Polovnjak

Sreda, 05.09.2007.

15:47

Peugeot 206 1.4 HDI

Izvor: B92

Peugeot 206 1.4 HDI IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

Damir Dedić

pre 3 godine

Automobil je odličan, startan, mali potrošač (4,1 - 5,5 l na jačem gasu), ima dobro među ubrzanje. Mnogo jače ale od automobila sam ostavljao iza sebe,max brzina 170 km/h u petoj pri 4500 o/min. Vozim ga već nekih 100 000 km i nikakvih problema nisam imao sa motorom i menjačem, osim čišćenja EGR ventila. Redovni servisi su obavezni. Motor suv kao barut. Mana je torzija i vešanje, prosto nije za naše puteve. Ukupno je prešao 200 000 km i morao sam da mu menjam torziju. Dobar i pouzdan automobil, za grad idealan, mali i pregledan. Ume da bude nezgodan za vožnju po snegu i ledu pri većim brzinama jer je lagan i hoće da zanese zadnji kraj ukoliko niste pažljivi. Inače izvlači uz svako brdo bez problema.

marijana

pre 9 godina

imam problem sa pezoom 206,110 kubika.bio je na dijagnostiku i pokazalo je da nema problem ali nece da upali,kada upali posle 10 min se ugasi i onda mu treba sat vremena da ponovo upali.ako neko moze da mi pomogne bila bih mu zahvalna.da li neko zna koji deo mu je problem?

Nenad

pre 11 godina

Jednom vozio.Sticajem okolnosti uzeo sam ga sa 76000 i sve je ok bilo do nekih 110000 a onda do 130000 kvar za kvarom,torzija,ramena,dizne,lamela proklizava,lezajevi se cuju,homokineticki zglobovi da nepisem vise.Nisam ima problem sa elektronikom sem sto su mi sijalice stalno crkavale, vesanjem, volanom i kocnicama.Mehanika im je strasno osetljiva.Motor trosi kao upaljac al mu je crkla ona drukalica koja je kostala sa ugradnjom 130 eur.Sve pare mi izjede.Tako mi i treba kad sam uzeo auto zbog lepote,daleko najlepsi u klasi.A lepota kosta.Bio je kod mene godinu ipo i koristio sam ga za posao 1.4 Hdi.Posle sam uzeo Punta 1.3 Mjet vozio do 230000 hiljada i preporodio se a ni jedan sraf da nisam menjao sem servisa na 210000 to jest lance.Sad isto vozim auto iz Fiat grupacije Mjet i prezadovoljan sam.Ne kazem da je Peugeot los ali ima boljih.

edo brkic

pre 11 godina

ja vozim pezo 206 1.4 hdi vec 10 godina. novog sam kupio i za 10 godina samo sam morao da radim torziju sto me kostalo oko 80 km trosi ko upaljac auto je za 10 samo ga treba cuvati i redovno servisiratii

Vlado

pre 12 godina

Postovani,
pre dva meseca bio sam u Veranu da pogledam 206 1.4 HDI.nadovezujem se na vasu gore navedenu pricu i moram da kazem da se neslazem sa vama.
Naime,njhove polovne 206 ice su vozili agenti Grand kafe i na njima je bila ona reklamna folija,koja je dundjerski skinuta,na mestima ostrugali farbu.Vozila uopste nisu odrzavana kod Verana jer sam(na vozilu koje sam hteo da kupim)primetio da je krilo radjeno,vezni lim kriv i nije pogodjena nijansa boje,u gepeku puno blata ispod tepiha,negde pusta.Kad se skine poklopac motora ono bukvalno za prst skrame,otiso dihtung ko zna kad.Kad se pogleda cena od 5500 to je po meni puno,jer treba sigurno uloziti jos 1000 eura.A takodje napominjem da nije isto kad auto predje kod nas 80000 km po nasim putevima nego npr.u Sloveniji 120000 km.Uvek sam za uvoz ili kupovinu od fizickog lica kod nas nego ova varijanta.
Ovom prilikom hvalim Verano servis jer servisiram svoju 106 icu i zadovoljan sam.
Pozdrav

Slobodan

pre 12 godina

Pre mesec dana kupio sam pežo 206,2006 godište.(prešao 90000)Hteo bih da proverim na sajtu njegove podatke ali mi nije jasan način registracije na public.servicebox.peugeot
NA KOJU ADRESU SE VRŠI PRVI PUT REGISTRACIJA jer na http://public.servicebox.peugeot.com/do/recupCodesConnexion#
mi stiže poruka
Ne poznajemo račun za ovu e-mail adresu.Molimo provjerite unijete podatke.
UKOLIKO NEKO MOŽE DA POMOGNE NEKA MI OBJASNI POSTUPAK.HVALA

Muhamed Memović

pre 12 godina

Vozim 206 xr 1.4 2001,i mogu reći da je stvarno dobar i startan,prava gradska zujalica,dešavaju se povremeno sitni kvarovi, al reši se.Sredio sam torziju i mogu reći da je auto sasvim bolji.Tako da ga toplo preporučujem svima ko bi želeo da ga kupi,

stefan

pre 12 godina

imam pežo 206 i sad ga prodajem dobar auto, ali vozim relaciju do zagreba, ljudi to su mala kola malo trose nema sta ali ovi putnici nazad se ukoce , nema bez benzinca ništa pa još na plin nemogu iza rijeke. nikog da obidjem braco slaba kola .jedino lako se prodaju p

dragan

pre 13 godina

Znate onaj vic sto se zavrsava sa "on nikada nije pio jogurt" - Pezo je odlican auto, pod uslovom da nikada nije video ovlasceni servis. To je malo teze ako sada kupite novi auto. Davno, kupio sam novi 205, ovlascene servisere videh jednom u jednogodisnjoj garanciji, i posle jos jednom probah kod i danas ovlascenog servisera. Na srecu imam rodjaka automehanicara (neovlascenog). Tamo i cuvena torzija moze da se resi pametno - u svakom slucaju nemojte sacekati da se lezaj raspadne. Iako mi je taj Pezo (22god, 230k kilometara uglavnom gradske voznje) kojega i danas vozim po gradu "ponos i dika", kupih novi korejski auto.

s@le

pre 13 godina

planiram da kupim pezo 206 1.4 hdi 2007 god,polovan,presao oko 70000km,cena 6000 eura...zanimaju me komentari vlasnika ovog automobila,zamerke,prednosti i uopste o automobilu...hvala unapred

Mange

pre 13 godina

Glavna zamerka Pežoa 206 je zadnja torzija a to niko ne pomenu. Jednostavno, promašaj neverovatan. I stari renoi su imali torzionu osovinu pozadi ali ona je bila otporna.
Kad propadne prospu se igličasti ležajevi, točkovi dobiju vidno veći negativan nagib a vozilo postaje opasno za vožnju. Svaki ima problema sa torzijom i u našim uslovima ne može da izdrži 100 000km. Reparaciju rade svakakvi i svakojako i košta reda 300-600€ a u zavisnosti od rad izdrži 20-50 000km.
Prednji trap je jako osetljiv na naše puteve. Česte su havarije menjača i poluosovina. Elektronika je takođe osetljiva.
Pozitivna strana je HDI koji trpi i lošije gorivo, za razliku od DCI, a razlog je takođe 1 generacija komonrejla i neisforsiran motor (mala snaga iz 2L).
Benzinac 1.4 je zaostao u razvoju, mnogo troši.
I na kraju, uvek bi izabrao pre klija 2, nego 206.
I savet za sve koji kupuju, da dobro obrate pažnju na zadnju torzionu osovinu.

blabojzna

pre 13 godina

Što se tiče 1.4 HDi motora, mislim da je bolja varijanta sa Bosch ubrizgavanjem jer se mogu za relativno male pare reparirati injektori, doduše u zavisnosti šta ode. Ne bih se složio da ovo nije izdržljiv motor. Za normalnu svakodnevnu vožnju je sasvim upotrebljiv. Opet zavisi ko šta očekuje.

sasa

pre 13 godina

Zanima me generalno sve u vezi 206-ce 1.4 hdi jer planiram u skorije vreme da kupujem mali gradski auto,on bi mi najvise odgovarao ali sam procitao da motor i nije bas izdrzljiv i da ima problema sa nekim simens diznama(mislim da sam tako procitao),koje kad se pokvare moraju da se kupe nove,a jedna kosta 320e. ?

Nikola

pre 13 godina

E ovako,vozio sam 2 godine Clio 1.5 dci 2002god. i 2 god. 206 2.0 hdi,peugeot je u svemu bolji,jedina mana je prednje vesanje koje sam za 2 godine menjao 2 puta rame i potrosnja koja je kod Renoa bila 4.5 a kod 206-ce 6.5,kod clia kad vam odu dizne poklonite auto ili platite 1000 eura,u svakom slucaju je pezo bolji auto,upravljiviji na volanu nije mekan kao klio,bolje kocnice,i karoserija se manje uvija

Libe

pre 13 godina

"Isplativo rešenje može biti u zavisnosti od okolnosti, kupovina automobila u inostranstvu. Tom prilikom, za preporuku je pozvati Verano servis koji daje informacije o poreklu vozila, poseduje bazu podataka gde se mogu proveriti brojevi šasije i motora, da li ispunjava Euro 3 propise, kada je vozilo proizvedeno i njegova prva registracija, originalna boja, čak i dimenzije pneumatika."

Za sve koji kupuju auto u inostranstvu preporučujem da uopšte ne zovu VERANO da bi proverili auto.
Sve to mogu i sami da urade na public servisu peugeot-a.
http://public.servicebox.peugeot.com
Registracija je vrlo prosta, a nakon izvrešene iste i logovanja jednostavno u polje VIN/VIS ukucate poslednjih 8 cifara serijskog broja šasije i dobićete detaljne informacije o automobilu uključujući i datum ulaska u garanciju.
Pored tog odeljka, koji je besplatan, možete pristupiti i odeljku plaćenih usluga i proveriti npr. incidentne situacije u garantnom roku(ako ih je bilo).

tomislav

pre 14 godina

pozdrav svima. ja sam automehanicar i radim u pezoservisu ,nije vrerano. ovako,pezo 206 1.4 hdi trosi kao upaljac, odlican motor . pezo 206 1.1 benzin isto dobar motor ,vrlo. pezo 207 nikako nekupujte ako je bmw motor u njemu, jako ali jako losi .bmw motori se nalaze i u nekim 308. znaci ako ce te pezo onda obavezno pitajte ciji je motor u tim modelima 207 i 308. svaka cast svakom ali u ovo sam siguran . i imajte na umu da kvarove i potrosnju goriva prouzrokuje nase lose gorivo.

damir slijepcevic

pre 15 godina

Kupio sam 206 1.4 benz, sa predjenih 63.000 koji je kupljen i servisiran u Veranu, vojvode stepe. na 60.000 su mu zamenili plocice, a onda sam ga je doveo na redovni servis na 70.000 gde su mu ustanovili da su diskovi izlizani? plocice pojedene? i jos sto/sta sto je kostalo 20.000 dinara. a NAJGORE od svega sto je sad GORI nego pre servisa, kocnice skripe, prednj levi tocak se grije, te sam ga vodio kod druga da ga spedjuje.
ZBOGOM Verano profesionalci/ovlasteni serviseri!

