Petak, 07.09.2007.

23:13

Divac: "Ukinuo bih Stručni savet"

Izvor: Ilija Kovaèiæ

Divac: "Ukinuo bih Struèni savet" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Egzekutor

pre 16 godina

Dakle Vlade Divac naziva imenima Darka Milicica, decka koji je iz cistog patriotizma prema Srbiji pokusao da pomogne reprezentaciji iako je mogao da ISKULIRA kao par drugih nasih "zvezda". To sto je on u radio posle jednog nezasluzenog poraza u nalivu emocija svi mi znamo da je klasicno praznjenje i da je samo on imao mu*a da to kaze pred kamerama a ne u svlacionici. A svi vi kojima je su drugi bolji napolje u spaniju ili germaniju ili usa pa onda velicajte tamo nekog POGASOLA i NOVICKOG... Darko je nas i bice i ostace nas!!! I u tom trenutku on je reprezentovao Srbiju... J*B* ga malo vise slikovito :) ali sta da se radi...


P.S. DOKLE "TUDJE SLADJE"!!!

Zlaja

pre 16 godina

G/dine Divac! Divno je to sto sa te udaljenosti mislite o Srpskoj kosarci, medjutim, drugo je misliti a drugo nesto uraditi. Bili ste odlicni u Partizanovim transakcijama CSKA/Kirilenko/Partizan/NBA, prodaji pojedinih igraca po belom svetu a kleli ste se u Partizan i Srpsku kosarku. Lako je pametovati i Vama, i Saleti, i bogomoljcu Dejanu. Zahvaljujuci Srpskoj, a ne Spanskoj i NBA kosarci, dosli ste gdje ste sada. Ako ste toliko zabrinuti, budute direktori u Prijepolju, Beogradu, Zrenjaninu... Legende, uvek potvrdjuju da su legende! Pokazite se! A i onaj saletov tata, Bata jaje... Svi ste vi jajare, povlacite se pred najmanjim problemom, kao i Zele poslije Novog Sada! Kaze nam on, igraci nedisciplinovani! Pa ti si ih majstore selekcionisao, Divac obilazio po Zlatiboru, i njemu slicni... I? Igraci krivi na kraju. Ova deca su htela celo leto, i igrala za Srbiju! Za Srbiju u kojoj nema Madrida, Rima, Andore, itd... Kosarka u Srbiji moze bez strucnog saveta, bez legendi, ali nemoze bez Moke, Mute, Vascanina, Duleta svinje, i onih koji nece iz nje! Neka im je hvala, a legende ce se pojavljivati ponovo kada dece budu prvaci, i kada ih ovi iy Madrida, Rima, Atine, itd... budu hteli u svojim Srpskim Realima, Romama, Panatenaikosima!

Enterprajz

pre 16 godina

U univerzumu postoji ravnoteža koja je jača od svega! Kad je neko toliko godina toliko jak u nečemu mora doći period izjednačavanja polova, a mi smo brate dugo bili ne jaki, nego superiorni u košarci, pa eto, sad malo ravnoteže. Čak i kad bi se svi izljubili, reprezentaciju vodili Obradović, Ivković i Pešić zajedno, odazvali se svi najbolji igrači još neko vrijeme nebi došli na tron! Postoje zakoni prirode i neka sila koja kontroliše UNIVERZUM! Eto, tako se ja tješi,...a možda i ima nešto u tome...

Igor

pre 16 godina

Al ste neki napali Jaramaza i njegov komentar na gaženje hrvatske zastave. Ako niste razumeli, nije lepo gaziti po tuđim stvarima (manjko vaspitanja kod Divca). A i Jugoslavija je bila sastavljena od republika, pa i Hrvatske, i ti hrvatski košarkaši nastupali su pod hrvatskom i jugoslovenskom zastavom. A šta bi bilo, da su se hrvatski igrači na sličan način obratili srpskoj republičkoj zastavi?

igor

pre 16 godina

Ovaj komentar Divca me podseća na moje komšije. Kada se pojavi rupa na cesti svi se slože da je treba pokrpati i svi počnu da pričaju kako je to loše, al' kad treba da se zavrnu rukavi i nešto konkretno uradi onda su svi zauzeti. Prema tome gospodine Divac ako ćeš samo soliti pamet a ništa konkretno uraditi bolje ne govori ništa ispast ćeš pametniji.

Marko

pre 16 godina

Dovoljno je uporediti Divca, Djordjevica, Djokovica, Ivanovicevu i Jankovicevu sa Milicicem i jasno je zasto nemamo supeha u kosarci. Osim toga i Obradovic je imao zamerki na ponasanje Milicica prema sudijama...

Vucko

pre 16 godina

Nasa kosarka je ovakva jer oni kosarkaski centri koji su bili aktuelni kada se basket igrao iz ljubavi, vise nego zbog para, tj. u doba SFRJ, kao KV i CA na margini. U medjuvremenu su se pojavili neki koji prodaju nedovrsene talente koji kada odu ostanu na tom nivou, ne dostignu limite. Divac je radio sa Kresom Cosicem, gde ga je ovaj lomio na treningu i takav tip centra koji asistira nedostaje nasoj reprezentaciji. Ali to nije najveci problem. U pravu je Divac kada kaze da sujeta izjeda nasu trenersku struku i savez.
Treba da se zna ko kosi a ko vodu nosi. Ko je inzenjer a ko mesa malter. Ako ovako nastavimo, izgubicemo i ovu generaciju mladih igraca, jer je moguce da nece dostici vrhunsku klasu, i to je najgore, taj prelaz iz juniora u seniore, to je rak rana nase kosarke, za sada. Treba odrediti trenere koji ce ici u klubove i raditi sa potencijalnim reprezentativcima i talentima individualno, jer nasi igraci prerano nauce taktiku zbog toga sto moraju da budu nosioci igre a sopstvena tehnika i obuka se zapostavlja. Tu je otprilike problem.

Aca_USA

pre 16 godina

Potpuno je u pravu. Kakav strucni savet kao kolektivni organ rukovodjenja. Stankovica za predsednika najmanje 4-godisnjem mandatom. On bira saradnike i selektore i postavlja program rada.

IVA

pre 16 godina

Dokle god drzava pre svih Tadic I Kostunica ne pozovu I sednu I ISKRENO razgovaraju sa Borom Stankovicem I Vladom Divcem I ostave politiku po strani,sujetu,ljubomoru,I kazu "zelimo da iskreno pomognemo koliko god mozemo ,ali nas ubedite da se nece raditi kao u proteklih 15 godina",dotle cemo slusati BAJKE kako neki novi klinci misle samo na pare,kako nisu patriote I sl. A TO sto drzava Srbija nije izgradila nijedan MODERAN TENISKI kompleks,dovoljno govori koliko je drzavu briga za sport.Ali ce zato juriti ko ce pre da primi ili ko ce da se slika sa Novakom Djokovicem ako osvoji US Open.

Car

pre 16 godina

Car | Subota, 8 Septembar 2007. 10:47h
Hajmo se malo vratiti u blisku istoriju Evropsko u Turskoj 2003 posljednja medalja(zlatna) i od tada krece sunovrat kosarke u Srbiji. Tako da ovi neuspjesi seniorskog tima i nisu neko veliko iznenadjenje nego surova stvranost. Moki je bez obzira sta mi pisali i kritikovali ga najjteze, prvo velika je mrlja kad ti u CV pise prvi trener Srbije i sve tri izgubljene partije na EP. Dovoljno receno sto se Moke tice. E sad ovi otkazi igraca, kako tu da budes pametan sta da im radis, ja se donekle slazem sa vama sto se tice saveza, ali savez ne igra, Obradovic je svjetski trener sa najjvise trofeja u Evropi pa nista nije moga da uradi prije dvje godine a ne moze se reci da tada nije imao igrace. Po mome misljenju tu ima svega po malo ali sta je pravi recept da se kosarka dovede na grane na kojima je bila to ne znam a bogami vidim da ne znaju ni ljudi u savezu, ne moze se reci da tamo nema normalnih. Krivo mi je sto Maljkovic, Divac, Djordjevic i svi ostali sto nesto znace u kosarci nemaju vremena da pomognu ili nece da se "provaljuju". Najlakse je reci ja sam zauzet imam obaveza sa tim i tim klubom. Pa ako ste toliko zabrinuti za kosarku Srbije tu nema zauzetosti nego pomozi ako mozes i znas. Ovo je stva o dobronamje a kritika, malo me nervira to neckanje i zauzetost. I za kraj, mozda bi bolje bilo da su omladinci ostali u Spaniji pa da se uugravaju za naredna EP, makar bi dobili na iskustvu, mozda bi izgubili sve tri utakmice ali sazi u rok sluzbe. Znam lako je sad pamtetovati kad je bitka gotova.

A sto se Vlade Divca tice, on je otisao da bude glavni savjetnik u Realu a ne u Partizanu, nemojte da odma napadate, svi ti bivsi igraci i strucnjaci, samo kazu da nesto ne valja sta ih je strah da kazu sta ne valja?

Pa borite se da izbacite te iz saveza ako ne valjaju, krivo mi je svi znaju da kritikuju od velikih, ali im uvjek nesto fali.

Uradite nesto, ako imate smjelosti lako je kritikovati.

analitičar

pre 16 godina

O mnogim pričama Vlade Divca, njegovim žalopojkama kako mu ne daju da ulaže u Srbiju i sl imam vrlo negativno mišljenje. Nema potrebe da mi sad neki zabludeli fan objašnjava kako je Divac kao igrač mnogo učinio za našu košarku jer to NIČIM NE DOVODIM U PITANJE, nego govorim o njegovim biznis pokušajima. On, osim po sjajnoj igračkoj karijeri, nije uložio previše napora da bi sada bio tretiran kao spasioc iz inostranstva.
Ipak, sa dve stvari se uglavnom slažem. Sistem kojim funkcioniše Stručni savet je upravo takav kakvim ga je Divac opisao. I svakako je Stručni savet najslabija karika u radu sa našim igračima. Ne radi se slabo sa mladima (kako je Divac sebi dozvolio da okarakteriše rad iako nema nikakav uvid) nego je problem u funkcionisanju Stručnog saveta i seniorske reprezentacije. Mladi su odlični, treneri koji rade sa njima tokom godine imaju izuzetan entuzijazam i to govore njihovi rezultati. Na ovogodišnjim prvenstvima smo napravili više puta spominjani rezultat i to govori o kvalitetu. Nisu ni te selekcije bile imune na čuvene kadrovske poteze Stručnog saveta, ali su deca bila prejaka. Mi smo imali izvesnog Vaščanina na čelu kadetske, koji se lobira gde stigne (Baletić, Vujošević, Dalipagić), dobije Crnu goru sa 3 poena razlike na Balkanijadi, provlači se kroz Evropsko sa ekipom gde su talentovana krila viša od tudjih centara, ali ono što su te klince učili treneri u klubovima i ovo okruženje je jače i od toga. Divac je u pravu kada kaže da je njegova generacija imala rezultat jer su bili sistem sami za sebe. Skup realnih asova.
Stručni savet može da bude skup dobrih trenera (izvođača radova) ali to ne znači da je svako od njih sposoban da donosi objektivne i kvalitetne odluke vezane za rukovođenje i razvoj. I obratno.
Miličić je svakako nevaspitan i ne vidim kako to može u ovom slučaju da se dovodi u diskusiju. Ako je nekom njegovo ponašanje uopšte, a kruna je ovaj nastup sa mrdanjem ramenima i izgovaranjem mekog "č", opravdano i normalno, onda taj treba da se zapita o svom vaspitanju i modelima ponašanja kojima su ga učili.

najgori

pre 16 godina

Mi smo najgori narod na svijetu sa najprljavijim mentalitetom. Samo tako se mogu izroditi ideje poredjenja Divcevog ponasanja kada je sklonio Hrvatsku zastavu sa sahovnicom(U Argentini?!? Nije je donjeo neko iz Hrvatske vec sin nekog ko je iz Hrvatske otisao 1945. Nikako cin ljubavi prema reprezantaciji SFRJ koja uze zlato vec naprotiv zesca provokacija u veoma burnim vremenima) sa najnekulturnijim pljuvanjem i vrijedjanjem sudija. Pa i da si u pravu ne dokazuje se sudijska greska pred kamerama vec se zalba uputi komisiji uz podrsku kss-a a ne da sekretar kaze "rado cu platiti kaznu" Kao, eto mi smo u pravu jesu sudije sveo ono sto Darko izlaja pred kamerama taman da djeca pred spavanje malo na televiziji nauce nesto od "idola" sa srpskim grbom na dresu.
Allllllllloooooo. Pameti!!! Ima li te!!!

Dosao je Divac i poceo da ulaze u sport, industriju svoju zamlju. Jeli ga mafija otjerala? Jeste. Sto? Procitaj prvu recenicu.
Ne moze znanje i postenje da nikne kad nas. Nema ga odavno. A sitne ribe plivaju u maloj bari i mute nam zivot i buducnost.

Kazu, Divac se bavi nekim kampovima... Jeste. Cime se kriticari bave? Sigurno ne dobrotvornim radom koji se odvija u tim kampovima za djecu u kojim se pruza alternativa sivilu i drogama. Jednom godisnje sjednu kriticari sa pivom ispred televizora i kad im sovinizam pretrpi udarac jer Srbija izgubi od recimo Izraela onda drvlje i kamenje po kome drugom nego Divcu jer eto, ima kamp za djecu!?!

Sto je puno, puno je!

