Četvrtak, 06.09.2007.

09:21

Zabrinutost SAD zbog stavova Srbije

Američke vlasti zabrinute su zbog kontradiktornih signala iz Srbije u vezi sa eventualnim proglašenjem nezavisnosti Kosova.

Izvor: B92

Zabrinutost SAD zbog stavova Srbije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Goran

pre 16 godina

Prorokovic je dao sasvim u redu izjavu sa ciljem da jos jednom ukaze na kompleksnost cele situacije oko Kosova ukoliko dodje do pokusaja nezavisnosti. Lepo covek kaze "...jednostrano zapadno priznanje Kosova Srbiji dalo pravo da svoje jedinice vrati u region i poništi osam godina star sporazum..." Dakle, "dalo za pravo" i "bilo ucinjeno" su koliko znam velike razlike. Naravno da nece biti srpske vojne akcije na Kosovu, pa to bi bio potpuni apsurd...

Sa komsiluka

pre 16 godina

Boze moj...pa ja uopste ne razumem kako bi nas takvi politicari kao Prorokovic, koji trube takve stvari, mogli da samo i pomisle da ubede albance da zive pod istim krovom sa njim. Hvala Bogu sto vecina srba ne misli ko on. Zasto ti politicari ne mogu da kopcaju da albanci ne zele da raskiraju nikad vise svoju slobodu pa i svoje zivote za dzabe? Pobogu ljudi, ako Prorokovic bas zeli stvarati ponovo okolnosti za ratovanje, onda neka mu, ali jedno znam, da albanci vise nisu tolko "jadni" kao 98-e ili 99-te, plus tu je i KFOR, sto podrazumeva NATO. Pametne glave ne traze rat. Nijedan albanski politicar dosad nije pretio nasiljem nad srbima, niti huskao albance na tako nesto. Albanci ne traze rat, ali nece imati kud ako im to srpski politicari namecu, to jest, ako ponovo pokusaju okupirati Kosovo. Ne zelim rat, volim slobodu. Ako bih morao da biram na cemu da cinim ustupke, sigurno ne bih cinio na ovu drugu. Zato, Prorokovicu, pazi kakvim zargonom pricas, i ne tereti ledja svom narodu koji jedva hoda.

dusan

pre 16 godina

Posto zaista nemam utisak da bi Rusija "uskakala" za nas u bilo kom ratu (a ne secam se uopste i kad je), ja sam pre za opciju otvorenog priznanja da mi ne priznajemo nasilno otimanje i otcepljenje dela nase teritorije (pravno sigurno neodrzivo), pa se stoga prepustamo sudbini koja nam je nametnuta. Drugim recima ne odustajemo nikada od toga da je to nase i kad tad cemo ga povratiti. Time biva jasno da se ovim priznavanjem stvara dugorocna kriza na Balkanu i da su glavni krivci delovi zapada koji tu krizu pokrecu. Stoga se i sa tim delovima prekidaju odnosi koji su postojali pre toga i ceka se trenutak kada ce se istorijski ponovo ukazati sansa da se ta teritorija povrati. Samo ce posledice po otimace utoliko biti mnogo teze sto to cekanje bude duze trajalo. Ukoliko neko ne zeli da prizna ovakav sled dogadjanja i ukoliko misli da bi se nepravda drugacije mogla izbrisati on u stvari ne poznaje Srbe.
A svima onima koji zele da veruju da nas EU zeli i da smo ludi sto joj ne hrlimo u zagrljaj, zar misle da bi oni forsirali politiku sukoba i dugorocnih kriza da im je to zaista plan? Meni tu nesto opet ne izgleda sasvim logicno. Ukoliko se svi uskoro integrisemo kroz EU, zbog cega se sada onda forsira zatezanje odnosa i priznavanja prava jednoj od strana u sporu? Iz ovih oprecnih stavova je jasno da integracija (na proklamovani nacin)nije moguca i da je pravi cilj nesto sasvim drugo. Mozda je to slamanje svih srpskih veza i maksimalno smanjenje srbskog uticaja na Balkanu, cime bi se postigla gotovo potpuna kontrola nad trzistima i politickim subjektima, a samim tim jos lakse preuzele zeljene ekonomske prednosti iz ruku naroda koji na ovim prostorima zive. Drugim recima potpuno porobljavanje bez mnogo direktnog ratovanja (ukoliko se izuzme ono potpuno bespravno bombardovanje 1999. godine).

bojan

pre 16 godina

Je li bre, Prorokovicu, je li ti to hoces da cela Srbija ne bude pod kontrolom medjunarodne zajednice i NATO-a?
I to je moguce, pored takvih ministara kao vi...

Miskec

pre 16 godina

Gore od loše izjave je demanti ili pojašenje iste. Proroković je samo jedan od vojske diplomatski neobrazovanih srpskih političara, koji sebi dozvoljava da iznosi lične subjektivne ocene ili stavove stranke, a ne stavove Vlade.
Dokle god stranke budu postavljale svoje stranačke prvake na mesta koja su njihova posesivna želja, dotle će i izletati sa nebuloznim izjavama, koje posle moraju, još nebuloznije da demantuju.
Usput, s kim će to Proroković da ratuje, znam jednog koji sigurno neće uzeti pušku, moja malenkost.

mishko

pre 16 godina

I jedno i drugo su iluzije.Ratovanje je nemoguce svi znamo a i zatvaranje granica takodjer.prvi koji bi patili zbog toga bi bili kosovski srbi a drugi srpske firme koje bi izgubile trziste od 2 miliona ljudi.Njihovo mesto bi bilo popunjeno brzo od strane slovenskih,hrvatskih,albanskih i makedonski firmi tako da bi na kraju od ovog DSS scenarija samo Srbija izgubila i srbi na Kosovu.

GuC

pre 16 godina

Pa ko u je u ovoj suludoj zamlji ministar spoljnih poslova? Kako je moguce da ministar prosvete (blagi boze) lupeta o vojnoj akciji, ministar infrastrukture o crkvi, podsekretari vode diplomatiju???
Kakva tragicna koalicija, svako po svome, kao rastimovani voz...pojma nemaju ni sta da rade, a ni sta ih (nas) ceka sutra. Po naredjenju, udri, plakacemo sutra.
Borise Tadicu, probudi se vec jednom, kreni da brises sopstvene greske, Jeremic ne moze sam da opere sve sto ovi mogu da za-bip, bip, bip...

cleansuitedman

pre 16 godina

Jel to znaci Prorokovicu da ces ti, Kostunica, Samardzic, Beckovic, Cosic i ostali ideolozi propasti i nesrece ove zemlje u prve borbene redove?!
Ili ponovo planirate da drugi ginu za vase "ideale"?
Bravo za Sutanovca!
Jedini glas koji podseca na onu pravu Demokratsku stranku, jeste (nazalost) njegov!

snob

pre 16 godina

aaaa pa sad mi je jasno..Oduvek sam znao da imamo tajno Teslino oruzje. U kojoj li su ga samo crkvi cuvali? Ma to sigurno Filaret zna.

