Četvrtak, 06.09.2007.

03:49

Venus kobna i za Jelenu

Izvor: Saša Ozmo

Venus kobna i za Jelenu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Dusan,Beograd

pre 16 godina

Odlicna igra i mec.Jelena je pokazala jos jednom borbeni duh ali protiv muskog servisa nije se moglo.Ne treba da zali samo da nastavi ovako i bolje.

feelIt

pre 16 godina

Sto se tice plasmana stvari stoje ovako

JJ 3429-314+250= 3365
Kiznetsova 3176-96+450= 3530 + ...

Kuznetsova je dakle prestigla JJ samim prolaskom u 1/2 finala,a moze jos da se odvoji plasmanom u finale i evntualnim trijumfom...

Jeleni se ne moze nista zameriti,igrala je odlicno i kao sto je neko vec rekao...odlucile su nijanse..
Donja polovina zreba je bila neuporedivo slabija,sto je nekim teniserkama omogucilo lagani prolazak...
U svakom slucaju mozemo ocekivati da ce JJ ubrzo doci do pozicije br.2

Serena Williams, realno i objektivno

pre 16 godina

Bravo Venus, igrala si za svaku pohvalu, servirala...samo si previse poklanjala poene neiznudjenim greskicama... Poen koji je Venus dobila u trecem setu backhand slice-om tacno pokazuje kakva je...kada se nameraci niko joj nista ne moze... JJ je ok igrala, ceo mec u defanzivi, cekajuci da Venus pogresi... sto se tice Venus, vodi protiv Henina 7-1 u seriji i trebala bi u finale... Samo da V.W.povrati pozitivan skor...a sto se tice lepote, posto je i to deo rasprave, Venus ima fantasticne manekenske noge(102 cm), lepo i SRAZMENO lice, extra stil tako da... znam po Bg-u par opticarsih radnji, za one koji smatraju da je... wherever...jj lepsa...Roll On Venus!!!!! Go Lindsay!!!!!!

Pedja

pre 16 godina

Samo joj prokleti servis fali za reket broj jedan.
Jedina je koja nema as na turniru....
Servis da popravi i eto nje kao br1. Totalno kompletna igracica. Forhend, bekend, upornost, snaga... sve ima

NoDigitron

pre 16 godina

Neka se WTA listom ne bavi oni koji se u to ne ratumeju. Jelena će preći Šarapovu, ali će Kuznjecova "preskočiti" Jelenu. Mislim da se to, posle poraza od Venus, već desilo. Jelena je na US Openu igubila nešto bodova, Koznjecova će dobiti dosta i naći će se na drugom mestu. Jelena ostaje treća na listi, a koja je na svetu, po kvalitetu, to je već solomonsko pitanje, neka svako odluči prema svom ukusu i savesti. A ja vam samo kažem da više vredi jedna "gren slem" titula, nego dve godine džodženja na trećem mestu famozne liste.

Srbin

pre 16 godina

Svaka cast na borbi. Jankovic, Ivanovic i Djokovic je jedino sportsko sto je ostalo u nasoj drzavi.
Stojakovicu, Vujanicu, Rakocevicu, Krsticu i jos mnogi sto se suncaju na havajima samo jedna poruka, POGLEDAJTE JEDAN GEM I SHVATICETE KAKO SE IGRA ZA SRBIJU.

Dusan

pre 16 godina

Sinoc je na repertoaru bio prilicno nezanimljiv tenis. Obe protivnice koristile su svega tri-cetiri svoja udarca i bez ikakvog odstupanja isle na svoje "dobitne kombinacije" - pobednica je forsirala jak servis, pa izlazak na mrezu, a Jelena precizno plasiranje udaraca na osnovnu liniju sa namerom da se iznudi greska protivnice kojoj duza razmena udaraca ne odgovara. To je obe teniserke lepo prikazalo u prilicno jednodimenzionalnom svetlu. Jelena tokom celog meca nije imala NIJEDAN razoran udarac, niti bekhend, niti forhend! Jeste tenis igra gde je prostorna inteligencija bitna, ali toliki nedostatak snage u Jeleninom udarcu je zabrinjavajuci. Cak su i njeni visoki, ravni forhendi plasirani, ne udareni jako. Ne znam zasto, prisetio sam se nacina na koji su loptu udarale Stefi Graf i Monika Seles. E, tu je bilo snage! Ako Jelena nastavi da ovako "mlitavo" udara, nikad nece biti broj 1, a ovaj mec sa Venus je zasluzeno izgubila. Da je pobedila, to bi bilo samo zbog ocajne igre Amerinanke.

S.H.

pre 16 godina

Kakav mec! Kakva napetost.

Zao mi je sto ne pobedi Amerikanku kako bi zacepila usta onim americkim komentatorima sto su te na pocetku otpisali:
-Who do you think is going to win?
-Venus. I'm sorry, but Venus is just a better player.

Bas mi je zao. Inace, fantasticna borba, svak cast Jelena. Kakvi lobovi, pa ono se ne vidja cesto.
Ali ni oni servisi od Venus. Pa neke ni supermen ne bi vratio. Svaka cast Jelena sta si sve vratila.

Ali ako cemo da trazimo mali prolaz ka resenju, mislim da je sansa bas tu bila sto je nije isao servis, i da je to jedno mesto koje je Jelena mogla bolje da odigra - malo manje srednje dubokih lopti po sredini terena, malo vise setanja; svaku malo plicu loptu Venus je napala i sasekla. A kad je umoris Venus ne moze ni onako da servira. A druga sansa je u tome sto nisu Venusine plitke lopte napadnute odlaskom na mrezu.

Posle opena, Jeca da se baci na vezbanje servisa i izlazenja na mrezu nece joj biti ravne.

Samo napred.

Marko (Dorcol)

pre 16 godina

Statistika sa meca:
Jelena-17 osmeha i 4 aplauza protivnici
Venus - 0 osmeha i 0 aplauza protivnici

Kako je lepo imati srecno detinjstvo i zivot i van tenisa, bez obzira da li pobedjujes ili gubis.

Daca

pre 16 godina

Hvala Jeleni i sve cestitke za odnos prema igri, za postovanje protivnice, za osmeh. Kompletna, divna mlada zena, licnost. I molba Vama. Da li znate sta je sa Jeleninim zvanicnim sajtom? Zasto su poslednje informacije iz 2006. godine?
Srbi iz Minska

Coa Boa feat Staniša Kalember

pre 16 godina

Pusto, pusto, pusto
mi je sve,
nema, nema moje Jelene
a i ti Ana
ja još sanjam tvoj lik
kad si otišla, na usnama mi ostao krik.

triton

pre 16 godina

Pa ovde nije pobedila bolja teniserka, već sirova snaga!Venus malo razmišlja a malo više besomučno udara.Jeca je za nju izmislila tenis i velika je šteta što se nije plasirala u polufinale.Da nije te bogom dane snage, Venus bi bila samo prosečna igračica...

Mostar-bg

pre 16 godina

Jelena, osmeh na tvom licu tokom treceg seta mi je pomogao da spoznam jednu drugu stranu tvoje licnosti. Emocije koje si iskazala jasno pokazuju da uzivas na terenu. I ja ti se zbog toga divim!
I nema razloga za tugu jer svaki tvoj neuspeh lepsi je od njihovih titula. Nikada njihove pobede nece biti toliko slatke koliko su gorki nasi porazi. Koracaj dalje i neobaziri se!

@ ponosna

Trenutno stanje je sledece:

2 Marija Šarapova (RUS) 3845.00
3 Jelena Janković (SRB) 3429.00
4 Svjetlana Kuznjecova (RUS) 3176.00

Koliko mi je poznato za trijumf na GS dobija se 500, a ulazak u finale 250 bodova. Sarapova je ispala u 3. kolu i samim tim izgubila odredjeni broj poena, Koznjecova ce kako stvari stoje ostvariti napredak, no o proracunima cemo nakon matcha sa Annom Čakvetadze.

p/s Iako nisam u poziciji da delim savete, ipak bih napomenuo kako je servis onaj segment igre koji te sputava da budes No1. S toga, nadam se i verujem kako ces taj deo igre usavrsiti i postati "nepobediva".

Bravo Jelena! I ne zaboravi da kada dodju promasaji, porazi, period lose forme nastavis dalje uspravno. Jer, bilo je i bice boljih igracica belog sporta, bilo je i bice vecih, ali ti si bila i ostaces - jedna jedina, jedinstvena, ponos i dika Srbije! Devojka sa najlepsim osmehom.
Hvala ti sto si mi ugrejala srce ove hladne noci.
Svako dobro...

mikan

pre 16 godina

Posto Jelena nije koka nosilja, tako i ne moze da bude nositeljka. Jos jednom Vam kazem da je to potpuno gramaticki nepismeno, jer je vec i sam Ivan Klajn rekao da nikako na primer ne moze da bude borkinja za ljudksa prava, ma koliko te zene to zelele da budu.

crystal

pre 16 godina

Poraz je sastavni deo tenisa. Na kraju meča na terenu je neko pobednik, a drugi igrač pobeđeni. Žao mi je što je Jelena u ovom meču ta koja je pobeđena. Njen život i karijera idu dalje. Možda nije imala baš puno sreće sa žrebo, ali šta je tu je.

Želim joj da napreduje i uživa u svom tenisu.

BRAVO JELENA

MojeImeNijeBitno

pre 16 godina

Manje više sve je rečeno u prethodnim komentarima. Samo da dodam da je prava šteta što u tenisu ne postoji nešto što se zove nerešen rezultat.Ovo sinoć je zaslužilo da bude nerešeno više od bilo čega u sportu što sam pratio u zadnjih nekoliko godina.

brazil

pre 16 godina

Pa nek mi objasni sto se ona sve vreme smeje. To mi uopste nije jasno. Gubi mec i sve vreme upucuje osmehe svojoj majci eto brazilski novinari su se pitali isto cemu to zagonetno osmehivanje majke i cerke. Mozda zato sto je bila bespomocna zbog Venusinih jakih lopti koje nije mogla da vrati.Mislim da je bila malo bolje koncentrisana da je mogla da promeni rezultat jer su ocigledno nervi odlucivali. Ali dobro jos je mlada naucice. Mi je svi volimo jer je nasa ali malo vise ozbiljnosti ne bi bilo na odmet.

BirgemBorg

pre 16 godina

Jeco, moras podhitno da ojacas servis. Inace to izgleda kao servis decaka od 10 godina. Posle toga niko nece moci da te skine sa prve pozicije. Sve najbolje!

Petar

pre 16 godina

Sta da se radi, vazno je da se maksimalno borila i izgubila posle velike borbe. Ovo cetvrtfinale je realno bilo kao polufinale, s obzirom da je drugi deo zreba bio mnogo laksi, pa su do cetvrtfinala prosle i neke malo slabije igracice od Jelene i Ane. Sada Jelena da iskoristi sledecih nekoliko meseci da radi na poboljsanju servisa, ima dosta vremena za to, pa da je sledece godine vidimo kao broja 1. I da pravi malo vece pauze izmedju turnira, da ne dodje do prevelikog zamora materijala.