Dragan Bosnjakovic

pre 16 godina

Znate,kad je ZORAN SLAVNIC dosao na mesto selektora,svi
ama bas svi SU MU OKRENULI LEDJA,pocevsi i od tog,koji sad NA SVA USTA kritikuje!Gde su tada bili"zasluznmi"
Danilovic,sakupljac slika VUJOSEVIC...treba li jos?
Bas takva"skupina"koj iz drugog plana rusi sve sto moze
ni GOSPODINU BORI STANKOVICU je bukvalno opstruirala
povratak u nasu kosarku.Moko,ukoliko imas snage da se sa tom bandom izboris,OSTANI.Ako ne,otidi pa neka oni
vedre i oblace NASOM kosarkom!
A licno mislim da bi ti vecu podrsku i pomoc pruzili tvo
ji bivsi saigraci Rato,Damir,Nikola...
Neka ti je Bog u pomoci(mnogi od pomenutih i nepomenutih
rusitelja su,i ne tako davno govorili i pljuvali Boga jer je" tako trebalo"a sad se cak i krste,javno)!!
Dragan

DDD

pre 16 godina

Ovim recima je fakticki sve receno:

Ne postoji sistem postepenog ubacivanja u reprezentativni program. Ja ne vidim problem u personalnim rešenjima, već je problem u sistemu koji ne funkcioniše već 15 godina. Taj sistem nije funkcionisao ni onda kada je moja generacija osvajala medalje, ali naša prednost je bila ta što smo imali nasleđe iz prethodnih vremena. Nas nekoliko je funkcionisalo kao poseban sistem i tako smo donosili rezultate.«

Fakin' Zouk

pre 16 godina

E, Vlade dodji u Beograd pa radi na poboljsanju nase kosarke.Ako ista ja mislim da je Slavnic najbolje hteo podmladjivanjem reprezentacije, a to sto je dijabola od trenera to je druga prica.Dosta mi je vise tvojih komentara iz Madrida, LA, itd. Uhvati se u kostac vec jednom.

Danijel

pre 16 godina

Apsolutna podrška Divcu i kao čovjeku i kao igraču (bivšem)!
Šta se u stvari dešava iza kulisa? Dvije stvari su mi nekako nelogične:
1. Šta spriječava Divca, Danilovića, Đorđevića, Paspalja, Bodirogu, Savića, Obradovića(Sašu)i ostale da preuzmu stvari u svoje ruke? Siguran sam da bi javnost apsolutno bila uz njih, a isto tako mi je nespojivo sa takvim ljudima mišljenje pojedinaca da se njima kao neda da se bakću sa tim stvarima!
2. Svi pljuju Stojakovića, Radmanovića, Krstića, Pavlovića i još neke, i ja ponekad, ali... Nekako ne mogu prihvatiti razloge koje su navodili za neodazivanje u reprezentaciju! Nevjerujem da su umorni, da se nisu oporavili od povreda, da moraju ići nekakve kampove ili da ne mare za reprezentaciju. Nešto drugo je u pitanju 100%, jer takvi vrhunski sportisti jednostavno ne mogu biti loši ljudi ili loše patriote, ili da im se neda igrati i pobjeđivati za svoj narod!
Ovo sve važi i za naše vrhunske trenere!

Srbin

pre 16 godina

Vlade mnogo toga sto si rekao je ok, ali sta ce njima ljubav od drzave(njenih politicara). Pa mi je obicni ljudi imamo jos manje ali ipak uvek sedimo kao ludi ispred televizora.
ONI TREBA DA IGRAJU ZA NAS A NE ZA POLITICARE.

PS I ti si poceo da lupas

Jaramaz

pre 16 godina

@voja...
po principu je vaspitanje nesto sto se moze videti kroz razne kontekste, ako ti sprecavas sirenje necega gazenjem, onda mi je jasno zasto nisi u stanju shvatiti otkud ta usporedba. taj cin je bio cin divljaka kako god ti to okrenuo. medjutim ne pada mi na pamet da ga kritikujem zbog toga jer se te stvari desavaju u trenucima emocionalnog praznjenja pa su prirodna i donekle razumljiva pojava, ali ocekujem (pogotovo od njega) da ne daje takve izjave i pametuje drugima (milicic je reagovo isto tako emotivno nakon kradje protiv grka).

ChatNick

pre 16 godina

Kako je smeo da kritikuje Darka? Pa lepo, pitali su ga za misljenje i on je odgovorio.
Kako neki smeju da kritikuju Vlada? On je covek vise uradio za Srbiju (ne samo za kosarku u Srbiji) nego sto mnogi od vas mogu da smisle sta da ucine za svoju zemlju. On je i probao da radi u zemlji sa Partizanom ali nisu mu dali i normalno je da ode da radi svoj posao na mestu na kojem mu je to omoguceno.
Apsolutno mislim da savet u ovom sazivu mora da se raspusti (uz duzno postovanje vecini ljudi koji u njemu sede), ali ga ne bih ukinuo kao telo jer je kao zamisao sjajna ideja da grupa dokazanih strucnjaka vodi brigu o nasoj kosarci. Mislim da je dosao red na smenu generacija i u savetu i da bi u njega trebali da udju ljudi kosarkaske G7, plus ostali asovi te generacije.
Licno mi je neverovatno da je nedostatak patriotizma razlog sto i kosarkasi i bivsi asovi odbijaju da se stave na uslugu savezu. Tu je nesto nogo dublje u pitanju. A kako riba smrdi od glave logicno je da se od vrha krene sa ciscenjem. Samo je pitanje ko ima ovlascenje i, naravno, zelju da se lati tog posla?

Filip

pre 16 godina

U pravu si Vlade 100%,jer ovi klinci,koji su ovo Leto osvojili sva moguća zlata,mogu lako da propadnu i nestanu!!!A zašto??Zato što od ovih iskusnih igrača,niko više neće hteti igrati za reprezntaciji.Tu mislim na ove straije od 25 godine,jer se boje odgovornosti,novog debakla i zasićeni su!!A klinci će igrati sami,to će biti igrači od 18 do 23-24 godine i lako će se desiti novi debakl!!

Razocaran

pre 16 godina

Ma svaka cast Divcu ali ovakav komentar moze i moja Baba Rajka da da. Sta to znaci "Drzava ne pokazuje dovoljno ljubavi prema kosarkasima"? Ne znam kakvu vrstu ljubavi Divac ocekuje od politicara? Jer to uzrok neuspeha Srpske kosarke zadnjih godina? Predpostavljam da je on dobijao vise ljubavi i paznje od SPS-JUL politicara 90-tih kad je tadasnja reprezentacija bila uspesna.
Ceo intervju bez i jedne jedine konkretne stvari, ideje, predloga. Vise se ocekuje od osobe njegovog kalibra, mnogo vise.

DjPetrovic

pre 16 godina

@Jaramaz
Prijatelju, imas problem. Divac nije gazio hrvatsku zastavu, vec ju je samo vratio na tribine (ne zato sto ima nesto protiv Hrvata, vec zato sto se zemlja tada zvala Jugoslavija). Verovao ti to ili ne, on bi u tom trenutku to isto uradio i sa srpskom zastavom, da se takva pojavila. Zemlja je bila Jugoslavija, igralo se i navijalo za Jugoslaviju. A ono sto je Milicic ispricao je sramota za svakog iole vaspitanog gradjanina bilo koje zemlje. Ako tebe nije, mene jeste.

Brane

pre 16 godina

Sta pricate vas dvojica??? Milicica znam licno,nazalost...I uvek,ako se samo malo podsetite....uvek je bio nepristojno derle.Ja sam akademski gradjanin ove zemlje,za kosarku sam vezan od malena i nikad nisam doziveo da vidim ovakvu izjavu jednog nepristojnog....suzdrzacu se.Ti poredi Divca sa Milicicem....to je potpuno anafozicno.Gospodin je rekao dobru stvar,gospodin je i ranije govorio dobre stvari i sta...isteran je iz Partizana,iz nase kosarke.Pogledajte samo ....svi nasi proslavljeni asovi novijeg vremena....svi su distancirani,hiruski odstranjeni.Kad se to promeni...mozemo da se nadamo.Ali dok nam je Bojica i...ostale kompanije...NIJE DOBRO. Ako se pitate zasto Milicic ne igra za svoj klub otidjite na zvanicni sajt NBA i videcete koliko ga cene tamo....ni mrvicu.Zasto? Borbenost 0,Hrabrost 0,tehnika 0,ogroman potrosac lopti,sebican,neumeren u izjavama(imao je skoro slican ekces)....itd

djole

pre 16 godina

Muka mi je od tih "patriota" iz inostranstva koji nam sole pamet. Ajde Divac, bio si igracka legenda, iako si ti prvi poceo sa odbijanjima reprezentativnih nastupa, ali kao covek, barem u mojim ocima, se nisi proslavio u zadnjih nekoliko godina, od privatizacija do vodjenja KK Partizan, pa do obecanja izgradnje hale u Kraljevu. Demagozi su u svakoj prici visak!

MIlorad

pre 16 godina

100%, svi clanovi saveza guraju svoje ideje i svoje ljude. Mi od profesora Nikolica nemamo coveka kojeg i drugi slusaju, svi oni vuku svoje klupske boje iz bivse SFRJ i to nasledstvo nas kolje.
Na mesto selektora treba pedagog sa jakim autoritetom, onom Gurovicu se treba zahvaliti, kao i Jaricu a Milicica treba poslati u osnovnu skolu da se nauci kada, kako i sta moze da prica. Zar takav ludak treba da bude idol nasoj deci?
Treba da se organizuje sistem da 7 najboljih igraca uvek moze da nastupa za reprezentaciju, a pet mladjih se vodi na kaljenje da oste duh takmicenja.
Profesionali treneri (2-3) da obilaze te potencijalne reprezentativce, klince 15-16 godina i da rade sa njima na unapredjenju igre. Tako cemo opet imati jednog novog Divca, Krstica ,Djordjevica.....
Istupiti iz Jadranske Lige i osnovati svoju, sem Beogradskih klubova gde se jos igra kosarka u Srbiji.
Nekad je Borac iz Cacka znao da ljusti sve redom, Sloga iz Kraljeva...sad igraju u prazanim dvoranama u nekoj 2-3 ligi....Tako se ne radi i ne planira, ali zato sva tri kluba iz Slovenije igraju u jakoj ligi i prave talente. Ta ista liga je i rak rana za Hrvatsku kosarku, ni njima to ne treba.
Doziveli smo i jedni i drugi da nam neki Izrael drzi lekcije iz kosarke, tuga i sramota.

kewic

pre 16 godina

Potpuno podrzavem stav Divca ali nemogu da shvatim da je,ne samo on vec i drugi(Savic,Djordjevic...),krenuo logikom ko bolje plati sa njim sam. Ja znam da je lepse ziveti u Spaniji,Italiji itd. nego u Srbiji ali nemogu da shvatim da im je novac i dalje motiv pri izboru kluba u kojem ce raditi.Ne bi trebali, svi oni, zaboraviti gde su nacinili prve kosarkaske korake, stekli afirmaciju i dali bi bili to sto jesu da nisu igrali u Partizanu,Zvezdi...
Ja sam uveren kada bi oni i ljudi poput njih radili ne samo u savezu vec i po klubovima ,bilo manje odlazenje igraca sa 17 iji 18 godina u inostranstvo i siguran sam bolji odaziv kvalitetnih igraca u reprezentaciju.
Jedini primer je Danilovic,svaka mu cast, i vidite kako ide Partizanu.
Bez zvucnih imena u upravama klubova nema ni jakih sponzora,nema para,nema ni rezultata, nema jake lige, nema gledalaca,nema ni jake reprezentacije.
Dakle bez Divca,Djordjevica,Savica,S.Obradovica i drugih, na kljucnim mestima kako u savezu tako i u klubovima(naravno nasim) nema nam skorijeg boljitka.

kurisha

pre 16 godina

Zar nije u Argentini igrala, kakva takva, Jugoslavija. Dakle Diki je bio u pravu sto je zastavu "uklonio" tokom slavlja. To je bila pobeda za zajednicku drzavu i ni pod kojom drugom ne sme da se slavi sem pod onom pod kojom si dosao na prvenstvo!
A sto se komentara tice, on je lepo rekao da zna da ima problema ali nemam resenje. Da su mu rekli nadji ga i dobijas poziciju celnog coveka u KSS, on bi imao sta da kaze :)

voja, fan of the greatest basketball club in the world...ever!

pre 16 godina

Jaramaz

Kako neverovatan završetak komentara, pominjanje gaženja hrvatske zastave... Kako ti je uopšte palo na pamet da to pominješ, evo živo me zanima, otkud ta misao u tvojoj glavi? Ne mogu da verujem da si uopšte pokušao da te dve situacije, razloge njihovih postupaka, situaciju u kojoj se on tada nalazio i sadašnje stanje, staviš na isti tas, neverovatno! Majstore, sprečavanje širenja hrvatske zastave bio je čin očuvanja jedinstva, sloge, zajedništva i drugarstva ekipe koja je rasturila sve protivnike u Argentini, i njihovih navijača, države za koju su igrali. Uostalom, u tome i leži ključ Divčeve popularnosti kod nas i u SAD-u. Ovo što si ti napisao, toga se ni "Pajtonovci" ne bi dosetili.

