Četvrtak, 24.05.2007.

14:10

Ostavka Šakote!

Izvor: VI

Ostavka Šakote! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

108 Komentari

Sortiraj po:

Nevena

pre 16 godina

Zapisite ovaj dan u istoriju!
I nas sunce ogrejalo, konacno...
Sakota je na SP u Japanu radio izmene Bože sacuvaj! Drago mi je sto je otisao, jer je doslo vreme za Vladu Vukoicica!To je taj trener koji ce da digne srpsku kosarku! Ovo je moj tim za EP u Spaniji:
Teodosic (FMP)
Cvetkovic (FMP)
Tripkovic (Partizan)--- moram da kazem da svi vi koji kazete da Tripko nije talenat- niste upravu! Kako vi znate sta se desava sada trenutno s njim, da li ima mozda problema, mozda ima povredu- kao sto i ima sada povredu ledja! Tripko je talenat koji treba da ide iz Partizana!!!
Erceg (FMP)
Rakocevic (TAU)---Nemam nista protiv da nam on ponovo bude kapiten!
Gurovic (C.Zvezda)
Pavlovic (Clivlend)
Milicic (Orlando M)
Markovic (Hemofarm)
Perovic (Partizan)
Pekovic (Partizan)
Vujanic (PAO)
A na siri spisak staviti i decu:
Krstovic (FMP) (dobro, on i nije dete! :)
Dragovic
Tepic
Ilic

Ako krenemo na EP sa porazima... e onda sledi pljuvanje nase i njihovo medjusobno- jer tako to obicno bude... ! Pogledajte finale NLB lige izmedju FMP-a i Partizana--- na obadve utakmice je doslo do svadje izmedju igraca npr: Pekovica i Ercega--- a sutra oni trebaju da zajedno igraju u reprezentaciji—ma za koga ce bre, oni da se bore, za koga- ZASTO? Nema veze ako izgubimo, nije bitan rezultat POTREBNO JE DA IGRACI OSTAVE SRCE NA TEREN!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sada se treba nadati da Milicic nece kao lud sutirati za tri poena svaki put sa sedam metara kao sto je prosle godine radio...(hajde da on da trojku nego svaka na prvi obruc)!
P.S: jos kad bi Igor Milosevic igrao za reprezentaciju SrbijE--- niko nam ne bi mogao nista!!!!!!!!!!!!!!
P.S.S: Prof. Karalejica povesti obavezno sa reprezentacijom--- pa cete da vidite kakve cemo imati spremne igrace! KARALEJA LEGENDA,,,, a za pomocnog trenera Mutu Nikolica!

Valjak

pre 16 godina

Ne znam zašto ne objavljujete moje komentare. Stvarno se ponašate neprofesionalno i razmišljam da više nikad ne posetim vaš sajt. Stvarno nemam ništa protiv vaše uređivačke politike, i sajt B92 je po mom mišljenju najbolji u Srbiji, ali sam strašno razočaran vašim kriterijumima koji će komentar biti objavljen. U svakom slučaju, želim vam puno sreće u daljem radu, samo što više neću ostavljati komentare na vašem sajtu.
Sve najbolje!

grobar pg

pre 16 godina

@GAVRILO
TI U TOM IDEALNOM TIMU IMAS 4 PLEJA OD 12 IGRACA NISKA POSTAVA NEMA STO vjerovatno bi za srbiju idealan tim trenutno bio rakocevic BODIROGA iako dosta istrosen pruzio bi vise od ovih manekencica pavlovic milicic tripkovic trenutno najbolji suter srbije za 3

andro

pre 16 godina

Izbor igraca ce da bude zanimljiv samo ako dobijemo OK trenere (tipa dvojac Dzikic-Djordjevic). Sto se tice sastava reprezentacije, treba da budemo svesni da (posle povreda Stojakovica i Krstica) imamo limitiran broj dobrih igraca: ako nam startna petorka (ako se svi odazovu) mirise na Milicic, Radmanovic, Pavlovic, Rakocevic, Vujanic (sa Jaricem, Askrabicem i Marinovicem u rotaciji), to ne deluje kao previse ozbiljan tim (izmedju ostalog i zbog Vujanoviceve povrede posle koje svakako nije isti igrac, i delom zbog Radmanoviceve povrede). Takav tim svakako nije porediv sa timovima koje smo imali u proslosti, prakticno nema nijednog vrhunskog igraca (ili su igraci od kojih tek nesto moze da bude kao Milicic i Pavlovic, nekada vrhunski igraci koje je povreda unazadila kao Vujanic, igraci sjajnih fizickih predispozicija ali nedovoljno kosarkaski inteligentni i nedovoljno timski orijentisani kao Radmanovic i Rakocevic, igraci limitiranog kvaliteta kao Askrabic i Marinovic -ali OK kao "role players", i Jaric kod koga je veoma tesko definisati zasto nije ispao vrhunski igrac mada je obecavao - verovatno su nekonzistentan sut i nedovoljna posvecenost poslu tj. previse razmisljanja o jurenju cica, osnovni razlozi, kosarkasku inteligenciju i fizicke predispozicije svakako poseduje). I kao dodatak na nedostatak vrhunskih igraca imamo i probleme sa egom pojedinaca i stavljanjem ega ispred interesa tima. Preostale pozicije je verovatno pametno popuniti klincima (kao na primer Aleksandrov, Teodosic, Tepic, ne znam kakav je taj tip sa UCLA) bez ideje da budu u rotaciji, osim u slucaju otkaza/povreda.
Plasman u kvalifikacije za OI (to je valjda 4-6 mesto) nam je realan domet i sa takvim plasmanom treba da budemo zadovoljni, pod uslovom da smo napravili prvi korak u podmladjivanju reprezentacije.

bruka

pre 16 godina

slavnic ne zna ni 3 igraca koja bi pozvao.verovatno ce igracima zabraniti da idu u teretanu jer se to nije radilo u njegovo vreme.a mozda i pozove praju da igra sto bi ovaj rado prihvatio jer misli da jos moze da igra.sve je ovo tuzno,a ne smesno.jos ce i da glasa na strucnom savetu za sebe.pa dal je moguce.bice to teska tuga u spaniji.ovim putem pozivam sve zainteresovane da javno izraze zelju da budu selektor reprezentacije.nikakve kvalifikacije nisu potrebne.mozda i vama uspe kao njemu

Džoni 78

pre 16 godina

Moram da priznam da čoveku nije lako,ali opet sa druge strane, kao čovek iz sporta, ne bi trebao tako lako ni da odustane. Treba imati i herca boriti se protiv nekih stvari,a najlakše je odustati kad zapne. I ja sam Zvezdaš, ali Moko odustani keve ti! Nije mi jasno kako uopšte mogu da razmišljaju o njemu. Jedno je trener,a drugo igrač. A evidentno je da nam se treneri menjaju na godišnjoj osnovi, a tu ne može problem da bude samo trener, već i igrači i okruženje oko te selekcije. I dalje je problem što igračima državni tim služio za sopstvenu reklamu. A ne shvataju da će to najbolje uraditi ako se skupe zajdedno i osvoje nešto,a ne da soliraju i izigravaju neke zvezde....padalice...

N#4

pre 16 godina

Pa hvala Bogu pa je i nas sunce ogrejalo!
Nemam nista protiv Sakote, ali mi se ne svidja njegov nacin razmisljanja i njegova taktika!!!
SLAVNICA ZA SELEKTORA!!!!!
I to zovnuti u reprezentaciju: Teodosica, Cvetkovica, Pavlovica, Tripkovica, Perovica, Gurovica, Ercega, Milicica, Rakocevica, Askrabica, Stojakovica, Ilica!

Neven

pre 16 godina

Ma kako bilo da bilo, je.... smo ježa, uskoro treba da počnu pripreme a niti se zna trener, niti se znaju kandidati.

Evo ja se kanidiram, ako nema ko drugi :-)

Valjak

pre 16 godina

Zašto ne Moka? Svi drugi tvrde da ne vredimo ništa i demonstriraju to na prvenstvima katastrofalnim rezultatima. Ako misli da može, nek napravi nešto. Dosta mi je više flegmatika, u situaciji u kakvoj smo treba nam jedan temperamentan selektor. Puno sreće!

lud & zbunjen

pre 16 godina

(GAVRILO,
tako je brate!! To je ekipa od koje bi se svi smrzli!!
A sta mislis da i Koroman bude sa njima bar na pripremama .Njemu sigurno treba dati sansu da zaigra na EP ali necu sada da prejudiciram, neka se sam nametne na pripremama

CrniBombarder

pre 16 godina

Moka Slavnic ili Vlada Djurovic ce biti ,i dajte im odresene ruke.Znam da Slavnic i Djurovic ne trpe budalestine i ko ce doci na pripreme ima da se krvavo oznoje.

filiyu

pre 16 godina

Mnogo smo cudan narod. Pljujemo Sakotu, a setimo se proslogodisnjih pripremnih utakmica pre SP kada se nanizalo 6-7 pobeda svi su pricali bajke o njemu i njegovoj strucnosti. Ali, to su nasa posla.
Sad se predlaze Moka Slavnic,kome svaka cast na igrackim kvalitetima ali kao trener on ne radi 5-6 godina. I to sto je radio pre toga je pitanje kvaliteta. Jeste on radio u Sibenki, Jugoplastici, Partizanu ali sa takvim talentima bilo koji trener bi postigao uspeh.
Pitanje je koga za selektora? Svi veliki strucnjaci su zauzeti po evropskim klubovima, tako da na njih ne moze da se racuna. Predlazu se Dzikic i Kokoskov, ali ne verujem da oni zele da prihvate zbog NBA izazova. Sale Djordjevic i zlatni decaci se ne javljaju za ovaj "rudarski posao". Sta je resenje, tesko je reci? Definitivno, bice ovo jos jedno uzbudljivo kosarkasko leto.

selektor

pre 16 godina

Posle Divca - propast

Sve one igrače, koji su u poslednje tri godine iz raznoraznih razloga odbijali nastup za reprezentaciju, više ne bi trebalo zvati u nacionalni tim - smatra Žarko Paspalj, bivši kapiten i tim-menadžer naše košarkaške selekcije.
- Dosta je bilo natezanja i pozivanja na patriotizam, ni mojoj generaciji to nikada nije bilo prvo na umu. Gajili smo ljubav prema državi u kojoj smo rođeni, ali smo za reprezentaciju nastupali zato što volimo da igramo košarku. To je tako jednostavno, zato smo i osvajali sve te titule. Iz tog razloga i savetujem čelnike Saveza da ne gube previše vremena na proputovanjima po Americi jer sam i ja svojevremeno kao tim-menadžer uzaludno izgubio previše živaca u takvim pregovorima. Dokle, više da se hvatamo za glavu, kada mnoge stvari mogu da se pretpostave i predvide - kaže Paspalj.
Mnogi smatraju da na Evrobasketu u Španiji, ipak, moramo da okupimo najjači sastav?
- E, tu dolazimo do suštine. Mi još ne znamo koji su nam prioriteti, kakva nam je strategija za budućnost. Ako će poenta biti „daj da skembamo ekipu za Španiju“, plašim se da ponovo ništa nećemo uraditi. S druge strane, pokazalo se da i šarenolikost u sastavu nije dalo efekat na Svetskom prvenstvu u Japanu. Ja sam bio za to da potpuno podmladimo nacionalni tim, čak sam priželjkivao da preskočimo Japan, koji nam ionako ništa dobro nije mogao da donese. To vreme smo mogli mnogo pametnije da iskoristimo u stvaranju jedne nove generacije.
Ovog puta Evropski šampionat je od sudbonosnog značaja za našu košarku?
- Ako kojim slučajem u Španiji ne obezbedimo plasman na Olimpijske igre u Pekingu, čekaće nas drugoligaško društvo u kvalifikacijama, rivali poput Mađarske ili Lihtenštajna. Tek u takvoj situaciji mnogi od reprezentativaca neće moći da se odazovu pozivu selektora, pre svega zbog termina mečeva koji se igraju u sred sezone. Dakle, ni tada nećemo imati na okupu „kostur“ ekipe za budućnost.
Kada je počelo s problemima?
- Još od Evropskog prvenstva u Turskoj 2001. godine. Prvaci sveta smo 2002. godine postali zahvaljujući jednom čoveku - Vlade Divcu. On je poslednji koji je mogao da zadrži atmosferu koja je krasila moju generaciju. Sve posle toga je izgubilo smisao. Dakle, imali smo problema i u Indijanapolisu, ali je tada Bog pogledao velikog igrača. Koliko nam je sve to pomoglo, nisam siguran, jer smo još tada morali da napravimo velike rezove.
Koliko nam štete nedoumice oko toga - ko će biti selektor?
- Jasno je da nemamo puno vremena i da smo razdvajanje Košarkaškog saveza Srbije i Crne Gore dočekali nespremni. Uostalom, u mnogim političkim situacijama bili su zatečeni i naši državnici, od predsednika do svih ostalih. To je naša „vrlina“. Dragan Kapičić i Stručni savet, sastavljen od trenerskih autoriteta, treba da rade ubrzano, ali i da donose kvalitetne odluke - zaključuje Žarko Paspalj.

kosarka

pre 16 godina

MUTA+VUKOICIC DOBITNA KOMBINACIJA
TIMOVI SU IM PRVI I DRUGI
MUTA ISKUSTVO U REPREZENTACIJI
I ZLATO SA U20 KLINCIMA
VLADA NAJPERSPEKTIVNIJI

John Terry

pre 16 godina

Zashto bi Sale djordjevic uopshte prihvatio da bude selektor. Ili Peshic,ili bilo koje drugo veliko ime. Zashto? Je li zbog toga da ih vi posle pet meseci pljujete kao da su stoka a ne legende srpske kosharke!
Zashto uopshte da se trude kad vi nikome niste dali shansu? zar stvarno mislite da je problem u nashem savezu to ko ce biti selektor??? Ljudi osvestite se. Ni Greg Popovich nama ne bi pomogao,kako vam to nije jasno?
Shta vam je kriv Shakota? Je li zato shto su u partizanu osuli paljbu na njega od momenta kada je stupio na duzhnost,i to zbog chega?!? Zbog Tripkovica kojeg je forsirao,a uzgred on i ne zasluzhuje poziv u reprezentaciju. Kako vam nije jasno da je problem dublji,i da se u savezu vodi opshta otimachina kao nekad u FSJ.Ljudi,stavite prst na chelo,i manite se corava posla,samo tako mozhemo da se vratimo tamo gde smo bili. Pruzhite podrshku sledecem selektoru ma ko to bio. Neka oseti chovek ono shto ni Vujoshevic ni Obradovic ni Shakota nisu,neka oseti nashu podrshku!!! Samo tako se nece svakoga dana osecati prozvan,samo tako!
Pozdrav Draganu Shakoti,legendi trenerskog posla!

Djorgo

pre 16 godina

Ispada da su ga oterali, on stvarni nije napravio nista ove godnie ni u zvezdi ni u reprezentaciji, ali trebalo je to sve sa vise tsila. Pitanje je naravno d ali su nasli nekog boljeg od Sakote? Ako nisu, samo su se izbrukali.

Devojka iz grada

pre 16 godina

Dosta je bilo seljacenja u nasoj kosarci i krajnje je vreme da se to jednom zavrsi. Dakle, seljaci voljno!
Zoran Moka Slavnic za selektora!

D.Savic,Paris

pre 16 godina

Ko zna kakve se igre tu igraju,sad mi je malo jasnije sto Pesic nije svojevremeno hteo da se vrati na celo,nadam se da ce sad hteti i da ce za 4 godine da opet vrati stari sjaj kosarci u Srbiji.Pogledajte samo Pesicev rad,gde god ode taj covek stvara cuda,propale klubove dize iz mrtvih,Pesicu uz tebe smo!pesica na mesto kosarkaske a Milutinovica na mesto selektora fudbalske reprezentacije i mi smo na konju!

popovic

pre 16 godina

@mokićevci
evo i ja bi da preuzmen reprezentaciju, ali nema pojma.
Ako je kvalitet moke to što je napravio takve igrače kao što su :Kukoč, Đorđević, Petrović ne vidim razlog zašto takva trenerčina ne vodi ako ne Lejkerse , onda bar mega ishranu!!!
Imamo mi mnogo boljih kandidata od Moke:Obradović, Vukoičić, Đorđević, DŽikić...
Moka se trenerskim poslom nikada nije ozbiljno bavio.
Ali ako rodbina kaže moka, moka će biti!

Moki

pre 16 godina

Moka je u ovom trentuku najbolje resenje. Nasu posrnulu kosarku na staze uspeha moze da vrati samo covek koji zna kosarku, ima energiju, iskustvo, autoritet i harizmu, sto Moka definitivno ima. Napred majstore!

marinko

pre 16 godina

Nigda se nepojavnuo vaki ka što je Šakota više kod našijek trenera đe zarađuju po svijetu a neče da vode naše na prvenstva samo dabi zarađivali što više kod njiovijek gazda đe su zaposliti.

Srki

pre 16 godina

Ljudi, u nasem strucnom savetu sedi selektor tudje drzave, liga nam je nula, mladi igraci jedva cekaju da odu u NBA ili neki jaci evropski tim gde onda igraju po 5 minuta, sve od trenera sto valja( cast izuzecima, citaj Vladi Vukojicicu)radi u inostranstvu i drugim drzavama stvaraju igrace, dok nasu decu treniraju treneri koji su, objektivno, druga, ako ne i treca liga, klubovi koji i vrede nesto i koji stvaraju mlade igrace(FMP, Beovuk i sl.) koliko god da su uspesni u tome verujte mi da ni tamo nisu cista posla i znam neke primere koji ljudima iz tih klubova ne sluze na cast. Ljudi, mi smo mala zemlja, mi vise ne mozemo sebi da dopustimo da nam propadaju talenti zbog nekih "tatinih sinova" , ali oni su jos i dobri, ovi ostali su problematicni.Gospodin Bojic, nakon primedbi FIBA-e na reprezentaciju koju smo poslali u Japan, izjavljuje da ne vidi koga je drugog trbalo pozvati i kako je to normalna stvar i ne vidi sta je tu nama ustupljeno, sto je tacno, ali, majku mu, pa i na buducnost treba misliti, znaci ako su nam sad ucinili(a jesu) vise nikad ne treba.Neka se zapitaju malo gospoda sto sede u savezu i strucnom savetu.Njihovo znanje nije sporno, ali koliko su oni zaista posveceni kosarci u ovoj zemlji, e o tome moze da se diskutuje. Imamo situaciju gde svi vredni pomena NE ZELE da vode reprezentaciju,imamo situaciju gde oni, gorepomenuti treneri, u zemlju dodju da bi obisli rodbinu i onda nam sole pamet kako se ovde lose radi ili kako na ovim prostorima se vise ne radjaju asovi,sto i jeste tacno jer se radjaju talenti a asovi se prave, imamo situaciju gde igraci svoj dolazak uslovljavaju time ko ce biti selektor, ko ce od drugih igraca biti pozvan, jer, zaboga, nisu svi u dobrim odnosima i licna sujeta je bitnija od uspeha reprezentacije.Dalje imamo igrace kojima je reprezentacije raspust ili ekskurzija ili sta vec. Eto to su, ukratko, nasi problemi u kosarci( da ne sirim pricu dalje). Na stranu kakva je situacija u zemlji, kako vaspitavamo nasu decu, kako dolazece generacije dozivljavaju tu istu zemlju, to sto je jedan od prvih poteza nase "prve demokratske vlade" bio ukidanje ministarstva za sport, to sto pre neki dan ide prilog od pre par godina kada Srdjan Djokovic moli za pomoc kako njegov sin Novak ne bi morao da menja drzavljanstvo kako bi napredovao u tenisu, a danas se utrkuju ko ce da se slika sa tim istim Srdjanom i Novakom, sto se u sport ulaze kao i u nacionalni plan za putovanje na Mars, o tome cemo drugom prilikom.

Veliki su nasi problemi da bi ih resila ostavka Dragana Sakote ili dolazak cak i Supermena da igra za nas drzavni tim i jos da nas sa klupe vode tri Fil Dzeksona. Nasi problemi leze u nama samima, a to je i najgore jer je najteze sebe pogledati u ogledalo i priznati neke stvari.
Jedina svetla tacka je to sto (ne znam kojim cudom) i dalje imamo talentovanu decu, ali u tu decu treba uloziti mnogo znanja, truda, strpljenja i ko zna cega jos da bi bili gde smo bili ranije i gde mislim da nam je , uprkos svemu, mesto

Vrsac za Srbiju

pre 16 godina

OStavka Sakote je dobra stvar,ali je trbala da se desi odmah posle prvenstva.Moka SLavnic bi bio potpuni promasaj,kako covek koji nije mogao da trenira ni neki nizerazredan klub duze od godinu dana moze da vodi reprezentaciju?Selektora treba traziti u velikoj cetvorci:Pesic,Maljkovic,Ivkovic,Ivanovic.Naravno u ovu grupu trenera spada i Obradovic,ali on sigurno ne bi prihvatio posle svega.Mozda bi ipak najbolje i najdugorocnije resenje bio (ukoliko neko od ovih ne prihvati) Vlada Vukoicic.Mladi igraci-mlad trener!

Mire

pre 16 godina

Trener moze da bude ko hoce(od gore navedenih), ako imamo nekog igraca poput DIVCA da dize atmosferu.Jer je on pravio tim a ne treneri.On je bio vodja i svi su ga slusali,pravio šale i ostalo.Znalo se da je najbolji, i niko mu nije prigovaro.A sad imamo napucane zvezde koje nece da priznaju da je neko bolji od njih.Pedja je u ovom trenutku najbolji, ali on niti igra niti ima tu harizmu.Mada verujem da i Sale Djordjevic moze da napravi atmosferu Divac

Goran

pre 16 godina

Ljudi zar ne shvatate da naša košarka više nije najbolja u Evropi a kamoli u svetu.To je shvatio i Obradović ali kasno,kad je već pukla tikva.Šakota je poveo koga je imao i to sve skupa nije bilo loše.Niko nas nije razbio imali smo par ravnopravnih utakmica sa najjačim reprezentacijama samo ih nismo umeli privesti kraju.Zašto?Pa zato što više nijedan naš igrač ne rešava utakmice u svojim timovima,nije ključni igrač a nekada nam je cela reprezentacija bila takva.Nije da nema kvaliteta ali nema šampiona i pobednika.Zato možda čak Slavnić i ne bi bio loše rešenje jer bi on možda umeo nešto da preokrene u glavama igrača.Ovi ostali veliki treneri su zaboravili kako se radi sa "malim" igračima.Oni sad imaju problem kako da uklope 12 zvezda u tim a ne kako da od talentovanih igrača stvore šampioni.

Mladicveo

pre 16 godina

Podmladjivanje? Koje podmladjivanje? Ko je od mladjih igraca igrao kod
Sakote? Kog je to mladjeg igraca uveo? Tepic? nije ni igrao. Ostali? Nista. Zali boze sto se Jorovic ispovredjivao za dzabe.

nesa

pre 16 godina

na zalost opet ista stara prica! svi koji nasoj zemlji dobro misle,nemaju podrsku! a glavni prevaranti i dalje vode ovu zemlju.tako u politici tako i o sportu! sta mora da se desi da postanemo koliko toliko normalna drzava...........ja sigurno to necu doziveti!

ostoja

pre 16 godina

Ako je prema poslovici da "svaki narod ima vlast kakvu zasluzuje" mi smo zasluzili Slavnica. Kad nam od 2 trenera sa final4 nijedan ne valja, a od toga jednan sampion, sada ce nam Slavnic biti savrsen. Stvarno moram pitati, da li je on ikoga trenirao u ovom vijeku? Naravno strucni stab ce se popuniti ostatkom (odavno ugasenih) zvezdica. U timu ce igrati samo oni koji su dobri sa Rakocevicem. Ono sto je najtuznije u svemu je sto je ovo sve vec vidjeno u fudbalu. Sta ce dalje biti je ocigledno: dugorocna i duboka propast najtrofejnijeg sporta. Naprosto ne mogu da vjerujem.
Jadni Domanovic se sigurno okrece u grobu

zeljkos

pre 16 godina

Valjda je taj strucni savet toliko "strucan"da proceni da je Zoran Slavnic katastrofa trener ,covek koji kao trener nije postigao nista,i koji je van svih tokova savremene kosarke osim ako ispred "PEVCA"nije nesto novo naucio,tako da nam ta avantura bas nije potrebna...

