Testovi

Ponedeljak, 03.09.2007.

11:22

Honda Civic Sedan 1.8 i-VTEC ES

Izvor: B92

Honda Civic Sedan 1.8 i-VTEC ES IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

Nenad Jovanović

pre 14 godina

Bio sam na proteklom sajmu automobila i najviše mi se svidela Honda civic sedan.Auto je prelep,funkcionalan i ne previše kitnjast.To je veoma zanimljiv auto.Molim vas da razmislite o jednom uporednom testu.Naime zanima me šta je bolja kupovina Honda civic sedan ili Micubishi lanser 1.5 invite.Oba automobila mi se jako svidjaju.

shufla

pre 14 godina

Vozim godinu i po dana sedan varijantu, ekonomican je, brz i komotan za cetvoroclanu porodicu, ALI ima problem sa vozacevim staklom (jer sam isti menjao u servisu, kao i drug koji je uzeo ranije), ne mozes spolja otvoriti gepek iako je auto otkljucan vec ti za to treba kljuc i prilicno je nepregledan unazad (pa sam ga tako vec dvaput overio i izgrebao branik).

Bez obzira na sve, taj zvuk kad mu das gas iznad 4.000 obrtaja je H.

zeljko

pre 15 godina

hteo sam da je kupim al je cena sa 18300 skocila na 20900 i to posle spustanja carine.Kazu sada je u jenima a sto nije bila u jenima kad je odnos evro jen bio drugaciji moze kako mu je volja. Od sad sdeim u jenima.

dragan

pre 15 godina

sivikica mi odlično izgleda, mjesta u njoj ima dovoljno i mislim da cu si kupiti upravo nju. Vozio sam je i vise sam nego zadovoljan. LS u hrvatskoj kosta cca 21000e bez popusta.

Rale

pre 16 godina

Ako se uzme u obzir da su sasije hatchback i sedan modela vrlo slicne, odnosno da je prednje vesanje identicno kao i geometrija prednjeg dela vozila, najbitnija razlika izmedju dva modela je u zadnjem vesanju, pri cemu je vesanje sedan modela nezavisno i time bolje od hatchback modela. Bez obzira sto u domacem katalogu pise da oba modela imaju torziono zadnje vesanje, to nije tacno, sto se moze proveriti u inostranim recenzijama, a takodje i jednostavnim pogledom pod automobil. Takodje sasija sedana ima prednost jer je tvrdja zbog poprecne veze (ispod zadnjeg prozora) koja ne postoji kod hatchback modela. Sto se tice potrosnje auto mi je na putovanju kroz Grcku od skoro 4000 kilometara sa ukljucenom klimom, trosio u proseku 6,3 litra. Motor je zapravo totalni hightech, prvi te vrste kod Honde - i ispred vtec ne oznacava injection vec inteligent. Meaning - varijablini rad ventila nije linearan vec je konstantno automatski podesiv u zavisnosti od 4 parametra - broja obrtaja, brzine kojom se vozilo krece, ugla papucice gasa i prenosa u kojem je menjac. Zato ima performanse motora od 2000 cc a potrosnju kao 1600 cc.

Mishaa

pre 16 godina

Civic za americko trziste izgleda mnogo bolje i lepse. Neznam kolika je cena u evropi za auto sa automatskim menjacem ali mislim da je mnogo vishe od one koju su naveli.U voznji deluje savim mocno koliko sam ja primetio a vozim ga vishe od godinu dana. Auto za preporuku u svakom slucaju, a posebno ex varijanta

emma

pre 16 godina

Ne znam koliko je ta cena Honde Civic Sedan primamljiva u Srbiji,ali u Australiji postoje tri vrste ovog Civica.VTI, VTI L i Sport. Najskuplji model je Honda Civic Sport - i kada se pojavio pocetkom 2006,bio je jeftiniji nego sto je posle godinu dana.Cena sva tri modela su trenutno od $21.490 (13.450 evra) do $30.490 (19.000 evra) sto koliko mogu da vidim je veoma velika razlika u ceni u Srbiji i Australiji za isti model automobila.

Gastarbajter

pre 16 godina

Sto se tice dizajna. spolja je nista posebno (zev... dosadan auto), a unutra lici na jeftinu plasticnu mini liniju...
Licno, u poslednje vreme mislim da je Mazda najbolji izbor kada su japanci u pitanju. Naravno, treba voditi racuna da je auto i pravljen u Japanu, jer je kvalitet onih pravljenih van japana osetno nizi... Mislim da je Mazda jedan od malobrojnih koji jos uvek ima modele koji dolaze iz japana. Honda i Toyota su uglavnom prestale sa tom praksom.

Aca_USA

pre 16 godina

@Marko

Kako mozes da uporedis Subaru Legacy i Honda Civic kada su to drugacije klase. By the way, Subaru je poznat po losim unutrasnjost.

Acura TL nije na Evropskom trzistu za to sto je dizajniran u California i engineering u Ohio. 100% americki za severno-americko trziste.

