Ko ce biti David a ko Golijat jos uvek se ne zna. I upravo je tu sva tragedija koja nas je zadesila...Ubili su coveka od duha, energičnosti, gvozdene volje za ostvarenje velikih ciljeva vredne truda i odricanja. Ali uz sebe nije imao dorasle pomoćnike koji će ga pratiti, divili su mu se ali su mu i zavideli. Nije se pazio pogresnih savetodavaca, upao je u spletke koje on sa njegovom visokom inteligencijom nije mogao uhvatiti niti razumeti njihov banalan nivo. Na one na koje je i racunao okrenuli su mu ledja...Otuda njegova razocarenja. Svojom goropadnom prirodom u obračune je ulazio hrabro, i to rečima, kojima nije mislio ništa loše, a pri tom gađao preko cilja, zastupajuci pravednost i pored toga sto mu je ugrozavala zivot. To ga je cinilo čovečnim i duboko ukorenjenim u nasu primitivnu stvarnost kao opomena pred nadolazecim silama instikta i haosa.

misa

pre 16 godina

Smatram da bi sve javne ličnosti koje se sa ovom vrstom kvazinovinarstva ne slažu trebalo da bojkotuju ova dva lista. Normalan svet ionako ne čita to smeće (nadam se da Tadić nije znao kome daje novogodišnji intervju). Svaka vrsta bojkota od strane svih građana, ne kupujte, ne učestvujte u njihovim uličnim anketama (ako to postoji), itd. To je ono što mi možemo, a država je ionako nesposobna da se obračuna sa takvim stvarima, a i čisto sumnjam da ne stoji malo iza ovoga, mislim na neke strukture, DB advokati i slični "heroji".

(Vlast)a

pre 16 godina

U zemlji koja favorizuje cast,postenje,ljubav prema bliznjem i sl.sa vlascu koja se trudi da bude pravedna i postena ovakva prica ne bi mogla da dodje cak ni kao akademska rasprava jer svi znamo da ne moze i ne sme da se javlja nikakva zatvorena spodoba sa silnim placenim pomagacima u vlasti i oko nje.
Ali,u zemlji gde narod iste ratove,ubistva,Cecu i heroje:trazili ste,za glas cemo sve da vam damo pa nek' ide zivot i postenje-zivi se samo jednom!

ivan

pre 16 godina

Danas su i moje drage kolege na poslu bile `hrabrije` nego obicno u iznosenju svojih stavova: Djindjic ubijen u Silerovoj.. cak su mu oni i nogu slomili, kakvo crno skijanje, kakvi bakraci...
Srbija, kuca na promaji!

peđa

pre 16 godina

Da li će ovi "mediji" i njihovi urednici konačno odgovarati za objavljivanje intervjua,bez obzira da li je autentičan ili nije.Ako je autentičan,zato što je napravljen bez saglasnosti suda,a ako nije, zato je falsifikovan.A u svakom slučaju zbog uznemiravanja,a ja bih rekao zamajavanja javnosti.Ukoliko nadležni organi ne reaguju,a siguran sam da neće,to će biti još jedna,u nizu,potvrda jasne političke pozadine atentata,koja još jednom pokušava da se prikrije.Nedopustiv bezobrazluk,drskost...

Ivana

pre 16 godina

Jednom mesecno ga posecuje zubar???Fino,nema sta,sa belim zubima ce da nam se kezi pravo u lice.Sto mene ne posecuje jednom mesecno zubar...vec kada skupim para da idem kod privatnika,kod drzavnih necu vise ni da provirim,nista nemaju...a te tresh listove koji objavljuju ovakve provokacije novcano kazniti.Pa da vidis onda...

Ivan

pre 16 godina

Nemam nista protiv intervjua.
Ali mi je jedna stvar skrenula paznju.
Zasto nekome treba zubar jednom mesecno?! 2 puta godisnje je sasvim dovoljno osim ako pacijent nema nekih ozbiljnijih problema. Zubar verovatno unosi i neke zanimljive predmete koji mogu da se iskoriste u razne svrhe. Zubar mi je sumnjiv.