Goran

pre 15 godina

Pezo 206 je dobar ali do 150 000 a posle bez od njega kako znas i umes.Kad pocnu delovi da crkavaju pa ima da te kosta ko nov pezo 206.A ovi sto kude golfove mogu im samo reci jednu stvar: U Srbiji postoje vozaci koji su vozili golfa, koji ga voze i koji ga zele kupiti a nemaju pare...Tako da kad raspravljate o pezou nemojte da mesate golfa u to jer svi sve i jedno auto porede sa golfom jer su ogorceni zbog njegove cene i stalno sa svojim nekim tamo ljubimcima obaraju rekorde u kilometrazi pa odmah porede sa golfom...Sve u svemu golf je u svojoj klasi najbolji i tu nema govora a sto se tice pezoa 206 ja i ortak i jos gajba piva i to je sav njegov prtljazni prostor...

frenki

pre 15 godina

Vozio sam pet godina (kupio sam novu) 206-icu, 1,4 (benzinac) i presao 100.000 , od kojih 50.000 na otvorenom. Ja sam toliko imao problema sa tim autom, da mogu knjigu da napisem. Odrzavanje je vrlo skupo, a servis neprofesionalan (prvo Dzelmas a zatim i Verano)da sam jedva cekao da se resim auta. Auto odlican sto se tice voznje, lezanja na putu, nagla kocenja i ostalo. Ali kvarovi...Slobodno me kontaktirajte na ferenc011@gmail.com za pojedinosti. Nikada necu vise kupiti "francuza". Sada vozim Toyotu i "sipam i ne mislim".Zivotna misija mi je da prenosim moje negativno iskustvo o Peogeotu 206.

Petronije

pre 15 godina

@ Daca i Miodrag:
Peug 1.4; na stranu prelep dizajn, udobnost, potroshnja...ja i dalje bistrim pouzdan servis u Bg - u tom grmu lezi zec s Peugeot-ima.
Uskoro moram da menjam zupcasti, i sva iskustva cu preneti. Pozz

vojkan

pre 16 godina

Vec sest godina vozim 1.4 HDI. Besprekoran u svojoj klasi. Za predjenih 114000 km nista nije zamenjeno od delova, samo kocione plocice kod 105000 km. Kod voznje od 110 km/h potrosnja 4,5 l, a pri voznji od 170 km/h potrosnja je 6,5 l. Zvucna izolacija bolja nego kod Golfa ili Touran-a. Sto se komfornosti tice, na zadnjim sedistima je zadovoljavajuca za svoju klasu, a na prednjim mesta ima kao kod golfa IV.
Svaka cast za Peugeot. Ovo je auto koji je bolji i lepsi od svakog modela u njegovoj klasi (corsa, punto, fiesta itd.)
Mislim da je unutrasnjost svakog "francuza" lepsa i elegantnija od svakog "nemca" iako zivim u nemackoj.
Preporuka: ako ste u mogucnosti da kupite ovaj model, nema dvoumljenja, sigurno necete pogresiti!!!

@Marija

pre 16 godina

Prica o kvalitetu "japanaca" je realna - znam iz licnog iskustva. Zato imaju, po meni, nerealno visoku cenu... I zato bih pre kupio polovni 206 nego jaris. Ustvari, ja sam kupio punta!
Pozdrav,
Mirko

Marija

pre 16 godina

Da li biste pre kupili 206cu 2003. godiste sa odlicnom opremom ili prosecnog Yarisa 2001. godiste? Koliko je realna prica o kvalitetu japanskih vozila i koliko je realno da se 206ica cesto kvari?

Vlajić Slobodan

pre 16 godina

Samo mogu da potvrdim da je P206 i nakon 10 godina zadržao sve kvalitete i da je još uvek konkurencija autima srednje klase,Mislim da je on uzor svim drugim velikim imenima A.Industrije i da svi pokušavaju da liče na njega.Idealan je za lepši pol jer je nežan i atraktivan u isto vreme.

zika

pre 16 godina

za Dekija. proverite da li je negde popustio neki spoj na dovodu goriva (falsh vazduh) i sve selne koje drze creva.

ugodnu, pouzdanu i sigurnu voznju!

sasa

pre 16 godina

E ovaj sto hoce da menja Golf 5 za pezo 207 je najveci kralj. Vecu glupost nisam cuo. Pa ja moju cetvorku 1.9 TDI nebi dao ni za 308 a kamoli i novu peticu.

Deki

pre 16 godina

Imam problem sa 206 1.9D 2000 godiste jer kada je hladan upali odmah, ali nakon par sekundi ugasi, nakon cega duze vergla da bi upalio. to se desava samo kada je hladan motor. Ima li neko predstavu koji je to kvar???

Dejan

pre 16 godina

Planiram da kupim 206 ,posto ga je kupio moj drug,provezli se malo i extra je stvarno nema mane ali ne znam od koje godiste su euro 3 motori ja bih vam bio zahvalan kada bi ste mi rekli


Unapred hvala :D

nemanja

pre 16 godina

Vozim 206-cu vec 4 godine,kupio sam je novu u veranu x-line 1.1,ono sto joj fali je sigurno klima ali to je jedna druga prica.Ono na cemu bih joj zamerio a to je sledece:kraci i precizniji hod menjaca,laksi servo i nista vise.Presao sam sa njom 50.000 i promenio samo rame za 3500din,sto priznajete nije skupo.Kada sam ga uzeo bio sam skeptik jer sam pre vozio bmw(razlika zar ne),sve sto vise provozam neka novija kola u klasi sve vise vidim koliko je 206 dobor,ali sigurno nije bolji od nemaca(polo,korsa,fabia) koje sam vozio.Naravno ovo je siguran i proveren auto pre svega za one koji vise vole izgled a ne tehniku.Na parkingu je najlepsi.poz za sve 206-ce koje krstare elegantno i sa stilom kroz nas grad!

nebojsa mileusnic

pre 16 godina

I mene bi veoma zanimao komentar-misljenje o karavan verziji jer je prilicno redak a nekako mi vise odgovara(imao sam golfa 3 karavan)

Robert

pre 16 godina

Pošto vidim, da je forum još uvek aktivan, pitao bih za mišljenje cenjenog auditorijuma u vezi karavan varijante modela 206. Primećujem da je prilično redak model, ali se nadam da će se ipak naći neko ko ima takav auto ili da je čuo neki komentar u vezi njega. Unapred zahvalan.

Sebastian L.

pre 16 godina

Za Ryan Giggs-a - moze biti da ti je "otisao" senzor broja obrtaja ili motorcic samog obrtomera - ako je ovo drugo u pitanju repariranje table bi trebalo da te kosta ~25eura - toliko je mene kostala popravka u jednoj autoelektronicarskoj radnji ispod bazena 11.april na Novom Beogradu. Inace, ovaj kvar na tabli je relativno cest kod 206-ica, ali je bitnije da im je elektronika motora manje kvarljiva od elektronike table ... Navozices se ti jos dugo dugo vremena sa tim autom ... :)

Rayan Gigs

pre 16 godina

Postovanje. Ponosan sam vlasnik jednog sivog Peugeot-a 206 i imao bi jedno pitanje za imaoce istih. Naime, radi se o tome da mi je "crkao" obrtomer i zanima me da li neko mozda zna sta bi to moglo biti?

D C

pre 16 godina

U vezi sa veshanjem. Ja posedujem upravo ovakav 206 sa testa osim sto imam ugradjen i ABS. Ne razumem komentatora koji kaze da 206 nema dobro veshanje. To je Peugeotu uvek bila jaca strana. Ja moj 206 vozim prilicno oshtro i u krivinama ide kao po shinama, body roll je apsolutno minimalan. Auto je stvarno odlican, i steta sto u tekstu nije pomenuto kako je unutra tih. Nivo buke i vibracija u 206-ici sa na hdi motorom je u rangu najfinijih malolitraznih benzinaca. Mene tek posebno impresionira sto ovaj auto, iako po dimenzijama gradski, fenomenalno se ponasa na putu i ne zamara pri duzim putovanjima. Ja uredno vozim 150 km/h i on to sa lakocom podnosi, kao da ide 80. Svaka cast Peugeotu.

Borivoje

pre 16 godina

Jos nista nisam odlucio. Ali mozda uzmem i opel corsu C. Verovatno ako kupim nekog francuza to ce biti 206. Dosta vise mi se svidja od clia a po komentarima vidim da clio nije ni kvalitetniji od 206.
Hvala na savetima. Pozdrav

carobnjak

pre 16 godina

@tommy
Pa ti onda uporedi samo Corsu C sa 206, tek tu je Corsa gubitnik :)
Malo pazljivije citaj tudje komentare!

@Borivoje
Sta si na kraju izabrao?

tommy

pre 16 godina

Carobnjak je pravi carobnjak pa zbraja babe i zabe to jest corsu a, b i c a Peugeot 206 je jedan jedini, sta bi bilo kada bi sabrali 206, 205, 104... E sad dali je bolji 206 ili Clio, mozda stvar ukusa a Clio je ipak ruzniji ali se oseca u voznji kao da je pola klase veci, svi Peugeoti i Citroeni u voznji imaju neki mekani osecaj koji se nekom svidja a nekom ne a Renaulti imaju neku nemacku tvrdocu i zato se i odlicno prodaju na nemackom trzistu dok cenu zadrzavaju otprilike podjednako, losije od nekih nemaca a bolje od italijana...

carobnjak

pre 16 godina

Upravo Opel slavi Corsin jubilej- za 25 godina proizveo je 8 miliona primeraka, dok je 206 za nepunih godina premasio 6 miliona. Mislim da je to najbolji argument, brojke ne lazu! Ipak vecina kupaca zna sta je najbolje :)

Borivoje

pre 16 godina

Molio bih za iskeren savet. Planiram da kupim polovan automobil ali ne bih dao preko 6000 eura.
Sta mislite da li je reno clio dobro resenje ili ne. Molio bih vas i da mi date vas predlog. Pozdrav i unapred Hvala

carobnjak

pre 16 godina

6 miliona primeraka ?!? Pa zar to nije dovoljan argument? Jer ima neki model iz klase koji mu se bar priblizio? Mislim da nema :)
Bravo za 206!

Bokasa

pre 16 godina

Koje god Pezo vozilo da kupite, treba obratiti paznju na servisnu mrezu.
Sa Verano servisom neka vam je bog na pomoci: skupi, neprofesionalni, arogantni...