Đuro

pre 16 godina

Prvo,čestitam Jeleni na borbi,dalje, pod hitno menjaj trenera,jer definitivno si za klasu kvalitetnija teniserka od Venus ali si izgubila zbog ne znanja svog trenera.Ne mogu da verujem da on u toku 2 i po sata vašeg meča ne vidi da te je ubio njen forhend a da joj je bekend bezopasan.Pobogu svaka kraća lopta na njenu forhend stranu bila je ubitačna paralela dok je bekend bio očajan.I voleo bih da budeš psihološki stabilnija u momentima kada izgubiš 2-3 gema za redom.Sledeće godine te vidim kao prvu igračicu sveta,pašće i Enan

addave

pre 16 godina

Fenomenalan mech! Jeca je pokazala zasto je tu gde je! I zaista divan karakter, osmesi cak i u najgorim momentima, a i vidi se od koga je to naucila.

Zaista je velika, medjutim, fali samo jos malo da bude bas na mestu broj 1. Ali izgleda da je i popravila servis, u trecem setu je Venus nijednom brejknula! Svaka cast! Cini se da popravlja taj svoj najveci nedostatak.

Medjutim, mislim da je ipak bolja pobedila. Venus je odigrala maestralno u najtezim momentima, gadjala je coskove terena i pogadjala, onda kada se lomio rezultat. Jeca je u tim momentima igrala na njenu gresku. To je taktika koja se obicno ne isplati kada se igra sa velikim igracicama. U poslednjim gemovima nisam video ni jedan Jecin winer, ma cak ni pokusaj winera. U glavnom se branila i prebacivala, cekajuci gresku, shto joj se i osvetilo.

Mislim da je to ono sto mora da popravi ako hoce da ide koju poziciju vise. Nadam se da ce to uvideti, ne moze se do u beskonacno prebacivati i moliti boga da protivnik pogresi. A drugo, ovim nacinom igre jako rizikuje povrede, kako neko gore rece.

Ali, nadam se da ce pokusati to da popravi u igri, moguce je. Recimo, Henin je imala prilicno slab forhend, i tek poslednje godine je pocela da udara kako treba, bez spina, ravno, u trenucima kada ima sansu da napadne. Ranije je samo spinovala, kako god joj padne lopta. Vidi se ogroman pomak u taktici i tehnici kod nje, pa kada je ona mogla da izmeni igru u svojih 25 godina, onda valjda moze i Jeca u svoje 22.

Mislim, velika je Jeca i ovako, ali za broj 1 mora nesto da se menja.

Neutron

pre 16 godina

Svaka cast Jeci. Uradila je koliko je mogla. Protiv Venus, kad joj krene onako, niko iz zenskog tenisa joj ne moze nista. Ukapirala je to Jeca, pa je mudro cekala greske protivnice i za malo da ne upali taktika. Od ponedeljka nº2 na svetu.
Isto bih toplo pozdravio nase navijace na tribinama koji su joj dali podrsku bez kompleksa i uneli malo zivosti u ustovljenu tenisku atmosferu.

Dinke

pre 16 godina

Sta reci o mecu na cijem kraju sam u 04am ustao iz fotelje u kojoj sam gledao prenos i uplaudirao uprkos porazu igracice za koju navijam. Jednostavno, strasan mec, steta sto je neko morao da izgubi i sto je to morala biti bas Jelena.

Sto se wta liste tice, bez obzira sto nije usla u 1/2 i odbranila proslogodisnje bodove, Jelena sigurno preskace Sharapovu i od ponedeljka bi trebala biti #2 na WTA listi.

Arsenal forever

pre 16 godina

Svaka čast Jeleni. Bila je blizu pobedi, ali šta je tu je. Od ponedeljka druga na svetu, zasluženo.

Ostaje gorak ukus da su organizatori namestili žreb Šarapovoj, ali je pravda zadovoljena njenim ispadanjem. Šta reći, u drugom polufinalu igraju Kuznjecova - Čakvetaze.

ponosna

pre 16 godina

Jeco, svaka čas! Venus je imala ubitačne servise, ali je tvoja igra mnogo bolja. Iduće godine ima da je "ubiješ" svojom igrom. Kada se odmoriš i vratiš energiju, sve će biti u najboljem redu. Ponaosna sam jer si Srpkinja i jer si ti ponosna s tim. Samo naprijed...

Aleksandra CH

pre 16 godina

Zao mi je Jeco sto si izgubila,ja sam te vec videla kao pobednicu,i zaista su nijanse odlucivale,to jest,tvoja protivnica je imala vise srece u trecem setu!!!Mec sam pratila na jednom italijanskom programu,s obzirom da rts ne prenosi,bar ne za nas preko,TOLIKO SU JE KOMENTATORI HVALILI,DA JE ZAISTA BILA UZIVANCIJA SLUSATI IH I GLEDATI JECKU!!!Govorili su da je preslatka,da je draga,vesela,sa najlepsim osmehom,ma milina je bila slusati ih!!!Jecko obozavam te zato sto si svoja i bas takva kakva jesi,nemoj nikad da se promenis!!!!!!!!!

silvija

pre 16 godina

super si igrala, al mislim da si mogla bolje....previse si bila opustena
i cinilo mi se cak i da ti malo preseo taj US open....

ponosna

pre 16 godina

Samo još nešto, moram da vas pitam, koja je Jelena od iduće sedmice? Jer sve što ste objašnjavali bilo je ako Jeca pobjedi pa ne znam šta je sada. Koja je po redu na WTA listi sada kada je izgubila četvrtfinale, a Kuznjecova(a jesu joj protivnice) ušla u polufinale? A šta ako udje u finale?

Ivan

pre 16 godina

Kad neko voli ono što radi/igra ne može mu se zameriti ništa. Baš ništa.
Al' mu možemo zavideti ili, pak, čestitati i aplaudirati i navijati da mu/joj tako bude još duuugo dugo.
Svaka čast Jelena!

Aleksandar

pre 16 godina

Svaka cast. Za razliku od Ane, takticki si je potpuno nadmudrila. Da je bilo malo vise srece i koncentracije u odlucujucim trenucima, u polufinale bi isla Jelena, jer je u celini mec igrala bolje. Bas mi zao

Navijac

pre 16 godina

Napisah onaj prvi komentar be naocara pa ako moze ovaj da se ostampa umjeso prvog, manje je gresaka, mada vjerujem da ni ovaj nije bez greske


U ovakvim mecevima nema gubitnika. Velika je steta sto je ovogisnji zreb okupio gotovo sve najbolje teniserke u istoj grupi. Ovo je, za mene barem, bilo finale prije finala. Tesko da ce se ovakav mec ponoviti do kraja sampionata (mozda bi da igraju Henin-Jankovic). Jeleni i name ostaje da zalimo sto bas ona nije ta koja ide dalje.

Obadvije djevojke su bile malo nervozne u prva dva seta (Vinus i prvom a Jelena u drugom setu), ali je zato treci bio za teniske gurmane. Kod ovako ujednacenih rivala jedna preduga lopta odlucuje, sto se i pokazalo na kraju i odlucujuce. Jelena je vjerovatno ljuta na sebe sto je u produzetku napravila tri uzastopne neforsirane/neiznudjene greske i to je fakticki na kraju prevagnulo u korist Williams-ove. U svakom slucaju mec za antologiju.

Nezahvalno je pricati sada sto bi bilo kad bi bilo. Jelenin servis je danas takav kakav je. Preciznost je puno vaznija od brzine. Jelenina ostala igra je takva da lako moze da parira svakoj igracici na planeti osim mozda Heninovoj, koja je danas ubjedljivo najbolja.

Uostalom Jelena je daleko dogurala u zadnjih godinu dana, ako se sjetimo da je prosle godine do pred rimski masters turnir razmisljala da prekine sa igranjem.
Jeleni zelim da se dobro odmori, da pogleda i razradi snimke njenih meceva koje je igrala zadnjih 3-4 mjeseca. Volio bih da je vidim malo vise na mrezi, jer ima brzinu a i udarce za takvu igru. Takodje bih 'volio' da je vidim da smanji broj turnira jer se bojim da ce prerano doci do istrosenosti i umora. Ona jeste mlada, vitalna, brza i elesaticna ali stil njene igre (sa osnovne linije) ce joj vrlo brzo pocet pricinjavati poteskoca koje su Hewitt-a a ubrzo ce i Nadal-a (mada Nadal pocinje da igra malo vise na mrezi u poslednje vrjema) a bojim se i nasega miljenika, treceplasiranog na rang listi, dovesti u situaciju da ce provoditi vise vremena van nego na terenu.

Da ne pametujem vise, zelim Jeleni, kao uostalom i svim nasim teniserima, prvenstveno dobro zdravlje i srecu a ostalo kako oni sami zeljeli. Hvala im sto i mene u dalekom svijetu cine ponosnim na porijko.

Samo naprijed, do zvijezda.

Darko

pre 16 godina

@Nado potpuno si u pravu da Jelena ima SRCE KAO KUCA ali dodao bih da njena mama Snezana ima SRCE KAO NEBODER !!Takav divan OSMEH nijedna rec ne moze da opise !!Kakvu unutrasnju lepotu poseduje ta zena pa to prosto zraci!!

sale

pre 16 godina

Steta. Jelena je izgubila dobijen mec.
Za 3 klase je bolja od ove amerikanke, koja izgleda jedino zna da servira.
Imao sam utisak da Jeca igra ceo mec ca pola snage.
Mozda i zbog toga sto je znala da bi u polufinalu morala da igra sa Justine, jedinom teniserkom koju jos uvek ne moze da pobedi.
U svakom slucaju Venus nema sta da trazi u polufinalu sa onakvom igrom. Justin je vec osvojila ovaj turnir, jer je njen jedini dostojan protivnik upravo ispao.

Navijac

pre 16 godina

U ovakvim mecevima nema gubitnika. Velika je steta sto je ovogisnji zreb okupio gotovo sve najbolje teniserke u istoj grupi. Ovo je, za mene barem, bilo finale prije finala. Tesko da ce se ovakav mec ponoviti do kraja sampionata (mozda bi da igraju Henin-Jankovic). Jeleni i name ostaje da zalimo sto bas ona nije ta koja ide dalje.

Obadvije djevojke su bile malo nervozne u prva dva seta, ali je zato treci bio za teniske gurmane. Kod ovako ujednacenih rivala jedna preduga lopta odlucuje, sto se i pokazalo na kraju i odlucujuce. Jelena je vjerovatno ljuta na sebe sto je u produzetku napravila tri uzastopne neforsirane/neiznudjene greske i to je fakticki na kraju prevagnulo u korist Williams-ove. U svakom slucaju mec za antologiju.