Arpad

pre 16 godina

Izgleda da ćemo u nastavku pregovora i mi koristiti iste metode koje su koristili albanci... Dosad se uvek govorilo da će biti nasilja ako albanci ne dobiju nezavisno Kosovo. Izgleda da ovi iz DSS-a hoće da igraju na kartu "biće nasilja ako Kosovo bude nezavisno"... Smešno.

Obren

pre 16 godina

Britanija je svojevremeno slala kompletnu flotu i nosače aviona da brani Folklande, nenaseljeno ostrvo sa pingvinima, 10 hiljada kilometara daleko na južnoj hemisferi. Zašto? Pa zato što je to Britanska teritorija.

jovana

pre 16 godina

pa bas odavno nismo ratovali! mislim, mnogo su nas razmazili ovi nasi "fenomenalni" politicari!
ja samo ne znam zasto je toliko tesko da shvate da ovaj narod samo hoce normalno da zivi, pa i bez Kosova, sta sad... samo nemojte da im damo da ponovo gube NASE vreme!!! Kosovo ce postojati do kraja sveta i veka, ali da li cemo mi? 'ajde malo da se svi zajedno saberemo i da shvatimo da nemamo vise vremena za "zamajavanje"...

Bolje pakt nego rat

pre 16 godina

Mozda je Prorokovic onako cisto pravno, legalisticki posmatrano u pravu. Jer ako posmatramo Ustav, Rezoluciju 1244 i ostala dokumenta - on (mozda?) i jeste u pravu. Ali ceo svet zna da je ta njegova izjava pucanj u prazno, jer Srbija nema ni ozbiljnu vojnu silu, niti naoruzanje, a ni ono najvaznije - ozbiljnog saveznika - da bi se upustila u novo ratovanje protiv dobrog dela savremenog sveta. Da li on zaista misli da bi KFOR sedeo skrstenih ruku i pustio srpske snage da se ponovo razmile po Kosovu? A da mozda ne misli da bi ruska armija dosla u pomoc? Hmmm ... Putin nije Jeljcin, to jeste cinjenica, ali mu isto tako ni na kraj pameti nije da zarati sa NATO zbog neke tamo Srbije. Politicari, pamet u glavu i analizirajte malo to sto govorite!

Pravi Srbin

pre 16 godina

Nije problem u tome sta on priča,nego u tome što smo mu mi na izborima dali mogućnost da to čini u naše ime.Treba se boriti za deo svoje teritorije,ali ne baš na svakav način.Nema više potrebe za ratovanjem,MADA JOŠ NIKOGA NISMO POBEDILI U OVOM VEKU!!!MISLITE O TOME!!!

dimitrije

pre 16 godina

Slusaj bre ti Prorokovicu:Ostavi se ti corava posla,i nakaradnog divana,dok jos nije kasno.A ako ti se bas tako ratuje i zabradjuju putevi,a ti lepo obuj cizme,pa hajd tamo gore u brda da te prvo Filaret posavetuje kako se to sve radi,pa lepo kreni u..milo ti Kosovo.I...pishi (da ne brinemo).

Srpska kuka i motika

pre 16 godina

Ma boli nas bre ... i za ovog ludaka i za Kosovo. Daj vize i pare i neku nadu pa da vidis kako smo dobar i vredan narod.

Toleranti

pre 16 godina

Neverovatno kako celi narod ne moze nista da ucini protiv ovakvih gluposti, pa sami ste ih birali samo vi sami mozete ih spreciti niko drugi.

Dragomir

pre 16 godina

Opet lopov utece a komsije se tuku??
Pa ko je okupirao Kosovo i govorio Albancima tolike godine dacemo vam nezavisnost, bez obzira na pravo i zakone?
Kada ce Evropa shvatiti da Amerikance ne vredi slediti jer gde god dodju ubrljaju maksimalno i ostave haos za sobom. Stoljeca trebaju da se ispravi. Oni gledaju samo sebe.
Sta god se desilo na Kosovu oni ce biti u plusu jer ce sada uvek imati mali i borben narod naklonjen njihovim idejama...

BG FOREVER

pre 16 godina

Dogorelo. Blokiracemo Kosovo, poslacemo vojsku.. Kad nema pametnih i konstruktivnih argumenata onda ponavljamo vec vidjeno,kao sa Slovenijom, CG i ostalima koji nisu hteli sa nama: umrece od gladi, necemo njihove proizvode... Iako znam da to nije 100% pravedno da Kosovo bude nezavisno ja do sada nisam video ni jedan konkretan plan od strane nase drzave koji bi bio prihvatljiv i Albancima. Jel to cuvaju kao neku tajnu, keca u rukavu? Tesko. Ovo je samo zamajavanje i skupljanje poena pred izbore. Ja ratovati necu i ne pada mi na pamet da jedem korenje. Ali cu zato da glasam na sledecim izborima protiv svih koji hoce da nas udalje od Evrope a priblize Rusiji.

papagaj

pre 16 godina

Opet ce da branimo svoj interes i da izgubimo duplo.Ako kroz sve ove ratove nista nismo razumeli onda smo vec izgubili.Ko jos zeli da zivi u Srbiji gde mu svake godine politicari zveckaju oruzijem pa se posle brinu zasto mladi odlaze.

Meno

pre 16 godina

Renomirani i nepristrasni medij "NY Times" (koji se samo malo finansira iz Republikanske stranke, ali samo malo, nije mnogo, verujte) je objavio ono sto se njima snilo. Interpretacija po licnim zeljama. A i da nije, sta je sporno u izjavi?!

Dejan

pre 16 godina

Potpuno podrzavam Prorokovicevu izjavu. Ovde nije rec o tome da Srbija ocekuje novi rat, vec o tome da je jedan od glavnih argumenata albanske strane, koji neki zapatni diplomati stalno isticu, da albanci prete nasiljem ako ne dobiju nezavisnost. Sada i mi kao drzava treba da pobijemo taj argument, odnosno i da mi pretimo nasiljem ako dobiju nezavisnost. A da li ce rata biti o tome odlucuju amerikanci, dakle, ove pretnju imaju diplomatski karakter a ne realan. Moramo kao drzava da budemo cvrsti, i dosledni do kraja, ma kakva to kraj bio, jer samo cvrstim i jedinstvenim stavom Srbija moze nesto da dobije (dugorocno odlaganje problema, kvalitetnu podelu Kosova, institucionalne veze srpskih delova sa Srbijom...)

Milan Rajić

pre 16 godina

U čije ime priča ova b.....Svoje ok pušku na reme i cepaj miki na Kosovo ravno, s tim da povede Tomu i ostale sa svojim sinovima!