Milos

pre 16 godina

Cenio sam ovog coveka kao igraca strasno...
Ali vremenom... Prvo basket sa predsednikom Tadicem, a posle pljuvacina, posle kupovina svega i svacega, pa opet nista...drzava mu za sve kriva...A sad pljuje po ljudima koji su ga stvorili... Zasto onda ta njegova generacija ne uzme stvar u svoje ruke.. Divac, Savic, Paspalj, Bodiroga, Djordjevic, Danilovic, Sale Obradovic, Loncar, Tomasevic, Rebraca... da ne preskocim nekog...Svi su zavrsili ili su na zalasku koarkaskih karijera... Ili neka dodju i pomognu, ili neka poimence kazu ko je kriv za ovo, ko to upravlja iz senke... Svima nam je najlakse da pljujemo, i to krajnje neodredjeno... Neka kazu taj i taj nam ne da da se vratimo, taj i taj unistava Srpsku kosarku... Ispade da je Sloba bio najbolji za nase sportiste, u njegovo vreme su se svi odazivali... redom... Od petog oktobra... skidam kapu Pesicu... a i on je imao velikih problema sa sastavom... Divcu sad i Milicic smeta , kultura, vaspitanje... Taj decko je barem dosao i borio se, mislim da je to bilo ocigledno! A gde je njegov brat Stojakovic, gde je njegova kultura i vaspitajne da pomisli da zaigra za svoju zamlju? Pa Kostica, san mu da zaigra u NBA kampu... A drzavu ko... Da ne nabrajam..
Skidam kapu Milicicu sa sve onim izjavama, Gurovicu, Rasicu, Ilicu, Jaricu, Teodosicu....
Velikani ili pomozite ili cutite!!!

milan

pre 16 godina

E moj Divac da nam samo ne valja kosarkaski strucni savet gde bi nam kraj bio!Nama bre ne valjaju svi saveti koje imamo u ovoj drzavi svi ti saveti su u vreme komunizma popunjavani politicki podobnim, e sad ko je od njih i valjao necemu otisao je odatle i to mu je bila samo odskocna daska,oni pak sto su ostali to je sve sljam koji nije sposoban nizasta i koji drze fotelju koju su dobili do zadnjeg atoma snage koju imaju jer oni ni sta drugo i ne znaju da rade nego samo da sede po tim foteljama i mlate praznu slamu.Moj zakljucak za gospodina Divca koga smatram velikim covekom i sportistom a i ostale uspesne SRBE i OSTALE koji vole SRBIJU je pokusajte da pomognete delima a ne recima jer ako to ne uradimo ostace nam samo reci o toj tamo nekoj SRBIJI koja je tamo negde DALEKO postojala.Vasa deca i njihova deca ce vec tada biti uzorni tamo neki Amerikanci, Nemci, Francuzi ako vama to nije problem onda je u redu nisam na vas koji ovo citate ni mislio.Gospodine DIVAC finansijska zrtva je malo spram zadovoljstva koje covek ima kada je svestan da je uradio nesto dobro za sebe i svoje bliznje, pisem vam ovo iz duse ja buduci inzenjer koji ce verovatno morati da ide u beli svet kao i vi jer necu imati da radim sta ovde zbog onih gore pomenutih clanova raznih saveta koji su unistili skoro sve sto je vredelo u ovoj zemlji, pa kada se obezbedim finansijski vratim u svoju zemlju, jer kakva je takva je, moja je.Nema meni (nama) zivota bez SRBIJE ni SRBIJI zivota bez nas!

milan

pre 16 godina

Ako ti ne valja ovo sto se desava dodji u Srbiju osnuj stranku dobices glasove sigurno da formiras vladu pa onda posto bas ne znas puno o politici postavi profesionalce da se njome bave a ako ne valjaju smenjuj i postavljaj nove samo tako ce nam biti bolje

superhik

pre 16 godina

Konacno je neko rekao javno ono sto vec svi znaju!Hvala ti Vlade za ovaj pocetak.To je jedino resenje da se istina izbaci na videlo.Da se zna ko sa kim ne prica i ko koga minira.Svi predhodni treneri su bili saplitani od kolega a najvise od ove struje koja je sad na sceni(Kapicic,Slavnic),mada nisu pomagali ni ostali.Zbog tih veoma uticajnih ljudi i vecina igraca dobro razmisli pre nego prihvati poziv u reprezentaciji da se ne bi zamerio nekom ko nije iz tog klana a moze mu posle praviti problem.Nisu igraci krivi, ni oni koji su igrali(osim sto su nas pojedini brukali ponasanjem i izjavama) ni oni koji nisu igrali.Krivci su u foteljama i njih treba skinuti.Ja se nadam da ce Divcu i drugarima prekipeti vise da gledaju sta se radi i da ce uzeti stvar u svoje ruke po cenu i da se zamere sa nekima koji su ih trenirali i bili im predpostavljeni u klubovima i reprezentaciji.Prvi korak su ostavke Kapicica i Slavnica, raspustanje(ne)strucnog saveta, dovodjenje trenera sa iskustvom, rezultatima i autoritetom.Nakon toga treba razgovarati posteno sa svim igracima koji bi mogli pomoci reprezentaciji u narednom periodu, sklopiti i neke ugovore ako treba (kao amerikanci npr.) i onda sve ispocetka.Mislim da necemo dugo cekati na rezultat samo treba poceti od necega.Kod nas je to moguce jedino uz svadje i skidanje glava jer krivci nece sami pocrveneti i skloniti se i pustiti sposobnije.Divac, Djordjevic, Paspalj, Bodiroga, Savic, Danilovic, Obradovic, Rebraca... moraju da shvate ozbiljnost situacije i da preuzmu stvar u svoje ruke po svaku cenu.Svadje su neizbezne ali i neophodne za dobrobit svetinje reprezentacije.Narod Vas obozava i bice uz Vas kad krenete u borbu sa kriminalcima koji su uzurpirali nasu kosarku.Divac je vec jednom odustao od borbe kada je Partizan u pitanju, nadam se da ce se predomisliti i vratiti u njegov klub i nadam se da sa reprezentacijom nema odustajanja.

Cale

pre 16 godina

@Jaramaz, zaista ne bih zeleo da budem Divcev advokat ali se ne slazem sa tobom. Mislim da je dobro sto Divac kaze sta je jedan od bitnih problema (da je i jedini ne bi bilo strasno), pogotovu sto ja ne vidim neku vajdu od tog saveta kojemu je izgleda jedini zadatak da izglasa selektora, a sada vidimo i po kojim principima.
Daleko od toga da ja njima nesto zameram kao strucnjacima ili ljudima, ali ako oni ne rade na nekom ozbiljnijem programu revitalizacije kosarke selektora moze da izabere i sam savez.
Mene najvise plasi to sto ce i nase mladje generacije da udju u taj bubanj u kome se sada nalaze seniori.
Covek i sam kaze da ne zna kako da se rese problemi, ali verujem da bi i on i Sale i Bodiroga i mnogi drugi trebali da se aktivnije ukljuce u zbivanja u kosarci, mada je tesko nama, obicnim smrtnicima, shvatiti na kakve bi otpore oni tada naisli i da li mozda i beze od saveza zato sto su svesni da ne mogu da promene stanje. I jos nesto, da bi se oni sada ozbiljno bavili kosarkom kod nas morala bi da postoji jedna strasna motivacija (ludacka zelja - da parafraziram Moku), a ja bas nisam siguran da svi imaju napunjene baterije, mnogo njih je tek prestalo da se aktivno bavi igranjem i imaju manje - vise veoma unosne poslove u mnogo ugodnijim sredinama.

A i sto se paranja sahovnice 91-ve tice, u trenutku kada se to desilo stvari su izgeldale mnogo drugacije od danasnje situacije. Ali to su neke druge teme, ne vereujem da je to uradio iz bilo kakve mrznje.

I jos nesto, ako smo ozbiljna kosarkaska zemlja i ako imamo ambicije da se vratimo na stare staze Darko Milicic mora da dobije zescu suspenziju, moj predlog je 2 godine (da igramo na olimpijadi sledece godine rekao bih godinu dana tako da ne moze tamo da nastupa, ovako godina ne znaci nista).

Dusan NS

pre 16 godina

Kao prvo cestitao bih Jaramezu na pobedi njegove reprenzetazije nad nepobedivom Spanijom i posavetovao mu da se ne'vata vec milion puta prezvakanih tema... Taj Divcev gest bi danas kad je HR suverena drzava svakako bio ogroman skandal, ali te 1990. bi isto tako bio skandal da takve separatisticke oznake niko ne ozbaci iz terena... bla bla bla... ne znam zasto ti uopste objasnjavam kad se ocigledno pravis blesav?!?!? Verovatno sam lepo vaspitan kad i na ocigledne bezobrazne provokacije pokusavam da argumentujem...

Sto se tice divceve izjave mislim da je krajnje vreme bilo da neko javno kaze ono sto svi mi vec odavno znamo! Ubedjen sam da je taj Strucni Savet jedan od retkih tela (verovatno i jedini) koji losije, neproduktivnije, nesposobnije i manje radi od nase savezne skupstine!

RJ

pre 16 godina

U potpunosti se slazem da taj strucni savet treba ukinuti, pa taj strucni savet otkada postoji mislim da nije odrzao zasedanje u punom sastavu..
A od njih se ocekuje da donose sve vazne odluke za srpsku kosarku

Jaramaz

pre 16 godina

e pa on bi ukinuo, ja bih prekinuo a neko drugi bi zakinuo itd.. cenim divca kao velikog sportistu i coveka ali ovakve izjave nemaju nikakvog smisla. kritika bez konstruktivnog pristupa tj. bez alternative je jalova i nevodi nikamo! nije pitanje dali se treba menjati nesta u kss nego je pitanje kako ta nova organizacija treba da izgleda. mnogi kritikuju nase umorne ili ozljedjene manekene koji nece da igraju za reprezentaciju, a sta je sa nasim bogovima divcem djordjevicem bodirogom itd. sta oni rade tokom godine i za vreme leta? divac daje izajave dok radi i zaradjuje pare u spaniji, bodirogi je prioritet kamp a sale jos nije mentalno dovoljno spreman da preuzme reprezentaciju itd.
po meni jedni i drugi argumentiraju na isti nacin i jedni i drugi aktivno beze od reprezentacije. mislim da bi bilo svima njima pametno da manje pametuju i ako nemaju konstruktivan predlog bolje da nedaju nikakve izjave jer bi se mogli s vremenom diskreditirati na slican nacin kao sto se to desilo i nasoj kosarci.
i za kraj jos jedno: ako je u stanju da govori o (ne)vaspitanju drugih onda mi nije jasno zasto je on (tako lepo vapitan) gazio hrvatsku zastavu na sp u argentini ? uz svo razumevanje za taj cin vaspitani ljudi takve stvari ne rade

Александра, Гробари - Кумодраж

pre 16 godina

Браво легендо!! Од свих наших кошаркашких мајстора, ти си ми број један и увек ћеш то остати. Све си ти то лепо рекао, вероватно имаш још доста тога да кажеш и све је то сигурно истина... Али ја те молим, вероватно би и сви то урадили... Дођи да помогнеш. Лако је причати... Не готивим Моку, али је он ипак узео ''врућ'' кромпит у руке.

voja, fan of the greatest basketball club in the world...ever!

pre 16 godina

Jaramaz

Kako neverovatan završetak komentara, pominjanje gaženja hrvatske zastave... Kako ti je uopšte palo na pamet da to pominješ, evo živo me zanima, otkud ta misao u tvojoj glavi? Ne mogu da verujem da si uopšte pokušao da te dve situacije, razloge njihovih postupaka, situaciju u kojoj se on tada nalazio i sadašnje stanje, staviš na isti tas, neverovatno! Majstore, sprečavanje širenja hrvatske zastave bio je čin očuvanja jedinstva, sloge, zajedništva i drugarstva ekipe koja je rasturila sve protivnike u Argentini, i njihovih navijača, države za koju su igrali. Uostalom, u tome i leži ključ Divčeve popularnosti kod nas i u SAD-u. Ovo što si ti napisao, toga se ni "Pajtonovci" ne bi dosetili.

najgori

pre 16 godina

Mi smo najgori narod na svijetu sa najprljavijim mentalitetom. Samo tako se mogu izroditi ideje poredjenja Divcevog ponasanja kada je sklonio Hrvatsku zastavu sa sahovnicom(U Argentini?!? Nije je donjeo neko iz Hrvatske vec sin nekog ko je iz Hrvatske otisao 1945. Nikako cin ljubavi prema reprezantaciji SFRJ koja uze zlato vec naprotiv zesca provokacija u veoma burnim vremenima) sa najnekulturnijim pljuvanjem i vrijedjanjem sudija. Pa i da si u pravu ne dokazuje se sudijska greska pred kamerama vec se zalba uputi komisiji uz podrsku kss-a a ne da sekretar kaze "rado cu platiti kaznu" Kao, eto mi smo u pravu jesu sudije sveo ono sto Darko izlaja pred kamerama taman da djeca pred spavanje malo na televiziji nauce nesto od "idola" sa srpskim grbom na dresu.
Allllllllloooooo. Pameti!!! Ima li te!!!

Dosao je Divac i poceo da ulaze u sport, industriju svoju zamlju. Jeli ga mafija otjerala? Jeste. Sto? Procitaj prvu recenicu.
Ne moze znanje i postenje da nikne kad nas. Nema ga odavno. A sitne ribe plivaju u maloj bari i mute nam zivot i buducnost.

Kazu, Divac se bavi nekim kampovima... Jeste. Cime se kriticari bave? Sigurno ne dobrotvornim radom koji se odvija u tim kampovima za djecu u kojim se pruza alternativa sivilu i drogama. Jednom godisnje sjednu kriticari sa pivom ispred televizora i kad im sovinizam pretrpi udarac jer Srbija izgubi od recimo Izraela onda drvlje i kamenje po kome drugom nego Divcu jer eto, ima kamp za djecu!?!

Sto je puno, puno je!

Milos

pre 16 godina

Cenio sam ovog coveka kao igraca strasno...
Ali vremenom... Prvo basket sa predsednikom Tadicem, a posle pljuvacina, posle kupovina svega i svacega, pa opet nista...drzava mu za sve kriva...A sad pljuje po ljudima koji su ga stvorili... Zasto onda ta njegova generacija ne uzme stvar u svoje ruke.. Divac, Savic, Paspalj, Bodiroga, Djordjevic, Danilovic, Sale Obradovic, Loncar, Tomasevic, Rebraca... da ne preskocim nekog...Svi su zavrsili ili su na zalasku koarkaskih karijera... Ili neka dodju i pomognu, ili neka poimence kazu ko je kriv za ovo, ko to upravlja iz senke... Svima nam je najlakse da pljujemo, i to krajnje neodredjeno... Neka kazu taj i taj nam ne da da se vratimo, taj i taj unistava Srpsku kosarku... Ispade da je Sloba bio najbolji za nase sportiste, u njegovo vreme su se svi odazivali... redom... Od petog oktobra... skidam kapu Pesicu... a i on je imao velikih problema sa sastavom... Divcu sad i Milicic smeta , kultura, vaspitanje... Taj decko je barem dosao i borio se, mislim da je to bilo ocigledno! A gde je njegov brat Stojakovic, gde je njegova kultura i vaspitajne da pomisli da zaigra za svoju zamlju? Pa Kostica, san mu da zaigra u NBA kampu... A drzavu ko... Da ne nabrajam..
Skidam kapu Milicicu sa sve onim izjavama, Gurovicu, Rasicu, Ilicu, Jaricu, Teodosicu....
Velikani ili pomozite ili cutite!!!