Nepotrebno je pricati sada sto bi bilo kad bi bilo. Jelenin servis je danas takav kakav je. Preciznost je puno vaznija od brzine. Jelenina ostala igra je takva da lako moze da parira svakoj igracici na planeti osim mozda Neninovom koja je danas ubjedljivo najbolja.

Uostalom Jelena je daleko dogurala u zadnjih godinu dana, ako se sjetimo da je prosle godine do pred rimski masters turnir razmisljala da prekine sa igranjem.
Jeleni zelim da se dobro odmori, da pogleda i razradi snimke njenih meceva koje je igrala zadnjih 3-4 mjeseca. Volio bih da je vidim malo vise na mrezi, jer ima brzinu a i udarce za takvu igru. Takodje bih 'volio' da je vidim da smanji broj turnira jer se bojim da ce prerano doci do istrosenosti i umora. Ona jeste mlada, vitalna, brza i elesaticna ali stil njene igre (sa osnovne linije) ce joj vrlo brzo pocet pricinjavati poteskoca koje su Hewitt-a a ubrzo ce i Nadal-a (mada Nadal pocinje da igra malo vise na mrezi u poslednje vrjema) a bojim se i nasega miljenika, treceplasiranog na rang listi, dovesti u situaciju da se provodi vise vremena van nego na terenu.

Da ne pametujem vise, zelim Jeleni, kao uostalom i svim nasim teniserima, prvenstveno dobro zdravlje i srecu a ostalo kako oni sami zeljeli. Hvala im sto i mene u dalekom svijetu cine ponosnim na porijko.

Samo naprijed, do zvijezda.

napred jeco

pre 16 godina

...ubacivala prvi servis u 82% slučajeva....
Servisi se ne ubacuju...nije to kosarka.

Enan ce da je zgazi kao vasku...ili pauka.

Wogy,Australia

pre 16 godina

JECO...budi ponosna i pored poraza.Sigurno da je ovo bio najkvalitetniji duel i sigurno ce zadrzati taj epitet i na kraju US OPEN-A. Nepostoji velika razlika izmedju Venus i Tebe-tu i tamo po koji pojen i rezultat je mogao biti i drugaciji.

Sasa - TO

pre 16 godina

Bravo - Bravo - Bravo!!!
Tako se bore pravi sampioni. Samo je malo srece trebalo i rezultat je mogao da bude drugaciji, sto nebi bilo nepravedno. Takva borbenost do kraja (narocito posle 6:1 u drugom setu) je za shaku pohvalu i postovanje.
Ovoga puta je stvarno malo falilo za pobedu ali nece proci dugo do prvog grand slama.
Jelena moze da bude ponosna na svoju igru.

anna

pre 16 godina

Prilicno netacan komentar meca. Jelena se dobro borila, ali njena igra je mogla znatno bolja da bude. Previse kratkih lopti koje je Venus pretvarala u vinere, premalo setanja levo-desno. Kada god je Jelena vezala 3-4 duboke lopte kod osnovne linije, Venus je obavezno gresila.
Dobar mec, zanimljiv, uz malo vise srece mogla je i Jelena da dobije, ali Venus je ipak vise zasluzila pobedu. Kod Jelene je najlepse sto se stalno smeje i lepo je to videti.

SIMO

pre 16 godina

Jooojj kakav strasan mec.Top spin lobovi za teniske udzbenike. Sto li neuze kod 6:5 za tebe I 40:40 celindz ?Pa cist aut na njen servis!!!Toliko si lepa koliko si I dobro igrala.Venus samo zbog ubitacnog servisa koji je u kljucnim trenucima udarao u liniju ide dalje !3 : 3 ste mada si ti kompletnija od nje! FANTASTICNO KVALITETAN MEC.
BRAVO I za nasu publiku I bravo za JECU!
CARICA SI.

Alex

pre 16 godina

Nisam odavno bolji zenski tenis gledao.Atomski tenis.Sa ovakvim serviranjem Venis Vilijams bi bila i u muskih prvih 10.Zaista nevjerovatna igra Venus Viliams.Jelena je isto odigrala fenomenalan mec i imala onu sansu za brake milim na 4:3 u trecem setu ali je Venus fenomenalno odigrala taj poen.Sve cestitke za obje.

Dovla

pre 16 godina

Sjajan mec!!! Bravo za obe. Toliko cesto gledamo nezanimljive i slabo kvalitetne meceve u zenskom tenisu da je ovo bilo pravo osvezenje. Ne kompletno uzivanje za nas, na zalost, ali bar smo imali borbu do poslednjeg poena. Puno srece Noletu u nastavku.

momabrazil

pre 16 godina

Jeco barem neces da rizikujes sledece godineda gubis bodove na USA Openu i igraces opustenije. Bice Jelena dugo , dugo u svetskom vrhu

Hvala ti, Jeco !

pre 16 godina

Jelena, odajemo ti priznanje na borbenosti, istrajnosti i odvaznosti.

Ziva i zdrava ti nama bila, 'a bice dana za megdana'.

Rale

pre 16 godina

Svaka cast Jeleni!!!
Tako se bori! Dala je sve od sebe, ali je Venus krenuo servis u trecem setu, da je prosto bilo neverovatno.
Mislim da bi i Federer imao problema protiv takvih servi.
Jedan od boljih meceva koje sam gledao! Steta.
Jeca samo da popravi servis i nema da joj bude ravne u svetu. Broj 1 zagarantovano.
Jos jednom cestitke na velikoj borbi!!!

burek i jogurt

pre 16 godina

Lavice, svaka cast. Nemoj da si razocarana nego u nove pobjede. Malo je falilo. A ove nase dileje treba malo da se smire. Nisu na fudbalskoj utakmici. Venus servira a Jelena se smije. Neko je nesto provalio. Samo jos baklje da zapale i da ih bace na teren pa da bude prava navijacka atmosfera.

veeegi

pre 16 godina

Samo hrabro Jejo nasa ! Uz tebe smo i u porazu ! Vidi se da ti je stalo bilo , Moskitosi nasi , ugledajte se malo . Znam da ovaj tenis nije reprezentativno takmicenje , ali tako ga dozivljavam !

Milan J.

pre 16 godina

Samo napred Jeco, odigrala si fantasticno i dala sve od sebe! Svi bi voleli da si pobedila ali plasirati se medju 8 najboljih na US open-u je veliki uspeh!

Nada

pre 16 godina

FANTASTICNA IGRA, NEzasluzen poraz! Nisam "strucnjak" kao mnogi komentatori meceva NASIH tenisera i ne pada mi na pamet da dajem savete sta "moraju da rade", odmosno sta im fali da bi postali prvi u svetu. Osim toga, nisam ni toliko "objektivna" da bih svaku pobedu nasih pripisivala greskama protivnika. Dakle, JELENA SVAKA TI CAST, ZASLUZILA SI DA POBEDIS, a za to je falilo samo malo vise srece, i uopste ne sumnjam da ti uspon na lestvici WTA predstoji (do broja 1). IGRAJ I UBUDUCE TVOJ PREDIVAN TENIS, RADUJ SE I TUGUJ NA SVOJ NACIN, OSTANI (FANTASTCNO) LJUDSKO BICE!
Kome te tvoje osobine smetaju, neka se i dalje prazni velicajuci svakog osim tebe. DA SI MI TI ZIVA, ZDRAVA I VESELA! Sta da ti drugo pozelim, kad sve imas: talenat, znanje i SRCE KAO KUCA!!!

Nada

pre 16 godina

FANTASTICNA IGRA, NEzasluzen poraz! Nisam "strucnjak" kao mnogi komentatori meceva NASIH tenisera i ne pada mi na pamet da dajem savete sta "moraju da rade", odmosno sta im fali da bi postali prvi u svetu. Osim toga, nisam ni toliko "objektivna" da bih svaku pobedu nasih pripisivala greskama protivnika. Dakle, JELENA SVAKA TI CAST, ZASLUZILA SI DA POBEDIS, a za to je falilo samo malo vise srece, i uopste ne sumnjam da ti uspon na lestvici WTA predstoji (do broja 1). IGRAJ I UBUDUCE TVOJ PREDIVAN TENIS, RADUJ SE I TUGUJ NA SVOJ NACIN, OSTANI (FANTASTCNO) LJUDSKO BICE!
Kome te tvoje osobine smetaju, neka se i dalje prazni velicajuci svakog osim tebe. DA SI MI TI ZIVA, ZDRAVA I VESELA! Sta da ti drugo pozelim, kad sve imas: talenat, znanje i SRCE KAO KUCA!!!

Sasa - TO

pre 16 godina

Bravo - Bravo - Bravo!!!
Tako se bore pravi sampioni. Samo je malo srece trebalo i rezultat je mogao da bude drugaciji, sto nebi bilo nepravedno. Takva borbenost do kraja (narocito posle 6:1 u drugom setu) je za shaku pohvalu i postovanje.
Ovoga puta je stvarno malo falilo za pobedu ali nece proci dugo do prvog grand slama.
Jelena moze da bude ponosna na svoju igru.

Darko

pre 16 godina

@Nado potpuno si u pravu da Jelena ima SRCE KAO KUCA ali dodao bih da njena mama Snezana ima SRCE KAO NEBODER !!Takav divan OSMEH nijedna rec ne moze da opise !!Kakvu unutrasnju lepotu poseduje ta zena pa to prosto zraci!!

Aleksandra CH

pre 16 godina

Zao mi je Jeco sto si izgubila,ja sam te vec videla kao pobednicu,i zaista su nijanse odlucivale,to jest,tvoja protivnica je imala vise srece u trecem setu!!!Mec sam pratila na jednom italijanskom programu,s obzirom da rts ne prenosi,bar ne za nas preko,TOLIKO SU JE KOMENTATORI HVALILI,DA JE ZAISTA BILA UZIVANCIJA SLUSATI IH I GLEDATI JECKU!!!Govorili su da je preslatka,da je draga,vesela,sa najlepsim osmehom,ma milina je bila slusati ih!!!Jecko obozavam te zato sto si svoja i bas takva kakva jesi,nemoj nikad da se promenis!!!!!!!!!

Hvala ti, Jeco !

pre 16 godina

Jelena, odajemo ti priznanje na borbenosti, istrajnosti i odvaznosti.

Ziva i zdrava ti nama bila, 'a bice dana za megdana'.

burek i jogurt

pre 16 godina

Lavice, svaka cast. Nemoj da si razocarana nego u nove pobjede. Malo je falilo. A ove nase dileje treba malo da se smire. Nisu na fudbalskoj utakmici. Venus servira a Jelena se smije. Neko je nesto provalio. Samo jos baklje da zapale i da ih bace na teren pa da bude prava navijacka atmosfera.

Marko (Dorcol)

pre 16 godina

Statistika sa meca:
Jelena-17 osmeha i 4 aplauza protivnici
Venus - 0 osmeha i 0 aplauza protivnici

Kako je lepo imati srecno detinjstvo i zivot i van tenisa, bez obzira da li pobedjujes ili gubis.

