Četvrtak, 06.09.2007.

07:43

Đelić se izvinio Crnogorcima

Božidar Đelić izvinio se Crnoj Gori zbog uvredljivih izjava savetnika predsednika Vlade Aleksandra Simića na račun crnogorske države

Izvor: B92

Ðeliæ se izvinio Crnogorcima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

138 Komentari

Sortiraj po:

Pop

pre 16 godina

Ovo više ne vodi nikuda, ministri iz DS-a 90% svoje energije troše u otklanjanju štete, koji svakodnevno pravi drugi deo vlade,
IZBORI NA SVIM NIVOIMA DO KRAJA GODINE!

Misur

pre 16 godina

I Djekna bi bila bolji ministar od Velje.
Kvazi magistar je uz sve to pogresio i profesiju i fakultet. Treba mu jos samo neko da ga preosvesti.

kinge69

pre 16 godina

A sta reci za tog Filareta oko kog se ova prasina podigla?Pa ni Ce Gevara nema slike sa mitraljezom!!! Onda se cudite onom Milicicu sto daje onakve "harizmaticne" izjave posle utakmice!? O ovoj danasnjoj Srbiji, Nebeskom Narodu i stepenu primitivizma, gluposti i apsurda treba praviti ne dokumentarce, nego CRTANE FILMOVE ...

Jagoda iz Njegoševe

pre 16 godina

Ako ste već krenuli u politiku izvinjavanja, pitam se ko će i kada , da se izvine nam građanima Srbije koji se stidimo i koji se užasno loše osećamo, što živimo u zemlji u kojoj je moguće da jedan ministar bude agresivan i nasilan čovek.Naravno, radi se o V.Iliću kojeg ,izgleda niko ne može obuzdati. G.Đeliću , zar vas nije sramota što sedite pored tako nevaspitanog čoveka ?

David

pre 16 godina

Zasto neko ne dovede u pitanje moralnu podobnost onih kao sto su Simic i Ilic? Kako je logicno biti toliko ogorcen zbog necijeg samoinicijativnog gladovanja zato sto ga neka zemlja ne pusta da udje zbog neke evropske direktive, a ne biti ogorcen stavovima tog koji je aktivno blagosiljao i odobravao nedela koja su pocinjena u Bosni i Hrvatskoj sa nase strane. Kako je moguce da jedan normalan covek ima respekta za nekog ko kaze da su mu Mladic i Karadzic u srcu i da bi im pomogao da moze? Zasto smo toliko glupi? Zasto nam tudji zivot toliko malo znaci? Zasto niko ne pise SPC da apeluje na Kostunicu da postuje zakone ove zemlje i postuje nasa elementarna prava?

marko

pre 16 godina

Neverovatno koliko ce nas koshtunica i mali koshtunici upropastiti svojom nerazumnom politikom!

Samo u kvazidrzavi, ministar moze biti krajnje nevaspitana osoba, koja psuje i shutira novinare. Samo u kvazidrzavi savetnik premijera ima odreshene ruke da napravi diplomatski skandal sa susedom. Samo u kvazidrzavi se daje ovoliki medijski prostor vladiki koji je otvoreno podrzavao ratne zlochince. Samo u kvazidrzavi jedan ministar otkaze ozbiljan put zbog jednog takvog vladike. Samo u kvazidrzavi postoje vladike u chijim su rechnicima "jajare" i "fukare". I samo u kvazidrzavama premijeri se ne oglashavaju posle ovakvih ispada svojih savetnika.

Ni Crna Gora nije primer prave drzave, ali ja zivim u Srbiji i ona me prva interesuje. A ovo shto vidjam u njoj iz dana u dan prevazili vec sve granice zdravog razuma.

autonomas

pre 16 godina

Joj sramota me i Ilica i crkve koja njemu daje najvise ordenje. Crkva treba da se sramoti sto se jos nije ogradila od Filareta (mitraljez, mrtvacka glava, lizanje sa Slobom,...). Tuga je da mi u Srbiji jos nismo prevazisli ideologije na kojima su Milosevic i pojedinci iz SANU i SPC izgradili novi imidz Srbije...

SPC ako te ima, probudi se, ogradi se od fasista, batali skrivanje ratnih zlocinaca, a sprki narode daj da batalimo vise Velju Ilica, radikale, DSS, i ostale kvazidrzavnike i kvazi politicare...
Da ima drzave, verovatno bi Filaret bio uhapsen u Srbiji.

Zeka peka

pre 16 godina

Da li cemo docekati jednom da imamo vlast ciji ce clanovi davati ostavke ili biti razresivani funkcije bez politickih kompromisa? Dakle, ako Ilic uradi tako nesto kao sa Ugovorom o koncesiji"moze mi se" pa da ga premijer razresi funkcije ili da ministrova limuzina pregazi nekog gradjanina, a da ovaj odma podnese ostavku svojom voljom ili pod pritiskom vlade, a ne da ga ostavljaju na vlasti zbog stabilnosti Vlade? Hocemo li to docekati?

jovan

pre 16 godina

Ako je gosin Ratko Nikic portparol naseg Filareta, samo da podsetim da je Ratko Nikic u svojstvu radnika radio beograda bio promovent ili portparol izvesne osobe koja se predstavljala kao VAVA i bila kvaziprorocica u vreme medijske diktature Mire Markovic. Eto toliko za one kratkog pamcenja.

Danilo

pre 16 godina

U pogledu tacnosti Simicevog komentara ne moze biti nikakve zamerke, cak je bio i previse blag. Moze mu se samo zameriti da nije bio diplomatski odmeren, i da njegova izjava odudara od pomirljive politike Srbije prema Crnoj Gori. A zasto Srbija pasivno gleda na laziranje istorije i kasapljenje svoje kulture od strane korumpiranih Brozovih omladinaca koji su se odrzali na vlasti u Titogradu, je vec posebno pitanje.

?!?!?

pre 16 godina

Verovatno nisam bas najbolje skapirala nasu jednistvenu spoljnu politiku, ali ja bih se ipak opredelila za strategiju politicki uspesnijih zemalja koje ovakve nesuglasice resavaju iza zatvorenih vrata, lobiranjem i slicno a ne javnim vredjanjem i lupetanjem. Cak iako Simic ima ovako glupe stavove, on pre svega treba da razmislja kao strateg i savetnik...

Pedja

pre 16 godina

Komentar jednog MINISTRA: "Nisam hteo da napravim neku neprijatnost jer sve tamošnje kolege ministre poštujem i uvažavam, ali oni moraju da shvate da ja nosim najviša priznanja Srpske pravoslavne crkve - Orden Svetog Save, Svetog Simenuna i Vladike Nikolaja - i da zato ne mogu da se ponašam kako hoću u odnosu na vladiku"... Zasto je ovo nevjerovano? Koga je u politici (svijetskoj ili srpskoj) briga sto on nosi Crkvena Odlikovanja!? Zato sto nigdje u svijetu jedan MINISTAR i njegova vijera i crkva ne smije da dodje u konflikt sa njegovim odlukama kao MINISTRA jedne zemlje!!!! U svakoj drugoj drzavi koja tezi ka demokratiji i unapredjenju medjljudskih odnosa CRKVA je odvojena od DRZAVE. Ocigledno je da politicari a i narod u Srbiji ovo ne znaju, Ili je takvo bezakonje da je i ovo moguce! Stvarno je necuveno i mislim da ovakvo ponasanje MINISTRA jedne Suvjerene Zemlje gdje je CRKVA po USTAVU odvojena od drzave treba da udje u udzbenike kao vid neprofesionalnog i samovoljnog ponasanja. Ministar Ilic je upravo pocinio najvecu gresku u politici spajajuci javno Crkvu i Drzavu koju predstavlja. Ovo bi bilo ravno politickom samoubistvu u bilo kojoj (ne)razvijenoj zemlji! Pa dokle vise narode Srbije da Vam se ovakve stvari desavaju!? Zelim Vam sve najbolje u buducnosti i nadam se da ovo nece uticati mnogo na nase bratske odnose dviju zemalja, medjunarodno priznatih, Republike Crne Gore i Srbije.

b@nem

pre 16 godina

Mislim šta reći - naša vlada, aždaja sa sedam glava počinje da puca na sve strane.

Mislim (2) kako neko ko predstavlja vladu može da kaže nešto, pa zatim neko drugi da kaže u njegovo ime da je to lični stav??

Posle večerašnjeg nastupa ministra Ilića na Pinku, sve je mnogo jasnije - jasno se vidi odakle dolaze ti pojedinci što predstavljaju vladu, ali iznose javno privatne stavove - u ime vlade.

Najgore - ovo je tek početak, tek će biti svega i svačega, a Srbija i dalje nazaduje.

Goran

pre 16 godina

CG je odmah mogla da nadje modus sa Haskim tribunalom i uz odredjenu pratnju ili sl. pusti vladiku. Ovako, CG se ocigledno odlucila za svesnu provokaciju Srbije, jer se lako moglo pretpostaviti da ce ovako nesto biti osetljivo pitanje i izazvati reakcije. Dakle, Simic je samo provokacijom odgovorio na provokaciju i tu pokazao manjak diplomatskog takta u stilu "u ta ta, sad smo 1:1!" Dakle, ovo su tipicna balkanska posla. Pa Hrvatska i Slovenija se svaki cas ovako provociraju. Dakle, najvaznije: molim Srbe da prihvate: nije svaka kritika sa strane na nas racun otvaranje Olimpijskih igara u pljuvanju sopstvene politike, drzave i naroda. Nazalost mnogih: nismo ni bolji, ali ni gori od drugih i nemamo cega da se stidimo, pa tako ni u ovom slucaju!

Branislav

pre 16 godina

Bespotrebno zatezanje situacije, Crna Gora je samostalna država i ima prava da odlučuje koga će da pusti u zemlju, a mi se bez potrebe zameramo svima i broj prijateljski nastrojenih država se polako smanjuje.

vladimir34

pre 16 godina

Postovanje g.Djelicu. Hvala na uzornom ponasanju. Dajete pravi primer. Medjutim, to nas nece spasiti od budala i relevantnih ujdurmi. Mozda ce i nase svestenstvo poci tim primerom, mada je to trebalo oni , prvi da ucine. Odnsono, da nam svima dadu primer. Jako sam radostan da postoje ljudi koji nam pokazuju put u buducnost, medju nama.

Miloš

pre 16 godina

Sve više cjenim otcjepljenje od Srbije mada sebe i dalje smatram Srbinom, ali aktuelna politika Srbije koja omalovažava sve što nije u njenom autoritarnom interesu, jeste pokazatelj dobre odluke Crne Gore.

"Sa Srbijom svukud, pod Srbijom nikud..."

boro ljubov

pre 16 godina

Sad mi je malo lakse.Poslije ovih 114(pretezno negativnih) reakcija na izjave srpskih zvanicnika,mogu tvrditi da obicne i dobronamjerne Srbe I Crnogorce NIKO ne moze posvadjati.Kakvi Veljo i Simic.To je buranija(crnogorski arhaizam-oznacava pored povrca i nesto bezvrijedno).
Ujedno ne mogu se nacuditi reakcijama "srpskih" partija iz moje Crne Gore,koje su jedva docekale da se Kostunica,kroz usta svog savjetnika,sprda sa NJIHOVOM drzavom.To je kukolj nas,zalosna nam majka,kad ih takve imamo.
Da se ja pitam pustao bih vladiku Filareta da dolazi u Crnu Goru kad on hoce.To je pop cije je vrijeme odavno proslo(od 5.oktobra 2000.)Ovako smo od njega napravili novomucenika u ocima socradikalne Srbije i "srpske"opozicije u Crnoj Gori.Za ako mu Veljo napravi crkvu!
Ne dajte se,braco Srbi!

Nikola J.

pre 16 godina

Sve ovo zbog jedne osobe...Pa zar ni jedna ni druga zemlja nemaju preca posla nego da se prepucavaju o osobi koja nije vredna ovolike paznje. Svaka vam cast, politicari!

Ivan - Toronto

pre 16 godina

Svi skocise da brane Crnu Goru u sporu protiv Srbije, ali isti smatraju da Srbija mora da slusa jace - SAD, UK, Nemacku, Francusku, pa i Sloveniju. Kako to da vam u ovom slucaju ne pada na pamet ad CG treba da poslusa savete Srbije?
Crna Gora jeste imala referendum, ali ce se tek za desetak godina, ili cak vise, objaviti kako se manipulisalo voljom gradjana na ovom referendumu.

Mane

pre 16 godina

Ja sam Crnogorac, i nisam ni najmanje uvrijedjen izjavom Simica. Jeste se on zaletio, ali je rekao sustu istinu. Sigurno da nije diplomatski, to mu je greska, ali jeste ljudski. Bezmalo pola Crne Gore se do tancina slaze s njegovom izjavom. Nismo se uvrijedili, to sigurno

Ivan

pre 16 godina

Pa i jeste kvazi država čim moraju, da pitaju haški sud za interpretaciju i dozvolu ko može da udje u njihove državu a ko ne sme.

OUTLAW

pre 16 godina

Stvarno mi je na vrh glave izaslo ovo uporedjivanje na Slobina vremena.Kad god se nesto desi da se nekome ne svidja izvlace se na "Slobina vremena".Stvarno mnogi pretjeruju.Ministri imaju preva na svoja misljenja i izjave.Ako je to misljenje Ministra Ilica, vec se zna da to nije misljenje vlade Srbije.I dosta vise.A sto se tice Crnogorske vlade mnogo grese.To je moje misljenje.Ako kriminalci sa Kosova mogu da budu prim
ljenji od Crnogorske vlade onda kakav je problem sa vladikom.Crnogorci su vec zaboravili majku koja ih je nekad hranila.A tek ce da vide sta je maceha...
P.S. Kad je Crna Gora postala clanica E.U.?

Milan

pre 16 godina

Vidite, bez obzira sto radili ovi likovi na vlasti meni ce i dalje biti drago da vidim NS, BG, NI ... tblice u CG jer ja sam studirao u Srbiji, pola rodbine mi je u srbiji, kum mi je iz Srbije, najbolji drugovi su mi iz Srbije, ja odem cesto do Srbije i moji drugovi dolaze kod mene. Ja volim CG ali volim i SRB (iako se izjasnjavam kao CG). Nikad nisam pravio nikakvu razliku medju nam, Isti smo mi narod aki u dvije drzave, sto je po meni bolje.
Dajte ljudi to je politika i "djavolji" interesi.
Danas biti licemeran i prevarant znaci biti intelegentan.
Pozdrav za sve ljude iz Srbije i CG

Srdjan iz Srbije

pre 16 godina

Bravo, Simicu! Bravo, Veljo! U Crnoj Gori se skoro deset godina vodi najbezocnija moguca antisrpska kampanja, pa nikom nista. I mi sada treba da cutimo, dok se gaze osnovna ljudska prava. Nije nego!
Srdjan iz Srbije

pekac

pre 16 godina

1.Crna Gora je oduvek bila i bice najveci prijatelj Srbije i Srba, ne mogu to neki Velja, Sima, i popa da poremete...
2.Kako smo birali tako ce nam i biti, dok god ljudi ne shvate kolika je slicnost izmedju DSS i SRS nece nam biti bolje...
3.Pogledajte sta Prokopovic kaze o reakciji Srbije na nez.Kosova...
4.Ovde nije nesto trulo u ovoj zemlji sve je trulo, dok pustamo da nas mobilisu za svoje ratove i ciljeve i ubijamo ljude s vizijom, i stvaramo neprijatelje od prijatelja...
5.Patrijarh P. jednom prilikom izjavio: Cije je stado njegova i planina.
Peace, love & hapines!and progres!

Dragan

pre 16 godina

Klasičan predizborni marketing DSS-a + Velja!
Dss strateški pokušava da uđe u SRS-ovo glasačko telo koje se prima na, a la Vučić, pljuvačku retoriku.
Niko se u Srbiji neće preterano uzrujati zbog još nekih budalaština izrečenih sa naviših položaja, autoput će se graditi, DS će se kao nešto ograđivati, filaret će preživeti...
Igranka bez prestanka...

Arpad

pre 16 godina

Pa ovi iz DSS-a i NS-a bi zaratili zbog neke vladike, koji podržava Mladića i ostale zločince (i zločine)... Pa se neki čude što još uvek nisu "pronađeni" Mladić i Karadžić. A što se tiče Crne Gore, ona iskreno želi da bude u društvu sa ostalim "kvazidržavama" iz EU koje ne puštaju ovog popa na svoju teritoriju.

dragan

pre 16 godina

1. Svaka država ima spisak nepoželjnih osoba na svojoj teritoriji, i ne vidim razlog zašto takav spisak ne bi imala i Crna Gora.
2. Zašto vladika nije štrajkovao ispred suda u Novom Sadu zbog oslobađajuće presude Ilarionu ?

caca

pre 16 godina

Hajdemo jos jedan krug!!!
Prvo bojkot crnogorske robe, necemo vise na crnogorsko more(cak i da imamo pare za to), proterati studente iz Crne Gore, masovni mitinzi podrske i dalje sve po redu.
Pa nismo valjda zaboravili kako se to radi...
Ne sumnjam da ce Filaret biti na prvom tenku koji ce krenuti da "oslobadja" Crnu Goru od prodanih dusa i cigaret-mafije koja odvoji "nasu" Crnu Goru od majke Srbije!!!

charlie

pre 16 godina

Danas, u izjavi za B92, Simić je pojasnio svoju izjavu o Crnoj Gori kao kvazidržavi: "Ona upravo oslivaka stanje država koje se još nisu kvalifikovale za civilizacijske nivoe. Jer, država koja ne poštuje ljudska prava zapisana u međunarodnim dokumentima UN i Saveta Evrope i ljudska prava koja prevazilaze suverenitet jedne države, ne može da bude država koja ima civilizacijski i kulturološki nivo kao i ostale države članice", rekao je Simić.
Eto, to je izjava jednog SRPSKOG ministra. Neka se sjeti 1991. i sljedećih godina, neka se sjeti Hrvatske i Bosne. Je li o tim normama i tada govorio? Šta je onda Srbija??? Kvazidržava? To bi u tim slučajevima bio veeeliki kompliment!

Expert za etnose

pre 16 godina

Kada već govorimo o nekakvim kvazi-državama, jedina kvazi-država je Srbija. Jedan od atributa državnosti je i suverenost nad celokupnom teritorijom. A gde su srpka policija i vojska na Kosovu?!

Z(L)ocha

pre 16 godina

Ej,kad cujem onog Simica, dodje mi ljudi da se 'besim. Kao ona scena iz filma "Ima li pilota u avionu"...

Slican osecaj mi stvara i "ministar" Loncar, samo mi tada dodje da se samozapalim

BG FOREVER

pre 16 godina

Ja sam se danas vratio sa pola puta do Nisa i rekao mom sefu da ne mogu da radim jer me boli dusa sto su nasi kosarkasi izgubili a toliko njihovih autograma imam u kolekciji. I sef mi zamislite da otkaz. Pa kako bre sefe a on kaze da nije u redu da vratim pun autobus putnika sa pola puta bez razloga i da sam naneo stetu preduzecu i ... svasta, kako nema razumevanja za moja osecanja.

Pera Pisar

pre 16 godina

Ovo se samo na izborima resava. Samo se nadam da ovog puta nece biti apstinenata. A za koga glasati? Pa za svakog ko nam ne gasi svetlo i ko ne misli da smo totalni moroni koji mogu sve da progutaju.

Dragan Dj.

pre 16 godina

Nasi ministri vec ostre jezik i pripremaju se za izolaciju, pa kad ode Kosovo da znamo sta nam se pise, i sta se pise svim drzavama u okruzenju i sire: izolacija svih od Srbije, pa nek vide sta ce bez nas.
A gospodin Ilic kao razmazeno deriste: hocu-necu. Sta se nas tice njegov odnos sa pravoslavnom crkvom , on je ministar a ne privatno lice.
Postideo sam se juce sto sam Srbin i drzavljanin ove zemlje, zbog Simica i Ilica. Kamo srece kad bi i oni znali za stid.

popaj

pre 16 godina

Veljo Ilicu, daj ostavku, mars iz Vlade koju gradjani placaju da rade za njih, pa se onda ponasaj prema vladiki i prema kome god hoces onako kako (samo ti) umes.
Ovi su definitivno arogantniji i bahatiji nego sto je Milosevic ikada bio. A i steta koju nam nanose je na puno duze staze.

Dosta mi je svega

pre 16 godina

Ma briga me za sve, i za Crnu Goru i za autoput (kao da ce da ga izrade, mozda 2267)... ja odoh da cekam vizu, a vi kako hocete. Zbogom Srbijo!

momabrazil

pre 16 godina

Simic nije smeo ni u kome slucaju da izjavi ono sto je rekao ajd da je u opoziciji pa da mu se i gleda kroz prste. A sto se tiche Velje dobro je postupio i Crna Gora mora da zna da se prema gradjanima Srbije treba ophoditi bar kao i prema gradjanima Kosova

Milutin

pre 16 godina

Ovo što se sada dešava vodi ka ratu. Crkva je počela da se meša u politiku. Ovo je čist politički problem. Zašto crkva ne skloni Filareta u Kragujevac ili Valjevo ili Zaječar. Zašto ga baš drži na jugozapadu, tamo gde ima eparhiju i ovamo i onamo. Zar oni ne znaju da se vodi "rat" između Srpske i Crnogorske "pravoslavne" crkve (ako su to pravoslavci, onda sam ja u teškoj sekti) i da Filaret ne može da uđe u Crnu goru. Zašto nisu razdvojili te eparhije, pa da Srpski pop u Crnoj Gori tamo vrši obrede? Ovo je čisto zabadanje prstiju u oči Crnogorcima i manipulacija "vernicima". Hrišćanin, što Filaret očigledno nije, jer gura politiku, nikada se ne bavi politikom, a uvek okrene i drugi obraz. A ovaj savetnik Simić je pravi diplomata. Zbog takvih diplomata smo skoro dobili po tamburi, da li smo to zaboravili?

Bato

pre 16 godina

Meni je ovde gora ova Djilasova pomirljivost, nego sve ove Simiceve i Iliceve budalastine. Znas, trebao je dole da ode, da prica o problemu vladike Filareta... Kom bre problemu!?! Nema vladika problem, MI imamo problem! Ako vec Ilica ne obavezuje novac koji mu daju gradjani Srbije (kad ga vec odlikovanja obavezuju), trebao bi makar Djilasa. Mi nismo cak ni kvazi drzava, mi smo rodovsko drustvo u raspadanju.

b

pre 16 godina

Svaka drzava, ima pravo da sama odredjuje koga ce pustiti na svuju teritoriju, a koga nece, bez ikakvog objasnjenja ili bilo kakvog pravdanja.
ko je vadio vize, zna o cemu pricam.
kada neka strana ambasada odbije vas zahtev, u velikom broju slucajeva je to bez ikakvog objasnjenja, pa makar podneli i svu trazenu dokumentaciju.
ne znam u cemu je u celoj ovoj prici problem.