@Nikola P4 pojma nemas u zivotu.

Sale

pre 16 godina

Nisam vozio, ali izgleda OK. Moj prijatelj ima ovaj model i mnogo se hvali, ali kaze da mu smeta previše iskošena šoferšajbna.

lazar bojanić, umereni kritičar

pre 16 godina

nisam probao ali deluje OK ... ne vidim razloga da se diže tolika prašina oko toga šta je revolucionarno bolje model sa 5v i model sa 4v ...manje više stvar ukusa , sve je skoro isto osim vešanja zadnje osovine ...Motor blista , izrada pretpostavljam na nivou Honde ...Mislim da je jedini razlog popularnosti modela sa 4v u stvari cijena koje je sitnica naravno u odnosu na cijenu modela sa 4v ... honda tu pravi neku čudnu kalkulaciju ali neka ...

Moje je mišljenje da se za oko 22.500,00€ može dobiti apsolutni šampion model accord u sport paketu koji je daleko od civic-a bez obzira na model (4v ili 5v) ... motor je malkice jači ali primetno kultivisaniji ili možda bolje upakovan , mesta ima malkice više ... vešanje je i napred i nazad za klasu iznad a cijena je prava sitnica kako god okreneš ... znam da sledi promena modela uskoro ali će trenutni model biti sigurno dobar i potentan u svakom smislu još dugo dugo ....

Zoran

pre 16 godina

Verzija za americko trziste izgleda mnogo bolje i sa prednje i sa zadnje strane.

Ne razumem zasto Evropa uvek dobija "manje agresivan" dizajn koji na kraju ispada ruzan i dosadan.

Pogledajte kako taj isti automobil izgleda u Americi:

http://www.honda.cl/interiores/automoviles/images/Galeria/popup/civic_sedan_01_01.jpg
http://www.honda.cl/interiores/automoviles/images/Galeria/popup/civic_sedan_01_02.jpg

Isto vazi i za Mazdu 6 i Hondu Accord. Nisam mogao cudom da se nacudim kad sam bio na odmoru u Beogradu.

Mazda 6 i Accord su u Evropi potpuno izgubili crtu agresivnosti koja ih izdvaja iz gomile.

Lexus RX400h

pre 16 godina

@Urbaniak: Acura CSX se prodaje samo u Kanadi, u USA se prodavo model sa dvoja vrata pod nazivom RS koji je najslicniji ovome ali su ga prestali proizvoditi i redukovali prodaju samo na TSX, TL i top-model RL (RL se u Evropi prodaje pod nazivom Honda Legend). Inace i meni je cudno da se TL ne nalazi u evropskoj ponudi (nekad je to bila Honda Inspire, ako se dobro secam) jer na svim testovima uglavnom dobija direktne konkurente.

Sto se tice novog Civic-a, jedina primedba koju imam: nije bas udoban za visoke osobe (ali opet, koji auto u toj klasi jeste). Sto se tice potrosnje, treba imati u vidu da je ovaj motor razvijan prevashodno za americko trziste gde je jedan od najstedljivijih.

milos

pre 16 godina

Nije te lagao kada ti je rekao 6.3l, ali to sto pokazuje je prosecna potrosnja, ako hoces trenutnu, moras da u tom trenutku u kom zelis da vidis potrosnju resetujes brojac.

Timer

pre 16 godina

@Stari Rabra
Ja bih ipak rekao da ti racunar zakazuje.Pri 160km/h niti jedan benzinac ne trosi manje od 7.5L.Uzbrdo dodaj jos 15%.

autor

pre 16 godina

@s tim rolaj
To je od neprospavanih noći! ;)

@igi
Nema sa dizelom... :( Samo sa voženim benzincem! :)

@air
Cena voženog modela u Delta Automoto je 20.800e! 24k niko ne pominje!

@malisa
Gepek može da se otvori i ključem spolja!

@nikola p4
Kao prvo, mislim da sam lepo naglasio da je u pitanju dizajnerski korak nazad, koji iako je dobio epitet dobar, ipak je korak nazad. Kao drugo, što je problem izabrati sedan zbog "mirnijih" linija? I kakve veze imaju narodnjaci sa svim ovim? Ja sam za vreme testa slušao pomenutu kompilaciju :)

Pozdrav svima!

Marko

pre 16 godina

Ovaj Civic je delovao divno kada se pojavio. Kada sam ga uzeo na test drive, razocarao sam se. Sve je previse plasticno i deluje jeftino. Cak i kada se digne poklopac motora i pogleda unutrasnjost motornog prostora, i to je bledunjavo. Povrh svega, za iste pare (i manje) ovde moze da se dobije Subaru Legacy 2.0R koji ima 165ks i 4x4 je (i ima mnogo lepsu unutrasnjost).

