Testovi

Utorak, 11.09.2007.

13:14

Ford Mondeo 2,0 TDCi Trend Plus

Izvor: B92

Ford Mondeo 2,0 TDCi Trend Plus IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

milomir

pre 14 godina

2009 sam kupio novog mondea 20. tdci 130ks platio ga 24ooo e.za taj novac tako kvalitetan auto necete naci.glupo je komentarisati forda ako ga niste vozili.

Slavko

pre 14 godina

BRAVO, tekst izuzetan,auto komentar+brineta,odlicno.Stvarno gospodo odavno nisam procitao clanak koji je ovako inspirativno napisan. Molim Vas da o fordu napisete jos nesto vise .Pozdrav

Od Tocke A do Tocke B

pre 15 godina

Ja ga imam vec 5 mjeseci. I za to kratko vrijeme sam zadovoljan. Imao sam mondea iz 1996 (Sa vecim farovima)2,0 L bezinac presao sam snjim 240 000 km. Bez problema (vecih). Motor je bio kao zvono suh i dobar ali me neki starac lupio u prednji kotac.Ali i ja sam slijeto sa ceste na taj isti (pre par godina u Hr.),pa mi propisalo servo kod tog kotaca.Nije visa kl. vozila ali za taj novac dobijes dovoljno.Mogo je jos 100 000 Ali servo opravak se nije isplatio ovdje u Svici pa sam ga se rijesio.Htijo sam novu verziju Passata ali za 30 000 CHF moga sam kupit karavana 2 god .starog i 60 000-80 000 km. predjenih. Ja se odlucim za 1 mjesec starog i 2 000 km. Forda Mondea Carving.Normalno da cijena diktira i kvalitetu (skoro pa uvjek) Mecka,BMW,Audi i sl. su visa (za koju i lovu moras izbrojit) klasa.

Bojan Todorović

pre 16 godina

Načitah se komentara zasnovanih na predrasudama i glasinama. Vozim Mondeo benzinac 1.8 karavan već četiri godine. Kupio sam ga sa "116 000" pređenih - uvezen iz Italije. Znači - ko zna koliko još! Prešao sam oko 100 000 sa njim i savršeno sam zadovoljan. Tada plaćen 4500 eura, sada da ga nalickam - dobiću blizu 4000. Nisam ulagao ništa krupno, nije me ostavljao. Majstori su skupi, a i delovi, ali šta se to tiče onog ko kupi malo noviji dobro održavan auto ili sasvim nov? Neće mu trebati ni jedno ni drugo. Ono što mi sve više u gradu smeta - velike dimenzije i masa vozila pa će verovatno sledeći izbor biti Fokus. Inače, svojevremeno sam vozio Eskorta 1.6 i utisci su isti. Ford je u svakom pogledu solidan i pouzdan automobil za sasvim pristojnu cenu. Benzinski motori (Z-tec) su izvanredni, sa dizelom nisam imao iskustva, ali svi testovi koje čitam govore da su oba dizela u novom Mondeu odlična. Pozdrav.

Vuk

pre 16 godina

Ko nije vozio Forda, ne bi trebalo da ga pljuje. Narochito ne ako mu se mishljenje zasniva samo na prichama drugih ljudi. Ford se vozi odlichno i to mu je najjachi adut.
VW je davno prestao biti auto za narod, svaka njima chast ali postali su skupi.
Izmedju Passata i Mondea je velika dilema oko kupovine, ali shto se mene tiche, Ford Focus 2 je ipak vishe u mom cenovnom rangu ili cu sachekati josh neku novu verziju.

jocko

pre 16 godina

Uhhh strashan auto! Probao sam ga u moram priznati da za te pare na trzistu nema boljeg! Posedujem Focusa 2002. god. koji je tako fenomenalan, ne kvari se, pouzdan, komforan. Nova serija Mondea je najbezbedniji auto u Evropi zajedno sa novim modelima Volvoa, a nije ni cudo jer je Ford kupio putnicki program Volvoa.

focus

pre 16 godina

Lično iskustvo u vezi servisa i cena: Imam Ford Focus 1.6TDCI 2005 godište. Cene servisa u Novom Sadu Grand Motors su sasvim korektne, redovan servis (na svakih 10.000km) košta 12000,00din+PDV svi filteri zamenjeni+ulje.U firmi imamo i VW Caddy kome redovan servis košta oko 16000 din+PDV (ali na svakih 15000km) što u prevodu izađe veoma slično. Inače nikakvih problema dosad nisam imao sa vozilom(prešao 44000km) i veoma sam zadovoljan. Ovo je prvo Ford vozilo u porodici.

mustang

pre 16 godina

@Bane
pa u svom komentaru si napljuvao mazdu, i forda, rece prave bogalje od autmobila sto uopste nije tacno. A to sto se tice servisiranja to je druga prica, mada ni odrzavanje VW-a u ovlascenom servicu nije jeftino.
evo ti ovde mozes procitati super test golfa 5 na 100.000km

http://img262.imageshack.us/my.php?image=golf5testmv3.jpg

http://img210.imageshack.us/my.php?image=golf5test1mc9.jpg

http://img262.imageshack.us/my.php?image=golf5test2ww9.jpg

Pezo - ne hvala!

pre 16 godina

@Bane je u pravu !!!

Isti slucaj je sa Pezoom i njegovim servisom.

Fordova Garancija je ohrabrujuca, ali mozda je i fora da ti uzmu pare na redovne servise.

Jel zna neko kolko kosta obavezni servis i na koliko kilometara je obavezan. Tek onda se moze znati prava cena vozila Mondeo.

Bane

pre 16 godina

@mustang. Vidim da odlično poznaješ materiju ali me nisi razumeo. Ja nisam govorio o kvalitetu auta već o ukupnom zadovoljstvu upotrebom tog auta u uslovima koji su trenutno u našoj zemlji. Ako za automobil koji sam kupio u našoj zemlji postoje svega 2 ovlašćena (i jedina) servisa, ako se u njima monopolistički bezobrazno i neprofesionalno ophode prema vama, ako su cene delova za taj automobil neproporcionalne njegovoj ceni (auto 20.000 Eur - deo 1.000-2.000 Eur), ako se ti delovi čekaju 4 nedelje a u servisu ih nikada nemaju, mene savršeno ne zanima kako se taj automobil kotira po Nemačkim novinama i kakav je hemijski sastav plastike njegove instrument table. Nisam ljubitelj WV ali mislim da je za uslove koji su trenutno u našoj zemlji to savršen automobil.

carobnjak

pre 16 godina

Subjektivna je stvar da li vam se Mondeo svidja ili ne, medjutim cinjenice o kvalitetu se ne mogu tumaciti onako kako vam se svidja! Obratite paznju na novu Mazdu 6 (koja je trecu godinu zaredom najkvalitetniji auto u Evropi), na cijoj platformi je radjena. Upravo na Novom Mondeu! Pa sad recite da je to subjektivno??? :)

mustang

pre 16 godina

Kvalitet materijala koji su upoterebljeni u unutrasnjosti je veoma visok, najveci u klasi, i ima elemente koji su preuzeti sa daleko skupljih automobila, a kome se ne dopada ta siva kombinacija moze izabrati neku drugu, i po meni je njegov interijer daleko dopadjliviji od passatovog, vozio sam novi passat u njacem paketu opreme i plastika u unutrasnjosti me razocarala.
Novi mondeo ja najbolji auto u klasi, tako su rekli svi novinari koji su ga testirali, za njega imaju samo reci hvale, i svi su ga kotirali daleko iznad pasata, cak i autobild, na sve strane samo sakupjla priznanja i verovatno ce postati i automobil godine. A komentare tipa "pasat je auto za mondea" mogu da daju samo neupuceni ljudi, i ljubitlji VW kojima je krivo sto je mondeo boji, pa ok ko gubi ima pravo i da se ljuti.
A sto se tice cene, mondeo nije tako jeftin automobil, jeftiniji je oko hiljadu evra od pasata, a bolji je od njega u svakom pogledu, kvalitetnijie uradjen, a sto se tice ponasanja u voznji i komfora u unutrasnjosti tu pasat nemoze ni da mu se primakne.
Mondeo je proglasen za poslovni automobil 2007 godine u organizaciji nemacke agencije Dekra i magazina Firmenauto.
U izboru je učestvovalo 150 šefova voznih parkova vodećih nemačkih kompanija. Izbor je sproveden posle test vožnji u kojima su ocenjivani komfor, vozne karakteristike, funkcionalnost, oprema, zadovoljstvo u vožnji i troškovi održavanja.
Ford Mondeo je u svojoj klasi pobedio Audi A4 i Mercedes C Klasse!

uros

pre 16 godina

Auto je sigurno ok i treba da shvatimo da ford ima najbolji donji postroj u svojoj klasi,narucito dobijamo izuzetne vozne osobine.Sto se tice izgleda i tu mi se svidja,ali nije mi jasno da ne mogu da se otvore za bolje aluminijumske felne,sa par krakova,mislim da bi auto bio bomba.To nikako ne mogu da razumem.Ok 18tice uz itekakvu doplatu lice na nesto,ali ostale felne su nikakve.Ne znam zbog cega takav propust,a mnogo bi znacilo za celiokupan utisak o automobilu.

