Petak, 15.06.2007.

10:01

Sparsi "počistili" Klivlend!

Izvor: VI

Sparsi "poèistili" Klivlend! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

Carmelo15

pre 16 godina

Zato sto taj rudolf nije tek neki tamo seljak, da uzme i napise ovako nesto, vec je on neko ko se razume u kosarku, i postuje kvalitet igraca, za razliku od tebe.Pogledaj sta pise u cetvrtom pasusu od dole i razmisli o tome

Endi

pre 16 godina

@ Carmelo15

Sta me briga sta pise neki tamo rudolf?! Sav ponosan mi dajes da procitam clanak koji je napisao neki anonimus rudolf!! On kao moze nesto da proceni. Lebron je obicna vezara. Stigao je do finala ove godine! Pa sta pobogu istok je bio nikad gori bre! Nema sut i dosta je los u odbrani i tacka! Za par godina kada karmelo i kobi svima budu pokazali smejacu ti se. A ti i rudolf ko onaj irvas sa crvenim nosom se te kolektivno da se crvenite od stida!!

francesco_totti

pre 16 godina

San Antonio = Partizan !!!!!
(Michael Scofield, 15. jun 2007 13:32)
Ako mislis po zasticenosti kod sudija 100% se slazem...

aleksa

pre 16 godina

evo mene iz toronta da cestitam spursima titulu. ja sam pratio skoro svaku utakicu ove sezone koja je bila prenosena a to je verujte zaista mnogo. ponekad za vece ima 4 prenosa tako sa mora da se daljinac drzi u rukama. ima ovde i dobrih komentara ali i likova koji su gledali samo finalnu tekmu i daju svoje misljenje. gluposti. san antonio je osvojio prsten zato sto je nenormalno podigao formu pred play-off i nisu imali ozbiljnije povredjenih igraca.toni parkar na jednoj tekmi ima vise ulaza , skokova, bacanja na parket nego nas sale za celu sezonu. kada bi nas lik imao muda da se baca kao manu ili tony, koji nisu neke mrga ali zato imaju muda. cinimi se da smo dobili samo novog pedju.ja znam da je lebron rekao da voli pavlovica i da stalno ostaju posle treninga zajedno da jos rade ali to nije dovoljno. a neko rece da je dosadna igra sam antonia, pa sta onda reci za selticse, minesotu,kliperse....e moje neznalice. isto je cinjenica da phoenix nije mogao da pobedi jer su u play-off-u duncan i ekipa promenili stil igre a ovi run and gun su bili provaljeni.
toliko pozdrav ovde je 28 stepeni. ziveli

Jah

pre 16 godina

Jedno od najdosadnijih finala, ali ne zbog San Antonia, vec zbog Klivlenda koji nisu zasluzili da budu tu gde su bili. Finale je za velike timove, a ne za velike zvezde, tu se igra timski. San ANtonio je bukvalno pregazio Klivlend, i ni u jednom trenu Klivlend nije mogao da parira SA. I ja mislim da je Klivlend u finalu samo zbog Sterna, jer su svi ocekivali da Dzejms bude popularan ko Dzordan, ali tu je Dankan da vrati malog na svoje mesto.
San Antonio je zasluzio ovogodishnju titulu, kao shto ce zasluziti i sledecih par titula za redom.

Box

pre 16 godina

Kako je beograde?
Treba malo da se opustiš preko leta, na osnovu komentara se može zaključiti da si jako nervozan.
Ipak, u jednome se slažem sa tobom: Sparsi će biti prvaci i naredne godine,zato što su najbolji tim na svetu, zato što im je ovo četvrta titula u poslednjih pet godina, a treća u poslednjih pet, zato što imaju najbolju četvorku svih vremena, trenutno najboljeg pleja na planeti, Manua, Orija i naravno Popovića i zato što su dinastija!!!

Stefan

pre 16 godina

Svaka cast Spursima,ne volim ih puno,ali ipak su mnogo bolji od Klivlenda,kome uz Jamesa fali neko poput Kida za pleja, i mozda Elton Brand ili Chris Bosh(sve ovo vazi za Lejkerse) pa bi onda bili nepobediva ekipa.Ali naravno,ovakve kombinacije se retko desavaju(to se nadovezujem na JosJeRanoZaNovuDvatesetrojku).

beograd

pre 16 godina

hvala bogu pa se ovo zavrsi ova dinastija sparsa sve podkupili podmiceno nastimano, ja sam od 1 dana kad je poco pleof govorio da ce biti sparsi ilebron u finalu i da ce uzeyti dankan, a sto vi govorite oni vladaju 10 godina to jeste vladaju zahvaljuciju republikancima i presedniku busu, a sto vi govorite da oni imaju neku odbranu koju odbranu mislite na horija onog zalutalog u kosarci itd nemojte bogati pricati da oni imaju odbranu oni nemaju nista nisu ni trebali biti u pleofu a nekamoli u finalu , sve je bilo programirano kad je dankan istjero sudiju u martu covek sudijuo 30 god itd, a druga stvar sto treba dankan da bude bolji od saka ito se islo sad imaju obojca po 4 titule kad je umrla kosarka 98 odar dolaze sparsi zasto sparsi nisu nikad osvojili prije zasto o tom je suvisno govoriti bruka gruberi, prljastinja ,najgore kod njih znas nasta lici NBA isto liga sapiona svake godine milano u finalu ili polifinalu tako i sparsi to samo moze u koripiranim drzavama , a za lebrona sta da kazem uvijek sam govorio da nije on ni slovo od dordana ja kad gledam kosarku ja nisam pjan ni drogiran niti idem u kladionicu , najgore finale kako se igra NBA, gruberi i penzoneri, ta odbrana je jedva pobjedivala u regulanoj sezoni sve im sudije namestile , ta odbrana je u polifinalu od ute dobila 30 koseva razlike, ako dodu demokrati na vlast 2009 imace pune ruka posla ,a iduce godine opet ce biti sanatonio u finalu ito se da dankan uzme 5 titulu i da se zavrsi sa gruberima ,iopet zahvaljuci sudijama itd celnicima NBA , a zaboravio sam na EVU parkerovu zenu i ona je dobila nagradu ,sve nastimano bruka sramota idite da vas negledam

JosJeRanoZaNovuDvadesettrojku

pre 16 godina

Svaka cast Spurs-ima na istrajnosti da igraju po mnogima mozda najdosadniju kosarku u ligi. Mozda, ali mozda i ne. Pop je ocigledno shvatio ko sta moze, a ko sta ne moze da uradi u tom timu. Toni i Manu su pokazali X puta da igrac moze da pogodi kos cak i kada celom svetu izgleda da zbog "vrljavog" polozaja tela i nekoliko odbitaka o protivnicke igrace i ne zna gde je obruc. Pored toga i pogadjaju sa svih pozicija. Bowen je u odbrani bio toliko dosadan da je LeBron drugom detetu dao ime Bruce Maximus, a u napadu pogadjao trojke kada je ostajao sam. O Duncan-u reci i ne treba trositi. Da nije bilo njega David Robinson bi titulu samo mogao da sanja, a Tim je pokazao da sve to moze i bez Admirala. Robert Horry je malo podbacio u finalu, ali ako ovako nastavi morace uskoro prstenje da stavlja na nozne prste, a ko duze prati NBA zna da je svaki prsten apsolutno zasluzio. Finley je imao slobodu da sutira kada niko normalan to ne bi uradio, ali je i sam shvatio gde su granice. Brent Barry je prosao razvojni put od "filozofa" do igraca koji zna gde mu je mesto u timu. Oberto se snasao u timu (verovatno zahvaljujuci El Contusione-u) itd.
Mozda sve ovo nekome izgleda dosadno, ali kada lopta u napadu u roku od dve sekunde promeni pet pari ruku i zavrsi u mrezici...
Kako god, Cavs-ima je nedostajalo iskustvo play-off ludila (setimo se prosle sezone). LeBron je izgoreo u zelji da nadimku King doda i krunu, sto se najbolje videlo u prvoj utakmici. Ostatak ekipe je ili suvise mlad i neiskusan (ukljucujuci i trenera) ili suvise mator i spor (na pr. Zydrunas). Sasa Pavlovic je u utakmicama kada ga je sluzio sut isuvise cesto bio sam, a loptu primio nije. Sve u svemu malo je ukazivalo na to da ce konjanici uraditi nesto vise. Nadao sam se da ce bar jednu utakmicu dobiti, ali The Dark Side je imala drugaciju zamisao.
Porediti LeBrona sa Michael-om je toliko rano da je neumesno. Kada James u 35-oj bude slao cuvara po burek i jogurt i stavljao svoj sesti prsten na ruku, a publika na gostovanju trazila od trenera njegove ekipe da ga ubaci u igru kako bi ga videli bar jos jednom na delu, e tada mozemo porediti ucitelja i ucenika. Do tada ce mladjani LeBron morati da jede jos Wheaties-a, promeni dvatesetak pari patika, osvoji koju olimpijsku medalju, igra jos golfa, spiska neku kintu u kockarnicama i pogodi bar jos pedeset puta odlucujuci sut. Do tada bice ga lepo gledati, ali 23 ce ostati trademark za samo jednog coveka u istoriji ove igre, a titule ce osvajati ekipe koje imaju bar trojicu koliko toliko dominantnih igraca: Magic-Kareem-Worthy, Thomas-Dumars-Laimbeer, Jordan-Pippen-Grant (kasnije Rodman), Olajuwon-Horry-Maxwell, Bryant-O'Neal-Horry i konacno Duncan-Parker-Ginobili.
Racinica je jednostavna LeBron+dva dobra=prsten.