Timer

pre 16 godina

@Bojan
Astra i 206 nisu ista klasa vozila pa se ne mogu porediti.
@Mx
Iz mog iskustva mogu reci da automobili koji su presli preko 150000km ne mogu dobiti generalnu procenu jer su usled razlicite eksploatacije (i odrzavanja)u sasvim razlicitom stanju u odnosu jedan na drugog.Drugim recima moze biti solidan ili totalni krsh.To vazi za apsolutno sve proizvodjace.

Bojan

pre 16 godina

Pa sto se tice vjesanja (to je u sustini sporedna stvar u ovom slucaju) imamo astru g kao glavno auto i to nam je da tako kazem nekakvo mjerilo udobnosti i sigurnosti. Pezo mi se nekako previse naginje i daleko je od toga da u njemu imam osjecaj sigurnosti i stabilnosti kao u astri. U sustini kada smo provozali nekoliko auta iz te klase koja su bila u okviru finansijskih sredstava koja smo bili spremni da odvojimo, slozili smo se da mnoga od tih auta prilicno zaostaju za onim na sta smo se sa astrom navikli, a astra je jedno da tako kazem prosjecno auto koje se ni po cemu posebno ne izdvaja.

Markan

pre 16 godina

Vec dve godine vozim 206 SW 1.4 X-line (benzinac) i zaista sam prezadovoljan njime. Presli smo preko 75.000 zajedno po svakojakim putevima, i po zapadnoj Evropi i po raznim nasim zabitima, i svuda se automobil ponasao kao da je kreiran bas za takav put. Cak se, pomalo paradoksalno, najslabije pokazuje u -gradskoj voznji.

zoran

pre 16 godina

Imam sam 206 HDI i posle golfa II 1.6td izgledao mi je zaista catrski ali kada sam provozao Grande Punto 1.9jtd imam zelju da ga promenim.

Igi Pop

pre 16 godina

Kupio sam 206 1.4 benzin u Svajcarskoj pre dva meseca. Odlican auto. U pocetku sam bio skeptican, pricali mi razni ljudi kako je skupo odrzavanje, kako nije nesto... Nakon predjenih 2000 km (1300 sta sam ga dovezao iz Zeneve), odusevljen sam. Auto je idealan za grad, minimalan prostor za parking, startan je, trosi u prihvatljivim granicama. Odusevio me na auto putu, ponasa se kao mnogo veci automobili, veoma je stabilan, kocnice su odlicne, rupe i neravnine na putu se ne osete (u poredjenju sa Golfom 3 i Vektrom , koje sam vozio ranije)Izolacija je dobra,buka smeta tek kada dobro predjes preko 4000 obrtaja.Unutrasnjost mnogo kvalitetnija u odnosu na konkurenciju (Npr. punto je unutra go i pruza osecaj kao da sedis u konzervi, ali priznajem da se sa 1.9 jtd mnogo dobro vozi) Jedino je sediste kratko, pa se na duzim voznjama vise zamaram.Nervira me i papucica gasa koja je previse uska, ali to se da resiti.Nazad nema mesta za glavu ako si preko 1,85, sto je 10 cm vise od srpskog proseka, tako da je to prihvatljivo. Servis jos nisam odradio u BGD, u Verano necu ici iz principa, jer list papira, koji pokazuje da ispunjavam EURO 3 kosta 100 eura, ej 100 eura za 2 min posla! U Zenevi(granici se sa Francuskom) su inace delovi delovi DZ u odnosu na Golfa i sl.

Mx

pre 16 godina

"Testirani Peugeot 206 1.4 HDI iz 2005. godine ... prešao je 83642 kilometara"
- Zamolio bih vas da ne testirate polovnjake koji imaju manje od 120-130 hiljada pređenih kilometara jer malo ko od nas ima sreće ili novca da dođe do automobila sa samo 80 hiljada km. Ako već pišete o polovnjacima, onda ne bi smeli pisati o polovnjacima koji imaju manje od 130 hiljada km jer kod nas se najčešće takvi polovnjaci uvoze (zvanično imaju oko 130 hiljada km a ne smem ni pomisliti kakvo je pravo stanje).

Bojan

pre 16 godina

Nedavno sam trazio polovna auta, i 206 je bio u izboru. Na zalost po neke od miljenika ovog modela, mi svi u porodici smo apsolutno ravnodusni u odnosu na ovo auto. Spolja izgleda dobro ali mu je unutrasnjost dosta losa, vjesanje mi ne odgovara, ima malo prostora i skucen je (stojadin ima vise prostora za noge). Motor je posebna prica, doduse probali smo drugi slabiji motor, medjutim i motor i mjenjac i kocnice ne ostavljaju neki poseban uticaj. Za taj novac mogu se naci bolja kola, prijatnija za voznju.

Saki

pre 16 godina

Kako mislite da se do 1/4 moze sipati obican dizel??? U HDI motore NE SME da se sipa obican vec samo evrodizel inace odose dizne i katalizator.

206

pre 16 godina

Vozio sam 206 tri godine. Presao 70.000 km bez ikakvih problema. Osim obaveznog servisa, nikada nista nije falilo. Najskuplji servis je bio 6.000 dinara.

Danas vozim Golf 5. Za, do sada predjenih, 75.000 km dva puta sam menjao pumpu benzina. To kosta 30.000 dinara. Redovan servis je 12-13.000 dinara, ali se nikada ne izadje bez 20.000 jer "uvek ima nesto, pa ako hocete...".

Dizne, ako vam, ne daj boze, riknu, spremite 100.000 dinara za sva 4 komada.

I sada neka mi dodju VW ljubitelji i "znalci" iz auto-industrije. Ali prethodno neka uplate 20.000 dinara. Da ih polako navikavam na VW...

Inace planiram da zavalim ovu peticu uskoro i da se ponovim pravim automobilom. 207, npr...

Mr. Spock

pre 16 godina

Vozim upravo jedan takav, doduse iz 2003. godine. Presao sam sa njim 45.000 km i prezadovoljan sam. Potrosnja mu je zaista minimalna (5 l/100 km npr. na putu za more), veoma je udoban i startan. Zvucna izolacija mu je takodje veoma dobra za tako mali automobil. Sjajan "Francuz"!

MARKO-VW

pre 16 godina

Brat je vozio tri godine 206
1.9D ( obicni iz 405 ).
Na motor nije imao zamerki, stvarno je sluzio besprekorno.
Ono sto nije valjalo jeste servo pumpa koja je otkazala i nova je 650 evra. Ne daj Boze da pregori sijalica, najiskusnijim majstorima treba i dva sata za zamenu iste ! ! ! Inace, auto je prosecnog komfora, malo su manja sedista, ali je preglednost dobra. I kvalitet unutrasnjeg prostora je mogao biti bolji, napominjem da je auto iz 1999. tj. medju prvim serijama, verovatno je to bolje u kasnijim modelima.
Sa Verano Motors-om smo imali losa iskustva - sajla za kvacilo je otkazala i ona kosta 30 evra, rekli su nam da stize za tri dana, a cekali smo citav mesec, jos su nam naplatili tu sajlu 50 evra ! ! ! Vrlo profesionalno . . . Sve u svemu, zahvalan i korektan auto, koji je apsolutno zasluzio svoju popularnost, zbog koje ce se i proizvoditi do 2010.

206

pre 16 godina

Vozio sam 206 tri godine. Presao 70.000 km bez ikakvih problema. Osim obaveznog servisa, nikada nista nije falilo. Najskuplji servis je bio 6.000 dinara.

Danas vozim Golf 5. Za, do sada predjenih, 75.000 km dva puta sam menjao pumpu benzina. To kosta 30.000 dinara. Redovan servis je 12-13.000 dinara, ali se nikada ne izadje bez 20.000 jer "uvek ima nesto, pa ako hocete...".

Dizne, ako vam, ne daj boze, riknu, spremite 100.000 dinara za sva 4 komada.

I sada neka mi dodju VW ljubitelji i "znalci" iz auto-industrije. Ali prethodno neka uplate 20.000 dinara. Da ih polako navikavam na VW...

Inace planiram da zavalim ovu peticu uskoro i da se ponovim pravim automobilom. 207, npr...

Mx

pre 16 godina

"Testirani Peugeot 206 1.4 HDI iz 2005. godine ... prešao je 83642 kilometara"
- Zamolio bih vas da ne testirate polovnjake koji imaju manje od 120-130 hiljada pređenih kilometara jer malo ko od nas ima sreće ili novca da dođe do automobila sa samo 80 hiljada km. Ako već pišete o polovnjacima, onda ne bi smeli pisati o polovnjacima koji imaju manje od 130 hiljada km jer kod nas se najčešće takvi polovnjaci uvoze (zvanično imaju oko 130 hiljada km a ne smem ni pomisliti kakvo je pravo stanje).

tomislav

pre 14 godina

pozdrav svima. ja sam automehanicar i radim u pezoservisu ,nije vrerano. ovako,pezo 206 1.4 hdi trosi kao upaljac, odlican motor . pezo 206 1.1 benzin isto dobar motor ,vrlo. pezo 207 nikako nekupujte ako je bmw motor u njemu, jako ali jako losi .bmw motori se nalaze i u nekim 308. znaci ako ce te pezo onda obavezno pitajte ciji je motor u tim modelima 207 i 308. svaka cast svakom ali u ovo sam siguran . i imajte na umu da kvarove i potrosnju goriva prouzrokuje nase lose gorivo.

Bokasa

pre 16 godina

Koje god Pezo vozilo da kupite, treba obratiti paznju na servisnu mrezu.
Sa Verano servisom neka vam je bog na pomoci: skupi, neprofesionalni, arogantni...

vojkan

pre 16 godina

Vec sest godina vozim 1.4 HDI. Besprekoran u svojoj klasi. Za predjenih 114000 km nista nije zamenjeno od delova, samo kocione plocice kod 105000 km. Kod voznje od 110 km/h potrosnja 4,5 l, a pri voznji od 170 km/h potrosnja je 6,5 l. Zvucna izolacija bolja nego kod Golfa ili Touran-a. Sto se komfornosti tice, na zadnjim sedistima je zadovoljavajuca za svoju klasu, a na prednjim mesta ima kao kod golfa IV.
Svaka cast za Peugeot. Ovo je auto koji je bolji i lepsi od svakog modela u njegovoj klasi (corsa, punto, fiesta itd.)
Mislim da je unutrasnjost svakog "francuza" lepsa i elegantnija od svakog "nemca" iako zivim u nemackoj.
Preporuka: ako ste u mogucnosti da kupite ovaj model, nema dvoumljenja, sigurno necete pogresiti!!!

zoran

pre 16 godina

Imam sam 206 HDI i posle golfa II 1.6td izgledao mi je zaista catrski ali kada sam provozao Grande Punto 1.9jtd imam zelju da ga promenim.