Rale

pre 16 godina

Mislim da nije Sakota glavni krivac za ono sto se desava u reprezentaciji.Pa koga covek da zove kad niko od razmazenih zvezdica nece da igra.Glavni problem je sto su nasi igraci poceli da razmisljaju kao prave NBA zvezde i da su im pare najbitnije.Dok recimo Spanci,Argentinci i ostali jos uvek drze kult reprezentacije.
Ma ko da dodje za selektora igrace igraci iz Evrope i nase Sinalko liga uz mozda jos 2,3 igraca koji bi jedva usli u 12 kad bi bili u najjacem sastavu.
Klacemo se mi sa Austrijom,engleskom,Ceskom i slicnima u kvalifikacijama za koju godinu,najbolji pokazatelj smera u kome se neminovno krecemo je jedna Hrvatska.Jednostavno moramo prihvatiti da smo sada sve,samo ne zemlja kosarke!

DDT

pre 16 godina

a po čemu/kome je igranje za reprezentaciju "sveta dužnost"? Kakvi su to "viši" razlozi? Ako se nekome igra - igraće; kome nije do toga - odmaraće. Njegovo pravo. Ko smo mi da zahtevamo od nekoga da igra za nacionalni tim?

Don Quijote

pre 16 godina

Samo nemojte "Mutu" i "Tutu" ko Boga vas molim. Dajte vi nama lepo Moku Slavnica, on iako je mozda "skandal majstor", smeker je totalno (100%) pa ako je uspeo da napravi jednog Drazena Petrovica, to jest imao nesto cije ime necu da pomenem, da me ne bi cenzurisali, pa tog istog Drazena stavljao u prvu petorku jos dok je ovaj bio toliki klinac da je piskio po pesku i brisao nos rukavom, i sa njim balavim i grupom totalnih anonimusa uzeo titulu u onoj i onakvoj ex-Yu ligi (Sibenka), onda mu treba svakako dati priliku da pokusa da ponovi to (bar jednom) ma koliko bio skandal-majstor.
Eto toliko!

Milos

pre 16 godina

Ako ste primetili u tekstu, jedini koji je do sada izrazio spremnost da preuzme reprezentaciju je Moka. Iskreno, dosta mi je vise onih koji smatraju da ce time sto treniraju reprezentaciju ili zele da igraju za reprezentaciju svima nama mnogo uciniti. Jednom za sva vremena treba rascistiti ko i zasto ne moze da igra i da se takvih odreknemo zauvek. Razumem i da su se promenila vremena ali je jasno da samo 100% posveceni reprezentaciji mogu da doprinesu njenom uspehu. I jos nesto. Mi i dalje imamo iluzije da su neki nasi igraci eksre talentovani. Recimo Kosta Perovic i Uros Tripkovic imaju vise od 20 godina a i dalje vaze za talente,a za to su krivi i nasi novinari. Obojica su imali priliku da igraju i u Japanu i nista nisu pokazali. Perovic sa svojih 217cm nema ni trunku hrabrosti i drskosti, ne mozes list papira ispod nogu da mu izvuces kada skoci. Tripkovic na svakoj desetoj utakmici nesto pokaze ali vazi za nekakvog sutera i kosgetera. Sada se digla i pomama da li ce Pekovic igrati za Srbiju ili za Crnu Goru, a decko osim izuzetnog fizickog potencijala nema nista drugo. Cvetkovic iz FMP-a se posle jedne dobre sezone odmah pretvara u megazvezdu, od Aleksandrova se previse ocekuje nakon jedne onako teske povrede. Milicic je tek ove godine poceo da igra nesto u NBA,a 2 godine je bukvalno bacio u vetar. Da rezimiram. Srbija je sve manja drzava i nema vise onako dobrih igraca koliko je nekada imala. Zato i prohtevi i procene treba da budu mnogo realniji.

sta cemo sad?

pre 16 godina

Sakota je otisao,ali ostaje problem u strucnom savetu koji i bira trenera ,a ako izabere Slavnica tesko nama covek je bio vrhunski igrac,a trener nije(nista nije osvojio),pa hoce preko novina za selektora."Strucnjaci" menjajte nesto!!!

miki

pre 16 godina

U ovom trenutku ne vidim trenera koji bi hteo da vodi reprezentaciju, osim Moke. Moka je rizičan izbor ali bez rizika nema uspeha!

HEAT

pre 16 godina

Koliko pljuvaca na jednom mestu,ovo je fenomenalno.Kakva drzava takav i narod,svaka vam cast VELIKI navijaci i Veliki znalci kosharke,mada se razmisljam da li bi neko od vas imao m.... da uzme reprezentaci a ne samo da kokodace ovde.
Moj predlog bi mogao da bude SASA OBRADOVIC,radi kao trener vec neko vreme,ima neki uspeh u tome a i mislimd a ima bolju ideju nego od ovih magova u prolazu ali to je samo moje mishljenje,videcemo sta ce odluciti.
Nadam se da ce neshto pozitivno da se desi u nashoj kosharci .


PS: Nagradno pitanje za PANO posto se stalno trti neshto a mozda i Peja zna odgovor na moje sledece pitanje,nagrada zdranje u restoranu Srbija koliko vam volja.

Da mi objasnite sta je kombinovani napad 2 covek 3 zona i pincipe na kojima on funkcionish i u koji se zonsku odbranu on najlakshe pretvara:))) ajmo PANO da te cujem veliki magu igre pod obrucima

Kale

pre 16 godina

Mislim da bi bolje rešenje bilo postaviti nekog slučajnog prolaznika za selektora nego postaviti Slavnića. Bila bi manja šteta!Samo toliko!

Zikica

pre 16 godina

Los plasma u Spaniji nam je definitivno zagarantovan. Koji je Moka trener? Kad je kao trener naparavi neki veliki rezultat? Bio je veliki igrac i za to svaka cast ali ovi klinci danas ako i znaju za njega znaju iz prica svojih dedova. S druge strane Sale se nije dokazao kao trener. Taj zanat on jos uci, i to ce da ga uci na Reprezentaciji ako se uopste prihvati posla. Treceg zainteresovanog izgleda nema. Necemo mi imati reprezentaciju da valja sve dok ne pocnemo da igramo kvalifikacije za sva velika takmicenja i dok se ne okanemo NBA igraca. NBA menja mentalitet igraca, a nasi se tamo bas ne naigrase (cast vrlo retkim izuzecima). Uostalom zasto bi nam kosarka bila bolja od Drzave? Kad Drzava stane na noge u svakom ogledu a pre svega ekonomskom, kad klubovi budu privatizovani tj. kad se bude znao gazda i hteo da ulaze svoj novac i za taj novac trazio adekvatne rezultate, kad nam liga bude jaka opet cemo biti blizu svetskog vrha ili na samom vrhu. Do tada ce biti traljavo. Ne ocekujte mnogo od Spanije.

Berkamp

pre 16 godina

Ma ovde vise nije pitanje kvaliteta nego ko hoce da vodi reprezentaciju. To je trenutno Slavnic. Prosli put je to bio Sakota, pre njega Obradovic... E posto Slavnic hoce da vodi reprezentaciju-dajte coveku.

bojan

pre 16 godina

samo za one koji ne znaju
taj zoran slavnic je bio trener sibenke i ubacio je drazena petrovica kao osnovca u reprezentaciju, pa kada je otisao sibenka je osvojila, onda je otisao u jugoplastiku, uveo perasovica rekao kukocu da igra kako zna, isto to radji, i onda je dosao boza i osvojio titulu prvaka evrope, onda je dosao u partizan, uveo saleta djordjevica u prvi tim, doveo provincijskog igraca zeljka obradovica u partizan... znaci gde god je bio MOKA je ostavio tim na koji su drugi uzeli kajmak.
posto ovde mnogi u to vrme nisu bili ridjeni reci cu jos nesta. zoran moka slavnic je bio pomocnik kresimira cosica daleke 1987. godine kada su u reprezentaciji debitovali djodjevic, kukoc, radja, paspalj,... ima li ista normalnije nego da on preuzme reprezentaciju nego ovi kojekakvi samozvani treneri...
MOKA JE PRAVO RESENJE

Aleksandra, Grobari - Kumodraz

pre 16 godina

Hvala Bogu!! Koliko sam samo ovo prizeljkivala!! Nadam se da ce sada doci Sale ili neko slican njemu, mada u svakom slucaju mu treba neko iskusniji pored njega. Inace Sakota nije podmladio ekipu, samo je doveo starije neiskusne igrace, a one mlade koje je doveo nisu ni igrali kako treba. Jedino mogu da kazem da je Marko Marinovic bio pun pogodak!!

BOJANA

pre 16 godina

nije sakota kriv,kao ni jedan drugi trener ...krivi su igraci,zvezde igraci...a dosta ih ima ovde...sakota,pesic, obradovic,...svi su oni profesori kosarke i kosarku drze u malom prstu...na savezu je da odluci ko ce da bude precednik a ne na igracima...mada znam da i savez nije bas najbolji ali sta da radis...takav smo narod...aj pozdrav

Aca_USA

pre 16 godina

Sa izuzetkom sretno osvojene titule (bez igre) u Indianapolisu mi u zadnjih deset godina nista nismo osvojili u baketu. Vodili su nas velika trenerska imena (Ivkovic, Obradovic, Pesic, Sakota...) i imali su mnogo bolje igrace od ovih danasnjih. Od stare slave se ne zivi i moramo da shvatimo da imena ne osvajaju medalje.
Bez tri meseca priprema necemo nista uraditi na ozbiljnijim takmicenjima. Zato na NBA igrace ne treba preterano racunati jer oni ne mogu da odvoje to vreme za pripreme.
Ne treba da pljujemo trenere koji su dokazane velicine. Problem je u igracima i njihovoj zelji i spremnosti da igraju svom snagom za reprezentaciju.

jabre

pre 16 godina

Sta ste bre napali Moku.Ne usudjujem se da kazem da je los trener zato sto nema rezultata,jer je to izuzetno pojednostavljeno i laicko razmisljanje!Ako bi neko to bas hteo da malo bolje ispita trebao bi da pogleda koje je timove trenirao i kakva mu je bila konkurencija,pa tek onda izvoditi zakljucke.A ako je i bio los klupski trener ne mora da znaci da ce biti los reprezentativni,jer su to razlicite stvari!Nemam pojma kako cemo proci pod njegovim vodjstvom,ali da li vi shvatate da je on jedini koji godinama hoce to mesto!Mene je razocarao Djordjevic jer nije manir pobednika da beze od izazova i rizika eventualnog loseg rezultata!Mozda gresim dusu,ako razlog nije bezanje od odgovornosti,vec njegova nesigurnost obzirom da jako kratko radi kao trener.

nebo7bgd

pre 16 godina

Sakoti je nakon razlaza sa Zvezdom ostavljeno dovoljno prostora da se oglasi jednim ovakvim saopstenjem – ostavkom. Potpuno logican epilog, s obzirom da kao trener tima sa maksimalnim ambicijama nije uspeo da ostvari ni one minimalne (kriterijum uzet na osnovu cinjenice da Zvezda ne sme gore od 6. mesta u NLB). Zaludjivanje dobrim rezultatima u Evropi na osnovu par dobrih meceva i pobeda u susretima kada Unics ni Real nisu bili ni priblizno dobri kao u drugom delu sezone, te plasmanom u 1/4 cetvrtfinale ULEB Cup-a ne daju za pravo da se govori o njegovom pozitivnom ucinku. Samim tim, bilo je nebulozno ocekivati da ostane na funkciji selektora nacionalnog tima. Po sopstvenom priznanju prihvatio se posla u “nezgodnom” trenutku. Takav trenutak i sansu pozeleo bi svaki kosarkaski poznavalac na ovom tlu. Poguran od svojih istomisljenika u tadasnjem Strucnom savetu (Ivkovic, Obradovic …) dospeo je na poziciju selektora, iako smo generalno govoreci o njegovom radu (ne racunajuci doba IMT-a i Cibone) znali tek na osnovu uspeha sa brojnim grckim timovima. Nekako po inerciji, verujuci istinskim kosarkaskim magovima koji su zaduzili ovu zemlju, slepo smo verovali u njihov izbor. Medjutim …
Poslednje godine donele su nesto drugo. Magovi su spontano srozali autoritete i izgubili kredibilitet u nasim ocima. Reprezentativni debakli u Atini 2004 i Beogradu 2005 (da onaj svedski 2003, odnosno izlet u Japan izuzmemo iz analize) nepokriveni objasnjenjima za koja su kao clanovi Strucnog saveta morali da daju svoj sud, izjasnili su ih kao ljude iz senke koji su izgubili nadu u nacionalni tim i zaokupljeni iskljucivo planovima koje se ticu inostranih angazmana nisu nasli za shodno da adekvatno odreaguju, iako su imali maceve i njihove ubojite ostrice u svojim rukama. Prilicno prljavstine isplivalo je nakon Eurobasket 2005, kada se videlo da ni taj svemoguci Bog Obradovic (njegovi trenerski kvaliteti i zasluge su nesporni) nije bas toliko cist i castan. Da su svi drugi toliko losi, a jedan dobar, to je vrlo neobicno …

Ivkovic, koji je 3 godine zaredom sa najskupljom postavom na kontinentu 3 puta stizao tek do polufinala Euroleague, da bi Mesina, trener sa manjim rejtingom iz prvog pokusaja uspeo da “crvonoarmejcima” donese decenijama cekanu titulu … razocarao je … bez obzira na udarene temelje i povracaj starog sjaja (povratak CSKA u evropsku elitu) … Prevazislo ga je vreme, da ne kazem ucenik. Malo je ko u ovom vremenu imun na poroke, ponajvise se ludilo predao Gurovic, ali ne mogu zaboraviti detalj sa proslogodisnjeg meca iz ULEB Cup-a i okrsaj Zvezde i Dynamo Moscow, onaj verbalni duel Gurovic – Ivkovic, koji je potvrdio nevaspitanje velikog i kontraverznog asa, ali jos vise tezu da je veliki coach umnogome izgubio harizmu.

Maljkovic, koji je poslednju veliku titulu osvoji pre 11 godina sa Panathinaikos-om, godinama svrstavan u klan onih koji su toliko doprineli uspesima “plavih”, iako je svoju misiju u Strucnom savetu vrsio uglavnom sastanceci sa daljine (najcesce pismima sa Iberijskog poluostrva) … takodje je razocarao … Kad god mu je nudjena selektorska pozicija, a uvek mu je bila na dohvat ruke, glat ju je odbijao … nikad u tom odsudnom trenutku nije nalazio dovoljno vremena … Lukavo, definitivno ziheraski, jer nikad nije oblation obraz, ali je neumesno svrstavati ga medju dusebriznike i one koji su toliko zaduzili nasu kosarku.

Takvi degradirani magovi donosili su vazne, kljucne odluke … Posto su se izmenjali na selektorskom mestu, posto su prosle godine slave, poceli su da izuzimaju vlastitu malenkost i poturaju druge – Vujosevic 2003, pa onda Sakota nakon fijaska 2005, pravi melem na ranu koja nikad nece zaceliti. Tako se pretpostavljalo, ali su ljudi zaboravili da je i on iz cuvenog klana, jedan iz druzine … Zasto mesta nije bilo za neke koji su se na domaceme terenu dokazali i kao mladji predstavljali vecu perspektivu (Ruso, Muta Nikolic …).

Sve ovo besprekorno je pratilo visegodisnje raspadanje sistema u kosarkaskoj organizaciji, pucanje savova nastavljeno je i posle sramotnih poraza sve jedan tezi od drugog, nakon kojih smo umesto analiza, zaokreta i reformi dobijali stihiju sacinjenu od odlaganja, prebacivanja odgovornosti, mesetarenja, jajarenja … Nas pohod na Evropskom prvenstvu u Spaniji, pocinje, ali vrlo verovatno i zavrsava na prvoj destinaciji – u Granadi. Bog nadgradjuje prema radu i zasluzi, a mi pomak navies i povratak u elitu svojim delima ne zasluzujemo. Nikakav boljitak ne vidi se na vidiku, sve su to ocajnicki potezi dostojni nemoci samoinicijative, bez promisljenog, organizovanog, studioznog i sistemskog rada koji je glavni problem Saveza. A riba se cisti od glave.

Kozmeticke promene nikad nista bitno nisu donele. Tako je i u danasnjem trenutku nebitno ko ce biti izabran za selektora. Cini mi se da Sasu Djordjevica ne treba pustiti u neizvesnost. Veliki je ulog (jedno od prva dva mesta, ako izuzmemo Spaniju koja je kao svetski prvak vec obezbedila ucesce u pekingu 2008), a nasa ogromna ocekivanja natovarice mu breme ogromne odgovornosti, koje bez podrske nece izneti na ledjima – posluzice kao zrtveni jarac. U ovom trenutku rasula, mozda jedino na neko ludilo mozemo ostvariti dobar rezultat (plasman medju prvih 6 najverovatnije, s obzirom da 3 tima igraju dodatni kvalifikacioni olimpijski turnir sa jos 9 ekipa iz Amerike, Okeanije …). Ako tako gledam, onda bi mozda sansu trebalo dati Slavnicu.

Nisam pesimista i uvek se nadam da ce nam se dogoditi to pozitivno cudo, ali … nismo ga zasluzili. Mnogi igracu su opravdano nezadovoljni tretmanom i nebrigom ljudi iz Saveza. Jesu i uobrazene zvezde, ali takvo je vreme doslo i neophodno je mnogo vise sluha motivisati ih da leta provode na iscrpljujucim dvomesecnim pripremama i potom takmicenju na kome rizikuju povrede i basnoslovne ugovore sa svojim klubovima.

Sakota je bes kompasa vodio ekipu u Japan, bar da je izvrsio podmladjivanje kako treba … a ne koristio izraubovane i igrace koji vise nikad nece imati priliku da nose dres najdrazih boja. Trener koji za godinu i po dana nije posetio nijedan trening juniorkog tima kluba koji vodi (pouzdana informacija), koji se nije interesovao za one talente koji ce vrlo brzo nositi igru istog tima, a forsirao je one koje je doveo sa sobom u paketu (Raicevic, Antic …) … nije posten kada se u saopstenju oglasava kao borac za mladost i prosperitet … Imao je ocigledno svoje materijalne motive …

Sakota je otisao, ali sumnjam da nam s obzirom na totalni javasluk iko moze pomoci … Mislim da nas u Spaniji ni ekipa predvodjena Kobe Brajantom ne bi dovela plasmana na Igre …

andro

pre 16 godina

Problem sa nasom kosarkom pocinje sa ocajnim kvalitetom domacih liga, nastavlja se sa rukovodecim strukturama i "strucnim savetom", onda tek sa trenerima koji (i pored sjajnih rezultata sa klubovima) ne razumeju da danas reprezentacija mora da se vodi malo drugacije nego pre 20 godina, pa onda sa igracima kod kojih ne postoji kult reprezentacije kao nekad. Neki od tih problema su jako tesko resivi ili neresivi (popraviti kvalitet liga sa finansijskim mogucnostima klubova takvim kakve jesu je nemoguce; nekadasnji kult reprezentacije je bio delimicno baziran i na tome sto je to nekada bio jedini nacin da se prodas a danas nije slucaj). Ali to nije izgovor da ne uradimo ono sto je u nasim mogucnostima da nam reprezentacija bude sto bolja.
Deluje da ce prelomna tacka biti trenerski tim: ako se tu naprave dobri potezi, ima sansi da se kockice sloze. A pod dobrim potezima podrazumevam: jedan od nasa 2 NBA pomocna trenera (Dzikic ili Kokosev) + bar jedan od dve najvece legende nase kosarke (Djordjevic i/ili Divac). Mislim da je prisustvo Divca ili Djordjevica neophodno da bi umisljene zvezde zaboravile na svoj ego i pocele da razmisljaju o dobrobiti reprezentacije (Rakocevic, Jaric, Radmanovic - a sva trojica nam trebaju, i nijedan od njih nema problem sa ugovorom niti sa umorom jer je previse igrao u toku sezone). Recimo Dzikic kao selektor bi (kao dugorocno resenje) jako dobro isao uz proces podmladjivanja tima, ubedjivanje NBA igraca da igraju, ali pre svega uz Promenu Filozofije igre koja nam je neophodna (osim ako ne zelimo da nas recimo spanci uredno lese narednih 20 godina). Dakle ne Maljkovic/Obradovic/Pesic (sa trenerom na terenu Bodirogom) stil - napad na 30 sekundi i sve sto uz to ide, vec forsiranje tranzicionog napada, koriscenje pokretljivosti mladih centara i sve drugo sto cini modernu kosarku (ne kazem da trebamo da igramo run&gun kao Feniks, ali svakako ne ni ono davljenje od kosarke koje praktikujemo decenijama i uz koje nam je vezana vecina uspeha).

Rade Dorchol

pre 16 godina

Do sada nisam nijedan put napisao komentar na 92-ojci kao odgovor na raznorodne gluposti koje pojedini čitaoci marljivo nagomilavaju... Onoliko koliko znate o košarci, vidi se iz priloženog. Šakota nije Fil Džekson, ali nije ni poslednja liga trenera, čak bih rekao da je od boljih evropskih treninga.
Pre svega je džentlmen koji sudijama nije j...ao mater na svakom koraku i dobijao ya isto tehničke i isključenja, čime je doneo neverovatno osveženje ne samo u srpsku, nego i balkansku košarku, zajedno sa Vladom Vukoičićem. Istovremeno, radio je u Zvezdi (za koju navijam i koje se stidim), kojom upravlja odredjena grupa ljudi (njihovo ime bi uvredilo zbirni naziv za domaće životinje) koji određuju igrače (antitalente), dele procente sa menadžerima i sl. Ako bi neko pojedinima od vas dao potpuno prosečan tim, čak i ispod proseka, sa kojim ostvarite jako dobre rezultate s obzirom na uslove i očajan igrački kadar i nakon toga Vas otera kao jedinog krivca za sve - zar Vam se ne čini malo previše poznato i srpski? Svi su krivi osim mene? A?
A sa druge strane, možemo da napravimo klon Dikija, Palje i Saleta - ništa nećemo napraviti, jer imamo budale koji vode i državu, i sport, i saveze. Naši igrači više nisu najbolji, naša škola više nije najbolja i to je činjenica. Oni talentovani zarađuju penziju u SAD, što je ljudski i prihvatljivo, krvava su odricanja koje ti ljudi prolaze ne bi li došli do karijere kakvu hoće. To ne mogu da razumeju samo "patriote", ljudi bez ikakvog životnog iskustva i noi koji nikada loptu ili odgovarajući ekvivalent u životu nisu pipnuli.