a.v.f.c.

pre 16 godina

jos jedan dokaz da je veliki igrac 10% inspiracija i 90% perspiracija. i dokaz sta znaci trener. nisu mi jasni komentari o parkerovom srljanju i frljokama. zar mislite da bi iko mogao da srlja kod popovica? prve sezone u nba parker je bio jadan: zaisat je bio rakocevic. pet godina kasnije i nakon tolikih izjava kako je popovic "lud" i kako mu neprekidno ponavlja da mora da bude "savrsen" covek je tu gde jeste. covek danas igra bez greske. nije dodavac, nema pregled igre kao nes ili kid, ali razara odbrane i ili sam poentira ili uposljava slobodne sutere na bokovima. treba samo pogledati njegpv sut od pre par godina i danas: neverovatna razlika. gde bi lebron bio danas da je radio sa popovicem? naravno, titulu je odlucilo to sto su amare i diao usli u teren. da nije bilo toga, finiks bi se danas radovao.

Pera

pre 16 godina

I tako je Pavlovic zavrsio NBA sezonu.
Poceo je dobro, usla mu je trojka u 1-2 minutu, ali posle toga do kraja jos pet suteva, svi blizu, ali ni jedan da udje. Nije pokusao ni jedan ulaz, pretpostavljam da mu je to trenerova odluka. Veliki problem Klivlenda je sto nemaju spretnog coveka koji moze da uhvati brz pas od suigraca u prodoru i poentira, neko tipa Vebera, Rasida... To bi mnogo pomoglo pre svega LeBronu, ali i Sasi i celom timu.
U odbrani nije bio los, cini mi se da je sva cetiri faula napravi da bi sprecio siguran kos, Djinobli nije na njemu dao svoje koseve.
Naravno, sve u svemu razocaravajuca partija.
Ali, postigao je mnogo ove godine, od igraca zakovanog za klupu, sa ogromnim sansama da napusti NBA, stigao je do mesta startera, igrao preko pola sata po utakmici i bio u igri i na kraju. Pokazao je puno kvaliteta, ali, naravno, jos puno ima mesta za napredak. Sledeca godina bi mogla biti njegova, pre svega da ustali sut, a onda ce mu se i otvoriti mogucnosti za vise ulaza. A tu ceo tim treba da nadje resenje sta da se radi kad cela odbrana predje na igraca u prodoru, jer neko onda mora biti otvoren.

Endi

pre 16 godina

Klivlend je smesan tim na celu sa svojim vodjom lebronom. Istok jad i beda. Samo da podsetim da sparsi nisu nijedan tim za zapada pocistili (DEN 4-1, PHX 4-2, UTA 4-1) a da su zato klivlend bez muke ponizili. Za kraj ajmo malo da analiziramo ucinke entonija i lebrona u serijama protiv sparsa u ovom plejofu.

GP: CARMELO 5 lebron 4
Points: CARMELO 134 lebron 88
PPG: CARMELO 26.8 lebron 22
FGM: CARMELO 47 lebron 32
FGA: CARMELO 98 lebron 90
FG%: CARMELO 48% lebron 36%
3P%: CARMELO 50% lebron 20%
FT%: CARMELO 80% lebron 69%
RPG: CARMELO 8.6 lebron 7
APG: carmelo 1.2 LEBRON 6.8
STLPG: CARMELO 1 LEBRON 1
BPG: carmelo 0 LEBRON 0.5
TOPG: CARMELO 3.8 lebron 5.75

Pa neka ljudi poput carmela15 i dragana i ostalih koji lebronu ljube noge malo razmisle o ovim podacima. Da je denver kojim slucajem bio na istoku prosetao bi se do finala mozda bi cak i sweepovao detroit i ostalu druzinu. Zato lebronisti ne lozite se pogledajte protiv iste ekipe u istom plejofu ucinke ovih igraca. Lebron james - new JORDAN? LOOOL!!! Not in a million years. CARMELO ANTHONY - new JORDAN? Maybe someday!!!

Dragan,BGD

pre 16 godina

@Red Star,Nis
Lepo napisan tekst,voleo bih da ih ima vise.O "srljanju" Parkera sam vec vise puta pisao,meni se takodje ne dopada,mada je efikasno.
Jedino s cime se ne slazem je poredjenje sa Dzordanom.Nije vreme sada za to,osim toga moj ljubimac MJ,iamo je pored sebe sjajnog Pipena,a Klivlend nema takvog igraca,
ceo tim je los.Svi zaboravljaju da je Detroit u finalu Istoka,izbacio Dzejms,
gotovo sam.
Uco, pozdravljam tvoju podrsku, zemljaku,jer je iskrena.A to sto si preneo misljenje Dzordana o Pavlovicu,bio je red da kazes - Dzordan je izjavio to i to,a ne da pripisujes sebi,a da se branis Dzordanom.Osim toga,MJ je vise puta promasio u prognozama,sto naravno ne mora da znaci da ce biti sa Sasom.Ipak,mnogo je neaktivan.
Ima strasno los ucinak.

Uca, Nislija u Kvebeku

pre 16 godina

@Dragan,BGD
To sto sam bio rekao o Pavlovicu , bilo je odmah posle trece utakmice protiv Detroita, a Dzordan je izjavio kad su Kavalirsi prosli Detroit. Znaci da mi nije bila namera da "prepisujem" bilo koga, a najmanje Dzordana jer bih i ja i svako drugi brzo bio uhvacen u lazi. Znam vrlo dobro kako se radi kad se neko citira. To mi je posao vec ohoho vremena. Nije potrebno deliti mi packe.
Za Pavlovica: Neko je ovde vec primetio da mu treba vise lopti. Cesto stoji slobodan na poziciji (uvezbanoj na treninzima), a lopta ode na drugu stranu i igracu koji je u slabijoj poziciji. Sasa je sinoc jedinu trojku pogodio u samom pocetku, bas sa te pozicije: levo sa "trojke". Zbog nepoverenja saigraca mislim da nema dovoljno samopouzdanja.
Dzordan kao prognozer: Slazem se s tobom (to sam i ja zapazio kod njega) da nije bas dobar prognozer. JBraun mu je zahvalio, ali tako sto je to shvatio kao podrsku i podsticaj za dalji rad. To vazi i za Sasu, samo ja nigde nisam video i njegovu izjavu.
I ja mislim da je JBraun najzasluzniji za poraz Detroita. Protiv SA nije mogao da podnese jos vecu odgovornost.
Inace, nisu oni moji neki ljubimci. Bio sam za njih zbog Pavlovica. A ni SA mi bas nije na volju.
cini mi se da odavno nije bilo tako nezanimljivo finale. Ne samo zbog rezultata vec i lepote kosarke. Ne ponovilo se.

Radomir

pre 16 godina

U TV-programu "Vecernjih novosti" za narednih 7 dana, pise da u nedelju na Televiziji Enter ima prenos 5. utakmice finala!:)

Rekao bih i da Jordan jeste bio Jordan od samog pocetka. Npr. sa 19 godina je resio finale NCAA i osvojio trofej. A lepo neko pomenu u novom broju "Kosarke", kako bi tek Jordan punio koseve da je u njegovo vreme bio zabranjen hand check...

Loshmi

pre 16 godina

Bravo, carevi !!

Pratim SA od 90tih kad su igrali u Hemisphere Areni sa glavnim akterima Robinsonom i Elliotom. Taj isti mali tim je daas usao u istoriju NBA zajedno sa Celticsima, LAkersima i Bullsima . U zadnjih deset godina SA dominira NBA ligom i ima nejveci procenat pobeda u svim americkim sportovima. Zasluzeno na tronu i svaka cast. A sta reci o treneru?