Saki

pre 16 godina

Kako mislite da se do 1/4 moze sipati obican dizel??? U HDI motore NE SME da se sipa obican vec samo evrodizel inace odose dizne i katalizator.

frenki

pre 15 godina

Vozio sam pet godina (kupio sam novu) 206-icu, 1,4 (benzinac) i presao 100.000 , od kojih 50.000 na otvorenom. Ja sam toliko imao problema sa tim autom, da mogu knjigu da napisem. Odrzavanje je vrlo skupo, a servis neprofesionalan (prvo Dzelmas a zatim i Verano)da sam jedva cekao da se resim auta. Auto odlican sto se tice voznje, lezanja na putu, nagla kocenja i ostalo. Ali kvarovi...Slobodno me kontaktirajte na ferenc011@gmail.com za pojedinosti. Nikada necu vise kupiti "francuza". Sada vozim Toyotu i "sipam i ne mislim".Zivotna misija mi je da prenosim moje negativno iskustvo o Peogeotu 206.

MARKO-VW

pre 16 godina

Brat je vozio tri godine 206
1.9D ( obicni iz 405 ).
Na motor nije imao zamerki, stvarno je sluzio besprekorno.
Ono sto nije valjalo jeste servo pumpa koja je otkazala i nova je 650 evra. Ne daj Boze da pregori sijalica, najiskusnijim majstorima treba i dva sata za zamenu iste ! ! ! Inace, auto je prosecnog komfora, malo su manja sedista, ali je preglednost dobra. I kvalitet unutrasnjeg prostora je mogao biti bolji, napominjem da je auto iz 1999. tj. medju prvim serijama, verovatno je to bolje u kasnijim modelima.
Sa Verano Motors-om smo imali losa iskustva - sajla za kvacilo je otkazala i ona kosta 30 evra, rekli su nam da stize za tri dana, a cekali smo citav mesec, jos su nam naplatili tu sajlu 50 evra ! ! ! Vrlo profesionalno . . . Sve u svemu, zahvalan i korektan auto, koji je apsolutno zasluzio svoju popularnost, zbog koje ce se i proizvoditi do 2010.

Deki

pre 16 godina

Imam problem sa 206 1.9D 2000 godiste jer kada je hladan upali odmah, ali nakon par sekundi ugasi, nakon cega duze vergla da bi upalio. to se desava samo kada je hladan motor. Ima li neko predstavu koji je to kvar???

carobnjak

pre 16 godina

6 miliona primeraka ?!? Pa zar to nije dovoljan argument? Jer ima neki model iz klase koji mu se bar priblizio? Mislim da nema :)
Bravo za 206!

damir slijepcevic

pre 15 godina

Kupio sam 206 1.4 benz, sa predjenih 63.000 koji je kupljen i servisiran u Veranu, vojvode stepe. na 60.000 su mu zamenili plocice, a onda sam ga je doveo na redovni servis na 70.000 gde su mu ustanovili da su diskovi izlizani? plocice pojedene? i jos sto/sta sto je kostalo 20.000 dinara. a NAJGORE od svega sto je sad GORI nego pre servisa, kocnice skripe, prednj levi tocak se grije, te sam ga vodio kod druga da ga spedjuje.
ZBOGOM Verano profesionalci/ovlasteni serviseri!

Timer

pre 16 godina

@Bojan
Astra i 206 nisu ista klasa vozila pa se ne mogu porediti.
@Mx
Iz mog iskustva mogu reci da automobili koji su presli preko 150000km ne mogu dobiti generalnu procenu jer su usled razlicite eksploatacije (i odrzavanja)u sasvim razlicitom stanju u odnosu jedan na drugog.Drugim recima moze biti solidan ili totalni krsh.To vazi za apsolutno sve proizvodjace.

D C

pre 16 godina

U vezi sa veshanjem. Ja posedujem upravo ovakav 206 sa testa osim sto imam ugradjen i ABS. Ne razumem komentatora koji kaze da 206 nema dobro veshanje. To je Peugeotu uvek bila jaca strana. Ja moj 206 vozim prilicno oshtro i u krivinama ide kao po shinama, body roll je apsolutno minimalan. Auto je stvarno odlican, i steta sto u tekstu nije pomenuto kako je unutra tih. Nivo buke i vibracija u 206-ici sa na hdi motorom je u rangu najfinijih malolitraznih benzinaca. Mene tek posebno impresionira sto ovaj auto, iako po dimenzijama gradski, fenomenalno se ponasa na putu i ne zamara pri duzim putovanjima. Ja uredno vozim 150 km/h i on to sa lakocom podnosi, kao da ide 80. Svaka cast Peugeotu.

s@le

pre 13 godina

planiram da kupim pezo 206 1.4 hdi 2007 god,polovan,presao oko 70000km,cena 6000 eura...zanimaju me komentari vlasnika ovog automobila,zamerke,prednosti i uopste o automobilu...hvala unapred

Igi Pop

pre 16 godina

Kupio sam 206 1.4 benzin u Svajcarskoj pre dva meseca. Odlican auto. U pocetku sam bio skeptican, pricali mi razni ljudi kako je skupo odrzavanje, kako nije nesto... Nakon predjenih 2000 km (1300 sta sam ga dovezao iz Zeneve), odusevljen sam. Auto je idealan za grad, minimalan prostor za parking, startan je, trosi u prihvatljivim granicama. Odusevio me na auto putu, ponasa se kao mnogo veci automobili, veoma je stabilan, kocnice su odlicne, rupe i neravnine na putu se ne osete (u poredjenju sa Golfom 3 i Vektrom , koje sam vozio ranije)Izolacija je dobra,buka smeta tek kada dobro predjes preko 4000 obrtaja.Unutrasnjost mnogo kvalitetnija u odnosu na konkurenciju (Npr. punto je unutra go i pruza osecaj kao da sedis u konzervi, ali priznajem da se sa 1.9 jtd mnogo dobro vozi) Jedino je sediste kratko, pa se na duzim voznjama vise zamaram.Nervira me i papucica gasa koja je previse uska, ali to se da resiti.Nazad nema mesta za glavu ako si preko 1,85, sto je 10 cm vise od srpskog proseka, tako da je to prihvatljivo. Servis jos nisam odradio u BGD, u Verano necu ici iz principa, jer list papira, koji pokazuje da ispunjavam EURO 3 kosta 100 eura, ej 100 eura za 2 min posla! U Zenevi(granici se sa Francuskom) su inace delovi delovi DZ u odnosu na Golfa i sl.

nemanja

pre 16 godina

Vozim 206-cu vec 4 godine,kupio sam je novu u veranu x-line 1.1,ono sto joj fali je sigurno klima ali to je jedna druga prica.Ono na cemu bih joj zamerio a to je sledece:kraci i precizniji hod menjaca,laksi servo i nista vise.Presao sam sa njom 50.000 i promenio samo rame za 3500din,sto priznajete nije skupo.Kada sam ga uzeo bio sam skeptik jer sam pre vozio bmw(razlika zar ne),sve sto vise provozam neka novija kola u klasi sve vise vidim koliko je 206 dobor,ali sigurno nije bolji od nemaca(polo,korsa,fabia) koje sam vozio.Naravno ovo je siguran i proveren auto pre svega za one koji vise vole izgled a ne tehniku.Na parkingu je najlepsi.poz za sve 206-ce koje krstare elegantno i sa stilom kroz nas grad!

Nenad

pre 11 godina

Jednom vozio.Sticajem okolnosti uzeo sam ga sa 76000 i sve je ok bilo do nekih 110000 a onda do 130000 kvar za kvarom,torzija,ramena,dizne,lamela proklizava,lezajevi se cuju,homokineticki zglobovi da nepisem vise.Nisam ima problem sa elektronikom sem sto su mi sijalice stalno crkavale, vesanjem, volanom i kocnicama.Mehanika im je strasno osetljiva.Motor trosi kao upaljac al mu je crkla ona drukalica koja je kostala sa ugradnjom 130 eur.Sve pare mi izjede.Tako mi i treba kad sam uzeo auto zbog lepote,daleko najlepsi u klasi.A lepota kosta.Bio je kod mene godinu ipo i koristio sam ga za posao 1.4 Hdi.Posle sam uzeo Punta 1.3 Mjet vozio do 230000 hiljada i preporodio se a ni jedan sraf da nisam menjao sem servisa na 210000 to jest lance.Sad isto vozim auto iz Fiat grupacije Mjet i prezadovoljan sam.Ne kazem da je Peugeot los ali ima boljih.

Mr. Spock

pre 16 godina

Vozim upravo jedan takav, doduse iz 2003. godine. Presao sam sa njim 45.000 km i prezadovoljan sam. Potrosnja mu je zaista minimalna (5 l/100 km npr. na putu za more), veoma je udoban i startan. Zvucna izolacija mu je takodje veoma dobra za tako mali automobil. Sjajan "Francuz"!

Vlajić Slobodan

pre 16 godina

Samo mogu da potvrdim da je P206 i nakon 10 godina zadržao sve kvalitete i da je još uvek konkurencija autima srednje klase,Mislim da je on uzor svim drugim velikim imenima A.Industrije i da svi pokušavaju da liče na njega.Idealan je za lepši pol jer je nežan i atraktivan u isto vreme.

Mange

pre 13 godina

Glavna zamerka Pežoa 206 je zadnja torzija a to niko ne pomenu. Jednostavno, promašaj neverovatan. I stari renoi su imali torzionu osovinu pozadi ali ona je bila otporna.
Kad propadne prospu se igličasti ležajevi, točkovi dobiju vidno veći negativan nagib a vozilo postaje opasno za vožnju. Svaki ima problema sa torzijom i u našim uslovima ne može da izdrži 100 000km. Reparaciju rade svakakvi i svakojako i košta reda 300-600€ a u zavisnosti od rad izdrži 20-50 000km.
Prednji trap je jako osetljiv na naše puteve. Česte su havarije menjača i poluosovina. Elektronika je takođe osetljiva.
Pozitivna strana je HDI koji trpi i lošije gorivo, za razliku od DCI, a razlog je takođe 1 generacija komonrejla i neisforsiran motor (mala snaga iz 2L).
Benzinac 1.4 je zaostao u razvoju, mnogo troši.
I na kraju, uvek bi izabrao pre klija 2, nego 206.
I savet za sve koji kupuju, da dobro obrate pažnju na zadnju torzionu osovinu.