Urbaniak

pre 16 godina

Dobro ljudi jer moze da prodje bar jedan dan da me ne podestite koliko sam pametno postupio kada sam proslog veka otisao sa brdovitog Balkana?

Milutin

pre 16 godina

Da li je Velja Ilić naplatio dnevnicu i putne troškove za put u Crnu goru ili je išao o mom trošku, kao poreskog obveznika, da poseti Filareta? Da li mu je to bio zadatak?

Vuk Samotnjak

pre 16 godina

Ma tako je Veljo, cim zagusti sa nekim ugovorima ti odmah posalji nekog popa (a ako stvarno zagusti onda bas Filareta) da napravi neki cirkus. Vole ljudi crnu komediju i zaboravice na sve tvoje gluposti i kradje, bas kao sto zaboravljaju i da su oni jedna od uloga u toj komediji - i to ona najtragicnija.

hellhammer

pre 16 godina

izgleda da se u ovoj zemlji Srbiji nista ne menja.Dok su ovakvi ministri kao sto je V.Ilic i njemu slicni, sta ocekivati?Zar je interes vladike vazniji od interesa Srbije?Koga je briga koliko je ordenja V.Ilic dobio?Braco ove treba proterati na SEVERNI POL!!!!

VileNS

pre 16 godina

Slažem se da Vlada (a ne pojedinačno ministar) treba da reaguje ako se povređuju prava neke organizacije ili pojedinca (a ne samo ODREĐENIH organizacija i pojedinaca), ali se zna kako se to radi i kojim vokabularom. Bahatost DSSa i NSa prelazi sve granice kulture. Predlažem da se uvede polaganje ispita iz opšte kulture i psiho testova kao uslov za ministarsko mesto. Možda nam zemlja postane malo manje "divlja".

chuck

pre 16 godina

pa ljudi ovaj Ilic je komedija, a mi budaletine svetske.Ko ga moze maknuti odavde vise.Kad ce izbori, jedva cekam.Ima li neko da kaze nesto dobro o ovom coveku.NEMA.E moj Kostunice, nema vise vremena za bilo sta.Jos malo pa nestalo.

Dejan

pre 16 godina

Mora se razmisljati trezveno i racionalno. Ja sam se deset godina borio protiv Milosevica, Seselja i raznih Filareta.Borio sam se jer su nam unistili drzavu, ekonomiju, drustvo... Ali sam se takodje borio da nasoj drzavi vratimo dostojanstvo, da ojaca i stekne bolje pozicije u svetu. U skladu sa tim, kakvi god bili celnici bivseg rezima, ako je drzavni interes da se oni zastite ja to podrzavam. Mislim da je drzavni interes da se Seselj adekvatno brani na sudu, da drzava stane iza njegovoe odbrane, ma sta mislio o Seselju. Takodje, drzavni interes je da se omoguce ljudska prava svim svestenicima SPC, to je pitanje dostojanstva drzave. A ako je Filaret ratni zlocinac, ili je zidao nesto nelegalno, za to treba da mu se sudi. Ustav nalaze da drzava stiti svakog svog gradjanina, bez obzira da li je on ljubitelj Milosevica, Karadzica i slicnih.

kiza

pre 16 godina

Neka lepo i filaret i velja i ovi razvikani dssovici (mala slova su u skladu sa postovanjem licnosti ne u skladu sa pravopisom) koji bi da prete opet svetu, lepo odu tamo gde je "dusa srpskog naroda", nek se nastane i uzivaju tamo, a nek puste ostale da zive. Kad neko pomisli da nema gorih politicara i da ne mogu da naprave vece gluposti - uvek nas ubede u suprotno.

cleansuitedman

pre 16 godina

Izjava Aleksandra Simica je nastavak politike sukoba i pokusaja hegemonije nad susedima koju je 90-tih vodio Milosevic!
Ta politika zavrsila se katastrofalno, ne po nase susede, vec po Srbiju i sve nas koji ovde zivimo!
Sta je sledece Simicu i Kostunice?
Pretnje da cete seseljevim tajnim oruzjem sa pocetka 90-tih gadjati Rim, London, Pariz?
Ko vam daje za pravo da se ponovo igrate nasim zivotima i sudbinama?!?!?!?!
Gospodo iz DS (sa casnim izuzetkom Sutanovca) mislite li da reagujete ili cete zajedno sa Kostunicom i DSS povesti ovu zemlju put konacne propaasti?

zeljko

pre 16 godina

Pa sta je sa ovim...ljudima. Pa dokle BRE vise da nas upropastavaju. Zar je moguce da u Srbiji ne mogu doci normalni ljudi na vlast. Imali smo jednom jednog!!!!

bato

pre 16 godina

Vladika Filaret ima navodno zabranu ulaska u zemlje evropske unije. Kako nam je poznato Crna Gora nije clanica evropske unije, pa zbog toga nije obavezna da trazi objasnjenje...

Nespavac

pre 16 godina

Šta reći? Žalosno je da se nama neke stvari neprestano ponavljaju. Stiče se utisak kada se nema rešenja za aktuelne probleme hajde da otvorimo neki veći problem.Pronađimo krivce i bacimo prašinu narodu u oči. Plašim se da će Crna Gora poneti krivicu za sve neuspehe aktuelne Koštuničine politike...

mmiskomm

pre 16 godina

Da ne bi bilo zablude ne podrzavam politiku SPC ili vladike Filareta a jos manje DSS ili NS i glavesina ovih stranaka.Ali ovde nije rec o njihovoj politici prema bratskoj Crnoj Gori, vec o osnovnim ljudskim pravima i antispske politike koju vodi drzavni vrh nama bratske Crne Gore.Nije mi jasno kako moze Agim Ceku i Ramus Haradinaj ovaj drugi je optuzen direktno od Haga moze u CG a Filaret koji je pod sumnjom ali naglasavam samo pod sumnjom ne moze.Inace najblaze receno njegovi stavovi su obicne budalastine.Ali ovde nije o tome rec vec o ugrozavanju osnovnih ljuskih prava i demonstriranju antispske politike i odbojnosti prema svemu sto dolazi iz Srbije.

Milan

pre 16 godina

Pa kako će ovi originalni likovi da reše pitanje Kosova, ili bilo koje drugo naše životno pitanje, kada ne mogu NI SA BRATSKOM, PRIJATELJSKOM Crnom Gorom da uspostave normalne odnose.

Teško nama i našoj deci, od ovako neodgovornih političara.

Jedan Ovamo

pre 16 godina

Srpski narod treba da se okrene stvarnosti i da procisti svoje ukupno bice od predstavnika onih struja koje ga teraju nazad.Da pogleda istini u oci i vidi da je naudio i sebi i uglavnom svim drugim narodima u okruzenju.Crnogorci, Albanci, Bosnjaci, Hrvati i svi drugi su prijatelji, a ne neprijatelji. Nepostoji svetska zavera protiv srpskog naroda. Mrznja je zlo, Kostunica je zlo, ratovi 90-tih su zlo, Filaret i njemu slicni u Crkvi su zlo...Otvoreno drustvo, slobodno trziste, "fer plej", ljubav su buducnost...Je li to toliko tesko?

shoomadinac

pre 16 godina

Jedan Sloba mi je za zivota bio i vishe nego dovoljan.
Ali sve se plashim da smo dobili drugog i to bash je u pitanju onaj koga smo zdushno podrzali te 2000-e godine.
Koshtunica sa svojim savetnicima gura zemlju u sve vecu izolaciju, chak se i sa najblizim susedima zavadi. Vec smo se vidim odrekli NATO integracija, a tako i indirektno EU.
Dok SPC i dalje je u mrachnom srednjem veku, nesposobna da se suochi sa izazovima modernog sveta. Tavori, podrzava vladiku koji se slikao sa paravojskama po ratistima, koji je zdushno podrazvao Slobu, a danas i optuzene za genocid. To po meni nije hriscanska crkva, vec SPC sve vishe dobija lice nekakve paganske religije, gde osioni poglavari/shamani rade shto im je volje po svom nahodjenju. Ja sam krsten u SPC, ali njena nebriga za stradanje Nesrba i podrzavanje ratnih profitera i zlochinaca me samo odbija, verovatno kao i mnoge vernike po Crnoj Gori.
Josh kad kanonizuju Filareta za nekog sveca-velikomuchenika - mislim da je to logichan sled 'politike' ovakve SPC.

A Ilic i savetnici Koshtunice su najistaknutiji primerci 'vernika' takve jedne crkve.

Srbin

pre 16 godina

Ja se samo pitam kome je taj autoput uopste potreban; meni ne a verujem i vecini gradjana je vazniji autoput od subotice prema tome ako je Podgorici stalo do stranih turista neka sami sebi izgrade autoput.I u Beogradu i u Podgorici isti tip politicara imamo...

Just an idea

pre 16 godina

Mislim da nam je pod hitno potrebna nova stranka jer ovo vec pocinje da zabrinjava sve ljude koji razmisljaju svojom glavom i koji, odgovorno tvrdim, ne pripadaju ni jednoj stranci.
Mislim da bi stranka trebalo da se zove nesto u stilu Stranka (jos uvek) Normalnih Srba ili nesto slicno.
Jedino je na takav nacim moguce svrgnuti sa vlasti ove "politicare" i "ministre"...

kiki

pre 16 godina

nije u pitanju neko slobino ili ne znam cije vreme, pored stvari koje se nalaze iza onoga sto poznajemo, postoji i ta generalna neobrazovanost. ljudi u srbiji (a zasto bi se ministri izdvajali) su uopste neobrazovani/lose informisani, sto ih sprecava da primljene informacije tumace iskljucivo kao napad na njihovo...pa sta god vec...promene ce doci ako mladje generacije shvataju sada da to nikom dobro ne donosi

Rale

pre 16 godina

Bezobrazluk i jad srpske vlasti. Vlada Srbije nema hrabrosti da kritikuje Evropsku Uniju koja je Filareta stavila na spisak onih kojima treba ograniciti kretanje. Ali zato Vojini jastrebovi imaju hrabrosti da za sve svoje neuspehe krive Crnu Goru. Te zato sto se odvojila od Srbije, te zato sto ugrozava ljudska prava Filaretu mitraljeti, te zbog sushe, te zbog Kosova. Za sve je Crna Gora kriva, a mi naravno nevini. Kad izgubimo u prijatelje i u Crnoj Gori zapitacemo se sta nam je to trebalo.

Pajo

pre 16 godina

Slazem se da je komentar i Simica i Ilica apsolutno neprimjeran, ali isto tako ne vidim logiku u ponasanju Crne Gore. Ako su vec dosljedni politici Haga, zasto pustaju u Crnu Goru Tacija i Cekua ...

Vlada

pre 16 godina

Kakav vladika i ministar takva i drzava. Zamislite ministra bilo koje normalne drzave da se poziva na priznanja - povelje - medalje, koje je dobio od crkve tvrdeci da ga to obavezuju na poseban odnos prema svestenicima te crkve. Pa makar bili optuzeni da podrzavaju ratne zlocince ili, ne daj Boze, da su pedofili - pop je pop. Pa sta je to nego jedna vrsta korupcije - das Velji priznanje, medalju (ili novac) a on ce se onda osecati odgovornim i obaveznim da na odgovarajuci nacin uzvrati? Ne kazem da je Srbija kvazi drzava, ali je svakom normalnom jasno da je nesto opasno trulo u toj drzavi.

sasa jokic

pre 16 godina

Da gospodine Djilas, Ilic nece ugroziti auto put, jer bi time ugrozio svoj materijalni status, ali ce zato ugroziti perspektivu Srbije, ciji savetnici Premijera onako bahato "pljuju" po susednoj drzavi. Pa kad jedan savetnik ne moze da kontrolise emocije, i koristi diplomatski recnik, sta onda ocekivati od bahatog Velje?! kada neko od PSC dobije najvisa priznanja, to znaci da je debelo vracao Srbiju u srednji vek!

dusan

pre 16 godina

U Crnu Goru sam ionako resio da vise ne idem, pa mi taj auto put i ne treba. Sto se tice Filareta, Crnogorske Vlade, Ilica i ostalih aktera ove price stvarno ne znam ko je gori. Mislim da je i Crna Gora kao i Srbija unesrecena trenutnom vlascu, a sto se famoznog odvajanja tice, ostace vecita sramota Crne Gore da se odvojila od Srbije uz pomoc Albanaca i muslimana. Ja licno sam smatrao da oni treba da se odvoje, zbog lakse integracije, ali nacin na koji je to odigrano je krajnje sraman i nesrecan za Srbiju i Crnu Goru(pogotovo sto se prirodni odnosi saradnje tesko uspostavljaju, u ovom slucaju cak obustavljaju).

Dusan Bogdanovic

pre 16 godina

V. Ilic i A. Simic svojim djilkoskim ispadima recito svedoce o sebi i vladi ciji su sluzbenici, ma koliko se upirali da to predstave kao stav o Crnoj Gori.
Zato o tome treba da se izjasni premijer, ali i predsednik "seniorskog" partnera u vladi.

umorni glasac

pre 16 godina

dokle vise ovako, Velja Ilic svaki dan samo pravi nove gluposti
Pod hitno je potrebna smena Velje Ilica da vise ne bruka i ne unistava ovu drzavu na sve moguce nacine
dosta mi je vise ovakvih kvazi drzavnika i vlade, kvazi ministara, kvazi magistara, i kvazi osoba bez imalo ljudkih vrednosti koji unistavaju sve sto dodirnu.

Snezana

pre 16 godina

Mogu li nasi politicari da pocnu da se ponasaju pristojno i da rade u korist drzave? Njihove izjave i ponasanje cine da SRBIJA DOBIJA NEPRIJATELJE NA SVE STRANE svadjaju se s kim stignu, od SAD do suseda. A zele da budu ruski satelit. Gde je tu racionalno sagledavanje situacije? To nikud ne vodi a nikako prosperitetu ove zemlje. Stidim se nasih politicara iako ih to nece promeniti, treba drugi da dodju na njihovo mesto. Oni vaspitani, sa vizijom, obrazovanjem, oni koji su svesni u kakvom vremenu zivimo i u kojim uslovima.

Mr. Spock

pre 16 godina

Ovo je sramotno ponasanje "savetnika". O Velji "kapitalcu" ne vredi ni trositi reci. Pa jel' sa svima da se posvadjamo!? Ostavka pod hitno!

lanser

pre 16 godina

Ilic moze da nosi bilo cija odlikovanja ali prima platu, bar formalno, od gradjana Srbije. A posao mu je bio da obavi razgovor sa crnogorskim kolegom po resoru...

Monitor KV

pre 16 godina

Katastrofa! Dokle vise da se inatimo? Pa ako ni sa Crnom Gorom ne mozemo da imamo normalne odnose onda smo stvarno najgori! Koga ovi ljudi (Simic i Ilic) predstavljaju? SPC ili gradjane Srbije? Mozda je to njima isto. Meni nije.

Isak Hoti

pre 16 godina

Nista novo. Opet separatizam. Opet drzavice. Tako je bilo za vreme Slobe.
Ne moze ni sad drugcije...
To sto Simic misli tako, nije cudo. Tako misli i njegov premijer. PROBLEM jeste sto on to kaze javno. I to za Crnu Goru, koja je ipak, pre Srbije bila drzava.
Zna li neko da mi objasni zasto srpska vlast i SPC imaju problema i sa Kosovom, sa Makedonijom, Bosnom, Hrvatskom, USA, Briselom, ... itd.
Pozdrav, i neka vam bog pomogne!

Vojislav

pre 16 godina

Gospodo kvazi političari prvo sredite svoje dvorište. Ostavite Crnu goru crnogorcima neka oni uređuju u svojoj državi kako znaju i umeju. Nemojte deliti savete nikome jer da znate nešto vi bi ovom narodu obezbedili i zakone i propise i namete i život dostojan čoveka. Vi se sa svima zavadite i onda hoćete korektno ponašanje sa njihove strane. Da li će gospodin Koštunica i brat Velja i braća radikali, ukoliko izgube Kosovo barem objasniti ovom narodu zašto su ih tolike godine zamajavali.

Pr agencija

pre 16 godina

Ako DS nema nema veze sa ovim izjavama i ako ne treba da oseca odgovornost za pravac kojim Srbiju vodi vlada Vojislava Kostunice, onda ni SRS nije odgovorna za postupke vlada u kojima je sedela sa SPS.
Alo, DS, ima li koga?

mitch

pre 16 godina

Milo Đukanović i njemu slični političari u bivšim jugoslovenskim republikama su svoj visoki rejting a samim tim i vlast stekli zahvaljujući srpkoj diplomatiji i politici prema ovim državicama, tada republikama. Nezavisnost je Crna Gora stekla na taj način što je DPS, zajedno sa SDP-om, pričao priče u nezdravoj atmosferi u Srbiji, o ratovima koji su vođeni, o drčnosti srpske diplomatije prema Evropskoj Uniji i NATO.
Izjave koje sam jutros pročitao najviše koriste vladajućoj strukturi jer će DPS i SDP situaciju, kao pravi spin doktori, Crnogorcima objasniti na način koji će jaz između crnogorske i srpske političke struje u Crnoj Gori napraviti dubljim.
U jednoj rečenici, Crnogorci će nastaviti da glasaju za „ svoje zaštitnike “ a Srbi za svoje, tako da će se nezdrava atmosfera koja vlada Crnom Gorom nastaviti a napredak u pravosuđu, ekonomiji, kulturi ko šiša jer je „ državnost i odbrana države “ najbitnija...

Lollipop

pre 16 godina

A gde je predsednik Vlade?
Ove dve kreature su mu najbliži saradnici, ali ja hoću da čujem od predsednika Vlade: da li je CG kvazidržava ili nije, i da li je autoput važniji od Filareta?
Pravi se da je neko mitsko biće, znaju svi za njega, ali ga niko nije video! Kakav je to bezobrazluk, 100 dana nije imao konferenciju za naovinare! Ej, ljudi - 100 dana!

Ali neka, nije valjao Đinđić, jel da, nije bio dobar, pravio je 'dilove', družio se kojekakvima, a?
E pa evo vam ga sad - legalista i poštenjačina, pa uživajte, političko krilo Debea i polusvet. I Tadić s njim, u punom kapacitetu.

Neka brani sveto Kosovo, a vi jedite korenje.

granica SCG

pre 16 godina

Put iz Beograda za Podgoricu vodi iz Prijepolja za Bijelo Polje, a ne za Pljevlja, i ne prolazi bas tako blizu granice na Jabuci. Da li je ministar Ilic vec znao da nece otici u Podgoricu kad je kretao iz Beograda? Cemu onda sve ovo? I bas me zanima cime je ministar Ilic zasluzio to silno ordenje SPC.

Renoir

pre 16 godina

Sigurno, zagrijmo odnose sa crnogorcima pa onda u rat i sa njima. Poslije njih makedonci ili cemo prvo sa albancima. A onda pravac Njemacka. Ili cemo prvo udarit po bugarima. Ne zaboravimo i madjare ....

Mirka

pre 16 godina

Kad cujem da je Velja Ilic nosilac tolikih priznanja SPC dolazim u iskusenje da trazim ispisnicu iz te organizacije. A jos kad se uvredljivim izjavama o "kvazidrzavnosti Crne Gore" istakne Kostunicin savetnik, trazila bih i ispisnicu iz drzavljanstva. Bolje nemati drzavu, nego imati takvo cudo od vodjstva. Opet nas teraju u tor-sramota!
I, naravno, niko nece snositi posledice za narusavanje odnosa s jednom od retkih susednih drzava s kojom Srbija nije oruzjem ratovala.

Petar

pre 16 godina

I dok zvanično optužen Haradinaj može slobodno da se bavi politikom i bude nosilac izborne liste, dotle pomagač(u sumnji) pomagača jataka haških optuženika Vladika Filaret ne može slobodno ni da putuje i to van Evropske unije.A ima nekog ko se tome raduje?

bokili

pre 16 godina

Stvarno, ljudi, dokle vredjanja. Kada ce vec ovi jadni ministri i savjetnici da shvate da im je CG prijatelj? Kada ce da shvate da ove izjave ne vode Srbiju naprijed? Kada ce da prihvate da nisu oni uvijek u pravu? Ja mislim da trenutna ekipa na vlasti, naravno DSS i NS, nisu nista bolji od ovih iz devedesetih i zato se slazem da wladom da nam treba novi 05. oktobar.

A to sto danas Legija pise Filaretu nista. Eeeeeeee, ljudi, covjek koji stoji iza gomile ubistava, pise episkopu.

batery

pre 16 godina

Naravno da Kostunicina i Iliceva politika, u globalu, ne vodi nikud. Ali sto se tice ovog slucaja, mislim da i mi moramo da pokazemo zube. Pa ljudi moji, oni su zabranili ulazak gradjaninu zbog politickih ubedjenja. Neka onda zabrane ulazak i Kostunici i Ilicu. Kaze neko da cemo mi imati vecu stetu, nego "velika" Crna Gora. Bas je obrnuto. Slazem se da treba voditi politiku kompromisa, ali to treba ocekivati i od drugih, a narocito od malecne Crne Gore. Smatram da je potpuno legalno da stitimo prava Srba u CG, ali ne naravno ovakvim izjavama Simica, nego protestnom notom ili nekim drugim diplomatskim merama.

locke

pre 16 godina

Pa dobro, to sto se savetnik premijera oglasio verovatno znaci da premijer nece moci posle svega da tvrdi da nije bio obavesten. Dokle vise?

Danilo

pre 16 godina

Ovo je skandalozno ponasanje srpskih politicara koje moze nanijeti najvecu stetu upravo Srbiji.

Medjutim, ono sto je vazno, a sto skoro niko ne komentarise, je da je citav ovaj sukob izazvala Srpska Pravoslavna Crkva (SPC). Time sto je dala podrsku Vladici Filaretu uprkos njegovog antihriscanskog akta (samoubistvo je grijeh) oni su pokazali da stoje iza citavog incidenta. U tom kontesktu treba sagledati i Ilicev gest (inace krajnje nepristojan i nedolican - i prvatno - a kamoli na drzavnom nivou). Ovim se pokazuje da u Srbiji zapravo vlada jedna fundamentalna srednjevjekovna organizacija koja nikome ne odgovara. Ne pise se dobro nikome u okolini a najmanje Srbiji...