Toliko od mene ogorčenog.

nikola

pre 16 godina

E samo bi nam i taj Moka falio jos.
Da dodje on na celo reprezentacije i odmah prestajem da gledam i poslednju reprezentativnu selekciju koju jos uvek na neki tuznjikav nacin pratim.
Nadam se da gresim

Aleksandar

pre 16 godina

Ko god da nam bude selektor nećemo biti šampioni na Evropskom zato jer nismo dovoljno kvalitetni kao nekad. Kada bi mogli da računamo na nekog vrhunskog pleja ili dvojicu njih kao što ima npr. Grčka postojala bi mogućnost da iznenadimo favorite. Ovako realno je četvrtfinale i ništa više. Ovo je 2007 a ne 1995. Naravno to što nećemo ništa osvojiti ni ove godine neće me sprečiti da gledam svaku utakmicu jer ja volim košarku

zeljko

pre 16 godina

@Wave.of.death
Molim te objasni mi kako je to Moka stvorio Zeljka Obradovica,mislim da bi to svi voleli da cuju?Koliko znam Zeljko Obradovic je za njega rekao da je sarlatan.Reci mi koje je to klubove Moka trenirao i koji je njegov zadnji posao kao trenera?

GAVRILO

pre 16 godina

E KAD BI HTEO PESIC DA VODI REPREZENTACIJU A PO MENI STARTNA PETORKA ZA EP
PG-Jaric (MINESOTA)
SG-Pavlovic (KLIVLEND)
SF-Gurovic (C.ZVEZDA) (Stojakovic verovatn se ,,oporavlja"od povrede ledja)
PF-Radmanovic(LAKERS) (Krstic je povredjen)
C=Milicic
KLUPA:
Aleksandrov(C.ZVEZDA)
Jorovic (C.ZVEZDA)
Pekovic (PARTIZAN)
Radovic (UCLA)
Teodosic (FMP)
Rakocevic (TAU)
Vujanic (PAO)
SA OVOM EKIPOM SAMPIONI I NA EP I NA SP

fmp-kolonac

pre 16 godina

Ljudi dajte vladi.v da vodi reprezentaciju,i neka ubaci klince!!!milicica, rasica, ercega, teodosica, pavlovica, cvetkovica, tripkovica,popovica.b,moze i alexandrov,i ost. i za nekoliko godina smo u sveskom vrxu!!! a da i savanovic naravno!!!

zoki

pre 16 godina

Sakota ima morala zaista, mogao je i pre da ode..koliko znam Sale nacionale je odbio da vodi drzavni tim, TAKO DA ON NIJE RESENJE POSTO COVEK NECE

Milanche

pre 16 godina

Auuuu, sto kaze ona ciganska pesma,... " Samo Bog znaaa.. sta ce biti s nama..."
Znao sam sta ce da se desi i to sam i napisao pre nekoliko dana u jednom komentaru...
Ajmo opet iz pocetka! Moku ce da dovedu, ima ih vise u savetu!

slavko

pre 16 godina

Bolje da se raspadnemo nego Moka da nas vodi. Sva prava za sve sto je uradio kao igrac al nemoj te ljudi ko boga vas molim. Volim kosarku i igram je ceo zivot, al ako nam Moka razmislicu i o samoubistvu!

RONNY

pre 16 godina

Sakota,svaka ti cast.
Tuzno je sto kraj ovakvih ljudi posteni ne mogu da isplivaju.Ali uradio si ono sto je najbolje.Dok god ne budemo bili tu da dignemo glas za prave stvari,lose ce pobediti.Rezultat u Japanu nije bio dobar.Ali ni Z.Obradovic(najtrofejniji trener u Evropi) nije uspeo bolje,sa mnogo boljim timom.
Ja sam Sakoti stvarno prepoznao vrednost.I mislim da je uradio pravu stvar,jer ne treba da dozvoli da kojekakvi pljuju po njemu i da niko javno nece da mu stane u odbranu.A kako Stevan Kapicic gura Moku Slavnica je posebna prica. Sramota.I to je trener koji ce da vodi najuspesniju zemlju u istoriji.Samo razmislite i uporedite moku sa Maljkovicem,Obradovicem,Pesice...Sta je problem i da dovedemo nekog stranog trenera?
To je isto kao da stavite diplomiranog studenta u akademiju nauka i umetnosti

gg

pre 16 godina

ne smemo sada saleta da gurnemo u vatru, jos je rano i uzaludno bi sagoreo. on je nasa buducnost i moramo ga cuvati kad se budu stekli pravi uslovi i kad sale bude malo iskusniji.

popovic

pre 16 godina

SAMO NE SLAVNIĆ!!!!!!!
Ako biramo igrača za trenera, onda sigurno imamo mnogo boljih od moke, a ako biramo "trenera" za trenera, tek tada moka nema nikakve šanse...

Veljko NP

pre 16 godina

Sakota nije imao uspeha u Japanu, to je tacno, ali ljudi zaboravljaju da je preuzeo reprezentaciju u trenutku kada drugi niko nije hteo. Ja ne mogu da shvatim ljude koji po automatizmu napadaju Sakotu i svu krivicu svaljuju na njega. Prisetimo koliko je imao povredjenih igraca, na prvenstvu mu se povredio Jorovic i tripkovic. Iskreno sa onakvim timom nije se ni moglo bolje. Iako se ljudi raduju sto je Sakota podneo ostavku, ja mislim da to nece resiti ni jedan goruci problel nase kosarke, a mozda ce otvoriti i nove, sada nam najmanje treba da se povede borba za selektorsko mesto. U savezu se nista nije znacajnije promenilo, uopste mi se nije svideo nacin na koji je Sakota otisao, to jeste nacin na koji je oteran. Vrsili su konstantan pritisak dok covek nije otisao. U kosarkaskom savezu uopste se nezna ko sta radi. Ja mislim da nam je Sakota u ovom trenutku bio najbolja opcija, on je radio sa tim momcima i imao je neki kontinuitet, sada krecemo opet Jovo na novo. Daj boze da gresim , ali mislim da mi kako stvari stoje, sagledavajuci ukupnu atmosferu oko reprezentacije, necemo videti Peking.

Felony Sydney

pre 16 godina

Ja se slazem sa ovima koji kazu da je njegova greska bila sto je uopste dolazio u Srbiju...Da je bio u Grckoj i vodio neki tamo klub sigurno bi ga vise postovali...Ali covjek je pokazao da ima obraza i da mu pozicija nije prioritet...Ako dovedu Slavnica (u sta cisto sumljam) to bi bila katastrofaaaa....

Wave.of.Death

pre 16 godina

@zeljko
bate...taj skandal majstor je napravio zeljka obradovica...pojma ti nemas o kosarci...a pogotovo o istoriji kosarke...

mm

pre 16 godina

Nije proslo ni mesec dana a vi ljudi zaboravljate da je djordjevic cisto i jasno rekao ne reprezentaciji. Ovo mi je sokantna vest posto znamo koji mrak sledi - slavnic. Legendarni igrac a ocajno los trener.

очајнички крик

pre 16 godina

САША ЂОРЂЕВИЋ!!!!!
или ће се и даље држати по страни чекајући да него други започне промене. тако се никада ништа неће променити

Nesa

pre 16 godina

Ovako nešto se moglo i očekivati, s obzirom na to, šta se poslednjih dana dešavalo.
Sada se postavlja pitanje, ko će i kakvu reprezentaciju Srbije voditi u Španiji? Imamo li mi posle svega, čoveka koji je spreman da se bori sa svim problemima?
Danas je 26. maj, do prvog podbacivanja na prvenstvu ostalo je jedva nešto više od 100 dana. I dok swe ostali pretendenti na "pekinšku vizu" bar formalno pripremaju, mi ne znamo ni ko će voditi tim?
No to nijw tako strašno. Problematičnija je činjenica, koju je u tekstu pre nekoliko dana izneo Ilija Kovačić. Današnji navijač Srbije, ne ume da nabroji ni pet(da dobro ste pročitali!)igrača koji nose dres državnog tima - čiju ni boju još nismo utvrdili!!!
Ma ko seo na klupu nacionalnog tima, čeka ga "pakao"! Za manje od 50 dana novi selektor mora da pomiri različite karaktere i velike sujete među onima, koje i pored svega još uvek zovemo "zvezdama".
Ne sporim kvalitet nikoga od njih, ali karakteri su ono što nas poslednjih godina "ubija" i pitam se ovog časa, hoće li novi kormilar imati snage i konačno reči - da Jarić i Rakočević još uvek nisu rešili dugogodišnji sukob, da Stojaković zbog karijere u NBA, ne želi da igra za reprezentaciju i da se svake godine , po nekoliko puta predomišlja, da Radmanović mora da nauči kako se podređuje timu...?
Ako takav postoji, odmah sada ima i moj i glas većine iskrenih poklonika košarkaškog sporta u Srbiji.
I na kraju molim sve koji će pisati komentare da ne licitiraju sa imenima onih za koje se zna da ne mogu ili ne žele da se prihvate posla: Pešić, Maljkovič, Ivković, Obradović...
Hajde da sada, kada je teško da teže ne može biti budemo konstruktivni i iznedrimo predlog, koji će pomoći i rukovodstvu Saveza, koje je za kratko vreme (evo i nečeg pozitivnog) pokušalo da unese mnogo novina u odnose sa reprezentativcima.

zmago

pre 16 godina

I nije bio za selektora.Cist promasaj je bio njegov izbor za svet.prvenstvo u Japanu i izgubljeno je drgoceno vreme.Putuj Sakota a to da si se prihvatio posla u jako teskom momentu za srpsku kosarku,ma to ne pije vodu!!!Pa to prihvatanje ti je placeno i to poprilicno u odnosu na tvoj kvalitet.Putuj Sakota i ne vracaj se sine!!!

milos KG

pre 16 godina

Stidite se svi koji i dalje tvrdite da vam je prvo Obradovic a sada i Sakota kriv za neke stvari koji nemaju veze sa trenerskim poslom,covek je svoje odradio koliko je mogao sa onim igracima koje je imao na raspolaganju.Sakota je bio zrtveno jagnje ili jednostavno posluzio je kao neko ko je bio tu da se drugi istresaju na njega.Opet kazem i ponovicu sto puta da nikuda necemo otici ovako ako nastavim da menjamo trenere i samo da kritikujemo umesto da se nesto stvarno radi na dobrobit nase posrnule kosarke.Hvala!!!

sanmil

pre 16 godina

Lep gest majstore, zelim ti sve najbolje i zahvaljujem na ruiniranju ionako jadnog tima kk sledeca sezona!!! p.s. Fala za sestu titulu zaredom!!!

philips

pre 16 godina

To je tako kad nemamo plan rada za 10 godina unaprek. Svaka čast Šakoti kad je u najtežem trenutku preuzeo reprezentaciju. Tad je bila jedna priča a sad druga.
PS. možda če Vujošević da vodi dve reprezentacije odjednom, što da ne, jeftinije košta(50% SRB i 50%CG) ionako nismo za bolje.....

ZikaBG

pre 16 godina

U pravu je covek. Hvala mu za sve sto je uradio. Nadam se da ce Djordjevic imati hrabrosti da se prihvati tog velikog posla i zameni Sakotu.

pamet u glavu KSS

pre 16 godina

Sakota hvala ti ispao si korektan !!
Vi u savezu sad pamet u glavu i MOLIM VAS nemojte dati moki slavnicu da vodi reprenzetaciju, jer taj stvarno ne zna gde udara i mislim da kad je vec sakota otisao da ne treba da biramo goreg od njega za selektora !!!!

carragher

pre 16 godina

Bogu hvala.Smatram da reprezentaciju treba podmladiti i zrtvovati Spaniju i Peking. Opet sklapati neki tim sa tzv spojom mladosti i iskustva ne vodi nicemu. Sansu i punu podrsku dati Milicicu, Pavlovicu, Aleksandrovu, Ercegu i ostalim nadama. Ako to ne uradimo u svetski vrh se necemovratiti jos dugo dugo

Mil@n

pre 16 godina

Putuj i pozdravi nam i drugog uspesnog trenera Bajevica. Sve sto si imao da pokazes, pokazao si u Zvezdi,covek koji je trener reprezentacije umesto nasih talenata (prvenstveno mislim na Aleksandrova) gurao je makedonskog reprezentativca Antica i grckog Milosevica... SRAMOTA

sever 4ever

pre 16 godina

Vujosevic, Obradovic ,Sakota da li je stvarno trener bio poroblem koji je trebalo resiti??? Ne, problem su ljudi koji vode ovaj savez i zbog kojih igraci ne zele da igraju, ali i sami igraci zbog odnosa prema dresu koji je nekad za mnogo vece igrace bio svetinja. Moka selektor, e onda bi stvarno i trener bio problem. Prepotentan , bezobrazan , nadmen jednom recju najgore moguce resenje u ovoj situaciji kada ce reprezentacija biti podmladjena i bice potreban pravi psiholog i strateg a on je sve suprotno od toga. Steta sto je Sale odbio mesto selektora jer bi se mozda najbolje snasao u ovoj situaciji. Nista mi drugo ne preostaje da se nadam da ce se uskoro pojaviti covek koji ce polako napraviti tim i lagano poceti da popravlja naruseni ugled nase kosarke. Neka to bude sto pre jer imamo i dalje vrhunske igrace i to se mora iskoristiti.

Filip

pre 16 godina

Nadam se da se njegovom ostavkom ne otvara put Slavnicu. Jer sta je taj covek uradio kao trener u poslenjih 5 god ?? NISTA . On covek drzi restoran i ima tu fiks ideju da bude selektor sada Srbije a nekada SCG. Pamet u glavu taj Slavnic ako dodje to ce znaciti da niko iole ozbiljan nece da prihvati to mesto ili je ponovo po ko zna koji put u Srbiji proradila kumovska veza.

Dejan

pre 16 godina

Setite se samo njegovog spiska za Japan, izvesni Radenović na širem spisku, teško povredjeni Jorović koji još ne igra, Nikolić Goran, Mirosav Raičević poznatiji kao zet Ljupka Petrovića... Pa šta smo mi zgrešili,pa imadosmo Šakotu za selektora?!

Zeka peka

pre 16 godina

Logicno je da trener Srbije bude onaj ko je imao uspesnu trenersku karijeru koja jos traje. Sta je taj Slavnic osvojio i koga trenutno trenira?

voja: kkpartizan- the greatest basketball club ever!

pre 16 godina

Šakota je za mene bio i ostaće veliki košarkaški stručnjak. Žao mi je samo što je dozvolio sebi da dođe u Srbiju i dopusti da ga ovako izj.bu, prvo u Zvezdi a onda i ovi u Savezu, uskrativši mu podršku. Smatram da su u Zvezdi oterali jedinog čoveka koji je valjao tamo(pardon, pomenuo bih Aleksandrova...ovo ostalo je za čišćenje)ne uviđajući da nije u treneru problem, nego u onome sa čim on raspolaže. A ovo u KSS-u, svi mu okrenuli leđa... postali smo kao fudbaleri i rukometaši...a ja mislio da je košarka kao kraljica sportova, barem kod nas imuna na takve bolesti. Ala sam se zaje..o. Poštovanje Šakoti od velikog partizanovca...
I neizbežna "O Partizane ti dobro znaš..."

Miki

pre 16 godina

Sad je gotovo sigurno da Pedja nece igrati za reprezentaciju.Zao mi je kako se ovo zavrsilo sa Sakotom, nadam se da ce Sasa Djordjevic biti njegov naslednik.

nenad

pre 16 godina

Svi koji mislite da je to prava odluka da ode Sakota grdno se varate ili jos gore da je Moka bolje resenje.Mozda Djordjevic ali reprezentacija nije mesto gde se stice trenersko iskustvo.Voleo bih da se varam ali los rezultat u Spaniji je na vidiku,ko god da bude selektor nece imati lak posao nek bude totalno podmladjvanje da sticu iskustvo za buducnos nase kosarke.

zeljko

pre 16 godina

Odlicna vest,drago mi je da covek ima bar malo morala da ode kad je vec toliko neuspesan!Unistio je Zvezdu,da je vodio i ove sezone nasu reprezentaciju 13.mesto nam ne bi izmaklo!Sad ce biti zanimljivo kome ce dati da vodi selekciju,nadam se da nece biti Moka,posto on nije trener nego skandal majstor!

RONNY

pre 16 godina

Sakota,svaka ti cast.
Tuzno je sto kraj ovakvih ljudi posteni ne mogu da isplivaju.Ali uradio si ono sto je najbolje.Dok god ne budemo bili tu da dignemo glas za prave stvari,lose ce pobediti.Rezultat u Japanu nije bio dobar.Ali ni Z.Obradovic(najtrofejniji trener u Evropi) nije uspeo bolje,sa mnogo boljim timom.
Ja sam Sakoti stvarno prepoznao vrednost.I mislim da je uradio pravu stvar,jer ne treba da dozvoli da kojekakvi pljuju po njemu i da niko javno nece da mu stane u odbranu.A kako Stevan Kapicic gura Moku Slavnica je posebna prica. Sramota.I to je trener koji ce da vodi najuspesniju zemlju u istoriji.Samo razmislite i uporedite moku sa Maljkovicem,Obradovicem,Pesice...Sta je problem i da dovedemo nekog stranog trenera?
To je isto kao da stavite diplomiranog studenta u akademiju nauka i umetnosti

popovic

pre 16 godina

SAMO NE SLAVNIĆ!!!!!!!
Ako biramo igrača za trenera, onda sigurno imamo mnogo boljih od moke, a ako biramo "trenera" za trenera, tek tada moka nema nikakve šanse...

milos KG

pre 16 godina

Stidite se svi koji i dalje tvrdite da vam je prvo Obradovic a sada i Sakota kriv za neke stvari koji nemaju veze sa trenerskim poslom,covek je svoje odradio koliko je mogao sa onim igracima koje je imao na raspolaganju.Sakota je bio zrtveno jagnje ili jednostavno posluzio je kao neko ko je bio tu da se drugi istresaju na njega.Opet kazem i ponovicu sto puta da nikuda necemo otici ovako ako nastavim da menjamo trenere i samo da kritikujemo umesto da se nesto stvarno radi na dobrobit nase posrnule kosarke.Hvala!!!

pamet u glavu KSS

pre 16 godina

Sakota hvala ti ispao si korektan !!
Vi u savezu sad pamet u glavu i MOLIM VAS nemojte dati moki slavnicu da vodi reprenzetaciju, jer taj stvarno ne zna gde udara i mislim da kad je vec sakota otisao da ne treba da biramo goreg od njega za selektora !!!!

Filip

pre 16 godina

Nadam se da se njegovom ostavkom ne otvara put Slavnicu. Jer sta je taj covek uradio kao trener u poslenjih 5 god ?? NISTA . On covek drzi restoran i ima tu fiks ideju da bude selektor sada Srbije a nekada SCG. Pamet u glavu taj Slavnic ako dodje to ce znaciti da niko iole ozbiljan nece da prihvati to mesto ili je ponovo po ko zna koji put u Srbiji proradila kumovska veza.

voja: kkpartizan- the greatest basketball club ever!

pre 16 godina

Šakota je za mene bio i ostaće veliki košarkaški stručnjak. Žao mi je samo što je dozvolio sebi da dođe u Srbiju i dopusti da ga ovako izj.bu, prvo u Zvezdi a onda i ovi u Savezu, uskrativši mu podršku. Smatram da su u Zvezdi oterali jedinog čoveka koji je valjao tamo(pardon, pomenuo bih Aleksandrova...ovo ostalo je za čišćenje)ne uviđajući da nije u treneru problem, nego u onome sa čim on raspolaže. A ovo u KSS-u, svi mu okrenuli leđa... postali smo kao fudbaleri i rukometaši...a ja mislio da je košarka kao kraljica sportova, barem kod nas imuna na takve bolesti. Ala sam se zaje..o. Poštovanje Šakoti od velikog partizanovca...
I neizbežna "O Partizane ti dobro znaš..."

sever 4ever

pre 16 godina

Vujosevic, Obradovic ,Sakota da li je stvarno trener bio poroblem koji je trebalo resiti??? Ne, problem su ljudi koji vode ovaj savez i zbog kojih igraci ne zele da igraju, ali i sami igraci zbog odnosa prema dresu koji je nekad za mnogo vece igrace bio svetinja. Moka selektor, e onda bi stvarno i trener bio problem. Prepotentan , bezobrazan , nadmen jednom recju najgore moguce resenje u ovoj situaciji kada ce reprezentacija biti podmladjena i bice potreban pravi psiholog i strateg a on je sve suprotno od toga. Steta sto je Sale odbio mesto selektora jer bi se mozda najbolje snasao u ovoj situaciji. Nista mi drugo ne preostaje da se nadam da ce se uskoro pojaviti covek koji ce polako napraviti tim i lagano poceti da popravlja naruseni ugled nase kosarke. Neka to bude sto pre jer imamo i dalje vrhunske igrace i to se mora iskoristiti.

Zeka peka

pre 16 godina

Logicno je da trener Srbije bude onaj ko je imao uspesnu trenersku karijeru koja jos traje. Sta je taj Slavnic osvojio i koga trenutno trenira?

slavko

pre 16 godina

Bolje da se raspadnemo nego Moka da nas vodi. Sva prava za sve sto je uradio kao igrac al nemoj te ljudi ko boga vas molim. Volim kosarku i igram je ceo zivot, al ako nam Moka razmislicu i o samoubistvu!

bojan

pre 16 godina

samo za one koji ne znaju
taj zoran slavnic je bio trener sibenke i ubacio je drazena petrovica kao osnovca u reprezentaciju, pa kada je otisao sibenka je osvojila, onda je otisao u jugoplastiku, uveo perasovica rekao kukocu da igra kako zna, isto to radji, i onda je dosao boza i osvojio titulu prvaka evrope, onda je dosao u partizan, uveo saleta djordjevica u prvi tim, doveo provincijskog igraca zeljka obradovica u partizan... znaci gde god je bio MOKA je ostavio tim na koji su drugi uzeli kajmak.
posto ovde mnogi u to vrme nisu bili ridjeni reci cu jos nesta. zoran moka slavnic je bio pomocnik kresimira cosica daleke 1987. godine kada su u reprezentaciji debitovali djodjevic, kukoc, radja, paspalj,... ima li ista normalnije nego da on preuzme reprezentaciju nego ovi kojekakvi samozvani treneri...
MOKA JE PRAVO RESENJE

nebo7bgd

pre 16 godina

Sakoti je nakon razlaza sa Zvezdom ostavljeno dovoljno prostora da se oglasi jednim ovakvim saopstenjem – ostavkom. Potpuno logican epilog, s obzirom da kao trener tima sa maksimalnim ambicijama nije uspeo da ostvari ni one minimalne (kriterijum uzet na osnovu cinjenice da Zvezda ne sme gore od 6. mesta u NLB). Zaludjivanje dobrim rezultatima u Evropi na osnovu par dobrih meceva i pobeda u susretima kada Unics ni Real nisu bili ni priblizno dobri kao u drugom delu sezone, te plasmanom u 1/4 cetvrtfinale ULEB Cup-a ne daju za pravo da se govori o njegovom pozitivnom ucinku. Samim tim, bilo je nebulozno ocekivati da ostane na funkciji selektora nacionalnog tima. Po sopstvenom priznanju prihvatio se posla u “nezgodnom” trenutku. Takav trenutak i sansu pozeleo bi svaki kosarkaski poznavalac na ovom tlu. Poguran od svojih istomisljenika u tadasnjem Strucnom savetu (Ivkovic, Obradovic …) dospeo je na poziciju selektora, iako smo generalno govoreci o njegovom radu (ne racunajuci doba IMT-a i Cibone) znali tek na osnovu uspeha sa brojnim grckim timovima. Nekako po inerciji, verujuci istinskim kosarkaskim magovima koji su zaduzili ovu zemlju, slepo smo verovali u njihov izbor. Medjutim …
Poslednje godine donele su nesto drugo. Magovi su spontano srozali autoritete i izgubili kredibilitet u nasim ocima. Reprezentativni debakli u Atini 2004 i Beogradu 2005 (da onaj svedski 2003, odnosno izlet u Japan izuzmemo iz analize) nepokriveni objasnjenjima za koja su kao clanovi Strucnog saveta morali da daju svoj sud, izjasnili su ih kao ljude iz senke koji su izgubili nadu u nacionalni tim i zaokupljeni iskljucivo planovima koje se ticu inostranih angazmana nisu nasli za shodno da adekvatno odreaguju, iako su imali maceve i njihove ubojite ostrice u svojim rukama. Prilicno prljavstine isplivalo je nakon Eurobasket 2005, kada se videlo da ni taj svemoguci Bog Obradovic (njegovi trenerski kvaliteti i zasluge su nesporni) nije bas toliko cist i castan. Da su svi drugi toliko losi, a jedan dobar, to je vrlo neobicno …

Ivkovic, koji je 3 godine zaredom sa najskupljom postavom na kontinentu 3 puta stizao tek do polufinala Euroleague, da bi Mesina, trener sa manjim rejtingom iz prvog pokusaja uspeo da “crvonoarmejcima” donese decenijama cekanu titulu … razocarao je … bez obzira na udarene temelje i povracaj starog sjaja (povratak CSKA u evropsku elitu) … Prevazislo ga je vreme, da ne kazem ucenik. Malo je ko u ovom vremenu imun na poroke, ponajvise se ludilo predao Gurovic, ali ne mogu zaboraviti detalj sa proslogodisnjeg meca iz ULEB Cup-a i okrsaj Zvezde i Dynamo Moscow, onaj verbalni duel Gurovic – Ivkovic, koji je potvrdio nevaspitanje velikog i kontraverznog asa, ali jos vise tezu da je veliki coach umnogome izgubio harizmu.