Bokica

pre 16 godina

Ne znaci Fix Or Repair Daily, nego Found On Road.Dead :). Shalu na stranu, na mondea se moze racunati, Focus je bio odlican auto, sa Fiestom kao Fordom se ne bih igrao, ali Mondeo je nesto vise, koliko god bili ruzni, ima tih Mondea 96. - 97. godiste, mnogo karavana koji su mnogo presli i preneli, a jos uvek idu...

Focus

pre 16 godina

Imam Fokusa 2002 diesel a pre sam imao Mondea 1997 godiste. Molio bih ljude sa americkog kontinenta koji nisu vozili evropske modele Forda da se ne brukaju svojim komentarima. Fokus koji sada vozim je odlican auto. VW na primer ne daje nista bolje (naprotiv) a kosta previse. Fokusov dizajn je bio model za mnoge proizvodjace ma da su ga donekle degradirali novom verzijom, koja nije toliko avangardna kao prva. Sto se tice motora - presao 130 000. Menjao sam ulje i nista vise.
Verujem da je novi Mondeo jos bolji auto alio ne verujem da cu ga kupiti jer je prevelik. Sacekacu sledeci model Fokusa. Izgleda fanmtasticno.

Dragoslav

pre 16 godina

Video sam novog Mondea uživo, doduše nisam sedeo u njamu, ali mi se više svideo na slici. Reko WOW kako dobro izgleda, ne mogu da verujem da je to Ford. Ali kad sam mu se približio nije mi se nešto svideo posebno zadnji deo, prednja maska deluje slabo i nekvalitetno, kao na Pežou 407, a kad sam pogledao unutrašnjost još više sam se razočarao, kao što je neko već napomenuo ta siva plastika deluje jeftino, kao da su foliju prelepili. Po meni je Passat ipak auto za njega, bez obzira što novinari kažu drugačije. A neko je spomenuo da je Mondeo jeftiniji 5000E od Passata, ne bih rekao kada se pogleda cenovnik, razlika je oko 1000-2000E. Pa vi razmislite šta je lepše i kvalitetnije.

Steva

pre 16 godina

Kao prvo, kompanija se zove Ford po svom osnivacu, Henriju Fordu. Drugo, ovaj automobil se proizvodi u Kelnu (Nemačka) i kao takav, poseduje sve uobičajene osobine nemačkih vozila. Treće, ko je vozio automobile Ford, proizvedene u Evropi, od Fokusa na ovamo, zna da je reč o izuzetno zahvalnim vozilima, kad je reč o održavanju. Naravno, nema "turskih" delova i "domaće radinosti", tako da delovi i ne mogu biti jeftini.
O upravljivosti i zadovoljstvu pri voženju, ne treba ni trošiti reči.
Ukratko, za te pare - veoma mnogo muzike.

mustang

pre 16 godina

Ja mislim da je ford dobio ime po svom osnivacu Henry-u Fordu-u, a ne po nekoj skracenici.
Automobil je sjajano uradjen, najbolji je u klasi definitivno, izgleda sjajno ( video sam ga uzivo, deluje mnogo bolje nego na slikama, a ovaj je jos imao crvenu boju pa naprosto bode u oci ),veoma visok kvalitet upotrebljenih materijala, fenomenalne vozne karateristike... najnapredniji je automobil koji je razvio ford evropa, i nesumljivo ce postici veliki uspeh.

@bane
Mazda je vec 3 godine za redom najpouzdaniji brend u nemackoj, a mazda 6 je jedini automobil koji je uspeo da zavrsi autobildov test od 100.000km bez ijednog kvara, eto tolko o kvalitetu mazde
a to sto se tebi desilo, jbg desilo se, moze se svakom desiti
poznajem coveka koji je morao nakon godinu dana da menja brizgaljke na svom pasatu 2.0 tdi
znam i jednog koji je morao da zameni motor na svom golfu starom dve godine.

@zokac
na tvoj komentar mogu samo da se nasmejem

@nikola kanada
Americki ford i evropski ford nemaju mnogo veze jedan sa drugim, prave potpuno razlicite automobile za potpuno razlicita trzista, evroski ford je uvek pravio daleko kvalitetnije automobile,na sta je bio primoran od strane konkurencije, u zadnjih par godina prave zaista odlicne automobile automobile, koji su vodeci u svojim segmetima.
Mondeo ima garanciju od 4 godine i 200.00o km tako da sa 3 godine definitivno nece poceti problemi.
I sta je drugo Linkoln nego li luksuzni Ford? Koriste iste platforme, iste motore, sve isto, razlika je samo u tom sto na linkolna nakace obijle hroma, i nekih drugih liksuznih detajla.

s tim rolaj

pre 16 godina

Posle Volvoa prešao sam na Mondeo (2003, 2.0 TDCi) i prezadovoljan sam - ni ovaj se ne kvari, samo redovno održavanje, kvalitet izrade u kabini jednako dobar. Pomogao mi je u oslobađanju od elitizma pri izboru automobila. Probajte Forda, prijatno ćete se iznenaditi!

marjan

pre 16 godina

@Nikola Kanada

Cesto vidim ljude iz amerike koji pokusavaju da komentarisu cisto evropske automobile nekim americkim pravilima i standardima.
U pitanju su potpuno razlicita trzista i potpuno razliciti automobili. Besmisleno je uporedjivati nemacki ford koji oduvek pravi i prodaje automobile nize i srednje klase sa americkim fordom koji vecinom prodaje neke pikap kamioncine.
"Ford" znaci to sto znaci na americkom ali jos od prvog fokusa vazi da su nemacki fordovi odlicna kupovina, mozda najbolji odnos cene i kvaliteta.
Inace namerno kazem americkom posto englezi itekako cene fordove iz kelna.

ivan_bgd

pre 16 godina

Ovaj auto ce definitivno biti best buy na zapadu ..dosta jeftiniji od konkurenata iz segmenta a istog kvaliteta i sa prednjim delom koji je atraktivniji od bilo kog modela u toj klasi automobila...slazem se sa citaocem koji je napisao da mu je malo kicerica oni srebrini detalji , Ali kad se sagleda sve ukupno za najmanju lovu dobija se najvise i dosta lepo za oko ...recimo ovde gde ja zivim ..2.0 dizel sa 140 konja u titanijum varijanti , sa prednjim i zadnjim senzorima za parking i sa jos xenon svetlima kosta 25.000 eura...sasvim korektna cena .

zokac

pre 16 godina

Nisam ga video u zivo,naravno ni probao,a ne bih ga nikada ni kupio.Ford mi se nikada nije svideo i ne uliva mi nikakvo poverenje.Deluje mi nekako jeftino,istina uvek je i vazio za najlosije rangirane automobile koji dolaze sa zapada.Kod nas servisna mreza katastrofa.preskupi delovi i preskup za odrzavanje,onda bolje da vozim nesto pravo kada vec placam .Recimo BMW ili VW.O daljoj eksploataciji necu ni pricati.Pogledajte sada na sta lice oni modeli mondea iz 1996-pa to su karikature od auta.Tako ce biti i sa ovim kroz koju godinu.

Revizor

pre 16 godina

Vozim mondeo 1996.godište,1.8 16v, prešao je 135000km. Verujte mi da udobniji auto te klase i godišta nisam vozio. Ne može da se poredi sa WV i Opel sličnih godišta..Prošle zime sam išao na Zlatibor sa prijateljima. Bili su fascinirani vozilom, ležanjem na putu i krivinama, ubrzanju, udobnošću. Ove godine sam kratko vozio Mondeo 2001.godište 2.0TDCi, 108000 km, malo jači motor i malo više svega. Malo bolja oprema - Ghia. Takodje prezadovoljan, potrošnja oko 8l, više nego prihvatljiva. '96 troši oko 10 u gradu. Nisam vozio 2007 godište, ali pouzadano znam da je nemačka DEKRA ovaj automobil stavila ispred NOVOG Mercedesa C klase u odredjinim kategorijama ocenjivanja vozila. Ko nije probao FORD-a, sada je prava prilika. Probajte ga....
Pozdrav.