(vlast)a

pre 16 godina

Kad pomislim da smo dotakli dno gluposti,intelektualne i moralne bede,prostakluka i nevidjenog 'arcenja naseg poverenja i novca,pojave se ova dva uzasa koji nekaznjeno opletu po kome hoce i sta hoce,biju ako im se bije,psuju koga hoce i kad hoce.
Bilo mi je manje ogavno dok je to isto radio stari rezim,ali kad neko to radi sa podrskom DS-a,onda je ovo potpuna kaljuga i nevidjena ludnica koju ni blagoslovi Gospodnji ne mogu oprati.Ovo je zemlja za veeeliikuuu metlu.

Epicurus

pre 16 godina

Velja Ilic zasluzio je najvisa crkvena priznanja svojom prepoznatljivom smernoscu, smirenoscu i neverovatnom tolerancijom prema svojim protivnicima. Zna on da su oni samo zabludeli sinovi ciji preveliki grehovi ne dozvoljavaju da u liku generala, koje nepravedno moze te misliti nazivaju zlocincima (tri puta se prekrstiti!), vide otkrovenje bozanske pravde i mudrosti. Nikad ne laze i uvek je spreman da okrene i drugi obraz, da pomogne nepravedno zaboravljenim (izrazito obdarenim) estrandnim umetnicama(cak i ako u svom imenu imaju ime prepredenih i lukavih zivotinja), da nesebicno gradi bolnice za bolesne, itd. Sve su ovo vrline koje presvetla SPC zna da ceni i prepozna, kada smerni ministar sveze asfaltiranim putem stigne u manastir da se zahvali Bogu sto mu je podario mudrosti da ucestvuje u vodjenu ovog izvanrednog nebeskog naroda, kome je, kao sto Domanovic rece, Bog podario izrazitu srecu da mu slovo K ispred slova I prelazi u slovo C, i da to bude potpuno gramaticki ispravno.
Steta sto Nietzsche nije ziv da se licno uveri u svoju zabludu da je prvi i poslednji hriscanin umro na krstu!

ouch

pre 16 godina

"Ilić: Ja nosim najviša priznanja SPC i zato..."

Osećam neki mukli bol, psihičke prirode duboko u duši, nešto slično tome da prihvatiš da je 2+2=5 istina.

Grahovljanin

pre 16 godina

Gosp. Simicu, pomirite se vec jednom sa cinjenicom da je Crna Gora nezavisna drzava. Nju je priznala i vlada vaseg sefa, pa se njemu zalite. Preko 100 zemalja je takodje priznala CG kao suverenu, tako da je vasa kvalifikacija potpuno apsurdna, nepromisljena i zalosna. To vise govori o vama nego o Crnoj Gori.

goca

pre 16 godina

Simic i Ilic svojim izjavama vredjaju gradjane Srbije. javnost definise da su to njihove licne izjave sto apsolutno nije tacno jer je jedan savetnik premijera a drugi je ministar ove jadne drzave.

SVD

pre 16 godina

Nepromišljeno i prepotentno ponašanje i Simića a pogotovu Ilića iritiraju Crnu Goru. Bez obzira kolika joj je veličina, 55% stanovnika se odlučilo da se odvoji od Srbije. Mislim da je ponašanje srpskih političara sigurno imalo bar malo dodatka u tih 55% - gledano sa strane Srbija se ponaša arogantno, voleli mi to ili ne. Velja Ilić je dokazao svoju netaktičnost u okviru granica Srbije i opasno ga je pustiti na međunarodno polje. Ipak, nazvati neku državu "kvazi državom" kao što je Simić nazvao Crnu Goru, prelazi granice dobrog ponašanja. Po kome rezonu se države dele na "kvazi" i "ne-kvazi" - po veličini? Tada ni Srbija po svojoj veličini teško prelazi granice "kvazi" ali zato ima veliku dozu bezobrazluka.

DRAGO71

pre 16 godina

Jos jedan dokaz jadne, nesposobne i inferiorne politike Srbije. Posledice po CG neće biti nikakve, a po Srbiju sa ovakvim političarima-katastrofalne. Dosta velikosrpskog hegemonizma, dosta samo predizborne kampanje, vreme je da neko počne da se bavi Srbijom ovakvom kakva je.

car

pre 16 godina

Kvazi ministar - kapitalac, sa kvazi diplomom, sa kvazi premijerom u kvazi vladi, jer imaju kvazi podršku od 15% i sve to po našim kvazi ledjima. Eh da, da ne zaboravim i predsednika države. A on beše pristao na kvazi vladu? jes... Ima li nekog na portirnici, izgleda da su vrata ostavili širom otvorena, pa se ludaci ražbežali.

Slavoljub Cvetkovic, Dorćol-Beograd

pre 16 godina

Dakle, kakav SKANDAL i PROVOKACIJA!!! Kakvo RUŽNO LICE naše Srbije! Kakav jasan pokazatelj neodgojenosti, nevaspitanja, netolerancije, neodgovornosti, nekulture i naprosto KRATKOVIDOSTI neslućenih razmera! Ja ne znam da li se ovako nešto dogodilo u modernoj istoriji evropske diplomatije. Gledao sam sinoć CG dnevnik u 23h samo zbog ovoga i njihov MIP je, i pored oštrog protesta koji će, naravno, uslediti, note ili kako će to već uobličiti u propisnu diplomatsku formu, ustvrdio da neće pridavati većeg značaja Simiću jer je "samo" savetnik. "Nije u zvaničnom kapacitetu", kažu Crnogorci, vrlo elegantno spuštajuci loptu. I varaju se. Simić je MNOGO više od savetnika, zar to nije čovek koji učestvuje aktivno u pregovorima o Kosovu, u formiranju nase strategije itd? I njemu je najbolja ideja koju ima da brutalno vredja i pljuje na, svidjalo nam se to ili ne svidjalo, jedinu zemlju koja nam je bila istorijski prijatelj od pamtiveka i krvarila za nas bez ikakvog sopstvenog interesa, uključujuci i poslednje ratove? Jesmo to zaboravili? I to zbog FILARETA !??? Njemu se čini kao dobra strategija da sad CG zbog njegove izjave povuče ambasadora iz Bg, dok mi svog jos nismo ni poslali u Pg, onda odbije agreman nasem predstavniku i zainati se u medjunarodnim institucijama? Kao, nismo dovoljno izolovani. Alo, ljudi, Crna Gora vise nije ničija "prćija", oni su jednom nogom u NATO (to je ono gde su svi normalni, a mi nećemo ni da nas mole), u EU ce stići očigledno znatno pre nas, miljenici su i zapada i Rusije istovremeno... Što valjda znači da imaju pametnije diplomate od ovih naših (izuzev mozda Jeremića). Pa Rusi u koje se sad kunemo su često isticali kako imaju bolji tretman u CG, a mi tada navrli s pričom "ruska mafija, pranje novca" i sl, a kad ti isti Rusi kupuju RTB ili JAT, onda je sve čisto, jer mi smo čist i nebeski narod, dok su Rusi odavno probili stratosferu. Pa jesu li ti Rusi ludi pa da ne znaju zašto mi to radimo sada, a ranije smo, za razliku od Crnogoraca, aktivno sprečavali pristup njihovom kapitalu, naivno misleći da ćemo se tako dodvoriti zapadu? I to zapadu koji se kune u slobodno tržište, što Crnogorci očigledno znaju, ali ne i ovi naši učenici samoupravljanja. Nece Rusi ukapirati da bi im mi sad dali i ____ zbog Kosova? Crna Gora ni u čemu više ne zavisi od nas, niti je možemo ugroziti niti joj pretiti, a i da možemo ovako se niko civilizovan ne bi ponašao. Sutra kad se o prijemu nezavisnog Kosova bude odlučivalo u institucijama poput Saveta Evrope ili OEBS-a, gde CG ima PRAVO VETA, onda ćemo ih vući za rukav da reaguju i podsećati kako smo braca. A ako odbiju zbog svojih interesa (što, ako su pametni, i hoće), onda ćemo poslati bataljon popova da štrajkuje kao Monty Pythonovski odred samoubica iz "Žitija Brajanovog". I još se pitamo što su svi pobegli od nas, pa i oni - oni koji su nam praktično rod. Sramota. Stidim se što sam Srbin kad imam ovakve ljude za zvaničnike. Malo dete bi imalo više takta. Braćo Crnogorci, ako neko od vas ovo čita, oprostite. Eto, od srca i ljudski, oprostite.

Radeez

pre 16 godina

"A juče se ministar za infrastrukturu Velimir Ilić okrenuo i vratio u Beograd sa pola puta do Podgorice."

Sigurno se vozio po horgoskoj magistrali, ali je zaboravio da skrene desno na raskrsnici za zemlju Oz.

Mashinovodja

pre 16 godina

Jedan zahtev i jedno pitanje:
1. Ispitati na čemu je bio g.Simić kad je uspeo da ovako nešto izvali. To svakako ne bi mogao normalan čovek kojeg još služi zdrav razum, ali pod uticajem izvesnih psihoaktivnih (i zakonom zabranjenih) supstanci, sve postaje moguće. Ispitati takođe da ako iz njega nije govorila radža, vopi, gandža, gudra, vutra, hors, krek ili lobe, nego je bio prilično trezan i u principu, pri normalnoj svesti, da to nije možda nagoveštaj buduće zvanične politike Srbije prema Crnoj Gori i novog načina razvoja prijateljskih i dobrosusedskih odnosa?

2. Jedan od najjačih argumenata g.Ilića za famozni autoput bio je da se on posle njegovog sela može vrlo lepo nastaviti ka Crnoj Gori. Zar je sada Filaret postao važniji nego povezivanje Srbije i Crne Gore autoputem? Ili to g.Ilić, magistar i nosilac najviših crkvenih odlikovanja, razmišlja u stilu "Nećete Filareta, a?, E, pa dobro, ali onda ima da se slikate za autoput!" Naravno, sve to začinjeno obiljem psovki, u dobro poznatom stilu g.Ilića, ali to ćete i sami dodati jer poznajete njegov stil izražavanja.

wlado

pre 16 godina

jeeeeeeee, pa ovo je za nepoverovati, kako se oni prepucavaju i igraju sa nama, takve izjave treba najstrozije kazniti, a velja, pa nemam reci, dogovor o izgradnji autoputa je otkazan zato sto se on okrenuo i vratio, pa sta je ovo ljudi moji?!

dokle cemo tolerisati ovo?

jedva cekam novi 5.oktobar!

Rade

pre 16 godina

Posto likovi kao Ilic nose najvisa priznanja SPC, moram se odreci pravoslavlja. Dok Dss-ova elita krece u 90-e, lagano ali sigurno. sigurno

mario

pre 16 godina

e ovo je vec previse stvarno....bez obzira sta ja mislio o vlasti koja je trenutno u CG ovo je stvarno bezobrazluk. Ovako vredjati jednu drzavu pa sve da smo sa njima u ratu je cist politicki idiotizam... ovako moderna evropska diplomatija ne funkcionise...
bez obzira na sve, ipak mislim da su ljudi u CG jedini iskreni prijatelji od svih nasih suseda, a ovim ponasanjem nasih politicatra izgubicemo i njih definitivno...

Saška

pre 16 godina

Šta još treba da uradi ovaj čovek pa da neko reaguje u toj takozvanoj Vladi?
Pa kako zvanično saopštenje iste može da bude da je Ilić ovim gestom iskazao lični stav! Pa, nije građanin Ilić tamo išao kao magistar nego kao ministar Vlade!!!!
Možda je neko još uvek zbunjen ali ja odavno nisam.
samo nas sramote gde stignu i uzmognu!

mićo miladinović, Ljubljana

pre 16 godina

Srbi se iz događaja u proteklih 20 godina ništa nismo naučili. Da stvaramo neprijatelje oko sebe to i dalje znamo.

Tijana

pre 16 godina

Pod hitno se treba ratosiljati nekulturnih politicara koji nemaju samokontrolu i koji samo cine stetu ovoj drzavi. Dakle ovo ponasanje je NECUVENO. Jos kada pomislim ZBOG KOGA, zbog neprikladnog svestenika SPC koji dokazano nema osnovnu kulturu i sposobnost samokontrole i apsolutno svojim ponasanjem samo steti crkvi. DOKLE BRE!

marko

pre 16 godina

Mislim sta reci,osim da se ponavljaju gluposti i sa jedne i sa druge strane.
Taj famozni Filaret nije tolika prijetnja za Crnu Goru pa da ga ne puste,ni sam hag nije siguran za njegov status.Samo se duva u jedra onima koji smatraju da su Srbi u CG marginalizovani,potlaceni,itd itd. Sa druge strane potpuno ne diplomatski potezi Simica i Ilica, inacenje nikome ne ide u prilog, pa taj dogovor oko autoputa Beograd Bar je 100 puta vaznija stvar od toga oce li ili nece Filaret uci u CG.

Pravi magistar

pre 16 godina

Da li magistar Ilić predstavlja crkvu ili državu? Da li je Filaret važniji od autoputa? Da li je samo autoput do Čačka važan, a do Bara nije?...

Srbislav

pre 16 godina

Ova vlast je zaista naslednik lika i dela Slobodana Miloševića. Ide dobrim putem da nas zavadi sa još jednim susedom, tako da gde god da odemo možemo da osetimo prezir na to kada čuju odakle dolazimo.
A zbog čega, tj. zbog koga? Svi znamo ko je Filaret i koliko mu je obraz čist. Ja sam pravoslavac, ali gubim poštovanje prema svojoj crkvi zbog Filareta i sličnih.
Letovao sam u Crnoj Gori i bilo mi je drago što se novac koji tamo ostavljamo vraća u Srbiju jer se pije Coca-Cola iz Zemuna, Knjaz Miloš, Jelen Pivo i što je u prodavnicama roba Soko Starka, Bambija i slicno. Ovi nasi genijalci zele da ovim izjavama iz Crne Gore to proteraju i zamene Janom, Radenskom, Krašom, Laškim pivom...

Al Car

pre 16 godina

U jadnoj napacenoj i neduznoj drzavi Srbiji, mnogi su radili jako lose stvari. Pa sto bi jedan savetnik na bilo koji nacin odgovarao za svoje postupke.
Definiciji kvazidrzave vise odgovara drzava Srbija sa znate vec: neresenim teritorijalnim pitanjem, neresenim ...
I na kraju, u ne tako davno vreme kompletnoj ekipi drzavnog rukovodstva drzave Srbije je bio zabranjen ulazak u drzave Evropske unije. Pitanje: da li je to nekom smetalo u drzavi Srbiji?

Mirko

pre 16 godina

Mislim da debelo preteruju i jedni i drugi. Retorika sa Srpske strane definitivno se ne moze okarakterisati kao primerena. Takodje ponasanje Crnogorskih vlasti prema vladici Filaretu predstavlja klasicno krsenje ljudskih prava i demonstraciju sile. U celoj ovoj prici ne zelim da ulazim u politicka opredeljenja naseg vladike. Smatram da sveko ima pravo na svoje opredeljenje.

zabrinut

pre 16 godina

Ljudi, dokle cete trpeti ovako ponasanje "kvaziminstra" Ilica i kostunicinih "kvazisavetnika" koji se predstavljaju kao super-patriote a u stvari jedini im je cilj da zadrze vlast posle 10-og decembra.

Zakon

pre 16 godina

Za razliku od naše DRŽAVE koja nema ustavni sud već godinu dana, gde na referendumu za ustav birački odbori -postanu nervozni- , gde nemamo revizore za budžet godinu dana, gde javnim preduzećima upravljaju politički pajaci...

Tijana

pre 16 godina

Pod hitno se treba ratosiljati nekulturnih politicara koji nemaju samokontrolu i koji samo cine stetu ovoj drzavi. Dakle ovo ponasanje je NECUVENO. Jos kada pomislim ZBOG KOGA, zbog neprikladnog svestenika SPC koji dokazano nema osnovnu kulturu i sposobnost samokontrole i apsolutno svojim ponasanjem samo steti crkvi. DOKLE BRE!

mićo miladinović, Ljubljana

pre 16 godina

Srbi se iz događaja u proteklih 20 godina ništa nismo naučili. Da stvaramo neprijatelje oko sebe to i dalje znamo.

Pravi magistar

pre 16 godina

Da li magistar Ilić predstavlja crkvu ili državu? Da li je Filaret važniji od autoputa? Da li je samo autoput do Čačka važan, a do Bara nije?...

Zakon

pre 16 godina

Za razliku od naše DRŽAVE koja nema ustavni sud već godinu dana, gde na referendumu za ustav birački odbori -postanu nervozni- , gde nemamo revizore za budžet godinu dana, gde javnim preduzećima upravljaju politički pajaci...

Slavoljub Cvetkovic, Dorćol-Beograd

pre 16 godina

Dakle, kakav SKANDAL i PROVOKACIJA!!! Kakvo RUŽNO LICE naše Srbije! Kakav jasan pokazatelj neodgojenosti, nevaspitanja, netolerancije, neodgovornosti, nekulture i naprosto KRATKOVIDOSTI neslućenih razmera! Ja ne znam da li se ovako nešto dogodilo u modernoj istoriji evropske diplomatije. Gledao sam sinoć CG dnevnik u 23h samo zbog ovoga i njihov MIP je, i pored oštrog protesta koji će, naravno, uslediti, note ili kako će to već uobličiti u propisnu diplomatsku formu, ustvrdio da neće pridavati većeg značaja Simiću jer je "samo" savetnik. "Nije u zvaničnom kapacitetu", kažu Crnogorci, vrlo elegantno spuštajuci loptu. I varaju se. Simić je MNOGO više od savetnika, zar to nije čovek koji učestvuje aktivno u pregovorima o Kosovu, u formiranju nase strategije itd? I njemu je najbolja ideja koju ima da brutalno vredja i pljuje na, svidjalo nam se to ili ne svidjalo, jedinu zemlju koja nam je bila istorijski prijatelj od pamtiveka i krvarila za nas bez ikakvog sopstvenog interesa, uključujuci i poslednje ratove? Jesmo to zaboravili? I to zbog FILARETA !??? Njemu se čini kao dobra strategija da sad CG zbog njegove izjave povuče ambasadora iz Bg, dok mi svog jos nismo ni poslali u Pg, onda odbije agreman nasem predstavniku i zainati se u medjunarodnim institucijama? Kao, nismo dovoljno izolovani. Alo, ljudi, Crna Gora vise nije ničija "prćija", oni su jednom nogom u NATO (to je ono gde su svi normalni, a mi nećemo ni da nas mole), u EU ce stići očigledno znatno pre nas, miljenici su i zapada i Rusije istovremeno... Što valjda znači da imaju pametnije diplomate od ovih naših (izuzev mozda Jeremića). Pa Rusi u koje se sad kunemo su često isticali kako imaju bolji tretman u CG, a mi tada navrli s pričom "ruska mafija, pranje novca" i sl, a kad ti isti Rusi kupuju RTB ili JAT, onda je sve čisto, jer mi smo čist i nebeski narod, dok su Rusi odavno probili stratosferu. Pa jesu li ti Rusi ludi pa da ne znaju zašto mi to radimo sada, a ranije smo, za razliku od Crnogoraca, aktivno sprečavali pristup njihovom kapitalu, naivno misleći da ćemo se tako dodvoriti zapadu? I to zapadu koji se kune u slobodno tržište, što Crnogorci očigledno znaju, ali ne i ovi naši učenici samoupravljanja. Nece Rusi ukapirati da bi im mi sad dali i ____ zbog Kosova? Crna Gora ni u čemu više ne zavisi od nas, niti je možemo ugroziti niti joj pretiti, a i da možemo ovako se niko civilizovan ne bi ponašao. Sutra kad se o prijemu nezavisnog Kosova bude odlučivalo u institucijama poput Saveta Evrope ili OEBS-a, gde CG ima PRAVO VETA, onda ćemo ih vući za rukav da reaguju i podsećati kako smo braca. A ako odbiju zbog svojih interesa (što, ako su pametni, i hoće), onda ćemo poslati bataljon popova da štrajkuje kao Monty Pythonovski odred samoubica iz "Žitija Brajanovog". I još se pitamo što su svi pobegli od nas, pa i oni - oni koji su nam praktično rod. Sramota. Stidim se što sam Srbin kad imam ovakve ljude za zvaničnike. Malo dete bi imalo više takta. Braćo Crnogorci, ako neko od vas ovo čita, oprostite. Eto, od srca i ljudski, oprostite.

Mirko

pre 16 godina

Mislim da debelo preteruju i jedni i drugi. Retorika sa Srpske strane definitivno se ne moze okarakterisati kao primerena. Takodje ponasanje Crnogorskih vlasti prema vladici Filaretu predstavlja klasicno krsenje ljudskih prava i demonstraciju sile. U celoj ovoj prici ne zelim da ulazim u politicka opredeljenja naseg vladike. Smatram da sveko ima pravo na svoje opredeljenje.

Lollipop

pre 16 godina

A gde je predsednik Vlade?
Ove dve kreature su mu najbliži saradnici, ali ja hoću da čujem od predsednika Vlade: da li je CG kvazidržava ili nije, i da li je autoput važniji od Filareta?
Pravi se da je neko mitsko biće, znaju svi za njega, ali ga niko nije video! Kakav je to bezobrazluk, 100 dana nije imao konferenciju za naovinare! Ej, ljudi - 100 dana!

Ali neka, nije valjao Đinđić, jel da, nije bio dobar, pravio je 'dilove', družio se kojekakvima, a?
E pa evo vam ga sad - legalista i poštenjačina, pa uživajte, političko krilo Debea i polusvet. I Tadić s njim, u punom kapacitetu.

Neka brani sveto Kosovo, a vi jedite korenje.

Isak Hoti

pre 16 godina

Nista novo. Opet separatizam. Opet drzavice. Tako je bilo za vreme Slobe.
Ne moze ni sad drugcije...
To sto Simic misli tako, nije cudo. Tako misli i njegov premijer. PROBLEM jeste sto on to kaze javno. I to za Crnu Goru, koja je ipak, pre Srbije bila drzava.
Zna li neko da mi objasni zasto srpska vlast i SPC imaju problema i sa Kosovom, sa Makedonijom, Bosnom, Hrvatskom, USA, Briselom, ... itd.
Pozdrav, i neka vam bog pomogne!

zabrinut

pre 16 godina

Ljudi, dokle cete trpeti ovako ponasanje "kvaziminstra" Ilica i kostunicinih "kvazisavetnika" koji se predstavljaju kao super-patriote a u stvari jedini im je cilj da zadrze vlast posle 10-og decembra.

DRAGO71

pre 16 godina

Jos jedan dokaz jadne, nesposobne i inferiorne politike Srbije. Posledice po CG neće biti nikakve, a po Srbiju sa ovakvim političarima-katastrofalne. Dosta velikosrpskog hegemonizma, dosta samo predizborne kampanje, vreme je da neko počne da se bavi Srbijom ovakvom kakva je.

ouch

pre 16 godina

"Ilić: Ja nosim najviša priznanja SPC i zato..."