Borivoje

pre 16 godina

Molio bih za iskeren savet. Planiram da kupim polovan automobil ali ne bih dao preko 6000 eura.
Sta mislite da li je reno clio dobro resenje ili ne. Molio bih vas i da mi date vas predlog. Pozdrav i unapred Hvala

Dejan

pre 16 godina

Planiram da kupim 206 ,posto ga je kupio moj drug,provezli se malo i extra je stvarno nema mane ali ne znam od koje godiste su euro 3 motori ja bih vam bio zahvalan kada bi ste mi rekli


Unapred hvala :D

Libe

pre 13 godina

"Isplativo rešenje može biti u zavisnosti od okolnosti, kupovina automobila u inostranstvu. Tom prilikom, za preporuku je pozvati Verano servis koji daje informacije o poreklu vozila, poseduje bazu podataka gde se mogu proveriti brojevi šasije i motora, da li ispunjava Euro 3 propise, kada je vozilo proizvedeno i njegova prva registracija, originalna boja, čak i dimenzije pneumatika."

Za sve koji kupuju auto u inostranstvu preporučujem da uopšte ne zovu VERANO da bi proverili auto.
Sve to mogu i sami da urade na public servisu peugeot-a.
http://public.servicebox.peugeot.com
Registracija je vrlo prosta, a nakon izvrešene iste i logovanja jednostavno u polje VIN/VIS ukucate poslednjih 8 cifara serijskog broja šasije i dobićete detaljne informacije o automobilu uključujući i datum ulaska u garanciju.
Pored tog odeljka, koji je besplatan, možete pristupiti i odeljku plaćenih usluga i proveriti npr. incidentne situacije u garantnom roku(ako ih je bilo).

edo brkic

pre 11 godina

ja vozim pezo 206 1.4 hdi vec 10 godina. novog sam kupio i za 10 godina samo sam morao da radim torziju sto me kostalo oko 80 km trosi ko upaljac auto je za 10 samo ga treba cuvati i redovno servisiratii

sasa

pre 13 godina

Zanima me generalno sve u vezi 206-ce 1.4 hdi jer planiram u skorije vreme da kupujem mali gradski auto,on bi mi najvise odgovarao ali sam procitao da motor i nije bas izdrzljiv i da ima problema sa nekim simens diznama(mislim da sam tako procitao),koje kad se pokvare moraju da se kupe nove,a jedna kosta 320e. ?

carobnjak

pre 16 godina

Upravo Opel slavi Corsin jubilej- za 25 godina proizveo je 8 miliona primeraka, dok je 206 za nepunih godina premasio 6 miliona. Mislim da je to najbolji argument, brojke ne lazu! Ipak vecina kupaca zna sta je najbolje :)

tommy

pre 16 godina

Carobnjak je pravi carobnjak pa zbraja babe i zabe to jest corsu a, b i c a Peugeot 206 je jedan jedini, sta bi bilo kada bi sabrali 206, 205, 104... E sad dali je bolji 206 ili Clio, mozda stvar ukusa a Clio je ipak ruzniji ali se oseca u voznji kao da je pola klase veci, svi Peugeoti i Citroeni u voznji imaju neki mekani osecaj koji se nekom svidja a nekom ne a Renaulti imaju neku nemacku tvrdocu i zato se i odlicno prodaju na nemackom trzistu dok cenu zadrzavaju otprilike podjednako, losije od nekih nemaca a bolje od italijana...

Goran

pre 15 godina

Pezo 206 je dobar ali do 150 000 a posle bez od njega kako znas i umes.Kad pocnu delovi da crkavaju pa ima da te kosta ko nov pezo 206.A ovi sto kude golfove mogu im samo reci jednu stvar: U Srbiji postoje vozaci koji su vozili golfa, koji ga voze i koji ga zele kupiti a nemaju pare...Tako da kad raspravljate o pezou nemojte da mesate golfa u to jer svi sve i jedno auto porede sa golfom jer su ogorceni zbog njegove cene i stalno sa svojim nekim tamo ljubimcima obaraju rekorde u kilometrazi pa odmah porede sa golfom...Sve u svemu golf je u svojoj klasi najbolji i tu nema govora a sto se tice pezoa 206 ja i ortak i jos gajba piva i to je sav njegov prtljazni prostor...

Vlado

pre 12 godina

Postovani,
pre dva meseca bio sam u Veranu da pogledam 206 1.4 HDI.nadovezujem se na vasu gore navedenu pricu i moram da kazem da se neslazem sa vama.
Naime,njhove polovne 206 ice su vozili agenti Grand kafe i na njima je bila ona reklamna folija,koja je dundjerski skinuta,na mestima ostrugali farbu.Vozila uopste nisu odrzavana kod Verana jer sam(na vozilu koje sam hteo da kupim)primetio da je krilo radjeno,vezni lim kriv i nije pogodjena nijansa boje,u gepeku puno blata ispod tepiha,negde pusta.Kad se skine poklopac motora ono bukvalno za prst skrame,otiso dihtung ko zna kad.Kad se pogleda cena od 5500 to je po meni puno,jer treba sigurno uloziti jos 1000 eura.A takodje napominjem da nije isto kad auto predje kod nas 80000 km po nasim putevima nego npr.u Sloveniji 120000 km.Uvek sam za uvoz ili kupovinu od fizickog lica kod nas nego ova varijanta.
Ovom prilikom hvalim Verano servis jer servisiram svoju 106 icu i zadovoljan sam.
Pozdrav

sasa

pre 16 godina

E ovaj sto hoce da menja Golf 5 za pezo 207 je najveci kralj. Vecu glupost nisam cuo. Pa ja moju cetvorku 1.9 TDI nebi dao ni za 308 a kamoli i novu peticu.

@Marija

pre 16 godina

Prica o kvalitetu "japanaca" je realna - znam iz licnog iskustva. Zato imaju, po meni, nerealno visoku cenu... I zato bih pre kupio polovni 206 nego jaris. Ustvari, ja sam kupio punta!
Pozdrav,
Mirko

Rayan Gigs

pre 16 godina

Postovanje. Ponosan sam vlasnik jednog sivog Peugeot-a 206 i imao bi jedno pitanje za imaoce istih. Naime, radi se o tome da mi je "crkao" obrtomer i zanima me da li neko mozda zna sta bi to moglo biti?

Marija

pre 16 godina

Da li biste pre kupili 206cu 2003. godiste sa odlicnom opremom ili prosecnog Yarisa 2001. godiste? Koliko je realna prica o kvalitetu japanskih vozila i koliko je realno da se 206ica cesto kvari?

Petronije

pre 15 godina

@ Daca i Miodrag:
Peug 1.4; na stranu prelep dizajn, udobnost, potroshnja...ja i dalje bistrim pouzdan servis u Bg - u tom grmu lezi zec s Peugeot-ima.
Uskoro moram da menjam zupcasti, i sva iskustva cu preneti. Pozz

Bojan

pre 16 godina

Nedavno sam trazio polovna auta, i 206 je bio u izboru. Na zalost po neke od miljenika ovog modela, mi svi u porodici smo apsolutno ravnodusni u odnosu na ovo auto. Spolja izgleda dobro ali mu je unutrasnjost dosta losa, vjesanje mi ne odgovara, ima malo prostora i skucen je (stojadin ima vise prostora za noge). Motor je posebna prica, doduse probali smo drugi slabiji motor, medjutim i motor i mjenjac i kocnice ne ostavljaju neki poseban uticaj. Za taj novac mogu se naci bolja kola, prijatnija za voznju.

Borivoje

pre 16 godina

Jos nista nisam odlucio. Ali mozda uzmem i opel corsu C. Verovatno ako kupim nekog francuza to ce biti 206. Dosta vise mi se svidja od clia a po komentarima vidim da clio nije ni kvalitetniji od 206.
Hvala na savetima. Pozdrav

Muhamed Memović

pre 12 godina

Vozim 206 xr 1.4 2001,i mogu reći da je stvarno dobar i startan,prava gradska zujalica,dešavaju se povremeno sitni kvarovi, al reši se.Sredio sam torziju i mogu reći da je auto sasvim bolji.Tako da ga toplo preporučujem svima ko bi želeo da ga kupi,

marijana

pre 9 godina

imam problem sa pezoom 206,110 kubika.bio je na dijagnostiku i pokazalo je da nema problem ali nece da upali,kada upali posle 10 min se ugasi i onda mu treba sat vremena da ponovo upali.ako neko moze da mi pomogne bila bih mu zahvalna.da li neko zna koji deo mu je problem?

Markan

pre 16 godina

Vec dve godine vozim 206 SW 1.4 X-line (benzinac) i zaista sam prezadovoljan njime. Presli smo preko 75.000 zajedno po svakojakim putevima, i po zapadnoj Evropi i po raznim nasim zabitima, i svuda se automobil ponasao kao da je kreiran bas za takav put. Cak se, pomalo paradoksalno, najslabije pokazuje u -gradskoj voznji.

Robert

pre 16 godina

Pošto vidim, da je forum još uvek aktivan, pitao bih za mišljenje cenjenog auditorijuma u vezi karavan varijante modela 206. Primećujem da je prilično redak model, ali se nadam da će se ipak naći neko ko ima takav auto ili da je čuo neki komentar u vezi njega. Unapred zahvalan.

dragan

pre 13 godina

Znate onaj vic sto se zavrsava sa "on nikada nije pio jogurt" - Pezo je odlican auto, pod uslovom da nikada nije video ovlasceni servis. To je malo teze ako sada kupite novi auto. Davno, kupio sam novi 205, ovlascene servisere videh jednom u jednogodisnjoj garanciji, i posle jos jednom probah kod i danas ovlascenog servisera. Na srecu imam rodjaka automehanicara (neovlascenog). Tamo i cuvena torzija moze da se resi pametno - u svakom slucaju nemojte sacekati da se lezaj raspadne. Iako mi je taj Pezo (22god, 230k kilometara uglavnom gradske voznje) kojega i danas vozim po gradu "ponos i dika", kupih novi korejski auto.

Sebastian L.

pre 16 godina

Za Ryan Giggs-a - moze biti da ti je "otisao" senzor broja obrtaja ili motorcic samog obrtomera - ako je ovo drugo u pitanju repariranje table bi trebalo da te kosta ~25eura - toliko je mene kostala popravka u jednoj autoelektronicarskoj radnji ispod bazena 11.april na Novom Beogradu. Inace, ovaj kvar na tabli je relativno cest kod 206-ica, ali je bitnije da im je elektronika motora manje kvarljiva od elektronike table ... Navozices se ti jos dugo dugo vremena sa tim autom ... :)

Nikola

pre 13 godina

E ovako,vozio sam 2 godine Clio 1.5 dci 2002god. i 2 god. 206 2.0 hdi,peugeot je u svemu bolji,jedina mana je prednje vesanje koje sam za 2 godine menjao 2 puta rame i potrosnja koja je kod Renoa bila 4.5 a kod 206-ce 6.5,kod clia kad vam odu dizne poklonite auto ili platite 1000 eura,u svakom slucaju je pezo bolji auto,upravljiviji na volanu nije mekan kao klio,bolje kocnice,i karoserija se manje uvija

Slobodan

pre 12 godina

Pre mesec dana kupio sam pežo 206,2006 godište.(prešao 90000)Hteo bih da proverim na sajtu njegove podatke ali mi nije jasan način registracije na public.servicebox.peugeot
NA KOJU ADRESU SE VRŠI PRVI PUT REGISTRACIJA jer na http://public.servicebox.peugeot.com/do/recupCodesConnexion#
mi stiže poruka
Ne poznajemo račun za ovu e-mail adresu.Molimo provjerite unijete podatke.
UKOLIKO NEKO MOŽE DA POMOGNE NEKA MI OBJASNI POSTUPAK.HVALA

blabojzna

pre 13 godina

Što se tiče 1.4 HDi motora, mislim da je bolja varijanta sa Bosch ubrizgavanjem jer se mogu za relativno male pare reparirati injektori, doduše u zavisnosti šta ode. Ne bih se složio da ovo nije izdržljiv motor. Za normalnu svakodnevnu vožnju je sasvim upotrebljiv. Opet zavisi ko šta očekuje.

