Ponedeljak, 16.07.2007.

14:30

B92.net među 1.000 najposećenijih

Veb-sajt B92 je po prosečnoj posećenosti prošle nedelje ušao u prvih 1.000 od 120 miliona registrovanih svetskih sajtova.

Izvor: B92

B92.net meðu 1.000 najposeæenijih IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

Vojislav

pre 16 godina

Iskrene čestitke. Ne treba vas/ nas / previše hvaliti ubeđen sam da to može još bolje, jer samo tako se postiže kvalitet i kreativnost. Ne slažem se sa pojedincima da ne treba kritikovati sadašnje stanje u ovoj našoj Srbiji. Ja je volim više od svega ali hoću zbog generacija koje su je stvarale i onih koji će to nastaviti da istrajemo u želji da sve menjamo nabolje. Srbija i njeni građani to istinski zaslužuju. Na dobrom ste putu i istrajte na tome.

mertur

pre 16 godina

Nisam nikad sumnjao u kvalitetu sajta.Bar preko njega mozemo da komuniciramo.
Hvala vam i za objavljene i one druge komentare.
Svima cestitam koji su za ovo zasluzni.

zzzzz

pre 16 godina

Svaka cast, ali uz napomenu. Skoro dvostruki porast broja posetilaca sportskog dela sajta je direktna i iskljuciva posledica razmene banera sa sportskim delom sajta index.hr. Znam i sam da veoma cesto odem na taj sajt sa sajta b92, ne zato sto je veoma dobar (b92 je mnogo bolji, a od hrvatskih kvalitetniji je sportnet.hr), nego zato sto mi je sad prosto da odem na njega. Verujem da je situacija ista i "sa one strane". Tako da ovaj napredak u tom segmentu nije posledica unapredjenja kvaliteta, nego pametnog marketinga. Takodje, verujem da ce tek doci do premrezavanja ovog jezickog podrucja, tako da bi trebalo forsirati pridobijanje korisnika iz Hrvatske, Bosne, Crne Gore, mozda vcak i Makedonije i Slovenije. B92 tu ima veliki potencijal, kao nekompromitovan medij, i tu je velika sansa za dalji napredak na ovoj listi.
Jos jednom, svaka cast!

dekica

pre 16 godina

U Srbiji nema boljeg sajta, ali ima tu jos dosta prostora za napredak. Desava se da se pojedine vesti izgube u toku dana, desi se da se neki sportski dogadjaj iz Srbije ne objavi isl, mislim da ima prostora da se jos vise vesti I informacija objavljulje na vasem sajtu, jer ovo je stvarno buducnost u informisanju. Zelim da kada dodjem ovde na sajt saznam sve vesti. Npr voleo bih da ovde mogu da pratim I nize fudbalske lige iz Srbije naravno. Mogli bi malo vise nekih zanimljivih I smesnih vesti da postavljate.

Najvise volim da citam komentare posetilaca, jer se na taj nacin dobija kompletnija slika vesti koja je objavljena, npr utisci koncerata. Zato komentari moraju da budu skroz bez cenzure, glupo je da tamo neki administrator procenjuje da li je to dobar ili los komentar! Takodje skroz mi je ok da citam I raspravu komentatora. I ili u Srbiji radikali ne umeju da koriste kompjutere ili ih administratori blokiraju? Ako ste toliko objektivni koliko se pretstavljate morate da pustate sve komentare, naravno osim nekih koji su vredjanje na nacionalnoj osnovi isl Takodje bi bilo sasvim logicno da pored broja preporucenih komentara na isti nacin se pokazuje I broji negativne reakcije na komentare.

Zile

pre 16 godina

Gospodo samo napred i pržite sve po zaslugama. Informacije su kratke i koncizne u svim segmentima informisanja. Nemojte stati već još oštrije i odlučnije napred. Puno pozdrava svima.

Miki

pre 16 godina

Moje misljenje (ocene od 1-10):

Sadrzina - 7
Preglednost - 10
Redosled vesti - 4 (stranacke vesti su vam ispred onih od drzavne vaznosti)
Objektivnost - 3 (ovo je misljenje sve veceg broja mladih ljudi)
Azuriranje - 8

Toliko. Hvala!

Astr0mania_KOSOVA

pre 16 godina

Najiskrenije,svaki dan posecujem vas sajt da dobijem neke informacije o regionu.
Moram priznati da niste objektivni i da gotovo uvek objavite komentare koji su vam podobni.Moje iskustvo je da vi cesto pravite razlike u objavljivanju komentara vasih posetilaca nesrpske nacionalnosti.
Nadam se da cete, NAPOKON, objaviti moj komentar i da ubuduce objavljujete SVE komentare koji su u skladu sa vasim propisima.
Hvala!

wlado

pre 16 godina

znaci nisu samo moji postovi cenzurisani, sad mi nista nije jasno...da li vi ne stignete da ih okacite, ili ne objavljujete nista sto nije podobno...?

vidim da mnoge to nervira, sto se trude, da kazu, napisu nesto vezano za temu, a vi ladno ne objavite....

kako neko rece, da redovno objavljujete postove, bili bi jos poseceniji, ovako....ja svakako dodjem -5-6 puta dnevno, ali samo da bi proverio da li ste okacili moj post...

"Na privremenom radu"

pre 16 godina

Primite moje iskrene cestitke.Radite svoj posao na visokom nivou i rezultat je ocigledan.Nadam se da ce vas primer pokazati ljudima u Srbiji da se napornim radom i talentom moze postici veliki uspeh.Zelim vam da nastavite u tom duhu i u buduce.

Војводић, Приједор

pre 16 godina

Сајт као сајт, мислим прије свега на design, за чисту 10! Објективност не баш за највишу оцјену 10, али без обзира на све-мој омиљени сајт.
Поздрав из Р. Српске.

Eric Cartman

pre 16 godina

Zivim strasno daleko, cini mi se 3 svetlosne godine udaljen od Srbije. Posecujem Vas cenjeni sajt najmanje 3 puta dnevno, svaki dan. Ponekad ste mi jedina veza sa domovinom. Najbolji ste domaci sajt, uz jednu zamerku - ne azurirate vesti u periodu od 22:00 - 08:00.

Petar

pre 16 godina

Stvarno zasluzeno. Posecujem sajt iz jos slobinih mracnih vremena.

Oni koji smatraju anti-srpskom politikom...to mozda i izgleda na prvu ruku, ali istina je bolna. Samo zato sto sajt ume da pokaze nase lose tacke ne znaci da je to anti-srpstvo...nego sansa da budemo bolji.

toronto

pre 16 godina

Cestitke. Radite planski na brendiranju jos jednog segmenta B92. Restakovo ime se u poslednje vreme cesto pojavljuje od Vidovdaskih susreta dijaspore, preko Egzita do akcije davanja krvi. Verujem da bi i vama uspeh bio drazi kada biste imali nekakvu konkurenciju u Srbiji. Pozdrav od citalaca iz dijaspore.

Bobe

pre 16 godina

Sve cestitke i nema sumnje u najbolji srpski sajt kao i najbolju radio i televiziju vec duze vreme.Posto nisam u zemlji jako puno mi znace vesti koje mogu naci na sajtu a jedino sto vam jako zameram to je online tv koji takoreci ne postoji izuzev "Utiska nedelje".

nepotpisan

pre 16 godina

Cestitke.

Ali ima jedno medjutim.

Redovno posecujem sajt jer je pregledan. Naravno, svidja mi se i to sto se mogu ostaviti komentari, pa posto zivim u inostranstvu prija mi da imam gde da dodjem da razmenim koje misljenje recimo posle finala Rolan Garosa i raznih stvari sa kojima i nije neki gust pricati sa strancima.

Ono sto mi smeta je sto sam vise puta pokusala da ostavim komentar na neku vest i nijedan jedini put je objavljen. A niti je uvredljiv, niti je bas nesto bio radikalno drugaciji od ostalih. Znaci li to da smem samo da dikutujem na sportske teme? Ciji se onda komentari uopste objavljuju?
To pocinje sve vise da mi smeta - jedno je brisati komentare koji su uvredljivi i nekulturni, a drugo one koji se kose sa vasim misljenjem ili koji po vasem misljenju nisu dostojni da se objave?
Uospte mi nije jasno zbog cega se to radi.

Iskreno, ne ocekujem da mi ovaj komentar izadje, ali eto znam da ce ga moderator ipak procitati.

B92 je pokupio vecinu dijasporaca jer je jedan od prvih nasih sajtova koji je funkcionisao i ispred je ostalih po tehnickoj ponudi. Ali vremena se menjaju i ako uskoro bude alternative, a uredjivacka politika ostane ovako obojena jednoumljem, ja cu vam reci bye-bye.

poruka moderatora:
poslali ste nepotpisan komentar
nepotpisani komentari se automatski ne objavljuju, moderator je ovom prilikom u rubriku "autor" upisao "nepotpisan" da bi vas komentar bio objavljen.

miku

pre 16 godina

Cestitam vam. Ja sam jedon od onih koji najmanje 3 puta dnevno poseti vas. Cestitke i moderatorima, koji dobro znaju cenzuru. Oni su fenomenalni recidivisti. Ali to je nesto drugo. Vazno je poverenje u B92, koju ja imam.