Osećam neki mukli bol, psihičke prirode duboko u duši, nešto slično tome da prihvatiš da je 2+2=5 istina.

wlado

pre 16 godina

jeeeeeeee, pa ovo je za nepoverovati, kako se oni prepucavaju i igraju sa nama, takve izjave treba najstrozije kazniti, a velja, pa nemam reci, dogovor o izgradnji autoputa je otkazan zato sto se on okrenuo i vratio, pa sta je ovo ljudi moji?!

dokle cemo tolerisati ovo?

jedva cekam novi 5.oktobar!

Petar

pre 16 godina

I dok zvanično optužen Haradinaj može slobodno da se bavi politikom i bude nosilac izborne liste, dotle pomagač(u sumnji) pomagača jataka haških optuženika Vladika Filaret ne može slobodno ni da putuje i to van Evropske unije.A ima nekog ko se tome raduje?

car

pre 16 godina

Kvazi ministar - kapitalac, sa kvazi diplomom, sa kvazi premijerom u kvazi vladi, jer imaju kvazi podršku od 15% i sve to po našim kvazi ledjima. Eh da, da ne zaboravim i predsednika države. A on beše pristao na kvazi vladu? jes... Ima li nekog na portirnici, izgleda da su vrata ostavili širom otvorena, pa se ludaci ražbežali.

mario

pre 16 godina

e ovo je vec previse stvarno....bez obzira sta ja mislio o vlasti koja je trenutno u CG ovo je stvarno bezobrazluk. Ovako vredjati jednu drzavu pa sve da smo sa njima u ratu je cist politicki idiotizam... ovako moderna evropska diplomatija ne funkcionise...
bez obzira na sve, ipak mislim da su ljudi u CG jedini iskreni prijatelji od svih nasih suseda, a ovim ponasanjem nasih politicatra izgubicemo i njih definitivno...

Grahovljanin

pre 16 godina

Gosp. Simicu, pomirite se vec jednom sa cinjenicom da je Crna Gora nezavisna drzava. Nju je priznala i vlada vaseg sefa, pa se njemu zalite. Preko 100 zemalja je takodje priznala CG kao suverenu, tako da je vasa kvalifikacija potpuno apsurdna, nepromisljena i zalosna. To vise govori o vama nego o Crnoj Gori.

Danilo

pre 16 godina

Ovo je skandalozno ponasanje srpskih politicara koje moze nanijeti najvecu stetu upravo Srbiji.

Medjutim, ono sto je vazno, a sto skoro niko ne komentarise, je da je citav ovaj sukob izazvala Srpska Pravoslavna Crkva (SPC). Time sto je dala podrsku Vladici Filaretu uprkos njegovog antihriscanskog akta (samoubistvo je grijeh) oni su pokazali da stoje iza citavog incidenta. U tom kontesktu treba sagledati i Ilicev gest (inace krajnje nepristojan i nedolican - i prvatno - a kamoli na drzavnom nivou). Ovim se pokazuje da u Srbiji zapravo vlada jedna fundamentalna srednjevjekovna organizacija koja nikome ne odgovara. Ne pise se dobro nikome u okolini a najmanje Srbiji...

Saška

pre 16 godina

Šta još treba da uradi ovaj čovek pa da neko reaguje u toj takozvanoj Vladi?
Pa kako zvanično saopštenje iste može da bude da je Ilić ovim gestom iskazao lični stav! Pa, nije građanin Ilić tamo išao kao magistar nego kao ministar Vlade!!!!
Možda je neko još uvek zbunjen ali ja odavno nisam.
samo nas sramote gde stignu i uzmognu!

Monitor KV

pre 16 godina

Katastrofa! Dokle vise da se inatimo? Pa ako ni sa Crnom Gorom ne mozemo da imamo normalne odnose onda smo stvarno najgori! Koga ovi ljudi (Simic i Ilic) predstavljaju? SPC ili gradjane Srbije? Mozda je to njima isto. Meni nije.

Jedan Ovamo

pre 16 godina

Srpski narod treba da se okrene stvarnosti i da procisti svoje ukupno bice od predstavnika onih struja koje ga teraju nazad.Da pogleda istini u oci i vidi da je naudio i sebi i uglavnom svim drugim narodima u okruzenju.Crnogorci, Albanci, Bosnjaci, Hrvati i svi drugi su prijatelji, a ne neprijatelji. Nepostoji svetska zavera protiv srpskog naroda. Mrznja je zlo, Kostunica je zlo, ratovi 90-tih su zlo, Filaret i njemu slicni u Crkvi su zlo...Otvoreno drustvo, slobodno trziste, "fer plej", ljubav su buducnost...Je li to toliko tesko?

marko

pre 16 godina

Mislim sta reci,osim da se ponavljaju gluposti i sa jedne i sa druge strane.
Taj famozni Filaret nije tolika prijetnja za Crnu Goru pa da ga ne puste,ni sam hag nije siguran za njegov status.Samo se duva u jedra onima koji smatraju da su Srbi u CG marginalizovani,potlaceni,itd itd. Sa druge strane potpuno ne diplomatski potezi Simica i Ilica, inacenje nikome ne ide u prilog, pa taj dogovor oko autoputa Beograd Bar je 100 puta vaznija stvar od toga oce li ili nece Filaret uci u CG.

Srbislav

pre 16 godina

Ova vlast je zaista naslednik lika i dela Slobodana Miloševića. Ide dobrim putem da nas zavadi sa još jednim susedom, tako da gde god da odemo možemo da osetimo prezir na to kada čuju odakle dolazimo.
A zbog čega, tj. zbog koga? Svi znamo ko je Filaret i koliko mu je obraz čist. Ja sam pravoslavac, ali gubim poštovanje prema svojoj crkvi zbog Filareta i sličnih.
Letovao sam u Crnoj Gori i bilo mi je drago što se novac koji tamo ostavljamo vraća u Srbiju jer se pije Coca-Cola iz Zemuna, Knjaz Miloš, Jelen Pivo i što je u prodavnicama roba Soko Starka, Bambija i slicno. Ovi nasi genijalci zele da ovim izjavama iz Crne Gore to proteraju i zamene Janom, Radenskom, Krašom, Laškim pivom...

dusan

pre 16 godina

U Crnu Goru sam ionako resio da vise ne idem, pa mi taj auto put i ne treba. Sto se tice Filareta, Crnogorske Vlade, Ilica i ostalih aktera ove price stvarno ne znam ko je gori. Mislim da je i Crna Gora kao i Srbija unesrecena trenutnom vlascu, a sto se famoznog odvajanja tice, ostace vecita sramota Crne Gore da se odvojila od Srbije uz pomoc Albanaca i muslimana. Ja licno sam smatrao da oni treba da se odvoje, zbog lakse integracije, ali nacin na koji je to odigrano je krajnje sraman i nesrecan za Srbiju i Crnu Goru(pogotovo sto se prirodni odnosi saradnje tesko uspostavljaju, u ovom slucaju cak obustavljaju).

Mane

pre 16 godina

Ja sam Crnogorac, i nisam ni najmanje uvrijedjen izjavom Simica. Jeste se on zaletio, ali je rekao sustu istinu. Sigurno da nije diplomatski, to mu je greska, ali jeste ljudski. Bezmalo pola Crne Gore se do tancina slaze s njegovom izjavom. Nismo se uvrijedili, to sigurno

granica SCG

pre 16 godina

Put iz Beograda za Podgoricu vodi iz Prijepolja za Bijelo Polje, a ne za Pljevlja, i ne prolazi bas tako blizu granice na Jabuci. Da li je ministar Ilic vec znao da nece otici u Podgoricu kad je kretao iz Beograda? Cemu onda sve ovo? I bas me zanima cime je ministar Ilic zasluzio to silno ordenje SPC.

Renoir

pre 16 godina

Sigurno, zagrijmo odnose sa crnogorcima pa onda u rat i sa njima. Poslije njih makedonci ili cemo prvo sa albancima. A onda pravac Njemacka. Ili cemo prvo udarit po bugarima. Ne zaboravimo i madjare ....

shoomadinac

pre 16 godina

Jedan Sloba mi je za zivota bio i vishe nego dovoljan.
Ali sve se plashim da smo dobili drugog i to bash je u pitanju onaj koga smo zdushno podrzali te 2000-e godine.
Koshtunica sa svojim savetnicima gura zemlju u sve vecu izolaciju, chak se i sa najblizim susedima zavadi. Vec smo se vidim odrekli NATO integracija, a tako i indirektno EU.
Dok SPC i dalje je u mrachnom srednjem veku, nesposobna da se suochi sa izazovima modernog sveta. Tavori, podrzava vladiku koji se slikao sa paravojskama po ratistima, koji je zdushno podrazvao Slobu, a danas i optuzene za genocid. To po meni nije hriscanska crkva, vec SPC sve vishe dobija lice nekakve paganske religije, gde osioni poglavari/shamani rade shto im je volje po svom nahodjenju. Ja sam krsten u SPC, ali njena nebriga za stradanje Nesrba i podrzavanje ratnih profitera i zlochinaca me samo odbija, verovatno kao i mnoge vernike po Crnoj Gori.
Josh kad kanonizuju Filareta za nekog sveca-velikomuchenika - mislim da je to logichan sled 'politike' ovakve SPC.

A Ilic i savetnici Koshtunice su najistaknutiji primerci 'vernika' takve jedne crkve.

Radeez

pre 16 godina

"A juče se ministar za infrastrukturu Velimir Ilić okrenuo i vratio u Beograd sa pola puta do Podgorice."

Sigurno se vozio po horgoskoj magistrali, ali je zaboravio da skrene desno na raskrsnici za zemlju Oz.

goca

pre 16 godina

Simic i Ilic svojim izjavama vredjaju gradjane Srbije. javnost definise da su to njihove licne izjave sto apsolutno nije tacno jer je jedan savetnik premijera a drugi je ministar ove jadne drzave.

lanser

pre 16 godina

Ilic moze da nosi bilo cija odlikovanja ali prima platu, bar formalno, od gradjana Srbije. A posao mu je bio da obavi razgovor sa crnogorskim kolegom po resoru...

Pajo

pre 16 godina

Slazem se da je komentar i Simica i Ilica apsolutno neprimjeran, ali isto tako ne vidim logiku u ponasanju Crne Gore. Ako su vec dosljedni politici Haga, zasto pustaju u Crnu Goru Tacija i Cekua ...

Rade

pre 16 godina

Posto likovi kao Ilic nose najvisa priznanja SPC, moram se odreci pravoslavlja. Dok Dss-ova elita krece u 90-e, lagano ali sigurno. sigurno

Pr agencija

pre 16 godina

Ako DS nema nema veze sa ovim izjavama i ako ne treba da oseca odgovornost za pravac kojim Srbiju vodi vlada Vojislava Kostunice, onda ni SRS nije odgovorna za postupke vlada u kojima je sedela sa SPS.
Alo, DS, ima li koga?

bokili

pre 16 godina

Stvarno, ljudi, dokle vredjanja. Kada ce vec ovi jadni ministri i savjetnici da shvate da im je CG prijatelj? Kada ce da shvate da ove izjave ne vode Srbiju naprijed? Kada ce da prihvate da nisu oni uvijek u pravu? Ja mislim da trenutna ekipa na vlasti, naravno DSS i NS, nisu nista bolji od ovih iz devedesetih i zato se slazem da wladom da nam treba novi 05. oktobar.

A to sto danas Legija pise Filaretu nista. Eeeeeeee, ljudi, covjek koji stoji iza gomile ubistava, pise episkopu.

Vlada

pre 16 godina

Kakav vladika i ministar takva i drzava. Zamislite ministra bilo koje normalne drzave da se poziva na priznanja - povelje - medalje, koje je dobio od crkve tvrdeci da ga to obavezuju na poseban odnos prema svestenicima te crkve. Pa makar bili optuzeni da podrzavaju ratne zlocince ili, ne daj Boze, da su pedofili - pop je pop. Pa sta je to nego jedna vrsta korupcije - das Velji priznanje, medalju (ili novac) a on ce se onda osecati odgovornim i obaveznim da na odgovarajuci nacin uzvrati? Ne kazem da je Srbija kvazi drzava, ali je svakom normalnom jasno da je nesto opasno trulo u toj drzavi.

(vlast)a

pre 16 godina

Kad pomislim da smo dotakli dno gluposti,intelektualne i moralne bede,prostakluka i nevidjenog 'arcenja naseg poverenja i novca,pojave se ova dva uzasa koji nekaznjeno opletu po kome hoce i sta hoce,biju ako im se bije,psuju koga hoce i kad hoce.
Bilo mi je manje ogavno dok je to isto radio stari rezim,ali kad neko to radi sa podrskom DS-a,onda je ovo potpuna kaljuga i nevidjena ludnica koju ni blagoslovi Gospodnji ne mogu oprati.Ovo je zemlja za veeeliikuuu metlu.

mmiskomm

pre 16 godina

Da ne bi bilo zablude ne podrzavam politiku SPC ili vladike Filareta a jos manje DSS ili NS i glavesina ovih stranaka.Ali ovde nije rec o njihovoj politici prema bratskoj Crnoj Gori, vec o osnovnim ljudskim pravima i antispske politike koju vodi drzavni vrh nama bratske Crne Gore.Nije mi jasno kako moze Agim Ceku i Ramus Haradinaj ovaj drugi je optuzen direktno od Haga moze u CG a Filaret koji je pod sumnjom ali naglasavam samo pod sumnjom ne moze.Inace najblaze receno njegovi stavovi su obicne budalastine.Ali ovde nije o tome rec vec o ugrozavanju osnovnih ljuskih prava i demonstriranju antispske politike i odbojnosti prema svemu sto dolazi iz Srbije.

Milutin

pre 16 godina

Da li je Velja Ilić naplatio dnevnicu i putne troškove za put u Crnu goru ili je išao o mom trošku, kao poreskog obveznika, da poseti Filareta? Da li mu je to bio zadatak?

Srdjan iz Srbije

pre 16 godina

Bravo, Simicu! Bravo, Veljo! U Crnoj Gori se skoro deset godina vodi najbezocnija moguca antisrpska kampanja, pa nikom nista. I mi sada treba da cutimo, dok se gaze osnovna ljudska prava. Nije nego!
Srdjan iz Srbije

Vojislav

pre 16 godina

Gospodo kvazi političari prvo sredite svoje dvorište. Ostavite Crnu goru crnogorcima neka oni uređuju u svojoj državi kako znaju i umeju. Nemojte deliti savete nikome jer da znate nešto vi bi ovom narodu obezbedili i zakone i propise i namete i život dostojan čoveka. Vi se sa svima zavadite i onda hoćete korektno ponašanje sa njihove strane. Da li će gospodin Koštunica i brat Velja i braća radikali, ukoliko izgube Kosovo barem objasniti ovom narodu zašto su ih tolike godine zamajavali.

BG FOREVER

pre 16 godina

Ja sam se danas vratio sa pola puta do Nisa i rekao mom sefu da ne mogu da radim jer me boli dusa sto su nasi kosarkasi izgubili a toliko njihovih autograma imam u kolekciji. I sef mi zamislite da otkaz. Pa kako bre sefe a on kaze da nije u redu da vratim pun autobus putnika sa pola puta bez razloga i da sam naneo stetu preduzecu i ... svasta, kako nema razumevanja za moja osecanja.

Ivan - Toronto

pre 16 godina

Svi skocise da brane Crnu Goru u sporu protiv Srbije, ali isti smatraju da Srbija mora da slusa jace - SAD, UK, Nemacku, Francusku, pa i Sloveniju. Kako to da vam u ovom slucaju ne pada na pamet ad CG treba da poslusa savete Srbije?
Crna Gora jeste imala referendum, ali ce se tek za desetak godina, ili cak vise, objaviti kako se manipulisalo voljom gradjana na ovom referendumu.

SVD

pre 16 godina

Nepromišljeno i prepotentno ponašanje i Simića a pogotovu Ilića iritiraju Crnu Goru. Bez obzira kolika joj je veličina, 55% stanovnika se odlučilo da se odvoji od Srbije. Mislim da je ponašanje srpskih političara sigurno imalo bar malo dodatka u tih 55% - gledano sa strane Srbija se ponaša arogantno, voleli mi to ili ne. Velja Ilić je dokazao svoju netaktičnost u okviru granica Srbije i opasno ga je pustiti na međunarodno polje. Ipak, nazvati neku državu "kvazi državom" kao što je Simić nazvao Crnu Goru, prelazi granice dobrog ponašanja. Po kome rezonu se države dele na "kvazi" i "ne-kvazi" - po veličini? Tada ni Srbija po svojoj veličini teško prelazi granice "kvazi" ali zato ima veliku dozu bezobrazluka.

umorni glasac

pre 16 godina

dokle vise ovako, Velja Ilic svaki dan samo pravi nove gluposti
Pod hitno je potrebna smena Velje Ilica da vise ne bruka i ne unistava ovu drzavu na sve moguce nacine
dosta mi je vise ovakvih kvazi drzavnika i vlade, kvazi ministara, kvazi magistara, i kvazi osoba bez imalo ljudkih vrednosti koji unistavaju sve sto dodirnu.

Vuk Samotnjak

pre 16 godina

Ma tako je Veljo, cim zagusti sa nekim ugovorima ti odmah posalji nekog popa (a ako stvarno zagusti onda bas Filareta) da napravi neki cirkus. Vole ljudi crnu komediju i zaboravice na sve tvoje gluposti i kradje, bas kao sto zaboravljaju i da su oni jedna od uloga u toj komediji - i to ona najtragicnija.

OUTLAW

pre 16 godina

Stvarno mi je na vrh glave izaslo ovo uporedjivanje na Slobina vremena.Kad god se nesto desi da se nekome ne svidja izvlace se na "Slobina vremena".Stvarno mnogi pretjeruju.Ministri imaju preva na svoja misljenja i izjave.Ako je to misljenje Ministra Ilica, vec se zna da to nije misljenje vlade Srbije.I dosta vise.A sto se tice Crnogorske vlade mnogo grese.To je moje misljenje.Ako kriminalci sa Kosova mogu da budu prim
ljenji od Crnogorske vlade onda kakav je problem sa vladikom.Crnogorci su vec zaboravili majku koja ih je nekad hranila.A tek ce da vide sta je maceha...
P.S. Kad je Crna Gora postala clanica E.U.?

Mirka

pre 16 godina

Kad cujem da je Velja Ilic nosilac tolikih priznanja SPC dolazim u iskusenje da trazim ispisnicu iz te organizacije. A jos kad se uvredljivim izjavama o "kvazidrzavnosti Crne Gore" istakne Kostunicin savetnik, trazila bih i ispisnicu iz drzavljanstva. Bolje nemati drzavu, nego imati takvo cudo od vodjstva. Opet nas teraju u tor-sramota!
I, naravno, niko nece snositi posledice za narusavanje odnosa s jednom od retkih susednih drzava s kojom Srbija nije oruzjem ratovala.

popaj

pre 16 godina

Veljo Ilicu, daj ostavku, mars iz Vlade koju gradjani placaju da rade za njih, pa se onda ponasaj prema vladiki i prema kome god hoces onako kako (samo ti) umes.
Ovi su definitivno arogantniji i bahatiji nego sto je Milosevic ikada bio. A i steta koju nam nanose je na puno duze staze.

caca

pre 16 godina

Hajdemo jos jedan krug!!!
Prvo bojkot crnogorske robe, necemo vise na crnogorsko more(cak i da imamo pare za to), proterati studente iz Crne Gore, masovni mitinzi podrske i dalje sve po redu.
Pa nismo valjda zaboravili kako se to radi...
Ne sumnjam da ce Filaret biti na prvom tenku koji ce krenuti da "oslobadja" Crnu Goru od prodanih dusa i cigaret-mafije koja odvoji "nasu" Crnu Goru od majke Srbije!!!

dragan

pre 16 godina

1. Svaka država ima spisak nepoželjnih osoba na svojoj teritoriji, i ne vidim razlog zašto takav spisak ne bi imala i Crna Gora.
2. Zašto vladika nije štrajkovao ispred suda u Novom Sadu zbog oslobađajuće presude Ilarionu ?

Bato

pre 16 godina

Meni je ovde gora ova Djilasova pomirljivost, nego sve ove Simiceve i Iliceve budalastine. Znas, trebao je dole da ode, da prica o problemu vladike Filareta... Kom bre problemu!?! Nema vladika problem, MI imamo problem! Ako vec Ilica ne obavezuje novac koji mu daju gradjani Srbije (kad ga vec odlikovanja obavezuju), trebao bi makar Djilasa. Mi nismo cak ni kvazi drzava, mi smo rodovsko drustvo u raspadanju.

locke

pre 16 godina

Pa dobro, to sto se savetnik premijera oglasio verovatno znaci da premijer nece moci posle svega da tvrdi da nije bio obavesten. Dokle vise?

Urbaniak

pre 16 godina

Dobro ljudi jer moze da prodje bar jedan dan da me ne podestite koliko sam pametno postupio kada sam proslog veka otisao sa brdovitog Balkana?

Expert za etnose

pre 16 godina

Kada već govorimo o nekakvim kvazi-državama, jedina kvazi-država je Srbija. Jedan od atributa državnosti je i suverenost nad celokupnom teritorijom. A gde su srpka policija i vojska na Kosovu?!

Dejan

pre 16 godina

Mora se razmisljati trezveno i racionalno. Ja sam se deset godina borio protiv Milosevica, Seselja i raznih Filareta.Borio sam se jer su nam unistili drzavu, ekonomiju, drustvo... Ali sam se takodje borio da nasoj drzavi vratimo dostojanstvo, da ojaca i stekne bolje pozicije u svetu. U skladu sa tim, kakvi god bili celnici bivseg rezima, ako je drzavni interes da se oni zastite ja to podrzavam. Mislim da je drzavni interes da se Seselj adekvatno brani na sudu, da drzava stane iza njegovoe odbrane, ma sta mislio o Seselju. Takodje, drzavni interes je da se omoguce ljudska prava svim svestenicima SPC, to je pitanje dostojanstva drzave. A ako je Filaret ratni zlocinac, ili je zidao nesto nelegalno, za to treba da mu se sudi. Ustav nalaze da drzava stiti svakog svog gradjanina, bez obzira da li je on ljubitelj Milosevica, Karadzica i slicnih.

charlie

pre 16 godina

Danas, u izjavi za B92, Simić je pojasnio svoju izjavu o Crnoj Gori kao kvazidržavi: "Ona upravo oslivaka stanje država koje se još nisu kvalifikovale za civilizacijske nivoe. Jer, država koja ne poštuje ljudska prava zapisana u međunarodnim dokumentima UN i Saveta Evrope i ljudska prava koja prevazilaze suverenitet jedne države, ne može da bude država koja ima civilizacijski i kulturološki nivo kao i ostale države članice", rekao je Simić.
Eto, to je izjava jednog SRPSKOG ministra. Neka se sjeti 1991. i sljedećih godina, neka se sjeti Hrvatske i Bosne. Je li o tim normama i tada govorio? Šta je onda Srbija??? Kvazidržava? To bi u tim slučajevima bio veeeliki kompliment!