Bane

pre 16 godina

Nikad više revolucinaran auto koji uz to i malo košta a super ide uz nazovi prelep dizajn i bogatu opremu neću kupiti. Garancija 4 god i 200.000 km, hvala lepo. Kupio sam ja tako Mazdu6, 3 godine ili 100.000 garancija, cena takoreći džabe, a onda u garanciji servis kod ovlašćenih servisera na svakih 10.000km par filtera i ulje 300e (samo filter goriva 100e) i tako triput godišnje 3 godine. Dok nije izašao iz garancije a onda crkla pumpa za gorivo svega nešto više od 1.000e (za Lagunu moj drug platio 160e), letva volana škripi (ne smem ni da pitam pošto je), jedva se dokotrljah do 100.000km. Delova nigde osim kod ovlašćenih servisa a kod njih cene kao u zlatari. Ako je neko pljuvao po WV to sam bio ja, e da sam bio pametan pa kupio Golfa kao sav normmalan svet gde bi mi bio kraj, na 100.000km sigurno ne bi. Limarija tanka smo što se ne uvrne, dizajn prevaziđen. A ako se ne varam sve je to ista grupacija, begajte od mene sa tim bogaljima. Neće me na sledećem sajmu automobila ni puškom oterati sa WV štanda.

D.D.

pre 16 godina

Auto je sjajan. Ne bih tražio ništa skuplje i bolje. Da li može neko da mi tačno objasni pojam A,B,C,D.. segment?
Unapred hvala i pozdrav!

frik

pre 16 godina

auto uzivo deluje mnogo lepse, i stvarno deluje impresivno za videti. istina, nije bas
"head turner", ali svakako nije ni neupadljiv poput grandeur-a npr...samo ne mogu da se otmem utisku da iznutra izgleda nekako suvise jeftino za klasu kojoj pripada...posebno ovi hromirani delovi na volanu, deluje bas nekako kicherajski i kineski...pretpostavljam da im je ideja bila neki "space like design", ali po meni to sivilo nikako ne pije vodu...sa ovim komadama i uopste stilizacijom volana me bukvalno podseca na neki mobilni telefon...stvarno, moglo je i lepse... motor je tih i prilicno kultivisan, snaga mu je sasim primerena, a i na prostor i udobnost u automobilu stvarno nema zamerke...inace, trend plus paket nije drugi od dole, nego drugi od gore, jaci od njega su ghia i titanium x paket, mada, istina, oni nisu u ponudi sa ovim dizelom, nego tek sa dizelima od 140 i turbo benzincima 2.5 I5 od 220 hp...

Nikola Kanada

pre 16 godina

"FORD" skracenica na elgleskom znaci "Fix Or Repair Daily" Popravi ili opravi dnevno.
Sto znaci da su americki automobili napravljeni od jeftinih delova. Unutrasnjost pogotovu, jeftina plastika. Jedina dobra stvar sa ameriskim automobilima je sto su manje vise udobni pa se ne oseca svaka rupa na putu.
Ovaj Ford mozda izgleda lepo ali u posle 3 godine bice problema i opravki kao sto mu ime kaze koje mu nisu dzabe ljudi dali. Ovo ne vazi za Linkoln i Kadilak.

Ivan

pre 16 godina

Ne dopada mi se zadnji deo na slici ali još nisam video novog Mondea uživo pa i ne mogu baš, da kažem.
Što je sigurno to je, da je Ford ozbiljan igrač...a sve je počelo fenomenalnim Focusom

Pittsburgh

pre 16 godina

Juce sam ga video parkiranog na trotoaru. Pa sam dosao do njega, pogledao dobro i enterijer i eksterijer i .. .hmmm ..vise mi se svidja od Honde Accord. Jes' da je Accord sigurno kvalitetnije uradjena, i da ce vise vredeti polovna posle 5 godina, a i Forda nesto ne volim, ali ovaj auto je bas ok uradjen. A garancija za 200.000 km govori dovoljno.

igop

pre 16 godina

Tacno, ovaj auto je osudjen na uspeh. Kosta minimum 5000 manje nego pasat, a4 ili laguna sa istim ili boljim nivoom opreme, motori su usavrseni, kvalitet izrade takodje. Dizajn je stvar ukusa ali mislim da za ovaj auto niko ne moze da kaze da nije lep. I iznutra a posebno spolja. A fordov problem i dalje ce ostati njihova filijala/centrala u americi. U evropi je sigurno vec nekoliko godina best buy...

Alfasud

pre 16 godina

Konačno nešto što će biti prodavanije od onog Passata! Ovaj Ford je po svim vodećim časopisima ekstra auto za uloženi novac...

Budapest

pre 16 godina

Jedna prijateljica vozi firmin Mondeo prethodni broj,kaze da je super.Motor je 1.8 benzinac.Posto furamo Budimpesta-Beograd i nazad,svakih par meseci.Nas cetvoro u kolima sa prtljagom i po nekim malim poklonom za prijatelje i rodbinu.Od Peste do Kecskemeta uvek ima vece guzve pa se vozi oko 100-ke.Od Kecskemeta do granica skoro prazan auto-put,tada se vozi oko 140-150km/h.U pojedinim trenutcima kada nema nikoga na auto-putu a put prav ko strela nov tako da se sija,onda se covek zanese pa vozi i 180km/h.Od grane druga prica(sreca pa su zavrsili novi granicni prelaz koji izgleda lepo)put prav ko strela ali je sa onim polu trakama mnogo uzi i nije odvojena jedna strana od druge,sto uzurbanim Turcima,Bugarima,Albancima,Maketoncima,itd.Uz pomoc domacih snaga iz domovine i inostranstva stvara opasnu deonicu gde pojedinci jure i preko 200!!!.Mi zato vozimo solidnih i bezbednih 110-120km/h.Od Novog Sada do Beograda se vozi malo sporije jer je takva djada.Svo to vreme nas Mondeo star tri godine ida vise nego odlicno,jedina zamerka je kada bi bio malo udobniji!

mustang

pre 16 godina

Kvalitet materijala koji su upoterebljeni u unutrasnjosti je veoma visok, najveci u klasi, i ima elemente koji su preuzeti sa daleko skupljih automobila, a kome se ne dopada ta siva kombinacija moze izabrati neku drugu, i po meni je njegov interijer daleko dopadjliviji od passatovog, vozio sam novi passat u njacem paketu opreme i plastika u unutrasnjosti me razocarala.
Novi mondeo ja najbolji auto u klasi, tako su rekli svi novinari koji su ga testirali, za njega imaju samo reci hvale, i svi su ga kotirali daleko iznad pasata, cak i autobild, na sve strane samo sakupjla priznanja i verovatno ce postati i automobil godine. A komentare tipa "pasat je auto za mondea" mogu da daju samo neupuceni ljudi, i ljubitlji VW kojima je krivo sto je mondeo boji, pa ok ko gubi ima pravo i da se ljuti.
A sto se tice cene, mondeo nije tako jeftin automobil, jeftiniji je oko hiljadu evra od pasata, a bolji je od njega u svakom pogledu, kvalitetnijie uradjen, a sto se tice ponasanja u voznji i komfora u unutrasnjosti tu pasat nemoze ni da mu se primakne.
Mondeo je proglasen za poslovni automobil 2007 godine u organizaciji nemacke agencije Dekra i magazina Firmenauto.
U izboru je učestvovalo 150 šefova voznih parkova vodećih nemačkih kompanija. Izbor je sproveden posle test vožnji u kojima su ocenjivani komfor, vozne karakteristike, funkcionalnost, oprema, zadovoljstvo u vožnji i troškovi održavanja.
Ford Mondeo je u svojoj klasi pobedio Audi A4 i Mercedes C Klasse!

mustang

pre 16 godina

Ja mislim da je ford dobio ime po svom osnivacu Henry-u Fordu-u, a ne po nekoj skracenici.
Automobil je sjajano uradjen, najbolji je u klasi definitivno, izgleda sjajno ( video sam ga uzivo, deluje mnogo bolje nego na slikama, a ovaj je jos imao crvenu boju pa naprosto bode u oci ),veoma visok kvalitet upotrebljenih materijala, fenomenalne vozne karateristike... najnapredniji je automobil koji je razvio ford evropa, i nesumljivo ce postici veliki uspeh.

@bane
Mazda je vec 3 godine za redom najpouzdaniji brend u nemackoj, a mazda 6 je jedini automobil koji je uspeo da zavrsi autobildov test od 100.000km bez ijednog kvara, eto tolko o kvalitetu mazde
a to sto se tebi desilo, jbg desilo se, moze se svakom desiti
poznajem coveka koji je morao nakon godinu dana da menja brizgaljke na svom pasatu 2.0 tdi
znam i jednog koji je morao da zameni motor na svom golfu starom dve godine.