Miroslav iz Hamburga

pre 16 godina

Svaka vam cast! Na pravom ste putu! Samo tako dalje!
B92 rules!!!!

P.S.: Milosevic i njegova banda vas nije mogla zaustaviti! Nece vas ni(normalan)svet moci zaustaviti u vasim namerama!!

Bujar M. Prishtina

pre 16 godina

Pratim vas sajt vec citavih 5 godina svakodnevno. Imate jako dobre clanke o politici, kulturi, zivotu uopste i sportu.
Ipak malo mi je cudno da uprkos negovanju jezika (odn. neomogucavanju govora mrznje), toga imate i na pretek upravu u sportskom delu. Bezpotrebna prepucavanja, pezorativni nazivi i uvrede su dosta ceste pa se neki put i upitam da li sam mozda usao na nekom pogresnom sajtu??!!
Inace moram i da pohvalim sve one komentare koji su ozbiljni, analiticki i koji su zapravo i doprineli dosta vasem rejtingu...
puno uspeha i ubuduce.

mila

pre 16 godina

Ne znam zasto sam se "zalepila" za vas sajt.Verovatno zbog davno poznatog "B 92" i lenjosti da potrazim neki drugi. Inace mislim da je obavljivanje komentara sporo, da neke teme ostanu bez komentara pokazuje neefikasnost redakcije. Znam da nekoliko vrednih, strucnih komentara iz zdravstva niste objavili i sve to pokazuje da je B 92 daleko od toga sto bi trebalo da bude.Cim nadjem nesto drugo necu se sigurno vracati na vas prilicno na niskom nivou sajt.

Panonski mornar

pre 16 godina

Bravo B92! Svaka vam cast, pozdrav svima u web-timu! Zaista ste najbolji, jedva cekam jesen i vase nove internet-projekte, ali imam jednu primedbu: pristrasni ste kada je rec o Vojvodini, cenzurisete mnoge komentare iz Vojvodine i moglo bi se reci da naginjete beogradsko-narodnjackoj opciji kada su vojvodjanske teme u pitanju. Inace, za nas Vojvodjane B92 je javni servis, za razliku od onog drugog kojeg placamo, ali ga ne gledamo. Vas ne placamo, ali vas rado gledamo, slusamo i citamo i bas zbog toga ocekujemo da budete malo objektivniji kada je Vojvodina u pitanju. Pozdrav iz Novog Sada!

Kristina

pre 16 godina

75.9% usera je iz Srbije, tako da ta pricao o prodoru u instrastvu i nije bas previse realna. Inace, vise b92.net nije u prvih hiljadu, sada je na 1 174. mestu.
A kada bi malo manje cenzurisali verovatno bi poseta bila jos veca.

Nikola

pre 16 godina

Klasicna propaganda...Jedini i namerodavniji "merac" posecenosti sajtova je Netcraft (pogledajte malo po netu pa cete videti ko je i sta je Netcraft) u kome je b92.net rangiran na 5805 mestu, tako da mislim da je malo preambiciozno pricati o

deshamp USA

pre 16 godina

Smatram vas najobjektivnijim i sam redovno posecujem sajt kad sam u mogucnosti...Ali mislim da ovaj uspeh treba bar delom prepisati i cinjenici da je nezaposlenost velika u Srbiji,i tome da tako mala zemlja ima tako puno strucnjaka za sve...kako politickih tako i sportskih...U sve se razumemo,ponekad se cini da nema pametnijih od nas...Nemojte smatrati navedene agencije koje su iza po broju posecenosti losijim...Jednostavno ljudi na zapadu rade,i nemaju vreme ni privilegiju da redovno citaju vesti s neta.

Djuradj

pre 16 godina

Radikal sam, redovno vas citam, cesto ne objavljujete moje komentare sto je prirodno, nisu na vasoj ``liniji``. Pisao sam vam i posebno moderatoru, da samo ne objavljujet komentare nekih Albanaca koji nipodastavaju Srbiju, granice, i zloupotrebljavaju pravo na svoje misljenje. Pozdrav, nastavite i budite liberalniji prema komentarima koji se kose sa vasim programom.

wlado

pre 16 godina

secam se kad ste poceli, nije bilo recenzija, mogao si brate da kazes sta si hteo, ja ne koristim pogrdne reci, a izlazi svaki 6 moj post, evo verovatno ni ovaj nece izaci, s obzirom na kritiku, mada sad cete namerno staviti, da bi pokazali kako ste "fer".....
sa vrha mozes samo dole!

sale

pre 16 godina

Cestitam na ostvarenom rezultatu. Ne bih da kvarim veselje, ali trebalo bi detaljnije razmotriti kako je www.alexa.com dosao do rezultata. Da li je u pitanju istrazivanje na uzorku, ako da, koliko je ono statisticki relevantno?
Koliko sam shvatio u uzorku su oni koji pristanu da instaliraju plug-in sa www.alexa.com.
Statisticki gledano, cinjenica da ljudi sami biraju da li su uzorku ili ne ne uliva nadu da je uzorak merodavan.
Svejedno, cestitke, posecujem vam 100 puta dnevno.

D.Savic,Paris

pre 16 godina

kolika bi vam tek bila posecenost kad ne bi sekli komentare i sakatili ih,kad bi objavljivali i komentare radikalno nastrojenih citalaca i kad ne bi bili glasilo naklonjeno samo jednoj politickoj opciji vec neutralno kako i nalaze novinarska etika.Hvala(naravno da ne ocekujem da ovaj komentar objavite)

etra

pre 16 godina

Bravo b92!
Posebno me raduje sto je proevropski orijentisan sajt najposjeceniji sajt bivse Jugoslavije.
Ima nade za nas.
Cestitam!

dovla

pre 16 godina

B92 je za mene veliko razocarenje. Postali ste sinonim za antisrpsku propagandu. I dalje vas posecujem, ali preskacem sve sto je vezano za politiku.

Nindza

pre 16 godina

Sto se tice objektivnosti informacija, mislim da svi mediji "vuku" ka nekoj od politickih opcija, doduse ne toliko brutalno kako su neki znali da vuku. Tako i b92. E sad, posto znam ko kome stremi, znam i kako da prihvatam informacije i da pravim "zlatni presek".
Medjutim, b92 "iskace" iz mase upravo zbog svog sajta, koji je nesto najkompletnije sto sam dosad video. Dijapazon vesti i dogadjaja koji pokriva je fenomenalan, a velika paznja je posvecena i komentarima na vesti, sto nije slucaj sa brojnim stranim medijima (a sto ja obilato koristim:0)) Dizajn je odlican, i "minimalan" tako da lepo izgleda, a nije zamoran, a do svih sadrzaja se vrlo lako dolazi. Zaista, tesko da mogu da zamislim jedan dan da ne posetim sajt, pogotovo sto vise skoro uposte ne gledam TV.
Sve pohvale, i nastavite tako.

Aleksandar

pre 16 godina

B92 uglavnom prenosi vijesti kakve one u stvari trebaju da budu - bez nekog politikanstva i emocija, jednostavno sta se dogadja. Iako ne pisem nikada komentare sa bilo kakvim neumjesnim recima/recenicama komentari cesto ne dolaze na stranice. Siguran sam da nisam jedini sa tim problemom. Sto se tice sadrzaja stvarno je odlican i veoma fino uredjen.

Goran Catic

pre 16 godina

Iako sam redovan [visestruko na dnevnoj bazi] posetilac, ne razumem u kom trenutku je kvantitet koji meri alexa izvrsio promenu i postao kvalitet.
Vi jeste usli u medju prvih 1000 sajtova po posecenosti.
Nemojte sebi kaciti perje koje nije Vase posto postoji bar 1000 sajtova koji nisu u prvih 1000 po posecenosti a koji su bar 1000 puta `bolji` od prvih 1000.
Zivela semantika :-)

jovan

pre 16 godina

Sjajno, cestitam. Zasluzili ste. Imate li povremeno odgovor zasto ne objavljujete komentare koji odolevaju Vasim ustanovljenim kriterijumima?!
Ne mislim da su to moji komentari. Mislim da su to komentari koji nadilaze nivo kojemu pripustate objavljivanju. Negde sam sklon da pomislim da niste dosledni a kadgod da je sve u rukama dezurnih sluzbenika koji se povode licnoj ali ne i profesionalnoj etici.

Dejan

pre 16 godina

Mislim da ovoj temi treba prici sa malo vece distance. Ja kada radim refresh stranice svaki puta me upisuje kao da sam ponovno pristupio i vidim kako se 'salje' na 'counter'. Kako sam na poslu, a dnevno puknem i po 100x refresha, to ispade da se 100 ljudi spojilo. Zadnji puta mi ovaj komentar nije objavljen i ne znam zasto, ali nadam se da ce ovaj puta biti.

Ne zavisni novinar

pre 16 godina

Cisto da se zna:
Engleski "SKY News", Francuski "Le Figaro" ili "Le Monde", Nemacki "RTL" se gledaju i slusaju. Englezi zive u Engleskoj a Francuzi u francuskoj tako da oni nemaju potrebe da posecuju njihove sajtove. Kada ih nesto interesuje ukljuce TV pa pogledaju. Srbija ima nekoliko miliona stanovnika u rasejanju koji drugacije ne mogu da dodju do informacija. Ovim medijskim kucama koje ste naveli mnogo je vise stalo da budu gledane i slusane nego da im sajt bude posecen. Osim toga, sve ove kuce mogu se pronaci kao kablovske sirom sveta a da ne govorim o emitovanju 24 sata putem satelita. Ukoliko zelite da se takmicite proverite njihovu gledanost u odnosu na vasu. Za ljude koji o ovoj tematici ne znaju nista mozda ovaj podatak nesto i znaci.