Александра, Гробари - Кумодраж

pre 16 godina

Браво легендо!! Од свих наших кошаркашких мајстора, ти си ми број један и увек ћеш то остати. Све си ти то лепо рекао, вероватно имаш још доста тога да кажеш и све је то сигурно истина... Али ја те молим, вероватно би и сви то урадили... Дођи да помогнеш. Лако је причати... Не готивим Моку, али је он ипак узео ''врућ'' кромпит у руке.

Jaramaz

pre 16 godina

e pa on bi ukinuo, ja bih prekinuo a neko drugi bi zakinuo itd.. cenim divca kao velikog sportistu i coveka ali ovakve izjave nemaju nikakvog smisla. kritika bez konstruktivnog pristupa tj. bez alternative je jalova i nevodi nikamo! nije pitanje dali se treba menjati nesta u kss nego je pitanje kako ta nova organizacija treba da izgleda. mnogi kritikuju nase umorne ili ozljedjene manekene koji nece da igraju za reprezentaciju, a sta je sa nasim bogovima divcem djordjevicem bodirogom itd. sta oni rade tokom godine i za vreme leta? divac daje izajave dok radi i zaradjuje pare u spaniji, bodirogi je prioritet kamp a sale jos nije mentalno dovoljno spreman da preuzme reprezentaciju itd.
po meni jedni i drugi argumentiraju na isti nacin i jedni i drugi aktivno beze od reprezentacije. mislim da bi bilo svima njima pametno da manje pametuju i ako nemaju konstruktivan predlog bolje da nedaju nikakve izjave jer bi se mogli s vremenom diskreditirati na slican nacin kao sto se to desilo i nasoj kosarci.
i za kraj jos jedno: ako je u stanju da govori o (ne)vaspitanju drugih onda mi nije jasno zasto je on (tako lepo vapitan) gazio hrvatsku zastavu na sp u argentini ? uz svo razumevanje za taj cin vaspitani ljudi takve stvari ne rade

Dusan NS

pre 16 godina

Kao prvo cestitao bih Jaramezu na pobedi njegove reprenzetazije nad nepobedivom Spanijom i posavetovao mu da se ne'vata vec milion puta prezvakanih tema... Taj Divcev gest bi danas kad je HR suverena drzava svakako bio ogroman skandal, ali te 1990. bi isto tako bio skandal da takve separatisticke oznake niko ne ozbaci iz terena... bla bla bla... ne znam zasto ti uopste objasnjavam kad se ocigledno pravis blesav?!?!? Verovatno sam lepo vaspitan kad i na ocigledne bezobrazne provokacije pokusavam da argumentujem...

Sto se tice divceve izjave mislim da je krajnje vreme bilo da neko javno kaze ono sto svi mi vec odavno znamo! Ubedjen sam da je taj Strucni Savet jedan od retkih tela (verovatno i jedini) koji losije, neproduktivnije, nesposobnije i manje radi od nase savezne skupstine!

DjPetrovic

pre 16 godina

@Jaramaz
Prijatelju, imas problem. Divac nije gazio hrvatsku zastavu, vec ju je samo vratio na tribine (ne zato sto ima nesto protiv Hrvata, vec zato sto se zemlja tada zvala Jugoslavija). Verovao ti to ili ne, on bi u tom trenutku to isto uradio i sa srpskom zastavom, da se takva pojavila. Zemlja je bila Jugoslavija, igralo se i navijalo za Jugoslaviju. A ono sto je Milicic ispricao je sramota za svakog iole vaspitanog gradjanina bilo koje zemlje. Ako tebe nije, mene jeste.

Srbin

pre 16 godina

Vlade mnogo toga sto si rekao je ok, ali sta ce njima ljubav od drzave(njenih politicara). Pa mi je obicni ljudi imamo jos manje ali ipak uvek sedimo kao ludi ispred televizora.
ONI TREBA DA IGRAJU ZA NAS A NE ZA POLITICARE.

PS I ti si poceo da lupas

kurisha

pre 16 godina

Zar nije u Argentini igrala, kakva takva, Jugoslavija. Dakle Diki je bio u pravu sto je zastavu "uklonio" tokom slavlja. To je bila pobeda za zajednicku drzavu i ni pod kojom drugom ne sme da se slavi sem pod onom pod kojom si dosao na prvenstvo!
A sto se komentara tice, on je lepo rekao da zna da ima problema ali nemam resenje. Da su mu rekli nadji ga i dobijas poziciju celnog coveka u KSS, on bi imao sta da kaze :)

Aca_USA

pre 16 godina

Potpuno je u pravu. Kakav strucni savet kao kolektivni organ rukovodjenja. Stankovica za predsednika najmanje 4-godisnjem mandatom. On bira saradnike i selektore i postavlja program rada.

djole

pre 16 godina

Muka mi je od tih "patriota" iz inostranstva koji nam sole pamet. Ajde Divac, bio si igracka legenda, iako si ti prvi poceo sa odbijanjima reprezentativnih nastupa, ali kao covek, barem u mojim ocima, se nisi proslavio u zadnjih nekoliko godina, od privatizacija do vodjenja KK Partizan, pa do obecanja izgradnje hale u Kraljevu. Demagozi su u svakoj prici visak!

ChatNick

pre 16 godina

Kako je smeo da kritikuje Darka? Pa lepo, pitali su ga za misljenje i on je odgovorio.
Kako neki smeju da kritikuju Vlada? On je covek vise uradio za Srbiju (ne samo za kosarku u Srbiji) nego sto mnogi od vas mogu da smisle sta da ucine za svoju zemlju. On je i probao da radi u zemlji sa Partizanom ali nisu mu dali i normalno je da ode da radi svoj posao na mestu na kojem mu je to omoguceno.
Apsolutno mislim da savet u ovom sazivu mora da se raspusti (uz duzno postovanje vecini ljudi koji u njemu sede), ali ga ne bih ukinuo kao telo jer je kao zamisao sjajna ideja da grupa dokazanih strucnjaka vodi brigu o nasoj kosarci. Mislim da je dosao red na smenu generacija i u savetu i da bi u njega trebali da udju ljudi kosarkaske G7, plus ostali asovi te generacije.
Licno mi je neverovatno da je nedostatak patriotizma razlog sto i kosarkasi i bivsi asovi odbijaju da se stave na uslugu savezu. Tu je nesto nogo dublje u pitanju. A kako riba smrdi od glave logicno je da se od vrha krene sa ciscenjem. Samo je pitanje ko ima ovlascenje i, naravno, zelju da se lati tog posla?

Razocaran

pre 16 godina

Ma svaka cast Divcu ali ovakav komentar moze i moja Baba Rajka da da. Sta to znaci "Drzava ne pokazuje dovoljno ljubavi prema kosarkasima"? Ne znam kakvu vrstu ljubavi Divac ocekuje od politicara? Jer to uzrok neuspeha Srpske kosarke zadnjih godina? Predpostavljam da je on dobijao vise ljubavi i paznje od SPS-JUL politicara 90-tih kad je tadasnja reprezentacija bila uspesna.
Ceo intervju bez i jedne jedine konkretne stvari, ideje, predloga. Vise se ocekuje od osobe njegovog kalibra, mnogo vise.

Cale

pre 16 godina

@Jaramaz, zaista ne bih zeleo da budem Divcev advokat ali se ne slazem sa tobom. Mislim da je dobro sto Divac kaze sta je jedan od bitnih problema (da je i jedini ne bi bilo strasno), pogotovu sto ja ne vidim neku vajdu od tog saveta kojemu je izgleda jedini zadatak da izglasa selektora, a sada vidimo i po kojim principima.
Daleko od toga da ja njima nesto zameram kao strucnjacima ili ljudima, ali ako oni ne rade na nekom ozbiljnijem programu revitalizacije kosarke selektora moze da izabere i sam savez.
Mene najvise plasi to sto ce i nase mladje generacije da udju u taj bubanj u kome se sada nalaze seniori.
Covek i sam kaze da ne zna kako da se rese problemi, ali verujem da bi i on i Sale i Bodiroga i mnogi drugi trebali da se aktivnije ukljuce u zbivanja u kosarci, mada je tesko nama, obicnim smrtnicima, shvatiti na kakve bi otpore oni tada naisli i da li mozda i beze od saveza zato sto su svesni da ne mogu da promene stanje. I jos nesto, da bi se oni sada ozbiljno bavili kosarkom kod nas morala bi da postoji jedna strasna motivacija (ludacka zelja - da parafraziram Moku), a ja bas nisam siguran da svi imaju napunjene baterije, mnogo njih je tek prestalo da se aktivno bavi igranjem i imaju manje - vise veoma unosne poslove u mnogo ugodnijim sredinama.

A i sto se paranja sahovnice 91-ve tice, u trenutku kada se to desilo stvari su izgeldale mnogo drugacije od danasnje situacije. Ali to su neke druge teme, ne vereujem da je to uradio iz bilo kakve mrznje.

I jos nesto, ako smo ozbiljna kosarkaska zemlja i ako imamo ambicije da se vratimo na stare staze Darko Milicic mora da dobije zescu suspenziju, moj predlog je 2 godine (da igramo na olimpijadi sledece godine rekao bih godinu dana tako da ne moze tamo da nastupa, ovako godina ne znaci nista).

superhik

pre 16 godina

Konacno je neko rekao javno ono sto vec svi znaju!Hvala ti Vlade za ovaj pocetak.To je jedino resenje da se istina izbaci na videlo.Da se zna ko sa kim ne prica i ko koga minira.Svi predhodni treneri su bili saplitani od kolega a najvise od ove struje koja je sad na sceni(Kapicic,Slavnic),mada nisu pomagali ni ostali.Zbog tih veoma uticajnih ljudi i vecina igraca dobro razmisli pre nego prihvati poziv u reprezentaciji da se ne bi zamerio nekom ko nije iz tog klana a moze mu posle praviti problem.Nisu igraci krivi, ni oni koji su igrali(osim sto su nas pojedini brukali ponasanjem i izjavama) ni oni koji nisu igrali.Krivci su u foteljama i njih treba skinuti.Ja se nadam da ce Divcu i drugarima prekipeti vise da gledaju sta se radi i da ce uzeti stvar u svoje ruke po cenu i da se zamere sa nekima koji su ih trenirali i bili im predpostavljeni u klubovima i reprezentaciji.Prvi korak su ostavke Kapicica i Slavnica, raspustanje(ne)strucnog saveta, dovodjenje trenera sa iskustvom, rezultatima i autoritetom.Nakon toga treba razgovarati posteno sa svim igracima koji bi mogli pomoci reprezentaciji u narednom periodu, sklopiti i neke ugovore ako treba (kao amerikanci npr.) i onda sve ispocetka.Mislim da necemo dugo cekati na rezultat samo treba poceti od necega.Kod nas je to moguce jedino uz svadje i skidanje glava jer krivci nece sami pocrveneti i skloniti se i pustiti sposobnije.Divac, Djordjevic, Paspalj, Bodiroga, Savic, Danilovic, Obradovic, Rebraca... moraju da shvate ozbiljnost situacije i da preuzmu stvar u svoje ruke po svaku cenu.Svadje su neizbezne ali i neophodne za dobrobit svetinje reprezentacije.Narod Vas obozava i bice uz Vas kad krenete u borbu sa kriminalcima koji su uzurpirali nasu kosarku.Divac je vec jednom odustao od borbe kada je Partizan u pitanju, nadam se da ce se predomisliti i vratiti u njegov klub i nadam se da sa reprezentacijom nema odustajanja.

Dragan Bosnjakovic

pre 16 godina

Znate,kad je ZORAN SLAVNIC dosao na mesto selektora,svi
ama bas svi SU MU OKRENULI LEDJA,pocevsi i od tog,koji sad NA SVA USTA kritikuje!Gde su tada bili"zasluznmi"
Danilovic,sakupljac slika VUJOSEVIC...treba li jos?
Bas takva"skupina"koj iz drugog plana rusi sve sto moze
ni GOSPODINU BORI STANKOVICU je bukvalno opstruirala
povratak u nasu kosarku.Moko,ukoliko imas snage da se sa tom bandom izboris,OSTANI.Ako ne,otidi pa neka oni
vedre i oblace NASOM kosarkom!
A licno mislim da bi ti vecu podrsku i pomoc pruzili tvo
ji bivsi saigraci Rato,Damir,Nikola...
Neka ti je Bog u pomoci(mnogi od pomenutih i nepomenutih
rusitelja su,i ne tako davno govorili i pljuvali Boga jer je" tako trebalo"a sad se cak i krste,javno)!!
Dragan

milan

pre 16 godina

E moj Divac da nam samo ne valja kosarkaski strucni savet gde bi nam kraj bio!Nama bre ne valjaju svi saveti koje imamo u ovoj drzavi svi ti saveti su u vreme komunizma popunjavani politicki podobnim, e sad ko je od njih i valjao necemu otisao je odatle i to mu je bila samo odskocna daska,oni pak sto su ostali to je sve sljam koji nije sposoban nizasta i koji drze fotelju koju su dobili do zadnjeg atoma snage koju imaju jer oni ni sta drugo i ne znaju da rade nego samo da sede po tim foteljama i mlate praznu slamu.Moj zakljucak za gospodina Divca koga smatram velikim covekom i sportistom a i ostale uspesne SRBE i OSTALE koji vole SRBIJU je pokusajte da pomognete delima a ne recima jer ako to ne uradimo ostace nam samo reci o toj tamo nekoj SRBIJI koja je tamo negde DALEKO postojala.Vasa deca i njihova deca ce vec tada biti uzorni tamo neki Amerikanci, Nemci, Francuzi ako vama to nije problem onda je u redu nisam na vas koji ovo citate ni mislio.Gospodine DIVAC finansijska zrtva je malo spram zadovoljstva koje covek ima kada je svestan da je uradio nesto dobro za sebe i svoje bliznje, pisem vam ovo iz duse ja buduci inzenjer koji ce verovatno morati da ide u beli svet kao i vi jer necu imati da radim sta ovde zbog onih gore pomenutih clanova raznih saveta koji su unistili skoro sve sto je vredelo u ovoj zemlji, pa kada se obezbedim finansijski vratim u svoju zemlju, jer kakva je takva je, moja je.Nema meni (nama) zivota bez SRBIJE ni SRBIJI zivota bez nas!

milan

pre 16 godina

Ako ti ne valja ovo sto se desava dodji u Srbiju osnuj stranku dobices glasove sigurno da formiras vladu pa onda posto bas ne znas puno o politici postavi profesionalce da se njome bave a ako ne valjaju smenjuj i postavljaj nove samo tako ce nam biti bolje

kewic

pre 16 godina

Potpuno podrzavem stav Divca ali nemogu da shvatim da je,ne samo on vec i drugi(Savic,Djordjevic...),krenuo logikom ko bolje plati sa njim sam. Ja znam da je lepse ziveti u Spaniji,Italiji itd. nego u Srbiji ali nemogu da shvatim da im je novac i dalje motiv pri izboru kluba u kojem ce raditi.Ne bi trebali, svi oni, zaboraviti gde su nacinili prve kosarkaske korake, stekli afirmaciju i dali bi bili to sto jesu da nisu igrali u Partizanu,Zvezdi...
Ja sam uveren kada bi oni i ljudi poput njih radili ne samo u savezu vec i po klubovima ,bilo manje odlazenje igraca sa 17 iji 18 godina u inostranstvo i siguran sam bolji odaziv kvalitetnih igraca u reprezentaciju.
Jedini primer je Danilovic,svaka mu cast, i vidite kako ide Partizanu.
Bez zvucnih imena u upravama klubova nema ni jakih sponzora,nema para,nema ni rezultata, nema jake lige, nema gledalaca,nema ni jake reprezentacije.
Dakle bez Divca,Djordjevica,Savica,S.Obradovica i drugih, na kljucnim mestima kako u savezu tako i u klubovima(naravno nasim) nema nam skorijeg boljitka.