Maljkovic, koji je poslednju veliku titulu osvoji pre 11 godina sa Panathinaikos-om, godinama svrstavan u klan onih koji su toliko doprineli uspesima “plavih”, iako je svoju misiju u Strucnom savetu vrsio uglavnom sastanceci sa daljine (najcesce pismima sa Iberijskog poluostrva) … takodje je razocarao … Kad god mu je nudjena selektorska pozicija, a uvek mu je bila na dohvat ruke, glat ju je odbijao … nikad u tom odsudnom trenutku nije nalazio dovoljno vremena … Lukavo, definitivno ziheraski, jer nikad nije oblation obraz, ali je neumesno svrstavati ga medju dusebriznike i one koji su toliko zaduzili nasu kosarku.

Takvi degradirani magovi donosili su vazne, kljucne odluke … Posto su se izmenjali na selektorskom mestu, posto su prosle godine slave, poceli su da izuzimaju vlastitu malenkost i poturaju druge – Vujosevic 2003, pa onda Sakota nakon fijaska 2005, pravi melem na ranu koja nikad nece zaceliti. Tako se pretpostavljalo, ali su ljudi zaboravili da je i on iz cuvenog klana, jedan iz druzine … Zasto mesta nije bilo za neke koji su se na domaceme terenu dokazali i kao mladji predstavljali vecu perspektivu (Ruso, Muta Nikolic …).

Sve ovo besprekorno je pratilo visegodisnje raspadanje sistema u kosarkaskoj organizaciji, pucanje savova nastavljeno je i posle sramotnih poraza sve jedan tezi od drugog, nakon kojih smo umesto analiza, zaokreta i reformi dobijali stihiju sacinjenu od odlaganja, prebacivanja odgovornosti, mesetarenja, jajarenja … Nas pohod na Evropskom prvenstvu u Spaniji, pocinje, ali vrlo verovatno i zavrsava na prvoj destinaciji – u Granadi. Bog nadgradjuje prema radu i zasluzi, a mi pomak navies i povratak u elitu svojim delima ne zasluzujemo. Nikakav boljitak ne vidi se na vidiku, sve su to ocajnicki potezi dostojni nemoci samoinicijative, bez promisljenog, organizovanog, studioznog i sistemskog rada koji je glavni problem Saveza. A riba se cisti od glave.

Kozmeticke promene nikad nista bitno nisu donele. Tako je i u danasnjem trenutku nebitno ko ce biti izabran za selektora. Cini mi se da Sasu Djordjevica ne treba pustiti u neizvesnost. Veliki je ulog (jedno od prva dva mesta, ako izuzmemo Spaniju koja je kao svetski prvak vec obezbedila ucesce u pekingu 2008), a nasa ogromna ocekivanja natovarice mu breme ogromne odgovornosti, koje bez podrske nece izneti na ledjima – posluzice kao zrtveni jarac. U ovom trenutku rasula, mozda jedino na neko ludilo mozemo ostvariti dobar rezultat (plasman medju prvih 6 najverovatnije, s obzirom da 3 tima igraju dodatni kvalifikacioni olimpijski turnir sa jos 9 ekipa iz Amerike, Okeanije …). Ako tako gledam, onda bi mozda sansu trebalo dati Slavnicu.

Nisam pesimista i uvek se nadam da ce nam se dogoditi to pozitivno cudo, ali … nismo ga zasluzili. Mnogi igracu su opravdano nezadovoljni tretmanom i nebrigom ljudi iz Saveza. Jesu i uobrazene zvezde, ali takvo je vreme doslo i neophodno je mnogo vise sluha motivisati ih da leta provode na iscrpljujucim dvomesecnim pripremama i potom takmicenju na kome rizikuju povrede i basnoslovne ugovore sa svojim klubovima.

Sakota je bes kompasa vodio ekipu u Japan, bar da je izvrsio podmladjivanje kako treba … a ne koristio izraubovane i igrace koji vise nikad nece imati priliku da nose dres najdrazih boja. Trener koji za godinu i po dana nije posetio nijedan trening juniorkog tima kluba koji vodi (pouzdana informacija), koji se nije interesovao za one talente koji ce vrlo brzo nositi igru istog tima, a forsirao je one koje je doveo sa sobom u paketu (Raicevic, Antic …) … nije posten kada se u saopstenju oglasava kao borac za mladost i prosperitet … Imao je ocigledno svoje materijalne motive …

Sakota je otisao, ali sumnjam da nam s obzirom na totalni javasluk iko moze pomoci … Mislim da nas u Spaniji ni ekipa predvodjena Kobe Brajantom ne bi dovela plasmana na Igre …

zeljko

pre 16 godina

Odlicna vest,drago mi je da covek ima bar malo morala da ode kad je vec toliko neuspesan!Unistio je Zvezdu,da je vodio i ove sezone nasu reprezentaciju 13.mesto nam ne bi izmaklo!Sad ce biti zanimljivo kome ce dati da vodi selekciju,nadam se da nece biti Moka,posto on nije trener nego skandal majstor!

Dejan

pre 16 godina

Setite se samo njegovog spiska za Japan, izvesni Radenović na širem spisku, teško povredjeni Jorović koji još ne igra, Nikolić Goran, Mirosav Raičević poznatiji kao zet Ljupka Petrovića... Pa šta smo mi zgrešili,pa imadosmo Šakotu za selektora?!

sanmil

pre 16 godina

Lep gest majstore, zelim ti sve najbolje i zahvaljujem na ruiniranju ionako jadnog tima kk sledeca sezona!!! p.s. Fala za sestu titulu zaredom!!!

Nesa

pre 16 godina

Ovako nešto se moglo i očekivati, s obzirom na to, šta se poslednjih dana dešavalo.
Sada se postavlja pitanje, ko će i kakvu reprezentaciju Srbije voditi u Španiji? Imamo li mi posle svega, čoveka koji je spreman da se bori sa svim problemima?
Danas je 26. maj, do prvog podbacivanja na prvenstvu ostalo je jedva nešto više od 100 dana. I dok swe ostali pretendenti na "pekinšku vizu" bar formalno pripremaju, mi ne znamo ni ko će voditi tim?
No to nijw tako strašno. Problematičnija je činjenica, koju je u tekstu pre nekoliko dana izneo Ilija Kovačić. Današnji navijač Srbije, ne ume da nabroji ni pet(da dobro ste pročitali!)igrača koji nose dres državnog tima - čiju ni boju još nismo utvrdili!!!
Ma ko seo na klupu nacionalnog tima, čeka ga "pakao"! Za manje od 50 dana novi selektor mora da pomiri različite karaktere i velike sujete među onima, koje i pored svega još uvek zovemo "zvezdama".
Ne sporim kvalitet nikoga od njih, ali karakteri su ono što nas poslednjih godina "ubija" i pitam se ovog časa, hoće li novi kormilar imati snage i konačno reči - da Jarić i Rakočević još uvek nisu rešili dugogodišnji sukob, da Stojaković zbog karijere u NBA, ne želi da igra za reprezentaciju i da se svake godine , po nekoliko puta predomišlja, da Radmanović mora da nauči kako se podređuje timu...?
Ako takav postoji, odmah sada ima i moj i glas većine iskrenih poklonika košarkaškog sporta u Srbiji.
I na kraju molim sve koji će pisati komentare da ne licitiraju sa imenima onih za koje se zna da ne mogu ili ne žele da se prihvate posla: Pešić, Maljkovič, Ivković, Obradović...
Hajde da sada, kada je teško da teže ne može biti budemo konstruktivni i iznedrimo predlog, koji će pomoći i rukovodstvu Saveza, koje je za kratko vreme (evo i nečeg pozitivnog) pokušalo da unese mnogo novina u odnose sa reprezentativcima.

Mil@n

pre 16 godina

Putuj i pozdravi nam i drugog uspesnog trenera Bajevica. Sve sto si imao da pokazes, pokazao si u Zvezdi,covek koji je trener reprezentacije umesto nasih talenata (prvenstveno mislim na Aleksandrova) gurao je makedonskog reprezentativca Antica i grckog Milosevica... SRAMOTA

nenad

pre 16 godina

Svi koji mislite da je to prava odluka da ode Sakota grdno se varate ili jos gore da je Moka bolje resenje.Mozda Djordjevic ali reprezentacija nije mesto gde se stice trenersko iskustvo.Voleo bih da se varam ali los rezultat u Spaniji je na vidiku,ko god da bude selektor nece imati lak posao nek bude totalno podmladjvanje da sticu iskustvo za buducnos nase kosarke.

mm

pre 16 godina

Nije proslo ni mesec dana a vi ljudi zaboravljate da je djordjevic cisto i jasno rekao ne reprezentaciji. Ovo mi je sokantna vest posto znamo koji mrak sledi - slavnic. Legendarni igrac a ocajno los trener.

Srki

pre 16 godina

Ljudi, u nasem strucnom savetu sedi selektor tudje drzave, liga nam je nula, mladi igraci jedva cekaju da odu u NBA ili neki jaci evropski tim gde onda igraju po 5 minuta, sve od trenera sto valja( cast izuzecima, citaj Vladi Vukojicicu)radi u inostranstvu i drugim drzavama stvaraju igrace, dok nasu decu treniraju treneri koji su, objektivno, druga, ako ne i treca liga, klubovi koji i vrede nesto i koji stvaraju mlade igrace(FMP, Beovuk i sl.) koliko god da su uspesni u tome verujte mi da ni tamo nisu cista posla i znam neke primere koji ljudima iz tih klubova ne sluze na cast. Ljudi, mi smo mala zemlja, mi vise ne mozemo sebi da dopustimo da nam propadaju talenti zbog nekih "tatinih sinova" , ali oni su jos i dobri, ovi ostali su problematicni.Gospodin Bojic, nakon primedbi FIBA-e na reprezentaciju koju smo poslali u Japan, izjavljuje da ne vidi koga je drugog trbalo pozvati i kako je to normalna stvar i ne vidi sta je tu nama ustupljeno, sto je tacno, ali, majku mu, pa i na buducnost treba misliti, znaci ako su nam sad ucinili(a jesu) vise nikad ne treba.Neka se zapitaju malo gospoda sto sede u savezu i strucnom savetu.Njihovo znanje nije sporno, ali koliko su oni zaista posveceni kosarci u ovoj zemlji, e o tome moze da se diskutuje. Imamo situaciju gde svi vredni pomena NE ZELE da vode reprezentaciju,imamo situaciju gde oni, gorepomenuti treneri, u zemlju dodju da bi obisli rodbinu i onda nam sole pamet kako se ovde lose radi ili kako na ovim prostorima se vise ne radjaju asovi,sto i jeste tacno jer se radjaju talenti a asovi se prave, imamo situaciju gde igraci svoj dolazak uslovljavaju time ko ce biti selektor, ko ce od drugih igraca biti pozvan, jer, zaboga, nisu svi u dobrim odnosima i licna sujeta je bitnija od uspeha reprezentacije.Dalje imamo igrace kojima je reprezentacije raspust ili ekskurzija ili sta vec. Eto to su, ukratko, nasi problemi u kosarci( da ne sirim pricu dalje). Na stranu kakva je situacija u zemlji, kako vaspitavamo nasu decu, kako dolazece generacije dozivljavaju tu istu zemlju, to sto je jedan od prvih poteza nase "prve demokratske vlade" bio ukidanje ministarstva za sport, to sto pre neki dan ide prilog od pre par godina kada Srdjan Djokovic moli za pomoc kako njegov sin Novak ne bi morao da menja drzavljanstvo kako bi napredovao u tenisu, a danas se utrkuju ko ce da se slika sa tim istim Srdjanom i Novakom, sto se u sport ulaze kao i u nacionalni plan za putovanje na Mars, o tome cemo drugom prilikom.

Veliki su nasi problemi da bi ih resila ostavka Dragana Sakote ili dolazak cak i Supermena da igra za nas drzavni tim i jos da nas sa klupe vode tri Fil Dzeksona. Nasi problemi leze u nama samima, a to je i najgore jer je najteze sebe pogledati u ogledalo i priznati neke stvari.
Jedina svetla tacka je to sto (ne znam kojim cudom) i dalje imamo talentovanu decu, ali u tu decu treba uloziti mnogo znanja, truda, strpljenja i ko zna cega jos da bi bili gde smo bili ranije i gde mislim da nam je , uprkos svemu, mesto

carragher

pre 16 godina

Bogu hvala.Smatram da reprezentaciju treba podmladiti i zrtvovati Spaniju i Peking. Opet sklapati neki tim sa tzv spojom mladosti i iskustva ne vodi nicemu. Sansu i punu podrsku dati Milicicu, Pavlovicu, Aleksandrovu, Ercegu i ostalim nadama. Ako to ne uradimo u svetski vrh se necemovratiti jos dugo dugo

ZikaBG

pre 16 godina

U pravu je covek. Hvala mu za sve sto je uradio. Nadam se da ce Djordjevic imati hrabrosti da se prihvati tog velikog posla i zameni Sakotu.

Rade Dorchol

pre 16 godina

Do sada nisam nijedan put napisao komentar na 92-ojci kao odgovor na raznorodne gluposti koje pojedini čitaoci marljivo nagomilavaju... Onoliko koliko znate o košarci, vidi se iz priloženog. Šakota nije Fil Džekson, ali nije ni poslednja liga trenera, čak bih rekao da je od boljih evropskih treninga.
Pre svega je džentlmen koji sudijama nije j...ao mater na svakom koraku i dobijao ya isto tehničke i isključenja, čime je doneo neverovatno osveženje ne samo u srpsku, nego i balkansku košarku, zajedno sa Vladom Vukoičićem. Istovremeno, radio je u Zvezdi (za koju navijam i koje se stidim), kojom upravlja odredjena grupa ljudi (njihovo ime bi uvredilo zbirni naziv za domaće životinje) koji određuju igrače (antitalente), dele procente sa menadžerima i sl. Ako bi neko pojedinima od vas dao potpuno prosečan tim, čak i ispod proseka, sa kojim ostvarite jako dobre rezultate s obzirom na uslove i očajan igrački kadar i nakon toga Vas otera kao jedinog krivca za sve - zar Vam se ne čini malo previše poznato i srpski? Svi su krivi osim mene? A?
A sa druge strane, možemo da napravimo klon Dikija, Palje i Saleta - ništa nećemo napraviti, jer imamo budale koji vode i državu, i sport, i saveze. Naši igrači više nisu najbolji, naša škola više nije najbolja i to je činjenica. Oni talentovani zarađuju penziju u SAD, što je ljudski i prihvatljivo, krvava su odricanja koje ti ljudi prolaze ne bi li došli do karijere kakvu hoće. To ne mogu da razumeju samo "patriote", ljudi bez ikakvog životnog iskustva i noi koji nikada loptu ili odgovarajući ekvivalent u životu nisu pipnuli.

Toliko od mene ogorčenog.

Miki

pre 16 godina

Sad je gotovo sigurno da Pedja nece igrati za reprezentaciju.Zao mi je kako se ovo zavrsilo sa Sakotom, nadam se da ce Sasa Djordjevic biti njegov naslednik.

Veljko NP

pre 16 godina

Sakota nije imao uspeha u Japanu, to je tacno, ali ljudi zaboravljaju da je preuzeo reprezentaciju u trenutku kada drugi niko nije hteo. Ja ne mogu da shvatim ljude koji po automatizmu napadaju Sakotu i svu krivicu svaljuju na njega. Prisetimo koliko je imao povredjenih igraca, na prvenstvu mu se povredio Jorovic i tripkovic. Iskreno sa onakvim timom nije se ni moglo bolje. Iako se ljudi raduju sto je Sakota podneo ostavku, ja mislim da to nece resiti ni jedan goruci problel nase kosarke, a mozda ce otvoriti i nove, sada nam najmanje treba da se povede borba za selektorsko mesto. U savezu se nista nije znacajnije promenilo, uopste mi se nije svideo nacin na koji je Sakota otisao, to jeste nacin na koji je oteran. Vrsili su konstantan pritisak dok covek nije otisao. U kosarkaskom savezu uopste se nezna ko sta radi. Ja mislim da nam je Sakota u ovom trenutku bio najbolja opcija, on je radio sa tim momcima i imao je neki kontinuitet, sada krecemo opet Jovo na novo. Daj boze da gresim , ali mislim da mi kako stvari stoje, sagledavajuci ukupnu atmosferu oko reprezentacije, necemo videti Peking.

philips

pre 16 godina

To je tako kad nemamo plan rada za 10 godina unaprek. Svaka čast Šakoti kad je u najtežem trenutku preuzeo reprezentaciju. Tad je bila jedna priča a sad druga.
PS. možda če Vujošević da vodi dve reprezentacije odjednom, što da ne, jeftinije košta(50% SRB i 50%CG) ionako nismo za bolje.....

Devojka iz grada

pre 16 godina

Dosta je bilo seljacenja u nasoj kosarci i krajnje je vreme da se to jednom zavrsi. Dakle, seljaci voljno!
Zoran Moka Slavnic za selektora!

zmago

pre 16 godina

I nije bio za selektora.Cist promasaj je bio njegov izbor za svet.prvenstvo u Japanu i izgubljeno je drgoceno vreme.Putuj Sakota a to da si se prihvatio posla u jako teskom momentu za srpsku kosarku,ma to ne pije vodu!!!Pa to prihvatanje ti je placeno i to poprilicno u odnosu na tvoj kvalitet.Putuj Sakota i ne vracaj se sine!!!

zoki

pre 16 godina

Sakota ima morala zaista, mogao je i pre da ode..koliko znam Sale nacionale je odbio da vodi drzavni tim, TAKO DA ON NIJE RESENJE POSTO COVEK NECE

Wave.of.Death

pre 16 godina

@zeljko
bate...taj skandal majstor je napravio zeljka obradovica...pojma ti nemas o kosarci...a pogotovo o istoriji kosarke...

gg

pre 16 godina

ne smemo sada saleta da gurnemo u vatru, jos je rano i uzaludno bi sagoreo. on je nasa buducnost i moramo ga cuvati kad se budu stekli pravi uslovi i kad sale bude malo iskusniji.

miki

pre 16 godina

U ovom trenutku ne vidim trenera koji bi hteo da vodi reprezentaciju, osim Moke. Moka je rizičan izbor ali bez rizika nema uspeha!

Felony Sydney

pre 16 godina

Ja se slazem sa ovima koji kazu da je njegova greska bila sto je uopste dolazio u Srbiju...Da je bio u Grckoj i vodio neki tamo klub sigurno bi ga vise postovali...Ali covjek je pokazao da ima obraza i da mu pozicija nije prioritet...Ako dovedu Slavnica (u sta cisto sumljam) to bi bila katastrofaaaa....

GAVRILO

pre 16 godina

E KAD BI HTEO PESIC DA VODI REPREZENTACIJU A PO MENI STARTNA PETORKA ZA EP
PG-Jaric (MINESOTA)
SG-Pavlovic (KLIVLEND)
SF-Gurovic (C.ZVEZDA) (Stojakovic verovatn se ,,oporavlja"od povrede ledja)
PF-Radmanovic(LAKERS) (Krstic je povredjen)
C=Milicic
KLUPA:
Aleksandrov(C.ZVEZDA)
Jorovic (C.ZVEZDA)
Pekovic (PARTIZAN)
Radovic (UCLA)
Teodosic (FMP)
Rakocevic (TAU)
Vujanic (PAO)
SA OVOM EKIPOM SAMPIONI I NA EP I NA SP

andro

pre 16 godina

Problem sa nasom kosarkom pocinje sa ocajnim kvalitetom domacih liga, nastavlja se sa rukovodecim strukturama i "strucnim savetom", onda tek sa trenerima koji (i pored sjajnih rezultata sa klubovima) ne razumeju da danas reprezentacija mora da se vodi malo drugacije nego pre 20 godina, pa onda sa igracima kod kojih ne postoji kult reprezentacije kao nekad. Neki od tih problema su jako tesko resivi ili neresivi (popraviti kvalitet liga sa finansijskim mogucnostima klubova takvim kakve jesu je nemoguce; nekadasnji kult reprezentacije je bio delimicno baziran i na tome sto je to nekada bio jedini nacin da se prodas a danas nije slucaj). Ali to nije izgovor da ne uradimo ono sto je u nasim mogucnostima da nam reprezentacija bude sto bolja.
Deluje da ce prelomna tacka biti trenerski tim: ako se tu naprave dobri potezi, ima sansi da se kockice sloze. A pod dobrim potezima podrazumevam: jedan od nasa 2 NBA pomocna trenera (Dzikic ili Kokosev) + bar jedan od dve najvece legende nase kosarke (Djordjevic i/ili Divac). Mislim da je prisustvo Divca ili Djordjevica neophodno da bi umisljene zvezde zaboravile na svoj ego i pocele da razmisljaju o dobrobiti reprezentacije (Rakocevic, Jaric, Radmanovic - a sva trojica nam trebaju, i nijedan od njih nema problem sa ugovorom niti sa umorom jer je previse igrao u toku sezone). Recimo Dzikic kao selektor bi (kao dugorocno resenje) jako dobro isao uz proces podmladjivanja tima, ubedjivanje NBA igraca da igraju, ali pre svega uz Promenu Filozofije igre koja nam je neophodna (osim ako ne zelimo da nas recimo spanci uredno lese narednih 20 godina). Dakle ne Maljkovic/Obradovic/Pesic (sa trenerom na terenu Bodirogom) stil - napad na 30 sekundi i sve sto uz to ide, vec forsiranje tranzicionog napada, koriscenje pokretljivosti mladih centara i sve drugo sto cini modernu kosarku (ne kazem da trebamo da igramo run&gun kao Feniks, ali svakako ne ni ono davljenje od kosarke koje praktikujemo decenijama i uz koje nam je vezana vecina uspeha).

zeljko

pre 16 godina

@Wave.of.death
Molim te objasni mi kako je to Moka stvorio Zeljka Obradovica,mislim da bi to svi voleli da cuju?Koliko znam Zeljko Obradovic je za njega rekao da je sarlatan.Reci mi koje je to klubove Moka trenirao i koji je njegov zadnji posao kao trenera?

jabre

pre 16 godina

Sta ste bre napali Moku.Ne usudjujem se da kazem da je los trener zato sto nema rezultata,jer je to izuzetno pojednostavljeno i laicko razmisljanje!Ako bi neko to bas hteo da malo bolje ispita trebao bi da pogleda koje je timove trenirao i kakva mu je bila konkurencija,pa tek onda izvoditi zakljucke.A ako je i bio los klupski trener ne mora da znaci da ce biti los reprezentativni,jer su to razlicite stvari!Nemam pojma kako cemo proci pod njegovim vodjstvom,ali da li vi shvatate da je on jedini koji godinama hoce to mesto!Mene je razocarao Djordjevic jer nije manir pobednika da beze od izazova i rizika eventualnog loseg rezultata!Mozda gresim dusu,ako razlog nije bezanje od odgovornosti,vec njegova nesigurnost obzirom da jako kratko radi kao trener.