Elvis

pre 16 godina

Tačno,odmjereno,objektivno i bez ideoloških ili nacionalnih komplexa!
Najbolji medij u jugoistočnoj Evropi je B92!
elvis-tuzla,BiH

BRCAK

pre 16 godina

Moja omiljena stranica konacno dobija priznanje koje zasluzuje ........samo nastavite tako...sport,forum,vijesti,ekonomija,kultura,sve na vrhunskom nivou......pozdrav od Brcaka sa Floride.....insalah vam svima...

maca

pre 16 godina

Sve cestitke, posebno na cinjenicu o tome koji su sve sajtovi ostali ispod. To ovaj sajt, zapravo cini jos vecim i jos boljim.
Odlicna ideja za davanje komentara, posto to jako slabo ko dozvoljava, a specijano u velikim javnim medijima. Jednostavno, ne gube vreme na to i potpuno im je sve jedno sta narod misli. Mada jasno nam je svima, da se komentari uvek mogu oblikovati onako kako odgovara politici svakog medija.
Opet, mogu da dam par manjih opaski:
- vesti na engleskom su daleko siromasnije, a bilo bi tako lepo kada bi bilo i na drugim jezicima. Ovde specijalno mislim na tako nevidjene dezinformacije u svetu koje se odnose na nasu zemlju, sto sasvim jasno govori o tome da mediji nigde nisu slobodni. Informacije na vasim stranicama na drugim jezicima, bi mogle da pomognu u tome da se ljudi iz celoga sveta malo bolje infomrisu o mnogim stvarima koje imaju veze, ne samo sa nama vec i sa drugima. To sa druge strane, na neki nacin pravi jos vecu konkurenciju vecim i poznatijim medijima, a ako je informacija objektivna, sasvim sigurno vam tu nebi bilo ravnih.
- fali vam televizija uzvio
Internet je mnogima omogucio da postanu veci, bolji i jaci, a sredstva za to nisu tako skupa kao u klasicnom svetu informacije. Zasto to ne iskoristiti?

Bojana, USA

pre 16 godina

Zivim u inostranstvu i B92 je jedini sajt koji redovno posecujem, kako bih se informisala o aktuelnim dogadjanjima u Srbiji. Hvala B92. Da vas nema, bila bih potpuno izgubljena ovde...

gledalac iz drugog ugla

pre 16 godina

Gomila nas iz dijaspore cita vas site a to da li se slazemo sa vasom uredjivackom politikom je potpuno drugo pitanje vas stil i nacin rada-identicni ste kao mega kuce tipa CNN

Petar iz Bijeljine

pre 16 godina

Iskrene čestitke. Vaš sajt i komentari predstavljaju već kulturni fenomen, citiraju se pojedini komenatari u nekim novinskim tekstovima i sl.

Slobodan Stamenic

pre 16 godina

Potpuno se slazem da je tehnicki gledano sajt veoma dobar. E sad, uredjivacka politika i ostra cenzura su ono sto drasticno umanjuje kvalitet sajta. Mada, sto se tice informisanja iz oblasti ekonomije i sporta, verovatno ne postoji bolji sajt na srpskom jeziku.

Pera Pisar

pre 16 godina

Cestitam, B92.net je sajt kome najvise verujem i najcesce ga koristim. Vesti su pravovremene i dobro odabrane. Naravno uvek moze jos bolje.

Dragan

pre 16 godina

Uvazena redakcijo sajta,
zelim Vam se zahvaliti na veoma kvalitetnim vestima i Vi ste mi najbolji i najsigurniji izbor vesti. No, zelim Vam skrenuti paznju i upozoriti Vas,da ukoliko mozete, izvrsite male korekcije. Prvo, u sportskom delu, koji najradije citam, vratite izgled za FORMULU 1, kakv Vam je bio i prosle godine. Tada je bio na svetskom nivou. Sada uopste nema takve tablice, sa svim ucesnicima. Drugo, kod rezultata fudbalskih utakmica, tj. aktuelnih tabela u evropskim ligama, molim Vas da obratite malo vise paznje na tabele, a ne da Vam se stalno "vuku" greske (konkretno na poslednji sampionat engleske, tabela Vam je bila sa greskom - uvek je Mancester Junajted imao utakmicu manje). Sve ostalo Vam je OK. Nastavite u jos boljem svetlu. Srdacan pozdrav!

Nedeljko Vrtunić

pre 16 godina

Čestitam na ostvarenom rezultatu. Moram priznati da se ne slažem ili se u prošlosti nisam slagao sa Vašom uredjivačkom politikom ali volim da posetim Vaš sajt jer mi pruša željene informacije iz oblasti ekonomije. Želim Vam dobre rezultate i u budućnosti i da budete što manje pristrasni političkim opcijama. Verujem da Vi to možete. Srdačan pozdrav, dipl.ecc. Nedeljko Vrtunić, Novi Sad

Name

pre 16 godina

Super je to, ali moderatori nisu baš! Malo više flexibilnosti, i bez jednoumlja. Puštajte malo više replika što se tiče komentara. Sve više se mogu pročitati komentari koji šire mržnju što je katastrofa. Kahm, kahm,...

Pedja

pre 16 godina

Ko kaze da vas Milosevic nije voleo. Zahvaljujuci njemu gomila Srba je otisla napolje(medju kojima i ja) a upravo oni najvise posecuju vas sajt, da bi se informisali o dogajanjima u Srbiji.
salu na stranu , samo nastavite tako, uz jednu malu primedbicu. Cini mi se da bi ste trebali malo brze da vrsite "update" informacija, narocito sportskih.
Pedja

M

pre 16 godina

Svaka cast. Zasluzeno.

Btw, jedna zamerka - primetio sam da ne update-ujete vesti nocu, tj. tipa od 21-09h. Bilo bi lepo kada ne bi bilo tako..

medicinar

pre 16 godina

drago mi je zbog vas. site b92 je jako pregledan, sadrzine su prilicno izbalansirane, iako je primetna liberalna nijansa u uregivanju. sportska rubrika je tako -reci fantasticna.

M

pre 16 godina

Svaka cast. Zasluzeno.

Btw, jedna zamerka - primetio sam da ne update-ujete vesti nocu, tj. tipa od 21-09h. Bilo bi lepo kada ne bi bilo tako..

Name

pre 16 godina

Super je to, ali moderatori nisu baš! Malo više flexibilnosti, i bez jednoumlja. Puštajte malo više replika što se tiče komentara. Sve više se mogu pročitati komentari koji šire mržnju što je katastrofa. Kahm, kahm,...

Pedja

pre 16 godina

Ko kaze da vas Milosevic nije voleo. Zahvaljujuci njemu gomila Srba je otisla napolje(medju kojima i ja) a upravo oni najvise posecuju vas sajt, da bi se informisali o dogajanjima u Srbiji.
salu na stranu , samo nastavite tako, uz jednu malu primedbicu. Cini mi se da bi ste trebali malo brze da vrsite "update" informacija, narocito sportskih.
Pedja

medicinar

pre 16 godina

drago mi je zbog vas. site b92 je jako pregledan, sadrzine su prilicno izbalansirane, iako je primetna liberalna nijansa u uregivanju. sportska rubrika je tako -reci fantasticna.

BRCAK

pre 16 godina

Moja omiljena stranica konacno dobija priznanje koje zasluzuje ........samo nastavite tako...sport,forum,vijesti,ekonomija,kultura,sve na vrhunskom nivou......pozdrav od Brcaka sa Floride.....insalah vam svima...

Pera Pisar

pre 16 godina

Cestitam, B92.net je sajt kome najvise verujem i najcesce ga koristim. Vesti su pravovremene i dobro odabrane. Naravno uvek moze jos bolje.

Slobodan Stamenic

pre 16 godina

Potpuno se slazem da je tehnicki gledano sajt veoma dobar. E sad, uredjivacka politika i ostra cenzura su ono sto drasticno umanjuje kvalitet sajta. Mada, sto se tice informisanja iz oblasti ekonomije i sporta, verovatno ne postoji bolji sajt na srpskom jeziku.

dovla

pre 16 godina

B92 je za mene veliko razocarenje. Postali ste sinonim za antisrpsku propagandu. I dalje vas posecujem, ali preskacem sve sto je vezano za politiku.

Nedeljko Vrtunić

pre 16 godina

Čestitam na ostvarenom rezultatu. Moram priznati da se ne slažem ili se u prošlosti nisam slagao sa Vašom uredjivačkom politikom ali volim da posetim Vaš sajt jer mi pruša željene informacije iz oblasti ekonomije. Želim Vam dobre rezultate i u budućnosti i da budete što manje pristrasni političkim opcijama. Verujem da Vi to možete. Srdačan pozdrav, dipl.ecc. Nedeljko Vrtunić, Novi Sad

Bojana, USA

pre 16 godina

Zivim u inostranstvu i B92 je jedini sajt koji redovno posecujem, kako bih se informisala o aktuelnim dogadjanjima u Srbiji. Hvala B92. Da vas nema, bila bih potpuno izgubljena ovde...