MIlorad

pre 16 godina

100%, svi clanovi saveza guraju svoje ideje i svoje ljude. Mi od profesora Nikolica nemamo coveka kojeg i drugi slusaju, svi oni vuku svoje klupske boje iz bivse SFRJ i to nasledstvo nas kolje.
Na mesto selektora treba pedagog sa jakim autoritetom, onom Gurovicu se treba zahvaliti, kao i Jaricu a Milicica treba poslati u osnovnu skolu da se nauci kada, kako i sta moze da prica. Zar takav ludak treba da bude idol nasoj deci?
Treba da se organizuje sistem da 7 najboljih igraca uvek moze da nastupa za reprezentaciju, a pet mladjih se vodi na kaljenje da oste duh takmicenja.
Profesionali treneri (2-3) da obilaze te potencijalne reprezentativce, klince 15-16 godina i da rade sa njima na unapredjenju igre. Tako cemo opet imati jednog novog Divca, Krstica ,Djordjevica.....
Istupiti iz Jadranske Lige i osnovati svoju, sem Beogradskih klubova gde se jos igra kosarka u Srbiji.
Nekad je Borac iz Cacka znao da ljusti sve redom, Sloga iz Kraljeva...sad igraju u prazanim dvoranama u nekoj 2-3 ligi....Tako se ne radi i ne planira, ali zato sva tri kluba iz Slovenije igraju u jakoj ligi i prave talente. Ta ista liga je i rak rana za Hrvatsku kosarku, ni njima to ne treba.
Doziveli smo i jedni i drugi da nam neki Izrael drzi lekcije iz kosarke, tuga i sramota.

Car

pre 16 godina

Car | Subota, 8 Septembar 2007. 10:47h
Hajmo se malo vratiti u blisku istoriju Evropsko u Turskoj 2003 posljednja medalja(zlatna) i od tada krece sunovrat kosarke u Srbiji. Tako da ovi neuspjesi seniorskog tima i nisu neko veliko iznenadjenje nego surova stvranost. Moki je bez obzira sta mi pisali i kritikovali ga najjteze, prvo velika je mrlja kad ti u CV pise prvi trener Srbije i sve tri izgubljene partije na EP. Dovoljno receno sto se Moke tice. E sad ovi otkazi igraca, kako tu da budes pametan sta da im radis, ja se donekle slazem sa vama sto se tice saveza, ali savez ne igra, Obradovic je svjetski trener sa najjvise trofeja u Evropi pa nista nije moga da uradi prije dvje godine a ne moze se reci da tada nije imao igrace. Po mome misljenju tu ima svega po malo ali sta je pravi recept da se kosarka dovede na grane na kojima je bila to ne znam a bogami vidim da ne znaju ni ljudi u savezu, ne moze se reci da tamo nema normalnih. Krivo mi je sto Maljkovic, Divac, Djordjevic i svi ostali sto nesto znace u kosarci nemaju vremena da pomognu ili nece da se "provaljuju". Najlakse je reci ja sam zauzet imam obaveza sa tim i tim klubom. Pa ako ste toliko zabrinuti za kosarku Srbije tu nema zauzetosti nego pomozi ako mozes i znas. Ovo je stva o dobronamje a kritika, malo me nervira to neckanje i zauzetost. I za kraj, mozda bi bolje bilo da su omladinci ostali u Spaniji pa da se uugravaju za naredna EP, makar bi dobili na iskustvu, mozda bi izgubili sve tri utakmice ali sazi u rok sluzbe. Znam lako je sad pamtetovati kad je bitka gotova.

A sto se Vlade Divca tice, on je otisao da bude glavni savjetnik u Realu a ne u Partizanu, nemojte da odma napadate, svi ti bivsi igraci i strucnjaci, samo kazu da nesto ne valja sta ih je strah da kazu sta ne valja?

Pa borite se da izbacite te iz saveza ako ne valjaju, krivo mi je svi znaju da kritikuju od velikih, ali im uvjek nesto fali.

Uradite nesto, ako imate smjelosti lako je kritikovati.

IVA

pre 16 godina

Dokle god drzava pre svih Tadic I Kostunica ne pozovu I sednu I ISKRENO razgovaraju sa Borom Stankovicem I Vladom Divcem I ostave politiku po strani,sujetu,ljubomoru,I kazu "zelimo da iskreno pomognemo koliko god mozemo ,ali nas ubedite da se nece raditi kao u proteklih 15 godina",dotle cemo slusati BAJKE kako neki novi klinci misle samo na pare,kako nisu patriote I sl. A TO sto drzava Srbija nije izgradila nijedan MODERAN TENISKI kompleks,dovoljno govori koliko je drzavu briga za sport.Ali ce zato juriti ko ce pre da primi ili ko ce da se slika sa Novakom Djokovicem ako osvoji US Open.

RJ

pre 16 godina

U potpunosti se slazem da taj strucni savet treba ukinuti, pa taj strucni savet otkada postoji mislim da nije odrzao zasedanje u punom sastavu..
A od njih se ocekuje da donose sve vazne odluke za srpsku kosarku

Filip

pre 16 godina

U pravu si Vlade 100%,jer ovi klinci,koji su ovo Leto osvojili sva moguća zlata,mogu lako da propadnu i nestanu!!!A zašto??Zato što od ovih iskusnih igrača,niko više neće hteti igrati za reprezntaciji.Tu mislim na ove straije od 25 godine,jer se boje odgovornosti,novog debakla i zasićeni su!!A klinci će igrati sami,to će biti igrači od 18 do 23-24 godine i lako će se desiti novi debakl!!

Fakin' Zouk

pre 16 godina

E, Vlade dodji u Beograd pa radi na poboljsanju nase kosarke.Ako ista ja mislim da je Slavnic najbolje hteo podmladjivanjem reprezentacije, a to sto je dijabola od trenera to je druga prica.Dosta mi je vise tvojih komentara iz Madrida, LA, itd. Uhvati se u kostac vec jednom.

Danijel

pre 16 godina

Apsolutna podrška Divcu i kao čovjeku i kao igraču (bivšem)!
Šta se u stvari dešava iza kulisa? Dvije stvari su mi nekako nelogične:
1. Šta spriječava Divca, Danilovića, Đorđevića, Paspalja, Bodirogu, Savića, Obradovića(Sašu)i ostale da preuzmu stvari u svoje ruke? Siguran sam da bi javnost apsolutno bila uz njih, a isto tako mi je nespojivo sa takvim ljudima mišljenje pojedinaca da se njima kao neda da se bakću sa tim stvarima!
2. Svi pljuju Stojakovića, Radmanovića, Krstića, Pavlovića i još neke, i ja ponekad, ali... Nekako ne mogu prihvatiti razloge koje su navodili za neodazivanje u reprezentaciju! Nevjerujem da su umorni, da se nisu oporavili od povreda, da moraju ići nekakve kampove ili da ne mare za reprezentaciju. Nešto drugo je u pitanju 100%, jer takvi vrhunski sportisti jednostavno ne mogu biti loši ljudi ili loše patriote, ili da im se neda igrati i pobjeđivati za svoj narod!
Ovo sve važi i za naše vrhunske trenere!

analitičar

pre 16 godina

O mnogim pričama Vlade Divca, njegovim žalopojkama kako mu ne daju da ulaže u Srbiju i sl imam vrlo negativno mišljenje. Nema potrebe da mi sad neki zabludeli fan objašnjava kako je Divac kao igrač mnogo učinio za našu košarku jer to NIČIM NE DOVODIM U PITANJE, nego govorim o njegovim biznis pokušajima. On, osim po sjajnoj igračkoj karijeri, nije uložio previše napora da bi sada bio tretiran kao spasioc iz inostranstva.
Ipak, sa dve stvari se uglavnom slažem. Sistem kojim funkcioniše Stručni savet je upravo takav kakvim ga je Divac opisao. I svakako je Stručni savet najslabija karika u radu sa našim igračima. Ne radi se slabo sa mladima (kako je Divac sebi dozvolio da okarakteriše rad iako nema nikakav uvid) nego je problem u funkcionisanju Stručnog saveta i seniorske reprezentacije. Mladi su odlični, treneri koji rade sa njima tokom godine imaju izuzetan entuzijazam i to govore njihovi rezultati. Na ovogodišnjim prvenstvima smo napravili više puta spominjani rezultat i to govori o kvalitetu. Nisu ni te selekcije bile imune na čuvene kadrovske poteze Stručnog saveta, ali su deca bila prejaka. Mi smo imali izvesnog Vaščanina na čelu kadetske, koji se lobira gde stigne (Baletić, Vujošević, Dalipagić), dobije Crnu goru sa 3 poena razlike na Balkanijadi, provlači se kroz Evropsko sa ekipom gde su talentovana krila viša od tudjih centara, ali ono što su te klince učili treneri u klubovima i ovo okruženje je jače i od toga. Divac je u pravu kada kaže da je njegova generacija imala rezultat jer su bili sistem sami za sebe. Skup realnih asova.
Stručni savet može da bude skup dobrih trenera (izvođača radova) ali to ne znači da je svako od njih sposoban da donosi objektivne i kvalitetne odluke vezane za rukovođenje i razvoj. I obratno.
Miličić je svakako nevaspitan i ne vidim kako to može u ovom slučaju da se dovodi u diskusiju. Ako je nekom njegovo ponašanje uopšte, a kruna je ovaj nastup sa mrdanjem ramenima i izgovaranjem mekog "č", opravdano i normalno, onda taj treba da se zapita o svom vaspitanju i modelima ponašanja kojima su ga učili.

DDD

pre 16 godina

Ovim recima je fakticki sve receno:

Ne postoji sistem postepenog ubacivanja u reprezentativni program. Ja ne vidim problem u personalnim rešenjima, već je problem u sistemu koji ne funkcioniše već 15 godina. Taj sistem nije funkcionisao ni onda kada je moja generacija osvajala medalje, ali naša prednost je bila ta što smo imali nasleđe iz prethodnih vremena. Nas nekoliko je funkcionisalo kao poseban sistem i tako smo donosili rezultate.«

Enterprajz

pre 16 godina

U univerzumu postoji ravnoteža koja je jača od svega! Kad je neko toliko godina toliko jak u nečemu mora doći period izjednačavanja polova, a mi smo brate dugo bili ne jaki, nego superiorni u košarci, pa eto, sad malo ravnoteže. Čak i kad bi se svi izljubili, reprezentaciju vodili Obradović, Ivković i Pešić zajedno, odazvali se svi najbolji igrači još neko vrijeme nebi došli na tron! Postoje zakoni prirode i neka sila koja kontroliše UNIVERZUM! Eto, tako se ja tješi,...a možda i ima nešto u tome...

Zlaja

pre 16 godina

G/dine Divac! Divno je to sto sa te udaljenosti mislite o Srpskoj kosarci, medjutim, drugo je misliti a drugo nesto uraditi. Bili ste odlicni u Partizanovim transakcijama CSKA/Kirilenko/Partizan/NBA, prodaji pojedinih igraca po belom svetu a kleli ste se u Partizan i Srpsku kosarku. Lako je pametovati i Vama, i Saleti, i bogomoljcu Dejanu. Zahvaljujuci Srpskoj, a ne Spanskoj i NBA kosarci, dosli ste gdje ste sada. Ako ste toliko zabrinuti, budute direktori u Prijepolju, Beogradu, Zrenjaninu... Legende, uvek potvrdjuju da su legende! Pokazite se! A i onaj saletov tata, Bata jaje... Svi ste vi jajare, povlacite se pred najmanjim problemom, kao i Zele poslije Novog Sada! Kaze nam on, igraci nedisciplinovani! Pa ti si ih majstore selekcionisao, Divac obilazio po Zlatiboru, i njemu slicni... I? Igraci krivi na kraju. Ova deca su htela celo leto, i igrala za Srbiju! Za Srbiju u kojoj nema Madrida, Rima, Andore, itd... Kosarka u Srbiji moze bez strucnog saveta, bez legendi, ali nemoze bez Moke, Mute, Vascanina, Duleta svinje, i onih koji nece iz nje! Neka im je hvala, a legende ce se pojavljivati ponovo kada dece budu prvaci, i kada ih ovi iy Madrida, Rima, Atine, itd... budu hteli u svojim Srpskim Realima, Romama, Panatenaikosima!

Jaramaz

pre 16 godina

@voja...
po principu je vaspitanje nesto sto se moze videti kroz razne kontekste, ako ti sprecavas sirenje necega gazenjem, onda mi je jasno zasto nisi u stanju shvatiti otkud ta usporedba. taj cin je bio cin divljaka kako god ti to okrenuo. medjutim ne pada mi na pamet da ga kritikujem zbog toga jer se te stvari desavaju u trenucima emocionalnog praznjenja pa su prirodna i donekle razumljiva pojava, ali ocekujem (pogotovo od njega) da ne daje takve izjave i pametuje drugima (milicic je reagovo isto tako emotivno nakon kradje protiv grka).