Sgt.Jamie

pre 16 godina

slazem se sa Ucom

ps. znate zasto je SAS dobio tekmu, pa zato sto je Eva Longoria zabranila Parkeru seks, a ovaj je toliko bio napaljen da nije izdrzao a da ne razvali CLE, hehehehehe

baki

pre 16 godina

Najdosadnije finale od kako pratim NBA (20-ak godina). Najbolje utakmice su vidjene u polufinalima konferencija, so govori da je sistem doigravanja u play-off-u izuzetno glup. Vrlo slaba istocna konferencija sa 2 i po dobra tima kojima je prakticno zagarantovan ulazak u veliko finale, jer je za to potrebno pobediti samo jedan pristojan tim...

vlada

pre 16 godina

Zasluzena pobeda Sparsa. Lebron nikada nece biti kao Dzordan, iz prostog razloga sto se danas ne igra kosarka kao sto se nekada igrala. Cini mi se da danasnji igraci nikada nece moci da se kompletiraju sto se tice kosarkaskih atributa i pogotovu sto se tice donosenja pravih odluka na parketu. Igrac kome je sve dozvoljeno nikad nece znati kad je dosta "silovanja". A da nepricamo o ljudskim kvalitetima. Ne znam da li ste slusali Dzejmsa svaka druga rec mu je "ja", "ja moram"... Novac necu ni da spominjem...

bios

pre 16 godina

Upravo tako! Ne može titula da se osvoji sa kljakavim Ilgauskasom, propalim talentom Hjuzom i dva totalno neiskusna igrača u prvoj petorci (mislim na Sašu i Gibsona). Klupa nije ni za pominjanje. Kada James bude dobio barem jednog jakog saigrača koji može da razvlači i skuplja odbranu i jednog odličnog defanzivca možda će i moći da razmišlja o tituli, a do tada finale lige je i preko njihovih mogućnosti

Uca, Nislija u Kvebeku

pre 16 godina

@Red Star Nis
Znas sta Niski: Svaka ti cast! Ne znam jesam li ikad na ovim stranama procitao ovako dobar komentar. Na stranu to da li se slazemo ili ne (Uglavnom se slazem s tobom), vec sto sportski priznajes da je onaj koga ne volis bolji. Alal ti vera. Pravi ferplej.
Mozda si malo previse kritican prema JBrovnu. Ipak je on mlad. Nije Dzordan od prvog dana bio Dzordan kao kad je osvajao silne titule (i za klub i on licno).
Da kazem i ovo:
Kada sam, posto je Klivlend prosao u finale NBA, rekao da je Pavlovic veliki potencijal i kluba, i NBA (a samim tim i kosarke u Srbiji), neki "pametnjakovic" se nasao da kaze: "Uca nema veze!" OK! Nemam veze. Ali onda nema ni Dzordan jer je, pred prvu utakmicu Kavalirsa sa Sparsima rekao slicno:
"JBrovn i Pavlovic su najveci potencijali kao tandem u NBA, samo treba da nastave sa radom. Od njih tek treba ocekivati velike partije."
Mislim da Klivlend nije osvojio titulu najvise svom neiskustvu i velikoj tremi. Isto kao i Ana Ivanovic Rolan Garos.
Pozdrav svim pravim i pristojnim ljubiteljima sporta.

Klark Kent

pre 16 godina

david stern bi bar jednu sezonu morao puštati slobodnu igru bez marketinških poteza. kad hoće dobro zas..e nešto, i ove godine mislio zbog jamesa da će milioni gledati finale i eto mi. da nema njegovih nameštajki cleveland nebi pobedio detroit, a san antonio nebi phoenix...razmišljaj malo davide i bacaj malo više carmela i plej off

Pegone

pre 16 godina

Da je sudjenje bilo realno i posteno cescenje se nebi dogodilo,a mozda bi i Sunsi bili u finale a ne Spursi.
A igra Spursa mi je toliko dosadna da 4 utakmicu i nisam gledao.

wlado

pre 16 godina

cestitke za timsku titulu spursima, steta za cleavlend, mada ovo je najveci uspeh u istoriji kluba,

ajmo peja majstorem dovedite kobea u hornetse, pa na titulu!

Bruce LE

pre 16 godina

Nisam gledao nista.. ali moze neko da me ubedi da je Toni P. zasluzio da dobije ovu titulu, u cilju mog daljeg pracenja NBA. Hvala unapred.

dule)

pre 16 godina

Steta. Mozda je moglo bez sweep-a ali nista vise od toga. Sparsi su digli formu bas kad treba a i kad su bili losi su malo uz srecu malo uz ko zna sta prosli i to je to.( Finiks jedina ekipa koja je mogla da ih dobije).
Inace Sparsi imaju ogromnu klupu i mnoooogo iskusne igrace. Mogli su ladno jos jedan tim da sastave koji bi se borio za titulu. lol
to je to sto se tice NBA ove godine.

tim duncan

pre 16 godina

otkud vam sad to da duncan nije amerikanac?
"born April 25, 1976 in Christiansted, St. Croix, United States Virgin Islands) is an American"

Red Star Nis

pre 16 godina

Jbm li ga, nikad nisam imao dobro misljenje o Parkeru kao igracu mada moram da priznam da je on najvise doprineo tituli Spurs-a. Mrzim one ulaze pod kos a la 'Igor Rakocevic pre par godina' ali on se savrseno snalazi, ili da kos nekom nazovi 'frljokom' (mada je sigurno da nisu frljoke, ne dobija se NBA prsten frljokama) ili proigra nekog od frikova na spoljnoj liniji koji u tom slucaju ostavsi sami nikako ne mase. Onaj Manu igra bre nenormalno, nema kod njega kiksa. A svi znaju da pogode, i on, i Dankan i Ori i Finli...ma nek se teraju, ne volim ih ali ne mogu da osporim da su razneli Klivlend. Ziveo Dzordan, jedini car ove igre, jeste Le Bron sjajan ali ipak nije Dzordan. Ko zna, mozda poraste, ali morao je vec u ovom finalu da pruzi vise. Ko da Majkla nisu cuvala po trojica i ko da tada nije bilo nekog Brus Bouena da ga cuva.
Jedan je Majkl, za sva vremena.

Red Star Nis

pre 16 godina

Jbm li ga, nikad nisam imao dobro misljenje o Parkeru kao igracu mada moram da priznam da je on najvise doprineo tituli Spurs-a. Mrzim one ulaze pod kos a la 'Igor Rakocevic pre par godina' ali on se savrseno snalazi, ili da kos nekom nazovi 'frljokom' (mada je sigurno da nisu frljoke, ne dobija se NBA prsten frljokama) ili proigra nekog od frikova na spoljnoj liniji koji u tom slucaju ostavsi sami nikako ne mase. Onaj Manu igra bre nenormalno, nema kod njega kiksa. A svi znaju da pogode, i on, i Dankan i Ori i Finli...ma nek se teraju, ne volim ih ali ne mogu da osporim da su razneli Klivlend. Ziveo Dzordan, jedini car ove igre, jeste Le Bron sjajan ali ipak nije Dzordan. Ko zna, mozda poraste, ali morao je vec u ovom finalu da pruzi vise. Ko da Majkla nisu cuvala po trojica i ko da tada nije bilo nekog Brus Bouena da ga cuva.
Jedan je Majkl, za sva vremena.