SIMO

pre 16 godina

Jooojj kakav strasan mec.Top spin lobovi za teniske udzbenike. Sto li neuze kod 6:5 za tebe I 40:40 celindz ?Pa cist aut na njen servis!!!Toliko si lepa koliko si I dobro igrala.Venus samo zbog ubitacnog servisa koji je u kljucnim trenucima udarao u liniju ide dalje !3 : 3 ste mada si ti kompletnija od nje! FANTASTICNO KVALITETAN MEC.
BRAVO I za nasu publiku I bravo za JECU!
CARICA SI.

Dovla

pre 16 godina

Sjajan mec!!! Bravo za obe. Toliko cesto gledamo nezanimljive i slabo kvalitetne meceve u zenskom tenisu da je ovo bilo pravo osvezenje. Ne kompletno uzivanje za nas, na zalost, ali bar smo imali borbu do poslednjeg poena. Puno srece Noletu u nastavku.

Aleksandar

pre 16 godina

Svaka cast. Za razliku od Ane, takticki si je potpuno nadmudrila. Da je bilo malo vise srece i koncentracije u odlucujucim trenucima, u polufinale bi isla Jelena, jer je u celini mec igrala bolje. Bas mi zao

Rale

pre 16 godina

Svaka cast Jeleni!!!
Tako se bori! Dala je sve od sebe, ali je Venus krenuo servis u trecem setu, da je prosto bilo neverovatno.
Mislim da bi i Federer imao problema protiv takvih servi.
Jedan od boljih meceva koje sam gledao! Steta.
Jeca samo da popravi servis i nema da joj bude ravne u svetu. Broj 1 zagarantovano.
Jos jednom cestitke na velikoj borbi!!!

anna

pre 16 godina

Prilicno netacan komentar meca. Jelena se dobro borila, ali njena igra je mogla znatno bolja da bude. Previse kratkih lopti koje je Venus pretvarala u vinere, premalo setanja levo-desno. Kada god je Jelena vezala 3-4 duboke lopte kod osnovne linije, Venus je obavezno gresila.
Dobar mec, zanimljiv, uz malo vise srece mogla je i Jelena da dobije, ali Venus je ipak vise zasluzila pobedu. Kod Jelene je najlepse sto se stalno smeje i lepo je to videti.

Navijac

pre 16 godina

Napisah onaj prvi komentar be naocara pa ako moze ovaj da se ostampa umjeso prvog, manje je gresaka, mada vjerujem da ni ovaj nije bez greske


U ovakvim mecevima nema gubitnika. Velika je steta sto je ovogisnji zreb okupio gotovo sve najbolje teniserke u istoj grupi. Ovo je, za mene barem, bilo finale prije finala. Tesko da ce se ovakav mec ponoviti do kraja sampionata (mozda bi da igraju Henin-Jankovic). Jeleni i name ostaje da zalimo sto bas ona nije ta koja ide dalje.

Obadvije djevojke su bile malo nervozne u prva dva seta (Vinus i prvom a Jelena u drugom setu), ali je zato treci bio za teniske gurmane. Kod ovako ujednacenih rivala jedna preduga lopta odlucuje, sto se i pokazalo na kraju i odlucujuce. Jelena je vjerovatno ljuta na sebe sto je u produzetku napravila tri uzastopne neforsirane/neiznudjene greske i to je fakticki na kraju prevagnulo u korist Williams-ove. U svakom slucaju mec za antologiju.

Nezahvalno je pricati sada sto bi bilo kad bi bilo. Jelenin servis je danas takav kakav je. Preciznost je puno vaznija od brzine. Jelenina ostala igra je takva da lako moze da parira svakoj igracici na planeti osim mozda Heninovoj, koja je danas ubjedljivo najbolja.

Uostalom Jelena je daleko dogurala u zadnjih godinu dana, ako se sjetimo da je prosle godine do pred rimski masters turnir razmisljala da prekine sa igranjem.
Jeleni zelim da se dobro odmori, da pogleda i razradi snimke njenih meceva koje je igrala zadnjih 3-4 mjeseca. Volio bih da je vidim malo vise na mrezi, jer ima brzinu a i udarce za takvu igru. Takodje bih 'volio' da je vidim da smanji broj turnira jer se bojim da ce prerano doci do istrosenosti i umora. Ona jeste mlada, vitalna, brza i elesaticna ali stil njene igre (sa osnovne linije) ce joj vrlo brzo pocet pricinjavati poteskoca koje su Hewitt-a a ubrzo ce i Nadal-a (mada Nadal pocinje da igra malo vise na mrezi u poslednje vrjema) a bojim se i nasega miljenika, treceplasiranog na rang listi, dovesti u situaciju da ce provoditi vise vremena van nego na terenu.

Da ne pametujem vise, zelim Jeleni, kao uostalom i svim nasim teniserima, prvenstveno dobro zdravlje i srecu a ostalo kako oni sami zeljeli. Hvala im sto i mene u dalekom svijetu cine ponosnim na porijko.

Samo naprijed, do zvijezda.

momabrazil

pre 16 godina

Jeco barem neces da rizikujes sledece godineda gubis bodove na USA Openu i igraces opustenije. Bice Jelena dugo , dugo u svetskom vrhu

sale

pre 16 godina

Steta. Jelena je izgubila dobijen mec.
Za 3 klase je bolja od ove amerikanke, koja izgleda jedino zna da servira.
Imao sam utisak da Jeca igra ceo mec ca pola snage.
Mozda i zbog toga sto je znala da bi u polufinalu morala da igra sa Justine, jedinom teniserkom koju jos uvek ne moze da pobedi.
U svakom slucaju Venus nema sta da trazi u polufinalu sa onakvom igrom. Justin je vec osvojila ovaj turnir, jer je njen jedini dostojan protivnik upravo ispao.

Ivan

pre 16 godina

Kad neko voli ono što radi/igra ne može mu se zameriti ništa. Baš ništa.
Al' mu možemo zavideti ili, pak, čestitati i aplaudirati i navijati da mu/joj tako bude još duuugo dugo.
Svaka čast Jelena!

Milan J.

pre 16 godina

Samo napred Jeco, odigrala si fantasticno i dala sve od sebe! Svi bi voleli da si pobedila ali plasirati se medju 8 najboljih na US open-u je veliki uspeh!

Navijac

pre 16 godina

U ovakvim mecevima nema gubitnika. Velika je steta sto je ovogisnji zreb okupio gotovo sve najbolje teniserke u istoj grupi. Ovo je, za mene barem, bilo finale prije finala. Tesko da ce se ovakav mec ponoviti do kraja sampionata (mozda bi da igraju Henin-Jankovic). Jeleni i name ostaje da zalimo sto bas ona nije ta koja ide dalje.

Obadvije djevojke su bile malo nervozne u prva dva seta, ali je zato treci bio za teniske gurmane. Kod ovako ujednacenih rivala jedna preduga lopta odlucuje, sto se i pokazalo na kraju i odlucujuce. Jelena je vjerovatno ljuta na sebe sto je u produzetku napravila tri uzastopne neforsirane/neiznudjene greske i to je fakticki na kraju prevagnulo u korist Williams-ove. U svakom slucaju mec za antologiju.

Nepotrebno je pricati sada sto bi bilo kad bi bilo. Jelenin servis je danas takav kakav je. Preciznost je puno vaznija od brzine. Jelenina ostala igra je takva da lako moze da parira svakoj igracici na planeti osim mozda Neninovom koja je danas ubjedljivo najbolja.

Uostalom Jelena je daleko dogurala u zadnjih godinu dana, ako se sjetimo da je prosle godine do pred rimski masters turnir razmisljala da prekine sa igranjem.
Jeleni zelim da se dobro odmori, da pogleda i razradi snimke njenih meceva koje je igrala zadnjih 3-4 mjeseca. Volio bih da je vidim malo vise na mrezi, jer ima brzinu a i udarce za takvu igru. Takodje bih 'volio' da je vidim da smanji broj turnira jer se bojim da ce prerano doci do istrosenosti i umora. Ona jeste mlada, vitalna, brza i elesaticna ali stil njene igre (sa osnovne linije) ce joj vrlo brzo pocet pricinjavati poteskoca koje su Hewitt-a a ubrzo ce i Nadal-a (mada Nadal pocinje da igra malo vise na mrezi u poslednje vrjema) a bojim se i nasega miljenika, treceplasiranog na rang listi, dovesti u situaciju da se provodi vise vremena van nego na terenu.

Da ne pametujem vise, zelim Jeleni, kao uostalom i svim nasim teniserima, prvenstveno dobro zdravlje i srecu a ostalo kako oni sami zeljeli. Hvala im sto i mene u dalekom svijetu cine ponosnim na porijko.

Samo naprijed, do zvijezda.

veeegi

pre 16 godina

Samo hrabro Jejo nasa ! Uz tebe smo i u porazu ! Vidi se da ti je stalo bilo , Moskitosi nasi , ugledajte se malo . Znam da ovaj tenis nije reprezentativno takmicenje , ali tako ga dozivljavam !

Mostar-bg

pre 16 godina

Jelena, osmeh na tvom licu tokom treceg seta mi je pomogao da spoznam jednu drugu stranu tvoje licnosti. Emocije koje si iskazala jasno pokazuju da uzivas na terenu. I ja ti se zbog toga divim!
I nema razloga za tugu jer svaki tvoj neuspeh lepsi je od njihovih titula. Nikada njihove pobede nece biti toliko slatke koliko su gorki nasi porazi. Koracaj dalje i neobaziri se!

@ ponosna

Trenutno stanje je sledece:

2 Marija Šarapova (RUS) 3845.00
3 Jelena Janković (SRB) 3429.00
4 Svjetlana Kuznjecova (RUS) 3176.00

Koliko mi je poznato za trijumf na GS dobija se 500, a ulazak u finale 250 bodova. Sarapova je ispala u 3. kolu i samim tim izgubila odredjeni broj poena, Koznjecova ce kako stvari stoje ostvariti napredak, no o proracunima cemo nakon matcha sa Annom Čakvetadze.

p/s Iako nisam u poziciji da delim savete, ipak bih napomenuo kako je servis onaj segment igre koji te sputava da budes No1. S toga, nadam se i verujem kako ces taj deo igre usavrsiti i postati "nepobediva".

Bravo Jelena! I ne zaboravi da kada dodju promasaji, porazi, period lose forme nastavis dalje uspravno. Jer, bilo je i bice boljih igracica belog sporta, bilo je i bice vecih, ali ti si bila i ostaces - jedna jedina, jedinstvena, ponos i dika Srbije! Devojka sa najlepsim osmehom.
Hvala ti sto si mi ugrejala srce ove hladne noci.
Svako dobro...