@zokac
na tvoj komentar mogu samo da se nasmejem

@nikola kanada
Americki ford i evropski ford nemaju mnogo veze jedan sa drugim, prave potpuno razlicite automobile za potpuno razlicita trzista, evroski ford je uvek pravio daleko kvalitetnije automobile,na sta je bio primoran od strane konkurencije, u zadnjih par godina prave zaista odlicne automobile automobile, koji su vodeci u svojim segmetima.
Mondeo ima garanciju od 4 godine i 200.00o km tako da sa 3 godine definitivno nece poceti problemi.
I sta je drugo Linkoln nego li luksuzni Ford? Koriste iste platforme, iste motore, sve isto, razlika je samo u tom sto na linkolna nakace obijle hroma, i nekih drugih liksuznih detajla.

Bane

pre 16 godina

Nikad više revolucinaran auto koji uz to i malo košta a super ide uz nazovi prelep dizajn i bogatu opremu neću kupiti. Garancija 4 god i 200.000 km, hvala lepo. Kupio sam ja tako Mazdu6, 3 godine ili 100.000 garancija, cena takoreći džabe, a onda u garanciji servis kod ovlašćenih servisera na svakih 10.000km par filtera i ulje 300e (samo filter goriva 100e) i tako triput godišnje 3 godine. Dok nije izašao iz garancije a onda crkla pumpa za gorivo svega nešto više od 1.000e (za Lagunu moj drug platio 160e), letva volana škripi (ne smem ni da pitam pošto je), jedva se dokotrljah do 100.000km. Delova nigde osim kod ovlašćenih servisa a kod njih cene kao u zlatari. Ako je neko pljuvao po WV to sam bio ja, e da sam bio pametan pa kupio Golfa kao sav normmalan svet gde bi mi bio kraj, na 100.000km sigurno ne bi. Limarija tanka smo što se ne uvrne, dizajn prevaziđen. A ako se ne varam sve je to ista grupacija, begajte od mene sa tim bogaljima. Neće me na sledećem sajmu automobila ni puškom oterati sa WV štanda.

s tim rolaj

pre 16 godina

Posle Volvoa prešao sam na Mondeo (2003, 2.0 TDCi) i prezadovoljan sam - ni ovaj se ne kvari, samo redovno održavanje, kvalitet izrade u kabini jednako dobar. Pomogao mi je u oslobađanju od elitizma pri izboru automobila. Probajte Forda, prijatno ćete se iznenaditi!

Alfasud

pre 16 godina

Konačno nešto što će biti prodavanije od onog Passata! Ovaj Ford je po svim vodećim časopisima ekstra auto za uloženi novac...

marjan

pre 16 godina

@Nikola Kanada

Cesto vidim ljude iz amerike koji pokusavaju da komentarisu cisto evropske automobile nekim americkim pravilima i standardima.
U pitanju su potpuno razlicita trzista i potpuno razliciti automobili. Besmisleno je uporedjivati nemacki ford koji oduvek pravi i prodaje automobile nize i srednje klase sa americkim fordom koji vecinom prodaje neke pikap kamioncine.
"Ford" znaci to sto znaci na americkom ali jos od prvog fokusa vazi da su nemacki fordovi odlicna kupovina, mozda najbolji odnos cene i kvaliteta.
Inace namerno kazem americkom posto englezi itekako cene fordove iz kelna.

Steva

pre 16 godina

Kao prvo, kompanija se zove Ford po svom osnivacu, Henriju Fordu. Drugo, ovaj automobil se proizvodi u Kelnu (Nemačka) i kao takav, poseduje sve uobičajene osobine nemačkih vozila. Treće, ko je vozio automobile Ford, proizvedene u Evropi, od Fokusa na ovamo, zna da je reč o izuzetno zahvalnim vozilima, kad je reč o održavanju. Naravno, nema "turskih" delova i "domaće radinosti", tako da delovi i ne mogu biti jeftini.
O upravljivosti i zadovoljstvu pri voženju, ne treba ni trošiti reči.
Ukratko, za te pare - veoma mnogo muzike.

focus

pre 16 godina

Lično iskustvo u vezi servisa i cena: Imam Ford Focus 1.6TDCI 2005 godište. Cene servisa u Novom Sadu Grand Motors su sasvim korektne, redovan servis (na svakih 10.000km) košta 12000,00din+PDV svi filteri zamenjeni+ulje.U firmi imamo i VW Caddy kome redovan servis košta oko 16000 din+PDV (ali na svakih 15000km) što u prevodu izađe veoma slično. Inače nikakvih problema dosad nisam imao sa vozilom(prešao 44000km) i veoma sam zadovoljan. Ovo je prvo Ford vozilo u porodici.

Bojan Todorović

pre 16 godina

Načitah se komentara zasnovanih na predrasudama i glasinama. Vozim Mondeo benzinac 1.8 karavan već četiri godine. Kupio sam ga sa "116 000" pređenih - uvezen iz Italije. Znači - ko zna koliko još! Prešao sam oko 100 000 sa njim i savršeno sam zadovoljan. Tada plaćen 4500 eura, sada da ga nalickam - dobiću blizu 4000. Nisam ulagao ništa krupno, nije me ostavljao. Majstori su skupi, a i delovi, ali šta se to tiče onog ko kupi malo noviji dobro održavan auto ili sasvim nov? Neće mu trebati ni jedno ni drugo. Ono što mi sve više u gradu smeta - velike dimenzije i masa vozila pa će verovatno sledeći izbor biti Fokus. Inače, svojevremeno sam vozio Eskorta 1.6 i utisci su isti. Ford je u svakom pogledu solidan i pouzdan automobil za sasvim pristojnu cenu. Benzinski motori (Z-tec) su izvanredni, sa dizelom nisam imao iskustva, ali svi testovi koje čitam govore da su oba dizela u novom Mondeu odlična. Pozdrav.

milomir

pre 14 godina

2009 sam kupio novog mondea 20. tdci 130ks platio ga 24ooo e.za taj novac tako kvalitetan auto necete naci.glupo je komentarisati forda ako ga niste vozili.

igop

pre 16 godina

Tacno, ovaj auto je osudjen na uspeh. Kosta minimum 5000 manje nego pasat, a4 ili laguna sa istim ili boljim nivoom opreme, motori su usavrseni, kvalitet izrade takodje. Dizajn je stvar ukusa ali mislim da za ovaj auto niko ne moze da kaze da nije lep. I iznutra a posebno spolja. A fordov problem i dalje ce ostati njihova filijala/centrala u americi. U evropi je sigurno vec nekoliko godina best buy...

carobnjak

pre 16 godina

Subjektivna je stvar da li vam se Mondeo svidja ili ne, medjutim cinjenice o kvalitetu se ne mogu tumaciti onako kako vam se svidja! Obratite paznju na novu Mazdu 6 (koja je trecu godinu zaredom najkvalitetniji auto u Evropi), na cijoj platformi je radjena. Upravo na Novom Mondeu! Pa sad recite da je to subjektivno??? :)

Vuk

pre 16 godina

Ko nije vozio Forda, ne bi trebalo da ga pljuje. Narochito ne ako mu se mishljenje zasniva samo na prichama drugih ljudi. Ford se vozi odlichno i to mu je najjachi adut.
VW je davno prestao biti auto za narod, svaka njima chast ali postali su skupi.
Izmedju Passata i Mondea je velika dilema oko kupovine, ali shto se mene tiche, Ford Focus 2 je ipak vishe u mom cenovnom rangu ili cu sachekati josh neku novu verziju.

frik

pre 16 godina

auto uzivo deluje mnogo lepse, i stvarno deluje impresivno za videti. istina, nije bas
"head turner", ali svakako nije ni neupadljiv poput grandeur-a npr...samo ne mogu da se otmem utisku da iznutra izgleda nekako suvise jeftino za klasu kojoj pripada...posebno ovi hromirani delovi na volanu, deluje bas nekako kicherajski i kineski...pretpostavljam da im je ideja bila neki "space like design", ali po meni to sivilo nikako ne pije vodu...sa ovim komadama i uopste stilizacijom volana me bukvalno podseca na neki mobilni telefon...stvarno, moglo je i lepse... motor je tih i prilicno kultivisan, snaga mu je sasim primerena, a i na prostor i udobnost u automobilu stvarno nema zamerke...inace, trend plus paket nije drugi od dole, nego drugi od gore, jaci od njega su ghia i titanium x paket, mada, istina, oni nisu u ponudi sa ovim dizelom, nego tek sa dizelima od 140 i turbo benzincima 2.5 I5 od 220 hp...

jocko

pre 16 godina

Uhhh strashan auto! Probao sam ga u moram priznati da za te pare na trzistu nema boljeg! Posedujem Focusa 2002. god. koji je tako fenomenalan, ne kvari se, pouzdan, komforan. Nova serija Mondea je najbezbedniji auto u Evropi zajedno sa novim modelima Volvoa, a nije ni cudo jer je Ford kupio putnicki program Volvoa.