Bojan

pre 16 godina

Pa sto se tice vjesanja (to je u sustini sporedna stvar u ovom slucaju) imamo astru g kao glavno auto i to nam je da tako kazem nekakvo mjerilo udobnosti i sigurnosti. Pezo mi se nekako previse naginje i daleko je od toga da u njemu imam osjecaj sigurnosti i stabilnosti kao u astri. U sustini kada smo provozali nekoliko auta iz te klase koja su bila u okviru finansijskih sredstava koja smo bili spremni da odvojimo, slozili smo se da mnoga od tih auta prilicno zaostaju za onim na sta smo se sa astrom navikli, a astra je jedno da tako kazem prosjecno auto koje se ni po cemu posebno ne izdvaja.

zika

pre 16 godina

za Dekija. proverite da li je negde popustio neki spoj na dovodu goriva (falsh vazduh) i sve selne koje drze creva.

ugodnu, pouzdanu i sigurnu voznju!

carobnjak

pre 16 godina

@tommy
Pa ti onda uporedi samo Corsu C sa 206, tek tu je Corsa gubitnik :)
Malo pazljivije citaj tudje komentare!

@Borivoje
Sta si na kraju izabrao?

nebojsa mileusnic

pre 16 godina

I mene bi veoma zanimao komentar-misljenje o karavan verziji jer je prilicno redak a nekako mi vise odgovara(imao sam golfa 3 karavan)

stefan

pre 12 godina

imam pežo 206 i sad ga prodajem dobar auto, ali vozim relaciju do zagreba, ljudi to su mala kola malo trose nema sta ali ovi putnici nazad se ukoce , nema bez benzinca ništa pa još na plin nemogu iza rijeke. nikog da obidjem braco slaba kola .jedino lako se prodaju p

Damir Dedić

pre 3 godine

Automobil je odličan, startan, mali potrošač (4,1 - 5,5 l na jačem gasu), ima dobro među ubrzanje. Mnogo jače ale od automobila sam ostavljao iza sebe,max brzina 170 km/h u petoj pri 4500 o/min. Vozim ga već nekih 100 000 km i nikakvih problema nisam imao sa motorom i menjačem, osim čišćenja EGR ventila. Redovni servisi su obavezni. Motor suv kao barut. Mana je torzija i vešanje, prosto nije za naše puteve. Ukupno je prešao 200 000 km i morao sam da mu menjam torziju. Dobar i pouzdan automobil, za grad idealan, mali i pregledan. Ume da bude nezgodan za vožnju po snegu i ledu pri većim brzinama jer je lagan i hoće da zanese zadnji kraj ukoliko niste pažljivi. Inače izvlači uz svako brdo bez problema.

Goran

pre 15 godina

Pezo 206 je dobar ali do 150 000 a posle bez od njega kako znas i umes.Kad pocnu delovi da crkavaju pa ima da te kosta ko nov pezo 206.A ovi sto kude golfove mogu im samo reci jednu stvar: U Srbiji postoje vozaci koji su vozili golfa, koji ga voze i koji ga zele kupiti a nemaju pare...Tako da kad raspravljate o pezou nemojte da mesate golfa u to jer svi sve i jedno auto porede sa golfom jer su ogorceni zbog njegove cene i stalno sa svojim nekim tamo ljubimcima obaraju rekorde u kilometrazi pa odmah porede sa golfom...Sve u svemu golf je u svojoj klasi najbolji i tu nema govora a sto se tice pezoa 206 ja i ortak i jos gajba piva i to je sav njegov prtljazni prostor...

sasa

pre 16 godina

E ovaj sto hoce da menja Golf 5 za pezo 207 je najveci kralj. Vecu glupost nisam cuo. Pa ja moju cetvorku 1.9 TDI nebi dao ni za 308 a kamoli i novu peticu.

Bojan

pre 16 godina

Nedavno sam trazio polovna auta, i 206 je bio u izboru. Na zalost po neke od miljenika ovog modela, mi svi u porodici smo apsolutno ravnodusni u odnosu na ovo auto. Spolja izgleda dobro ali mu je unutrasnjost dosta losa, vjesanje mi ne odgovara, ima malo prostora i skucen je (stojadin ima vise prostora za noge). Motor je posebna prica, doduse probali smo drugi slabiji motor, medjutim i motor i mjenjac i kocnice ne ostavljaju neki poseban uticaj. Za taj novac mogu se naci bolja kola, prijatnija za voznju.

frenki

pre 15 godina

Vozio sam pet godina (kupio sam novu) 206-icu, 1,4 (benzinac) i presao 100.000 , od kojih 50.000 na otvorenom. Ja sam toliko imao problema sa tim autom, da mogu knjigu da napisem. Odrzavanje je vrlo skupo, a servis neprofesionalan (prvo Dzelmas a zatim i Verano)da sam jedva cekao da se resim auta. Auto odlican sto se tice voznje, lezanja na putu, nagla kocenja i ostalo. Ali kvarovi...Slobodno me kontaktirajte na ferenc011@gmail.com za pojedinosti. Nikada necu vise kupiti "francuza". Sada vozim Toyotu i "sipam i ne mislim".Zivotna misija mi je da prenosim moje negativno iskustvo o Peogeotu 206.

MARKO-VW

pre 16 godina

Brat je vozio tri godine 206
1.9D ( obicni iz 405 ).
Na motor nije imao zamerki, stvarno je sluzio besprekorno.
Ono sto nije valjalo jeste servo pumpa koja je otkazala i nova je 650 evra. Ne daj Boze da pregori sijalica, najiskusnijim majstorima treba i dva sata za zamenu iste ! ! ! Inace, auto je prosecnog komfora, malo su manja sedista, ali je preglednost dobra. I kvalitet unutrasnjeg prostora je mogao biti bolji, napominjem da je auto iz 1999. tj. medju prvim serijama, verovatno je to bolje u kasnijim modelima.
Sa Verano Motors-om smo imali losa iskustva - sajla za kvacilo je otkazala i ona kosta 30 evra, rekli su nam da stize za tri dana, a cekali smo citav mesec, jos su nam naplatili tu sajlu 50 evra ! ! ! Vrlo profesionalno . . . Sve u svemu, zahvalan i korektan auto, koji je apsolutno zasluzio svoju popularnost, zbog koje ce se i proizvoditi do 2010.

Bojan

pre 16 godina

Pa sto se tice vjesanja (to je u sustini sporedna stvar u ovom slucaju) imamo astru g kao glavno auto i to nam je da tako kazem nekakvo mjerilo udobnosti i sigurnosti. Pezo mi se nekako previse naginje i daleko je od toga da u njemu imam osjecaj sigurnosti i stabilnosti kao u astri. U sustini kada smo provozali nekoliko auta iz te klase koja su bila u okviru finansijskih sredstava koja smo bili spremni da odvojimo, slozili smo se da mnoga od tih auta prilicno zaostaju za onim na sta smo se sa astrom navikli, a astra je jedno da tako kazem prosjecno auto koje se ni po cemu posebno ne izdvaja.

s@le

pre 13 godina

planiram da kupim pezo 206 1.4 hdi 2007 god,polovan,presao oko 70000km,cena 6000 eura...zanimaju me komentari vlasnika ovog automobila,zamerke,prednosti i uopste o automobilu...hvala unapred

stefan

pre 12 godina

imam pežo 206 i sad ga prodajem dobar auto, ali vozim relaciju do zagreba, ljudi to su mala kola malo trose nema sta ali ovi putnici nazad se ukoce , nema bez benzinca ništa pa još na plin nemogu iza rijeke. nikog da obidjem braco slaba kola .jedino lako se prodaju p

206

pre 16 godina

Vozio sam 206 tri godine. Presao 70.000 km bez ikakvih problema. Osim obaveznog servisa, nikada nista nije falilo. Najskuplji servis je bio 6.000 dinara.

Danas vozim Golf 5. Za, do sada predjenih, 75.000 km dva puta sam menjao pumpu benzina. To kosta 30.000 dinara. Redovan servis je 12-13.000 dinara, ali se nikada ne izadje bez 20.000 jer "uvek ima nesto, pa ako hocete...".

Dizne, ako vam, ne daj boze, riknu, spremite 100.000 dinara za sva 4 komada.

I sada neka mi dodju VW ljubitelji i "znalci" iz auto-industrije. Ali prethodno neka uplate 20.000 dinara. Da ih polako navikavam na VW...

Inace planiram da zavalim ovu peticu uskoro i da se ponovim pravim automobilom. 207, npr...

Mange

pre 13 godina

Glavna zamerka Pežoa 206 je zadnja torzija a to niko ne pomenu. Jednostavno, promašaj neverovatan. I stari renoi su imali torzionu osovinu pozadi ali ona je bila otporna.
Kad propadne prospu se igličasti ležajevi, točkovi dobiju vidno veći negativan nagib a vozilo postaje opasno za vožnju. Svaki ima problema sa torzijom i u našim uslovima ne može da izdrži 100 000km. Reparaciju rade svakakvi i svakojako i košta reda 300-600€ a u zavisnosti od rad izdrži 20-50 000km.
Prednji trap je jako osetljiv na naše puteve. Česte su havarije menjača i poluosovina. Elektronika je takođe osetljiva.
Pozitivna strana je HDI koji trpi i lošije gorivo, za razliku od DCI, a razlog je takođe 1 generacija komonrejla i neisforsiran motor (mala snaga iz 2L).
Benzinac 1.4 je zaostao u razvoju, mnogo troši.
I na kraju, uvek bi izabrao pre klija 2, nego 206.
I savet za sve koji kupuju, da dobro obrate pažnju na zadnju torzionu osovinu.