Srbin

pre 16 godina

Svaka cast na borbi. Jankovic, Ivanovic i Djokovic je jedino sportsko sto je ostalo u nasoj drzavi.
Stojakovicu, Vujanicu, Rakocevicu, Krsticu i jos mnogi sto se suncaju na havajima samo jedna poruka, POGLEDAJTE JEDAN GEM I SHVATICETE KAKO SE IGRA ZA SRBIJU.

ponosna

pre 16 godina

Jeco, svaka čas! Venus je imala ubitačne servise, ali je tvoja igra mnogo bolja. Iduće godine ima da je "ubiješ" svojom igrom. Kada se odmoriš i vratiš energiju, sve će biti u najboljem redu. Ponaosna sam jer si Srpkinja i jer si ti ponosna s tim. Samo naprijed...

Alex

pre 16 godina

Nisam odavno bolji zenski tenis gledao.Atomski tenis.Sa ovakvim serviranjem Venis Vilijams bi bila i u muskih prvih 10.Zaista nevjerovatna igra Venus Viliams.Jelena je isto odigrala fenomenalan mec i imala onu sansu za brake milim na 4:3 u trecem setu ali je Venus fenomenalno odigrala taj poen.Sve cestitke za obje.

Wogy,Australia

pre 16 godina

JECO...budi ponosna i pored poraza.Sigurno da je ovo bio najkvalitetniji duel i sigurno ce zadrzati taj epitet i na kraju US OPEN-A. Nepostoji velika razlika izmedju Venus i Tebe-tu i tamo po koji pojen i rezultat je mogao biti i drugaciji.

ponosna

pre 16 godina

Samo još nešto, moram da vas pitam, koja je Jelena od iduće sedmice? Jer sve što ste objašnjavali bilo je ako Jeca pobjedi pa ne znam šta je sada. Koja je po redu na WTA listi sada kada je izgubila četvrtfinale, a Kuznjecova(a jesu joj protivnice) ušla u polufinale? A šta ako udje u finale?

napred jeco

pre 16 godina

...ubacivala prvi servis u 82% slučajeva....
Servisi se ne ubacuju...nije to kosarka.

Enan ce da je zgazi kao vasku...ili pauka.

Dinke

pre 16 godina

Sta reci o mecu na cijem kraju sam u 04am ustao iz fotelje u kojoj sam gledao prenos i uplaudirao uprkos porazu igracice za koju navijam. Jednostavno, strasan mec, steta sto je neko morao da izgubi i sto je to morala biti bas Jelena.

Sto se wta liste tice, bez obzira sto nije usla u 1/2 i odbranila proslogodisnje bodove, Jelena sigurno preskace Sharapovu i od ponedeljka bi trebala biti #2 na WTA listi.

Dusan

pre 16 godina

Sinoc je na repertoaru bio prilicno nezanimljiv tenis. Obe protivnice koristile su svega tri-cetiri svoja udarca i bez ikakvog odstupanja isle na svoje "dobitne kombinacije" - pobednica je forsirala jak servis, pa izlazak na mrezu, a Jelena precizno plasiranje udaraca na osnovnu liniju sa namerom da se iznudi greska protivnice kojoj duza razmena udaraca ne odgovara. To je obe teniserke lepo prikazalo u prilicno jednodimenzionalnom svetlu. Jelena tokom celog meca nije imala NIJEDAN razoran udarac, niti bekhend, niti forhend! Jeste tenis igra gde je prostorna inteligencija bitna, ali toliki nedostatak snage u Jeleninom udarcu je zabrinjavajuci. Cak su i njeni visoki, ravni forhendi plasirani, ne udareni jako. Ne znam zasto, prisetio sam se nacina na koji su loptu udarale Stefi Graf i Monika Seles. E, tu je bilo snage! Ako Jelena nastavi da ovako "mlitavo" udara, nikad nece biti broj 1, a ovaj mec sa Venus je zasluzeno izgubila. Da je pobedila, to bi bilo samo zbog ocajne igre Amerinanke.

brazil

pre 16 godina

Pa nek mi objasni sto se ona sve vreme smeje. To mi uopste nije jasno. Gubi mec i sve vreme upucuje osmehe svojoj majci eto brazilski novinari su se pitali isto cemu to zagonetno osmehivanje majke i cerke. Mozda zato sto je bila bespomocna zbog Venusinih jakih lopti koje nije mogla da vrati.Mislim da je bila malo bolje koncentrisana da je mogla da promeni rezultat jer su ocigledno nervi odlucivali. Ali dobro jos je mlada naucice. Mi je svi volimo jer je nasa ali malo vise ozbiljnosti ne bi bilo na odmet.

Daca

pre 16 godina

Hvala Jeleni i sve cestitke za odnos prema igri, za postovanje protivnice, za osmeh. Kompletna, divna mlada zena, licnost. I molba Vama. Da li znate sta je sa Jeleninim zvanicnim sajtom? Zasto su poslednje informacije iz 2006. godine?
Srbi iz Minska

S.H.

pre 16 godina

Kakav mec! Kakva napetost.

Zao mi je sto ne pobedi Amerikanku kako bi zacepila usta onim americkim komentatorima sto su te na pocetku otpisali:
-Who do you think is going to win?
-Venus. I'm sorry, but Venus is just a better player.

Bas mi je zao. Inace, fantasticna borba, svak cast Jelena. Kakvi lobovi, pa ono se ne vidja cesto.
Ali ni oni servisi od Venus. Pa neke ni supermen ne bi vratio. Svaka cast Jelena sta si sve vratila.

Ali ako cemo da trazimo mali prolaz ka resenju, mislim da je sansa bas tu bila sto je nije isao servis, i da je to jedno mesto koje je Jelena mogla bolje da odigra - malo manje srednje dubokih lopti po sredini terena, malo vise setanja; svaku malo plicu loptu Venus je napala i sasekla. A kad je umoris Venus ne moze ni onako da servira. A druga sansa je u tome sto nisu Venusine plitke lopte napadnute odlaskom na mrezu.

Posle opena, Jeca da se baci na vezbanje servisa i izlazenja na mrezu nece joj biti ravne.

Samo napred.

NoDigitron

pre 16 godina

Neka se WTA listom ne bavi oni koji se u to ne ratumeju. Jelena će preći Šarapovu, ali će Kuznjecova "preskočiti" Jelenu. Mislim da se to, posle poraza od Venus, već desilo. Jelena je na US Openu igubila nešto bodova, Koznjecova će dobiti dosta i naći će se na drugom mestu. Jelena ostaje treća na listi, a koja je na svetu, po kvalitetu, to je već solomonsko pitanje, neka svako odluči prema svom ukusu i savesti. A ja vam samo kažem da više vredi jedna "gren slem" titula, nego dve godine džodženja na trećem mestu famozne liste.

Arsenal forever

pre 16 godina

Svaka čast Jeleni. Bila je blizu pobedi, ali šta je tu je. Od ponedeljka druga na svetu, zasluženo.

Ostaje gorak ukus da su organizatori namestili žreb Šarapovoj, ali je pravda zadovoljena njenim ispadanjem. Šta reći, u drugom polufinalu igraju Kuznjecova - Čakvetaze.

addave

pre 16 godina

Fenomenalan mech! Jeca je pokazala zasto je tu gde je! I zaista divan karakter, osmesi cak i u najgorim momentima, a i vidi se od koga je to naucila.

Zaista je velika, medjutim, fali samo jos malo da bude bas na mestu broj 1. Ali izgleda da je i popravila servis, u trecem setu je Venus nijednom brejknula! Svaka cast! Cini se da popravlja taj svoj najveci nedostatak.

Medjutim, mislim da je ipak bolja pobedila. Venus je odigrala maestralno u najtezim momentima, gadjala je coskove terena i pogadjala, onda kada se lomio rezultat. Jeca je u tim momentima igrala na njenu gresku. To je taktika koja se obicno ne isplati kada se igra sa velikim igracicama. U poslednjim gemovima nisam video ni jedan Jecin winer, ma cak ni pokusaj winera. U glavnom se branila i prebacivala, cekajuci gresku, shto joj se i osvetilo.

Mislim da je to ono sto mora da popravi ako hoce da ide koju poziciju vise. Nadam se da ce to uvideti, ne moze se do u beskonacno prebacivati i moliti boga da protivnik pogresi. A drugo, ovim nacinom igre jako rizikuje povrede, kako neko gore rece.

Ali, nadam se da ce pokusati to da popravi u igri, moguce je. Recimo, Henin je imala prilicno slab forhend, i tek poslednje godine je pocela da udara kako treba, bez spina, ravno, u trenucima kada ima sansu da napadne. Ranije je samo spinovala, kako god joj padne lopta. Vidi se ogroman pomak u taktici i tehnici kod nje, pa kada je ona mogla da izmeni igru u svojih 25 godina, onda valjda moze i Jeca u svoje 22.

Mislim, velika je Jeca i ovako, ali za broj 1 mora nesto da se menja.

Đuro

pre 16 godina

Prvo,čestitam Jeleni na borbi,dalje, pod hitno menjaj trenera,jer definitivno si za klasu kvalitetnija teniserka od Venus ali si izgubila zbog ne znanja svog trenera.Ne mogu da verujem da on u toku 2 i po sata vašeg meča ne vidi da te je ubio njen forhend a da joj je bekend bezopasan.Pobogu svaka kraća lopta na njenu forhend stranu bila je ubitačna paralela dok je bekend bio očajan.I voleo bih da budeš psihološki stabilnija u momentima kada izgubiš 2-3 gema za redom.Sledeće godine te vidim kao prvu igračicu sveta,pašće i Enan

BirgemBorg

pre 16 godina

Jeco, moras podhitno da ojacas servis. Inace to izgleda kao servis decaka od 10 godina. Posle toga niko nece moci da te skine sa prve pozicije. Sve najbolje!

mikan

pre 16 godina

Posto Jelena nije koka nosilja, tako i ne moze da bude nositeljka. Jos jednom Vam kazem da je to potpuno gramaticki nepismeno, jer je vec i sam Ivan Klajn rekao da nikako na primer ne moze da bude borkinja za ljudksa prava, ma koliko te zene to zelele da budu.

crystal

pre 16 godina

Poraz je sastavni deo tenisa. Na kraju meča na terenu je neko pobednik, a drugi igrač pobeđeni. Žao mi je što je Jelena u ovom meču ta koja je pobeđena. Njen život i karijera idu dalje. Možda nije imala baš puno sreće sa žrebo, ali šta je tu je.

Želim joj da napreduje i uživa u svom tenisu.

BRAVO JELENA

MojeImeNijeBitno

pre 16 godina

Manje više sve je rečeno u prethodnim komentarima. Samo da dodam da je prava šteta što u tenisu ne postoji nešto što se zove nerešen rezultat.Ovo sinoć je zaslužilo da bude nerešeno više od bilo čega u sportu što sam pratio u zadnjih nekoliko godina.

Coa Boa feat Staniša Kalember

pre 16 godina

Pusto, pusto, pusto
mi je sve,
nema, nema moje Jelene
a i ti Ana
ja još sanjam tvoj lik
kad si otišla, na usnama mi ostao krik.