Dixieland

pre 16 godina

Mislim da bi na Kosovo trebali da idu samo oni koji to hoce. Sto se Prorokovica tice, red bi bilo da zauzme svoje mesto u rovu sa istomisljenicima. Trebace nam neko da nam dize moral...

kavez

pre 16 godina

Politicka skrtost Evrope prema nama je tolika da se i vize nalaze na stolu za Kosovo. Ovde stasavaju frustrirane generacije kojima je patriotizam jedino zadovoljstvo i neka se Evropa ne cudi nicemu od nas.

sasa jokic

pre 16 godina

Strukturama DB koje vladaju Srbijom jos od dolaska Milosevica(i malo pre, dok su ga pripremale za preuzimanje vlasti)treba cestitati na ovoj plejadi likova koje izbacuju, uglavnom kroz DSS, SPS, i SRS. Prosto je neverovatno da takvi ljudi predstavljaju Srbiju, tj. brukaju, i unistavaju! A sve radi izolacije, koja ce im omoguciti da se bez konkurencije bogate, a narod odumire!

Rabin

pre 16 godina

U toj izjavi nista nije sporno, Srbija mora da brani svoju celovitost i suverenitet. Ako Albanci mogu da prete nasiljem, onda i Srbija moze da preti da ce po medjunarodnom pravu braniti svoju celovitost i suverenitet.

nemanja

pre 16 godina

Da da,nema nezavisnosti. Dosla su druga vremena,imamo sad mocnog saveznika. Mislim da ce polako ali sigurno kolo srece poceti da se okrece.

mertur

pre 16 godina

Joj prorokovicu pa ti si zalutao u vremenu i prostoru .Ti bi da zatvaras drumove kao u hajducka vremena.Jadna zemlja sto te ima. Pa zar sa takvima da ostajemo u jednoj drzavi.

Ana

pre 16 godina

Prorokovicu sto se tice "ostrih mera", samo napred, ali bez nase dece.
Dokle cete u ime nas gurati svetu prst u oko? Igrao se i Milosevic, pa smo imali 1999.

Spustite se vec jednom na zemlju i ne umisljajte raznorazne gluposti.

shox

pre 16 godina

Pitao bih g-dina Prorokovica hoce li mozda on da uzme pusku u ruke i brani Kosovo? Sumnjam u to. I dosta je bilo pretvaranja da smo prva vojna sila u svetu, misleci da mozemo da se borimo protiv svakoga, i da svakoga mozemo da pobedimo. Da li opet treba da nas bombarduju i pola zemlje da oboli od kancera? dosta je bilo i Kosova i politicara... mislim da je svakom jasno sta ced se dogoditi.

Demokratska Sahrana Srbije

pre 16 godina

"Proroković je, kako piše IHT, "upozorio da bi jednostrano zapadno priznanje Kosova Srbiji dalo pravo da svoje jedinice vrati u region i poništi osam godina star sporazum između NATO-a i tadašnje jugoslovenske vlade kojim je regulisano povlačenje" vojske sa Kosova"
Da li to znači da se, ako po Porokoviću ugovor više ne važi, vraćamo na 10.6.1999.? Nešto kao Dan 79, Dan 80 itd. Da li je DSS zarad nekoliko procenata glasova koje misli da može da pridobije iz glasačkog tela SRS spremna da Srbiju unazadi 8 godina i dovede je u onaj bezdan u kojem je bila? Mislim da se stožeri DSSa varaju, zbog njihove miloševićevske politike Srbija će otići unazad, ali ni DSSa više neće biti. Ovakva politika je njihov put u jednom pravcu, na (za njih) prevelikih 2% biračkog tela.

Lollipop

pre 16 godina

Pa to i jeste cilj - izolovati zemlju, jer tako će nakradene pare ostati bezbedne, Koštunica i SPC će metanisati o zlom Zapadu koji nam je oteo zemlju...
A šta ćete vi da radite?
Opcije su poznate: iseljenička viza ili pušku o rame ili sitan šverc iz BiH, MK, CG ili ćete i dalje apstinirati na izborima - jer svi su oni, jel da, isti.

Male lekcije

pre 16 godina

Konačno neko da kaže pravu stvar, makar i uvijeno. Svaka normalna država zadržava pravo vojne intervencije radi povratka pod ustavno-pravni poredak pobunjenih delova svoje teritorije. Tog trenutka "AKO" oligarhija koja predstavlja albansku nacionalnu manjinu u srpskoj pokrajini Kosovo i Metohija proglasi neku nezavisnost prestaje da važi bilo kakva obaveza Srbije proistekla iz rezolucije 1244. Samim tim bilo koje snage na tom području ukoliko se ne povuku u nekom vremenskom roku dogovorenom sa Srbijom se smatraju okupatorskim snagama i Srbija zadržava pravo da deluje vojno i policijski kad hoće i kako hoće. To svi dobro znaju. I onda neće biti pitanje da li ćemo delovati, nego kad ćemo delovati...

Milan

pre 16 godina

A cime bi Srbija ratovala za Kosovo?Prackama?Marketing DSS se prilicno zahuktao ovih dana,ali zna se da kao i uvek oni samo daju velike izjave,a u praksi nisu sposobni da urade nista.

Lollipop

pre 16 godina

Pa to i jeste cilj - izolovati zemlju, jer tako će nakradene pare ostati bezbedne, Koštunica i SPC će metanisati o zlom Zapadu koji nam je oteo zemlju...
A šta ćete vi da radite?
Opcije su poznate: iseljenička viza ili pušku o rame ili sitan šverc iz BiH, MK, CG ili ćete i dalje apstinirati na izborima - jer svi su oni, jel da, isti.

Male lekcije

pre 16 godina

Konačno neko da kaže pravu stvar, makar i uvijeno. Svaka normalna država zadržava pravo vojne intervencije radi povratka pod ustavno-pravni poredak pobunjenih delova svoje teritorije. Tog trenutka "AKO" oligarhija koja predstavlja albansku nacionalnu manjinu u srpskoj pokrajini Kosovo i Metohija proglasi neku nezavisnost prestaje da važi bilo kakva obaveza Srbije proistekla iz rezolucije 1244. Samim tim bilo koje snage na tom području ukoliko se ne povuku u nekom vremenskom roku dogovorenom sa Srbijom se smatraju okupatorskim snagama i Srbija zadržava pravo da deluje vojno i policijski kad hoće i kako hoće. To svi dobro znaju. I onda neće biti pitanje da li ćemo delovati, nego kad ćemo delovati...

Rabin

pre 16 godina

U toj izjavi nista nije sporno, Srbija mora da brani svoju celovitost i suverenitet. Ako Albanci mogu da prete nasiljem, onda i Srbija moze da preti da ce po medjunarodnom pravu braniti svoju celovitost i suverenitet.

Ana

pre 16 godina

Prorokovicu sto se tice "ostrih mera", samo napred, ali bez nase dece.
Dokle cete u ime nas gurati svetu prst u oko? Igrao se i Milosevic, pa smo imali 1999.

Spustite se vec jednom na zemlju i ne umisljajte raznorazne gluposti.