Slavko

pre 14 godina

BRAVO, tekst izuzetan,auto komentar+brineta,odlicno.Stvarno gospodo odavno nisam procitao clanak koji je ovako inspirativno napisan. Molim Vas da o fordu napisete jos nesto vise .Pozdrav

D.D.

pre 16 godina

Auto je sjajan. Ne bih tražio ništa skuplje i bolje. Da li može neko da mi tačno objasni pojam A,B,C,D.. segment?
Unapred hvala i pozdrav!

Od Tocke A do Tocke B

pre 15 godina

Ja ga imam vec 5 mjeseci. I za to kratko vrijeme sam zadovoljan. Imao sam mondea iz 1996 (Sa vecim farovima)2,0 L bezinac presao sam snjim 240 000 km. Bez problema (vecih). Motor je bio kao zvono suh i dobar ali me neki starac lupio u prednji kotac.Ali i ja sam slijeto sa ceste na taj isti (pre par godina u Hr.),pa mi propisalo servo kod tog kotaca.Nije visa kl. vozila ali za taj novac dobijes dovoljno.Mogo je jos 100 000 Ali servo opravak se nije isplatio ovdje u Svici pa sam ga se rijesio.Htijo sam novu verziju Passata ali za 30 000 CHF moga sam kupit karavana 2 god .starog i 60 000-80 000 km. predjenih. Ja se odlucim za 1 mjesec starog i 2 000 km. Forda Mondea Carving.Normalno da cijena diktira i kvalitetu (skoro pa uvjek) Mecka,BMW,Audi i sl. su visa (za koju i lovu moras izbrojit) klasa.

zokac

pre 16 godina

Nisam ga video u zivo,naravno ni probao,a ne bih ga nikada ni kupio.Ford mi se nikada nije svideo i ne uliva mi nikakvo poverenje.Deluje mi nekako jeftino,istina uvek je i vazio za najlosije rangirane automobile koji dolaze sa zapada.Kod nas servisna mreza katastrofa.preskupi delovi i preskup za odrzavanje,onda bolje da vozim nesto pravo kada vec placam .Recimo BMW ili VW.O daljoj eksploataciji necu ni pricati.Pogledajte sada na sta lice oni modeli mondea iz 1996-pa to su karikature od auta.Tako ce biti i sa ovim kroz koju godinu.

Revizor

pre 16 godina

Vozim mondeo 1996.godište,1.8 16v, prešao je 135000km. Verujte mi da udobniji auto te klase i godišta nisam vozio. Ne može da se poredi sa WV i Opel sličnih godišta..Prošle zime sam išao na Zlatibor sa prijateljima. Bili su fascinirani vozilom, ležanjem na putu i krivinama, ubrzanju, udobnošću. Ove godine sam kratko vozio Mondeo 2001.godište 2.0TDCi, 108000 km, malo jači motor i malo više svega. Malo bolja oprema - Ghia. Takodje prezadovoljan, potrošnja oko 8l, više nego prihvatljiva. '96 troši oko 10 u gradu. Nisam vozio 2007 godište, ali pouzadano znam da je nemačka DEKRA ovaj automobil stavila ispred NOVOG Mercedesa C klase u odredjinim kategorijama ocenjivanja vozila. Ko nije probao FORD-a, sada je prava prilika. Probajte ga....
Pozdrav.

Focus

pre 16 godina

Imam Fokusa 2002 diesel a pre sam imao Mondea 1997 godiste. Molio bih ljude sa americkog kontinenta koji nisu vozili evropske modele Forda da se ne brukaju svojim komentarima. Fokus koji sada vozim je odlican auto. VW na primer ne daje nista bolje (naprotiv) a kosta previse. Fokusov dizajn je bio model za mnoge proizvodjace ma da su ga donekle degradirali novom verzijom, koja nije toliko avangardna kao prva. Sto se tice motora - presao 130 000. Menjao sam ulje i nista vise.
Verujem da je novi Mondeo jos bolji auto alio ne verujem da cu ga kupiti jer je prevelik. Sacekacu sledeci model Fokusa. Izgleda fanmtasticno.

Ivan

pre 16 godina

Ne dopada mi se zadnji deo na slici ali još nisam video novog Mondea uživo pa i ne mogu baš, da kažem.
Što je sigurno to je, da je Ford ozbiljan igrač...a sve je počelo fenomenalnim Focusom

ivan_bgd

pre 16 godina

Ovaj auto ce definitivno biti best buy na zapadu ..dosta jeftiniji od konkurenata iz segmenta a istog kvaliteta i sa prednjim delom koji je atraktivniji od bilo kog modela u toj klasi automobila...slazem se sa citaocem koji je napisao da mu je malo kicerica oni srebrini detalji , Ali kad se sagleda sve ukupno za najmanju lovu dobija se najvise i dosta lepo za oko ...recimo ovde gde ja zivim ..2.0 dizel sa 140 konja u titanijum varijanti , sa prednjim i zadnjim senzorima za parking i sa jos xenon svetlima kosta 25.000 eura...sasvim korektna cena .

Bane

pre 16 godina

@mustang. Vidim da odlično poznaješ materiju ali me nisi razumeo. Ja nisam govorio o kvalitetu auta već o ukupnom zadovoljstvu upotrebom tog auta u uslovima koji su trenutno u našoj zemlji. Ako za automobil koji sam kupio u našoj zemlji postoje svega 2 ovlašćena (i jedina) servisa, ako se u njima monopolistički bezobrazno i neprofesionalno ophode prema vama, ako su cene delova za taj automobil neproporcionalne njegovoj ceni (auto 20.000 Eur - deo 1.000-2.000 Eur), ako se ti delovi čekaju 4 nedelje a u servisu ih nikada nemaju, mene savršeno ne zanima kako se taj automobil kotira po Nemačkim novinama i kakav je hemijski sastav plastike njegove instrument table. Nisam ljubitelj WV ali mislim da je za uslove koji su trenutno u našoj zemlji to savršen automobil.

mustang

pre 16 godina

@Bane
pa u svom komentaru si napljuvao mazdu, i forda, rece prave bogalje od autmobila sto uopste nije tacno. A to sto se tice servisiranja to je druga prica, mada ni odrzavanje VW-a u ovlascenom servicu nije jeftino.
evo ti ovde mozes procitati super test golfa 5 na 100.000km

http://img262.imageshack.us/my.php?image=golf5testmv3.jpg

http://img210.imageshack.us/my.php?image=golf5test1mc9.jpg

http://img262.imageshack.us/my.php?image=golf5test2ww9.jpg

Budapest

pre 16 godina

Jedna prijateljica vozi firmin Mondeo prethodni broj,kaze da je super.Motor je 1.8 benzinac.Posto furamo Budimpesta-Beograd i nazad,svakih par meseci.Nas cetvoro u kolima sa prtljagom i po nekim malim poklonom za prijatelje i rodbinu.Od Peste do Kecskemeta uvek ima vece guzve pa se vozi oko 100-ke.Od Kecskemeta do granica skoro prazan auto-put,tada se vozi oko 140-150km/h.U pojedinim trenutcima kada nema nikoga na auto-putu a put prav ko strela nov tako da se sija,onda se covek zanese pa vozi i 180km/h.Od grane druga prica(sreca pa su zavrsili novi granicni prelaz koji izgleda lepo)put prav ko strela ali je sa onim polu trakama mnogo uzi i nije odvojena jedna strana od druge,sto uzurbanim Turcima,Bugarima,Albancima,Maketoncima,itd.Uz pomoc domacih snaga iz domovine i inostranstva stvara opasnu deonicu gde pojedinci jure i preko 200!!!.Mi zato vozimo solidnih i bezbednih 110-120km/h.Od Novog Sada do Beograda se vozi malo sporije jer je takva djada.Svo to vreme nas Mondeo star tri godine ida vise nego odlicno,jedina zamerka je kada bi bio malo udobniji!

Pittsburgh

pre 16 godina

Juce sam ga video parkiranog na trotoaru. Pa sam dosao do njega, pogledao dobro i enterijer i eksterijer i .. .hmmm ..vise mi se svidja od Honde Accord. Jes' da je Accord sigurno kvalitetnije uradjena, i da ce vise vredeti polovna posle 5 godina, a i Forda nesto ne volim, ali ovaj auto je bas ok uradjen. A garancija za 200.000 km govori dovoljno.