Petar iz Bijeljine

pre 16 godina

Iskrene čestitke. Vaš sajt i komentari predstavljaju već kulturni fenomen, citiraju se pojedini komenatari u nekim novinskim tekstovima i sl.

Petar

pre 16 godina

Stvarno zasluzeno. Posecujem sajt iz jos slobinih mracnih vremena.

Oni koji smatraju anti-srpskom politikom...to mozda i izgleda na prvu ruku, ali istina je bolna. Samo zato sto sajt ume da pokaze nase lose tacke ne znaci da je to anti-srpstvo...nego sansa da budemo bolji.

Dragan

pre 16 godina

Uvazena redakcijo sajta,
zelim Vam se zahvaliti na veoma kvalitetnim vestima i Vi ste mi najbolji i najsigurniji izbor vesti. No, zelim Vam skrenuti paznju i upozoriti Vas,da ukoliko mozete, izvrsite male korekcije. Prvo, u sportskom delu, koji najradije citam, vratite izgled za FORMULU 1, kakv Vam je bio i prosle godine. Tada je bio na svetskom nivou. Sada uopste nema takve tablice, sa svim ucesnicima. Drugo, kod rezultata fudbalskih utakmica, tj. aktuelnih tabela u evropskim ligama, molim Vas da obratite malo vise paznje na tabele, a ne da Vam se stalno "vuku" greske (konkretno na poslednji sampionat engleske, tabela Vam je bila sa greskom - uvek je Mancester Junajted imao utakmicu manje). Sve ostalo Vam je OK. Nastavite u jos boljem svetlu. Srdacan pozdrav!

maca

pre 16 godina

Sve cestitke, posebno na cinjenicu o tome koji su sve sajtovi ostali ispod. To ovaj sajt, zapravo cini jos vecim i jos boljim.
Odlicna ideja za davanje komentara, posto to jako slabo ko dozvoljava, a specijano u velikim javnim medijima. Jednostavno, ne gube vreme na to i potpuno im je sve jedno sta narod misli. Mada jasno nam je svima, da se komentari uvek mogu oblikovati onako kako odgovara politici svakog medija.
Opet, mogu da dam par manjih opaski:
- vesti na engleskom su daleko siromasnije, a bilo bi tako lepo kada bi bilo i na drugim jezicima. Ovde specijalno mislim na tako nevidjene dezinformacije u svetu koje se odnose na nasu zemlju, sto sasvim jasno govori o tome da mediji nigde nisu slobodni. Informacije na vasim stranicama na drugim jezicima, bi mogle da pomognu u tome da se ljudi iz celoga sveta malo bolje infomrisu o mnogim stvarima koje imaju veze, ne samo sa nama vec i sa drugima. To sa druge strane, na neki nacin pravi jos vecu konkurenciju vecim i poznatijim medijima, a ako je informacija objektivna, sasvim sigurno vam tu nebi bilo ravnih.
- fali vam televizija uzvio
Internet je mnogima omogucio da postanu veci, bolji i jaci, a sredstva za to nisu tako skupa kao u klasicnom svetu informacije. Zasto to ne iskoristiti?

Elvis

pre 16 godina

Tačno,odmjereno,objektivno i bez ideoloških ili nacionalnih komplexa!
Najbolji medij u jugoistočnoj Evropi je B92!
elvis-tuzla,BiH

Kristina

pre 16 godina

75.9% usera je iz Srbije, tako da ta pricao o prodoru u instrastvu i nije bas previse realna. Inace, vise b92.net nije u prvih hiljadu, sada je na 1 174. mestu.
A kada bi malo manje cenzurisali verovatno bi poseta bila jos veca.

nepotpisan

pre 16 godina

Cestitke.

Ali ima jedno medjutim.

Redovno posecujem sajt jer je pregledan. Naravno, svidja mi se i to sto se mogu ostaviti komentari, pa posto zivim u inostranstvu prija mi da imam gde da dodjem da razmenim koje misljenje recimo posle finala Rolan Garosa i raznih stvari sa kojima i nije neki gust pricati sa strancima.

Ono sto mi smeta je sto sam vise puta pokusala da ostavim komentar na neku vest i nijedan jedini put je objavljen. A niti je uvredljiv, niti je bas nesto bio radikalno drugaciji od ostalih. Znaci li to da smem samo da dikutujem na sportske teme? Ciji se onda komentari uopste objavljuju?
To pocinje sve vise da mi smeta - jedno je brisati komentare koji su uvredljivi i nekulturni, a drugo one koji se kose sa vasim misljenjem ili koji po vasem misljenju nisu dostojni da se objave?
Uospte mi nije jasno zbog cega se to radi.

Iskreno, ne ocekujem da mi ovaj komentar izadje, ali eto znam da ce ga moderator ipak procitati.

B92 je pokupio vecinu dijasporaca jer je jedan od prvih nasih sajtova koji je funkcionisao i ispred je ostalih po tehnickoj ponudi. Ali vremena se menjaju i ako uskoro bude alternative, a uredjivacka politika ostane ovako obojena jednoumljem, ja cu vam reci bye-bye.

poruka moderatora:
poslali ste nepotpisan komentar
nepotpisani komentari se automatski ne objavljuju, moderator je ovom prilikom u rubriku "autor" upisao "nepotpisan" da bi vas komentar bio objavljen.

gledalac iz drugog ugla

pre 16 godina

Gomila nas iz dijaspore cita vas site a to da li se slazemo sa vasom uredjivackom politikom je potpuno drugo pitanje vas stil i nacin rada-identicni ste kao mega kuce tipa CNN

etra

pre 16 godina

Bravo b92!
Posebno me raduje sto je proevropski orijentisan sajt najposjeceniji sajt bivse Jugoslavije.
Ima nade za nas.
Cestitam!

Ne zavisni novinar

pre 16 godina

Cisto da se zna:
Engleski "SKY News", Francuski "Le Figaro" ili "Le Monde", Nemacki "RTL" se gledaju i slusaju. Englezi zive u Engleskoj a Francuzi u francuskoj tako da oni nemaju potrebe da posecuju njihove sajtove. Kada ih nesto interesuje ukljuce TV pa pogledaju. Srbija ima nekoliko miliona stanovnika u rasejanju koji drugacije ne mogu da dodju do informacija. Ovim medijskim kucama koje ste naveli mnogo je vise stalo da budu gledane i slusane nego da im sajt bude posecen. Osim toga, sve ove kuce mogu se pronaci kao kablovske sirom sveta a da ne govorim o emitovanju 24 sata putem satelita. Ukoliko zelite da se takmicite proverite njihovu gledanost u odnosu na vasu. Za ljude koji o ovoj tematici ne znaju nista mozda ovaj podatak nesto i znaci.

Miki

pre 16 godina

Moje misljenje (ocene od 1-10):

Sadrzina - 7
Preglednost - 10
Redosled vesti - 4 (stranacke vesti su vam ispred onih od drzavne vaznosti)
Objektivnost - 3 (ovo je misljenje sve veceg broja mladih ljudi)
Azuriranje - 8

Toliko. Hvala!

D.Savic,Paris

pre 16 godina

kolika bi vam tek bila posecenost kad ne bi sekli komentare i sakatili ih,kad bi objavljivali i komentare radikalno nastrojenih citalaca i kad ne bi bili glasilo naklonjeno samo jednoj politickoj opciji vec neutralno kako i nalaze novinarska etika.Hvala(naravno da ne ocekujem da ovaj komentar objavite)

Nindza

pre 16 godina

Sto se tice objektivnosti informacija, mislim da svi mediji "vuku" ka nekoj od politickih opcija, doduse ne toliko brutalno kako su neki znali da vuku. Tako i b92. E sad, posto znam ko kome stremi, znam i kako da prihvatam informacije i da pravim "zlatni presek".
Medjutim, b92 "iskace" iz mase upravo zbog svog sajta, koji je nesto najkompletnije sto sam dosad video. Dijapazon vesti i dogadjaja koji pokriva je fenomenalan, a velika paznja je posvecena i komentarima na vesti, sto nije slucaj sa brojnim stranim medijima (a sto ja obilato koristim:0)) Dizajn je odlican, i "minimalan" tako da lepo izgleda, a nije zamoran, a do svih sadrzaja se vrlo lako dolazi. Zaista, tesko da mogu da zamislim jedan dan da ne posetim sajt, pogotovo sto vise skoro uposte ne gledam TV.
Sve pohvale, i nastavite tako.

wlado

pre 16 godina

secam se kad ste poceli, nije bilo recenzija, mogao si brate da kazes sta si hteo, ja ne koristim pogrdne reci, a izlazi svaki 6 moj post, evo verovatno ni ovaj nece izaci, s obzirom na kritiku, mada sad cete namerno staviti, da bi pokazali kako ste "fer".....
sa vrha mozes samo dole!