Serena Williams, realno i objektivno

pre 16 godina

Bravo Venus, igrala si za svaku pohvalu, servirala...samo si previse poklanjala poene neiznudjenim greskicama... Poen koji je Venus dobila u trecem setu backhand slice-om tacno pokazuje kakva je...kada se nameraci niko joj nista ne moze... JJ je ok igrala, ceo mec u defanzivi, cekajuci da Venus pogresi... sto se tice Venus, vodi protiv Henina 7-1 u seriji i trebala bi u finale... Samo da V.W.povrati pozitivan skor...a sto se tice lepote, posto je i to deo rasprave, Venus ima fantasticne manekenske noge(102 cm), lepo i SRAZMENO lice, extra stil tako da... znam po Bg-u par opticarsih radnji, za one koji smatraju da je... wherever...jj lepsa...Roll On Venus!!!!! Go Lindsay!!!!!!

Neutron

pre 16 godina

Svaka cast Jeci. Uradila je koliko je mogla. Protiv Venus, kad joj krene onako, niko iz zenskog tenisa joj ne moze nista. Ukapirala je to Jeca, pa je mudro cekala greske protivnice i za malo da ne upali taktika. Od ponedeljka nº2 na svetu.
Isto bih toplo pozdravio nase navijace na tribinama koji su joj dali podrsku bez kompleksa i uneli malo zivosti u ustovljenu tenisku atmosferu.

triton

pre 16 godina

Pa ovde nije pobedila bolja teniserka, već sirova snaga!Venus malo razmišlja a malo više besomučno udara.Jeca je za nju izmislila tenis i velika je šteta što se nije plasirala u polufinale.Da nije te bogom dane snage, Venus bi bila samo prosečna igračica...

Pedja

pre 16 godina

Samo joj prokleti servis fali za reket broj jedan.
Jedina je koja nema as na turniru....
Servis da popravi i eto nje kao br1. Totalno kompletna igracica. Forhend, bekend, upornost, snaga... sve ima

feelIt

pre 16 godina

Sto se tice plasmana stvari stoje ovako

JJ 3429-314+250= 3365
Kiznetsova 3176-96+450= 3530 + ...

Kuznetsova je dakle prestigla JJ samim prolaskom u 1/2 finala,a moze jos da se odvoji plasmanom u finale i evntualnim trijumfom...

Jeleni se ne moze nista zameriti,igrala je odlicno i kao sto je neko vec rekao...odlucile su nijanse..
Donja polovina zreba je bila neuporedivo slabija,sto je nekim teniserkama omogucilo lagani prolazak...
U svakom slucaju mozemo ocekivati da ce JJ ubrzo doci do pozicije br.2

silvija

pre 16 godina

super si igrala, al mislim da si mogla bolje....previse si bila opustena
i cinilo mi se cak i da ti malo preseo taj US open....

Petar

pre 16 godina

Sta da se radi, vazno je da se maksimalno borila i izgubila posle velike borbe. Ovo cetvrtfinale je realno bilo kao polufinale, s obzirom da je drugi deo zreba bio mnogo laksi, pa su do cetvrtfinala prosle i neke malo slabije igracice od Jelene i Ane. Sada Jelena da iskoristi sledecih nekoliko meseci da radi na poboljsanju servisa, ima dosta vremena za to, pa da je sledece godine vidimo kao broja 1. I da pravi malo vece pauze izmedju turnira, da ne dodje do prevelikog zamora materijala.

Dusan,Beograd

pre 16 godina

Odlicna igra i mec.Jelena je pokazala jos jednom borbeni duh ali protiv muskog servisa nije se moglo.Ne treba da zali samo da nastavi ovako i bolje.

anna

pre 16 godina

Prilicno netacan komentar meca. Jelena se dobro borila, ali njena igra je mogla znatno bolja da bude. Previse kratkih lopti koje je Venus pretvarala u vinere, premalo setanja levo-desno. Kada god je Jelena vezala 3-4 duboke lopte kod osnovne linije, Venus je obavezno gresila.
Dobar mec, zanimljiv, uz malo vise srece mogla je i Jelena da dobije, ali Venus je ipak vise zasluzila pobedu. Kod Jelene je najlepse sto se stalno smeje i lepo je to videti.

Dusan

pre 16 godina

Sinoc je na repertoaru bio prilicno nezanimljiv tenis. Obe protivnice koristile su svega tri-cetiri svoja udarca i bez ikakvog odstupanja isle na svoje "dobitne kombinacije" - pobednica je forsirala jak servis, pa izlazak na mrezu, a Jelena precizno plasiranje udaraca na osnovnu liniju sa namerom da se iznudi greska protivnice kojoj duza razmena udaraca ne odgovara. To je obe teniserke lepo prikazalo u prilicno jednodimenzionalnom svetlu. Jelena tokom celog meca nije imala NIJEDAN razoran udarac, niti bekhend, niti forhend! Jeste tenis igra gde je prostorna inteligencija bitna, ali toliki nedostatak snage u Jeleninom udarcu je zabrinjavajuci. Cak su i njeni visoki, ravni forhendi plasirani, ne udareni jako. Ne znam zasto, prisetio sam se nacina na koji su loptu udarale Stefi Graf i Monika Seles. E, tu je bilo snage! Ako Jelena nastavi da ovako "mlitavo" udara, nikad nece biti broj 1, a ovaj mec sa Venus je zasluzeno izgubila. Da je pobedila, to bi bilo samo zbog ocajne igre Amerinanke.

brazil

pre 16 godina

Pa nek mi objasni sto se ona sve vreme smeje. To mi uopste nije jasno. Gubi mec i sve vreme upucuje osmehe svojoj majci eto brazilski novinari su se pitali isto cemu to zagonetno osmehivanje majke i cerke. Mozda zato sto je bila bespomocna zbog Venusinih jakih lopti koje nije mogla da vrati.Mislim da je bila malo bolje koncentrisana da je mogla da promeni rezultat jer su ocigledno nervi odlucivali. Ali dobro jos je mlada naucice. Mi je svi volimo jer je nasa ali malo vise ozbiljnosti ne bi bilo na odmet.

Đuro

pre 16 godina

Prvo,čestitam Jeleni na borbi,dalje, pod hitno menjaj trenera,jer definitivno si za klasu kvalitetnija teniserka od Venus ali si izgubila zbog ne znanja svog trenera.Ne mogu da verujem da on u toku 2 i po sata vašeg meča ne vidi da te je ubio njen forhend a da joj je bekend bezopasan.Pobogu svaka kraća lopta na njenu forhend stranu bila je ubitačna paralela dok je bekend bio očajan.I voleo bih da budeš psihološki stabilnija u momentima kada izgubiš 2-3 gema za redom.Sledeće godine te vidim kao prvu igračicu sveta,pašće i Enan

momabrazil

pre 16 godina

Jeco barem neces da rizikujes sledece godineda gubis bodove na USA Openu i igraces opustenije. Bice Jelena dugo , dugo u svetskom vrhu

veeegi

pre 16 godina

Samo hrabro Jejo nasa ! Uz tebe smo i u porazu ! Vidi se da ti je stalo bilo , Moskitosi nasi , ugledajte se malo . Znam da ovaj tenis nije reprezentativno takmicenje , ali tako ga dozivljavam !

burek i jogurt

pre 16 godina

Lavice, svaka cast. Nemoj da si razocarana nego u nove pobjede. Malo je falilo. A ove nase dileje treba malo da se smire. Nisu na fudbalskoj utakmici. Venus servira a Jelena se smije. Neko je nesto provalio. Samo jos baklje da zapale i da ih bace na teren pa da bude prava navijacka atmosfera.

napred jeco

pre 16 godina

...ubacivala prvi servis u 82% slučajeva....
Servisi se ne ubacuju...nije to kosarka.

Enan ce da je zgazi kao vasku...ili pauka.

sale

pre 16 godina

Steta. Jelena je izgubila dobijen mec.
Za 3 klase je bolja od ove amerikanke, koja izgleda jedino zna da servira.
Imao sam utisak da Jeca igra ceo mec ca pola snage.
Mozda i zbog toga sto je znala da bi u polufinalu morala da igra sa Justine, jedinom teniserkom koju jos uvek ne moze da pobedi.
U svakom slucaju Venus nema sta da trazi u polufinalu sa onakvom igrom. Justin je vec osvojila ovaj turnir, jer je njen jedini dostojan protivnik upravo ispao.

Navijac

pre 16 godina

U ovakvim mecevima nema gubitnika. Velika je steta sto je ovogisnji zreb okupio gotovo sve najbolje teniserke u istoj grupi. Ovo je, za mene barem, bilo finale prije finala. Tesko da ce se ovakav mec ponoviti do kraja sampionata (mozda bi da igraju Henin-Jankovic). Jeleni i name ostaje da zalimo sto bas ona nije ta koja ide dalje.

Obadvije djevojke su bile malo nervozne u prva dva seta, ali je zato treci bio za teniske gurmane. Kod ovako ujednacenih rivala jedna preduga lopta odlucuje, sto se i pokazalo na kraju i odlucujuce. Jelena je vjerovatno ljuta na sebe sto je u produzetku napravila tri uzastopne neforsirane/neiznudjene greske i to je fakticki na kraju prevagnulo u korist Williams-ove. U svakom slucaju mec za antologiju.

Nepotrebno je pricati sada sto bi bilo kad bi bilo. Jelenin servis je danas takav kakav je. Preciznost je puno vaznija od brzine. Jelenina ostala igra je takva da lako moze da parira svakoj igracici na planeti osim mozda Neninovom koja je danas ubjedljivo najbolja.

Uostalom Jelena je daleko dogurala u zadnjih godinu dana, ako se sjetimo da je prosle godine do pred rimski masters turnir razmisljala da prekine sa igranjem.
Jeleni zelim da se dobro odmori, da pogleda i razradi snimke njenih meceva koje je igrala zadnjih 3-4 mjeseca. Volio bih da je vidim malo vise na mrezi, jer ima brzinu a i udarce za takvu igru. Takodje bih 'volio' da je vidim da smanji broj turnira jer se bojim da ce prerano doci do istrosenosti i umora. Ona jeste mlada, vitalna, brza i elesaticna ali stil njene igre (sa osnovne linije) ce joj vrlo brzo pocet pricinjavati poteskoca koje su Hewitt-a a ubrzo ce i Nadal-a (mada Nadal pocinje da igra malo vise na mrezi u poslednje vrjema) a bojim se i nasega miljenika, treceplasiranog na rang listi, dovesti u situaciju da se provodi vise vremena van nego na terenu.

Da ne pametujem vise, zelim Jeleni, kao uostalom i svim nasim teniserima, prvenstveno dobro zdravlje i srecu a ostalo kako oni sami zeljeli. Hvala im sto i mene u dalekom svijetu cine ponosnim na porijko.