Pezo - ne hvala!

pre 16 godina

@Bane je u pravu !!!

Isti slucaj je sa Pezoom i njegovim servisom.

Fordova Garancija je ohrabrujuca, ali mozda je i fora da ti uzmu pare na redovne servise.

Jel zna neko kolko kosta obavezni servis i na koliko kilometara je obavezan. Tek onda se moze znati prava cena vozila Mondeo.

Bokica

pre 16 godina

Ne znaci Fix Or Repair Daily, nego Found On Road.Dead :). Shalu na stranu, na mondea se moze racunati, Focus je bio odlican auto, sa Fiestom kao Fordom se ne bih igrao, ali Mondeo je nesto vise, koliko god bili ruzni, ima tih Mondea 96. - 97. godiste, mnogo karavana koji su mnogo presli i preneli, a jos uvek idu...

uros

pre 16 godina

Auto je sigurno ok i treba da shvatimo da ford ima najbolji donji postroj u svojoj klasi,narucito dobijamo izuzetne vozne osobine.Sto se tice izgleda i tu mi se svidja,ali nije mi jasno da ne mogu da se otvore za bolje aluminijumske felne,sa par krakova,mislim da bi auto bio bomba.To nikako ne mogu da razumem.Ok 18tice uz itekakvu doplatu lice na nesto,ali ostale felne su nikakve.Ne znam zbog cega takav propust,a mnogo bi znacilo za celiokupan utisak o automobilu.

Nikola Kanada

pre 16 godina

"FORD" skracenica na elgleskom znaci "Fix Or Repair Daily" Popravi ili opravi dnevno.
Sto znaci da su americki automobili napravljeni od jeftinih delova. Unutrasnjost pogotovu, jeftina plastika. Jedina dobra stvar sa ameriskim automobilima je sto su manje vise udobni pa se ne oseca svaka rupa na putu.
Ovaj Ford mozda izgleda lepo ali u posle 3 godine bice problema i opravki kao sto mu ime kaze koje mu nisu dzabe ljudi dali. Ovo ne vazi za Linkoln i Kadilak.

Dragoslav

pre 16 godina

Video sam novog Mondea uživo, doduše nisam sedeo u njamu, ali mi se više svideo na slici. Reko WOW kako dobro izgleda, ne mogu da verujem da je to Ford. Ali kad sam mu se približio nije mi se nešto svideo posebno zadnji deo, prednja maska deluje slabo i nekvalitetno, kao na Pežou 407, a kad sam pogledao unutrašnjost još više sam se razočarao, kao što je neko već napomenuo ta siva plastika deluje jeftino, kao da su foliju prelepili. Po meni je Passat ipak auto za njega, bez obzira što novinari kažu drugačije. A neko je spomenuo da je Mondeo jeftiniji 5000E od Passata, ne bih rekao kada se pogleda cenovnik, razlika je oko 1000-2000E. Pa vi razmislite šta je lepše i kvalitetnije.

Nikola Kanada

pre 16 godina

"FORD" skracenica na elgleskom znaci "Fix Or Repair Daily" Popravi ili opravi dnevno.
Sto znaci da su americki automobili napravljeni od jeftinih delova. Unutrasnjost pogotovu, jeftina plastika. Jedina dobra stvar sa ameriskim automobilima je sto su manje vise udobni pa se ne oseca svaka rupa na putu.
Ovaj Ford mozda izgleda lepo ali u posle 3 godine bice problema i opravki kao sto mu ime kaze koje mu nisu dzabe ljudi dali. Ovo ne vazi za Linkoln i Kadilak.

Bane

pre 16 godina

Nikad više revolucinaran auto koji uz to i malo košta a super ide uz nazovi prelep dizajn i bogatu opremu neću kupiti. Garancija 4 god i 200.000 km, hvala lepo. Kupio sam ja tako Mazdu6, 3 godine ili 100.000 garancija, cena takoreći džabe, a onda u garanciji servis kod ovlašćenih servisera na svakih 10.000km par filtera i ulje 300e (samo filter goriva 100e) i tako triput godišnje 3 godine. Dok nije izašao iz garancije a onda crkla pumpa za gorivo svega nešto više od 1.000e (za Lagunu moj drug platio 160e), letva volana škripi (ne smem ni da pitam pošto je), jedva se dokotrljah do 100.000km. Delova nigde osim kod ovlašćenih servisa a kod njih cene kao u zlatari. Ako je neko pljuvao po WV to sam bio ja, e da sam bio pametan pa kupio Golfa kao sav normmalan svet gde bi mi bio kraj, na 100.000km sigurno ne bi. Limarija tanka smo što se ne uvrne, dizajn prevaziđen. A ako se ne varam sve je to ista grupacija, begajte od mene sa tim bogaljima. Neće me na sledećem sajmu automobila ni puškom oterati sa WV štanda.

zokac

pre 16 godina

Nisam ga video u zivo,naravno ni probao,a ne bih ga nikada ni kupio.Ford mi se nikada nije svideo i ne uliva mi nikakvo poverenje.Deluje mi nekako jeftino,istina uvek je i vazio za najlosije rangirane automobile koji dolaze sa zapada.Kod nas servisna mreza katastrofa.preskupi delovi i preskup za odrzavanje,onda bolje da vozim nesto pravo kada vec placam .Recimo BMW ili VW.O daljoj eksploataciji necu ni pricati.Pogledajte sada na sta lice oni modeli mondea iz 1996-pa to su karikature od auta.Tako ce biti i sa ovim kroz koju godinu.

Dragoslav

pre 16 godina

Video sam novog Mondea uživo, doduše nisam sedeo u njamu, ali mi se više svideo na slici. Reko WOW kako dobro izgleda, ne mogu da verujem da je to Ford. Ali kad sam mu se približio nije mi se nešto svideo posebno zadnji deo, prednja maska deluje slabo i nekvalitetno, kao na Pežou 407, a kad sam pogledao unutrašnjost još više sam se razočarao, kao što je neko već napomenuo ta siva plastika deluje jeftino, kao da su foliju prelepili. Po meni je Passat ipak auto za njega, bez obzira što novinari kažu drugačije. A neko je spomenuo da je Mondeo jeftiniji 5000E od Passata, ne bih rekao kada se pogleda cenovnik, razlika je oko 1000-2000E. Pa vi razmislite šta je lepše i kvalitetnije.

milomir

pre 14 godina

2009 sam kupio novog mondea 20. tdci 130ks platio ga 24ooo e.za taj novac tako kvalitetan auto necete naci.glupo je komentarisati forda ako ga niste vozili.

Budapest

pre 16 godina

Jedna prijateljica vozi firmin Mondeo prethodni broj,kaze da je super.Motor je 1.8 benzinac.Posto furamo Budimpesta-Beograd i nazad,svakih par meseci.Nas cetvoro u kolima sa prtljagom i po nekim malim poklonom za prijatelje i rodbinu.Od Peste do Kecskemeta uvek ima vece guzve pa se vozi oko 100-ke.Od Kecskemeta do granica skoro prazan auto-put,tada se vozi oko 140-150km/h.U pojedinim trenutcima kada nema nikoga na auto-putu a put prav ko strela nov tako da se sija,onda se covek zanese pa vozi i 180km/h.Od grane druga prica(sreca pa su zavrsili novi granicni prelaz koji izgleda lepo)put prav ko strela ali je sa onim polu trakama mnogo uzi i nije odvojena jedna strana od druge,sto uzurbanim Turcima,Bugarima,Albancima,Maketoncima,itd.Uz pomoc domacih snaga iz domovine i inostranstva stvara opasnu deonicu gde pojedinci jure i preko 200!!!.Mi zato vozimo solidnih i bezbednih 110-120km/h.Od Novog Sada do Beograda se vozi malo sporije jer je takva djada.Svo to vreme nas Mondeo star tri godine ida vise nego odlicno,jedina zamerka je kada bi bio malo udobniji!

Alfasud

pre 16 godina

Konačno nešto što će biti prodavanije od onog Passata! Ovaj Ford je po svim vodećim časopisima ekstra auto za uloženi novac...

Bane

pre 16 godina

@mustang. Vidim da odlično poznaješ materiju ali me nisi razumeo. Ja nisam govorio o kvalitetu auta već o ukupnom zadovoljstvu upotrebom tog auta u uslovima koji su trenutno u našoj zemlji. Ako za automobil koji sam kupio u našoj zemlji postoje svega 2 ovlašćena (i jedina) servisa, ako se u njima monopolistički bezobrazno i neprofesionalno ophode prema vama, ako su cene delova za taj automobil neproporcionalne njegovoj ceni (auto 20.000 Eur - deo 1.000-2.000 Eur), ako se ti delovi čekaju 4 nedelje a u servisu ih nikada nemaju, mene savršeno ne zanima kako se taj automobil kotira po Nemačkim novinama i kakav je hemijski sastav plastike njegove instrument table. Nisam ljubitelj WV ali mislim da je za uslove koji su trenutno u našoj zemlji to savršen automobil.