@Marija

pre 16 godina

Prica o kvalitetu "japanaca" je realna - znam iz licnog iskustva. Zato imaju, po meni, nerealno visoku cenu... I zato bih pre kupio polovni 206 nego jaris. Ustvari, ja sam kupio punta!
Pozdrav,
Mirko

vojkan

pre 16 godina

Vec sest godina vozim 1.4 HDI. Besprekoran u svojoj klasi. Za predjenih 114000 km nista nije zamenjeno od delova, samo kocione plocice kod 105000 km. Kod voznje od 110 km/h potrosnja 4,5 l, a pri voznji od 170 km/h potrosnja je 6,5 l. Zvucna izolacija bolja nego kod Golfa ili Touran-a. Sto se komfornosti tice, na zadnjim sedistima je zadovoljavajuca za svoju klasu, a na prednjim mesta ima kao kod golfa IV.
Svaka cast za Peugeot. Ovo je auto koji je bolji i lepsi od svakog modela u njegovoj klasi (corsa, punto, fiesta itd.)
Mislim da je unutrasnjost svakog "francuza" lepsa i elegantnija od svakog "nemca" iako zivim u nemackoj.
Preporuka: ako ste u mogucnosti da kupite ovaj model, nema dvoumljenja, sigurno necete pogresiti!!!

damir slijepcevic

pre 15 godina

Kupio sam 206 1.4 benz, sa predjenih 63.000 koji je kupljen i servisiran u Veranu, vojvode stepe. na 60.000 su mu zamenili plocice, a onda sam ga je doveo na redovni servis na 70.000 gde su mu ustanovili da su diskovi izlizani? plocice pojedene? i jos sto/sta sto je kostalo 20.000 dinara. a NAJGORE od svega sto je sad GORI nego pre servisa, kocnice skripe, prednj levi tocak se grije, te sam ga vodio kod druga da ga spedjuje.
ZBOGOM Verano profesionalci/ovlasteni serviseri!

tomislav

pre 14 godina

pozdrav svima. ja sam automehanicar i radim u pezoservisu ,nije vrerano. ovako,pezo 206 1.4 hdi trosi kao upaljac, odlican motor . pezo 206 1.1 benzin isto dobar motor ,vrlo. pezo 207 nikako nekupujte ako je bmw motor u njemu, jako ali jako losi .bmw motori se nalaze i u nekim 308. znaci ako ce te pezo onda obavezno pitajte ciji je motor u tim modelima 207 i 308. svaka cast svakom ali u ovo sam siguran . i imajte na umu da kvarove i potrosnju goriva prouzrokuje nase lose gorivo.

Mx

pre 16 godina

"Testirani Peugeot 206 1.4 HDI iz 2005. godine ... prešao je 83642 kilometara"
- Zamolio bih vas da ne testirate polovnjake koji imaju manje od 120-130 hiljada pređenih kilometara jer malo ko od nas ima sreće ili novca da dođe do automobila sa samo 80 hiljada km. Ako već pišete o polovnjacima, onda ne bi smeli pisati o polovnjacima koji imaju manje od 130 hiljada km jer kod nas se najčešće takvi polovnjaci uvoze (zvanično imaju oko 130 hiljada km a ne smem ni pomisliti kakvo je pravo stanje).

carobnjak

pre 16 godina

6 miliona primeraka ?!? Pa zar to nije dovoljan argument? Jer ima neki model iz klase koji mu se bar priblizio? Mislim da nema :)
Bravo za 206!

tommy

pre 16 godina

Carobnjak je pravi carobnjak pa zbraja babe i zabe to jest corsu a, b i c a Peugeot 206 je jedan jedini, sta bi bilo kada bi sabrali 206, 205, 104... E sad dali je bolji 206 ili Clio, mozda stvar ukusa a Clio je ipak ruzniji ali se oseca u voznji kao da je pola klase veci, svi Peugeoti i Citroeni u voznji imaju neki mekani osecaj koji se nekom svidja a nekom ne a Renaulti imaju neku nemacku tvrdocu i zato se i odlicno prodaju na nemackom trzistu dok cenu zadrzavaju otprilike podjednako, losije od nekih nemaca a bolje od italijana...

Deki

pre 16 godina

Imam problem sa 206 1.9D 2000 godiste jer kada je hladan upali odmah, ali nakon par sekundi ugasi, nakon cega duze vergla da bi upalio. to se desava samo kada je hladan motor. Ima li neko predstavu koji je to kvar???

Vlado

pre 12 godina

Postovani,
pre dva meseca bio sam u Veranu da pogledam 206 1.4 HDI.nadovezujem se na vasu gore navedenu pricu i moram da kazem da se neslazem sa vama.
Naime,njhove polovne 206 ice su vozili agenti Grand kafe i na njima je bila ona reklamna folija,koja je dundjerski skinuta,na mestima ostrugali farbu.Vozila uopste nisu odrzavana kod Verana jer sam(na vozilu koje sam hteo da kupim)primetio da je krilo radjeno,vezni lim kriv i nije pogodjena nijansa boje,u gepeku puno blata ispod tepiha,negde pusta.Kad se skine poklopac motora ono bukvalno za prst skrame,otiso dihtung ko zna kad.Kad se pogleda cena od 5500 to je po meni puno,jer treba sigurno uloziti jos 1000 eura.A takodje napominjem da nije isto kad auto predje kod nas 80000 km po nasim putevima nego npr.u Sloveniji 120000 km.Uvek sam za uvoz ili kupovinu od fizickog lica kod nas nego ova varijanta.
Ovom prilikom hvalim Verano servis jer servisiram svoju 106 icu i zadovoljan sam.
Pozdrav

zoran

pre 16 godina

Imam sam 206 HDI i posle golfa II 1.6td izgledao mi je zaista catrski ali kada sam provozao Grande Punto 1.9jtd imam zelju da ga promenim.

Markan

pre 16 godina

Vec dve godine vozim 206 SW 1.4 X-line (benzinac) i zaista sam prezadovoljan njime. Presli smo preko 75.000 zajedno po svakojakim putevima, i po zapadnoj Evropi i po raznim nasim zabitima, i svuda se automobil ponasao kao da je kreiran bas za takav put. Cak se, pomalo paradoksalno, najslabije pokazuje u -gradskoj voznji.

Borivoje

pre 16 godina

Molio bih za iskeren savet. Planiram da kupim polovan automobil ali ne bih dao preko 6000 eura.
Sta mislite da li je reno clio dobro resenje ili ne. Molio bih vas i da mi date vas predlog. Pozdrav i unapred Hvala

dragan

pre 13 godina

Znate onaj vic sto se zavrsava sa "on nikada nije pio jogurt" - Pezo je odlican auto, pod uslovom da nikada nije video ovlasceni servis. To je malo teze ako sada kupite novi auto. Davno, kupio sam novi 205, ovlascene servisere videh jednom u jednogodisnjoj garanciji, i posle jos jednom probah kod i danas ovlascenog servisera. Na srecu imam rodjaka automehanicara (neovlascenog). Tamo i cuvena torzija moze da se resi pametno - u svakom slucaju nemojte sacekati da se lezaj raspadne. Iako mi je taj Pezo (22god, 230k kilometara uglavnom gradske voznje) kojega i danas vozim po gradu "ponos i dika", kupih novi korejski auto.

Mr. Spock

pre 16 godina

Vozim upravo jedan takav, doduse iz 2003. godine. Presao sam sa njim 45.000 km i prezadovoljan sam. Potrosnja mu je zaista minimalna (5 l/100 km npr. na putu za more), veoma je udoban i startan. Zvucna izolacija mu je takodje veoma dobra za tako mali automobil. Sjajan "Francuz"!

Saki

pre 16 godina

Kako mislite da se do 1/4 moze sipati obican dizel??? U HDI motore NE SME da se sipa obican vec samo evrodizel inace odose dizne i katalizator.

nemanja

pre 16 godina

Vozim 206-cu vec 4 godine,kupio sam je novu u veranu x-line 1.1,ono sto joj fali je sigurno klima ali to je jedna druga prica.Ono na cemu bih joj zamerio a to je sledece:kraci i precizniji hod menjaca,laksi servo i nista vise.Presao sam sa njom 50.000 i promenio samo rame za 3500din,sto priznajete nije skupo.Kada sam ga uzeo bio sam skeptik jer sam pre vozio bmw(razlika zar ne),sve sto vise provozam neka novija kola u klasi sve vise vidim koliko je 206 dobor,ali sigurno nije bolji od nemaca(polo,korsa,fabia) koje sam vozio.Naravno ovo je siguran i proveren auto pre svega za one koji vise vole izgled a ne tehniku.Na parkingu je najlepsi.poz za sve 206-ce koje krstare elegantno i sa stilom kroz nas grad!

Vlajić Slobodan

pre 16 godina

Samo mogu da potvrdim da je P206 i nakon 10 godina zadržao sve kvalitete i da je još uvek konkurencija autima srednje klase,Mislim da je on uzor svim drugim velikim imenima A.Industrije i da svi pokušavaju da liče na njega.Idealan je za lepši pol jer je nežan i atraktivan u isto vreme.

sasa

pre 13 godina

Zanima me generalno sve u vezi 206-ce 1.4 hdi jer planiram u skorije vreme da kupujem mali gradski auto,on bi mi najvise odgovarao ali sam procitao da motor i nije bas izdrzljiv i da ima problema sa nekim simens diznama(mislim da sam tako procitao),koje kad se pokvare moraju da se kupe nove,a jedna kosta 320e. ?

blabojzna

pre 13 godina

Što se tiče 1.4 HDi motora, mislim da je bolja varijanta sa Bosch ubrizgavanjem jer se mogu za relativno male pare reparirati injektori, doduše u zavisnosti šta ode. Ne bih se složio da ovo nije izdržljiv motor. Za normalnu svakodnevnu vožnju je sasvim upotrebljiv. Opet zavisi ko šta očekuje.

edo brkic

pre 11 godina

ja vozim pezo 206 1.4 hdi vec 10 godina. novog sam kupio i za 10 godina samo sam morao da radim torziju sto me kostalo oko 80 km trosi ko upaljac auto je za 10 samo ga treba cuvati i redovno servisiratii

Igi Pop

pre 16 godina

Kupio sam 206 1.4 benzin u Svajcarskoj pre dva meseca. Odlican auto. U pocetku sam bio skeptican, pricali mi razni ljudi kako je skupo odrzavanje, kako nije nesto... Nakon predjenih 2000 km (1300 sta sam ga dovezao iz Zeneve), odusevljen sam. Auto je idealan za grad, minimalan prostor za parking, startan je, trosi u prihvatljivim granicama. Odusevio me na auto putu, ponasa se kao mnogo veci automobili, veoma je stabilan, kocnice su odlicne, rupe i neravnine na putu se ne osete (u poredjenju sa Golfom 3 i Vektrom , koje sam vozio ranije)Izolacija je dobra,buka smeta tek kada dobro predjes preko 4000 obrtaja.Unutrasnjost mnogo kvalitetnija u odnosu na konkurenciju (Npr. punto je unutra go i pruza osecaj kao da sedis u konzervi, ali priznajem da se sa 1.9 jtd mnogo dobro vozi) Jedino je sediste kratko, pa se na duzim voznjama vise zamaram.Nervira me i papucica gasa koja je previse uska, ali to se da resiti.Nazad nema mesta za glavu ako si preko 1,85, sto je 10 cm vise od srpskog proseka, tako da je to prihvatljivo. Servis jos nisam odradio u BGD, u Verano necu ici iz principa, jer list papira, koji pokazuje da ispunjavam EURO 3 kosta 100 eura, ej 100 eura za 2 min posla! U Zenevi(granici se sa Francuskom) su inace delovi delovi DZ u odnosu na Golfa i sl.