Nikola P4

pre 16 godina

Hatchback je zakon medju hondama sto se tice dizajna. Ne radi se o ukusima nego o pristupu. Ko izabere sedan zbog "mirnijih" linija neka odma okaci krstic oko vrata, CD na unutrasnji retrovizor i pusti nardonjake. Isto vazi i za pisca teksta. Zasto je uvek medokritetsko drustveno prihvatljivije te svi hvale "mirnije" linije i mudro klimaju glavom. Pre svega se radi o kukavicluku.

carobnjak

pre 16 godina

Meni se vise dopada sedan verzija od one svemirske. Verzija 1.8 LS sedan u Srbiji kosta nesto vise od 18000 eura dok varijanta sa pet vrata, istim motorom ( 140 ks ) i nivoom opreme kosta preko 23000 eura!?! Razlika u ceni od 5000 eura je navodno zbog naprednijeg vesanja koje ne moze doci do izrazaja na srpskim putevima. Znaci, placate samo pomodarstvo :)))
I jos nesto, za nase ljubitelje golfova - za isti novac dobijate Golf 1.4 koji je odlazeci model sa samo 80 ks ili ovu Hondu sa full opremom ( osim koze naravno )
i cak 140 ks, uz mnogo atraktivniji dizajn, najmoderniju tehnologiju i extra kvalitet...Razmislite malo, Golf nema bas nijednu prednost osim zatucanosti ako je to prednost! :)

Urbaniak

pre 16 godina

U Severnoj Americi Honda ima svoje luksuzno odeljenje pod nazivom ACURA.
Tako da se evropski Accord, ovde prodaje kao Acura TSX (izuzezno bogata i luksuzna osnovna oprema, jedine opcije su navigacioni sistem i automatski menjac), a ovaj evropski Civic Hatchback se prodaje vec par godina kao Acura CSX, identican auto, samo sto je ovde luksuzno opremljen i u baznoj varijanti.
Steta sto nemate prilike da vidite Acuru TL na evropskom trzistu.

malisa

pre 16 godina

moje misljenje je da je ovaj auto najbolje izbalansiran u odnosu cena/kvalitet/upotrebna vrednost. probao sam i hečbek verziju i moram reći da je razlika velika. hečbek je katastrofalno ne pregledan i to je mana koja ne moze da se prevaziđe. jedini problem koji sam na sedan verziji primetio je (pomenuto) parkirnje u rikverc (ali i to se da resiti senzorima). i da... gepek moze samo iz vozila da se otvori. ostalo je savrseno, potrošnja je smešna i proizvodi se u japanu. rekao bih da nije suvise glomazan za gradsku voznju.

pozdrav,

air

pre 16 godina

Ovu cudo ce kostati bar 24 000 Evra a ne 20800 kako su napisali.Honda ima dve fabrike i ona iz U.K iz koje dolazi ovaj model,cena je uzasno veca od onog drugog modela.Stvar je u tome sto uopste ne ugrajuju isko kvalitetne komponente!

Stari Rabra

pre 16 godina

Возио ЛС верзију. На успону на брду Мечка пре Ниша у шестој брзини при 160 на сат са још два сапутника и пртљагом трошио ми 6,3 литара. Просечна потрошња увек изразито ниска. Питам се да ме то путни комп можда није лагао?

Vlada

pre 16 godina

Jesam fan honde ali aj nek mi neko objektivan objasni zasto je tolika razlika u ceni automobila honde i toyote. Automobili iste klase i pribliznog nivoa opreme se razlikuju za prosecno 20% - toyota skuplja,ako se iko zapitao :)

carobnjak

pre 16 godina

Meni se vise dopada sedan verzija od one svemirske. Verzija 1.8 LS sedan u Srbiji kosta nesto vise od 18000 eura dok varijanta sa pet vrata, istim motorom ( 140 ks ) i nivoom opreme kosta preko 23000 eura!?! Razlika u ceni od 5000 eura je navodno zbog naprednijeg vesanja koje ne moze doci do izrazaja na srpskim putevima. Znaci, placate samo pomodarstvo :)))
I jos nesto, za nase ljubitelje golfova - za isti novac dobijate Golf 1.4 koji je odlazeci model sa samo 80 ks ili ovu Hondu sa full opremom ( osim koze naravno )
i cak 140 ks, uz mnogo atraktivniji dizajn, najmoderniju tehnologiju i extra kvalitet...Razmislite malo, Golf nema bas nijednu prednost osim zatucanosti ako je to prednost! :)