JosJeRanoZaNovuDvadesettrojku

pre 16 godina

Svaka cast Spurs-ima na istrajnosti da igraju po mnogima mozda najdosadniju kosarku u ligi. Mozda, ali mozda i ne. Pop je ocigledno shvatio ko sta moze, a ko sta ne moze da uradi u tom timu. Toni i Manu su pokazali X puta da igrac moze da pogodi kos cak i kada celom svetu izgleda da zbog "vrljavog" polozaja tela i nekoliko odbitaka o protivnicke igrace i ne zna gde je obruc. Pored toga i pogadjaju sa svih pozicija. Bowen je u odbrani bio toliko dosadan da je LeBron drugom detetu dao ime Bruce Maximus, a u napadu pogadjao trojke kada je ostajao sam. O Duncan-u reci i ne treba trositi. Da nije bilo njega David Robinson bi titulu samo mogao da sanja, a Tim je pokazao da sve to moze i bez Admirala. Robert Horry je malo podbacio u finalu, ali ako ovako nastavi morace uskoro prstenje da stavlja na nozne prste, a ko duze prati NBA zna da je svaki prsten apsolutno zasluzio. Finley je imao slobodu da sutira kada niko normalan to ne bi uradio, ali je i sam shvatio gde su granice. Brent Barry je prosao razvojni put od "filozofa" do igraca koji zna gde mu je mesto u timu. Oberto se snasao u timu (verovatno zahvaljujuci El Contusione-u) itd.
Mozda sve ovo nekome izgleda dosadno, ali kada lopta u napadu u roku od dve sekunde promeni pet pari ruku i zavrsi u mrezici...
Kako god, Cavs-ima je nedostajalo iskustvo play-off ludila (setimo se prosle sezone). LeBron je izgoreo u zelji da nadimku King doda i krunu, sto se najbolje videlo u prvoj utakmici. Ostatak ekipe je ili suvise mlad i neiskusan (ukljucujuci i trenera) ili suvise mator i spor (na pr. Zydrunas). Sasa Pavlovic je u utakmicama kada ga je sluzio sut isuvise cesto bio sam, a loptu primio nije. Sve u svemu malo je ukazivalo na to da ce konjanici uraditi nesto vise. Nadao sam se da ce bar jednu utakmicu dobiti, ali The Dark Side je imala drugaciju zamisao.
Porediti LeBrona sa Michael-om je toliko rano da je neumesno. Kada James u 35-oj bude slao cuvara po burek i jogurt i stavljao svoj sesti prsten na ruku, a publika na gostovanju trazila od trenera njegove ekipe da ga ubaci u igru kako bi ga videli bar jos jednom na delu, e tada mozemo porediti ucitelja i ucenika. Do tada ce mladjani LeBron morati da jede jos Wheaties-a, promeni dvatesetak pari patika, osvoji koju olimpijsku medalju, igra jos golfa, spiska neku kintu u kockarnicama i pogodi bar jos pedeset puta odlucujuci sut. Do tada bice ga lepo gledati, ali 23 ce ostati trademark za samo jednog coveka u istoriji ove igre, a titule ce osvajati ekipe koje imaju bar trojicu koliko toliko dominantnih igraca: Magic-Kareem-Worthy, Thomas-Dumars-Laimbeer, Jordan-Pippen-Grant (kasnije Rodman), Olajuwon-Horry-Maxwell, Bryant-O'Neal-Horry i konacno Duncan-Parker-Ginobili.
Racinica je jednostavna LeBron+dva dobra=prsten.

Uca, Nislija u Kvebeku

pre 16 godina

@Red Star Nis
Znas sta Niski: Svaka ti cast! Ne znam jesam li ikad na ovim stranama procitao ovako dobar komentar. Na stranu to da li se slazemo ili ne (Uglavnom se slazem s tobom), vec sto sportski priznajes da je onaj koga ne volis bolji. Alal ti vera. Pravi ferplej.
Mozda si malo previse kritican prema JBrovnu. Ipak je on mlad. Nije Dzordan od prvog dana bio Dzordan kao kad je osvajao silne titule (i za klub i on licno).
Da kazem i ovo:
Kada sam, posto je Klivlend prosao u finale NBA, rekao da je Pavlovic veliki potencijal i kluba, i NBA (a samim tim i kosarke u Srbiji), neki "pametnjakovic" se nasao da kaze: "Uca nema veze!" OK! Nemam veze. Ali onda nema ni Dzordan jer je, pred prvu utakmicu Kavalirsa sa Sparsima rekao slicno:
"JBrovn i Pavlovic su najveci potencijali kao tandem u NBA, samo treba da nastave sa radom. Od njih tek treba ocekivati velike partije."
Mislim da Klivlend nije osvojio titulu najvise svom neiskustvu i velikoj tremi. Isto kao i Ana Ivanovic Rolan Garos.
Pozdrav svim pravim i pristojnim ljubiteljima sporta.

Sgt.Jamie

pre 16 godina

slazem se sa Ucom

ps. znate zasto je SAS dobio tekmu, pa zato sto je Eva Longoria zabranila Parkeru seks, a ovaj je toliko bio napaljen da nije izdrzao a da ne razvali CLE, hehehehehe

tim duncan

pre 16 godina

otkud vam sad to da duncan nije amerikanac?
"born April 25, 1976 in Christiansted, St. Croix, United States Virgin Islands) is an American"

vlada

pre 16 godina

Zasluzena pobeda Sparsa. Lebron nikada nece biti kao Dzordan, iz prostog razloga sto se danas ne igra kosarka kao sto se nekada igrala. Cini mi se da danasnji igraci nikada nece moci da se kompletiraju sto se tice kosarkaskih atributa i pogotovu sto se tice donosenja pravih odluka na parketu. Igrac kome je sve dozvoljeno nikad nece znati kad je dosta "silovanja". A da nepricamo o ljudskim kvalitetima. Ne znam da li ste slusali Dzejmsa svaka druga rec mu je "ja", "ja moram"... Novac necu ni da spominjem...

Radomir

pre 16 godina

U TV-programu "Vecernjih novosti" za narednih 7 dana, pise da u nedelju na Televiziji Enter ima prenos 5. utakmice finala!:)

Rekao bih i da Jordan jeste bio Jordan od samog pocetka. Npr. sa 19 godina je resio finale NCAA i osvojio trofej. A lepo neko pomenu u novom broju "Kosarke", kako bi tek Jordan punio koseve da je u njegovo vreme bio zabranjen hand check...

Pegone

pre 16 godina

Da je sudjenje bilo realno i posteno cescenje se nebi dogodilo,a mozda bi i Sunsi bili u finale a ne Spursi.
A igra Spursa mi je toliko dosadna da 4 utakmicu i nisam gledao.

bios

pre 16 godina

Upravo tako! Ne može titula da se osvoji sa kljakavim Ilgauskasom, propalim talentom Hjuzom i dva totalno neiskusna igrača u prvoj petorci (mislim na Sašu i Gibsona). Klupa nije ni za pominjanje. Kada James bude dobio barem jednog jakog saigrača koji može da razvlači i skuplja odbranu i jednog odličnog defanzivca možda će i moći da razmišlja o tituli, a do tada finale lige je i preko njihovih mogućnosti

a.v.f.c.

pre 16 godina

jos jedan dokaz da je veliki igrac 10% inspiracija i 90% perspiracija. i dokaz sta znaci trener. nisu mi jasni komentari o parkerovom srljanju i frljokama. zar mislite da bi iko mogao da srlja kod popovica? prve sezone u nba parker je bio jadan: zaisat je bio rakocevic. pet godina kasnije i nakon tolikih izjava kako je popovic "lud" i kako mu neprekidno ponavlja da mora da bude "savrsen" covek je tu gde jeste. covek danas igra bez greske. nije dodavac, nema pregled igre kao nes ili kid, ali razara odbrane i ili sam poentira ili uposljava slobodne sutere na bokovima. treba samo pogledati njegpv sut od pre par godina i danas: neverovatna razlika. gde bi lebron bio danas da je radio sa popovicem? naravno, titulu je odlucilo to sto su amare i diao usli u teren. da nije bilo toga, finiks bi se danas radovao.

wlado

pre 16 godina

cestitke za timsku titulu spursima, steta za cleavlend, mada ovo je najveci uspeh u istoriji kluba,

ajmo peja majstorem dovedite kobea u hornetse, pa na titulu!

Loshmi

pre 16 godina

Bravo, carevi !!

Pratim SA od 90tih kad su igrali u Hemisphere Areni sa glavnim akterima Robinsonom i Elliotom. Taj isti mali tim je daas usao u istoriju NBA zajedno sa Celticsima, LAkersima i Bullsima . U zadnjih deset godina SA dominira NBA ligom i ima nejveci procenat pobeda u svim americkim sportovima. Zasluzeno na tronu i svaka cast. A sta reci o treneru?

Pera

pre 16 godina

I tako je Pavlovic zavrsio NBA sezonu.
Poceo je dobro, usla mu je trojka u 1-2 minutu, ali posle toga do kraja jos pet suteva, svi blizu, ali ni jedan da udje. Nije pokusao ni jedan ulaz, pretpostavljam da mu je to trenerova odluka. Veliki problem Klivlenda je sto nemaju spretnog coveka koji moze da uhvati brz pas od suigraca u prodoru i poentira, neko tipa Vebera, Rasida... To bi mnogo pomoglo pre svega LeBronu, ali i Sasi i celom timu.
U odbrani nije bio los, cini mi se da je sva cetiri faula napravi da bi sprecio siguran kos, Djinobli nije na njemu dao svoje koseve.
Naravno, sve u svemu razocaravajuca partija.
Ali, postigao je mnogo ove godine, od igraca zakovanog za klupu, sa ogromnim sansama da napusti NBA, stigao je do mesta startera, igrao preko pola sata po utakmici i bio u igri i na kraju. Pokazao je puno kvaliteta, ali, naravno, jos puno ima mesta za napredak. Sledeca godina bi mogla biti njegova, pre svega da ustali sut, a onda ce mu se i otvoriti mogucnosti za vise ulaza. A tu ceo tim treba da nadje resenje sta da se radi kad cela odbrana predje na igraca u prodoru, jer neko onda mora biti otvoren.

dule)

pre 16 godina

Steta. Mozda je moglo bez sweep-a ali nista vise od toga. Sparsi su digli formu bas kad treba a i kad su bili losi su malo uz srecu malo uz ko zna sta prosli i to je to.( Finiks jedina ekipa koja je mogla da ih dobije).
Inace Sparsi imaju ogromnu klupu i mnoooogo iskusne igrace. Mogli su ladno jos jedan tim da sastave koji bi se borio za titulu. lol
to je to sto se tice NBA ove godine.