D C

pre 16 godina

U vezi sa veshanjem. Ja posedujem upravo ovakav 206 sa testa osim sto imam ugradjen i ABS. Ne razumem komentatora koji kaze da 206 nema dobro veshanje. To je Peugeotu uvek bila jaca strana. Ja moj 206 vozim prilicno oshtro i u krivinama ide kao po shinama, body roll je apsolutno minimalan. Auto je stvarno odlican, i steta sto u tekstu nije pomenuto kako je unutra tih. Nivo buke i vibracija u 206-ici sa na hdi motorom je u rangu najfinijih malolitraznih benzinaca. Mene tek posebno impresionira sto ovaj auto, iako po dimenzijama gradski, fenomenalno se ponasa na putu i ne zamara pri duzim putovanjima. Ja uredno vozim 150 km/h i on to sa lakocom podnosi, kao da ide 80. Svaka cast Peugeotu.

Nenad

pre 11 godina

Jednom vozio.Sticajem okolnosti uzeo sam ga sa 76000 i sve je ok bilo do nekih 110000 a onda do 130000 kvar za kvarom,torzija,ramena,dizne,lamela proklizava,lezajevi se cuju,homokineticki zglobovi da nepisem vise.Nisam ima problem sa elektronikom sem sto su mi sijalice stalno crkavale, vesanjem, volanom i kocnicama.Mehanika im je strasno osetljiva.Motor trosi kao upaljac al mu je crkla ona drukalica koja je kostala sa ugradnjom 130 eur.Sve pare mi izjede.Tako mi i treba kad sam uzeo auto zbog lepote,daleko najlepsi u klasi.A lepota kosta.Bio je kod mene godinu ipo i koristio sam ga za posao 1.4 Hdi.Posle sam uzeo Punta 1.3 Mjet vozio do 230000 hiljada i preporodio se a ni jedan sraf da nisam menjao sem servisa na 210000 to jest lance.Sad isto vozim auto iz Fiat grupacije Mjet i prezadovoljan sam.Ne kazem da je Peugeot los ali ima boljih.

Timer

pre 16 godina

@Bojan
Astra i 206 nisu ista klasa vozila pa se ne mogu porediti.
@Mx
Iz mog iskustva mogu reci da automobili koji su presli preko 150000km ne mogu dobiti generalnu procenu jer su usled razlicite eksploatacije (i odrzavanja)u sasvim razlicitom stanju u odnosu jedan na drugog.Drugim recima moze biti solidan ili totalni krsh.To vazi za apsolutno sve proizvodjace.

Rayan Gigs

pre 16 godina

Postovanje. Ponosan sam vlasnik jednog sivog Peugeot-a 206 i imao bi jedno pitanje za imaoce istih. Naime, radi se o tome da mi je "crkao" obrtomer i zanima me da li neko mozda zna sta bi to moglo biti?

Robert

pre 16 godina

Pošto vidim, da je forum još uvek aktivan, pitao bih za mišljenje cenjenog auditorijuma u vezi karavan varijante modela 206. Primećujem da je prilično redak model, ali se nadam da će se ipak naći neko ko ima takav auto ili da je čuo neki komentar u vezi njega. Unapred zahvalan.

Dejan

pre 16 godina

Planiram da kupim 206 ,posto ga je kupio moj drug,provezli se malo i extra je stvarno nema mane ali ne znam od koje godiste su euro 3 motori ja bih vam bio zahvalan kada bi ste mi rekli


Unapred hvala :D

Nikola

pre 13 godina

E ovako,vozio sam 2 godine Clio 1.5 dci 2002god. i 2 god. 206 2.0 hdi,peugeot je u svemu bolji,jedina mana je prednje vesanje koje sam za 2 godine menjao 2 puta rame i potrosnja koja je kod Renoa bila 4.5 a kod 206-ce 6.5,kod clia kad vam odu dizne poklonite auto ili platite 1000 eura,u svakom slucaju je pezo bolji auto,upravljiviji na volanu nije mekan kao klio,bolje kocnice,i karoserija se manje uvija

Muhamed Memović

pre 12 godina

Vozim 206 xr 1.4 2001,i mogu reći da je stvarno dobar i startan,prava gradska zujalica,dešavaju se povremeno sitni kvarovi, al reši se.Sredio sam torziju i mogu reći da je auto sasvim bolji.Tako da ga toplo preporučujem svima ko bi želeo da ga kupi,

Slobodan

pre 12 godina

Pre mesec dana kupio sam pežo 206,2006 godište.(prešao 90000)Hteo bih da proverim na sajtu njegove podatke ali mi nije jasan način registracije na public.servicebox.peugeot
NA KOJU ADRESU SE VRŠI PRVI PUT REGISTRACIJA jer na http://public.servicebox.peugeot.com/do/recupCodesConnexion#
mi stiže poruka
Ne poznajemo račun za ovu e-mail adresu.Molimo provjerite unijete podatke.
UKOLIKO NEKO MOŽE DA POMOGNE NEKA MI OBJASNI POSTUPAK.HVALA

Bokasa

pre 16 godina

Koje god Pezo vozilo da kupite, treba obratiti paznju na servisnu mrezu.
Sa Verano servisom neka vam je bog na pomoci: skupi, neprofesionalni, arogantni...

carobnjak

pre 16 godina

Upravo Opel slavi Corsin jubilej- za 25 godina proizveo je 8 miliona primeraka, dok je 206 za nepunih godina premasio 6 miliona. Mislim da je to najbolji argument, brojke ne lazu! Ipak vecina kupaca zna sta je najbolje :)

Sebastian L.

pre 16 godina

Za Ryan Giggs-a - moze biti da ti je "otisao" senzor broja obrtaja ili motorcic samog obrtomera - ako je ovo drugo u pitanju repariranje table bi trebalo da te kosta ~25eura - toliko je mene kostala popravka u jednoj autoelektronicarskoj radnji ispod bazena 11.april na Novom Beogradu. Inace, ovaj kvar na tabli je relativno cest kod 206-ica, ali je bitnije da im je elektronika motora manje kvarljiva od elektronike table ... Navozices se ti jos dugo dugo vremena sa tim autom ... :)

zika

pre 16 godina

za Dekija. proverite da li je negde popustio neki spoj na dovodu goriva (falsh vazduh) i sve selne koje drze creva.

ugodnu, pouzdanu i sigurnu voznju!

Libe

pre 13 godina

"Isplativo rešenje može biti u zavisnosti od okolnosti, kupovina automobila u inostranstvu. Tom prilikom, za preporuku je pozvati Verano servis koji daje informacije o poreklu vozila, poseduje bazu podataka gde se mogu proveriti brojevi šasije i motora, da li ispunjava Euro 3 propise, kada je vozilo proizvedeno i njegova prva registracija, originalna boja, čak i dimenzije pneumatika."

Za sve koji kupuju auto u inostranstvu preporučujem da uopšte ne zovu VERANO da bi proverili auto.
Sve to mogu i sami da urade na public servisu peugeot-a.
http://public.servicebox.peugeot.com
Registracija je vrlo prosta, a nakon izvrešene iste i logovanja jednostavno u polje VIN/VIS ukucate poslednjih 8 cifara serijskog broja šasije i dobićete detaljne informacije o automobilu uključujući i datum ulaska u garanciju.
Pored tog odeljka, koji je besplatan, možete pristupiti i odeljku plaćenih usluga i proveriti npr. incidentne situacije u garantnom roku(ako ih je bilo).

nebojsa mileusnic

pre 16 godina

I mene bi veoma zanimao komentar-misljenje o karavan verziji jer je prilicno redak a nekako mi vise odgovara(imao sam golfa 3 karavan)

Marija

pre 16 godina

Da li biste pre kupili 206cu 2003. godiste sa odlicnom opremom ili prosecnog Yarisa 2001. godiste? Koliko je realna prica o kvalitetu japanskih vozila i koliko je realno da se 206ica cesto kvari?

carobnjak

pre 16 godina

@tommy
Pa ti onda uporedi samo Corsu C sa 206, tek tu je Corsa gubitnik :)
Malo pazljivije citaj tudje komentare!

@Borivoje
Sta si na kraju izabrao?

Borivoje

pre 16 godina

Jos nista nisam odlucio. Ali mozda uzmem i opel corsu C. Verovatno ako kupim nekog francuza to ce biti 206. Dosta vise mi se svidja od clia a po komentarima vidim da clio nije ni kvalitetniji od 206.
Hvala na savetima. Pozdrav

Petronije

pre 15 godina

@ Daca i Miodrag:
Peug 1.4; na stranu prelep dizajn, udobnost, potroshnja...ja i dalje bistrim pouzdan servis u Bg - u tom grmu lezi zec s Peugeot-ima.
Uskoro moram da menjam zupcasti, i sva iskustva cu preneti. Pozz

marijana

pre 9 godina

imam problem sa pezoom 206,110 kubika.bio je na dijagnostiku i pokazalo je da nema problem ali nece da upali,kada upali posle 10 min se ugasi i onda mu treba sat vremena da ponovo upali.ako neko moze da mi pomogne bila bih mu zahvalna.da li neko zna koji deo mu je problem?

Damir Dedić

pre 3 godine

Automobil je odličan, startan, mali potrošač (4,1 - 5,5 l na jačem gasu), ima dobro među ubrzanje. Mnogo jače ale od automobila sam ostavljao iza sebe,max brzina 170 km/h u petoj pri 4500 o/min. Vozim ga već nekih 100 000 km i nikakvih problema nisam imao sa motorom i menjačem, osim čišćenja EGR ventila. Redovni servisi su obavezni. Motor suv kao barut. Mana je torzija i vešanje, prosto nije za naše puteve. Ukupno je prešao 200 000 km i morao sam da mu menjam torziju. Dobar i pouzdan automobil, za grad idealan, mali i pregledan. Ume da bude nezgodan za vožnju po snegu i ledu pri većim brzinama jer je lagan i hoće da zanese zadnji kraj ukoliko niste pažljivi. Inače izvlači uz svako brdo bez problema.