Djuradj

pre 16 godina

Radikal sam, redovno vas citam, cesto ne objavljujete moje komentare sto je prirodno, nisu na vasoj ``liniji``. Pisao sam vam i posebno moderatoru, da samo ne objavljujet komentare nekih Albanaca koji nipodastavaju Srbiju, granice, i zloupotrebljavaju pravo na svoje misljenje. Pozdrav, nastavite i budite liberalniji prema komentarima koji se kose sa vasim programom.

deshamp USA

pre 16 godina

Smatram vas najobjektivnijim i sam redovno posecujem sajt kad sam u mogucnosti...Ali mislim da ovaj uspeh treba bar delom prepisati i cinjenici da je nezaposlenost velika u Srbiji,i tome da tako mala zemlja ima tako puno strucnjaka za sve...kako politickih tako i sportskih...U sve se razumemo,ponekad se cini da nema pametnijih od nas...Nemojte smatrati navedene agencije koje su iza po broju posecenosti losijim...Jednostavno ljudi na zapadu rade,i nemaju vreme ni privilegiju da redovno citaju vesti s neta.

Nikola

pre 16 godina

Klasicna propaganda...Jedini i namerodavniji "merac" posecenosti sajtova je Netcraft (pogledajte malo po netu pa cete videti ko je i sta je Netcraft) u kome je b92.net rangiran na 5805 mestu, tako da mislim da je malo preambiciozno pricati o

zzzzz

pre 16 godina

Svaka cast, ali uz napomenu. Skoro dvostruki porast broja posetilaca sportskog dela sajta je direktna i iskljuciva posledica razmene banera sa sportskim delom sajta index.hr. Znam i sam da veoma cesto odem na taj sajt sa sajta b92, ne zato sto je veoma dobar (b92 je mnogo bolji, a od hrvatskih kvalitetniji je sportnet.hr), nego zato sto mi je sad prosto da odem na njega. Verujem da je situacija ista i "sa one strane". Tako da ovaj napredak u tom segmentu nije posledica unapredjenja kvaliteta, nego pametnog marketinga. Takodje, verujem da ce tek doci do premrezavanja ovog jezickog podrucja, tako da bi trebalo forsirati pridobijanje korisnika iz Hrvatske, Bosne, Crne Gore, mozda vcak i Makedonije i Slovenije. B92 tu ima veliki potencijal, kao nekompromitovan medij, i tu je velika sansa za dalji napredak na ovoj listi.
Jos jednom, svaka cast!

jovan

pre 16 godina

Sjajno, cestitam. Zasluzili ste. Imate li povremeno odgovor zasto ne objavljujete komentare koji odolevaju Vasim ustanovljenim kriterijumima?!
Ne mislim da su to moji komentari. Mislim da su to komentari koji nadilaze nivo kojemu pripustate objavljivanju. Negde sam sklon da pomislim da niste dosledni a kadgod da je sve u rukama dezurnih sluzbenika koji se povode licnoj ali ne i profesionalnoj etici.

Dejan

pre 16 godina

Mislim da ovoj temi treba prici sa malo vece distance. Ja kada radim refresh stranice svaki puta me upisuje kao da sam ponovno pristupio i vidim kako se 'salje' na 'counter'. Kako sam na poslu, a dnevno puknem i po 100x refresha, to ispade da se 100 ljudi spojilo. Zadnji puta mi ovaj komentar nije objavljen i ne znam zasto, ali nadam se da ce ovaj puta biti.

Aleksandar

pre 16 godina

B92 uglavnom prenosi vijesti kakve one u stvari trebaju da budu - bez nekog politikanstva i emocija, jednostavno sta se dogadja. Iako ne pisem nikada komentare sa bilo kakvim neumjesnim recima/recenicama komentari cesto ne dolaze na stranice. Siguran sam da nisam jedini sa tim problemom. Sto se tice sadrzaja stvarno je odlican i veoma fino uredjen.

mila

pre 16 godina

Ne znam zasto sam se "zalepila" za vas sajt.Verovatno zbog davno poznatog "B 92" i lenjosti da potrazim neki drugi. Inace mislim da je obavljivanje komentara sporo, da neke teme ostanu bez komentara pokazuje neefikasnost redakcije. Znam da nekoliko vrednih, strucnih komentara iz zdravstva niste objavili i sve to pokazuje da je B 92 daleko od toga sto bi trebalo da bude.Cim nadjem nesto drugo necu se sigurno vracati na vas prilicno na niskom nivou sajt.

miku

pre 16 godina

Cestitam vam. Ja sam jedon od onih koji najmanje 3 puta dnevno poseti vas. Cestitke i moderatorima, koji dobro znaju cenzuru. Oni su fenomenalni recidivisti. Ali to je nesto drugo. Vazno je poverenje u B92, koju ja imam.

Bujar M. Prishtina

pre 16 godina

Pratim vas sajt vec citavih 5 godina svakodnevno. Imate jako dobre clanke o politici, kulturi, zivotu uopste i sportu.
Ipak malo mi je cudno da uprkos negovanju jezika (odn. neomogucavanju govora mrznje), toga imate i na pretek upravu u sportskom delu. Bezpotrebna prepucavanja, pezorativni nazivi i uvrede su dosta ceste pa se neki put i upitam da li sam mozda usao na nekom pogresnom sajtu??!!
Inace moram i da pohvalim sve one komentare koji su ozbiljni, analiticki i koji su zapravo i doprineli dosta vasem rejtingu...
puno uspeha i ubuduce.

Eric Cartman

pre 16 godina

Zivim strasno daleko, cini mi se 3 svetlosne godine udaljen od Srbije. Posecujem Vas cenjeni sajt najmanje 3 puta dnevno, svaki dan. Ponekad ste mi jedina veza sa domovinom. Najbolji ste domaci sajt, uz jednu zamerku - ne azurirate vesti u periodu od 22:00 - 08:00.

Војводић, Приједор

pre 16 godina

Сајт као сајт, мислим прије свега на design, за чисту 10! Објективност не баш за највишу оцјену 10, али без обзира на све-мој омиљени сајт.
Поздрав из Р. Српске.

wlado

pre 16 godina

znaci nisu samo moji postovi cenzurisani, sad mi nista nije jasno...da li vi ne stignete da ih okacite, ili ne objavljujete nista sto nije podobno...?

vidim da mnoge to nervira, sto se trude, da kazu, napisu nesto vezano za temu, a vi ladno ne objavite....

kako neko rece, da redovno objavljujete postove, bili bi jos poseceniji, ovako....ja svakako dodjem -5-6 puta dnevno, ali samo da bi proverio da li ste okacili moj post...

Vojislav

pre 16 godina

Iskrene čestitke. Ne treba vas/ nas / previše hvaliti ubeđen sam da to može još bolje, jer samo tako se postiže kvalitet i kreativnost. Ne slažem se sa pojedincima da ne treba kritikovati sadašnje stanje u ovoj našoj Srbiji. Ja je volim više od svega ali hoću zbog generacija koje su je stvarale i onih koji će to nastaviti da istrajemo u želji da sve menjamo nabolje. Srbija i njeni građani to istinski zaslužuju. Na dobrom ste putu i istrajte na tome.

Goran Catic

pre 16 godina

Iako sam redovan [visestruko na dnevnoj bazi] posetilac, ne razumem u kom trenutku je kvantitet koji meri alexa izvrsio promenu i postao kvalitet.
Vi jeste usli u medju prvih 1000 sajtova po posecenosti.
Nemojte sebi kaciti perje koje nije Vase posto postoji bar 1000 sajtova koji nisu u prvih 1000 po posecenosti a koji su bar 1000 puta `bolji` od prvih 1000.
Zivela semantika :-)

sale

pre 16 godina

Cestitam na ostvarenom rezultatu. Ne bih da kvarim veselje, ali trebalo bi detaljnije razmotriti kako je www.alexa.com dosao do rezultata. Da li je u pitanju istrazivanje na uzorku, ako da, koliko je ono statisticki relevantno?
Koliko sam shvatio u uzorku su oni koji pristanu da instaliraju plug-in sa www.alexa.com.
Statisticki gledano, cinjenica da ljudi sami biraju da li su uzorku ili ne ne uliva nadu da je uzorak merodavan.
Svejedno, cestitke, posecujem vam 100 puta dnevno.

Panonski mornar

pre 16 godina

Bravo B92! Svaka vam cast, pozdrav svima u web-timu! Zaista ste najbolji, jedva cekam jesen i vase nove internet-projekte, ali imam jednu primedbu: pristrasni ste kada je rec o Vojvodini, cenzurisete mnoge komentare iz Vojvodine i moglo bi se reci da naginjete beogradsko-narodnjackoj opciji kada su vojvodjanske teme u pitanju. Inace, za nas Vojvodjane B92 je javni servis, za razliku od onog drugog kojeg placamo, ali ga ne gledamo. Vas ne placamo, ali vas rado gledamo, slusamo i citamo i bas zbog toga ocekujemo da budete malo objektivniji kada je Vojvodina u pitanju. Pozdrav iz Novog Sada!

Miroslav iz Hamburga

pre 16 godina

Svaka vam cast! Na pravom ste putu! Samo tako dalje!
B92 rules!!!!

P.S.: Milosevic i njegova banda vas nije mogla zaustaviti! Nece vas ni(normalan)svet moci zaustaviti u vasim namerama!!