Samo naprijed, do zvijezda.

silvija

pre 16 godina

super si igrala, al mislim da si mogla bolje....previse si bila opustena
i cinilo mi se cak i da ti malo preseo taj US open....

Mostar-bg

pre 16 godina

Jelena, osmeh na tvom licu tokom treceg seta mi je pomogao da spoznam jednu drugu stranu tvoje licnosti. Emocije koje si iskazala jasno pokazuju da uzivas na terenu. I ja ti se zbog toga divim!
I nema razloga za tugu jer svaki tvoj neuspeh lepsi je od njihovih titula. Nikada njihove pobede nece biti toliko slatke koliko su gorki nasi porazi. Koracaj dalje i neobaziri se!

@ ponosna

Trenutno stanje je sledece:

2 Marija Šarapova (RUS) 3845.00
3 Jelena Janković (SRB) 3429.00
4 Svjetlana Kuznjecova (RUS) 3176.00

Koliko mi je poznato za trijumf na GS dobija se 500, a ulazak u finale 250 bodova. Sarapova je ispala u 3. kolu i samim tim izgubila odredjeni broj poena, Koznjecova ce kako stvari stoje ostvariti napredak, no o proracunima cemo nakon matcha sa Annom Čakvetadze.

p/s Iako nisam u poziciji da delim savete, ipak bih napomenuo kako je servis onaj segment igre koji te sputava da budes No1. S toga, nadam se i verujem kako ces taj deo igre usavrsiti i postati "nepobediva".

Bravo Jelena! I ne zaboravi da kada dodju promasaji, porazi, period lose forme nastavis dalje uspravno. Jer, bilo je i bice boljih igracica belog sporta, bilo je i bice vecih, ali ti si bila i ostaces - jedna jedina, jedinstvena, ponos i dika Srbije! Devojka sa najlepsim osmehom.
Hvala ti sto si mi ugrejala srce ove hladne noci.
Svako dobro...

NoDigitron

pre 16 godina

Neka se WTA listom ne bavi oni koji se u to ne ratumeju. Jelena će preći Šarapovu, ali će Kuznjecova "preskočiti" Jelenu. Mislim da se to, posle poraza od Venus, već desilo. Jelena je na US Openu igubila nešto bodova, Koznjecova će dobiti dosta i naći će se na drugom mestu. Jelena ostaje treća na listi, a koja je na svetu, po kvalitetu, to je već solomonsko pitanje, neka svako odluči prema svom ukusu i savesti. A ja vam samo kažem da više vredi jedna "gren slem" titula, nego dve godine džodženja na trećem mestu famozne liste.

Serena Williams, realno i objektivno

pre 16 godina

Bravo Venus, igrala si za svaku pohvalu, servirala...samo si previse poklanjala poene neiznudjenim greskicama... Poen koji je Venus dobila u trecem setu backhand slice-om tacno pokazuje kakva je...kada se nameraci niko joj nista ne moze... JJ je ok igrala, ceo mec u defanzivi, cekajuci da Venus pogresi... sto se tice Venus, vodi protiv Henina 7-1 u seriji i trebala bi u finale... Samo da V.W.povrati pozitivan skor...a sto se tice lepote, posto je i to deo rasprave, Venus ima fantasticne manekenske noge(102 cm), lepo i SRAZMENO lice, extra stil tako da... znam po Bg-u par opticarsih radnji, za one koji smatraju da je... wherever...jj lepsa...Roll On Venus!!!!! Go Lindsay!!!!!!

Rale

pre 16 godina

Svaka cast Jeleni!!!
Tako se bori! Dala je sve od sebe, ali je Venus krenuo servis u trecem setu, da je prosto bilo neverovatno.
Mislim da bi i Federer imao problema protiv takvih servi.
Jedan od boljih meceva koje sam gledao! Steta.
Jeca samo da popravi servis i nema da joj bude ravne u svetu. Broj 1 zagarantovano.
Jos jednom cestitke na velikoj borbi!!!

SIMO

pre 16 godina

Jooojj kakav strasan mec.Top spin lobovi za teniske udzbenike. Sto li neuze kod 6:5 za tebe I 40:40 celindz ?Pa cist aut na njen servis!!!Toliko si lepa koliko si I dobro igrala.Venus samo zbog ubitacnog servisa koji je u kljucnim trenucima udarao u liniju ide dalje !3 : 3 ste mada si ti kompletnija od nje! FANTASTICNO KVALITETAN MEC.
BRAVO I za nasu publiku I bravo za JECU!
CARICA SI.

Dovla

pre 16 godina

Sjajan mec!!! Bravo za obe. Toliko cesto gledamo nezanimljive i slabo kvalitetne meceve u zenskom tenisu da je ovo bilo pravo osvezenje. Ne kompletno uzivanje za nas, na zalost, ali bar smo imali borbu do poslednjeg poena. Puno srece Noletu u nastavku.

Hvala ti, Jeco !

pre 16 godina

Jelena, odajemo ti priznanje na borbenosti, istrajnosti i odvaznosti.

Ziva i zdrava ti nama bila, 'a bice dana za megdana'.

Milan J.

pre 16 godina

Samo napred Jeco, odigrala si fantasticno i dala sve od sebe! Svi bi voleli da si pobedila ali plasirati se medju 8 najboljih na US open-u je veliki uspeh!

Alex

pre 16 godina

Nisam odavno bolji zenski tenis gledao.Atomski tenis.Sa ovakvim serviranjem Venis Vilijams bi bila i u muskih prvih 10.Zaista nevjerovatna igra Venus Viliams.Jelena je isto odigrala fenomenalan mec i imala onu sansu za brake milim na 4:3 u trecem setu ali je Venus fenomenalno odigrala taj poen.Sve cestitke za obje.

Nada

pre 16 godina

FANTASTICNA IGRA, NEzasluzen poraz! Nisam "strucnjak" kao mnogi komentatori meceva NASIH tenisera i ne pada mi na pamet da dajem savete sta "moraju da rade", odmosno sta im fali da bi postali prvi u svetu. Osim toga, nisam ni toliko "objektivna" da bih svaku pobedu nasih pripisivala greskama protivnika. Dakle, JELENA SVAKA TI CAST, ZASLUZILA SI DA POBEDIS, a za to je falilo samo malo vise srece, i uopste ne sumnjam da ti uspon na lestvici WTA predstoji (do broja 1). IGRAJ I UBUDUCE TVOJ PREDIVAN TENIS, RADUJ SE I TUGUJ NA SVOJ NACIN, OSTANI (FANTASTCNO) LJUDSKO BICE!
Kome te tvoje osobine smetaju, neka se i dalje prazni velicajuci svakog osim tebe. DA SI MI TI ZIVA, ZDRAVA I VESELA! Sta da ti drugo pozelim, kad sve imas: talenat, znanje i SRCE KAO KUCA!!!

Wogy,Australia

pre 16 godina

JECO...budi ponosna i pored poraza.Sigurno da je ovo bio najkvalitetniji duel i sigurno ce zadrzati taj epitet i na kraju US OPEN-A. Nepostoji velika razlika izmedju Venus i Tebe-tu i tamo po koji pojen i rezultat je mogao biti i drugaciji.

Sasa - TO

pre 16 godina

Bravo - Bravo - Bravo!!!
Tako se bore pravi sampioni. Samo je malo srece trebalo i rezultat je mogao da bude drugaciji, sto nebi bilo nepravedno. Takva borbenost do kraja (narocito posle 6:1 u drugom setu) je za shaku pohvalu i postovanje.
Ovoga puta je stvarno malo falilo za pobedu ali nece proci dugo do prvog grand slama.
Jelena moze da bude ponosna na svoju igru.

Darko

pre 16 godina

@Nado potpuno si u pravu da Jelena ima SRCE KAO KUCA ali dodao bih da njena mama Snezana ima SRCE KAO NEBODER !!Takav divan OSMEH nijedna rec ne moze da opise !!Kakvu unutrasnju lepotu poseduje ta zena pa to prosto zraci!!

Navijac

pre 16 godina

Napisah onaj prvi komentar be naocara pa ako moze ovaj da se ostampa umjeso prvog, manje je gresaka, mada vjerujem da ni ovaj nije bez greske


U ovakvim mecevima nema gubitnika. Velika je steta sto je ovogisnji zreb okupio gotovo sve najbolje teniserke u istoj grupi. Ovo je, za mene barem, bilo finale prije finala. Tesko da ce se ovakav mec ponoviti do kraja sampionata (mozda bi da igraju Henin-Jankovic). Jeleni i name ostaje da zalimo sto bas ona nije ta koja ide dalje.

Obadvije djevojke su bile malo nervozne u prva dva seta (Vinus i prvom a Jelena u drugom setu), ali je zato treci bio za teniske gurmane. Kod ovako ujednacenih rivala jedna preduga lopta odlucuje, sto se i pokazalo na kraju i odlucujuce. Jelena je vjerovatno ljuta na sebe sto je u produzetku napravila tri uzastopne neforsirane/neiznudjene greske i to je fakticki na kraju prevagnulo u korist Williams-ove. U svakom slucaju mec za antologiju.

Nezahvalno je pricati sada sto bi bilo kad bi bilo. Jelenin servis je danas takav kakav je. Preciznost je puno vaznija od brzine. Jelenina ostala igra je takva da lako moze da parira svakoj igracici na planeti osim mozda Heninovoj, koja je danas ubjedljivo najbolja.

Uostalom Jelena je daleko dogurala u zadnjih godinu dana, ako se sjetimo da je prosle godine do pred rimski masters turnir razmisljala da prekine sa igranjem.
Jeleni zelim da se dobro odmori, da pogleda i razradi snimke njenih meceva koje je igrala zadnjih 3-4 mjeseca. Volio bih da je vidim malo vise na mrezi, jer ima brzinu a i udarce za takvu igru. Takodje bih 'volio' da je vidim da smanji broj turnira jer se bojim da ce prerano doci do istrosenosti i umora. Ona jeste mlada, vitalna, brza i elesaticna ali stil njene igre (sa osnovne linije) ce joj vrlo brzo pocet pricinjavati poteskoca koje su Hewitt-a a ubrzo ce i Nadal-a (mada Nadal pocinje da igra malo vise na mrezi u poslednje vrjema) a bojim se i nasega miljenika, treceplasiranog na rang listi, dovesti u situaciju da ce provoditi vise vremena van nego na terenu.

Da ne pametujem vise, zelim Jeleni, kao uostalom i svim nasim teniserima, prvenstveno dobro zdravlje i srecu a ostalo kako oni sami zeljeli. Hvala im sto i mene u dalekom svijetu cine ponosnim na porijko.

Samo naprijed, do zvijezda.