Kale

pre 16 godina

Mislim da bi bolje rešenje bilo postaviti nekog slučajnog prolaznika za selektora nego postaviti Slavnića. Bila bi manja šteta!Samo toliko!

Milos

pre 16 godina

Ako ste primetili u tekstu, jedini koji je do sada izrazio spremnost da preuzme reprezentaciju je Moka. Iskreno, dosta mi je vise onih koji smatraju da ce time sto treniraju reprezentaciju ili zele da igraju za reprezentaciju svima nama mnogo uciniti. Jednom za sva vremena treba rascistiti ko i zasto ne moze da igra i da se takvih odreknemo zauvek. Razumem i da su se promenila vremena ali je jasno da samo 100% posveceni reprezentaciji mogu da doprinesu njenom uspehu. I jos nesto. Mi i dalje imamo iluzije da su neki nasi igraci eksre talentovani. Recimo Kosta Perovic i Uros Tripkovic imaju vise od 20 godina a i dalje vaze za talente,a za to su krivi i nasi novinari. Obojica su imali priliku da igraju i u Japanu i nista nisu pokazali. Perovic sa svojih 217cm nema ni trunku hrabrosti i drskosti, ne mozes list papira ispod nogu da mu izvuces kada skoci. Tripkovic na svakoj desetoj utakmici nesto pokaze ali vazi za nekakvog sutera i kosgetera. Sada se digla i pomama da li ce Pekovic igrati za Srbiju ili za Crnu Goru, a decko osim izuzetnog fizickog potencijala nema nista drugo. Cvetkovic iz FMP-a se posle jedne dobre sezone odmah pretvara u megazvezdu, od Aleksandrova se previse ocekuje nakon jedne onako teske povrede. Milicic je tek ove godine poceo da igra nesto u NBA,a 2 godine je bukvalno bacio u vetar. Da rezimiram. Srbija je sve manja drzava i nema vise onako dobrih igraca koliko je nekada imala. Zato i prohtevi i procene treba da budu mnogo realniji.

zeljkos

pre 16 godina

Valjda je taj strucni savet toliko "strucan"da proceni da je Zoran Slavnic katastrofa trener ,covek koji kao trener nije postigao nista,i koji je van svih tokova savremene kosarke osim ako ispred "PEVCA"nije nesto novo naucio,tako da nam ta avantura bas nije potrebna...

Berkamp

pre 16 godina

Ma ovde vise nije pitanje kvaliteta nego ko hoce da vodi reprezentaciju. To je trenutno Slavnic. Prosli put je to bio Sakota, pre njega Obradovic... E posto Slavnic hoce da vodi reprezentaciju-dajte coveku.

Don Quijote

pre 16 godina

Samo nemojte "Mutu" i "Tutu" ko Boga vas molim. Dajte vi nama lepo Moku Slavnica, on iako je mozda "skandal majstor", smeker je totalno (100%) pa ako je uspeo da napravi jednog Drazena Petrovica, to jest imao nesto cije ime necu da pomenem, da me ne bi cenzurisali, pa tog istog Drazena stavljao u prvu petorku jos dok je ovaj bio toliki klinac da je piskio po pesku i brisao nos rukavom, i sa njim balavim i grupom totalnih anonimusa uzeo titulu u onoj i onakvoj ex-Yu ligi (Sibenka), onda mu treba svakako dati priliku da pokusa da ponovi to (bar jednom) ma koliko bio skandal-majstor.
Eto toliko!

очајнички крик

pre 16 godina

САША ЂОРЂЕВИЋ!!!!!
или ће се и даље држати по страни чекајући да него други започне промене. тако се никада ништа неће променити

Milanche

pre 16 godina

Auuuu, sto kaze ona ciganska pesma,... " Samo Bog znaaa.. sta ce biti s nama..."
Znao sam sta ce da se desi i to sam i napisao pre nekoliko dana u jednom komentaru...
Ajmo opet iz pocetka! Moku ce da dovedu, ima ih vise u savetu!

nikola

pre 16 godina

E samo bi nam i taj Moka falio jos.
Da dodje on na celo reprezentacije i odmah prestajem da gledam i poslednju reprezentativnu selekciju koju jos uvek na neki tuznjikav nacin pratim.
Nadam se da gresim

Aleksandra, Grobari - Kumodraz

pre 16 godina

Hvala Bogu!! Koliko sam samo ovo prizeljkivala!! Nadam se da ce sada doci Sale ili neko slican njemu, mada u svakom slucaju mu treba neko iskusniji pored njega. Inace Sakota nije podmladio ekipu, samo je doveo starije neiskusne igrace, a one mlade koje je doveo nisu ni igrali kako treba. Jedino mogu da kazem da je Marko Marinovic bio pun pogodak!!

Zikica

pre 16 godina

Los plasma u Spaniji nam je definitivno zagarantovan. Koji je Moka trener? Kad je kao trener naparavi neki veliki rezultat? Bio je veliki igrac i za to svaka cast ali ovi klinci danas ako i znaju za njega znaju iz prica svojih dedova. S druge strane Sale se nije dokazao kao trener. Taj zanat on jos uci, i to ce da ga uci na Reprezentaciji ako se uopste prihvati posla. Treceg zainteresovanog izgleda nema. Necemo mi imati reprezentaciju da valja sve dok ne pocnemo da igramo kvalifikacije za sva velika takmicenja i dok se ne okanemo NBA igraca. NBA menja mentalitet igraca, a nasi se tamo bas ne naigrase (cast vrlo retkim izuzecima). Uostalom zasto bi nam kosarka bila bolja od Drzave? Kad Drzava stane na noge u svakom ogledu a pre svega ekonomskom, kad klubovi budu privatizovani tj. kad se bude znao gazda i hteo da ulaze svoj novac i za taj novac trazio adekvatne rezultate, kad nam liga bude jaka opet cemo biti blizu svetskog vrha ili na samom vrhu. Do tada ce biti traljavo. Ne ocekujte mnogo od Spanije.

BOJANA

pre 16 godina

nije sakota kriv,kao ni jedan drugi trener ...krivi su igraci,zvezde igraci...a dosta ih ima ovde...sakota,pesic, obradovic,...svi su oni profesori kosarke i kosarku drze u malom prstu...na savezu je da odluci ko ce da bude precednik a ne na igracima...mada znam da i savez nije bas najbolji ali sta da radis...takav smo narod...aj pozdrav

Rale

pre 16 godina

Mislim da nije Sakota glavni krivac za ono sto se desava u reprezentaciji.Pa koga covek da zove kad niko od razmazenih zvezdica nece da igra.Glavni problem je sto su nasi igraci poceli da razmisljaju kao prave NBA zvezde i da su im pare najbitnije.Dok recimo Spanci,Argentinci i ostali jos uvek drze kult reprezentacije.
Ma ko da dodje za selektora igrace igraci iz Evrope i nase Sinalko liga uz mozda jos 2,3 igraca koji bi jedva usli u 12 kad bi bili u najjacem sastavu.
Klacemo se mi sa Austrijom,engleskom,Ceskom i slicnima u kvalifikacijama za koju godinu,najbolji pokazatelj smera u kome se neminovno krecemo je jedna Hrvatska.Jednostavno moramo prihvatiti da smo sada sve,samo ne zemlja kosarke!

DDT

pre 16 godina

a po čemu/kome je igranje za reprezentaciju "sveta dužnost"? Kakvi su to "viši" razlozi? Ako se nekome igra - igraće; kome nije do toga - odmaraće. Njegovo pravo. Ko smo mi da zahtevamo od nekoga da igra za nacionalni tim?

Mire

pre 16 godina

Trener moze da bude ko hoce(od gore navedenih), ako imamo nekog igraca poput DIVCA da dize atmosferu.Jer je on pravio tim a ne treneri.On je bio vodja i svi su ga slusali,pravio šale i ostalo.Znalo se da je najbolji, i niko mu nije prigovaro.A sad imamo napucane zvezde koje nece da priznaju da je neko bolji od njih.Pedja je u ovom trenutku najbolji, ali on niti igra niti ima tu harizmu.Mada verujem da i Sale Djordjevic moze da napravi atmosferu Divac

Goran

pre 16 godina

Ljudi zar ne shvatate da naša košarka više nije najbolja u Evropi a kamoli u svetu.To je shvatio i Obradović ali kasno,kad je već pukla tikva.Šakota je poveo koga je imao i to sve skupa nije bilo loše.Niko nas nije razbio imali smo par ravnopravnih utakmica sa najjačim reprezentacijama samo ih nismo umeli privesti kraju.Zašto?Pa zato što više nijedan naš igrač ne rešava utakmice u svojim timovima,nije ključni igrač a nekada nam je cela reprezentacija bila takva.Nije da nema kvaliteta ali nema šampiona i pobednika.Zato možda čak Slavnić i ne bi bio loše rešenje jer bi on možda umeo nešto da preokrene u glavama igrača.Ovi ostali veliki treneri su zaboravili kako se radi sa "malim" igračima.Oni sad imaju problem kako da uklope 12 zvezda u tim a ne kako da od talentovanih igrača stvore šampioni.

Vrsac za Srbiju

pre 16 godina

OStavka Sakote je dobra stvar,ali je trbala da se desi odmah posle prvenstva.Moka SLavnic bi bio potpuni promasaj,kako covek koji nije mogao da trenira ni neki nizerazredan klub duze od godinu dana moze da vodi reprezentaciju?Selektora treba traziti u velikoj cetvorci:Pesic,Maljkovic,Ivkovic,Ivanovic.Naravno u ovu grupu trenera spada i Obradovic,ali on sigurno ne bi prihvatio posle svega.Mozda bi ipak najbolje i najdugorocnije resenje bio (ukoliko neko od ovih ne prihvati) Vlada Vukoicic.Mladi igraci-mlad trener!

Moki

pre 16 godina

Moka je u ovom trentuku najbolje resenje. Nasu posrnulu kosarku na staze uspeha moze da vrati samo covek koji zna kosarku, ima energiju, iskustvo, autoritet i harizmu, sto Moka definitivno ima. Napred majstore!

D.Savic,Paris

pre 16 godina

Ko zna kakve se igre tu igraju,sad mi je malo jasnije sto Pesic nije svojevremeno hteo da se vrati na celo,nadam se da ce sad hteti i da ce za 4 godine da opet vrati stari sjaj kosarci u Srbiji.Pogledajte samo Pesicev rad,gde god ode taj covek stvara cuda,propale klubove dize iz mrtvih,Pesicu uz tebe smo!pesica na mesto kosarkaske a Milutinovica na mesto selektora fudbalske reprezentacije i mi smo na konju!

Djorgo

pre 16 godina

Ispada da su ga oterali, on stvarni nije napravio nista ove godnie ni u zvezdi ni u reprezentaciji, ali trebalo je to sve sa vise tsila. Pitanje je naravno d ali su nasli nekog boljeg od Sakote? Ako nisu, samo su se izbrukali.

Aleksandar

pre 16 godina

Ko god da nam bude selektor nećemo biti šampioni na Evropskom zato jer nismo dovoljno kvalitetni kao nekad. Kada bi mogli da računamo na nekog vrhunskog pleja ili dvojicu njih kao što ima npr. Grčka postojala bi mogućnost da iznenadimo favorite. Ovako realno je četvrtfinale i ništa više. Ovo je 2007 a ne 1995. Naravno to što nećemo ništa osvojiti ni ove godine neće me sprečiti da gledam svaku utakmicu jer ja volim košarku

fmp-kolonac

pre 16 godina

Ljudi dajte vladi.v da vodi reprezentaciju,i neka ubaci klince!!!milicica, rasica, ercega, teodosica, pavlovica, cvetkovica, tripkovica,popovica.b,moze i alexandrov,i ost. i za nekoliko godina smo u sveskom vrxu!!! a da i savanovic naravno!!!

nesa

pre 16 godina

na zalost opet ista stara prica! svi koji nasoj zemlji dobro misle,nemaju podrsku! a glavni prevaranti i dalje vode ovu zemlju.tako u politici tako i o sportu! sta mora da se desi da postanemo koliko toliko normalna drzava...........ja sigurno to necu doziveti!

Mladicveo

pre 16 godina

Podmladjivanje? Koje podmladjivanje? Ko je od mladjih igraca igrao kod
Sakote? Kog je to mladjeg igraca uveo? Tepic? nije ni igrao. Ostali? Nista. Zali boze sto se Jorovic ispovredjivao za dzabe.

marinko

pre 16 godina

Nigda se nepojavnuo vaki ka što je Šakota više kod našijek trenera đe zarađuju po svijetu a neče da vode naše na prvenstva samo dabi zarađivali što više kod njiovijek gazda đe su zaposliti.

popovic

pre 16 godina

@mokićevci
evo i ja bi da preuzmen reprezentaciju, ali nema pojma.
Ako je kvalitet moke to što je napravio takve igrače kao što su :Kukoč, Đorđević, Petrović ne vidim razlog zašto takva trenerčina ne vodi ako ne Lejkerse , onda bar mega ishranu!!!
Imamo mi mnogo boljih kandidata od Moke:Obradović, Vukoičić, Đorđević, DŽikić...
Moka se trenerskim poslom nikada nije ozbiljno bavio.
Ali ako rodbina kaže moka, moka će biti!

John Terry

pre 16 godina

Zashto bi Sale djordjevic uopshte prihvatio da bude selektor. Ili Peshic,ili bilo koje drugo veliko ime. Zashto? Je li zbog toga da ih vi posle pet meseci pljujete kao da su stoka a ne legende srpske kosharke!
Zashto uopshte da se trude kad vi nikome niste dali shansu? zar stvarno mislite da je problem u nashem savezu to ko ce biti selektor??? Ljudi osvestite se. Ni Greg Popovich nama ne bi pomogao,kako vam to nije jasno?
Shta vam je kriv Shakota? Je li zato shto su u partizanu osuli paljbu na njega od momenta kada je stupio na duzhnost,i to zbog chega?!? Zbog Tripkovica kojeg je forsirao,a uzgred on i ne zasluzhuje poziv u reprezentaciju. Kako vam nije jasno da je problem dublji,i da se u savezu vodi opshta otimachina kao nekad u FSJ.Ljudi,stavite prst na chelo,i manite se corava posla,samo tako mozhemo da se vratimo tamo gde smo bili. Pruzhite podrshku sledecem selektoru ma ko to bio. Neka oseti chovek ono shto ni Vujoshevic ni Obradovic ni Shakota nisu,neka oseti nashu podrshku!!! Samo tako se nece svakoga dana osecati prozvan,samo tako!
Pozdrav Draganu Shakoti,legendi trenerskog posla!

CrniBombarder

pre 16 godina

Moka Slavnic ili Vlada Djurovic ce biti ,i dajte im odresene ruke.Znam da Slavnic i Djurovic ne trpe budalestine i ko ce doci na pripreme ima da se krvavo oznoje.

N#4

pre 16 godina

Pa hvala Bogu pa je i nas sunce ogrejalo!
Nemam nista protiv Sakote, ali mi se ne svidja njegov nacin razmisljanja i njegova taktika!!!
SLAVNICA ZA SELEKTORA!!!!!
I to zovnuti u reprezentaciju: Teodosica, Cvetkovica, Pavlovica, Tripkovica, Perovica, Gurovica, Ercega, Milicica, Rakocevica, Askrabica, Stojakovica, Ilica!

andro

pre 16 godina

Izbor igraca ce da bude zanimljiv samo ako dobijemo OK trenere (tipa dvojac Dzikic-Djordjevic). Sto se tice sastava reprezentacije, treba da budemo svesni da (posle povreda Stojakovica i Krstica) imamo limitiran broj dobrih igraca: ako nam startna petorka (ako se svi odazovu) mirise na Milicic, Radmanovic, Pavlovic, Rakocevic, Vujanic (sa Jaricem, Askrabicem i Marinovicem u rotaciji), to ne deluje kao previse ozbiljan tim (izmedju ostalog i zbog Vujanoviceve povrede posle koje svakako nije isti igrac, i delom zbog Radmanoviceve povrede). Takav tim svakako nije porediv sa timovima koje smo imali u proslosti, prakticno nema nijednog vrhunskog igraca (ili su igraci od kojih tek nesto moze da bude kao Milicic i Pavlovic, nekada vrhunski igraci koje je povreda unazadila kao Vujanic, igraci sjajnih fizickih predispozicija ali nedovoljno kosarkaski inteligentni i nedovoljno timski orijentisani kao Radmanovic i Rakocevic, igraci limitiranog kvaliteta kao Askrabic i Marinovic -ali OK kao "role players", i Jaric kod koga je veoma tesko definisati zasto nije ispao vrhunski igrac mada je obecavao - verovatno su nekonzistentan sut i nedovoljna posvecenost poslu tj. previse razmisljanja o jurenju cica, osnovni razlozi, kosarkasku inteligenciju i fizicke predispozicije svakako poseduje). I kao dodatak na nedostatak vrhunskih igraca imamo i probleme sa egom pojedinaca i stavljanjem ega ispred interesa tima. Preostale pozicije je verovatno pametno popuniti klincima (kao na primer Aleksandrov, Teodosic, Tepic, ne znam kakav je taj tip sa UCLA) bez ideje da budu u rotaciji, osim u slucaju otkaza/povreda.
Plasman u kvalifikacije za OI (to je valjda 4-6 mesto) nam je realan domet i sa takvim plasmanom treba da budemo zadovoljni, pod uslovom da smo napravili prvi korak u podmladjivanju reprezentacije.

Aca_USA

pre 16 godina

Sa izuzetkom sretno osvojene titule (bez igre) u Indianapolisu mi u zadnjih deset godina nista nismo osvojili u baketu. Vodili su nas velika trenerska imena (Ivkovic, Obradovic, Pesic, Sakota...) i imali su mnogo bolje igrace od ovih danasnjih. Od stare slave se ne zivi i moramo da shvatimo da imena ne osvajaju medalje.
Bez tri meseca priprema necemo nista uraditi na ozbiljnijim takmicenjima. Zato na NBA igrace ne treba preterano racunati jer oni ne mogu da odvoje to vreme za pripreme.
Ne treba da pljujemo trenere koji su dokazane velicine. Problem je u igracima i njihovoj zelji i spremnosti da igraju svom snagom za reprezentaciju.

sta cemo sad?

pre 16 godina

Sakota je otisao,ali ostaje problem u strucnom savetu koji i bira trenera ,a ako izabere Slavnica tesko nama covek je bio vrhunski igrac,a trener nije(nista nije osvojio),pa hoce preko novina za selektora."Strucnjaci" menjajte nesto!!!

HEAT

pre 16 godina

Koliko pljuvaca na jednom mestu,ovo je fenomenalno.Kakva drzava takav i narod,svaka vam cast VELIKI navijaci i Veliki znalci kosharke,mada se razmisljam da li bi neko od vas imao m.... da uzme reprezentaci a ne samo da kokodace ovde.
Moj predlog bi mogao da bude SASA OBRADOVIC,radi kao trener vec neko vreme,ima neki uspeh u tome a i mislimd a ima bolju ideju nego od ovih magova u prolazu ali to je samo moje mishljenje,videcemo sta ce odluciti.
Nadam se da ce neshto pozitivno da se desi u nashoj kosharci .


PS: Nagradno pitanje za PANO posto se stalno trti neshto a mozda i Peja zna odgovor na moje sledece pitanje,nagrada zdranje u restoranu Srbija koliko vam volja.

Da mi objasnite sta je kombinovani napad 2 covek 3 zona i pincipe na kojima on funkcionish i u koji se zonsku odbranu on najlakshe pretvara:))) ajmo PANO da te cujem veliki magu igre pod obrucima

ostoja

pre 16 godina

Ako je prema poslovici da "svaki narod ima vlast kakvu zasluzuje" mi smo zasluzili Slavnica. Kad nam od 2 trenera sa final4 nijedan ne valja, a od toga jednan sampion, sada ce nam Slavnic biti savrsen. Stvarno moram pitati, da li je on ikoga trenirao u ovom vijeku? Naravno strucni stab ce se popuniti ostatkom (odavno ugasenih) zvezdica. U timu ce igrati samo oni koji su dobri sa Rakocevicem. Ono sto je najtuznije u svemu je sto je ovo sve vec vidjeno u fudbalu. Sta ce dalje biti je ocigledno: dugorocna i duboka propast najtrofejnijeg sporta. Naprosto ne mogu da vjerujem.
Jadni Domanovic se sigurno okrece u grobu

kosarka

pre 16 godina

MUTA+VUKOICIC DOBITNA KOMBINACIJA
TIMOVI SU IM PRVI I DRUGI
MUTA ISKUSTVO U REPREZENTACIJI
I ZLATO SA U20 KLINCIMA
VLADA NAJPERSPEKTIVNIJI

selektor

pre 16 godina

Posle Divca - propast

Sve one igrače, koji su u poslednje tri godine iz raznoraznih razloga odbijali nastup za reprezentaciju, više ne bi trebalo zvati u nacionalni tim - smatra Žarko Paspalj, bivši kapiten i tim-menadžer naše košarkaške selekcije.
- Dosta je bilo natezanja i pozivanja na patriotizam, ni mojoj generaciji to nikada nije bilo prvo na umu. Gajili smo ljubav prema državi u kojoj smo rođeni, ali smo za reprezentaciju nastupali zato što volimo da igramo košarku. To je tako jednostavno, zato smo i osvajali sve te titule. Iz tog razloga i savetujem čelnike Saveza da ne gube previše vremena na proputovanjima po Americi jer sam i ja svojevremeno kao tim-menadžer uzaludno izgubio previše živaca u takvim pregovorima. Dokle, više da se hvatamo za glavu, kada mnoge stvari mogu da se pretpostave i predvide - kaže Paspalj.
Mnogi smatraju da na Evrobasketu u Španiji, ipak, moramo da okupimo najjači sastav?
- E, tu dolazimo do suštine. Mi još ne znamo koji su nam prioriteti, kakva nam je strategija za budućnost. Ako će poenta biti „daj da skembamo ekipu za Španiju“, plašim se da ponovo ništa nećemo uraditi. S druge strane, pokazalo se da i šarenolikost u sastavu nije dalo efekat na Svetskom prvenstvu u Japanu. Ja sam bio za to da potpuno podmladimo nacionalni tim, čak sam priželjkivao da preskočimo Japan, koji nam ionako ništa dobro nije mogao da donese. To vreme smo mogli mnogo pametnije da iskoristimo u stvaranju jedne nove generacije.
Ovog puta Evropski šampionat je od sudbonosnog značaja za našu košarku?
- Ako kojim slučajem u Španiji ne obezbedimo plasman na Olimpijske igre u Pekingu, čekaće nas drugoligaško društvo u kvalifikacijama, rivali poput Mađarske ili Lihtenštajna. Tek u takvoj situaciji mnogi od reprezentativaca neće moći da se odazovu pozivu selektora, pre svega zbog termina mečeva koji se igraju u sred sezone. Dakle, ni tada nećemo imati na okupu „kostur“ ekipe za budućnost.
Kada je počelo s problemima?
- Još od Evropskog prvenstva u Turskoj 2001. godine. Prvaci sveta smo 2002. godine postali zahvaljujući jednom čoveku - Vlade Divcu. On je poslednji koji je mogao da zadrži atmosferu koja je krasila moju generaciju. Sve posle toga je izgubilo smisao. Dakle, imali smo problema i u Indijanapolisu, ali je tada Bog pogledao velikog igrača. Koliko nam je sve to pomoglo, nisam siguran, jer smo još tada morali da napravimo velike rezove.
Koliko nam štete nedoumice oko toga - ko će biti selektor?
- Jasno je da nemamo puno vremena i da smo razdvajanje Košarkaškog saveza Srbije i Crne Gore dočekali nespremni. Uostalom, u mnogim političkim situacijama bili su zatečeni i naši državnici, od predsednika do svih ostalih. To je naša „vrlina“. Dragan Kapičić i Stručni savet, sastavljen od trenerskih autoriteta, treba da rade ubrzano, ali i da donose kvalitetne odluke - zaključuje Žarko Paspalj.

filiyu

pre 16 godina

Mnogo smo cudan narod. Pljujemo Sakotu, a setimo se proslogodisnjih pripremnih utakmica pre SP kada se nanizalo 6-7 pobeda svi su pricali bajke o njemu i njegovoj strucnosti. Ali, to su nasa posla.
Sad se predlaze Moka Slavnic,kome svaka cast na igrackim kvalitetima ali kao trener on ne radi 5-6 godina. I to sto je radio pre toga je pitanje kvaliteta. Jeste on radio u Sibenki, Jugoplastici, Partizanu ali sa takvim talentima bilo koji trener bi postigao uspeh.
Pitanje je koga za selektora? Svi veliki strucnjaci su zauzeti po evropskim klubovima, tako da na njih ne moze da se racuna. Predlazu se Dzikic i Kokoskov, ali ne verujem da oni zele da prihvate zbog NBA izazova. Sale Djordjevic i zlatni decaci se ne javljaju za ovaj "rudarski posao". Sta je resenje, tesko je reci? Definitivno, bice ovo jos jedno uzbudljivo kosarkasko leto.

lud & zbunjen

pre 16 godina

(GAVRILO,
tako je brate!! To je ekipa od koje bi se svi smrzli!!
A sta mislis da i Koroman bude sa njima bar na pripremama .Njemu sigurno treba dati sansu da zaigra na EP ali necu sada da prejudiciram, neka se sam nametne na pripremama

Valjak

pre 16 godina

Zašto ne Moka? Svi drugi tvrde da ne vredimo ništa i demonstriraju to na prvenstvima katastrofalnim rezultatima. Ako misli da može, nek napravi nešto. Dosta mi je više flegmatika, u situaciji u kakvoj smo treba nam jedan temperamentan selektor. Puno sreće!