Milan

pre 16 godina

A cime bi Srbija ratovala za Kosovo?Prackama?Marketing DSS se prilicno zahuktao ovih dana,ali zna se da kao i uvek oni samo daju velike izjave,a u praksi nisu sposobni da urade nista.

shox

pre 16 godina

Pitao bih g-dina Prorokovica hoce li mozda on da uzme pusku u ruke i brani Kosovo? Sumnjam u to. I dosta je bilo pretvaranja da smo prva vojna sila u svetu, misleci da mozemo da se borimo protiv svakoga, i da svakoga mozemo da pobedimo. Da li opet treba da nas bombarduju i pola zemlje da oboli od kancera? dosta je bilo i Kosova i politicara... mislim da je svakom jasno sta ced se dogoditi.

Dejan

pre 16 godina

Potpuno podrzavam Prorokovicevu izjavu. Ovde nije rec o tome da Srbija ocekuje novi rat, vec o tome da je jedan od glavnih argumenata albanske strane, koji neki zapatni diplomati stalno isticu, da albanci prete nasiljem ako ne dobiju nezavisnost. Sada i mi kao drzava treba da pobijemo taj argument, odnosno i da mi pretimo nasiljem ako dobiju nezavisnost. A da li ce rata biti o tome odlucuju amerikanci, dakle, ove pretnju imaju diplomatski karakter a ne realan. Moramo kao drzava da budemo cvrsti, i dosledni do kraja, ma kakva to kraj bio, jer samo cvrstim i jedinstvenim stavom Srbija moze nesto da dobije (dugorocno odlaganje problema, kvalitetnu podelu Kosova, institucionalne veze srpskih delova sa Srbijom...)

mertur

pre 16 godina

Joj prorokovicu pa ti si zalutao u vremenu i prostoru .Ti bi da zatvaras drumove kao u hajducka vremena.Jadna zemlja sto te ima. Pa zar sa takvima da ostajemo u jednoj drzavi.

Milan Rajić

pre 16 godina

U čije ime priča ova b.....Svoje ok pušku na reme i cepaj miki na Kosovo ravno, s tim da povede Tomu i ostale sa svojim sinovima!

nemanja

pre 16 godina

Da da,nema nezavisnosti. Dosla su druga vremena,imamo sad mocnog saveznika. Mislim da ce polako ali sigurno kolo srece poceti da se okrece.

Demokratska Sahrana Srbije

pre 16 godina

"Proroković je, kako piše IHT, "upozorio da bi jednostrano zapadno priznanje Kosova Srbiji dalo pravo da svoje jedinice vrati u region i poništi osam godina star sporazum između NATO-a i tadašnje jugoslovenske vlade kojim je regulisano povlačenje" vojske sa Kosova"
Da li to znači da se, ako po Porokoviću ugovor više ne važi, vraćamo na 10.6.1999.? Nešto kao Dan 79, Dan 80 itd. Da li je DSS zarad nekoliko procenata glasova koje misli da može da pridobije iz glasačkog tela SRS spremna da Srbiju unazadi 8 godina i dovede je u onaj bezdan u kojem je bila? Mislim da se stožeri DSSa varaju, zbog njihove miloševićevske politike Srbija će otići unazad, ali ni DSSa više neće biti. Ovakva politika je njihov put u jednom pravcu, na (za njih) prevelikih 2% biračkog tela.

sasa jokic

pre 16 godina

Strukturama DB koje vladaju Srbijom jos od dolaska Milosevica(i malo pre, dok su ga pripremale za preuzimanje vlasti)treba cestitati na ovoj plejadi likova koje izbacuju, uglavnom kroz DSS, SPS, i SRS. Prosto je neverovatno da takvi ljudi predstavljaju Srbiju, tj. brukaju, i unistavaju! A sve radi izolacije, koja ce im omoguciti da se bez konkurencije bogate, a narod odumire!

Obren

pre 16 godina

Britanija je svojevremeno slala kompletnu flotu i nosače aviona da brani Folklande, nenaseljeno ostrvo sa pingvinima, 10 hiljada kilometara daleko na južnoj hemisferi. Zašto? Pa zato što je to Britanska teritorija.

kavez

pre 16 godina

Politicka skrtost Evrope prema nama je tolika da se i vize nalaze na stolu za Kosovo. Ovde stasavaju frustrirane generacije kojima je patriotizam jedino zadovoljstvo i neka se Evropa ne cudi nicemu od nas.

BG FOREVER

pre 16 godina

Dogorelo. Blokiracemo Kosovo, poslacemo vojsku.. Kad nema pametnih i konstruktivnih argumenata onda ponavljamo vec vidjeno,kao sa Slovenijom, CG i ostalima koji nisu hteli sa nama: umrece od gladi, necemo njihove proizvode... Iako znam da to nije 100% pravedno da Kosovo bude nezavisno ja do sada nisam video ni jedan konkretan plan od strane nase drzave koji bi bio prihvatljiv i Albancima. Jel to cuvaju kao neku tajnu, keca u rukavu? Tesko. Ovo je samo zamajavanje i skupljanje poena pred izbore. Ja ratovati necu i ne pada mi na pamet da jedem korenje. Ali cu zato da glasam na sledecim izborima protiv svih koji hoce da nas udalje od Evrope a priblize Rusiji.

Srpska kuka i motika

pre 16 godina

Ma boli nas bre ... i za ovog ludaka i za Kosovo. Daj vize i pare i neku nadu pa da vidis kako smo dobar i vredan narod.

Meno

pre 16 godina

Renomirani i nepristrasni medij "NY Times" (koji se samo malo finansira iz Republikanske stranke, ali samo malo, nije mnogo, verujte) je objavio ono sto se njima snilo. Interpretacija po licnim zeljama. A i da nije, sta je sporno u izjavi?!

dimitrije

pre 16 godina

Slusaj bre ti Prorokovicu:Ostavi se ti corava posla,i nakaradnog divana,dok jos nije kasno.A ako ti se bas tako ratuje i zabradjuju putevi,a ti lepo obuj cizme,pa hajd tamo gore u brda da te prvo Filaret posavetuje kako se to sve radi,pa lepo kreni u..milo ti Kosovo.I...pishi (da ne brinemo).

Toleranti

pre 16 godina

Neverovatno kako celi narod ne moze nista da ucini protiv ovakvih gluposti, pa sami ste ih birali samo vi sami mozete ih spreciti niko drugi.

Dixieland

pre 16 godina

Mislim da bi na Kosovo trebali da idu samo oni koji to hoce. Sto se Prorokovica tice, red bi bilo da zauzme svoje mesto u rovu sa istomisljenicima. Trebace nam neko da nam dize moral...

Dragomir

pre 16 godina

Opet lopov utece a komsije se tuku??
Pa ko je okupirao Kosovo i govorio Albancima tolike godine dacemo vam nezavisnost, bez obzira na pravo i zakone?
Kada ce Evropa shvatiti da Amerikance ne vredi slediti jer gde god dodju ubrljaju maksimalno i ostave haos za sobom. Stoljeca trebaju da se ispravi. Oni gledaju samo sebe.
Sta god se desilo na Kosovu oni ce biti u plusu jer ce sada uvek imati mali i borben narod naklonjen njihovim idejama...