Demokrata

pre 16 godina

Ja se sa Ulemekom ni u čemu ne slažem, ali sve bih učinio da se njegov intervju objavi. Naši ljudi moraju da naviknu da nema cenzure, da je štampa slobodna i da ovde nije došlo do povrede Zakona o javnom informisanju. Ovaj što bi zatvorio urednika, plaši me. Inače, te novine ne čitam. Ulemek je osuđen, ali to ne znači da mu je zabranjeno da piše ili govori.

Jasna

pre 16 godina

Malo mi je cudno sto jos nema komentara.Ne zanima me da li je intervju stvaran ili izmisljen,te novine i ne citam.Samo postavljam pitanje da li je doslo vreme da se opravda poverenje koje je Ulemek iskazao pri hapsenju?

Koji intervju?

pre 16 godina

Ali sta je rekao, osim naklapanja i ulicnih spekulacija? Tu nema ni jedan detalj koji nesto znaci i koji se moze nezavisno proveriti. Sve ovo su mogli napisati i sami novinari bez Ulemaka.

joker

pre 16 godina

kako i zasto!?..pa,zbog panike koju stvara medju raznima,zbog javnog mnjenja koje guta sve alavo na neresena pitanja i "tajne"koje su svuda oko nas,zbog novca koje ce 'kurir i glas'strpati u svoj budjelar i sve tako ...i tome slicno!!!a da neko poteze politicke konce preko tih medija za to ne treba biti posebno pametan ili vidovit-ta i takva zuta stampa nekome sluzi,a na pravim profesionalcima novinarima,policiji i tuzilastvu je da pronadju ko stoji iz ta dva nazovi lista kao i iza ovakvih intervjua!!??...jer to i nije novinarstvo ovo je preusmeravanja svekolikog naroda na stranu protivnika evropskih integracija,antihaskog lobija jednostavno receno to su one iste snage koje su nas dovele dovde i koje su nas gurale u proslosti ali i danas na raskrsnici kosova u ratove,nacionalnu mrznju i histeriju protiv amerike,natoa i evrope!!!...

Miloš

pre 16 godina

Da su otklonjene sve sumnje u vezi sa atentatom na premijera Đinđića i, uopšte, sa zemunskim klanom, pojavljivanje Ulemeka na javnoj sceni ne bi nikoga interesovalo. Pošto su se režiseri iz senke pobrinuli za to da sumnji i nejasnoća i dalje bude mnogo, oni i dalje majstorski vode ovaj triler.
Nema tu mesta nikakvoj ljutnji.

Sale, Banja Luka

pre 16 godina

U zemljama kao sto su zemlje Balkana, jos uvijek postoje raznorazne muljaze (varanje, vacarenje,korupcija, nepotizam, primitivni senzacionalizam, itd), koje su sastavni dio zivota. I tako ce uvijek i biti! Prosto je nemoguce da smo toliki mazohisti! Volimo da nas svi muce, gnjave, lazu, varaju. Jednostavno je nevjerovatno koliko mi pustamo svojim vlastima da bukvalno rade sta hoce! Gdje nam je snaga da jednom kazemo DOSTA! Pa da nije bilo nas, ne bi bilo ni svih onih vodja koji su nas u istoriji, pogotovo novijoj satirali! Ajde da se malo obrazujemo, ucimo, citamo..Pa ce nam jedan lazni interviju sluziti samo kao razlog da se dobro nasmijemo, a onima koji su ga objavili, kao pozivnica za sud! I nema toga, zakonsko pravo je sakriti novinarski izvor, e cvrc! Kod ovakvih stvari mora se objaviti cija je to ideja bila!

GuC

pre 16 godina

Cemu cudjenje, pa zar se genije nije predao:Jocicu, Bulatovicu, Tijanicu. Stojkovicu...
Najvise me je zabavio odgovor uprave zatvora kako postujuci propise, ne citaju sadrzaj njegovih pisama...nije nego,a citaju i moje SMS ove!?
A javnost bi mogla da jednostavne bojkotuje te tabloide i tako pokaze svoj prezir i nepristajanje da nam jedan visestruki ubica, atentator drzi predavanje o zivotu, moralu i cistoti.

kele wien

pre 16 godina

Svi ovi koji ovo rade su na ovaj ili onaj nacin saucesnici jer podrzavaju dela koja je ova grupa pocinila,favorizujuci na naslovnim stranama ljude ubice.A cisto sumljam da imaju i ovo LJ;od ljudskosti. A na drugu stranu optuzuju druge bez ikakvih dokaza i sve to rade kao-NAJVAZNIJE VESTI-CEDA BEBA -najveci gubitnici-Itd.naravno Naslovna strana.