Rale

pre 16 godina

Ako se uzme u obzir da su sasije hatchback i sedan modela vrlo slicne, odnosno da je prednje vesanje identicno kao i geometrija prednjeg dela vozila, najbitnija razlika izmedju dva modela je u zadnjem vesanju, pri cemu je vesanje sedan modela nezavisno i time bolje od hatchback modela. Bez obzira sto u domacem katalogu pise da oba modela imaju torziono zadnje vesanje, to nije tacno, sto se moze proveriti u inostranim recenzijama, a takodje i jednostavnim pogledom pod automobil. Takodje sasija sedana ima prednost jer je tvrdja zbog poprecne veze (ispod zadnjeg prozora) koja ne postoji kod hatchback modela. Sto se tice potrosnje auto mi je na putovanju kroz Grcku od skoro 4000 kilometara sa ukljucenom klimom, trosio u proseku 6,3 litra. Motor je zapravo totalni hightech, prvi te vrste kod Honde - i ispred vtec ne oznacava injection vec inteligent. Meaning - varijablini rad ventila nije linearan vec je konstantno automatski podesiv u zavisnosti od 4 parametra - broja obrtaja, brzine kojom se vozilo krece, ugla papucice gasa i prenosa u kojem je menjac. Zato ima performanse motora od 2000 cc a potrosnju kao 1600 cc.

Vlada

pre 16 godina

Jesam fan honde ali aj nek mi neko objektivan objasni zasto je tolika razlika u ceni automobila honde i toyote. Automobili iste klase i pribliznog nivoa opreme se razlikuju za prosecno 20% - toyota skuplja,ako se iko zapitao :)

Nikola P4

pre 16 godina

Hatchback je zakon medju hondama sto se tice dizajna. Ne radi se o ukusima nego o pristupu. Ko izabere sedan zbog "mirnijih" linija neka odma okaci krstic oko vrata, CD na unutrasnji retrovizor i pusti nardonjake. Isto vazi i za pisca teksta. Zasto je uvek medokritetsko drustveno prihvatljivije te svi hvale "mirnije" linije i mudro klimaju glavom. Pre svega se radi o kukavicluku.

autor

pre 16 godina

@s tim rolaj
To je od neprospavanih noći! ;)

@igi
Nema sa dizelom... :( Samo sa voženim benzincem! :)

@air
Cena voženog modela u Delta Automoto je 20.800e! 24k niko ne pominje!

@malisa
Gepek može da se otvori i ključem spolja!

@nikola p4
Kao prvo, mislim da sam lepo naglasio da je u pitanju dizajnerski korak nazad, koji iako je dobio epitet dobar, ipak je korak nazad. Kao drugo, što je problem izabrati sedan zbog "mirnijih" linija? I kakve veze imaju narodnjaci sa svim ovim? Ja sam za vreme testa slušao pomenutu kompilaciju :)

Pozdrav svima!

Stari Rabra

pre 16 godina

Возио ЛС верзију. На успону на брду Мечка пре Ниша у шестој брзини при 160 на сат са још два сапутника и пртљагом трошио ми 6,3 литара. Просечна потрошња увек изразито ниска. Питам се да ме то путни комп можда није лагао?

lazar bojanić, umereni kritičar

pre 16 godina

nisam probao ali deluje OK ... ne vidim razloga da se diže tolika prašina oko toga šta je revolucionarno bolje model sa 5v i model sa 4v ...manje više stvar ukusa , sve je skoro isto osim vešanja zadnje osovine ...Motor blista , izrada pretpostavljam na nivou Honde ...Mislim da je jedini razlog popularnosti modela sa 4v u stvari cijena koje je sitnica naravno u odnosu na cijenu modela sa 4v ... honda tu pravi neku čudnu kalkulaciju ali neka ...

Moje je mišljenje da se za oko 22.500,00€ može dobiti apsolutni šampion model accord u sport paketu koji je daleko od civic-a bez obzira na model (4v ili 5v) ... motor je malkice jači ali primetno kultivisaniji ili možda bolje upakovan , mesta ima malkice više ... vešanje je i napred i nazad za klasu iznad a cijena je prava sitnica kako god okreneš ... znam da sledi promena modela uskoro ali će trenutni model biti sigurno dobar i potentan u svakom smislu još dugo dugo ....

malisa

pre 16 godina

moje misljenje je da je ovaj auto najbolje izbalansiran u odnosu cena/kvalitet/upotrebna vrednost. probao sam i hečbek verziju i moram reći da je razlika velika. hečbek je katastrofalno ne pregledan i to je mana koja ne moze da se prevaziđe. jedini problem koji sam na sedan verziji primetio je (pomenuto) parkirnje u rikverc (ali i to se da resiti senzorima). i da... gepek moze samo iz vozila da se otvori. ostalo je savrseno, potrošnja je smešna i proizvodi se u japanu. rekao bih da nije suvise glomazan za gradsku voznju.

pozdrav,

Aca_USA

pre 16 godina

@Marko

Kako mozes da uporedis Subaru Legacy i Honda Civic kada su to drugacije klase. By the way, Subaru je poznat po losim unutrasnjost.

Acura TL nije na Evropskom trzistu za to sto je dizajniran u California i engineering u Ohio. 100% americki za severno-americko trziste.