Pravi Srbin

pre 16 godina

Nije problem u tome sta on priča,nego u tome što smo mu mi na izborima dali mogućnost da to čini u naše ime.Treba se boriti za deo svoje teritorije,ali ne baš na svakav način.Nema više potrebe za ratovanjem,MADA JOŠ NIKOGA NISMO POBEDILI U OVOM VEKU!!!MISLITE O TOME!!!

papagaj

pre 16 godina

Opet ce da branimo svoj interes i da izgubimo duplo.Ako kroz sve ove ratove nista nismo razumeli onda smo vec izgubili.Ko jos zeli da zivi u Srbiji gde mu svake godine politicari zveckaju oruzijem pa se posle brinu zasto mladi odlaze.

snob

pre 16 godina

aaaa pa sad mi je jasno..Oduvek sam znao da imamo tajno Teslino oruzje. U kojoj li su ga samo crkvi cuvali? Ma to sigurno Filaret zna.

GuC

pre 16 godina

Pa ko u je u ovoj suludoj zamlji ministar spoljnih poslova? Kako je moguce da ministar prosvete (blagi boze) lupeta o vojnoj akciji, ministar infrastrukture o crkvi, podsekretari vode diplomatiju???
Kakva tragicna koalicija, svako po svome, kao rastimovani voz...pojma nemaju ni sta da rade, a ni sta ih (nas) ceka sutra. Po naredjenju, udri, plakacemo sutra.
Borise Tadicu, probudi se vec jednom, kreni da brises sopstvene greske, Jeremic ne moze sam da opere sve sto ovi mogu da za-bip, bip, bip...

jovana

pre 16 godina

pa bas odavno nismo ratovali! mislim, mnogo su nas razmazili ovi nasi "fenomenalni" politicari!
ja samo ne znam zasto je toliko tesko da shvate da ovaj narod samo hoce normalno da zivi, pa i bez Kosova, sta sad... samo nemojte da im damo da ponovo gube NASE vreme!!! Kosovo ce postojati do kraja sveta i veka, ali da li cemo mi? 'ajde malo da se svi zajedno saberemo i da shvatimo da nemamo vise vremena za "zamajavanje"...

cleansuitedman

pre 16 godina

Jel to znaci Prorokovicu da ces ti, Kostunica, Samardzic, Beckovic, Cosic i ostali ideolozi propasti i nesrece ove zemlje u prve borbene redove?!
Ili ponovo planirate da drugi ginu za vase "ideale"?
Bravo za Sutanovca!
Jedini glas koji podseca na onu pravu Demokratsku stranku, jeste (nazalost) njegov!

Bolje pakt nego rat

pre 16 godina

Mozda je Prorokovic onako cisto pravno, legalisticki posmatrano u pravu. Jer ako posmatramo Ustav, Rezoluciju 1244 i ostala dokumenta - on (mozda?) i jeste u pravu. Ali ceo svet zna da je ta njegova izjava pucanj u prazno, jer Srbija nema ni ozbiljnu vojnu silu, niti naoruzanje, a ni ono najvaznije - ozbiljnog saveznika - da bi se upustila u novo ratovanje protiv dobrog dela savremenog sveta. Da li on zaista misli da bi KFOR sedeo skrstenih ruku i pustio srpske snage da se ponovo razmile po Kosovu? A da mozda ne misli da bi ruska armija dosla u pomoc? Hmmm ... Putin nije Jeljcin, to jeste cinjenica, ali mu isto tako ni na kraj pameti nije da zarati sa NATO zbog neke tamo Srbije. Politicari, pamet u glavu i analizirajte malo to sto govorite!

mishko

pre 16 godina

I jedno i drugo su iluzije.Ratovanje je nemoguce svi znamo a i zatvaranje granica takodjer.prvi koji bi patili zbog toga bi bili kosovski srbi a drugi srpske firme koje bi izgubile trziste od 2 miliona ljudi.Njihovo mesto bi bilo popunjeno brzo od strane slovenskih,hrvatskih,albanskih i makedonski firmi tako da bi na kraju od ovog DSS scenarija samo Srbija izgubila i srbi na Kosovu.

Miskec

pre 16 godina

Gore od loše izjave je demanti ili pojašenje iste. Proroković je samo jedan od vojske diplomatski neobrazovanih srpskih političara, koji sebi dozvoljava da iznosi lične subjektivne ocene ili stavove stranke, a ne stavove Vlade.
Dokle god stranke budu postavljale svoje stranačke prvake na mesta koja su njihova posesivna želja, dotle će i izletati sa nebuloznim izjavama, koje posle moraju, još nebuloznije da demantuju.
Usput, s kim će to Proroković da ratuje, znam jednog koji sigurno neće uzeti pušku, moja malenkost.

Arpad

pre 16 godina

Izgleda da ćemo u nastavku pregovora i mi koristiti iste metode koje su koristili albanci... Dosad se uvek govorilo da će biti nasilja ako albanci ne dobiju nezavisno Kosovo. Izgleda da ovi iz DSS-a hoće da igraju na kartu "biće nasilja ako Kosovo bude nezavisno"... Smešno.

bojan

pre 16 godina

Je li bre, Prorokovicu, je li ti to hoces da cela Srbija ne bude pod kontrolom medjunarodne zajednice i NATO-a?
I to je moguce, pored takvih ministara kao vi...

Goran

pre 16 godina

Prorokovic je dao sasvim u redu izjavu sa ciljem da jos jednom ukaze na kompleksnost cele situacije oko Kosova ukoliko dodje do pokusaja nezavisnosti. Lepo covek kaze "...jednostrano zapadno priznanje Kosova Srbiji dalo pravo da svoje jedinice vrati u region i poništi osam godina star sporazum..." Dakle, "dalo za pravo" i "bilo ucinjeno" su koliko znam velike razlike. Naravno da nece biti srpske vojne akcije na Kosovu, pa to bi bio potpuni apsurd...