Klark Kent

pre 16 godina

david stern bi bar jednu sezonu morao puštati slobodnu igru bez marketinških poteza. kad hoće dobro zas..e nešto, i ove godine mislio zbog jamesa da će milioni gledati finale i eto mi. da nema njegovih nameštajki cleveland nebi pobedio detroit, a san antonio nebi phoenix...razmišljaj malo davide i bacaj malo više carmela i plej off

baki

pre 16 godina

Najdosadnije finale od kako pratim NBA (20-ak godina). Najbolje utakmice su vidjene u polufinalima konferencija, so govori da je sistem doigravanja u play-off-u izuzetno glup. Vrlo slaba istocna konferencija sa 2 i po dobra tima kojima je prakticno zagarantovan ulazak u veliko finale, jer je za to potrebno pobediti samo jedan pristojan tim...

Bruce LE

pre 16 godina

Nisam gledao nista.. ali moze neko da me ubedi da je Toni P. zasluzio da dobije ovu titulu, u cilju mog daljeg pracenja NBA. Hvala unapred.

Endi

pre 16 godina

Klivlend je smesan tim na celu sa svojim vodjom lebronom. Istok jad i beda. Samo da podsetim da sparsi nisu nijedan tim za zapada pocistili (DEN 4-1, PHX 4-2, UTA 4-1) a da su zato klivlend bez muke ponizili. Za kraj ajmo malo da analiziramo ucinke entonija i lebrona u serijama protiv sparsa u ovom plejofu.

GP: CARMELO 5 lebron 4
Points: CARMELO 134 lebron 88
PPG: CARMELO 26.8 lebron 22
FGM: CARMELO 47 lebron 32
FGA: CARMELO 98 lebron 90
FG%: CARMELO 48% lebron 36%
3P%: CARMELO 50% lebron 20%
FT%: CARMELO 80% lebron 69%
RPG: CARMELO 8.6 lebron 7
APG: carmelo 1.2 LEBRON 6.8
STLPG: CARMELO 1 LEBRON 1
BPG: carmelo 0 LEBRON 0.5
TOPG: CARMELO 3.8 lebron 5.75

Pa neka ljudi poput carmela15 i dragana i ostalih koji lebronu ljube noge malo razmisle o ovim podacima. Da je denver kojim slucajem bio na istoku prosetao bi se do finala mozda bi cak i sweepovao detroit i ostalu druzinu. Zato lebronisti ne lozite se pogledajte protiv iste ekipe u istom plejofu ucinke ovih igraca. Lebron james - new JORDAN? LOOOL!!! Not in a million years. CARMELO ANTHONY - new JORDAN? Maybe someday!!!

aleksa

pre 16 godina

evo mene iz toronta da cestitam spursima titulu. ja sam pratio skoro svaku utakicu ove sezone koja je bila prenosena a to je verujte zaista mnogo. ponekad za vece ima 4 prenosa tako sa mora da se daljinac drzi u rukama. ima ovde i dobrih komentara ali i likova koji su gledali samo finalnu tekmu i daju svoje misljenje. gluposti. san antonio je osvojio prsten zato sto je nenormalno podigao formu pred play-off i nisu imali ozbiljnije povredjenih igraca.toni parkar na jednoj tekmi ima vise ulaza , skokova, bacanja na parket nego nas sale za celu sezonu. kada bi nas lik imao muda da se baca kao manu ili tony, koji nisu neke mrga ali zato imaju muda. cinimi se da smo dobili samo novog pedju.ja znam da je lebron rekao da voli pavlovica i da stalno ostaju posle treninga zajedno da jos rade ali to nije dovoljno. a neko rece da je dosadna igra sam antonia, pa sta onda reci za selticse, minesotu,kliperse....e moje neznalice. isto je cinjenica da phoenix nije mogao da pobedi jer su u play-off-u duncan i ekipa promenili stil igre a ovi run and gun su bili provaljeni.
toliko pozdrav ovde je 28 stepeni. ziveli

francesco_totti

pre 16 godina

San Antonio = Partizan !!!!!
(Michael Scofield, 15. jun 2007 13:32)
Ako mislis po zasticenosti kod sudija 100% se slazem...

Dragan,BGD

pre 16 godina

@Red Star,Nis
Lepo napisan tekst,voleo bih da ih ima vise.O "srljanju" Parkera sam vec vise puta pisao,meni se takodje ne dopada,mada je efikasno.
Jedino s cime se ne slazem je poredjenje sa Dzordanom.Nije vreme sada za to,osim toga moj ljubimac MJ,iamo je pored sebe sjajnog Pipena,a Klivlend nema takvog igraca,
ceo tim je los.Svi zaboravljaju da je Detroit u finalu Istoka,izbacio Dzejms,
gotovo sam.
Uco, pozdravljam tvoju podrsku, zemljaku,jer je iskrena.A to sto si preneo misljenje Dzordana o Pavlovicu,bio je red da kazes - Dzordan je izjavio to i to,a ne da pripisujes sebi,a da se branis Dzordanom.Osim toga,MJ je vise puta promasio u prognozama,sto naravno ne mora da znaci da ce biti sa Sasom.Ipak,mnogo je neaktivan.
Ima strasno los ucinak.

Uca, Nislija u Kvebeku

pre 16 godina

@Dragan,BGD
To sto sam bio rekao o Pavlovicu , bilo je odmah posle trece utakmice protiv Detroita, a Dzordan je izjavio kad su Kavalirsi prosli Detroit. Znaci da mi nije bila namera da "prepisujem" bilo koga, a najmanje Dzordana jer bih i ja i svako drugi brzo bio uhvacen u lazi. Znam vrlo dobro kako se radi kad se neko citira. To mi je posao vec ohoho vremena. Nije potrebno deliti mi packe.
Za Pavlovica: Neko je ovde vec primetio da mu treba vise lopti. Cesto stoji slobodan na poziciji (uvezbanoj na treninzima), a lopta ode na drugu stranu i igracu koji je u slabijoj poziciji. Sasa je sinoc jedinu trojku pogodio u samom pocetku, bas sa te pozicije: levo sa "trojke". Zbog nepoverenja saigraca mislim da nema dovoljno samopouzdanja.
Dzordan kao prognozer: Slazem se s tobom (to sam i ja zapazio kod njega) da nije bas dobar prognozer. JBraun mu je zahvalio, ali tako sto je to shvatio kao podrsku i podsticaj za dalji rad. To vazi i za Sasu, samo ja nigde nisam video i njegovu izjavu.
I ja mislim da je JBraun najzasluzniji za poraz Detroita. Protiv SA nije mogao da podnese jos vecu odgovornost.
Inace, nisu oni moji neki ljubimci. Bio sam za njih zbog Pavlovica. A ni SA mi bas nije na volju.
cini mi se da odavno nije bilo tako nezanimljivo finale. Ne samo zbog rezultata vec i lepote kosarke. Ne ponovilo se.

beograd

pre 16 godina

hvala bogu pa se ovo zavrsi ova dinastija sparsa sve podkupili podmiceno nastimano, ja sam od 1 dana kad je poco pleof govorio da ce biti sparsi ilebron u finalu i da ce uzeyti dankan, a sto vi govorite oni vladaju 10 godina to jeste vladaju zahvaljuciju republikancima i presedniku busu, a sto vi govorite da oni imaju neku odbranu koju odbranu mislite na horija onog zalutalog u kosarci itd nemojte bogati pricati da oni imaju odbranu oni nemaju nista nisu ni trebali biti u pleofu a nekamoli u finalu , sve je bilo programirano kad je dankan istjero sudiju u martu covek sudijuo 30 god itd, a druga stvar sto treba dankan da bude bolji od saka ito se islo sad imaju obojca po 4 titule kad je umrla kosarka 98 odar dolaze sparsi zasto sparsi nisu nikad osvojili prije zasto o tom je suvisno govoriti bruka gruberi, prljastinja ,najgore kod njih znas nasta lici NBA isto liga sapiona svake godine milano u finalu ili polifinalu tako i sparsi to samo moze u koripiranim drzavama , a za lebrona sta da kazem uvijek sam govorio da nije on ni slovo od dordana ja kad gledam kosarku ja nisam pjan ni drogiran niti idem u kladionicu , najgore finale kako se igra NBA, gruberi i penzoneri, ta odbrana je jedva pobjedivala u regulanoj sezoni sve im sudije namestile , ta odbrana je u polifinalu od ute dobila 30 koseva razlike, ako dodu demokrati na vlast 2009 imace pune ruka posla ,a iduce godine opet ce biti sanatonio u finalu ito se da dankan uzme 5 titulu i da se zavrsi sa gruberima ,iopet zahvaljuci sudijama itd celnicima NBA , a zaboravio sam na EVU parkerovu zenu i ona je dobila nagradu ,sve nastimano bruka sramota idite da vas negledam

Stefan

pre 16 godina

Svaka cast Spursima,ne volim ih puno,ali ipak su mnogo bolji od Klivlenda,kome uz Jamesa fali neko poput Kida za pleja, i mozda Elton Brand ili Chris Bosh(sve ovo vazi za Lejkerse) pa bi onda bili nepobediva ekipa.Ali naravno,ovakve kombinacije se retko desavaju(to se nadovezujem na JosJeRanoZaNovuDvatesetrojku).