Bobe

pre 16 godina

Sve cestitke i nema sumnje u najbolji srpski sajt kao i najbolju radio i televiziju vec duze vreme.Posto nisam u zemlji jako puno mi znace vesti koje mogu naci na sajtu a jedino sto vam jako zameram to je online tv koji takoreci ne postoji izuzev "Utiska nedelje".

toronto

pre 16 godina

Cestitke. Radite planski na brendiranju jos jednog segmenta B92. Restakovo ime se u poslednje vreme cesto pojavljuje od Vidovdaskih susreta dijaspore, preko Egzita do akcije davanja krvi. Verujem da bi i vama uspeh bio drazi kada biste imali nekakvu konkurenciju u Srbiji. Pozdrav od citalaca iz dijaspore.

"Na privremenom radu"

pre 16 godina

Primite moje iskrene cestitke.Radite svoj posao na visokom nivou i rezultat je ocigledan.Nadam se da ce vas primer pokazati ljudima u Srbiji da se napornim radom i talentom moze postici veliki uspeh.Zelim vam da nastavite u tom duhu i u buduce.

Astr0mania_KOSOVA

pre 16 godina

Najiskrenije,svaki dan posecujem vas sajt da dobijem neke informacije o regionu.
Moram priznati da niste objektivni i da gotovo uvek objavite komentare koji su vam podobni.Moje iskustvo je da vi cesto pravite razlike u objavljivanju komentara vasih posetilaca nesrpske nacionalnosti.
Nadam se da cete, NAPOKON, objaviti moj komentar i da ubuduce objavljujete SVE komentare koji su u skladu sa vasim propisima.
Hvala!

Zile

pre 16 godina

Gospodo samo napred i pržite sve po zaslugama. Informacije su kratke i koncizne u svim segmentima informisanja. Nemojte stati već još oštrije i odlučnije napred. Puno pozdrava svima.

dekica

pre 16 godina

U Srbiji nema boljeg sajta, ali ima tu jos dosta prostora za napredak. Desava se da se pojedine vesti izgube u toku dana, desi se da se neki sportski dogadjaj iz Srbije ne objavi isl, mislim da ima prostora da se jos vise vesti I informacija objavljulje na vasem sajtu, jer ovo je stvarno buducnost u informisanju. Zelim da kada dodjem ovde na sajt saznam sve vesti. Npr voleo bih da ovde mogu da pratim I nize fudbalske lige iz Srbije naravno. Mogli bi malo vise nekih zanimljivih I smesnih vesti da postavljate.

Najvise volim da citam komentare posetilaca, jer se na taj nacin dobija kompletnija slika vesti koja je objavljena, npr utisci koncerata. Zato komentari moraju da budu skroz bez cenzure, glupo je da tamo neki administrator procenjuje da li je to dobar ili los komentar! Takodje skroz mi je ok da citam I raspravu komentatora. I ili u Srbiji radikali ne umeju da koriste kompjutere ili ih administratori blokiraju? Ako ste toliko objektivni koliko se pretstavljate morate da pustate sve komentare, naravno osim nekih koji su vredjanje na nacionalnoj osnovi isl Takodje bi bilo sasvim logicno da pored broja preporucenih komentara na isti nacin se pokazuje I broji negativne reakcije na komentare.

mertur

pre 16 godina

Nisam nikad sumnjao u kvalitetu sajta.Bar preko njega mozemo da komuniciramo.
Hvala vam i za objavljene i one druge komentare.
Svima cestitam koji su za ovo zasluzni.

dovla

pre 16 godina

B92 je za mene veliko razocarenje. Postali ste sinonim za antisrpsku propagandu. I dalje vas posecujem, ali preskacem sve sto je vezano za politiku.

medicinar

pre 16 godina

drago mi je zbog vas. site b92 je jako pregledan, sadrzine su prilicno izbalansirane, iako je primetna liberalna nijansa u uregivanju. sportska rubrika je tako -reci fantasticna.

M

pre 16 godina

Svaka cast. Zasluzeno.

Btw, jedna zamerka - primetio sam da ne update-ujete vesti nocu, tj. tipa od 21-09h. Bilo bi lepo kada ne bi bilo tako..

Dragan

pre 16 godina

Uvazena redakcijo sajta,
zelim Vam se zahvaliti na veoma kvalitetnim vestima i Vi ste mi najbolji i najsigurniji izbor vesti. No, zelim Vam skrenuti paznju i upozoriti Vas,da ukoliko mozete, izvrsite male korekcije. Prvo, u sportskom delu, koji najradije citam, vratite izgled za FORMULU 1, kakv Vam je bio i prosle godine. Tada je bio na svetskom nivou. Sada uopste nema takve tablice, sa svim ucesnicima. Drugo, kod rezultata fudbalskih utakmica, tj. aktuelnih tabela u evropskim ligama, molim Vas da obratite malo vise paznje na tabele, a ne da Vam se stalno "vuku" greske (konkretno na poslednji sampionat engleske, tabela Vam je bila sa greskom - uvek je Mancester Junajted imao utakmicu manje). Sve ostalo Vam je OK. Nastavite u jos boljem svetlu. Srdacan pozdrav!

Pedja

pre 16 godina

Ko kaze da vas Milosevic nije voleo. Zahvaljujuci njemu gomila Srba je otisla napolje(medju kojima i ja) a upravo oni najvise posecuju vas sajt, da bi se informisali o dogajanjima u Srbiji.
salu na stranu , samo nastavite tako, uz jednu malu primedbicu. Cini mi se da bi ste trebali malo brze da vrsite "update" informacija, narocito sportskih.
Pedja

Name

pre 16 godina

Super je to, ali moderatori nisu baš! Malo više flexibilnosti, i bez jednoumlja. Puštajte malo više replika što se tiče komentara. Sve više se mogu pročitati komentari koji šire mržnju što je katastrofa. Kahm, kahm,...

Pera Pisar

pre 16 godina

Cestitam, B92.net je sajt kome najvise verujem i najcesce ga koristim. Vesti su pravovremene i dobro odabrane. Naravno uvek moze jos bolje.

gledalac iz drugog ugla

pre 16 godina

Gomila nas iz dijaspore cita vas site a to da li se slazemo sa vasom uredjivackom politikom je potpuno drugo pitanje vas stil i nacin rada-identicni ste kao mega kuce tipa CNN

Nedeljko Vrtunić

pre 16 godina

Čestitam na ostvarenom rezultatu. Moram priznati da se ne slažem ili se u prošlosti nisam slagao sa Vašom uredjivačkom politikom ali volim da posetim Vaš sajt jer mi pruša željene informacije iz oblasti ekonomije. Želim Vam dobre rezultate i u budućnosti i da budete što manje pristrasni političkim opcijama. Verujem da Vi to možete. Srdačan pozdrav, dipl.ecc. Nedeljko Vrtunić, Novi Sad

Bojana, USA

pre 16 godina

Zivim u inostranstvu i B92 je jedini sajt koji redovno posecujem, kako bih se informisala o aktuelnim dogadjanjima u Srbiji. Hvala B92. Da vas nema, bila bih potpuno izgubljena ovde...

maca

pre 16 godina

Sve cestitke, posebno na cinjenicu o tome koji su sve sajtovi ostali ispod. To ovaj sajt, zapravo cini jos vecim i jos boljim.
Odlicna ideja za davanje komentara, posto to jako slabo ko dozvoljava, a specijano u velikim javnim medijima. Jednostavno, ne gube vreme na to i potpuno im je sve jedno sta narod misli. Mada jasno nam je svima, da se komentari uvek mogu oblikovati onako kako odgovara politici svakog medija.
Opet, mogu da dam par manjih opaski:
- vesti na engleskom su daleko siromasnije, a bilo bi tako lepo kada bi bilo i na drugim jezicima. Ovde specijalno mislim na tako nevidjene dezinformacije u svetu koje se odnose na nasu zemlju, sto sasvim jasno govori o tome da mediji nigde nisu slobodni. Informacije na vasim stranicama na drugim jezicima, bi mogle da pomognu u tome da se ljudi iz celoga sveta malo bolje infomrisu o mnogim stvarima koje imaju veze, ne samo sa nama vec i sa drugima. To sa druge strane, na neki nacin pravi jos vecu konkurenciju vecim i poznatijim medijima, a ako je informacija objektivna, sasvim sigurno vam tu nebi bilo ravnih.
- fali vam televizija uzvio
Internet je mnogima omogucio da postanu veci, bolji i jaci, a sredstva za to nisu tako skupa kao u klasicnom svetu informacije. Zasto to ne iskoristiti?

BRCAK

pre 16 godina

Moja omiljena stranica konacno dobija priznanje koje zasluzuje ........samo nastavite tako...sport,forum,vijesti,ekonomija,kultura,sve na vrhunskom nivou......pozdrav od Brcaka sa Floride.....insalah vam svima...

jovan

pre 16 godina

Sjajno, cestitam. Zasluzili ste. Imate li povremeno odgovor zasto ne objavljujete komentare koji odolevaju Vasim ustanovljenim kriterijumima?!
Ne mislim da su to moji komentari. Mislim da su to komentari koji nadilaze nivo kojemu pripustate objavljivanju. Negde sam sklon da pomislim da niste dosledni a kadgod da je sve u rukama dezurnih sluzbenika koji se povode licnoj ali ne i profesionalnoj etici.