dusan

pre 16 godina

Posto zaista nemam utisak da bi Rusija "uskakala" za nas u bilo kom ratu (a ne secam se uopste i kad je), ja sam pre za opciju otvorenog priznanja da mi ne priznajemo nasilno otimanje i otcepljenje dela nase teritorije (pravno sigurno neodrzivo), pa se stoga prepustamo sudbini koja nam je nametnuta. Drugim recima ne odustajemo nikada od toga da je to nase i kad tad cemo ga povratiti. Time biva jasno da se ovim priznavanjem stvara dugorocna kriza na Balkanu i da su glavni krivci delovi zapada koji tu krizu pokrecu. Stoga se i sa tim delovima prekidaju odnosi koji su postojali pre toga i ceka se trenutak kada ce se istorijski ponovo ukazati sansa da se ta teritorija povrati. Samo ce posledice po otimace utoliko biti mnogo teze sto to cekanje bude duze trajalo. Ukoliko neko ne zeli da prizna ovakav sled dogadjanja i ukoliko misli da bi se nepravda drugacije mogla izbrisati on u stvari ne poznaje Srbe.
A svima onima koji zele da veruju da nas EU zeli i da smo ludi sto joj ne hrlimo u zagrljaj, zar misle da bi oni forsirali politiku sukoba i dugorocnih kriza da im je to zaista plan? Meni tu nesto opet ne izgleda sasvim logicno. Ukoliko se svi uskoro integrisemo kroz EU, zbog cega se sada onda forsira zatezanje odnosa i priznavanja prava jednoj od strana u sporu? Iz ovih oprecnih stavova je jasno da integracija (na proklamovani nacin)nije moguca i da je pravi cilj nesto sasvim drugo. Mozda je to slamanje svih srpskih veza i maksimalno smanjenje srbskog uticaja na Balkanu, cime bi se postigla gotovo potpuna kontrola nad trzistima i politickim subjektima, a samim tim jos lakse preuzele zeljene ekonomske prednosti iz ruku naroda koji na ovim prostorima zive. Drugim recima potpuno porobljavanje bez mnogo direktnog ratovanja (ukoliko se izuzme ono potpuno bespravno bombardovanje 1999. godine).

Sa komsiluka

pre 16 godina

Boze moj...pa ja uopste ne razumem kako bi nas takvi politicari kao Prorokovic, koji trube takve stvari, mogli da samo i pomisle da ubede albance da zive pod istim krovom sa njim. Hvala Bogu sto vecina srba ne misli ko on. Zasto ti politicari ne mogu da kopcaju da albanci ne zele da raskiraju nikad vise svoju slobodu pa i svoje zivote za dzabe? Pobogu ljudi, ako Prorokovic bas zeli stvarati ponovo okolnosti za ratovanje, onda neka mu, ali jedno znam, da albanci vise nisu tolko "jadni" kao 98-e ili 99-te, plus tu je i KFOR, sto podrazumeva NATO. Pametne glave ne traze rat. Nijedan albanski politicar dosad nije pretio nasiljem nad srbima, niti huskao albance na tako nesto. Albanci ne traze rat, ali nece imati kud ako im to srpski politicari namecu, to jest, ako ponovo pokusaju okupirati Kosovo. Ne zelim rat, volim slobodu. Ako bih morao da biram na cemu da cinim ustupke, sigurno ne bih cinio na ovu drugu. Zato, Prorokovicu, pazi kakvim zargonom pricas, i ne tereti ledja svom narodu koji jedva hoda.

Male lekcije

pre 16 godina

Konačno neko da kaže pravu stvar, makar i uvijeno. Svaka normalna država zadržava pravo vojne intervencije radi povratka pod ustavno-pravni poredak pobunjenih delova svoje teritorije. Tog trenutka "AKO" oligarhija koja predstavlja albansku nacionalnu manjinu u srpskoj pokrajini Kosovo i Metohija proglasi neku nezavisnost prestaje da važi bilo kakva obaveza Srbije proistekla iz rezolucije 1244. Samim tim bilo koje snage na tom području ukoliko se ne povuku u nekom vremenskom roku dogovorenom sa Srbijom se smatraju okupatorskim snagama i Srbija zadržava pravo da deluje vojno i policijski kad hoće i kako hoće. To svi dobro znaju. I onda neće biti pitanje da li ćemo delovati, nego kad ćemo delovati...

Rabin

pre 16 godina

U toj izjavi nista nije sporno, Srbija mora da brani svoju celovitost i suverenitet. Ako Albanci mogu da prete nasiljem, onda i Srbija moze da preti da ce po medjunarodnom pravu braniti svoju celovitost i suverenitet.

Lollipop

pre 16 godina

Pa to i jeste cilj - izolovati zemlju, jer tako će nakradene pare ostati bezbedne, Koštunica i SPC će metanisati o zlom Zapadu koji nam je oteo zemlju...
A šta ćete vi da radite?
Opcije su poznate: iseljenička viza ili pušku o rame ili sitan šverc iz BiH, MK, CG ili ćete i dalje apstinirati na izborima - jer svi su oni, jel da, isti.

nemanja

pre 16 godina

Da da,nema nezavisnosti. Dosla su druga vremena,imamo sad mocnog saveznika. Mislim da ce polako ali sigurno kolo srece poceti da se okrece.

Dejan

pre 16 godina

Potpuno podrzavam Prorokovicevu izjavu. Ovde nije rec o tome da Srbija ocekuje novi rat, vec o tome da je jedan od glavnih argumenata albanske strane, koji neki zapatni diplomati stalno isticu, da albanci prete nasiljem ako ne dobiju nezavisnost. Sada i mi kao drzava treba da pobijemo taj argument, odnosno i da mi pretimo nasiljem ako dobiju nezavisnost. A da li ce rata biti o tome odlucuju amerikanci, dakle, ove pretnju imaju diplomatski karakter a ne realan. Moramo kao drzava da budemo cvrsti, i dosledni do kraja, ma kakva to kraj bio, jer samo cvrstim i jedinstvenim stavom Srbija moze nesto da dobije (dugorocno odlaganje problema, kvalitetnu podelu Kosova, institucionalne veze srpskih delova sa Srbijom...)

shox

pre 16 godina

Pitao bih g-dina Prorokovica hoce li mozda on da uzme pusku u ruke i brani Kosovo? Sumnjam u to. I dosta je bilo pretvaranja da smo prva vojna sila u svetu, misleci da mozemo da se borimo protiv svakoga, i da svakoga mozemo da pobedimo. Da li opet treba da nas bombarduju i pola zemlje da oboli od kancera? dosta je bilo i Kosova i politicara... mislim da je svakom jasno sta ced se dogoditi.

mertur

pre 16 godina

Joj prorokovicu pa ti si zalutao u vremenu i prostoru .Ti bi da zatvaras drumove kao u hajducka vremena.Jadna zemlja sto te ima. Pa zar sa takvima da ostajemo u jednoj drzavi.

Milan

pre 16 godina

A cime bi Srbija ratovala za Kosovo?Prackama?Marketing DSS se prilicno zahuktao ovih dana,ali zna se da kao i uvek oni samo daju velike izjave,a u praksi nisu sposobni da urade nista.

sasa jokic

pre 16 godina

Strukturama DB koje vladaju Srbijom jos od dolaska Milosevica(i malo pre, dok su ga pripremale za preuzimanje vlasti)treba cestitati na ovoj plejadi likova koje izbacuju, uglavnom kroz DSS, SPS, i SRS. Prosto je neverovatno da takvi ljudi predstavljaju Srbiju, tj. brukaju, i unistavaju! A sve radi izolacije, koja ce im omoguciti da se bez konkurencije bogate, a narod odumire!

Ana

pre 16 godina

Prorokovicu sto se tice "ostrih mera", samo napred, ali bez nase dece.
Dokle cete u ime nas gurati svetu prst u oko? Igrao se i Milosevic, pa smo imali 1999.

Spustite se vec jednom na zemlju i ne umisljajte raznorazne gluposti.