@Nikola P4 pojma nemas u zivotu.

zeljko

pre 15 godina

hteo sam da je kupim al je cena sa 18300 skocila na 20900 i to posle spustanja carine.Kazu sada je u jenima a sto nije bila u jenima kad je odnos evro jen bio drugaciji moze kako mu je volja. Od sad sdeim u jenima.

milos

pre 16 godina

Nije te lagao kada ti je rekao 6.3l, ali to sto pokazuje je prosecna potrosnja, ako hoces trenutnu, moras da u tom trenutku u kom zelis da vidis potrosnju resetujes brojac.

Nenad Jovanović

pre 14 godina

Bio sam na proteklom sajmu automobila i najviše mi se svidela Honda civic sedan.Auto je prelep,funkcionalan i ne previše kitnjast.To je veoma zanimljiv auto.Molim vas da razmislite o jednom uporednom testu.Naime zanima me šta je bolja kupovina Honda civic sedan ili Micubishi lanser 1.5 invite.Oba automobila mi se jako svidjaju.

shufla

pre 14 godina

Vozim godinu i po dana sedan varijantu, ekonomican je, brz i komotan za cetvoroclanu porodicu, ALI ima problem sa vozacevim staklom (jer sam isti menjao u servisu, kao i drug koji je uzeo ranije), ne mozes spolja otvoriti gepek iako je auto otkljucan vec ti za to treba kljuc i prilicno je nepregledan unazad (pa sam ga tako vec dvaput overio i izgrebao branik).

Bez obzira na sve, taj zvuk kad mu das gas iznad 4.000 obrtaja je H.

emma

pre 16 godina

Ne znam koliko je ta cena Honde Civic Sedan primamljiva u Srbiji,ali u Australiji postoje tri vrste ovog Civica.VTI, VTI L i Sport. Najskuplji model je Honda Civic Sport - i kada se pojavio pocetkom 2006,bio je jeftiniji nego sto je posle godinu dana.Cena sva tri modela su trenutno od $21.490 (13.450 evra) do $30.490 (19.000 evra) sto koliko mogu da vidim je veoma velika razlika u ceni u Srbiji i Australiji za isti model automobila.

Mishaa

pre 16 godina

Civic za americko trziste izgleda mnogo bolje i lepse. Neznam kolika je cena u evropi za auto sa automatskim menjacem ali mislim da je mnogo vishe od one koju su naveli.U voznji deluje savim mocno koliko sam ja primetio a vozim ga vishe od godinu dana. Auto za preporuku u svakom slucaju, a posebno ex varijanta

Zoran

pre 16 godina

Verzija za americko trziste izgleda mnogo bolje i sa prednje i sa zadnje strane.

Ne razumem zasto Evropa uvek dobija "manje agresivan" dizajn koji na kraju ispada ruzan i dosadan.

Pogledajte kako taj isti automobil izgleda u Americi:

http://www.honda.cl/interiores/automoviles/images/Galeria/popup/civic_sedan_01_01.jpg
http://www.honda.cl/interiores/automoviles/images/Galeria/popup/civic_sedan_01_02.jpg

Isto vazi i za Mazdu 6 i Hondu Accord. Nisam mogao cudom da se nacudim kad sam bio na odmoru u Beogradu.

Mazda 6 i Accord su u Evropi potpuno izgubili crtu agresivnosti koja ih izdvaja iz gomile.

Sale

pre 16 godina

Nisam vozio, ali izgleda OK. Moj prijatelj ima ovaj model i mnogo se hvali, ali kaze da mu smeta previše iskošena šoferšajbna.

Gastarbajter

pre 16 godina

Sto se tice dizajna. spolja je nista posebno (zev... dosadan auto), a unutra lici na jeftinu plasticnu mini liniju...
Licno, u poslednje vreme mislim da je Mazda najbolji izbor kada su japanci u pitanju. Naravno, treba voditi racuna da je auto i pravljen u Japanu, jer je kvalitet onih pravljenih van japana osetno nizi... Mislim da je Mazda jedan od malobrojnih koji jos uvek ima modele koji dolaze iz japana. Honda i Toyota su uglavnom prestale sa tom praksom.

Marko

pre 16 godina

Ovaj Civic je delovao divno kada se pojavio. Kada sam ga uzeo na test drive, razocarao sam se. Sve je previse plasticno i deluje jeftino. Cak i kada se digne poklopac motora i pogleda unutrasnjost motornog prostora, i to je bledunjavo. Povrh svega, za iste pare (i manje) ovde moze da se dobije Subaru Legacy 2.0R koji ima 165ks i 4x4 je (i ima mnogo lepsu unutrasnjost).

Timer

pre 16 godina

@Stari Rabra
Ja bih ipak rekao da ti racunar zakazuje.Pri 160km/h niti jedan benzinac ne trosi manje od 7.5L.Uzbrdo dodaj jos 15%.

Lexus RX400h

pre 16 godina

@Urbaniak: Acura CSX se prodaje samo u Kanadi, u USA se prodavo model sa dvoja vrata pod nazivom RS koji je najslicniji ovome ali su ga prestali proizvoditi i redukovali prodaju samo na TSX, TL i top-model RL (RL se u Evropi prodaje pod nazivom Honda Legend). Inace i meni je cudno da se TL ne nalazi u evropskoj ponudi (nekad je to bila Honda Inspire, ako se dobro secam) jer na svim testovima uglavnom dobija direktne konkurente.