Bojan Todorović

pre 16 godina

Načitah se komentara zasnovanih na predrasudama i glasinama. Vozim Mondeo benzinac 1.8 karavan već četiri godine. Kupio sam ga sa "116 000" pređenih - uvezen iz Italije. Znači - ko zna koliko još! Prešao sam oko 100 000 sa njim i savršeno sam zadovoljan. Tada plaćen 4500 eura, sada da ga nalickam - dobiću blizu 4000. Nisam ulagao ništa krupno, nije me ostavljao. Majstori su skupi, a i delovi, ali šta se to tiče onog ko kupi malo noviji dobro održavan auto ili sasvim nov? Neće mu trebati ni jedno ni drugo. Ono što mi sve više u gradu smeta - velike dimenzije i masa vozila pa će verovatno sledeći izbor biti Fokus. Inače, svojevremeno sam vozio Eskorta 1.6 i utisci su isti. Ford je u svakom pogledu solidan i pouzdan automobil za sasvim pristojnu cenu. Benzinski motori (Z-tec) su izvanredni, sa dizelom nisam imao iskustva, ali svi testovi koje čitam govore da su oba dizela u novom Mondeu odlična. Pozdrav.

Slavko

pre 14 godina

BRAVO, tekst izuzetan,auto komentar+brineta,odlicno.Stvarno gospodo odavno nisam procitao clanak koji je ovako inspirativno napisan. Molim Vas da o fordu napisete jos nesto vise .Pozdrav

igop

pre 16 godina

Tacno, ovaj auto je osudjen na uspeh. Kosta minimum 5000 manje nego pasat, a4 ili laguna sa istim ili boljim nivoom opreme, motori su usavrseni, kvalitet izrade takodje. Dizajn je stvar ukusa ali mislim da za ovaj auto niko ne moze da kaze da nije lep. I iznutra a posebno spolja. A fordov problem i dalje ce ostati njihova filijala/centrala u americi. U evropi je sigurno vec nekoliko godina best buy...

frik

pre 16 godina

auto uzivo deluje mnogo lepse, i stvarno deluje impresivno za videti. istina, nije bas
"head turner", ali svakako nije ni neupadljiv poput grandeur-a npr...samo ne mogu da se otmem utisku da iznutra izgleda nekako suvise jeftino za klasu kojoj pripada...posebno ovi hromirani delovi na volanu, deluje bas nekako kicherajski i kineski...pretpostavljam da im je ideja bila neki "space like design", ali po meni to sivilo nikako ne pije vodu...sa ovim komadama i uopste stilizacijom volana me bukvalno podseca na neki mobilni telefon...stvarno, moglo je i lepse... motor je tih i prilicno kultivisan, snaga mu je sasim primerena, a i na prostor i udobnost u automobilu stvarno nema zamerke...inace, trend plus paket nije drugi od dole, nego drugi od gore, jaci od njega su ghia i titanium x paket, mada, istina, oni nisu u ponudi sa ovim dizelom, nego tek sa dizelima od 140 i turbo benzincima 2.5 I5 od 220 hp...

s tim rolaj

pre 16 godina

Posle Volvoa prešao sam na Mondeo (2003, 2.0 TDCi) i prezadovoljan sam - ni ovaj se ne kvari, samo redovno održavanje, kvalitet izrade u kabini jednako dobar. Pomogao mi je u oslobađanju od elitizma pri izboru automobila. Probajte Forda, prijatno ćete se iznenaditi!

Focus

pre 16 godina

Imam Fokusa 2002 diesel a pre sam imao Mondea 1997 godiste. Molio bih ljude sa americkog kontinenta koji nisu vozili evropske modele Forda da se ne brukaju svojim komentarima. Fokus koji sada vozim je odlican auto. VW na primer ne daje nista bolje (naprotiv) a kosta previse. Fokusov dizajn je bio model za mnoge proizvodjace ma da su ga donekle degradirali novom verzijom, koja nije toliko avangardna kao prva. Sto se tice motora - presao 130 000. Menjao sam ulje i nista vise.
Verujem da je novi Mondeo jos bolji auto alio ne verujem da cu ga kupiti jer je prevelik. Sacekacu sledeci model Fokusa. Izgleda fanmtasticno.

Od Tocke A do Tocke B

pre 15 godina

Ja ga imam vec 5 mjeseci. I za to kratko vrijeme sam zadovoljan. Imao sam mondea iz 1996 (Sa vecim farovima)2,0 L bezinac presao sam snjim 240 000 km. Bez problema (vecih). Motor je bio kao zvono suh i dobar ali me neki starac lupio u prednji kotac.Ali i ja sam slijeto sa ceste na taj isti (pre par godina u Hr.),pa mi propisalo servo kod tog kotaca.Nije visa kl. vozila ali za taj novac dobijes dovoljno.Mogo je jos 100 000 Ali servo opravak se nije isplatio ovdje u Svici pa sam ga se rijesio.Htijo sam novu verziju Passata ali za 30 000 CHF moga sam kupit karavana 2 god .starog i 60 000-80 000 km. predjenih. Ja se odlucim za 1 mjesec starog i 2 000 km. Forda Mondea Carving.Normalno da cijena diktira i kvalitetu (skoro pa uvjek) Mecka,BMW,Audi i sl. su visa (za koju i lovu moras izbrojit) klasa.

Pittsburgh

pre 16 godina

Juce sam ga video parkiranog na trotoaru. Pa sam dosao do njega, pogledao dobro i enterijer i eksterijer i .. .hmmm ..vise mi se svidja od Honde Accord. Jes' da je Accord sigurno kvalitetnije uradjena, i da ce vise vredeti polovna posle 5 godina, a i Forda nesto ne volim, ali ovaj auto je bas ok uradjen. A garancija za 200.000 km govori dovoljno.

Ivan

pre 16 godina

Ne dopada mi se zadnji deo na slici ali još nisam video novog Mondea uživo pa i ne mogu baš, da kažem.
Što je sigurno to je, da je Ford ozbiljan igrač...a sve je počelo fenomenalnim Focusom

D.D.

pre 16 godina

Auto je sjajan. Ne bih tražio ništa skuplje i bolje. Da li može neko da mi tačno objasni pojam A,B,C,D.. segment?
Unapred hvala i pozdrav!

Revizor

pre 16 godina

Vozim mondeo 1996.godište,1.8 16v, prešao je 135000km. Verujte mi da udobniji auto te klase i godišta nisam vozio. Ne može da se poredi sa WV i Opel sličnih godišta..Prošle zime sam išao na Zlatibor sa prijateljima. Bili su fascinirani vozilom, ležanjem na putu i krivinama, ubrzanju, udobnošću. Ove godine sam kratko vozio Mondeo 2001.godište 2.0TDCi, 108000 km, malo jači motor i malo više svega. Malo bolja oprema - Ghia. Takodje prezadovoljan, potrošnja oko 8l, više nego prihvatljiva. '96 troši oko 10 u gradu. Nisam vozio 2007 godište, ali pouzadano znam da je nemačka DEKRA ovaj automobil stavila ispred NOVOG Mercedesa C klase u odredjinim kategorijama ocenjivanja vozila. Ko nije probao FORD-a, sada je prava prilika. Probajte ga....
Pozdrav.

marjan

pre 16 godina

@Nikola Kanada

Cesto vidim ljude iz amerike koji pokusavaju da komentarisu cisto evropske automobile nekim americkim pravilima i standardima.
U pitanju su potpuno razlicita trzista i potpuno razliciti automobili. Besmisleno je uporedjivati nemacki ford koji oduvek pravi i prodaje automobile nize i srednje klase sa americkim fordom koji vecinom prodaje neke pikap kamioncine.
"Ford" znaci to sto znaci na americkom ali jos od prvog fokusa vazi da su nemacki fordovi odlicna kupovina, mozda najbolji odnos cene i kvaliteta.
Inace namerno kazem americkom posto englezi itekako cene fordove iz kelna.

ivan_bgd

pre 16 godina

Ovaj auto ce definitivno biti best buy na zapadu ..dosta jeftiniji od konkurenata iz segmenta a istog kvaliteta i sa prednjim delom koji je atraktivniji od bilo kog modela u toj klasi automobila...slazem se sa citaocem koji je napisao da mu je malo kicerica oni srebrini detalji , Ali kad se sagleda sve ukupno za najmanju lovu dobija se najvise i dosta lepo za oko ...recimo ovde gde ja zivim ..2.0 dizel sa 140 konja u titanijum varijanti , sa prednjim i zadnjim senzorima za parking i sa jos xenon svetlima kosta 25.000 eura...sasvim korektna cena .

mustang

pre 16 godina

Ja mislim da je ford dobio ime po svom osnivacu Henry-u Fordu-u, a ne po nekoj skracenici.
Automobil je sjajano uradjen, najbolji je u klasi definitivno, izgleda sjajno ( video sam ga uzivo, deluje mnogo bolje nego na slikama, a ovaj je jos imao crvenu boju pa naprosto bode u oci ),veoma visok kvalitet upotrebljenih materijala, fenomenalne vozne karateristike... najnapredniji je automobil koji je razvio ford evropa, i nesumljivo ce postici veliki uspeh.