Box

pre 16 godina

Kako je beograde?
Treba malo da se opustiš preko leta, na osnovu komentara se može zaključiti da si jako nervozan.
Ipak, u jednome se slažem sa tobom: Sparsi će biti prvaci i naredne godine,zato što su najbolji tim na svetu, zato što im je ovo četvrta titula u poslednjih pet godina, a treća u poslednjih pet, zato što imaju najbolju četvorku svih vremena, trenutno najboljeg pleja na planeti, Manua, Orija i naravno Popovića i zato što su dinastija!!!

Jah

pre 16 godina

Jedno od najdosadnijih finala, ali ne zbog San Antonia, vec zbog Klivlenda koji nisu zasluzili da budu tu gde su bili. Finale je za velike timove, a ne za velike zvezde, tu se igra timski. San ANtonio je bukvalno pregazio Klivlend, i ni u jednom trenu Klivlend nije mogao da parira SA. I ja mislim da je Klivlend u finalu samo zbog Sterna, jer su svi ocekivali da Dzejms bude popularan ko Dzordan, ali tu je Dankan da vrati malog na svoje mesto.
San Antonio je zasluzio ovogodishnju titulu, kao shto ce zasluziti i sledecih par titula za redom.

Endi

pre 16 godina

@ Carmelo15

Sta me briga sta pise neki tamo rudolf?! Sav ponosan mi dajes da procitam clanak koji je napisao neki anonimus rudolf!! On kao moze nesto da proceni. Lebron je obicna vezara. Stigao je do finala ove godine! Pa sta pobogu istok je bio nikad gori bre! Nema sut i dosta je los u odbrani i tacka! Za par godina kada karmelo i kobi svima budu pokazali smejacu ti se. A ti i rudolf ko onaj irvas sa crvenim nosom se te kolektivno da se crvenite od stida!!

Carmelo15

pre 16 godina

Zato sto taj rudolf nije tek neki tamo seljak, da uzme i napise ovako nesto, vec je on neko ko se razume u kosarku, i postuje kvalitet igraca, za razliku od tebe.Pogledaj sta pise u cetvrtom pasusu od dole i razmisli o tome

Red Star Nis

pre 16 godina

Jbm li ga, nikad nisam imao dobro misljenje o Parkeru kao igracu mada moram da priznam da je on najvise doprineo tituli Spurs-a. Mrzim one ulaze pod kos a la 'Igor Rakocevic pre par godina' ali on se savrseno snalazi, ili da kos nekom nazovi 'frljokom' (mada je sigurno da nisu frljoke, ne dobija se NBA prsten frljokama) ili proigra nekog od frikova na spoljnoj liniji koji u tom slucaju ostavsi sami nikako ne mase. Onaj Manu igra bre nenormalno, nema kod njega kiksa. A svi znaju da pogode, i on, i Dankan i Ori i Finli...ma nek se teraju, ne volim ih ali ne mogu da osporim da su razneli Klivlend. Ziveo Dzordan, jedini car ove igre, jeste Le Bron sjajan ali ipak nije Dzordan. Ko zna, mozda poraste, ali morao je vec u ovom finalu da pruzi vise. Ko da Majkla nisu cuvala po trojica i ko da tada nije bilo nekog Brus Bouena da ga cuva.
Jedan je Majkl, za sva vremena.

Dragan,BGD

pre 16 godina

@Red Star,Nis
Lepo napisan tekst,voleo bih da ih ima vise.O "srljanju" Parkera sam vec vise puta pisao,meni se takodje ne dopada,mada je efikasno.
Jedino s cime se ne slazem je poredjenje sa Dzordanom.Nije vreme sada za to,osim toga moj ljubimac MJ,iamo je pored sebe sjajnog Pipena,a Klivlend nema takvog igraca,
ceo tim je los.Svi zaboravljaju da je Detroit u finalu Istoka,izbacio Dzejms,
gotovo sam.
Uco, pozdravljam tvoju podrsku, zemljaku,jer je iskrena.A to sto si preneo misljenje Dzordana o Pavlovicu,bio je red da kazes - Dzordan je izjavio to i to,a ne da pripisujes sebi,a da se branis Dzordanom.Osim toga,MJ je vise puta promasio u prognozama,sto naravno ne mora da znaci da ce biti sa Sasom.Ipak,mnogo je neaktivan.
Ima strasno los ucinak.

tim duncan

pre 16 godina

otkud vam sad to da duncan nije amerikanac?
"born April 25, 1976 in Christiansted, St. Croix, United States Virgin Islands) is an American"

Klark Kent

pre 16 godina

david stern bi bar jednu sezonu morao puštati slobodnu igru bez marketinških poteza. kad hoće dobro zas..e nešto, i ove godine mislio zbog jamesa da će milioni gledati finale i eto mi. da nema njegovih nameštajki cleveland nebi pobedio detroit, a san antonio nebi phoenix...razmišljaj malo davide i bacaj malo više carmela i plej off

vlada

pre 16 godina

Zasluzena pobeda Sparsa. Lebron nikada nece biti kao Dzordan, iz prostog razloga sto se danas ne igra kosarka kao sto se nekada igrala. Cini mi se da danasnji igraci nikada nece moci da se kompletiraju sto se tice kosarkaskih atributa i pogotovu sto se tice donosenja pravih odluka na parketu. Igrac kome je sve dozvoljeno nikad nece znati kad je dosta "silovanja". A da nepricamo o ljudskim kvalitetima. Ne znam da li ste slusali Dzejmsa svaka druga rec mu je "ja", "ja moram"... Novac necu ni da spominjem...

Endi

pre 16 godina

Klivlend je smesan tim na celu sa svojim vodjom lebronom. Istok jad i beda. Samo da podsetim da sparsi nisu nijedan tim za zapada pocistili (DEN 4-1, PHX 4-2, UTA 4-1) a da su zato klivlend bez muke ponizili. Za kraj ajmo malo da analiziramo ucinke entonija i lebrona u serijama protiv sparsa u ovom plejofu.

GP: CARMELO 5 lebron 4
Points: CARMELO 134 lebron 88
PPG: CARMELO 26.8 lebron 22
FGM: CARMELO 47 lebron 32
FGA: CARMELO 98 lebron 90
FG%: CARMELO 48% lebron 36%
3P%: CARMELO 50% lebron 20%
FT%: CARMELO 80% lebron 69%
RPG: CARMELO 8.6 lebron 7
APG: carmelo 1.2 LEBRON 6.8
STLPG: CARMELO 1 LEBRON 1
BPG: carmelo 0 LEBRON 0.5
TOPG: CARMELO 3.8 lebron 5.75

Pa neka ljudi poput carmela15 i dragana i ostalih koji lebronu ljube noge malo razmisle o ovim podacima. Da je denver kojim slucajem bio na istoku prosetao bi se do finala mozda bi cak i sweepovao detroit i ostalu druzinu. Zato lebronisti ne lozite se pogledajte protiv iste ekipe u istom plejofu ucinke ovih igraca. Lebron james - new JORDAN? LOOOL!!! Not in a million years. CARMELO ANTHONY - new JORDAN? Maybe someday!!!