Dragan Ilic

pre 16 godina

Lepo. Ako su se urednici Glasa i Kurira deklarisali kao neko ko je spreman i da krsi zakon kako bi dao podrsku organizatoru Zoranovog ubistva, ond javni tuzilac treba da istragu o pozadini tog ubistva treba da prosiri i na njih. Sami su se ofirali.

dusan

pre 16 godina

"zubar jedanput mesecno", cudna informacija, verovatno postavljena sa nekom namerom. Sto se tice samog intervjua, to je samo jos jedan dokaz da zivimo u sistemu kamenog doba gde svaki siledzija jos uvek ima pravo da vas mlatne toljagom i da za to ne odgovara. Dole Vlada! Sistem vrednosti je i dalje nepromenjen! Trebaju nam promene, a ne prazne price i opravdanja!

milos g

pre 16 godina

Da,stvarno je genije urednik lista koji nalazi argument u Osvaldu (mada ako postoji neki intervju nakon ubistva Kenedija onda se izvinjavam),i njegov nacin ili odbrana intervjua odrazava populaciju ili fokus grupu kojoj se obraca i koju obrazuje vec sedam godina.Mada,nije mi jasno odakle se vise crpi potreba za misljenjem osudjenog kriminalca?Sta to nije receno u Sudu?
Sve postaje malo jasnije kada se zna da je u toku istraga politickog motiva ili pozadine atentata na premijera.I momenat oko izbora u kojem DSS ucenjuje ostatak vlade koalicijom sa radikalnom strankom.

Veza

pre 16 godina

Skroz je interesantno kako to samo Kurir i Glas imaju pristup Legiji!? Malo, malo, pa "ekskluzivni intervju" sa podzemljem. Ima neka tajna veza...

Djordje

pre 16 godina

Ovo je samo predskazanje kakvom se to haosu priblizavamo u borbi dobra i zla. Ko ce biti David a ko Golijat jos uvek se ne zna. I upravo je tu sva tragedija koja nas je zadesila...Ubili su coveka od duha, energičnosti, gvozdene volje za ostvarenje velikih ciljeva vredne truda i odricanja. Ali uz sebe nije imao dorasle pomoćnike koji će ga pratiti, divili su mu se ali su mu i zavideli. Nije se pazio pogresnih savetodavaca, upao je u spletke koje on sa njegovom visokom inteligencijom nije mogao uhvatiti niti razumeti njihov banalan nivo. Na one na koje je i racunao okrenuli su mu ledja...Otuda njegova razocarenja. Svojom goropadnom prirodom u obračune je ulazio hrabro, i to rečima, kojima nije mislio ništa loše, a pri tom gađao preko cilja, zastupajuci pravednost i pored toga sto mu je ugrozavala zivot. To ga je cinilo čovečnim i duboko ukorenjenim u nasu primitivnu stvarnost kao opomena pred nadolazecim silama instikta i haosa.

student

pre 16 godina

Nije bitno sta je rekao, skoncentrishimo se na sustinu. Ulemek je jak, ulemek moze, ulemek zna kako, ulemek ima ljude, ulemek je jaci od pravosudja, policije, drzave... To je rezultat svih ovakvih ispada koji su se desavali do sada. Pitanje na koje treba dati odgovor je ko ga podrzava u ovome!?

misa

pre 16 godina

Smatram da bi sve javne ličnosti koje se sa ovom vrstom kvazinovinarstva ne slažu trebalo da bojkotuju ova dva lista. Normalan svet ionako ne čita to smeće (nadam se da Tadić nije znao kome daje novogodišnji intervju). Svaka vrsta bojkota od strane svih građana, ne kupujte, ne učestvujte u njihovim uličnim anketama (ako to postoji), itd. To je ono što mi možemo, a država je ionako nesposobna da se obračuna sa takvim stvarima, a i čisto sumnjam da ne stoji malo iza ovoga, mislim na neke strukture, DB advokati i slični "heroji".