Aleksandar

pre 16 godina

Svaka cast. Za razliku od Ane, takticki si je potpuno nadmudrila. Da je bilo malo vise srece i koncentracije u odlucujucim trenucima, u polufinale bi isla Jelena, jer je u celini mec igrala bolje. Bas mi zao

Ivan

pre 16 godina

Kad neko voli ono što radi/igra ne može mu se zameriti ništa. Baš ništa.
Al' mu možemo zavideti ili, pak, čestitati i aplaudirati i navijati da mu/joj tako bude još duuugo dugo.
Svaka čast Jelena!

ponosna

pre 16 godina

Jeco, svaka čas! Venus je imala ubitačne servise, ali je tvoja igra mnogo bolja. Iduće godine ima da je "ubiješ" svojom igrom. Kada se odmoriš i vratiš energiju, sve će biti u najboljem redu. Ponaosna sam jer si Srpkinja i jer si ti ponosna s tim. Samo naprijed...

Aleksandra CH

pre 16 godina

Zao mi je Jeco sto si izgubila,ja sam te vec videla kao pobednicu,i zaista su nijanse odlucivale,to jest,tvoja protivnica je imala vise srece u trecem setu!!!Mec sam pratila na jednom italijanskom programu,s obzirom da rts ne prenosi,bar ne za nas preko,TOLIKO SU JE KOMENTATORI HVALILI,DA JE ZAISTA BILA UZIVANCIJA SLUSATI IH I GLEDATI JECKU!!!Govorili su da je preslatka,da je draga,vesela,sa najlepsim osmehom,ma milina je bila slusati ih!!!Jecko obozavam te zato sto si svoja i bas takva kakva jesi,nemoj nikad da se promenis!!!!!!!!!

ponosna

pre 16 godina

Samo još nešto, moram da vas pitam, koja je Jelena od iduće sedmice? Jer sve što ste objašnjavali bilo je ako Jeca pobjedi pa ne znam šta je sada. Koja je po redu na WTA listi sada kada je izgubila četvrtfinale, a Kuznjecova(a jesu joj protivnice) ušla u polufinale? A šta ako udje u finale?

Arsenal forever

pre 16 godina

Svaka čast Jeleni. Bila je blizu pobedi, ali šta je tu je. Od ponedeljka druga na svetu, zasluženo.

Ostaje gorak ukus da su organizatori namestili žreb Šarapovoj, ali je pravda zadovoljena njenim ispadanjem. Šta reći, u drugom polufinalu igraju Kuznjecova - Čakvetaze.

Neutron

pre 16 godina

Svaka cast Jeci. Uradila je koliko je mogla. Protiv Venus, kad joj krene onako, niko iz zenskog tenisa joj ne moze nista. Ukapirala je to Jeca, pa je mudro cekala greske protivnice i za malo da ne upali taktika. Od ponedeljka nº2 na svetu.
Isto bih toplo pozdravio nase navijace na tribinama koji su joj dali podrsku bez kompleksa i uneli malo zivosti u ustovljenu tenisku atmosferu.

Dinke

pre 16 godina

Sta reci o mecu na cijem kraju sam u 04am ustao iz fotelje u kojoj sam gledao prenos i uplaudirao uprkos porazu igracice za koju navijam. Jednostavno, strasan mec, steta sto je neko morao da izgubi i sto je to morala biti bas Jelena.

Sto se wta liste tice, bez obzira sto nije usla u 1/2 i odbranila proslogodisnje bodove, Jelena sigurno preskace Sharapovu i od ponedeljka bi trebala biti #2 na WTA listi.

addave

pre 16 godina

Fenomenalan mech! Jeca je pokazala zasto je tu gde je! I zaista divan karakter, osmesi cak i u najgorim momentima, a i vidi se od koga je to naucila.

Zaista je velika, medjutim, fali samo jos malo da bude bas na mestu broj 1. Ali izgleda da je i popravila servis, u trecem setu je Venus nijednom brejknula! Svaka cast! Cini se da popravlja taj svoj najveci nedostatak.

Medjutim, mislim da je ipak bolja pobedila. Venus je odigrala maestralno u najtezim momentima, gadjala je coskove terena i pogadjala, onda kada se lomio rezultat. Jeca je u tim momentima igrala na njenu gresku. To je taktika koja se obicno ne isplati kada se igra sa velikim igracicama. U poslednjim gemovima nisam video ni jedan Jecin winer, ma cak ni pokusaj winera. U glavnom se branila i prebacivala, cekajuci gresku, shto joj se i osvetilo.

Mislim da je to ono sto mora da popravi ako hoce da ide koju poziciju vise. Nadam se da ce to uvideti, ne moze se do u beskonacno prebacivati i moliti boga da protivnik pogresi. A drugo, ovim nacinom igre jako rizikuje povrede, kako neko gore rece.

Ali, nadam se da ce pokusati to da popravi u igri, moguce je. Recimo, Henin je imala prilicno slab forhend, i tek poslednje godine je pocela da udara kako treba, bez spina, ravno, u trenucima kada ima sansu da napadne. Ranije je samo spinovala, kako god joj padne lopta. Vidi se ogroman pomak u taktici i tehnici kod nje, pa kada je ona mogla da izmeni igru u svojih 25 godina, onda valjda moze i Jeca u svoje 22.

Mislim, velika je Jeca i ovako, ali za broj 1 mora nesto da se menja.

BirgemBorg

pre 16 godina

Jeco, moras podhitno da ojacas servis. Inace to izgleda kao servis decaka od 10 godina. Posle toga niko nece moci da te skine sa prve pozicije. Sve najbolje!

Petar

pre 16 godina

Sta da se radi, vazno je da se maksimalno borila i izgubila posle velike borbe. Ovo cetvrtfinale je realno bilo kao polufinale, s obzirom da je drugi deo zreba bio mnogo laksi, pa su do cetvrtfinala prosle i neke malo slabije igracice od Jelene i Ane. Sada Jelena da iskoristi sledecih nekoliko meseci da radi na poboljsanju servisa, ima dosta vremena za to, pa da je sledece godine vidimo kao broja 1. I da pravi malo vece pauze izmedju turnira, da ne dodje do prevelikog zamora materijala.

mikan

pre 16 godina

Posto Jelena nije koka nosilja, tako i ne moze da bude nositeljka. Jos jednom Vam kazem da je to potpuno gramaticki nepismeno, jer je vec i sam Ivan Klajn rekao da nikako na primer ne moze da bude borkinja za ljudksa prava, ma koliko te zene to zelele da budu.

crystal

pre 16 godina

Poraz je sastavni deo tenisa. Na kraju meča na terenu je neko pobednik, a drugi igrač pobeđeni. Žao mi je što je Jelena u ovom meču ta koja je pobeđena. Njen život i karijera idu dalje. Možda nije imala baš puno sreće sa žrebo, ali šta je tu je.

Želim joj da napreduje i uživa u svom tenisu.

BRAVO JELENA

MojeImeNijeBitno

pre 16 godina

Manje više sve je rečeno u prethodnim komentarima. Samo da dodam da je prava šteta što u tenisu ne postoji nešto što se zove nerešen rezultat.Ovo sinoć je zaslužilo da bude nerešeno više od bilo čega u sportu što sam pratio u zadnjih nekoliko godina.

Daca

pre 16 godina

Hvala Jeleni i sve cestitke za odnos prema igri, za postovanje protivnice, za osmeh. Kompletna, divna mlada zena, licnost. I molba Vama. Da li znate sta je sa Jeleninim zvanicnim sajtom? Zasto su poslednje informacije iz 2006. godine?
Srbi iz Minska

Coa Boa feat Staniša Kalember

pre 16 godina

Pusto, pusto, pusto
mi je sve,
nema, nema moje Jelene
a i ti Ana
ja još sanjam tvoj lik
kad si otišla, na usnama mi ostao krik.

triton

pre 16 godina

Pa ovde nije pobedila bolja teniserka, već sirova snaga!Venus malo razmišlja a malo više besomučno udara.Jeca je za nju izmislila tenis i velika je šteta što se nije plasirala u polufinale.Da nije te bogom dane snage, Venus bi bila samo prosečna igračica...

Marko (Dorcol)

pre 16 godina

Statistika sa meca:
Jelena-17 osmeha i 4 aplauza protivnici
Venus - 0 osmeha i 0 aplauza protivnici

Kako je lepo imati srecno detinjstvo i zivot i van tenisa, bez obzira da li pobedjujes ili gubis.

Srbin

pre 16 godina

Svaka cast na borbi. Jankovic, Ivanovic i Djokovic je jedino sportsko sto je ostalo u nasoj drzavi.
Stojakovicu, Vujanicu, Rakocevicu, Krsticu i jos mnogi sto se suncaju na havajima samo jedna poruka, POGLEDAJTE JEDAN GEM I SHVATICETE KAKO SE IGRA ZA SRBIJU.

S.H.

pre 16 godina

Kakav mec! Kakva napetost.

Zao mi je sto ne pobedi Amerikanku kako bi zacepila usta onim americkim komentatorima sto su te na pocetku otpisali:
-Who do you think is going to win?
-Venus. I'm sorry, but Venus is just a better player.

Bas mi je zao. Inace, fantasticna borba, svak cast Jelena. Kakvi lobovi, pa ono se ne vidja cesto.
Ali ni oni servisi od Venus. Pa neke ni supermen ne bi vratio. Svaka cast Jelena sta si sve vratila.

Ali ako cemo da trazimo mali prolaz ka resenju, mislim da je sansa bas tu bila sto je nije isao servis, i da je to jedno mesto koje je Jelena mogla bolje da odigra - malo manje srednje dubokih lopti po sredini terena, malo vise setanja; svaku malo plicu loptu Venus je napala i sasekla. A kad je umoris Venus ne moze ni onako da servira. A druga sansa je u tome sto nisu Venusine plitke lopte napadnute odlaskom na mrezu.

Posle opena, Jeca da se baci na vezbanje servisa i izlazenja na mrezu nece joj biti ravne.

Samo napred.

Pedja

pre 16 godina

Samo joj prokleti servis fali za reket broj jedan.
Jedina je koja nema as na turniru....
Servis da popravi i eto nje kao br1. Totalno kompletna igracica. Forhend, bekend, upornost, snaga... sve ima

feelIt

pre 16 godina

Sto se tice plasmana stvari stoje ovako

JJ 3429-314+250= 3365
Kiznetsova 3176-96+450= 3530 + ...

Kuznetsova je dakle prestigla JJ samim prolaskom u 1/2 finala,a moze jos da se odvoji plasmanom u finale i evntualnim trijumfom...

Jeleni se ne moze nista zameriti,igrala je odlicno i kao sto je neko vec rekao...odlucile su nijanse..
Donja polovina zreba je bila neuporedivo slabija,sto je nekim teniserkama omogucilo lagani prolazak...
U svakom slucaju mozemo ocekivati da ce JJ ubrzo doci do pozicije br.2

Dusan,Beograd

pre 16 godina

Odlicna igra i mec.Jelena je pokazala jos jednom borbeni duh ali protiv muskog servisa nije se moglo.Ne treba da zali samo da nastavi ovako i bolje.