Pera Pisar

pre 16 godina

Ovo se samo na izborima resava. Samo se nadam da ovog puta nece biti apstinenata. A za koga glasati? Pa za svakog ko nam ne gasi svetlo i ko ne misli da smo totalni moroni koji mogu sve da progutaju.

mitch

pre 16 godina

Milo Đukanović i njemu slični političari u bivšim jugoslovenskim republikama su svoj visoki rejting a samim tim i vlast stekli zahvaljujući srpkoj diplomatiji i politici prema ovim državicama, tada republikama. Nezavisnost je Crna Gora stekla na taj način što je DPS, zajedno sa SDP-om, pričao priče u nezdravoj atmosferi u Srbiji, o ratovima koji su vođeni, o drčnosti srpske diplomatije prema Evropskoj Uniji i NATO.
Izjave koje sam jutros pročitao najviše koriste vladajućoj strukturi jer će DPS i SDP situaciju, kao pravi spin doktori, Crnogorcima objasniti na način koji će jaz između crnogorske i srpske političke struje u Crnoj Gori napraviti dubljim.
U jednoj rečenici, Crnogorci će nastaviti da glasaju za „ svoje zaštitnike “ a Srbi za svoje, tako da će se nezdrava atmosfera koja vlada Crnom Gorom nastaviti a napredak u pravosuđu, ekonomiji, kulturi ko šiša jer je „ državnost i odbrana države “ najbitnija...

Milan

pre 16 godina

Pa kako će ovi originalni likovi da reše pitanje Kosova, ili bilo koje drugo naše životno pitanje, kada ne mogu NI SA BRATSKOM, PRIJATELJSKOM Crnom Gorom da uspostave normalne odnose.

Teško nama i našoj deci, od ovako neodgovornih političara.

zeljko

pre 16 godina

Pa sta je sa ovim...ljudima. Pa dokle BRE vise da nas upropastavaju. Zar je moguce da u Srbiji ne mogu doci normalni ljudi na vlast. Imali smo jednom jednog!!!!

Dosta mi je svega

pre 16 godina

Ma briga me za sve, i za Crnu Goru i za autoput (kao da ce da ga izrade, mozda 2267)... ja odoh da cekam vizu, a vi kako hocete. Zbogom Srbijo!

Dragan

pre 16 godina

Klasičan predizborni marketing DSS-a + Velja!
Dss strateški pokušava da uđe u SRS-ovo glasačko telo koje se prima na, a la Vučić, pljuvačku retoriku.
Niko se u Srbiji neće preterano uzrujati zbog još nekih budalaština izrečenih sa naviših položaja, autoput će se graditi, DS će se kao nešto ograđivati, filaret će preživeti...
Igranka bez prestanka...

Ivan

pre 16 godina

Pa i jeste kvazi država čim moraju, da pitaju haški sud za interpretaciju i dozvolu ko može da udje u njihove državu a ko ne sme.

Snezana

pre 16 godina

Mogu li nasi politicari da pocnu da se ponasaju pristojno i da rade u korist drzave? Njihove izjave i ponasanje cine da SRBIJA DOBIJA NEPRIJATELJE NA SVE STRANE svadjaju se s kim stignu, od SAD do suseda. A zele da budu ruski satelit. Gde je tu racionalno sagledavanje situacije? To nikud ne vodi a nikako prosperitetu ove zemlje. Stidim se nasih politicara iako ih to nece promeniti, treba drugi da dodju na njihovo mesto. Oni vaspitani, sa vizijom, obrazovanjem, oni koji su svesni u kakvom vremenu zivimo i u kojim uslovima.

batery

pre 16 godina

Naravno da Kostunicina i Iliceva politika, u globalu, ne vodi nikud. Ali sto se tice ovog slucaja, mislim da i mi moramo da pokazemo zube. Pa ljudi moji, oni su zabranili ulazak gradjaninu zbog politickih ubedjenja. Neka onda zabrane ulazak i Kostunici i Ilicu. Kaze neko da cemo mi imati vecu stetu, nego "velika" Crna Gora. Bas je obrnuto. Slazem se da treba voditi politiku kompromisa, ali to treba ocekivati i od drugih, a narocito od malecne Crne Gore. Smatram da je potpuno legalno da stitimo prava Srba u CG, ali ne naravno ovakvim izjavama Simica, nego protestnom notom ili nekim drugim diplomatskim merama.

sasa jokic

pre 16 godina

Da gospodine Djilas, Ilic nece ugroziti auto put, jer bi time ugrozio svoj materijalni status, ali ce zato ugroziti perspektivu Srbije, ciji savetnici Premijera onako bahato "pljuju" po susednoj drzavi. Pa kad jedan savetnik ne moze da kontrolise emocije, i koristi diplomatski recnik, sta onda ocekivati od bahatog Velje?! kada neko od PSC dobije najvisa priznanja, to znaci da je debelo vracao Srbiju u srednji vek!

Srbin

pre 16 godina

Ja se samo pitam kome je taj autoput uopste potreban; meni ne a verujem i vecini gradjana je vazniji autoput od subotice prema tome ako je Podgorici stalo do stranih turista neka sami sebi izgrade autoput.I u Beogradu i u Podgorici isti tip politicara imamo...

cleansuitedman

pre 16 godina

Izjava Aleksandra Simica je nastavak politike sukoba i pokusaja hegemonije nad susedima koju je 90-tih vodio Milosevic!
Ta politika zavrsila se katastrofalno, ne po nase susede, vec po Srbiju i sve nas koji ovde zivimo!
Sta je sledece Simicu i Kostunice?
Pretnje da cete seseljevim tajnim oruzjem sa pocetka 90-tih gadjati Rim, London, Pariz?
Ko vam daje za pravo da se ponovo igrate nasim zivotima i sudbinama?!?!?!?!
Gospodo iz DS (sa casnim izuzetkom Sutanovca) mislite li da reagujete ili cete zajedno sa Kostunicom i DSS povesti ovu zemlju put konacne propaasti?

Milan

pre 16 godina

Vidite, bez obzira sto radili ovi likovi na vlasti meni ce i dalje biti drago da vidim NS, BG, NI ... tblice u CG jer ja sam studirao u Srbiji, pola rodbine mi je u srbiji, kum mi je iz Srbije, najbolji drugovi su mi iz Srbije, ja odem cesto do Srbije i moji drugovi dolaze kod mene. Ja volim CG ali volim i SRB (iako se izjasnjavam kao CG). Nikad nisam pravio nikakvu razliku medju nam, Isti smo mi narod aki u dvije drzave, sto je po meni bolje.
Dajte ljudi to je politika i "djavolji" interesi.
Danas biti licemeran i prevarant znaci biti intelegentan.
Pozdrav za sve ljude iz Srbije i CG

chuck

pre 16 godina

pa ljudi ovaj Ilic je komedija, a mi budaletine svetske.Ko ga moze maknuti odavde vise.Kad ce izbori, jedva cekam.Ima li neko da kaze nesto dobro o ovom coveku.NEMA.E moj Kostunice, nema vise vremena za bilo sta.Jos malo pa nestalo.

Al Car

pre 16 godina

U jadnoj napacenoj i neduznoj drzavi Srbiji, mnogi su radili jako lose stvari. Pa sto bi jedan savetnik na bilo koji nacin odgovarao za svoje postupke.
Definiciji kvazidrzave vise odgovara drzava Srbija sa znate vec: neresenim teritorijalnim pitanjem, neresenim ...
I na kraju, u ne tako davno vreme kompletnoj ekipi drzavnog rukovodstva drzave Srbije je bio zabranjen ulazak u drzave Evropske unije. Pitanje: da li je to nekom smetalo u drzavi Srbiji?

Epicurus

pre 16 godina

Velja Ilic zasluzio je najvisa crkvena priznanja svojom prepoznatljivom smernoscu, smirenoscu i neverovatnom tolerancijom prema svojim protivnicima. Zna on da su oni samo zabludeli sinovi ciji preveliki grehovi ne dozvoljavaju da u liku generala, koje nepravedno moze te misliti nazivaju zlocincima (tri puta se prekrstiti!), vide otkrovenje bozanske pravde i mudrosti. Nikad ne laze i uvek je spreman da okrene i drugi obraz, da pomogne nepravedno zaboravljenim (izrazito obdarenim) estrandnim umetnicama(cak i ako u svom imenu imaju ime prepredenih i lukavih zivotinja), da nesebicno gradi bolnice za bolesne, itd. Sve su ovo vrline koje presvetla SPC zna da ceni i prepozna, kada smerni ministar sveze asfaltiranim putem stigne u manastir da se zahvali Bogu sto mu je podario mudrosti da ucestvuje u vodjenu ovog izvanrednog nebeskog naroda, kome je, kao sto Domanovic rece, Bog podario izrazitu srecu da mu slovo K ispred slova I prelazi u slovo C, i da to bude potpuno gramaticki ispravno.
Steta sto Nietzsche nije ziv da se licno uveri u svoju zabludu da je prvi i poslednji hriscanin umro na krstu!

Dusan Bogdanovic

pre 16 godina

V. Ilic i A. Simic svojim djilkoskim ispadima recito svedoce o sebi i vladi ciji su sluzbenici, ma koliko se upirali da to predstave kao stav o Crnoj Gori.
Zato o tome treba da se izjasni premijer, ali i predsednik "seniorskog" partnera u vladi.

Rale

pre 16 godina

Bezobrazluk i jad srpske vlasti. Vlada Srbije nema hrabrosti da kritikuje Evropsku Uniju koja je Filareta stavila na spisak onih kojima treba ograniciti kretanje. Ali zato Vojini jastrebovi imaju hrabrosti da za sve svoje neuspehe krive Crnu Goru. Te zato sto se odvojila od Srbije, te zato sto ugrozava ljudska prava Filaretu mitraljeti, te zbog sushe, te zbog Kosova. Za sve je Crna Gora kriva, a mi naravno nevini. Kad izgubimo u prijatelje i u Crnoj Gori zapitacemo se sta nam je to trebalo.

momabrazil

pre 16 godina

Simic nije smeo ni u kome slucaju da izjavi ono sto je rekao ajd da je u opoziciji pa da mu se i gleda kroz prste. A sto se tiche Velje dobro je postupio i Crna Gora mora da zna da se prema gradjanima Srbije treba ophoditi bar kao i prema gradjanima Kosova

Milutin

pre 16 godina

Ovo što se sada dešava vodi ka ratu. Crkva je počela da se meša u politiku. Ovo je čist politički problem. Zašto crkva ne skloni Filareta u Kragujevac ili Valjevo ili Zaječar. Zašto ga baš drži na jugozapadu, tamo gde ima eparhiju i ovamo i onamo. Zar oni ne znaju da se vodi "rat" između Srpske i Crnogorske "pravoslavne" crkve (ako su to pravoslavci, onda sam ja u teškoj sekti) i da Filaret ne može da uđe u Crnu goru. Zašto nisu razdvojili te eparhije, pa da Srpski pop u Crnoj Gori tamo vrši obrede? Ovo je čisto zabadanje prstiju u oči Crnogorcima i manipulacija "vernicima". Hrišćanin, što Filaret očigledno nije, jer gura politiku, nikada se ne bavi politikom, a uvek okrene i drugi obraz. A ovaj savetnik Simić je pravi diplomata. Zbog takvih diplomata smo skoro dobili po tamburi, da li smo to zaboravili?

kiza

pre 16 godina

Neka lepo i filaret i velja i ovi razvikani dssovici (mala slova su u skladu sa postovanjem licnosti ne u skladu sa pravopisom) koji bi da prete opet svetu, lepo odu tamo gde je "dusa srpskog naroda", nek se nastane i uzivaju tamo, a nek puste ostale da zive. Kad neko pomisli da nema gorih politicara i da ne mogu da naprave vece gluposti - uvek nas ubede u suprotno.

hellhammer

pre 16 godina

izgleda da se u ovoj zemlji Srbiji nista ne menja.Dok su ovakvi ministri kao sto je V.Ilic i njemu slicni, sta ocekivati?Zar je interes vladike vazniji od interesa Srbije?Koga je briga koliko je ordenja V.Ilic dobio?Braco ove treba proterati na SEVERNI POL!!!!

b

pre 16 godina

Svaka drzava, ima pravo da sama odredjuje koga ce pustiti na svuju teritoriju, a koga nece, bez ikakvog objasnjenja ili bilo kakvog pravdanja.
ko je vadio vize, zna o cemu pricam.
kada neka strana ambasada odbije vas zahtev, u velikom broju slucajeva je to bez ikakvog objasnjenja, pa makar podneli i svu trazenu dokumentaciju.
ne znam u cemu je u celoj ovoj prici problem.

Z(L)ocha

pre 16 godina

Ej,kad cujem onog Simica, dodje mi ljudi da se 'besim. Kao ona scena iz filma "Ima li pilota u avionu"...

Slican osecaj mi stvara i "ministar" Loncar, samo mi tada dodje da se samozapalim

Arpad

pre 16 godina

Pa ovi iz DSS-a i NS-a bi zaratili zbog neke vladike, koji podržava Mladića i ostale zločince (i zločine)... Pa se neki čude što još uvek nisu "pronađeni" Mladić i Karadžić. A što se tiče Crne Gore, ona iskreno želi da bude u društvu sa ostalim "kvazidržavama" iz EU koje ne puštaju ovog popa na svoju teritoriju.

Mr. Spock

pre 16 godina

Ovo je sramotno ponasanje "savetnika". O Velji "kapitalcu" ne vredi ni trositi reci. Pa jel' sa svima da se posvadjamo!? Ostavka pod hitno!

bato

pre 16 godina

Vladika Filaret ima navodno zabranu ulaska u zemlje evropske unije. Kako nam je poznato Crna Gora nije clanica evropske unije, pa zbog toga nije obavezna da trazi objasnjenje...

Dragan Dj.

pre 16 godina

Nasi ministri vec ostre jezik i pripremaju se za izolaciju, pa kad ode Kosovo da znamo sta nam se pise, i sta se pise svim drzavama u okruzenju i sire: izolacija svih od Srbije, pa nek vide sta ce bez nas.
A gospodin Ilic kao razmazeno deriste: hocu-necu. Sta se nas tice njegov odnos sa pravoslavnom crkvom , on je ministar a ne privatno lice.
Postideo sam se juce sto sam Srbin i drzavljanin ove zemlje, zbog Simica i Ilica. Kamo srece kad bi i oni znali za stid.

Mashinovodja

pre 16 godina

Jedan zahtev i jedno pitanje:
1. Ispitati na čemu je bio g.Simić kad je uspeo da ovako nešto izvali. To svakako ne bi mogao normalan čovek kojeg još služi zdrav razum, ali pod uticajem izvesnih psihoaktivnih (i zakonom zabranjenih) supstanci, sve postaje moguće. Ispitati takođe da ako iz njega nije govorila radža, vopi, gandža, gudra, vutra, hors, krek ili lobe, nego je bio prilično trezan i u principu, pri normalnoj svesti, da to nije možda nagoveštaj buduće zvanične politike Srbije prema Crnoj Gori i novog načina razvoja prijateljskih i dobrosusedskih odnosa?

2. Jedan od najjačih argumenata g.Ilića za famozni autoput bio je da se on posle njegovog sela može vrlo lepo nastaviti ka Crnoj Gori. Zar je sada Filaret postao važniji nego povezivanje Srbije i Crne Gore autoputem? Ili to g.Ilić, magistar i nosilac najviših crkvenih odlikovanja, razmišlja u stilu "Nećete Filareta, a?, E, pa dobro, ali onda ima da se slikate za autoput!" Naravno, sve to začinjeno obiljem psovki, u dobro poznatom stilu g.Ilića, ali to ćete i sami dodati jer poznajete njegov stil izražavanja.

Just an idea

pre 16 godina

Mislim da nam je pod hitno potrebna nova stranka jer ovo vec pocinje da zabrinjava sve ljude koji razmisljaju svojom glavom i koji, odgovorno tvrdim, ne pripadaju ni jednoj stranci.
Mislim da bi stranka trebalo da se zove nesto u stilu Stranka (jos uvek) Normalnih Srba ili nesto slicno.
Jedino je na takav nacim moguce svrgnuti sa vlasti ove "politicare" i "ministre"...

kiki

pre 16 godina

nije u pitanju neko slobino ili ne znam cije vreme, pored stvari koje se nalaze iza onoga sto poznajemo, postoji i ta generalna neobrazovanost. ljudi u srbiji (a zasto bi se ministri izdvajali) su uopste neobrazovani/lose informisani, sto ih sprecava da primljene informacije tumace iskljucivo kao napad na njihovo...pa sta god vec...promene ce doci ako mladje generacije shvataju sada da to nikom dobro ne donosi

pekac

pre 16 godina

1.Crna Gora je oduvek bila i bice najveci prijatelj Srbije i Srba, ne mogu to neki Velja, Sima, i popa da poremete...
2.Kako smo birali tako ce nam i biti, dok god ljudi ne shvate kolika je slicnost izmedju DSS i SRS nece nam biti bolje...
3.Pogledajte sta Prokopovic kaze o reakciji Srbije na nez.Kosova...
4.Ovde nije nesto trulo u ovoj zemlji sve je trulo, dok pustamo da nas mobilisu za svoje ratove i ciljeve i ubijamo ljude s vizijom, i stvaramo neprijatelje od prijatelja...
5.Patrijarh P. jednom prilikom izjavio: Cije je stado njegova i planina.
Peace, love & hapines!and progres!

Nikola J.

pre 16 godina

Sve ovo zbog jedne osobe...Pa zar ni jedna ni druga zemlja nemaju preca posla nego da se prepucavaju o osobi koja nije vredna ovolike paznje. Svaka vam cast, politicari!

VileNS

pre 16 godina

Slažem se da Vlada (a ne pojedinačno ministar) treba da reaguje ako se povređuju prava neke organizacije ili pojedinca (a ne samo ODREĐENIH organizacija i pojedinaca), ali se zna kako se to radi i kojim vokabularom. Bahatost DSSa i NSa prelazi sve granice kulture. Predlažem da se uvede polaganje ispita iz opšte kulture i psiho testova kao uslov za ministarsko mesto. Možda nam zemlja postane malo manje "divlja".

Nespavac

pre 16 godina

Šta reći? Žalosno je da se nama neke stvari neprestano ponavljaju. Stiče se utisak kada se nema rešenja za aktuelne probleme hajde da otvorimo neki veći problem.Pronađimo krivce i bacimo prašinu narodu u oči. Plašim se da će Crna Gora poneti krivicu za sve neuspehe aktuelne Koštuničine politike...

Danilo

pre 16 godina

U pogledu tacnosti Simicevog komentara ne moze biti nikakve zamerke, cak je bio i previse blag. Moze mu se samo zameriti da nije bio diplomatski odmeren, i da njegova izjava odudara od pomirljive politike Srbije prema Crnoj Gori. A zasto Srbija pasivno gleda na laziranje istorije i kasapljenje svoje kulture od strane korumpiranih Brozovih omladinaca koji su se odrzali na vlasti u Titogradu, je vec posebno pitanje.

Goran

pre 16 godina

CG je odmah mogla da nadje modus sa Haskim tribunalom i uz odredjenu pratnju ili sl. pusti vladiku. Ovako, CG se ocigledno odlucila za svesnu provokaciju Srbije, jer se lako moglo pretpostaviti da ce ovako nesto biti osetljivo pitanje i izazvati reakcije. Dakle, Simic je samo provokacijom odgovorio na provokaciju i tu pokazao manjak diplomatskog takta u stilu "u ta ta, sad smo 1:1!" Dakle, ovo su tipicna balkanska posla. Pa Hrvatska i Slovenija se svaki cas ovako provociraju. Dakle, najvaznije: molim Srbe da prihvate: nije svaka kritika sa strane na nas racun otvaranje Olimpijskih igara u pljuvanju sopstvene politike, drzave i naroda. Nazalost mnogih: nismo ni bolji, ali ni gori od drugih i nemamo cega da se stidimo, pa tako ni u ovom slucaju!

marko

pre 16 godina

Neverovatno koliko ce nas koshtunica i mali koshtunici upropastiti svojom nerazumnom politikom!

Samo u kvazidrzavi, ministar moze biti krajnje nevaspitana osoba, koja psuje i shutira novinare. Samo u kvazidrzavi savetnik premijera ima odreshene ruke da napravi diplomatski skandal sa susedom. Samo u kvazidrzavi se daje ovoliki medijski prostor vladiki koji je otvoreno podrzavao ratne zlochince. Samo u kvazidrzavi jedan ministar otkaze ozbiljan put zbog jednog takvog vladike. Samo u kvazidrzavi postoje vladike u chijim su rechnicima "jajare" i "fukare". I samo u kvazidrzavama premijeri se ne oglashavaju posle ovakvih ispada svojih savetnika.

Ni Crna Gora nije primer prave drzave, ali ja zivim u Srbiji i ona me prva interesuje. A ovo shto vidjam u njoj iz dana u dan prevazili vec sve granice zdravog razuma.

Pop

pre 16 godina

Ovo više ne vodi nikuda, ministri iz DS-a 90% svoje energije troše u otklanjanju štete, koji svakodnevno pravi drugi deo vlade,
IZBORI NA SVIM NIVOIMA DO KRAJA GODINE!

vladimir34

pre 16 godina

Postovanje g.Djelicu. Hvala na uzornom ponasanju. Dajete pravi primer. Medjutim, to nas nece spasiti od budala i relevantnih ujdurmi. Mozda ce i nase svestenstvo poci tim primerom, mada je to trebalo oni , prvi da ucine. Odnsono, da nam svima dadu primer. Jako sam radostan da postoje ljudi koji nam pokazuju put u buducnost, medju nama.

Miloš

pre 16 godina

Sve više cjenim otcjepljenje od Srbije mada sebe i dalje smatram Srbinom, ali aktuelna politika Srbije koja omalovažava sve što nije u njenom autoritarnom interesu, jeste pokazatelj dobre odluke Crne Gore.