Sto se tice novog Civic-a, jedina primedba koju imam: nije bas udoban za visoke osobe (ali opet, koji auto u toj klasi jeste). Sto se tice potrosnje, treba imati u vidu da je ovaj motor razvijan prevashodno za americko trziste gde je jedan od najstedljivijih.

dragan

pre 15 godina

sivikica mi odlično izgleda, mjesta u njoj ima dovoljno i mislim da cu si kupiti upravo nju. Vozio sam je i vise sam nego zadovoljan. LS u hrvatskoj kosta cca 21000e bez popusta.

air

pre 16 godina

Ovu cudo ce kostati bar 24 000 Evra a ne 20800 kako su napisali.Honda ima dve fabrike i ona iz U.K iz koje dolazi ovaj model,cena je uzasno veca od onog drugog modela.Stvar je u tome sto uopste ne ugrajuju isko kvalitetne komponente!

Urbaniak

pre 16 godina

U Severnoj Americi Honda ima svoje luksuzno odeljenje pod nazivom ACURA.
Tako da se evropski Accord, ovde prodaje kao Acura TSX (izuzezno bogata i luksuzna osnovna oprema, jedine opcije su navigacioni sistem i automatski menjac), a ovaj evropski Civic Hatchback se prodaje vec par godina kao Acura CSX, identican auto, samo sto je ovde luksuzno opremljen i u baznoj varijanti.
Steta sto nemate prilike da vidite Acuru TL na evropskom trzistu.

Gastarbajter

pre 16 godina

Sto se tice dizajna. spolja je nista posebno (zev... dosadan auto), a unutra lici na jeftinu plasticnu mini liniju...
Licno, u poslednje vreme mislim da je Mazda najbolji izbor kada su japanci u pitanju. Naravno, treba voditi racuna da je auto i pravljen u Japanu, jer je kvalitet onih pravljenih van japana osetno nizi... Mislim da je Mazda jedan od malobrojnih koji jos uvek ima modele koji dolaze iz japana. Honda i Toyota su uglavnom prestale sa tom praksom.

Nikola P4

pre 16 godina

Hatchback je zakon medju hondama sto se tice dizajna. Ne radi se o ukusima nego o pristupu. Ko izabere sedan zbog "mirnijih" linija neka odma okaci krstic oko vrata, CD na unutrasnji retrovizor i pusti nardonjake. Isto vazi i za pisca teksta. Zasto je uvek medokritetsko drustveno prihvatljivije te svi hvale "mirnije" linije i mudro klimaju glavom. Pre svega se radi o kukavicluku.

Marko

pre 16 godina

Ovaj Civic je delovao divno kada se pojavio. Kada sam ga uzeo na test drive, razocarao sam se. Sve je previse plasticno i deluje jeftino. Cak i kada se digne poklopac motora i pogleda unutrasnjost motornog prostora, i to je bledunjavo. Povrh svega, za iste pare (i manje) ovde moze da se dobije Subaru Legacy 2.0R koji ima 165ks i 4x4 je (i ima mnogo lepsu unutrasnjost).

air

pre 16 godina

Ovu cudo ce kostati bar 24 000 Evra a ne 20800 kako su napisali.Honda ima dve fabrike i ona iz U.K iz koje dolazi ovaj model,cena je uzasno veca od onog drugog modela.Stvar je u tome sto uopste ne ugrajuju isko kvalitetne komponente!

Timer

pre 16 godina

@Stari Rabra
Ja bih ipak rekao da ti racunar zakazuje.Pri 160km/h niti jedan benzinac ne trosi manje od 7.5L.Uzbrdo dodaj jos 15%.

carobnjak

pre 16 godina

Meni se vise dopada sedan verzija od one svemirske. Verzija 1.8 LS sedan u Srbiji kosta nesto vise od 18000 eura dok varijanta sa pet vrata, istim motorom ( 140 ks ) i nivoom opreme kosta preko 23000 eura!?! Razlika u ceni od 5000 eura je navodno zbog naprednijeg vesanja koje ne moze doci do izrazaja na srpskim putevima. Znaci, placate samo pomodarstvo :)))
I jos nesto, za nase ljubitelje golfova - za isti novac dobijate Golf 1.4 koji je odlazeci model sa samo 80 ks ili ovu Hondu sa full opremom ( osim koze naravno )
i cak 140 ks, uz mnogo atraktivniji dizajn, najmoderniju tehnologiju i extra kvalitet...Razmislite malo, Golf nema bas nijednu prednost osim zatucanosti ako je to prednost! :)

Stari Rabra

pre 16 godina

Возио ЛС верзију. На успону на брду Мечка пре Ниша у шестој брзини при 160 на сат са још два сапутника и пртљагом трошио ми 6,3 литара. Просечна потрошња увек изразито ниска. Питам се да ме то путни комп можда није лагао?