Obren

pre 16 godina

Britanija je svojevremeno slala kompletnu flotu i nosače aviona da brani Folklande, nenaseljeno ostrvo sa pingvinima, 10 hiljada kilometara daleko na južnoj hemisferi. Zašto? Pa zato što je to Britanska teritorija.

Demokratska Sahrana Srbije

pre 16 godina

"Proroković je, kako piše IHT, "upozorio da bi jednostrano zapadno priznanje Kosova Srbiji dalo pravo da svoje jedinice vrati u region i poništi osam godina star sporazum između NATO-a i tadašnje jugoslovenske vlade kojim je regulisano povlačenje" vojske sa Kosova"
Da li to znači da se, ako po Porokoviću ugovor više ne važi, vraćamo na 10.6.1999.? Nešto kao Dan 79, Dan 80 itd. Da li je DSS zarad nekoliko procenata glasova koje misli da može da pridobije iz glasačkog tela SRS spremna da Srbiju unazadi 8 godina i dovede je u onaj bezdan u kojem je bila? Mislim da se stožeri DSSa varaju, zbog njihove miloševićevske politike Srbija će otići unazad, ali ni DSSa više neće biti. Ovakva politika je njihov put u jednom pravcu, na (za njih) prevelikih 2% biračkog tela.

BG FOREVER

pre 16 godina

Dogorelo. Blokiracemo Kosovo, poslacemo vojsku.. Kad nema pametnih i konstruktivnih argumenata onda ponavljamo vec vidjeno,kao sa Slovenijom, CG i ostalima koji nisu hteli sa nama: umrece od gladi, necemo njihove proizvode... Iako znam da to nije 100% pravedno da Kosovo bude nezavisno ja do sada nisam video ni jedan konkretan plan od strane nase drzave koji bi bio prihvatljiv i Albancima. Jel to cuvaju kao neku tajnu, keca u rukavu? Tesko. Ovo je samo zamajavanje i skupljanje poena pred izbore. Ja ratovati necu i ne pada mi na pamet da jedem korenje. Ali cu zato da glasam na sledecim izborima protiv svih koji hoce da nas udalje od Evrope a priblize Rusiji.

Srpska kuka i motika

pre 16 godina

Ma boli nas bre ... i za ovog ludaka i za Kosovo. Daj vize i pare i neku nadu pa da vidis kako smo dobar i vredan narod.

dimitrije

pre 16 godina

Slusaj bre ti Prorokovicu:Ostavi se ti corava posla,i nakaradnog divana,dok jos nije kasno.A ako ti se bas tako ratuje i zabradjuju putevi,a ti lepo obuj cizme,pa hajd tamo gore u brda da te prvo Filaret posavetuje kako se to sve radi,pa lepo kreni u..milo ti Kosovo.I...pishi (da ne brinemo).

snob

pre 16 godina

aaaa pa sad mi je jasno..Oduvek sam znao da imamo tajno Teslino oruzje. U kojoj li su ga samo crkvi cuvali? Ma to sigurno Filaret zna.

Meno

pre 16 godina

Renomirani i nepristrasni medij "NY Times" (koji se samo malo finansira iz Republikanske stranke, ali samo malo, nije mnogo, verujte) je objavio ono sto se njima snilo. Interpretacija po licnim zeljama. A i da nije, sta je sporno u izjavi?!

Milan Rajić

pre 16 godina

U čije ime priča ova b.....Svoje ok pušku na reme i cepaj miki na Kosovo ravno, s tim da povede Tomu i ostale sa svojim sinovima!

Bolje pakt nego rat

pre 16 godina

Mozda je Prorokovic onako cisto pravno, legalisticki posmatrano u pravu. Jer ako posmatramo Ustav, Rezoluciju 1244 i ostala dokumenta - on (mozda?) i jeste u pravu. Ali ceo svet zna da je ta njegova izjava pucanj u prazno, jer Srbija nema ni ozbiljnu vojnu silu, niti naoruzanje, a ni ono najvaznije - ozbiljnog saveznika - da bi se upustila u novo ratovanje protiv dobrog dela savremenog sveta. Da li on zaista misli da bi KFOR sedeo skrstenih ruku i pustio srpske snage da se ponovo razmile po Kosovu? A da mozda ne misli da bi ruska armija dosla u pomoc? Hmmm ... Putin nije Jeljcin, to jeste cinjenica, ali mu isto tako ni na kraj pameti nije da zarati sa NATO zbog neke tamo Srbije. Politicari, pamet u glavu i analizirajte malo to sto govorite!

mishko

pre 16 godina

I jedno i drugo su iluzije.Ratovanje je nemoguce svi znamo a i zatvaranje granica takodjer.prvi koji bi patili zbog toga bi bili kosovski srbi a drugi srpske firme koje bi izgubile trziste od 2 miliona ljudi.Njihovo mesto bi bilo popunjeno brzo od strane slovenskih,hrvatskih,albanskih i makedonski firmi tako da bi na kraju od ovog DSS scenarija samo Srbija izgubila i srbi na Kosovu.

cleansuitedman

pre 16 godina

Jel to znaci Prorokovicu da ces ti, Kostunica, Samardzic, Beckovic, Cosic i ostali ideolozi propasti i nesrece ove zemlje u prve borbene redove?!
Ili ponovo planirate da drugi ginu za vase "ideale"?
Bravo za Sutanovca!
Jedini glas koji podseca na onu pravu Demokratsku stranku, jeste (nazalost) njegov!

kavez

pre 16 godina

Politicka skrtost Evrope prema nama je tolika da se i vize nalaze na stolu za Kosovo. Ovde stasavaju frustrirane generacije kojima je patriotizam jedino zadovoljstvo i neka se Evropa ne cudi nicemu od nas.

Dixieland

pre 16 godina

Mislim da bi na Kosovo trebali da idu samo oni koji to hoce. Sto se Prorokovica tice, red bi bilo da zauzme svoje mesto u rovu sa istomisljenicima. Trebace nam neko da nam dize moral...

Pravi Srbin

pre 16 godina

Nije problem u tome sta on priča,nego u tome što smo mu mi na izborima dali mogućnost da to čini u naše ime.Treba se boriti za deo svoje teritorije,ali ne baš na svakav način.Nema više potrebe za ratovanjem,MADA JOŠ NIKOGA NISMO POBEDILI U OVOM VEKU!!!MISLITE O TOME!!!

jovana

pre 16 godina

pa bas odavno nismo ratovali! mislim, mnogo su nas razmazili ovi nasi "fenomenalni" politicari!
ja samo ne znam zasto je toliko tesko da shvate da ovaj narod samo hoce normalno da zivi, pa i bez Kosova, sta sad... samo nemojte da im damo da ponovo gube NASE vreme!!! Kosovo ce postojati do kraja sveta i veka, ali da li cemo mi? 'ajde malo da se svi zajedno saberemo i da shvatimo da nemamo vise vremena za "zamajavanje"...