Elvis

pre 16 godina

Tačno,odmjereno,objektivno i bez ideoloških ili nacionalnih komplexa!
Najbolji medij u jugoistočnoj Evropi je B92!
elvis-tuzla,BiH

Dejan

pre 16 godina

Mislim da ovoj temi treba prici sa malo vece distance. Ja kada radim refresh stranice svaki puta me upisuje kao da sam ponovno pristupio i vidim kako se 'salje' na 'counter'. Kako sam na poslu, a dnevno puknem i po 100x refresha, to ispade da se 100 ljudi spojilo. Zadnji puta mi ovaj komentar nije objavljen i ne znam zasto, ali nadam se da ce ovaj puta biti.

Ne zavisni novinar

pre 16 godina

Cisto da se zna:
Engleski "SKY News", Francuski "Le Figaro" ili "Le Monde", Nemacki "RTL" se gledaju i slusaju. Englezi zive u Engleskoj a Francuzi u francuskoj tako da oni nemaju potrebe da posecuju njihove sajtove. Kada ih nesto interesuje ukljuce TV pa pogledaju. Srbija ima nekoliko miliona stanovnika u rasejanju koji drugacije ne mogu da dodju do informacija. Ovim medijskim kucama koje ste naveli mnogo je vise stalo da budu gledane i slusane nego da im sajt bude posecen. Osim toga, sve ove kuce mogu se pronaci kao kablovske sirom sveta a da ne govorim o emitovanju 24 sata putem satelita. Ukoliko zelite da se takmicite proverite njihovu gledanost u odnosu na vasu. Za ljude koji o ovoj tematici ne znaju nista mozda ovaj podatak nesto i znaci.

Goran Catic

pre 16 godina

Iako sam redovan [visestruko na dnevnoj bazi] posetilac, ne razumem u kom trenutku je kvantitet koji meri alexa izvrsio promenu i postao kvalitet.
Vi jeste usli u medju prvih 1000 sajtova po posecenosti.
Nemojte sebi kaciti perje koje nije Vase posto postoji bar 1000 sajtova koji nisu u prvih 1000 po posecenosti a koji su bar 1000 puta `bolji` od prvih 1000.
Zivela semantika :-)

Djuradj

pre 16 godina

Radikal sam, redovno vas citam, cesto ne objavljujete moje komentare sto je prirodno, nisu na vasoj ``liniji``. Pisao sam vam i posebno moderatoru, da samo ne objavljujet komentare nekih Albanaca koji nipodastavaju Srbiju, granice, i zloupotrebljavaju pravo na svoje misljenje. Pozdrav, nastavite i budite liberalniji prema komentarima koji se kose sa vasim programom.

Petar

pre 16 godina

Stvarno zasluzeno. Posecujem sajt iz jos slobinih mracnih vremena.

Oni koji smatraju anti-srpskom politikom...to mozda i izgleda na prvu ruku, ali istina je bolna. Samo zato sto sajt ume da pokaze nase lose tacke ne znaci da je to anti-srpstvo...nego sansa da budemo bolji.

Petar iz Bijeljine

pre 16 godina

Iskrene čestitke. Vaš sajt i komentari predstavljaju već kulturni fenomen, citiraju se pojedini komenatari u nekim novinskim tekstovima i sl.

Slobodan Stamenic

pre 16 godina

Potpuno se slazem da je tehnicki gledano sajt veoma dobar. E sad, uredjivacka politika i ostra cenzura su ono sto drasticno umanjuje kvalitet sajta. Mada, sto se tice informisanja iz oblasti ekonomije i sporta, verovatno ne postoji bolji sajt na srpskom jeziku.

Aleksandar

pre 16 godina

B92 uglavnom prenosi vijesti kakve one u stvari trebaju da budu - bez nekog politikanstva i emocija, jednostavno sta se dogadja. Iako ne pisem nikada komentare sa bilo kakvim neumjesnim recima/recenicama komentari cesto ne dolaze na stranice. Siguran sam da nisam jedini sa tim problemom. Sto se tice sadrzaja stvarno je odlican i veoma fino uredjen.

etra

pre 16 godina

Bravo b92!
Posebno me raduje sto je proevropski orijentisan sajt najposjeceniji sajt bivse Jugoslavije.
Ima nade za nas.
Cestitam!

Nindza

pre 16 godina

Sto se tice objektivnosti informacija, mislim da svi mediji "vuku" ka nekoj od politickih opcija, doduse ne toliko brutalno kako su neki znali da vuku. Tako i b92. E sad, posto znam ko kome stremi, znam i kako da prihvatam informacije i da pravim "zlatni presek".
Medjutim, b92 "iskace" iz mase upravo zbog svog sajta, koji je nesto najkompletnije sto sam dosad video. Dijapazon vesti i dogadjaja koji pokriva je fenomenalan, a velika paznja je posvecena i komentarima na vesti, sto nije slucaj sa brojnim stranim medijima (a sto ja obilato koristim:0)) Dizajn je odlican, i "minimalan" tako da lepo izgleda, a nije zamoran, a do svih sadrzaja se vrlo lako dolazi. Zaista, tesko da mogu da zamislim jedan dan da ne posetim sajt, pogotovo sto vise skoro uposte ne gledam TV.
Sve pohvale, i nastavite tako.

sale

pre 16 godina

Cestitam na ostvarenom rezultatu. Ne bih da kvarim veselje, ali trebalo bi detaljnije razmotriti kako je www.alexa.com dosao do rezultata. Da li je u pitanju istrazivanje na uzorku, ako da, koliko je ono statisticki relevantno?
Koliko sam shvatio u uzorku su oni koji pristanu da instaliraju plug-in sa www.alexa.com.
Statisticki gledano, cinjenica da ljudi sami biraju da li su uzorku ili ne ne uliva nadu da je uzorak merodavan.
Svejedno, cestitke, posecujem vam 100 puta dnevno.

D.Savic,Paris

pre 16 godina

kolika bi vam tek bila posecenost kad ne bi sekli komentare i sakatili ih,kad bi objavljivali i komentare radikalno nastrojenih citalaca i kad ne bi bili glasilo naklonjeno samo jednoj politickoj opciji vec neutralno kako i nalaze novinarska etika.Hvala(naravno da ne ocekujem da ovaj komentar objavite)

wlado

pre 16 godina

secam se kad ste poceli, nije bilo recenzija, mogao si brate da kazes sta si hteo, ja ne koristim pogrdne reci, a izlazi svaki 6 moj post, evo verovatno ni ovaj nece izaci, s obzirom na kritiku, mada sad cete namerno staviti, da bi pokazali kako ste "fer".....
sa vrha mozes samo dole!

deshamp USA

pre 16 godina

Smatram vas najobjektivnijim i sam redovno posecujem sajt kad sam u mogucnosti...Ali mislim da ovaj uspeh treba bar delom prepisati i cinjenici da je nezaposlenost velika u Srbiji,i tome da tako mala zemlja ima tako puno strucnjaka za sve...kako politickih tako i sportskih...U sve se razumemo,ponekad se cini da nema pametnijih od nas...Nemojte smatrati navedene agencije koje su iza po broju posecenosti losijim...Jednostavno ljudi na zapadu rade,i nemaju vreme ni privilegiju da redovno citaju vesti s neta.

mila

pre 16 godina

Ne znam zasto sam se "zalepila" za vas sajt.Verovatno zbog davno poznatog "B 92" i lenjosti da potrazim neki drugi. Inace mislim da je obavljivanje komentara sporo, da neke teme ostanu bez komentara pokazuje neefikasnost redakcije. Znam da nekoliko vrednih, strucnih komentara iz zdravstva niste objavili i sve to pokazuje da je B 92 daleko od toga sto bi trebalo da bude.Cim nadjem nesto drugo necu se sigurno vracati na vas prilicno na niskom nivou sajt.

Kristina

pre 16 godina

75.9% usera je iz Srbije, tako da ta pricao o prodoru u instrastvu i nije bas previse realna. Inace, vise b92.net nije u prvih hiljadu, sada je na 1 174. mestu.
A kada bi malo manje cenzurisali verovatno bi poseta bila jos veca.

Panonski mornar

pre 16 godina

Bravo B92! Svaka vam cast, pozdrav svima u web-timu! Zaista ste najbolji, jedva cekam jesen i vase nove internet-projekte, ali imam jednu primedbu: pristrasni ste kada je rec o Vojvodini, cenzurisete mnoge komentare iz Vojvodine i moglo bi se reci da naginjete beogradsko-narodnjackoj opciji kada su vojvodjanske teme u pitanju. Inace, za nas Vojvodjane B92 je javni servis, za razliku od onog drugog kojeg placamo, ali ga ne gledamo. Vas ne placamo, ali vas rado gledamo, slusamo i citamo i bas zbog toga ocekujemo da budete malo objektivniji kada je Vojvodina u pitanju. Pozdrav iz Novog Sada!

Nikola

pre 16 godina

Klasicna propaganda...Jedini i namerodavniji "merac" posecenosti sajtova je Netcraft (pogledajte malo po netu pa cete videti ko je i sta je Netcraft) u kome je b92.net rangiran na 5805 mestu, tako da mislim da je malo preambiciozno pricati o

Miroslav iz Hamburga

pre 16 godina

Svaka vam cast! Na pravom ste putu! Samo tako dalje!
B92 rules!!!!