"Sa Srbijom svukud, pod Srbijom nikud..."

autonomas

pre 16 godina

Joj sramota me i Ilica i crkve koja njemu daje najvise ordenje. Crkva treba da se sramoti sto se jos nije ogradila od Filareta (mitraljez, mrtvacka glava, lizanje sa Slobom,...). Tuga je da mi u Srbiji jos nismo prevazisli ideologije na kojima su Milosevic i pojedinci iz SANU i SPC izgradili novi imidz Srbije...

SPC ako te ima, probudi se, ogradi se od fasista, batali skrivanje ratnih zlocinaca, a sprki narode daj da batalimo vise Velju Ilica, radikale, DSS, i ostale kvazidrzavnike i kvazi politicare...
Da ima drzave, verovatno bi Filaret bio uhapsen u Srbiji.

David

pre 16 godina

Zasto neko ne dovede u pitanje moralnu podobnost onih kao sto su Simic i Ilic? Kako je logicno biti toliko ogorcen zbog necijeg samoinicijativnog gladovanja zato sto ga neka zemlja ne pusta da udje zbog neke evropske direktive, a ne biti ogorcen stavovima tog koji je aktivno blagosiljao i odobravao nedela koja su pocinjena u Bosni i Hrvatskoj sa nase strane. Kako je moguce da jedan normalan covek ima respekta za nekog ko kaze da su mu Mladic i Karadzic u srcu i da bi im pomogao da moze? Zasto smo toliko glupi? Zasto nam tudji zivot toliko malo znaci? Zasto niko ne pise SPC da apeluje na Kostunicu da postuje zakone ove zemlje i postuje nasa elementarna prava?

kinge69

pre 16 godina

A sta reci za tog Filareta oko kog se ova prasina podigla?Pa ni Ce Gevara nema slike sa mitraljezom!!! Onda se cudite onom Milicicu sto daje onakve "harizmaticne" izjave posle utakmice!? O ovoj danasnjoj Srbiji, Nebeskom Narodu i stepenu primitivizma, gluposti i apsurda treba praviti ne dokumentarce, nego CRTANE FILMOVE ...

boro ljubov

pre 16 godina

Sad mi je malo lakse.Poslije ovih 114(pretezno negativnih) reakcija na izjave srpskih zvanicnika,mogu tvrditi da obicne i dobronamjerne Srbe I Crnogorce NIKO ne moze posvadjati.Kakvi Veljo i Simic.To je buranija(crnogorski arhaizam-oznacava pored povrca i nesto bezvrijedno).
Ujedno ne mogu se nacuditi reakcijama "srpskih" partija iz moje Crne Gore,koje su jedva docekale da se Kostunica,kroz usta svog savjetnika,sprda sa NJIHOVOM drzavom.To je kukolj nas,zalosna nam majka,kad ih takve imamo.
Da se ja pitam pustao bih vladiku Filareta da dolazi u Crnu Goru kad on hoce.To je pop cije je vrijeme odavno proslo(od 5.oktobra 2000.)Ovako smo od njega napravili novomucenika u ocima socradikalne Srbije i "srpske"opozicije u Crnoj Gori.Za ako mu Veljo napravi crkvu!
Ne dajte se,braco Srbi!

Branislav

pre 16 godina

Bespotrebno zatezanje situacije, Crna Gora je samostalna država i ima prava da odlučuje koga će da pusti u zemlju, a mi se bez potrebe zameramo svima i broj prijateljski nastrojenih država se polako smanjuje.

Pedja

pre 16 godina

Komentar jednog MINISTRA: "Nisam hteo da napravim neku neprijatnost jer sve tamošnje kolege ministre poštujem i uvažavam, ali oni moraju da shvate da ja nosim najviša priznanja Srpske pravoslavne crkve - Orden Svetog Save, Svetog Simenuna i Vladike Nikolaja - i da zato ne mogu da se ponašam kako hoću u odnosu na vladiku"... Zasto je ovo nevjerovano? Koga je u politici (svijetskoj ili srpskoj) briga sto on nosi Crkvena Odlikovanja!? Zato sto nigdje u svijetu jedan MINISTAR i njegova vijera i crkva ne smije da dodje u konflikt sa njegovim odlukama kao MINISTRA jedne zemlje!!!! U svakoj drugoj drzavi koja tezi ka demokratiji i unapredjenju medjljudskih odnosa CRKVA je odvojena od DRZAVE. Ocigledno je da politicari a i narod u Srbiji ovo ne znaju, Ili je takvo bezakonje da je i ovo moguce! Stvarno je necuveno i mislim da ovakvo ponasanje MINISTRA jedne Suvjerene Zemlje gdje je CRKVA po USTAVU odvojena od drzave treba da udje u udzbenike kao vid neprofesionalnog i samovoljnog ponasanja. Ministar Ilic je upravo pocinio najvecu gresku u politici spajajuci javno Crkvu i Drzavu koju predstavlja. Ovo bi bilo ravno politickom samoubistvu u bilo kojoj (ne)razvijenoj zemlji! Pa dokle vise narode Srbije da Vam se ovakve stvari desavaju!? Zelim Vam sve najbolje u buducnosti i nadam se da ovo nece uticati mnogo na nase bratske odnose dviju zemalja, medjunarodno priznatih, Republike Crne Gore i Srbije.

jovan

pre 16 godina

Ako je gosin Ratko Nikic portparol naseg Filareta, samo da podsetim da je Ratko Nikic u svojstvu radnika radio beograda bio promovent ili portparol izvesne osobe koja se predstavljala kao VAVA i bila kvaziprorocica u vreme medijske diktature Mire Markovic. Eto toliko za one kratkog pamcenja.

Jagoda iz Njegoševe

pre 16 godina

Ako ste već krenuli u politiku izvinjavanja, pitam se ko će i kada , da se izvine nam građanima Srbije koji se stidimo i koji se užasno loše osećamo, što živimo u zemlji u kojoj je moguće da jedan ministar bude agresivan i nasilan čovek.Naravno, radi se o V.Iliću kojeg ,izgleda niko ne može obuzdati. G.Đeliću , zar vas nije sramota što sedite pored tako nevaspitanog čoveka ?

Misur

pre 16 godina

I Djekna bi bila bolji ministar od Velje.
Kvazi magistar je uz sve to pogresio i profesiju i fakultet. Treba mu jos samo neko da ga preosvesti.

b@nem

pre 16 godina

Mislim šta reći - naša vlada, aždaja sa sedam glava počinje da puca na sve strane.

Mislim (2) kako neko ko predstavlja vladu može da kaže nešto, pa zatim neko drugi da kaže u njegovo ime da je to lični stav??

Posle večerašnjeg nastupa ministra Ilića na Pinku, sve je mnogo jasnije - jasno se vidi odakle dolaze ti pojedinci što predstavljaju vladu, ali iznose javno privatne stavove - u ime vlade.

Najgore - ovo je tek početak, tek će biti svega i svačega, a Srbija i dalje nazaduje.

?!?!?

pre 16 godina

Verovatno nisam bas najbolje skapirala nasu jednistvenu spoljnu politiku, ali ja bih se ipak opredelila za strategiju politicki uspesnijih zemalja koje ovakve nesuglasice resavaju iza zatvorenih vrata, lobiranjem i slicno a ne javnim vredjanjem i lupetanjem. Cak iako Simic ima ovako glupe stavove, on pre svega treba da razmislja kao strateg i savetnik...

Zeka peka

pre 16 godina

Da li cemo docekati jednom da imamo vlast ciji ce clanovi davati ostavke ili biti razresivani funkcije bez politickih kompromisa? Dakle, ako Ilic uradi tako nesto kao sa Ugovorom o koncesiji"moze mi se" pa da ga premijer razresi funkcije ili da ministrova limuzina pregazi nekog gradjanina, a da ovaj odma podnese ostavku svojom voljom ili pod pritiskom vlade, a ne da ga ostavljaju na vlasti zbog stabilnosti Vlade? Hocemo li to docekati?

Mirko

pre 16 godina

Mislim da debelo preteruju i jedni i drugi. Retorika sa Srpske strane definitivno se ne moze okarakterisati kao primerena. Takodje ponasanje Crnogorskih vlasti prema vladici Filaretu predstavlja klasicno krsenje ljudskih prava i demonstraciju sile. U celoj ovoj prici ne zelim da ulazim u politicka opredeljenja naseg vladike. Smatram da sveko ima pravo na svoje opredeljenje.

Tijana

pre 16 godina

Pod hitno se treba ratosiljati nekulturnih politicara koji nemaju samokontrolu i koji samo cine stetu ovoj drzavi. Dakle ovo ponasanje je NECUVENO. Jos kada pomislim ZBOG KOGA, zbog neprikladnog svestenika SPC koji dokazano nema osnovnu kulturu i sposobnost samokontrole i apsolutno svojim ponasanjem samo steti crkvi. DOKLE BRE!

mićo miladinović, Ljubljana

pre 16 godina

Srbi se iz događaja u proteklih 20 godina ništa nismo naučili. Da stvaramo neprijatelje oko sebe to i dalje znamo.

Petar

pre 16 godina

I dok zvanično optužen Haradinaj može slobodno da se bavi politikom i bude nosilac izborne liste, dotle pomagač(u sumnji) pomagača jataka haških optuženika Vladika Filaret ne može slobodno ni da putuje i to van Evropske unije.A ima nekog ko se tome raduje?

dusan

pre 16 godina

U Crnu Goru sam ionako resio da vise ne idem, pa mi taj auto put i ne treba. Sto se tice Filareta, Crnogorske Vlade, Ilica i ostalih aktera ove price stvarno ne znam ko je gori. Mislim da je i Crna Gora kao i Srbija unesrecena trenutnom vlascu, a sto se famoznog odvajanja tice, ostace vecita sramota Crne Gore da se odvojila od Srbije uz pomoc Albanaca i muslimana. Ja licno sam smatrao da oni treba da se odvoje, zbog lakse integracije, ali nacin na koji je to odigrano je krajnje sraman i nesrecan za Srbiju i Crnu Goru(pogotovo sto se prirodni odnosi saradnje tesko uspostavljaju, u ovom slucaju cak obustavljaju).

DRAGO71

pre 16 godina

Jos jedan dokaz jadne, nesposobne i inferiorne politike Srbije. Posledice po CG neće biti nikakve, a po Srbiju sa ovakvim političarima-katastrofalne. Dosta velikosrpskog hegemonizma, dosta samo predizborne kampanje, vreme je da neko počne da se bavi Srbijom ovakvom kakva je.

zabrinut

pre 16 godina

Ljudi, dokle cete trpeti ovako ponasanje "kvaziminstra" Ilica i kostunicinih "kvazisavetnika" koji se predstavljaju kao super-patriote a u stvari jedini im je cilj da zadrze vlast posle 10-og decembra.

batery

pre 16 godina

Naravno da Kostunicina i Iliceva politika, u globalu, ne vodi nikud. Ali sto se tice ovog slucaja, mislim da i mi moramo da pokazemo zube. Pa ljudi moji, oni su zabranili ulazak gradjaninu zbog politickih ubedjenja. Neka onda zabrane ulazak i Kostunici i Ilicu. Kaze neko da cemo mi imati vecu stetu, nego "velika" Crna Gora. Bas je obrnuto. Slazem se da treba voditi politiku kompromisa, ali to treba ocekivati i od drugih, a narocito od malecne Crne Gore. Smatram da je potpuno legalno da stitimo prava Srba u CG, ali ne naravno ovakvim izjavama Simica, nego protestnom notom ili nekim drugim diplomatskim merama.

Srbislav

pre 16 godina

Ova vlast je zaista naslednik lika i dela Slobodana Miloševića. Ide dobrim putem da nas zavadi sa još jednim susedom, tako da gde god da odemo možemo da osetimo prezir na to kada čuju odakle dolazimo.
A zbog čega, tj. zbog koga? Svi znamo ko je Filaret i koliko mu je obraz čist. Ja sam pravoslavac, ali gubim poštovanje prema svojoj crkvi zbog Filareta i sličnih.
Letovao sam u Crnoj Gori i bilo mi je drago što se novac koji tamo ostavljamo vraća u Srbiju jer se pije Coca-Cola iz Zemuna, Knjaz Miloš, Jelen Pivo i što je u prodavnicama roba Soko Starka, Bambija i slicno. Ovi nasi genijalci zele da ovim izjavama iz Crne Gore to proteraju i zamene Janom, Radenskom, Krašom, Laškim pivom...

Slavoljub Cvetkovic, Dorćol-Beograd

pre 16 godina

Dakle, kakav SKANDAL i PROVOKACIJA!!! Kakvo RUŽNO LICE naše Srbije! Kakav jasan pokazatelj neodgojenosti, nevaspitanja, netolerancije, neodgovornosti, nekulture i naprosto KRATKOVIDOSTI neslućenih razmera! Ja ne znam da li se ovako nešto dogodilo u modernoj istoriji evropske diplomatije. Gledao sam sinoć CG dnevnik u 23h samo zbog ovoga i njihov MIP je, i pored oštrog protesta koji će, naravno, uslediti, note ili kako će to već uobličiti u propisnu diplomatsku formu, ustvrdio da neće pridavati većeg značaja Simiću jer je "samo" savetnik. "Nije u zvaničnom kapacitetu", kažu Crnogorci, vrlo elegantno spuštajuci loptu. I varaju se. Simić je MNOGO više od savetnika, zar to nije čovek koji učestvuje aktivno u pregovorima o Kosovu, u formiranju nase strategije itd? I njemu je najbolja ideja koju ima da brutalno vredja i pljuje na, svidjalo nam se to ili ne svidjalo, jedinu zemlju koja nam je bila istorijski prijatelj od pamtiveka i krvarila za nas bez ikakvog sopstvenog interesa, uključujuci i poslednje ratove? Jesmo to zaboravili? I to zbog FILARETA !??? Njemu se čini kao dobra strategija da sad CG zbog njegove izjave povuče ambasadora iz Bg, dok mi svog jos nismo ni poslali u Pg, onda odbije agreman nasem predstavniku i zainati se u medjunarodnim institucijama? Kao, nismo dovoljno izolovani. Alo, ljudi, Crna Gora vise nije ničija "prćija", oni su jednom nogom u NATO (to je ono gde su svi normalni, a mi nećemo ni da nas mole), u EU ce stići očigledno znatno pre nas, miljenici su i zapada i Rusije istovremeno... Što valjda znači da imaju pametnije diplomate od ovih naših (izuzev mozda Jeremića). Pa Rusi u koje se sad kunemo su često isticali kako imaju bolji tretman u CG, a mi tada navrli s pričom "ruska mafija, pranje novca" i sl, a kad ti isti Rusi kupuju RTB ili JAT, onda je sve čisto, jer mi smo čist i nebeski narod, dok su Rusi odavno probili stratosferu. Pa jesu li ti Rusi ludi pa da ne znaju zašto mi to radimo sada, a ranije smo, za razliku od Crnogoraca, aktivno sprečavali pristup njihovom kapitalu, naivno misleći da ćemo se tako dodvoriti zapadu? I to zapadu koji se kune u slobodno tržište, što Crnogorci očigledno znaju, ali ne i ovi naši učenici samoupravljanja. Nece Rusi ukapirati da bi im mi sad dali i ____ zbog Kosova? Crna Gora ni u čemu više ne zavisi od nas, niti je možemo ugroziti niti joj pretiti, a i da možemo ovako se niko civilizovan ne bi ponašao. Sutra kad se o prijemu nezavisnog Kosova bude odlučivalo u institucijama poput Saveta Evrope ili OEBS-a, gde CG ima PRAVO VETA, onda ćemo ih vući za rukav da reaguju i podsećati kako smo braca. A ako odbiju zbog svojih interesa (što, ako su pametni, i hoće), onda ćemo poslati bataljon popova da štrajkuje kao Monty Pythonovski odred samoubica iz "Žitija Brajanovog". I još se pitamo što su svi pobegli od nas, pa i oni - oni koji su nam praktično rod. Sramota. Stidim se što sam Srbin kad imam ovakve ljude za zvaničnike. Malo dete bi imalo više takta. Braćo Crnogorci, ako neko od vas ovo čita, oprostite. Eto, od srca i ljudski, oprostite.

Isak Hoti

pre 16 godina

Nista novo. Opet separatizam. Opet drzavice. Tako je bilo za vreme Slobe.
Ne moze ni sad drugcije...
To sto Simic misli tako, nije cudo. Tako misli i njegov premijer. PROBLEM jeste sto on to kaze javno. I to za Crnu Goru, koja je ipak, pre Srbije bila drzava.
Zna li neko da mi objasni zasto srpska vlast i SPC imaju problema i sa Kosovom, sa Makedonijom, Bosnom, Hrvatskom, USA, Briselom, ... itd.
Pozdrav, i neka vam bog pomogne!

marko

pre 16 godina

Mislim sta reci,osim da se ponavljaju gluposti i sa jedne i sa druge strane.
Taj famozni Filaret nije tolika prijetnja za Crnu Goru pa da ga ne puste,ni sam hag nije siguran za njegov status.Samo se duva u jedra onima koji smatraju da su Srbi u CG marginalizovani,potlaceni,itd itd. Sa druge strane potpuno ne diplomatski potezi Simica i Ilica, inacenje nikome ne ide u prilog, pa taj dogovor oko autoputa Beograd Bar je 100 puta vaznija stvar od toga oce li ili nece Filaret uci u CG.

Pravi magistar

pre 16 godina

Da li magistar Ilić predstavlja crkvu ili državu? Da li je Filaret važniji od autoputa? Da li je samo autoput do Čačka važan, a do Bara nije?...

mitch

pre 16 godina

Milo Đukanović i njemu slični političari u bivšim jugoslovenskim republikama su svoj visoki rejting a samim tim i vlast stekli zahvaljujući srpkoj diplomatiji i politici prema ovim državicama, tada republikama. Nezavisnost je Crna Gora stekla na taj način što je DPS, zajedno sa SDP-om, pričao priče u nezdravoj atmosferi u Srbiji, o ratovima koji su vođeni, o drčnosti srpske diplomatije prema Evropskoj Uniji i NATO.
Izjave koje sam jutros pročitao najviše koriste vladajućoj strukturi jer će DPS i SDP situaciju, kao pravi spin doktori, Crnogorcima objasniti na način koji će jaz između crnogorske i srpske političke struje u Crnoj Gori napraviti dubljim.
U jednoj rečenici, Crnogorci će nastaviti da glasaju za „ svoje zaštitnike “ a Srbi za svoje, tako da će se nezdrava atmosfera koja vlada Crnom Gorom nastaviti a napredak u pravosuđu, ekonomiji, kulturi ko šiša jer je „ državnost i odbrana države “ najbitnija...

Srdjan iz Srbije

pre 16 godina

Bravo, Simicu! Bravo, Veljo! U Crnoj Gori se skoro deset godina vodi najbezocnija moguca antisrpska kampanja, pa nikom nista. I mi sada treba da cutimo, dok se gaze osnovna ljudska prava. Nije nego!
Srdjan iz Srbije

Pajo

pre 16 godina

Slazem se da je komentar i Simica i Ilica apsolutno neprimjeran, ali isto tako ne vidim logiku u ponasanju Crne Gore. Ako su vec dosljedni politici Haga, zasto pustaju u Crnu Goru Tacija i Cekua ...

ouch

pre 16 godina

"Ilić: Ja nosim najviša priznanja SPC i zato..."

Osećam neki mukli bol, psihičke prirode duboko u duši, nešto slično tome da prihvatiš da je 2+2=5 istina.

wlado

pre 16 godina

jeeeeeeee, pa ovo je za nepoverovati, kako se oni prepucavaju i igraju sa nama, takve izjave treba najstrozije kazniti, a velja, pa nemam reci, dogovor o izgradnji autoputa je otkazan zato sto se on okrenuo i vratio, pa sta je ovo ljudi moji?!

dokle cemo tolerisati ovo?

jedva cekam novi 5.oktobar!

mario

pre 16 godina

e ovo je vec previse stvarno....bez obzira sta ja mislio o vlasti koja je trenutno u CG ovo je stvarno bezobrazluk. Ovako vredjati jednu drzavu pa sve da smo sa njima u ratu je cist politicki idiotizam... ovako moderna evropska diplomatija ne funkcionise...
bez obzira na sve, ipak mislim da su ljudi u CG jedini iskreni prijatelji od svih nasih suseda, a ovim ponasanjem nasih politicatra izgubicemo i njih definitivno...

Srbin

pre 16 godina

Ja se samo pitam kome je taj autoput uopste potreban; meni ne a verujem i vecini gradjana je vazniji autoput od subotice prema tome ako je Podgorici stalo do stranih turista neka sami sebi izgrade autoput.I u Beogradu i u Podgorici isti tip politicara imamo...

Jedan Ovamo

pre 16 godina

Srpski narod treba da se okrene stvarnosti i da procisti svoje ukupno bice od predstavnika onih struja koje ga teraju nazad.Da pogleda istini u oci i vidi da je naudio i sebi i uglavnom svim drugim narodima u okruzenju.Crnogorci, Albanci, Bosnjaci, Hrvati i svi drugi su prijatelji, a ne neprijatelji. Nepostoji svetska zavera protiv srpskog naroda. Mrznja je zlo, Kostunica je zlo, ratovi 90-tih su zlo, Filaret i njemu slicni u Crkvi su zlo...Otvoreno drustvo, slobodno trziste, "fer plej", ljubav su buducnost...Je li to toliko tesko?

Dejan

pre 16 godina

Mora se razmisljati trezveno i racionalno. Ja sam se deset godina borio protiv Milosevica, Seselja i raznih Filareta.Borio sam se jer su nam unistili drzavu, ekonomiju, drustvo... Ali sam se takodje borio da nasoj drzavi vratimo dostojanstvo, da ojaca i stekne bolje pozicije u svetu. U skladu sa tim, kakvi god bili celnici bivseg rezima, ako je drzavni interes da se oni zastite ja to podrzavam. Mislim da je drzavni interes da se Seselj adekvatno brani na sudu, da drzava stane iza njegovoe odbrane, ma sta mislio o Seselju. Takodje, drzavni interes je da se omoguce ljudska prava svim svestenicima SPC, to je pitanje dostojanstva drzave. A ako je Filaret ratni zlocinac, ili je zidao nesto nelegalno, za to treba da mu se sudi. Ustav nalaze da drzava stiti svakog svog gradjanina, bez obzira da li je on ljubitelj Milosevica, Karadzica i slicnih.

mmiskomm

pre 16 godina

Da ne bi bilo zablude ne podrzavam politiku SPC ili vladike Filareta a jos manje DSS ili NS i glavesina ovih stranaka.Ali ovde nije rec o njihovoj politici prema bratskoj Crnoj Gori, vec o osnovnim ljudskim pravima i antispske politike koju vodi drzavni vrh nama bratske Crne Gore.Nije mi jasno kako moze Agim Ceku i Ramus Haradinaj ovaj drugi je optuzen direktno od Haga moze u CG a Filaret koji je pod sumnjom ali naglasavam samo pod sumnjom ne moze.Inace najblaze receno njegovi stavovi su obicne budalastine.Ali ovde nije o tome rec vec o ugrozavanju osnovnih ljuskih prava i demonstriranju antispske politike i odbojnosti prema svemu sto dolazi iz Srbije.