@bane
Mazda je vec 3 godine za redom najpouzdaniji brend u nemackoj, a mazda 6 je jedini automobil koji je uspeo da zavrsi autobildov test od 100.000km bez ijednog kvara, eto tolko o kvalitetu mazde
a to sto se tebi desilo, jbg desilo se, moze se svakom desiti
poznajem coveka koji je morao nakon godinu dana da menja brizgaljke na svom pasatu 2.0 tdi
znam i jednog koji je morao da zameni motor na svom golfu starom dve godine.

@zokac
na tvoj komentar mogu samo da se nasmejem

@nikola kanada
Americki ford i evropski ford nemaju mnogo veze jedan sa drugim, prave potpuno razlicite automobile za potpuno razlicita trzista, evroski ford je uvek pravio daleko kvalitetnije automobile,na sta je bio primoran od strane konkurencije, u zadnjih par godina prave zaista odlicne automobile automobile, koji su vodeci u svojim segmetima.
Mondeo ima garanciju od 4 godine i 200.00o km tako da sa 3 godine definitivno nece poceti problemi.
I sta je drugo Linkoln nego li luksuzni Ford? Koriste iste platforme, iste motore, sve isto, razlika je samo u tom sto na linkolna nakace obijle hroma, i nekih drugih liksuznih detajla.

Steva

pre 16 godina

Kao prvo, kompanija se zove Ford po svom osnivacu, Henriju Fordu. Drugo, ovaj automobil se proizvodi u Kelnu (Nemačka) i kao takav, poseduje sve uobičajene osobine nemačkih vozila. Treće, ko je vozio automobile Ford, proizvedene u Evropi, od Fokusa na ovamo, zna da je reč o izuzetno zahvalnim vozilima, kad je reč o održavanju. Naravno, nema "turskih" delova i "domaće radinosti", tako da delovi i ne mogu biti jeftini.
O upravljivosti i zadovoljstvu pri voženju, ne treba ni trošiti reči.
Ukratko, za te pare - veoma mnogo muzike.

Bokica

pre 16 godina

Ne znaci Fix Or Repair Daily, nego Found On Road.Dead :). Shalu na stranu, na mondea se moze racunati, Focus je bio odlican auto, sa Fiestom kao Fordom se ne bih igrao, ali Mondeo je nesto vise, koliko god bili ruzni, ima tih Mondea 96. - 97. godiste, mnogo karavana koji su mnogo presli i preneli, a jos uvek idu...

uros

pre 16 godina

Auto je sigurno ok i treba da shvatimo da ford ima najbolji donji postroj u svojoj klasi,narucito dobijamo izuzetne vozne osobine.Sto se tice izgleda i tu mi se svidja,ali nije mi jasno da ne mogu da se otvore za bolje aluminijumske felne,sa par krakova,mislim da bi auto bio bomba.To nikako ne mogu da razumem.Ok 18tice uz itekakvu doplatu lice na nesto,ali ostale felne su nikakve.Ne znam zbog cega takav propust,a mnogo bi znacilo za celiokupan utisak o automobilu.

mustang

pre 16 godina

Kvalitet materijala koji su upoterebljeni u unutrasnjosti je veoma visok, najveci u klasi, i ima elemente koji su preuzeti sa daleko skupljih automobila, a kome se ne dopada ta siva kombinacija moze izabrati neku drugu, i po meni je njegov interijer daleko dopadjliviji od passatovog, vozio sam novi passat u njacem paketu opreme i plastika u unutrasnjosti me razocarala.
Novi mondeo ja najbolji auto u klasi, tako su rekli svi novinari koji su ga testirali, za njega imaju samo reci hvale, i svi su ga kotirali daleko iznad pasata, cak i autobild, na sve strane samo sakupjla priznanja i verovatno ce postati i automobil godine. A komentare tipa "pasat je auto za mondea" mogu da daju samo neupuceni ljudi, i ljubitlji VW kojima je krivo sto je mondeo boji, pa ok ko gubi ima pravo i da se ljuti.
A sto se tice cene, mondeo nije tako jeftin automobil, jeftiniji je oko hiljadu evra od pasata, a bolji je od njega u svakom pogledu, kvalitetnijie uradjen, a sto se tice ponasanja u voznji i komfora u unutrasnjosti tu pasat nemoze ni da mu se primakne.
Mondeo je proglasen za poslovni automobil 2007 godine u organizaciji nemacke agencije Dekra i magazina Firmenauto.
U izboru je učestvovalo 150 šefova voznih parkova vodećih nemačkih kompanija. Izbor je sproveden posle test vožnji u kojima su ocenjivani komfor, vozne karakteristike, funkcionalnost, oprema, zadovoljstvo u vožnji i troškovi održavanja.
Ford Mondeo je u svojoj klasi pobedio Audi A4 i Mercedes C Klasse!

carobnjak

pre 16 godina

Subjektivna je stvar da li vam se Mondeo svidja ili ne, medjutim cinjenice o kvalitetu se ne mogu tumaciti onako kako vam se svidja! Obratite paznju na novu Mazdu 6 (koja je trecu godinu zaredom najkvalitetniji auto u Evropi), na cijoj platformi je radjena. Upravo na Novom Mondeu! Pa sad recite da je to subjektivno??? :)

Pezo - ne hvala!

pre 16 godina

@Bane je u pravu !!!

Isti slucaj je sa Pezoom i njegovim servisom.

Fordova Garancija je ohrabrujuca, ali mozda je i fora da ti uzmu pare na redovne servise.

Jel zna neko kolko kosta obavezni servis i na koliko kilometara je obavezan. Tek onda se moze znati prava cena vozila Mondeo.

mustang

pre 16 godina

@Bane
pa u svom komentaru si napljuvao mazdu, i forda, rece prave bogalje od autmobila sto uopste nije tacno. A to sto se tice servisiranja to je druga prica, mada ni odrzavanje VW-a u ovlascenom servicu nije jeftino.
evo ti ovde mozes procitati super test golfa 5 na 100.000km

http://img262.imageshack.us/my.php?image=golf5testmv3.jpg

http://img210.imageshack.us/my.php?image=golf5test1mc9.jpg

http://img262.imageshack.us/my.php?image=golf5test2ww9.jpg

focus

pre 16 godina

Lično iskustvo u vezi servisa i cena: Imam Ford Focus 1.6TDCI 2005 godište. Cene servisa u Novom Sadu Grand Motors su sasvim korektne, redovan servis (na svakih 10.000km) košta 12000,00din+PDV svi filteri zamenjeni+ulje.U firmi imamo i VW Caddy kome redovan servis košta oko 16000 din+PDV (ali na svakih 15000km) što u prevodu izađe veoma slično. Inače nikakvih problema dosad nisam imao sa vozilom(prešao 44000km) i veoma sam zadovoljan. Ovo je prvo Ford vozilo u porodici.

jocko

pre 16 godina

Uhhh strashan auto! Probao sam ga u moram priznati da za te pare na trzistu nema boljeg! Posedujem Focusa 2002. god. koji je tako fenomenalan, ne kvari se, pouzdan, komforan. Nova serija Mondea je najbezbedniji auto u Evropi zajedno sa novim modelima Volvoa, a nije ni cudo jer je Ford kupio putnicki program Volvoa.

Vuk

pre 16 godina

Ko nije vozio Forda, ne bi trebalo da ga pljuje. Narochito ne ako mu se mishljenje zasniva samo na prichama drugih ljudi. Ford se vozi odlichno i to mu je najjachi adut.
VW je davno prestao biti auto za narod, svaka njima chast ali postali su skupi.
Izmedju Passata i Mondea je velika dilema oko kupovine, ali shto se mene tiche, Ford Focus 2 je ipak vishe u mom cenovnom rangu ili cu sachekati josh neku novu verziju.