Zoran

pre 16 godina

Verzija za americko trziste izgleda mnogo bolje i sa prednje i sa zadnje strane.

Ne razumem zasto Evropa uvek dobija "manje agresivan" dizajn koji na kraju ispada ruzan i dosadan.

Pogledajte kako taj isti automobil izgleda u Americi:

http://www.honda.cl/interiores/automoviles/images/Galeria/popup/civic_sedan_01_01.jpg
http://www.honda.cl/interiores/automoviles/images/Galeria/popup/civic_sedan_01_02.jpg

Isto vazi i za Mazdu 6 i Hondu Accord. Nisam mogao cudom da se nacudim kad sam bio na odmoru u Beogradu.

Mazda 6 i Accord su u Evropi potpuno izgubili crtu agresivnosti koja ih izdvaja iz gomile.

Aca_USA

pre 16 godina

@Marko

Kako mozes da uporedis Subaru Legacy i Honda Civic kada su to drugacije klase. By the way, Subaru je poznat po losim unutrasnjost.

Acura TL nije na Evropskom trzistu za to sto je dizajniran u California i engineering u Ohio. 100% americki za severno-americko trziste.

@Nikola P4 pojma nemas u zivotu.

dragan

pre 15 godina

sivikica mi odlično izgleda, mjesta u njoj ima dovoljno i mislim da cu si kupiti upravo nju. Vozio sam je i vise sam nego zadovoljan. LS u hrvatskoj kosta cca 21000e bez popusta.

zeljko

pre 15 godina

hteo sam da je kupim al je cena sa 18300 skocila na 20900 i to posle spustanja carine.Kazu sada je u jenima a sto nije bila u jenima kad je odnos evro jen bio drugaciji moze kako mu je volja. Od sad sdeim u jenima.

Vlada

pre 16 godina

Jesam fan honde ali aj nek mi neko objektivan objasni zasto je tolika razlika u ceni automobila honde i toyote. Automobili iste klase i pribliznog nivoa opreme se razlikuju za prosecno 20% - toyota skuplja,ako se iko zapitao :)

Mishaa

pre 16 godina

Civic za americko trziste izgleda mnogo bolje i lepse. Neznam kolika je cena u evropi za auto sa automatskim menjacem ali mislim da je mnogo vishe od one koju su naveli.U voznji deluje savim mocno koliko sam ja primetio a vozim ga vishe od godinu dana. Auto za preporuku u svakom slucaju, a posebno ex varijanta

Rale

pre 16 godina

Ako se uzme u obzir da su sasije hatchback i sedan modela vrlo slicne, odnosno da je prednje vesanje identicno kao i geometrija prednjeg dela vozila, najbitnija razlika izmedju dva modela je u zadnjem vesanju, pri cemu je vesanje sedan modela nezavisno i time bolje od hatchback modela. Bez obzira sto u domacem katalogu pise da oba modela imaju torziono zadnje vesanje, to nije tacno, sto se moze proveriti u inostranim recenzijama, a takodje i jednostavnim pogledom pod automobil. Takodje sasija sedana ima prednost jer je tvrdja zbog poprecne veze (ispod zadnjeg prozora) koja ne postoji kod hatchback modela. Sto se tice potrosnje auto mi je na putovanju kroz Grcku od skoro 4000 kilometara sa ukljucenom klimom, trosio u proseku 6,3 litra. Motor je zapravo totalni hightech, prvi te vrste kod Honde - i ispred vtec ne oznacava injection vec inteligent. Meaning - varijablini rad ventila nije linearan vec je konstantno automatski podesiv u zavisnosti od 4 parametra - broja obrtaja, brzine kojom se vozilo krece, ugla papucice gasa i prenosa u kojem je menjac. Zato ima performanse motora od 2000 cc a potrosnju kao 1600 cc.

Urbaniak

pre 16 godina

U Severnoj Americi Honda ima svoje luksuzno odeljenje pod nazivom ACURA.
Tako da se evropski Accord, ovde prodaje kao Acura TSX (izuzezno bogata i luksuzna osnovna oprema, jedine opcije su navigacioni sistem i automatski menjac), a ovaj evropski Civic Hatchback se prodaje vec par godina kao Acura CSX, identican auto, samo sto je ovde luksuzno opremljen i u baznoj varijanti.
Steta sto nemate prilike da vidite Acuru TL na evropskom trzistu.

malisa

pre 16 godina

moje misljenje je da je ovaj auto najbolje izbalansiran u odnosu cena/kvalitet/upotrebna vrednost. probao sam i hečbek verziju i moram reći da je razlika velika. hečbek je katastrofalno ne pregledan i to je mana koja ne moze da se prevaziđe. jedini problem koji sam na sedan verziji primetio je (pomenuto) parkirnje u rikverc (ali i to se da resiti senzorima). i da... gepek moze samo iz vozila da se otvori. ostalo je savrseno, potrošnja je smešna i proizvodi se u japanu. rekao bih da nije suvise glomazan za gradsku voznju.

pozdrav,

autor

pre 16 godina

@s tim rolaj
To je od neprospavanih noći! ;)

@igi
Nema sa dizelom... :( Samo sa voženim benzincem! :)

@air
Cena voženog modela u Delta Automoto je 20.800e! 24k niko ne pominje!