Vucko

pre 16 godina

Nasa kosarka je ovakva jer oni kosarkaski centri koji su bili aktuelni kada se basket igrao iz ljubavi, vise nego zbog para, tj. u doba SFRJ, kao KV i CA na margini. U medjuvremenu su se pojavili neki koji prodaju nedovrsene talente koji kada odu ostanu na tom nivou, ne dostignu limite. Divac je radio sa Kresom Cosicem, gde ga je ovaj lomio na treningu i takav tip centra koji asistira nedostaje nasoj reprezentaciji. Ali to nije najveci problem. U pravu je Divac kada kaze da sujeta izjeda nasu trenersku struku i savez.
Treba da se zna ko kosi a ko vodu nosi. Ko je inzenjer a ko mesa malter. Ako ovako nastavimo, izgubicemo i ovu generaciju mladih igraca, jer je moguce da nece dostici vrhunsku klasu, i to je najgore, taj prelaz iz juniora u seniore, to je rak rana nase kosarke, za sada. Treba odrediti trenere koji ce ici u klubove i raditi sa potencijalnim reprezentativcima i talentima individualno, jer nasi igraci prerano nauce taktiku zbog toga sto moraju da budu nosioci igre a sopstvena tehnika i obuka se zapostavlja. Tu je otprilike problem.

Marko

pre 16 godina

Dovoljno je uporediti Divca, Djordjevica, Djokovica, Ivanovicevu i Jankovicevu sa Milicicem i jasno je zasto nemamo supeha u kosarci. Osim toga i Obradovic je imao zamerki na ponasanje Milicica prema sudijama...

igor

pre 16 godina

Ovaj komentar Divca me podseća na moje komšije. Kada se pojavi rupa na cesti svi se slože da je treba pokrpati i svi počnu da pričaju kako je to loše, al' kad treba da se zavrnu rukavi i nešto konkretno uradi onda su svi zauzeti. Prema tome gospodine Divac ako ćeš samo soliti pamet a ništa konkretno uraditi bolje ne govori ništa ispast ćeš pametniji.

Igor

pre 16 godina

Al ste neki napali Jaramaza i njegov komentar na gaženje hrvatske zastave. Ako niste razumeli, nije lepo gaziti po tuđim stvarima (manjko vaspitanja kod Divca). A i Jugoslavija je bila sastavljena od republika, pa i Hrvatske, i ti hrvatski košarkaši nastupali su pod hrvatskom i jugoslovenskom zastavom. A šta bi bilo, da su se hrvatski igrači na sličan način obratili srpskoj republičkoj zastavi?

Brane

pre 16 godina

Sta pricate vas dvojica??? Milicica znam licno,nazalost...I uvek,ako se samo malo podsetite....uvek je bio nepristojno derle.Ja sam akademski gradjanin ove zemlje,za kosarku sam vezan od malena i nikad nisam doziveo da vidim ovakvu izjavu jednog nepristojnog....suzdrzacu se.Ti poredi Divca sa Milicicem....to je potpuno anafozicno.Gospodin je rekao dobru stvar,gospodin je i ranije govorio dobre stvari i sta...isteran je iz Partizana,iz nase kosarke.Pogledajte samo ....svi nasi proslavljeni asovi novijeg vremena....svi su distancirani,hiruski odstranjeni.Kad se to promeni...mozemo da se nadamo.Ali dok nam je Bojica i...ostale kompanije...NIJE DOBRO. Ako se pitate zasto Milicic ne igra za svoj klub otidjite na zvanicni sajt NBA i videcete koliko ga cene tamo....ni mrvicu.Zasto? Borbenost 0,Hrabrost 0,tehnika 0,ogroman potrosac lopti,sebican,neumeren u izjavama(imao je skoro slican ekces)....itd

Egzekutor

pre 16 godina

Dakle Vlade Divac naziva imenima Darka Milicica, decka koji je iz cistog patriotizma prema Srbiji pokusao da pomogne reprezentaciji iako je mogao da ISKULIRA kao par drugih nasih "zvezda". To sto je on u radio posle jednog nezasluzenog poraza u nalivu emocija svi mi znamo da je klasicno praznjenje i da je samo on imao mu*a da to kaze pred kamerama a ne u svlacionici. A svi vi kojima je su drugi bolji napolje u spaniju ili germaniju ili usa pa onda velicajte tamo nekog POGASOLA i NOVICKOG... Darko je nas i bice i ostace nas!!! I u tom trenutku on je reprezentovao Srbiju... J*B* ga malo vise slikovito :) ali sta da se radi...


P.S. DOKLE "TUDJE SLADJE"!!!

Jaramaz

pre 16 godina

e pa on bi ukinuo, ja bih prekinuo a neko drugi bi zakinuo itd.. cenim divca kao velikog sportistu i coveka ali ovakve izjave nemaju nikakvog smisla. kritika bez konstruktivnog pristupa tj. bez alternative je jalova i nevodi nikamo! nije pitanje dali se treba menjati nesta u kss nego je pitanje kako ta nova organizacija treba da izgleda. mnogi kritikuju nase umorne ili ozljedjene manekene koji nece da igraju za reprezentaciju, a sta je sa nasim bogovima divcem djordjevicem bodirogom itd. sta oni rade tokom godine i za vreme leta? divac daje izajave dok radi i zaradjuje pare u spaniji, bodirogi je prioritet kamp a sale jos nije mentalno dovoljno spreman da preuzme reprezentaciju itd.
po meni jedni i drugi argumentiraju na isti nacin i jedni i drugi aktivno beze od reprezentacije. mislim da bi bilo svima njima pametno da manje pametuju i ako nemaju konstruktivan predlog bolje da nedaju nikakve izjave jer bi se mogli s vremenom diskreditirati na slican nacin kao sto se to desilo i nasoj kosarci.
i za kraj jos jedno: ako je u stanju da govori o (ne)vaspitanju drugih onda mi nije jasno zasto je on (tako lepo vapitan) gazio hrvatsku zastavu na sp u argentini ? uz svo razumevanje za taj cin vaspitani ljudi takve stvari ne rade

Milos

pre 16 godina

Cenio sam ovog coveka kao igraca strasno...
Ali vremenom... Prvo basket sa predsednikom Tadicem, a posle pljuvacina, posle kupovina svega i svacega, pa opet nista...drzava mu za sve kriva...A sad pljuje po ljudima koji su ga stvorili... Zasto onda ta njegova generacija ne uzme stvar u svoje ruke.. Divac, Savic, Paspalj, Bodiroga, Djordjevic, Danilovic, Sale Obradovic, Loncar, Tomasevic, Rebraca... da ne preskocim nekog...Svi su zavrsili ili su na zalasku koarkaskih karijera... Ili neka dodju i pomognu, ili neka poimence kazu ko je kriv za ovo, ko to upravlja iz senke... Svima nam je najlakse da pljujemo, i to krajnje neodredjeno... Neka kazu taj i taj nam ne da da se vratimo, taj i taj unistava Srpsku kosarku... Ispade da je Sloba bio najbolji za nase sportiste, u njegovo vreme su se svi odazivali... redom... Od petog oktobra... skidam kapu Pesicu... a i on je imao velikih problema sa sastavom... Divcu sad i Milicic smeta , kultura, vaspitanje... Taj decko je barem dosao i borio se, mislim da je to bilo ocigledno! A gde je njegov brat Stojakovic, gde je njegova kultura i vaspitajne da pomisli da zaigra za svoju zamlju? Pa Kostica, san mu da zaigra u NBA kampu... A drzavu ko... Da ne nabrajam..
Skidam kapu Milicicu sa sve onim izjavama, Gurovicu, Rasicu, Ilicu, Jaricu, Teodosicu....
Velikani ili pomozite ili cutite!!!

djole

pre 16 godina

Muka mi je od tih "patriota" iz inostranstva koji nam sole pamet. Ajde Divac, bio si igracka legenda, iako si ti prvi poceo sa odbijanjima reprezentativnih nastupa, ali kao covek, barem u mojim ocima, se nisi proslavio u zadnjih nekoliko godina, od privatizacija do vodjenja KK Partizan, pa do obecanja izgradnje hale u Kraljevu. Demagozi su u svakoj prici visak!

Jaramaz

pre 16 godina

@voja...
po principu je vaspitanje nesto sto se moze videti kroz razne kontekste, ako ti sprecavas sirenje necega gazenjem, onda mi je jasno zasto nisi u stanju shvatiti otkud ta usporedba. taj cin je bio cin divljaka kako god ti to okrenuo. medjutim ne pada mi na pamet da ga kritikujem zbog toga jer se te stvari desavaju u trenucima emocionalnog praznjenja pa su prirodna i donekle razumljiva pojava, ali ocekujem (pogotovo od njega) da ne daje takve izjave i pametuje drugima (milicic je reagovo isto tako emotivno nakon kradje protiv grka).

milan

pre 16 godina

Ako ti ne valja ovo sto se desava dodji u Srbiju osnuj stranku dobices glasove sigurno da formiras vladu pa onda posto bas ne znas puno o politici postavi profesionalce da se njome bave a ako ne valjaju smenjuj i postavljaj nove samo tako ce nam biti bolje

superhik

pre 16 godina

Konacno je neko rekao javno ono sto vec svi znaju!Hvala ti Vlade za ovaj pocetak.To je jedino resenje da se istina izbaci na videlo.Da se zna ko sa kim ne prica i ko koga minira.Svi predhodni treneri su bili saplitani od kolega a najvise od ove struje koja je sad na sceni(Kapicic,Slavnic),mada nisu pomagali ni ostali.Zbog tih veoma uticajnih ljudi i vecina igraca dobro razmisli pre nego prihvati poziv u reprezentaciji da se ne bi zamerio nekom ko nije iz tog klana a moze mu posle praviti problem.Nisu igraci krivi, ni oni koji su igrali(osim sto su nas pojedini brukali ponasanjem i izjavama) ni oni koji nisu igrali.Krivci su u foteljama i njih treba skinuti.Ja se nadam da ce Divcu i drugarima prekipeti vise da gledaju sta se radi i da ce uzeti stvar u svoje ruke po cenu i da se zamere sa nekima koji su ih trenirali i bili im predpostavljeni u klubovima i reprezentaciji.Prvi korak su ostavke Kapicica i Slavnica, raspustanje(ne)strucnog saveta, dovodjenje trenera sa iskustvom, rezultatima i autoritetom.Nakon toga treba razgovarati posteno sa svim igracima koji bi mogli pomoci reprezentaciji u narednom periodu, sklopiti i neke ugovore ako treba (kao amerikanci npr.) i onda sve ispocetka.Mislim da necemo dugo cekati na rezultat samo treba poceti od necega.Kod nas je to moguce jedino uz svadje i skidanje glava jer krivci nece sami pocrveneti i skloniti se i pustiti sposobnije.Divac, Djordjevic, Paspalj, Bodiroga, Savic, Danilovic, Obradovic, Rebraca... moraju da shvate ozbiljnost situacije i da preuzmu stvar u svoje ruke po svaku cenu.Svadje su neizbezne ali i neophodne za dobrobit svetinje reprezentacije.Narod Vas obozava i bice uz Vas kad krenete u borbu sa kriminalcima koji su uzurpirali nasu kosarku.Divac je vec jednom odustao od borbe kada je Partizan u pitanju, nadam se da ce se predomisliti i vratiti u njegov klub i nadam se da sa reprezentacijom nema odustajanja.

Dragan Bosnjakovic

pre 16 godina

Znate,kad je ZORAN SLAVNIC dosao na mesto selektora,svi
ama bas svi SU MU OKRENULI LEDJA,pocevsi i od tog,koji sad NA SVA USTA kritikuje!Gde su tada bili"zasluznmi"
Danilovic,sakupljac slika VUJOSEVIC...treba li jos?
Bas takva"skupina"koj iz drugog plana rusi sve sto moze
ni GOSPODINU BORI STANKOVICU je bukvalno opstruirala
povratak u nasu kosarku.Moko,ukoliko imas snage da se sa tom bandom izboris,OSTANI.Ako ne,otidi pa neka oni
vedre i oblace NASOM kosarkom!
A licno mislim da bi ti vecu podrsku i pomoc pruzili tvo
ji bivsi saigraci Rato,Damir,Nikola...
Neka ti je Bog u pomoci(mnogi od pomenutih i nepomenutih
rusitelja su,i ne tako davno govorili i pljuvali Boga jer je" tako trebalo"a sad se cak i krste,javno)!!
Dragan

analitičar

pre 16 godina

O mnogim pričama Vlade Divca, njegovim žalopojkama kako mu ne daju da ulaže u Srbiju i sl imam vrlo negativno mišljenje. Nema potrebe da mi sad neki zabludeli fan objašnjava kako je Divac kao igrač mnogo učinio za našu košarku jer to NIČIM NE DOVODIM U PITANJE, nego govorim o njegovim biznis pokušajima. On, osim po sjajnoj igračkoj karijeri, nije uložio previše napora da bi sada bio tretiran kao spasioc iz inostranstva.
Ipak, sa dve stvari se uglavnom slažem. Sistem kojim funkcioniše Stručni savet je upravo takav kakvim ga je Divac opisao. I svakako je Stručni savet najslabija karika u radu sa našim igračima. Ne radi se slabo sa mladima (kako je Divac sebi dozvolio da okarakteriše rad iako nema nikakav uvid) nego je problem u funkcionisanju Stručnog saveta i seniorske reprezentacije. Mladi su odlični, treneri koji rade sa njima tokom godine imaju izuzetan entuzijazam i to govore njihovi rezultati. Na ovogodišnjim prvenstvima smo napravili više puta spominjani rezultat i to govori o kvalitetu. Nisu ni te selekcije bile imune na čuvene kadrovske poteze Stručnog saveta, ali su deca bila prejaka. Mi smo imali izvesnog Vaščanina na čelu kadetske, koji se lobira gde stigne (Baletić, Vujošević, Dalipagić), dobije Crnu goru sa 3 poena razlike na Balkanijadi, provlači se kroz Evropsko sa ekipom gde su talentovana krila viša od tudjih centara, ali ono što su te klince učili treneri u klubovima i ovo okruženje je jače i od toga. Divac je u pravu kada kaže da je njegova generacija imala rezultat jer su bili sistem sami za sebe. Skup realnih asova.
Stručni savet može da bude skup dobrih trenera (izvođača radova) ali to ne znači da je svako od njih sposoban da donosi objektivne i kvalitetne odluke vezane za rukovođenje i razvoj. I obratno.
Miličić je svakako nevaspitan i ne vidim kako to može u ovom slučaju da se dovodi u diskusiju. Ako je nekom njegovo ponašanje uopšte, a kruna je ovaj nastup sa mrdanjem ramenima i izgovaranjem mekog "č", opravdano i normalno, onda taj treba da se zapita o svom vaspitanju i modelima ponašanja kojima su ga učili.