Bruce LE

pre 16 godina

Nisam gledao nista.. ali moze neko da me ubedi da je Toni P. zasluzio da dobije ovu titulu, u cilju mog daljeg pracenja NBA. Hvala unapred.

beograd

pre 16 godina

hvala bogu pa se ovo zavrsi ova dinastija sparsa sve podkupili podmiceno nastimano, ja sam od 1 dana kad je poco pleof govorio da ce biti sparsi ilebron u finalu i da ce uzeyti dankan, a sto vi govorite oni vladaju 10 godina to jeste vladaju zahvaljuciju republikancima i presedniku busu, a sto vi govorite da oni imaju neku odbranu koju odbranu mislite na horija onog zalutalog u kosarci itd nemojte bogati pricati da oni imaju odbranu oni nemaju nista nisu ni trebali biti u pleofu a nekamoli u finalu , sve je bilo programirano kad je dankan istjero sudiju u martu covek sudijuo 30 god itd, a druga stvar sto treba dankan da bude bolji od saka ito se islo sad imaju obojca po 4 titule kad je umrla kosarka 98 odar dolaze sparsi zasto sparsi nisu nikad osvojili prije zasto o tom je suvisno govoriti bruka gruberi, prljastinja ,najgore kod njih znas nasta lici NBA isto liga sapiona svake godine milano u finalu ili polifinalu tako i sparsi to samo moze u koripiranim drzavama , a za lebrona sta da kazem uvijek sam govorio da nije on ni slovo od dordana ja kad gledam kosarku ja nisam pjan ni drogiran niti idem u kladionicu , najgore finale kako se igra NBA, gruberi i penzoneri, ta odbrana je jedva pobjedivala u regulanoj sezoni sve im sudije namestile , ta odbrana je u polifinalu od ute dobila 30 koseva razlike, ako dodu demokrati na vlast 2009 imace pune ruka posla ,a iduce godine opet ce biti sanatonio u finalu ito se da dankan uzme 5 titulu i da se zavrsi sa gruberima ,iopet zahvaljuci sudijama itd celnicima NBA , a zaboravio sam na EVU parkerovu zenu i ona je dobila nagradu ,sve nastimano bruka sramota idite da vas negledam

dule)

pre 16 godina

Steta. Mozda je moglo bez sweep-a ali nista vise od toga. Sparsi su digli formu bas kad treba a i kad su bili losi su malo uz srecu malo uz ko zna sta prosli i to je to.( Finiks jedina ekipa koja je mogla da ih dobije).
Inace Sparsi imaju ogromnu klupu i mnoooogo iskusne igrace. Mogli su ladno jos jedan tim da sastave koji bi se borio za titulu. lol
to je to sto se tice NBA ove godine.

Pegone

pre 16 godina

Da je sudjenje bilo realno i posteno cescenje se nebi dogodilo,a mozda bi i Sunsi bili u finale a ne Spursi.
A igra Spursa mi je toliko dosadna da 4 utakmicu i nisam gledao.

Radomir

pre 16 godina

U TV-programu "Vecernjih novosti" za narednih 7 dana, pise da u nedelju na Televiziji Enter ima prenos 5. utakmice finala!:)

Rekao bih i da Jordan jeste bio Jordan od samog pocetka. Npr. sa 19 godina je resio finale NCAA i osvojio trofej. A lepo neko pomenu u novom broju "Kosarke", kako bi tek Jordan punio koseve da je u njegovo vreme bio zabranjen hand check...

wlado

pre 16 godina

cestitke za timsku titulu spursima, steta za cleavlend, mada ovo je najveci uspeh u istoriji kluba,

ajmo peja majstorem dovedite kobea u hornetse, pa na titulu!

bios

pre 16 godina

Upravo tako! Ne može titula da se osvoji sa kljakavim Ilgauskasom, propalim talentom Hjuzom i dva totalno neiskusna igrača u prvoj petorci (mislim na Sašu i Gibsona). Klupa nije ni za pominjanje. Kada James bude dobio barem jednog jakog saigrača koji može da razvlači i skuplja odbranu i jednog odličnog defanzivca možda će i moći da razmišlja o tituli, a do tada finale lige je i preko njihovih mogućnosti

baki

pre 16 godina

Najdosadnije finale od kako pratim NBA (20-ak godina). Najbolje utakmice su vidjene u polufinalima konferencija, so govori da je sistem doigravanja u play-off-u izuzetno glup. Vrlo slaba istocna konferencija sa 2 i po dobra tima kojima je prakticno zagarantovan ulazak u veliko finale, jer je za to potrebno pobediti samo jedan pristojan tim...

Uca, Nislija u Kvebeku

pre 16 godina

@Red Star Nis
Znas sta Niski: Svaka ti cast! Ne znam jesam li ikad na ovim stranama procitao ovako dobar komentar. Na stranu to da li se slazemo ili ne (Uglavnom se slazem s tobom), vec sto sportski priznajes da je onaj koga ne volis bolji. Alal ti vera. Pravi ferplej.
Mozda si malo previse kritican prema JBrovnu. Ipak je on mlad. Nije Dzordan od prvog dana bio Dzordan kao kad je osvajao silne titule (i za klub i on licno).
Da kazem i ovo:
Kada sam, posto je Klivlend prosao u finale NBA, rekao da je Pavlovic veliki potencijal i kluba, i NBA (a samim tim i kosarke u Srbiji), neki "pametnjakovic" se nasao da kaze: "Uca nema veze!" OK! Nemam veze. Ali onda nema ni Dzordan jer je, pred prvu utakmicu Kavalirsa sa Sparsima rekao slicno:
"JBrovn i Pavlovic su najveci potencijali kao tandem u NBA, samo treba da nastave sa radom. Od njih tek treba ocekivati velike partije."
Mislim da Klivlend nije osvojio titulu najvise svom neiskustvu i velikoj tremi. Isto kao i Ana Ivanovic Rolan Garos.
Pozdrav svim pravim i pristojnim ljubiteljima sporta.

Sgt.Jamie

pre 16 godina

slazem se sa Ucom

ps. znate zasto je SAS dobio tekmu, pa zato sto je Eva Longoria zabranila Parkeru seks, a ovaj je toliko bio napaljen da nije izdrzao a da ne razvali CLE, hehehehehe

Loshmi

pre 16 godina

Bravo, carevi !!

Pratim SA od 90tih kad su igrali u Hemisphere Areni sa glavnim akterima Robinsonom i Elliotom. Taj isti mali tim je daas usao u istoriju NBA zajedno sa Celticsima, LAkersima i Bullsima . U zadnjih deset godina SA dominira NBA ligom i ima nejveci procenat pobeda u svim americkim sportovima. Zasluzeno na tronu i svaka cast. A sta reci o treneru?

Uca, Nislija u Kvebeku

pre 16 godina

@Dragan,BGD
To sto sam bio rekao o Pavlovicu , bilo je odmah posle trece utakmice protiv Detroita, a Dzordan je izjavio kad su Kavalirsi prosli Detroit. Znaci da mi nije bila namera da "prepisujem" bilo koga, a najmanje Dzordana jer bih i ja i svako drugi brzo bio uhvacen u lazi. Znam vrlo dobro kako se radi kad se neko citira. To mi je posao vec ohoho vremena. Nije potrebno deliti mi packe.
Za Pavlovica: Neko je ovde vec primetio da mu treba vise lopti. Cesto stoji slobodan na poziciji (uvezbanoj na treninzima), a lopta ode na drugu stranu i igracu koji je u slabijoj poziciji. Sasa je sinoc jedinu trojku pogodio u samom pocetku, bas sa te pozicije: levo sa "trojke". Zbog nepoverenja saigraca mislim da nema dovoljno samopouzdanja.
Dzordan kao prognozer: Slazem se s tobom (to sam i ja zapazio kod njega) da nije bas dobar prognozer. JBraun mu je zahvalio, ali tako sto je to shvatio kao podrsku i podsticaj za dalji rad. To vazi i za Sasu, samo ja nigde nisam video i njegovu izjavu.
I ja mislim da je JBraun najzasluzniji za poraz Detroita. Protiv SA nije mogao da podnese jos vecu odgovornost.
Inace, nisu oni moji neki ljubimci. Bio sam za njih zbog Pavlovica. A ni SA mi bas nije na volju.
cini mi se da odavno nije bilo tako nezanimljivo finale. Ne samo zbog rezultata vec i lepote kosarke. Ne ponovilo se.

a.v.f.c.

pre 16 godina

jos jedan dokaz da je veliki igrac 10% inspiracija i 90% perspiracija. i dokaz sta znaci trener. nisu mi jasni komentari o parkerovom srljanju i frljokama. zar mislite da bi iko mogao da srlja kod popovica? prve sezone u nba parker je bio jadan: zaisat je bio rakocevic. pet godina kasnije i nakon tolikih izjava kako je popovic "lud" i kako mu neprekidno ponavlja da mora da bude "savrsen" covek je tu gde jeste. covek danas igra bez greske. nije dodavac, nema pregled igre kao nes ili kid, ali razara odbrane i ili sam poentira ili uposljava slobodne sutere na bokovima. treba samo pogledati njegpv sut od pre par godina i danas: neverovatna razlika. gde bi lebron bio danas da je radio sa popovicem? naravno, titulu je odlucilo to sto su amare i diao usli u teren. da nije bilo toga, finiks bi se danas radovao.