OUTLAW

pre 16 godina

Stvarno mi je na vrh glave izaslo ovo uporedjivanje na Slobina vremena.Kad god se nesto desi da se nekome ne svidja izvlace se na "Slobina vremena".Stvarno mnogi pretjeruju.Ministri imaju preva na svoja misljenja i izjave.Ako je to misljenje Ministra Ilica, vec se zna da to nije misljenje vlade Srbije.I dosta vise.A sto se tice Crnogorske vlade mnogo grese.To je moje misljenje.Ako kriminalci sa Kosova mogu da budu prim
ljenji od Crnogorske vlade onda kakav je problem sa vladikom.Crnogorci su vec zaboravili majku koja ih je nekad hranila.A tek ce da vide sta je maceha...
P.S. Kad je Crna Gora postala clanica E.U.?

Zakon

pre 16 godina

Za razliku od naše DRŽAVE koja nema ustavni sud već godinu dana, gde na referendumu za ustav birački odbori -postanu nervozni- , gde nemamo revizore za budžet godinu dana, gde javnim preduzećima upravljaju politički pajaci...

Saška

pre 16 godina

Šta još treba da uradi ovaj čovek pa da neko reaguje u toj takozvanoj Vladi?
Pa kako zvanično saopštenje iste može da bude da je Ilić ovim gestom iskazao lični stav! Pa, nije građanin Ilić tamo išao kao magistar nego kao ministar Vlade!!!!
Možda je neko još uvek zbunjen ali ja odavno nisam.
samo nas sramote gde stignu i uzmognu!

car

pre 16 godina

Kvazi ministar - kapitalac, sa kvazi diplomom, sa kvazi premijerom u kvazi vladi, jer imaju kvazi podršku od 15% i sve to po našim kvazi ledjima. Eh da, da ne zaboravim i predsednika države. A on beše pristao na kvazi vladu? jes... Ima li nekog na portirnici, izgleda da su vrata ostavili širom otvorena, pa se ludaci ražbežali.

Rade

pre 16 godina

Posto likovi kao Ilic nose najvisa priznanja SPC, moram se odreci pravoslavlja. Dok Dss-ova elita krece u 90-e, lagano ali sigurno. sigurno

Grahovljanin

pre 16 godina

Gosp. Simicu, pomirite se vec jednom sa cinjenicom da je Crna Gora nezavisna drzava. Nju je priznala i vlada vaseg sefa, pa se njemu zalite. Preko 100 zemalja je takodje priznala CG kao suverenu, tako da je vasa kvalifikacija potpuno apsurdna, nepromisljena i zalosna. To vise govori o vama nego o Crnoj Gori.

shoomadinac

pre 16 godina

Jedan Sloba mi je za zivota bio i vishe nego dovoljan.
Ali sve se plashim da smo dobili drugog i to bash je u pitanju onaj koga smo zdushno podrzali te 2000-e godine.
Koshtunica sa svojim savetnicima gura zemlju u sve vecu izolaciju, chak se i sa najblizim susedima zavadi. Vec smo se vidim odrekli NATO integracija, a tako i indirektno EU.
Dok SPC i dalje je u mrachnom srednjem veku, nesposobna da se suochi sa izazovima modernog sveta. Tavori, podrzava vladiku koji se slikao sa paravojskama po ratistima, koji je zdushno podrazvao Slobu, a danas i optuzene za genocid. To po meni nije hriscanska crkva, vec SPC sve vishe dobija lice nekakve paganske religije, gde osioni poglavari/shamani rade shto im je volje po svom nahodjenju. Ja sam krsten u SPC, ali njena nebriga za stradanje Nesrba i podrzavanje ratnih profitera i zlochinaca me samo odbija, verovatno kao i mnoge vernike po Crnoj Gori.
Josh kad kanonizuju Filareta za nekog sveca-velikomuchenika - mislim da je to logichan sled 'politike' ovakve SPC.

A Ilic i savetnici Koshtunice su najistaknutiji primerci 'vernika' takve jedne crkve.

cleansuitedman

pre 16 godina

Izjava Aleksandra Simica je nastavak politike sukoba i pokusaja hegemonije nad susedima koju je 90-tih vodio Milosevic!
Ta politika zavrsila se katastrofalno, ne po nase susede, vec po Srbiju i sve nas koji ovde zivimo!
Sta je sledece Simicu i Kostunice?
Pretnje da cete seseljevim tajnim oruzjem sa pocetka 90-tih gadjati Rim, London, Pariz?
Ko vam daje za pravo da se ponovo igrate nasim zivotima i sudbinama?!?!?!?!
Gospodo iz DS (sa casnim izuzetkom Sutanovca) mislite li da reagujete ili cete zajedno sa Kostunicom i DSS povesti ovu zemlju put konacne propaasti?

bato

pre 16 godina

Vladika Filaret ima navodno zabranu ulaska u zemlje evropske unije. Kako nam je poznato Crna Gora nije clanica evropske unije, pa zbog toga nije obavezna da trazi objasnjenje...

Radeez

pre 16 godina

"A juče se ministar za infrastrukturu Velimir Ilić okrenuo i vratio u Beograd sa pola puta do Podgorice."

Sigurno se vozio po horgoskoj magistrali, ali je zaboravio da skrene desno na raskrsnici za zemlju Oz.

SVD

pre 16 godina

Nepromišljeno i prepotentno ponašanje i Simića a pogotovu Ilića iritiraju Crnu Goru. Bez obzira kolika joj je veličina, 55% stanovnika se odlučilo da se odvoji od Srbije. Mislim da je ponašanje srpskih političara sigurno imalo bar malo dodatka u tih 55% - gledano sa strane Srbija se ponaša arogantno, voleli mi to ili ne. Velja Ilić je dokazao svoju netaktičnost u okviru granica Srbije i opasno ga je pustiti na međunarodno polje. Ipak, nazvati neku državu "kvazi državom" kao što je Simić nazvao Crnu Goru, prelazi granice dobrog ponašanja. Po kome rezonu se države dele na "kvazi" i "ne-kvazi" - po veličini? Tada ni Srbija po svojoj veličini teško prelazi granice "kvazi" ali zato ima veliku dozu bezobrazluka.

Lollipop

pre 16 godina

A gde je predsednik Vlade?
Ove dve kreature su mu najbliži saradnici, ali ja hoću da čujem od predsednika Vlade: da li je CG kvazidržava ili nije, i da li je autoput važniji od Filareta?
Pravi se da je neko mitsko biće, znaju svi za njega, ali ga niko nije video! Kakav je to bezobrazluk, 100 dana nije imao konferenciju za naovinare! Ej, ljudi - 100 dana!

Ali neka, nije valjao Đinđić, jel da, nije bio dobar, pravio je 'dilove', družio se kojekakvima, a?
E pa evo vam ga sad - legalista i poštenjačina, pa uživajte, političko krilo Debea i polusvet. I Tadić s njim, u punom kapacitetu.

Neka brani sveto Kosovo, a vi jedite korenje.

Danilo

pre 16 godina

Ovo je skandalozno ponasanje srpskih politicara koje moze nanijeti najvecu stetu upravo Srbiji.

Medjutim, ono sto je vazno, a sto skoro niko ne komentarise, je da je citav ovaj sukob izazvala Srpska Pravoslavna Crkva (SPC). Time sto je dala podrsku Vladici Filaretu uprkos njegovog antihriscanskog akta (samoubistvo je grijeh) oni su pokazali da stoje iza citavog incidenta. U tom kontesktu treba sagledati i Ilicev gest (inace krajnje nepristojan i nedolican - i prvatno - a kamoli na drzavnom nivou). Ovim se pokazuje da u Srbiji zapravo vlada jedna fundamentalna srednjevjekovna organizacija koja nikome ne odgovara. Ne pise se dobro nikome u okolini a najmanje Srbiji...

momabrazil

pre 16 godina

Simic nije smeo ni u kome slucaju da izjavi ono sto je rekao ajd da je u opoziciji pa da mu se i gleda kroz prste. A sto se tiche Velje dobro je postupio i Crna Gora mora da zna da se prema gradjanima Srbije treba ophoditi bar kao i prema gradjanima Kosova

Al Car

pre 16 godina

U jadnoj napacenoj i neduznoj drzavi Srbiji, mnogi su radili jako lose stvari. Pa sto bi jedan savetnik na bilo koji nacin odgovarao za svoje postupke.
Definiciji kvazidrzave vise odgovara drzava Srbija sa znate vec: neresenim teritorijalnim pitanjem, neresenim ...
I na kraju, u ne tako davno vreme kompletnoj ekipi drzavnog rukovodstva drzave Srbije je bio zabranjen ulazak u drzave Evropske unije. Pitanje: da li je to nekom smetalo u drzavi Srbiji?

Mirka

pre 16 godina

Kad cujem da je Velja Ilic nosilac tolikih priznanja SPC dolazim u iskusenje da trazim ispisnicu iz te organizacije. A jos kad se uvredljivim izjavama o "kvazidrzavnosti Crne Gore" istakne Kostunicin savetnik, trazila bih i ispisnicu iz drzavljanstva. Bolje nemati drzavu, nego imati takvo cudo od vodjstva. Opet nas teraju u tor-sramota!
I, naravno, niko nece snositi posledice za narusavanje odnosa s jednom od retkih susednih drzava s kojom Srbija nije oruzjem ratovala.

kiki

pre 16 godina

nije u pitanju neko slobino ili ne znam cije vreme, pored stvari koje se nalaze iza onoga sto poznajemo, postoji i ta generalna neobrazovanost. ljudi u srbiji (a zasto bi se ministri izdvajali) su uopste neobrazovani/lose informisani, sto ih sprecava da primljene informacije tumace iskljucivo kao napad na njihovo...pa sta god vec...promene ce doci ako mladje generacije shvataju sada da to nikom dobro ne donosi

Expert za etnose

pre 16 godina

Kada već govorimo o nekakvim kvazi-državama, jedina kvazi-država je Srbija. Jedan od atributa državnosti je i suverenost nad celokupnom teritorijom. A gde su srpka policija i vojska na Kosovu?!

charlie

pre 16 godina

Danas, u izjavi za B92, Simić je pojasnio svoju izjavu o Crnoj Gori kao kvazidržavi: "Ona upravo oslivaka stanje država koje se još nisu kvalifikovale za civilizacijske nivoe. Jer, država koja ne poštuje ljudska prava zapisana u međunarodnim dokumentima UN i Saveta Evrope i ljudska prava koja prevazilaze suverenitet jedne države, ne može da bude država koja ima civilizacijski i kulturološki nivo kao i ostale države članice", rekao je Simić.
Eto, to je izjava jednog SRPSKOG ministra. Neka se sjeti 1991. i sljedećih godina, neka se sjeti Hrvatske i Bosne. Je li o tim normama i tada govorio? Šta je onda Srbija??? Kvazidržava? To bi u tim slučajevima bio veeeliki kompliment!

Dragan

pre 16 godina

Klasičan predizborni marketing DSS-a + Velja!
Dss strateški pokušava da uđe u SRS-ovo glasačko telo koje se prima na, a la Vučić, pljuvačku retoriku.
Niko se u Srbiji neće preterano uzrujati zbog još nekih budalaština izrečenih sa naviših položaja, autoput će se graditi, DS će se kao nešto ograđivati, filaret će preživeti...
Igranka bez prestanka...

Ivan

pre 16 godina

Pa i jeste kvazi država čim moraju, da pitaju haški sud za interpretaciju i dozvolu ko može da udje u njihove državu a ko ne sme.

Mane

pre 16 godina

Ja sam Crnogorac, i nisam ni najmanje uvrijedjen izjavom Simica. Jeste se on zaletio, ali je rekao sustu istinu. Sigurno da nije diplomatski, to mu je greska, ali jeste ljudski. Bezmalo pola Crne Gore se do tancina slaze s njegovom izjavom. Nismo se uvrijedili, to sigurno

Ivan - Toronto

pre 16 godina

Svi skocise da brane Crnu Goru u sporu protiv Srbije, ali isti smatraju da Srbija mora da slusa jace - SAD, UK, Nemacku, Francusku, pa i Sloveniju. Kako to da vam u ovom slucaju ne pada na pamet ad CG treba da poslusa savete Srbije?
Crna Gora jeste imala referendum, ali ce se tek za desetak godina, ili cak vise, objaviti kako se manipulisalo voljom gradjana na ovom referendumu.

Epicurus

pre 16 godina

Velja Ilic zasluzio je najvisa crkvena priznanja svojom prepoznatljivom smernoscu, smirenoscu i neverovatnom tolerancijom prema svojim protivnicima. Zna on da su oni samo zabludeli sinovi ciji preveliki grehovi ne dozvoljavaju da u liku generala, koje nepravedno moze te misliti nazivaju zlocincima (tri puta se prekrstiti!), vide otkrovenje bozanske pravde i mudrosti. Nikad ne laze i uvek je spreman da okrene i drugi obraz, da pomogne nepravedno zaboravljenim (izrazito obdarenim) estrandnim umetnicama(cak i ako u svom imenu imaju ime prepredenih i lukavih zivotinja), da nesebicno gradi bolnice za bolesne, itd. Sve su ovo vrline koje presvetla SPC zna da ceni i prepozna, kada smerni ministar sveze asfaltiranim putem stigne u manastir da se zahvali Bogu sto mu je podario mudrosti da ucestvuje u vodjenu ovog izvanrednog nebeskog naroda, kome je, kao sto Domanovic rece, Bog podario izrazitu srecu da mu slovo K ispred slova I prelazi u slovo C, i da to bude potpuno gramaticki ispravno.
Steta sto Nietzsche nije ziv da se licno uveri u svoju zabludu da je prvi i poslednji hriscanin umro na krstu!

Renoir

pre 16 godina

Sigurno, zagrijmo odnose sa crnogorcima pa onda u rat i sa njima. Poslije njih makedonci ili cemo prvo sa albancima. A onda pravac Njemacka. Ili cemo prvo udarit po bugarima. Ne zaboravimo i madjare ....

sasa jokic

pre 16 godina

Da gospodine Djilas, Ilic nece ugroziti auto put, jer bi time ugrozio svoj materijalni status, ali ce zato ugroziti perspektivu Srbije, ciji savetnici Premijera onako bahato "pljuju" po susednoj drzavi. Pa kad jedan savetnik ne moze da kontrolise emocije, i koristi diplomatski recnik, sta onda ocekivati od bahatog Velje?! kada neko od PSC dobije najvisa priznanja, to znaci da je debelo vracao Srbiju u srednji vek!

Vlada

pre 16 godina

Kakav vladika i ministar takva i drzava. Zamislite ministra bilo koje normalne drzave da se poziva na priznanja - povelje - medalje, koje je dobio od crkve tvrdeci da ga to obavezuju na poseban odnos prema svestenicima te crkve. Pa makar bili optuzeni da podrzavaju ratne zlocince ili, ne daj Boze, da su pedofili - pop je pop. Pa sta je to nego jedna vrsta korupcije - das Velji priznanje, medalju (ili novac) a on ce se onda osecati odgovornim i obaveznim da na odgovarajuci nacin uzvrati? Ne kazem da je Srbija kvazi drzava, ali je svakom normalnom jasno da je nesto opasno trulo u toj drzavi.

Rale

pre 16 godina

Bezobrazluk i jad srpske vlasti. Vlada Srbije nema hrabrosti da kritikuje Evropsku Uniju koja je Filareta stavila na spisak onih kojima treba ograniciti kretanje. Ali zato Vojini jastrebovi imaju hrabrosti da za sve svoje neuspehe krive Crnu Goru. Te zato sto se odvojila od Srbije, te zato sto ugrozava ljudska prava Filaretu mitraljeti, te zbog sushe, te zbog Kosova. Za sve je Crna Gora kriva, a mi naravno nevini. Kad izgubimo u prijatelje i u Crnoj Gori zapitacemo se sta nam je to trebalo.

Vuk Samotnjak

pre 16 godina

Ma tako je Veljo, cim zagusti sa nekim ugovorima ti odmah posalji nekog popa (a ako stvarno zagusti onda bas Filareta) da napravi neki cirkus. Vole ljudi crnu komediju i zaboravice na sve tvoje gluposti i kradje, bas kao sto zaboravljaju i da su oni jedna od uloga u toj komediji - i to ona najtragicnija.

kiza

pre 16 godina

Neka lepo i filaret i velja i ovi razvikani dssovici (mala slova su u skladu sa postovanjem licnosti ne u skladu sa pravopisom) koji bi da prete opet svetu, lepo odu tamo gde je "dusa srpskog naroda", nek se nastane i uzivaju tamo, a nek puste ostale da zive. Kad neko pomisli da nema gorih politicara i da ne mogu da naprave vece gluposti - uvek nas ubede u suprotno.

chuck

pre 16 godina

pa ljudi ovaj Ilic je komedija, a mi budaletine svetske.Ko ga moze maknuti odavde vise.Kad ce izbori, jedva cekam.Ima li neko da kaze nesto dobro o ovom coveku.NEMA.E moj Kostunice, nema vise vremena za bilo sta.Jos malo pa nestalo.

Milutin

pre 16 godina

Ovo što se sada dešava vodi ka ratu. Crkva je počela da se meša u politiku. Ovo je čist politički problem. Zašto crkva ne skloni Filareta u Kragujevac ili Valjevo ili Zaječar. Zašto ga baš drži na jugozapadu, tamo gde ima eparhiju i ovamo i onamo. Zar oni ne znaju da se vodi "rat" između Srpske i Crnogorske "pravoslavne" crkve (ako su to pravoslavci, onda sam ja u teškoj sekti) i da Filaret ne može da uđe u Crnu goru. Zašto nisu razdvojili te eparhije, pa da Srpski pop u Crnoj Gori tamo vrši obrede? Ovo je čisto zabadanje prstiju u oči Crnogorcima i manipulacija "vernicima". Hrišćanin, što Filaret očigledno nije, jer gura politiku, nikada se ne bavi politikom, a uvek okrene i drugi obraz. A ovaj savetnik Simić je pravi diplomata. Zbog takvih diplomata smo skoro dobili po tamburi, da li smo to zaboravili?

pekac

pre 16 godina

1.Crna Gora je oduvek bila i bice najveci prijatelj Srbije i Srba, ne mogu to neki Velja, Sima, i popa da poremete...
2.Kako smo birali tako ce nam i biti, dok god ljudi ne shvate kolika je slicnost izmedju DSS i SRS nece nam biti bolje...
3.Pogledajte sta Prokopovic kaze o reakciji Srbije na nez.Kosova...
4.Ovde nije nesto trulo u ovoj zemlji sve je trulo, dok pustamo da nas mobilisu za svoje ratove i ciljeve i ubijamo ljude s vizijom, i stvaramo neprijatelje od prijatelja...
5.Patrijarh P. jednom prilikom izjavio: Cije je stado njegova i planina.
Peace, love & hapines!and progres!

Z(L)ocha

pre 16 godina

Ej,kad cujem onog Simica, dodje mi ljudi da se 'besim. Kao ona scena iz filma "Ima li pilota u avionu"...

Slican osecaj mi stvara i "ministar" Loncar, samo mi tada dodje da se samozapalim

Arpad

pre 16 godina

Pa ovi iz DSS-a i NS-a bi zaratili zbog neke vladike, koji podržava Mladića i ostale zločince (i zločine)... Pa se neki čude što još uvek nisu "pronađeni" Mladić i Karadžić. A što se tiče Crne Gore, ona iskreno želi da bude u društvu sa ostalim "kvazidržavama" iz EU koje ne puštaju ovog popa na svoju teritoriju.

dragan

pre 16 godina

1. Svaka država ima spisak nepoželjnih osoba na svojoj teritoriji, i ne vidim razlog zašto takav spisak ne bi imala i Crna Gora.
2. Zašto vladika nije štrajkovao ispred suda u Novom Sadu zbog oslobađajuće presude Ilarionu ?

Nikola J.

pre 16 godina

Sve ovo zbog jedne osobe...Pa zar ni jedna ni druga zemlja nemaju preca posla nego da se prepucavaju o osobi koja nije vredna ovolike paznje. Svaka vam cast, politicari!

Vojislav

pre 16 godina

Gospodo kvazi političari prvo sredite svoje dvorište. Ostavite Crnu goru crnogorcima neka oni uređuju u svojoj državi kako znaju i umeju. Nemojte deliti savete nikome jer da znate nešto vi bi ovom narodu obezbedili i zakone i propise i namete i život dostojan čoveka. Vi se sa svima zavadite i onda hoćete korektno ponašanje sa njihove strane. Da li će gospodin Koštunica i brat Velja i braća radikali, ukoliko izgube Kosovo barem objasniti ovom narodu zašto su ih tolike godine zamajavali.

bokili

pre 16 godina

Stvarno, ljudi, dokle vredjanja. Kada ce vec ovi jadni ministri i savjetnici da shvate da im je CG prijatelj? Kada ce da shvate da ove izjave ne vode Srbiju naprijed? Kada ce da prihvate da nisu oni uvijek u pravu? Ja mislim da trenutna ekipa na vlasti, naravno DSS i NS, nisu nista bolji od ovih iz devedesetih i zato se slazem da wladom da nam treba novi 05. oktobar.

A to sto danas Legija pise Filaretu nista. Eeeeeeee, ljudi, covjek koji stoji iza gomile ubistava, pise episkopu.

Monitor KV

pre 16 godina

Katastrofa! Dokle vise da se inatimo? Pa ako ni sa Crnom Gorom ne mozemo da imamo normalne odnose onda smo stvarno najgori! Koga ovi ljudi (Simic i Ilic) predstavljaju? SPC ili gradjane Srbije? Mozda je to njima isto. Meni nije.

Mr. Spock

pre 16 godina

Ovo je sramotno ponasanje "savetnika". O Velji "kapitalcu" ne vredi ni trositi reci. Pa jel' sa svima da se posvadjamo!? Ostavka pod hitno!

Dusan Bogdanovic

pre 16 godina

V. Ilic i A. Simic svojim djilkoskim ispadima recito svedoce o sebi i vladi ciji su sluzbenici, ma koliko se upirali da to predstave kao stav o Crnoj Gori.
Zato o tome treba da se izjasni premijer, ali i predsednik "seniorskog" partnera u vladi.