Miskec

pre 16 godina

Gore od loše izjave je demanti ili pojašenje iste. Proroković je samo jedan od vojske diplomatski neobrazovanih srpskih političara, koji sebi dozvoljava da iznosi lične subjektivne ocene ili stavove stranke, a ne stavove Vlade.
Dokle god stranke budu postavljale svoje stranačke prvake na mesta koja su njihova posesivna želja, dotle će i izletati sa nebuloznim izjavama, koje posle moraju, još nebuloznije da demantuju.
Usput, s kim će to Proroković da ratuje, znam jednog koji sigurno neće uzeti pušku, moja malenkost.

Toleranti

pre 16 godina

Neverovatno kako celi narod ne moze nista da ucini protiv ovakvih gluposti, pa sami ste ih birali samo vi sami mozete ih spreciti niko drugi.

GuC

pre 16 godina

Pa ko u je u ovoj suludoj zamlji ministar spoljnih poslova? Kako je moguce da ministar prosvete (blagi boze) lupeta o vojnoj akciji, ministar infrastrukture o crkvi, podsekretari vode diplomatiju???
Kakva tragicna koalicija, svako po svome, kao rastimovani voz...pojma nemaju ni sta da rade, a ni sta ih (nas) ceka sutra. Po naredjenju, udri, plakacemo sutra.
Borise Tadicu, probudi se vec jednom, kreni da brises sopstvene greske, Jeremic ne moze sam da opere sve sto ovi mogu da za-bip, bip, bip...

Arpad

pre 16 godina

Izgleda da ćemo u nastavku pregovora i mi koristiti iste metode koje su koristili albanci... Dosad se uvek govorilo da će biti nasilja ako albanci ne dobiju nezavisno Kosovo. Izgleda da ovi iz DSS-a hoće da igraju na kartu "biće nasilja ako Kosovo bude nezavisno"... Smešno.

papagaj

pre 16 godina

Opet ce da branimo svoj interes i da izgubimo duplo.Ako kroz sve ove ratove nista nismo razumeli onda smo vec izgubili.Ko jos zeli da zivi u Srbiji gde mu svake godine politicari zveckaju oruzijem pa se posle brinu zasto mladi odlaze.

Dragomir

pre 16 godina

Opet lopov utece a komsije se tuku??
Pa ko je okupirao Kosovo i govorio Albancima tolike godine dacemo vam nezavisnost, bez obzira na pravo i zakone?
Kada ce Evropa shvatiti da Amerikance ne vredi slediti jer gde god dodju ubrljaju maksimalno i ostave haos za sobom. Stoljeca trebaju da se ispravi. Oni gledaju samo sebe.
Sta god se desilo na Kosovu oni ce biti u plusu jer ce sada uvek imati mali i borben narod naklonjen njihovim idejama...

Sa komsiluka

pre 16 godina

Boze moj...pa ja uopste ne razumem kako bi nas takvi politicari kao Prorokovic, koji trube takve stvari, mogli da samo i pomisle da ubede albance da zive pod istim krovom sa njim. Hvala Bogu sto vecina srba ne misli ko on. Zasto ti politicari ne mogu da kopcaju da albanci ne zele da raskiraju nikad vise svoju slobodu pa i svoje zivote za dzabe? Pobogu ljudi, ako Prorokovic bas zeli stvarati ponovo okolnosti za ratovanje, onda neka mu, ali jedno znam, da albanci vise nisu tolko "jadni" kao 98-e ili 99-te, plus tu je i KFOR, sto podrazumeva NATO. Pametne glave ne traze rat. Nijedan albanski politicar dosad nije pretio nasiljem nad srbima, niti huskao albance na tako nesto. Albanci ne traze rat, ali nece imati kud ako im to srpski politicari namecu, to jest, ako ponovo pokusaju okupirati Kosovo. Ne zelim rat, volim slobodu. Ako bih morao da biram na cemu da cinim ustupke, sigurno ne bih cinio na ovu drugu. Zato, Prorokovicu, pazi kakvim zargonom pricas, i ne tereti ledja svom narodu koji jedva hoda.

bojan

pre 16 godina

Je li bre, Prorokovicu, je li ti to hoces da cela Srbija ne bude pod kontrolom medjunarodne zajednice i NATO-a?
I to je moguce, pored takvih ministara kao vi...

dusan

pre 16 godina

Posto zaista nemam utisak da bi Rusija "uskakala" za nas u bilo kom ratu (a ne secam se uopste i kad je), ja sam pre za opciju otvorenog priznanja da mi ne priznajemo nasilno otimanje i otcepljenje dela nase teritorije (pravno sigurno neodrzivo), pa se stoga prepustamo sudbini koja nam je nametnuta. Drugim recima ne odustajemo nikada od toga da je to nase i kad tad cemo ga povratiti. Time biva jasno da se ovim priznavanjem stvara dugorocna kriza na Balkanu i da su glavni krivci delovi zapada koji tu krizu pokrecu. Stoga se i sa tim delovima prekidaju odnosi koji su postojali pre toga i ceka se trenutak kada ce se istorijski ponovo ukazati sansa da se ta teritorija povrati. Samo ce posledice po otimace utoliko biti mnogo teze sto to cekanje bude duze trajalo. Ukoliko neko ne zeli da prizna ovakav sled dogadjanja i ukoliko misli da bi se nepravda drugacije mogla izbrisati on u stvari ne poznaje Srbe.
A svima onima koji zele da veruju da nas EU zeli i da smo ludi sto joj ne hrlimo u zagrljaj, zar misle da bi oni forsirali politiku sukoba i dugorocnih kriza da im je to zaista plan? Meni tu nesto opet ne izgleda sasvim logicno. Ukoliko se svi uskoro integrisemo kroz EU, zbog cega se sada onda forsira zatezanje odnosa i priznavanja prava jednoj od strana u sporu? Iz ovih oprecnih stavova je jasno da integracija (na proklamovani nacin)nije moguca i da je pravi cilj nesto sasvim drugo. Mozda je to slamanje svih srpskih veza i maksimalno smanjenje srbskog uticaja na Balkanu, cime bi se postigla gotovo potpuna kontrola nad trzistima i politickim subjektima, a samim tim jos lakse preuzele zeljene ekonomske prednosti iz ruku naroda koji na ovim prostorima zive. Drugim recima potpuno porobljavanje bez mnogo direktnog ratovanja (ukoliko se izuzme ono potpuno bespravno bombardovanje 1999. godine).

Goran

pre 16 godina

Prorokovic je dao sasvim u redu izjavu sa ciljem da jos jednom ukaze na kompleksnost cele situacije oko Kosova ukoliko dodje do pokusaja nezavisnosti. Lepo covek kaze "...jednostrano zapadno priznanje Kosova Srbiji dalo pravo da svoje jedinice vrati u region i poništi osam godina star sporazum..." Dakle, "dalo za pravo" i "bilo ucinjeno" su koliko znam velike razlike. Naravno da nece biti srpske vojne akcije na Kosovu, pa to bi bio potpuni apsurd...