Razocaran

pre 16 godina

Ma svaka cast Divcu ali ovakav komentar moze i moja Baba Rajka da da. Sta to znaci "Drzava ne pokazuje dovoljno ljubavi prema kosarkasima"? Ne znam kakvu vrstu ljubavi Divac ocekuje od politicara? Jer to uzrok neuspeha Srpske kosarke zadnjih godina? Predpostavljam da je on dobijao vise ljubavi i paznje od SPS-JUL politicara 90-tih kad je tadasnja reprezentacija bila uspesna.
Ceo intervju bez i jedne jedine konkretne stvari, ideje, predloga. Vise se ocekuje od osobe njegovog kalibra, mnogo vise.

Aca_USA

pre 16 godina

Potpuno je u pravu. Kakav strucni savet kao kolektivni organ rukovodjenja. Stankovica za predsednika najmanje 4-godisnjem mandatom. On bira saradnike i selektore i postavlja program rada.

Igor

pre 16 godina

Al ste neki napali Jaramaza i njegov komentar na gaženje hrvatske zastave. Ako niste razumeli, nije lepo gaziti po tuđim stvarima (manjko vaspitanja kod Divca). A i Jugoslavija je bila sastavljena od republika, pa i Hrvatske, i ti hrvatski košarkaši nastupali su pod hrvatskom i jugoslovenskom zastavom. A šta bi bilo, da su se hrvatski igrači na sličan način obratili srpskoj republičkoj zastavi?

Александра, Гробари - Кумодраж

pre 16 godina

Браво легендо!! Од свих наших кошаркашких мајстора, ти си ми број један и увек ћеш то остати. Све си ти то лепо рекао, вероватно имаш још доста тога да кажеш и све је то сигурно истина... Али ја те молим, вероватно би и сви то урадили... Дођи да помогнеш. Лако је причати... Не готивим Моку, али је он ипак узео ''врућ'' кромпит у руке.

Cale

pre 16 godina

@Jaramaz, zaista ne bih zeleo da budem Divcev advokat ali se ne slazem sa tobom. Mislim da je dobro sto Divac kaze sta je jedan od bitnih problema (da je i jedini ne bi bilo strasno), pogotovu sto ja ne vidim neku vajdu od tog saveta kojemu je izgleda jedini zadatak da izglasa selektora, a sada vidimo i po kojim principima.
Daleko od toga da ja njima nesto zameram kao strucnjacima ili ljudima, ali ako oni ne rade na nekom ozbiljnijem programu revitalizacije kosarke selektora moze da izabere i sam savez.
Mene najvise plasi to sto ce i nase mladje generacije da udju u taj bubanj u kome se sada nalaze seniori.
Covek i sam kaze da ne zna kako da se rese problemi, ali verujem da bi i on i Sale i Bodiroga i mnogi drugi trebali da se aktivnije ukljuce u zbivanja u kosarci, mada je tesko nama, obicnim smrtnicima, shvatiti na kakve bi otpore oni tada naisli i da li mozda i beze od saveza zato sto su svesni da ne mogu da promene stanje. I jos nesto, da bi se oni sada ozbiljno bavili kosarkom kod nas morala bi da postoji jedna strasna motivacija (ludacka zelja - da parafraziram Moku), a ja bas nisam siguran da svi imaju napunjene baterije, mnogo njih je tek prestalo da se aktivno bavi igranjem i imaju manje - vise veoma unosne poslove u mnogo ugodnijim sredinama.

A i sto se paranja sahovnice 91-ve tice, u trenutku kada se to desilo stvari su izgeldale mnogo drugacije od danasnje situacije. Ali to su neke druge teme, ne vereujem da je to uradio iz bilo kakve mrznje.

I jos nesto, ako smo ozbiljna kosarkaska zemlja i ako imamo ambicije da se vratimo na stare staze Darko Milicic mora da dobije zescu suspenziju, moj predlog je 2 godine (da igramo na olimpijadi sledece godine rekao bih godinu dana tako da ne moze tamo da nastupa, ovako godina ne znaci nista).

milan

pre 16 godina

E moj Divac da nam samo ne valja kosarkaski strucni savet gde bi nam kraj bio!Nama bre ne valjaju svi saveti koje imamo u ovoj drzavi svi ti saveti su u vreme komunizma popunjavani politicki podobnim, e sad ko je od njih i valjao necemu otisao je odatle i to mu je bila samo odskocna daska,oni pak sto su ostali to je sve sljam koji nije sposoban nizasta i koji drze fotelju koju su dobili do zadnjeg atoma snage koju imaju jer oni ni sta drugo i ne znaju da rade nego samo da sede po tim foteljama i mlate praznu slamu.Moj zakljucak za gospodina Divca koga smatram velikim covekom i sportistom a i ostale uspesne SRBE i OSTALE koji vole SRBIJU je pokusajte da pomognete delima a ne recima jer ako to ne uradimo ostace nam samo reci o toj tamo nekoj SRBIJI koja je tamo negde DALEKO postojala.Vasa deca i njihova deca ce vec tada biti uzorni tamo neki Amerikanci, Nemci, Francuzi ako vama to nije problem onda je u redu nisam na vas koji ovo citate ni mislio.Gospodine DIVAC finansijska zrtva je malo spram zadovoljstva koje covek ima kada je svestan da je uradio nesto dobro za sebe i svoje bliznje, pisem vam ovo iz duse ja buduci inzenjer koji ce verovatno morati da ide u beli svet kao i vi jer necu imati da radim sta ovde zbog onih gore pomenutih clanova raznih saveta koji su unistili skoro sve sto je vredelo u ovoj zemlji, pa kada se obezbedim finansijski vratim u svoju zemlju, jer kakva je takva je, moja je.Nema meni (nama) zivota bez SRBIJE ni SRBIJI zivota bez nas!

kurisha

pre 16 godina

Zar nije u Argentini igrala, kakva takva, Jugoslavija. Dakle Diki je bio u pravu sto je zastavu "uklonio" tokom slavlja. To je bila pobeda za zajednicku drzavu i ni pod kojom drugom ne sme da se slavi sem pod onom pod kojom si dosao na prvenstvo!
A sto se komentara tice, on je lepo rekao da zna da ima problema ali nemam resenje. Da su mu rekli nadji ga i dobijas poziciju celnog coveka u KSS, on bi imao sta da kaze :)

voja, fan of the greatest basketball club in the world...ever!

pre 16 godina

Jaramaz

Kako neverovatan završetak komentara, pominjanje gaženja hrvatske zastave... Kako ti je uopšte palo na pamet da to pominješ, evo živo me zanima, otkud ta misao u tvojoj glavi? Ne mogu da verujem da si uopšte pokušao da te dve situacije, razloge njihovih postupaka, situaciju u kojoj se on tada nalazio i sadašnje stanje, staviš na isti tas, neverovatno! Majstore, sprečavanje širenja hrvatske zastave bio je čin očuvanja jedinstva, sloge, zajedništva i drugarstva ekipe koja je rasturila sve protivnike u Argentini, i njihovih navijača, države za koju su igrali. Uostalom, u tome i leži ključ Divčeve popularnosti kod nas i u SAD-u. Ovo što si ti napisao, toga se ni "Pajtonovci" ne bi dosetili.

kewic

pre 16 godina

Potpuno podrzavem stav Divca ali nemogu da shvatim da je,ne samo on vec i drugi(Savic,Djordjevic...),krenuo logikom ko bolje plati sa njim sam. Ja znam da je lepse ziveti u Spaniji,Italiji itd. nego u Srbiji ali nemogu da shvatim da im je novac i dalje motiv pri izboru kluba u kojem ce raditi.Ne bi trebali, svi oni, zaboraviti gde su nacinili prve kosarkaske korake, stekli afirmaciju i dali bi bili to sto jesu da nisu igrali u Partizanu,Zvezdi...
Ja sam uveren kada bi oni i ljudi poput njih radili ne samo u savezu vec i po klubovima ,bilo manje odlazenje igraca sa 17 iji 18 godina u inostranstvo i siguran sam bolji odaziv kvalitetnih igraca u reprezentaciju.
Jedini primer je Danilovic,svaka mu cast, i vidite kako ide Partizanu.
Bez zvucnih imena u upravama klubova nema ni jakih sponzora,nema para,nema ni rezultata, nema jake lige, nema gledalaca,nema ni jake reprezentacije.
Dakle bez Divca,Djordjevica,Savica,S.Obradovica i drugih, na kljucnim mestima kako u savezu tako i u klubovima(naravno nasim) nema nam skorijeg boljitka.

MIlorad

pre 16 godina

100%, svi clanovi saveza guraju svoje ideje i svoje ljude. Mi od profesora Nikolica nemamo coveka kojeg i drugi slusaju, svi oni vuku svoje klupske boje iz bivse SFRJ i to nasledstvo nas kolje.
Na mesto selektora treba pedagog sa jakim autoritetom, onom Gurovicu se treba zahvaliti, kao i Jaricu a Milicica treba poslati u osnovnu skolu da se nauci kada, kako i sta moze da prica. Zar takav ludak treba da bude idol nasoj deci?
Treba da se organizuje sistem da 7 najboljih igraca uvek moze da nastupa za reprezentaciju, a pet mladjih se vodi na kaljenje da oste duh takmicenja.
Profesionali treneri (2-3) da obilaze te potencijalne reprezentativce, klince 15-16 godina i da rade sa njima na unapredjenju igre. Tako cemo opet imati jednog novog Divca, Krstica ,Djordjevica.....
Istupiti iz Jadranske Lige i osnovati svoju, sem Beogradskih klubova gde se jos igra kosarka u Srbiji.
Nekad je Borac iz Cacka znao da ljusti sve redom, Sloga iz Kraljeva...sad igraju u prazanim dvoranama u nekoj 2-3 ligi....Tako se ne radi i ne planira, ali zato sva tri kluba iz Slovenije igraju u jakoj ligi i prave talente. Ta ista liga je i rak rana za Hrvatsku kosarku, ni njima to ne treba.
Doziveli smo i jedni i drugi da nam neki Izrael drzi lekcije iz kosarke, tuga i sramota.

ChatNick

pre 16 godina

Kako je smeo da kritikuje Darka? Pa lepo, pitali su ga za misljenje i on je odgovorio.
Kako neki smeju da kritikuju Vlada? On je covek vise uradio za Srbiju (ne samo za kosarku u Srbiji) nego sto mnogi od vas mogu da smisle sta da ucine za svoju zemlju. On je i probao da radi u zemlji sa Partizanom ali nisu mu dali i normalno je da ode da radi svoj posao na mestu na kojem mu je to omoguceno.
Apsolutno mislim da savet u ovom sazivu mora da se raspusti (uz duzno postovanje vecini ljudi koji u njemu sede), ali ga ne bih ukinuo kao telo jer je kao zamisao sjajna ideja da grupa dokazanih strucnjaka vodi brigu o nasoj kosarci. Mislim da je dosao red na smenu generacija i u savetu i da bi u njega trebali da udju ljudi kosarkaske G7, plus ostali asovi te generacije.
Licno mi je neverovatno da je nedostatak patriotizma razlog sto i kosarkasi i bivsi asovi odbijaju da se stave na uslugu savezu. Tu je nesto nogo dublje u pitanju. A kako riba smrdi od glave logicno je da se od vrha krene sa ciscenjem. Samo je pitanje ko ima ovlascenje i, naravno, zelju da se lati tog posla?

najgori

pre 16 godina

Mi smo najgori narod na svijetu sa najprljavijim mentalitetom. Samo tako se mogu izroditi ideje poredjenja Divcevog ponasanja kada je sklonio Hrvatsku zastavu sa sahovnicom(U Argentini?!? Nije je donjeo neko iz Hrvatske vec sin nekog ko je iz Hrvatske otisao 1945. Nikako cin ljubavi prema reprezantaciji SFRJ koja uze zlato vec naprotiv zesca provokacija u veoma burnim vremenima) sa najnekulturnijim pljuvanjem i vrijedjanjem sudija. Pa i da si u pravu ne dokazuje se sudijska greska pred kamerama vec se zalba uputi komisiji uz podrsku kss-a a ne da sekretar kaze "rado cu platiti kaznu" Kao, eto mi smo u pravu jesu sudije sveo ono sto Darko izlaja pred kamerama taman da djeca pred spavanje malo na televiziji nauce nesto od "idola" sa srpskim grbom na dresu.
Allllllllloooooo. Pameti!!! Ima li te!!!

Dosao je Divac i poceo da ulaze u sport, industriju svoju zamlju. Jeli ga mafija otjerala? Jeste. Sto? Procitaj prvu recenicu.
Ne moze znanje i postenje da nikne kad nas. Nema ga odavno. A sitne ribe plivaju u maloj bari i mute nam zivot i buducnost.

Kazu, Divac se bavi nekim kampovima... Jeste. Cime se kriticari bave? Sigurno ne dobrotvornim radom koji se odvija u tim kampovima za djecu u kojim se pruza alternativa sivilu i drogama. Jednom godisnje sjednu kriticari sa pivom ispred televizora i kad im sovinizam pretrpi udarac jer Srbija izgubi od recimo Izraela onda drvlje i kamenje po kome drugom nego Divcu jer eto, ima kamp za djecu!?!

Sto je puno, puno je!