@malisa
Gepek može da se otvori i ključem spolja!

@nikola p4
Kao prvo, mislim da sam lepo naglasio da je u pitanju dizajnerski korak nazad, koji iako je dobio epitet dobar, ipak je korak nazad. Kao drugo, što je problem izabrati sedan zbog "mirnijih" linija? I kakve veze imaju narodnjaci sa svim ovim? Ja sam za vreme testa slušao pomenutu kompilaciju :)

Pozdrav svima!

milos

pre 16 godina

Nije te lagao kada ti je rekao 6.3l, ali to sto pokazuje je prosecna potrosnja, ako hoces trenutnu, moras da u tom trenutku u kom zelis da vidis potrosnju resetujes brojac.

Lexus RX400h

pre 16 godina

@Urbaniak: Acura CSX se prodaje samo u Kanadi, u USA se prodavo model sa dvoja vrata pod nazivom RS koji je najslicniji ovome ali su ga prestali proizvoditi i redukovali prodaju samo na TSX, TL i top-model RL (RL se u Evropi prodaje pod nazivom Honda Legend). Inace i meni je cudno da se TL ne nalazi u evropskoj ponudi (nekad je to bila Honda Inspire, ako se dobro secam) jer na svim testovima uglavnom dobija direktne konkurente.

Sto se tice novog Civic-a, jedina primedba koju imam: nije bas udoban za visoke osobe (ali opet, koji auto u toj klasi jeste). Sto se tice potrosnje, treba imati u vidu da je ovaj motor razvijan prevashodno za americko trziste gde je jedan od najstedljivijih.

lazar bojanić, umereni kritičar

pre 16 godina

nisam probao ali deluje OK ... ne vidim razloga da se diže tolika prašina oko toga šta je revolucionarno bolje model sa 5v i model sa 4v ...manje više stvar ukusa , sve je skoro isto osim vešanja zadnje osovine ...Motor blista , izrada pretpostavljam na nivou Honde ...Mislim da je jedini razlog popularnosti modela sa 4v u stvari cijena koje je sitnica naravno u odnosu na cijenu modela sa 4v ... honda tu pravi neku čudnu kalkulaciju ali neka ...

Moje je mišljenje da se za oko 22.500,00€ može dobiti apsolutni šampion model accord u sport paketu koji je daleko od civic-a bez obzira na model (4v ili 5v) ... motor je malkice jači ali primetno kultivisaniji ili možda bolje upakovan , mesta ima malkice više ... vešanje je i napred i nazad za klasu iznad a cijena je prava sitnica kako god okreneš ... znam da sledi promena modela uskoro ali će trenutni model biti sigurno dobar i potentan u svakom smislu još dugo dugo ....

Sale

pre 16 godina

Nisam vozio, ali izgleda OK. Moj prijatelj ima ovaj model i mnogo se hvali, ali kaze da mu smeta previše iskošena šoferšajbna.

emma

pre 16 godina

Ne znam koliko je ta cena Honde Civic Sedan primamljiva u Srbiji,ali u Australiji postoje tri vrste ovog Civica.VTI, VTI L i Sport. Najskuplji model je Honda Civic Sport - i kada se pojavio pocetkom 2006,bio je jeftiniji nego sto je posle godinu dana.Cena sva tri modela su trenutno od $21.490 (13.450 evra) do $30.490 (19.000 evra) sto koliko mogu da vidim je veoma velika razlika u ceni u Srbiji i Australiji za isti model automobila.

shufla

pre 14 godina

Vozim godinu i po dana sedan varijantu, ekonomican je, brz i komotan za cetvoroclanu porodicu, ALI ima problem sa vozacevim staklom (jer sam isti menjao u servisu, kao i drug koji je uzeo ranije), ne mozes spolja otvoriti gepek iako je auto otkljucan vec ti za to treba kljuc i prilicno je nepregledan unazad (pa sam ga tako vec dvaput overio i izgrebao branik).

Bez obzira na sve, taj zvuk kad mu das gas iznad 4.000 obrtaja je H.

Nenad Jovanović

pre 14 godina

Bio sam na proteklom sajmu automobila i najviše mi se svidela Honda civic sedan.Auto je prelep,funkcionalan i ne previše kitnjast.To je veoma zanimljiv auto.Molim vas da razmislite o jednom uporednom testu.Naime zanima me šta je bolja kupovina Honda civic sedan ili Micubishi lanser 1.5 invite.Oba automobila mi se jako svidjaju.