Neven

pre 16 godina

Ma kako bilo da bilo, je.... smo ježa, uskoro treba da počnu pripreme a niti se zna trener, niti se znaju kandidati.

Evo ja se kanidiram, ako nema ko drugi :-)

Džoni 78

pre 16 godina

Moram da priznam da čoveku nije lako,ali opet sa druge strane, kao čovek iz sporta, ne bi trebao tako lako ni da odustane. Treba imati i herca boriti se protiv nekih stvari,a najlakše je odustati kad zapne. I ja sam Zvezdaš, ali Moko odustani keve ti! Nije mi jasno kako uopšte mogu da razmišljaju o njemu. Jedno je trener,a drugo igrač. A evidentno je da nam se treneri menjaju na godišnjoj osnovi, a tu ne može problem da bude samo trener, već i igrači i okruženje oko te selekcije. I dalje je problem što igračima državni tim služio za sopstvenu reklamu. A ne shvataju da će to najbolje uraditi ako se skupe zajdedno i osvoje nešto,a ne da soliraju i izigravaju neke zvezde....padalice...

bruka

pre 16 godina

slavnic ne zna ni 3 igraca koja bi pozvao.verovatno ce igracima zabraniti da idu u teretanu jer se to nije radilo u njegovo vreme.a mozda i pozove praju da igra sto bi ovaj rado prihvatio jer misli da jos moze da igra.sve je ovo tuzno,a ne smesno.jos ce i da glasa na strucnom savetu za sebe.pa dal je moguce.bice to teska tuga u spaniji.ovim putem pozivam sve zainteresovane da javno izraze zelju da budu selektor reprezentacije.nikakve kvalifikacije nisu potrebne.mozda i vama uspe kao njemu

grobar pg

pre 16 godina

@GAVRILO
TI U TOM IDEALNOM TIMU IMAS 4 PLEJA OD 12 IGRACA NISKA POSTAVA NEMA STO vjerovatno bi za srbiju idealan tim trenutno bio rakocevic BODIROGA iako dosta istrosen pruzio bi vise od ovih manekencica pavlovic milicic tripkovic trenutno najbolji suter srbije za 3

Valjak

pre 16 godina

Ne znam zašto ne objavljujete moje komentare. Stvarno se ponašate neprofesionalno i razmišljam da više nikad ne posetim vaš sajt. Stvarno nemam ništa protiv vaše uređivačke politike, i sajt B92 je po mom mišljenju najbolji u Srbiji, ali sam strašno razočaran vašim kriterijumima koji će komentar biti objavljen. U svakom slučaju, želim vam puno sreće u daljem radu, samo što više neću ostavljati komentare na vašem sajtu.
Sve najbolje!

Nevena

pre 16 godina

Zapisite ovaj dan u istoriju!
I nas sunce ogrejalo, konacno...
Sakota je na SP u Japanu radio izmene Bože sacuvaj! Drago mi je sto je otisao, jer je doslo vreme za Vladu Vukoicica!To je taj trener koji ce da digne srpsku kosarku! Ovo je moj tim za EP u Spaniji:
Teodosic (FMP)
Cvetkovic (FMP)
Tripkovic (Partizan)--- moram da kazem da svi vi koji kazete da Tripko nije talenat- niste upravu! Kako vi znate sta se desava sada trenutno s njim, da li ima mozda problema, mozda ima povredu- kao sto i ima sada povredu ledja! Tripko je talenat koji treba da ide iz Partizana!!!
Erceg (FMP)
Rakocevic (TAU)---Nemam nista protiv da nam on ponovo bude kapiten!
Gurovic (C.Zvezda)
Pavlovic (Clivlend)
Milicic (Orlando M)
Markovic (Hemofarm)
Perovic (Partizan)
Pekovic (Partizan)
Vujanic (PAO)
A na siri spisak staviti i decu:
Krstovic (FMP) (dobro, on i nije dete! :)
Dragovic
Tepic
Ilic

Ako krenemo na EP sa porazima... e onda sledi pljuvanje nase i njihovo medjusobno- jer tako to obicno bude... ! Pogledajte finale NLB lige izmedju FMP-a i Partizana--- na obadve utakmice je doslo do svadje izmedju igraca npr: Pekovica i Ercega--- a sutra oni trebaju da zajedno igraju u reprezentaciji—ma za koga ce bre, oni da se bore, za koga- ZASTO? Nema veze ako izgubimo, nije bitan rezultat POTREBNO JE DA IGRACI OSTAVE SRCE NA TEREN!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sada se treba nadati da Milicic nece kao lud sutirati za tri poena svaki put sa sedam metara kao sto je prosle godine radio...(hajde da on da trojku nego svaka na prvi obruc)!
P.S: jos kad bi Igor Milosevic igrao za reprezentaciju SrbijE--- niko nam ne bi mogao nista!!!!!!!!!!!!!!
P.S.S: Prof. Karalejica povesti obavezno sa reprezentacijom--- pa cete da vidite kakve cemo imati spremne igrace! KARALEJA LEGENDA,,,, a za pomocnog trenera Mutu Nikolica!

Dejan

pre 16 godina

Setite se samo njegovog spiska za Japan, izvesni Radenović na širem spisku, teško povredjeni Jorović koji još ne igra, Nikolić Goran, Mirosav Raičević poznatiji kao zet Ljupka Petrovića... Pa šta smo mi zgrešili,pa imadosmo Šakotu za selektora?!

voja: kkpartizan- the greatest basketball club ever!

pre 16 godina

Šakota je za mene bio i ostaće veliki košarkaški stručnjak. Žao mi je samo što je dozvolio sebi da dođe u Srbiju i dopusti da ga ovako izj.bu, prvo u Zvezdi a onda i ovi u Savezu, uskrativši mu podršku. Smatram da su u Zvezdi oterali jedinog čoveka koji je valjao tamo(pardon, pomenuo bih Aleksandrova...ovo ostalo je za čišćenje)ne uviđajući da nije u treneru problem, nego u onome sa čim on raspolaže. A ovo u KSS-u, svi mu okrenuli leđa... postali smo kao fudbaleri i rukometaši...a ja mislio da je košarka kao kraljica sportova, barem kod nas imuna na takve bolesti. Ala sam se zaje..o. Poštovanje Šakoti od velikog partizanovca...
I neizbežna "O Partizane ti dobro znaš..."

Wave.of.Death

pre 16 godina

@zeljko
bate...taj skandal majstor je napravio zeljka obradovica...pojma ti nemas o kosarci...a pogotovo o istoriji kosarke...

zeljko

pre 16 godina

Odlicna vest,drago mi je da covek ima bar malo morala da ode kad je vec toliko neuspesan!Unistio je Zvezdu,da je vodio i ove sezone nasu reprezentaciju 13.mesto nam ne bi izmaklo!Sad ce biti zanimljivo kome ce dati da vodi selekciju,nadam se da nece biti Moka,posto on nije trener nego skandal majstor!

sanmil

pre 16 godina

Lep gest majstore, zelim ti sve najbolje i zahvaljujem na ruiniranju ionako jadnog tima kk sledeca sezona!!! p.s. Fala za sestu titulu zaredom!!!

Mil@n

pre 16 godina

Putuj i pozdravi nam i drugog uspesnog trenera Bajevica. Sve sto si imao da pokazes, pokazao si u Zvezdi,covek koji je trener reprezentacije umesto nasih talenata (prvenstveno mislim na Aleksandrova) gurao je makedonskog reprezentativca Antica i grckog Milosevica... SRAMOTA

Filip

pre 16 godina

Nadam se da se njegovom ostavkom ne otvara put Slavnicu. Jer sta je taj covek uradio kao trener u poslenjih 5 god ?? NISTA . On covek drzi restoran i ima tu fiks ideju da bude selektor sada Srbije a nekada SCG. Pamet u glavu taj Slavnic ako dodje to ce znaciti da niko iole ozbiljan nece da prihvati to mesto ili je ponovo po ko zna koji put u Srbiji proradila kumovska veza.

popovic

pre 16 godina

SAMO NE SLAVNIĆ!!!!!!!
Ako biramo igrača za trenera, onda sigurno imamo mnogo boljih od moke, a ako biramo "trenera" za trenera, tek tada moka nema nikakve šanse...

slavko

pre 16 godina

Bolje da se raspadnemo nego Moka da nas vodi. Sva prava za sve sto je uradio kao igrac al nemoj te ljudi ko boga vas molim. Volim kosarku i igram je ceo zivot, al ako nam Moka razmislicu i o samoubistvu!

nebo7bgd

pre 16 godina

Sakoti je nakon razlaza sa Zvezdom ostavljeno dovoljno prostora da se oglasi jednim ovakvim saopstenjem – ostavkom. Potpuno logican epilog, s obzirom da kao trener tima sa maksimalnim ambicijama nije uspeo da ostvari ni one minimalne (kriterijum uzet na osnovu cinjenice da Zvezda ne sme gore od 6. mesta u NLB). Zaludjivanje dobrim rezultatima u Evropi na osnovu par dobrih meceva i pobeda u susretima kada Unics ni Real nisu bili ni priblizno dobri kao u drugom delu sezone, te plasmanom u 1/4 cetvrtfinale ULEB Cup-a ne daju za pravo da se govori o njegovom pozitivnom ucinku. Samim tim, bilo je nebulozno ocekivati da ostane na funkciji selektora nacionalnog tima. Po sopstvenom priznanju prihvatio se posla u “nezgodnom” trenutku. Takav trenutak i sansu pozeleo bi svaki kosarkaski poznavalac na ovom tlu. Poguran od svojih istomisljenika u tadasnjem Strucnom savetu (Ivkovic, Obradovic …) dospeo je na poziciju selektora, iako smo generalno govoreci o njegovom radu (ne racunajuci doba IMT-a i Cibone) znali tek na osnovu uspeha sa brojnim grckim timovima. Nekako po inerciji, verujuci istinskim kosarkaskim magovima koji su zaduzili ovu zemlju, slepo smo verovali u njihov izbor. Medjutim …
Poslednje godine donele su nesto drugo. Magovi su spontano srozali autoritete i izgubili kredibilitet u nasim ocima. Reprezentativni debakli u Atini 2004 i Beogradu 2005 (da onaj svedski 2003, odnosno izlet u Japan izuzmemo iz analize) nepokriveni objasnjenjima za koja su kao clanovi Strucnog saveta morali da daju svoj sud, izjasnili su ih kao ljude iz senke koji su izgubili nadu u nacionalni tim i zaokupljeni iskljucivo planovima koje se ticu inostranih angazmana nisu nasli za shodno da adekvatno odreaguju, iako su imali maceve i njihove ubojite ostrice u svojim rukama. Prilicno prljavstine isplivalo je nakon Eurobasket 2005, kada se videlo da ni taj svemoguci Bog Obradovic (njegovi trenerski kvaliteti i zasluge su nesporni) nije bas toliko cist i castan. Da su svi drugi toliko losi, a jedan dobar, to je vrlo neobicno …

Ivkovic, koji je 3 godine zaredom sa najskupljom postavom na kontinentu 3 puta stizao tek do polufinala Euroleague, da bi Mesina, trener sa manjim rejtingom iz prvog pokusaja uspeo da “crvonoarmejcima” donese decenijama cekanu titulu … razocarao je … bez obzira na udarene temelje i povracaj starog sjaja (povratak CSKA u evropsku elitu) … Prevazislo ga je vreme, da ne kazem ucenik. Malo je ko u ovom vremenu imun na poroke, ponajvise se ludilo predao Gurovic, ali ne mogu zaboraviti detalj sa proslogodisnjeg meca iz ULEB Cup-a i okrsaj Zvezde i Dynamo Moscow, onaj verbalni duel Gurovic – Ivkovic, koji je potvrdio nevaspitanje velikog i kontraverznog asa, ali jos vise tezu da je veliki coach umnogome izgubio harizmu.

Maljkovic, koji je poslednju veliku titulu osvoji pre 11 godina sa Panathinaikos-om, godinama svrstavan u klan onih koji su toliko doprineli uspesima “plavih”, iako je svoju misiju u Strucnom savetu vrsio uglavnom sastanceci sa daljine (najcesce pismima sa Iberijskog poluostrva) … takodje je razocarao … Kad god mu je nudjena selektorska pozicija, a uvek mu je bila na dohvat ruke, glat ju je odbijao … nikad u tom odsudnom trenutku nije nalazio dovoljno vremena … Lukavo, definitivno ziheraski, jer nikad nije oblation obraz, ali je neumesno svrstavati ga medju dusebriznike i one koji su toliko zaduzili nasu kosarku.

Takvi degradirani magovi donosili su vazne, kljucne odluke … Posto su se izmenjali na selektorskom mestu, posto su prosle godine slave, poceli su da izuzimaju vlastitu malenkost i poturaju druge – Vujosevic 2003, pa onda Sakota nakon fijaska 2005, pravi melem na ranu koja nikad nece zaceliti. Tako se pretpostavljalo, ali su ljudi zaboravili da je i on iz cuvenog klana, jedan iz druzine … Zasto mesta nije bilo za neke koji su se na domaceme terenu dokazali i kao mladji predstavljali vecu perspektivu (Ruso, Muta Nikolic …).

Sve ovo besprekorno je pratilo visegodisnje raspadanje sistema u kosarkaskoj organizaciji, pucanje savova nastavljeno je i posle sramotnih poraza sve jedan tezi od drugog, nakon kojih smo umesto analiza, zaokreta i reformi dobijali stihiju sacinjenu od odlaganja, prebacivanja odgovornosti, mesetarenja, jajarenja … Nas pohod na Evropskom prvenstvu u Spaniji, pocinje, ali vrlo verovatno i zavrsava na prvoj destinaciji – u Granadi. Bog nadgradjuje prema radu i zasluzi, a mi pomak navies i povratak u elitu svojim delima ne zasluzujemo. Nikakav boljitak ne vidi se na vidiku, sve su to ocajnicki potezi dostojni nemoci samoinicijative, bez promisljenog, organizovanog, studioznog i sistemskog rada koji je glavni problem Saveza. A riba se cisti od glave.

Kozmeticke promene nikad nista bitno nisu donele. Tako je i u danasnjem trenutku nebitno ko ce biti izabran za selektora. Cini mi se da Sasu Djordjevica ne treba pustiti u neizvesnost. Veliki je ulog (jedno od prva dva mesta, ako izuzmemo Spaniju koja je kao svetski prvak vec obezbedila ucesce u pekingu 2008), a nasa ogromna ocekivanja natovarice mu breme ogromne odgovornosti, koje bez podrske nece izneti na ledjima – posluzice kao zrtveni jarac. U ovom trenutku rasula, mozda jedino na neko ludilo mozemo ostvariti dobar rezultat (plasman medju prvih 6 najverovatnije, s obzirom da 3 tima igraju dodatni kvalifikacioni olimpijski turnir sa jos 9 ekipa iz Amerike, Okeanije …). Ako tako gledam, onda bi mozda sansu trebalo dati Slavnicu.

Nisam pesimista i uvek se nadam da ce nam se dogoditi to pozitivno cudo, ali … nismo ga zasluzili. Mnogi igracu su opravdano nezadovoljni tretmanom i nebrigom ljudi iz Saveza. Jesu i uobrazene zvezde, ali takvo je vreme doslo i neophodno je mnogo vise sluha motivisati ih da leta provode na iscrpljujucim dvomesecnim pripremama i potom takmicenju na kome rizikuju povrede i basnoslovne ugovore sa svojim klubovima.

Sakota je bes kompasa vodio ekipu u Japan, bar da je izvrsio podmladjivanje kako treba … a ne koristio izraubovane i igrace koji vise nikad nece imati priliku da nose dres najdrazih boja. Trener koji za godinu i po dana nije posetio nijedan trening juniorkog tima kluba koji vodi (pouzdana informacija), koji se nije interesovao za one talente koji ce vrlo brzo nositi igru istog tima, a forsirao je one koje je doveo sa sobom u paketu (Raicevic, Antic …) … nije posten kada se u saopstenju oglasava kao borac za mladost i prosperitet … Imao je ocigledno svoje materijalne motive …

Sakota je otisao, ali sumnjam da nam s obzirom na totalni javasluk iko moze pomoci … Mislim da nas u Spaniji ni ekipa predvodjena Kobe Brajantom ne bi dovela plasmana na Igre …

GAVRILO

pre 16 godina

E KAD BI HTEO PESIC DA VODI REPREZENTACIJU A PO MENI STARTNA PETORKA ZA EP
PG-Jaric (MINESOTA)
SG-Pavlovic (KLIVLEND)
SF-Gurovic (C.ZVEZDA) (Stojakovic verovatn se ,,oporavlja"od povrede ledja)
PF-Radmanovic(LAKERS) (Krstic je povredjen)
C=Milicic
KLUPA:
Aleksandrov(C.ZVEZDA)
Jorovic (C.ZVEZDA)
Pekovic (PARTIZAN)
Radovic (UCLA)
Teodosic (FMP)
Rakocevic (TAU)
Vujanic (PAO)
SA OVOM EKIPOM SAMPIONI I NA EP I NA SP

milos KG

pre 16 godina

Stidite se svi koji i dalje tvrdite da vam je prvo Obradovic a sada i Sakota kriv za neke stvari koji nemaju veze sa trenerskim poslom,covek je svoje odradio koliko je mogao sa onim igracima koje je imao na raspolaganju.Sakota je bio zrtveno jagnje ili jednostavno posluzio je kao neko ko je bio tu da se drugi istresaju na njega.Opet kazem i ponovicu sto puta da nikuda necemo otici ovako ako nastavim da menjamo trenere i samo da kritikujemo umesto da se nesto stvarno radi na dobrobit nase posrnule kosarke.Hvala!!!

zmago

pre 16 godina

I nije bio za selektora.Cist promasaj je bio njegov izbor za svet.prvenstvo u Japanu i izgubljeno je drgoceno vreme.Putuj Sakota a to da si se prihvatio posla u jako teskom momentu za srpsku kosarku,ma to ne pije vodu!!!Pa to prihvatanje ti je placeno i to poprilicno u odnosu na tvoj kvalitet.Putuj Sakota i ne vracaj se sine!!!

bojan

pre 16 godina

samo za one koji ne znaju
taj zoran slavnic je bio trener sibenke i ubacio je drazena petrovica kao osnovca u reprezentaciju, pa kada je otisao sibenka je osvojila, onda je otisao u jugoplastiku, uveo perasovica rekao kukocu da igra kako zna, isto to radji, i onda je dosao boza i osvojio titulu prvaka evrope, onda je dosao u partizan, uveo saleta djordjevica u prvi tim, doveo provincijskog igraca zeljka obradovica u partizan... znaci gde god je bio MOKA je ostavio tim na koji su drugi uzeli kajmak.
posto ovde mnogi u to vrme nisu bili ridjeni reci cu jos nesta. zoran moka slavnic je bio pomocnik kresimira cosica daleke 1987. godine kada su u reprezentaciji debitovali djodjevic, kukoc, radja, paspalj,... ima li ista normalnije nego da on preuzme reprezentaciju nego ovi kojekakvi samozvani treneri...
MOKA JE PRAVO RESENJE

Moki

pre 16 godina

Moka je u ovom trentuku najbolje resenje. Nasu posrnulu kosarku na staze uspeha moze da vrati samo covek koji zna kosarku, ima energiju, iskustvo, autoritet i harizmu, sto Moka definitivno ima. Napred majstore!

popovic

pre 16 godina

@mokićevci
evo i ja bi da preuzmen reprezentaciju, ali nema pojma.
Ako je kvalitet moke to što je napravio takve igrače kao što su :Kukoč, Đorđević, Petrović ne vidim razlog zašto takva trenerčina ne vodi ako ne Lejkerse , onda bar mega ishranu!!!
Imamo mi mnogo boljih kandidata od Moke:Obradović, Vukoičić, Đorđević, DŽikić...
Moka se trenerskim poslom nikada nije ozbiljno bavio.
Ali ako rodbina kaže moka, moka će biti!

pamet u glavu KSS

pre 16 godina

Sakota hvala ti ispao si korektan !!
Vi u savezu sad pamet u glavu i MOLIM VAS nemojte dati moki slavnicu da vodi reprenzetaciju, jer taj stvarno ne zna gde udara i mislim da kad je vec sakota otisao da ne treba da biramo goreg od njega za selektora !!!!

Zeka peka

pre 16 godina

Logicno je da trener Srbije bude onaj ko je imao uspesnu trenersku karijeru koja jos traje. Sta je taj Slavnic osvojio i koga trenutno trenira?