Milan

pre 16 godina

Pa kako će ovi originalni likovi da reše pitanje Kosova, ili bilo koje drugo naše životno pitanje, kada ne mogu NI SA BRATSKOM, PRIJATELJSKOM Crnom Gorom da uspostave normalne odnose.

Teško nama i našoj deci, od ovako neodgovornih političara.

Nespavac

pre 16 godina

Šta reći? Žalosno je da se nama neke stvari neprestano ponavljaju. Stiče se utisak kada se nema rešenja za aktuelne probleme hajde da otvorimo neki veći problem.Pronađimo krivce i bacimo prašinu narodu u oči. Plašim se da će Crna Gora poneti krivicu za sve neuspehe aktuelne Koštuničine politike...

zeljko

pre 16 godina

Pa sta je sa ovim...ljudima. Pa dokle BRE vise da nas upropastavaju. Zar je moguce da u Srbiji ne mogu doci normalni ljudi na vlast. Imali smo jednom jednog!!!!

hellhammer

pre 16 godina

izgleda da se u ovoj zemlji Srbiji nista ne menja.Dok su ovakvi ministri kao sto je V.Ilic i njemu slicni, sta ocekivati?Zar je interes vladike vazniji od interesa Srbije?Koga je briga koliko je ordenja V.Ilic dobio?Braco ove treba proterati na SEVERNI POL!!!!

b

pre 16 godina

Svaka drzava, ima pravo da sama odredjuje koga ce pustiti na svuju teritoriju, a koga nece, bez ikakvog objasnjenja ili bilo kakvog pravdanja.
ko je vadio vize, zna o cemu pricam.
kada neka strana ambasada odbije vas zahtev, u velikom broju slucajeva je to bez ikakvog objasnjenja, pa makar podneli i svu trazenu dokumentaciju.
ne znam u cemu je u celoj ovoj prici problem.

Bato

pre 16 godina

Meni je ovde gora ova Djilasova pomirljivost, nego sve ove Simiceve i Iliceve budalastine. Znas, trebao je dole da ode, da prica o problemu vladike Filareta... Kom bre problemu!?! Nema vladika problem, MI imamo problem! Ako vec Ilica ne obavezuje novac koji mu daju gradjani Srbije (kad ga vec odlikovanja obavezuju), trebao bi makar Djilasa. Mi nismo cak ni kvazi drzava, mi smo rodovsko drustvo u raspadanju.

popaj

pre 16 godina

Veljo Ilicu, daj ostavku, mars iz Vlade koju gradjani placaju da rade za njih, pa se onda ponasaj prema vladiki i prema kome god hoces onako kako (samo ti) umes.
Ovi su definitivno arogantniji i bahatiji nego sto je Milosevic ikada bio. A i steta koju nam nanose je na puno duze staze.

caca

pre 16 godina

Hajdemo jos jedan krug!!!
Prvo bojkot crnogorske robe, necemo vise na crnogorsko more(cak i da imamo pare za to), proterati studente iz Crne Gore, masovni mitinzi podrske i dalje sve po redu.
Pa nismo valjda zaboravili kako se to radi...
Ne sumnjam da ce Filaret biti na prvom tenku koji ce krenuti da "oslobadja" Crnu Goru od prodanih dusa i cigaret-mafije koja odvoji "nasu" Crnu Goru od majke Srbije!!!

Dragan Dj.

pre 16 godina

Nasi ministri vec ostre jezik i pripremaju se za izolaciju, pa kad ode Kosovo da znamo sta nam se pise, i sta se pise svim drzavama u okruzenju i sire: izolacija svih od Srbije, pa nek vide sta ce bez nas.
A gospodin Ilic kao razmazeno deriste: hocu-necu. Sta se nas tice njegov odnos sa pravoslavnom crkvom , on je ministar a ne privatno lice.
Postideo sam se juce sto sam Srbin i drzavljanin ove zemlje, zbog Simica i Ilica. Kamo srece kad bi i oni znali za stid.

Pera Pisar

pre 16 godina

Ovo se samo na izborima resava. Samo se nadam da ovog puta nece biti apstinenata. A za koga glasati? Pa za svakog ko nam ne gasi svetlo i ko ne misli da smo totalni moroni koji mogu sve da progutaju.

Danilo

pre 16 godina

U pogledu tacnosti Simicevog komentara ne moze biti nikakve zamerke, cak je bio i previse blag. Moze mu se samo zameriti da nije bio diplomatski odmeren, i da njegova izjava odudara od pomirljive politike Srbije prema Crnoj Gori. A zasto Srbija pasivno gleda na laziranje istorije i kasapljenje svoje kulture od strane korumpiranih Brozovih omladinaca koji su se odrzali na vlasti u Titogradu, je vec posebno pitanje.

(vlast)a

pre 16 godina

Kad pomislim da smo dotakli dno gluposti,intelektualne i moralne bede,prostakluka i nevidjenog 'arcenja naseg poverenja i novca,pojave se ova dva uzasa koji nekaznjeno opletu po kome hoce i sta hoce,biju ako im se bije,psuju koga hoce i kad hoce.
Bilo mi je manje ogavno dok je to isto radio stari rezim,ali kad neko to radi sa podrskom DS-a,onda je ovo potpuna kaljuga i nevidjena ludnica koju ni blagoslovi Gospodnji ne mogu oprati.Ovo je zemlja za veeeliikuuu metlu.

Mashinovodja

pre 16 godina

Jedan zahtev i jedno pitanje:
1. Ispitati na čemu je bio g.Simić kad je uspeo da ovako nešto izvali. To svakako ne bi mogao normalan čovek kojeg još služi zdrav razum, ali pod uticajem izvesnih psihoaktivnih (i zakonom zabranjenih) supstanci, sve postaje moguće. Ispitati takođe da ako iz njega nije govorila radža, vopi, gandža, gudra, vutra, hors, krek ili lobe, nego je bio prilično trezan i u principu, pri normalnoj svesti, da to nije možda nagoveštaj buduće zvanične politike Srbije prema Crnoj Gori i novog načina razvoja prijateljskih i dobrosusedskih odnosa?

2. Jedan od najjačih argumenata g.Ilića za famozni autoput bio je da se on posle njegovog sela može vrlo lepo nastaviti ka Crnoj Gori. Zar je sada Filaret postao važniji nego povezivanje Srbije i Crne Gore autoputem? Ili to g.Ilić, magistar i nosilac najviših crkvenih odlikovanja, razmišlja u stilu "Nećete Filareta, a?, E, pa dobro, ali onda ima da se slikate za autoput!" Naravno, sve to začinjeno obiljem psovki, u dobro poznatom stilu g.Ilića, ali to ćete i sami dodati jer poznajete njegov stil izražavanja.

locke

pre 16 godina

Pa dobro, to sto se savetnik premijera oglasio verovatno znaci da premijer nece moci posle svega da tvrdi da nije bio obavesten. Dokle vise?

granica SCG

pre 16 godina

Put iz Beograda za Podgoricu vodi iz Prijepolja za Bijelo Polje, a ne za Pljevlja, i ne prolazi bas tako blizu granice na Jabuci. Da li je ministar Ilic vec znao da nece otici u Podgoricu kad je kretao iz Beograda? Cemu onda sve ovo? I bas me zanima cime je ministar Ilic zasluzio to silno ordenje SPC.

Pr agencija

pre 16 godina

Ako DS nema nema veze sa ovim izjavama i ako ne treba da oseca odgovornost za pravac kojim Srbiju vodi vlada Vojislava Kostunice, onda ni SRS nije odgovorna za postupke vlada u kojima je sedela sa SPS.
Alo, DS, ima li koga?

Snezana

pre 16 godina

Mogu li nasi politicari da pocnu da se ponasaju pristojno i da rade u korist drzave? Njihove izjave i ponasanje cine da SRBIJA DOBIJA NEPRIJATELJE NA SVE STRANE svadjaju se s kim stignu, od SAD do suseda. A zele da budu ruski satelit. Gde je tu racionalno sagledavanje situacije? To nikud ne vodi a nikako prosperitetu ove zemlje. Stidim se nasih politicara iako ih to nece promeniti, treba drugi da dodju na njihovo mesto. Oni vaspitani, sa vizijom, obrazovanjem, oni koji su svesni u kakvom vremenu zivimo i u kojim uslovima.

lanser

pre 16 godina

Ilic moze da nosi bilo cija odlikovanja ali prima platu, bar formalno, od gradjana Srbije. A posao mu je bio da obavi razgovor sa crnogorskim kolegom po resoru...

umorni glasac

pre 16 godina

dokle vise ovako, Velja Ilic svaki dan samo pravi nove gluposti
Pod hitno je potrebna smena Velje Ilica da vise ne bruka i ne unistava ovu drzavu na sve moguce nacine
dosta mi je vise ovakvih kvazi drzavnika i vlade, kvazi ministara, kvazi magistara, i kvazi osoba bez imalo ljudkih vrednosti koji unistavaju sve sto dodirnu.

Just an idea

pre 16 godina

Mislim da nam je pod hitno potrebna nova stranka jer ovo vec pocinje da zabrinjava sve ljude koji razmisljaju svojom glavom i koji, odgovorno tvrdim, ne pripadaju ni jednoj stranci.
Mislim da bi stranka trebalo da se zove nesto u stilu Stranka (jos uvek) Normalnih Srba ili nesto slicno.
Jedino je na takav nacim moguce svrgnuti sa vlasti ove "politicare" i "ministre"...

VileNS

pre 16 godina

Slažem se da Vlada (a ne pojedinačno ministar) treba da reaguje ako se povređuju prava neke organizacije ili pojedinca (a ne samo ODREĐENIH organizacija i pojedinaca), ali se zna kako se to radi i kojim vokabularom. Bahatost DSSa i NSa prelazi sve granice kulture. Predlažem da se uvede polaganje ispita iz opšte kulture i psiho testova kao uslov za ministarsko mesto. Možda nam zemlja postane malo manje "divlja".

Urbaniak

pre 16 godina

Dobro ljudi jer moze da prodje bar jedan dan da me ne podestite koliko sam pametno postupio kada sam proslog veka otisao sa brdovitog Balkana?

goca

pre 16 godina

Simic i Ilic svojim izjavama vredjaju gradjane Srbije. javnost definise da su to njihove licne izjave sto apsolutno nije tacno jer je jedan savetnik premijera a drugi je ministar ove jadne drzave.

Dosta mi je svega

pre 16 godina

Ma briga me za sve, i za Crnu Goru i za autoput (kao da ce da ga izrade, mozda 2267)... ja odoh da cekam vizu, a vi kako hocete. Zbogom Srbijo!

Milutin

pre 16 godina

Da li je Velja Ilić naplatio dnevnicu i putne troškove za put u Crnu goru ili je išao o mom trošku, kao poreskog obveznika, da poseti Filareta? Da li mu je to bio zadatak?

BG FOREVER

pre 16 godina

Ja sam se danas vratio sa pola puta do Nisa i rekao mom sefu da ne mogu da radim jer me boli dusa sto su nasi kosarkasi izgubili a toliko njihovih autograma imam u kolekciji. I sef mi zamislite da otkaz. Pa kako bre sefe a on kaze da nije u redu da vratim pun autobus putnika sa pola puta bez razloga i da sam naneo stetu preduzecu i ... svasta, kako nema razumevanja za moja osecanja.

Milan

pre 16 godina

Vidite, bez obzira sto radili ovi likovi na vlasti meni ce i dalje biti drago da vidim NS, BG, NI ... tblice u CG jer ja sam studirao u Srbiji, pola rodbine mi je u srbiji, kum mi je iz Srbije, najbolji drugovi su mi iz Srbije, ja odem cesto do Srbije i moji drugovi dolaze kod mene. Ja volim CG ali volim i SRB (iako se izjasnjavam kao CG). Nikad nisam pravio nikakvu razliku medju nam, Isti smo mi narod aki u dvije drzave, sto je po meni bolje.
Dajte ljudi to je politika i "djavolji" interesi.
Danas biti licemeran i prevarant znaci biti intelegentan.
Pozdrav za sve ljude iz Srbije i CG

boro ljubov

pre 16 godina

Sad mi je malo lakse.Poslije ovih 114(pretezno negativnih) reakcija na izjave srpskih zvanicnika,mogu tvrditi da obicne i dobronamjerne Srbe I Crnogorce NIKO ne moze posvadjati.Kakvi Veljo i Simic.To je buranija(crnogorski arhaizam-oznacava pored povrca i nesto bezvrijedno).
Ujedno ne mogu se nacuditi reakcijama "srpskih" partija iz moje Crne Gore,koje su jedva docekale da se Kostunica,kroz usta svog savjetnika,sprda sa NJIHOVOM drzavom.To je kukolj nas,zalosna nam majka,kad ih takve imamo.
Da se ja pitam pustao bih vladiku Filareta da dolazi u Crnu Goru kad on hoce.To je pop cije je vrijeme odavno proslo(od 5.oktobra 2000.)Ovako smo od njega napravili novomucenika u ocima socradikalne Srbije i "srpske"opozicije u Crnoj Gori.Za ako mu Veljo napravi crkvu!
Ne dajte se,braco Srbi!

Branislav

pre 16 godina

Bespotrebno zatezanje situacije, Crna Gora je samostalna država i ima prava da odlučuje koga će da pusti u zemlju, a mi se bez potrebe zameramo svima i broj prijateljski nastrojenih država se polako smanjuje.

vladimir34

pre 16 godina

Postovanje g.Djelicu. Hvala na uzornom ponasanju. Dajete pravi primer. Medjutim, to nas nece spasiti od budala i relevantnih ujdurmi. Mozda ce i nase svestenstvo poci tim primerom, mada je to trebalo oni , prvi da ucine. Odnsono, da nam svima dadu primer. Jako sam radostan da postoje ljudi koji nam pokazuju put u buducnost, medju nama.

Miloš

pre 16 godina

Sve više cjenim otcjepljenje od Srbije mada sebe i dalje smatram Srbinom, ali aktuelna politika Srbije koja omalovažava sve što nije u njenom autoritarnom interesu, jeste pokazatelj dobre odluke Crne Gore.

"Sa Srbijom svukud, pod Srbijom nikud..."

b@nem

pre 16 godina

Mislim šta reći - naša vlada, aždaja sa sedam glava počinje da puca na sve strane.

Mislim (2) kako neko ko predstavlja vladu može da kaže nešto, pa zatim neko drugi da kaže u njegovo ime da je to lični stav??

Posle večerašnjeg nastupa ministra Ilića na Pinku, sve je mnogo jasnije - jasno se vidi odakle dolaze ti pojedinci što predstavljaju vladu, ali iznose javno privatne stavove - u ime vlade.

Najgore - ovo je tek početak, tek će biti svega i svačega, a Srbija i dalje nazaduje.

Pedja

pre 16 godina

Komentar jednog MINISTRA: "Nisam hteo da napravim neku neprijatnost jer sve tamošnje kolege ministre poštujem i uvažavam, ali oni moraju da shvate da ja nosim najviša priznanja Srpske pravoslavne crkve - Orden Svetog Save, Svetog Simenuna i Vladike Nikolaja - i da zato ne mogu da se ponašam kako hoću u odnosu na vladiku"... Zasto je ovo nevjerovano? Koga je u politici (svijetskoj ili srpskoj) briga sto on nosi Crkvena Odlikovanja!? Zato sto nigdje u svijetu jedan MINISTAR i njegova vijera i crkva ne smije da dodje u konflikt sa njegovim odlukama kao MINISTRA jedne zemlje!!!! U svakoj drugoj drzavi koja tezi ka demokratiji i unapredjenju medjljudskih odnosa CRKVA je odvojena od DRZAVE. Ocigledno je da politicari a i narod u Srbiji ovo ne znaju, Ili je takvo bezakonje da je i ovo moguce! Stvarno je necuveno i mislim da ovakvo ponasanje MINISTRA jedne Suvjerene Zemlje gdje je CRKVA po USTAVU odvojena od drzave treba da udje u udzbenike kao vid neprofesionalnog i samovoljnog ponasanja. Ministar Ilic je upravo pocinio najvecu gresku u politici spajajuci javno Crkvu i Drzavu koju predstavlja. Ovo bi bilo ravno politickom samoubistvu u bilo kojoj (ne)razvijenoj zemlji! Pa dokle vise narode Srbije da Vam se ovakve stvari desavaju!? Zelim Vam sve najbolje u buducnosti i nadam se da ovo nece uticati mnogo na nase bratske odnose dviju zemalja, medjunarodno priznatih, Republike Crne Gore i Srbije.

?!?!?

pre 16 godina

Verovatno nisam bas najbolje skapirala nasu jednistvenu spoljnu politiku, ali ja bih se ipak opredelila za strategiju politicki uspesnijih zemalja koje ovakve nesuglasice resavaju iza zatvorenih vrata, lobiranjem i slicno a ne javnim vredjanjem i lupetanjem. Cak iako Simic ima ovako glupe stavove, on pre svega treba da razmislja kao strateg i savetnik...

Goran

pre 16 godina

CG je odmah mogla da nadje modus sa Haskim tribunalom i uz odredjenu pratnju ili sl. pusti vladiku. Ovako, CG se ocigledno odlucila za svesnu provokaciju Srbije, jer se lako moglo pretpostaviti da ce ovako nesto biti osetljivo pitanje i izazvati reakcije. Dakle, Simic je samo provokacijom odgovorio na provokaciju i tu pokazao manjak diplomatskog takta u stilu "u ta ta, sad smo 1:1!" Dakle, ovo su tipicna balkanska posla. Pa Hrvatska i Slovenija se svaki cas ovako provociraju. Dakle, najvaznije: molim Srbe da prihvate: nije svaka kritika sa strane na nas racun otvaranje Olimpijskih igara u pljuvanju sopstvene politike, drzave i naroda. Nazalost mnogih: nismo ni bolji, ali ni gori od drugih i nemamo cega da se stidimo, pa tako ni u ovom slucaju!

jovan

pre 16 godina

Ako je gosin Ratko Nikic portparol naseg Filareta, samo da podsetim da je Ratko Nikic u svojstvu radnika radio beograda bio promovent ili portparol izvesne osobe koja se predstavljala kao VAVA i bila kvaziprorocica u vreme medijske diktature Mire Markovic. Eto toliko za one kratkog pamcenja.

Zeka peka

pre 16 godina

Da li cemo docekati jednom da imamo vlast ciji ce clanovi davati ostavke ili biti razresivani funkcije bez politickih kompromisa? Dakle, ako Ilic uradi tako nesto kao sa Ugovorom o koncesiji"moze mi se" pa da ga premijer razresi funkcije ili da ministrova limuzina pregazi nekog gradjanina, a da ovaj odma podnese ostavku svojom voljom ili pod pritiskom vlade, a ne da ga ostavljaju na vlasti zbog stabilnosti Vlade? Hocemo li to docekati?

autonomas

pre 16 godina

Joj sramota me i Ilica i crkve koja njemu daje najvise ordenje. Crkva treba da se sramoti sto se jos nije ogradila od Filareta (mitraljez, mrtvacka glava, lizanje sa Slobom,...). Tuga je da mi u Srbiji jos nismo prevazisli ideologije na kojima su Milosevic i pojedinci iz SANU i SPC izgradili novi imidz Srbije...

SPC ako te ima, probudi se, ogradi se od fasista, batali skrivanje ratnih zlocinaca, a sprki narode daj da batalimo vise Velju Ilica, radikale, DSS, i ostale kvazidrzavnike i kvazi politicare...
Da ima drzave, verovatno bi Filaret bio uhapsen u Srbiji.

marko

pre 16 godina

Neverovatno koliko ce nas koshtunica i mali koshtunici upropastiti svojom nerazumnom politikom!

Samo u kvazidrzavi, ministar moze biti krajnje nevaspitana osoba, koja psuje i shutira novinare. Samo u kvazidrzavi savetnik premijera ima odreshene ruke da napravi diplomatski skandal sa susedom. Samo u kvazidrzavi se daje ovoliki medijski prostor vladiki koji je otvoreno podrzavao ratne zlochince. Samo u kvazidrzavi jedan ministar otkaze ozbiljan put zbog jednog takvog vladike. Samo u kvazidrzavi postoje vladike u chijim su rechnicima "jajare" i "fukare". I samo u kvazidrzavama premijeri se ne oglashavaju posle ovakvih ispada svojih savetnika.

Ni Crna Gora nije primer prave drzave, ali ja zivim u Srbiji i ona me prva interesuje. A ovo shto vidjam u njoj iz dana u dan prevazili vec sve granice zdravog razuma.

David

pre 16 godina

Zasto neko ne dovede u pitanje moralnu podobnost onih kao sto su Simic i Ilic? Kako je logicno biti toliko ogorcen zbog necijeg samoinicijativnog gladovanja zato sto ga neka zemlja ne pusta da udje zbog neke evropske direktive, a ne biti ogorcen stavovima tog koji je aktivno blagosiljao i odobravao nedela koja su pocinjena u Bosni i Hrvatskoj sa nase strane. Kako je moguce da jedan normalan covek ima respekta za nekog ko kaze da su mu Mladic i Karadzic u srcu i da bi im pomogao da moze? Zasto smo toliko glupi? Zasto nam tudji zivot toliko malo znaci? Zasto niko ne pise SPC da apeluje na Kostunicu da postuje zakone ove zemlje i postuje nasa elementarna prava?

Jagoda iz Njegoševe

pre 16 godina

Ako ste već krenuli u politiku izvinjavanja, pitam se ko će i kada , da se izvine nam građanima Srbije koji se stidimo i koji se užasno loše osećamo, što živimo u zemlji u kojoj je moguće da jedan ministar bude agresivan i nasilan čovek.Naravno, radi se o V.Iliću kojeg ,izgleda niko ne može obuzdati. G.Đeliću , zar vas nije sramota što sedite pored tako nevaspitanog čoveka ?

kinge69

pre 16 godina

A sta reci za tog Filareta oko kog se ova prasina podigla?Pa ni Ce Gevara nema slike sa mitraljezom!!! Onda se cudite onom Milicicu sto daje onakve "harizmaticne" izjave posle utakmice!? O ovoj danasnjoj Srbiji, Nebeskom Narodu i stepenu primitivizma, gluposti i apsurda treba praviti ne dokumentarce, nego CRTANE FILMOVE ...

Misur

pre 16 godina

I Djekna bi bila bolji ministar od Velje.
Kvazi magistar je uz sve to pogresio i profesiju i fakultet. Treba mu jos samo neko da ga preosvesti.

Pop

pre 16 godina

Ovo više ne vodi nikuda, ministri iz DS-a 90% svoje energije troše u otklanjanju štete, koji svakodnevno pravi drugi deo vlade,
IZBORI NA SVIM NIVOIMA DO KRAJA GODINE!