Pera

pre 16 godina

I tako je Pavlovic zavrsio NBA sezonu.
Poceo je dobro, usla mu je trojka u 1-2 minutu, ali posle toga do kraja jos pet suteva, svi blizu, ali ni jedan da udje. Nije pokusao ni jedan ulaz, pretpostavljam da mu je to trenerova odluka. Veliki problem Klivlenda je sto nemaju spretnog coveka koji moze da uhvati brz pas od suigraca u prodoru i poentira, neko tipa Vebera, Rasida... To bi mnogo pomoglo pre svega LeBronu, ali i Sasi i celom timu.
U odbrani nije bio los, cini mi se da je sva cetiri faula napravi da bi sprecio siguran kos, Djinobli nije na njemu dao svoje koseve.
Naravno, sve u svemu razocaravajuca partija.
Ali, postigao je mnogo ove godine, od igraca zakovanog za klupu, sa ogromnim sansama da napusti NBA, stigao je do mesta startera, igrao preko pola sata po utakmici i bio u igri i na kraju. Pokazao je puno kvaliteta, ali, naravno, jos puno ima mesta za napredak. Sledeca godina bi mogla biti njegova, pre svega da ustali sut, a onda ce mu se i otvoriti mogucnosti za vise ulaza. A tu ceo tim treba da nadje resenje sta da se radi kad cela odbrana predje na igraca u prodoru, jer neko onda mora biti otvoren.

JosJeRanoZaNovuDvadesettrojku

pre 16 godina

Svaka cast Spurs-ima na istrajnosti da igraju po mnogima mozda najdosadniju kosarku u ligi. Mozda, ali mozda i ne. Pop je ocigledno shvatio ko sta moze, a ko sta ne moze da uradi u tom timu. Toni i Manu su pokazali X puta da igrac moze da pogodi kos cak i kada celom svetu izgleda da zbog "vrljavog" polozaja tela i nekoliko odbitaka o protivnicke igrace i ne zna gde je obruc. Pored toga i pogadjaju sa svih pozicija. Bowen je u odbrani bio toliko dosadan da je LeBron drugom detetu dao ime Bruce Maximus, a u napadu pogadjao trojke kada je ostajao sam. O Duncan-u reci i ne treba trositi. Da nije bilo njega David Robinson bi titulu samo mogao da sanja, a Tim je pokazao da sve to moze i bez Admirala. Robert Horry je malo podbacio u finalu, ali ako ovako nastavi morace uskoro prstenje da stavlja na nozne prste, a ko duze prati NBA zna da je svaki prsten apsolutno zasluzio. Finley je imao slobodu da sutira kada niko normalan to ne bi uradio, ali je i sam shvatio gde su granice. Brent Barry je prosao razvojni put od "filozofa" do igraca koji zna gde mu je mesto u timu. Oberto se snasao u timu (verovatno zahvaljujuci El Contusione-u) itd.
Mozda sve ovo nekome izgleda dosadno, ali kada lopta u napadu u roku od dve sekunde promeni pet pari ruku i zavrsi u mrezici...
Kako god, Cavs-ima je nedostajalo iskustvo play-off ludila (setimo se prosle sezone). LeBron je izgoreo u zelji da nadimku King doda i krunu, sto se najbolje videlo u prvoj utakmici. Ostatak ekipe je ili suvise mlad i neiskusan (ukljucujuci i trenera) ili suvise mator i spor (na pr. Zydrunas). Sasa Pavlovic je u utakmicama kada ga je sluzio sut isuvise cesto bio sam, a loptu primio nije. Sve u svemu malo je ukazivalo na to da ce konjanici uraditi nesto vise. Nadao sam se da ce bar jednu utakmicu dobiti, ali The Dark Side je imala drugaciju zamisao.
Porediti LeBrona sa Michael-om je toliko rano da je neumesno. Kada James u 35-oj bude slao cuvara po burek i jogurt i stavljao svoj sesti prsten na ruku, a publika na gostovanju trazila od trenera njegove ekipe da ga ubaci u igru kako bi ga videli bar jos jednom na delu, e tada mozemo porediti ucitelja i ucenika. Do tada ce mladjani LeBron morati da jede jos Wheaties-a, promeni dvatesetak pari patika, osvoji koju olimpijsku medalju, igra jos golfa, spiska neku kintu u kockarnicama i pogodi bar jos pedeset puta odlucujuci sut. Do tada bice ga lepo gledati, ali 23 ce ostati trademark za samo jednog coveka u istoriji ove igre, a titule ce osvajati ekipe koje imaju bar trojicu koliko toliko dominantnih igraca: Magic-Kareem-Worthy, Thomas-Dumars-Laimbeer, Jordan-Pippen-Grant (kasnije Rodman), Olajuwon-Horry-Maxwell, Bryant-O'Neal-Horry i konacno Duncan-Parker-Ginobili.
Racinica je jednostavna LeBron+dva dobra=prsten.

Stefan

pre 16 godina

Svaka cast Spursima,ne volim ih puno,ali ipak su mnogo bolji od Klivlenda,kome uz Jamesa fali neko poput Kida za pleja, i mozda Elton Brand ili Chris Bosh(sve ovo vazi za Lejkerse) pa bi onda bili nepobediva ekipa.Ali naravno,ovakve kombinacije se retko desavaju(to se nadovezujem na JosJeRanoZaNovuDvatesetrojku).

Box

pre 16 godina

Kako je beograde?
Treba malo da se opustiš preko leta, na osnovu komentara se može zaključiti da si jako nervozan.
Ipak, u jednome se slažem sa tobom: Sparsi će biti prvaci i naredne godine,zato što su najbolji tim na svetu, zato što im je ovo četvrta titula u poslednjih pet godina, a treća u poslednjih pet, zato što imaju najbolju četvorku svih vremena, trenutno najboljeg pleja na planeti, Manua, Orija i naravno Popovića i zato što su dinastija!!!

Jah

pre 16 godina

Jedno od najdosadnijih finala, ali ne zbog San Antonia, vec zbog Klivlenda koji nisu zasluzili da budu tu gde su bili. Finale je za velike timove, a ne za velike zvezde, tu se igra timski. San ANtonio je bukvalno pregazio Klivlend, i ni u jednom trenu Klivlend nije mogao da parira SA. I ja mislim da je Klivlend u finalu samo zbog Sterna, jer su svi ocekivali da Dzejms bude popularan ko Dzordan, ali tu je Dankan da vrati malog na svoje mesto.
San Antonio je zasluzio ovogodishnju titulu, kao shto ce zasluziti i sledecih par titula za redom.

aleksa

pre 16 godina

evo mene iz toronta da cestitam spursima titulu. ja sam pratio skoro svaku utakicu ove sezone koja je bila prenosena a to je verujte zaista mnogo. ponekad za vece ima 4 prenosa tako sa mora da se daljinac drzi u rukama. ima ovde i dobrih komentara ali i likova koji su gledali samo finalnu tekmu i daju svoje misljenje. gluposti. san antonio je osvojio prsten zato sto je nenormalno podigao formu pred play-off i nisu imali ozbiljnije povredjenih igraca.toni parkar na jednoj tekmi ima vise ulaza , skokova, bacanja na parket nego nas sale za celu sezonu. kada bi nas lik imao muda da se baca kao manu ili tony, koji nisu neke mrga ali zato imaju muda. cinimi se da smo dobili samo novog pedju.ja znam da je lebron rekao da voli pavlovica i da stalno ostaju posle treninga zajedno da jos rade ali to nije dovoljno. a neko rece da je dosadna igra sam antonia, pa sta onda reci za selticse, minesotu,kliperse....e moje neznalice. isto je cinjenica da phoenix nije mogao da pobedi jer su u play-off-u duncan i ekipa promenili stil igre a ovi run and gun su bili provaljeni.
toliko pozdrav ovde je 28 stepeni. ziveli

francesco_totti

pre 16 godina

San Antonio = Partizan !!!!!
(Michael Scofield, 15. jun 2007 13:32)
Ako mislis po zasticenosti kod sudija 100% se slazem...

Endi

pre 16 godina

@ Carmelo15

Sta me briga sta pise neki tamo rudolf?! Sav ponosan mi dajes da procitam clanak koji je napisao neki anonimus rudolf!! On kao moze nesto da proceni. Lebron je obicna vezara. Stigao je do finala ove godine! Pa sta pobogu istok je bio nikad gori bre! Nema sut i dosta je los u odbrani i tacka! Za par godina kada karmelo i kobi svima budu pokazali smejacu ti se. A ti i rudolf ko onaj irvas sa crvenim nosom se te kolektivno da se crvenite od stida!!

Carmelo15

pre 16 godina

Zato sto taj rudolf nije tek neki tamo seljak, da uzme i napise ovako nesto, vec je on neko ko se razume u kosarku, i postuje kvalitet igraca, za razliku od tebe.Pogledaj sta pise u cetvrtom pasusu od dole i razmisli o tome