Fakin' Zouk

pre 16 godina

E, Vlade dodji u Beograd pa radi na poboljsanju nase kosarke.Ako ista ja mislim da je Slavnic najbolje hteo podmladjivanjem reprezentacije, a to sto je dijabola od trenera to je druga prica.Dosta mi je vise tvojih komentara iz Madrida, LA, itd. Uhvati se u kostac vec jednom.

Srbin

pre 16 godina

Vlade mnogo toga sto si rekao je ok, ali sta ce njima ljubav od drzave(njenih politicara). Pa mi je obicni ljudi imamo jos manje ali ipak uvek sedimo kao ludi ispred televizora.
ONI TREBA DA IGRAJU ZA NAS A NE ZA POLITICARE.

PS I ti si poceo da lupas

DjPetrovic

pre 16 godina

@Jaramaz
Prijatelju, imas problem. Divac nije gazio hrvatsku zastavu, vec ju je samo vratio na tribine (ne zato sto ima nesto protiv Hrvata, vec zato sto se zemlja tada zvala Jugoslavija). Verovao ti to ili ne, on bi u tom trenutku to isto uradio i sa srpskom zastavom, da se takva pojavila. Zemlja je bila Jugoslavija, igralo se i navijalo za Jugoslaviju. A ono sto je Milicic ispricao je sramota za svakog iole vaspitanog gradjanina bilo koje zemlje. Ako tebe nije, mene jeste.

Car

pre 16 godina

Car | Subota, 8 Septembar 2007. 10:47h
Hajmo se malo vratiti u blisku istoriju Evropsko u Turskoj 2003 posljednja medalja(zlatna) i od tada krece sunovrat kosarke u Srbiji. Tako da ovi neuspjesi seniorskog tima i nisu neko veliko iznenadjenje nego surova stvranost. Moki je bez obzira sta mi pisali i kritikovali ga najjteze, prvo velika je mrlja kad ti u CV pise prvi trener Srbije i sve tri izgubljene partije na EP. Dovoljno receno sto se Moke tice. E sad ovi otkazi igraca, kako tu da budes pametan sta da im radis, ja se donekle slazem sa vama sto se tice saveza, ali savez ne igra, Obradovic je svjetski trener sa najjvise trofeja u Evropi pa nista nije moga da uradi prije dvje godine a ne moze se reci da tada nije imao igrace. Po mome misljenju tu ima svega po malo ali sta je pravi recept da se kosarka dovede na grane na kojima je bila to ne znam a bogami vidim da ne znaju ni ljudi u savezu, ne moze se reci da tamo nema normalnih. Krivo mi je sto Maljkovic, Divac, Djordjevic i svi ostali sto nesto znace u kosarci nemaju vremena da pomognu ili nece da se "provaljuju". Najlakse je reci ja sam zauzet imam obaveza sa tim i tim klubom. Pa ako ste toliko zabrinuti za kosarku Srbije tu nema zauzetosti nego pomozi ako mozes i znas. Ovo je stva o dobronamje a kritika, malo me nervira to neckanje i zauzetost. I za kraj, mozda bi bolje bilo da su omladinci ostali u Spaniji pa da se uugravaju za naredna EP, makar bi dobili na iskustvu, mozda bi izgubili sve tri utakmice ali sazi u rok sluzbe. Znam lako je sad pamtetovati kad je bitka gotova.

A sto se Vlade Divca tice, on je otisao da bude glavni savjetnik u Realu a ne u Partizanu, nemojte da odma napadate, svi ti bivsi igraci i strucnjaci, samo kazu da nesto ne valja sta ih je strah da kazu sta ne valja?

Pa borite se da izbacite te iz saveza ako ne valjaju, krivo mi je svi znaju da kritikuju od velikih, ali im uvjek nesto fali.

Uradite nesto, ako imate smjelosti lako je kritikovati.

IVA

pre 16 godina

Dokle god drzava pre svih Tadic I Kostunica ne pozovu I sednu I ISKRENO razgovaraju sa Borom Stankovicem I Vladom Divcem I ostave politiku po strani,sujetu,ljubomoru,I kazu "zelimo da iskreno pomognemo koliko god mozemo ,ali nas ubedite da se nece raditi kao u proteklih 15 godina",dotle cemo slusati BAJKE kako neki novi klinci misle samo na pare,kako nisu patriote I sl. A TO sto drzava Srbija nije izgradila nijedan MODERAN TENISKI kompleks,dovoljno govori koliko je drzavu briga za sport.Ali ce zato juriti ko ce pre da primi ili ko ce da se slika sa Novakom Djokovicem ako osvoji US Open.

Marko

pre 16 godina

Dovoljno je uporediti Divca, Djordjevica, Djokovica, Ivanovicevu i Jankovicevu sa Milicicem i jasno je zasto nemamo supeha u kosarci. Osim toga i Obradovic je imao zamerki na ponasanje Milicica prema sudijama...

Enterprajz

pre 16 godina

U univerzumu postoji ravnoteža koja je jača od svega! Kad je neko toliko godina toliko jak u nečemu mora doći period izjednačavanja polova, a mi smo brate dugo bili ne jaki, nego superiorni u košarci, pa eto, sad malo ravnoteže. Čak i kad bi se svi izljubili, reprezentaciju vodili Obradović, Ivković i Pešić zajedno, odazvali se svi najbolji igrači još neko vrijeme nebi došli na tron! Postoje zakoni prirode i neka sila koja kontroliše UNIVERZUM! Eto, tako se ja tješi,...a možda i ima nešto u tome...

Zlaja

pre 16 godina

G/dine Divac! Divno je to sto sa te udaljenosti mislite o Srpskoj kosarci, medjutim, drugo je misliti a drugo nesto uraditi. Bili ste odlicni u Partizanovim transakcijama CSKA/Kirilenko/Partizan/NBA, prodaji pojedinih igraca po belom svetu a kleli ste se u Partizan i Srpsku kosarku. Lako je pametovati i Vama, i Saleti, i bogomoljcu Dejanu. Zahvaljujuci Srpskoj, a ne Spanskoj i NBA kosarci, dosli ste gdje ste sada. Ako ste toliko zabrinuti, budute direktori u Prijepolju, Beogradu, Zrenjaninu... Legende, uvek potvrdjuju da su legende! Pokazite se! A i onaj saletov tata, Bata jaje... Svi ste vi jajare, povlacite se pred najmanjim problemom, kao i Zele poslije Novog Sada! Kaze nam on, igraci nedisciplinovani! Pa ti si ih majstore selekcionisao, Divac obilazio po Zlatiboru, i njemu slicni... I? Igraci krivi na kraju. Ova deca su htela celo leto, i igrala za Srbiju! Za Srbiju u kojoj nema Madrida, Rima, Andore, itd... Kosarka u Srbiji moze bez strucnog saveta, bez legendi, ali nemoze bez Moke, Mute, Vascanina, Duleta svinje, i onih koji nece iz nje! Neka im je hvala, a legende ce se pojavljivati ponovo kada dece budu prvaci, i kada ih ovi iy Madrida, Rima, Atine, itd... budu hteli u svojim Srpskim Realima, Romama, Panatenaikosima!

Egzekutor

pre 16 godina

Dakle Vlade Divac naziva imenima Darka Milicica, decka koji je iz cistog patriotizma prema Srbiji pokusao da pomogne reprezentaciji iako je mogao da ISKULIRA kao par drugih nasih "zvezda". To sto je on u radio posle jednog nezasluzenog poraza u nalivu emocija svi mi znamo da je klasicno praznjenje i da je samo on imao mu*a da to kaze pred kamerama a ne u svlacionici. A svi vi kojima je su drugi bolji napolje u spaniju ili germaniju ili usa pa onda velicajte tamo nekog POGASOLA i NOVICKOG... Darko je nas i bice i ostace nas!!! I u tom trenutku on je reprezentovao Srbiju... J*B* ga malo vise slikovito :) ali sta da se radi...


P.S. DOKLE "TUDJE SLADJE"!!!

RJ

pre 16 godina

U potpunosti se slazem da taj strucni savet treba ukinuti, pa taj strucni savet otkada postoji mislim da nije odrzao zasedanje u punom sastavu..
A od njih se ocekuje da donose sve vazne odluke za srpsku kosarku

Dusan NS

pre 16 godina

Kao prvo cestitao bih Jaramezu na pobedi njegove reprenzetazije nad nepobedivom Spanijom i posavetovao mu da se ne'vata vec milion puta prezvakanih tema... Taj Divcev gest bi danas kad je HR suverena drzava svakako bio ogroman skandal, ali te 1990. bi isto tako bio skandal da takve separatisticke oznake niko ne ozbaci iz terena... bla bla bla... ne znam zasto ti uopste objasnjavam kad se ocigledno pravis blesav?!?!? Verovatno sam lepo vaspitan kad i na ocigledne bezobrazne provokacije pokusavam da argumentujem...

Sto se tice divceve izjave mislim da je krajnje vreme bilo da neko javno kaze ono sto svi mi vec odavno znamo! Ubedjen sam da je taj Strucni Savet jedan od retkih tela (verovatno i jedini) koji losije, neproduktivnije, nesposobnije i manje radi od nase savezne skupstine!

Brane

pre 16 godina

Sta pricate vas dvojica??? Milicica znam licno,nazalost...I uvek,ako se samo malo podsetite....uvek je bio nepristojno derle.Ja sam akademski gradjanin ove zemlje,za kosarku sam vezan od malena i nikad nisam doziveo da vidim ovakvu izjavu jednog nepristojnog....suzdrzacu se.Ti poredi Divca sa Milicicem....to je potpuno anafozicno.Gospodin je rekao dobru stvar,gospodin je i ranije govorio dobre stvari i sta...isteran je iz Partizana,iz nase kosarke.Pogledajte samo ....svi nasi proslavljeni asovi novijeg vremena....svi su distancirani,hiruski odstranjeni.Kad se to promeni...mozemo da se nadamo.Ali dok nam je Bojica i...ostale kompanije...NIJE DOBRO. Ako se pitate zasto Milicic ne igra za svoj klub otidjite na zvanicni sajt NBA i videcete koliko ga cene tamo....ni mrvicu.Zasto? Borbenost 0,Hrabrost 0,tehnika 0,ogroman potrosac lopti,sebican,neumeren u izjavama(imao je skoro slican ekces)....itd

Filip

pre 16 godina

U pravu si Vlade 100%,jer ovi klinci,koji su ovo Leto osvojili sva moguća zlata,mogu lako da propadnu i nestanu!!!A zašto??Zato što od ovih iskusnih igrača,niko više neće hteti igrati za reprezntaciji.Tu mislim na ove straije od 25 godine,jer se boje odgovornosti,novog debakla i zasićeni su!!A klinci će igrati sami,to će biti igrači od 18 do 23-24 godine i lako će se desiti novi debakl!!

DDD

pre 16 godina

Ovim recima je fakticki sve receno:

Ne postoji sistem postepenog ubacivanja u reprezentativni program. Ja ne vidim problem u personalnim rešenjima, već je problem u sistemu koji ne funkcioniše već 15 godina. Taj sistem nije funkcionisao ni onda kada je moja generacija osvajala medalje, ali naša prednost je bila ta što smo imali nasleđe iz prethodnih vremena. Nas nekoliko je funkcionisalo kao poseban sistem i tako smo donosili rezultate.«

Danijel

pre 16 godina

Apsolutna podrška Divcu i kao čovjeku i kao igraču (bivšem)!
Šta se u stvari dešava iza kulisa? Dvije stvari su mi nekako nelogične:
1. Šta spriječava Divca, Danilovića, Đorđevića, Paspalja, Bodirogu, Savića, Obradovića(Sašu)i ostale da preuzmu stvari u svoje ruke? Siguran sam da bi javnost apsolutno bila uz njih, a isto tako mi je nespojivo sa takvim ljudima mišljenje pojedinaca da se njima kao neda da se bakću sa tim stvarima!
2. Svi pljuju Stojakovića, Radmanovića, Krstića, Pavlovića i još neke, i ja ponekad, ali... Nekako ne mogu prihvatiti razloge koje su navodili za neodazivanje u reprezentaciju! Nevjerujem da su umorni, da se nisu oporavili od povreda, da moraju ići nekakve kampove ili da ne mare za reprezentaciju. Nešto drugo je u pitanju 100%, jer takvi vrhunski sportisti jednostavno ne mogu biti loši ljudi ili loše patriote, ili da im se neda igrati i pobjeđivati za svoj narod!
Ovo sve važi i za naše vrhunske trenere!

Vucko

pre 16 godina

Nasa kosarka je ovakva jer oni kosarkaski centri koji su bili aktuelni kada se basket igrao iz ljubavi, vise nego zbog para, tj. u doba SFRJ, kao KV i CA na margini. U medjuvremenu su se pojavili neki koji prodaju nedovrsene talente koji kada odu ostanu na tom nivou, ne dostignu limite. Divac je radio sa Kresom Cosicem, gde ga je ovaj lomio na treningu i takav tip centra koji asistira nedostaje nasoj reprezentaciji. Ali to nije najveci problem. U pravu je Divac kada kaze da sujeta izjeda nasu trenersku struku i savez.
Treba da se zna ko kosi a ko vodu nosi. Ko je inzenjer a ko mesa malter. Ako ovako nastavimo, izgubicemo i ovu generaciju mladih igraca, jer je moguce da nece dostici vrhunsku klasu, i to je najgore, taj prelaz iz juniora u seniore, to je rak rana nase kosarke, za sada. Treba odrediti trenere koji ce ici u klubove i raditi sa potencijalnim reprezentativcima i talentima individualno, jer nasi igraci prerano nauce taktiku zbog toga sto moraju da budu nosioci igre a sopstvena tehnika i obuka se zapostavlja. Tu je otprilike problem.

igor

pre 16 godina

Ovaj komentar Divca me podseća na moje komšije. Kada se pojavi rupa na cesti svi se slože da je treba pokrpati i svi počnu da pričaju kako je to loše, al' kad treba da se zavrnu rukavi i nešto konkretno uradi onda su svi zauzeti. Prema tome gospodine Divac ako ćeš samo soliti pamet a ništa konkretno uraditi bolje ne govori ništa ispast ćeš pametniji.