P.S.: Milosevic i njegova banda vas nije mogla zaustaviti! Nece vas ni(normalan)svet moci zaustaviti u vasim namerama!!

miku

pre 16 godina

Cestitam vam. Ja sam jedon od onih koji najmanje 3 puta dnevno poseti vas. Cestitke i moderatorima, koji dobro znaju cenzuru. Oni su fenomenalni recidivisti. Ali to je nesto drugo. Vazno je poverenje u B92, koju ja imam.

Bujar M. Prishtina

pre 16 godina

Pratim vas sajt vec citavih 5 godina svakodnevno. Imate jako dobre clanke o politici, kulturi, zivotu uopste i sportu.
Ipak malo mi je cudno da uprkos negovanju jezika (odn. neomogucavanju govora mrznje), toga imate i na pretek upravu u sportskom delu. Bezpotrebna prepucavanja, pezorativni nazivi i uvrede su dosta ceste pa se neki put i upitam da li sam mozda usao na nekom pogresnom sajtu??!!
Inace moram i da pohvalim sve one komentare koji su ozbiljni, analiticki i koji su zapravo i doprineli dosta vasem rejtingu...
puno uspeha i ubuduce.

nepotpisan

pre 16 godina

Cestitke.

Ali ima jedno medjutim.

Redovno posecujem sajt jer je pregledan. Naravno, svidja mi se i to sto se mogu ostaviti komentari, pa posto zivim u inostranstvu prija mi da imam gde da dodjem da razmenim koje misljenje recimo posle finala Rolan Garosa i raznih stvari sa kojima i nije neki gust pricati sa strancima.

Ono sto mi smeta je sto sam vise puta pokusala da ostavim komentar na neku vest i nijedan jedini put je objavljen. A niti je uvredljiv, niti je bas nesto bio radikalno drugaciji od ostalih. Znaci li to da smem samo da dikutujem na sportske teme? Ciji se onda komentari uopste objavljuju?
To pocinje sve vise da mi smeta - jedno je brisati komentare koji su uvredljivi i nekulturni, a drugo one koji se kose sa vasim misljenjem ili koji po vasem misljenju nisu dostojni da se objave?
Uospte mi nije jasno zbog cega se to radi.

Iskreno, ne ocekujem da mi ovaj komentar izadje, ali eto znam da ce ga moderator ipak procitati.

B92 je pokupio vecinu dijasporaca jer je jedan od prvih nasih sajtova koji je funkcionisao i ispred je ostalih po tehnickoj ponudi. Ali vremena se menjaju i ako uskoro bude alternative, a uredjivacka politika ostane ovako obojena jednoumljem, ja cu vam reci bye-bye.

poruka moderatora:
poslali ste nepotpisan komentar
nepotpisani komentari se automatski ne objavljuju, moderator je ovom prilikom u rubriku "autor" upisao "nepotpisan" da bi vas komentar bio objavljen.

Bobe

pre 16 godina

Sve cestitke i nema sumnje u najbolji srpski sajt kao i najbolju radio i televiziju vec duze vreme.Posto nisam u zemlji jako puno mi znace vesti koje mogu naci na sajtu a jedino sto vam jako zameram to je online tv koji takoreci ne postoji izuzev "Utiska nedelje".

toronto

pre 16 godina

Cestitke. Radite planski na brendiranju jos jednog segmenta B92. Restakovo ime se u poslednje vreme cesto pojavljuje od Vidovdaskih susreta dijaspore, preko Egzita do akcije davanja krvi. Verujem da bi i vama uspeh bio drazi kada biste imali nekakvu konkurenciju u Srbiji. Pozdrav od citalaca iz dijaspore.

Eric Cartman

pre 16 godina

Zivim strasno daleko, cini mi se 3 svetlosne godine udaljen od Srbije. Posecujem Vas cenjeni sajt najmanje 3 puta dnevno, svaki dan. Ponekad ste mi jedina veza sa domovinom. Najbolji ste domaci sajt, uz jednu zamerku - ne azurirate vesti u periodu od 22:00 - 08:00.

Војводић, Приједор

pre 16 godina

Сајт као сајт, мислим прије свега на design, за чисту 10! Објективност не баш за највишу оцјену 10, али без обзира на све-мој омиљени сајт.
Поздрав из Р. Српске.

"Na privremenom radu"

pre 16 godina

Primite moje iskrene cestitke.Radite svoj posao na visokom nivou i rezultat je ocigledan.Nadam se da ce vas primer pokazati ljudima u Srbiji da se napornim radom i talentom moze postici veliki uspeh.Zelim vam da nastavite u tom duhu i u buduce.

wlado

pre 16 godina

znaci nisu samo moji postovi cenzurisani, sad mi nista nije jasno...da li vi ne stignete da ih okacite, ili ne objavljujete nista sto nije podobno...?

vidim da mnoge to nervira, sto se trude, da kazu, napisu nesto vezano za temu, a vi ladno ne objavite....

kako neko rece, da redovno objavljujete postove, bili bi jos poseceniji, ovako....ja svakako dodjem -5-6 puta dnevno, ali samo da bi proverio da li ste okacili moj post...

Astr0mania_KOSOVA

pre 16 godina

Najiskrenije,svaki dan posecujem vas sajt da dobijem neke informacije o regionu.
Moram priznati da niste objektivni i da gotovo uvek objavite komentare koji su vam podobni.Moje iskustvo je da vi cesto pravite razlike u objavljivanju komentara vasih posetilaca nesrpske nacionalnosti.
Nadam se da cete, NAPOKON, objaviti moj komentar i da ubuduce objavljujete SVE komentare koji su u skladu sa vasim propisima.
Hvala!

Miki

pre 16 godina

Moje misljenje (ocene od 1-10):

Sadrzina - 7
Preglednost - 10
Redosled vesti - 4 (stranacke vesti su vam ispred onih od drzavne vaznosti)
Objektivnost - 3 (ovo je misljenje sve veceg broja mladih ljudi)
Azuriranje - 8

Toliko. Hvala!

Zile

pre 16 godina

Gospodo samo napred i pržite sve po zaslugama. Informacije su kratke i koncizne u svim segmentima informisanja. Nemojte stati već još oštrije i odlučnije napred. Puno pozdrava svima.

dekica

pre 16 godina

U Srbiji nema boljeg sajta, ali ima tu jos dosta prostora za napredak. Desava se da se pojedine vesti izgube u toku dana, desi se da se neki sportski dogadjaj iz Srbije ne objavi isl, mislim da ima prostora da se jos vise vesti I informacija objavljulje na vasem sajtu, jer ovo je stvarno buducnost u informisanju. Zelim da kada dodjem ovde na sajt saznam sve vesti. Npr voleo bih da ovde mogu da pratim I nize fudbalske lige iz Srbije naravno. Mogli bi malo vise nekih zanimljivih I smesnih vesti da postavljate.

Najvise volim da citam komentare posetilaca, jer se na taj nacin dobija kompletnija slika vesti koja je objavljena, npr utisci koncerata. Zato komentari moraju da budu skroz bez cenzure, glupo je da tamo neki administrator procenjuje da li je to dobar ili los komentar! Takodje skroz mi je ok da citam I raspravu komentatora. I ili u Srbiji radikali ne umeju da koriste kompjutere ili ih administratori blokiraju? Ako ste toliko objektivni koliko se pretstavljate morate da pustate sve komentare, naravno osim nekih koji su vredjanje na nacionalnoj osnovi isl Takodje bi bilo sasvim logicno da pored broja preporucenih komentara na isti nacin se pokazuje I broji negativne reakcije na komentare.

zzzzz

pre 16 godina

Svaka cast, ali uz napomenu. Skoro dvostruki porast broja posetilaca sportskog dela sajta je direktna i iskljuciva posledica razmene banera sa sportskim delom sajta index.hr. Znam i sam da veoma cesto odem na taj sajt sa sajta b92, ne zato sto je veoma dobar (b92 je mnogo bolji, a od hrvatskih kvalitetniji je sportnet.hr), nego zato sto mi je sad prosto da odem na njega. Verujem da je situacija ista i "sa one strane". Tako da ovaj napredak u tom segmentu nije posledica unapredjenja kvaliteta, nego pametnog marketinga. Takodje, verujem da ce tek doci do premrezavanja ovog jezickog podrucja, tako da bi trebalo forsirati pridobijanje korisnika iz Hrvatske, Bosne, Crne Gore, mozda vcak i Makedonije i Slovenije. B92 tu ima veliki potencijal, kao nekompromitovan medij, i tu je velika sansa za dalji napredak na ovoj listi.
Jos jednom, svaka cast!

mertur

pre 16 godina

Nisam nikad sumnjao u kvalitetu sajta.Bar preko njega mozemo da komuniciramo.
Hvala vam i za objavljene i one druge komentare.
Svima cestitam koji su za ovo zasluzni.

Vojislav

pre 16 godina

Iskrene čestitke. Ne treba vas/ nas / previše hvaliti ubeđen sam da to može još bolje, jer samo tako se postiže kvalitet i kreativnost. Ne slažem se sa pojedincima da ne treba kritikovati sadašnje stanje u ovoj našoj Srbiji. Ja je volim više od svega ali hoću zbog generacija koje su je stvarale i onih koji će to nastaviti da istrajemo u želji da sve menjamo nabolje. Srbija i njeni građani to istinski zaslužuju. Na dobrom ste putu i istrajte na tome.