RONNY

pre 16 godina

Sakota,svaka ti cast.
Tuzno je sto kraj ovakvih ljudi posteni ne mogu da isplivaju.Ali uradio si ono sto je najbolje.Dok god ne budemo bili tu da dignemo glas za prave stvari,lose ce pobediti.Rezultat u Japanu nije bio dobar.Ali ni Z.Obradovic(najtrofejniji trener u Evropi) nije uspeo bolje,sa mnogo boljim timom.
Ja sam Sakoti stvarno prepoznao vrednost.I mislim da je uradio pravu stvar,jer ne treba da dozvoli da kojekakvi pljuju po njemu i da niko javno nece da mu stane u odbranu.A kako Stevan Kapicic gura Moku Slavnica je posebna prica. Sramota.I to je trener koji ce da vodi najuspesniju zemlju u istoriji.Samo razmislite i uporedite moku sa Maljkovicem,Obradovicem,Pesice...Sta je problem i da dovedemo nekog stranog trenera?
To je isto kao da stavite diplomiranog studenta u akademiju nauka i umetnosti

mm

pre 16 godina

Nije proslo ni mesec dana a vi ljudi zaboravljate da je djordjevic cisto i jasno rekao ne reprezentaciji. Ovo mi je sokantna vest posto znamo koji mrak sledi - slavnic. Legendarni igrac a ocajno los trener.

zeljko

pre 16 godina

@Wave.of.death
Molim te objasni mi kako je to Moka stvorio Zeljka Obradovica,mislim da bi to svi voleli da cuju?Koliko znam Zeljko Obradovic je za njega rekao da je sarlatan.Reci mi koje je to klubove Moka trenirao i koji je njegov zadnji posao kao trenera?

Kale

pre 16 godina

Mislim da bi bolje rešenje bilo postaviti nekog slučajnog prolaznika za selektora nego postaviti Slavnića. Bila bi manja šteta!Samo toliko!

Don Quijote

pre 16 godina

Samo nemojte "Mutu" i "Tutu" ko Boga vas molim. Dajte vi nama lepo Moku Slavnica, on iako je mozda "skandal majstor", smeker je totalno (100%) pa ako je uspeo da napravi jednog Drazena Petrovica, to jest imao nesto cije ime necu da pomenem, da me ne bi cenzurisali, pa tog istog Drazena stavljao u prvu petorku jos dok je ovaj bio toliki klinac da je piskio po pesku i brisao nos rukavom, i sa njim balavim i grupom totalnih anonimusa uzeo titulu u onoj i onakvoj ex-Yu ligi (Sibenka), onda mu treba svakako dati priliku da pokusa da ponovi to (bar jednom) ma koliko bio skandal-majstor.
Eto toliko!

sever 4ever

pre 16 godina

Vujosevic, Obradovic ,Sakota da li je stvarno trener bio poroblem koji je trebalo resiti??? Ne, problem su ljudi koji vode ovaj savez i zbog kojih igraci ne zele da igraju, ali i sami igraci zbog odnosa prema dresu koji je nekad za mnogo vece igrace bio svetinja. Moka selektor, e onda bi stvarno i trener bio problem. Prepotentan , bezobrazan , nadmen jednom recju najgore moguce resenje u ovoj situaciji kada ce reprezentacija biti podmladjena i bice potreban pravi psiholog i strateg a on je sve suprotno od toga. Steta sto je Sale odbio mesto selektora jer bi se mozda najbolje snasao u ovoj situaciji. Nista mi drugo ne preostaje da se nadam da ce se uskoro pojaviti covek koji ce polako napraviti tim i lagano poceti da popravlja naruseni ugled nase kosarke. Neka to bude sto pre jer imamo i dalje vrhunske igrace i to se mora iskoristiti.

nenad

pre 16 godina

Svi koji mislite da je to prava odluka da ode Sakota grdno se varate ili jos gore da je Moka bolje resenje.Mozda Djordjevic ali reprezentacija nije mesto gde se stice trenersko iskustvo.Voleo bih da se varam ali los rezultat u Spaniji je na vidiku,ko god da bude selektor nece imati lak posao nek bude totalno podmladjvanje da sticu iskustvo za buducnos nase kosarke.

ZikaBG

pre 16 godina

U pravu je covek. Hvala mu za sve sto je uradio. Nadam se da ce Djordjevic imati hrabrosti da se prihvati tog velikog posla i zameni Sakotu.

zoki

pre 16 godina

Sakota ima morala zaista, mogao je i pre da ode..koliko znam Sale nacionale je odbio da vodi drzavni tim, TAKO DA ON NIJE RESENJE POSTO COVEK NECE

очајнички крик

pre 16 godina

САША ЂОРЂЕВИЋ!!!!!
или ће се и даље држати по страни чекајући да него други започне промене. тако се никада ништа неће променити

gg

pre 16 godina

ne smemo sada saleta da gurnemo u vatru, jos je rano i uzaludno bi sagoreo. on je nasa buducnost i moramo ga cuvati kad se budu stekli pravi uslovi i kad sale bude malo iskusniji.

nikola

pre 16 godina

E samo bi nam i taj Moka falio jos.
Da dodje on na celo reprezentacije i odmah prestajem da gledam i poslednju reprezentativnu selekciju koju jos uvek na neki tuznjikav nacin pratim.
Nadam se da gresim

andro

pre 16 godina

Problem sa nasom kosarkom pocinje sa ocajnim kvalitetom domacih liga, nastavlja se sa rukovodecim strukturama i "strucnim savetom", onda tek sa trenerima koji (i pored sjajnih rezultata sa klubovima) ne razumeju da danas reprezentacija mora da se vodi malo drugacije nego pre 20 godina, pa onda sa igracima kod kojih ne postoji kult reprezentacije kao nekad. Neki od tih problema su jako tesko resivi ili neresivi (popraviti kvalitet liga sa finansijskim mogucnostima klubova takvim kakve jesu je nemoguce; nekadasnji kult reprezentacije je bio delimicno baziran i na tome sto je to nekada bio jedini nacin da se prodas a danas nije slucaj). Ali to nije izgovor da ne uradimo ono sto je u nasim mogucnostima da nam reprezentacija bude sto bolja.
Deluje da ce prelomna tacka biti trenerski tim: ako se tu naprave dobri potezi, ima sansi da se kockice sloze. A pod dobrim potezima podrazumevam: jedan od nasa 2 NBA pomocna trenera (Dzikic ili Kokosev) + bar jedan od dve najvece legende nase kosarke (Djordjevic i/ili Divac). Mislim da je prisustvo Divca ili Djordjevica neophodno da bi umisljene zvezde zaboravile na svoj ego i pocele da razmisljaju o dobrobiti reprezentacije (Rakocevic, Jaric, Radmanovic - a sva trojica nam trebaju, i nijedan od njih nema problem sa ugovorom niti sa umorom jer je previse igrao u toku sezone). Recimo Dzikic kao selektor bi (kao dugorocno resenje) jako dobro isao uz proces podmladjivanja tima, ubedjivanje NBA igraca da igraju, ali pre svega uz Promenu Filozofije igre koja nam je neophodna (osim ako ne zelimo da nas recimo spanci uredno lese narednih 20 godina). Dakle ne Maljkovic/Obradovic/Pesic (sa trenerom na terenu Bodirogom) stil - napad na 30 sekundi i sve sto uz to ide, vec forsiranje tranzicionog napada, koriscenje pokretljivosti mladih centara i sve drugo sto cini modernu kosarku (ne kazem da trebamo da igramo run&gun kao Feniks, ali svakako ne ni ono davljenje od kosarke koje praktikujemo decenijama i uz koje nam je vezana vecina uspeha).

Rade Dorchol

pre 16 godina

Do sada nisam nijedan put napisao komentar na 92-ojci kao odgovor na raznorodne gluposti koje pojedini čitaoci marljivo nagomilavaju... Onoliko koliko znate o košarci, vidi se iz priloženog. Šakota nije Fil Džekson, ali nije ni poslednja liga trenera, čak bih rekao da je od boljih evropskih treninga.
Pre svega je džentlmen koji sudijama nije j...ao mater na svakom koraku i dobijao ya isto tehničke i isključenja, čime je doneo neverovatno osveženje ne samo u srpsku, nego i balkansku košarku, zajedno sa Vladom Vukoičićem. Istovremeno, radio je u Zvezdi (za koju navijam i koje se stidim), kojom upravlja odredjena grupa ljudi (njihovo ime bi uvredilo zbirni naziv za domaće životinje) koji određuju igrače (antitalente), dele procente sa menadžerima i sl. Ako bi neko pojedinima od vas dao potpuno prosečan tim, čak i ispod proseka, sa kojim ostvarite jako dobre rezultate s obzirom na uslove i očajan igrački kadar i nakon toga Vas otera kao jedinog krivca za sve - zar Vam se ne čini malo previše poznato i srpski? Svi su krivi osim mene? A?
A sa druge strane, možemo da napravimo klon Dikija, Palje i Saleta - ništa nećemo napraviti, jer imamo budale koji vode i državu, i sport, i saveze. Naši igrači više nisu najbolji, naša škola više nije najbolja i to je činjenica. Oni talentovani zarađuju penziju u SAD, što je ljudski i prihvatljivo, krvava su odricanja koje ti ljudi prolaze ne bi li došli do karijere kakvu hoće. To ne mogu da razumeju samo "patriote", ljudi bez ikakvog životnog iskustva i noi koji nikada loptu ili odgovarajući ekvivalent u životu nisu pipnuli.

Toliko od mene ogorčenog.

jabre

pre 16 godina

Sta ste bre napali Moku.Ne usudjujem se da kazem da je los trener zato sto nema rezultata,jer je to izuzetno pojednostavljeno i laicko razmisljanje!Ako bi neko to bas hteo da malo bolje ispita trebao bi da pogleda koje je timove trenirao i kakva mu je bila konkurencija,pa tek onda izvoditi zakljucke.A ako je i bio los klupski trener ne mora da znaci da ce biti los reprezentativni,jer su to razlicite stvari!Nemam pojma kako cemo proci pod njegovim vodjstvom,ali da li vi shvatate da je on jedini koji godinama hoce to mesto!Mene je razocarao Djordjevic jer nije manir pobednika da beze od izazova i rizika eventualnog loseg rezultata!Mozda gresim dusu,ako razlog nije bezanje od odgovornosti,vec njegova nesigurnost obzirom da jako kratko radi kao trener.

Aleksandra, Grobari - Kumodraz

pre 16 godina

Hvala Bogu!! Koliko sam samo ovo prizeljkivala!! Nadam se da ce sada doci Sale ili neko slican njemu, mada u svakom slucaju mu treba neko iskusniji pored njega. Inace Sakota nije podmladio ekipu, samo je doveo starije neiskusne igrace, a one mlade koje je doveo nisu ni igrali kako treba. Jedino mogu da kazem da je Marko Marinovic bio pun pogodak!!

Zikica

pre 16 godina

Los plasma u Spaniji nam je definitivno zagarantovan. Koji je Moka trener? Kad je kao trener naparavi neki veliki rezultat? Bio je veliki igrac i za to svaka cast ali ovi klinci danas ako i znaju za njega znaju iz prica svojih dedova. S druge strane Sale se nije dokazao kao trener. Taj zanat on jos uci, i to ce da ga uci na Reprezentaciji ako se uopste prihvati posla. Treceg zainteresovanog izgleda nema. Necemo mi imati reprezentaciju da valja sve dok ne pocnemo da igramo kvalifikacije za sva velika takmicenja i dok se ne okanemo NBA igraca. NBA menja mentalitet igraca, a nasi se tamo bas ne naigrase (cast vrlo retkim izuzecima). Uostalom zasto bi nam kosarka bila bolja od Drzave? Kad Drzava stane na noge u svakom ogledu a pre svega ekonomskom, kad klubovi budu privatizovani tj. kad se bude znao gazda i hteo da ulaze svoj novac i za taj novac trazio adekvatne rezultate, kad nam liga bude jaka opet cemo biti blizu svetskog vrha ili na samom vrhu. Do tada ce biti traljavo. Ne ocekujte mnogo od Spanije.

BOJANA

pre 16 godina

nije sakota kriv,kao ni jedan drugi trener ...krivi su igraci,zvezde igraci...a dosta ih ima ovde...sakota,pesic, obradovic,...svi su oni profesori kosarke i kosarku drze u malom prstu...na savezu je da odluci ko ce da bude precednik a ne na igracima...mada znam da i savez nije bas najbolji ali sta da radis...takav smo narod...aj pozdrav

Berkamp

pre 16 godina

Ma ovde vise nije pitanje kvaliteta nego ko hoce da vodi reprezentaciju. To je trenutno Slavnic. Prosli put je to bio Sakota, pre njega Obradovic... E posto Slavnic hoce da vodi reprezentaciju-dajte coveku.

miki

pre 16 godina

U ovom trenutku ne vidim trenera koji bi hteo da vodi reprezentaciju, osim Moke. Moka je rizičan izbor ali bez rizika nema uspeha!

sta cemo sad?

pre 16 godina

Sakota je otisao,ali ostaje problem u strucnom savetu koji i bira trenera ,a ako izabere Slavnica tesko nama covek je bio vrhunski igrac,a trener nije(nista nije osvojio),pa hoce preko novina za selektora."Strucnjaci" menjajte nesto!!!

Milos

pre 16 godina

Ako ste primetili u tekstu, jedini koji je do sada izrazio spremnost da preuzme reprezentaciju je Moka. Iskreno, dosta mi je vise onih koji smatraju da ce time sto treniraju reprezentaciju ili zele da igraju za reprezentaciju svima nama mnogo uciniti. Jednom za sva vremena treba rascistiti ko i zasto ne moze da igra i da se takvih odreknemo zauvek. Razumem i da su se promenila vremena ali je jasno da samo 100% posveceni reprezentaciji mogu da doprinesu njenom uspehu. I jos nesto. Mi i dalje imamo iluzije da su neki nasi igraci eksre talentovani. Recimo Kosta Perovic i Uros Tripkovic imaju vise od 20 godina a i dalje vaze za talente,a za to su krivi i nasi novinari. Obojica su imali priliku da igraju i u Japanu i nista nisu pokazali. Perovic sa svojih 217cm nema ni trunku hrabrosti i drskosti, ne mozes list papira ispod nogu da mu izvuces kada skoci. Tripkovic na svakoj desetoj utakmici nesto pokaze ali vazi za nekakvog sutera i kosgetera. Sada se digla i pomama da li ce Pekovic igrati za Srbiju ili za Crnu Goru, a decko osim izuzetnog fizickog potencijala nema nista drugo. Cvetkovic iz FMP-a se posle jedne dobre sezone odmah pretvara u megazvezdu, od Aleksandrova se previse ocekuje nakon jedne onako teske povrede. Milicic je tek ove godine poceo da igra nesto u NBA,a 2 godine je bukvalno bacio u vetar. Da rezimiram. Srbija je sve manja drzava i nema vise onako dobrih igraca koliko je nekada imala. Zato i prohtevi i procene treba da budu mnogo realniji.

zeljkos

pre 16 godina

Valjda je taj strucni savet toliko "strucan"da proceni da je Zoran Slavnic katastrofa trener ,covek koji kao trener nije postigao nista,i koji je van svih tokova savremene kosarke osim ako ispred "PEVCA"nije nesto novo naucio,tako da nam ta avantura bas nije potrebna...

Mire

pre 16 godina

Trener moze da bude ko hoce(od gore navedenih), ako imamo nekog igraca poput DIVCA da dize atmosferu.Jer je on pravio tim a ne treneri.On je bio vodja i svi su ga slusali,pravio šale i ostalo.Znalo se da je najbolji, i niko mu nije prigovaro.A sad imamo napucane zvezde koje nece da priznaju da je neko bolji od njih.Pedja je u ovom trenutku najbolji, ali on niti igra niti ima tu harizmu.Mada verujem da i Sale Djordjevic moze da napravi atmosferu Divac

Srki

pre 16 godina

Ljudi, u nasem strucnom savetu sedi selektor tudje drzave, liga nam je nula, mladi igraci jedva cekaju da odu u NBA ili neki jaci evropski tim gde onda igraju po 5 minuta, sve od trenera sto valja( cast izuzecima, citaj Vladi Vukojicicu)radi u inostranstvu i drugim drzavama stvaraju igrace, dok nasu decu treniraju treneri koji su, objektivno, druga, ako ne i treca liga, klubovi koji i vrede nesto i koji stvaraju mlade igrace(FMP, Beovuk i sl.) koliko god da su uspesni u tome verujte mi da ni tamo nisu cista posla i znam neke primere koji ljudima iz tih klubova ne sluze na cast. Ljudi, mi smo mala zemlja, mi vise ne mozemo sebi da dopustimo da nam propadaju talenti zbog nekih "tatinih sinova" , ali oni su jos i dobri, ovi ostali su problematicni.Gospodin Bojic, nakon primedbi FIBA-e na reprezentaciju koju smo poslali u Japan, izjavljuje da ne vidi koga je drugog trbalo pozvati i kako je to normalna stvar i ne vidi sta je tu nama ustupljeno, sto je tacno, ali, majku mu, pa i na buducnost treba misliti, znaci ako su nam sad ucinili(a jesu) vise nikad ne treba.Neka se zapitaju malo gospoda sto sede u savezu i strucnom savetu.Njihovo znanje nije sporno, ali koliko su oni zaista posveceni kosarci u ovoj zemlji, e o tome moze da se diskutuje. Imamo situaciju gde svi vredni pomena NE ZELE da vode reprezentaciju,imamo situaciju gde oni, gorepomenuti treneri, u zemlju dodju da bi obisli rodbinu i onda nam sole pamet kako se ovde lose radi ili kako na ovim prostorima se vise ne radjaju asovi,sto i jeste tacno jer se radjaju talenti a asovi se prave, imamo situaciju gde igraci svoj dolazak uslovljavaju time ko ce biti selektor, ko ce od drugih igraca biti pozvan, jer, zaboga, nisu svi u dobrim odnosima i licna sujeta je bitnija od uspeha reprezentacije.Dalje imamo igrace kojima je reprezentacije raspust ili ekskurzija ili sta vec. Eto to su, ukratko, nasi problemi u kosarci( da ne sirim pricu dalje). Na stranu kakva je situacija u zemlji, kako vaspitavamo nasu decu, kako dolazece generacije dozivljavaju tu istu zemlju, to sto je jedan od prvih poteza nase "prve demokratske vlade" bio ukidanje ministarstva za sport, to sto pre neki dan ide prilog od pre par godina kada Srdjan Djokovic moli za pomoc kako njegov sin Novak ne bi morao da menja drzavljanstvo kako bi napredovao u tenisu, a danas se utrkuju ko ce da se slika sa tim istim Srdjanom i Novakom, sto se u sport ulaze kao i u nacionalni plan za putovanje na Mars, o tome cemo drugom prilikom.

Veliki su nasi problemi da bi ih resila ostavka Dragana Sakote ili dolazak cak i Supermena da igra za nas drzavni tim i jos da nas sa klupe vode tri Fil Dzeksona. Nasi problemi leze u nama samima, a to je i najgore jer je najteze sebe pogledati u ogledalo i priznati neke stvari.
Jedina svetla tacka je to sto (ne znam kojim cudom) i dalje imamo talentovanu decu, ali u tu decu treba uloziti mnogo znanja, truda, strpljenja i ko zna cega jos da bi bili gde smo bili ranije i gde mislim da nam je , uprkos svemu, mesto

Devojka iz grada

pre 16 godina

Dosta je bilo seljacenja u nasoj kosarci i krajnje je vreme da se to jednom zavrsi. Dakle, seljaci voljno!
Zoran Moka Slavnic za selektora!

filiyu

pre 16 godina

Mnogo smo cudan narod. Pljujemo Sakotu, a setimo se proslogodisnjih pripremnih utakmica pre SP kada se nanizalo 6-7 pobeda svi su pricali bajke o njemu i njegovoj strucnosti. Ali, to su nasa posla.
Sad se predlaze Moka Slavnic,kome svaka cast na igrackim kvalitetima ali kao trener on ne radi 5-6 godina. I to sto je radio pre toga je pitanje kvaliteta. Jeste on radio u Sibenki, Jugoplastici, Partizanu ali sa takvim talentima bilo koji trener bi postigao uspeh.
Pitanje je koga za selektora? Svi veliki strucnjaci su zauzeti po evropskim klubovima, tako da na njih ne moze da se racuna. Predlazu se Dzikic i Kokoskov, ali ne verujem da oni zele da prihvate zbog NBA izazova. Sale Djordjevic i zlatni decaci se ne javljaju za ovaj "rudarski posao". Sta je resenje, tesko je reci? Definitivno, bice ovo jos jedno uzbudljivo kosarkasko leto.

carragher

pre 16 godina

Bogu hvala.Smatram da reprezentaciju treba podmladiti i zrtvovati Spaniju i Peking. Opet sklapati neki tim sa tzv spojom mladosti i iskustva ne vodi nicemu. Sansu i punu podrsku dati Milicicu, Pavlovicu, Aleksandrovu, Ercegu i ostalim nadama. Ako to ne uradimo u svetski vrh se necemovratiti jos dugo dugo

Miki

pre 16 godina

Sad je gotovo sigurno da Pedja nece igrati za reprezentaciju.Zao mi je kako se ovo zavrsilo sa Sakotom, nadam se da ce Sasa Djordjevic biti njegov naslednik.

philips

pre 16 godina

To je tako kad nemamo plan rada za 10 godina unaprek. Svaka čast Šakoti kad je u najtežem trenutku preuzeo reprezentaciju. Tad je bila jedna priča a sad druga.
PS. možda če Vujošević da vodi dve reprezentacije odjednom, što da ne, jeftinije košta(50% SRB i 50%CG) ionako nismo za bolje.....

Nesa

pre 16 godina

Ovako nešto se moglo i očekivati, s obzirom na to, šta se poslednjih dana dešavalo.
Sada se postavlja pitanje, ko će i kakvu reprezentaciju Srbije voditi u Španiji? Imamo li mi posle svega, čoveka koji je spreman da se bori sa svim problemima?
Danas je 26. maj, do prvog podbacivanja na prvenstvu ostalo je jedva nešto više od 100 dana. I dok swe ostali pretendenti na "pekinšku vizu" bar formalno pripremaju, mi ne znamo ni ko će voditi tim?
No to nijw tako strašno. Problematičnija je činjenica, koju je u tekstu pre nekoliko dana izneo Ilija Kovačić. Današnji navijač Srbije, ne ume da nabroji ni pet(da dobro ste pročitali!)igrača koji nose dres državnog tima - čiju ni boju još nismo utvrdili!!!
Ma ko seo na klupu nacionalnog tima, čeka ga "pakao"! Za manje od 50 dana novi selektor mora da pomiri različite karaktere i velike sujete među onima, koje i pored svega još uvek zovemo "zvezdama".
Ne sporim kvalitet nikoga od njih, ali karakteri su ono što nas poslednjih godina "ubija" i pitam se ovog časa, hoće li novi kormilar imati snage i konačno reči - da Jarić i Rakočević još uvek nisu rešili dugogodišnji sukob, da Stojaković zbog karijere u NBA, ne želi da igra za reprezentaciju i da se svake godine , po nekoliko puta predomišlja, da Radmanović mora da nauči kako se podređuje timu...?
Ako takav postoji, odmah sada ima i moj i glas većine iskrenih poklonika košarkaškog sporta u Srbiji.
I na kraju molim sve koji će pisati komentare da ne licitiraju sa imenima onih za koje se zna da ne mogu ili ne žele da se prihvate posla: Pešić, Maljkovič, Ivković, Obradović...
Hajde da sada, kada je teško da teže ne može biti budemo konstruktivni i iznedrimo predlog, koji će pomoći i rukovodstvu Saveza, koje je za kratko vreme (evo i nečeg pozitivnog) pokušalo da unese mnogo novina u odnose sa reprezentativcima.

Milanche

pre 16 godina

Auuuu, sto kaze ona ciganska pesma,... " Samo Bog znaaa.. sta ce biti s nama..."
Znao sam sta ce da se desi i to sam i napisao pre nekoliko dana u jednom komentaru...
Ajmo opet iz pocetka! Moku ce da dovedu, ima ih vise u savetu!

Veljko NP

pre 16 godina

Sakota nije imao uspeha u Japanu, to je tacno, ali ljudi zaboravljaju da je preuzeo reprezentaciju u trenutku kada drugi niko nije hteo. Ja ne mogu da shvatim ljude koji po automatizmu napadaju Sakotu i svu krivicu svaljuju na njega. Prisetimo koliko je imao povredjenih igraca, na prvenstvu mu se povredio Jorovic i tripkovic. Iskreno sa onakvim timom nije se ni moglo bolje. Iako se ljudi raduju sto je Sakota podneo ostavku, ja mislim da to nece resiti ni jedan goruci problel nase kosarke, a mozda ce otvoriti i nove, sada nam najmanje treba da se povede borba za selektorsko mesto. U savezu se nista nije znacajnije promenilo, uopste mi se nije svideo nacin na koji je Sakota otisao, to jeste nacin na koji je oteran. Vrsili su konstantan pritisak dok covek nije otisao. U kosarkaskom savezu uopste se nezna ko sta radi. Ja mislim da nam je Sakota u ovom trenutku bio najbolja opcija, on je radio sa tim momcima i imao je neki kontinuitet, sada krecemo opet Jovo na novo. Daj boze da gresim , ali mislim da mi kako stvari stoje, sagledavajuci ukupnu atmosferu oko reprezentacije, necemo videti Peking.

Felony Sydney

pre 16 godina

Ja se slazem sa ovima koji kazu da je njegova greska bila sto je uopste dolazio u Srbiju...Da je bio u Grckoj i vodio neki tamo klub sigurno bi ga vise postovali...Ali covjek je pokazao da ima obraza i da mu pozicija nije prioritet...Ako dovedu Slavnica (u sta cisto sumljam) to bi bila katastrofaaaa....

Aleksandar

pre 16 godina

Ko god da nam bude selektor nećemo biti šampioni na Evropskom zato jer nismo dovoljno kvalitetni kao nekad. Kada bi mogli da računamo na nekog vrhunskog pleja ili dvojicu njih kao što ima npr. Grčka postojala bi mogućnost da iznenadimo favorite. Ovako realno je četvrtfinale i ništa više. Ovo je 2007 a ne 1995. Naravno to što nećemo ništa osvojiti ni ove godine neće me sprečiti da gledam svaku utakmicu jer ja volim košarku

fmp-kolonac

pre 16 godina

Ljudi dajte vladi.v da vodi reprezentaciju,i neka ubaci klince!!!milicica, rasica, ercega, teodosica, pavlovica, cvetkovica, tripkovica,popovica.b,moze i alexandrov,i ost. i za nekoliko godina smo u sveskom vrxu!!! a da i savanovic naravno!!!

Aca_USA

pre 16 godina

Sa izuzetkom sretno osvojene titule (bez igre) u Indianapolisu mi u zadnjih deset godina nista nismo osvojili u baketu. Vodili su nas velika trenerska imena (Ivkovic, Obradovic, Pesic, Sakota...) i imali su mnogo bolje igrace od ovih danasnjih. Od stare slave se ne zivi i moramo da shvatimo da imena ne osvajaju medalje.
Bez tri meseca priprema necemo nista uraditi na ozbiljnijim takmicenjima. Zato na NBA igrace ne treba preterano racunati jer oni ne mogu da odvoje to vreme za pripreme.
Ne treba da pljujemo trenere koji su dokazane velicine. Problem je u igracima i njihovoj zelji i spremnosti da igraju svom snagom za reprezentaciju.

HEAT

pre 16 godina

Koliko pljuvaca na jednom mestu,ovo je fenomenalno.Kakva drzava takav i narod,svaka vam cast VELIKI navijaci i Veliki znalci kosharke,mada se razmisljam da li bi neko od vas imao m.... da uzme reprezentaci a ne samo da kokodace ovde.
Moj predlog bi mogao da bude SASA OBRADOVIC,radi kao trener vec neko vreme,ima neki uspeh u tome a i mislimd a ima bolju ideju nego od ovih magova u prolazu ali to je samo moje mishljenje,videcemo sta ce odluciti.
Nadam se da ce neshto pozitivno da se desi u nashoj kosharci .


PS: Nagradno pitanje za PANO posto se stalno trti neshto a mozda i Peja zna odgovor na moje sledece pitanje,nagrada zdranje u restoranu Srbija koliko vam volja.

Da mi objasnite sta je kombinovani napad 2 covek 3 zona i pincipe na kojima on funkcionish i u koji se zonsku odbranu on najlakshe pretvara:))) ajmo PANO da te cujem veliki magu igre pod obrucima

Rale

pre 16 godina

Mislim da nije Sakota glavni krivac za ono sto se desava u reprezentaciji.Pa koga covek da zove kad niko od razmazenih zvezdica nece da igra.Glavni problem je sto su nasi igraci poceli da razmisljaju kao prave NBA zvezde i da su im pare najbitnije.Dok recimo Spanci,Argentinci i ostali jos uvek drze kult reprezentacije.
Ma ko da dodje za selektora igrace igraci iz Evrope i nase Sinalko liga uz mozda jos 2,3 igraca koji bi jedva usli u 12 kad bi bili u najjacem sastavu.
Klacemo se mi sa Austrijom,engleskom,Ceskom i slicnima u kvalifikacijama za koju godinu,najbolji pokazatelj smera u kome se neminovno krecemo je jedna Hrvatska.Jednostavno moramo prihvatiti da smo sada sve,samo ne zemlja kosarke!

DDT

pre 16 godina

a po čemu/kome je igranje za reprezentaciju "sveta dužnost"? Kakvi su to "viši" razlozi? Ako se nekome igra - igraće; kome nije do toga - odmaraće. Njegovo pravo. Ko smo mi da zahtevamo od nekoga da igra za nacionalni tim?

nesa

pre 16 godina

na zalost opet ista stara prica! svi koji nasoj zemlji dobro misle,nemaju podrsku! a glavni prevaranti i dalje vode ovu zemlju.tako u politici tako i o sportu! sta mora da se desi da postanemo koliko toliko normalna drzava...........ja sigurno to necu doziveti!

ostoja

pre 16 godina

Ako je prema poslovici da "svaki narod ima vlast kakvu zasluzuje" mi smo zasluzili Slavnica. Kad nam od 2 trenera sa final4 nijedan ne valja, a od toga jednan sampion, sada ce nam Slavnic biti savrsen. Stvarno moram pitati, da li je on ikoga trenirao u ovom vijeku? Naravno strucni stab ce se popuniti ostatkom (odavno ugasenih) zvezdica. U timu ce igrati samo oni koji su dobri sa Rakocevicem. Ono sto je najtuznije u svemu je sto je ovo sve vec vidjeno u fudbalu. Sta ce dalje biti je ocigledno: dugorocna i duboka propast najtrofejnijeg sporta. Naprosto ne mogu da vjerujem.
Jadni Domanovic se sigurno okrece u grobu

Goran

pre 16 godina

Ljudi zar ne shvatate da naša košarka više nije najbolja u Evropi a kamoli u svetu.To je shvatio i Obradović ali kasno,kad je već pukla tikva.Šakota je poveo koga je imao i to sve skupa nije bilo loše.Niko nas nije razbio imali smo par ravnopravnih utakmica sa najjačim reprezentacijama samo ih nismo umeli privesti kraju.Zašto?Pa zato što više nijedan naš igrač ne rešava utakmice u svojim timovima,nije ključni igrač a nekada nam je cela reprezentacija bila takva.Nije da nema kvaliteta ali nema šampiona i pobednika.Zato možda čak Slavnić i ne bi bio loše rešenje jer bi on možda umeo nešto da preokrene u glavama igrača.Ovi ostali veliki treneri su zaboravili kako se radi sa "malim" igračima.Oni sad imaju problem kako da uklope 12 zvezda u tim a ne kako da od talentovanih igrača stvore šampioni.

Mladicveo

pre 16 godina

Podmladjivanje? Koje podmladjivanje? Ko je od mladjih igraca igrao kod
Sakote? Kog je to mladjeg igraca uveo? Tepic? nije ni igrao. Ostali? Nista. Zali boze sto se Jorovic ispovredjivao za dzabe.

marinko

pre 16 godina

Nigda se nepojavnuo vaki ka što je Šakota više kod našijek trenera đe zarađuju po svijetu a neče da vode naše na prvenstva samo dabi zarađivali što više kod njiovijek gazda đe su zaposliti.

Vrsac za Srbiju

pre 16 godina

OStavka Sakote je dobra stvar,ali je trbala da se desi odmah posle prvenstva.Moka SLavnic bi bio potpuni promasaj,kako covek koji nije mogao da trenira ni neki nizerazredan klub duze od godinu dana moze da vodi reprezentaciju?Selektora treba traziti u velikoj cetvorci:Pesic,Maljkovic,Ivkovic,Ivanovic.Naravno u ovu grupu trenera spada i Obradovic,ali on sigurno ne bi prihvatio posle svega.Mozda bi ipak najbolje i najdugorocnije resenje bio (ukoliko neko od ovih ne prihvati) Vlada Vukoicic.Mladi igraci-mlad trener!

D.Savic,Paris

pre 16 godina

Ko zna kakve se igre tu igraju,sad mi je malo jasnije sto Pesic nije svojevremeno hteo da se vrati na celo,nadam se da ce sad hteti i da ce za 4 godine da opet vrati stari sjaj kosarci u Srbiji.Pogledajte samo Pesicev rad,gde god ode taj covek stvara cuda,propale klubove dize iz mrtvih,Pesicu uz tebe smo!pesica na mesto kosarkaske a Milutinovica na mesto selektora fudbalske reprezentacije i mi smo na konju!

Djorgo

pre 16 godina

Ispada da su ga oterali, on stvarni nije napravio nista ove godnie ni u zvezdi ni u reprezentaciji, ali trebalo je to sve sa vise tsila. Pitanje je naravno d ali su nasli nekog boljeg od Sakote? Ako nisu, samo su se izbrukali.

John Terry

pre 16 godina

Zashto bi Sale djordjevic uopshte prihvatio da bude selektor. Ili Peshic,ili bilo koje drugo veliko ime. Zashto? Je li zbog toga da ih vi posle pet meseci pljujete kao da su stoka a ne legende srpske kosharke!
Zashto uopshte da se trude kad vi nikome niste dali shansu? zar stvarno mislite da je problem u nashem savezu to ko ce biti selektor??? Ljudi osvestite se. Ni Greg Popovich nama ne bi pomogao,kako vam to nije jasno?
Shta vam je kriv Shakota? Je li zato shto su u partizanu osuli paljbu na njega od momenta kada je stupio na duzhnost,i to zbog chega?!? Zbog Tripkovica kojeg je forsirao,a uzgred on i ne zasluzhuje poziv u reprezentaciju. Kako vam nije jasno da je problem dublji,i da se u savezu vodi opshta otimachina kao nekad u FSJ.Ljudi,stavite prst na chelo,i manite se corava posla,samo tako mozhemo da se vratimo tamo gde smo bili. Pruzhite podrshku sledecem selektoru ma ko to bio. Neka oseti chovek ono shto ni Vujoshevic ni Obradovic ni Shakota nisu,neka oseti nashu podrshku!!! Samo tako se nece svakoga dana osecati prozvan,samo tako!
Pozdrav Draganu Shakoti,legendi trenerskog posla!

kosarka

pre 16 godina

MUTA+VUKOICIC DOBITNA KOMBINACIJA
TIMOVI SU IM PRVI I DRUGI
MUTA ISKUSTVO U REPREZENTACIJI
I ZLATO SA U20 KLINCIMA
VLADA NAJPERSPEKTIVNIJI

selektor

pre 16 godina

Posle Divca - propast

Sve one igrače, koji su u poslednje tri godine iz raznoraznih razloga odbijali nastup za reprezentaciju, više ne bi trebalo zvati u nacionalni tim - smatra Žarko Paspalj, bivši kapiten i tim-menadžer naše košarkaške selekcije.
- Dosta je bilo natezanja i pozivanja na patriotizam, ni mojoj generaciji to nikada nije bilo prvo na umu. Gajili smo ljubav prema državi u kojoj smo rođeni, ali smo za reprezentaciju nastupali zato što volimo da igramo košarku. To je tako jednostavno, zato smo i osvajali sve te titule. Iz tog razloga i savetujem čelnike Saveza da ne gube previše vremena na proputovanjima po Americi jer sam i ja svojevremeno kao tim-menadžer uzaludno izgubio previše živaca u takvim pregovorima. Dokle, više da se hvatamo za glavu, kada mnoge stvari mogu da se pretpostave i predvide - kaže Paspalj.
Mnogi smatraju da na Evrobasketu u Španiji, ipak, moramo da okupimo najjači sastav?
- E, tu dolazimo do suštine. Mi još ne znamo koji su nam prioriteti, kakva nam je strategija za budućnost. Ako će poenta biti „daj da skembamo ekipu za Španiju“, plašim se da ponovo ništa nećemo uraditi. S druge strane, pokazalo se da i šarenolikost u sastavu nije dalo efekat na Svetskom prvenstvu u Japanu. Ja sam bio za to da potpuno podmladimo nacionalni tim, čak sam priželjkivao da preskočimo Japan, koji nam ionako ništa dobro nije mogao da donese. To vreme smo mogli mnogo pametnije da iskoristimo u stvaranju jedne nove generacije.
Ovog puta Evropski šampionat je od sudbonosnog značaja za našu košarku?
- Ako kojim slučajem u Španiji ne obezbedimo plasman na Olimpijske igre u Pekingu, čekaće nas drugoligaško društvo u kvalifikacijama, rivali poput Mađarske ili Lihtenštajna. Tek u takvoj situaciji mnogi od reprezentativaca neće moći da se odazovu pozivu selektora, pre svega zbog termina mečeva koji se igraju u sred sezone. Dakle, ni tada nećemo imati na okupu „kostur“ ekipe za budućnost.
Kada je počelo s problemima?
- Još od Evropskog prvenstva u Turskoj 2001. godine. Prvaci sveta smo 2002. godine postali zahvaljujući jednom čoveku - Vlade Divcu. On je poslednji koji je mogao da zadrži atmosferu koja je krasila moju generaciju. Sve posle toga je izgubilo smisao. Dakle, imali smo problema i u Indijanapolisu, ali je tada Bog pogledao velikog igrača. Koliko nam je sve to pomoglo, nisam siguran, jer smo još tada morali da napravimo velike rezove.
Koliko nam štete nedoumice oko toga - ko će biti selektor?
- Jasno je da nemamo puno vremena i da smo razdvajanje Košarkaškog saveza Srbije i Crne Gore dočekali nespremni. Uostalom, u mnogim političkim situacijama bili su zatečeni i naši državnici, od predsednika do svih ostalih. To je naša „vrlina“. Dragan Kapičić i Stručni savet, sastavljen od trenerskih autoriteta, treba da rade ubrzano, ali i da donose kvalitetne odluke - zaključuje Žarko Paspalj.

CrniBombarder

pre 16 godina

Moka Slavnic ili Vlada Djurovic ce biti ,i dajte im odresene ruke.Znam da Slavnic i Djurovic ne trpe budalestine i ko ce doci na pripreme ima da se krvavo oznoje.

lud & zbunjen

pre 16 godina

(GAVRILO,
tako je brate!! To je ekipa od koje bi se svi smrzli!!
A sta mislis da i Koroman bude sa njima bar na pripremama .Njemu sigurno treba dati sansu da zaigra na EP ali necu sada da prejudiciram, neka se sam nametne na pripremama

Valjak

pre 16 godina

Zašto ne Moka? Svi drugi tvrde da ne vredimo ništa i demonstriraju to na prvenstvima katastrofalnim rezultatima. Ako misli da može, nek napravi nešto. Dosta mi je više flegmatika, u situaciji u kakvoj smo treba nam jedan temperamentan selektor. Puno sreće!

Neven

pre 16 godina

Ma kako bilo da bilo, je.... smo ježa, uskoro treba da počnu pripreme a niti se zna trener, niti se znaju kandidati.

Evo ja se kanidiram, ako nema ko drugi :-)

N#4

pre 16 godina

Pa hvala Bogu pa je i nas sunce ogrejalo!
Nemam nista protiv Sakote, ali mi se ne svidja njegov nacin razmisljanja i njegova taktika!!!
SLAVNICA ZA SELEKTORA!!!!!
I to zovnuti u reprezentaciju: Teodosica, Cvetkovica, Pavlovica, Tripkovica, Perovica, Gurovica, Ercega, Milicica, Rakocevica, Askrabica, Stojakovica, Ilica!

Džoni 78

pre 16 godina

Moram da priznam da čoveku nije lako,ali opet sa druge strane, kao čovek iz sporta, ne bi trebao tako lako ni da odustane. Treba imati i herca boriti se protiv nekih stvari,a najlakše je odustati kad zapne. I ja sam Zvezdaš, ali Moko odustani keve ti! Nije mi jasno kako uopšte mogu da razmišljaju o njemu. Jedno je trener,a drugo igrač. A evidentno je da nam se treneri menjaju na godišnjoj osnovi, a tu ne može problem da bude samo trener, već i igrači i okruženje oko te selekcije. I dalje je problem što igračima državni tim služio za sopstvenu reklamu. A ne shvataju da će to najbolje uraditi ako se skupe zajdedno i osvoje nešto,a ne da soliraju i izigravaju neke zvezde....padalice...

bruka

pre 16 godina

slavnic ne zna ni 3 igraca koja bi pozvao.verovatno ce igracima zabraniti da idu u teretanu jer se to nije radilo u njegovo vreme.a mozda i pozove praju da igra sto bi ovaj rado prihvatio jer misli da jos moze da igra.sve je ovo tuzno,a ne smesno.jos ce i da glasa na strucnom savetu za sebe.pa dal je moguce.bice to teska tuga u spaniji.ovim putem pozivam sve zainteresovane da javno izraze zelju da budu selektor reprezentacije.nikakve kvalifikacije nisu potrebne.mozda i vama uspe kao njemu

andro

pre 16 godina

Izbor igraca ce da bude zanimljiv samo ako dobijemo OK trenere (tipa dvojac Dzikic-Djordjevic). Sto se tice sastava reprezentacije, treba da budemo svesni da (posle povreda Stojakovica i Krstica) imamo limitiran broj dobrih igraca: ako nam startna petorka (ako se svi odazovu) mirise na Milicic, Radmanovic, Pavlovic, Rakocevic, Vujanic (sa Jaricem, Askrabicem i Marinovicem u rotaciji), to ne deluje kao previse ozbiljan tim (izmedju ostalog i zbog Vujanoviceve povrede posle koje svakako nije isti igrac, i delom zbog Radmanoviceve povrede). Takav tim svakako nije porediv sa timovima koje smo imali u proslosti, prakticno nema nijednog vrhunskog igraca (ili su igraci od kojih tek nesto moze da bude kao Milicic i Pavlovic, nekada vrhunski igraci koje je povreda unazadila kao Vujanic, igraci sjajnih fizickih predispozicija ali nedovoljno kosarkaski inteligentni i nedovoljno timski orijentisani kao Radmanovic i Rakocevic, igraci limitiranog kvaliteta kao Askrabic i Marinovic -ali OK kao "role players", i Jaric kod koga je veoma tesko definisati zasto nije ispao vrhunski igrac mada je obecavao - verovatno su nekonzistentan sut i nedovoljna posvecenost poslu tj. previse razmisljanja o jurenju cica, osnovni razlozi, kosarkasku inteligenciju i fizicke predispozicije svakako poseduje). I kao dodatak na nedostatak vrhunskih igraca imamo i probleme sa egom pojedinaca i stavljanjem ega ispred interesa tima. Preostale pozicije je verovatno pametno popuniti klincima (kao na primer Aleksandrov, Teodosic, Tepic, ne znam kakav je taj tip sa UCLA) bez ideje da budu u rotaciji, osim u slucaju otkaza/povreda.
Plasman u kvalifikacije za OI (to je valjda 4-6 mesto) nam je realan domet i sa takvim plasmanom treba da budemo zadovoljni, pod uslovom da smo napravili prvi korak u podmladjivanju reprezentacije.

grobar pg

pre 16 godina

@GAVRILO
TI U TOM IDEALNOM TIMU IMAS 4 PLEJA OD 12 IGRACA NISKA POSTAVA NEMA STO vjerovatno bi za srbiju idealan tim trenutno bio rakocevic BODIROGA iako dosta istrosen pruzio bi vise od ovih manekencica pavlovic milicic tripkovic trenutno najbolji suter srbije za 3

Valjak

pre 16 godina

Ne znam zašto ne objavljujete moje komentare. Stvarno se ponašate neprofesionalno i razmišljam da više nikad ne posetim vaš sajt. Stvarno nemam ništa protiv vaše uređivačke politike, i sajt B92 je po mom mišljenju najbolji u Srbiji, ali sam strašno razočaran vašim kriterijumima koji će komentar biti objavljen. U svakom slučaju, želim vam puno sreće u daljem radu, samo što više neću ostavljati komentare na vašem sajtu.
Sve najbolje!

Nevena

pre 16 godina

Zapisite ovaj dan u istoriju!
I nas sunce ogrejalo, konacno...
Sakota je na SP u Japanu radio izmene Bože sacuvaj! Drago mi je sto je otisao, jer je doslo vreme za Vladu Vukoicica!To je taj trener koji ce da digne srpsku kosarku! Ovo je moj tim za EP u Spaniji:
Teodosic (FMP)
Cvetkovic (FMP)
Tripkovic (Partizan)--- moram da kazem da svi vi koji kazete da Tripko nije talenat- niste upravu! Kako vi znate sta se desava sada trenutno s njim, da li ima mozda problema, mozda ima povredu- kao sto i ima sada povredu ledja! Tripko je talenat koji treba da ide iz Partizana!!!
Erceg (FMP)
Rakocevic (TAU)---Nemam nista protiv da nam on ponovo bude kapiten!
Gurovic (C.Zvezda)
Pavlovic (Clivlend)
Milicic (Orlando M)
Markovic (Hemofarm)
Perovic (Partizan)
Pekovic (Partizan)
Vujanic (PAO)
A na siri spisak staviti i decu:
Krstovic (FMP) (dobro, on i nije dete! :)
Dragovic
Tepic
Ilic

Ako krenemo na EP sa porazima... e onda sledi pljuvanje nase i njihovo medjusobno- jer tako to obicno bude... ! Pogledajte finale NLB lige izmedju FMP-a i Partizana--- na obadve utakmice je doslo do svadje izmedju igraca npr: Pekovica i Ercega--- a sutra oni trebaju da zajedno igraju u reprezentaciji—ma za koga ce bre, oni da se bore, za koga- ZASTO? Nema veze ako izgubimo, nije bitan rezultat POTREBNO JE DA IGRACI OSTAVE SRCE NA TEREN!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sada se treba nadati da Milicic nece kao lud sutirati za tri poena svaki put sa sedam metara kao sto je prosle godine radio...(hajde da on da trojku nego svaka na prvi obruc)!
P.S: jos kad bi Igor Milosevic igrao za reprezentaciju SrbijE--- niko nam ne bi mogao nista!!!!!!!!!!!!!!
P.S.S: Prof. Karalejica povesti obavezno sa reprezentacijom--- pa cete da vidite kakve cemo imati spremne igrace! KARALEJA LEGENDA,,,, a za pomocnog trenera Mutu Nikolica!